Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.06.25. 02:48 Fabius

Miskolc: biztonság kell? Védd magad!

Címkék: bűnözés önkormányzat miskolc lakossági fórum vasgyár

Rendhagyó eseményre hozott meghívót az elektronikus postás a napokban. Aszongya a levélke, a közbiztonság romlása és egyéb okok miatt fórumot tartanak Miskolcon az Alsószinva utcában, önkormányzati, rendőrségi szakemberek részvételével. A környéket ismerve érdekes kísérletnek hangzott a dolog, mert a Vasgyár az utóbbi időkben elég hátrányos helyzetű része lett a városnak. Ott nem aszfaltoztak rekordsebességgel, mint Zsigáéknál, cserébe hétvégén már nem jár be a kettes villamos, elvették a szintén bejáró harminchármas buszjáratot, a kórházösszevonásnak köszönhetően átalakult a orvosi ellátás, az elszegényedés és a számos utcák közelsége miatt gyakoribbak lettek a vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények. Ráadásul az utóbbi időben a környéken felváltva kampányol a kanadai kormány és Jobbik, nyilván jókora hangulatot keltve a kedveslakosságban. 

miskolc romák.jpg

miskolc jobbik.jpg

Szóval kinézett egy parázs hangulatú lakossági fórum, amiben aztán nem volt hiány. 

Azt a miskolci önkormányzat javára kell írni, hogy tényleg mindenki megjelent aki a fölmerült ügyekben tehet valamit. Ott volt a városrész önkormányzati képviselője, a város közrendvédelmi referense, a közterület-felügyeleti és rendészeti osztály vezetője, a területileg illetékes főrendőr, a cigány kisebbségi önkormányzat képviselői, és az érpataki modell helyi támogatója is. Plusz a kedveslakosság, aminek összetételétől még érdekesebbé vált az egész. Ugyanis arrafelé együtt élnek beilleszkedésre képes romák és magyarok, nagyjából békességben egymással. Igen, ne csodálkozz ennyire, képzeld, vannak romák akik képesek beilleszkedni, és akik pont annyira elszenvedői a vagyon elleni bűncselekményeknek, mint a nejlonzacskóból hígitót szipuzóktól begyűjtött inzultusnak. Ők is pont ugyanazt akarják, mint a többiek: rendet, nyugalmat és békét a környéken. Legjobban talán azzal lehet jellemezni az egészet ha elmondom, a kezdésre leszakadó eső elől egy roma család jókora fedett terasza alá menekültünk be, önkormányzati emberes, rendőrös, érpataki modelles mindenestől, hezitálás nélkül. 

Kezdésnek volt egy kis furcsaság, ugyanis az önkormányzat emberei hevesen tiltakozni kezdtek az eseményről készülő videó ellen. Nem mondom, hogy váratlanul ért a dolog, hiszen a fideszesek kameraiszonya nem először köszön vissza az utóbbi időkben. Ráadásul a helyi sajtót is meghívták, így vicces volt azt hallgatni, hogy sajtómunkatársaknak lehet, az érpataki modellt támogató Szemes Istvánnak meg nem lehet videózni, mondván utóbbi ezt fölteszi a jutyubra, és juj. A rövid de heves intermezzo után megszületett a kiegyezés, videó nincs, fórum van, tessék önteni a problémákat. Kétszer mondani nem kellett, az emberekből elkezdett kibugyogni a felgyülemlett sérelem: A megdöbbentő számban elkövetett és legalább ilyen megdöbbentő számban fel nem derített bűncselekményekről, a környék csatornázási anomáliáiról, a privatizáció után sorsára hagyott majd szétlopott, gazdátlan ipari létesítményről, a máshol hatékony de itt hatástalan rendőri fellépésről. 

A forgatókönyv innentől kiszámítható volt: az önkormányzat emberei és a főrendőr feljegyezték a problémákat, tájékoztattak a tervben lévő csatornázási munkákról, a közbiztonság javítására tett erőfeszítésekről és az összes olyan dologról ami rájuk tartozott. A jószándékot ezúttal megkérdőjelezni nincs okom, azt a saját szememmel láttam. Éppen csak annyi a bibi, hogy a konklúzióként levont tanulság - ha nagyobb biztonságot akarsz szervezz polgárőrséget és védd magad meg a környezeted - kicsit kevésnek tűnik. Még akkor is, ha az önkormányzat saját anyagi forrásaiból rendbe teszi a sokat vitatott szennyvízhálózatot, hogy legalább a havi 20-22 ezres vízszámlák - talajterhelési díjjal együtt kell fizetni, ezért ennyi - ne vágják agyon a családokat. Még akkor is, ha az önkormányzati rendészek besegítenek a rendőröknek, hogy sűrűbb legyen a járőrözés. 

Egy jogállamban valahogy nem azt várja az ember a képébe, hogy ha nagyobb biztonságot akarsz akkor önszeveződj és védd meg magad. Különösen nem egy két hét alatt rend lesz belügyminiszter magabiztossága után. 

Mindezek ellenére pozitív lecsengése lett a fórumnak. Nem nagyon lehet látni manapság olyan helyet, ahol romák és magyarok ugyanúgy állnak ki ugyanazért. Meg olyat sem, hogy a mindenkori hivatal emberei a nyilvánvaló ellenérzések és a kezdeti parázs hangulat ellenére párbeszédet igyekezzenek kialakítani a lakossággal a helyzet rendezése érdekében, és ez sikerüljön is. Gazdusné Pankucsi Katalin, Kovács László Csaba, Vassné Papp Nóra, a Vasgyári rendőrőrs munkatársai ti tegnap csináltatok valamit. A világot megváltani nem tudtátok, de arcból arcba értesültetek az emberek bajáról, és talán a felírt problémahegyből is sikerül megoldani néhányat. A pártállásotok sokadlagos tényező lesz, ha példát tudtok állítani az ország más, hasonló sorsú városrészeinek problémakezelésből. 

Szükség és igény volna rá. 

318 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr455376765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@hot-spot:
Paraszt az most is van, a Kossuth tér környékén a legnagyobb a sűrűsége.
"A rendszerváltás utáni Magyarország olyan bántóan nem tudott hitet, azonosulási pontokat adni a már benne felnövekvő nemzedéknek, hogy annak közel negyede a nekik érzelmi közösséget kínáló Jobbikhoz menekült. Ez talán a legkeményebb kritikája a létező magyar demokrácia és kapitalizmus világának, valamint a baloldal politikájának.4"

www.komment.hu/tartalom/20130623-az-orbanrendszer-termeszete-6

Tölgyessy a kéttömbrendszerről
Agyhalottak előnyben - ékes példája, hogy lábon is kihordható az agyhalál! :))

"Kolumbiában imádják a magyar alaptörvényt

Az Európa Tanács ma vitatja meg a szervezet monitoring bizottságának ajánlását a magyar Alaptörvény negyedik módosításáról. A bizottság vizsgálatot javasol, szerintük Magyarországon az elmúlt években jelentősen romlott a demokratikus intézményrendszer működése, az emberi jogok védelme és a jogállamiság.

A vizsgálat megindítására tett közös javaslatot tegnap két nagy múltú nemzetközi emberi jogi szervezet, az Amnesty International és Human Rights Watch is. Hétfő este Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke az MTI-n keresztül tudatta, hogy világszerte 50 országból 66 civil szervezet írta alá azt a nyilatkozatot, "amely határozottan kiáll a magyar alaptörvényben megfogalmazott értékek – különösen a család és a férfi-nő házasság intézménye – mellett".

Kérésünkre Havasi még koraeste eljuttatta a nyilatkozatot és az aláírók névsorát az Indexhez. Ebből kiderül, hogy a dokumentumot valójában nem 50, hanem 14 ország szervezetei írták alá, továbbá egy-egy "latin-amerikai" és "európai" illetőségű szervezet.

A dokumentum címe: Világszervezetek nyilatkozata a magyar alkotmány negyedik módosítása érdekében ("Statement by worldwide organizations in the protection of the fourth amendment of the Hungarian Constitution"). A szöveg arról szól, hogy az aláíró szervezetek aggódnak a súlyos támadások miatt, amelyek különböző európai fórumok részéről a magyar alkotmánymódosítást érik: azt az alkotmánymódosítást, ami a családot és a házasságot, mint egy férfi és egy nő életközösségét védi.

Az aláírók szerint ezek a támadások félreértéseken és ideológiai manipulációkon alapulnak: a magyar alaptörvény a demokrácia, a jogállam és az emberi jogok alapvető normáira épül. A szervezetek sürgetik a magyar nép önrendelkezésének tiszteletben tartását, és ugyanerre buzdítják mindazokat, akik felelősnek érzik magukat az élet és a család intézménye védelméért.

Az aláíró szervezetek közül 29 dél-amerikai, azon belül is 17 kolumbiai, de van hat amerikai, és jópár európai (zömében bolgár, spanyol, olasz és román) is. A honlapjaikat végigböngészve egyértelmű, hogy családvédő és/vagy abortuszellenes, többségükben katolikus hátterű szervezetekről van szó. Van olyan, amelyiknek nemhogy honlapja nincs, de szinte vagy egyáltalán semmilyen publikus információ nem áll róla rendelkezésre, és még teológiai iskola is akad köztük."
index.hu/belfold/2013/06/25/kolumbiaban_imadjak_a_magyar_alaptorvenyt/

Ennyire szánalmas a narancsbolsi kommunikáció?
Ennél már csak az ellenzéki kommunikáció szánalmasabb, hogy az ilyen ziccereket sem tudja kihasználni!
Szét lehetne szopatni a fidesznyikeket ezért! :))) Annyira, de annyira átlátszó és szánalmas...
@Penivaldes: engem falaznál be? megőrültél? :-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szerintem kolumbiában valami más értenek demokrácia alatt...egy folyamatosan polgár- és drogháborúban álló ország inkább kussoljon a demokráciáról..
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nem, ott nem parasztok vannak.
A paraszt az azér az aki, mert ért valamihez. A mezőgazdasághoz, például.
A parlamentben nem ilyenek ülnek, azok gyökerek.

Nézd csak meg a főnöküket, a Fazekast.
Ne hasonlíts már egy bölcs parasztembert, egy fazekas féle hatalmas darab szarhoz ha kérhetem, mint Bács-Kiskun megyei érdekelt, a nagyapám okán, jó?
@sírbateszezazegész:
Ebből is látszik, hogy nem érted eztet te... :D
Bezzeg a Piktor!
@Knósszosz:
Én kérek elnézést, baszod alássan! :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ugyan, egy húron pendülünk bazmeg... azt mondd meg inkább, miért szopat két napja gémél?

Aszongya még mindig, hogy:
"A rendszer biztonsága érdekében a Google ideiglenesen letiltotta a fiókját. Ilyesmi főleg akkor történik, ha fiókjában szokatlanul aktív tevékenységet észlelünk. A hozzáférés visszaállítása általában 1 óráig tart. Ritkán előfordulhat, hogy csak 24 óra alatt sikerül visszaállítani a hozzáférést."

Az annyát miért nem... ba és teher...
Ez mi?
Napok óta csinálja.

Bújjak proxi mögé és onnan regeljek új mélfiókot? Mert hiába csinálom pr-x mögül, ha nem onnan regeltem, mongya a fáma.
Mit szólsz, te hatalmas tudója a biteknek, aki mellesleg kapja be... a Jíroszt, Rodosz okán??
Utállak ezér, de majd kiheverem-:))
Na, a maradék oljfoltoknak is annyi...
""Olajos" ügyek: Pintér miniszteri biztost nevezett ki
2013. június 25., kedd, 21:13
Szerző: MTI

Címkék: Pintér Sándor; BM; olajos ügyek;

Kinyomtatom • Elküldöm
Az úgynevezett olajos ügyekkel kapcsolatos nyomozások koordinálására miniszteri biztossá nevezte ki Horváth András nyugalmazott rendőr dandártábornokot Pintér Sándor belügyminiszter - olvasható a Hivatalos Értesítő legfrissebb számában."

hvg.hu/itthon/20130625_Olajos_ugyek_Pinter_miniszteri_biztost_ne
@Knósszosz:
Hát koma, valaki piszkálja a mail-ed, vagy proxy mögül mész már és érzékeli az ip változást.
Kis undok, irigy kuty vagy. Mondtam már? :)
Képeket még nem is küldtem a hétvégéről... :D
Most szombaton nézd a királyi M1-et, 9.30-kor. Azután napokig be sem kapcsolok... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: apropó... ahol most vagyok annyi folyó van...és mindenhol kajakoznak...
@Knósszosz: vettem a tegnapit a recipéről...most észak-keleten vagyok. (igen, sörök), de, ha visszamegyek délre, megszerzem...
@Knósszosz: off
megvilágosodtam...a sör jobb (meg ez a sok bor az agyamra megy), írány észak belgium-hollandia (káfisop :-))
"Ugyanis arrafelé együtt élnek beilleszkedésre képes romák és magyarok, nagyjából békességben egymással"

De azért nyugtass meg, hogy mindketten a cigányokat szidták! :-)
@hopptarisznya:
A svéd cserediákokat inkább. Durván elhajlanak...
@sírbateszezazegész:
Felénk is van 2. Mindegyiken kepesztünk mindenféle vízi alkalmatossággal. Szombat délutántól itt tudod megnézni a mi marhulásunk: videotar.mtv.hu/Kategoriak/Vizitura.aspx
A jun.29-i adást keresd akkor majd. :)
Kuss, nem röhög! A "takarékos állam"! :(

"Tízmilliárdok elköltéséről döntött a kormány - erre megy a pénz
A kormány döntött a 2012-es költségvetésben megmaradt 83,5 milliárd forint újraosztásról. A pénzből 53,1 milliárdot zároltak, ám 30,4 milliárdot elkölthetnek a tárcák, egyebek közt amerikai kápolnára, állami ünnepekre vagy épp működési kiadásokra. A visszahagyott 30,4 milliárd forint az idei kiadásokat, így a hiányt növelik."
www.napi.hu/magyar_gazdasag/tizmilliardok_elkolteserol_dontott_a_kormany_erre_megy_a_penz.557637.html

A beteg gyerekektől viszont elveszik a minimális támogatást is... értem én!
index.hu/belfold/2013/06/25/tuntetni_mennek_a_csaladi_potlek_nelkul_maradt_szulok/

A narancsbolsi parasztoknak javaslom, költsék gyógyszerre, amit így ellopnak ezektől az emberektől...
"Miniszteri biztos vizsgálja az olajügyeket
A nyugalmazott dandártábornoknak a 90-es években Pintér Sándor tanácsadója volt."
index.hu/belfold/2013/06/25/miniszteri_biztos_vizsgalja_az_olajugyeket/

Miben? Találgassunk? A Papa szerintem pontosabban megmondaná, miben tud az elvtárs Sintér elvtársnak tanácsot adni (még vannak elvarratlan szálak???).
Nála pontosabban csak a tegnap meghalt Arnold Mihály tudott volna mesélni...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: arnoldról inkább nem mondok semmit... tudod halottakról vagy jót vagy...családját biztos szerette, meg a lánya birkáit... szvsz meleg lesz neki odaát... merhogy nem péter vàrja, az biztos...
@GeoCracker: Jól írsz és már rímek is vannak benne. :))
Bocs, hogy OFF de talán fontos lehet.

Anyaföldvédelmi Kerekasztal alakult jobbikos részvétellel - népszavazást kezdeményeznek

Anyaföldvédelmi Kerekasztalt alapított a Jobbik több civil szakértővel és gazdaszervezettel közösen, és a kerekasztal szereplői hamarosan népszavazást kezdeményeznek a magyar termőföld megvédése érdekében - jelentette be a kerekasztal keddi alakuló ülése után az ellenzéki párt elnöke.

Vona Gábor ismertette: a népszavazási kezdeményezés pontos kérdését a kerekasztal következő - két héten belül megtartandó - ülésén határozzák meg a résztvevők, de a céljuk az, hogy elérjék Magyarország európai uniós csatlakozási szerződésének módosítását, és a termőföldre ne a tőke szabad áramlásának szabályai vonatkozzanak.

Hozzátette: a kerekasztal részvevői egyetértettek az Országgyűlés által múlt pénteken - álláspontjuk szerint házszabályellenesen - elfogadott új földforgalmi törvény elutasításában. A kerekasztal szerint ugyanis a jogszabály a kormány állításaival ellentétben nem akadályozza a külföldiek földszerzését, illetve a nagybirtokok elterjedését.
A Jobbik elnöke kiemelte: a köztársasági elnökhöz és az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordulnak, hogy a pénteki szavazás ellenére se léphessen életbe az új földtörvény. Emellett a kerekasztal részvevői abban is egyetértettek, "komoly társadalmi mozgósításra van szükség", hogy az emberek megértsék, mennyire fontos kérdésről van szó - tette hozzá Vona Gábor.

Vona Gábor a sajtótájékoztató végén kérdésre válaszolva miszerint Kövér László egész havi tiszteletdíjukra kívánja büntetni a Jobbik frakció tagjait a pénteki szavazásnál tanúsított magatartásuk miatt, annyit mondott:

„Van akik a pénzbüntetést is vállalják az anyaföld védelméért és vannak akik pénzt fogadnak el a magyar föld eladhatóvá tételéért.”

alfahir.hu/vona_gabor_ki_kell_tornunk_gyarmati_helyzetunkbol

ON
Igen, valóban nagyon szimpatikus lehetett a városvezetés pozitív hozzáállása a témához, magam elé tudom képzelni a jóságos, megértő arcukat. Ugyanilyen szimpatikus volt, amikor fejedelmünk Orbán személyesen biztosította az embereket arról, hogy a bűnözést azonnal meg fogják szünteteni, és két hét alatt rend lesz. Az is nagyon szimpatikus volt, csak éppen azóta már három éve nemhogy nem lett belőle semmi, hanem az irányába történő lépéseket sem látjuk.
volt pár hír a napokban ami taccsra tett és nem hiszem el, hogy nincs büntetőjogi felelősségük azért amit az országgal szembe elkövetnek...

www.mfor.hu/cikkek/Kudarc_fele_szaguld_az_MNB_programja.html

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
kicsit néz körül a témában mielőtt ujjongsz. pl olvasd ezt el, és rájössz mennyire nem akarnak tenni semmit ők se ami változtatna a tényeken.
idegenek? védelem? ugyan má':

nol.hu/velemeny/20130624-foldadot_most?ref=sso
@guma: Mókás amit írsz. :) Az általad linkelt cikk eleje rögtön ezzel kezdődik.:

"Rendszerváltozás utáni történelmünk katartikus pillanata lenne az, amelyben valaki a földtörvény körüli viták közepette kiállt volna azzal, hogy mindazért, ami a lehetetlen magyar birtokviszonyok ügyében történik, mi, döntéshozók vagyunk a felelősek. Mindenki, aki az állítólag legnagyobb értékű nemzeti kincsünk viszonylagos értékvesztésében jogszabályok megalkotásával, elfogadásával vagy alkalmazásával 1990 óta közreműködött."

Ha valaki tudna tenni érdemben a magyar földért akkor pont azok, akik eddig nem vettek részt az elmúlt huszonhárom év érdekváltásában. Te tudsz esetleg olyan pártot a jobbikon kívül, akik ilyen határozottan és látványosan vágták a fidesz pofájába, hogy ők is hazaárulók???
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
elég pihent voltam már a rejtett verseléshez :-))

Annak viszont örülök, hogy feltünt :-)
@guma: érdekes cikk, és van benne igazság. én ezt fontosabbnak találom mint azt hogy magyar vagy holland e aki a tulajdonos, és aki műveli a földet, és nem csak felveszi érte a pénzt
@GeoCracker: Nem is vettem annak. A végére olyan Frédi-Béni szinkron feelingem volt a rímek miatt. :))

Ezt láttad már?? Nem vagyok nagy tótawé rajongó, de ez elég jó lett. :)

"Nem azért utáljuk Orbán falanszterét, hogy felálljunk egy másik falanxba. Gondoljátok meg, proletárok: aki ellenetek van, az lehetne veletek is.

„Minden fikázás, kiröhögés, lenéző ajkbiggyesztés és WC-fotó a mai rezsim melletti kiállás.”

Végül is nem igaz, hogy nem volt Szárszónak tanulsága, csak érlelni kellett. De elhangzott már előtte is hol nyíltan, hol barátságosan súgva az, amit a Balaton partján Mesterházy Attila vágott a szemünk közé: hogy kritizálni innentől csak négyszemközt illik, mert aki nyilvánosan teszi, az Orbán Viktornak dolgozik.

Vagyis a rosszakkal van. Pokolra jut.

Akkor most szólnék, hogy kendtek feltalálták a Fideszt.

Nem azért utáljuk Orbán Viktor falanszterét, hogy felálljunk falanxba mindannyian. Pont az az undorító és egyébként önveszélyes az orbáni rendszerben, ahogy minden mutyiért és idiotizmusért kiállnak a katonái. Vagy ha fel is mordulnak, utána tudomásul veszik a hordavezér döntését, és nem bolygatják többet. Nincs érdemi visszacsatolás, pusztít a zárt gondolkodás, a groupthink, és előbb-utóbb elkerülhetetlenül meg is semmisíti magát.

Ha maradt bármi vonzereje, gravitációja a ballibnek az eddigi teljesítménye után, az az utótag: a liberális. Az, amit Bajnai Gordon szégyell kimondani is, mint ahogy retteg bármi mástól, ami konfliktussal járna. Abban különbözött a Fidesztől a versengő szociális demagógia mellett is, hogy nem kellett összeölelkezni a haveri kutyákkal, szemet hunyni bűnügyek és ostobaságok felett, családtagnak, sőt atyának nézni pártelnököt. Hogy nem kellett hinni.

Ehhez képest most előkerült az az igény, hogy de, kelljen. És aki kilép a sorból, az az ellenséggel van. Maga is ellenség. Egy lenéző ajkbiggyesztés is szabotázs!"

hvg.hu/w/20130626_Lelkesedni_rest
@Penivaldes: Én azt tartanám fontosnak, hogy inkább helyben lakó magyar embernek vagy családnak legyen jó, semmint az ilyen-olyan spekulatív föld tulajdonosnak, függetlenül attól, hogy épp "magyarról" vagy külföldiről van szó.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: csak akkor legyen támogatás ha művelve van, és ezzel munkahely jön létre. akkor nem hiszem hogy számít az illető nemzetisége
@GeoCracker: Akkor megint lemaradtam. :) Szóval nagyon egyetértek az alábbiakkal is. :)

"Nem a sajtó és nem az értelmiség dolga épeszű gondolatokat tulajdonítani Mesterházy Attilának. Az egyedül az ő feladata, meg a pártjáé. Az persze belügyük, hogy ezt hogy alakítják ki, de már párton belül sem érdemes azzal kezdeni, hogy aki nem bólogat, az ellenség. Hátha több okosság jön ki abból, ha van vita, hogy ne mondjam, szabad piac. Aztán ha sikerül kifejleszteni az értelmes beszédet, akkor azt üdvözölni fogják azok, akik a handabandázáson meg a semmitmondáson fintorogtak. A paranoia viszont ritkán nyer szövetségeseket.

Egy mindenkiért, mindenki egyért – mondta Lázár János arra a kérdésre, hogy egy köztörvényes bűnöző hogyan úszhatja meg a köztörvényes bűnét a nyilvános bizonyítékok ellenére. Világos beszéd: ha a mieink buknak le, akkor odaszólunk az ügyészségnek. Jogos a kérdés, van-e értelme ezt a büszke maffiát leváltani olyan ellenzékre, amely maga is az omerta szerint él?

Nincs értelme, több okból sem. Az egyik, hogy megválasztásuk után sem oldanák fel a rádiócsendet, hanem kitalálnák, hogy a kormányzás nehéz munkájához is fegyelmezett egyetértés kell, ahogy a kampányhoz. Sőt, nemzeti együttműködés. A másik rémálom, hogy rendelkezésükre állna mindehhez pont az a gépezet, amelytől most is szenved az ország, és ezzel a tempóval nem a lebontásán dolgoznának, hanem az elfoglalásán. Kerényi Imrének a státuszát kell megszüntetni, nem lecserélni Selmeczi Györgyre, és elvárni a tapsot.

Korszakváltás az lenne, ha ezt meg lehetne haladni. Ha elhinnénk, hogy lehet itt nyerni öniróniával, kompromisszummal, hihető programmal, vitával és szabadsággal, olyan kultúrával, amely tűri és becsüli a másságot és az egyet nem értést. Mert csak akkor lehetne hinni. Például abban, hogy ha kormányváltás lesz, és ezek közül egyesek elkezdenek lopni, mások pedig hibázni, akkor nem lesz bűnös, aki lelkesedni rest, és nem lesz magától értetődő a bosszú.

Csak akkor lesz képes a rendszer önkorrekcióra, ha nem követeli meg a szolgálatot, hanem kilát a saját seggéből. Ha Mesterházy felhívása eredményes, a kormányváltás célját veszíti. Akkor az van, hogy itt szabadság nem virul, mert ebben az országban nem maradt erő, amely elviselné és megértené, ha röhögnek rajta. Kádár János elviselte. Horn Gyula is elviselte. Gondoljátok meg, proletárok."
minden politikus bűnöző
Bolondok hajója...

"Összeesküvéshívők
és melegátnevelők álltak ki
a magyar kormány mellett
erdelyip ma 7:59 POLITIKA10 231
Válogatott bolondokkal mutatja be a kormány, hogy igenis vannak civil támogatói külföldön. Az sem baj ha szerintük a pogányok okozták szeptember 11-et."
444.hu/2013/06/26/osszeeskuves-hivok-es-meleg-atnevelok-a-magyar-kormany-mellett/

"...A magyar kormány nagyon büszke nemzetközi civil szövetségeseire.
Közleményben újságolták, hogy 50 országból 66 civil szervezet állt ki az alaptörvény mellett.
Ezzel a lendülettel csináltak hülyét magukból.
Mert megnéztük, hogy konkrétan milyen szervezetekről van szó,
és kiderült, hogy nagyon vicces szervezetekről van szó.
Ebben az állandó pergőtűzben rohadt nehéz jó döntéseket hozni. A legjobbaknak sem sikerül mindig.

A CÖF-ös Szellemi Honvédők és nemzetközi szövetségeseik is elég szórakoztatóak. Meg amikor a nagykövetek a nyugati sajtóval leveleznek, mert nem tetszik a rólunk szóló műsor. Meg amikor egy rajzfilmen őrjöng a Külügyminisztérium. Meg ahogy Kumin Ferenc magyar-bashing ügyi helyettes államtitkár érti félre a Tumblrt.

De olyan talán még nem volt eddig, hogy nemzetközi pályán mérve is jelentős bohócokkal bizonygassa kormány, hogy mekkora nagyvilág az új alaptörvény, meg hogy debezzeg mindenkiellenünk..."

Amikor már a futóbolondokat is bolondnak nézik.
Muszáj még ezt bemásolni:-)))

Aki a Magyar Kormány barátja, az Gabriella barátja is. Gábesz!!!! Itt egy kimeríthetetlen kincsesbánya:-) Lesz mivel offolgatni a következő néhány hónapban:-)

"A magyar kormány barátai pedig…

Population Research Institute (Népesedéskutató Intézet) – Amerika

Céljuk: A népesedés erőszakos korlátozásának megállítása, és a túlnépesedés mítosza ellen harc.

Amit még érdemes tudni: Ők jegyzik ezt a remek oldalt.

Family Watch International (Nemzetközi Családőrség) – Amerika

Céljuk: A családi értékek és a család védelme az ENSZ támadásaival szemben.

Amit még érdemes tudni: A szervezet tagja a PATH nevű, melegek átneveléséért küzdő szövetségnek.

European Centre for Law and Justice (Európai Jogért és Igazságért Központ) – Franciország

Céljuk: Az emberi jogok és a keresztény értékek védelme.

Amit még érdemes tudni: Ők az amerikai American Center for Law and Justice európai szárnya. Az amerikai szervezetet egy Pat Robertson nevű evangélikus lelkész alapította. Ő nagyon sok remek dolog mellett arról híres, hogy amikor a szeptember 11-i amerikai terrortámadások után a hozzá hasonló kaliberű Jerry Falwell-lel beszélgetett saját műsorában, akkor bőszen egyetértettek, hogy a támadásokat a “pogányok, az abortuszhívők, a feministák, a leszbikusok, a melegek és az amerikai civil jogvédők okozták”.

Endeavour Forum (Törekvés Fórum) – Ausztrália

Céljuk: A magzati élet és a család védelme.

Amit még érdemes tudni: A honlapjukon elég komoly fejezet szól a feminizmus elleni harcukról. Ebben részletezik, hogy a feminizmus az evolúció zsákutcája, ami az abortuszért, és a férfiak hátrányos megkülönböztetéséért küzd. Arra is kitérnek, hogy a feministák szerint csak az azonos neműek házassága jó dolog, míg ha egy nő házasodik egy férfival, az legális prostitúció.

NEW WOMEN FOR EUROPE (Új Nők Európának) – Belgium

Céljuk: Családvédelem.

Amit még érdemes tudni: A Google szerint aki meglátogatja az oldalt, annak az kémprogramot telepít a gépére (a link a Google figyelmeztetésére és nem az oldalra mutat). Májusban volt egy konferenciájuk, aminek Dr. Anna Záborská szlovák EP képviselő volt a házigazdája. Róla azt érdemes tudni, hogy európai szintű pedofil-előrejelző rendszert vezetett volna be. Ennek az lett volna az alapja, hogy az egész EU-ban kötelezővé teszi a Google-nek, hogy 2 évig őrizze minden user keresési előzményeit.

Futottak még

A listán rengeteg dél-amerikai szervezet szerepel. Mivel én nem vagyok jó spanyolból Bede kollégát kértem meg, hogy olvasson utánuk.

Ő annyit állapított meg, hogy az aláíró szerveztek egy része olyan kicsi, hogy nem lehet nyomukra bukkanni. Akiket viszont megtalált, azok többnyire olyan keresztény, abortuszellenes társaságok, akik kevés sikerrel próbálják felvenni a harcot a kontinensen divatos promiszkuitás ellen.

Ez, mármint a keresztény alapok, az abortuszellenesség illetve a homoszexualitás elutasítása nem meglepő módon több aláíróra is jellemző. De van köztük ír katolikus lovagszövetség és kanadai nőegylet is.

A sorból talán kicsit kilóg a bolgár magántanulók szervezete. Őket meg is kérdeztük, hogy hogyan kerültek fel a magyar alkotmányt támogató listára, de egyelőre nem kaptunk választ.

Itt le lehet tölteni az aláírók listáját, aki esetleg talál még köztük külön érdekeset, az küldje be a szerk@444.hu emailre."
@GeoCracker: köszi:)

@Penivaldes: :)
olyan szerteágazó és rejtett világa van a földkérdésnek, hogy az megdöbbentő.
pedig én csak a felszínt ici-pici részét látom néha, de pl az őstermelő kérdés is bicska
nyitogató...

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem kötözködésnek szántam. gondolatébresztőnek csupán. hogy ki mikor miért hazaárulózik a t házban az totál hidegen hagy ebből szempontból, mert nem kötik az orrodra az igazi mozgató rugót.
de azért mindig elámulok rajtad...
most legyen elég ennyi.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: :)

a bolondok hajója kocsmánk szlogenje.
légyszi ne ajándékoz fűnek, fának, érdemtelenül!

www.youtube.com/watch?v=XZo9tmdQYzU
@guma: örülök, ha tetszik, és szívesen olvastad/olvasod.
Azért hiányolok néhány igencsak jelentős aláírót:
- Világurami Népuralmi Párt
- Antiszemiták Zsidó Felszabadítási Frontja
- Tele a ... zsebünk Felszabadító Mozgalom
- Abortálj Labortál Független Szaporító Központ
- A Hetedik Isten Bokrétás Turulja Népmozgalom
- Antimensa Idióták Egyesüljetek Forradalmi Frakció Virulensi Tagozata
Szabad Rablást Útonállók Nemzetközi Védelmipénz Beszedők Szervezete Magánhasznú Társasága...

volna még...
@Penivaldes: Eredendően én sem a "külföldi" ellen vagyok, hanem a spekuláns és kizárólag haszonszerző mentalitás ellen, legyen az akár magyar vagy más tulajdonos.
kaptam mélben:

Egy amerikai lapban (Chicago Times) jelent meg MAGYARORSZÁGRÓL!!!!

Van egy ország, amely önmagával határos.
Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség.
Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet, ahol a legtermékenyebb
földön éhező emberek élnek.
Ahol a vonatok menetrend szerint késnek.
Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában
és röplabdában jeleskednek.
Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre.
Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás.
Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága.
Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak.
Ahol a világválság állampolgárságot kapott.
Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak.
Ahol a háborúk sosem érnek véget.
Ahol a történelem naponta megismétlődik.
Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak.
Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait.
Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját, de káromolják Istent.
Ahol az okosakat, értetlenségből, bolondnak nézik, a bolondokat meg
tehetségesnek.
Ahol az írástudatlanok írják a történelmet.
Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot.
Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat.
Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk.
Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet.
Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja.
Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának
tekintik.
Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél
jobban visszafejlődik.
Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg.
Ahol csak azért élsz, hogy meghalj. (lsd Himnusz )
Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ha megengeded tennéák egy apró megjegyzést. a felsoroltak rémesek. és minden egyéb, mindig is tudtam hogy nagy az állatkert de Robertson nem evangélikus, hanem evangéliumi-karizmatikus keresztény. nem ugyanaz. Ö nem egyébként aféle bohóc, és fundamentalista.
@Penivaldes: Reklamációt kéretik a 444.hu-hoz benyújtani, a szöveg idézet, tőlük, mondhatni copyzva:-)
Egy amerikai lapban (Chicago Times) jelent meg...

Van egy ország, amely önmagával határos.
Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség.
Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet, ahol a legtermékenyebb
földön éhező emberek élnek.
Ahol a vonatok menetrend szerint késnek.
Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában
és röplabdában jeleskednek.
Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre.
Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás.
Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága.
Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak.
Ahol a világválság állampolgárságot kapott.
Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak.
Ahol a háborúk sosem érnek véget.
Ahol a történelem naponta megismétlődik.
Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak.
Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait.
Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját, de káromolják Istent.
Ahol az okosakat, értetlenségből, bolondnak nézik, a bolondokat meg
tehetségesnek.
Ahol az írástudatlanok írják a történelmet.
Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot.
Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat.
Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk.
Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet.
Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja.
Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának
tekintik.
Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél
jobban visszafejlődik.
Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg.
Ahol csak azért élsz, hogy meghalj. (lsd Himnusz )
Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan.

szerintetetk melyik országról szól ?
@guma: Nem is vettem kötözködésnek. Amin röhögök az inkább az, hogy a jobbik a patás ördög, és tuti, hogy tőlük semmi jó sem származhat, ha mégis, akkor gyorsan kiderítik az "illetékes" médiamunkások, hogy az is csak látszat és átverés. :)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: tudom, csak azért szóltam, mert ezt keverni szokás, de azonkívűl, hogy hasonlóan hangzik semmi köze egymáshoz. meg ugye én evangélikus vagyok, olyan mint akik északon élnek norvégok, finnek, és engem sért, hogy ilyen hülyéhez tesznek
:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: fáradt vagyok...

de szerintem az alappal van hiba (elárulja a mondatod értelme is).
hosszútávon kártékony amire építkeznek.
rövidtávon meg értelmetlen feszültség koordinátorok csak...
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Azt ki mondta neked, hogy én a kormány barátja lennék??? :)

Ha meg már a feminizmus is szóba jött, nekem ez ugrott be róla. :)

"Ezek a nők képességeiket csak férfias módon akarják érvényesíteni, nem pedig nőies módon. Követelnek ahelyett, hogy kérnének. Kijelentenek ahelyett, hogy sugallnának. Irányítanak ahelyett, hogy ihletnének. Ahelyett, hogy a férfiakat serkentenék a jóra és biztosítanák a hátteret ahhoz, hogy eredményesek legyenek, inkább ők akarnak csinálni mindent helyettük. Olyan ez, mintha minden gyári munkás igazgató akarna lenni – ugyan munkások nélkül mégis mit igazgatna? Vagy ha a festmény modellje kikapná az ecsetet a festő kezéből – de modell híján kit festene le? Ha a gyermek akarna nevelni – gyerekek nélkül kiket nevelne? Kell, hogy legyenek munkások, kell, hogy legyenek modellek, kell, hogy legyenek gyermekek. Kell, hogy legyenek nők – feleségek, anyák, háziasszonyok."

kozepkorispanyol.wordpress.com/2013/06/21/engem-nem-fogtok-dicserni/
@guma: és te úgy tudod magadról, hogy látod az igazi alapjaikat??

Egyébként félre ne érts én egy percig sem állítom azt, hogy ők aztán mindenben jók. Egyszerűen csak azt látom, hogy bizonyos kérdésekben van amiben jót akarnak és csak ők vállalják fel azok megoldását az egész magyar politikumot tekintve.
@Penivaldes: én meg római katolikus vagyok és sokszor engem is ilyen-olyan hülyékhez sorolnak. :)
@Buga.Jakab:

leshotoról bazmeg, de úgy láccik, eszt rajtad kivül mindenki tuggya. naprimér: mink krahács vagyunk, ami nem egyenlő leshoto. magam részirül: láttá te mán rénszarvast élőben?
@GeoCracker: Esetleg ezek a szinkronok ihlettek??? ;)

Frédi, a Csempész-Rendész. Simon! Elandalodok régi ékszerlopásimon. :)

youtu.be/rYi90MzMmag
@Penivaldes:

bisztos, hogy kevésbé vagy hüje, de mink, számik másként gondolkodunk, itten éjszakon.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

nem, nem látom...
viszont a környező vagy távolabbi országok eredményeit látom, amiből az is kiderül mi hova vezet vagy vezethet.
a gyűlölet ébrentartása, emberek hergelése, stb az biztos nem az az alap amire építhetsz legyen szó bármelyik pártról.
Mellébeszélés!

A poszt, a megrendezett fórum és általában a média mellébeszél.

A rendőrök, polgárőrök a lehetőségeik keretein belül teszik a dolgukat.

Az ügyészség? - talán.

A BÍRÓSÁGOK tevékenysége tűrhetetlen és tarthatatlan!

Miskolcon elloptak a komcsik egy egész emeletnyi mélygarázst. Senki nem ül börtönben miatta!

A HELL sztorinak tessék utána nézni...

A bűnöző lumpen elemek sorozatban kapnak felfüggesztettet - hú de meg vannak büntetve!

Ezért aztán kiröhögik a rendőrt, és meggyőződéssel vallják, hogy nekik mindent szabad.

A gyalázatos gyakorlat szerint IGAZUK VAN!
@guma: Nem tudom de gyűlöletet sokszor egészen más csoportosulásoktól szoktam látni.
OFF

Na akkor most a cseheken és a szlovákokon a sor pld. a Benes dekrétumok kapcsán.

Hatályon kívül helyezi a kollektív háborús bűnösség határozatát Szerbia

index.hu/belfold/2013/06/25/hatalyon_kivul_helyezi_a_kollektiv_haborus_bunosseg_hatarozatat_szerbia/

index.hu/kulfold/2013/06/26/ader_belgradban_bocsanatot_kert_a_szerbektol/

ON
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: elolvastam a linkelt írást. zavarban vagyok, mint mindig ha hasonló nő téma kerül terítékre. nem tudok vele mit kezdeni, nem tudok mit kezdeni azzal hogy van a kinti világban sikeres nő, meg van az otthon sikeres nő, és a kettő között nem lehet átfedés. nem ezt láttam otthon, hanem láttam anyámat aki jó munkaerő volt, vezető pozicióban dolgozik jó ideje, aki az életen át tartó tanulást képviseli, és emellett felnevelt 3 gyereket. nálunk az nem volt feszültségforrás, hogy ki keres többet. volt hogy apám, volt hogy anyám. És mindezek miatt az én szemszögömből ez egy túlspilázott kérdés. nem a vagy vagy kéne hanem az és, és ehhez jó társ kell.
a nőies bájjal, és azzal, hogy nőként vegyük rá a férfit valamire, meg még inkább nem tudok mit kezdeni. sosem csináltam olyat, sosem határoztam el, hogy na most aztán nőies leszek, meg bájos, meg csinos és kedves. nem olyan vagyok amilyen, és ezzel a női praktikás dologgal nem tudok mit kezdeni. idegen tőlem. sosem alkalmaztam.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: izé, hát na:)
ezek engem megmosolyogtatnak, a keresztény férfi, a liberális férfi...
@Penivaldes:

ugyan, ugyan! nem tesz semmit.
@bella _ciao:

"ember, óóó ember!
az utat járom én...."
@Penivaldes: Azt hittem konkrét kérdéseid vannak. :)
@bella _ciao:

ne tessen célozgatni, mer rúgok!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Még Romhányin nőttem fel, s Rostandon :-)
Szoktam, hogy rímben férjen a mondandóm.
@GeoCracker: Ez igazán örvendetes hír. Remélem egyszer személyesen is találkozunk. Habakukk pld. kifejezetten szimpatikus volt.:)
@Penivaldes: Ez egy nehéz kérdés. Hirtelen az jut eszembe, hogy a nő is - akarva-akaratlanul - tovább sugározza azt az ajándékot, amit kapott a jó Istentől.
@Penivaldes: Azt írtad korábban, hogy evangélikus vagy. Nem voltak olyan pillanatok még az életedben amikor átélted az istengyermekség szívet melengető pillanatait? Nálam ez mindig rávilágított arra, hogy szeretetben elfogadott és megajándékozott ember vagyok. Ezek után evidens, hogy mindezt örömmel tovább is szeretném adni.

Ennél a pontnál el is érhetünk a kérdésedhez, hogy mit kellene sugároznod. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hát, nem, én inkább az anyám és apám gyermeke vagyok, és azt adom tovább amit tőlük kaptam. a derűt, a nem megalkuvást, és hogy szemünket mindig az égre és a csillagokra vessük
de továbbra sem tudom mi a nőies báj
@Penivaldes: Az, hogy természetes módon a szüleid gyermeke vagy szerintem nem zárja ki az istengyermekséget. Evangélikusként erről nincsenek emlékeid? :)
@Penivaldes: Akkor az, hogy evangélikus vagy csupán egy formaság, vagy van élő kapcsolatod az Istennel?? ;)
de egyébként engem nem a vallás érdekel, hanem hogy mit jelent az hogy nőies báj, és erre nem adtál választ
@Penivaldes: ha tükörbe nézel nem látsz olyasmit??
@V-PORT:
@GeoCracker:
@sírbateszezazegész:

Tegnap elkövettem egy hibát, korrigálok. Amikor ezt írtam:

"Szerencsére nem fognak eltakarodni néhány hülye hőzöngése miatt."

valamiért azt hittem, a Vonáék tüntetnek a bankok ellen.
Természetesen nem a lakásukat vesztett szerencsétleneket akartam lehülyézni.
Elnézést érte.
süti beállítások módosítása