Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.06.17. 04:16 Fabius

Földmutyi: Orbán minisztere ismét hazudik

Címkék: fidesz szabó rebeka fazekas sándor földmutyi

A negyven kilós nerszántó gyilkos ismét lecsapott. Szabó Rebeka írásbeli kérdéssel bombázta Fazekas Sándor vidékrontási és földmutyi minisztert, az meg - csak a formáját hozva - ismét hazudott két olyan orbitálisat, hogy trafikmutyi magyarázaton edződött kormányszócipelőinket is csodálkozóra felvarrt szemöldök műtétnek és botox kezelésnek vetik alá, hogy rezzenéstelen arccal tudják kimagyarázni. 

Mert Fazekas Sándor  tényleg azt hiszi, mindenki olyan hülye, mint ő, minden csoda három napig tart és gyorsan felejtünk. 

Lófaszt, apukám. 

Az időutazós hazudozásod feledhetetlen pillanata még ennek az eseményekben és mutyikban felülmúlhatatlan ciklusnak is. Nehezen hittük, hogy akár te, akár más túl tudja majd dobni ezt a teljesítményt, de a mostani cinikus mellébeszéddel és a konkrét hazugságokkal emelted a tétet. 

fazekas földmutyi.jpg

Mit állít az egyfejű a földbérletpályázatokat firtató kérdésekkel kapcsolatban?  

1:  „Az NFA munkáját az elmúlt időszakban minden olyan ellenőrző szerv vizsgálta, amely arra jogosult. Semmilyen vizsgálat nem talált egyetlen törvénysértést sem.”

Ehhez képest Ángyán József több tanulmányban számtalan oldalon részletezte a szabálytalanságokat, ha esetleg lemaradtál róluk és tudatlanságból kamuzol akkor itt például elolvashatod a BNPI pályázatok visszavonásának körülményeit  egyenesen párttársad tollából. De nem vagy te ilyen nyeretlen kétéves, még ha igyekszel ezt eljátszani akkor sem. Tudom kínos beismerni, hogy Budai Gyulától Tállai Andráson és Mengyi Rolandon keresztül Szabó Csabáig mindenki tudott a mutyiról. De ha tovább művelnéd magad a témában akkor figyelmedbe ajánlom Ángyán harmadik jelentését, amit nyugodtan használhatsz ki-kicsoda a földmutyiban kiskáténak, hátha nem kapod magad hazudozáson legközelebb.

2: „A gazdák tájékoztatásával kapcsolatban felhívom a figyelmét arra, hogy az NFA mind Budapesten lévő központját, mind az összes megyeszékhelyen megtalálható irodáját többféle úton is bármikor, bárki megkeresheti, ott mindig kap segítséget és felvilágosítást.

Juj, ez de csodás. Lenne. Ha akár csak egy betű is igaz lenne belőle, Sanyikám. Ugyanis az NFA eljárása még csak nem is hasonlít erre a csudálatos képre amit festesz. Különösen akkor nem, ha vesztes földbérlet pályázó fordulna hozzátok. A BNPI pályázati mutyi után Sinkó Tibor mezőségi gazda a nevét is vállalva mesélt a tapasztalatairól:

"5 hónapja küzdök azért, hogy megnézhessem a saját (!nem másét!) pályázatomat, de ezidáig válaszra sem méltattak. Voltam az NFA-nál vagy 20-szor (Borsod Megyei, Budapesti...), mégennyiszer írtam BNPI-nek, a Heves Megyei ügyészségnek, a Legfelsőbb Ügyészségen, a Heves Megyei Rendőrségen járt már az ügyem,  úgyhogy van némi tapasztalatom a hatalommal való iszapbirkózásban."

Ennyit a mindig kap segítséget és felvilágosítást szólamról, ugye. 

De ha már a törvénysértéseknél és felvilágosításoknál tartunk talán ne menjünk el szó nélkül a tény mellett, hogy Szabó Rebeka feljelentése után nyomozati szakaszban van az eljárás, ami ha másra - eddig - nem, arra jó volt, hogy Sinkó gazda "felvilágosítást" kapjon. Igaz, ezúttal sem tőletek, hanem...

"Tanúként voltam bidézve a Szabó Rebeka féle feljelentés után indult nyomozásban. Attól függetlenül, hogy az ügy érdemben elült, mondván az hogy megbeszélik az államtitkárral a dolgok alakulását, az még nem jelent semmit, és nem bűncselekmény ismerni a politikusokat. Na szóval elmondta nekem egy nagy győztes amikor összefutottunk a hivatalban és ketten vártunk a sorunkra néhány órát, hogy összejöttek a haverok a gazdakörben, és meghányták vetették a dolgokat. Nem volt semmiféle pontozás, a listából amit összeállítottak és eljutattak Szabónak és Tállainak formai okokra hivatkozva kiszórták akit nem akartak nyertesnek. Pl. nem írta alá a közjegyző által hitelesített papírt stb. Aztán ami mégis benn maradt azt lepontozták. Azt is kérdezte tőlem, hogy miért nem vagyok én is benne a gazdakörben? És akkor lenne miről egyezkednünk, mert föld az van itt elég, de az hogy bárkit beengedjenek csak úgy a hatalom közelében levők, az nem járja. Egy önkormányzati képviselőtestületi jegyzőkönyvbe is hosszan tárgyalták, hogy miként kell eljárni a BNPI-s pályázatok ügyében. Mondanom sem kell, a rendőrök szerint nem volt bizonyítható a korrupció."

Ángyán szerint "Egy 70 fős kormányból 8-10 tagot nevezhet meg a miniszterelnök, a többit a „maffiacsaládok” nevezik meg." A válaszaidat elnézve az az érzése az embernek, nálad sem az kérdés vajon a 8-10 közvetlen kinevezett közé tartozol-e, hanem az, hogy hívják a családfődet. 

524 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr755364542

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kegyelem morzsák 2013.06.17. 15:21:37

Minden demokrata örülhet annak, hogy a Lehet Más a Politika képviselői újra frakciót alakíthatnak. Ennek így kell lennie, helyesebben a frakciónak a Párbeszéd Magyarországért-et megalakító honatyák kiválásakor meg sem kellett volna szűnnie. Üröm az örö...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.17. 11:52:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Penivaldes: az egy jó párt lehet. :)
@Mariann19:
Kurva nagy tanácstalanság lehet mostan a Lendvay utcában:
„Hát ez meg… ez meg mialófasz volt, elftársak??
Hát nem megmondtam ezerszer és ezerszer, hogy Feri megszólalásait tojászáporral és gyurcsánytakaroggy-al kell szétgórni?!
Ti, kedves barátaim, hol voltatok tegnap a beszéde alatt? Hát, ezért utalom ki tucatszám a trafikokat a lébec seggetek alá? Ezé’ adok hozzájuk lóvét is? A lustaságotok okán most Ray Ban hegesztőpajzsot vagyok kénytelen venni az asszonynak, a napfogyatkozás bámulására való kezdetleges kormos üveg már nem takarja el azt, amit a csalódottságom okán… izé.”

Gyurcsányra lehet mondani mindenfélét, kevés olyan ember van ma Magyarországon, akiről annyira homlokegyenest eltérő véleményeket fogalmaznak meg, mint róla. Lehet pozitív személyiségnek aposztrofálni, meg az ellenkezőjének is, egyet nem lehet; figyelmen kívül hagyni.
Ha valaki úgy gondolja a meggyőződéséből fakadóan, hogy Feri egy jelentéktelen tényező és nem kell vele foglalkozni, az kurva nagyot csodálkozna, ha hallotta volna azt a beszélgetést, amit a cáratyuska közvetlen holdudvarához tartozó senkiháziak folytattak a beszéd elhangzása után szűk körben.
Lettem volna légy a falon…
Akik cáfolják ezt fidesz körökben, azok hazudnak. Naná, mióta léteznek azt teszik.

Számomra egy dolog biztos a tegnapi beszéde kapcsán; kimondta azt, amit én is gondolok a szarházzy kormányról. Öszödi izémeghazudtunkmeg mittudomén most nem játszik.
Csak az, ami. És úgy, ahogy. Persze ott, ahol azt és akkor, mert nem máskor, hanem most. Ettől nemzett a nemzet, mert ha nem ettől, hát mitől? Mástól…? Nem mástól, hanem tőlünk, belőlünk. A margarinszilárcságú alaptörvényben ott van az ami és az is, ami nem, amihez mi tarcsuk magunkat. Vagy nem.
Schmitt elvtárs pontossan eztet és ijesmiket mondot anak idelyén, na erre vártam olyan választ, amit Gyurcsány rakott össze tegnap. Senki más nem volt képes rá.

Feri szalonképtelen? – ja, lehet sokaknak.
Azonban senki nem tolta az arcomba úgy a saját véleményemet, ahogyan ő.

Lehet készíteni a vödröket szarral amit a nyakamba tolnak egyesek, de ez vitafórum, állok elébe.
Nem Feri rajongó vagyok, de ha valaki belecsap a lecsóba és elmondja azt, ami a rákfenéje ennek az országnak, az kap egy piros pontot tőlem.
És ez azért nem kevés, mert én nagy ember vagyok. Én választom meg azokat a faszkalapokat, akik döntenek a sorsom felett.
Én vagyok a zálam, amíg fel nem kopok.
@Penivaldes: :D

legalább te figyelsz rám:))))
@DarthVader: "Nem állitom, hogy nem tehetett volna az akkori kormány valamit. De hogy csak a kormány sara a devizahitelezési gebaszt, azt erősen kétlem."
olvastál tőlem olyat, hogy csak az ő saruk lett volna?
Erősen kétlem.

Ugyanakkor talán lassan azon kell tépelődni, mi is egy modern demokratikus állam kormányának a feladata.

Véleményem szerint beletartozik az állampolgárok alapvető jogainak védelme és biztosítása.
@Knósszosz: túlértékelt ember, de megfelel a jól odamondtunk elvárásoknak.
@guma: Már meg ne haragudj, hogy Rád fogom zúdítani, de nem áll meg bennem:

a Magyar Köztársaság kormánya Marionett figurákból álló bábcsoport vagy pedig felelős szakértelemmel és irányítókészséggel bíró nők és férfiak gyülekezete, akik a hozzájuk tartozó ágazatot legjobb tudásuk szerint a liberális demokrata állam ismérvei szerint irányítják.

Szerintem ha valaki nem tud megoldani semmit, csak panaszkodik a kedvezőtlen széljárásra, az ne akarjon tengeren vitorlázni, válasszon békésebb foglalkozást, pl gömbölyítsen gombolyagot.

Aki tehetetlen, az ne akarjon országot irányítani.
@gazoló: Hallottam én is Mesterházyt, és leplezetlensége a miniszterelnökségének kérdésében, miszerint csakis ő lehet az, dermesztő volt.
Nála ez a lényeg, az ország sorsa nem tartozik szorosan vett kötelességei közé.
@rodeo36: ezt mi már megbeszéltük egyszer, abban, hogy mi váltotta ki, teljesen egyetértek veled, abban lehet esetleg eltérés köztünk, mit tehetett volna a szabályozásért a két coci kormány, ha akart volna... de nem akartak semmit sem tenni..
@Penivaldes: hozhatod..de ha nincs azz sem baj:-)
Ne politizáljatok! Gyúrjatok egy jó állásra külföldön! Ennek az országnak sajnos befellegzett!
@Knósszosz:
"Azonban senki nem tolta az arcomba úgy a saját véleményemet, ahogyan ő."
A hozzászólásomban ezt emeltem ki, amikor arról írtam, hogy az embereknek az érzetei rosszat sejtetnek, és akkor jön a megvilágosodás, amikor tételesen, megfogalmazva visszahallják azt, amit eddig csak sejtettek.
@Habakuk999: igaz!

és ajánlatos azt a tf beszédet megnézni sokszor, mindenkinek!

viszont az én erkölcsi normám a folyamatos államellenes akciókat, kombinálva karaktergyilkosság ilyen szintjével, ami ráadásul kártékony az országnak, saját jól felfogott érdekünk szerint nem tűrhetnénk el szerintem.
a polgári körök mellett nagyon komoly dolgok hangzottak ez idő alatt a templomokban (jaj! tudod mit mondott a pap bácsi?) , csupán lelki gyakorlatként mutatva a helyes utat...

az igazság morzsáihoz legalább ragaszkodni kellene, különben ez a fekália fog belepni mindent és mindenkit.

nézd meg hogyan van mindenki kifizetve közpénzből aki "harcolt" a jelenünkért.

na kár is ezen rágódni már...
@Penivaldes:
Ha túlértékelt, ki az alulértékelt?
Csak kérdezem, semmi kekec.
@Knósszosz: @Mariann19: Biztosan nagyon jó beszédet mondott Gyurcsány, én nem láttam, de ha nagyon őszinte akarok lenni, abszolút nem is érdekel.

Engem már csak a stratégiák érdekelnek.

Ki, hogyan, milyen céllal fogja mozgósítani a potenciális szavazóit.

S ami az alap: ha van programja, benne van-e a változás lehetősége egy európai állam irányába vagy nincs.

Tudjátok, hogy nem a rosszindulat mondatja velem, olyan a vihar a biliben című műnek tűnik nekem ez az egész.

Lelkesedünk, milyen jól odamondogatott Gyurcsány, sopánkodunk mit is beszél ez a majom Mesterházy.

Tökmindegy.
Teljesen lényegtelen.

Orbán sokkal többet tesz, mint amennyit beszél.

Mi mit teszünk. Ez a kérdés. S a folyamatokat figyelve folyamatosan ássuk meg a fidesz sírját, mert alkalmazkodunk az őrületükhöz.
@Habakuk999: nem ez a dolga egy ellenzéki politikusnak.
az ellenzéki politikusnak is elsősorban az ország érdekei szerint kell cselekednie.
csak utána jöhet az ő személyes ambíciója.
@Penivaldes: Vihetted volna a bretonokhoz, szaladgálhattál volna a jó kemény fövenyen, mint a Tűzszekerekben.

Egyszer egy csuda klassz egészen pici kastélyban voltunk a Loire-nál, az is nagy élmény.

Ha szépen megkéred Sírbateszt, biztosan visszavisz Bordóig, az is szép út Lyonból indulva.
@Habakuk999: nem a devizahitel a probléma, hanem az ,hogy szétcseszték a forint árfolyamát és nem is tervezik az euro bevezetését.
ha orbánék tényleg meg akarták volna menteni a devizahiteleseket akkor az euro bevezetése lett volna az elsődleges céljuk.
de hát akkor nem lehetne játszani a forint árfolyammal.
@Knósszosz:

++++

Van egy mappám,"blogok krémje" címmel ahol figyelemreméltó hozászólásokat gyűjtök,okulásra,kordokumentumnak vagy röhögésre...
pedál nélkül,többször ott vagy!!
@punkfrog: @guma:
Politika - mint a közéleti tevékenység [szerkesztés]

Általában úgy gondolunk a politikára, mint a hatalomért folytatott küzdelemre, mint ennek színterére, s mint a politikai színtér eseményeire.
A politika szerepe [szerkesztés]
A tevékeny politika valójában érdekek harca a közéletben, leginkább a közhatalomból való részesedésre vagy a közhatalom döntéseinek befolyásolására való igyekezet.
A tétlen politikai szerep pedig, hogy a közösség egyszerű tagja elfogadja a közhatalom döntéseit, mivel úgy gondolja, hogy nem tudja azt befolyásolni.
hu.wikipedia.org/wiki/Politika

nem én írtam: a politika harc, érdekek harca
@Habakuk999: Előre bocsájtom, hogy zsigerből nem szeretem azokat az embereket, akik hangoztatják, hogy "ami a szívemen, az a számon", sem a nagy pofájú odamondogató embertipustól is viszolygok.
A közéleti fellépéseknél azonban árnyalni kell a szereplések célját, hatását.
Hónapok óta azon megy a nyavalygás, hogy nincs mozgósító erő ebben az országban, kéne egy vezér az ellenzék részéről, aki felrázza az embereket a passzivitásból, a bizonytalanoknak netán utat mutat.
Ehhez egyéniség kell, istenáldotta tehetséggel, aki képes sodró szövegével felébreszteni az állampolgárokat mély álmukból, és legalább a megmozdulást gerjeszti.
Gyurcsánynak ebben a buliban ez a szerep jut, és ezt jól csinálja.
Azért ne kicsinyeljünk le minden igyekezetet és szándékot, és ne álljunk meg a kritika elhangzása után, ha nem tudjuk megmondani, hogy akkor mi a fene valóban az elvárásunk.
"Mi mit teszünk. Ez a kérdés."
Látod, te sem mondod meg, hogy mit vársz el, hogyan kéne az ellenzéknek fellépnie, hanem ha látsz valamilyen kisérletet, a birálatod után megállsz.
Téged csak a stratégiák érdekelnek. Ne felejtsd el, stratégiát ott tudsz felállítani, ahol döntési pozicióban vagy. Először ezt a státuszt kell megszerezni, aztán kell távlatokban lépni.
Programról beszélsz, az valóban kell, hogy legyen, hiszen azt be kell mutatni a választóknak. Egyedül Bajnainak van tételes, szakszerű programja, az LMP-é sem volt rossz.
Az MSZP programja közhelyes, az embereket pedig a részletek érdeklik, mert abban van a lényeg.
@guma: "és ajánlatos azt a tf beszédet megnézni sokszor, mindenkinek!"
bizony bizony.
és ha ezek után valaki azt a következtetést vonja le, hogy így kell viselkedni az ellenzéknek akkor az a saját országa ellensége!
@Habakuk999:
Ha neked ez tetszik, ez a helyes, akkor nem kell tetszelegni a demokrata meg a liberális szerepében.
Éljenek a diktátorok!
Ettől egy kissé égnek állt a hajam. Azt hiszem nem állok veled egy oldalon.
@Habakuk999:

"Véleményem szerint beletartozik az állampolgárok alapvető jogainak védelme és biztosítása."

+1

a következő
Habakuk999 2013.06.17 beírásod pedig tök igaz, egy normális országban.

egy "hadiállapot" azonban nem normális helyzet, mi a kiút, hogy számolják fel az még ma is rejtély

( valahol azt olvastam a napokban, hogy a egymást figyeli a török és magyar elnök, hogy mi az amit még elvisel az EU.
kicsit most ott tovább léptek ha jól értem és a békemenetesek tüntetőkre támadtak.
nem tudom kinek mi a normális, de nekem már miénk sem volt szimpatikus a szervezők és a felhasznált pénz miatt...)

ááá!

hagyjuk is, friss levegőre vágyom.
és olyan sokat pofáztam, hogy büntiből pár napot nem jövök! :D
@punkfrog: Nem értem, miért féltek a küzdelemtől, a politika érdekérvényesítő tevékenységétől.

Azt sem értem, miért gondoljátok azt, hogy a politikus egy erkölcsös Grál lovag Szent Ferenc jóságával ötvözve.

Ez háború. Háború az angoloknál, cseheknél, amerikaiaknál, németeknél egyaránt.

Jó lenne, ha a tehetetlenséget és gyámoltalanságot nem kevernétek össze az erkölccsel, etikával, felelősségtudattal.

Ha egy katicabogár- bármennyire is kedves és aranyos - nem akar levéltetveket enni, akkor éhen hal, mert ez a természet törvénye.

Ha egy politikus nem harcol, hanem csak csodálkozik, hogy őt már ismét bántja valaki, elpusztul.
@Habakuk999: érdekes vagy nagyon:)

persze, hogy az érdekek harca: viszont ha valaki a saját érdekében feláldoz egy országot az már szerintem nem harc, hanem orvtámadás, bűncselekmény - szerintem itt tévedsz.

na valóban befejezem mára

sziasztok!
szép álmokat!
@AKIsTUDATLAN: tessék már érteni, mit mond, a jóistenit neki...
Minden problémára létezik legalább kétféle megoldás: egy szép, és egy hatékony. Ideális esetben a kettő egybevág, nem ideális esetben ugyanakkor dönteni kell, melyikhez ragaszkodik az ember, de egyúttal fel kell vállalni azt is, hogy vagy szemet-lelket melengető, vagy masszívan lehengerlő lesz a végeredmény, a kettő kombinációjára úgy nem lehet garanciát vállalni.
Tekintettel az ellenfélre, a helyzet messze nem ideális, Habakuk viszont egy szóval sem mondta, hogy egy az egyben implementálni kell korábbi, negatívnak tartott módszereket. Azt mondta, hogy nem lehet szépen győzni, meg kell hát találni a kitörési pontokat. Leleményesség, egy szóval.
Borzalom, mennyire nem megy az asszociáció.
@AKIsTUDATLAN: Engem nem zavar, ha nem állunk egy oldalon.

Azért megjegyzem, az érdekérvényesítő képesség, a saját választóink szervezése és a diktátorság között egy egészen apró különbség van.

Gondolkodj!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: sajnos nem lehet minden pártban expornós... azokat már elvitte a Jobbik.
@guma: nem tévedek, mivel nem állítottam azt, amiket a szememre hánytál.

szép álmokat!
@Légifarkas: Átveszed a frontot?

Tegnap hősiesen tartottad, olvastam.
@Habakuk999: teljesen félreérted.
nem azt mondom, hogy az ellenzéknek nem kell harcolni.viszont ezt csak az ország érdekében teheti.

"Azt sem értem, miért gondoljátok azt, hogy a politikus egy erkölcsös Grál lovag Szent Ferenc jóságával ötvözve."

nem én gondolom hanem azok akik várják a szeplőtelen politikust akire tudnak szavazni, mert ezek már mondtak csúnyákat.és akkor inkább nem mennek szavazni, maradjon inkább az orbán felkiáltással.
döntsd el milyen legyen egy politikus?
gátlastalan mint orbán és az jó!
vagy gátlástalan mint gyurcsány de az rossz!
@Habakuk999: ti tulajdonképpen ki ellen harcoltok????
@Habakuk999: nem... lassan abbahagyom ezt az egészet, azt hiszem.
@punkfrog: Gyurcsány nem gátlástalan, csak gyenge.

A meg nem újult szocikra pedig azért nem szavazok, mert csak káosz és még nagyobb szakadék vár az országra.

S nem akarom vissza az ő nyolc adócsalásos, semmivel nem törődő nyolc évüket.

A libás Bajnaiban bizakodom, ugyanakkor testközelből tudom, milyen galádság volt a Hajdú-Bét.
Mégis rá szavaznék.
Én szoktam döntéseket hozni, s ezek nagyon ritkán múlnak szimpátián.
@Habakuk999:
Akárhogy gondolkodom, nekem nem tetszik. Ezt a háborús pszichózist, amit a felcsúti gömböc ébresztett, és gondosan ápol ma is, tőlem sokkal okosabbak annyira jól leírták.
Ez nem ellenzéki érdekérvényesítés, hanem halálos bűn, a magyar nemzet tönkretétele.
De ő ilyen, ez a lételeme. Ilyen volt már az újratemetési beszéde is.
Azóta pedig elhatalmasodott rajta a betegség, és minket is megbetegít.
Ez a tragédia.
@Légifarkas: azt figyeltem meg, egyre többen vagyunk.
ki fog ez alakulni, ha nem is most választásra.
@Mariann19:
Tökéletesen egyet értek a hozzászólásoddal, osztom a véleményed!
Még akor is, ha Fabius is igazságot kotkodácsol, hogyaszongya:

"1: Az igazságtartalma ellenére nem fogja a társadalom rehabilitálni Ferencet, magyarul egy darab plusz szavazatot hozni nem fog a bizonytalanok közül akkor sem, ha az orbánváltásra elkötelezett, de pártszimpátiában billegők közül magának és a DK-nak behúzhat némi szimpátia növekedést."

Ez kurvára igaz, de azt hozzáteszem, hogy a környezetemben előforduló és általam szondáztatott billegő nyugdíjasok, a videó hatására azonnal meghúzták Ferit nyerő fehér sakkfigurának. Csak mondom, mielőtt még mindenki lesajnálná Gyurcsány tegnapi produkcióját.

A focista persze leszarja őket, neki csak nyűg a hátán a sok nyugger (hogy rohadna meg az is, aki ezt az aposztrófot kitalálta rájuk), legszívesebben cocciálisan eltemetné őket a családtagjaik által közreműködve.

Rohadt csúnyákat írnák ha folytatnám, ezért inkább megyek dögleni.
Jó éjt Neked Mariann és persze a többieknek is!
@Mariann19: hát hogy is mondjam, megnéztem azt a beszédet, retorikailag nem rossz, meg magával ragadó, sőt, néhol még engem is elsodort a lendülete.

De.

Egyrészt a sok káromkodás nevetségessé teszi (bár tudom, ma Magyarországon ez a divat a poitikusok között, ettől még szánalmas), másrészt Nagy Imre kivégzésének évfordulóján nekiállni Kádárt masszírozni, hát ehhez mondjuk pofa kell. S mondom ezt dacára annak, hogy az én szememben Nagy Imre is csak a komcsik netovábbja volt. A forradalmi hevületben meg hagyta magát sodorni, míg ott nem találta magát a cellában.
No de akkor is. Ízlés.
" Még mindig nem azt csinálja a kormány, amit kellene vagy kellett volna, azaz az állami kiadások drasztikus csökkentését. Minisztériumokat kellene becsukni, beruházásokat kellene leállítani. Ezeket a lépéseket nem akarják megtenni, mert fájdalmas lenne a "barátoknak", vagy a kormányhoz közel állóknak. Ehelyett toldozgatnak-foldozgatnak, amivel azonban nem lehet válságot kezelni.

- Milyen politikát kellene folytatnia az MNB-nek?

- Már réges-rég teljes erővel nyomni kellene a pénzt a gazdaságba. Igaz, tett néhány lépést a jegybank, de ha közelebbről megnézzük, akkor egyik sem működik. A meghirdetett likviditásbővítő csomag alig használ valamit, és a kormányzat azon szándéka sem segít, hogy az EU-s pénzeket a gazdaságba irányítsa. Néha az ember már nem is érti, mit csinálnak. Tényleg ennyire buták lennének?"

Nu ki mondta és mikor?
@gazoló:
Én?
Köszi, de én nem vagyok egy valaki, az Rodeo és még sokan mások szerintem. Senkit nem akarok megsérteni, hogy a felsorolásból kihagyom, szóval...
Amúgy a Te hozzászólásaiddal sincs gond, mint értelmes embert szeretlek olvasni téged is.
Már ha ez számít valamit is.

Jó éjt neked!!
@punkfrog: Én a magam részéről a kishitűség ellen.
Talán. Azt hiszem.
@vazzup: miért, mit mondott Kádárról? Hogy beleőrült Nagy Imrébe? Hogy megpróbálta a diktatúra kereteit valamiféle demokráciává tágitani, ami képtelenség? Hogy a népeknek Kádárról és koráról más emlékeik vannak,mint a mainstreamnek? Melyikkel nem értesz egyet?
Szerintetek?

index.hu/gazdasag/2013/06/17/benzinjeloles/

Utolsó bekezdésben a megoldás kasszakulcsa:

,,A kutakon kapható kilencvenötös benzin nagyrészt százhalombattai termék, és a Moltól származik, ott alighanem hamar felépítik majd a színezőüzemet is. Nagyobb kérdés, hogy mi lesz a többiekkel, például az OMV-vel, amely több termékét is kamionnal szállítja az itteni kutakra. Van még néhány kisebb kúttársaság is, ahová szintén más országokból, például az Európai Unió más országaból jön a benzin egy része, és részben ezért lehet náluk olcsóbban tankolni.''
Én olyan politikust keresek, aki azt mondja a spanjainak, akik ott állnak mellette/mögötte, hogy: " picit várni kell a közbeszerzésekkel, mert előbb a sok prolit kell megetetni, akkor kuss van, azt szépen megnyeritek a szerződéseket, de piaci áron és jól kell megoldani a munkát, ok? mert nekem ez a 10 millió proli tufa a munkaadóm, érted b+!"
Na, én szívem szerint ilyenre vágynék. Nem Grál-lovagra, de olyanra, akinél az alfa az nem az omega lenne.
Viszont ez a zsúrfiú legalább azt mondta az atv-n, hogy előre leraknak jogszabályszövegeket, hogy legyen mit számonkérni rajtuk! Vagy olvassa ezt a blogot, vagy nem eleve szar ember!
(Ettől függetlenül aki politikussal, képviselővel, tanácsadóval találkozom otthon, azt felrúgom, ha nincs kamera/cctv)
@Knósszosz:

együtt magunktól vagyunk senkik...
zemberek a zállam amíg fel nem kopunk...
Neked is jó éjt!!!
@Habakuk999: nem a létszám az, ami fontos, hanem az érdekérvényesítő képesség, és a kettő nem feltétlenül arányos egymással. Nekünk speciel nincs.
@DarthVader: aki azt állítja Kádárról, hogy "megpróbálta szabadsággá tágítani a diktatúrát", az szimplán csak hülye.
Tököm tele, hogy ebben az országban mindenki relativizálni próbál.
Mindenoldali probléma. Pláne nem suvickoljuk Kádár koponyáját fényesre Nagy Imre emlékére.
Ráadásul hülyeség azt gondolni, hogy beleőrült a kivégzésbe. Mert közelében sem volt ennek. Ahhoz képest elég jól folytatta még egy picit a koncepciós pereket, meg minden.

Az meg, hogy a népeknek mi ugrik be Kádárról pláne nem kéne, hogy téma legyen, mert csak azt felejtette el hozzátenni Ferenc barátunk, hogy még mindig azt az adóssághalmot nyögjük (megtetézve 20 év balfaszságaival). A 60-as évek óta nem volt pluszban az állami költségvetés.
@Habakuk999:ez most komoly?
emútnyócév + libázás????
gyere fel a napfényre!
nem erről szól ez az ország!
@Légifarkas: Van. Az összes közvélemény-kutató az.
@punkfrog: ez most komoly?

ennyire elvakultan olvasol, hogy ezt sikerült leszűrni a mondókámból?

szép álmokat neked is, holnap talán menni fog az értő olvasás is.
@Mariann19: Egyfolytában mondom: keresse meg a bizonytalanokat, magyarázza el nekik, eddig miért volt rossz, és mit akar tenni, hogy jó legyen.
Állítson olyan célokat, amik érdekében helyre lehet állítani az ország egészséges egységét.
Mutassa meg, hogyan érhetőek el ezek a célok.

Szerintem nem olyan bonyolult ez.

Csak kell hozzá egy kis munka.
@Habakuk999: ezt írtad,nem kellett szűrni.
"S nem akarom vissza az ő nyolc adócsalásos, semmivel nem törődő nyolc évüket.

A libás Bajnaiban bizakodom, ugyanakkor testközelből tudom, milyen galádság volt a Hajdú-Bét."

észre se veszed a fidesz retorikát a mondanivalódban.
tartjátok a frontot egy blogon!
mi van?????
azt hittem beszélgetünk, véleményt cserélünk de nem háborúzunk!
@Habakuk999: szelektív a vétel, kedves uram. Igen erősen szelektív, sosem azt hallják ki a számokból, amit azok mondanak, hanem valami tetszetősre átformázott dolgot, ami érthető is, hiszen a pártok nem a tényekre kíváncsiak, hanem önbizalmat szeretnének erősíteni, erőt szeretnének sugározni.
@Mariann19: És nem Gyurcsánnyal az élen. Gyurcsány csúnyán bukott ember. Kár érte, személy szerint sajnálom, ettől még így van.

Az ő helye a láthatatlan főszervező funkciójában van, nem a színpadon,főleg nem hőstenorként.
Lemaradok mindenről, felénk full NER kompatibilis lett a NET.
Egyfolytában szakadt, a teljes városban elszállt! Du. 5-től eddig talán ha 3 percet ment. Most meg én húztam el aluba... Jó rosszak legyetek.
@vazzup:
Egyet értve bizonyos megállapításaiddal, legyen szabad megemlítenem, hogy a "Magyarországleszarja a Zájemeffet mer a pijacról phinanssírozzamagát" - duma, kibaszott sokba fog kerülni.
Neked.
Meg sajnos a gyerekednek is. Az enyémnek is, ne kezdj oktatni.

Szerintem a te dolgod is az lenne, hogy pottyantós klozettba vágd ezeket a szarháziakat, ha viszont evvel ellenkező a véleményed, akkor nem azonos platformon értékeljük a levéd valóságot.
Szóval...?
@punkfrog: szándékosan írtam így, mert kurvára unom a tehetetlenséget.

Nem teszik a rendszer?
Akkor lesznek szívesek megváltoztatni.

Nincs egy Gorbacsov, hogy megtegye ezt a szívességet önöknek.

Nem teszik Orbánia?

Akkor lesznek szívesek fölemelkedni a fenekükről és elhajtani őt a büdös francba, sírás-rívással nem lesz egyszerű.

Egyénileg ez mit jelent?

Ütni vágni azokat, hogy dolgozzanak, akikről úgy gondoljuk, képviselhetnek bennünket.
@Habakuk999: alattvaló vs. állampolgár.
Szavazzunk arra, aki állampolgárokat akar, hm?
Itt mindenki (de a mindenki alatt a legútolsó koldust is értem!) állampolgár! Beszarás!!
@punkfrog: az van, hogy míg két hóttidegen ember néha félszavakból is megérti egymást, mások nekiállnak szavakon lovagolni. Baszki, a Fidesz szinte már csak azt nem foglalta mondatba, hogy picsafüst, most akkor szorítkozzunk erre?
Az érzékenyek figyelmét felhívnám arra, hogy ha egy-két szurkapiszka beesik, az még se nem háború, se nem a világ vége. És mielőtt megmukkanna valaki, jusson eszébe, hány sokkal keményebb jelzőt engedett már meg magának kormánypárti politikusokkal szemben, és hány jogerős ítéletről tud. Na, ugye.
@Habakuk999: ebben egyet értünk.
"Akkor lesznek szívesek fölemelkedni a fenekükről és elhajtani őt a büdös francba, sírás-rívással nem lesz egyszerű."
én nem sírok.és nem rajtam fog múlni ha nem tudjuk elzavarni, hanem azokon akik inkább nem szavaznak mert nincs gorbacsov!

2014-ben mi közül lehet majd választani?
fidesz
ellenzéki szövetség(ki tudja mi lesz a nevük?)
jobbik
néhány kis párt
ha látsz még valamire alternatívát szólj!
szóval én tuti szavazni fogok.
aki viszont finnyás és nem szavaz mert várja gorbacsovot az orbánt erősíti.
de nem leszek dühös rájuk.joguk van bárhogy dönteni.viszont hőbörögni kevesebb joguk lesz.
@Légifarkas: szerintem nem olyan nehéz dolog normálisan beszélni,fidesz retorika nélkül
sőt sokkal egyszerűbb bajnait liba nélkül említeni,az adócsalást pedig nyolc év nélkül.ugyanis úgy a normális.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azokra? Irígykedjen a hóhér.

@Knósszosz:
"Szerintem a te dolgod is az lenne, hogy pottyantós klozettba vágd ezeket a szarháziakat, ha viszont evvel ellenkező a véleményed, akkor nem azonos platformon értékeljük a levéd valóságot."

Hagyjuk már ezt. Én amióta a Fidesz 1998-ban, közvetlenük a beiktatásuk után zárttá tették a kormányüléseket, nem szavaznék rájuk, akkor se, ha az életem múlik rajta.
Valljuk be, ami történt 2010 óta, egyértelműen látható volt az 1998-2002-es teljesítményük alapján. Én nem lepődtem meg, egy kicsit sem.

De.

Ettől még nem leszek se DK, se MSzP szavazó, de még csak Bajnai sem.
Én majd akkor szavazok (kivéve a MKKP), ha lesz végre egy nem baloldali párt. Beleértve a nemzeti-szocialista Jobbikot is.
Enyhén szólva is elegem van a megígérnek mindenkinek mindent-ből. Ez van. Majd ha azt látom, hogy valaki hajlandó gyengíteni akár a saját hatalmát is, hogy az országnak jobb legyen, majd akkor.
@punkfrog: talán rossz hír, de nekem senki meg nem szabhatja, mennyi jogom van hőbörögni, ha jövő tavaszig nem gondolom meg magam, és nem szavazok. Senki. Főleg úgy nem, hogy a szavazatom visszatartásával lényegében a saját elképzeléseimhez ragaszkodom, míg aki szavaz, rábízza azokat másra.
A vélemény szabad.
@punkfrog:

"2014-ben mi közül lehet majd választani?"

Remélhetőleg "egy Fideszes trafikos", és "egy valaki másik" közül. És akkor "mondd, te kit választanál?" :-)

Mondták már nekem nálam okosabbak, hogy a trafik nemcsak pénzlopás, hanem marketinglopás is, de azért ez még nincs kitesztelve a gyakorlatban:)
@punkfrog: készséggel elhiszem, még egyet is értek (valamiért én az ilyesmitől igyekszem tartózkodni), de ne szoruljon már ökölbe az arcberendezésed, ha valaki, akinek amúgy nem is az a szavajárása, tehetetlen mérgében odamond. Nem történt semmi, nem lett Fideszes, nem lett még csak ellenfél sem, csak kijött belőle az állat. Majd visszamegy. Nyugodt lehetsz, várja ő azt, hogy visszamehessen.
Kicsit konstruktívabban kéne hozzáállni, úriember tudjon vállat is vonni, ha kell.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ááááá....:))

Orbán Viktor pontosan ugyanazt tudja a magyar emeberekről, mint Kertész Ákos.

Csak ő nem leírja, hanem alkalmazza.
@vazzup: "Majd ha azt látom, hogy valaki hajlandó gyengíteni akár a saját hatalmát is, hogy az országnak jobb legyen"

Nagyon fontos összefüggés, mindenkinek a figyelmébe ajánlanám. Nagyon fontos.
@Légifarkas: értem a célzást.:-)))
nem akarok neked megszabni semmit.le is írtam, nem leszek dühös.azt csinálsz amit akarsz.
a fidesz retorika átvételétől se szorul ökölbe az arcom, csak nem szeretem, hogy lassan már mindenkitől ezt hallom mintha ez lenne a normális.
@Légifarkas: ezzel én is tökéletesen egyet értek!
@Légifarkas: "Nagyon fontos összefüggés, mindenkinek a figyelmébe ajánlanám. Nagyon fontos."
Igaz, csak mi egy moszkovita rendszert követünk mindig, szívünkkek-lelkünkkel. Az átlag meg azt sem tudja mi az a moszkovita, mi?
Egyébbként, szia:-)
@Habakuk999: képzeld, megtaláltam lyon st-denis negyedét:-)
volt ám riadalom, mikor beültem meginni egy kávét:-)
@sírbateszezazegész:
DE azért nem verekedtél meg a kávéért? :)
Zsarunak néztek egyből, mi! :D

Amúgy embörök, egy gyöngyszem képet leltem megint.
Igaz, csak egy pár paraszt van rajta, akiknek a szájából pereg a vetőmag...
@sírbateszezazegész: egyébként szia, örülök, hogy lehiggadtunk :-) És ha rákérdeztél volna, konkrétan mi az a moszkovita, most a Wikit böngészném. Vagy nem, mert annyira nem is érdekel :-)
Az említett retorika ellen te magad nem sok mindent tudsz tenni, ahhoz egy sikeres és elfogadott pályán mozgó Bajnai kéne, meg bizony idő. És jónéhány interjú, melyekben őszintén, igazolhatóan elmesél mindent, akkor is, ha az pont neki hoz rossz pontot. Az emberek a megtért tévelygőt néha jobban elfogadják, mint egy csökönyös gyanús alakot.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem, csak oda nem jár nem arab:-), nekem viszont tetszik:-).. azonnal nézték, hogy jön-e a többi NF-tag is:-).. azt megnyugodtak, mikor lázták/hallották nem beszélek franciául:-)
Az sehol sem volt eddig hátrány, hogy viszonykag magas, mázsa feletti(de nem a hastájon) és rövidhajú (kopasz gyakorkatilag 2,5mm) vagy, egy fènyre sötétedő szemüvegben ..:-) glasgowban a rendőrök, mikor a szálló előtt dohányoztam, engem akartak először elvinni, mert azt hitték helyi ember vagyok:-)... alig bírták kimagyarázni a helyzetet:-)
@Légifarkas: semmi más, lettország... nem hazudtak, elmondták az igazat.. jövőre az eurót vezetik be..
Minden képviselőnek kötelezővé tenném, hogy járjon úgy az eu-ban, mint én... nem túristának.. (én most munkásszállókon lakom :-), beszarsz, nantes-ban olyan helyen voltam, ahol oroszul beszélgettem a lakókkal... dagesztáni, örmény(nála bocsáhatot kértem a baltásért), moldáv volt (persze mind politikai menekült (velem együtt:-))). Mindenki rájönne , hogy nincs alternatíva... semm
@Habakuk999: :)

nem állítottad valóban. :D

én állítottam hogy kicsit kiess a "szerepedből".
belátom nem jött össze.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :(((

és ez neked akadály?
ott a kajak és addig mész míg "hálót" nem találsz:)
@Knósszosz: nem látok alulértékelt politikust, sajnos. félre ne érts, nincs bajom Gy-vel, de, hogy ő lenne a nagy államférfi azt nem gondolom, ahogy azt sem, hogy kretén hülye lenne. Jól mond beszédet, hasonlóan OV-hez, csak nekem mindkettőjüknél a beszédeiket hallgatva az az érzésem, hogy ok, most jól odamondtunk, jól beolvastunk, de aztán mi van?..
@Knósszosz: Gyurcsány szereplése két célt szolgálhat.
Az egyik, hogy a DK nagy nehezen elérje a parlamenti küszöböt, bár azt ő is sejti, hogy kormányzásának gyakorlata miatt ez nagyon kétesélyes játszma, inkább a O-hoz konvergál.
A másik, hogy tisztában van azzal, hogy a baloldal választási sikere csakis összefogás révén teljesülhet. Noha tisztában van azzal, hogy ebben az összefogásban pártja nevesítve nem vehet részt, hatást keltő országjáró körútján szimpatizánsokat, szavazókat szerez a baloldalnak.
@vazzup: Gyurcsány beszédét a jó izlés megközelítésével értékeled egyrészt hétköznapi zsargonja miatt, másrészt azt jegyzed meg, hogy Nagy imre méltatása nem illik Gyurcsány Ferenchez.
A beszéde nem is vájtfülűeknek szólt elsősorban, hanem a plebsnek. Ezt ő nagyon jól tudja, ezért választotta ezt a stílust, majdhogynem szlenget.
Tudja, hogy a hétköznapi, nem stilizált szónoklat hozza meg számára sikert "Feri a mi fiunk, közülünk való" szimpátiával.
Rétorként nagy manipulátor, ez nem vitás. Játszik az érzelmek és a felszított indulatok húrjain, és sikerrel.
Nem tartja elsőrangú feladatának az egyébként ilyen tekintetben veséjébe látó hallgatóság megnyerését, sem azt, hogy a jó izlés domináljon.
@Penivaldes: :)

amíg valakivel el nem jutsz arrafelé, talán ez ötletet, lökést ad az induláshoz

offforever.blog.hu/2013/06/18/loire-volgyi_kastelyok
@Habakuk999: Szia Habakuk!
Még mindíg Gyurcsányról.
"Az ő helye a láthatatlan főszervező funkciójában van."
Ebben a mondatodban a láthatatlan jelző nem talált. Láttatja magát, méghozzá elég markánsan.
Eddig úgy tűnt, hogy nem tud szabadulni a politikai élettől, küldetéstudat is fellelhető a szerepvállalásában.
Egyidőben úgy látszott, hogy tudomásul vette, hogy a baloldalban nem ő lehet a primhegedűs, de a minapi TV interjúban a DK és saját személyének jövőképét 2018-ra kilátásba helyezte.
Soha nem fogja elfogadni a szürke eminenciás szerepkörét.
@Mariann19:
Szia Mariann!
Most így két nap újrarágcsálás, meg pár liter izzadás után is egyet értek.
Az igaz, hogy sikerül neki baloldali, ámde bizonytalan szavazókat megszólítani. Ezt írtam is, tökre el vannak alálva a nyugdíjas ismerőseim a környezetemben. De azt nem gondolom, hogy azt jobbos érzelmű barátomat, akit huszonöt éve ismerek igazán rendes emberként és mára megcsömörlött a focistától, azt Gyurcsány fogja tudni megszólítani, hogy aranyapa, emerre kellene kotorásznod ha az eddigi jobbnál jobbat akarsz.

Á... nem.
Persze, a franc tudja. Én csak egy vagyok a sok küzül, aki azt hiszi milyen baromi okos, mert a "hábazmeg, én a zinternetrűl tudom amittesose és értek hozzá" típusú izék közül vagyok ena(1) példány.
Viszont itten okosodom, szóval jó ez!
@Penivaldes:
A 'zelébb Mariannak írt válaszom...
Amúgy tényleg, mi lesz utána?
Ha...
@Knósszosz: Szia!
Gyurcsány azért szerezhetett plusz szimpatizánsokat, mert pontosan fogalmazta meg, hogy milyen politikai környezetben élünk, milyen folyamatos diktátumok nyomása alatt élünk. Az embereknek az kell, hogy megvilágosodjanak. Gyurcsány szenvedélyes beszéde érzelmileg egyébként is felkorbácsoló volt, ebben a hangulatban még fajsúlyosabbnak tűnt a kilátástalanság ecsetelése és a változtatásra való felhívás.
Mint írtam, nem vagyok Gyurcsány hívő, de tárgyilagos szemmel nézve ezzel a tipusú beszéddel Ferenc sok embert fog vonzani vagy a DK-hoz, vagy a baloldal felé.
Pusz!
süti beállítások módosítása