Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.06.26. 11:35 Fabius

Kötelező olvasmány proletároknak

Címkék: tóta w összefogás szárszó

Azt hittük unalomba fulladt, de csak kicsaptak a hullámok abból a szárszói budiból. Farkasházy végül is csak büszke lehet a klotyójára, mert egyetlen kép róla képes volt arra, amire az összes meghívott, felszólaló és maga a rendezvény nem: tanulsággal szolgálni. 

A szétgurult gyógyszerek lázas keresgélése közben Horváth Gábor a Népszabinál elmerészkedett egészen a komment troll határig, belenézett az internet közélettel foglalkozó legsötétebb bugyrába, belenyúlt, és előhúzta a bugyor legalján éppen gazdátlanul heverő toposzt:

"minden fikázás, kiröhögés, lenéző ajkbiggyesztés és WC-fotó a mai rezsim melletti kiállás"

Ismerős? Naná, hogy az. Tegye fel a kezét az a kedves kommentelő aki nem kapta még meg az "orbánbérenc", "fidesz szekértoló" titulust abban a másodpercben ahogy rosszalló megjegyzést tett a megújulásra és arccserére képtelen szocialistákra, vagy kritikával illette az összefogás bármelyik tagját vagy elemét. Éppen ezért arra készültem - úgy is, mint Horváth által megszólított, mindenkiből százszor kiábrándult blogger, és úgy is, mint értelmes összefogásra szavazni hajlandó, de ezzel a szemlélettel azonosulni képtelen választó - hogy írok egy aktuális lófasztbazmeget a témában, mikor azt látom, hogy Tóta W. megelőzött. 

Tessék szépen elolvasni, megfontolni, mert bizony sokan vagyunk akik első betűtől az utolsóig egyetértünk vele. 

Oké, olvasónaplót nem kell készíteni belőle, mert tisztában vagyok vele én is, hogy sokan majd eleve nem értik, legalább ennyien majd relativizálva túlmagyarázzák, és olyanok is lesznek szépszámmal, akik mélységesen fölháborodva ordítják majd: hogyhogyhogy lehet olyat írni, hogy feltanáltuk a Fideszt, he???!!!!

De azért csak jó lenne eljutni a felismerésig, hogy ez:

"Nem azért utáljuk Orbán Viktor falanszterét, hogy felálljunk falanxba mindannyian. Pont az az undorító és egyébként önveszélyes az orbáni rendszerben, ahogy minden mutyiért és idiotizmusért kiállnak a katonái. Vagy ha fel is mordulnak, utána tudomásul veszik a hordavezér döntését, és nem bolygatják többet."

...egy eddig is sokszor kimondott, de eddig figyelmen kívül hagyott igazság. És bizony a változást akaróknak kevés az, ha az utált személy bukik, mennie kell(ene) vele a szemléletének is, nem átvenni ezt az öröklétnek. Mer'hogy elvileg ti lennétek a mások, a nem olyanok meg a demokraták, vagy mi. 

545 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr75378738

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyere haza, Mikkamakka! 2013.06.27. 09:25:22

Sok százezer Mikkamakka hagyta már el a négyszögletű kerek erdőt, mert azt hitte, hogy máshol kolbászból van a kerítés, mézeskalács a házikó, és kemény, áldozatos munka helyett elegendő benyúlni az aranytojást tojó tyúk segge alá, de talán még az is, h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát naná, hiszen én is megtudtam az elmúlt évek során, hogy fideszbérenc vagyok, és mégis hogy képzelem, hogy nemet mondok egyesekre, mikor ők a legjobbak, és a többi és a többi. persze megkaptam azt is hogy szocibérenc, klinttonébérenc vagyok amikor a szeretett kormányunkat bíráltam.
Minden szava igaz annak is, amit a Totaw írt és annak is, amit Te.
Most már csak az kellene, hogy Bajnai vagy legalább a PM-esek írjanak-mondjanak valami hasonlót.
Két napja kommentben dühöngtem egy sort a szárszói kretén-fesztiválon, most csak halkan kérdezem, hogy biztos, hogy a fent említetteknek okos dolog ezekkel a figurákkal (tisztelet a kevés kivételnek) együtt mutatkozni?
@nedudki74: nem, nem helyes, a helyes az lenne ha a pM meg a Bajnai elküldené etzeket oda. és akkor is ha azok ezen megsértődnek és ilyeneket írkálnak mint Horváth
Nagy szó ha még egy jobbikos is egyetért tótawével. Most ez történt. ;)
@Penivaldes: ok folytassuk csak kiugrottam kajálni. ;)
télleg ojan kurva nehéz kimondani, hogy bocs', tévettem?
szerintem tóta w felkapta a vizet teddy értetlenségén, valamint az emlegetett népszabós cikken. a szocik értik a viccet csak nem szeressék. a fidesz zsigerből nem érti. a jobbik meg sem hallja, ha valami nem piros-fehér-zöld, rosszabb esetben csak piros-fehér-piros-fehér. kérdés még bajnai, aki -őszintén mondva- nem néz ki humor heroldnak.
de nem szeretek sorban állni!
@hacsaturján: a baki, a hiba beismerése egyenlő a gyengeséggel. ezt a hímsoviniszta dogmát vallják a magyar politikusok ezek szerint.
@bella _ciao:

frászkarikát! esztet kommunikácijónak híjják manapság. a röhej az, hogy időtlen, de mindig van valaki, aki újra fölfedezi.
@hacsaturján: jó vot, köszi a linkért. nem nézegetem a népszabót, mert ez a firefox nagyon nehezen tölti be. tudtam róla, hogy mozdonyt neveztek el weöresről, szóval egy évig hegyek-völgyek között zakatol, majd kap egy újabb nevet (egy centenárium sem tart örökké), mert annyi mozdonyunk nincs. weöres meg nevet az egész baromságon.
@bella _ciao:

bevallom férfijasan, mivel tennap szó esett arrul, hogy ki az újságíró, elsősorban új péterre célosztam (teheccség, mint rég lejáratódott bolsevik fogalom), noch dazu, weőressel együtt, hát mit mongyak (nyalintok inkább), remek párosítás! esküszöm ojjan, mintha eszt az új gyereket most húztam volna elő a seggembül. :))))
@hacsaturján: ha ilyeneket produkálsz az seggedbül, akkor örülhetnek a rének az altájon.
anettka, kérem, ne vigyorogjon, mer pofán vágom!
@bella _ciao: "a szocik értik a viccet csak nem szeressék. a fidesz zsigerből nem érti. a jobbik meg sem hallja, ha valami nem piros-fehér-zöld, rosszabb esetben csak piros-fehér-piros-fehér."

Én kedvelem a vicceket, lehet ezért is vagyok jobbik szimpatizáns. :) Amúgy mi a bajod az ősi árpád-házi szinekkel???
Na ezt sem gondoltam volna, pár napja. Amikor a jelek szerint igen ügyesen adtam elő a fideszostoba mondatokat, hogy magam is fideszostoba kommenttrollnak látszódjak. Most már tudom, nem kell ekkora erőfeszítés. Elég kimondani: fajkasházivécé, és máris fideszostoba orbánista leszek. Hát az édesanyátok picsáját, kedves maszopos feleim.

Amikor az ügy kirobban, és Fabius posztolt róla, nem igazán kommentáltam az ügyet. Szimpla vihar a biliben típusú semmiségnek gondoltam, ami nem ér meg egy mondatot sem. Úgy tűnik a vihar is megvan, meg a bili is, csak nem akkora méretben, hogy beférjen az ágy alá. Igen fontos ügyben sikerült megint hangzavart csinálni. Miközben pl a földtörvény meg szépen csendben, sumákban testet ölt. Önellenzék.
@bella _ciao:
Bajnaitól én speciel nem vicceket várok.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azzal semmi, csak mostanság süketek lengetik előszeretettel. igaz, ez a süketség célirányos, csak az értelmes szót és a jó vicceket nem hallják meg.
@Bakter:

jónapot kívánok! mi a panasza?
@nedudki74:
Lendvai Ildi néninek szeretnék igen magas szobrot emelni valami hegy tetején, hogy jó messzi ellátszódjon. Szárszóra is. Lássák, hogyan kell elegánsan visszavonulni a politikától. És ezt nem csak politikusoknak címeztem.
@Bakter: könyörgöm, ne tedd. értem, mit akarsz, de mekkora csúfság mán! nem elég neked a weöres mozdony!
@Bakter: Lassan mondom, hogy mindenki ércse:

S z o b r o t o t t a L e n d v a i I l d i n é n i n e k :-))
És a mai FIDESZ mottó:

Nem elég tisztességtelennek látszani, annak is kell lenni:-)
így lesz mém a teddy budijábul, belőlem meg hattyú lovag, ha meg nem sértődök:

index.hu/belfold/2013/06/26/a_trafikbotrany_kirobbantoja_otmilliot_kert/
@hacsaturján:
Az, hogy nem tudom, milyen nyomtatványon nyújtsam be nerbe a következőt:

Ezennel felkérem Orbán Viktor Urat, nyerje meg a következő választást. Nálam odaadóbb, megtértebb híve nem lesz, amennyiben frekventált helyen kapok Öntől egy nemzetitrafikot, egy nemzetiszeszboltot és egy nemzetipatikát. A jelenlegi ellenzék ugyanis már a klozetát is félti tőlem, és ellenfelének tekint, ha belehugyozok. Önben van minden reményem, pedig már Lenin cipőjét is pucoltam. De inkább leszek minisztériumi lézerelhárítóbeállító, mint kitagadott sztalinfiú. Isten nertesse sokáig.
És a mai Fónagy János államtitkár úr idézet:

Ne azt nézzétek, mennyit lopk, én sem nézem, ti mennyit.
@hacsaturján: azért előttem van a kép: lovagolsz a hattyún, közben alulról előbújik belőled egy uj péter. ezek után mit nekem egy lendvaiildinéniszobor.
@Bakter:

bassza ki, kegyed! szocijális problemájával forduljon a katasztrófa elhárításhoz! majd írok!
@hacsaturján: Megtalálták a dohánybakter méregfogát... elég sokáig tartott... de hatásosnak tűnik.
@bella _ciao:

ha szamár nincs, ló is jó!
(írta fábry sanyi közmondása)
@Bakter: Valaki mintha ezt akarta volna elérni,hogy szépen anyázzák egymást azok akik még nem álltak be az Orbánseggnyalásba.
Két újságíró elmegy Szárszóra,ahol összegyűlt négyszár baloldali érzelmü ember, és nem akar kérdezni semmit, csak lefényképezi a nyári és a nyaralói toaletteket.
Farkasházy bepipul ,és máris harminc fele szakad, ami eddig csak három volt.
A jobboldal pedig egységesen gyaláz tovább mindenkit aki nem szektatag.
@Bakter: Pitiáner alak! Persze ilyenkor nem jutnak eszébe az éhező rének. Minimum még zöldellő állami zuzmómezőt a ozzá tartozó EU földalapú támogatással, életfogytig tartó büntetlenséget, és egy 1%-os Közgép részesedést is be kellett volna applikálni. Nemcsak trafikból él a nerber:-)
Csak ismételni tudom magam
endresy.blogspot.hu/2013/06/tiszta-vizet-fulekbe.html

Szárszó legnagyobb baja, ha mintának, normának tekintik
@bella _ciao: A népszabós cikk elég ostobaság.
Egyébként a MAgyarnariban is megjelent egy doktorandusz félresiklóban levő elemzése
m.magyarnarancs.hu/publicisztika/mi-a-baj-a-szarszoi-talalkozoval-85376
@avanivi: olvastad tóta w cikkét? ha igen, még egyszer fuss neki! kérlek!
@hacsaturján:
Ez nem szociális probléma, lelki. A múlthéten meghasonult énen meghasonult a tegnapelőtt meghasonult énemmel, hogy ma minden meghasonult énemmel meg kelljen hasonulnia a mai énemnek.
Volt az az Okun nevezetű csávó, aki feltalálta a triplapengés pedálos borotvát. Ez a géniusz aszonta, ha több megoldás lehetséges, mindig a legegyszerűbb a helyes. Most is több megoldás lehetséges, tehát a legegyszerűbbet kell választani: Orbánt. Ha ő azt mondja, holnap ezt ellopjuk, akkor az holnap el lesz lopva. Nem kerülgeti a szaros vécét, mint ezek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Itt válaszolok. A világ nem olyan nagy, hogy az emberek olykor ne találkozzanak :-)
Ez viszont egy elég jó fricska Kövér Lacának. :)

alfahir.hu/legyoztek_a_koveri_onkenyt_a_jobbikosok

Népszavazással a földvesztés ellen

alfahir.hu/nepszavazassal_a_foldvesztes_ellen
@Bakter: Okumnak tényleg Okkult Occam beretvája vagyonvolt. Zsilett meg egypengéssel vágtanyakon a prevencijóér:-) Te meg hasogadj csak szépen:-)
@avanivi: Indexileg, mint írtam volt másutt
endresy.blogspot.hu/2013/06/szarszo-elit-ellenzek.html
"Egyébként pont a magánrendezvénysége az, ami nyilván meghatározta a meghívott sajtó összetételét is. Nem erőltetve az olyan média képviseletének megjelenését, ahol a meghívottakat, vagy a rendezőt rendszeresen szidják, leszólják, esetleg hazaárulózzák.

Ami nem jelentette azt, hogy a meghívottak minden esetben értelmezni tudták volna azt a sávot, ami közéleti eseményt és a rendező magánéletét elválasztja. Ennek volt köszönhető az Index munkatársainak hazazavarása. Az, hogy erre a szerkesztőség beszámolt munkatársaik balatoni pancsikálásáról, az nyilván az ő dolguk. Az is, ha ezzel kapcsolatban, beszólva a rendezvénynek, azt írják, hogy „nem hivatalosan úgy tudjuk, a jelenlevő újságírók közül nem kevesen cserélnének strandoló mártírjainkkal”. Kicsit kiskorú reakciónak tűnik, de ez tényleg legyen az ő problémájuk. "
Egyesével szavazták meg a jobbikosok fizetésmegvonását

Megalázónak szánt eljárással, egyesével szavazott az Országgyűlés a Jobbik képviselőinek egyhavi fizetésmegvonásáról.

Mint ismert, a jobbikosokat a hazaáruló földtörvény elfogadásának "megzavarásáért" büntették.

Vona Gábor erről délelőtti sajtótájékoztatóján így nyilatkozott: „Büszkén vállalunk bármilyen szankciót, a magyar föld védelme ennél többet is megér". A képviselők elmaradó fizetésüket a Heim Pál Gyermekkórház javára szeretnék felajánlani, hogy ne az Országgyűlés költségvetését gazdagítsák.

alfahir.hu/egyesevel_szavaztak_meg_a_jobbikosok_fizetesmegvonasat
@Bakter:

lássa, kegyed! itten teccett elbaszni a renomét! beretválkozni nem lehet az occam félével, no de teccett-e mán hallatni a világhírű wilkinson kard borotva pengérül?
vanish!
@avanivi: Rohadtul nem a klotyó-fényképezésröl van szó. Ennek kezelése csak egy tünet.
Nem ez és nem szárszó okoz ellentéteket, pont az a baj, hogy az utóbbi az ellentéteket elkendőzi. Összemos mindenféle embert, miközben politikai tényezőnek mutat lejárt szavatosságú kreténeket.
Pont az a lényeg, hogy sokan (pl. Én) nem akarnak közösséget vállalni az ot összegyűltekkel (1-2 kivétellel). Csak annyi közöm van hozzájuk, hogy én is utálom OV-t. De könyörgöm, attól itt egy csomó túlmozgásos szerencsétlen próbálja összeboronálni teljesen vállalhatatlan - sokszor börtönbe vagy diliházba való - figurával, azt az néhány viszonylag vállalható figurát, akit a baloldal kitermelt.
Ami engem zavar az, hogy utóbbiak sem tiltakozna. Pedig ez nem csak Bajnainak, de már Mesterházinak is gázos.
Persze össze kell fogni stb...., mert OV és bandája még rosszabb stb.... De akkor üljön le a két pártelnök (ha már az mszp 20 % nyugdíjasa nélkül nem lehet OV elzavarni), de felejtsék el ezt a társaságot. Ezeknek már végük van.
@GeoCracker: hehe. látom próbáltad átszakítani a paternalista-elit ködöt a mancson. küzdőképes vagy, ezt már a blogod is mutatja. na, de nem udvarolok, még majd nem az alkoholtól hízik a májad, az meg kárt jelentene a megvalósuló nemzeti szeszboltoknak.
@Bakter:

ámde most komoly leszek, máramennyire a te leki problemád megengedi. szóval, szarok a beretvára meg a teddy klozettyára, mitöbb, a lelkészek összes hadovájára, éngemet elsősorban te, meg az összes többi itt előforduló nyikhaj érdekel, kivéve a szárnyast, mer az már nekem is magas, ő számojjon el a homokzsák pakolással. csak annyit mondanék neked, hogy a mókuskerék nem habostorta, viszont bizonyos emánuel kant szerint akár élvezni is lehet.
táncolj feri!

Gyurcsány ismertette a B tervet: kihagynák Bajnaiékat az összefogásból

hvg.hu/itthon/20130626_Gyurcsany_ismertette_a_B_tervet_kihagynak
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

eszt elkapkottad, drágaszág, mer a penge az én vagyok.
Pont erről beszélünk néhányan itt. Nem kell mindenki, mert attól nem változik semmi. És ez nem sznobizmus, de akkor itt nem lesz változás soha. Így is rengeteg kompromisszumot kell szerintem hozni, de lesz az a pont, amikor fel kell tenni a kérdést, hogy "megéri", ha a válasz nem, akkor változtassuk a nevünket 2018-ra.
A Parlament megfontolta, és mégis Tarlósnak adta a Margitszigetet.
Ennyit ér Áder, az elnök.
@bella _ciao: Lebuktam :-))
Egyébként érdekes az a szelektív vakság, ahogy a világot képesek nézni egyesek.
@Bakter: Nem hiszed el tegnap mit láttam -sajnos csak a buszból és nem tudtam lefotózni - Simontornya tájékán egy épületen: NEMZETI KOCSMA. Hogy ez eddig nem jutott még senki eszébe a fideszben!
@bella _ciao: Csak keményen. Biztos szívesebben szavaz az ember egy Gyurcsány-Mesterházy szövetségre, mint egy Bajnai-Mesterházyra. Mondjuk ez, azért is jó volna, mert az Mszp lenullázódna.
@bella _ciao:

én például aszt szeretem a feriben, hogy lát a pályán. mások meg pont eszt nem szeretik. az öntökönszúrást nátrium kloriddal gyógyítani meg eccerűen fájdalmas.
@GeoCracker: ennyit ér a kétharmad. de inkább ez: ennyit ért a kétharmad, korlátlanok ezek a korlátoltak.
@bella _ciao: Ez könnyen egy öngyilkos terv lehet. Bár megértem ezt a forgatókönyvet is.
@Spániel: arra járok szegedre. basszus, de a nemzeti kocsma előtt egy kiszuperált amerikai rendőrautó áll. teljes díszben. ez egy olyan zavar, mint ha azat mondanám, hogy jófej ez a gábriel.
@V-PORT: Nincs választék. Erre írtam a blogon, hogy "az ellenzék tehát a kétbalkezes, a nem-jelölt, és a celeb triójára korlátozódik jelenleg"
endresy.blogspot.hu/2013/06/egyutt-ketbalkezes-potpart.html
@Dr. jenőke (jenőke): Már a krónika festők is nácik voltak és náci királyokat festegettek?? :)
@bella _ciao: de ideáig nyilván sosem fogsz eljutni. :)
@Spániel: különben cecé jártál. a dinnye finom arrafelé.
@bella _ciao: nna, ebbe fognak ezek belebukni, a zavarba.
@GeoCracker: Ez a B terv lesz Fabius következő kötelező olvasmánya??? ;)
@GeoCracker: Nincs választék, de minek Fodor vagy Schmuck? Mondjátok meg hány szavazatot hozna, majd utána azt, hogy hányat vinne. Amit meg Gyurcsány csinál az gusztustalan. Úgy beszél, mintha nem lenne része abban, hogy így áll a baloldal. Én kedveltem őt, azt gondoltam, hogy ő kell a baloldalnak. De tévedtem, és ezt nehezen emésztem meg.
@bella _ciao: Ahogy elolvastam a cikket, egyre inkább lejön belőle, hogy Fletó sok mindent fog csinálni a jövőben, de hogy nem fog visszavonulni akkor sem ha kormányváltás lesz az holt ziher. :)

Nem is tudom mi alapján hitte el ezt bárki, egy hivatásos hazudozónak??? ;)
@GeoCracker: Ebben mi a forgatókönyv? Szerencsétlen könyörög-fenyegetőzik, hogy valaki vigye be a hátán a parlamentbe. Házmester kicsit játszik vele, hogy Bajnaiiék ellen felhasználja, aztán dobja a kukába Ő is.
általában nem jön be seres, de el kell ismerni ezzel kenterbe veri a teddy-selmeczi párost:

Seres: a Bilderberg-csoport közleménye

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130626_A_Bilderbergcsoport_kozlemenye#rss

a hvg-nél ma jutalomosztás volt? valamiért belehúztak az újcságírók, jegyzetelők.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Szun-ce ping-fa:
""A háború mindig a csalás útját járja. Így
- ha képesek vagyunk valamire, tegyünk úgy, mintha nem lennénk rá képesek;
- ha valamit felhasználunk, tegyünk úgy, mintha nem használnánk fel;
- ha közel vagyunk, keltsük azt a látszatot, hogy távol vagyunk;
- ha távol vagyunk, keltsük azt a látszatot, hogy közel vagyunk; előnyöket kínálva csalogassuk (az ellenséget), sorait megzavarva mérjünk csapást reá;
- ha mindene megvan, jól készüljünk fel ellene; ha erősebb nálunk, kerüljük el (az összecsapást);
- ha dühös, vezessük félre; magunkat alantasabbnak mondva tegyük elbizakodottá;
- ha friss erővel rendelkezik, fárasszuk ki;
- ha (egységei) szoros kapcsolatban vannak, ziláljuk szét őket; ott támadjuk meg, ahol nem készült fel a védekezésre, s akkor küldjük előre (csapatainkat), amikor (az ellenség) éppenséggel nem várja.""
Megjegyzem ez a nagy összefogás-szakértő azzal kezdte az összefogást, hogy megpróbálta szétszakítani az mszp-t. Aztán most, hogy a project nem jött be és esélye nincs, hogy önállóan parlamentbe kerüljön, mindenki fideszbérenc, aki nem hajlandó a listáján Őt oda visszavinni.
@GeoCracker: @nedudki74: Tudom, hogy ez felszinre jött volna a klotyóaffér nélkül is.
@nedudki74: Én tutira nem venném be. Mert már szeretnék kurva jó könyveket olvasni a baloldalról.
@hacsaturján: a feri egy látó. van egy ilyen nevű tehetséges lengyel focista is, grzegorz lato (na ejtsed csak ki a keresztnevét!). levonom a következtetést: halál nélkül is van reinkarnáció!
@Dr. jenőke (jenőke):

szun-ce-ping fa-t egy közönséges kocsmai verekedésben verték agyon. (lásd még: machiavellit a borgiák kerti törpeként alkalmazták, de a végin leváltották, mert sokat pofázott.)
@bella _ciao:

az a focista 72-ben volt utoljára látó. akkor még a diktatúra ülte torát és ki gondolta volna, hogy a hülyeség alapvető emberi jog.
Ja és az hogy egy smukkandor nevű politikai prostituált egyáltalán szóba kerülhet, az egy kv nagy szégyen és egy tökélete ok arra, hogy miért ne az mszp-re (aki szóba áll vele) szavazzak.
Ez a figura - miután már az mszp-be is túl korrupt volt - a fidesz kitartottjaként csinált egy pártot Szűrös Mátyással (Új Baloldal), hogy a baloldaltol szavazatokat vegyenek el. Valaki emlékszik még rá? A Bayer-bencsik kettős dicsérgette, reklámozta Őket a tv-ben, aztán sokkal több kopogtatójuk lett, mint szavazatuk. Ezután az agyér-elmeszesedéses nyugdíjasoktól kezdett el kopogtatókat gyüjtögetni kordagyögyök öregek-otthonában történő felléptetésével. Természetesen a kopogtatókat adta-vette a pártoknak. Az MDf frakcióba vásárolta így be a sameszeit (Tisztelet társasága vagy miafranc). Most meg szocdem és a korszakváltás letéteményese, az demokratikus erők összefogásának nagy szószólója. És persze büszke szárszói táborozó.
@bella _ciao: nem. Az egy virtigli kocsma volt, 40 centis betűkkel virított a felirat.
@V-PORT:

abba belesántulsz! kifigyeltem, hogy olvasni egyenesen érdemes. főleg lexikont, meg a samuelson féle közgazdaságtant. nomármost, ha véletlenül ráfanyalodsz a quintilianus féle szép beszédre, akkor azt is!
szójjatok, ha teli a teddy budija, akkor megrántom a láncot!
azért szerintem első lépésként az is elég lenne ha orbán megmurgelne... nem kell telhetetlennek lenni
@hacsaturján: alapvető jog bizony a hülyeség, mert ha nem is szilofonozik, de foszforeszkál.
@Spániel: ne bazz! akkor ez már országos jelenség. sutyiban megcsinálták a trafikok mintájára?
Elolvastam Gyurcsányt. Azt mondta, hogy bármit kérhetnek, csak azt ne, hogy operáltassa át magát nővé. Most megfogták! Én ugyanis azt kérném. Bár még azt is megtenné egy parlamenti székért.
Biztos én nem látom át. De annyi szavazója van a DK-nak, hogy rájuk feltétlenül szükség van?
Ki a f@szom az a tedi? Aki ötödszörre módosítja a gránitszilárdságú alaptörvényt, mert még mindig nem biztosít olyan szintű jogállamiságot, mint amit egy átlagos banánköztársaság simán hoz? Aki szarrá adóztatja a gazdaságot, évekre alábaszva a növekedésnek? Ő az aki ellopta az emberek nyugdíj megtakarításait? Aki szétverte a komplett oktatási rendszert? Vagy mindezeknél súlyosabb az ő bűne? Tudom is én, mondjuk nem engedte lefényképezni a budiját?
Nem tudom, de nagy mocsokság lehet itt a háttérben, mert ez már a második poszt a témához. Világra szóló botrány. Farkasházy pöcegödrében szart találtak. Állítólag balliberális szart. Már nokiás doboz sem kell. A baloldal már azon is megbukhat, ha néha szar jön a segglyukukból. Döbbenet. Képzeljétek, pisálni is szoktak ám néha ezek a geci hazaárulók.
@V-PORT: @nedudki74: El kellene dönteni, hogy kell összefogás Orbán ellen, vagy kibírjuk guggolva 2018-ig. Esetleg 2028-ig vagy 2038-ig, amíg nyugdíjba megy.
Ha kell, akkor arról kellene beszélni, ami miatt a másikkal össze lehet fogni, ha meg nem, és büdös a meglévő politkusi gárda (az), akkor kell csinálni egy újat, vagy beállni egy olyanba, amiből még lehet valami. Antall is ezt csinálta, amikor a kisgizdákról látta, hogy reménytelenek, átfazonírozta az MDF-et (félsikerrel, de neki bejött).
Utálom a felvezetését, de a három feltett kérdés érdekes: magyarinfo.blog.hu/2013/06/25/szarszo_es_a_hangtalan_uj_baloldal
Amúgy megjegyzem, hogy Szárszó túl van dimenzionálva. Nem indult olyan ambícval, hogy megváltja a világot (leglábbi én nem olvastam), oszt most mégis azt kérik számon rajta. Kicit olyan, mint amit a Páneurópai piknik ötödik évfordulóján láttam a helyszínen: Kónya Imre és néhány más "polgári notabilitás" vitatkozott azon, hogy hogyan lehetne megszabadulni az MSzP-SzDSz koalíciótól az 1998-as választásokon. Elhangzott az a felvetés, hogy a FIDESZ felvállalhatná a magyar "jobboldali" gondolatot. A többi történelem.
hvg.hu/itthon/20130626_Habony_Mercedes_Lexus_Audi
Újabb Frizbi interjú, vagy Orbán szépségkirálynő lesz?
@Spániel:
Kicsiben ezek nem gondolkodnak. Kocsma, ugyan már. Éppen most gyűjtöttek be egy szigetet.
@bella _ciao:

Hehehe.

Gyurcsány kihagyja Bajnait, ö maga meg a DK visszabútorozik az MSZP ölébe, legfeljebb fölveszik az Újra Együtt Mindahányan 2014 Demokratikus Koalíció nevet.

Cuki lesz. De legalább abszolút esélytelen mindenre.
OFF

Tegnap elkövettem egy hibát, korrigálok. Amikor ezt írtam:

"Szerencsére nem fognak eltakarodni néhány hülye hőzöngése miatt."

valamiért azt hittem, a Vonáék tüntetnek a bankok ellen.
Természetesen nem a lakásukat vesztett szerencsétleneket akartam lehülyézni.
Elnézést érte.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Azt remélem tudod, hogy ezeket a színeket egy katalán királylány (aki magyar királyné lett) hozta az Árpádoknak? Katalónia és Aragóna címerében most is a hungaristák által használt, a címernél eggyel több csíkot tartalmazó verzióban van benne (és Foix megyéében meg Szicíliáéban, eggyel kevesebb csíkkal).
@Spániel: Lófaszt mama! ahogy az ecceri szárszói értelmiség mondaá. Nézd meg a mélymagor turulhímzett, horgászboton magyar dikolorral lovagoló Gojzikat. Mindegyik segge alatt Harley-Davidson pöfög:-)
@Bakter: Teddynél volt forradalmi fülke a kertben. De a zindex nem azt fotózta.
@Kuviklacz:
A katalánok meg az aragónok nem magyarok? Na ugye.
@Kuviklacz: Ez kőkemény politika. Meg kell nézni, hogy mitől lesz több szavazatod, és ha úgy látod, hogy Gyurcsánnyal nem, mert róla szólna a kampány, a bizonytalanok és a Fideszből kiábrándultak, azért még sem szeretnék őt újból a hatalom közelében látni, akkor barátság ide vagy oda, de nemet mondasz. Ha én korszakváltást akarok azt nem tudom Gyurcsánnyal, így is elég lesz a sok Mszp-s mamutot elviselnem. Ennyi. Hülyeség az, hogy mindenkivel össze kell fogni. Csak azzal, aki plusz szavazatot hoz.
@bella _ciao: belegondoltam a Seres cikkbe és őszintén hiszem, hogy van benne valami. Sőt, varánusz is benne van jócskán, mert "mint köztudott" gyíkemberszerű ufók irányítják kívülröl, titkos társaságuk földünk népeinek mozgását koordinálják, népeket, nemzeteket semmisítenek meg és hoznak létre, éghajlatot változtatnak meg kedvük szerint.
Pl. ilyen cél a Bilderberg csoport és még sokan mások tudatuk alatti manipulálása, ami kizárólag a fidesz elveszejtésével, lejáratásával, hazugságokba való igazságtalan bemártásával foglalkozik.
Ezért a mai napig nem derülhetett arra fény, hogy cink.hu/ovis-rajongas-szokott-e-kakilni-orban-viktor-szavazog-582978549, pedig szeretett vezetőnk mindenki számára egyértelműen szinte naponta szarik mindenbe és mindenkire, e dicső tette mindennél nyilvánvalóbb, de nem mondhatjuk ki a titkos gyíkemberek miatt.
Erősen dolgoznak a választások olyan mértékű és irányú manipulálásán is, hogy ha valami gömbvillámszerű égi csapás miatt megint a pocakos nyer, akkor is bajnai legyen a nemzetellenes hazaáruló összeesküvő.
@Bakter: lehet, hogy gerendai tud valamit. margitsziget után jöhet a többi? inkább költözik?

Jövőre Kijevben is lesz Sziget Fesztivál

hvg.hu/kultura/20130626_Jovore_Kijevben_is_lesz_Sziget_Fesztival

hiába na, a konteók lassan magukba szívnak. reading segíts!
@nedudki74: Ez a Smukk a legnagyobb gagyi a mai palettán... Gusztustalan is, hájas is, hülye is... nem is tudom, mért nem esett már egy villamos alá...
Mondhatnám, a Keletiben a cigányok se mernék aranyként felajánlani senkinek. Még a vak is meg tudja különböztatni az aranyat a szartól. Mer ennek ám szaga is van. Nem is kicsit. Nagyon.
Poszthoz: nem tehetem fel a kezem, kaptam már hideget, meleget minkét oldaltól. :D

Bajnaiban nagyot csalódtak, akik az adófizetők képviseletét, normális gazdaságpolitikát vártak tőle. Egyre inkább oldalaz balra. Feleslegesen, mert akik abszolúte összefogás pártiak, simán leszavaznak bármilyen összefogásra, a szocikra akár.
Van egy tömeg, akik viszont csak Bajnait fogadják el, szocik nélkül a fenti okok miatt.
Az adófizetők érdekeit megint lenyomják a nagyobb létszámú, ennél fogva nagyobb érdekérvényesítő képességgel rendelkező rétegek.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

te, vazze! a múltkor a deák téren leerisztettem egy ijjen moci gumiját. akkor mostan én ellenforradalmár vagyok vagy teddysta?
@Kuviklacz:
Miért kevesebb a csík Foix megyében és Szicíliában?
@Fabius:

mi lenne, ha csak blogot írnál, nyista reakcijó? barokkos túlzásaidat örömmel olvasám, bár nem mindig.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Rossz vagy!
Tegnap a nyuggerekkel elmentünk Simontornyára és Ozorára várnézni. Szépen és amennyire lehetőség volt, eredeti állapotára helyreállított épületeket láttunk, kellemes meglepi volt, mert semmire nem számítottam a sok romvár után. Ezeket is többméteres sittből pucolták ki.Az Ozorai Pipóvár különösen szépre sikeredett, pedig még magtár is volt.
Utána mentünk csak a beszélőre.
@Husz_János_Puszita: Ha nem krea-cionista lennél és hinnéd Darwin evolúciós elméletét, akkor nemigen csodálkoznál... tovább nem mondom. Szerintem meg nem kell bocsánatot kérni. De ha akarod, nyugodtan fizess minden rászorulónak... na ne egy ingyensört... egy lakást. Elvégre megteheted. Megdolgoztál érte.
@Kuviklacz: Elmondanád mitöl van nagyobb esély viktor kirugására a csodálatos szárszói társasággal?
Pont az a baj, hogy rontja ennek esélyét.
Én lmp-re szavaztam, most az együttpm-re tennék. Elfogadom - bár nem örülök nek - hogy az mszpvel meg kell állapotni, hogy ne induljanak jelöltek egymás ellen. Van kb. 20 %-nyi nyugdíjas aki rájuk és csak rájuk szavaz. Ez van sajna. És egy-két fokkal jobb egy meggyengült, korlátozott hatalmú mszp, mint a mai maffiacsalád.
De könyörgöm, ehhez mi a fsz szükség van olyan figurákra akik semmit nem tesznek hozzá, csak elvesznek - akár ferike, akár andorka, akár a szárszói nagybetűs értelmiség. Akinek tetszenek ezek a figurák simán leszavaznak az mszpre is, másokat meg csak taszítanak.
Ha valakik még kellenek a két parlamentbe jutni képes párt mellé, azok pont olyanok, akik ezen a megszokot - úgyis ide szavazó - körön kívül vannak.
@Kuviklacz: Basszus... szóval Szárszón megkezdődött a WC-fülkeforradalom:-)
@hacsaturján: ó hogy a königsbergi emánuel szúrjon meg tégedet hátulról! miket nem mondasz!
@nedudki74: Még gondolkodom kicsit :-) Na jó, végső soron nem feltétlenül kell megnyerni azokat a válszatásokat :-)
@avanivi: Igen. vszinűleg.
@V-PORT: Pedig könnyen lehet, hogy Ferinek van igaza.
@nedudki74: anno a szadeszosok egy része is meghasonlott, mikor elfogadták a maszop jobbját. csak mondom.
@hacsaturján:

Mi lenne, ha nem akarná nekem megmondani senki, mit, vagy éppen mit ne írjak?

Eddig csak a zorbánviktor fenekedett - monnyuk ő a komplett intenettet letiltassa, ha valaki háromnál többször aszongya trafikkomondor - mostan meg akkora lett a sor, hogy nem látni a végit egy kurva buditól.

Faszombamár.
@Bakter: Na basszus... még egy zsidó.... az apja meg Tréfli Dávid volt, csak magyarosított:-)
@bella _ciao: Mosmeg mit csodákszol? Magyarország magányos SZIGET Európa hánytorgó tengerén:-)
@Fabius: ne morogj, egy bloger bírja csak ki a rének nyalogatását!
@hacsaturján: Tündér Aramom:-) Az attól függ, ki nyeri a választásokat:-)
@Spániel: Addiglyó, míg magadtól mész ilyen hejekre, és nem visznek:-)
@bella _ciao:
És a sziget is kismiska:
"Megvan a cég, amelyik a legalkalmasabb arra, hogy jelölőanyagot tegyen a benzinbe, pedig még ki sem hirdették, mik az elvárások. A benzin ettől drágább lesz, de azt még nem tudni, mire jó az egész."
@bella _ciao:

Azzal semmi bajom, ha olyat írtam, hogy még a rének is ugatásban törnek ki rajta.

De amúgy meg télleg ne tanáljuk már fel a Fideszt, ha lehet.
@Fabius: és csúcspoénként lendvaiildikónéni bejelenti a viszanemvonulását.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Én is ássak? Minek?

Nem ásnak már elegen árkot, sajtszab és vélszab sírt? Minek kellek én oda? Majd, ha ezeket betemetni kell, akkor lesz nálam ásó legközelebb.
@Fabius: hacsa belegebedne, ha nem szórhatná itten a rénjei magját. akár a te reakciójidra is.
@GeoCracker: És úgy gondolod a Feri a kormányváltás kulcsa? Olyan baromi sok szavazatot hozna? Akit meg hozna, azok nem szavaznak majd át az mszp-re ha azt látják, hogy az képes legaláb parlamentbe jutni? (Mesterházi majd a Bajnaiékra fogja, hogy miért nem tudott szegény - akkora már nővé operált Ferencel - összefogni bár szeretett volna)
@bella _ciao:

Sose gondoltam volna, hogy Lendvai a legjobb arc abban a brancsban.

Amúgy Ferenc ezzel ismét önherén rúgta magát nekifutásból, de erre ráér rájönni holnap is.
@Spániel:

"NEMZETI KOCSMA. Hogy ez eddig nem jutott még senki eszébe a fideszben! "

De eszébe jutott. Szeptemberben újraszabályozzák a turizmust és vendéglátást, akármit jelentsen is ez. Gondolom mint a trafikokat.
@Fabius: Jajjistenem... betemetni akkor is ráérsz, ha már szociális alapon megástad Orbánék sírját, és a kadáver bemászott a gödörbe:-)
@Fabius: Há ma reggel is elég rettenetes volt a TV2-n. Önmaga paródiája lett. És a bejátszott jutubos videjó... rettenetes! Tényleg ripacs. Ez nem lánglelkű szónoklat volt, hanem egy tehetségtelen kiugrott vándorszínész nagymonológja...
@Fabius: ha annyira jó fej lenne, agitálná a haverjait is erre az apró tánclépésre.
@bella _ciao: oszt nyithatna teddy egy nyugdíjasnapozót szárszón.
@Fabius:

+1!
Már én is akartam Tótát linkelni nektek, és tudod, mit? Sose gondoltam, hogy le fogom írni, de most leírom (és komolyan elviselem, ha te, mint bloggazda leírod: énmegmondtam, bibibíí! :D):

a tököm tele van. Még sose voltam ennyire közel a fotelfilozófussághoz, mint most! Értve ez alatt, hogy jelenleg egyetlen garnitúrára tudnék tiszta szívvel szavazni, és az a DK.

Bajnai szar, Mesterházy engedi a kisebb, semmilyen infrastruktúrával nem rendelkezőnek hogy a tökénél fogva rángassa, NINCS konszenzus, csak pávatánc van, senki nem akar senkivel közösködni.

És a poén, hogy az egész összefogás kulcsa pont Gyurcsány lenne, illetve a mellette, Öszöd mellett, az ELMÚLTNYÓCÉV melletti kiállás lenne. Mert ugye van egyszer a Bajnai - füvesjuhász - PIMP gárda, van az MSZP, ezek ketten összefogás-félében vannak.

Aztán van a DK, akivel félig összefogott már az MSZP, de nem akar VALÓBAN kiállni Gyurcsány és pártja mellett, illetve a Bajnai-gittegyletnek jól jönne a DK infrastruktúrája és szervezete, de nem kell nekik Gyurcsány. (Én mondom, amennyire tiszteltem Bajnait, most kifejezetten egy kártékony, demagóg pasinak tartom, aki csak annyiban jobb Orbánnál, hogy elvileg demokrata.)

Hát megmondom, mi van. Rohadtul nincs kedvem az MSZP-Bajnaigittegylet párosra szavazni, PLÁNE, ha az én körzetemben nem is MSZP-s lenne a jelölt, hanem valami füvet szívó jóember! Akkor legszívesebben egy faszt rajzolnék a lapra!

És megmondom őszintén, hogy egy MSZP-DK(-kisebb szervezetek) összefogásra is szívesen szavaznék, ha ejtenék a Bajnai gittegyletet, mint a forró krumplit.

Soha ilyen dühös nem voltam még az ÚÚÚÚÚÚÚGYNEVEZETT demokratikus ellenzékre. Soha. Még nem tudom, mit fogok tenni, de REMÉLEM, hogy Mesterházy kihúzza végre magát, benyúl a gatyájába, megnézi, megvannak-e még a tökei és közli: kisfiam, itt énmögöttem van valódi szervezet, énmögöttem van a legnagyobb támogatás, mi lenne, ha én lennék a főnök?!

Francbamá, 10 hónap van és nem lesz ebből semmi. Ha kirúgná Mesterházy Bajnait, szövetkezne a DK-val, együtt indulnának, kiállna Gyurcsányért, az a pali megint megnyerné neki a választást - és mivel az emberek egyszerűek, úgy gondolkodnak: MSZP - FIDESZ. Ennyi.

Bocs, ez hosszú volt, de ki vagyok akadva a hülye, teszetosza, béna seggeken.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Bizony, bizony nem mindegy, hogy a dohánybakter azt az 5 milliót hogyan kérte. Úgy mint mr. 20 %, vagy a úgy ahogyan azt a tételes jog nevesíti peren kívüli egyezségként, kárenyhítésként, hiszen a saját ingatlana mellé akar települni egy vendéglátóipari egység. Így akár a saját ingatlanában folytatandó tevékenység (állatorvosi) is ellehetetlenülhet az ÁNTSZ miatt, de akár értékesíteni sem annyiért tudja az ingatlanát, amennyit az ér, mivel amellett vendéglátóipari egység működik. Ehhez nyilvánvalóan szükség volt tényfeltáró újságírásra a jobboldali médiában.
@Kismacska (BELLA):
Igazat kell adjak. Aki ezer fokon ég és próbálja felhívni a figyelmet sok mindenre, akár túlzott lendülettel is, az bizony Gyurcsány. Ezt lehet szeretni, meg lehet elítélni, de hozzá képest az egész ellenzék olyan nyámnyila fasz, hogy szinte látom, amint a vaníliafagyi folyik ki a málészájukból. Csak hát sikk megbélyegezni Gyurcsányt, elítélni, amit így vagy úgy, de kimondott: az egész politikai elit hazug, korrupt elkúró böszme.
off... már csak, hogy el ne vesszünk a Mesterházy-Gyucsány-Bajnai segglukában:

"Egy erotikus női test is lehet csúnya

Nyílt szexualitás, szemérmetlen közöny, kihívó tekintetek, nyersen kirajzolódó testhajlatok és testnyílások. Egon Schielét minden érdekelte, ami eltért az átlagostól, és soha nem félt megmutatni a csúnyát. Élete 28 éve alatt rendszeresen sokkolta a közönségét, pornográfnak ítélt képei miatt pár napot börtönben is töltött. Ott voltunk a Schiele-kiállítás megnyitóján."

hvg.hu/kultura/20130626_egon_schiele_kiallitas

Kiegészítés: Képei még megtalálhatók:
Bécs, Belvedere palota, (mellesleg jónéhány Klimt-tel egy teremben,
Cesky Krumlovban, (Krumlau) külön múzeumban, megjegyezve, hogy kissé mondén viselkedése és életvitele miatt az akkor bürgerek a májszterrel az élen, az éppen aktuális ágyasbogasával, szó szerint kiseprűzték a városból:-)

Érdemes megnézni aképeket, azonkívül, hogy tényleg kicsit mondénok... totál depressziósak... szóval előtte vagy egy korsó bécsi ser, vagy rizling virslimustárral, vagy korsó Eggenber ser káposztáshúsosknédlivel:-)
... on
Inkább arra kéne figyelnie Mr. Férgfarkéknak (és egyéb féreggel kapcsolatos jelzővel illetett kormányközeli személyeknek, hogy VONA kijelentette, lesz itt hadd el hadd a földtörvény miatt. Márpedig, ha a bumeráng visszaérkezik, nagyobbat tud ütni lendülete miatt, mint eldobásakor várni lehetett. Jobb oldal vissza tud ütni jobb oldal felé is. Ezfog most következni, Kiváncsian várom.
@Kismacska (BELLA): @Bakter:
Ez a zseniális figura hova juttatta az előző pártját? Hova a mostanit 1%, 2%? Nyilván ez a bunkó ország nem bizonyult méltónak hozzá! Folyamatosan gyöngyöket a szór a disznók elé szegény ember. Lehet, hogy ti szeretitek, de egy csomóan nem vagy már nem.
Ébredjetek már fel! A kedvenceteket senki nem akarja kihagyni sehonnan. Egyszerűen nincs támogatottsága, amiért be kelljen venni bárhova. Ha lenne 10 % mögötte, szóba kellene vele állni így meg nem kell - hálistennek.
@nedudki74: a legfrissebb

Tárki: simán nyerne a Fidesz, de erősödött az MSZP is

A pártot választók körében a Fidesz-KDNP népszerűsége 48 százalék, a szocialistáké 24. A Jobbik támogatottsága ebben a körben 13 százalék, míg a Lehet Más a Politikáé 5 százalék. A Bajnai Gordon nevével fémjelzett Együtt 2014 a pártpreferenciával rendelkezők körében 7 százalékon, a DK pedig 2 százalékon áll.

www.vg.hu/kozelet/politika/tarki-siman-nyerne-a-fidesz-de-erosodott-az-mszp-is-406570
@CSENDES:

Kiváncsi vagyok, Ángyánról mit ásnak elő.

Haverom fizetett a ház lakóinak, hogy használhassa az udvart az étterméhez, teljesen korrekt szerződés alapján.
@bella _ciao: Lehet, hogy velem van baj, de ahogy beszélek emberekkel nekem nem ez jön le. Nem értem ezt az égész közvélemény-kutatást, de biztos velem van baj. Ennyire népszerű a Fidesz?
@nedudki74:

Nem kedvenc vagy nem kedvenc kérdése a dolog, de ezt most nem kezdem el magyarázni - úgysem értenéd, zsigerből nyilatkozol. Egyébként meg úgyis mindegy, bebizonyosodott, hogy az emberek nem díjazzák, hogy Bajnai 6-7-8 hónapig pávatáncolt, azt hitte, a nagy ÖSSZEFOGÁS-ból kihagyhatja a szocikat, aztán mikor a 23%-ából maradt 10 körül, akkor észbekapott, hogy hopp! Az embereknek mégis kellene az, hogy lássák: valódi szándék van a kisdobosmód előadott beszéd mögött.

A pali borzasztó, demagóg ígéretekkel bombázza a közönségét, "elfelejti" kihangsúlyozni, hogy azok az ígéretek CSAK kétharmaddal valósulhatnak meg...

Én nem látom a szándékát a valódi változtatásra, szerintem nem tenne semmit azügyben, hogy ha kétharmada lenne, kivágná ezt az alaptörvényt a vérbe és visszarakná, ha ideiglenesen is az EU konform másikat, amelyik jó volt 20 évig... és sorolhatnám. Ott fog tesze-toszáskodni, és semmit nem fog csinálni.

NEM tudod ezen kívül, hogy a "kedvencemnek" valójában milyen támogatottsága van. Nem vagyok biztos benne, hogy ma, aki csak szoci szavazó is, bátran fel meri vállalni. Hát még ha DK szavazó!

Mindegy: én szívem szerint a DK-ra húznék először, másodszor egy MSZP-DK összefogásra, harmadszor... harmadszor jó szívvel senkire.

Úgyhogy most nagyon úgy néz ki, hogy sok kedvem nem lesz elmenni szavazni, de lehet, hogy leszek annyira hazafi, hogy befogom az orrom...
Szanyi Tibor ellopta a DK elől a show-t, és tréfálkozott a fideszesekkel

most.444.hu/2013/06/26/szanyi-tibor-ellopta-a-dk-elol-a-show-t-es-trefalkozott-a-fideszesekkel/

ha feri nem táncol, akkor a kapitány nyomja. mi van itten?
@Husz_János_Puszita: Azt kiásták már és vérszegény. Részt vett egy gyűlésen, mait baloldaliak finanszíroztak.
@V-PORT: Azért ennyire nem. Nagyon sokan - nem csak a baloldali ellenzék, de a jobbikosok közül is - nem vagy valótlant válaszolnak. pl ismerek olyat, aki utálja őket, de a konzultációs kérdőíveket küldözgette vissza mert félt, hogy megjegyzik és baja lessz belőle ha nem teszi. 8mondjuk sajna igaza lehet)
@V-PORT: a tárki szerint a bizonytalanok aránya még mindig 46%. bár csökkent 51-ről. majd meglássuk, mondta a vak bottyán, mikor nekirohant az labancoknak.
@nedudki74: Kezdem azt érezni, hogy az egész komolytalan. Mi van ha a megkérdezett fele hazudik, vagy nem mond semmit? Ha pedig ez a helyzet az, azt bizonyítja, hogy mi magyarok megérdemeljük a sorsunkat, mert velünk bármit meg lehet tenni, és a Fidesz meg is fogja.
@nedudki74:
Rosszul feltett kérdés, helyesen: előző pártja hova juttatta saját magát?
Senki nem beszél gyöngyökről, de amit a többi ellenzéki erő művelt az elmúlt 3 évben, az rosszabb, mint a kormányzati teljesítmény. Azt hiszem, ennél erősebb kritikát nem is fogalmazhatnék meg velük szemben.
GYF elutasítottságában igen nagy szerepe van a fideszes karakterrombolásnak (van ki vitatja mennyire értenek ehhez?) és szintén szerepe a saját oldala által vele szemben tanúsított kirekesztésnek, amivel egyébként igen jól legitimálják a fidesz lejárató kampányát a hülyék.
Ha objektív elfogulatlan vizsgálat alá vennék az ügyet (amit persze érintettség okán sohasem tudunk megtenni), szerintem simán az jönne ki, hogy Gyurcsány semmivel sem követett el súlyosabb bűnöket a társadalommal vagy az országgal szemben, mint bármelyik hozzá hasonló pozíciókat elfoglalt magyar vezető politikus. Csak a mesterségesen kreált legenda őt bélyegezte meg a legjobban. Csak nem azért, mert az ellenfelei - erről vagy arról az oldalról - veszélyes riválisnak tartják?
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

De elnézést kérek, mert rusnya dolog belerúgni a földön fekvőbe. Nem rájuk gondoltam, hanem a jobberek baromságaira.
@Husz_János_Puszita: .. és ha jól futottam át, ki van játszva a mozgáskorlátozott kártya is.. jól dolgozik a Habony művek...
@hacsaturján:
Úgy tudom, hogy Szun-Ce egy vesztes csata után követett el elhunyást, hivatkozva csatában szerzett sérüléseire.
Így jár az, aki nem olvasgatja Szun-Ce írásait.
@Kismacska (BELLA): Nem zsigerből nyilatkozom. Egyszerűen úgy gondolom - hideg fejjel is - hogy több szavazatot visz, mint amennyit hoz. Bajnai így is drasztikusan többet kapna és - ami a lényeg - önállóan is parlamentbe jutna. Ráadásul olyanok is szavaznak rá - sokan - akik, amúgy nem mszp-sek lennének.
Persze elismerem a DK-sok egy része is rejtőzködik, ahogy az mszp, együtt és jobbik szavzók egy része is.
Oké legyen - nagyon nagyvonalú vagyok - nem 1-2 % hanem 3 %, akkor mi van?
@Kismacska (BELLA):+1. Nincs mit hozzátenni az írásodhoz (most sem). Csodálkozom ,hogy még "nem találtak meg" azzal az "ellenérvel", hogy Bajnai elfogadottabb (állítólag), mint Mesterházy és ezért is támadja a FIDESZ Bajnait, mert hát benne látják az igazi ellenfelet.Megelőlegezve ezt a felvetésüket, ajánlom figyelmükbe Mészáros Péter véleményét erről, amit már többször elmondott a médiában, miszerint nem azért támadják Bajnait, mert veszélyesebb, hanem mert éppen, hogy gyengébb. Ugyanis az MSZP jelenlegi tábora(bármekkora is)kikezdhetetlen Mesterházyval együtt, míg Bajnai támadható, erodálható, stb.De ezt valamiért nem hajlandók az itt kommentelők (sem) meghallani...
@Husz_János_Puszita: nagyon jól értettelek. Viszont, engedtessék meg, hogy nekem is legyen véleményem a frankhitelesek jórészéről. Felelős ember ilyen uliba nemigen ugrik. Persze, ha a 2,4 millió Fidesz sazvazóra gondolok...
A másik oldalról: ha már elbasztam valamit, akkor nem megyek nagypofával, agresszívan rendőrrel huzakodni, hogy miértis nem kártalanít az állam ( vagyis azok közös befizetéséből, akik nem voltak megvezetve és hülyék), hanem csendesen kuncsorgok és várok a soromra... szóval, elég kétéltű dolog ez... erre írtam, hogy fogadj örökbe egy devizahitelest és vegyél nekik egy lakást, vagy autót, kívánságuk szerint. És ez most nem a szociális érzéketlenség parafrázisa részenről... hanem a belátásképtelenség, a hüleség elitélése. (nem kell letámadni... tisztelettel kérem, de azért ami itt folyik, vidáman belefér a NER rendszerébe. Egy újabb front a megosztásra... a hiteles nemhitelesek, és a hiteltelen hitelesek között. vidáman belefér.)
@V-PORT: Veled van a baj... 1 millió államtól függő közalkalmazott, 1,5 millió rezsicsökkentett nyugdíjas... Hawaii:-)
@Bakter: Szerintem hagyjuk. Ez olyannak tűnik mintha Orbán-kormány tevékenységét szidnám egy lelkes fideszesnek.
Persze, hogy volt karaktergyilkosság, minden baloldai vezető ellen volt és van. Az mszp is tényleg sokat tett megfeleződéséért - mondjuk elnöke és miniszterelnőke volt akkor. És igen viktor még gagyibb.
De hagy legyen már tökéletesen elegem feriből is. Nem azért, amit a fidesz kiplakátol róla, hanem pl. a ripacskodásából, de hagyjuk úgysem győzzük meg egymást.
Ki is van a 2,4 milliós kétharmad, és a 460 ezer új magyar állampolgárt még nem is számoltam... lesz itt még 98%-os FIDESZ-KDMP győzelem is. Na, abba fog beledögleni ez az nyomorult ország.
@Bakter:
Elgondolkodtatóan sok ez igazság abban amit írtál.
Viszont, ha így van, ki kapja kezéhez a fejét, hogy nahát! edig rosszul vélekedtem, meg vagyok tévesztve, bedőltem - sokadszor - a fidesznek?
@Husz_János_Puszita:
"Tegnap elkövettem egy hibát, korrigálok."
Tegnap több hozzászólásoddal értettem egyet a devizahiteles és lakáshoz jutás témában.
Miután nem tudtam beilleszteni szorosan az adott poszt miatt a véleményemet, alkalomadtán leírom, mivel támasztottam volna alá a hsz-edet, melyet viszont nem kell korrigálni.
@V-PORT:

Mintha a gyávaság bárkit is felmentene a felelősség alól. Gyáva népnek nincs hazája, illetve ilyen van neki, mint ez.

Teddy mondja Olgánál egyik nap, azért nem hívott meg több mindenkit a buliba, nehogy kínos helyzetbe hozza őket. Ha elfogadják, elvesztik a zsíros állami támogatás a művész urak, merafidesz.

Baszki észre sem veszi, milyen példát mutat az embereknek az állami csecshez szokott kádárista lejárt szavatosságával. Vonuljanak nyugdíjba, azzal segítenek a legjobban a hazájuknak.
@Fabius:

figyejjé mán, maflicsek! lehúzok neked néhány taslit, mint gibbs ügynök a dinosonak, ezér télleg nem árt, ha időnként magad mögé nézel! :)))
@Husz_János_Puszita: Ha nagyon hülye lennk, akkor csinálnék egy dohányosok pártját...

Garantált 3,5 millió szavazó... és a FIDESZ-nek annYi... egy életre. (segélycsapatként be lehetne hívni az alkoholistákat, és a nyomorékokat (bocs, nem bántás, hivatalosan én is az vagyok), és meglenne a szent 80%:-)
@Fabius:

ha politizélni akarnék, akkor mostan aszt mondanám, hogy naugyi!
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Rémlik még mekkora volt mondjuk Kósza Lajos svejcisapkás hitele? Tehát voltak megmentendő szerencsétlenek. Így a meg nem mentettek érezhetik úgy, hogy mennyivel alábbvalóak, mint egy Lajos?
Ez nem olyan, ""Pistának jó lesz!""
@E.Csaba: @Kismacska (BELLA): Mészáros Tamásra gondoltam, a Péter elírás volt az előbb..
@Penivaldes: Lesz még kutyára úthenger!
@bella _ciao:

dehogy gebedne bele! akkor mongyuk mandineréknél okoskodna, de ott meg a hóbagoly is éhen döglene, mer kevés a lemming fölhozatal.
Elolvastam a kommenteket, és kacagok, kacagok kétrét görnyedve.
Nem mellesleg, ha Bajnai, vagy akárki nem nyűglődne itt mindenféle demokráciával, hanem alapítana egy Magyar dohányosok Pártját, secperc alatt győzne, és Lézerbunkó a Sántájával mehetne dohányfüdekre kapánnyi:-)
@nedudki74: Nem. Úgy gondolom, hogy Feri a nem-kormányváltás kulcsa.
@Mariann19:

Semmit vissza nem vonok amit írtam.
Egyedül azt, hogy lehülyéztem a tüntetőket tájékozatlanságomban.

Nem akarom újranyitni a fárasztó és terméketlen vitát a devizahitelekről. Mind hülyék voltunk. Én is pórul jártam vele ( igaz volt amikor nagyon jól ), levontam a tanulságokat.
Forduljunk most már a megoldáskeresés felé egymás/ bankok/ kormányok/ intézmények/ jegybankelnökök anyázása helyett.
Ettől függetlenül szívesen olvasnám a véleményed.
@Dr. jenőke (jenőke):

én errül csak annyit tudok, hogy a háború művészetét egy szimpla diaré alkalmábul úgy elolvesom, hogy még csak el se zsibbad a lábom.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Én bespájzoltam cigiből, de rád szavazok! Már csak egy jó nevet kell kitalálni a pártodnak.
@Husz_János_Puszita: szivj egyutt a nyullal part? szivjal, oszt fogd a nyulra part?
az "elitből" két válalható arc van szumma...
az egyik Kéri László, a másik Ángyán...
az utóbbi kétes, mert a mafia tagja volt...
ezenkívül ott van Tétényi Éva...
az összes többi rohat dög meg gebeggyen meg !
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

én egy randa, öreg, kekec fleto fan vagyok. őrzöm a réneket, pipálok, ha a jeges macik vészes közelbe érnek, akkor lehúzok nekik egy sallert vagy kokit, kedvem szerint. igazábul aszt szeretem, amikor a mikulás jön gazsulálni december elejin.
Kedveseim!
Nem érdemes sokat foglalkozni a jelentéktelen szárszói találkozóval. Az egész alig ért többet, mint amit leeresztettek a házigazda - fotón is megörökített - fajanszán.
Nekem kizárólag - nős ember létemre kövezzetek meg, ha erkölcstelennek találnátok - a Kunhalmi Ágnes ragadta meg a figyelmemet.
Az a meggyőződés alakult ki bennem, hogy a nevezett ruha nélkül is különb, mint a többi közül bármelyik díszmagyarban.
Ennyi.
@nedudki74:
Nem akarlak meggyőzni. Nem vagyok gyurcsányista, de ami jár, az jár. Sok mindenben őt tartom a legjobbnak ellenzéki oldalon, sok mindenben nem. Nekem sem tetszik sokszor a "ripacskodása", nevezzük így, bár valószínűleg ez nem szándékos, hanem személyiségéből ered. De, mint mondtam,, objektíven megítélni sohasem fogjuk tudni. Nekem a tökéletesen töketlen ellenzéki politikából van elegem, és ebbe, valljuk meg, visz némi életet a szóban forgó "ripacs". Az a szomorú, hogy csak ők, és szinte mindig ő.
@DR. INKVIZITOR: nem kövezünk meg. bár nekem Kunhalmi az inkább ne szólaljon meg típus.
2013. 06. 31. napján (Sütőtökön, délután 18 óra 23 perckor)lesz a magánvécét üzemeltető nyugdíjas vécés-nénik koncesszió-ellenes egyesületének alakuló ülése.
Valami van a levegőben!
Valamit megéreztek? Látják a jövőt?
@V-PORT:
A minap még ott tartottatok, hogy "na, jó jöhet a DK, mondjuk Vadaival, Feri pedig önként lépjen hátra. Ennyit csk megtehet a hazáért."
Most, hogy kijelentette, amit amúgy is tudtunk, hogy nélküle nincs DK, most már a DK sem hoz, hanem visz.
Röhejesek vagytok.
Nektek inkább egyenesen ki kellene jelenteni, hogy a legeslegfőbb ellenség Gyurcsány. Ellene harcoltok mindhalálig, viktátor és a maffidesz pedig majdcsak kimúlik egyszer békés végelgyengülésben.
Nem tudom én, hogy ki a hasznosabb: pl. a hótiszta szűz Karácsony, akinek szuperjó a trafikmutyi, vagy ez rovottmultú bagázs, akik közül jónéhányan merészeltek előbb születni, és a közéletben ott lenni. És ezek egyáltalán hogy mernek a napvilágon mutatkozni, sőt! hülyeségeket dumálni, mikor már itt toporzékolnak a tehetségesnél tehetségesebb új trónkövetelők?! Píha!
@Husz_János_Puszita: Oké!
Volt tegnap egy megállapításod, mely szerint a hazai jövedelmi viszonyok miatt saját tulajdonú ingatlant szerezni irreális szándék. Átlagos jövedelmeket figyelembevéve gondoltad ezt nyilván, nem a kiemelkedő keresetűekre vonatkoztattad ezt a véleményedet.
A mindenkori kormányok nem számoltak ezzel az evidenciával, hanem regnálásuk alatti sikereket céloztak meg a hitelezésre való buzdításukkal.
Ennek az a lényege, hogy a hitelek felvétele után megindult építkezések robbanásszerű kereskedelmi többletet produkáltak az építőanyagok tekintetében, ráadásul ezek a beruházások húzóágazattá is váltak, az adóbevételek kiemelkedő mértékben ömlöttek a büdzsébe. Eközben a normál fogyasztás is a megszokott mértékben alakult.
A hitelezés 2000-ben, az Orbán kormány alatt indult, és folytatódott a szoci idők alatt is. Hiszen mindkét kormány profitálni akart ebből az előnyből.
Amikor a hitelek törlesztése aktuálissá vált, válik, a törlesztőrészlet nem a fogyasztásba kerül, hanem a bankokba, ez rész hihetetlen mértékben csökkenti ezáltal az adóbevételeket. Mindehhez jött még a kedvezőtlen árfolyam növekedés, mely tovább csökkentette az adóbevételeket.Természetesen itt a fogyasztási tipusú adókról van szó, Áfa és jövedéki adók.
Tehát az adott kormányok nem számoltak távlatokban a gazdasági következményekkel, fontosabb szempont volt a rövid távú kormányzati gazdasági siker.
A másik kérdés a kamattámogatások kérdése. Az ország ezekre a hitelekre évi 150 milliárd kamattámogatást nyújt, melyet az állampolgároknak kell kiköhögniük, tehát mindnyájunknak. Csak érdekességként említeném meg, hogy a felsőoktatás éves állami támogatása jelenleg 124 milliárd Fz, ehhez képest a 150 milliárd egy embercsoport vagyonszerzéséhez nem kevés.
Ez utóbbit azért vezettem le, mert a tegnapi tüntetésükön az egyik transzparensen ez állt:
"Követeljük a devizahitelek eltörlését!"
És még mit? Tudják ezek az emberek, hogy az ország teljes lakossága évenként mennyivel járul hozzá a lakhatásukhoz?
Érdemes ezeket az adatokat megemészteni, és elgondolkozni, igazságos rálőcsölni azokra az állampolgárokra a hitelesek terheit is, mikor a síma megszorítások sorozata alatt nyögnek?
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Igazad van, de én valahol megértem őket. Ha kiraknának a lakásomból, lehet én is kiereszteném a gőzt elkeseredésemben. Persze attól még nem akarok neki házat venni.
@AKIsTUDATLAN: Gratulálok az egész társaságnak, és az ellenzéknek, a nagy sértődésnek, meg a vakságnak.
@E.Csaba:

Csaba, lehet, hogy igazad van, de az is lehet, hogy Mesterházy (még) nem sározódott be úgy, mint a többi. Bajnait lehet libázni, Gyurcsányt elkurtázni és a többi.

Mesterházy sokkal politika-szűzebb, mint Bajnai. Hozzáteszem: még.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

+1!!!

(Nem csodálkoztam, hogy Árpádsávos lobogókat is láttam a képeken...)
@Fabius:
hehehe.
Voltak még ott ha...ha...ha...-k is, mielőtt ezt a B tervet kategórikusan ténynek neveznéd ki.
@Penivaldes: Vállalom, hogy inkább a nőket nézem meg. De most már én sem operáltatnám át magam. Ebben a korban.....
@Bakter:

+1! A június 16-i beszéde nyomán a szavazatom az övé lenne, ha nem lenne ennyire hazafi és külön indulna. Sajnos az, és nem fog külön indulni.

Legfeljebb az MSZP-vel együtt...

De a hívei nem akarják, egyre kevésbé akarják, hogy köze legyen Bajnaihoz. A DK és képviselői azok, akik leginkább képviselik a véleményem a politikában, kb. 99,9%-os egyezés. :)
eza redvás fajkasházi még a zannyára is hivatkozik...

mi alóf@szt él vissza még azzal is hogy most halt meg az annnya...
gusztustalan képzettársítások...
szerintem épkézláb ember töbet soha nem megy abba az ótvar nyaralóba...

aszt mongya fajkasházi hgy róla elmondhattyuk hogy
KOMCSI - TEHETSÉGTELEN - ALJAS stb gci...
@Mariann19:

Nem volt ezzel egyedül a rövidlátó magyar politika. Az egész az USA-ban indult, legyen mindenkinek saját lakása! felkiáltással. Aztán jött a nagy gebasz. A hitelvisszaszívás időszakát éljük, ami teljesen normális a ciklus leszálló ágában. Kevesen gondolnak rá, hogy a reális fogyasztási szinthez való visszatérés egyéni tragédiák sorával jár. Az előrehozott fogyasztást valamikor ki kell fizetni.

Az olcsó hiteldömping mindig megalapozatlan döntésekre sarkallja a gazdaság szereplőit. Mindig. Konszolidált békeidőben aztán elfelejtik és kezdődik az egész elölről.
@Kismacska (BELLA):
Könyörgöm, nem szűzebbnek kell neki lennie, hanem tehetségesebbnek, kormányzóképesebbnek, nagyobb kalibernek.
És nem az, ámbár "tisztes mesterember"-nek látszik így kívülről/messziről.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Egy másik helyen próbáltam elugatni a nagyérdeműnek, hogy a kockázati befektetés (részvénytőzsde), és a kockázati hitel (pl. valutában nominált hitel) azért hívódik annak, mert tényleg kockázatos. A kockázatvállalás pedig nem olyan, hogy "ha nyerek jó, ha vesztek, akkor segítsetek ki".
Ez kicsit olyan, mint bemenni a lottozóba, és nyerés esetén felvenni a lét, de veszteség esetén visszakövetelni a szelvény árát.
@Husz_János_Puszita: Szia! A másik szál helyett itt válaszolva. A Jobbik nem szervezett tüntit, de azért a meglevőre rátelepedett tegnap egy kicsit.
@Mariann19:

Ja a devizahiteleket meg rég eltörölték, csak az vehet fel, akinek devizában van rendszeres jövedelme.
@Buga.Jakab: Bubó! Már megint naggyon hüjjje vagy. Ez a betyári én túl setét.
Nincs tebenned semmi emberség?!O:)
@GeoCracker: pedig meg lehetnel te iz legjobb no a ballibeknel. karriered csucsa lenne.
@GeoCracker: ha siman csak levagatod, mar akkor is kenterbe vered a selmeczit a jobbon. ezt latatlanban is tartom.
@V-PORT:
És kik azok? Szeretném, ha tételesen megneveznéd őket.
@GeoCracker:

Ismertem valakit, tele volt pénzzel, a válság kirobbanásakor szó szerint mindenét elvesztette a tőzsdén. Öngyilkos lett.
Íme ( jó ez a pénzügyiszemle blog ):

"Egy szemléletes mutató: az elmúlt húsz évben - 1990 és 2010 között - a GDP 13,5-szeresére emelkedett, míg a bruttó adósságállományunk 21,3-szeresére nőtt, adósságszolgálatunk növekedése pedig még ennél is nagyobb, 25-szörös volt! Az ország által megtermelt jövedelem egyre nagyobb hányada tehát arra megy el, hogy az adósságainkat finanszírozni tudjuk, ahelyett, hogy például a fogyasztást élénkítené.

De nem csak az állam vállát nyomja súlyos adósságteher! A lakosság is hasonló cipőben jár, az elmúlt 23 évben a megtakarításokat ugyanis két módon is apasztotta: egyrészt a kényszervállalkozói réteg gyenge vállalkozói eredményei nyomán, másrészt a lakáscélú befektetéseivel. A magyar ember számára az első számú befektetés ugyanis még ma is a lakásvásárlás, nem is csoda, hogy a lakossági megtakarítások jelentős része az ingatlanpiacra áramlott.

A gond ezen a ponton az, hogy a lakáscélú befektetés egy nem produktív befektetés, vagyis a lakossági megtakarításokat az elmúlt 23 évben sikerült lekötni nem termelő beruházásokba. Jobban érzékelhető ennek a befektetési döntésnek a hatása, ha hozzátesszük, hogy a vizsgált időszakban a lakossági megtakarítások szintje és az országba áramló működőtőke beruházások (FDI) szintje közel megegyező volt, és míg utóbbi munkahelyeket és jövedelmet generált, addig utóbbi lekötötte a szabad megtakarításokat, és a svájci frank alapú hitelkonstrukciókon keresztül még csapdába is csalta a magyar lakosságot.

Összességében tehát elmondható, hogy a rendszerváltás óta eltelt 23 év a magyar adósságszerkezet alakulásában négy komoly negatív hatással is járt: megtakarításainkat nem okosan fektettük be, a lakossági vagyon egy részét elpazaroltuk, növeltük az adósság GDP-hez mért arányát, és mindezek tetejében még azt a súlyos hibát is elkövettük, hogy külföldi pénznemben - méghozzá a világ egyik legstabilabb pénznemében - adósodtunk el. Ezek ugyanakkor nem végzetes hibák, az adóssággondok megoldhatók, ehhez azonban türelemre, hozzáértésre, és legfőképp időre van szükség."

penzugyiszemle.blog.hu/2013/06/26/roskadozunk_az_adossag-teher_alatt
@bella _ciao: 8D

@Husz_János_Puszita: Nem azt mondtam, hogy nem lehet bukni, hanem azt, hogy kockázatos, és azt viszont előre lehet tudni.
@Husz_János_Puszita:
"Nem volt ezzel egyedül a rövidlátó magyar politika."
Azért Magyarország vezet a térségben a lakossági eladósodottság terén.
Ebben a kérdésben én nem vagyok megengedő. Viszonylag egyszerű közgazdasági szabályok érvényesültek, melynek veszélyeire figyelmeztett
időben pl. Surján György.
"A hitelvisszaszívás időszakát éljük, ami teljesen normális a ciklus leszálló ágában."
Itt nem a ciklikusság a lényeg, hanem a kihelyezett hitelek mérhetetlen nagysága.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Máris bejelentem felvételi szándékomat az új pártodba.
Belépési feltételek?
Jelentkezem egyikeként a sok egyetértőnek.

A viharról Farkasházy budijában úgy vélem, sokat jelentő kritikája a rendezvénynek.

Amennyiben történt volna valami komoly, nagy valószínűséggel az indexes fiúk se a lángossal és a wc-vel foglalkoztak volna.
Proletároknak van 1 nagy hibájuk,nem döglenek meg csöndben ha már hülyére vagy rokkantra dolgozták magukat másokat gazdagítva.Komoly probléma ez szociopata jobbereknek.
@E.Csaba:

"az MSZP jelenlegi tábora(bármekkora is)kikezdhetetlen Mesterházyval együtt"

Hűűű. Hűűdehűű.

Ennek a fele sem igaz. Kivéve ha úgy érted, mondjuk az EMC Consultingos tanácsadómutyira az MSZP jelenlegi tábora (bármekkora is) legfeljebb rálegyint, hogy eh, Atika se volt szent, az csak néhány tízmillió és nem milliárd, Simicska!!!, és legalább!!!! demokrata!!!

Szóval az elmélet erősen sántít. Szembe kell nézni azzal, ahogy pl a szárszói közönség is Bajnait tartja alkalmasabbnak, úgy a Fidesz is őt látja valódi ellenfélnek, 'sztán ezért őt faragják és nem Mesterházyt.
@Mariann19: Nem volna akkora a probléma a hitelekkel,ha nem a hitelfelvevő lenne kizárólag a hunyó pedig elvárható a bankoktól is a felelősségteljes munkavégzés.
@Kismacska (BELLA):

Ferenc a B tervével belehajolt a pofonerdőbe önként. Szokják' majd mondani neki, hogy hazudtál, Feri, megint.

Lehet kevesebbet kéne összevissza beszélnie.
Ennyire lejtő pályán igaza van Horváth Gábornak.Még 1% igazat nem mondott a narancsmaffia és a médiafölényük van ahol maximális az ellenzék szava meg sem jelenhet!Aki ennyit hazudik azok eltávolítása a közéletből mindent felülír,a többi csak duma.
@toportyánzsóti: A helyzet rendezésére az ország lakossága hatalmas terheket visel. Azokra kell gondolni, akik nem vettek fel hiteleket, mégis viselni kénytelenek pl. a kamattámogatások hatalmas összegét. Ők az igazi húnyók!
@AKIsTUDATLAN: Bocs, kicsit leléptem? Mire kérdeztél rá?
Amúgy én most is tartom. Igen Gyurcsánynak hátrébb kellene lépnie. Ha nem veszitek észre, hogy a Fidesz, és a jobboldali sajtó ki fogja használni, és csak visz, mint hoz, akkor nem láttok reálisan. Tudom Bajnai is kapja, de őt még lehet azzal védeni, hogy ő, amíg volt azt sikeresen csinálta. Lehet, hogy nem vagyok ezzel szimpatikus, de igen azt mondom, Gyurcsány teher. Lehet, hogy három közül ő a legjobb szónok, de sajnos ott vannak a mérleg másik oldalán a hibák is. Én ezt mondom, és fogom is mondani.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Nem egészen értem, mire gondolsz.
Egy biztos, hogy kitartóan fogok az új pártban dolgozni melletted.
Akár alelnök is lehetek?
@Husz_János_Puszita: ha bármit is számít, én nem gondoltam, hogy a hitelesekre érted a minősítést
@Mariann19: főelnök is akár... a jelszavunk: Mao szívatottjai egyesüljetek! Így már világo? A program: Szívtunk már eleget,szívjon mosmár az , aki eddig szívatott:-)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Reményekkel lehet indulni a nagy összefogás felé, mert úgy hírlik, már egyes márkáknál hiánycikk a cigi.
A második összeborulás az új árak bevezetésekor várható.
@Mariann19: montam már régebben. nem jobbalban kel gondolkodni. szívatók és szívatottak relciójában... és akkor....
Poszthoz:
Elolvasva Tóta W. írásának és az itteni kommenteket úgy gondolom, mindkét írás valóságos helyzettel foglalkozik, minthogy a kommentek egy jelentős része is visszatükrözi horváth gábor szellemiségét.

Megköszönném, ha valaki megmagyarázná, ha orbán leváltása a szent és egyedüli cél, akkor a jobbikot miért hagyják ki az összefogásból? Aki puchhal és társaival összeborul, annak már senki sem büdös. vonáék semmivel sem kissebb demokraták, mint az mszp vezérkar. Akkor a jobbikra miért húzzák a szájukat azok akik "egy a zászló"-t vizionalnak?
Nem nagyon értem ezt a Gyurcsány féle rajongást, bár nem értem a Mesterházy félét sem, lassan a Bajnai félét sem.

Gyurcsány megpuccsolta a főnökét.
Utána képtelen volt megbirkózni a sajátjaival s a miniszterelnöki funkciójával, valamint az ellenzékkel sem.

Gyenge, bukott politikus, aki képtelen tükörbe nézni.

Egyébként meg tök mindegy, minek hívják a főnököt, a kérdés ez:

akar-e rendszerváltást?
el tudja-e hitetni velem, hogy komolyan gondolja és meg tudja valósítani
egy akolba tudja terelni a sok hüle birkát velem egyetemben

Ha lesz ilyen ember, akkor szavazok, hívják tőlem egyébként Gyurcsánynak, bár legjobban Bubó pékjének örülnék.
@Mariann19:

Haver megkapta a listát, 150 ft-tal lesz drágább egy cigi. Neki mondjuk már mindegy, nem árulhat többet. Kitör a parasztgyalázat, meglássátok.
@sírbateszezazegész:

Kösz, jól esik. Mégsem fogalmazok nagyon félreérthetően ezek szerint.
@sírbateszezazegész: A Jobbik alapvetően jobboldali párt. Ha minden kötél szakadna a Fidesz simán összefogna velük csak hogy tovább kormányozhasson. Meg a Jobbik egy kortünet, jól kihasználta a cigány kérdést, és az ehhez kapcsolódó összes dolgot (bűnözés, vidék), ha ez megszűnik valamikor akkor ők sem jutnak be a Parlamentbe.
@Habakuk999:

Én egyre finnyásabb vagyok.
Ha már így is, úgyis szívunk, miért alkudjak meg fékezett habzású "demokratákkal"?
Lehet kibekkelem, míg megjelenik egy igazi rendszerváltó a saját ízlésem szerint való.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
A szivatók és szivatottak csoportjaiban nekem a szivatottak opció jut mindíg. Ma kaptam a banki értesítést a pénzintézetemtől, hogy 1%-kal csökkentik augusztus l-től a betéti kamatomat.
A taggyűlésen megengeded, hogy sírjak a válladon?
Csapás csapás hátán.
@V-PORT: miért, az mszp baloldali párt? Van bármilyen ideológiájuk a "mutyi"-n kívűl?
@Husz_János_Puszita:
Hogyne törne ki a parasztgyalázat, hiszen aki egy dobozzal szív, annak ez 4.500.- Ft plusz kiadást jelent.
Olyan 120-130 Ft-ról volt szó, vagy fajtája válogatja?
@Mariann19:

Azon gondolkodom, átváltom az egészet euróra, ma láttam a Volksbanknál akciós 2,8% kamatot 1 éves lekötésre. Az nagyon korrekt.
@Husz_János_Puszita: Azt figyeltem meg itt, hogy egyre többen vagyunk finnyások.

Ezzel párhuzamosan eltünedeznek a hithű kommentelő kollégák, vagy találnak más játszóteret maguknak, vagy elcsendesednek.

Ép ésszel nehéz is védeni a védhetetlent.
@sírbateszezazegész: Ezt nem mondtam. :) Csak azt mondják róluk, főleg saját maguk. De ezt sorolhatjuk a végtelenségig. Fidesz jobboldali? Kdnp keresztény?
@Habakuk999: szia!
Voltam a burkusoknál (burgundia), most meg az elszakított német területeken vagyok (elszász-lotharingia). Csodákat láttam ma is, hogy nem autópályán mentem. A Vogézek csodálatos!
@sírbateszezazegész:

Hogyne lenne ideológiájuk: fizessenek a gazdagok!
@Fabius

Érdemes lenne megpiszkálni valami hozzáértőnek a Takarékszövetkezet-Takarékbank vonalat.
Érdekes dolgok vannak alkulóban a háttérben:(

A formálódó patika-mutyi sem unalmas téma, várom, hogy melyik gyógyszergyár részvényei kezdenek egy érdekcsoport kezében összpontosulni szintén a háttérben.

Alakul az új világrend, és lassan tök mindegy lesz, hogy az ellenzék feltámad-e hamvaiból:(
@V-PORT: szerintem érted te jól kérdésem lényegét:-)
@sírbateszezazegész: Luxemburgba is mész?
Életem legjobb reggelijét ettem ott egy falusi fogadóban.

Tényleg nagyon szép vidék.
@Ergosum: elnézést, de itt nem ellenzék van, hanem a visszaosztásból éppen kizárt másik gazdasági csoport..
@Habakuk999: lehet... szándékom szerint elmennék a dam-ra kávézni (amszterdam):)
@sírbateszezazegész: A Dam-on nem is nagyon van kávézó.

Bár, onnan egy két utcasarokra van néhány zöld engedélyes.:)
@Husz_János_Puszita:
Eddig 4.6% volt, ez csökkent 1%-kal.
Ezt még csökkenti a 22%, esetleg egy kis banki kezelési költség, majd amikor kiveszem, a tranzi adó.
Megyek, keresek egy páratlan zoknit, annak a pénznek ott jobb helye lesz.
@Mariann19: Magyar bankban gyakorlatilag minusz előjelű a "kamat".

Mert ennyire jól teljesít az ország.

A németeknek is volt negatív kamatlábuk.:)
@sírbateszezazegész:

Az ellenzék számomra nem az Mszp, hanem mindazok, akik nem értenek egyet a maffia-szektával.
@Habakuk999: már nem bíroma bort...hát, ha ott nincs kávézó, majd megnézem azokat, amiket említesz...talán felderülök azoktól..:)
@Mariann19: Tehetsz arról, hogy enyire kívánatos vagy és mindég a rossz oldalra állsz? :-)
@sírbateszezazegész: Tavaly vettünk az egyikben sütit, Strassbourg-ban ellopták az összeset.
Szép álmuk lehetett a legényeknek.:))
@Ergosum: gondolkozom erősen, de egyre kevésbé látom a különbségeket...komolyan. talán még a pm meg bajnai..lmp.. talán
@Habakuk999: Szia Habakuk!
Mert ennyire jól teljesít az ország."
Tudod, Matolcsy szerint a negatív is gazdasági növekedést jelent. Kijelentette egyszer.
Át kell, hogy képezzük magunkat erre az új módira, mert addig nem érthetjük meg a gazdasági jelentéseket.
@Habakuk999: most épp ott vagyok. Tőlem most nincs mit lopni;)
én úúúúúúúúútálom eztamiFerinket.

régóta nem nézek atv-t, most véletlenül rányomtam, s itt is van a bájgúnár.

lelkesedjetek érte, gyerekek...
@Mariann19: Aúgymeg... mnapság, aki nem fideszcsicska és btéti kamatyja van, ne sirdogáljon! Borujjon Mr. Rezignált vállára és készítse elő a következő jégkrémet:-)

Nem mellesleg: ATV... Péterfalfi patkányarc adatvédelmi felelőtlen, elhúzhat keresni a jó desanyja nemadatvédett sírját. Gerinctelen mocsadék, csatornalakó...
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Mindíg a rossz oldalra állsz?"
Az egész életem egy nagy tévedés objektíve, mert ebben az országban tévelygek.
@sírbateszezazegész:

Én már nem tudok pártokban gondolkodni:(

Töketlen hülyék, akik képtelenek felosztani egymás között a terepet.
A kiábrándultakat, a nemtörődömöket, a baloldaliakat, a liberálisokat, a zöldeket, stb. nem lehet egyetlen pártnak megszólítani.

Külön-külön kell, és ha sikerült felkelteni a figyelmüket, akkor már csak azt kell elérni, hogy elfogadják (akár orrot befogva is) az egymással való szövetséget.

De ezek még meg sem szólítottak senkit.
@sírbateszezazegész: Tőlem is csak a gatyás táskát vitték el.:)

Hülye érzés volt amúgy, elgondolkodtam azon, mi van, ha egy ültő helyében benyomja az összes süteményt, és mondjuk fölül utána a robogójára vagy csak átmegy a zebrán.

Amsterdam tök jó, tavaly pont a meleg felvonulás napján voltunk ott, plusz Ajax-Feyenord meccs volt, a városban egy azaz 1 darab rendőrt láttam
Azon gondolkoztam, hogy mi volna a jobb. Ha nyerne az ellenzék 2014-ben? Mi változna? Bajnai képes volna megfékezni őket, vagy mindig azt mondanák, hogy miniszterelnök vagy néz félre? Vajon kibírna az ország még négy évet a Fideszből?
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Nem néztem az ATV-t.Megint kibújt a kötelessége alól? Nem újdonság nála.
Soha nem tudom azt megérteni, aki betölt egy munkakört, amely kiállást követel, és habitusánál fogva ezt nem tudja teljesíteni, miért nem keres hajlékony gerincigényű munka helyet.
B+++++++++, mi a picsát lehet látni ebben a pojácában?

Te jószagú atyaúristen!!!

Ez az ember felelős a kétharmadért, és itt primadonnáskodik.
@Ergosum: én nem hiszek ebben az orrot befogva-módszerben...mindent újra kellene kezdeni:(
Vagy összeállni mindenkinek, de csak arra, hogy egy kvázi "alkotmányozó-nemzetgyűlés"-t alkossanak, azt útána lehetne az új választás..
@Mariann19: Szia!

Teljesen egyetértek Veled abban, hogy át kell képezni magunkat gazdaságból, tervezésből, szervezésből.

Kell olvasni könyvet Kubáról, Weimarról, államosításról, szocializmusról.

És menteni, ami menthető.
@Habakuk999: én soha nem vezetek olyan biztonságosan, mint olyankor...minden érzékszervem felerősödik...csak 80-nál nem tudok többel menni a sztrádán sem:)
@Penivaldes: amiben vagy...majd a váltást beszerezzük;)
Ez a fickó nem kompletta! Ez beszél őszinteségről? Ez? Nekem ne hogy Bajnai összefogjon vele! Élő adásban aláz engem, majd összefogjak vele? Maradj csak ellenzékben Ferenc, de a Parlamenten kívül.
@sírbateszezazegész:

Elvileg igazad van, DE.
Tudod az a szomorú, hogy a választók többsége leszarja az alkotmányt, nem érdekli.

Kifejezetten rossz véleményem van az emberekről:(
Nem hiszek abban, hogy ha létrejönne egy alkotmányozó szövetség (mondjuk ez lenne a szlogenjük), tömegek csatlakoznának hozzá.

Ebben az országban csak demagóg faszságokkal lehet nyerni, mert a szavazók többségének okosabb a telefonja, mint ő maga.
"Nem mi találtuk ki, tényleg az MNB-elnöktől kapott levelet az Eurovíziós Dalfesztiválon 10. helyezést elért ByeAlex, melyben értesíti, hogy különleges ezüstérmével szeretné megköszönni kiemelkedő teljesítményét. Erről hivatalos Facebook oldalán számolt be az énekes.

"Az elért teljesítményével Magyarország XXI. századi kultúrájának méltő képviselőjévé vált" – írta a korábbi nemzetgazdasági miniszter a Kedvesem előadójának. A levélben kitér arra is, hogy ez a siker azért nem is csak Márta Alexé, hanem egész Magyarországé, "hiszen a befektetett munka az egyéni teljesítményeken keresztül, ezek értékteremtő együttes erején keresztül fejti ki igazi hatását"."

Kergerényi aláírta a felterjesztést éremre, nehogy skandallum legyen belőle?
@sírbateszezazegész:
@Habakuk999:

Most esett le, milyen sütiről beszéltek. :D
@sírbateszezazegész: Én félek tőle, kipróbáltam kíváncsiságból, de mint szocializmusban felnőtt, ösztönösen félek a kapitalizmus bűnös ópiumától.:)

Inni sem iszok, bár egy jó ebéd után háborgok a nulla tolerancián erősen.
Addig , amig Gyurcsány "inkább visz mint hoz", ez az ország mentálisan nem érett a Fidesz leváltására. Addig maradjon a Fidesz.
(Gy.k. amig tömegek lesznek, akik azért nem szavaznak egy Fidesz elleni koalicióra,mert abban "Gyurcsány is benne van")

Sőt. Úgyhogy ha nálunk lesz DK-s jelölt, pártlistán DK, akkor övé a voks, ha olyan szövetségi formáció lesz, amiben benne van a DK Gyurcsányostól-mindenestől, akkor az övé, ha egyik sem, mert pl a szövetség szerint "jöhet a DK de Gyurcsány nélkül", akkor nálam a Jobbik lesz a voks gazdája. Mert amúgy a megtisztuláshoz még sok szenvedésre van szükség.
@Husz_János_Puszita:

Francba most megkívántam egy hatalmas csokitortát.
@Habakuk999: "És menteni, ami menthető."
Drága Habakuk! Legyen küldetéstudatunk, és még mindíg képezzük magunkat, hogy a haza fényre derüljön?
Ki kérdez meg minket?
Legfeljebb a saját mikroökonómiánkban gyümölcsöztethetünk, de ott meg nem hagyják.
@Ergosum: az emberek szavaznak. Meg csak ÉLNI akarnak. Egy felelősségteli politikai elitnek (pl. reformkor) azért a haza hasznát egyszer az életben illene figyelembe vennie...ha minden szarra rá tudják venni a híveiket, akkor ezt is meg tudnák tenni...ha akarnák és ha felelősséget éreznének egyszer az életben a hazájuk iránt.
@Habakuk999:

"Ez az ember felelős a kétharmadért"

Hát, ez eléggé szánalmas, önigazolásnak is csak sötétben megy el.
@Habakuk999: én is Kádár alatt szocializálodtam;)
Viszont, ha vezetek, nem iszom. Az tompít, míg más..;)
@1kivancsi: ennek szívből örülök (+1):)
csak nem tudom mire vonatkozik:)
@bella _ciao: aha. Már értem miért áll ott a rendőrautó! Ha esetleg a kedves (kedvetlen) Vendég
lövöldözni kezdene. Nemzeti Vendég lő mellé Nemzeti Csaposlő is dukál! ;)
@Husz_János_Puszita: Nagy rend van a zöld cimkés kávézókban.:)
Bejött velem egy fiatal srác, elkérték (volna az igazolványát, mert elég tacskóképű gyerek volt) és hiába magyarázta volna, hogy 22, simán kihajtották igazolvány nélkül.

Mindezt egy jamaicai, Bob Marley-nek kinéző kétpofára füstölő fazon.:))

Nagyon érdekesek nekem a hollandok, a városaik tényleg multikultik és liberálisak, a vidék a függönytelen, illedelmes ablakaikkal puritán.

Ellentmondásosak számomra.
@sírbateszezazegész: ,,...visszaosztásból éppen kizárt...'' találó! S főként kevesen adtak hangot ennek, noha nyilvánvaló.
"Lovas következtetése az, hogy Magyarország akár ki is léphet az EU-ból: „Vigyázz, Európa, a magyarok akár népszavazást is tarthatnak és otthagyhatják napi kínzóik szervezetét, akár még mielőtt a britek szavaznának.”"

Obama a CNN adását az imént megszakítva jelentette be, hogy azonnal utazik arra a sürgőséggel összehívott EU csúcsra, amely a magyarok esetleges kilépése jelentette globális megrázkódtatás megelőzését célozza.
@sírbateszezazegész:

Jaj, ne már.
A politikai elit is ember, ő is "csak" élni akar.
Csak jobban, mint akik nem tartoznak közéjük.

Nehogy már az embereknek elnézzem azt, amit a polelitnek nem:(

Épp ebből a mentalitásból van elegem. Az állandó mentségkeresésből. Ezért tartunk itt.
Mert egyénileg soha senki nem hibás, hiszen csak élni akar:(
Az emberektől miért nem elvárható, hogy egyszer az életben vegye figyelembe (ha nem is a haza, hanem) a jövőnek való felelősségét. Ha másért nem, hát a gyereke, unokája érdekében.

Az emberek többsége a saját életterében semmivel sem különb, mint a polelit. Épp azt teszi kicsiben, mint amazok nagyban.
@DarthVader: Tahótlaníts, ha javasolhatom.

És mindkettőnknek jobb lesz az esténk.

Itt van a Bajnai is.
@Fabius: Helyesbítek, mert nem pontosan fogalmaztam és eltolódott a hangsúly abba az irányba, hogy maga Mesterházy a kikezdhetetlen. Azt akartam mondani, illetve idézni nem szó szerint, hogy:az MSZP jelenlegi tábora - az a cirka 1,3 millió szavazó -, annyira elkötelezett, hogy valószínűleg nem lehet már erodálni ezt a létszámot, mert tűzön-vízen kitartanak az MSZP mellett.Egyrészt ezért értelmetlen Mesterházyt támadni, másrészt azért, mert ennyivel képtelenek lennének győzni. Viszont mivel Bajnai azokat a szavazókat célozta meg, akik bizonytalanok, nagyobb eredményt ér el a propaganda-gépezet Bajnai szapulásával, mert ha nem tudja megszólítani ezeket, akkor nem is tudja segíteni kellő létszámmal az esetleges összefogás esetén az MSZP 1,3 millióját.

Na, ez sem volt eléggé szakszerű megfogalmazás, de igyekeztem visszaadni, amit Mészáros Tamás fejtett ki az Úságíróklub-ban tegnap.
@Habakuk999: a finneknél sincs ablak, aztán ott öltöznek az ablaknál és vigyorognak, a hollandok detto.
@1kivancsi: ezt már régóta mondom, otthon a piacgazdaságot hírből sem ismerik a gyáriparosok (volt/jelenlegi mutyisták), mert nekem az nem piaci teljesítmény, ha csak a redisztributív visszaosztásból van bevételem...aztán ez a szemléletmód a kkv-k szintjére is lekúszott...úgy óbégat mindenki a vissza nem térítendő támogatásért, mintha az kötelezően járna...de az egyre kevesebbek fejében fordul meg, hogy talán az üzleti modelljével van a gond, ha támogatás nélkül életképtelen..
@Habakuk999:

Északra sosem vágytam, ott hideg van, süti nélkül meg egész jól elvagyok. :D
@Penivaldes: ott másért öltöznek az ablakban;)
@Ergosum: " Érdemes lenne megpiszkálni valami hozzáértőnek a Takarékszövetkezet-Takarékbank vonalat.
Érdekes dolgok vannak alkulóban a háttérben:("

Nem tudom, hogy mennyire szakértő, de amit leír mindenesetre érdekes (remélem Fabius nem bánja a linket)
www.pupublogja.hu/
A következő bót. Gondolom néhány cég csomagol majd és szedi a sátorfáját. Helyét átveszi a kakárdás

index.hu/gazdasag/2013/06/26/benzin/

,,Ellenzéki politikusok'' pedig vennék már észre, hogy még sikeres politikai váltás esetén is esélytelenek az ellenérdekelt gazdasági függés miatt. Kispályássá lettek, véglegesen. Két év sem kell és teljesen eltűnnek a periférián.
@sírbateszezazegész: Se devizahitelem, se támogatásom, trafik se kellett.

tiszta hülyének is érzem magam, hogy ijjen rosszul gazdálkodom.:(((
@Ergosum: nem felmentést adok nekik/magunknak. Csak tudomásul veszem a tényeket. 9,5 m idiótát nem tudsz megváltoztatni. Példa sincs előttük a felelősségvállalásból. Akik vezetni szándékoznak, azoknak nagyobb a felelőssége szvsz.
@Ergosum:

Veled értek egyet. A szitojenség ott kezdődik, hogy az ember a saját életét menedzselni tudja, nem vár a sült galambra, felelős döntéseket hoz, vállalja a jó vagy rossz döntések következményeit, nem vár másra, nem ácsingózik a máséra, képviseli a saját érdekeit stb stb.
Kiröhögi és megveti a demagógokat.

Minden más ezután jöhet és ebből következik.
@sírbateszezazegész: Belga tulajdonú cégnél dolgozom, itt kicsit más. Bár az ,,átlagmagyar'' egy része itt sem érti, csak azt, h kekec a főnök.
@Habakuk999: :-)
Tedd a szívedre a kezed és mond, hogy nincs igazam egyébbként.
(Úgy tudtam, hogy megtalálsz a hsz miatt :-))
@Husz_János_Puszita: az megvolt, hogy erre a növelt árú mahorkára lesz nagyobb a kupecek árrése?

Ajaj, lesz még occó kínai, vietkong, stb. cigaretta is.
@sírbateszezazegész:

Pályázatosdiból még sosem lett gazdasági virágzás, mert az szimplán átcsoportosítja a jövedelmeket. Főleg ahol burjánzik a korrupció.
@Penivaldes: Amsterdamba gyertyát tartani nem megyek, oda menj csak Sírbatesszel.

Milyen sütit kínálsz? Jövő héten szívesen megyek Feléd.
@Penivaldes: kérek egy gesztenyés roládát! :)
@V-PORT: "Meg a Jobbik egy kortünet, jól kihasználta a cigány kérdést, és az ehhez kapcsolódó összes dolgot (bűnözés, vidék), ha ez megszűnik valamikor akkor ők sem jutnak be a Parlamentbe."

Bárcsak ott tartanánk már, hogy a jobbiknak meg kell szünni, miután az összes ok, ami létrehozta a mozgalmat okafogyottá válna. :)
@1kivancsi: a magyar cégek többsége az üzleti tervnél a bankköltséget figyelembe sem veszi (persze lehet, hogy csak én találkoztam nagyobbrészt ilyenekkel, nem vagyok a szerencse fia)
@Ergosum: jőöőben nagyon kevesen gondolkodnak, csak rövidtávon.
@1kivancsi:

Remélem is hogy lesz. :D
A 150 már bruttó kisker ár. A megnövelt árrésre ugye nagyobb az ÁFA is.
Jó estét kedves fórumtársak!
Ma 2 órát az életemből annak szenteltem hogy beszélgettem a szomszéd lépcsőházban éldegélő "A VÁLASZTÓVAL"
2 emberről van szó, egy 48 éves elvált nő, és 28 éves lánya.Az idősebbik hölgy szakmunkásképzőt végzett varrónő, a lánya szintén varrónő csak ő már technikusi szintet végzett.Jelenleg mind a ketten az utolsó hetüket töltik lézerváros "városellátó nonprofit kft"(www.varosellatokft.hu/oldalak/kezdooldal-2 érdemes megtekinteni a város új sétálóutcáján korzózó hatalmas tömeget :) ) -jánál mint büszke közrabszolga.
Nos a két hölgy szerint így néz kis hazánk:
(Hozzá kell tennem hogy a két hölgy,csak az ingyenesen hozzáférhető médiákból tud tájékozódni,mivel többre nem fussa a nagy jobbanteljesítés közben. Interneteléréssel nem rendelkeznek)

Akkor lássuk a nagy magyar valót!
Az EU sokkal szarabb mint Moszkva volt, mert a ruszkik még a rohadt almát is megvették vagonszámra míg a szaros EU-nak nem jó semmi.Ki kell lépni az EU-ból mert akkor minden sokkal jobb lesz.Ráadásul ha kilépünk akkor nem lesznek megszorítások mert az EU ki akarja irtani Magyarországot hogy ide költözzenek a zsidók a jó víz miatt(mondtam nekik hogy jelenleg azért tudtak 4 hónapot "dolgozni" mert az EU adott rá pénzt,erre nem tudtak reagálni)
Az összes bankot meg kell szívatni, mert a rohadt zsidók szívják a nép vérét,a zsidó vagyont el kell kobozni és szétosztani a szegények között.
Kádár alatt minden jobb volt!Orbán is tudna olyan jó lenni mint kádár csak a zsidók nem hagyják, ezt nem kellene tovább tűrni.Ha nem lennének itt a zsidók orbán pontosan úgy tudná vezeti az országot mint kádár és akkor a szegények végre jól élhetnének.
A gyurcsány-bajnai-mesterházi mind szaros kommunista akiket vagy börtönbe kellene vágni vagy agyonlőni.Rühellik a komcsikat meg a zsidókat.
A legjobb az lenne ha megint minden állami kézben lenne mint kádár idejében, lenne TSZ,gyár meg SZTK.Akkor nem lenne munkanélküliség,olcsó lenne a kaja, és az emberek el tudnának menni a SZOT üdülőbe nyaralni.

Szóval ez a MAGYAR ÁTLAG VÁLASZTÓ.
Ti meg azon veritek a nyálatokat hogy tedy kiakad azon a retyóját fényképezte egy fasz.

Vagy befogjuk az orrunkat és összefogunk tedy retyójával, egy rakás szarral, vagy gyurcsánnyal, vagy a faszommal, vagy bárkivel.
VAGY mélyen kussolunk mert pofázni meg blogot írni kibaszott felesleges.Ha nem fogunk össze.
Jövőre a csúti suttyó tarolni fog!
Akkor pedig ennek az országnak végleg annyi.
@Husz_János_Puszita: így van. Meg amiért nem dolgoztál meg, azt nem is értékeled annyira. Nekem nincs bajom az egyszeri támogatásokkal, de azt ne egy most alakult, sehol nem bizonyított, fedezetet felmutatni nem tudó cégnek adják! Inkább vegyünk rajta sütit, annak több értelme lenne:)
@sírbateszezazegész: Igazad van, egyetértünk.

Verseny csak a simliben és a csalásban van valódi, minőségi munkában, szerződéses fegyelemben nem olyan nagyon.

Ezért is bűn a beruházók eltirhítása, termelési, gazdálkodási kultúrát a nyugatiaktól szívhatunk magunkra. (azzal együtt, hogy ők sem szentek.)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ha megnézed, és tudom, hogy ezt már megtetted, sok nyugati országban felerősödött a nacionalista pártok szerepe. Ők profik a "ki a hibás" szlogen felerősítésében.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Erre mondta Churchill, a legjobb érv a demokrácia ellen a választó. :D
Ha összefogunk, attól a választók még maradnak.
@V-PORT: Én végre egy olyan pártot várnék, aki a problémák érdemi megoldásában profi. :)
@Penivaldes: A tópartra gondoltam, most az Alföldet és Erdélyt járom.
@DarthVader: Nem tudom, hogy ki örül jobban Vona vagy Gyurcsány, hogy kettőjük közül fogsz választani, ha nem lesz összefogás. Igazi kuriózum vagy! :)
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): hát, ha ilyen rossz a helyzet, akkor maradhatna is orbán...egye meg, amit főzött
(gondolom a beszélgetőtársaid nem zavarta Kádár enyhén kommunista pályakezdése?)
@sírbateszezazegész:

Az energiák a járadékvadászatra mennek el akkor. Legyen a süti!
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): magam részéről csak olyannal, aki nem csak a cégtáblát cseréli le. Annak semmi értelme, ha más a smasszer.
Csak azért, hogy bukjon a jelenlegi, nem praktikus.
Kb. annyira van esélye, mint 56-nak volt.
A valódi változás lehetőségei hihetetlenül beszűkültek. Az emberek többsége észre sem veszi, milyen agymosás folyik, de É-Koreával bármikor szívesen példálózik.
Évtizedekre kiírta magát ez a társadalom a valódi változásokból. Jelen pillanatban úgy gondolom, hogy országos szinten komoly gazdasági, mentális és erkölcsi zuhanás lesz sokáig, nagyon sokáig; és rettenetes áldozatok után elképzelhető, talán... majd egyszer. De én azt már aligha érem meg.
@E.Csaba:

Elolvastam.
Jó írás, bár pár dolog kimaradt belőle.

A takarékszövetkezetek "meggyőzése".
A Takarékbank (volt) német tulajának "meggyőzése".
A Posta szerepe.
A jelenlegi intézmények felszámolása, a munkatársak sorsa.
Az Eu-ból érkező (föld) támogatások útja.
Stb.
@1kivancsi:

A történelem folyásának idő kell. Hiába tudom agyilag, mégsem akarom elfogadni, milyen hülyeség nem?
@1kivancsi: kimaradt, hogy huszonévvel a gengszterváltás után már aránylag kiforrott jogállamiságnak kellene léteznie, viszonylag stabil törvénykezéssel és jogszabályi háttérhez. Amihez csak rendkívül indokolt esetben nyúlnak hozzá, hosszas kérődzés után, többször felböfögve és jól megemésztve... a törvényeknek függetlennek kellene lennie (átávelne) az éppen hatalmon lévő rendszerektől. No, közel sem ez történik a Dumaparti palotában. Valódi intézkedések helyett törvények futószalagon történő gyártása folyik, sokszor a hatalmon lévők javára.
Összegzem a mai napot. Ma sem fogtunk össze és ahogy nézem nem is fogunk. Mert úgy érezem, hogy az Mszp sem akarja erőltetni az egészet.
@V-PORT: Szerintem összefogtunk.
Láttam Bajnait a tv-ben, a riporternő határozott igent vagy nemet akart Gyurcsányra, s arra is azt mondta, várjuk ki a végét.

Lesz összefogás.
Számomra ez nem kérdés.

Az én kérdésem a Jobbik. Mi lesz a Jobbikkal?
@Habakuk999: És aza alapvető kérdésem, ami fontosabb az összefogásnál: lesz-e rendszerváltás az összefogásból?
@Habakuk999: Viszont azt is mondta, hogy az Mszp még mindig nem jelzett vissza. Mikor szoktál kitérő választ adni? Mert ha biztos vagyok a dolgomban azonnal igent mondanék.
Az milyen lett volna, ha Bajnai úgy jött volna be, hogy kék, zöld, mert az öltözőben összeverekedtek volna Gyurcsánnyal?
"Kedd délutáni értesülésünkkel összhangban a kormány lemond az átvállalt önkormányzati adósságok után kötelezően előírt 7%-os banki különadóról. Viszont egy szerda reggeli, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által benyújtott zárószavazás előtti módosító javaslat keretében egyszeri befizetésre kötelezik a bankokat a pénzügyi tranzakciós illeték elmaradása miatt. Az összege a január-áprilisi időszakra teljesített tranzakciós illeték összegének a 208%-a. Ez megközelítőleg 75 milliárd forintos egyszeri bevételt jelent a költségvetésnek idén, vagyis a bankok rosszabbul járnak, mint a 7%-os teherrel (az 40-50 milliárdot hozott volna a költségvetésnek). "

Nesze nektek bankok. Szelektív államcsődről kiabáltok mi??
@Habakuk999:

Szerintem is leginkább ez foglalkoztatja a bizonytalanokat.
Bajnai vergődése a szocik halálos ölelésében megadja a választ: nem lesz.
@Husz_János_Puszita:

Amikor viszont ilyen hirtelen új hadisarcokról hallok, rögtön összefogáspárti leszek.
@Husz_János_Puszita: Szerintem bejönni látszik Gyurcsány taktikája. max sokan nem kedvelik. (ld. a posztot a nevem mentin)

Egyszerűen kihasználja, hogy megnyilatkozásikényszert vált ki.
@Husz_János_Puszita: na, ha ezt is benyelik, akkor... a győztes mindent vinni fog. Pént, paripát, fegyvert, a fegyverkovácsot, annak a lányát, a betéteket, a trezorokat, a részvényeseket, azok osztalékhulláját (hallehulla) és a hülyemagyar örjöngve üvölt: Feszítsd meg a gaz kufárját... eljövé Jézus-orbán, mindannyiunk faszkorbácsa és iagzságot teszen... Jajj nekünk.
@Habakuk999: azért, mert az általad is emlitett "Gyurcsány a felelős a 2/3-ért"-ot szánalmasnak tartom, azért még nem akarok senkit tahótlanitani. Ezer más dologban egyetérthetünk. Na jó, 100-ban :)
@GeoCracker:

A cselekvés ígérete már kevés. A sok dumával tele a hócipő, valami kézzel fogható kéne már. Konkrétumok.
@V-PORT: nem "kettőjük közül". Csak ha az egyik az opció.

Szivem mélyén azt szeretném, ha a Jobbik kaparintaná meg a hatalmat. Hátha a következmények hatására többen kezdenének gondolkodni. Bár ez az ország reménytelen.
Egyszerűen nem értem a magyarokat... Ha tankolni kell a lepukkant svájcisapkás fedezetlen hitelű kocsijába, csuklás nélkül kifizeti a számlát... ha a szaros-gombás saruját viszi harmadszor talpaltatni a sarki suszterájba, jajongva, bár kifizeti a 300 forintot számla nélkül sebbe, ha a mocskosmultinál 160 forint egy doboz ótvar sör, megveszi, pedig annak az önköltsége 20 forint, a többi Áfa és egyéb adó. De legalább a hab ingyér van. Kifizeti? De niért is? Hisz Orbán Viktor megmenti, akár fizetnie sem kellene. Ingyensört ingyenebédet nemmunkát mindenkinek! Miért? Gondolkodni fáj! Rajongani ngyér van.

Ha nincs pénze új lapostévére, elslattyog a bankba köccsönért. Hogy a pénznek ára van? Kamatot kell fizetni? Nemááá! Lófaszt. A mocskos kapitalistáknál. Rohadjon meg a mocskos zsidó bankárja!
Le a pánzzel! Le a hitelekel. Van 30 ezüstkagyló a tasolyomban!... Iszonyat.
Különben meg: Miért is nem jelenti ki Bajnai/Mesterházi hogy "Márpedig Gyurcsány-nyal nem" ? Comingoutol, megszabadul a tehertől, és dől a zászló alá a nép. Mi a fasznak kell pávatáncolni? Mondja meg mind a kettő. Ahelyett, hogy "Gyurcsánynak be kellene látnia, hogy teher". Hát mondják a képébe. Nyilvánosan. Feri, ne haragudj, veled semmit. Ezt miért is nem lehet? Onnantól kezdve áll a zászló az ellenzéknek. Akkor meg?

(Röhej, hogy Bajnai elvárná Gyurcsánytól, hogy tegye magáévá 2006-róla fideszes narrativát, hogy ő lövette ki az ellenzék szemét, amikor többszörösen bizonyitott, hogy az - ellenzék vezetése által is - szervezett tudatos akcióról volt szó, hangfelvételek bizonyitják, hogy a csőcselék direkt húzta rá a rendőröket a tüntetőkre. És elvárná, hogy változtassa meg az álláspontját a kettős állampolgárságról tartott népszavazásról, amikor többszörösen bebizonyosodott, hogy a Fidesz-nek csak és kizárólag hatalmi érdekből volt az egészre szüksége, amúgy vastagon tojik a határon túli magyarokra, vaélamint a Dél-Alföldön perbe fogtak orvosokat (Szentes) , mert vajdasági magyaroknak "sürgősségi" alapon futószalagon csinálták a csipőprotkót, amikor itthon horribilis várólisták vannak. )

Ugyhogy tessék szépen befejezni a pávatáncot, elküldeni bátran, férfiasan Ferit a picsába, és meg van verve Orbán. Mi van ebben olyan nehéz?
@DarthVader:

2103.-ban még mindig az 1%-os Gyurcsányon kell rugózni? Komolyan nem értem.
@DarthVader: de én komolyan gondolom ezt a kétharmados felelősségét.

Egy évvel korábban fognia kellett volna a bácsi botját, s elegánsan távozni. Nem lenne kétharmad.

Nem tette.
De akkor ne sértődjön meg, ha ő az útálatoskép és ne mártírkodjon.

Nem a jó szándékát kifogásolom.
hanem a tevékenységét.
@DarthVader: "Különben meg: Miért is nem jelenti ki Bajnai/Mesterházi hogy "Márpedig Gyurcsány-nyal nem" ?"
Azért nem mert Gyurcsány kormányában volt miniszter, Gyurcsánynak köszönheti hogy miniszterelnök lett.
"Gyurcsánynak be kellene látnia, hogy teher"
Ha ezt mondná el kellene ismernie hogy Gyurcsány köpönyegéből bújt elő.Így ő maga is teher.

A döntés egyszerűbb mint az ágybavizelés, mivel a hátralévő időben egy új arc már nem felépíthető, így BajnaiMesterháziGyurcsány vagy a csúti súttyó. Ennyi.
Na nézzük kicsit bővebben kik közül lehet választani:
"BajnaiMesterháziGyurcsány" vagy a csúti suttyó a pöttyös seggű kancsal majma, lézer dzsonszi, zsiga marci,papcsák feró,budi gyuszó,kövér laca,szargyártó "22 állásom van" petyka,szolizott szöszi izé,rogán tónyó,kósa laller, megyes tomika, simicska pajtás és még hosszan hosszan lehet sorolni.
@Habakuk999:
Mi lesz a jobbikkal?
Szerintem nincs olyan spiritiszta, aki ezt meg tudná jósolni.
Ha szüxsége lesz Don Vittorio-nak rájuk mint 2006-ban, akkor lesz „tüzijáték” megint, kérdés, most mire lesz/lenne elég?
Lehet, hogy sokkal több sül ki majd belőle, de az is lehet, hogy pont gyengíteni fogja őket.
Afasztuggya.

Azt mondod Bajnai és Gyurcsány össze…?
Nem tudom, ebben még az azonos beállítottságúak is kihúzzák a gyufát egymásnál néha.
Ismerősi-haveri köri tapasztalat.
Sztán ott van még Mesterházy is aki állandóan le van fikázva, afranctuggya, hogy ő még mire képes? Látja ezt előre valaki is?
Nem tudom miért, de nekem amúgy emberileg nem ellenszenves, sőt, szimpatikus.
Ja, az más kérdés, hogy nem lát benne az ellenzék egy olyan karizmatikus személyiséget, aki képes lenne megfingatni a focistát. Hát, bevallom őszintén, ebben a pillanatban nekem sem tűnik annak.
Viszont politikusnak fiatal, fog még tanulni. Most nem az olyan senkiházi szarokra gondolok ha politikus arcokról beszélünk mint zsigamarci és golyósgergő, nem. Ezek a seggfejek már most esélytelenek arra, hogy elérjenek egy olyan minimális szintre, ahol most Mesterházy a rajtvonalon idegesen toporzékol.

Nem vagyok Attila lájkoló, de azért azt gondolom - ha seggbe is rúgnak érte -, hogy nem kellene ezt a faszit állandóan temetni. Majd ha lesz olyan tapasztalt nyolcszínű tetű, mint egyes emdéefből meggyőződéses fiatal demokratává avanzsált faszkalapok és hasonló gerinces „demokraták”, akkor én is szidni fogom, mint ahogyan a mostani elit nagy többségét, akik egyébként tanítómesterei lehetnek minden szinten, ha gusztustalan mocsokká akarna válni.
Lehet piszkálni a tapasztalatlansága okán, de nem volt az állampárt funkcija, sokakkal ellentétben akik most hangosan rikácsolják a - fújabelemjönkitőled komenyista - szar dumát, mikor ő... hagyjuk, nem is érdemelnek karaktert, egyet se.

Na, lehet lebaszni, akkor is ez a véleményem, oszt jónapot!
Meg egy Stella Artoist… is
@DarthVader: Gratulálok. Az atv-t nézve ugyanerre a következtetésre jutottam.
Bajnai tekergett, mint angolna egy vödör takonyban, nehogy igent vagy nemet kelljen mondania, mert mi van, ha az ellenkezőjére lesz szüksége egy hét múlva?
Bajnaiban sokáig, nagyon sokáig reménykedtem ... már elszállt. Olyan, mint az aludttej. Még azokat sem tudja "kezelni", akikkel egy pártban van, hogyan tudna BÁRMIT!!!! is kezdeni Orbánnal?
Még azelőtt kivégzik, hogy egyáltalán gondolna rá. Csak kivárnak, ki lesz az, akire lőni kell. A Kövér Bertával.
@Husz_János_Puszita: @V-PORT: @DarthVader: Komoly dilemma lesz a választás.

A sokféle szoci - Bubó szerint komcsi maffiózó - természetesen össze fog fogni.

A választás köztük (anarchia, suttyó tehetetlen mutyizók uralma alatt, további erős szélsőjobb fejlődés ) vagy az erős maffiaorbánállam között lehetséges.
Szépséges kilátások, ennek örömére szép jó éjt mindenkinek.
@Habakuk999: tudom, hogy te komolyan gondolod, csak rosszul :)

Az, hogy emberek tömegei szavaztak arra a faszira, akiről minimum 2002-től lehetett látni, hogy kicsoda - persze akinek szeme volt, már jóval korábbról látta, de 2002-től már a hülyének is fel kellett volna tűnnie - az pusztán azért volt, mert egyrészt valóban nem látták, ki is Orbán valójában - pedig mint emlitettem, még a hülye is... - másrészt pedig gondolkodás nélkül beszoptak mindent, amit a Fidesz sulykolt. Az öszödi beszédből pedig egyetlen mondatot értettek meg, azt is rosszul. (Németországban nyolcvanmillióan szopták be Hitler szövegét. De érdekes módon amikor a szemek kinyiltak - 24 óra 12 perckor - akkor nem Weimart meg a szociáldemokratákat meg a tengelyt meg a lengyeleket kezdték okolni. )

Mind1, hosszú. Önfelmentésnek jó. Megkimél a gondolkodástól. (Mert lett volna azért alternativa a szocik marasztalásán kivül is.)
@DarthVader: Eredmény.

a tevékenység eredménye micsoda?

20 % jobbik.

2/3 orbán.
@DarthVader: de kezdődött a meccs, jó éjt

ja még annyit, össznépi államilag támogatott csalássorozat, a gazdaság szétzilálása
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Nem, nem azért, mert köpönyegből bújtak elő. Azért, mert ha a DK tud a körzetek nagy többségében jelölteket állitani, akkor az ő 1 %-ával meg tudja akadályozni, hogy bármelyik másik ellenzéki jelölt nyerjen a Fidesz jelölttel szemben. Ugyanis a Fidesz csak akkor verhető, ha vele szemben egyetlen "demokratikus" (gy.k. nem jobbikos" jelölt áll. Ellenkező esetben a fideszszoponc hivek ellen tehetetlenek. Úgyhogy a DK tábora kéne, de Feri nélkül. Hát lófaszt, gyerekek.
@Knósszosz:

Nem a Mesterházyra fintorgunk, hanem a Jurassic parkra mögötte.
@Knósszosz:

Gondolod, a tirexek hagyják majd érvényesülni a kedves kis tollas dinó Attilát?
@V-PORT:
Én is el. Arra kérdeztem rá, hogy kik azok, akikkel össze lehet fogni, és hoznak, nem visznek szavazókat?
Mert akkor, ha jól értelmezem a bloghangadókat, az Együtt és a PM mondja meg, hogy kiknek kell/lehet itt összefogni.
@Habakuk999: gazdaság szétzilálása? Ember, nézzél már statisztikai adatokat!
A 2008-2009-es válságéveket leszámitva jobb volt a gazdaság helyzete, mint most! Javaslom a KSH idősorait nézegetni. Tanulságos.

Ja, hogy elég ismételgetni, gondolkodni, meg utánanézni fárasztó? Hát igaz.
Én nem értem ezt az egészet.
Bolgárok az utcán. Törökök, brazilok tüntetnek. Demokráciáért, igazságosabb közteherviselésért, vagy mert megunták a mutyit/korrupciót/közpénzek fosztogatását. Otthon meg semmi. Mintha minden a legnagyobb rendben volna. A horvát "menekült" meg kiröhög, mikor mondom neki a magyar átlagbért.
Az kéne, hogy tényleg szavazza meg az a sok fasz otthon, hogy lépjünk ki az euból,azt akkor majd rájönnek milyen jó is az!
Jövőre meg választhatok egy autoriter rendszer, egy mindent elb@szó/elmutyizó társaság, egy rasszista rambó és csáknorrisz filmen nevelkedett 80 iq átlag alatti rasszista idióták meg egy senkivel össze-nem-fogó belvárosi értelmiségi "elit" közül. Szépen állunk. A nép meg majd arra szavaz, aki a legtöbbet ígéri. Miközben épeszű tőkés át nem lépi a határt befektetési szándékkal.
Lehet vízionálni és reménykedni egy valódi valamirevaló ellenzéki összefogásról. Nincs. Nem is látszik valószínünek. Viszont itt már inkább arról szól sajnos a dolog, hogy ki csinált kevesebb kárt és rombolást. Ez van. Tudom nehéz dönteni, hogy az ágytál, vagy a kacsa tartalmát fogyasszuk el. De ez van a menüben, muszáj választani. Nyilvánvalóan a narancszombik az előbbit fogják, mert ők elhiszik a mesét, hogy az nutella. Vajon mennyien döntenek a kisebb rossz mellett?
@Husz_János_Puszita:
Stimmel, én is így látom.
Gyurcsányt is az őskövületek nyírták ki valamilyen szinten, szóval a gond valójában velük van inkább.
Nem szeretnék a repnapon részeg Szekeres Imrét papírból röfögve látni és még sok más faszt sem a közéletben közülük. Lendvai Ildikónak azért amit tett, ennek az egész mostani politikai mosladéknak a fényében én is küldök egy kisztihandot, itt is!

Tudta, mikor kell...
@sírbateszezazegész:

Tőkések maradjanak is otthon, képes kivinni az extraprofitot a fajtája!
Fogadjunk a horvátoknál nincs rezsicsökkentés, mond csak meg neki! Utána röhögjön!
@Habakuk999: Korábban már vázoltam: Fidesz nyer, 2 év m. előrehozott (gazdaság le, keresztapák ejtik Orbánt), baloldali koala, anarchia, 2 év m előrehozott, Jobbik nyer, és leves.
@Knósszosz: nem lebaszásnak szánom...de mesterházy erősen érintett volt a zushlag-ügyben...vagy tudott róla vagy nem, de az azt jelenti, hogy egy minisztériumi főosztályt sem képes átlátni...
Meg szvsz azért mégiscsak puch tartja a kezében. Azért meg nem megyek el szavazni sem, hogy a simicska-puch osztási arány megváltozzon...mert, hogy most is osztanak, az nem kérdés
Fabius, emlitetted "Feri B tervét", és hogy megint "hazudtunk éjjel-nappal". Na most volt valaha egy poszt, amiben erről volt szó, (márminthogy Gyurcsány valami olyasmit mondott, hogy visszavonul, arról volt némi polémia,hogy mitől is) de nem tudom visszakeresni. Ha emlékszel rá, melyik posztod volt az, belinkelnéd?
@sírbateszezazegész:
Nem értek a gazdaság dolgaihoz, azt Mariann és Rodi értékeléseiből próbálom a magamévá tenni, de… ha én lennék Csárlsz Akármilyenfelsői Tekszaszból, aki azt hallja abban az ámerikában, hogy van egy ország Európában ahol 24 óra alatt kibasznak 70 milliárd nemadót a bankokra mert mer köll a lóvé és kuss(!!), hát a ferde pélóm se ruházna bele oda.

Semmi közgazdasági ismeret, de a józan ész esztet mondaná nekem.
És most még az azeri testvéreink is… minő szopás.
Monták a cárnak; na, bunkó?!
@sírbateszezazegész: Na ez a Zuschlag-ügy is. Évekig hangos volt tőle a média. Mert 70 misit elsikkasztott. Többet ült, mint emberölésért, holott meglett a lóvé. Most meg ennek az ezerszerese tűnik el havonta, és minden oksa. Erről beszélek. Ezért volt a Gyurcsányi éra oly szörnyű. Zuschlagék miatt. Is. És ne jöjjön vissza az a kor! (Amikor 70 misi sikkasztásért 12 évet kért ügyész.) Ne. Mert lopósak. Maradjon inkább ez. Még mindig kellemesebb 70 milliárd sikkasztásról nem tudni, vagy nem tudomást venni.

(A korábbi Kaya Ibrahim/Joszip Tot ügyben is hasonló volumen röppent el magánzsebbe.Az elérte az ingerküszöböt? Na ugye)
@sírbateszezazegész:

Még 1. Gyurcsány a bukást nagyrészt Puch-nak köszönheti. Nem voltak puszi viszonyban. És a pénzes muytikban Puch keze könyékig benne volt. Most kinek van 13 %-a? Puch-éknak. És kinek 1? Na? Normális?
@sírbateszezazegész:
Háát...
én nem tudom mit gondoljak mán.
Húsz komment, húsz különböző értékelés.
Még szerencse, hogy itten nem anyázunk, hanem felfogjuk, hogy a másik ellenvéleményében van-e igazság, aztán azt is elfogaggyuk valamilyen szinten.

Én például azonos platformon vagyok a DABistákkal és az Urquellistákkal, mert elsődlegeggesen a jó sör, ugye!? Az, hogy a komló ízének értékelésén belül vannak nézetbeli különbségek, hát ez van, oszt?
@DarthVader: nem értelek. Tényleg a szar és a fos közt KELL választanom? Nálam elérte az ingerküszöbött. Igen, a Zuschlag-ítélet felháborító. De abban érintett volt mesterházy. Ebben az országban tényleg csak szarháziak közül lehet választani? Mert ez a realitás, ez a politika? Azt is megnézem kivel ülök le egy asztalhoz enni. Azt is, hogy kire ikszelek. Az nem az én szégyenem, ha nem találok az ízlésemnek megfelelőt. És nem azért, mert finnyás vagyok.
@Knósszosz: És hogy állsz a borisszákkal, akik a sört negálják? Itten válik el a szar a májtól, ahogy mondani szokás. Nyilatkozzál. És majd eldöntjük, hogy rasszista-e vagy? :)
@sírbateszezazegész: embör. A "jelöltek" közül ki akar (akart már akkor is) a pártfinanszirozáshoz hozzányúlni? És ki akadályozta meg?

Amúgy meg igen. Csak szarháziak közül lehet választani. Ha valaki véletlenül tisztességesként bekerül a brancsba, 1 év múlva frankón elszarháziasodik. Tapasztalat.
És vagy választasz, vagy nem. Ugye, neked is van választási lehetőséged :)
@DarthVader: eltünt az elozo, leírom mégeccer (rohattblogmotor)
Nálam mindegyik elérte az ingerküszöböt.
A Zuschlag-ítélet felháborító, de mrsterházy érintett volt.
Megnézem kivel ülök le egy asztalhoz enni. Azt is, kire ikszelek. Nem hiszem el, hogy választanom kell a szar és a fos közt. Ha nem találok az izlésemnek megfelelőt, az nem az én szégyenem. Nem vagyok finnyás. De van egy minimum. Ennyi.
@DarthVader: tudtam, ahogy elküldöm, előkerül:)
@sírbateszezazegész: Amúgy meg légy nyugodt, Kurvaország népe nem annyira finnyás, mint Te, mert habozás nélkül leszavaz a havi 70 milliárdra.
@Knósszosz: igazad van;)
Csak szerintem egy jó hideg finom sörre vágysz, de csak megpimposodottak közül választhacc...ja, és mindegyik jó 15 ºC-s hőmérsékletű:)
@DarthVader: én nyugodt vagyok, csak szomorú... én választottam. Kurvaországnak nem fizetek adót, amíg nem látom a szándékot a nép változására, addig meg üzletet sem viszek oda..
@Knósszosz:

A lényeg a Puch - Simicska tengely, a többi futó kaland.
Nagyon erősen vissza kell fognom a hányingerem, ha elmegyek szavazni az biztos.
@DarthVader: tudod, én 1989 óta céget irányítok.

hagyd meg nekem annak a lehetőségét, hogy a saját tapasztalatom alapján mondjak véleményt a gazdasági állapotokról és ne a statisztikából önkényesen, a célnak megfelelő kiragadott számokkal bizonyítsam valamelyik oldal igazságát.

Draskovicstól lejtmenet van, elkezdődött az állam kiszámíthatatlan gazdasági szereplése, az anarchia kialakulása.

A szlovákok megcsinálták az egykulcsost, s ezzel párhuzamosan elindult régiós leszakadásunk.

Nem lettek végrehajtva, sőt elindítva sem a nagy elosztási rendszerek reformjai, további versenyhátrányt jelentettek belföldön belül is a feketegazdaság hatására.

Szóval, tedd meg nekem azt a szívességet, hogy nem szajkózod az ilyenkor szokásos "fideszagymosásos" mantrát.

Hidd el, azt is tudom, mi lesz a beruházások elmaradásából és a rezsidémonból öt év múlva.

És öt év múlva ezért nem az akkori irányítókat fogom felelősségre vonni, hanem a mostaniakat.
@DarthVader:
Ha asztat mondom, hogy khmmm... a kijánti meg az akhája klajusz az mond valamit?

Nem vagyok anti boross, ha hazai, akkor a Gere fivérek villányi nedűi... hááát.
De tudósa nem vagyok eme nedűknek. Csodálom azokat a szommelillyéket, akik felfedezik a vasat, meg a feketeszedret egy pohárka kóstolása közben.
Nem irónia, tényleg.
Én ilyesmit sosem... csúszik, vagy nem.
Gere Attila nemtoménmá milyen bora, amit a Parragh Lászlónak is küldött repi piaként, abból sikerült úgy tizenöt évvel ezelőtt pár palackkal szereznem.
Na, az finom vót, de nagyon.

Amúgy a ser sem rossz, kóstoljad meg!-:)))
@Husz_János_Puszita:
Most lehetne aztat mondani, hogy a simlicska sokkal többet, mint a pukk.
Ez amúgy igaz is, de mindkettő kurva undor.

Az autodafé az körösztyén módra nem kevésbé undorító, ha a máglya nem ébenfából van rakva, hanem akácbúúl.

Kazán!
@Knósszosz: Knósszi, ezek csak látszatkérdések, Bajnai, Gyurcsány, Mesterházy vagy Szanyi, totál mindegy.

A valódi kérdés az, fölismeri-e az összefogó ellenzék és számomra ez a fontos a SZIMPATIZÁNSAI, HÍVEI, POTENCIÁLIS SZAVAZÓI a változás szükségességét vagy csak szerepcsere történik.

El kéne már vonatkoztatni itten nekünk a szurkolótáboroktól:

változást, változást akarok, akarunk.

Jogbiztonságot, működő, liberális államot akarok. Európában.
@sírbateszezazegész:
-:))
Jajaja!
De most nem is a sör, hanem a kaja és aztán szunny...
Jó éjt neked, te flanszia...:)))
@Habakuk999:
A változás szükségességét a balos szavazók felismerték, ez szerintem nem kérdés. A balosok...
Szerepcsere?
Na, ez már lehet vitatéma, hogy akkormostanakkor...? De ha ezen rugózik a balos szavazók többsége, hottyátakkor Bajnai-Gyurcsány-Attila, Tercsi-Fercsi-Kata-Klára és még valahány név a naptárba, akkor viszontlátásra pajtások, maradnak a komenyistákok... ahogy az volt a Cimborában (majnem)

Jó éjt Efendi, á-moggy szépeket.
Ha tudsz a nerbe
@Knósszosz: eddig tudtam, bár ma éjjel nem tudom mi lesz, mert láttam Ferinket nyilatkozni.

Ezen a nyáron ennyi pont elég volt a politikai műsorokból.

szép álmokat nektek.
@sírbateszezazegész: így már értelek.
kibicnek semmi se drága!
@Habakuk999:
De azé nem tűnsz el, ugyi?
Jó éjt-:))
@Habakuk999: á,, munkásszálló;) egész jó, csak tele van román romával... beszélnek magyarul is... már összeugrottunk;) ilyenkor szégyenlem magam, de megértem Nagyanyót;)
@punkfrog: kedvesem, nekem onnan jönnöm kellett. Nem hiszem, hogy jobban szereted szülőföldünket, mint én.
@Habakuk999: a farkasházy poszthoz 14:53 írtam egy történetet, olvasd el. Tanulságos.
@sírbateszezazegész: elhiszem, az igazi demokraták a szomszédságba költöznek, mi csak ilyen félresikerültek vagyunk.:(

sajnáljuk őket, dolgozunk is velük, de van amit nem tudunk tolerálni.

jó éjt Neked, tök szép és érdekes helyeken mászkálsz.
Jó lenne, ha sok ember látná az itteni életét a szemeiddel.
@Habakuk999: akkor felkötnék magukat;)
Jó éjt.
@sírbateszezazegész: nem egyedi történet, hallottam már konzul széttárt kezeiről, ő mindent megtett, nekem meg kinyílt a bicska a zsebemben.
Francia rendőr pedig tátja a száját, mert nyilván nem érti.
Rosszabb vagyunk, mint a Balkán.

Erdélyben lépten-nyomon szégyenkezhetünk, egyrészt a balosok nemzeti érzékletlenségéért másrészt a mostaniak dzsentri-nemzeti-kócsagtollas "hősiessége" miatt.

aludjunk, mert tényleg rémálmaim lesznek.
szia
@sírbateszezazegész: olvasd vissza mit írtál.
miért kellett menned?
üldöztek?kik?
én itt élek, itt adózom.viselem a kormányainkat.eszem ágában sincs elmenni.
te meg a pálya széléről osztod az észt!
@sírbateszezazegész: nagyon kiakasztottál!
annyit írtam neked,hogy:kibicnek semmi se drága.erre te azt kezded nekem bizonygatni, hogy te jobban szereted a szülőföldedet mint én.
jobbikos vagy-e?hogy magadat fölém helyezed?jól esik-e a francia osztriga miközben engem gyalázol?
@punkfrog: 1) azt jeleztem, nem szeretem kevésbé hazánkat, mint te; 2) nyilván távozásom okát nem itt fogom megbeszélni; 3) ha eddig olvastál esetleg, tudod nem nevezhetnek jobbik szimpatizánsnak; 4) miérz gondolod, hogy gyaláztalak, miért vagyok kibic; 5) lehet, nekem fontosabb lenne a váltás, mint neked; 6) az is előfordulhat, hogy eddigi pályám során nem fizettem kevesebb adót az államba, mint itt bárki.
Miért akasztottalak ki? Te voltál inszinuatív, úgy érzem. Számomra a kibic pejoratív tónussal bír.
De mindezek ellenére sajnálom, ha kiakadtál.
Ezt írtad:
"én nyugodt vagyok, csak szomorú... én választottam. Kurvaországnak nem fizetek adót, amíg nem látom a szándékot a nép változására, addig meg üzletet sem viszek oda.. "
én meg itt élek ebben a "kurvaországban" és fizetek adót.
a jobbikos egy szimbólum volt, arra az emberre aki rögtön a másik magyarságát vonja kétségbe egy vita során.
a fenti pedig számomra gyalázásnak tűnik egy olyan valakitől aki büszkén vallja, hogy nem fizet adót ennek a "kurvaországnak"
neked nem lehet fontosabb a váltás mert nem itt élsz.
attól nem lesz értékesebb senki mert több adót fizet.
végül én kérek elnézést ha esetleg inszinuatív voltam.
sajnálom, hogy nem érted....
de nincs harag.legalábbis részemről.
@punkfrog: részemről sincs. A hsz-m megelőző kommentre válaszoltam, ott szerepelt ez a kifejezés. Ha tudod olvasd el. Talán cizellálódik a kép. És igen. Nem vagyok hajlandó egy fillér adót sem fizetni. Mert nem kaptam eddig sem, eztán sem fogok visszakapni semmit sem belőle. Pedig erről szól az adó. Befizeted és valamit visszakapsz. Egészségügy, ügyintézés, közbiztonság formájában. Én eddig semmit sem kaptam vissza. Ez nekem nem jó üzlet.
Részemről sincs harag.
@Husz_János_Puszita:
"Lényeg a Puch- Simicska tengely....." csak Puch kinyírta a miniszterelnökét, Simicska pedig irányítja
Olvastátok? :)
Sok jogászköcsög és kínai seggnyalonc van idehaza...

". A rendőri jelentés szerint körözésének oka "schengeni államokba történő beutazás és tartózkodás megtagadása harmadik országbeli állampolgárokkal szemben" volt. A német Ümit Hamit ellen tehát sem a beutazási tilalom, sem a BÁH által kiadott körözési parancs nem volt jogszerű. A BÁH kihallgatási jegyzőkönyve egyetlen oldalon teljesen egyértelműen mutatja ezt az ellentmondást: fejlécében az áll, hogy "Jegyzőkönyv harmadik országbeli állampolgár meghallgatásáról", majd közvetlenül utána leírják, hogy Ümit Hamit német állampolgár (vagyis nem harmadik országbeli).

Amikor Ümit Hamit az Origótól megtudta, hogy a hatóságok eleinte kínaiként bántak vele, és a BÁH a kiutasító határozatban azt állította, hogy neve nem is szerepel az Európai Gazdasági Térség állampolgárainak nyilvántartásában sem, hangosan felnevetett. "Hát ezen szétröhögöm magam. A német útlevelemet Amerikában, Japánban, Ausztráliában is elfogadták, és az ügyembe a német konzul, a német külügyminisztérium is bekapcsolódott" - mondta."
www.origo.hu/itthon/20130625-umit-hamit-ujgur-vezeto-kiutasitasa-magyarorszagrol-ezer-sebbol-verzik.html
@Habakuk999: Mintha azt mondtam volna, hogy "jobb.... mint most". Nem azt, hogy jó.

változást, változást akarok, akarunk.

"Jogbiztonságot, működő, liberális államot akarok. Európában. "

Te mit hallottál Gyurcsánytól? Valamiről lemaradtam.
@DarthVader: Persze, hogy megy a nyavalygás Gyurcsány Ferenczel kapcsolatban, hisz a szavazókkal elhitették:ő az oka minden bajnak, kárnak, hiánynak világválságnak.Az ÖSSZEFOGÁST AKARÓKNAK PEDIG BE KELLENE ISMERNI, HOGY MAJDNEM MINDENBEN IGAZA VOLT, és olyan tisztességes, amennyire egy politikus tisztességes lehet.Igy nem lehet férfiasan elé állni és szemébe mondani: "veled nem" ugyanis meg kellene mondani, hogy miért.Azon kívül ők is tudják, hogy az az 1% nem 1%
@Habakuk999: Nem irányítok céget. Egyszer megprónáltam a magánvágyakozót kiszámolni. Akkor 80+ %-ra jött ki az elvonás (megkapott 100 ft-ból kevesebb, mint 20 maradt volna nálam). Ha a munkaügyi kp.-os csaj rosszul számolt, mindegy.
Jobban zavart az, hogy az asztalhozülésnél römiben dönt, leosztásnál kanasztához oszt a kormány. De mire felveszed a lapokat, addigra magyar kártya.
Így nem öt éves (mezőgazd), hanem 5 hónapos üzleti tervet nem lehet csinálni. Ennek kb. 10 éve. S ez most még rosszabb, ahogy látom.
Közben a méz a madzagon vhol 1965 körül van politikailag.
Lassan úgy fogok blogolni, ahogy anno Demszky-ék csinálták a beszélőt. Becsomagolt kofferrel.
Állásom már nincs.
@DarthVader: Bocs, hogy beleszólok.
A magam részéről nem halottam semmi különöset Gyurcsánytól. Szerintem egy nagy taktikai játszma közepén van (endresy.blogspot.hu/2013/06/szeressuk-e-gyurcsany-ferencet.html )

A programjukat nézve különben ott, amihez konyítok (pl. oktatás) szimpatikus amit írak. Megvalósítási esélye alig van poltikailag.
Viszont Feri képviseli pillanatnyilag azt a bizonyos legkisebb rosszat.
Ez önmagában is minősíti a politikai elitünket. Cakk-pakk.
@sírbateszezazegész: igazad van, de ezt kevesen látják be, hogy a szar és a fos ugyanolyan.
@DarthVader: Beírtam a mondatodat a gugliba. Első találat: Drábok János: mek.oszk.hu/06800/06897/html/0007.htm‎ a dokumentumban keress rá az "éjjeliőr" szóra. Utána három Mandiner cikk Neocohn: A Kapitalizmus blog 12 pontja Orbán: Folytatódik a rezsicsökkentés és Techet Péter: Az új moralizmusról és erkölcscsőszeiről. Lehet, hogy a gugli is trafikot kapott?
@Penivaldes: Tehát például a jogbiztonság most ugyanolyan mint volt? Tényleg minek nekünk demokrácia, ha most pont ugyanolyan jó mint korábban.
Megvalósult a 100 % rezsicsökkentés!!!!!!!!!!!

A Főgáz jelenleg 184 fővárosi társasházban (több mint 2500 lakásban) szünetelteti a szolgáltatást műszaki okok miatt, a lakástulajdonosok ugyanis nem újították fel a vezetékeket - olvasható a Világgazdaságban.

privatbankar.hu/fogyaszto/nincs-uj-vezetek-nincs-gaz-2500-csaladnal-nem-szolgaltat-a-fogaz-259055
@shinichi: romlott, 2010-ben a szakadék szélén voltunk, most meg csúszunk lefelé. ne csináljunk úgy mint ha 2002-2010 között annyira jó lett volna, hogy azt minden változtatás nélkül vissza. Én a sírbatesszel vagyok, nem ülök le bárkivel egy asztalhoz, és nem ikszelek senkire csak azért hogy elűzze a másikat, mikor nem látom annak jelét, hogy hajlandóak a változtatásra. különben is kurvából ritkán lesz apáca
Magyarország buszának a hegyoldalba vágott úton jelenleg két lehetősége van. Vagy áttörve a korlátot belezuhanunk a szakadékba, vagy nekimegyünk a sziklafalnak. Ha a jelenlegi sofőr kezében marad a kormány, akkor egyértelműen látható, hogy szakadék. Ha új sofőrt választunk (erre csak egy lehetőség van, jogosítványa másoknak nincs), akkor a szellemi potentátok úgy gondolják, hogy sziklafal. Ez utóbbit erőteljesen terjesztik is, holott a másik sofőr még nem is mondta meg, hogyan akar vezetni (legkorábban ősszel várható). Potentáték abból következtetnek, hogy mikor korábban a másik sofőr vezetett, akkor egy hegyomlás miatt tényleg majdnem nekimentünk a falnak. A majdnem azt jelenti, hogy a korábbi sofőr végül kikerülte az útra esett köveket, bár a busz megsérült, és a szalagkorlát súrolása is kellett az úton maradáshoz.

Megegyezhetünk tehát, hogy egyik sofőr se jó, és készüljünk arra, hogy mit fogunk csinálni majd a szakadék alján. Ha ugyan lesz ott csinálnivalónk.
@vakapad: A szakadék alján a többségnek lesz csinálnivalója. Ha akarja ha nem. Testmozgásként pedig tapsolhat.
@Penivaldes: De apácából még esetleg lehet kurva :) Persze lehet arra hivatkozni, hogy az elmúlt akárhány évben is pont elég rossz volt. De azért az összeomló koncepciós perek meg a még korábbi helyzethez képest is összébb omló gazdaság mutatja, hogy nem voltak azok akkora csibészek mint a Fidesz propaganda gépezete beállította. Azokkal szemben legalább volt esélyed védekezni. Volt valamiféle jogbiztonság.
Ez adja a Fidesz erejét. Hogy a mostani helyzet nem jó ugyan de, korábban is szar politikusaink voltak. És az embereknek ennyi elég. Mi volt olyan szar a 2010 előtti rendszerben? Jó, az egyik barom elszólta magát, hogy nincs ingyen ebéd. A hülyéje. Magyaroknak ilyet mondani... Nem is bocsátunk meg neki soha.
@shinichi: az én szemszögömböl ezek egykutyák. a fidesz jön azzalm, hogy ok mi is elcsenünk na de ők is ezt csinálták, akkor mi miért ne. és a hívek bólintanak, igen akkor ti is, miért ne. És ezt csinálja a másik oldal is. mi kevesebbet loptunk, hát nem vagyunk mi jobbak, bezzeg a fidesz ők aztán. és a hívek itt is bólogatnak, hogy kis tolvaj jobb mint a nagy tolvaj. pedig egyforma mind. és addig a pontig amig ezt nem látjuk be, és jövünk ezzel a kisebb rossz szöveggel, meg azzal, hogy ők kevesebbet vettek ki a közös kasszából, addig nem lesz itt változás. lehet itt váltogatni a kormányokat óraszám, nem változik semmi. hiszen a választók adnak ezzel a mentalitással szabad kezet arra hogy a politikusok benyúljanak a zsebekbe.
@vakapad: ez a hasonlat a nagyon tiszta valóságra vetített és mindkét iránynak polgárháborús "szaga" van
@Penivaldes: építs magadnak egy álomországot, álomkormánnyal, mert minden politika benyul a zsebekbe, csak nem mindegy, hogy azt büntetik-e /Zuschlág/ vagy törvényekkel elősegítik/föld, trafik, Közgép Simicska és még sok-sok példa/
@Penivaldes: Nem a korrupció a legfőbb probléma. Egyébként ezért említettem az összeomló pereket. Lassan leeshetne a tantusz, hogy nem egészen úgy van, hogy a szocik is kilopták a szemünket, meg most a Fidesz is.
A fő probléma, hogy minőségileg más társadalmi, jogi körülményeink voltak korábban. Ha tényleg a csak a képviselői költségtérítés nagyságába, meg a megbundázott doktori értekezésekbe lehet itt belebukni, akkor elvesztünk. Hitler nem sikkasztott, nem plagizálta a Mein kampfot, sőt még vega is volt. Ennyi elég?
Ne legyünk már ennyire politikai analfabéták. A politikus ne lógjon a buszon! A jogállamot, sajtószabadságot, oktatást szétbaszhatja. Ha nem lop, akkor bármit lehet?
Érezzétek jól magatok. Jövőre meg csak a Fidesz.
@shinichi: ja mert annyira jó volt akkor, hogy most azt sírjuk vissza. :(((((((
Nicsak nicsak.

Hozzányúl az EU a betétekhez - Megállapodtak a bankszanálásáról

Az egyezség értelmében a 100 ezer eurónál nagyobb bankbetéttel rendelkezőknek és a kötvénybefektetőknek is részt kell vállalniuk a bajba kerülő bankok megmentésében.
Az új szabályok tabut döntenek Európában, hiszen eddig nem nyúltak hozzá a bankbetétekhez a bankok megmentése során, elsősorban adófizetői (költségvetési) pénzeket vettek ehhez igénybe. Az Európai Parlament jóváhagyására váró szabályozás 2018-tól lépne életbe, és a banki kötelezettségek 8%-a erejéig terjedne.

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/hozzanyul_az_eu_a_betetekhez_megallapodtak_a_bankszanalasarol.3.185863.html
@Penivaldes: igen. Alkotmányosság, jogállamiság, magántulajdon védelme, oktatási rendszer szabadsága, vallásszabadság tekintetében igen. Ezen szempontokból nyugat európai szinten is jók voltunk. Azt sírom vissza. Igenis.
@shinichi:

De nem volt egykulcsos! Ammeg nagy erő ám.

Megjegyzés: nekem is hajdenagyon jól jött, amíg volt állásom. Ma már nincs.
@vakapad: Nagyon jó a hasonlatod. :)

Szóval, míg az egyik sofőr megpróbál nem drasztikusan változtatni és "csak" hegyes szögben közelít a sziklafalhoz, mely így - feltehetően - visszasegíti a jó irányba, addig a másik határozottan kerüli a sziklafalat, ezért a kormányt határozottan elfordítva, nagy gázzal, egyenesen a szakadékba kormányozza a buszt, esélyt sem adva a szalagkorlátnak, hogy az korrigálhasson. :(
OFF

Szokja valaki néznyi a Heti hetes válogatást?
Jelenleg a '99-es, 2000-s adásokból válogatnak. Az észrevételeik, meg mintha máról szólnának.
És akkor még nem is volt kétharmaduk. :(
Na, pont emiatt (sem) szavaztam rájuk! Soha!
Sebaj, itt van nekünk 12 sátort verő pm-es múmia, bennük lehet bízni.
Annyira undorító mindkét táborban ez, ha nem értesz egyet akkor tuti, hogy ellenség vagy, nem is ellenfél, de rögtön ellenség. És hülye troll, meg agyatlan bérenc...
Ez a hétvége tutira nem a ballibsiké volt. Lehet megköszönni a Farkasházy, Heller féle múmiáknak.
@shinichi: ".....azt sírom vissza..." igen erről van szó... amíg akkor a mutyizást,lopást vizsgálta az ügyészség, biróság, addig ma? nem is foglalkozik vele asszisztál
@Marcellusca: ha azt szoktad nézni, akkor kár h egyáltalán van szavazati jogod;) akazd le a szögről apuka munkásőr géppisztolyát vedd fel a kedves mama ÁvH-s ballonkabátját és menj bankot rabolni.....remélem utánna odakerülsz ahova való vagy....
@sírbateszezazegész:
Mármint nem érted ONNAN kintről, hogy ITTHON miért nincs a nép az utcán??

elsunnyogsz és a partvonalról kiabálsz be, hogy hogyan kell focizni?!

besza-behu!
@pástétom:
"Sebaj, itt van nekünk 12 sátort verő pm-es múmia, bennük lehet bízni."

Bárki másban, mint a gyűlölet szekta fidesz maffiában, és a rasszista jobbikban.
@Szenthomárság: Szinte hetente van ballibsi tüntetés és az is elég nyilvánvaló, nem azért van mindig ugyanaz a párszáz ember, mert a többi fél.

Inkább arról van szó, hogy nem akarnak balliberális csoport mellé állni, mert nem akarnak balliberális pártokat. Jól mutatják ezt a közv. kutatások és időközi választások is.
Le kell váltani Orbán Viktort? Le! Van más erő, mint a mostani ellenzék? Nincs!

Akkor pedig velük kell ezt megcsinál(tat)ni.

Egy példával illusztrálva: nincs munkád de kéne, mert éhen hal a család. Felajánlanak egy nem pont a szakmádba vágó, nem is nagyon tetsző állást nem sok pénzért.

Választhatsz:

Maradsz munkanélküli és a családban kopognak a szemek, vagy elvállalod a munkát, fintorogva, panaszkodva.

És igen, aki ma nem az ellenzéket támogatja - minusz Jobbik - az Orbánt támogatja. Ez a tipikus "terhes vagy nem terhes" szituáció.

Nincs köztes megoldás.
@genyamagyar: Elég érdekes logika. Azért ez nem olyan mint egy elkopott ásóval kikínlódni a gödröt.

Ha gagyi az ellenzék, akkor eleve nem tudsz "gödröt ásni".

Azaz azt kell elkerülni, hogy az ellenzék gagyi legyen. Persze ez nem az én problémám.
A legvidámabb baraknak hívták valaha ezt az országot. Mára már határon belül nincs olyan társadalmi réteg akibe bele ne rúgtak volna.Határon kívül pedig akikkel ne rúgnák össze a port.A politika meg mindig úri huncutság volt.Lopni meg mindig is fognak csak a mikénten van a hangsúly.Élni és élni hagyni.
Ezek szemérmetlenül, minden palástolás szemrebbenés nélkül teszik. Átgázolva mindenen és mindenkin.Pökhendi pojáca módon vigyorogva a kamerába.
@Fejesrob: A franciáknál is volt, hogy befogott orral mentek az emberek szavazni. Ezzel jelképezték, hogy akire szavaznak az nekik "büdös", de még mindig jobb, mint a szélsőjobb.

Akinek nem tetszik a mostani ellenzék, menjen befogott orral, és szavazzon rájuk. Még mindig jobbak, mint a mostani fidesz.
@szopacs: "Ezek szemérmetlenül, minden palástolás szemrebbenés nélkül teszik. Átgázolva mindenen és mindenkin.Pökhendi pojáca módon vigyorogva a kamerába."

Ez nem fontos! Az a fontos, hogy Hellernek kilóg a hasa.
@chatendeux: ??????

Egyébként, lásd: @doggfather: !

Idióta!
@genyamagyar: Nem fognak. Nem azért mert ballibsik, hanem azért mert a többség azt gondolja, miért hívjam vissza azokat, akik elkúrták. Azért nem hülyék az emberek, pontosan tudják, hogy pld. az IMF hitelt nem Orbánék vették fel és az államadósság sem Orbánék miatt nőtt 54%-ról 83%-ra.

Vagy te visszahívnád azt a festőt, aki nem elég, hogy nem festett ki, de még a pénzedet sem adta vissza?
Olyan, mintha OFF lenne, pedig ON:

asszongya a Fónagy, hogy nem a karambol után kell bekötni magad, hanem még előtte.
Na nem mondod, te vakparaszt, komolyan beszélsz...kit nézel hülyének, b+ ?!
Nyilván a bakancsot sem akkor kell bekötni, amikor felveszem, hanem már előző este, ugye? Csak óvatosan, mi?

Segget is szarás előtt kell törölni, mert úgy az igazi, ugye?

Ökölbe szorul az ember keze, meddig mehet még ez az egyszerre cinikus és ostoba, pofátlan süketelés?

Lázár barátunk is, ki köztudomásúan erényes ember, pocsolyához hasonlítgatja a baloldal szavazóit? Hol élsz te, (másod)percemberke, ha egyszer véletlenül összetalálkoznál a hetvenéves jóapámmal,gyanítom úgy vágna szájon, hogy menten liberálissá válnál és követelnéd a jogaidat, te kis demokrata.
Az jóanyám meg, - ha már pocsolyázól - meg tudna fojtani egy kiskanál pocsolyavízben, haver.
Érzed a feltételes módot,ugye, csak mielőtt beperelsz a becsületes Budai/Papcsák duó segítségével.
@Balbágy: Én alig várom, hogy ez a szarparaszt Lázár bepereljen...Már nem tudom mivel megsérteni, de ha szemben állna velem a bíró előtt, tuti nem úszná meg 8 napon belül...
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: Miért, te azt látod, hogy minden időközit a ballib pártok nyernek meg?

Akkor beszélnék mellé, ha ezt állítanám. Ahogy te.

Az időközik alkalmanként mérhető események.
@vakapad: Mennyi IMF hitelt vettek fel?
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: Le kéne mindegyiket hugyozni így talán emberszaguk lenne
@Fejesrob: Kb. akkora a jelentősége az időköziknek, mint a Századvég felméréseinek...
Fazsa. Dolgozik a törvénygyár, kivezényelték a trollokat...
@Fabius: Azért megnyugtató, hogy van egy nyugodt hely, ahol az idióták is kitombolhatják magukat:-)
@Fejesrob: "Elfogadták a legújabb megszorítást
Itt vannak az új adóemelések, a Parlament megszavazta a második Varga-csomagot."
index.hu/gazdasag/2013/06/27/vargaszavazas/

Vélemény?
Kivételesen egy jó cikk ebben a bulvárblogban.
@Fejesrob: "Ha kirabolnak, tegyék rendesen
A takarékszövetkezetek levegő után kapkodnak, az állam egy csapásra elveszi önállóságukat. Orbán álma valóra válhat: állami nagybank épül, az OTP versenytársa."
www.origo.hu/gazdasag/20130626-az-allam-atveszi-a-hatalmat-a-takarekszovetkezetek-folott.html

Segítek a véleményalkotásban... szóval ez és a metódus teljesen elfogadható?

"...Múlt pénteken este fél 7 és 7 között landolt a takarékszövetkezeti vezetők postafiókjában az e-mail, amelyben 24-én hétfő reggel 9-re meghívták őket a Parlamentbe, hogy egyeztessenek velük a takarékszövetkezetek jövőjéről. A kurta ráhagyással postázott állami meghívásnak - a hét végén leadott riadóláncnak köszönhetően - 100-120-an tudtak eleget tenni, de aki ott volt, annak sem esett le rögtön, hogy a jövőjét alapvetően befolyásoló állami döntés született.

Az Origónak beszámoló szövetkezeti bankárok szerint körülbelül 12 diát mutatott be Vojnits Tamás, aki tavaly december óta kormánybiztosként azon dolgozik, hogy új értelmet adjon a hazai szövetkezeti pénzügyi rendszernek. Elmondásuk szerint vázlatos prezentációjának legnagyobb része arról szólt, hogy a nemzetközi példákkal szemben sajnálatosan alacsony a takarékok piaci részesedése, a vidék bankjai túlságosan óvatosak és szervezetlenek, nem használják ki a bennük rejlő potenciált, legalább 400 milliárd forintnyi plusz hitelt adhatnának a hazai kisvállalkozásoknak, ha akarnának, és a szektorban rejlő kockázatok és tőkeproblémák miatt az államnak be kell avatkoznia, meg kell segítenie a takarékszövetkezeteket.

A kormánybiztos ezzel indokolta azt a szándékot, hogy 100 milliárd forintot költenek a szövetkezetekre, és át is szerveznék az integrációt. Azt azonban, hogy ennél sokkal kevesebb közpénzért, mindössze 1,6 milliárd forintért cserébe a Magyar Posta és a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) már teljesen át is veszi a hatalmat a takarékok fölött, hogy a vidéki bankárok úgy érzik majd, hogy durván megsértik tulajdonosi jogaikat, és lenullázzák minden hatáskörüket - az érintettek csak a kedden délben publikussá vált törvényjavaslatból tudták meg. Mint ahogy azt is, hogy ha megpróbálnának más utat járni, becsukhatják a boltot. Ekkor azonban már semmilyen észrevételt nem tehettek, a hétfői kormánydöntés után kedden benyújtották a törvényjavaslatot, csütörtökön pedig meg is szavazhatják..."

Repesve várom válaszod.
"14:36
Kilép a Fideszből a trafikmutyit leleplező képviselő"

"Súlyos történelmi párhuzamokat von az államosító kommunisták és a Fidesz közt a trafikmutyi ügyét leleplező Hadházy Ákos, aki csütörtökön bejelentette, hogy kilép a vezető kormánypártból. A szekszárdi önkormányzati képviselőt retorziók nem érték a kiállása miatt, de mélységesen csalódott, mert nem ért el szinte semmit, miközben azért a köztévé megpróbálta besározni a nevét. Bár szimpatizál Ángyánnal és Schifferrel, egyelőre nem tervez politikai karriert, függetlenként fejezi be ezt a ciklust."

hvg.hu/itthon/20130627_Szekszard_Hadhazy_kilep_Fideszbol
"...„Örömmel jelentem, hogy retorziók nem értek” – jelentette ki a képviselő, de azért voltak megdöbbentő tapasztalatai, amelyek hozzájárultak a kilépésről szóló döntés megszületéséhez. Szerdán ugyanis megjelent az Indexen egy „nem fair, de tényszerű” cikk Hadházy egy magánjogi vitájáról, majd fél órán belül jelentkezett nála az MTVA, hogy riportot készítene az esetről. Hadházy azt mondta: amikor április végén megjelent az interjú a hvg.hu-n, alig tudott rendelni, a sok sajtómegkereséstől, de a „Magyar Szolgálati Televíziót” akkor nem érdekelte a „súlyos közügy”. Amikor azonban egy magánügyben próbálták lejáratni, azonnal és egyedüliként jelentkeztek..."
@genyamagyar:

Az a probléma csak, kedves GM, hogy évtizedek óta próbálták mindig a kisebbik rosszt választani a magyariak. eccő se jött be. mit ad a jóisten: -elunták.

nem kell feltétlenül legitimálni a szar felhozatalból a képviselőválasztást.
@hacsaturján:

"én például aszt szeretem a feriben, hogy lát a pályán. mások meg pont eszt nem szeretik. az öntökönszúrást nátrium kloriddal gyógyítani meg eccerűen fájdalmas."

Kedves Mester, fején találta a szöget, mint úgyszólván mindig. :DDD

Ez volt?

"Gyurcsány rehabilitálása a józan ész rehabilitálását jelentené. Bajnai, a PM és Mesterházy belemanőverezték magukat egy olyan taktikai helyezkedésbe, amely taktikázás minden olyan arcát megmutatja ezeknek a pártoknak, ami miatt Orbán Viktort pokolra kívánják az őt pokolra kívánók. A trükkök százairól, az őszintétlen taktikázásról, a mást mondok, mást gondolok politizálásról van szó. Arról, hogy az orbáni sunyiság ellen sunyisággal, mismásolással támadnak és egymás ellen is ilyen eszközöket használnak. Szép példája ennek a tárgyalóasztal körüli pávatánc, amikor az egyik azt mondja, hogy találkozzunk jövőre, mire a másik találkozzunk ősszel, erre ez egyik, akkor találkozzunk holnap, mert te akkor úgy sem vagy itthon stb. Fideszes tempó.

Pedig a dolog rém egyszerű: el kell vágni a hülyeségfonalat. Ki kell állni: emberek Gyurcsány Ferenc nem lövette ki ártatlanok szemét, akik ilyet tettek, Gyurcsány alatt kerültek börtönbe. Gyurcsány nem lopta el a kosztpénzt, viszont akik ilyet tettek, Gyurcsány alatt börtönbe kerültek. Gyurcsány Ferencnek egyetlen bűne van a sok hibája mellett, hogy mellette Orbán Viktor még ellenfényben is egy akarnok ostoba fajankónak tűnik.

Ez a szöveg látszólag egy Gyurcsány melletti kiállás lenne, pedig nem az. Ez a szöveg Orbán rezsimjének a fundamentumát zúzná szét. Azt üzenné, hogy kivontuk magunkat a mákony szorításából, hogy tiszták vagyunk. Onnantól kezdve pedig egyszerű lenne fellépni egy színpadra, megfogni egymás kezét és a magasba tartani, hogy megszületett a demokratikus összefogás a zsarnok és híveinek elzavarására. Már csak ki kell várni a partraszállás időpontját."

tamlanelkuliszek.blog.hu/2013/04/22/gyurcsany_ferenc_mint_forro_kasa
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: Csak remélem, hogy a ballib pártok is így látják.
@jaegtoer:

Az a probléma, kedves jt, hogy ha a magyarok jól megnézték volna az 1998 - 2002 időszakot, akkor láthatták volna, hogy 2010-ben nem a kisebbik, hanem a nagyobbik rosszt választják. Nem látták. Ezért tartunk most itt.
@Fejesrob:

10,5 milliárd SDR-ről (IMF) + 7,5 milliárd EUR-ról (EU) szólt a megállapodás. Ennek egyharmadát betették az MNB-be tartaléknak (most is ott van), egyharmadával magasabb kamatozású pénzpiaci hitelt váltottak ki (azaz javult az adóspozíciónk), egyharmadát meg nem vették fel.

De ezt hiába írom neked, sok érthető számodra úgysincs benne.
@vakapad: Na ja. Értem, még jól is jártunk vele. Azt viszont akkor nem értem, miért nyilatkozta azt Simor pár hónapja, távozása napján, hogy az IMF hitellel a csődöt kerülték el.

Eleve el sem kellett volna jutni, hogy eszükbe jut.
@vakapad:

tudod kedves Vakszülő, hogy nem volt nagyon idő vizsgálódásra, mert olyan hirtelen jött a 2002-2010 elkurtuk, hogy még csak feleszmélni sem volt érkezésünk.

De!
Most fel vagyunk ébredve. vagy legalábbis valamennyien, talán 4-5-6 millió. ki tudja?
Salvor Hardin is megaszonta, hogy a problémáknak meg kell érni, ki kell teljesedni. No, most épp a kiteljesedés örömteli fázisában agonizálunk. ki így, ki úgy, ki meg sehogyse:)
Isten megáldjon!
@vakapad:

"egyharmadát betették az MNB-be tartaléknak (most is ott van),"

Komolyan? az nem lenne rossz, ha még holnap is ott lenne.
@poszt: Te biztos hallottál a dialektika nevű csodáról, amit Hegel feltalált, mert olyan okosnak mutatod magad. Persze, hogy fáj a nagylábujjam akkor is b+, ha mellettem atombombát dobnak le, és igenis jogom van emiatt siránkozni. de: Mann muss manchmal prioritäten setzen.

Most hadd röhögjelek ki 3 másodpercre teli szájjal, hogy ezzel a nagylábujjas nyafogással idejössz, miközben épp 15 milliárdot vesz ki a zsebedből Simicska a csornai elkerülő autóútért; az LMP Kövértől nem kap frakciót, mert ő a pedellus; most éppen elmagyarázhatnád a hülyéknek, hogy a rezsicsökkentést hogyan viszi el a legújabb Varga-csomag stb. Dobálják melletted az atombombákat, de neked az egyébként tényleg fájó nagylábujjaddal kell idejönni.

Aztán megpróbálok veled további 5 másodpercig értelmesen, hátha bejön: nem az a gond, hogy nincs igazad, hanem az, hogy most nem ez a legfontosabb. Ha neked ez a legfontosabb, akkor rajtunk marad Orbán, és akkor bizony azért marad rajtunk, mert neked van ennél fontosabb, minthogy ne ő maradjon rajtunk. Temiattad marad rajtunk Orbán. Mintahogy nem Gyurcsány, hanem temiattad lett ugyanezen okból a FIDESZnek kétharmada, mert neked fontosabb dolgod volt, minthogy felhívd az emberek figyelmét arra, hogy nem lesz bizony jó dolog 2010-ben a FIDESzre szavazni (biztos van ilyen posztod is, de Gyurcsány-MSZP-Dávid Ibolya-Bokros bashingra bőven többet áldoztál, az is biztos).

Úgyhogy bizony igaza van annak, aki szerint ha neked kevésbé fontos Orbán elküldése, mint az, hogy másokat basztassál, akkor te -mégha nem is explicit akarattal- bizony Orbánnak dolgozol. Vannak olyan helyzetek, ahol nincs harmadik út, nincs különállás, és nincs kimaradás a játékból, és nincs tartózkodás. Ez most itt egy olyan helyzet.

De eddigi tapasztalataim szerint te ezt nem fogod, úgyhogy be is fejezem.
@is:

"De eddigi tapasztalataim szerint te ezt nem fogod, úgyhogy be is fejezem. "

ha jól értem úgy akarod az égő ház lángjait eloltani, hogy felgyújtanád a kerti lakot is, hátha elszippantja az oxigént a ház környékétől.
@is: Erre azt tudom írni, hogy e mellett Orbánék legalább a gazdaságot képesek menedzselni. Vajon csak az SZDSZ mennyit vehetett ki az autópályákból? Azért a híd a semmi fölött, alagút a síkságon nem kis pénzek, természetesen ezek csak kiragadott példák.
@Fejesrob: pedig egyszerű. más nem adott hitelt, még drágán sem. az addig felvett hitelt meg nem tudtuk volna visszafizetni. az IMF-től kapott hitelből viszont visszafizettük a régebbi, drágább hiteleket, és még olcsón meg is kaptuk. ma, 2013-ban is olcsóbb lenne az IMF-től hitelt felvenni. évi 100 milliárddal beljebb lennénk. tudod: évente lehetne 7 focistadiont építeni belőle (ezt talán fogod). ha az IMF hiteléből élnénk, akkor nem a kádári lecsúszás útján lennénk, mint most, és a lengyelek nem értek volna be bennünket GDP-ben. de nem baj, nemsokára a románok is lehagynak minket, te meg még akkor is komcsizni fogsz.
@jaegtoer: nem pont érted jól. a másutt már felvetett hasonlatot hadd hozzam ide: a II.vh-t Churchill és Roosevelt egyedül nem nyerte volna meg (esetleg 1958-ra). Összeálltak tehát az Együtt 1945 mozgalomban egy Sztálin nevű tömeggyilkossal. merthogy megértették, hogy van időlegesen(!) annál is fontosabb dolog, minthogy a komcsikat utáljuk. aztán mikor célba értek, akkor Churchill ellátogatott Fultonba...

na de ehhez Churchillnek kell lenni, meg Rooseveltnek, meg fel kell ismerni a helyzetet. tőled ezt természetesen nem várom el a fenti kommented után a továbbiakban.
@Fejesrob: Orbánék úgy menedzselik a gazdaságot, mint Kádár 1976-ban. csak aki olvasott történelemkönyvet, és kicsit ért a közgazdaságtanhoz is, az képes megérteni, hogy az, hogy idén nem omlottunk össze, az még a következő 15 évre nem eredmény, és nem jó jel, és a rövid távú akciók, amiket Orbánék csinálnak, azok tönkrevágják a hosszútávú működést.

egyetlen példát mondok neked: csatorna, vízcső az utcában, az aszfalt alatt. idén nem volt csőtörés, de faszák vagyunk. nem kell rá költeni, ne is költsünk, vegyük el az 'extraprofitot'! jövőre se lesz csőtörés, de faszák vagyunk, nagyon jól menedzseljük a gazdaságot, megint vegyük el az 'extraprofitot'! harmadik évben sincs csőtörés. apám, királyok vagyunk, mindenki minket irigyel, éljen az unortodoxia, vegyük el megint! na ez megy 3 éve, és te beszopod, hogy milyen jók vagyunk, nincs csőtörés. még nincs, de már rohad lefele, és 20 év múlva nem lesz se cső, se aszfalt, mert azt is alámossa.

500 ezer ember elment, beruházás nincs, főleg energetikában súlyos a helyzet, az oktatást szétbarmolták, az egészségügyet sem tudják rendbetenni, mert 2008-ban azt is sikerült taccsra tenni (fontosabb volt a népszavazási népszerűség, mint az ország sorsa, lásd prioritások), gyerekszületés nincs (pedig a cigányok hogy besegítenek, képzeld mi lenne anélkül), de azért a bölcsirendszert majdnem sikerült szétbarmolni, a 3 éves GYES visszaállítással meg a női munkavállalást barmolták szét ismét, pedig Bajnai már ebben is lépett, stb. stb.

a lecsúszás szót kellene tudnod értelmezni.
@is: Én azt fogom, hogy nem kellett volna eljutni az IMF hitelig sem.

Az egész ballibsi érvrendszer különben ott dől össze, hogy a Simor által is kényszernek bevallott IMF hitelt sikeresnek próbálja eladni.

Nézd már végig 2002-2010-ig a mutatókat (államháztartás hiánya, államadósság, GDP) és elszörnyedsz.
@is: Orbánék a ballibsi szart takarítják el, eleve 3 évig kényszerhelyzetben voltak, tűzet oltottak, túléltek. Kb. most kezdenek el menedzselni.
@is:

és aztán jött Hirosima és Nagaszaki elrettentésül.

már túl sok mindent eljáccottak itt a népességgel. és! ha az "elit" (sic!) nem jut k.nevezőre, akkor az eccerieknek miért kellene? az ecceriek mindenképpen rosszul járnak. ez köztudomású.

persze nem állítom, hogy én jobban tudom, csak megértem, hogy a népesség nem akarja kikaparni a gesztenyét a bűnözők cinkosainak. mert hogy cinkosok az héccenccség!
@Fejesrob:

"Nézd már végig 2002-2010-ig a mutatókat (államháztartás hiánya, államadósság, GDP) és elszörnyedsz. "

elszörnyedni folytatólagosan is lehet. 2010-től napjainkig is.
@jaegtoer: Azért ugye nyilvánvaló számodra, hogy Bajnaiéknál LEFELÉ és nem FELFELÉ mentünk.
fajkasházinak vége.amit vet az ember azt aratja.jó hogy nem nem úszta meg úgy a földi életét hogy a szar ne borítsa el
@Fejesrob:

nem nyilvánvaló. az mszp akkor matthelyzetben volt.

ma is abban van, azzal a különbséggel, hogy lövésük nincs mit is kellen e tenni a gazdaságban. aki meg tudja és netán képes is és alkalmas, az meg nem jut szóhoz, vagy nem is akar.

A nehézséget az okozza, hogy senki nem akar kevesebbet lopni, ellenkezőleg az új szabályok úgy vannak kialakítva, hogy sokkal többet lehessen lopni így vagy úgy.

de hogy ne kerüljem meg a kérdésedet, azért épp Bajnainál mintha nem lefelé mendegéltünk volna. nekem teccett a szuperbrutto. mindenki láthatta, hogy 'mennyibe' van a cégnek, hogy tulajdonképpen mennyit is 'keres' és mennyi marad belőle neki. azért az beszédes volt.
szóval nem állítom, hogy felfelé, de lefelé sem. Most meg kamikazerepülés van. le s fel s egyre lejjebb. érzem a zsebemen. a többiről nem is szólva. miközben stadiont építenek, minden más lerohad.
@is:
Ha nincs harmadik út, akkor az országnak vége. Bajnaiék ugyanolyan tehetségtelenek, ugyanannyira alkalmatlanok a kormányzásra, mint Orbánék. Imádkozzunk, hogy mégis legyen harmadik út.
@jaegtoer: A zsebed még egy jódarabig üres lesz. Sajnos az enyém is.
@1001nappal:

"Imádkozzunk, hogy mégis legyen harmadik út."

harmadik út építését is vállalom, jutányos áron. ugyanitt hídverés, úri szabóság és esernyő javítás!
@jaegtoer:

irigylem magát. mindig kifogja amerikát.:)))
@Kowalski, helyzetjelentést!:

nem, nem volt. ámde az össznépi hülyülés néhány évtizednyi eliminálását rénjeim fellobogózásával tudnám értékelni. n. b. még azt is bírnám mondani, hogy ihajj.
@Szenthomárság: tudod mit jelent az, hogy elsunnyogni?
Az okot, amiért nem vagyok otthon, nem itt fogom kifejteni. De nem sunnyogtam.
@hacsaturján:

Mester!
méghogy Maga irigyel engem?! Azzal a rengeteg eszével? éppen engem?!

és nem is amerika. szarva közt a , na asztat, aszt kapom én ki.

de nem sírok, panaszkodok... asz nevet, aki utoljára...
ezek nem fognak, vagy a röhögésbe döglenek bele...
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Tényleg ki volt írva a fülkeék falára, hogy fülkeforr (talán épp az Indexen volt a kép).
@nedudki74: Én már másutt leírtam, hogy egyszerűen túl van ez a Szárszó dimenzionálva. Ez egy sima dzsembori volt (úgy láttam, Herényi is ott volt, mint "ősbaloldali". Ha mindenki azt nézi, hogy a másikkal miért nem, akkor bizony marad Orbán, és megeszi az összes többi pártot (igen, a "tisztákat" is, akikről most néhányan azt vizionálják, hogy 2018-ban, amikor OV már teljesen nyilvánvalóan leamortizálta az országot, győzhetnek) reggelire. Ami GYF-et illeti, (meg sajnos tkp. az összes többi ellenzéki erőt) senki nem tudja, hogy mennyi szavazatit hoz vagy visz. Az biztos, hogy egyes fórumokon, ahol járogatok itt a nagy Interneten, sokkal sűrűbben előfordulnak a hívei, mint ahogy azt a közvéleménykutatásoknak csak a demokratikus ellenzékre vonatkozó eredményeiből is gondolni lehet. Márpedig a FIDESZ-mantra meg a finnyás értelmiségi mantra szerint nem az interneten aktív rétegből kerülnek ki a hívei. És GYF hívei nem fognak leszavazni az MSzP-re, különösen, ha ilyen utálatos módon bánnak a vezérükkel. Volt a Mokka alatt (megint nem tipikus Gyurcsány-közeg) egy körkérdés, hogy mit csináljon GYF a választásokig. 75% azt írta, hogy kampányoljon. Amikor az Orbán leváltására készülődők ennyire gyengén kommunikálnak, akkor bizony szükség lenne egy jó debattőrre. És az ott megjelent társaságból azok, akik nem politikusok, sokkal többet letettek már az asztalra, mint az egész FIDESZ-szavazótábor együttvéve. De visszatérnék arra, hogy Farkasházi azt hív meg, akit akar, ez nem volt semmilyen mozgalom zászlóbontása. Viszont egy kertben elvoltak olyanok, akik egyébként sokak vágyálmaiban egy kanál vízben megfojtanák egymást.
@Dr. jenőke (jenőke): Ha most azt írom, hogy ott kevesebb a folyó, elhiszed? Lövésem sincs róla. De a guglival biztos megtalálod a címerek történetét és magyarázatát.
@V-PORT: De hol nézed meg? A közvéleménykutatások szvsz nem mutatnak reális eredményt (lást kettővel feljebbi hsz-emet).
süti beállítások módosítása