Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.06.17. 04:16 Fabius

Földmutyi: Orbán minisztere ismét hazudik

Címkék: fidesz szabó rebeka fazekas sándor földmutyi

A negyven kilós nerszántó gyilkos ismét lecsapott. Szabó Rebeka írásbeli kérdéssel bombázta Fazekas Sándor vidékrontási és földmutyi minisztert, az meg - csak a formáját hozva - ismét hazudott két olyan orbitálisat, hogy trafikmutyi magyarázaton edződött kormányszócipelőinket is csodálkozóra felvarrt szemöldök műtétnek és botox kezelésnek vetik alá, hogy rezzenéstelen arccal tudják kimagyarázni. 

Mert Fazekas Sándor  tényleg azt hiszi, mindenki olyan hülye, mint ő, minden csoda három napig tart és gyorsan felejtünk. 

Lófaszt, apukám. 

Az időutazós hazudozásod feledhetetlen pillanata még ennek az eseményekben és mutyikban felülmúlhatatlan ciklusnak is. Nehezen hittük, hogy akár te, akár más túl tudja majd dobni ezt a teljesítményt, de a mostani cinikus mellébeszéddel és a konkrét hazugságokkal emelted a tétet. 

fazekas földmutyi.jpg

Mit állít az egyfejű a földbérletpályázatokat firtató kérdésekkel kapcsolatban?  

1:  „Az NFA munkáját az elmúlt időszakban minden olyan ellenőrző szerv vizsgálta, amely arra jogosult. Semmilyen vizsgálat nem talált egyetlen törvénysértést sem.”

Ehhez képest Ángyán József több tanulmányban számtalan oldalon részletezte a szabálytalanságokat, ha esetleg lemaradtál róluk és tudatlanságból kamuzol akkor itt például elolvashatod a BNPI pályázatok visszavonásának körülményeit  egyenesen párttársad tollából. De nem vagy te ilyen nyeretlen kétéves, még ha igyekszel ezt eljátszani akkor sem. Tudom kínos beismerni, hogy Budai Gyulától Tállai Andráson és Mengyi Rolandon keresztül Szabó Csabáig mindenki tudott a mutyiról. De ha tovább művelnéd magad a témában akkor figyelmedbe ajánlom Ángyán harmadik jelentését, amit nyugodtan használhatsz ki-kicsoda a földmutyiban kiskáténak, hátha nem kapod magad hazudozáson legközelebb.

2: „A gazdák tájékoztatásával kapcsolatban felhívom a figyelmét arra, hogy az NFA mind Budapesten lévő központját, mind az összes megyeszékhelyen megtalálható irodáját többféle úton is bármikor, bárki megkeresheti, ott mindig kap segítséget és felvilágosítást.

Juj, ez de csodás. Lenne. Ha akár csak egy betű is igaz lenne belőle, Sanyikám. Ugyanis az NFA eljárása még csak nem is hasonlít erre a csudálatos képre amit festesz. Különösen akkor nem, ha vesztes földbérlet pályázó fordulna hozzátok. A BNPI pályázati mutyi után Sinkó Tibor mezőségi gazda a nevét is vállalva mesélt a tapasztalatairól:

"5 hónapja küzdök azért, hogy megnézhessem a saját (!nem másét!) pályázatomat, de ezidáig válaszra sem méltattak. Voltam az NFA-nál vagy 20-szor (Borsod Megyei, Budapesti...), mégennyiszer írtam BNPI-nek, a Heves Megyei ügyészségnek, a Legfelsőbb Ügyészségen, a Heves Megyei Rendőrségen járt már az ügyem,  úgyhogy van némi tapasztalatom a hatalommal való iszapbirkózásban."

Ennyit a mindig kap segítséget és felvilágosítást szólamról, ugye. 

De ha már a törvénysértéseknél és felvilágosításoknál tartunk talán ne menjünk el szó nélkül a tény mellett, hogy Szabó Rebeka feljelentése után nyomozati szakaszban van az eljárás, ami ha másra - eddig - nem, arra jó volt, hogy Sinkó gazda "felvilágosítást" kapjon. Igaz, ezúttal sem tőletek, hanem...

"Tanúként voltam bidézve a Szabó Rebeka féle feljelentés után indult nyomozásban. Attól függetlenül, hogy az ügy érdemben elült, mondván az hogy megbeszélik az államtitkárral a dolgok alakulását, az még nem jelent semmit, és nem bűncselekmény ismerni a politikusokat. Na szóval elmondta nekem egy nagy győztes amikor összefutottunk a hivatalban és ketten vártunk a sorunkra néhány órát, hogy összejöttek a haverok a gazdakörben, és meghányták vetették a dolgokat. Nem volt semmiféle pontozás, a listából amit összeállítottak és eljutattak Szabónak és Tállainak formai okokra hivatkozva kiszórták akit nem akartak nyertesnek. Pl. nem írta alá a közjegyző által hitelesített papírt stb. Aztán ami mégis benn maradt azt lepontozták. Azt is kérdezte tőlem, hogy miért nem vagyok én is benne a gazdakörben? És akkor lenne miről egyezkednünk, mert föld az van itt elég, de az hogy bárkit beengedjenek csak úgy a hatalom közelében levők, az nem járja. Egy önkormányzati képviselőtestületi jegyzőkönyvbe is hosszan tárgyalták, hogy miként kell eljárni a BNPI-s pályázatok ügyében. Mondanom sem kell, a rendőrök szerint nem volt bizonyítható a korrupció."

Ángyán szerint "Egy 70 fős kormányból 8-10 tagot nevezhet meg a miniszterelnök, a többit a „maffiacsaládok” nevezik meg." A válaszaidat elnézve az az érzése az embernek, nálad sem az kérdés vajon a 8-10 közvetlen kinevezett közé tartozol-e, hanem az, hogy hívják a családfődet. 

524 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr395364542

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kegyelem morzsák 2013.06.17. 15:21:37

Minden demokrata örülhet annak, hogy a Lehet Más a Politika képviselői újra frakciót alakíthatnak. Ennek így kell lennie, helyesebben a frakciónak a Párbeszéd Magyarországért-et megalakító honatyák kiválásakor meg sem kellett volna szűnnie. Üröm az örö...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.17. 11:52:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Volt nemrég Örményországból/ról egy poszt.
Ott (is) mindent a kormányközeliek és a helyi kiskirályok tartanak a markukban, az ország teljesen le is van bénulva.
Persze a fiatalok elmenekülnek onnan, és minő hasonlóság, ha örmény gazdag és/vagy hires emberről hallasz, mint külföldön él, és ott jutott a csúcsra.
Ezek az anyarozs származékon élő narancsmaffiózók,visszamenőleg pajzsra emelik a maszop brigádot,szegény Magyarország!
ugye a mutyi azt jelenti, hogy csakis annak származik haszna az üzletből aki bele van mutyizva, tehát az ország az adófizetők, a nemzet nem csak az a pár mutyizó?
a magyar gazdaság milyen előnyökre tesz szert -termelés volumenének emelkedése, hatékonyság, az ellátás diverzifikálása (ne sziggyam az anyátokat?) és a magyar minőségi termékek exprtvolumenének növekedése, azaz -végsősoron- a GDP-ben pozitív növekmény (mint tuggyuk levédiában a negatív növekmény fogalma is ismert)

szóval?

brühüyyy

meg van ez hekmekükütyülve

és akkor csodálkozik a gömböc, hogy a mai magyar GDP alacsonyabb, mint az 1977-es
Ha a maffia van hatalmon - ki van zárva a korrupció. Nem hagyják lefizetni magukat - mindent visznek, azt is, ami oda van betonozva.
Viszont ilyen cukros kis dolgokra ébredhetünk:
www.femina.hu/hirhatter/szocialis_temetes_reszletei
és vigyázó szemeteket Iránra vessétek:
" A reformista jelöltek egyébként sorra léptek vissza Rohani győzelme érdekében"
nol.hu/kulfold/uj_kezdetet_iger_az_irani_elnok
Na még ez is:
nol.hu/kulfold/szazezren_erdogan__bekemeneten_?ref=sso
és jó kis komment/ek:
"batka2 | 2013. június 16. | 23:26:25

És egy jövőbe látó kommentelő jún. 09-ről:

"ateistapista2013-06-09 22:01:27

"...Thothal Shiker2013-06-09 18:54:08
Na, még a végén ott is szerveznek egy "békemenetet" a kormány mellett :D...."

Tudod, mennyire eltaláltad?
8 óra körül jöttünk arrafelé autóbusszal, és a Kizilay tér felé minden le volt már zárva. Az Ankamall bevásárlóközpont előtt több ezren gyülekeztek, akiket külön buszokkal szállítottak oda....majd a végén vissza is szállítják őket, mert a több száz különbusz ott parkolt végig, a főút szélén!. A tüntetők nem ebből az irányból szoktak jönni, és nem különbusz szállítja Őket!

Valahonnan ismerős nekem ez a forgatókönyv, akárcsak a miniszterelnök viselkedése, szavai, cselekedetei! Vajh' melyik országból????"

http://www.origo.hu/nagyvilag/20130609-erdogan-leterroristazta-a-tuntetoket.html"
hvg.hu/itthon/20130616_Mesterhazy_Udvozlunk_a_fedelzeten_Gordon
(Szépséghiba csupán, hogy csak szeretnék üdvözölni, de hiába ácsingóznak rá)
"Az arab televízió megállapítása szerint úgy tűnik, hogy ma Magyarország újra alvajáróként halad a szakadék felé"
atv.hu/cikk/20130616_al_dzsazira_magyarorszag_a_szakadek_szelen
ehem:
"http://index.hu/belfold/2013/06/16/rendkivuli_nyari_ulesszakot_tartanak/"

A képviselőknek többek között Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő mentelmi jogának sorsáról is dönteniük kell, azután, hogy Mokrai Mihály (MSZP) miskolci önkormányzati képviselő rágalmazás miatt feljelentette a kormánypárti politikust.

hehehe
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/belecsapnak_kezdodik_az_ellenzeki_osszefogas
"Bajnai arról beszélt, hogy ami egy budapesti pártszékházban csökkenő GDP, gyengébb forint vagy trafikmutyi, az helyben sokaknak megszűnő munkahely, a devizahitel miatt utcára kerülő pedagóguscsalád és becsületes vállalkozók tönkretétele. „Ami föntről nézve Simicska Lajos, az helyben a polgármester testvére, a fideszes képviselő sógora vagy komája” –
"A politikus szerint ma Magyarország valójában fél a hatalomtól, szenved a reménytelenségtől és nagyon dühös amiatt, hogy már megint átverték. A kormány képviselői fenyegetik és zsarolják az embereket: kirúgással, hol az üzletbérlet vagy a földje elvételével, adóhatósággal, ügyészséggel, hamis vádakkal – mindezt a kommunistákkal és az ötvenes évekkel állította párhuzamba Bajnai"
"„Jövő héten elkezdjük a tárgyalásokat az MSZP-vel. És egyre csak arra gondolok, hogy ha a válságkezelő kormány egy évében képes volt az a párt arra, hogy a személyes ambíciók helyett az ország érdekét válassza, akkor miért ne lenne erre képes most is?”"
Ehem, már kezdi kapisgálni, hogy miért szavazott közel 1 millió ember a fidesz aktív és az mszp passzív kampánya ELLENÉRE is az mszp-re, és miért tudott csak 200 ezer embert meggyőzni a fidesz, hogy szavazzon rájuk. Mert a választást az a másik 1 millió döntötte el, aki otthon maradt!
Én már csak egy hasonló főcímet szeretnék olvasni a Bonsai Ducéval és kompániájával kapcsolatban. De tudom, hogy nem történhet meg nálunk, míg don Alessandro a belügyminiszter, Hajdú János a TEK főigazgatója és Polt Péter a főügyész.
@kekex:
és nem Bajnai volt, aki rávette az Mszp-t, hogy "a személyes ambíciók helyett az ország érdekét válassza" hanem bizony Gyurcsány az őszödi beszéddel.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
persze, hogy vállalkozóbarát. ha nem volna az, nem hagyna trükközni négyből hármat céget...
www.szabadfold.hu/zoldfold/amikor_a_termeszet_benyujtja_a_szamlat
"– Ezek szerint segítségben nincs hiány?
– Egyáltalán nincs. Itt együtt építette a gátat a Jobbik, a Mazsihisz, a romák meg a Fradi B közép.
– Egymásnak adták a zsákokat?
– Na, azt azért nem… – neveti el magát az alpolgármester. – Mindegyik kapott egy-egy szakaszt, ott építették a gátakat."
Van egy kis ország, Európában (egyesek szerint nem...), a neve MUTYISZTÁN

Államformája:
Parlamentárisnak álcázott mutyi
(Magyarul: Hátasztán mutyi és miközöd hozzá?)
Fővárosa: Budapest (még, de rövidesen Felcsút)
Vezetői:
Elnök: Főmutyesz III. Haverja
Miniszterelnök: Örökös Nemzeti Főmutyesz, személyesen (Isten éltesse a Méltsurat!!!)
Hivatalos nyelve: ÚJ Magyar, néha nem értik a bennszülöttek sem, mert szánalmas jogász köcsögül van
GDP: Egyre szánalmasabb
Népesség: Folyamatosan menekülőben
Időzóna: Múlt idő, múltba merengő
Területe: Annyi amennyi, de árvalányhajasan, rinyálósan hűűű, de sok lehetne tulajdonképp
Adózás: Ad-hoc alapon, naponta változó
Gazdaság: Az EU-s pénzeket mutyiban eltüntető közgépesítésen alapuló
Növény- és állatvilága: Változatos, viszont ritka nagy állatok tenyésznek benne, pártalapon

A régi bolsevik hagyomány alapján a párt csicskái ütemesen tapsolnak - Piktor, Piktor, Piktor...
Előre látható a maffia további térhódítása és az örmény minta, mint kötelező etalon átvétele.
Persze szervilisék ehhez remekül csattogtatják a nyelvüket azokon a bizonyos farpofákon.
ELŐRE A PÁRTTAL!
van másik, fabius. ezek túl mennek saját magukon:

Titkos változata is van a Fidesz földtörvény-tervezetének

hvg.hu/gazdasag/20130617_Titkos_valtozata_is_van_a_Fidesz_javaslat
Gábrisék és a jobbik kedvenc terrorista csapata sem beteg, nem, dehogy... csak annak tűnnek! :(

kivultagasabb.blog.hu/2013/06/16/szent_haboru_a_nyari_gyerektaborban
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Én meg azt hittem hirtelen, hogy az elesett katona szívéből falatozgató, "hős forradalmárra" gondoltál, akiket most már nyíltan támogat az usácska is. :))

nol.hu/kulfold/fenyegeteskent_katona_szivebe_harapott_egy_felkelo?ref=sso

Vagy esetleg azokra a demokrácia élharcosokra, akik keresztény falvak teljes lakosságát irtották ki az elmúlt hónapokban Szíriában, a nőket és gyerekeket sem kímélve, néhány napja pedig egy 15 éves fiút mészároltak le, mert állítólag megsértette Mohamedet. A lázadók megvárták, amíg kellő tömeg gyűlik össze, a fiú szüleit beleértve, majd bejelentették, hogy Oatta az istenkáromlás vétségét követte el és mindenki osztozni fog a sorsában, aki megsérti Mohamed prófétát. Ezt követően szájon és nyakon lőtték a fiút.

Szóval ezeket az "embereket" fogja most már Obama is bőszen és nyíltan támogatni.

index.hu/kulfold/2013/06/09/istengyalazas_miatt_megoltek_egy_15_eves_fiut/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

szerintem lelketlenség magas foka, ha ocsmányságot másik ocsmánysággal akarsz megvédeni!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez a guruló forintok hazája, na meg a guruló forintoké. néhány kommented alapján a te pirulád is járja a maga útját.
@bella _ciao: jav: ez a guruló gyógyszerek országa, na meg a guruló forintoké.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Vállalkozóbarát?
Ferencesrendi biztos nem, mert ez a Ferenc...
@guma: Boldog lehetnél te is, ha az én "lelketlenségem" lenne a legnagyobb bajotok. :)
Másrészt, hogy lehet összehasonlítani katonásdit játszadozó gyerekeket, embertelen állati bűntettekkel. Ha erre képes vagy akkor nem annyira az én gyógyszerem gurult el. :)
fidesmaflaálam

bűnöző mind, bűnszervezet
Orbánék elég régóta egy oligarchikus dinasztiakormányzás rendszerét építik. Ebben a földmutyi csak egy lépés.
Ugyanakkor Ángyántól sem esnék hasra. Az októberben írtak jó része a mai napig fennáll vele kapcsolatban
endresy.blogspot.hu/2012/10/angyani-foldmegmondas.html

Ángyán sem több egy karrierpolitikusnál. Alkalmasint Rebeka sem biztos, hogy több. De jól csinálja, és sokkal csinosabb is.
@kekex: Igen. Ebben az a ronda, hogy ha a pénz bankrablásból származik, akkor is tisztára mosható.
@kekex:
Ahmadinedzsád is két diplomás mérnök (ha jól tudom) és szintén beszél nyelveket, az elnök feladata, hogy az ország, mint egész érdekeit képviselje és csakis annyira alkalmazkoggyon mások rikoltozásaihoz amennyiben az az érdekeibe belefér ebben Rohani sem különbözik, nyolc nyelven perfect, ez ma már kultúr örszágokban divat, nemúgy mint levédiában ahol törik az angolt és kukoricát amikor kappanhangon kotkodácsolnak, ez egy 8000 éves ország, már akkor is ott volt amikor mások még nem is voltak seholsem csak valahol a fákról ugricsáltak a pocsolyába békát fogni

magyarországon meg egy csoport eldöntötte, hogy mindent magáévá tesz abban a hitben, hogy meg is tudják tartani, pedig éppen azzal lesz nagy gond, mert mire felfutnának ezek a lopott üzletecskék addigra már vádlottakká válnak a megérdemelt börtöneikre várva előzetesben 40 évre előzetes utána majd döntünk

brühüyyy
@kekex: Igazad van .Gyurcsány nélkül nem lesz kormány váltás!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ne tegyél úgy mintha játékról szólna az a kiképzés és nem az élőbomba nevelésről.

szóval én itt ezt a témát befejeztem mert nem is akarod felfogni amit leírtam.
ha normális érvet csillantasz meg talán beszélhettünk volna róla. de így!
ezt nem veszi be a gyomrom amikor a büszke erős felnőttek a gyerekek mögé bújnak!
@kekex: Gratulálok Rohaninak, viszont meglesz kötve a keze.
@guma: Bújik a nyavaja gyerekek mögé. Arról értekezz inkább, hogyan támogathatnak a "demokrácia élharcosai" közönséges állatokat???
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Tudod jelenleg inkább a farizeusra és nem a vámszedőre emlékeztetsz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Aha. Ezt értsem úgy, hogy akkor mégis inkább maradnál a dekadens Nyugaton, a fejkendős cimboráid meg mehetnek a picsába? Eltartott egy darabig, de jobb későn, mint soha.

Egyébként Nyugaton a nácik már évek óta önnön testükkel védik a zsinagógákat, a Jobbik picit le van maradva. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én még csak csak maradnék, de itt most épp arról van szó, hogy a dekadens nyugat pont a fejkendős alkaidás cimbiket támogatja, ha nem vetted volna még észre.:)

Van pld. ez a Djasseem Hassan Hammadi al-Bazit, más néven Abu Ahmed. Ő az "Al-kaida" egyik bombagyárosa, akit 2005 június 7-én fogtak el a Bagdadtól 70 kilométerre fekvő Baladban a koalíciós erők. Abu Ahmed különös története, hogy nem a guantánamói fogolytáborba szállították az "Al-kaida" egy közepes szinten lévő bombagyárosát, hanem nagylelkűen átadták a gyengécske iraki rendvédelmi erőknek. Képzeld .... Jelenleg Jordániában oktatja a pokolgép készítést a Szíriába induló dzsihadistáknak, meg az emberi szíveket falatozgató parancsnokoknak.
@Penivaldes:

"ő sem tudta, és ki választja széllyel,
mit rakott jobb-, s mit rakott balkezével?

Bizd azt reám, majd szétválasztom én.
A szó tiéd, a fegyver az enyém."
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Jut eszembe ezt a remek animációs filmet remélem láttad már. A főszereplője az antirasszista Hitler, aki már támogatja a színes multikultit és igyekszik meghonosítani az egyetlen közel keleti demokráciában is, nem kevés sikerrel. Szerintem ez a haladás és a jövő útja arrafelé is. :)

youtu.be/NCoWIszM364
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Így van. Nem jól teszi. Bár, a Nyugatnak, hacsak nem nukleáris háborúval akarja a föld színéről letörölni a fejkendősöket, egyetlen szóba jöhető eszköze az "oszd meg és uralkodj", és lám, eddig nagyjából működött.

Részemről az offolást meg az Irán témát befejeztem.
@kekex:
ezeket nem lehetne "lengyel stílusban" reptetni valahová a Kykládokra?

brühüyyy
még egy kicsit ebből földtörvény elleni a szériából, érdemes ezt is megismerni, meghallgatni a felidézett adatok miatt

www.youtube.com/watch?v=4OwvcJJxVVE

www.youtube.com/watch?v=yka7TTMIJNQ
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én is befejezem, nem is én dobtam be, hanem Boli. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tudod ezért nem tudlak becsülni téged. mert ebből a beképzeltséged árad, mint minden szavadból, és a holtbiztosság, hogy a jobboldalra kerülsz. pedig ezt valóban a Nagyra kell bízni, és szerényen élni.
@rodeo36:

vihart is rendelsz mellé?

(kaptál levelet?)
@kekex:

"és nem Bajnai volt, aki rávette az Mszp-t, hogy "a személyes ambíciók helyett az ország érdekét válassza" hanem bizony Gyurcsány az őszödi beszéddel."

Ez azért egy egyszerűsített általánosítás, némi nagyvonalú csúsztatással.

Az őszödi beszéd létrehozott egy szétzilált állapotot, melyben az mszp bokáig összeszarta magát, leprásnak minősítette GyF-et, azt hívén, megúszhatja.

Abban a pillanatban az önös érdek az volt, ne legyen előrehozott választás, és ezért mindenre képes volt.

A remélt megúszás érdekében zokszó nélkül vette tudomásul, hogy Bajnai milyen feltétellel vállalja az egy évet.

Tehát ez a keserű pirula is önös érdeket szolgált.

Akkor nagyon kevesen gondolták, hogy 2013-ban Gy. nyugodtan hívatkozhat a beszédre, mert az idő őt igazolja :))

Ezt a meccset valóban Gy nyerte az mszp-vel szemben. Most.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
sajnos egyetlen megoldás van, és arra szinte senki sem partner, az az, hogy a Földön a javakat "szebben" elosztani, példáúl: a Glencore nem lopná el a magyar búzát korpa áron és adná tovább aranyáron ott ahol semmi sincs, mert a Glencore felkészítette a terepet, a katonai és hírszerző intézmények zsoldosok a nemzetközi kartellek bérlistáján és nincsenek is jól megfizetve, de a világháború többi formája is áldozatokkal jár és sokkal több halálos kínszenvedő áldozattal mint a tényleges demokrácia terjesztő háborúk....addig lesznek fejkendősök amíg lesz ki ellen fejkendőt viselni, ez identitásuk is...amint be tudnak épűlni egy másik társadalmi formába levetkezik ezeket a sallangokat és csak akkor kerűlnek elő a sallangok újra amikor megint nem képezik integráns részét az adott társadalomnak, bármi okból de mindíg felfedezhető a koszos anyagi ok is, a lét meghatározza a fejkendőt

brühüyyy

kérdésem -komoly- csak neked, mit gondolsz kik szervezték a szír "ellenzékieket" és kik "támogatták" a McCain egy csomó rablógyilkossal fotodzkodott amikor 3 órára odatolta a hülye pofáját
@kekex: "és nem Bajnai volt, aki rávette az MSZP-t, hogy "személyes ambíciók helyett az ország érdekét válassza" hanem bizony Gyurcsány az öszödi beszéddel".... ezt Bajnai is pontosan tudja és nem értem, miért nem vállalja fel a "mindig mondjunk igazat" keretében? Igaz, hogy a jelenlegi "kínálatból" őt tudom elfogadni, de nagy hibájának tartom Gyurcsány teljes mellőzését
@Orica Középföldi:
annyit kell ismételni amennyi elegendő gyertyát gyújtani a fejekben

az orbán és gittegylete egy alapvetően bukott banda, egyetlen egyszer nyert 1998-ban azt elbaszta és utána 8 évig -még véráldozat árán sem- volt képes újra hatalomra kerűlni, és ha nem kavarják a szart belső hatalmi hülyeségükkel és az Mszp vezetése politikus lett volna mint ahogy nem akkor a Gyurcsány kiáll a Kossuth térre és elmongya ott az Őszödi beszédet, az lett volna a kegyelemdöfés a fideszbe, akkor a nyugati hírügynökségek nem hozták volna szalagcímben a Gyurcsányt idézve, hogy "hazudtunk éjjel nappal" és semmi mást még politikai elemzés sem volt...a 2006-os bukás a fidesz végét kellett volna hogy jelölje de nem az lett

majd jött a Bajnai aki szerintem nem azt csinálta amit kellett volna, hanem a mutatós rövidtávú intézkedésekkel eljátszott egy történelmi pillanatot, neki akkor be kellett volna taposnia a foideszt és főleg orbánt az iszapba de nem tette sőt feladta 2010-ben és tálcán átadta a fidesznek az egész bullshitet aminek ilyenformán értelme sem volt egy év alatt

de erről ma nem beszél senki

a mai gazdasági csődből nincs kiút, mert az államkötvények árát a fidesz nem tuggya visszafizetni, nincs miből tehát ha nyernek -és szerintem nyernek- akkor öngyilkosok lehetnek
brühüyyy
Ajánlott irodalom (videó is!):

www.pupublogja.hu/2013/06/kakasutes.html

REMÉLEM, önállóan indul a DK. A beszéd után eldőlt, kire húzok.

That's all, folks.
@guma:

"szerintem lelketlenség magas foka, ha ocsmányságot másik ocsmánysággal akarsz megvédeni!"

Ez érdekes.
Már én is gondolkodtam azon, minek lehetne nevezni azt az attitüdöt, hogy Géb minden kérdést támadásként érzékel, és azonnal visszatámad (úgy véli), de nem válaszol.

Nem igazán tudom.
Talán érvtelenség, lekötelezettek gyávasága, félelem az önálló gondolatoktól, félelem az önálló gondolat felvállalásától, a bigottak egyéni gyávasága vagy ezek valamilyen elegye vagy valami egészen más?

Mindenesetre a sok mosoly és terelés mellett időnként felvillan az igazi egyénisége.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gyerekekkel miért is kell katonásdit játszani!?
/ellenség-puskát kézbe-megsemmisíteni/ ....hát így lehet összehasonlítani kedves Gabriel
@KÁTÉó53éúétr6: Akkor most én is linkeljek izraeli gyerek katonásdi képeket??? :)
@Kismacska (BELLA): "melyben a maffiával szemben egyetlen államférfi áll a sok torzsalkodó és tehetségtelen politikus között – őt Gyurcsány Ferencnek hívják."

Bagoly mondja verébnek, vagy veréb mondja bagolynak?? :)
@Orica Középföldi: :)

tudod nem foglalok állást, ha nem ismerem elégé a mit miértet...

sok szempontból buta vagyok, ráadásul "mindenevő" - viszont ez nem bátorít fel engem, hogy sulykolja 1-1 megismert témát kinyilatkoztatásként.

igen, felszínes vagyok.
túl sok minden érdekel - de sok mindenbe nem ásom bele magam.
viszont számomra a gyerek szent, és ha ezt a felnőttek kihasználják és megtévesztik őket - na azt nagyon utálom!

ezért valóban nem értem reakcióit, válasz és vélemény nélküli tálalásait.
na ehhez már öreg vagyok.
hülyeségre nincs időm - de őszintén meglep néha mi közé tesz egyenlőséget. én aki mélyről jöttem és háttér nélkül éltem le az életem empatikus vagyok, de dagonyázni sárba nincs kedvem...
@KÁTÉó53éúétr6: :)

kösz!
úgy tűnik ez nem mindenkinek ilyen egyszerű...
@guma: "viszont számomra a gyerek szent, és ha ezt a felnőttek kihasználják és megtévesztik őket - na azt nagyon utálom!"

Igazán remek. Remélem velük kapcsolatban is ugyanezt mondod, nem csak a fújjcsúnya fejkendős biztosterroristapalánták esetében. :)

hunhir.info/hir_kepek/izraeli%20gyerekek.jpg

www.mariaorszaga.hu/images/hirek/25061.jpg
@KÁTÉó53éúétr6: Akkor hasonlítsd, pld. ezeket is. :)

hunhir.info/hir_kepek/izraeli%20gyerekek.jpg
www.mariaorszaga.hu/images/hirek/25062.jpg
@Penivaldes: Nem kell lezuhannom, mert nálad nem nagyon szoktam kettős mércét tapasztalni.
@Penivaldes: :)

ne próbálkozz mert az alapot nem érti.
a széke padlószint, zuhanni nem fog!
@Kismacska (BELLA): "REMÉLEM önállóan indul a DK" ezt remélem én is. Elkeserítő, hogy van egy ember aki akarja, tudja, teszi ,és ettől fél nem csak Orbán, hanem Bajnai és Mesterházi is
@rodeo36: erre azért ne fogadj.
A cseh sztori itt akkor fog megismétlődni, ha mutyinék ellenzékbe kerülnek.
Akkor aztán a polt-handó-pintér-hajdú tengely tarolni fog :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Az örmény minta átvételét nem tartom valószínűnek, mert Szargyártó Petikét nem szívesen látnák arrafelé tanulmányúton. Illetve egy módon. Egészben sütve, citrommal a szájában.
Inkább az azeri példát forszíroznák a megbonthatatlan örök azeri-magyar baltásbarátság jegyében.
@guma: Jaja tudom, hogy szerénységedhez sosem fogok felérni. :)
@guma: Az izraeli gyerekek hasonló jellegű trenirozásával kapcsolatban, mikor kezdesz kiakadni??? :) Ja persze tudom ők a földjüket védik, míg a kaftános csemeték nem. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Persze sikerült a Gyurcsány beszédet nem hallanod, és csak a megbízható forrásként jegyzett mno.hu-ról tájékozódsz.

Én sem szeretem a Gyurcsányt, de amit mond arra érdemes odafigyelni. Nem hülye ember.
Szerintem ez is csak kúrcsány érdeme lehet. Lásd pld. legutóbbi szenvedélyes beszédét. :)

Budapest a legvonzóbb turistacélpont lehet

veddamagyart.info/gazdasag/6451-budapest-legvonzobb-turistacelpont-lehet
@dobzse.laci:

egy megoldás van: lámpavas az olcsóbb és gyorsabb hacsak nem lehet azt amit a kacsinszkijjal csináltak a lengyelek

brühüyyy
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Nem csak az MNO-ról természetesen. :)

youtu.be/evyVySPeEz0

Az a baj egyébként, hogy ugyanúgy hazudik mint eddig és ugyanúgy mint fityeszék. Ha engem kérdezel mindkettőt a süllyesztőbe, de nyilván nem fogsz.:)
@rodeo36: Miért azt a lengyelek csinálták??? ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

szállj már le rólam!

fogd fel: gyerek az gyerek.
ha ázsiai, ha európai vagy máshova való akkor sem lehet kizsákmányolni, kihasználni, stb.

aki megteszi az bűnt követ el!
én nem válogatok ebben, ha megengeded.
ha ez eddig nem derült volna ki akkor - iszonyatos szöveg értési hiányban szenvedsz.
@dobzse.laci:
ööö....
....ha az ellenzék nyer, akkor már nem lesz pintér és hajdú. csaxólok.
@Kismacska (BELLA): A beszéd meghallgatása után én is döntöttem. Ha indul a DK, akkor az én szavazatomat is viszik.
@guma: Azért ezek most jó hírek. :)
@Secnir:

az állatkert megtelik: új majmok és banánhiány lesz újra Budapesten?

DK a nyerő, már régen mondom...nem olvastad amit orica-nak körmicéltem? őnaccsága hallgat...

pedig kulcsfontosságú

brühüyyy
@rodeo36: Hát amit írtál az előbb a lámpavas után. :)

"hacsak nem lehet azt amit a kacsinszkijjal csináltak a lengyelek"
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: és akkor visszatér a táncoslábú és úgy "elszámoltatja" a fidesz maffiózókat, mint a narancsosok őt. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
miért szerinted kik csinálták, a pápuák?

brühüyyy
@guma:
kaptál levelet?

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

baszdmeg!

kihozod belőlem az állatot: te nem vagy százas!

mutass egyetlen idézetet tőlem, ahol kettős a mércém.
szerintem te azt sem tudod mi az, hogy szociálisan érzékeny valaki - mert ha tudnád akkor nem kevernél nálam fogalmakat.

ha van utódod kutyakötelességed ápolni, gyámolítani, tanítani, gondozni, mindent megadni neki, hogy kinyíljon a szeme a világra és emberi értékei legyenek amire építkezhet.

ő a jövő!
neki a kezébe adod a stafétát ami vagy arra késztet mind a japánoknál (sokáig), hogy csomagolj és vonulj el meghalni...
de a "taigetosz" is szerepet játszhat, ha nem vagy életképes - amit nem te döntesz majd el.

tehát, kalandra fel - kezedben a sorsod, akárhova vet az élet.

most pedig nem látlak egy darabig...
...közben odafent tart a buli (magyarország még jobban teljesít!):
Adóemelésekkel itt az újabb Varga-csomag:
index.hu/gazdasag/2013/06/17/varga/
Így végezné ki a készpénzt az MNB:
www.portfolio.hu/vallalatok/it/igy_vegezne_ki_a_keszpenzt_az_mnb.1.185271.html
tehát a végeredmény:
Megütötték a forintot:
www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/megutottek_a_forintot_varga_bejelentesere.3.185325.html

no comment.
index.hu/gazdasag/2013/06/17/varga/

Kapja be a faszomat a Varga Mihály, már az is baj, ha okosan kezeljük azt a kevés pénzünket ami maradt az Áfa emelés után? Vagy még mindig itt vannak a rohattmulti bankok? Nem hajlandók feladni az állásaikat, és államosítani sem lehet őket?

A bankszövetség helyében most intenék be vastagon a kormánynak. A bankokat annyiszor verték át, hogy az már gusztustalan.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Az elszámoltatás ugye nem azt jelenti, hogy Te úgy véled, börtönben a helye, és akkor csukják be. Ha a Polt-féle ügyészség nem tudott annyit összehozni, hogy becsukják, akkor vajh nem az-é az ok, hogy nem volt miért? (Viktort se a gazdaság szétbaltázásáért kellene becsukni. Még csak nem is a jogalkotás rendszeréért, pedig azért is megérdemelne egy tarkónbaszást. De hát a 2/3 az 2/3. Hanem a nyilvánvaló törvénysértésekért - ld pl földmutyi, trafikmutyi. ) Természetesen a Polt-féle ügyészség fennforgása esetén ez sem fog menni. De ez nem jelenti azt, hogy innentől az idők végeztéig szabadon garázdálkodhat.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Ezt te nem is fogod észrevenni, hiszen nem terhelhetik rá a magyar emberekre. Már megint ez a ballibsi csúsztatás, megspékelve a Bajnai-féle hazugsággal, amiből a magyar emberek nem kérnek.
Egyébiránt meg Gyurcsány nem is mondott semmiféle beszédet. Legalábbis az Indexen meg az Origón változatlanul nincs nyoma. Az MNO legalább emlitést tett róla. Meg az ATV. A többi néma csend.
Most olvastam cikk többi részét is. Hát ilyen rohadt jól dübörög a magyar gazdaság? Orbán Viktor álljon ki az ország elé és végre mondja el a Felcsúti beszédét, mert most már elegem van a gazdasági fellendülésből és emelkedésből.

Kíváncsi vagyok a Fideszes bértrollok magyarázatára is. Mivel magyarázzák ezt? Bár úgyis tudom a választ, emúttnyócév, Gyurcsány-Bajnai tehetnek róla, nemzetközi zsidóliberálbolsi összeesküvés, IMF stb.

De a sablonszövegek helyett a saját véleményükre lennék kíváncsi.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Amíg a haverpajtás tékozló fiú Patai elvtárs a bankszövetség elnöke nemhogy beintés de még nagyobb összeborulás lesz Matolcsyval, főleg ha az meg olyan jófej h ingyen pénzt ad. Erről a csomagról a bankok már régen tudtak és az ingyen hitel volt a kulcs h ne legyen a sokadik adóemelésből nagyobb cirkusz. Egy jól működő maffia mindig megveszi azt akire szükség van
De rohadjanak meg, erre van és lesz pénz "A kormány a megszorítások mellett javasolja, hogy legyen állami garanciával nyújtott hitel az e-útdíj mögött, illetve létrehoznak egy beruházási alapot, amiből a stadionépítéseket folytatják és a Kossuth tér is rendezhető lesz."

A foszom ki van ezzel a dilettáns bandával.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Nekik ez a saját szövegük. Ők a HírTv-n és a MN nevelkednek. Ez jó nekünk, és csak a multik fizetnek.
@Secnir: Pintér informális befolyását nem becsülném le.
Hajdúnak meg csinálnak egy udzrt-t.
Oszt legfeljebb épp arra járt és állampolgári kötelességtudatból segített a szügyészeknek.

Gondolod, hogy nincs ez már most kitalálva pontról-pontra?

Az az undorító, hogy olyasmibe kell belemenni, amihez senkinek semmi kedve.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Most ott tartok, hogy inkább jöjjön a táncoslábú és takarítsa el a francba ezt a pocakos focistát, mert még a szocik sem okoztak ennyi kárt az országnak, mint ez a köcsög banda.
@rodeo36: Kacsinszkiből kinézek annyi észt, hogy magának csinálta.
Orbán tanult belőle, a vízparton arcoskodik kacsás úszógumival, ott el tudják kapni a badigardok.

Esze ágában sem lesz repülőre ülni, hova is menne?
@rodeo36: Most hallgatom az öszödi beszéd2-t. Két gondom van. 1. Ordítva nem érvelünk. 2. Beszélni mindig is jól beszélt fletó. Csak a tettek mezején bizonyult gyengécskének, már ami a közéletet illeti (a saját bizniszében 'tehetségesebbnek' bizonyult).

Amúgy a fityisz kritikája teljesen jó, a Kádár kor értelmezése a szokásos félrevezetés (janibá döntéseit Moszkvában hozták meg).

Szóval a fene megette, ha ilyen demokrata veri meg a piktort. Becsületről beszél ez a demokrata, a kétszer ellopott villában lakva. Aha.

Egyiket sem.
2002 és 2010 között volt nyolc évük, hogy hosszútávú terveket készítsenek, és kitűzzenek célokat. Ennyi? Mi a f*szomat csináltak ezek, azon kívül, hogy kivitték a politikát az utcára?
@Kismacska (BELLA):

Gyurcsánnyal eddig sem az volt a baj, hogy nem volt karizmatikus vagy ne tudott volna a rá fogékonyaknak fasza beszédeket mondani.

A beszéd egyes elemeivel egyetértek. Mégsem akarom Gyurcsányra cserélni Orbánt. Ennek oka legkevésbé az őszödi beszéd, sokkal inkább a válságkezeléskor mutatott gyengeség és bénaság.
@Kismacska (BELLA): Hát igen.. Klasszisokkal nagyobb kaliber bármelyik "kollégájánál". Azt a töketlenkedést, amit az MSZP és az EGYÜTT előad, Engem is arra visz, hogy a DK-ra szavazzak.
@Fabius: Láttam tegnap a beszédet. Ott ültem és azon gondolkoztam, hogy mi a fenéért szavaztam én erre a fickóra valaha is? Plusz az Öszödi beszédet sem nekünk mondta el, hanem belső körbe. Abban sem vagyok biztos, hogy nem az ő beleegyezésével hozták nyilvánosságra, hogy növeljék a népszerűségét.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Jaj Gabriel ne nyüzsögj már annyit, mert amikor kevesebb vagy többet érsz. Táncoslábú soha nem számoltatott el, még akkor sem, amikor kellett volna, még titeket sem
@rdos:
és te mindebben 100%-kig bizonyos vagy? vagy csak urbánlegend és kurva jól hangzik?

brühüyyy
@KÁTÉó53éúétr6: Pedig vannak olyanok akik mind a két bagázst elszámoltatnák. :)
@Fabius: Arról nem is beszélve, hogy viktorunk tejhatalmát nagyban az ő konokságának és hatalmi mániájának "köszönhetjük". :(
@Kismacska (BELLA): Gyurcsány öreg hadvezér és nagy taktikus.
endresy.blogspot.hu/2013/06/gyurcsany-es-taktikai-kirohanas.html

Ez a beszéd pont olyan kiszámított volt, miint a legtöbb politikus legtöbb megynyilatkozása.
Inkább Vadai hivatalos aspiranturájának hivatalos bejelentési ideje érdekel
@rdos:
Na, persze, "Jani bácsi döntéseit Moszkvában hozták"-így lettünk a "legvidámabb barakk".
Sokkal jobb lett volna nekünk egy Ceausescu, az független? volt.
Továbbá, ha villát lopták, az még nem ő volt. Egyszer sem.
Talán az orbi villa a szent becsület szerzeménye?
Továbbá a többi ellenzéki vezér, még szónoki kisinas sem lehet őmellette, és azért tett egyet-mást, sok jót is, miniszterelnöksége alatt.
Vagy nem.
De akkor is:
www.pupublogja.hu/2013/06/juhasz-peterrol-nem-erzelmek-nelkul.html?spref=fb
@GeoCracker: Inkább Vadai hivatalos aspiranturájának hivatalos bejelentési ideje érdekel
???
Ne idegesítsetek már ezzel a Gyurcsány nosztalgiával! Elkeserítőek tudtok néha lenni. Csak azért mert kiabál, csúnyákat beszél, és pár száz nyugdíjas issza a szavait máris milyen remek vezető lett? Elfelejtitek azt, hogy a 2/3 neki is köszönhető? Én baloldali vagyok, és még sem felejtettem el.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"viktorunk tejhatalmát nagyban az ő konokságának és hatalmi mániájának "köszönhetjük". "

Közkedvelt önfelmentő fasság. Most sem tudnak magukba nézni azok akik most csalódtak Orbánban. Nem "de nagy barom voltam" , hanem "Gyurcsány a hibás". Ja.
@GeoCracker: Az őrült, aki letépte láncát??? ;)
@DarthVader: "Lári fári és lófaszt mama".
Én amúgy sem viktorra szavaztam. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Teljhatalom van, tejhatalom nincs, esetleg a csecsemőknek.
Te súlyos beteg vagy: Gyurcsány-fóbia. Kezeltesd, és szemtelen, bár sikeresen elhintett hazugság, hogy orbit Gyurcsánynak köszönhetjük.
A jobbikot kinek köszönhetjük?!
@CSENDES: A hölgy szerpeltetése, kvalitásai, és megszólalásai mind abba az irányba mutatnak, hogy neki szánják Gyurcsány stafétabotját. Gyurcsány hivatalosan bejelentett visszavonulásával a jelöltségtől, kell valakit odatenni,aki licitképes. Erre a szerepre Vadai megfelel. Ráadásul a jelölése fricska lenne a növerésekről elhíresült Fidesznek is.

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem annyira őrült... Orbánhoz képest kifejezetten épelméjű :-)
@V-PORT:

Ez most speciel - a látványos melléharapások ellenére sem - volt rossz beszéd. Csak...

1: Az igazságtartalma ellenére nem fogja a társadalom rehabilitálni Ferencet, magyarul egy darab plusz szavazatot hozni nem fog a bizonytalanok közül akkor sem, ha az orbánváltásra elkötelezett, de pártszimpátiában billegők közül magának és a DK-nak behúzhat némi szimpátia növekedést.

2: Pech, hogy hasonló hangulatú beszédet mondani szinte csak ő képes a baloldalon. Kéne mostanság egy hasonló kaliberrel bíró ember, olyan, akiről elhiszik a népek, hogy akarja, és képes is megtenni amiről beszél, és ezzel kicsit felrázza őket az apátiából.
@Fabius:
Hamis ez, hogy Gyurcsányra kellene most viktátort lecserélni. Ez nem opció, kár ezt hangsúlyozni, és hamis következtetéseket levonni.
A válság kezelése kérdéses. Villámgyorsan felvették az IMF hitelt. Akkoriban meglehetős fejetlenség és zűrzavar volt mindenütt.
Különben meg hol voltak a bölcs megmondók? Rémlik, mintha ez a szerencsétlen összehívta volna a válságstábot is.
@Fabius: Én már belefáradtam a ripacsokba! Az elmúlt 23 évből 11 évet vettek el ezek az életemből. Én már ezt nem akarom. Normális embereket akarok és nem túlmozgásos őrülteket.
@V-PORT:
Ja, persze, annyira baloldali vagy, hogy(mint azt számtalanszor kihangsúlyoztad) Gyurcsány= orbán.
Köszönjük emese!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Frászt köszönhetjük.

Senkit nem szokásom fölmenteni a felelőssége alól, de ez közkeletű tévedés. Sokkal inkább köszönhetjük ezt a válságkezelést borzalmasan elkúró MSZP frakciónak, akiknek előbbre való volt Gyurcsány kinyírásával törődni fél éven keresztül, mint a bajok rendbetételével és az ország fizetőképességének megőrzésével.

Ez nem menti Ferencet, mert egy miniszterelnök-pártelnöknek mellig szar esetén képesnek kellene lennie elsősorban a bajok kezelésére szorítani a pártját, de az a felelősség amit firtatsz speciel nem személy szerint az övé.
@AKIsTUDATLAN: Miért szerinted nem azért szerettük, és szeretik Gyurcsányt, mert amikor megjelent úgy tekintettek rá, mint a baloldali Orbánra?
@AKIsTUDATLAN:

...ha rémlik akkor rémlenie kell annak is, hogy telibe szarta Veressel együtt a Reformszövetség válságkezelő csomagját, amit aztán csak elkezdtek megcsinálni később Bajnai csomag néven.

Mert nem volt más választás.

Ne akarjátok ezeket meg nem történtté tenni.
@Fabius: Gyurcsánynak nem is kell miniszterelnöknek lennie. Nem is oda való. (Többek között ez volt az egyik hibája, hogy egyszerre akart két lovat megülni, egyszerre harcolt az SZDSZ-szel mint miniszterelnök,és a pártjával mint pártelnök. )

Pártelnöknek viszont kiváló. Egy miniszterelnöknek nem feltétlen kell jó debattőrnek és szónoknak lennie. Nem az ő dolga. Az a pártelnök feladata, hogy pártjuk programja mellé odaállitsa a tömeget. Én, mint állampolgár, ha van egy program, amelyik szerintem (!) gondolkodó (!) állampolgár szerint előbbre visz, akkor arra a pártra szavazok, amelyiké a program. A miniszterelnök feladata a programot végrehajtani. (Ezért lehetséges olyan koalíció is, amiben a miniszterelnök párton kivüli)
Tény, Gyurcsány nem jó a program megvalósitásában. Nem is szeretném,ha miniszterelnök lenne. De a DK-nak van valamilyen víziója a jövőről. Nem biztos, hogy minden egyes pontja alapból elfogadható, de legalább lehet vele vitatkozni. (Bajnaiéknak is van, ráadásul a kettő nagyban azonos, csak a fene se ismeri. És baromira nem vagyok meggyőződve róla, hogy az E2014 tagsága számára ez a program elfogadható. A tagság attól jóval balosabb). És ez a vízió nekem szimpatikus. Tehát a programra szavazok. (Attól nem leszünk előrébb, hogy Mesterházi miniszterelnök, a szocik meg ugyanott tartanak, hogy nagyobbat kell igérni. ) Csakhogy Bajnai egy öregotthonban nem tudna 2 csomag pelenkát eladni. De miniszterelnöknek kiváló. Jelenleg nincs nála erre rátermettebb.

Amúgy: Fabius: nem szeretném kipróbálni, de azért kiváncsi lennék, hogy egy 2009-es nagyságrendű válságban Unortodoxia császára hogyan teljesitene? Mert csakis és kizárólag úgy tudnánk meg, hogy érdemes lenne-e visszahozni Orbán helyett Gyurcsányt - aki a válságban rosszul teljesitett - ha látnánk Orbán ugyanilyen körülmények közötti teljesitményét is. AZt már látjuk, hogy mire képes válság nélkül.
@V-PORT:

A lánglelkű álomfejtőkből tényleg elég, kormányváltás után én is csendes technokratákat akarnék látni.

De kampány idején igenis szükség lenne valakire, aki Gyurcsány retorikai képességeit képes ötvözni a Bajnait szakértő imázsával. Erre céloztam.
@DarthVader: Persze pártja válogatja. A szoci párt menthetetlen, hetvenféle platformjával, régi jól bevált erős embereivel, akik ugyanazon a koncon marakodtak, és marakodnak ma is.
@GeoCracker:
Haj, ha én is, én is..., így tudnék szónokolni közel fél óráig, nem felolvasva, hanem fejből, kiszámítottan vagy anélkül!
Nektek semmi és senki nem elég jó. Nem kéne egy kicsit földközelibb régiókba leszállni?!
@DarthVader: ebből a baromságból már soha nem tud kilépni ez a nép.Várom, mikor lesz Gyurcsány a hibás nemcsak azért, hogy Orbán hatalomra került, hanem azért is, hogy törvénytelen intézkedései vannak, hogy elősegíti a gazdasági mutyikat, hogy a világban leírták Mo-t stb és soha nem tudjuk meg, hogy kormányzása idején mennyire lett volna béna a narancsos csürhe és az MSZP-s konokok nélkül
Izé..., ennek még utánanézek, mi mikor volt, mi volt előbb a tyúk vagy a tojás?:) De most nincs időm.
Előzetesen annyit, hogy tény, Gyurcsány sem volt ISTENKIRÁLY.
Úgy tetszik a nagyon nagyszerű, a nemzetek krémje magyariak, nem tudnak mostanában egy ilyent prezentálni maguk közül.
@DarthVader:

Unortodoxia császára a 09-es válságba önérzetesen döglött volna bele.

A minielnök-pártelnök analógiáddal sem vitázok, lehetne így is. Megyó-Kovács Laci idején még működött is valahogy a kampányban.

A gond ott van, hogy a társadalom kormányt váltani képes tömege Gyurcsányt a hitelességdeficitje miatt erre nem tartja alkalmasnak. A szimpátiaméteren ez látszik, és tökmindegy te meg én mit gondolunk erről.
@Fabius: Szerintem meg azt kéne már észre venni, hogy SAJNOS csak rossz, és rosszabb között választhatunk, mi /normálisak, nem hivök/! Amire vágyik itt mindenki, az utopia!
@AKIsTUDATLAN:

Segítek mi-mikor volt:

Gyurcsány - válságstáb 2008 október közepe, Orbán is elment.

Reformszövetség csomagja - 2009 február,

Átdolgozva Bajnai csomaggá - 2009 április közepe.
@rodeo36: Csak 95 százalékig veszem biztosnak. Mert az a biztos, hogy semmmi sem biztos. :-) Különben is 77 év múlva megtudjuk.

@AKIsTUDATLAN: Jó, a villát visszavonom, bár attól még gusztustalan lehet a dolog. Momentana valam Fittelina rémlik, ami elévült. Egyik kutya, a másik eb, elismerve árnyalatnyi difi van közöttük.

A mindenoldali eftársakat tudod honnan ismerni meg? Pofon egyszerű. Mindig valaki ellen fogalmazzák meg a programjukat. Nem valami mellett.

Színjáték az egész, nem ellenfelei ezek egymásnak, hanem a partnerei.
@magándemokrata:

Szerintem meg most van az, mikor nem kell félni nekünk elégszer és elég hangosan kimondani milyen összetételű kormányváltást akarunk.

Nem kell félni meg eh, utópiát legyinteni, hanem kiabálni kell. Sokszor.
@rodeo36: Csak 95 százalékig. Különben is, 77 év múlva megtudjuk :-(

@AKIsTUDATLAN: Jó, a villát visszavonom, momentana valami fittelina azért rémlik, tudod, ami elévült.

A mindnoldali eftársakat tudod honnan lehet felismerni? Mindig valaki ellen fogalmazzák meg a programjukat, nem valami mellett. Ebből tudom, hogy nem értem vannak, hanem ellenem, mert a cél a megosztás.
@Fabius:

"A gond ott van, hogy a társadalom kormányt váltani képes tömege Gyurcsányt a hitelességdeficitje miatt erre nem tartja alkalmasnak. A szimpátiaméteren ez látszik"

Igy van. Ezért lehet nyugodtan hátradőlni, és elmélázni azon, hogyan kell kibirni Orbán ujabb 4-8 évét.
De meg lehetünk nyugodva, a Gyurcsány-beszéd csak a DK oldalán és blogokon található, sem az irott, se az elektronikus média nem emliti egy halavány szóval sem. Nem is volt.
@AKIsTUDATLAN: Éppenhogy földközeli régiókba vagyok leszállva. Így megpróbálom a Gyurcsány-beszédet is a helyén kezelni. Ez nem jelenti azt, hogy ne méltányolnám a teljesítményt. Akár a kiszámított, és politiusi teljesítményt is.

@Fabius: Pont ezért emlegettem már az éhségsztrájk környékén, hogy lassan át kell adni a stafétát. Gyurcsány személyes elutasítottsága ugyanis személyes. Nem a pártjára vonatkozik. S ezt ki lehetne aknáznia. Elvíve a tüzet és beágálva Ágit, vagy mást. Azt ugyanis kár tagadni, hogy Orbánnal szemben retorikailag a többiek nem igazán ellenfelek. Sem a celebszerepbe beszorult M.Á. sem a kicsit kétbalkezes E14-es csapat.
@rodeo36:

"őnaccsága hallgat..."

:))))))))
Bakker, miben erősítselek meg? Én nem kedvelem Gyurcsányt, de a teljesítmény az teljesítmény:
Nagyon jól szórakoztam rajta, és öreg barátom ovációját - te, ez egy zseni! - nem cáfoltam.

Ettől a bukásához vezető hibái nem szüntek meg, és ha még egy lehetőséget kap, valószínűleg újra elköveti őket.

Emberből van:))
@magándemokrata: @Fabius: -szal értek egyet. Ha most nem harcolja ki a választók egy része, hogy ne csak negatív kampány legyen, akkor szinte soha többet nem lesz rá esélye. Ha Orbán marad,a kkor azért, ha egy negatív kampánnyal sikerül leváltani, akkor azért. Az utóbbi esetben újabb politikai hazigságok jönnek, és újabb flaszterdobálások.
Úgy emlékszem, csak a szociknak volt lehetőségük két egymást követő ciklus kormányzására.
Csodát lehetett volna tenni az ország bizalmára alapozva.

Mondjuk a csoda sikerült, itt vagyunk a 2/3 os csodában nyakig.

Komoly vakhit kell ahhoz, hogy valaki ezek után visszasírja a kétharmados orbáni rémálom megalapozóit.

Utána mi a picsát szeretnétek?

Pol Potot vagy Maót?

Itt az első Varga csomag.

Van rá valami épkézláb dk szoci reakció???

ezt csak azért kérdem, mert előszeretettel szoktatok vinnyogni, hogy minden kurva szép lett volna, de a büdösviktor ellenzékből megakadályozta.

kérdem én: ezek az általatok visszavágyottak csináltak valami épkézláb dolgot ellenzékből?

egyetlenegy komoly dolgot megakadályoztak?
vagy nem sikerült csak a parlament pénztárához vonulni havonta???

siralmas
@Habakuk999:

"kétharmados orbáni rémálom megalapozóit."

Az te (is) voltál. Pl. Mert elhitted, hogy elmúltnyólcév. Elhitted, hogy tandíj nem-nem-soha. Elhitted, hogy Orbán tud a vizen járni. Elhitted, hogy egy világválság megúszható 13.-14. havi bérrel és nyugdíjjal.

Én pl. nem járultam hozzá Orbán 2/3-ához. Mert tudtam, mire képes, és mire nem. Nem kellett hozá nagy éleslátás, csak memória.
Trafikmutyiról írtuk, de ide is illik:

indavideo.hu/video/Trafikmutyi_-_A_Kutyadnak_a_kolyke_1

Hallgassátok, szeressétek!
@GeoCracker:

Gyurcsány háttérbe, Vadai előtérbe lépésével simán megugorható lenne a szövetségkötés.

Apró bibi, hogy ezt nagyon sérelmeznék Feri kedvelői. Pedig logikus lépés lenne.
újabb brutális adóemelések:

index.hu/gazdasag/2013/06/17/varga/

fél napig nem nézek rá a hírportálokra, és máris 4 adót emel a kormány..
@DarthVader:

Ahogy írtam feljebb, mélázni inkább egy Gyurcsány-Vadai arccserén kéne. Szerintem.
@GeoCracker:

Hocipo tele a kopkodessel, tettek eredmenyek sehol - ez a politikanak nevezett valami
Azert a hallgato 54%
@DarthVader:

Aki elhitte az biztosan nem Habakukk bolt
@Fabius:

Ez szerintem folyamatban van:))
@Fabius:köszi a segítséget.:)
sikerült alkalmaznom:)

ki tudja, hátha ezeket nem láttátok még:

Gyurcsány, Bajnai vagy Orbán jobb miniszterelnöknek? (Kovács László, Bárándy...)

www.youtube.com/watch?v=N737KMRmw6o

Orbán Viktor és a sérthetetlen horogkereszt (Gyurcsány Ferenc - Molnár F. Árpád)

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6ZQVo03QLJE#!
Ilyen az, mikor egy ország értelmisége megzavarodik. Nem tudják, mit kezdjenek a néppel, amelyet ők hoztak ebbe a helyzetbe.
@Fabius: Ez most komoly??? Nem lehetne valami ízlésesebb arcot keresni Vadai helyett??? :)

internetfigyelo.files.wordpress.com/2012/06/szc3a9p-csaj-vadai-c3a1gnes.jpg
@Habakuk999:

tuttam hogy mi fizetjuk a valasztasi koltsegvetest, megegy szog a gazdasag koporsojaba. Cegek, szamlak remelem kulfoldon. D:
A szocik kampanyat a zajemef szokta, itt van meg bonusznak azt is mi nyertuk.
Kamatok eu jaruleka utan jar vajon tb jogviszony?
@DarthVader: Te is fiam, Brutus?

Sulykold a mantrát, sulykold szépen.

Én nem hiszek. Látok, nézelődök és levonom a következtetéseimet.
Amik lehet, hibásak.

Mivel keményfejű vagyok, nehéz utána kilökdösni a fejemből őket.

A szocik kezdték el a bődületes adócsalások korszakát.
A szocik kezdték el a magyar nép gyalázatos szélsőjobbra tolódását.
A szocik közösen a szadesszal tették tönkre a számomra csodaszép liberalizmus eszméjét.

Nekem nem kell hülye demagógok dumájának, egy példa:

duplájára emeli Varga a kp fizetések illetékét.
A NAV bünteti a kp forgalmat, illetve plusz adminisztrációt igényel.
Mi következi a két fenti eseményből?
Varga támogatja a feketegazdaság erősödését.

Mondhat bárki bármit a közbenső eseményfolyamatról, engem ez nem érdekel.

Valamit csináltak, aminek van egy végső következménye.

Ugyanez igaz a szocikra is, valamit csináltak nyóc év alatt, aminek három éve látjuk a következményét.

Úgy nevezik: kétharmados Orbán korszak 20%-os jobbikokkal.
@Husz_János_Puszita: Persze, az a kis maradék is megy kifelé, pénteken meglesz az erdélyi cég is.
@guma: előző linkekért bocsánat.

de azt gondolom minden vélemény bizonyos fokon megkönnyíti a véleményformálást, ha tudjuk mit lát más.:)
semmiféle törvénytelenség nem történt. amennyiben mégis, a kellő időben törvényt hoz róla a kormánytöbbség, hogy mégse.
@Habakuk999: mindkettőt a nép segítette hatalomra és ahogy elnézem, ez a két párt viszi a biztos szavazó pártválasztók úgy 65%-át. meg még a jobbik úgy 15%-kal. vagyis kimondhatjuk, hogy mo-n a szavazók több, mint kétharmada tényleg gyárilag hülye. ezt akarja, ez kell neki.
@GeoCracker: Én mint irtam, nagyon kevés, normális, nem hivö embert látok! A bizonytalanok, nagy része szerintem azt sem tudja, mi folyik az országban,vagy tudja, de nem érdekli, életében nem volt szavazni! A további emberke a bizonytalanok között, pedig valóban fél! És igen is nagyon kevés ember van aki látja ezeket! Te is én is a jobbik rosszra fogjuk le adni a voksunkat! Nincs olyan, politikus, választható, emberke akinél az a sorrend: választó, haza, párt, és saját maga! Ezért gondolom azt, hogy rossz, és rosszabb közül tudunk csak választani!
@Habakuk999:

Helyes. :D

Azon gondolkodtam, peches egy generacio vagyunk, mi alljuk a cehet 23 ev elkuras utan a termeszet torvenyei szerint elkeszult a szamla, benyujtottak.
A fiatalok huzzanak innen mert ok is igy jarnak.
@balage_81 reloaded: Tévedsz testvír.

Nem a szavazók a gyári hülyék.

Azok a gyári hülyék, akik képtelenek megszerezni a bizalmukat.

Akik képtelenek rendet, munkát adni a faluknak, a cigányoknak, akik arra is képtelenek, hogy az eszement rablásokat egy épkézláb utcai mozgalommal megakadályozzák.
@balage_81 reloaded: félreértettelek. Bocsánat!

Hagyományos érzelmi töltésű szavazók mindig lesznek.
Nem baj az.

Az ötvennégy százalékunk - ami borzasztó magas szám - mutatja azt, hogy nem hülye a nép.:))

Bubó, Bubót kell olvasnunk, az ő bölcs hozzászólásai alapok.

Ki kell termelnünk a pékjét!
@magándemokrata: Ezért gondolom azt, hogy rossz, és rosszabb közül tudunk csak választani!

Van még egz választási lehetőségünk. Egyikre sem. Érvénytelen szavazat kell, sok. Nagyon sok. Hinnünk kell abban, hogy a teljes politikumunkat le tudjuk cserélni. Békésen máshogy nem fog menni.

kibulizottorszag.net/
@Husz_János_Puszita: Minden viszonyítás kérdése.
Mi megúsztuk a háborút, Rákosit, 56-ot, volt már rosszabbul élő generáció is e hazában.:)

Törököt, tatárt...
megszólalt a KNP

KDNP: Gyurcsány Ferenc azonnal vonuljon vissza a közéletből!

A volt kormányfő a Nagy Imre egykori házánál vasárnap elmondott beszédében többször is kritizálta Orbán Viktort és kormányát, míg a maga őszödi beszédét a megtisztulás, egy új korszak kezdeteként jellemezte.

www.hirado.hu/Hirek/2013/06/17/13/KDNP_Gyurcsany_Ferenc_azonnal_vonuljon_vissza_a_kozeletb_l_.aspx?source=hirkereso
ez egyre szebb, még itt is megosztják a népet

Vannak, akik örülnek a Varga-csomagnak

A fuvarozói érdekképviseletek kedvezően fogadták, hogy az állam garanciát biztosít az elektronikus útdíj fizetésével összefüggő kedvezményes forgóeszközhitel mellé.

hvg.hu/gazdasag/20130617_Vannak_akik_orulnek_a_Vargacsomagnak#rss
@rdos:

Aha.

"Törcsi Péter, a Fidesz-KDNP jelöltje lett a solymári 2-es számú egyéni választókerület önkormányzati képviselője, miután megnyerte a vasárnapi időközi választást.

Az 1040 választásra jogosult helyi polgár közül 202-en járultak az urnához, ami 19,5 százalékos részvételnek felel meg – tájékoztatott Beregszászi Márk a Pest megyei település jegyzője. A három jelölt közül – két független riválisát megelőzve – Törcsi Péter (Fidesz-KDNP) kapta a legtöbb, 113 voksot, míg Víg Ferenc 64, Popovics János pedig 25 szavazatot szerzett."
@Habakuk999:

"Valamit csináltak, aminek van egy végső következménye"

Ez akkor lenne igaz, ha a következményhez nem klellett volna több mint kétmillió ember. Ha ennek legalább egy része hajlandó lett volna gondolkodni, meglátni Viktorban a régóta benne rejlőt, és ha nem is a régiekre, de másra szavazni, hiszen volt választék, akkor nem lenne 2/3. Csakhogy a tömeg - hozzáteszem, a választók alig több mint 25 %-a!!! - gondolkodás nélkül követte a patkányfogót.
eh, már a vérjobberekkel se' lehet egy jót anyázni.
mandiner:
A szerver túlterheltség miatt átmenetileg nem elérhető
Kérjük próbálja meg később.

ennyit a 486dx4/100-ról. ennyit tud.
@DarthVader: Ha nem követte volna, ma mindennaposak lennének a lincselések.

Igazad van, ez is egy forgatókönyv.

Mi a büdös lótúróért nem lehet elismerni, hogy elszúrták a nyolc év kormányzását?

Miért akarjátok megmagyarázni, hogy a fekete az tulipiros?
@Habakuk999: És miért nem vagytok képesek elismerni, hogy ellenzéki tevékenységből is vércsúfosan megbuktak?

Pedig kérdezni lehetne, ha mást nem is.

Satnya banda.
@DarthVader:

Ugyan mán, nem kell ezt annyira forszírozni. Mindenki tudja, hogy a "valamit csináltak"-ba a világválság és hatásai automatikusan beleértendők.
@vakapad: Ha minden távolmaradó vette volna a fáradtságot az érvénytelen szavazásra, a számok így néznének ki.

860 egyiket sem, 113 fityisz, ...

Ezt magyarázza ki a sajtó.
@vakapad: A világválságot magyarázd meg egy borsodi cigány famíliának, ahol már a második nemzedék nem kap munkát és tisztességes oktatást.

Fölösleges hazudni.
@Fabius: ha Ferinek sikerül magát erős tűz alá vonni, talán a hivek is megértik :-) Amugy tényleg nem.
Ha még nem volt.

Ángyán: Kilépek a Fideszből! (Videó)

Az N1TV exkluzív interjút készített Ángyán Józseffel, a magyar földről, melyben kijelentette, ha nem úgy zárul a földtörvény szavazása, ahogy az elvárható lenne, kilép a Fideszből.

alfahir.hu/angyan_kilepek_a_fideszbol_video
@guma: ahogy azt Móricka elképzeli

most vannak csak beszarva, valaki legalább elmondta és már nem lehet el nem mondottá tenni már hiába "lövik le"

brühüyyy

kibaszott velük, de nagyon
@Habakuk999: az a baj, hogy a nem szavazó 54% általában lemegy 30-40 körülire, mert a részvétel 60-70% körül szokott lenni. ez már így sajnos a többség. de! a nem szavazó 30-40% sajnos nem azért nem szavaz mert olyan intelligens, hanem azért, mert fingja nincs semmiről, azt sem tudja, hogy a politika miért fontos, a szavazásnak mi a jelentősége. nekem számos ismerősöm van, aki már a külügyminiszter nevét se tudja, de arról sincs fogalma, mi az a rendszer amiben él, ami körülveszi. tehát ezt a réteget tudatosan távol maradónak gondolni nagyon téves sajnos. ez a réteg buta és tudatlan
@magándemokrata: a jelen az amit irsz. De attól még nem tetszik. Ha mindenki hallgat, akkor sem leszjobb.
@vakapad:

Hat ez az.
Azt hiszik ha behuzzak fuluket farkukat, visszavonulnak a sajat kis piti eletukbe akkor megusszak. Pont az ilyenek nem usszak meg, az o eletszinvonaluk erzi meg a legjobban.
Aki tud kuzdeni az mindig is megoldotta a tutit.
@rdos:

Miért kellene azon bármit magyarázni? Most is ez volt az eredmény.
@guma: mert semjén maga a tiszta norma. Ja! :-) :-) :-) :-)
@Habakuk999:

Nem magyarázom, se nekik, se neked. Téged úgyis csak a végeredmény érdekel.

Arról persze fogalmam sincs, hogy a tisztességes oktatást miért a mai ellenzéken kéred számon, mikor az mindig is az SZDSZ kompetenciája volt, amely már nincs a palettán.
@Habakuk999:

Oke ertem is, el is fogadom hogy passzivak, mivel mast nem tehetek.
De.
Mi akadalyozza meg az 54%- ot hogy leszavazzon mondjuk a ketfarku kutyakra?
Gyava nepnek nincs hazaja, a tehetetleneke meg ilyen mint ez. Tehetetlen.
@Habakuk999: Mostanában egyre többször rám tör, milyen klassz lenne a vidéki élet. Szerintem a lányunknak is bejönne, főleg ha kutyája is lehetne. Nagyon tetszett minden amikor ott jártunk. Remélem azért jut időd pihenésre és bicózásra is. :)
@Orica Középföldi:
klassz, előítéletek és utóérzések...jogos

én meg kiütéseket meg hányingert kapok a zorbán buzi pofáján és a kappan hangjától, a megjelenése és az összes látható megnyilvánulása egy majomé

a többi ebből következik

a vonát meg a mesterházy-t nem ismrem sehogyse csak tőletek hallomásból de érdektelenek a lmp meg egy csomó álomfejtő a padló fölött lebegve

brühüyyy
@rdos: Ugye nem kerülte el a figyelmedet az új választási rendszer? 1 szavazattal is van képviselő! A hivők elmennek szavazni, tehát a fidesz nyer simán! Ezért nem jó, a nem szavazás, ill. az érvénytelen szavazat!
@vakapad: "a tisztességes oktatás mindig is az SZDSZ kompetenciája volt..."

Na ezért is tartunk ott ahol. :(
@Habakuk999: elszúrták. Nyócévet. Ja. igaz, hogy ebből Gyurcsány mintegy 4-4,5 évet vitt, de legyen. ő is elszúrta. Igaz, hogy ami miatt elszúrták, amiatt újraválasztották őket. A népnek nem az elkúrás fájt. Hanem a helyrehozás.

Te meg azt nem érted, hogy amikor kiderül, hogy amire a paraszt szavazott, az rosszabb, mint ami ellen szavazott, akkor a paraszt jó magyar szokás szerint másban találja meg a hibát. Mert a paraszt, nincs az az Isten, hogy valamiben is hibázzon.
@V-PORT: Miért is? Ő szavazott helyetted, meg mások helyett is? Nem már, a 2/3-ad annak köszönhető, hogy sok ember szavazott a fideszre, és még több ember otthonmaradt. HOgy igazuk volt-e avagy sem, az más kérdés. De akkora baromság bárkire is ráfogni ezt, kicsit olyan, mint az oviban. Én nem voltam, az xy (esetleg Piros Arany) volt az.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hát, látom, nem nagyon hiszel Hoffmann Rózsának. A jelenidejű fogalmazás legalábbis azt mutatja.
@guma: ebből legalább az megtudható, hogy Gyurcsány valami beszédet tartott valahol.
De a cikkben itt is a reakció az első :)
@GeoCracker:

Bajnai a szocik halalos oleleseben vergodik, legyozik a rutinjukkal
@V-PORT: akkor te is a vakok táborát gazdagitod :) Tehát akkor miattad van a 2/3. Ez tény.

Téged mivel baszott át?
@GeoCracker:
szerintem készűljetek fel a zorbánra, egyetlen esetben nem marad, ha év vége előtt valaki meggyőzi róla, hogy vargamisi ide vagy oda de a gazdaság így nem folytatható, mert a hiteleket törlesztenie kell és nincs miből, a sok sarc odáig viszi, hogy az emberek feladják és nem fizetnek egyáltalán

szerintem az embereknél maradó nem több, mint 10,5 % és ha ezt is csökkenti akár 0,2%-kal már tarthatatlanná válhat

de ezt ti jobban tudjátok???

brühüyyy

önmaga dugájába dől, meg merik e neki mondani?
Ez még a kemény. :)

Miért blamálja magát Schmuck Andor Bajnai Gordonnal?

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130617_Miert_blamalja_magat_Schmuck_Bajnaival
@balage_81 reloaded: Tudod, én alapból máshogyan indulok ki.

Te úgy gondolkodsz, a nép egyszerű fiának kellene a dicső politikust ajnározni, behódolni, fölnőni hozzájuk.

Szerintem más az alap.

Ha valaki politikai pályafutást tűz ki maga elé, az vegye a fáradtságot és győzze meg a szavazóit, hogy van értelme őt választani.

Ne rinyáljon, ne sértődjön meg a nép hülyeségén, hanem gondolkodjon el saját meg nem értett alkalmatlanságán.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Emlékezetem szerint az annó Hírszerző igen sokat tett azért, hogy az emútnyócév úgy jelenjen meg az emberek képzeletében, ahogy. Most miért hazudtolnák meg önmagukat Gavráék?
@vakapad: Miért kellene azon bármit magyarázni? Most is ez volt az eredmény

Lényegében igazad van, formailag csak ez lenne a különbség. Mindenoldali eftársak. Elmentem szavazni, de nem tudtam választani ebből az ótvar felhozatalból! Ma meg 80 százalék ezt úgy nyilvánította ki, hogy el se ment szavazni.:-(

@magándemokrata: Értem, tudom hogy eltörölték az érvényességi küszöböt, talán nem is véletlenül. Formailag a mai törvények alapján valóban 1 szavazattal ogy - önkormi képviselő lehet a jelölt. A nagy átverés, hogy ki lehet a jelölt. 1986 óta (ekkor volt először lehetőség többes jelölésre) sokat fejlődtek az újabban többoldali eftársak. Ahogy 1986-ben sem volt esélye annak bejutni a jelöltek közé, akit az eftésak nem akartak, úgy ma sem. :-(
@vakapad: koalícióban voltak?
ki volt a kormányfő?

hallottál olyan fogalomról, hogy "felelősség"?
@guma: Meg biztos a fuvarozók is örülnek. Majdnem annyira, mint az e-útdíjnak.
@Habakuk999:

Nem biztos hogy a nep meggyozese olyan nagyon jo az orszagnak

100 napos programmal
vizitdijas szsvazadssal
rezsicsokkentessel siketult eddig leginkabb.
@Husz_János_Puszita: Mi akadályozza meg a politikust, hogy fogja a bácsi botját és ballagjon el az 54 %-hoz, hogyassondja, figyeljjémáán ezt és ezt fogom megcsinálni, ha rám szavazol.

Ne a farok csóválja már a kutyát!
@Habakuk999: a tájékozottság nem ajnározás. a racionális döntés alapja. ugyanígy, ha valaki ostoba, érdektelen és nem is fogja fel, hogy a parkok takarításától kezdve a bkv-n át az adópolitikáig minden egy csoport döntésén múlik, az nem tudatos polgár, hanem tahó. nem azért nem szavaz, mert nem ajnározza a politikust, hanem mert igénytelen és valószínűleg nem is érti, milyen rendszerben él
@Husz_János_Puszita: Akkor keressünk magunknak királyt?

Szerintem jobb a demokrácia.
Azt se nagyon hiszem el, egy francia, angol vagy lengyel paraszt rezsiemelésről álmodozna, de valahogyan mégis működik a demokrácia.
@balage_81 reloaded: Nem tudom hol élsz, nem tudom, kik a szüleid, nagyszüleid, saccra nagyvárosi fiatal ateista értelmiségnek nézlek.

Ha így van, szerencséd van.

A nép túlnyomó többségének nincs ilyen szerencséje, nem tudja mi fán terem a gdp - megjegyzem a politikusok nagy többsége sem - csak azt tudja, hogy szeretne emberhez méltóan élni.

Mindenkihez a maga szintjén kell elérni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Kétnaponta megyek a hegyre, közel 600 m-es szintkülönbség, nem nagy út egyébként.

Van egy majdnem komplett német és holland utca is, tegnap fedeztük fel.

Más világ, teljesen más, mint a nagyváros. A kislányod megszeretné biztosan.
@Kacsura: @DarthVader: Tartom a véleményemet, hogy ő is hozzájárult a 2/3-hoz. Nemz mondom, hogy ő csinálta, de részben, és nem tudom, hogy mennyi részében ő is szerepet játszott benne. Tudom, hogy a történelemben nincs ha, de mi lett volna, ha Öszöd után lemondott volna? Ha veszít is az Mszp nincs 2/3-ad. Orbán belesétál a gazdasági válságba, és ismerjük Matolcsy képességeit. És tudjátok mit? Most megint ő lenne a miniszterelnök. Ezt mindenki rendesen elcseszte baloldalon, mert sem a taktika, sem pedig az előrelátás nem volt meg. Plusz nem voltak tisztában, hogy Orbánék mennyire tudnak hatni a csürhékre.
@Habakuk999:

A demokracia ugy nem mukodik, hogy mindenki passzivan ul otthon a seggen es varja a csodat. Csak aktiv reszvetellel mukodik. A politika az erdeklodoket tudja megszolitani. Senki nem fogja kitalalni a gondolataidat, kepviselni az erdekeidet ha te nem teszed. Az ismeroseim 90%-a a maganeleteben is passziv.

A tarsadalom egy rendszer, vezetok es vezetettek dinamikus kolcsonhatasban allnak. Az elit viselkedese hat a nepere es vica versa a nepe visszahat az elitre. Olyan nincs a termeszetben, hogy csak egyiranyu hatas ervenyesul.
@Husz_János_Puszita:
jéééééééééééééééé és az hol található?

brühüyyy
@DarthVader: Én ugyan nem szavaztam senkire, és nagyon úgy nézem, nem is nagyon fogok, bár ennek nem nagyon örülnék.

Föl is vállalom a döntésemet.
Tudod, volt az a csalódottságom a szocikkal szemben, hogy úgy gondoltam, nem kell ostobákra szavaznom.
@Habakuk999:

1./ Azt írtad, a borsodi cigánycsalád gyerekei két nemzedék óta nem kapnak tisztességes oktatást. Ilyenkor két dolgot lehet vizsgálni: a./ tényleg úgy van-e, hogy nem kaptak tisztességes oktatást, és b./ ki a felelős ezért. Nem tudom, mik a "tisztességes oktatás" főbb paraméterei, mert nem vagyok szakmabeli, de hallottam egy-két dologról:

„A kormányfő szerint kitűnő munkát végzett a 2003-ban Budapesten megalakult Roma Oktatási Alap, de figyelmeztetett arra is, hogy az előítéletek határai mélyen vannak a szívekben és a lelkekben. Ezek átlépése nem csak a kormány feladata.
Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy az oktatási törvényben megjelent a szegregáció, tehát az elkülönítés tilalma. A hátrányos helyzetű gyermekek számára iskolai előkészítő tanfolyamok indulnak.
Az oktatási intézmények felvételi körzetét pedig úgy állapították meg január 1-jétől, hogy egyikben se koncentrálódhassanak csak hátrányos helyzetű tanulók.
Működik az Utolsó Padból elnevezésű program, azt megakadályozandó, hogy a cigány gyerekeket valós tehetségüktől, képességeiktől függetlenül enyhén fogyatékosnak minősítve speciális osztályokba kényszerítsék. 2006-ban 17 ezer gyerek kapott ösztöndíjat ahhoz, hogy leérettségizzen.
De ez még nem elég, mert 100 tanulóból 20 nem végzi el a középiskolát, vagy nem szerez szakmát. Ők a holnap szegényei, és sok közöttük a cigány - mondta a miniszterelnök.”

2./ Erősen unom már, hogy állandóan arról írsz, a politikus „Ne rinyáljon, ne sértődjön meg a nép hülyeségén, hanem gondolkodjon el saját meg nem értett alkalmatlanságán”, meg hogy „Ha valaki politikai pályafutást tűz ki maga elé, az vegye a fáradtságot és győzze meg a szavazóit, hogy van értelme őt választani.”

Tudtommal egyetlen ellenzéki politikus se rinyált, és nem is sértődött meg, sőt, állandóan a vidéket járják, hogy „meggyőzzék szavazóikat”. Egyetlen egy dolog stimmel, a „gondolkodjon el saját alkalmatlanságán”, mivel ez azt jelenti, hogy szerinted mind húzzon el a büdös francba, és ez nem ténykérdés, mint az előbbiek, hanem egy egyéni kívánság, amelyet mindenkinek méltányolnia kell.
vissza a trafikmutyihó': a, mint mondtam cca. két hónapja?
index.hu/gazdasag/2013/06/17/hianycikk_lesz_debrecenben_a_cigi/
@GeoCracker: :)

ráéreztél miért linkeltem :-D
elképesztő miket lehet olvasni, hallani...
@V-PORT: Egy évvel korábban lemond, nincs kétharmad.
És nincs elemi szétesése a baloldalnak.
hiába mámegin' a csúnya liberálisok :)

Külföldi sajtó Magyarországról - Orbán lehallgatja Budapestet

profitline.hu/hircentrum/hir/290553/Kulfoldi-sajto-Magyarorszagrol
@Habakuk999: Pontosan. Ezért is gondolom azt, hogy neki kicsivel nagyobb a felelőssége, ugyan úgy, mint az Mszp vezérkarának.
@Fabius:
"...ha rémlik akkor rémlenie kell annak is, hogy telibe szarta Veressel együtt a Reformszövetség válságkezelő csomagját, amit aztán csak elkezdtek megcsinálni később Bajnai csomag néven."

Gyurcsány 2009.március 21. lemondott.
Így nem is tudott volna mit kezdeni a Reformszövetség 2009 februári csomagjával.
Nem mindenki érdektelenség miatt marad otthon. Van aki így utasítja el az elnyomó hatalmat. Semmiféle formában nem veszünk részt a népnyúzásban. Még úgy sem hogy kokettálunk a drága intézmény fenntartásához a szavazatunkkal.
@Habakuk999:

"És nincs elemi szétesése a baloldalnak."

Ebbe azért ne éld bele magad. Mindent megtettek a szétesésért, mondhatnám törvényszerű volt.
Ezért képtelenek a megújulásra, mert ugyanazon az úton, ugyanúgy mennek tovább.
@Sztavrosz_:

Ez tökéletes struccpolitika.
Az adódból tartod fenn, akkor is, ha nem szavazol.

A szavazatoddal a formát tudod befolyásolni.
@Habakuk999:
""Egy évvel korábban lemond, nincs kétharmad.
És nincs elemi szétesése a baloldalnak.""

Minden elemében, és következményeiben sem bizonyítható állítás.

Pont olyan, mintha azon vitatkoznánk, hogy hol lennénk most, ha nincs egy sikeres ló-mutyi valami Szvatoplukkal.
@vakapad: nem érdekel, mit mond a kormányfő.
az érdekel, mit mond a mindennapok küzdelmében élő pedagógus.

én is sokszor unom a szónoklataimat, a sokszor falra hányt borsót.
Nem csodálkozom azon, ha Te is unod.

A hétvégén sajnálkoztak itt, hogy elmaradnak a korábbi parázs viták.

Én nem csodálkozom rajta, hiszen elfogynak a témák és a vitapartnerek.

Fideszes nincs, aki képes lenne vitatkozni, annyi baromságot kéne védeni, egyszerűen lehetetlen.

Az ellenzék nem állt elő programmal, nem csinált semmi olyasmit, amiről érdemben lehetne véleményt cserélni.

Ti sem tudjátok teljes mellszélességgel védeni a mundér becsületét, ha nem is vallod be, szerintem Te is kurvára csalódott vagy választottjaidban.

Mi messiást, Bajnait várók szintén csalódtunk a töketlenkedés láttán.

Nincs miről beszélni, a témák lecsócsálva, fehér csontokig lenyalogatva.

Már nem is nagyon kapjuk fel a fejünket egy egy újabb pekidzs láttán, megedződtünk.
@pillangószárnyú csincsilla: Ez olyan jó volt, hogy még vagy 2X küld el!
Kar hogy telon nem tudok tahotlanitani
leírom sokadszorra:
nem a 2/3-al van a baj, hanem azzal amire használják!
nem a szocik és gyúrcsány tehet arról, amit a fidesz művel az abszolút többségével.
csinálhatnák jól is!abban sem tudná őket senki megakadályozni.
@Habakuk999:
A fizess jelenlegi kommunikációjának alapvetése: "mindenért más a felelős - de főleg az elmultnyócév!".
Olvasgattalak Titeket, és azt látom, h a kommunikáció működik. Megkaptátok a bajok okozóját, és az elég is. Meg vannak a rossz fiúk ez a lényeg.
Jövőkép, egy aprócska ábra arról, h mi lesz a fizess szerint mondjuk 2014-ben itthon? Sehol!! Kéri tőlük valaki? Senki! Improvizatív kormányzás ami semmiféle inercia-rendszerben nem elemezhető. Se füle-se farka minden!!! Tolvajok, olvasatlan sudribunkók gyülekezete, semmi konstruktivitás, semmi szerénység, semmi alázat. Tahó banda és kész!!
@punkfrog:

utalom ezt mondani, de lehetett elore tudni mit fog muvelni Orban
mondjuk gazdpolban meglepett, nem gondoltam meg en sem, komenista modszerek lesznek itt a legsotetebb korokat idezve
@Myrath: és az általad leírt jelzők ugyanúgy ráillenek az előző csipetcsapatra is. ;)
@Orica Középföldi: Épp elég baj az. Ha lehetne szavazni arról hogy számoljuk fel az államot, szavaznék.

Az a struccpolitika hogy érdektelenségre hivatkoztok az otthonmaradókat illetően, az okokat soha senki nem vizsgálja.
Azt hiszitek hogy nem érdekel az egész. Ideológiailag ne próbáljatok meggyőzni hogy el KELL menni szavazni. Az már rég rossz illetve alapjaitól fos az egész ha a passzívak miatt nem működik. Vagy nem úgy ahogy kellene. Nem a passzívakban van a hiba. 20éve várom hogy egy párt megszólítson. De nem tud vagy nem akar.
@Husz_János_Puszita: és?
azokat a dolgokat amiket lehetett tudni, orbán követi el és nem a szocik!
és nem biztos, hogy 2/3-ot akartak adni az emberek a fidesznek!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ez így van. De nem ők kormányoznak, és nem ők szopatnak már 3 éve!!
@Sztavrosz_:

mindegy milyen megfontolasbol maradsz otthon, az eredmeny ugyanaz: lemondasz az aktiv befolyasolas lehetosegerol
@V-PORT:
Én pl. azért is szerettem(és most is szeretem!), mert megmondta, hogy nem kell Orbán Viktortól beszarni. És ezt végigvitte. A szocikat a sírból hozta vissza. Szénné égette ,felmosta a padlót a zseninek kikiáltott zsebnapóleonnal.
Az Új Magyarország program is tetszett.
Hallottam személyesen kampányolni a debreceni Főnixben, az ellenzéki Mekkában.(ezt kicsit szégyellem, de lengettem az Igen táblát is:)hehe.
Engem meggyőzött. És mint anya a gyermekéért, az én miniszterelnökömnek szurkoltam.

Hosszú történet, rossz véggel.

Azt viszont elfogultság nélkül állítom, hogy nem egyenlő orbán nemzetvesztővel.
Gyurcsány visszatérése a politikai közéletbe szerencsés fordulat több szempontból is.Alkalmasságát senki nem vitathatja, mivel a magyar politikusok között nemigen látható államférfiakra jellemző habitus, Gyurcsányban megvan.
Karizmatikus egyéniség, jó helyzetfelismerő képességekkel, bravúros retorikai fellépéssel bír, ismeri a hatást fokozó szónoki technikákat, tartalmilag pontosan felépített beszédet tud felmutatni.
Gyakran szomorkodunk azon, hogy a magyar nép milyen passzív, elfogadó és megengedő. Az emberek érzik, hogy valami nagyon nincs rendben ebben az országban, de mindaddig ez megmarad az érzet szintjén, amíg valaki pontosan meg nem fogalmazza a bajokat. Ekkor következik be a ráébredés és a tudat elkezd működni.
Gyurcsány ezt a hiányt ismerte fel, és megtalálta azt a módot, amivel az embereket felrázza.
Félreértés ne essék, nem vagyok Gyyurcsány hívő, de amit tesz, annak van hozadéka, ezt nem lehet elvitatni.
Gyurcsány a Fidesz arrogáns, agresszív stílusára kiméletlen bírálattal száll szemben. Ez a magatartás nem jellemző a baloldalra, emiatt gyengének tűnik, holott az emberek számára vonzóbb az erő.
Figyelve a Gyurcsány beszédet, azon gondolkoztam, hogy vajon cicerói eszközökkel, betanulással állt-e az emberek elé.
Azért írtam fentebb retorikai bravúrról, mert ha megfigyeljük a beszédet, annak ritmusa volt. A halk érzelemtől áthatott szöveget crescendoba vitte át, feltüzelve a hallgatóságot, majd visszatért az érzelmekre, ezzel a váltakozással érve el a figyelem állandóságát.
Nem árt a Fidesznek sem szembenézni markáns személyiségekkel, akik képesek rávilágítani azokra a hibákra, amelyeknél egy egész ország jövője a tét.
@punkfrog:

Aki nem akart ketharmadot adni, elment es leszavazott akarki masra
a 2/3 veszelyet is lehetett tudni
@V-PORT:
Ne bántsd, csak bemelegít.
pillangószárnyú csincsilla 0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2013.06.05. óta tag.
@pillangószárnyú csincsilla: És ezt csak most tudtad meg? Mi már ezt rég tudjuk. :)
@Mariann19: Gyurcsány kiváló diagnoszta, de a kivitelezésben erőtlen és bátortalan volt. Aszem egyetértek a mondandóddal.
@Dr. jenőke (jenőke): A kedvencem, hogy ezeknek a mély magyaroknak, aki nincs velük az zsidó. Ha ezt vesszük alapul Magyarországon több zsidó élhet, mint Izraelben, vagy az Usa-ban.
@Husz_János_Puszita: Akkor, ha hagyja, meg is érdemli. De mi nem bizti, hogy ezt érdmelnénk.....
@V-PORT:
Minden esetre még gyenge palánta. Figyeld, ahogy fejlődik és szarba, bocs (vagy mindegy) szárba szökken.
@rodeo36: nem merik neki megmondani. Az már eddig is látszott
@Fabius:
Igen, ez nagy baja, hogy nem orbán. A vizitdíjas szavazás után úgy elgyávult, elgyengült, teljesen bedarálták. Sikerült a karaktergyilkosság, és úgy tűnik, innen már nincs is, nem lesz, visszaút.
Talán, ha nem tért volna vissza, hanem élvezné a milliomoslét gyönyöreit, egyszer valamikor majd eszébe jutott volna a magyariaknak.
Mit neki/ünk Hekuba!
@Myrath:
ebben a beszédben -is- elmondta, nem diktatúrát akar/t, hanem olyan rencert amelyben az emberek megértik mi a tennivaló és teszik is...mint láccik ez a nehezebb út...feltételez olyasmit a magyarokról ami csak kb 3%-ának van meg...neked van?

brühüyyy
@V-PORT:

magyarul eszukben sem volt az onkoriknak visszafizetni a teljes adossagot igy mulat egy magyar ur
@Myrath: Hmm, valamit rosszul láthattál olvasgatás közben.

Ha nem vetted volna észre, pont a kilátástalan programnélküliséget hiányolom.

Programja még a fidesznek is több van, mint nekik, az igaz, nem pont "a szerezzünk meg, amit csak tudunk és utánunk a vízözön" programra vártam.

Mellesleg kikérem magamnak, hogy saját véleményemet a fidesz agymosásának tulajdonítod.
Hidd el, én el tudom dönteni, hogy mi a véleményem, szar ócska dumára, mint például kétmillió román beözönlésre egyik oldalról sem vagyok vevő.
@Husz_János_Puszita: Mindegy kire szavazol, csak azt döntöd el vele hogy kinek a zsebébe repüljenek az adóforintok. Ettől meg még senkinek sehol nem lett jobb.
A Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottsága 900 millió forint gyártási támogatást szavazott meg az Európa Filmdíjas Pálfi György rendezésében készülő Toldi-filmnek - tudatta a Filmunió. A nagyszabású mozifilm egy legendás lovag, egy költőóriás és egy bátor filmrendező találkozása.

magyar.film.hu/filmhu/hir/palfi-gyorgy-filmjet-is-tamogatja-a-filmalap-hir-toldi-palfi-gyorgy.html
@Mariann19: Azt tudod, hogy ez az írásod az irónia magasiskolája?

Akkor is, ha komolyan írtad.:)

És még engem szoktatok álmodozó Don Quihote-nak mondani...
@Mariann19: Hahaha!

Ez nagyon nagy. Fel is lépsz élőben? Elmennék megnézni.
@Sztavrosz_:

"Ha lehetne szavazni arról hogy számoljuk fel az államot, szavaznék."

Jó. És hogyan működne a társadalom?

Viccet félretéve, értem a dühödet. De láthatod, a dolog akkor is működik,ha 50-60-70-95% nem megy el szavazni. Sőt, akkor nem 2/3-dal rakják a nyakadba a nekik tetsző törvényeket.

A szavazatoddal csak annyit érhetsz el, hogy kompromisszumra kényszerítheted a törvényhozókat.

Aki nem érdeklődő, nem vesz részt valamilyen formában a közéletben saját közegének életében, ahhoz nem tud eljutni egyetlen párt üzenete sem.

Ismerek ilyeneket. A legprimitívebb funkcionális analfabétától a dúsgazdag világpolgárig. Egyik se tudja mi a neve az aktuális ME-nek, nagyívben leszarja mi történik az országban.

Az egyiknek nincs lejjebb, a másiknak nincs feljebb.
De azért a kettő között van néhány millió ember, aki gondolkodhat - ez ugyanis még nem tilos - és dönthet.

Ne haragudj, de senki nem fog helyetted gondolkodni, bár van aki szeretne:))

Ha a pekidzsek ellenére elhiszed, hogy Mo jobban teljesít, akkor máris elért/megszólított téged egy párt.
@pillangószárnyú csincsilla:

Rég láttunk, Stefi. Nem hiányoztál. Mész is.
@Myrath: "Kivitelezésben erőtlen és bátortalan volt."
Gyurcsány sem tudta rendbe rakni az MSZP-n belül
kialakult csoportok szembenállását, a konzervatív erők hatalmát, mert a párt szétesését jelentette volna azokban az időkben.
@Mariann19:
ugye a kappanhangon ágáló hízott kappan ahogy riszálja a farát az nem egy rossz imidzs...Gyurcsány felfestette és röhögtek rajta, a szotyola és a nép őösszevetése köpködés címén
és az, ahogy mondta neki hogy a kurva annyát

brühüyyy
@rdos: Ha a Fidesz kap pár száz szavazatot a családtól, az Mszp mondjuk hatvanat, zeng majd a diadalének, már megint kétharmadunk van, a nép minket akar. Ne légy már ilyen naiv, muszáj leváltani őket, ha kell függetlenekkel, vagy bármilyen új párttal. BÁRMILYENNEL
@Sztavrosz_:

A semmit csinalasbol semmi lesz, de tiszteletben tartom a dontesed
@Habakuk999: "Azt tudod, hogy az írásod az írónia magasiskolája."
Amennyiben figyelmesen olvasod, az írásom egy adott helyzetet értékelt, melyet el kell vonatkoztatni Gyurcsány teljes pályafutásától.
A jelenlegi szerepvállalását elemeztem, benne a személyiségjegyeit.
Nem szerencsés reális állásfoglalásnál a személyes szimpátiát vagy antipátiát előtérbe helyezni.
@Husz_János_Puszita:

Én már akkor megmondtam, amikor ez az egész adósságátvállalás szóba került, hogy Viktor arra játszik, hogy baszik kifizetni. Csak szóltak neki, hogy az állam adóssága fizetésének megtagadását államcsődnek hijják. Erre visszakozni kényszerült. Eddig.
Kósa meg ilyet mondott, hogy "ez a bankoknak talált pénz". Márminthogy az állam jótáll. Nabazz, ha én a felvett hitelt visszafizetem, az talált pénz. Mert ebben az országban az alap az, hogy nem fizetem vissza.
@órarugógerincű felpattanó:
"Ez nagyon nagy. Fel is lépsz élőben? Elmennék megnézni."
Kérsz tiszteletjegyet? Küldök neked a kakasüllőre, oda, ahová való vagy.
Olyan csodálattal fogsz nézni kidülledt szemekkel, mint egy Basedow kóros.
@DarthVader:

emlekszel amikor a Lazar megfenyegette a bankot?
Tudtam hogy komolyan kell venni
@rodeo36: Szia Rodeo!
Amikor itt leírtam a véleményemet, tudtam, hogy nem aratok osztatlan sikert az írásommal.
Neked tetszett, vagy inkább nem.
Érdekel a véleményed.
@rodeo36: Sok jó momentum volt benne. Pl az is talált, hogy ez egy tolvaj, mert a szabadságunkat lopja el. Az is talált, hogy a "kollégák" ne a seggüket riszálják. Az egyházaknál is ült a touche, vagy itt, vagy ott.
meg az is talált, hogy "l e h e t i gy i s b e s z é l n i." Ezen külön röhögtem.
@Fabius:
Óh, milyen kár, hogy nem a DK csinálta Gyurcsányt, hanem fordítva.
De csak tessék rángatni az oroszlán farkát tovább.
Úgy látom, most ez lett a trendi millás hatás.
A szimpatikus kisdobos is beszólt, beszállt az őszödi beszédes szurkapiszkával(is), kvázi egy nevezőre hozta orbánt és Gyurcsányt.

Nem lesz ez így jó, csakszólok.
@Mariann19: Hát ez most elég gyengére sikerült, tudsz te ennél jobbat is.
@Mariann19:

reszemrol ++
Tudom nem engem kerdeztel :D
@Husz_János_Puszita:
"Tudom, nem engem kérdeztél."
A véleményed sokat számít, ezért köszi!
@Mariann19: :D

gondoltam, hogy letámadnak, de azért meglepett, hogy @Habakuk999: is véleményednek vette :)

blogunkon van egy felvételi példa ahol valaki 0 pontot szerzet, mégis felvették (majd megkeresem :DDDDDD)

most lazításnak egy elméleti elemzés arra a kérdésre amit kémia szakon Maynooth egyetemen (Kildare grófság, Írország)tettek fel.

Az egyik diák válasza olyan mélyenszántó volt, hogy a professzor közzétette az interneten kollégái számára, de mi is szórakozhatunk rajta.

Extra kérdés: Vajon a pokol exotherm (leadja a hőt), vagy endotherm-e (fölveszi a hőt)?

A legtöbben a Boyle-törvény vették alapul, azaz hogy a gáz táguláskor lehűl, nyomás alatt viszont növekszik.

Az egyik diák azonban a következő gondolatmenetet írta le:

(folyt.köv)
[tehát nézzük a csupán elméleti(!) elemzést(!)]

Először is meg kell állapítani, hogy a pokol tömege változik-e az idő folyamán. Ehhez a pokolba vándorló, valamint a poklot elhagyó lelkek számának ismerete kell. Úgy vélem, bizonyosra vehető, hogy aki a pokolba kerül, onnan már soha ki nem jut. Ahhoz, hogy megállapítsuk, hányan jutnak a pokolba, ahhoz a különböző vallásokat kell alapul venni. A legtöbb mai vallás szerint mindenki a pokolba jut, aki nem az adott vallás követője. Minthogy több ilyen vallás létezik, abból indulhatunk ki, hogy mindenki a pokolra jut.

A világ népességének növekedése arra enged következtetni, hogy a pokolra jutók száma exponenciálisan növekszik. Ezek értelmében a pokol térfogata a pokolra jutó lelkek számával arányosan kell, hogy növekedjen, hogy a hőmérséklet és a nyomás állandó maradjon.

Ekkor két lehetőség van:

1. Ha a pokol lassabban tágul, mint amilyen iramban érkeznek a lelkek, akkor a hőmérséklet és a nyomás addig emelkedik, míg a pokol szét nem robban.

2. Ha a pokol gyorsabban tágul, mint amilyen ütemben a lelkek érkeznek, akkor a hőmérséklet és a nyomás csökken, míg a pokol be nem fagy.

Melyik a helyes megoldás?

Figyelembe véve évfolyamtársam, Sandra jövendölését, miszerint 'hamarabb befagy a pokol, mintsem, hogy lefeküdjek veled', valamint azt a tényt, hogy tegnap mégiscsak lefeküdtünk, csak a második eshetőség jöhet számításba. Ennélfogva meggyőződésem, hogy a pokol endotherm és ráadásul már be is fagyott.

Következik még, hogy ha a pokol befagyott, akkor több lelket nem fogadhat be, hiszen nincs már tüze.

Ebből az is következik, hogy már csak a mennyekbe juthatunk, ami egyrészt Isten létezését bizonyítja, másrészt arra is magyarázatot ad, miért kiáltotta tegnap este Sandra annyiszor 'Istenem!'

Csak ez a diák kapott kitűnőt.
ez a rebeka nagyon komoly egy tekintély, saját állítása szerint még szénát is szokott lapátolni...
Lehet velem van a baj, de én kicsit sqjnálom, hogy a mai témától hangsúlyosabbnak tartjátok a súlytalan Gyurcsányt meg a beszédet.

Kilopják a gazdák alól a földet, Fazekas ezredszer is hazudik, titkos földtörvény készül, de az a ő probléma hogy állunk Ferikéhez. Baszki.
@guma: Nem támadtam le.:(

Nagyon tetszett az írása.
Mariann szépen, illedelmesen, összeszedetten ír.

És üt is az írás, ha nem is pont úgy, ahogyan gondolja, de ez pusztán nézőpont kérdése.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

mit lehet meg a foldugyhoz hozzatenni azon kivul hogy puggogunk?
Vegig fogjak csinalni
@Habakuk999: :)

szerintem se támadtad le - csak szerintem nem érteted...

bár most ez a pár sorod helyre tesz mindent!
:))))))
@Habakuk999: :)

nekem inkább lazítóan vidám.
lehet komolyan is venni még komolytalan kérdést is:)
@guma: Eddig olyan okosnak gondoltam magam, most pedig azt sem értem, hogy mit nem értettem.:((((((((((((((((
@vitéz Thapóccay néma bárány: ez ott van vastagon a történetben :(

"csak a szotyit köpködi a stadionban vagy köp a nemzetére is?"...
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Valószínűleg a kommentelők nagy része városi, nem érinti közvetlenül a föld-téma.
Bevallom, az általános felháborodáson kívül én se tudok hozzászólni.

De!
Minden ilyen posztot nagyon alapos tájékoztatásként fogadok és örülök Fab széles érdeklődési körének.

Amúgy mit csinálnak a gazdák? A gazdakörök?
@Penivaldes: Nem. Nekem kicsit sok. Már május elsején is fárasztónak találtam, most pedig már nem tudom mit gondoljak.
@guma:
Ha a reakció exoterm, a reakcióhő előjele negatív, ha endoterm, a reakcióhő előjele pozitív.
Az olvadás mindig endoterm folyamat, ezért a jobb oldal számlálója mindig pozitív.
A Braun mozgás hatása sem hagyható figyelmen kívül.
A következtetés hibás (szillogizmus szabály!!).
Mikor lesz a megfagyott Sandra temetése?
@Habakuk999:

arra gondoltam: véleménynek tartod.

nekem ezt jött le a megfogalmazásodból.
közben csak elemzőként a tényeket vette sorba...

ennyi!
csöppet sem butaságnak fogtam fel.
inkább csodálkoztam, hogy te ezt nem így látod.
@Mariann19:
egyetértek veled de nálam vitán felűl ***5 kap a Gyurcsány

brühüyyy

ha teccik ez másoknak ha nem

és nagy retorikus +***
A cseh miniszterelnok most mond le eppen a korrupcio miatt pedig hol van az a fold es trafikmutyitol. Nincs meg egy ilyen kovetkezmenyek nelkuli orszag Europaban
@guma: "De azért meglepett, hogy Habakuk999 is a véleményednek vette."
Habakukkal szoktak vitáink lenni, általában el is térnek az álláspontjaink, én mégis kedvelem ezeket. Nincs ebben semmi különös, nem árt megismerni más szemszögből kialakult véleményeket is.
A kis történetet kösz.
@Dr. jenőke (jenőke): :)

szervezünk rá egy utat?
akkor neked kell a hálóra vetned magad mert én béna vagyok ilyesmire :D
Azt mondja most az arcomba az Orban: az osszes agrar csatat megnyertuk. Megvedtuk a magyar foldet.

Mit lehet erre?
Kez okolbe szorul.
@rodeo36: Nagyon reméltem, hogy ezt fogod írni.
Kemény volt Gyurcsány, tudja, hogy a kiválasztott harcmodorra azonos eszközöket kell bedobni, mert ellenkező esetben a vesztes pozicióját nyerheti csak el.
Nehéz a magyar emberek izlését eltrafálni. Hol az a baj, hogy nem lép fel, nem használja fel és nem hangoztatja a Fideszt jogosan elitélő jogtipró érveket. Amikor ennek az ellenkezője történik, fanyalgás a vége.
@guma:
Nem szeretek temetésre járni,a sajátomra sem magamtól megyek majd. Ebben biztos vagyok.
A hálóra vetődést azt értem.
Valamikor vízben labdáztam, és kapus voltam. A vízilabda - bármit is mondanak mások - nagyon magányos sport. Tapasztalatból mondom.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Direkt nem érted ugye?
Tök mindegy kik és minek a nevében oltják a kölyköket. Mind undorító.
A melegek pl. hetero kapcsolatból fogannak és ilyen mintákon nőnek fel, de a szexualitásuk terméshetes. Ez zavar téged. A fanatizmus, ami tanult viselkedés, az nem. Már ha szimpi az elkövető.
akkor jöjjenek egy munkahely felvételi kérdései, amin 0 pontot ért el a jelentkező.

1. Melyik csatában halt meg Napóleon?
2. Hol írták alá a Függetlenségi Nyilatkozatot?
3. Mi a válás legfőbb oka?
4. Mi a sikertelenség legfőbb oka?
5. Mit nem evett még reggelire?
6. Mi néz ki úgy, mint egy fél alma?
7. Ha beledobunk egy piros követ a kék tengerbe, milyen lesz?
8. Hogy bírhatja ki egy ember alvás nélkül 8 napig?
9. Ha a bal kezében 3 alma és 4 narancs, a jobb kezében 4 alma és 3 narancs van, mire következtethetünk?
10. Ha 8 kőműves 10 óra alatt építette fel a falat, akkor mennyi ideig tart 4-nek?
11. Hogyan dobjunk egy tojást a betonra, hogy ne törjön össze?

(ha morbid is ne nagyon szidj :D)

folyt.köv. majd kiderül milyen válaszok miatt vették fel mégis :DDD
@Dr. jenőke (jenőke): :)

+
(de az életben is mindig csak magad vagy!)
@Orica Középföldi:

Apám például megvetette magának a mobilnetet és 70 fölött most tanul internetül, hogy ne a tévéből tudja meg a semmit.

Ő meg a gazdakörös cimborái azt mondják Orbán szopja le őket.

De azt is mondják a liberális értelmiség is mehet a picsába mindaddig, amíg hidegen hagyja őket a földkérdés. A Jobbik borsodban elszegedizte magát, úgyhogy lehet vitázni Gyurcsányon de nem árt tudni, most termelődik egy elég nagy társadalmi réteg amelyik nem fog szavazni senkire.
@Fabius: @punkfrog:

Bajnai Gyurcsány minisztereként mondta a Reformszövetség programjáról, hogy "amit a Reformszövetség kezdeményez, annak jelentős részét vagy már megvalósította a kabinet vagy a következő hónapokban kerít sort erre." Értsd: a "Gyurcsány-csomag" nem állt messze a Reformszövetség javaslataitól.

Ami a válságkezelést illeti, éppenséggel rekordsebességűnek mondható, ahogyan a Gyurcsány-kormány 2008-ban a világméretű krach kellős közepén meg tudott állapodni az IMF-kölcsönről. Végül egy ritkán említett mutató: a Gyurcsány-kormány a 2006-os 9,3%-os GDP-arányos államháztartási hiányt 4,2%-ra vitte le - innen jutott tovább 3,8-ig Bajnai.
ilyen nincs!

ez már mindennek a teteje! jogállam - pá pá!

Államcsődről beszél a PSZÁF: a devizahitelesek és a bankok közti perek miatt aggódik

A sokasodó bankellenes perek miatt aggódik a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. Szász Károly levélben kérte a Kúriát, hogy a társadalmi hatásokra is ügyeljen, mielőtt a devizahitelesek javára ítélne. Nyíltan nem kéri azt a bíróságtól, hogy támogassa a bankokat a perekben, de figyelmeztet rá, hogy a számukra kedvezőtlen ítéletek következménye beláthatatlan – írja az Origo.

www.vg.hu/penzugy/penzugyi-szolgaltatok/allamcsodrol-beszel-a-pszaf-a-devizahitelesek-es-a-bankok-kozti-perek-miatt-aggodik-405908
@Husz_János_Puszita:

Eddig is pampogtunk és szerintem a balhéknak köszönhetően nincs még elfogadott új törvény. Eddig féltek átnyomni, de ha azt látja már Fazekas hazudozása se éri el az ingerküszöböt akkor majd átnyomják ezt is ahogy mindent.
itt is mijjen nagy a fejetlenség ?!?
lefejelte Zidane ? vagy mi a szösz?
vagy elvitték NER-es fejtágításra?

index.hu/belfold/2013/06/17/a_kdnp_nem_ker_elnezest_kovertol_a_fejetlen_szoborert/
huh... hirtelen jött a meleg !!!! pár napja még hóvihar volt !

mencs meg minket orbán vezér ! a felcsúti mini hőst a púpokra !!

most.444.hu/2013/06/17/a-hotagulas-problemajara-a-meg-a-xxi-szazadban-sem-sikerult-megoldast-talalni/
@vitéz Thapóccay néma bárány:

betettem a videókat a földvédők tüntetéséről,

mit mondjak: a gazdák sem erőltették magukat!
akkor mit vársz a kívülállótól...
@Habakuk999: Mert, ha már tolvaj, egyszer az ország érdekében is kamatoztathatja képességét? A tapasztalat nem ezt bizonyítja. Az Azeriek pl. hogy átbaszták a baltással.
Szerintem, a béna szocik nem buktak volna ekkorát. Más kérdésekben sem. Akármekkora tolvajok is voltak, a szocikban még munkált valamiféle visszatartó erő. Nem nevezném erkölcsi tartásnak, de akkor is, valahogy nem voltak ennyire pofátlanok.
Ha arra számítasz, hogy egyszer csak jóllakik a fidesz, tévedsz. Ez ha meg is történik, nem most lesz. Majd talán a következő generáció.
@guma: PSZÁF Károly is csak azóta ilyen aggódó, amióta kirugták a francba a PSZÁF-fal együtt.
@bgp: A szocik amikor loptak, tudták, hogy lopnak. Amikor kiderült, akkor mismásoltak.
A FIDESZ pedig amikor lop, akkor nem lop, hanem jogos jussát szerzi meg, amikor kiderül, akkor pedig a törvényeket írja át, hogy a lopás ne lopás legyen.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

most is hoborognek a hiradoban foldugyben, faarccal razza le oket
megvedtuk a magyar foldet ennyi
vegig fogjak csinalni
@balage_81 reloaded: nem feltétlenül helytálló a véleményed. Számos embert ismerek, aki úgy kezeli a magyar belpolitikát, mint (már megbocsáss a személyeskedésért) mondjuk te az indiaiakat, vagy az új-zélandon élőket. Tudod, hogy vannak, de létezésedre alig-alig vannak hatással.
Vagy pépldául mondjuk annyira sem érdekli őket, mint a szellemileg friss Kati nénit (aki finomat tud sütni, fejből és nem receptkönyvből) az okosteló programjai. Cseppet sem.
No ezek az emberek is így élnek. A hatalom megpróbál betolakodni az életükbe, csak nem tud, már a zsebükön át sem.
Abszolúte nem műveletlenek, tudatlanok. Ja és nem is szektások, sokuk nem is roma. Egyszerűen csak így próbálják magukat függetleníteni a mindenkori hatalomtól. Ha eléggé távol élsz Bp.től, akkor érteni fogod. A Blahán ez max hajléktalanként müxik. :)
Ezek az emberek teljességgel elvesztek a mindenkori hatalom számára, és itt bizony igazat kell adnom Habakuknak: menjen oda, és sokat, főként igazat(!) meséljen, amiből lesz is valami. Az nem ér, h (választás előtt) igér kék mercit sofőrrel és (utána) sárga 3kerekű biciklit ad, hitelre :D
Mert ez a közeg erre nem vevő. Csak (időben) szólok, hogy egyre többen lesznek.

És van egy olyan réteg, aki tényleg olyan, mint ahogy írod.
uhh, de hosszú lett, bocs!
@guma: illett volna a szerzőknek egy linket is betenni, még akkor is, ha az olvasók 95%-a nem möszjő lök a padon :D
@bgp: Nem tudom, miből lehet azt feltételezni, hogy én bármi normálisra számítok a fidesztől.

a lehető legrosszabbra számítok, annyira útálom őket, hogy már kritikát sem tartok szükségesnek megfogalmazni velük szemben.
Nem látom értelmét.

Nem azért piszkálom az ellenzéket, mert a másik oldallal szimpatizálnék.
Hanem azért, lehessen már támogatnom őket..
Ennyit a független bíróságról:

Államcsődhöz is vezethet, ha a bíróságok rendre a bankok ellen ítélnének a devizahitelesek ügyeiben - írta Szász Károly a Kúriának.
A PSZÁF elnöke szerint az egyes ügyek jogi megítélése mellett a társadalmi hatásokat is figyelembe kell vennie a bíróságoknak.

index.hu/gazdasag/2013/06/17/bankpaniktol_tart_a_pszaf/
Sziasztok!
Nem olvasom el az eddigi kommenteket, elkezdtem, de csak úgy süt belőlük a fásultság, beletörődés.
Jól érzékelem?
@1kivancsi:
váratlanúl valaki, aki tuggya mit beszél, csodaklassz, emlékeztetnélek arra, hogy bármilyen "direkt" módszerrel is zajlott, de anno 1959-1968 között a kollektivizálás a mezőgazdaságban személyes találkozókkal zajlott ...most lécci ne mondd, hogy bullshit...eredménye az lett, hogy amikor ez tényleg kezdett műxeni a gazdák keresték a megoldásokat és a magyar ember találékony és így lett a falu gazdagabb mint a város de volt export, nem is akármilyen és volt olcsó kaja a városban és én nem emléxem mi is az a csirkefarhát, azt Bundy tudta mert az övé lett, mi friss jércéket csaptunk nyakon vasárnaponként 6 vagy 8 darabot és friss fejessalátából meg krumpliból lett a köret és magyaros borsóleves...de hétköznapon is csak a variáció volt nagy...

nem lehet a magyar embert törvénykezéssel irányítani, beledöglik vagy leszarja vagy a kettő kombinációja de egy személyes vonulat megy...ha a gazdakörök nem kirekesztőek lennének hanem befogadóak akkor már régen nem lenne gond de ezek a majmok szelektálják a zembert pedig ember = ember

a kurva annyát a megosztó szemétládáinak

brühüyyy

bele is döglenek már nincs sok nekik hátra
@Dr. jenőke (jenőke): attól függ, hogy mennyire dörzsölik :)
@sírbateszezazegész:
Nem.
Meleg van, Sandra mégis megfagyott.
@AKIsTUDATLAN: Valahogy nem is érdekel kijaz.
@V-PORT: vele kapcsolatban mindig tudtam mit gondoljak
@Dr. jenőke (jenőke):
ez a fidesz halálos ítélete ők kényszerítették bele a hülye magyarokat a magas forint kamatokkal...most meg mennek a levesbe miatta

az egész egy csalás és hatalmas legalább 5000 milliárd forog kockán és a bankok tuggyák, hogy elveszítik a pereket mert nem lehet megnyerni, nincs az a jog...

tehát orbán halálos ítélete de ez csak egy a sok közűl

brühüyyy
@vitéz Thapóccay néma bárány: Bárány, hallottál parasztembereket országosan hőbörögni, traktorral vonulgatni a frissen leburkolt főtereken?

Én nem nagyon.

Most van az az időszak, amikor mindenki igyekszik előretolni a másikat, végezze ő a nemszeretem munkát.

Valaki majd egyszer megunja és elkezdi, a többség pedig nagyot sóhajtva mögé áll.

Nincs már különösebben min vitatkozni, a szerepek ki vannak osztva, várjuk a következő felvonást.
@DarthVader:

a pofátlanság tetejének tartom (nekem nincs és nem is volt hitelem!), hogy magukat az adóforintokon kivásárolták - (amivel a többi hitelest még jobban lenyomták) most meg a bíróság nyakába varrná csupán, ha bedől a kassza!

inkább vegyenek el mindenkitől mindent, tegyék utcára őket, hogy bagóért még gyorsan még vásárolhassanak a 2,3 vagy több házuk, lakásuk mellé még egy párat.

na elmentem hányni!
mára befejeztem...
@rodeo36:
És amikor a tag a TSZ boltjában vásárolt, akkor egy bizonyos százalékot jóvá írtak egy erre rendszeresített könyvecskében, amit év végén egy összegben megkapott. De csak a tag!
@guma:
ez a fidesz halálos ítélete ők kényszerítették bele a hülye magyarokat a magas forint kamatokkal...most meg mennek a levesbe miatta

az egész egy csalás és hatalmas legalább 5000 milliárd forog kockán és a bankok tuggyák, hogy elveszítik a pereket mert nem lehet megnyerni, nincs az a jog...

tehát orbán halálos ítélete de ez csak egy a sok közűl

brühüyyy
@sírbateszezazegész: Szerintem jól, hetek óta így látom én is.

Observer is ilyesmire célozhatott tegnap.
@guma:
OFF - pihi:
mi az: -Feldobod fehér, leesik sárga és akkorát ugrik, mint a 10 emeletes panelház?
-Tojás. Szerinted mekkorát ugrik a panelház?
:D :D
poszthoz:
- Nagy, piros és magas a vastartalma?
- Traktor!
@guma: el ne menj, amíg nem írod le a válaszokat!

Itt hagyni bennünket tudatlanságban csúnyaság!
@Dr. jenőke (jenőke): meleg, persze! A szomszéd házban van egy :D
Csak Sandra a fiúkat kedveli, ez meg a lányokat!
@1kivancsi:
Attól függ! Lehet hemoglobin is.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Azt nagyon szívesen megnézném, ahogy a Pestre vezényelt traktorosok megköszönik Jakabnak az eredményes érdekképviseletet.
Megérte, nem?
@guma: ma megmutattam a beosztottamnak (2007-ben vett fel CHF devizahitelt lakásra) a CHF/HUF chartot. 2010 májusában került 200 fölé, azóta le se jött. Addig 180+-20 Ft volt. Igen csúnyákat mondott. És nem az elmúltnyólcévre.
(Meg még azt is mondta, hogy a többi hülye hitelesnek is látnia kéne).

Úgyhogy aki a devizahitelesek problémájának elmúltnyólcévet tekinti, azzal nem bocsátkozom semmilyen témában vitába, mert nem vitaképes.
@Dr. jenőke (jenőke): persze, de akkor a trombitakészítő szerzetesrend tagjai a trombociták! Szemben a fagottkészítő fagocitákkal, nemde? :D
@Dr. jenőke (jenőke):
azt ugye tudod, hogy néhány nyugateuropai ország lemásolta -némi adjusztálás után- az egész rencert? és kurvára meg vannak vele elégedve?

csak a zorbán hülye meg a seggnyalói

brühüyyy
@1kivancsi: :)

na szóval az a régebbi dolog: nem durvahengerelt anyag volt a képen (akkor nem néztem meg! bocs) hanem a folyamatos acélmű terméke a buga.

itt bal oldalt van egy pár perces videó amit érdemes megnézni

www.dunaferr.hu/
@DarthVader: csak óvatosan kérdem meg, hogy ha lett volna bevezetett euró, akkor is ez lenne a helyzet?
@Dr. jenőke (jenőke): :)

idejártak nyugatról (volt aki 30 évig még a 2000-es évek elején is) a rendszert tanulmányozni, mert sehol a világon egyszerre ennyi mezőgazdasági munkást nem tereltek be a TB-be és nem kaptak nyugdíjat!

de nem is folytatom mert reklámnak hiszik egyesek...
az volt már hogy

minden politikus bűnöző ?
@guma: köszönöm.
Nem mentegetődzésképpen írom, de nekem táblalemeznek tűnt a fogók között. Amit én bugának tudtam, az a régi beton kilométerkőre hasonlít, csak nagyobb.

Ismételten köszönöm! :)))
@DarthVader:
mister 45%??? kapják a sarcot amire 8 hosszú évig vártak, mert az ötlet az volt amit 2010-ben csináltak kibasztak a forinttal és arattak a bankok meg fizetnek mert az volt a megállapodás és az egész herce hurca célja, kiesett nekik 8 év milyen vérengzést akartak miatta csinálni 2006-ban amikor megint megbuktak

ez egy szar bukott banda, ha Bajnai a gazdaság helyett aminek végűlis mindegy volt rövid távon bebassza az egész fideszt előzetesbe a 2006-rt akkor ma nincs fidesz és a gömböc meg ott rohad a szalmán ahová való csak megdugják naponta 3x

brühüyyy
@1kivancsi: nem, mivel akkor eleve euroban adósodtak volna el az emberek, és akkor a kamat csak az infláció - helyesebben a jegybanki kamat - mértékétől függ. Az euro kamat pedig alacsony volt Európa-szerte. (A szlovákok pl. a nagy hullámot primán átvészelték az euro-nak köszönhetően. Bár amikor viszont mégiscsak beklekeveredtek a féceszbe, akkor nehezebb volt kikecmeregni, mivel nem lehetett a kamatokkal operálni)
@1kivancsi:
az a buga régi buga és öntöttvas nem acél a Martin-ból direktbe megy a formázóba mert a hőveszteséget nem lehet másképpen elkerűlni, a folyamatos meleghengermű így műxik már legalább 45 éve...a Kruppnál lehet már sokkal régebben

brühüyyy
@DarthVader: Ezek szerint ma nagyon kötekedős hangulatban vagyok, hogy ehhez is van véleményem: kérdem én, ki a nagy büdös lófasz a felelős a tömeges devizahitelben történő a visszafizetés biztosítékaként pusztán ingatlanfedezetet elfogadó - jövedelemszámítás - és makro hatások nélküli elemzést?

Ki a nagy büdös lófasz dörzsölgette a markát és hagyta az egyértelműen visszafizetési garanciák nélküli devizahitelezést?????

Járai is felelős. de bassza meg a ló, ha Orbán megfogta az MNB-t az impotens szocik miért nem tudták?????

Tudod, miért? Mert se nem értettek semmihez, se nem ismerik azt a szót, hogy felelősség.

És tényleg ne vitatkozzunk, mert ilyen stupidságot már rég hallottam.

2010-ben nőtt az árfolyam.

Baszod, a beruházási ráta mostanában az amortizáció szintjét se éri el, szerinted ha a kedvenced jövőre nyer, ki lesz a felelős az elmaradt beruházások okozta növekedéskiesésért???

A logikád szerint a kedvencedet fogod majd bírálni?
@rodeo36:

ez az emberi gonoszság a szememben.

amikor arról vitáznak ki lenne a jobb, tessék legalább a pápára hallgatni, ha már annyira fontos a keresztyéni hit.

de amik legalább azt nem produkálják, hogy élni és élni hagyni: addig a szemeben nem emberek!

arról nem is szólva mi lesz, ha valóban minden teljes árú szolgáltatásá válik az eü-ben, ahogy bajnai vagy most Gyurcsány mondja.

ugyanis máshol már nincs pénz (ja meg a nyugdíjnál még akad)!
@Habakuk999: :DDD

rögtön megkeresem:)
@Habakuk999:
te mindíg így számolsz?
a devízaalapú hitelezés a zorbánkormány ötlete volt valamikor a haláluk előtt két héttel 2001-ben?

a többit másnak leírtam, most nincs igazad ha teccik ha nem

a szociknak semmi közük hozzá...hacsak nem ahhoz, hogy a forint kamatokat a független (Járai elvtárs) MNB-ben meg változtassák

nem ment

most 2010-ben megbaszták mert erre vártak

olvass rodeo-t

brühüyyy

már 2 éve ezt ordítozom de süketek vagytok
inkább neves (ha kínodban is), minthogy engem szidj, mert elolvastad:))))))

1 - Az utolsó csatájában.
2 - A lap alján.
3 - A házasság.
4 - A próbálkozás.
5 - Ebédet és vacsorát.
6 - Az alma másik fele.
7 - Vizes.
8 - Egyszerűen, éjjel alszik.
9 - Hatalmas tenyereim vannak.
10 - Semeddig, hisz a fal már elkészült.
11 - Bárhogy, elvégre a tojás nem árt a betonnak.
@Mariann19:

"Puha vagy Feri"...
szinész vagy nem szinész, valamit magára adó jogrenddel bíró országokban a fityisz arcátlan hazugságaitól,orozásaitól már lángban állna az ország...nem tudom,hogyan lesz a végkifejlet,sem maszopos sem jobbikos,sem DK-s nem vagyok de remélem a büntetőjogi felelősségrevonása ennek a csürhének vagyonelkobzással összekötött "műanyaglakatrohadással"végződik a kóterban!!!
igen igen ..bugától vonatkoztassunk el

..már régebben megmondták a német partnemereim (akiknél dolgoztam annó) ..hogy nem tesznek tönkre, annál többre becsülnek

-> inkább nem rendelnek tőlem

értitek, hogy ne menjek tönkre

köszönjük Viktor. majd megemlékezek rólad, mikor behúzom Vona Gábor tanítványait

MERT AZ AZ ELLENSÉGED.

www.youtube.com/watch?v=wRU6FUTBrgQ

és beülök a pályaautómba. és el.
@sírbateszezazegész: ;) fel a fejjel...

anynira xar minden hogy már élvezetes...

nem mindenkinek adatik meg Európa közepén hogy egy debil diktatúrában éjjen...

(azzal hogy bármikor veszi a kalapját, osztjónapot)
@rodeo36: Nem tudom, kinek az ötlete volt, de b+ Rodeo, ha nekem van egy futó gondolatom, hogy a pénzedet kihelyezem Kambodzsába a vörös khmereknek lapos tévé vásárlás céljából, oszt majd rüsztölünk a fabatka árfolyamnyereségén és a kamatmegtakarításon egyaránt, Te nem gondolkodnál el azon, hogy szép dolog a lapos tévé, de hogy a picsába lesz ebből jövedelem, ami elég a megélhetésre, kamatokra és a törlesztésre?

Amúgy meg mindenem tele van azzal, hogy ezt a fidesz találta ki, tüntikkel nem engedte stb...

B+, ha képtelenek kormányozni, akkor ne kormányozzanak.
ennyi, megfőttem ma, és a hírektől meg kirázott a hideg.........
ehhh, nincs mit mondanom
Mesterhazy a nostenypok varja kedveset halalos naszra.
A fasultsag jogos.
@guma: :) kösz, rosszul aludtam volna, ha nem olvasom.
Képzeljük el, hogy lenne nekünk egy olyan ellelnzékünk, aki képes lenne arra, hogy megértesse a sokakkal, hogy ők most itten éppen eléggé szopató ágon vannak, és ennek eredményeképpen, mondjuk 2/3 vagy 3/4-es többséget szereznének. Ha mondjuk így lenne, akkor ezt a sok kilógó lólábat le lehetne vagdosni? .. én ugyanis, lassan kétlem.
@sírbateszezazegész: Az egyetlen bölcs itt Bubó.

Benne van az utolsó reményem.
@Habakuk999: Nantes-ból csorogtam le egy három nap alatt Lyon-ba, csak kis útakon, falvakon, kisvárosokon keresztűl, az tünt fel, hogy nem zöldebb a fű, a rét, van itt is gond rakásig... de valahogy a táj se sugározza azt a beletörödöttseget, fásúltságot, mozdulatlanságot, mint otthon... otthoni híreket is nézve minden borzalmas..
Néztem neten az atv műsorait, azt vettem észre, hogy mindenki, minden oldal egy dologban megegyezett: hát, ilyen a politika...!?!?! Mi a f@sz van? Emberek életéröl, sorsáról döntenek olyanok akiknek bizalmat szavaztak! A tanácsadók/politológusok meg a másik csapat... ez egy kisérlet, ezek így gondolják, az az oldal máskènt... felháborìtó..ha bármelyikkel találjozom az utcán majd otthon, úgy elverem szó nélkül, az anyja nem fog ráismerni.. az én, a gyerekeim életéről nem beszélhet senki így, mintha egy elvi vita lenne csak... itt életek vannak... és tényleg azt látom, mintha ezt mindenki elfogadná otthon, hogy ez a politika olyan, mint egy sakk-játszma... ki tud ügyesebben lavírozni... de itt nem bábúk vannak...
(érted mit szeretnék mondani?)
@Kowalski, helyzetjelentést!: " Végül egy ritkán említett mutató: a Gyurcsány-kormány a 2006-os 9,3%-os GDP-arányos államháztartási hiányt 4,2%-ra vitte le"
hát igen ezt nem nagyon szokták emlegetni vele kapcsolatban.
pláne annak tükrében,hogy akkor még megvolt a manyup, 25% volt az áfa, nem voltak brutális különadók stb.
@Habakuk999:
a Gyurcsány most mon'ta nekijjek, hogy picsába

2010-ig a devízaalapú is jó volt mert a CHF 154-178 közötti volt hosszan
2010 márciusában a kósa elvtárs és szijszaggató megbaszták és attól kezdve sohasem ment lejjebb....hát nem furcsa? ez volt a legeslegelső "intézkedésük"

a kurva annyát a zorbánnak is

brühüyyy
@guma: Az első rögtön hibás, ha csalános akarok lenni, persze a haldoklást is lehet csatának tekinteni, és akkor már helyes.
@sírbateszezazegész: Tisztelem az életet. Tisztelem a természetet, tisztelem az embert.

Túlél mindent és új utat tör magának.

Így lesz ez itthon is.

Nem hiszem, hogy az egész ország fásult lenne. Sőt.
Az lenne a baj, ha mindenki a száját tépné.

Két évig tépte mindenki, abban a reményben, hogy lesz értelme.
Nem volt. Fölösleges.

Itt van már a tettek ideje.
Majd egymilla már tett valamit, a többi is gondolkodik gőzerővel a túlélésen.

Jó lesz ez, majd meglátod.
@Habakuk999: keresd vissza, nagy irodalma volt akkoriban a miértnek...

sőt még azt is elkövették amit a világon még egyetlen nemzeti banknak sem sikerült: hogy az egyik alelnöke (ma az amerikai követünk akiért törvényt módosítottak, mert kicsit idős!) a banknak feljelentette hazánkat trükkös könyvelésért!
aztán még kint az "örökös" akárki úgy talált fogalmazni - nem szabad pénzt adni annak aki ilyet csinál (és nem szakadt rá a plafon!)

ugyanis ez az a rendszer volt, amit 98-ban kitaláltak.
kivitték az autópálya pénzeket a MFB-be így nem jelentkezett az államháztartás hiányként...
kereszt kérdés: mennyi milliárd tűnt el a vegyépszerrel és hány kilóméter pálya épűlt?

hidd el pár éve csak arra gyúrok, hogy felejtsek el minden politika cirkuszt és politikust.
de ezek pofátlanul asztalomhoz ülnek és már az ágyakba is bemásznak stratégiailag
pfejj!
@sírbateszezazegész: ez jó! :)

a csorgásért meg irigyelek (nincs egy szabad helyed? :D)
@Penivaldes: má' hogy lennél az!:)))

a hülyeség az hülyeség, akkor is ha én írtam ide :D
@Habakuk999:

az a gond, hogy a választási rendszer olyan lett, hogyha 40%-t kap ez is és a másik csapat is, akkor is a mostaniak (bocs nem írom már a nevüket sem le!) nyernek!

visznek mindent!

a másik csapat szavazó körzete majdnem mindenhol duplája az övéknek.
vagyis az ellenfélnek dupla ember kell hozni, ha jól emlékszem....
@gazoló: Mit is lehetne erre mondani.
Jelenleg csupán ennek a drámai helyzetnek a megfogalmazása zajlik.
Az ellenzék egy része egymással van elfoglalva, háttérbe szorítva politikai küldetésüket. Gyurcsány megfogalmazta legalább, hogy milyen az állampolgárok helyzete, hogy tudatosuljon az emberekben, hogy mi történik az országban.
Azonban a kivezető utat nem jelölik meg.
@Habakuk999:

index.hu/gazdasag/magyar/2011/10/18/ki_a_felelos_a_devizahitelezesert/

Gyurcsányahibás. Senki más. Nemmentoda marinénilányához, nemfogta le a kezét hogy "nemleszezigyjó, szopásleszavége 3-4 év múlva".

Nyilván az amerikai subprime válságot is Gyurcsány robbantotta ki, aminek következtében nálunk megborult a devizahitelezés.

Nem állitom, hogy nem tehetett volna az akkori kormány valamit. De hogy csak a kormány sara a devizahitelezési gebaszt, azt erősen kétlem.
@guma: rendben:) egyszer majdnem elmentem Franciao-ba mint kísérő. De ez még ifjú koromban volt..)
@guma: @Penivaldes: hely mindig van, franciák (ahogy fentebb írtam) jól vannak, de azért aggódnak a jövőért (én azt még mindig nehezen látom otthon), a nap süt, sajt/oliva/bagett/bor van...a többi nem számít:-)
@sírbateszezazegész:
Itt a részletes válasz. Megéri.

guma 2013.06.17. 17:45:06
@Habakuk999: ha valóban megindulnak akkor lesz élet (mármint a tömegek)
De az élet az sztem több, mint vegetálás, létezés.
Itt mindenért az utcán vannak.
Mint már írtam: állampolgár vs. alattvaló.

(A hitelezés elszaladásában és a pszáf-en keresztüli nem szabályozásában igenis a szociknak van óriási felelőssége. Ld. Jellasic Szerbiában ezt nem engedte, nem is adósodtak el úgy)
@Mariann19:

Épp mesterkéltházyt hallgattam Olgánál az ATV-n...
Nagyon meg kellett fogódzkodni,hogy le ne rúgjam a gépet a helyéről...
tényleg ennyire hülyék?
@Myrath: Ez is így van de én nem tudok és nem is akarok felejteni.
@Penivaldes: mire gondolsz? Arra, amire én?:-) (feltételezve, hogy nem változtál)
Most kell akkor ünnepelni, hogy a Dicsőséges Bolsevik Pártunk 50%-os adóemelést hajtott végre több adófajtán?
ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN A PÁRT!
ÉLJEN A PÁRT!

MÉG TÖBB ADÓEMELÉST AKARUNK!
MÉG TÖBB ADÓEMELÉST AKARUNK!
MÉG TÖBB ADÓEMELÉST AKARUNK!
MÉG TÖBB ADÓEMELÉST AKARUNK!

AZ EMBEREKKEL FIZETTESSÉK MEG!
AZ EMBEREKKEL FIZETTESSÉK MEG!
AZ EMBEREKKEL FIZETTESSÉK MEG!
AZ EMBEREKKEL FIZETTESSÉK MEG!
AZ EMBEREKKEL FIZETTESSÉK MEG!
AZ EMBEREKKEL FIZETTESSÉK MEG!
Tényleg ne...

Erre is emlékszünk?
"Orbán Viktor szerint a Fidesznek mindent meg kell tennie annak megakadályozására, hogy pénzt vonjanak ki az egészségügyből.

Erről Orbán Viktor a frakciószövetség hétfői, budapesti ülésén beszélt, hangsúlyozva, hogy a kormánykoalíció reformelképzeléseit nem reformnak, hanem "pénzbehajtásnak" tartják."
"Véleménye szerint három formában lehet forrást kivonni az egészségügyből: ingatlanspekuláció révén az egészségügyi vagyon egy részét magánvagyonná alakíthatják át, csökkenthetik az állami támogatás mértékét, vagy a társadalombiztosítási alapot magánkézbe "játszhatják át"."

Találgassunk Piktor???

""Mi az ellenfél reformelképzeléseit azért nem támogatjuk, mert az nem reform, hanem pénzbehajtás. (...) Amikor azt akarják elhitetni az emberekkel, hogy a reformnak az a célja, hogy kevesebbet költsön az állam az egészségügyre, akkor rögtön lehet tudni, hogy nem mondanak igazat" – fogalmazott. Mint mondta, azt szeretnék, ha az egészségügy valódi, minőségi változáson, igazi reformon menjen keresztül, ezért az egészségügyre nem kevesebbet, hanem többet kell fordítani az előttünk álló időszakban.

Nem járulunk hozzá, hogy az emberekkel fizettessék meg az elmúlt négy év rossz kormányzásának árát, abban a formában, hogy elveszik tőlük az egészségügyre fordítható összegeket – mondta."

Baccameg!

Elnéztem. Ezt 2006 májusában röfögte Piktorka...
@rodeo36: teljesen igazad van. Csak arról az egy aprócska momentumról feledkeztem meg, hogy ez egy _folyamatos_ mű. Csak kokillaöntést láttam élőben (LKM), az sem tegnap volt.:)
@DarthVader: az a baj, hogy sokan a tegnapra sem emlékeznek, és képesek a 180 fokos fordulatot eredetinek beállítani...

nem igaz, hogy csak én olvastam, hallottam amikor demjén és járai a 350-es eurót tartotta jónak kis hazánknak.
pár napra rá, láss csodát már két elméleti gazdasági "szakember" már görög csődöt vizionált hazánkban.
a többi történelem...
@sírbateszezazegész:
ká buta...2001 előtt vagy alatt Járai Zsiga elvtárs Fidesz az MNB elnöke és független!!! forint kamatokat felemelte 19% ra vagy afölé, a bankok erre...és a közönség az akkori 145 körüli exchange-re adtak -névleg sohasem fizikailag- CHF vagy devízaalapú hitelt ami olcsóbb lett a forintnál...ez volt a nagy terv...mikor sokan eladósodnak és a jelzálog értékesebb mint a hitel akkor bedöntik a forintot de megbuktak 2002 tavaszán és 2006 ban is megbuktak ez egy bukott szarházi geci banda és 2010 ben mivel a Bajnai nem ezek kiemelésével volt elfoglalva hanem hülyeségeket csinált az ő rövidtávú intézkedései filléres műsor voltak és fölösleges hosszútávú eredmény nélkűl mert eleve nem akarta folytatni ehelyett bebaszathatta volna előzetesbe 4000 évre az egész fideszt lázításért és hazaárulásért és ma is kóterban lennének azaz nem lenne 2/3 sem meg más baromságok
ehelyett

van ami van és csalás fiam csalás nincs az a jog amely a bankokat és az őket sarcoló fideszt meg tudná menteni

ÁLLAMCSŐD

brühüyyy
@guma: nemcsak te olvastad. De az jön le, h annyira azért nem tartották praktikusnak:

www.mfor.hu/cikkek/Jarai__haladunk_a_350_400_forintos_euro_fele.html
@Penivaldes: felesleges, a nudin pedig tilos! :)
ÉLJEN A PÁRT!
MÉG, MÉG FIZETNI AKARUNK!

Lehet külön utalni a felcsúti stadion javára? Szívesen adakoznánk, evégre ki nem szarja le az egészségügyet, a felsőoktatást,...
A Szeretett Vezér hobbija mégis csak sokkal fontosabb azoknál!
Amúgy meg - ronda libsibolsi csürhe - ez nem megszorítás, hanem "egyenlegjavítás"! Essetuggyátok!

"Varga Mihály most bejelentett második intézkedéscsomagja már a hetedik olyan intézkedéssorozat a kormány részéről, ami befolyásolja a 2013-as költségvetés pozícióját. Első gyorsszámításaink szerint eddig már mintegy 1800 milliárd forintos (bruttó) egyenlegjavítást tervezett be az idei büdzsébe. "
"Meglepte a piaci szereplőket a nemzetgazdasági miniszter hétfő délelőtti bejelentésével, melynek során ismertette a kormány legújabb kiigazító csomagját. 2011 tavasza óta ez már a hetedik intézkedéssorozat, amely a 2013-as költségvetésre van hatással, ez pedig már meghaladja a 2012-es kiigazító csomagok számát is (akkor összesen hat kiigazítás keretében "szorított" 1800-2000 milliárd forintot).

A két Széll Kálmán Terv után Matolcsy György igyekezett tavaly ősszel - akkor nemzetgazdasági miniszterként - három kiigazítással javítani a 2013-as büdzsé helyzetét, teljesítve a Brüsszel által elvárt 3% alatti hiánycélt."

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/a_hetedik_pakkot_kapjuk_a_nyakunkba_iden.5.185370.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Szóval kuss, tessék örülni, közétek is lövethettek volna, szemkilövősen, a durva rendőri erőszak, meg ....

Öröm és boldogság a Párt minden tette! Isten óvja a kezeiket!
Még több adót akarunk!
Még több "nem megszorítást"!
Még többet akarunk fizetni, mindenért!
@Habakuk999: ez az érvelésed azt hiszem ott sántít, hogy nálunk az euró bevezetésének határideje ki volt tűzve.

gondolhatták, hogy féllábon is kibírják addig még akkor is ha lesz valami kamat változás.
igen ám, a belső óriási kamat miatt ez az út nem volt járható (és látod ma már még céldátumot sem akarnak mert ez is egy terep a pénzügyi manőverekre)

mivel külső fronton pedig feljelentette az országot az ellenzék, sőt pénzt se javasoltak adni az új kormánynak, meg egyéb kisebb nyalánkság is történt (később is! gondolj az MNB elnök választásra, amikor mindenkivel személyesen "beszélgettek" el és még a Surányi is ezért visszalépett...) mindent megtettek, de nem támadhatták jobban a bankot.

ez szerintem nagyon összetett dolog volt mint pénzügyileg, mint politikailag.
sajnos nem vagyok szakember így elemezni, jobban összefoglalni nem tudom - csak a történése maradtak meg emlékeimben...
@guma: emlékszem egy olyan választást vesztett politikusra, aki a vereség hatására gőzerővel kezdett "polgári köröket szervezni, akaratát ellenzékből is ráerőltetni a kormányzó koalícióra.

szerintem - én naiv - ez a dolga egy politikusnak.

nem pedig picsogni sértődötten a nép hülyeségét és az ellenzék kommunikációját okolva.
@narmer: Nem is kell. Régi dal, lejárt lemez.
@Penivaldes: az egy jó párt lehet. :)
@Mariann19:
Kurva nagy tanácstalanság lehet mostan a Lendvay utcában:
„Hát ez meg… ez meg mialófasz volt, elftársak??
Hát nem megmondtam ezerszer és ezerszer, hogy Feri megszólalásait tojászáporral és gyurcsánytakaroggy-al kell szétgórni?!
Ti, kedves barátaim, hol voltatok tegnap a beszéde alatt? Hát, ezért utalom ki tucatszám a trafikokat a lébec seggetek alá? Ezé’ adok hozzájuk lóvét is? A lustaságotok okán most Ray Ban hegesztőpajzsot vagyok kénytelen venni az asszonynak, a napfogyatkozás bámulására való kezdetleges kormos üveg már nem takarja el azt, amit a csalódottságom okán… izé.”

Gyurcsányra lehet mondani mindenfélét, kevés olyan ember van ma Magyarországon, akiről annyira homlokegyenest eltérő véleményeket fogalmaznak meg, mint róla. Lehet pozitív személyiségnek aposztrofálni, meg az ellenkezőjének is, egyet nem lehet; figyelmen kívül hagyni.
Ha valaki úgy gondolja a meggyőződéséből fakadóan, hogy Feri egy jelentéktelen tényező és nem kell vele foglalkozni, az kurva nagyot csodálkozna, ha hallotta volna azt a beszélgetést, amit a cáratyuska közvetlen holdudvarához tartozó senkiháziak folytattak a beszéd elhangzása után szűk körben.
Lettem volna légy a falon…
Akik cáfolják ezt fidesz körökben, azok hazudnak. Naná, mióta léteznek azt teszik.

Számomra egy dolog biztos a tegnapi beszéde kapcsán; kimondta azt, amit én is gondolok a szarházzy kormányról. Öszödi izémeghazudtunkmeg mittudomén most nem játszik.
Csak az, ami. És úgy, ahogy. Persze ott, ahol azt és akkor, mert nem máskor, hanem most. Ettől nemzett a nemzet, mert ha nem ettől, hát mitől? Mástól…? Nem mástól, hanem tőlünk, belőlünk. A margarinszilárcságú alaptörvényben ott van az ami és az is, ami nem, amihez mi tarcsuk magunkat. Vagy nem.
Schmitt elvtárs pontossan eztet és ijesmiket mondot anak idelyén, na erre vártam olyan választ, amit Gyurcsány rakott össze tegnap. Senki más nem volt képes rá.

Feri szalonképtelen? – ja, lehet sokaknak.
Azonban senki nem tolta az arcomba úgy a saját véleményemet, ahogyan ő.

Lehet készíteni a vödröket szarral amit a nyakamba tolnak egyesek, de ez vitafórum, állok elébe.
Nem Feri rajongó vagyok, de ha valaki belecsap a lecsóba és elmondja azt, ami a rákfenéje ennek az országnak, az kap egy piros pontot tőlem.
És ez azért nem kevés, mert én nagy ember vagyok. Én választom meg azokat a faszkalapokat, akik döntenek a sorsom felett.
Én vagyok a zálam, amíg fel nem kopok.
@Penivaldes: :D

legalább te figyelsz rám:))))
@DarthVader: "Nem állitom, hogy nem tehetett volna az akkori kormány valamit. De hogy csak a kormány sara a devizahitelezési gebaszt, azt erősen kétlem."
olvastál tőlem olyat, hogy csak az ő saruk lett volna?
Erősen kétlem.

Ugyanakkor talán lassan azon kell tépelődni, mi is egy modern demokratikus állam kormányának a feladata.

Véleményem szerint beletartozik az állampolgárok alapvető jogainak védelme és biztosítása.
@Knósszosz: túlértékelt ember, de megfelel a jól odamondtunk elvárásoknak.
@guma: Már meg ne haragudj, hogy Rád fogom zúdítani, de nem áll meg bennem:

a Magyar Köztársaság kormánya Marionett figurákból álló bábcsoport vagy pedig felelős szakértelemmel és irányítókészséggel bíró nők és férfiak gyülekezete, akik a hozzájuk tartozó ágazatot legjobb tudásuk szerint a liberális demokrata állam ismérvei szerint irányítják.

Szerintem ha valaki nem tud megoldani semmit, csak panaszkodik a kedvezőtlen széljárásra, az ne akarjon tengeren vitorlázni, válasszon békésebb foglalkozást, pl gömbölyítsen gombolyagot.

Aki tehetetlen, az ne akarjon országot irányítani.
@gazoló: Hallottam én is Mesterházyt, és leplezetlensége a miniszterelnökségének kérdésében, miszerint csakis ő lehet az, dermesztő volt.
Nála ez a lényeg, az ország sorsa nem tartozik szorosan vett kötelességei közé.
@rodeo36: ezt mi már megbeszéltük egyszer, abban, hogy mi váltotta ki, teljesen egyetértek veled, abban lehet esetleg eltérés köztünk, mit tehetett volna a szabályozásért a két coci kormány, ha akart volna... de nem akartak semmit sem tenni..
@Penivaldes: hozhatod..de ha nincs azz sem baj:-)
Ne politizáljatok! Gyúrjatok egy jó állásra külföldön! Ennek az országnak sajnos befellegzett!
@Knósszosz:
"Azonban senki nem tolta az arcomba úgy a saját véleményemet, ahogyan ő."
A hozzászólásomban ezt emeltem ki, amikor arról írtam, hogy az embereknek az érzetei rosszat sejtetnek, és akkor jön a megvilágosodás, amikor tételesen, megfogalmazva visszahallják azt, amit eddig csak sejtettek.
@Habakuk999: igaz!

és ajánlatos azt a tf beszédet megnézni sokszor, mindenkinek!

viszont az én erkölcsi normám a folyamatos államellenes akciókat, kombinálva karaktergyilkosság ilyen szintjével, ami ráadásul kártékony az országnak, saját jól felfogott érdekünk szerint nem tűrhetnénk el szerintem.
a polgári körök mellett nagyon komoly dolgok hangzottak ez idő alatt a templomokban (jaj! tudod mit mondott a pap bácsi?) , csupán lelki gyakorlatként mutatva a helyes utat...

az igazság morzsáihoz legalább ragaszkodni kellene, különben ez a fekália fog belepni mindent és mindenkit.

nézd meg hogyan van mindenki kifizetve közpénzből aki "harcolt" a jelenünkért.

na kár is ezen rágódni már...
@Penivaldes:
Ha túlértékelt, ki az alulértékelt?
Csak kérdezem, semmi kekec.
@Knósszosz: @Mariann19: Biztosan nagyon jó beszédet mondott Gyurcsány, én nem láttam, de ha nagyon őszinte akarok lenni, abszolút nem is érdekel.

Engem már csak a stratégiák érdekelnek.

Ki, hogyan, milyen céllal fogja mozgósítani a potenciális szavazóit.

S ami az alap: ha van programja, benne van-e a változás lehetősége egy európai állam irányába vagy nincs.

Tudjátok, hogy nem a rosszindulat mondatja velem, olyan a vihar a biliben című műnek tűnik nekem ez az egész.

Lelkesedünk, milyen jól odamondogatott Gyurcsány, sopánkodunk mit is beszél ez a majom Mesterházy.

Tökmindegy.
Teljesen lényegtelen.

Orbán sokkal többet tesz, mint amennyit beszél.

Mi mit teszünk. Ez a kérdés. S a folyamatokat figyelve folyamatosan ássuk meg a fidesz sírját, mert alkalmazkodunk az őrületükhöz.
@Habakuk999: nem ez a dolga egy ellenzéki politikusnak.
az ellenzéki politikusnak is elsősorban az ország érdekei szerint kell cselekednie.
csak utána jöhet az ő személyes ambíciója.
@Penivaldes: Vihetted volna a bretonokhoz, szaladgálhattál volna a jó kemény fövenyen, mint a Tűzszekerekben.

Egyszer egy csuda klassz egészen pici kastélyban voltunk a Loire-nál, az is nagy élmény.

Ha szépen megkéred Sírbateszt, biztosan visszavisz Bordóig, az is szép út Lyonból indulva.
@Habakuk999: nem a devizahitel a probléma, hanem az ,hogy szétcseszték a forint árfolyamát és nem is tervezik az euro bevezetését.
ha orbánék tényleg meg akarták volna menteni a devizahiteleseket akkor az euro bevezetése lett volna az elsődleges céljuk.
de hát akkor nem lehetne játszani a forint árfolyammal.
@Knósszosz:

++++

Van egy mappám,"blogok krémje" címmel ahol figyelemreméltó hozászólásokat gyűjtök,okulásra,kordokumentumnak vagy röhögésre...
pedál nélkül,többször ott vagy!!
@punkfrog: @guma:
Politika - mint a közéleti tevékenység [szerkesztés]

Általában úgy gondolunk a politikára, mint a hatalomért folytatott küzdelemre, mint ennek színterére, s mint a politikai színtér eseményeire.
A politika szerepe [szerkesztés]
A tevékeny politika valójában érdekek harca a közéletben, leginkább a közhatalomból való részesedésre vagy a közhatalom döntéseinek befolyásolására való igyekezet.
A tétlen politikai szerep pedig, hogy a közösség egyszerű tagja elfogadja a közhatalom döntéseit, mivel úgy gondolja, hogy nem tudja azt befolyásolni.
hu.wikipedia.org/wiki/Politika

nem én írtam: a politika harc, érdekek harca
@Habakuk999: Előre bocsájtom, hogy zsigerből nem szeretem azokat az embereket, akik hangoztatják, hogy "ami a szívemen, az a számon", sem a nagy pofájú odamondogató embertipustól is viszolygok.
A közéleti fellépéseknél azonban árnyalni kell a szereplések célját, hatását.
Hónapok óta azon megy a nyavalygás, hogy nincs mozgósító erő ebben az országban, kéne egy vezér az ellenzék részéről, aki felrázza az embereket a passzivitásból, a bizonytalanoknak netán utat mutat.
Ehhez egyéniség kell, istenáldotta tehetséggel, aki képes sodró szövegével felébreszteni az állampolgárokat mély álmukból, és legalább a megmozdulást gerjeszti.
Gyurcsánynak ebben a buliban ez a szerep jut, és ezt jól csinálja.
Azért ne kicsinyeljünk le minden igyekezetet és szándékot, és ne álljunk meg a kritika elhangzása után, ha nem tudjuk megmondani, hogy akkor mi a fene valóban az elvárásunk.
"Mi mit teszünk. Ez a kérdés."
Látod, te sem mondod meg, hogy mit vársz el, hogyan kéne az ellenzéknek fellépnie, hanem ha látsz valamilyen kisérletet, a birálatod után megállsz.
Téged csak a stratégiák érdekelnek. Ne felejtsd el, stratégiát ott tudsz felállítani, ahol döntési pozicióban vagy. Először ezt a státuszt kell megszerezni, aztán kell távlatokban lépni.
Programról beszélsz, az valóban kell, hogy legyen, hiszen azt be kell mutatni a választóknak. Egyedül Bajnainak van tételes, szakszerű programja, az LMP-é sem volt rossz.
Az MSZP programja közhelyes, az embereket pedig a részletek érdeklik, mert abban van a lényeg.
@guma: "és ajánlatos azt a tf beszédet megnézni sokszor, mindenkinek!"
bizony bizony.
és ha ezek után valaki azt a következtetést vonja le, hogy így kell viselkedni az ellenzéknek akkor az a saját országa ellensége!
@Habakuk999:
Ha neked ez tetszik, ez a helyes, akkor nem kell tetszelegni a demokrata meg a liberális szerepében.
Éljenek a diktátorok!
Ettől egy kissé égnek állt a hajam. Azt hiszem nem állok veled egy oldalon.
@Habakuk999:

"Véleményem szerint beletartozik az állampolgárok alapvető jogainak védelme és biztosítása."

+1

a következő
Habakuk999 2013.06.17 beírásod pedig tök igaz, egy normális országban.

egy "hadiállapot" azonban nem normális helyzet, mi a kiút, hogy számolják fel az még ma is rejtély

( valahol azt olvastam a napokban, hogy a egymást figyeli a török és magyar elnök, hogy mi az amit még elvisel az EU.
kicsit most ott tovább léptek ha jól értem és a békemenetesek tüntetőkre támadtak.
nem tudom kinek mi a normális, de nekem már miénk sem volt szimpatikus a szervezők és a felhasznált pénz miatt...)

ááá!

hagyjuk is, friss levegőre vágyom.
és olyan sokat pofáztam, hogy büntiből pár napot nem jövök! :D
@punkfrog: Nem értem, miért féltek a küzdelemtől, a politika érdekérvényesítő tevékenységétől.

Azt sem értem, miért gondoljátok azt, hogy a politikus egy erkölcsös Grál lovag Szent Ferenc jóságával ötvözve.

Ez háború. Háború az angoloknál, cseheknél, amerikaiaknál, németeknél egyaránt.

Jó lenne, ha a tehetetlenséget és gyámoltalanságot nem kevernétek össze az erkölccsel, etikával, felelősségtudattal.

Ha egy katicabogár- bármennyire is kedves és aranyos - nem akar levéltetveket enni, akkor éhen hal, mert ez a természet törvénye.

Ha egy politikus nem harcol, hanem csak csodálkozik, hogy őt már ismét bántja valaki, elpusztul.
@Habakuk999: érdekes vagy nagyon:)

persze, hogy az érdekek harca: viszont ha valaki a saját érdekében feláldoz egy országot az már szerintem nem harc, hanem orvtámadás, bűncselekmény - szerintem itt tévedsz.

na valóban befejezem mára

sziasztok!
szép álmokat!
@AKIsTUDATLAN: tessék már érteni, mit mond, a jóistenit neki...
Minden problémára létezik legalább kétféle megoldás: egy szép, és egy hatékony. Ideális esetben a kettő egybevág, nem ideális esetben ugyanakkor dönteni kell, melyikhez ragaszkodik az ember, de egyúttal fel kell vállalni azt is, hogy vagy szemet-lelket melengető, vagy masszívan lehengerlő lesz a végeredmény, a kettő kombinációjára úgy nem lehet garanciát vállalni.
Tekintettel az ellenfélre, a helyzet messze nem ideális, Habakuk viszont egy szóval sem mondta, hogy egy az egyben implementálni kell korábbi, negatívnak tartott módszereket. Azt mondta, hogy nem lehet szépen győzni, meg kell hát találni a kitörési pontokat. Leleményesség, egy szóval.
Borzalom, mennyire nem megy az asszociáció.
@AKIsTUDATLAN: Engem nem zavar, ha nem állunk egy oldalon.

Azért megjegyzem, az érdekérvényesítő képesség, a saját választóink szervezése és a diktátorság között egy egészen apró különbség van.

Gondolkodj!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: sajnos nem lehet minden pártban expornós... azokat már elvitte a Jobbik.
@guma: nem tévedek, mivel nem állítottam azt, amiket a szememre hánytál.

szép álmokat!
@Légifarkas: Átveszed a frontot?

Tegnap hősiesen tartottad, olvastam.
@Habakuk999: teljesen félreérted.
nem azt mondom, hogy az ellenzéknek nem kell harcolni.viszont ezt csak az ország érdekében teheti.

"Azt sem értem, miért gondoljátok azt, hogy a politikus egy erkölcsös Grál lovag Szent Ferenc jóságával ötvözve."

nem én gondolom hanem azok akik várják a szeplőtelen politikust akire tudnak szavazni, mert ezek már mondtak csúnyákat.és akkor inkább nem mennek szavazni, maradjon inkább az orbán felkiáltással.
döntsd el milyen legyen egy politikus?
gátlastalan mint orbán és az jó!
vagy gátlástalan mint gyurcsány de az rossz!
@Habakuk999: ti tulajdonképpen ki ellen harcoltok????
@Habakuk999: nem... lassan abbahagyom ezt az egészet, azt hiszem.
@punkfrog: Gyurcsány nem gátlástalan, csak gyenge.

A meg nem újult szocikra pedig azért nem szavazok, mert csak káosz és még nagyobb szakadék vár az országra.

S nem akarom vissza az ő nyolc adócsalásos, semmivel nem törődő nyolc évüket.

A libás Bajnaiban bizakodom, ugyanakkor testközelből tudom, milyen galádság volt a Hajdú-Bét.
Mégis rá szavaznék.
Én szoktam döntéseket hozni, s ezek nagyon ritkán múlnak szimpátián.
@Habakuk999:
Akárhogy gondolkodom, nekem nem tetszik. Ezt a háborús pszichózist, amit a felcsúti gömböc ébresztett, és gondosan ápol ma is, tőlem sokkal okosabbak annyira jól leírták.
Ez nem ellenzéki érdekérvényesítés, hanem halálos bűn, a magyar nemzet tönkretétele.
De ő ilyen, ez a lételeme. Ilyen volt már az újratemetési beszéde is.
Azóta pedig elhatalmasodott rajta a betegség, és minket is megbetegít.
Ez a tragédia.
@Légifarkas: azt figyeltem meg, egyre többen vagyunk.
ki fog ez alakulni, ha nem is most választásra.
@Mariann19:
Tökéletesen egyet értek a hozzászólásoddal, osztom a véleményed!
Még akor is, ha Fabius is igazságot kotkodácsol, hogyaszongya:

"1: Az igazságtartalma ellenére nem fogja a társadalom rehabilitálni Ferencet, magyarul egy darab plusz szavazatot hozni nem fog a bizonytalanok közül akkor sem, ha az orbánváltásra elkötelezett, de pártszimpátiában billegők közül magának és a DK-nak behúzhat némi szimpátia növekedést."

Ez kurvára igaz, de azt hozzáteszem, hogy a környezetemben előforduló és általam szondáztatott billegő nyugdíjasok, a videó hatására azonnal meghúzták Ferit nyerő fehér sakkfigurának. Csak mondom, mielőtt még mindenki lesajnálná Gyurcsány tegnapi produkcióját.

A focista persze leszarja őket, neki csak nyűg a hátán a sok nyugger (hogy rohadna meg az is, aki ezt az aposztrófot kitalálta rájuk), legszívesebben cocciálisan eltemetné őket a családtagjaik által közreműködve.

Rohadt csúnyákat írnák ha folytatnám, ezért inkább megyek dögleni.
Jó éjt Neked Mariann és persze a többieknek is!
@Mariann19: hát hogy is mondjam, megnéztem azt a beszédet, retorikailag nem rossz, meg magával ragadó, sőt, néhol még engem is elsodort a lendülete.

De.

Egyrészt a sok káromkodás nevetségessé teszi (bár tudom, ma Magyarországon ez a divat a poitikusok között, ettől még szánalmas), másrészt Nagy Imre kivégzésének évfordulóján nekiállni Kádárt masszírozni, hát ehhez mondjuk pofa kell. S mondom ezt dacára annak, hogy az én szememben Nagy Imre is csak a komcsik netovábbja volt. A forradalmi hevületben meg hagyta magát sodorni, míg ott nem találta magát a cellában.
No de akkor is. Ízlés.
" Még mindig nem azt csinálja a kormány, amit kellene vagy kellett volna, azaz az állami kiadások drasztikus csökkentését. Minisztériumokat kellene becsukni, beruházásokat kellene leállítani. Ezeket a lépéseket nem akarják megtenni, mert fájdalmas lenne a "barátoknak", vagy a kormányhoz közel állóknak. Ehelyett toldozgatnak-foldozgatnak, amivel azonban nem lehet válságot kezelni.

- Milyen politikát kellene folytatnia az MNB-nek?

- Már réges-rég teljes erővel nyomni kellene a pénzt a gazdaságba. Igaz, tett néhány lépést a jegybank, de ha közelebbről megnézzük, akkor egyik sem működik. A meghirdetett likviditásbővítő csomag alig használ valamit, és a kormányzat azon szándéka sem segít, hogy az EU-s pénzeket a gazdaságba irányítsa. Néha az ember már nem is érti, mit csinálnak. Tényleg ennyire buták lennének?"

Nu ki mondta és mikor?
@gazoló:
Én?
Köszi, de én nem vagyok egy valaki, az Rodeo és még sokan mások szerintem. Senkit nem akarok megsérteni, hogy a felsorolásból kihagyom, szóval...
Amúgy a Te hozzászólásaiddal sincs gond, mint értelmes embert szeretlek olvasni téged is.
Már ha ez számít valamit is.

Jó éjt neked!!
@punkfrog: Én a magam részéről a kishitűség ellen.
Talán. Azt hiszem.
@vazzup: miért, mit mondott Kádárról? Hogy beleőrült Nagy Imrébe? Hogy megpróbálta a diktatúra kereteit valamiféle demokráciává tágitani, ami képtelenség? Hogy a népeknek Kádárról és koráról más emlékeik vannak,mint a mainstreamnek? Melyikkel nem értesz egyet?
Szerintetek?

index.hu/gazdasag/2013/06/17/benzinjeloles/

Utolsó bekezdésben a megoldás kasszakulcsa:

,,A kutakon kapható kilencvenötös benzin nagyrészt százhalombattai termék, és a Moltól származik, ott alighanem hamar felépítik majd a színezőüzemet is. Nagyobb kérdés, hogy mi lesz a többiekkel, például az OMV-vel, amely több termékét is kamionnal szállítja az itteni kutakra. Van még néhány kisebb kúttársaság is, ahová szintén más országokból, például az Európai Unió más országaból jön a benzin egy része, és részben ezért lehet náluk olcsóbban tankolni.''
Én olyan politikust keresek, aki azt mondja a spanjainak, akik ott állnak mellette/mögötte, hogy: " picit várni kell a közbeszerzésekkel, mert előbb a sok prolit kell megetetni, akkor kuss van, azt szépen megnyeritek a szerződéseket, de piaci áron és jól kell megoldani a munkát, ok? mert nekem ez a 10 millió proli tufa a munkaadóm, érted b+!"
Na, én szívem szerint ilyenre vágynék. Nem Grál-lovagra, de olyanra, akinél az alfa az nem az omega lenne.
Viszont ez a zsúrfiú legalább azt mondta az atv-n, hogy előre leraknak jogszabályszövegeket, hogy legyen mit számonkérni rajtuk! Vagy olvassa ezt a blogot, vagy nem eleve szar ember!
(Ettől függetlenül aki politikussal, képviselővel, tanácsadóval találkozom otthon, azt felrúgom, ha nincs kamera/cctv)
@Knósszosz:

együtt magunktól vagyunk senkik...
zemberek a zállam amíg fel nem kopunk...
Neked is jó éjt!!!
@Habakuk999: nem a létszám az, ami fontos, hanem az érdekérvényesítő képesség, és a kettő nem feltétlenül arányos egymással. Nekünk speciel nincs.
@DarthVader: aki azt állítja Kádárról, hogy "megpróbálta szabadsággá tágítani a diktatúrát", az szimplán csak hülye.
Tököm tele, hogy ebben az országban mindenki relativizálni próbál.
Mindenoldali probléma. Pláne nem suvickoljuk Kádár koponyáját fényesre Nagy Imre emlékére.
Ráadásul hülyeség azt gondolni, hogy beleőrült a kivégzésbe. Mert közelében sem volt ennek. Ahhoz képest elég jól folytatta még egy picit a koncepciós pereket, meg minden.

Az meg, hogy a népeknek mi ugrik be Kádárról pláne nem kéne, hogy téma legyen, mert csak azt felejtette el hozzátenni Ferenc barátunk, hogy még mindig azt az adóssághalmot nyögjük (megtetézve 20 év balfaszságaival). A 60-as évek óta nem volt pluszban az állami költségvetés.
@Habakuk999:ez most komoly?
emútnyócév + libázás????
gyere fel a napfényre!
nem erről szól ez az ország!
@Légifarkas: Van. Az összes közvélemény-kutató az.
@punkfrog: ez most komoly?

ennyire elvakultan olvasol, hogy ezt sikerült leszűrni a mondókámból?

szép álmokat neked is, holnap talán menni fog az értő olvasás is.
@Mariann19: Egyfolytában mondom: keresse meg a bizonytalanokat, magyarázza el nekik, eddig miért volt rossz, és mit akar tenni, hogy jó legyen.
Állítson olyan célokat, amik érdekében helyre lehet állítani az ország egészséges egységét.
Mutassa meg, hogyan érhetőek el ezek a célok.

Szerintem nem olyan bonyolult ez.

Csak kell hozzá egy kis munka.
@Habakuk999: ezt írtad,nem kellett szűrni.
"S nem akarom vissza az ő nyolc adócsalásos, semmivel nem törődő nyolc évüket.

A libás Bajnaiban bizakodom, ugyanakkor testközelből tudom, milyen galádság volt a Hajdú-Bét."

észre se veszed a fidesz retorikát a mondanivalódban.
tartjátok a frontot egy blogon!
mi van?????
azt hittem beszélgetünk, véleményt cserélünk de nem háborúzunk!
@Habakuk999: szelektív a vétel, kedves uram. Igen erősen szelektív, sosem azt hallják ki a számokból, amit azok mondanak, hanem valami tetszetősre átformázott dolgot, ami érthető is, hiszen a pártok nem a tényekre kíváncsiak, hanem önbizalmat szeretnének erősíteni, erőt szeretnének sugározni.
@Mariann19: És nem Gyurcsánnyal az élen. Gyurcsány csúnyán bukott ember. Kár érte, személy szerint sajnálom, ettől még így van.

Az ő helye a láthatatlan főszervező funkciójában van, nem a színpadon,főleg nem hőstenorként.
Lemaradok mindenről, felénk full NER kompatibilis lett a NET.
Egyfolytában szakadt, a teljes városban elszállt! Du. 5-től eddig talán ha 3 percet ment. Most meg én húztam el aluba... Jó rosszak legyetek.
@vazzup:
Egyet értve bizonyos megállapításaiddal, legyen szabad megemlítenem, hogy a "Magyarországleszarja a Zájemeffet mer a pijacról phinanssírozzamagát" - duma, kibaszott sokba fog kerülni.
Neked.
Meg sajnos a gyerekednek is. Az enyémnek is, ne kezdj oktatni.

Szerintem a te dolgod is az lenne, hogy pottyantós klozettba vágd ezeket a szarháziakat, ha viszont evvel ellenkező a véleményed, akkor nem azonos platformon értékeljük a levéd valóságot.
Szóval...?
@punkfrog: szándékosan írtam így, mert kurvára unom a tehetetlenséget.

Nem teszik a rendszer?
Akkor lesznek szívesek megváltoztatni.

Nincs egy Gorbacsov, hogy megtegye ezt a szívességet önöknek.

Nem teszik Orbánia?

Akkor lesznek szívesek fölemelkedni a fenekükről és elhajtani őt a büdös francba, sírás-rívással nem lesz egyszerű.

Egyénileg ez mit jelent?

Ütni vágni azokat, hogy dolgozzanak, akikről úgy gondoljuk, képviselhetnek bennünket.
@Habakuk999: alattvaló vs. állampolgár.
Szavazzunk arra, aki állampolgárokat akar, hm?
Itt mindenki (de a mindenki alatt a legútolsó koldust is értem!) állampolgár! Beszarás!!
@punkfrog: az van, hogy míg két hóttidegen ember néha félszavakból is megérti egymást, mások nekiállnak szavakon lovagolni. Baszki, a Fidesz szinte már csak azt nem foglalta mondatba, hogy picsafüst, most akkor szorítkozzunk erre?
Az érzékenyek figyelmét felhívnám arra, hogy ha egy-két szurkapiszka beesik, az még se nem háború, se nem a világ vége. És mielőtt megmukkanna valaki, jusson eszébe, hány sokkal keményebb jelzőt engedett már meg magának kormánypárti politikusokkal szemben, és hány jogerős ítéletről tud. Na, ugye.
@Habakuk999: ebben egyet értünk.
"Akkor lesznek szívesek fölemelkedni a fenekükről és elhajtani őt a büdös francba, sírás-rívással nem lesz egyszerű."
én nem sírok.és nem rajtam fog múlni ha nem tudjuk elzavarni, hanem azokon akik inkább nem szavaznak mert nincs gorbacsov!

2014-ben mi közül lehet majd választani?
fidesz
ellenzéki szövetség(ki tudja mi lesz a nevük?)
jobbik
néhány kis párt
ha látsz még valamire alternatívát szólj!
szóval én tuti szavazni fogok.
aki viszont finnyás és nem szavaz mert várja gorbacsovot az orbánt erősíti.
de nem leszek dühös rájuk.joguk van bárhogy dönteni.viszont hőbörögni kevesebb joguk lesz.
@Légifarkas: szerintem nem olyan nehéz dolog normálisan beszélni,fidesz retorika nélkül
sőt sokkal egyszerűbb bajnait liba nélkül említeni,az adócsalást pedig nyolc év nélkül.ugyanis úgy a normális.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azokra? Irígykedjen a hóhér.

@Knósszosz:
"Szerintem a te dolgod is az lenne, hogy pottyantós klozettba vágd ezeket a szarháziakat, ha viszont evvel ellenkező a véleményed, akkor nem azonos platformon értékeljük a levéd valóságot."

Hagyjuk már ezt. Én amióta a Fidesz 1998-ban, közvetlenük a beiktatásuk után zárttá tették a kormányüléseket, nem szavaznék rájuk, akkor se, ha az életem múlik rajta.
Valljuk be, ami történt 2010 óta, egyértelműen látható volt az 1998-2002-es teljesítményük alapján. Én nem lepődtem meg, egy kicsit sem.

De.

Ettől még nem leszek se DK, se MSzP szavazó, de még csak Bajnai sem.
Én majd akkor szavazok (kivéve a MKKP), ha lesz végre egy nem baloldali párt. Beleértve a nemzeti-szocialista Jobbikot is.
Enyhén szólva is elegem van a megígérnek mindenkinek mindent-ből. Ez van. Majd ha azt látom, hogy valaki hajlandó gyengíteni akár a saját hatalmát is, hogy az országnak jobb legyen, majd akkor.
@punkfrog: talán rossz hír, de nekem senki meg nem szabhatja, mennyi jogom van hőbörögni, ha jövő tavaszig nem gondolom meg magam, és nem szavazok. Senki. Főleg úgy nem, hogy a szavazatom visszatartásával lényegében a saját elképzeléseimhez ragaszkodom, míg aki szavaz, rábízza azokat másra.
A vélemény szabad.
@punkfrog:

"2014-ben mi közül lehet majd választani?"

Remélhetőleg "egy Fideszes trafikos", és "egy valaki másik" közül. És akkor "mondd, te kit választanál?" :-)

Mondták már nekem nálam okosabbak, hogy a trafik nemcsak pénzlopás, hanem marketinglopás is, de azért ez még nincs kitesztelve a gyakorlatban:)
@punkfrog: készséggel elhiszem, még egyet is értek (valamiért én az ilyesmitől igyekszem tartózkodni), de ne szoruljon már ökölbe az arcberendezésed, ha valaki, akinek amúgy nem is az a szavajárása, tehetetlen mérgében odamond. Nem történt semmi, nem lett Fideszes, nem lett még csak ellenfél sem, csak kijött belőle az állat. Majd visszamegy. Nyugodt lehetsz, várja ő azt, hogy visszamehessen.
Kicsit konstruktívabban kéne hozzáállni, úriember tudjon vállat is vonni, ha kell.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ááááá....:))

Orbán Viktor pontosan ugyanazt tudja a magyar emeberekről, mint Kertész Ákos.

Csak ő nem leírja, hanem alkalmazza.
@vazzup: "Majd ha azt látom, hogy valaki hajlandó gyengíteni akár a saját hatalmát is, hogy az országnak jobb legyen"

Nagyon fontos összefüggés, mindenkinek a figyelmébe ajánlanám. Nagyon fontos.
@Légifarkas: értem a célzást.:-)))
nem akarok neked megszabni semmit.le is írtam, nem leszek dühös.azt csinálsz amit akarsz.
a fidesz retorika átvételétől se szorul ökölbe az arcom, csak nem szeretem, hogy lassan már mindenkitől ezt hallom mintha ez lenne a normális.
@Légifarkas: ezzel én is tökéletesen egyet értek!
@Légifarkas: "Nagyon fontos összefüggés, mindenkinek a figyelmébe ajánlanám. Nagyon fontos."
Igaz, csak mi egy moszkovita rendszert követünk mindig, szívünkkek-lelkünkkel. Az átlag meg azt sem tudja mi az a moszkovita, mi?
Egyébbként, szia:-)
@Habakuk999: képzeld, megtaláltam lyon st-denis negyedét:-)
volt ám riadalom, mikor beültem meginni egy kávét:-)
@sírbateszezazegész:
DE azért nem verekedtél meg a kávéért? :)
Zsarunak néztek egyből, mi! :D

Amúgy embörök, egy gyöngyszem képet leltem megint.
Igaz, csak egy pár paraszt van rajta, akiknek a szájából pereg a vetőmag...
@sírbateszezazegész: egyébként szia, örülök, hogy lehiggadtunk :-) És ha rákérdeztél volna, konkrétan mi az a moszkovita, most a Wikit böngészném. Vagy nem, mert annyira nem is érdekel :-)
Az említett retorika ellen te magad nem sok mindent tudsz tenni, ahhoz egy sikeres és elfogadott pályán mozgó Bajnai kéne, meg bizony idő. És jónéhány interjú, melyekben őszintén, igazolhatóan elmesél mindent, akkor is, ha az pont neki hoz rossz pontot. Az emberek a megtért tévelygőt néha jobban elfogadják, mint egy csökönyös gyanús alakot.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem, csak oda nem jár nem arab:-), nekem viszont tetszik:-).. azonnal nézték, hogy jön-e a többi NF-tag is:-).. azt megnyugodtak, mikor lázták/hallották nem beszélek franciául:-)
Az sehol sem volt eddig hátrány, hogy viszonykag magas, mázsa feletti(de nem a hastájon) és rövidhajú (kopasz gyakorkatilag 2,5mm) vagy, egy fènyre sötétedő szemüvegben ..:-) glasgowban a rendőrök, mikor a szálló előtt dohányoztam, engem akartak először elvinni, mert azt hitték helyi ember vagyok:-)... alig bírták kimagyarázni a helyzetet:-)
@Légifarkas: semmi más, lettország... nem hazudtak, elmondták az igazat.. jövőre az eurót vezetik be..
Minden képviselőnek kötelezővé tenném, hogy járjon úgy az eu-ban, mint én... nem túristának.. (én most munkásszállókon lakom :-), beszarsz, nantes-ban olyan helyen voltam, ahol oroszul beszélgettem a lakókkal... dagesztáni, örmény(nála bocsáhatot kértem a baltásért), moldáv volt (persze mind politikai menekült (velem együtt:-))). Mindenki rájönne , hogy nincs alternatíva... semm
@Habakuk999: :)

nem állítottad valóban. :D

én állítottam hogy kicsit kiess a "szerepedből".
belátom nem jött össze.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: :(((

és ez neked akadály?
ott a kajak és addig mész míg "hálót" nem találsz:)
@Knósszosz: nem látok alulértékelt politikust, sajnos. félre ne érts, nincs bajom Gy-vel, de, hogy ő lenne a nagy államférfi azt nem gondolom, ahogy azt sem, hogy kretén hülye lenne. Jól mond beszédet, hasonlóan OV-hez, csak nekem mindkettőjüknél a beszédeiket hallgatva az az érzésem, hogy ok, most jól odamondtunk, jól beolvastunk, de aztán mi van?..
@Knósszosz: Gyurcsány szereplése két célt szolgálhat.
Az egyik, hogy a DK nagy nehezen elérje a parlamenti küszöböt, bár azt ő is sejti, hogy kormányzásának gyakorlata miatt ez nagyon kétesélyes játszma, inkább a O-hoz konvergál.
A másik, hogy tisztában van azzal, hogy a baloldal választási sikere csakis összefogás révén teljesülhet. Noha tisztában van azzal, hogy ebben az összefogásban pártja nevesítve nem vehet részt, hatást keltő országjáró körútján szimpatizánsokat, szavazókat szerez a baloldalnak.
@vazzup: Gyurcsány beszédét a jó izlés megközelítésével értékeled egyrészt hétköznapi zsargonja miatt, másrészt azt jegyzed meg, hogy Nagy imre méltatása nem illik Gyurcsány Ferenchez.
A beszéde nem is vájtfülűeknek szólt elsősorban, hanem a plebsnek. Ezt ő nagyon jól tudja, ezért választotta ezt a stílust, majdhogynem szlenget.
Tudja, hogy a hétköznapi, nem stilizált szónoklat hozza meg számára sikert "Feri a mi fiunk, közülünk való" szimpátiával.
Rétorként nagy manipulátor, ez nem vitás. Játszik az érzelmek és a felszított indulatok húrjain, és sikerrel.
Nem tartja elsőrangú feladatának az egyébként ilyen tekintetben veséjébe látó hallgatóság megnyerését, sem azt, hogy a jó izlés domináljon.
@Penivaldes: :)

amíg valakivel el nem jutsz arrafelé, talán ez ötletet, lökést ad az induláshoz

offforever.blog.hu/2013/06/18/loire-volgyi_kastelyok
@Habakuk999: Szia Habakuk!
Még mindíg Gyurcsányról.
"Az ő helye a láthatatlan főszervező funkciójában van."
Ebben a mondatodban a láthatatlan jelző nem talált. Láttatja magát, méghozzá elég markánsan.
Eddig úgy tűnt, hogy nem tud szabadulni a politikai élettől, küldetéstudat is fellelhető a szerepvállalásában.
Egyidőben úgy látszott, hogy tudomásul vette, hogy a baloldalban nem ő lehet a primhegedűs, de a minapi TV interjúban a DK és saját személyének jövőképét 2018-ra kilátásba helyezte.
Soha nem fogja elfogadni a szürke eminenciás szerepkörét.
@Mariann19:
Szia Mariann!
Most így két nap újrarágcsálás, meg pár liter izzadás után is egyet értek.
Az igaz, hogy sikerül neki baloldali, ámde bizonytalan szavazókat megszólítani. Ezt írtam is, tökre el vannak alálva a nyugdíjas ismerőseim a környezetemben. De azt nem gondolom, hogy azt jobbos érzelmű barátomat, akit huszonöt éve ismerek igazán rendes emberként és mára megcsömörlött a focistától, azt Gyurcsány fogja tudni megszólítani, hogy aranyapa, emerre kellene kotorásznod ha az eddigi jobbnál jobbat akarsz.

Á... nem.
Persze, a franc tudja. Én csak egy vagyok a sok küzül, aki azt hiszi milyen baromi okos, mert a "hábazmeg, én a zinternetrűl tudom amittesose és értek hozzá" típusú izék közül vagyok ena(1) példány.
Viszont itten okosodom, szóval jó ez!
@Penivaldes:
A 'zelébb Mariannak írt válaszom...
Amúgy tényleg, mi lesz utána?
Ha...
@Knósszosz: Szia!
Gyurcsány azért szerezhetett plusz szimpatizánsokat, mert pontosan fogalmazta meg, hogy milyen politikai környezetben élünk, milyen folyamatos diktátumok nyomása alatt élünk. Az embereknek az kell, hogy megvilágosodjanak. Gyurcsány szenvedélyes beszéde érzelmileg egyébként is felkorbácsoló volt, ebben a hangulatban még fajsúlyosabbnak tűnt a kilátástalanság ecsetelése és a változtatásra való felhívás.
Mint írtam, nem vagyok Gyurcsány hívő, de tárgyilagos szemmel nézve ezzel a tipusú beszéddel Ferenc sok embert fog vonzani vagy a DK-hoz, vagy a baloldal felé.
Pusz!
süti beállítások módosítása