Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.05.08. 08:11 Fabius

Magyarország bölcsődeomlásban jobban teljesít

Címkék: fidesz miskolc bölcsőde zsiga marcell kriza ákos

Ráncba szalad az ember homloka mikor megsérült gyerekekről hall. Különösen, ha adófizető szülő vagy magad is, és az eset egy közintézményben történik. Egy olyan közintézményben, ami nemrég lett "felújítva" és melldöngetős csimbumcirkusszal átadva. Mert faszaság van, Magyarország jobban teljesít, éppen csak betondarabok hullanak az égből a gyanútlan gyerekekre egy miskolci bölcsődében. 

"Az öncsalás esztelenség"- mondta a "régi" Széchenyi, aki nem tudom mit szólna ma a nevét megszégyenítő "Új Széchenyi" néven elhíresült tervhez, és a kivitelezések megvalósításához. Látványberuházás, szoktuk mostanában hallani sűrűn, na ez a miskolci bölcsi is éppen ilyen: ha látható helyről nézed beruházás, de ha mögé is benézel romhalmaz. A lakótelep közepén körbeépítve, minden irányból fák, bokrok, sövények takarják - ami normál esetben nagyon helyes - abszolút eldugható a mismásolt lényeg. Körbejárni csak a tömböt tudod, és a növényzettől nem látni semmit. 

miskolc ovi.jpg

 De nem elég ez? Az eredeti tervek szerint a terasz burkolat cseréje is része volt a felújítási tervnek, de minek úgy kapkodni és hol van még karácsony. Meg egyébként is spórolni kell, mert miből lesz Zsiga alpolgármester úrnak aszfaltozva a frissen vásárolt - és az árával bicegve elszámolt - háza előtt az utca, ha nem a megspórolt kismiújságokból, he?  Ne nézzél, Miskolcon csak úgy "találtak egy kis megmaradt pénzt" amit elköltöttek ilyen magasztos és elsődleges célokra. Hogy hol találták és mit nem csináltak meg az meg most kezd látszani. Tanuljuk már meg végre, hogy mi fontos és mi nem. A bölcsis gyerekek legyenek biztonságban mikor Zsiga háza előtt kátyús az utca?! 

miskolc ovi2.jpg

A szomorú az, hogy a gyerekek látták ennek kárát. Mindenesetre a szülőket hallgatva reggel az intézményhez közeli parkolóban elmondható, hogy zsigamarci és Kriza Ákos polgármester akut csuklásrohamra ébredt, plusz édesszüleik és a legősibb mesterséget űző, rossz szagú Istennel való közösülés is emlegetve volt sűrűn.  

Ha belegondolunk, hogy egy ilyen százmilliós építőipari beruházás, mint ez a bölcsőde felújítás projekt nem nyilvános közbeszerzés köteles, hanem meghívásos alapon elmutyizható, akkor csodálkozunk, ha a gyerekeinket ellátó intézményekből is kilopnak és kispórolnak mindent? Hány ilyen mostanában "felújított" közintézmény lehet még, és egyáltalán: miért kell nekünk ezen gondolkodni basszátok meg? 

551 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr425287477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zz egész pályáztatási rendszer a feje tetején áll, átláthatatlan. kíváncsian várom a vizsgálat eredményét, amit őfőméltósága kriza is bejelentett lóhalálába. bár van egy sejtésem róla...
@bella _ciao:

Felelős az nyilván nem lesz. Miért is lenne? Előbb majd nem találják aki engedélyezte kivenni a teraszfelújítást a kivitelezésből, majd azt nem fogják aki épnek nyilvánította a leszakadt vakolatot.

A miskolciak régen rühellik ezt a két faszt, de a közhangulat amit ma reggel láttam nekik egyenlő a sorpecséttel a választáson.
Ha a fiammal történt volna ez biztos hogy pár ember mocskos bele a bölcsön falán száradna már...:/
Remélem a gyerekek hamar és maradandó károk nélkül felépülnek.
Pontosítsunk!
Aszfaltozásra az "árvízvédelmi megtakarításból" jutott, a bölcsődei mozaik "egyéb spórolási szisztéma" következtében esett szét.
én mindig azt mondom a fides az maga is Isten büntetése !

1998 tavasz ogy: fides nyer, azonnal beregi árvíz
2010 tavasz ogy fides nyer, azonnal bódva, sajó, stb árvíz
2010 ősz önk, fides nyer azonnal kolontári vörösiszap...

akik 2010 ben megválasztották a fidest a közismert KÖZTÖRVÉNYES szereplőikkel... (lásd pl dr.P. Sándor)... azok nézzenek méjen magukba...

Isten nem tud mást a fides megválasztásakor csak katasztrófákkal jelet adni!
mi a f@szt tegyen ha ezekből sem ért a magyar paraszt?
írja fel az éggel narancsszínű felhőkkel, hogy: "NO FIDES !" ?!?!?!
konkrétan a poszthoz
amikor tegnap 18h kor halotam ezt a hírt akor könny szökött a szemembe
elképesztő.... és hogy még mi várható? égő felrobbanó buszok, beszakadó utak összedőlő középületek...

"a fidesmaflaálam jobban tejjesít!"

álamosccsuk a műemlékeket !
a zálam megvédi a műemléképületeket is!
a videót nehogy 1/2ércsétek, az épületen BELÜL zuhog az eső!

444.hu/2013/05/06/elaztak-a-nyugatiba-menekulo-emberek/

amugy ez a poszthoz tartozott volna és egyszerre volt...
meg kellett volna énekelni a posztban !
Mióta úgy is érvényes 1 pályázat, ha csak 1 induló van.. Én semmin nem csodálkozom! Vagy, hogy felemelték az összeg határt, talán 100 millió?, amire nem kell közbeszerzést kiírni...
felelőtlenség, meg Patyomkin felfogás
amugy a kolontári fides önkormányzati választáskor
2010 okt 4. iszapömlés már kitárgyaltuk...

a vakolat a hibás:)

katasztrófa = amit a zintézmények normál üzemben nem tudnak kezelni...

vagyis ahogy az intézményrencer rohad, úgy nő a katasztrófák száma...
eső, hó, vakolat, iszap, sár, fa, fű, víz, virág, méhek, szarvas, vaddisznó, élelmiszerek stb stb
mind mind potenciális katasztrófa...
vajon ha meghalt volna valaki, akkor most azt nyomná a fides, hogy
román bűnöző cigány volt a bölcsis? elképesztő...
minek kell történni hogy ezeket a bűnözőket MIND (beleértve maszop dzsobbik lemp stb) elzavarja FURKÓSBOTTALa magyar paraszt ?!?!
@Penivaldes: ???!!??? nem szanyiszló vagyok...

egyértelműen a balfaszság kulminálódott...

balf@sz hivatal + balf@sz intézmény (komcsi válalat) + Isten egy kis esővel rásegített + balf@sz "katastrófavédelem" stb...

ez nagyon soxor egyre többször "együt fog álni"

(a feltételek) együt 2014 = katasztrófák
ok, beleképzelem magam a szülők helyébe (nem nehéz).
utódom megsérül, mert ráomlik a vakolat. mondjuk ezt telefonban tudom meg, mert felhívnak (a rosszabbik eset, ha ezt úgy tudom meg, hogy érte megyek az oviba, és ott közlik, hogy kórházban van, nem oviban). lépések:
1. óvodavezetőt előhúzom a saját szarából és felelősségre vonom. ezt közel 400 db-es hangerővel. ha a kivitelezőre mutogat, és az önkormányzatra, hogy ezt így átvették, akkor
2. előhúzom a polgármestert (aki nem mellesleg ogy képviselő is), leszarom, hogy milyen mentelmi joga van, de addig verem, amíg jólesik (feltéve, ha más, hozzám hasonló habitusú szülő hagy belőle valamit korábbi érkezés kapcsán). utána
3. megkeresem a kivitelezőt (illetve elmegyek hozzá, mert hasonló a helyzet, mint az országban, csak kicsiben: egy kivitelező van az egész városra), és előszedem a kis barlangjából. verés, majd a parkerdőben látványosan kifeszítem két fa közé. ott verés.

ilyen, amikor visszafogott vagyok és nőies. rosszabbul jár, ha a tsz tulajának a lánya is megsérül, mert akkor a 3. pont után könnyen elképzelhető, hogy mind a polgármester, mind a kivitelező megismerkedik egy felajzott szerelmes pónival is.
...és apósomat még nem is említettem, aki a polgármesterre amúgy is haragszik még tanácselnök kora óta - ha ő tudná meg elsőnek, hogy mi történt az egyszem unokájával, nem sok mindent hagyna a polgi házából. nekifutásból bontaná le az ott lakókkal együtt...
a nav bezzeg ellenőriz, egyre rafináltabb módszerekkel:

Kéztörést imitálva razziázott a NAV egy kórházban

hvg.hu/itthon/20130508_Keztorest_imitalva_razziazott_a_NAV_egy_k
Na gyerekek, mivel a fenti szösszenetből kiderül milyen jól dübörög Magyarország és milyen biztonságban vannak utódaink íme, további feladatokra fel!

index.hu/belfold/2013/05/07/demografiai_bombat_robbantana_a_fidesz/
@Fabius: ugye az önkormányzatok gazdálkodásának nyílvánosnak kéne lennie. ehelyett:

Hétpecsétes titok – önkormányzatok és közbeszerzés

www.transparency.hu/Hetpecsetes_titok___onkormanyzatok_es_kozbeszerzes?bind_info=index&bind_id=0
Az egyik kicsi combnyaktörést szenvedett. Gondolom, nem tudjátok, mekkora erő kell ehhez, hogy a még csak porcos képletek törjenek!
ha fordítva fekszenek, akkor a fejsérülésekbe konkrétan belehaltak volna, és nem csak egy pici!
Nagyon kiakadtam.
@bella _ciao: ha megnézitek a táblázatot, miskolc a nyilvánossági ndexen a 10-ből 4 pontot ért el.
miskolcon egy román dakota törzs ólálkodik és öli a kicsinyeket!
Hajdú-Bét: „Közvetlenül azoknak a kistermelőknek, akik miatt kezdetektől fogva együtt vagyunk és ki mertünk állni az igazunkért, mintegy 200 millió forint a követelése” – Ónodiné Demeter Éva, a károsultak képviselője.

„Erkölcsileg – és a Fidesz mindig is ezt hangoztatta – ez az ügy nincs lezárva, hiszen ezeknek az embereknek tömegei kerültek utcára” – mondta Hoppál.

Hoppá, és nocsak! A fidesz áldozat trafikosok is bízhatnak a kártalanításukban, vagy mi?
Ki érti ezt?
Hivatalos reagálás. :(

Közlemény – A Margaréta bölcsődében történt balesettel kapcsolatban

Miskolc – A miskolci Bokréta utcai, Margaréta bölcsődében történt vakolatomlás hírére Dr. Kriza Ákos polgármester azonnal helyszíni szemlét tartott, és szigorú vizsgálatot ígért. Ezt követően a B.-A.-Z. Megyei Kórházban tájékozódott a balesetben megsérült gyermek állapotáról.

A helyszínen a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. szakemberei is megkezdték az állapotfelmérést, és a baleset okának feltárását.
A Margaréta Bölcsőde két évvel ezelőtti "Csemetéinkért" elnevezésű Új Széchenyi Terv segítségével megvalósult – felújításáról a sajtóban félreérthető információk jelentek meg. Az épületrekonstrukció ugyanis nem volt teljes körű. A bölcsőde azon szárnyának homlokzatán, amelyben a baleset történt, még az eredeti mozaikburkolat található. Ez a felújítás idején ugyanis megfelelő állapotban volt, ezért nem cserélték le. Ennek a csempemozaiknak egy darabja vált le.
A vizsgálat előrehaladásáról és eredményeiről a Városháza folyamatosan tájékoztatást ad.
- Miskolc Megyei Jogú Város Sajtóiroda -

www.eszakhirnok.com/miskolc/28738-a-fal-adta-az-epueletrekonstrukcio-ugyanis-nem-volt-teljes-koer.html#ixzz2SgZaBf1F
@Dr. jenőke (jenőke): az egész közmédia ettől harsog. ezeket a libatenyésztőket is hülyére veszik, pedig kilóg a lóláb, hogy csak bajnai lejáratásáról szól az egész.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Sajnos az ilyen olyan rendszerekből, hozzánk mindig csak a szar jut el. A pozitív oldalaiból valahogy állandóan kimaradunk. :(
@bella _ciao: Nem úgy hangzik, arra törekszik, mert azt még nem sikerült államosítani, mi az hogy akkor ***unk amikor akarunk és akkor lesz belőle gyerek ha mi úgy akarjuk.
Egyébként nekem az ilyen nagyon keresztény, nagyon konzervatív, nagyon ótestamentumi, nagyon kerek, nagyon családi dumáról mindig ugyanaz ugrik be: mindig az a leghangosabb buzigyűlölő aki otthon a meleg pornóra rázza ki, az a legnagyobb családapa akinek előre köszön a kocsisor, az a legláttatóbb keresztény aki egy írott pontját se tartja be a törvényeiknek, stb...Amit hangosan bizonygatnod kell azzal nagyon-nagy problémáid vannak...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ezt írta fabius is. nem újjították fel, mert a felmérés szerint jó állapotban volt. két év után leomlott. akkor?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mosakodnak a ROMÁN dakoták...

"Az épületrekonstrukció ugyanis nem volt teljes körű. A bölcsőde azon szárnyának homlokzatán, amelyben a baleset történt, még az eredeti mozaikburkolat található. Ez a felújítás idején ugyanis megfelelő állapotban volt, ezért nem cserélték le. Ennek a csempemozaiknak egy darabja vált le."

ja ja... korábban nem volt vele gond...
abban az utolsó egy másodpercben romlott meg az állapota...
az az utolsó másodperc az volt kritikus CSAK...

büdös rohat román dakoták !
ez kellett nektek büdös rohat magyar parasztok !
akkor mostmár foglajjuk össze mi nincs:
közbiztonság, utak, egészségügy, oktatás, bölcsöde, ovoda stb...

és mindennek a rohadásnak nem volt jele korábban a rekonstrukcióókkor...
miost az uccsó 3 évben ment midnen tönkre VÉGÉRVÉNYESEN
@bella _ciao: elmúlt 2 év a hibás... !!!!

és ha most romlott le? KINEK KELLET VOLNA ÉSZREVENNI ?

gondolom a bölcsiseknek... akik háton fekszenek azok észre is vehették volna !

kiképezve indícsátok útnak a bébiket! a bölcsibe!
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: valami olyasmit tudok elképzelni, hogy a most a rezsicsökkentésért aláírásokat gyűjtögető aktivisták az újabb kampány keretében kotonokat fognak osztogatni "magyarország jobban teljesít" feirattal. persze mind lyukas lesz.
@bella _ciao: A "Magyarország jobban teljesít" szlogenhez stílusosabb az osztogatott viagra, aztán szaporodjunk, illetve b***unk mindenre :))))
@bella _ciao: Úgy látszik Miskolcon az is sokkal jobban amortizálódik, amit korábban rendben találtak. Én egyébként mindenképp annak a pártján állok, hogyha már nyertek pályázati pénzt hozzá, mindent fel kellett volna újítani.
@bella _ciao: már írtam: mihail Romm filmje, a Hétköznapi fasizmus. Ebben van egy német hiradórészlet, ahol árja német ktonák, fabölcsővel indulnak neki a nagy német anyaföldnek, árja gyerekeket csinálni... háááát lassan itt is ez lesz... belegondoltál? Lázár Jani bölcsővel a kezében kopogtat a feleségednél, hogyaszongya, Gyüttem kedves néked NER-gyereket csinálni. Te meg állsz az ágy véginél, oszt nézed... aztán, ha 2 éves lesz, a NER-gyerek, beadod valamelyik miskolci bölcsibe.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: és hogy kapcsolódjunk nyuszi hothys linkjéhez, de egyben a maffia-szerű kormányzáshoz is, minden így megszületett gyereknek viktor lesz a keresztapja.
@Buga.Jakab: Remélem egyszer így fog majd elszáguldani a történelem a fidesz mellett is, otthagyva őket - az elmúlt 23 év összes csirkefogójával együtt - annak szemétdombján. :)

youtu.be/oGT4KvnLRWI
Borzasztó dolog történt. Megrázó, felkavaró.
De ebben az egész társadalom benne van. Mindnyájan hibásak vagyunk. Mert elfogadjuk azt, hogy ez az ügyek intézésének a módja. Elfogadjuk azt, hogy van korrupció. Nem csak a közszférában. Hanem a magán-, a piaci szférában is. Mert az normális, piaci, természetes állapot, hogy mindig jattolni kell, hogy megkapjuk a munkát. Hogy az ügyintéző megtegye azt, ami a munkájából fakadó kötelezettsége. Mert így szoktuk meg. Aki nem így tesz az a közvélekedés szerint egy idealista álmodozó, egy élhetetlen barom. Mert egy 100m munkából 70m a piaci ár, mely 50m önköltséget tartalmaz.
Máshol is van korrupció. De nem ilyen mértékű. Nem az egész társadalom működésének alapja. És ott legalább a munkát elvégzik.
@Fabius: Felelős?
A homok nem lehetett,a sóder sem a víz sem,
a cement meg kikéri magának,ő ott sem volt.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: volt a betlennek egy "jani házhoz megy" című műsora. nos, felélesztik, csak a főszereplőt cserélik le lázárra. a kubatov lista alapján válogatják a felkeresendőket, és a gyerek mellé trafikot osztogatnak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tuttad hogy erdéjiek szálták meg miskolct? nem csak cigók lakják de már román dakoták uarajják

a magyar fehér paraszt KÉTTŰZ közöt van !

mindenhol románok vannak a vízművekig bezárólag persze nem a melósok, hanem a zirodisták...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Ettől még messze vagyunk nyugi. :) Meg aztán a télnek is vége van már. :)

t7.hu/0faq
Pár éve óvodaügyben EU-s támogatást nyúltak le.
Az egyik vissza tudta fizetni a másik ment a sittre.
@Buga.Jakab: Arra gondolsz, hogy nem erdélyi magyarok, hanem törzsgyökeres románok vannak többségben?
@Fabius: Józsi a segédmunkás lesz a hibás.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Én ezt végig sem tudtam olvasni... a gyomrom nem engedte...
@Secnir: egész humánus lennél, nekem megadatott egy ismeretlen gáz miatti suli riadó az alsós gyerkőcnél, korrekt telefon, korrekt igazgató, de még így is tajtékzó düh a mismásoló mellé dumáló gázosok miatt, akik kenték a szart, mert valamit elbasztak...
Ha belegondolok, hogy faszparaszt politikusok is okai, és sérülés is van, én a galamblelkű is ütném amíg mozog ezt a sok barmot.
@bella _ciao: Sőt, legyen mindegyik első keresztneve Viktor! A másodikról dönthet a szülő, de csak ha aláírta a rezsicsökkentést támogató ívet :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tudod mint az agyonvert szerencsétlen...

fides tempó akit előítéletkkel le akarunk mostni arról nem azt monjuk
hogy rendes becsületes magyar ember aki 20 éve lakik itt szép portán
hanem: tolvaj román cigány...

ez a minimum hogy visszahujjon rájuk... ne csak a vakolat...
tolvaj román dakoták...
@kifordított nagyanyó: Amúgy meg viktor is megmondta, hogy azért bánt bennünket Európa, mert védjük a családot.

nol.hu/belfold/orban__azert_bant_bennunket_europa__mert_vedjuk_a_csaladot
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Én nem viccelődnék ezzel.
Majd egy jobbik-narancs koalíció esetén visszaállítják az első éjszaka jogát, aztán vonulhatunk hosszú méla sorban tangabugyiban a rudakhoz.:(((

Egyáltalán nem vicces.:(
@Fabius:
10 milla felett közbeszerzési pályázatot kell kiírni. önkori ingatlankezelő emberének van egy haverja az építőiparban, bead 3 pályázatot, 3 cég nevében, minimális összeghatár eltéréssel, a sajátja a legolcsóbb, nagy meglepetésre nyer, utána indul a mandula hogy, akkor most mi is a sürgös, mit hagyhatunk ki, újabb problémák merültek fel egy másik projektből plussz pénzért megoldjuk, másik pályázat, bakker megint én nyertem, ja, hogy a vakolattal mi lesz, az egy másik projekt!
elolvastam azt a bummos idiótaságot vezénylótól, ha azt mondom, hogy szűnjön meg a konzisztencia az atomjai között, akkor ismét csak finom voltam.
@sírbateszezazegész:

azért azon -már mióta ordítozok róla- el kellene gondolkodni, hogy mi lenne ha tényleg megfizetnék a munkát, na nem a Jenőt mag a Bözsit, hanem azt a posztot amire a vállalatnak szüksége van és azt azzal töltené be aki alkalmas arra

de nem így megy...ketten hárman a "csúcson" ellopnak mindent a többi meg olgya meg ahogy tuggya

hát ez nem megy

az igazi kapitalista akkor ébred fel amikor a nem megflelő de olcsó mérnök -hiába ordítozik neki mikor mláttya- elbassza projectet és csinál neki 5 millió dollár kárt és 78 hónappal visszaveti a teljesítést akkor el kell gondolkodnia azon, hogy a 80000 dolláros vagy 37000 dolláros "mérnök" jobb neki

a többit számold ki forintban mert egy az egyben ez megy

brühüyyy
@Habakuk999:
nyitok egy kence-fice boltot, ocó síkosító:)
@sírbateszezazegész: Nem te voltáj Jágör 68 ? vagy mi?
Neki volt ilyen a szövege.
@tristen2005: eélytelen lennél, mert a nemzeti sikosító áruda pályázatán elbuknál.
@rodeo36: igazad van. de abban már megegyeztünk, hogy ehhez valódi piacgazdaság kellene, valódi kapitalistával, aki a hibáinak/balfaszságának reparációját nem az államtól, a közöstől várná. aki nem a mutyiból kiemelkedett gyártulajdonos/bankvezér/nagyvállalkozó.
@kifordított nagyanyó: Jobbikozik a halál.
nekem az élni és élni hagyni szemléletembe belefér, ha más rúdtáncol, de kezdek tartani a konzervatívok és radikálisok népnevelő szándékaitól.:(
@Habakuk999: Maradjunk a realitások talaján. Jövőhét végén akkor egy találkozó?? :)
Bajnai és Mesterházy két év után váltanák egymást a kormány élén

Ez természetesen csak egy parlamenti pletyka, ám a pletykák mögött, sűrűn az igazság rejtezik.

ujasz.hu/itthon/4798-bajnai-es-mesterhazy-ket-ev-utan-valtanak-egymast-a-kormany-elen
@Habakuk999: semmi közük a konzervatívokhoz, radikálisok mind, szélbal és széljobb keverékekkel
A poszthoz nem nagyon tudok hozzászólni, nincsenek kellő információim a felújításról,

Kurva nagy szerencse, hogy nem a gyerekek fejére esett a beton.

Ilyenkor én nem kezdek el addig szidni senkit, amíg ki nem derül, mi is történt.

Bubó véleménye áll hozzám a legközelebb amúgy.
@Habakuk999: Ehhhh...Láttál Te már díszfideszest? Vagy bárkit akit a Fidesz helyzetben hozna hogy első éjszaka? Palvin Barbi se menne nekik 500 dolláros Victoria~s Secret szettben csücsörítve, szóval ettől nem félek...mondjuk a zsinórtanga és rúdtánc már nagyobb veszély :))))
@kifordított nagyanyó: Nem. Sosem használtam másik nicket. Örülök, ha egy jelszót meg tudok jegyezni:)
off

Ugye mindenki tudja, hogy mit jelent a konszolidáció fidesz módra?

----------------------------------

Fogy a tulajdonosok türelme

A piaci konszolidáció irányaival kapcsolatban Simák Pál jelezte: az MKB tulajdonosának, a BLB-nek legkésőbb 2015-2017 között értékesítenie kell az MKB-t. Az nagy kérdés, hogy a jelen helyzetben ki gondolkodik el azon, hogy piacot szerezzen itthon - Simák szerint csak már itt lévő cégnek érné meg a hazai akvizíció.

Jelasity Radovan szerint az, hogy az Erste megvette a BNP Paribas privát banki üzletágát, jelezte, hogy itt akar maradni a piacon. 2008-ban, a válság kitörésekor kevesen gondoltak arra, hogy 2013-ig nem történik komolyabb konszolidáció Magyarországon, most mindenki kivár - mondta Jelasity Radovan, aki szerint nagy kérdés, hogy mi fogja megindítani a folyamatot.

Gyuris Dániel szerint a gyorsított ütemű (sok esetben mesterséges) kamatmarzs-szűkülés a konszolidáció irányába hat, hiszen a tulajdonosok türelme hamarabb elfogy. Az OTP közgyűlésén is jelezte, hogy akvizíciókat vizsgál itthon és külföldön is. Azok az országok lesznek a főbb változások színterei, ahol folyamatosan a tőkeköltséget el nem érő eredménnyel dolgoznak a bankok - Gyuris itt hazánk mellett Romániát említette.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/bankvezerek_fognak_repulni_ha_nem_indul_be_a_hitelezes.552954.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ok. Szólsz és küldök címet.

Egyébként ettől függetlenül - ne válaszolj, mert nem akarom szétverni a posztot - engem fölháborított a WJC nyilatkozata, ez ugyanis a belügyeinkbe való beavatkozás szerintem.
@rodeo36:
itt fújhatod a 120000 dolláros mérnöködet, a góré kiszervezi a munkát a csókosnak a projekt végén hívják a 120000 ezrest itt kell aláírni!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: dehogy radikálisok. senkiházi, gyökér, semmiheznemértő ingynélő tolvajok. ennyi. nekem ennyit jelentenek.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Én fideszes pógári bálban is vótam, ahol a diszcigányok bazseváltak, hogyne láttam volna.

Reális veszély, nem a lányainkat féltem, hanem magunkat az új divattól.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Persze,mert még el sem kezdtük a zsidózást!
Megelőztetek!:))
@sírbateszezazegész:

nézd, tegnapi hír (IT GBR bejegyzéssel a tweeter tulajdonosai játszottak az adóhivatallal, az meg adott nekik határidőt hogy befizessék, nem fizették, már nincs cég hivatalból megszűntették, pont vita nincs vagy adósok börtöne ami akármennyi is lehet)

ha az állam maga korrupt és a magyar állam korrupt akkor az egész társadalom korrumpál, de azt hiszem, hogy a korrupt állampolgárokból tevődik össze az állam és nem fordítva azaz orbán és bandája korrupt ergo korrupt államot csinál...nincs kontroll, elloptam pont és hazavittem lásd a miskolci zsizsiket és a többit amíg ezért a sarki rendőr nem vághattya kóterba hogy onnan véggye magát addig nem lesz rend...van egy régi maffia szabály: a minőség rovására semmi áron nem lopunk mert az piacvesztés ezért betoncsizma meg kőágy jár meg hideg lövöldözés kérdések nélkűl

előtte lehet letépik a fülit meg a farkát és néhány újját de beledöglik az biztos mert a maffia (a normális maffia és nem a fidesz főnökei) ügyel a renoméjára

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
a teljesítés igazolást, meg a számla fízetés igazolást alá kell írni, neki, hogy a bunda takarjon:)
Ki gondolta komolyan, hogy majd pont a cementkilopásban nem követik a Kádár-rendszer vívmányait?
A főfelelős pedig Malterháti Róbert büntetett előéletű albetonkeverő másodsegéd lesz, aki a műholdas felvételek alapján bizonyíthatóan ellopta az oltottmeszet a fandliból dobba öntés közben.
@rodeo36: ez a lényeg, és kérném falvédőre, és még kőbe is, de nem magyar gránitba

"ha az állam maga korrupt és a magyar állam korrupt akkor az egész társadalom korrumpál, de azt hiszem, hogy a korrupt állampolgárokból tevődik össze az állam és nem fordítva azaz orbán és bandája korrupt ergo korrupt államot csinál...nincs kontroll, elloptam pont és hazavittem lásd a miskolci zsizsiket és a többit amíg ezért a sarki rendőr nem vághattya kóterba hogy onnan véggye magát addig nem lesz rend...van egy régi maffia szabály: a minőség rovására semmi áron nem lopunk mert az piacvesztés ezért betoncsizma meg kőágy jár meg hideg lövöldözés kérdések nélkül"
@rodeo36: így van. ezt is írtam. mindnyájunk hibája, mert elfogadjuk a mindennapi korrupciót.
talán újra elő kell venni Hankis Elemér könyvét (Társadalmi csapdák és diagnózisok), elolvasni, elgondolkodni.
@Habakuk999: Mondjuk némi szigor az kéne de nem ez a fidesz féle erkölcsösség.
@sírbateszezazegész: Rohadt nagy baj, hogy harminc év és egy rendszerváltás után ugyanúgy aktuális.
@Buga.Jakab:
Tévedsz, ostoros, Semjén saját maga mondta ki 2010-ben a választás után, hogy isten megáldotta ezzel az eredménnyel Magyarországot.
Az áldás, a teljesség igénye nélkül:
- ár- és belvíz.
- vörösiszap.
- tornádó.
- földrengés.
- aszály.
- kerényi.
@Habakuk999: Szerintem is beavatkozás, de nem megyek bele mert zsidózás lesz a vége. :) Néhány napja írtam privet. Azt nem kaptad meg?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem olvasom én azt a fiókot, csak ha fölhívják rá a figyelmemet.
Megnézem.
@Habakuk999: hazudni sem tudnak. abba is belebuknak mindig. mert azt sem tudják mikor kell kussolni. mert még ehhez is hülyék. mert semmi, de semmi intellektuális alapjuk nincs meg még ehhez sem. mert műveletlenek, tanulatlanok, mert egyszerűen képtelenek arra, hogy FOLYAMATOKBAN GONDOLKODJANAK. de nem csak ők. szinte az egész politikai elit.
és számomra ez a legelkeserítőbb.:(
@Habakuk999: TESTVÉREM! :))
(bár nem tudom mit mondott a csávó,de kezdelek szeretni:)) )
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
@sírbateszezazegész:
Amikor még nem tartoztam közéjük,nekem csak simán szélsőségesek voltak.:))
@kifordított nagyanyó: csak óvatosan ezzel, majd ha Jude Army trikóban tombolsz a Spursnek - este Chelsea-Spurs - akkor és csak akkor testvírezhetsz!
@kifordított nagyanyó: Nem szigor kell. Hagyni kellene a társadalmat, hogy meghatározza saját alapértékeit. A közösség, az élet ki tudja alakítani a maga szabályait. Mert "az élet él, és élni akar."

Ez meg külön neked és Gábrielnek. Nem akarom OFFolni a posztot. De ezzel egyezik a véleményem.
"A szélsőjobb elleni harc "üres rituálévá merevedett", nem betiltani kéne a neonáci NPD-t, hanem érvekkel küzdeni ellene – érvel a radikálisan szabadelvű (ugyanakkor: markánsan Orbán-párti)Eigentümlich Frei folyóirat portál politológus-publicista szerzője. Alsgar Lange szerint semmire sem jó, ha a párt funkcionáriusait állandóan ostobákként mutatják be, miközben a szélsőjobboldali párt ideológiájával ("fajtiszta népi közösség", rasszista szociálpolitika) senki nem bocsátkozik érdemi vitába. "A tiltások (legyen az gondolkodási tilalom vagy pártbetiltás) semmilyen társadalmi problémát nem oldanak meg" – állítja Lange."
hvg.hu/velemeny/20130505_Ekozben_a_vilagban_gyenge_elnok_rossz_til
@sírbateszezazegész: Igaz, félreérhetően fogalmaztam.
A napi események számukra kedvező beállítására gondoltam, de vendégeim jöttek, nem tudom okosan leírni, szép napot!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Az elmúlt két évben 2/3-dal nőtt a bölcsi térségében a gravitáció, ami visszavezethető a napfolt tevékenység strukturális diszharmóniájára, ezért az önkormányzat és a kivitelező felelőssége nem merült fel.
@kifordított nagyanyó: eztet neked :D

Habakuk999 2013.05.08. 11:25:09
@kifordított nagyanyó: csak óvatosan ezzel, majd ha Jude Army trikóban tombolsz a Spursnek - este Chelsea-Spurs - akkor és csak akkor testvírezhetsz!
@Bakter: majd átírják a gravitációt is a 2/3-al, nincs itt probléma kedves feleim
éljen a ner éljen a párt, éljen vezényló és zrt-je
@Habakuk999: neked is.
Mondjuk én kedvelem a Spurst. De a Laziot is:)
@Habakuk999: Ne haragudj de inkább a Chelseanak drukkolok.
Ennyit megér a barátságunk.:))
Az a baj,hogy a MU ,Chelsea,Arsenal tapasztaltabb nemzetközi kupákban.Meg őket bírom a legjobban.
Nem tudom a Tottenham mit kezdene a BL-ben.
Szívem szerint a Cityvel kicserélnélek benneteket az első négyben.
Amit meg Bale művel az fantasztikus.

@sírbateszezazegész: Kell a szigor ,mert tartok a gyerekeink elhülyülésétől.
Nálunk nem volt tömegverekedés második osztályban.
Mondjuk a felnőttek is tudnak igénytelenek lenni.
@sírbateszezazegész: Avanti,ragazzi di Buda...!
Bár én a Romát jobban kedvelem.
Ugyan, minek felfujni. Csak helyet csinaltak, mert ugye bolcsis helybol keves van..
@kifordított nagyanyó: Sir kiszállt...de durva, nem gondoltam hogy ezt megélem...mekkora ikon, te jó ég...
@kifordított nagyanyó: Az a társadalom amelyik nem támogatja az oktatást egyértelműen és mindenek felett, az halálra van ítélve. Én bárkivel -és a bárki alatt mindenkit értek, tekintett nélkül bármilyen preferenciájára- hajlandó vagyok az oktatásért összefogni.
Szigor esetén meg majd sz iskolán kívül lesz a búnyó.
@tristen2005:

drágám, ébreggy föl, az nem orbánlandia, a 120000 dolláros mérnöknek renoméja van és az alap mellett annyit keres amennyit tud és nem szégyell, de csak addig amíg egyetlen kis légypiszoknyi folt nem keletkezik az életrajzán attól kezdve kibasszák a 120000-ből és nincs mellékes (tudom mert én is egy vagyok közülük ha még nem tudnád és nem 120000 ért hanem up and up) azaz öngyilkos lehet semmi más vagy hajláktalan két perc alatt

tudom, mert olyan ember aki éveken át adott szóra csinált üzletet nemzetközit és havi 30 45 ezer profittal tisztán az, amikor egyszer csak nem vették fel a telefont a másik oldalon , a bankátutalás késett 12 órája!!!! akkor tudta, hogy vége és semmi más nem maradt volt egy pisztolya és szétlőtte a fejét mert ezután már nem fog megállni sehol...ez a becsület

na becsület az orbánlandiában nincs még a hzugságok sem kiszámíthatóak mert azt is félrehazuggyák tehát marad a balta meg a géppisztoly...ha ezeknek normális maffia lenne a főnöke egyik sem élne már a pintérke 1993-ban mikor nekem ajánlottak szőkített olajat 4 vonatrakományt (a pénzem megvolt rá) de amikor beszéltem az illetővel akkor eldöntöttem, hogy engem is át akar vágni és az nem megy, sasszé balra (pávatánc?) és máris mondtam neki van másik eladóm és már megkötöttem vele veled csak azért tárgyaltam mert tudni akartam mennyire vagy szavahihető és nem vagy köszi csókpuszi

harag nincs de nem tudtak kifosztani tudod mennyi pénz volt az? számolj barrelenként 65 dollárt, vonatonként 10000 barrelt a többi rád van bízva

brühüyyy
10:54
A kormány a növekedés legfőbb akadálya
A gazdasági növekedést elsősorban a kormány hátráltatja a bankárok szerint. A bankoknak elemi érdeke, hogy finanszírozzák a gazdaságot, de a cégek a kiszámíthatatlan gazdaságpolitika miatt nem tudnak tervezni, és így a többségük hitelt sem keres, pedig erre lenne szükség, hogy a gazdaság növekedjen.

hvg.hu/gazdasag/20130508_A_kormany_a_magyar_novekedes_legnagyobb_a
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: tényleg, ahol most vagy, ott elképzelhető lenne egy ilyen eset, mint ami a posztban szerepel? mi lenne a reakció?
@sírbateszezazegész: egyetértésem, ha nem hallottad a klubrádióban a reggeli személyt 9-10 között, érdemes meghallgatni E2014 oktatási szakpolitikusa beszélt pont erről
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:

Végre egy jó kormányelképzelés. Tessék szaporodni!

Holnap kap is tőlem egy pólót a férjem:

"A férjem jobban teljesít"

Sőt, mostantól, nem fejfájásra fogok hivatkozni, ha fáradt vagyok, csak megkérdezem majd tőle szex előtt:
"Drágám, most az élvezetért vagy a hazáért szexelünk?"

Melyik az a terület, amibe még nem óhajtottak belepofázni ezek az emberi méltósággal rendelkező lények?
Jobban járnának, ha inkább WC papír bizniszbe fektetnének, mert egyre több ember szarik rájuk.
Már érik a közhangulat mifelénk, egyre több jobbanteljesítős plakátot látni átragasztva (pl. lenyomtuk az (adósságot) LAKOSSÁGOT) és hasonlók, Krizáék el lesznek zavarna a büdös faszba az tuti.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nekem nincs rádióm:( magyar meg biztos:(
tudsz egy linket küldeni?
megköszönném:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

én úgy módosítanám: bankok fognak repűlve távozni -csapot papot hátrahagyva- ha a hitelezés nem indúl be...ezzel a magyar gazdasággal én -ha bankár lennék- nem állnék szóba nemhogy odamenni és halászni a zavarosban amikor sohasem tudhatom mikor viszik el a nyilvános profitomat a nem nyílvános MNB vag egyéb széfekbe esetleg offshore magánszámlára a törvény erejével

otthagynám oszt basszák meg külföldi tőke nélkűl döglöttek a zorbán olyan lesz tőle mint egy 2 hetes vizihulla

brühüyyy
@sírbateszezazegész: Vizsgálat, gondolom szigorú eljárás, kártalanítás (magánperek és állam által indított perek), bírósági tárgyalás. Csak tippelek, közgazdi vagyok, a jog a másik két emelet.
De pl. a múltkor láttam a tvben, hogy kiscsaj elgázolt két 70pluszost a zebrán, cserbenhagyta őket és egy évet kapott, pedig a paps meghalt a kórházban. De valamire hivatkozott és elsétálhatott ennyivel, szóval a jófene jobban tudja...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Ezen kívül arra kérik őket, hogy csukják be maguk mögött a hálószoba ajtaját, s ne zavarják meg a teremtett világ rendjét."

Ezt Harrach mondta a melegekről.

Ő az a Harrach, aki szereti legyilkolni vadászat címszó alatt a teremtett világ élőlényeit? Melyeket még Noé mentett meg az enyészettől? Az a Noé, akik a Bibliában is szerepel.
@sírbateszezazegész:

a teljes érték azonnali visszatérítése a bíró döntése alapján, utána megvitattyák mennyi a kártérítés és hány év börtön és kinek

brühüyyy
@rodeo36:
bakker, pont azt írtam, ez itt orbánia, te egy másik világban élsz. ha valaki venné a fáradságot és kiszámolná hogy a magyar fuvarozok az építőiparban mennyi földet, betont, sittet szállítottak, nekünk már rég a holdon kellene élnünk mert a földet elhordták a lábunk alól:)
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: én a társadalom reakciójára gondoltam elsősorban.
mert ahogy látom a hoeness-ügyben, az egyírányba mutat (merkel, gauck reakciója)
@Ergosum: bár nem sok különbség van köztük, de a vadászat mániás az a semjén.
@kifordított nagyanyó: Igen, nagyon durva. A fickón szocializálódtam, ő volt az örökké MU edző! Egy kibaszott ikon aki mindig a pályán volt, aki kitartott a csapata mellett 27 évet! Nem adta el magát kilóra senkinek mint a Murinyó-Gárdiola-Hiddink félék, akkora mázlitok volt hogy ő volt veletek, nagy respekt a vén alkesznek!
@rodeo36: már lassan de ez történik, de még megvárják a választást, és ha marad a bagázs, felpörög az otrépé és veszi majd a menekülőket, mert lesz néhány

erről a vélemény?

www.portfolio.hu/gazdasag/tenyleg_itt_van_a_novekedesi_fordulat.183642.html
már megint mi vagyunk a műrettegők:

Kalandnak fogták fel a falomlást a bölcsisek
A napernyő felrakása okozhatta a bajt. A szülők nem félnek, a cél a poszttraumás stressz elkerülése.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F05%2F08%2Fkalandnak_fogtak_fel_a_falomlast_a_bolcsisek%2F
@sírbateszezazegész: Ja, hát az úgy festene hogy hetekig Bild címlap, interjúk és riportok, a családtagokért azonnal összefogna az egész ország és a legjobb gyógykezelésért. Senki nem tűrné a maszatolást és egymásra mutogatást, aznap elő a szerződéseket, építési naplókat, mindent ami ehhez köthető, nyilvánosságra vele és bárki aki hibázott költözhet a Holdra ha fel is mentették, nem újraválasztás meg Marci gyereknek még több sima utat Békemenet...
@Fabius:

Századvég: "egyéni vélemény" a EP magyar jelentéstervezete

Az Európai Parlament jelentéstevőjének, Rui Tavaresnek a magyar alaptörvényről, illetve a magyar közjogi változásokról szóló tervezete "jelenlegi formájában a képviselő egyéni véleményének tekinthető" - bár politikai jelentősége nem elhanyagolható -, és beterjesztésének az "uniós jog szempontjából önmagában" nincs jelentős jogi következménye - közölte elemzésében a Századvég Alapítvány.

hvg.hu/vilag/20130508_Szazadveg_egyeni_velemeny_a_EP_magyar_jel
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: hol élsz te??? Jahh, hogy nem itt, ébresztőőőő, lásd a fenti linket, szülő is mint az nép alkalmazkodik.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: valami hasonlót gondoltam. ehelyet meg m.index.hu/belfold/2013/05/08/kalandnak_fogtak_fel_a_falomlast_a_bolcsisek/?rnd=789
ez az alapvető különbség..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mert ez a megalkuvó, igazi alattvalók országa...
@sírbateszezazegész: ezt már mondta valaki, és a németekig kergették, ez vár ránk is, hisz kilógunk a tömegből, csak kukk a kommentelői kemény magra, vagy már kint van, vagy erősen gondolkodik, vagy teszi is megfele a lépéseket
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: álszenteskedés, és homokba fekvés, arról persze nem beszél senki, hogy mi vezet ahhoz, hogy a kortársak bizalmatlanok a holtodiglammal, és a gyerekvállalással szemben.
@rodeo36: ja, egy ilyen után az usában ebből él a család a következő 30 évben, 5x olyan szinten mint előtte...
és ott fizet a vállalkozó, az intézmény, meg a fenntartó is...
@Penivaldes: jövőkép nélkül és bizonytalanságban gyengeelméjű aki fejest ugrik a zavaros vízbe, ami lehet hogy csak 10centi mély
bizonytalanság összetevői:
-jog
-eü
-oktatás
-gazdasági

talán nem folytatnám érintettség okán
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: az biztos. csak azt kellene felfogni, hogy így a saját magunk alkotott önmeghatározást (képzetlen, bugris alattvalók) veszi alapul a külföld, s úgy is viszonyul hozzánk..."ezeknek a szar is jó" alaponon. és igazuk van.:(
Azért azt sem nagyon értem, hogy a f@szomba van az, hogy képesek emberek megválasztani olyat polgármesternek, aki semmilyen kötődéssel sincs a településhez (pl. rogán, papcsák), de sokszor még csak nem is ott lakik! Ez aztán végképp nem fér a fejembe!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
komolytalan, ne kérj részletet, a NABI-hoz a szélesnek semmi köze azt 1982-ben Mátyásföldön alapították az USA-val közös alapon és onnan szállították a LA és egyéb buszokat, az most Kecskeméten (hogy kerűlt oda és minek?) csődbe kerűlt

a többi rablómese mint látom kértél mást később ott próbálok

brühüyyy
@sírbateszezazegész: mert csak a párt logója számít sokaknak, semmi más, régi szokása ez már a magyarnak, és ugyan arról a tőről fakad mint a többi
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nos én erről azt gondolom, hogy van valami amiről nem igazán beszélnek, mégpedig, hogy a házasság válságba a szüleink nemzedékében került (születtem 1990-ben) én már egy olyan társadalomban nőttem fel, ahol már az volt fura ha valakik teljes családban éltek. a szülők elvették a hitet tőlünk abban hogy a házasság örök, és igaz. és ezek után nem biztos hogy szempillarebegtető vezetőinknek meg kéne lepődni. és lehet hogy kevesebb házasság kötetik, de azoknak már most nagyobb életet jósolnak mint amit a szülői generáció kötött.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Bajor...és ha nem dolgozom Barca mezben/pólóban vagyok...rohadt nehéz az élet :)

@Penivaldes: Anyám is anno ezt mondta... :))))

@kifordított nagyanyó: Nem tudom, olyan durva. Bárki is lesz a helyén az már nem ugyanaz lesz. Hiába utáltam a MU-t, Sir előtt földig hajlás.
ehhhh, a szó megszakad:

Nem nézhette meg a trafikpályázatokat az MSZP
A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. megtagadta, hogy az MSZP-s Tóth Csaba betekintsen a trafikpályázatokba szerdán, mert a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. nem minősül állami szervnek<<<<<<<<

hvg.hu/itthon/20130508_Nem_nezhette_meg_a_trafikpalyazatokat_az
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ez vagy nagyon hosszú lenne vagy nagyon rövid

ha pénzügyi alapokon és a wallstreet alapján akarod akkor engem felejts el mert útálom őket egy csaló banda

a világ tényleges fejlődést felmutató országai nem kötvények és egyéb maszlag alapján fejlődtek, hanem mert dolgoznak jobban egyre jobban és egyre többet...a ma forgalomban lévő kötvények és egyéb értékpapírok fedezete 95%-ban a papír amire amire nyomtatták és annyit is ér

az igaz hogy ebből sokan jól megélnek de azok lopnak azoktól akik dolgoznak

ebben a Soros véleményét olvasd és a Nourini-t csak akkor ha nagyon részeg vagy -bár soxor igaza van és volt de az egy perverz rablógazdaság amely fegyver és háború eladásával keresi a pénzét és pont arra az emberiségnek momentán nincs semmi szüxége...hacsak nem akar a Marsra utazni de akkora űrkaszni még nincs

a magyar gazdaság döglött és tovább rothad a jelenlegi vezetéds nem tesz semmit a fejlesztésért

a fejlesztés azt jelenti, hogy a GDP-t folyamatos és gyors növekedéssel 28000 milliárdról 98000 milliárdra kell növelni (példáúl egy hosszútávú gazdasági programmal ami ezt eredményezheti 2035-re, de ennek évenkénti rátája ÉVENKÉNTI 2700 VAGY 2800 MILLIÁRDOS NÖVEKEDÉST TÉTELEZ FEL ÉS ERRE A KÜLFÖLDI TŐKE BEUGRIK ÉS LEHETŐVÉ TESZI

HA EZ NINCS AKKOR TEMESD EL DE ELŐSZŐR ORBÁNT ÉS BANDÁJÁT MERT KÓKLEREK A SIMICSKÁT IS BELEÉRTVE AZ IS EGY SEGGFEJ NEM GAZDASÁGI SZAKEMBER HANEM EGY ÓCSKA TOLVAJ

brühüyyy

most ki vagy elégítve?
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: figyi, összekötlek a fiammal, Bajor és Barca hol ez hol az, most volt gondban, de gyorsan döntött, az első után beállt a Bajorok mögé :D
@rodeo36: kielégítve??? olyannak ismersz?
Nem szokásom egy forrásból építkezni, az elemző agyam nem hagyja meg nekem ezt a luxust, te is egy tégla vagy az információs építményben, még ha előkelő helyen is ;)
@sírbateszezazegész: majdnem, csak 100 évvel korábban. egyébként rájöttem most az érettségik környékén hogy bazi öreg vagyok már:))
@sírbateszezazegész: "Ez meg külön neked és Gábrielnek. Nem akarom OFFolni a posztot. De ezzel egyezik a véleményem. "A szélsőjobb elleni harc "üres rituálévá merevedett", nem betiltani kéne a neonáci NPD-t, hanem érvekkel küzdeni ellene"

Egyrészt a jobbik nem náci, ugye erről már bírósági ítéletük is van. Másrészt ezt a dolgot nem nekem kéne mondanod, hanem mondjuk Feldmájernek, mivel ő akarja most épp bőszen betiltatni a jobbikot.

youtu.be/4Kn5Fsd0laI

Egyébként mókás, hogy 70-80 év távlatából sem tanultak semmit.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Rugdossál csak nyugodtan, nagyi nem bánt eleget hogy imádom a Barcát :)))))))
@sírbateszezazegész: jól látod, pedig még csak 9 :D
nem úgy mint vezénylónk, aki vén fejjel is leragadt ebben a szellemi korban.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ugye azt tudod, hogy a FED az magánszemélyek magánválllalkozása? semmi köze az USA-hoz mint államhoz hacsak nem az, hogy ott székel

brühüyyy

a DOW JONES meg a többi azok bárányfelhők amelyek takarják a felettük lebegő hatalmas viharfelhőket amiket a FED csinál már megalapítása óta
@bella _ciao: semmi erkölcstelen meg egyéb ez kérem, mindenki láthatja hogy a Viktor azt nézi jön e a villamos, és van e még ideje aláírni.
@rodeo36: "egy perverz rablógazdaság amely fegyver és háború eladásával keresi a pénzét és pont arra az emberiségnek momentán nincs semmi szüxége"

Akkor mit szólsz a legutóbbi szíriai bombázáshoz???
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: bánt a hóhér, a kölök most kapott Barcás bézból sipkát, két napig bírta a suliban, ma már nem vitte, túl értékes megszerzendő préda volt a többieknek :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és akkor mi a véleményed arról amit írtam?

brühüyyy
@sírbateszezazegész: parancsolj, én ezt használom, világvevő! :)

Nyitóoldal:
www.surfmusik.de/

Abszurdisztánra hangolva:
www.surfmusik.de/land/ungarn.html

Katt a hangszóró ikon alatti ,,Live'' feliratra. Aztán vagy bejön, vagy nem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ugyan jól bokán billenti őket aztán nem mernek többet))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: semmit...nem akarok róla beszélni

brühüyyy

már IRAQ elég volt meg Guantanamo
emberek! a trafikokban lehet jégkrémet meg fagylaltot is árulni.
@rodeo36: csak óvatosan, valaki epekedve keresi rajtad a kapcsolót a megfelelő agitpropjához

/amit említettél azzal képben vagyok, még ha teljesen nem is értek a véleményeddel egyet, de nem akarok muníciót adni senkinek/
@Penivaldes: ez nem volt szép!:))
csak sokat láttam már... innen a tapasztalat, meg a tolerancia. nyitott szem, láss, ne csak nézz! :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

lehetséges -hogyha nem válaszolsz a kérdésemre- akkor ez volt a leguccsó hozzátevésem...a szemétkosár számára nem írok

brühüyyy
@sírbateszezazegész: igen valóban hasznos nem csukott szemmel közlekedni mert neki mész a legközelebi fának.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Megértem. Anno a Milan-Barca BL-döntő után (sima 4-0 nem nekünk ugye) sokáig nem hordtam az általánosban a féltve őrzött első Barca mezemet :))))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és én adhatok...szóval? nem értesz egyet? miért?

brühüyyy

csak nyugiba aggyál nekik lovat
@Penivaldes: Végre egy jó hír. Sajnos azok a termékek a gyenge pontjaim. :)
@Penivaldes: ehhhh, állami bolthálózat, éljen a kommunizmus

a hír linkje, ami még tervezet, de nincsenek kétségeim

Fagyit is árulhatnak majd a trafikok
A parlament költségvetési bizottsága tovább bővítené a trafikokban kapható termékek körét, lehetővé téve, hogy fagylaltot és jégkrémet is árulhassanak.

hvg.hu/gazdasag/20130508_Fagyit_is_arulhatnak_majd_a_trafikok
meg a Nasa kakaója amit reggelente ittunk..
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: na akkor téged a kemény izé határozott pörgekalapos vitézt is meglehet kenni..egy kis fagyival..
@bella _ciao: teljes élvezeti skála, nyalj és szívj a nemzetért.
ez is egy példa a kézből etetésre:

Erzsébet-utalvánnyal halmozza el a tanárokat az állam a padagógusnapon

hvg.hu/itthon/20130508_Erzsebetutalvannyal_halmozza_el_a_tanaro
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem a minősítésre, hanem a párbeszédre és a tájékoztatásra helyezném a hangsúlyt.
Legalább velem szemben nem kellene azonnal védekezve támadnod, nem:)
Mert én egy minimum elfogadásán túl a párbeszéd és konszolidáció híve vagyok. Éd nem monomániás, mint egyesek:D
És nem értek egyet s tiltással, a minimumon túl.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Köz- és jogbiztonság, értelmes és jól fizető munkahelyek kellenének, akkor be lehetne tolni (nagy hórukkkal) a gazdaságot. Anélkül ábrándozás.

----
Ismerősöm szerint egy tiszántúli közismert multi gyártónál létszámstop van, a melósok pedig a cég eladásáról pletyiznek.
-----
Más: az elmúlt évhez képest elismerten -10 ezerrel kevesebb állás + 35 ezer trafikos.
Mínusz 45 ezer az már 1/3 Miskolc lakossága, nem?

<<Hányan laknak ma Mc.-on? (bocs ezzel nem vok képben)>>

Négy fős családokkal számolva 120 ezer embert érint csak ez a két dolog. Ők nem fognak többet fogyasztani, mégkevésbé több áfonyát fizetni, mert nincs miből. S a legsúlyosabb, hogy sehová sem kellenek.
@Ergosum: "Ő az a Harrach, aki szereti legyilkolni vadászat címszó alatt a teremtett világ élőlényeit? Melyeket még Noé mentett meg az enyészettől? Az a Noé, akik a Bibliában is szerepel. " Noah mit se számít harapnak. Az is csak egy galíciai jöttment volt...
@sírbateszezazegész: Nincs szó támadásról a részemről. Egyszerűen csak beszélgetünk. :)
Édesdrága Rákosi idők... megvan a dohánymutyi felelőse: Na???? Úgysem találjátok ki:-) De. Hát Persze... a mocskosmulti FÜLÖP NORRIS:-)Hogy az dohánygyártó és nem kereskedő? Számít az? :-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez a legfontosabb és legégetőbb probléma ma Abszurdisztánban? Ez.
@rodeo36: válaszolok én, ne bomolj, közben azért dolgozok is, még ha meglepő is ez :D

Amit írtál abban a legnehezebb az egyensúlyt megtalálni, hogyan lehet összehangolni a termelést és az ahhoz szükséges pénzügyi hátteret, ennek részei a bankok a részvények. Ezen gondolatokat még a legnagyobb koponyákat is leterhelik, nem hogy az ilyen koca közgazdászt mint én. Pont ezért kérdezlek téged, aki a gyakorlati és termelési részében van jobban otthon /feltéve, ha jól következtetek/ és mellette rákérdezek Mariannál, aki meg az elméleti és pénzügyi részében mozog otthonosabban.

Az összegszerűségekről és számokról nem nyilatkoznék, nincsenek kézzelfogható adataim, amik meg innen onnan szivárognak, annak jó részét mindenki saját szája szerint forgatja.

Ezért mint egyszerű paraszti gondolkodó, meghallgatok lehetőleg mindenkit, oszt valami majd lesz belőlem, vagy nem :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a MU Barca részemről leszarva, számomra Real Madrid, Milan, Juve, M City, Benfica, és néhány délamerikai csapat

brühüyyy

tegyétek a szőrt ahová akarjátok, a messi meg egy lejárt lemez

guardiola elbaszta a saját életét most nincs hová mennie

a Hiddink egy ragyogó edző és a Mourinho a legeredményesebb Europában ha nem a világban

a tönbbi rablómese

ja és nem hordok ingyen reklámokat semmilyen csapatnak

brühüyyy
@le Látó: jó akkor kislányt csinálunk:)) az Elit.
@Penivaldes: :D :D
Kézcsók Feneséges Hercegnőm!
@rodeo36: Ezt láttad már? Rajtad kívül másnak is bátran ajánlom.

youtu.be/h6WyywulOYo
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

hát inkább "nem"

a termelés (ebben a szolgáltatások is beleértendők ha nem tudnád...oktatás és egészségügy+++) fedezete x akkor kamatos kamatokkal a ráfordítás nem lehet x*100000000

csak hogy felfogd el vagy tévedve a pénzügyekben (amiben elméletileg is gyakorlatilag is benne vagyok...de ez nem tartozik senkire...és egy vélemény vagyok...)

asszem nem fogom propagálni magam többé, van más mit csinálnom

brühü yyy
@le Látó: lakosság 10 milla alatt, dolgozó részből meg ezek az igen nagy mínuszok, főleg ha a kitántorgottakat is bele vesszük. Ezek már pont elegek egy ilyen ország pofára eséséhez, főleg ha szembe is megy a világgal.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

mijaszarez, nem nézem meg két szót mijez?

brühüyyy
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
"megvan a dohánymutyi felelőse: Na???? Úgysem találjátok ki:-) De. Hát Persze... a mocskosmulti FÜLÖP NORRIS:-)"

hö. chuck öccsével kötözködsz, csak hogy tudd...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Akkor ahogy én látom.
A koncesszió következtében létrehoztak eddig 5000 db kisközértet, ahol dohányárút is lehet árulni. Aki nem akar élelmiszerboltot üzemeltetni az pedig közös vállalkozásként üzlettársa lehet a MOL-nak, Tesconak.
És nem a piac újraosztásáról van szó, ugye?
Hogy erre mit tudnak majd mondani a trollok?
@sírbateszezazegész: a trollok semmit, max elővszik a nyelvtankönyvet vagy szecsuáni közmondásokkal bombáznak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ezt hívják ösztönös önvédelmi reflexnek:) ami a sokat támadottaknál alakul ki. mindenkinél:)
ezért.van szükség a párbeszédre:) mindenkivel.
@Penivaldes: ááá, nem iszom én annyit! :)

Pohárka bor ebéd után, ha nem tiltja a Korán!
@rodeo36: nem magamról beszéltem, tőlem ama bőrbogyó kergetők akár rizst is ültethetnének, nem nagyon érdekelnek ;)

Az eltévedésemet nem kell felfognom, ezzel tisztában vagyok, de nem is kérnek fel és el sem vállalnám az MNB vezetői posztot, nem úgy mint egyesek.

Én nem köteleztelek a véleményezésre, szabadon dönthetsz, hogy válaszolsz vagy sem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: egyről beszélünk, csak te kifejtetted a szó szerint olvasóknak is. :)
@rodeo36: Az a címe, hogy:

"If London Was Occupied by Israel"
@le Látó: nem értelek. Először egy gyerek, majd aztán a köszönés!:)
De hát az egyházi embereknél ez így megy:DD
@bella _ciao: móló hol? nem ott vagyok te hanem a feltúrt megyeszékhelyen
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Nem tudok olyat aki ugyanolyan jó lenne és hosszútávon maradna.
Mondjuk ez a Moyes vagy ki,majd meglátjuk.
@Secnir: Fülöp Móricz lesz az, teeee! :)))

,,...csak a dán írógépen nincs ékezet...''
@bella _ciao: móló hol? nem ott vagyok te hanem a feltúrt megyeszékhelyen
@sírbateszezazegész: pont ezt beszéltük egymás között most, igen, erről van szó.

Közbevetettem a többieknek, hogy itt a házsarkában is már kipapírozva a dohánybolt nyitása /a hely évek óta üresen áll/ mellette eladói munkaerő felvétel. Eddig volt olyan törvény, hogy alkoholt árusító bolt nem lehet x m-rel közelebb iskolákhoz, ez közelebb van, már most borítékolom, hogy árulhat majd alkoholt a nyertes. Ha meg még fagyi is lesz, meg egyéb ABC jelleg, akkor az üzletsoron lévő többi boltnak is meszeltek, jó buli ez a csókosoknak nah.
@Penivaldes: Azt a hófehér topánkát? Boldogan :)
@sírbateszezazegész: jóvanna, a nagy Nemzeti Duett közben elakadt a szavunk! ;)
@bella _ciao: Amúgy meg fel vagyok háborodva, mivel óbudai fagyizó nem vesz részt az akcióban. :)
Lázár: egy multi állhat a trafikbotrány mögött
A Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint a Philip Morris dohányipari multi állhat a dohánybolti koncessziók kiosztása körüli botrány mögött. Lázár János a Heti Válasznak adott, csütörtökön megjelenő interjújában azt is mondta, a pályázatok nyerteseinek 90 százalékánál az ellenzéki sajtó sem tudott fideszes kötődést kimutatni. Az interjú néhány részletét a hetilap szerkesztősége szerdán tette közzé.

hvg.hu/gazdasag/20130508_Lazar_egy_multi_allhat_a_trafikbotrany_mo
@Penivaldes: én előre szoktam:) ééén! szia:)
@Penivaldes: pont akkor születtél, amikor a változás miatt mi voltunk ugyan ilyen helyzetben, most rosszabb körülmények között, de ismétli magát a történelem

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/elveszett_tiz_ev_hozhat_elveszett_generaciot.183650.html
Közben úgy látom Vitézy Dávidkáéknak ismét sikerült megtalálniuk a legalkalmasabb busz típust, mellőzve ugye a magyar gyártású járműveket. :(

Elfüstölt egy Mercedes Citaro

bkvfigyelo.blog.hu/2013/05/08/elfustolt_egy_mercedes_citaro
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: lassan semmivel nem fog különbözni a dohányboltok árúválasztéka, mint az eddigi kisközérteké.
nincs ott senki, aki le tudna vezényelni normálisan egy csalást, bukta nélkül?!?!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Máshol írtam,hogy azt hittem ezért is bajnai a felelős.
@Penivaldes: a fene se igazodik ki rajtad. itt is feltűnsz, ott is feltűnsz. tünemény vagy?
Járókeret kell egy omlásban megsérült bölcsisnek
A rendőrség keresi a keddi miskolci bölcsődei falomlás felelőseit, amelyben egy kisgyerek súlyos sérüléseket szenvedett. Ő a következő hetekben járókerettel tud majd csak járni. A hvg.hu helyszínen járt tudósítójának azt mondták, akár nagyobb baj is történhetett volna. A falomlás ellenére a szülők nagy többsége nem akarja elvinni gyermekét az intézményből. A balesetet egy rosszul kivitelezett felújítás is okozhatta.

hvg.hu/itthon/20130508_Leszakadt_vakolat_bolcsode
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: idézet:

"A probléma komolyságát mi sem jelzi jobban, minthogy a rekonstrukció kivitelezője és a város műszaki szakemberei már a jegyzőkönyv felvételekor igyekeztek egymásra hárítani a felelősséget."
@sírbateszezazegész: minek lenne olyan, bukta van, oszt változott valami is, akkor meg. Minden úgy jó ahogy van.

@Penivaldes: vagyunk így néhányan :D

@kifordított nagyanyó: ha nem bajnai, akkor jöhet a rohadt külföldi múlti, majd sodorja a saját dohányát a saját pájinkától kómás magyar pógár
@bella _ciao: meg a Tesla-féle(!) örökmozgó projektet
Szegény Tesla ha tudná, mivé csúfolták meg alkotásait.

index.hu/gazdasag/2013/04/10/energiacella/

és itt is

index.hu/gazdasag/2013/04/13/szeles_nobel-dijat_kaphat_az_energiacella/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: egy a lázár egy igazi köcsög buta fasszopó tajparaszt!!
Szorult volna bele a feje az annyába!
1-/ mennyi fideszes kötődésről beszél ez a barom? 10%?
2-/ a dohánygyárnak nem kúrvára mindegy ki veszi meg tőle a termékét?
Pfhü, de felbasztam magam!
Nem baj, maga alatt vágja a fát a barma! Miskolcon csak azt látják majd pl., hogy bazzeg ide esett csak az a 10%!
-no comment-

index.hu/gazdasag/2013/05/08/fagylaltot_jegkremet_is_arulhatnanak_a_trafikok/

Mit áruljanak még a trafikok?

Állampapírt
Állampolgárságot
Ákos és Edda CD-t
Videoton belépőjegyet sállal
Vényköteles gyógyszereket
Kopogtatócédulákat
Kárpótlási jegyet
Csökkentett árú PB gázpalackot
Újabb trafikkoncessziókat
Pick szalámit,
Zsolnay porcelánt
99 forintos dinnyét
Rába részvényt
Látássérült komondort
@sírbateszezazegész: a 10% csak az, akinek van párttagkönyve is. a többi meg rokon.
@sírbateszezazegész: akkor behelyettesítem azt amit én is, meg te is gondolsz, és még ekkor is szolidan fogalmaztunk még agyban is
@bella _ciao: Vannak jó gyártmányok az Ikarusnál is, de a Credo vagy a Nabi is teljesen előremutató és korszerű járműveket készít. Arról nem is beszélve, hogy az utóbbi szállított buszokat az USÁ-ba is.

Sajnos a fidesz pont azt a töketlenkedést folytatja, amit az előző kormányok is, ha a saját gyártásunk és a magyar munkaerő védelemről lenne szó. :(

Ja és ezt is érdemes átfutnod.

magyarbusz.info/kitekinto/2013-03-07/Mi_lesz_veled_magyar_buszgyartas_%E2%80%93_strategiai_megallapodast_kotott_a_Raba_es_a_Volvo_masodik_resz
Meg kell könnyíteni az európai polgároknak, hogy az unió területén bárhol bankszámlát nyissanak, akár arra utaltathassák fizetésüket vagy nyugdíjukat. Ezzel kapcsolatos javaslatot készített az Európai Bizottság.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/igy_csokkentene_a_banki_koltsegeket_brusszel_itt_az_uj_javaslat.552960.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: AK-43-ast,
bazookát, T-72-es harckocsit, légvédelmi lokátort,
kannás bort, fogvájót! :D

,,Kilóciklus, főrelé
van húskonzerv, őszilé!''
(Moldova: Lakinger Béla zsebcirkáló)
@Habakuk999: "Bubó véleménye áll hozzám a legközelebb amúgy"

ennek örülök... én is egyetértek Bubóval...
amugy hogyan jöttél rá? pedig nagyon konspirálok:)))
@le Látó: ne teketlenkedjémá, a 43-ast nem ösmerem, csak a 47-est :D
Ez volt már??? :)

Napi fejtörő: Ki kinek a kije mije?
Tehát, ki kinek az anyja, ki kinek a lánya, az apja, a sógora, a sógornője, a nagynénje, a nagybátyja, az unokája és a többi... Jó fejtörést! :)

A dzsukel csávó felcsinálta az egész famíliát...

youtu.be/gSjsuw4Taig
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: visszavonva az előző, mija fasznak kell megint elbillenned baromságba, ehhhh, reménytelen vagy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem történt semmi...

na ja... ha pech lett volna akkor meghal vagy 6 kispuja...
de mákuknk volt... csak a kis lábacskája törött el... nem komoj...
majd a zöregnéne meggyógyttya a kisgida lábacskáját...

egy kis szines érdekes nap a bölcsiben a sok unalmas egyforma szürke nap után...
sőt a többieknek nagyon teccet a sok szírénázó autó is!
meg volt aki végig alutta az egészet!

jó buli volt !
köszönnyük a román tolvaj dakotáknak !
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: érdekes a 3-4 havonta váltós kb szumma 10-12 fergeteges színes kreatív érdekes imázsból mindenkinek más ragat meg...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: igeen?

Számlanyitás külföldön. Bementem, elmondtam az ország nyelvén, h mit szeretnék. Kértek egy útlevelet, volt. Számlám lett (ingyen nyitják nem kellet betenni semennyit sem), 1 hét múlva mentem a bankkártyáért.
Persze nem fordulhat a számlád egyenlege mínuszba, na bumm! :) Tudják, mire kell figyelni külföldieknél...
---- nyissz ----
,,...A bizottság előírná a bankoknak, hogy küldjenek a potenciális ügyfeleknek áttekinthető tájékoztatót díjaikról és szolgáltatásaikról, amely alapján össze lehet hasonlítani az egyes intézmények feltételrendszerét. Emellett rendszeresen készíteniük kellene összesítéseket azokról a költségekről, amelyeket az elmúlt 12 hónapban ügyfelükre hárítottak...''
---- nyissz ----
Szólok, hogy ingyen küld. Az általam megadott címre.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mé, az nincs a trafikba'? Oda se gyüvök többet! :D
Mikornyitszki?

Amúgy jogos. Eredetileg kiskaliberű 74-es akart lenni, de ,,sikeresen javítottam'' :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: de csak majdnem.
Feleslegessé vált 1 számlám a zöld-fehéreknél, mert nincs ft rajta. Vezetik, míg nem lesz rajt fél milla tartozásom?

Nahh itt ha 3 hónapig nincs mozgás a számlán és az egyenleg nullára fogy, akkor megszűnik. Helyieknek is.
Ha már itt vagytok:
Hogy a faszba küldjem el a Microsoft Word-ben szerkesztett önéletrajzomat úgy,hogy a fénykép is elmenjen benne/vele?
Valami olyat mondtak hogy bővítményben vele kell küldeni.
Nem tudom ez hogy lehet.
@le Látó: bezony, gyűlik a míínusz, ha elérnek és bemész megszüntetni, ki is pengetheted a tartozásod, mert anélkül majd jól bárlistáznak :D
@kifordított nagyanyó: miért nem mentesz belőle pdf et?

ott mentésnél szépen be tudod állítani a fájl/kép méretet (felbontás függvényében

egy önléletrajzot csak megnézni akarnak nem beleírni/szerkeszteni
További szép napot mindenkinek!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

te bölcs...feltételes módban van a cím mijafaszt bosszantasz ilyen seggségekkel

valami hülye csinál egy szart és akkor nekem meg kell nézni? lópina

brühüyyy
@kifordított nagyanyó: Buga javaslata még jobb, ha régi word akkor pdf cerator, és had szóljon :D
@rodeo36:

"HA EZ NINCS AKKOR TEMESD EL DE ELŐSZŐR ORBÁNT ÉS BANDÁJÁT MERT KÓKLEREK A SIMICSKÁT IS BELEÉRTVE AZ IS EGY SEGGFEJ NEM GAZDASÁGI SZAKEMBER HANEM EGY ÓCSKA TOLVAJ"

Az általad leírtakat konkrét tényekkel is alátámasztanám.
Az egyik közeli ismerősöm 2007 óta dolgozik a KÖZGÉP-él.
Az elmúlt bő hat évben egyetlenegyszer kapott fizetésemelést (köbö nyolcezer Ft-ot).
Pedig lenne miből, de mégsem adnak (Szajol-Püspökladány vasútvonal-korszerűsítés, hozzávetőleg 1.500.000,- Ft/m-es áron taksálódik!!!).
A soroksári telephelyen, a csinovnyikoknak már az derogál, ha "csak" egy LED lámpás Passatot tolnak a segge alá.

Na de hát ez van, a titokzatos tulajdonosok felvették a bő három milliárdos osztalékot, így a dolgozóknak többségének már megint csak neeeem maradt SEMMI!
@le Látó: ha tartozásod van, és már tetemes, eladnak behajtónak, és fel is tesznek egy rossz adós listára, ami alapján nem nyithatsz számlát nem vehetsz fel hitelt, másik bankban sem, az országon belül.
@kifordított nagyanyó:

semmi, lópina:

illeszd be a képed oda ahová akarod az önéletrajzodon, védd le word formában (office 2010? vagy más?) és kész a képnek mennie kell hacsak nem valami olyan fogadód van ahol csak szöveget fogadnak, vannak ilyen seggfejek hogy ne küldjenek nekik power pointot és egyéb nyalánkságokat ráállnak note book ra és akkor csak a szöveget veszi kérdezd meg telefonon milyen fogadó rendszerük van

némelyik olyan hüje hogy csak szikrázik

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
@kifordított nagyanyó:

Nálam pdf995 van telepítve nyomtatónak. Arra ,,nyomtatok'' és nyomtatás ürügyén tojik 1 pdf-et.
Az meg mehet mellékletbe.

Keress rá (pdf995), töltds le, telepítsd: lesz 1 új (virtuális) nyomtatód pdf995 névvel--oda ,,nyomtatva'' megszüli a pdf-et. :) Minden progi látja, nemcsak a Word!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ám tegyék. :)
Amúgy megszüntetem és kifizetem a hiénáknak a számlsa megszüntetés díját.
@le Látó: de nagy a lelked :D

az a pdf progi is jó, van belőle sok, én a legismertebbet írtam
Az nem tudom számít e hogy Gmail-os vagyok.
@kifordított nagyanyó: semmi köze hozzá. :)
Jó a Gábriel megoldása is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ezt még anno egy Chip Magazin CD-mellékletéről vettem le.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"CBA dettó"

A VW autógyár a tavaly pénzügyileg sikeres évet zárt, ezért még "az utolsó" betanított munkást is bő 12.000,- EUR prémiummal jutalmazták (a mocskos kapitalisták).
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ha már nem kell, kidobom a bankot.
Úgyse lesz rá szükség. Ha mégis akkó nyitok, de nem ennél a rablóbandánál. Hitelt meg pláne nem szeretnék, úgyhogy akár most is felír6nak :)
@kifordított nagyanyó:
Gábriel linkjeit, még telepíteni sem kell, már azzal is lesz pdf-ed, azt meg mellékeled a leveleződbe és had szóljon, huss
@kifordított nagyanyó:

Nyugi. Itt mi toleránsak vagyunk. Csak Gfodorgáboros ne legyél. Otthon, a négy fal közt se. :)
@le Látó: :D nosztalgia, mikor még én is cd vadásztam PCW és társainál, hát még amikor 3,5-es floppy volt a melléklet :D
már megint kiderül a vénségem/ünk
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Akkor ugyanúgy rajta lesz a kis kép az önéletrajzon ugye?

@Buga.Jakab: A fájltípusoknál lehet pdf re menteni?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
te lüke a W2010 (office 2010) magától csinálja oda vissza és pdf-et is oda vissza mit hülyíted itt a társaságot már az office 2003-as is tudott mindent

brühüyyy
stop.
cigaretta + hűtött ital + lottó + újság + fagylalt =
na melyik cégnek ez a palettája?
igen, az inmedionak. elképzelhető, hogy megpróbálta janika rátenni a kezét, azok meg ráütöttek?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Pont ez az,hogy egy ilyen liberálbolsevik blogon mutatom be milyen a buta jobbikos.:((
Számítógép:doboz,tévé,írógép.
:))
@le Látó:

teljesen meghülyítitek szerencsétlent...mijafasznak ez a sok szar? a word már 15 évvel ezelőtt is tudta ez alapoperáció word-éknél

brühüyyy
@kifordított nagyanyó: ennél nehezebb

nyomtatókimenet...
pdf creator t kell installálni akkor az automatice "nyomtató" lesz vagyis ctrl+P vel nyomnod

a beállításokban a (kép mentés formája) jpg kompresszión tudsz kalibrálni pl 1-10-ig... a tömörítés szerint lesz a pdf kisebb nagyobb...

:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: 22 múltam, kedvekém! :D

Van 8 collos(cca. 20cm-es oldalhosszúságú!!! és tudott vagy 80kB-ot is talán) és a közismert 5.52 collos floppikból is eltéve 1-1 db emlékbe!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

a kurva annyukat csúcs, a bányászbéka valaga alatt negyven emelettel

a jó váltás az kb

1 USD = 135 HUF -nál kezdődik, ami 200 körűl vagy afölött van az gyalázat

brühüyyy

te be vagy gárgyúlva ezekkel a szar linkekkel? el is olvasod vagy csak a közönséget hülyíted velük

ócska szar cikkek szarral tele és hazudnak
@kifordított nagyanyó: rajta lesz, ugyan úgy, a 2010-es office megfelelő verziójában benne van a pdf mentés, jól mondja Rodeo, a korábbiakban még nem volt benne, vagy nagyon pocsékul működött, most hogy ilyen jól összekevertünk, csináld ahogy jól esik :D
@rodeo36: nincs ilyen a magyar Word-ben csak 2010-ben és afelett. Sokan még ma is 6.0-ás Word-verziót használnak. Nekem OpenOffice van, abban beépített.
@kifordított nagyanyó: amugy a worb be beletetted már a képet?

azt simán rá is lehet huzni vagy ctrl+c + ctrl+v vel beilleszteni
@kifordított nagyanyó:

Na, én se vagyok egy bit-fighter. Pl gőzöm sincs, miről hablatyolnak ezek itt. Mi van a Word-del? Valamit csinál a PDF-el, annyi lejött. :)))
@rodeo36: elolvasom, és pont ezért linkelem, hogy legyen külső szempont is, mert így lehet a valósághoz minél közelebb kerülni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

a hazugságokhoz...de nyugodtan csámcsogj rajta semmit sem old meg de sok betű

brühüyyy
@le Látó:

magyar gránit IT korszak brühüyyy

szegény myomorúltak
@rodeo36: több előnye is van. Mint írtam, ha telepíted, onnantól MINDEN program látja a PDF-nyomtatót, nemcsak a Word. Jó persze, lehet vágólapozni...meg egerészni is, kinek hogy.
@rodeo36: jaja.

Kattintott(!) kőkorszak.
@kifordított nagyanyó: mondtam, kép ragaszt papírra, telefon hajtás-pajtás. már ott is az önéletrajz.
@le Látó:

akkor nálatok még használatban van a hajlékony, papírtokos 8 collos floppy?

brühüyyy

és a Marsra akartok menni
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: szerkeszt és képet szúr, amit még küldeni is akar, remélve, hogy át is fog menni a kép is
zanzásítottam, :D
@le Látó:
miért kell pdf nyomtató, olyanra mentem amit csináltam amilyenre akarom van vagy 15 féle verzió amit felajánl és akár mindegyikben is megmenthetem

ez a pdf nyomtató ez valami alamuszi baromság lehet... ha nincs nyomtatód vagy nem nyomtacc -mint én- akkor minek egy virtuális nyomtató

vegyél egy normális programot

a W8 -at 4 dollárért promcionálják és a office 2010 már 50 dollár körűl lehívható és a tied regisztrálva

brühüyyy

igaz kőkorszaki kattantás
@rodeo36: nekem ez jutott, a bölcsesség még nagyon messze van, és szerintem soha el sem fogom érni, de törekszem rá, amíg van akiktől érdemes kérdezni mert mást és többet láttak, addig nincs baj, addig kérdezek, max. elküldenek a fenébe, mert kár a szemetes kosárba dobálni az értékeket ;)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: van olyan Word, ami nem tud PDF-et.
A gazdi meg f_ik új progit telepíteni, merazúgy jó! megszokta, nem akar újat, mert ahhoz másik Win, másik vas kellene...
Tudja, hogy lehet PDF-et csinálni az újabb Word- ből.

Az övé meg régi Word, most akkó mi legyen? Akkor jönnek ezek a progik. Lesz 1 új nyomtatód(!) a Winfos-ban, és ha oda nyomtatsz, úgy tesz, hogy tojik 1 pdf-et.
Mindeközben nyomtatód (akár) nincs is.
Na ennyi a trükk!

bővebben olvasd magyarul pl. itt:

www.dopdf.com/hu/

Remélem segítettem! :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

mondd te milyen nyelveken olvasol?

vagy csak a szar magyar ferdítéseket nézed? még akkor is szarok, ha nincs benne szándékos ferdítés mert olyan seggek, hogy nem értik mit olvasnak

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Én képet szúrni úgy szoktam, hogy éjfélkor darts-nyilakat hajigálok Szeretett Vezérünk kecskevérrel felmázolt pentagrammába illesztett életnagyságú fotójába, itt felteszem nem erről van szó. :)))
@rodeo36: csak hogy viszonyíthass, és ezek az árak nem mindig elérhetőek, sőt a régi verziókat nem is lehet már megvenni:
/ez egy otthoni főleg munka nélküli embernek hatalmas összegek, főleg ha másra sem jut/

Office Home and Student 2010 Hungarian PC Attach Key PKC Microcase (79G-02028)

27 501 Ft

--------------

Office Home and Business 2013 32-bit/x64 Hungarian Eurozone Medialess
Microsoft-Dobozos

Cikkszám: T5D-01736
Gyártó: Microsoft-Dobozos
Garancia: Gyártói

Listaár: 70.739 Ft
(55.700 Ft + 27% ÁFA)

------------------
új géphez:

Office 365 Otthoni prémium verzió

29 999,00 Ft

Office 365 Kisvállalati prémium verzió

44 999,00 Ft

Office Home and Student 2013

41 999,00 Ft

Office Home és Business 2013

80 999,00 Ft
@rodeo36: értelek, de épp most írtam Egér úrnak, hogy az új Word-höz új Win kellene, ahhoz új vas (gép), na erre itt nincs mindenkinek anyagi tehetsége és akkor finoman fogalmaztam.

Itt épp a MIR-űrállomás toldozása folyik...
Köszi a segítséget,remélem megyek vele valamire.
Bár nekem az egészet kb. lépésről lépésre kellene leírni.
Na viszlát egyelőre.
@rodeo36: angol, na és kérdezlek téged vagy mást, aki több nyelven bír ;)
@rodeo36: nincs már, de iparban volt Hewlett-Packard gyárm. Láttam ilyen külső egységeket működni egykoron.
@kifordított nagyanyó: ha csinálod, írj, nem tudsz rosszabb lenni, mint egy számítógép használó jogász ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

tudod szerintem ez egy betegség, magyar betegség, senkinek nem hiszel -nem is ajánlom- mert az a magyar lét lényege, hogy ki tud többet és nagyobbat hazudni és csalni...

de a puding próbája az ugye hogy megeszik ez a híres angol mondás azaz ki kell próbálni néhány véleményt és választ a gyakorlatban még úgy is hogy deriválod megfelelő módon azaz update eled vagy aktualizálod

de le lehet ellenőrizni (ez az én módszerem még Roubini Úrnál is) és attól kezdve van hű és pontos forrásom mert némi gyorsolvasás után kiderűl mi is az és hogy érdekel e

de elméletről elméletet az elmélet érdekében nem érdemes mert az soha támpontot nem ad

én azt írtam 2010 ben egy barátomnak, hogy a devízaalapú hitel amit családjának egyik tagja szenvedett az csalás és meg kell támadni a bankban ügyvéddel megtette pontosan az érveim szerint és amikor a bank el kezdett sumákolni akkor rájött, hogy az a 22-es csapdája...tehát a családtag el kell utazzon ismeretlen helyre mert különben...

azóta

brühüyyy

sok minden így beigazolódott

én voltam aki a Tótaw oldalán a többiekkel megvitattuk a Paris Match cikkét a törpéről és felhívtam a figyelmüket, hogy a magyar fordítás szédítő hazugság sőt pont az ellenkezője annak ami a cikkben van

és ott kiborúlt a bili mert mások is olvasták...de addig ha nem szólok mai napig a hazugság kering mint glória törpéről ezért sohasem hiszek magyar lapnak a fordításaiban hanem elolvasom az eredetit

brühüyyy

nem basznak át

ne hagyd magad
@le Látó: "Itt épp a MIR-űrállomás toldozása folyik..."
Buhera mátrix :)
m.youtube.com/index?&desktop_uri=%2F
@rodeo36: ??? minek kavarsz? pdf mentés nyomtatásnak hívják... ennyi...
@rodeo36: "ne hagyd magad"
ez a fő mottója itt sokunknak, már ahogy én látom
-no comment-

Volt diákoktól kér pénzt a Corvinus Egyetem

Volt diákjaitól kér pénzügyi támogatást a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) egy e-mailben küldött rektori levélben.

hvg.hu/karrier/20130508_Volt_diakoktol_ker_penzt_a_Corvinus_Egyet
egy másik felháborító mutyi, igaz ez csak az oktatással és a gyerekeink jövőjével tudásával kapcsolatos, ezért semmi következménye nem lesz ennek sem:

Nulla bevételű cég és munkanélküli tulaj a tananyagpályázat nyertesei között

Akadt nulla árbevételű vállalkozás, sőt olyan nyertes is a digitális tananyag fejlesztésére kiírt uniós pályázaton, amelynek ügyvezetője éppen munkanélküli-segélyt kapott.

hvg.hu/gazdasag/20130508_Nulla_bevetelu_ceg_es_munkanelkuli_tulaj
A Kossuth Rádió ma délben hírként közölte a miskolci vakolat hullás kis sérültjeinek állapotát. Majd egy helyszíni riportban megszólított apát, akinek a gyermeke ebbe az intézményben óvodás azzal, hogy mit érzett át a hír hallatán. Az apa szerint ő semmit, mert tudta, hogy a gyermeke nincs a sérültek között.
Riportnak vége.
Konzekvencia: A közmédia egy ilyen, érzelmekre ható ügyet ilyen bávatag riporttal tussol el a lakosság elől, bagatellizál, gyors iramban lezár.
Látszólag ez a média eljárás jelentéktelennek tűnik, mégis hű képe az állampolgárok megtévesztésének, nehogy már túlontúl felháborodjunk, ha a gyerekeink testi épségének veszélyéről esik szó.
Helyesen: "akinek a gyermeke ebben...."
Na gondolkodnak a lex dorkotán!! "Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője megfontolandónak tartja, hogy a július 1-je után kiírt időközi parlamenti választásokat már ne kelljen megtartani a 2014-es általános választások előtt.

Fideszben azt tervezik, hogy ideiglenesen kiiktatják a rendszerből az időközi országgyűlési választásokat. A következő hónapokban a sokéves átlagnál jóval több képviselő hagyhatja ott a parlamentet, az időközi választás műfaja mégis teljesen eltűnhet a 2014-es országgyűlési választásig hátralévő időszakból. A Fideszben felmerült, hogy újra módosítják az alig egy hónapja elfogadott választási eljárási törvényt." dorkota az energiai hivatal elnöke lesz, valószínű! Abban a körzetben fideszes tuti nem nyerne! Marad a törv. módosítás! A 2/ mindent visz! Ezek nagyon besz.rtak!
@Mariann19: szia, véleményt kérnék a következőről, ha megengeded, Rodeo után kicsit félve kérdem :D

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ujabb_brutalis_valsag_fenyeget_a_legbiztonsagosabb_befektetesek_a_legveszelyesebbek.552947.html

------------

Az esettel kapcsolatban az MTI szöveges hír is ennyire irányított és sunyi, a kavarás pedig javában folyik.
Beszarás! :-))) Hogy is van mindez? Azért kellett a trafiktörvény, hogy a zsenge serdületlen ifjúságot megvédjék az ótvaras bagósok bűzös lehelletétől. Mosmeg? Hurrááááá! Fagyizó-cigibolt kombó:-) Ihaj! Merhogy, mint mindenki tudja, fagylaltok csak a lepusztult alkoholisták, demenciazavaros nyugdíjasok, és jólöltözött homelessek fogyastanak:-) Vajon holnap, vagy holnapután lehet majd a Népenemzeti Dohány bboltokban szexuális segédeszközöket is árusítani, természetesen Jobbik és kerdemes elvtársak részére jelentős kedvezménnyel, különös tekintettel a flitteres tangákra, szuszpenzorokra, Fidesztagoknak pedig ugyanezen kedvezmény síkosítóra...

"Fagyizó lesz a trafikokból

Index/MTI
2013. május 8., szerda 13:15 |
Kapcsolódó
35 ezer magyar vállalkozó bukik a trafikmutyin
Óriási üzlet lesz trafikot nyitni
A CBA-sok nagy nyertesei a nemzeti dohánybulinak
Lázár teljesen betiltaná a dohányzást
Rogán: Pont ez volt a cél
Ők árulhatnak majd csak cigit
Elbocsátásokat hoz a trafiktörvény
Ha trafik, akkor Continental
Két és félszeresére növelné Lázár János a trafikok hasznát
(9)
Címkéktrafik, trafiktörvény, jégkrém
A parlament költségvetési bizottsága tovább bővítené a trafikokban kapható termékek körét, lehetővé téve, hogy fagylaltot és jégkrémet is árulhassanak. A tavaly szeptemberben elfogadott trafiktörvény alapján a dohányboltokban a dohánytermékeken kívül mást nem lehetett volna kapni, a parlament azonban már decemberben bővítette a termékkört, engedélyezve, hogy lottót és sorsjegyeket is áruljanak."

index.hu/gazdasag/2013/05/08/fagylaltot_jegkremet_is_arulhatnanak_a_trafikok/
@Mariann19: Szia! Ettől aranyosabb volt asszem az Indexen a cikk, melyben a gyerekek kalandként élték meg, hogy rájuk szakadt a vakolat. Hogy a Krizára szakadt volna... az ég.
@Buga.Jakab: ez ott mucsán de itt? talán sohasem volt

brühüyyy
Ja és azt el is felejtettem, hogy kiskorú ugye nem mehet be a dohányboltba, ergó az üzlet elé kis akasztókampókat kell majd a falba rögzíteni (javaslom a miskolci bölcsöde kivitelezőjét közbeszerzési pályázat nélkül a kivitelezésre) ahová a sunyi, fagylalzabáló kiskorúakat majd ki lehet kötni. Remélem kis tálkában vizet tesz majd ki nekik a koncessziónyertes strómanhoppmajszter.
És az utolsó nagy kérdés: Milyen cigit gyárt ez a szépreményű Continental dohánygyár? Én 40 éve dohányzom, de bizony egyetlen terméküket sem ismerem. Netán valami ótvaras kapadohánnyal akarják eláraszteni a piacot? Lázár mai szösszenetéből ítélve, azt hiszem a cigimultik kiűzetése a paradicsomból a következő lépés, hogy "helyzetbe hozhassák" a tenyerespajtit, aki az egész mutyi felütését adta.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
"Melyben a gyerekek kalandként élték meg."
Az általad az Indexen olvasott hír analóg az én rádiós élményemmel. Mondja azt valaki, hogy a közszolgálati média objektív, és nem irányított. Ki hiszi el, hiszen látható a jól megtervezett dramaturgia.
Ezt dohányboltos tiltást tegnap hallottam.
Mi van, ha egy gyerekkocsis anyuka vásárol, vagy egy kiskorú üdítőt vásárolna vagy rágót?
Itt egy a fontos. Regula, direktíva egymás hegyén-hátán. Hadd szokjuk, hogy mindenhez engedély kell, a személyi autonómia törölve.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ennek a Continental gyártónak egyszer már utána néztem. Úgy emlékszem, a hazai gyártás 6%-át birtokolták eddig. A felsorolt termékeik nem ismertek, de ennek a forgalmazását szeretnék növelni, mint magyar terméket.
A gond az, hogy az eu-nak viszont olyan szabálya lesz, amely szerint a dobozokon nem lesz a gyártó feltüntetve.
Megint szemben megyünk az eu-val, mert ellenség. Ha nem lenne, kivel vívnánk szabadságharcot? Ellenség csak kell ahhoz, nem igaz?
Biztos forrásból tudom, hogy a combnyaktörést szenvedett kisgyermek Bajnai alvóügynöke volt, akinek a szüleit a Gyurcsány által pénzelt ürgebőrbe bújt békaemberek pénzelték. Nagyon helyesen tette a TEK, hogy ráomlasztotta a vakolatot!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Hááát... akkor széttárt ballonkabát... rossz volt a termés, meg ilyesmi.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A levezetésben én David Roche-val értek egyet.
Abból kell kiindulni, hogy a válság miatt a bankok tőkeveszteségekez szenvedtek, a hitelezés lehetősége korlátozódott. A jegybankok a pénznyomtatás eszközével a gazdaság felpumpálását célozták meg, azonban ezeknek a pénzeknek a hír szerint a 70%-a a kötvénypiacon kötött ki, mintegy gellert kapva nem a gazdaságban, hanem a pénzpiacokon kötöttek ki. Így kumulálódtak ezen a területen a pénzek, nem a gazdaságban, mely azt eredményezte, hogy a kinálati piac alacsony hozamokat jelentett a befektetőknek, vagyonvesztést is okozva.
Ez a vagyoncsökkenés azt hozta magával, hogy csökkent a kereslet, amely a gazdasági növekedésre negatív hatással volt és lesz, ezzel az üzleti hangulat is hanyatlik.
Azért tartom David Roche elemzését elfogadhatónak, amikor az emiatti válságot ecseteli, mert minden olyan lépés, amely nem a gazdaságot élénkíti, hanem pénzpiaci ügyletekben manifesztálódik, a gazdaság további destabilizációjához vezet.
Ezért nem értettem egyet soha a költségvetési deficit és az államadósságok csökkentésének mindenáron való erőszakolására az eu részéről, mert ez a szándék elkerüli a gazdaságba való befektetések lehetőségét.
Válaszom előtt nem olvastam Rodeo véleményét amiatt, hogy ne befolyásoljon a véleményem kialakításában, lehet, hogy meg is egyezik.
Most fogom elolvasni.
@Mariann19:

Kegyed megint fején találta a kalapácsot! (is!)
@Mariann19:
tréfás lettél, szinte szóról szóra ugyanazt írtad, mint én, csak egy másik zsargonban (Cirbolya felkötheti a pelenkáját) én "a te 70%-odat" 98 %-nak calculáltam és enneé megátalkodtam a számok engem igazolnak (az USA real estate robbanása 2007-2008-ban több ezer milliárd USA Dollár veszteséget insinuált, mai elemzések azt mutatják -én ezt akkor is mondtam a számok alapján- hogy semmiféle veszteség sem keletkezett, mert az állam az adófizetők azaz az 50 millió vesztes adójából kompenzálta a bankokat és hitelműintézeteket (a rablókat) és ezzel újabb papírértékű hulladékkötvényeket gyártott és azokból azonnal további instrumentumok készűltek) namost Soros azt mondta 2008-ban, hogy hagyni kell tönkre menni mindenkit, mert akkor ezek a semmit sem érő de értékként keringő salátapapírok kikerűlnek a forgalomból...de Cassandrát csináltak belőle mialatt az amerikai anyabankok a pozitív saldo-val működő európai lányaiktól egyszerűen lehívták a teljes nyereséget ezzel kifosztva europát és még mindíg kérve amerikai állami megváltást amit meg is kaptak

tehát (számolj) egy darab ház átlagos önköltsége kulcsátadásra amiben a teljes haszon benne van cca 15 dollár/négyzetláb egy egység átlagosan 850 négyzetláb mert ezek jótékonysági célra készűltek, 50 millió egység durván 640 milliárd USD a bejelentett hiány amire megváltást kaptak az összességében 4000 milliárdnál több, csak az AIG több mint 800 milliárdot kapott ügy hogy solid assetjeinek értéke meghaladta a 450 milliárdot és ahhoz nem kellett nyúlniuk

a számok engemigazolnak

most ha akarsz veled igen...

brühüyyy
@Mariann19:

"_Látszólag ez a média eljárás jelentéktelennek tűnik, mégis hű képe az állampolgárok megtévesztésének, nehogy már túlontúl felháborodjunk, ha a gyerekeink testi épségének veszélyéről esik szó. _"

...és: -a társadalomra nézve nagyobb veszélyt jelent, mint egy pestisjárvány.
Merthogy a gyermekek védelmének ösztönét hivatott kiirtani az ilyesfajta bértollnoki szolgalelkű aljasság.
@rodeo36:

Szia Rodeo!

millen éééédekes, ilyenkor sehol egy troll, amikor a számok és a pénz nyelvén beszélsz, hogy:-nemúgyvanaz!
Ezek tényleg csak a lónemiszerszám népi változatára buknak, azaz, csak a lófasz vált ki belőlük ingerületet.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

aha! de az már mást jelentett volna. és én elfogultan imádom Mariann(gondolatai)t.
@rodeo36: Te ne légy lüke. Amúgy remélem tudod, hogy az MS Office-t is magyar találta ki. :))

Szóval ez az online konverter pont azoknak jó, akik még telepíteni sem akarnak semmit és mondjuk nincs olyan szövegszerkesztőjük, amiből egyből lehet menteni PDF formátumba.
@rodeo36:

"_brühüyyy _"

tsak nem törökül tanulsz, Rodeo, ifjú harcos?:D
@jaegtoer: A 18.34 h-kor írt válaszodban Te is a fején találtad a kalapácsot. Tetszik.
Sokáig nem láttalak itt, számon tartalak, mint látod.
na látom körbe ültétek a lángot, aztán most szalonnáztok
@Mariann19:

számaimat folytatva, tehát az alapeset 50000000 ingatlan, főleg családi ház de a többi ami a pakidzsekbe kerűlt az még nincs említve, minden amire értéket lehetett fogni és akkor készűltek a kötvény pakidzsek (ala mattolcsi) 5000000 ház meg ipari és mezőgazdasági izék és a pakidzs elkelt 5000 milliárdért plus derivatívok és költségek meg amit még ki tudtak találni... a 2008-at megelőző kb 20 év szemetje felgyülemlett és a bankárok GS és+++ egyre pofátlanabbak lettek voltak olyan finánc nevek forgalomban amiket gyakorlott bankárok sem tudták mijafaszt jelent de nem merték megkérdezni és a 20 év eredményeképpen a papír -értktelen- kereskedelem már trilliókra rúgott és még kamatoztatták meg deriválták és csinálják a mai napig

nincs most kedvem beleásni magam a legpontosabb számok közé de ha azt mondom 100 trillió a papír érték aminek a valós értéke nem éri el a pár száz milliárdot (ja míg el nem felejtem europai trilliokról beszélek) akkor megérted miért undorodom az egésztől

brühüyyy
@jaegtoer: fontolgatom

de az olaszt és a franciát szeretném tökéletesíteni...a török az a holnap nyelve...mármint csütörtöké

brühüyyy
Mennyire undorító, amikor valaki ilyenekből is politikai tőkét akar kovácsolní...
@rodeo36: A kötvénypiacra kiáramló 70%-ot az elemzésből lehet megtudni. Te honnan tudod, hogy ez nem annyi? Te többet saccoltál?
Viszont egy gondolat megfordult a fejemben az USA 800 milliárdos bankkonszolidációjáról.

Ugye az USA-ban is a lakáshitelesek okoztak nagy gondot, ami nem csoda, hiszen a bankok hitelfedezeti igénye a vagyonérték 80%-át sem érte el, miközben nálunk ez rendre a 100%-on felül van, mértéke eltérő. Ezek a hitelek bedöglöttek ott is, és a bankok konszolidációjával az USA teljes lakossága megfizeti a hitelesek sarát.
Nekem ez az állami teher igazságtalan, nem tehetek róla, nem fér bele a racionális agyamba.
@burakefendi: talán tisztességgel kellett volna megcsinálni amit vállaltak, és nem a ott eltakarja a fa nem számít elvet követni....
@Penivaldes: ábortűz, szalonka, és a dal: énekelheti: "a börtön ablakába soha nem süt be a nap". most még énekelhetik. de a nagy testvér fidel!
Aztán majd amikor választás lesz Miskolcon, akkor a zsigamarci megint nyer.
Mi meg nem értjük miért szar ez az ország....
@jaegtoer:

ilyenkor a háziszárnyas is msoffice-ozik meg félmúltban ragozott angol címeket küldözget a trollok meg menekűlnek mint a halcsoportok mikor gyün a bálna...és nem is gyünnek vissza...még a szagukat sem érzed...minő üde frissesség honol a VIP-ben

nem is fogjuk megtudni mit mondana rétvári bence elvtársnő meg a jogi kurva a navra mellett az is valami Répássy vagymijafasz tegnap itt ette a rossebb őket nucika meg mucika álnéven és nem válaszoltak mikor leöntöttem őket egy egy vödör szarral

brühüyyy
@Mariann19:
a Freddy és a Fanny 0 azaz nulla fedezetre is adott mert ők szocializéltek

és utána azt értékesítették pekidzsban

brühüyyy
@Penivaldes: kétségtelenül. De ez nem változtat azon, amit írtam
@Mariann19: azt a 800 milliárdot szorozd meg legalább (minimacalcula) 10000-rel (nem tréfálok) ma 2013 van és 2008 tól nem csak az első 800 milliárd ment ki, és vannak olyan állami vonalak a FED-del karöltve ami ugye magánbankok gittegylete, hogy az ész megáll...lybia, egyiptom, sziria, iraq, afganisztán csak fegyvert fogyaszt de semmit sem hozott csak az afgán kokaint (az igaz első osztályú a CIA felügyeli a gyártást) de a többi meg csak kiadás a nagy számok törvényei nagyon nagyok de látható hogy háború nélkűl nincs kiút vagy a Soros-ra kell hallgatni és ezeket a szemeteket hagyni felégetni

brühüyyy

a Soros az egy zseni és kurva nagy kommunista filozófus hiszed vagy nem
@burakefendi: persze, de ha nem adnak rá okot akkor nincs mit felhasználni politikai célokra. és eléggé adnak.
@jaegtoer:
figyelted a háziszárnyast, ugye nem tud angolul -sem- betesz egy jutjub-ot "if...was..." assziszi ha "was" akkor meg is történt holott ugye...namármost nem világosítottam föl...hagyni kell

és minden egyéb is érintőlegesen elkerüli és azt várja, hogy mások adjanak écát majd annak is kitekerje a nyakát...ma nem adtam meg essem

brühüyyy

ma ijenem van
@Mariann19:

Energiaszektorban tolom az ipart, és ezt a rezsicsökkentést sínylem éppen. a fijjug nem tudják, hogy kiszabadították a szellemet a palackból mindenféle módon és időben és szegmensben. százszorosan megfizeti még mindenki ennek az árát.
köszönöm a figyelmedet. sokszor csak olvasásra van egy kis időm, de a kommentelésben már megtartóztatom magam, mert arra már sokszor végképp nincs időm és energiám.
@jaegtoer:
ha igazi jó tréfát akarsz a CNN egyenesben aggya, a Kongresszus plenárisa előtt a lybiai biztonságiak magyarázzák, hogy ők a zsenik és egyébként is de a nagykövet ugye bennégett és a nagykövetség kiégett meg a környezete de ezek a biztonságiak testőrök épek egészségesek -ha láttál már randa orangutangot (tudod a vöröshajú óriás)- és most feketítik az elnököt mert ugye az nem volt ott ők meg igen de most megmagyarázzák miért élték túl a nagykövet meg nem és tapsot várnak

nagy só kősó

brühüyyy
@Penivaldes:

Szia Peni!

Amíg tehetem inkább szalonnázok, mint zsolozsmázok, még ha szem előtt is tartom, hogy nem csak kenyérrel él az ember. jólesik a (lila/zöld) hagyma is mellé.
hogy a faszomba lehet ebből is politikát csinálni?
Az nyilvános lett már, hogy a magyar parlamentben ki izraeli-magyar állampolgár, vagy a zsidók még mindig szégyellik és titkolják a zsidóságukat?
@hazug fidesznyik:

todavía no vale la pena hablar de ésto...un poco mas tardecita como estés muchachón

jejejej brühüyyy
@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó: Azt hittem, hogy ma már senkit sem kell elküldenem a kurva anyjába.
@rodeo36:

"...nem válaszoltak mikor leöntöttem őket egy egy vödör..._"

olvasgattam...:DDD
@jaegtoer: testünk táplálása nélkül lelkünk keveset ér, hiszen ha éhenveszünk akkor mégis minek elmélkedjünk...
@rodeo36: Tudom, hogy undorod van a pénzügyi műveletektől, amelyek a világban zajlanak. Ennek az érzetednek az alátámasztására az alábbiakat érdemes átgondolni. A 2007-2008-asválság miatt az USA-ban egy szenátusi albizottság vizsgálta a Goldman Sachs multinacionális befektetési és banki tevékenységet folytató társaság szerepét.
Megállapította, hogy nem figyelmeztette a bankokat és más befektetőket a komplex jelzálog értékpapírjával kapcsolatos veszélyekre, sőt a befektetők ellen fogadott, félrevezetve őket a saját /befolyásos/ poziciójával kapcsolatban, rájuk hárítva ezzel akockázatot.

Ennek a társaságnak a működése mintegy kórképe a világgazdaság működésének, amelyről ismert az, hogy tisztesség kérdésében elmegy a falig.
Menedzsmentjéből került ki pl. az IMF elnöke, Monti és a volt görög miniszterelnök.
Az USA-ban pl. a legutóbbi választásokon a republikánus pártot 42, /ráfázott/ az előzőn a demokratákat 46 millió dollárral támogatta.
Mindezt azért írtam le, mert ilyen összefüggésekben nem csoda a hányinger.
Kár a számokba belebonyolódni, porszemek vagyunk.
Úgy néz ki megy a küldés csak a fénykép lett homályos/pixeles akármi.
Hianyoltatok a droidokat, es nesztek.
Rodeo es Mariann en koszonom a valaszokat, elvezem ezt a beszelgeteseteket is, meg egyszer koszonom.
Remelem ti is ;)
@jaegtoer: "Százszorosan megfizetik ennek az árát." Mármint a rezsicsökkentésnek.
Ugyan már leírtam itt az egyik teóriámat, de megteszem újra, mert a Fidesz a nyugdíjas szavazókra számít.
A rezsicsökkentés okozza az infláció tavalyi 5.2%-ról 2%-ra való mérséklődését, ami azt jelenti, hogy a nyugdíjemelés mértéke is az inflációs rátával egyenlően alakul.
Ebből az következik, hogy a rezsicsökkentést klasszul ellentételezi a nyugdíj és a nyugdíjszerű ellátások emelésének lényegesen alacsonyabb szintje.
Ez kb. 50 milliárd Ft-ot jelent.
Nem szabad elfelejteni, hogy a rezsicsökkentés az államnak nem került pénzbe, azt az energiaszektor nyeli le.
Majd büntetőeljárást indítanak a homok, az oltott mész és a cement ellen. A cement már most bejelentette: ő ott sem volt!
Szavaztatok volna az emeszpére inkább gyökerek!
Én a szülők helyében szarrá perelném a fenntartó önkormányzatot. Pertársaságot és indulhat a móka :)
@Penivaldes: Minek, tudom, hogy már így is eléggé szégyelled magad.
A kozbesz. torveny szerint a vallalkpzot elo kell venni, nem?
Vagy nem mindegyiket?
(' '' " :')
@Mariann19:
Tanulságos olvasni a szakmai írásaidat.
Ha mindkét szabad bitemet rákényszerítem a megértésükre, előfordul néha, hogy mint egyébként gazdasági analfabéta, összefüggéseket vélek felfedezni dolgok között.

Köszönöm és engedelmeddel ellopom ezeket a czikkejidet, persze szigorúan magán használatra.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Úgy örülök, hogy visszatértek a régi idők, és ajándékot kapok, amit megköszönök.
Mégegyszer megnézem, csak gyorsan válaszolok, nehogy elmenj.
Schönbrunn csodálatos, Bécsből a kastély nyűgözött le legjobban.
Mit jelent a Vérnyúlagyú?
Az egyik nem nekem írt hsz-edben foglaltak jól estek. Olvastam.
@Mariann19: A nyúlagyúnak elég pikáns bukéja lenne... de a VÉRnyúlagyú... nnna:-)
@Mariann19: a kastély szép, de nekem a katedrális csalódás volt.
@Módfelett Kényelmetlen:
Módfelett kényelmetlen ilyen balfasz bolsevik csicskákat itt látni, mint te vagy arany bogaram.
Húzzál vissza anyuka mellé, okádj a kötényébe balfasz.
@Knósszosz: Szia Knósszosz!
Cirbolya ajánlott egy linket, és megkért minket Rodeoval, hogy vitatkozzunk rajta.
Ennek megfelelően csak a lényeget írtam le, örülnék, ha értelmezhetőnek találnád. Igyekeztem.
Lopd el, megtisztelsz ezzel Te Rosszcsont.
@Mariann19:

pedig pénzbe kerül
-lefújt, halasztott beruházások, vezeték kiváltások elhalasztása, a külső vállalkozók ennyivel kevesebb munkához jutnak hozzá, ellenben egy részük köztartozással csődbe megy
-növekedni fog a munkanélküliek száma
-a gazdálkodó szervezetek bőven visszaszámlázzák a lakosságnak a nekik annyival többe kerülő energiaárat, lásd néccáz forintos kenyér, és minden egyéb
visszacsorog tehát a csökkentés, csak nem az áram, a gáz lesz annyi amennyi, hanem az élelem, a szolgáltatás, a gyóccccer, stb.

amúgy szerintem valami humbug van az "eredmények" körül, kíváncsi vagyok, mikor borul a bili.
@Mariann19:

jaaaaa. ja a nyugdíjas szavazók, hát akkor együtt élnek, együtt halnak. ásó-kapa.
@Mariann19:
Valahol szenzációsak azért - mindössze sokba kerülnek nekünk a kedves elvtársak... Akárhonnan is nézegetem őket, régen ezt a társaságot egykor spekulánsoknak hívták. Ma egy országgal "tőzsdéznek".
@jaegtoer:
Egy közgazdász ismerős szerint többszörösen visszaszámlázásra kerül ez, továbbá egyéb csatornákon vastagon kiveszik a zsebünkből.
De az ecceribje, mint pl. a kis Hazugger Gézuka imádják ezeket.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Jól van na! A rébuszon gondolkodnom kell. Olyan titokzatos vagy!
@Penivaldes:
A kvalitásai alapján elég kopott is szegénykém... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Viktorra szavaztál te is mi, te frusztrált fasz? Kurva kényelmetlen lehet rádöbbenni, hogy ugyan azt a retek kommunista mocsadék bandát szavaztad kormányba, mintha a tetű szocikra voksoltál volna. : D Kibaszott viccesek vagytok, kb olyan fejetek lehet ez mint amikor megmondták, hogy a gyereket nem a gólya hozza, közvetelnül azután, hogy rájöttél, hogy nem is a jézuska tette a piros traktor a fa alá. : D
@Mariann19: Mikor kell emelni a nyugdíjakat az általad jelzettek szerint? Még a választások előtt?
Mert ha igen, így ez csak neked tünt fel.
@Penivaldes:
Szia hercegnő!
Most baj van a magán használattal, vagymi? Rendben, megtanulok hejessen írni.

Rajta vagyoka pro dzsekten.
@sírbateszezazegész: A 2014. januártól esedékesre gondoltam.
bár komojnak gondolták hogy a buta nyuggerek (a savazóik nagyrésze babonás vidéki papra halgató vénlány) beszopják és elhiszik hogy még ingyen utaznak annak ellenére hogya pénztárnáél kicsengetnek párszázat...

de most hogy rájöttek ez a nyugger csürhe nyert IQ ban felettük
és átlát a szitán...

így most előnyt próbálnak majd kamunikálni vagyis most fordulnak:

a csúnya fid eszes minisztérium ajjas imperilista ármánykodásától
MEGVÉDI A NYUGGEREKET a fidesmaflaálam/párt...
@Penivaldes:
Hidd el, kell!
Először a fejébe beleállítjuk a kapát és utána kell csak elásni. Essetudni... :(
@Knósszosz: én otthon régen egy mangán darabbal szoktam erősíteni.
@Mariann19:
Köszönöm, ez nekem fontos mert a gazdasági összefüggésekről én nem tanutam semmit, hozzá sem olvastam. Száraz volt a téma számomra, mint a két napos tellyeskiőröléssű norbiádétbrúgó.

Forgatlak Téged is, meg Rodeo-t is.
Kössz!
@Módfelett Kényelmetlen:
Elbökted köcsög! Egyik bolsevik fajzatra sem szavaztam.
Viszont, ha karácsonyra ilyeneket kaptál anno, miért kéne csodálkoznunk, hogy ennyire kretén lettél?
3. szülinapra megvolt a permetezőgép, negyedikre meg a gumicsizma is?
A kapanyél meg születésed óta kilóg a szájból, látom...
@Penivaldes:
Ásó, kapa - balfasz troll meg itt kapar, szépen be lehet rajta mutatni sok mindent... :)
@Penivaldes:
Kémiából vizsgáztacc?
Valmikor kedveltem ( az átalányosban ), ma már nem érdekel.

Ha kezdhetném úújra, szakácsnak mennék.
@Mariann19: Ezzel szavazatokat fognak veszíteni. A nyugdíjas csak azt látja, hogy miközben minden drágább lett, a nyugdíja az nem emelkedik semmit.
Azért hiszed, hogy ez egy terv, mert magadból indulsz ki. Hogy normális ember az tervez. A fidesznél nincs tervezés. A múltkor leírtam, hogy ezek már csak ötletelnek, és kicsúszott a kezükből az írányítás. Viccesen ezt más így fogalmazta meg:
mentalisdeficit.blog.hu/2013/05/05/kepzelt_forgatokonyv_trafikbotranyra
@Módfelett Kényelmetlen:
Persze.
Csakis... Most meg majd az jön, hogy pártitkár is voltam...
Még, lécci.
Sőt, régi bolsevik családból származom, tudom...
Majdnem olyan szép internacionalista családfánk van, mint Kövér elvtárséknak.
Valami hasonlókat még, röhögtesd ki magad. :))
@sírbateszezazegész: Amennyiben belegondolunk, a Fidesz a rezsicsökkentéssel ellehetetlenítette az energiaszektort, a csökkentés összege árnövelő hatásként megjelent már termékekben, a nyugdíjas példa szerint átveri a nyugdíjasokat.
Csupa negatív és álságos intézkedés a hatalom fenntartása érdekében, mellyel még komoly gazdasági veszteségeket okoz, a morális beütésről nem is szólva.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: turelmes vagy Felettèbb Kínos kollegaval, pedig ez sem segit.
A poszthoz kapcsolódva annyit tudnék hozzátenni a történethez, hogy azt az edzett lelkű törzskommentelő hölgyek-urak és egyéb idetévedő olvasók is kimoderálnák.
Elképesztő ez az egész képtelenség, elég belegondolni, hogy ez valamelyikünk saját csemetéjével történik meg és… a többit tegye hozzá mindenki vérmérséklete szerint.

Valaki linkelte a Nyugati pályaudvar éppen aktuális anomáliáját, mint párhuzamot erre a miskolci szarra.
Ott is hullik a vakolat, ráadásul vagy tíz méter magasból. Ki a jó édesszüléje lesz felelős azért, ha valakit agyonbasz?
@Penivaldes:

"_kapa nem kell a temetéshez_"

kine k a pa p, kine k a pa pné, de jó ha van.
de! ásó-lapát, már dzsobb?
@Knósszosz: én linkeltem... de ott még egy csavar van !!!!

AZ ... M Ű E M L É K É P Ü L E T

és dr.O.Viktor mafiafőnök épp erre hivatkozva hogy a külföldi rossz gazda akarja REKVIRÁLNI a műemléképületeket...

mer a fidesmaflaálam jó gazda:))) bruhahahahhaa:)
@Knósszosz:

"Ki a jó édesszüléje lesz felelős azért, ha valakit agyonbasz?"

Hát a Gyurcsány. Ki lenne?
@jaegtoer: Az általad felsorolt következmények valósak, ezt nagyon világosan lehet látni.
Arról nem is szólva, hogy az energiaszektor befektetőit profithajhász, a pénzeket kitalicskázó szereplőként teszi ellenszenvessé a lakosság körében. A minap olvastam egy energiszektor befektetőjéről, aki 77.2 milliárdot fektetett be beruházásként, a tavalyi eredménye 5 milliárd volt, ami azt jelenti a trend alapján, hogy a befektetése 15 év alatt térül meg.
Mit vártunk tőlük? Maradjanak itt O saldo mellett?
@Módfelett Kényelmetlen:
Ahha... szóval akkor kegyedben egy árpádsávos tangában rikácsoló, minden ész érvet elutasító, meggyőződéses jobbikost tisztelhetünk?

Hozott isten!
jegyezzétek meg Buga Jakab mondását:

"a hivatal majmai lassan örülnek..."

EgyetemistaPartyzán (törölt) 2013.05.08. 21:29:10

Annyira dübörög itten a gazdaság, hogy a vakolat sem bírja.
@Mariann19:
Viszont egyre több embernek esik talán le ez az álságos "rezsiblöff".
A narancsbolsevik pártban is egyre többen rájönnek, hogy hazugságokban hittek. Ügyvédi irodában dolgoztam a napokban, ott is csak az egyik elvakult narancsos, a többiek összesúgtak a háta mögött, érezni, hogy egyre cikibb neki, feszeng, a pillantások röpködtek mögötte...
@Mariann19:
kiegészítés Paulsson a Bush pénzügyminisztere aki melintézte az első (és máig nem utolsó) konvergenciát 850 milliárdban, az a GS CEO-ja volt és azonnal oda is ment vissza mikor a Bush lejárt, a Bush-ban egy az morbánéhoz hasonló agyament stricit kell köszöntenünk még nem tuggyák mennyibe fáj ez nekik tudnod kell a Bush család direktben kereskedett Hitler németországával és az első milliárdjait annak révén szerezte, védelmükre szóljon nem az egyetlenek

brühüyyy

én azért írom a számokat mert az a hírháló amin szórakozok hozza és aki tud olvasni a sorok között az össze tudja rakni a mozaikot és ...a többit tudod

13 trillió (azaz 13 billió europai mércével) az USA öntartozása és nem fogy...a monetáris válság messze vezet a kínaiak nem gondolkodnak 5 években hanem 200 években és azt láttyák, hogy a zöldhasú hegemóniája eloszlik...a római birodalom mintájára önmaga dugájába dőlt
@Buga.Jakab: jegyezzétek meg Buga Jakab mondását:

"a hivatal majmai lassan örülnek..."

bocsi elírtam, a B verziót akartam:

"a hivatal majmai lassan őrülnek..."
@EgyetemistaPartyzán:
Hazugger(Blogger) Géza elvtársat ismered?
Boldog ember vagy, ha nem - na, szerinte pedig sose vót'még ilyen jó, minden szép és minden jó! :(
@EgyetemistaPartyzán: én is ezt mondtam ma...

errő a fides nem tehet... a FÖLDRENGÉS miatt volt...

csak eddig gondolkodott a vakolat...
meg egyébként is ijjen távolra sokára ért el a hulám !
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Ma egy országgal tőzsdéznek."
"Minden napra egy mese" volt az egyik mesekönyvem címe.
Nincs olyan nap, hogy ne legyen valami akkora ármány ellenünk állampolgárok ellen, hogy az ember márcsak naivan kérdezi, hogy ez miért pont velem történik meg.
@Knósszosz:
Aszondod? Motorgya, meg rúdja is van?
Leszarom!
Nézegesse, akinek az a gyengéje... :)
@Mariann19:
Pedig Piktor olyan szép, olyan jó, olyan....
Meg sem érdemeljük!
DETÉNYLEG! :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

én nem közgazdász vagyok, hanem igazgatásszervező ezért én a pénzügyi részt csak externáliaként vizsgálom, ha lehetek ilyen nagyképű, ellenben az elvesztegetett, elszórt, időt azt hamar észreveszem a szakmai ártalom miatt, és látom hogyan veszik el az életünket a felesleges időtöltéssel ál(t)szervezésekkel és a köznép állandó mozgásban tartásával. most is itt közbűnügyekkel foglalkozunk, ahelyett, hogy a nőkről, lovakról, piáról, kártyajárásról, a szép időről baszélgetnénk. ugye. és akkor a hormonok, meg a tesztoszteronok, meg az endorfinok meg sem voltak említve. ugye. na megyek kefélni.(mert holnap utazok és szöszös zakóban nem lehet mégse, mielőtt valaki mást értene, mint amit kellene)
@Buga.Jakab:
Bezony, ám!
Tíílululúúú-lulu-lúúú... Figyelem, figyelem!
Értesíccsük a nedves várakozóközönséget, hogy Szeged felől katamarán érkezik a csarnok egyes dokkba, a dokk mellett kéretik vigyázni!

Oszt az épülethez köze volt a gall kovácsnak, ezért ahogy mondod, tripla figyelmet érdemelne az állagának megóvása.

Na, mindegy, majd lesz Puszkasz sztadhión, ami a lófaszt se érdekel, viszont cserébe kurva drága és haszna zéró.
Magyarország, én így szeretlek...(?)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Tegnap hallgattam H. Endre közvélemény kutatót. A bizonytalanok /54%/ is azt mondja, hogy ennek a kormánynak mennie kell.
Ugyanakkor nem tudják, hogy kire kéne szavazni.
Micsoda patthelyzet!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
komoly ember nem is beszél a rezsidémonról, az óvodásoknak szóló trükk a Télapó és a Húsvéti Nyúl Házasságáról...

egyik zsebemből kiveszem és beteszem a másikba de azt nagy zajjal...csak közben egyes zsebekből kevesebb más zsebekből több kerűl ellopásra

a magyar adórendszer sarc és nem adó aminek a szükséges és hasznos volta ezzel lenullázódik

nem véletlen a svájciak és más normális országok alattvalói nyugiban fizetik, mert amit itt kiadnak azt ott -azonnal- vissz is kapják és még jobb 9is nekik ezáltal

ajánlom Knósszosz barátunk figyelmébe sok szeretettel

brühühyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Azt lehagytam, hogy az ördög meg vigye.
Minek nézel Te engem??
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Szép fiú!Nekem az orrnyerge megkapó. Negatív értelemben. Na és a toka!
@Mariann19: Szerinted aki elhatározta a rezsicsökkentést, annak bármilyen halvány fingja is volt annak az inflációra gyakorolt hatásáról?
@Husz_János_Puszita:
Francba, ez eszembe se jutott.
Az öreg tavalyi pálinkát kínált, talán azér...
@Knósszosz:
Öööööö... itt, most, ennyi ember előtt mondjam??? :D
@sírbateszezazegész:
Legyetek szívesek a

"REZSIBLÖFF" szót használni.

Az sokkal inkább kifejezi ennek a bolsevik trükknek a lényegét.
@rodeo36:
Fogadjunk, hogy ez valami zeneműre való utalás volt, aminek értelmezéséhez még fel kell nőnöm.
Nem szégyellek tanulni, szóval...?
@sírbateszezazegész: Csak gondoltak az infláció csökkenésre, mert ezzel a mutatóval dicsekszenek naponta több ízben.
Az már kimarad a szövegből, hogy ez a csökkenés nem igaz, mivel itt a plusz és minusz előjelek számokban kifejezve semlegesítik egymást.
Még jó, hogy mi tudjuk, így nem csodálkozunk, hogy nem marad meg pénzünk a rezsicsökkentés miatt.
@Mariann19:
Orrnyerge? A tulok orrán? Azon ellovagol egy kozák század...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Végre, hogy valaki kitalálta, és ez Te vagy. Marha jó ez a Rezsiblöff. A másik túl hosszú volt leírni, és még az igazságtól is távol állt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Te, ilyenkor a ladik nózijában beizzított Bunsen-égő fénye mellett nem lehet evezni?
Inkább, jó!-:)))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Azon ellovagol egy kozák század."
Csak hová jutnak, mert ferde. Moszkvába vagy a sztyeppékre?
@Mariann19:
Az ŐSHAZÁBA. Délebbre... :D

@Knósszosz:
Bunzenoljál te! :(
Én a csajokat szeretem! :)
A KENUBAN is! Ladik... hogy verem le a derekadat egy lapáttal...
@Mariann19: "A rezsicsökkentés okozza az infláció tavalyi 5.2%-ról 2%-ra való mérséklődését, ami azt jelenti, hogy a nyugdíjemelés mértéke is az inflációs rátával egyenlően alakul.
Ebből az következik, hogy a rezsicsökkentést klasszul ellentételezi a nyugdíj és a nyugdíjszerű ellátások emelésének lényegesen alacsonyabb szintje.
Ez kb. 50 milliárd Ft-ot jelent. "

Ugye, milyen kis ravaszdiak vagyunk?
@Mariann19: Javíthatatlan álmodozó vagy. Ott is az értelmet feltételezed, ahol nincs. De maradj ilyen.
Az infláció csökkenése egy járulékos nyereség számukra. Meg is lepődtek az elején. Van egy fogadásom, hogy amikor rájönnek ennek nyugdíjra gyakorolt hatására, elindul a brainstorming, hogyan kompenzálják az érintetteket.
@Módfelett Kényelmetlen: "Szavaztatok volna az emeszpére inkább gyökerek"

Ugyanmár. Ha az emeszpére szavaztunk volna, akkor nincs semmi izgalom az életünkben. Ekkora sót csak a fidesz tud csinálni, tiszta cirkuszművészet.

EgyetemistaPartyzán (törölt) 2013.05.08. 21:59:35

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
“minden a legjobban van ezen a legeslegjobb világon”
Ezt olvastátok? Aranyos... :((

"A közgyűlésén mondott beszédében említette, hogy az ötvenezer friss kárpátaljai magyar állampolgár közül legalább tízezren egy szót sem beszélnek magyarul. Ez miként lehetséges?

Ukrajnában árulják a jövedelmezőbb pozíciókat. Itt az lesz a rendőrkapitány, akinek több pénze van. A közlekedési rendőr sem csak zsebre bírságol, mert a jövedelem egy részét továbbadja a feletteseinek. Az állampolgárság megvásárlása ugyanígy működik, csak magyar vonatkozásban, azaz a megvesztegetett fél nem az ukrán közlekedési rendőr, hanem a magyarországi önkormányzati dolgozó.

Mit gondol, mi a tarifa, mennyiért lehetett megvenni magyar állampolgárságot?

Ahogy én hallottam, 500-1000 euró."

atlatszo.hu/2013/05/08/kovacs-miklos-arucikk-lett-a-magyar-allampolgarsag-karpat-ukrajnaban/
@Módfelett Kényelmetlen: "Kurva kényelmetlen lehet rádöbbenni, hogy ugyan azt a retek kommunista mocsadék bandát szavaztad kormányba, mintha a tetű szocikra voksoltál volna. : D "

Nocsak, nocsak. El nem kötelezett harmadik utasok vagyunk, vagy nácikok?
@Hüvelykmutyi: én is jól szórakozok:)

a bölcsisek is élvezték ahogy sziránázva vitte őket a mentő

amugy majd eljáccák a zöregnéne őzikéjét a bekötöt lábú gyerkőccel...

a kis édesek hogy élvezték:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
-:D-:D
Tudom én, mivel okozok "örömöt" Neked!-:)))
@Hüvelykmutyi: "Ugye milyen kis ravaszdiak vagyunk?"
Mi meg olyan kis okosak, mert csipőből rájövünk a trükkre.
Mit lépsz?
Ezt még délelőtt találtam, ha volt akkor bocs:

www.hrportal.hu/c/kilencszazmillio-forintos-fejlesztes-negyven-uj-munkahely-20130508.html

Kukuríkúúú... kotkodááács... beeeeeeee... nyííííhahahahhha-ha-ha-hatalmas ünneplés van a fidesz baromfiudvarban, mindegyik akollakó saját nyelvén rikácsolja a hatalmas sikert, tán még a harangokat is félreverik alcsútbasznádon mert őrületes siker született!! 40 új munkahely!!! Ihaj-tschuhaj-ripityom-recece, óggya a kormány megfele a gondokat sorozattyába (ez a zövék sikerük, ám!), elő a házi törkölylyel, be a lejáccóba a nagyecsedi fekete szemek mulatós cd-jivel oszt kezdőggyék a hét határra szóló dínom-dánom!!
Ha mán mulatunk ki ne haggyuk a Józsimánuel Barrózótot is elküldeni a picsába mer kiesik agyakorlatbúl oszt elfelejti mijen a zungarische verbális karikássch ostor.

Pofám leszakad, 40 munkahely(!!)már hírértéknek minősül.
Biztos, hogy ez a kormányzati kommunikáció műve, mert egyébként ki a lófejt érdekelne negyven egész munkahely létrejötte?
Félreértések elkerülése végett, az egyáltalán nem baj, hogy munkahelyek gyönnek létre, a sok szar mellett legalább valami halvány pozitívum. Legalább ennyi családnak könnyebb lesz a legelés mellett kenyeret is venni.

Populista szar duma, amibe majd belekapaszkodnak (mert bele fognak), az a 40 munkahely, csak éppen a párhuzamot nem fogják propagálni, hogy tavaly mennyien húztak el Németországba, meg egyébként miért nevezik Londont a világ ötödik legnagyobb magyar városának.
Erre is köllene valami válasz, nem?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "szerinte pedig sose vót'még ilyen jó, minden szép és minden jó! "

Mééé, hát nem?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Én voltam állampolgári eskűtételen (vajdasági barátom tett eskűt). 120-ból 18-an annyit nem tudtak magyarul, köszönöm.
Még az alpolgármesternek is kényelmetlen volt. Fel is hívta rá a figyelmüket, jobban kötödjenek nemzetükhöz, tanulják meg a nyelvet. Persze mindezt magyarul. Szerinted mennyit értettek belőle?
Rám hívták a biztonságit, mert nem bírtam abba hagyni a röhögést...:)
@rodeo36:
Van még egy zseb. A nyugdíjnak.
Szerinted mi lesz, ha a rezsicsökkenés miatt 2% körül lesz a Fidesz szerint az infláció (hurrrráááá!!!), és a keveset rezsimegtakarító nyugdíjas nyugdíja ezért csak 2%-kal nŐ?
(elmarad a vastaps)
@sírbateszezazegész: "120-ból 18-an annyit nem tudtak magyarul, köszönöm."

Annyit talán meg bírnak jegyezni, hogy fidesz... amikor szavazni köll :-(
@Hüvelykmutyi: az életbe nem jönnek többet Magyarországra. Mentek tovább, már megvolt a helyük Ausztriában:)
@Mariann19: A fenéket nem kerül: 1. ÁFA, TA kiesés. A beruházások elmaradása, munkahelyek megszűnése, más szektorok befektetéseinek elmaradása. A hálózatok leromlása, amelynek felújítását majd (részben) az államnak kell finanszíroznia. A rezsicsökkentés által érintek cégek jelentős része önkormányzati tulajdonban van (vízművek, távhőszolgáltatók jelentős része), közvetlen bevétel kiesés az önkormányzatoknak (persze ezt helyiadó emeléssel kompenzálni próbálják). "Antiszociális" hatások, tehát a rezsitartozások továbbra is nőni fognak, mert 10% a nem fizetőknek kevés (ettől nem javul a fizetőképesség), viszont a gazdag nagyfogyasztók jól járnak. A nemfizetők problémája kezeletlen maradt, viszont a szolgáltatók teherviselő-képességének megnyirbálása miatt, ők kiestek a probléma megoldásából.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Egy ausztrál állampolgárságra összeszednék én is ennyit, talán a muterék is beszállnának picivel, a Virgin 747-esei Londonból sűrűn járnak Sydney-be, igaz megszívják a púpot Szingapúrban, de kit érdekel.

Mutter féltestvére ott él és nem panaszkodik. Ismeretség semmi, elvált az alkoholista férjétől aki rajta edzett (focista volt, rúgta reggeltől estig, két kiskölyökkel nekiindult egy állásajánlatnak és bejött.

Nem részletezném a dolgot, mert tipikus nem igaz sikertörténetnek nézne ki, pedig nem az. Szorgalom, tudás, amit jobban értékelnek a világ másik felén, mint a seggnyalást.
@Hüvelykmutyi:
Há'de!! :))
CSAK A FIDESZ! ÉLJEN A PÁRT!
(SSteffykét ismered? Kéne... :) )
Törő Gábor: Egy hiteltelen, aljas maffiabaloldal van Magyarországon
A családi trafikok száma megtízszereződik, az eddigiekhez képest. Tízszer annyi családi vállalkozás jut így megélhetéshez, mint korábban. A profit eddig java részt a multiknál volt. Most sérül a nagytőke érdeke, és ez nem tetszik a baloldalnak, ahogy a rezsicsökkentés sem, a bankadó sem- jelentette ki Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.
fehervar.hir24.hu/fehervar/2013/05/08/toro-gabor-egy-hiteltelen-aljas-maffiabaloldal-van-magyarorszagon/~~fokusz
@Dr. jenőke (jenőke):
Elmebeteg a bácsi... Valamit szednie kéne rá, mert még úgy marad.
@Dr. jenőke (jenőke):

"A magyarországi dohányforgalom nagyjából harmadát bonyolítják külföldi multik, miközben a 40-42 ezer árusítóhelyből legfeljebb 4-6000 van külföldi tulajdonban. Miközben a kormány azzal védi a trafiktörvényt, hogy a magyar családi vállalkozók érdekeit képviseli, 35 ezernél is több magyar kézben lévő boltból, kocsmából, étteremből szorul ki a cigi. A GfK piackutató számításai szerint 10-15 ezer munkahely szűnhet meg, és 2500-3500 kisbolt zárhat be az állami monopóliummá tett dohánykereskedelem miatt."

Hülyebácsinak küldje el valaki.
@Dr. jenőke (jenőke):

Aztakurva. Ezek szerint eddig 500 családi trafik volt, kedves Törő Gábor?

Vagy aljasul, ocsmányul, büdös nagyot hazudni tetszik-e, kedves Török Gábor úr?

Kedves ocsmány hazudozó Török Gábor úr, tudja-e, hogy mekkoraegy FASZ maga, aki a MAFFIADESZ seggét nyalja?
@sírbateszezazegész: "Elindul a brainstorming, hogy kompenzálják az érintetteket."
Azt véleményeztem, hogy a rezsicsökkentésből hogyan lehet egy fillér nélkül politikai tőkét kovácsolni úgy, hogy még kb. 50 milliárdor is hozzon a konyhára.
Azt hiszed, hogy ez utóbbi előnyre későn jönnek rá?
Lehet, de az emelési törvényt be kell tartani. Abban van igazad, hogy választás előtt nem fognak senkit megrövidíteni. Az osztogatás már megy. Minden nap egy-egy réteg, embercsoport valami kedvezményben, támogatásban részesül már most, figyelve a híreket.
@P.Freddy:

Természetesen Törő Gábor a helyes név, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Ez a név az, ami helyesen passzol arra, ami egy orbitális, ocsmány hazudozó falloszt jelent a MAFFIADESZ manifesztációban. Az egyiket a sok közül.
@draft21: Egy dologban vitatkoznék. Az Áfa bevételek nem fognak csökkeni, mivel a rezsicsökkentésből származó összegeket a családok egyéb fogyasztási cikkekre fogják felhasználni, amelyeknek szintén van Áfa tartalma. A Te feltételezésed akkor lenne igaz, ha a fennmaradó összegeket a családok banki megtakarításokba fektetnék.
A többi felsorolt következmény stimmel.
@P.Freddy:
A MAFFIÁBAN 1 betű ide, vagy oda... :D
Lófej az ágyba, vagy lótej az ágyba.
Sokszor eszembe jut mostanában: Lenin jogi karrier kezdése helyett forradalmi tevékenységekbe kezdett.

hu.wikipedia.org/wiki/Vlagyimir_Iljics_Lenin
Ha nem újították volna fel az egyik felét, most nem lenne ekkora hír. Pedig legalább a külső felét felújították. Lehet, hogy az is leesett volna, és mennyi mindent megelőztek azzal, hogy azt a részt megcsinálták.

Egyszerűbb lett volna nem nekikezdeni a beruházásnak, és hátradőlve hátramutogatni, hogy természetesen ezért is a Gyurcsány a hibás.

Egyébként pedig még szerencse, hogy nem lett ennél is nagyobb baj belőle.
@cellular: ijen az élet eccer lent eccer fent

majd a következő vakolatszakadásnál 10 gyerek marad alatta...

de az is kevés lesz hogy elgondolkozzanak a parasztok és kirájok
@sírbateszezazegész: Elkészült magyar felirattal is a tuti animációs filmecske.

youtu.be/fqfbScLsFws

Igazi görbetükör.:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ja ja

a leomlott fal mögöt is bajnai ált !

a bajnai kocsiját meg egy dakota lopta el,
azt gondolták hogy akor nem tud hazajöni prágából...
Egyébként meg ennél ezerszer jobban megépített, őrzött, többször átépített és uniós pénzből támogatott fal is leomlott már.
Fabius:

"miből lesz Zsiga alpolgármester úrnak aszfaltozva a frissen vásárolt - és az árával bicegve elszámolt - háza előtt az utca, ha nem a megspórolt kismiújságokból, he? "

Bocsánat, azt hiszem, Zsiga Marcell egy a Fidesz-Kdnp pártszövetség tagjaiból felállt bizottság előtt számolt el.

Nem tudom, mi lett volna az eredmény, ha történetesen özv. Szedlacsekné Kovács Manyi néni, a jászladányi HVSE amúgy vajszívű szertárosa faggatta volna arról, miből is van az a ház.

"Na ide figyelj, te pernahajder, ha edzés végén nem számolsz el rendesen még a fél pár lábszárvédővel is, szólok Tibi bá'-nak, aztán a holnapi edzésen futhatod a bünti 400-as köröket! Lókötő kölke...!"

Így lenne kérem Zsiga Marcellből tutti kis marathonista....
Savanyú Jóska in eksön:
hvg.hu/itthon/20130508_Atlatszo_Ader_nem_irta_ala_az_informacios#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_5_8

Én adtam neki esélyt a magam részéről embernek lenni, a beiktatása után.
Aztán...

Most akkor ez meg?
Fejtse meg, aki ért hozzá, én csak egy oldalról tudom értékelni.
@De hol van Columbo felesége?:

Orbán Viktor: "Hajrá, APEH"!

Túlfizetést állapított meg Orbán Viktor Fidesz-elnök vagyonosodási vizsgálata során az APEH és visszautalt 135 ezer forintot - hangzott el a tv2 szerda esti híradójában.

www.stop.hu/kommentek/index.php?forum_topics_id=57038&database_name=articles&database_id=287501&forum_forbidden=0&subcategory=belfold&no_results_total=52&lstresults=4
@De hol van Columbo felesége?:
Nézd, kedves Zébácsi,
nem nagyképűsködni akarok itten, mert nem csak én olvastam történelemkönyveket, de; a zsigaharács miskolci aszfalt-parazitát abban a kontextusban emlegetni ahová Miltiádész belefér...

Érzed ugye, a képtelen mivoltát a dolognak?
@Dr. jenőke (jenőke):

Csoda egy Apeh, micsoda pech! Illetve nem, mert büntiről nem szól a fáma.

Viktor a pótbevallásról még nem hallott.
Igaz, ő maga a pótolhatatlan.

@Knósszosz:
Na ja, kérlek alássan, ebben van valami...de azt azért lássuk be, Zsiga Marcell futására sokan kíváncsiak lennének.
Mondjuk, jó, én annyira vajszívű vagyok, futás helyett felőlem járhat is. Canossa-t.
@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó: na elmész te a beteg csacsi lelógó alkatrészére náculni!

Amúgy tudod-e hányadika van ma? Segítek:

hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C5%91zelem_napja
@De hol van Columbo felesége?:
A magam részéről megnézném, páholyból.
Mondjuk ha koccintanánk az előadás apropóján valamivel, akkor depláne.

Amúgy Marci mivel fogja még elkápráztatni a miskolciakat? Van még ötlete ami szarba ragadt, viszont lehet kurva jó siker magyarázatot gyártani hozzá?
Aszfalt/négyzetméternemisúúgyvóót?

Tetű
@sírbateszezazegész: korábban is jelezte... pár napja talán. Mert az állam az inflációval összefüggésben emeli a nyugdíjakat is.
Szerintem utána, de nem lehet tudni.
@Mariann19: Ok, de mivel a csökkentés a nagyobb része a gazdagabbaknál fog jelentkezni akiknek nagyobb az megtakarítási határhajlandóságuk, így a bankbetét ill. az elmúlt évek tapasztalatai alapján a külföldre "menekített" megtakarítás mégis csökkenti majd az ÁFA bevételt. Egyébként röhejes amikor állandóan családról beszélnek holott itt háztartásokról kéne, mert a kettő nem ugyanaz a rezsicsökkentés alanyai pedig a háztartások. Hosszútávon szükségszerűen ez egy 1990 előtti telefon-helyzetet eredményez. A fiatalabbak kedvéért: A rendszerváltás előtt Magyarország a többi szocialista országhoz képest is lemaradt a telefonellátottságban (Albánia előzte csak meg Európában). Miért? Mert Magyarországon a tervgazdaság keretein belül próbáltak piacot "szimulálni", tehát a telefonhálózat üzemeltetője a (posta), a bevételeiből gazdálkodott, ugyanakkor az árat központilag politikai érdekek alapján határozták meg. Ennyi
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A Nemzeti Elrugaszkodás Évében?
A realitásoktól sikerült a legjobban elrugaszkodni... most még tart a lebegés állapotttya, onnan minden csodálatos. Ám eccer majd landolni is kell a bányászbéka ülepe alatt túrva a humustzt.
"Berlusconit börtönre ítélték
Négy évre ítélték Silvio Berlusconit adócsalás miatt a Mediaset-perben."

hvg.hu/vilag/20130508_Berlusconit_masodfokon_is_eliteltek_adocs

bárha....
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: fújják egyre többen, polyva szerteröppen/fú, három szekér polyván!
@Knósszosz:

Ehh, leginkább nem is írok semmit, mert csak felmegy a pumpa.

Persze nem az a baj, hogy azt hisszük, hogy van valami baj (vaj), hanem az, hogy mindeközben a majd' a fél ország nem tud emberi életet élni. Én szerencsére még igen, de ettől még módfelett zavar, hogy sokan nem.

Marcit ez az egyre durvább tény láthatóan kevésbé hatja meg. Pedig ő választott képviselő, én meg csak egy ócska "annyit-is-ér-fickó" vagyok.

Koccintás? Egészségedre!
:-)
@Dr. jenőke (jenőke): menjen ő a Gőzgyűlésbe! ;) Oda való. A füles tejtartó alkalmatosságok közé.
@De hol van Columbo felesége?: nem csak hisszük, van is. :(((
Tegnap rákerestem a kuglival a következőkre

hungary democracy

az első találat erre
www.newstatesman.com/austerity-and-its-discontents/2013/04/hungary-no-longer-democracy

nos, már a cím is sok mindent elárul. Abszurdisztánban már nincs demokrácia, írja a cikk, amely sajnos nem az egyetlen lehúzó hangulatú.

Csak a móka kedvéért:

albanian democracy

szintén első találat
www.fride.org/publication/758/democracy-in-albania

Arról írnak, hogy eléggé törékeny a demokrácia _Albániában_ és általában a többi cikk is--bár nem hallgatják el a korrupciót és a kommunista örökséget--hasonlóan bizakodó hangvételű.

Még viccnek is rossz!

De Gézáék szerint rendben van minden. Persze. Csak a kis sértett járja be Európát.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: még az ékezetek sem fontosak. 100 méter fókabél, vagy 100 méter főkábel, nem mind1? :)
@Mariann19: Igen, majd próbálnak valamit csinálni, de a nyugdíjas az kicsit több, mint a trafikos. Meg aztán miböl?
Hogy megértsd mire gondolok.
Egyszeri vállalkozó -feketekassza nélkül- okosba (fiktív szla) megoldja alkalmazott be nem jelentett bérét. Azt rájön, hogy ez milyen jó, kevesebb adót is kell fizetni, hisz nem olyan nyereséges. Azt rájön, hogy így viszont nem is hitelképes. Pedig ő csak a feketét akarta megoldani.
De ezek járulékos előnyök/hátrányok. Viszont kapkodás lesz megint a vége.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Tudtam, úúúgy tudtam, hogy nem kell megnyitnom, én tulok!!!!:)
@sírbateszezazegész: "A nyugdíjas az több, mint a trafikosok."
Nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülők. Ez egy jelentős tömeg, akiket meg kell nyerni, és szokás szerint pénzek adományozásával. Jelzem, ebbe a körbe tartoznak azok a rokkantnyugdíjasok is, akik komoly sérelmeket szereztek a rendszer átalakítása során. Feltételezhető, hogy a többi nyugdíjasban van annyi szolidaritás, hogy érzelmileg is képes lesz mérlegelni, nemcsak anyagi szempontok szerint.
A kérdés a kompenzációk pénzügyi fedezete. Ugyanis már óriási a költekezés a szavazók megnyerésére, a java pedig ezután kéne, hogy jöjjön.
@draft21: Áfa ügyben a Te verziód is rendben van egy apró kitétellel, volumenében nem annyira jelentős a gazdagok ebből származó megtakarítása.
Az árpolitikáról.
Valóban egyre inkább terjed a hatósági árformába tartozó termékek köre központi akaratra. Egy kapitalista gazdaságban, ahol a szabad ár a jellemző, mint a verseny egyik meghatározó tényezője.
Ez is a hatalomkoncentráció szándékának egyik szegmense.
A 80-as években már az akkori kormány is hozzájárult egyes területeken a hatósági ármegkötés nélküli árformák alkalmazásáról. Még az életszínvonalat meghatározó termékeknél is a maximált árformát lehetett alkalmazni.
Ja, és komoly árellenőrzés létezett, amelynek célja az árakban elismerhető költségek kontrollja volt a fő szempont.
Ha jól megnézzük ezt a beruházást 2010-ben kezdték el. Akkor kötötték a kivitelezővel a szerződést és valóban 2011-ben fejezték be.
Japánban egy ilyen baleset miatt harakirit követnek el. Én semmit nem kívánok csak annyit, hogy nyissunk egy számlát ahova pártállástól függetlenűl ( hiszen két város vezetés volt ez idő alatt) mindenki utaljon át pénzt. Az anyázással Nem lesz jobb se a gyerekeknek, se a szülőknek, se a dolgozóknak. Tessék fröcsögés helyett segíteni. De csak addig érdekes valami amíg szenzáció és tudják egymást szidni a két párt csatlósai. De ettől még az ott dolgozóknak és a gyerekeknek kell mindennap élni az elszenvedett megrázkódtatással.
süti beállítások módosítása