Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/hirado/2024/05/02/politikai-reklamkampany-koltesek-legdragabb-europai-unioban-cof-fidesz "... (2024.05.03. 12:44) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.06.25. 02:48 Fabius

Miskolc: biztonság kell? Védd magad!

Címkék: bűnözés önkormányzat miskolc lakossági fórum vasgyár

Rendhagyó eseményre hozott meghívót az elektronikus postás a napokban. Aszongya a levélke, a közbiztonság romlása és egyéb okok miatt fórumot tartanak Miskolcon az Alsószinva utcában, önkormányzati, rendőrségi szakemberek részvételével. A környéket ismerve érdekes kísérletnek hangzott a dolog, mert a Vasgyár az utóbbi időkben elég hátrányos helyzetű része lett a városnak. Ott nem aszfaltoztak rekordsebességgel, mint Zsigáéknál, cserébe hétvégén már nem jár be a kettes villamos, elvették a szintén bejáró harminchármas buszjáratot, a kórházösszevonásnak köszönhetően átalakult a orvosi ellátás, az elszegényedés és a számos utcák közelsége miatt gyakoribbak lettek a vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények. Ráadásul az utóbbi időben a környéken felváltva kampányol a kanadai kormány és Jobbik, nyilván jókora hangulatot keltve a kedveslakosságban. 

miskolc romák.jpg

miskolc jobbik.jpg

Szóval kinézett egy parázs hangulatú lakossági fórum, amiben aztán nem volt hiány. 

Azt a miskolci önkormányzat javára kell írni, hogy tényleg mindenki megjelent aki a fölmerült ügyekben tehet valamit. Ott volt a városrész önkormányzati képviselője, a város közrendvédelmi referense, a közterület-felügyeleti és rendészeti osztály vezetője, a területileg illetékes főrendőr, a cigány kisebbségi önkormányzat képviselői, és az érpataki modell helyi támogatója is. Plusz a kedveslakosság, aminek összetételétől még érdekesebbé vált az egész. Ugyanis arrafelé együtt élnek beilleszkedésre képes romák és magyarok, nagyjából békességben egymással. Igen, ne csodálkozz ennyire, képzeld, vannak romák akik képesek beilleszkedni, és akik pont annyira elszenvedői a vagyon elleni bűncselekményeknek, mint a nejlonzacskóból hígitót szipuzóktól begyűjtött inzultusnak. Ők is pont ugyanazt akarják, mint a többiek: rendet, nyugalmat és békét a környéken. Legjobban talán azzal lehet jellemezni az egészet ha elmondom, a kezdésre leszakadó eső elől egy roma család jókora fedett terasza alá menekültünk be, önkormányzati emberes, rendőrös, érpataki modelles mindenestől, hezitálás nélkül. 

Kezdésnek volt egy kis furcsaság, ugyanis az önkormányzat emberei hevesen tiltakozni kezdtek az eseményről készülő videó ellen. Nem mondom, hogy váratlanul ért a dolog, hiszen a fideszesek kameraiszonya nem először köszön vissza az utóbbi időkben. Ráadásul a helyi sajtót is meghívták, így vicces volt azt hallgatni, hogy sajtómunkatársaknak lehet, az érpataki modellt támogató Szemes Istvánnak meg nem lehet videózni, mondván utóbbi ezt fölteszi a jutyubra, és juj. A rövid de heves intermezzo után megszületett a kiegyezés, videó nincs, fórum van, tessék önteni a problémákat. Kétszer mondani nem kellett, az emberekből elkezdett kibugyogni a felgyülemlett sérelem: A megdöbbentő számban elkövetett és legalább ilyen megdöbbentő számban fel nem derített bűncselekményekről, a környék csatornázási anomáliáiról, a privatizáció után sorsára hagyott majd szétlopott, gazdátlan ipari létesítményről, a máshol hatékony de itt hatástalan rendőri fellépésről. 

A forgatókönyv innentől kiszámítható volt: az önkormányzat emberei és a főrendőr feljegyezték a problémákat, tájékoztattak a tervben lévő csatornázási munkákról, a közbiztonság javítására tett erőfeszítésekről és az összes olyan dologról ami rájuk tartozott. A jószándékot ezúttal megkérdőjelezni nincs okom, azt a saját szememmel láttam. Éppen csak annyi a bibi, hogy a konklúzióként levont tanulság - ha nagyobb biztonságot akarsz szervezz polgárőrséget és védd magad meg a környezeted - kicsit kevésnek tűnik. Még akkor is, ha az önkormányzat saját anyagi forrásaiból rendbe teszi a sokat vitatott szennyvízhálózatot, hogy legalább a havi 20-22 ezres vízszámlák - talajterhelési díjjal együtt kell fizetni, ezért ennyi - ne vágják agyon a családokat. Még akkor is, ha az önkormányzati rendészek besegítenek a rendőröknek, hogy sűrűbb legyen a járőrözés. 

Egy jogállamban valahogy nem azt várja az ember a képébe, hogy ha nagyobb biztonságot akarsz akkor önszeveződj és védd meg magad. Különösen nem egy két hét alatt rend lesz belügyminiszter magabiztossága után. 

Mindezek ellenére pozitív lecsengése lett a fórumnak. Nem nagyon lehet látni manapság olyan helyet, ahol romák és magyarok ugyanúgy állnak ki ugyanazért. Meg olyat sem, hogy a mindenkori hivatal emberei a nyilvánvaló ellenérzések és a kezdeti parázs hangulat ellenére párbeszédet igyekezzenek kialakítani a lakossággal a helyzet rendezése érdekében, és ez sikerüljön is. Gazdusné Pankucsi Katalin, Kovács László Csaba, Vassné Papp Nóra, a Vasgyári rendőrőrs munkatársai ti tegnap csináltatok valamit. A világot megváltani nem tudtátok, de arcból arcba értesültetek az emberek bajáról, és talán a felírt problémahegyből is sikerül megoldani néhányat. A pártállásotok sokadlagos tényező lesz, ha példát tudtok állítani az ország más, hasonló sorsú városrészeinek problémakezelésből. 

Szükség és igény volna rá. 

318 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr735376765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mondjuk a Vasgyar kornyeke meg a legjobban meno idoszakban is elegge szines volt, valahogy nem az jutott az ember eszebe, hogy na ide akarok epitkezni es bekes nyugdijas eveimet itt akarom leelni.

Viszont, hogy a miskolciak miert es mire fizetik az adot, arra meg nem jottem ra. Ha nem kapnak kozmuveket es biztonsagot, akkor mit kapnak erte? Marmint ok, hogy a kormany es a helyi fideszes vezetoik mit kapnak, azt latjuk mindenhol.
mr blog...még élek de kórházban voltam, és egy darabig csak olvasni fogok...a csontjaim javúlnak de lassan

brühüyyy
@tristen2005:

az volt az operáció célja is, kizárólag, tűrnöm kell az én érdekem

brühüyyy

kösz vigyázzatok a lángra
OFF
hvg.hu/itthon/20130625_Lazar_janos_lakitelek
Tudom, hogy nem a tárgyhoz tartozik, de ezt meg kell osztanom. Sok okosságot megtudtam.
@rodeo36: na ez mellément... hijába nagyon reggel van. szóval Neked: nyugi! öreg rosszcsont is beforr... az ápolólyánykákat meg nem molesztálni, seggüket nem csipkedni, és nem terrorizálni wagner győzelmi indulókkal! :-)
@tristen2005: A Te helyedben én nagyon meggondolnám:-) (Baromi írígy) Úticél? Cibakháza? :-)
@rodeo36: Üdv, nagyon hiányoztál, a legjobbakat, és gyógyulást Neked. S majd írj!
FELCSÚT KÖRNYÉKE, KICSIT NYARALOK A PACIKKAL:)
Fabius, hol van a videó linkje? youtubeon fönt van már?
A - már sokszor bevált - remek megoldás:
KIJÁRÁSI TILALOM és STATÁRIUM
Oszt jó napot!
@V-PORT:
A most futó szocialistakormányos-extraprofitos-magyarcsaládokfizetikmeges "kormányinformáció" után ez már egy totál lényegtelen részletkérdés.
@tristen2005:
Tegnap este már kedveskedtem a következővel, de a kommented alapján most is közkincsé teszem:
eduline.hu/felsooktatas/2013/6/24/Ot_ev_alatt_174_milliard_forintbol_finanszi_32BQ5Q
más:
nem tudom megvan-e mindenkinek, itt a jobbikos balhé alatt, hogy a fidesz suttyomban meg akarja változtatni a Házszabályt?
@rodeo36: Én meg már azt hittem, titokban itt jártál Budapesten a Wagner napokon.;) Ja amúgy óriási siker volt.

nol.hu/kult/zene/20130618-a_parsifal_adja_a_masikat
@DR. INKVIZITOR: A HETVENES ÉVEK ELEJÉN, ÉN IS ARABOKKAL TANULTAM A SZKI-BAN. ABBAN AZ IDŐBEN ÉN FIZETTEM 1000 FT KOLESZ DÍJAT, ŐK KAPTAK 2000 FT ÖSZTÖNDÍJAT. MINDENNAP TOTÁLKÁROK AZ ARABOK(NYUGTATÓ-KONYAK VERZIÓ), ÜNNEPEKEN BETÉPVE, ZÁSZLÓ LETÉPÉS, BUNYÓ, 3-IK ALKALOMMAL TILTOTTÁK KI AZ ORSZÁGBÓL!
@Secnir: Igen már hallottam róla én is.

Új házszabállyal zabolázná meg a kormány a Jobbikot

Az Országgyűlés elnöke szerint a részletes parlamenti vita is felesleges, mert az „üres, unalmas, néha személyeskedő szócséplés, szegény gyorsírókon kívül a kutya nem figyel oda, sokszor még a levezető elnök is elbóbiskol a pulpituson”.

alfahir.hu/uj_hazszaballyal_zabolazna_meg_a_kormany_a_jobbikot
@DR. INKVIZITOR:

AZ ELŐBBI ELTŰNT MINT AZ ARANY ÓRÁM, NA SZÓVAL A HETVENES ÉVEKBEN JÖTTEK A SZKI-BA ELŐSZÖR ARAB DIÁKOK TANULNI, ÉN FIZETTEM 1000 FT KOLESZDÍJAT, ŐK KAPTAK 2000 FT ÖSZTÖNDÍJAT, ÁLLANDÓ RÉSZEGSÉG, BUNYÓ, ZÁSZLÓ TÉPÉS, 3-IK ALKALOMMAL TILTOTTÁK KI ŐKET. MOST GONDOLOM JÖNNEK A TESTVÉRI BALTÁSOK, SZOMÁLIAIAK, MEG AMERRE A BŐRCSERZŐ KISIPAROS JÁRT A NAGYVILÁGBAN!
BAKKER MIRE EZT MEG ÍRTAM, MEGJELENT A MÁSIK, BOCSI:)
@tristen2005: Bakker a "Caps Lock" billentyűddel mi lett? Beragasztottad esetleg??? ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem. a jobbik csak egy ok az új házszabályra. kövér már korábban pedzegette, hogy lesz; az ördög a részletekben leledzik:
nol.hu/belfold/20130624-uj_alkotmany_utan_uj_hazszabaly_
@rodeo36: gyógyulj meg, és vigyázz magadra, mert hiányolunk
UnortoDOXA! Te mindenem:

"Strasbourgban védik a nyerőgépeket
Milliárdokba kerülhet a kormány tavaly rohamtempóban elfogadott szerencsejáték-törvénye."
index.hu/gazdasag/2013/06/25/strasbourgban_vedik_a_nyerogepeket/

"Szülők állhatják az iskolai felújításokat
A fenntartó csak a halaszthatatlan munkákra ad pénzt, egy festést már a szülőknek kell megoldani."
index.hu/gazdasag/2013/06/25/szulok_allhatjak_az_iskolai_felujitasokat/

"Magyarországért aggódnak a jogvédők
Az Amnesty International és a Human Rights Watch alapjogellenesnek tartja az alkotmánymódosítást."
index.hu/belfold/2013/06/24/magyarorszag_elleni_vizsgalatot_kernek_a_jogvedok/

"Répássy: Nem kegyetlen, hanem szigorú az új Btk."
444.hu/2013/06/25/nemkegyetlen/
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Viktor lakását azután kell majd kifesteni, miután megástam a saját szociális síromat???
répási ép miskóci...
majd a bétéká megvédi a zembereket...
sztem max ha bőrkötésest visznek magukkal...

amugy a zállam nem műxik...
aki nem szereti a VADKELETI romatyikát az húz nyugat, vagy észak felé mint Nils Holgerson és a vadlibák...
Segítene valaki. Hogy van az, hogy a jobboldali lapok minden nap Bajnaival vannak tele, pedig ő és a pártja nem is lényeges, sokak szerint. Miért nem Mesterházyval foglalkoznak?
ez a csináld magad álam ! Do-it-yorself State DIYS

különösen miskócon ideje lenne pár ovi festésnek :)

index.hu/gazdasag/2013/06/25/szulok_allhatjak_az_iskolai_felujitasokat/
@V-PORT: Talán mert őt jobban tudják fletóhoz párosítani??? ;)
@rodeo36: Jobbulást !!!!!

(nem kell verekedni... az orvossal .... :-) )))
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Anno azt írtam, hogy a szerencsejáték-ügy egyfajta rendpártisági nyitány (endresy.blogspot.hu/2012/10/szerencsegep-tiltas-a-rendpartisagert.html )
Mára a történelem részben igazolta, részben az akkori naivitásomat igazolta. Orbanánia meghaladta a dolgot. Mára nyiltan épít diktaturát, és nyilvánvaló a weimarizálódás a jobbikkal, a gárdával, a Turul-klub többi tagjával.

Répássy meg nomen est omen. Egy f...sz.
A poszthoz:
Még emlékszem anno, amikor Alfonzó fia megalakította az első önvédelmi csapatát. Nagy cirkusz volt, s persze Markost a TV is megszólaltatta. Akkor azt izente az aktuális főbírának és fűügyésznek, hogy azt követően érdekelné a véleménye a polgárőrségről, hogy a lányát vagy nejét kilencen megerőszakolták (Pécsen volt akkortájt egy ilyen ügy), és a rendőrség csak a vállát vonogatja.
Csapataink harcban állnak! Rugalmasan elszakadunk! A Győzelem a miénk lesz!

"Orbán Viktor ismét levelet ír nekünk
Arról tájékoztat, hogy Magyarország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól.

Szenvedhetnek a dohányosok
Eddig 5400 trafiknyertesből 3021 kapta meg az engedélyt, így a következő hetekben komoly problémát jelenthet majd cigihez jutni.

Lázár felfedte a titkot
Az Orbán-kormánynak megvolt a bátorsága a változtatáshoz - Lázár szerint ezért olyan nagy vele szemben az indulat.

Bukhatunk a bankbetéteinkkel
Ha lesz újabb kamatvágás, akár mínuszba is kerülhetnek a megtakarítók.

Inkább betegen is dolgozunk
Féltjük a munkahelyünket, a csalókat büntetik, emiatt fele annyian mennek táppénzre.

Indulnak a kirúgások Pécsett
146 státusz szűnik meg a pécsi egyetemen az állami támogatás hiánya miatt.

Horn golyóálló üveg mögött feküdt
Az utolsó két hétben állapota rohamosan rosszabbodott.

Diszkriminatív listát készítenek a kamarai díjból?
Gyengélkedő, átlagos, kiemelkedő - besorolja a BKIK a fővárosi cégeket. Sokat árthat."
Unortodoxia nélkül nincs siker! Európa bennünket követ! Magyarország, Sikerország!!!! Lesz még magyar Fel Támadás!

(Kis napi headline-szemle Numerus Claufobius No.2)

"Cséfalvay: A legnyitottabbak közt vagyunk
Érdekesnek tűnő adatokkal turnézik az USA-ban, befektetőknek reklámozná kiszámítható országunkat.

Bukó lesz a szemétszállítás az önkormányzatoknak
Nem lesz állami kompenzáció. Sportcsapatok ihatják meg a levét.

Félelem és reszketés a Fideszben
Kevesen tudhatják biztosra, hogy a kisebb parlamentben is képviselők lesznek

Giró-Szász: Brüsszel kérte
az újabb megszorítást
A kormány nem akarta, de így viszont van mozgástér. Pl. a szülés ösztönzésére.

A háttérbe vonul Meggyes Tamás
György Róbert lett a párt esztergomi elnöke.

Strasbourgban védik a nyerőgépeket
Milliárdokba kerülhet a kormány tavaly rohamtempóban elfogadott szerencsejáték-törvénye.

Magyarországért aggódnak a jogvédők
Az Amnesty International és a Human Rights Watch alapjogellenesnek tartja az alkotmánymódosítást.

Ötölt egy kicsit a jobbikos balhén a Fidesz
Az ellenzék szerint a szavazás érvénytelen volt. Ádernek egy hete van dönteni a földtörvényről.

30 milliárdos közbeszerzést nyert a Közgép
Az eredetileg becsült 17,5 milliárd forintnál egy kicsivel drágábban épít utat a konzorcium.

Még sok sebből vérzik az e-útdíj
Nem ismeri a rendszer például az eurót vagy néha a lezárt utakat. Attól még jövő héten bevezetik.

Kinek adott, kitől vett el az Orbán-kormány?
Jól látható, hogy egy ideig volt, akiknek kedvezni akart a kormány. Aztán jöttek a mindenkinek fájó intézkedések és a rezsicsökkentés. .

Lázár: Az ellenzék
politikai pocsolya
Az államtitkár Lakiteleken elemezte a magyar politikai helyzetet.

Kirúgják a hálapénzért fenyegetőző orvost
„Két haverral öt perc alatt isszuk el ezt az összeget.”

Szerződés nélkül él a herceg kastélyában
Esterházy Antal a 330 milliárdos ausztriai családi vagyon kezelőjével veszett össze, most itthon él.
"
@V-PORT:
"Hogy van az, hogy a jobboldali lapok minden nap Bajnaival vannak tele..."

Egyszerű. A baloldal megosztott: egy részének Bajnai, kisebb részének Mesterkéltházy, mégkisebb részének DK-tól valaki stb kell.

A jobbosok egységesen Bajnaitól rettegnek.
(Háttérrettegők Gyurcsánytól is)

Ebből is lemérhetőek a baloldal erőviszonyai a támogatottságot tekintve.
Kérdés, hogy melyik oldal értékítélete a reális.
Segítsen már valaki! Nem ezt hívják Pártállamnak?

"Ingyen használhatja a Fidesz a kormány szlogenjét
Nyilván senki se gondolja, hogy a Fidesz és a kormány ne egy test volna, de jogilag a kormánypropaganda nem szolgálhatna pártcélokat. A kormány mégis ingyen átengedte a “Magyarország jobban teljesít” szlogent a Fidesznek, ami most a költségvetésnek negyedmilliárd forintjába kerülő kampány – erről az Átlátszó írt, de nem találom a linket – jelmondatával járja az országot."
most.444.hu/2013/06/25/ingyen-hasznalhatja-a-fidesz-a-kormany-szlogenjet/
loptyák csizmadia ötletét! vagy csizmadia másolt a múltból? a logót már úgyis palizálta a mozgalmához.

A moszkvai CÖF

A Népfront Oroszországért amolyan békemenetekre idomított CÖF-ként fog működni; tagjait könnyű lesz elérni, hatékonyan mozgósítani. A Kremlnek nem kell tartania attól, hogy tagjai eredeti ötletekkel állnak elő, de parancsra majd mindent teljesítenek.

magyarnarancs.hu/diplomaciai_jegyzet/a-moszkvai-cof-85358
"Nem választotta meg elnöknek Meggyest az esztergomi Fidesz
Olyan nagyon azért nem kell aggódniuk érte azoknak, akik aggódnának. Régi szakértője, György Róbert nyert. A városi Fideszben amúgy is erős többségben van a Meggyes-frakció, a képviselőcsoportot például volt sofőrje, Steindl Balázs vezeti. Meggyes Tamás veresége mindazonáltal jelentheti azt is, hogy a választókerületi elnök, Völner Pál megerősödött, de legalábbis kevesebb baja lesz a hírhedt expolgármesterrel."
most.444.hu/2013/06/25/nem-valasztotta-meg-elnoknek-meggyest-az-esztergomi-fidesz/

Semmi gond. Ez is kap majd egy pátrnyomdát, mint anno Várhegyi, esetleg egy 30-db-os kollekciót trafikokból...
Jut eszembe. A nagyhirtelen kiugrott KDNP-s fütyi pánikszerű távozásának okairól nem tud valaki valami kis hihető infót?
Egy kis ínyencség szabaccság idejére:

"indavideó - Semjén Zsolt a máltai lovagrend állami támogatásáról
embed.indavideo.hu/player/html5/4428c22d48‎
A miniszterelnök-helyettes, aki maga is a Szuverén Máltai Lovagrend tagja, két interpelláció között beszélt az illetékmentességről. Az interjú vágatlan."
embed.indavideo.hu/player/html5/4428c22d48
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: válogass!
- találkozott readin-gel, aki megfenyegette, hogy elveszi a szavazófülkés kameráját
- semjén egy sikeres vadászat után meg akarta ölelni
- véletlenül nem kapott trafikot/kat
- jó állást kínáltak neki londonban
- selmeczi gabi megígérte neki, hogy megvédi valamilyen támadástól
@V-PORT: BG izgalnmasabb Mesterházyról nem lehet olyanokat írni hogy éjjelente libákat süt titokban
@bella _ciao: Látjátok ez is mutatja hogy jobban teljesítünk
@Penivaldes: jaja, attiska azzal okozta eddig a legnagyobb izgalmat, hogy levágta a kackiás szakállát.
@bella _ciao: na azért az azért ott volt. lehet hogy abban volt ereje mint Sáőmson hajában..
@bella _ciao: az utolsó esetén én még az országot is elhagynám
Pintér szerint rend van, mit rinyáltok ?
Ilyen jó még soha nem volt a közbiztonság mint most--mondotta Sanya.
Igaz, azt is mondotta volt hogy 2 hét alatt rend lesz.
Hát kedves belügyér uram, nem hogy rend nem lett, de nagyobb a káosz, a szar mint volt.
Bár ha nekem is volna egy TEK-em és reám is rendőrök ügyelnének éjjel-nappal, akkor biztosan elégedett lennék.
De ez ami nálunk van, ez nem közbiztonság, hanem szar a javából ! De a duma az jól hangzik, ha van aki elhiszi!
Qrva jó! A magyar, adófizetők gyerekei fizessenek tandíjat, vag takarodjanak dolgozni - a külföldieket meg dotáljuk a magyar adófizetők pénzéből...

"A "Globális Nyitás Ösztöndíjról" szóló határozatot már márciusban meghozta a kormány, igaz, akkor még csak 900 hallgatóról és 4,5 milliárd forintos kiadásról volt szó.

Ázsiából és Latin-Amerikából érkeznek majd a diákok

A "Globális Nyitás Ösztöndíjjal" 2013-tól 2018-ig 2300 külföldi diák tanulhat majd Magyarországon: Azerbajdzsánból 200, Libanonból, Japánból és Ukrajnából 100-100, Jordániából 30, Kazahsztánból és Mongóliából 45-45, a délkelet-ázsiai országokból összesen 300, Kínából 200, Törökországból 150, a latin-amerikai országokból összesen 200, Mexikóból 40 diák kezdheti meg tanulmányait Magyarországon a következő három évben. A dokumentum alapján Oroszországgal, Üzbegisztánnal, a Belorusz Köztársasággal és Türkmenisztánnal még folynak a tárgyalások."

Elmegy ám az örömszerző anyukájába a fidesznyik csürhe!
A magyar diákok nem tudják kifizetni azokat a terheket, amiket a tanulás miatt rájuk ró az állam, a befolyó pénzekből pedig Piktorék 17 milliárdot költenek külföldi egyetemisták oktatására, támogatására.
Értem én???????????
Szakadt volna anyjukba fejük. Sok tetű fidesznyik csicska.

eduline.hu/felsooktatas/2013/6/24/Ot_ev_alatt_174_milliard_forintbol_finanszi_32BQ5Q
Európai Bizottság: Nem mi kértük az új Varga-csomagot

www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/europai-bizottsag-nem-mi-kertuk-az-uj-varga-csomagot-406438

hát... girnyószásznak és vargának még tanulnia kell a csomagolástechnikát
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
kínából csak kétszázan jönnek?
ja, hogy egy útlevéllel! az más.
@bella _ciao: "girnyószásznak és vargának még tanulnia kell a csomagolástechnikát."

Szerintem ezt is becsomagolják majd úgy, hogy nekik van igazuk. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem egyenes ági rokon..jó, ezentúl majd egy családfával fogok rohangálni és igazolni hogy az illető rokon.
marhák ezek.
@bella _ciao: abban is megemlékeztem Girosz felezési idejéről, amit az előbb linkeltem (@GeoCracker: )
@bella _ciao: Nem kritikábak szántam az előbbit természetesen. Csak lemaradt a :-) a végéről :-)
@GeoCracker: nyugodtan kritizálhatsz is, ha már a nap sem süt :))
@bella _ciao: Ha lesz miért meg is teszem majd :-))
De a félreértéseket addig is szerettem volna elkerülni :-)
@Poszthoz: Én mindig is mondtam, hogy a cigányok többsége normális életre vágyik. A baj nem is ezzel van, hanem a cigányság bizonyos részével.(ugyanúgy mint bármely más közösségnél)

Azzal az agresszív, törvényen kívüli bűnöző réteggel, amely nem ismer se Istent se embert, a magyarokat és a cigányokat egyaránt rettegésben tartják – velük semmiféle egyezkedésnek, parolázásnak helye nincs, csak a legnyíltabb és legkeményebb frontharcnak, törvényszembesítési eljárásnak mindaddig, amíg el nem kezdenek beilleszkedni. Aztán van egy olyan réteg aki uszító, fejben felállított törvényeket hirdető utcai kocajogász és jogi mekkmester típusú személyek, akik a jogvédelem élharcosainak tartják magukat, állandóan rasszizmust és cigányüldözést kiáltanak, és ez által igyekeznek rettegésben tartani a helyi cigány közösséget.

A fenti negatív rétegtől a beilleszkedni vágyó cigányok saját erejükből nem tudnak megszabadulni, ezért a hatóságok és a többségi társadalom felelőssége, hogy e kártékony hatástól segítsék megszabadítani a beilleszkedésre hajlandó réteget, csak így válhat beilleszkedésre és együttműködésre alkalmassá a cigányság. Ezután lehet csak egymást segítve együtt élni, és az országot közösen építeni, mert lehet és szükség is van a cigányok munkaerejének pozitív hasznosítására!

A cigány-magyar együttélésben is rendkívül lényeges az egyenlő bánásmód és a diszkrimináció mentesség, de nem a felelősségre vonás vonatkozásában, hanem a kötelezettségek megkövetelése terén.
Azzal, hogy azt sulykolják belénk, hogy a hátrányos helyzetű emberek nem képesek megoldani a problémáikat, (nem tudják befizetni a közüzemi számláikat, nem tudják tisztán tartani a portát, vagy hogy nem tudják biztosítani gyermekeik számára a testi, lelki, értelmi, érzelmi, erkölcsi fejlődést) a liberális jogvédők egy az embereket megvető és lenéző, ugyanakkor súlyos diszkriminációt képviselő személetet akarnak velünk elfogadtatni.

Szerintem ezt vissza kell utasítanunk.
A hátrányos helyzetűeket mi is embernek tekintjük, abból indulunk ki, hogy képesek emberi életkörülmények megvalósítására saját maguk és gyermekeik számára. Nem tekintjük őket megváltoztathatatlannak. Olyanok ők, amilyenné a mi közreműködésünk által fejlődnek, vagy amilyenné tétlenségünk folytán engedjük, hogy váljanak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ha meg nem így járunk el, akkor csak szaporodnak az alábbi esetek is. :(

Erővágóval vágta fejbe a rendőrt Orbán rézműves "rejtett erőforrása" - súlyosan megsérült

Köszönhetően a liberális jogvédők bűnözőmosdatásainak, a rendőrrel szemben mindig a kisebbségi bűnözőknek igazat adó hatóságoknak, a rézműves bűnözők már szemrebbenés nélkül megtámadják az intézkedő rendőrt, ha az meg meri zavarni őket a hagyományos életmódjuk egyik velejárója, az úgynevezett vasaszás közben. Lassan az lesz a jelszó bizonyos kultúrkörökben, hogy pénz számlálva, rendőr verve jó. Akinek meg nem tetszik, az mocskos rásszistá.

zipp.hu/sotet_oldal/2013/06/25/nincs_tekintely_erovagoval_utotte_a_kabeltolvaj_a_rendort
kösz a jókívánságokat...most "relaxálok" olyan jó...de pianyista

járjatok fáklyával

brühüyyy
@rodeo36: Ha lesz egy kis időd olvasd majd el a reggel linkelt cikket a budapesti Wagner napokról. :)

nol.hu/kult/zene/20130618-a_parsifal_adja_a_masikat

Ja és én is kívánok jobbulást. :)
@rodeo36: majd bepótolod, teszünk róla, fáklyás menetet indítunk érte
"Új jegybanktörvénnyel, a termőföld védelmével, atomerőművel és egy új adócsomaggal készül a kormány az őszre. Összesen negyvenkét törvényt akarnak elfogadni, de ez a szám még magasabb is lehet, ha menet közben találnak ki valamit."

www.origo.hu/gazdasag/20130625-uj-adocsomag-a-lathataron-oszi-torvenykezesi-menetrend.html

Ki akar még kalandvágyból itthon maradni?
@bella _ciao: nem rá gondoltam hanem azokra akikről Géb írt
Segítek:

"Arbeitskräftemangel in allen Branchen vorausgesagt
Laut einer Studie zur Arbeitslandschaft 2030 werden in zwanzig Jahren fünf Millionen Arbeitskräfte in Deutschland fehlen."
( Németországban 20 éven belül 5 millió munkavállaló fog hiányozni minden szakmából, de szakképzetlenek is hiányoznak. )

Ausztriában bolti eladóból, vendéglátó szakemberből, mérnökből, teherautó sofőrből, IT mérnökből, egészségügyi- és szociális ágazatban, óvónőből van munkaerő hiány a munkaügyi hivatal tanulmánya szerint ( most nem találom, régebben olvastam. )
A poszthoz: a polgárőrség nagyon hatékony tud lenni, tudom a falunk példájából. Szerintem inkább biztatni kell az embereket az önszerveződésre. Lépten-nyomon azt hallani, nincs civil összefogás, öngondoskodás, stb hát nosza!

A szegénység terjedésével és mélyülésével a bűnözés növekedni fog, egyre kevésbé lesz képes a rendőrség egyedül kezelni azt.
@Husz_János_Puszita: már most tudják, hogy nem fog teljesülni az adóbevétel, mert matolcsy annak idején hasraütésszerűen találta ki a bevételeket. vagy késik az e-útdíj, pénztárgép...
azt hittem egy huszita cseh munkaajánlatokkal fog előjönni.
@Husz_János_Puszita: Igen ebben egyetértünk. Fontos a polgárőrségek munkája is, főleg ha nem válogat köztük a hatalom.

alfahir.hu/a_rendorseg_sulyosan_megsertette_a_szebb_jovosok_meltosagat

Aki becsületesen és törvényszerűen működik azt is támogassa az aktuális hatalom.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Rohadékok.
17 milliárdból sokkal több cigány diáknak lehetne ösztöndíjat adni.
Kiszámoltam egyszer, kb. 10 milliárdba kerülne, ha havi 8000 ft-tal támogatnák az összes hátrányos helyzetű gyereket az általános iskolában. Mintegy fizetés járna az iskolába járásért, pontosabban az elért tanulmányi eredményért. A szülőket így érdekeltté lehetne tenni abban, tanuljon a gyerek otthon is, fontos lenne a tanulás. Az iskola egyedül tehetetlen, ha a szülő nem működik együtt.
Hatalmas társadalmi nyereség évi 10 milliárdból.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Amikor anno építkeztünk, az utca végében egy éjszaka ellopták az egyik kolléga egész tetőfáját. Akkor összefogtunk, minden éjjel őrt állt valaki az építkezéseknél, nem fordult elő több lopás.
Nemrég kiszúrtuk hogy stírölik az egyik ház riasztóját gyanús alakok. Felírtuk a kocsi rendszámát, kiderült hogy körözés alatt áll. Riadóztattuk a polgárőröket és önkénteseket, egész nap járőröztünk. Két nap múlva a Tesco parkolójában kapták el őket, akkor már másik kocsin volt a rendszámtábla. Azóta rács mögött vannak.
@bella _ciao:

Kinyírják a gazdaságot azzal, hogy havonta rángatják az adórendszert, szabályozásokat. Nincs az a cég, aki így tervezni tud. Fél évre előre nem lehet, nem hosszú távú beruházást.

Egyszer már megégettek a cseh polgárosodásért, még egyszer nem megyek máglyára. :D
Sajnálom, a labancok oldalára állok.
Jól érzékelem, hogy ebben a devizahiteles tüntetésben a Jobbik rendesen benne van?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Erről írtam tegnap a másik posztnál. Eleve úgy írják a jogszabályokat, felételezik, hogy csaló vagy. Már jó ideje azzal az érzéssel élek, én csak azért vagyok hogy fizessek, fizessek, fizessek. Egyébként kutyába nem vesznek, nem emberszámba.
@Husz_János_Puszita: Nagyon helyes. Az lenne a jó, hogyha ugyanezt mondjuk egy Szebb Jövős polgárőr csinálná, ne basztassák már. Ha baj van a gáton is mindenki össze tudott fogni.
@V-PORT: Ez megint egy olyan ügy, amiben szintén összefogásra lenne szükség, politikai oldalaktól függetlenül.

444.hu/2013/06/25/vesszenek-a-bankok-tuntetnek/
@Husz_János_Puszita:
nagyon egyszerűen működnek gazdaságilag. ha nem jön be a tervezett adómennyiség, megemelik a kulcsokat. és mutogatnak körbe-körbe, hogy azok tehetnek róla.

aki husztalanított pont egy luxemburgi volt, valami zsiga (marcell, az aszfaltbetyár? hogy kapcsolódjunk egy miskolci poszthoz). csak jelzem, reading is luxemburgi.

Bilderberg-csoport: a paranoiaipar aranybányája

atlatszo.hu/2013/06/25/bilderberg-csoport-a-paranoiaipar-aranybanyaja/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Azzal az a baj, hogy ő elsősorban Szebb Jövős és nem civil. Belekeveri a politikai és ideológiai hitvallását.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Most lehet majd engem szidni, meg lehet azt mondani, hogy én is a bankárkormány tagja vagyok. De szerintem sok ember nem mérte fel anyagi helyzetét, elfelejtette, hogy a bank nem jótékonysági intézmény, hanem bizony profitot akaró vállalkozás, plusz a gazdaság változik, és így a deviza árfolyama is.
Lehet szidni.
Ugye ez volt már??? :)

Kilenc éve halott férfi kapott köszönő levelet Orbán Viktortól

propeller.hu/itthon/2728711-kilenc-eve-halott-ferfi-kapott
@Husz_János_Puszita: Akkor ezzel az erővel én sem pakoltam rendesen a homokzsákokat mondjuk a rómain??? :(
@V-PORT:

Szerintem egy jobbikost sosem fogsz meggyőzni arról, hogy hülyeség a bankellenesség. :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Homokzsákokért meg vagy dicsérve. :D
Te szebbjövős vagy?
@Husz_János_Puszita: Én nem akarom meggyőzni, csak zavar az, hogy mondják ezt a mantrát, miközben nem néznek körbe. Ismerek néhány embert, aki kocsit, tévét, stb-t vett deviza hitelre, most meg szidnak mindenkit. Mi magyarok nem vagyunk előre látok, mindent akarunk azonnal.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: így lehet összemosni az árvízi védekezést a politikai polgárőrködéssel. gratula. akváriumod van-e?
Sziasztok!
Poszthoz:
Jó dolog az önszerveződés és szüksèg is van rá. Szeretném, ha helyi rambók állítanának meg minden faluban, megkérdeznék mit keresek ott, sőt fegyvert is kellene nekik adni. Fegyvert mindenkinek. Mert nemcsak az én érdekem, hogy biztonságban legyek, hanem az én dolgom is, hogy megvédjem magam. Az adómból meg finanszírozzák a f@szomtudjamit.
Nyilván én voltam mindig rossz helyen/környéken/környezetben, de eddig mindig azt tapasztaltam, hogy ezek a kvázi helyi rendvédelmi szervek a túlkapások/visszaélések keltetőtelepei, arésztvevők mentális alkalmatlansága miatt. Ha fáj a fogad, vegyél be fájdalomcsillapítót, ne menj el fogorvoshoz, a végén még megszüntetik a fájdalom okát.
@rodeo36: jóbbulást...majd iszom helyetted
@V-PORT:

Olvastam egy mnb tanulmányt, kb. 60% a bankok felelőssége, a maradék 40%-on osztoznak az állami intézmények és a mohó lakosság. Többszereplős játék volt, a végén mindenki vesztett.
A rohattkapitalisták nyugaton azon agyalnak jó ideje, hogyan kell átalakítani a világ bankrendszerét, hogy ne forduljon elő még egyszer egy ilyen pénzügyi válság. Vannak jó ötletek, most is épp tárgyal az EU27, nem lesz könnyű menet.
Más szóval ők dolgoznak, míg mi mások hibáztatásával vagyunk jó magyar szokás szerint elfoglalva.
@Husz_János_Puszita: Nem csak szimplán jobbik szimpatizáns. Ja és pont arra akartam utalní, hogy a szebb jövős polgárőröket is meg kéne becsülni, hiszen ők is ugyanúgy segítenek ha baj van, mint bármelyik más polgárőr szervezet.
@V-PORT:

Olvastam egy mnb tanulmányt, kb. 60% a bankok felelőssége, a maradék 40%-on osztoznak az állami intézmények és a mohó lakosság. Többszereplős játék volt, a végén mindenki vesztett.
A rohattkapitalisták nyugaton azon agyalnak jó ideje, hogyan kell átalakítani a világ bankrendszerét, hogy ne forduljon elő még egyszer egy ilyen pénzügyi válság. Vannak jó ötletek, most is épp tárgyal az EU27, nem lesz könnyű menet.
Más szóval ők dolgoznak, míg mi mások hibáztatásával vagyunk jó magyar szokás szerint elfoglalva.
@Husz_János_Puszita: Oké. Eltakarodnak a bankok. És mi lesz utána?
Nu, talán az ecceriek is megértik:

Slattyog a medve az erdőben. Rohan szembe veve annyúl...
-Há temeg hová rohansz?
-Medvevadászatot tartanak a FIDESZESEK!
-Te... ostóba. De tenyúl vagy!
- Az nem is ollyan bisztos. Hogy ki a medve, ők döntik el.
@bella _ciao: Pont arról beszélek, hogy ez nem politikai polgárőrködés. Ha segítenek a bajbajutottaknak akár a gáton, akár egy bűnöző elfogásával vagy távol tartásával, akkor ők ugyanúgy megérdemlik a megbecsülésünket, mint bármelyik másik polgárőr szervezet. Ugyanez vonatkozik szerintem azokra is, akik gárdistának vallják magukat. Nem kriminalizálni kellene őket, hanem segítő kezet nyújtani nekik.

Arról már nem is beszélve, hogy nekik is ugyanolyan emberi jogaik vannak, mint bárki másnak széles -e hazában. Lásd a most kiadott rendőri panasztestületi állásfoglalást.

alfahir.hu/a_rendorseg_sulyosan_megsertette_a_szebb_jovosok_meltosagat
@V-PORT:

Szerencsére nem fognak eltakarodni néhány hülye hőzöngése miatt.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: :))))) De ez inkább szomorú, mert ezt látjuk minden nap.
@V-PORT: Ez megint csak a szokásos a "jobbik utál minden bankot" sztereotípia. :)

Itt is csak azokról a bankokról van szó, akikről egyre inkább kiderül milyen törvénysértéseket és pénzügyi csalásokat követtek el az ügyfeleik rovására. Lásd az egyre szaporodó bírósági ítéleteket is.

Az már elég nagy szégyen, hogy ezen civil segélykiáltásokat a politikum részéről szinte csak a jobbik képes meghallani. :(
Egyébként ugyanez emelte feljebb a jobbikot a közbiztonság területén is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem megyek bele vitába veled. érted te, miről beszélünk mi, csak nem szeressed, kényelmetlen jobbikos enmagadnak.
@bella _ciao: Tényleg nem. Ebből a szempontból a blogger elég gyatra szerkezet.
@V-PORT: @Husz_János_Puszita:
Szerintem nem a bankok eltakarodásáról van szó. Viszont az elidegenítésükkel olyan forrásvesztés állhat elő, ami hiperinflációt gerjeszthet.
Ezt bloggergézuval párszor lejátszottuk szerintem még itt is (tényleg hol van a géza?)
A tőkehiányt a kormány nem tudja egy csettintéssel megoldani ugyanis.

A bűnbakkeresés pedig ősi magyar sport. Orbán országs mozgalommá fejlesztette.
@sírbateszezazegész:
Ha elég sokáig szedeed a fájdalomcsillapítót, akkor kirohad az ideg, és már nem fáj.
Idővel ugyan a fogad is kihullik, de addig se veszed észre.
@Husz_János_Puszita: vmi hasonló rendszert emlegettem az egyetemi tandíjak ügyében. Érdekeltté téve a csemtéket a tanulásban, és abban, hogy kiverjék a teljesítményt a suliból.
Marha "népszerű" lettem vele
@GeoCracker:

A bankrendszer egy érzékeny műszer, nem lehet baltával rendet vágni benne.
@GeoCracker:

Láttam a Dr. G asztalán kiterítve egy hullát, aki nem kezeltette a gennyes fogát.
Szép metafora a magyar strukturális reformok elmaradására. :D
Hamarosan úgy végezzük, kiterítve, csak nem a csinos Dr. G áll felettünk, hanem a gárda masírozik a füstölgő romok között.
@GeoCracker: ebbe az írányba haladunk. Senki nem teszi fel azt a kérdést "ha magad Úram, ha szolgád nincs"-elvet gyakorlom, akkor miért is fizetek tuzedet/kilencedet/harmincadvámot/vagybármimást? Hm?
Látod, ez jó, ez helyes. Micsoda? Magam látom el az állam feladatait? →egy lépés és én is fogok igazságot szolgáltatni.
@bella _ciao: Ahogy érzed, én csak leírtam a véleményemet, úgy mint te is. :)
@Husz_János_Puszita: azért a tüntetőket is meg lehet érteni.
@rodeo36: Szia Rodeo!
Szomorú vagyok, hogy nem vagy most a szokásos vitalitásod csúcsán, őszintén kívánom, hogy mihamarabb gyógyulj meg.
Addig őrizzük a lángot, ahogyan kérted.
@Husz_János_Puszita: Az meglehet de ezek nem skandálgatós, zászlólengetős tüntetések lesznek, ahol a tömeg a jól kiorbánozza, gyurcsányozza, fasisztázza, vagy zsidózza magát, aztán szépen hazamegy. Szóval nem nagyon lesz hova hazamenni, mivel a házat már elvitte a bank.
@V-PORT: @Husz_János_Puszita: egyébbként miért várjátok el egy mezei halandótól, hogy jobban gazdálkodjon, mint egy állam? Az állam is többet költ, mint amennyi pénze van.
@sírbateszezazegész:

Mindenki viselje a felelősség rá eső részét, azt várom el.
@Husz_János_Puszita: kire milyen felelősség esik? A bank mit visel?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Akkor mi legyen? Mindenkinek vegyünk egy házat, aki nem tud magának venni?
@V-PORT: tegnap jelezték az atv híradóján
@sírbateszezazegész:

A bankok viselik a komoly veszteségeiket, jórészt a saját hitelezési gyakorlatuknak köszönhetően, de a kormány is bőven kiveszi a részét a sanyargatásukban.
Persze meg kell vizsgálni a szerződéseket és a jogos igényeket érvényesíteni a hitelezők részéről.
De tudni kell, hogy ebben a helyzetben már nincs megoldás, mindenki veszít. Bank, ügyfél, adófizetők.
"Az egyik jelentős változás a rendszerváltás óta eltelt 23 évben a munkajövedelmek reálértékének összeomlása volt. Az egy főre jutó éves munkajövedelem ugyanis 1989-ben 76 999 forint volt, 2009-ben pedig 499 985 forint. Vagyis, nominális értékben a nettó munkajövedelmek ugyan 649 százalékkal emelkedtek, reálértékben, azaz az inflációval korrigálva ugyanakkor a 2009-es szint már csak 48,8 százalékát teszi ki a húsz évvel korábbinak! A részletes elemzést itt érheti el.
bankos.jpg
Ugyancsak szembetűnő, hogy míg a munkajövedelmek aránya 1989-ban a GDP 46,5 százalékát tette ki, addig 2009-ben az érték mindössze 19,2 százalék volt! Vagyis ma jóval kevesebben élnek munkajövedelemből, mint a rendszerváltáskor, ami azt is jelenti, hogy a háztartások megélhetése egyre inkább tőkejövedelemből biztosított vagy az államtól függ. Itt érdemes megjegyezni, hogy a majd' egymillióra rúgó kisvállalkozói/kényszervállalkozói réteg egy igen jelentős része minimálbéren tartja nyilván magát, ami nyilvánvalóan jelentősen rontja a munkajövedelem/GDP mutatót...
....
De akkor mégis miből élnek ma a magyar háztartások? Ha munkajövedelemből egyre kevésbé, akkor két lehetséges válasz marad: tőkejövedelemből, vagy az állam pénzéből. Előbbi csupán egy szűk rétegre korlátozódik, a magyar emberek jelentős részének ugyanis nem hogy értékelhető tőkejövedelme, de még minimális megtakarítása sincs. A szociális juttatások ugyanakkor számos családban jelentenek fontos forrást: a pénzbeli állami juttatások értéke 1989-ben még évi 24 691 forint volt fejenként, míg 2009-ben már évi 361 802 forint, vagyis inflációval korrigálva ez 10 százalékos emelkedést jelentett...

A szomorú következtetés ezek alapján az, hogy a családok egy jelentős részénél a kieső munkajövedelmet a tőkejövedelem nem tudta pótolni, azaz a társadalom egy jelentős része folyamatosan szegényedik, amely folyamatot az állami juttatások megállítani nem, csakis lassítani tudnak."

penzugyiszemle.blog.hu/2013/06/25/mibol_elnek_a_magyar_csaladok

Ez a baj, ezért nem tudnak a magyarok lakást venni maguknak. Se készpénzért, se hitelből.
137 komment, kicsit kisebb az érdeklődés, mint...
vagy front van. hideg front. jéghidegfront. hidegháború... idegháború... és elmebaj...
@Husz_János_Puszita: nem, a baj az, hogy a jelenlegi "bankrendszer"-nek köszönhetően a m2 ár a valóságtól rugaszkodott el.
@Penivaldes: Ők nem szoktak ilyen helyre járni. Lesznek vagy ötvenen, gondolom nem akarják "égetni" magukat bizonyos emberekkel.
@V-PORT: megnéztem az esemény facebook oldalát. azt hiszem kezdem érteni miért nincsenek ott.
@sírbateszezazegész:

Ezt nem értem. Magyarországon olcsó a lakás más országokhoz mérten.
@Penivaldes: Én nem hiszek abban, amit az Mszp és a Dk mond. Szerintem nem mindenkivel kell összefogni, csak azzal, aki hozzátesz, és azzal semmiképp, aki elvesz.
@Husz_János_Puszita: Pedig próbálkoznak azzala baltával erősen....

@Penivaldes: Azért, mert egy kompenzatív ösztöndíjrendszer nem kedvez a tanároknak, mivel nem lehetne a diákok szorítása miatt lelazulni az órákat. S nem kedvezne sok diáknak, akik bekerülnek állami finanszírozásra és ott lébecolnak kettesekkel. Miközben az önkölségesek még színjelesen sem kapnak ösztöndíjat, visszatérítést, semmit.
Aaz anno konferenciákon mondottak egyfajta interpretációját ide is beírtam: endresy.blogspot.hu/2012/12/uzen-az-oktatas.html
A végefele van.
@V-PORT: ejnye, hát te ellöknéd magadtól a demokrácia őrzőit? akkor te narancsos ügynök vagy.
persze, szerintem is, de látod hogy teljesen beleszerelmesedtek ebbe az összefogásba, és most igyekeznek megfogni egymás kezét, sőt összeragasztani..
@GeoCracker: én a kettessel lébecolókat kirúgnám az egyetemről, ha több féléven át csinálnák.
@rodeo36:

Szia Rodeo!

No, csak kapd össze magad, ne henyélj! méghogy olvasgatsz...
Gyógyulj fel mihamarabb...

Üdv.

J.
@Penivaldes: Mszp-E14-Pm és talán a Dk, de ebbe nem vagyok biztos. Azt gondolom, hogy Gyurcsány nem hozna inkább vinne. A többi? Minek? Nem értem ezt az Mszp taktikát, hogy fogjunk össze mindenkivel, de mindenkivel.
@V-PORT: én már az első kettőben sem vagyok biztos főleg az elsőben. a harmadikban meg méginkább nem. hagyni kéne ezt a francba.
@Husz_János_Puszita:

ha így folytatod, úgy jársz, mint az elődöd:)
@Penivaldes: Az a baj, hogy az Mszp is azt teszi, mint a Fidesz, maga alá gyűr mindenkit, aki nem akar behódolni, azt kicsinálják.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

te helyből vagy ilyen hülye, vagy hátulról rugdos valaki:)
@Husz_János_Puszita: melyik országokhoz mérten? Ahol a minimálbér 4x-e a magyar átlagnak? Párizs legjobb helyén 160 m2 lakás 1,4m €. 420m HUF. De itt az átlagbér 2000-2200€. Szemben a magyar 350€. Ha így számolod, mi a drága? Egy átlag lakás vidéki nagyvárosban cca. 60m2 150-250.000€. Otthon mennyi az ár? De ezek nagyvárosok >100.000 lakossal, többé-kevésbé működő gazdasággal/belső piaccal.
@V-PORT: szellemtestvérek ők legyünk őszinték
@tristen2005: G nem hülye, hanem más nézőpontból tekinti a világot.
@bella _ciao:

COPOK , NYALOK, HÁZHOZDZSALOK, MINT FIDESZES KISIPAROS:)
@jaegtoer: @Husz_János_Puszita: én nem a tolvaj bankokat ostorozom elsődlegesen, hanem a lopást lehetővé tevő balf@sz és álszent, valamint korrupt politikusokat→állami szabályozást.
Èn biztos nem gyüjtök rőzsét az autodaféhoz:-)
@bella _ciao: ? a jövőjét egyedül is megtudja fogalmazni az egyén, abban kell segíteni hogy ez ne ütközzön az első kanyarnál akadályba
@Penivaldes:

szemészet még ingyenes, ki tudja meddig?
@tristen2005: ne bántsd Gábrielt, mono/duomániás! Habár, ma a 12:42:41-s bejegyzése elég álszent volt, de csak adta, mi lényege:-)
@Penivaldes: Pontosan. Van pénzük, hatalmuk, és mindenkit eltüntetnek maguk körül. Itt akkor lenne korszakváltás, ha a Fidesz-Mszp kombó eltűnne.
@tristen2005: nekem nincs semmi bajom G-vel. néha túllő a célon, de semmivel sem találom rosszabbnak mint a többieket
@Penivaldes: Ha nekik kellene fizetniük a cehhet, elmennének maguktól egy idő után....
Néhány szakon meg "lőném az utolsó sorokat". Egyszerűen azét, mert aki a SOTE-t 4-es alatt végzi, az ne vegyen szikét a kezébe.
@Penivaldes: megvannak. Ezen a Lagardere/Tapie sztorin, meg az agyonütött antifasiszta fiatalon rúgoznak:)
@Penivaldes: Ne feledd, hogy a felsőoktatásban a 2-es szint a középiskolai 4-esnek felel meg. Van olyan tárgy, ahol 75%-ot kell teljesíteni a 2-esért..
@sírbateszezazegész:

????
Épp azt linkeltem be, milyen gyalázatosak a magyar reálbérek. Attól reál hogy pl. hány darab téglát tudsz venni rajta.
Az a helyzet, hogy a magyar bérek nem teszik lehetővé, a népesség nagy részének saját lakása legyen. A tömeges hitelfelvétel csak elodázta a szembesülést a valósággal. Más kérdés, hogy a lakásbérlést sem...ez a legnagyobb probléma, az összes többi ebből következik.

Abban nincs vita köztünk, a bankrendszer felelőssége óriási, hiszen világokat dönthet össze. Abban sincs, hogy visszaélnek az erőfölényükkel az ügyféllel szemben, amíg a politika számukra lehetővé teszi. Okos emberek keresik a megoldásokat a problémára, mint már feljebb írtam. Nem lesz egyszerű menet. Épp tegnap fulladt kudarcba az EU27 megegyezése a bankszanálásokról. A bűnbakkeresés viszont csak ront a helyzeten.

A tüntetők szerintem nincsenek azzal tisztában, ha a szerződésük semmis, vissza kell állítani az eredeti állapotot, vagyis egy összegben vissza kell fizetniük az eredeti tőkeösszeget, amit felvettek. Ha szétverik a bankfiókokat, azzal nem oldódik meg a helyzetük.

Nehéz végignézni az egyéni tragédiákat.
@E.Csaba: tudom, eltöltöttem benne 4 évet, és volt szerencsém olyan tanerőhöz aki 70 % alatt buktatott. ezért írtam hogy nem rögtön, és nem úgy értem, hogy ha vkinek van 1 db kettese, hanem ha több féléven keresztül, és szinte mindenből átbukdácsol.
@GeoCracker: ok, de ha elmennek akkor kik fizetik a pénzt?
@sírbateszezazegész:

Rőzsegyűjtést büntetik vigyázz vele. :D
@Husz_János_Puszita: rőzsegyűjtéssel vigyázok:)
A valóságtól elrúgaszkodott ingatlanárak és az olcsó hitelek hajtották fel a m2 árakat. A téglát/munkaórát meg lehet fizetni, a bekerűlési kltsgre számított 300%-s hasznot és hitelkamatot nem. Ez pedig befolyásolja a bérletet is. Ami szintén irreális.
@Penivaldes:

"tüntessünk a szabad rőzséért "

a rőzse szabad.

tsak a gyűjtése nem.
@Penivaldes: vidéken vagyok, parasztokkal/farmerekkel beszélgetek, mire gondolsz? Hogy lőjünk, majd tömjük ki a nyúkat?:-)
@Penivaldes: mi mozgatta meg a fantáziád? a nyúl lővése vagy tömése?:-)
@sírbateszezazegész:

Nem egészen, az országban a legtöbb ingatlant építőanyag árban nem lehet eladni. Az elrugaszkodott m2 árak maximum pár felkapott helyen voltak jellemzőek, főként Budapesten. Tényleg. Inkább a lakásépítési boom-ban játszott szerepet az olcsó hitelezés, az építkezések számában.
Itt nem az volt, mint az USA-ban, hogy papírházakat adtak el aranyárban.
@Penivaldes:

:D Tüntessünk, mielőtt eszükbe jut a benzin... :D
@sírbateszezazegész:

ja. haccázezer rossz ft/nm, oszt 15 év múlva éppenolyan szar, mint a bármelyik másik romhalmaz, azval a különbséggel, hogy az ablakból kihajolva a szomszéd konyhájának ablakán benyúlva a kanállal megkóstolhatja az érdeklődő, milyen ízű a leves, olyan közel állnak egymáshoz a háztömbök. kíváncsian várom azt a bulvárhírt is, hogy mosta meg a szomszédnő hátát az ablakból egy szemközti készséges nézelődő...
@Husz_János_Puszita: ha kell meztelenül felvonulunk kezünkbe egy marék rőzsével:D
@Husz_János_Puszita: ahol építőanyagárban nam lehet eladni, ott nincs munkalehetőség. Egyébbként otthon is "papírházakat" adtak el aranyárban. Láttam. Szégyenletes házakat építettek műszaki tartalom szempontjából.
Féreg egy népség ez a fideszcsürhe...
Spórolni azt tudnak, pláne a beteg embereken.
A saját juttatásaikra így jut akkor persze több. Értem én...

"Anyák tüntetnek a minisztérium előtt
Elvették az asztmás gyerekek emelt összegű családi pótlékát. Enélkül ingyengyógyszer sincs."

"Anyukák tüntetnek az erőforrás minisztérium előtt

Négytől az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt tüntetnek azok az anyukák, akiktől a minisztérium áprilistól vonta meg az emelt összegű családi pótlékot. Enélkül ingyen gyógyszerre sem jogosultak. A minisztérium a támogatások körüli csalásokat szerette volna felszámolni, de olyan háromgyerekes egyedülálló anyukától is megvonták a támogatást, akinek csak a gyerekek asztmagyógyszere havi 24 ezer forintjába kerül.

Címkékcsaládipótlék, emeltösszegűcsaládipótlék, tüntetés, emberi erőforrások minisztériuma
Anikó három asztmás gyereket nevel egyedül, a legidősebb 19, a legfiatalabb 5 éves. Emellett annak ellenére dolgozik teljes állásban, hogy az ilyen gyerekekre jobban oda kell figyelni: naponta többször sós oldattal kell inhalálniuk, hajlamosabbak megbetegedni, és ideális esetben különböző terápiás kezelésekre, például sóbarlangba és úszásra is el kell járniuk. Anikó szerencsésnek mondhatja magát: az iskola, ahol tanítóként dolgozik, nagyon segítőkész. Ha az egyik gyerekhez hirtelen haza kell mennie, mindig meg tudják oldani, hogy valaki más beugorjon helyette, és hosszú távon sem nézik rossz szemmel, hogy sokat hiányzik.

Zsuzsa két gyerek édesanyja, közülük Levente, a fiatalabbik hat éves: ő is asztmás, de emellett tejallergiás is (az asztmás gyerekeknél gyakori az allergia). Emiatt Levente nem járhat például olyan medencébe úszni, melyet klórral tisztítottak, nem ehet tejtermékeket, csak az őket helyettesítő szójaalapú készítményeket – még a szalámit is kerülnie kell. Az asztma miatt napközben váratlanul fulladni kezdhet. Tornaórán, ködös vagy túlságosan forró időben ez menetrendszerű."
index.hu/belfold/2013/06/25/tuntetni_mennek_a_csaladi_potlek_nelkul_maradt_szulok/

Szégyen! Csürheország, aljadék politikusok, szánalmas magyarázatok. Mindenki hárít és magyarázza a nyilvánvalót.
A narancsbolsi csürhének kívánom, költsék gyógyszerre! :(
@tristen2005: Szerintem helyből, de most mi a problémád?? :)
@sírbateszezazegész:
Csak megerősíteni tudom... A környéken a gipszkarton alól kihagyják a szigetelő réteg(ek)et! Építész, műszaki szakértő ismerős szerint szánalom a hazai építőipar, a Lajtától nyugatra ez a csürhe, akik itt "házakat" építenek manapság, éhen halna. Gyorsház, meg hasonlók...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: dehogy halna éhen...rárohadna a műanyag lakat csalásért, de enni azt kapna;)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Az emberségnek a látszatát is kerülik. Remélem egyszer összeér a sok kicsi tüntetés, lesz belőle egy jó nagy.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Égessenek el egy EU-s zászlót ott a bíróság előtt. :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Na, Neked is itt van Töki:-)

"Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője 2013.06.25. 15:55:42
Nu, talán az ecceriek is megértik:

Slattyog a medve az erdőben. Rohan szembe vele annyúl...
-Há temeg hová rohansz?
-Medvevadászatot tartanak a FIDESZESEK!
-Te... óstóba. De, tenyúl vagy!
- Az nem is ollyan bisztos. Hogy ki a medve, ők döntik el."
@Husz_János_Puszita:

Vazze! Fdeszessel még csak véletlenül se fogj kezet.:-)

"20:10
A lovagok ötödével végezhettek a bélférgek a középkorban"
hvg.hu/panorama/20130625_A_lovagok_otodevel_vegeztek_a_belfergek_a
"Bár a háztartások hitelállománya folyamatosan csökken, a problémás hitelek aránya drámaian megugrott az elmúlt években. A Magyar Nemzeti Bank friss jelentése szerint ma már a hitelek közel fele problémás. Sokan folyószámlahitelből fedezik a napi kiadásokat."

www.vg.hu/penzugy/hitel/dramaian-no-a-problemas-hitelek-aranya
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
...és a nyulak közül mennyivel??? :)

Alapból politikussal nem tartok kapcsolatot. A facebook-os, iwiw-es jelölést visszautasítom és letagadom!
Azért minden tetűt nem vállalok fel! :)
@Penivaldes: Hát amikor szétcsapsz köztünk. :)

Jut eszembe erről a "felemelő" programsorozatról majdnem elfeledkeztem:

"A fesztivál megnyitója a liberális körökben kultikus helynek számító Gödörben kezdődik Holland Kati „Szeretni emberi jog” című, azonos neműek házassága mellett kampányoló plakátkiállításával. Hétfőn a gyűlöletbeszédről és a szexuális orientációról való gondolkodás történetéről hallgathatunk műhelybeszélgetéseket, utóbbinak a zsidó Bálint Ház „Maceszgombóc” terme ad helyszínt. Aki inkább kulturálódna, annak figyelmébe ajánljuk a Budapesti Anarchista Színház Többszörös Orgazmus című produkcióját az „etikus nem-monogám kapcsolatokról”.

Az érdeklődők ezenkívül „érzékenyítő és problémamegoldó workshopon” vehetnek részt, lesz „RapidRandi” férfiaknak és nőknek, előadás a kirekesztésről, a roma identitásról, a transzfeminizmusról, a „Pina-projektről”, sőt, a tavalyi nagy sikerre való tekintettel megismétlik az „LMBTQ-barát zsidó istentiszteletet” is!

fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1011805_580690045295728_747401318_n.jpg

Szóval már csak egy kérdésem marad. Nem az, hogy: ez szép-e? hanem az, hogy - ehhez nekem mi közöm, miért kell látnom ilyeneket? Ha egy ember az utcán végzi a dolgát - az is szép? Ezek szerint...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: én a helyedben a hetero szerelmeseknek sem engedném hogy az utcán
Egyszer volt itt valami forradalomféle parasztlázadás,az is mint ha Miskolc környékéről indult volna...
@hot-spot:
Paraszt az most is van, a Kossuth tér környékén a legnagyobb a sűrűsége.
"A rendszerváltás utáni Magyarország olyan bántóan nem tudott hitet, azonosulási pontokat adni a már benne felnövekvő nemzedéknek, hogy annak közel negyede a nekik érzelmi közösséget kínáló Jobbikhoz menekült. Ez talán a legkeményebb kritikája a létező magyar demokrácia és kapitalizmus világának, valamint a baloldal politikájának.4"

www.komment.hu/tartalom/20130623-az-orbanrendszer-termeszete-6

Tölgyessy a kéttömbrendszerről
Agyhalottak előnyben - ékes példája, hogy lábon is kihordható az agyhalál! :))

"Kolumbiában imádják a magyar alaptörvényt

Az Európa Tanács ma vitatja meg a szervezet monitoring bizottságának ajánlását a magyar Alaptörvény negyedik módosításáról. A bizottság vizsgálatot javasol, szerintük Magyarországon az elmúlt években jelentősen romlott a demokratikus intézményrendszer működése, az emberi jogok védelme és a jogállamiság.

A vizsgálat megindítására tett közös javaslatot tegnap két nagy múltú nemzetközi emberi jogi szervezet, az Amnesty International és Human Rights Watch is. Hétfő este Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke az MTI-n keresztül tudatta, hogy világszerte 50 országból 66 civil szervezet írta alá azt a nyilatkozatot, "amely határozottan kiáll a magyar alaptörvényben megfogalmazott értékek – különösen a család és a férfi-nő házasság intézménye – mellett".

Kérésünkre Havasi még koraeste eljuttatta a nyilatkozatot és az aláírók névsorát az Indexhez. Ebből kiderül, hogy a dokumentumot valójában nem 50, hanem 14 ország szervezetei írták alá, továbbá egy-egy "latin-amerikai" és "európai" illetőségű szervezet.

A dokumentum címe: Világszervezetek nyilatkozata a magyar alkotmány negyedik módosítása érdekében ("Statement by worldwide organizations in the protection of the fourth amendment of the Hungarian Constitution"). A szöveg arról szól, hogy az aláíró szervezetek aggódnak a súlyos támadások miatt, amelyek különböző európai fórumok részéről a magyar alkotmánymódosítást érik: azt az alkotmánymódosítást, ami a családot és a házasságot, mint egy férfi és egy nő életközösségét védi.

Az aláírók szerint ezek a támadások félreértéseken és ideológiai manipulációkon alapulnak: a magyar alaptörvény a demokrácia, a jogállam és az emberi jogok alapvető normáira épül. A szervezetek sürgetik a magyar nép önrendelkezésének tiszteletben tartását, és ugyanerre buzdítják mindazokat, akik felelősnek érzik magukat az élet és a család intézménye védelméért.

Az aláíró szervezetek közül 29 dél-amerikai, azon belül is 17 kolumbiai, de van hat amerikai, és jópár európai (zömében bolgár, spanyol, olasz és román) is. A honlapjaikat végigböngészve egyértelmű, hogy családvédő és/vagy abortuszellenes, többségükben katolikus hátterű szervezetekről van szó. Van olyan, amelyiknek nemhogy honlapja nincs, de szinte vagy egyáltalán semmilyen publikus információ nem áll róla rendelkezésre, és még teológiai iskola is akad köztük."
index.hu/belfold/2013/06/25/kolumbiaban_imadjak_a_magyar_alaptorvenyt/

Ennyire szánalmas a narancsbolsi kommunikáció?
Ennél már csak az ellenzéki kommunikáció szánalmasabb, hogy az ilyen ziccereket sem tudja kihasználni!
Szét lehetne szopatni a fidesznyikeket ezért! :))) Annyira, de annyira átlátszó és szánalmas...
@Penivaldes: engem falaznál be? megőrültél? :-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szerintem kolumbiában valami más értenek demokrácia alatt...egy folyamatosan polgár- és drogháborúban álló ország inkább kussoljon a demokráciáról..
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nem, ott nem parasztok vannak.
A paraszt az azér az aki, mert ért valamihez. A mezőgazdasághoz, például.
A parlamentben nem ilyenek ülnek, azok gyökerek.

Nézd csak meg a főnöküket, a Fazekast.
Ne hasonlíts már egy bölcs parasztembert, egy fazekas féle hatalmas darab szarhoz ha kérhetem, mint Bács-Kiskun megyei érdekelt, a nagyapám okán, jó?
@sírbateszezazegész:
Ebből is látszik, hogy nem érted eztet te... :D
Bezzeg a Piktor!
@Knósszosz:
Én kérek elnézést, baszod alássan! :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ugyan, egy húron pendülünk bazmeg... azt mondd meg inkább, miért szopat két napja gémél?

Aszongya még mindig, hogy:
"A rendszer biztonsága érdekében a Google ideiglenesen letiltotta a fiókját. Ilyesmi főleg akkor történik, ha fiókjában szokatlanul aktív tevékenységet észlelünk. A hozzáférés visszaállítása általában 1 óráig tart. Ritkán előfordulhat, hogy csak 24 óra alatt sikerül visszaállítani a hozzáférést."

Az annyát miért nem... ba és teher...
Ez mi?
Napok óta csinálja.

Bújjak proxi mögé és onnan regeljek új mélfiókot? Mert hiába csinálom pr-x mögül, ha nem onnan regeltem, mongya a fáma.
Mit szólsz, te hatalmas tudója a biteknek, aki mellesleg kapja be... a Jíroszt, Rodosz okán??
Utállak ezér, de majd kiheverem-:))
Na, a maradék oljfoltoknak is annyi...
""Olajos" ügyek: Pintér miniszteri biztost nevezett ki
2013. június 25., kedd, 21:13
Szerző: MTI

Címkék: Pintér Sándor; BM; olajos ügyek;

Kinyomtatom • Elküldöm
Az úgynevezett olajos ügyekkel kapcsolatos nyomozások koordinálására miniszteri biztossá nevezte ki Horváth András nyugalmazott rendőr dandártábornokot Pintér Sándor belügyminiszter - olvasható a Hivatalos Értesítő legfrissebb számában."

hvg.hu/itthon/20130625_Olajos_ugyek_Pinter_miniszteri_biztost_ne
@Knósszosz:
Hát koma, valaki piszkálja a mail-ed, vagy proxy mögül mész már és érzékeli az ip változást.
Kis undok, irigy kuty vagy. Mondtam már? :)
Képeket még nem is küldtem a hétvégéről... :D
Most szombaton nézd a királyi M1-et, 9.30-kor. Azután napokig be sem kapcsolok... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: apropó... ahol most vagyok annyi folyó van...és mindenhol kajakoznak...
@Knósszosz: vettem a tegnapit a recipéről...most észak-keleten vagyok. (igen, sörök), de, ha visszamegyek délre, megszerzem...
@Knósszosz: off
megvilágosodtam...a sör jobb (meg ez a sok bor az agyamra megy), írány észak belgium-hollandia (káfisop :-))
"Ugyanis arrafelé együtt élnek beilleszkedésre képes romák és magyarok, nagyjából békességben egymással"

De azért nyugtass meg, hogy mindketten a cigányokat szidták! :-)
@hopptarisznya:
A svéd cserediákokat inkább. Durván elhajlanak...
@sírbateszezazegész:
Felénk is van 2. Mindegyiken kepesztünk mindenféle vízi alkalmatossággal. Szombat délutántól itt tudod megnézni a mi marhulásunk: videotar.mtv.hu/Kategoriak/Vizitura.aspx
A jun.29-i adást keresd akkor majd. :)
Kuss, nem röhög! A "takarékos állam"! :(

"Tízmilliárdok elköltéséről döntött a kormány - erre megy a pénz
A kormány döntött a 2012-es költségvetésben megmaradt 83,5 milliárd forint újraosztásról. A pénzből 53,1 milliárdot zároltak, ám 30,4 milliárdot elkölthetnek a tárcák, egyebek közt amerikai kápolnára, állami ünnepekre vagy épp működési kiadásokra. A visszahagyott 30,4 milliárd forint az idei kiadásokat, így a hiányt növelik."
www.napi.hu/magyar_gazdasag/tizmilliardok_elkolteserol_dontott_a_kormany_erre_megy_a_penz.557637.html

A beteg gyerekektől viszont elveszik a minimális támogatást is... értem én!
index.hu/belfold/2013/06/25/tuntetni_mennek_a_csaladi_potlek_nelkul_maradt_szulok/

A narancsbolsi parasztoknak javaslom, költsék gyógyszerre, amit így ellopnak ezektől az emberektől...
"Miniszteri biztos vizsgálja az olajügyeket
A nyugalmazott dandártábornoknak a 90-es években Pintér Sándor tanácsadója volt."
index.hu/belfold/2013/06/25/miniszteri_biztos_vizsgalja_az_olajugyeket/

Miben? Találgassunk? A Papa szerintem pontosabban megmondaná, miben tud az elvtárs Sintér elvtársnak tanácsot adni (még vannak elvarratlan szálak???).
Nála pontosabban csak a tegnap meghalt Arnold Mihály tudott volna mesélni...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: arnoldról inkább nem mondok semmit... tudod halottakról vagy jót vagy...családját biztos szerette, meg a lánya birkáit... szvsz meleg lesz neki odaát... merhogy nem péter vàrja, az biztos...
@GeoCracker: Jól írsz és már rímek is vannak benne. :))
Bocs, hogy OFF de talán fontos lehet.

Anyaföldvédelmi Kerekasztal alakult jobbikos részvétellel - népszavazást kezdeményeznek

Anyaföldvédelmi Kerekasztalt alapított a Jobbik több civil szakértővel és gazdaszervezettel közösen, és a kerekasztal szereplői hamarosan népszavazást kezdeményeznek a magyar termőföld megvédése érdekében - jelentette be a kerekasztal keddi alakuló ülése után az ellenzéki párt elnöke.

Vona Gábor ismertette: a népszavazási kezdeményezés pontos kérdését a kerekasztal következő - két héten belül megtartandó - ülésén határozzák meg a résztvevők, de a céljuk az, hogy elérjék Magyarország európai uniós csatlakozási szerződésének módosítását, és a termőföldre ne a tőke szabad áramlásának szabályai vonatkozzanak.

Hozzátette: a kerekasztal részvevői egyetértettek az Országgyűlés által múlt pénteken - álláspontjuk szerint házszabályellenesen - elfogadott új földforgalmi törvény elutasításában. A kerekasztal szerint ugyanis a jogszabály a kormány állításaival ellentétben nem akadályozza a külföldiek földszerzését, illetve a nagybirtokok elterjedését.
A Jobbik elnöke kiemelte: a köztársasági elnökhöz és az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordulnak, hogy a pénteki szavazás ellenére se léphessen életbe az új földtörvény. Emellett a kerekasztal részvevői abban is egyetértettek, "komoly társadalmi mozgósításra van szükség", hogy az emberek megértsék, mennyire fontos kérdésről van szó - tette hozzá Vona Gábor.

Vona Gábor a sajtótájékoztató végén kérdésre válaszolva miszerint Kövér László egész havi tiszteletdíjukra kívánja büntetni a Jobbik frakció tagjait a pénteki szavazásnál tanúsított magatartásuk miatt, annyit mondott:

„Van akik a pénzbüntetést is vállalják az anyaföld védelméért és vannak akik pénzt fogadnak el a magyar föld eladhatóvá tételéért.”

alfahir.hu/vona_gabor_ki_kell_tornunk_gyarmati_helyzetunkbol

ON
Igen, valóban nagyon szimpatikus lehetett a városvezetés pozitív hozzáállása a témához, magam elé tudom képzelni a jóságos, megértő arcukat. Ugyanilyen szimpatikus volt, amikor fejedelmünk Orbán személyesen biztosította az embereket arról, hogy a bűnözést azonnal meg fogják szünteteni, és két hét alatt rend lesz. Az is nagyon szimpatikus volt, csak éppen azóta már három éve nemhogy nem lett belőle semmi, hanem az irányába történő lépéseket sem látjuk.
volt pár hír a napokban ami taccsra tett és nem hiszem el, hogy nincs büntetőjogi felelősségük azért amit az országgal szembe elkövetnek...

www.mfor.hu/cikkek/Kudarc_fele_szaguld_az_MNB_programja.html

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
kicsit néz körül a témában mielőtt ujjongsz. pl olvasd ezt el, és rájössz mennyire nem akarnak tenni semmit ők se ami változtatna a tényeken.
idegenek? védelem? ugyan má':

nol.hu/velemeny/20130624-foldadot_most?ref=sso
@guma: Mókás amit írsz. :) Az általad linkelt cikk eleje rögtön ezzel kezdődik.:

"Rendszerváltozás utáni történelmünk katartikus pillanata lenne az, amelyben valaki a földtörvény körüli viták közepette kiállt volna azzal, hogy mindazért, ami a lehetetlen magyar birtokviszonyok ügyében történik, mi, döntéshozók vagyunk a felelősek. Mindenki, aki az állítólag legnagyobb értékű nemzeti kincsünk viszonylagos értékvesztésében jogszabályok megalkotásával, elfogadásával vagy alkalmazásával 1990 óta közreműködött."

Ha valaki tudna tenni érdemben a magyar földért akkor pont azok, akik eddig nem vettek részt az elmúlt huszonhárom év érdekváltásában. Te tudsz esetleg olyan pártot a jobbikon kívül, akik ilyen határozottan és látványosan vágták a fidesz pofájába, hogy ők is hazaárulók???
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
elég pihent voltam már a rejtett verseléshez :-))

Annak viszont örülök, hogy feltünt :-)
@guma: érdekes cikk, és van benne igazság. én ezt fontosabbnak találom mint azt hogy magyar vagy holland e aki a tulajdonos, és aki műveli a földet, és nem csak felveszi érte a pénzt
@GeoCracker: Nem is vettem annak. A végére olyan Frédi-Béni szinkron feelingem volt a rímek miatt. :))

Ezt láttad már?? Nem vagyok nagy tótawé rajongó, de ez elég jó lett. :)

"Nem azért utáljuk Orbán falanszterét, hogy felálljunk egy másik falanxba. Gondoljátok meg, proletárok: aki ellenetek van, az lehetne veletek is.

„Minden fikázás, kiröhögés, lenéző ajkbiggyesztés és WC-fotó a mai rezsim melletti kiállás.”

Végül is nem igaz, hogy nem volt Szárszónak tanulsága, csak érlelni kellett. De elhangzott már előtte is hol nyíltan, hol barátságosan súgva az, amit a Balaton partján Mesterházy Attila vágott a szemünk közé: hogy kritizálni innentől csak négyszemközt illik, mert aki nyilvánosan teszi, az Orbán Viktornak dolgozik.

Vagyis a rosszakkal van. Pokolra jut.

Akkor most szólnék, hogy kendtek feltalálták a Fideszt.

Nem azért utáljuk Orbán Viktor falanszterét, hogy felálljunk falanxba mindannyian. Pont az az undorító és egyébként önveszélyes az orbáni rendszerben, ahogy minden mutyiért és idiotizmusért kiállnak a katonái. Vagy ha fel is mordulnak, utána tudomásul veszik a hordavezér döntését, és nem bolygatják többet. Nincs érdemi visszacsatolás, pusztít a zárt gondolkodás, a groupthink, és előbb-utóbb elkerülhetetlenül meg is semmisíti magát.

Ha maradt bármi vonzereje, gravitációja a ballibnek az eddigi teljesítménye után, az az utótag: a liberális. Az, amit Bajnai Gordon szégyell kimondani is, mint ahogy retteg bármi mástól, ami konfliktussal járna. Abban különbözött a Fidesztől a versengő szociális demagógia mellett is, hogy nem kellett összeölelkezni a haveri kutyákkal, szemet hunyni bűnügyek és ostobaságok felett, családtagnak, sőt atyának nézni pártelnököt. Hogy nem kellett hinni.

Ehhez képest most előkerült az az igény, hogy de, kelljen. És aki kilép a sorból, az az ellenséggel van. Maga is ellenség. Egy lenéző ajkbiggyesztés is szabotázs!"

hvg.hu/w/20130626_Lelkesedni_rest
@Penivaldes: Én azt tartanám fontosnak, hogy inkább helyben lakó magyar embernek vagy családnak legyen jó, semmint az ilyen-olyan spekulatív föld tulajdonosnak, függetlenül attól, hogy épp "magyarról" vagy külföldiről van szó.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: csak akkor legyen támogatás ha művelve van, és ezzel munkahely jön létre. akkor nem hiszem hogy számít az illető nemzetisége
@GeoCracker: Akkor megint lemaradtam. :) Szóval nagyon egyetértek az alábbiakkal is. :)

"Nem a sajtó és nem az értelmiség dolga épeszű gondolatokat tulajdonítani Mesterházy Attilának. Az egyedül az ő feladata, meg a pártjáé. Az persze belügyük, hogy ezt hogy alakítják ki, de már párton belül sem érdemes azzal kezdeni, hogy aki nem bólogat, az ellenség. Hátha több okosság jön ki abból, ha van vita, hogy ne mondjam, szabad piac. Aztán ha sikerül kifejleszteni az értelmes beszédet, akkor azt üdvözölni fogják azok, akik a handabandázáson meg a semmitmondáson fintorogtak. A paranoia viszont ritkán nyer szövetségeseket.

Egy mindenkiért, mindenki egyért – mondta Lázár János arra a kérdésre, hogy egy köztörvényes bűnöző hogyan úszhatja meg a köztörvényes bűnét a nyilvános bizonyítékok ellenére. Világos beszéd: ha a mieink buknak le, akkor odaszólunk az ügyészségnek. Jogos a kérdés, van-e értelme ezt a büszke maffiát leváltani olyan ellenzékre, amely maga is az omerta szerint él?

Nincs értelme, több okból sem. Az egyik, hogy megválasztásuk után sem oldanák fel a rádiócsendet, hanem kitalálnák, hogy a kormányzás nehéz munkájához is fegyelmezett egyetértés kell, ahogy a kampányhoz. Sőt, nemzeti együttműködés. A másik rémálom, hogy rendelkezésükre állna mindehhez pont az a gépezet, amelytől most is szenved az ország, és ezzel a tempóval nem a lebontásán dolgoznának, hanem az elfoglalásán. Kerényi Imrének a státuszát kell megszüntetni, nem lecserélni Selmeczi Györgyre, és elvárni a tapsot.

Korszakváltás az lenne, ha ezt meg lehetne haladni. Ha elhinnénk, hogy lehet itt nyerni öniróniával, kompromisszummal, hihető programmal, vitával és szabadsággal, olyan kultúrával, amely tűri és becsüli a másságot és az egyet nem értést. Mert csak akkor lehetne hinni. Például abban, hogy ha kormányváltás lesz, és ezek közül egyesek elkezdenek lopni, mások pedig hibázni, akkor nem lesz bűnös, aki lelkesedni rest, és nem lesz magától értetődő a bosszú.

Csak akkor lesz képes a rendszer önkorrekcióra, ha nem követeli meg a szolgálatot, hanem kilát a saját seggéből. Ha Mesterházy felhívása eredményes, a kormányváltás célját veszíti. Akkor az van, hogy itt szabadság nem virul, mert ebben az országban nem maradt erő, amely elviselné és megértené, ha röhögnek rajta. Kádár János elviselte. Horn Gyula is elviselte. Gondoljátok meg, proletárok."
minden politikus bűnöző
Bolondok hajója...

"Összeesküvéshívők
és melegátnevelők álltak ki
a magyar kormány mellett
erdelyip ma 7:59 POLITIKA10 231
Válogatott bolondokkal mutatja be a kormány, hogy igenis vannak civil támogatói külföldön. Az sem baj ha szerintük a pogányok okozták szeptember 11-et."
444.hu/2013/06/26/osszeeskuves-hivok-es-meleg-atnevelok-a-magyar-kormany-mellett/

"...A magyar kormány nagyon büszke nemzetközi civil szövetségeseire.
Közleményben újságolták, hogy 50 országból 66 civil szervezet állt ki az alaptörvény mellett.
Ezzel a lendülettel csináltak hülyét magukból.
Mert megnéztük, hogy konkrétan milyen szervezetekről van szó,
és kiderült, hogy nagyon vicces szervezetekről van szó.
Ebben az állandó pergőtűzben rohadt nehéz jó döntéseket hozni. A legjobbaknak sem sikerül mindig.

A CÖF-ös Szellemi Honvédők és nemzetközi szövetségeseik is elég szórakoztatóak. Meg amikor a nagykövetek a nyugati sajtóval leveleznek, mert nem tetszik a rólunk szóló műsor. Meg amikor egy rajzfilmen őrjöng a Külügyminisztérium. Meg ahogy Kumin Ferenc magyar-bashing ügyi helyettes államtitkár érti félre a Tumblrt.

De olyan talán még nem volt eddig, hogy nemzetközi pályán mérve is jelentős bohócokkal bizonygassa kormány, hogy mekkora nagyvilág az új alaptörvény, meg hogy debezzeg mindenkiellenünk..."

Amikor már a futóbolondokat is bolondnak nézik.
Muszáj még ezt bemásolni:-)))

Aki a Magyar Kormány barátja, az Gabriella barátja is. Gábesz!!!! Itt egy kimeríthetetlen kincsesbánya:-) Lesz mivel offolgatni a következő néhány hónapban:-)

"A magyar kormány barátai pedig…

Population Research Institute (Népesedéskutató Intézet) – Amerika

Céljuk: A népesedés erőszakos korlátozásának megállítása, és a túlnépesedés mítosza ellen harc.

Amit még érdemes tudni: Ők jegyzik ezt a remek oldalt.

Family Watch International (Nemzetközi Családőrség) – Amerika

Céljuk: A családi értékek és a család védelme az ENSZ támadásaival szemben.

Amit még érdemes tudni: A szervezet tagja a PATH nevű, melegek átneveléséért küzdő szövetségnek.

European Centre for Law and Justice (Európai Jogért és Igazságért Központ) – Franciország

Céljuk: Az emberi jogok és a keresztény értékek védelme.

Amit még érdemes tudni: Ők az amerikai American Center for Law and Justice európai szárnya. Az amerikai szervezetet egy Pat Robertson nevű evangélikus lelkész alapította. Ő nagyon sok remek dolog mellett arról híres, hogy amikor a szeptember 11-i amerikai terrortámadások után a hozzá hasonló kaliberű Jerry Falwell-lel beszélgetett saját műsorában, akkor bőszen egyetértettek, hogy a támadásokat a “pogányok, az abortuszhívők, a feministák, a leszbikusok, a melegek és az amerikai civil jogvédők okozták”.

Endeavour Forum (Törekvés Fórum) – Ausztrália

Céljuk: A magzati élet és a család védelme.

Amit még érdemes tudni: A honlapjukon elég komoly fejezet szól a feminizmus elleni harcukról. Ebben részletezik, hogy a feminizmus az evolúció zsákutcája, ami az abortuszért, és a férfiak hátrányos megkülönböztetéséért küzd. Arra is kitérnek, hogy a feministák szerint csak az azonos neműek házassága jó dolog, míg ha egy nő házasodik egy férfival, az legális prostitúció.

NEW WOMEN FOR EUROPE (Új Nők Európának) – Belgium

Céljuk: Családvédelem.

Amit még érdemes tudni: A Google szerint aki meglátogatja az oldalt, annak az kémprogramot telepít a gépére (a link a Google figyelmeztetésére és nem az oldalra mutat). Májusban volt egy konferenciájuk, aminek Dr. Anna Záborská szlovák EP képviselő volt a házigazdája. Róla azt érdemes tudni, hogy európai szintű pedofil-előrejelző rendszert vezetett volna be. Ennek az lett volna az alapja, hogy az egész EU-ban kötelezővé teszi a Google-nek, hogy 2 évig őrizze minden user keresési előzményeit.

Futottak még

A listán rengeteg dél-amerikai szervezet szerepel. Mivel én nem vagyok jó spanyolból Bede kollégát kértem meg, hogy olvasson utánuk.

Ő annyit állapított meg, hogy az aláíró szerveztek egy része olyan kicsi, hogy nem lehet nyomukra bukkanni. Akiket viszont megtalált, azok többnyire olyan keresztény, abortuszellenes társaságok, akik kevés sikerrel próbálják felvenni a harcot a kontinensen divatos promiszkuitás ellen.

Ez, mármint a keresztény alapok, az abortuszellenesség illetve a homoszexualitás elutasítása nem meglepő módon több aláíróra is jellemző. De van köztük ír katolikus lovagszövetség és kanadai nőegylet is.

A sorból talán kicsit kilóg a bolgár magántanulók szervezete. Őket meg is kérdeztük, hogy hogyan kerültek fel a magyar alkotmányt támogató listára, de egyelőre nem kaptunk választ.

Itt le lehet tölteni az aláírók listáját, aki esetleg talál még köztük külön érdekeset, az küldje be a szerk@444.hu emailre."
@GeoCracker: köszi:)

@Penivaldes: :)
olyan szerteágazó és rejtett világa van a földkérdésnek, hogy az megdöbbentő.
pedig én csak a felszínt ici-pici részét látom néha, de pl az őstermelő kérdés is bicska
nyitogató...

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem kötözködésnek szántam. gondolatébresztőnek csupán. hogy ki mikor miért hazaárulózik a t házban az totál hidegen hagy ebből szempontból, mert nem kötik az orrodra az igazi mozgató rugót.
de azért mindig elámulok rajtad...
most legyen elég ennyi.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: :)

a bolondok hajója kocsmánk szlogenje.
légyszi ne ajándékoz fűnek, fának, érdemtelenül!

www.youtube.com/watch?v=XZo9tmdQYzU
@guma: örülök, ha tetszik, és szívesen olvastad/olvasod.
Azért hiányolok néhány igencsak jelentős aláírót:
- Világurami Népuralmi Párt
- Antiszemiták Zsidó Felszabadítási Frontja
- Tele a ... zsebünk Felszabadító Mozgalom
- Abortálj Labortál Független Szaporító Központ
- A Hetedik Isten Bokrétás Turulja Népmozgalom
- Antimensa Idióták Egyesüljetek Forradalmi Frakció Virulensi Tagozata
Szabad Rablást Útonállók Nemzetközi Védelmipénz Beszedők Szervezete Magánhasznú Társasága...

volna még...
@Penivaldes: Eredendően én sem a "külföldi" ellen vagyok, hanem a spekuláns és kizárólag haszonszerző mentalitás ellen, legyen az akár magyar vagy más tulajdonos.
kaptam mélben:

Egy amerikai lapban (Chicago Times) jelent meg MAGYARORSZÁGRÓL!!!!

Van egy ország, amely önmagával határos.
Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség.
Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet, ahol a legtermékenyebb
földön éhező emberek élnek.
Ahol a vonatok menetrend szerint késnek.
Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában
és röplabdában jeleskednek.
Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre.
Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás.
Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága.
Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak.
Ahol a világválság állampolgárságot kapott.
Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak.
Ahol a háborúk sosem érnek véget.
Ahol a történelem naponta megismétlődik.
Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak.
Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait.
Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját, de káromolják Istent.
Ahol az okosakat, értetlenségből, bolondnak nézik, a bolondokat meg
tehetségesnek.
Ahol az írástudatlanok írják a történelmet.
Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot.
Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat.
Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk.
Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet.
Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja.
Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának
tekintik.
Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél
jobban visszafejlődik.
Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg.
Ahol csak azért élsz, hogy meghalj. (lsd Himnusz )
Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ha megengeded tennéák egy apró megjegyzést. a felsoroltak rémesek. és minden egyéb, mindig is tudtam hogy nagy az állatkert de Robertson nem evangélikus, hanem evangéliumi-karizmatikus keresztény. nem ugyanaz. Ö nem egyébként aféle bohóc, és fundamentalista.
@Penivaldes: Reklamációt kéretik a 444.hu-hoz benyújtani, a szöveg idézet, tőlük, mondhatni copyzva:-)
Egy amerikai lapban (Chicago Times) jelent meg...

Van egy ország, amely önmagával határos.
Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség.
Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet, ahol a legtermékenyebb
földön éhező emberek élnek.
Ahol a vonatok menetrend szerint késnek.
Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában
és röplabdában jeleskednek.
Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre.
Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás.
Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága.
Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak.
Ahol a világválság állampolgárságot kapott.
Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak.
Ahol a háborúk sosem érnek véget.
Ahol a történelem naponta megismétlődik.
Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak.
Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait.
Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját, de káromolják Istent.
Ahol az okosakat, értetlenségből, bolondnak nézik, a bolondokat meg
tehetségesnek.
Ahol az írástudatlanok írják a történelmet.
Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot.
Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat.
Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk.
Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet.
Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja.
Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának
tekintik.
Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél
jobban visszafejlődik.
Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg.
Ahol csak azért élsz, hogy meghalj. (lsd Himnusz )
Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan.

szerintetetk melyik országról szól ?
@guma: Nem is vettem kötözködésnek. Amin röhögök az inkább az, hogy a jobbik a patás ördög, és tuti, hogy tőlük semmi jó sem származhat, ha mégis, akkor gyorsan kiderítik az "illetékes" médiamunkások, hogy az is csak látszat és átverés. :)
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: tudom, csak azért szóltam, mert ezt keverni szokás, de azonkívűl, hogy hasonlóan hangzik semmi köze egymáshoz. meg ugye én evangélikus vagyok, olyan mint akik északon élnek norvégok, finnek, és engem sért, hogy ilyen hülyéhez tesznek
:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: fáradt vagyok...

de szerintem az alappal van hiba (elárulja a mondatod értelme is).
hosszútávon kártékony amire építkeznek.
rövidtávon meg értelmetlen feszültség koordinátorok csak...
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Azt ki mondta neked, hogy én a kormány barátja lennék??? :)

Ha meg már a feminizmus is szóba jött, nekem ez ugrott be róla. :)

"Ezek a nők képességeiket csak férfias módon akarják érvényesíteni, nem pedig nőies módon. Követelnek ahelyett, hogy kérnének. Kijelentenek ahelyett, hogy sugallnának. Irányítanak ahelyett, hogy ihletnének. Ahelyett, hogy a férfiakat serkentenék a jóra és biztosítanák a hátteret ahhoz, hogy eredményesek legyenek, inkább ők akarnak csinálni mindent helyettük. Olyan ez, mintha minden gyári munkás igazgató akarna lenni – ugyan munkások nélkül mégis mit igazgatna? Vagy ha a festmény modellje kikapná az ecsetet a festő kezéből – de modell híján kit festene le? Ha a gyermek akarna nevelni – gyerekek nélkül kiket nevelne? Kell, hogy legyenek munkások, kell, hogy legyenek modellek, kell, hogy legyenek gyermekek. Kell, hogy legyenek nők – feleségek, anyák, háziasszonyok."

kozepkorispanyol.wordpress.com/2013/06/21/engem-nem-fogtok-dicserni/
@guma: és te úgy tudod magadról, hogy látod az igazi alapjaikat??

Egyébként félre ne érts én egy percig sem állítom azt, hogy ők aztán mindenben jók. Egyszerűen csak azt látom, hogy bizonyos kérdésekben van amiben jót akarnak és csak ők vállalják fel azok megoldását az egész magyar politikumot tekintve.
@Penivaldes: én meg római katolikus vagyok és sokszor engem is ilyen-olyan hülyékhez sorolnak. :)
@Buga.Jakab:

leshotoról bazmeg, de úgy láccik, eszt rajtad kivül mindenki tuggya. naprimér: mink krahács vagyunk, ami nem egyenlő leshoto. magam részirül: láttá te mán rénszarvast élőben?
@GeoCracker: Esetleg ezek a szinkronok ihlettek??? ;)

Frédi, a Csempész-Rendész. Simon! Elandalodok régi ékszerlopásimon. :)

youtu.be/rYi90MzMmag
@Penivaldes:

bisztos, hogy kevésbé vagy hüje, de mink, számik másként gondolkodunk, itten éjszakon.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

nem, nem látom...
viszont a környező vagy távolabbi országok eredményeit látom, amiből az is kiderül mi hova vezet vagy vezethet.
a gyűlölet ébrentartása, emberek hergelése, stb az biztos nem az az alap amire építhetsz legyen szó bármelyik pártról.
Mellébeszélés!

A poszt, a megrendezett fórum és általában a média mellébeszél.

A rendőrök, polgárőrök a lehetőségeik keretein belül teszik a dolgukat.

Az ügyészség? - talán.

A BÍRÓSÁGOK tevékenysége tűrhetetlen és tarthatatlan!

Miskolcon elloptak a komcsik egy egész emeletnyi mélygarázst. Senki nem ül börtönben miatta!

A HELL sztorinak tessék utána nézni...

A bűnöző lumpen elemek sorozatban kapnak felfüggesztettet - hú de meg vannak büntetve!

Ezért aztán kiröhögik a rendőrt, és meggyőződéssel vallják, hogy nekik mindent szabad.

A gyalázatos gyakorlat szerint IGAZUK VAN!
@guma: Nem tudom de gyűlöletet sokszor egészen más csoportosulásoktól szoktam látni.
OFF

Na akkor most a cseheken és a szlovákokon a sor pld. a Benes dekrétumok kapcsán.

Hatályon kívül helyezi a kollektív háborús bűnösség határozatát Szerbia

index.hu/belfold/2013/06/25/hatalyon_kivul_helyezi_a_kollektiv_haborus_bunosseg_hatarozatat_szerbia/

index.hu/kulfold/2013/06/26/ader_belgradban_bocsanatot_kert_a_szerbektol/

ON
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: elolvastam a linkelt írást. zavarban vagyok, mint mindig ha hasonló nő téma kerül terítékre. nem tudok vele mit kezdeni, nem tudok mit kezdeni azzal hogy van a kinti világban sikeres nő, meg van az otthon sikeres nő, és a kettő között nem lehet átfedés. nem ezt láttam otthon, hanem láttam anyámat aki jó munkaerő volt, vezető pozicióban dolgozik jó ideje, aki az életen át tartó tanulást képviseli, és emellett felnevelt 3 gyereket. nálunk az nem volt feszültségforrás, hogy ki keres többet. volt hogy apám, volt hogy anyám. És mindezek miatt az én szemszögömből ez egy túlspilázott kérdés. nem a vagy vagy kéne hanem az és, és ehhez jó társ kell.
a nőies bájjal, és azzal, hogy nőként vegyük rá a férfit valamire, meg még inkább nem tudok mit kezdeni. sosem csináltam olyat, sosem határoztam el, hogy na most aztán nőies leszek, meg bájos, meg csinos és kedves. nem olyan vagyok amilyen, és ezzel a női praktikás dologgal nem tudok mit kezdeni. idegen tőlem. sosem alkalmaztam.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: izé, hát na:)
ezek engem megmosolyogtatnak, a keresztény férfi, a liberális férfi...
@Penivaldes:

ugyan, ugyan! nem tesz semmit.
@bella _ciao:

"ember, óóó ember!
az utat járom én...."
@Penivaldes: Azt hittem konkrét kérdéseid vannak. :)
@bella _ciao:

ne tessen célozgatni, mer rúgok!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Még Romhányin nőttem fel, s Rostandon :-)
Szoktam, hogy rímben férjen a mondandóm.
@GeoCracker: Ez igazán örvendetes hír. Remélem egyszer személyesen is találkozunk. Habakukk pld. kifejezetten szimpatikus volt.:)
@Penivaldes: Ez egy nehéz kérdés. Hirtelen az jut eszembe, hogy a nő is - akarva-akaratlanul - tovább sugározza azt az ajándékot, amit kapott a jó Istentől.
@Penivaldes: Azt írtad korábban, hogy evangélikus vagy. Nem voltak olyan pillanatok még az életedben amikor átélted az istengyermekség szívet melengető pillanatait? Nálam ez mindig rávilágított arra, hogy szeretetben elfogadott és megajándékozott ember vagyok. Ezek után evidens, hogy mindezt örömmel tovább is szeretném adni.

Ennél a pontnál el is érhetünk a kérdésedhez, hogy mit kellene sugároznod. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hát, nem, én inkább az anyám és apám gyermeke vagyok, és azt adom tovább amit tőlük kaptam. a derűt, a nem megalkuvást, és hogy szemünket mindig az égre és a csillagokra vessük
de továbbra sem tudom mi a nőies báj
@Penivaldes: Az, hogy természetes módon a szüleid gyermeke vagy szerintem nem zárja ki az istengyermekséget. Evangélikusként erről nincsenek emlékeid? :)
@Penivaldes: Akkor az, hogy evangélikus vagy csupán egy formaság, vagy van élő kapcsolatod az Istennel?? ;)
de egyébként engem nem a vallás érdekel, hanem hogy mit jelent az hogy nőies báj, és erre nem adtál választ
@Penivaldes: ha tükörbe nézel nem látsz olyasmit??
@V-PORT:
@GeoCracker:
@sírbateszezazegész:

Tegnap elkövettem egy hibát, korrigálok. Amikor ezt írtam:

"Szerencsére nem fognak eltakarodni néhány hülye hőzöngése miatt."

valamiért azt hittem, a Vonáék tüntetnek a bankok ellen.
Természetesen nem a lakásukat vesztett szerencsétleneket akartam lehülyézni.
Elnézést érte.
süti beállítások módosítása