Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.atv.hu/belfold/20240430/szentkiralyi-alexandra-elintezte-az-1250-forintos-bkv-s-orszagberletet... (2024.04.30. 21:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.06.11. 09:53 Fabius

Koncepció a Bajnaibűnözésről

Címkék: koncepció bajnai rényi vámos krisztina

Egyszervolt országban az állítja egy vélt bűnös, hogy ellenük koncepciós eljárás zajlik. Nem ez lenne az első eset, és nem is az utolsó, mikor ezzel védekezik valaki. Rényi-Vámos Krisztina mostani mondókája - legalábbis az én szememben - nem mentő körülmény, inkább egy érdekes adalék a hazai politikai viszonyokhoz. 

Az ecceri jómunkásasszony szerint a terhükre rótt BA. Zrt. vesztegetési ügy nyomozati szakaszában nem az igazság kiderítése, hanem a bajnaibűnözés koncepciójának legyártása volt a cél. Állítása szerint neki a letartóztatása megszüntetését kínálták fel, ha okosan választ neveket az erre felkínált listáról. 

bajnai vád.jpg

Vajon hihetünk neki? Feltétel nélkül semmiképp. De azért van itt egy aprócska körülmény amin - talán - érdemes elgondolkodni. 

Rényiék vizsgálatának idejére az Orbánhoz hű sajtó már jelentős vereségeket szenvedett a Bajnaival szemben vívott libás harcokban. A Magyar Nemzet öt nullra vesztette a pereit, a HÍR TV is elbukta az első fokot, nagy biztonsággal jósolható volt, hogy bukják a másodfokot és nem ússzák meg a helyreigazítást ők sem, ami aztán be is jött. Bajnai Pesty László ellen is feljelentést tett rágalmazásért, és a muszáj közzétételben feltűnő: "a televízió idén január 20-án valótlanságot közölt és valótlanul híresztelte, hogy Bajnai Gordon a Hajdú-Bét Rt. csődje kapcsán emberek haláláért lenne felelős" - elég gyászosan festett. 

Elképzelhető, hogy a történtek után jó lett volna találni bármit, ami Bajnai számlájára írható? Elképzelhető, hogy a reptéri balhé erre pont alkalmas lett volna? Elképzelhető, hogy ennek érdekében igyekeztek Rényit némi előnyért cserébe a "helyes" irányba terelgetni? Elképzelhető ez akkor, ha ma már tudjuk: a kampányba fordulva a sokszor elbukott libásozáson kívül semmi mást lengetni nem tudnak? 

413 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr965355137

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.11. 12:39:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fenntartom, hogy Bajnai egyik legfőbb ellenfelét Bajnai Gordonnak hívják. Nem szakmailag, hanem kommunikációilag. Ami a németeknél is kiderült legutóbb.
endresy.blogspot.hu/2013/06/bajnai-gordon-felrehordo-szemuvege.html

A libázás egy idő után különben annyira unalmas lesz, hogy le fognak róla akadni. A kontraproduktív kampány nem kampány. Az azonban látszik, hogy a Fidesz retorikája rendre csődött mond. nem jött be Bajnai rátolása Gyurcsányra, nem igazán hatásos Selmeczi rettegésügyi krohangálása sem. Az a kérdés, hogy az emberek mekkora része érti, hogy szakmai érvei egyszerűen nincsenek a kormányzatnak.
Néztem tegnap elég kerek szemekkel a hírt, de nem reagáltam rá, mivel sehol nem érte el az ingerküszöböt. Nindenesetre, ha már 2010-ben, friss uralkodási tojáshéjjal a seggükön, de lehet, hogy még ellenzékben is, a Poltcsicska hathatós segítségével koncepciókban gondolkodtak, akkor nem nehéz megjósolni a 2014-es választásokig várható fejleményeket. Fogják itt rövidesen rabláncon, mézbe és tollba forgatva, libák által húzott kordén körbehurcolgatni a városon. A cirkuszra éhes plebs, pedig fújolva, örjöngve fog köpködni és üvöltözni. A közszolgálati MTV és csatolt tartozékai pedig adását megszakítva fogja közvetíteni a jeles eseményt...
Igen Fabius, ez lehetséges.
A közönség (egy része) vérre szomjazik. A 2010-es látványos letartóztatások, az elszámoltatás stb. be kéne hogy érjen.
+Bajnai nem fél.
Ül a fideszes államtitkár /szóvivő a pszichiáternél.
Az mutat neki egy pinát.
- Mit lát a képen?
- Bajnait.
Mutat neki egy puncit.
- Mit lát a képen?
- Bajnait.
Ez egy Móricka, gondolja a pszichiáter, én vagyok a hülye, miért mutatok neki folyton Bajnait. Elővesz egy fotót, rajta egy közismert sportriporter.
- Mit mutatok most?
- Hajdúbét!
@GeoCracker: Nem adok Neked igazat. Ha ezerszer elmondom, hogy hülye vagy, akkor bizony az átlagdebil szemében hülye leszel... ez a dolog, csak Orbán esetében nem működik, pedig de...
a maffia állam:

Arra már eddig is több példa volt, hogy a napirendi javaslat közzétételekor még nem volt benyújtva a néhány nap múlva tárgyalandó előterjesztés. Csak a címét közölték, és aztán röviddel az ülés kezdete előtt lehetett megtudni, miről van szó valójában. Az azonban még nem fordult elő, hogy címe sincs a megtárgyalni kívánt tervezetnek, tehát egyáltalán nem lehet tudni, miről akar javasolni valamit a kormány vagy valamelyik kormánypárti képviselő.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130610_Az_orszaggyules_fantomja
@GeoCracker: Bajnai projektje befulladni látszik, főleg az induláshoz képest.(2012. okt. 23) A libázós témába nem akarok belefolyni. Nekem azért nem támogatható személy, mivel vastagon a régi garnitúra tagja ő is, aki tagadhatatlanul Fletó szárnyai alatt nevelkedett és szökkent szárba. Ezen a tényen az sem változtat, ha most serényen akarják átcsomagolni őt.

A Vadai féle odaszólogatás pedig már csak hab a tortán. :)

hvg.hu/itthon/20130608_Vadai_nekiment_Bajnainak
Az már persze egy másik kérdés, hogy 5, vagy több megnyert per után is ki lehet játszani ezt a lapot.
Hatodszorra is lesz majd egy 2 soros 3 pontos helyreigazítás a Soroksár FC utolsó oldalán, közvetlenül az impresszum alatt.
Az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz.
A 23 év óta műsort szolgáltató népnemzeti cirkusz előadásai még hosszú időre prolongálva.
Az illúziók már elvesztek, de reménykedni lehet!
@saravad: Nos igen. A média mára tömeghatalom.

Csak néhány dolog, ami visszhangtalanul szállt el az ürbe:

- Közgép nyerések garmadája, közbeszerzés nélkül 100 milliárdos nagyságrendben
- Lázár mutyijai nyilatkozatai
- Szíjártó-Kósa forintbedüönztés
- MAL államosítás
- MALÉV becsődöltetés
- Trafikmutyi
- 20 milliárdos szélessávú NFÜ pályázat korrupciója
- Seszták FEB tagsága és Bizottsági elnökösködése
- Földmutyi
- Közmédia bedarálása
- Bíróságok helyzete
- Felsőoktatás szétverése
- Egyházak finanszrozása, szekularizáció megszüntetése

.... és semmi...
@DR. INKVIZITOR: Erről beszélek én is állandóan. :)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ez igaz. Goebbels is mondta. Viszont Ha nem eleget, hanem túl sokat mondod, akkor a visszájára fordulhat. Különösen, ha alkalmat teremt a sajnálatra, együttérzésre, a megtámadott látványára.
Nem véletlenül dugta el Himmler a táborokat anno.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Igen a fenntiek alapján akár leosztott lap is lehet Vadai kezében.
@GeoCracker: Ott átlagnémetről volt szó... itt átlagmagyarról... ég és föld...
@GeoCracker:

Nem fognak leakadni a témáról.
És attól tarok, addig nem is lehet megoldást találni a mostani helyzetre, amíg ez nem tudatosul az ellenzőkben.

A dogmatikus hittel szemben nem számítanak az érvek, a tények. Ha a hitüket nem tudod megingatni, akkor Orbán és az általa képviselt(etett) mentalitás marad az országban.

Pár komment a napokból (nem szó szerint):
RTL és TV2 megadóztatása kapcsán.
- Helyes, adóztassák csak meg azt a két szennycsatornát. Eddig is a netről néztem a Barátok köztet, most is onnan fogom. Kit érdekel, ha az Rtl megszűnik!

Árvíz - Orbán szereplése:
- Isten éltesse a drága Miniszterelnök Urat, enélkül az áldott ember nélkül nem is lenne árvíz! Mind meghalnánk nélküle!
- Igenis Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak a gáton a helye, látszik, hogy mennyire fontos neki az ország, mindent megtesz értünk, bezzeg a szemét, mocskos ellenzék még az árvizet is kampányolásra használja. Kimennek a szemetek, hogy mutassa őket a tévé. Undorító!!!!
- Orbán Viktor Miniszterelnök úr példásan bizonyítja, hogy képes az összefogásra és igazi keresztény, nem szít gyűlöletet ebben a nehéz időben, mint az undorító baloldal. Teljesen jogos, hogy Tétény Évát nem hívták meg a sajtótájékoztatóra, mert mit akarja mutogatni magát. Neki ott semmi keresnivalója. Rég le kellett volna már mondania, ha Esztergom érdekelné.

Kósa-Kerényi buzizása kapcsán ugyanaz a kommentelő:
- A buziság nem betegség, hanem saját maga választotta.
- a buzik terrorizálják az egészséges embereket.
- a buzik betegek.
- minden beteget ki kellene irtani, mert képtelenek a keresztényi, békés együttélésre és rohadt szélsőségesek.
@GeoCracker: Kicsit eltérve a témától. Anno járogattam az Alföldön erre-arra... Libatelep egymás hegyén-hátán. És bizony ezek többsége mindenféle szedett-vedett OGY képviselő, és helyi potentát kezében volt. Biztos vagyok benne, hogy ha ezek nem szívták volna meg, hanem csak a mezitlábas paraszt, sose lett volna HAJDÚ-BÉT ügy.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
a media-szelesebben ertelmezve- mindig is tomeghatalom volt. Ezert probaltak kisajatitani a koltoket a konyvirast/olvasast stb.
sose sikerult
Nem mellékesen, a telep látesítésére felnyalt vissza nem térítendó támogatások garmadáról, minedenki hallgat, mint az oszló libaszar.
@saravad: Jelen esetben viszont már a tömegmédiáról van szó, ami ha akarod, ha nem ömlik be ezerrel a füledbe. Nem tudod elkerülni, legfeljebb, ha egy lakatlan szigeten élsz. De a rezsicsökkentéeről akkor is megpróbálnak tájékoztatni. Ha nemmegy palackostába zárt Orbán DM levéllel, akkor füstjelekkel...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Orbán régebben Orwell művei szerint működött, Állatfarm, 1984.

A mostani tevékenysége Machiavelli: A fejedelem című művét koppintja, adaptálva a magyar helyzetre:
Maffiavelli.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
És ugyanez lesz a helyzet a földdel is. Amikor a kicsi keblencek az elapadt EU-s földalapú támogatások után megvilágosodnak, hogy a bevételért szántnivetni is kéne... meglásd: lesz itt köpködés, anyázás ezerrel...
@Ergosum: ÁÁÁÁÁÁ ha ezt is teszi, ösztönösen teszi... Ez Machiavelliről életében nem hallott, Mákosbejglinek érti, és ha eléteszik, kanállal eszi...
mind bűnöző !

fidesmaflaálam
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Vona pedig Orbán szárnyai alatt nevelkedett és szökkent szárba.
@Ergosum: Bazdmeg!

"...enélkül az áldott ember nélkül nem is lenne árvíz!..."

értelmezted ezt a mondatot?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Gyurcsány Ferenc idei, május elsejei beszédét – és az azt követően nyilatkozatait kommentálva – Bajnai Gordon arra is figyelmeztetett, hogy a 2006 őszi rendőri túlkapások kritikátlan megvédése, illetve a kettős állampolgárságról szóló népszavazás tanulságainak figyelmen kívül hagyása ellentétes a korszakváltás programjával, amelyet maga, és az általa vezetett Együtt-PM Szövetség nevében sem tud elfogadni"

Ezt most te nem érted, vagy Vadai?
@Ergosum: Hát ez az! A megszokott szellemi szinvonal:-))

"- Helyes, adóztassák csak meg azt a két szennycsatornát. Eddig is a netről néztem a Barátok köztet, most is onnan fogom. Kit érdekel, ha az Rtl megszűnik!"

A marhája! :-) A netre a Barátok köztöt a malacok hordják fel:-) Idióta.
@Fabius: Héte" Figyejj má! A képen a három pont után nem a ... és beteszek a helyére egy Orbánt! gondoltál? Merhaigen, akkor bezony 18-as karika! :-)
És csak 23 óra után:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Átlagmagyar ügyben lehet igazad. Bár nálunk is működik sok minden belőle. Ld. Horn megválasztását anno.

A mezőgazdaság mindig, mindenhol kockázati üzemégazat volt, és marad még sokáig. Ezt, mint a blogon írtam egyszer, elfelejtették közölni azokkal akik beszálltak a rendszerváltás után. Ebből a szempontból az OGY képviselő pont olyan hülye, mint az ózdi darus. Csak az utóbbiért valóban nem mozdultak volna meg.

@Ergosum: Tetszőleges követői hadban ott lesz a 10-15 % vakhitű. ahogy tetszőleges tömegben ott van a 3-4% csőcselék. A kérdés az, hogy mennyire tudhat hangadóvá válni.
Orbán nem véletlenül erősíti a főpapi attitűdött. Ezeket a tömeglélektani szabályokat ők is ismerik.
ha elsőre nem, na majd másodikra:

Beindult a szavazógép: visszaküldött törvényeket fogadtak el újra

Újra elfogadta a parlament kedden a közérdekű adatközlést újraszabályozó, az információszabadságról szóló törvény módosítását, amelyet Áder János köztársasági elnök májusban visszaküldött megfontolásra az Országgyűlésnek. Elfogadta a parlament az agrárkamarai vezetőkről szóló törvényt is, amelyet korábban Áder szintén visszaküldött.

hvg.hu/itthon/20130611_Beindult_a_szavazogep_visszakuldott_torve
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Te, ezek nem az én gondolataim!!!!!

Kiválasztottam pár általánosnak mondhatót, amin sírva röhögtem.
Csak hogy szemléltessem, ezek az emberek nem azért szavaznak Orbánra, mert Bajnai ezt vagy azt követte el, vagy mi történt a elmúlt nyolc évben, hanem, mert hisznek.
@Ergosum:

"Eddig is a netről néztem a Barátok köztet, most is onnan fogom. Kit érdekel, ha az Rtl megszűnik!"

Helyes, államosítsák ezt is és legyen új szereposztás:

Miki - Orbán Viktor.
Klaudia - Selmeczi Gabriella.
Vili bá - Harrach Péter
Zsolt - Simicska Lajos.
Géza - Pálffy István.
Balázs - Szijjártó Péter.
Magdi anyus szelleme - Wittner Mária.
Ádám - Dajcstomi.
Novák Laci - Semjén Zsolt.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Nem, a három pont aszongya: ...vagy legalább gágogj már te liba!!!

:-D
@Ergosum: Nekem nem okoz gondot a személy és a szöveg értelmezése... és a Te általad bemásolt hozzászólásokat és azok elkövetőit méltattam:-)
@Fabius: Nem is tudtam, hogy rengeteg szabadidődben casting-ügynökséget is vezetsz:-)))

Nagy a tolongás a jobb szerepekért? :-))))))
@Fabius: hehhe és csak utána kapja meg bónuszként a kaubásztot:-)
300 fölé ugrott az euró!
Idáig hatnak a törökországi zavargások is.

/meg még sok sokk más/
@Fabius: A csomagolást vagy a valóságot?? ;)
Szakértelem Elvtársak! Szar-értelem:-)))))

"C-vitamint osztanak Nagymaroson
SzBF jún. 11. 10:42
A nagymarosi gáton dolgozó katonáknak és tűzoltóknak C-vitamint osztanak. Ezt az önkormányzat szerzi be a patikában. Meg akarják óvni őket a fertőzésektől. (MTI)"

A C vitamin közismert ellenszere a kólikának, a vérhasnak, a tifusznak, és a magtalanságnak:-)))
@Fabius: Amúgy örülök, hogy végre ismét itt vagy a fedélzeten. :) Hétvégén merrefelé voltál homokzsákolni? Én főként a rómain. Te nem voltál véletlen arrafelé?? ;)
@Fabius:

Bár nem követem a BK eseményeit (még titokban sem!), de nem teljesen értek egyet a szereposztásoddal, döntsön a dívány.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Cuncimókus! Ha arra járt volna, még mindig valamelyik homokzsákból hilféznél kifelé:-)
@Ergosum:
demenciasokkal dolgozva feltunt h. a belso valosag szo szerint modositja az erzekszervek mukodeset.
tehat ha egy hivonek mutatsz egy grafikont akar, o latni fogja a sikert. plane ha rajzolsz melle libat.
@Dr.Zomboss: Nem mondod és viktor kormányában is volt már miniszter Vona?? Valamiről megint lemaradtam. :)
@saravad:

Hát még ha 8 libát rajzolsz.

Kíváncsian várom, hogy a szeptemberi elsős könyvekben aktualizálják-e a mese-motívumokat. (Mert titokban már a tankönyvrendelés is teljesen megváltozott, csak ez nem fér bele a hírekbe. No majd tanévkezdéskor lesz itt nagy döbbenet.)

A három kismalac helyett a három kisliba, a 7 szűk esztendő helyett a 8 szűk esztendő. Mátyás király álruhában járta a vidéket sorozat helyett az Orbán Viktor gumicsizmában a gátakon mesefolyamot.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: De van az a Gábriell:-))

Téged javasolni foglak Fabnak, hogy válogasson be a Hotel Babilon néger recepciósának szerepére:-)

Tájékoztatásul:
Jelenet.
Újságírónő riportot készít.

Érték e mostanában verbális atrocitások?

Válasz:
Néger is vagyok,zsidó is vagyok, buzi is vagyok. Melyikkel kezdjem? :-)
@Ergosum: A Matolcsy-féle Tündérorzágot Vitéz KósaLalával, a tejben-vajban-dohányban fürdő Trfikhercegeket, a csodabarackfát, és a kis tündéket, akik felül hordják a talpukat, valamint bazsalyban guzsalygó széket fonó matyóintás igazmagyar parasztlányokat persze kihagytad:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Nem mondod és viktor kormányában is volt már miniszter Vona?? Valamiről megint lemaradtam. :) "

...de még lehet... csak figyelj...
@Ergosum:
Rózsa mondta még az NKR promo kereteben: ' a liberalizmusról is fognak tanulni.'
Ja de mit?

Mar most is voltak hanyadek olvasmanyok uzsoras vs ketkezi munkas. De csak foldmuves. A kereskedo, iparos nem jatszik.

hányok
"Horváth István, Szekszárd polgármestere. A nyilvánvalóan spontán, minden PR-szándék nélkül készült képeket a Polgármester Úr saját hivatala küldte nekünk. Köszönjük!"

m.cdn.blog.hu/ke/kepviselofunky/file/21.jpg

Szeegény póóógi! Biztosan a Trafikszerződéseket keresi...
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Hagytam teret másnak is:)

Nem írtam a turulban született legkisebb királyfiról sem, a modern földes urakról sem, meg a gyevi bírókról sem.

A szóló szőlő mosolygó alma csengő barack meséből jelzem, már csak az alma maradt érintetlen.
Gondolom ott majd a KDNP fog valamit alkotni.
Eközben. :((

A kőbányai polgármester kitart a 11 fős család keddi kilakoltatása mellett

A kőbányai polgármester kitart a 11 fős család kedd reggeli kilakoltatása mellett – értesült a Magyar Szociális Fórum péntek este.

Kovács Róbert polgármester (Fidesz-KDNP) az utolsó lehetőséggel sem élt arra, hogy otthonában maradhasson a népes Faragó család, hanem zöld utat biztosított a kilakoltatásnak, bár tudta, hogy a családnak nincs hová mennie.

Az Otthonvédőknek nem maradt más választásuk, mint határozottan kiállni a családért, és megvédeni jogát az élethez. Az MSZF 7.30 órára várja a kilakoltatás ellen tüntetőket a X. kerület, Kápolna utca 13. szám elé.+++

Élőben itt:

www.ustream.tv/channel/sodi-live
"Vackorral lázad az ELTE
Hoffmann ellen
erdelyip ma 8:07 OKTATÁS5 236
Hiába szeretné komoly alkalmassági vizsgán szűrni a tanárokat a köznevelési államtitkárság, az ELTE passzív ellenállásba vonul, és mesekönyvről kérdezi a felvételizőket."

444.hu/2013/06/11/hoffmann-csukloztatna-felvetelizoket-az-elte-vackorrol-kerdezi-oket/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem is kell a kormányban lennie, ő inkább műellenzéknek jó.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Szerencsére a média mellett már itt van a net. Sajnos, az ellenzék ezt nem használja ki eléggé. Az ilyen blogokat a fiatalok nemigen olvassák. Sürgősen meg kellene hozzájuk találni az utat ütős, humoros, szuggesztív formában. A finnyásságot pedig félre kell tenni egyelőre. Az idősebb, kevésbé érdeklődő rétegek elérése nehezebb aprómunka, de nem szabad elhanyagolni. Ez egy szakma, nem lehet igaz, hogy a Fidesz jobb ebben.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Arra nem voltam, Dunakeszi környékén nyüzsögtem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ezt a fényképet ma küldted el századszor:) nyertél egy hangszórót:) kérem a fotóalbum frissitést.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ennyire fájdalmas pillanat, mikor a hülyeség ellen ott állnak mindhárman? :-))

Merugye tudjuk hol és tudjuk miért készült a kép.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Erre is lehetne valami "vicceset" írni:
http://m.cdn.blog.hu/eg/egyenlito/image/2011_04/orbán_vona_párbeszéd.jpg
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Én az elvet támogatni tudom. A módszert természetesen nem.

Egy kiugrott tanár véleménye a szakmabeliekről:
"A tanárok az értelmiség söpredéke."

Természetesen vannak kivételek, akik minden támogatást, elismerést megérdemelnek. Csak ők csendben teszik vagy próbálják tenni a dolgukat. Ha hagyják nekik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Aszongya a néni, ha holnap lenne a választás Orbán nyerne. De nem holnap lesz.

Meg azt is mondja, hogy az EU szerint a problémáinkat magunknak kell elintéznünk. Ez speciel igaz.
@Fabius:

talán a győrújfalúi gát bontásnak is utána nézhetnél, lajosunk is benne van!?
@Fabius: és ti többiek, milyen büntire és milyen összegekre tippeltek ezek a gyalázatos rendbontó képviselők megregulázására?

"Nem leszünk Simicska-gyarmat" - akcióztak a Házban

Kérésük ellenére nem függesztette fel a parlament kedden két LMP-s és hat, a Párbeszéd Magyarországért (PM) színeiben politizáló független képviselő mentelmi jogát, akik tavaly nyáron a Közgép Zrt. telephelyén tiltakozásképpen egymáshoz láncolták magukat

hvg.hu/itthon/20130611_Nem_leszunk_Simicskagyarmat__akcioztak
oops:

444.hu: Leisztinger hoteleiben alszanak a rendőrök

Leisztinger Tamás Hunguest Hotelsétől bérel szálláshelyeket a Budapesti Rendőr-főkapitányság a BRFK rendőreinek elhelyezésére. A Közbeszerzési Értesítő június 3-i számában megjelent közlemény szerint az ügylet összértéke 690,48 millió forint – írja a 444.hu.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem is tudom, nekem úgy rémlik Bajnai miniszterként is szembe ment a Veres féle gazdasági kormányzással és válságkezeléssel, az Oszkó féle Reformszövetséggel komplett gazdaság válságkezelő csomagot nyújtottak be már akkor.

Csöndben kérdem, hun van a Jobbik elképzeléseit tartalmazó csomag 2009-ből? Mert azt ismételgetni, hogy Vona nem volt még miniszter picit kevés. Nekem.
@tristen2005: Mit kell ezen nézni? Köllött a főőőd Felcsútbasznádra a stadinyomiba:-)
@Fabius: látom cseppet visszaoptimistáskodtál, azéééé, mert realisztikus bérrettegőknek már vagyunk itt is egy páran :D

áááááááááééééééééééééééhóóóóóóóóóóó:

Vagyonukkal felelnének a magyar politikusok

Ha az Ab vagy az EU Bírósága elmeszel egy (adó)törvényt, akkor az így keletkezett károkat a kormány tagjainak és a képviselőknek kellene megfizetni egy bukásra ítélt ellenzéki ötlet szerint.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/elbukhatnak_vagyonukat_a_magyar_politikusok_itt_az_uj_javaslat.556201.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Dagilaci majd megvonja tőlük a járandóságuk harmadát, ahogy azt tegnap kitanáta.

A bíróságon meg kiegyeznek az aktivistákkal egy:

- véleményszabadság, ejnye,
- jelképes összegű szabálysértési bírság

kombinációban, csak csillapodjon a balhé.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

B+ ez olyan, mint amikor az 1 napos födém alól kiveszed a zsalut:)
@Fabius: hja a főnök ad, és a főnök elvesz, így megy ez minálunk. A rendkívüli munkáltatói felmondás az mikor gyün, mert már csak ez hiányzik az eszköztárból.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: speciel az elte, és a rektori konferencia is elmehet a melegebbre.
A nevem melletti top-poszton még hajnalban kifejtettem. Ezen.
endresy.blogspot.hu/2013/06/tanaralkalmatlansagi-alkalmassag.html
Sok szempontból tényleg ki lehetne szántani az egyetemi bivalyokat
@Fabius: csák csendben megjegyzem, hogy realitásokkal számoló programja mostanság srm sok van...
@Fabius:
"Vajon hihetünk neki? Feltétel nélkül semmiképp. De azért van itt egy aprócska körülmény amin - talán - érdemes elgondolkodni. "
ööö...
...viszkisdoboz - fapál ügye? fapálnak felkínálták (és az öszses többi vádlottnak is), hogy juhászra kell vallani, és mehetnek haza. volt olyan katonatiszt, aki 6 hónapot ült börtönben(!), köztörvényesek között előzetes címén.
ööö...
...asszem a hagyó-ügyben is volt egy ilyen mellékszál, hogy az egyik előzetesbe (amúgy börtönbe) zárt vádlottat megkörnyékezték, hogy 'csak' alá kellene írnia a papírt, amit az orra alá tolnak, és mehet haza szabadon, többet vele nem foglalkoznak.

ez nem egyedi eset. egyrészt a polt-féle ügyészség bevezette az ötvenes évek ügyészi kultúráját, másrészt egymásra épített vallomásokra alapoz vádakat, amik a legnagyobb jóindulattal sem állnak meg egy bíró előtt sem. és csodálkoznak, hogy bukik az összes per.
nyomozni, no, azt nem.
@Fabius: csak nem a kacsalábon forgó fakastélyodat védted?
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Orbán mákos-bejgliben meghaladja Picassót is.
Bámulatos szépérzékkel keni a falra!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezt a maszopos ötletet én jócskán kiterjeszteném és ami még fontosabb, visszamenőleges hatállyal minimum 23 évre. :)
@Dr.Zomboss:
Vona a táncoló páva szárnya alatt szárba szökken?
Locsolta valaki?
Biztos vagy Te abban, hogy a szárban az á nem a? Úgy legalább lenne értelme.
Meg különben is bakkkancsban szökkenni, mint tüllruhás balerín a Cári Orosz Balett dióverő című előadásán?
@GeoCracker: Melyik realitásra gondolsz??
Netán arra, amely alapján garmadával nyíltak a cukrászdák Bécsben vagy esetleg a Guardian nem is olyan régi felmérésére, amelyből kiderülhet, hogy az elmúlt harminc év megszorításainak többsége gyakorlatilag értelmetlen volt??? :)

pogi.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=175065

image.guardian.co.uk/sys-images/Observer/Pix/pictures/2012/07/21/gu_wealth-offshore-01.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: visszamenőlegest kéretik elfelejteni, felejtsük már el a múltba révedést, foglalkozzunk már a jelennel és a jövővel. Csak a dilettáns jogászok csesztetik a visszamenőlegességet. Ha valahol törvénytelenség van/volt, akkor a szügyészséges és a rendőrséget kell normálisan működtetni.

Nem ilyen csókpuszi haverosan, mint vezénylóék.
PoltP nem nyomozhatunk után az eldobott agyvizem is felforrt, különösen a VIP-ek lakásrekvirálása után, hogy a jó kedves mamikájuk csókolgassa a műanyag lakatjukat a zárkájukon.
@Fabius: Pont azért mókás, mert egy nemlétező probléma ellen állnak ki. :)
A Narancs Állam mint jó gazda:
/a haverok megint jól fognak járni, dohány, buli, hanta.../

Egyéni számla: a kormánynak nem ment, kiszervezi

Pályáztatással tenne pontot a kormány az egyéni nyugdíjszámlák elhúzódó kialakítására. A kiírás szerint jövő júniusra be kell fejezni a rendszert, és 1,3 milliárd forintot kap rá az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság, illetve a projektbe bevont partner

hvg.hu/gazdasag/20130611_Egyeni_szamla_a_kormanynak_nem_ment_kisze
A csajt a képről elhívnám egy személyes találkozóra. :D
FABIUS!
Nem lehetsz olyan irigy, hogy nem adod meg a tel.számát! :)
Ti meg csak foglalkozzatok a politikusokkal addig...
áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

Boktondi Boktondi Boktondi:

Bakondi harcol a vérszívókkal

A kormány szerdai ülésén döntött arról, hogy a szúnyogirtási teendőket a jövőben központilag, a Bakondi György vezette Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) irányítása alatt oldja meg - közölte a Kormányszóvivői Iroda.

hvg.hu/itthon/20130611_Bakondi_harcol_majd_a_szunyogokkal
Aszem Fabiusz, h jól látod a dolgokat, jók az érvek, jó a filó gyakorlatilag minden posztodban. De addig a pillanatig, amíg ezen posztokat és érveket kb. 100 ember (nem zember!) olvassa csupán, addig helyben járnak a gondolataid.
A média most már a neten is egyoldalúvá vállt, egy-két okos oldal van csupán.
Szerintem a választást már most elveszítette az ellenzék, és nem azé mert szar, hanem azé mert nincs médiája (nem a gongolkodók nyerik a válsztást hanem az "érzők"). Szerintem kihegyezheted a ceruzádat de úgy, h az még 5 évig fogjon! Ha engedik..... Én olvasni fogom az tuti! :)
@GeoCracker: Sok szempontból igen. De pont ebből a szempontból nem.
Ugyanis itt és most az történik, hogy egy Hoffmann Rózsa akarja megmondani kívülről, felülről, különösebb elmélyülés nélkül, olyan pedagógiai elképzelésekkel, amilyenekkel. Azt, hogy hogyan szűrjék azt a nem túl sok jelentkezőt, akik a jelenlegi körülmények között, azok ellenére úgy döntenek, hogy tanárnak készülnek. Olyan embereknek, akik évtizedek óta foglalkoznak pedagógiai kutatásokkal és pedagógusok képzésével. Az a Hoffmann Rózsa, aki. A felvételi eljárás közepén.
Az alkalmassági vizsga egyébként kellene. De ez az elképzelés így aztán minden, csak nem megalapozott. Kb. pont az a szint, amin Vackort lehet kérdezni. Ehhez képest az alkalmassági feladatai még egész jók is. Esetleg felmerült valakiben, hogy hagyja a képzőket, hadd dolgozzanak ki maguk _normális_ alkalmassági vizsgát? Jövőre? Ne is válaszoljon senki.
@ftk: Ja és még valami. Az "egyetemi bivalyok", ha az idős profokra gondolsz, épp most vannak nyugdíjba zavarva kor szerint, teljesen függetlenül attól, hogy mennyire van vagy nincs rájuk ténylegesen szükség. Szóval ki van itt mindenki szántva, csak köszönet nem lesz benne.
@Myrath: hát szerintem ötnél több érzékszervünk van, mindenkinek, gondolkodástól függetlenül. Pl. egy a pénztárca. A másik az iskolás gyerek. A harmadik az egészség. Ezek elég jó radarok manapság. Nem kell ahhoz Fabiust olvasni, hogy fájjanak. És hát ugye tudjuk Maslow-tól, hogy a fiziológiai szükségletek, meg a biztonságérzet...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Na jó, legyen belekeverve a sör is: PunciGammer:-))

Egyébként ne a Staroprament szidd, hanem a magyar adótörvényeket. A múlt héten linkeltem: Minden sörgyár vizezi a Maon forgalombahozott sörét, 0,5-1%-al kevesebb alkohollal, mert agyonadóztatják őket... szóval, marad az osztrák határ és az echte, nem itt kotyvasztott lőré...
@Myrath: Valami ilyesmit írtam a múltkor... ne tudd, meg, hogy le lettem baszva... odaátról rohad libsibolsizsidóbérenc szaralak vagyok, itten meg nyamvadék defetista...
@Myrath: "nem a gongolkodók nyerik a válsztást hanem az "érzők".

Jó meglátás, lehet, hogy a jobbik is emiatt van a parlamentben?? ;) Ezek után mondja bármelyikőtök, hogynincs öniróniám. :D
@ftk:
Én értem és megértem amit írsz. De a hit, sokszor felülírja a szükségleteket, ill. a rációt, sőt még a tapasztalatot is. "Most még szar, de kurvajólesz nemsokára!" Ezt sulykolja a média, és aki hisz, az elhiszi és nem gondolkozik. Hisz és kész. Orbánban, a hírekben, a jövőben. Elhiszi, h mo. jól teljesít. Nem néz utána, nem keres infókat. OV aszonta, akkó ugy is van.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Defetista vagyok magam is. Azé, mert nem hiszek az emberekben, mo-ban. Sajnos. (:
Azt viszont látni vélem, h miért nem akarnak a zemberek visszafordulni. Meg is értem Őket.
Új erő kéne, új arcok, új motiváció.
No mindegy, 2018 előtt visszatérünk a problémára. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A magyar hon realitásaira. Nem a populista visszamutogatva öntömjénes marhaságokra.
@ftk: az elv még lehet jó attól, hogy hoffmann n az.
"Olyan embereknek, akik évtizedek óta foglalkoznak pedagógiai kutatásokkal és pedagógusok képzésével."
Meg is látszik. A tanárok fele alkalmatlan a feladatra. Olyanok képeznek az egyetemen, akiknek nem okvetlen van tanári képesítése. Elméleti matematikusok az alkalmazott tudomány katedráin. Egymással nem tárgyaló/vegyülő "iskolákba" tömorült karrierprofesszorok és slepjük. Menj el egy nevelési konferenciára, ha nem hiszed. Nem! Ők jórészt pont annyira alkalmasak a feladatra, mi.t Hoffmann Rózsika
@Myrath: Van itt 30-50 jó arc... blogszférában legyen 3-5 000. Egyéb helyeken pampgjon 100 000.

-0-25 korosztály szarik a politikára
-25-40 korosztály fele beleszakad a munkába, 25 %-a elment, vagy tervezi, hogy elhúz a picsába, 25% meg van véve közrabszolgának.
-50-60 korosztály fele lapít és kiábrándult, legfeljebb magában pampog, 25%-a agyhalott és tapsikol, 25% várja, hátha történik valami
60-70 korosztály felét nem érdekli a politika, 25% várja a nyugdíjat és a nyugdíjat, 25% lelkes, mert csökkent a rezsije.
70 fölött van 30-50 szellemileg friss, 3-5000 problémája, hogy kap e papírkoporsót, a maradéknak pedig a szoc otthonban csordogál a nyála a szája szélén...

Mindemellett: A kormánypropaganda 0-24-ben nyomja minden médiafelülfeten, diadaljelentések ezerrel, a társadalom maradéka atomjaira megosztva...

miért is vagyok defetista? Ezért.
@Fabius:
A bloghoz:
Az „Új Ember” című Katolikus hetilap „A koncepciós perek” című cikkében közzétett megállapítása szerint:
„Lenin és követői azt vallották, hogy erkölcsös az, ami a párt érdekeit szolgálja. A konkrét esetekben pedig egy-egy diktátor határozta meg, hogy mi az, ami a párt érdekeit szolgálja.”
Ezen elgondolkodtam egy cseppet.
1.
A Fidesz ugyanis az ellene felhozott bármilyen vádakra nem reagál, nem cáfol.
Miért is? Válasz: erkölcsös az, ami a párt érdekeit szolgálja. Márpedig ami erkölcsös, azt botorság lenne cáfolni - e szerint a logika szerint.
2.
A vádak elfáradnak, sőt elavulnak, mert jönnek újabbak.
Viszont a technika nem változik, az ellenzék unalmas lesz, és ráadásul hitelét is veszti, hiszen mindig ugyanazt szajkózza.
Próbaként megérné egy hamis vád. De inkább mégse. Ebből sem jönne ki jól az ellenzék.
3.
Mesterházyt és pártját minek ekézni? Nőni nem fog, csökkenni sem.
De egy új párt az veszélyes! Például a DK alakulásakor ismét Gyurcsány lett az elsőszámú szemüveges gyalázat.
Addig, amíg nem pártosodott (mostmár párosodott is a PM-el) az E-14 foglalat.
Jelenleg ezért Bajnai a fő ellenség és ezt - nocsak! - nem a libátlanítottak mondják, hanem a Fidesz!
Ezért a kártalanítás összege is a libairtó működését kompenzálja, ami azért furcsa, mert a trafik nélkül maradt trafikosokat meghagyta … vajon kinek?

Aki nem akarja a Fideszt, vegye a fáradtságot és tanulmányozza működésének logikáját, és azt is hogy mi tartja egyben.

Javaslatom: Szun Ce - ma is érvényes!
"Újabb kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen

Hivatalos felszólító levelet küldött május végén az Európai Bizottság Magyarországra, vagyis formálisan kötelezettségszegési eljárás indult, mert Brüsszel szerint a jövedéki termékekre vonatkozó magyar szabályozás egy részlete ellentétes lehet az uniós irányelvvel - derül ki az Európai Bizottság főtitkárságának honlapjáról."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ujabb_kotelezettsegszegesi_eljaras_indult_magyarorszag_ellen.556228.html
Egy újabb orbitális hazugság... a jóbirkák pedig benyelik. A főparancsnok akkor nem is főparancsnok? Nem utasított, csak épp arra kolbászolt? Ejjjj....
Lajoskám! Ennyire futotta a válságstábnak 5 nap alatt? Kurva gyengék vagytok!

hvg.hu/itthon/20130611_Kosa_Orban_nem_a_szakmai_iranyitas_miatt
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Való igaz! A FIDESZNEK a "ki nem szarja le mit mondasz!" taktikája eddig fényesen bevált. Egyszer inogtak meg, amikor a diákok beizgultak. De ez is csak 3-4 napig tartott... aztán jött a megosztás, a vajaskenyérigérgetés és minden maradt a régiben.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Ez sem rossz közelítés. :)

Vannak még ilyenek is, ezek hasonlóan és pontosan írják le a képletet:

"Az Orbán-rendszernek sikerült egy elég nagy, több lépcsős kliensrendszert létrehoznia, a saját oligarcháktól a mezei hadakig, amelyben még a legkisebb sarzsi viselője is úgy érzi, hogy az átlagnál kicsivel jobb megélhetését Orbán Viktornak, pontosabban az Orbán-rendszer fennmaradásának köszönheti. (...) Bármilyen nagy is ez a létszám, nem lennének elegen, ha nem csatlakoznának hozzájuk sokan a kisemmizett többségből. Ők azok, akiket elkábított az Orbán-rendszer mérgezett propagandája és torz világmagyarázata, amely mélyen gyökerező emberi tulajdonságokra épít: az irigységre, a bűnbakképzésre és a „másik” iránt ebből fakadó gyűlöletre. A pénzüket, az életlehetőségeiket, a gyerekeik jövőjét ugyan elvették, de kaptak helyette bűnbakot, és egy picike felsőbbrendűségi érzést: a liberálisoknál, a cigányoknál, a zsidóknál, a buziknál, a helyesírási szabályokon lovagló értelmiségieknél, a komenistáknál, a hajléktalanoknál, a romkocsmás egyetemistáknál mégiscsak különb emberek. Ez a tömeg persze nem olyan megbízható, mint a kliensek, ezért a tudatát folyamatosan kell mérgezni, sőt a méregadagot állandóan emelni kell, mert egyre jobban hozzászoknak – az ingerküszöb egyre magasabb.

Kik vannak az Orbán-rendszer híveivel szemben a másik oldalon? Mondhatnánk, hogy a rendszer sértettjei, de ez nem igaz. Ha ilyen egyszerű lenne, akkor már el is értük volna a kritikus tömeget. Rossz hírem van: a másik oldalt jelen pillanatban az az elenyésző kisebbség alkotja, amelyet nem lehet megvenni, amelynek elvei vannak, és ezekhez tartja is magát. Ők azok, akiknek fontos a demokrácia; fontos, hogy a sorsukról maguk dönthessenek; akik, ha valami nem sikerül, először magukban és nem másban keresik a hibát; akik elviselhetetlennek tartják, ha az állam beleavatkozik a magánéletükbe; akik a tiszta verseny és nem a kliensrendszer hívei; akik nem eltaposni, hanem meggyőzni akarják az ellenfeleiket; akik elviselik, hogy mások „mások”, mint ők; akik saját teljesítményüktől várják boldogulásukat, és nem keresztapáktól."
galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=215007:lesz-e-valamikor-orban-utan&catid=9:vendegek&Itemid=66

"a gazdasági eszközöket úgy használja az Orbán-kormány, hogy létrehozza a saját üzleti és társadalmi bázisát, amelyet kistafíroz. A lineáris 16 százalékos adózás és az adó arányában adott családi támogatások például a nagy jövedelmű és létszámú családoknak kedveznek, az összes többi helyzetét rontják. Miként a deviza végtörlesztés, vagy a rezsicsökkentés is elsősorban a vagyonos réteg terheit csökkenti, jövedelmét és vagyonát növeli. Az intézményrendszerben olyan "reformokat" hajtanak végre, amelyek miatt minden intézményvezetőnek - a kórházigazgatótól az iskolaigazgatóig - ismét pályáznia kell. Így mindenhová közvetlenül a saját embereiket ültetik - ahogy a legfőbb ügyésztől az ÁSZ-elnöki posztig minden független intézmény élére is. Ez a kör körülbelül 700 ezer ember, családjukkal együtt pedig 2,1 millió. Többségük ma már közvetlenül kötődik a hatalomhoz, nekik az az érdekük, hogy ez a hatalom megmaradjon, mert veszélybe kerül kiemelt pozíciójuk. Az üzleti kört pedig közbeszerzések, állami támogatások, adókedvezmények, a konkurensek diszkriminálása, a szabályok megváltoztatása segíti. És nemcsak Simicskáról meg Nyergesről van szó, idetartozik a trafik- és a földpályázat, vagy a szerencsejáték törvény megváltoztatása is. Ráadásul ugyanaz a kör foglalkoztatja a kis- és közepes vállalkozások jelentős részét is, amely elnyeri a milliárdos közbeszerzéseket. Ha ők nem nyernek, akkor nem jut a vállalkozásoknak sem. Kialakul tehát egy nagyon széles gazdasági háttér, amelynek az az érdeke, hogy az Orbán-rezsim maradjon."
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=649984#null
Ugyanez van most a trafikmutyival... szó sem esik róla, az ózdi bakter a parlamentben kb. negyvenedszer mantrázza el ugyanazt... és csendesen elhal, mint a többi ordas mocsokság....
... és természetesen Lázár, a sunyi, tenyérbemászó rókapofájával a szemetekbe röhög... persze nekem is...
@Kowalski, helyzetjelentést!: A tied egy profi írta ki tudja mennyi ideig, én meg itten impotenciáltam kb 5 perc alatt zsigerből:-)
De ha egy mezei egysejtű esetleg elolvassa, az enyémből talán jobban megérti miért annyi a mennyi...
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Arról nem is beszélve, hogy a szervezet annyit használ fel belőle, amennyire szüksége van, a többi kiürül. A szükséges mennyiség pedig megvan egy fél paradicsomból kb.
@Bretschneider detektív: Hát én is kiváncsian várom a fejleményeket, amikoris az állomány "Üssük a bestét!" kiáltozva, harsányan dalolva elindul a vízen gyalogost, a libák által húzott csónakban lévő Bajnait üldözni:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Mit nem tesz a zsenialitás. :D Jah, lehet, hogy fogyaszthatóbb a tiéd. Mint amikor matekórán a grafikus megoldást mindenki értette, az algebrai levezetést kevesebben.
Bar en maf joideje nem hiszem h lesznek valasztasok max vmi annak latszo só, megis...
Egyre tobben mondjuk hogy marad a fidesz. Olyan kicsit mint az önbeteljesítő jóslat. Akkor mit varunk a bizonytalanoktol?
A tavolabbi jovoben en Lazar-Vona osszecsapasra szamitok a hatalomert. Jo hir h. egyikuk sem elmebeteg. A rossz hir ugyanez.
@saravad: Ez annyra nem biztos. Ha végiggondolod, eddig minden esetben Orbán potenciális ellenfele párton belül ment a levesbe. Persze már elmúlt 50 éves, és erősen dementálódik... ki tudja... Lázár eddig a legaljasabb kihívója... eddig is úgy vezette meg, ahogyan akarta. Szerintem még a dohánymutyiból is kihagyta :-)) Az teljesen a saját bóótja maradt:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Aszem jó a "korfád", egyet is értek vele, de ha más alapra helyezzük a problémát, akkor lehet, h más eredményt kapunk.
Induljunk ki abból, h az emberek érvényesülni akarásuk más és más.
20-30 év: tanultam, beszélek egy nyelvet, Európában élek, miért maradjak Mo-on? Ha nem maradok érdekeljen a politika? (nem érdekli)
20-30 év: van 8 általánosa, lehetőségei = 0, enni akar, gyakorlatilag más célja nincs. Jövőkép, lehetőségek =0! Menni nem tud, nyelvet nem beszél.
30-40: a motivált értékes része külföldön, sokan 15 évre előre elköltötték a fizujukat (hitel hegyek). Versenyezne de nem engedik, megszólalni fél. Szerintem a nem párválasztók nagy része ez a korosztály)
40-50: A nagy vesztesek! Nyelvet nem tud, menni már késő, szakmailag jó de öreg, nem kell sehol. Gyerekei vannak, giga felelősség. Tiszta ideg korosztály, nem tudja mi a jó. A komcsik is szarok voltak, a mostani rezsim is szar. Végképp nem tud dönteni! Keresi az infót, sokat olvas, tájékozódni próbál.
50-100: Az abszolút kettévágott korosztály. Vérbő komcsik és hithű orbanisták. Megingathatatlanok (SZÉP SZÓ MI?:)). Nem ők döntik el 2014-et!
@Kowalski, helyzetjelentést!: Naugyi... ha kutyákkal akarsz beszélgetni, ugass! Ha egysejtű mezei ázalagokkal, kelts szellőt rezgő szempilláddal és főleg: mosolyogj:-)
@saravad:

Hát nemtom. Vakon kellene bíznunk abban, hogy egy olyan országban, ahol mindazok után, ami eddig történt, magasan vezet a Fidesz, és a köpcös, buggyant Übü-király árvízi idétlenkedése a mögötte loholó sleppjével nem közröhejbe és azonnali bukásba torkollik, még történhet valami reménykeltő.
@GeoCracker:
i8smétlem önmagamat

ez most egy nagy, hatalmas választóvíz lesz, bármi is legyen, mivel az ország azt fogja kapni amit érdemel

ha gömböcöt a bolond árvizi hajóst akkor azt, ha meg mást hát azt

az láccik, hogy jóslataim szépen begyünnek

ÖNMAGUK DUGÁJÁBA DŐLNEK A NARANCSOSOK ÉS AKI EZT NEM ISMERI FEL AZ HÜLYE

brühüyyy

mi lenne, ha egyáltalán nem reagálnának a gömböc fasságaira hadd dumáljon, gee in gee out
@Myrath: Egyébként a hsz végén írtam: atimilag megosztott társadalom... ez a másik vezérhangya...
@Kowalski, helyzetjelentést!: közröhejbe??? Ugyanmá... májusban a lelkes hadak pajzson viszik a Duna jegére a hős vitézt... én csak remélem, hogy le is teszik...
@Myrath:
ha akarják, ha nem becsődöl
magától

én mint az 50-100 tagja szilárd vagyok mint a Himalája és leszarom ezt a barom bandát ezek 350 ember és azok akik közvetelnűl tőlük függenek azaz egy maroknyi szemét geci

ezeket ne lehetne bebörtönözni és kiírtani a politikából?

akkor megérdemli az ország amit kap

brühüyyy
@rodeo36: "gee in gee out" helyett, hogy a poszthoz is hozzászóljunk: gá gá gá.. :-)
@Kowalski, helyzetjelentést!: Fúúú basszameg, ez nagyon igaz!!!
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Nem. Semmi remény. Idővel a küldetéstudatos bűnözőket letisztult, hidegvérű profik váltják mindenhol. Akkor a humor is odalesz, semmi vakkomondor meg kerényi- hakni.
@saravad: Igaz. A legfelsőbb berkekben ez már tökéletesen megvalósult, a hülyéket egyelőre engedik játszadozni. Sok pénzbe került, de így nem velük foglalkozik a plebs és az értelmesebbje, hanem a gátlástalan önmegvalósítással, önszopással, önfényezéssel, másrészt ezek balgaságból, hülyeségből, idiótizmusból teszik tönkre a reménybeli koncokat és teszik szarért-hugyért elérhetővé. Nem direkt megy így a magukhoz szólítás, hanem lám-lám... a hülye (tetszés szerint behelyettesíthető Orbánnal, Matolcsyval, Illéssel, Hoffman Rózsával) tette tönkre az ágazatot. Mi csak segyítünk neki talpra állni. És nem elfelejteni azt a 386 barmot, aki ott, a nagy házban ehhez gombnyomással asszisztál, és azokat, akik kulcspozitióban támogatják ezt.
@rodeo36: Te nem számítasz! :) Azé nem mert külföldön élsz, tök világi értékrenddel rendelkezel, több nyelven beszélsz, a verseny számodra természetes. Azon csodálkozom, h foglalkozol egyáltalán Mo sorsával, az itteni történésekkel.
És a legszomorúbb történet az egészben az, hogy ez az 5-6 ember, az ország teljes kisajátítása után sem fog, még a Forbes első 1 000 000 leggazdagabb és legbefolyásosabb embere közé kerülni...
A kulturális, intellektuális hendikepjük eleve determináló...
Az etikai és morális attitüdőt meg sem említem, ez ismeretlen fogalom számukra
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

1. Ami jobboldali/nemzeti az etikus.
2. Mi megmondjuk mi a jobb/nemzeti.

tehat: amit mondunk az az erkolcsos

Termeyzetesen neha tortenhetnek tulkapasok, de ezt parton belul kell kezelni. Nem adhatunk fegyvert az idegen(szivuek) kezebe holmi nyilvanos onkritikaval.
A gyengeseg, bizonytalansag minden megnyilvanulasa kerulendo.
@rodeo36: a trafikmutyi környékétől annak is világos lehet a helyzet akit csak a felszín hat meg.
Reakció nélkül meg nehéz hagyni.
@Fabius: "Arra nem voltam, Dunakeszi környékén nyüzsögtem.
"

Na mesélj!

Dunakeszi környékén melyik sellőlányt mentetted előszőr: Amelyik félig ült egy zátonyon, kezében egy tankönyv, melynek címe: Fellatio? :-)))
Az árvíz miatt hajózási tilalom van, de most hol lehet és mit csinál a nemzeti gyorsnaszádunk?
Kedveseim, várom a megnyugtató híreket!
@DR. INKVIZITOR: átavanzsál és tölti a ballasztokat, azzal is kevesebb víz lesz /látszólag/ a Dunában ;)
Valszeg kapcacsere és szagolgatás után, ide ment:
"Száznál többen a rendőrök ellen Kőbányán
Rendőrök, tűzoltók, mentősök, sok tucat aktivista, hatalmas készültség és patthelyzet a Kápolna utcai kilakoltatásnál. Matracokat feszítettek az erkély alá."
index.hu/belfold/2013/06/11/tobb_szaza_a_rendorok_ellen_kobanyan/

Háde, csak nem hagyja őket az út szélén?
@DR. INKVIZITOR: Imbolygó hollandinkánkat legutóbb Visegrádnál nem látták:-)))
"Már megint lemaradtunk egy fontos hírről

Bede Márton BULVÁR ma 15:22 0 0

Mága Zoltán is lapátolt. (via Művész Úr Faceboookja)

A 2013-AS DUNAI ÁRVÍZmága zoltán"

most.444.hu/assets/sites/2/maga-760x570.jpg

Kedves Marci! Teccett vón Varanu olvasgatni! Tegnap már szértöhögtük magunkat a körgangos, aranygázcsapos "művészúr" attrakcióján:-)

Tudja: Nincs unalmasabb, mint egy tehnapi újság:-))))
Én nem irigylem Bajnait, egyébként szerintem a kormány részéről a libázásnál hatásosabb lenne annak hangsúlyozása, hogy Gordon Gyurcsány minisztere volt. Én ezzel ijeszgetném a népet, ha én lennék Hang.
de nem én vagyok.
nem irigylem, mert Bajnai hiába akar nem fog tudni szabadulni egykori társaitól.
Utánlövés...

"A gumicsizmás Orbán legyőzi a század árvizét"

www.origo.hu/i/1306/20130610-orban-viktor-arviz-aradas-2012-duna11.jpg

"Orbánnak hiányzik a kanmajom
Meg a kapcabetyár, a bakmacska. Nyelvészeti szomorkodás zoknicsere közben."

"Vakegér, kapcabetyár, bakmacska, kanmajom - ezeknek a szavaknak a magyar nyelvből való kikopása miatt szomorkodott Orbán Viktor miniszterelnök, miközben zoknit cserélt mikrobuszában a Facebook-oldalára kedden feltöltött legfrissebb árvizes videóján. "

www.origo.hu/itthon/20130611-orbannak-hianyzik-a-kanmajom-a-kapcabetyar-a-vakeger-a-bakmacska.html

"Hiába várjuk
az elakadt milliárdokat
Hét hónapja ül a Magyarországnak járó pénz
egy részén az Európai Unió."
vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20130611-nemeth-laszlone-hiaba-var-a-brusszeli-eurokra.html

"12 millióért árulják a letelepedést
Marketingre kell a negyvenezer euró, nem a profitra hajtanak."
www.origo.hu/gazdasag/20130611-letelepedesi-allamkotveny-12-millios-kozvetitoi-dij-de-nem-profitra-hajtanak.html
"Rogánék amnesztia-javaslata kétes eredetű pénzekre
Adózóna
2013.06.11., 13:41 Frissítve: ma, 13:56 435
Furfangos adóamnesztiát kínál a láthatósági mellény nélküli jövedelmek legalizálására az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló T/11398 törvényjavaslathoz benyújtott bizottsági indítvány."

adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Roganek_amnesztiajavaslata_ketes_eredetu_pe_7MI0J4.aspx
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"csak remélem, hogy le is teszik..."

:DDD

"a legszomorúbb történet az egészben az, hogy ez az 5-6 ember, az ország teljes kisajátítása után sem fog, még a Forbes első 1 000 000 leggazdagabb és legbefolyásosabb embere közé kerülni... "

Még jó, hogy. Szerintem ez nem annyira szomorú. Csak a pitiánerségét és röhejességét mutatja az egész undorító harácsolósdinak.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: bakker, és nem van semmi ilyen pénzmagom, hjaaaa, de vezénylói zrt-nek gondolom akadni fog, pont mint a vég_törlesztésnél ugyi...
Na az észlény. :))

Telefont lopott, majd tudtán kívül képeket küldött vele magáról az eredeti tulajdonosnak

www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4963362/Busty-thief-unwittingly-shares-saucy-pics-with-mobile-phones-owner.html
hmmmmmmmm

Uniós pénzből lesz egyéni nyugdíjszámla
2014 végéig az 1955-1959 között született korosztály adatait tudják teljesen feldolgozni.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F06%2F11%2Funios_penzbol_lesz_egyeni_nyugdijszamla%2F
@Kowalski, helyzetjelentést!: Nem röhögni! Én lennék a legjobban, ha jégre tennék és megpróbálnák tartósítani! Legyen csak neki könnyű a föld:-)
@V-PORT: A cím alapján én arra tippeltem hogy Szijjártó az új Technokol
a sokadik mutyi, és haverozás:

Mindössze tíz napig lehet jelentkezni a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 9 milliárdos, az 1-6. évfolyamosok zöldség- és gyümölcsellátására kiírt közbeszerzésére. Nem pályázhat azonban minden termelő. Májusban jegyezte be a cégbíróság a Magyar Iskolagyümölcs Kft.-t.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/erik_a_milliardos_gyumolcsbotrany_magyarorszagon.556241.html
@Kowalski, helyzetjelentést!: "Csak a pitiánerségét és röhejességét mutatja az egész undorító harácsolósdinak. "

Ez mind igaz, csak a bőrőd és az életed megy rá erre a pitiánerségre...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Úgy nagyon őszintén! TE beraknád ezeknek 5 évre? Mer én egy pillanatra sem:-)
@V-PORT: Mostantól minden nyomtatott sajtóterméken kikaparásszuk a fideszeseket, hátha van valaki alatta:)

Erre már nincsenek szavak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"– A részvételre jelentkezőnek a hirdetmény feladását megelőző 3 évben teljesíteni kellett összesen legalább 350 millió forint értékű zöldség-gyümölcs szállítására vonatkozó szerződést, valamint egy legalább 22 millió forint értékű zöldség- gyümölcs promócióra vonatkozó szerződést"
/hír24/

Hogyhogynem, újonnan alakult cégnek nem kell ezt a feltételt teljesíteni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ugyan már, mit háborogsz csupa pitiáner kicsinyítőképzős aprójószág:
Simics-ka, Simon-ka, talics-ka... ja az más.-))

"A kiskőrösi székhelyű Magyar Iskolagyümölcs Kft-t. 2013. május 8-án jegyezte be a cégbíróság, főtevékenysége a zöldség-gyümölcs nagykereskedelem, tagja a tabdi Interfruct TÉSZ Kft. és a pusztaottlakai Paprikakert TÉSZ Kft. - derül ki a Céginfo.hu adataiból. A Paprikakert TÉSZ Kft.-ben a hvg.hu szerint 2011-es vagyonnyilatkozata alapján Simonka György, Pusztalottlaka fideszes polgármestere rendelkezett érdekeltséggel. A Céginfo.hu adatai szerint a cégben jelenleg is tag Simonka György és Simonka Görgyné."
Ki kártalanítja majd az öngyilkos gazdákat, akiknek 4 milliárdot húznak ki a zsebéből?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Komolyabban: Első évben 200% adó... meg akinek 6 anyja volt. 5 év alatt csak kinanálnak valamit, hogy alig csak a behelyezett lóvámnak megfelelő büntetést fizessem ki, és még azt is elvonják büntiből, vagy csak úgy...

Nekem úgy tűnik, a cégkirablás már nem menő... mostmár a kp-ra utaznak...
vigyázó szemeket kéretik keletre vetni:

Szigorúbban ellenőriznék a netezőket a szomszédban

A belügyminisztérium és az ukrán titkosszolgálat (SZBU) segítségével kívánja a kormányoldal ellenőrizni az internethasználókat Ukrajnában, továbbá letiltani a veszélyesnek minősített weboldalakat.

hvg.hu/vilag/20130611_Szigorubban_ellenoriznek_a_netezoket_a_sz
@avanivi: Az lesz majd az igazi truváj, amikor a Lázárt kapargatod, oszt viktor vigyorog alatta.-))))
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: háááá, méééé, majd nem így van, eszedné legyé mááá, ha vezényló kis vé, akkó lázártot se dicsőítsd nagy ELLEl ;)
Lázár már bizonyított... holtából feltámadottatta az zúr, a mink legnagyobb bánatunkra. De szentorr-bán miatúrót csinyát? :-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Bammeg!!!!

"Szent Orbán

A legjelentősebb szőlővédő május 25. ő az, aki a fürtkezdeményekeket megvédhette azzal, hogy nem fagyott (mint a legutolsó "fagyosszent"), hanem jó időt hozott. A magyarországi szőlőhegyeken sok helyen találkozhatunk Szt. Orbán szobrával, Gyöngyösön is volt. De templomot, kápolnát is szenteltek tiszteletére - ilyen nekünk az Urbán templom. Ha Orbán megvédte a termést a fagytól, akkor borral vendégelték meg a szentet, ha viszont fagykáruk lett a gazdáknak, akkor megvesszőzték a szobrát.

Read more: www.kislexikon.hu/szent_orban.html#ixzz2Vv9BxxAp "

Hüle vagyok, minta segg: már 2002-ben ia csak a termést védte Tokaj szőlővesszején....
"Ugyanebből a forrásból tudjuk, hogy I. Orbán valószínűleg vértanúhalált halt, és a Coemeterium Praetextatiban temették el.
Orbán egyaránt szentje a római katolikus egyháznak és a keleti ortodox egyházaknak. Ünnepét május 25-én tartják. A szőlő, a szőlőművelők, kádárok, kocsmárosok védőszentjeként tisztelik. Az Orbán-napi hideg a szőlőnek árt a leginkább. A néphagyomány szerint ha Orbán megvédte a termést a fagytól, akkor borral vendégelték meg a szobrát a gazdák, ha viszont fagykáruk lett, akkor megvesszőzték"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szented lesz Nagy Nemzeti ÁrvízOszkár Enyhítési Békekölcsön jegyzés?
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Ezentúl pálinkával szentelik.
Rohattmulti Tesco rézből készült házi pálinkafőzőt árul, ma láttam a reklámújságban 29 ezerért. Gyorsan alkalmazkodtak a helyi kereslethez, talán azért olyan sikeresek. Ez az, amit magyarember soha nem fog megérteni.
@Husz_János_Puszita: Émmár megis tapogattam. Közelebről is megnéztem. Rajta NAV papír: A NER kompatibilitás évi 50 liter pálesz lefőzéséig tart. Ezután az automatikus megsemmisítő mechanizmus működésbe lép. Figyelem! Ön újabb 29 ezerért Creditet vásárolhat. Amennyiben a Fideszre szavazott, 10 % kedveznényre jogosult. Ha részt vett a Békemeneten, újabb 35%-ot írunk jóvá. Ha a házioltár előtt megünnepelte abÓVó születésnapját, újabb 15% kedvezményt kap. Ha megnézte miniszhisztirelnökünk összes árvízvédelmi viejóját, kurvára jójárt.. Ingyen viheti a miskuanciát.

Alatta másik kisebb papír: A gyártó megjegyzése: Fizesd és vigyed büdös magyarparaszt! Szart kaptál, a kedvezményt meg a kormányod igérte, mink ugyan nem. Menj oda panaszra!
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

:D :D
Békamenetesek kedvezményes feketeerdő tortával tiltakozhatnak az árvíz ellen. Kérem fáradjon a süteményes pulthoz.
"Másfél hónapos mélypontra esett ma a forint az euróval szemben, amely fejlemény elsősorban nem magyar okokkal függ össze, hanem azzal, hogy az amerikai jegybank felőli monetáris politikai változásokra készül a piac. Amint elmúlt napokbeli elemzéseinkben már rámutattunk: ez a folyamat nagyfokú változásokat (fog) okoz(ni) számos fejlett és feltörekvő piacon. Éppen ennek jeleit látjuk ma is, hiszen a tegnapi elemzésünkben különösen veszélyeztetettnek bemutatott országok kötvény- és részvénypiacai valóban komoly leértékelődési nyomás alatt állnak, ami magával rántja saját devizáikat is. Ezen változások alól a magyar piacok sem tudják kivonni magukat, amelyet bizonyos gyenge makrogazdasági fundamentumaink sem tesznek lehetővé, így összességében a kinti fejlemények fokozott veszélyt jelentenek a magyar eszközárakra. Ebben a helyzetben a Magyar Nemzeti Banknak érdemes még akkor is fokozottan óvatosnak lennie a kamatcsökkentési sorozattal, ha egyébként például a ma megjelent inflációs adatok engednék a további lazítást.
...
a német alkotmánybíróság ma és holnap nyilvános meghallgatást tart az Európai Központi Bank kötvényvásárlási programjának alkotmányosságával kapcsolatos beadványokról (igaz ítéletet csak ősszel hozhat majd). Amennyiben az alkotmánybíróság esetleg megállapítaná azt, hogy az EKB túllépi hatáskörét (német szempontból alkotmányellenes lenne az az EKB kötvényvásárlási keretprogramja), vagy az csak egy meghatározott keretösszegű programra vállalkozhat, akkor az extrém negatív fejlemény lenne az eurózóna válságkezelési kapacitásaival és így a kötvénypiaci kilátásaival kapcsolatban."

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/esik_a_forint_uj_vilag_jon

Gyorsan elfogyhat a kormány szerencséje, eddig a dollár mesterséges leértékelése tartotta formában a forintot.
Gyurcsány hullámlovaglása is hullámsírban ért véget.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá:
Ez zseniális. A múltkor ajándékba kapott 1984-et mostanra kiolvasták. :))))))

444.hu/2013/06/11/szijjartoval-ragasztottak-le-bajnait/
@@Myrath: Kowalski, helyzetjelentést!:

sajnos nem egészen így igaz.
jól hangzik de nem igaz.
Az hogy a fogyasztási típusú adók kerülnek előtérbe a munka büntetése helyett az szerintem rendben van. aki eddig nem fizetett adót annak nincs rendben.
Azok akik az egykulcsos adó ellen azt hozzák fel, hogy a nincstelenek emiatt kapnak kevesebbet nem értik, hogy nem ettől kapnak kevesebbet, hanem azért, mert a gazdaság tőkeszegény, a tőke külföldön, offshore-ban fial, nem itthon teremt munkaalkalmat hanem a nemzetközi pénzpiacokon forog és termeli a hasznot. Ha az a pénz (252mrd dollár) itthon lenne befektetve, lenne batétben, vagy beruházási alapokban, akkor több mint elég munka és jövedelem lehetne mindenkinek !!aki akar és tud dolgozni!!, de mivel az elitünk döntő többsége képtelen innovációra, kreativitásra és csak lopásra van szocializálódva, mind üzlet és életvitelszerűen, ezért eltitkolja és külföldre menekíti dugja el a pénzét.
Ezért van az, hogy közmegegyezés van a pártok között abban, hogy akinek nincs, annak azért nincs mert az az egymillió ember aki megtermeli a GDP-t annak többje van, és több jut az egykulcsos adó miatt, arról viszont egyetértőleg hallgatnak, hogy 252 mrd dollárt amit itt termeltek meg, az nem magyarországot gyarapítja, hanem idegen helyeken "bújócskáznak" vele.
Oszd meg és uralkodj! ez egy nagyon kényelmes megoldás minden hatalomgyakorló csoport számára.
Amikor többkulcsos adó volt akkor talán jutott mindenre? Jaaaaaaaa, csak nemhogy akkor sem volt elég a zsé, csak nemhogy akkor se jutott a nincsteleneknek semmi se, csak nem hogy akkor is hitelt kellett felvenni?!
Tessenek következetesebben gondolkozni.

Vagy az úgy teljesen rendben van, hogy a népesség 10%-a tartsa el az összes többit?

Gyerkőcök, tessék használni a biteket.
@jaegtoer:

Ja megérne egy misét, hogy ki zsákmányol itt ki kit.
"..A török miniszterelnök szerint a kormányellenes tüntetésekkel egyesek be akarják sározni Törökországot, és szándékosan kárt akarnak okozni a török gazdaságnak.
"A török gazdaságot vették célba ezekkel az eseményekkel. Egy átgondolt terv keretében módszeres erőfeszítés történik Törökország arculatának eltorzítására" - mondta Recep Tayyip Erdogan..."

Ó, hogy az ollós-rák ütne tanyát a fejük búbján 'azoknak'. Megint 'azok a gonosz valakik'. Kinézik a jól működő, fejlődő, szépen épülő féldiktatúrákat, és belülről bomlasztják a rendet, tönkreteszik a gazdasági felemelkedést. Ki látott még ilyet?!

www.origo.hu/nagyvilag/20130611-erdogan-a-sajtot-hibaztatja-es-szandekos-karokozasrol-beszel.html
@jaegtoer:

Amit idéztem, az nem az egykulcsos adóról, hanem az Orbán-rezsim által épített klientúrarendszerről szól, ami olyan szerkezetben és arányokban teszi érdekeltté a társadalom egy jelentős részét a rezsim fenntartásában, hogy - leszámítva valamilyen előre nem látható hatások bekövetkeztét - nem látszik esély ennek a megfordíthatóságára.
@shinichi: magyarázatok:

egyet fizet kettőt kap (politikuszt)

szíjgyártó mögöt is Bajnai áll...

kaparós sorsjegy...
kikaparod szíjgyártó szemét... és látod ott vana bajnai szemét...
@Kowalski, helyzetjelentést!:

te idézted:

"__gazdasági eszközöket úgy használja az Orbán-kormány, hogy létrehozza a saját üzleti és társadalmi bázisát, amelyet kistafíroz. A lineáris 16 százalékos adózás és az adó arányában adott családi támogatások például a nagy jövedelmű és létszámú családoknak kedveznek, az összes többi helyzetét rontják. __"
@jaegtoer:

Persze, de ez csak egy mondat, mozaikdarabka a rendszerben. Az egykulcsos adó természetesen nem ördögtől való önmagában, de úgy, ahogyan az Orbán-kormány bevezette, az állítólag várt pozitív hatásaiból semmi nem valósult meg, a nevetséges kedvezés a magas jövedelműeknek viszont szemmel látható. Ráadásul az orbánizmus természetét ismerve nehéz elhessegetni a gyanút, hogy a dilettáns elgondolás csak fügefalevél volt a számukra közvetlenül jelentkező többletjövedelem megszerzése előtt, kb. úgy, hogy ha bejön, annál jobb, ha nem, ki nem szarja le. A külföldön tartott, be nem fektetett jövedelmek jótékony hatásának elmaradásában amúgy igazad lehet (bár nem tudom, az összeg hogyan becsülhető meg).
ez jó ez a szörfözős reklám...

hvg.hu/vilag/20130611_Szorf_az_arvizen_Budapesti_plakatrol_cikk

amugy az árvízes város tele van a parton egy másik óriás plakáttal is vmi ijjjen szöveggel: "nem csak vízpart"
@jaegtoer: ... és erre kiplakátolja Bajnai a város határában azt, hogy "Együtt megszüntetjük", gondolván itt szigorúan az egykulcsosra. Én meg valahányszor elmegyek előtte (melóba jövet minden nap), arra a sok hülyére gondolok, akik miatt ezt így ki kellett plakátolni. És nem szoktam túl szépeket gondolni.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

veszélyesek ezek az egy mondatok. azért mert igazság közé ágyazva a hazugságot igaznak hiszik. ezért emeltem ki, hogy rávilágítsak az egykulcsos adónak semmi köze a bajokhoz. a probléma az országból kimentett/kilopott zsé.

amúgy az idézetek többi részével nincs problémám.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Én egyet sem ismerek, aki jól járt az egykulcsossal ( velem együtt ) és ezért a Fideszre szavaz. Nem azért jómódú valaki, mert hülye.
Olyat viszont ezeret, aki állami transzferből él és kezet csókol neki kis alamizsnáért.
@shinichi:

A törökök ugyanaz, mint mi vagyunk. Van egy elmaradott iszlamista vidéki tömeg, akik a hatalomban tartják Erdogant. Megosztott társadalom két véglettel.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

"A külföldön tartott, be nem fektetett jövedelmek jótékony hatásának elmaradásában amúgy igazad lehet (bár nem tudom, az összeg hogyan becsülhető meg). "

keress rá:

offshore leaks

és aztán:

"[…]Kezdjük rögtön a magyar szempontból legmegdöbbentőbb állításukkal. A jelentés szerint Magyarország benne van az offshore által legkedvezőtlenebbül érintett húsz fejlődő ország között. Sőt, 242 milliárd dolláros veszteségével megelőzi a nálánál sokkal nagyobb, és korruptabb hírben álló Lengyelországot, Ukrajnát és Kazahsztánt is! Az 1980-as évek óta Magyarországról kiáramlott összeg nyers számítások szerint a magyar államadósság két és félszeresét teszi ki!!! Ha igaz, amit a civil szervezet állít, akkor ez bombasztikus hír. Gyakorlatilag azt jelenti, hogy az elmúlt harminc év megszorításainak többsége értelmetlen volt. Ezen felül pedig örökre érvényét vesztik azok a kijelentések, amelyek szerint a magyar állam túl nagy lenne, a jóléti juttatások pedig koraszülöttek és finanszírozhatatlanok.[…]"

pogi.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=175065
@Légifarkas:

" És nem szoktam túl szépeket gondolni. "

elhiszem. én sem.

bajnai-E-14 plakátjáról az jut az eszembe, hogy
erre mondják: kapargatják a wc pereme alatt a szart, de ettől a dugulás nem múlik el.
@jaegtoer: igen, valami ilyesmi szokott nekem is eszembe jutni.
Hülye egy helyzet az, hogy hazugsággal jó irányba haladni, igazsággal ugyanakkor nyerni nem lehet.
@jaegtoer: Ez pont az, amit hallani akarunk. De sajnos nem igaz. Az újraelosztás aránya rossz. Teljesen mindegy mekkora gigantikus pénztömeget szereznél vissza. Elfogyna. Mert a magyar társadalom jelenleg több pénzt használ fel mint amennyit megtermel.
100 forintból 90-et csinálunk, 100 ezer-milliárdból meg 90 ezer-milliárdot. Nem pénzmennyiség a gond, hanem a megújítási arány.
Az ilyen visszaszerezzük című akciók, meg általában csak addig jutnak el, hogy elszedik az emberek nyugdíj megtakarítását. Vagy államosítják az üzletét.
@shinichi:

nem azt mondtam hogy vegyük el/vissza.
azt mondtam egész pontosan:

"__[...]hanem azért, mert a gazdaság tőkeszegény, a tőke külföldön, offshore-ban fial, nem itthon teremt munkaalkalmat hanem a nemzetközi pénzpiacokon forog és termeli a hasznot. Ha az a pénz (252mrd dollár) itthon lenne befektetve, lenne batétben, vagy beruházási alapokban, akkor több mint elég munka és jövedelem lehetne mindenkinek !!aki akar és tud dolgozni!!, de mivel az elitünk döntő többsége képtelen innovációra, kreativitásra és csak lopásra van szocializálódva, mind üzlet és életvitelszerűen, ezért eltitkolja és külföldre menekíti dugja el a pénzét.__"
@jaegtoer: @Husz_János_Puszita:

"igazság közé ágyazva a hazugságot igaznak hiszik" "az egykulcsos adónak semmi köze a bajokhoz"

Mellékszál, de ez így leegyszerűsítés. Ha arra célzol, hogy az egykulcsos adónak mint olyannak "rosszként" való beállítása hazugság lenne, azzal egyetértek. De nem erről van szó, hanem arról - és az idézett szövegben nyilván ezeknek az összefüggéseknek az ismeretében van szó a lineáris adózásról -, amit az Orbánék által jelentősen elkúrt jelenlegi konkrét magyar flat tax jelent: a cirka 500 milliárdos költségvetési lukat, amit nem kompenzált semmi a be nem következett pozitív hatások miatt, ellenben közvetlenül is előidézte a nemmegszorítások egy részét (ily módon mellesleg valóban is csökkenést okozva az alacsonyabb keresetűek jövedelmében), a gazdaságbénító különadókat stb. Ezek bajok, amiknek van közük az egykulcsoshoz is. Ami pedig a politikai haszonszerzést illeti, nem állította senki, hogy ezzel szerzett volna újabb híveket a Fidesz - mert valóban, nem azért jómódú valaki, mert hülye (esetleg annak ellenére lehet :D) -, hanem csak azt, hogy a bevezetésének vonzerejét Fideszék számára nem csökkentette az, hogy őket személy szerint rosszul érintette volna.
@shinichi:

"Teljesen mindegy mekkora gigantikus pénztömeget szereznél vissza. Elfogyna. Mert a magyar társadalom jelenleg több pénzt használ fel mint amennyit megtermel. "

rosszul fogalmazhattam.

ha és amennyiben a 242 mrd itthon forogna-adózna,
az -évente csak 10%-os megtérüléssel számolva, beleértve az adózást is!- nos mennyivel dobná meg a GDP-t és mennyivel az állam bevételeit? kellett volna hitelt felvenni? nem.
az itthon adózás feltételezése azt is hozná, hogy lényegesen kevesebbet lopnának.

persze értem én, hogy a lopás a fősodorvonal, csak akkor nem azokat kell ekézni akik egykulccsal adóznak a nem eltitkolt és itthon tartott jövedelmük, bevételük után.

persze könnyebb mindig a másik nyitott zsebében kotorászni. (ezzel nem téged vádollak, csak a közvélekedés szószólóit. hülye bajnaimnkástanácsmegmiafac.
Volt már? Tanulságos...
Hiába no, a bolsi párt a lopásnak rendel mindent alá!

"A gránitszilárdságú magyar közjogi rendszer egyik fontos elemét, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvényt ismét módosították. Ez elsőre nem egy óriási hír. Ha azonban tüzetesebben elolvassuk azt, akkor láthatjuk, hogy az új szabályok jelentősen csökkentik a testület és bővítik a polgármester mozgásterét. Elsősorban a közpénzekkel való rendelkezés terén.

Ez a módosítás elsőre nem tűnik nagy jelentőségűnek, de ha alaposabban megvizsgáljuk, mindjárt érdekesebb lesz. Míg korábban egyes, államháztartáson kívüli források átadását-átvételéről kizárólag a képviselő-testület dönthetett, addig az új szabályok szerint erre csak az alapítványi forrás átvételénél és átadásánál van szükség. Azaz: a nem alapítványi, államháztartáson kívüli források átvételére, átadására nem kell képviselő-testületi döntés, ezeket a hatásköröket a testület átruházhatja a polgármesterre, vagy a testület bizottságára is.

Márpedig, míg a testületi döntés főszabály szerint nyilvános, addig a polgármesteri döntésről csak akkor szerezhet valaki tudomást, ha adatigénylést nyújt be. Maga a pénz átadása azonban nem jelenik meg egy mindenki számára könnyen elérhető dokumentumban. Na hát, így lehet majd titkosan pártkampányokat önkormányzati pénzből finanszírozni."
tenytar.blog.hu/2013/06/11/trukkos_modosito_igy_finanszirozhatod_titkosan_a_kampanyod?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_06_11&utm_campaign=index
@Kowalski, helyzetjelentést!:

ne bazd már a rezet.:-) évi 2000 mrd a korrupciós zsé. milyen 500 mrd-os lyukról beszélsz. az egykulcsos 500 mrd-ot basztatod a 2000 mrd helyett. ja mert ezt símán el lkehet venni. akkor mia különbség közted és Viktor között?
Bocs nem közted, hanem akit idéztél.
Ez gondolom volt már. :))

Juhász Péter finnyáskodása, Bajnai Gordon Gyurcsány-fóbiája, levágott karok és polipcsápok: hétfő este a Budai Liberális Klub rendezvényének témája a kormányváltás stratégiája volt. A vendéggel, Bajnai Gordon egykori miniszterelnökkel Mihancsik Zsófia újságíró beszélgetett.

„Láttam, hogy tarsolylemezes táska van rajta, rögtön gondoltam, hogy egy nagy magyarról van szó” − mondta Bajnai, mikor az interneten pillanatok alatt elhíresült fotóról kérdezték, amin egy jobbikos képviselő mellett áll homokzsák pakolás közben és szerelmes pillantást váltanak. Mihancsik szerint sokan kifogásolták, hogy a képet ők maguk tették ki. Meg is kérdezte, mi volt a céljuk ezzel.

Bajnai erre azt javasolta mindenkinek, helyesen állítsa be a prioritásait, hogy azok segítsenek eligazodni később az élet különböző helyzeteiben. „Az én prioritásom: ember, magyar, demokrata" − mondta, és hozzátette, ebben az esetben, amikor egy katasztrófát kellett elhárítani, csak az első kettő lépett életbe. Majd elmondta azt is, hogy egyébként a Jobbik szavazóinak nagy részét is meg kell nyerniük. Én megpróbáltam elképzelni a helyzetet, amikor egy Jobbik szavazó behúzza az ikszet Bajnai és az MSZP együttműködésével vezetett szövetségre: nem sikerült. Ez persze nem zárja ki a projekt sikerét, de a Jobbik-szavazóknál egyelőre nem nagyon látni csalódott szavazói tömeget, akik csak arra várnak, hogy egy volt szocialista miniszterelnök új pártjával felszívja őket.

index.hu/belfold/2013/06/11/bajnai_akar_holnaptol_tudnank_kormanyozni/
Az adójóváírás kivezetése vett ki a zsebekből meg a járulékemelés.
Én nem akarom hogy a kicsit is normálisabb keresetűeket agyonadóztassák, de a munkavállalók többsége - a többi siker miatt főleg- megalázó és kilátástalan. Ezért is a vita azon megy ki a tolvaj meg ki a megmentő.

Kicsit szomorú voltam olvasván Bajnai kinek mit ígér. Amíg a többség nem áll az mögé aki verítéks munkát és jogállamot ígér csak, addig itt nem lesz változás.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Tudod, azért nem olvasom a Népszavát és a Népszabadságot, mert elfogult és csúsztat, igaz sokkal finomabban teszi, mint az ellenoldal. A manipuláció mindig attól hatásos, hogy van igazságmagva. Itt is szépen igaz mondanivalóval körülszőve jelenik meg az üzenet: az egykulcsos rossz mer fizessenek a gazdagok. Azt sugallja, hogy attól lesz neked jobb az életed, ha mástól elveszik és neked adják. Ezt a 23 év baloldali ( és jobboldali ) politika és értelmiség ősbűnének tartom, mert butaságban és szegénységben tartja a választókat. Megnehezíti a reális helyzet, a saját jól felfogott érdekeik felismerését, ugyanakkor megosztja a társadalmat, a "gazdagok" ellen hangolva a közvéleményt.
@jaegtoer:

Például én nem vagyok köpcös, cezaromániás, kártékony seggfej. :D

Na de nem értlek: miért ne lenne baj az 500 mrd-os luk attól, hogy a korrupciós pénz még nagyobb baj? Amúgy nem azokról szól mindez, akik jól jártak vele, hanem azokról, akik a gazdaságpolitikát eszelősen csinálják. Persze, jobb lenne, ha sikerülne a korrupciót felszámolni, meg vígan pörgetni a gazdaságban a -30 év alatt kiáramlott - 242 milliárd dollárt, de hadd ne kelljen hallgatni az Orbán-féle elcseszett egykulcsos problémáiról azért, mert ezen kívül más bajok is vannak.
@jaegtoer: Értem, de ez nem teljesen áll meg.
A magyar társadalom megtermel napi 2-4 milliárd forint veszteséget. Vasár- és ünnepnapokat is beleszámítva. Nem elírás.
Ha haza is jönne az a pénz, nem fialna, hanem rezsicsökkentésre menne, jobb esetben stadionépítésre. Nem ez a tőke funkciója.
Olyan, mintha megpróbálnál egy jéghegyet Afrikába vontatni, hogy nekik is legyen havuk. De az ottani körülmények nem engedik, hogy a jég abban a formájában létezzen.
A magyar körülmények nem engedik, hogy itt olyan tömegű tőke létezzen. Az a pénz nem létezne itt, egyszerűen már nem lenne meg, ha nem viszik el innen.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Köszönöm Boli!

Pont azt erősíti meg, amit egész este makogok itt.
Hogy nyugodtan tovább lophassanak, mindent bedobnak a népeknek az egykulcsos adóról, meg a fenntarthatatlan ilyen olyan kiadások etc. háppersze, ha minden rendesen ki lenne fizetve, nem lenne ellopható zsé. Így meg annyit lopnak amennyi eléjük kerül. nem amennyit akarnak. ami eléjük kerül.
tulipán-istenhazacsalád-narancs-szekfű-szabadmadár-jobbik egykutya.
@Husz_János_Puszita:

Ha ezt sugallja, az hülyeség valóban. De szerintem nem ezt sugallja, mert akinek csak hozzávetőleges ismeretei vannak a kérdésről, úgy értelmezi kb., ahogy én fent: nem az egykulcsos a baj önmagában, hanem az, hogy így bevezetve csak kárt okoz, hasznot nem hajt, nincs mit jól felfogott érdekként felismerni.
@Kowalski, helyzetjelentést!:
ja ez nekem túl eccerű világkép.
azért nem fogok több adót fizetni, hogy működhessen zavartalanul a korrupció, legyen lehetőség "egyeseknek és az egyenlőbbeknek adót elkerülni, és le lehessen fizetni az ingyenélőket.

2000-et nehéz behozni a trógerektől, de az 500 itt van előttünk vegyük el azt, úccse tudnak csinálni semmit.

ne haraguggy nekem ez nem komilfo. ez olyan komcsis, olyan orbános, olyan krvaannya. oppardon eszcsakkicsúszott.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

400 milliárdot kiengedtek, 2700 milliárdot beszedtek. Az egykulcsos miatt nem működik? Frászt. Működni fog a baloldal varázsszere, a progresszív adó? Frászt. Újabb bevételnövelő intézkedés.
@jaegtoer:

Miért következik abból, ha a Fidesz-csürhe bevezet egy ilyen lopási könnyítést, hogy mind egykutya? Lehet, hogy az, de hogyan tudod ezt ebből megállapítani?
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Több év blogolvasás után azt hiszem mondhatom, a többség úgy értelmezi, ahogy leírtam. Vegyék el a "gazdagoktól" és adják oda nekünk. Mert ezt sulykolja a baloldal. Az itt kommentelő úri közönség a kivételek közé tartozik.
@jaegtoer:

De ezt csak te kapcsolod így össze - amúgy joggal -, ettől még megállnak az érvek, amiket a jelenlegi egykulcsossal szembeállítanak. ha felszámolnák a korrupciót, akkor sem működne jól az egykulcsos úgy, ahogy most van.
@Kowalski, helyzetjelentést!: mert egyik sem akar tiszta adórendszert, hanem kevergeti a trutymót.

Nagyszerűen látszik az áfa alakulásán, ami amúgy lényegesen nagyobb pénzek eltüntetésével jár, mint az egykulcsos.

Negyedik ciklus telik el úgy, hogy mindenki a reformok szükségességéről ír, aztán csak az újabb maszatolás - és természetesen az egyre nagyobb korrupció - jön a ciklus végére.

Nem érdeke egyetlen politikai erőnek sem az adórendszer kitisztítása.
@shinichi:

az egészét tekintve értem, és egyetértek, de ez is fontos, ha nem a legfontosabb része volt annak amit kezdésként írtam:

"__de mivel az elitünk döntő többsége képtelen innovációra, kreativitásra és csak lopásra van szocializálódva, mind üzlet és életvitelszerűen, ezért eltitkolja és külföldre menekíti dugja el a pénzét._"

az elit selejtes, ezért selejtes a társadalom, és ezért termelodik naptári naponként 2-4 mrd veszteség !!is.
@Kowalski, helyzetjelentést!: ugyanígy megállnak azok az érvek is, melyekkel azt támasztják alá, hogy lófasz se lenne jobb egy új progresszív rendszerrel - mert az a plusz pénz sityy-sutty, eltűnik a mátrixban. Évtizedeken keresztül fizettük a progresszív adót, nesze, ennyire ment vele az ország. Hurrá.
@jaegtoer: Ez az offshorosdi következmény. Teljesen természetes, hogy a pénz oda megy, ahol a legkevesebb kts terheli, a legnagyobb jövedelmezőség érhető el, s biztonságban van.

Ha Mo ezekben a kritériumokban versenyképes, akkor a lé hazajön.
Ha instabil és kockázatos a gazdaság és a bankszektor - nálunk ugye dacára az uniós tagságnak az- akkor a pénz hülye lesz a bizonytalanságba visszajönni.

Volt itt jelentős mennyiségű orosz pénz, annak idején mi is sok magyar offshort csináltunk FÁK-beli kollégáknak.
Ezeket is jó érzékkel elszúrtuk.
@jaegtoer: Na ez igaz. De miért nem akarunk elitet cserélni? Miért kapott legutóbb Bokros 1%-ot? Miért áll a DK 2%-on? Mert kb. ennyi ember hajlandó szembenézni az igazsággal. Mert az elit lophat, ha megígéri, hogy a csúnya gazdagoktól ellopott holmiból lesz családi pótlék, meg gázártámogatás. A nép akarja, hogy az elit lopjon. A népnek Robin Hood kell, nem szakemberek.
@jaegtoer: Képtelen innovációra az elit...

Ki az az elit?

Szerintem elég nagy innováció az, ha a állami maffia elől a nehezen összekuporgatott pénzecskéjét óffshórba menekíti.

Akkor lenne hülye és gondatlan, ha itt villogna vele.
Chavez és az államosítások korába léptünk.
Senki üzlete és tulajdona nem szent.

Hozzák haza a pénzt Orbánnak?
Ez lenne az innováció?
@Kowalski, helyzetjelentést!:

úgy, hogy éppen így csinálta az összes többi, csak másik ruhába volt felöltöztetve. a múlt köszön a jelenben.
@shinichi: A politika is megköveteli a maga szakembereit.
Egy politikai irány követői akkor jó szakemberek, ha elveiket, törekvéseiket céljaikat a választók számára közérthetően, elfogadhatóan, "el tudják adni".

Ez nem csupán populizmust jelent, hanem karizmát, politikai tudást és kemény politikai munkát.

Az tény, orbán populista beteg diktátor, ugyanakkor jobban felkészült "politikai szakmunkás", mint a többi.

Népet felelőssé tenni az ellenzék tunyaságáért és alkalmatlanságáért nem szép dolog szerintem.
Itt is van, felhívás keringöre, kellenek a fekete pénzek a kőccségaratás finanszírozására:

www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/privat_bank/adoamnesztiat_biztosithat_az_uj_allami_szamla.185121.html
@Habakuk999:

A nagy újraelosztás hívei gondolom direkt ott tartják a pénzüket, ahol könnyebben lenyúlja az állam. :D
@Kowalski, helyzetjelentést!:

akkor másként közelítem meg. a lábammal fogok szavazni. és akkor mindenki baszhatja, mire mennek a többkulcsossal. már 400.000-en szavaztak és nem ide fizetnek. amúgy meg írtam már, amikor többkulcsos volt az adó, az is kevés volt, mert ellopták.

[mert az ugye szóba se került, (nem téged hibáztatlak) hogy a legkevesebbet keresők adózzanak 5%-kal, a valamivel többet keresők 10%-kal, az átlagbérrel 15%-kal, az átlagbér kétszerese után 20%-kal az egymillió felettiek 25%-kal.]

de! feladom. tőlem lehet akárhány kulcs, de mindnek a pofájába vágom, hogy akkor hogy a picsába van az, hogy most se elég a zsé? nem a lopás/korrupció ellen kellene tenni valamit? nem a törvényesített lopás megszüntetése lenne a megoldás? nem?
@Husz_János_Puszita:

Meg ahol jó sok adót fizethetnek utána.
@jaegtoer:

A lopást pedig egyedül a nép tudja megakadályozni azzal, ha nem a tolvajokra szavaz. Maguktól nem fognak megjavulni.
@Husz_János_Puszita: Rohadt egyszerű ez pedig.

Föl kéne tenni a kampányban azt az alapvető kérdést, ki mit gondol az állam szerepéről?

Orbánnál tudjuk a választ: erős, mindent jobban tudó, ugyanakkor nem gondoskodó állam, nulla állampolgári, gazdálkodó szervezeti, civil egyesületi belepofázással, szűk kiváltságosok jóléte, sokak tengődése.

Vonáéknál a válasz csak minden napra egy mese kategória, felkészületlenek.

Mesterházy? Gyenge, mindent veszni hagyó, a túlélésre játszó állam.

Bajnai? Azt hittem, akar valamit, most kezd sötét ló lenni számomra.

(Bár lehet az én hibám, nem nagyon kísérem már figyelemmel az eseményeket.)
@Habakuk999: és a 22:29:07-re is

a Próféta szól belőled!
de! nem az orbánnal kezdődött a történelem. viktorék csak átvették a stafétát és serénykednek mint a többiek. sőt. tettestársak, szövetségben.

Az elit az, amelyik meghatározza a társadalmi haladás irányát.

"_Szerintem elég nagy innováció az, ha a állami maffia elől a nehezen összekuporgatott pénzecskéjét óffshórba menekíti._"

ezt viccnek gondolom.
@Habakuk999: Hát, nem tudom mit és hogyan lehetne még mondani. Rengetegen próbálkoztak, és mindenki elbukott. Orbán nem karizmatikus. Tizenöt éve még talán az volt, de abból már semmi sem maradt. Nézd meg Szijjártót, Lázárt, Harrachot. Bármely megnyilvánulásukat. Ezek karizmatikusak? A fenét. Arról van szó, hogy azt mondják, amit a nép hallani akar. Gyurcsány is "karizmatikus" volt, amíg Őszödön véletlenül igazat nem mondott. Azóta meg nem karizmatikus. Érdekes.
Ha egy földigiliszta beszélni tudna, és azt mondaná, hogy rezsicsökkentés, meg családi adókedvezmény, akkor azt is megválasztanánk miniszterelnöknek. Ennyire egyszerű a helyzet. Ennyit számít a karizma.
@Husz_János_Puszita: nincs ilyen opció, az a helyzet. És hiába jön bárki Bajnai vagy Gyurcsány nevével, mert még ha el is hiszem, hogy ők szentéletű emberek, darabra akkor is csak egyetlen egy fogaskerekei egy sokemberes szervezetnek, nulla garanciával arra, hogy az adott szervezetet is csupa szentéletű emberkék alkotják. Nincs olyan opció, hogy ne a tolvajokra szavazzunk: olyan van, hogy zsákbamacska, meg az évek és a rutin, meg a mit szeretnék, mit hiszek el, stb. Különféle szemszögekből nézett kisebbik rosszak vannak.
@shinichi:

mert ahogy a népet nem lehet lecserélni, úgy az elitet sem. ez a szar termelődött ki az utóbbi 60 év alatt. erre voltunk képesek. most kanalazhatunk. a változás eget-földet rengető lesz. ha lesz.
Amúgy meg bárhol lehetünk emberek is, sikeresek is, és elégedettek és boldogok...

Itt kell hagyni viktort farkas flóriánnal, és baccanak együtt, megláttyák mire jutnak. oszt kabát.
@Husz_János_Puszita:

Hogy a vámpír sasoon hajat vágat, vegetáriánus lesz és jótékonykodik, az a filmvásznon a mesében van gyerekek. Mégis, mit várnak az emberek, most komolyan? A két legnagyobb tolvajnak van a legnagyobb támogatottsága.
@Husz_János_Puszita:

"A lopást pedig egyedül a nép tudja megakadályozni azzal, ha nem a tolvajokra szavaz. Maguktól nem fognak megjavulni."

bizony rá kell segíteni. de nem szavazással. már bebizonyosodott hogy egyik 19, a másik 1 híján 20.

mindig azt hittük, hogy a következő nem lop, vagy legalábbis kevesebbet. Aztán, de! sőt! egyre többet. aztán láthatjuk mi lett kettőre:-)
@Habakuk999:

Én eddig is mindig Bokrosra szavaztam, nem válok meg a jó szokásomtól. Ha beáll az összefogásba, ha nem.
no, jóccakát, pizsama osztás van errefele, holnap dolgozok, és én nem a veszteséget termelem.
@Légifarkas:

Igazad van, ezen tipródunk itt már mióta. Nincs jó választás. Egyszer csak megnyomja valaki a reset gombot, talán egy összeomlás után. Talán nem a mi életünkben.
@jaegtoer: Én nem viccnek gondoltam.
Az eredeti tőkefelhalmozás máshol több nemzedéknyi idő alatt lezajlott folyamata , most a szemünk előtt pár év alatt lezajlik apróbb specifikumokkal.

A privatizáció során rengeteg az új időkhöz nem alkalmazkodó "privatizőr" csődbe ment, ugyanakkor egy két cég megerősödött.
Igen, Simicska is. És jó néhány csókos balról-jobbról egyaránt.
Ráadásul a szűrők nélkül rájuk engedett nyugati tőkeerős versenytársak konkurenciája mellett.

Igen, kihasználták a "vadpuszta" revolverhősi lehetőségeit, az állami korrupciót, a törvényi kiskapukat, a törvénykezés "érdekességeit", lásd reklámadó most éppen.

Ezek a cégek és körök lesznek néhány év múlva a legbecsületesebb és a törvényességet a leginkább szívükön viselők, hacsak nem lesz tényleg kemény orbáni diktatúra.
@shinichi:

jó szó ez a kar-izma. van olyan mint a szakállam titkár. (by Laár(?)
@Habakuk999:
egyetértek. már csak azért is mert tényleg, másrészt itt az idő:)
@Husz_János_Puszita:
"Én eddig is mindig Bokrosra szavaztam..."

Én is. De ki lehet a másik kettő? :)))
Na jó éjt mindenkinek.
Már szét is osztották a pénzt a haverok között - megugrott az elutasított pályázatok száma

Összesen 879 darab szakmailag megfelelő pályázat került parkolópályára az elmúlt időszakban, mivel elfogytak a források a legfontosabb gazdaságfejlesztési programokból. (Magyarul a fideszesek kimerítették a szűkös keretet, a többinek meg járt volna, de nem nagyon jutott. Nem egy becsületes vállalkozó maradt hoppon ígéretes pályázatokkal, miközben a mutyisták bármilyen pályázatra pénzt kaptak. Arra nem jut pénz, amiből új munkahelyeket lehetne teremteni, arra viszont van bőven, amivel 1-2 új munkahely teremtésért tíz másikat szüntetnek meg, lásd trafikmutyi

www.mfor.hu/cikkek/Elfogyott_a_penz___hirtelen_megugrott_az_elutasitott_palyazatok_szama.html
@Habakuk999:

Nüansznyi különbség, hogy az eredeti tőkefelhalmozás nem közpénzből történt, mint errefelé.
@shinichi: Maradjunk abban, hogy az ország jelentős része számára el tudja magát adni karizmatikus vezetőnek.
Amúgy valóban nem az, ebben igazad van.

A rezsidémon által az orránál táncoltatott nép általad festett képe szerintem sértő a magyarokra nézve ráadásul hamis is.

Akkor lenne igazságod, ha nem lennénk mi 52-54 %-an, akiknek kurvára elegük van a bénázásból és a politikai bűnözésből.

Mi vagyunk a többség.

A tehetetlenségből eredő ellenzéki sértettséget ne akard a mi hülyeségünkkel és butaságunkkal álcázni.

Szemléletet kéne váltani ebben a témában is. A vereségért nem a nép, hanem a vereséget szenvedő a felelős.
ez a zorbán egyre szímpatikusabb...
szerintem továbbra sem kéne átálni a gépesített árvízvédelemre...
ez nagyon romantikusz... öszehoza a zembereket !
csapatépítés... nagyon szimpi...vszínű rá fogok szavazni...

a gépek és a tudósok csak elvenék az élőmunkát...
munkanélküliséget generálnak !
@shinichi:

:D :D Szólj, ha megtudod.
Megyek én is, jó éjt.
@Husz_János_Puszita: Persze, erre céloztam az apróbb specifikumokkal.:))

Nevezhetjük nyugodtan az állami, a társadalmi vagyon ellopásának, brancson belüli szétcincálásának.

Most vagyunk szemtanúi, rosszabb esetben elszenvedői a tőkefelhalmozás (lopás, rablás, stb ) második hullámának illetve újraosztásának.

Mert tart még erősen.
Ezért is látom értelmetlennek a lopjunk vagy ne lopjunk kérdés feltevését is, mert ebben az időszakban az marad életben, aki valamilyen formában képes lopni.
(Ez azért nem így van, hisz sok becsületes cég van, de az egyszerűség kedvéért talán nem sértek meg ezzel senkit sem)
@Habakuk999: az igazi kérdés az, hogy a választópolgárok ezen felét miért nem akarja megszólítani senki? Amilyen szar a helyzet, az ember azt hinné, a leghalkabb őszinte szavakra is óriási kereslet van, és valahogy mégsincs kínálat. Vagy senki nem tud / mer őszintén beszélni, vagy az az ötvenakárhány százalék - is - hazudik...
lcserélték a VAKKOMONDOR fejlécét... baknyúlra !!!

avakkomondor.blog.hu
@Légifarkas: Nem tudom, de tényleg nem nagyon érzem azt a hatalmas igényt a bizonytalanok bevonására.

Lelkes voltam Bajnai föllépésekor, de mostanában inkább várakozó, érdeklődő álláspontra süllyedtem.
Kíváncsi vagyok, képesek-e a nagy durranásra vagy csak ennyire telik az erőből?
Ha az utóbbi jön be, akkor azért elég sovánka teljesítmény.:(

Az én környezetemben óriási a kiábrándultság, nem nagyon van hívő, aki hangosan ki merne állni hite mellett.
@Habakuk999:

Ez a harmadik hullám szerintem.
A közvagyon szétzabrálása a privatizáció során volt az első hullám. Ami nem lett volna nagy baj, ha jó gazdaként bántak volna a rablott pénzzel. Nem úgy lett.
Azóta az adófizetők keserves pénzecskéjén élősködnek. Második hullám.

A különbség, hogy mára nem maradt semmi, mindent feléltünk. A kistermelő menzai bizniszét szedik el, a tehenei elől a legelőt, a rokkant trafikját.

2000-től feléltük a mi jövőnket a devizahitelekkel, most a gyerekeinkét, a következő 10 évben az unokáinkét.

Ez ellen kellene valamit tenni annak az 54%-nak, nem a csodára várni.
@Habakuk999:

A túlélés nagy úr, nem vitatom. Lopkodunk, lopkodunk, de mit hagyunk az unokákra?
@Husz_János_Puszita: ha nem is az 54%-nak, de az 54%-ba eső értelmiségnek.

Attól tartok, nem jött még el az ideje.

A nemzedékünk - kiszes emlőkön felnövő nemzedék- nehezen termel ki magából szabadgondolkodókat kritikus tömegben.
Úgy ráadásul, hogy szinte mindenki "besározódott" az elmúlt húsz év iszapbirkózásában.

Gyanús nekem, hogy ráérünk még a Messiást várni, addig a legkisebb rossz alternatívája marad.
ne legyen igazam.

Szép álmokat, holnap munka ezerrel.
@Habakuk999:

Ugye milyen szép a történelem és milyen kisszerű megélni. :D
Jó éjt most már tényleg!
@Habakuk999: ugyan mivel vonzaná a bizonytalanok tömegeit, mikor rögtön az elején összeállt egy balos, egy balos, meg egy balos csapattal...? Elkúrta. Hagynia kellett volna mindenféle szervezetet a picsába, és nekifutni saját csapatára támaszkodva, a bizonytalanokat célozva, és a jelenlegi pártválasztókat opcionálisnak tekintve. Ehelyett most a bizonytalanok jelentik az opciót (talán rá is szavaznak majd páran), ő meg a baloldallal verseng. Nyakon kellett volna csapni az elején.

Hívő? Még egyet ismerek, a majdnem szembeszomszédot, ősi Fidesz-imádó anyóka. De nem csak hogy hívőt nem látok ennél többet, lassan olyat is alig, aki egyáltalán beszél a dolgokról: az emberek talán soha nem szartak még bele ennyire, legalábbis tudatos létezésem nem túl távoli kezdetéig visszaemlékezve. Egy ideje már a műszakban sem beszéljük meg az eseményeket, mindenki megunta.
Nincs olyan faszság, amit a dicsősegges narancsbolsevik csürhe naponta ne tudna még überelni! :)) ... illetve :((
Komolyan röhögni tudnék, ha nem itt élnék. Ennyi pitiáner, faszkalap, bolsevik közt, akik "harcos antikommunisták", van még egy szarrágónk is, aki immáron matricás albumba került!

"...- írja Pusceddu Bernardino, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke a Hidak nevű kiadványuk bevezetőjében. És ha belelapozunk
az újságba, akkor láthatjuk is a kézzelfogható eredményét a változásnak. A magazinban van interjú az olasz nagykövettel, jó tanácsok
Magyarországra érkező fogászati turistáknak és egy képes beszámoló Szijjártó Péter államtitkár előadásáról a Svájci-Magyar Kereskedelmi
Kamaránál A növekedési fordulat címmel.

És itt válik valóban kézzelfoghatóvá a kamara kommunikációs megújulása, mert ezt a cikket a kinyomtatás után egy matricán, mint egy lutra albumba,
utólag ragasztották be mind a háromezer példányba."

444.hu/2013/06/11/szijjartoval-ragasztottak-le-bajnait/

Matricás album! :)) Beszarás...
Aki szépen vesz államkötvényt, és ügyesen, szorgalmasa ficánkoltatja a nyelvecskéjét Piktor ánuszában, annak még Piktoros beragasztós matrica is juthat!
Hány LézerDzsonnis matricát adnek egy Piktorosért?? :))

Komolyan mondom, ilyen debil és balfasz egy ország nincs, nem lehet Európában! :(
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
azért egy kurva nagy szégyen Senhor Coelho hogy mint IT szakember az IT első alaptételét nem ismered

GEE IN GEE OUT a számítástechnika alaptétele
és neked eztetet tunnod kőne be'ony Bunny Mestre

és akkor nem is fordítom mert ez egy szégyen

egyébként a gágágágágágá val is egyetértek

brühüyyy
@rodeo36:
Honnan tudná a répakiller, hisz csak egy barbár kőaprító!
Max. egy sörös hasonlattal tudnád neki ezt elmagyarázni... :)
@Myrath:
ma beszéltem egy kínai gazdaggal, újságolta most egy pár hete volt Budapesten 3 napra azaz 2 éjszakára az Opera közelében egy szép helyen lakott és aszongya Luís Vuitton Budapesten a legolcsóbb, Bécsből Pozsonyon át érkezett hajóval Budapestre és valamelyik expressvonattal ment vissza Bécsbe amit nem szeretett, bánja, hogy nem tudott több időt Pesten Budán csak a várat és környékét futották körűl mint őrűlt túrista...és nem volt orbánról szó...ezért írom, mert a túrista leszarja, nekik óccó kis szép hely, Bécs unalmas és nyüzsi Pozsony teccett neki és a dunai hajóút, jóval az árvíz híre előtt volt

brühüyyy

én azért irigálok, mert titeket akarlak basztatni, hogy innen nézve borzasztó mi megy amerre én járok ott a nép felemeli a szavát és napokon belűl fejek hullanak kosárszám

nálatok meg a fejetekre szarnak
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
te meg egy gonosz mocsári ladikos vagy...hogy vagy, mesélj valamit ...olvastam amit írtál, hogy milyen kiegyenlítő szerepe van a Mosoni Dunának és a környéknek

csak a gömböcnek ne próbáld magyarázni mert rádkűldi a kövérharcsabajúszút és abból még halászlékockát sem tucc csak moslékot a vízidisznóknak

brühüyyyy
üdv
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

ja az eccerű Bunny-éknál: "kőbányai világos be és kőbányai világos ki"

sohasem Pilsner Urquell neaggyisten Guiness "ki" ahogy hülyegyerekeknek magyarázzák rossz óvodákban, hogy ha kompúteraszon'ta...akkor

brühüyyy

halál a gömböcre és bandájára
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

ezen röhögök, mióta a forint árfolyamával jáccanak még sokkal kevésbé vagyis soha

ahol a gazdagok összegyünnek ott ezek a senkiháziak az ócska öltönuyeikkel és nyakkendőikkel meg hülye szereléseikkel a sofőrök között sem lehetnének

inkább cipőpucolók

brühüyyy
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

most van bajban a simlicska művek...nincs bevétel csak kiadás mert nem mondhattya fel a zállami rendeléseket, teljesítenie kell mert akkor kilóg a lóláb még jobban

korai dér a kutyára?

brühüyyy

az én próféta lelkem
@rodeo36: ez érdekes, kifejtenéd jobban?
@jaegtoer:

252000000000USD = 57204 milliárd HUF

azaz pontosan az GDP aminek manapság már lennie kellene Magyarországon és akkor a deficit 40% körüli lehetne csökkenő tendenciával

de erről már regéltem

magyarok nem szeretik a számokat

azaz a 252 milliárd dollár az pontosan egyenlő azzal a két sarokszámmal amit én itt sikoltozok már hetek óta:

12000 és 14000 milliárd közötti értékkel csökkent a GDP 36 hónap alatt

és elloptak 38000 milliárdot ami összesen? na mennyi?

52000 milliárd forint azaz fillérre azonos a 252 milliárd dollárral

hát nem izgalmas, ezért szeretem én a számokat és amikor a KERDEM-es Vizolda Trisztán tartandó Panyóka Elvtársnő megérkezett és a fejére borítottam eme számokat olyan sebességgel húzott el mint egy Grippen ami menekűl fénysebességgel

brühüyyy
@jaegtoer:
keress rá 103.3 MHz Radio Cultura FM Sao Paulo

a neten hozzáférhető broad

brühüyyy
@Hüvelykmutyi:

namost a következő elment @jégtörőnek
kiegészíteném az 57200 milliárd forint ami eltűnt az 2 de legfeljebb 3 komponensből tevődik össze:
12000 - 14000 milliárd GDP csökkenés 36 hónap alatt (2010 márciusban 38500 milliárddal kapták meg az országot és 35000 millárd valuta tartalék az MNB-ben)

ma a GDP 26500 milliárd ami kevesebb mint 1977 amikor 27500 milliárd volt

a fidesz ellopott 36 hónap alatt 38000 milliárdot (ez sacc lehet több hogy kijöjjön az 57200 milliárd hiány)

és+++
252000000000USD = 57204 milliárd HUF

azaz pontosan az GDP aminek manapság már lennie kellene Magyarországon és akkor a deficit 40% körüli lehetne csökkenő tendenciával

de erről már regéltem

magyarok nem szeretik a számokat

azaz a 252 milliárd dollár az pontosan egyenlő azzal a két sarokszámmal amit én itt sikoltozok már hetek óta:

12000 és 14000 milliárd közötti értékkel csökkent a GDP 36 hónap alatt

és elloptak 38000 milliárdot ami összesen? na mennyi?

52000 milliárd forint azaz fillérre azonos a 252 milliárd dollárral

hát nem izgalmas, ezért szeretem én a számokat és amikor a KERDEM-es Vizolda Trisztán tartandó Panyóka Elvtársnő megérkezett és a fejére borítottam eme számokat olyan sebességgel húzott el mint egy Grippen ami menekűl fénysebességgel

brühüyyy
@rodeo36: Magyarország csak látszólag a tízmillió közgazdász országa, a valóságban messze nem. Hiába mondod az ezermilliárdokat, nem tudom, akad-e összesen húsz olvasó itt, aki úgy, ahogy van, felfogja (én biztosan nem). Hiába mondanád el ezt egy átlagembernek, nem túl sok embert izgat az államkassza hiánya, hiszen sosem látták, sosem volt az övék: vállrándítás, kit érdekel. Ha kiráncigálnál valakit a falu szélére, és azt mondanád neki, hogy "na, Józsi bá', tudja-e, miért nincs kész tizenkét éve az a bekötőút, hogyan lopták el az árát?", akkor még talán érdekelné és ezt-azt felfogna, de a csillagászati nagyságrendek - már bocsánat - időszakos és blogszférikus bekiabálásának vajmi kevés haszna van. Persze, tudjuk, szereted a számokat. Nem is azt mondom, hogy ne ismételgesd, csak azt, hogy ne várj ettől túl sokat.

Az meg, hogy ki hogyan menekül innen... Én tényleg nem értem, ki hiszi azt, hogy ettől bármi is változik. Kerdemék még mindig több törvény meghozatalához vannak közelebb, mint alkalmi virtuális ellenfeleik; idejönnek, jól felhúznak pár embert, aztán néha hamar megunják a pocskondiázást, néha tovább bírják, de ez megint csak nem befolyásol semmit. Nem jó a módszer, tisztelt itteni "győztesek", nagyon nem jó a módszer, mert aminek semmi haszna sincs, az nem jó. Csak arra, hogy menjen az idő, ami kétségtelenül meg szokott oldani mindent, épp csak siettetni nem lehet.
@rodeo36:

Szia Rodeo!

"_amerre én járok ott a nép felemeli a szavát és napokon belűl fejek hullanak kosárszám_"

haha. láccik messze jársz innen, kies Hazánktól...

itt meg... ahogy az egykori költő írta:

"valamikor az emberiség hőskorában
latrok függtek a kereszten,
ma, a világosság századában
latrok mellén függnek a keresztek"

ezt ha spanyolul leírnád örülnék, mert valami hihetetlenül szép lehet úgy, én magyar fordításban olvastam csak.
@rodeo36:

de látod hiába mekegtem egész este, nem ment át hogy nem az egykulcsos adó miatt elméletileg kieső 500 mrd forinttal kellene vacakolni, hogy lehessen lerohasztani azt a még tisztesen, de még tisztességesen kereső réteget, amelyik még képes lehet a hozzáadott érték bővített újratermelésére, amikor ezermilliárdok tünnek el egy egy jól sikerült cippollai akcióval.
ha még ezt a 150-200 ezer embert is lesarcolják fűnyíró elven, akkor itt megáll az élet. egy részük elmegy innen és vissza se néz, más részük megtalálja a módját, hogy még éppen túléljen, de ettől a szegényeknek nem fog több jutni, hanem csak többet lophatnak az egyenlőbbek.
@Légifarkas:

"_Hiába mondod az ezermilliárdokat, nem tudom, akad-e összesen húsz olvasó itt, aki úgy, ahogy van, felfogja_" - írtad Ródeónak.

Ebben igazad van, mert sokaknak már a havi kilencszázezer forintos jövedelem is horrorisztikusan soknak tűnhet, pedig hát csak 3000 euro, ami azért nem a világ tetejes teteje valljuk be. nem kevés, de nem is eget rengető.
@Légifarkas:
mivel már van új poszt és én oda -elsőként- feltettem ugyanezt, mert bombázni akarok vele

tőled azt kérdezem, mondd már meg -csak nekem ide a fülembe súgva- hogy mit nem értesz belőle?

ha azt mondom, hogy minden 10000 forintból amiért megdolgozol -mindegy hol és mit csinálsz, érték- 8950 forintot a FIDESZ ELLOP ÉS ELLOPOTT AZ UTÓBBI 3 ÉVBEN ÉS AZ ELŐBBI IDŐKBEN KÖNYVELÉSSEL NEHEZEBBEN KÖVETHETŐEN

ez mond neked valamit?

10000 forintból adó és jutalék meg kötelezettséged címén elvesznek 6800 forintot ez a törvényes része ezért vagy kapsz egy lófaszt vagy nem?

a maradék 3200 forintból
2150 forintot ellopnak azaz neked marad 1050 forintod ami 10,5% -a a teljes jövedelmednek

azaz bármennyit is keresel 89,50%-át ellopják tőled

mond ez valamit neked?

brühüyyy
@jaegtoer:
@Légifarkas:
mivel már van új poszt és én oda -elsőként- feltettem ugyanezt, mert bombázni akarok vele

tőled azt kérdezem, mondd már meg -csak nekem ide a fülembe súgva- hogy mit nem értesz belőle?

ha azt mondom, hogy minden 10000 forintból amiért megdolgozol -mindegy hol és mit csinálsz, érték- 8950 forintot a FIDESZ ELLOP ÉS ELLOPOTT AZ UTÓBBI 3 ÉVBEN ÉS AZ ELŐBBI IDŐKBEN KÖNYVELÉSSEL NEHEZEBBEN KÖVETHETŐEN

ez mond neked valamit?

10000 forintból adó és jutalék meg kötelezettséged címén elvesznek 6800 forintot ez a törvényes része ezért vagy kapsz egy lófaszt vagy nem?

a maradék 3200 forintból
2150 forintot ellopnak azaz neked marad 1050 forintod ami 10,5% -a a teljes jövedelmednek

azaz bármennyit is keresel 89,50%-át ellopják tőled

mond ez valamit neked?

brühüyyy
@jaegtoer:
talán ha "érlelném" zamatosabb lehetne, de ez pontos:

"valamikor az emberiség hőskorában
latrok függtek a kereszten,
ma, a világosság századában
latrok mellén függnek a keresztek"

Habìa una vez por la época de los héroes
Los ladrones han colgados en la cruz,
Hoy por hoy, por el siglo del prelumbramiento
Los cruzes han colgados sobre los pechos de los ladrones

brühüyyy
@jaegtoer:
asszem @légifarkasnak sikerűlt "egyszerűen" megválaszolnom a problémáját

brühüyyy
@jaegtoer:

tuggya kérem, amíg kegyedék itten hősiesen elvesznek a részletekben, addig jómagam itten uszkálok a szartenger tetejin házmesteri mivoltomban, oszt csudálkozva óvasom nomura kartácsot, aki szerint magyarhon 2010-ben 3,5-4,0 százalékos potenciális növekedést baszott ki az ablakon a fülkeforr. kedviért. asztán magamba is fölmértem, hogy bizony az öntökönszúrás részletezése meddő szórakozás, azaz a böszmeség magasiskolája mely kancsalul, festett egekbe néz. és persze fáj, fáj, fáj minden csoók. a poszt kapcsán pediglen megtapasztalható, hogy mi a külömbség a fuszeklibáb és a kapcarongy között.
@Légifarkas:
nézd, a kerdem-ről, a Vizolda trisztán Tartandó Panyóka Buzi kisasszony, mint a kerdem korifeusa teljes névvel és ranggal megjelent -mint Belfegor a Louvre-ban- és le akart baszni bennünket...sokan mondtak nejki mindenfélét, de miután én ugyanezeket a számokat ráborítottam mint egy bili szart eltűnt, nyom nélkűl és nem gyütt vissza

tehát ő legalább tudta, hogy van aki tuggya miről van szó és nem hagyja magát megvezetni

erre neki nincs válasza és sohasem lesz, sem neki sem bárki másnak főleg nem a vargamisinek és a gömböcnek aki ugyanúgy tyátogan mint te

bocsánat a hasonlatért ...de kikivánkozott

brühüyyy
@hacsaturján:

aláhúznám -kurva komolyan, vicc kizárva- 2010 március óta a magyar GDP 12000 és 14000 milliárddal lett kevesebb és ezzel 1000 (cca) kevesebb mint az 1977-es

2010-ben 38500 milliárddal vették át

és a NOMURA számai messze távol állnak a tényleges számoktól, mert a lehetőség
az, hogy ma 53000 és 57000 milliárd közöttinek kellene lenni a GDP-nek ami
38500 - 57000 = 18500 milliárd azaz 48,0519%-kal lehetne magasabb ma azaz évente +16,017% lehetne és meg sem kellett volna erőltetniük magukat azon alapon, hogy az MNB 35000 milliárd deviza(valuta) tartalékkal azaz biztosítékkal jótállhatott volna az egészért

brühüyyy

a kurva annyát a gömböcnek

és ezt terjesszétek tegyétek fel a fácséra
@rodeo36:

köszönöm a fordítást.
@rodeo36:

maraggyunk annyiba, hogy a te számtanod meg a nomura számtana köszti külömbséget elvitte a globális cicafaktor.
@hacsaturján:

Üdvözlöm Maestro!

Örülök, hogy hallok magáról!

én meg mint notórius elhajló, tsak kapkodom a fejem, mert nem gondoltam volna, hogy a böszmeségeket lehet még fokozni. de, lehet. igény van rá. én tévedtem. Mindig is Magának volt igaza Mester.

most a nemzeti gránit szilárdságát tanulmányozom éppen.

De! Mi van a rénekkel? elmentek offshorba, vagy jobb sorba, esetleg balsorsuk van?
@rodeo36:

nem tudom... időnként 'rákeresek' a google-on de nem találom.
@jaegtoer:

a rének köszönik szépen, jól vannak és nem is engedem űket offsórba, mer legázolják ottan a borsó veteményt. a maga gránitszilárdságát meg vastagon veri az én pur-habom, mer az télleg képes rezsit csőkkenteni.
@hacsaturján:

ritkán látom-hallom erre?

merre jár bölcselkedni, ha nem vagyok indiszkrét? ha mégis, akkor is kérdem. Komolyan.
Nagyon szétesett a kocsma. hiánycikk.
@hacsaturján:

remélem ez tréfa(???)

kurva érdekes dolgokat lehetne kiszámítani, ha a 35000 milliárd értékű (mai árfolyamon 116,67 milliárd EURO, egyébként jóval több)
mint biztosítékot használnák valamint -ugyanakkor- kamatoztatnák is rövidlejáratúra azaz évente 35 - 50 %-ra és azt összesen felhasználnák a magyar gazdaság felfuttatására (konkrét javaslataim vannak de nem írom ide mert ellopják) és azzal elérni az évente 16,5%-os növekményt, amiből én a magam részéről kifizetnék 8,00%-kot járadéknak és kamatnak mert a mozgó pénz ...
és akkor a többitb tedd hozzá

brühüyyy

mi jön ki?

ne mondd, hogy a szar a biliből a fideszéknél mert nem is értik miről van szó
Ez azért elég szerelmes poszt.
A jobboldal Bajnait látja ilyen szerepben, a baloldal meg Simicskát. Mindent eldöntő bizonyítékok, és bírósági ítéletek egyik ellen sincsenek, de mégis mindkét fél nyomatja, hogy a másik egy utolsó börtöntöltelék bűnöző. Érdekes dolgok ezek...
A szokásos fideszes, sunyiság, simli, csalás....hiába, ők ilyenek!

A Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnöke Hidak nevű kiadványába utólag ragasztottak be egy Szijjártó Péter előadásáról szóló képes beszámolót - észlelte a 444.hu.

Szijjártó Péter államtitkár a Svájci-Magyar Kereskedelmi
Kamaránál tartotta "A növekedési fordulat" címmel azt az előadást, amelyről a beszámolót utólag beragasztották.

A letakart cikk az újság profiljába jobban illeszkedne, mert az olasz kamara által szervezett eseményről számolt be. Csakhogy az a beszámoló Bajnai Gordonról szólt volna - írta a 444.hu.

A portál megkereste a kamarát, hogy megtudják, "miért kellett lapzárta után ilyen kreatív, de embert próbáló megoldással lecserélni a bajnais cikket szijjártósra" - írták, de a cikk közléséig nem érkezett válasz.
Ami igazi probléma nem a kétesen, vagy sehogy sem bizonyítható Hajdú bét ügy, hanem ez:
index.hu/belfold/2013/06/11/bajnai_akar_holnaptol_tudnank_kormanyozni/

Bajnai: Már holnaptól tudnánk kormányozni

Egyrészt az ilyen holnaptól tudnánk mindent csinálni dolgot egyszer már láttunk, és az eredményét is. A jobboldal akkor kapott is érte a baloldaltól, megjegyzem tök jogosan. Most mégis megcsinálja a baloldal is ugyanezt.

A második probléma pedig itt van:
"Kiszámolták, hogy 2014-ben két és fél millió szavazat kell a választási győzelemhez"
A fideszt mindenki azzal vádolja, hogy kétharmadra hivatkozik, de mindeközben csak a szavazók kicsit több, mint 1/3-adának támogatását bírja.

Ha Bajnai 2,5 millió szavazót akar, akkor a 8 millió választópolgárnak az csak a 31,25%-a. Tehát továbbra is ott folytatódnak a dolgokat, amit ők is kritizáltak, nevesül az, hogy a választópolgárok egy kis csoportjára hivatkoznak úgy, mint a többség. Ha valóban demokrata lenne, és konzisztens önmagához, akkor 4 millió szavazat (a 8 millió 50%-a) alatt nem alakítana kormányt.
@Mészáros Laci: "Ez azért elég szerelmes poszt."

Robi, legalább elolvastad, te szerencsétlen?
A "libás" ügy ha minden igaz az I. orbán alatt volt. Qrvára érdekelne az akkori fidesz szerepe is az ügyben. Amilyen vehemensen a bajnaival akarják elvitetni a balhét, arra enged következtetni akkori fideszesek is benne voltak. Az is érdekelne a bajnai mit tudhat amit még ezek után se akar kipakolni? Vagy csak eljátszatták vele a balekot? Sajna bármennyire is ártatlan, azért vannak még ebben az ügyben fehér foltok, ami nem vet jó fényt a bajnai ME-i ambícióira.

Azt meg ne dumálja be senki, hogy a termelőktől átveszik a sok libát, feldolgozzák, eladják, és a végén nem tudják a befolyt összegből kifizetni a termelőket. Valaki lenyúlta azt a pénzt, és mivel a fidesz volt a kormányon kizártnak tartom (a fideszt és módszereit ismerve), hogy ne jutott volna ebből is a pártkasszába és pár vezető fideszes megélhetésihez...
azt már úgyse mossa le soha hogy ő a libás. tökmindegy milyen pereket nyer vagy nem. és ez így van jól.
@$$$=$$$: "azt már úgyse mossa le soha hogy ő a libás. tökmindegy milyen pereket nyer vagy nem. és ez így van jól."

Ez volt a fidesz célja nem? Örüljetek barmok! Legalábbis addig amíg valakinek eszébe nem jut megkapargatni mi is volt a ti szerepetek az I. orbán alatt a "libás ügyben"...
@$$$=$$$: @Mészáros Laci: Ja, és Robika, ugye az még nem volt ma, hogy vágd teherbe a repedtsarkú anyádat?
@kovi1970: szerintem jó ha ez él róla a köztudatban. így kevesebb szavazatot kap. és ez így van jól.
@kovi1970: Van annak egy diszkrét bája, amikor valaki egy olyan poszt alatt vádol bizonyítékok nélkül valakiket, ami pont arról szól, hogy a szemét másik oldal bizonyítékok, és terhelő bírósági ítélet nélkül bántsa a Bajnait :D
@kovi1970:
"Azt meg ne dumálja be senki, hogy a termelőktől átveszik a sok libát, feldolgozzák, eladják, és a végén nem tudják a befolyt összegből kifizetni a termelőket. Valaki lenyúlta azt a pénzt, és mivel a fidesz volt a kormányon kizártnak tartom (a fideszt és módszereit ismerve), hogy ne jutott volna ebből is a pártkasszába és pár vezető fideszes megélhetésihez... "

Egyébként meg a Hajdú bét felszámolása 2003-ban történt. Szóval akkor hogy is van az, hogy szerinted a felszámoláskor szinte 100%-ig biztos, hogy az akkori kormány volt az igazi értelmi szerző, és haszonélvező? :D
@Ellenőrző QR kód: "Orbán Viktor aljas módon kihasználja a Hajdú-Bét szomorú történetét, pedig kormányfőként maga is hozzájárult ahhoz, hogy a cég annak idején csődbe ment. A Hajdú-Bét csődjét ugyanis több körülmény okozta: a világ baromfiágazatát megrázó madárinfluenza-járvány, az első Orbán-kormány rossz minimálbér-politikája, illetve az, hogy az első Orbán-kormány közpénzzel tömte ki a Hajdú-Bét legnagyobb hazai riválisát, a Bábolnát, amivel a magántőkéből finanszírozott debreceni cég talpon maradási esélyeit ásta alá"
hvg.hu/itthon/20130523_A_HajduBet_ugyben_ez_az_igazsag

Szóval nem olyan egyértelmű a dolog. Pont ebből maradt volna ki az orbán és bandája? Mindig is igaz, hogy aki mást besároz az maga is sáros lesz.
Az meg tény, hogy az I. orbán alatt verték be a TSZ-ek koporsójába az utolsó szeget. Tudok olyan TSZ-ről ahol a fidesz a tehetségtelen emberét rakta oda elnöknek '98-ban. Nekem ne dumáljatok, ismerlek benneteket...
@kovi1970: de ez végülis nem oszt nem szoroz, mert az emberek nem erre gondolnak ha bajnaira gondolnak, hanem arra, hogy ő a "libásgordon" aki embereket tett tönkre.
@Ellenőrző QR kód: Kérdés volt, nem volt semmiféle vád.
Ahhoz meg nem kell bajnai fannak lenni, hogy gusztustalannak lássa valaki a fidesz módszereit. Az ország nagy része ismer benneteket mint a rossz pénzt. A dumát meg a propagandát magas szinten nyomatni azt tudjátok, de tökhülyék vagytok bármi máshoz ami az országot előbbre vinné...
@$$$=$$$: A probléma az, hogy a "libás ügyben" tönkrement emberek sorsáért nem 1 személyben a bajnai a felelős. Ostoba aki ezt beveszi. csak azt vetettem fel, hogy ebben az ügyben amilyen vehemenciával a fidesz mosakszik és tereli a gyanút, óhatatlanul felmerül, fideszes embereket is érint a dolog.
Elhiszem, hogy a fidesz ennyire tart a bajnaitól mint riválistól, de ugyanakkor eltúlzottnak tartom az erre adott reakciót is. Mert tudjuk az óbégat a legjobban akinek a háza ég. Főleg ha mellérakom, hogy a fidesznek egészen addig nem volt baja a bajnaival amíg be nem jelentkezett az orbán riválisának. Szerintem nem a bajnai jelenti az orbánra a legnagyobb veszélyt. Már ha azt veszélynek lehet tekinteni, hogy jövőre nem lehet újra mini-szterelnök...
@kovi1970: hát mi jelenti a legnagyobb veszélyt?
@$$$=$$$: Fúrja csak az oldalatokat, juszt se mondom meg...
@jaegtoer:

megmondom a tutifrankót, nem járok én semerre, mivel az abszurditás mán jóideje meghalaggya szerény képességeimet, amikor meg a tisztelt fabius itten a szélsőhülyékkel történő csevegésrül kezdett lamentációba, akkor magamhoz képest élénken berágtam. egyébiránt újabban szolid, polgári kukarángatással foglalkozom (alházmester), mely foglalkozás, ha komoly szaktudást nem is, de vastag gyomrot ugyancsak megkövetel, ha az ember hasznos tagja akar maradni szeretve tisztelt társadalmunknak, népünknek, pártunknak és a világmindenségnek. ha meg ippeg nomura elemzést óvasok az csak szélsőséges fleto fanságom következményének tudható be.
@kovi1970: annyira nem is érdekel. kb biztosra veszem hogy 2014ben is a fidesz nyeri a választásokat.
@rodeo36:

nem tréfálok én sose, csak a jóistent szokom abszolutumnak venni, az ő szemszőgibül nézve viszont elmondható, hogy megmontam, bazmeg, válcsd meg aszt a jegyet! de, hogy mikor lesz vége a pinek, aszt még ő se tuggya, lekföjjebb hadovál valamit.
Az adó célja a közfinanszírozás, pl. oktatás, egészségügy, infrastruktúra, stb. Kérdés az, hogy a jövedelmi viszonyok alapján, ki az, aki mindezekből nagyobb részt kap vissza, nagyobb részben profitál. És itt van jelentősége annak, hogy ki szegény, és ki gazdag. Nyilván egy jól prosperáló vállalkozó nagyobb részben használja az infrastruktúrát, pl. az autójával az utakat, míg egy alacsony jövedelműnek autója sincs. Az oktatást a fidesz fizetőssé tette pár évvel ezelőtti kijelentései ellenére (vö. hazudozás), jelenleg a jómódúak könnyebben jutnak hozzá, pedig adót ugyanakkora kulccsal fizetnek, mint a szegények. És végig lehet menni, hogy az állami újraelosztás során ki mennyit profitál belőle. A tehetősebbek nyilván többet. Ennek ellenére a közteherviselésből ugyanakkora százalékban veszik ki a részüket, mint a szegényebbek. Ez az igazságtalanság, és ez az a momentum, amikor kijelenthetjük, a fidesz kizárólag a saját zsebére gondolva vezette be az egykulcsos adót, mert ilyen mélyen kettészakadt jövedelmi viszonyok mellett ennek semmilyen relevanciája nem volt. És érdemes arra is gondolni, hogy mit állítottak évekkel ezelőtt, az alacsony adóztatás felfuttatja a gazdaságot. Totál bukta, totál hamis állítás, teljesen téves elképzelés, közgazdaságilag csőd. Azóta tolja maga előtt a költségvetés a 5-600 milliárdos lyukat, amit újabb adókkal és sarcokkal tömögetnek, így alakult ki Mo-n minden idők legnagyobb adóterhelése és legtöbbféle adóneme, emiatt módosítgatják a költségvetést lassan havonta, ezért jön szinte már havonta újabb és újabb megszorító csomag. Ezért kell bajnait minden eszközzel, tulajdonképpen csak és kizárólag hazugságokkal mocskolni, hogy kérdések nehogy véletlenül a fidesszel és orbánnal kapcsolatban merüljenek fel. Például, hogy miféle kormányzás az, amelyik kizárólag elvenni tud (manyup vagyon) és megszorítani (épp amivel ellenfeleiket vádolták és vádolják), ugyanakkor a gazdaság leépült, az államadósság csúcson, a szegénység csúcson, a vállalkozói és befektetési kedv mélységi csúcson, az adók a plafonon. És ezért kell a gátakon is magamutogatni inkább, mint kereskedelmi ágazatok kisajátítására válaszokat adni, vagy a közadatok hozzáférésének megtagadására magyarázatot adni, vagy éppen a szemétszállítást a tengerentúli maffiához hasonlóan egy bizonyos "vállalkozói" körhöz szervezni, mert ez a következő lépés, a profit tiltásával ellehetetleníteni a jelenlegi szolgáltatókat, majd kijátszani a haveroknak, majd újra engedni a profitot. Maffiaállamot nem érdekli a gazdaság, csak a maga haszna, és ennek látjuk most tökéletesen szemléletes példáját. Ennek tapsol magannyi nemnormális fundamentalista fideszhívő, pedig rajtuk is átnéznek, magasról tesznek rájuk is. Ezért kell inkább bajnaizni.
@Mészáros Laci: ez azért elég semmitmondó komment
@rodeo36: sértegethetsz akármilyen burkolt hasonlatokkal, a lényegen nem változtat.
Kerdemék idejönnek, te rájuk szakítod a numerikus mennyboltot, elmennek. Győztél? Nem. Te azt hiszed, igen, de a valóságban nem, mert hová is mennek innen? Vissza a kormány hűsítő árnyékába, tovább bábáskodni (lobbizni) a ker és dem jellegű törvények tervezeteinél, vagy ki tudja, mit csinálnak, de mindegy is, mert a lényeg az: a pálya most nekik lejt, a hangok között az övék lesz inkább hallható. És tulajdonképpen leszarják azokat, akik nem értenek velük egyet; beikszelik a "kipróbáltuk, nem tetszett" rubrikát, és megy tovább a karaván.

Ezektől a számoktól nem változik semmi, rodeo. Aki érti, rég tudja, aki meg nem tudja, annak úgysem az számít, amit mondanak, hanem aki mondja. Komoly változást itt nem az fog okozni, hogy kismilliószor átbeszélünk sokmilliárdos eltűnt összegeket - hanem az, hogy szép lassan kihal vagy két generáció, és utódaikat a muszáj ráviszi majd jónéhány fájdalmas megegyezésre.
De mondom, tőlem beírhatod naponta ötször is, általában elolvasom, csak mihez kezdeni nem tudok vele. Amúgy a többiek sem, legfeljebb ők nem mondják ezt így ki.
Ráadásul akár már holnaptól is kész lenne kormányozni ez a feddhetetlen csúcsmenedzser.

"Rényiék vizsgálatának idejére az Orbánhoz hű sajtó már jelentős vereségeket szenvedett a Bajnaival szemben vívott libás harcokban."

Egy kalap szart ér ez, ha a lakosság 99%-nak Bajnairól az ellopott libák jutnak az eszébe.

Azon pedig még a ballibsik is csak röhögnek, hogy Bajnait nem ítélte el a bíróság, akik mellesleg most engedtek ki egy csomó gyilkoscigányt, miután a sitten gyúrtak és felhíztak.
@$$$=$$$: Erre csak a Sárga lázban szenvedők gondolnak mint te...Az ország többsége pedig úgy fog emlèkezni Orbánra mint trafiktor:)
@EMU: "az alacsony adóztatás felfuttatja a gazdaságot. Totál bukta, totál hamis állítás,"

Nem, ez egy teljesen igaz állítás. Csak az a baj, hogy itthon nincs és a rendszerváltás óta soha nem is volt egy pillanatra sem alacsony adóztatás. A magasabb bérekre rakott bődületesen magas adók mára lejöttek 50% környékére, de mivel egyúttal kiadáscsökkentés vagy egyéb érdemi gazdaságélénkítés nem történt, a keletkező lukat egyéb adók emelésével/kivetésével be is kellett tömni. Így hát nyilván nem lett belőle GDP növekmény, mert az adóteher nem csökkent, csak az eloszlása változott meg.
@Jhonnyq: trafikügy nem csökkentette a népszerűségét a fidesznek egyik közvéleménykutató szerint sem, és az ellenzékést se növelte. szóval erről ennyit. 2014ben is fossá ver titeket a fidesz a választáson az én szavazatom segedelmével :)
@Fejesrob: "Egy kalap szart ér ez, ha a lakosság 99%-nak Bajnairól az ellopott libák jutnak az eszébe"

De el vagy tévedve azzal a 99%-al!!!
Jó az 10%-nak mert kb ennyien maradtatok de fogytok napról-napra!!!
Jövőre te is a fidesszel együtt megpróbálhattok majd a libatenyésztésből élni...:)
Bajnaira ugyanúgy próbált terhelő ügyeket találni Papcsák és Budai, mint korábban Keller a fideszesekre.
Az tény, hogy a politikusok nem a becsületükről híresek, de az ő bűnügyeik abba a kategóriába esnek, amiről csak a nagyon hülyék hagynak írásos nyomot, a tanúk pedig nem igazán akarnak saját maguk ellen vallani.
@$$$=$$$: "trafikügy nem csökkentette a népszerűségét a fidesznek egyik közvéleménykutató szerint sem"
Hahahahahahahaaaaaa....:)

Mire célzol?A megrendelt közvéleménykutatásokra?
Még te sem lehetsz ennyire ostoba!!!
Jövőre a rötyin huzzák majd le az emberek a Fideszt...
Ez a valóság nem a Századvég meg a Medián:)
@$$$=$$$: "fossá ver titeket a fidesz"

Nálam ez a focirajongói mentalitás bassza ki végleg a biztosítékot. Mindegy mit csinál a párt, csak az a lényeg, hogy ki tartozik a szekértáborba és ki nem és győzünk-e. Köszönjük meg szépen a magadfajtának, miattatok nincsenek itt normális pártok, csak fanatizált, agyatlan barmokkal feltöltött rajongói klubok.
index.hu/belfold/2013/06/12/levagtak_az_aramrol_a_rossz_hireket_kozlo_radiot/

Ez nagyon komoly hír. A fidesz becsődöltet egy önkormányzati céget, amely energia-elosztó vállalat, több száz millióval tartozik a gázszállítóknak, és a helyére raknak egy új céget ugyanazzal az ügyvezetővel. Felelős? Senki. A gázszállítók meg elkönyvelhetik a "negatív extraprofitot".

Ebben az országban még nagyon komoly problémák lesznek a közmű-szolgáltatásokkal. Ne feledjük az első negyedéves adatot: 10% rezsicsökkentés = -30% beruházás az energiaszektorban. És ezek karbantartó beruházások.. Persze majd, ha beszarnak a közműhálózatok, orbán "Sheep Magnet" viktor követelni fogja az EU-tól, hogy adjanak segélyt.
@Zka77: a fidesz teljesen normális párt. ugyanez az mszp-ről és a többiekről nem mondható el.
A fidesz és holdudvara minden bírósági ítélet ellenére nap mint nap a Bajnai miatt öngyilkosságot elkövetőkről beszél, akik Kósa szerint mát több tucatnyian vannak, miközben az ellenzék soha nem hozza szóba a járadékának megvonása miatt öngyilkos rokkantnyugdíjas esetét.

index.hu/belfold/2011/12/31/meghalt_a_magat_sziven_szurt_rokkantnyugdijas/

Mindenki dönthet ízlése szerint.
@$$$=$$$: Ugyan mitől lenne normális mert te azt mondod?
Na ne röhögtess a Neokommunista fidesszel mint normális párttal...:))))
@Zka77: Nem a tézis hamis, hanem a fidesz állítása volt az előre tudhatóan, miszerint az alacsony hazai személyi jövedelem adóztatás felfuttatja a magyar gazdaságot. A munkáltatói adóterhek szinten tartása mellett. Ezt előre lehetett látni, amikor ezzel kampányoltak, akkor is számos szakértő elmondta, hogy ez hülyeség, munkahelyteremtés például a munkáltatói terhek csökkentésével elképzelhető (nyilván nem csak a munkabért terhelőkről van szó), és nem a munkáltatónak kurva drága munkabér szja csökkentésével a munkavállalók számára. Másrészt soha ennyi adónem nem volt még, továbbá semmilyen belső fogyasztásélénkítő hatása nincs, hiszen a jómódú nem képes többet fogyasztani, enni, inni, a szegényebbek, a minimálbéresek pedig eleve kevesebbet keresnek a fideszes adóztatással. A személyi jövedelemadó csökkentése kizárólag a fogyasztásra lehetne pozitív hatással, amit azonnal "korrigáltak" az áfa emelésével. Minden fideszes lépés csak szemfényvesztés, hazugság és álca. A bajnaizás ugyanebbe a sorba illik. Orrba szájba bajnaizni kell, nehogy kérdések kerüljenek napirendre, hogy például hogyan lehet az, hogy az állam közpénzen a miniszterelnök vállalkozását, meg a felesége vállalkozásait tömi ki, hogy milyen jogon foglalták törvénybe a közpénzek átirányítását orbán és családja érdekeltségeibe tartozó vállalkozásokhoz, milyen alapon vesz el az állam vállalkozásokat állampolgároktól, sőt most már ingatlanokat is, hogy mi folyik ebben az országban fanatizált tömegek hisztérikus rajongása mellett. Persze, hogy bajnaizni kell meg gátőrködni a válaszok helyett.
@Zka77:

Siettem. Bajnait nem tudták megfogni a hajdu-bét csődje miatt de ez csak azt jelenti, hogy neki is vannak annyira jó jogászai, mint Orbánnak. Szerintem.
Bajnai lesz a miniszterelnök jövőre...Ezt dolgozzátok fel fidesz majmok...Mehettek majd megint gyújtogatni mert a romboláshoz senki nem ért annyira mint a fidesz meg a pártolói!!!
@Jhonnyq: Jó, akkor legyen 98%:)))
@Jhonnyq: Kivetíted vágyaidat, makimajom? Nem nagyon veszed észre, hogy kedvenced már ballib oldalon is ciki.
@Mészáros Laci: Ja, a sok hülye ballib azt hiszi, hogy Bajnai megítélésében a bírósági ítélet bármennyit is számít.

Ezeknek semmit nem mond, hogy Bajnai 5%, azt hiszik, a Medián hazudik.
mellettünk nem messze van egy éjjel-nappali, a tulajnak van még 2-3 a környéken. tegnap, miután rákérdeztem, mit fog szívni elseje után, az eladó kis csaj mondta, hogy egy utcára fog nyílni a dohánybolt; megkereste a győztes a főnökét, megvásárlásra kínálta a dohányboltját. de túl sokat kért, pedig a főnöke, aki szintén pályázott, gondolkodott benne.

a nyertes egyébiránt a körzet fideszes országgyűlési képviselőjének a testvére, az apjuk téeszcsénél dolgozott, agronómus párttitkár volt ott.
@xvxvxv: Itt is van egy trafik ami megszűnik, a tulaj volt MSZMP tagként kapta a trafikot, ma MSZP tag, a tesója MSZP-s képviselő.
@Fejesrob:

Azért a közvéleménykutatások százalékai sem túl sokat mondanak (önmagukban). Orbán egyszer már pofára esett, ráadásul egész ügyes kormányzati ciklus után, épp csak egy kicsit arrogáns lett a végére. Na most az elejétől kezdve arrogáns, ezzel pedig elég komoly "csendben utálkozó" tábort építhet fel, akik aztán BÁRKI MÁSRA szavaznak, akiben kormányzati potenciált látnak.

Most öt-hat egymással viaskodó "baloldali" ellenzéki párt van, akik mind azt szeretnék, hogy ő legyen a vezető erő és a többiek sorakozzanak fel mögé. Na ebből az öt-hatból legkomolyabb esélye valóban Bajnainak van (el tudja hitetni magáról a közvéleményben, hogy képes kormányozni). A többi vagy nem látszik elég erősnek (Mesterházi, a két LMP), vagy túl nagy az elutasítottságuk (Gyurcsány). Van még egy MKKP, amely négy éve sajnos elviccelte az esélyét, és mintha a szabaddemokraták holttestén is rángások futnának végik, szóval lehet, hogy hét párt is van a baloldalon.
Nem tom nekem Bajnai gyerek olyan ijedt kis tétova emberke. Mint akinek keményen megmondták, hogy Te mától Miniszterelnök akarsz lenni! Érted, mer ha nem!

Valamit olvastam is erről, hogy a gyerekeivel akart foglalkozni, de aztán szótak neki: nem úgy van az kisapám, az leszel, amit mi mondunk.
@Fejesrob: jó ez a replika, nagyon vicces. tudom, hogy tik el nem tudnátok képzelni ilyesmit, hogy a fajtátok lopna.

figyu, nem öklendezel attól, amit műveltek? ilyen tetves tolvaj népséget, mint tik. semmi másról nem szól ez a három év, csak egy új gazdasági uralkodó osztály minden erkölcs nélküli megteremtéséről. te tényleg nem öklendezel magatoktól? vagy mindent elintézel magadban egy jó komcsizással?

nem. hülye kérdés volt.
Azokat a csökevényeket, akik a fideszprop fostévéket nézik, fosrádiókat hallgatják, foslapokat olvassák, úgysem érdekli sem az igazság, sem a valóság. Helyreigazítás ide, vagy oda. Amúgy simán valószínű, hogy orkbániában a komcsi módszerek működnek. A koncepciós eljárások és perek ismét léteznek, a rendőrség, ügyészség megvéve, asszisztálnak hozzá. Egyenlőre a bíróságok még tartják magukat. Ki tudja meddig.
Üdv mindenkinek a rákosi-éra felé.
@Mészáros Laci: Szerintem Bajnai nem nyerő, nem véletlenül hátrált ki az MSZP, aminek az okaira most világítok rá.

Ha az összes ballib összefog, csoda történik és egy-két képviselővel ez az összefogás nyer, akkor ott lesz a 10%-os Jobbik. Az ellenzékben lévő Fidesz és ellenzékben lévő Jobbik gyakorlatilag lehetetlenné teszi a kormányzást.

Szóval esélyük sincs, az MSZP-ben pedig ezt ismerték fel. Ha Bajnaira tesznek, akkor ellenzékben létrejön egy erős balliberális struktúra, de Bajnai irányításával, vérszadeszosokkal a háttérben.

Na ezt nem akarja az MSZP, hiszen pénz szempontjából sem mindegy, hogy 5% Bajnai és 20% MSZP, vagy 12% Bajnai és 12% MSZP, mert ha összefognak, akkor 50-50%-ban osztoznak.
@xvxvxv: De öklendezem, aztán eszembe jut a te fajtád és az elmúlt 8 év. Így viszont azonnal elmúlik:)
@Fejesrob: "a lakosság 99%-nak Bajnairól az ellopott libák jutnak az eszébe." Ostoba tévedés. Az egy dolog, hogy a fideszorkoknak ezt az egy dolgot képes Bajnairól befogadni a kisszámú élő agysejtje. De ugyebár azért itt van sok értelmes ember is.
@Parajpuding: Nézd öreg, szerintem ennek felfogásához te konkrétan elég hülye vagy, így nálad nem is erőltetném.

Te továbbra is nyugodtan hiheted Bajnai, akár holnaptólisképesvagyokkormányozni és egyhét alattaláíromazIMFhitelt Gordonról, hogy foltos múltjára nem emlékszik senki.
Bajnai egy jelentéktelen figura, most hogy bebizonyosodott, hogy Mesterházy Attila lesz a baloldal miniszterelnök jelöltje.

Így Bajnaiból vajon mi lesz győzelem esetén (ami nem is biztos)? Államtitkár a pénzügyminisztériumban? Hát ettől aztán de fontos ember ez a Bajnai... Össze ne szarja magát mindenki...
@hacsaturján:

ahogy telik az idő és felejtenék bármit is 'belátom dőreségem' és egyre jobban megértem fletofani mivoltát.

amúgy meg ami a szélhülyés epizódot illeti azt "lekövettem" 'mer hülye azé nem vagyok' sose gondoltam hogy a riogás ennyire lealapozottá válik, konkrétabban arra gondolok, hogy az a primitív és végtelen ostobaság ami elképesztő mértékben terjed és hajt uralma alá népeket, bizony jó táptalaja lesz/lehet minden megújult vagy régi ordas gondolatnak.

De jöjjön máskor is, és gyakrabban Mester. Olyan kevesen vagyunk.... vagy menek én ha megasztmondja hova... a petsán kívül, bár asse egy rosz hely ha jól karban van tartva.
a facebookhó meg nincs kedvem...
@$$$=$$$: hát igen, régóta nyilvánvaló, hogy aki fideszes/jobbikos az vagy ostoba, vagy aljas gazember. Rád mindkettő illik, attól tartok.
@Fejesrob:

"Az ellenzékben lévő Fidesz és ellenzékben lévő Jobbik gyakorlatilag lehetetlenné teszi a kormányzást."

elszóltad magad. de akkor hogy pofán lesznek kanyarintva, no az elég érdekes lesz. már most se nagyon grasszálnak az uccán, ha nincsenek a TEK-esek közel.

de! hajrá! lámpavas mindenkire jut.
@xvxvxv: jelezném, amit ők művelnek, az nem lopás, hanem rablás! A kettőt az erőszak különbözteti meg.
Varangy, épp most olvasom Vakkomcsiéknál, hogy ők 5800-ért összedobnak neked egy ilyen benyalást. Velük dolgoztatsz?
Bajnai nagyjából megkapta a "kegyelemdöfést", most hogy megmentik azokat, akiket tönkretett.
Kétlem, hogy innen talpra tudna állni.
@Parajpuding: ne a környezetedben keresd őket.
@Parajpuding: Rákosi-éra? Pető, Bauer apukái újra száguldanak? :D
@Hunor Levente: Bajnainak lőttek. Vége van, mint a botnak.
@Fejesrob: a házunkban is nyílik trafik, a trafikos szájtépő DK-szimpatizáns, talán tag is.
@álfirkász: SMS-ben üzente a központ? Onnan tudod régóta?
Milyen bátrak lettek itt eccerre. nincs erre a macska, dajdajoznak az egerek.
@jaegtoer: Mit elszóltam magam, te vagy annyira amatőr, hogy ez neked újdonság.

Miért, szerinted hasonló helyzetben mondjuk egy Gyurcsány-MSZP kombó hagyná Orbánékat kormányozni?

B+, még hatalomra sem jutottatok, de már lámpavasazol.

De ha ezt pld. a jobbikos írta volna, itt üvöltöznél, hogy a Jobbik akasztani akar.

Na ezért nincsenek nekem skrupulusaim veletek szemben, a náci, a komcsi és a szélsőséges liberális egykutya.
@Fejesrob:

...lehet matekozni pár millió forintokon, de az Orbánnal elégedetlenek nem fognak egyszerűen megoszlani a baloldali pártok között; elég erős a választói közöny. Ha nincs komoly esély arra, hogy a fideszt lenyomják ÉS jobban kormányozzanak, akkor nagyon sokan inkább nem fognak elmenni szavazni. Például én sem. Marakodó pártocskák közül választani nincs kedvem, ha még egymással sem tudnak megegyezni, möjafaszt akarnak kormányon? Ugyanezt a maradkodást folytatni a kormányüléseken, meg koalíciós szerződés betűin vitatkozni, mint tíz éve a maszop és a szadesz? Abból kösz nem kérek.

Mesterházi nem elég erős miniszterelnöknek. Lehet, hogy az, de nem látszik annak. Gyurcsány látens elutasítottsága nagyon magas, elég, ha kinyitja a száját és az emberek felidézik - jellegzetes túlmozgásos megjelenés, karakteres szókincs, ripacs szónoki eszköztár, mindez eléggé leértékeli intelligenciáját.

Bajnaira talán azért haragszik az mszp, mert úgy vélik, a megszorítások miatt buktak ilyen váratlanul nagyot. Viszont meglepően jó menedzser. Karizmája nincs neki, azzal nem is kéne próbálkozni.

Szerintem.
Próbáltatok cikkeket találni a Hajdú-Bét ügyről, még azokból az időkből, amikor az zajlott?

Egyszer rászántam az időt, találtam két-három korabeli riportot. Bajnait egyik sem említette. Akik a vagyonkimentést gyanították, a Raiffeisent emlegették, mint amely kifogásolható leleményességgel igyekezett hozzájutni a pénzéhez.

Az évek során megfigyelhető a pattern, hogy amíg Bajnai nem vállal politikai szerepet - vagy hangsúlyozottan határozott időre vállalja -, addig békén hagyják. Ellenkező esetben folyik a libázás, mégpedig nagyon aszerinti intenzitással, hogy épp mennyire keresztezi az útja a Fideszét.

Konkrétan mostanában minden MTVA híradóban van Bajnai-gyalázó blokk - ami nem amiatt fáj, mintha nekem kutyám-macskám volna Bajnai, hanem mert a _közszolgálati_ tévét ugyan milyen alapon használja a pártok egyike a saját negatív kampányának az eszközeként.
@Fejesrob:

Ja, és szerintem a Jobbik nem áll túl jól.

1. Addig látszik 10%-nak a relatív támogatottságuk, amíg a részvételi szándék alacsony.

2. Vegyük észre, hogy egyfordulós, az egyéni helyeket túlsúlyozó rendszerünk van (106 egyéni, 93 országos listás hely). Egyéniben csak kevés körzetben nyerhet a jobbik, de pont ezekben a körzetekben már 2010-ben helyi szinten irányítói helyzetbe kerültek (polgármester stb), és többnyire csúnyán alulteljesítettek. (Ez nem véletlen, a konfliktusok élezése csak addig tűnik jó ötletnek, amíg a megoldás másnak a dolga.)
@pucros:

Lehet mosdatni, de Bajnai a tulajdonosok által elvárt gondossággal mentette ki a csőd peremén álló hajdú-bétből a cég vagyonát. Egy kicsit túl is teljesített (nem emlékszem már a részletekre, úgy rémlik a történetben volt székhely átmozgatás hogy a felszámolási eljárást áthelyezzék másik bíróságra és épp eközben történt egy utolsó jelentős vagyonkimentés).

Szóval ez jogilag legalább egy "nemtaggyűlés" kaliberű sztori, pénzben két nagyságrenddel nagyobb, és a szarban hagyott kistermelők miatt morálian is neccesebb.

De már igen régi sztori, szerintem a fidesz nem tud mérhető előnyt kovácsolni belőle, fel kéne lapozni a dakota közmondást a döglött lóról.
@Fejesrob:

olvasgass, kedves fejes, aztán fejeskedj. hacsaknem a seggedben is fejed van. akkor nem kell. akkor nyugodtan bazmegelhecc
@Mészáros Laci: Ne feledd, ez az összefogás csupán kényszer. A fizess kényszerítette a pártokat megegyezésre az új választási törvénnyel.
A demokrácia sokszínűségét a parlamentben kellene bizonyítani a választások után, nem pedig a választások előtt kell belekényszeríteni a pártokat (amik azért különbözőek, mert bár a demokrácia határain belül, de más-más úton képzelik el a jövőt) egy összefogásba. Ez önmagában nonszensz! A demokrácia alapvetése nem bírja el az egypártrendszert. Világos, h nem egyszerű összehozni úgy, hogy ütős is legyen, vonzó is legyen a választóknak, és hatékony is legyen ha esetleg nyernek.
@Mészáros Laci: Azt gondolom, itt nem is a nevek a lényegesek, pontosabban ballib oldalon nem.

Elég nyilvánvaló, hogy Bajnai ha kell, éppúgy IMF hitelt fog felvenni mint pld. Mesterházy. Egy ballibsinek tökmindegy is melyikre szavaz, neki csak azt kell néznie, hogy az MSZP-t, vagy Bajnait akarja erősíteni. (Ez akkor is igaz, ha nem nyernek).

Orbán másképp áll hozzá, "azt mondja", tökmindegy honnan teremtem elő a szükséges pénzt, de IMF hitelből nem, mert elvesztem szuverenitásom jórészét.

Itt a szavazó dönti el, hogy Bajnaiék, vagy Orbánék stratégiája az, ami neki jó.

A többi (antiszemitizmus, alkotmány, stb.) csak rizsa, mindegyik esetben vannak nyertesek és vesztesek. Pld. külföldi tulajdon: Kevesebb vele a fakszni, az elégedett multi tulajdonosa nem fogja baszogatni a kormányt az EU-nál, viszont lenyúlja a hasznot. (Épp az USA botrány kapcsán derült ki, amit egyébként a Jobbik évek óta harsog, hogy az USA cégei megvesztegetik a képviselőket, akik viszont akár az adott ország kormányának megbuktatásáig is elmennek, hogy ne sérüljenek az adott cég érdekei.) Kelet-Európában, mivel periféria, ez a lobbitevékenység különösen erős. (USA, EU)

Szerintem Gyurcsányék maguk ellen dolgoztak, az általuk felhalmozott adósságot nem lehet hagyományos módon kezelni, azaz úgy, hogy a multik érintetlenek maradnak. Még a szlovákok sem tudták megoldani, mi persze pláne nem.

Egyértelmű, hogy az "okos" jobbikos a fideszre fog szavazni és önkormányzatin szavaz inkább a jobbikra.
@jaegtoer: Öregem, most egy ilyen primkó csákón mit te, miért segítene az, ha olvasok?

Jó, hogy azt nem írod b+, hogy téged:)))
@Myrath:

1. Ez a sokszínűség a parlamentben rém jól hangzik, de a gyakorlatban végeláthatatlan kötekedéssé válik, a kormányzás hatékonyságát meglehetősen lerontva. Ez még "hétköznapokon" is nagyon vontatottá teszi a döntéshozatalt, rendkívüli helyzetekben pedig teljesen lebénítja az országot.

Orbán a centralizált döntéshozatallal (meg a személyes vonásaival) nagyon hatékonyan tud kormányozni válsághelyzetekben (98 nyár-ősz orosz pénzügyi krízis, 99 balkáni háború, minden évben komoly tiszai árvíz, 2001 szeptember 11... stb). A szoci kormányok, ahol még párton belül is koalíciós egyeztetések folytak, teljesen leblokkoltak és nagy késéssel reagáltak minden egyes komoly válságban.

Szerintem ez nagyon gáz.

2. Azok a politikai erők, akik "előbb mérkőzzünk meg a választásokon és utána tárgyaljunk" taktikát hirdetik, valószínűleg sokkal erősebbnek hiszik magukat, mint amilyenek a jelenlegi mérések szerin (és ettől nem teljesen függetlneül: a valóságban). Csúnya arcra esés lehet belőle.

3. A választási rendszer diszpreferálja a szétaprózodottságot.

4. A választók többségét kurvára nem érdekli a parlamenten belüli sokszínűség. Épp ellenkezőleg: mivel a többség számára a politika csak háttérzaj (van egy civil szakmája, családja, stb), az az alapállás, hogy aki kormányoz, vagy tudja mit akar, vagy nem. Ha hosszasan vitatkoznak egymással, akkor nem tudják mit akarnak. Szerintem most kb itt tart a magyar közvélemény, lehet ezt tagadni, lehet erre haragudni, de kontraproduktív.

5. Bármely kormányzás akkor lehet eredményes, ha a kormányzatnak van közös, mindenki által elfogadott hosszú távú pozitív célja. Ha nincsen ilyen cél, az ki szokott derülni elég hamar, és ilyen cél nélkül egy pártnak vagy pártszövetségnek nincs vonzereje a választók számára.
@Fejesrob:

Neked nincs olyan a hozzászólások alatt, hogy "Tahótlanítok"? Hatékony trollfilter.
@Fejesrob:

"Elég nyilvánvaló, hogy Bajnai ha kell, éppúgy IMF hitelt fog felvenni mint pld. Mesterházy."

Szerintem nem "kell" imf hitelt felvenni, alapvetően nincs olyan helyzetben az ország, ha nem nagyon béna a kormány. Gyurcsány kormánya az volt, még ha nem is Gyurcsány hibájából - tanulságos memoár itt: gg.blog.hu/2013/04/02/inda_tulkapasok_indexvideo - ha sietsz, elég elovasni az "Öszöd után és előtt" c fejezetet. Szóval ha nem bénul meg a kormányzás, akkor nem fajult volna addig a helyzet, hogy 2008 októberben már csak az IMF hitellel lehetett fenntartani a fizetésképességet.

Az IMF sem akkora démon, mint aminek látszik (nagy zsiványok persze: más farkával verik a csalánt, nulla felelősségvállalással), de Orbán jó propagandát épít rá.

Na mára elég a dalból, muzsikából.
Én valahogy úgy látom, hogy mivel Bajnai SZAKÉRTELMÉBE nem tudnak belekötni, megpróbálják a TISZTESSÉGÉT kétségbe vonni. Azt gondolom, hogy azon egyszerű emberek esetében, akiknek anniy is elég, gá-gá, ez menni is fog, hiszen a tények soha nem zavarták őket... Az ún. koncepciós perekben pedig az a jó, hogy mire eljuthatna bírósági szakba az ügy, úgy is lemegy a következő választás, és a kuytát nem érdekli már azután, volt-e alapja, vagy sem a vádaknak, csak elrje a célt, vagyis rettentsen le minél több potenciális szavazót. Az eszköz milynsége, nyilván, minden olyan ember számára, akinek az orcáján pirulásra képes bőr van, hányinger... És most tök mindegy, hogy ki a célpont! Próbáljunk kicsit messzebbre tekinteni: Van már ugyebár, kisajátítási tv. Most újra lesz olyan is, hogy nehogy már meg kelljen mondnai a kormánynak ki és mennyit lopott! Hová is költik az adónkat? Fizess paraszt,nincs közöd hozzá, hogy mire megy el! ( Ez lenne a helyes elnevezése egyébként..) Tételezzük fel, VALAKIK úgy döntenek, kell a házad/ céged/ feleséged/gyereked/bankszámlád/ tehened/ bárakármid! E két módszerrel BÁRKI találhatja magát olyan helyzetben mire kettőt pislant, hogy őt érte a "megalapozott" vád, vagy az ő ingatlanja, bárakármilye nemzeti érdekre hivatkozva vihető. Tisztelt FIDESZ - drukkerek, most Önöktől kérdezném: Tényleg normális ez? Ha önökkel fordul elő, akor is éljen Rákosi?
Semmi csodálkozni való nincsen a cikk hangnemén.
Tudom kihez hű,ha nem Orbán-hű.Pont olyan bértollnok,mint akiket ekéz.Viszont nekem bizonyitékaim vannak Bajnai felszámoló művész tevékenységéről.Egyik sem jogképes,de etikailag
elfogadhatatlanok.Ennyit egy miniszterelnöki aspirációról/ambicióról.
@v.putin: Engem speciel valóban nagyon érdekelnének ezek az ügyei, ha vannak, de komolyan! Azt gondolom, az objektív vizsgálata az összes alternatívának végre, hasznos lenne! Én ugyanis azt látom, hogy a politikusok mindegyike egymást ócsárolja, szépen lassan mindenkiről kiderül/t hogy van vaj a füle mögött, és ez okozza azt a mélységes kiábrándultságot, és apátiát, ami miatt tűrjük a hülyeség- óceánt! Mert lám, 2010 ben rengetegen remélték, hogy majd a FIDESZ, előtte meg hogy majd az MSZP de szép lassan mára mindenkiből kiábrándultunk egy szű k elvakult fan réteget leszámítva, akik hevesen védik a sajátnak vélt, és ugyanilyen hevesen ócsárolják az ellenfélnek vélt oldalt.
Látom egészpályás letámadást folytat az orbán csapat. Hozzá akartam szólni, de nincs értelme. Én csak értelmes emberekkel szeretek beszélgetni és semmiképp nem szeretném szidni senkinek a jó kurva édes anyját.
HVG: Orbán miatt elköltözik Áder

Várhatóan ki fogják költöztetni a budai Várból az államfő hivatalát. A köztársasági elnöknek azért kellene vennie a sátorfáját, hogy mégiscsak a miniszterelnök vehesse birtokba a Sándor-palotát.
@Mészáros Laci: Pontosan, másik bíróságra vitték, csakhogy akkor még nem merült fel, hogy ezt Bajnai csinálta. Utólag "jöttek rá", hogy tulajdonképpen a Wallis menedzseré a kulcsszerep.
Bajnaji egy áldot jo ember szakadjon meg aki báncsa.
@Fejesrob: ha már jövőbe látó vagy írd már meg nekem privibe a jövő heti lottószámokat.
@Fejesrob:

pedig tanulhatnál b+. de a te ügyed, a te bajod és a te problémád hova szorult a nyelved a fejeddel együtt, senkike.
Bajnai akkor lesz bajban amikor egy libatenyésztő özvegye kiáll a nyilvánosság elé és nyíltan kimondja amit gondol Bajnairól.

Akkor lesz neki politikailag vége.
@Libatolvaj takarodj:

no, te kedves libaszakértő akkor ízlelgesd ezt:

"Elsőként a Kajmán-szigeteken bejegyzett Hungary State Special Debt Fund kapott megbízást a letelepedési kötvények kibocsátására. A cég képviselője Lian Wang és Boros Attila.
A társaság mögött a Figyelő azt a Boros Attilát vélte felfedezni, aki a korábban felszámolt, s a kormányzat által jelenleg támadott Hajdú-Bét Baromfitermelő és Értékesítő Rt. vezérigazgatója volt 2000 és 2004 között. A volt cégvezető manapság Belgiumban él. Boros a hetilap adatai szerint 2007 táján a Waberer's vezető tisztségviselőjeként, igazgatósági tagként is szerepelt a cégregiszterben.
A lap kiderítette: egy máltai cég is részt vehet a kötvényprogramban, amelyhez Zsoldos János Demeter neve köthető, akit az a Bibó István Szakkollégium nevelt ki, amelyben Orbán Viktor kormányfő és Áder János köztársasági elnök is tanulmányokat folyatott. Bekerült a programba a ciprusi Innozone Holdings Limited is, amelynek Földvári Gábor ismert magánbefektető a képviselője. A több tucatnyi vállakozásban érdekelt Földvári elmondta: két országban, Ciprusban és Indiában lát fantáziát, a magyarországi letelepedést megkönnyítő kötvényt ott kínálná eladásra.

Tehát ezért nem mutogatják az özvegyeket.
@Libatolvaj takarodj: "Bajnai akkor lesz bajban amikor egy libatenyésztő özvegye kiáll "

Egy fecske nem csinál nyarat! Több fecske meg nincs.
@félázsiai 2llkedő: én úgy tudom, hogy a Hajdú-Bét ügyben számos özvegy és árva van, akik egy kampányban megszólalhatnak.

Akár az interneten akár máshol.
@Libatolvaj takarodj: A kapuvári és a gyulai húsüzemek ügyében hány özvegy és árva lesz?
@nusica: Nálunk is nyílik 2 trafik. Az egyik trafikost senki se ismeri, a másiknak köze sincs a kereskedelemhez, 10 kilométerre lakik és ott is nyert néhány trafikot. Az egyik leendő trafik mellett 15 éve üzemel családi vállalkozásban egy bolt, ők nem kaptak koncessziót. Mennyire örül mindenki, hogy pékség és virágbolt helyett lesz két trafik!
@jaegtoer: A lámpavas univerzális megoldás az ellenzéki kommentek szerint, bezzeg ha a másik oldalon emlegetnék, akkor az már cigányellenes rasszizmus vagy antiszemitizmus lenne...
@Távmunka blog:

így van. igazad van. de ez nem cáfolja a multifunkcionális voltát:-)Mindenkinek áll:-)
@Ellenőrző QR kód:
Bizony érdekes, amikor valakinek százmilliárdokat hánytorgatnak fel, másiknak meg egy fityungot sem tudnak a szemére vetni.
Ha lenne vér az ellenzék pucájában már régen kitették volna a plakátokat, hogy Bajnai állítólag X öngyilkos libás, bíróilag megállapítva nulla, Orbán Y a köbön öngyilkos
ténylegesen! Anya-fiú vonat alá fekvő plusz a vonat által "elgázoltak", a magát a TB irodán szíven szúró rokkant és a többi rokkant öngyilkos, a kilakoltatás ellen fejest ugrók,
stb. Sok fekete négy vonal egymás mellett, ferdén az ötödikkel áthúzva - a lap aljáig szorosan!
@kovi1970:
Na látod, ezt kellene az ellenzéknek, ahogy a csövön kifér:
"Valaki lenyúlta azt a pénzt, és mivel a fidesz volt a kormányon kizártnak tartom (a fideszt és módszereit ismerve), hogy ne jutott volna ebből is a pártkasszába és pár vezető fideszes megélhetésihez..."
Sokat elmond Bajnaiékról, hogy még csak eszükbe sem jut, nemhogy alkalmaznák!
@Ellenőrző QR kód:
Nagyon egyszerű: hosszabb időszaknak kell eltelni ahhoz fizetésképtelenül, mire megindul a felszámolás. Tehát a pénz kisíbolása a termelők elől NEM 2003-ban történt.
Menj vissza új direktíváért!
@$$$=$$$:
Te hülye! Ahogy nyomorodik a nép, a "liba" emlegetése egyre irritálóbb lesz. Merthogy korábban (pl EM8 év) még tellett rá, de most már nem! Ezt hívják kontraproduktív hülyeségnek!
@Légifarkas:
Mert csak rodeo mondja, és elég szűk körben hat. De ha az ellenzék erre alapítaná a kampányát? Kifejtve egy egyszerű mérlegábrában hogy MITŐL FOSZTOTTA MEG AZ ORSZÁGOT ÉS A BIRKANÉPET ez a dilettáns fosztogatás és a gazdagoknak osztogatás?
@$$$=$$$:
Te nagyon hülye! Mit gondolsz, mi a fenének dolgozik azon Orbán (egyedül az ellenzék helyett) hogy elveszítse a választásokat?
Magánvéleményem szerint ezért fog a választások előtt beköltözni a Sándor palotába - és nem ME-ként!
Mert tudja, hogy bárki lesz hatalmon, az úgy fog járni, mint a parasztbácsi a műrepülőn! Az ÖSSZES szar a nyakába folyik.
@Fejesrob:
Na MÉG EGY hazugság! Mert egy hét alatt Gyurcsány (Veres és Simor)írta alá az IMF hitelt. Merthogy ők voltak annyira "hitelképesek" mint Fekete János.
Tudod, akinek elég volt a szava is biztosítéknak: "Na ja. Das ist genug"
@Libatolvaj takarodj:

"én úgy tudom"

Hinni a templomban kell!

Ezzel szemkópszt mi a valóság? És milyen funkciója volt Bajnainak a Hajdú-Bét-ben?
@kekex: meglehetősen kétélű fegyver volna az ellenzék kezében a dilettáns gazdaságpolitika kiemelése, mert ez (csak nézz körbe) mindig ugyanoda torkollik: mondj egy negatívumot a mostból, és rögtön mondanak rá egyet a szoci időszakból. Úgy nehéz támadni, hogy közben folyton védekezni is kell; talán nem véletlen az, hogy az ellenzék nem is erőlteti ezt a témát. Tisztában vannak ők azzal, szerintem, hogy inkább kevesebb, mint több védhető dolog köthető hozzájuk.

Ráadásul az ellenzéknek láthatóan van fontosabb dolga is, mint az emberek okosítása: www.origo.hu/itthon/20130612-feszult-hangulatban-kezdodik-az-ellenzeki-egyeztetes.html . Tájékoztatásul közölném, hogy a Magyarországra legalább egy kicsit is figyelő, a töketlenkedést értetlenül bámuló külföldi kollégák a "fucking bullshit" kifejezéssel illetik azt, amit a mi ellenzéknek nevezett folyami hordalékunk művel.
süti beállítások módosítása