Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 444.hu/2024/03/28/hajdu-peter-szerint-a-frizbi-bulvarplatform-ez-az-ami-nem-tette-lehetove-hogy-a-... (2024.03.28. 12:16) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.05.08. 08:11 Fabius

Magyarország bölcsődeomlásban jobban teljesít

Címkék: fidesz miskolc bölcsőde zsiga marcell kriza ákos

Ráncba szalad az ember homloka mikor megsérült gyerekekről hall. Különösen, ha adófizető szülő vagy magad is, és az eset egy közintézményben történik. Egy olyan közintézményben, ami nemrég lett "felújítva" és melldöngetős csimbumcirkusszal átadva. Mert faszaság van, Magyarország jobban teljesít, éppen csak betondarabok hullanak az égből a gyanútlan gyerekekre egy miskolci bölcsődében. 

"Az öncsalás esztelenség"- mondta a "régi" Széchenyi, aki nem tudom mit szólna ma a nevét megszégyenítő "Új Széchenyi" néven elhíresült tervhez, és a kivitelezések megvalósításához. Látványberuházás, szoktuk mostanában hallani sűrűn, na ez a miskolci bölcsi is éppen ilyen: ha látható helyről nézed beruházás, de ha mögé is benézel romhalmaz. A lakótelep közepén körbeépítve, minden irányból fák, bokrok, sövények takarják - ami normál esetben nagyon helyes - abszolút eldugható a mismásolt lényeg. Körbejárni csak a tömböt tudod, és a növényzettől nem látni semmit. 

miskolc ovi.jpg

 De nem elég ez? Az eredeti tervek szerint a terasz burkolat cseréje is része volt a felújítási tervnek, de minek úgy kapkodni és hol van még karácsony. Meg egyébként is spórolni kell, mert miből lesz Zsiga alpolgármester úrnak aszfaltozva a frissen vásárolt - és az árával bicegve elszámolt - háza előtt az utca, ha nem a megspórolt kismiújságokból, he?  Ne nézzél, Miskolcon csak úgy "találtak egy kis megmaradt pénzt" amit elköltöttek ilyen magasztos és elsődleges célokra. Hogy hol találták és mit nem csináltak meg az meg most kezd látszani. Tanuljuk már meg végre, hogy mi fontos és mi nem. A bölcsis gyerekek legyenek biztonságban mikor Zsiga háza előtt kátyús az utca?! 

miskolc ovi2.jpg

A szomorú az, hogy a gyerekek látták ennek kárát. Mindenesetre a szülőket hallgatva reggel az intézményhez közeli parkolóban elmondható, hogy zsigamarci és Kriza Ákos polgármester akut csuklásrohamra ébredt, plusz édesszüleik és a legősibb mesterséget űző, rossz szagú Istennel való közösülés is emlegetve volt sűrűn.  

Ha belegondolunk, hogy egy ilyen százmilliós építőipari beruházás, mint ez a bölcsőde felújítás projekt nem nyilvános közbeszerzés köteles, hanem meghívásos alapon elmutyizható, akkor csodálkozunk, ha a gyerekeinket ellátó intézményekből is kilopnak és kispórolnak mindent? Hány ilyen mostanában "felújított" közintézmény lehet még, és egyáltalán: miért kell nekünk ezen gondolkodni basszátok meg? 

551 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr275287477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@sírbateszezazegész: Amennyiben belegondolunk, a Fidesz a rezsicsökkentéssel ellehetetlenítette az energiaszektort, a csökkentés összege árnövelő hatásként megjelent már termékekben, a nyugdíjas példa szerint átveri a nyugdíjasokat.
Csupa negatív és álságos intézkedés a hatalom fenntartása érdekében, mellyel még komoly gazdasági veszteségeket okoz, a morális beütésről nem is szólva.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: turelmes vagy Felettèbb Kínos kollegaval, pedig ez sem segit.
A poszthoz kapcsolódva annyit tudnék hozzátenni a történethez, hogy azt az edzett lelkű törzskommentelő hölgyek-urak és egyéb idetévedő olvasók is kimoderálnák.
Elképesztő ez az egész képtelenség, elég belegondolni, hogy ez valamelyikünk saját csemetéjével történik meg és… a többit tegye hozzá mindenki vérmérséklete szerint.

Valaki linkelte a Nyugati pályaudvar éppen aktuális anomáliáját, mint párhuzamot erre a miskolci szarra.
Ott is hullik a vakolat, ráadásul vagy tíz méter magasból. Ki a jó édesszüléje lesz felelős azért, ha valakit agyonbasz?
@Penivaldes:

"_kapa nem kell a temetéshez_"

kine k a pa p, kine k a pa pné, de jó ha van.
de! ásó-lapát, már dzsobb?
@Knósszosz: én linkeltem... de ott még egy csavar van !!!!

AZ ... M Ű E M L É K É P Ü L E T

és dr.O.Viktor mafiafőnök épp erre hivatkozva hogy a külföldi rossz gazda akarja REKVIRÁLNI a műemléképületeket...

mer a fidesmaflaálam jó gazda:))) bruhahahahhaa:)
@Knósszosz:

"Ki a jó édesszüléje lesz felelős azért, ha valakit agyonbasz?"

Hát a Gyurcsány. Ki lenne?
@jaegtoer: Az általad felsorolt következmények valósak, ezt nagyon világosan lehet látni.
Arról nem is szólva, hogy az energiaszektor befektetőit profithajhász, a pénzeket kitalicskázó szereplőként teszi ellenszenvessé a lakosság körében. A minap olvastam egy energiszektor befektetőjéről, aki 77.2 milliárdot fektetett be beruházásként, a tavalyi eredménye 5 milliárd volt, ami azt jelenti a trend alapján, hogy a befektetése 15 év alatt térül meg.
Mit vártunk tőlük? Maradjanak itt O saldo mellett?
@Módfelett Kényelmetlen:
Ahha... szóval akkor kegyedben egy árpádsávos tangában rikácsoló, minden ész érvet elutasító, meggyőződéses jobbikost tisztelhetünk?

Hozott isten!
jegyezzétek meg Buga Jakab mondását:

"a hivatal majmai lassan örülnek..."

EgyetemistaPartyzán (törölt) 2013.05.08. 21:29:10

Annyira dübörög itten a gazdaság, hogy a vakolat sem bírja.
@Mariann19:
Viszont egyre több embernek esik talán le ez az álságos "rezsiblöff".
A narancsbolsevik pártban is egyre többen rájönnek, hogy hazugságokban hittek. Ügyvédi irodában dolgoztam a napokban, ott is csak az egyik elvakult narancsos, a többiek összesúgtak a háta mögött, érezni, hogy egyre cikibb neki, feszeng, a pillantások röpködtek mögötte...
@Mariann19:
kiegészítés Paulsson a Bush pénzügyminisztere aki melintézte az első (és máig nem utolsó) konvergenciát 850 milliárdban, az a GS CEO-ja volt és azonnal oda is ment vissza mikor a Bush lejárt, a Bush-ban egy az morbánéhoz hasonló agyament stricit kell köszöntenünk még nem tuggyák mennyibe fáj ez nekik tudnod kell a Bush család direktben kereskedett Hitler németországával és az első milliárdjait annak révén szerezte, védelmükre szóljon nem az egyetlenek

brühüyyy

én azért írom a számokat mert az a hírháló amin szórakozok hozza és aki tud olvasni a sorok között az össze tudja rakni a mozaikot és ...a többit tudod

13 trillió (azaz 13 billió europai mércével) az USA öntartozása és nem fogy...a monetáris válság messze vezet a kínaiak nem gondolkodnak 5 években hanem 200 években és azt láttyák, hogy a zöldhasú hegemóniája eloszlik...a római birodalom mintájára önmaga dugájába dőlt
@Buga.Jakab: jegyezzétek meg Buga Jakab mondását:

"a hivatal majmai lassan örülnek..."

bocsi elírtam, a B verziót akartam:

"a hivatal majmai lassan őrülnek..."
@EgyetemistaPartyzán:
Hazugger(Blogger) Géza elvtársat ismered?
Boldog ember vagy, ha nem - na, szerinte pedig sose vót'még ilyen jó, minden szép és minden jó! :(
@EgyetemistaPartyzán: én is ezt mondtam ma...

errő a fides nem tehet... a FÖLDRENGÉS miatt volt...

csak eddig gondolkodott a vakolat...
meg egyébként is ijjen távolra sokára ért el a hulám !
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Ma egy országgal tőzsdéznek."
"Minden napra egy mese" volt az egyik mesekönyvem címe.
Nincs olyan nap, hogy ne legyen valami akkora ármány ellenünk állampolgárok ellen, hogy az ember márcsak naivan kérdezi, hogy ez miért pont velem történik meg.
@Knósszosz:
Aszondod? Motorgya, meg rúdja is van?
Leszarom!
Nézegesse, akinek az a gyengéje... :)
@Mariann19:
Pedig Piktor olyan szép, olyan jó, olyan....
Meg sem érdemeljük!
DETÉNYLEG! :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

én nem közgazdász vagyok, hanem igazgatásszervező ezért én a pénzügyi részt csak externáliaként vizsgálom, ha lehetek ilyen nagyképű, ellenben az elvesztegetett, elszórt, időt azt hamar észreveszem a szakmai ártalom miatt, és látom hogyan veszik el az életünket a felesleges időtöltéssel ál(t)szervezésekkel és a köznép állandó mozgásban tartásával. most is itt közbűnügyekkel foglalkozunk, ahelyett, hogy a nőkről, lovakról, piáról, kártyajárásról, a szép időről baszélgetnénk. ugye. és akkor a hormonok, meg a tesztoszteronok, meg az endorfinok meg sem voltak említve. ugye. na megyek kefélni.(mert holnap utazok és szöszös zakóban nem lehet mégse, mielőtt valaki mást értene, mint amit kellene)
@Buga.Jakab:
Bezony, ám!
Tíílululúúú-lulu-lúúú... Figyelem, figyelem!
Értesíccsük a nedves várakozóközönséget, hogy Szeged felől katamarán érkezik a csarnok egyes dokkba, a dokk mellett kéretik vigyázni!

Oszt az épülethez köze volt a gall kovácsnak, ezért ahogy mondod, tripla figyelmet érdemelne az állagának megóvása.

Na, mindegy, majd lesz Puszkasz sztadhión, ami a lófaszt se érdekel, viszont cserébe kurva drága és haszna zéró.
Magyarország, én így szeretlek...(?)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Tegnap hallgattam H. Endre közvélemény kutatót. A bizonytalanok /54%/ is azt mondja, hogy ennek a kormánynak mennie kell.
Ugyanakkor nem tudják, hogy kire kéne szavazni.
Micsoda patthelyzet!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
komoly ember nem is beszél a rezsidémonról, az óvodásoknak szóló trükk a Télapó és a Húsvéti Nyúl Házasságáról...

egyik zsebemből kiveszem és beteszem a másikba de azt nagy zajjal...csak közben egyes zsebekből kevesebb más zsebekből több kerűl ellopásra

a magyar adórendszer sarc és nem adó aminek a szükséges és hasznos volta ezzel lenullázódik

nem véletlen a svájciak és más normális országok alattvalói nyugiban fizetik, mert amit itt kiadnak azt ott -azonnal- vissz is kapják és még jobb 9is nekik ezáltal

ajánlom Knósszosz barátunk figyelmébe sok szeretettel

brühühyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Azt lehagytam, hogy az ördög meg vigye.
Minek nézel Te engem??
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Szép fiú!Nekem az orrnyerge megkapó. Negatív értelemben. Na és a toka!
@Mariann19: Szerinted aki elhatározta a rezsicsökkentést, annak bármilyen halvány fingja is volt annak az inflációra gyakorolt hatásáról?
@Husz_János_Puszita:
Francba, ez eszembe se jutott.
Az öreg tavalyi pálinkát kínált, talán azér...
@Knósszosz:
Öööööö... itt, most, ennyi ember előtt mondjam??? :D
@sírbateszezazegész:
Legyetek szívesek a

"REZSIBLÖFF" szót használni.

Az sokkal inkább kifejezi ennek a bolsevik trükknek a lényegét.
@rodeo36:
Fogadjunk, hogy ez valami zeneműre való utalás volt, aminek értelmezéséhez még fel kell nőnöm.
Nem szégyellek tanulni, szóval...?
@sírbateszezazegész: Csak gondoltak az infláció csökkenésre, mert ezzel a mutatóval dicsekszenek naponta több ízben.
Az már kimarad a szövegből, hogy ez a csökkenés nem igaz, mivel itt a plusz és minusz előjelek számokban kifejezve semlegesítik egymást.
Még jó, hogy mi tudjuk, így nem csodálkozunk, hogy nem marad meg pénzünk a rezsicsökkentés miatt.
@Mariann19:
Orrnyerge? A tulok orrán? Azon ellovagol egy kozák század...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Végre, hogy valaki kitalálta, és ez Te vagy. Marha jó ez a Rezsiblöff. A másik túl hosszú volt leírni, és még az igazságtól is távol állt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Te, ilyenkor a ladik nózijában beizzított Bunsen-égő fénye mellett nem lehet evezni?
Inkább, jó!-:)))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Azon ellovagol egy kozák század."
Csak hová jutnak, mert ferde. Moszkvába vagy a sztyeppékre?
@Mariann19:
Az ŐSHAZÁBA. Délebbre... :D

@Knósszosz:
Bunzenoljál te! :(
Én a csajokat szeretem! :)
A KENUBAN is! Ladik... hogy verem le a derekadat egy lapáttal...
@Mariann19: "A rezsicsökkentés okozza az infláció tavalyi 5.2%-ról 2%-ra való mérséklődését, ami azt jelenti, hogy a nyugdíjemelés mértéke is az inflációs rátával egyenlően alakul.
Ebből az következik, hogy a rezsicsökkentést klasszul ellentételezi a nyugdíj és a nyugdíjszerű ellátások emelésének lényegesen alacsonyabb szintje.
Ez kb. 50 milliárd Ft-ot jelent. "

Ugye, milyen kis ravaszdiak vagyunk?
@Mariann19: Javíthatatlan álmodozó vagy. Ott is az értelmet feltételezed, ahol nincs. De maradj ilyen.
Az infláció csökkenése egy járulékos nyereség számukra. Meg is lepődtek az elején. Van egy fogadásom, hogy amikor rájönnek ennek nyugdíjra gyakorolt hatására, elindul a brainstorming, hogyan kompenzálják az érintetteket.
@Módfelett Kényelmetlen: "Szavaztatok volna az emeszpére inkább gyökerek"

Ugyanmár. Ha az emeszpére szavaztunk volna, akkor nincs semmi izgalom az életünkben. Ekkora sót csak a fidesz tud csinálni, tiszta cirkuszművészet.

EgyetemistaPartyzán (törölt) 2013.05.08. 21:59:35

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
“minden a legjobban van ezen a legeslegjobb világon”
Ezt olvastátok? Aranyos... :((

"A közgyűlésén mondott beszédében említette, hogy az ötvenezer friss kárpátaljai magyar állampolgár közül legalább tízezren egy szót sem beszélnek magyarul. Ez miként lehetséges?

Ukrajnában árulják a jövedelmezőbb pozíciókat. Itt az lesz a rendőrkapitány, akinek több pénze van. A közlekedési rendőr sem csak zsebre bírságol, mert a jövedelem egy részét továbbadja a feletteseinek. Az állampolgárság megvásárlása ugyanígy működik, csak magyar vonatkozásban, azaz a megvesztegetett fél nem az ukrán közlekedési rendőr, hanem a magyarországi önkormányzati dolgozó.

Mit gondol, mi a tarifa, mennyiért lehetett megvenni magyar állampolgárságot?

Ahogy én hallottam, 500-1000 euró."

atlatszo.hu/2013/05/08/kovacs-miklos-arucikk-lett-a-magyar-allampolgarsag-karpat-ukrajnaban/
@Módfelett Kényelmetlen: "Kurva kényelmetlen lehet rádöbbenni, hogy ugyan azt a retek kommunista mocsadék bandát szavaztad kormányba, mintha a tetű szocikra voksoltál volna. : D "

Nocsak, nocsak. El nem kötelezett harmadik utasok vagyunk, vagy nácikok?
@Hüvelykmutyi: én is jól szórakozok:)

a bölcsisek is élvezték ahogy sziránázva vitte őket a mentő

amugy majd eljáccák a zöregnéne őzikéjét a bekötöt lábú gyerkőccel...

a kis édesek hogy élvezték:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
-:D-:D
Tudom én, mivel okozok "örömöt" Neked!-:)))
@Hüvelykmutyi: "Ugye milyen kis ravaszdiak vagyunk?"
Mi meg olyan kis okosak, mert csipőből rájövünk a trükkre.
Mit lépsz?
Ezt még délelőtt találtam, ha volt akkor bocs:

www.hrportal.hu/c/kilencszazmillio-forintos-fejlesztes-negyven-uj-munkahely-20130508.html

Kukuríkúúú... kotkodááács... beeeeeeee... nyííííhahahahhha-ha-ha-hatalmas ünneplés van a fidesz baromfiudvarban, mindegyik akollakó saját nyelvén rikácsolja a hatalmas sikert, tán még a harangokat is félreverik alcsútbasznádon mert őrületes siker született!! 40 új munkahely!!! Ihaj-tschuhaj-ripityom-recece, óggya a kormány megfele a gondokat sorozattyába (ez a zövék sikerük, ám!), elő a házi törkölylyel, be a lejáccóba a nagyecsedi fekete szemek mulatós cd-jivel oszt kezdőggyék a hét határra szóló dínom-dánom!!
Ha mán mulatunk ki ne haggyuk a Józsimánuel Barrózótot is elküldeni a picsába mer kiesik agyakorlatbúl oszt elfelejti mijen a zungarische verbális karikássch ostor.

Pofám leszakad, 40 munkahely(!!)már hírértéknek minősül.
Biztos, hogy ez a kormányzati kommunikáció műve, mert egyébként ki a lófejt érdekelne negyven egész munkahely létrejötte?
Félreértések elkerülése végett, az egyáltalán nem baj, hogy munkahelyek gyönnek létre, a sok szar mellett legalább valami halvány pozitívum. Legalább ennyi családnak könnyebb lesz a legelés mellett kenyeret is venni.

Populista szar duma, amibe majd belekapaszkodnak (mert bele fognak), az a 40 munkahely, csak éppen a párhuzamot nem fogják propagálni, hogy tavaly mennyien húztak el Németországba, meg egyébként miért nevezik Londont a világ ötödik legnagyobb magyar városának.
Erre is köllene valami válasz, nem?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "szerinte pedig sose vót'még ilyen jó, minden szép és minden jó! "

Mééé, hát nem?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Én voltam állampolgári eskűtételen (vajdasági barátom tett eskűt). 120-ból 18-an annyit nem tudtak magyarul, köszönöm.
Még az alpolgármesternek is kényelmetlen volt. Fel is hívta rá a figyelmüket, jobban kötödjenek nemzetükhöz, tanulják meg a nyelvet. Persze mindezt magyarul. Szerinted mennyit értettek belőle?
Rám hívták a biztonságit, mert nem bírtam abba hagyni a röhögést...:)
@rodeo36:
Van még egy zseb. A nyugdíjnak.
Szerinted mi lesz, ha a rezsicsökkenés miatt 2% körül lesz a Fidesz szerint az infláció (hurrrráááá!!!), és a keveset rezsimegtakarító nyugdíjas nyugdíja ezért csak 2%-kal nŐ?
(elmarad a vastaps)
@sírbateszezazegész: "120-ból 18-an annyit nem tudtak magyarul, köszönöm."

Annyit talán meg bírnak jegyezni, hogy fidesz... amikor szavazni köll :-(
@Hüvelykmutyi: az életbe nem jönnek többet Magyarországra. Mentek tovább, már megvolt a helyük Ausztriában:)
@Mariann19: A fenéket nem kerül: 1. ÁFA, TA kiesés. A beruházások elmaradása, munkahelyek megszűnése, más szektorok befektetéseinek elmaradása. A hálózatok leromlása, amelynek felújítását majd (részben) az államnak kell finanszíroznia. A rezsicsökkentés által érintek cégek jelentős része önkormányzati tulajdonban van (vízművek, távhőszolgáltatók jelentős része), közvetlen bevétel kiesés az önkormányzatoknak (persze ezt helyiadó emeléssel kompenzálni próbálják). "Antiszociális" hatások, tehát a rezsitartozások továbbra is nőni fognak, mert 10% a nem fizetőknek kevés (ettől nem javul a fizetőképesség), viszont a gazdag nagyfogyasztók jól járnak. A nemfizetők problémája kezeletlen maradt, viszont a szolgáltatók teherviselő-képességének megnyirbálása miatt, ők kiestek a probléma megoldásából.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Egy ausztrál állampolgárságra összeszednék én is ennyit, talán a muterék is beszállnának picivel, a Virgin 747-esei Londonból sűrűn járnak Sydney-be, igaz megszívják a púpot Szingapúrban, de kit érdekel.

Mutter féltestvére ott él és nem panaszkodik. Ismeretség semmi, elvált az alkoholista férjétől aki rajta edzett (focista volt, rúgta reggeltől estig, két kiskölyökkel nekiindult egy állásajánlatnak és bejött.

Nem részletezném a dolgot, mert tipikus nem igaz sikertörténetnek nézne ki, pedig nem az. Szorgalom, tudás, amit jobban értékelnek a világ másik felén, mint a seggnyalást.
@Hüvelykmutyi:
Há'de!! :))
CSAK A FIDESZ! ÉLJEN A PÁRT!
(SSteffykét ismered? Kéne... :) )
Törő Gábor: Egy hiteltelen, aljas maffiabaloldal van Magyarországon
A családi trafikok száma megtízszereződik, az eddigiekhez képest. Tízszer annyi családi vállalkozás jut így megélhetéshez, mint korábban. A profit eddig java részt a multiknál volt. Most sérül a nagytőke érdeke, és ez nem tetszik a baloldalnak, ahogy a rezsicsökkentés sem, a bankadó sem- jelentette ki Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.
fehervar.hir24.hu/fehervar/2013/05/08/toro-gabor-egy-hiteltelen-aljas-maffiabaloldal-van-magyarorszagon/~~fokusz
@Dr. jenőke (jenőke):
Elmebeteg a bácsi... Valamit szednie kéne rá, mert még úgy marad.
@Dr. jenőke (jenőke):

"A magyarországi dohányforgalom nagyjából harmadát bonyolítják külföldi multik, miközben a 40-42 ezer árusítóhelyből legfeljebb 4-6000 van külföldi tulajdonban. Miközben a kormány azzal védi a trafiktörvényt, hogy a magyar családi vállalkozók érdekeit képviseli, 35 ezernél is több magyar kézben lévő boltból, kocsmából, étteremből szorul ki a cigi. A GfK piackutató számításai szerint 10-15 ezer munkahely szűnhet meg, és 2500-3500 kisbolt zárhat be az állami monopóliummá tett dohánykereskedelem miatt."

Hülyebácsinak küldje el valaki.
@Dr. jenőke (jenőke):

Aztakurva. Ezek szerint eddig 500 családi trafik volt, kedves Törő Gábor?

Vagy aljasul, ocsmányul, büdös nagyot hazudni tetszik-e, kedves Török Gábor úr?

Kedves ocsmány hazudozó Török Gábor úr, tudja-e, hogy mekkoraegy FASZ maga, aki a MAFFIADESZ seggét nyalja?
@sírbateszezazegész: "Elindul a brainstorming, hogy kompenzálják az érintetteket."
Azt véleményeztem, hogy a rezsicsökkentésből hogyan lehet egy fillér nélkül politikai tőkét kovácsolni úgy, hogy még kb. 50 milliárdor is hozzon a konyhára.
Azt hiszed, hogy ez utóbbi előnyre későn jönnek rá?
Lehet, de az emelési törvényt be kell tartani. Abban van igazad, hogy választás előtt nem fognak senkit megrövidíteni. Az osztogatás már megy. Minden nap egy-egy réteg, embercsoport valami kedvezményben, támogatásban részesül már most, figyelve a híreket.
@P.Freddy:

Természetesen Törő Gábor a helyes név, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Ez a név az, ami helyesen passzol arra, ami egy orbitális, ocsmány hazudozó falloszt jelent a MAFFIADESZ manifesztációban. Az egyiket a sok közül.
@draft21: Egy dologban vitatkoznék. Az Áfa bevételek nem fognak csökkeni, mivel a rezsicsökkentésből származó összegeket a családok egyéb fogyasztási cikkekre fogják felhasználni, amelyeknek szintén van Áfa tartalma. A Te feltételezésed akkor lenne igaz, ha a fennmaradó összegeket a családok banki megtakarításokba fektetnék.
A többi felsorolt következmény stimmel.
@P.Freddy:
A MAFFIÁBAN 1 betű ide, vagy oda... :D
Lófej az ágyba, vagy lótej az ágyba.
Sokszor eszembe jut mostanában: Lenin jogi karrier kezdése helyett forradalmi tevékenységekbe kezdett.

hu.wikipedia.org/wiki/Vlagyimir_Iljics_Lenin
Ha nem újították volna fel az egyik felét, most nem lenne ekkora hír. Pedig legalább a külső felét felújították. Lehet, hogy az is leesett volna, és mennyi mindent megelőztek azzal, hogy azt a részt megcsinálták.

Egyszerűbb lett volna nem nekikezdeni a beruházásnak, és hátradőlve hátramutogatni, hogy természetesen ezért is a Gyurcsány a hibás.

Egyébként pedig még szerencse, hogy nem lett ennél is nagyobb baj belőle.
@cellular: ijen az élet eccer lent eccer fent

majd a következő vakolatszakadásnál 10 gyerek marad alatta...

de az is kevés lesz hogy elgondolkozzanak a parasztok és kirájok
@sírbateszezazegész: Elkészült magyar felirattal is a tuti animációs filmecske.

youtu.be/fqfbScLsFws

Igazi görbetükör.:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ja ja

a leomlott fal mögöt is bajnai ált !

a bajnai kocsiját meg egy dakota lopta el,
azt gondolták hogy akor nem tud hazajöni prágából...
Egyébként meg ennél ezerszer jobban megépített, őrzött, többször átépített és uniós pénzből támogatott fal is leomlott már.
Fabius:

"miből lesz Zsiga alpolgármester úrnak aszfaltozva a frissen vásárolt - és az árával bicegve elszámolt - háza előtt az utca, ha nem a megspórolt kismiújságokból, he? "

Bocsánat, azt hiszem, Zsiga Marcell egy a Fidesz-Kdnp pártszövetség tagjaiból felállt bizottság előtt számolt el.

Nem tudom, mi lett volna az eredmény, ha történetesen özv. Szedlacsekné Kovács Manyi néni, a jászladányi HVSE amúgy vajszívű szertárosa faggatta volna arról, miből is van az a ház.

"Na ide figyelj, te pernahajder, ha edzés végén nem számolsz el rendesen még a fél pár lábszárvédővel is, szólok Tibi bá'-nak, aztán a holnapi edzésen futhatod a bünti 400-as köröket! Lókötő kölke...!"

Így lenne kérem Zsiga Marcellből tutti kis marathonista....
Savanyú Jóska in eksön:
hvg.hu/itthon/20130508_Atlatszo_Ader_nem_irta_ala_az_informacios#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_5_8

Én adtam neki esélyt a magam részéről embernek lenni, a beiktatása után.
Aztán...

Most akkor ez meg?
Fejtse meg, aki ért hozzá, én csak egy oldalról tudom értékelni.
@De hol van Columbo felesége?:

Orbán Viktor: "Hajrá, APEH"!

Túlfizetést állapított meg Orbán Viktor Fidesz-elnök vagyonosodási vizsgálata során az APEH és visszautalt 135 ezer forintot - hangzott el a tv2 szerda esti híradójában.

www.stop.hu/kommentek/index.php?forum_topics_id=57038&database_name=articles&database_id=287501&forum_forbidden=0&subcategory=belfold&no_results_total=52&lstresults=4
@De hol van Columbo felesége?:
Nézd, kedves Zébácsi,
nem nagyképűsködni akarok itten, mert nem csak én olvastam történelemkönyveket, de; a zsigaharács miskolci aszfalt-parazitát abban a kontextusban emlegetni ahová Miltiádész belefér...

Érzed ugye, a képtelen mivoltát a dolognak?
@Dr. jenőke (jenőke):

Csoda egy Apeh, micsoda pech! Illetve nem, mert büntiről nem szól a fáma.

Viktor a pótbevallásról még nem hallott.
Igaz, ő maga a pótolhatatlan.

@Knósszosz:
Na ja, kérlek alássan, ebben van valami...de azt azért lássuk be, Zsiga Marcell futására sokan kíváncsiak lennének.
Mondjuk, jó, én annyira vajszívű vagyok, futás helyett felőlem járhat is. Canossa-t.
@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó: na elmész te a beteg csacsi lelógó alkatrészére náculni!

Amúgy tudod-e hányadika van ma? Segítek:

hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C5%91zelem_napja
@De hol van Columbo felesége?:
A magam részéről megnézném, páholyból.
Mondjuk ha koccintanánk az előadás apropóján valamivel, akkor depláne.

Amúgy Marci mivel fogja még elkápráztatni a miskolciakat? Van még ötlete ami szarba ragadt, viszont lehet kurva jó siker magyarázatot gyártani hozzá?
Aszfalt/négyzetméternemisúúgyvóót?

Tetű
@sírbateszezazegész: korábban is jelezte... pár napja talán. Mert az állam az inflációval összefüggésben emeli a nyugdíjakat is.
Szerintem utána, de nem lehet tudni.
@Mariann19: Ok, de mivel a csökkentés a nagyobb része a gazdagabbaknál fog jelentkezni akiknek nagyobb az megtakarítási határhajlandóságuk, így a bankbetét ill. az elmúlt évek tapasztalatai alapján a külföldre "menekített" megtakarítás mégis csökkenti majd az ÁFA bevételt. Egyébként röhejes amikor állandóan családról beszélnek holott itt háztartásokról kéne, mert a kettő nem ugyanaz a rezsicsökkentés alanyai pedig a háztartások. Hosszútávon szükségszerűen ez egy 1990 előtti telefon-helyzetet eredményez. A fiatalabbak kedvéért: A rendszerváltás előtt Magyarország a többi szocialista országhoz képest is lemaradt a telefonellátottságban (Albánia előzte csak meg Európában). Miért? Mert Magyarországon a tervgazdaság keretein belül próbáltak piacot "szimulálni", tehát a telefonhálózat üzemeltetője a (posta), a bevételeiből gazdálkodott, ugyanakkor az árat központilag politikai érdekek alapján határozták meg. Ennyi
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A Nemzeti Elrugaszkodás Évében?
A realitásoktól sikerült a legjobban elrugaszkodni... most még tart a lebegés állapotttya, onnan minden csodálatos. Ám eccer majd landolni is kell a bányászbéka ülepe alatt túrva a humustzt.
"Berlusconit börtönre ítélték
Négy évre ítélték Silvio Berlusconit adócsalás miatt a Mediaset-perben."

hvg.hu/vilag/20130508_Berlusconit_masodfokon_is_eliteltek_adocs

bárha....
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: fújják egyre többen, polyva szerteröppen/fú, három szekér polyván!
@Knósszosz:

Ehh, leginkább nem is írok semmit, mert csak felmegy a pumpa.

Persze nem az a baj, hogy azt hisszük, hogy van valami baj (vaj), hanem az, hogy mindeközben a majd' a fél ország nem tud emberi életet élni. Én szerencsére még igen, de ettől még módfelett zavar, hogy sokan nem.

Marcit ez az egyre durvább tény láthatóan kevésbé hatja meg. Pedig ő választott képviselő, én meg csak egy ócska "annyit-is-ér-fickó" vagyok.

Koccintás? Egészségedre!
:-)
@Dr. jenőke (jenőke): menjen ő a Gőzgyűlésbe! ;) Oda való. A füles tejtartó alkalmatosságok közé.
@De hol van Columbo felesége?: nem csak hisszük, van is. :(((
Tegnap rákerestem a kuglival a következőkre

hungary democracy

az első találat erre
www.newstatesman.com/austerity-and-its-discontents/2013/04/hungary-no-longer-democracy

nos, már a cím is sok mindent elárul. Abszurdisztánban már nincs demokrácia, írja a cikk, amely sajnos nem az egyetlen lehúzó hangulatú.

Csak a móka kedvéért:

albanian democracy

szintén első találat
www.fride.org/publication/758/democracy-in-albania

Arról írnak, hogy eléggé törékeny a demokrácia _Albániában_ és általában a többi cikk is--bár nem hallgatják el a korrupciót és a kommunista örökséget--hasonlóan bizakodó hangvételű.

Még viccnek is rossz!

De Gézáék szerint rendben van minden. Persze. Csak a kis sértett járja be Európát.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: még az ékezetek sem fontosak. 100 méter fókabél, vagy 100 méter főkábel, nem mind1? :)
@Mariann19: Igen, majd próbálnak valamit csinálni, de a nyugdíjas az kicsit több, mint a trafikos. Meg aztán miböl?
Hogy megértsd mire gondolok.
Egyszeri vállalkozó -feketekassza nélkül- okosba (fiktív szla) megoldja alkalmazott be nem jelentett bérét. Azt rájön, hogy ez milyen jó, kevesebb adót is kell fizetni, hisz nem olyan nyereséges. Azt rájön, hogy így viszont nem is hitelképes. Pedig ő csak a feketét akarta megoldani.
De ezek járulékos előnyök/hátrányok. Viszont kapkodás lesz megint a vége.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Tudtam, úúúgy tudtam, hogy nem kell megnyitnom, én tulok!!!!:)
@sírbateszezazegész: "A nyugdíjas az több, mint a trafikosok."
Nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülők. Ez egy jelentős tömeg, akiket meg kell nyerni, és szokás szerint pénzek adományozásával. Jelzem, ebbe a körbe tartoznak azok a rokkantnyugdíjasok is, akik komoly sérelmeket szereztek a rendszer átalakítása során. Feltételezhető, hogy a többi nyugdíjasban van annyi szolidaritás, hogy érzelmileg is képes lesz mérlegelni, nemcsak anyagi szempontok szerint.
A kérdés a kompenzációk pénzügyi fedezete. Ugyanis már óriási a költekezés a szavazók megnyerésére, a java pedig ezután kéne, hogy jöjjön.
@draft21: Áfa ügyben a Te verziód is rendben van egy apró kitétellel, volumenében nem annyira jelentős a gazdagok ebből származó megtakarítása.
Az árpolitikáról.
Valóban egyre inkább terjed a hatósági árformába tartozó termékek köre központi akaratra. Egy kapitalista gazdaságban, ahol a szabad ár a jellemző, mint a verseny egyik meghatározó tényezője.
Ez is a hatalomkoncentráció szándékának egyik szegmense.
A 80-as években már az akkori kormány is hozzájárult egyes területeken a hatósági ármegkötés nélküli árformák alkalmazásáról. Még az életszínvonalat meghatározó termékeknél is a maximált árformát lehetett alkalmazni.
Ja, és komoly árellenőrzés létezett, amelynek célja az árakban elismerhető költségek kontrollja volt a fő szempont.
Ha jól megnézzük ezt a beruházást 2010-ben kezdték el. Akkor kötötték a kivitelezővel a szerződést és valóban 2011-ben fejezték be.
Japánban egy ilyen baleset miatt harakirit követnek el. Én semmit nem kívánok csak annyit, hogy nyissunk egy számlát ahova pártállástól függetlenűl ( hiszen két város vezetés volt ez idő alatt) mindenki utaljon át pénzt. Az anyázással Nem lesz jobb se a gyerekeknek, se a szülőknek, se a dolgozóknak. Tessék fröcsögés helyett segíteni. De csak addig érdekes valami amíg szenzáció és tudják egymást szidni a két párt csatlósai. De ettől még az ott dolgozóknak és a gyerekeknek kell mindennap élni az elszenvedett megrázkódtatással.
süti beállítások módosítása