Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: nepszava.hu/3234362_korhaz-inkasszo-magyarorszag-nav "Inkasszóval kellett beszednie a Nemzeti Adó... (2024.05.06. 16:00) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.06.13. 04:19 Fabius

Viktor más-kép akarja

Címkék: adatvédelem fidesz alkotmánybíróság ptk alaptörvény

Az Alkotmánybíróság farpofát villantva a kormány arcába leszögezte: ők majd arra hivatkoznak az eddigi határozataik közül, amire nekik jól esik, oszt'jónapot. Így hivatkozási alap marad a 36/1994. (VI.24.) AB határozat is, ami részletesen leírja: melyik közszereplőnek mit kell elviselni tőlünk - és a sajtótól - szó nélkül. Elég részletes és széleskörű leírást tartalmaz a szöveg, aminek egy bekezdésén mélázzunk egy kicsit, figyeljél, aszongya:

"A sajtó szabadságát arra figyelemmel kell garantálnia az államnak, hogy a sajtó a véleményalkotáshoz szükséges információszerzésnek, a véleménynyilvánításnak és véleményformálásnak kitüntetett fontosságú eszköze. Ahogy a sajtószabadság a véleménynyilvánításhoz való jogból mint anyajogból vezethető le, úgy a véleménynyilvánításhoz való jog kitüntetett volta is annyiban vonatkozik a sajtó szabadságára, amennyiben az a véleménynyilvánítás alkotmányos alapjogát szolgálja.

A sajtószabadságnak elsősorban külső korlátai vannak (amelyek a sajtó sajátosságainak megfelelő speciális intézményekben is testet öltenek, amilyen pl. a „nagy nyilvánosság” kritériuma a büntetőjogban). A sajtószabadságot azonban elsősorban az állam tartalmi be nem avatkozása biztosítja; ennek felel meg például a cenzúra tilalma és a szabad lapalapítás lehetősége. Ezzel a tartózkodással az állam elvileg lehetővé teszi, hogy a társadalomban meglévő vélemények, valamint a közérdekű információk teljessége megjelenjen a sajtóban. Demokratikus közvélemény csakis teljes körű és tárgyilagos tájékoztatás alapján jöhet létre."

Miért érdekes ez most?

Mert kormányunk a legújabb fotóbuzulással bizony a sajtó tartalmi befolyásolására alkalmas törvényt reszel, azért

A homályfejű rendőrök eddig is röhejesen festettek egyes fotókon, de legalább a képek elkészülhettek egy adott eseményről vagy intézkedésről. A legújabb új módi szerint már a képek elkészítésére sem lesz lehetőség a szereplők beleegyezése nélkül. Aztán valljuk be, az állam erőszakszervezeteinek fellépését dokumentálni nem ördögtől való, legalábbis szerintem egy jogállamban jogkövető magatartást tanúsító közegét nem az, ha pedig közegünk eltér a jogkövetéstől, akkor meg egyenesen kívánatos tudósítani róla vizuálisan is. De a sajtófotó nem merül ki a hék dokumentálásában, itt egy összeválogatott galéria arról, például milyen fotók nem készülhettek volna el Viktorországban az új Ptk. szerint

De ez csak az egyik fele a dolognak, pedig a másik része is legalább ennyire izgalmas. Nem csak a sajtó, de minden fényképezni szerető ember kénytelen lesz a szokásain változtatni. 2014. március 15. után - mennyire értenek az időzítéshez, muhaha - nem lehet csak úgy kattintgatni összevissza, ha látunk valami érdekeset utcán, téren vagy vagy valahol, ami nem számít tömegrendezvénynek. Teszem azt nem lehet majd az önfeledt fikavájárt lekapni a villamoson, külön kérés és beleegyezés nélkül, amint a beszáradt váladék sikeres kitúrásától orgazmus közeli állapotba jut, mint a közszereplő Bokros Lajos. (akiről nem tudom ki lőtte ezt a képet) 

bokros.jpg

Hanem oda kell majd neki szólni, hogy stétkívánok, ellenére volna, ha az önfeledt orrfürkészést megörökíteném az utókornak? Nem? Juj de jó, akkor tessék már a fürkész ujjat ismét matatásra bírni, köszelőre.

A spontán pillanatok lenullázása és az életképek kiherélése után is van tovább a történet. Mi lesz például azokkal a felvételekkel, amiket mondjuk a biztonságunkra hivatkozással készítenek rólunk - a külön engedélyünk nélkül - a térfigyelő és biztonsági kamerák? Távozhat akárki mondjuk egy benzinkútról fizetés nélkül csak azért, mert nem adott engedélyt a felvételhez külön, és a jogszerűtlenül szerzett terhelő bizonyíték nem használható fel ellene? A traffipax ugyanez. Tegyük fel a kisebb fokú sebességtúllépésért megáll a harmincezer szabálysértési bírság, de ahogy kifizettük indulhat a per a törvénytelenül szerzett képért és a nagyságrenddel nagyobb kártérítésért? 

Jó móka lesz.

A sajtó szürkébbé váló vizuális tartalmai mellett, az emberi gyarlóságon röhögés helyett a megélhetési arcvadászat és pereskedés lesz a szórakozás, A Nép Sportja. 

397 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr455358338

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ácsolják a kalodát Pesterzsébeten is a renitens ellenzéki képviselőknek 2013.06.13. 11:14:02

A Trafikosok Együttműködési Rendszere kiépült Pesterzsébeten is. Mára csak az utolsó simítások maradtak, helyreállítják a polgármester pallosjogát és ácsolják a kalodát a főtéren a renitens ellenzéki képviselők részére. Megszűnik a képviselők jog...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

unatkoznak a fijjug, jön a nyári szünet, mijalófaszt csinálnának, ha nem lehetne elmélázni néhány agymenésen a következő időszakra...és csinálni róla egyéni törvényjavaslatot, példának okájért:

a békák nem kuruttyolhatnak az ablakom alatt a vizesárokban

a vizesárkot nem szabad kiszárítani, mert az elveszi a békák életterét

aki nem szereti a kuruttyulást az nem nemzeti és meg kell bűntetni

a kuruttyoló békák nemzeti tulajdon és akkor kuruttyolnak amikor akarnak

a pocsolya nem adhat otthont a lárváknak, mert a lárvák károsak az emberi egészségre

a lárvák életét senki sem veszélyeztetheti a pozsolyában, mert a lárva a békák eledele és a békák nemzetiek

brühühüyyy
Ugyan mindenki abszolut telibeszarja mit pattog a kis bolha, de az tuti, hogy forro 2014.05.16-unk lesz, mert picsaatlagos utcai jaras-kelesrol fognak csilliardszamra keszulni a fotok annyi arccal, amennyin ugyan feleannyi arcbor van, mint orbanen volt hamvas ifjusagaban, de azert csuda egy arctomeg lesz kifogastalan vonasokkal, mind feladva egyenest morcosbajusz faszkalap urnak, nagy vigassaga erdekeben :>
Ez a traffifaxos pereskedés,egész kényelmes jövedelem forrás.Lehetett volna,de elqrtad!
Muszáj ilyen sokat dumálni????
@a kormány embere: jajj ne legyel mar kicsinyes - eltrafipaxolnak, erre setlasz 2 kort a parlament korul es mar pereled is oket betegre, fotokon a kamerajukkal, ami radszegezodik.
@Megdobbent:
NA,még egy koránkelő.Mik vagytok Ti,kolompos óra?Minden esélyt kinyírtok már előre!
Muszáj ilyen sokat dumálni????
@rodeo36:
Ugyan már! Ha harcolnának a békák SZÓLÁSJOGÁÉRT, akkor nem lehetne hangfogót tenni az emberekre sem. És egyébként is, semmi "békák" amúgy általánosságban. Tessék kikeresni a 2/3-ot adó csoportjukat! A többinek meg demonstratívan kuss! No jó: a "nem tudja, nem válaszol" békákat a számításnál figyelmen kívül kell hagyni.
A Nézőpontnak ebben már nagy gyakorlata van, rájuk kell bízni a kiválasztást!
@kekex:

mi lesz a külföldi eredetű túrista jellegű kecskebékákkal? azok is meg lesznek fenyítve ha fotódzanak, Mr Alkeshy Lakeshorosshy Frog mikor le akargya fotódzani az ő becses nejét a zuccán Mrs Aloisya Frog Compostosshy-t akkor a sarki közeg el fogja vinni mind a kettőt a Békecombos Étterem Konyhájára bűntetésből mert nem volt írásos engedélyük hogy megfotódzzanak? és lesz belőlük rántott békacomb a la Frog Leg?

brühüyyy

ügyvédek felkészűlnek lesz sok eset a képről mindez a munka nélkűl maradó fideszes kihulló ügyvédbojtárok miatt akik a lecsökkentett kukorítós parlament-ből kiesve munek nélkűl maradnának lesz képtele meg képes munkájuk?
@Megdobbent:
tudod-e, hogy Yoko Ono anno csinált egy egy órás filmet -vagy teljes estét betöltőt- csak seggekről? mindenféle seggek voltak a filmen...na ebben a stílusban lehetne hasonlót és csak aláírás kérdése kinek a nevét írjuk egy egy segg alá és máris nem szólhatnak, mert csak az arcot tiltya törvény a segget nem, és akkor azt írok alája aki nekem "kedves" és akkor a rendőr nyomozhat kinek a segge és a kinek a neve...nagy ügy lesz

arctalan seggek vagy seggtelen arcok esetleg seggarcok?

brühüyyy
"Bűzlött az iskolagyümölcs-tender?
Néhány nap alatt akarták lezavarni az egészet, Simonkáék cége már májusban megalakult. Lefújták."

index.hu/gazdasag/2013/06/12/budos_volt_az_iskolagyumolcs-tender_lefujtak/
Ja, és amíg lehet:

kep.index.hu/1/0/316/3161/31612/3161218_e1b22c8e86f64fc8778a1b8bf9f8454f_wm.jpg

Simonka György Úrelvtárs a Dinnyeszöveccség Elnöke máe 2012-ben memutatta oroszlánnkarmait...

"Bár egy hétfői sajtótájékoztatón Simonka György, a Magyar Dinnyeszövetség elöke tagadta, hogy a megbeszélésen magáról az árról is megállapodtak volna – ők csak annyit kértek, hogy a boltok ne menjenek önköltségi ár, vagyis kilónként durván 100 forint alá – a tárca közleményét nehéz másképp értelmezni, minthogy a dinnyepiaci szereplők között ármegállapodás jött létre, amely értelmében egy adott szintnél – ez most kilónként ugyebár 99 forint – nem adják olcsóbban a dinnyét. Simonka lapunknak telefonon külön is nyilatkozott hétfőn, a beszélgetés során azt hangsúlyozta, semmilyen megállapodás nem volt, csak „kéréseink voltak”, amiket a kereskedők, „tudomásom szerint egytől egyig mindegyik, teljesítettek”. A telefonbeszélgetés során háromszor is kiejtette a száján a megállapodás szót, de mindháromszor mondaton belül korrigált teljesített kérésre."

Egy hétvégét élt a dinnyekartell
index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/23/dinnye/

Budai: Kartelleztünk, és akkor mi van?
index.hu/gazdasag/magyar/2012/08/13/budai_kartelleztunk_es_akkor_mi_van/

Így ússza meg az állam a dinnyekartellt
index.hu/gazdasag/magyar/2012/09/20/dinnyekartell/

Jeles emberke! Igazán kijárt volna neki at a kis 900 millió. Mocskosgyurcsánymocskosmutyik! (ja, bocs Frajd mellénymott) mocskosmultik!
"Az állam nem találta szabálytalannak magát

- szalai -
2013. április 12., péntek 13:11 |
Várható volt, hogy az elmúlt évek legnyilvánvalóbb versenyjogsértése, a tavaly nyári dinnyekartell utáni eljárásból nem lesz semmi, hiába folyt az egész a nyilvánosság előtt. Az állam ugyanis úgy módosította a szakmaközi törvényt ősszel, hogy a GVH ne vizsgálhasson kartelleket agrártermékek ügyében, és ezt kiterjesztette a folyamatban lévő ügyekre is. Ez biztosan nem fér meg az uniós versenyjoggal, a minisztérium szerint viszont nem érinti a vonatkozó szabályokat."

Mondom én, praxisa már van benne? De mit keres a BUDAI a kertellben? ... Sokat.
@rodeo36: Szép hajnalt! Küldtem mailt. :)
Ha már Fabius szóba ill. képbe hozta az orrtúrást, azért róla semmiképp se feledkezzünk el. :)

Hat fővárosi társaság vezetője múlt évi prémiumfeladatainak teljesítettségéről és a kapcsolódó kifizetésekről döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés. A prémiumok mértékét a főváros vagyonrendelete szabályozza.

A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatójának, Vitézy Dávidnak éves bére 40 százalékának 80 százalékát fizethetik ki, ami 6 millió 144 ezer forintot jelent. Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója ugyanilyen arányban jogosult az összegre, esetében ez 5 millió 568 ezer forintnak felel meg.

t7.hu/0hi9
ennyi, még ők is csak kullognak az agyamentek után:

Hírcsárda Engedélyhez kötik a rendőri erőszakot is!
A fotózási szokásokat alapjaiban megváltozató törvénytervezet után további szigorításokra számíthatunk a Polgári törvénykönyvben.

index.hu/x.php?id=inxbkc&url=http%3A%2F%2Fhircsarda.blog.hu%2F2013%2F06%2F12%2Fengedelyhez_kotik_a_rendori_eroszakot_is
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
szép estét, egy két óra múlva megyek aluba, küldtem sorokat

brühüyyy
elindult a nap Narancslandiában

Harmadszor tömi meg a kormány a fideszes politikus zsebét
Takács Gábor fideszes képviselő családja 12 dohánykoncesszióhoz jutott Miskolcon, miközben vállalkozása a Nemzetgazdasági Minisztériumtól és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől is kapott korábban támogatást - számolt be a Blikk. A képviselő szerint a pályázatok nem zárják ki egymást.

hvg.hu/itthon/20130613_takacs_gabor_trafik
------------------------

hvg.hu/gazdasag/20130613_Ha_nekem_lenne_offshore_penzem_nagyon_oru
------------------------
hvg.hu/gazdasag/20130613_Orbanek_klubjaba_sorban_allnak_a_multik
------------------------

hvg.hu/gazdasag/20130613_Matolcsy_ujbol_kisebb_tisztogatast_hajtot
Olyan kis izékék vagytok! De'komolyan....
Miért bonyolítja ezt túl Pártunk és Qrmányunk?
Sokkal egyszerűbb lenne a törvénybe beleírni, hogy a külföldiek az országba való belépéskor kötelesek leadni fényképezőgépeiket és videós eszközeiket az erre a célra, a határon megalakult Simicska féle cégeknek, akik a kilépésig megbízhatóan megőrzik (persze egy kis jelképes összegbe azért kerül ez, de ezért még cserébe kaphatnak szép képeslapokat a boldogságtól sugárzó levédiaikról, Gulaschról, vagy a Haza Dicsősegges Vezénylójáról, netán Kusza Szem Nagyfőnök kamatvágásáról), a hazai fényképezőgéppel, videoeszközzel és fotós mobillal rendelkezők pedig kötelesek azonnali hatállyal beszolgáltatni készülékeiket a frissen megalakult Nemzeti Begyűjtő Boltoknak, ahol csekélyke újrahasznosítási díjért átveszik.
Aki pedig illegálisan tart ilyen eszközt, azt 15-20 év sitt és teljes vagyonelkobzás fenyegesse!
IGEN IS!
Azon blogok, újságok, akik pedig ezek után illegális képeket, nem az MTI által kiadott fotókat mernének lehozni, azonnal 20-30 milliós bírsággal rábírni, hogy a parlamenti látképben gyönyörködjenek és a Dicsőséges Gummicsimmás Vezető képeit hozzák csak le.
Fogadjunk!
Mi a lófasz lesz itt még elvtársak???
Ne'már, hogy a MocsokBolsi Párt ne mondhassa meg, ki, mit lásson és akarjon megmutatni!
Lesz itt rend, baccameg! Jó 2 hét alatt! ÍGy jó? Lesz itt móka, kacagás...
@rodeo36: Igen köszi, én is válaszoltam röviden.
A 444 képlistáját még ki lehetne egészíteni legalább kettővel, csak láttatva, hogy mekkora öntökönrúgás készül éppen:
- 2006. október 23., ahol 0, azaz nulla bizonyíték lett volna a Nagy Rendőrattakra, hiszen a hivatalos képeken minden rendőr arcát ki kellett/lehetett volna takarni, és egyébként is a kardlapozás-"szemkilövetés" során kellett volna írásos nyilatkozatokat aláíratni velük.
- 2013. június, ahol a nagy repi homokzsákolás meg gátonállás és az azt követő fotócunami közepette legalább annyi idő ment volna el az engedélyekre, hogy a picsába elöntötte volna a víz az országot.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
NE KEKECKEDJ BACOD!
Megérdemlik!

"A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójának, Vitézy Dávidnak 6 millió 144 ezer forint jár. Bolla Tibor, a 9 milliárdos veszteséget termelő BKV vezérigazgatója 5 millió 568 ezer forintnak örvendezhet"
hvg.hu/itthon/20130612_Blikk_millios_jutalmakat_kapnak_budapesti

Most képzelt el! EZ úgy működik, hogy minél nagyobb az általa termelt veszteség és mínusz, annál több jutalmat kap! Logikus!
A nyereségesség az az ördögtől való lenne...
Vagy a jutalom az, ezek után???
Miniszterelnökünk tünetei régót ismertek.
endresy.blogspot.com/2012/07/miniszterelnoki-tunetlicit.html
Egy elemmel több, vagy kevesebb....
Azt mondják, az elefánt nem felejt.
Nincs egyedül...
2002.05.17 Péntek
""A Magyar Hírlap munkatársaitól megtudtuk, hogy Orbán Viktor édesapja elvette és a földhöz vágta a Magyar Hírlap fotóriporterének fényképezőgépét. A Hírlap munkatársa Orbán Győző gánti bányájának telephelyét fotózta. Dezső Tamás fotóriporter a kerítésen kívülről fényképezte az épületet, amikor Orbán felháborodva a kerítés túloldaláról hozzá lépett, és erélyesen tiltakozni kezdett. Dezső kijelentette, hogy közterületen tartózkodik, ezért joga van fényképek készítésére. A vita Orbán Győző váratlan tettével végződött: kikapta a gépet a fotóriporter kezéből, és a földhöz vágta. A Nikon F 100-as típusú, egymillió forint értékű készülék menthetetlenül megrongálódott.""
www.origo.hu/itthon/20020517orban.html
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Hülye vagy! Sokkal jobb megoldás az optikára ragasztott hologramos zárjegy, amelyik bármelyik Nemzeti Dohányboltban beszerezhetó. Lehetne 1 napos, másnapos.3 napos, 1 hónapos, kilenc hónapos és túlhordott...
"...Ha tehát ebből a nézőpontból nézzük, akkor tulajdonképpen Orbán Viktor megnyilatkozásai teljesen megfelelnek egy sajátos világlátásnak. A felelősség előli pánikszerű menekülése például nem is új jelenség. Elvégre a Nagy Imre temetésén elmondott borostás beszéde is csak annak fényében értelmezhető, hogy tudjuk: Moszkvában már rég lejátszott döntés volt a csapatkivonás. Azt a beszédet tehát fél évvel korábban elmondani bátorság lett volna. Ott és akkor szinte semmilyen személyes kockázatot nem rejtett. A miniszterelnök ilyetén hozzáállása a világhoz nem új. Alighanem a korábbi kijelentései sem mindig fedték a valóságot és a valóság helyes értelmezését. Elég az olyan, legfeljebb a szélsőjobbnak gesztust gyakorló szövegekre gondolni, mint az IMF és az Európai Unió „sallerrel” való kitessékelése. S az a tudathasadt állapot, hogy egyszerre beszél európai demokráciáról, és az unió elnáspángolásáról. Esetleg arról, hogy ő itt áll a szirten egyedül, de majd az egész világ róla vesz példát. Mert jön Orbán Viktor, és az ő mesevilágában Istenként egy szemöldökráncolással megoldja a világ bajait. Bünteti az érdemteleneket és üdvözíti az arra érdemeseket. Feltéve, hogy kellő puhasággal, nyálmennyiséggel tudták lengőbordáig betolni nyelvüket a Vezér ősszájába.

A problémát az okozza csupán, hogy a világ ezt nem igazolja vissza. Mint fentebb írtam, beszivárog a rózsaszín papírmasé házacskába. S előbb utóbb rávilágít arra az egyszerű tényre, hogy gyermekdednek lenni lehet jó az egyénnek, de lehet közveszélyes a társadalomnak, ha egy infantilis akarnok hatalmat kap. Mert aki papírmasé világban él, ne fenyegetődzék lángszóróval. Különösen akkor ne, ha ebbe a személyes művilágába kényszerítette be korábban az ország gazdaságát. Talán jobb lenne, ha a gyermeki őrületbe beleálmodna valaki egy olyan gyógyszert, amitől a gyermek felnő, felveszi az ő kikészített muszájdzsekijét, és békében beül a hideg zuhany alá. Amíg a romok közt még akad egy olyan épületszárny, amibe kapaszkodva meg lehet próbálni újraépíteni azt a romhalmazt, ami maradt utána.

Simay Endre István "
"HVG: Orbán miatt elköltözik Áder
A miniszterelnök veheti birtokba a Sándor-palotát."

hvg.hu/itthon/20130612_HVG_Orban_miatt_elkoltozik_Ader

Fényestekin-tetűcsillagunk (MTA új helyesírási szottár) már 2002-ben sajátkezűleg válogazza leendő rezidenciájába a bútorokat. Akkor a sajnálatos választási események következtében a beköltözési aktus elmaradt. Könnyen meglehet, 2014-ben is csomagol, aztán marad. Hát ennyi kudarc talán mnár összehoz egy csendes, gumiszagú öröklakást...
Igazából én most nem értem, hogy mikor nem lehet fényképezni?
Hubazz... kicsit belegondoltam.

Mi lesz a rendőrségi körözési képekkel? Egy fekete paca?

ÉS az eltünt személyek keresésével? Addig keresik őket, míg meg nm találják, gyorsan aláíratják velük a beleegyezési nyilatkozatot, és a fotó már mehet is a hirdetőtáblára?
@rodeo36: akkor nem latunk tobb tatott szajjal horkolo, vagy playboyt bujo honatyat se?!
@Penivaldes: ha az akit lekapnal nem ad engedelyt.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: mi lesz igy a rengeteg gyanutlan turistaval?! idejonnek es csak ugy kattingatnak. Javaslom, hogy a kovetsegek es a ferihegy helyezzen ki oktato anyagokat.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: jó, de akkor amikor éppen eszi a csülköt, vagy akkor amikor éppen beszédet mond?
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"Fényestekin-tetűcsillagunk (MTA új helyesírási szottár)"

Bakker, Kazinczy-díj:))))))))))))
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: @Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
1984

ezt meg háromszor elolvastam, nem vagyok egy jogi zseni, de idióta sem vagyok hozzá, de ezzel nem tudtam semmit kezdeni, csak annyit értettem meg belőle, hogy minden igaz lehet benne, meg annak az ellenkezője is...

www.napi.hu/magyar_gazdasag/kiderult_mennyit_kereshetnek_az_e-utdij-biznisz_szereploi.556445.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Az egyetemes útdíjszolgáltató, aki valamennyi e-útdíj fizetésre kötelezett számára köteles biztosítani az úthasználati jogosultság megszerzésének lehetőségét, átalány költségtérítést fizet alvállalkozóinak, ennek nagyságát határozza meg a rendelet. Az útdíjszolgáltatói átalány-költségtérítés alapja a tárgyhónapban az útdíjszolgáltató által az útdíjszedő részére megfizetett díjbevétel összege, az útdíjszolgáltatói átalány-költségtérítés mértéke pedig az átalány-költségtérítési alap 5 százaléka. A viszonteladói átalány-költségtérítés alapja a tárgyhavi viszonteladói értékesítésből származó, az egyetemes útdíjszolgáltató részére befizetett díjbevétel összege."

Mit nem lehet ezen érteni? :-)))

Ide a zsét!
@Penivaldes:
Egyszerű.
Akkor nem lehet fényképezni, ha van fényképező géped, vagy telefonod.
Vigyél magaddal még egy embert, aki tud gyorsan, jól rajzolni és nem Picasso, de legalább Zichy Mihály.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Különben is benne van a szövegben: EGYETEMES Útonálló... ergó ilyen mezei pocok retardáltak nem is érthetik... ahhoz egyetemesnek kellene lenned:-))))
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: hééé te, negenyozzá és személyeskedj wazzze, jenőkével neked esünk oszt néze majd mint egyszeri gumicsizmás gátVéder :D

Csak egy övön alulit ízelítőnek, milyen serecskét hozzak neked Bajorból? :P :D
"Patkányok jönnek az árvíz után: itt lehet baj Budapesten

Az elszaporodó rágcsálók, s rovarok halálos betegséget is terjeszthetnek."

www.portfolio.hu/img/upload/titleimages300/P/patkany_300x225px-20130613.jpg

Már a kamrában vannak....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nemszívatsz ki! :-)))
Jövőhéten egyhetes cseh sörtúra. bibábú:-)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: De ha már felajánlottad, akkor kérel 1 méter Kölnsch-t, hozzá sült csülköt kocekára vágyott kolompérral. (Igaz ez Észak-Rajna Vesztfál, de miaz Neked:-)

Amúgy vigyázzz... náciknál nemzzeti sport a méteres sörivás, igaz egy kletyóban csak 2 deci nedü van.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: o mar elore latom az ujabbb korbe karikaba tartozasos piramisjatekot.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és ráadásul:
Te csak zabáld a weiss-wurstot kétpofára, én majd csak elleszek a pecsnyakácsával, a szalonnásknédlis-vereskáposztás füstölt hússal, a morva verébbel, a mákosgubával és a másfélkilás sörben sült csülökkel:-)))))))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem lesz körbe körbe, itt kérem piramis van, a csúcson a kerállllyal
dézsma, tized, füst meg mindenadó
@Penivaldes: köszönet, az egy igaz megértő szavakért, Nyulunk garázdálkodik :D
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"Bűzlött az iskolagyümölcs-tender?
Néhány nap alatt akarták lezavarni az egészet, Simonkáék cége már májusban megalakult. Lefújták."

Mivel ezt az általam kevésbé tisztelt (6 ciklus = 13 %) Veres János borította, erőt veszek magamon és felhívom erre a tényre a figyelmeteket!
@Dr. jenőke (jenőke):

"A Hírlap munkatársa Orbán Győző gánti bányájának telephelyét fotózta. Dezső Tamás fotóriporter a kerítésen kívülről fényképezte az épületet,"

De jó lett volna egy ilyen bányafotózó Dezső kedden....Simicskának.
@Kijelölt Felelős:

Egyik rabló kiszúrja a másik szemét. A szemét!
De tudod mit? Zabálják fel egymást. Mi meg látjuk, mennyire rohadt ez a rencer.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Egy kis sörismertető. Ha a Styles menüre húzod, akkor kijonnek a sörfajták, ha a Countryra, akkor az országok. Jó mozizást:-)

www.beerhound.com.hk/styles.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
fővállalkozó-alvállalkozó. alvállakozó beszedi az útdíjat, leadja fővállalkozónak, az meg a beszedett zsé arányában fizet neki. 5%-ot.
ha az alvállalkozó hülye, és jó mregdrágán kiépít fullelektronikus jegydíjrendszert - akkor csak 2,5%.
kérdés?
Cirbolya, és Vérnyúúl- be szarokrajta tok- a szottár meg külön jóó.
A célszemélyek karikatúráját, vagy reklámhordozóját kell majd megjeleníteni.
Az orrát Túró Rudi esetében már rég megoldották.
Csak rögtönözve: "O papa" = Kőbányai Világos,
"S.Gabika" = Boci csoki, stb.
Magasabb életszínvonalunk nem lesz, de sokkal színesebb és vidámabb lesz az életünk.
Le a gyarmatosító technikákkal,hadd szárnyaljanak a gondolatok, az ötletek és a ceruzák!
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: :)

hajnalban pont ezeket szedtem össze, csak megvártam a tegnapi videókat hozzá...
apropó: ha a tvtervezetet benyújtják és elfogadják, akkor ingyé' lehet menni az autópályán! ollé ollá!
hiszen nem adtam engedélyt, hogy lekamerázzák az autómat és a rendszámát - ergo, meg sem tudják nézni, érvényes-e a matricám!
szerintem ezt a lázár nyújtotta be.
"A Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület a NEA, vagyis az adófizetők pénzéből pár hónap alatt az alábbi támogatásokat kapta. Aki már hallott erről a szervezetről, jelentkezzék.
Nők a Magyar Nemzetért Közkárú Egyesület: te pedig védd magad.

2012.07 30

azonosító: NEA-NO-12-M-0151
igényelt támogatás: 3.500.000
megítélt támogatás: 3.500.000

2012. dátum nélkül

azonosító: NEA-E-12-0084
igényelt támogatás: 10.000.000
megítélt támogatás: 10.000.000

2012.10.01.

azonosító: NEA-NO-12-SZ-0130
igényelt támogatás: 6.110.000
megítélt támogatás: 4.582.500 (szigor)

2013.03.28

azonosító: NEA-NO-13-M-0179
igényelt támogatás: 3.580.000
megítélt támogatás: 3.580.000"

"Egészen véletlenül belekukkantottam a Fővárosi Bíróság honlapján fellelhető dokumentumokba, amelyeket ez a rendkívül tiszteletre méltó naggyon-naggyon közhasznú szervezet is, mint annyi más, kötelező jelleggel, leadott. Abszolúte megérthető, hogy a Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület, mely már a születése pillanatától fogva közhasznú volt, az első évében még csak nullás pénzügyi beszámolót tudott beadni. Még azt is megbocsátjuk – tudjuk, mily nehéz -, hogy május végén sincs ott az előző évi, már busásan támogatott, 2012-es tevékenységük mérlege és beszámolója. De… de azon a nullás első beszámolón azok a nullák … nem egészen érthető, hogy mihez is vannak csatlakoztatva.
Ugyanis a vezető tisztségviselőket, akik természetesen az első évben, amikor még nem jött meg a sok szép állami támogatás, nem vettek föl tiszteletdíjat, ekképp nevezték:
Gipsz Jakab
Iksz Ipszilon
Piros Arany
Hát Izsák
Nem én viccelek. A Magyar Nemzetért Anyámkínják vicceltek, a Fővárosi Bíróságnak leadott – s a Nagyon Tisztelt és Egyszersmind Szörnyen Független Bíróság által természetesen elfogadott - hivatalos dokumentumukban."

old.birosag.hu/TSZA_Inbox/Completed/2012_05_04/00002187.pdf

Figyelem! A pdf állomány utolsó táblázata a Vezető Tisztségviselők díjazása. Itt található Gipsz Jakab, Piros Arany etc.
Nem hiszem el hogy ilyen törvényt akarnak csinálni. Ez abszurd.
Elős lépes Észak-Korea felé.
Lesz Észak-magyarország is?
@rodeo36: Nem lehetetlen,hogy önálló törvényként valaki bényújtja.
Na végre egy jó és hasznos törvény!
Persze egy kicsit még finomítani kell, mert szerintem a rendőrség, titkosszolgálat, és az összes állami szerv + csatolmánya természetesen igenis készíthessen képet, hangfelvételt bárhol, bárkiről és bármikor engedély nélkül is.
Plusz lássuk be, a sok nyárspolgár annyira felszínes, hogy kell neki kép esküvőről, születésről, ballagásról, stb. Ezért létre kell hozni a Nemzeti Fényképészek Hálózatát, akik a megszokott és már bevált pályáztatási módszer alapján kerülnek kiválasztásra. Kizárólagos fotózási joggal rendelkeznének, szolgáltatásaik megrendelhetők minden Nemzeti Dohánybolt Üzletközpont információs pultjánál, közvetlenül a Családi Halottmosó ás Öltöztető szalon mellett.

Egyébként sem értem ezt a nagy fotózási mániát!
Van nemzeti fényképgyártó üzemünk?
Nincs. Akkor meg nehogymáá a mocskosmulti gazdagodjon itt.

Felhívnám a törvényalkotók figyelmét, hogy ugyanebben a törvényben korlátozni kellene az okostelefonok használatát is. Felesleges, veszélyes. Fényképezni is lehet vele.
A korlátozás (vagy betiltás) indoka lehetne közegészségügyi szempont. Hiszen sok ember számára mentális sárülést okoz az a frusztráció, hogy butább, mint a telefonja. A szlogen lehetne: Okosabb vagy, mint a telefonod?
@Ergosum:
okostelefonokra ki lehetne vetni fényképezőgépadót. ha van benne bővítőkártya, akkor kétszer akkorát. indok? mivel digitálisan rögzíteni tud bármit, ezért a hagyományos filmeket előhívó szakemberek csődbe mennek, és ezzel a beszedett adóval támogatják őket.

hasonlatosan a memóriakártyára kivetett artisjusmatricára, itt is elképzelhető, hogy te, majd egyszer, valamikor, netalántán törvényt akarsz sérteni azzal, hogy fényképezel (VAGY VIDEÓZÓL BAZMEG!), és előre kivetik az adót.
@Secnir: khmmm :-)

"Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője 2013.06.13. 07:43:24
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Hülye vagy! Sokkal jobb megoldás az optikára ragasztott hologramos zárjegy, amelyik bármelyik Nemzeti Dohányboltban beszerezhetó. Lehetne 1 napos, másnapos.3 napos, 1 hónapos, kilenc hónapos és túlhordott... "
Az iskolagyümölcs programhoz némi adalék:
Túl azon, hogy az Iskolagyümölcs KFT a 9 milliárdos bevétel 10%-os részt kérne az alvállalkozóktól, mellyel 900 millió Ft-ot lehet kaszálni, az egész programhoz az eu társfinanszírozásként 50%-os, a szegényebb régiókban 75%-os támogatást nyújt.
Az alvállalkozók /termelők/ vajon milyen mértékben részesülnének ebből?
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Érdekes dokumentum, ami egyébként közirat, mert valótlan (hamis) adatokat tartalmaz. A közokiratiságot a bírósági befogadás adja.
A valóságos adatok:
Elnök: Dr. Pethő Annamária
Alelnök: Dunszt Eszter
Főtitkár: Kas Nóra
Kincstárnok: Válint Julianna
Elnökségi tag: Szabó Gyöngyvér

Ez esetben gyanítom, hogy az ügyészségnek lenne némi feladata.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Azért a közhelyeken túl vedd észre, hogy valami elkezdődött!

Eddig működött a zsiványbecsület.
Most egy ellenzéki ellenzékiként viselkedett. (az okokat azt hiszem nem kell kifejtenem- nem válna dicsőségére a mutyi buktató Veresnek. Sem.)
2-3 nap alatt borult a bili, én inkább azt mondanám: várom a folytatást!
Jönni fog a nemzeti "nem fényképezhetszokostelefonnalcsakhaorbánjóváhagyta" adó. Aki orbán viktor hátteret használ lehet h mentesül, ezt még vitatják a törvényhozók jelenleg
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője

Dunszt Edit a Merkel levél írója az alelnökük. mit kel ezen csodálkozni:)
mit kerestek Brüsszelben, megfejtéka Maneken Piss-t:)
Azért csak az övé lett.
Az ablakából kitekintve igy legalább, rálát a birtokra:)
hvg.hu/itthon/20130612_HVG_Orban_miatt_elkoltozik_Ader
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az megvan, hogy Takács képviselő apósa Dr. Aswad Waled infektológus orvos, anyósa szülész nőgyógyász, így a Hippokratészi eskü árnyékában árulnak cigit?

www.vagy.hu/tartalom/cikk/4371_ficsku_pal_a_halal_orvosai
Nem egészen értem a posztot, az Állam természetesen továbbra is benézhet a seggünkbe is.

Mindenesetre érdekes lesz perelgetni a japán turistákat.
@tristen2005:
Dunsztod sincs arról, hogy az Edit nem azonos az Eszterrel?
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Én asszem rájöttem: ez valami Nemzeti Bocskaigyártó KFT. médiakampányoló oldala.
Árakat ugyan nem látok, de hát a nívósabb kozmetikai cégek webáruházában is csak regisztráció után tudhatja meg a vevőjelölt, hogy mennyibe kerül a szemránckrém ....
@Secnir: ne adjunk tanacsokat. Mert megcsinaljak. Elobb kossunk zsiros szerzodest.:))))
@Penivaldes:

Majd lesz fényképezési adó. Ezt a Hócipőben olvastam, de ez semmit nem jelent, a Magyar Közlönyt lassan nem lehet a Hírcsárdától, vagy a Hócipőtől megkülönböztetni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nagyon jó, végre lecsaphatok a japán turistákra
@Fabius:
Höjj ide, vagy oda, a Kormány tanácsadó testületeként működő Emberi Jogi Munkacsoport életre hívja az Emberi Jogi Kerekasztalt, ahol a civil- és szakértői szervezetek illetve a kormány képviselői számolhatnak be többek között olyan fontos kérdésekben tett előrelépéseikről, mint a nők jogai, a gyermekek védelme, romaügyek, nemzetiségi ügyek, idősek jogai, fogyatékkal élők jogai, hajléktalanok helyzete, menekültügy és migráció, véleménynyilvánítás szabadsága gazdasági, szociális és kulturális jogok védelme.

45-en vannak.
És, bizony közöttük van a Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület

emberijogok.kormany.hu/45-civil-taggal-megalakul-az-emberi-jogi-kerekasztal
@GeoCracker: ne csodálkozz, klinghammer csak felmérte mit nyújt a kerényi-fekete kombó, oszt levonta a következtetését: ne gondolkozz, termelj, paraszt!
@Dr. jenőke (jenőke): micsoda nők! dr. pethő, dunszt... a komondoros balog és varga képviselők bevízelnek írigységükben, hogy nem a nejeik a hölgyek!
@Penivaldes: akkor bukna az agyon hangoztatott keresztény értékrendjük, a családmodelljük: az egy férfi, egy nő, három szoba, négy kerék, tíz trafik, 1800 hektár föld.
@Dr. jenőke (jenőke): Ez egy hímsoviniszta ábrázolásmód, amely a nők testét pusztán áruként vagy tárgyként bemutatva, a legalantasabb állati ösztönökre hatva akar olcsó hatást kelteni. Lájkoltam. :D
@bella _ciao: Kicsit azért csodálkozok. Elvégre elvileg egyetemi tanár, megy ilyesmi.....
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: @Penivaldes:

Takácsék AVIA kútján (is) lehet majd cigit kapni. Aprócska versenyelőny ez a többi miskolci kúttal szemben.

De rossz az, aki rosszra gondol.
@GeoCracker: attól, hogy horger antal jó nyelvész volt, még fafejű is lehetett. ha már az egyetemi tanárt, a tudós embert emlegeted:

reszegbroker.tumblr.com/post/52630926757/klinghammer-istvanrol
@Fabius: nevekkel bajban vagyok, néha még a sajátomat sem tudom, de arra emlékszem, hogy Miskolc környékén katéteres eszközforgalmazó család is dohány mutyis, akkor meg mit számít egy néhány rokon helyzetbe hozása, én más az élsportolók dohánylobbimutyizásánál is eldobtam az agyam, példamutató narancsrendszer alakult ki. Most már csak a betony köt, a mű kész, és mi is készek vagyunk.

hvg.hu/itthon/20130613_onkormanyzat_adossagkonszolidacio_kincsta

hvg.hu/itthon/20130613_Milliokat_nyert_kozpenzbol_Gipsz_Jakabek
@Dr. jenőke (jenőke):

Kerekasztal bullshit. Ezt ugye nyugodtan mondhatjuk a 4. kiegészítés óta. Összeültek - ha egyáltalán - nulla eredmény született, amit a 4. kiegészítéssel írásba is adtak.
@Fabius: variációk egy témára

Nyomás alatt - így buzizott és zsidózott lelkesen Novák Előd

magyarnarancs.hu/belpol/novak-jobbik-alfoldi-buzizas-85230
@Fabius:

Azért az vicces, hogy valakinek a Katolikus Egyházban tevékenykedő(?) meleglobbiról is a zsidók ugorjanak be... :D
@Fabius:

Ez kurvajóóóó:)))))))))
Kár, hogy az idióta nem ért belőle semmit, ha egyáltalán elolvassa.
@Fabius:
Leginkább a látszattevékenység hatékonyságának kimutatása érdekelne, mert ez is van olyan, mint az államadósság felcsökkenése.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: @bella _ciao: @Orica Középföldi:

Meggyőződésem, hogy Novák Előd fixációja, hogy egyszer egy eldugott parlamenti melléklépcsőházban iszonyúan seggbe pocsékolja a gyerektestét egy buzi néger zsidó, Alföldi Róbert maszkban.

Borzalmas lehet 0-24-ben ettől rettegni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem nevezném a táplálék outputjánál nyál-csorgatva lesben állókat lobbistáknak.
Izsák és Jakab is ki van akadva, hogy piszkálják. Ezt mondták Kukor Icának, és Lapos Elemérnek. Én tőlük tudom. :))
@Fabius: egy tuti, előd nem nő (inkább csökken, mint az álomadósság):

“Novák Előd tagadja, hogy nő lenne”

alfoldiujra.tumblr.com/post/52859718869/novak-elod-tagadja-hogy-no-lenne
@Dr. jenőke (jenőke): igaz, elnézést kérek, tényleg nem megfelelő szó, kicsi a szókészletem már egy jó ideje...

íme
/az hogy idióta faszparasz, nem megfelelő/

hvg.hu/itthon/20130613_Balog_a_szocialis_beremelest_az_IMFnel_k
elsőre azt hittem, megkutaták blogger géza agyát:

Mozgásra képes sejtekre bukkantak a mélyben

hvg.hu/vilag/20130613_Mozgasra_kepes_sejtekre_bukkantak_a_melyb

de nem, a tengerekről van szó, az meg mint tudjuk a balneológia a fideszesek fejében
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Friss hír. :)

"Manipuláció történt" - megszólal Gipsz Jakab és Hát Izsák főnöke

A sajátos névlistát a nőpolitikában lobbizó egyesület elnöke először manipulációnak nevezte, aztán rácsodálkozott, hogy a saját honlapján is ők szerepelnek mint kollégák.
"Manipuláció történt, vélelmezhetőleg utólag írhatták át" – így reagált csütörtökön a Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület elnöke, Pethő Annamária a sajtóhírekre. Az elnök állította, hogy az általa a bírósági nyilvántartásba leadott mérlegben nem ezek a "személyek" szerepelnek mint az egyesülettől juttatásokban részesülő tisztségviselők. Ám amikor ezt az egyesület saját honlapján közzétett mérleggel szerette volna bizonyítani, ott is ugyanezeket a neveket találta. A meglepett Pethő erre azt mondta, hogy nem érti, és azt ígérte, utánanéz, hogyan fordulhatott ez elő.

hvg.hu/itthon/20130613_Milliokat_nyert_kozpenzbol_Gipsz_Jakabek
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: megent lemaradtál, igaz most csak pár perccel, ettől még nagyon igaz, hogy ők mindent megtehetnek, és senki nem kérheti számon őket...
@Fabius: Ezt láttad már?? :)

Nem kell már az elmúlt húsz évben levitézlett és/vagy nemzetáruló, és/vagy korrupt politikusok listájának összegyűjtésével bajlódni, megtette helyettünk Tóth Zoltán, "választási szakértő". Ráadásul halálosan komolyan. Listának lista, mégsem háborodott fel senki, pedig ettől aztán lehetne.

Íme:

„Tekintettel arra, hogy a jelenlegi demokratikus ellenzéki pártok nem tudnak/nem akarnak/nem képesek egy listát közrebocsátani azokról a politikai pártokról, civil szervezetekről és független személyekről, akik jelképezik az összefogást, a szövetséget a 2014. évi választásokra, ezért a magam „nemzeti válogatott”-ját összeállítottam - írja a szakértő.

Győzelem esetén a kormányzati munkában azok vegyenek részt, akik előkészítették a demokratikus erők összefogását, szövetségét. Aki hallja, adja át! (bizony)

Demokratikus ellenzék listavezetője és szószólója: Kálmán Olga, független

Köztársasági elnök: Kéri László, független

Országgyűlési többség frakcióvezetője: Mesterházi Attila (sic), MSZP

Országgyűlés elnöke: Lendvai Ildikó, MSZP v. elnöke

Miniszterelnök: Bajnai Gordon, Együtt 2014

Gazdasági miniszter: Petshnig Mária Zita, független

Európai uniós ügyek minisztere: Bokros Lajos, MOMA

Államkincstár miniszter: Vámosi-Nagy Szabolcs, független

Belügyminiszter: Kuncze Gábor, független

Alkotmány - és igazságügyi miniszter: Bárándy Péter, Együtt 2014

Külügyminiszter: Balázs Péter, Együtt 2014

Mezőgazdasági miniszter: Molnár Csaba, DK

Honvédelmi miniszter: Vadai Ágnes, DK

Önkormányzati miniszter: Szabó Tímea, Együtt – PM

Kulturális miniszter: Ungvári Tamás, független

Oktatási miniszter: Hiller István, MSZP

Egészség- és nyugdíjügyi miniszter: Csehák Judit, független

Megmondó miniszter: Parti Nagy Lajos, független

Alkotmánybíróság elnöke: Paczolay Péter, független

MNB elnöke: Surányi György, független

Költségvetési Tanács elnöke: Róna Péter, LMP

Médiahatóság vezetője: Majtényi László, független

EP magyar demokratikus pártjainak koordinátora: Göncz Kinga, MSZP

Ombudsman: Szabó Máté, független

Főpolgármester jelölt: Botka László.”

mandiner.hu/cikk/20130613_toth_zoltan_nemzeti_valogatott_am
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem vették be a vicctablettát ott a Mandinál ;)

"Megmondó miniszter: Parti Nagy Lajos, független"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"A miniszter végül azt kéri a szakszervezettől, hogy "nyílt levelét ne csak az EMMI miniszterének, a Kormánynak, hanem a nemzetközi érdekképviseletek segítségével az Európai Uniónak és/vagy az IMF-nek is juttassák el"."

Nem úgy volt, hogy nem leszünk gyarmat? De ez a Balog már egy vicc, hát csak ami ma történt, már rég a sivatagban kéne zarándokolnia miatta.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Manipuláció, ja nem: tévedés - megszólalt Gipsz Jakab és Hát Izsák főnöke"
Manipuláció, én is így gondoltam rögtön.
@Fabius: Az is lehet, hogy vágyik rá.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Kéri vagy Petchnig kilőve, házaspár.
Egyébként ez a lista arra jó, hogy elkezdjenek időben legyalulni olyan szakembereket, akik szóba jöhetnek, akár mint tanácsadók. Ráadásul fele túl van a hetvenen, csak riogatásra jók. Egyébként nálam bejönne.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "De ez a Balog már egy vicc, hát csak ami ma történt, már rég a sivatagban kéne zarándokolnia miatta."

miért is kéne bosszút állnunk ezzel a szegény berbereken?
@Kijelölt Felelős:

Tegnapi bejegyzésem erre utalt...

"Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője 2013.06.12. 21:39:20
@Mariann19: "Figyelmedbe ajánlom az Iskolagyümölcs KFT sztoriját. Lehet, hogy ti ismeritek, én ma olvastam róla. Nálam ez még a trafik mutyinál is gyomorforgatóbb."

Nos, én úgy gondolom, hogy nagyobb a baj a Fidesz tájékán, mit azt Lázárék gondolnák. A trafikmutyival és annak kezelésével párton belül kiengedték a szellemet a palackból. A mezei talpasok is vérszemet kaptak és jussolni akarnak a koncból. Ha nagyon gyorsan nem lépnek Orbánék, kitör a parasztgyalázat a párton belül a jussoltak és a kussoltak között, ha pedig nem lépnek, akkor lesz itt ihaj olyan cudar világ, hogy 1945-ben a vetkőztetők úri zsúrfiúk voltak ezekhez képest. És ha már az utca szintjére megy le a szabadrablás, akkor az eddig bambán néző sok birka is elkezdi majd 10 körömmel védeni a nyomorult pénzéből vett télikabátját.

Úgy vélem, a mohósággal, óriási taktikai hibát követtek el. most kezd kilátszani a menyasszony ótvaras feneke... és ne feledjük... tényező még a kapuzárási pánik... gyorsan mindent, vagy ha nem is, akkor sokat.

lsd. margitsziget, római, gyümölcsöskosár, tv2, szemétszállítás, corvinus, tankönyvek szeptemberre etc...

mintha sűrűsödnének a hangok. Eddig elnyomta a Duna moraja... kiváncsian várok... "
Még egy pillanatra visszakanyarodva Gipsz Jakab 21 milliójára: azért régen tényleg minden jobb volt. Annak idején pl az amerikai maffiózók még férfiak voltak, és nem közvetlenül állami pénzeket irányítottak levajazott pályázatokkal Las Vegasba, hogy legyen miből műanyag pálmákkal feldíszíteni a Flamingo Hotel a szó steinerkristófi értelmében "izgalmas" hallját, azt a pénzt még kemény munkával, becsületes alkoholcsempészettel és tisztességes bankrablással szerezték, folyamatos golyózáporban.

Ezek meg...
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Az a baj, hogy ezekről a magyar polgárok minimum fele egyszerűen nem értesül.

Egyébként szar kimondani, de azt kapjuk, amit érdemlünk, Orbán a selejt bosszúja/Isten verése, nem kívánt törlendő.

Azt kapja, amit érdemel, az orvos is, a tanár is, meg az RTL-Klub is.
@Fabius: Csak és most Neked:-))

"Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője 2013.06.12. 20:21:35
@Mariann19: Neked! Naked:-)

"Happy trafikosok leveleit várja Gyulay Zsolt

5378 trafik nyertese kötött szerződést a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-vel. A cég megható, családi sikertörténetekről szóló leveleket kap a dohányboltosoktól, és arra kéri őket, küldjenek még, osszák meg boldogságukat az állami dohánycég kollégáival.

hvg.hu/gazdasag/20130612_Happy_trafikosok_leveleit_varja_Gyulay_Zs "

Édesdrága Nemzetes Gyulai Zsolt Olimpiai Bajnok Nonprofit Úr!

Engedje meg, hogy ezúton hálálkodjunk Önnek a zárt- és szupertitkos trafikpályázaton, az Ön figyelő szeme által is védett Értékelő Bizottság által pozitívan minősített pályázatunk nyertessége okán. Ön, mint jótevőnk, biztosította a rezsidémon által meggyötört kis családunk csendes anyagi jólétét a jövőben, így ne is csodálkozzon, hogy leborulunk az Ön, és természetesen Sánta Lázár Urak alamizsnaosztó jósága előtt. Mielőtt még elvinne a TEK természetesen külön köszönet illeti Bíborbanszületett Mennyei Hatalmak Által Védett Miniszterelnökünket is, hogy rengeteg bokros teendős, a Dunával vívott heroikus küzdelme mellett volt ideje időt szakítani arra, hogy az ismételten hangsúlyozott csendes anyagi jólétünket, melyet a pályázat megírásával kívántunk megteremteni, kisebb habzsidözsivé varázsolta a kötelezően előírt árrés megemelésével. Mi tudjuk, hogy nem lehetünk elég hálásak ezért, és mindent megteszünk, hogy a rohadék dohányosok minél több zsét pengessenek ki mocskos szenvedélyükért, a jövedéki és fogyasztási, valamint ÁFA befizetésükkel is akaratukon kívül is erősítve a NER rendszerét, valamint vastagítva Méltóságos Simicska és Nyerges Urak amúgy is dudorodó nadrágzsebét.. Természetesen a Nemzeti Dohányboltjainkban kiemelt polcot foglalnak majd el a Nemzeti-Kontinentális (milyen szép is, már Nemzetileg, legalábbis antropomorfológiailag már földrésznyiek vagyunk) a Sánta-féle kapadohányok, melyek aromásításáról a Lázár fivérek által forgalmazott, lóistállókból származó szárított fermentumokkal gondoskodnak.

No, száz hálatelt szónak is egy a vége,
Puszi Pacsi,

Ángya nénéd, Julcsi húgod, a Géza sógór, meg a Nagyi. "
Azért a sünöknél is elkelne egy kis ciánozás:

nol.hu/belfold/20130613-harmadik_nekifutasra
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem tudok vitatkozni, pedig szeretnék...

melléklet:

"Árvíz idején nyaraló és síelő miniszterelnököket az MSZP adott Magyarországnak"

"Magyarország miniszterelnökének ott a helye, ahol az országnak leginkább szüksége van rá" - közölte Kocsis Máté az MSZP-re reagálva.

hvg.hu/itthon/20130613_Arviz_idejen_nyaralo_es_sielo_miniszterel
Amúgy, nem mellékesen, úgy tűnik, nem csak a 444.hu, hanem Nyüzsi is olvassa a blogodat:-) Húzd ki magad:-)))))
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: nekem ez a ötezer valahányszáz nyertes nem jön ki, mert mintegy 1400 hely üresen maradt érdeklődés hiányában.
Azt viszont lehet tudni, hogy mintegy ezren nyertek.
@bella _ciao: Méééé? Ezt a CT felvételt már láttad? :-))
Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője 2013.06.13. 08:07:29
Viktor más-kép

kepfeltoltes.hu/130613/OrbanViktor2010-keties_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
@Kijelölt Felelős: És itt a folytatás...
"Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője 2013.06.12. 22:00:18
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ott követték el a kurva nagy hibát, hogy a mutyiküszöböt levitték a 10-20 milliós sávba, ami a mezei paraszt már képes felfoni és megérteni. Aki kpja az is, aki kimaradt, az is... és az utóbbinak az előbbi kurvára fáj, hisz a seggnyaláson kívül az sem tett érte semmit. Amíg az eliten belül tartották a lopást és milliárdos tétekkel játszottak, az nem érte el az egyszeriek ingerküszöbét. Ez viszont már igen. És itt már nem működik a zemmúttnyócévbajnaigyurcsányozás... és a havi 10 ezer rezsicsökkentés sem igazi kár?pótlás.

Ezt bizony, parasztosan szólva csúnyán elbaszták, finomabban, eltaktikázták. Még egy dolog: 3 millió dohányost szívatnak, aminek, mint tudjuk, a 2/3-a fideszes:-) "
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Gyurcsány egyszerűen annyira burzsuj, hogy nyaralás közben síelt. Magyarország jobbat érdemel!
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Egy-két hete a politológusok szerint még olyan vélemény alakult ki, hogy a trafik törvény miatt kialakult hangulat jelentős hullámokat vet majd a közhangulatban.
Egyidejűleg az ügy rontja a Fidesz választási esélyeit, Fidesz szavazók elvesztését helyezték kilátásba a jóslataik szerint.
Jelenleg az látható, hogy a magyar emberek teljesen immunisak az egyre nagyobb fokozatra kapcsolt visszaélésekre, panamákra.
Lassan még az informált és gondolkodó emberek is
csupán megbeszélik a történéseket, és magukba roskadva várják, mi lesz a következő - egyébként minden képzeletet felülmúló - újabb
arculcsapás.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tótzolinak vagy egy álma.

Nekem is van.

Néhol még egyezik is, de inkább különbözik a Tóthétól. Lendvainál csak meghökkentem, hisz visszavonul, de a KT elnök Róna Péteren már hangosan röhögtem.

Ettől függetlenül álma és dejólenne listája mindenkinek van. Neked is. Kiröhögjünk érte vagy felháborodjunk rajta?

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy véleménye mindenkinek lehet. Tóth Zolinak is.
Ajjaj... Mariska is bevetette habtestét a sztoriba... siralmas.. és szégyenteljes... tényleg ennyire képes a FIDESZ akcióbrigád? Mindenesetre biztató...
Úgy tűnik a puskapor megnedvesedett, szemben Mariskával..
"Wittner: Bajnai igenis bűnös
KaG, RÁ
Forrás: Hír TV
2013. június 13., csütörtök 12:09 Nyomtatás
Újabb dokumentumok gyengítik Bajnai Gordon állításait a Hajdú-Bét-ügyben. A megkárosított baromfitenyésztőket képviselő Wittner Mária a Hír TV-nek azt nyilatkozta, a dokumentumok továbbra is Bajnai Gordon érintettségét bizonyítják."

mno.hu/ahirtvhirei/wittner-bajnai-igenis-bunos-1166579
@Mariann19: Nyugi Aranyom... messzi még július 01. Nem véletlen, hogy beindult a kapkodás, a NAV már a csókolomra is megpróbálja az engedélyeket kiadni... Lesz itt még orbitális anyázás. Továbbra is tartom: Hatalmas öngól, és mindez Lázár lázármaiéer, ami szerintem egyébként is egyéni akciózása volt....
@Mariann19: Elnézést az újralinkelésért, de azt hiszem több indokkal is magyarázható:-)))
@Mariann19: pont most ecseteltem egyik kollégának, hogy a "már nem is érdekel, nem olvasok semmit" hozzáállás épp a változás lehetőségét öli meg... Mert az alkalmasabb vezetők köztünk vannak, csak tér nincs a számukra, és amíg az elfordulás az úr, nem is lesz. Ha a társadalom érdeklődő volna, előbb vagy utóbb betelne a pohár, elkergetne mindenkit a picsába, és kiemelkedhetnének azok, akik a normális irányítást bevállalnák.
Tiszta nevetséges, felnőtteknél az olvasásért kampányolni...
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ha én vérnyulat akarok tartani, arról miért nincs egy szó sem?
Mesélj, Téged hogy tartanak? /Tudom, sörrel el vagy látva/
" A dokumentum szerint az adóparadicsomban bejegyzett társaság nevében Veres Tibor bízta meg 2002. április 5-én Bajnait a baromfi-feldolgozó cég vonatkozásában a kézbesítési feladatok ellátásával"

... bocs, csak egyelőre sírva röhögök.... Bajnai a postás.... bruhahha... Megverem a pénzespostást, mer' kihozta a NAV felszólítást.... a következő hatalmas bizonyíték: Bajnai a HajdúBétnél egyszer lehugyozta a férfivécében a pisszoárt.... agyam eldobom, és nem találom.... :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Khmm, még az is megesik, hogy hivatkoznak.

azenpenzem.hvg.hu/2013/03/22/igy-mulik-ki-a-bankrendszer/

Semmi furcsa, teccikéteni, közélet iránt érdeklődőket érdekli mit gondol a másik. Nem csak én másik, ha nem ti másikok is.
@Spániel: A vérnyulakat ki kell érdemelni:-) Közelebbiekről érdeklődj a feleségemnél, talán azt is elárulja, engem miélrt tart:-) Nekem nem, de ha megtudsz valamit, értesíts:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: hehe, múltkor láttam a balaton parton, egy nyúlat vezettek pórázon. lógott a füle, de lehet, hogy a fajtája olyan logófülű. nem tűnt valami véresszájúnak, lehet, hogy más lenne a helyzet, ha klaviatúra elé kerülne?
@bella _ciao: Az csak egy butabalga belga kosorrú lehetett. Szegény rokony:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Szia! Miért lesz jelentősége július 1-nek? Bocsánat, hajnal óta számolok, valahogy ez most nem ugrik be agyműködés mérséklődés okán.
Nem baj a kétszeres link, elolvastam mégegyszer mindkettőt, szellemes írások, na és mert Te küldted. Merném mégegyszer nem elolvasni?
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Mariska néne 1956-ban elszenvedett altesti károsodásának harmadik fázisa ( bővebben: szifilisz, tünetegyüttes, lefolyási fázisok wikipédia) mostanában következett be. Addig kéne nemzeti emlékművé fogadni, amig felfogja, mi történik körülötte... Az más kérdés, higy kicsitsem lóg ki a jelenlegi csapatból:-) ols szépek és értelmesek így, együtt...
@Mariann19: Július 01, ha jól tudom, a határnap. Aki addig cigit árult, már nem teheti, aki meg addig nem, az meg majd nem tud:-) Illyen eccerű:-)
@Mariann19: röviden: ha... mernéd... letörném a sántavakkomondorral a derekad:-) oszt Mr. Reaktív nézhetne ki a fejéből, holafagyi? :-)

Amúgymeg: tessék csak nyugodtan elmenni sörözni, akár egyedúl, akár mással... a sör, értelmet ad... életednek:-)
Na itt a teljes hír... ne haragudjon mg senki... elolvastam, és a röhögéstől beszartam... ilyen nincs... ez már nem abszurdisztán.... ez a komp ett psziechedilikus márványtojásos, afrozoidákus vérnihiles transzcendencia...

"A Magyar Nemzet arról ír, hogy egy 2002-es irat szerint a volt kormányfő a cégben a kisebbségi részesedéssel bíró ciprusi cég megbízottjaként részt vett a Hajdú-Bét működtetésében. A dokumentum szerint az adóparadicsomban bejegyzett társaság nevében Veres Tibor bízta meg 2002. április 5-én Bajnait a baromfi-feldolgozó cég vonatkozásában a kézbesítési feladatok ellátásával. Az erről szóló meghatalmazást Bajnai két tanú jelenlétében írta alá. A volt kormányfő évek óta azt állítja, hogy a többségi tulajdonos Wallis Rt. vezérigazgatójaként nem volt közvetlen befolyása a 2004-ben felszámolás alá vont cég irányítására."
A hülye bajnai befolyásolta a cégirányítást. Nem vitte ki időben a leveleket... mint a Tótékban a Jóskapostás:-) megőrülök....
@Spániel: vazze... nekem nem kell itten semmiféle beavatkozás... minusz 10 fok, vagy egy meleg kéz, oszt olyan sima mint a tükörtojás:-)
@Légifarkas: Légifarkas!
Nem kétséges, hogy közöttünk járnak az ország irányítására alkalmas emberek, köztünk vannak.
Az emberek közönye viszont már olyan mélységeket ért el, hogy hiába várunk a változásra.
Egyre többet gondolok arra, hogy az a hatalomtechnikai módszer, amely szerint az állampolgárok alattvalóvá silányítása nálunk is bevált?
Vagy az emberek tényleg elhiszik, hogy demokráciában élnek, és az olyan, amilyenben mi élünk?
Bár ezen nem lehet csodálkozni. A Fidesz demokrácia felfogása téves. Azt hirdeti, hogy a demokrácia a népakarat, azonban számára a népakarat a többség akarata. A 2/3-os többségét tekinti a demokrácia forrásának, a nép ebben hisz, hiszen abban a tudatban van, hogy a többség joga felülírja a másként gondolkodókat, és ennek a csoportnak nincs joga a többség akaratát keresztezni.
A másik oka a csendnek az,hogy szisztematikusan leépítette a Fidesz az érdekérvényesítő szervezeteket. Márpedig ha nincs szervezett mozgósító erő, egymagában senki nem indul el a változások érdekében.
Nézd meg a franciákat. Tegnap a légügyi dolgozók, ma már csatlakozva a vasúti dolgozók is sztrájkolnak, mert van hívó szó.
Ez a különbség.
Várom a Jobbik reagálást, miszerint Bajnai seggbekúrta Márton libát a Nils Holgersonból, ami miatt a gúnár nem tudott többé lánylibára nézni és ezáltal a ludak majdenm teljesen kipusztultak. BAJNAI A HIBÁS! :-)
@Mariann19: Megnyugodhatsz. Én nem járok közöttetek, és alkalmas sem vagyok... szétröhögnék egy kormányülést, és a sör is erőteljesen befolyásolna döntési kényszeremben:-)))
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: nem értem, miért vetted magadra. Gyanus nekem ez a felhorgadt tiltakozás.

Egyébként meg blamááááázs: naki a gipszjakabos fideszcég, naki:

fedor.blog.hu/2013/06/13/21_millio_tetszik_erteni#comment-form
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
A kézbesítési megbízotti jogviszony lényege, hogy külföldi természetes vagy jogi személy, illetve egyéb külföldi szervezet magyar gazdasági társaságban való érdekeltsége esetén hivatalos küldeményeinek jobb, biztosabb kézbesítése érdekében kézbesítési megbízottat kell megbízni, aki a külföldi érdekelt fél részére a hivatalos küldeményeket kézbesíti.

Vagyis továbbítja a postai küldeményt.
Bajnai félreértette, és átvette az irányítást, pedig sem tag, sem vezető tisztségviselő nem volt.
A sok hülye - ideértve Bajnai külföldi megbízóját is - csak nézett maga elé, nagyon bután.

Nem hiszem, hogy sok ilyen tudású újságíró van, ez az egy elrettentő példának is sok.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Jól van, beugrott július 1.
Amennyiben ezen a napon nem indul be üzemszerűen a trafik profil, és nem lehetne sok helyen cigit kapni, felkelés törne ki és a törökök csak ámulnának, hogy milyen a magyar virtus, ha a kormány nem biztosítja az ellátást.
Te írtad, hogy jövő héten nem leszel /szomorúan vesszük tudomásul/, mert sörtúrára mész a németekhez vagy az osztrákokhoz.
Kisebbségi érzetem támadt az ilyen luxus életvitel láttán, és dacból elhatároztam, hogy leverlek ebben a körülményeimhez mérten.
Vettem ezért ma 2 kg cseresznyét 2.000.- Ft-ért, 990.-Ft/kg. A huszast gálánsan odavetettem az eladónak.
Fel kéne keresni Simonka Györgyöt a nyári eltevésekre figyelemmel, hogy nem tudna-e eu-s önfinanszírozású cseresznyét, nem sok kéne.
@Mariann19:
""2/3-os többségét tekinti a demokrácia forrásának...""

Az a baj, hogy a Fidesz vezetésében sok a végzett jogász.
Legyen példa egy egyszerű Kft: a kisebbségben maradt tulajdonos is kereshet igazát a bíróságon, de hasonló a helyzet a társasházaknál is.
Képviseleti demokráciákban pedig Hamucipőke szétválogatja a hatalmi ágakat, vannak fékek és ellensúlyok, stb, de ebből csak a súlyok maradtak, és szabadon választhatsz, hogy házi pálinkádat iszod, vagy a házi pálinkádat.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Most bearanyozom a délutánodat. Még egy rekesz sör eltüntetése után is jobb döntéseket hoznál, ha másképp nem is, de zsigerből.
Nem kéne a szakszerűtlen döntések következményeitől sem tartanod, mert ugye a kollektív felelősség nem nevesít.
Indulj a választásokon. Celeb lehetsz 4 évig.
@Mariann19: Elég csehül állunk, így csakcse túra lesz... az osztrákok, saját jól felfagott érdekünkből útba esnek, (nem is értem, valaha miértis Osztrák-Magyar Monarchia volt, amikoris alfabetikus felsorolásban mink allénl előbb, ergó Magyr-Osztrák Monarchia, ez mellékmegjegyzés voslt, de vesszen Trianon), tekintettel arra, hogy Szlovákián keresztül egyszer megpróbáltuk letámadni a cseheket, de szégyenszemre Pozsonynál elakadtunk kb 4 órára az autópályán, mivel az útépítő munkásoknak hosszú sziesztája volt és nem volt, aki egy-egy piros-zöld táblával a lezárt pályát megnyissa. Esküszöm, mintha itthon lettünk volna. Azóta maradtak a 40 kilométerrel hosszab, ámde 3 órával rövidebb burkusok, a legnagyobb személyes bánatomra, mivel a szlovák sörök sem rosszak, tehát éppen lett volna mivel az időt hasznosan eltöltenem:-)))
Megjegyzem, Mariska néninél az aggkori demencia, a sclerosis multiplex, a delirium tremens, és dr. Altzheimer csak erősíti a szimptómákat...
@Mariann19: Nocsak! Radikalizálódsz? Magozott csersznyében utazol? Jajj nekünk:-) Pitykésdolmány, Martens bakancs, pitbull, turulos hímzett mellény beszerezve? :-)
@Mariann19: Jobban szeretem, az egyszemélyi felelősséget... csak rámutatok, oszt mehet a bitó alá, vagy az oroszlánok elé:-))
@Dr. jenőke (jenőke):
Az általad hozott példában, melyben egy KFT kisebb tulajdoni hányadát birtoklóról írsz, keresheti a jogát az igazságszolgáltatásban, mi több, döntési joga van m i n d e n kérdésben a befektetése arányában.
A demokráciában nincs előzmény, egyenlő jogok vannak tekintet nélkül arra, hogy az egyén a társadalom melyik rétegébe tartozik, milyen elveket vall, mely pártot támogat.
Ez az alappillér nem érvényesül a hazai gyakorlatban.
Ezt az elvet a képviseleti demokráciában is alkalmazni illene még a számszerű többség ellenére is.
Egyre humorosabb az élet kishazánkban. Lehet mégis érdemes lenne maradni? :-)

"Blogolt az alelnök, jöttek a támadások

Pethő Annamária szerint azóta került egyesülete a kritikák kereszttüzébe, mióta a szervezet alelnöke, Dunst Eszter – az említett, pályázati pénzből finanszírozott – Polgárportál blogján májusban közzétett egy bejegyzést Kedves Merkel Asszony! címmel. Ebben kikéri magának, hogy Angela Merkel német kancellár "helyes útra" akarja a magyarokat terelni. "A magyar nem hagyja tovább tereltetni magát. Még a németek által sem. Senki emberfia által többé. (...) Mért gondolják megint, hogy egyedül a német út az üdvözítő? Hogy merészelnek minket kioktatni demokráciából, mikor nekünk, magyaroknak köszönhetik az újraegyesítést?!? Ha mi akkor nem bontjuk meg a vasfüggönyt, miről beszélnénk most, kedves Merkel asszony?!? Nem a maga útja helyes, kedves Merkel asszony, hanem Orbán Viktor útja. Maga, kérem, Merkel asszony, még az esernyőjét sem vihetné Orbán úrnak. Maga hatalmas, Merkel asszony, mert rengeteg pénz áll maga mögött. Maguk kétszer romba döntötték Európát...." – olvasható a blogbejegyzésben.

Az egyesület ugyanakkor elhatárolódott az írástól, közleményük szerint "a blogszerző magánvéleményét hozta nyilvánosságra"."
hvg.hu/itthon/20130613_Milliokat_nyert_kozpenzbol_Gipsz_Jakabek

Ma még csak röhögtem a híreken... komolyan mondom... itt az élet csupa móka, kacagás... csak enni lenne mit.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Figyelj oda, amit olvasol! Ki beszélt itt magozott cseresznyéről, és mi köze ehhez a népviseletnek?
Úgy látom, a radikalizálódás a te valódra utal.
Bitó, éhes oroszlánok...
Az ember esetleg nem a kedvedre fogalmaz ezek után, félő, hogy az oroszlánok estebédje lesz.
Menjél is a csehekhez egy kicsit, az ottani sörök helyreállítják dúlt lelkedet.
Mi pedig várunk vissza szelíd nyusziként.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és még aszongya kedvesviktor... kiveszett a magyarnyelvből a baknyúl:-))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez a Wachsler Tamás az a Wachsler Tamás, akit valaha Orbán secperc alatt kipicsázott a FIDESZből, mert valami rosszat szólt?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Te is mész Nyúlnézőbe?
Mi az a másik célzás? Kit ér el a találat?
@Mariann19: hmmm... én bizony a cseresnyét magozva szokom rágcsálni... a lenyet mag szorulást okozhat, nagy mennyiségben elég erős gyomorsav esetén pedig cianózist... Én csak féltésemet fejeztem ki állapototdat illetően:-)
@Mariann19: Egyébként is ne diabolizálj! Pont arra utaltam, alkalmatlan lennék bármiféle vezeklésre:-)
@Mariann19: Cirbicimbi begy bájerékhor weisswurtotot zabálni:-) És be vagyon szarva, hogy esetleg Merkelék megmerényelik, mint büdösmagort oszt fosatóserrel itatják meg. Csak néhány ismertebb sörmárkát kérdezett a hozzáértőktól, amit bizalommal fogyaszthat:-) Átcimkézésről a balga ezek szerint még nem olvasott:-))
@bella _ciao:

"Orbán Viktor megvédi Alföldi Róbertet"

Köszi, olvastam tegnap:))

"miért is kéne bosszút állnunk ezzel a szegény berbereken?"

Amennyire Balog tájékozott, sose találja meg őket:)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Jól van, jól van. Az aggodalom beszélt belőled, így már más a fizsőr.
Azt látom, hogy vezeklésre nem te vagy a jellemző karakter, de vezetni attól még lehetsz.
Te nem voltál soha vezető beosztásban?
Nem úgy nézel ki.
"Angelina Jolie-val együtt nyert
a budai kutyaszarkampány
Az EU különdíját nyerte meg a XII. kerület." ajjaj... mostan akkor ki mit minősít?
index.hu/belfold/2013/06/13/angelina_jolie-val_egyutt_nyert_a_budai_kutyaszar/
@Mariann19: Nyulunk elborulásának és eltávoztának kinyilatkoztatásának a seres idegenes zöldmezőkre, okozója én valék, sörös érintettség okán, mely a Bajor vidékekre látogatásra hív, bátorkodtam a tapasztalt servedelőtől információkat kunyizni :D

A nemes nedű fogyasztásában majdhogynem szűzies valék, így bizton reméltem tőle egy cseppnyi támogatást, reményem megvalósulását tapasztalhattad válaszaiban, amit nem kis écával kiteljesített kajakörítéses körmondatokkal, majdnem überben a Fedáksáriig jutottunk, de a közbéke belénk szólt.
TEssen mondani, nálunk ijjem mikóóó lesz? Ja, tudom, ha jövöre nem Orbánnak híják a mellnököt...

"Óriási botrány Csehországban
MTI/Portfolio.hu2013. június 13. 15:11

Mintegy 400 rendőr ütött rajta a kormányon a szerdai kormányülés után csütörtök virradóra. Több magas rangú kormánytisztviselőt, a kormányhivatal vezetőjét és a katonai hírszerzés volt vezetőjét, befolyásos vállalkozókat tartóztatott le a korrupcióellenes rendőrség. Cseh lapok szerint a razzia során képviselőket és a kormánypárt volt frakcióvezetőjét is őrizetbe vették. Egyelőre nem tudni, hogy mi áll a háttérben, de már a kormány bukásáról hallani. A hírre nem reagált érdemben a cseh részvénypiac. "
www.portfolio.hu/gazdasag/oriasi_botrany_csehorszagban.185231.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :-))) Nem mondhatod, hogy gaz- és írigy valék. Küldtem neked remek protót, hogy kupálódj életed első és utolsó nagy utazása előtt:-)) Vagy de nem? :-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Átcimkézésről ez a balga ezek szerint még nem olvasott."
Kárörvendő mosoly ragyog most az orcádon a Cirbire váró megpróbáltatások vizionálásakor?
Pedig Cirbi tegnap már egyszer bejelentette kapitulációját veled szemben a kölcsönösen felsorolt menűk tárgyában.
Tapasztalataid birtokában oltalmazd Cirbit, még így is félő, hogy nem jön vissza, ha kinn megsimogatja a civilizáció langymeleg szele.
protót helysztt prosztót:-) esetleg proszdeutsch:-)
@Mariann19: Hát, nem is tudom... talán kétszer... abban sem volt köszönet... mindigis vagányos nyúl voltam... rövidtávon utáltak, amikor megkedveltek, akkor már én utáltam őket:-) Maradt a vagány:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Óriási botrány Csehországban."
Mint látjuk, ott működnek az ellensúlyok. Te jó ég!
@Mariann19: Nem volt célom kapitális kaputálciója... attől sokkal jobban respektálom. Csak óvom, minta a langymeleg tavaszi szellőt. és közben persze kurvára írígykedem bajor kirándulása mián:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
már közel négy órája vitázok a mandineren erről három csökkent képességűvel. az egyik vidéki. akarom mondani nyugalmazott tanár.
nekik az mno és wittner az isten. a nyolc általánosával és az ufó magazinjával a hóna alatt.
mások is mondták, hogy a postás és az igazgató az két külön dolog, de ezek körömszakadtáig ragaszkodnak ahhoz, hogy márpedig.
mandiner.hu/cikk/20130613_haza_es_haladas_elterelo_hadmuvelet_a_hajdu_bet_ugy_tuszul_ejtese
@Mariann19: Komolyabbra fordítva... alkalmatlan voltam mindig is hosszabb közösségi munkára... és bevallom... így utólag, nem is hiányzott...
jellemző módon, lehet már írtam, valaha dolgoztam egy cégnél, mint tervező... az osztályvezető rendszeresen basztatott, hogy akárhánydzor bejön, a kezeim a tarkómon, a lábam az asztalon és nem görnyedezek a rajztábla előtt. Mondtam, neki, édesbátyám! Lehet, nem hiszed, de én ilyenkor dolgozom, mint az állat, ha nem is tűnik úgy... na egyszer cées bulin kicsit akoholmámorosan odasündörgött, hogy így az első néhány év után igazán tegeződhetnénk... erre mondám néki: egyelőre feleslegesnek tartom, a tegeződést nálam ki kell érdemelni... szóval ilyen...
@Secnir: haggyad már... szellemi csököttekkel ne vívj párbajt... te elfáradsz, ők meg örvendeznek, hogy lehúztak a mocsárba... felesleges...
@Secnir: Próbálkozz meg egy postigazgatói kompromisszummal... garantáltan megőrülnek, mert fel sem foghatják:-)
@Secnir: kitartásod megható, Sziszifusz is kalapot emel az emelkedőn felfelé.

@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: meghatódtam, egyenesen sírok, ilyen barátok mellett nem kellenek ellenségek :D

Lesd meg ott idegenben a számonkérési technikát, és tessen beszámolni majd itthon is.

@Mariann19: langymeleg, kmkmkmhm, hideg van arra mostanság 20 fok körül, de a hangulat forrónak ígérszik :D
@Mariann19: még egy dolog... oskolában, tervezésból féléves vizsga... rajzolgatás stb. kiértékelés.. nagy büdös egyes, majd a tantóbácsi, isten nyugosztalja Kornél bácsit, visszahív.. asz ongya... no fijjam, futás a tanosztályra billogért... lebattyogtam, átadtam... leckekönyv elötte... vizsga, dátum karó... alá vizyga dátum jeles... uv nélkül... nem árulom el miért...
párosítok:

Videó: a Nyomorultakat éneklik a török tüntetők

A török tüntetők a Nyomorultak című musical segítségével hívták fel a világ figyelmét ügyükre.

hvg.hu/vilag/20130613_Video_a_Nyomorultakat_eneklik_a_torok_tun

Gomba módra szaporodnak milliókkal kitömött intézetek

Több mint 2 milliárd forint az az összeg, amit a kormány különféle intézetek, archívumok, központok létrehozására tervezett be idén. Miközben a zárolások miatt a kabinet leépítésekre készül, e héten újabb, 175 milliós kutatóközpont létrehozásáról határozott. A korábban létrehozott intézetek indulásával komoly gondok akadtak

hvg.hu/itthon.tarsadalom/20130613_kormany_intezetek_milliardos_tamogatas
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Láttam tegnap Nyúl tájékoztatóját étel-ital ügyben. Bis gromoboj.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ennyi, ennyit tudnak és ennyit is érnek
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Megvan Tarlós letagadott Tormay-levele
spirk
2013. június 13., csütörtök 16:42 | Tarlós István főpolgármester kezdeményezte, hogy a II. kerületben utcát nevezzenek el Tormay Cécile írónőről. Antiszemita beállítottsága miatt azonban az ötlet széles körű tiltakozást váltott ki, a főpolgármester kifarolt a javaslat mögül, és az utóbbi napokban már úgy emlékezett, hogy a kerülettől érkezett a névötlet.

Tarlós István hazudott. Nem egyszer, hanem kétszer is hazudott a Fővárosi Közgyűlésnek a Tormay Cécile utcaelnevezésről szóló vitában, írták az Indexnek Kovács Márton és Perjés Gábor, a Párbeszéd Magyarországért II. kerületi képviselői.

index.hu/belfold/2013/06/13/megvan_tarlos_letagadott_tormay-levele/
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Nem irígykedünk Cirbire. Először adta a fejét - ha jól olvastam - egy kis nyugati bulira.
Az időjárási klíma langymeleg, a forró hangulatot pedig nem árt megtapasztalni.

Buta osztályvezetőd volt. Tapasztalatból mondom, hogy a látványosan dolgozó beosztottak minőségileg soha nem az élvonalba tartoznak.
A szellemi munkánál a végeredmény a mérce, mivel ez a fajta munkavégzés teljesítmény mérési szempontból nem normázható. Nálam a profi az volt, aki keveset kérdezett még nagy kihívások esetén is /mert a szakmai ismerete kíváló volt/ és a hibátlan munkát szöveg nélkül letette az asztalra.
Fel nem foghatom, mi lehetett az indoka Kornél bának, hogy elégtelen esetén kockázatot vállalt érted. Ilyen esetben ezt nem előzheti meg a rokonszenv.
Mázlista.
Határozottabb fellépésre szólította fel a német kancellárt Magyarországgal szemben a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje csütörtöki berlini sajtótájékoztatóján.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/hatazottabb_fellepest_surget_magyarorszaggal_szemben_a_nemet_kancellarjelolt.556516.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
új intézmények? nem figyeltem: most ugye június van. elkészült már a grófkúnó intézet ALAPÍTÓ OKIRATA?
mert az még nincs meg. viszont utalgat, határozatokat ad ki, embereket vesz fel, rúg ki, rekvirál, stb...
@Secnir:

Hagyd a francba őket. Majd tavasszal kell részünkről elkezdeni firtatni azt, miként lehetséges, hogy Boros Attila, aki abban az időben a Hajdú BÉT vezérigazgatója volt miért nincs még az érdeklődésük perifériáján sem, miközben a letelepedési kötvények kibocsátására alapított egyik Kajmán Szigeteken bejegyzett offshore cég csúcsvezetője, aki mellesleg Belgiumban telepedett le és ott is él.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mi abban a különös hogy a csúti patkány egyik szarházi csicskása hazudozik ?
Egy velős és igaz vélemény a csúti patkányról:

"Ne legyenek kétségeink, ez, miután megerőszakolta a feleséget és a lányt, bizony bele fogja törölni a farkát a frissen mosott függönybe.
Tehát mi az egyenlege huszonöt éves politikai pályafutásának?
Kudarcok, erőszakos érdekérvényesítés, baltás gyilkos, nyugdíjpénztár, Simicska, Torgyán, Lázár, Semjén, de lehet, jön még Vona Gábor is.
Stadionok, ötmillió létminimum alatt élő állampolgár, éhező gyerekek, meg az ország szétrablása.
Ma trafik, holnap erdő, holnapután Nemzeti Italáru-nagykereskedések, kisvonat a családnak, stadion Gazsinak.
A veszteséglistán ott a demokrácia, ott az ifjúság, az oktatás, az egészségügy, a magyar föld, a modernizáció, ott az életünk.
Legjobban mégis azt utálom benne, hogy elfeledte, honnan jött.
A történelem majdcsak megtanítja neki egyszer.
Ez egy tehetséges ember?
Nem is tudom, a tehetségest, vagy az embert kellene megkérdőjelezni.
Esetleg mindkettőt, együtt és külön-külön is?
PuPu blogja"
@Secnir: minek hivatalos papír, ha le lehet tagadni Tarolós/, vagy bele lehet írni pl. Link Eleket is...
A jogszerűség, a demokrácia az maradjon meg a hanyatló nyugatnak, így az utolsó napjaira
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): melléklet:

Már tízmilliárddal tartoznak a kórházak az orvostechnikai beszállítóknak

A kórházaknak az orvostechnikai beszállítókkal szembeni tartozása április végén elérte a tízmilliárd forintot. Ennek 30 százaléka 180 napon túli, tíz százaléka pedig egy éven túli tartozás – derült ki az Orvostechnikai Szövetség legutóbbi felméréséből.
@Mariann19: vélemény?
/a legszebb, hogy ugyan azt hallom vissza tőled is, mint amiket én is gondolok, meg sokan akikkel beszélgetek, tudom mi vagyunk akik a forgalommal szembe megyünk az autópályán.../

Londoni elemzők: Matolcsyék csak 300 forint feletti eurónál állnak le

Jóval a 300 forint/eurós árfolyam fölé kellene gyengülnie a forintnak ahhoz, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) fontolóra vegye jelenlegi monetáris enyhítési ciklusának leállítását - vélekedtek csütörtöki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

hvg.hu/gazdasag/20130613_Londoni_elemzok_Matolcsyek_csak_300_forin
@Mariann19: Tündérem! Az előéletem. Előtte 4 évig tantott tervezési ismereteket. Ismert. És van amikor az ember mellényúl... no nem ő, hanem én.. rosszul értelmeztem a vizygafeladatot. ennyi...
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): aha, pont ez látszik

Elfogadta a kormány az évtized végéig szóló Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégiát - mondta Cséfalvay Zoltán a nemzetgazdasági minisztérium gazdaságstratégiáért felelős államtitkára az MTI-nek, csütörtökön

www.napi.hu/magyar_gazdasag/uj_strategiat_fogadott_el_a_kormany.556520.html
"Mintegy 400 rendőr ütött rajta a kormányon a szerdai kormányülés után csütörtök virradóra. Több magas rangú kormánytisztviselőt, a kormányhivatal vezetőjét és a katonai hírszerzés volt vezetőjét, befolyásos vállalkozókat tartóztatott le a korrupcióellenes rendőrség. Cseh lapok szerint a razzia során képviselőket és a kormánypárt volt frakcióvezetőjét is őrizetbe vették. Egyelőre nem tudni, hogy mi áll a háttérben, de már a kormány bukásáról hallani. A hírre nem reagált érdemben a cseh részvénypiac. "

www.portfolio.hu/gazdasag/oriasi_botrany_csehorszagban

A kormányfő állítólag eltűnt. Istenem de szép lenne.....
@Mariann19: az az érzésem, hogy (másokkal együtt) túlmisztifikálod a demokrácia szót, mármint a fontosságát. Szerény véleményem szerint az emberek zöme tojik rá egy nagyot, és két dolog számít: az egyik, hogy pénze legyen - és a másik, hogy igaza. A demokráciáról való ábrándozás egy relatíve szűk csoport önfeledt játéka, miközben a nagy többségnek semmi baja nincs azzal, ha az ő előnyéért cserébe mások jogai esetleg sérülnek, vagy korlátozásra kerülnek.
Itt sosem volt több egy langyos látszatdemokráciánál, akármennyire is le lehetett váltani a kormányokat. Emiatt aztán nem is tanult bele szinte senki: ha a civil- és érdekérvényesítő szervezeteket nem nyírták volna ki, azok ugyanúgy semmi hasznot nem hajtanának most nekünk, mint ahogy kinyírva nem hajtanak. Ha ugyanis a szervezetek mögött ott állt volna az öntudatos demokrata tömeg, egyet sem lehetett volna kinyírni, de nem volt ott senki, pár, esetleg pár tucat lelkes önkéntest leszámítva, akik szervezetnek hívták magukat, muszájból, mert az őrs már nem divat, valami név meg kellett, úgy könnyebben nyílt a kassza.
Egy nagy humbug ez az egész, a népakaratot is beleértve, mert az majdnem annyiféle, ahány egyén alkotja azt a népet. Nem lehet mindenki kedvére tenni, mi több, a kormányok sokszor a saját választóik kedvére sem akarnak tenni, első és legfontosabb már jó ideje a párt, a sok istenverte párt, a hatalom, a befolyás. Az, hogy meglegyen nekik ugyanaz a két dolog, ami az átlagembernek is kell: a pénzük, és az igazuk. És itt mindig annak van igaza, akinek több droidja nyomja egyformán a gombot, telibe szarva azt, hogy de facto igaza van, vagy sem. Ki mer demokráciáról beszélni a mindenoldali pártfegyelem korában?
A csendnek sok oka van, de nem a kinyírt szervezeteken múlik. A kinyírt immunrendszerünk az oka, a tunyaság és a csodavárás elölték bennünk a büszkeséget, elfelejtettünk vagy meg sem tanultunk már érezhető módon reagálni a sérelmekre, a jogfosztásra, a hazugságokra. Ez az ország ötszáz évvel ezelőtt egy ideokvetlenkedő Oszmán Birodalmat rugdosott pofán, ma meg fehér zászlóval fogadná már a göthös lovon poroszkáló szultáni követeket is, kit érdekel a becsület, mikor a megalkuvásból is meg lehet élni, legfeljebb a szomszédnak nem sikerül, nabazmeg, bénavót.
És akik megtörhetnék a csendet, jórészt elmennek, mert normális ember a saját népe ellen nem szívesen háborúzik; márpedig az a szembesítés, amivel kezdeni kellene, és ami feltétlenül szükséges a továbblépéshez, felérne egy kisebbfajta támadással, legalábbis a megszégyenített többség szemében. Pedig szágyellnivaló, az bőven akadna.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Most már értem a tanárod megengedő magatartását.
Nagyvonalú és realista volt, amikor nem a pillanatnyi feladat megoldásán értékelte a tudást, hanem a több éven át tapasztalt ismeretek elsajátítását vette figyelembe.
Szerencsés vagy, hogy ilyen tanerővel találkoztál és az előnyeit is élvezhetted.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ritkán mondok ilyet, de ha Matolcsy működését a
londoni elemzők növekedéspártinak itélik meg, én
ezt a törekvést csak díjazni tudom.
A jegybanki kamat csökkentését Matolcsy több lépcsőben megtette, melynek célja a vállalkozói hitelek kamatteher mérséklése volt a cél.
Mint tudjuk, a magas Ft árfolyam az exportra teljesítő vállalkozásoknak kedvez, hiszen egységnyi devizáért több Ft-ot kap.
Ezzel a magas árfolyammal előnyös pozicióba kerülő export vállalkozók hiteleik alacsony kamatterhei miatt szinte kettős kedvező poziciót élveznek, ennek szabhat határt a monetáris enyhítés megszűnése, azaz a jegybanki alapkamat nem csökken tovább.
Pénzpiaci összefüggésben az ország szerintem egy kényszerű helyzetbe van, az árfolyam hatásai nem védhetők ki a finanszírozási hitelek folyamatos igénybevétele miatt.
@Légifarkas:

Szomorú de igaz. Az intézményi keretek csak díszletek addig, amíg nem használjuk a demokrácia adta lehetőségeket. Nekünk kellett volna feltölteni tartalommal.
A törvények is csak annyit érnek, amennyit betartanak belőlük.
@Légifarkas: Szerinted túlmisztifikálom a demokrácia szót, és a fontosságát.
Cáfolod azt a véleményemet, miszerint ha az emberek tisztán látnák és tudatosulna bennük, hogy egy demokráciában egyenlő jogaik vannak, választott képviselőiknek kötelessége az érdekeiket védeni, valamint egy demokráciában nem egy többség dönt, hanem a teljes lakosság akarata számít, nem lenne ilyen megengedő és belenyugvó a magyar társadalom.
Az embereknek szerinted "két dolog számít, az egyik, hogy pénze legyen, és a másik, hogy igaza."
Látod? Amennyiben tudatosan felismernék, hogy demokráciában ezt ők döntik el, ki is harcolnák maguknak ezeket az igényeket.
Az érdekérvényesítő szervezetek háttérbe szorítása miatt nincs jogérvényesülés, mondom én.
Ellenérved:" Ha ugyanis a szervezetek mögött ott állt volna az öntudatos, demokrata tömeg."
Pontosan ez a probléma, hogy hiányzik az öntudat a tömegekből, és nem ismert előtte, hogy mihez van joga.
Honnan is tudná pontosan? A médiából megállás nélkül azt hallja, hogy a többségi akarat felhatalmazást ad a választott vezetőknek a kizárólagos döntésekre, ezért az emberek belenyugvóan hisznek abban, hogy nincs beleszólásuk az ügyeikbe.
"Elfelejtettünk, vagy meg sem tanultunk már érzékelhető módon reagálni a sérelmekre, a jogfosztásra és a hazugságokra."
Mi ebben a kérdésben az eltérés közöttünk?
Te ezt tényszerűen megállapítod, én ezzel egyet is értek.
Továbbra is azt mondom, hogy nálunk a napi szinten sulykolt demokrácia felfogás téves, mert a hatalom érdekei ezt kívánják, el is érik a folyamatos 2/3-ad hangoztatásával.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
a bölcs tanár? átolvasta mégegyszer és felfedezett benne valamit, te csináltál egy ragyogó dolgozatot egyetlen hibája volt, hogy a feladott kérdéshez semmi köze sem volt...bármilyen vizsgalázban előfordúl ez és a bölcs tanár felismerte, és meg is jutalmazott érte

velem az fordúlt elő, hogy én aki ösztönös rajzzseninek születtem, a felvételi szabadkézi rajz megoldását az én "felfogásom szerint" csináltam, adott volt egy halmaz tárgy amit abból a szögből ahonnan űltünk kellett pontosan felrajzolni...én meg azt csináltam (3D axonometria) hogy az összes szerkesztő vonalat is meghagytam és mivel 6B-s ceruzával rajzoltam első nekifutásból valami "borzalom" volt az A2-es rajzlapon...a felügyelő tanár nem volt rajzszakos és csak állt mögöttem és nézett mit közet ez az ürge el...valami bűntény rajz címén...azután bejött a szaktanár...és ő is körbejárt, mikor odaért hozzám, megállt és aszon'ta, hogy ugye a vetítőket majd leválasztod? a 3 vetítő pontot rajta hagyhatod...
matekból meg az egyik példa az volt, hogy egy téglalap alapú hasábot kellett "drótból" megcsinálni, az ő felfogásukban ez azt jelentette a teljes élhosszat kiszámítani ami óvodás munka, igenám, de a vizsgalázban mit csináltam, felvettem egy drót átmérőt és csináltam egy zárt dobozt drótdarabokból és valami borzalmas szám jött ki...mikor a vizsgabizottság meglátta elsápadtak majd el kezdtek röhögni és megkérdezték, ugye tudod mennyi lenne az élhossza ennek a hasábnak? és mondtam fejből

szóval a lámpaláz az borzalmas de mindenféle dolgokat eredményez

brühüyyy

te egy zseni lehecc a szakmában ????
@Mariann19: @Légifarkas:

sziasztok!

disputátokhoz az alábbiakat tenném hozzá.

Leblokkolt társadalom
inforadio.hu/hir/belfold/hir-264467

A Michel Crozier francia szociológus által megalkotott leblokkolt társadalom fogalma illik legjobban a mai magyar társadalomra - vélekedett Wéber Attila. Kifejtette: mindez azt jelenti, hogy a társadalom elitjei nem képesek arra, hogy a többség számára a jelenben biztonságos életet garantáljanak, és hogy tudatos víziót vázoljanak fel. Jelentős kisebbségek érzik veszélyhelyzetben magukat, és a többség veszélyhelyzete is nő - tette hozzá._"

Ha pedig a kiutat keresgéljük érdemes a "részvételi demokráciával megbarátkozni.

azaz, aki adózik, az szavaz és választ, aki nem adózik, az ne döntsön arról, mire költsék azt a zsét, amihez nem tett hozzá a sajátjából.
@Mariann19:
emlékeztetni szeretnélek -már egyszer írtam ezt- a görög mitológia legkülönösebb alakjára a KREÓN király-ra, Robert Graves szerint élő ember volt, valóságos de nem egy hanem egymást követő Kreón-ok, legalább 3

amit csinált, a legszigorúbb diktatórikus módszerekkel kialakította a parlamentet, a választott testületeket és az egész demokratikus szervezetet majd kényszerítette őket a valós demokratikus megoldásokra majd lemondott és attól kezdve mint normál polgár battyogott a polgárok között élete végéig nagy tisztelet övezte

namost ez magyarszarlandiában nem is képzelhető el

halál a magyar diktátorra
brühüyyy
@rodeo36:
KREÓN??? Te viccelsz! Mi itt élőben kapjuk a csúti KRETÉNT! :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

dehát rajtatok múlik meddig él? NEM?

sok kretén disznót öl?

brühüyyy
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Hallom, már megint inni mész? Bazz... pasztörizált répalé? :))
Én csüt-péntek in Österreich, péntek du. már itthon, szombat ezerrel sárkány.
Ha erre esz a rosseb, gyere már be hozzánk!
@rodeo36:
Lehet, hogy Kreon....Nem emlékszem arra, amit írsz.
De inkább Sullára hivatkozzunk, mert biztosan élt, életútja ismert, diktátor volt, mégis visszahívta a nép, de megint lemondott, másodszorra véglegesen.
Esete példátlan - szerintem.
@jaegtoer: Hsz-edben három kérdés merül fel Crozier véleményéből.
Az, hogy az elit nem képes biztonságos életet garantálni, és már nemcsak e jelentős kisebbség, hanem a többség is veszélyhelyzetben van, ezt a problémát a kormány gazdaságpolitikája okozza.
Jóllehet, a képviseleti demokrácia szereplői normális működés esetén ezt a folyamatot mérsékelhetnék, viszont itt diktált feltételek érvényesülnek.
Crozier:"Ha pedig a kiutat keresgéljük, érdemes a részvételi demokráciával megbarátkozni."
Ez pusztába kiáltott szó. Tudjuk, hogy mi lenne a megoldás, az eszközök azonban ott pihennek a karanténban, érvényesülésüket a kormánynak nem érdeke felszínre törni.
Ebbe az ideológiába sorolja a francia szociológus a szavazói jogosultságot, amelyhez feltételként az adózói státuszt jelöli meg.
Nonszensz, és átgondolatlan ötlet.
Amennyiben valami szelekciót képzelünk el egy ország lakosságnál a szavazás jogát illetően, először meg kell jelölni, hogy milyen tipusú szavazók döntése kell az ország felvirágoztatásához.
Ehhez a szavazó reális értékelő képessége szükséges, aki tudja, hogy mi szolgálja egy ország haladását, objektív gondolkodás módja van, tisztában van a prioritásokkal.
Ki tudja ezt felmérni a szavazók táborában?
Az adózókra bízni a döntést? Itt számtalan kérdés merül fel.
Aki már hozzátett az ország javaihoz, de mikor, jelenleg erre miért nem képes, ki az aki most kezd adózni, stb.
Őszintén szólva komolytalannak és szócséplésnek érzem a szociológus megállapításait, mert nem mutat utat, közhelyeket mond, olyan helyzetről, amelyről saját magunknak vannak alapos ismereteink.
@rodeo36: Szia Rodeo!
Amit Kreon király megvalósított, az filozófiai gondolatokat vet fel.
Mindíg a többségnek van igaza? /most tekintsünk el a hazai viszonyoktól/.
A diktatúra lehet haladó szellemű, ha a humánum jegyében nyilvánul meg? /Pl: zsarnok, kizsákmányoló gazdasági hatalmasságok ellen./
Ami viszont megragadott, hogy már akkor kialakított olyan parlamentet, amelyet demokratikus megoldásokra kényszerített.
Tehát már akkor is létezett!!!
@Penivaldes:
Van akinek ez állandó... :))

Amúgy jövő hétvégén (is) szívesen látok bárkit, aki beesik felénk, a kies MÓvárra.

www.voluta.hu
@Mariann19: nem szívesen, de csak kötözködnék :-)

A túlmisztifikálás alatt arra gondoltam, hogy többen azt hiszitek, az átlagnép a demokrácia kivívásának módján rágódik. Frászt. Még ha mondják is nekik, hogyan kellene, félszeg vállvonogatással hallgatják - már, ha, mert miután kitapsolták magukat egy gyűlésen, hazafelé menet kihullik a fejükből az egész. Nincs értéke, nincs súlya. Sosem érezte, élte át a tömeg, mire is jó az valójában. Husz nertárs kiválóan mondta: sosem volt tartalma.

"egy demokráciában egyenlő jogaik vannak"
Mindörökké sántítani fog, ha a kötelességeket nem definiálják ugyanígy.

"egy demokráciában nem egy többség dönt, hanem a teljes lakosság akarata számít"
De csak számlálás után, ergo a többség dönt, már aki egyáltalán részt vett a folyamatban. A jó demokráciában a többséget a lakosság tényleges döntő többsége alkotja, és a döntés során amennyire lehet, kerülik az alulmaradottak aránytalan sérelmét. Ilyen szerintem még sosem volt, bár a híres 70-30 egyeseknek nyújtott némi kompenzációt, hogy rohadna meg a sok tolvaj ott, ahol van.

"Amennyiben tudatosan felismernék"
A demokrácia nem arról szól, hogy a pénzedet vagy az igazadat megszavazhatod magadnak, sokkal inkább arról, hogy akár a jelenkori hátrányt is bevállalod a teljes közösség jövőbeni nagyobb sikere érdekében. Erre a mai magyar társadalom úgy alkalmatlan, ahogy van.

"érdekérvényesítő szervezetek háttérbe szorítása miatt nincs jogérvényesülés"
Túrót, már bocsánat. Tiltja-e azt valami, hogy egy tökös legény (hölgyi nőszemély esetén a jelzőt mellőzném) bejelentse pl. egy új szakszervezet megalapítását? Aligha. És még ha tiltaná is, mit tehetne a hatalom, ha mondjuk a 3,5 millió munkavállalónak annyira kellene pont az a szakszervezet, hogy csapot-papot ott hagyva bármikor utcára megy érte, mellette? Semmit, max. alkudozhat. Az erő nem azokban a mikucsomag-osztogató szervezetekben van, illetve volt, amiket megvásárlással, taktikázással, fondorlattal szétzúztak, hanem az egységben, a közös akaratban, és a hajlíthatatlan kitartásban. Hogy akkor mégis mi hiányzik? Nos, az a pár tiszta szívű, aki kezdené - és azok a tömegek, akik elég bátrak lennének követni. Mezei dolgozók közt élve mondom, hogy sokkal, de sokkal többen ismerik a jogaikat, mint ahányan ki merik nyitni azokért a szájukat. Pedig ha mind kinyitná, a másik oldalba a szar is belefagyna...

"A médiából megállás nélkül azt hallja"
Te is. Én is. És még sokan. És valahogy mégsem működik a woodoo, pedig ugyanabban az országban nőttünk fel és élünk. Hát nem mindegy, mit mond a média, ha van saját véleményem, és ragaszkodom a saját értékrendemhez? Nem a hírmaszlag beszéli azt be az embereknek, hogy kuss legyen, ehelyett - terhes örökség - csendesen elfogadunk mindent, csak a mindennapi élet ne boruljon túlságosan; s akiknél már borult, azok elől elzárkóznak, nehogy fertőzésként terjeden rájuk mások baja. A hatalom csak azt teszi velük (akár ellenük), amit hagynak, amit ráhagynak. Meg ami akkor épp másnak árt.

Megrögzött szokásokon nehéz változtatni. Ilyen szokás az, hogy sorsunk irányítását mindig ráhagytuk a politikusokra, és ilyen szokás az is, hogy a politikusok ezt az elvárást sugallták felénk, helyzetmegoldási félistenekké avatva magukat. Elterjedt tévhit, hogy jogainkat a hatalom adja, holott jogunk csak annyi van, de ugyanakkor pont annyi, amennyit kiharcoltunk magunknak, amennyit nem adunk sem oda, sem el, amennyiért akár naponta megküzdünk, és megvédjük. A demokrácia nevű varázslat is éppen ilyen, nem lehet sem kapni, sem elvenni: csak kivívni, és elveszíteni. Bár, amilyen ravasz nép vagyunk, mi megtaláltuk a harmadik utat, és a gengszterváltás hajnalán egyből lemondtunk róla. Nem a kétharmad sulykolta ezt belénk, hanem a nép önálló döntéseként kezdődött, akkor, amikor az első ikszelés után hátradőltek a fotelokban, és vigyorogva elkönyvelték, milyen faszául megnyitották az új világ kapuit. Helyzetünk alsó hangon is egy 23 éves folyamat eredménye, és ebben a Fidesz csak egy katalizátor, nélküle később, de ugyanide lyukadtunk volna ki.
@jaegtoer: nekem ezzel aki adózik az szavazzonnal az a bajom, hogy én nem adózom, hiszen nem keresek, de nem mindegy számomra mi lesz a jövőben, ugyanis én szeretnék itt lenni még pár évtizedet.
és nagyon nem mindegy hogy mi lesz itt.
@Mariann19:
Ne ragadjon meg.
A cserépszavazás is demokrácia volt.
Később megismerhettük a demokratikus centralizmus szocialista változatát, még később már csak az erőtér maradt.
Egyébként elsőként az angolok beszéltek parlamentről, valamikor 1200 elején-közepén, viszont valódi parlament már a 900-as évek elején Izlandon működött.
@rodeo36: nem vagyok zseni:-) az más kérdés, hogy az államvizsgafeladatomat, ami egy iskola tervezése volt, ugyanarra a helyszinre, ugyanabba az épületkubusba suvasztottam be, ami az előző félévben félévzáró tervként bevásárló központként már jeles értékeléssel már funkcionált:-)

Amikor az államvizsgabizottság erre rájött, csippantott a szemével és megkérdezte, háemmeghogye?
mire mondtam azonnal a választ... sorry, az épület egy kubus, minmális változtatással, bármire alkalmas... és ugye tudják, igazából, ez a nagy truváj:-) Hát... bizony, ez is jeles lett, bár kicst én is szégyelltem magam miatta. A vizsga után félrevont az egyik tag, és megkérdezte, hogy tudom e, hogy istenkiértés szerkezetileg az első emeletre tornatermet lelátóval berakni? Montam neki, tudom, de nem lehetetlen, csak egy legalább olyan jó statikus kell hozzá, mint én,,, nu ezen röhögőgörcsöt kapott és elmentünk sörözni:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: haggyá má lógva! 3 hete készülünk, már a sajt is megpenészedett a bőröndben. oszt ezért írígykecc?
@Mariann19:
azért említem, mert ez az emberiség létével azonos idejű dilemma...és nincs rá megoldás, legalábbis addig nincs amíg az anyagi javak megtermelésén felűl azok elosztása is érdekek alapján valósúl meg, abban a szent pillanatban, amikor az anyagi javak megszerzése nem létkérdés egyáltalán nem kérdés, mert a bőségük lehetővé teszi az igények szerinti használatot és a birtoklás elveszíti értelmét...na akkor majd

de ez addig filozófia...utólagos pia avagy "a posteriori"

brühüyyy
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
humor nélkűl még műszaki élet sincsen...amit ebből megértettem, az az, hogy layout plan -ről volt nagyba'szó és nem kivitelezési vázlatról

brühüyyy

vidám egy hely lehetett, pláne sörközi állapotban
Hááát, igen...

"Jöjjön el a Csehországod!

weisz manfréd huba
2013. június 13., csütörtök 18:23 |
Bár nem tudjuk mi történik Csehországban, nem tudjuk, milyen váddal, és hogy igaz vádakkal-e, de mára virradóra a cseh rendőrség elitalakulata talán az egész modern Kelet-Európai történelemben példátlan akciót hajtott végre, ahogy ők hívják intervenciót. Kihallgatták a miniszterelnök kabinetfőnöket, több kormánypárti politikus, magas rangú kormánytisztviselőt. Bármi is fog kiderülni az majdnem, hogy biztos, a rendőrség és az ügyészség végzi a dolgát, akár politikusokkal szemben is. Bár csak nálunk is Csehország lenne."

index.hu/bloghu/magyarinfo/2013/06/13/jojjon_el_a_csehorszagod

Nálunk vinnék a komplett parlamentet, a narancsbolsi és coci pártot, továbbá a többi ártatlankát is.
Persze ahhoz tökös ügyészség és tökös rendőrség kéne, nem TEKes házipincsik.
Ugat, csóválja, kushad...
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Jövő héten ILYENKOR ESTE - kispofám - már túl leszek egy pár osztrák sörön, egy kis skót malátán, egy csülkön és épp heveny háziszőttes kóstolásban leszünk a zurndorfi restplatzon. :D
Szóval irigykedj te...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hehhe... amikor te nosztalgiázni kezdesz, nálunk akkor induk a banzáj:-) szóval?:-)
@rodeo36: komplett eng.szintű tervet kellett kreálni... nem kis munkaa volt kb. 2000m2-t megtölteni tartalommal, egyedül. Alaprajzzal, metszetekkel, homikkal, nyomikkal látványtervvel, írásos anyaggal, organizácijóval... nem mellesleg, a területre mondjam úgy, kisértetiesen hasonló szerkeztei, alaprajzi, homlokzati megoldással, kb. 3 év múlva társasházat építettek... nem is tudom, hogyan, bár némi gyanúra ad okot, hogy az egyik konzulensem, az akkori főépítész volt:-))
Vígaszom, igazam volt, egy jó telepítés és koncepció és szerkezeti szabadság, bármire alkalmas:-))
@Husz_János_Puszita:
Nem véletlenül haladnak előre és előznek be bennünket. Habakukk kolléga még tudna mesélni róluk...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Elsőre megelégszem a kormány és a teljes parlament letartóztatásával. Nem vagyok mohó.
@Dr. jenőke (jenőke): "Ne ragadjon meg."
Most az ragadott meg, hogy holnap elkezdem a parlament történelmi kialakulását böngészni, mert ebben nem vagyok offé.
Jó, hogy utaltál rá, kezd érdekelni ez a terület.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Minden hatalmat a szovjeteknek!"
Gondolatébresztőnek nem rossz ez az ironikus mondat. El lehet kezdeni párhuzamokat keresni nemcsak a múltból, hanem a jelenből is.
@Husz_János_Puszita:
Második a narancsbolsi párt prominensei és házicsicskáik. Nem lesz elég sitt, azt hiszem. Össze kell majd gyűjteni őket a csúti stadionjában.
Harmadiknak a coci elvtársak, nehogy ne érdemeiknek megfelelően kezeljék őket.
@Mariann19:
Vikingeket ne hagyd ki. Meg fogsz lepődni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
ilyen is lesz? Szép cseh hagyomány:-)

hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Defenestration-prague-1618.jpg

defenesztráció--- lat ablakon való kidobás (a cseh történelemben ismételten ilyen módon végeztek a politikai ellenfelekkel.

1618. május 23. | A második prágai defenesztráció
Szerző: Tarján M. Tamás

1618. május 23-án történt a második prágai defenesztráció, mely során kihajították a prágai vár ablakán Ferdinánd trónörökös két megbízott kormányzóját, illetve a tisztviselők egyik titkárát. Ez az esemény volt a csehországi felkelés és a harmincéves háború nyitánya.

www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1618_majus_23_a_masodik_pragai_defenesztracio/

1419. július 30. | Az első prágai defenesztráció
Szerző: Tarján M. Tamás
1419. július 30-án foglalta el a Jan Zelivsky huszita pap által feltüzelt tömeg a prágai – Nové Mestóban álló – Új Városházát, majd az ablakokon kihajította az épületben tartózkodó városi elöljárókat. Ez az esemény volt az úgynevezett első defenesztráció, mely a huszita háborúk nyitányának bizonyult.

John Wycliffe 14. századi angol prédikátor tanításai nyomán Csehországban az 1400-as évek elején elterjedt egy – az egyház apostoli szegénységét, anyanyelvi prédikációt és két szín alatti áldozást követelő – eretnek mozgalom, amit vezetőjéről, Husz Jánosról huszitizmusnak szokás nevezni. A husziták az egyház megreformálása mellett a nemzeti összetartozás eszméjét is hirdették, így mind Prágában, mind a cseh lakosság körében jelentős népszerűségre tettek szert. A konstanzi zsinatot 1414-ben összehívó Luxemburgi Zsigmond magyar király és német-római császár meghívót és menlevelet küldött Husz számára, hogy a gyűlésen kifejthesse nézeteit, ám a prédikátort a zsinati vezetők 1415 júliusában végül máglyahalálra ítélték.

www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1419_julius_30_az_elso_pragai_defenesztracio/

Amúgy, bánja a franc, csak az U'kalicha működjön:-))))
@Mariann19: és ha még a jövőt is figyelembe veszed... irány a Duna:-)))
@rodeo36: a 3 milla valahol elveszett Mohácsnál:-) A jeles megvolt...
@rodeo36: "Amikor az anyagi javak megszerzése nem létkérdés."
Egy ilyen helyzet létrejötte Rodikám utópia.
Távlatokban is az elosztási viszonyok fogják meghatározni a társadalmi jólétet, és nem mellesleg a társadalomban az emberek egymás közti viszonyait.
A birtoklás az én olvasatomban már nem közvetlenül a lét fenntartásához kötődik, hanem
a felhalmozás formája, ahol az érdekek előretörése kártékony, mivel az adott embercsoport morális egyensúlyát veszélyezteti sok más mellett.
Ne legyél idealista, olyan világ nem fog létrejönni, amely idillikusan minden torzító tényezőt lenulláz.
Szerintem soha.
@Mariann19:
Remélem nem bántó, ha ajánlok egy könyvet.
"A viking kaland", írta Rudolf Pőrtner
A címét meghazudtolóan nagyon komoly könyv - szerintem.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Irány a Duna."
Szembe tandemmel megyünk? Nekem megfelel.
@Dr. jenőke (jenőke): Dehogy! Köszi!
Már felírtam az okos füzetembe.
@Mariann19: de nagyra nőttél... a multkor az irány Horány is jó volt... nodenembánom... egyebuga:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Holnap ILYENKOR ESTE - kispofám - már túl leszek egy pár belga sörön, meg azontúlmégegy picin és jófogom érezni magamat.
Proppó; valaki holnap este a Budapest Parkba?

Jó bulinak ígérkezik.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Mohácsnál??? Mi, Piktor is ott volt? Egy pillanatra nem figyeltél, oszt...
Politikusnak akkor higgy, ha kecske legel a három mázsás fedlapján!
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Látom az én feladatom lesz a defenesztráció. Kedvemre való hagyomány ez.
@Knósszosz:
Én meg egy jó evezésen és egy fröccsön! :)
Rohadék... cukkolódunk, cukkolódunk??? :(
Kiborító sztorik a pénzosztásról

Papirkapitalizmus.blog.com a címe annak a csütörtökön indult blognak, ami a pályázati pénzosztások idegesítő (és talán majd dicséretes) jelenségeit gyűjti. Főleg EU-s pályázatokról lesz szó, mert pénz mostanában csak ott van, de a titokzatos szerkesztők nyitottak egyéb állami pénzosztó rendszerek követésére is.

Ők szerkesztenek saját beköszöntőjük szerint:A blogot néhány, évek óta a pályázatok területén tevékenykedő szakember működteti. Van köztünk olyan cég vezetője, aki ezekből a projektekből él, van köztünk pályázatíró és olyanok is, akik az intézményrendszer tervezési vagy végrehajtási oldalán dolgoznak.
Vagyis ha hihetünk nekik, akkor az állami és a felhasználói oldal is benne van az új blog készítésében. Egyelőre négy bejegyzés olvasható rajta: a beköszöntő, egy indexes cikk a 444-en feltárt probléma miatt elkaszált pályázatokról, és van két panasz: egy bizonyos Bence írt egy elpepecselt kiírásról és Robi a pályázati űrlapok “agyrém” mivoltáról....

444.hu/2013/06/13/kiborito-sztorik-a-penzosztasrol/

api.mybrowserbar.com/cgi/errors.cgi?ct=15&type=dns&ccv=161&q=http://papirkapitalizmus.blog.com/... hopp...
már de nem is elérhető....
Oops! This page appears broken. DNS Error - Server cannot be found.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ez a sorrend jó lesz. Saját kezemmel megyek börit építeni nekik, még kosztot-kvártélyt sem kérek.
@Légifarkas: "Nem szívesen, de csak kötözködnék."
A beszélgetésünket nem tartom kötözködésnek, hanem a véleményeinket ütköztetjük, melyekben szívesen részt veszek. Erről ennyit.
A bekezdéseidre lehet, hogy nem pontról-pontra mondanám el, hogy azok kapcsán mit gondolok.
Az egyén demokrácia gyakorlásától elvárod, hogy az ebben való részvételnél nem kizárólag a saját érdekeit képviselje, hanem a közösségi szempontokat is, távlatokban gondolkodjon akár a saját elvárásait is háttérbe szorítva. Erre az a válaszom, hogy ehhez a belátáshoz tudatilag is felkészültnek kell lenni. Ezt hiányolom nálunk, az állampolgárainknál.
Másik felvetésed az érdekvédelmi szervek alakulásának, működésének a lehetősége, melyet szerinted semmi nem akadályoz meg. A megalakulásukat valóban nem, mert a látszatdemokrácia fátyla sok mindent eltakar. Azonban abban a pillanatban, amikor ezek a szervezetek működésbe lépnének, beindul a gépezet a meghiúsulás érdekében. Több formája létezik. A vezetőjük saját oldalra állítása, tárgyalás esetén kompetenciával nem rendelkező kormányképviselő kijelölése, a konkrét akció meghiúsítása rendőri vagy egyéb hatósági módon stb.
"Nem mindegy, hogy mit mond a média?" - teszed fel a kérdést. Nem mindegy!Ugyanis az emberek nagy része nem kételkedik a média igazmondásában, nincs összehasonlításra módja, mert csupán erre a hírforrásra hagyatkozik. Fel sem merül benne, hogy dezinformálhatják, vagy a valóságot nem az igazságnak megfelelően
adják közre.
Mindíg visszatérő kérdés, hogy nálunk miért ilyen alacsony az emberek ingerküszöbe. Sem a kisebb, de a nagyobb volumenű korrupció, jogtiprás, igazságtalanság nem veri ki a biztosítékot.
Lehet, hogy ez valóban így néz ki, de az is lehet, hogy lappangó egyelőrea vélemény kialakulás mechanizmusa.
Ez utóbbi kérdésre a választásokon találjuk meg a feleletet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
azóta már túl vagyok egy szerződés aláíráson, meg némi tortaevésen ami nekem tilos de...alvás megvolt, messi nem a kedvencem az adobe vallás sem egyáltalán nem vagyok vallásos

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Én???
Dehogydehogy... tudod sosenem tennék ilyet, hacsak...
Na nemnem, detélleg!
Semmi szívatás, csak Tankcsapda holnap este, oszt jónapot!!
Fényet leképező gépet azt nem viszek, mermég balyomlehet belűle, szóval majd a hivatalos oldalon megnézem a konszert után, hogy tulajdonképpen mit is láttam én ottan.

A többi csak tündériluska mesemákossch, érted...?
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Te említetted a Dunát, én meg felkéredzkedtem. Nekem jó lesz a jó öreg Horány is, bár ott volt valami az árvízzel kapcsolatos zűr.
Nem baj, majd te megoldod hősként, és én továbbra is felnézhetek rád.
@Mariann19:
az lehet, de a végtelen időben és a végtelen térben minden lehetséges és ugyanannak a cvisszája is

figyelem a légifarkasos -odat...tudod vele egyet kell érteni mert kettőt nem akar...vele nincs vita csak ő körűljárja és a visszájáról nézi a kelkáposztát ahonnan uborkának láccik és amikor végre felismerné a zubork át akkor kiderűl, hogy krokogyil

szóval nem eccerű

vita a vitáról a mőbius szalagon

brühüyyy
@rodeo36: "A végtelen időben és a végtelen térben minden lehetséges."
Találd ki az örök életet, hogy ennek a végtelenségnek a részesei legyünk, én benne vagyok.
Az a hézag, hogy nekünk itt, az igérgetés földjén kell kivárnunk a felvirágzást, de az még akkor sem lesz, amikor mi lehunyjuk a szemünket.
Neked jó, te vígan fickándozol a messzi távolban.
Légifarkas nekem megszokott vitapartnerem, jókat vitatkozunk, néha némi indulati beütéssel, de legalább okosodunk ezekben a csörtékben kölcsönösen, remélem.
@Mariann19: "Ne legyél idealista, olyan világ nem fog létrejönni, amely idillikusan minden torzító tényezőt lenulláz.
Szerintem soha. "

Álmodozni azért lehet:
"Kultúra-regények

A fő civilizáció Banks sci-fi világában a Kultúra (Culture). Ez egy, a galaxisban jelentős méretű metakultúra, amelynek alapelve az egyén lehetőségeinek biztosítása és az egyének egyenlősége. Az egyént jelenti itt az összes férfi, nő, hermafrodita, robot és űrhajó. Minden, ami értelmes, vagy képes beszédre, vagy jószándékkal a kettőnek bármelyikét rá lehet húzni. Emiatt a Kultúra irányítása teljesen decentralizált, azt az egyes űrhajókat és egyéb nagyobb létesítményeket irányító Elmék (nagyon fejlett mesterséges intelligenciák) irányítják önkéntesen és ad-hoc módon, nagyobb kérdésekben népszavazásokat kiírva.

Mivel a géntechnológia olyan fejlett, hogy végtagok visszanövesztése, az agy lebenyei által kiválasztott drogok használata, sőt, a pár hónap alatt elvégzett tudatos nemváltoztatás lehetséges, jóval liberálisabb és valamivel perverzebb társadalomról van szó, mint sajátunk. A Kultúra ipari fejlettségi szintje lehetővé teszi, hogy senkinek ne kelljen dolgoznia a megélhetésért, és a társadalmi berendezkedés nem is kényszerít senkit erre.

A legelterjedtebb beszélt nyelv a Marain, mely mesterségesen lett kialakítva, hogy lehetőség szerint a legtöbb ismert létforma tudja kiejteni, a lehető legtöbb szinoníma álljon rendelkezésre a pontos információcsere érdekében. A nyelv emberek által beszélt verziója egy tökéletlen egyszerűsítése az eredeti, csak Elmék és hasonló fejlettségű tudatok számára felfogható, mindent egyszerre és tökéletes részletességgel leíró nyelvnek."
www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CC0QFjAA&url=http%3A%2F%2Fhu.wikipedia.org%2Fwiki%2FIain_Banks&ei=aiC6Uaz7M9Sc4gSHh4D4Cg&usg=AFQjCNE1bhwlR_mjZnDwN6CVqyI9pADeCg&bvm=bv.47883778,d.bGE&cad=rja

A szerző nemrég hunyt el sajnos.
@rodeo36:
Szia Rodi!
A czukker evés neked is provlímás?
Ja, nekem is, sajna.
Ha már sportot említettél, múltkor jól jellemezted az efegyről (jelenlegi) számomra is osztható véleményedet.

Vita nincs, Alonso a fav!
Nekem biztosan.
Vettel nem semmi tehetség, de én személy szerint útálom. Schumi hasonló agresszív kalap volt, de azért szerintem ő más. Őt kedvelem, mosmá...

És Kiminek egy nagy öveg pezsgőt, nem mindennapi figura.
Ő se...
@Husz_János_Puszita:
Szerintem is összefogna egy ország! :))
No meg ezeket is össze kéne fogdosni.
@Mariann19:
Találd ki az örök életet, hogy ennek a végtelenségnek a részesei legyünk, én benne vagyok.
Nem kell kitalálni. Bármely összefüggésben is vizsgálódsz az élet - bizony - élni akar. Az egyén, vagy "egyed" elmúlik, de az élet nem - és mindig megtalálja a megfelelő formát az élethez.
Ady megfogalmazása szerint is:
""Őrzők, vigyázzatok a strázsán,
Az Élet él és élni akar,
Nem azért adott annyi szépet,
Hogy átvádoljanak most rajta
Véres s ostoba feneségek.""

Mark Twaint nem tudom pontosan idézni, mert régen olvastam. Az írta (talán az Életem című könyvében), hogy születése előtt milliárd évekig senkinek nem hiányzott, halála után sem fog egy idő után, ezért az a szokatlan, hogy most éppen él.
Vagy valami ilyesmi.
@Knósszosz:
ja, sajnos czukker mértékkel vagy zéró...
Alonso király, vettel idióta, és szarházi... Schumi már más tészta a kimi az utóbbi időben nem sokat alkotott és Perez-t figyelem

brühüyyy

jobbak a fehér borok néha a vörös nem megy nekem ez olyan személyes...a sör sem a napokban Guiness volt a bűnös de nagy
@Dr. jenőke (jenőke):
faktuálisan és filozófiailag is az ÉLET ÖRÖK ÉS ELPUSZTÍTHATATLAN...a legújabb kutatások adtak egy hatalmas pofonzatot a hitnek meg a többi agymenésnek...

engem ez megnyugtat

és akkor a hatalmas nagy robbanás is seggség, mivel a semmiből nem lesz semmi (hallgasd Rocco mester-t a Fidélió-ban: két nagy semmit összeadva semmi lesz az higgyed el...) és ha már valami akkor meg nem teremtették, sőt...keverik a szart meg nevet adnak dolgoknak amiről halvány lila fogalmaik sincsenek

brühüyyy
@Mariann19:
mint mondám ugyanitt másnak, az ÉLET ÖRÖK ÉS ELPUSZTÍTHATATLAN azaz nem jött létre volt azaz van

az, hogy a mi képességeinkkel nem is tuggyuk felfogni (lásd Egér által idézett író művét) de az ember -sajnos hálaisten- nem a csimborasszója a létnek, csak egy átmeneti izé...amíg élvezzük addig jó amikor nem akkor meg mijafasznak

utó pia...na attól is be lehet rúgni de csak a defenestráció lesz létre jőve általa mint történelmi fintor

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

egy meló eredményeként valami színtelen szagtalan de jó ha van

brühüyyy
@rodeo36:
Személyszerintén Stella kisasszonynak húúzok jegygyűrűt a zujjára, ha már sör.
Amúgy meg, ha bor, akkor Villány környéke. Nekem.

A Gere fivérek borai elképesztőek.
Pedig nekem aztán pofázhat egy szommel ilyé harmonikális savakról, meg hümhümhüm tannin akármiről, nagyjából leszarom, meg nem is érzek szederepergyümölcsöstökömtuggyamicsodát a pohárba, csak két dolog van; ízlik vagy nem.

A sör egyszerűbb és finom.
Oszt jónapot
@Mariann19:

Csak közlöm:

a leblokkolt társadalom kapcsán senkivel nem értek egyet, sem Veled, sem Farkassal, s minthogy én vagyok a vadász, magammal sem.

Ellenben javasolom azt, hogy a címet, "A leblokkolt társadalom" megtartva érdemes saját kútfőböl, nem mindent kihajintva továbbgondolni az egészet. naggggyábol ezt is teszitek, de: azt be kell kalkulálni a valószínűségekbe, hogy eleddig a forradalmak vámszedői mindig beültek a készbe, az eredeti célokat kicsavarták, kiherélték, megbecstelenítették s aztán éltek mint Marci Hevesen.
A magyar nem hülye, aez az info a zsigereiben van, mert genetikailag(sic!) :D örökli.
90-ben is ez történt.
ez az elit fidesz mszp meg a többi saját magát temeti. meg kell várni, amikor már csak annyi marad ránk, hogy a sírdombot kelljen eldózerolni.

Ezt ki kell várni, és túl kell élni.

Nem hittem volna, hogy az "első" pártalapítás után 24 és fél évvel ezt fogom írni.
@Knósszosz:
ok, Stella és a Radeberger a menő meg a Guiness de te nem ismerheted és már nem is létezik Cabeza de lobo ami egy cubai fekete sör volt, a Guiness-nél sötétebb és nehezebb és 27 fokos volt a legerősebb de a leggyengébb is 18 fokos volt...amiatt elvitt a gép Párisba Madrid helyett...de nem bántam meg az El Polinesio-ban az el pollo criollo (egészben füstölés közben nyárson sütik, olyan, hogy inyenc magyarok elájúltak tőle)

szóval ez persze azután hogy a várakozó bárban másfél literes kalózfejeket ábrázoló cserépkancsókban rumól készűlt koktélokat fogyaszt az ember, unaloműzőként és utána megy a mennybe a a pollo criollo ért és a Cabeza de Lobo ért

brühüyyy
@Knósszosz:
a pollo criollo-t a goyaba fa gyökerének füstjén füstölik és az izzó gallyai előtt forgatva sütik lassú tűzön

brühüyyy
az inyencek kedvence
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A szerző a sci-fi világában olyan közösséget vizionál, amely adaptálható lenne a mai társadalmakra, akár üzenetnek is tekinthető.
Előtérbe helyezi az egyén lehetőségeinek a biztosítását és az egyének egyenlőségét. Ebben az utóbbi mondatban jön elő a fő szempont, hogy az egyén, mint olyan van a középpontban, minden körülmény az egyén /a mi korunkban maga az ember/ érdekeit helyezi mindenek fölé.
Számomra az a kérdés, hogy egy ilyen élő közösség hogyan alakul, vagy alakítható ki.
Spontán, a természetesség erejéből, vagy irányítottan jön létre.
Jól látom-e, hogy bizonyos liberális ideológia is megjelenik a könyvben, a sci-fi világában még a gép, a robot is beleillik az egyenlőség világába. Ez az egyenlőség a könyv műfaját fejezi inkább ki, mint a mi világunkat, melyre egyébként ráhúzható lenne ez az idealizált közösségi lét.
Jelzem, jól átsejlik lényeges szempontként a célszerűség fontossága., a nyelv kialakítása különösen.
"Álmodozni lehet."
A könyv szerinti világ működése nem is olyan kizárt a mai társadalmakban.
Csupán az ember még nem ért fel ahhoz az értékrendhez, amelyben egy ilyen viziónak helye lenne.
@Dr. jenőke (jenőke): Kedves Jenőke!
A vita tárgya a közösségi élet minősége. Persze, az emberi lét egyelőre öröknek tűnik, benne az egyén ezt nem mondhatja el magáról.
Nagyon találó Mark Twain megállapítása, amikor azt mondja, hogy az évmilliárdok alatt az egyén rövid élete a szokatlan jelenség a rövid intervallum alatti életével és a nagy egészhez képest.
Ezután a megállapítás után kezdem nagyon picinek érezni magam, sőt már nem is vagyok.
@jaegtoer:
Valóban helyes, hogy magaddal sem értesz egyet. Antal József is nagy kibekkelő (alámerülő) volt, mint múzeum igazgató, no, meg a többi hullámlovas.
Gondolj olyasmire, hogy pánik.
Nem mindenki esik úgy pánikba, hogy ész nélkül rohangál, és sivalkodik, mert van aki csak ledermed és nem mozdul. Szerintem most ez utóbbi a jellemző.
Ha baj van az állatvilág számos tagja is döglöttet játszik.
@rodeo36: "AZ ÉLET ÖRÖK ÉS ELPUSZTÍTHATATLAN."
Ezt vigasztaló szavakként írtad. Süsd meg, mit érünk ezzel az aranyköpéssel, ha ez ránk vetítve nem igaz. Az engem nem vigasztal, hogy milliárd év mulva is lesz élet. Az viszont nélkülem lesz, az nálam nem nyerő pozició.
@rodeo36:
-:))))))))))))))))))))))
Baszki, nem véletlenül vagy Te olvasott a családom környékin!!!
Szóval csirke... azt én is. Nagyon!
Viszont álmos, mert csak.

Kurvajó nappalt Neked, olyat tudsz amit senki más.
Reggel úgy röhögök a kommentjeiden mint a Mardel.

El ne tűnny bazmeg!!!
@jaegtoer:
Most lassítok...
Élvezettel olvasom az írásaid, de kurva álmos vagyok épp.
Részemről lájk, ha ez számít.

Jó éjt!
@jaegtoer: "Ezt ki kell várni és túl kell élni."
Úgy látom, te senkivel nem értesz egyet, mert olyan hit van benned a változásban, amellyel lesöpörsz minden elmélkedést és a mai helyzet miatti búbánatot.
Mivel régi barátom vagy, hallgatok rád abban, hogy csiholjak egy kis szikrát a reményhez.
Jól van, ha azt mondod, hogy csak ki kell várni..,
Az imént még elég világvége hangulatom volt, teljesen összezavartok itt az éjszakában.
@Mariann19:
addig élsz amíg legalább egy másik emléxik rád...

az emberi elme végtelen képességekkel bír, amik közűl töredékét sem ismerjük, valószínűleg önmagunk fizikai sorsa is a saját kezünkben van....bármilyen hihetetlenűl is hangzik

nem ide való de nekem már kialakúltak némi képességeim amikkel néha önmagamon is csodálkozom...nincs természetfölötti, minden a Természetben van de van olyan információ áramlás amit nem mindenki képes ...végtelen távolságokon át tud hatolni és teljesen fonetikus...érthető világos...olyan intenzív, mint egy gömbvillám

brühüyyy
Jó éjszakát mindenkinek!
@jaegtoer:

Hmmm..másképp látom. Tanult tehetetlenségnek hívják azt, ami leblokkolja az egyént és a társadalmat, az pedig csak nő az elnyomással, ahogy egyre jobban alkuszik meg az ember a túlélésért.
Egyéni szinten, minél tovább tart a dermedt állapot, annál inkább fokozódik a tehetetlenség, mert abból csak aktív cselekvéssel lehet kilépni.
Egy lefelé tartó spirálban vagyunk gazdaságilag, társadalmilag, egyénileg, a neurózis egyre inkább fokozódik.
Nehéz lesz kimászni ebből.
@Knósszosz:

mielőtt elelszol:

www.hotelhabanalibre.com/en/bars-a-restaurants.html

nézd végig a képeket keresd az EL POLINESIO-t

brühüyyy
@Dr. jenőke (jenőke):

Igen, a reakció automatikus és attól függ, a szimpatikus vagy a paraszimpatikus idegrendszer veszi át az irányítást. Mindkettő lehet jó stratégia.
@Mariann19:

Minden jobb "világ" úgy kezdődik, hogy a társadalom egésze -és példamutatóan az elit- eccerctsak elkezd mértéktartóbban azaz kevesebbet és egyre kevesebbet lopni.
@Mariann19:

Már elég Kwak-ot építettem a szervezetembe ahhoz, hogy most "kinyilatkoztassak":

amikor minden veszni látszik csak egyet tehetünk, kűzdünk, mert amíg kűzdünk, van remény, amíg van remény, addig van élet, és ha van élet, minden van. De semmi nincs ingyen. Isten csak lehetőséget ad. és néha megbocsát.
@Husz_János_Puszita:

Nem. de túl késő van, hogy belebonyolódjak.

Azt kell tudomásul venni, hogy fizikailag nem is vagyunk mérhetőek a Világegyetemben.
Ellenben ha azt vesszük, hogy elménkkel elképzelhetetlen dolgokra is képesek vagyunk, ha egyszer valakinek sikerült megálmodnia, akkor mérhetetlenül naggyá lehetünk.
Az a mellékes körülmény, hogy a földabrosz eme darabjára születtünk, nem számít, vagy nagyon is. van akit letaglóz, van akit inspirál.

felvetésedre konkrétan:
a világban minden egyensúlyra törekszik, az atomban az elektronok a protonok és ehhez bbesegítenek a neutronok stb, a bolygórendszerekben a pályák a keringési idők és ívek az egyensúlyt szolgálják blablabla....
így van ez az emberi társadalmakban is. ma nem történik egyéb, mint az esztelen hazai!!! "liberalizmus"-t követő kilengés "jobbra", ha az amplitúdó értéke elérte a maximmot az inga elindul visszafelé, és nem az autoritárius rendszerre , hanem egy igazibb megengedőbb elfogadóbb, ha úgy tetszik liberálisabb rendszer után kezd vágyakozni az emberek sokasága. ezek folyamatok, amelyeket nem lehet megerőszakolni, mert az emberek lassan változnak. generációkban mérhető.

A leblokkolt társadalom mint a Max Weber ideáltipikus fogalom rendszerébe illő meghatározás kitűnő. A leblokkolt társadalom valós jelentése az, hogy az elit túszul tartja a társadalom többségét, hogy a neki kényelmes, és saját gyarapodását segítő viszonyokat, struktúrákat fenntartva további előnyöket teremtsen az utódainak. ez nem csak megállítja a társadalom (gazdasági-kultúrális) fejlődését, hanem hosszútávon ellehetetleníti saját működését is.

Ezért mondom azt, nem kell izgulni, túl kell élni őket, s aki teheti az ne itt, hanem "kint" mert ez is gyorsítja a rendszer összeomlását. a pénzen vett állampolgárság intézményének megteremtése az első jele, annak, hogy a rendszer megroggyant.
túlélni, vagy itthon, vagy kinthon.
@rodeo36:

sszia Rodeo!

ez nem lehet igaz! de tényleg:

ezt írtad:"_az emberi elme végtelen képességekkel bír, amik közűl töredékét sem ismerjük, valószínűleg önmagunk fizikai sorsa is a saját kezünkben van....bármilyen hihetetlenűl is hangzik_"

én meg egy kicsivel később, de nem léáttam a Tiedet, ezt:

"_Azt kell tudomásul venni, hogy fizikailag nem is vagyunk mérhetőek a Világegyetemben.
Ellenben ha azt vesszük, hogy elménkkel elképzelhetetlen dolgokra is képesek vagyunk, ha egyszer valakinek sikerült megálmodnia, akkor mérhetetlenül naggyá lehetünk._"

akkor erre mit szólsz?!

mondjuk épp kiváló sört iszogatok
@Mariann19: igen, erősebb közösségi szemléletet várnék el az emberektől, de nem úgy, hogy végleg mondjanak le saját elvárásaikról, hanem mondjuk átmenetileg, ha a helyzet úgy kívánja. Egy könnyen érthető aktuális példa: nekem jól jött az egykulcsos és a családi adókedvezmény, ezért önös érdekem azt diktálja, hogy ragaszkodjam hozzá. A közösség érdekében azonban hajlandó volnék pár évre felfüggeszteni ezeket, lemondanék a kedvezményről, és fizetnék mondjuk 25% adót, az ehhez igazított elvárásom ugyanakkor megváltozna, mert ragaszkodnék ahhoz, hogy a rajtam megspórolt pénzt a gazdaság beindítására fordítsák, ne szociális transzferre. 40-50% adót nem fizetek, arról meg mások mondjanak le azért, hogy a magamfajta itthon is maradjon. Végső soron ez annyit jelentene, hogy egy adott ideig mindenki bevállal valami eltűrhető mértékű kellemetlenséget, viszont ha ezáltal sikerül a társadalom szélesebb rétegét jobb helyzetbe hozni, akkor a lemondások bőven ki lesznek egyenlítve. Sajnálatos tény, hogy akiknek ilyesfajta gondolatokat kellene kidolgozni és propagálni, el vannak foglalva a pozícióharcokkal meg az úrhatnámkodással, és ha ők úgy, én is úgy - nincs szavazat. Olyan nincs, hogy csak én engedjek - ezt a felfogást szeretném én itt látni.
Nem állítottam, hogy könnyű egy gépezettel szembe menni, de minél több benne a homokszem, annál erősebb a pitting, és a vége úgyis törés lesz. Részben a központi figurákon, részben a hívószavakon múlik a siker, aki bármelyiket nem találja el, bukni fog. Az internet világában az információ terjedése nagyjából azon múlik, hogy közlője megtesz-e minden lehetségeset a terjedésért. Erről mindig a hajdani LMP szokott eszembe jutni: mivel elvárták, hogy keressék őket a szavazók, még mindig van egy csomó olyan ember, akik nem is hallottak róluk. Aki kerüli az ilyen koraszülött elgondolásokat, az el tud jutni a célcsoportjához is.
Kicsit kételkedek abban, hogy milliók satuhülyén hisznek a közmédiának, már csak azért is, mert ilyen emberrel még nem találkoztam. Inkább a szelektív befogadás a jellemző, keresett info vs. elutasítás. A lakájok csak kiszolgálják ezt az igényt. Néhány megveszekedett idióta biztosan akad, de szerintem aki körülnéz egy benzinkúton vagy egy boltban, némileg sejtheti, hogy kaka van a levesben. Legfeljebb nem akar róla beszélni, nehogy már az ellenfél ezen élvezkedhessen.
Az a bizonyos ingerküszöb amúgy magas, de értettem, mire céloztál. Orbán nagyon kitalálta, és tökélyre is fejlesztette a tíz ujjal másra mutogatás módszerét, és jól látta meg, hogy az emberek többségének nincs ideje, módja, vagy kedve alaposabban utánajárni a dolgoknak. A csendesen hallgató négymillió kezében volna a kulcs, de nem hiszem, hogy a következő választáson elő is veszik: azért vannak ennyire csendben, mert az egészből van elegük. Ha ők testet tudnának adni a saját véleményüknek, az az egész politikai palettát átrajzolná, és minden levesesfazék jelenlegi politikusokkal volna tele. De per pillanat hamu alatt szunnyadó zsarátnokot alakítanak.
@Légifarkas:

nem rossz. egyet tudok érteni.az egésszel. ez egészen kivételes. elég kekec alak vagyok. agárgimegmongya.
akkor megállapítom, hogy a világ megváltása elhalasztódott szombatra. vagy keddre, esetleg csütörtökre.
@jaegtoer:

ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag ugyanarról beszélünk, hozzátenném, hogy nekem személyes tapasztalataim is vannak bizonyos "unortodox" kommunikációban ....így az számomra természetes is, találkoztam olyannal aki nagyságrendekkel képes többre mint én...bizonyos esetekben a kriminalisztika is gyakorlati hasznát veszi "nekünk"...persze nem szabad leszűkíteni erre azt ami szerintem exponenciálisan fejlődik...sajnos a nem liberális megközelítések állandóan hátravetik mindezt

érdekes információ az is, amely szerint anyagi összeköttetés van nemcsak a galaxison belűl, hanem galaxisok között is és ezeken a "kapcsolatokon" át nulla idős kommunikáció is lehetséges...nem akarom a térgörbület című izét kiröhögni, mert abból sokan jól megélnek, de a valóság más és még annál hatványozottabban izgalmasabb

ha azt állítom, hogy a Nap energiája nem belűlről kifelé hanem kívűlről befelé áramlik, azaz a Nap "üres" akkor lehet, hogy ki leszek átkozva?

brühüyyy
pedig ebben van a "kulcs" a Kékszakállú Kulcsa
@jaegtoer:
na akkor ehhez tegyek számokat? már tettem ismétlem önmagam (le lettem baszva, hogy senki sem érti és senkit nem is érdekel ez)

pedig éppen az itt általad is említettek megoldása a számokban rejtezik, mert a számok mutatják azt, hogy túl sokat sajátít ki az "elit" (annyukpicsájátelitekrohattrablogyilkosok)
mert az "elit" seggbuta a Földkerekségen, íme:

mai magyar GDP 26500 milliárd (ez kevesebb, mint az 1977-es)
2010-es GDP = 38500 milliárd, ezzel indúlt a gömbös és rablóbandája

36 hónap alatt elloptak 35000 (ez minimum) milliárdot plusz a hiányzó GDP 12000 milliárd az
közel 60000 milliárdot jelentene ma, ha nem lopnak hanem dolgoznak, akkor nekik is több jutott volna de másoknak is, azaz a légifarkas egykulcsos kétkulcsos merengése ebben az esetben értelmét is veszítené mert a leosztható "profit" lehetővé tenné

és ugyanez mikro- vagy makro -ban is igaz

ezt tényleg senki nem akarja megérteni

a mai magyar rablógazdálkodás (számításaim alapján)
minden 10000 Forintból elsinkófál 8950 forintot azaz a real maradék 10,5% a többi rablás...ezt kell megváltoztatni még úgy is, hogy az egész elitbandát kórterba vágjuk mint a cseheknél vagy csúnyábban és nem kérdezünk, csak bebasszuk őket rács megé és teljes vagyonelkobzás annyától aptyától ijjától fijjától napam asszonytól is

brühüyyy
@rodeo36: "a Nap energiája nem belűlről kifelé hanem kívűlről befelé áramlik"
Nem először mondod már ezt, és mindig eltöprengek rajta. Kiátkozni biztosan nem foglak (az maradjon a papok dolga), de mint műszaki ember, némi levezetést örömmel fogadnék.
@Légifarkas:
az hosszú lenne, kutakoggy a Voyageur I és II legutóbbi hírei után, és a Hélio szféra szerepe és működése, valamint a bolygórendszerek intragalaktikus és extragalaktikus kapcsolatai...

támpontnak

korábban adtam linket senki sem mondott róla semmit feladtam én állítom te nem hiszed...

brühüyyy

nem kívánom bizonyítani, a bolha legyen a füledben
@rodeo36: "bebasszuk őket rács megé és teljes vagyonelkobzás annyától aptyától ijjától fijjától napam asszonytól is"

... és akkor majd születnek új gazdagok, megszédülnek és elkurvulnak a mostaniakhoz hasonlóan, és börtönökből áll majd minden ország, mi meg mehetünk a Marsra lakni. Hiába veszed vissza, okosan felhasználni nem lehet, mert ahhoz a társadalomnak fel kell nőnie, egész másként kell viszonyulnia vagyonhoz, hatalomhoz, jogokhoz és kötelességekhez. Ha ma vissza lehetne szedni mindent, az egy globális harácson túlmenően semmi előremutatót nem jelentene.

Egyébként sem azt mondtam, hogy nem érti senki. Van, aki érti, de a nagyobb gond, hogy nem tudjuk, mihez kezdjünk ezekkel az információkkal. A csehek keményen és tökösen léptek, de ha melléjük képzelem az éjjel mellékúton láthatósági mellény nélkül sétáló hazánkfiát ötvenezerre megvágó hazánkfia rendőreinket, elég komoly kétségeim vannak a karhatalom nemesebb célt szolgáló bevetését illetően. És akkor még a felsőbb rétegeket nem is hámozgattam.
@Légifarkas: akkor hadd bosszantsalak...brühüyyy

a javak igazságosabb elosztása és a kiegyenlítettebb gazdaság 1968-1987 között Magyarországon már működött...mindenki aki pluszt kapott az pluszt tett érte (még a gebines is 16 órát dolgozott...+++)
és nem volt akkora feszültség mint ma, a vincenten van egy 15 perces youtube video egy nagon régi árvízről amikor a magyar kormány nem volt a gáton de mindenki más is és a Tiszaháton az árvíz eredményeképpen vadonatúj XX. századi falusi települések épűltek, a Tiszazúgot kiemelve a XVII. századból direktbe a XX. századba és a kormány azt mondta a hideg beállta előtt mindenkinek fedél lesz a feje felett és meglett 30 vagy 40 ezer családot kellett ellátni mert semmijük nem maradt

ma lopnak van új pártrendszewr kurvasok párt egyik sem jó semmire de kevesebben és többet lopnak és semmi sem halad előre viszont tolat az ország vissza a szomáliai szintre vagy alább a XXI. században

erről monggy valamit, bármit...most kúrvára útálsz mert te meg nem szeretted aztat...én meg igen

brühüyyy
@rodeo36:

"_ha azt állítom, hogy a Nap energiája nem belűlről kifelé hanem kívűlről befelé áramlik, azaz a Nap "üres" akkor lehet, hogy ki leszek átkozva?_"

ehhez még kell egy két felfedezés a fizikában, mert egyelőre úgy tűnik "minden a Napból jön"
@rodeo36:

én mindig örülök a "számoknak", mert azontúl hogy szemléletesek, "összehasonlíthatóvá" és megfoghatóvá teszik a valóságot, a múltat és jelent.
@rodeo36: "ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag ugyanarról beszélünk, hozzátenném, hogy nekem személyes tapasztalataim is vannak bizonyos "unortodox" kommunikációban ....így az számomra természetes is"

Rodi kedves! HA már máscilágmegváltotok, lehetnél kicsit pontosabb! Neked nem "unortodox" , hanem MORTODOX tapasztalásaid vannak... ehhez médr nondanivalód:-)
@rodeo36: @jaegtoer:

"___nem akarom a térgörbület című izét kiröhögni, mert abból sokan jól megélnek, de a valóság más és még annál hatványozottabban izgalmasabb

ha azt állítom, hogy a Nap energiája nem belűlről kifelé hanem kívűlről befelé áramlik, azaz a Nap "üres" akkor lehet, hogy ki leszek átkozva?___"

haha.

mintha még a véletlen is összejáccana a tervezetttel... nem erről szól, de tényleg semmi sem lehetetlen, és az nevet igazán, aki utoljára nevet:

index.hu/tudomany/2013/06/13/egy_uj_anyaggal_atirjak_a_fizika_torvenyeit/

csak érdekességképpen... ahhoz, amit állítottál...
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

a mortodox majdnem pontosan írja le mert a spanyolban MORTERO-nak hívnak...azaz aki képes a halottakkal társalogni a mikorság nem probléma...azaz képes olyan dolgokat megtudni amit azok tudnak akik már nincsenek lekötözve...

brühüyyy
@jaegtoer:

mint írám itten fentebb a Voyageur I és II mást mond, és nem is nagyon propagálják....mert nem értik...tudniillik a Heliosphera nemcsak elválaszt hanem éppen a másik sokkal fontosabb funkciója hogy összeköt...mint egy hatalmas buborák amely érintkezik más buborékokkal de ez ennél bonyolúltabb és az energia nem kifelé megy hanem befelé gyüvik és a Voyageur-nek nincs már érdeke mint azt mondani amit érez

brühüyyy
kedves @Légifarkas: "Olyan nincs, hogy csak én engedjek - ezt a felfogást szeretném én itt látni."

ahogy tapasztalom, már az emberek kb 70-80%-nak nincs miből engedni...

persze ez kellene, hogy motiválja a jobban élőket a megoldás, a kiút keresésben mert ahogy @rodeo36: szokta mondani az újra elért 70.es évek GDP-ből ha megszakadnak sem tudnak a társadalmi újra elosztás megváltoztatása nélkül ebből kikecmeregni...
@jaegtoer:
ugyanott van egy alcím: a marsi agyag lehet az élet forrása

megjegyzésem

az életnek nincs forrás sohasem volt sohasem lesz, az élet az "anyag" inherens valósága sem létrehozni sem megsemmisíteni nem lehet mert az anyagot magát sem lehet létrehozni és meg sem lehet semmisíteni

BÁRMILYEN ANYAGI FORMA = ANYAG MÉG A LÉLEK IS AMIRŐL MÁR KEZD HALVÁNY LILA SEJTÉSÜNK LENNI, TUDNIILIK KUTATJÁK ÉS HA NEM IS NÉPSZERŰSÍTIK DE HOZZÁFÉRHETŐ AZ EREDMÉNY

azaz a BIGBANG az a világ legnagyobb monoteisztikus seggsége amiből egyenesen következik, hogy isten léte is baromság, az "anyag"-ban nincs olyan ami ne lenne "anyag"

brühüyyy
@jaegtoer:
bosszantásképpen, a Napfoltok (fekete foltok a Napon) 5000 kelvin alatti -néha 0 közeli- hőmérsékletűek ugyanakkor amikor a protuberanciák (már a nevük is hazugság) több millió Kelvin hőmérsékletűek és minél messzebb vannak a Napfelszínétől annál forróbbak, namost ez a "napszél" lepattan a Földet körűlvevő buborékról Van Allen...és érdekes hogy mégis integránsok

csak, hogy idegesíccselek és utána keress (thunderbolt!!!)

brühüyyy
@rodeo36: "mindenki aki pluszt kapott az pluszt tett érte (még a gebines is 16 órát dolgozott...+++)"

azért ez nem a teljes igazság (tudom, hogy tudod csak egy kicsit ingerled a jó népet:DDD)

akkor is voltak kiemelten "támogatott" emberek akik érdemtelenül és sokat markoltak a közösből, mert megtehették (pl a cinege villa építése katonákkal), de nem loptak ennyit.

a többiben tök igazad van :)
@guma:
úgy tudom -a teljesség kedvéért- hogy János az avatáson "javasolta" Czinege úrnak, hogy ugye nagyon szép gyermekmenhely lenne ebből?

mikor találkoztam a Czinege Elvtárssal személyesen és hosszasan beszélgettünk nagyon érdeklődő volt és kurvára lebaszott néhány ezredest meg altábornagyot ott a jelenlétemben mert azok a protokoll italokat magukba öntötték és már kedves dülöngélésbe mentek át...utána folyattuk...egyúttal tolmácsoltam is neki...mert szüxég volt rá

brühüyyy
@rodeo36: :D

az a félelmetes, hogy a szöveged után annyi minden beugrik...

most csak egy kérdés: ismerted ezek szerint Lomb Katót.
neked mi (vagy mi volt) a véleményed róla?
@guma:
hallottam róla és láttam interjút vele magyar tv-ben, nagyon nagyra tartottam, kedves barátom nevezett engem "lombkató"-nak...asszem ehhez is születni kell

brühüyyy
ehh, nehezek lettetek estére, még így reggel is cseppet :D
@guma: a katonák nemcsak Czinege-villát építettek, hanem szüreteltek, kukoricát törtek, paprikát szedtek tsz-ben állami gazdaságban,és örültek az elfoglaltságnak, és értéket teremtettek, nem úgy, mint a alaktanyában
Igen, szóval a képmáshoz való jog a (nem "Viktoriánus", "jelenlegi", "régi") Ptk. 80.§ körül van szabályozva, ahol is kimondja, hogy az érintett személy hozzájárulása szükséges képmás vagy hangfelvétel nyilvánosságra hozatalához. Azaz: ha a blog írója által becsatolt képen történetesen nem Bokros Lajos túrná az orrát, hanem például én, vagy te, akkor bizony ugyanúgy perelhetnénk. Hát, dióhéjban ennyi. De azért legalább megint lehetett egy kicsit reszketni a demokráciáért. Egyes körökben ez lett a "nemzeti sport". Szerintem vicces: hajrá!
@KÁTÉó53éúétr6: :)

ez akkor természetes volt.
sőt a diákoknak is részt kellett venni az pl az őszi betakarítási munkákban, ha esett, ha fújt - nekünk ebből volt osztálykirándulásra pénzünk.

de totál más célból említettem meg a katonaságot...
@rodeo36: :-D

no kedves lombkató, akkor más is felfedezett:)

szerettem olvasni, hallgatni őt.
ehhez szerintem is születni kell...
ezenkívül nem bogaras tudós lett, és emlékszem tanítványai milyen szeretettel beszéltek róla halála után is.
talán ezért döbbentett meg amikor egy blogban elkezdték ekézni, mint (talán) besúgó, kommunista gyanús egyént aki különben hogy juthatott volna ilyen bizalmi álláshoz...

kiosztottam "picit" az illetőt és példának állítottam idézve írásaiból, tanítványaitól, stb.
a vicc az volt, hogy a jobb oldali blog 1-1 olvasója mellém állt és megköszönték a linkeket.

neked most csak egyet kerestem meg (a kedvencem):D

cgi.t-online.hu/ilegeza/sendpage.cgi?rec=li1268
Bokrost én is láttam, ez az 50-es villamoson készülhetett, ahol én is megpillantottam egyszer, de lehet hogy csak alteregó
@jaegtoer: Nem tartom marginális kérdésnek a lopást egy társadalomban, és nem is terjeszteném ki valamennyi szereplőjére.
Ami minket morálisan felháborít, az az, hogy az elit jár az élen ebben a kérdésben. Az az elit, amelynek éber feladata lenne ennek megakadályozása.
A remény, mint emberi érzés a természet automatizmusából ered, abban, hogy minden torzulást a helyére tesz, amelyet az ember idézett elő. Egyben igazságtevő is, mert a korrekciót az egyén feladatává lépteti elő, és ehhez adja a mentális erőt és a reményt.
@rodeo36: "Minden a természetben van, de van olyan információ áramlás, amit nem mindenki képes..., végtelen távolságokon tud áthatolni és teljesen fonetikus."
Ezekben a teóriákban a realisták nem hisznek, az, hogy hitetlenkedésük jogos-e, alább egy példát hoznék:
Egy fiatal srác, aki hitt az Ufok létezésében, egy vita során - védve a saját álláspontját - a következőket mondta."
Az emberiség nem lehet annyira nagyképű, hogy tagadja annak a létét, amit még önmaga nem talált fel, vagy nem talál rá magyarázatot.
Elgondolkodtató érvelés, és nemcsak az Ufokra vonatkoztatható.
Tényleg van ilyen fensőbbséges megnyilvánulás, hogy amiről nem tudunk, az nincs.
Találok benne rációt.
@Mariann19:
NEM AKARLAK LETAGLÓZNI de személyes tapasztalatom -és számtalan- a drótnélküli és 15000 km-en semmi idő alatt átívelő kommunikáció

egy gyönyörű példa ami -egy a sok közűl- mint bárki a Földön én is egy kibaszott nehéz helyzetben voltam és létem múlottazon, hogy azt az állást megkapjam amire egy nappal korábban jelentkeztem...szédűlt mély álom a kimerűltségtől és akkor egy álom, a Brit Királyi Udvar Trónterem ahol én megyek lassan ünnepélyesen a trón felé, ahol a királynő állva vár rám, mikor közelebb érek egy hatalmas arany pálma ágat nyújt felém és amikor közelebb érek, már majdnem elérem a pálmaágat akkor II Erzsébet hírtelen anyámmá változik és derűs mosoly kiséretében átadta a pálmaágat...majd az egésznek végeszakadt...egy telefonhívásra ébredtem kora reggel, annak a vállalatnak a tulajdonosa hívott akihez beadtam a jelentkezést és azt mondta, hogy most azonnal vár megbeszélésre és aznap meg is kaptam az állást

de ennél sokkal kevésbé ünnepélyes híreim is voltak, csak úgy, mintha egy telefonhívás lett volna a telefon nélkűl

brühüyyy

nem a térgörbülettől, hanem más fizikai tulajdonságából adódóan az anyag a teljes világegyetemben összefügg és információk seperc alatt "közlődnek"...és erről hetekig tudnék...legyen ennyi elég

remélem megkapod

brühüyyy
@guma:
minél több nyelvet értek, annál több ember vagyok, semmit sem lehet pontosan fordítani, ezt egy szinkrontolmács barátom mondta...és ez igaz!!!!

ugyanazt a dolgot, jelenséget, érzést más nyelven másképpen határozzuk meg és itt jön a linguisztika tudománya, miért használ az egyik mély magánhangzót arra amire a másik magasat...és ez könyvtárakat tölt meg

vegyük a spanyol: porvenir

szót, egyszerűen a jövőt jelenti, igenám de ha szebben akarom mondani akkor jövendőt fordítok

mert az eljövendő-t jelenti

por az ugye egy előszó valamiért, valaminek valamihez

a venir az meg jönni (llegar az érkezés szava)

azaz abban az értelemben hogy "jön" de még nincs itt

másrészt a főnévi igenévi igealaknak a latin nyelvekben keményen főnévi jelentése van "venir" az a jövetel, a "vendo" jövén

szóval érdemes és amit Lomb Kató átélt akkor amikor az emberekkel a saját nyelvükön kommunikált az emberek kinyílnak és csodálkoznak, a fekete afrikai bantu néger el kezd bámúlni rám a fehér emberre aki ugye aranyszőke, nagyszakállú, kék szeme van és ott vigyorog rá és egyszercsak az ő nyelvén szólal meg mintha semmi különbség nem lenne közöttük...hát ezt én igazán akkor tudtam meg amikor évek után hazaérkezve a nagy hideg télben a hatalmas német juhász kutyám a kapun belűl ugrált és szét akart szedni nem ismert meg sem a hangomat semmit, de...talán gyanús volt neki valami? és egyszercsak odaközelített hozzám és a nagykabátom alá dugta az orrát és a lábam közé ott ahol a nadrág szárai összeérnek és odaszagolt...ha láttál már repülő kutyát? ott bolondúlt meg, megismert...azt a szagot nem lehet keverni nem lehet hamisítani és akkor a vállamra ugrott meg körbenyalta a fejemet és amit még el tucc képzelni

mi tudtuk egymás nyelvét nem kellett neki szólnom, tudta mit akarok...és azt is ha hülye volt

brühüyyy
@Mariann19:
matematika/fizika>>> a gravitáció a tömeg hatása a másik tömegre és a távolság arányában (meghatározott arányban) változik ...

egyszerű számítással igazolható az, hogy bizonyos távolságon túl a gravitáció zéró értékű az adott másik objektumra...és ez még akkor is igaz, ha azt vesszük, hogy egy teljes galaxis mint a Tejút is egy adott tömeg és gravitációja "hat" a másik galaxisra...vegyük az adott távolságot és akkor mi jön ki? a gravitáció ilyen esetben is nulla a kettejük viszonyában

mégis lebegnek a semmiben és mozognak

miért?

brühüyyy

nem adok támpontot...de van megoldás...mivel az UNIVERSUM MŰXIK
@rodeo36: jaj:)

ne csináld ezt velem:D
az állatokkal "hadilábon" állok. mindegyik mindenhol megközelít, dörgölőzik, nyalogatni akar...

addig nincs is gond, míg nem az a nyáladzó fajta, vagy nincs sár amikor rám ugrálnak. bár azt sem szeretem, amikor emiatt a gazdi a pórázzal veri szerencsétlen állatot - mondván, hogy ez idomított vadászeb és ilyent nem tehet.

volt, hogy egy macska mindenkit megtámadott, amikor etetni akarták ha beléptek a lakásba, mert a gazdi elutazott. engem a fiatalok nem akartak terhelni, de a végén rám fanyalodtak - onnantól megszűnt a probléma.

na ennyit az állatokról, mert a család is tiszta állatbolond. az eladhatatlan sérült állat náluk köt ki a kereskedésből és menhelyre járnak gondozni, etetni, sétáltatni az ott élőket...

mindig "irigyeltem" és csodáltam a nyelveket beszélőket - igen ők többek mint 1 ember.

amikor anno először olvastam, hogy milyen nemzetközi híre elismertsége van Lomb Katónak (ne neves ki) büszke voltam rá.
de olyan bájos egyszerűséggel kezelte ezt és mennyire látta a lényeget, amikor kijelentette: nem csak a sok féle nyelv ismerete tette nemzetközileg kívánatossá, hanem a hihetetlen olcsó áruk a magyar tolmácsoknak. neki csak kicsivel adott többet a magyarok népszerűsége mellett "használhatósága" amit nem csak nyelv hanem a műszaki vonal is hozott.
(felvették bölcsésznek, de amikor meglátta, hogy alig van fiú - átkérte magát a kémia szakra, ha jól emlékszem:D)

szóval van jó pár közös vonal bennetek, amit nem csak a tudás hanem a szemléletmód is megalapoz.

nekem a két szenvedélyem a bagó és az utazás, (mert se nem nőzőm, se nem iszom) - de az utóbbi csak lenne.
egyedül neveltem fel gyermekeim és így alakult, hogy én háttérbe szorultam. viszont, ha nem is tökéletes az élet - azért, ha rájuk nézek boldog vagyok és hiszek bennük.
@rodeo36:

na hallod. ezt a pofátlanságot!:))))

nem elég, hogy körbe utazod a világot, beszélsz több nyelven - akkor még szőke + kék szemű + szakállas is vagy ez már több a soknál!:D

(nem tudom, hogy akarattal sikerült-e, de fantasztikus az avatarod. itt csak egy előre néző szem látszik nálam. a vincenten láttam, hogy írás. egész ledöbbentem. nem akartam elhinni)
@rodeo36: Szia Rodeo!
"Az anyag a teljes világegyeetemben összefügg és információk seperc alatt "közlődnek..."
Te sem a természetfeletti titokzatos jelenségeket fogadod el, mint látom, hanem materiális alapból közelitesz.
Amikor elolvastam a két válaszodat, derengett nekem a jogi ismereteimből az igazság definiciója, /ne csodálkozz, mindjárt világos lesz/, az igazság nem egyenlő az igazságossággal.Előkerestem a könyveimet, és most idéznék belőle az igazság magyarázatából, amely a folyton mozgó anyagi világra épül:"
"Olyan ismeret, amely hűen, szubjektív torzítástól mentesen tükrözi az objeltív valóság jelenségeit, tartalma nem függ az embertől
, nem tárul fel egyszerűen és közvetlenül az emberek szeme előtt, hozzá csak a világ megismerésének hosszú, dialektikus folyamatában - ismeretre ismeretet építve - lehet eljutni."
Tegnap azt írtam neked, hogy nem szabad azt gondolnia az emberiségnek, hogy amiről nem tudunk az nincs, hiszen a fent idézett definició is ezt támasztja alá, és ezt a megállapítást, teóriát magamra nézve teljesen elfogadom.
Rodeo! Bocsi, hogy kicsit késtem a válasszal, de hétvégi programomról most jöttem haza.
@Mariann19:

ugyanebben a posztban -asszem másnak- azt írtam, hogy az UNIVERSUMBAN MINDEN ANYAG ANNAK AKTUÁLIS FORMÁJÁTÓL FÜGGETLENŰL ÉS EZÉRT OTT ISTENNEK NINCS HELYE, azaz más megközelítésben az anyag nem semmisíthető meg és nem is hozható létre a semmiből (a pofátlan bigbang-esek is aszongyák volt ott valami és az robbant a kurva annyuk az volt ami nulla helyen elfér és végtelenné válik és a végtelen tágúl az számomra kutyakomédia és vallás ócska monoteista vallás és aki ezt keresi az is hülye még ha CERN akkor is)

brühüyyy
@guma:
köszönöm a soraidat...csodálatos ember vagy...mint az ókori görögök mongyák: az embernél semmi sincs csodálatosabb a világon

brühüyyy

ezért én sok emberszabásútól már régóta megtagadom e nevet
@rodeo36:

csak úgy ne járjak most veled mint a hontival:D
(mert képes vagyok ám mindent elbacni!:)
@guma:
ha Honthy Hanna-ról beszélsz, akkor ő és a társai az Operett-ben olyan szintet adtak, amit nem lehetett koppintani...az ő és Feleky Kamill párbeszédei -értő fülekhez- olyanok voltak hogy színház a köbön

az "már" nem volt giccs...valami ami érték...olyan karaktereket teremtettek percről percre, hogy szikrázott

brühüyyy

és a híres mondás (pestivicc:) mikor valaki mindent "tudott" akkor arra azt mondták te nem éred el a Honthy Hanna = Prímadonna szintjét!!! miért volt a kérdés, mert a Prímadonna mindent jobban tud

minő igazságok
@rodeo36:

más Honti volt ebben az országban?:D:)

tudod a szakmám nem én választottam, hanem irányítottak - mint akkoriban a többséget.

engem meg nem érdekelt pont az elektrótechnika és bukásra kezdtem állni, miközben számtalan szakkör tagja volta...

ki kellett találnom valamit, és a végeredmény az lett, hogy igazgató engedéllyel alig 14 évesen színházba mentem "dolgozni", hogy tanuljak.

no ekkor történt, hogy a Honti az előadás után odajött hozzám és a kezét nyújtotta, megköszönte a munkám.
én kis hülye, kezet ráztam vele.
ne tudd meg mit kaptam az öltöztetőjétől: akkor tudtam meg, hogy az a kegy ért - megcsókolhatom a kezét.
szóval volt pár kalandom, de valami fantasztikus volt ahogy viselkedtek velem az első ijedség után a művészek...

amikor kiszálltam, mindenki megrökönyödött mert szinte körülugráltak és számtalan színházba bejárásom volt.
na pusz-pusz!
elmúlt a mesedélután, még azt hiszed, hogy nosztalgiázom:)
@rodeo36:

ha kérhetem: jöjjön vissza a színed:)))

nálam kb 7-8mm-es minden avatar, oszt ez a kis kék paca a meghatározhatatlan sárga (vagy arany?) mintával totál jellegtelen lett.
@rodeo36: Próbálom sorra venni a kérdéseket, amelyekről beszélünk.
A 21.49-eshez azt mondom, hogy a te megközelítésed matematikailag nem hétköznapi tanmesék sajátja. A numerikus összefüggések magyarázata számomra elvontnak tűnik, nem mernék vitába szállni veled ebben a kérdésben.
A 22.29-es írásodnál meg kell mondanom, hogy meghatottan olvastam édesanyád életerejét igazoló történetét, mely a gyerekeivel történő együttlét meghosszabbításának jegyében harcolt ezért betegsége idején.
Ki tudja megmondani, hogy mi az a titokzatos erő, amely egy anya túlélését fenntartja.
Jellemzően ez csak az édesanyák sajátja.
Gyakran az álmokban vannak jóslatok, mint te is átélted az állás elnyerése előtti álomban.
Vannak erre különféle magyarázatok, realisták és elvontak. Eljön az az idő, amikor egzakt módon igazolva látszik az egyik álláspont.

Közös és arányos teherviselés.
Ez a fogalom inkább az újraelosztási viszonyokat jelenti.
Amiről te írsz, az a megtermelt szellemi és anyagi új érték birtoklásának a kérdése és felosztása az előállításban részt vevő szereplők között.
Sokat vitatott kérdés ez. Az egyik érv az, hogy a létrejött új érték nemcsak jövedelmet jelent, hanem a bővített újratermelés forrása is. Ezért a vállalkozót illeti az érték nagy része, hiszen befektet, beruház és kockázatot vállal.
Erre a célra a vállalkozó a javak egy részéből megvalósítja a bővítést, munkát ad az embereknek, miközben ezáltal a vagyona is növekszik, hiszen birtokolja a befektetéseket.
Emiatt nem szabad csak jövedelmeket elemezni ebben a kérdésben, mivel itt az új értéknek igen vegyes funkciója van.
süti beállítások módosítása