Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.06.10. 01:50 Fabius

Orbán nemzeti összefogás példája

Címkék: fidesz orbán viktor árvíz

Kedves Viktor!

Én tulajdonképpen csodállak. Talpon vagy reggeltől estig, árvízi ebédedet is megosztod a közzel, jössz-mész, látogatsz, fontoskodsz, és az internet mémre éhes népe maximum a fontoskodó gesztusaidon, a megjátszott hozzáértésen és a kimdzsongot idéző távkukker pásztázáson röhög. 

Ne becsüld a jelenséget alá, ha belegondolsz nagy szó ez a havazáskor tapasztalt ordítva kurvaanyázás után. 

Most tényleg kicsit másképp van minden, elismerem, hogy igyekeztek. Az árvízhiénák példás és gyors büntetése nekem speciel bejött, a szerencsétlenségek vámszedőit kurvára ideje volt kicsit ráncba szedni. A meghirdetett összefogás is működni látszik, bár én nagyobb jelentőséget tulajdonítok ebben a civil közösségek összetartásának, mint a te szavadra ugrásnak, de letagadhatatlan, hogy a homokzsákok körül sokan vagyunk sokfélék. A Duna tetőzik, mi jól elfáradtunk, és őszinte csodálattal bámulunk téged, akinek az elmúlt napok után még maradt energiája ahhoz, hogy paraszt is legyen. A mindenit, ez aztán a FÉRFI. 

Tétényi Éva levegőnek nézése Esztergomban a meghirdetett nemzeti összefogásod netovábbja

Pedig a jóasszony, mint polgármester és egyben mint a helyi polgári védelem vezetője megint többet tett az ilyenkor elvárhatónál: megtiltotta a gátakon korzózást és a védelmi feladatokat ellátók között a pártoskodást. Esetleg követhetted volna a példát, ha már nemzeti összefogást hirdettél. Mert az valami ilyesmi, nem? Legalábbis szerintem inkább ez lenne az, és nem a célirányosan kivezényelt mamelukok ölelgetése szigorúan PR célból. 

orbán-farkas.gif

Isteni szerencse, hogy a habonyárpinak sikerült előkerítenie és egy helyszínre cibálni a Farkas Flórit, így legalább valamivel tudjátok ellenpontozni Balog Zozó sváci tojásafférját. Végül is öröm látni, hogy minden cölöp a helyén van még árvízkor is, és harcos kormányod vigyázó szeme nem csak a gátakon, de a nemzetközi harcmezőn is építi a védműveket. 

771 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr535353306

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sok itt a víz, de még több a fidesz! 2013.06.10. 18:24:43

A politikusnak ugye az a dolga, hogy minden a saját és a pártja javára fordítson.A legtöbbnek még gondolkodnia sem kell, hiszen a pártirodán elmondják neki, miről mi a véleménye, de ő is ismeri már a receptet: bármi jó történik, azt az ő oldala harcolt...

Trackback: A nagy kompenzátor 2013.06.10. 17:08:45

Még nem tartunk az év felénél, de a természet már másodszor állítja rég nem látott méretű erőpróba elé az országot. Az mindenképp elmondható, hogy a civil szféra kiválóan vizsgázott/vizsgázik mind a két esetben, ami egészen elképesztően váratlan pozi...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.10. 10:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Wanted! 2013.06.10. 09:32:57

- Százados úrnak jelentem, az állomány az eligazításra felsorakozott!- Emberek, nem kell mondanom milyen alávaló dolog ezt az árvizet bűncselekmény elkövetésére kihasználni! A mai feladat: több bejelentés is érkezett egy ötven körüli, pocakos, leginkáb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Knósszosz:

én a rákokat és az osztrigát szeretem mindenek felett

az osztrigát úgy kell megbolondítani, hogy fogsz egy sörös korsót, 1/3-ig megtöltöd osztrigával, sót, erőspaprikát, citromlét nyomsz rá és felöntöd natúr paradicsomlével, jól felkavarod és felhajtod majd jéghideg sörrel öblögecc ez egy Habana-i recpet ott az uccán mérik kis bodegákban a Hotel Habana Libre -hez közel van egy népszerű hely, ott a helyiek azzal szórakoznak mert a napi osztriga halászat be van határolva nem lehet csak úgy össze vissza...mert nem mindenhol van fekete borsot ne hagyd ki

egyébként most káposztás zwekkendlit ettem, házi készítés

brühüyyy
@nincs_itt:
honnan tuggyák mennyi van a számlán amikor nincs számla hanem bank trezor és láda cash?

brühüyyy

picsán kell rúgni a cigóját
Nem árad tovább a folyó már Párkánynál sem, ahol 812 centiméternyi magasságig jutott. Lapunknak nyilatkozva Ján Oravec polgármester elmondta, hogy a kisváros lakosságát megvédte a nemrég felszerelt mobilgát, pedig a víz szintje vasárnap hajnalra a júniusban megszokott magasság háromszorosára emelkedett.

"Szombaton Bősön, Révkomáromban és Párkányban járt Robert Kalinák belügyminiszter, aki késő éjjel megkönnyebülve nyilatkozta, hogy az emberek erőfeszítéseinek és a korszerűsített árvízvédelmi rendszernek köszönhetően remélhetően sikerül döntetlenre hozni a Dunával vívott hatalmas küzdelmet. -- A megáradt folyó jelentős károkat okozott, de egyetlen emberéletet sem követelt, ami valóban nagy szó – mondta."

Ezek a szlovákok milyen szerencsések, hogy nekik nem kell távcsővel lesni a vizet.

Fölszerelik aztán leszerelik a mobilgátakat oszt jó napot.

Fogadjunk, hogy az ezeréves nemzeti átok és a judeo-bolsevista-liberális összeesküvés fújja a magyar oldalra az összes Duna vizet.
@sírbateszezazegész:
langusta a la turnédo

meg a carangeijo töltve

most ne kérj receptet...

de isteni ti a tarisznyaráknak a cangrejo-t vagy crab-ot fordíttyátok?

ettél má roston sűlt gamba-t?

brühüyyy
@rodeo36: azé' van ottan is könyvellés! szóval, ahogy svicceket is megkérdezték(és válaszoltak is), úgy ezeket a (frigy)láda őrizőket is...
gondolod vakra mentek a dájcsok?
Haggyad a cigót(na nem mondom, szappanos gumicsimmával lukon dörrenteném!!), rodelyó, látod annyi barom van akinek ez kell...
@rodeo36:
ÍÍnyenc!
A banán és tolyás - hirtelen kara melizálva a cukker tartaloma... érted te, szóval mi annak a neve, he?
És még engem basztatnak itt kaja off-ér... nohiszen.
@Knósszosz: hát a coq au vin az inkább ilyen leves forma, olyan újházy stílben... mi magyarok nagyon erősek vagyunk leves fronton:-)... én még nem nagyon találkoztam országgal, ahol ilyen levesek vannak, mint nálunk... itt bretagneban van halleves, de abban csak zöldség van, meg van olyan is amiben van halszelet/darab is... hát embert nem ölnék érte:-), legalábbis a mi halászlevünkhöz kéoest nekem nagyon vékony:-)... sok kagylót, meg osztrigát (itt tenyésztik, ez a leghíresebb), meg halat.esznek... a nemzeti ételük a galette (ilyen sötét palacsinta, talán rozsból?), sztem bűn rossz, meg a normandoknak, bretonoknak a triptes, ami egy kocsonya-szerűség, de pacallal, hidegen, nem rossz, de egy csülkös pacalpörkölt azért jobb..:-)
Hát a sajtok...ha ide születsz... tartományon, megyén belül is számtalan variáns... a szomorú az az, hogy olyan árban vannak a kézműves sajtok itt, mint otthon a kommersz franciák (pl. President, mint márkanév), szerintem legalábbis... a normandok azok inkább a tehéntejeből készítik (camanbert, livarot, neufhatel, etc), a bretonok meg kecsketejből (mondjuk a "petit breton:-t soha nem mondanám meg, hogy kecskesajt!, annyira lágy). Nem nagyon eszem étteremben, inkább hentesnél (ott vágják előtted a húst, azon beszarsz, mindegyik művész, de komolyan!!), mint volt nálunk régebben otthon a hentes, tudnod kell, csak itt nem debrecenit.adbak, hanem olyan kolbácst, sült sonkát...:-)... cassulet amit esznek még, ez déli étel (aquitánia/provance), fehér bab, egy kis kolbásszal(nem füstölt), kacsacombbal, meg lencse van disznósonkával/csülókkel...disznó/marhanyelv mindenhol van (szupermarket, ott csinálják, de egy otthoni első/másodosztályú étteremre gondolj), meg minden van... rattatuile persze most... szóval minden...
Az igazság az, hogy mi otthon a szart vesszük meg drágán..:-(
De kérdezz bármit, örömmel válaszolok:-)
@nincs_itt:

a teutonok is elmehetnek száradni, mit ugrálnak? és mit keresnek?

előszőr törvénytelenné kell tenni a zofsór-t utána lehet vele tenni bármit is addig csak undorító zsarolás és valóban az

de az ofsór-t nem lehet törvényen kívűl helyezni, mert a saját bankjaik is azt csinálják és amíg nemzetközi a bankrencer addig jobb ha kussolnak, ha az államnak lehet és a nagy bankoknak akkor a kicsiknek miért nem?

brühüyyy
Az értelmes kritikát szeretem olvasni. Ez a blog azonban szánalmas. Kíváncsi lennék, hogy az írója hány homokzsákot emelt meg. Az sem baj, ha egyet sem, mert mindenki nem lehet a gátakon, de sajnos értelmi színvonalát minősíti, hogy amikor az ország bajban van neki nem jutnak eszébe más gondolatok mint a mocskolódás. Igazán kivándorolhatna innen, ha ennyire fájdalmas számára az itt lét. Angliában még biztosan találna néhány mosogatói állást, úgyis ez most a Magyar emberek álma állítólag.
@rodeo36: meg hát! de amit szabad Jupiteutonnak...
Szóval 1-etértünk, csak a miheztartás végett, fidióták miatt, voltam bátor ide biggyeszteni.
Mer emléxem ám, amikor Lázár Dzsonni hordta a táskát svejcbe, Rapcsáknak aztán meg mint a zarnyóra tűnt el számla, majd felbukkant imbecil gyermeke nevén, aki mont tuggyuk "jó party"...
@Habakuk999: ne az volt, hogy elterelődött? Elvették a csúnya szlovákok a Dunát? Mosmeg?
@Knósszosz:
azt én sült banánként kaptam Luandában életemben először, utána már én is másoltam, attól függ hogyan készíted de látom elkapott

a roston sűlt gamaba-amit ajánlanék ami nem más mint mélytengeri (az Atlanto Óceán Keleti partjainál Africa halásszák több ezer méter mélyről) garnélarák (hogy honnan a picsából lett ez a magyar neve amikor ott nincs is) akkora mint egy hatalmas sütő banán tehát nem a gyümölcsbanán hanem az amit rósejbni helyett csinálunk

és vajas fokhagymás erős paprikás szósszal locsolva faszénparázson kell elkészíteni, a belit akkor téped ki amikor lehámozod, mert különben halálos méreg a garnélarákból is ki kell szedni mert az is méreg

brühüyyy
@Booksi: Kérdezd a Magyarokat! Meg a Szabókat, Kovácsokat, Kisseket, hogy miről álmodnak. :))
@rodeo36: tarisznyarák az a nagy rák... crevette meg az ami olyan folyami rák forma... tudod méret szerint 40/60, 80/100, db/ kiló, azt van a languszta, meg a homár... én inkább ezt a crevettes-t meg az osztrigát eszem, mert a crevettes van főve, az osztriga nyersen (konyhám nincs, főzni nem tudok emiatt), meg van csiga is főve, azt eszem....
A crevette az inkább a scampi, nem a crab, az a tarisznyarák..
@Knósszosz:
nálatok már van az a fajta banán ami hatalmas nagy és zölden is meg éretten amikor fekete lesz a héja és belűl narancsárga és messzeszóló illata van
na zölden késsel meghámozod, és papírvékony szeletekre felszeleteled és beáztatod tömény sós vízbe egy órára majd leöntve a sós lét a nagyon forró olajban kisütöd olyan lesz mint rósejbni csak jobb

az érettet azt lehúzod a bőrét és vastag 1.2 cmées ovál szeletekre vágva ugyanúgy kisütöd kívűl ropogós belűl puha és illatos sült baromfihoz meg borjú vagy kecske sültekhez tálaljuk

brühüyyy
@sírbateszezazegész:
dehát a crab az akkorára megnő mint egy nagyobb tyúk

és félméteres fegyverzete van egy darabbal egy 80 cm átmérőjű kerekasztalt be lehet takarni

és azt töltve sonkával, tojással fokhagymával vajjal és fűszerekkel a sütőben, de nem melegen tálaljuk, hanem be kell tenni mélyhűtőbe a sütés után 10 percre és akkor tálalni fehér borral és sűlt yucca gyökérrel

brühüyyy
@1kivancsi:
Nos, szerintem nem arról. De az ilyen szinvonalról sem, amit itt lehet olvasni. Őszintén jó látni, hogy megmozdul az ország ha baj van. Igazán érezni, hogy egy nemzet vagyunk, és akkor egyeseknek ilyenkor is ilyen primitív gondolatok fogalmazódnak csak meg a fejében. Nem haragszom rá, csak elszomorít. Gondolhatod, hogy mire számíthatsz tőle, ha bajba kerülsz esetleg. :(
@Habakuk999: Múltkor beszéltük... a legvidámabb barakkból idáig jutni... nagyon nehezen élem meg egyébbként, főleg úgy hogy a legtöbb "sajnálkozó/szánakozó"-val szemben a saját országa történelmét jobban ismerem... nem tudod elképzelni mennyire borzasztó... és ugye látják is a rendszámból, hogy honnan vagyok..:-)
@sírbateszezazegész:
és mitől "tarisznya"?

az a franciáúl crevette portugálúl carangeijo spanyolúl cangrejo, angolúl crab

és a garnélarák ami az angol shrimp
és vana mélytengeri ami gamba

brühüyyy
@1kivancsi: mostanmeg visszaadták a büdösek.
Szegény Viktor alig győz megmenteni bennünket.

Én úgy gondolom amúgy, ha valaki az ártérre épít, az különösebb aggodalom nélkül költözködjön évente kétszer.
Vagy fizesse a védekezés költségeit.

A magyar gátak nagyon nagy árvízre vannak méretezve, a csehek, németek sokkal kisebbre.
Az, hogy a zöldár előtt elbontották a gátat, számomra legalábbis érdekes szakmai megoldásnak tűnik.

Orbán gátőri tevékenysége nekem azért bicskanyitogató, mert jelentéktelenné próbálja tenni a médiákban a helyi lakosok - akik a munka dandárját végzik különösebb fanfárrivalgás nélkül is - nagyon komoly tevékenységét.
Pedig aki látott már közelről nagy vizet, az tudja, hogy a helyiek mindig ott vannak, ahol kell.
@rodeo36: fönőköm!!! én max zalai folyami rákot láttam autentikusan:-) ezek a rákok itt olyan egy kilós nagyságuak (crab, aminek az ollóit eszed meg), a crevette meg az aminek a hátsó részét...
Fönőköm, legyél velem belátó, proligyerek vagyok, kádár-érában nevelkedtem, 20 éve koromig azt is tudtam, hogy az articsóka az egy madár.. hát szíve is van :-)
te is tudo, hogy nálunk az octopussy meg a calamari az ugyan az... nincs tengerünk, így szavaink sincsenek ezekre a lényekre..
@Booksi: Nagyon nagy valószínűséggel sokkal több segítségre, mint szeretett vezír részéről.

A segítségnyújtás tudtommal nem gumicsizmás fotózásból áll.

Mindenkinek megvan a maga feladata.

Bár elismerem, hogy én is nagyon büszke voltam, amikor megfogtunk néhány éve homokzsákokkal egy vizet.
Az igaz, nem volt érdekes esemény, mert nem volt gumicsizmás me a környéken.
@rodeo36: hasonlóak, mint a képeken, de én itt max másfél kilóst láttam eddig..
@sírbateszezazegész:

a másfél kilósnál az a gond, hogy sok a páncélja és kevés a husa egy olyan két és fél kilós amit egy srác tart a kezében...na az megfelelően elkészítve királyi eledel

észak atlanti és csak télen halásszák...nagyon veszélyes halászat

brühüyyy
@sírbateszezazegész:
a crab-nak a gyomortartalmát is meg lehet enni csak megfelelően el kell tudni készíteni már írtam erről

sajnálatos...én a barakkból ismertem meg mindezt még a 70-es években az eredeti helyszíneken

brühüyyy

nincs is annak párja az Indiai Óceán partján crevette-et meg osztrigát zabálni sok whyskey-vel semmi köret
@Habakuk999: nagyon egyettértek azzal amit írsz.. ilyen áfa meg adók mellett egy normálios országban önkéntesnek nem szabadna a gáton lenni... a pm meg azt biztosítsa, hogy legyen elég forrás a védekezésre... az egész ország egy vicc... mindenki egy heroikus küzdelemként éli meg ezt az egészet, csak a sok agyatlan barom azon nem gondolkodik el, hogy miért is fizetek adót!!!... nem azért, hogy nyugodtan aludjak... ez a legszörnyűbb dolog... az ún. "ellenzék" meg megy ki lapátolni.... b+ ez nem a lakosság feladata... hát az eu-ban vagyunk!!! ébresztő!!!! valószínűleg ezért az előzőekért egyébbként hazaáruló leszek sokak szemében:-( és nem is értik mi a gond... ahol közlöm a minimálbért és az áfa %-t, azt hiszik hazudok.... ilyen az eu-ban???
@rodeo36: én most ezt itt eszem bretagneban... itt a leghíresebb osztriga termesztőhely fron belül(cancele)... rákot ne mond.... egy kilósból alig volt hús.... és ahhoz is milyen nehezen fértem hozzá... nagyon megküzdöttem érte... de itt vettem olyan osztrigát ami N0 besorolás volt (15cm a héja hossza!).... ízre ugyan az, csak nagyobb... mondjuk azt étteremben még nem láttam, csak No3-t... (cca6-8cm)
@sírbateszezazegész: Az az igazság, hogy Orbán kisujja körmének piszkából táncoltatja az "ellenzéket", azok meg járják a csárdást, ahogyan a Viktos fütyül.

Tényleg friss tapasztalataim vannak Székelyföldről: egyszerű emberek, akik valóban hálásak, csak tátják a szájukat, nem gondolták, hogy ijjen hüle legyen a vezír.

Nem tudom megítélni, mi itthon a helyzet, mert minden és mindenki hazudik.

Egy épkézláb ellenzék itt valódi rendszerváltást csinálhatna. Ha. Ha valóban akarna.
@sírbateszezazegész:
az osztriga minél nagyobb annál több a megemésztett melléktermék benne és azt ki kell vágni vagy kipucolni -valószínű a halászok megteszik mert ha nem akkor étel mérgezés, ami halálos különösen ezeknél volt ismerősöm -tudatlanságból, magyar- a garnélarákokat úgy ette meg "szőröstől bőröstől- hogy majdnem belehalt ha nem viszik azonnal kórházba nem éli túl a belét ki kell tépni gondosan és teljes hosszában

brühüyyy
@Knósszosz: ja és ez az életem legjobb sütije volt en.wikipedia.org/wiki/Kouign_amann;
e mellett az összes tunéziai-török-libanoni-görög sütemény (baklava & co.) labdába se rúghat... pedig szeretem azokat nagyon :-)
@rodeo36: osztriga alatt én ezt értem www.google.hu/search?q=osztriga&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=PlS2UbvsK8SFhQfv5YDAAQ&ved=0CC0QsAQ&biw=1024&bih=577
én nyitottam ki, van hozzá késem, semmit nem pucoltam ki belőle, kis citrom rá, azt ettem... volt hogy 3 tucatot (úgye nincs hűtőm), semmi bajom nem volt tőle...
jóccakát az osztrigásoknak, érzem a tenger illatát, ahogyan írtatok róla.
@rodeo36: "bank trezor és láda cash?"
ehhez nem kell elhagyni az országot se!
@Habakuk999: a legnagyobb hibája az "ellenzéknek", hogy hagyja orbánt tematizálni... nekik kellene felvetni a témát.. ehelyett meg csak kullognak a "vezér" után...komolyan szánalmasak...
Amíg otthon voltam, én sem láttam ennyire tisztán...
@sírbateszezazegész:

pontosan ilyen és isteni finom, az a kés az egy rövidpengéjű spec és azzal ki is tudod szedni a héjából...akkor nagyot tévedtem, kagylovaknál és a garnéla meg a langusztaféléknél van a veszélyes béltartalom és a bél amit ki kell dobni

de mind isteni finom és főleg frissen van amelyiket fagyasztva nem is lehet

brühüyyy
@rodeo36: pontosan:-)
isteni jó!!!! márcsak ezért megérte eljönni ide:-) finom kis fehér bor (habár nekem a helyi cider is bejött hozzá)... és úgy, ahogy van leszarod mind simicskát, mind orbánt, meg a teljes világot, amig van ebből a földi jóból... útána ráérsz gondolkozni a bajokon...ha akarsz... de nem akarsz :-)
@sírbateszezazegész:
ezek nagyon szépek de nem tudom megenni túl édesek és én nem vagyok édesszájú

brühüyyy
@sírbateszezazegész:

na ez a legjobb az egészben, a sok nyomorúlt tolvaj és ahogy próbálják élvezni az életet? tiszta röhej

mi marad örömként a gömböcnek? kalbász és a mangalicái meg foci ha el tud menni a többi megveri az asszonyt vagy nem és bolondozik az ország kátrára sajnálatra méltó nyomoronc és a többi barmok is egytől egyig én sohasem irigyeltem őket kiröhögöm és lesajnálom mert olyan nyamvadt senkiháziak az audi-jukkal és az öltönyeikkel meg a többi szarral amitől azt hiszik, hogy valakik, pedig egy rakás szerencsétlenség és nyomorúlt semmit érő ázalagok

brühüyyy
@rodeo36: kérdeztem az eladótól, hogy finom?... azt mondja: csak vaj és cukor.. milyen lenne, ha nem finom:-) hihetetlenül jó..pedig én sem vagyok édesszájú..
@sírbateszezazegész:

a különféle dió meg egyéb magvak amikor mézben és egyebekben sütik, piríttyák és a rétesszerű tésztáik de millió egy van

brühüyyy
@rodeo36: ez így van.... ott van szomália (ami egy bukott állam), távol-kelet, vmi sziget a csendes-óceánon... dél-amerika... vagy giovanni dél-itáliában, aki az öltönyében kiül a tengerparti homokra... mindegyik sokkal boldogabb (habár fele annyija sincsen, mint egy magyar munkanélkülinek - kivéve giovannit), mert élvezi az életet...van zene, van spiritualitás, van napfény, van valamit enni... a többi az mind csak szemfényvesztés, elmúlik, mint a lenyugvó nap melege...
Komunisták!

ez nem a gyurtcsányi elnökötök,ez egy derék államférfi, aki ott van ahol a baj van és segít! Nem a saját zsebeit tömködi!

Ez a posztíró varangyos gyík is be lesz szüntetve nemsoká. Semmi szükség az ilyen bolsi alakokra
@Kalmár Lajos:
te kis kereskedő...mennyiért adtad el a lelked és a segged? még vagy már benne van a lófasz?

a térdigérő "nagyember" csak kárt okoz egy nyomoronc lelkibeteg idióta és te meg vagy a másik csak még olcsóbb az legalább lopott 38000 milliárdot meg tönkretette a gazdaságot a 2013-as GDP kevesebb mint az 1977-es ami 28700 milliárd volt és amai csak 26500 milliárd amit a 2010-es 38500 milliárdról emeltek negatívval

minő nagy tettek és még vízen sem tud járni a törpéd

brühüyyy

te leszel mexüntetve asszem tahótalnításod következik

tahó
@Kalmár Lajos:
milyen nagy üzleteket csináltok a szomáli kalózokkal? nemzetközi kalózszöveccség ki rabol többet a Bab el Mandeb környékén?

brühüyyy
@rodeo36:

"_most arról zenélsz, hogy az NSA-ból valaki aki most éppen˙(...)_"

Igen, arról klimpírozok, amiről Pogátsa is beszélt a blogján, nevezetesen ebben a kontextusban:

[…]Kezdjük rögtön a magyar szempontból legmegdöbbentőbb állításukkal. A jelentés szerint Magyarország benne van az offshore által legkedvezőtlenebbül érintett húsz fejlődő ország között. Sőt, 242 milliárd dolláros veszteségével megelőzi a nálánál sokkal nagyobb, és korruptabb hírben álló Lengyelországot, Ukrajnát és Kazahsztánt is! Az 1980-as évek óta Magyarországról kiáramlott összeg nyers számítások szerint a magyar államadósság két és félszeresét teszi ki!!! Ha igaz, amit a civil szervezet állít, akkor ez bombasztikus hír. Gyakorlatilag azt jelenti, hogy az elmúlt harminc év megszorításainak többsége értelmetlen volt. Ezen felül pedig örökre érvényét vesztik azok a kijelentések, amelyek szerint a magyar állam túl nagy lenne, a jóléti juttatások pedig koraszülöttek és finanszírozhatatlanok.[…]

pogi.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=175065
@Kalmár Lajos: Valóban. Orbán a haverok zsebét tömködi. Ők pedig részben az ő zsebét tömködik. Részben pedig a hátsóját. A nyelvükkel.
@rodeo36:

"_a zoffsór teljesen törvényes még ma is csak nem mindenki fér hozzá ezért basztattyák

olyan helyeken mint a magyar narancs egy jó kis önvédelem minek fizessek adót ha nem kapok belőle vissza semmit mert az egészet ellopják_]

Nem a mari bácsi kimentett néhány milliójáról beszélek, hanem az üzlet- és életvitelszerűen -államilag támogatott- országkirablásról.

Konkrétan: még a megszorítások eredményeképpen befolyó többletet is kilopják egy másik (törvényes)könyvelési soron.
Azaz, azért kellenek a megszorítások, hogy egyesek azt is ellophassák, nem azért hogy valaha is egyenesbe kerüljünk, hacsaknem az összeomlás egyenesébe...

Jaaaa! amúgy jóóóó reggelt, szép napot Neked!
@Kalmár Lajos:

"_ez nem a gyurtcsányi elnökötök,ez egy derék államférfi, aki ott van ahol a baj van és segít! Nem a saját zsebeit tömködi!
Ez a posztíró varangyos gyík is be lesz szüntetve nemsoká. Semmi szükség az ilyen bolsi alakokra _"

Mi a helyzet? nem kaptál sunát, vagy csak szimplán hülye vagy? Örülök, hogy megengedheted magadnak, legalább te jól vagy. valamelyik cihiátrián.

arról meg hogy a Viktor milyen zsebe(ke)t tömköd, nyilvánvalóan szellentésed nincs, vagy csak az van.
Jobbulást, te szellemi szűz.
@jaegtoer:
ez a mexorításról szóló gyászhír ismert előttem, ami a legrohadtabb az az árfolyammal való játékuk amivel kezdték mingyárt első nap 2010-ben és az is része az egész rablásuknak

szerintem 36 hónap alatt elloptak 38000 milliárdot és a GDP -t csökkentették 12000 milliárddal, ami hatalmas összeg, ma már az országnak 56000 milliárdos GDP-jének kellene lenni

brühüyyy
@Kalmár Lajos:

"ez egy derék államférfi"

na véletlenül majdnem közelébe jutottál az igazságnak.
akiről szólsz valóban egy deréknyi, ellenben semmi több. és álla is van. férfi besoroláshoz egy kicsit azért több kell. még magyarországon is. a többi -gondolom- elütés lehet.
@jaegtoer:
ez az állítás számszakilag pontos

brühüyyy
@rodeo36:

egyetértek, erről beszélsz már régóta, Pogátsa is ezt erősítette meg.
@Booksi: Speciel elég visszaolvasnod pár napot homokzsák ügyben.
Mielőtt velem is kötekednél, egyet sem emeltemmeg. Törött bordával nem is fogok.
Vezéred különben hányat emelt meg. Neki a bordája sincs eltörve. Csak a vezetői képessége. Ezért aztán pótcselekvésekbe menekül, és legalább másokat is feltart abban, hogy tegyék a dolgoukat.
endresy.blogspot.hu/2013/06/az-arviz-hullamai-alatt.html

Az nem segítség, hogy rohangál az országban, és az ország vezetése helyett belebeszél mindenbe, amihez nem ért. Ezért is emlékeztetett a volt főnökömre.
endresy.blogspot.hu/2013/06/emlekparhuzam.html

Orbán talán nem alkoholista, de sokkal több esze nincs.
@GeoCracker:

"Orbán talán nem alkoholista, de sokkal több esze nincs."

inkább inna, és hagyná az okosabbakat alkotni és dolgozni.
@nincs_itt: Ha a potenciális munkanélküliek segély helyett elmennek külföldre dolgozni, akkor az nem kiesés a büdzsének, hanem kedvező fejlemény. Mert ne legyen illúziónk: ha hirtelen hazajönne az összes ilyen ember, aligha lenne nekik itt munkahely rövid távon. (Vagy helyettük más tennének ki.) Az 1 milliót meg majd a 10 éves periódus végén számold. Már látszik a fordulat...
Gejza keszulj, lassan eligazitas a partkozpontban, remelem a jelentesed kesz, az ettarsaid varjak a nagy muvedet, tudod dologido van, es teljesiteni kell a droidoknak is, nem csak vezenylotoknak.;)
@Blogger Géza: Neked "kedvező" fejlemény, hogy többen mentek el mint mondjuk az 56-os forradalom megtorlása elől??? Te is a barackfás "magyar" csapatban játszol??:(
hát ennél nagyobb örömötök sose legyen, mint ami most van nektek, kedves baloskáim.
Na basszák meg ezek a ganajtúrók. Ma reggel az Indexre felnézve ez volt az elő hír amibe megakadt a tekintetem: Az egyetlen nem nyakig eladósodott kerület Budapesten, érdekes módon a patás szocik vezetik mát jó régóta, de a Margitszigetet el kell venni tőlük. És majd az a főváros fogja felvirágoztatni, amelyik a Keleti pályaudvar és a Baross tér környékének rendbetételét képtelen már vagy 10 éve megoldani. Az egész környék a főváros szégyene. Noha oda érkeznek be a nemzetközi vonatok, és a külföldit ott érik az országgal kapcsolatos elő benyomások és sokkok, úgy látszik ez egy olyan része Budapestnek, amivel nem kell törődni.

Volt egy területe Budapestnek, ami ugyan nem fővárosi kezelésben, de prosperált, amit a szocik elleni kicsinyes bosszú miatt hatalmi szóval meg lehetett szerezni. Most kíváncsi leszek, mi fog megmaradni a szigetből.

Vagy ez is egy hatalmas mutyi áldozata lesz, mint a Római?

Mert nem lennék meglepve.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Ne ajvékolj má állandóan. Az egész sziget fel lesz virágozva. Barackfák tömkelege lesz ültetve, amelyek hűs árnyékában a nemzeti érzelmű fiúk és lányok talpaikat összeérinthetik. A víztorony nemzeti színelre lesz festve a tetején sötétlila tónussal. A két lehajtót lezárják, és önálló regnumműá nyílvánítják a területet. És ami a legjobb: ismét betelepítik nyulakkal, és visszakapja szép régi, legendás nevét. (már csak a megfelelő káposztafejről, meg tarlórépáról kell gondoskodni:-))
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Nem kell új név. Teljesen jó névadó Árpád-házi Szent Margit.
@Blogger Géza: Hiába, ritka egy fidióta vagy Te, Gézám! Kár a bit beléd...
De azt azért elárulod, honnan számoljátok a 10 éves periódust?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: De majd a Bonsai Duce házi trolljai, mint Blogger Géza, FILTOL és a többiek jól megmondják a tutit a szigettel kapcsolatban is. Még akkor is ha nem igaz.
a mai agymenés egyike:

Ma szavaz a parlament az Áder által visszaküldött infotörvényről

Megszokott gyakorlatától eltérve, a hét második napján is zárószavazásokat tart az Országgyűlés. A képviselők ma egyebek mellett átírhatják az államfő által kifogásolt, korábban már elfogadott két törvényjavaslatot, de dönthetnek a családi napközik fenntartásáról, a közösségi kerékpáros rendszerek személyszállítási közszolgáltatássá minősítéséről, valamint a diktatúrákkal szembeni határozatokat is elfogadhatnak.

hvg.hu/itthon/20130611_Ma_szavaz_a_parlament_az_Ader_altal_vissz
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Maaargíííít!!!! Noooormáááliiisss? Lófüttyöt! Szent Kézigránátőrző Nyulak szigete! Punktum:-)))
Egyetlen esetben vagyok hajlandó kommpromisszumra:
Senki-házy Patás Orbán szigete. Száműzve, mint Napoletano, vasfüggöny, határzár, és blokád... :-)
Lássuk! Egyedül hogyan teljesít. Az uszodát feltölteni vízzel, egy rocsót kirakni neki, mellé homokzsákokat rakni, gátat építeni, gukkert elvenni, vastagkolbászt gulába rakni...
Csak a "szokásos". :(

Nagyon szerethetik falvaikat a polgármesterként is dolgozó honatyák! Többségük akkor is főállásban vezeti a települést, ha a törvény megengedné: csak társadalmi megbízatásban tevékenykedjenek.

A Blikk gyűjtése szerint összesen 14 olyan parlamenti képviselő van jelenleg, aki választhatott a főállású és társadalmi megbízatású polgármesterség között. Közülük tízen a jóval több fizetéssel járó főállás mellett döntöttek. Így ők havi 300-400 ezer forinttal növelhetik a mintegy 1 millió forintos képviselői fizetésüket.

Ezzel szemben ha társadalmi munkában végeznék a munkájukat, akkor nagyjából fele lenne csak a polgármesteri bér. Ezzel ők havi 150-200 ezer forintot buknának, de a járulékokkal együtt 2-3 millió forintot is meg tudnának spórolni évente a településük. Van olyan képviselő-polgármester, aki egy mindössze 376 fős községet irányít főállásban havi 271 ezer forintért. Hollókő első emberét, Szabó Csabát (Fidesz) ugyan nem sikerült elérnünk, de az 1900 lélekszámú Somogyvár vezetője elmondta a Blikknek, miért főállásban dolgozik.

www.blikk.hu/blikk_aktualis/polgarmesterkent-is-felveszik-a-penzt-a-kepviselok-2194395
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "valamint a diktatúrákkal szembeni határozatokat is elfogadhatnak."

Nebasszmá! Ugye viccolsz?
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: :)))

Ezt a tegnapi Besenyőpistabácsist olvastad már???? :)

"Na, kérem! Besenyő MAANI István, azaz Besenyő Mi Az Ami Nem Igaz István elmondanám, hogy mi az, ami nem igaz. Elmondom: szakállamtitkár... Szakállamtitkár? Noormális? Már mér lenne az én szakállam titkár? Hát ez hülyeség! Nincsen is szakállam, akkor hogyan lehetne titkár? Ami nincs, az nem lehet titkár! De más se lehet, ha egyszer nincs. Ezzel a gőzzel bádogos se lehetne. Mért nem mondja akkor, hogy: szakállam bádogos? Az ugyanúgy nem igaz!
Na, jó tegyük fel, hogy lenne szakállam, és mégis titkár lenne, mit kéne akkor annak titkolni? Miféle titka lehetne az én szakállamnak, amiről én nem tudok? Hogy mit ettem a szájammal? De, hát arra pontosan emlékszem, kérem! Mit kell azon titkolni? Bátran elmondom én akárhol: babfőzeléket! Na, és? Mi van abban? És kinek mi köze hozzá? Nem kell azt titkolni, nem szégyen az!
Vagy talán azt kéne titkolni, hogy milyen az arcom? De, hát azt sem kell titkolni, mert látszik. Tessék! Nézzék meg, ilyen az arcom. Ugye? Há, nem? Há, de! És még büszke is vagyok rá! Velem ne szórakozzon senki! Na ezért hülyeség, hogy a szakállam titkár."
" a közösségi kerékpáros rendszerek személyszállítási közszolgáltatássá minősítéséről"

Ez lesz a riksa-törvény?
Fidesz trolloknak élő közvetítés arról, hogyan lakoltatnak ki egy 11 tagú családot egy narancsos vezetésű önkormányzatnál. :(

www.ustream.tv/channel/sodi-live
Az itt is sokszor hangoztatottvisegrádi eset cáfolata, a kormánypártisággal nehezen vádolható HVG-ből:hvg.hu/itthon/20130610_arviz_vedekezes_legendak_HEV_alagut
Lehet fület, farkat behúzni baloskáim, kis hazug disznók.
@DFK: Én sosem voltam balos. Kár, hogy Viktor sokszor csak a retorikájában nemzeti. :(
@DFK: Olvasd már el a cikkhez bement kommenteket!
És szörnyedj el, milyen értelmi fogyatékosok kommentelgetnek be és mekkora ökörségeket.

Egyszerűen vicc... és bizony a trollfelhozatal intellektuális és mentális képességeit pregnánsan prezentálja. Szomorú, hogy a kormánypropaganda kénytelen ilyen állományra fanyalodni. Persze, ha megnézem a "csodálatos" rezsicsökkentésesdémonelűzős,-a kormány jobban teljasít,-nemleszünkgyirmót, és az orbánvitézállagáton féle spotokat és videókat... bizony, ez a középszerűség és kontárkodás alsószéleközepes diadala. Innen természetesen csak lefelé vezet az út. Te valamivel értelmesebbnek tűnsz, nem is értem, hogyan állhatsz be abba a csapatba:-) Persze, hasonló a hasonlónak örül, és a változatosság, de laktat:-)
Magyarország jobban teljesít!

"300 forint fölé szaladt az euró
ORIGO2013. 06. 11. 09:23

Tíz perccel 9 óra után hirtelen nagyot zuhant a forint árfolyama, az eurót 300 forint felett is jegyezték.
A forint gyengélkedése már napok óta tart, a 300 feletti eurókurzus másfél hónapos mélypontot jelent a forint árfolyamában."
www.origo.hu/gazdasag/20130611-forintarfolyam-2013-junius-11-en.html
"Kész az új reklámadó tervezete
ORIGO2013. 06. 11. 08:24

Az új reklámadó részleteiről számol be több napilap is keddi számában a birtokukba került tervezet alapján. Az adót a kapcsolt médiavállalkozások is fizetnék, továbbá az is adóalany lenne, aki csak a műsorideje felében ad magyar nyelvű műsort, az adó mértékét pedig sávosan alakítanák ki."
www.origo.hu/gazdasag/20130611-reszletek-a-reklamado-tervezetebol.html

Ne a zemberek fizessék meg!
... és egy komment...
"Mimic2013-06-11 09:30:14
Megint a nagyhalaknak megy neki a kormány! Helyes!
Különben is; "ezt" a kereskedelmi csatornáknak, amiért nem lehet egy normál filmet megnézni, félórányi reklám nélkül.

Aki, meg azt hiszi, hogy a tv társaságok emiatt kivonulnának, az nagyot téved. Magyarországon akkora a bevételük, hogy bolondok lennének elmenni. Különben is, ha elmenne valamelyik az átadná a piacát egy vetélytárs cégnek...."
@DFK: "Videó: Orbánnak sűrű napja volt hétfőn
2013. június 11., kedd, 08:20
Szerző: hvg.hu

Orbán Viktor hétfőn az árvíz által veszélyeztetett baranyai településeken folyó védelmi munkálatokról tájékozódott személyesen. A kormányfő Facebook-oldalára videót raktak ki az utazásról."

Már nemcsak a csapból, a Dunából is Orbán folyik...

Ilyenekre gondoltam

hvg.hu/itthon/20130611_Video_Orbannak_suru_napja_volt_hetfon
"Az Országgyűlés fantomja
Ilyen se volt még: biankó törvényjavaslat a Ház előtt."
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130610_Az_orszaggyules_fantomja
Szakértelem Elvtársak! Szekértelen!

"Az útdíjról nem tudni, hogyan működik majd

A júliustól induló magyar útdíj kétszer drágább lesz a németnél, és 1-2 százalékos általános áremelkedést hoz. Pedig az útdíj nem ördögtől való."

index.hu/gazdasag/2013/06/11/utdij/
"467 trafikosnak van már NAV-engedélye
Akinek nem lesz időben, az nem nyithat ki július elsején. A vámhatósági helyszíni szemlét is tart."

2 hét múlva trafiknyitás... mennyiből is? az ötezerből?
index.hu/gazdasag/2013/06/11/otszaz_trafikosnak_van_mar_nav-engedelye/
"Két hónap haladékot kapnak a kiskasszások

Index, MTI
2013. június 7., péntek 16:04 |
Kapcsolódó
Bajban vannak a kasszával az új trafikosok
Csúszik Matolcsy 95 milliárdja
Csodájára jártak az online pénztárgépnek
50 ezer forinttal támogatják a pénztárgépeket
Pénztárgépes hiénákra figyelmeztetnek
Nem elég az idő a pénztárgép-átállásra
Késnek a pénztárgépek

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter javasolni fogja a kormánynak, hogy fontolja meg a kiskasszák, azaz a kisvállalatok által üzemeltetett pénztárgépek esetében a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) való online bekötés június 30-i határidejének kéthónapos kitolását."

index.hu/gazdasag/2013/06/07/ket_honap_haladekot_kapnak_a_kiskasszasok/
nebassz, cak nem, és a kizárólagos utasítások, az is csak tapasztalatszerzés??

Kósa: Orbán nem a szakmai irányítás miatt van a gátakon

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a miniszterelnök azért van a dunai árvízi védekezés során a gátakon, hogy személyes tapasztalatai alapján tudja meghozni a védekezéshez szükséges politikai döntéseket.

hvg.hu/itthon/20130611_Kosa_Orban_nem_a_szakmai_iranyitas_miatt
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Azt is olvastad, hogy a FED és a török helyzet miatt?
Ja, anem, mert akkor nem lehetne félrebeszélni.
tényleg a visegrádi rémhír terjesztői közül még senki se kért elnézést.
@DFK: Áruld már el, mi a rémhír abban, hogy valaki azt állítja, Orbán Normandiát akart játszani? Bár, ha jobban belegondolok... a védekezők számára valóban rémes látvány lehetett, ahogy a vastagkolbásszal a ketében hadonászva utasított a Dunát, kikötő létesítésére:-)
@Fabius:
A bloghoz:
Az „Új Ember” című Katolikus hetilap „A koncepciós perek” című cikkében közzétett megállapítása szerint:
„Lenin és követői azt vallották, hogy erkölcsös az, ami a párt érdekeit szolgálja. A konkrét esetekben pedig egy-egy diktátor határozta meg, hogy mi az, ami a párt érdekeit szolgálja.”
Ezen elgondolkodtam egy cseppet.
1.
A Fidesz ugyanis az ellene felhozott bármilyen vádakra nem reagál, nem cáfol.
Miért is? Válasz: erkölcsös az, ami a párt érdekeit szolgálja. Márpedig ami erkölcsös, azt botorság lenne cáfolni - e szerint a logika szerint.
2.
A vádak elfáradnak, sőt elavulnak, mert jönnek újabbak.
Viszont a technika nem változik, az ellenzék unalmas lesz, és ráadásul hitelét is veszti, hiszen mindig ugyanazt szajkózza.
Próbaként megérné egy hamis vád. De inkább mégse. Ebből sem jönne ki jól az ellenzék.
3.
Mesterházyt és pártját minek ekézni? Nőni nem fog, csökkenni sem.
De egy új párt az veszélyes! Például a DK alakulásakor ismét Gyurcsány lett az elsőszámú szemüveges gyalázat.
Addig, amíg nem pártosodott (mostmár párosodott is a PM-el) az E-14 foglalat.
Jelenleg ezért Bajnai a fő ellenség és ezt - nocsak! - nem a libátlanítottak mondják, hanem a Fidesz!
Ezért a kártalanítás összege is a libairtó működését kompenzálja, ami azért furcsa, mert a trafik nélkül maradt trafikosokat meghagyta … vajon kinek?

Aki nem akarja a Fideszt, vegy a fáradtságot és tanulmányozza működésének logikáját, és azt is hogy mi tartja egyben.

Javaslatom: Szun Ce - ma is érvényes!
@Dr. jenőke (jenőke): Pedig ez a Bajnai egy olyan rendes vigéc, ha meg akarod hallgatni, támogatnod kell a Klubrádiót. :) Micsoda árukapcsolás!

"a kezembe nyomott egy csekket: ha lesz nálam pénz, ezen fizessek be valamennyit a klub számlájára. Megígértem. Itthon vettem észre, hogy a csekkre az van írva: Klubrádió támogatás."

index.hu/belfold/2013/06/11/bajnai_akar_holnaptol_tudnank_kormanyozni/
süti beállítások módosítása