Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/04/kormany-ellenzek-100-avagy-egy-atlagos-kampanyszombat-az-mti-vilagaban?utm_sourc... (2024.05.04. 20:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.07.16. 02:18 Fabius

A megalakult összefogás margójára

Címkék: bajnai gordon összefogás együtt-pm

Lassan olyan érzése van az embernek, hogy Bajnai Gordonnak lenni manapság kevésbé fájdalmas, mint sajtreszelővel recskázni. Reszelik jobbról mert az kötelező, küllőzik középről, és bizony az ortodox szocilista hívek ha elég bénakacsa módon, de reszelik balról is.  Az Együtt éppen bejelenti, hogy olyat tett ami pl az LMP-nek nem sikerült parlamenti pártsága ellenére, vagyis felállt az országos aktivista kampányhálózat, kezdődnek a fejtágítások, pluszbónusz bejegyezték végre pártként őket. Mire Török Gábort máris maga alá gyűri valami apokaliptikus vízió, hogy ezek nem a fejlődés jelei, hanem a halálé, és szalad leverni Bajnai meg az  Együtt fejfáját a Ténytárral együtt

Ezt ügyesen összehoztátok, ember nem látott ekkora összefogást még ebben az országban. Bajnai feszít a a reszelőn, a kormányváltás meséje a kukában, jipiájé, teljes a siker, hátra lehet dőlni. 

bajnai reszelő.jpg

Igen, mindannyiunknak meg lehet szépen nyugodni és fel lehet ébredni. Viktoréknak és a híveknek aggódni innentől nem kell, a kormányváltásra konkrétan nulla esély van. Felesleges volt trükközni a választási törvénnyel és minden mással is, be kell látni, hogy összefogás ebben az országban kizárólag valaki ellen van. Épeszű személyi összetételű, normális és megvalósítható programmal felálló szövetség mellett szavazni esélyünk nincs. Ráadásul ahhoz is hülyék vagyunk, hogy ellenségképnek - ha már ennyire kell - azt tegyük a céltáblára, akit elvileg mi le akarunk váltani. 

Tudjátok vagyunk itt néhány százezren, akiknek mindenféle morális fintorgásaik vannak. Én speciel nem úgy akarok kormányt váltani, hogy utána eretnek lesz aki kimondja: Nokiás doboz, vagy, hogy Gyurcsány elkúrta. Nem úgy akarok kormányt váltani, hogy azért lesz valaki jelölt a viselt dolgai ellenére, mert közös cégben mutyizott Mesterházy Attilával és ezért akár a sajátjaival is szó szerint bármit megtehet mindenféle retorzió nélkül.

Nekem ilyen kormányváltás nem kell. 

Mert nem változik semmi. Lehet hajtogatni nyugodtan, hogy háde emezek demokraták és csak kicsit loptak nem egész üzletágakat, éppen csak nem ellensúlyozza a változásra képtelenséget. Néhányaknak ennyi is elég, de többünknek kurva kevés. Pech, hogy a kevéssel is megelégedők nem tesznek ki egy  kormányváltásnyi tömeget. Voltunk itt akik azt hittük, a 2010-es nagy vereség és Orbánék elkúrása után komolyan veszitek nem csak a kormányváltásra, hanem a megtisztulásra is meglévő társadalmi igényt. Tudjátok az az, amitől csak mérési hibahatáron mocorog a szimpátia indexetek gyakorlatilag három éve. És az az, amiért legfeljebb a választási törvény szülte kényszer rosszként tudunk nézni rátok ma is. Az az, ami elgondolkodtat mikor arról van szó, hogy szerintetek az összefogás annyi, hogy mindenki szépen beáll mögétek, és az időnként gyógyszerét nem találó szanyitiborok kezébe adjuk a nert.

Mert történni ez fog, ha kormányt váltunk, és kontroll nélkül rátok bízni kétes kimenetelű mulatság lenne. 

1064 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr1005406561

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tényleg elbukott Bajnai? 2013.07.16. 16:16:30

Az Üzenőfüzet c. blogban egy bejegyzés azt taglalja,  hogy ma már a napnál világosabb, egyedül Mesterházy lehet a baloldal megmentője és egy olyan remek csapat élén, amiben Szanyitól Bajáig ott van minden kipróbált harcos ott van, sikerrel kü...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidám hajnalt!
A téma viszont lehangoló.

Ami szórakoztató az egészben az, hogy a felismert helyes állásponthoz - nem tudni miért - következetesen hülye megoldásokat találnak ki.
Alapeset, hogy mások csatlakozzanak, mert...és erre számos indokot tudnak kitalálni. A csábítás trükkje pedig a leendő csatlakozók egyenkénti kibeszélése, jelenéktelenítése, meg ilyesmik.
Lesznek érdekes hozzászólások, meg tán hasznosak is.
Vajon melyik ellenzéki párt vezetője fog kommentálni?
Bar en lennek az egyik ellenzeki vezetoje, akkor nem lenne homaly olyan nagyon. Azt tudnam, hogy miben kulonbozom nagyon a mostaniakbol, nem azt lesnem, hol nyalhatok le beloluk par teljesen idegbeteg, muveletlen, senki magyart, hogy ram szavazzon mert vagyok en is olyan ..., mint azok.
A labam nem tennem be Romaniaba, nem azok miniszterelnoke/valasztottja akarok lenni, hanem az adofizeto magyaroke.

Nem pofaznek uj palyazatokrol, de beszelnek mindenfele kisimlizett, ellopott szar azonnali visszaszerzeserol, eredeti tulajhoz juttatasrol, 2010 elotti tulajdonviszonyok visszaallitasarol, parlamenti jegyzokonyvek alapjan bunteto eljarasok meginditasarol, EU szakerttok bevonasarol, stb...

De olyan es annyi penz nincs, hogy en ezert a nepert barmit tegyek.
A pénz beszél a kutya ugat a választás meg úgyis IQ kérdése.

Török Gábor az akit a Jobbik akart valami állami posztra .... lássuk be hülye volt ez a török gyerek s most kénytelen Orbán szarát lesni mikor pottyan le neki is valami. ....csak küzd egy ánusz közelibb helyért!
@vantaan: es hogy mekkorat csalodtam benne. Pfej. Most aztan fekhet addig tatott szajjal orban alatt, amig bele nem pusztul. Szegyenember.
@Megdobbent: Most ennek van piaca. Lásd Kumin, Török s társaik . Bármelyik megvehető. ....s persze ki is rúgható! Nincs már tartás csak megélhetés.

Szerencsétlen TGM okozott újabb meglepetést megszólalásával az Orbán lányok videójával (ma Magyarország fő problémája) kapcsolatban ..... De hát meg kell élni még egy TGM-nek is.
szóval? folytatódik a nagy nemzeti népmese...majd lesz valahogy, úgy még sohasem volt hogy valahogy ne lett volna

javaslatom:

(mindenkinek) CARPE DIEM

brühüyyy
ja és a legfontosabb:

COITUS ERGO SUM

brühüyyy
Ebben a qrva, tetves országban kevés dolog állandó,de a változás és a bosszú,az az.
Fáj,még mindig nagyon fáj egyeseknek az a bizonyos,"adjátok írásba a támogatást"!
Lófaszt nektek maszop!
@rodeo36: volt egy villanytan tanárom. Az mondta mindig ezt. Meg azt is, hogy a jó nő köztulajdon...
Na megszabadulunk végre attól a köcsög IMF-től is, amit a komcsik hoztak ránk. Szép napra virradtunk, elvtársak!
@rodeo36: Jól mondod. Amúgy meg idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt, saját magunkon bosszút állni. ;)
Szép reggelt. Ma is tíz centivel nagyobb a NER.

Bajnaival kapcsolatban fenntartom, hogy lehet kiváló gazdasági szakember, de nem igazán tud kommunikűlni. Amellett olyan talapzton állt ki anno októberben, amire akkor is mondtam, hogy instabil.

Jó néhány nyilatkozata pedig olyan, és a fellépéseinek némelyike is, mintha előre megfontolt szándékkal akarná elveszteni a választásokat.

Nekem nem voltak nagy igényeim vele szemben. Vissza lehet olvasni. Olyan marhaságokat vártam, mint őszinteség, világos programszerűségek. S ez elég jól indult Juhász ellenére. Jó példa erre a Haza és Haladás blogján megírt számos világos, s érthető szöveg. Nem vidámak, de tényszerűek.

Ezek után Bajnai kiállt, elkezdett szenvedni, és láthatóan több ponton behódolt Orbán retorikai fogásainak. Holott saját pályáján nem fogja megverni Orbánt. S baromság is bevenni a cumit, hogy pl. az ország azonos a kormányzattal.

Erre lehet azt mondani, hogy Orbán híveit is meg kell szólítani, de ez hülyeség. A vakhívőket nem fogja megszólítani. A kiábrándulókat ezzel meg pláne nem. Egyre inkább azt látom, hogy Bajna mellett elmenőben van a vonat. Amit baromira sajnálok.

S azt már a Teddy-féle buli kapcsán megírtam ( endresy.blogspot.hu/2013/06/szarszo-elit-ellenzek.html ), hogy összefogni nem lehet úgy, hogy ketten állnak a szinpadon. Szárszót még csak ki lehet magyarázni, de a "szinpadon" azóta sincsenek többen.

"Azzal, hogy az ellenzéki erők nem álltak ki időben egy világos, a választók számára is kezelhető szövetségi elgondolással, tulajdonképpen kifolyt az idő a kezük közül. "
endresy.blogspot.hu/2013/06/szeressuk-e-gyurcsany-ferencet.html
@vantaan:
mióta? talán sohasem?

török és kumin az két név mindenkinek a saját nyomora, ha ezeket olvassa...kik ők? senkik trollok akiket meglehetősen jól megfizet a hatalom és az őfennsége ellenzéke szerepet kapták amit majdnem jól csinálnak bár a faszomtuggya mert nem olvasom őket (sem) monot és mühühüt sem és sok minden mást sem felőlem éhen is halhatnak

nektek is ajánlom

brühüyyy

visszatérve a lényegre: CARPE DIEM
Mi ez a siránkozás?
Megvédték, növelték és csökkentették, organizáltak és rendet teremtettek - végül, de nem utolsó sorban - jobban teljesítenek.
Ne legyetek telhetetlenek!
@GeoCracker: Az általad leírtak kapcsán egyik szemem sír a másik nevet. Nagyon úgy néz ki, hogy Viktor tovább marad. :(
Muszáj ilyen képekkel sokkolni? Tegnap Orbán, ma ez. :)
Amúgy olvastam Gúrtól és Tóbiástól is normálisakat. Sőt az elmúlt pár napban semmit nem szivárogtattak ki. Ami egy hatalmas fejlődés.
Én bízom Szigetvári és Karácsony agilitásában.Nem hülyék. Szigetvári meg belülről ismeri ezt a rendszert. Plusz szerintem a háttérben a támogatók is dolgoznak, akik például olvasnak ilyen oldalakat.
Még egyszer. Ilyen képet ne. Mert ha arra gondolok, hogy ki következik holnap, meg sem nyitom az oldalt. Orbán-Bajnai-..... Na ne! Én jól akarok aludni. :))
@V-PORT: Pedig Mesterházy is törölgette már a seggét a letaglózott SZÖVECCSÉGESEK orrába.
@nemecsek ernő áruló: Erőt akart sugallni. Ez náluk a taktika, de nem hiszem, hogy bejön. Most nézik a júliusi és augusztusi közvélemény-kutatásokat, szeptemberben pedig ennek függvényében Mesterházy egyéni ambícióit félreteszi az ország érdekei miatt.
Ha megnézitek Bajnai szövetségi politikája lesz végül. Akarta az Lmp-t, megkapta, meg akart állapodni az Mszp-vel, meg fog. Nem akarta Gyurcsányt.
Fabius!

Ezt - "Lassan olyan érzése van az embernek, hogy Bajnai Gordonnak lenni manapság kevésbé fájdalmas, mint sajtreszelővel recskázni. " -nem fordítva akartad?

Lassan azon szurkolok, hogy ebből az összefogásból ne legyen semmi.
Vállalhatatlan amit és ahogy a maszop művel.
Induljanak önállóan.
@V-PORT:

Tegnap válaszoltam erre a felvetésedre.
Gúrnál és Tóbiásnál nagyobb populista nemigen akad a szociknál.
Etalonnak tekinteni őket nagy hiba .

Azért nem szivárgott ki semmi, mert nincs ami kiszivárogjon:))
Érdemes lenne elgondolkodni azon is, hogy hogyan alakul a választás a külföldi szavazatok figyelembevételével?
Addig rendben van, hogy felállt az országos aktivista kampányhálózat, kezdődnek a fejtágítások. Ez csak Viagra fogyasztásban mérhető, szavazatmaximalizálásban nem.

Az Orbán-kampány folyik Amerikában, Erdélyben, Szlovákiába, Ukrajnában, ami hirtelen eszembe jutott. Az általuk várt eredmény - szerintem - 4 és 6 százezer rájuk szavazó.
Ennek nem ellenszere, hogy az Mszp ahol tudja, cikizi Bajnait, feledve azt, hogy most nem párt-érdek szerint kell szavazni.
Bajának és társainak kezébe kéne nyomni egy-egy répát, vélhetően mindegy nekik, hogy mibe beszélnek bele és rájuk zárni az ajtót. Ez az Mszp-nek is érdeke. Az is, hogy éppen most ne ekézzék Gyurcsányt sem.
Nem hittem volna, hogy éppen Szekeres (és még néhány) csendben tud maradni, és mégis.
Megérdemlik azt, hogy "Nahát!" (csodálkozva)
@GeoCracker: "Azzal, hogy az ellenzéki erők nem álltak ki időben egy világos, a választók számára is kezelhető szövetségi elgondolással, tulajdonképpen kifolyt az idő a kezük közül. "

Már megbocsáss, de nem értek veled egyet. Minek a választóknak előre világos és akármilyen elgondolás, mikor néhány egybites választó az előző heti kommunikációra sem emlékszik.

A jófiú Kocsis Máté egy héttel ezelőtt még azon háborgott, hogy a bíróságok a bankok mellett álltak ki az adósokkal szemben, ma pedig a királyi TV-ben azon borongott, hogy micsoda felháborító, hogy az ellenzék kikel a pártatlan bírósági ítélet ellen (40 évre titkosított ügy).
Ellenzék? Az meg mi a csoda?
Bajnai, ki a f.sz az , Mesterházi, ki a p.csa az?
Ezek már egyszer rendesen lekúrták!
Nem tudunk mi magyarok egy normális vezetőt kiizzadni magunkból.
Marad a parttalan vita, a tesze-toszaság.
Hát ennyi.
Nincs kire szavazni 2014-ben.
@CSENDES: Lehet, hogy igazad van. Kár bele az emberekbe az őszinteség is.

De ettől @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: beírását idézve az egyik szemem sír, viszont tőle a eltérően a másik zokog.
Ez az egész (hozzászólások inkluzíve) arra emlékeztet engem, mikor Babarczy nagy, löttyös tehetetlenségében arról értekezett a 2010-es választások előtt, hogy hát nem is lenne az akkora baj, ha Orbán kétharmaddal nyerne. Amivel azt jól elő is segítette.

A médiafelület-birtokosok jelenlegi hozzáállása is a "Lássuk, uramisten, mire megyünk ketten!" jelszóval jellemezhető, és bizony ez egy komplett elefántcsordának is sok lenne. Fenti okból a hasonló bejegyzések garmadásításának se különösebb hatása, se értelme nincsen már.
@vakapad: Egyet értek! De nem szabad elfeledi hogy ebben a rothadó pöcegödörben, a csúti szar meg a bandája meghonosította az a politikai "kultúrát" ami már mordor külsőn in brutálisnak számít.
Ha Fábiusz vagy te vagy én indulnánk a választáson a csúti szar ellen, hiába lenne a világegyetem legjobb gazdasági és politikai programja a kezünkben, az ellenünk folyó kapmány arról szólna, hogy 20 éves sokszor voltunk berúgva, volt hogy hazudtunk szüleinknek, akik egyébként kommcsik,adócsalók, sikkasztól offsorozók. Verjük az asszonyt megerőszakoljuk a gyereket.. stb stb stb..

A csúti szar bandája honosította meg a legaljasabb kampányfogásokat, a legszebb azért mégis az hogy egy "keresztény-konzervatív" párt tanácsadója egy zsidó származású homoszexuális ember.

Szóval normális ember nem vállalja hogy naponta öntsenek az arcába egy habos-epés fossal-húggyal töltött vödröt.
Abból kell választani ami van.
Szerintem az ország nem bír el még 4 év csúti fosztogatást.
@GeoCracker: Az itt a kérdés, hogy az egybites szavazók a szavazásig nem felejtik-e el az üzeneteket. Az értelmesebb pedig az utolsó pillanatban is felfogja.

És még egy, hogy kinek a kampánytanácsadója, és közvélemény-kutatója fogja jó bemérni az üzenetek átvitelét.

Abban ez egyben nagyon is igaza van Bajnainak, nem elég választást nyerni, hanem kormányképesnek kell lenni és azután jól kormányozni.
Narancsmaffia idáig bizonyította minden szava hazugság volt,istenük csak a pénz.Ilyeneknek nincs helye csak börtönben!Bajnairól pedig ennek fényében simán tudható,ő az egyetlen reménye Mária országának.
@vakapad: neked adok igazat. Az "elit" dolga nem a feladás, kesergés, hanem - innen szép igazán nyerni :) - elő az ötletrohammal! Nem muszáj nyilvánosan.
@toportyánzsóti: A mutyi turbinák maximumra járatása azért lehet hogy azt jelzi hogy vannak belső használatra szánt közvélemény-kutatások is.
@vakapad:
Szerinted:
""Fenti okból a hasonló bejegyzések garmadásításának se különösebb hatása, se értelme nincsen már.""
Első olvasásra azt akartam írni, hogy....
Második olvasásra írom is: hiányolom a w.blog.hu/ blogokon közzétett összefoglaló írásaidat, amelyek példákat is hoztak fel (párbeszédes és egyéb) szemléltetés okán.
Utólag is gratula.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): "Szerintem az ország nem bír el még 4 év csúti fosztogatást."

Mi kellhet vajon ahhoz, hogy a nép felébredjen??
Le vagytok törve, mert Bajnaiék vesztésre állnak az MSZP-vel szemben.Azért nem ez a legnagyobb tragédia.Próbáljatok meg alkalmazkodni a helyzethez és a várható lehetőségeket felmérni.Biztosan többen olvastátok közületek, de azért belinkelem, ahol összehasonlítják Bajnait és Mesterházyt.Ha egy lépést hátralépve higgadtabban átgondoljátok van benne logika:

index.hu/bloghu/uzenofuzet/2013/07/15/bajnai_elbukott
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Az operaházi elsunnyogás óta világos hogy megbukott a szekta,azóta csak bérbirkákkal tartják fenn a látszatot azcövekkéntállókétharmadukról,amit már 10 centi hó is lelankaszt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Mi kellhet vajon ahhoz, hogy a nép felébredjen??"

Működő újságírás. Valódi közszolgálati média.
Ha a csúti szar tvjét nézed, rádióját hallgatod, újságjait olvasod. Egy tökéletesen működő,fejlődő boldog ország képét fogod bennük megtalálni, ahol csökken a munkanélküliség(miközben nő) nőnek a fizetések (miközben csökkennek). Egy ilyen kormány aki ezt a frenetikus teljesítményt elérte csak kapjon még 4-8-12 évet ugye?
A közszolgálati média gátlástalanul hazudik bármit ami a gazdája érekében áll.

Beszélgess a néppel (ne a zsidókról meg a réti niggerekről) meg fogsz döbbenni. Tegnap az alattam lakó néni 70 körüli azt mondta hogy rossz hogy drágulnak az élelmiszerek, de csökken a rezsi, szóval ő csak az orbán úrra szavaz, mert azt hallotta hogy ha nyernek tovább csökkentik.
Szóval elég szar a helyzet...
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Az utolsó mondattal nagyon egyetértek, de, szerintem, nem a fosztogatás a veszélyes (néhány százmilliárd, egészségükre! - se nem oszt, se nem szoroz), hanem a gazdaság pofánverése, aminek következtében napéldául (hogy hazabeszéljek) az energetika, mint olyan megszűnt Magyarországon.

Ugyanakkor derék értelmiségünk minden egyes tagjának külön elképzelése van a jövőről, és ha (a ma még nem is létező) ellenzéki program nem hajszálpontosan fedi azt (például célzott törvényekkel eretneknek fogják minősíttetni azokat, akik szerint Gyurcsány elkúrta - ez tutira várható tőlük), akkor az olyan ellenzék nekik nem kell. Elvégre a kompromisszum (bármekkora is az), az elvi szilárdság hiányának a jele. Ugyebár. És az elvi szilárdság a virtigli értelmiségi alapvető jellemzője. Hülye egy választási rendszer ez, hogy a politikusnak elsősorban a lényegesen többen lévő Mari néniknek kell megfelelni, ahelyett, hogy IQ szerinti cenzus lenne.
@E.Csaba: Marha jó!
csak az azóta megjelent közvélemény-kutatási adatok nem ezt mutatják:

A körvonalazódó baloldali összefogás pozitív hatása egyelőre nem mutatkozik meg sem az MSZP sem az Együtt2014-PM támogatottsági mutatóiban. Előbbi szimpátiaindexe 11 százalékos, utóbbié 10 százalékos – derült ki a Nézőpont Intézet Heti Válasz számára, 2013. július 1. és 4. között készített reprezentatív közvélemény-kutatásából. Ezzel az eredménnyel a Bajnai Gordon vezette politikai alakulat támogatottsága az utóbbi időben stabilizálódni látszik, ami potenciális szövetségesével szemben is javíthatja pozícióját a választási együttműködésről szóló alkufolyamat során.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Szegény máriuszka.... meg kellene venni a cigókat kilóra de hogy???

Révész Máriusz

Ha a 18 éven aluliak is megkapnák az első gyermek születése után járó 300 ezer forintos támogatást, akkor a kiskorú szülések száma a jelenlegi évi 2500-3000-ről, 5-6000-re emelkedne - ezt Révész Máriusz mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A fideszes politikus szerint nem szabad szülésre ösztönözni a kiskorú anyákat, 18 éves kor alatt az iskolában a helye mindenkinek.
@CSENDES: "derült ki a Nézőpont Intézet Heti Válasz számára," hagyjuk már a csúti szar házi intézeteit köszi!
Ha én kérdezek meg 100 embert a fidesz 0% -on lesz ;)
Szerintetek nem készíttetett az Mszp magának egy vagy akár több felmérést, hogy kit fogadnak el jobban?
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Nem ez a lényege, hanem az, hogy a Nézőpontnak nem érdeke, hogy nyomja Bajnait.

Ugyanitt a Fidesznek 32 % jött ki a teljes választókorúak között.

A lényeg, hogy mire nyomul az MSZP, mikor 1 %-kal van többje, mint az Együtt-nek a teljes választókorúak között.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Én csak költői kérdésként tettem fel. Tudom, hogy csináltak. Azt is sejtem, hogy Mesterházy azért ilyen hangos, mert ő is látja az eredményeket. Meg azt is látom, hogy Mesterházy nagyon befolyásolható, ezért is tapadnak rá a "nagy öregek", akik tudják, hogy Bajnai nem vevő rájuk.
@CSENDES: Szerintem a reális fidesz 18-20% mszp 15% bajnai 10% az összes többi együtt 15% +jobbik 10-15% között.
Ha gond van a jobbik a fidesz mellé áll.
Most feldobok 50.000 €-ót hogy a határon túli szavazatok 80-85% fidesz támogató lesz :D :D Persze csak akkor ha áll még a levélben szavazás lehetősége.
@Fabius

"...komolyan veszitek nem csak a kormányváltásra, hanem a megtisztulásra is meglévő társadalmi igényt."

Bocsi, de hol látsz te a rezsicsökkentésen, az ingyen ebéden, a szociális juttatások szélesítésén kívül bármire is TÁRSADALMI igényt?

Azt gondolom, hogy akiknek fontos az alkotmányosság, a jogbiztonság, a politikai moralitás, azok olyan kevesen vannak, hogy még kisebbségnek sem nevezhetők.

Orbán qrva jól csinálta (persze a saját és nem az ország szempontjából). Felismerte, hogy a tömegnek (ők döntik el a választást) nem elsősorban példaképre, hanem ellenségképre van szüksége, mert akkor az egyén felelőssége megszűnik, hiszen nem ő tehet a saját kudarcáról, hanem mindig valaki más.

Sokan azt hiszik, hogy a szabadság azt jelenti, hogy bármit megtehetnek, pedig szerintem azt, hogy nem kell megtennem, amit nem akarok.
@CSENDES: Most mondanám, hogy a Nézőpont az nem közvélemény-kutató, hanem egy rakás szar, de tegyük fel, hogy a 10% valós.És?Szervezeti háttér gyakorlatilag nulla, plusz az MSZP - ebben biztos lehetsz - nem fogja átadni a vezető szerepet.Már kb két éve kijelentették, hogy párton belüli miniszterelnök-jelöltet akarnak.Lehet ezért utálni őket, de ettől függetlenül megtehetik és meg is fogják tenni.Tudják, hogy a E14 pengeélen táncolna, ha egyedül indul.10%-ot kell nekik elérni, hogy bejussanak.Ez a jelenlegi választási rendszerben szinte esélytelen.Az MSZP-nek 5-öt.Ezt ők röhögve féllábbal.Ezzel a helyzettel tisztában van mindenki, kivéve titeket.Ez a helyzet, ezzel kell valamit kezdeni, de nem azt, ami kezd eluralkodni, hogy"ha nem Bajnai,akkor nem érdemes szavazni". Azért az itteni közönségtől több realitásérzéket várna el az ember.
@arpi62: Egyszer már Orbán is elkúrta, ma mégis ő a hadúr
@E.Csaba: Nem csak az itteni közönségről van szó. Mások is azt mondják. Egy baráti társasággal beszélgettük, közülük valaki azt mondta, hogy ez csak a közönségnek szól, miközben már a háttérben minden el van döntve.
2014 nem az egyszerű választásról szól. A jó és a rossz között a hülye is tud választani. A kérdés az, számít-e a demokrácia, hiszünk-e a lejárató kampányoknak.
Akinek összevethető súlyú dolog az, hogy Gyurcsány elkúrta (azonkívül, hogy életében egyszer igazat mondott, mit is?) Meg mondjuk ami az alkotmánybírósággal történt, annak tényleg mindegy. Ha valaki akkora demokrácia-analfabéta, hogy a mostani rendszer meg a Harmadik Köztársaság között nem érzékel minőségi különbséget, akkor ne panaszkodjon. Neki ez is jó ami most van.

"Hamarosan elválik egymástól az igaz út, és a könnyű" A legkisebb kétségem sincs, a magyarság melyiket fogja választani.
@E.Csaba: Az ellenzék csak akkor tud nyerni ma orbániban, ha pofátlanabbul,gusztustalanabbul,aljasabbul,mocskosabbul hazudnak és kampányolnak.
Pl. az ellenzék egy 98% rezsicsökkentéssel +5-10%-ot tudna hozni azonnal.
Azután a benzin árának azonnali 50%-os csökkentése azonnal +10%.
Tudom hogy nagyon szar, de orbánia így "működik" :(
@Ergosum: Akkor olvasd el a Medián kutatását.
izelítőül:
"
Mérsékelt támogatásra számíthatott a magyar társadalomtól az Orbán-kormány szabadságharcának legutóbbi strasbourgi csatája. A Medián kérdésére az országos reprezentatív minta 1200 válaszadójának alig a negyede (24 százaléka) mondta azt május végén, hogy szerinte szükség van erre a „szabadságharcra”, kétharmaduk viszont nem így látja."
10/10 poszt. Es Gordon mint kepzeletet alulmuloan tehetsegtelen. Ez van.
Arra azért kiváncsi lennék, hogy a Bajnai "programja" mögé - aminek fogadjuk el a Haza és haladás oldalon irtakat - hányan állnak/állnának oda az E14 egyvelegből.

A Milla-PM kombóból hányan támogatják pl. a tandíjat. Vagy az egészségügyi co-paymentet. Nem is ismerik. (Márminthogy egyáltalán benne van. ) A többkulcsos adóról talán van valami sejtésük. A szociknak nincs értékelhető "programja", ami van, az nem az, másrészt ugyanaz a populista lószar, ami eddig volt.

A szükséges program 1, gazdaságilag hasznos, 2 kivitelezhető, 3 népszerű. Sajnos a 3 feltétel közül egyszerre csak kettő teljesülhet, ezért a gazdaságilag hasznos és kivitelezhető program nem népszerű, a kivitelezhető és népszerű program gazdaságilag nem hasznos, gazdaságilag hasznos és népszerű program pedig kivitelezhetetlen.

Reménytelen. De nem baj, kell még némi tisztitótűz.
@E.Csaba: Nem. Nem azt mondom ezzel, hanem azt, hogy Mesterházy erősködhet, aki egyszer nem akar rá szavazni, az nem fog. De pláne azért, mert ezek az öreg rókák (politikai zombik) adják alá a lovat, s titokban már az újabb hatalmi pozíciókról osztozkodnának.
Úgyhogy majd leadják arra, akire akarják. Nem feltétlenül maradnak otthon, hanem elmennek és inkább Orbánra, vagy ne adj isten Vonára szavaznak. Hát ennyi. Mondta is a fiam, hogy fogsz te még Orbánra szavazni, ha a Jobbik lesz a másik lehetőség:-))
@Ellenpontok: Mennyivel jobb hogy az országot most egy rendkívül tehetséges focista vezeti.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): A Nézőpont erről nem csinált felmérést, de a Századvégnél valóban:-)) Csak hát ismerjük az irányított kérdésfeltevést.
@E.Csaba: És akkor itt a Pluszbónusz. A biztos szavazók körében is eléri a 10 %-ot a felmérés szerint.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Most fel kellene háborodnom , hogy miért mondasz ilyeneket erre a társadalomra, de teljesen igazad van.Itt bizony nyakig kell merülni a szarba, mocsokba, nyomni kell a demagógiát,populizmust ezerrel, mert ez kell a népnek.Nem érdekli az átlag embert a 30oldalas gazdasági program, meg apám fasza, neki velős tőmondatok kellenek.Itthon jelenleg csak ezzel van esély.Tisztelném én azokat,akik(pl LMP)tisztán akarnak végre valamit csinálni,de nincs itt az ideje.Be kell ugrani a vájúba és megküzdeni a koncért..és ehhez jelenleg keményebb politikusok kellenek(szándékosan nem mondok neveket, nehogy kicsapjam itt a biztosítékot)..
@DarthVader: Tökéletesen igazad van.
@CSENDES: Rendben, akkor drukkoljunk Bajnainak és térjünk vissza a témára október környékén. De ha akkor kijelentik, hogy Mesterházy a befutó, nem szeretnék itt csalódott hangokat hallani..
@E.Csaba: Csak nem Gyurcsány Ferencre gondolsz? ;)
Persze legyen egy tökös, feddhetetlen, választható ellenzék, de ha nem lesz? Na akkor mi legyen?

- Erre az ellenzékre nem szavazok, (mert nem fog össze stb.), ha marad a Fidesz, hát marad.
- Jöjjön a még Szarabbik.
- Legyen ez az ellenzék, akármilyen is.

"Mondd, te kit választanál?"
Nőnek a bérek és a nyugdíjak, bővül a gazdaság, az ország a saját lábán áll - jelentette ki Orbán Viktor.
@V-PORT: Helyesbítek, nem konkrét nevekre gondoltam, de igen olyan retorikát várnék el E14-től, MSZP-től ,mint amit Gyurcsány produkál "némely elborult" nyilatkozataiban.Ez rázza fel az átlag embert.Vagy maga mellé állítja, vagy taszítja, de megmozdul..
@GeoCracker:

le bizony. csak azt nem értem, minek mentek oda ha titkolnák, hogy nekik is vannak biológiai szükségleteik. másokat persze lehet fotózni de ők már ebben is kivételek. Azt hiszem, a hercegi kölykök, Harry és Vilmos nagyobb demokraták, mint ezek a faszfejszármazékok.
@E.Csaba: Nem fogsz, hiszen most sem hallasz, mivel írok.:-))
@V-PORT: Bizony, bizony egyik lábunkkal a másikon, ettől nem haladunk semerre. Azt hiszem ezt hívják stagnálásnak.
@rodeo36:

Szia Rodeo!

úgy is van! Carpe diem!
@V-PORT: És még valami.Bajnainál azért nem látszik a támogatottság, mert nem "hallja" az átlagpolgár.Neki most meg kellene győzni a tömeget, a szakértelmet hagyni kell a kormányzásra..
@CSENDES: Igaz:-) Csak már kapkodom, mert lassan ki kell lépnem, meló van..
Jut eszembe. Megkaptam az LMP Tiszta lappal című akármijét. (Heves m. )

Cikk címe:
"Az LMP kiáll a fenntartható valódi rezsicsökkentésért."

Benne: "Az elmúlt 23 év kormányai ... mindig csak ellenzékben beszéltek energiahatékonyság-növelésről, kormányra kerülve ártámogatásokkal, árcsökkentéssel próbálkoztak.."

3 mondattal később: "Ha (a 2010-es) kormányváltáskor nem függesztik fel az épületenergetikai pályázatokat.. akkor rengeteg lakás energiahatékony felújitásával... stb"

Na most akkor mijafasz van? Volt az előző kormánynak épületenergetikai pályázata? Kormányra kerülve? Lehet más a politika?

Drága barátaim, a politikai haszonlesés okán ugyanúgy hazudoztok és sároztok, mint a többi. Nem lehet más a politika.
@CSENDES:

én mondjuk tahótlanítottam az orbánmentesítőt, mert minek lássam minden alkalommal a szagos nickjét. majd ha talál magának kevésbé büdös és olvasható nevet, azaz nem szarik és fingik a blogba, majd megnézem azt is, hogy mit ír.
@DarthVader: Mind egy szóig igaz, volt ártámogatás is, volt épületenergetikai pályázat is (ez utóbbi nagyon kevés). És tényleg leálltak azzal a kevéssel is, holott azt kellett volna hajtani.
@Ellenpontok:

"Es Gordon mint kepzeletet alulmuloan tehetsegtelen. Ez van. "

ölég sokan lehetnek, akik szeretnének fele olyan tehetségesek lenni. meglehet ölnének is érte. csak úgy mondom.
@V-PORT:

"Nőnek a bérek és a nyugdíjak, bővül a gazdaság, az ország a saját lábán áll - jelentette ki Orbán Viktor. "

Hmmm. én meg úgy érzem, az enyémen. leszállhatnának már róla. A Haza is, meg a Viktor is.
Szerintem ez lesz a legújabb mutyi, szigorúan a Belügyminisztériumon keresztül.

Július 1-től a világörökségi helyszíneken fekvő szórakozóhelyeknek már nem a jegyzőtől, hanem az illetékes rendőrkapitányságtól kell engedélyt kérni arra, hogy éjszaka, pontosabban 24 és reggel 6 óra között is árulhassanak alkoholt. Az engedélyezés részletes szabályairól szóló rendelet tervezetét hétfőn hozta nyilvánosságra a Belügyminisztérium.
OFF
Ha átmegyek egy másik blogra (index oldal) ott lehet új nevem? Vagy ezt fogom ott is használni? Nem magam miatt kérdezem, csak felfigyeltem valamire.
@jaegtoer: Úgy gondolja, hogy politikusként. Mert nincsen nekije karizma. Vagy mi.
@CSENDES:

ahogy eljut a tudatáig, akkor meglásd milyen elvtelenül fordít köpönyeget, és kezdi el nyalni az uniós seggeket. nyilvánosan. mert zárt ajtók mögött eddig is ezt tette.
@V-PORT: egy valamiféle kulturális intézményben dolgozom, erre a mondatra felálltam, s két percig rugdostam a falat:

Legsikeresebb kulturális termékünk a foci!

magyarnarancs.hu/belpol/breking-legsikeresebb-kulturalis-termekunk-a-foci-85665
@CSENDES:

ha tudnád, mennyire letojom a Don karizmá(já)t!:D

Ennyi agyfaszkar után már jólesne egy gondolkozásra képes agy, emberi külsővel. Aki nem úgy akar megmenteni, hogy elás 4 méter mélyre.
@CSENDES: Azt hittem egy pillanatra, hogy az itt írogató uzenofuzet.blog.hu/2013/07/15/bajnai_elbukott?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_07_16&utm_campaign=index Lucky Larry Silverstein a mi Gábrielünk. Ő is tegnap ezzel a Mesterházy Tel Aviv dologgal jött.
@V-PORT: Ez már legalább egy hete meg körbe, szerintem Gábriel csak átvette. Én átugrottam a szövegen, amikor elolvastam azt a szóösszetételt, hogy Tel Aviv
@V-PORT:
"Ha átmegyek egy másik blogra (index oldal) ott lehet új nevem?"

lehet. profilban asszem max 5 nicket tudsz regisztrálni, s azok között váltogatni, amikor írsz. akkor célszerű, ha:
-egy gépet többen használtok (családban vagy a lendvay utcában)
-troll vagy
-súlyos identitászavarban küszködsz
-van valami amit saját neved alatt kell megírnod, de név nélkül más a véleményed.
Az Alkotmánybíróság (Ab) átmenetileg felfüggesztette a nemzetbiztonsági ellenőrzés szabályait módosító törvény egyes rendelkezéseinek hatálybalépését, mert azok súlyosan korlátozzák a magánélet sérthetetlenségét és valószínűsíthetően alaptörvény-ellenesek - közölte a testület.
Ballik reggeltot!
"Lassan olyan érzése van az embernek, hogy Bajnai Gordonnak lenni manapság kevésbé fájdalmas, mint sajtreszelővel recskázni."

ezt még cizellálni kellene, Kedves Fab, amellett, hogy teljesen egyetértek a többivel..lassan jöhetne a csősz is már..
@Secnir: Ez így mind a négy egyszerre. :) Nagyon okos vagy. :))
na mi van?

a délelőttös mafia összefog a délutános mafia ellen:)

csak rohannyatok savazni:)
és a haza (és haladás) fényre derül...
index.hu/belfold/2013/07/16/ipsos_fidesz_25_mszp_15/
Mindjárt jön Gábriel.
Én az ellenzék helyében a következő hónapokban nem szívbajoskodnék.
@bella _ciao: netán csalódtál, mást vártál? csak akkor lehet kiábrándulni.
@V-PORT: Na ez az, amitől kiver a víz:

"A választási részvételüket biztosra ígérő és pártpreferenciával is rendelkező szavazópolgárok mindössze 32 százaléknyian, nagyjából 2,6 millióan vannak, ám biztosra vehető, hogy ennél többen mennek majd el szavazni."

Ez az adat a NÉZŐPONT-nál 62 %, ami igen ritka, mert nekik a baloldaliak nem igazán szoktak felelni.

Ugyanez az adat a Századvégnél 55 % volt

De még a Medián mérése is úgy publikálódott, hogy hónapról hónapra erősödik a szavazni kívánók köre.

Itt pedig mindösszesen 32 %

Mit művelnek ezek???
"a Fideszt a választókorú népesség 25%-a támogatja"

egyrészt hiszi a piszi másrészt ha igaz lenne is akkor ebből az következik, hogy 75% NEM !!!!

NINCS JOGUK KORMÁNYOZNI....
egy koszos koleszos kis csürhe MEGSZÁLTA AZ ORSZÁGOT !

mafia, bűnszervezet, zsarolja, elrabolja, kifosztya, tönkrevágja

hazaárulók ! nemzetvesztők ! országrontók !
Sokan beszélnek/írnak arról, hogy az ország érdeke azt kívánja, akár az orrot is befogva, akár hányingerrel küzdve is, de összefogás kell orbánnal szemben. Ez a realitás. Akár morális minimumunkat is feladva. Pragmatistának kell lennünk, hogy orbán elmenjen a kormány éléről.

Én azt gondolom, hogy világos határai vannak az erkölcsnek/morálnak. Ha azokat egyszer átléped, hol a határ. Kitolod, megváltoztatod azokat vagy csak ideiglenesen teszed átjárhatóvá? És négy év múlva, ismét felfüggeszted azokat?

Számomra megnyugvást hoz az, hogy vannak "fanyalgók/naívak/álmodozók/hol élsz te királylány-ok" itt a blogon. Mert addig megmarad a morál is a nemzetnél. Nem lesz relatív. Mert az nem mérlegelés kérdése. És amíg van morál, addig van esély arra is, egyszer majd a többségnek is az lesz a fontos.

Poszthoz:
Csak egy kérdés: sokszor hangoztatott érv a fidesszel szemben, soha nem dolgoztak, mérették meg magukat a piacon. Igaz. Lenne kedves valaki megcáfolni azt a feltételezésem, hogy ugyan ez igaz az mszp-re is, mesterházyra, tóbiásra, szanyira, újhelyire, botkára? Pontosan miben is várhatok mást tőlük? Mert azért ők sem számolgatták kétségbeesve sárgacsekkek felett a következő fizetésig megmaradó kosztpénzt. Lehet demagógnak/seggfejnek nyilvánítani emiatt engem, de a fenti mondat igazsága attól nem változik.:)
@jaegtoer: hagyd! az ilyen kinyilatkoztatók azt sem tudják mit jelent: tehetséges
@CSENDES: tudtam, de megint szembesülni vele na az kiábrándító (és nem a magyar nemzetes hírlapból)
Szanyi:ályája kezdetén két évig az agrár külkereskedelemben dolgozott. 1982-90 között főelőadó volt az agrártárcánál. 1982 és 1985 között a Római Magyar Nagykövetség FAO-képviselet titkára volt, 1990-91 között az Agroinformnál vezérigazgató, majd 1991-92 között a Magyar Vállalkozói Kamara főtitkára volt. 1992-98 között az Euro Info Service ügyvezető igazgatójaként dolgozott. 1994-ben alapítója volt az Európai Tanulmányok Alapítványnak.
@sírbateszezazegész: Mesterházy volt vizsgátató tanár, a többi mindig valamilyen politikai megbizatás.
Tóbiás:Első munkahelye 1988-89-ig a nyíregyházi II. sz. vízügyi szakmérnökség. 1990-től üzletvezető, 1991-1992-ben a Dunapack Rt. üzletkötője. 1991-ben felsőfokú áruforgalmi képesítést szerzett.

Vagy három év, ha igaz
Újhelyi is csak politikai munkát végzett.
Botkának is csak politikai múltja van.
@CSENDES: akkor ebben sok különbség nincs:(
Kitessékelt IMF: Matolcsy levelét szükségtelen inzultusnak tartják

hvg.hu/vilag/20130716_Szuksegtelen_inzultus_az_IMF_kitessekeles#

amilyen fóbiájuk van az imt-től, beszántják az iroda helyét, felhintik sóval, aztán építenek rá egy stadiont
@sírbateszezazegész: azok a politikusok akik "soha nem dolgoztak, mérették meg magukat a piacon" szerinted mindkét oldalon igaz...érdekes, hogy azokat a neveket kihagytad, akik viszont igen
@bella _ciao: voltál te a gödörben, mikor még "a" gödör volt? Szomorú sorsa ellenére egy működő INTÉZMÉNY-nyé vált. Egy csodát lehetne abból csinálni. Amitől élhetőbbé válna az a város. De erre sincs szükség. Minek menjen haza bárki is?
@KÁTÉó53éúétr6: Kikre gondolsz? Bárándy Gergelyre pl?
Bizony, bizony. Minden úgy van, ahogy Varanusolva lett. Egy iciri-piciri észrevétellel: a bal-liberális oldal lényéből fakad, hogy képtelen önkritikát gyakorolni. Amitől ugye ebben a helyzetben - talán a 2014-es választáson - még rosszabb lenne neki(k). De így arra sincs esély, hogy '18-ban színlapra kerüljenek. Tehát logikus: ha valaki demokratának vallja magát, akkor ezen elgondolkodva az LMP mőgé áll. Ámen.
@KÁTÉó53éúétr6: kik azok? Segíts, kérlek. Megtisztelnél ezzel. És ezt őszintén írom.
@Péter Pócs: Amióta a Heti Válasz címlapján minden hónapban Schiffer van, egyre kevésbé szimpatikus.
@V-PORT:

megnéztem a stadiont, a házat még építés alatt láttam vagy 8-9 éve, neked nem tűnt fel a kert középén a tábori wc (Faszaróka:) )
@V-PORT: Nem kapta meg az LMP-t. És le is merevedett. Innentől kezdve egy tapodtat sem lép előre.
@Péter Pócs: Azt megkapta, akit az Lmp-ből akart.
@V-PORT: És akkor mi van? Mit kezd vele? Hova jut velük?
@Péter Pócs: És Schiffer hová jutott volna?
@V-PORT: Valahol meg kell jelenni, nemdebár? Szavazatokat a jobb oldalról (is) lehet gyűjteni. Sohasem az a fontos kérdés, hogy hol jelensz meg, hanem, hogy mit mondsz...
"Magyarország teljesítményét dicsérte Orbán Viktor a nagyköveteknek tartott értekezleten kedden, szerinte sikerült megfordítani 2010-ben a rossz folyamatokat. Kijelentette, hogy nagyon meglepődne, ha az idei utolsó negyedévben nem lenne látványos a bővülés" (Origo)

Ugyanitt:

Elszomorító hírek a német gazdaságról
www.investor.hu/news/20130716-nagyon-gyenge-lett-a-zew-index.html

LEHET készülődnie a meglepetésre.
@V-PORT: tökéletes írás, s még soha nem olvastam ilyen egyszerűen leírva, miért volt horn az, aki:)
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Pártatlan közszolgálati média, na az ami sajnos tuti nem lesz. :( Így maradnak az alternatív lehetőségek az ellenzéknek, mint pld. az újság szórás, internet, de főleg vidéken és az általad említett idős rétegnél az utóbbi sem nagyon játszik.
Meg kell tanulni az ellenzéknek is olyannak látszani, aki valóban az emberekért akar tenni.
@Péter Pócs: Plusz, az is jó, hogy ha vállalod, amit mondasz, és nem vonod vissza.
@sírbateszezazegész: Bennem sosem fordult még meg a gondolat, hogy seggfejnek nyilvánítsalak. :)
@Péter Pócs: Tehát logikus: "ha valaki demokratának vallja magát, akkor ezen elgondolkodva az LMP mőgé áll. Ámen."

Aki pedig elveti mindazt a szart, amit eddig a "demokrácia" nevében ránk zúdítottak, akkor mondjuk a jobbik mögé. :) Amúgy ide a rozsdást, hogy ők komolyabban elszámoltatnák a csútiékat, mint mondjuk a Maszop vagy az E14 lebegteti.:)
@sírbateszezazegész: Kéne egyszer csinálni a külföldön élő kommentelőket is bevonva, valami fasza kis konferencia beszélgetést, mondjuk Skype segítségével. Én nagyon tudnám élvezni. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mire lennél kíváncsi? Hogy ők hogyan értelmezik azt a keretet, ami itt van, s amiről nem értesülnek korrekt tájékoztatás híján?
@V-PORT:

Tökéletes a gépnarancs írása. Ezt ma még linkeld be párszor:))
@CSENDES: Akár arra is de sok egyéb másra is, amelyek így írásban nem derülhetnek ki. Valami fasza csapatépítő jellegű találkozó is jó lehetne, ahol az emberek egész más oldalát is meg lehet ismerni, mint ami itt rajzolódik ki.
@Orica Középföldi: Miért pont én? Linkeld be te. :))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Azt hittem úgy írod, hogy ami itt nem domborodik ki.:-))
Azt kifelejtetted Fabe, hogy meg a hircsarda is bantja szegeny bajnait. Szep iskolapeldaja lett a balfek , de hirekbe bekerulni vagyo politikusnak. Felettebb szorakoztato. Plane annak fenyeben, hogy mikozben jobbrol libazzak, a hajdu bet valodi tonkretevoje letelepedesi kotvenyeket arulhat....
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te szerintem a nőkre vagy kiváncsi csapatépítés alatt:D
@Dr. jenőke (jenőke):
Uhh, ez a Tóta W.!
Érdemes újraolvasni az azóta történtek tükrében:
w.blog.hu/2011/08/12/a_komcsi_orok#more3147473

De ez csak hadd maradjon!
Naná, ez sokkal-sokkal jobb, mint a Gyurcsány-elkúrás. Azt Bajnai röpke egy év alatt /mintha/ rendbeszedte volna az istenáldotta szélcsendben.
Ezt (vityeszrendszer) még unokáink is látni és szenvedni fogják.
De csak hadd maradjon ítéletidőkig. És igen ezért is, mindig, örökkön örökké Gyurcsány, de legalábbis a szoci(k) a hibás.
Ártatlan, szűztiszta patyolat Pimpócska, Millácska mossa kezeit.
Érdekes szösszenet tótawé legutóbbi írására. :))

Őszintén megvallom: azért valahol kedvelem ezt a Tóta W. Árpádot. Ha nem lenne, akkor ki kellene találni, elő kellene állítani valami laborban. Mert ő az a baloldali (?) liberális (?), akire tényleg ujjal lehet mutogatni immáron tízegynéhány éve: Nézd, bázki, ez mennyire hülye! Te, csak ekkora idióták vannak túloldalon? Ráadásul milyen szarul néz ki, egy sört nem innék meg vele!. Tóta tulajdonképpen nem más, mint Kerényi és Semjén szerelemgyereke, akire rányomtak a Photoshopban egy Ctrl+I-t (negatív) és a jobboldalon fellelhető összes szélsőséges és idióta gondolatnak pont az ellenpólusára kapaszkodva óbégatja bele a világba a legeszementebb baromságokat. Ő az a balliberális haszonállat, aki miatt nem kell szégyenkeznünk, aki miatt nem kell naponta háromszor megkövetnünk a "társadalmat" és elnézést kérni mindenkitől a „saját oldalunk” vállalhatatlan hülyeségeiért. Elég csak odamutatni: Hát nálatok még nagyobb faszok vannak, haver!

www.tutiblog.com/2013/07/a-nagy-liberalis-tanterem.html?v=1
@Orica Középföldi: szia:)
Sokat gondolkodtam an"rendszerszintű ismeretekről"! Legfőképp azon, vajon én rendelkezem-e azokkal. Feladtad a leckét!:)
@jaegtoer: Nem értettem a video sorsát. Önmagában egy kortünet. Mármint ez a csiki-csuki vele.
@V-PORT: Tényleg jó írás. Vajon Bajnai olvassa -e és ha igen ezek után mijafaszért közösködik továbbra is bikicsunáj attisékkal??? :)
@bella _ciao: Nem baj az ha beszélgetnek egymással. :)

"De vajon mi tesz valakit, 2013 közepén, Tóta W. Árpáddá? Mert nincs egyedül. Meglehetősen sok Tóta W. tenyészik az ádör sájdon, meglehetősen sokan gondolják úgy a balliberális értelmiségi körökben szektában, hogy ideje lenne ezt az egész politikai versenyt zárójelbe tenni és a Nagy Liberális Tanteremben szépen kioktatni a horngyulai értelemben vett lakosságot a helyes politikai gondolkodásról és irányt mutatni az abból következő politikai cselekvésnek. Mert az ország egy bazi nagy tanterem, ahol a már kellően (meg)fegyelmezett zemberek leülnek, előveszik a vonalas füzetet a Hellokittys táskából, és szép, rendezett betűkkel bemásolják Tóta W. főorvos úr és kollégái szavait, majd hazamennek és bemagolják. Ez volna a "felvilágosítás, a demokrácia megtanítása, a kellően önkritikus történelemoktatás mellett", amiről Tóta W. ábrándozik, amelynek eredményeként a politikailag már kellően képzett elvtársak állampolgárok hiba nélkül szavazzák be a parlamentbe 99,9 százalékkal a Hazafias Népfront demokratikus ellenzék közös jelöltjeit."
@bella _ciao: "A zemberek hülyék! - állapítják meg Tóta W. főorvos úr és kollégái rendkívül éles szemmel hetente, mikor szembesülnek a világ diverzitásával, ahol a szavazónak nevezett entitások képesek eltérően vélekedni a politikáról. Tóta W. hülye - válaszolják ilyenkor a zemberek, és túl is vagyunk az első kapcsolatfelvételen. Megint jót beszélgettünk." :))
@shinichi:
+1. Én legelőször írtam, és csak most jutottam az olvasásban eddig. Kib... jó érzés, hogy nem vagyok egyedül, még akkor is, ha ez nem ér egy petákot sem.:)
@V-PORT:

" Mesterházy nagyon befolyásolható, ezért is tapadnak rá a "nagy öregek""

El teccünk felejteni, hogy Mesterházy konkrétan a nagy öregek esélyek nélküli strómanjaként lett minijelölt 2010-ben. Nem tapadnak rá, ők jelölték ki, hogy akkor a bukó kampányt te csinálod Atikám.

Vajon mitől kéne azt gondolnunk, hogy ez mára megváltozott, mikor Baja Ferenc pl továbbra is észt oszt?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azt akartam kérdezni már, hogy hallottál már a bezák ügyről, ami felforgatta a szlovák katolikus/politikai közéletet?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a tótaw-re adott válasz a tutiblogon nemcsak tótaw-t igazolja, hanem a tutiblog szerzőjén keresztűl a magyar közoktatás totális csődjét, hisz hányan fejezik be úgy az iskolát, mint a szerző, ti. a szövegértés/-értelmezés alapvető képessége nélkül. Tótaw-nek igaza van.
A másik lehetőség: a tutiblog szerzője érti az írást, csak egy f@sszopó hazudos kis fideszcsicska, aki az anyját is megb@szná valami előnyért.
@shinichi:

"Akinek összevethető súlyú dolog az, hogy Gyurcsány elkúrta (azonkívül, hogy életében egyszer igazat mondott, mit is?) "

Annyiszor elmondtam már, hogy Gyurcsány nem az őszödivel kúrta el. Hanem a válságkezelés elmulasztásával 2008 októbere és 2009 áprilisa között, amibe bele is bukott, bele is buktatták.
@sírbateszezazegész: Dehogy is. :) Sokkal jobban érdekel mindenkinél a belül lakozó ember, kincseivel együtt.
@CSENDES:
1./ a mai erőkből nem látom azt, akivel egy obstruktív Fidesz-szel az ellenzékben kormányképes lenne bárki is. Főleg mert vereség esetén a Fidesz ki fogja használni:
a/ az ultrákat;
b/ azt, hogy bármit megigérhet, és azt mondhatja, hogy bezzeg, ha maradtak volna.

2./ Az egybites népek max a polgárháborús krizisből fognának fel sok mindent. A vájt fülüeknek való grafikonmutogatást most sem értik, és 10 perccel a szavazás előtt sem fogják érteni.
@Fabius: Úgy érzem Baja Ferenc a bögyünkbe költözött. :)
Mesterházy befolyásolható, és nem egy lángelme, ezért is hiszi el, hogy őt akarja a többség. A nyugdíjasok. De ők is inkább csak az Mszp-t.
Ganésság ha azt szeretném, hogy ne a nyugdíjasok döntsenek már az én jövőmről?
@Péter Pócs:

Én demokratának vallom magam, éppen ezért azt gondolom, hogy az általam 3 évig támogatott és elég közelről figyelt LMP-ben újabban kialakult schifferokrácia nekem nem alternatíva.

A merev elzárkózás ugyanis édeskevés mindenhez. Arról nem is beszélve, hogy egy működő, állandó kommunikációs csapatot nem képesek összehozni három emberből, nem egy országot működtetni képes kormányt.
@jaegtoer: Ők, a Szentcsalád eme szenvicstáncolós része, noha most éppen nem pápalátogatáson voltak, az imidzs részesei, és abba meg nem illik ez a tánc.
Noha teljesen természetes, mert akárki lyányai is, az ördög az ő s@ggükre is odavert a sütőlapáttal.
Ahogy mondani szokták.
@V-PORT:

Mesterházyt semmiféle többség nem akarja. A nem ortodox de stabil MSZP szavazó simán leszavaz Bajnaira is vagy bárkire, aki leváltja Orbánt.

Elég szűk kör az, aki Mesterházyt alkalmasabbnak tartja Bajnainál. És nem félek kimondani azt sem, nekik megvan a jó okuk is rá.
@Fabius: Én meg erre vagyok igazán kíváncsi az írásból:

"Mindez elképzelhetetlen csak a magyar baloldal erejéből, ehhez elengedhetetlen, hogy Bajnai – ahogy tervezi is – maga mellé állítsa a középen állókat és a mérsékelt, józan jobboldali gondolkodású embereket is."

Erre van már ötletetek FAB??? ;)
@bella _ciao: az a másik válasz tótaw-re is jó. Az eredeti írás minden szavát igazolja:)
@Fabius: Ugyan azok, akik Gyurcsányt is imádták. Ami elég durva.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szervkereskedés, mert z agyalágyulában más kincs nincs:))
Értem. Az engem is érdekel.
@Fabius: A gazdaságban igazad lehet. De valójában vitatkoznék Veled. Gyurcsány az öszödi beszéddel nagyon is el...
1./ Miniszterelnökként kellett volna elmondania, nagy nyilvánosság előtt amikor is nagyon csökkent volna az esélye, hogy kiragadott mondatok körül foljék a vita;
2./ Ha már így esett, nem magyarázkodni kellett volna, hanem a teljes beszédet, azonnal közzétenni;

Azzal, hogy egyiket sem választotta, és belement egy susmusos magyarázkodósba, átadta a kommunikációc terepet a Fidesz-nek. Az lecsapta a labdát. Az eredményt láttuk. Függetlenül a 2006-os esemányek valós okaitól, és valós történéseitől. Gyurcsány hagyta, hogy a Fidesz tematizálja a teljes kommunikációc spektrumot. Nem tudott határozottságot, elszántságot, mondhatni erőt felmutatni, Később már bármit mondott, az öszödi beszéddel a Fidesz bármikor revolverezni tudott. Ha Gyurcsány nem cseszi el, akkor ma a Fidesz egy marginális erő lenne, egy idegösszeroppanással kezelés alatt álló ex-elnökkel.
@sírbateszezazegész: Nem tudom ki mennyire jeleskedik a szövegértésből, de abban egyetértek tutiékkal, hogy sokkal fontosabb egy gyermek részére az erkölcstan, mint mondjuk az állampolgári ismeretek. Neked gondolom pláne nem kell magyarázni, hogy miért is. :)
@GeoCracker: A legnagyobb hibát szerintem is azzal követte el kúrcsány, hogy végletekig ragaszkodott a hatalmához.
Ezek után vitykáéknak csak hátra kellett dőlni és várni a 2010-es választásokat. :( A többit már mindnyájan érezzük a saját bőrünkön.
@GeoCracker: 3./ Új választás. A fidesznek nincs 2/3-a. És Matolcsyval sétáltunk volna bele a világgazdasági válságba. Na az egy igazi fairy tale lett volna.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Egy apró pontosítás: a víziszárnyas piac beomlasztója - és így a Hajdú Bét és a többiek kinyírója - speciel ma jegybankelnök, mert megérdemli.
Az milyen már amikor a maszopos kemény mag a kuruc miatt magyarázkodik. :))

kuruc.info/r/6/115072/#ixzz2ZBM2bSL6
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Októberben bátorkodtam hasonlókat írkálni:
"Nem is csak mostanában, mivel a Gyurcsány Ferenc által kezdeményezett szakértői egyeztetéssel kapcsolatban is felmerült egy „olajfa-koalíció” esetleges létrehozása. Ahogy a pesthidegkúti időközi választások kapcsán is emlegettek ilyet. Ez azonban, noha sokszor úgy értik, hogy egy általános demokratikus szövetkezés, tradicionálisan inkább a bal-középre alapozott szövetségeket tekintik az olajfák árnyékában kötötteknek. Márpedig hazánkban, miként azt Bajnai Gordon is megjegyezte, elég mély politikai szakadékok találhatóak a közéletben. Ezt egy elsősorban balközepű, a jobboldalt kizáró koalícióval aligha lehet betemetni. Sokkal stabilabbnak tűnik egy, a Fidesz-ben csalódott jobboldaliakat „felszívni” képes szervezetet is felölelő koalíció. "
endresy.blogspot.hu/2012/10/bajnai-gordon-olajbokra.html

Azóta a magam részéről nem a szélesedő, hanem szükülő spektrum felé látom az elmozdulást.
@V-PORT: Nekem ez a festés jobban tetszik.

kanadaihirlap.com/wp-content/uploads/2013/07/solyomairways.jpg

Ja és a kék orr sem ártana esetleg.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nekem ugyan milyen ötletem legyen rá?

Általánosságban gondolom, hogy a techokrata, szabadpiacpárti, jogbiztonságra törekvő liberális konzervatív gazdasági modell, a nemzeti-keresztény vonal nem teljes ignorálása, hanem igényként figyelembe vétele lehet vonzó a középnek és akár a mérsékelt jobboldalnak is.

Gyakorlatban ez annyit tesz, amit már neked is elmondtam: én tudok olyan országban élni, aminek alkotmányában jut hely a kereszténység és szent korona emlegetésének a család mellett. Plusz a progresszív adórendszer visszaállítása is közös gondolkodási pont sokaknak.
@V-PORT: A Fidesz-nek lehet, hogy nincs 2/3-a, viszont az MSZP-beledőlt volna a magyarázkodás vermébe.
Az új választás is csak az 1-2 pont valamelyikével együtt értelmezhető. De azok meglépése után alighanem belefért volna.

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Azért a széktámlát elég sok széljobbos tartotta ahhoz a hátradöléshez 2006 ősze után.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ez most állami? Ha igen, az állam miért nem ad pénzt? Ha nem, miért használja a "magyar légitársaság" kifejezést.
Pont most, amikor a keblünkre öleltük a WizzAir-t.
OFF
Én nem szeretem vadai ágnest. Mint embert, mint politikust. Lehet, hogy néha, egy-egy átmúlatott éjszaka után, jelenlegi környezetem szavajárásával szólva "sunáznám", de nem látom be, mit vétett egy nép, hogy ilyen legyen az elitje.
Soha nem fogom elfelejteni azt a riportot, mely bemutatta, hogy melyik képviselő mennyit nyert a devizahitelek kedvezményes végtörlesztésével. Ő ellene szavazott. Majd kifizette a hitelét, minegy 10m ft-tal beljebb kerülve. Egy jobb autó ára. A szememben ő ennyiért adta el magát.
Mostanság többször hallottam nyilatkozni. Azokból számomra egy olyan személyiség képe rajzolódik ki, melytől a jó isten/vagy kinek mi tetszik mentse meg Magyarországot. Egyébb, tegnap jelzett szocializációs környezetem okán feltörő jelzőket -melyek vele összefüggésben számra tolúlnának-, azok nem pc volta miatt nem osztom meg.
Nem kívánom őt felelős poszton viszontlátni.
ON
@Fabius: és szerinted ebbe az irányba akarnak menni Bajnaiék is?
@Fabius: Az mszp szavazótábora(800.000 - 1.000.000 fő)jó lenne az mszp nélkül... gyúcsány szavazótábora(150.000 - 200.000 fő) jó lenne gyúcsány nélkül.
Fábiusz attól tartok ez EPIC FAIL.
Mert ennek egyenes következménye hogy az lmp szavazótábora(???? fő) jó lenne az lmp vezetői nélkül?
posztho, nincs mit hozzá tennem, ennek az országnak ez kell, és ezt is fogja kapni, elég hosszú távon, mert a kritikus gondolkodást - politikai+vallási hatalom alapvető érdeke miatt- a narancskormány ki szándékozik irtani az oktatásból. Nem lesz itt semmi fejlődés nagyon sokáig.

Akinek ez nem pálya, az menekül, vagy berendezkedik passzív ellenállásra, csak szólok, ez a kibekkelési szándék, több lesz mint egy ember öltő, és szerintem még optimista voltam, el lehet dönteni, mit szánunk a gyermekeinknek.

uff, én beszéltem...

melléklet a rögvaló viszonyairól:

A Sólyom Airways már a héten beköltözhet ferihegyi irodáiba

Irodákat bérelt Ferihegyen, és még a héten be is költözhet a repülőterre a tervezett új magyar légitársaság, a Sólyom Airways - erősítette meg a Népszabadságnak a Budapest Airport. A lap szerint könnyen lehet, iráni befektetők is részt vesznek a vállalkozásban.

hvg.hu/kkv/20130716_Irodakat_berelt_Ferihegyen_a_Solyom_Airwa
"Lassan olyan érzése van az embernek, hogy Bajnai Gordonnak lenni manapság kevésbé fájdalmas, mint sajtreszelővel recskázni."

A mondat helyesen:

"Lassan olyan érzése van az embernek, hogy Bajnai Gordonnak lenni manapság nem kevésbé fájdalmas, mint sajtreszelővel recskázni."

Különben semmi értelme, mert a világon millió egy dolog van, ami kevésbé fájdalmas.
@sírbateszezazegész: Vadai Ágnes Gyurcsány imádó. Rajong a pasiért. Szerintem nagyon rajong érte, sőt. Ez az én véleményem, és csak a fényképekből veszem ezt le.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az erkölcsöt/morált nem az iskolában, hanem az életben sajátítod el, a környezetedtől. Ezért én nem hiszem, hogy azt tanítani kellene. Állampolgári ismereteket igen.
Erről mást gondolunk, volt már ilyen, nem:)
@V-PORT: Én úgy tudom eddig semmi állami pénz nincs benne. Azt pontosan nem tudom, hogy akkor jogilag, hogy néz ki a dolog ha nemzeti színeket vagy hungarian jelzőt akarnak használni. Ezek után a wizz rózsaszínt is át lehetne festeni magyar színekre?

Amúgy ez egy elég jó cikk Sólyom témában.

www.airportal.hu/ap/viewtopic.php?t=14617
@Fabius:

Némi finomítás (no csak a hecc kedvéért):

Gyurcsány nem mulasztott el semmit:

www.hrportal.hu/c/valsagkezeles-negy-temetes-egy-eskuvo-20081029.html

www.origo.hu/itthon/20090318-gyurcsany-valsagkezelesi-javaslatai-es-az-europa-tanacs-soros-ulese.html

Ugyanakkor a kormánypártok ezt a pillanatot akarták kihasználni, hogy megszabaduljanak tőle, azaz nemet mondtak a tervei megszavazására. Ezért jelentette ki, hogy ha ő az akadálya a válságkezelésnek, akkor ő most ezt az okot megszünteti.

Érdekes még megemlíteni, hogy utána nem Kis Páter jött, nem is Mesterházy, hanem Bajnai(!). Hogy ki intézhette ezt el ...
@GeoCracker:

Szerintem az őszödinek a formája - szűk kör - volt hiba, de ez önmagában nem elkúrás. A lányos zavarban elbaszott és Orbánnak meghagyott tematizálás is csak hiba, de nem elkúrás.

Ott úszott el a hajó, mikor fél évig hiába vártunk egy darab válságkezelő lépést, mikor fontosabb volt azt számolgatni vajh mennyi nyugdíjas fog elpártolni, mint a gazdasággal baszni valamit. Ekkor azért eszünkbe jutott Drazsé 2005 végi áfa visszatartása, ami odabaszott a kkv szektornak alaposan, és elindult a kurvaanyázás.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A jobbik is lehetne a nagykoalíció tagja, de nagyon sokszor dörgölőzik a csúti végbeléhez. Szegeden a köztörvényes jobbikossal sikerül a csúti csicskásainak Botkát szopatni 3 éve.
Abba kellene hagyni a permanens zsidózást mivel a zsidók semmilyen veszélyt vagy fenyegetést nem jelentenek a magyarokra.
A cigókkal érdemben kellene foglalkozni nem állatként kezelni mindet eleve.
A tevebaszó muszlimokat meg ejteni kellene.
7-8 éve 5 volt osztálytársam lett "muszlim".
Na Gabikám ha most beszélnél velük ketté állna a füled az biztos ;)
10 percig tudták magukat tartani, aztán csak kiböffent a lényeg, szerintük Európának egyetlen lehetősége van hogy kitörjön a válságból és kikerüljön az amerikai!!! gyarmati sorsból!!
Egységen fel kell venni a muszlim vallást, aki nem akarja az elhúz innen vagy megdöglik.
Jó mi? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ez a kis csimpánz Tóta W. kislábaujja körméig sem ér fel.
Minek köhög a bolha, ha tüdeje nincsen?
@vakapad: A Bilderberg-csoport vagy Küllő Péter.:))
Bubó örvendezhet:-)

"Nagy mennyiségű alkoholt találtak az elhunyt színész szobáLYában"
www.origo.hu/index.html
@vakapad:

Nincs ezen mit finomítani, Gyurcsány bizony elmulasztotta amit elmulasztott. Pl ezt:

index.hu/gazdasag/magyar/2009/02/22/a_reformszovetseg_visszavag_gyurcsanynak/
@V-PORT: valószinűleg így van. De ez nem változtatja meg a véleményem róla.
@sírbateszezazegész: Vadai megítélésében viszont egyetértünk.:)

Amúgy az erkölcs és a morál összetett dolog. Egyértelmű az amit írsz, hogy az életpélda a legfontosabb és egy igazán szerető és építő családban fejlődhet erkölcsileg igazán a gyermek. Másrészt azonban, ennek a területnek is van olyan része, amit érdemes olyan szinten oktatni, mint bármilyen más fontos tantárgyat a suliban.

Főleg ha olyan értékek átadásáról van szó amely véleményem szerint életadó lehet a lurkó számára. Másrészt minket sem kérdeztek meg a szüleink, hogy meg akarunk -e születni, ha jól emlékszem. :)
@sírbateszezazegész: Én sem kedvelem. Vannak nála helyesebbek, ha már itt tartunk. Szabó Tímea például.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Vadai megítélésében viszont egyetértünk.:)"
Te is "sunáznád"?:D
@V-PORT: aha...de leginkább az a szomorú, hogy neki az a 10m az max egy évi jövedelme...s akkor most ezt senki nem hozhatná fel neki...
@Fabius: Erre írtam, hogy gazdaságilag igazad lehet. S még az sem kizárt, hogy nekem is kalapács van a kezembe, és ezért mindent szögnek nézek.
De azt hiszem, hogy miként az emberi betegségek, az országos kórságok is fejben dőlnek el. Ebből a szempontból az, ami kommunikációs hibának számít, irgalmatlan elkúráshoz vezet.

Alkalmasint látszik Orbánon. A kommunikációt képes uralni, és az irgalmatlan gazdasági elcseszések dacára sem egyértelműen indultak el az utcán, hogy a Dunába hajigálják.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Tehát a legjobb esetben is 1,2 millió szavazója van az MSZP-DK-nak.

Hogy is teccenek akarni ennyivel választást nyerni egyedül? 7

Ha sehogy, akkor hol vannak azok a kompromisszumok, amik a többi szavazó megszólításához kellenek?

(igen, részünkről az a kompromisszum, hogy a szocikkal valamilyen formában egyáltalán. de a forma kurvára nem mindegy.)
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Szerintem ők ugyanúgy nem akarják vityka országlását, de a képet az nehezíti igazán, hogy a fidesz felvette a nemzeti álarcot, ami nagyon sok jobbos szavazót megtéveszt és elhiszik narancséknak, hogy a nemzet javát akarják.

Permanens zsidózásról és cigányozásról én nem tudok, csupán arról, hogy mind a két esetben ha kell elmondják a véleményüket vagy kritikájukat. A "tevebaszó" muszlimoknál pedig azt kellene megtanulni, hogy velük kapcsolatban sem lehet általánosítani. Akikről te írtál az alábbi grafikán találóan felvázolt és a bal oldalon látható irányzathoz tartozhatnak.

sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/p480x480/1011923_590339541010375_171912440_n.jpg

Meggyőződésem, hogy a muzulmánok között is nagyon sok értékes ember van, ugyanúgy mint bármely nép között.
@Fabius: Igen, ennek már párszor nekifutottunk. Gyurcsányt a pártja azért buktatta meg, mert megpróbálta a reformokat keresztülvinni. Ugyanúgy mint 2006-ban, még most is úgy hiszi a politikusok többsége (MSZP múmiaválogatott included), hogy a 3,60-as kenyér programjával lehet nyerni.
Gyurcsány kormányzásának jelentős részében nem próbálkozott reformokkal. ÉS addig nem is gyújtották rá a belvárost a magyarok. Nem a reform hiánya, hanem annak (amúgy tényleg lagymatag) kísérlete miatt lett pária.
És ha ez a nép bármiféle reformot akarna, akkor sem Gyurcsány, sem Bokros nem 1% körül állna jelenleg és a Fidesz nem úgy állna, ahogy. A gazdasági, jogállami, demokratikus berendezkedésben olyan méretű antireformot, pusztítást hajtottak végre, hogy ezt a Gyurcsány éra hibáival összemérni olyan, mint Kempelen Farkas sakkozógépét a Mechagodzilla dúlásához hasonlítani.

3,60-as kenyér kell ide, és abból még 10% rezsicsökkentés. Mindez Erzsébet utalványra, aminek a bevételeiből focistadion épüljön! A stadion bejárata előtt a Nagyboldogasszony lovasszobra álljék, amint épp Rui Tavarest tapossa halálra. Ez kell ide, nem reform.
@Fabius: Mindig lecsesznek, ha a jobbik hasonló szépen hangzó programjára utalok.

Azt nem értem, hogy miért kellene ezt elhinnem, főleg olyantól, aki már hatalmon volt és semmi mást nem mutatott - mondjuk a nemzetpolitika - téren mint az elmúlthoszonévek szereplői. :(
Sajna minden szava igaz a bejegyzésnek. Egy probléma van: az Együtt-PM is szépen befagyott 7 % körül. Így sajnos Én sem értem - bár Bajnait messze a legjobb választásnak érzem - mire fel akarnak közös miniszterelnök-jelöltet adni. Nagyon örülnék, ha sikerülne nekik megizmosodni, csak ennek nem sok jelét látom. Lehet, hogy az mszp nem esélyes a győzelemre, de sajna az Együtt sem.
Szar ügy. Kb. abban lehet bízni, hogy a titkolozók-bizonytalanok közül a két párt összesen szerez annyit, hogy esetleg elkapja a fideszt. A legjobb lenne külön indulni, egyéniben meg felosztani a körzeteket. Bajnai tényleg nem lesz közös jelölt - hacsak nem erősödik 10-15 %-ot a pártja az elkövetkező 2-3 hónapban (sajna nem fog). Vezesse az Együtt listát, ha többet kapnak az mszp-nél még lehet min.e., ha kevesebbet akkor koalícióban gazdasági miniszter, ha meg (sajnos most ez látszik )marad a fidesz, az egyik ellenzéki párt vezetője és 18-ban újra játszat.
@shinichi: "Mindez Erzsébet utalványra, aminek a bevételeiből focistadion épüljön! A stadion bejárata előtt a Nagyboldogasszony lovasszobra álljék, amint épp Rui Tavarest tapossa halálra."

Ezen én is jót mosolyogtam, pedig katolikus vagyok. :)
@GeoCracker:

A Dunába hajigáláshoz szimplán csak lusták vagyunk.

A kommunikáció uralás viszont már régen nem áll. Az őszödözéssel igaz volt ez az elmúlt ciklus második felében, az elmúttnyócazással ennek közvetlenül az elején.

De mára már nagyon nincs így, a hülyemagyarázatok sorára legtöbben már csak legyintenek egy túrhatízes társaságában. Nem véletlen a sok elhasznált és kiégett szóhordó Kovács Zoltántól Nagy Annán keresztül a tűzvonalból kivont Szijjártóig.
@AKIsTUDATLAN:

jajaja! épp akartam írni, hogy az audenciás képeknél lehet közszereplős képen magán közzélenni, seggrázogatós bulin meg adehogyisminemis, hájszen szendeszüzek vagyunk. álszent képmutató sunyi társaság az egész.

az egészben az a vicces, hogy a videjon semmi, de semmi olyan nem volt, ami vállalhatatlan lenne akár egy közszereplőnek, akár egy magánembernek. és teljesen természetes, hogy a fiatalok buliznak akárki fiai-borjai. persze nem fiak-borjak, csak seggek, hajtól-lábig.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Megtennéd, hogy felvilágosítasz? Szerinted mi az, hogy erkölcstan?
@Fabius: Világossá kell tenni és alá kell íratni minden "megbízhatatlannal" (értem itt mszp/dk/jobbik) hogy az ország érdekében jövőre összefognak eltakarítják a csúti által itt hagyott szarhegyet(a 9 évre kinevezett patkányok, asok-sok orbáncsicska, közt.elnök, jegybankelnök,legfőbb ügyész stb ..stb...), majd lemondanak és kiírják az új választásokat, az új konszenzusos Alkotmány és választó törvény szerint.
Ha nem teszik akkor mivel a szerződést aláírták nem tekint az őket megválasztó tömeg legitim vezetőnek így nem fizet adót és országos sztrájk lesz.
Ha a szerződést nem hajlandók aláírni akkor nem szavaz rájuk a 2.500.000 - 3.000.000 bizonytalan és marad a csúti szar hatalmon.
Örök életükben viselni fogják a bélyeget hogy Magyarország szétrohadása nekik köszönhető.
Tegnap láttam selmeczit az atv-híradóban. Valamiért "gyúrcsány-bajnai" vezette ellenzék hazugságairól beszélt.
Tudja valaki, miért?
Csak úgy kérdem:)
Hamár attila lenne a kihívó...
@shinichi:

"3,60-as kenyér kell ide, és abból még 10% rezsicsökkentés. Mindez Erzsébet utalványra, aminek a bevételeiből focistadion épüljön! A stadion bejárata előtt a Nagyboldogasszony lovasszobra álljék, amint épp Rui Tavarest tapossa halálra. Ez kell ide, nem reform."

Ezt én se írhattam volna jobban. Röhögnék, de sajna nincs min.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): igen, én is többször vizíónáltsm már.valami hasonlót...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
dzsihad.blog.hu/
A sráci aki vitte a blogot 2011 elhagyta orbániát.

Szerintem jelenleg mint a zsidó mint a muszlim kérdés rendkívül marginális, szinte már jelentéktelen. Értem én hogy zsidózással lehet pár százezer szavazatot szerezni, de ez max arra elég hogy a Jobbik bekerüljön a parlamentbe, ahol érdemben semmit sem tud tenni a nemzetért.
@Fabius:

Hát igen. Lehet azt mondani, hogy Oszkónak volt igaza, Gyurcsánynak meg nem. A Gyurcsány-féle módszert már nem próbálhatjuk ki, azaz nem tudjuk meg, hogy az milyen hatással járt volna, az Oszkó-féle módszer végeredményét viszont tudjuk, Orbán kétharmaddal nyert.
@Fabius:

semmi dunába hajigálás! Környezetet nem szennyezünk! sem építettet, sem természeteset.

nem vagyok elájulva az összefogástól. többet veszít vele Bajnai, mint nyer. lehúzzák a mocsárba. még szavazatszámlálónak is elmentem volna, ha tisztán indul.

amúgy a Nagy Anna meg legalább kinézett valahogy, nem is akárhogy. Csak nálam már lecsúszott a szóvivősségről, mást meg már nem bízhattam rá, mert be volt töltve. [:D] bármilyen olvasatban is....
@shinichi: igen, ez a lényeg, és néhányan ezt suttogjuk már egy ideje, de én már belefáradtam, és besokalltam.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nemtom feltűnt-e, de mikor hatalmon volt éppen akadt más baja a nemzetpolitikán kívül is. Mégis behúzta Ficót Szécsényben, aki ha duzzogva is, de aláírta a 11 pontunkat. (ugye szlovák nyelvtörvény vita idején voltunk)

Amúgy senki nem várja, hogy elhidd. Azt viszont kijelentem, hogy kisdobosfejű volt az egyetlen Bokros óta, aki nem csak ugatta, hanem meg is tette amit kellett, és amit vállalt.
@sírbateszezazegész:
Bajnaigyurcsánynak :) erre már igazán rá kell csapni !!!!!! (mint a sólyom)
Rá lehet húzni mindent, maffia kapcsolatok, terrorizmus támogatása, pénzmosás, hazaárulás,és a többi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vagy éppen nyaralnak és nem érnek rá, vagy visszaszámolnak 2014-ig hogy mennyi üti a markukat addig a mi verejtékünkből kizsarolt és megtakarított pénzből, szégyen ez az “ellenzék”, legalább annyira mint a kormány !
Legalább annyira idétlenek mint amennyire a fideSS elvárná az ő ellenzékétől !!!!!
@vakapad:

Tovább kevered szezont a fazonnal.

Orbán kétharmadához semmi köze Oszkónak. Neki a túlélésünkhöz van köze, nem is kicsi. Ne tegyünk már úgy, hogy előtte semmi nem történt, mikor a memóriánk nem szelektív. Legalábbis az enyém nem az.
@Fabius: A hülyemagyarázások kapcsán sok szempontból igazad van. Magam is írtam a szóvivők erodálódásáról.
A globális hitvitában azonban Orbán máig jobban áll. Nincs kétharmada, de az ellenzéknek sincs egy csóró felese. Legfeljebb a kocsmába.
Egyébként ott voltam az Operánál, amikor igenis ott volt az ellenzék kezében a varázspálca. Aztán eldobták nagy ívben.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Ilyet senki nem fog neked aláírni.

Emlékezz csak mekkora vita volt itt is mikor fölvetettem, hogy mi lesz az olyan minimum kérdésekkel, mint az adórendszer változtatás? Ami része az összefogók és a Jobbik programjának is, és - elvileg - lehetne konszenzussal szavazni róla.

A blog történetének leghevesebb vitája kerekedett belőle, pedig csak egyszerű elvi fölvetés volt.
@jaegtoer:

Ha már, akkor nekem Kormos Kata jobban bejött :-))

fn.hir24.hu/cikk/00260000/261458/3.jpg

Amúgy meg ja, lehet többre jutnának Bajnaiék, ha egyedül letolnák a választást, a mocsár szindrómában van igazság.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

azt meg a mostani fújolók még csak nem is sejtik, hogy Tótából 50-es éveire egy klassz konzervatív pasi lesz vagy lehet, aki jól-rosszul kijárta az élet sokszínű oskoláját és a részben sikeres, részben sikertelen "megmérettetések" után belátja túlzó odamondogatásainak esetenként téves alapját.
Mindazonáltal nem hiszem, hogy ész vesztve sietne majdan vasárnaponként a nagymisére, de a pride bulik faszlóbálóit sem tekinti a demokrácia inkubált csodagyerekeinek.
@GeoCracker:

Mi az, hogy globális hitvita? Kivel vitatkozik? Magával? A bármilyen körülmények között rá szavazó és mindent elnéző híveivel?

Az nem vita.

Az ellenzéknek nincs "felese", ez tény. Csak szerintem az oka más: a bizonytalan hinni nem akar. Márpedig az is erősen hit kérdése, hogy a szocik csak esküdöznek, ezúttal minden más lesz. De tenni érte nem tesznek semmit.
@Fabius:

Úgy gondolom, hogy vannak közgazdászok, akik így látják a dolgokat, és vannak közgazdászok, akik meg úgy. Voltak közgazdászok, akik szerint kamatot nem lett volna szabad csökkenteni Matolcsyéknak, mert ez lesz, meg az lesz, meg amaz lesz. Nem lett.

Magyarul, ez a "túlélésünkhöz van köze" szöveg inkább a hit kategóriájába tartozik, mintsem a bizonyított tényekébe, ugyanis a bizonyításhoz időben vissza kellene menni, és más paraméterekkel újra lejátszani, az meg jelenleg még kissé nehézkes.

Az pedig, hogy a 13. havi nyugdíj megvonásának Orbán kétharmadához nincs köze, érdekes kijelentés a nagyrészt nyugdíjasokra támaszkodó MSZP esetében, ugyanakkor mint tény a két dolog nehezen vitatható.

Megjegyzendő még, hogy egy konkrét időszakot kezdtünk (nem az én iniciatívámra) vizsgálni, ha most elkanyarodsz még előbbre, természetesen azt is lehet, csak akkor várnám az új konkrétumokat, amelyek hatásosabbak, mint a nem szelektív memóriára való hivatkozás.
@Fabius: Lehet hogy annyi is elég lenne ha "csak" egy normális Alkotmány és egy választási rendszer eréig állnak össze, talán ezt könnyebb volna "megboltozni". Persze a kinevezett csicskahadat is ki kell vágni azonnal.
Szóval azt akarom mondani hogy Nemzeti Minimum legyen az új Alkotmány+választási rendszer.
@Fabius: Ezt láttad:
"http://www.atv.hu/videok/video-20130716-kell-e-nekunk-stadion"

Beszarás csúton milyen foci birodalom van aztakurvaéletbe!!!
@Fabius:

Hja kérem, a nézőpont átka, hogy Katáról le se csúszhattam.

De azt azért megjegyzem, ha konziként, nem templomkerülőként jobban el tudom fogadni Bajnait, mint az agyfaszhuszár Viktort, akkor lehet érdemes elgondozni azon, hogy az a 3,5-4 millió tétova, mszpébőlörökreelégvolt potenciális szavazókorú nem emelné-e meg a seggét ha egy kiszámítható, dolgozni is eredményesen tudó faszi hívná őket választani. és nem harcolni. főként nem rendszeresen a közös tálba köpve.
Egy nagyon érdekes vélemény:

"Az utolsó lépés, amikor tehetetlen dühében tovább lép annál, mint amikor megfenyegette Barrosot, hogy ha nem úgy lesz ahogyan ő mondja, akkor küldi Brüsszelbe a hírhedt paramilitáris egységét, az utcai harcokon edződött békemenetét . Most lépni kell, és ő lépni fog, és lesznek majd akik megvezetik a begőzölt őrültet. Az országot megnyitja és a terroristák, bűnözök átjáróházává, kiképzőbázisává alakítja. Már a pénz sem fogja érdekelni, csak a bosszú, hogy megmutassa Brüsszelnek, hogy milyen támogatói, barátai és követői vannak, és hogy milyen bolondok voltak amikor újat húztak vele.
.
Kibúvó is kell, megteszik a jellemtelen csókosai, ők lesznek a bűnbakok akivel leszámol. Két legyet egy csapásra, rájuk uszítja “vendégeit” kis viszontszívesség amiért átadja az országot. i.e. bérgyilkosság, ezt előre nyilvánosan megmondta, hogy ölni fog, megszabadul tőlük, a bőkezűen osztott vagyon visszaszerzi, okosnak erősnek hiszi magát, ha kell átmenetileg tejel a terroristáknak és aztán megkísérli visszalopni.
.
Eredmény? Ez EU és a civilizált demokrata világ aki kezet nem emelne egy tagállamára, immár szabadon leszámolhat egy terrorveszélyt jelentő renegát egységével. A bajkeverők gyorsan húzzák a csíkot az ideiglenes bázisukról. Hihetetlen?? Nem hiszen már most is gyilkosokkal, paramilitárisokkal, őrizteti a székházát. Most is alvilági körökkel veszi magát körül. Ha a játszma véget ér Orbánt követi nagy példaképe Hitler példáját, vagy hamarabb sikerül elkapni és mehet Hágába. Vagy beáldozza, megöli a dublőrét, és halottnak álcázva magát megy a vagyonával egy harmadik országba, akik örömmel befogadják, aztán kiürítik a bankszámláját és megölik.
.

A pasas becsavarodott, ha a belső körei nem fékezik meg időben őket is magával rántja.
.
Mit tehetnek? Menekülni a süllyedő hajóról? Nem jó ötlet, Orbánnak sok kis dossziéja van, akár köpni fog az őrült, akár utánuk nyúlbosszúból, egyik sem jó. A csahosai úgyis őrzik már a kijáratot, ebből a rohadt bűnszindikátusból kilépni nem lehet.
.
Alternatíva, észhez téríteni. Ezt el lehet felejteni a kis taknyos begőzölt, a hatalmi mámor elborította az agyát, már nem beszámítható, és egyébként is már választása sincs mert Orbán tudja, hogy már senkiben nem bízhat meg, egy pici gyengeség és szétszaggatják. Ezért nincs más választása, mint pávatáncolni, segget riszálni, hőzöngeni, szabadságharcolni, egyre jobban bekeményíteni, még több ellenséget szerezni. Az öngerjesztő folyamat beindult, leállítani nem lehet.

.
Szóval kedves Fideszes elvtársak, ha léptek az fájni fog, ha nem léptek az még jobban.
Ha megvárjátok amíg Orbán lép, az teljes pusztulás."
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Hmmmmmm.

"A Jobbik is kell hozzá, hogy a biztos pártválasztók körében az ellenzék elérje a Fidesz támogatottságát."

hvg.hu/itthon/20130716_Ipsos_erore_kapott_a_Jobbik_az_MSZP_meg_m
@vakapad:

Ha tényeket akarsz, tessék:

- Gyurcsány bukása előtt az ország képtelen volt a piacról finanszírozni magát, ezért a csőd elkerülése miatt az IMF-hez fordultunk.

- Közvetlenül a bukás előtt, 2009 áprilisban döntött meg minden addigi rekordot a csődkockázati felárunk.

- Ezt megelőzően februárban kézhez kapták a Reformszövetség kidolgozott programját, amire ismét csak legyintettek, és a fenti TÉNYEK lettek a következmények, plusz Gyurcsány belebukott.

- Ezek után volt kénytelen a kormány új miniszterelnök után nézni, jöttek Bajnaiék Oszkóval, és tették amit kell. Megcsinálták a Reformszövetség programját és mi lettünk a válságkezelő Bezzegország.

Ezek ellenőrizhető, visszakereshető tények, amiknek annyira egyféle olvasata van csak, hogy Viktor sem tudott mást mondani ezen kívül: " Magyarország világbajnok teljesítményt tud felmutatni a fiskális konszolidáció terén."

index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/21/merkel_kemeny_uzenetet_kuldott_orbannak/
@Fabius: Ezt hallottad?
A „Globális Nyitás Ösztöndíjjal” 2013-tól 2018-ig 2300 külföldi diák tanulhat majd Magyarországon: Azerbajdzsánból 200, Libanonból, Japánból és Ukrajnából 100-100, Jordániából 30, Kazahsztánból és Mongóliából 45-45, a délkelet-ázsiai országokból összesen 300, Kínából 200, Törökországból 150, a latin-amerikai országokból összesen 200, Mexikóból 40 diák kezdheti meg tanulmányait Magyarországon a következő három évben. A dokumentum alapján Oroszországgal, Üzbegisztánnal, a Belorusz Köztársasággal és Türkmenisztánnal még folynak a tárgyalások.
Magáért beszél a lista. És az is ,hogy kormányzati portálon egy szó sincs róla.Bicskanyitogató pofátlanság,hogy miközben magyar egyetemektől tízmilliárdokat vonnak el,addig ismeretlen céllal fél-,vagy teljes diktatúrák kéretlen támogatására folyik a pénz.
@Fabius: Stimmt. Az orbanizmusban szinte feltétel nélkül hívők könnyedén lehet, hogy többségben vannak azokhoz képest, akik elhiszik, hogy ez az ellenzék ezzel a stábbal másként, nopláne jobban teszik majd a dolgukat. Vagy, hogy tesznek egyáltalán valamit.

Ezért ugattam itt is néhányad magammal, hogy a kire ne szavazzunk helyett egy reális program kéne.
@jaegtoer:

" lehet érdemes elgondozni azon, hogy az a 3,5-4 millió tétova, mszpébőlörökreelégvolt potenciális szavazókorú nem emelné-e meg a seggét ha egy kiszámítható, dolgozni is eredményesen tudó faszi hívná őket választani. és nem harcolni. főként nem rendszeresen a közös tálba köpve."

+1 segg ami megemelkedne.
@AKIsTUDATLAN:

" Ez a kis csimpánz Tóta W. kislábaujja körméig sem ér fel."

Ez jutott eszembe:))

A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.
Kedd este tíz órától péntek reggel hat óráig tart az olaszországi üzemanyag-állomások üzemeltetőinek országos sztrájkja, amellyel a nyári áremelés ellen tiltakoznak.

figyelo.hu/cikkek/nyaralok-figyelem---napoking-sztrajkolnak-az-olasz-benzinkutasok
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Bármilyen nemzeti minimumnak két akadálya van:

1: a "nácikkal? soha!!!" és a

2: "ballibekkel? soha!!!!" - nézet.

Ezen kívül minden adott lenne mondjuk egy új alkotmányhoz, választási és adótörvényhez.
@GeoCracker:

A reális program mellé a hiteles személyzet se ártana. Már ha át akarunk lépni a hitkérdésen és ragaszkodnánk a realitásokhoz.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Ez a szokásos agyament faszsága Orbánéknak. Ők ettől remélik a befektetők megérkeztét is. Hápersze.
@Fabius:

"A blog történetének leghevesebb vitája kerekedett belőle, pedig csak egyszerű elvi fölvetés volt. "

Mert ez a lényeg. pénz beszél kutya ugat.
arról szól a politika, mire költsük a közpénzt. (amit magyarországon a népesség 20%-a dob össze, és 30%-a "termel ki"

mondjuk azt pozitívnak tartom, hogy a fogyasztási adók felé tolódik el az aózás, a probléma a mértéknélküliség, az átgondolatlanság és a lopás a lopás a lopás, a mindent a klienturának elvtelensége.
@Fabius: Ebben viszont nem vitatkozok. Valóban kellene...
ennyi, s a többi néma csend:

Itt vannak a Közgép kistestvérei
Három, Simicska Lajosénál kevésbé ismert cég,
amik szintén jól szerepelnek a közbeszerzéseken.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F07%2F16%2Ffurcsan_jol_megirt_tender%2F

Bejött Varga hűtős jóslata
5%-kal több hűtő, tízzel több fagyasztó fogyott idén

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F07%2F16%2Fbejott_varga_hutos_joslata%2F
@shinichi:

"A stadion bejárata előtt a Nagyboldogasszony lovasszobra álljék, amint épp Rui Tavarest tapossa halálra. Ez kell ide, nem reform."

Elképzeltem:)))))))))))
@sírbateszezazegész:
Szerintem semmilyen sztrájk nem lesz. Gondolj Gaskóra, Gallónéra...
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

A Jobbikkal több gond van. Az egyik, hogy nehezen hihető az ellenzékiségük. Sokkal inkább Orbán egyfajta szélső pozicióba tolt bástyájaként funkcionálnak sok szempontból. S ebből a szempontból szinte mindegy, hogy Vona szereti-e ennyire Orbánt, vagy Orbán gyakorol folyamatosan gesztusokat.
A másik gond az, hogy a Jobbik elég jelentős mértékben érdekelt az anarchiában. Egyrészt csak a vagdalkozás az, ami valós mondások nélkül is eladható politikai termékké válhat. Másrészt a gárdájuknak csak az utcai kőhajigálás esetén van értelme.
@jaegtoer:

"azt pozitívnak tartom, hogy a fogyasztási adók felé tolódik el az aózás, a probléma a mértéknélküliség"

Frászkarikát ez a probléma.

A probléma az, hogy az egykulcsossal pont a belső fogyasztás növelés lenne a cél, amit agyonvernek a fogyasztási adók mértéknélküliségével.

El kellett volna dönteni, hogy vagy ez, vagy amaz. Mert így csak a szopó van mindkettőből.
@jaegtoer: A fogyasztási adók a szegényeket sújtják, a jövedelem adók a gazdagokat. Mitől is "keresztény" ez?
A gazdagok a jövedelmük nagy részét nem itthon költik el, vagy nem adóznak utána (kamu alapítványok.
Szerintem aki havi bruttó 2.000.000 felett van a jövedelme bátran adózhat 40% -ot. Akinek meg bruttó 100.000 vagy alatt az meg adózzon 5%-ot.
@GeoCracker: gondolkodó épeszű szavazók, itt?

"Már most forrnak az indulatok az őszi szüret előtt Kiskunhalason: a szervező hagyományőrzők nem akarnak külföldi árut a standokon, de a mazsorettek is csak palotás jelmezben léphetnek fel. Abszurd, vérigaz riport az Alföldről. "

magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/mogyorok-haza-melymagyarok-furtak-meg-a-halasi-boltosokat-85653
Ez a Fabius-Fakapad vita tipikus példája annak, hogy a (baloldali) ellenzék között is óriási ellentétek feszülnek. És nem személyi ellentétekről vagy programok különbözőségéről van szó, hanem a világról alkotott kép, a valóság és a közelmúlt értékelése is óriási különbséget mutat. Ha meghallgatsz egy Gyurcsány-rajongót, egy Kádár-nosztalgiás öreg szocit vagy egy Bajnaist vagy PM-est, mintha nem is ugyanabban az országban éltek volna az elmúlt években-évtizedekben.
Tényleg külön listán kellene indulni, mert egy nagy zagyvaság lesz a választási kampány is. (Csak dobják fel a kérdést a 13. nyugdíjról, Feriről vagy kádárjánoselvtársbácsiról vagy pénztárnoklaciról vagy a bankrendszerről, az állami szerepvállalás arányáról és arról, hogy az a 8 év miben vállalható, miben nem 4-en 5 felé fognak beszélni és a fidesznek csak hátra kell dőlni.)
Legyen 2 külön lista, viszonylag karakteresebb pártokkal, akik handgsúlyozottan kényszerből nem indulnak egymás ellen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "hagyományőrzők nem akarnak külföldi árut a standokon" Gondolom autót, mobilt, számítógépet sem akarnak használni. Kólát és mocskos szemét német sört sem isznak soha.
és nem csak határokon belül:

Megvan az idei tusványosi jelmondat

2013. július 16., kedd, 14:43
Szerző: MTI

Címkék: Erdély; Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács; tusványos; Bálványosi Nyári Szabadegyetem;

Cselekvő részvételre sarkalló jelmondatot választott az idei Tusványos, a 24. alkalommal megrendezendő Bálványosi Nyári Szabadegyetem - magyarázta A mi időnk szlogen jelentését Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) ügyvezető elnöke kedden, a tábor szervezőinek marosvásárhelyi sajtóértekezletén.

"Az egyik legfontosabb témakör a romániai régiók átszervezése. A mi időnk: egy tettre sarkalló, cselekvésre késztető jelszó, ami arról szól, hogy itt a mi időnk, és el kéne mondani markánsan az egész magyar nemzeti közösség ellenvéleményét a jelenlegi kormányzati tervekkel kapcsolatban" - mondta Sándor Krisztina.

Az MTI-nek a közelgő választási évre utaló felvetésére válaszolva hozzátette: cselekvő részvételre buzdítják az erdélyi magyarokat a jövő évi választásokon is.
Viszont egy dolog biztos.
Mind a uk, mind a francia tévékben nyomják a szigetet!!
és a hazai posvány dagonya sokadik eredménye:

Londonban dobbantanak a világpiacra a magyar vállalkozók

Míg Londonban kettő, Budapesten 90 napba is telhet egy egyszerű vállalkozás megnyitása, ráadásul itthon sokkal drágább is. Mennek is a magyarok a brit fővárosba, amit már többen is "csak" ugródeszkának használnak.

hvg.hu/kkv/20130716_Londonban_dobbantanak_a_vilagpiacra_a_mag
"Ezt ügyesen összehoztátok, ember nem látott ekkora összefogást még ebben az országban. Bajnai feszít a reszelőn"
Van benne valami...
A dohánykereskedők kiakadtak a trafikos népszavazás miatt

A Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete pénteken kifogást nyújtott be a Kúriához, mivel jogszerűtlennek tartja annak a népszavazási kezdeményezésnek az elfogadását, amely arra vonatkozik, hogy a trafikok kizárólag dohánytermékeket árusíthassanak. Az egyesület kilátásba helyezte, hogy a kereskedelmi árrés csökkentését célzó népszavazási kezdeményezés kapcsán is élni fog jogorvoslati lehetőségével.

www.vg.hu/vallalatok/a-dohanykereskedok-kiakadtak-a-trafikos-nepszavazas-miatt-407953
egy kis búlvár a szépkorúak társaságából:

Schmuck Andor 21 éves lányt vehet feleségül

hvg.hu/panorama/20130716_Schmuck_Andor_21_eves_lanyt_vehet_feleseg

ez komolyan vette az öregecskedő feleséges szólást gyurcsánytól?
@Fabius:

a fogyasztás azért nem nő, mert nem eladható versenyképes termékeket-szolgáltatásokat állítunk elő és még csak nem is ilyen munkahelyeket teremtő beruházásokra költik a kohéziós alapból csordogáló milliárdokat, emellett alacsony hozzáadott értékű bérmunka folyik tömegméretekben, ami valójában csökkenő kereseti lehetőségeket jelent extrém magas egyéni és közösségi adósságszolgálat mellett. amennyiben nem lenne magas az adósság (egyéni-közösségi) az egykulcsos hozná a papírformát.
De csak lassítaná a versenyképtelenségből származó ellehetetlenülést.
Amúgy pedig az szja-t csökkentették, a fogyasztásét növelték.
A probléma inkább az, hogy a kiskeresetűek nagyon megszívták, mert dilettáns módon valósította meg az agyfaszhuszár. de! aki nem fizetett soha adót, az most kénytelen, kelletlen fizet. s aki ahhoz szokott, hogy nem fizetett, az mindig fájlalja amit be kell fizetnie, akármilyen offé módon is valósítják meg a közteherviselést.
A fő probléma inkább az, ahogy ezt az egészet, -a dilettantizmust elkendőzve- képmutató, sunyi és álszent módon lenyomják az emberek torkán, miközben lopnak csalnak hazudnak ezerrel "reggel éjjel meg este"
És négy fal közt segget nyal, kamera előtt szabadság-harcol, amivel súlyosbítja a "megmentendők" helyzetét.
@nedudki74:

"Ha meghallgatsz egy Gyurcsány-rajongót, egy Kádár-nosztalgiás öreg szocit vagy egy Bajnaist vagy PM-est, mintha nem is ugyanabban az országban éltek volna az elmúlt években-évtizedekben. "

Ezzel semmi baj nincs addig, amíg csak véleményezünk és nem tényekről beszélünk. Utóbbihoz szeretek ragaszkodni akkor is, ha előbbihez való jogát nem vitatom el senkinek.
@bella _ciao:

Schmuck saját magán kívül még soha, senkit nem vett komolyan. Elképesztően nagy játékos.
@jaegtoer:

"A probléma inkább az, hogy a kiskeresetűek nagyon megszívták, mert dilettáns módon valósította meg az agyfaszhuszár."

Erről beszélünk.Plusz add hozzá a reálbércsökkenést

www.penzcentrum.hu/karrier/megdobbento_ot_eve_nem_volt_ekkora_realbercsokkenes.1035567.html

és a két bokrosnyi megszorítást amit meg teccünk fizetni. A többiben egyetértünk.
@bella _ciao:

Még Hornt is ki tudta használni, igaz, aprócska ügyben:))
Nagy formátumú lehetne a pali, csak nagyon gusztustalan módszerekkel manipulál.
Ez a nyálas simulékonyság csak az egyik arca.
Hidd el, sok van neki.
@bella _ciao:

kiemelés a linkből:

"hiszen az egyesület álláspontja szerint a dohánytermék-kiskereskedelem kizárólagosan az állam hatáskörébe utalt tevékenység, azaz az Alaptörvény által védett tulajdon, így a népszavazási kezdeményezés az Alaptörvény módosítására irányul. Következésképpen e tárgykörben nem kezdeményezhető népszavazás."

Hehe. milyen fontos lett hirtelen a magántulajdon szentsége, és sérthetetlensége?
Megállapodott Bajnai és Mesterházy

Még nyár végéig megállapodik egymással a 106 közös egyéni képviselőjelöltről az MSZP és az Együtt-PM - erről egyeztetett egymással Mesterházy Attila és Bajnai Gordon, a két párt vezetője.

hvg.hu/itthon/20130716_Megallapodott_Bajnai_es_Mesterhazy
@jaegtoer: miért is a magyar magyar dohány kiskereskedők egyesületének vezetője tiltakozik a szervezet nevében? emlékeztetőül:

"A céges adatbázisok, valamint a közösségi oldalakon található üzleti és személyes kapcsolatok elárulják, hogy a Kulcsár-körhöz hasonlóan szerveződnek a Continental-csoporthoz köthető egyéb családi cégcsoportok is (a Zádorék, Egediék, vagy a Continental-csoport egy-egy dolgozója köré szerveződő trafikos cégek). De ugyanez mondható el Lengyel Antal, a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete (MDKE) elnöke köré szerveződő trafikos cégcsoportról is. Lengyel Antal a trafikpályázatokat kezelő Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának tagja, így komoly ráhatása lehetett a pályáztatásra. Közvetlen környezete rendkívül sikeresen pályázott: felesége, testvére és sógornője fejenként 5 trafikot nyert, még az MDKE titkárának is jutott 2 fővárosi trafik, és utóbbi élettársának is egy, szintén Budapesten."

hvg.hu/gazdasag/20130620_500_trafik_egyetlen_kezben_trafikmutyi#
@Fabius:

talán még többen is:) csak ezek a hsz-keretek nem elégségesek a finom részletek tisztázásához.

még azért azt hozzátenném, (tudom, mari néni pöcse effekt) amennyiben nincs az a mértéktelen pénzszórás (térkövezés, stadion, forintbedöntés, kécceres árú építkezések, mutyi föld, trafik, közszolgáltatások, gyógyszerár manipuláció stb) úgy a kiskeresetűek ésszerű és szükséges kompenzációja is megoldható lett volna, persze nem az adónemfizetéssel.
@sírbateszezazegész:

"Sokat gondolkodtam an"rendszerszintű ismeretekről"! Legfőképp azon, vajon én rendelkezem-e azokkal. Feladtad a leckét!:)"

Akár:))
Ha jól saccolom korod, tapasztalatod, tudásod, érdeklődésed, szemléleted megvan hozzá.
Hogy ezt mire és hogyan használod, csak te tudod.

Ez a vagabund életmód, amit engedsz látni, lehet lezárás, lehet kezdet, de lehet pótcselekvés is.
Ezt is csak te tudod:)
@Fabius: Pont arra utaltam, hogy mást tekintenek "Tényeknek", mintha több párhuzamos valóság létezne. És nem csak a fidesz és "közöttünk", hanem az ellenzéken belül is.
Ez sokkal-sokkal veszélyesebb, annál, hogy hánykulcsos adó kell és ki legyen a min.e.
Ez az ellenzék - így együtt - semmilyen koherens világképet nem tud felmutatni. Amikor külön kampányolnak ebből nincs nagy gond, de közösen indulva ez halál. A fidesz felépített egy alternatív valóságot, amiben lubickolnak az idióta hivei, és ami ellen egy nagyon erős valóságmagyarázat vagy egy másik idiótizmus kellene (utóbbit talán ne eröltessük)
@bella _ciao:

ez rájuk ragad, mint a napra tett pelenkára a szar. pardon!

(tuttam volna cizelláltabbat is, csak a trafikpancshoz ez pásszol jobban.
@Orica Középföldi: "Elképesztően nagy játékos."
?!?!?
Ez mutatja meg milyen mélyre süllyedt ez az ország. Bárhol máshol a helyén kezelnék (börtön/szégyenpad/szánalmas bohóc), de egy kóbor kutya se süllyedne odáig, hogy lehúgyozza.De ez csak az én véleményem.
@Orica Középföldi: "vagabund-életmód"
Kényszerpálya, mert nem voltam/vagyok egy szuicid alkat a maradáshoz/hazatéréshez. De ez is elmúlik majd egyszer...:)
kedves feleim, ugye ezek után senkinek nincsenek illúziói:

A mohácsi önkormányzat csak véletlenül sértette meg a számviteli törvényt a NAV szerint

Szerző: laspalmas - 2013.07.16. 13:31
Az Állami Számvevőszék Mohács Város Önkormányzata pénzügyi helyzetének ellenőrzéséről szóló, tavaly áprilisi jelentése megállapította, hogy az önkormányzat megsértette a Számviteli törvényt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nemrég megállapította, hogy ez csak egy hiba volt, amit nem szándékosan követett el az önkormányzat, így nem bűncselekmény.

Színigaz történet

vastagbor.blog.hu/2013/07/16/a_mohacsi_onkormanyzat_csak_veletlenul_sertette_meg_a_szamviteli_torvenyt_a_nav_szerint
Secnirt utólagos engedelmével palizálom a fentiekhez írt szösszenetével:

Secnir · torvenykezes.blog.hu/ 2013.07.16. 14:34:23
@Robinzon Kurzor:
"Ha az lenne, akkor minden olyan adóellenőrzés, amelyik adóhiányt állapít meg, egyben büntető feljelentéssel végződne."

egy kis cégnél, ahol ilyen hibát vétenek, legfeljebb felgyújtják a könyvelőt, maximum kivégzik az egész könyvelőirodát + a céget. És még pénzbüntetést is kapnak vagyonelkobzás után.
de könyörgöm: HÁROM ÉVEN keresztül csinálták, és nem ötszáz forintról ment a vita!
Kb. Egyetértek a cikkben leírtakkal.
Jelenleg egy párt sincs a politikai porondon amely igazán korszakváltást szeretne. Miért mondom ezt?
Egyik sem akar:
- Nép általi (önkéntes felelősségvállaláson alapuló) alkotmányozást
- Helyi népgyűlés által számonkérhető önkormányzatiságot.
- Olyan képviselői mandátumot amelyet a választókerület polgárai kezdeményezésére vissza lehet vonni az alkalmatlannak bizonyult vagy a választói érdekeit sértő módon tevékenykedő képviselőtől.
- Olyan erkölcsi és magatartási kódexet (az alkotmány vagy alaptörvény által is rögzített, sarkalatos törvényben meghatározott módon a BTK-tók elkülönítve) amely minden polgárra érvényes és számonkérhető a bíróságon.
- Olyan gazdasági rendtartási kódexet amely gátja lehetne az uzsora, a maffia és a korrupció virágzásának és a korlátlan profitszerzésnek.
@sírbateszezazegész: na persze, múltkor még valami kapuzárási pánikot emlegettél a galliai tartózkodásod okául. :)
Könyvelő kolléganő közbevetése a felolvasás után, és sok navista csesztetést követően:

- Elegem van ebből az egészből, ha ezek maradnak vége lesz a világnak, és inkább elmegyek én is utcát söpörni a világ végére is...
@bella _ciao: hát pánik az volt...:) de mivel itt vagyok, a kapu nem időben zárult:)) úgyhogy most én nem pánikolok, pontosabban nem én...:)
@sírbateszezazegész: biztos azt a kaput is deutsch tompika szerezte be. pánikról különben egy sajtóhiba jut eszembe, ami rímel a kapubezárásira is. ezzel a címmel akart megjelenni egy újság: nagy pánik az operában. ám a pánik szóban felcserélték az á-t és az i-t.
@sírbateszezazegész:

Mondhatnám, elképesztően szórakoztató volt látni, hogy egy tanulatlan ( mert az!) fiatal ember hogy csavar ujja köré minisztert, pártelnököt, nyugdíjasokat, Rogánt, stb.
Raszputyin irigyelné.

A példa talán nem véletlen.
@Secnir: köszönet, a forrást megjelöltem, és doktor sem vagyok, na meg államfő sem :D
@sírbateszezazegész:

"em voltam/vagyok egy szuicid alkat a maradáshoz/hazatéréshez"

Akkor minek nevezed, amit csinálsz?
Azt ne merd mondani: lázadásnak!
@Orica Középföldi: remélem úgy is végzi az a társaság, ahogy raszputyiné...
@Orica Középföldi: az tuti, hogy kreatív egy fickó ez a schmuck. még zámbó jimmy személyes menedzsere is volt. oszt mi lett vele?
@Orica Középföldi: leírtam...kényszerpálya...de amíg tart, addig még próbálom kihozni belőle a legjobbat...ki tudja holnap mi lesz...:))
"repül a nehéz kő, ki tudja hol áll meg,/ki tudja hol áll meg, s kit hogyan talál el."
:))
@sírbateszezazegész:

Nana! Lassan kezdem érteni miért kedveled Gébet:))
@bella _ciao: hát ha nem is ő, de szemmel látható, hogy nem működött...ami egyébbként felháborító:)))
megint másolok egy kommentet egy tanulságos cikkből:

www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20130715-a-svabok-kitelepitese-magyarorszagrol.html

tökfőzelék2013-07-16 15:58:51

azért elgondolkodtató, h a magyarok hol a zsidókat, aztán a németeket okolták a gazdasági lemaradásukért. és a történelem ismétlődik, mert most is egyesek a zsidókat, -pedig sztem annyian sincsenek, m az itt maradt svábok-, hol a cigányokat, hol a multikat, vagy az eu, de véletlenül sem magunkban keresnék hibát.
@bella _ciao:

Ha minden negatívot kizárok, el kell ismerni tényleg baromi kreatív. Ezért írtam, nagy formátumú lehetne.
A magyar abszurd:

Leszakadt a mennyezet a szatmárnémeti bíróságon, lezuhant egy elítélt

Beszakadt kedden a Szatmárnémeti Törvényszék egyik tárgyalótermének a mennyezete és a padlásról egy elítélt zuhant a helyiségbe - közölte az Agerpres hírügynökség.

hvg.hu/vilag/20130716_Leszakadt_a_mennyezet_a_szatmarnemeti_bir
@Fabius:

1./ „Gyurcsány bukása előtt az ország képtelen volt a piacról finanszírozni magát, ezért a csőd elkerülése miatt az IMF-hez fordultunk.”
Igen (mellesleg 2008. november 6-án kötöttük a megállapodást – igaz, ez is Gyurcsány bukása előtt(!) van). És nem jártunk vele rosszul. Egyharmadával megnöveltük az MNB devizatartalékát, egyharmadával magasabb kamatú piaci hiteleket váltottunk ki, egyharmadát meg fel se vettük. Fentiektől függetlenül, hogy miért kerültünk ilyen helyzetbe, annak több oka is volt: az MNB alacsony devizatartaléka, az ország exportérzékenysége, a „szociális népszavazás” üzenete a befektetőknek és a forint elleni támadás. Az akkori eladósodottság (65 %) még nem volt tragikusnak nevezhető.

2./ „Közvetlenül a bukás előtt, 2009 áprilisban döntött meg minden addigi rekordot a csődkockázati felárunk.”
Gyurcsány március 21-én mondott le. Ettől függetlenül javasolnám a

www.mnb.hu/Root/Dokumentumtar/MNB/Kiadvanyok/mnbhu_stabil/mnbhu_stab_jel_20091104/stabjel_1_kisgergely_200911_hu.pdf

tanulmány 2. oldal 1. ábrájának megtekintését. Ebből nem olyan egyértelmű se Gyurcsány se Bajnaiék döntő szerepe.

3./ „Ezt megelőzően februárban kézhez kapták a Reformszövetség kidolgozott programját, amire ismét csak legyintettek, és a fenti TÉNYEK lettek a következmények, plusz Gyurcsány belebukott.”
Ez a „legyintés” vajon honnan eredeztethető? Csak úgy ki lett találva? Urban legend? A Reformszövetség az valami abszolútum? (ahogy látom, néhol az). Mint már említettem az előbb, a kockázati felárat akkoriban (2009 eleje) főleg a nemzetközi trendek mozgatták, nem pedig a kormányok.

4./ „Ezek után volt kénytelen a kormány új miniszterelnök után nézni, jöttek Bajnaiék Oszkóval, és tették amit kell. Megcsinálták a Reformszövetség programját és mi lettünk a válságkezelő Bezzegország.”
Megjegyzendő, hogy nem véletlenül Bajnai jött, és nem Kiss Péter vagy Szanyi. A miniszterelnöknek egyébként nem a kormány néz utána (a miniszterelnöknek van kormánya), hanem a többségben lévő párt(ok). Azt persze mindenki tudta, hogy megszorítás kell, csak a mértéke volt kérdéses, Bajnaiék a Gyurcsány terveiben szereplőnél nagyobb mértéket választották, ezzel nagyobb teret hagytak Orbánra, mellékesen erodálták az akkori regnálók népszerűségét.
@Orica Középföldi: mint a cár és környezete! Engem a próféta nem zavar.:)
Vérnyúl, Fabius: több mint érdekes:

Stratégiai megállapodást kötött a MOL és a Telekom
2013. július 16. 16:35

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója stratégiai megállapodást írt alá ma Budapesten. A megállapodás az értékesítés, a kiskereskedelem, az energia-kiskereskedelem és az informatika területét érintő együttműködésekről szól.

www.portfolio.hu/vallalatok/strategiai_megallapodast_kotott_a_mol_es_a_telekom.3.186733.html
@sírbateszezazegész:

"mint a cár és környezete! Engem a próféta nem zavar.:)"

Ezért halt bele:)
Én nem fogok szavazni, ha Mesterházy lesz a miniszterelnök-jelölt. Rójatok meg. De én nem fogok a számból feneket csinálni, és befogott orral, feladva az elveimet szavazni. 2010-ben megtettem, nem vagyok rá büszke.
Ha az Mszp nem hallja meg egy potenciális szavazójuk szavát, én nem adom rájuk a szavazatomat. Tudom, hogy ezzel Orbán sikerét készítem elő, de nem adom fel azokat az elveket, amiért itt is kommentálok.
Emiatt addig a pontig fogok csak itt kommentálni, amíg ki nem derült ki vezeti a listát. Ha Bajnai, mindent megteszek azért, hogy Orbán eltakarodjon. Ha Mesterházy, akkor elköszönök tőletek, mert nincs jogom beleszólni olyan dolgokba, ami ellen semmit sem teszek. Remélem elfogadják a döntésemet.
@V-PORT:

Röviden, tegyél ellene:)
Bővebben, a következő alternatívát látom.

Vagy együtt indulnak, és nem MA az ME jelölt, kapnak annyit a képükbe, hogy lassan talán felébrednek. Talán!

Vagy külön, mint reggel jeleztem, nem is bánnám.

Fogsz tudni kire szavazni:))
@Orica Középföldi: egy jobb jövőért feláldzta magát (!???! ezt én sem gondolom komolyan :))
@V-PORT: én igen. Olvasni fogsz azért?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: És még egy pozitív hír csak Neked:-) Remélem nem volt még és Én oszthatom meg veled:

vilag.transindex.ro/?hir=20571
@sírbateszezazegész: Biztos. Ilyen sok őrültet, hol találnék máshol?
@malacz69 rezignált:
Uppsz, Malacz!
Ezer éve nem láttalak sehol.
Most meg ez a tanáros oktató megjegyzés, oszt kész?!
Ennyi?
Vártam volna, hogy legkésőbb a Gyurcsányelkúrtánál a húrokba csapsz. Mi van veled?! És...rezignált?!!!!
Örvendezz! Nem hiába számoltad a napokat, vágtad a centit: itt van, eljött Megváltód.
A tanaraknak is milyen jó lett már! Ki sem bírják ezt a nagyjóságot, amint hallom.:o)
@GeoCracker: Bocsi,utaztam, mint mindennap odafelé 100 km, visszafelé 100 km. Én vezetek,nincs testőröm, s gumicsizmám sincs.
Azonban most te éppen engem igazoltál. Elvárnád, hogy a nagy összefogási program legyen kitálalva, s szerinted baj, hogy ez nem történt meg időben, "elfolyt a kezük közül az idő". Miközben é nem gazt mondta, hogy az egybitesek 10 perce(nem 10 napos) üzenetekre van szüksége, aki pedig értelmes az az utolsó napokban is megértheti az elérkezőüzenetet. csak legyen üzenet.
@sírbateszezazegész:

Asszem, most két malom van.
Én a cárra értettem, hogy nem zavarta a próféta - belehalt.
@V-PORT: Ne sértegess minden nyugdíjast. Apám és anyám a 20 év alatt nem ment el egy szavazásra sem (Egyik kutya, másik eb effektus). Most megkértem, jöjjön el, elviszem. Megígérte az unokái jövőjéért. Nem én fogok neki ikszelni, maga dönt. De mindent megteszek, hogy képbe hozzam:-)) És érdekli is.
@vakapad:
Azér' elég gonosz volt, aki elintézte.:) Előbb hagyta, hogy az MSZP világbolondját csináljon magából, egy olyan kabarrrét rendezzen, amit sohsem tudunk elfeledni, és annyi év távolából is ég az orcánk emiatt (is).
@AKIsTUDATLAN:

Hoppá:))
Te is emlékszel a visszaszámlálásra, az államférfizásra, az epres pezsgőzésre,a taszító
nagyképűségre:)))

Ehhez képest a rezignált enyhe következtetés:)
@Fabius: No, egyetértünk, egyet érzünk. Szerintem is eléggé aggályos Schiffer sértődött primadonna effektusa. "szétverték a pártomat", de nem mennek semmire vele, mert majd megmutatom. Hogy mit, lehúzza a többieket is majd. és szerintem az igazi szarkeverő többek között az általam mélyen tisztelt Róna úr, de lehet más felhajtóerő is.
"A Hír24 Schmuck Andor baráti köréből származó információk alapján úgy értesült, hogy a politikus hamarosan ismét megnősül. A szerencsés állítólag egy gyönyörű 21 éves lány, akivel Andor a mozgalmi romantika jegyében másfél évvel ezelőtt egy tüntetésen ismerkedett meg."

Azt hittem a szépkorúak közül választ ez a csigaszerű lény. :D
Éljen az Összefogás Schmuck Andorral!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Kéne egykét észhez térő Szegedi Csanád a Jobbikból.

Vicc volt, ne ugorj, mert azt lehet ugratni, aki ugrik is. Elhalt apósom kedvenc mondása volt a humortalanokra.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):
Én semmiképpen nem akarok a Jobbikkal nagykoalíciót, még csak az kéne!
Fasisztákkal NEM közösködünk!
@Husz_János_Puszita:

"Azt hittem a szépkorúak közül választ ez a csigaszerű lény. :D"

Üdítően hülye vagy:))))
@V-PORT: Megfogadtam, hogy tiszteletben tartom a döntésedet és nem hozom fel ezt a témát, de még egy szösszenetet megengedek magamnak:

Szóval Te csak Bajnait tartod alkalmasnak Miniszterelnökségre, feltételezem azért mert jó szakember és még számodra szimpatikus is.Rendben, de azt vedd figyelembe, hogy a gazdaságpolitikát nem a Miniszterelnök végzi(normális időkben), hanem egy csapat, aminek az élére áll.Tök mindegy, hogy ki a Miniszterelnök, ha pártszövetségben vannak úgyis a közös csapat fogja végezni, ezért tök mindegy, hogy a Bajnai szakember vagy sem.

ui: Mesterházy is közgazdász

És többet nem hozom fel a témát Neked:-)
@sírbateszezazegész:

Tán Interpol körözés alatt állsz? :D
@Orica Középföldi: igen. Én meg arra gondoltam remélem azok is úgy járnak, mint cárék, akiket schmuk az ujja köré csavart. :)
(csak jelzem túlvagyok mindennapi "namennyapicsába"-on, "otthon" kész a kagyló-saláta, már csak a bolgár-törökök népünnepélyét kell elkerülnöm:))
@Orica Középföldi:

Annyira irritál a fazon, képes voltam kikeresni, hány szépkorú szavazója van. 6000 db. Szépkorúnak a 90+ korosztályt nevezzük definíció szerint. :D
@Orica Középföldi:
Istenem, hogy úútáltam!:)
Nem tudom, hol bújdokol mostanában, már a Tóta W.blogján sem szok lenni.(mondjuk annyira nem hiányzik, de értékelnék egy kamingótot)
@Husz_János_Puszita: ?? Én bármikor, bárhol kapok erkölcsit!:)) komolyan...egy őszinze, tiszza ember vagyok..
@GeoCracker: "Gyurcsány hagyta, hogy a Fidesz tematizálja a teljes kommunikációc spektrumot. Nem tudott határozottságot, elszántságot, mondhatni erőt felmutatni, Később már bármit mondott, az öszödi beszéddel a Fidesz bármikor revolverezni tudott."

Nos nem vagyok politikai elemző (mint a fiam), de én ezt tartom valóságnak. Nem Gyurcsány hagyta, hogy egy párt mamelukot csináljon belőle, hanem egy párt, az MSZP hagyta, hogy Gyurcsányból mameluk legyen. Ahogyan Török Gábor elítélt elemző már pár hónappal korábban a lemondás előtt (kb. 5 hónap)elemezte, elfogyott körülötte a levegő. De azt valakik elfogyasztották.

Ez 1. A második szemétség az volt, hogy saját koalíciós partnere sem tudott, nem mert kiállni mellette a "vészterhes időkben". A baloldal gazdasági szakértői is becsmérelték folyamatosan a terveit, hogy még ez sem elég, meg az sem elég, meg semmi sem elég a hiba helyrehozására.
És akkor, emlékeim szerint 2009 márciusában, miután csaknem 1 hónapra visszavonult, s még így is megpróbált működő programot létrehozni, egyszer csak bejelentette. Mindannyian megdöbbentünk, mert értelmetlenné vált egyetlen bejelentéssel az addigi harc a populista jobboldallal szemben. A jobboldali populisták pedig üdvmámorban törtek ki, győztek, s remélték mielőbb megkaparintják a koncot. Én ezekre a pillanatokra emlékezem, s a megdöbbenésre, hogy feladta. Nem lehetett könnyű döntés, ilyet ne várjon senki Orbántól. Ő a hitleri mintát követi.
@DarthVader: Persze hogy volt, csak olyan incifinci méretben, hogy a kiírás után 1 hónappal betelt. Szóval nincs semmiféle szarkenegetés és lehet más a politika! Főleg, ha a PM-re szavazol majd! ;-)
@iii: Én ezt nem osztom.
Feltételezem ezt azért küldted most, mert délelőtt belinkeltem azt a bizonyos összehasonlítást.Nos én azt azért linkeltem, mert ugyanígy érzem a jelenlegi erőviszonyokat.Megértem ha te máshogy látod, majd meglátjuk októberben, hogy kinek volt igaza.Mindenesetre én nyugodtan szavazok Mesterházyra is és Bajnaira is, csak jöjjön már össze...
@E.Csaba: Drága! Olvasd el a kommentemet. Én addig a pillanatig teljes gőzzel itt vagyok, amíg ki nem mondják a Mesterházy nevet, ha Bajnait mondják ki nem szabadultok meg tőlem. (Tudom most sokan Mesterházy nevét kérik emiatt:) )
Én a Gépnarancs mai cikkével értek egyet. gepnarancs.hu/2013/07/tiz-indok-miert-ne-mesterhazy-legyen-a-kormanyfo/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szerintem meg és más nálam okosabbak szerint (itt hagyok egy kis űrt, mert nem biztos, hogy ismered az általam nagyra becsült jogász ifjút éppen a te kerületedből: Ordnessac)abban egyetértettünk, hogy igenis állampolgár ismeretek kellenének az ifjaknak, persze nem kisiskolás kortól, de mondjuk 7-8 osztályos kortól.
@sírbateszezazegész:

Minden vádlott őszinze, tiszza ember...nyugi rám számíthatsz, nem köplek be. :D
@V-PORT: igen, igen, a gépnarancs:))
+az, hogy a zuschlag-ügyben bebizonyította
a) vagy tudott róla, tehát lop;
b) nem tudott róla, tehát egy minisztéruumi-főosztályt sem képes kontrollálni, nemhogy egy kormányt.
@Fabius: Ööö, ennek mi a forrása?
@E.Csaba: Csakhogy ez nem érzés, hanem tények kérdése is. Amiben abszolút nincs igaza a meglehetősen elfogult üzenőfüzetes bloggernek.
@Husz_János_Puszita: ha az lesz a népszavazás tárgya visszaállítsuk-e az autodafét, most már igennel szavazok:))
@iii: Köszi ezt a blogot. Elolvasta. Tetszett.
Ja. Én tudok hozni 3 szavazatot.
@CSENDES: még mindig csa török blogján hajlandó megnyilatkozni ordnassac?
@malacz69 rezignált: Ere már sokan rámutattak, de az ellenkezője is igaz. Még az is kevésbé fájdalmas, hogy valaki Gordon, mint az, hogy valaki sajtreszel:_))
Ezt úgy hívják, csaknem indiferens.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): no az utolsó mondatnak a nyilatkozó helyében nekifutnék még párszor!
Kiskorú tudtommal 14 év alatti, fiatalkorú a 14-18 év közötti.
A 14 év alattiak szüléseit én sem támogatom, alapiskolás ne essen teherbe.
@V-PORT:

"elengedhetetlen, hogy Bajnai – ahogy tervezi is – maga mellé állítsa a középen állókat és a mérsékelt, józan jobboldali gondolkodású embereket is. Ez lényegesen nagyobb feladat, mint az MSZP-nek hozni a bázisszavazóit, ezért Bajnai joggal várhatná el Mesterházy támogatását, ahelyett, hogy a szocialisták vezére rendre vetélkedésre szólítja fel, és azzal revolverezi, hogy neki nagyobbja van, és őt sokkal jobban szeretik."

Remek cikk, csak egyetérteni tudok. Magam sem szívesen támogatom a váltórablógazdálkodást a kisebbik rossz jelszavával. Ez van.
Vessetek meg érte.
@CSENDES: @bella _ciao:Már ott sem, pedig kedveltem. Legalábbis nem látam, de magam is lemaradtam, belefáradtam a görög jósok jóslatainak tengerébe.
@sírbateszezazegész:

Már hozhatod haza a zsét az offsórból, remélem tudod. :D
@CSENDES: talpaink egymásra lépnek.
@1kivancsi: Melyik ország? Nem értem pontosan a kérdést.
@CSENDES: szesztilalom, tiltja a korán.
Szálám effendi!
@DrGehaeuse: De, akar.

"- Nép általi (önkéntes felelősségvállaláson alapuló) alkotmányozást"

Ezt hívják parlamentnek.

"- Helyi népgyűlés által számonkérhető önkormányzatiságot."

Az E14-PM visszaadná az önkormányzati jogokat és erősítené a helyi népszavazások jelentőségét. A helyi népgyűlés pedig nem más, mint az önkormányzat.

"- Olyan képviselői mandátumot amelyet a választókerület polgárai kezdeményezésére vissza lehet vonni ... a képviselőtől."

Ez egy lehetséges opció, de sokat nem változtat a lényegen. Ahol létezik ilyen, ott is nagyon ritkán használják, mert nem lehet parttalan visszahívásoknak utat adni.

"- Olyan erkölcsi és magatartási kódexet (az alkotmány vagy alaptörvény által is rögzített, sarkalatos törvényben meghatározott módon a BTK-tók elkülönítve) amely minden polgárra érvényes és számonkérhető a bíróságon."

Ez értelmetlen. Ennek helye a BTK-ban van, de egyébként se lehet az állampolgárt folyamatosan egzecíroztatni, erre pont a fideszes törvények tesznek kísérletet.

"- Olyan gazdasági rendtartási kódexet amely gátja lehetne az uzsora, a maffia és a korrupció virágzásának és a korlátlan profitszerzésnek."

Ennek is a helye a BTK-ban van. Valóban szükség van a független ellenőrző testületek megerősítésére, ez szintén szerepel az E14-PM programjában.
@V-PORT: Mesterházy 1000%, hogy nem lesz közös me-jelölt a baloldalon. Vagy Bajnai lesz, vagy majd a választók fognak dönteni róla.
@nedudki74: "Tényleg külön listán kellene indulni"
Amit itt te látsz, az a valós politikai nézetkülönbségek megnyilvánulása, ami teljesen normális lenne. A "másik oldal" vallási fanatikusokból áll, nincsenek politikai nézeteik, nincsenek elvárásaik, csak egy isteni vezetőre vágynak. Ezért nem zavarja őket a kéthetenkénti köpönyeg-forgatás.
@Husz_János_Puszita: hamarabb vinném putyinhoz, mint mora...
És ha valaki azt hiszi, hogy a tőke megindul oda, ha orbán eltűnik vagy bajnai lesz, szvsz óriásit fog csalódni....ez a négy év legalább 15-tel vetett vissza...a mi emberöltőnk mellett elment a világ...csak olyan tőke fog jönni, ami inkább ne jönne...de ez szigorú magánvélemény:)
@iii: Nem tudom. Én reménykedem Szigetváriékban. Most komolyan. Már az Mszp facebook oldalán is erről írnak. Nem olvasnak?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

azért van abban valami diszkrét báj, ahogy a deutsche telekom a magyarországon tart be az RWE-nek.

ezért tud viktor a zavarosban pecázni.
@1kivancsi: Ez biztosan nekem akartad? :))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @jaegtoer:

csak hogy tudd: már nagyon döglődött az M-Telekom gáz üzletága, hetek-hónapok kérdése volt, hogy bedől, miközben az RWE magyarországi leánykái is padlóközelben a rezsicsökkentés és a vezeték adó, + robinhood adó következtében.
@sírbateszezazegész: Hehhe világgá szaladt a fiskális úr... (teljesen megértelek). Én sem szeretném, ha egy kocsi alá szaladnék, vagy unortodokszan emelkedve felesnék egy toronyházról:-)
@sírbateszezazegész: "@Orica Középföldi: remélem úgy is végzi az a társaság, ahogy raszputyiné... " arra gondolsz netán, hogy Orbán farkát is kiállítják formalinban a MEMzetti Múzeumban? :-)
@CSENDES: Nekem nem lehet szimpatikus olyasvalaki, aki lebukik közpénz lopáson és ezek után eljátssza a ma született "megtért" zsidó gyereket. Remélem az OLAF-ot nem fogja majd meghatni ócska színdarabja.

jobbegyenes.blog.hu/2013/07/04/az_ugynok_visszater_utolso_level_szegedi_csanadnak

www.antiszegedi.com/2013-7-12/lenhardt-balazs-az-olafnal

Ha már szurkolnom kell a jobbiknak, akkor a normálisabb képviselői és tagjai nagyobb térnyerését szeretném inkább kívánni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Beszakadt kedden a Szatmárnémeti Törvényszék egyik tárgyalótermének a mennyezete és a padlásról egy elítélt zuhant a helyiségbe - közölte az Agerpres hírügynökség."
Na, ezért lesz nyílt színen a Simicskáék tárgyalása. Csak rájuk az ég fog szakadni:-)
@E.Csaba: Szörnyen szélsőséges antiszemita döntés. :)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: mostantól a nyúlpörköltet is kötelezővé tenném a menzán:))
És még mennyi csúnyább vége lehet a létnek...:DD
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: igen... a NERzeti múzeumban...remélem jövőre...vagy mint a korporatív rendszerhez nagyban vonzódó másik...az a benitó...felőlem az is lehet a vége:))
@sírbateszezazegész:

"Számomra megnyugvást hoz az, hogy vannak "fanyalgók/naívak/álmodozók/hol élsz te királylány-ok" itt a blogon. Mert addig megmarad a morál is a nemzetnél. Nem lesz relatív. Mert az nem mérlegelés kérdése. És amíg van morál, addig van esély arra is, egyszer majd a többségnek is az lesz a fontos."

+++ ezt nagyon szépen írtad
@iii
Megfordítom a dolgot:

Minden párt egyformán meg kívánja tartani:
- az (önjelölt pártkatonai-) elit általi alkotmányozást szélesebb körű népi részvétel nélkül. (lásd 1989 és 2011)
- a polgárok szerepének kimerülését a 4 évenkénti szavazásban az önkormányzat esetében is (a mai önkörmányzatok a megválasztásuk után ugyanúgy szinte ellenőrizhetetlenek akár csak a többségi kormány a parlamenti szavazógépével).
- a csak pártutasítást teljesítő képviselők mandátumának sérthetetlenségét
- a jogrendszer értékmentességéből fakadó életellenességét (lásd megélhetési bűnözés áldozatai).
- a maffiahálózatoktól és a korrupcióból származó jövedelmeket.
@sírbateszezazegész: Szegíny Bénító... télleg szarul végezte tán Milánóban(?). Szar dolog fejjel lefele lógni egy pergolán, mindtegy spermai sonka Katatóniából:-)
@sírbateszezazegész: a nyúlazós megjegyzést érdemeim elismerése nemmellett nem voltam hajlandó mélyebben értelmezni:-)
@sírbateszezazegész: Álom álom... amíg az oralitás jobban érdekli a moralitásnál a jónépet... a felvetés nem játszik. Itt már csak a mortalitás segíthet. (azt hiszem). Egy jó kis killbillire ugyanez a rétg mindig vevő... lsd. '56, a drótkötéllel, rajgaz után kötött, a fél városon végigvonszolt pirosvállaposokot. Volt ám móka, kacagás.
@sírbateszezazegész:

Jé te nem én vagy véletlenül? :D
Nem szeretem a Vadait én sem. Olyan érzéseim vannak vele kapcsolatban, mint 20 évvel ezelőtt Orbánnal. Nem követtem a pályafutását, de be szoktak jönni a megérzéseim.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Csökkenjen haragod. Nemcsak a nyúl a legendás, de a nyúlpaprikás is. Tersánszky szerint Gazsi egy nyúlpaprikásról álmodott, de a nyuszika a baráttá vált.
(a vége: hapiendre)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: amit írtál (móka, kacagás) nem lehetett jó...de mi a helyzet akkor, ha mint ma, valaki úgy alakítja a szabályokat, hogy azok -a többiek általi-betartásával csak ő nyerhet mindig...aut vélem ilyenkor a többieknek nem kell betartani a szabályokat...dilemma ám ez...
@Husz_János_Puszita: "Jé te nem én vagy véletlenül? :D"
"sunáznád" te is egy átmulatott éjszaka lezárásaként?:))
Utoljára akkor volt olyan érzésem, hogy minden áron meg kell szabadulni a soron következő választásokon az aktuális kormánytól, amikor a mostani söpredék volt kormányon.
Általában úgy voltam vele, hogy akárki jöhet, rosszabb nem lehet. Ez alól kivétel a fidesz, ami mindig megcáfolta: jött rosszabb.
@sírbateszezazegész: megneznem annak a sunazasnak az vegeredmenyet. de lassan mar egy gruppent szervezel vadaira.
@bella _ciao:

Átengedem a dicsőséget Sírbatesznek.
Szerintem a nemzetbiztonsági bizottság miatt sunázza, hátha elsikálja az Interpolt neki.
Bajnai nagyon jó az ATV-n:))
@CSENDES: én sem vagyok elemző. Azonban a mameluksághoz is kettő kell legalább. Gyurcsány, talán megvezetettségből, de vastagon benne volt szerintem.
Az utsó gondolatban egyet értünk. Magam is többször hivatkoztam weimarizálódásra.
@bella _ciao: Angyal és a reformer már megvan, márcsak valami hithű coci és egy troll kell, s én megvalósítom az összefogást!:))
@sírbateszezazegész:

Amit köszöntél Puszitának, az nagyon költői volt:))
Olvastam reggel, csak nem volt időm reagálni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: rólam is készültek már előnytelen fotók...pedig minden profilból próbálták...:D
@bella _ciao: torrente...!!!! egyik kedvencem...:))
@bella _ciao:

:D :D kizárt hogy Torrente elől elmeneküljön :D :D
@Orica Középföldi: akkor lehet kopiztam valahonnan...:D talán smidtpáltól (odáig jutott ez az ember, hogy a fáradtságot nem veszed magadnak, hogy kell a nevét leírni...míg az u/ú, ü/ű esetében mindig gondolkozom...magának köszönheti)
@Orica Középföldi: egy óra múlva akkor megnézem Bajnait én is...
@sírbateszezazegész:

Lemaradtam. Mi Angyal? Ki a reformer? Hithű szoci Csekk. Trollból annyi van, mint egy fogyatkozó Tejút.
@sírbateszezazegész: ;)

"Csak akkor születtek nagy dolgok, / Ha bátrak voltak, akik mertek, / S ha százszor tudtak bátrak lenni, / Százszor bátrak és viharvertek.”

hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=66798
@bella _ciao: mi lesz a film címe?...remélem titkosítják vagy 50 évre...:)))
@Orica Középföldi: ha meg csekket is beszervezi... nem tudom, mit csinal ott galliaban, de tenyleg vagabund.
@bella _ciao: csekk az első komment-napomon lecukorborsózott...mert felhoztam a puch-simicska tengelyt:))
@sírbateszezazegész: rólam 3 évesen készült utoljára előnyős fotó.
Na, megjöttek a bolgárok is. Azért vigasztaljon mindenkit, hülyék máshol is vannak. Az ember török kisebbségi, a szájában világít a negró (mintha egy indiai páriát látnék) és az ATAKA-ra szavazott. Mikor kiröhögtem, megsértődött.:)
A Mesterházy híveknek : elgondolkodtató , hogy Orvbán a támadások kb. 10 % - át fecsérli Mesterházyra,...és 90 % - ot Bajnaira áldoz....
@Penivaldes: rosszak a fényviszonyok biztos...:))
@sírbateszezazegész: nem, igazából engem zavar ha fényképeznek. :) aztán ezért. viszont kisgyermekkori hajszínevolúcióm jó:)
Ja, tényleg még a poszthoz:
Azért azt sem árt tisztázni egy közvélemèny szondázás alkalmával (mivel mesterházy mindig arra hivatkozik rájuk többen szavaznának), hogy kinek milyen az elutasítottsági-indexe. Mert azért ott nem tudom mennyire lenne elégedett.
ez van ballikak.szokjátok
A fő gond, hogy az emberek, köztük az értelmesebbeknek hittek is, még mindig a levitézlett erkölcsi roncsokat akarja megválasztani, megválasztatni. Megérdemli ez a nép a sorsát. Tényleg isteni áldás kéne, hogy itt valami változzon.
@Penivaldes: bolgárok jöttek...akik törökök...bonyolult ez a balkán...:)
@sírbateszezazegész: kit érdekel Mesterházy? Ott lóg szemben a falon:)
@V-PORT: nem:) ő a kazánban végezte:) a képe persze
"Lehet hajtogatni nyugodtan, hogy háde emezek demokraták és csak kicsit loptak nem egész üzletágakat, "

Hendikepjük volt, neki nem volt 2/3, hogy loptak volna eész üzletágat?
Az egész posttal egyetértek. Egy jottányival sem jobbak, egyik sem, mint a narancs banda.
@Penivaldes: Mesterházy képe kint van a faladon? :))
@sírbateszezazegész:
azon -véletlenűl- még nem merengtél el, hogy hogyan lehetséges, hogy a narancsos cigány körűl többen lébecolnak mint a többiek körűl összesen?

anyagi érdek, butaság, képzetlenség, hit, az ellenség útálata??? vagy mindez kombinézva?

brühüyyy

miért nem tud a többi seggfej tömeget csinálni?

szvsz és saját tapasztalat alapján az őszinteség és a kölcsönös segítségnyújtás rövid és hosszú távon verhetetlen eredményeket és állandósuló értékeken alapuló szervezetet hoz létre

tudja e ezt ma valaki

szerintem a Bajnai mellé kellene egy comité amely kizárólag a bajnai "eladásával" foglalkozna

brühüyyy
@CSENDES: Botka azért csak elvezetgeti egy olyan város önkormányzatát, mint Szeged. Szerinted ez nem munka?
@V-PORT: nem egészen. "tesók" vagyunk, de nem.)
egy libás kép van kint.)
@Penivaldes: Nekem kettő. Ezt übereld!
@V-PORT: de nekem a bokámnál van! az meg azért nem akármennyi:)
@Penivaldes: Azt mondtad, hogy a faladon van. :)
@rodeo36: "szvsz és saját tapasztalat alapján az őszinteség és a kölcsönös segítségnyújtás rövid és hosszú távon verhetetlen eredményeket és állandósuló értékeken alapuló szervezetet hoz létre"

Ez, mint ahogy te is írtad, őszinteséget és valami minimum melletti -és nem elleni!- kiállást feltételez.

"anyagi érdek, butaság, képzetlenség, hit, az ellenség útálata??? vagy mindez kombinézva?"

Ezt kiegészíteném a közösen elkövetett bűnökkel. Az ország, a nemzet és az egyes emberek ellen. Ezt a kohéziós erőt azonban a pillanatnyi előnyök gyorsan széttörik. A közös bűnök azok, melyek itt a legstabilabb kapcsot biztosítják.

Bajnainál azt látom, hogy csapata is csak az elmúlt időben szocializálódott emberekből állt, a becsület/morál jelentését nekik is az értelmező szótárban kell keresni.

Így, az eddigi eladása is így sikerült.

Most akkor (egyszer), de nevessünk keserűen: brühüyyy
@V-PORT: ott van. lehet én is a falon alszom??
:)
fanszia vándor???:)))
@Jolka40: szeged sikertörténet is! Habár erről az ott lakók nem mind gondolják így...
Piaci alapú megmérettetés, a munka, mint olyannak a klasszikus értelemben vett ismerete, nem közpénzből megélés volt az eredeti kérdés.
Ennek ismeretében is jogosnak érzed felvetésed?
@ColT: nem tudom a kilencvenes években hol voltál..?
na az ,mszp-s banda akkor lopta el a komplett vertikumokat...a malomipartól a földig..mindent.
gondolom vagy öreg és amnéziás vagy, vagy kicsicsikó voltál még.
@Penivaldes: mibe?...ott állok melletted, mondom:))
@FILTOL: azok nem ezek voltak:D azóta megújultak:D
@sírbateszezazegész: lehetnén többen is:)))
figyelj. ami megy. jó nekünk itt lent a mélyben.
3 éve..
@FILTOL: kapolyi meg mszdp, így őt nem sorolhatjuk ide:D
@Penivaldes: megőrültél? milyen mélyben? szárnyakat adsz:))
úgy érzem magam mint Mária Terézia amikor efgy titkára előette II. Miksa egy rendelettervét, hogy lassan lehetne vele foglalkozni, és a királynő szerint még nem jött el az ideje.

ezt nem értitek biztos, de nem gond.
@sírbateszezazegész: neked adom a szárnyam, én meg nem tudok repülni már:)
@Penivaldes: De. Mi mindent értünk. :)
Néztem a tudósítást a Mesterházy-Bajnai sajtótájékoztatóról. A háttérben nagy MSZP felirat volt, tehát Mesterházynak hazai pálya. Keményen berohant Bajnai előtt a pódiumra, majd a végén keményen kirohant Bajnai előtt. Ezt nálunk furkóságnak nevezik, de ő ezzel is az elsőségét akarta demonstrálni, vagyis furkó volt. Mesterházy még nem érett a miniszterelnökségre.
@Penivaldes: Én is ezt érzem magammal kapcsolatban. A tökéletesség nehéz dolog, felelősséggel jár. Nem sokan vagyunk képesek ezzel együtt élni. Talán még egy embert ismerek. :)
@FILTOL: A kilencvenes évek elején (a rendszerváltás után) jobboldali, konzervatív kormánya volt a Magyar köztársaságnak. Antallék miért engedték? Nyilván azért, mert nekik is jutott a harácsból. A "vitézkedés" helyett erre kellett volna jobban odafigyelni.
@V-PORT: "Én is ezt érzem magammal kapcsolatban. A tökéletesség nehéz dolog, felelősséggel jár. Nem sokan vagyunk képesek ezzel együtt élni. Talán még egy embert ismerek. :)"
Igen, mi a kérdés..:D
@Penivaldes: hát ha már szárnyam is van...lassan olyan leszek, mint Gábriel:))
@V-PORT: Szerintem nem, de én azt már nem fogom látni, mert kellően öreg vagyok. 2014-ig még adok magamnak időt, de 2018 már nagyon távolinak (inkább elérhetetlennek) tűnik.
Botka Lászlóban azonban látok fantáziát, őt nagyon sokan támogatnák a vidék Magyarországából.
@Penivaldes: Ezt szerintem mind a ketten tudjuk. :)
@Penivaldes: Most meghatottál. Sírok. Utoljára a Schmidt-Obersovszky interjúnál éreztem ilyet. :))
Nézem a netet.
Cofidis reklám.
Pénzügyi védőháló, THM 26,9%.
Na, menjetek a qrva anyátokba!
Hol a PSZÁF ilyenkor?
@DrGehaeuse: Ez nem igaz. Te felállítod a végkövetkeztetést, majd ráhúzod az egészet az összes pártra, akinek a lába kilóg, azt meg lefűrészeled.

Nem létezik olyan, hogy népi alkotmányozás. Az E14-PM viszont olyan alkotmányt akar, amit népszavazás is megerősít.

Nem igaz, hogy csak négyéventi szavazást várnának el, a visszahívhatóság nem csodafegyver, ami mindent megold. Az átláthatóság, a kiszámíthatóság nagyságrenddel fontosabb.

A megélhetési bűnözés ellen a leghatékonyabb a megélhetőség biztosítása, nem pedig a nyomorgók elnyomásának fokozása.

A mandátumok most se sérthetetlenek, hiszen például a PM képviselőit ezért ítélhették közmunkára. Ez egy tipikus demagóg óhaj, amely szembemegy évszázados politikai elvekkel. A politikus éppen függetlensége megőrzése érdekében élvez bizonyos ügyekben mentelmet.

AZ E14-PM legfontosabb programpontja a jelenlegi maffiarendszer felszámolása, a lehető legteljesebb nyilvánosság.
@V-PORT: ez megvan?
Két beképzelt bagoly ül a fán.
Azt mondja az egyik:
-Isten azt mondta, én vagyok a legjobb.
Mire a másik.
-Én ilyet nem mondtam.

Most nézem mesterházyt az atv online-on.

Minden hasonlóság csak a véletlen műve:))
szívem nyitva:) veled vagyunk Viktor..
Ennyi telik az MSZP-től a mai helyzetben, hát gratulálok. Napok óta megy a szardobálás, a "demokratikus oldal" önmagát járatja le, és nem a demokratikus fele kezdte, hanem a vigyorgó majom pártelnökötök meg a pártja és a szimpatizánsai, a vakhitű narancstálibok mellett a másik társadalmi blokk, akik képtelenek a logikus gondolkodásra.

Így búcsúzhattok a kormányváltást váró ÉS a szegfűsöket elutasító jelentős tömegek támogatásától, garantált a bukta tavasszal, ebből belátható időn belül nem esztek, a többség emlékezete ugyanis messzebbre nyúlik 4 évnél. Eddig a legutóbbi nagy bűnötök a fütyesz kétharmad volt. Eddig. Ez a mostani húzásotok most nullázta a stoppert, erre '18-ban is emlékezni fogunk...

Ezt a Senkiházy majmot miniszterelnökként, és az őt irányító őskövület pártkáder sleppet kormányként nem kívánom viszontlátni, pedig Orbánt legszívesebben kitiltanám az országból is, de a szavazatomat baszhatjátok, ha csak nem kaptok rohadt gyorsan a fejetekhez.

De nyilván nem fogtok ha eddig nem sikerült, egyszerűen ilyenek vagytok, így sok társammal egyetemben én is vagy a távolmaradásommal, vagy a lábammal fogok szavazni, utóbbi esetben az általatok preferált határtalan önzéssel csak a saját érdekemet nézve.

Veletek ellentétben viszont nekem még van esélyem rá, hogy nyerek rajta. Ez elég nagy különbség. Ostoba szegfűs banda.
@sírbateszezazegész: Azt gondolom, hogy egy munka hasznossága nem attól függ, hogy ki fizeti meg.
Milyen tokája, mekkora feje lett ennek a mesterházynak! Na, ez is egy túlmozgásos idióta! Kezével állandóan hadonászik. Javasolnék azoknak más elfoglaltságot.
@sírbateszezazegész:
e zto lvasd
"Pour que la Hongrie revienne à l'Europe!"
frank-engel Par Frank Engel (Express Yourself), publié le 02/07/2013 à 11:17, mis à jour à 11:17
La Hongrie accuse l'Europe de dénigrement, alors qu'une résolution épinglant des éléments problématiques de gouvernance, doit être votée au Parlement, ce mardi. Le pays doit retrouver son identité européenne, prône l'eurodéputé Frank Engel.
Imprimer
Zoom moinsZoom plus5 Voter (0)
36 0 0 43
"Pour que la Hongrie revienne à l'Europe!"
Le gouvernement de Hongrie crie à la conspiration de l'Europe. "L'Europe est tout, sauf anti-hongroise", rectifie l'eurodéputé Frank Engel.
REUTERS/Philippe Wojazer
L'actuel gouvernement de la Hongrie est-il victime d'une vaste conspiration? Franc-maçonne, de gauche libérale, capitaliste, mondialiste, peu importe? Tel est de toute façon le message véhiculé par le gouvernement hongrois qui, encore et toujours, clame que pendant qu'il redresse la nation magyare, son action serait dénigrée par les "ennemis" de la Hongrie.
>> A lire aussi: Hongrie, dérapage (contrôlé) à l'extrême-droite
Au moment où le Parlement européen s'apprête à voter une résolution circonstanciée par rapport à la Hongrie, qui épingle des éléments problématiques de gouvernance, les autorités hongroises prétendent que non seulement elles sont mal comprises, mais de surcroît dénigrées par l'Europe.
L'Europe est tout, sauf anti-hongroise
La vérité est qu'il n'y a aucune conspiration contre la Hongrie. Pourquoi quelque chose de tel existerait-il, par ailleurs? L'Europe se souvient encore avec peine et honte de son inaction de 1956, quand les chars soviétiques broyaient les espoirs et les rêves de l'automne hongrois. L'Europe a toujours aimé cette partie d'elle-même qui s'articule dans une langue particulière et inintelligible, mais dont les efforts historiques inlassables pour la sauvegarde des valeurs et idéaux européens sont universellement reconnus. L'Europe est tout, sauf anti-hongroise.
Consolider l'intérieur par une prétendue contestation extérieure
La Hongrie, avec toutes ses aspirations libérales européennes, a choisi en 2010 un gouvernement aux ambitions de renaissance nationale qui semble croire que, pour pouvoir être efficace, il aurait besoin d'adversaires. On consolide mieux à l'intérieur si l'on s'affirme assailli par l'extérieur.
On renforce mieux les liens internes d'une nation maltraitée par l'histoire européenne -mais elle est loin d'être la seule! -en insistant sur la permanence d'ennemis externes. On insiste mieux sur la cohésion intérieure si on peut l'articuler contre une prétendue contestation extérieure. Mais on se détache de l'Europe en procédant ainsi.
La Hongrie de 2013 pourrait être libre d'esprit, libre d'ambition
La Hongrie n'a aucun besoin de résurgence nationale dans le contexte d'une Europe qui ne lui veut que du bien et qui soutient son essor. Ses frontières, après 1919, sont ce qu'elles sont, différentes de celles d'avant, configurant un territoire plus exigu, mais alors, quoi, dans une Europe au sein de laquelle les frontières s'effacent? La Hongrie de 2013 pourrait être libre d'esprit, libre d'ambition, libre de volonté, si elle réussissait à se détacher de ses obsessions historiques.
Absence de critiques? La peur hongroise...
Les Hongrois, avec les autres peuples d'Europe centrale et orientale, avaient peur d'un changement aussi critique avant 1989. Des gens informés, Hongrois de l'intérieur et de l'extérieur, qui suivent l'actualité et la réalité de la Hongrie avec engouement et en direct -étant donné qu'ils pratiquent sa langue et connaissent ses coutumes- affirment qu'aujourd'hui, ce serait de nouveau le cas. Que l'on n'y critiquerait plus librement. Que l'on baisserait la voix, que l'on regarderait avec circonspection autour de soi-même, que l'on prendrait soin de ne pas être surpris en parlant des autorités sur un ton moins qu'obligeant. Cela fait peur à beaucoup de Hongrois, mais cela fait aussi peur à l'Europe.
Faire comprendre à l'Europe qu'ils en font partie
Que la Hongrie cesse, une bonne fois pour toutes, d'avoir peur. La Hongrie, les Hongrois, ont toutes les raisons d'être un peuple fier et ambitionné. Ils ne doivent pas baisser la voix. Ils doivent l'élever, pour faire comprendre à l'Europe que non seulement, ils en font partie, mais qu'ils veulent l'inspirer et l'orienter, comme ils l'ont fait par le passé. Que la Hongrie retrouve son identité européenne et revienne à l'Europe. Elle le mérite. Et notre continent en a besoin.
Par le député européen du Parti Populaire Européen (Démocrates-Chrétiens), Frank Engel. Frank Engel est membre du Parti chrétien social luxembourgeois.

Voir tous les articles de frank-engel
Vous aussi exprimez-vous sur L'EXPRESS.

En savoir plus sur www.lexpress.fr/actualite/pour-que-la-hongrie-revienne-a-l-europe_1262983.html?xtmc=hongrie&xtcr=3#0VfZb4aVRr001AjR.99

brühüyyy
@sírbateszezazegész: kössön sapkát? a kötötűvel is hadonászni kell:)
@sírbateszezazegész: Én nem nézem Mesterházyt. Féltem a tévét és a számítógépemet. :)
@sírbateszezazegész: Nem kötelező igénybe venni: "állampolgári jog hülyének lenni".
@rodeo36: Szerintem ezt rovásírással kellett volna közre adnod. Vagy magyarul.
@Penivaldes: Mesterházy nem helyes. :))
szép estét!

ez megvolt, mindenki megelégedésére és örömére?

www.hir24.hu/belfold/2013/07/16/mi-fizetjuk-a-miniszterek-allamtitkarok-bankszamlajat-is/

mégeccő szép estét!
@Penivaldes: Olyan, mint Orbán, csak ő Mszp-s. Ez az egyetlen különbség köztük.
@jaegtoer: ettől annyira boldog lettem. én meg is etetném őket
@poszt

Nem vagyok "ortodox szocialista hívő".

Legközelebb kérdezz, ha valamiben nem vagy biztos.
@rodeo36:

összefoglalva? kivonat?

ha most azt válaszolod, hogy

ki Vona T? vagy

ki az Orient expresszre, vagy

összefog l alva,

... hmmm...nos, akkor meglátogatlak:D
gyarapodunk, úgy látom.

hívő pedig egyre kevesebb, aki még meg mer szólalni.

a mélyen nem tisztelt vezetők nem látnak ki a nagy házból?
@Penivaldes:

"ettől annyira boldog lettem (...)"
örvendek. legalább 1 női hölgyet boldoggá tettem. Ma.

és még etetnéd is őket?! fene a gusztusod. (Pardon)
@V-PORT:

Ha Mesterházyra nézek, mindig az az érzésem, belül üres.
@katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád:

kedves brigád!

rossz fülkében húztad le a klotyót.

amúgy egyetértünk.

Te! hol lácc itt szegfűt?
@katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád:
„ így sok társammal egyetemben én is vagy a távolmaradásommal, vagy a lábammal fogok szavazni, utóbbi esetben az általatok preferált határtalan önzéssel csak a saját érdekemet nézve.”

Bocsi, hogy loptam ezt az idézetet a mondókádból, talán szalonképes is leszek ha a mostani retorikai divatirányzatoknak megfelelvén úgy fogalmazok, hogy az eredeti kontextusból ragadtam ki.
Lépjünk egyet, szóval a saját érdeked azt diktálja, hogy távol maradj a savazófülkéktől?
Szíved joga, de evvel mi a lófaszt fogsz elérni?
Egyet értek sok ponton a véleményeddel, de a jelenlegi helyzetben szerinted mi az a lehetséges alternatíva, ami ezt a szart a latrinába vágja, oda, ahová való…?

Komolyan nem piszkálni akarlak, érdekel mit gondolsz róla, mert én egyre inkább nem tudom mi a szart lehetne csinálni azon kívül, hogy elmegyek innen a francba?!
@V-PORT:

Szóval azt írtam csak elszállt, hogy ha Mesterházyra nézek, az az érzésem, mintha belül üres lenne.
( Tuti hogy most megjelenik kétszer. )
@rodeo36: hát nem biztos, hogy jól értem, meg mivel úgye jeleztem, hogy én csak tévedésből vagyok itt, a nyelvet csak most tanulom...:) azért a google vmennyit segített (megőrülök, hogy a france24 kívül nincs egyiknek sem english version-ja!)
Most ez pro- vagy kontra orbán?
Az elején kontrának véltem, de a vége mintha pro-vá alakult volna.
Segítesz?
@Husz_János_Puszita: Így kétszer leírva sokkal ütősebb. :)) Nem üres, a sokk kólától biztos nem. :)
@Knósszosz:

Szerintem önzésen azt érti, elmegy innen a francba.
@Knósszosz:

brigádnak is csak brigádnyi szája van. tenni ö sem tesz semmit. meg is mondta. még szavazni sem menne. corso cipőben corso cipővel jól jár. akkor meg mit karátézik?! ez kérem provokál.
"Én speciel nem úgy akarok kormányt váltani, hogy utána eretnek lesz aki kimondja: Nokiás doboz, vagy, hogy Gyurcsány elkúrta."

Felőlem nokiás dobozozhatsz akár még évtizedekig, de a tényekkel mégis érdemes lenne tisztában lenni. Egy kicsit utána olvasni. Egy kicsit ezekben is kételkedni, ha már amúgy más ügyekben a fideszes propagandagépezet mesteri hatékonyságáról értekezel:

"Balogh Zsolt már nem beszél nokiás dobozról"

hvg.hu/itthon/20121016_hagyo_per_balogh_zsolt

"A Nokiás doboz legendája"

www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=PolitikaEsBunozes&AN=nokiadoboz&MN=Hirmix&LN=Hungarian

Ha tovább nokiázol, csak azt bizonyítod, beszoptad az mszp-t támadó hazug fideszes lejárató dumát a választási kampányban, beszoptad az ügyészség piszkos kis játékait, amelyek során politikusok, állami cégek embereinek sora ellen indult koncepciós eljárás. Ha van valami, hát ez valóban hozzásegített a parlamenti kétharmadhoz.

Fabius: jó lenne, ha nem szelektálnál azon szarbombák között, amit Orbán és a Fidesz időnként megpróbál a szádba (szánkba) szarni. Az nem megy, hogy az általad kedvelt személy (Bajnai) elleni támadások szarát undorodva csípőből visszaköpöd, míg az akár benned undort keltő politikusok ellenieket símán megeszed.

A normális ember ugyanis minden szart visszaköp, amit a Fidesz a szájába próbált és próbál tolni. Hagyó-és Hunvald-ügy, Sukoró-ügy, Hajdú-Bét ügy, tábornokper, UD-megfigyelési-ügy, stb...: eddig mindegyikről kiderűlt, hogy vagy nettó hazugság, vagy nagyon nem úgy történt, mint ahogyan azt a fidesz kis sötét boszorkánykonyhájában kidolgozták, és az ügyészségi aktákban írva vagyon. Minden ügy ugyanannak, az ügyészség hathatós segtségével véghezvitt prezíz fideszes gyilkolási gépezetnek a része.

Ezért azt javaslom: ne szelektálj a szádba kívánt tolni szargalacsinok között. Köpd ki mind, mert a szar az mindig szar.
@V-PORT:

Azt mondod, a kólától hiperaktív a szentem? A buborék felszállt, ő elszállt.
@iii:

" a visszahívhatóság nem csodafegyver, ami mindent megold."

periklész óta nyalvánvaló
@Knósszosz: 1. Mindenki nem mehet el; 2. Aki itthon marad (ez lesz a többség) azért tehet valamit, hogy ne folytatódjon ez a mostani ámokfutás. Pl. azzal, hogy elmegy szavazni. Nem igaz, hogy hiba (bűn) lenne a kisebbik rosszra szavazni, ha már egyszer nem lesz abszolút ideális jelölt! Egyáltalán, a mai világban lehetne olyan? Egy példával élnék: nem mindegy, hogy egy kerékpáros üt el vagy a hatos villamos.
"demokratikus oldal".
Ti tényleg elhiszitek, hogy az emberek többsége azt gondolja, hogy a volt kommunisták és a velük lepaktáló hazaáruló libsik a demokratikus oldal? A szemkilövetők, a rablóprivatizátorok?

Az emberek 2010-ben levonták a következtetést, ez a bagázs még kormányozni is képtelen. Negyedével növeli az amúgy is magas 54%-on álló adóssághalmazt, jókora államháztartási hiányokat halmoz fel és még büszkék is arra, hogy nem mentek csődbe, mert segített rajtuk az IMF. (Ezt most nyögjük).
@Jolka40: ez így van. Csak a világról alkotott felfogást/ahhoz való hozzáállást határozza meg. Botka hány évesen lett polgármester? Milyen tapasztalattal? Miért is? Én ismerem Szegedet. Azt is hogy ott kik és mennyit ...khmm...hogy is mondjam...jártak jól. Az ember változik, teljesen megújul? Tíz évvel ezelőtt még követtem volna. Ma csak annyit mondanék: tesó, ne erőltessük ezt, te járnál szarul..
De ez az én véleményem.
@pástétom:

Ácsi!
Mi mind itt éltünk ám 3 évvel ezelőtt is. Minden a fidesz ármánya, persze.
Ez az elmúltnyolcév vörös változata.
@Husz_János_Puszita:
Akkor én is önző vagyok?
Mert mennék?
Akkor az.

Mennék én, de nincs hova.
Pedig egy órával ezelőtt hallottam a cár megszentelt ajkai által tolmácsolva, hogy közép európa nélkül az unilyóban nem lenne gazdasági növekedés. Persze itt nyilván nem az egész térségre gondolt, hanem a visegrádi egyekre.
Magára, hánaná.

Nem is értem, miért akarok télakot venni, mikor lassan már tényleg látszik a zalagút vége? Lehet, hogy a szembejövő NER mozdonytól bizonytalanodtam el? Sok tonna és kurva gyorsan jön.
@pástétom: hagyó-ügy; hunwald-ügy....azok azért úgy voltak, ahogy megírták...legfeljebb nem tudták bizonyítani...a többiről nem tudok nyilatkozni...
@pástétom:
"Ezért azt javaslom: ne szelektálj a szádba kívánt tolni szargalacsinok között. Köpd ki mind, mert a szar az mindig szar."

Vagyunk itt jó néhányan - mellesleg mi vagyunk a többség -, akik már nem szelektálnak az általad említett galacsinok közül.

Új politikát, új gazdaságot, új országot akarunk.
Elegünk van - oldaltól, rablógaleritől függetlenül - az országot önző érdekekből elfuserálókból.
@pástétom:

tudod mit, szarok neked nokedlit. faljad.

Magasságod is utána olvashatna. éppenhogy az mszp kormányzás alatt indultak az eljárások, és a fideszes tettestársak mentetgetik fel a tolvajok társaságát. seggszáj.
@Fejesrob: szevasz Robi! Van még egy kiadó hely a vadnai fun-clubban. Nem édekel? Már csak te hiányzol az összefogáshoz! (lmp-t kizártuk) :))
@Knósszosz:

Nálam már nem kérdés, eldöntött tény. A legönzőbb én vagyok mind közül.
Előttünk a ner vonat robog szembe, mögöttünk ég a másik kijárat. A vészkijáratot választom. Egy dög vagyok.
@jaegtoer:
Corso cipőben a porcelánboltba?
Hentest a hentesboltból(!)... ahol képzik őket.
Ma már az sincs, Teszkó és Spár hentesek vannak csak, vonalkóddal a hágerocell tálcán és néha penetránsan a hüttő pultba.

Ezt a világot nem annyira szeretem, a régebbi élhetőbb volt.
@sírbateszezazegész:

"nem tudták bizonyítani"

haha. a tettestársak, a társtettesek ? 70-30?

ugyan!

ugyanaz, mint az ügynöklista esete. secko jedno.
@Habakuk999:

Az a galacsin nem galacsin, az cukorka.
@Knósszosz:
OFF
Itt a szupermarketekben is olyan hentesek vannak....elájulnál látnád a munkájuk...a valódi, klasszikus hentesboltban meg....élvezett nézni őket:)
ON
Szia:)
@jaegtoer:

Csak rá kell nézni az arcukra, amikor magyarázkodnak, kiül rajta a sunyiság.
@Habakuk999: szia:) leszel a párt vezetője?:))
@sírbateszezazegész: "a többiről nem tudok nyilatkozni"

De megenni jó volt azokat, igaz-e?

Hunvaldot bűnszövetkezetben elkövetett csalással vádolták, kaphatott volna akár életfogytigot is, aztán megdőlt a maffiavád. Kapott vagy másfél-két évet, az előzetesben eltöltött idő több volt, szabadult.

A Hagyó-ügy az a nokiás-ügy. Recseg-ropog, csak nem olvastok, így fogalmatok sincs a dolgokról. Véleményem szerint - hacsak nem kezeli a Fidesz kiemelt ügyként - dugába fog dőlni az is.
@Knósszosz:

elhiszem, hogy élhetőbb volt, csak nem vált be. nem lehetett fenntartani. nem volt miből.

Én nem ítélek el senkit, aki menni szeretne innen. el.

itt mindig is túl kapzsi volt az elit. lapozz vissza II. Andrásig (ha úgy tetszik Endre), azóta tart.
@Husz_János_Puszita:
Nem gondolom, hogy dög lennél.
"Az élet a világ másik felén
Itt meg a nyomor rohan felém"

Ezt a nyomort ki kell kerülni magadért is, meg főként azokért, akiknek felelősséggel tartozol.
Én elmegyek a francba ha lehetőségem lesz rá és leszarom ezt az egészet.
Várom az alkalmat...
@czjanos: Szerintem nagyon sokaknak titkos favoritja Botka. Úgy "szoci", hogy közben nem igazán kapcsolja össze a közvélemény az MSZP múmiáival, és már bizonyított is korrekt és hatékony vezetésben.
@Knósszosz:

Oksa ha kint leszek, akkor szólok. Még én sem tudom, hova, de munka van, ha az ember dolgozni akar. Először körülnézek OKJ fronton, szakmaváltáson is töröm a fejem, ha már egyszer belevágok az ismeretlenbe.
Szerencsétlen ballibsik már nagyon kivannak. Megértem, választhatnak egy gagyi és egy selejt között.

Én azt mondom, a legjobban Orbánnal jártok. A Gyurcsányék által felvett kurva nagy hiteleket szépen ledolgozzátok, el fog az tűnni és még IMF sem kell.
Ha pedig ez megvan, eszetekbe nem jut Bajnai, Mesterházy, hiszen nem lesztek marhák megint jól eladósodni.
@jaegtoer:
Figyu, ötvenesen nincs időm a csodára várni. Az életem nem a "majd lesz valami" gondtalanság, hanem rövidül. Szép gondolat a népi-nemzeti kvász, de attól én semmit nem kapok, ráadásul nem is érdekel.

Szeretem ezt a kis országot a természeti szépségeiért, a kölyökkorom élményeiért, a csajokért és a barátokért, meg sok minden másért, de undorom a mai állapotától. Nincsenek távolságok, nincsenek határok, Európa bármely részéről max. két és fél óra alatt itt vagy, szóval a honvágy kinullázva.

A kurva kozmopolita Görögök asszonták, hottyát ott van a hazád, ahol jól érzed magad. Stimm!
Én itt most nem érzem magam jól és amíg a kondás rikácsol prálymminiszterként, addig nem is fogom.
Szarházi
@pástétom: ember, azt mondom az úgy vol. Ha ennyire biztosan állítom, hogy úgy volt, s nem teszem hozzá "de ez szigorúan a saját véleményem", akkor annak van alapja. hunwald mellett a két VI. kerületinek, szabónak meg a másik tolvaj szarházinak, aki elpatkolt, ott lett volna a helye a padon az első sorban.
És hunwald-ügy sem lett volna, ha hunwald nem aspirált volna az mszp budapesti elnöki címére.
Mi f@szomért szavazzak ezekre?
@Husz_János_Puszita:
Ha tucc melót, akkor télleg szólj!
Levédia döglött, csak úgy néz ki, mint ha lélegezne, pedig nem.
@sírbateszezazegész: Szia!

Ott vagy arra a nemes funkcióra Te, nekem nem is kell megszólalnom, csak ismételgetnélek.:)

Puszita kollégát is, azzal a különbséggel, hogy én csak azt a kis pénzemet akarom külföldön tudni, nem szívesen költözöm.
@sírbateszezazegész: Ember, nem érdekel, te mit tudsz hamisan.
@Fejesrob: na, most jössz a fan-clubba vagy sem? Már csak te hiányzol az összefogáshoz!
@Fejesrob: Kérdeném, te hol élsz? Egyrészt a többes 2. személy, másrészt a mai magyar valósággal kapcsolatos totális sötétséged okán kérdem csak.
@pástétom: mert hülye vagy. Felőlem szopkod tovább puchék faszát.
"Épeszű személyi összetételű, normális és megvalósítható programmal felálló szövetség mellett szavazni esélyünk nincs."

Hát ja.
Nem az a baj, hogy egy ilyen formáció nem kap elég támogatást.
Az a baj, hogy ilyen formáció három hoszú év alatt létre sem jött!!!
@Habakuk999: én sem szívesen jöttem:))
De én csak kompromittálnám azt az új pártot:))
Legyél te inkább:))
@sírbateszezazegész:
Szia!-:)))
Hentesek... ugyan.
Képzés sincs már, mint sok más szakmában sem.
Most mondd meg őszintén, ki a lófasz csavarozná össze az Eiffel tornyot, ha a mai szakképzésre apellálna a tervezője, he??

3D nyomtató, oszt jónapot!
Ez tragédia... komolyan.
@Habakuk999: "Elegünk van - oldaltól, rablógaleritől függetlenül - az országot önző érdekekből elfuserálókból."

Egy dolog volt a kormányzati teljesítmény, és egy dolog a politikusaik ellen elkövetett hazug koncepciós lejáratóhadjárat és gyilkológépezet az ügyészség szíves közreműködésével. És ebben mocskok dolog szelektálni az általunk kedves és nem kedves közszereplők által érintett ügyek közt.

Szóval próbálj meg felülemelkedni az undorodon, amitől úgy látszik nem is látsz.
@Knósszosz:

Aki az üzleti életben mozog az tudja, hogy tényleg döglött. Ami életjel látszik, azok utórezgések. A 2008.-as válság is késleltetve éreztette a hatását a reálgazdaságban. A tavalyi GDP csökkenés még ezután fog kézzelfoghatóvá válni.
@Knósszosz: Én ezt azért másképp gondolom, a francért kell hagyni, hogy pár büdösbunkó tönkretegye a hétköznapjaidat.

Tudom, tényleg gusztustalan és sötét, ha figyelemmel kíséred folyamatosan a történéseket, akkor folyamatosan kihánynád a fetát és a szuvlakit.

Meg kell tanulni túlélni a mocskot, Sírbatesz jó helyen kapirgált délután, ennek a rablóhadnak csak az elkerülhetetlent kell adózni, a lehető legminimálisabbra kell csökkenteni az együttműködést az orbáni állammal - egy szoci állammal se lenne ez másképp -, szerveződni civilként az élhető környezetedért.

Kalandvágyóbbaknak - habár nem tudom a menni vagy nem menni a nagyobb kaland - marad a külföldi munka. Bár az se leányálom.

Ez a mi országunk, a fasz se adja oda a mocskoknak.
@sírbateszezazegész: Puch ellen is indult akció? De hülye vagy, de bazd meg. Legalább érveid lennének, te nyomorult.
@Knósszosz: itt komolyan mesterek vannak...HENTESMESTEREK!!!! Igaz, amihez hozzányúlnak az +30% az árban, na dehát az vagy amit megeszel..:)
@Fejesrob:
"A Gyurcsányék által felvett kurva nagy hiteleket szépen ledolgozzátok, el fog az tűnni és még IMF sem kell."

Addig te mit fogsz csinálni, amíg én dolgozom?
A hiányt? Amiből mellesleg te is könnyebben éltél a.. valamikor?
Előre kerülöd a munkát, amit nem is tudsz mi fán terem, a főnököddel együtt.
Szép egy darab szar vagy.
Na akkor búcsúzóul üdvözlöm a kicsit agresszív szelektíven szarevők itteni klubját. Kicsit még emésszétek, amit leírtam. Rátok fér. Pá!
@pástétom: Szívesen felülemelkedem, ha elmagyarázod nekem, mi az oka, hogy az eu csatlakozásunk utáni első hét évben mo gdp növekedése 3,5%, a cseheké 22, a szlovákoké és lengyeleké 29 ill 41%, azaz több mint tízszerese a magyarnak.

Szerinted ez is csak orbánista ideológia?
@pástétom: simicska partnere ellen? Mert puch az, a mai napig.
Ma, nekem nyomorultnak, jó kedvem van, mi több, nagyvonalú is vagyok. Bekaphatod az enyémet is. Persze egy fogmosást azért prezentálj előtte. Tudod, seggnyalás után, mégha coci segg is az, s nem orbáné, azért mégis így illene.
@sírbateszezazegész: Legyen Angyal, csak rögzítsük az alapító okiratba, honnan és mit copyzhat.
@Husz_János_Puszita: Ha nem vagyok indiszkrét ti hány évesen mocorogtok külföld felé?? Csatlakozhatok én is esetleg??? :)
@pástétom: El ne menj, bebüdösítesz ide, aztán angolosan távozni akarsz?

Most már szagold, vagy edd amit ideprodukáltál.
@pástétom:

Te már a kampány része vagy? Népszerűsíted a szocikat itt.
@Habakuk999: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ok, Géb for president!! Ilyen kopimester már volt egyszer, nem:))
@Habakuk999: te meg mit nem értesz a számokon? Olyan fejlettek voltunk, hogy onnan már nem könnyű ilyeneket produkálni:)) nézd meg, németek sem fejlődnek két digittel:))
@Habakuk999:

Kizárólag a politika miatt nem kötnék útilaput, elsősorban személyes okaim vannak. Bár a kettő összefügg. Nyugisabb munkát akarok kevesebb stresszel és felelősséggel, abból meg itthon éhen halni lehet kb.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Angyal, hozzám csatlakozhatsz:)) itt aztán annyi arab van, elégedett lennél:))
@Husz_János_Puszita: lehet hogy a kampány része:)) na, az lesz a szép amikor a trollokat már narancs és szekfű szerint kell megkülönböztetni:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Csak úgy lehetnél pártelnök, ha a zsidó szót száműznéd a szótáradból, nem egyszerű egy pártelnök élete.

Olvasni be-be nézegetek, írni már nem nagyon van se időm, se kedvem, egyébként is van egy-két kolléga, akikkel félelmetesen hasonló módon jár a fejem, pl én sem értettem, miért estek Neked valamelyik nap annyira.

Te sokat tanultál az elmúlt másfél év alatt, pl már nem vagy ilyen pástétom féle agit-prop direkt troll, bár néha előjönnek a régi szép idők.:))
@Habakuk999:
Nem beszélünk el egymás mellett, valóban nem látok rá esélyt, hogy adott esetben egy másik kormány ne húzná le a bőrt rólunk, már csak azért is, mert semmi esélye nem lenne előteremteni azt az irdatlan lóvét, amit ezek elloptak.

Mielőtt... tudom, hogy ez megy a rendszerváltás óta folyamatosan, nem kell felhívnod a figyelmem az elmúlt nyolc-tíz-tizenöt-huszonegy-huszonhárom évre!
"Meg kell tanulni túlélni a mocskot" - mondád. Folyamatosan ezt teszem, sajnos csekély sikerrel. A jelenem semmi jóval nem kecsegtet, a tömjéni gondoskodás ellopta a gyerekem jövőjét, mire számíthatok ezen a szeméttelepen?

Ne haragudj, az előbb írtam mire gondolok, nem az országot és nem az embereket (akiknek még van arcuk) akarom fikázni, érted te.

Simán elegem van, mennék innen gondolkodás nélkül. Persze nem végleg, de az fontos szempont, hogy élj. Ahhoz meg pénz kell és azt itt nem keresi meg egy olyan fazon mint én, akiben semmiféle üzleti véna nincs, csak melózni tud. Meg is teszem, csak fizessék meg.

Értesz?
@sírbateszezazegész: Most elvetted a pirostroll válaszlehetőségét.
Nem szép dolog.:(
@sírbateszezazegész: egyre jobban csipem friss, tiszta gondolataid, érvelésed...:)
Megint ez a naiv szöveg. Nem a nagy pártok ilyenek, ilyen az egész magyar társadalom. Ezért nem fog semmi változni, mert mindenki ember. Ha jón egy új párt, az se lesz jobb, az is mutyizik. Bajnai csoportja pont a régiekből áll (leginkább, de, hogy ott vannak az látszik), mitől lennének mások?
@sírbateszezazegész:
Feketekagylót ettél mostanában?
Azt én baromiradenagyon... mmmhhh-szeretem.
Spanyolban ettem marha finomat, nanáhogy sáfrányos rizzsel. Nem paella vót.

Na, asszem későre jár, lassan megyek zabállani picit. Jó étvágyat az elvtársaknak!

is...
@Habakuk999: ne csináld már...mit mondott volna:)
@Habakuk999: Biztos sokat használt a személyes varázsod is. :)
A Ténytár pedig nagyon is izgalmas gondolatokat vet fel.

Azt is látni kell, hogy mi a pártok valódi célja. Persze a kormányváltás :)
Ezt hangoztatják, de vannak "másodlagos" célok is. Az MSZP-ének nem biztos, hogy azonos az érdeke Bajnaival. Megtörténhet, hogy az E2014 be sem jut a listán! Akár 9,9% szavazatot is bukhatnak vele. Ennél nagyobb bukta lenne, ha bejut, de a többség nem lesz meg... No, az MSZP erre is készül.
@Husz_János_Puszita:
Amit kézzel meg fogsz még tudni fogni, az rohadt képlékeny és büdös lesz jövőre is, meg azután is.

Vegyél mosószappant, sokat!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hát ez egy hosszú történet...lenne...röviden: én sem tudom, de hát valahol csak kell lenni, nem...ha meg nem otthon, akkor végülis mindegy...mindenhol tanulhatsz valamit:))
@Knósszosz: értelek.
nincs negatív vagy pozitív véleményem sem az itt maradók sem a külfödre menők halmazáról sem, ez mindenki egyéni lehetősége, sorsa, akarata.

jó dolog, hogy az unió ezt a lehetőséget biztosítja.

ugyanakkor úgy vélem, kár itt hagyni ezt a népet és országot pár gátlástalan szélhámos kénye kedvére.
@Knósszosz: Ezt csekkoltad már?? :)

Megkötötték: hat géppel indul a Sólyom

A Sólyom Airways hat repülőgép lízingelésére írt alá szerződést Londonban - közölte Vágó József, a légitársaság vezetője kedden az MTI-vel, hozzátéve, hogy még augusztus 20-a előtt Budapestre érkezik az új magyar légitársaság első gépe.

www.airportal.hu/ap/viewtopic.php?t=14667
@guma:
-:)))
De aranyos!!
Köszi, jó számon tartva lenni, ám!
@Knósszosz: persze...de én jobban kedvelem ahogy a dalmátok csinálják...az ún. a'la provence (paradicsomos) nekem annyira nem jön be..
Jó éjt:)
@Knósszosz: ódzkodnék a múltban már bizonyított, rafinált hétpróbás tolvajokat rászabadítani az országra, főleg amilyen állapotban a viktorék majd otthagyják - ha egyáltalán otthagyják - a kétharmaddal szétvert kezelőpultot. Ott folytatnák ahol ezek abbahagyták. Részben erről szól a poszt, meg a kommentem is, pont emiatt tartom a legújabb megbocsáthatatlan bűnnek a maszop részéről ez a lankadatlan tolongást a húsosfazéknál, mondván 15 százalék, meg hogy nekik ilyen előjogaik vannak.

Meg az anyjuk valagát, azt - gondolja erre az egyszeri választópolgár, és nem fog voksolni, mert nincs kire. Az a 15 az egy jottányival se több 15-nél, és nem is lesz több egy jó darabig. A bizonytalan szavazó abban azért biztos, hogy a narancsosokra, meg Ezekre aztán a büdös életben soha.

Nulla kontroll, nulla elszámoltathatóság mellett azoknak adjuk a hatalmat, akiktől a mai fiúk vették az erkölcsleckét? Akiknek a nagyszerű irányítása a "fülkeforradalomba" torkollt? Na neee. Nehéz döntés, rosszabbnál rosszabb opciók a választó előtt, de mégsem élhet tovább a tévhit, hogy minden megbocsátható, hogy egy politikai karrier szükségszerűen élethosszig tart függetlenül a tettektől. Nem folytatódhat örökké a magyar nagypolitika azon az alapon, hogy elég csak egyre rosszabb teljesítményt nyújtani, s majd szépen váltókormányozgatunk míg világ a világ.

Ez már bőven túl sok kárt okozott így is, ez vezetett a mai állapotokhoz, és ebben a helyzetben mszp-s jelöltre vagy mszp többségű listára szavazni egyenértékű gesztus volna a feltétel nélküli megbocsátással, a fentiek tudomásul vételével és az abba való végleges beletörődéssel. Erre nem vagyok hajlandó, nem vagyunk hajlandóak. Nem tudom van-e esélyünk az üzenetünkkel, ha már a közvéleménykutatások adataival sem foglalkoznak, a végső megoldás egy újabb pofon a választásokon, az még segíthet nekik észbe kapni.

Nem fogok távolmaradni. Tavasszal leszavazok szépen (és valószínűleg tök értelmetlenül) a legszimpatikusabb, legalábbis vállalható kisebb szervezetre, aztán jöhet a csomagolás.
@guma: és, ha szabad érdeklődnöm, melyik kommentre érted ezt:)
@Knósszosz:

megértelek. szintén zenész. és ötvenes.
@Habakuk999:
Stimm!
Reményem: mire visszajövök, ezek egy hatalmas pöcegödör legszebb emlékei lesznek.
Ha sikerül kimennem melózni. Ha nem, akkor itt kell kivárnom.
Nem kevésbé lesz kéjes érzés látni ezeket a percembereket a saját szarjukba fulladni úgy sem, de addig is szeretnék kicsit élni.

Nahátmán!!
@Husz_János_Puszita: ez így normális szerintem.

és nem kell ebbe különösebben belemagyarázni semmit.
az igaz, hogy a mi nemzedékünk kudarca, de valahol érdeme is, hogy a kinyílt Európa lehetőségével sokan tudnak élni.
Sosem szabad túlértékelni egy-egy közvélemény kutatást, de azért ez beszédes:
"A többség kormányváltást szeretne, de 62 százalék elégedetlen az ellenzékkel."
Vagyis többen elégedetlenek az ellenzékkel, mint a kormánnyal. Sajátos állapot...

fn.hir24.hu/itthon/2013/07/16/ipsos-52-szazalek-kormanyvaltast-akar/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: visszavonom a jelölést, csak szemtelenkedj!

Amúgy érdekes itt is eljátszogatni a gondolattal, hogy milyen különböző irányból érkezők is képesek lehetnek közös munkára.

szép a demokrácia.
@sírbateszezazegész: Lecövekeltél Elzászban? Jobb ott, mint a bretonoknál vagy Bordóban?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Mondtam, h lesz konkrét infóm, megosztom.
Addig meg, ez egy kapitális röhej!
A flotta(...) előzetes szóbeszédek szerint, Boeing 737 classic vasakból.
Gratulálok!

A Malév NG gépei közül is néhány már ment a sivatagba bontásra, akkor ezek??? És a prémium kategóriát célozza a Szólijum... agyhalál b+! A szar fapados Wizz vadi új A 320-asai azok akkor mik?
Aluggy el mán, detélleg kis Blamázs!
Azért a névválasztás rendben a Sólyommal, hiába a fikázás. Ha mán madár, lehetett volna Kékbörzsönyös Sápi Gyurgyalag Airways is, szóval csak óvatosan a kritikákkal, jó?
@Knósszosz:

Igen, és ezen mit sem fog változtatni egy kormányváltás. Marad a szocializmus és a vadkapitalizmus perverz kombinációja.
@jaegtoer:
Azémán ne aggyuk fel!-:))
@Habakuk999: "Amúgy érdekes itt is eljátszogatni a gondolattal, hogy milyen különböző irányból érkezők is képesek lehetnek közös munkára."

Szerintem ez nem annyira a demokrácia érdeme, sokkal inkább azon belső értékek velejárója, amit összeszedtünk vagy ajándékba kaptunk az eddigi életünk során. Én egyébként örülnék olyan helyzeteknek, amikor ez a gyakorlatban is megvalósul.
Legutóbb ezt a homokzsákolás közben tudtam megtapasztalni.
@Husz_János_Puszita: Szerintem az unatkozó ománi vagy emirátusokbéli befektető sejkek. :)

index.hu/gazdasag/2013/07/14/solymi/
@Fejesrob: Ne legyél hülye! A fideszben vannak az ex kommunisták döntéshozó / irányító pozícióban a mai napig.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem.

A homoklapátolás vészhelyzet, az rendkívüli állapot.
itt a mindennapok vannak.

a demokrácia azért szép, mert teret biztosít a sokszínűségnek, a vitának, az evolúciónak.

nincs érdeme, érdeme azoknak van, akik kihasználják.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ez valami pénzmosásos történet lesz. Tuti.

Mennem kell, jó éjt mindenkinek!
@Habakuk999: most egy picit elfáradtam...meg jó a társaság...bolgárok, akik törökök...románok...gábor cigányok...fekete személyzet (mindegyik beszél angolul!)...lengyelek (minden hétvégén matarészegek!!)...a staff-al jól vagyok, tanítgatnak franciául...angol, meg a maradék/felelevenített orosz tudásommal mindenkivel elvagyom...kivéve a portugálok...
Ami érdekelne az a bordeaux-lyon vonaltól délre, ott nem voltam, de így főszezonban nem is megyek...nem vagyok én túrista!!:))
@Knósszosz:

de nem ám!

még csak most jön a java. :)

ugyan a Főnök elkacsingatta egy részét, de van itt még spiritusz, oszt Ű se lesz fiatalabb, eccer csak erőt vesz rajta a prosztata.
@Habakuk999: Jut eszembe az újságban volt esetleg olyan cikk ami tetszett?? ;)
@Knósszosz: Ezt a bőing dolgot én sem értem. Eddig végig azt kommunikálták, hogy érbuszaik lesznek. :)
@sírbateszezazegész: Én meg egyszer Macon-Cluny-Taize vonalon voltam 1 hétig kb. Bár az nem tegnap volt. :)
@katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád:

"Nem fogok távolmaradni. Tavasszal leszavazok szépen (és valószínűleg tök értelmetlenül) a legszimpatikusabb, legalábbis vállalható kisebb szervezetre, aztán jöhet a csomagolás. "

helyes. (szerintem) de ha előbb jön egy visszautasíthatatlan ajánlat, ne tétovázz!!:DD
@Habakuk999: "a demokrácia azért szép, mert teret biztosít a sokszínűségnek, a vitának, az evolúciónak."

Szerintem máskor is volt már ilyesmi, amikor még demokrácia nem is létezett. :)
@sírbateszezazegész: Igen az burgundia ami nekem is tetszett. Egyébként ez a pici falucska volt a célpont. :)

www.taize.fr/hu
Bajnai bajban:
Anyám, én nem ilyen hintalovat akartam, hanem amit a Feri haverom tol előre. Meg a Clinton néni és Gati bácsi és a többi jóakaróm. Kell egyáltalán a választás nekem amikor ahhoz vagyok szokva hogy kineveznek? Ezek itt nem demokraták meg lesznek mondva
@katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád:
Nem idegen tőlem amit írsz, legfeljebb elsőre átsiklottam dolgok felett.

Azért egy-két ponttal vitáznék, persze nem szöges ellentétről vón' szó. Rohadt fáradt vagyok, bocsi. Holnap ha leszel dumáljunk, jó?

Jó éjt!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azt hiszem az útitársakat picit kiakasztanám mostani állapotomban:))
De én is voltam ilyen helyeken, ahol megérint valami:)
@von Putri: Hogyan szótagolnád: zsidó ?
@sírbateszezazegész: Ha minden jól megy lesz egy 7-8 napos horvátországi nyaralásunk nemsokára. Van rá esély, hogy átugrunk Boszniába is egy olyan helyre, ahol reményeim szerint szintén meg lehetek majd érintve. :)
@poszt: jaj, jaj, mintha te nem tettél volna hozzá Bajnai elásásához egy-két lapátnyi földet időnként. ha Bajnainak lenne 20%-a, az MSZP-nek meg 10 sem, akkor most nem ez lenne. te mit tettél azért, hogy Bajnainak 20%-a legyen?

és mit fogsz tenni 2014 nyaráig, hogy Orbánnak legalább kétharmada ne legyen megint? semmit? tessék-lássék módra? 2010 előtt sem sikerült a jó lapra tenni, amikor Bokros lehetett volna az, ami most Bajnai? és még mindig abban a hangnemben írogatsz, mintha te oszthatnád ki őket? sokat kellene még okosodnod, az a helyzet.
@Knósszosz: Ez még nekem is nehéz feladat. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez nem a reklám helye.:)

amúgy az a baj, hogy a nagyon direktben nyomuló írásokat nem kedvelem.

így eleve előítéletem van.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Mondom, nem tudom. Haver még nem jelzett "bentről", szóval megvárom.
De a classic 737-es hír után, nekem már nem sok kérdésem van az ügyben.

Nyilván van opciója a Szhollijum Er/Vész-nek tizenhat darab A 380-as madárra is, mer igencsak megnövekedett az öböl menti sejkek körében az érdeklődés a Délegyházi Bányatavak desztinációt illetően oly annyira, hogy code-share egyezmények keretében beszáll a Qatar Airways és az Emirates is a buliba, napi nyolc járattal Dubai-Dunavarsány útvonalon, persze csak addig, míg meg nem épül az Alcsútbasznád Internatonal Airport, a foczi stadion mellett.

Jó éjszakát!
@Habakuk999: Nektek is jó éjt és szép álmokat. :)
@Knósszosz: Remek opciókat soroltál fel. :) Jó éjt belétek is.
@sírbateszezazegész: ha nem haragszol, ez egy kis jó ízű "összesítés" a napokról.:)
@Knósszosz: van miért:D

ha jól esett, kapsz még egy "picit" :)

www.youtube.com/watch?v=ITCHqdmVKuM
Az E14 programja azért csak nyomokban normális. Az is egy szocialista szar, ez a hülyeség dönti romba az országot vagy 60 éve már.
@Zka: lemaradtál pár brossurával, valahol...

más érv?
@guma:

nézőpont, vagy célkereszt kérdése:D

------

Jó éjszakát Mindenkinek.
@Knósszosz:
Magyar Nemzeti Veréb Légnemű Társaság azaz FINGMŰVEK

HUNGARIANFARTWAYS

brühüyyy
@Knósszosz:
alcsútbasznádon INTERGALACTIC STAR TREK PORT lesz

brühüyyy

a büféje meg a stadion
@sírbateszezazegész: nem!

csak természetes, ha egyszer jó valami azt ki kell mondani.:)
tetszik a szemléleted...
@rodeo36: uram!:)

először is értettük! :-D
@guma: na, eddig tartott míg isméz be tudtam lépni:)
Néztem kálmánt a műsorában, bajnai, majd mesterházy...nekem olybá tünt, hogy bajnait jobban cseszegtette...

Te hogy-hogy nem alszol.ilyenkor még?
@guma:

Hungarian National Falcon Airways and Nightbowl

brühüyyy
@sírbateszezazegész: titok:))

szoktam ilyent csinálni, mióta nagykorú vagyok.:DDD
@rodeo36: ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

ötletelünk, ötletelünk?

melyik lesz jogdíjas?
@sírbateszezazegész: sokszor kimondod ami az én véleményem is, de roppantul fáraszt agyilag és leszívj az energiám már ez tespedt beletörődés ami mindent jellemez...
Egy kis adalék a post-hoz:

nol.hu/belfold/lerakta_kormanyprogramja_alapjait_az_mszp_es_az_egyutt-pm?ref=sso

"A mintegy öt órán át tartó egyeztetésen elfogadtak egy többoldalas dokumentumot, amely – mint azt Mesterházy Attila később fogalmazott – ha győznek, a kormányprogram alapja lesz. Ebben többek között olyan tételek szerepelnek, mint hogy a 2014-es választás kiemelkedően fontos Magyarország szempontjából, a kormányváltás pedig elkerülhetetlen.

ILYENEK VANNAK A TÖBBOLDALAS DOKUMENTUMBAN (besírok.. aszongya):

"rehabilitálják a jogfosztott aktív és nyugállományú rendvédelmi dolgozókat."

"háromszorosára emelnék az álláskeresési járadék folyósítási idejét, megszüntetnék az egykulcsos adót és növelnék a nettó minimálbért."

"megszüntetik a korhatár feletti nyugdíjasoknál a munkavállalás tilalmát."

MI A SZAR EZ? EZ EGY KÖZÖS PROGRAM ALAPJÁT KÉPEZI A JÖVŐBEN?

Nem. Nem, nem, nem, nem, nem. És nem.
Kormányváltást szeretne 67%, de az ellenzék sem tetszik, 62%-nak. Nem lesz kormányváltás.
@guma: A hiba ott volt, hogy hagytuk uralkodni a bolsikat negyven+ tizenkét éven át. Ahol nem ők uralkodtak (Olaszország, Írország, Finnország és folytathatnám), ott ma három-négyszeresét keresik a prolik, mint itt. (A segélyük is annak megfelelő, ergo a nyomor, ami magyarországi szintű, nem, vagy alig-alig ismert mára.) Pedig 1938-ban (utolsó békeévünk) még itt kerestek többet, mint az említettek.

lazarus.elte.hu/hun/dolgozo/jesus/otka0810/peldak.htm

A rendszerváltáskor is három-négyszeres volt ez előnyük az olasz proliknak fizetésben (sorolhatnék még egy pár országot), pedig '38-ban még előttük voltunk.

A rendszerváltás óta is a bolsi vezetés alatt előztek meg a környező államok, kivéve a legszarabb helyzetben élő oláhokat és bolgárokat. A tót GDP 2003-ban 1.410 dollárral (cca. 25%-kal) volt alacsonyabb, mint a magyar, 2010-ben viszont már több volt. A lengyelek 1.100 dollárral voltak lemaradva, a lettek majd 2.000-rel és folytathatnám. 2010-ben ezek mind előttünk voltak, bérben mindenképpen. Köszönjük ezt is (meg az előző negyven évet is), a Kommunisták Magyarországi Pártja jogutódjának!

Nem furcsa, hogy mindig akkor kezdenek a magyarok lemaradni azoktól akik előtt voltak, amikor a Magyar Kommunista Párt és jogutódai uralkodnak? Pedig ők állítólag a prolikért, a bérmunkásokért élnek, mégis a legnagyobb hátrányt ők okozzák nekik, méghozzá folyamatosan. Hát így inkább nem segítsenek rajtuk!
Komolyan eddig ki hitte azt, hogy ebbol valaha kormanyvaltas lesz?
Az emberek utaljak, amit a Fidesz csinal es csinal minden nap. De eleguk van az ellenzekbol is.
A kozvelemenykutatasok szerint elegge kivan a toke a magyar embernek minden politikustol. El se mennek majd valasztani.
A magyar politikus pont olyan, mint a magyar ember, sunyi, megbizhatatlan, felfele nyal, lefele tapos, alattomos, kapzsi. Tok mindegy, milyen part alakul, az is ugyanabbol a tarsadalombol szerzi a jeloltjeit, tagjait, ugyanolyan gane lesz, mint a mostaniak.
@sparklie:

"-Kicsit savanyúbb, kicsit sárgább, de a mienk" -válaszolta Pelikán elvtárs.

:D
"Tok mindegy, milyen part alakul, az is ugyanabbol a tarsadalombol szerzi a jeloltjeit, tagjait, ugyanolyan gane lesz, mint a mostaniak."

van benne valami.

és ha menedékjogot kérnénk magunk ellen... mondjuk... ööö...az ENSZ-től?
@Józsi bá':

Igen! Igen!! Igen!!! Kollektív menedékjog a megoldás!
@Józsi bá':

Józsi Bá!

most miért kell ama roppant nagyívű dokumentum magasröptű célkitűzéseit leszólni rögtön kora hajnalban? Mi szükség van erre? egybitesnek 1 bit-et. Hánem?!

:D
@sparklie:

válogatós fasznak a kutya seggében a helye

brühüyyy
Elég elkeseredett ez a poszt. De azért gondoljuk meg. Ami van azt már pontosan ismerjük, nem jó. Nem veszítünk semmit, ha ezeket elzavarjuk, de hogy nyerünk-e valamit, azt majd meglátjuk. Optimális rendszerre senki ne számítson, én legalábbis nem nagyon tudok olyan példát a történelemből, amikor egy utópia megvalósult volna, pedig rengeteg remek tudós, író osztotta meg velünk gondolatait e tárgykörben. Szerintem nincs is optimális rendszer, a változás a lényeg, az hogy a trutymó ne szilárduljon meg, mert azt már nem lehet alakítani és vége a játéknak. A folyamatos változás garantálja azt, hogy legalább egyszer mindenki labdába rúghasson.
Elég elkeseredett ez a poszt. De azért gondoljuk meg. Ami van azt már pontosan ismerjük, nem jó. Nem veszítünk semmit, ha ezeket elzavarjuk, de hogy nyerünk-e valamit, azt majd meglátjuk. Optimális rendszerre senki ne számítson, én legalábbis nem nagyon tudok olyan példát a történelemből, amikor egy utópia megvalósult volna, pedig rengeteg remek tudós, író osztotta meg velünk gondolatait e tárgykörben. Szerintem nincs is optimális rendszer, a változás a lényeg, az hogy a trutymó ne szilárduljon meg, mert azt már nem lehet alakítani és vége a játéknak. A folyamatos változás garantálja azt, hogy legalább egyszer mindenki labdába rúghasson.
@belgabela: A szlovákok azért előztek meg minket, mert ők euróban kapják a bérüket, mi meg forintban. Ez a kormány 10%-kal rontotta a forintot. Továbbá három év nem volt elég, hogy a gazdasági válság miatti 6%-os GDP esést ez a kormány ledolgozza. Pont ott állunk, ahol a válság legmélyebb pontján. Azok az országok, akiket sorjázol nem rombolták saját piacukat, nem osztogatták a vagyont olyannak, aki láthatóan nem járul hozzá semmivel a gazdaság fejlődéséhez. Simicska és társai szemmel láthatóan rosszul forgatják a zsebükbe nyomott közpénzt, a társadalomnak semmi hasznot nem hajtanak. Jobb lenne, ha nem kineveznék a gazdag embereket, hanem versenyben választódnának ki, valós teljesítmény alapján.
@nu pagagyí: Na ezaz:"Optimális rendszerre senki ne számítson"
"Új politikát, új gazdaságot, új országot akarunk" írja Habakuk és igaza van. Ám bárki állna a megvalósítása élére és nem a mostani hatalom imáját mormolná, szupernovaként repülne rá a karaktergyilok. Lehet itt fikázni az ellenzék minden darabját /jogos is/ de be kell látni, hogy be vagyunk szorítva a mocsokba,mert azon rugózunk csak, hogy ki és mi ne legyen, és a "hogyant" sem mondjuk meg.
Jaegtoer ! "menedékjogot magunknak"
@belgabela: na ennek fuss neki még egyszer.
szedj össze több helyről több adatot, lehet hogy megfogsz lepődni kicsit.

nem járok kozmetikushoz, és ezen a vonalon sem bírom amikor valaki adatokkal nem "törődve" az igazát akarja csak kimutatni.

ha csak a mese érdekel, akkor ne csacsogj a valóságról.
@guma:

Inkább ne fusson neki:)))
Ne zavard az ébren álmodót.
No, igen !
A blog ügyesen próbálja meg Orbánt segíteni, úgy, hogy ekézi az ellenzéket.
Ezzel mindent el is mondhatnánk és talán igaza is van.
Csak arról nem beszél, hogy az elutasított ellenzék után mi lesz ?
Marad Orbán és a rablóbandája, megspékelve azzal, hogy immár egy választás is megerősíti, hogy amit csinál az legális !
Ez kell nektek ?
Ha semmi másért, hát ezért kellene a picsába elzavarni őket még akkor is, ha senki nem lesz a helyükre.
Ha csak egy béna ellenzék lesz akkor is !
Majd őket is elküldjük, ha megvalósul amiről dumálsz !
De ezt nem tudhatjuk előre, mint ahogy Orbánról se tudtuk, hogy ezt fogja csinálni !
Mindenki hibázhat, de tanulhat is ebből,
Ezért hogy meg legyen a mi esélyünk, nekik, az ellenzéknek is meg kell ezt adni.
A többi stimmel.
@belgabela: hát ez olyan szervestrágyapakolós duma volt
@bekerült:

Ne haragudj, ez marhaság.
Az ellenzék ilyentén való ekézésre nem OV segítése.

Gyenge ellenzék nem nyer.
Kevéssel nyerő ellenzék semmit nem ér.

OV-ről tudtuk mit fog csinálni.
MA-ról tudjuk, mit nem fog tudni csinálni.

Ez nem egy tét nélküli társasjáték.
@belgabela: Ha már annyit idéztek, elolvastam, hogy mit írtál. Törikönyvet mikor láttál?
" A hiba ott volt, hogy hagytuk uralkodni a bolsikat negyven+ tizenkét éven át."

Nos, szerinted kik voltak a bolsevikok? Segítek. Azok, akik az SZKP (Szovjet Kommunista Párt) kongresszusán többségben voltak, de a lakossági támogatásban kisebbségben. Az ottani kisebbség (mensevikek) élveztek nagyobb, illetve közel azonos lakossági támogatást. Fura mi? Viszont ez indokolta azt az irtóhadjáratot, amit a mensevikek ellen folytattak, és azt a pánikot, ami Trockij megöléséhez vezetett. Gondolom cseppet sem hasonlít Orbán rendszeréhez, ami állandó ellenségképeket gyárt, belső ellenségekre vadászik, lesöpri a padlást (legutóbb a takarékszövetkezetekkel), és csak a Parlamentben volt már megválasztás pillanatában is kétharmados támogaottsága.

De azért, hogy még ezek után se hülyén halj meg: Az Orbánkabinetek (mindkettő) jelentős számban "tartalmaztak" a volt MSZMP -ből és KISZ-ből tisztségviselőket. Ezért nevetséges például Kövér állandó komcsizása. Tipikusan a neofita hülyegyerek kiabálása a sötétben. endresy.blogspot.com/2013/03/kinek-komcsi-szuleit.html

A rendszerváltás óta a legnagyobb kárt, ezermilliárdokban és munkanélküliségben is, az Antal-kabinet okozta fajlagosan (négy éves ciklusokban). Ezt a kormányzatot sem módszereiben, sem támogatottságában nem lehet bolsinak hívni. A Bokros-csomag hasznát szerinted melyik kormány használta fel és osztotta szét? Orbán az utsó két évében Matolcsy segédletével. Viszont ez utóbbi lapján mégiscsak elfogadod, hogy Orbán bolsi kormányzást folytat. Helyes.

Ez meg csak a bonusz endresy.blogspot.hu/2013/06/partkormany-lejton.html
@GeoCracker: Ez a bolsizás kb. olyan divat mint a nácizás. :)
@belgabela: Na mi van fideszkomcsi?
Ide is bepofátlankodtál?
@bekerült: "A blog ügyesen próbálja meg Orbánt segíteni, úgy, hogy ekézi az ellenzéket. "

Szerintem olvasgasd a blogot :-)
Fabius tipikusan az "érted haragszom, te marha" tipus.

Egyébként szerinted az mire vezet, ha mindenki kerek csosaváró szemmel nézi, ahogy az ellenzék szétbarmolja önmagát, és senki nem szól, hogy eddig és ne tovább?

Szerintem ezért visitunk néhányan. Ha nem is hallatszik az égig de a pártok szemlézőihez eljut talán.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem volna baj, ha olyanok használnának egy fogalmat, akik tudják, hogy mit is jelent.
@GeoCracker:

" Nem volna baj, ha olyanok használnának egy fogalmat, akik tudják, hogy mit is jelent."

Na ez is a csodavárás kategóriájába tartozik:))
@Orica Középföldi: Tudom :-)) A balgabélákkal szemben egészen biztos :-)
@Orica Középföldi: Napok óta nem néztem a bőrre,vagy már több,mint egy hete,erre ott látom ezt a barmot.
Azelőtt nem ismertem,de ott néztem a hülyeségeit.
@GeoCracker: "Fabius tipikusan az "érted haragszom, te marha" tipus."

Ezt én is sokszor érzem velem kapcsolatban. :)
A jogállam újabb dicsőségére: ismét visszamenőleges hatályú törvény készül, most a "devizahitelesek védelmére". mandiner.hu/cikk/20130716_torvennyel_modositana_a_devizahitel_szerzodeseken_a_kormany
@kifordított nagyanyó: Bocs, hogy OFF de egy jellemző beszámoló a biciklis tolvajkergetőktől. :(

A jó hír: a kecskeméti csapat első éles akcióján sikeresen videóra vett egy bűnözőpárost lopás közben, akiket sikerült is azonosítani. A rossz: a csalikerékpár még nem került elő. A hírhedt Kórház utcában kis híján a zsarukkal együtt lincselték meg a csapatot, mert szegény helyiek azt hitték, hogy a Magyar Gárda végez felderítést, és meg akarja támadni békés hajlékaikat. A rendőrök most mennek ki a pasas lakcímére. Remélhetőleg kiverik belőle, hová dugta el. Egyébként az elkövető egy felzárkóztató program keretében ökölvívást tanul. Lám, újabb hasznosan elköltött milliárdok.

tolvajkergetok.hu/
www.facebook.com/tolvajkergetok?hc_location=stream
@KÁTÉó53éúétr6:

nem véletlenül írtam azt, amit. bennünket saját magunktól kell megmenteni. de tüstént! :D
Úgy tűnik az EU is megy neki a falnak
propeller.hu/itthon/2742342-harc-magokert-aki-etet-diktal

Az, hogy a magyaros diéta bajba kerül
endresy.blogspot.hu/2013/07/kis-utmutato-kovetkezetes-halasi.html

nem izgatna, de olyan éhinségek jöhetnek, hogy csak na.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a szándék speciel jó. De a visszamenőleges jogszabály-alkotás tilalma európai alapelv.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ezt inkább ne támogasd, meg kell keresni a törvényes módját.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"...Egyébként az elkövető egy felzárkóztató program keretében ökölvívást tanul. Lám, újabb hasznosan elköltött milliárdok."

:D

És az esélyegyenlőség, az smafu?! :D
@miaturo: Gondolom az egyoldalú szerződésmódosítás is az. :(
@belgabela: Csákó agyhalott vadbarom. A bolsikat nem "hagytuk" uralkodni te ostoba fasz, hanem elvesztettük a második világháborút(is) és legyőztek minket.
A honi fizetések meg azért ilyen szarok mert rákosiéknak KÁRTÉRÍTÉST KELLETT FIZETNI minden győztes hatalomnak baromarc.
Az olaszoknak pl. nem kellett.
Egy másik blogon is "elmélkednek" erről a híres nevezetes ellenzéki "összefogásról". Tanulságos írások vannak ott is.Akit érdekel:

www.pupublogja.hu/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hát Fabius múltkori cigányos posztjától sem voltam elájulva.
Minimum felemás volt.

Egyébként ,ha látjátok,mondjátok meg neki,hogy bekaphatja.
Jól megszívatott azzal a kérdéssel,hogy bajnai,vagy viki volt e a jobb.
vikiéknél kábé mindenki jobb volt.
A lopakodó adóemelések egyik kevés figyelemre méltatott típusa: az önkormányzatok által kivetett adók. Amint látható, nem csak a bankok és a telekom-cégek hárítják át a Fidesz "nem-megszorítás"-ait! :(

Brutális lakossági adókkal kompenzálnak az önkormányzatok

hvg.hu/gazdasag/20130717_Brutalis_lakossagi_adokkal_kompenzalnak_a
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: igazad van az is. Továbbá az is, hogy a polgár egyenrangú jogalany bármilyen szervezettel és az állammal is. Messzire vezetne ezek utólagos, visszamenőleges korrigálása.
"Mert nem változik semmi. Lehet hajtogatni nyugodtan, hogy háde emezek demokraták és csak kicsit loptak nem egész üzletágakat, éppen csak nem ellensúlyozza a változásra képtelenséget."

azért ez nem mindegy.

a szocik szarul kormányoztak és loptak. ez igen gyakran előfordul a demokráciák kb. 100%-ban. ha lebuktak szégyellték magukat és lecsukták őket.

a fidesz szarul kormányzott, lopott és szétverte az alkotmányos jogrendet. ez előfordul a demokratikus országok 1%-ban. ha lebuknak belevigyorognak a kamerába, hogy most mi azt csinálunk amit akarunk.

nekem nagyon nem mindegy. arra meg végképp nem kell kihegyezni, hogy két jelölt van a szavazólapon. több volt, és több lesz.
A választási törvénnyel nem "trükközni" kellett, hanem végre megváltoztatni, mert azt már az AB is előírta, mivel nagyon aránytalanokká váltak a körzetek 24 év alatt a demográfiai változások miatt. Mellesleg az (elvileg) mindenki által támogatott létszámcsökkentést sem lehetett máshogy megvalósítani. A második forduló kiiktatásával pedig egyrészt sokat lehet spórolni, másrészt le lehet rövidíteni a magyar demokrácia legsötétebb időszakát, a "választási kampány"-nak nevezett vértolulásos elmebajt.
@Orica Középföldi: Csak így utána gondoltam az egésznek,hogy Gábriellel napokig ezen veszekedett,hogy válaszoljon erre a kérdésre.
Én válaszoltam egy bajnait,Fab. szerint meg Gábris volt a szemét,hogy nem válaszolt normálisan.
Pedig erre tök egyszerű a válasz.
Ennél a szarkupac gátlástalan bandánál MINDENKI jobb volt!

Na,lassan megyek aludni.
Viszlát.
@Blogger Géza: Na öcsém!Már csak te hiányoztál,mint szar a zsebbe!
Húzzál vissza viki segglyukába!
Na de tényleg viszlát!
""választási kampány"-nak nevezett vértolulásos elmebajt. "

ja ja, stabil diktatúrákban nincs ilyen választási kampány nevű elmebaj. de jó is lesz.
@kifordított nagyanyó: de legjobb Vona Gábor. Én már csak benne tudok bizni.
@Blogger Géza: Ezért azután sürgősen egy évvel a választások előtt kampányba kezdett a kormányzó párt, csak hogy a költségeket csökkentse.
@Penivaldes: Nekem bőven elég lenne, ha a használható és normális ötleteik közül néhány megvalósulhatna. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ők kellenének ide. ha leráznák magukról a hülyeségeiket akkor jöhetnének
@Penivaldes: abban tényleg lehet bízni, (aki ebben akar bízni) hogy Vona népszerűsége nő, vagy esetleg puccsot csinál. De abban is bízol, hogy neadjisten kormányra kerülve normális államot csinál?
Ha egy párt/oldal nem képes a saját köreiben egységet kovácsolni és rendet rakni, akkor hogyan venné a nagyobb falatot, az ország irányítását?
@miaturo: Senkiben sem bízom, csak magamban. de ők legalább azok amiknek mutatják maguk. és ez egy jó pont még úgyis hogy nem értek velük egyet sokmindenben.
@Penivaldes: miért gondolod, hogy pont ők azok, amiknek mutatják magukat? Én már nem hiszek a mesékben. Jobb, ha garancia, vagy legalább referencia és program van az ígéretek mögött.
@miaturo: nem érdekelnek az igéretek. a nagy szavak. radikális változás kell, mélyreható. csak az nem lesz. ez az ellenzéki összefogás is egy halom szar. indulnának önállóan. annak értelme lenne.
@CSENDES: Kérdés, mit nevezünk kampánynak. Mert a baloldal ugyanúgy kampányol... Még óriásplakátokon is.
@Penivaldes: radikális változásnak itt van Viktor, ez sem tetszett. :))) De komolyra fordítva, Isten mentsen meg a Jobbik változtatásától.
@Penivaldes: Azért kell az összefogás, ha tetszik, ha nem, mert végre értelmes rendszerváltás kell, de olyan amiben a jobboldalnak is részt kell majd vennie. Meg kell egyezni bizonyos minimumokban. Ehhez pedig erőt kell mutatni, az erőben (illetve erőszakosságban) élenjáró jobboldalnak.
@V-PORT: "Én nem fogok szavazni, ha Mesterházy lesz a miniszterelnök-jelölt"

hitványabbnál hitványabb jelöltekre nem vagy köteles szavazni

ha bűnözőknek ikszelsz, felhatalmazásod BŰNRÉSZESSÉG...

bűnözőkre nem szavazok. 1990-óta nincs kire...
@CSENDES: az értelmes rendszerváltáshoz nincs szükség azokra akik eddig voltak. azt eljátszottuk egyszer a vértelen forradalmunkkal. meg is lett az eredménye. itt van látja mindenki.
a minimum az hogy olyanok ne játszanak akik eddig vezető szerepet kaptak, és rontottak. ne legyen kegyelem.
@Penivaldes: Persze, igazad van. Adjuk meg a rontás esélyét azoknak, akik eddig még nem rontottak. Esélyegyenlőséget a rontásnak!!:-))
@miaturo: Azokban én se nagyon bízom. Hangzatos programok eddig is voltak, láthatjuk milyen "eredménnyel". :( A garancia viszont jó ötlet lenne. Korábban többen értekeztek erről, itt a blogon is. A visszahívhatóság pld. nagyon fontos lenne, amely azért a jobbiknál elég hangsúlyos javaslatként kezdetek óta meg van.

Egyébként bárki valósítaná meg én támogatnám azt, hogy vissza lehessen hívni a politikusokat a 4 évnél korábban is.
@Blogger Géza: kampány? ugyanazt csinálja most a fidesz, mint anno a szocik (hogyan háborogtak akkor orbánék). kormányzati kommunikáció alatt tkp. pártreklám folyik. magyarország jobban teljesít feirat narancssárga téglalapban.
@CSENDES: az én jelszavam már egy ideje az utánunk az özönvíz. lesz ami lesz.
@miaturo: Vannak olyan elemek a programjukban, amik nem lennének szerintem rosszak. Olyanok is amelyekről már FAB is írt de egyéb mások is.
gejza! reszkethet a fidesz is:

Kommunista pártlistákat hagyott Köztársaság téri székházában az MSZP

atlatszo.hu/2013/07/17/kommunista-partlistakat-hagyott-koztarsasag-teri-szekhazaban-az-mszp/
@bella _ciao: legyőztük a gaz Uniót, és most a gaz Unió több pénzt ad nekünk.
zanzásítva a legújabb kampány
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Máskor meg a képviselői önállóságot hiányoljuk a gombnyomó droidoknál. Most akkor legyen önálló? Vagy nem?
@CSENDES: Nem az önállóságot korlátoznám, hanem azt, hogyha nyilvánvalóan érdemtelenné válik a korábban kért bizalomra, akkor a választók által adott megbízást, bármikor vissza lehessen tőle vonni.
@bella _ciao: A minap épp arra jártam de nem láttam ilyesmiket. :)
@bella _ciao: Ha az előző kormánynak szabad volt a lakossági kommunikáció, akkor nyilván ennek is szabad. Gondolom, a kettős mércét senki nem tartja elfogadhatónak.
@bella _ciao: én nem tartok fent Szalont, ahová filozófusok járnak
@Penivaldes: Kedves Peni! Szerintem ezt a verset ismered.:)

Kő az úton

"Gondolod, kerül életed útjába
Egyetlen gátló kő is hiába?
Lehet otromba, lehet kicsike,
Hidd el, ahol van, ott kell lennie.

De nem azért, hogy visszatartson téged,
S lohassza kedved, merészséged.
Jóságos kéz utadba azért tette,
Hogy te megállj mellette.

Nézd meg a követ, aztán kezdj el
Beszélgetni róla Isteneddel.
Őt kérdezd meg, milyen üzenetet
Küld azzal az akadállyal neked.

S ha lelked Istennel találkozott,
Utadban minden kő áldást hozott."
@Blogger Géza: szóval, amit akkor kritizáltunk, mert rossznak tartottunk, azt most használjuk. mert miért is? mert elmúltnyolév? mert nem ismételjük meg a csúnya rossz szocik hibáit, bűneit? mert a géjzáink'a'zurban úgyis beszopják, sőt, tapsikolnak hozzá?
gejza! te olyan dinka vagy, hogy simán szavaznál az mszp-re is.
@CSENDES: Akár, de más módot is lehetne találni a kivitelezésre.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: jó elemek is vannak. De a rosszak felülírják a jókat. Hogy mást ne mondjak, kommunistábbak Viktornál is. Nem beszélve a fajgyűlöletről. Válogatni pedig nem lehet a pontok között.
@Penivaldes: akkor kik járnak a szalonyodba, ha a filozófusok nem?
@bella _ciao: Hogy egyenlőek legyenek a feltételek. Valójában minden kormányzat kommunikál a választókkal (is), elvi szinten nehéz ebbe belekötni.
Roham a magyar bankoknál - viszik a milliárdokat

Ezekben a napokban pörög föl a bankoknál a nullaszázalékos jegybanki forrásból táplálkozó növekedési hitelprogram. Bankonként eltérő a hitelcélok kedveltsége − derül ki lapunk körkérdéséből.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/roham_a_magyar_bankoknal_viszik_a_milliardokat.559519.html
@Blogger Géza: kimondtad, ha rossz is, kihasználják az előnyeit. nem megváltoztatják a rosszat jóra, hanem rátesznek még egy lapáttal. csakhogy egyenlőek legyenek a feltételek.
te, akkor ezzel a logikával simán hagyhatták volna az előző létszámú parlamentet a választási rendszerrel együtt. ugyanis évekig működött mulasztással, kibírta volna még 2014-es voksolást. de ugyanez igaz az alaptörvényre/alkotmányra is.
ezt saját tapasztalatomból csak megerősíthetem, 50%-kal fizetek többet.

Durván nőtt a helyi ingatlanadó

index.hu/gazdasag/2013/07/17/rajtunk_eloskodnek_az_onkormanyzatok/
@bella _ciao: Egyáltalán nem használtam a "rossz" szót.

Szerintem a parlament létszámnak a csökkentése és a kampány lerövidítése (2. forduló megszüntetésével) az egyik legüdvözlendőbb kézzelfogható eredménye ennek a ciklusnak. Ha nem tetszik - magánügyed, amivel kisebbségben vagy.
@bella _ciao: ingatlanadó NINCS !!!! nem is lesz soha nem is volt...

kérdezd meg Bencsiket... vagy hogyhíjják a nyíregyit...
aki egyszer véletlen igazat mondott ezé 1/2retették kicsit

hitvány fidesmaflaálam

csak rombolni tönkretenni lopni csalni tudnak...

C I G Á N Y K O D Á S

a dakoták/kommancsok és már rézbőrű benzűlöttek mind hitványak !
@bella _ciao: Nem rég linkeltem én is.

A lopakodó adóemelések egyik kevés figyelemre méltatott típusa: az önkormányzatok által kivetett adók. Amint látható, nem csak a bankok és a telekom-cégek hárítják át a Fidesz "nem-megszorítás"-ait! :(

Brutális lakossági adókkal kompenzálnak az önkormányzatok

hvg.hu/gazdasag/20130717_Brutalis_lakossagi_adokkal_kompenzalnak_a
@Blogger Géza: igen, nem te használtad a rossz szót. de az átalad favorizált fidesz kárhoztatta a szocik kormányzati kommunikációjára fordított összegeket, mert azokat pártreklámnak tartotta. most meg ugyanannak tapsikolsz, mikor ők csinálják.

és ne játszad a süketet! nem, nem a változtatások ellen ágálok. hanem, hogy az ezekben a fontos ügyekben hozott döntéseket csak látszategyeztetések/levelezések (konzultációnak csúfolja orbán) előzték meg. meg is lehet nézni a végeredményét.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ja, nem olvastam el az egész mai kommentfolyamot. de most néztem, hogy az e-útdíjat is áthárítják a fuvarozók, mondták is előre, tudtuk.
@bella _ciao: Az nem lehet! Hátdehát a rezsidéjmont legyőztük! Vezírünk széjjeltépte, mint vakkomondor a lábtörlőt/asszonyt (mikor melyiket). Nincs itt semmiféle drágulás. Ez csak a Bajnaista anarchista brigádok szabotázsakciója.
@shinichi: a múltkor benéztem a spájzba. pont akkor emelte fel bajnai az egyik befőttet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Navracsics szavaira gyengült a forint.

Na ezért nem kell erőltetni a visszamenőleges törvényhozást.
@bella _ciao: és a befőttek mögött vagy előtt volt? ;)
@V-PORT: a 32/37-en pedig a megváltó nagy csapat. :)
@V-PORT: Ritka előnytelen képeket csináltak a Bajnairól. Konkrétan hol az a "hihetetlenül kék szeme", amiről G. Fodor Gábor (Századvég) elismerően nyilatkozott meg:-))
Most nézem, hogy Mesterházynak bevérzett a szeme, vagy "Überreiter szindrómája" van mint a németjuhászoknak.:-))
@CSENDES: 2. kép. de kiszúrtam az ATV műsorban is.
@V-PORT: Érdekes megjegyzés a cikknek a végén. :)

(Utószó a kretén ellenzékről: ugye azt nem gondolták komolyan a szocialisták, hogy a javaslat alapvetően rendben van akkor, ha "az új kaszinók létesítését a Szerencsejáték Zrt.-re bízzák"? Ahogy alapvetően a dohánytilalom sem baj, csak a módja? Meg a rezsicsökkentés is oké, ha kicsit pofozunk rajta? Minek szavazzon bárki egy balos Fidesz-pótlékra, ha piacon van, és a jelek szerint működik az eredeti?)

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130717_Itt_hamarosan_Nemzetbiztonsagi_Kaszino_ny
@bella _ciao: Ha előtte akkor géppityu is kéne a kezébe. :)
nem szep dolog a karorom (legalabb tiszta erzes, mert nincs benne irigyseg;-)), de ugye en megmondtam, hogy ez lesz, Flavius:-DDDDDDDD

a racionalitas kemeny dolog, naponta pofanszarja az idealistakat:-)

na akkor most 1 even belul elhullott ket csapatod is - azaz nem ugy nyertek/nyernek, ahogy te almodtad. ideje lenne elgondolkodni a kompromisszumok es kooperacio vonalon, edes fiam:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nyugi, disznaci.
olyan helyen, ahonnan 2-3 ora alatt hazaerek repulovel szavazni a koalatok ellen, abban biztos lehetsz:-D
@bella _ciao: Nekem tetszik a végeredmény. Korábban soha semmilyen alkotmány vagy alkotmánymódosítás megszavazása előtt nem érkeztek meg engem semmilyen módon.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): Megint nem a kérdésre válaszoltál. :) Amúgy koala nem lesz, de ennél is biztosabb, hogy bikicsunáj attisék nem rúgnak labdába még akkor se ha hazarepülsz szavazni a "balos" fideszpótlékokra. :D
@Blogger Géza:

Bella-nak írtad:

"Ha nem tetszik - magánügyed, amivel kisebbségben vagy."

okostóni, honnan tudod? csak nem a besült nemzeti konzultációból?

Egyáltalán! honnan veszed a bátorságot, hogy kijelentsd, ki a kisebbség?!

És miért is magánügye? Csak nem azért mert nektek, neked kényelmetlen kérdést feszeget.

Persze ez így egyszerűbb. Nektek. Csak aztán (b+!) nehogy kurva bonyolult válaszokat kapjatok eccerű pofánb@szás formájában. oppardon! ami sok az sok.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ki a faszom is vagy te, hogy valaszolnom kell a kerdeseidre?:-)

szereptevesztesben vagy, nyomorult:-)

ami neked fontos, hogy a fidesz-jobbik koala ellen szavazzak. ugyis ez erdekel teged:-)

de lehet, autoval jovok majd. 8-10 ora es szep az alpok tavasszal:-)
@Blogger Géza: "Ha nem tetszik - magánügyed, amivel kisebbségben vagy."

mi a jo edes utcasarkon kenyerkereso felmenotokert hiszitek azt, hogy uralkodhattok a - z altalatok annak tartott - kisebbseg folott, koztorvenyes fideszgecik?:-)
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): Megint tévedsz, marhára nem érdekel, miközben azt hiszed ér bármit is a szavazatod, amely csak bolhafing. :)
@CSENDES:

"Navracsics szavaira gyengült a forint. "

tehát akkor bizonyos, hogy shortolják a forintot és manipulálják az árfolyamot a fideszfijjug. egész bizonyosra vehető nem akarnak ezek senkit "megmenteni" a maguk hasznán kívül.

Viktooooooor! b+!!! ne ments meg minket, mert beledöglünk. amúgy még lenne egy kis esélyünk, de így hogy havonta meg akartok menteni.... hát ez egyenesen (de görbén is), szörnyű!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: latod, itt basszatok el allandoan ti fasisztak es nacik. nem hisztek a power of one-ban:-)

hany trianon, hany nurnberg kell meg nektek?:-)
@Fabius: akkor az egyik jegybank elnök a másik meg letelepedési kötvényárús. Szép példája kishazánk ne élj becsületesen, mert ráfaragsz elv remek érvényesülésének.
Ha még cinikusabb akarnék lenni, azt mondanám, sose állj össze jobbos vállalkozóval ha balos vagy, mert úgyis rád verik azt is, amit nem te mutyiztál el, hanem a jobbos.
@jaegtoer: Figyu, 17-e van, sok hitelesnél ilyenkor emel le a bank. Mindig akkor hintáztatják, mikor a következő törlesztés esedékes. Mert az úgy fun.:(
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi): Annyi eszed azért lehetne, hogy "power of one" szavazni külföldön is lehet. :)
@bella _ciao: Nejazemberekkelfizettessékmánmeg! Jegyezd meg, hogy ez nem az a megfizetés. Ez a NER ára! Meg a szabadságharcé, amit a multik ellen vívunk. :)Hát nem mosolyogva kifizeted azt az 50%-kal több zsét?! Hát ennyit a haza, akarom mondani a fidesz nem érdemel meg?! ;)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szóval ha a jobbikra vagy fideszre szavaz akkor itthonról is szavazhat, ha meg másra akkor maradjon ott?! Milyen hazzzafffyas hozzáállás ez?! Inkább biztasd, hogy térjen haza, mert micsoda kánaán van már kishazánkban! Egy év alatt akár 50%+ többet is fizethet adóban! A megtakarításai akár még csökkenhetnek is. Ilyen nincs ám a gonosz eu-s országokban...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Én ilyet semmiképp sem mondanék. Nyugodtan szavazzon külföldön vagy belföldön is a jobbikra. :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: dehogynem. ha géjza megadja a számlaszámát, utalom az egész fizumat közvetlen viktornak. és így azt is megúszom, hogy multiba kelljen vásárolnom. viktor meg mindent elrendez helyettem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mivel kisbetűvel írtad, így bármely párt lehet a fidesz kivételével. De facto akár Bajnai is... ;) Mióta szurkolsz Gordonnak? :O
@bella _ciao: Az nem esne olyan jól neki, mintha adóemelések, áremelések, egyéb sarcok formájában venné el. Kicsit olyan, mint a Mágnás Miskában a kleptós nagyi. Ha már odaadják az ezüst szelencét, úgy már nem kell, mert lopni izgibb...:D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ez is egy kretén jobbos lehet. Először is kifizetni az államadósságot?! :O
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Engem az nyugtat meg, hogy végre bikicsunáj attis megtalálta a lelki társát. :)

kepfeltoltes.hu/130717/lelkitars_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a szuleim es barataim ottmaradtak. nem veluk szakitottam, csak a hozzad hasonlokbol lett elegem, a fidesz seggszoren csungo betyarkortekbol:-)

osszekotom a kellemeset a hasznossal;-)
@meszena: "Bajnai csoportja a régiekből áll"

Téves. Ez legfeljebb a Bajnai legközelebbi munkatársaira vonatkozik, bár én se Oszkót, se Szigetvárit, se a többieket nem mondanám réginek. Szelényi régi, de ő 20 évvel ezelőtt politizált utoljára.

Rajtuk kívül ott van a Milla és a Szolidaritás, akik teljesen újak, nem beszélve a PM-ről.
@katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád: Egy újabb pofon, valamint remek ötleted garantáltan a Fidesz további dúlásához vezet. Én ezt nagyon nem szeretném, ennél minden jobb. Persze, ha elköltözöl, akkor joggal mondhatod: utánam az özönvíz.

Az E14 nem véletlenül beszél korszakváltásról, egy csomó olyan ígéretük van, ami az általad és általam is kívánt ellenőrizhetőséget és átláthatóságot célozza meg. Például hogy az állami szerződések teljesen nyilvánosak lesznek, addig nem is érvényesek. És még egy csomó minden.
@jaegtoer: @Csa gyikok, en leleptem (Sipi):

Mivel elvileg az összes párt mindig is erről beszélt (csak nem csinálta meg, csak a Fidesz - ezt is a kétharmadnak köszönhetjük)), és nem találkoztam még olyan emberrel, aki ez ellen berzenkedett volna, bátran kijelenthetjük, hogy ez a többségi akarat.
@Zka: Ja, hasonló "szocialista" programmal mennek tönkre Svédországban is már évtizedek óta. Hülyék ezek.
@Józsi bá': Konkrétan mi a problémád ezzel, mit nem? Ha ennyire nem, akkor te fidesz-fan vagy, meg lesz a lehetőséged, hogy rájuk szavazz. Sajnos.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "vissza lehet hÍvni a politikusokat 4 évnél korábban"....szerintem abba döglenének bele a bíróságok a tömeges koncepciós perek miatt és lenne gördülő kampány
Jó reggel!
A kommenteket olvasva a neten (nem csak itt, nem csak ma) feltűnt az, egyre többen szeretnék azt látni, hogy a jelenlegi ország-vezetők "talpa alatt fütyül a szél".
Az elmúlt időszakban az ilyen tartalmú hsz-ek száma megnőtt, tartalmuk egyre radikálisabbá vált. A gyűlölet -nem puszta ellenszenv!- a fidesz ellen egyre nő.
Ezt a fidesz is érzi. Tudja, van egy törzsbázisa, mely bármit tesz is, rá szavaz. Ám utóbbi intézkedései már nem a "mi mindent megtehetünk" alapján születnek csak, hanem a "most még megtehetjük" gondolat is felfedezhető azokban. Ők sem biztosak az újabb győzelemben. Abban viszont bíznak -teljes joggal-, hogy egy kormányváltás során a cocik dominálta új vezetés, a fennálló jogszabályi környezetre hivatkozva, miként azt egy "igaz" demokratához illik, nem fog bosszúhadjáratot indítani ellenük. Hisz nem tette ezt '02-ben sem. A két alakulat közt fennálló gazdasági kooperáció (nevezzük az egyszerűség kedvéért puch-simicska tengelynek) pedig a mai napig működik. Azt soha nem fogja egyik fél sem háborgatni.
Mi, helyesebben akik szavazni fognak, pedig ismét csak valaki ellen fogunk szavazni. Mert a valami ellen/valami mellett való szavazás lehetőségét fel sem ajánlják nekünk. Senkinek nem érdeke, ott az "establishment"-ben, hogy változzon a rendszer. Az újak pedig valóban inkább beépülnek a rendszerbe. Mert könnyebb alkalmazkodni a helyzethez, mint azt megváltoztatni. Főleg, ha az alkalmazkodás biztos, többé kevésbé kiszámítható és "rögös-út-nélküli", az átlagot meghaladó színvonalú jövőt biztosít. Moon csak a "politikusi-életpálya modell" valósúlt meg.
Ezért gondolom azt, hogy szakadt volna bele a feje inkább mindegyiknek abba a deszkán telibaszott kurva annyába.

De ez csak szigorúan az én véleményem.

Ps.
A fentiek miatt vélem úgy, hogy jövő szempontjából jobb egy szemmel látható autoriter rezsim/lukasenkoi diktatúra, mint egy látszat demokráciában élni. Hisz egy bátrabb, tisztább jövő meg fogja változtatni azt. Gyökeresen. De azt a híg fost, mely mindnyájunkat körbevesz, s fulladással fenyeget, csak paskolni lehet.

De ez is csak egy magánvélemény. S az én szavazatom a fülkében pont annyit ér, mint Blogger Gézáé, aki többszöri jelzésem ellenére még mindig nem érti miért evolúciós zsákutca a családon belüli házasság.
@Blogger Géza:

A parlament létszámcsökkentésével és az egyfordulós választással magában nincs bajom.

De a kisebbségben vagy - kuss megnyilvánulásodat azért elteszem. Valami azt súgja a saját szavaitokkal élmény lesz elverni a port rajtatok.

Előbb vagy utóbb.
@Blogger Géza: mar megint hazudsz, koztorvenyes fidesznyik:-)

amikor utoljara ketharmadot szerzett itt egy politikai ero - tudod, a szteppelt dzsekis horngyusziek - akkor eppenhogy a tobbseg lehetosegeit korlatoztak a kisebbsegek vedelmeben.

nem volt meg a rendszervaltas ota egy olyan bunozokbol verbuvalodott es diktatorikus politikai ero, mint a jelenlegi fidesz a felelmeibe teljesen beleorult orbannal az elen. ezeknel minden jobb volt az elmult 23 evben. minden. meg az agyalagyultakbol osszeallt tolvaj mdf - a zakkant hulyevel az elen, aki halalos beteg letere bevallalta a miniszterelnokseget is - demokratikusabb es jobb volt a keresztapa hobagollyal, aki szinten egy bortontoltelek, de legalabb manirkent eljatsza az uriembert, szemben a falusi bunko orbannal es a rendorseget az alvilag szolgalataba allito pinterrel.

ugyhogy leulhetsz, egyes:-)

szoval te kozpenzbol kitartott, gerinctelen fideszmajom, en felnott fejjel eltem vegig az elmult eveket a rendszervaltas ota, folyamatosan figyelve a politikat, lattam a taxisblokadot, lattam az esti egyenleg kinyirasat koncepcios uggyel, lattam az avoskazamatak kereseset az andrasi alatt. lattam a nyirfa-ugyet, lattam a juszt ugyet, lattam a tocsik-ugyet. es pontosan tudom, mirol szol az ud zrt. ugye, aholis a fidesz gyakorlatilag allamellenes cselemneyekre hozott letre egy magan titkosszolgalatot.

ugyhogy a anyadat nezd hulyenek es annak hazudozz, hogy hova lett az utolso fuvarbol a love:-)
@Blogger Géza:

ja. megcsinálta. csak nekünk valahogy mégis többe van már most, és még többe amikor már aszerint is működik a kóceráj. 1 hónappal rövidebb a választás, cserébe félévvel tovább tart a kampány, már ami a kormánypárt propagandát illeti. tiszta haszon piszkos hason.

Mennyit is költenek kormány PR-ra, Géza? Mitöl olcsóbb.

Ja, vagy csak azt kell mantrázni, hogy a választókerületek hasonló nagyságúak?

Nos akkor miért nem azonos nagyságúak, he?
Meg egyáltalán?! az a vendéghonfitársam aki a határon túlról szavaz, miért is dönt azokról az adóforintokról amit mi itt fizetünk be?

Te, a külhoniak hogy vannak hasonló választókerületbe rendezve?:DDD vagy ez nem ér?

naszia.
@sírbateszezazegész: "De ez csak szigorúan az én véleményem." szóval a gallok nem osztják a véleményed. hát, bosszúból én meg mellőzöm a sajtjukat. s nem azért, mert nem tudom megvenni.
@iii: Mi nem?

Ez nem. Szinte már hiányolom, hogy minden felülvizsgálaton átesett rokkantnyugdíjast visszahelyeznek a korábbi státusába, és 20%-kal emelik a rokkantnyugdíjat.

Arról szól a dokumentum, hogy mindent eltörölnek, amit a Fidesz csinált, és akkor megint jó lesz nekünk, akárcsak 2010 előtt. Ez egy kurva nagy nulla, ez nem kell.

"rehabilitálják a jogfosztott aktív és nyugállományú rendvédelmi dolgozókat."

"háromszorosára emelnék az álláskeresési járadék folyósítási idejét, megszüntetnék az egykulcsos adót és növelnék a nettó minimálbért."

"megszüntetik a korhatár feletti nyugdíjasoknál a munkavállalás tilalmát."
@sírbateszezazegész:

"egyre többen szeretnék azt látni, hogy a jelenlegi ország-vezetők "talpa alatt fütyül a szél". "

ÁÁÁÁdehogy! Az ilyesmi távol áll az egyre többen-től. 2 méter lenn már kielégítő.

Még redbull-t is vesznek maguknak tonna számra, csak add az ötleteket, meg national falcon(by Rodeo)ne sugalmazz újabb szörnyűségeket.

2 méter, a család kiássa. a
@jaegtoer: "Nos akkor miért nem azonos nagyságúak, he?"

Mert a megyehatárokat nem akarták átlépni.

" az a vendéghonfitársam aki a határon túlról szavaz, miért is dönt azokról az adóforintokról amit mi itt fizetünk be?" Eddig is szavazhatott, a követségeken elég sokan szavaztak. A szavazati jog az állampolgársághoz van kötve.

"Te, a külhoniak hogy vannak hasonló választókerületbe rendezve?:DDD" Sehogy, ők egyéni körzetben nem szavazhatnak, mert az lakóhelyhez kötött.
@Józsi bá': Először is el tudtam olvasni. A kérdésem, hogy melyikkel mi a problémád?

Nincs arról szó, hogy _minden_ rokkantnyugdíjast visszahelyeznek, bár rengeteg megalázás történt itt is.

Nem kell a jogfosztást, a visszamenőleges törvénykezést helyrehozni? Egyébként ez pár ezer embert érint, nem túl lényeges.

Igen, a Fidesz abnormális mértékkel lecsökkentette a munkanélküli járadék idejét, ezt helyre kell állítani.

Igen, igazságtalan az egykulcsos adó, ráadásul nem is működik, mint az ábra mutatja.

Igen, abnormális a nyugdíjasok munkavállalásának tilalma, emberi jogot sért.

Ismétlem, legális, hogy ezekkel nem értesz egyet, akkor viszont neked tökéletes a fennálló rendszer.
@Fabius: Nem mondtam, hogy kuss, de ha ő már amiatt is fanyalog, hogy megvalósult a létszámcsökkentés, az tényleg egy törpe kisebbség véleménye csak, ami nem sok figyelmet érdemel.
ez ilyen libbant blog?
beleolvastam a kommentekbe, úgy tűnik az
...persze ezért van állandóan index címlapon is... :x

no mindegy...
sok sikert 2018-ra elvtársak...
...vagy 2038-ra... xd
@Blogger Géza: géjza, a hülye fajtádat! nem, nem fanyalogtam a létszámcsökkentés miatt. én a konzultációk/látszategyeztetések ellen szóltam, amire az egész orbán rendszer érvelése épül. sunyi és aljas, akárcsak te.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Lelkitársat, ja. De nem a Csapatot... Mert ha jól olvastam, mellette az a felirat virított...:D
@iii:

"Igen, igazságtalan az egykulcsos adó, ráadásul nem is működik, mint az ábra mutatja."

Az egykulcsos adó szörnyen igazságtalan, mert aki háromszor, négyszer tízszer annyit keres, mint N, az háromszor, négyszer, tízszer annyi adót, járulékot is fizet, mint N.
Könnyű belátni, hogy ez szörnyen igazságtalan.

Mert ugye az egykulcsos úgy van előadva, mintha mindenki fix összeget fizetne, azaz a milliót kereső is fillérre ugyanannyit fizetne, mint aki 100000-et. jó többkulcsozást. az lesz csak az igazságosság tetejes teteje.

sok szerencsét és kitartást hozzá.
@bella _ciao: Jól van, akkor szavazd vissza a vörösöket, azok tutira nem fognak veled egyeztetni semmit. :) Majd a Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány-Puch-Baja-Szekeres-Hunvald-Hagyó-Szilvássy-Zuschlag-Portik aranycsapat eldönti, mi neked a jó, és kész.
@bella _ciao: ez csak az èn véleményem, én látom, gondolom így...nem volt szándékom újabb szörnyűségeket sugallmazni, elnézést ezért...
A sajtjukat emiatt ne bojkottáld:)) nem tehetnek erről...nem értik..."incroyable" mondják, majd zavarral az arcukon felteszik a tudatlanságukat esetleg megmutató kérdést"de...ööö...Magyarország nem az únió tagja", válaszom, kiegészítve shengeni besorolásunkkal, végképp taccsra teszi őket..."hihetetlen/incroyable" mormolják ismét..."de, hát miért nem tesztek ellene semmit?"...ilyenkor én vonom fel a vállam...
Nem értik, hogy Európa közepén hogy lehet kelet-európa vagy észak-balkán, hogy kerül oda latin-amerika vagy közép-ázsia? Mi sem értjük.:), :(
@Blogger Géza:

"Majd a Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány-Puch-Baja-Szekeres-Hunvald-Hagyó-Szilvássy-Zuschlag-Portik aranycsapat eldönti, mi neked a jó"

a felsorolás nem teljes, folytasd... azzal kezdve, hogy simicskalajos, kövérszilárd, rogánantal,... nos?
@jaegtoer: Nos, te nagyon tájékozatlan vagy, ők egy másik csapatban játszanak. :)
@Blogger Géza: "Majd a Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány-Puch-Baja-Szekeres-Hunvald-Hagyó-Szilvássy-Zuschlag-Portik aranycsapat eldönti, mi neked a jó, és kész.
"

bizony, ez igy lesz:-)

egyszeruen tobbet er a boruk. korrektebbek. bar a sajat erdekeiket tartjak szem elott a kozerdek helyett, azt a demokracia kiskapuinak kihasznalasaval teszik es nem a torvenyek sajat erdekeik ala rendelesevel es state capture-rel. tehat demokratak. es ez a legfontosabb, mert egy demokrata felelossegre vonhato. mondjuk a diktator is, csak abbol nemzetkozi hir lesz es a vilagot bejarja a felelossegrevonas kepe, ahogy caucescu es felesege kepe 89ben;-)
@Blogger Géza:

hehe. tájékozottabb vagyok mint azt sejthetnéd.
@Blogger Géza:

egy fészekalja ha "üzletről" van szó.
@Blogger Géza: géjza! hány linket akarsz arról, hogy a tisztelt kompániád nem finnyás a szocik-dk társaságra, ha a zséről van szó? az, hogy rádtették a zablát és a szemellenzőt a te bajod, mert örömmel és büszkén viseled.
@jaegtoer: Igen, ez szörnyen igazságtalan, ugyanis a pénz hasznossága nem egyenesen arányos. Mást jelent egy 47 ezer forintből "élő" nincstelennek 1000 forint és mást jelent egy havi 20 millót kereső bankárnak. Éppen ebből kifolyólag a világ minden normális országában progresszív adó van, még az USA-ban is.

De ezt már számtalanszor elmondtam, és még számos érv szól az egykulcsos adó ellen. Ez olyannyira így van, hogy ma még az olyan neoliberálisok se állnak ki mellette, mint Bokros Lajos.

Harmadszor írom le, nyugodtan támogasd a fennálló rendszert, ők pontosan az általad favorizált felső tízezert támogatják.
@sírbateszezazegész: de bojkottálom. de arról nem ők tehetnek, egyszerűen megfizethetetlen számomra.
@bella _ciao: Egy tucat elég lesz. :) Lássuk!

Amúgy az üzlet az üzlet. Én sem úgy üzletelek, hogy megkérdem az illető párthovatartozását vagy szimpátiáját. Igazából az esetek többségben gőzöm sincs róla, és ez így is van jól. Csak a hülyék látnak bele mindenbe üzletbe valami rejtett összeesküvést.
@Blogger Géza: kapásból kettő. a legutóbbi az a gödör esete volt:

Erzsébet-program: volt Hír Tv-s viszi a régi Gödört

atlatszo.blog.hu/2013/07/16/erzsebet-program_egy_volt_hir_tv-s_viszi_a_godort

aztán a lesztinger-féle összefonodások

Ángyán: Csányi Sándor, Nyerges Zsolt és Leisztinger Tamás “lerabolja” a közös kasszát

most.444.hu/2013/05/25/csanyi-sandor-nyerges-zsolt-es-leisztinger-tamas-lerabolja-a-kozos-kasszat/
@bella _ciao: ehhez csak annyit, hogy itt azok, amiket otthon is látsz/nézhetsz a polcokon, nemcsak reálértéken (jövedelemhez viszonyítva), hanem nominálisan is (átszámolva) olcsóbbak...s akkor egy németországi lidl árszínvonalát ne is említsük...ott általában s 400gr szeletelt sajtok (edamer, gouda, tilsitter, butterkase) 5€ alatt vannak...mikor eljöttem, már akkor drágább volt otthon...mondhatnám, hogy vicc, de nem az...
@bella _ciao: ja, este megnéztem torrente 1-t...:))
@bella _ciao: LMP nyavalyog (mindig nyavalyognak, ez nem újság) , semmi konkrétum, ez még a nullánál is kevesebb...
@bella _ciao: "Erzsébet-program: volt Hír Tv-s viszi a régi Gödört" És? Akkor mi van? Aki egyszer a Hírtévénél dolgozott, az élete végéig ott köteles dolgozni? Ez az a primitív "leleplező" kultúra, ami a magyar újságírásban dívik. Rosszindulatú sugalmazások minden konkrétum nélkül.
@Blogger Géza: "Én sem úgy üzletelek, hogy megkérdem az illető párthovatartozását vagy szimpátiáját. "

Géza, mivel a te üzleti tevékenységed kimerül a hatalomban levők faszának szopkodásán, hidd el egy kormányváltás esetén is lesz munkád. A te szempontodból nézve akceptálható életedvezetésed írányelve. Ami valószínűleg családi hagyomány, mert anyád sem kért még tőlem legútóbb párttagságit. Viszont megjegyezte, hogy jobb, mint a tied.
@bella _ciao: Komoly a videóban, hogy amikor már mindenki spiccelt el az MSZMP-ből, Martonyi épp akkor lépett be 1989-ben. :)
@bella _ciao: leisztinger mindent a cociknak köszönhet. Aztán az életösztön/erkölcsnélküliség megtette a magáét. Meg a haszonlesés.
Éljen az új magyar arisztokrácia, mely, mint etalon működik!!!
@sírbateszezazegész: tudom, már a frankfurtban lakó nagynéném is inkább bevásárol ott, mikor eljönnek pár hétre a balatoni házukba.
@iii:

Nem, a jelenlegi rendszer szar, de nem a szóbanforgó problémák miatt. A jelenlegi rendszer lerombolásával jottányit sem lesz jobb.

A pontok közül egyikkel sem értek egyet, de egy kommentben nem fogok tudni neked fajsúlyos érveket felvonultatni, nem is szeretnék.

Szerintem a kiszivárgott célok kb. fele bullshit ("minden gyerek lakjon jól" blabla), a másik fele OV-ék megszorító jellegű intézkedéseinek eltörlésére megy rá, messziről bűzlik a populizmustól.

Engem ez nem győz meg arról, hogy rájuk szavazzak. Ami azért bosszantó, mert Bajnainak valóban voltak jó momentumai, igazság-szagú üzenetei, amivel részben korábban már meggyőzött, bíztam benne.

Erre: most behajol a szociknak, és ha tényleg ezen a pár oldalas lószaron alapul majd a nagy stratégiai program, akkor...akkor menjenek az anyjukba, én biztosan nem szavazok rájuk.

Marad az LMP, tisztán személyes szimpátia alapján. Valamiért Schiffer-t egy elvhű, normális embernek gondolom. Lehet nem igaz, de annak tűnik.
@Blogger Géza: persze, ruff zoltán nem hozható összefüggébe semmilyen politikai párttal. vegytiszta magyar vállalkozó.
@sírbateszezazegész: Neked fogalmad sincs az én üzleti tevékenységemről. De semmi köze ahhoz, amire gondolsz, nyugodjál meg. :)
@bella _ciao: Oszt mégis a te agyadban hogy nézne ki az ideális szabályozás? Aki egyszer dolgozott a Hírtévének, az többet ne üzletelhessen? Vagy mi?
@sírbateszezazegész:

Én úgy emlékszem Leisztinger a kárpótlási jegyekkel kaszált hatalmasat.
A szociknak azután lett érdekes, amikor gazdag lett.
A további gazdagodás nem firtatását most fizeti a fidesznek, ha jól követem az eseményeket.
@iii:

Kedves iii!

nyilván másként gondolkozol mint én. A másként gondolkodás mindig előrevivő, mert új megoldásokat eredményezhet, vagy jókat, vagy rosszakat.
nem akarlak megbántani (pedig rád férne:)
jössz a 47 ezerrel. erre mit lehet mondani. Mondják azt, vegyek a nevemre valakit. egy senkit, vagy egy gyilkost, vagy egy munkakerülőt, vagy egy kisemmizettet... érted?

Tudod jól, hogy azokon csattanna az ostor a többkulcsossal, akik mindig is fizettek, és mindig is többet mint az átlag.

A 20 milliósokkkal meg ne dobálózz, akik tiszták, eddig is sokat fizettek, akik meg nem a többkulcsossal sem fognak, ellenben majd többet lopnak.

a 47.000 meg úgy marad, lesz 50, vagy 60. oszt akkor meg is van oldva a probléma. Ugye?
@Blogger Géza: figyu, tökfej! ruff egy állami vállalat/cég által alapított kft ügyvezetője. ebben a minőségében biznicel lesztingerrel.
ahogy orica is írta, lesztinger fizet a fidesznek a nembasztatásért.
a pénz színe, jó film, ajánlom neked.
@Blogger Géza: én nyugodt vagyok. Az olyanok, mint te, mindig fognak boldogulni, ezt már elfogadtam. Üzleti tevékenységed, kommentjeid alapján, mivel azokból a gondolkodásra való képesség teljes hiánya tükröződik, vagy a szerencsére, vagy a kapcsolatok miatt sikeres. Ha nem így van, akkor te is tudod, amit leírsz az hazugság. Ha neked így, ezzel együtt elfogadható az élet, az a te dolgod. Én csak azt tudom, egyszer mindenki csinál egy leltárt. Reméld, lesz időd rendbehozni, amit elrontottál. Mert szerintem még senki nem halt meg úgy, hogy halála pillanatában ne gondolt volna a túlvilágra (kivéve a hirtelen halált halókat). S az a pár másodperc borzalmas lehet az olyanoknak, mint te vagy.
De én emiatt sem izgulok. Te dolgod. Majd a köljeid visszakapják az élettől azt, amit vétesz mások ellen. De ez a te dolgod. Tudod: "nincs ingyen ebéd".
@sírbateszezazegész: :D :D :D Hát ezen percekig röhögtem.

Te valami kiugrott pap vagy? :)
@Orica Középföldi: így van, akkor indult el, de a valódi tőkéssé válása a cociknak köszönhető.
A dvtk megvásárlásával fizetett a "nemfirtatásért/nembasztatásért". Az első orbán kabinet alatt még beáldozta a báv-ot. Most már kollaborál.
Ha jól figyelem az eseményeket/történéseket:))
@Józsi bá': A jelenlegi rendszer nem lerombolni kell, hanem éppen ellenkezőleg, visszaépíteni, csak épp jobbra, mint volt.

A 47 ezer és a 20 millió csak két végpont, lehetne bármely köztes számot mondani, arra ugyanúgy érvényes. Csak így jobban szembetűnő.

Neked személyesen senkit nem kell a nevedre venned. A társadalomnak viszont segíteni kell azokat, akik képtelenek megélni. Ez egyre fontosabb lesz, nem véletlenül merül fel egyre inkább az alapjövedelem eszméje.

A 47 ezer konkrétan azért szemétség, mert:

1. teljes munkaidős munkáért fél munkabért ad
2. nem segíti, hanem gátolja az emberek visszamenetelét a normális munka világába
3. noch dazu még ebből is csak korlátozottan biztosít lehetőséget, a legtöbb embernek csak az év egy szakaszában ad munkát
4. sok helyen teljesen értelmetlen munkát végeztetnek a dolgozókkal, nem beszélve a visszaélésekről, amikor a polgármester telkét művelik meg
5. viszont jól lehet ezzel a munkaügyi statisztikát kipofozni

Egyébként meg nyugodtan mondhatsz, ami jól esik, vastag bőröm van. Azt viszont nem garantálom, hogy nem kapod vissza :).
@Blogger Géza: nem. Ha jó kedvre derűltél, én ma már tettem valami jót. A nevetés segít. Vagy elgondolkodsz szon miért hazudsz, vagy, ha igaznak gondolod, akkor meg mit bántsak egy retardált, a valóságot értelmezni nem tudó egyént? Megköszönöm mindenkinek, az én családomban se ez, se az nincs. És ez a legfontosabb.
@sírbateszezazegész:

Remélem erre büszke leszel, hogy kiugrott papnak vélnek:))))
Szétröhögtem magam.
@jaegtoer: Bocsánat, ezt összekevertem, az előző bejegyzésem neked szól, az első mondatot leszámítva.
@iii:

már linkelték feljebb, de:

"Mi az, ami összerendezi a Fidesz és az MSZP politikusait? Segítünk: a félelem attól a vizsgálattól, amely arra kíváncsi, hogy a 2007–2013-as fejlesztési ciklusban mennyi uniós támogatás jutott a tisztázatlan hátterű offshore cégeknek.

Az MSZP és a Fidesz politikusai sem támogatják annak az LMP által kezdeményezett parlamenti bizottságnak a felállítását, amelyik azt vizsgálná, hogy a 2007–2013-as fejlesztési ciklusban mennyi uniós támogatás jutott a tisztázatlan hátterű offshore cégeknek – jelentette be szomorúan Schiffer András és Vágó Gábor."

a több kulcs eccerű parasztvakítás. kell a kis-jövedelműek komfortérzetének javítására, de ettől ők még még szegényebbek lesznek, mások meg még többet lopnak.
@Orica Középföldi: miért, nem nézed ki belőlem?...csak nagyon nagyot ugrottam:))
@Józsi bá': A korábbi beírásom jaegtornak szólt nagyrészt, elnézést.

A jelenlegi rendszer nem lerombolni kell, hanem éppen ellenkezőleg, visszaépíteni, csak épp jobbra, mint volt.

Sajnálom, ha te jobboldali programot akarsz, azt nem kapod meg. Bajnai nem hajolt meg a szociknak, sokkal inkább a PM programját fogadta el.

Egyébként rossz hírem van számodra, mert ez 90%-ban az LMP programja is.
@iii:

a 47ezer összegszerűségével kapcsolatban írtakkal egyetértek veled.

a többivel nem.

a társadalom nem én vagyok, és a befizetéseimet rendre ellopják, mindegy hogy puch, simicska, vagy leisztinger a nevük.
@jaegtoer: Ez egy marhaság, a szokásos mostani LMP-szöveg, amivel egybemossa a szocikat a Fidesszel. Ez az ő stratégiájuk, érthető. Ez csak egyetlen szempont a sok közül. Nos, és éppen ezért kell az egészbe az E14, benne a Millával és a PM-mel, hogy ez ne így legyen.

Az offshore cégek önmagukban nem voltak törvénytelenek, nem is ez a probléma egyébként, tehát ebből a szempontból is ez egy butaság.

A progresszív adó pedig nem parasztvakítás, hanem döntő elvi különbség. Amit egyébként a most idézett Schiffer és Vágó is támogat.
@bella _ciao: Én is erre gondoltam. 700 millióért bérleti szerződést kötnek vele, csak most nem 10-20 % a visszaosztás a nemb...tatás jegyében.
@Orica Középföldi: miért, minden pap tudja használni 100%-s pontossággal az u/ú, ü/ű közti, sokszor csak árnyalatni különbséget?:))

Másrészt meg, hitem szerint senkinek sincs szüksége ahhoz, hogy közvetítőt vegyen igénybe maga, s az általa gondolt/hitt (az egyszerűség kedvéért nevezzük valaminek/valamiknek) valami/valamik között. Így mindenki nemhogy kiugrott, de gyakorló pap szerepet tölt be. De csak saját maga vonatkozásában.:))
@jaegtoer: Hát ne lopják el, egyetértünk. Ettől még nem értem, hogy a többivel miért nem értesz egyet. A szegények támogatása nem lopás, ennek semmi köze Simicskához és Puchhoz.
@CSENDES: leisztinger a dvtk megvásárlásával és a stadion korszerűsítéssel védte be magát. A többi már "buisiness as usual."
@jaegtoer: Érdemes ezt a videót megnézni a közmunkával kapcsolatban.

www.youtube.com/watch?v=F5fI5-FkObo

Persze, van aki őt is lefitymálja, hiszen megérdemli a sorsát... lelke rajta.
@Orica Középföldi: na már miért? a fransziák sok papot, szerzetest küldtek hozzánk a középkorban. picit késve, de méltó válasz tőlünk.
@sírbateszezazegész: ha tudta volna akkor, biztos a mezőkövesdbe ruháztt volna be. esetleg a felcsútba.
jó szösszenet, óvatos címadás. nem merte=nem akarta:

Orbán Viktor a felelősséget nem merte másra ruházni

"Úgy tűnik, hogy a miniszterelnök ezt a felelősséget nem merte másra ruházni: decentralizáció jelszóval saját – illetve a Miniszterelnökséget vezető államtitkár – hatáskörébe terelte az EU-pénzek felhasználásának koordinációját. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a tervek szerint a 2014-től induló pénzügyi periódusban a pályázható források aránya jelentősen lecsökken majd, egy olyan centralizált fejlesztéspolitika képe rajzolódik ki, amely sokkal inkább emlékeztet az ötéves tervekre, mint egy modern, a versenyképesség erősítését szem előtt tartó programcsomagra."

www.vg.hu/velemeny/jegyzet/orban-viktor-a-felelosseget-nem-merte-masra-ruhazni-407978
@bella _ciao: nem. Neki megmondták, ismétlem MEGMONDTÁK mibe akar beruházni. Felcsúton mondták meg. És akkor rájött, hogy a sakknál őt mégis jobban érdekli a labdarúgáshoz a szabályrendszer alapján nagyon hasonló, ám lényegében teljesen különböző magyar foci..:)
@sírbateszezazegész: Nem hinném, ha azzal a hírrel kapcsolódik össze, hogy a rendőrség szállodai bérleti szerződést kötött 690, 4 millára, s ezzel egyidejűleg megszüntették a Leisztenger elleni nyomozást:-))
@iii:

a szegények támogatásával sincs gondom. a túlzásba vitt progresszivitással van bajom, és a támogatási rendszer kontra produktív eredményesség szempontjából.

most azonban mennem kell. ha lesz időd, vagy kedved, esetleg mindkettő estefelé visszatérhetünk rá. 18:30 körül.
"hosszú" téma lesz, de nem kell megijedni:) nem mintha ijedős lennél.
@sírbateszezazegész:

A stílus több, mint helyesírás:)

A véleményed abszolút elfogadom. Ebben a szellemben nőttem fel. Apám kántortanító volt, és nagyon rühellte a papokat. Igaz 3 évet Sárospatakon végzett, és csak a negyediket Győrben. Az előzőt mindig dicsérte, az utóbbit soha.
Már majdnem felnőtt voltam, amikor kiderült számomra, ő tulajdonképpen mélyen hívő.
Egyszer beszéltünk erről hosszasan, azt mondta magánügy,de szinte szó szerint azt mondta, amit te:)

Azért ehhez a szemlélethez sok minden szükséges.
@Orica Középföldi: @sírbateszezazegész: magánvallásosság amiről beszéltek. ezt bármelyik egyház károsnak mondaná. elesnek a hit "egydedüli letéteményes" címtől, meg a hozzá járó pénzektől.
@iii: a szegények támogatásának legjobb módja a gazdaságilag kifizetődő, értékteremtő (azaz a befektetőnek a költségek kifizetése után nyereséget hozó) munkahelyek teremtése...sokak szerint már túl sok volt a támogatás a szegények részére...nem azonosulok velük, de meg lehet őket is érteni...mivel nem a "csúcs-keresetűek" közül kerülnek ki...ma moon a többkulcsos adórendszer tényleg csak parasztvakítás lesz, ha bajnaiék bevezetik...de nincs mozgásterük...ennyi
@bella _ciao:

Szarhatok rá? Bocs, hogy profán voltam.

Emellett maximális tiszteletem Várszegi Asztriknak, akit ismerek és Horányi Özsébnek, akit nem.
Ez utóbbi magánbeszélgetése Juszttal, zseniális.
@Orica Középföldi: hozza az élet, mint ezt a francia tartózkodást...csak ki kell nyitni a szemed, meg az elméd az újra...:))
@bella _ciao: hát nem is értek egyet semmilyen, az egyházaknak, mint egyháznak adott költségvetési támogatással vagy kedvezménnyel...
@jaegtoer: Nem értek egyet veled kivételesen az adóügyi kérdésben.
Ez az egykulcsos rendszer a jövedelem korlát nélküli családi adókedvezménnyel kombinálva, kumulálja az igazságtalanságot.

Lássunk egy 1000000 Ft-os jövedelmet. Az egykulcsos szerint ugyebár 160000 Ft jövdelemadót kell fizetnie az adózónak. Ha három gyermeke van, akkor csak 61000 Ft.ot vonnak le.

100000 Ft/ hó adó kiesik a jövedelemadó kasszából.

Ugyanakkor kap családi pótlékot is három gyermek után, s ez így megy a gyermek 18 éves koráig.

A többiek pedig fizetik a 16 %-ot, a minimálbéresek is, akik ha ugyanannyi gyermeket nevelnek, mindössze havi 15.680 Ft kedvezményt vehetnek igénybe (ez két fő esetében 31360 Ft/hó)

Itt generál van elb...va a rendszer.
@jaegtoer: És valóban. Vagy legyen progresszív az adórendszer, családi kedvezménnyel kombinálva, vagy legyen egykulcsos, de bizonyos jövedelem felett ne járjon családi pótlék, és egy még eggyel magasabb jövedelemnél ne járjon családi kedvezmény sem.

ennek indoka az, hogy az átlagnál kissé magasabb jövedelemnél már nem járna szociális juttatás az alacsony adókulcs miatt az adókedvezmény bőven fedezi a gyermekek ellátását, míg az átlagon felüli jövedelem alacsony adóterhe miatt teljesen betakarja a gyermekek nevelését, miért kellene neki bármilyen kedvezmény?
@sírbateszezazegész: Hát ha neked 500 mrd forint parasztvakítás...

Hogy segély helyett munkát kell adni elsősorban, ez teljesen nyilvánvaló és ez nem közmunkát kell, hogy jelentsen, mert annak semmi értelme nincs. Az önkormányzatoknak nem közmunkát, hanem munkát kell adni és annak megfelelő tisztességes fizetést.

Éppen ezért van benne például a PM elképzeléseiben, hogy a képzetlen munkaerőt vagy válságövezetekben élő (kis)vállalkozásokat adókönnyítésekkel támogatnának. Ez még mindig sokkal olcsóbb lenne a segélynél és közmunkánál.
@sírbateszezazegész:

".csak ki kell nyitni a szemed, meg az elméd az újra...:))"

Ez elég dodonai:)
Ha nagyon akarom, akkor ez minden világvallás tanításában benne van, és a tudomány alaptézise.
@CSENDES: Úgy van, a családtámogatási rendszer igazságtalansága még hab a tortán, de az egykulcsos adó alapjáratban is igazságtalan ÉS közgazdaságilag is működésképtelen. Jól látszik, hogy a Matolcsy-csomag nyertesei b*sztak beruházni és a gazdaságot felpörgetni, helyette a Bahamákon költötték el a pénzt és/vagy offshore bankokba vitték ki. Jobboldali közgazdászok is figyelmeztettek ennek a veszélyére, persze a Simicska-Nyerges tengely ezt nagy ívben leszarta.
@iii: Olvasd el légy szíves az ajánlatomat,a másodikat is, mert ez gyógyír lehetne az egykulcsosra is. csak persze nem végeztem számításokat a költségvetési panel részére (bevétel kiesés, kiadás javulás). De én csak mikro közgazda vagyok, és nem makro közgazdász.
@Orica Középföldi: én az életre értettem...mindegy hogy miben hiszel, ha nyitott vagy (ez toleranciát is jelent) az már mindenképp jó...az alapvető értékek meg soha nem változtak az első emberek óta gyakorlatilag...ezt kifejthetném bővebben is, de akkor azok kik "vigyázó szemetek Párizsra vessétek" még identifikálnának...:))
@Orica Középföldi: szarhatsz rá, csak ne teddy klotyójába, mert kitör a balhé.
hmmm... várszegi... van egy programajánlatom, ha már bencéseknél tartunk. nem pannonhalma, hanem tihany. nem vagyok hívő, de tényleg jó:

tihany.osb.hu/programok/tetoteri-estek/

korzenszky is jó csóka
@iii: 500mrd??? kitől? Bajnai jelezte tegnap, hogy nem szabad azt a hibát még egyszer elkövetni, mint '10 előtt, hogy agyonadóztatják a középréteget...akkor kitől jönne be az a pénz? Azt kivonom a gazdaságból és átrakom a kltsgvetésbe? Az jobb? Nem hiszem.
A legnagyobb hiba az otthoniaknál, az átlagnál az, hogy nem euróban számol. 1.000.000ft/hó adózás előtti jövedelem az kimagasló! És 3350€? Máshogy hangzik, ugye? Otthon társadalmi párbeszéd kellene, hogy az emberek megértsék mi a sok és mi a kevés pénz. Hogy az árkok ne a gyakorlatilag semmit ésbátlagot (nettó100-180e/hó) valamint a már kőgazdagnak számító nettó 400e/hó felett keresők közt húzódjanak. És biztosíték arra, hogy jaegtoer is tudja, ha most szolidáris és többet adózik (kevesebb jut a gyerekére), akkor az nem lesz megint kidobva az ablakon/ellopva. De akik jönnének azok eddig ezt tették. Mért számítson most másra? A pénzügyek tervezése azért több mint pusztán számok.
@sírbateszezazegész:

Nem kell kifejteni, tudom mit akarsz mondani:))
Sok okos emberrel beszélgettem erről.
De a sok nyavalygás mellett legyen nektek egy kis jó hír is: :)

"Az ötödik legnagyobb csődkockázati javulást a második negyedévben Magyarország tudta felmutatni: az 5 éves CDS-felár június végére 317 bázispontra süllyedt 394 bázispontról"

www.portfolio.hu/gazdasag/hatalmasat_javult_magyarorszag_megitelese.3.186782.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Blogger Géza: leglább valamire rejszolhatsz ma este. némi nemi öröm neked.
@Blogger Géza: ez tudod miért van? A Fed jelezte megy tovább a pénzpumpa. Ennyi. Érted vagy megkérded valakitől?
@jaegtoer: Az egykulcsos adóhoz szólnék.
Egy ország adópolitikájának filozófiájában el kell döntenie, hogy állampolgárainak milyen mértékben kell hozzájárulnia az állam kötségvetéséhez.
A fejlett országokban általános az az elv, hogy a magasabb jövedelműeknek nagyobb részt kell vállalnia a terhekből, mégpedig nem arányosan, hanem progresszíve. Ez itt a lényeg.
Éppen ezért a nyugati országokban a többkulcsos adó létezik hosszú idők óta, meglehetősen nagy progresszivitással.
A jelenlegi kormány a különadókkal, melyek a multikat és a bankokat terhelik, ezt a filozófiát követik, ellentmondva az egykulcsos adóval kedvezményezettekkel szemben, akik egyenes adóval adóznak.
Az egykulcsos adó bevezetését a kormány azzal indokolta, hogy beindítja a fogyasztást és a gazdasági növekedést. Ez az illúzió nem jött be, közben évi 500 milliárdos hiányt keletkeztetett a büdzsében.
Az ország nincs abban a helyzetben, hogy ezt az adópolitikát folytassa.
Ma már megszoktuk, hogy a kormány a legtehetősebb rétegnek nyújt kiemelkedő kedvezményeket, mégsem lehetünk immunisak a nyilvánvaló igazságtalansággal szemben.
Ugyanis ettől a gazdag rétegtől elvárások is megfogalmazhatóak anyagi helyzetükből eredően. Hiszen munkateljesítményük akkor lenne elfogadható, ha munkahelyeket teremtenének, a gazdaságot fellendítenék, tőkéjüket az ország fejlődése érdekében kamatoztatnák.
Ekkor jogos lehet a magas jövedelem is, és el lehetne gondolkozni az egykulcsos adó jogosságán.
Így azonban marad a kormány által magasan preferált réteg indokolatlan adózási előnye.
@Blogger Géza: Géza!
Én valószínűleg, te viszont biztos nem vagy tagja a "rendszerszintű ismeretekkel rendelkezők" klubjának.
@sírbateszezazegész:

"Érted vagy megkérded valakitől?"

Gonosz vagy:)
@sírbateszezazegész: hú, de büszke! ezek szerint átmentél valami vizsgán. orica leckéztetett?
@sírbateszezazegész: És Görögországnak nem jelezte? Érted, hogy mekkora hülyeséget írtál, vagy megkérded valakitől, aki ért hozzá?
@Blogger Géza: hallod-e géjza! ez nekd már a valóságos tömör gyönyör lesz:

Simicskáék az agrárszektorban is terjeszkednek

hvg.hu/gazdasag/20130717_simicska_agrar

nem is kell neked nő, elég a viktoros híreket olvasnod.
@bella _ciao: azt írtam:"én valószínűleg ... nem"...szóval meglepődnék az érdemjegy legcsekélyebb görbülete esetén:))
@sírbateszezazegész: aham, orica bólintására vársz.
@Orica Középföldi: bólints rá, kérlek, mert még beáll valami vagabundok közé! :)
@Blogger Géza: Géza! Te tényleg adod, mi lényeged. Vagy a dns minimális mutációja, vagy az elzárt közösségekre jellemző egymás közötti szoros rokonság, vagy a Teremtő (bárki légyen is az) kifürkészhetetlen gondolata miatt (büntetésül vagy áldásként -márhogy veled lehet a könyörületességet gyakorolni) kerültél ide, de hogy hülye vagy, az biztos. Kevés dolog van manapság az univerzumban, amit ilyen egyértelműen kezelhetünk axiómaként.

Ps.
Ha nem érted, kérd a tartótiszt segítségét. Ha kubatov az, akkor esetleg együtt kérjetek telefonos segítséget valamelyik london-alsóbeli mekiben mosogató bölcsésztől. Ő érteni fogja.
@sírbateszezazegész: @bella _ciao:

Képességei megvannak hozzá, és miután óvakodik az identifikációtól, valószínűleg igen:))

Bár nem vagyok benne egészen biztos, hogy ugyanazt értjük rendszeren.
@sírbateszezazegész: már sejtem miért vegetálsz galliában, lebuktál:

"elzavarták azokat, akik tönkretették az országot"

Ezzel ellentétben Magyarország - mióta az emberek "elzavarták azokat, akik tönkretették az országot" - a saját lábára állt, egyre több területen egyre jobban teljesít - jelentette ki Selmeczi Gabriella.

www.hajdupress.hu/hirek/cikk/30615-%22elzavartak-azokat--akik-tonkretettek-az-orszagot%22-
@Orica Középföldi: "miután óvakodik az identifikációtól"
mit tehetne egy lebukott, kiugrott pap?
@bella _ciao: A Simicska egy okos ember, diverzifikál, nem szabad leírnia termelő szektorokat, így a mezőgazdaságot sem. Csányi már korábban elkezdte. Én örülök, ha vannak sikeres magyar vállalkozók-vállalkozások. Minden normális gondolkodású ember így tesz. (Persze van az irigykedő tahómagyar típus is, aki vállalkozni lusta-hülye-béna) de irigykedni, no, azt aztán tud!
@bella _ciao:

Prédikál:)) Bloggernél ez kudarc, máshol eredményes.
@sírbateszezazegész: Igen, itt nem értek/tünk egyet Bajnaival, neki mást jelent az agyonadóztatás, mást nekünk. Ausztriában, Svédországban, Dániában és még számos helyen jóval magasabb kulcsok vannak, mint amit a PM javasolt például és nem úgy néznek ki ezek az országok, mint akik nagyon vergődnének. Sőt.

500 milliárdra teszik a fideszes adórendszer és a Bajnai-kormány által örökül hagyott SZJA közti különbséget és már az sem volt túlságosan progresszív.

A lényeg, hogy ezzel az adózással bejöhetne annyi pénz, amivel ki lehetne iktatni a gazdaságot gúzsbakötő extra adókat, a bankok kizsigerlését, fel lehetne pörgetni a fogyasztást, támogatást lehetne nyújtani a legnehezebb helyzetben levő vállalkozásoknak. Hogy ez 500 vagy 400 mrd, ez számítás kérdése, hogy mennyi lesz.
@Orica Középföldi: @bella _ciao: én sosem tagadtam, hogy a koporsóba, melyben most szülőföldünk leledzik belevertem egy-két szeget, habár hivatkozhatnék fiatal koromra, arra, hogy nem jó időben s helyen vezettem le egy-egy gondolatkisérletet, hogy ezekből semmilyen személyes hasznom nem volt (mindig függetlenként, piaci alapon szereztem pénzt), s gondolat-szösszeneteim tárgyiasulását én is meglepődve tapasztaltam rövid idő elteltével...ilyen értelemben valóban az "elzavartak" közt a helyem...de remélem kapok annI időt még, hogy valamit jóvá tegyek:))
@iii: megértem, elfogadom, de ennek az is következménye lesz, ha a párbeszéd/ismeretterjesztés és a "szent eskű" elmarad, hogy emberek százezreit fordítod szembe a legszegényebb réteggel.
Mint jeleztem ez nem csak matek kérdése.
@sírbateszezazegész:

Valahol biztos rendezheted a számlát:)
@Orica Középföldi: személyes odüsszeám miatt mindenképpen, az nem kérdés...csak szeretnék másoknak is segíteni...
Habár az "elzavartak" tábora azért nem teljes...én mèg vagy ötvenet simán meg tudnék nevezni a mentelmi joggal rendelkezők közül...s mennyit aki nem rendelkezik azzal...:))
@iii: tisztelem szándékaitokat, de nem látom a komplexitást, a folyamatban való gondolkodást és a valós tapasztalatot azokban. A leszakadt elemekkel való együtérzés nem jelenti problémáik megértését...nekik nincs hova visszavonulni egy esetleges sikertelenség esetén...azt át kell/benne kell élni...de tiszta szívből kívánok sok sikert, viszont ne feledjétek el, hogy a cocik a mesterei a bedarálásnak/háttéralkuknak/kamarilla-politizálásnak...:))
@bella _ciao: szavazni hazajovok majd, de ezeket a rohadt allatokat a ti feladatok lesz birosag ele allitani:-)
@sírbateszezazegész:

"ne feledjétek el, hogy a cocik a mesterei a bedarálásnak/háttéralkuknak/kamarilla-politizálásnak...:))"

Már nincs igazán nagy formátumú a szocik között, csak nagy szarkavarók. Szigetvári viszont pontosan ismeri őket.
@Orica Középföldi: szokványos ex-kommunista/rendszerváltás útáni...proligyerek, kevésbé ostoba, mint a többi...etc....csak független és nem fogadja el a teljesítménynélküli tekintélyt...meg az "emberiség kezdete óta jelenlevö ès azóta sem változó erkölcs" vele született...csak ő nem nyomta el magában:))
szóval semmi különös...biztos van annak oka, hogy most így vagyok...majd rájövök, hogy mi:))

ott vannak még...ártani, sunyiskodni mindig könnyebb, mint segíteni...szigetvárit nem ismerem, nem tudok róla semmit, de attól tartok, koránál/tapasztalatlanságánál fogva könnyűnek találtatik...hacsak nem egy zseniális krapek...kívánom legyen így...:)
@Orica Középföldi: én meg, nem tudom miért(:)), adok a szavadra...:)
Csak jelezd neki, sose felejtse el honnan jött, s ki ő...akkor nagy baj nem lehet...:))

(Habár te zseniálisnak jelezted simicskát és schmukot is:))
@sírbateszezazegész:

Nana! S-t Kéri jellemezte, én csak idéztem. Schmuckra azt mondtam, nagy játékos.

Nekem a zseni foglalt Bachra, Beethovenre, Mozartra, Michelangalora a görögökre,és a korai iszlám nagyjaira:)
@sírbateszezazegész:

Helyesbítek: majdnem esőemberesen okos:)
@iii: @Mariann19:

Kedveseim!

Na végre. érzékelem, hogy markáns véleményeltérés áll fenn.

mielőtt halomra érvelnénk egymást, tisztázzunk valamit, hol hogyan és mennyi sávval vezessék be ezt az agyonimádott, immár messianisztikus elemekkel átszőtt progresszív adózási rendszert.

Amikor 36 (vagy 38) %-os (?) volt a felső adókulcs, emlékezetem szerint akkor is ordenáré lyukak tátongtak a büdzsén. átlagosan évi ezer mrd HUF. számoljátok vissza az adósságállományból
Tehát a jelenlegi lyuk nem következmény, hanem jelenség.
Mégpedig annak a tünete, hogy magyarországot vagy tehetségtelen, vagy túlságosan kapzsi, vagy mindkettővel megáldott/kitüntetett/megvert biberachok kormányozzák.
én nem vitatom azt a (jogos) elvárást, hogy a "gazdagok" többet adózzanak. de mire föl? az elmúlt évtizedek tanulságai azt bizonyítják, hogy itt akármennyi adó (+privatizációs bevétel)is folyt be, az sosem volt elég.
Tehát a büdzsén a lyuk nem az egykulcstól keletkezett, hanem a felelőtlen költségvetési gazdálkodástól, az értelmetlen költekezéstől, az intézményesített korrupciótól, a segélyezésen alapuló életviteltől és a választási megvesztegetéstől .

De vissza a kályhához: -Mekkora jövedelemnél is kellene belépni a második kulcsnak? a harmmadiknak? a negyediknek? (...)79-ediknek?

Miközben nem változik semmi. korrupciókockázat permanensen növekedik, jelentős nyugdíjmegtakarításokat lenulláztak (ez is egyfajta adó/sarc ám!, nem csak a bankoké az)

Szóval ki gazdag, aki már a 2.kulcsra érdemes? mi az a keresethatár?

Mert az átlagkereset 120 %-a már a felső adókulccsal adózott, amikor volt.

Tehát?

Mit is, kit is adóztatunk meg, legelsősorban azokat, akik mindig is állták a cechet, akiknél nem lehetett jövedelemeltitkolás, ellenben a harmadik bőrt is lenyúzták róluk.

Ezek egy része most köszöni jól van. a Lajtán, vagy a tengeren túl. Hajrá.

Mondok valamit. ha lesz többkulcs, az szentség, hogy amennyit tudok, nem itthon fogok elkölteni.

Ötmillióm bánta a mnyp-kapcsán, és máris vinnék a többit? Hogy gondolja bárki is? vagy visszakapom a mnyp-i zsét és úgy jön a többkulcs? mert akkor offé.

Télleg! miért nem beszél senki a mnyp-ak pénzeinek visszaadásáról? is.

De maradjunk annál az eccerű kérdésnél, mennyinél lépjen be a második kulcs?

és mi van azzal a 242 mrd dollárrak offshorban?

ez így néz ki:

242.000.000.000$ ezzel szemben áll az 500 mrd HUF, ami:
2.252.252.252$

naggyából százszoros az eltérés.

miről is beszélünk?

Óvatosan az ötleteléssel.
@iii:

Kattanjatok már le Svédországról. 78%-os a foglalkoztatottság. Ha elérjük, akkor majd adóztathattok kedvetekre.
Németországban 60% tart 40%-ot, nálunk pont fordított a helyzet.

Ausztria:

onlinerechner.haude.at/bmf/brutto-netto-rechner.html

Számolgassál.
A margóra:

Kommunista párttagkönyvek hevernek a Köztársaság téren

Index

2013. július 17., szerda 18:37 |
Címkék
köztársaság tér, mszp székház, titkos iratok

„Szigorúan bizalmas” jelzéssel ellátott egykori pártstatisztikák és személyes adatokat tartalmazó tagsági könyvek befotózott filmtekercsei is maradtak a szocialista párt öt éve elhagyott székházában, a két éve Köztásaságról II. János Pál pápára átnevezett téren. Az MDP, az MSZMP és az MSZP vezetőinek dokumentumait őrző irattárban talált anyagok történelmi jelentőséggel bírhatnak, „ottfelejtésük” adatvédelmi és jogi aggályokat vet fel – írja az épületben videóriportot készítő Átlátszó.hu.

eccerieknek: II. János Pál Pápa tár, nem Köztársaság tér, az két éve megszűnt!
@jaegtoer:

Ezt véletlenül tudom, 300 ezer bruttónál vezetné be az LMP. 1000 euró. Fent belinkeltem az osztrák bruttó-nettó számológépet, be lehet ütni az 1000 eurót.

Szegénység az 56%-os foglalkoztatás miatt van, ami 23 éve változatlan. Egy dolgozó négy másikat tart el. 23 éve nyígnak a közgazdászok, hogy ez öngyilkosság.
ésmég: hogyan lehet az, hogy az a 242 mrd dollár kedvezményesen adózhat, itt meg hozsannázzák a mélyen "nyugati" bérszínvonal alatti jövedelmek progresszív adóztatását?

Mert 1000 € nem a világ teteje, ahogy a 2000 sem.

Vagy csak azt az 5-6000 10-20 millió Ft jövedelem felettit? dehát az lószar! Mama. az lócitrom!
@Orica Középföldi:

Ha esőemberes, akkor nem sokat tudhat az emberi motivációkról. Egy választási kampányban nem biztos, hogy előny.
ésmégésmég:

Sörös példa Ennél jobban meg sem lehetne fogalmazni:
Mivel az ország fele csalni kényszerül a magas adóterhek miatt ezért nem lehet csökkenteni az adókat. Ördögi kör. Ha nem így tesz bezárhatja a kisboltot a kényszervállalkozó. Tételezzük föl, hogy 10 ember minden nap elmegy sörözni, és összesen 100 dollárt fizetnek a végén.
Ha úgy fizetnének a sörükért, ahogy most adót fizetünk, valahogy így nézne ki:
Az első 4 ember (a legszegényebbek) nem fizetne semmit
Az ötödik 1 dollárt fizetne.
A hatodik 3 dollárt fizetne.
A hetedik 7 dollárt fizetne.
A nyolcadik 12 dollárt fizetne.
A kilencedik 18 dollárt fizetne.
A tizedik, (a leggazdagabb) 59 dollárt fizetne.
Tehát így döntöttek, és a tíz ember minden nap boldogan sörözött egészen addig, amíg a bár tulajdonosa kedvezményt nem adott nekik. "Mivel olyan jó vásárlók vagytok, mától olcsóbban adom nektek a sört 20 dollárral." Onnantól a sör a 10 ember számára csak 80 dollárba került.
A csapat továbbra is ugyanúgy szeretett volna fizetni a sörért, ahogyan adót fizetünk, ami azt jelenti, hogy az első 4 embert a változás nem érintette - ők továbbra is ingyen ittak. De mi legyen a másik 6 emberrel - a fizető vendégekkel? Hogyan tudják elosztani a 20 dollár engedményt, hogy mindenki elégedett legyen?
Kiszámolták, hogy 20 dollár 6 részre osztva 3,33. Ha ekkora részt levonnának mindenki számlájából, akkor az ötödiknek és a hatodiknak sem kellene fizetni a sörért. Ezért a bár tulajdonosa azt javasolta, hogy az lenne igazságos, ha mindenkinek a részéből körülbelül ugyanakkora százalékot vonnának le és tett egy javaslatot, hogy ez hogy nézne ki.
Tehát:
Az ötödik ahogy az első 4 semmit se fizetne (100% megtakarítás),
A hatodik 2 dollárt fizetne 3 helyett (33% megtakarítás),
A hetedik 5 dollárt fizetne 7 helyett (28% megtakarítás),
A nyolcadik 9 dollárt fizetneb12 helyett (25% megtakarítás),
A kilencedik 14 dollárt fizetne 18 helyett (22% megtakarítás),
A tizedik ( a leggazdagabb) 49 dollárt fizetne 59 helyett (16% megtakarítás).
Mind a 6 ember jobban járt a korábbi állapothoz képest és az első 4 továbbra is ingyen ivott.
Amikor kimentek a bárból az emberek elkezdték összehasonlítgatni a megtakarításukat.
Én csak egy dollárt kaptam a 20 dolláros engedményből ő pedig 10-et mutatott a tizedik emberre.
Ez igaz kiáltotta a hetedik. Miért kap ő 10-et mikor én csak kettőt? A gazdagok kapják az összes kedvezményt.
Várjunk csak kiabált az első négy kórusban - mi nem kaptunk semmit - a rendszer diszkriminálja a szegényeket.
A kilenc ember körülvette a tizediket és elverték. A következő este csak kilencen jöttek el sörözni, leültek, és a tizedik nélkül itták a söröket. Amikor a fizetésre került a sor rájöttek valami fontosra. Még együtt se volt annyi pénzük, hogy a számla felét kifizessék.
Ez az, ahogy az adórendszerünk működik. Az emberek, akik a legmagasabb adókat fizetik, kapják a legnagyobb kedvezményeket. Ha túladóztatják és támadják őket, azért mert túlságosan gazdagok, egyszer csak nem lesznek köztünk többet. Sőt előfordulhat, hogy külföldön fognak inni, ahol a légkör barátságosabb.
Azoknak, akik ezt értik, nem kell magyarázni.
Azoknak, akik nem értik, nem lehet elmagyarázni.
[David R. Kamerschen, Ph.D.]

bezony.
@Husz_János_Puszita:

szia. erről vonyítok feszt.
de ez annyira "kövér" a téma, hogy nem fér egy hsz-be, és elismerem, hogy túl hosszan meg kit érdekel?!
@Husz_János_Puszita:

Segítek: 1000 euró bruttó bérből 150,70-et vonnak le. 15%-ot. Ami nálunk 34% SZJA-stól, járulékostól. Ennyi.
@jaegtoer:

Tovább nem rugózok rajta, mert már halálosan unom a szájtépést. :D
Idealistákat épp annyira tudsz meggyőzni, mint narancstrollokat.
Én akkor jövök vissza, ha az újraelosztás mértéke 40% alá ment. Addig nem.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

jesszusom! de mekkönnnyebbbültem! már aszittem elszabtam valamit és önkivületi állapotomban a vinyoról olyat kopiztam be amit nem szabadna akkó senem, ha agyonlőnek. naakkorperszebisztoss.
huuuuu.
@jaegtoer:

Ja meg azt mindig elfelejtik hozzátenni, a svédek nyugdíja csökkent az utóbbi években, úgy van kitalálva a rendszer.
@jaegtoer: nem hinném, hogy önző, nem szolidáris ember vagy. Ha tudod olvasd el sírbateszezazegész2013-07-17 16:04:59 nemrégen írtam. Bejött.
@jaegtoer: elvileg igazad van. :) De gyakorlatilag: :( hol van a magyar átlagjövedelem a nyugatitól? Nem segít más, csak a szolidaritás elve: a mi viszonylagos gazdagjainknak már egy második adókulcs járna. És bizony, kellene egy harmadik is, a Simicska-Demján kategóriának. Nem 98 %, mint a Fidesz büntető adója, de elvi kérdés, hogy legyen magasabb, mint egy informatikusé, vagy mérnöké.
@Husz_János_Puszita: ja, meg azt elfelejtik hozzátenni, hogy ott az oktatásba ruháztak be évtizedekkel ezelőtt →k+f → magasabb hozzáadott érték
@jaegtoer:

A járadékvadászat olyan méreteket öltött ebben az országban, az a csoda, egyáltalán működik még. Beleértve természetesen az irdatlan korrupciót és a multik támogatását is.
@miaturo:

Tudod az a baj, ha valaki szolidaritásról papol nekem, akkor a zsebemhez kell kapnom mindig, megvan-e a pénztárcám. Teljesen torz szolidaritás fogalom él itt a fejekben. Ennél jobban SEMMI nem rombolja a szolidaritást.
@sírbateszezazegész:

Az is pl. + hogy az újraelosztást lehet HATÉKONYAN csinálni, mint a svédek.
sziasztok

haha. Dunába vizet hordani. rákerestem az adószabadság napjára 1-2 nyomorult találatot hozott a google.

ellenben ha rákeresel a FREE TAX DAY-re, nos?

561 millió találat.

szóval biztos hogy igazam, igazunk van.
@Husz_János_Puszita: akkor gondolj arra, hogy a te gyermeked is lehet munkanélküli, esetleg évekig. Vagy érhet valakit olyan betegség a családban, hogy a társadalombiztosításra szorul. Tudom, rögtön a cigányok ugranak be. De ez a probléma rosszul van kezelve - külön téma: felzárkóztatás kell, munka kell, és mindjárt nem lesz annyi bűnözés, és idővel behozza a bekerülés költségét.
@Husz_János_Puszita: ha a gazdaság nem a közpénzekhez való hozzáférésre/közbeszerzések megnyerésére (természetesen az infrastuktúrális beruházások kivételével) és az állami dotációra (leginkább vissza-nem-térítendő formák) épül, ott valóban lehet hatékonyságot elvárni. Mo nem ilyen hely.
@miaturo:

Demagógiával én nem tudok beszélgetni, bocs.
@sírbateszezazegész:

Nem és ez nem fog megváltozni még 50 évig legalább, úgyhogy hosszú távra rendezkedem be külföldön. :D
@Husz_János_Puszita: talán a te önzésed látja demagógiának, bocs.
@sírbateszezazegész:

köszönöm. elolvastam. jó amit írtál.

mindazonáltal itt nagyon dolgoznak azon, hogy ne legyek szolidáris, ellenben kőkeményen önző, különben végem.

ha meggondolom, hogy mikre mennek el dollármilliárdok?!
@miaturo: én megértelek téged is. Olvasd el a sírbateszezazegész2013-07-17 16:04:59 hsz-t.
Ha e nélkül teszitek, csak baj lesz belőle. Kérni kell az újabb áldozatot azoktól, akiket érint. Azt gondolom fogat összeszorítva, de meghozzák. Ha azok, akik kérik lerakják a "nagy eskűt". Máskülönben ez nem működik. Most már nem. A vezetés elcseszte két generáció életét.
@jaegtoer: én megértem mindkét oldalt. Szükség van áldozatra részedről. De az nem lehet felesleges. Amitől nem változik semmi. Annak értelme nincs. Párbeszédre van szükség. Most és itt.
De mintha a komplexitás hiányozna még bajnaiéktól is. Nem hiszem el, hogy nem látják!!! Ha én látom, akkor nekik is kellene! Vagy még nálam is képzetlenebbek:))
@sírbateszezazegész: elolvastam, egyetértek. kiindulási alap, hogy feneketlen zsákba nem érdemes tölteni. A szolidaritásnak csak a társadalmi megegyezés, elfogadott program és garanciák után van értelme.
@miaturo: amint az előzőekben leírtam, a programalkotók részéről nem látom a komplexitás, folyamatokban való gondolkodás képességét. Ennek az eredménye, hogy demagógiával vádoljátok egymást. És mindkettőtöknek egyszerre van igaza és állít nem valót.
Kritikán aluli a hazai elit. Mert ez az ő hibájuk.
@miaturo:

Eltartok magamon kívül még 4 embert ebben k.rva országban évtizedek óta, és én vagyok az önző. Nem szoktam ilyet mondani, de menj te a francba.
Na ebből van elegem.
Abbahagyom, mert nagyon dühös lettem.

További szép napot!
@miaturo:

a számok elég rideg tények, és nem önzők, eccerűen tényszerűek.

amikor többkulcsos volt, akkor is lyukas volt a büdzsé, úgyhogy nem az egykulcsostól lyukas Most.
Sziasztok. zárjuk le. nincs értelme, ahogy a tanmese is mondja.

mindenki meglátja, ha be lesz vezetve az többkulcsos, a lyuk akkor is ott lesz ahol volt, csak évről évre nagyobb lesz.

Hajrá!
zárszónak. miért is kell a második kulcs? meg a harmadik?

„Most mit rinyáltok? Túlélte a kiskrambó a kullancsot? Ha igen nyista probléma. Az anya örüljön, hogy nem hívták rá a TEKet, és nem lőtték agyon. Egyébként meg a rendelőintézet elmehet a bús picsába, mert azért az vicc, hogy egy rohadt kullancs eltávolításához szükséges nem XXI. századi elektronikai eszközzel sem rendelkeznek. De szerencsére a Mezőkövesd FC számára akadt rongyos 400 milliócska. Remélem ebből majd telik a Mezőkövesd FC játékosai számára kullancscsipeszre beszerzésére is. Nehogy valami bajuk legyen az aranylábú gyerekeknek. :)”

varanus.blog.hu/2013/07/17/kieleguletlen_ribanckurvak_menjenek_az_anyjukba/fullcommentlist/1#c20233112
@jaegtoer:

a zárszót jaegtoer tolmácsolta, a szerző:

Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

:D

ja. de azért bonyolult. merugye nem schmittelés mégse:)
@jaegtoer:
Úgy látom, hogy a válaszod nagy része nem szorosan kötődött az alapvitánkhoz, az egykulcsos adó megitéléséhez.
Hsz-ed nagy részében arról szóltál, hogy a soros kormányok milyen pazarló gazdálkodást folytattak az állampolgárok adóiból. Erről lehet hosszasan beszélgetni, de itt most nem arról van szó.
Felteszed a kérdést, hogy "mire fel" legyen progresszív jövedelemadó.
Többek között azért, mert az állampolgárokra rakott terheknél nincs különbség a jövedelmek függvényében, azokat azonosan kell mindenkinek viselnie.
Irreális az a gondolat, hogy egy 47.000.- Ft-ból élő emberre ugyanolyan terhet lehessen róni, mint aki 2 milliós jövedelemmel rendelkezik, hiszen többszörös minuszba esne.
Ezért él az az adófilozófia, hogy a nagyobb jövedelműeknek progresszív módon kell hozzájárulniuk a költségvetéshez.
Itt még nem szóltam kedvenc vesszőparipámról, a jövedelmek teljesítményhez való viszonyáról, arról, hogy az adott teljesítmények társadalmi hasznossága hogyan fejeződik ki a jövedelmekben, melyekből az adók következnek.
Egyet bizonyíts be e tárgyban. Mi az a hasznos munka, amely pl. 50-szer többet ér? Vagy 100-szor?
Igen, sokan, sok éve álljuk a cechet, de ez nem az SZJA kérdése.
A szociálpolitika és a kínzó társadalmi problémák már más terület, nem is keverem például az érvrendszerembe, mert elvonja a figyelmet a kiinduló beszélgetésünkről.
Sajnálom kedves jaegtoer, hogy most kivételesen nem vagyunk egy platformon, de legalább szinesebb a beszélgetésünk.
@Husz_János_Puszita: nem megyek, és nem haragszom. Nem arra vagy dühös, akire kellene.
@Mariann19:

bocs. a 47000 16%-a az nem egyenlő a 2000000 16%-val. se a szegfűudvarban se a narancsligetben, de még csak itt se.

arra próbáltam rávilágítani, hogy itt soha meg se próbálták a dolgokat rendbe tenni, csak az adóprésen húztak egyet. aztán bedöglött a renccer, jósokan elmentek vissza se jöttek, jönnek, és még mindig nem üvöltöznek munkáért a népek. Ezért aztán viktornak se sürgős. annyi gondja van. ezek a stadionok olyan lassan épülnek, és valahogy a forintot is folytonosan shortolni kell.

de!

Mariann! legalább Te ne gyere a 47 ezerrel.

az szégyen az bűn az gyilkosság. ha azt meghagyják, mert még te is elfogadod, akkor mi különbség van az utódok(korszakváltók) meg az elődök között. eccerűen nem 47ezer a kiindulás, hanem minimum 120.

Évi 1500-2000 mrd a korrupciós zsé. az miért nem érdekel senkit! miért a tetves 450-500 mrd? azt nehéz "befogni", emezt meg könnyű. Na itt mondom, hogy passz.

egy fillérrel sem akarok többet fizetni, hogy minden szemétség folytatódhasson ahogy eddig. mert alapvetően ez a probléma. minden folytatódhasson ahogy eddig is volt. rajta. hajrá.
@Mariann19:

"Úgy látom, hogy a válaszod nagy része nem szorosan kötődött az alapvitánkhoz, az egykulcsos adó megitéléséhez."

de. helyezd el a rendszerben, és meglátod, hogy az alapvitához kapcsolódik. de az igaz, nem folytatok akadémikus vitát az egykulcsosról és csakis az egykulcsosról figyelmen kívül hagyva minden más elemet, hogy itt mindig elloptak annyit amennyit akartak, aztán ujjal mutogattak arra, akitől volt/van mit elvenni.
most is ez történik. a nagyszüleimnek az mondták, majd a gyerekeidnek jobb lesz, anyámnak is azt mondták majd a gyerekeidnek jobb lesz, én meg azt találom mondani, eljött a Majd, és úgy mutatkozott be, hogy Most. nem holnap, vagy holnapután, hanem Most. úgyhogy én ehhez tartom magamat. és ha ez nem teccik a korszakváltóknak, akkor nyasgem. ja. kp. fasza. én meg küzdjek a harmadik kulcsal. hát,'-Lószart, Mama!!'
mitbánomén!

ja. rendben, jöhet a progresszív adózás, de akkor legyen részvételi költségvetés is, azaz, az szavaz, választ, aki bedob a közösbe és nem kivesz.

ez már persze nem komilfo. mert nem demokratikus.
és az mitől demokratikus, hogy az egyiké 16 a másiknak meg 32? jaaaaa mer milyen humánus? már bocs, de aszorzótábla, és a függvénytáblázatnak mi köze van a humánmhoz? van olyan hogy humánum a négyzeten az annyi kilopom a szemed. és annak így kell lenni, ha törik ha szakad? lócitrancs.
@jaegtoer:

kulcsal, hülye, kulccsal. rohadjon meg ez is két csé, már látom a vesztem:)
@Mariann19:

"Mi az a hasznos munka, amely pl. 50-szer többet ér? Vagy 100-szor?"

ebben a kérdésben Menenius Agrippát követem.

de! természetesen az enyém!:D

mondjuk nem 100, csak 10-es a szorzó, vagy 20, esetleg 30.
@jaegtoer:
Az utolsó három válaszodból vált világossá, hogy igazából nem az egykulcsos adó vitája vált ki benned indulatot.
Áttételesen a dühöt az váltja ki benned és sokunkban, hogy jelentős mértékben és éveken át járulunk hozzá az ország fennmaradásához és hiú ábrándként a fejlődéséhez és növekedéséhez, munkánk adóban manifesztálódott hozzájárulása
bűnös és felelőtlen hazárdjátékok nyomán értelmetlenül elvész.
Ne hidd, hogy a munka hiábavalóságának keserű tapasztalata csupán néhány gondolkodó embert ver le.
Százezrek teszik fel a kérdést, hogy miért kell ilyen országban élni, amelyben évtizedek óta nincs jövőkép, és várhatóan 15-20 évig nem is lehet.
Tárgyszerűen nézve a kilátásokat, a fejlődésnek még a zsenge alapjai sem látszanak, hol van még a beindulás és az értékek teremtésének folyamata.
Ezért igazad van, az egykulcsos adó vitája legyen ad acta, mert igazán nem is az a legnagyobb bajunk.
@Blogger Géza: ""Az ötödik legnagyobb csődkockázati javulást a második negyedévben Magyarország tudta felmutatni: az 5 éves CDS-felár június végére 317 bázispontra süllyedt 394 bázispontról"

akkor már nincsenek is olyan messze bajnai teljesítményétől. vagy mégis?

index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/31/kozelebb_kerultunk_moszkvahoz/

"2010 április-májusában a magyar CDS-felár 200 bázispont alatt is járt, 2009 vége óta gyakorlatilag hajszálpontosan együtt mozgott a feltörekvő országok átlagos mutatójával. Az Orbán-kormány megalakulása óta a két görbe élesen elvált, a CDS-felár pedig kétszer is 400 bázispont fölé emelkedett. "
@Blogger Géza: javaslom még tanulmányozásra ezt te kis pártkatona:

""Mivel a világgazdasági folyamatok, így például a görög válság is hatással van az
árfolyamra, így érdemes a magyar CDS értékét összevetni a mindenkori cseh
CDS értékével, így kiszűrve a külső hatásokat. Ugyanakkor még így is jóindulatúan
járunk el, mivel gyanítható, hogy a magyar vezetésnek jelentős része volt
abban, hogy az említett időszak alatt a cseh CDS is emelkedett, 65-ről 135-re.
Erre jó példa, hogy a tavalyi év végén, amikor a Fidesz kormányzása alatt a legközelebb
jutott az ország az államcsődhöz, mind a cseh (173 pont), mind a magyar
(638 pont) CDS-árfolyam beállította az egyéni csúcsát. Míg 2010. április 13-án
(amikor már valóra vált a Fidesz kétharmados álma) a cseh és a magyar CDS
között 105 pont volt a különbség, ez mára 450 fölé emelkedett. Ez időszak alatt
átlagosan 286 pont volt a különbség a két adósságállomány között, amiből így
181 pont, azaz 1,81% pluszkamatkiadás egyértelműen a Fidesznek „köszönhető.

Ez azt jelenti, hogy a csak állampapírokban megjelenő 15340 milliárd forint
adósságra számításaink szerint 555 milliárd forinttal kellett többet fizetni az előző
két év alatt. Jellemző az erőteljesen romló tendenciára, hogy az elmúlt egy év
alatt a cseh és a magyar CDS közötti olló átlagosan már 376 pontra nyílt; ha
ebből levonjuk a hatalomátvétel időpontjában fennálló 105 pontot, akkor 270 pontot,
azaz 2,7% pluszkamatkiadást kapunk. Ez az elmúlt egy évre 418 milliárd forint
pluszkiadást jelentett a korábban említett 555 milliárdból. Ugyan ez a többletkiadás
nem jelenik meg az időszak előtt kibocsátott kötvényeket érintő kamatkiadásban,
illetve a kötvény visszaváltásában, viszont az időszak alatt kibocsátott kötvényeknek
ugyanilyen hosszú távú hatása van a negatív oldalon.”

forrás: lmp alternatív költségvetés, 2012
@sírbateszezazegész:

jó reggelt Sír!

eeegen. még a gyurcsány kormány idején egyszer beleástam magam ebbe az egészbe és az áfát tokot vonót tököt mindent összeszámolva az jött ki, hogy a jól (jól?!!? 5-600 ezerHUF/2000 €) kereső munkavállalóknál 75-79 %-os az jövedelemelvonás mértéke, miközben tömegek éltek életvitelszerűen segélyből oly módon, hogy számosan több jövedelemhez jutottak így, mint a pályakezdő orvosok, nővérek, vagy akár egy középfokú végzettségű köztisztviselő 15 éves szolgálati jogviszonnyal. "rémtörténetek" vannak erről.
(a beleásást úgy értsd, hogy azzal kezdtem elolvastam az éves öltségvetést, aztán az országok adózási "szokásai"-ról olvasgattam, mert meg szerettem volna bizonyosodni arról, én vagyok a hülye, vagy csak annak néznek.
Mert ha hülye vagyok, akkor minek erőlködjek... ugye:)
A szuperbruttó bevezetését azért tartottam jónak, mert láthatták a népek, hogy valójában mennyibe kerülnek a munkaadójuknak.

Mivel egyik előző életemben köztisztviselő is voltam, és néhány "teljesen hétköznapi" információhoz is "eljutott hozzám" a kapcsolati hálónak köszönhetően, később pedig már a mindennapi munkám részeként, nyilvánvaló a számomra, hogy a költségvetési hiány könnyűszerrel elkerülhető, bárki állítsa is ennek ellenkezőjét.

csak ez egy cirka 50 oldalas téma (alsó hangon) a mellékletekkel együtt megvan 190-200 is.

Tudom, hogy értelmetlen az erről szóló vita, mert olyan akadémikus dolgokat kevernek bele, mint humánum, meg szolidaritás, meg egyenlőség, emberi jogok.
Most azért mondja meg már valaki, hogy az előbb felsoroltakat hogy lehet emlegetni, mi közük van annak ahhoz, hogy ha valaki heti 50-60 órát dolgozva (akár nívós szellemi, akár kiemelten színvonalas szakmunkát végezve kapja meg annak ellenértékének felét, harmadát (eleve!) és akkor téves sztereotípiák, és beidegződések, és álszent ideológiákra hivatkozva bizonygatják, hogy de! de! de! bizony a te öccázezerrel má gaddag vagy, fizessé bammeg, mer a csáládomnak is ennikőbammeg, ésni milyen elesettvagyok, engem tásadamilag támogatni kőő, me neked semmi közöd hozzá mé vagyok rászorútt, a gaddagoknak kötelessége tenni a szegényeké.

(közben akiket tényleg támogatni kellene, azokhoz nem jut el a zsé)Ezért sem támogatom az adóterhelés növelését, azt gondolom, hogy had támogassam én azt az embert vagy családot a környezetemből közvetlenül, akit én arra érdemesnek tartok.

Jaaaa, hogy így sok-sok gané nem jutna jövedelemhez, kocsmázni miegyéb? sorry. naés?
@Mariann19:

köszönöm.

"__mert igazán nem is az a legnagyobb bajunk. __"

ebben egyetértek:D
@balage_81 reloaded:

hehe a rejtett externáliák....

Jó volt, kösz.
@balage_81 reloaded: A cseh állampénzügyek nagyságrendileg nagyobb rendben voltak 2002 és 2010 között, ezért korántsem adósodtak el annyira, mint Magyarország, márpedig minél nagyobb az adósság, annál nagyobb annak a kockázata, plusz az a régió kb. 1000 éve előbbre tart mint mi, ez van. Ha náluk is lett volna egy Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai sorozat, ők se állnának ilyen fényesen.
@balage_81 reloaded: "2010 április-májusában a magyar CDS-felár 200 bázispont alatt is járt, " Hogyne, mert akkorra a piac már beárazta a Fidesz biztos győzelmét, és bízott benne, hogy megszűnik a kábé 4 éve tartó kormányválság. Mivel Bajnai megígérte, hogy visszavonul a politikától, elég logikus hogy az ő személye már nem volt az egyenlet része, amikor az 5 éven belüli csődkockázatról volt szó...
@Blogger Géza:

"Hogyne, mert akkorra a piac már beárazta a Fidesz biztos győzelmét, és bízott benne, hogy megszűnik a kábé 4 éve tartó kormányválság. Mivel Bajnai megígérte, hogy visszavonul a politikától, elég logikus hogy az ő személye már nem volt az egyenlet része, amikor az 5 éven belüli csődkockázatról volt szó... "

hehe. el kell ismerni-, annak, hogy Bajnait egy mondaton belül összehozod a fidesz-kormány alatti csődkockázattal, mint megszűnő kockázati tényezőt... nos..., annak azért az elmét különösen megragadó és melengető diszkrét bája van, különösen a három év alatti fideszbeszarás bűzében.

Grat.
@jaegtoer: Szimpla gondolkodás, és te is megérted. A CDS a jövőre vonatkozó 5 éves periódusról szól, nem egy elmúlt évről.
@Blogger Géza:

hehe. csak úgy jött ki, hogy a cds azért csökkent, mert bajnai ment. szimplán értelmezve.
@Mariann19: "Százezrek teszik fel a kérdést, hogy miért kell ilyen országban élni, amelyben évtizedek óta nincs jövőkép, és várhatóan 15-20 évig nem is lehet."

nem kell...
keserves vilag var az otthon maradottakra.
a nyugdijrendszert becsodoltettek fidesszek, a ratko-gyerekek nemsokara tomegesen nyugdijba mennek. nem lesz mibol kifizetni oket, de torveny van ra, hogy a fiatalok kotelessege eltartani a szuleiket ugy, hogy a keresetuk ketharmadat elvonja a kormanyzat. kb felmellioan leptunk le, elsosorban azok, akik milliokat fizettek ki adoban evente, nyelveket beszelunk, kurrens szakmaval birunk, komoly gdp termelo potencial voltunk. az otthon maradottak kozott aranyaiban igy megnott a kitartott allami kozszferasok, az adocsalok, zavarosban halaszgatok, svarcemlosok, permanens munkanelkuliek es a nyugdijasok szama.

nem lesz vidam az az elkovetkezo 15-20 ev.
de probaljatok meg tanulni belole.

A TI FELELOSSEGETEK ELSOSORBAN!

ti valasztottatok meg azokat magatok kozul, akik ezt tettetk veletek, ti hagytatok magatokat a rosszindulatotokon, irigysegeteken keresztul manipulalni.

mondhatnam, ez az orszagotok karmikus sorsa. hagytatok hatalomra kerulni egy elmebeteget csak azert, mert jol jatszott a negativ erzelmeitekkel, jol jatszotta ki egymas ellen a demokratakat es alkalmazta ellenetek a divide et empire osi strategiajat es vakok es butak voltatok es hagytatok.

amikor en egy evvel ezelott probaltam az osszefogast szorgalmazni, levorosoztetek, lekomcsiztatok, le mszpseztetek, tehat ugyanbazt a dalt fujtatok, amit orban adott a szatokba. ugy vagytok orban ellenzeke, hogy ugyanazt a megosztast, gyuloletet es irigyseget szajkozzatok, amit o kihasznalt es a hatalmat megerositette belole, gyakorlatilag megszallva az egesz orszagot, sajat szolgalataba allitva az allamot, a gazdasagot es az alvilagot egyarant.

tanuljatok. szoljatok Fabiusnak es a tobbi velemenyformalonak, hogy ez az ut meg melyebbre visz. az ilyen posztok tovabb melyitik a szakadekot a demokratikus erok kozott, amibe orban viktor fog szemelyesen beleloni benneteket.

elpazaroltatok 50 evet a sajat es az orszag eletebol. mennyi kell meg, hogy megtanuljatok a kooperacio, kompromisszum es kolcsonosseg fogalmat? a megrtest, az empatiat, a tol;eranciat? a merlegelest es a vilag nem jo-esrossz-fekete-es-feher-re torteno felosztasanak kozossegmergezo hatasat?

eleg lesz ez az elmult 23 ev, meg amit szopni fogtok amig helyreteszitek?

vagy kell meg 100?

akartok egyaltalan tisztesseges, jol mukodo gazdasagban es jogallamban elni?:-)
hat akkor itt az ideje megtanulni az uj viselkedesformakat. amit eddig muveltetek bebizonyitotta mar, hova vezet.
@sírbateszezazegész: A Fidesz meg emberek millióit fordította szembe a többiekkel. Aki értelmes, az belátja, hogy másként nem tud működni.

Az emberek 80%-a jól jár, 10%-nak semleges. Talán ez fontosabb.
@Husz_János_Puszita: Logikátlan. Pont ott lehetne alacsony az adó, ahol magas a foglalkoztatottság, mégsem így van.

De nem csak a svédeknél van progresszív adó, hanem _minden_ normális országban. Egykulcsos adó kizárólag a Lajtától keletre létezik.
@iii: "A Fidesz meg emberek millióit fordította szembe a többiekkel. "

a fidesz csak felerositette azokat a negativ erzelmeket, amik megvoltak.
mondhatni, nem hozott anyagbol doglozott. volt boven frusztraltsag, gyulolet, irigyseg, amit ov a nagy varazslo kedve szerint manipulalt es terelgetett. es ertem, hogy 1000 meg egy kifogast lehet talalni, hogy MIERT voltak meg ezek a negativ erzelmek. csak eppen az nem segit. ha nem tudtok felulemelkedni ezeken, nem vagytok kepesek kezelni az egymas irant erzett gyuloletet, irigyseget, frusztraltsagot, mindig jonni fog egy kun, egy rakosi, egy horty, egy szalasi, egy orban, egy vona, aki ki fog benneteket hasznalni es jol kicseszik veletek.
@jaegtoer:
Jó reggelt!

Én tényleg megértem mindenki álláspontját ebben a vitában (még Gézáét is, mert ő retardált, így ne bántsuk, adjunk hálát, mi nem ilyenek vagyunk, OPI-ban a helye vagy Disneyland-ben).

Szolidaritás, humánum nem megkerülhető szempontok. Enélkül nem tud működni egy modern, európai értelemben vett társadalom. Ám a magyar társadalom főbb vonásait tekintve nem modern társadalom, hanemjobban hajaz egy feudális berendezkedésre. Az emberek többsége alattvalói attitüdök szerint él, gondolkodik, nem állampolgárként. Az állam és annak képviselői (kiket ők választanak!!) kontroll nélküli mindenhatóságában hisznek.
Alapvetően nem értek egyet a többkulcsos adóval. És leginkább azért, amiért te. De hajlandó lennék azt vállalni, ha látnám, hogy
1- átláthatóan és értelmesen költik azt el;
2- a felemelendő néptömegek is vállalnak felelősséget saját helyzetük megváltoztatása érdekében;
3- kötnek velem egy új "társadalmi szerződést", melyben lerakjuk a sarokköveket az állam méretéről (s itt utalnék a versenyszféra vs. köztisztviselő/közalkalmazottak számának aránytalanságára ez utóbbiak tekintetében) és szerepéről, az állampolgárok jogairól és kötelességeiről számonkérhető és kikényszeríthető módon.
De az erre való hajlandóságot nem látomma Moon. Egyik részről sem. Minden kísérlet, minden intézkedés, melyről tudomással bírok (s most nem a kifosztásokról beszélek, melynek manapság tanui vagyunk), csak tüneti kezelést szolgál, de az okokat nem szünteti meg. Rövidtávú, önző vagy jószándékú érdekek mentén, melyek azonban csak mélyítik a problémákat, s biztosítják azok újratermelődését. S a társadalom jelentős rétegeinek antagonisztikus szemben állását, ráadásul oly módon, hogy mindegyiknek igaza van a saját szemszögéből.

Ha tudod, nézd meg az atv-n a tomas sedlacekkel készült interjút, érdekes dolgokat fogalmaz meg a gazdaságról.

Egyszóval: a problémák forrását az állam nem kontrollált költekezésében, az adók mérték nélküli kiszabásának lehetőségében és a többség tudatlanságában látom. Ezt csak felerősíti, hogy nem nagyformátumú gondolkodók, hanem "percemberkék" vezetik az országot, illetve adnak a vezetőknek tanácsot.
Élhető élet csak ott van, ahol mindenkinek jut. És ez a gazdagokra is igaz. Ha nagyok a különbségek, akkor ők is rezervátumban kénytelenek élni. Lehet, hogy kényelmes az a rezervátum, de akkor is "négy fal közé vagy zárva".

Nem vagyok biztos abban, hogy így a végére nem lett kaotikus és szétfolyó a mondanivalóm. Ezt tudjuk be a smartphone korlátainak, ha kérhetném:))
Vagy korlátolt voltomnak:))
@jaegtoer: A példamese vicces, csak nem passzol, ugyanis a 10 söröző között semmilyen jövedelemkülönbség nincs. A fogyasztás egyébként sem összehasonlítható az adóval.
@iii: "A Fidesz meg emberek millióit fordította szembe a többiekkel. Aki értelmes, az belátja, hogy másként nem tud működni."
Akkor én nem vagyok értelmes. Vagy te nem akarsz/tudsz megérteni más nézőpontot. Szvsz egy tüneti kezelést emeltek mindent megoldó csodafegyverré, mely majd megszünteti az okokat is.
Semmit nem fog megszüntetni. A társadalom ennél sokkal bonyolultabb, élő szövetét nem komplexitásában szemlélitek. És ez vezetett ide. Ez a gondolkodás, melynek jóhiszeműségét nem vonom kétségbe, fordított szembe társadalmi csoportokat. Ne ess abba a hibába, hogy csak mennyiséget számolsz. Minőséget is kell. Kinek van nagyobb érdekérvényesítési képessége? 80%-nak vagy 20%-nak? Ha a 20%elhagyja a hajót, mindenkinek jó lesz aki marad? Ne legyetek képtelenek a párbeszédre!
@iii: olvasd el a példamese útolsó két mondatát.
fidesmaflaálam...

cigánykodnak

dakoták/kommancsok benzűlött rézbőrű mind !
@sírbateszezazegész: Ezzel teljesen egyetértek, minden ponttal. Ezt pontosan így is fogjuk csinálni! Már ha segítetek ebben...

Mondtam már, hogy minden normális országban progresszív adózás van? A felsorolt érveimre (pl. csökkenő hozadék elve) se jött semmilyen válasz, pedig még számos érv szól mellette.
@sírbateszezazegész: Ez nem csodafegyver, ez egyetlen eleme az egésznek, ezenkívül még rengeteg mindent kell megváltoztatni. Ugyanakkor ez az alapja a Fidesz egész ámokfutásának, emiatt kellett extraadókat kivetni, ami tönkretette a gazdaságot.
@Husz_János_Puszita: Nem 1000 euróval kellene számolgatni, hanem az átlagbérrel (2340 Euro Ausztriában), és akkor már nem akkora a különbség, ott már 33% a veszteség náluk is, míg valóban, éppen a progresszív adó miatt 1000 eurónál - ami épp a minimálbér ott - csak 15% a terhelés.
@iii: nem vonom kétségbe a progresszív adózás létjogosultságát a mai Moon. De nem értek azzal egyet. Csak, ha
1- kérik;
2- a leszakadt tömegek is vállalnak felelősséget magukért;
3- elkezdődik a struktúrális átalakítás;
4- tisztázzuk az állam szerepét (ki van kiért →ha nem az állam van értem, ha nem állampolgárként kezel, nem veszek részt abban);
5- jövőképet mutassatok, kidolgozott, megvalósítható jövőképet. Én megértem. Nem érek többet senkinél, de engem is meg kell győznetek. Sőt, elsődlegesen engem és a hozzám hasonlókat kell meggyőznötök. Mert a munkát mi tudjuk teremteni. Nem a leszakadt, elesett, megnyomorított tömeg. Nem vagyok elitista gondolkodású, de a realitás az, hogy a tudatlan, önző tömeg és a szavazataira játszó demagóg, populista politikusok lehetetlenítik el a helyzetemet/helyzetünket. Viszont mártír-alkat sem vagyok. Én mindenhol megélek. Ők nem. Ezt el kell fogadni. És nem bűnként felróni nekünk.
Az mszp-együtt közös program, ami most napvilágra került egy vicc. Várom a programot. De még egy társadalmi kísérletben nem veszek részt.
@Blogger Géza: ezért szeretem géza, hogy ide jársz az internetre trollkodni. senki nem kampányol nálad jobban a baloldalnak és öröm nézni, ahogy hazudni próbálsz - kevés sikerrel. tehát: a baloldal (bajnai) alatt sikerült elérni, hogy 200 pont alá is menjen a cds-felár. együtt mozgott a régiós országokéval a szám, majd amikor a fidesz hatalomra került, óriásit ugrott és 400 pont fölött is volt. a csehekhez képest jelentősen nőtt a különbség.

és ebből te kihozod azt, amit...

géza, köszönjük, hogy vagy nekünk:)
@balage_81 reloaded: Na még egyszer te csekély értelmű. Kezdjük az alapoknál: Mit jelent a CDS-felár? Mekkora volt, amikor látszott, hogy hatalomra kerül Bajnai? Mekkora, amikor látszott, hogy hatalomra kerül a Fidesz?
@iii:

Latod eddig tart a hires empatiad. Meg sem probalod felfogni a masik nezopontjat, csak nyomod a dumat hogy fizess paraszt.

Legyen progressziv ado de ugy, hogy 1000 eurobol 15%-ot vonjanak el jarulekkal egyutt.
@Blogger Géza: kreatívan hazudsz, azt meg kell hagyni. miért is azzal foglalkozol, hogy mennyi volt, amikor bajnai elkezdte a munkát? és miért nem azzal, amikor befejezte? és ha már itt tartunk, a fidesz alatt akkor miért emelkedett akkorát? de várj, ezek csak költői kérdések, nem azért csinálom, hogy vitázzak veled, mert egy ekkora fideszes hernyóval ezt soha nem tenném meg, hanem azért, mert élvezet nézni, ahogy lejáratod a pártodat a tények ferdítésével.
@Blogger Géza: "Míg 2010. április 13-án
(amikor már valóra vált a Fidesz kétharmados álma) a cseh és a magyar CDS
között 105 pont volt a különbség, ez mára 450 fölé emelkedett. Ez időszak alatt
átlagosan 286 pont volt a különbség a két adósságállomány között, amiből így
181 pont, azaz 1,81% pluszkamatkiadás egyértelműen a Fidesznek „köszönhető."
@balage_81 reloaded: Szóval láthatóan nem vagy tisztában az alapokkal sem.

Amúgy megsúgom: Most, 2013-ban alacsonyabb kamatozású dollárkötvényekkel finanszírozzuk a magyar adósságot, mint Bajnai idején. (Ugyanez igaz a Ft-os állampapírokra is.) Tehát semmiféle pluszkamatról nincsen szó.
@Blogger Géza: te aztán megdolgozol a pénzedért géza:) akkor magyarázd meg szépen, miért nem tudtuk tartani azt a különbséget, ami bajnai idején volt? addig rendben, hogy a csehek pénzügyei jobb helyzetben voltak és vannak, de pont ezért volt látható a különbség a cds-felárakban. csakhogy ez a különbség a fidesz óta nőtt. illetve a kamatok a 2011-es és '12-es évben olyan magasra emelkedtek emiatt, hogy levezetve ott van, ez bizony több, mint 500 mrd pluszkiadást jelentett. ezt mikor fizetitek vissza?

a gyengülő forintot nem is említettem, mert ma jó fej vagyok
@sírbateszezazegész:

szia. majd levélben, most dolgoznom kell.
@iii:

ha nem passzol, akkor passz.
@Husz_János_Puszita: Sajnálom, te vezeted félre a logikát. A magyar GDP még vásárlóerő-paritáson is csak kétharmada az EU-átlagnak, az osztráktól meg fényévekkel van elmaradva.

Magyarországon az 1000 euró az éppen az átlagbér, sőt fölötte, tehát ezt nevetséges követelni. 1000 eurónál az osztrák adószintet be lehet lőni és ez meg is lesz.
@sírbateszezazegész: Nem értem, miért lenne vicc.

Az első pontot nem értem, a többivel egyetértek. Csak éppen mi az, hogy jövőkép? Az a nyolc oldal, az éppen hogy jövőkép, te meg rámondod, hogy smafu. Így elég nehéz lesz előrehaladni.
@Blogger Géza: Hát ez vicces. Tényleg alacsonyabb a kamat, mint a válság közepén volt? Elképesztő.

Csak éppen az IMF-hitelkamat dupláját fizetjük, hála a szabadságharcnak.
@Mariann19:

"Ezért igazad van, az egykulcsos adó vitája legyen ad acta, mert igazán nem is az a legnagyobb bajunk. "

nem hagyják:

"_A KDNP szerint, ha a javaslat megvalósulna, a költségvetésnek körülbelül 35 milliárd forint bevételről kellene lemondania. Mint Pálffy István elmondta, a számítások egyelőre a 2011-es adatokra támaszkodnak. 2011-ben összesen „mintegy száznyolcvanmilliárd forintnyi kedvezményt vettek igénybe, de az alacsony jövedelműek nem tudták teljesen kihasználni a lehetőségeket, száztizenkétmilliárdot ’bennhagytak’ az államkasszában” – magyarázta Harrach Péter június végén, egy a Magyar Hírlapnak adott interjúban."

hvg.hu/gazdasag/20130718_Tobb_pluszpenzt_adna_a_KDNP_de_a_Fidesz_s

bennhagytak. ész megáll. be sem tették.

nem sajnálom tőlük, csak .....
@iii: kérik=meggyőzve, jelezve, hogy tudják ez áldozatvállalás a magasabb kulcsot fizetők részéről, melyért cserébe hosszú ideig nem kapnak semmit. Kvázi érdekegyeztetés.
Linkeld kérlek, hol tudom megnézni a programot. Lehet, nem elégséges az információm, elhamarkodottan szóltam. Több ilyen hibát nem kívánok elkövetni.
Várom.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):
Kedves Sipi!
Soraid heves érzelmektől fűtöttek, indulatosak, azonban ezek az érzelmek láthatóan a hazád szeretetéből adódnak, a sorok között ezt nem nehéz észrevenni.
Éppen ezért jóváhagyóan lehet kezelni a többesszámot, mely szerint az itt élők egyetemes felelősségét részletezed, ebben azonban nincs igazad.
A kialakult helyzetet mindíg azok a választók döntötték el, akiknek a helyzetfelismerése tévedések sorozata, mégis többségi voltuk döntötte el az ország sorsát.
Egyébként itt érdemes megemlíteni azt a tézist, hogy "nem mindíg a többségnek van igaza."
Nálunk ez játszódott le a választások során, hiszen a hatalomtechnikai eszközökkel a tömegek több módszerrel manipulálhatóak, és minél durvábbak, annál hatásosabbak.
"Ti választottátok ki magatok közül azokat, akik ezt tették veletek, ti hagytátok magatokat a rosszindulatotokkal, az irígységetekkel manipulálni."
Ez így nem helyes. A politikai hovatartozást, a preferenciákat nem a személyes tulajdonságok határozzák meg, hanem a politikai helyzetfelismerés, az egyéni és a közösségi sors kilátásai a politikai vezetés tükrében.
Jelenleg az embereket az ingerküszöb alacsony volta és a közöny jellemzi, melyhez az utóbbi időkben a félelem is társult.
Tévedésben vagy, ha úgy gondolod, hogy ebben az országban nincsenek emberek, embercsoportok, akik totálisan tisztában vannak a gazdasági és politikai fogalmakkal, felismerik nagyon pontosan a folyamatokat és következményeket.
Épen ezért nem értelek, amikor ezta mondatodat megfogalmaztad Fab-ra és a posztokra:
"Az ilyen posztok tovább mélyítik a szakadékot."
Miért? Az informális társalgás, a vélemények ütköztetése vagy egyezősége, a széles látókörű emberek megnyilvánulása miért jelent szakadékot, és kik között?
Inkább egységet jelent az azonosan gondolkodók körében, és fogódzót a bizonytalan véleményalkotók között.
"Ideje lesz megtanulni új viselkedésformát."
Politikai rendszert vagy változást nem a tömegek viselkedésformája alakítja, hanem a tudata, a felismerés és a döntés képessége.
Nem kétséges, hogy a magyar társadalomnak meg kell változnia annak érdekében, hogy képes legyen dönteni a sorsáról.
Sajnos tudatilag és szellemiségében erre még nincs felkészülve.
@sírbateszezazegész:

Egy ilyen egyeztetés például a választáson megtörténik. Az ellenzék be fogja mutatni a programját, ellentétben a Fidesszel, ami semmit nem árult el abból, mire készül.

Per pillanat az Együtt-PM szövetségi megállapodását tudom megmutatni, ez elég hosszú:

parbeszedmagyarorszagert.hu/szovetsegi-megallapodas

és van egy kivonatosabb összefoglaló erről:

parbeszedmagyarorszagert.hu/kozpolitikai-131-pont

Ebből elég sok minden szerepel az E14-MSZP közös nyilatkozatban is:

parbeszedmagyarorszagert.hu/files/public/megallapodas_kozpolitikai_alapelvekrol.pdf
@jaegtoer: Be sem tették, persze. Tehát a logikus az, hogy akik jó sokat keresnek, azokat támogatni kell a gyereknevelésben, aki meg csóró, azt nem.

Ehhez képest a családi pótlék, amely ennél igazságosabban minden gyereket támogat, egy forinttal nem emelkedett 3 év alatt.
@Mariann19: gondolkozz azon amit leirtam es ne a lelkiallapotomat elemzed.

ne velem foglalkozz, hanem azzal, hogy a kolykodre hagyhass meg valamit abbol a szarkupacbol:-)

hogy ne kelljen megelned, amit a szulaimnek, hogy a fiuk es lanyuk 1000 kmre koltozott toluk.
akkor nem vagy tisztában az adókedvezménnyel kombinált gyermek/család támogatásnak az értelmével.

adókedvezményt az kap(jon) aki adózik. aki nem adózik az meg segélyt kap(jon).

a segély és az adókedvezmény két különböző dolog.
@iii:
az az érzésem, hogy a szék határozza meg a tudatot.
@iii: köszönöm, elolvasom. Éppen józsát nézem az atv-n. Tényleg ezekkel kell közösködni?
@jaegtoer: Nem hiszem, hogy pont erre ez igaz lenne. Világéletemben így gondolkoztam, itt csak megerősítést kaptam az elveimhez.

@sírbateszezazegész: Hát én is jobb szeretném, ha a PM nyerne 51%-kal, de ez eléggé utópisztikus. És talán nem is lenne jó. A demokrácia végülis a kompromisszumokról szól, ha egyszer az emberek bennük bíznak, akkor velük kell egyezkedni. Velük legalább lehet.
@jaegtoer: A cél nem az, hogy adókedvezményt adjunk, ha kell, ha nem, hanem hogy segítsük a gyermekek felnevelését. A családi pótlék nem segély. A KDNP mostani javaslata alapvetően helyes, számos országban létezik, de ennél sokkal jobb a családi pótlék emelése.
@iii: én azt gondolom, hogy sok ember pedig nem bízik bennük. De ez a ti kockázatotok.
@iii:

mind a ketten tudjuk, hogy a családi pótlék nem vált be Magyarországon, mert a népesség egy (jelentős) része arra volt berendezkedve. a családi pótlékra. alanyi jogon. abszolút kontra-produktív volt. minden szempontból.
@iii:

Azert odaallitanalak egyszer Orsika ele hogy: sajnalom, a ceg az adoemelesek es koltsegnovekedes miatt letszamleepitesre kenyszerul, magacskanak nincs tobbe munkahelye. Csak hogy lasd a tekintetet. En megtettem tobbszor, vallalva a dontes feleloseget.
Nem kevesebbet varok el a politikustol.

Sokat kell meg a gazdasagrol, az eletrol, az emberekrol tanulnod kislany.

Ja es uzenem a partvezetesnek. Tiszteletet es begbecsulest akarok, amiert a hatamon viszem az orszagot. Tettekben is szavakban is. Nem erem be kevesebbel. Arra szavazok aki ezt nyujtja.
@iii:

A cel pedig az EU gdp elerese ami agyonsdoztatassal biztosan nem fog menni.
@Husz_János_Puszita: te el vagy tévedve, a cég adója szikrával sem fog változni az SZJA miatt, viszont Orsika jól fog járni, úgyhogy szívesen elé állok. Éppen emiatt lehet csökkenteni az egyéb, foglalkoztatást terhelő adókat, különadókat.

Sokat kell meg a gazdasagról, az eletről, az emberekről tanulnod.

Egyébkén kisfiú vagyok 50 felett és közgazdász is.
@Husz_János_Puszita: Ja, egész Nyugat-Európa agyon van adóztatva és senyved. Nevetséges. Pont ezzel nem jutunk felfelé, ahogy a Matolcsy-csomag sikertelensége is mutatja.
@jaegtoer: Tévedés, ez nem a családi pótlék hibája. Annak nem vagyunk ellene, hogy ezt a támogatást bizonyos kötelezettségekhez kössük, például az iskolalátogatási úgy tűnik bevált. A szegények nyomorát nem pótolja, hogy a gazdagok könnyebben élnek, ezt nem nehéz belátni.
@sírbateszezazegész: 15% viszont bízik, így nem hagyhatók ki. Ők még mindig fényévekkel jobbak az orbáni rendszernél.
@iii:

Ha ugy van, amit nem hiszek, eleg baj hogy 50 eves kozgazdaszkent nem erted, mibol lesz nagyobb torta, amibol a szegenyek eletszinvonalat is novelni lehet.
Nem erted hogyan nyomta agyon a gazdasagot az alscsony foglalkoztatas es magas elomunka koltseg.
Nem erted hogy gombokert dolgozni nem motival teljesitmenyre. Ma mar az EU munkaeropiacan versenyeznek a magyar cegek, az alkoto vekonyka kozeposztalybol 500 ezren leleptek.

Nem az a baj hogy te nem erted, hanem hogy a gazdasagiranyito nagypolitika sem 23 eve, Bokroson es Bajnain kivul. Az o eredmenyeiket sikerult ket perc alatt eltapsolni. Szomoru.
A munkaltatoi terhek csokkentesenek fedezetet kiadascsokkentessel kell megteremteni. Ti is csak bevetelnovelesben tudtok gondolkodni mint a fidesz. Azert felesleges levaltani a kormanyt hogy ugyanugy folytatodjon a lecsuszas.
@Husz_János_Puszita: De nehéz fejed van neked. Jó lenne, ha abbahagynád ezt az ad hominem érvelést és a tényekre koncentrálnál.

Számtalan érvet felhoztam, hogy miért nem jó az egykulcsos adó. Matolcsy doktor pontosan megcsinálta azt, amiről te és az Szdsz anno prédikált és lám, nem jött be! A magyar gazdagok, akik felmarkolták az egykulcsos adó hozadékát, basztak nagyobb tortát csinálni! Ez egy neoliberális maszlag, amit a nagytőkések, a felső tízezer sugall, és amit kiszolgálóik, a jól fizetett értelmiségi réteg egy része is szajkóz.

Újfent elismétlem, immár negyedszer: minden normális országban progresszív adórendszer van, mert csak így lehet fenntartani a jóléti államot. Az általad javasolt út a rendőrökkel, elnyomással biztosított dél-amerikai diktatúrák világa.

Az SZJA emelés és más adók adnak fedezetet ahhoz, hogy csökkenteni lehessen a munkát terhelő adókat, leginkább azoknál, akik a képzetlen munkaerőt fel tudják szívni.
@iii:

nagyon el vagy keveredve a gazdagokkal, miközben én folyamatosan észben tartom, hogy el sem tudom képzelni, hogy lehet megélni 100 ezerből, nemhogy 50 ezerből, te folyamatosan ütöd a gazdagokat, mintegy felelőssé téve őket az 500 milliárdos hiányért, meg hogy nekik úgyse hiányzik annyira a 2, vagy a 3. adókulcs nyomán kieső jövedelem.

Még egyszer mondom, ez csak hangulatjavítő intézkedés lenne, nem old meg semmit, de szűkíti az önálló egzisztenciák számának növekedését, miközben 1500-2000 milliárd forintot lopnak el, költenek el feleslegesen, vagy dobnak ki az ablakon a hozzánemértés miatt. ez az összeg az alsó határ amúgy.

azt hiszem évi 3000 mrd forinttal tudnám csökkenteni a kiadásokat. nem segély, nyugdíj, kt béremelés halasztás meg ilyesmi, hanem a kp-i szervek, hivatalok, onkormányzati szervek, cégek revíziójával, beruházások, fejlesztések racionalizálásával

részemről befejeztem.
@iii:

"Az SZJA emelés és más adók adnak fedezetet ahhoz, hogy csökkenteni lehessen a munkát terhelő adókat, leginkább azoknál, akik a képzetlen munkaerőt fel tudják szívni."

ha ez az ortodox megközelítés, akkor mégiscsak a malopcsiknak van igaza.
@jaegtoer:

En is befejeztem. Chavez rulez.
Az a katasztofa hogy ok dontesi pozicioban vannak. Ezert megyek el meg meg rajtam kivul 500 ezren. Remenytelen egy hely.
@Husz_János_Puszita:

ha van vagy lesz rá lehetőséged, -Menj!

Bármilyen furán hangzik minden lábbal szavazó a túlélést segíti elő. A sajátját és a magyarságét.
@jaegtoer: "Hangulatjavító" - ez nagyon vicces. Aki kap havi nettó 70-et, annak +10 eFt csak "hangulatjavító"... Nem, ez döntő, elvi különbség.

A másik valós lehetőség a vagyonadó, illetve ingatlanadó, amivel elsősorban az önkormányzatok finanszírozását lehetne megoldani. Ez azonban az ismert okok miatt kényes kérdés.

Mesebeszéd, neoliberális hablaty, hogy racionalizással érdemi megtakarításokat lehet elérni. Érdemi megtakarításokat csakis megszorításokkal lehet elérni, ahogy az Orbán-kormány is ezt tette, amikor 100 milliárdokat vont ki az oktatásból, az egészségügyből, a szociális rendszerből.

Nyilván lehet pénzt találni a korrupció csökkentésével és meg is kell mindent tenni ennek érdekében, de ez teljesen bizonytalan.
@jaegtoer: Szögezzük le, Matolcsynak nem lett igaza, ez nem vélemény kérdése, hanem kemény tény. Az teljesen mindegy, hogy ezt milyen címkével látjuk el.
@Husz_János_Puszita: Baromság, nem emiatt mennek el az emberek, hanem a munkalehetőség hiánya miatt. Amihez hozzájárult az egykulcsos adó bevezetése is, mint ahogy bemutattam.

Chavezhez ennek meg semmi köze nincs, sokkal inkább egy skandináv típusú kapitalizmushoz. Ahova menekülsz, ott is pontosan ez van, jobb ha tőlem tudod.
@iii:

irritáló a véleményed úgy összességébemn. persze azt megértem, hogy az elsöprő többségnek az lenne a legkényelmesebb, hogy a teljes szja bevétel 60-70 %-át az a 100 ezer ember fizesse, akik az egykulcsos adó bevezetése előtt is alkalmazotti munkaviszonyban egyebet sem tehetett lévén mérnők, magasan kvalifikált főmunkatárs, osztályvezető, igazgató, igazgatóhelyettes stb. akik meg az igazán nagy pénzt leszakítják, akik szószólói az alacsony bérek szükségességének azok meg röhögtek, és röhögnek a markukba akkor is, most is, egyrészt vagy azért mert jól megy az offshore, vagy azért, mert ingyenpénzből mindenki könnyen böfög.

És azok is könnyen hörögnek, akik még nem látták úgy a bérpapírjukat, hogy az ötszázererből csak kettőszázat kapott kézhez, vagy a számlájára, 300 meg ment az adóra, nyúgdíjra egészség're, munkaválllalóira, meg a különadóra.

Oszt érdekes bazd meg akkor se jutott több a minimálbéresnek aki papíron valóban a minimumot kereste, a másik százat meg a zsebbe.

És akkor moszt lehet elmenni a picsába korán reggel.

de ezt , ne te fogadd meg, megteszem én:)
de gondolom azért átment mit akartam a "reggel" előtt mondani írni.

álszent az egész érvelésed, érvelésetek. átitatja a dögöljön meg a szomszéd tehene kis stílű szellemisége, és az önmagáért tenni nem akaró senkik "mert nekünk jár" agresszív attitűdje.

mert 500 ezer azért nem a világ teteje, 2000 euró sincs, de ez a sok éhenkorász sunyi álszent a más zsebébe kotorászó, de a sajátjába soha nem nyúló senkiházinak kényelmes álláspont.

méghogy chavez?! hábazmeg!.
@iii:

a barátnőm éppen most harcol egy bontott csirkével. Friss magyar csirke, 1321 Ft.

annyi tok, pihe szösz van rajta, hogy tulajdonképpen az üzletnek kellett volna fizetni, hogy elhoztuk.

S hogyha ilyen, akkor mégis miért vettük meg? nos azért, mert ahol átlátható a csomagolás, ott teljesen rendben volt ahol meg nem, na ott meg az armageddon.

szóval pont ilyen a minimálbéres és kiskeresetű "csirkepucolók" adózás alóli mentesítése is, a felszínen minden emberi, meg méltányos, a visszáján meg sunyi, képmutató, alattomos és hazug.
@iii:

"____"Hangulatjavító" - ez nagyon vicces. Aki kap havi nettó 70-et, annak +10 eFt csak "hangulatjavító"... Nem, ez döntő, elvi különbség.____"

mert a hetven az maga a hazugság, ezt nem érted meg. annak nem 70-nek kellene lenni, hanem 140 ezernek, de egyszerűbb az 500 ezret keresőtől elvenni százat és szétosztani a másik 10 ember között 10 ezrenként, mert akik meglopják mindegyiküket, azok meg továbbra is síbolhatják ki a milliárdokat az országból, vagy mutyizhatnak milliárdos nagyságrendben a mindenkori kormányzat révén állami segédlettel.

Te, Te nagyon gyenge!;) léccí nyisd ki a szemedet, kelj fel és járj és láss!!:-)) én mondom néked;)
Azért Török Gábort a baloldalhoz sorolni elég gáz. Soha se volt az, viszont a VIP-páholyban a szotyolában kaphatott valami tudatmódosító szert, mert azóta csak ártalmasabb lett.
@jaegtoer: Nem az adó magas, hanem a járulék. Azt kellett volna csökkenteni. A vállalkozók nem SzJA-t fizetnek, ezért nem vált be az egykulcsos. És hiába mantrázzák, hogy az az igazságos, ha egyszer nem viszi előre az országot. És igazságos is csak akkor lenne, ha Csányi Sándor ugyanakkora erőfeszítéssel növelné 10 ezer forinttal a jövedelmét, mint Buga Jakab könyvelő vagy szakmunkás vagy pedagógus.
@Mariann19: A helyzet az, hogy ha a FIDESZ nyer 2014-ben, akkor Mo-nak agyő. Nem lesz második esély, hogy akkorra kialakuljon egy tiszta alternatív erő.
Orbánék a normális politikai téren kívülre helyezték magukat. Ugyanakkor csak úgy lehet őket legyőzni, ha minden egyéni körzetben csak egy demokratikus jelölt indul velük és a Jobbikkal szemben. Gondolom eddig evidencia.
Innentől pedig a teljes demokratikus véleményspektrumot lefedő erőknek kellene együtt fellépniük. Ez a lehetetlenséggel határos, de ha mindenki azt hangoztatja, hogy kivel miért nem, akkor esélytelen. Ezért ártanak az ilyen posztok.
A baj ezzel ugyanis az, hogy csak valami mutyis jelöltből meg TG agymenéséből azonnal apokalipszist vizionál.
@Kuviklacz:

ez a beszéd!

ezzel egyetértek. az lehet, hogy szja-t nem fizetnek, de van azért egy kis kedves iparűzési adó, ami nem aprópénz. főként nem a kicsiknek.

"__És igazságos is csak akkor lenne, ha Csányi Sándor ugyanakkora erőfeszítéssel növelné 10 ezer forinttal a jövedelmét, mint Buga Jakab könyvelő vagy szakmunkás vagy pedagógus. __"

ez pedig nagy igazság, bármennyire is az (egyenes)arányos közteherviselés híve vagyok, ez bizony komoly érv, amit el tudok fogadni.
ezért gondolom, hogy a fogyasztást terhelő adókkal vagy annak valamilyen kombinációjával lehet igazságosabbá tenni az adórendszert.

azonban súlyosan torzítja az egészet, hogy az egészségbiztosítás fizetése kevesek "privilégiuma", aminek szintén súlyos történeti előzménye van.
@Kuviklacz:
"Ugyanakkor csak úgy lehet legyőzni őket, ha minden egyéni körzetben csak egy demokratikus jelölt indul."
Ez az egyetlen választható lehetőség a kormányváltásra, azonban az erre hivatott ellenzék képtelen ennek az igazságnak a megvalósítására.
Nem fogják fel a mai napig, hogy logikai sorrendbe állítsák a feladataikat. Kiemelt prioritást kell, hogy élvezzen a kormányváltás, minden pártpolitikai és személyes tényezőt felülír ez a feladat.
Ehelyett pártjaik erényeit, támogatottságát, kiépülését hozzák fel a tárgyalásokon, amelyek nem jutnak nyugvópontra, mivel saját maguk terelik el periférikus magyarázatokkal a tárgyalásikat.
Kell azzal vacakolni, hogy a pártok eddigi ismert támogatások arányában lehet számszerűen jelöltet állítani? Nem az a lényeg, hogy a jelölt személy ismertsége és népszerűsége okán a legnagyobb eséllyel induljon?
Netán az legyen a kardinális kérdés, hogy ki legyen a miniszterelnök jelölt?
Nincs racionális gondolkozás és cselekvés, a Fidesz meg jókat röhög ezen a vajúdáson.
Végül az e tárgyban írt posztok megjelenésének indokoltságát - veled ellentétben - elfogadom. A kommentelőket és az ezeket olvasókat a posztok gondolkodásra, mérlegelésre serkentik, különböző következtetések ütközése szélesebb látókörben világítják meg ezt a helyzetet.
@Mariann19: Tévedés, Mariann, pontosan ezt fogják csinálni, megállapodnak egy jelöltben. Először az általános kérdéseket kell rendezni, aztán jön a jelöltek kijelölése, aztán a miniszterelnök.

Ez annyira naiv hozzáállás, hogy csak a helyi jelölt ismertsége és népszerűsége a fontos. Először is az emberek 95%-ban a pártszimpátiák alapján szavaznak az egyéni jelöltekre is. Ha lesz közös jelölt, arra fognak szavazni, akinek fontos a kormányváltás. Mindkét csoportosulásnak van megfelelő jelöltje szinte minden helyre, tehát mégiscsak annak alapján kell eldönteni, hogy kinek mekkora a támogatottsága. Harmadrészt pedig pártokról van szó, benne aktivistákról, akik pártjuk sikeréért dolgoznak, nem is keveset. Aki maga is jelölt akar lenni, az tegye oda magát, vegyen részt benne. Ne mással kapartassa ki a gesztenyét, dolgozzon meg érte.
@jaegtoer: Jézusatyám, te már a schmucki magaslatokat karcolod a demagógiával! Hát persze hogy alacsony a 70, de mi köze ennek a progresszív adózáshoz? Ha majd a 70-ből 140 lesz, ugyanúgy lesznek keveset keresők, mert akkor meg az 1 milliós keresetből 2 milliós lesz.

A mutyizás és síbolás megint mellébeszélés, semmi köze ehhez, azt nyilván meg kell szüntetni. És igen, éppen ezzel lehet a munkát (és a vállalkozásokat) terhelő járulékokat csökkenteni és így a foglalkoztatást növelni.
@Mariann19: Még valami. Ha pusztán az ismertséget vennénk figyelembe, akkor nyilván mindig egy ősöreg bölényt kellene választani, soha nem egy fiatal, ismeretlen embert.
@iii:

schmicki és demagógia?

azt hiszem elbeszélünk egymás mellett, vagy egy más mellett.

te vegytisztán a progresszív adózás mellett érvelsz, míg én igyekszem valamennyi körülményt figyelembe venni, addig te rugalmasan figyelmen kívül hagyod, hogy a többkulcsos adózás idején sem jutott több a minimálbéres, vagy a nagyon alacsony keresetűek jövedelmének normalizálására.

te változatlanul azt a réteget szeretnéd "lerohasztani", amely mindig is tetemes összeget fizetett.

Most, hogy mindenki adózik, saját zsebén érezheti, hogy milyen sokba kerül az állam fenntartása, milyen mértékben megy el a pénz mutyizásra, felesleges kiadásokra, és kézen-közön korrupcióra. igazad van! ezt sürgősen fel kell számolni, had fizesse csak az a 100-200 ezer ember a cechet, aki eddig is fizette, valójában most is, csak a fogyasztáson keresztül.
@iii:

mélyedj el jobban kuviklacz érvelésében, az közelebb vihet a megoldáshoz, bár ő is csak egy kis szeletét említette a problémának, de az legalább túl megy az egyenszövegen.

de vissza a kutya sírjához: mennyi a sok? azaz mekkora jövedelemnél kell beléptetni a második, netán harmadik kulcsot?
1000 €/300 ezer HUF?
2000 €/600 ezer HUF?

Most megint azt szajkózzák, hogy több adókedvezményt vehessenek igénybe az alacsonyabb keresetűek, mint amennyit adóként befizettek nota bene, többet, mint amennyit egészében véve kerestek. agyrém.

s mind emellett senki nem beszél arról, hogy o.k. akkor vissza a magán nyugdíjpénztári megtakarításokat, vagy ne a levegőbe fizessük a járulékokat, hanem nevesítetten, s annak arányában járjon a többszintű egészségügyi, vagy betegellátás.

nyilvánvaló, hiszen a hatalmas empatia és szolidaritás csak addig terjed, hogy kitől lehet elvenni. Mert az jár.
@iii:

"Hát persze hogy alacsony a 70, de mi köze ennek a progresszív adózáshoz"

bocs, leesett! te egyenlősdit akarsz játszani. hmm. ez persze nem schmucki demagógia. ez olyan iii-s. csak van benne valami dézsavíz. vagy deja vu...
csakhogy mennyi az annyi.

ha mi magunk ázsiát vesszük alapul, akkor nem kell kiakadni se a 47 ezren, se semmin, mert az biztos hogy a többkulcs nem old meg semmit. sem a költségvetési lyukat nem foltozza be, és a kiskeresetűek éppen úgy éhen halhatnak ahogy eddig is. ugyanis amennyivel többet kaphatnak a jobban keresők zsebének a rovására, azt nem ők eszik meg, hanem az infláció. jó étvágyat.
Hetek óta Schiffer megelőzi "Szocikat" M.A. B.G. gyalázatosan szerepelnek a többi nézetthez képest. Vona megállíthatatlanul dübörög a többihez képest O.V. a kihegyezett személyes támadások ellenére stabilan tartja 2. helyét megjegyzendő a legnagyobb tetszési számmal rendelkezik. Gy. M alig változik nem foglalkozik oldalával nem tudni miért?
"Elemzés"2013-08-11

Az árvíz után a legérdekesebb 06-09-16 között O.V. mindennap a TV-be V.G. nem láttam sehol, mint értesültem a gátakon dolg.. nagyon kíváncsian vártam az eredményt V.G: lett az első grat! Mesterházy Schiffer nem engedi az eredményeket megjeleníteni:-))) Demokraták...
Bajnai számait nézzük, valamikor 2-3 napra nem volt elérhető majd vagy 10000 több kedvelővel került elő a honlapja??? na ezt sem vettük volna észre, ha nem nézem mindennap...
Mesterházy gyalázatosan szerepel hetek óta, de amikor kiment Erdélybe akkor szárnyalt vagy 1 hónapig
Bajnai amikor a minimálbérről szólt jogosan, akkor egy pillanat alatt -63 lett a kedvelők száma, hát ennyire érdekes ki mit mond tesz. Annyira nem nézem a dolgokat, de a számokból néha kitűnik történt valami, amiről nem tudok!
A vesztét a kormánynak a devizahitelesek fogják okozni, amit mások engedtek GY-B-S- "Király" ha valaki nem tudná."Elemzés" 2013-04-31
www.poly-mix.hu/_like1/ 2013 08.11
www.poly-mix.hu/_like/# 2012 12.06
Az első oszlop 7. hónapnak egyenlege. Pontos számok táblázatban a helyezések is...
Orbán Viktor.. ...4...+*22.733fő--158.921---159.348--héten 2.
Vona Gábor.......1...+*58.545fő--108.137---108.709--héten 1.
Bajnai Gordon...2...+*44.744fő---62.981-----63.030--héten 4.
Mesterházy A.....3....+23.661fő---38.927-----38.993--héten 5.
Schiffer And.......5....+*2.242fő-----8.583-------8.729--héten 3.
Gyöngyösi M.. ...6....+****53fő------2.302-------2.303--héten 6.
Minden névnél második oszlop múltheti, harmadik hányan jelenítik meg honlapjukon a politikust és heti sorrend"Facén" 08.11 FJ
--
Felőlem legyen ahogy akarjátok, de az ilyen finnyás emberek miatt lesz 20 év múlva még mindig Orbán Elnök Úr kormányon, és még akkor is sírni fogtok hogy milyen szar a fidesz, milyen szar az mszp, milyen szar az ellenzék, milyen szar hogy nincs alternatíva. Hát ha ez kell, tessék :)
@jaegtoer: többkulcs lehet hogy nem old meg semmit (szerinted) de azért mégis fura hogy a normális gazdaságú és adókultúrájú országokban több kulcs van és be is vált. Orbán csak azért vezette be mert hazudhatja hogy a szlovákoknak bejött (nem annyira), és közben a haverjai még kevesebbet adóznak. Közben pedig 2006-ban az MDF egykulcsos adóval kampányolt, de persze akkor még a Fidesz szarnak titulálta. Ennyi :D
@Kuviklacz: Ezt mondom én is, de hiába. Aki 2018-ban akar váltani az szépeket álmodik. Addigra még egyszer átírják az összes törvényt, a huszonévesek nagy része külföldön lesz, a forint az egekben, a médiát még jobban monopolizálják (így kampányoljon az ellenzék 2018-ban), a trafikok és a pénztárak után még pár ágazatot benyelnek, stb stb stb
süti beállítások módosítása