Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/korhazi-kommando-egeszsegugy-betegellatas-takacs-peter-mobil-team-munkaido.... (2024.04.19. 13:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.05.20. 04:28 Fabius

III/III pofon a szarnak

Címkék: fidesz nyugdíj ügynöklista III/III

Pártunk és kormányunk szemmel láthatóan küzd önmagával. No, meg az ötlettelenséggel, hogy miféle ráolvasással kéne láthatatlanná tenni a közvélemény szeme elé hordott trafikmutyis szarhegyet. Szóval hogy  kellene valami, ami úgy vonzaná a tekinteteket, mintha Orbán egy pina mintás pulóverben próbálna vak komondorokat engedelmességi vizsgára ösztökélni. 

Az ötletszegény környezetben meg úgy látszik az egyetlen megtalált gondolat a "hogy látsszunk kevésbé komcsiknak" munkacímet viseli a habonyárpi íróasztalán. Rétvári államtitkár riadó, bejelenteni hamar, hogy mink akkor mostan megvonjuk a III/III-as ügynökök nyugdíjpótlékát. Egyrészt az úgyse tudja senki ellenőrizni tényleg megtesszük-e, mert az ügynöklista nyilvánosságot nem szavaztuk meg, másrészt meg igen, ezt úgy kell érteni, hogy Böröcz ügynökelvtárs marad az MTVA élén. Hacsak nem csinálunk belőle Szalai utódot az NMHH élén, mert ő még nem érte el a nyugdíjkorhatárt oszt' hadd dógozzon kedvire. 

Szarpaskolásból ötös, ollé!

Belegondolva két dolog jutott erről eszembe:

1: Lehet csak a véletlen műve, hogy erre akkor kerül sor, mikor Stumpf István alkotmánybíró alkotmányos határok átlépéséről szájal hűtlenül? Mert ugye az ő apósa az a Horváth István egykori belügyminiszter, aki a besúgórendszer haszonélvezőjeként végül belebukott a Dunagate botránybaés éppen csak most jutott a nerkormány a szankcionálásig. 

orbán ügynök.jpg

2: Mi lesz az indok amivel kimentik a vegzatúra alól Pozsgay Imrét? Ő is haszonélvezője volt a besúgók rendszerének, és bár a jobboldal felmentése szerint javára írható, hogy ő nevezte az 56'-os forradalmat először népfölkelésnek, talán kevéssé ismert, mivel indokolta ezt a párt vezetőinek:

"a kompromisszumos javaslat, vagyis ami az albizottság jelentésében a népfelkelésről olvasható, nem bántja azokat sem, egyáltalán nem sérti azokat, akik a Szocialista Hazáért Érdemrenddel honoráltattak áldozatos tevékenységükért."

Szocialista Hazáért Érdemrend a munkásmozgalmi hősöknek járt, és azoknak, aki részt vettek az ötvenhatos forradalom leverésében. Most a még élő kitüntetett ügynökök nyugdípótlékát elveszik, kérdés az érzékeny lelkükre ennyire tekintettel lévő Pozsgay méltó marad-e a sajátjára? Vagy marad minden a régiben, és a mi komcsink jó komcsi elven dédelgetik a hasznot hajtó besúgókat és mamutot tovább. 

441 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr555307251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Kérdeztek, csak azért.
Felhozatal? Volt, de nem vészes.

Hölgytársaságban fasza evezni, mi?
@Husz_János_Puszita: Én nem vagyok ilyen jól informált. :)
@Orica Középföldi:Tudom-tudom, Imam Baildi, meg Talas Börek.
Nem kopipaszta, mert az kézzel van írva. De elküldöm Neked, csak most ne...
Annyit nincs kedvem e-pillanatban, szkennelni meg pont nem tudok, szar a cucc fél éve.

De megkapod, mert szeretném ha majd véleményeznéd.
@Knósszosz:

Nem is holnapra terveztem:)) Köszi.
@Knósszosz: "Könyvek tonnái foglalkoznak az ókori történelemmel, párat nem ártott volna átolvasni, mielőtt ezt a szart…
Én egész mást olvastam erről Szabó Árpádtól, Révay Józseftől, Trencsényi-Waldapfeltől, Devecseritől.
Nekem ők hitelesebb próféták, persze lehet, hogy ők a hülyék. "
Hajrá Knosszi! Jól óbégacc:-) Azért Evans is eléggé nagy hohhányó volt:-)
Nekünk meg csak úgyis csak egy Minitaurus jutott, az is kiherélve. minta kappan:. Ariadné meg burkolózzon fekete vihorlába, az mostan úgyis nagyon sztájl:-)
@Knósszosz: Máriám előkeveredett mán, vagy még mindég dusszog? Csalogatónak a nehhány kukuriczán bévül, van még vagy tizenezer fotóm:-) háha óvasgatnyá:-)
@Knósszosz:
:))) Nagyon normális csajszi volt, ő fotózott, és ... esett kétségbe néha, ha olyan zárás volt előttünk. :D Mondjuk a fehér sportcipő túlzás volt, ezt azért mondtam neki, mert hát a sár rajta...
Kifáradt rendesen, sok volt az neki.
@rodeo36:
Ezt így szeretik? Tényleg?
Akkor maradt az alap mentalitás.
Nem lennének ma sem mások mint kecskepásztorok, ha nem lenne a seggük alatt olaj.

Burj al Arab az Emirátusokban (meg majd Zuglóban is-:)), pálma sziget, tenger alatti szálloda és egyebek, a homokból sose lettek volna.

Mondjuk ott hasznosítják a javukra, a külföldről bevitt melósok nem dőzsölnek, viszont aki állampolgár, az királyi módon. Ha itt az lenne, akkor se menne másképp a dolgunk, azt is ugyanúgy ellopnák és hazahordanák a tetvek.
@Knósszosz: Amúgyis buta vagyol... aarra járt Rauzsi Sanci, oszt odacserdített a zanimálfrigyesből szármásztatott bikacsöknyekk... oszt az farokfelcsapva capolatott kifelé a nápolyis világba:-) A fonál itten meg feloldódott az erijeszetett kuniszba:-)
@Orica Középföldi: Knosszi csak gongokszik... a titkos visszérkő adalékost beírja e:-)
Azt hallottátok, hogy Terike visszaköltözött a komondorhoz?
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Minitaurus..-:DDD
Akkor a Janus arczú kövér meg a kettős balta?? Bár ezt nem szeretem használni, mert a balta az szerszám, a kettős bárd inkább megfelelő, mert az fegyver.

Viszont az említett elvtárs tekintetében a harmadik - kettős bunkó - a megfelelő aposztróf.
"Egy évszázada butul az emberiség

A viktoriánus korban az emberek átlagos intelligenciaszintje magasabb volt, mint ma - erre az eredményre jutott egy svéd, belga, holland és ír tud"

Hát igen... A NER dicsőséges mindennapjaiban és az agyhalott hívőkön ez szépen le is jön!
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Sajnos nem, de reményem szerint többet fogok tudni mondani holnap, vagy azután.
@Knósszosz: Külömben is itten brilliroziznak a nagyokos kryptalogoszok a fostosi korong livajnaiárius írásával Hülyék minta seg... nem forgatták viszájára akkor rongyot, és nem joggról olvasták rovásosan. A helyes olvasat magorul: Lássátslukk feljum mikin vogmucs, isa poor iya humusz vogmuc:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Te olvastad az itinert sörrel a kezedben, ő meg lapátolt???
Nagy franc vagy bazmeg!!-:D
Ja és persze a preambulum: Ha elolvastad a korongot, oltsd le a villanyt bazdmeg, mert a rezsicsökkentéssel együtt sem tudjuk fizetni az áramot:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Hehhe töki. aztám a nagy laőátolásután voot még erő leszednyi a Cht posztert a lukasladik odaláról? :-)
@Knósszosz:
azóta bizonyos undor is él bennem, tudod én a vad vegetációkat, az Amazonas őserdejeit meg a többieket imádom, Mdagascar-on a kormánynak még nem sikeredett meggyőzni az állatfajta pigmeusait arról, hogy a frissen kinőtt zöldet nem kell felégetni és annak helyére a hülye veteményeseiket ültetni amiket így állandóan locsolni kell és nincs elég víz, és sok afrikai ország őslakói csinálják ugyanezt de ahol nem ott nem ültetnek csak aratnak, voltam olyan "PARADICSOM"-ban ahol a Quanza folyó folyt rajta keresztűl a krokodilok és a vizilovak ott lebzseltek benne de volt öntözővizük, neki azon a több ezer holdas farmon mindenük volt, és a fris hús meg baromfia, tengeri hal mert közel voltunk az Óceánhoz és a tengeri állatok ott azon a környéken és attól délre halásszák a mélytengeri gambá-t ami egy garnéla rák de akkora mint egy nagyméretű banán, a több kilós langusztákat és homárokat, friss vaddisznóhúst, teknősbékát (ha ettél finomat?) és amit el sem tucc képzelni, a fizető eszköz Johnny Walker piros vagy fekete címkés készpénz csak dollár lehetett volna de enm akartak kibaszni a barátokkal és volt nálunk ládaszám whyskey...szóval megtelt a hűtő és bármikor mentünk volt

a sivatag az ember bűne és keresztje

meg tudja oldani (Lybia meg akarta és elkezdte most az is gallyra ment, már kb 50 km-t foglaltak vissza fixen)

brühüyyy
az embernél nincs semmi csodálatosabb de hülyébb sem
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Marrr ha!-:D
A linyeárris betétről könyvet írtak, mer az rendbe. Ott mán nincs megalosz ungrosz vonal, arról lekésett ez a pöcs, viszont a korong amit senki még, az ott van. - volt.
Mer ő má azt is.

Olvastad mit tanált rajt'
Picsát. Kéccségtelenül magyar, nem??
OSzt ha jól fejbevágnak véle, akkor diakónusosdiabolintott-sztreptokókuszossá válok:-)
@Knósszosz: Várgyááá megnézem, vanosz itthonos egy másolatosz:-)
És mostmá eléggé otthonosz, minta phalloszosz:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
csak? assyittem már régebben

még a hülye Árpád idején

brühüyyy
@Knósszosz:
Nem annyira... :)) Majd legközelebb megpróbálom ezt a stílust.

@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
MAJOM! Kalandos volt, nem sima lecsorgás. Ilyen kis elpuhult nyulacskáknak, mint te, ez nem is való! :D
@Orica Középföldi:
A kitalált Gabriellának akartam kedveskedni.
Egyébként elnézést, de szerintem szórakoztató hülyeség. Gondolj utána, hogy a dogonok esete meg igaz.
@vitéž munkášőr:

Reggel olvastam, hogy egy magyar kutya lett a világ legszebbje.Nem találtam képet.
Ez az!

Tényleg gyönyörű. Na de én láttam ilyet esőben:))
@Orica Középföldi:
A KEZELŐ orvos persze nem, de hát ki mosdta, hogy ez nem a tünetek alapján felállított vélemény, hanem a kezelés titka?
@Orica Középföldi:
Esőben? Akkor még a szagáról meg sem emlékeztünk... :)
A vizes spánielnél talán nincs is büdösebb.
@rodeo36:
Hát, asszem nem mondok újdonságot, egyet értek.
Avval a pici különbséggel, hogy nekem a mediterráneum a mindenem.
Miért?
Hát azért, mert nem jártam a karib térségben, meg nem tapasztaltam meg egyéb trópusi gyönyöröket. Nyilván másként gondolkodnék, de a lényeg nem változna szerintem. Amit kölyökként megtapasztaltam és abba beleszerettem, az marad az etalon.

Imádom Spanyolországot, 22 éves koromig bezárólag háromszor ott... és azt feledni nem lehet. Na meg a többi Európai gyönyör, amit a mediterrán vidékek adtak!

Szóval ne fikázz le, csak azért nem tudom hasonlítani ahhoz amit Te élsz meg, mert ott sajnos nem jártam, bár kurvára szeretnék.
Királyi nélkül ez: brühühühü
@Orica Középföldi: hehhe én meg krétán kopaszra nyírva nudizni:-) És imádta a tengert az óangolna:-)
@Dr. jenőke (jenőke): no iigen. Ismét az Úr Választott Népéről van szó (isteni ajándék)! A végén kiderül, hogy minden rovásíró tudjukki...

Az a baj a rovásírással, hogy nem Kárpát medencei találmány és kölönböző változatát sok nép használta -- egymástól függetlenül.
pl. itt 2 változat:
sziberia-neprajz.blog.hu/2013/04/15/az_orosz_birodalom_es_a_finnugor_nepek_kapcsolata

Már utaltam rá, hogy sok nép szeretné magát nagy és nemes ősöktől eredeztetni. Monnyuk épp a magyaroknak erre semmi szükségük. Elég nagyok voltak egykoron.

Csak a korcs és hitvány emberek bizonygatják mindenáron nagyszerű felmenőiket!
@Husz_János_Puszita:
Hát azt lehet, hogy ti kitárgyaltátok, hogy ez nem személyiségzavar, de engem erről nehéz meggyőzni - kivéve persze, ha a személyiségzavart azért tagadjátok, merthogy az nincs nekik, csak a személyes vákuum. Az szippant be minden szart és szemetet oda, ahol másoknak a személyisége leledzik. Mindközönségesen: szociopaták. Aztán, hogy ez genetikai deformitás, vagy zsák a foltjára lelt alapon tapadnak össze, netán egymás fertőzik - az eredmény szempontjából már secko jedno.
@Knósszosz:
Elnézést, hogy közbeszólok, de Janus arcú kövér? Szerintem pofátlan, ezért a Janus-arc fogalmilag kizárt.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
λάβρυς - igen! O nélkül.
Bolinak is külged el, ha arrafelé jár nem árt ilyesschmivel tisztábba lenni.
Igaz, nem Krétára megy, de akkor.
Is.
@Dr. jenőke (jenőke): Szerintem is inkább lepusztult tudatzavaros alkoholista polimorf, mint Janus.. annak csak kéteraca volt, emmeg egy ongyólárvaprotomorfdebilsenki...
@Knósszosz: Ez akáthová megy, akkor is képes elbaltázni, Labürüszküblisz nélkül is, izomból:-)
@Dr. jenőke (jenőke):
Igazad van!
Végig sem gondoltam mit pötyögök itten, csak írok ész nélkül.
Köszi!-:)))
@le Látó:
Ez olyasmi, hogy ha a másik kezem is eltöröd, szólok a bátyámnak, de ha nem, akkor nem hülyézlek le többet.
@vitéž munkášőr:

:D :D Nem tölti le valamiért a képet, de a fejüket látom.
@kifordított nagyanyó: ugyammá! Őszintén, hányan lehetnek és hány évesek, akik pl. 56 után felnőtt korúak voltak? Mondjuk épp 18, akkor az most 74-75 éves... pár tucat reszketeg kezű tatuson elégtételt venni: nagy hőstett, mondhatom!

Múlt évezred 89-90 körül kellett vna, mint Fritz tette.
@le Látó: az összes nemkedvényezett valszej a kimerült bickubácsiban merül ki.. Pozsgásarcó szarjankó szóba sem esik...
@le Látó:
Á, ezek a mongol faszik mindig egy lóba kapaszkodnak (akkor is, ha látszik, hogy akkor fog először gyeplőt a kezébe)
Ha már mongol nóta, akkor inkább ez:
www.youtube.com/watch?v=SUN7cKIgn8Y
@Knósszosz: debántom.. evez evickél elefántoszkodik is, gijotintát reá:)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: És szeginy pokornyibálnavadász is támogathattya imbár a kedvespapit, a napi kefíradagjáig:-)
@kekex: Neked... magyarítva "éhes magyarok menni Európa:-)) Mindez ámszterdamban egy 17.századi ház falán:-)

www.trekearth.com/gallery/Europe/Netherlands/South/Noord-Holland//photo1320477.htm
@Knósszosz: az ecceri meg nem tudta, h az arab és a héber íráshoz hasonlóan jobbról balra olvasódik. Gondolom a másfeles iq-val meg nem jött le szegénynek, h fordított szöveget kap. Jó móka lehetett!

Főzz ki valamit, Nagy Levin! :)
@Husz_János_Puszita: az épp elég. Simicskó még meg is szépült abban a bukóban. :-)))
@le Látó: Ráadásul alulról felfelé az aljadék:-) Epilógis a könyv elején. Nem csoda, ha időben letette:-)
@kekex: köszönöm, ő az egyik kedvencem! :)
Több nyelven beszél és énekel, szal nem 1 hp. és még szép nő is.
@le Látó:
Figyelik a korfát is a szavazatszerzés miatt.
Okos gyerekek ezek.
Trafikáltak is okosba.
"hvg"

Németország visszaszólt Orbán Hitler-célzására
A német külügyminiszter bírálta a kormányfőt.

Tízmillió román egy gombnyomásra
Papíron 30 milliósra növelték a románságot.

Semjén lobogóval vonult a templomba
Székelyföldön vett részt a pünkösdi szentmisén.

Tömény kommunistázás és fasisztázás jön
A képviselők kitömik a trafikosok zsebét.

Összevonhatják a segélyeket
Az egyedülálló rászorulókat érheti veszteség.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Egyes vélemények szerint az emberiség értelmi színvonalának összege állandó, csakhogy most már 7 milliárddal kell osztani. Tehát teljesen indokolt, hogy amikor még csak 1-2 milliárd ember élt, több jutott belőle egy főre. Mondjuk a szórása is egyre nő.
"Egy évszázada butul az emberiség
Tudósok szerint az ok, hogy a buta embereknek több gyerekük születik, mint az okosaknak."

Hehhe... Orbánnak hány gyereke van? :-)))))
@kekex: és amelyik ráadásul vakéssüketis? :-) Réáadásul egy Balog a gazdája???
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
1. Honnan tudják, amikor nincs felirat?
2. Nem is tudtam, hogy Hapci, Morgó, Tudor és Szende magyarok voltak!
@kekex:

Itt a belvárosi bérházban pulit tartott az egyik lakó. Eső nélkül is olyan büdös volt, hogy nem lehetett beszállni a liftbe, még utána se.
Hogy abban a lakásban milyen szag lehetett:)))
@kekex: CSak Álmoselődondkond volt lovon... a többiek gyalog mentek, mer már a hucult hegyeshalomnál megették:-) Szájbahagyomány??? OKÉ? :-)
@le Látó:
Magyarul sem nagyon, akkor meg?
Nem főzök most, mert seggbe leszek rúgva, amúgy is állandóan offolok.

Orica receptjeit majd holnap...
@Orica Középföldi: Nálunk a földszinten lakó 3 hetente fördetett biglit kezdte ki a negyedik emeleti lakó a szaga miatt, Igaz, az is a baja volt, hogy a kutya a kaputelefont használta a gazdijánál hazajövet, emiatt a negydiken a csengőtől a zasszon renceresen felriadt:-)
@kekex: hm. Mindig is mondtam, hogy egy adott emberre vetítve az értelem és a hangerő összege 1.
Így kerek az ember. :)

Elárulod, hogy honnan ismered azt a zenét?
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Hacsak nem a tartalomjegyzékkel találkozott. Azt hitte, műszaki könyvet forgat.

A másik 3 vezér? ők külön lovon mentek, vagy még bent repetáznak? Mert szó érheti a ház elejét--szó szerint!
@Knósszosz:
Csak azért, mert "tudósok szerint az ok, hogy a buta embereknek több gyerekük születik, mint az okosaknak."
Mondád erre Don Vittorio-t példaként. De ott van Schmitt is a hárommal.
Ne feledd!

Akkor Győzike a kettővel zseni?
Magyarország mi a fasz van veled, mondd csak..?
@le Látó:
A szín nem a kedvencem, de lerágnám róla-:O
@Knósszosz:

nekem a kedvencem Andaluzia ahol a hotel ablakából a havas hegytetőre láttam februárban, Sevilla, Toledo, Granada az Alhambra, la mezquita és ami csak úgy egy középkori vár konyhája ugye egy 50 méter átmérőjű kéményben van ami 100 méter magas és a tetején csak egy 5 méter átmérőjű lukon száll ki a füst a köZepén akár ökröt is lehet sütni és kibaszott finom borok meg a sok disznóság...gyümölcsökről nem is beszélve Madrid és a többi magasföldi

szóval ismerjük

bár én Portugáliába szerelmesedtem bele de nagyon

brühüyyy
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Arra a pacilacira ráfért volna mind a hét ... vezér/törpe. A honfoglaló magyarok nem voltak valami szálasak, ne de törpék sem! Kikérem magamnak ezt a kicsinyítést!
@le Látó:
néha a NET-en világ körüli útra indulok (ha már másképp nem megy) aztán találok ezt-azt.
Nekem is tetszett, szerintem jobb menedzseléssel világsztár is lehetne. Egyszerűen nincs egy súlycsoportban az elég béna férfi énekeseikkel.
www.youtube.com/watch?v=meMTkfYfzck

Ez ám a muzsika, és még a menyecske is takaros.
Az Ándrássy úton a pesti népek csak tátott szájjal hallgatnák!!
@rodeo36:
Szívemből beszélsz, addig nem vagyok hajlandó megdegleni, míg Andalúziát nem láttam. Granada-Sevilla-Toledo... ahogy említéd.
Van onnan feljebb is csoda, nem beszélve Katalóniáról, amit magam is láttam többször.

És, a spanyol nyelv az fantasztikusan szép.
Hallgattam a pincéreket, meg egy turhista útvonalaktól mentes bodegában a helyieket, bazz...
Mintha énekelnének, eszméletlen szép.
Barátom elvitt Krétán egy haveri tavernába, a görög hasonlít rá piszkosul.
Hangulatában.

Mediterrán az isten, ami nincs ugye, de van sok minden gyönyör, ami onnan.
@rodeo36:
Életem első múzeum-mérgezését a Pradóban kaptam.
A klasszikus spanyol részt még valahogy túl lehetett élni, de a kijárat felé betévedtünk a németalföldi részbe, na az olyan volt, mint a nagykalapács. A gyönyörök kertjével szemben a Halál győzelme, Néhány Brueghel....
Aztán ültünk kint egy padon, és 2 órán keresztül regenerálódtunk egy felálláshoz.
@Knósszosz: amivel kezdtem az Córdoba, a hotelem ablakából a havasokat láttam és az meg egy olyan élmény mint régi város, hogy ihaj éppen jó kezdet a többihez

kár, hogy nem beszélsz spanyolúl, én már a katalánt és a baszkot is megértem -némi vörösbor is segít- de a déli meg az északi és a középföldi is más és más azután a Latin Amerikai szlengek Chile az eredeti csodaszép kiejtés a többi népies én az Argentinokat imádom de ott is van legalább 5 féle uruguazso is valami eredeti a portunyol sajátos változata és a portugál is ahány annyiféle a Portói nem igen érti meg az Algarve-it

brühüyyy

nekem a görög hiányzik dehát nem voltam ott annyit, hogy tapadt volna ugyanúgy a török sem
@kekex:
ilyet nem szabad csinálni, be kell osztani pár napra mint az Ermitázst és Kreml képtárát is, nem lehet megemészteni, egy Goya vagy egy El Greco órákat kíván ahhoz hogy példáúl felfedezd magadnak azt, hogy El Greco ismerte az Universum szerkezetét, azt, hogy nincs közepe nincs vége de mi benne vagyunk az a 3D ábrázolásmód amit kitalált és meg is valósított azt ma elméleti fizikusoknak kellene tanúlmányozni mert többet mond mint egy egy hülye tanúlmány

brühüyyy

mint Bach zenéje
@rodeo36:
Bazz, Córdoba, az maradt ki.
Pedig a hármast így szoktam emlegetni.

Találtam Barcelonában egy ótó kölcsönzőt, ahol sallangtól mentesen óccsón lehetett bérelni verdát.
No számla, tax megspórol.
Ott volt egy "csaj" közel 60 de kurva jó fej és magyar, aki Ibusz alkalmazottként került oda, mint telepített idegenvezető. Aztán kirúgták.

Tőle sok mindent megtudtam, mert 15 éve ott élt. A sok birka ment a Ramblára bámulni (azt azért mi is megnéztük), de valami oknál fogva kedvelt minket és gyött a teleférico, oszt a Montjuich-on találtuk magunkat a Pueblo Espanol-ban.

Aztán a többi ajánlást is megnéztük. Güell park, séta a Diagonalon, Casa Battló és ezmegaz... Barcelona a szívem csücske és az is marad.
A Sagrada Família mellett volt egy benzinkút, ahol nem tankoltunk, hanem sört vettünk és úgy bebasztam, hogy a metrót összeokádtam, az felejthetetlen élmény volt.

A BKV-nak (Barcelonai Közlekedési Vállalat) persze nem, de az a város, amelyik a turistákból él, annak köll engedményeket tenni.
@rodeo36:
Múzeumilag edzettnek tartottuk magunkat, a Pradót meg katalógussal, célirányosan néztük.
A németalföldi gyűjtemény 2 pici szobácska volt, gyanútlanul szambáztunk be oda - már kifelé tartva. De az már tényleg sok/k volt.
Önmagában is elég lett volna egy egész napra.
Viszont körutazáson voltunk, csoporttal - nem volt több dobásunk Madridban.
De egyébként a mediterránum nekem is a szívem csücske, valahol párszáz kilométerrel délebbre kellett volna születnem.
@Knósszosz:
azért kivárhattad volna az okádást ott a benzinkútnál és a rötyibe hányhattál volna...dehát te tudod...kedves magyar csaj 15 évig barcában...na assem akármi...a rövid túrista idő sohasem engedi meg, hogy a katalán vidékre menj és az ottani falusi szlenget meg az igazi katalánokat megismerd, Barcelona bármily gyönyörű is már internacionalista és a zamataos katalán nyelvet nem igen hallani, és a baszkokat kihagytad teljesen pedig az északnyugati rész is vad a Pireneusokkal és a portugál határon ahol a portunyolt beszélik ahadarós portói portugált a baszkkal keverni...

szóval hányjál nyugodtan de anélkűl is szép? ugye?

brühüyyy
@le Látó:
Na látod, így szoktam "kirándulni" megnézem a nekem tetsző szám melletti ajánlatokat is - meg annak is, meg annak is....
Ezt pl a te ajánlatod mellett találtam: azért ezek a mongolok tudnak valamit a folklór show-ról!
www.youtube.com/watch?v=g5eIKXPWzSY
@rodeo36:
Bizony szép, Barca egy csoda, ha Szív itt lenne ő is megerősítené.

Az okádást nem tudtam elkerüli.
Jött egy hatalmas adag valami, aminek kijárata volt a szabadba.
Az meg éppen a föld alatt volt, hát van ilyen.

Imádom Hispániát.
@kekex:
folyt: ilyen későn talán már nem off:
Mostanában a déltengeri szigetvilágban szörfözök, bele vagyok zúgva a hakába.
Új-Zéland, Fidji, Szamoa...
Ott aztán adnak a hagyományőrzésnek. Nem semmi, amikor egy főiskolai találkozón így vannak (remélem kifestve, és nem tetoválva) a nők!
www.google.hu/imgres?imgurl=http://4.bp.blogspot.com/-oEX-BrOwFMA/TqHHSExY6GI/AAAAAAAAJ4I/I_n8nj5bNS8/s1600/All_Blacks_Moko.jpg&imgrefurl=http://onocoffee.blogspot.com/2011/10/black-is-all-black.html&h=480&w=320&sz=18&tbnid=J08fIRjpUgJzhM:&tbnh=125&tbnw=83&zoom=1&usg=__22Hg6e9NQSMvkre3jXtiV3twETE=&docid=MWQAP1HBRwgmkM&sa=X&ei=FKWaUe25IOPo4QTQsYHoDw&ved=0CFcQ9QEwBw&dur=5850
a haka meg egy maori harci tánc, az all in black nevű rigby csapat már a 20-as években előadta az európai körútján (van korabeli felvétel róla) de még a 70-es években is elég bénán adták elő.
Azóta kanonizálódott, a szövegét EREDETI bennszülött nyelven éneklik, a mozdulatok rögzültek - annyira, hogy egy művelődési ház megnyitóján a profi táncosok mögé 2-3 sorba beálltak a nézők közül is.
A katonaságnál több verzió is van (Koszovó, Afganisztán, Párizs -segít fenntartani a harci morált.
A pláne, hogy az erősen fenyegető táncot az ellenfélnek mozdulatlanul "illik" tűrni. Az nem volt semmi, amikor a francia rögbicsapat ehelyett összekapaszkodva megindult ellenük - majdnem tömegverekedés tört ki.
A személyes kedvencem ez a rendőrségi: majd ha cigány és magyar rendőrnők előrikoltozása mellett cigány ÉS magyar rendőrök fognak valami magyart így előadni - akkor léptünk egyet előre az emberré válás útján:
www.youtube.com/watch?v=yivsN18ijjM
bocs:
CIGÁNYUL, és cigány táncot. Magyart nem kunszt.
süti beállítások módosítása