Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.06.26. 11:35 Fabius

Kötelező olvasmány proletároknak

Címkék: tóta w összefogás szárszó

Azt hittük unalomba fulladt, de csak kicsaptak a hullámok abból a szárszói budiból. Farkasházy végül is csak büszke lehet a klotyójára, mert egyetlen kép róla képes volt arra, amire az összes meghívott, felszólaló és maga a rendezvény nem: tanulsággal szolgálni. 

A szétgurult gyógyszerek lázas keresgélése közben Horváth Gábor a Népszabinál elmerészkedett egészen a komment troll határig, belenézett az internet közélettel foglalkozó legsötétebb bugyrába, belenyúlt, és előhúzta a bugyor legalján éppen gazdátlanul heverő toposzt:

"minden fikázás, kiröhögés, lenéző ajkbiggyesztés és WC-fotó a mai rezsim melletti kiállás"

Ismerős? Naná, hogy az. Tegye fel a kezét az a kedves kommentelő aki nem kapta még meg az "orbánbérenc", "fidesz szekértoló" titulust abban a másodpercben ahogy rosszalló megjegyzést tett a megújulásra és arccserére képtelen szocialistákra, vagy kritikával illette az összefogás bármelyik tagját vagy elemét. Éppen ezért arra készültem - úgy is, mint Horváth által megszólított, mindenkiből százszor kiábrándult blogger, és úgy is, mint értelmes összefogásra szavazni hajlandó, de ezzel a szemlélettel azonosulni képtelen választó - hogy írok egy aktuális lófasztbazmeget a témában, mikor azt látom, hogy Tóta W. megelőzött. 

Tessék szépen elolvasni, megfontolni, mert bizony sokan vagyunk akik első betűtől az utolsóig egyetértünk vele. 

Oké, olvasónaplót nem kell készíteni belőle, mert tisztában vagyok vele én is, hogy sokan majd eleve nem értik, legalább ennyien majd relativizálva túlmagyarázzák, és olyanok is lesznek szépszámmal, akik mélységesen fölháborodva ordítják majd: hogyhogyhogy lehet olyat írni, hogy feltanáltuk a Fideszt, he???!!!!

De azért csak jó lenne eljutni a felismerésig, hogy ez:

"Nem azért utáljuk Orbán Viktor falanszterét, hogy felálljunk falanxba mindannyian. Pont az az undorító és egyébként önveszélyes az orbáni rendszerben, ahogy minden mutyiért és idiotizmusért kiállnak a katonái. Vagy ha fel is mordulnak, utána tudomásul veszik a hordavezér döntését, és nem bolygatják többet."

...egy eddig is sokszor kimondott, de eddig figyelmen kívül hagyott igazság. És bizony a változást akaróknak kevés az, ha az utált személy bukik, mennie kell(ene) vele a szemléletének is, nem átvenni ezt az öröklétnek. Mer'hogy elvileg ti lennétek a mások, a nem olyanok meg a demokraták, vagy mi. 

545 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr515378738

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyere haza, Mikkamakka! 2013.06.27. 09:25:22

Sok százezer Mikkamakka hagyta már el a négyszögletű kerek erdőt, mert azt hitte, hogy máshol kolbászból van a kerítés, mézeskalács a házikó, és kemény, áldozatos munka helyett elegendő benyúlni az aranytojást tojó tyúk segge alá, de talán még az is, h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@sírbateszezazegész: olvasd vissza mit írtál.
miért kellett menned?
üldöztek?kik?
én itt élek, itt adózom.viselem a kormányainkat.eszem ágában sincs elmenni.
te meg a pálya széléről osztod az észt!
@sírbateszezazegész: nagyon kiakasztottál!
annyit írtam neked,hogy:kibicnek semmi se drága.erre te azt kezded nekem bizonygatni, hogy te jobban szereted a szülőföldedet mint én.
jobbikos vagy-e?hogy magadat fölém helyezed?jól esik-e a francia osztriga miközben engem gyalázol?
@punkfrog: 1) azt jeleztem, nem szeretem kevésbé hazánkat, mint te; 2) nyilván távozásom okát nem itt fogom megbeszélni; 3) ha eddig olvastál esetleg, tudod nem nevezhetnek jobbik szimpatizánsnak; 4) miérz gondolod, hogy gyaláztalak, miért vagyok kibic; 5) lehet, nekem fontosabb lenne a váltás, mint neked; 6) az is előfordulhat, hogy eddigi pályám során nem fizettem kevesebb adót az államba, mint itt bárki.
Miért akasztottalak ki? Te voltál inszinuatív, úgy érzem. Számomra a kibic pejoratív tónussal bír.
De mindezek ellenére sajnálom, ha kiakadtál.
Ezt írtad:
"én nyugodt vagyok, csak szomorú... én választottam. Kurvaországnak nem fizetek adót, amíg nem látom a szándékot a nép változására, addig meg üzletet sem viszek oda.. "
én meg itt élek ebben a "kurvaországban" és fizetek adót.
a jobbikos egy szimbólum volt, arra az emberre aki rögtön a másik magyarságát vonja kétségbe egy vita során.
a fenti pedig számomra gyalázásnak tűnik egy olyan valakitől aki büszkén vallja, hogy nem fizet adót ennek a "kurvaországnak"
neked nem lehet fontosabb a váltás mert nem itt élsz.
attól nem lesz értékesebb senki mert több adót fizet.
végül én kérek elnézést ha esetleg inszinuatív voltam.
sajnálom, hogy nem érted....
de nincs harag.legalábbis részemről.
@punkfrog: részemről sincs. A hsz-m megelőző kommentre válaszoltam, ott szerepelt ez a kifejezés. Ha tudod olvasd el. Talán cizellálódik a kép. És igen. Nem vagyok hajlandó egy fillér adót sem fizetni. Mert nem kaptam eddig sem, eztán sem fogok visszakapni semmit sem belőle. Pedig erről szól az adó. Befizeted és valamit visszakapsz. Egészségügy, ügyintézés, közbiztonság formájában. Én eddig semmit sem kaptam vissza. Ez nekem nem jó üzlet.
Részemről sincs harag.
@Husz_János_Puszita:
"Lényeg a Puch- Simicska tengely....." csak Puch kinyírta a miniszterelnökét, Simicska pedig irányítja
Olvastátok? :)
Sok jogászköcsög és kínai seggnyalonc van idehaza...

". A rendőri jelentés szerint körözésének oka "schengeni államokba történő beutazás és tartózkodás megtagadása harmadik országbeli állampolgárokkal szemben" volt. A német Ümit Hamit ellen tehát sem a beutazási tilalom, sem a BÁH által kiadott körözési parancs nem volt jogszerű. A BÁH kihallgatási jegyzőkönyve egyetlen oldalon teljesen egyértelműen mutatja ezt az ellentmondást: fejlécében az áll, hogy "Jegyzőkönyv harmadik országbeli állampolgár meghallgatásáról", majd közvetlenül utána leírják, hogy Ümit Hamit német állampolgár (vagyis nem harmadik országbeli).

Amikor Ümit Hamit az Origótól megtudta, hogy a hatóságok eleinte kínaiként bántak vele, és a BÁH a kiutasító határozatban azt állította, hogy neve nem is szerepel az Európai Gazdasági Térség állampolgárainak nyilvántartásában sem, hangosan felnevetett. "Hát ezen szétröhögöm magam. A német útlevelemet Amerikában, Japánban, Ausztráliában is elfogadták, és az ügyembe a német konzul, a német külügyminisztérium is bekapcsolódott" - mondta."
www.origo.hu/itthon/20130625-umit-hamit-ujgur-vezeto-kiutasitasa-magyarorszagrol-ezer-sebbol-verzik.html
@Habakuk999: Mintha azt mondtam volna, hogy "jobb.... mint most". Nem azt, hogy jó.

változást, változást akarok, akarunk.

"Jogbiztonságot, működő, liberális államot akarok. Európában. "

Te mit hallottál Gyurcsánytól? Valamiről lemaradtam.
@DarthVader: Persze, hogy megy a nyavalygás Gyurcsány Ferenczel kapcsolatban, hisz a szavazókkal elhitették:ő az oka minden bajnak, kárnak, hiánynak világválságnak.Az ÖSSZEFOGÁST AKARÓKNAK PEDIG BE KELLENE ISMERNI, HOGY MAJDNEM MINDENBEN IGAZA VOLT, és olyan tisztességes, amennyire egy politikus tisztességes lehet.Igy nem lehet férfiasan elé állni és szemébe mondani: "veled nem" ugyanis meg kellene mondani, hogy miért.Azon kívül ők is tudják, hogy az az 1% nem 1%
@Habakuk999: Nem irányítok céget. Egyszer megprónáltam a magánvágyakozót kiszámolni. Akkor 80+ %-ra jött ki az elvonás (megkapott 100 ft-ból kevesebb, mint 20 maradt volna nálam). Ha a munkaügyi kp.-os csaj rosszul számolt, mindegy.
Jobban zavart az, hogy az asztalhozülésnél römiben dönt, leosztásnál kanasztához oszt a kormány. De mire felveszed a lapokat, addigra magyar kártya.
Így nem öt éves (mezőgazd), hanem 5 hónapos üzleti tervet nem lehet csinálni. Ennek kb. 10 éve. S ez most még rosszabb, ahogy látom.
Közben a méz a madzagon vhol 1965 körül van politikailag.
Lassan úgy fogok blogolni, ahogy anno Demszky-ék csinálták a beszélőt. Becsomagolt kofferrel.
Állásom már nincs.
@DarthVader: Bocs, hogy beleszólok.
A magam részéről nem halottam semmi különöset Gyurcsánytól. Szerintem egy nagy taktikai játszma közepén van (endresy.blogspot.hu/2013/06/szeressuk-e-gyurcsany-ferencet.html )

A programjukat nézve különben ott, amihez konyítok (pl. oktatás) szimpatikus amit írak. Megvalósítási esélye alig van poltikailag.
Viszont Feri képviseli pillanatnyilag azt a bizonyos legkisebb rosszat.
Ez önmagában is minősíti a politikai elitünket. Cakk-pakk.
@sírbateszezazegész: igazad van, de ezt kevesen látják be, hogy a szar és a fos ugyanolyan.
@DarthVader: Beírtam a mondatodat a gugliba. Első találat: Drábok János: mek.oszk.hu/06800/06897/html/0007.htm‎ a dokumentumban keress rá az "éjjeliőr" szóra. Utána három Mandiner cikk Neocohn: A Kapitalizmus blog 12 pontja Orbán: Folytatódik a rezsicsökkentés és Techet Péter: Az új moralizmusról és erkölcscsőszeiről. Lehet, hogy a gugli is trafikot kapott?
@Penivaldes: Tehát például a jogbiztonság most ugyanolyan mint volt? Tényleg minek nekünk demokrácia, ha most pont ugyanolyan jó mint korábban.
Megvalósult a 100 % rezsicsökkentés!!!!!!!!!!!

A Főgáz jelenleg 184 fővárosi társasházban (több mint 2500 lakásban) szünetelteti a szolgáltatást műszaki okok miatt, a lakástulajdonosok ugyanis nem újították fel a vezetékeket - olvasható a Világgazdaságban.

privatbankar.hu/fogyaszto/nincs-uj-vezetek-nincs-gaz-2500-csaladnal-nem-szolgaltat-a-fogaz-259055
@shinichi: romlott, 2010-ben a szakadék szélén voltunk, most meg csúszunk lefelé. ne csináljunk úgy mint ha 2002-2010 között annyira jó lett volna, hogy azt minden változtatás nélkül vissza. Én a sírbatesszel vagyok, nem ülök le bárkivel egy asztalhoz, és nem ikszelek senkire csak azért hogy elűzze a másikat, mikor nem látom annak jelét, hogy hajlandóak a változtatásra. különben is kurvából ritkán lesz apáca
Magyarország buszának a hegyoldalba vágott úton jelenleg két lehetősége van. Vagy áttörve a korlátot belezuhanunk a szakadékba, vagy nekimegyünk a sziklafalnak. Ha a jelenlegi sofőr kezében marad a kormány, akkor egyértelműen látható, hogy szakadék. Ha új sofőrt választunk (erre csak egy lehetőség van, jogosítványa másoknak nincs), akkor a szellemi potentátok úgy gondolják, hogy sziklafal. Ez utóbbit erőteljesen terjesztik is, holott a másik sofőr még nem is mondta meg, hogyan akar vezetni (legkorábban ősszel várható). Potentáték abból következtetnek, hogy mikor korábban a másik sofőr vezetett, akkor egy hegyomlás miatt tényleg majdnem nekimentünk a falnak. A majdnem azt jelenti, hogy a korábbi sofőr végül kikerülte az útra esett köveket, bár a busz megsérült, és a szalagkorlát súrolása is kellett az úton maradáshoz.

Megegyezhetünk tehát, hogy egyik sofőr se jó, és készüljünk arra, hogy mit fogunk csinálni majd a szakadék alján. Ha ugyan lesz ott csinálnivalónk.
@vakapad: A szakadék alján a többségnek lesz csinálnivalója. Ha akarja ha nem. Testmozgásként pedig tapsolhat.
@Penivaldes: De apácából még esetleg lehet kurva :) Persze lehet arra hivatkozni, hogy az elmúlt akárhány évben is pont elég rossz volt. De azért az összeomló koncepciós perek meg a még korábbi helyzethez képest is összébb omló gazdaság mutatja, hogy nem voltak azok akkora csibészek mint a Fidesz propaganda gépezete beállította. Azokkal szemben legalább volt esélyed védekezni. Volt valamiféle jogbiztonság.
Ez adja a Fidesz erejét. Hogy a mostani helyzet nem jó ugyan de, korábban is szar politikusaink voltak. És az embereknek ennyi elég. Mi volt olyan szar a 2010 előtti rendszerben? Jó, az egyik barom elszólta magát, hogy nincs ingyen ebéd. A hülyéje. Magyaroknak ilyet mondani... Nem is bocsátunk meg neki soha.
@shinichi: az én szemszögömböl ezek egykutyák. a fidesz jön azzalm, hogy ok mi is elcsenünk na de ők is ezt csinálták, akkor mi miért ne. és a hívek bólintanak, igen akkor ti is, miért ne. És ezt csinálja a másik oldal is. mi kevesebbet loptunk, hát nem vagyunk mi jobbak, bezzeg a fidesz ők aztán. és a hívek itt is bólogatnak, hogy kis tolvaj jobb mint a nagy tolvaj. pedig egyforma mind. és addig a pontig amig ezt nem látjuk be, és jövünk ezzel a kisebb rossz szöveggel, meg azzal, hogy ők kevesebbet vettek ki a közös kasszából, addig nem lesz itt változás. lehet itt váltogatni a kormányokat óraszám, nem változik semmi. hiszen a választók adnak ezzel a mentalitással szabad kezet arra hogy a politikusok benyúljanak a zsebekbe.
@vakapad: ez a hasonlat a nagyon tiszta valóságra vetített és mindkét iránynak polgárháborús "szaga" van
@Penivaldes: építs magadnak egy álomországot, álomkormánnyal, mert minden politika benyul a zsebekbe, csak nem mindegy, hogy azt büntetik-e /Zuschlág/ vagy törvényekkel elősegítik/föld, trafik, Közgép Simicska és még sok-sok példa/
@Penivaldes: Nem a korrupció a legfőbb probléma. Egyébként ezért említettem az összeomló pereket. Lassan leeshetne a tantusz, hogy nem egészen úgy van, hogy a szocik is kilopták a szemünket, meg most a Fidesz is.
A fő probléma, hogy minőségileg más társadalmi, jogi körülményeink voltak korábban. Ha tényleg a csak a képviselői költségtérítés nagyságába, meg a megbundázott doktori értekezésekbe lehet itt belebukni, akkor elvesztünk. Hitler nem sikkasztott, nem plagizálta a Mein kampfot, sőt még vega is volt. Ennyi elég?
Ne legyünk már ennyire politikai analfabéták. A politikus ne lógjon a buszon! A jogállamot, sajtószabadságot, oktatást szétbaszhatja. Ha nem lop, akkor bármit lehet?
Érezzétek jól magatok. Jövőre meg csak a Fidesz.
@shinichi: ja mert annyira jó volt akkor, hogy most azt sírjuk vissza. :(((((((
Nicsak nicsak.

Hozzányúl az EU a betétekhez - Megállapodtak a bankszanálásáról

Az egyezség értelmében a 100 ezer eurónál nagyobb bankbetéttel rendelkezőknek és a kötvénybefektetőknek is részt kell vállalniuk a bajba kerülő bankok megmentésében.
Az új szabályok tabut döntenek Európában, hiszen eddig nem nyúltak hozzá a bankbetétekhez a bankok megmentése során, elsősorban adófizetői (költségvetési) pénzeket vettek ehhez igénybe. Az Európai Parlament jóváhagyására váró szabályozás 2018-tól lépne életbe, és a banki kötelezettségek 8%-a erejéig terjedne.

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/hozzanyul_az_eu_a_betetekhez_megallapodtak_a_bankszanalasarol.3.185863.html
@Penivaldes: igen. Alkotmányosság, jogállamiság, magántulajdon védelme, oktatási rendszer szabadsága, vallásszabadság tekintetében igen. Ezen szempontokból nyugat európai szinten is jók voltunk. Azt sírom vissza. Igenis.
@shinichi:

De nem volt egykulcsos! Ammeg nagy erő ám.

Megjegyzés: nekem is hajdenagyon jól jött, amíg volt állásom. Ma már nincs.
@vakapad: Nagyon jó a hasonlatod. :)

Szóval, míg az egyik sofőr megpróbál nem drasztikusan változtatni és "csak" hegyes szögben közelít a sziklafalhoz, mely így - feltehetően - visszasegíti a jó irányba, addig a másik határozottan kerüli a sziklafalat, ezért a kormányt határozottan elfordítva, nagy gázzal, egyenesen a szakadékba kormányozza a buszt, esélyt sem adva a szalagkorlátnak, hogy az korrigálhasson. :(
OFF

Szokja valaki néznyi a Heti hetes válogatást?
Jelenleg a '99-es, 2000-s adásokból válogatnak. Az észrevételeik, meg mintha máról szólnának.
És akkor még nem is volt kétharmaduk. :(
Na, pont emiatt (sem) szavaztam rájuk! Soha!
Sebaj, itt van nekünk 12 sátort verő pm-es múmia, bennük lehet bízni.
Annyira undorító mindkét táborban ez, ha nem értesz egyet akkor tuti, hogy ellenség vagy, nem is ellenfél, de rögtön ellenség. És hülye troll, meg agyatlan bérenc...
Ez a hétvége tutira nem a ballibsiké volt. Lehet megköszönni a Farkasházy, Heller féle múmiáknak.
@shinichi: ".....azt sírom vissza..." igen erről van szó... amíg akkor a mutyizást,lopást vizsgálta az ügyészség, biróság, addig ma? nem is foglalkozik vele asszisztál
@Marcellusca: ha azt szoktad nézni, akkor kár h egyáltalán van szavazati jogod;) akazd le a szögről apuka munkásőr géppisztolyát vedd fel a kedves mama ÁvH-s ballonkabátját és menj bankot rabolni.....remélem utánna odakerülsz ahova való vagy....
@sírbateszezazegész:
Mármint nem érted ONNAN kintről, hogy ITTHON miért nincs a nép az utcán??

elsunnyogsz és a partvonalról kiabálsz be, hogy hogyan kell focizni?!

besza-behu!
@pástétom:
"Sebaj, itt van nekünk 12 sátort verő pm-es múmia, bennük lehet bízni."

Bárki másban, mint a gyűlölet szekta fidesz maffiában, és a rasszista jobbikban.
@Szenthomárság: Szinte hetente van ballibsi tüntetés és az is elég nyilvánvaló, nem azért van mindig ugyanaz a párszáz ember, mert a többi fél.

Inkább arról van szó, hogy nem akarnak balliberális csoport mellé állni, mert nem akarnak balliberális pártokat. Jól mutatják ezt a közv. kutatások és időközi választások is.
Le kell váltani Orbán Viktort? Le! Van más erő, mint a mostani ellenzék? Nincs!

Akkor pedig velük kell ezt megcsinál(tat)ni.

Egy példával illusztrálva: nincs munkád de kéne, mert éhen hal a család. Felajánlanak egy nem pont a szakmádba vágó, nem is nagyon tetsző állást nem sok pénzért.

Választhatsz:

Maradsz munkanélküli és a családban kopognak a szemek, vagy elvállalod a munkát, fintorogva, panaszkodva.

És igen, aki ma nem az ellenzéket támogatja - minusz Jobbik - az Orbánt támogatja. Ez a tipikus "terhes vagy nem terhes" szituáció.

Nincs köztes megoldás.
@genyamagyar: Elég érdekes logika. Azért ez nem olyan mint egy elkopott ásóval kikínlódni a gödröt.

Ha gagyi az ellenzék, akkor eleve nem tudsz "gödröt ásni".

Azaz azt kell elkerülni, hogy az ellenzék gagyi legyen. Persze ez nem az én problémám.
A legvidámabb baraknak hívták valaha ezt az országot. Mára már határon belül nincs olyan társadalmi réteg akibe bele ne rúgtak volna.Határon kívül pedig akikkel ne rúgnák össze a port.A politika meg mindig úri huncutság volt.Lopni meg mindig is fognak csak a mikénten van a hangsúly.Élni és élni hagyni.
Ezek szemérmetlenül, minden palástolás szemrebbenés nélkül teszik. Átgázolva mindenen és mindenkin.Pökhendi pojáca módon vigyorogva a kamerába.
@Fejesrob: A franciáknál is volt, hogy befogott orral mentek az emberek szavazni. Ezzel jelképezték, hogy akire szavaznak az nekik "büdös", de még mindig jobb, mint a szélsőjobb.

Akinek nem tetszik a mostani ellenzék, menjen befogott orral, és szavazzon rájuk. Még mindig jobbak, mint a mostani fidesz.
@szopacs: "Ezek szemérmetlenül, minden palástolás szemrebbenés nélkül teszik. Átgázolva mindenen és mindenkin.Pökhendi pojáca módon vigyorogva a kamerába."

Ez nem fontos! Az a fontos, hogy Hellernek kilóg a hasa.
@chatendeux: ??????

Egyébként, lásd: @doggfather: !

Idióta!
@genyamagyar: Nem fognak. Nem azért mert ballibsik, hanem azért mert a többség azt gondolja, miért hívjam vissza azokat, akik elkúrták. Azért nem hülyék az emberek, pontosan tudják, hogy pld. az IMF hitelt nem Orbánék vették fel és az államadósság sem Orbánék miatt nőtt 54%-ról 83%-ra.

Vagy te visszahívnád azt a festőt, aki nem elég, hogy nem festett ki, de még a pénzedet sem adta vissza?
Olyan, mintha OFF lenne, pedig ON:

asszongya a Fónagy, hogy nem a karambol után kell bekötni magad, hanem még előtte.
Na nem mondod, te vakparaszt, komolyan beszélsz...kit nézel hülyének, b+ ?!
Nyilván a bakancsot sem akkor kell bekötni, amikor felveszem, hanem már előző este, ugye? Csak óvatosan, mi?

Segget is szarás előtt kell törölni, mert úgy az igazi, ugye?

Ökölbe szorul az ember keze, meddig mehet még ez az egyszerre cinikus és ostoba, pofátlan süketelés?

Lázár barátunk is, ki köztudomásúan erényes ember, pocsolyához hasonlítgatja a baloldal szavazóit? Hol élsz te, (másod)percemberke, ha egyszer véletlenül összetalálkoznál a hetvenéves jóapámmal,gyanítom úgy vágna szájon, hogy menten liberálissá válnál és követelnéd a jogaidat, te kis demokrata.
Az jóanyám meg, - ha már pocsolyázól - meg tudna fojtani egy kiskanál pocsolyavízben, haver.
Érzed a feltételes módot,ugye, csak mielőtt beperelsz a becsületes Budai/Papcsák duó segítségével.
@Balbágy: Én alig várom, hogy ez a szarparaszt Lázár bepereljen...Már nem tudom mivel megsérteni, de ha szemben állna velem a bíró előtt, tuti nem úszná meg 8 napon belül...
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: Miért, te azt látod, hogy minden időközit a ballib pártok nyernek meg?

Akkor beszélnék mellé, ha ezt állítanám. Ahogy te.

Az időközik alkalmanként mérhető események.
@vakapad: Mennyi IMF hitelt vettek fel?
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: Le kéne mindegyiket hugyozni így talán emberszaguk lenne
@Fejesrob: Kb. akkora a jelentősége az időköziknek, mint a Századvég felméréseinek...
Fazsa. Dolgozik a törvénygyár, kivezényelték a trollokat...
@Fabius: Azért megnyugtató, hogy van egy nyugodt hely, ahol az idióták is kitombolhatják magukat:-)
@Fejesrob: "Elfogadták a legújabb megszorítást
Itt vannak az új adóemelések, a Parlament megszavazta a második Varga-csomagot."
index.hu/gazdasag/2013/06/27/vargaszavazas/

Vélemény?
Kivételesen egy jó cikk ebben a bulvárblogban.
@Fejesrob: "Ha kirabolnak, tegyék rendesen
A takarékszövetkezetek levegő után kapkodnak, az állam egy csapásra elveszi önállóságukat. Orbán álma valóra válhat: állami nagybank épül, az OTP versenytársa."
www.origo.hu/gazdasag/20130626-az-allam-atveszi-a-hatalmat-a-takarekszovetkezetek-folott.html

Segítek a véleményalkotásban... szóval ez és a metódus teljesen elfogadható?

"...Múlt pénteken este fél 7 és 7 között landolt a takarékszövetkezeti vezetők postafiókjában az e-mail, amelyben 24-én hétfő reggel 9-re meghívták őket a Parlamentbe, hogy egyeztessenek velük a takarékszövetkezetek jövőjéről. A kurta ráhagyással postázott állami meghívásnak - a hét végén leadott riadóláncnak köszönhetően - 100-120-an tudtak eleget tenni, de aki ott volt, annak sem esett le rögtön, hogy a jövőjét alapvetően befolyásoló állami döntés született.

Az Origónak beszámoló szövetkezeti bankárok szerint körülbelül 12 diát mutatott be Vojnits Tamás, aki tavaly december óta kormánybiztosként azon dolgozik, hogy új értelmet adjon a hazai szövetkezeti pénzügyi rendszernek. Elmondásuk szerint vázlatos prezentációjának legnagyobb része arról szólt, hogy a nemzetközi példákkal szemben sajnálatosan alacsony a takarékok piaci részesedése, a vidék bankjai túlságosan óvatosak és szervezetlenek, nem használják ki a bennük rejlő potenciált, legalább 400 milliárd forintnyi plusz hitelt adhatnának a hazai kisvállalkozásoknak, ha akarnának, és a szektorban rejlő kockázatok és tőkeproblémák miatt az államnak be kell avatkoznia, meg kell segítenie a takarékszövetkezeteket.

A kormánybiztos ezzel indokolta azt a szándékot, hogy 100 milliárd forintot költenek a szövetkezetekre, és át is szerveznék az integrációt. Azt azonban, hogy ennél sokkal kevesebb közpénzért, mindössze 1,6 milliárd forintért cserébe a Magyar Posta és a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) már teljesen át is veszi a hatalmat a takarékok fölött, hogy a vidéki bankárok úgy érzik majd, hogy durván megsértik tulajdonosi jogaikat, és lenullázzák minden hatáskörüket - az érintettek csak a kedden délben publikussá vált törvényjavaslatból tudták meg. Mint ahogy azt is, hogy ha megpróbálnának más utat járni, becsukhatják a boltot. Ekkor azonban már semmilyen észrevételt nem tehettek, a hétfői kormánydöntés után kedden benyújtották a törvényjavaslatot, csütörtökön pedig meg is szavazhatják..."

Repesve várom válaszod.
"14:36
Kilép a Fideszből a trafikmutyit leleplező képviselő"

"Súlyos történelmi párhuzamokat von az államosító kommunisták és a Fidesz közt a trafikmutyi ügyét leleplező Hadházy Ákos, aki csütörtökön bejelentette, hogy kilép a vezető kormánypártból. A szekszárdi önkormányzati képviselőt retorziók nem érték a kiállása miatt, de mélységesen csalódott, mert nem ért el szinte semmit, miközben azért a köztévé megpróbálta besározni a nevét. Bár szimpatizál Ángyánnal és Schifferrel, egyelőre nem tervez politikai karriert, függetlenként fejezi be ezt a ciklust."

hvg.hu/itthon/20130627_Szekszard_Hadhazy_kilep_Fideszbol
"...„Örömmel jelentem, hogy retorziók nem értek” – jelentette ki a képviselő, de azért voltak megdöbbentő tapasztalatai, amelyek hozzájárultak a kilépésről szóló döntés megszületéséhez. Szerdán ugyanis megjelent az Indexen egy „nem fair, de tényszerű” cikk Hadházy egy magánjogi vitájáról, majd fél órán belül jelentkezett nála az MTVA, hogy riportot készítene az esetről. Hadházy azt mondta: amikor április végén megjelent az interjú a hvg.hu-n, alig tudott rendelni, a sok sajtómegkereséstől, de a „Magyar Szolgálati Televíziót” akkor nem érdekelte a „súlyos közügy”. Amikor azonban egy magánügyben próbálták lejáratni, azonnal és egyedüliként jelentkeztek..."
@genyamagyar:

Az a probléma csak, kedves GM, hogy évtizedek óta próbálták mindig a kisebbik rosszt választani a magyariak. eccő se jött be. mit ad a jóisten: -elunták.

nem kell feltétlenül legitimálni a szar felhozatalból a képviselőválasztást.
@hacsaturján:

"én például aszt szeretem a feriben, hogy lát a pályán. mások meg pont eszt nem szeretik. az öntökönszúrást nátrium kloriddal gyógyítani meg eccerűen fájdalmas."

Kedves Mester, fején találta a szöget, mint úgyszólván mindig. :DDD

Ez volt?

"Gyurcsány rehabilitálása a józan ész rehabilitálását jelentené. Bajnai, a PM és Mesterházy belemanőverezték magukat egy olyan taktikai helyezkedésbe, amely taktikázás minden olyan arcát megmutatja ezeknek a pártoknak, ami miatt Orbán Viktort pokolra kívánják az őt pokolra kívánók. A trükkök százairól, az őszintétlen taktikázásról, a mást mondok, mást gondolok politizálásról van szó. Arról, hogy az orbáni sunyiság ellen sunyisággal, mismásolással támadnak és egymás ellen is ilyen eszközöket használnak. Szép példája ennek a tárgyalóasztal körüli pávatánc, amikor az egyik azt mondja, hogy találkozzunk jövőre, mire a másik találkozzunk ősszel, erre ez egyik, akkor találkozzunk holnap, mert te akkor úgy sem vagy itthon stb. Fideszes tempó.

Pedig a dolog rém egyszerű: el kell vágni a hülyeségfonalat. Ki kell állni: emberek Gyurcsány Ferenc nem lövette ki ártatlanok szemét, akik ilyet tettek, Gyurcsány alatt kerültek börtönbe. Gyurcsány nem lopta el a kosztpénzt, viszont akik ilyet tettek, Gyurcsány alatt börtönbe kerültek. Gyurcsány Ferencnek egyetlen bűne van a sok hibája mellett, hogy mellette Orbán Viktor még ellenfényben is egy akarnok ostoba fajankónak tűnik.

Ez a szöveg látszólag egy Gyurcsány melletti kiállás lenne, pedig nem az. Ez a szöveg Orbán rezsimjének a fundamentumát zúzná szét. Azt üzenné, hogy kivontuk magunkat a mákony szorításából, hogy tiszták vagyunk. Onnantól kezdve pedig egyszerű lenne fellépni egy színpadra, megfogni egymás kezét és a magasba tartani, hogy megszületett a demokratikus összefogás a zsarnok és híveinek elzavarására. Már csak ki kell várni a partraszállás időpontját."

tamlanelkuliszek.blog.hu/2013/04/22/gyurcsany_ferenc_mint_forro_kasa
@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.: Csak remélem, hogy a ballib pártok is így látják.
@jaegtoer:

Az a probléma, kedves jt, hogy ha a magyarok jól megnézték volna az 1998 - 2002 időszakot, akkor láthatták volna, hogy 2010-ben nem a kisebbik, hanem a nagyobbik rosszt választják. Nem látták. Ezért tartunk most itt.
@Fejesrob:

10,5 milliárd SDR-ről (IMF) + 7,5 milliárd EUR-ról (EU) szólt a megállapodás. Ennek egyharmadát betették az MNB-be tartaléknak (most is ott van), egyharmadával magasabb kamatozású pénzpiaci hitelt váltottak ki (azaz javult az adóspozíciónk), egyharmadát meg nem vették fel.

De ezt hiába írom neked, sok érthető számodra úgysincs benne.
@vakapad: Na ja. Értem, még jól is jártunk vele. Azt viszont akkor nem értem, miért nyilatkozta azt Simor pár hónapja, távozása napján, hogy az IMF hitellel a csődöt kerülték el.

Eleve el sem kellett volna jutni, hogy eszükbe jut.
@vakapad:

tudod kedves Vakszülő, hogy nem volt nagyon idő vizsgálódásra, mert olyan hirtelen jött a 2002-2010 elkurtuk, hogy még csak feleszmélni sem volt érkezésünk.

De!
Most fel vagyunk ébredve. vagy legalábbis valamennyien, talán 4-5-6 millió. ki tudja?
Salvor Hardin is megaszonta, hogy a problémáknak meg kell érni, ki kell teljesedni. No, most épp a kiteljesedés örömteli fázisában agonizálunk. ki így, ki úgy, ki meg sehogyse:)
Isten megáldjon!
@vakapad:

"egyharmadát betették az MNB-be tartaléknak (most is ott van),"

Komolyan? az nem lenne rossz, ha még holnap is ott lenne.
@poszt: Te biztos hallottál a dialektika nevű csodáról, amit Hegel feltalált, mert olyan okosnak mutatod magad. Persze, hogy fáj a nagylábujjam akkor is b+, ha mellettem atombombát dobnak le, és igenis jogom van emiatt siránkozni. de: Mann muss manchmal prioritäten setzen.

Most hadd röhögjelek ki 3 másodpercre teli szájjal, hogy ezzel a nagylábujjas nyafogással idejössz, miközben épp 15 milliárdot vesz ki a zsebedből Simicska a csornai elkerülő autóútért; az LMP Kövértől nem kap frakciót, mert ő a pedellus; most éppen elmagyarázhatnád a hülyéknek, hogy a rezsicsökkentést hogyan viszi el a legújabb Varga-csomag stb. Dobálják melletted az atombombákat, de neked az egyébként tényleg fájó nagylábujjaddal kell idejönni.

Aztán megpróbálok veled további 5 másodpercig értelmesen, hátha bejön: nem az a gond, hogy nincs igazad, hanem az, hogy most nem ez a legfontosabb. Ha neked ez a legfontosabb, akkor rajtunk marad Orbán, és akkor bizony azért marad rajtunk, mert neked van ennél fontosabb, minthogy ne ő maradjon rajtunk. Temiattad marad rajtunk Orbán. Mintahogy nem Gyurcsány, hanem temiattad lett ugyanezen okból a FIDESZnek kétharmada, mert neked fontosabb dolgod volt, minthogy felhívd az emberek figyelmét arra, hogy nem lesz bizony jó dolog 2010-ben a FIDESzre szavazni (biztos van ilyen posztod is, de Gyurcsány-MSZP-Dávid Ibolya-Bokros bashingra bőven többet áldoztál, az is biztos).

Úgyhogy bizony igaza van annak, aki szerint ha neked kevésbé fontos Orbán elküldése, mint az, hogy másokat basztassál, akkor te -mégha nem is explicit akarattal- bizony Orbánnak dolgozol. Vannak olyan helyzetek, ahol nincs harmadik út, nincs különállás, és nincs kimaradás a játékból, és nincs tartózkodás. Ez most itt egy olyan helyzet.

De eddigi tapasztalataim szerint te ezt nem fogod, úgyhogy be is fejezem.
@is:

"De eddigi tapasztalataim szerint te ezt nem fogod, úgyhogy be is fejezem. "

ha jól értem úgy akarod az égő ház lángjait eloltani, hogy felgyújtanád a kerti lakot is, hátha elszippantja az oxigént a ház környékétől.
@is: Erre azt tudom írni, hogy e mellett Orbánék legalább a gazdaságot képesek menedzselni. Vajon csak az SZDSZ mennyit vehetett ki az autópályákból? Azért a híd a semmi fölött, alagút a síkságon nem kis pénzek, természetesen ezek csak kiragadott példák.
@Fejesrob: pedig egyszerű. más nem adott hitelt, még drágán sem. az addig felvett hitelt meg nem tudtuk volna visszafizetni. az IMF-től kapott hitelből viszont visszafizettük a régebbi, drágább hiteleket, és még olcsón meg is kaptuk. ma, 2013-ban is olcsóbb lenne az IMF-től hitelt felvenni. évi 100 milliárddal beljebb lennénk. tudod: évente lehetne 7 focistadiont építeni belőle (ezt talán fogod). ha az IMF hiteléből élnénk, akkor nem a kádári lecsúszás útján lennénk, mint most, és a lengyelek nem értek volna be bennünket GDP-ben. de nem baj, nemsokára a románok is lehagynak minket, te meg még akkor is komcsizni fogsz.
@jaegtoer: nem pont érted jól. a másutt már felvetett hasonlatot hadd hozzam ide: a II.vh-t Churchill és Roosevelt egyedül nem nyerte volna meg (esetleg 1958-ra). Összeálltak tehát az Együtt 1945 mozgalomban egy Sztálin nevű tömeggyilkossal. merthogy megértették, hogy van időlegesen(!) annál is fontosabb dolog, minthogy a komcsikat utáljuk. aztán mikor célba értek, akkor Churchill ellátogatott Fultonba...

na de ehhez Churchillnek kell lenni, meg Rooseveltnek, meg fel kell ismerni a helyzetet. tőled ezt természetesen nem várom el a fenti kommented után a továbbiakban.
@Fejesrob: Orbánék úgy menedzselik a gazdaságot, mint Kádár 1976-ban. csak aki olvasott történelemkönyvet, és kicsit ért a közgazdaságtanhoz is, az képes megérteni, hogy az, hogy idén nem omlottunk össze, az még a következő 15 évre nem eredmény, és nem jó jel, és a rövid távú akciók, amiket Orbánék csinálnak, azok tönkrevágják a hosszútávú működést.

egyetlen példát mondok neked: csatorna, vízcső az utcában, az aszfalt alatt. idén nem volt csőtörés, de faszák vagyunk. nem kell rá költeni, ne is költsünk, vegyük el az 'extraprofitot'! jövőre se lesz csőtörés, de faszák vagyunk, nagyon jól menedzseljük a gazdaságot, megint vegyük el az 'extraprofitot'! harmadik évben sincs csőtörés. apám, királyok vagyunk, mindenki minket irigyel, éljen az unortodoxia, vegyük el megint! na ez megy 3 éve, és te beszopod, hogy milyen jók vagyunk, nincs csőtörés. még nincs, de már rohad lefele, és 20 év múlva nem lesz se cső, se aszfalt, mert azt is alámossa.

500 ezer ember elment, beruházás nincs, főleg energetikában súlyos a helyzet, az oktatást szétbarmolták, az egészségügyet sem tudják rendbetenni, mert 2008-ban azt is sikerült taccsra tenni (fontosabb volt a népszavazási népszerűség, mint az ország sorsa, lásd prioritások), gyerekszületés nincs (pedig a cigányok hogy besegítenek, képzeld mi lenne anélkül), de azért a bölcsirendszert majdnem sikerült szétbarmolni, a 3 éves GYES visszaállítással meg a női munkavállalást barmolták szét ismét, pedig Bajnai már ebben is lépett, stb. stb.

a lecsúszás szót kellene tudnod értelmezni.
@is: Én azt fogom, hogy nem kellett volna eljutni az IMF hitelig sem.

Az egész ballibsi érvrendszer különben ott dől össze, hogy a Simor által is kényszernek bevallott IMF hitelt sikeresnek próbálja eladni.

Nézd már végig 2002-2010-ig a mutatókat (államháztartás hiánya, államadósság, GDP) és elszörnyedsz.
@is: Orbánék a ballibsi szart takarítják el, eleve 3 évig kényszerhelyzetben voltak, tűzet oltottak, túléltek. Kb. most kezdenek el menedzselni.
@is:

és aztán jött Hirosima és Nagaszaki elrettentésül.

már túl sok mindent eljáccottak itt a népességgel. és! ha az "elit" (sic!) nem jut k.nevezőre, akkor az eccerieknek miért kellene? az ecceriek mindenképpen rosszul járnak. ez köztudomású.

persze nem állítom, hogy én jobban tudom, csak megértem, hogy a népesség nem akarja kikaparni a gesztenyét a bűnözők cinkosainak. mert hogy cinkosok az héccenccség!
@Fejesrob:

"Nézd már végig 2002-2010-ig a mutatókat (államháztartás hiánya, államadósság, GDP) és elszörnyedsz. "

elszörnyedni folytatólagosan is lehet. 2010-től napjainkig is.
@jaegtoer: Azért ugye nyilvánvaló számodra, hogy Bajnaiéknál LEFELÉ és nem FELFELÉ mentünk.
fajkasházinak vége.amit vet az ember azt aratja.jó hogy nem nem úszta meg úgy a földi életét hogy a szar ne borítsa el
@Fejesrob:

nem nyilvánvaló. az mszp akkor matthelyzetben volt.

ma is abban van, azzal a különbséggel, hogy lövésük nincs mit is kellen e tenni a gazdaságban. aki meg tudja és netán képes is és alkalmas, az meg nem jut szóhoz, vagy nem is akar.

A nehézséget az okozza, hogy senki nem akar kevesebbet lopni, ellenkezőleg az új szabályok úgy vannak kialakítva, hogy sokkal többet lehessen lopni így vagy úgy.

de hogy ne kerüljem meg a kérdésedet, azért épp Bajnainál mintha nem lefelé mendegéltünk volna. nekem teccett a szuperbrutto. mindenki láthatta, hogy 'mennyibe' van a cégnek, hogy tulajdonképpen mennyit is 'keres' és mennyi marad belőle neki. azért az beszédes volt.
szóval nem állítom, hogy felfelé, de lefelé sem. Most meg kamikazerepülés van. le s fel s egyre lejjebb. érzem a zsebemen. a többiről nem is szólva. miközben stadiont építenek, minden más lerohad.
@is:
Ha nincs harmadik út, akkor az országnak vége. Bajnaiék ugyanolyan tehetségtelenek, ugyanannyira alkalmatlanok a kormányzásra, mint Orbánék. Imádkozzunk, hogy mégis legyen harmadik út.
@jaegtoer: A zsebed még egy jódarabig üres lesz. Sajnos az enyém is.
@1001nappal:

"Imádkozzunk, hogy mégis legyen harmadik út."

harmadik út építését is vállalom, jutányos áron. ugyanitt hídverés, úri szabóság és esernyő javítás!
@jaegtoer:

irigylem magát. mindig kifogja amerikát.:)))
@Kowalski, helyzetjelentést!:

nem, nem volt. ámde az össznépi hülyülés néhány évtizednyi eliminálását rénjeim fellobogózásával tudnám értékelni. n. b. még azt is bírnám mondani, hogy ihajj.
@Szenthomárság: tudod mit jelent az, hogy elsunnyogni?
Az okot, amiért nem vagyok otthon, nem itt fogom kifejteni. De nem sunnyogtam.
@hacsaturján:

Mester!
méghogy Maga irigyel engem?! Azzal a rengeteg eszével? éppen engem?!

és nem is amerika. szarva közt a , na asztat, aszt kapom én ki.

de nem sírok, panaszkodok... asz nevet, aki utoljára...
ezek nem fognak, vagy a röhögésbe döglenek bele...
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Tényleg ki volt írva a fülkeék falára, hogy fülkeforr (talán épp az Indexen volt a kép).
@nedudki74: Én már másutt leírtam, hogy egyszerűen túl van ez a Szárszó dimenzionálva. Ez egy sima dzsembori volt (úgy láttam, Herényi is ott volt, mint "ősbaloldali". Ha mindenki azt nézi, hogy a másikkal miért nem, akkor bizony marad Orbán, és megeszi az összes többi pártot (igen, a "tisztákat" is, akikről most néhányan azt vizionálják, hogy 2018-ban, amikor OV már teljesen nyilvánvalóan leamortizálta az országot, győzhetnek) reggelire. Ami GYF-et illeti, (meg sajnos tkp. az összes többi ellenzéki erőt) senki nem tudja, hogy mennyi szavazatit hoz vagy visz. Az biztos, hogy egyes fórumokon, ahol járogatok itt a nagy Interneten, sokkal sűrűbben előfordulnak a hívei, mint ahogy azt a közvéleménykutatásoknak csak a demokratikus ellenzékre vonatkozó eredményeiből is gondolni lehet. Márpedig a FIDESZ-mantra meg a finnyás értelmiségi mantra szerint nem az interneten aktív rétegből kerülnek ki a hívei. És GYF hívei nem fognak leszavazni az MSzP-re, különösen, ha ilyen utálatos módon bánnak a vezérükkel. Volt a Mokka alatt (megint nem tipikus Gyurcsány-közeg) egy körkérdés, hogy mit csináljon GYF a választásokig. 75% azt írta, hogy kampányoljon. Amikor az Orbán leváltására készülődők ennyire gyengén kommunikálnak, akkor bizony szükség lenne egy jó debattőrre. És az ott megjelent társaságból azok, akik nem politikusok, sokkal többet letettek már az asztalra, mint az egész FIDESZ-szavazótábor együttvéve. De visszatérnék arra, hogy Farkasházi azt hív meg, akit akar, ez nem volt semmilyen mozgalom zászlóbontása. Viszont egy kertben elvoltak olyanok, akik egyébként sokak vágyálmaiban egy kanál vízben megfojtanák egymást.
@Dr. jenőke (jenőke): Ha most azt írom, hogy ott kevesebb a folyó, elhiszed? Lövésem sincs róla. De a guglival biztos megtalálod a címerek történetét és magyarázatát.
@V-PORT: De hol nézed meg? A közvéleménykutatások szvsz nem mutatnak reális eredményt (lást kettővel feljebbi hsz-emet).
süti beállítások módosítása