Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.07.16. 02:18 Fabius

A megalakult összefogás margójára

Címkék: bajnai gordon összefogás együtt-pm

Lassan olyan érzése van az embernek, hogy Bajnai Gordonnak lenni manapság kevésbé fájdalmas, mint sajtreszelővel recskázni. Reszelik jobbról mert az kötelező, küllőzik középről, és bizony az ortodox szocilista hívek ha elég bénakacsa módon, de reszelik balról is.  Az Együtt éppen bejelenti, hogy olyat tett ami pl az LMP-nek nem sikerült parlamenti pártsága ellenére, vagyis felállt az országos aktivista kampányhálózat, kezdődnek a fejtágítások, pluszbónusz bejegyezték végre pártként őket. Mire Török Gábort máris maga alá gyűri valami apokaliptikus vízió, hogy ezek nem a fejlődés jelei, hanem a halálé, és szalad leverni Bajnai meg az  Együtt fejfáját a Ténytárral együtt

Ezt ügyesen összehoztátok, ember nem látott ekkora összefogást még ebben az országban. Bajnai feszít a a reszelőn, a kormányváltás meséje a kukában, jipiájé, teljes a siker, hátra lehet dőlni. 

bajnai reszelő.jpg

Igen, mindannyiunknak meg lehet szépen nyugodni és fel lehet ébredni. Viktoréknak és a híveknek aggódni innentől nem kell, a kormányváltásra konkrétan nulla esély van. Felesleges volt trükközni a választási törvénnyel és minden mással is, be kell látni, hogy összefogás ebben az országban kizárólag valaki ellen van. Épeszű személyi összetételű, normális és megvalósítható programmal felálló szövetség mellett szavazni esélyünk nincs. Ráadásul ahhoz is hülyék vagyunk, hogy ellenségképnek - ha már ennyire kell - azt tegyük a céltáblára, akit elvileg mi le akarunk váltani. 

Tudjátok vagyunk itt néhány százezren, akiknek mindenféle morális fintorgásaik vannak. Én speciel nem úgy akarok kormányt váltani, hogy utána eretnek lesz aki kimondja: Nokiás doboz, vagy, hogy Gyurcsány elkúrta. Nem úgy akarok kormányt váltani, hogy azért lesz valaki jelölt a viselt dolgai ellenére, mert közös cégben mutyizott Mesterházy Attilával és ezért akár a sajátjaival is szó szerint bármit megtehet mindenféle retorzió nélkül.

Nekem ilyen kormányváltás nem kell. 

Mert nem változik semmi. Lehet hajtogatni nyugodtan, hogy háde emezek demokraták és csak kicsit loptak nem egész üzletágakat, éppen csak nem ellensúlyozza a változásra képtelenséget. Néhányaknak ennyi is elég, de többünknek kurva kevés. Pech, hogy a kevéssel is megelégedők nem tesznek ki egy  kormányváltásnyi tömeget. Voltunk itt akik azt hittük, a 2010-es nagy vereség és Orbánék elkúrása után komolyan veszitek nem csak a kormányváltásra, hanem a megtisztulásra is meglévő társadalmi igényt. Tudjátok az az, amitől csak mérési hibahatáron mocorog a szimpátia indexetek gyakorlatilag három éve. És az az, amiért legfeljebb a választási törvény szülte kényszer rosszként tudunk nézni rátok ma is. Az az, ami elgondolkodtat mikor arról van szó, hogy szerintetek az összefogás annyi, hogy mindenki szépen beáll mögétek, és az időnként gyógyszerét nem találó szanyitiborok kezébe adjuk a nert.

Mert történni ez fog, ha kormányt váltunk, és kontroll nélkül rátok bízni kétes kimenetelű mulatság lenne. 

1064 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr645406561

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tényleg elbukott Bajnai? 2013.07.16. 16:16:30

Az Üzenőfüzet c. blogban egy bejegyzés azt taglalja,  hogy ma már a napnál világosabb, egyedül Mesterházy lehet a baloldal megmentője és egy olyan remek csapat élén, amiben Szanyitól Bajáig ott van minden kipróbált harcos ott van, sikerrel kü...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@jaegtoer:

a zárszót jaegtoer tolmácsolta, a szerző:

Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

:D

ja. de azért bonyolult. merugye nem schmittelés mégse:)
@jaegtoer:
Úgy látom, hogy a válaszod nagy része nem szorosan kötődött az alapvitánkhoz, az egykulcsos adó megitéléséhez.
Hsz-ed nagy részében arról szóltál, hogy a soros kormányok milyen pazarló gazdálkodást folytattak az állampolgárok adóiból. Erről lehet hosszasan beszélgetni, de itt most nem arról van szó.
Felteszed a kérdést, hogy "mire fel" legyen progresszív jövedelemadó.
Többek között azért, mert az állampolgárokra rakott terheknél nincs különbség a jövedelmek függvényében, azokat azonosan kell mindenkinek viselnie.
Irreális az a gondolat, hogy egy 47.000.- Ft-ból élő emberre ugyanolyan terhet lehessen róni, mint aki 2 milliós jövedelemmel rendelkezik, hiszen többszörös minuszba esne.
Ezért él az az adófilozófia, hogy a nagyobb jövedelműeknek progresszív módon kell hozzájárulniuk a költségvetéshez.
Itt még nem szóltam kedvenc vesszőparipámról, a jövedelmek teljesítményhez való viszonyáról, arról, hogy az adott teljesítmények társadalmi hasznossága hogyan fejeződik ki a jövedelmekben, melyekből az adók következnek.
Egyet bizonyíts be e tárgyban. Mi az a hasznos munka, amely pl. 50-szer többet ér? Vagy 100-szor?
Igen, sokan, sok éve álljuk a cechet, de ez nem az SZJA kérdése.
A szociálpolitika és a kínzó társadalmi problémák már más terület, nem is keverem például az érvrendszerembe, mert elvonja a figyelmet a kiinduló beszélgetésünkről.
Sajnálom kedves jaegtoer, hogy most kivételesen nem vagyunk egy platformon, de legalább szinesebb a beszélgetésünk.
@Husz_János_Puszita: nem megyek, és nem haragszom. Nem arra vagy dühös, akire kellene.
@Mariann19:

bocs. a 47000 16%-a az nem egyenlő a 2000000 16%-val. se a szegfűudvarban se a narancsligetben, de még csak itt se.

arra próbáltam rávilágítani, hogy itt soha meg se próbálták a dolgokat rendbe tenni, csak az adóprésen húztak egyet. aztán bedöglött a renccer, jósokan elmentek vissza se jöttek, jönnek, és még mindig nem üvöltöznek munkáért a népek. Ezért aztán viktornak se sürgős. annyi gondja van. ezek a stadionok olyan lassan épülnek, és valahogy a forintot is folytonosan shortolni kell.

de!

Mariann! legalább Te ne gyere a 47 ezerrel.

az szégyen az bűn az gyilkosság. ha azt meghagyják, mert még te is elfogadod, akkor mi különbség van az utódok(korszakváltók) meg az elődök között. eccerűen nem 47ezer a kiindulás, hanem minimum 120.

Évi 1500-2000 mrd a korrupciós zsé. az miért nem érdekel senkit! miért a tetves 450-500 mrd? azt nehéz "befogni", emezt meg könnyű. Na itt mondom, hogy passz.

egy fillérrel sem akarok többet fizetni, hogy minden szemétség folytatódhasson ahogy eddig. mert alapvetően ez a probléma. minden folytatódhasson ahogy eddig is volt. rajta. hajrá.
@Mariann19:

"Úgy látom, hogy a válaszod nagy része nem szorosan kötődött az alapvitánkhoz, az egykulcsos adó megitéléséhez."

de. helyezd el a rendszerben, és meglátod, hogy az alapvitához kapcsolódik. de az igaz, nem folytatok akadémikus vitát az egykulcsosról és csakis az egykulcsosról figyelmen kívül hagyva minden más elemet, hogy itt mindig elloptak annyit amennyit akartak, aztán ujjal mutogattak arra, akitől volt/van mit elvenni.
most is ez történik. a nagyszüleimnek az mondták, majd a gyerekeidnek jobb lesz, anyámnak is azt mondták majd a gyerekeidnek jobb lesz, én meg azt találom mondani, eljött a Majd, és úgy mutatkozott be, hogy Most. nem holnap, vagy holnapután, hanem Most. úgyhogy én ehhez tartom magamat. és ha ez nem teccik a korszakváltóknak, akkor nyasgem. ja. kp. fasza. én meg küzdjek a harmadik kulcsal. hát,'-Lószart, Mama!!'
mitbánomén!

ja. rendben, jöhet a progresszív adózás, de akkor legyen részvételi költségvetés is, azaz, az szavaz, választ, aki bedob a közösbe és nem kivesz.

ez már persze nem komilfo. mert nem demokratikus.
és az mitől demokratikus, hogy az egyiké 16 a másiknak meg 32? jaaaaa mer milyen humánus? már bocs, de aszorzótábla, és a függvénytáblázatnak mi köze van a humánmhoz? van olyan hogy humánum a négyzeten az annyi kilopom a szemed. és annak így kell lenni, ha törik ha szakad? lócitrancs.
@jaegtoer:

kulcsal, hülye, kulccsal. rohadjon meg ez is két csé, már látom a vesztem:)
@Mariann19:

"Mi az a hasznos munka, amely pl. 50-szer többet ér? Vagy 100-szor?"

ebben a kérdésben Menenius Agrippát követem.

de! természetesen az enyém!:D

mondjuk nem 100, csak 10-es a szorzó, vagy 20, esetleg 30.
@jaegtoer:
Az utolsó három válaszodból vált világossá, hogy igazából nem az egykulcsos adó vitája vált ki benned indulatot.
Áttételesen a dühöt az váltja ki benned és sokunkban, hogy jelentős mértékben és éveken át járulunk hozzá az ország fennmaradásához és hiú ábrándként a fejlődéséhez és növekedéséhez, munkánk adóban manifesztálódott hozzájárulása
bűnös és felelőtlen hazárdjátékok nyomán értelmetlenül elvész.
Ne hidd, hogy a munka hiábavalóságának keserű tapasztalata csupán néhány gondolkodó embert ver le.
Százezrek teszik fel a kérdést, hogy miért kell ilyen országban élni, amelyben évtizedek óta nincs jövőkép, és várhatóan 15-20 évig nem is lehet.
Tárgyszerűen nézve a kilátásokat, a fejlődésnek még a zsenge alapjai sem látszanak, hol van még a beindulás és az értékek teremtésének folyamata.
Ezért igazad van, az egykulcsos adó vitája legyen ad acta, mert igazán nem is az a legnagyobb bajunk.
@Blogger Géza: ""Az ötödik legnagyobb csődkockázati javulást a második negyedévben Magyarország tudta felmutatni: az 5 éves CDS-felár június végére 317 bázispontra süllyedt 394 bázispontról"

akkor már nincsenek is olyan messze bajnai teljesítményétől. vagy mégis?

index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/31/kozelebb_kerultunk_moszkvahoz/

"2010 április-májusában a magyar CDS-felár 200 bázispont alatt is járt, 2009 vége óta gyakorlatilag hajszálpontosan együtt mozgott a feltörekvő országok átlagos mutatójával. Az Orbán-kormány megalakulása óta a két görbe élesen elvált, a CDS-felár pedig kétszer is 400 bázispont fölé emelkedett. "
@Blogger Géza: javaslom még tanulmányozásra ezt te kis pártkatona:

""Mivel a világgazdasági folyamatok, így például a görög válság is hatással van az
árfolyamra, így érdemes a magyar CDS értékét összevetni a mindenkori cseh
CDS értékével, így kiszűrve a külső hatásokat. Ugyanakkor még így is jóindulatúan
járunk el, mivel gyanítható, hogy a magyar vezetésnek jelentős része volt
abban, hogy az említett időszak alatt a cseh CDS is emelkedett, 65-ről 135-re.
Erre jó példa, hogy a tavalyi év végén, amikor a Fidesz kormányzása alatt a legközelebb
jutott az ország az államcsődhöz, mind a cseh (173 pont), mind a magyar
(638 pont) CDS-árfolyam beállította az egyéni csúcsát. Míg 2010. április 13-án
(amikor már valóra vált a Fidesz kétharmados álma) a cseh és a magyar CDS
között 105 pont volt a különbség, ez mára 450 fölé emelkedett. Ez időszak alatt
átlagosan 286 pont volt a különbség a két adósságállomány között, amiből így
181 pont, azaz 1,81% pluszkamatkiadás egyértelműen a Fidesznek „köszönhető.

Ez azt jelenti, hogy a csak állampapírokban megjelenő 15340 milliárd forint
adósságra számításaink szerint 555 milliárd forinttal kellett többet fizetni az előző
két év alatt. Jellemző az erőteljesen romló tendenciára, hogy az elmúlt egy év
alatt a cseh és a magyar CDS közötti olló átlagosan már 376 pontra nyílt; ha
ebből levonjuk a hatalomátvétel időpontjában fennálló 105 pontot, akkor 270 pontot,
azaz 2,7% pluszkamatkiadást kapunk. Ez az elmúlt egy évre 418 milliárd forint
pluszkiadást jelentett a korábban említett 555 milliárdból. Ugyan ez a többletkiadás
nem jelenik meg az időszak előtt kibocsátott kötvényeket érintő kamatkiadásban,
illetve a kötvény visszaváltásában, viszont az időszak alatt kibocsátott kötvényeknek
ugyanilyen hosszú távú hatása van a negatív oldalon.”

forrás: lmp alternatív költségvetés, 2012
@sírbateszezazegész:

jó reggelt Sír!

eeegen. még a gyurcsány kormány idején egyszer beleástam magam ebbe az egészbe és az áfát tokot vonót tököt mindent összeszámolva az jött ki, hogy a jól (jól?!!? 5-600 ezerHUF/2000 €) kereső munkavállalóknál 75-79 %-os az jövedelemelvonás mértéke, miközben tömegek éltek életvitelszerűen segélyből oly módon, hogy számosan több jövedelemhez jutottak így, mint a pályakezdő orvosok, nővérek, vagy akár egy középfokú végzettségű köztisztviselő 15 éves szolgálati jogviszonnyal. "rémtörténetek" vannak erről.
(a beleásást úgy értsd, hogy azzal kezdtem elolvastam az éves öltségvetést, aztán az országok adózási "szokásai"-ról olvasgattam, mert meg szerettem volna bizonyosodni arról, én vagyok a hülye, vagy csak annak néznek.
Mert ha hülye vagyok, akkor minek erőlködjek... ugye:)
A szuperbruttó bevezetését azért tartottam jónak, mert láthatták a népek, hogy valójában mennyibe kerülnek a munkaadójuknak.

Mivel egyik előző életemben köztisztviselő is voltam, és néhány "teljesen hétköznapi" információhoz is "eljutott hozzám" a kapcsolati hálónak köszönhetően, később pedig már a mindennapi munkám részeként, nyilvánvaló a számomra, hogy a költségvetési hiány könnyűszerrel elkerülhető, bárki állítsa is ennek ellenkezőjét.

csak ez egy cirka 50 oldalas téma (alsó hangon) a mellékletekkel együtt megvan 190-200 is.

Tudom, hogy értelmetlen az erről szóló vita, mert olyan akadémikus dolgokat kevernek bele, mint humánum, meg szolidaritás, meg egyenlőség, emberi jogok.
Most azért mondja meg már valaki, hogy az előbb felsoroltakat hogy lehet emlegetni, mi közük van annak ahhoz, hogy ha valaki heti 50-60 órát dolgozva (akár nívós szellemi, akár kiemelten színvonalas szakmunkát végezve kapja meg annak ellenértékének felét, harmadát (eleve!) és akkor téves sztereotípiák, és beidegződések, és álszent ideológiákra hivatkozva bizonygatják, hogy de! de! de! bizony a te öccázezerrel má gaddag vagy, fizessé bammeg, mer a csáládomnak is ennikőbammeg, ésni milyen elesettvagyok, engem tásadamilag támogatni kőő, me neked semmi közöd hozzá mé vagyok rászorútt, a gaddagoknak kötelessége tenni a szegényeké.

(közben akiket tényleg támogatni kellene, azokhoz nem jut el a zsé)Ezért sem támogatom az adóterhelés növelését, azt gondolom, hogy had támogassam én azt az embert vagy családot a környezetemből közvetlenül, akit én arra érdemesnek tartok.

Jaaaa, hogy így sok-sok gané nem jutna jövedelemhez, kocsmázni miegyéb? sorry. naés?
@Mariann19:

köszönöm.

"__mert igazán nem is az a legnagyobb bajunk. __"

ebben egyetértek:D
@balage_81 reloaded:

hehe a rejtett externáliák....

Jó volt, kösz.
@balage_81 reloaded: A cseh állampénzügyek nagyságrendileg nagyobb rendben voltak 2002 és 2010 között, ezért korántsem adósodtak el annyira, mint Magyarország, márpedig minél nagyobb az adósság, annál nagyobb annak a kockázata, plusz az a régió kb. 1000 éve előbbre tart mint mi, ez van. Ha náluk is lett volna egy Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai sorozat, ők se állnának ilyen fényesen.
@balage_81 reloaded: "2010 április-májusában a magyar CDS-felár 200 bázispont alatt is járt, " Hogyne, mert akkorra a piac már beárazta a Fidesz biztos győzelmét, és bízott benne, hogy megszűnik a kábé 4 éve tartó kormányválság. Mivel Bajnai megígérte, hogy visszavonul a politikától, elég logikus hogy az ő személye már nem volt az egyenlet része, amikor az 5 éven belüli csődkockázatról volt szó...
@Blogger Géza:

"Hogyne, mert akkorra a piac már beárazta a Fidesz biztos győzelmét, és bízott benne, hogy megszűnik a kábé 4 éve tartó kormányválság. Mivel Bajnai megígérte, hogy visszavonul a politikától, elég logikus hogy az ő személye már nem volt az egyenlet része, amikor az 5 éven belüli csődkockázatról volt szó... "

hehe. el kell ismerni-, annak, hogy Bajnait egy mondaton belül összehozod a fidesz-kormány alatti csődkockázattal, mint megszűnő kockázati tényezőt... nos..., annak azért az elmét különösen megragadó és melengető diszkrét bája van, különösen a három év alatti fideszbeszarás bűzében.

Grat.
@jaegtoer: Szimpla gondolkodás, és te is megérted. A CDS a jövőre vonatkozó 5 éves periódusról szól, nem egy elmúlt évről.
@Blogger Géza:

hehe. csak úgy jött ki, hogy a cds azért csökkent, mert bajnai ment. szimplán értelmezve.
@Mariann19: "Százezrek teszik fel a kérdést, hogy miért kell ilyen országban élni, amelyben évtizedek óta nincs jövőkép, és várhatóan 15-20 évig nem is lehet."

nem kell...
keserves vilag var az otthon maradottakra.
a nyugdijrendszert becsodoltettek fidesszek, a ratko-gyerekek nemsokara tomegesen nyugdijba mennek. nem lesz mibol kifizetni oket, de torveny van ra, hogy a fiatalok kotelessege eltartani a szuleiket ugy, hogy a keresetuk ketharmadat elvonja a kormanyzat. kb felmellioan leptunk le, elsosorban azok, akik milliokat fizettek ki adoban evente, nyelveket beszelunk, kurrens szakmaval birunk, komoly gdp termelo potencial voltunk. az otthon maradottak kozott aranyaiban igy megnott a kitartott allami kozszferasok, az adocsalok, zavarosban halaszgatok, svarcemlosok, permanens munkanelkuliek es a nyugdijasok szama.

nem lesz vidam az az elkovetkezo 15-20 ev.
de probaljatok meg tanulni belole.

A TI FELELOSSEGETEK ELSOSORBAN!

ti valasztottatok meg azokat magatok kozul, akik ezt tettetk veletek, ti hagytatok magatokat a rosszindulatotokon, irigysegeteken keresztul manipulalni.

mondhatnam, ez az orszagotok karmikus sorsa. hagytatok hatalomra kerulni egy elmebeteget csak azert, mert jol jatszott a negativ erzelmeitekkel, jol jatszotta ki egymas ellen a demokratakat es alkalmazta ellenetek a divide et empire osi strategiajat es vakok es butak voltatok es hagytatok.

amikor en egy evvel ezelott probaltam az osszefogast szorgalmazni, levorosoztetek, lekomcsiztatok, le mszpseztetek, tehat ugyanbazt a dalt fujtatok, amit orban adott a szatokba. ugy vagytok orban ellenzeke, hogy ugyanazt a megosztast, gyuloletet es irigyseget szajkozzatok, amit o kihasznalt es a hatalmat megerositette belole, gyakorlatilag megszallva az egesz orszagot, sajat szolgalataba allitva az allamot, a gazdasagot es az alvilagot egyarant.

tanuljatok. szoljatok Fabiusnak es a tobbi velemenyformalonak, hogy ez az ut meg melyebbre visz. az ilyen posztok tovabb melyitik a szakadekot a demokratikus erok kozott, amibe orban viktor fog szemelyesen beleloni benneteket.

elpazaroltatok 50 evet a sajat es az orszag eletebol. mennyi kell meg, hogy megtanuljatok a kooperacio, kompromisszum es kolcsonosseg fogalmat? a megrtest, az empatiat, a tol;eranciat? a merlegelest es a vilag nem jo-esrossz-fekete-es-feher-re torteno felosztasanak kozossegmergezo hatasat?

eleg lesz ez az elmult 23 ev, meg amit szopni fogtok amig helyreteszitek?

vagy kell meg 100?

akartok egyaltalan tisztesseges, jol mukodo gazdasagban es jogallamban elni?:-)
hat akkor itt az ideje megtanulni az uj viselkedesformakat. amit eddig muveltetek bebizonyitotta mar, hova vezet.
@sírbateszezazegész: A Fidesz meg emberek millióit fordította szembe a többiekkel. Aki értelmes, az belátja, hogy másként nem tud működni.

Az emberek 80%-a jól jár, 10%-nak semleges. Talán ez fontosabb.
@Husz_János_Puszita: Logikátlan. Pont ott lehetne alacsony az adó, ahol magas a foglalkoztatottság, mégsem így van.

De nem csak a svédeknél van progresszív adó, hanem _minden_ normális országban. Egykulcsos adó kizárólag a Lajtától keletre létezik.
@iii: "A Fidesz meg emberek millióit fordította szembe a többiekkel. "

a fidesz csak felerositette azokat a negativ erzelmeket, amik megvoltak.
mondhatni, nem hozott anyagbol doglozott. volt boven frusztraltsag, gyulolet, irigyseg, amit ov a nagy varazslo kedve szerint manipulalt es terelgetett. es ertem, hogy 1000 meg egy kifogast lehet talalni, hogy MIERT voltak meg ezek a negativ erzelmek. csak eppen az nem segit. ha nem tudtok felulemelkedni ezeken, nem vagytok kepesek kezelni az egymas irant erzett gyuloletet, irigyseget, frusztraltsagot, mindig jonni fog egy kun, egy rakosi, egy horty, egy szalasi, egy orban, egy vona, aki ki fog benneteket hasznalni es jol kicseszik veletek.
@jaegtoer:
Jó reggelt!

Én tényleg megértem mindenki álláspontját ebben a vitában (még Gézáét is, mert ő retardált, így ne bántsuk, adjunk hálát, mi nem ilyenek vagyunk, OPI-ban a helye vagy Disneyland-ben).

Szolidaritás, humánum nem megkerülhető szempontok. Enélkül nem tud működni egy modern, európai értelemben vett társadalom. Ám a magyar társadalom főbb vonásait tekintve nem modern társadalom, hanemjobban hajaz egy feudális berendezkedésre. Az emberek többsége alattvalói attitüdök szerint él, gondolkodik, nem állampolgárként. Az állam és annak képviselői (kiket ők választanak!!) kontroll nélküli mindenhatóságában hisznek.
Alapvetően nem értek egyet a többkulcsos adóval. És leginkább azért, amiért te. De hajlandó lennék azt vállalni, ha látnám, hogy
1- átláthatóan és értelmesen költik azt el;
2- a felemelendő néptömegek is vállalnak felelősséget saját helyzetük megváltoztatása érdekében;
3- kötnek velem egy új "társadalmi szerződést", melyben lerakjuk a sarokköveket az állam méretéről (s itt utalnék a versenyszféra vs. köztisztviselő/közalkalmazottak számának aránytalanságára ez utóbbiak tekintetében) és szerepéről, az állampolgárok jogairól és kötelességeiről számonkérhető és kikényszeríthető módon.
De az erre való hajlandóságot nem látomma Moon. Egyik részről sem. Minden kísérlet, minden intézkedés, melyről tudomással bírok (s most nem a kifosztásokról beszélek, melynek manapság tanui vagyunk), csak tüneti kezelést szolgál, de az okokat nem szünteti meg. Rövidtávú, önző vagy jószándékú érdekek mentén, melyek azonban csak mélyítik a problémákat, s biztosítják azok újratermelődését. S a társadalom jelentős rétegeinek antagonisztikus szemben állását, ráadásul oly módon, hogy mindegyiknek igaza van a saját szemszögéből.

Ha tudod, nézd meg az atv-n a tomas sedlacekkel készült interjút, érdekes dolgokat fogalmaz meg a gazdaságról.

Egyszóval: a problémák forrását az állam nem kontrollált költekezésében, az adók mérték nélküli kiszabásának lehetőségében és a többség tudatlanságában látom. Ezt csak felerősíti, hogy nem nagyformátumú gondolkodók, hanem "percemberkék" vezetik az országot, illetve adnak a vezetőknek tanácsot.
Élhető élet csak ott van, ahol mindenkinek jut. És ez a gazdagokra is igaz. Ha nagyok a különbségek, akkor ők is rezervátumban kénytelenek élni. Lehet, hogy kényelmes az a rezervátum, de akkor is "négy fal közé vagy zárva".

Nem vagyok biztos abban, hogy így a végére nem lett kaotikus és szétfolyó a mondanivalóm. Ezt tudjuk be a smartphone korlátainak, ha kérhetném:))
Vagy korlátolt voltomnak:))
@jaegtoer: A példamese vicces, csak nem passzol, ugyanis a 10 söröző között semmilyen jövedelemkülönbség nincs. A fogyasztás egyébként sem összehasonlítható az adóval.
@iii: "A Fidesz meg emberek millióit fordította szembe a többiekkel. Aki értelmes, az belátja, hogy másként nem tud működni."
Akkor én nem vagyok értelmes. Vagy te nem akarsz/tudsz megérteni más nézőpontot. Szvsz egy tüneti kezelést emeltek mindent megoldó csodafegyverré, mely majd megszünteti az okokat is.
Semmit nem fog megszüntetni. A társadalom ennél sokkal bonyolultabb, élő szövetét nem komplexitásában szemlélitek. És ez vezetett ide. Ez a gondolkodás, melynek jóhiszeműségét nem vonom kétségbe, fordított szembe társadalmi csoportokat. Ne ess abba a hibába, hogy csak mennyiséget számolsz. Minőséget is kell. Kinek van nagyobb érdekérvényesítési képessége? 80%-nak vagy 20%-nak? Ha a 20%elhagyja a hajót, mindenkinek jó lesz aki marad? Ne legyetek képtelenek a párbeszédre!
@iii: olvasd el a példamese útolsó két mondatát.
fidesmaflaálam...

cigánykodnak

dakoták/kommancsok benzűlött rézbőrű mind !
@sírbateszezazegész: Ezzel teljesen egyetértek, minden ponttal. Ezt pontosan így is fogjuk csinálni! Már ha segítetek ebben...

Mondtam már, hogy minden normális országban progresszív adózás van? A felsorolt érveimre (pl. csökkenő hozadék elve) se jött semmilyen válasz, pedig még számos érv szól mellette.
@sírbateszezazegész: Ez nem csodafegyver, ez egyetlen eleme az egésznek, ezenkívül még rengeteg mindent kell megváltoztatni. Ugyanakkor ez az alapja a Fidesz egész ámokfutásának, emiatt kellett extraadókat kivetni, ami tönkretette a gazdaságot.
@Husz_János_Puszita: Nem 1000 euróval kellene számolgatni, hanem az átlagbérrel (2340 Euro Ausztriában), és akkor már nem akkora a különbség, ott már 33% a veszteség náluk is, míg valóban, éppen a progresszív adó miatt 1000 eurónál - ami épp a minimálbér ott - csak 15% a terhelés.
@iii: nem vonom kétségbe a progresszív adózás létjogosultságát a mai Moon. De nem értek azzal egyet. Csak, ha
1- kérik;
2- a leszakadt tömegek is vállalnak felelősséget magukért;
3- elkezdődik a struktúrális átalakítás;
4- tisztázzuk az állam szerepét (ki van kiért →ha nem az állam van értem, ha nem állampolgárként kezel, nem veszek részt abban);
5- jövőképet mutassatok, kidolgozott, megvalósítható jövőképet. Én megértem. Nem érek többet senkinél, de engem is meg kell győznetek. Sőt, elsődlegesen engem és a hozzám hasonlókat kell meggyőznötök. Mert a munkát mi tudjuk teremteni. Nem a leszakadt, elesett, megnyomorított tömeg. Nem vagyok elitista gondolkodású, de a realitás az, hogy a tudatlan, önző tömeg és a szavazataira játszó demagóg, populista politikusok lehetetlenítik el a helyzetemet/helyzetünket. Viszont mártír-alkat sem vagyok. Én mindenhol megélek. Ők nem. Ezt el kell fogadni. És nem bűnként felróni nekünk.
Az mszp-együtt közös program, ami most napvilágra került egy vicc. Várom a programot. De még egy társadalmi kísérletben nem veszek részt.
@Blogger Géza: ezért szeretem géza, hogy ide jársz az internetre trollkodni. senki nem kampányol nálad jobban a baloldalnak és öröm nézni, ahogy hazudni próbálsz - kevés sikerrel. tehát: a baloldal (bajnai) alatt sikerült elérni, hogy 200 pont alá is menjen a cds-felár. együtt mozgott a régiós országokéval a szám, majd amikor a fidesz hatalomra került, óriásit ugrott és 400 pont fölött is volt. a csehekhez képest jelentősen nőtt a különbség.

és ebből te kihozod azt, amit...

géza, köszönjük, hogy vagy nekünk:)
@balage_81 reloaded: Na még egyszer te csekély értelmű. Kezdjük az alapoknál: Mit jelent a CDS-felár? Mekkora volt, amikor látszott, hogy hatalomra kerül Bajnai? Mekkora, amikor látszott, hogy hatalomra kerül a Fidesz?
@iii:

Latod eddig tart a hires empatiad. Meg sem probalod felfogni a masik nezopontjat, csak nyomod a dumat hogy fizess paraszt.

Legyen progressziv ado de ugy, hogy 1000 eurobol 15%-ot vonjanak el jarulekkal egyutt.
@Blogger Géza: kreatívan hazudsz, azt meg kell hagyni. miért is azzal foglalkozol, hogy mennyi volt, amikor bajnai elkezdte a munkát? és miért nem azzal, amikor befejezte? és ha már itt tartunk, a fidesz alatt akkor miért emelkedett akkorát? de várj, ezek csak költői kérdések, nem azért csinálom, hogy vitázzak veled, mert egy ekkora fideszes hernyóval ezt soha nem tenném meg, hanem azért, mert élvezet nézni, ahogy lejáratod a pártodat a tények ferdítésével.
@Blogger Géza: "Míg 2010. április 13-án
(amikor már valóra vált a Fidesz kétharmados álma) a cseh és a magyar CDS
között 105 pont volt a különbség, ez mára 450 fölé emelkedett. Ez időszak alatt
átlagosan 286 pont volt a különbség a két adósságállomány között, amiből így
181 pont, azaz 1,81% pluszkamatkiadás egyértelműen a Fidesznek „köszönhető."
@balage_81 reloaded: Szóval láthatóan nem vagy tisztában az alapokkal sem.

Amúgy megsúgom: Most, 2013-ban alacsonyabb kamatozású dollárkötvényekkel finanszírozzuk a magyar adósságot, mint Bajnai idején. (Ugyanez igaz a Ft-os állampapírokra is.) Tehát semmiféle pluszkamatról nincsen szó.
@Blogger Géza: te aztán megdolgozol a pénzedért géza:) akkor magyarázd meg szépen, miért nem tudtuk tartani azt a különbséget, ami bajnai idején volt? addig rendben, hogy a csehek pénzügyei jobb helyzetben voltak és vannak, de pont ezért volt látható a különbség a cds-felárakban. csakhogy ez a különbség a fidesz óta nőtt. illetve a kamatok a 2011-es és '12-es évben olyan magasra emelkedtek emiatt, hogy levezetve ott van, ez bizony több, mint 500 mrd pluszkiadást jelentett. ezt mikor fizetitek vissza?

a gyengülő forintot nem is említettem, mert ma jó fej vagyok
@sírbateszezazegész:

szia. majd levélben, most dolgoznom kell.
@iii:

ha nem passzol, akkor passz.
@Husz_János_Puszita: Sajnálom, te vezeted félre a logikát. A magyar GDP még vásárlóerő-paritáson is csak kétharmada az EU-átlagnak, az osztráktól meg fényévekkel van elmaradva.

Magyarországon az 1000 euró az éppen az átlagbér, sőt fölötte, tehát ezt nevetséges követelni. 1000 eurónál az osztrák adószintet be lehet lőni és ez meg is lesz.
@sírbateszezazegész: Nem értem, miért lenne vicc.

Az első pontot nem értem, a többivel egyetértek. Csak éppen mi az, hogy jövőkép? Az a nyolc oldal, az éppen hogy jövőkép, te meg rámondod, hogy smafu. Így elég nehéz lesz előrehaladni.
@Blogger Géza: Hát ez vicces. Tényleg alacsonyabb a kamat, mint a válság közepén volt? Elképesztő.

Csak éppen az IMF-hitelkamat dupláját fizetjük, hála a szabadságharcnak.
@Mariann19:

"Ezért igazad van, az egykulcsos adó vitája legyen ad acta, mert igazán nem is az a legnagyobb bajunk. "

nem hagyják:

"_A KDNP szerint, ha a javaslat megvalósulna, a költségvetésnek körülbelül 35 milliárd forint bevételről kellene lemondania. Mint Pálffy István elmondta, a számítások egyelőre a 2011-es adatokra támaszkodnak. 2011-ben összesen „mintegy száznyolcvanmilliárd forintnyi kedvezményt vettek igénybe, de az alacsony jövedelműek nem tudták teljesen kihasználni a lehetőségeket, száztizenkétmilliárdot ’bennhagytak’ az államkasszában” – magyarázta Harrach Péter június végén, egy a Magyar Hírlapnak adott interjúban."

hvg.hu/gazdasag/20130718_Tobb_pluszpenzt_adna_a_KDNP_de_a_Fidesz_s

bennhagytak. ész megáll. be sem tették.

nem sajnálom tőlük, csak .....
@iii: kérik=meggyőzve, jelezve, hogy tudják ez áldozatvállalás a magasabb kulcsot fizetők részéről, melyért cserébe hosszú ideig nem kapnak semmit. Kvázi érdekegyeztetés.
Linkeld kérlek, hol tudom megnézni a programot. Lehet, nem elégséges az információm, elhamarkodottan szóltam. Több ilyen hibát nem kívánok elkövetni.
Várom.
@Csa gyikok, en leleptem (Sipi):
Kedves Sipi!
Soraid heves érzelmektől fűtöttek, indulatosak, azonban ezek az érzelmek láthatóan a hazád szeretetéből adódnak, a sorok között ezt nem nehéz észrevenni.
Éppen ezért jóváhagyóan lehet kezelni a többesszámot, mely szerint az itt élők egyetemes felelősségét részletezed, ebben azonban nincs igazad.
A kialakult helyzetet mindíg azok a választók döntötték el, akiknek a helyzetfelismerése tévedések sorozata, mégis többségi voltuk döntötte el az ország sorsát.
Egyébként itt érdemes megemlíteni azt a tézist, hogy "nem mindíg a többségnek van igaza."
Nálunk ez játszódott le a választások során, hiszen a hatalomtechnikai eszközökkel a tömegek több módszerrel manipulálhatóak, és minél durvábbak, annál hatásosabbak.
"Ti választottátok ki magatok közül azokat, akik ezt tették veletek, ti hagytátok magatokat a rosszindulatotokkal, az irígységetekkel manipulálni."
Ez így nem helyes. A politikai hovatartozást, a preferenciákat nem a személyes tulajdonságok határozzák meg, hanem a politikai helyzetfelismerés, az egyéni és a közösségi sors kilátásai a politikai vezetés tükrében.
Jelenleg az embereket az ingerküszöb alacsony volta és a közöny jellemzi, melyhez az utóbbi időkben a félelem is társult.
Tévedésben vagy, ha úgy gondolod, hogy ebben az országban nincsenek emberek, embercsoportok, akik totálisan tisztában vannak a gazdasági és politikai fogalmakkal, felismerik nagyon pontosan a folyamatokat és következményeket.
Épen ezért nem értelek, amikor ezta mondatodat megfogalmaztad Fab-ra és a posztokra:
"Az ilyen posztok tovább mélyítik a szakadékot."
Miért? Az informális társalgás, a vélemények ütköztetése vagy egyezősége, a széles látókörű emberek megnyilvánulása miért jelent szakadékot, és kik között?
Inkább egységet jelent az azonosan gondolkodók körében, és fogódzót a bizonytalan véleményalkotók között.
"Ideje lesz megtanulni új viselkedésformát."
Politikai rendszert vagy változást nem a tömegek viselkedésformája alakítja, hanem a tudata, a felismerés és a döntés képessége.
Nem kétséges, hogy a magyar társadalomnak meg kell változnia annak érdekében, hogy képes legyen dönteni a sorsáról.
Sajnos tudatilag és szellemiségében erre még nincs felkészülve.
@sírbateszezazegész:

Egy ilyen egyeztetés például a választáson megtörténik. Az ellenzék be fogja mutatni a programját, ellentétben a Fidesszel, ami semmit nem árult el abból, mire készül.

Per pillanat az Együtt-PM szövetségi megállapodását tudom megmutatni, ez elég hosszú:

parbeszedmagyarorszagert.hu/szovetsegi-megallapodas

és van egy kivonatosabb összefoglaló erről:

parbeszedmagyarorszagert.hu/kozpolitikai-131-pont

Ebből elég sok minden szerepel az E14-MSZP közös nyilatkozatban is:

parbeszedmagyarorszagert.hu/files/public/megallapodas_kozpolitikai_alapelvekrol.pdf
@jaegtoer: Be sem tették, persze. Tehát a logikus az, hogy akik jó sokat keresnek, azokat támogatni kell a gyereknevelésben, aki meg csóró, azt nem.

Ehhez képest a családi pótlék, amely ennél igazságosabban minden gyereket támogat, egy forinttal nem emelkedett 3 év alatt.
@Mariann19: gondolkozz azon amit leirtam es ne a lelkiallapotomat elemzed.

ne velem foglalkozz, hanem azzal, hogy a kolykodre hagyhass meg valamit abbol a szarkupacbol:-)

hogy ne kelljen megelned, amit a szulaimnek, hogy a fiuk es lanyuk 1000 kmre koltozott toluk.
akkor nem vagy tisztában az adókedvezménnyel kombinált gyermek/család támogatásnak az értelmével.

adókedvezményt az kap(jon) aki adózik. aki nem adózik az meg segélyt kap(jon).

a segély és az adókedvezmény két különböző dolog.
@iii:
az az érzésem, hogy a szék határozza meg a tudatot.
@iii: köszönöm, elolvasom. Éppen józsát nézem az atv-n. Tényleg ezekkel kell közösködni?
@jaegtoer: Nem hiszem, hogy pont erre ez igaz lenne. Világéletemben így gondolkoztam, itt csak megerősítést kaptam az elveimhez.

@sírbateszezazegész: Hát én is jobb szeretném, ha a PM nyerne 51%-kal, de ez eléggé utópisztikus. És talán nem is lenne jó. A demokrácia végülis a kompromisszumokról szól, ha egyszer az emberek bennük bíznak, akkor velük kell egyezkedni. Velük legalább lehet.
@jaegtoer: A cél nem az, hogy adókedvezményt adjunk, ha kell, ha nem, hanem hogy segítsük a gyermekek felnevelését. A családi pótlék nem segély. A KDNP mostani javaslata alapvetően helyes, számos országban létezik, de ennél sokkal jobb a családi pótlék emelése.
@iii: én azt gondolom, hogy sok ember pedig nem bízik bennük. De ez a ti kockázatotok.
@iii:

mind a ketten tudjuk, hogy a családi pótlék nem vált be Magyarországon, mert a népesség egy (jelentős) része arra volt berendezkedve. a családi pótlékra. alanyi jogon. abszolút kontra-produktív volt. minden szempontból.
@iii:

Azert odaallitanalak egyszer Orsika ele hogy: sajnalom, a ceg az adoemelesek es koltsegnovekedes miatt letszamleepitesre kenyszerul, magacskanak nincs tobbe munkahelye. Csak hogy lasd a tekintetet. En megtettem tobbszor, vallalva a dontes feleloseget.
Nem kevesebbet varok el a politikustol.

Sokat kell meg a gazdasagrol, az eletrol, az emberekrol tanulnod kislany.

Ja es uzenem a partvezetesnek. Tiszteletet es begbecsulest akarok, amiert a hatamon viszem az orszagot. Tettekben is szavakban is. Nem erem be kevesebbel. Arra szavazok aki ezt nyujtja.
@iii:

A cel pedig az EU gdp elerese ami agyonsdoztatassal biztosan nem fog menni.
@Husz_János_Puszita: te el vagy tévedve, a cég adója szikrával sem fog változni az SZJA miatt, viszont Orsika jól fog járni, úgyhogy szívesen elé állok. Éppen emiatt lehet csökkenteni az egyéb, foglalkoztatást terhelő adókat, különadókat.

Sokat kell meg a gazdasagról, az eletről, az emberekről tanulnod.

Egyébkén kisfiú vagyok 50 felett és közgazdász is.
@Husz_János_Puszita: Ja, egész Nyugat-Európa agyon van adóztatva és senyved. Nevetséges. Pont ezzel nem jutunk felfelé, ahogy a Matolcsy-csomag sikertelensége is mutatja.
@jaegtoer: Tévedés, ez nem a családi pótlék hibája. Annak nem vagyunk ellene, hogy ezt a támogatást bizonyos kötelezettségekhez kössük, például az iskolalátogatási úgy tűnik bevált. A szegények nyomorát nem pótolja, hogy a gazdagok könnyebben élnek, ezt nem nehéz belátni.
@sírbateszezazegész: 15% viszont bízik, így nem hagyhatók ki. Ők még mindig fényévekkel jobbak az orbáni rendszernél.
@iii:

Ha ugy van, amit nem hiszek, eleg baj hogy 50 eves kozgazdaszkent nem erted, mibol lesz nagyobb torta, amibol a szegenyek eletszinvonalat is novelni lehet.
Nem erted hogyan nyomta agyon a gazdasagot az alscsony foglalkoztatas es magas elomunka koltseg.
Nem erted hogy gombokert dolgozni nem motival teljesitmenyre. Ma mar az EU munkaeropiacan versenyeznek a magyar cegek, az alkoto vekonyka kozeposztalybol 500 ezren leleptek.

Nem az a baj hogy te nem erted, hanem hogy a gazdasagiranyito nagypolitika sem 23 eve, Bokroson es Bajnain kivul. Az o eredmenyeiket sikerult ket perc alatt eltapsolni. Szomoru.
A munkaltatoi terhek csokkentesenek fedezetet kiadascsokkentessel kell megteremteni. Ti is csak bevetelnovelesben tudtok gondolkodni mint a fidesz. Azert felesleges levaltani a kormanyt hogy ugyanugy folytatodjon a lecsuszas.
@Husz_János_Puszita: De nehéz fejed van neked. Jó lenne, ha abbahagynád ezt az ad hominem érvelést és a tényekre koncentrálnál.

Számtalan érvet felhoztam, hogy miért nem jó az egykulcsos adó. Matolcsy doktor pontosan megcsinálta azt, amiről te és az Szdsz anno prédikált és lám, nem jött be! A magyar gazdagok, akik felmarkolták az egykulcsos adó hozadékát, basztak nagyobb tortát csinálni! Ez egy neoliberális maszlag, amit a nagytőkések, a felső tízezer sugall, és amit kiszolgálóik, a jól fizetett értelmiségi réteg egy része is szajkóz.

Újfent elismétlem, immár negyedszer: minden normális országban progresszív adórendszer van, mert csak így lehet fenntartani a jóléti államot. Az általad javasolt út a rendőrökkel, elnyomással biztosított dél-amerikai diktatúrák világa.

Az SZJA emelés és más adók adnak fedezetet ahhoz, hogy csökkenteni lehessen a munkát terhelő adókat, leginkább azoknál, akik a képzetlen munkaerőt fel tudják szívni.
@iii:

nagyon el vagy keveredve a gazdagokkal, miközben én folyamatosan észben tartom, hogy el sem tudom képzelni, hogy lehet megélni 100 ezerből, nemhogy 50 ezerből, te folyamatosan ütöd a gazdagokat, mintegy felelőssé téve őket az 500 milliárdos hiányért, meg hogy nekik úgyse hiányzik annyira a 2, vagy a 3. adókulcs nyomán kieső jövedelem.

Még egyszer mondom, ez csak hangulatjavítő intézkedés lenne, nem old meg semmit, de szűkíti az önálló egzisztenciák számának növekedését, miközben 1500-2000 milliárd forintot lopnak el, költenek el feleslegesen, vagy dobnak ki az ablakon a hozzánemértés miatt. ez az összeg az alsó határ amúgy.

azt hiszem évi 3000 mrd forinttal tudnám csökkenteni a kiadásokat. nem segély, nyugdíj, kt béremelés halasztás meg ilyesmi, hanem a kp-i szervek, hivatalok, onkormányzati szervek, cégek revíziójával, beruházások, fejlesztések racionalizálásával

részemről befejeztem.
@iii:

"Az SZJA emelés és más adók adnak fedezetet ahhoz, hogy csökkenteni lehessen a munkát terhelő adókat, leginkább azoknál, akik a képzetlen munkaerőt fel tudják szívni."

ha ez az ortodox megközelítés, akkor mégiscsak a malopcsiknak van igaza.
@jaegtoer:

En is befejeztem. Chavez rulez.
Az a katasztofa hogy ok dontesi pozicioban vannak. Ezert megyek el meg meg rajtam kivul 500 ezren. Remenytelen egy hely.
@Husz_János_Puszita:

ha van vagy lesz rá lehetőséged, -Menj!

Bármilyen furán hangzik minden lábbal szavazó a túlélést segíti elő. A sajátját és a magyarságét.
@jaegtoer: "Hangulatjavító" - ez nagyon vicces. Aki kap havi nettó 70-et, annak +10 eFt csak "hangulatjavító"... Nem, ez döntő, elvi különbség.

A másik valós lehetőség a vagyonadó, illetve ingatlanadó, amivel elsősorban az önkormányzatok finanszírozását lehetne megoldani. Ez azonban az ismert okok miatt kényes kérdés.

Mesebeszéd, neoliberális hablaty, hogy racionalizással érdemi megtakarításokat lehet elérni. Érdemi megtakarításokat csakis megszorításokkal lehet elérni, ahogy az Orbán-kormány is ezt tette, amikor 100 milliárdokat vont ki az oktatásból, az egészségügyből, a szociális rendszerből.

Nyilván lehet pénzt találni a korrupció csökkentésével és meg is kell mindent tenni ennek érdekében, de ez teljesen bizonytalan.
@jaegtoer: Szögezzük le, Matolcsynak nem lett igaza, ez nem vélemény kérdése, hanem kemény tény. Az teljesen mindegy, hogy ezt milyen címkével látjuk el.
@Husz_János_Puszita: Baromság, nem emiatt mennek el az emberek, hanem a munkalehetőség hiánya miatt. Amihez hozzájárult az egykulcsos adó bevezetése is, mint ahogy bemutattam.

Chavezhez ennek meg semmi köze nincs, sokkal inkább egy skandináv típusú kapitalizmushoz. Ahova menekülsz, ott is pontosan ez van, jobb ha tőlem tudod.
@iii:

irritáló a véleményed úgy összességébemn. persze azt megértem, hogy az elsöprő többségnek az lenne a legkényelmesebb, hogy a teljes szja bevétel 60-70 %-át az a 100 ezer ember fizesse, akik az egykulcsos adó bevezetése előtt is alkalmazotti munkaviszonyban egyebet sem tehetett lévén mérnők, magasan kvalifikált főmunkatárs, osztályvezető, igazgató, igazgatóhelyettes stb. akik meg az igazán nagy pénzt leszakítják, akik szószólói az alacsony bérek szükségességének azok meg röhögtek, és röhögnek a markukba akkor is, most is, egyrészt vagy azért mert jól megy az offshore, vagy azért, mert ingyenpénzből mindenki könnyen böfög.

És azok is könnyen hörögnek, akik még nem látták úgy a bérpapírjukat, hogy az ötszázererből csak kettőszázat kapott kézhez, vagy a számlájára, 300 meg ment az adóra, nyúgdíjra egészség're, munkaválllalóira, meg a különadóra.

Oszt érdekes bazd meg akkor se jutott több a minimálbéresnek aki papíron valóban a minimumot kereste, a másik százat meg a zsebbe.

És akkor moszt lehet elmenni a picsába korán reggel.

de ezt , ne te fogadd meg, megteszem én:)
de gondolom azért átment mit akartam a "reggel" előtt mondani írni.

álszent az egész érvelésed, érvelésetek. átitatja a dögöljön meg a szomszéd tehene kis stílű szellemisége, és az önmagáért tenni nem akaró senkik "mert nekünk jár" agresszív attitűdje.

mert 500 ezer azért nem a világ teteje, 2000 euró sincs, de ez a sok éhenkorász sunyi álszent a más zsebébe kotorászó, de a sajátjába soha nem nyúló senkiházinak kényelmes álláspont.

méghogy chavez?! hábazmeg!.
@iii:

a barátnőm éppen most harcol egy bontott csirkével. Friss magyar csirke, 1321 Ft.

annyi tok, pihe szösz van rajta, hogy tulajdonképpen az üzletnek kellett volna fizetni, hogy elhoztuk.

S hogyha ilyen, akkor mégis miért vettük meg? nos azért, mert ahol átlátható a csomagolás, ott teljesen rendben volt ahol meg nem, na ott meg az armageddon.

szóval pont ilyen a minimálbéres és kiskeresetű "csirkepucolók" adózás alóli mentesítése is, a felszínen minden emberi, meg méltányos, a visszáján meg sunyi, képmutató, alattomos és hazug.
@iii:

"____"Hangulatjavító" - ez nagyon vicces. Aki kap havi nettó 70-et, annak +10 eFt csak "hangulatjavító"... Nem, ez döntő, elvi különbség.____"

mert a hetven az maga a hazugság, ezt nem érted meg. annak nem 70-nek kellene lenni, hanem 140 ezernek, de egyszerűbb az 500 ezret keresőtől elvenni százat és szétosztani a másik 10 ember között 10 ezrenként, mert akik meglopják mindegyiküket, azok meg továbbra is síbolhatják ki a milliárdokat az országból, vagy mutyizhatnak milliárdos nagyságrendben a mindenkori kormányzat révén állami segédlettel.

Te, Te nagyon gyenge!;) léccí nyisd ki a szemedet, kelj fel és járj és láss!!:-)) én mondom néked;)
Azért Török Gábort a baloldalhoz sorolni elég gáz. Soha se volt az, viszont a VIP-páholyban a szotyolában kaphatott valami tudatmódosító szert, mert azóta csak ártalmasabb lett.
@jaegtoer: Nem az adó magas, hanem a járulék. Azt kellett volna csökkenteni. A vállalkozók nem SzJA-t fizetnek, ezért nem vált be az egykulcsos. És hiába mantrázzák, hogy az az igazságos, ha egyszer nem viszi előre az országot. És igazságos is csak akkor lenne, ha Csányi Sándor ugyanakkora erőfeszítéssel növelné 10 ezer forinttal a jövedelmét, mint Buga Jakab könyvelő vagy szakmunkás vagy pedagógus.
@Mariann19: A helyzet az, hogy ha a FIDESZ nyer 2014-ben, akkor Mo-nak agyő. Nem lesz második esély, hogy akkorra kialakuljon egy tiszta alternatív erő.
Orbánék a normális politikai téren kívülre helyezték magukat. Ugyanakkor csak úgy lehet őket legyőzni, ha minden egyéni körzetben csak egy demokratikus jelölt indul velük és a Jobbikkal szemben. Gondolom eddig evidencia.
Innentől pedig a teljes demokratikus véleményspektrumot lefedő erőknek kellene együtt fellépniük. Ez a lehetetlenséggel határos, de ha mindenki azt hangoztatja, hogy kivel miért nem, akkor esélytelen. Ezért ártanak az ilyen posztok.
A baj ezzel ugyanis az, hogy csak valami mutyis jelöltből meg TG agymenéséből azonnal apokalipszist vizionál.
@Kuviklacz:

ez a beszéd!

ezzel egyetértek. az lehet, hogy szja-t nem fizetnek, de van azért egy kis kedves iparűzési adó, ami nem aprópénz. főként nem a kicsiknek.

"__És igazságos is csak akkor lenne, ha Csányi Sándor ugyanakkora erőfeszítéssel növelné 10 ezer forinttal a jövedelmét, mint Buga Jakab könyvelő vagy szakmunkás vagy pedagógus. __"

ez pedig nagy igazság, bármennyire is az (egyenes)arányos közteherviselés híve vagyok, ez bizony komoly érv, amit el tudok fogadni.
ezért gondolom, hogy a fogyasztást terhelő adókkal vagy annak valamilyen kombinációjával lehet igazságosabbá tenni az adórendszert.

azonban súlyosan torzítja az egészet, hogy az egészségbiztosítás fizetése kevesek "privilégiuma", aminek szintén súlyos történeti előzménye van.
@Kuviklacz:
"Ugyanakkor csak úgy lehet legyőzni őket, ha minden egyéni körzetben csak egy demokratikus jelölt indul."
Ez az egyetlen választható lehetőség a kormányváltásra, azonban az erre hivatott ellenzék képtelen ennek az igazságnak a megvalósítására.
Nem fogják fel a mai napig, hogy logikai sorrendbe állítsák a feladataikat. Kiemelt prioritást kell, hogy élvezzen a kormányváltás, minden pártpolitikai és személyes tényezőt felülír ez a feladat.
Ehelyett pártjaik erényeit, támogatottságát, kiépülését hozzák fel a tárgyalásokon, amelyek nem jutnak nyugvópontra, mivel saját maguk terelik el periférikus magyarázatokkal a tárgyalásikat.
Kell azzal vacakolni, hogy a pártok eddigi ismert támogatások arányában lehet számszerűen jelöltet állítani? Nem az a lényeg, hogy a jelölt személy ismertsége és népszerűsége okán a legnagyobb eséllyel induljon?
Netán az legyen a kardinális kérdés, hogy ki legyen a miniszterelnök jelölt?
Nincs racionális gondolkozás és cselekvés, a Fidesz meg jókat röhög ezen a vajúdáson.
Végül az e tárgyban írt posztok megjelenésének indokoltságát - veled ellentétben - elfogadom. A kommentelőket és az ezeket olvasókat a posztok gondolkodásra, mérlegelésre serkentik, különböző következtetések ütközése szélesebb látókörben világítják meg ezt a helyzetet.
@Mariann19: Tévedés, Mariann, pontosan ezt fogják csinálni, megállapodnak egy jelöltben. Először az általános kérdéseket kell rendezni, aztán jön a jelöltek kijelölése, aztán a miniszterelnök.

Ez annyira naiv hozzáállás, hogy csak a helyi jelölt ismertsége és népszerűsége a fontos. Először is az emberek 95%-ban a pártszimpátiák alapján szavaznak az egyéni jelöltekre is. Ha lesz közös jelölt, arra fognak szavazni, akinek fontos a kormányváltás. Mindkét csoportosulásnak van megfelelő jelöltje szinte minden helyre, tehát mégiscsak annak alapján kell eldönteni, hogy kinek mekkora a támogatottsága. Harmadrészt pedig pártokról van szó, benne aktivistákról, akik pártjuk sikeréért dolgoznak, nem is keveset. Aki maga is jelölt akar lenni, az tegye oda magát, vegyen részt benne. Ne mással kapartassa ki a gesztenyét, dolgozzon meg érte.
@jaegtoer: Jézusatyám, te már a schmucki magaslatokat karcolod a demagógiával! Hát persze hogy alacsony a 70, de mi köze ennek a progresszív adózáshoz? Ha majd a 70-ből 140 lesz, ugyanúgy lesznek keveset keresők, mert akkor meg az 1 milliós keresetből 2 milliós lesz.

A mutyizás és síbolás megint mellébeszélés, semmi köze ehhez, azt nyilván meg kell szüntetni. És igen, éppen ezzel lehet a munkát (és a vállalkozásokat) terhelő járulékokat csökkenteni és így a foglalkoztatást növelni.
@Mariann19: Még valami. Ha pusztán az ismertséget vennénk figyelembe, akkor nyilván mindig egy ősöreg bölényt kellene választani, soha nem egy fiatal, ismeretlen embert.
@iii:

schmicki és demagógia?

azt hiszem elbeszélünk egymás mellett, vagy egy más mellett.

te vegytisztán a progresszív adózás mellett érvelsz, míg én igyekszem valamennyi körülményt figyelembe venni, addig te rugalmasan figyelmen kívül hagyod, hogy a többkulcsos adózás idején sem jutott több a minimálbéres, vagy a nagyon alacsony keresetűek jövedelmének normalizálására.

te változatlanul azt a réteget szeretnéd "lerohasztani", amely mindig is tetemes összeget fizetett.

Most, hogy mindenki adózik, saját zsebén érezheti, hogy milyen sokba kerül az állam fenntartása, milyen mértékben megy el a pénz mutyizásra, felesleges kiadásokra, és kézen-közön korrupcióra. igazad van! ezt sürgősen fel kell számolni, had fizesse csak az a 100-200 ezer ember a cechet, aki eddig is fizette, valójában most is, csak a fogyasztáson keresztül.
@iii:

mélyedj el jobban kuviklacz érvelésében, az közelebb vihet a megoldáshoz, bár ő is csak egy kis szeletét említette a problémának, de az legalább túl megy az egyenszövegen.

de vissza a kutya sírjához: mennyi a sok? azaz mekkora jövedelemnél kell beléptetni a második, netán harmadik kulcsot?
1000 €/300 ezer HUF?
2000 €/600 ezer HUF?

Most megint azt szajkózzák, hogy több adókedvezményt vehessenek igénybe az alacsonyabb keresetűek, mint amennyit adóként befizettek nota bene, többet, mint amennyit egészében véve kerestek. agyrém.

s mind emellett senki nem beszél arról, hogy o.k. akkor vissza a magán nyugdíjpénztári megtakarításokat, vagy ne a levegőbe fizessük a járulékokat, hanem nevesítetten, s annak arányában járjon a többszintű egészségügyi, vagy betegellátás.

nyilvánvaló, hiszen a hatalmas empatia és szolidaritás csak addig terjed, hogy kitől lehet elvenni. Mert az jár.
@iii:

"Hát persze hogy alacsony a 70, de mi köze ennek a progresszív adózáshoz"

bocs, leesett! te egyenlősdit akarsz játszani. hmm. ez persze nem schmucki demagógia. ez olyan iii-s. csak van benne valami dézsavíz. vagy deja vu...
csakhogy mennyi az annyi.

ha mi magunk ázsiát vesszük alapul, akkor nem kell kiakadni se a 47 ezren, se semmin, mert az biztos hogy a többkulcs nem old meg semmit. sem a költségvetési lyukat nem foltozza be, és a kiskeresetűek éppen úgy éhen halhatnak ahogy eddig is. ugyanis amennyivel többet kaphatnak a jobban keresők zsebének a rovására, azt nem ők eszik meg, hanem az infláció. jó étvágyat.
Hetek óta Schiffer megelőzi "Szocikat" M.A. B.G. gyalázatosan szerepelnek a többi nézetthez képest. Vona megállíthatatlanul dübörög a többihez képest O.V. a kihegyezett személyes támadások ellenére stabilan tartja 2. helyét megjegyzendő a legnagyobb tetszési számmal rendelkezik. Gy. M alig változik nem foglalkozik oldalával nem tudni miért?
"Elemzés"2013-08-11

Az árvíz után a legérdekesebb 06-09-16 között O.V. mindennap a TV-be V.G. nem láttam sehol, mint értesültem a gátakon dolg.. nagyon kíváncsian vártam az eredményt V.G: lett az első grat! Mesterházy Schiffer nem engedi az eredményeket megjeleníteni:-))) Demokraták...
Bajnai számait nézzük, valamikor 2-3 napra nem volt elérhető majd vagy 10000 több kedvelővel került elő a honlapja??? na ezt sem vettük volna észre, ha nem nézem mindennap...
Mesterházy gyalázatosan szerepel hetek óta, de amikor kiment Erdélybe akkor szárnyalt vagy 1 hónapig
Bajnai amikor a minimálbérről szólt jogosan, akkor egy pillanat alatt -63 lett a kedvelők száma, hát ennyire érdekes ki mit mond tesz. Annyira nem nézem a dolgokat, de a számokból néha kitűnik történt valami, amiről nem tudok!
A vesztét a kormánynak a devizahitelesek fogják okozni, amit mások engedtek GY-B-S- "Király" ha valaki nem tudná."Elemzés" 2013-04-31
www.poly-mix.hu/_like1/ 2013 08.11
www.poly-mix.hu/_like/# 2012 12.06
Az első oszlop 7. hónapnak egyenlege. Pontos számok táblázatban a helyezések is...
Orbán Viktor.. ...4...+*22.733fő--158.921---159.348--héten 2.
Vona Gábor.......1...+*58.545fő--108.137---108.709--héten 1.
Bajnai Gordon...2...+*44.744fő---62.981-----63.030--héten 4.
Mesterházy A.....3....+23.661fő---38.927-----38.993--héten 5.
Schiffer And.......5....+*2.242fő-----8.583-------8.729--héten 3.
Gyöngyösi M.. ...6....+****53fő------2.302-------2.303--héten 6.
Minden névnél második oszlop múltheti, harmadik hányan jelenítik meg honlapjukon a politikust és heti sorrend"Facén" 08.11 FJ
--
Felőlem legyen ahogy akarjátok, de az ilyen finnyás emberek miatt lesz 20 év múlva még mindig Orbán Elnök Úr kormányon, és még akkor is sírni fogtok hogy milyen szar a fidesz, milyen szar az mszp, milyen szar az ellenzék, milyen szar hogy nincs alternatíva. Hát ha ez kell, tessék :)
@jaegtoer: többkulcs lehet hogy nem old meg semmit (szerinted) de azért mégis fura hogy a normális gazdaságú és adókultúrájú országokban több kulcs van és be is vált. Orbán csak azért vezette be mert hazudhatja hogy a szlovákoknak bejött (nem annyira), és közben a haverjai még kevesebbet adóznak. Közben pedig 2006-ban az MDF egykulcsos adóval kampányolt, de persze akkor még a Fidesz szarnak titulálta. Ennyi :D
@Kuviklacz: Ezt mondom én is, de hiába. Aki 2018-ban akar váltani az szépeket álmodik. Addigra még egyszer átírják az összes törvényt, a huszonévesek nagy része külföldön lesz, a forint az egekben, a médiát még jobban monopolizálják (így kampányoljon az ellenzék 2018-ban), a trafikok és a pénztárak után még pár ágazatot benyelnek, stb stb stb
süti beállítások módosítása