Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/mutragya-termelok-nitrogenmuvek-koltsegek.789088.html Ukrajnából származó ... (2024.05.01. 21:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.04.28. 05:26 Fabius

Összefogtunk! Csuhaj?

Címkék: mszp zugló összefogás tóth csaba együtt 2014

A mindenek előtt és felett összefogás hívei hátradőlhetnek: megvan, kimondták. Mennyire kell ennek örülni? Háááát, én a nulladik napon egyelőre úgy fogalmaznék, van egy kis öröm is az ürömben. Jah, kiccsávók, most lehet izzítani azt az emlegetett forródrótot, ha már megvan, mert nyilván beszólás következik. 

Az összefogásra kétségtelenül régen és tömegesen meglévő társadalmi igény végre ki van elégítve, ez valószínűleg jó hatással lesz a szövetkezők támogatására. De a nulladik pillanatban így elbaszni ahogy sikerült, nem hétköznapi teljesítmény. Ha direkt volt azért, ha meg nem, akkor azért. 

összefogás.jpg

Tudom, tudom, lehet legyinteni, hogy ha van sapka, ha nincs, kurvaannyát a nyúlnak. De az a kismiújság azért ennyire nem egyszerű. Mármint akkor nem, ha tényleg kormányváltást akartok a szövetkezéssel, és nem egy tagság nélküli ultiklubot a szabadidő hasznos eltöltésére. A hivatalos lepacsizás híre még ki sem jött, mikor már attól voltak hangosak a címlapok, hogy Zuglóban összeszövetkezett az MSZP, E14 és a DK, Tóth Csabával az élen. A hír hallatán mi zuglóiak meginogtunk, mint Szekeres Imre a Gripen átadón, és némi ejmiafasz is kicsúszott a szánkon. Egyrészt van az Együttnek zuglói szervezete? Mióta? Másrészt ki ez a Fekete Judit aki állítólag a nevükben aláírt, mert nem ismeri senki. Harmadszor meg miért nincs egy ember a sokszereplős Együttben, aki legalább egy gugli keresést el tud intézni mielőtt előidézi bennünk, hogy a hírre sugárban elhányjunk minimum a kerülethatárig? 

Az a rossz hírem van srácok, hogy ha van ember akit legalább annyira nem akarunk itt szövetkezni - esetleg jelöltként - látni, az a szoci Tóth Csaba. Tetszik vagy nem tetszik, ez van. Rá soha, semmilyen körülmények között nem fogunk szavazni, ezt jó lesz, ha most tudomásul veszitek, és a gondolatcsírát is kiveritek a fejetekből. 

Arról kérdezzétek meg a Szigetvári Viktort, mennyire számít jó előjelnek és ikonikus döntésnek, ha a szövetség első fecskéjét az előélete, morális megkérdőjelezhetősége miatt rühellik a választókörzet lakói. Ha már dumcsiztok kérdezzétek meg mennyire őszintén fogják támogatni akár csak a saját aktivistái, ha hajlamos meglopni, majd a tiltakozásuk után minden lelkiismeret furdalás nélkül lejáratni őket. Tóth Csaba az ember, akiről blogot vezetnek a kerületi MSZP honlapjának átvert, ki nem fizetett és megalázott egykori szerkesztői. Ti meg hagyjátok, hogy az orrotoknál fogva megvezessenek titeket, vagy arra is lusták vagytok, hogy ráguglizzatok az ember nevére, és okuljatok a találatokat böngészve. Délutánra aztán lett kis magyarázkodás, hogy oppsz, lehet médiahack az egész. Akár így, akár úgy,  jó lenne minél előbb tisztázni ezt az ügyet. 

Ezzel pedig meg is érkeztünk a szövetkezés rákfenéjéhez, a személyi feltételekhez. 

Ha nem fogtok tudni nemet mondani a "tóthcsabákra", akkor lehúzhatjátok az egész kormányváltást a klotyón. Tudom, hogy sokan vannak akik szerint a kisebb tolvaj és kisebb jogtipró pont elég a nagyobbak leváltásához. De legalább ennyien vagyunk olyanok, akik nem érik be ilyen kevéssel. Mi elfogadjuk és tudomásul vesszük, hogy a szövetkezésre szükség van - nyugodtan fanyaloghatnak a jobberek, köszönjétek Orbánnak a választási törvényét - de se a hogyan, se a pontosan kikkel nem mindegy. Igen, most jöhet menetrend szerint balról a fidesz szekértolózás, azzal se mentek a világon semmire. Ha jobbról, ha balról leszünk osztva is elvárjuk, hogy az összefogás személyi összetételétől hányni azért ne legyen muszáj. Ha kormányt akartok váltani meg kell vívnotok ezeket a csatákat, mert lesznek ilyenek dögivel. Tóth Csabát is védeni fogják, a Mesterházyval közös tanácsadó biznisz az EMC Consulting Kft.-ben eddig véd és dacszövetséget biztosított neki. De hiába erőltetheti őt Mesterházy személyesen akár a Sugár előtt múnvalkozva, szavazni ettől még rá nem fogunk. Ha lesz más jelölt és tárgyaló itt akkor működhet, ha nem, akkor a legesélyesebb jelölt tényleg az asztali lámpa marad. 

Kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e megérteni ezt. Nem csak Zuglóban, hanem az összefogás szakpolitikai egyeztetéseitől a választókörzetek jelöltjeiig mindenhol. Ha sikerül lesz esély. Ha nem, hozzá se fogjatok, mert így csak az időt pocsékoljátok. 

575 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr555250386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

és ki az az Árpási Zoltán a zuglói DK-tól?? Róla tudtok valamit?
t'od daz, hogy ki kivel mikor és hogyan nem az olyan passzív rezisztencia...valami aktívabbra gondoltam, legelőször is addig küzdeni, amíg a képviselő elvtársak bármikori és azonnal visszahívhatóságát a gránitba vésik, bizalmatlansági azaz Persona Non Grata alapon

amíg ez nem lesz Levédiában sohasem lesz változás, és ez még akkor is jobb, ha vissza lehet vele élni és kibaszni a szomszéddal vagy bárkival de legalább nem lesz egyoldalú, mint a trafik:

elvi szem pont...adod nem adod nem kérdés én elvettem a jogodat, hogy miért? na azt ne kérdezd, mert nekem van jogom neked meg lófasz van a seggedbe'

na ezt kell megváltoztatni

és akkor nem lesznek ilyen olcsó sirámok felnőtt magyar legényektől, hogy a kijafaszissal na azzal nem de csak majd a következő izében ha...hahahaha

és

brühühühühü

ja? és lópina is meg esti fény
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ő a kelenföldi annuschka ángyának a szomjéggyának a rokonya karcagról, 42-es lába van 87 fokoös lábbűzzel és néha nyakkendőt hordana ha lenne nyaka

brühühühü

repűl a repűl a háziszárnyas
@rodeo36: örülök, hogy van olyan jobbikosch javaslat, amivel még te is egyetértesz. ;)
Ha nem fogadod el a jelölt "megtisztelő" személyét,ne szavaz - legfeljebb savaz - rá.
Lesz újabb néhány évük,hogy eltűnődjenek az élet igazságtalanságán.Önköltségen,mert a cigány megvonja az apanázst.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

jééééééééééééé caknem? ézs mázsnag nincsez? kár kár kár mondá a varny

brühühühü

selej tország selej talattvalójai
@a kormány embere:
szavazz és savazz az dupla zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

ungárische Grammatik

brühühühü

ha nem szólítod föl akkor szimpla de akkor meg nincs értelme
@rodeo36: 06.16.39.
Pontosytanám.
Valójában Jeruzsálemi Annuschka volt,a Budaváry-ágról,de a faszkalap jobbikoschok miatt leplezték a származását.Csak azóta vállalják nyíltan Kelenföldöt,mióta újfasiszta párti a góré,és csanád lealázta elődőt,+ a kenelt.
@rodeo36:
Vasárnap reggel,szaraz a Grammatikra!
@a kormány embere: bocs, én a kelenföldi grófságról nem is tu'ttam, mostakkó'mán lehet baro nessz

brühühühü
@rodeo36:
nekem ugyan még schábes vagyon még picinyt...de félszáraz portóival

brühühühü
@a kormány embere:
nekem ugyan még schábes vagyon még picinyt...de félszáraz portóival

brühühühü 2150/2013/04/27
Igen, sztem is, most ki lehetne követelni, h az ilyen "ismert arcok" max csak listák hátsó helyeire kerüljenek fel. De gyanítom úgy megy a dolog, h közösen csak arról egyeznek, h hol ki állíthat jelöltet, a többi aztán a jelölő szervezet dolga.
Fabius, kihagytad a legjobb, mert konkrét és megtörtént példát: Sólyom köztársasági elnökké választását. Akkor is nyomatták az mszp-sek a saját alkalmatlan jelöltjüket (Szili), pedig megmondták a partnerek, hogy "bárki mást" Ha ebből nem okultak - akkor semmiből sem!
Ez nem valamilyen jövőbeli feltételezett "ha" hanem Old Spice (Ez bizonyosság, nem ígéret!)
Tócsa tényleg vállalhatatlan, de rengetegen lennének Zuglóban, akik akkor is fanyalognának, ha maga Mesterházy indulna az Mszp-s színekben ellenzéki összefogás támogatásával. Csak mert mszp-s. Márpedig néhány helyen muszáj mszp-s színekben is indulni egyéniben, mert különben elvesznének a listán a töredék szavazatok.
Tehát a tárgyalásokon javasolt érv: Na ne sólymozzatok már X.Y. erőltetésével!
@rodeo36: és mióta pazarlod az energiáidat egy "selejt országra". Ennél én sokkal pragmatikusabbnak ismertelek.
Vannak ketsegeim, hogy tudunk-e, es akarunk-e, egy normalis, modern tarsadalmat, vagy megelegszunk a rendi uram batyam kicsinyesseggel. A partjaink is belolunk vannak, es ha a fenti gondolatokat csak kevesen osztjak, a torpe kisebbseg ugy sem oszt, se nem szoroz. A hatalmi jatszmak miatt, a celkozonseg a szurke tomegek emberei, minek szenvedni a kekeckedo keveske ertelmiseggel, elveket hajtogato emberre. Eljen a rezsi csokkentes, a tudatlansag, a vilgtol elfordulas, es a maradisag.
Poszthoz:

Egyetértek!

@kekex:

A szövetkezés arról kell, hogy szóljon, a legalkalmasabb jelöltet kell megkeresni, aki nyer.
Ha Zuglóban nincs emészthető szoci, akkor nem szoci jelöltet kell indítani.
Ezt a békát, és még sok másikat, MA-nak bizony le kell nyelni.
Szerintem ez messze van még a tényleges megállapodástól. Ez csak nekünk szólt, hogy megnyugtassanak bennünket. Kiadtak négy pontot, amiről amúgy is lehetett tudni, hogy így lesz, és megvívják a csatájukat zárt ajtók mögött. Mert az lesz az igazi csata. Most még le kell nyomni a Botka szárnyat a torkukon, plusz Gyurcsánnyal kell megértetni, hogy a kevesebb néha több. Ha Ferenc tényleg a hazát nézi, pár hónapon belül félre áll, de ehhez nagy dolgoknak kell történnie.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nagyon pesszimista vagyok, ha az általad leírtakra ismét a régi mondás jut az eszembe??? :(

"Ha a szavazósdival bármin is érdemben lehetne változtatni, már rég betiltották volna"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
csak, hogy dögölj meg...:

Radnóti Miklós
NEM TUDHATOM

Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.
Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága
s remélem, testem is majd e földbe süpped el.
Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel
egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom,
tudom, hogy merre mennek, kik mennek az uton,
s tudom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon
a házfalakról csorgó, vöröslő fájdalom.
Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,
s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály;
annak mit rejt e térkép? gyárat s vad laktanyát,
de nékem szöcskét, ökröt, tornyot, szelíd tanyát;
az gyárat lát a látcsőn és szántóföldeket,
míg én a dolgozót is, ki dolgáért remeg,
erdőt, füttyös gyümölcsöst, szöllőt és sírokat,
a sírok közt anyókát, ki halkan sírogat,
s mi föntről pusztítandó vasút, vagy gyárüzem,
az bakterház s a bakter előtte áll s üzen,
piros zászló kezében, körötte sok gyerek,
s a gyárak udvarában komondor hempereg;
és ott a park, a régi szerelmek lábnyoma,
a csókok íze számban hol méz, hol áfonya,
s az iskolába menvén, a járda peremén,
hogy ne feleljek aznap, egy kőre léptem én,
ím itt e kő, de föntről e kő se látható,
nincs műszer, mellyel mindez jól megmutatható.
Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép,
s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,
de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen,
és csecsszopók, akikben megnő az értelem,
világít bennük, őrzik, sötét pincékbe bújva,
míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja,
s fojtott szavunkra majdan friss szóval ők felelnek.

Nagy szárnyadat borítsd ránk virrasztó éji felleg.

és ide is a brühühü
@rodeo36:
Az egyik legszebb magyar vers...
Egy magyartól, akit zsidó eredete miatt legyilkoltak.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Hogy is van az a vicc? Egér, elefánt mennek át a hídon. Hallod elefánt, hogy mennyire dübörgünk?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Az az ácsceruza mi a faszt keres ennek a muksónak a kezében?:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
egy villanásnyiig kellett keresnem...egyre inkább az az érzésem, hogy nagyobb mint bármelyik másik, pontosan a "kicsisége" miatt, égig ér...magyar költők nagy művei: napokig lehetne sorolni de ez beugrott keresés nélkűl és ez nálam sokat jelent

brühühühü
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
BACKI!!!
Megtaláltam SSteffykénk fétisét... :D

velvet.hu/sztori/2013/04/28/mi_is_nok_vagyunk_csak_egy_kis_testi_hibaval/

Dirndliben és kakastollas csendőrjelmezben is parádéznak???
@taga20:
Ne szégyenítsük meg a ceruzát kérem, hogy összemossuk a képen szereplő egyeddel... :(
Szörnyűűűűű ez a hátrányos megkülönböztetés!
Kapanyéllel a szájában meg nem kell ábrázolni, az evidens.

@CSENDES:
Ja, megint fel nagyunk csökkenve a világ szemében.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
ugyanúgy, mint ez:

Luis Vaz de Camões

Amor é fogo que arde sem se ver,
é ferida que dói, e não se sente;
é um contentamento descontente,
é dor que desatina sem doer.

É um não querer mais que bem querer;
é um andar solitário entre a gente;
é nunca contentar-se de contente;
é um cuidar que ganha em se perder.

É querer estar preso por vontade;
é servir a quem vence, o vencedor;
é ter com quem nos mata, lealdade.

Mas como causar pode seu favor
nos corações humanos amizade,
se tão contrário a si é o mesmo Amor?

brühühühü

évszázadokkal közöttük és felmérhetetlen távolsággal, mégis meglegyint (annyit bizonyosan tucc, hogy a latin nyelvekben egyetlen szó van arra amire a magyar szerelem és szeretet lett szétválasztva

és akkor mekkora parábola is ez

brühühühü
@rodeo36:
A gyilkosa meg ha jól tudom, ott nyugszik a magyar hősök temetőjében... Koszorúzzák és egyebek... Remek...
Én egyetértek a poszttal. Habár ez a tegnapi nap fényében, gondolom nem meglepő. És ez nem az mszp belügyeibe való beavatkozás. Ha ők elvannak ott együtt, ám legyen. De én , még ha maga a Messiás vezeti őket, mint miniszterelnök-jelőlt is, addig kimaradnék a rájuk szavazásból, amíg látom azokat az arcokat körülötte, akiket nem szetetnék. Tudom, én egy borzalmas szavazópolgár vagyok, de négyévente egy picit én is számítok. És eddig mindig átvertek. Mert, hogy a kisebb rossz. Ha nem figyelnek oda ránk, akkor részemről maradhat a nagyobb is.
Szekeres-videó besz@rás!
@V-PORT:
De hát Gyurcsány már félre állt. A DK-t viszont nem fogja hátrább vonni, és amíg ő az elnöke, nem fog eltűnni a szem elől sem. Akárhogy szeretnétek.
szeged.hir24.hu/szeged/2013/04/27/lesz-e-oktoberre-megallapodas-a-baloldalon/~~fokusz
@rodeo36: Ez igen. Köszönöm a verset így reggel. Jó volt olvasni. Neked is hiányzik, ahogy látom.
OFF
Szervesen nem ide tartozik, de mégis.
1. Tuti, hogy ebben a traffik ügyben a Fidesz benne van nyakig, mivel az Mno mélyen hallgat.
2. Ezzel a Portik üggyel miért kellett eddig várni? Három év? Pintér miért ült rajta eddig?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

a történelem egy sikoly...és ez az időszak 1985-2013 fekete és zöldessárga színekben marad fenn, mint a pestises hulla...

te tetted ezt orbán hatalmi tébolyból és bosszúból egy országgal amely ötször buktatott meg és csak egyszer tudtál 4 évet kitölteni nagy kínnal keservvel és még ennek a 2/3-nak nincs vége

SOHASE FELEDD

mivel fehér ember nem felejt, soha,

és én fehér ember vagyok

brühühühü
@rodeo36:
Még ha érteném is... :))

Viszont nem semmi kalandos élete volt a szerzőnek!
@kekex: Gyurcsány mindig mondott érdekes dolgokat. Rajta kívül mindenki tudja, hogy többet visz, mint hoz.
@V-PORT:
Sejtheted miért. Terelésképp van még pár ilyen, amit a saját stiklijeik elfedésére dobnak be, amikor nagy szarban vannak, amikor nagyon kilóg a lóláb a saját disznóságaik miatt.
Az ecceri plebs meg zabálja és bólogat...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
nem vállalkozom műfordításra -pláne itt és most nem -

annyit kell tudnod, hogy az emberei szere(LEM)tet minden kínját keservét és a fájdalmat mely néha kéj festi le

ő tipikus portugál...érdemes megismerni őket

(néztem a török nemzetközi bicikliversenyt, hát nem semmi a török Riviéra és a többi mintha azt mondták volna, most megcsináljuk és 100 évig nem kell csak karbantartani 4x4 sávos autópályák...és az épületek...tisztaság és derű)

ezt miért nem lehet

miért kell egy nyögvenyelő akarnok akinek semmiféle elképzelése sincs

mert ő megigérte a pécsieknek, hát kijafasző, hogy olyant ígérjen amire senkinek sincs szüksége de kibaszott sokba kerűl és sokat rombol?

brühühühü

az picsa ...né nem tudta neki aszondani, (mikor megkérdezte mikor?) hogy: soha mert drága és fölösleges....azután odaadni neki a portfóliót és köszönés nélkűl kisuhanni

milyen élőlények ezek? a majom az zseni hozzájuk és van tartása büszkesége is

brühühü
hátradőlni sosem szabad mert nem biztos hogy van háttámla..
A poszt a szívemből és a fejemből szól, ehhez a részéhez nincs is mit hozzátenni Fabius.

Bajnai magyarázta, hogy országjárásra indulnak, megtudni, mit is szeretnének és főleg mit nem szeretnének a szavazók.

Én mint potenciális szavazó, békét szeretnék.
Szeretnék pontosan meghatározott gazdasági törvényi keretet, aminek betartásában az állam jár az élen.
Szeretném, ha kiművelt fők kerülnének ki az iskolákból.
Szeretném, ha valódi fölzárkóztatási programok indulnának a mélyszegények felzárkóztatására.

Nagyon nem szeretném, ha egy esetleges választási győzelem esetében folytatódna a korábbi tehetetlenség és nemtörődömség és a Móricz-féle Rokonok világa.

És legfőképpen nagyon nem szeretném, hogy olyan hatalom jöjjön létre, akivel szemben az ország fele azt érezze, amit a mostani baloldal jeles képviselői éreznek.
Nem szeretnék bosszúszomjas revansot.

Öszinte tényfeltárást, igazságot, és az ország egészének energiáit bevonó országépítést igen.
@rodeo36: Hát igen, Radnóti még ebben a helyzetben sem írogatott "selejt országról".

Babits Mihály: Áldás a magyarra

Ne mondjátok, hogy a haza nagyobbodik.
A haza, a haza egyenlő volt mindig
ezer év óta már, és mindig az marad,
mert nem darabokból összetákolt darab:
egytest a mi hazánk, eleven valami!
Nem lehet azt csak úgy vagdalni, toldani!

Máskor is hevert már elkötözött tagokkal.
Zsibbadtan alélt a balga erőszakkal.
De mihelyt fölengedt fojtó köteléke,
futni kezdett a vér elapadt erébe.
Visszakapta, ami soha el nem veszett.
Nagyobb nem lett avval. Csak egészségesebb.

Lám, igaz jószágunk visszatér kezünkre,
bár a világ minden fegyvere őrizze.
Mert erős a fegyver és nagy hatalmasság,
de leghatalmasabb mégis az igazság.
Útja, mint a Dunánk és csillagok útja:
nincs ember, aki azt torlaszolni tudja.

Él a nagy Isten és semmise megy kárba,
Magyarok se lettünk pusztulni hiába,
hanem példát adni valamennyi népnek,
mily görbék s biztosak pályái az égnek.
Ebből tudhatod már, mi a magyar dolga,
hogy az erős előtt meg ne hunyászkodna.

Erős igazsággal az erőszak ellen:
így élj, s nem kell félned, veled már az Isten.
Kelnek a zsarnokok, tűnnek a zsarnokok.
Te maradsz, te várhatsz, nagy a te zálogod.
Zsibbad a szabadság, de titkon bizsereg,
és jön az igazság, közelebb, közelebb...
@Habakuk999:
Biztos, hogy EZ az ország agyilag képes lenne erre???
A sok pitiánerség és gennyeskedés helyett?
Amikor ilyen szarrágó és egymást 3 forintért megfojtani képes "elitjeink" vannak, akik csak a saját zsebüket nézik és mindent alárendelnek annak.
Amíg a mai politikai élet lejáratódott személyiségei a hatalomhoz hozzáférhetnek, nem lesz itt soha nyugalom - nem érdekük, hisz akkor őnekik esélyük se lenne.
Tele a tököm a sok "karizmatikus" politikussal.
Nézz meg egy Svájcot. Sehol egy karizmatikus politikus, a legtöbb ember még egy politikus nevet sem tud onnan.
Oszt mégis valahogy remekül elvannak.
Persze egy ilyen Orbán féle kretént a hatalom közelébe nem engednének...
@V-PORT:

"Rajta kívül mindenki tudja, hogy többet visz, mint hoz."

Ezt te gondolod . Azok az emberek, akik zsúfolásig megtöltik a fórumok helyszíneit, meg másként gondolják.
Nem olyan egyszerű ez:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ez az ember egyszerűen nem normális. Aljas hazudozását mi sem bizonyítja jobban, mint ez a mondata. Néha elgondolkodom, hátha van valami igaza, de ezek a mondatai megnyugtatnak: nincs, úgy hülye, ahogy van.

Amúgy Fabius, nem csak Tóth Csaba a jelölt, hanem tóthcsabák a jelölők. Tudod: similis simili.
Már, ha feltesszük,hogy a helyi párttagságot megkérdezték. De ahogy hallom, a MSZP nem így működik. És ha valamit, akkor ezt az agybeteg nagyon pontosan tudja.
És 2018 -ban már nem leszünk EU-tagország.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Látod Angyal, ez is egy módja a nemzeti oldal óhajainak kifejezéséhez.

És mennyivel pompásabb, mint egy jóízű mocskolódás.:)
@rodeo36:
Mivel - az amúgy általam mélyen tisztelt - Kölcsey himnusza egy patetikus, pátoszos gyomorforgató, és főleg felelősség-hárító, hamis mítoszt építő giccs, ezért ha rajtam múlna Radnóti verse lenne az új magyar himnusz. Ez művészi értelemben fényévekkel Kölcsey verse fölött áll, emberszabású, gyönyörű, vállalható, igaz. Ezzel mint ember és mint magyar is tudok azonosulni.

Legyen a "Nem tudhatom" az új magyar himnusz!

(Versenyben még: JA - Hazám)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Én nagy vonalakban arról írtam, mit szeretnék és mit nem.:)

Nagyjából tudom, itt ki ért velem egyet és ki küld el melegebb éghajlatra.:)

Három-négy nemzedék Boli, ha most elkezdjük. Minimum három nemzedék.
@V-PORT: Miért, miért? Terelésnek, gumicsontnak! :(
Hogy a cigimutyira ne lehessen azt mondani, hogy maffia.
Pedig az!
Még akkor is, ha azt kiabálják, hogy a gyurcsány-bajnai (Bajnai??? 2008-ban???) kormányok paktáltak le, tárgyaltak az alvilággal.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Svájc remek hely, a világok legjobbika. védik maguk a betolakodóktól, megvannak az együttélés szabályai, amit betartatnak, miniszterelnök meg nincs, rotáció van. jó hely az, csak nem értünk meg hozzá
@Habakuk999:
... de akkor hogyan szólítanák meg a 60-as IQ-jú törzsközönséget?
Hisz a "tuggyukkik"-re mégis csak egyszerűbb a sok saját hülyeséget rákenni, őket okolni, mint azt mondani, hogy "baszki, ennyire vagyunk csak képesek saját kútfőből"!
@poszt: Igen. Nem az itt a porbléma, hogy összefognak. Sőt!
Hanem a személyek. Hogy melyik választókerületben kit indítanak.
Hiába lesz valaki az összefogás jelöltje, ha előélete miatt vállalhatatlan.
És ebben lesz nagy felelősségük a jelölőknek.
@Marcellusca: ha ezt nem értik meg, akkor megérdemlik ha nem szavaznak rájuk
@sárkányfő:
van +1 szavazatod

brühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Lemaradt. Nem mennék bele verselemzésbe, da ha a dátumot megnézed, ez az első bécsi döntést követő területvisszaszerzést ünnepli, várva a további területeket.
Ebben a megvilágításban, picit más a vers lényege, de az biztos, hogy nem ez a méltó válasz Radnóti Nem tudhatomjára.
Tegnap nem voltál.
@sárkányfő: @Orica Középföldi: Igen? (csodálkozó igen)

Szerintem himnusznak nem biztos, hogy való lenne ez a csodaszép vers.

Himnusznak talán egy optimista, reményt és összefogást sugárzó vers kellene.

Nekem nincs bajom a himnusszal, bár már én is elgondolkodtam, miért van az, hogy más népek lelkesedve, mi pedig busongva dalolhatjuk.
@Penivaldes:
Dehogynem! A Piktorka is megmondta! :)

images.emesz.hu/newsletter/letter/c12233/uploads/130422_egyutt2014_hirlevel/4.png

Szerencsétlen korlátoltnak fingja nincs, miről beszél, de a SSteffyke féle agyhalott jogászköcsögöknek kiváló példakép.
Ja, hogy a való életről, a hétköznapokról, a MUNKÁRÓL fogalma sincs?
Nem gond, pártcsicskának remek...

@Habakuk999:
Most sem kezdjük el...
Holnap sem...
Ez a halogatások országa!
"Majd a gyerekeinknek jobb lesz..." - ezt hallotta anyám is '45-ben a szüleitől, a nagyszüleimtől.
Ez jött "56-ban is.
Ezt hallottuk '89-ben is.
Ezt röfögték az elvtársak minden kormányváltáskor.
Nekik tényleg jobb lett, a többi 10 milliónak kicsit szarabb, de az stabilan. Ráadásul egyre szarabb...
@sírbateszezazegész: a bécsi döntésekről a felső körökben mindenki tudta hogy elhibázozottak, hogy feszültséget fognak szülni
@Habakuk999: lelasították nekünk..olyan ez mint a templomi énekek, azt is marha lassan énekeltetik, miközben kissé lendületessen kéne
@Penivaldes: Mi, akik kicsit foglalkozunk a politikával tudjuk, értjük, de mi van azokkal, akik csak kicsit vagy egyáltalán nem nézik a napi eseményeket? Ők a logókra fognak szavazni.
Mondom ezt saját tapasztalatból. :)
Amíg nem volt NET-em, ill. olyan munkahelyem, ahol napközben tájékozódhattam, azt sem tudtam, hogy valójában kire szavazok (már, ha elmentem szavazni).
Aztán kinyílt a csipám. :D
És megnéztem a listákat, és nem tettem oda X-et, ahol csak egyetlen (általam) vállalhatatlan nevet láttam.
Na, azt a 2006-os őszi lapjaimat volt érdemes összeszámolni. Ahány lap, annyiféle helyre húztam a jelet. :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem mondom hogy nincs élet, ott vannak a norvégok is, de nem azért erősek mert nem tagok hanem azért mert erősek nem tagok.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Oldják meg basszus, ha már a húsosfazék környékére tolakodnak.

Ha le tudják másolni Obama kampányát, akkor csak találnak még valami pozitívumot a nagy nyugati tesó politikájában.

Nézd, ha pl egyszer és mindenkorra lerendeznék az ügynökkérdést, máris évtizedes kérdést rendeznének le.

Nyilván, ez egy nagyon hosszú folyamat, ami kínkeserves és lassú.

De el kell kezdeni.
és a fejétől, mert mindig onnan büdösödik a hal, Te vízi ember vagy, Neked magyarázzam? :)
@Penivaldes:
Elképzelem Pennikét a templomban, amint talpig fehér ruhában, a fején koszorúval, áhítattal teljesen áthatva énekel a pléhbános mellett...
Ha a közönség megmarad benn, akkor miért ne??? :)
@sírbateszezazegész: Ne legyenek illúzióid. Ez a bagázs még mindig azt hiszi meg lehet abból "a nagyobb rossz viktor miatt szavazzatok ránk" lózungból. Semmit sem tanultak és semmit sem változtak. Nem lesz ez másképp 2014-ben sem.
@Marcellusca: ok vannak akik készételt vesznek, és mások szerint jobb ha magad főzől, és választod ki a hozzávalókat...

ez is olyan
@sírbateszezazegész: Szerintem egy szép költemény és nem egy válasz bármilyen más versre.:) Ma sem leszek. Viccelsz?? Ilyen csodás időben? Mindjárt húzunk kirándulni a családdal a budai hegyekbe. :)
@Habakuk999: Hát a szempontokon lehetne vitázni a végtelenségig. Nem biztos hogy sablonelvárásoknak kell megfelelni.

Radnóti verséből olyan őszinte, emberi, mély hazaszeretet árad (miközben mégsem fullad pátoszba és giccsbe), hogy ez egyszerűen beszippantja az embert, és önmagában már ettől azt érzi hogy jobban szereti Magyarországot, és hogy ez a hazája.

De hát ízlések és pofonok. Mondjuk az vitán felül áll, hogy a mostani himnusznál - ami dagályossága és szirupos nemzeti giccse miatt inkább feszengéssel tölti el az embert - ezerszer jobb lenne.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ha jól tudom ő református. Így plébános mellett nem valószínű, hogy fog énekelni.:)
@sírbateszezazegész: Az nem baj. Elvették az országunk kétharmadát, hogyne ünnepelték volna?
Én is ünnepelném.

Még ma is, ha visszakapnánk Szlovákiát, a Partiumot és a Vajdaságot.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem vagyok én Szent Luca, svéd alak, hogy koszorúval a fejemen daloljak:)) meg ennek egyébként sem lenne esélye, mert mi padban ülünk, és közösen énekelünk miközben orgonálnak..bár egyesek önmaguj mutatására használják a helyet, és hajlításokat tesznek mindenhová, meg áriázni próbálnak..:))
@sírbateszezazegész: Ja és tegnapról ezt esetleg elolvashatod. :))

"Ha megnézzük a „társadalmi igazságosság” baloldalának az elmúlt pár száz évét, a fő különbség, hogy míg nálunk vannak Böjte Csabák, Ferenc pápák, Teréz anyák, náluk csak Marxok, Leninek, Sztálinok, Károlyik, Rákosik, Kádárok, Gyurcsányok vannak. A felkínált alternatíva tehát igazából egyáltalán nem „szeplőtelenebb” mint amilyennek a pedofilpapos egyházat Feriék látják - avagy miért javíthatatlan az istentagadó baloldal."

www.tutiblog.com/2013/04/ferenc-papa-versus-ferenc-papai.html
@Penivaldes: Mindjárt kész az is és indulunk. :)
@Penivaldes: Teleki alapvetően mást gondolt, hiszen a franciák/angolok is szignálták, tehát kötelező érvénnyel bírt. Pont ezért élte meg tragédiaként a hadüzenetet Jugoszláviának, s tiltakozott ellene. Ha másról nem, legalább erről példát vehetnének róla a mai jobboldali követői. Habár ott inkább a pisztolyt azonnal zálogba csapnák:)
Verssel kapcsolatban csak arra akartam célozni, hogy ez is egy "pici csúsztatás" Gábriel részéről, de elegáns. Nekem semmi bajom Babitssal, de őt is elkapta akkor a gépszíj. Ha napjainkban élne, ott menetelne feketegyörgy oldalán.
@Habakuk999:
Miért rendeznék le az ügynökkérdést, amikor simán elmismásolhatják? A kutya nem kényszeríti rá őket, remekül lehet vele manipulálni.
Ez az ország képtelen volt szembenézni a múltjával mindig is. A németek megtették, levonták a következtetéseket, kimondják, amit ki kell mondaniuk.
Szembenéztek a "másik" német múlttal is, nyilvánosságra hozták a Stasi aktákat, leköpték akit kellett és szembenéztek azzal a múlttal is.
Nálunk képtelenek az ország ezt megtenni!
Semmit nem tudunk lezárni, mert mindenki valakinek takargat valamit, szívesség, zsarolhatóság, uram-bátyám világ.
Soha nem néz szembe a múltjával, a tetteivel, a cselekedeteivel ez az ország.
Evidens, hisz a vezetők addig tudnak csak a markukban tartani, zsarolgatni másokat - lásd Piktor és a csicskái, akik a maffia féle hűbéri rendszerben vannak kistafírozva, legutóbbi példája a dohánybusiness, amikor a Párt "szakértő" emberei a helyi janicsárokat és csatlósokat biztosítják az állam által garantált haszonról és előjogokról.
"Nemzeti" címszóval árulják a "rohadmulti" termékeit, újraállamosított keretek közt.
@sárkányfő: Igazad van, valóban nem nagyon ismerek olyan verset, ami ennyire a haza szeretetéről szól.

Csak nekem ez inkább a merengésről szól, a diófa alatti töprengésről vagy a távoli tengerek hullámainak zajáról.

ÁÁÁ, belezavarodok, mert egyrészt teljesen egyetértek Veled, másrészt nem tudom kifejezni pontosan az érzéseimet a verssel kapcsolatban.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a reformátusoknál nagyon sok a holtidő, amikor üresjárat van, és ezért kell húzniuk a szertartást..hogy énekeljük el 654-zsoltárt, ami úgy kezdődik, hogy Nagy az Isten, igaz hadvezérünk, és most nyissuk ki a könyvet a 543-t oldalon, mert ott van az ének ami a 654-dik, és így kezdődik, hogy, aztán a következő úgy fog kezdődni, hogy Az Úr fényes csillag, vezérel az uton, de most azt énekeljük, hogy...
@Penivaldes:
Ki a pö..öm tartja nyilván, hogy milyen a vallásod és a világnézeted? :)
Nem attól vagy hívő, hogy templomba jársz és ott nyivákolsz.
Attól legfeljebb képmutató leszel... :D
@sárkányfő:
maximális egyetértésem

brühühü

és az a nyekergő zene amit alája rittyentett, mint mikor a macskát nyűvik... Erkel...jellemző egyébként...
T.Fabius
Ez a nagy kérdés
a péda nagyon űlt: a Solyom szindróma
vagy a volt mszp-sek kérdése!
Hogy képzelitek ? Molnár,gyurcsány,szekeres,
lampert,veres és a többiek, mindannyian félreállnak és csak tapsolnak,bíztatják az mszp-t és az E14-et? hátha kikaparják nekik is a gesztenyét?
Akkor ezek a nemrég meghatározó politikusok kapásból lemondanak a parlamentbe kerülésről,a húsosfazéktól pedig fényévekre kerülnek.A tendencia mást mutat, lásd kunczét,fodort,vagy a "bajuszt".
Nagy csata lesz, kíváncsian várom a végkifejletet.Hogy ezt a homogén társaságot összerakja,
szerintem ehhez,nem egy bajnai kellene, hanem egy sztalin, vagy kun béla, esetleg nagy, első királyunk: István!
üdv
@Penivaldes: Én pl nagyon szeretem a Mária nótát hallgatni, ezt a katolikusok szokták húzni, kvázi a Kölcsey-Himnuszig ez volt a himnusz.
Semmi probléma. Nagyon egyszerű ám ezeket távol tartani a hatalomtól. 2010-ben már sikerült. Miért ne sikerülne újra?
Mivel a magyar politikusok közül csak Zuschlag sikkasztott, csak Gyurcsány hazudott, és csak Szanyi hiteltelen, ha őket távol tartjuk a hatalomtól, akkor a magyar demokráciával további teendők nincsenek.
Választópolgárok! Bízzatok magatokban! Tudjátok jól, mit kell tenni 2014-ben, ha Tóth Csabát nem akarjátok a húsos fezék közelébe engedni. Ha pedig nincs a szavazólapon olyan, hogy asztali lámpa, akkor így járt az ország.
Na leugrok egy szál cigiért.... őőő izé. Mégsem. A rohadék szocik a trafikokat is ellopták.... izé mégsem ők. Ja, az asztali lámpa volt biztos.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ettől még elmondhatjuk, mit szeretnénk.:))

Ne kötekedj, gyertek inkább biciklizni a hegyre, zöldell az erdő.:))
@sírbateszezazegész: nekem erről Horthy Istvánné visszaemlékezése jut eszembe, amely azért érdekes, mert a hölgy valóban a legfelső körben élt. azt írja hogy nem is magával a döntéssel, de azzal amit produkált nem tudott egyetérteni még a vezetés sem, és akinek volt esze tudta hogy nem lesz jó így..
másik, bevallom nem igazán kedvelem mikor innen a jövőből megmondjuk milyen színekben indult volna III. Richárd, meg József A, vagy Babits..
@Marcellusca:

"Fideszes körökből származó információik szerint a pályázatokat a helyi kormánypárti választókerületi elnökök látták el ajánlásokkal, amelyeket aztán - mit tesz a véletlen - a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. egy az egyben el is fogadott. Olvashatunk olyan esetről, amikor az egyszemélyi ajánlást egy város fideszes frakciója legitimálta.

Ha ez igaz, akkor a fideszes NER és a Kádár-rendszer közt eddig is felsejlő hasonlóság egyre nyilvánválóbbá válik. Ez esetben egy egyértelműen szakmai kérdésben nyilvánvalóan a saját pártérdekeik által motivált politikai döntést hoztak. Visszatért a Pártbizottság rendszere: a kommunista párt döntéseit motiválta hasonló szándék, és a rendszerváltás fő célja pont ennek a megszüntetése volt. Ráadásul ez - ahogy régen sem - nem egy-egy helyen, kivételesen történt, hanem ez maga a Rendszer. Ez a Nemzeti Együttműködés Rendszere: aki beszáll, annak csurran-cseppen a húsosfazékból, de ezért lojálisnak kell lenni az első titkárhoz, vagy most a Kedves Vezetőhöz.

Ez azonban, ha valóban így történt, akkor lopás. Egy viszonylag átláthatóan végigvitt, és legalább részben szakmai alapú pályáztatási rendszer végigvitele is csúnya lett volna, de mentegethető. Ez így nem. Miénk a hatalom, államosítunk egy szektort, elvesszük a jogot azoktól, akik valamilyen alapon - például mert bárki versenyezhetett a szektorban - megszereztek, és odaadjuk a haverjainknak."

kard.blog.hu/2013/04/27/trafikugy_a_partbizottsag_visszater
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: butus vagy Bolikám, és beteges gondolatvilágú, na de megszoktuk már tőled, főleg én, menj inkább vizre, sodortasd magad nyugat felé, aztán sose lássunk többet. ....
@Habakuk999:
Pénteken eveztem.
Szombaton is kibicajoztam a csónakházba és abban a szélben egyedüliként eveztem a Mosonin felfelé 10 km-rt.
Illetve az egyik túravezető srác a Lajtáról akkor jött be, amikor és a Dunáról, merthogy a Dunára ilyen szélben... :)
Ha minden jól megy, ma délután is lepattanok, bicajjal, majd evezővel.
@Marcellusca: ugyanott -kedvencem- Bill Maher parlamenti faszokról és egyebekről

brühühü

új elnöknek már a faszát is látják, csak jójézusajégen nehogy Chris Christie legyen
@Penivaldes:
Nem drága, realista.
Református, ténylegesen is vallásos ismerős a rendszerváltás óta nem jár templomba.
Előtte ő járt templomba.
Megmondta a tiszteletesének, hogy amikor a volt munkásőröktől és párttagoktól nem fért be a padba, akkor hazament.
Ő otthon is vallásos marad, azok meg a templomban sem... Viszont a képmutatás...
@Habakuk999: Erre a Mária énekre gondolsz esetleg??

youtu.be/y-5_DhEytJ0

Egyébként régebben ez a Magyar himnusz "elődje" is volt. („nationalis cantitio”)

hu.wikipedia.org/wiki/Boldogasszony_Any%C3%A1nk
@Habakuk999: te is mész ki a zöldbe? jó az, főleg ha van fék a kerékpáron, és nem használja a nyugdíjas klub a körutat
@Penivaldes: www.youtube.com/watch?v=yKr-MZ0g98Y&list=PL3C2BD391C4731EA6

Persze története van, egyszer szentkúti búcsúban tátottam a számat, és ott énekelték öreg nénik.

Belegondoltam, milyen lehetett, amikor az egri ostrom alatt énekelhették a várban, és valahogyan nagyon valóságosan megfogott.

Azóta szeretem.:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ők engem nem érdekelnek, nem értük teszek bármit is, ha akarok megyek ha nem akarok nem.
@Penivaldes: Nem, ma pláza cica programunk lesz.
(Ez azt jelenti, a kisebbik lányom őrülten rohangál különböző boltokban, én pedig kávé mellett nyugodtan olvasok. Imádom a kindlimet. :) )
@Habakuk999: Ezt ismered?? Nagyon szép ez is. Szerintem tetszeni fog.

youtu.be/afGQPZ_rGK0
@Penivaldes: azért meglesnélek benneteket amint CHORAL-t énekeltek 12 szólamban...te vagy a szoprán 2? (tudod mér? mert az a sikítozó pisilős mint mikor beszorúl az ujja az ajtó és az ajtófélfa közé és rácsapják

brühühühü

az még a fónia, a kakó

és amint nzűvitek a himnuszot
ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍste ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁldd m gama Gyaaaaaart jóóóóóóóóóóóókeeeedvvel bőőőőőőőőőőőősééééggel

...sígytovább
@Habakuk999:
Ezek a nők! :))
Te meg sztoikus nyugalommal átadod a bankkártyádat...
@Habakuk999: jó móka az, nézegetni a boltokban és nem venni semmit.)
@Penivaldes: ennek oka hogy a magam pénzét sosem költöm csak a másét..
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ezek annyival jobbak, hogy nem macsek hanem kuty amint gzűűű a Hold és vonííííítráááááááááá

brühühühü

ollancippmajdbepisiltem
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Szó szerint így van, mert meguntam tíz percenként ballagni hülye pénztárakba.

Jönnek-jönnek az sms-ek, egy ideig tűröm, aztán, ha kezd vörösödni a fejem, vége a programnak.:)
@Habakuk999: nem kell idegeskedni, még csak a cipőknél tartok....)
@Habakuk999: Persze ünnepeljék. De az tény, hogy elcstolás előtti területen 48% felett volt a nemzetiségek száma, mindenféle kollektív elismerés nélkül. Én is örülnék ha ma vmit adnának, de hála, ez már csak déli irányba érdekes.
Megjegyzem azt, hogy a határokon átnyúló kezdeményezésekeből nem a magyarok jönnek ki a legjobban (így, hogy mindkét oldalon mi vagyunk), az azért csúcs. A balfaszság csimborasszója.
@Habakuk999:
nesze itt van
www.youtube.com/watch?v=LjZwScsxIq0

és mé gezis

www.youtube.com/watch?v=EA5CoKa5Ctk

e zolyancéphogymajdbefostam

brühühühü

és mivel kezelik

ómagyar vagy Kazakhsztáni?
@Penivaldes: Nem jó móka. Ordít a zene, egy másodperc alatt el lehet dönteni, tetszik-e a cucc vagy nem, a többi kínszenvedés.

Érdekes, nekem csak a legkisebb gyerek lett divatbéka, a többi normális.

Nekünk bevált, én olvasni bárhol szeretek, csak akkor kell mennem, ha komoly döntési helyzet áll elő.:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

nagyon részeg lehetett szegény vagy kurva sokat fizetett neki a horthymiki?

brühühühü

IRREDENTIZMUS dzsobbik a neved
@sárkányfő: @Habakuk999: Ha most változna a Himnusz, akkor azt mainak kellene írnia. De ez képtelenség lenne. Most, amikor József Attila is épocsak megmenekült az MTA döntése szerint, mint utcanévadó?
@Habakuk999: látszik hogy nem vagy nő..mert van hogy több tetszik, aztán vagy több is jól áll, és akkor nincs annyi pénzed hogy megved az összeset. és akkor gondolkodnod kell, hogy a kék alapon sárga virágosat, vagy pedig a lila-fehér foltosat válaszd, ez nem könnyű ám!
@Penivaldes:

babos tiszta?

brühühühü
@Penivaldes:
olyankor kell letenni az egészet és hazamenni, és felvenni az otthon kádat mamusszal és kiűlni a lócára a muskátlik közé és a rauzsinakmegsúgnikilesza piroska új szeretője

brühühühü
@Penivaldes: Valóban, visszavonom. De a szituációra adott válasz, az a gondolkodásmódott jellemzi, s a jellemet mutatja meg. Ezt pedig lehet adaptálni. Ebben egyetértünk?
@taga20: Stream-et tudol a délutáni közvetítéshez?
Ennyit az MSZP megújulásáról ,hogy ha még ilyen Tóth Csaba félék is ott lehetnek.
Más: A lakájmédia és Fidesz hívők nagy fröcsögésbe törtek ki különböző fórumokon ,hogy lám "összenő ami összetartózik" meg a többi ilyenkor szokásos dolgok. Csak ,hogy azt felejtik el ,hogy pont a Fidesz teremtette meg azt a kvázi kényszerhelyzetet az ellenzék számára ,hogy kénytelen összefogni különben 2014-ben nem lesz kormányváltás.
/Fodor Gábor pártja meg még érdekes lehet, hogy mennyiben tud azokból a liberális szavazókból lecsippenteni , akik ugyan az E2014-re szavaztak, de az MSZP-vel kötött együttműködés miatt elpártolnának tőlük/
@BadSimpson: megújulás és mszp? a világ nagy vicce, olyanok ők ezzel mint a vénasszony aki botoxot nyom magába
@rodeo36: Vess meg, köpj le, nekem a Wardruna zenéje tetszik.:)

A szenjobbos nóta viszont nyálas, az ilyesmit nem szeretem.

Rodeo, mitől van az, hogy pl egy tibeti marha hosszú kürtből is tudnak olyan zenét csiholni, hogy beleborzongsz, ugyanakkor hiába akarnak bármilyen rendelkezésre álló hangszerrel, hanggal patetikus, szép zenét csinálni, mégsem jön össze.

És most ne a tehetségtelenséget említsd lécci.
@Penivaldes:
ti nem ismeritek a magyar nyelvtant? fogalmazz az 2z teljes hasonulás a felszólítómód "j"-je hasonúl "z"-vé fogalmazj helyett

brühühühü

te engem tahótlanítottál már régen, mi? kis (zöld)babtiszta
Ja és Diósförgepatonyböl lesz a közvetítés.:)
@taga20: így rögtön tudom honnan, kösz, hogy mondod
@Marcellusca: Biztos, de lehet, hogy csengetni kell érte.:)
@Penivaldes: csajok nem nézhetik.:) csak a táblát tarthatják a rajtrácson.:)))
@Habakuk999:

ezt egy szóval előadóművészetnek nevezzük

mikor a Ferencsik Jánost (majdhogynem) úgy tolták föl a pódiumra, az ÁHZ istenként imádta, mert olyan részeg volt akkor tudott Egmont-ot és egyéb Beethoven-eket összehozni, mert

régi de igaz történet, a borok hazája Spanyolország, Victoria de los Angeles akkor már világhírű volt a csúcsok csúcsán kis gömöc széle hossza egy még akkor a Caballe csak tanúlta, talán és a koor az akkori nagyok a szopránokból összejöttek és erről beszélgettek, és a Victoria mondta nekik, ennek is van a bukéja mint az ÓBORNAK és sohasem árt beborítani némi pohárkával attól lesza Carmen Carmen és a Delilah Delilah

www.youtube.com/watch?v=F6NKi_Vbe0U

brühühühü

www.youtube.com/watch?v=vF5BBoylCzQ&list=PL18C22C71A98AF75C

Garanca és Duhamel
@taga20: aztán megvakítják őket mint Bélát?:)
@Penivaldes: Nem zavar ez engem, ha békén vagyok hagyva és nyugodtan olvashatok.:)
@Habakuk999: de nem vagy hgyva, mert te vagy a bankos ember..
@Habakuk999:

Duhamel aki a LA PH igazgató karnagya és a linken Garanca-val a Berlini Ph-kat dirigálja ugye venezuelai a Chavez küldte tanúlni

brühühühü
Lehet így is mondani a kefélést.:)
Megnéztem a kormányülésről a videót. (youtube vagy a vastagbőrön).
Nem rövid, de megéri.:)
Személyes véleményem egyébként a videó útán, hogy au egyedüli kompetens ott a csapatban azérz mégis csak a lázár volt. Nem szeretem, ettől nem nőtt megna szememben, csak jelzem a véleményem.
Viszontna videó vetekszik egy monthypythonnal.
@Habakuk999:

számomra "hamis" mindkettő amit odatettem, sajnálom

brühühühü
@Penivaldes: a pókhálós muffokat szokták.:)
@taga20: persze, mert aki a muffját, ami ugye egy bundafajta a szekrényben tartja megpókhálosodik, aztán azt le kell kefélni, tudom én ezt..)
@Penivaldes: elképesztő. Ha nem acsarkodvavakarod nézni eleve, akkor nagyon szórakoztató (márha elfelejted, hogy az a te kormányod, mely az országot vezeti). A saját "ironikus humor"-t alkalmazták magukkal szemben. Látom, te ma is abban utazol:)
@Penivaldes: jó hogy szóltál.az asszonyt a szekrényben hagytam.:))
@sírbateszezazegész: én kérlek vonattal szoktam utazni, kérlek szépen...
@taga20: még időben, szegény asszony már kezdett porosodni
@BadSimpson: válassz közülük..MILFEK..
(hálát adok hogy belőlem sosem lesz az)
@Penivaldes: megígérem, leporolom. de csak a nemek egyenlősége jegyében.:)
@Habakuk999: van olyan, amit te tapasztalsz amikor beűlsz egy koncertre vagy odaállsz a tömegbe és hagyod magadra hatni...néha semmi sem jön át néha meg asszed hogy az ég szállt le a földre oda beléd és ugyanaz a zene sőt néha ugyanaz az az előadó...én ezt ismerem és ezért nagyon meggondolom, hogy hónapokkal előre jegyet vegyek mert lehet, hogy aznap alvó napom lesz és végig kell aludnom a napot és semmi sem hat rám és akkor az 500 dolláros jegy kárbavész, én akkor megyek amikor olyanom van...amikor be tudom fogadni és az jön amit be tudok fogadni (mintha ez a szerelmi életünk vetülete is lenne?)erre volt Pesten a kapcsolatom az Operában, felhívtam, mi megy ma és kivel vagy hívott, gyere most...volt hogy elmentünk a szünetben és volt, hogy a félház megtelt a szünetben mert mentek a telefonok, hogy itt és most...ugyanaz a Zeneakadémián és kis kamarazene esteken, neaggyisten otthon zárt körben vagy lemezt feltesz az ember és akkor ...

CARPE DIEM

brühühühü
@taga20: nincs nemi egyenlőség, amig külön wc-re kell járjunk!
@Habakuk999: ( visszanéztem a tegnapi posztra, látom, hogy "agymosott narancsdroid" lettem :). hát, azt hiszem ez az összefogás már a szimpatizánsokon megbukik. nem is értik. semmivel sem különbek, mint a rezsidémonellenialáírás-gyüjtők)
De jó olvasást, legkisebbnek jó vásárlást :)
Sose felejtsd, ha már sok.az sms és vörösödik a fejed: puttonyos halottat még senki nem látott! :)
@Penivaldes: de egy hálószobába.:) és ez a lényeg!
@taga20: de külön ágyba és ez a lényeg, éjjel aludni kell, nem mást csinálni.
@Penivaldes: Persze. Gúny(a)-expresz, Szarkazmus City és Irónia (DC) között. Persze csak a két végállomáson lehet felszállni a.vonatra, de azért.mindig van aki rohan mellette...
@sírbateszezazegész: vonat mellett futni ostobaság, vonat után futni szintén, vonat előtt futni viszont hasznos.
fejleszti a küzdeni tudást, és a lábat
@Penivaldes: margit!külön ágy! és sms-ben kamattyolunk.:)
@taga20: nem kívánt terhesség veszélye nem áll fenn többé, biztonságos nagyon. be kell vezetni:)
@Penivaldes: fogy a magyar! és le is lehet nyelni.:) ez kicsit disznó lett.
@Penivaldes: azt tudom, s együtt őrizzük a gyürűt, s atűzet;))
@Penivaldes: Mibűl gondúja, Kiskegyed, hogy mi, férfijjak a szekrényben porosodó kézmelegítőre asszociálunk? :P :DD
@taga20: inkább kiköpni, sőt szájba sem kerülhet,
@Marcellusca: tudom mire gondoltok, sajnos tudom, bár ne tudnám, olyanok vagytok mint a rossz pénz:)
@Penivaldes: hát ha már az elmét nem pallérozza:)
Ismered Tom/Thomas Shape-t? Van magyarul is, nézz utána, neked tetszene! A te íród:)
@Marcellusca: nem akarok az lenni, semmi ekdvem 40 évesen fiatal pasikat akik nyálukat csorgatják. meg esélyem sincs rá, nem megfelelő a karosszériám hozzá..
@Marcellusca: figyelj, mennyivel könnyebb lenne az élet ha együtt mehetnénk
@Penivaldes: Jaaaaajjjjj, mán megen ez a kishitűség! :(
Hogy kinek mi a MILF, az nagggyon szubjektív.
Ne tessen csak a linkelt, agyonplasztikázott anyukákra gondolni! :)
@Penivaldes: itt a baj. a szájban olvad.:) próbáld ki:)
@Penivaldes: :D
Strandolásra mondtam azt ösmerős csajoknak, hogy akkor jöhetnek velem, ha úgy strandolnak, mint én.
Én monokinizek. :DDD
@Penivaldes: látom egy egész ménesed van. Add a lovat mindenkinek:)
@Penivaldes: Pedig az leszel. :P
Valaki(k)nek biztos. :D
@taga20: egészségtelen,

külön hálószoba és kopogás az igen, az egészséges

brühühühü
@rodeo36: apa a pia is egészségtelen még is iszunk.:))
@Marcellusca: én erre mondanám, hogy akkor inkább nem megyek, egyébként sem szeretek másokkal, aki nem család strandolni, mert nem bírom ha nézik, hogy juj de rosszul nézek ki.
@Marcellusca: jó pár éve engem is hívtak, de én visszautasítottam a meghívást
@Marcellusca: hát én, mint meztéllábas paraszt, csak állok itten az út mentén, oszt csak bámulom az úri huncutságot..:)
@Penivaldes: karikás ostort használd. persze csak akusztikai célból..
@Penivaldes: akkor mire gyúrsz? nyugdíjas évekre. és utána mi lesz?:)
@taga20: én nem gyúrok, nem vagyok én testépítő:))
utána megyek a temetőbe, és nem jövök vissza az lesz, aztán majd az unokák, dédunokák, ükunokák elsíratnak.:)
@sírbateszezazegész: Persze, osztán majd otthon a góré mögött vagy a szénpadláson ... :)
@Marcellusca: Mondom: szénApadláson, na! :D
@Penivaldes: Testkép-zavar. :(
Miből gondolod, hogy egy strandon éppen téged néznének?

Tudnod kell: a férfiak két dolog miatt néznek meg igazán egy nőt. Vagy nagyon jól néz ki, vagy nagyon rosszul (ocsmányul). A kettő köztire max egy pillantást vetnek. :)
@Marcellusca: engem néznek tudom, mert nem vagyok jó alakú. ez tény. más miatt nem nézhetnek
@Marcellusca: Ááá.. honnan lenne nekem eszem ahhó, még a szént is a padlásra viszem..:)
@Penivaldes: Ha járnál strandra, láthatnád, hogy nagyon kevés köztük a jó alakú ember.

Férfiak közül pölö én. Meg a bredpitt, de ő nem jár strandra. :DDD
@Penivaldes: csak innen az út széléről.. az úgye egy logikai bukfenc jelen gondolatfolyamban, hogy pária, de majd az útódok elsíratnak. nem látom, hogy ezt a magas labdát lecsapnák..
@sírbateszezazegész: Szoktam volt mondani: dugni, gyereket csinálni a hülye is tud ... :D
@Marcellusca: igen, igen... ezzel naponta szembesülünk:)
@Marcellusca: én is, mikor reggel tükörbe nézek..
@Marcellusca: szerényebben te sörhas te.:)
Megtudná valaki mondani, ki a képen a harmadik testőr, Mesterházy és Bajnai mellett?
@Penivaldes: egy-két jó éved még lehet.:) és osztani tudod az észt itt a gyíkon:)
@Penivaldes: azt azért tudod, hogy valahol kíméletlen vagy:)
@Penivaldes: nem tudtalak meggyőzni, látom.:) gyere a Kettős mércére osztani wmikit.:)
@Penivaldes: nézd meg? egy ikon a hülyeség totemoszlopán!:)olyan mint steffy,macisajt,fejesrob usw.
@Penivaldes: nem azokkal kell veszekedni akikkel egyet értesz!:)
@taga20: nem kell veszekedni bántja a fülkagylóm
@Penivaldes: te háztartásbeli vagy? (ez a kágyló)
@Penivaldes: balaton vízszint rendben? :)
@Penivaldes: nem vagy gonosz, csak kihasználod helyzeti előnyöd, mellyel születésedtől fogva rendelkezel..
"Tudom, tudom, lehet legyinteni, hogy ha van sapka, ha nincs, kurvaannyát a nyúlnak."

Ezennel tiltakoznék nyúúúúúúl kolléga hátrányos inszeminációja, izé, na, inszinuációja ellen!
Ez felháborító!!! :))

Fabius is garázdálkodik...
Nyulat nem láttátok? Elvitte a gondolatrandőrség?
@sírbateszezazegész:
Az több centi hátrány, amivel persze sokkal több centit tud szerezni... na mindegy, ebbe nem mennék bele... :)
@Penivaldes: amit itt kérdezek, arra ott válaszolj. szerintem így menő.nem? kérlek ne válaszolj, ittam:)
@sírbateszezazegész:
Dehogynem! Amilyen disznók vagyunk... :D
(No meg Pennike is csalódna bennünk!)
@taga20:
KI???
ÉN???
SOHA!
Nem vagyok én olyan fajta... :)
Különben is, nálam az ásó, neki csak műanyag homokozólapátja van... Egérkés jelöléssel...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem, nem, bennem biztos nem, mi nem a testiség síkján mozgunk, különöse eltérő társadalmi helyzetünkből következően sem (ő, mint hercegnő, lovagoktól körülvéve, s én, mint meztéllábas paraszt az út mentén bambán bámulva az úri huncutságot).
"Történelmi csúcson a magyar munkanélküliségi ráta

Az idén az első negyedévben 11,8 százalékos volt a munkanélküliségi ráta Magyarországon. Ez pontosan megegyezik a három évvel ezelőtti történelmi csúccsal, ahová az utóbbi hónapok folyamatosan romló munkapiaci folyamatai vezettek el."

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/tortenelmi_csucson_a_magyar_munkanelkulisegi_rata.183185.html

Csúcs kivándorlás mellett???
Mi lenne, ha azok is itthon lennének... :((

Feritélben, ebben a mocsok nagy sikertörténetben...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nézd abból a szempontból, hogy helyzetünk megakadályozza Lándzsarázó Vilmos Lovátett lovagok művében a címszerepek elnyerését:)

Munkanélküliséget nézd úgy, hogy Franciaországban ugyan ez a helyzet. Történelmi csúcs, majdnem azonos százalék. orbán megmondta: európa minket fog másolni! ;D
@V-PORT:
Attól függ, hogy Gyurcsány miből hoz és miből visz. Az értelmiségből? Szánalmasan vékonyka, és napról napra fogyatkozó rétegecske. Akinek van egy kis esze, már megpattant.
A BALOLDALI TÖMEGEKET MEG Ő TUDJA MOZGÓSÍTANI. Ha akarja, de nem akarja. Őszinte pillanatában megmondta, hogy 2014-ben nem. Ezért tuszkolta tele a DK vezetőségét liberális emberekkel, az kellően távol tartja a tömegeket.
Az azért érdekes, hogy felmérések szerint sokan kötik Gyurcsányt és Bajnait még mindig az Mszp-hez. Érdekes lesz, amikor ezeknek leesik a tantusz.
@taga20:
Ja... és még én cukkolom...
Baszki, nem lennék a helyedben... :))
Vagy ittas vagy, vagy nagyon bátor!
Netán még a csavarlazító játszik, de hogy nem futsz 100-on, az tutti!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Miért nem lehet már megjegyezni, az nem NER, hanem NE MERD!? Ebben legalább őszinték voltak:
NEM zeti E gyüttműködés R en D szere.
@Penivaldes: " nem akarok az lenni, semmi ekdvem 40 évesen fiatal pasikat akik nyálukat csorgatják. meg esélyem sincs rá, nem megfelelő a karosszériám hozzá.. "

Nyavalygásnak helye nincs!!
Ha nem jó a karosszéria, akkor fel kell kerekedni, és el kell menni egy jóóó kis karosszérialakatoshoz.
Neki van gumikalapácsa, meg mindenféle egyéb spéci szerszáma, amikkel csodákra képes.
Teccik érteni???
nol.hu/belfold/maganakcio_a__zugloi_koalicio_
"Együtt 2014 alapítói között lévő Magyar Szolidaritás Mozgalom egyik helyi aktivistájának magánakciójáról van szó, amelyet nem egyeztetett az Együtt 2014-PM vezetőségével."
atv.hu/cikk/20130428_ime_a_bizonyitek_nem_tortent_felreertes_zugloban?
"Judit a Szolidaritás kerületi kapcsolattartója, nem tagja az EGYÜTT 2014 pártnak. Nem volt felhatalmazása ilyen megállapodás megkötésére, ami történt, egy túlbuzgó ember magánakciójának tekinthető. Judit arra kért felhatalmazást, hogy szombaton a zuglói piacon a Szolidaritás, a DK, és az MSZP helyi szervezetei egymás mellett közös molinó alatt kitelepüljenek, nem többre" - olvasható Kónya bejegyzésében."
Ehhez képest igen érdekes a molinó felirata:
"Zuglóban már összefogtunk Együtt Mszp DK"
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Szia Boli! Én is Nyulat hiányolom napok óta. Már tegnap szerettelek volna megkérdezni, hogy mi az oka a távolmaradásának.
Lehet, hogy külföldön fotózik, vagy végleg elmenekült?
@sírbateszezazegész: "Orbán megmondta. Európa minket fog másolni."
Mármint a munkanélküliségi rátában.
Mi viszont úton vagyunk Spanyolország felé, ahol 27%-os ez a mutató.
Nyüzsögtek a pártok a csepeli piacon, de Szanyi vitte el a pálmát:
alternativa.blog.hu/2013/04/27/szanyi_tibor_csepelen_arulta_a_tojasait
@Mariann19: Egyből nem ugorhatunk az élre. Nem minden rajt-cél győzelem!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: agymá köcsön egy kis WD-40-net:) én is csak nézem magam
@taga20: és mindent nem is tudsz!:)
@Mariann19: te mit akarsz Nyúltól? neked is hiányod van?:)
@sírbateszezazegész: "Egyből nem ugorhatunk az élre!"
Nem is mondtam, csak azt, hogy mi pedig őket kívánjuk utánozni, a spanyolokat.
Bár ha a mi rátánkat nézem, és ha végleg haza ugrana a külföldön dolgozó magyar honfitársunk, már a spanyolok is csak a parkoló pályán vannak.
@taga20: Taga! Ne rendetlenkedjél, mert mész a sarokba!
Nyúllal mi párban vagyunk, ha az osztály megy sétálni. Nem tudtad?
@Mariann19: bocs, de Norbi nagyon megy. adrenalin.:)
@Mariann19: Margit WTCC. kapcs a jurora.:)
@Mariann19: Igen. Habár én úgy emlékszem, hogy az általad megjelőlt adat csak bizonyos korosztály és végzetség tekintetében helytálló. Emlékeimben "csak" 20% körüli a spanyol mutató. Persze az is elviselhetetlen. Főleg itt, az EU-belül. 27% az már kezelhetetlen itt.
@kekex: Mér lenne?
Összefogtunk, de még nem mondtuk, hogy Fabiuskedvence lesz a közös jelölt.
@Mariann19: jobb mint a szeretkezés.(dugás?):))
@sírbateszezazegész: Tegnap délben hallottam a 27%-ot. Nem vitás, hogy majdnem kezelhetetlen, de benne is van Spanyolország bőven a veszélyzónában. A helyzete komoly veszélyt az unióra, ezáltal ránk is.
Veszélyességét úgy elemzik, hogy miattuk nem lehet belőni, mit is jelenthet Európa stabilizálását illetően.
@taga20: Meg van a 3. hely! Gratulálunk Norbinak:
@Orica Középföldi:

+1 !

Nem a gázos jelölt mögé kell tábort keresni, hanem a tábornok megfelelő jelöltet! Mondom ezt úgy, hogy én itt elfogadhatónak tartanék egy Káli Sanyit.

Ezt tessék szem előtt tartani kedves összefogók!
"Tudom, tudom, lehet legyinteni, hogy ha van sapka, ha nincs, kurvaannyát a nyúlnak."

FAAAABBBB! Nono:-)))))
@Mariann19: drága, jövő héten mehetsz a Ringre. ott találkozunk, ha nem raksz a sarokba.:)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: nyúlam-bulam a nők itt nedvesednek. hogy csinálod?:)
"Kósa kis híján eltalálta, mi lett a BL-pénzzel
Azt mondta, az akadémiára ment, pedig 800 milliót kifizettek osztalékként. A Rosenborg-modell sem él."

Jahh... fosztalékos akkadémija:-)

sportgeza.hu/futball/2013/04/28/kosa_elfelejtette_a_800_millios_osztalekot/
@taga20: hehhe... van 2 tisztjegyem, de azt hiszem, nemigen megyek...
@taga20: Jövő héten a vízpari telkemre megyek grillezni.
Viszont ha pajzánkodsz, tényleg mész a sarokba!
Ilyet! Egy politikai blogon terelni! Ejnye!
@Mariann19: Mer' (sokkal) jobb, mint a politika!!! :P :D
@Mariann19: Szia! Nem menekült, nyúlfarknyi dóga akadt oszt azzal volt elfoglalva... még mostan is tart, így csak néha beles, de többnyire azért jól lakott:-)
@Marcellusca: nézd meg a következőt! és bontsál, ha van mire!:)
@taga20: Ha marad a stream, nézem. Úgy sincs jobb do'gom. :)
@taga20: Butus! Nekem melegvizes a jakuza medencém, prolibolinak meg Néköd csak szúnyoglárvás mocsár jut:-) Eccerű:-)
@Mariann19: Javaslom grillnek a zaldi pikáns grillkolbaszát, meg a nürnbergit... kipróbálva, mustárral fájintos igenescsakk:-)
@taga20: Ha nyúlfarknyi "dógod" volt, akkor mi tartott napokig? Lassú vagy?
Vagy hosszan elnyúló teendőid vannak?
Látod, hogy többen hiányolunk, nem örülsz ennek?
"Osztrák marhasperma 52 országba"
index.hu/galeria/index/tudomany/2013/04/24/a_nemzo_bika/
bahhh... mink meg csaá áádigállva ácsingózunk:-)
@Mariann19: ne haragudj, de a kis leszállópályádat megnézném.:) nekem annyi
@Marcellusca: "Mer' /sokkal/ jobb, mint a politika." Úgy látom, ez a tavasz ármánykodik Veletek, Taga is ebben a cipőben jár.
Miért nem gyúrtok rá jobban?
Vagy csak szövegeltek?
@Mariann19: honne örülnék. Nem sorolom, konferencia, utazás, kicsi külföld, anyázás, kutyázás, és kisdolog... nem elég?
@Marcellusca: én már teljesen kész vagyok.:) vájá még egy kicsit
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Az ajánlatodat tényleg kipróbálom az Aldiból.
Sok zöldfélét is grillezek, a húsok mellé salátákat keverek-kavarok.
A legjobb viszont a majdnem meleg kenyér.
Van még ötleted?
@Mariann19: de, és téged szeretlek a legjobban a csajok közül, me te olyan laza vagy.:))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Hajjaj! Micsoda flancos programjaid voltak...
Nem csodálkozom, hogy nem hiányoztunk Neked, mi csóró belföldiek.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: vigyáz, mert nálunk beindult a nyúlkilövési szezon.:)
@Marcellusca: enézést, te hol nézed? ország, ha lehetne.:)
@taga20: Nem lesz könnyű dolga Norbinak. 8. helyről rajtolva, előtte Müller. :(
@Marcellusca: nekem úgy tűnt mintha valahol timbuktuból.:)
@taga20: "Te olyan laza vagy!"
Feldobtad a mai napomat a kedves szavakkal.
Köszi.
A lazasággal lehet csak kompenzálni a minket körülvevő nyomorúságot. Nem?
Vigyorogva nézünk a sötét jövőbe, igaz hogy néha ráfagyott vigyor ez, mégis a mosoly egyik fajtája.
@Marcellusca: szerinted hol fog végezni?
@taga20: Majdnem. :)
Meló van, ezerrel. :(
TGM es Bartus elmondta mi kene csinálni: választási bojkott amíg nem biztosított a szabad választás. Pont. Ezzel az ellenzékkel meg nem lehet nyerni, toketlen bagázs, tehetségtelen haszonlesok. Kell majd egy erős személyiség aki új es friss es kimossa mindkét oldalt
@taga20: Az 5. hely már jó lenne.
@kekex:

Szelmalom harcot vivsz, es itt garantaltan nem lesz sok sikerelmenyed!

Ez NEM az a blog, aminek te gondolod. En szuk evig probaltam ervelni, de egy ideje feladtam. Kozben viszont voltam MSZP-s, es/vagy DK-s agitprop ugynok....

Csodalom, hogy a multkori Gyurcsany-rehabilitalas kovetelo hozzaszolasod utan nem lettel meg Persona Non Grata errefele.

Ha van fontosabb es/vagy erdekesebb tennivalod, akkor koncentralj inkabb arra!
@Mariann19: ez OK. de a leszállópályáról nem beszéltél:) te céda
@Marcellusca: egyetértek. de dobogó az kéne:)
@taga20: Nana! Ezt a témát finoman és elegánsan el szoktam kerülni. Úgy, hogy ne legyen sértő!
@Mariann19: Sokan vagyunk így. Kínunkban vigyorgunk. Nem valami természetes ez a mosoly. :)
@Mariann19: te drága nő! jurot nézed, remélem! kurva jó
nem szavazok BŰNÖZŐK re !
@Marcellusca: "Nem valami természetes ez a mosoly."
Nem hát! Azonban az ember csodálatos teremtmény, mert képes reménytelen helyzetben is felemelni a fejét, és vissza hozni azt, amit átmenetileg elveszített. Szűk körben arról beszéltünk, hogy lassan saját magunk festünk, virágot szaporítunk, szerelünk stb. amit eddig megcsináltattunk.
Észrevétlenül mondunk le a komfortérzetünkről, átmegyünk kaméleonba.
Lassan már fel sem tűnik, hogy a gyógyszertárba vissza kell menni a cuccért, mert pénz hiányában nem készleteznek, az áruházak polcairól lekerülnek a delikátesz áruk, több extrát nem nagyon lehet már kapni, miegymás.
Ennek ellenére tesszük a dolgunkat, nincs dráma, csak a nyomtató ló szerepe.
@taga20: Félfüllel hallom a másik szobából, de Veletek is szívesen vagyok. Különleges szimultán ez!
@ököljog:

Én például úgy képzelem, hogy aki választást akar nyerni az igyekezzen megfelelni a megnyerni szándékozott szavazótábor igényeinek.

Le kell vetkőzni a kishitűséget, hogy nem lehet/KELL igényeket támasztani. Mert lehet, sőt kell, aztán legfeljebb szokatlanul érinti ez a jómunkásembereket. De majd megszokják. Ahogy a civilkontrollt és aktív véleménynyilvánítást is megszokják.

Ha lesznek akik csinálják.
@Buga.Jakab:

Neked külön lesz az összefogásban egy pék. Már intézem, higgagyá' :-D
@Mariann19: Hát a franciáknál is nagyon kétségbe estek azért. Holland támogatottsága drasztikusan csökkent (-30%, tisztán látszik a Sarkozy-protest; ezt azért nem ártana kielemezni Mo-ra vonatkoztatva sem!); hihetetlenül sokrétű, gyakran ellentétes elvárásoknak kellene megfelelnie; Merkel egyértelmű dominanciája az union belül; . Itt ez több mint 3 millió ember ellátását jelenti a költségvetés terhére. Ez óriási szám egy szűkülő gazdaságban, ahol a jóléti elvárások meglehetősen magasak.
@taga20: Na, ebből még pont sem lett. :(((((
Én rájöttem mi az E14-vel a baj. A két Péter néha önjáró. Nem kellene oda is egy forródrót? :)
@Mariann19: Ne is mondd!
Ami 5 - 10 évvel ez előtt természetes volt, ma már elgondolkodtató, hogy kell-e/belefér-e a családi büdzsébe.
De élünk, tesszük a dolgunkat, reménykedünk és megpróbáljuk viccel/humorérzékkel elvenni az élét. :)
@simple observer 1.0:

Ez valóban nem a "rehabilitáljunk szocikat minden ok nélkül" blog.

Én úgy emlékszem ettől függetlenül volt módod elmondani mindig amit akartál. Hogy többségében nem értettünk veled egyet? Van ilyen, az autorehab nem bemondásra megy. Viszont az elmaradásán faszán meg lehet sértődni ahogy látom.
@taga20: Ja. :(
Az elején D'Aste kóválygott előtte, mint gólyafos a levegőben, aztán meg nagyon udvarias volt Chiltonnal (én kitoltam volna a picsába a pályáról) mikor mellette volt.
Szerintem megint valami műszaki hiba.
Nem indult jól ez a szezon. :(((
@Fabius:

"Neked külön lesz az összefogásban egy pék. Már intézem, higgagyá' :-D "

És ha az is bűnöző???
@sírbateszezazegész: Bevezetőül mondom, hogy soha nem értettem egyet az unió elvárásaival, amikor a költségvetési hiány és az adósságcsökkentés mindenáron való leszorításának direktíváját kényszeríti az unió tagállamaira. Ezt ezeken az oldalakon többször kifejtettem.
Hollande győzelmének emiatt is örültem, mert a gazdasági növekedést helyezte előtérbe, jelentős országként várható volt Merkel ezirányba való befolyása is.
Egyelőre nem ismert, hogy Hollande az eu-ra milyen befolyással bírt, de az eu is kezd ilyen húrokat pengetni. Későn jött rá, hogy merevenen ragaszkodott az egyébként a gazdaságokat lefelé mozgó spirálba kergetni, kitolva a kilábalás időpontját.
A jóléthez és a túlzott szociális ellátáshoz szokott franciáknak újszerű egy csökkentett igényű életvitelre berendezkedniük, ráadásul a munkavégzési aktivitásuk gyenge, hiszen a bevándorlók serege vállalja át a tevékenységeket. Furcsa számot hallottam, a franciák napi munkavégzési időtartama 3 óra.
Ezzel bizony nem lehet gazdasági növekedésben gondolkozni.
El is hiszem, hogy Hollande emiatt veszített jelentős választókat.
Azonban a franciák mit vártak? Azt, hogy a rájuk váró munkát elvégzik majd a galambok, mint a mesében?
@Marcellusca:"...humorérzékkel elvenni az élét."
Világos!Az önsajnálatba való belesüllyedés csak energiát mérsékel, pedig most ebből több kell a fennmaradáshoz.
Mondjuk rossz érzés az is, hogy a családi felhalmozások, a biztonsági tartalékok nagyon leértékelődtek. Nemcsak az inflációt nem követték, hanem abszolut számokban kifejezve is kb. a 60%-on állnak.
Erre a tudatra is be kell rendezkednünk.
Van egy olyan felmérés a világon, hogy a jelenlegi lakosság 5%-a rendelkezik a jólét biztosítékával, mely: saját ingatlan, gépkocsi, biztos egzisztencia.
Először hitetlenkedtem, de ha ezeket a tényezőket civilizációs fejlettségben nézem a világ országait tekintve, már nem is olyan elképzelhetetlen.
Ezért legyünk nyugiba, és örüljünk, hogy esetleg beleférünk ebbe az 5%-ba.
@Fabius: pék? miért éppen pék? miért nem hentes? a húsipari munkásokat már nem is számoljuk?
@Mariann19: Nem találom a linket. Napokban publikáltak egy európai felmérést, átlagos vagyonról eu-n belül. Ciprusiak, görögök megelőzik az osztrákokat, németeket. Nyilván rossz adatokat hoztak le (németek bérelnek ingatlant, alsó, felső réteg kizárása a felmérésből, stb.), nem is ez a lényeg. Hanem a franciák, angolok reagálása. A németek ezt maguknak köszönhetik, hiszen visszafogták a munkabéreket az "Agenda2010"-nek köszönhetően! Míg ők, hagyták keresni az embereket. Emiatt a németek tisztességtelen (!) versenyelőnyre tettek szert! Exportpiacokon. Ez az alapvető filozófiai különbség a gazdaságélénkítő és megszorító költségvetési politika hívei közt. Északia vs. déliek.
Nem véletlen az északiak bizalmatlansága az önmérsékletre képtelen déliekkel szemben.
@Mariann19:

a megtermelt javak értéke és a befektetett munkaidő viszonya -hogy mást ne mongyak- NAGYON ÉRDEKES!!!

a fejlődési tendencia pont az, hogy liberalizálni az embert a kötöttségektől és minél nagyobb mértékben részesíteni a javakból

namost ebbe ez a fináncrendszer beleszart alaposan, azaz a fináncrendszer rossz (emlékeztetlek Soros is abba a sorba tartozik akik ezzel értenek egyet és hiába dumálnak mert valami vaskalapos rablóbanda, a bankárok egy csoportja MUTOGASSAK RÁJUK UJJAL? ezzel ellentétes passzát szelet fú, MERT KEVÉS VAGY SEMMI TŐKÉÉRT HATALMAS ÉS ÁLLANDÓ MEGTÉRÜLÉST AKAR ....A NETUGGYKIK)

SZÓVAL MIKOR MÁR A PENNIKÉT MEGDUGTÁK ELŐL HÁTÚL ÉS KÖRBE IS SZAGLÁSZTÁK A KANOK MEG A zálmodozó nyáladzók akkor lehetne a zélet más vonulatairól is beszélni és nem a peephole-okról meg a....pina szagáról mikor nedves

brühühühühü
@Fabius:
ki e zakis eccerűke? cak nem rá akarta oktrojálni a seggségét a VIP-kre pont ma mikor a pina nyílik és illata leend?

brühühühü
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

bepisiltél?

brühühühü

Kóhn Ferenc az neked rokonod? nemistu'ttam
@Mariann19:
jéghideg "kenyér" korsóból a barnábbik Guiness fajta lisztből

brühühühü
@Mariann19:

Szia!

..és az ÉPÍTŐK megalázását,hogy élted túl??

K.O. egy hét után vagyunk.Megnéztem 50-es éveket idéző kormányülésünket,retard presidenttünkkel,meg észosztó,fa@pumpás jobbik vezérürüt és politikától egyazegyben hányok...még szerencse,hogy tavasz van és visszajöttök néha!!!
@Mariann19:

ahogy akarják stabilizálni, úgy tönkreteszik, hülye egy banda

kéne anortodox de nem matolcsi

brühühü
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Ez az ország képtelen volt szembenézni a múltjával mindig is. "

Ez a toposz egyszerűen nem igaz.

Tudjuk, hogy a páratlanul népszerű kaposvári polgármester, Szita Károly a saját családjáról is súgott. Tudjuk, hogy a média legfőbb főnöke sok évig ügynök volt.

És? Tömegek mentek az utcára? Nem. Szitát újból és újból megválasztják.
@rodeo36: Soros előtt le a kalappal abból a szempontból, hogy ugyan ő is ebből a rendszerből gazdagodott meg, de minden egyes alkalommal és helyen ennek a rendszernek a káros voltát hangsúlyozza. Gyakorlatilag a rendszer legnagyobb kritikusa.
@Mariann19:
egy fiatal amerikai közgizda csinált egy elemzést (FELFEDEZVE AZ AUTORITER RENDSZER MATEMATIKAI ÉS RENDSZER HIBÁIT) mely szerint a mexorításos rencer seggség és ki is hozta egy hatalmas spreadsheet-en azon javítva amit a két HARVARD PROFESSZOR KÉNYTELEN VOLT ÁTADNI NEKI FELŰLVIZSGÁLATRA

álla bál közgizda berkekben és a polityika is beszart mert nem tartható FŐLEG AZ EU MEXORÍTÁSOS RENCERE NEM

SZÁMSZAKILAG BIZONYÍTOTT

én be is kapcsoltam nektek ezt a múlt napok egyikén de leszartátok, mint szokás

taffasz taffasz fan pimpasznak a pinák és nedvesek pina illattal teli a lég és akkor ...eltéved a bölcs is lásd Zsuzsánna és a vének (talán mint a zorbán és lászlónéaki zsuzsánna is)

brühühühü

kinek mijut?
@sírbateszezazegész:

itt most a más faszával a csalánt és a szomszéd legelője zöldebb azaz dögöljön meg nemcsak a szomszéd tehene hanem a szomszéd is...

ÉS EZ NEM FENNTARTHATÓ MERT ÖNGYILOK

brühühühü

a mexorítás seggség azaz orbán egy lószar mindent pont fordítva csinál mint ahogy annak lennie kellene
@sírbateszezazegész: Amenyiben a németek visszafogták a béreket, ezzel versenyképesebbek lettek valóban az exportpiacokon lévő árversenyben.
Az Ciprus és Görögország destabilizálódása elsősorban szerintem nemcsak a béreknél és a nagy elosztó rendszerek irreális kiadásai miatt keletkeztek. Ciprus, Svájchoz hasonlóan jól megvolt az adóparadicsomból becsorgó bevételekből, és Görögországgal együtt az idegenforgalomból kevés munkával jó bevételeket kumuláltak az állami és magánszférában is. A válság azonban mindkét országban redukálta az idegenforgalmat és a tengernyujtotta anyagi előnyöket, valamint szokásos módon hiteleket vettek fel, melyek egyre drágábbak lettek.
A lakosság nem reagált új utak keresésére a turizmus kiváltására, a teraszokon üldögélve sem állami, sem magán bevételek nem keletkeztek.
Végezetül a gazdaságélénkítéshez nem járható út a meglévő állami források drasztikus kivonása a gazdaságból, mint látható, inkább destabilizál, mint fejlődik.
OFF
Van még olyan dolog, amit a biztos 2/3 jegyében át lehet még játszani a haveroknak? De csak olyan, amiből magas haszon lehet.
@Penivaldes: megnyalom a csúnyádat, ha nagyon muszáj.:)
@magándemokrata: Beteszed a pénzed, "önként", és nem kapod vissza. :)
Van Nemzeti Italbolt?
@taga20: az komoly büntetés lenne mindkettönknek:)
@Mariann19: Én, hangsúlyozva dilettantizmusomat, azt gondolom, hogy a "megszorítás" abból a szempontból indokolt, hogy az eddigi felelőtlen és fenntarthatatlan pénzkiárámlásnak végett kell vetni. Ez nem feltétlenül járna együtt a kltsgvt-i hiány mindenáron való mérséklésével. Legalább szinten kellene tartani. De ezzel sajnos együtt kellene járnia a bérek mérséklésével. Tudom belső ke
@rodeo36: jóreggelt te pinabubus.:)
@rodeo36: "A megtermelt javak és a munkaidő viszonya."
"Fejlődési tendencia pont az, hogy liberalizálni az embert a kötöttségektől és minél nagyobb mértékben részesíteni a javakból."
Az emberiség célja valóban az utóbbi megfogalmazás, mint elv.
Az elvet azonban igazítani kell az aktuális viszonyokhoz.
Egyelőre a munka által megtermelt javak ennyire elegendőek, az elosztási rendszerek pedig igazságtalanok, mert nem tükrözik a teljesítmények elismerését. Pont.
A pénzpiaci ügyletek drámai torzításáról most nem is szólok.
A munka időtartama nincs szoros összefüggésben
a megtermelt javak értékével. Hiszen mivel termelhetünk, élő és gépi munkával. A technika kiváltja az élő munkát, ergo a munkaidő is csökken. Ennek folyamata megy végbe a műszaki fejlesztésekkel, melynek eredménye lesz a hőn áhított mérsékelt élőmunka időtartama egyre növekvő javak termelésével együttjárva.
A bankok mohósága akkorkártékony, ha irreálisan sokat vonnak ki emiatt a gazdaságból.
@gazoló: Szia! Az utolsó percekben is vártam valami csodára, nem jött be.
Annyi megjegyzésem van szerényen, hogy Császárt és Gulyást jobban kellett volna pozicionálni. Már az I. félidő utolsó harmadában látszott, hogy Nagy Laci semlegesítésére volt koncentrált a Kiel taktikája.
Szerintem kiegyenlített volt a játék a csapatok színvonalát tekintve, viszont a könnyelmű hibák rontották el a várakozásunkat.
@Mariann19:
"Egyelőre a munka által megtermelt javak ennyire elegendőek, az elosztási rendszerek pedig igazságtalanok, mert nem tükrözik a teljesítmények elismerését. Pont. "

EZ NEM IGAZ, NEM INDOKLOM...A JELENLEG A FÖLDÖN MEGTERMELT JAVAK ELEGENDŐEK LENNÉNEK A FÖLDI LAKOSSÁG TÖBBSZÖRÖSÉNEK KÖZÉPEUROPAI SZINTEN VALÓ ELTARTÁSÁHOZ

de akkor hol lenne a kapzsi finánctőke?

dugájukba dőltek annyi értéktelen csakis számlapénz halmozódott fel és a "tartozások" nagyon nagy része is ebbe a kategóriába sorolandó az idétlen kamattartalmuk (költség és CDS meg a többi dili), hogy már ingyen is ajánlanak hitelt lásd a FED 0,01%-ka ami nevetséges...

de ha nem mutíttyák, hogy íme nyomorban is élhecc (mert én pont ezen ok miatt abban tartom a világ egy részét show) akkor a népek felébrednek

az az üres buborék ami felpukkadt 2008-ban leleplezte ezt, az a nagyhírtelen megmentésre kiadott számlapénz 3*750 milliárd dollár nem képviselt értéket csakis annak kamatos kamatai és költségei, frissen nyomtatott bankók értékfedezet nélkűl

ébresztő

de attól még az orbán és a matolcsi két seggfej és rablók mint ALIBABA és a 400 rablójuk

brühühühühü
@sírbateszezazegész: A bérkiáramlás nem feltétlenül ront a gazdaságon, hiszen a gazdaságnak számtalan szegmense van, ahol korlátokat lehet szabni a költségvetési hiány mérséklésének érdekében. A bérkiáramlás pl. hat a fogyasztásra, amely aadóbevételeket is jelent.
Olyan ágazatokat érdemes magasabb bérekkel honorálni, ahol az új érték létrehozása magas, és egyben húzó ágazat is, mert ezáltal egyéb területek fejlődése is beindul.
Csak azt tudom mondani, hogy a drasztikus elvonás nem eredményezhet növekedést. Egyszerű a képlet, miből lehetne fejlődni. P-Á-P
Pénz termeli a pénzt.
@Mariann19:

számolj utána egy spereadsheet-en a magyar dilinek a devízaalapú-nak

már régen megtérűlt de nem merik bevallani, mert akkor mi lesz az orbánt kitartó maffia állandó sarcával amit fizetni kell, vagy akkor mijafasznak találták ezt a perverziót ki, ha nem pont erre, az orbán és a maffiafőnökei évente 500 milliárd forintot kaszálnak már 3 éve csakis ezen mire volt jó a forint bedöntése 2010 április elején? ERRE

brühühühü

számokat ellenem, vagy szöveg nem megy el
@Mariann19:
az egészséges bérkiáramlás létrehoz egy egészséges inflációt, ami nélkűl nincs jól működő gazdaság és a minél jobb bérkiáramlás a gazdaság egészségesebbé válását jelzi, azonnal

aki bedől annak a hülyeségnek, hogy a bérek a hibásak az ne merje mondani -nekem- hogy ért a számszakihoz és közgizdához

brühühühü
@Mariann19:
a fidesz az őt kitartó maffia utasítására 2002 - 2010 között minden eszközt kihasznált a szocik jó pénzügypolitikája ellen, hogy arathassanak a Járai által felsegített devízaalapún való szabad rabláshoz....képzeld el 8 hosszú év kiesett, 8*500 milliárd (minima kalkula) azaz pont a mnyup +++ amit azonnal magukévá tettek, le voltak maradva és a többi azóta megy

nem gyanús ha a logikámat követed számszakilag?

ÉN MEGCSINÁLTAM MEG IS VAN A SPREADSHEET-em hozzá ki van mutatva

az orbánék 3 év alatt elloptak a korábbiakhoz hozzáadva!!!!

38000 milliárd forintot

brühühühü
@gazoló:
ha az a drótonrángatott picsa ember lenne és báb akkor aszongya nekijje, hogy:

mielőtt megigérted meg kellett volna kérdezned ehhez nálad jobban értőket, hogy a semmibe vezető autópálya és körgyűrű mijafasznak

Sarah Palin mint Alaszka kormányzója építtetett egy hidat a semmibe több kiléter híd át az öblön és a másik oldalon nincs semmi és nem is lesz soha

na ez a pöcsi picsa is ilyen

brühühühü

megazorbán ÁTQÚRTUK ŐKET
@Mariann19: mint láttad elveszett valamennyi a hsz-ből.
Igen tudom belső piac, keresletélénkítő hatás, mindaz amit írtál.
Azért az tény, hogy a déliek "erőn felül" költöttek. A megszorítások a túlzó jóléti kiadásokra vonatkoznak, nálam.
Arra válaszolnál, hogy szerinted a németek megfelelő életszinvonal mellett éltek-e egyszigorú klsgvt-i politikát folytatva?
@Mariann19:

látom nemzeti knézilabda van senkit sem érdekel a miért mentünk tönkre című kabaré

elkúrtuk, megqúrtuk, átqúrtuk

brühühühü

most meg lehet baszni az egészet
@sírbateszezazegész:
olvasd amit írtam és akkor ezt nem kell megkérdezned

a déliek élni akarnak előszőr és utána dolgozni

nem fordítva és igazuk van

nem azért élünk hogy dolgozzunk, hanem azért dolgozunk hogy jobban éljünk ....

ennek van egy "timefactor"-ja

brüühhühü

A ZÉLET TARTAMOD
@rodeo36: teljesen igazad van az egészséges bérkiáramlás és az egészséges infláció összefüggésében, de ez ezek szerint nem volt egészséges.
Szimpatikus életfelfogás a déliek életigenlése, de a mai állapotok szerint ez ide vezet. Talán valami középút?
Olvastátok?

"Páva Zsolt, Pécs város polgármestere tegnap jelentette be, hogy immáron végérvényesen sikerült lezárni a Pécsi Vízműért folytatott viharos küzdelmet. Mint ismeretes, a tulajdonjogért többéves háború zajlott a pécsi önkormányzat és a francia Suez Environnement között. Az egyébként 3 milliárdnyi közpénzbe fájó siker gazdasági hatásait elemzik majd még eleget a szakemberek. Van azonban az ügynek egy szereplője, akivel mindenképpen érdemes nekünk is foglalkoznunk. Dr. Szabó Iván ügyvéd ismeretlen – és érthetetlen okból – nem tartozik a leghíresebb sztárügyvédek közé Magyarországon. Pedig az ügyek, amelyekben részt vett, feljogosítanák erre – köztük a Pécsi Vízmű-háború is.

Neve talán azért nem került a köztudatba, mert szeret a háttérben maradni. Évek óta előszeretettel működik közre a Fidesz érdekeltségi köreihez kötődő ügyekben. Ezért már elismerést is kapott: 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjével tüntették ki. Politikai kötődése vitathatatlan bizonyítékaként, közreműködött a Fidesz által létrehozott Szövetség a Polgári Magyarországért alapítvány alapító okiratának elkészítésében.

A média szerint, Szabó nevéhez köthetőek azok az események is, amelyeket a Magyar Fejlesztési Bank „kommandós akcióiként” kerültek a köztudatba. Így az ITD Hungary állami befektetési és kereskedelemfejlesztési ügynökség esetében, és további négy helyen is – ahogy azt az MFB is elismerte.

A fentiek ismeretében, egyáltalán nem meglepő, hogy Szabó lett a védője annak a Balogh Zsoltnak, aki a Hagyó-ügy koronatanújaként vált ismertté. Emlékezetes, hogy a BKV egykori megbízott igazgatója dobta a köztudatba a Nokia-dobozokban szállított korrupciós pénzeket. Bár ezt a vallomását később, a bíróság előtt visszavonta, ezzel komoly szerepet vállalt a Fidesz kétharmados választási győzelmében. A jutalom nem maradt el: amíg vádlott-társai előzetes letartóztatásban voltak, ő vezető szerepet kapott a pécsi tömegközlekedésben. Úgy tűnik, a kör bezárult: ez a történet Pécstől Pécsig tart. Szabó pedig bizonyította hűségét a BKV-perben is: az ügyben szereplő védők közül ő volt az egyetlen, aki nem írta alá az alkotmánybírósági beadványt, mikor Budapestről Kecskemétre helyezték a tárgyalást.

Szabó tehát érdekes figurája a mai magyar közéletnek: tökéletesen a háttérben maradva képviseli a Fidesz, és a kormánypárthoz közeli körök érdekeit. Személye egyértelműen bizonyítja, hogy néha a háttérszereplők érdekesebbek, és a végeredmény szempontjából gyakran fontosabbak is, mint a politika frontemberei."
index.hu/bloghu/egyenlito/2013/04/27/aki_a_hatterben_intezkedik_ime_a_fidesz_ugyvedje

Ezek a véletlenek...
KOMOLYAN!

A pécsi közmű meg amúgy is egy sikertörténet. Az áraival együtt.
@sírbateszezazegész:

lófasz és esti fény, csak a lényeget nem értetted meg!!!

a világban ma reklamálnak (JOGOSAN????) 4000000 trillió USD tartozást, ennek 95%-ka semmiféle valós értéket sem szellemi sem anyagi sem a kettő kombinációja nem képvisel, a kamatok kamatainak a kamatainak a kamatainak a kamatainak a kamatainak a kamatai és felárak meg az összes nyalánkság amit 2005 és 2008 között találtak ki a Goldman Sachs bankárjai pont ugyanebből az okból

(USA FREDDY & FANNY BUBBLE+++)

ha most ezt mind eltörölnénk lenne sikoly de...utána rend lenne

krumplit lehetne hitelre venni de csak egyszeri lépcsőben

ha érted?

brühühühü
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
most monopolizált árakon a pécsiek kifosztása tetőzik

brühühühü
@rodeo36:
Rodeo papa száguld ezerrel látom! :))
Mit iszunk???
@Mariann19:

Sajnos mindkét meccsen a sorsdöntő pillanatokba nyúltak bele az elkötelezett dirigensek,amellett igaz amit leírtál!Azt,hogy egy ilyen sportba ennyi szubjektivitás játszik szerepet nagyon fel tud bőszíteni!!
@rodeo36:
De legalább a Fidesz kasszáját vastagítja!
Ez bőven elég az agyhalottaknak!
A mi pénzübkből fizették azt a szaros 3 milliárdot érte!
Nemzeti Lófaszt kapnak érte...
Magyar Seggbe - Magyar Lófasz - "nem baj ha drágább" jeligére a Fidesz pártszékházban.
Ne kicsinyeskedj! Ezek élvezik...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
én nem járok nappal lámpással

0949 van

brühühühü
@Penivaldes:

mindenlányszőke és szép!!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

ja cruise control 115 MpH

brühühühü

az autópályák Wise Rider-je
@rodeo36: "most meg lehet baszni az egészet"

Ez kábé attól függetlenül így van, hogy a tisztelt közönség épp mivel múlatja az idejét.
Tegnap este a szomszédokkal nyársaltunk, nagy Bajnai-hívők az öregek, de egy kicsit remegett a szájuk széle, amikor kimondták: a Mesterházyval kezet fogó Bajnai nem pont az, mint amire számítottak. Nem mondtak többet, de elég letörtek voltak, ha szóba került a közélet.
82:18, és még csak április van...
@rodeo36: értem. gondom nem lenne vele, ha ezt a virtuális számlapénzt eltörölnék.
de azt nem látom, hogy ez lenne az oka a német és a francia gazdaság teljesítménye közti különbségnek.
@rodeo36: Rodeo! Bocsánat, volt egy telefonom.
Visszatérve az javak elosztási viszonyaira, az a kérdés, hogy melyik felosztásáról van szó.
Az aktuálisan feloszthatóról, vagy a vagyoni értékű, felhalmozott javakról.
Az USA-ban a vagyoni értékű - ha jól emlékszem - 95%-a a lakosságé, a többi néhány ember kezében összpontosul. Az, hogy ez jól van-e így, ezen már sokat lehetne vitatkozni, egy érv szól mellette, hogy a működtetése e javaknak nem lehet kollektív.
Az embereket az elosztás a saját mikroökonómiájában érdekli, hiszen ez van hozzájuk testközelben és ez határozza meg az életvitelüket.
Ezt Veled már többször megvitattuk abban az összefüggésben, hogy a jelenlegi elosztás hogyan igazodik a teljesítményhez, amely a befektett munka értékét fejezi ki.
Megállapítottuk, hogy az elosztás diktált formában megy végbe a munkaadók által, és nem fejezi ki teljesítményt, nem követi az előállított értéket arányaiban.
Tudom, hogy a finánctőke világméretű jelenléte Téged nagyon irritál, amivel csak egyet lehet érteni, de az összefonódás a jellemző a világra, amelynek egészségtelen voltát nem hajlandóak elismerni még most, a válság bekövetkeztekor sem a helyzet okozói.
A bérekkel való gazdálkodásra adott válaszod nem tér el az én véleményemtől, erről nincs helye a beszélgetésünknek.
Ezt a 38.000 milliárdot nem tudom értelmezni, ez majdnem két és fél év költségvetése, ennyit nem lehet kivonni sem elsíbolni.
@Penivaldes:

azkomenyistahajviseletalapbóltiltottönkényuralmiszinevan...de kiváltképp szépek azok is!!!

gingergirls.blog.hu/
@gazoló: A bírók az utolsó pár percben akartak némi jóvátételt adni. Haragudtam rájuk végig.
@gazoló:
A sárkánycsapat menne. :)
Az azért összetettebb dolog és pénz, pénz...
@sírbateszezazegész:
fektess fel egy excel (SPREADSHEET)-t, és számolgassál, rá fox jönni magadtól, hogy semmiféle különbség nincs "csak"

brühühühü

nem segítek többet, ha számokkal jössz akkor mehet a dili tovább
@Penivaldes:
11.28 Miért nem azt nézed, mennyien vannak, akik még nálad is rosszabbul néznek ki? Eleve rossz a hozzáállásod. Pedig szellemileg elég önálló vagy és nehezen befolyásolható. Akkor miért éppen a fizikai kinézetedről mások által alkotott (feltételezett) vélemény korlátoz?
Azt IS szard le!
@Mariann19:
ez olyan női telefon lehetett a hagymásított szájrúzsba mártott bokafix-ről?

mit?

38000 milliárd az majdnem pontos 10 vagy 20 fillér pontossággal

mondjál másik számokat, csak akkor tudok vitázni, hogy nem tudod értelmezni az egy kérdés de hogy nem igaz? hát kiszámoltam (minden elbaszott és ahszontalanúl eltűntetett fillér)

MONGGY SZÁMOKAT AKKOR MEGVITATTYUK

"Az USA-ban a vagyoni értékű - ha jól emlékszem - 95%-a a lakosságé, a többi néhány ember kezében összpontosul."

ez tautológia: mindenki lakosság, a milliárdos is meg -sajnos- a donaldtrumpis...namost az a perverz felállás, aminek hatalmas ára van -még nem számítottad ki?- a tartományok és a federal ellentmondásai, ez egy randa kabaré és nem mennék bele, nincs más megoldás vagy lesz UAS I USA II USA III ahárom tájegységből és megtanulnak önmagukkal élni, vagy annyi

az a szemlélet, hogy van itthon a lakókocsimban amit lehorgonyoztam örökre egy villanypóznához mert onnan lopom a delejt és van sok fegyverem és nem dolgozom másnak de túlélem magamat is (nagy nehézségek árán mert olyan hülye hogy csoda hogy önmaga tűrésébe nem bolondúl bele

brühühü
@sírbateszezazegész: "A németek megfelelő életszínvonalon éltek-e egy szigorú ktsgvetési politikát folytatva?"
El kell oszlatni az emberek fejéből azt a tévhitet, hogy miután a németek vállalják a legnagyobb terheket az eu-ban, mártírként kell kezelni őket.
A németeknek - ha nincs eu - nincsenek ilyen kedvező és kiterjedt piacai, ahol ereje által diktálja a feltételeket.Egy gazdaság számára a piac a döntő tényező. Befektetéseikkel mintegy betelepültek a tagállamokba, nyilvánvalóan profitszerzési céllal /ez nem baj/, és az ezekben az országokban élő munkaerővel megtérülnek a befektetéseik és folyamatos profitra van kilátásuk.
Ezt Merkel egy alkalommal részletesen elmagyarázta a németeknek, amikor a lakosság sokallotta a tagországok támogatását.
Az nem kétséges, hogy az életszínvonaluk meghaladja az eu átlagot.
Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a belföldi gazdaságuk eredményeinek egy részét is a külföldi munkavállalók hozzák létre, akik nem igénylik a német állam egyébkénti ellátásait, tehát "olcsóbbak", mint a németek.
Hangsúlyozom, nem a bevándorlókra gondolok.
@Penivaldes: fösd be kékre vagy lilára és használj fekete szájrúzst és csillagos körmöket, hálóharisnyával és bőrminiszoknya 14 cm-es tűsarokkal és napszemüge ezüst lepke kerettel

brühühühü
@rodeo36: Humorizáltunk egy kicsit telefonon, és hosszúra nyúlt a vihorászás. Elnézést kértem Tőled ezért, elfelejtetted?
Most vacsit kell készítenem, egy kicsit itt hagylak, nem baj?
@rodeo36: és felül meg legyek meztelen..mert azt kifelejtetted
@Penivaldes: azé van csak két bimbó? a férfiak örömére?:)
@Penivaldes: egy tehéncsorda csodákra képes:)
Itt a tavasz erősen.

Tudjátok, mit hiányoltam a mai hozzászólásokból?

Azt, hogy ebben az összefogni nem összefogni témából kimaradtak a célok.

Én pl kíváncsi lennék arra, főleg Simple és Kekex megjegyzése után, hogy mi a nagy büdös lótúró miatt akar minden ellenzéki összefogni.

Ok, tudom, hajtsuk el a fideszt, ez rendben van.

És utána mi következik?
Négy év gyurcsányi lidércnyomás kukaborogatással?
Vagy benne lesz az összes baloldali a panelszigetelő bizniszben?

Vagy végre valahára veszekedve, vitatkozva, vért izzadva elkezdünk normális országot építeni?

Szóval nekem erős hiányérzetem van a mai hozzászólások alapján.
@Habakuk999: én nem akarok de én csak egy nő vagyok, én nem akarok olyan összefogást ami hazugság
@Habakuk999: Kezd el. mit csináljunk?:) oszt az észt.
@sárkányfő:
Nenene!
Nagyon szép és nagy vers Radnótié, de azért nem cserélném le a Himnuszunkat. Nem giccses, a pátosz nem hamis, tökéletes a szerkezete, az ellentétes motívumok megfeleltetése.
Egyáltalán nem akarok verset elemezni, de az biztos, hogy ugyanúgy gyönyörű, és tökéletes mű, akár Radnótié.
Bár tényleg Istentől kéri a magyarság sorsának jobbra fordulását, bűneink miatti ostorozottság, a sújtás helyett áldást, de ez akkoriban még teljességgel bevett és hiteles volt, a protestáns hagyományokat folytatta.
Persze, persze: Segíts magadon, Isten is megsegít!
Én semmiképp nem cserélném le a Himnuszunkat, mert az kisszerű, nevetséges lenne, eddigi múltunk, hagyományaink megtagadása.
Bocs. akit nem érdekel, de nekem ezt muszáj leírni.
@Penivaldes:
Kurva kibaszott gazdagok. Szemlélők.
@AKIsTUDATLAN: én sem cserélném, viszont énekeltetném a második versszakot is
@Penivaldes: vigyáz, mert elverem a fenekedet:)
@Habakuk999: hányszor olvashattad már ezen a blogon is, hogy Orbánnak mennie kell, és utána majd jó lesz? Hányszor mondták, hogy semmi nem számít, maga az Ördög is lehet szövetséges, csak zavarjuk el a Fideszt? Kismilliószor. Néha rákérdeztem ugyanarra, amire te: és utána? Olyankor elköldtek a picsába, mert "értsem már meg, hogy Orbán eltávolítása..."

Nincsenek célok, csak igény a helycserére. Oszt' majd utána meglátjuk.
Ennyi erővel kibaszhatnánk az összeset, és nekikezdhetnénk mi, a senkik, ugyanannak. Oszt' majd meglátnánk...
@taga20: Ha nem vetted volna észre az egész napos dürrögésed mellett - aminek a stílusa az én kissé konzervatív ízlésemet bántja, s szerintem nem a női nem iránti tisztelet sugárzik belőle, de különösebb közöm nincs hozzá -, leírtam mit szeretnék és mit nem.

S ha nem tudtad értelmezni az írásomat szerelmetes lázban égve nem észt osztani szándékoztam, hanem kíváncsi lennék a véleményetekre ebben a témában.

Mindenkiére, a szocikéra, Gyurcsány fanokéira, Bajnaistákéra, még Angyaléra is, a hozzám hasonló "árvákéra" úgyszintén.
@Penivaldes: szerintem hagynád! ahogy ismerlek:)
@Fabius:

Megint, a mar sajnos szokasos, felreertesen (johiszemuen feltetelezem, hogy nem szandekosan felremagyarazod HSZ-omat) alapulo valaszt kapom toled.
Ugyanis:

“Ez valóban nem a "rehabilitáljunk szocikat minden ok nélkül" blog.”

Nos errol szo sem volt, de nalad mar szokasos, hogy olyanokat tulajdonitasz nekem, ami nem helyt allo. Merthogy en azt irtam kekex-nek:
“En szuk evig probaltam ERVELNI (a kulcsszot kiemeltem igy utolag), de egy ideje feladtam.”
Mert hogy ez a lenyeg! Kekex is altalaban (az utobbi nehany napban meg plane) igyekezett szamokkal, adatokkal alatamasztani, hogy miert is nem zsigerbol kene mindent elutasitani, ami abban a 3 evben a szoci-libsi, Gyurcsany-vezette kormanyhoz kotheto. Es azt hiszem rolam is elfogadhato az a kijelentesem, hogy sok esetben igyekeztem hosszabb terjedelmu HSZ-okban kisebb elemzeseket, linkekkel/hivatkozasokkal elovezetni. Vagyis sem kekex, sem az en esetemben szo sem lehet MINDEN OK NELKULI-seget irni.
Masreszt en sosem irtam, de nem is GONDOLTAM az MSZP vagy eppen GYurcsany rehabilitalasa(rol/ra), es NEM IS torekedtem arra hozzaszolasaimmal. Pusztan "CSAK" a liberalis, dolgokon elgondolkodo megkozelitest vartam el, es igyekeztem azt kicsikarni. Beismerem, ez nem sikerult.
Az MSZP nem erdemli meg, hogy rehabilitaljak oket. Ugyanakkor az sem helyenvalo, bar szornyen gyenge produkciot vezettek elo az elmult 10 evben, hogy barmit is tesznek, vagy mondanak, azt mar-mar dogmatikusan, fennhejazo lefitymalassal fogadja a magukat velemenyformaloknak tartok joresze ballib oldalon.
Gyurcsany (esete) a klasszikus allatorvosi lo. Paradesan mutatja a bal-liberalis media, es ertelmiseg meghasonlasat, az hogy hogyan, milyen igyekezettel vettek reszt Gyurcsany amortizalasaban. Azota sem tudnak mit kezdeni vele, mert szamos megoldasi javaslata 2006-bol, vagy mar megvalosult a Fidesz altal (tandij, vizitdij (pl csak az EHO +270Ft/ho), illetve a remelhetoleg ’14-ben nyertes kormanynak kell majd meghuznia. Mikozben a patas lakossagi forumaira szazak mennek el, addig a tarselnok Juhasz Peterere – ird es mondd - 10(!) ember.
Vagyis en nagyon is tisztaban voltam vele, hogy ugysem tudnek en egy blog hozzaszolasaival ilyen foku valtozast elerni, vagyis nem is torekedtem ra.

Mit gondolsz ki mondta:
“Majdnem beledöglöttem, hogy 3 évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este.”

“Viszont az elmaradásán faszán meg lehet sértődni ahogy látom.”

Szo sincs sertodesrol! Csalodasrol annal inkabb.
Ha sertodott lennek, akkor a kedvenc hazinacid modszerevel, 1-2 smiley mellett napi 10-20 HSZ-t irnek arrol, hogy bezzeg elore szoltam az LMP-vel kapcsolatban (az agyon hype-olasukkal toltotted 2011 es 2012 javareszet), hogy szetvalnak, vagy nem jutnak be ’14-ben. Eddig a szetvalas bejott, ES a maradek LMP meglehetosen eselyes, hogy a beszavazo show-n ne kapjon eleg szavazatot. Ugyanez igaz Karacsonyekra is, akik Bajnai nelkul szinten kiesesre allnanak. Vagyis szemetkedhettem volna, hiszen nyilvanvaloan te is csalodottsagod okan irtal nem egy posztot arrol, hogy az LMP a szadba szart. Nem tettem, nem szemetkedtem. Inkabb hatrebb leptem. Talan ha 2-3-szor emlegettem fel az LMP-s dolgot neked akkoriban, amikor meg ugy gondoltam, talan meg van ertelme.
Most ugyanugy triumfalhatnek, hogy Oktoberben kaptam hideget-meleget, amikor azt mertem irni, hogy igaza van GYurcsanynak, hogy amit Bajnai csinal, az nem jo irany. Most pedig, fel evvel kesobb, Bajnai ugy fekszik be a 3-4-szer (Tarki, Ipsos) nagyobb MSZP ala, minthacsak o iranyitana a dolgokat. Ezt is most eloszor emlitem, meg Bajnai nagyfoku toketlenkedeset is csak parszor "mereszeltem" itt felvetni korabban.

Szoval csalodas van, melyseges csalodas veled, es a blogoddal kapcsolatban. Ebbol kifolyolag pedig egy joszandeku figyelmeztetest irtam kekexnek, hogy a meg nalam is elvadultabb probalkozasaval ne is erolkodjon sokaig.

Ennyi a nagy sztori. Se rehabilitalas, se sertodes….

Mellesleg a karakterszam-emelest helyeslem, mert a multkor az 1800 (ha jol emlekszem) csak ujra eltantoritott a hozzaszolastol.
@Habakuk999: enyém az, hogy mélyen kell a változás, mert most van erre idő, másrészről ha ez nem megy, akkor a földalatti mozgalom kel amiből kiépül az új
@Habakuk999: Haba én itthon papucs vagyok.:) ennyit engedj meg. mosogatok,porszívózok,szerelek, puncit nyalok stb. ezt nem kellett volna:)
@Légifarkas: Nézd, eljött az ideje föltenni ezeket a kérdéseket, s őszre ki kell kristályosodni a válaszoknak is.

A szervezeti formák nagyjából adottak, föl kell őket tölteni tartalommal.

Igazad van amúgy.:)
@Penivaldes: tudom ezért csinálom:) csak baráti szeretetből.:))
@taga20: Megszoktam, hogy ha beköszönnek az ablakomon visszaköszönök.:))

Nem az én dolgom, közöm hozzá semmi, de leszűrhettél volna bizonyos konzekvenciát Orica esetéből.

Az én szememet bántja, Mariann és Peni iránti hódolatodat én talán kissé kevésbé közvetlen módon fejezném ki.

Bocs, hogy beleugattam, ha nem kötsz belém, nem jött volna ki belőlem, bár már reggel is viszkettek az ujjaim. ( Talán.)

Tényleg nincs közöm hozzá, elnézést kérek.
@taga20: persze én meg apáca vagyok Máriabesenyőn..
@Habakuk999: Ha nyílt vagy az jó. A sunyi arcokat utálom. Ne kímélj!:)kérlek
@taga20: na ez tényleg beteges, Habak pasi ne vele kezdj ki)))))))))))))))
@Penivaldes: Na végre, kibujt a ribi belöled:)
@Habakuk999:

"Azt, hogy ebben az összefogni nem összefogni témából kimaradtak a célok."

A korabbi hozzaszolasaim (287+1389 tulnyomo tobbsegi ide szolt) alapjan jol sejtheto, hogy az szamomra masodrendu dolog. Tolem akar a ketfarku kutyaek, vagy eppen egy hazai kalozpart is nyerhetne. A LEGFONTOSABB, hogy ennek a MAFFIAnak a rombolasat, es DIKTATURAJAT el KELL hajtani a francba!!!

De azert hatha megnyugtat, hogy azert az sem erdektelen szamomra, hogy a leendo kormany, akik remelhetoleg valtjak Orbant, mit is csinalnak majd.

Mikozben az egyik legturelmetlenebb program-kovetelo voltam a blogon, azt is gondolom, hogy a valasztasi es/vagy kormany program ugysem fog beturol beture megvalosulni! SOT! Ha a program felet vegig tudjak vinni, a mindenhova bebetonozott fideszes emberkek armanykodasa ellenere, akkor mar ferfias munkat vegeztek.

Es eppen ezert tartom fontosabbnak a kormanyvaltast a kormanyprogram tartalmanal.
@simple observer 1.0: azt a napi egy-két kommentet - még ha nem is értek veled mindig egyet - én azért hiányolni szoktam innen. Inkább késztess gondolkodásra és felülvizsgálatra, mint hogy a kevés ráérő időmben is a pinavadászatról olvasgassak szépelgő ökörségeket...

"miert is nem zsigerbol kene mindent elutasitani, ami abban a 3 evben a szoci-libsi, Gyurcsany-vezette kormanyhoz kotheto"
Ha jól látom, alig páran utasítanak el valami zsigerből: inkább az volna a jellemző, hogy válogatnánk, néhány dolgot (hozzáértőbbek személyt) nemkívánatosnak minősítve. Arról a kommentelők nem tehetnek, hogy erejére hivatkozva az MSZP a mindent vagy semmit játékot játssza, és ez elég erős visszatetszést kelt, és még erősebb elutasítást vált ki. Hiba a részükről azt feltételezni, hogy "jobb híján" majd engedünk.
@Légifarkas: ne legyél ilyen szögletes!:)
@simple observer 1.0:

Az a baj veled, hogy szerinted itt mindenki félreért, pedig minden kommentedből egy komplett védőbeszéd kerekedik ki a Gyurcsány-szocik vonalon, mert más aspektus nem létezik.

Elkeserítelek, ez nem érvelés.

De ettől még tőlem csinálhatod, legfeljebb ismét eredménytelen lesz ahogy eddig is az volt, és megint csalódott leszel. Na még olyat. Tudod, ha én csalódok valakiben akkor írok róla posztot, és elküldöm a picsába. Majd, ha tőled is olvasunk egyszer egy darab olyan kommentet, ami nem a gyurcsányszoci tettek relativizálására és/vagy az én kutyázásomra fut ki, szerintem majd akkor beszélgessünk erről. Mert addig tőled is pont olyan felesleges oldal vagy pártkritikát várni, mint Gábrieltől.

Nyilván tökvéletlen, hogy a mai személyi kérdésekről szóló poszt alatt tört rád az íráskényszer. Én elhiszek bármit, persze.
@Habakuk999: te föltetted a kérdést. Párszor más is, én is. Szerinted a megfelelő helyeken fölteszi valaki? Dehogyis... kényelmetlen volna.
Kurva jól le lehet szűrni három év bénázásából, hogy micsoda nagy célok léteznek: nem kevés baloldali támogató jó ideje ott tart, hogy az sem baj, ha nem lesz kétharmad, majd megoldják a hiányzó részt erővel. Tisztára, mint az ellenfél.
@Penivaldes: rendben:) neked szabad? hogy van ez?
@simple observer 1.0: Látod, nem értek Veled egyet.
Tudod miért?

Mert ez az ország a jobbos szavazók hazája is.
Véleményem szerint óriási pazarlás még egy ciklust erőből végigcsinálni.

Szerintem eszement szükség van a stabil jogrendszer és állam kiépítésére, a bizalom helyreállítására, legyen az befektető, kisnyugdíjas, közalkalmazott vagy bármely párt híve.

Adott esetben én mindenképpen ki akarnék egyezni a jobboldallal.

Nagy valószínűséggel nem Orbánnal -egy esetleges vereség után erősen magányos lenne úgyis- de jobboldali szellemiségű prominensekkel.

Négy plusz négy évet nem bírunk ki.
Éppen ezért én talán fontosabbnak látom a "rezsimváltás" programjának kidolgozását ma, mint a feltétel nélküli kormányváltást.
@Habakuk999: bocs, de vityát hova akarod rakni? csak egy részlet kérdés:)
@taga20: szögletes? Dehogyis. Korlátozott mértékben ugyan, de rendelkezem némi gátlással ahhoz, hogy
- ne játszadozzak vadidegen nőkkel bugyinedvesítősdit
- ne basszak szét egy egyébként egész normális közéleti blogot egésznapos hóttlaza szófosással
Mindennek megvan a helye és az ideje, és szerintem ti mindkettőt eltévesztettétek. Nem kell ahhoz kockának lenni, hogy így érezze az ember.
@Légifarkas: igazad van! ezek után nem teszem:)
@taga20: Én? Sehova.

Nézd, én békét akarok. Munkát. Okos diákokat, legyenek cigányok vagy puccos lakóparkiak.

Büszke akarok lenni az országomra, a népemre.

Ez csak közös erővel működik.
És közös programmal.
@Penivaldes: megadom magam így estére. csak egy a reményem Miltiádész a Nationalon:)
@Habakuk999: közös program..nem hiszek benne..ezekkel??
@Penivaldes: távkapcsoló most nacionál geografik:)
@simple observer 1.0: Ugyan nem engem szólítottál meg, de mégis leírom a gondolataim.
Én jeleztem, még a tegnapi bejelentések előtt, hogy hajlandó vagyok Bajnait támogatni az alábbi feltételek együttes fennállása esetén:
1/ van egy épkézlább programja (de ez a feltétel, akár el is hagyható);
2/ nem áll össze az Mszp-vel, amig az meg nem szabadul a múltat képviselő, számomra morálisan elfogadhatatlan embereitől (nevezzük őket mutyistának vagy cocinak).
Jeleztem ez az én véleményem, ha más máshogy dönt, az az ő döntése, sok sikert kívánok neki.
Ezútán kekex a nap végére agymosott narancsdroidnak minősített.
Miért nem lehet azt elfogadni, hogy valaki számára az nem cél,,hogy csak a szereplők változzanak, de a rendszer, mely ide juttatta az országot -mind morálisa, mind egzisztenciálisan- az változatlan maradjon?
@Légifarkas: Pont ezért jó, hogy kérdezzük.
Előbb-utóbb csak eljut valaki szeme elé.

Hogy vagyunk néhányan - stat szerint mintegy 52%-an - akiknek kurvára elege van a töketlenkedésből és zsigeri gyűlölködésből.
@Habakuk999:
Ha kíváncsi vagy különböző véleményekre, akkor megszólítva érzem magam, ha pont nem az enyémre, akkor dobd a kukába.

Nyilvánvaló, hogy a kondás rezsim elzavarása jelenleg a legfőbb cél, amiért a szana-szét fragmentálódott ellenzéknek nem egymás hónaljbűzével kellene foglakozni, hanem csipeszt tenni a finnyás nózira és leülni tárgyalni a többiekkel, már ha komolyan gondolják a nagytakarítást. Nyilván nem minden áron, amit a poszt feszeget, az azért lehet egyfajta minimum.

Túl a finnyásságon, ha sikerül ezt a… leváltani, szerintem átkozottul nehéz lesz kormányozni az új garnitúrának – a kérdésed voltaképpen erre irányult, hogyan tovább, ugye?
Erre nincs más válasz a részemről mint az, hogy nézd meg mit művelt a fidesz ellenzékben.
Ha buknak, az akkori ténykedésük a 2014 utáninak csak az ezerszeresen higított változata lesz a történelemkönyvekben.

Nem beszélve arról, hogy ezek nyolc-tíz, egyes esetekben húsz évre megkötötték a következő esetleges kormányok kezét bizonyos stratégiai kérdésekben.
Visszacsinálni? Ahhoz kétharmad kellene, de ez; aludj el szépen kis Balázs kategória.
Remélem nem nekem lesz igazam, nagyon remélem!
A kölyköm érdekében.
@Penivaldes: Én se hiszek.
Pont ezért kell kikövetelni és megcsináltatni.
@Habakuk999:

"bár már reggel is viszkettek az ujjaim. ( Talán.)"

A gyönyörű napnak köszönhetően ma reggel úgy döntöttem, hogy kinyitom a tahóketrecet. Már 10 körül szorongtak benne.
Aztán elmentünk a budai arborétumba virágokat csodálni és venni.
Délután átfutottam a termést, aztán önkritikát gyakorolva mindenkit visszaküldtem.
Sajnálom, de nem vagyok elég mazochista:)
@Knósszosz: Pontosan Knosszosz, szerintem jól látod.
Ha nem történik rendszerszintű változás csak sima balos restauráció, Orbánék pokollá változtatják ezt az országot.

Ezt bele kell verni a szocik fafejébe is.

Ez viszont azt jelenti, hogy csak olyan programmal érdemes nekiindulni a választásnak, ami az ország túlnyomó többsége számára támogatható.

Szerintem nem elsősorban nevekről kell szóljon ez az egész, hanem a pártok magatartásáról.

Nehéz nekem ilyet mondani, de ismét megkövetve Lendvai Ildikót, az ő tükörbe nézését bevinni a szoci gondolkodásba.
@Habakuk999: nézd meg, hová fog vezetni mindez - tökmindegy, balról jobbra, vagy jobbról balra gyűlölködnek (és nem mondhatod, hogy ez a tevékenység egyirányú volna): hafr.blog.hu/2013/04/28/hazugsagok_vii_tobbsegi_demokracia

@Knósszosz: "a kondás rezsim elzavarása jelenleg a legfőbb cél"
Az ellenzék célja mindenképp ez. De mi a te célod? Az, hogy hatalomra segítesz valakit, aki szerinted sem pont oda való - majd kiköveteled tőle magának a rendszernek a változását? Nem gondolod komolyan, hogy sikerülni fog, ugye? Hiszen még abba sem mennének bele, hogy egy alkotmányozó nemzetgyűlés után új választásokat írjanak ki, normális törvény mellett - naná, ez veszélyeztetné a frissen megszerzett helyüket.
Én amondó vagyok, a Fidesz fel fogja zabálni az ellenzék maradékát is, szívességet téve nekünk azáltal, hogy a masztodonok számát megfelezi. Egy ellenféllel kevesebb - fél győzelem. Az én célom nem a kormányváltás, hanem az, hogy a mostanihoz hasonló helyzet soha többé, egyetlen térfélcsere alkalmával se következhessen be, és szabaduljunk már végre meg ettől az állandóan szar váltóállítgatástól.
@Habakuk999:

"Mert ez az ország a jobbos szavazók hazája is."

Es ezek a jobbos szavazok vannak LEGALABB annyira tekintettel a ballib szavazokra vagy eppen bizonytalanokra, hogy NE HAGYJAk, hogy Viktor azt tegyen ami eppen tetszik neki?! NA ugye?!
En amugy hajlando lennek jobbos szavazokkal kiegyezni, rengeteg fideszes vagy jobbikos korabbi haverom van, denyilvan jelen helyzetben nekik kellene joval tobbet engedni, ezt viszont nem fogjak megtenni.

"Véleményem szerint óriási pazarlás még egy ciklust erőből végigcsinálni."

Akkor nagyon felreertetted amit irtam, hiszen en epp azt irtam, hogy meg ugyes lavirozassal is, Bajnai orulhet ha a programja felet meg tudja majd csinalni. Szo sem volt erobol kormanyzasrol! Hiszen a korulmenyek kozott ez nem is adatik meg jovore.

"Szerintem eszement szükség van a stabil jogrendszer és állam kiépítésére, a bizalom helyreállítására, legyen az befektető, kisnyugdíjas, közalkalmazott vagy bármely párt híve."

Ezekben egyetertunk. Csakhogy egy dolog ezt akarni, es mas dolog ezt ki is vivni. Akkoriban csak Jarainak becsultek ugy 1000 milliard Ft/ev karokozast csak azzal, hogy magas kamattal erosen tartotta a forintot, es gyilkolta az exportot egy exportvezerelt orszag eseten. Az akkori problemak mara eltorpultek a jelenlegi viszonyokhoz kepest.

"Adott esetben én mindenképpen ki akarnék egyezni a jobboldallal."

Mint fentebb. En is, de ok ugysem akarnak. Ugyan miert mennenek bele a Takolmanyuk kukazasaba. Marpedig szerintem az alapkovetelmeny a kovetkezo kormanytol.

"Nagy valószínűséggel nem Orbánnal -egy esetleges vereség után erősen magányos lenne úgyis- de jobboldali szellemiségű prominensekkel."

Ez egyaltalan nem biztos. Bar szerintem nem Orban a keresztapa, a hatter emberek valoszinuleg megis ot tartanak vezetoi pozicioban. Ugyanis egy Kosa vagy eppen Lazar nem tudna ennyi embert megetetni a hulyesegeivel. Es a Fidesz visszateresere leginkabb Viktorral lesz esely '18-ban vagy neadjisten hamarabb. Tovabba egy csokkeno Fidesz politikai ero, es esetleg novekvo veluk szemben allo (akar tisztesseges jobboldali parttal egyutt) ero a holdudvar hatalmat is jelentosen csokkentheti.
De amig a Fidesz Orbannal fogja uralni a jobb oldalnak mondott politikai tartomanyt, addig egy normalis konzervativ part letrejotte elegge valoszinutlen. Hol van mar 2006, Kosa meg a saman?!

"Négy plusz négy évet nem bírunk ki.
Éppen ezért én talán fontosabbnak látom a "rezsimváltás" programjának kidolgozását ma, mint a feltétel nélküli kormányváltást."

En sem feltetel nelkuliseget irtam, hiszen masodik elemkent odairtam a program szuksegesseget, mint celt, amit szeretne elerni a kormany. De szerintem annak jo reszet, akar tobb mint a felet, ugysem lesz kepes megcsinalni a korulmenyek miatt.
@Penivaldes: asse rossz ötlet

add hozzá

brüühhühü
@Mariann19:
persze, hogy nem...ez egy blog...én is átsasszéztam máshová egy időre

brüühhü
Én tegnap már leírtam mit szeretnék.
Egy morális tisztulást, mert anélkül ez az ország elveszett.
Egyszerűbb mindenkit írni, aki nem sorolja bele magát, arra természetesen nem vonatkozik.
Mert ebben az országban mindenkinek teljesen természetes a korrupció, az, hohy a hivatalokban nem köztisztségviselők ülnek, hanem nála társadalmilag magasabb pozicíóban levő hatalmasságok, hogy a politikusok mindent megúsznak, meggazdagodnak. Ez mindenkit csak akkor zavar, ha vele történik meg.
Elegem van abból, hogy azokat akik a fentiek változtatását hangsúlyozzák "naívnak" könyvelik el, mert nem reálisak.
(Szerintem, ha nem lennének "naívak", még mindig sz istenkirályok uralma lenne a jellemző.)
Nem akarok tovább kishitűek és opportunisták csapatába tartozni. Ha nincs változás, inkább máshol élek.
Egy olyan országban, ahol a közhivatalokbam tisztségviselők intézik az adófizetők ügyeit, ahol a közbeszerzésben bárki egyenlő eséllyel indul, ahol a társadalmi szolidarítás nem ismeretlen fogalom, ahol szélsőjobboldali pártok mögé nem sorakozik fel tudatlanságból vagy elkeseredettségből a lakosság 15-20%-a, ahol a lobbi az az érdekcsoportok ígényeit közvetíti a törvényhozók felé és nem a mutyi és korrupció szinonímája. És ahol a jogszabályokat mindenkor a közjó érdekében hozzák. Ahol tisztában vannak az oktatás hasznával. Ahol a befizetett adómból arra költenek amitől élhetőbb lesz az ország. Ahol ezért becsületbeli ügynek tekintem az adófizetést. Ahol a közösség egyenlő jogu tagjaként tekintenek rám és nem alattvalóként. Ahol az állam van értem és meg sem fordul az éppen választott képviselőimnek fejében, hogy ém vagyok az államért, azaz értük.
Én csak ennyit szeretnék.
@Habakuk999:
Valóban, nem elsősorban nevekről kellene szólnia az egésznek, igazad van!

De megkerülhetetlen a dolog, nevesíteni kell az arcot, aki mögé betagozódik a választók sokasága.
Sokasága, igen, mert rengeteg a meg nem szólított, bizonytalan, tájékozatlan választópolgár.
Ez baromi nehéz feladat, főként abban a helyzetben, amiben ma az ellenzék vegetál.
Lendvai nevét meg ne legyen megerőltető kimondanod, szerintem sokan gondoljuk róla ugyanazt, amit te.

Ha esetleg Szanyi, meg Tóth Csaba is…
tán hitelesek is lehetnének, persze egy másik galaxisban.

Plusz; itt nem messze tőlem Pestlőrincen rohadtul erős a Jobbik. Ne hagyjuk már ki őket sem, a potenciális politikai paletta 14-es ixelői közül.
Spániel találkozik velük sűrűn, tőle is érdemes kérdezni.

Hétvégeken én is, de inkább nem minősítem az élményt...
@Légifarkas: Kösz a linket, tök jó írás, olvashatnák mások is.
@Légifarkas:
Mostan elbeszélünk egymás mellett?
„Az én célom nem a kormányváltás, hanem az, hogy a mostanihoz hasonló helyzet soha többé, egyetlen térfélcsere alkalmával se következhessen be, és szabaduljunk már végre meg ettől az állandóan szar váltóállítgatástól.” - írod.

Ugyan mit fogalmaztam félreérthetően, ha nem ugyanez jött le abból, amit ideröfögtem?
Az, hogy a kondást elzavarjuk és ez a fő cél, az igaz. De utána azt is írtam, hogy ami következik az orbánhatástól megtisztított naptárban, az keserves lesz.
Nem értem, miben nem értjük egymást, bazmeg?
@Fabius: pedig én szoktam kritizálni a pártokat is. :)
@Orica Középföldi: Most kicsit megnyugodtam, mert kezdtem magam rosszul érezni az erkölcscsősz szerepében.:)
Szépek a virágok?
@simple observer 1.0: Nem hiszek a csodában.
Ha a következő ciklusban - hatalomban lévők nevétől függetlenül - sikerül lerakni egy korrekt rendszer alapjait, már elégedett lennék.

(Úristen, mennyire nem gondoltuk mi ezt húsz évvel ezelőtti lelkesedésünkben, mármint hogy húsz év múlva újra kell alapozni egy rendszerváltást)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A "pártokat" szoktad, a Jobbikot nem :-)) Most nem kezdem, hogy ezek szerint a Jobbik nem párt...:-)
@sírbateszezazegész:

" Ugyan nem engem szólítottál meg, de mégis leírom a gondolataim."

Egesz nyugodtan. Ha mar ma igy beszabadultam, akkor nosza, ereszdelahajam.

"1/ van egy épkézlább programja (de ez a feltétel, akár el is hagyható);"

Minthogy Bajnainak semmi masa nincs, mint az abba vetett bizalom (az a 4-5% eppen ezert szavazna ra), hogy alkalmas es hajlando egy a hazai kozvelemeny es az EU szamara is hiheto, hiteles programot letenni. Majd igyekszik ebbol minel tobbet megcsinalni gyozelem eseten. Vagyis neki igenis kotelezo egy PROGRAM!

"2/ nem áll össze az Mszp-vel, amig az meg nem szabadul a múltat képviselő, számomra morálisan elfogadhatatlan embereitől (nevezzük őket mutyistának vagy cocinak)."

Ha igy gondolod, hat rajta! Nem ohajtom a tavaly lefolytatott vitakat ismetelni, mert ezeket lejatszottuk mar tavaly, akkor meg az LMP volt a porondon.

Nos roviden, hiszen vegtere is a poszt eppen ebben a temaban probalna inditani:
Szerintem ugyan a demokratikus partokat alul merik, az MSZp-t leginkabb, majd a DK-t, mig Bajnait es a PM-et kevesebb okkal nem valljak be a megkerdezettek, szoval naluk kisebb "hibat" sejtek.
Am a lenyeg, hogy Bajnai eppen azt ismerte be ezzel a kozeledessel, hogy a mar tavaly megcelzott 2.5 millios tabort nem fogja tudni egymagaban hozni. meg a PM-mel egyutt sem.
Es innen mar csak egy lepes, hogy elgondolkozzon valaki, hogy akkor marad a Fidesz, vagy orrbefogva megis leszavaz a kozos jeloltekre Bajnai kormanyzasaert, meg ugy is hogy kozben Puch tartja Mesterhazi golyoit.

"Ezútán kekex a nap végére agymosott narancsdroidnak minősített."

Nos en ilyet nem teszek. Egy valakit szoktam nacizni a blogon, de ha tenyleg nem szavazol az MSZP miatt, akkor bizony ostoba vagy. Merthogy jelenleg esely sincs mas modon a rezsimvaltasra.

"Miért nem lehet azt elfogadni, hogy valaki számára az nem cél,,hogy csak a szereplők változzanak, de a rendszer, mely ide juttatta az országot -mind morálisa, mind egzisztenciálisan- az változatlan maradjon?"

Ezeken mar lehetne vitazni. Ugyanis szo sincs arrol, hogy csak a szereplok valtoznanak. Plane nincs balos restauraciorol. De ha meg lenne is, kinek-kinek barmelyik periodus is volt a legrosszabb az elmult8ev-bol, meg annak visszaterese is hatalmas lepes lenne egy normalis, tisztesseges allam, tarsadalom fele. Ugyanakkor hala Orbannak, a szocikat legalabb olyan alaposan fogjak figyelni, ha kormanyra kerulnek, mint Horn kormanyat.
@Fabius: Pedig szoktam őket is. Lehet nem annyira feltűnő??? :)

Ez volt már??

Milyen a Fidesz által elvárt ellenzék?

index.hu/bloghu/morgasjoga/2013/04/28/milyen_a_fidesz_altal_elvart_ellenzek
@Habakuk999:

Soha nem látott virágzó csodákat láttam. Felemelően szép volt:)
@Knósszosz: Számomra a jobbik és a fidesz egykutya.
Egyetértek Veled, hogy válaszok kellenek a jobbik kérdéseire, korrekt, megvalósítható válaszok
@Habakuk999: @Knósszosz:

Szerintem az összefogás alfája és omegája lesz a "név és arckérdés".

A bizonytalanok tábora pont azért akkora, amekkora, mert nem tetszik az arckirakat és a névsor. Köztünk "nembizonytalanok" közt is vannak szépszámmal olyanok, akik nem fognak leszavazni egy "tóthcsabára"- használjuk őt most példának - mert tudják a személye mire garancia. Amivel megbukott MSZP-n belül vasban, azt pepitában megtette Zuglóban is.

Ha ő marad tökmindegy mi lesz a program és ki a mini szterelnök jelölt, a választókörzet bukó. De ugyanez igaz a tárgyalók nyilvánosságra hozott névsorára is. Nézzétek meg hogy álltak a szocik tavaly decemberben, és hogy álltak a nyilvános névsor után márciusban.
@Habakuk999:
Az a váltás most fog jönni.
14-ben, vagy...?

De elmaradt, amikor azt hittük, hogy...
Bocs, de folyamatosan ezt érzem. Én nem vagyok egy elemző típus, nem is értem politikátot, de zsebem az van.

Az meg aszongya; kelj má föl bazmeg!
A szomszédomé is kiabál, szóval?
NERferitél, vagy mija lófasz?

Most babgulyás, az viszont biztos.
@Habakuk999:

"Ha a következő ciklusban - hatalomban lévők nevétől függetlenül - sikerül lerakni egy korrekt rendszer alapjait, már elégedett lennék"

Pontosan igy gondolom. Ezert mondom, hogy szamomra a legfontosabb, hogy legyen kormanyvaltas, es ezzel esely a masmilyen valtasra is.
@sárkányfő: 1etértek.
Amennyire én tudom, hamarosan ez is be lesz betonozva, ui. talán júniustól lép életbe 1 olyan törvény ami a magyar nemzettudatot, a koronát és ezt a gyengécskére sikerült művet törvényileg védi. Gyakorlatilag megfojtva a kritika lehetőségét.
@Habakuk999: Bajnaiék nem adnak válaszokat a jobbik kérdéseire. Ha lenne ilyen szándékuk, akkor megválaszolták volna őket, mondjuk az elmúlt nyolc évben.:)
@simple observer 1.0: Lehetek ostoba, kevésbé bántó az, hogy ha nem szavazok az mszp miatt, akkor ostobaságot követek el, de eddigi életem folyamán azt tapasztaltam, hogy aki egyszer lopott, az újra megteszi. Én nem vagyok hajlandó ebben még csak támogatást sem nyújtani. De ez az én véleményem. Kívánom, hogy orbán leváltása sikeres legyen. De alapjaiban mi az ami megkülönbözteti a mai helyzetet az mszp alatti időtől a stíluson kívűl? Az, hogy a piacot újraosztja, s az mszp klientúrája helyett a sajátját hozza helyzetbe? Hogy most mindent egy cég nyer meg, szemben az eddigi tízzel? Vagy mi? Hogy dilettánsak és alkalmatlanok? Szavazzakolyanok
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nekem annyira még nem tűnt fel, de majd ha előfordul legközelebb azért szólj, hadd tűnjön fel mit gondolsz te éppen Jobbik kritikának :-))
@Knósszosz: tedd vissza az üveget a hűtőbe, olvasd át még egyszer, amit írtam, és rá fogsz jönni.
Az általad elképzelt "nehézségek" 2018-ban, vagy akár korábban, a III. Orbán-kormány létrejöttéhez fognak vezetni. Vagy I. Lázárhoz, ha mítosztanból sikeres záróvizsgát tesz. A lényeg az, hogy te a változás pillanatnyi érzetéért hajlamos vagy megfeledkezni arról, hogy a véget nem érő párharcokkal csak az agóniát nyújtanád tovább, érdemi előrelépés nélkül.
@Fabius: Lehet, nem tudok vitatkozni Veled.

Én a magam fejéből indulok ki, s mivel felületesen követem az eseményeket, s csak a sokat szereplő leányokat és legényeket ismerem, számomra nem sok mindent jelentenek a nevek, névsorok.

Engem istenigazából a program érdekel.
De simán el tudom fogadni, hogy a választók többsége a nevek alapján dönt.
@simple observer 1.0: lemaradt, elnézést.
Szavazzak olyanokra, akik inkább megbuktatták az egyetlen embert, aki a nagy és fenntarthatatlan elosztóhálózatok megreformálására készült, minthogy támogatták volna (igen, Gyurcsányra gondolok). Akik kisstílű bosszúból megakadályozták, hogy a dk frakcióként léphessen fel (szétválás/kiválás). Nem, nem szavazok ilyenekre. Nem bízom bennük.
@simple observer 1.0: Tudod, azért a kisördög csak megkérdezteti velem, hogy az ominózus nyóc év alatt miért nem sikerült az alapozás?

Gödör lett hatalmas, az nem vitás.

Szóval, kormányváltás , ok, ok, de minek, ha nem deklarálják, hogy új utakra van szükség?

Sírbatesz ezt azért tőlem normálisabban megírta.:)
@Habakuk999:

"csak olyan programmal érdemes nekiindulni a választásnak, ami az ország túlnyomó többsége számára támogatható."

Ja. 10-20-30% rezsicsökkentés. Pl.

Nem, bazeg. Olyan programmal, amelyik úgy visz ki bennünket a szarból, hogy az ország összes lakosának egyformán, legfeljebb máshol fáj.
Mert a Fidesz tevékenysége ugyan ilyen, az ország legtöbb lakosának fáj valahol - kivéve a csókosokat - legfeljebb nem egyformán, csakhogy egyre beljebb visz a szarba.

Viszont: ki a fene szavaz meg egy olyan programot, ami már a szavazás pillanatában tudva levően fájni fog? Szavaz valaki olyan formációra, amelyik pl tandíjat igér (a 2008-ban elsöpört formában) ? Na ugye. Teljes tandíjmentesség mindjárt jobban hangzik.

Úgyhogy 2 eset van, az ellenzék csinál egy populista programot, amivel nyer, természetesen jön Öszöd 2.0, meg ég a TV székház, avagy ha normális programot csinál, akkor marad a Fidesz. Lehet választani.
@Fabius:
Azt gondolom tök igazad van, ugyanis választást nem nyert még senki biankó fotónegatívval.
(maradi vagyok a pixelek világában b+)

Kell az arc ,és ezt a magán közvéleménykutatásom alátámaszttya, hogy a libás szimpatikus, sokaknak ám! Nem is gondolná a cáratyuska, hogy mennyien szeretik a kisdobos képit az ő fújabelemjönki fizimiskájával szemben látni.

Zugló elszaródása nekem azért nem tetszik, mert ugyan én Kispesten születtem és azóta is itt lakom, de ha el kellene költöznöm, azt jelölném elsőnek.
Nem praktikus nyaláskényszer a bloggazdának (mielőtt jön valami Steffy-féle szar), valóban így gondolom.

Számomra a legundorítóbb, hogy a Zuglói Lapok főszerkesztője eltűnt. Kibaszták?
Nem volt elég sima a nyelve Ferinek?
Ismertem, tán írtam már ide is, hogy hirdettem náluk. Korrekt volt az egész, semmi kérdezősködés, megfizethető ár és… jött egy csomó meló.
Ma?
Ma semmi, csak Rodeo féle habanai esti fény és lófasz. (egészségére!!)
@Habakuk999: klasszikust idézve:"Maga javíthatatlan álmodozó Ladó "
Ladó szabadon behelyettesíthető: Légifarkas,sírbateszezazegész,Habakuk999 stb.
Magyarországon nincs és nem is lesz olyan politikai erő amelyik abszolút pozitív irányba vinné a dolgainkat.Ráadásul a választók körében sincs igény rá.Ők a populizmusra vevők!
Még itt a blogon se tudtok többségbe kerülni a véleményetekkel.Képzeljétek el mi lenne ha egy "átlagszavazót" kellene meggyőznetek.Mivel tudnátok érvelni?Ugyanezzel szembesülnek az ellenzék pártjai is.Progresszív szja bevezetése, rezsicsökkentés eltörlése,különadók kivezetése.Csak 3 példa.Érvelni mellettük úgy,hogy közben a többség rátok szavazzon!Lehetetlen.
És félre ne értsetek!Én is olyan alakulatra szeretnék szavazni mint ti.De nem fogok tudni, ezért arra szavazok majd akire lehet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Akkor még nem voltak Bajnaiék.

Azééé egy sommás jobbik kritikát belinkelhetnél.
Csak hogy nyugodtan alhassak, mert már egy jó ideje próbálom felidézni a kritikus észrevételeidet, és nagyon tud bosszantani, ha alapvető cuccok nem jutnak eszembe.:)
@Habakuk999:

A választók többsége programot nem olvas ezt régóta tudjuk. Ők a köztéri plakátok arcairól és a médiában elhangzó ígéretekről alkotnak véleményt. Ebből kell kiindulni.

Ha nem bírja a pofát a képen akkor nem vagy nem rá szavaz. Ha nem elég vonzó az üzenet akkor sem rá szavaz.

Más a helyzet egy olyan választókörzetben, mint a miénk, ahol az országos átlagot messze meghaladó a közélet iránti érdeklődés és a civilek aktivitása. Itt meg az érdeklődés miatt nem lehet eladni olyan embert jelöltnek, mint tóth. Ők adták a Cuslag ügy egyes vádlottait, most is eljárás folyik a tanácsadóbizniszek miatt, így a megválasztás esélye nulla.
@Fabius: ez nem így van...

te a pár százezer lelkes zombiból indulsz ki aki hit alapú ez max 8-900 ezer...

a többi normálisnak lehet program...
kb 10-12 mmondat / pont ból álló... :)
@Légifarkas: Egyetértek veled.
Lehet, hogy semmit nem hagyok a gyerekekre, de azt, hogy ugyan azzal szembesüljenek, mint amivel most küzdünk/hadakozunk, azt semmi esetre sem akarom rájuk hagyni. Legalább megpróbálok tenni valami (azt, hogy inkább vesszen el a szavazatom, de olyanokat, akikben az erkölcs szikrája sincs meg -bizonyították már- a hatalomba vissza nem segítem). Marad orbán, jön az államcsőd, vagy valami, s útána talán a tisztulás. Talán. De, ha ez marad, akkor biztos nem.
@sírbateszezazegész: nem csak a lopásról szól ez az egész.

Képzeld el azt, hogy valami bennszülöttekkel teli szigetre tévedsz, ahol fehér bőröd miatt félistennek hisznek. Mivel így te diktálsz, lehetőséged van békésen írni-olvasni-számolni tanítani őket, csodadoktort faraghatsz a sámánból, átadhatod nekik a hálószövés technikáját, stb.: a rádruházott hatalmat használhatod arra, hogy jobbá tedd az életüket, amivel generációkon átívelő esélyt adsz nekik a túlélésre.
De ugyanígy megteheted azt is, hogy minden nap puufadtra zabálod magad az eléd hordott javakból, kényelmedért "cserébe" leszarod a gondjaikat, de ha valaki húzódozna alázatos szolgád lenni, akár meg is botoztathatnád.

Na, a gond az, hogy a második típusú önjelölt félistenekből volt már itt csendesen zabálótól botozósig mindenfajta, de az elsőből még egy sem.
Nyugodtan ragaszkodj a saját véleményedhez, attól vagy te magad, ami nem belemagyarázás útján születik meg a fejedben.
@DarthVader: @punkfrog: Nem érzem álmodozásnak azt, hogy leírjuk az igényeinket.
Az sem álom, hogy sima, kevésbé korrupt európai országot akarunk.

Szavazni még sokára fogunk. Most a szájtépés ideje van.
@Légifarkas:
Szerintem nem fogalmazok egyértelműen, talán azért érted félre amit mondani szeretnék.

"A lényeg az, hogy te a változás pillanatnyi érzetéért hajlamos vagy megfeledkezni arról, hogy a véget nem érő párharcokkal csak az agóniát nyújtanád tovább, érdemi előrelépés nélkül"

Szerintem kurvára nem ez az üzenete az én értékelésemnek, de nem fogunk összebalhézni ezen, amúgy egyet értettünk eddig nagy vonalakban a politikáról, ha jól emlékszem.

Juszt se foglak utálni, ha ostorozol is.-:))
Van egy vélemény, meg van szemben vele egy másik. Ez nem dakota hitvallás, hogybazmegha nem érteszvelem1et, akkor ellenség vagy.

Érted, ugye?
Jó éjt Légi... ja, mi van a vezérsíkodra festve?
@Knósszosz:

A Zuglói Lapok szerkesztése birodalmi (Széles-Hírlap) feladat lett soktízmillióért.

Olyan is.

Bajnai vezető szerepe a minielnök helyre szerintem vitán felüli. Minden kutatásban megveri Mesterházyt, ami azért nem a véletlen műve. Ha a legkisebb rossz lesz alapfelállás a választásokon, akkor is nagyobb esélye van neki, mint a baloldalon ma bárkinek.
@AKIsTUDATLAN: "eddigi múltunk, hagyományaink megtagadása."

Pontosan erre van szükség! Eddigi múltunk, hagyományaink mindig a szakadékba vittek.
@Habakuk999: @Légifarkas: Köszönöm Nektek, hogy az izléstelenségre reagáltatok.
Nagy önuralom kellett ahhoz, hogy elegánsan kezeljem azt sértést, amilyet életemben nem kaptam.
Az, hogy egy sasszéval félreléptem, kikerülve a szóváltást, azért tettem, hogy még átmenetileg se rontsam a blog atmoszféráját.
@punkfrog: Mennyire szerettem én a Tüskevárt és a Bogáncsot.
Fekete István is kiment a divatból. Kár érte.
Kedves Fabius!

Látom kezdi érezni az összefogás ízét. Én már négyszer szavaztam MSZP-vel hízlalt kormányra az azóta szerencsére megsemmisült liberális partneren keresztül.
Bajnai hiába az első modern miniszterelnök aki nem jön a 2+2=5 programmal nagyon téved ha azt hiszi "balra" kell keresni az E14 győzelmi partnereit.
Én soha nem fogok mégegyszer SZDSZre, MSZPre szavazni.
@punkfrog: :-) Eszem ágában sincs meggyőzni az átlagszavazót semmiről. Tudomásul veszem azt, hogy nagy létszámú tömegek nagy jelentőségű irányváltása a tömeg természetes tehetetlensége miatt nem egyszerű dolog, ám hiszek abban, hogy az irányváltás legkésőbb akkor be fog következni, amikor már semmiféle más lehetőség nem maradt. Nem én találtam így ki, de a tapasztalat szépen igazolja világszerte.
Nem születtem olyannak, hogy milliók előtt potyára tépjem a számat.
Szép kerek okfejtés...
Helyzet más körzetekben sajnos ugyanez...
Konklúzió : Orbánizmus lesz a forradolomig (?)

Megoldás sok, a szavazatukat ELVESZNI LÁTNI NEM AKARÓ szerint: a folyamat gyorsítása. Indikátorként a JOBBIK jöhet szóba.
Séma :
Morális hulla szoci jelöltet nyomatnak a fideszes ratyi ellen?
Jobbikost megválasztani.
Több nimand nyomul, mert nem bírtak kiegyezni ?
Jobbikost megválasztani.
Következmény, eredmény ...?
Jobbik 20 % fölött, Eu-ból kihúzunk, pénz nuku, össznépi veszekedés, rosszabb esetben polgárháborúcskák és maffiácskák ölre mennek.

Szép új világ jön a szocik miatt, hogy a fene esne az ilyen posztban citált "emberszerűségfélékbe", tűnnének már a fészkes fenébe!
És ez bizony "CSAK A FIDRSZ" hibája is, amikor a gengszterváltásnál nem hajtották el őket, sőt lepaktáltak, és most is 2/3-dal hagyják sunnyogni őket saját szennyes soraikban is.
Nem tudom kinek az Istene verhetné meg mindet, mert a "Magyarok Istene" édesdeden alszik már egy ideje...
@Fabius:
Bajnai vitán felül szimpatikus sokaknak.
Sok fiatalnak is, sok bizonytalannak is, és sok-sok nyuggernak is (az is rohadjon meg aki ezt a szót kitalálta!), szóval van miért Don Vittorio-nak álmatlanul forgolódnia a Czinege úti villájában.

Én sem véletlenül voltam ott október 23-án a Szabadsajtó úton, nekem vállalható a személye.
Akinek nem tetszik a meggyőződésem, vitázzon felőlem. Nekem nincs egyenlőre más alternatíva helyette.
Ha lesz és meggyőz, akkor rá fogok szavazni, de addig…

A Zuglói Lapok meg egy mocsok történet, sajnálom.
Ott az alagsorban/szuterénben, jókat beszélgettünk, amíg a hirdetéseket feladtam.
Kár, hogy már ezt is megzabálta a kisgömböc.
Annyát, azt!
@AKIsTUDATLAN: Gyönyörű és tökéletes?
Ne haragudj, de ez a ,,mű'' ma egy amatőr versíró versenyen is elbukna. Újságban ma nem tudnál megjelentetni hasonló színvonalú írást (no-name szerzőként). Úgy visszavágnák, hogy csak úgy nyekken!

Verstanilag irtózatosan gyenge, pl. mert nagyon sok ragrímet használ (ez főként a kezdők hibája, mert ragrímmel túlságosan könnyű ,,verset'' írni):
magyarT/karT, bőségGEL/ellenségGEL, esztendŐT/jövendŐT, stb.,stb. soroljam még?
Nincs olyan strófa, amiben ne lenne ragrím...
Ha 2-3 ragrím van a egy ekkora versben, az még visítva elmegy, de számíthatsz rá, hogy kiszúrják.
(bővebben itt--Szerdahelyi: Verstan)

Úgy kell megírni a rímeket, hogy a rímelő szavak különböző szófajok legyenek pl. ige/főnév, stb.
itt egy szösszenet, h mire gondolok:
<<
Lovagló pózban is szeretem a lányokat,
ámbár... az én koromban
az ember jobb, ha nem is nagyon válogat.
Legjobb, ha ó-lábat visel,
ebben nem vitázok senkivel!
Csokoládét ne egyen csak keveset,
mert a múltkoriban megesett:
a súlyával olyat nyomott nekem ő,
hogy a kíntól csokis lett a lepedő!>>

és mindeközben a választott versformát is tartani kell; továbbá a művészi eszközöket is használni illik, különben...

A Himnusz művészi kifejezőeszközöknek is erősen híján van.
(bővebben itt--Fónagy I.: A költői nyelv hangtanából)

Amivel írásának korában nyert: az érzelmek. Olyan korban íródott, amikor a téma kelendő volt.

És a szirupos hangulatról még nem is írtam.

Hsz.-em célja nem a nemzeti érzületed bántása volt.
Csak felesleges illúziókat sem táplálnék hiába.
@punkfrog: @Légifarkas:
Punkfrog elsődlegesen neked válaszolok, csak szeretném, ha Légifarkas is olvasná.
Lehet, hogy mi itt is kisebbségben maradunk véleményünkkel, de nem baj. Én, mint már kiderült, nem otthon vagyok. De az a hazám. Viszont az otthoni viszonyok egyszerűen megölik a lelkeket. Mindenki szervilis lesz egy idő után. Mert mindenki más is az. Mert az egész életünk a hatalomhoz való alkalmazkodásról szól. Vagy az azt elkerülésről. Én hol itt vagyok, hol ott. És mindenhol vannak problémák. Meg magyarok is. Akik közül senki sem akar hazamenni. De nem elsődlegesen a pénz, egzisztencia miatt. Hanem mert a hazánk egy élhetetlen ország, mert nem lehett ott élni. Mert minden a gyűlölködésről szól. Normális társadalomban mi, akik így gondolkodunk, nem lennénk pária létre kárhoztatva. De még itt a blogon is sokan gondolják azt, hogy "ha nem velünk, akkor ellenünk". Ez nem normális. Nagyon könnyen előfordulhat, hogy Habakuk, Légifarkas és én teljesen más politikát preferálunk. Jobb, bal, centrum, konzervatív, liberális. De egy dolog összekapcsol minket. Ez pedig az, hogy morál és a közjóra való törekvés nélkül biztos nem fog ez az ország kilábalni abból amiben van.
Mégegyszer mondom, nem azért nem mennek haza akik kint vannak, mert itt jobb. Hanem azért, mert otthon rossz. Nem rosszabb. Rossz.
@Habakuk999: Sajnos ilyen országot nagyon kevesen akarunk!
A többség azt akarja, hogy legyen ingyen a sör meg mindennap 2x maunika sóóóó!az egyetemisták meg fizessenek "mee nehogy má én fizessem a segélybűűű", hogy ő tanul!
Orbán pedig elmondja nekik, amit hallani akarnak.
Aztán jön egy másik öltönyös ember aki azt mondja:ki kell fizetni mindenkinek azt amit fogyaszt.És itt vége van.
@le Látó: elvonatkoztatva a Himnusztól (amit én is lecserélnék, mellesleg), rég el van baszva az egész, ha a versírás nem a költő önfeledt elfoglaltsága, hanem a mondanivaló oda-vissza szerkesztgetése egy szabályhalmaznak való megfelelés érdekében. Mondom ezt úgy, hogy igazából nem szeretem a verseket, viszont bármikor magasról tojok olyan tudósemberekre, akik az alkotói szabadságot szabályozni óhajtják.
@Légifarkas: pedig ki kellene állnunk és elmondani 1000x is akár.és én se teszem csak a közvetlen környezetemben de ott se értik.már leírtam valamikor régebben?7-en vagyunk egy irodában többségében felsőfokú képzettséggel és mindennap küzdök velük és a populizmusukkal.és én vagyok az örök elégedetlen a szemükben mert a rezsicsökkentéstől nem lettem happy!
a trafiktörvény elleni hőbörgésemet azzal intézték el:mit vagy úgy kiakadva nem is dohányzol!
noooormális?
@Habakuk999: Kérdéseid jogosak!
Ha ui. az 1.0-át lecseréljük 2.0-ra, attól mi változik? A külcsín? Na ez a nagyon nem mind1!

Személy szerint egy élhetőbb világot szeretnék. Nem kell Svájc, jó lesz Abszurdisztán is. Legyen munka, kiszámítható gazdaság, korrekt vezetés, ami-aki nem a hangzatos nagy szavak mögé bújik, hanem csendben teszi a dolgát. Saját és a köz elégedettségére.

Nem tudom jól megfogalmazni, de talán akkor teszik jól a dolgukat, ha az átlagnép nem a politikával, a politikusok személyével foglalkozik. mert szinte mind1, hogy ki van ott, akkor is jól megy a csacsi... vannak erre példa országok, kicsik-nagyok egyaránt.

Nem alszom, ébren vagyok, csak leírtam vízióimat.
Nagy kérdés, hogy a hatalomhoz foggal-körömmel ragaszkodók és a bebetonozott emberkék, úthengerként gördülő jogszabályokkal mi lesz. Leteszik önként a lantot? Aligha.

Ha mégis sikerül együttműködve jobbat alkotni, akkor idővel nem fordul-e egy hosszan tartó erőszakos elszámoltatásba-leszámolásba?
Lesz-e elegendő energia véghezvinni a változásokat, vagy kifullad a változás motorja.
Emléxem 89'-re, milyen furcsa volt. És a kiábrándulás is, amikor Józsi bá' & Co. előhúzta a naftalinból a háború előtti éveket.
@Mpatikus Eszetlenellenes: nem indikátor, te, hanem katalizátor.
Ezen már én is sokat gondolkodtam, de túl sok bizonytalansági tényezőt látok benne.
@Légifarkas:
bocs, de a ,,szabályhalmazok'' épp
költők önfeledt alkotásai közben jöttek létre.

Aztán mások is megpróbálkoztak vele, hogy ők is tudnak olyat. :) Valamirevaló költő több műfajt is képes megszólaltatni, mintegy mesterdarabot mutatva be kollégáinak.

Más kérdés, hogy a történelem során kialakult versformákat összegyűjtik és magyar szakosok részére még oktatni sem átallják! :D

Szonett írásakor pl. milyen alkotói szabadságra gondolsz?
@sírbateszezazegész:

"De alapjaiban mi az ami megkülönbözteti a mai helyzetet az mszp alatti időtől a stíluson kívűl?'

HA meg csak a stilus lenne! 2002-ben javareszt az akkori stilusuk miatt veszitettek.

"Az, hogy a piacot újraosztja, s az mszp klientúrája helyett a sajátját hozza helyzetbe?"

Bizonyara sok esetben errol van szo. Am a mostani traffik-ugyben eppen NEM! Gondolod a korabbi 45000 engedely mind szoci kezekben volt?! Ebbol csinaltak 5300-at, jobban kozpontositva az evi 500 milliardos uzletet. Majd megemelik a csokosoknak a haszonkulcsot. Ekkora meretu, es ilyen nyilt korrupcionak a szocik meg kozelebe sem jottek.
Es akkor meg hol van az olyan gigaprojekt, mint Paks II, ahol a szocik - akik ceruzaja bizonyara vastagon fogott, de megis sokkal veknyabban mint az uzletre acsingozo Fidesz maffianak - 3000 milliardra becsulte a koltsegeket:
www.origo.hu/idojaras/20130326-meg-kell-mondani-mennyibe-kerulne-paks-ii-atomeromu-bovites-koltseg-dokumentum.html

Ha csak a "standard" 20%-ot szamolom, az akkor is 600 milliard lenyelt kemeny magyar forint. De valojaban ennel is joval nagyobb lenyulasrol van szo szerintem.

"Hogy most mindent egy cég nyer meg, szemben az eddigi tízzel? Vagy mi? Hogy dilettánsak és alkalmatlanok?"

Nem ketlem, lehetseges, hogy nemely szocik kejes almaiban hasonloan nagyszabasu lopasokrol abrandoztak, de egy egyszeru tobbseg eseten erre nem volt alkalmuk. '14-ben pedig, ha valami csoda folytan 2/3-ot kapna az akkori kormanyzat, akkor sem lenne a szociknak magukban annyi, hogy nagyon ugralhatnanak. Epp ugy, mint Horn idejen...
@sírbateszezazegész:

"Szavazzak olyanokra, akik inkább megbuktatták az egyetlen embert, aki a nagy és fenntarthatatlan elosztóhálózatok megreformálására készült, minthogy támogatták volna (igen, Gyurcsányra gondolok)."

Ez egy remek kerdes. De meg ilyen esetre is azt mondom, hogy IGEN!.
@Légifarkas: ez a tanmese aranyos. Engedelmeddel elteszem. Lopiright nélkül :)
@sírbateszezazegész: "De alapjaiban mi az ami megkülönbözteti a mai helyzetet az mszp alatti időtől a stíluson kívűl?"
több ezer milliárd
@Habakuk999:

"Tudod, azért a kisördög csak megkérdezteti velem, hogy az ominózus nyóc év alatt miért nem sikerült az alapozás?"

Nem igazan erzem itt, hogy milyen alapozast hianyolsz. Milyen teruleteken, milyen temakban...

"Szóval, kormányváltás , ok, ok, de minek, ha nem deklarálják, hogy új utakra van szükség?"

En sem mondom, hogy nincsen uj utakra szukseg! Voltak is probalkozasok. LEhetne sorolni, de meg a legismertebbek is nagy horderejuek voltak (vizitdij, tandij, egeszseg biztositas....) es ha mar CSAK azokhoz ternenk vissza is beljebb lennenk. De nyilvan 2006 ota alapvetoen valtozott meg a helyzet az egesz vilagon, es bizony sok olyan ugyben is csinalni kell majd valamit, ami akkor meg halaszthatonak (nyugdij), vagy akar problemamentesnek tunt.
@punkfrog: ha 2008-ban IMF hitel helyett lenyúlják a manyup pénzeket!mi történt volna?????
@le Látó: vagyis lehet esélye annak, hogy az egyszeri költő azt mondja a sorok fölött:
- Na, ez az én versem mára, és pont.
Elolvassa a nép, tetszik neki, terjed, terjed, míg végül befut dr. Műértő elé, aki így morog:
- Hm.. Ragrím, mi? Egyből öt? Hol vers ez, te kontár dög?
És onnantól nem vers, nem illik szeretni, vagy hogy van ez? Netán a költők egymás elkápráztatására írnak, és a versírás szabályaiban enyhén szólva is járatlan közönség, mint olyan, már nem különösebben érdekes?
Hogy a szonettnél mi a helyzet... Nos, én autószerelő vagyok, az irodalom a "dolgozatnál tudni kell" kategóriába tartozott, prioritásban valahol a sor vége felé, alig lemaradva a tesióra saslengései után. Fingom sincs már, mi az a szonett, pedig tutira szóba került, ám kérdésedből arra következtetek, erősen kötöttpályás tollvezérlése lehet. Szerintem maradjunk annyiban, hogy neked volt igazad, én pedig az egész témával kapcsolatban nem is szóltam semmit :-)
@Légifarkas: Ki fogsz nevetni, de van ilyen, amit leírtál! :)
És az alkotók többnyire sajnos egymásnak írnak irodalmi fórumokon. Aki megjelent már antológiában (gyűjteményes kötetben) az már lehet jó.
A ,,befutott költő, író'', hááát... olyan szépségverseny-kategória, nagyon erős hátszéllel.
Olyanok döntenek, akiknek hatalmukban áll, de ez nem újság, gondolom. Pl. X-város polgármestere írt 1 kötetet, a kiadást támogatta Y-alapítvány.
Nézem Y-alapítványnak kik a tagjai. Hát nem a Művész Úr, aki egyben polgármester is? Dehogynem.
Így is születnek költők, nemcsak tehetséggel.

Ám a vers minősége nemcsak a ragrímeken múlik és azt bizony a kevésbé vájtfülűek is észreveszik.
Lehet jó, ha tetszik, de nem igazán tudod, miért.

Kötöttpályás bizony és nem Hunor-vezérlőjű :)

Köszönöm páratlan türelmedet!
@simple observer 1.0: @punkfrog:
Én a trafik-ügyet valóban felháborítónak tartom, véleményem azonban, hogy az a simicska-nyerges körön kivüli, a fideszben jelenlevő -nevezzük másodvonalbeli-, eddig semmit nem kapó gazdasági érdekköröknek juttatot lehetőség, mely orbán nem kellő figyelme mellett fajulhatott idáig, és még lázár párton belüli hatalmi helyzetét is erősíti, akár orbánnal szemben is. Valóban vérlázító s végrehajtása.
De ettől függetlenül a közgép az mszp alatt jött fel, erősödött meg snyagilag a legendás 70-30% következtében, melyet felrúgtak 2010 után. Nyilván azokat az ügyeket nem vizsgálja a fidesz, melyeket együtt követtek el 2002-2010 között. Így én nem látom azt a sok tizmilliárdos különbséget. Legfeljebb az mszp kárára. De az mint mondtam, nem érdekel.
Így amig ott vannak a cocik az mszp-ben, addig nem tudok rájuk szavazni, sajnálom.
Paksról ennek következtében pedig azt gondolom, hogy ha akkor lett volna időszerű az átépítés, ha az mszp vsn nyeregben, ugyan így tenne.
Kapolyi az mszphez tartozott. Gondoljátok ő kisebb ember mint simicska, csányi? Csak nem ennyire van fényárban.
Ja, és ami a legfontosabb, de ezen talán túl is tudnék lépni. Mesterházy személye.
A Zuschlag-ügyben betöltött szerepe miatt két dolog következik számomra:
1- semmit sem tudott az egészről, abból az következik, hogy egy minisztériumi részleg vezetését is képtelen ellátni, hisz a pénzt a szeme előtt tolták ki;
2- tudott róla, akkor abból mindenki vonja le a következtetést maga számára.
Azért az szomorú, hogy ebben az országban n tud megbukni egy politikus, mert azért kell neki adni mindig egy újabb esélyt. Mint a szálloda konyháján a szakácsnak, lehet következő alkalommal képes lesz megcsinálni a tükörtojást. Ha valaki felháborodik azon, hogy az ország vezetését, egy tükörtojáshoz hasonlítom az jó. Mert szerintem sem az. Én nem szeretnék kisérleti nyúl lenni.
De jelzem, ezen még én személy szerint túllépek.
@Fabius:

Elnezest ez a kommented kimaradt a sorrend alapjan es minthogy hianyoltam, igy utannakerestem, szoval itt a reakcio:

"Az a baj veled, hogy szerinted itt mindenki félreért, pedig minden kommentedből egy komplett védőbeszéd kerekedik ki a Gyurcsány-szocik vonalon, mert más aspektus nem létezik. "

El kene mar talan vegre donteni, hogy akkor Gyurcsanyt, vagy az ot kicsinalo szocikat vedem! A ketto szerintem nehezen megy. Az hogy beirasaimat vedobeszednek erzed, az eppen azert van, mert olyan szinten zsigeri alapon megy a szoci egy GYurcsany ellenesseg (ezen a blogon is), hogy amikor valaki szeretne realisabb megkozelitest kerni, akkor az maris vedobeszednek tunik. Ha annyira vedeni akarnam oket irhattam volna a Laborcz-Portik ugy kirobbanasakor, amikor itt a blogon mint gyongytyuk a takonyra ugy ugrottatok es ment az "annyira tipikusan szoci"-zas, mikozben meg csak annyit lehetett tdni, hogy a Fidesz majd egy eve dolgozza mar az ugyet. Az a fidesz amelyik felfujta megfigyelesi ugyet, es lett volna 2 milliardja Ibolykara dolgozni. Azota gondolom szamodra is kiderult, hogy annyira nincs ugy, hogy meg posztot sem irtal rola.

"De ettől még tőlem csinálhatod, legfeljebb ismét eredménytelen lesz ahogy eddig is az volt, és megint csalódott leszel. Na még olyat. Tudod, ha én csalódok valakiben akkor írok róla posztot, és elküldöm a picsába."

Nyugodj meg! Nem kell aggodnad az en csalodottsagom miatt.

"Majd, ha tőled is olvasunk egyszer egy darab olyan kommentet, ami nem a gyurcsányszoci tettek relativizálására és/vagy az én kutyázásomra fut ki, szerintem majd akkor beszélgessünk erről."

Relativizalas, lasd fentebb.
A kutyazasodrol. Szo sem volt ilyesmirol. Irtam par sort kekexnek, amire TE ugy reagaltal, ahogy. Ketsegtelenul irhattam volna privatban, a TE es a tobbi olvaso tudta nelkul, de az nem az en stilusom. Erre jottel te nekem, ket olyan allitassal, amire egy kifejtost kuldtem neked. Ennyi a sztori. A kutyazast tukeppen te "kovetelted" ki. Azt hiszem abban megegyezhetunk, hogy ha korabban valami kinom volt a posztjaiddal, akkor azt mindig face-to-face kuldtem NEKED, vagy ha altalanossagban is irtam (mert ilyen is elofordult) akkor is utaltam ra, hogy ez a resz eppen a poszthoz kapcsolodik, vagyis abbol is tudhattad, hogy az neked szol, es ha akarsz reagalsz ra.

Most viszont jottel nekem 2 dologgal, a rehabilitalassal, es a sertodessel, amire megkaptad, hogy ha sertodott lennek, akkor miket kapnal futoszalagon. Hogy most erre beragtal a te bajod.

"Mert addig tőled is pont olyan felesleges oldal vagy pártkritikát várni, mint Gábrieltől. "

NOs addig amig itt is sikk a szocik es Gyurcsany lefitymalasa, addig inkabb "vedem" oket, mintsem, hogy bealljak a meltatlan sorba.
Amugy nem tudom, es kevesse erdekel mi a TE elvarasod Gabrieltol, de en nem varom el tole, hogy kritizalja a Jobbikot. Mert az NEM fog megtortenni. Szamomra a nacisaga (magat keresztenynek/keresztyennek tarto emberrol nem tudom megerteni, hogyan kepes erre) ami visszataszito. Hogy aztan kritizalja-e partjat, az ilyen-olyan revizionista, hungarista, naci tarsasagokat, az mar legkevesbbe sem erdekel.

"Nyilván tökvéletlen, hogy a mai személyi kérdésekről szóló poszt alatt tört rád az íráskényszer. Én elhiszek bármit, persze."

Hiszed vagy sem igy van. Ha akartam volna, a temara reagalni, akkor megteszem direktben. Cseppet sem vagyok szivbajos, atekintetben, hogy esetleg Bajnait (vagy eppen Teged) is kiosszam. Korabban is elofordult mar.

Ha pedig azt feltetelezed, hogy profi modon egy semmi kis Hsz-sal beugratlak, amire aztan jol odacsordithetek neked, akkor koszonet a megtisztelo feltetelezesert, de sajnos/szerencsere nem vagyok ilyen tipusu agent provocateur.

Marpedig, ha olyan nagy szoci lennek, akkor bizonyara nem hagytam volna ki, hogy ezt a "hatalmas" nagy szoci sikert tudatositsam az olvasoidban egy kis alelemzes kereteben, ha mar ilyen profinak tartasz.

Kekex 13:34:52-jere irtam amit, a tobbi pedig mar ismert. Hogy a most leirtakbol is mit hiszel el, mit tartasz oszintenek, kevesse erdekel. Errol szolt az eredeti HSZ-om is. Ugyanakkor ha nekem josz, miert ne irnam le a velemenyem, meg annak tudataban is, hogy azzal jo esellyel csak fixa ideadat erositem.
@sírbateszezazegész: "eddig semmit nem kapó gazdasági érdekköröknek juttatot lehetőség, mely orbán nem kellő figyelme mellett fajulhatott idáig, és még lázár párton belüli hatalmi helyzetét is erősíti, akár orbánnal szemben is."
Ez a mondatod rettenetes!Szánalmasan mentegeted őket."orbán nem kellő figyelme" úristen!!!a kedves vezető nem tud mindenre odafigyelni?!
"eddig semmit nem kapó gazdasági érdekköröknek juttatot lehetőség" mi van????????
"lázár párton belüli hatalmi helyzetét is erősíti, akár orbánnal szemben is."
lázár orbánnal szemben?szerinted lázár alatt jobb lenne ennek az országnak?
a KÖZGÉP meg az mszp miatt van.kapolyi meg nagyobb gazember csak nem látszik!
Miért mentegeted a fideszt????
@sírbateszezazegész: A Zuschlag-ügy.
ne viccelj már!!!!!
70 millióról szólt az egész!A fidesznél meg nem látod a milliárdokat!
Ébresztő ember!!!!!!
Nálad csak a szociknak vannak ügyei!
@sírbateszezazegész:

"De ettől függetlenül a közgép az mszp alatt jött fel, erősödött meg snyagilag a legendás 70-30% következtében, melyet felrúgtak 2010 után."

Nagyon sok jel mutat arra, hogy Ibolykanak igaza volt a 70-30 kijelentesekor. De eppen ez az egyik jo kiindulasi alap. Ugyanis ezek alapjan, amit elfogadsz kiindulasi alapnak, kicsit tobb, mint 2szer annyi csurrant a szociknak, mint amennyi a Fidesznek cseppent.
www.origo.hu/itthon/20101206-a-kozgep-es-a-fidesz-kapcsolata-a-ceg-tortenete.html?pIdx=1
Es ha ehhez meg azt is hozzaveszed, hogy a 2008-2009-ben ez a 70-30 valoszinuleg sokkal kiegyenlitetteb volt, a Fidesz kozeledte, es megfelemlitese miatt, akkor jol sejtheto, hogy a szocik joval kisebb osszegeket nyultak le, mint a Fidesz. Ami nyilvan lopas, de azert csak kulonbseget kene tenni, hogy akkoriban meg igyekeztek kormanyozni az orszagot. Mara a fidesz pedig mar csak a rablasainak teremt jogi hatteret.

"Kapolyi az mszphez tartozott."

O mar jonehany eve is leszalloagban volt.
Mara meg:
nol.hu/belfold/kizartak_kapolyi_laszlot_egykori_partjabol

Meg ha Leisztingert emlegetned..
De hat neki mino veletlen eppen Viktorek "engedtek meg", hogy szponzoralja a DVTK-t. Mecsoda veletlen, hogy a kormanyvaltas utan (2010 aug) azonnal megvilagosult a figura:
www.csakfoci.hu/node/102571
" Csányi úrral volt egy beszélgetésem, és ő elég gyorsan meggyőzött arról, hogy ez jó dolog."

Na ennyit az MSZP kozeli oligarchak hatalmarol...
@le Látó: "Lehet jó, ha tetszik, de nem igazán tudod, miért."

Lehet, furcsa, hogy tetszik, s nem igazán érdekel, miért :-)
Egyszerű ember vagyok, bizonyos érzések esetében megelégszem az érzéssel, és nem kívánok rá indoklást, magyarázatot találni.

Egy gondosan kidolgozott szabályrendszer betartásával az alkotó eljuthat a tökéletes műig - de hogy én magam szépnek fogom-e azt tartani, az már olyasvalamin múlik, amihez emberi logika által megalkotott szabályoknak vajmi kevés közük van. Így gondolom én, a szabálytalan.

Egyszer javítottam Hunor-t, mifelénk - elvétve - még akad belőlük a sufnik mélyén :-)

Jó éjt neked is.
Orbán antiszekularizációjáról,
endresy.blogspot.hu/2013/04/egyhaz-allami-orban-uzenet-jakrol.html

Ha már Jákon haknizott a szabi előtt a vezér
@punkfrog: Nem. A fidesznek ugyan annyi ügye van, mint a cociknak. És a cociknak ugyan annyi ügye van, mint a fidesznek. Pont ez a lényeges számomra. De azért én nem felejtem el milyen rossz, ha fáj a fogam, akkor sem, ha most a fülem fáj. Az meg tény, hogy a közgép '08-tól erősödött meg anyagilag. '02-10 között is boltoltak együtt, a fidesz és a cocik.
Trafik-ügy. Leírtam az első vagy második ezzel foglalkozó posztnál már erről a véleményem. Nem szeretném azt, ha valaha is lázár többet a hatalom közelébe jutna. De azt képzelni, hogy a fideszen belül mindenki egyet akar, azt nem gondolom. Kifele lehet, hogy egy monolit tömbnek látszanak, de nagyon sok érdek van ott. Simicska, aki senkit nem enged az eus pénzekhez, pintér, aki eladta a cégét, de vajon visszakapja-e, kósa, akinek a fő embere elbukta az üzletét a nyerőgépek betiltása miatt, lázár és köre, stb.. Ezek a körök még semmit nem kaptak. Nem tudni mi lesz a választásokon, előtte kell valamivel biztosítani őket. A feléjük áradó utálatot azért érzik, van aki elsőkézből értesül a külföldi bírálatokról, hiszen ő az aki tárgyal (rogán, lázár). Ezt az egész trafik-ügyet lázár intézte, neki is kell valami, de orbán szerintem nem figyelt oda mi fog ebből kisülni. Egyértelmű, hogy nincs már csúcsformában, a fejére nőttek a dolgok, fut az események után.
Ha te ebből azt vonod le, hogy én mentegetem s fideszt, akkor rosdzul gondolod. De, én nem látom azt, hogy ha elvakultan gyűlölöm a fidesut, az miért jó? Azzal csak annyit érek el, hogy nem látok tisztán. Azt meg nem szeretném. Szeretném, ha leváltanák őket jövőre, sőt azt is szeretném, ha örökre eltünnének a politikai süllyesztőben. De ettől még lehet az eseményeket objektíven szemlélni. Az is ide tartozik, hogy a cigi évi 500mrd-s üzlet. De abban benne van az előállítás, az adók, a nagyker és a kisker haszna is. De ezt mindenki úgy állítja be, hogy ez az 500mrd oszlik el az 5000 bolt közt. Hát azért ezzel sem értek egyet.
@simple observer 1.0: Kapolyi mindig befizette magát a parlamentbe '10-ig. Az mszpnél. Leisztingert persze, hogy érdekli a foci. Ő így adózik. Meg nem is indult ellene semilyen eljárás, így Miskolc is könnyebben vezethető, ha van ott foci. Kevesebbet loptak a cocik, mint most a fidesz? Ezt azért kétlem. De tényleg sz megnyugtat, ha azok jönnek vissza, akik úhy loptak, hogy esetleg más is tudott? Mert engem nem. Én nem akarok lopni, így megengedhetem magamnak azt a luxust, hogy az elveim szerint válasszak. Még mielőtt felháborodnál, nem gondolom, hogy te érdekelt vagy bármilyen stikliben. De én így döntöttem, elmondtam, nem akarlak meggyőzni, hogy csatlakozz hozzám. Én tiszteletben tartom a te döntésed. De nekem aki lop, az lop. És a lopás az lopás. Ha kicsi, ha nagy.
@simple observer 1.0:

"El kene mar talan vegre donteni, hogy akkor Gyurcsanyt, vagy az ot kicsinalo szocikat vedem! "

Mindkettőt. Ma is, ahogy mindig:

varanus.blog.hu/2013/04/28/osszefogtunk_csuhaj/fullcommentlist/1#c19626724

"Szavazzak olyanokra, akik inkább megbuktatták az egyetlen embert, aki a nagy és fenntarthatatlan elosztóhálózatok megreformálására készült, minthogy támogatták volna (igen, Gyurcsányra gondolok)."

Ez egy remek kerdes. De meg ilyen esetre is azt mondom, hogy IGEN!. "

Folyamatosan ezt nyomod. Rehabilitáljuk a szocikat akár Gyurcsány megbuktatásáért is - ezzel együtt ugye a végletekig elnapolt válságkezelésért, mert Feri megbuktatása fontosabb volt - szavazzunk rájuk és semmi nem számít.

Tudod az nem zavar, hogy te ezt így gondolod, szíved joga gondolni és hangoztatni is.

Az zavar, mikor letagadod. Aztán megsértődsz a szembesítésen.

Ezen kívül mivel hónapok óta próbálsz engem és a közönséget arról győzködni, hogy a szoci bölények eltávolíthatatlanok, törődjünk bele, gondoltam, hogy ma a személyi kérdések témája alatt megjelensz. Nem tévedtem. Ebben sem.
@vállról_indítható_Matolcsy_a_csodafegyver:
Ne már!
A Himnusz-féle "hagyományok" vittek bennünket a szakadékba?! Nem, hanem azok a nagymagyarok, hazaffyak, akik visszaéltak vele. Pl. éppen a fityesz is, akiknek még a budi, és annak tartalma is NEMZETI.
Szegény Kölcsey. Nem kellene tán fentiek miatt mindent megtagadni, ami nemzeti múlt és haladó hagyomány.
@Fabius:
Csakhogy akkor úgy jársz, mint Penike. Vannak igényei, válogat, aki érdeklődne eleve elriassza - és nem jön össze neki.
De persze az az elégtétele megvan, hogy "nem adta alább"
@simple observer 1.0:
Gutta cavam lapidem, azaz a csepp kivájja a követ. Nekem tényleg az a véleményem, hogy az EM8 év - és azon belül Gyurcsány szerepének újragondolása és rehabilitálása nélkül az ellenzéknek esélye sincs a jövőben.
Amíg a nép jobbról-balról egyaránt azt hallja, hogy a szocik mennyire elqurták, meg mennyit loptak, addig az ilyen véleményeket hangoztatók Orbán szekerét tolják.
HGa annyira rosszak voltak - mi a francnak kívánnák őket vissza? Márpedig annyi már kiderült, hogy a szocik nélkül nem fog menni,
de velük sem, ha ebben nem lesz változás.
Ezért érdemes csepegni, akkor is, ha az egyes cseppek szétfreccsennek.
Ahogy megyünk előre az időben - egyre jobban elhallgatnak a visszafelé mutogatással. Mert a nép még a végén hátranézne, és összevetné a jelenlegi helyzetével. Tehát most kell nekünk visszafelé mutogatni - netán elmagyarázni azoknak, akik csak néznek ki a fejükből, de nem látnak: hogy mi is van a képen.
Te se add fel!
@kekex:
folyt:
Az a halálosan idegesítő, ahogyan az ellenzék tesze-toszáskodik, ahogy képtelen lecsapni a magas labdákat, ahogy egyszerűen képtelen kommunikálni. Pedig csak el kellene gondolni, hogy mit csinált a profi kommunikátor Orbán ugyanilyen helyzetben? És legalább megpróbálni utánozni.
Hol vannak a "nemzeti körök"-nek megfelelő vitadélutánok, politikai klubok? Ahol legalább a helyi ellenzék megpróbálna összecsiszolódni? Ahol megismernék egymást, és felkészülhetnének a választási harcra (mert ez harc lesz, nem tisztességes küzdelem)
Nem véletlen volt a zuglói összefogás alsó szinten: a talpasok már ki akarnának kényszeríteni valami mozgást ebből a lustán terpeszkedő bagázsból.
Csupa Pató Pál úr! Hogy majd nem májusban, hanem júniusban, meg majd október 23-án (mikor itt van közelebb a május elseje...)
Tehát ha "csöpögsz", csöpögtetsz, legalább csinálsz valamit.
@Mariann19:
a P-Á-P a nonprofit képlet, bár ott kis kell/ene lenni annyi vesszőcskének(profitnak) ami a költségeket fedezi. Ami a világot előre viszi, az a vesszőcske/profit, ami kimaradt a képletből. Az ember már csak ilyen haszonelvű élőlény.
Valaki írta itt (bocsi, már nem keresem vissza) hogy nincs a magyar közgazdaságtannak meghatározó alakja. Dehogynem, csak nem itthon sztárolják, hanem Kínában: Kornai.
Jó lesz elővenni a Hiányt, vagy a röpiratát, mert abban elég szépen és világosan elmagyarázza, hogy miért tarthatatlan és vesztes az állami tulajdonú gazdaság. Egyre aktuálisabb újra.
De aki nem olvasta, az is kiindulhat a nyilvánvalóból: az állami tulajdonú állammonopolista kapitalizmust (leánykori nevén szocializmus) gazdaságilag lekörözte és legyőzte a szabadversenyes piaci kapitalizmus. Mi meg újra elővettük a régi vesztes receptet....
@kekex:
folyt:
Orbánnal nem az a legnagyobb gond, hogy leépíti a demokráciát és önkényuralmat épít ki (az is elég nagy baj annak, aki ezt képes felfogni)
hanem az, hogy az így megnövelt hatalmát rosszra használja. Nem az EGÉSZ népet akarja emelni (mint Kádár)( hanem csak a hozzá hű vazallusokat. A gazdaságot leszálló ágba vitte, ami előre vetíti a többség nyomorának további növekedését. Mert ezt a rendszert csak újabb és újabb sarcolásokkal lehet fenntartani, és amikor ez már az állam bevételein is látszik (kisker forgalom 2,6 %-os esése) akkor valami kis cukormázat ken a keserű pirulára (rezsicsökkentés) hogy a nép jobban bevegye. Holott csak egy kis elkölthető pénzt rak az egyik zsebéből a másikba - amit más módszerekkel azonnal kicsen onnan.
A gazdasági folyamatok tisztán és világosan mutatják hogy merre tartunk, kár, hogy csak kevesen értik, és a többség el sem hiszi a nyilvánvaló tények ellenére sem - már ha egyáltalán eljutnak hozzá ezek a tények a qurmány agitációs és propaganda túlsúlya mellett. Folyamatok értelmezésére meg aztán tényleg nem rendelkeznek alapfokú képességekkel sem.
Száz szónak is egy a vége: Kertész Ákosnak igaza volt!
@kekex:
folyt (nyugi, utolsó!)
Ezt nagyon ajánlom elolvasásra:
nol.hu/lap/hetvege/20130427-a_tudatfertozesrol
"A társadalmi tudatfertőzés (és amnézia) eredményeként létrejön, ill. máris létrejött egy jelentős szavazó bázis, amelynek fogalma sincs sem Magyarország nemzetközi mozgásteréről, sem a jelenlegi politika rendkívül költséges következményeiről. Minden olyan – egyébként tudatos és egyúttal a magyar társadalommal szemben felelőtlen – törekvés, ami a társadalom önfelelősségét gyengíti, „állambácsi” szerepét felértékeli, „szabadságharcot” folytat, a társadalom egy részét kizárja nemcsak a döntéshozatalból, de a reális helyzet mérlegeléséből is, egyre inkább másodlagos, ha tetszik itthon és a nemzetközi együttműködésben is alattvalói szerepre kárhoztatja a magyar társadalom nagy részét. Alulképzett, hamisan informált, elbutított, önfelelősséget vállalni képtelen társadalom melegágya az autoritér és diktatorikus törekvéseknek"
"Nem kétséges, hogy az esetleges új kormány első feladata a gazdasági-társadalmi-tudati romeltakarítás lesz, miközben nem tud sem gyors növekedést, sem jövedelemgyarapodást előlegezni. Őszintén csak kínt, keservet, fájdalmat, a romeltakarítás költségeinek társadalmi –lehetőleg igazságos – megosztását tudja ígérni. Lesz-e az amnéziából felébredő magyar társadalomnak ereje, kitartása, energiája, pozitív jövőképe a rövid távon fájdalmas változtatásra? Ellen tud-e állni a romeltakarítás során óhatatlanul megjelenő gazdasági-társadalmi konfliktusok olcsó és demagóg megoldását ígér(get)ő „álomvilág” csábításának? "
@Légifarkas:
Áááá.... Gyorsaság = igénytelenség
Szégyen gyalázat, főképp hogy még szakmába is vág félig meddig...

Igazad van, köszönöm a kiigazítást.

A "túl sok bizonytalansághoz..."

A komplett maffiaállam jogrendbe szabása nem kockázatosabb és bizonytalanabb ? (Főleg a gyerekeink számára...?)
@Légifarkas: Jól gondolod. :)

Ahogy az autójavításhoz sem elég a jó képesség, mellé tanulni sem hátrány, mert akkor lesz jó eredmény. Versnél sincs másképp.
A képességek mellé sehol sem árt a tudás és a kettő együtt adja az embert--gondolom én. Vershez meg pláne sokat kell tanulni és rengeteget olvasni. Néha szabály is kell, mert pl. nem lehet megzenésíteni. :)

Igen, tudóskám hiába izzad ki egy ,,művet'', de megfordítva, a tehetség sem elég.
S hiába a képesség, szinte senki sem főállású költő... már ha van munkája egyáltalán.

Észrevételeimet nem tudóskodásnak szántam, csak közelebbről látom a témát (érintve vagyok).
Jó érzés, ha a publikált írások (én nem is versnek hívom) mindenhol megjelennek, még a Honfoglaló nevű netes játékon is találkoztam írásommal :) és asszem 100 ezer feletti találatom van a gugliban csak a neten közzétett írásaim miatt.
Mindezek ellenére látom előre a tipikus művészvéget.

Szép napot!
@Mpatikus Eszetlenellenes: "A komplett maffiaállam jogrendbe szabása nem kockázatosabb és bizonytalanabb ?"

Fene tudja... Működjünk-e szícíliai módon a nyugat közelében, vagy vállaljunk be egy egyelőre ismeretlen államrendet a biztosra vehető távolodás tudatával egyetemben? Nagy mágus, aki ki tudja ezt sasolni a jövő kuszaságából.
Túl hirtelen pártnak tartom a Jobbikot, de nem tudnám ezt konkrétabban elmagyarázni, hiszen állításaim fele - kényszerűségből - olyasmikre támaszkodna, amiket még nem éltünk meg, de "most és innen" úgy látszik. A Fideszhez hasonlóan, de még náluk is erősebben hisznek a tiltásban, a retorziókban és az erőben, ami idővel - történelmi jelenség - instabilitáshoz vezet, és kivétel nélkül mindig a rendszer szabályozatlan összeomlását eredményezi, mély káoszt hagyva maga után.
Általában nem tanácsos túlzásba vinni a katalizátorok arányát egy folyamatban, ha a végeredményt előre elvárt határok között szeretnénk látni.
@kekex: A P Á P-vel csak rövidítettem a "pénz szüli a pénzt" definiciót.
Amire Te gondolsz az nem a C+V+M képlet?
"Állammonopolista kapitalizmus" mint szocializmus, igazad van, ez a folyamat megy végbe. Azért, mert ez a szándék magáévá tette a kapitalizmus hanyatlásának elméletét. Ez valami olyasmi volt a tanulmányaimban, hogy minél fejlettebb a kapitalista termelési mód, annál inkább csökken a profitráta, meghaladottá válik stb...
Pedig ez szerintem pont fordítva működik.
Azért volt rendszerváltás, hogy váltsunk. Tényleg megyünk vissza az időben, már értéket sem termelünk lassan saját erőből, nemhogy profitot.
Az is szégyen, hogy Kornai Kínában van, éppen a napokban méltatták a szakmai tudását.
@kekex: "Gyurcsány szerepének újragondolása és rehabilitálása"

Gyurcsány felelős a 2/3-ért. Pártvezető társaival együtt. Megítélésem szerint a baloldali érzelmű/elkötelezettségű, időnként gondolkodni is hajlándó/képes szavazó addig nem fog érdemben az MSZP-vel szóba állni, amíg a felelősség kérdését nem rendezik; a felelősök pártvezetésből való egyértelmű eltávolításával a _hitelességüket_ vissza nem szerzik. E tekintetben múlik nagyon gyorsan az idejük. Talán már el is múlt.
Egyáltaln nem kommunikációs probléma ez.
AT MSZP nem "szar", csak szaros.
@Légifarkas:
"...Működjünk-e szícíliai módon a nyugat közelében, vagy vállaljunk be egy egyelőre ismeretlen államrendet a biztosra vehető távolodás tudatával egyetemben?..."
Külhonba kiszakadt ismerőseim szerint máris távolodunk a Nyugattól.
A Jobbik mint katalizátor ebben sokat már nemigen rontana.
Öncélú erődemonstrációt, agressziót, pökhendi kivagyiságot gyenge szakmai lábakon meg még nem láttam ennyit sajnos mint manapság.

Utolsó gondolatoddal máskor és máshol feltétlenül egyetértek, mert tényleg nem célszerű túlzásba vinni a katalizátorokat ha kiszámítható eredményt akarunk látni. DE kérdezem EZ most kiszámítható mint eredmény, Közgépestül, Alkotmány módosításostól, Trafiktörvényestől???
Így visszajutottam oda ahonnan indult az okfejtésem... :-(
A lassú kínlódás rosszabb (ezt láthattuk az elbaltázott (kibulizott?) rendszerváltás esetén is...) mint a relatíve gyors és promt fájdalmasabb de érdemi megoldásokat A TÁRSADALOMBÓL KIKÉNYSZERÍTŐ folyamatok.
A fiatalok zöme is ezért húz a szélsőjobb felé.
Önmérséklet, mértéktartás, belátás, mások térnyeréséhez tudatos és kontrollált visszahúzódás stb. soha nem lesz szoci vagy fideszes erény.
@Mpatikus Eszetlenellenes: sosem voltunk a Nyugat része, így szinte tökmindegy, hogy épp közelebb vagyunk hozzá, vagy távolodunk. Addig mindenképp tökmindegy, amíg a társadalmunk olyan, amilyen: "nyugativá" ugyanis nem az tesz minket, hogy kormányunk mekkorát pacsizik Barózó Józsival, hanem a szint, amit az átlagember elvár, illetve megtűr maga körül.
A Jobbik valóban alkalmas lehet arra, hogy intézkedéseivel (és azok következményei útján) úgymond automatikusan kikényszerítse az emberek mentális változását, ezáltal a szint emelését, problémát leginkább abban látok, hogy maga a folyamat nem tartható ellenőrzés alatt, nincs kikapcs gomb, tehát megjósolhatatlan, hol, mikor, és milyen (köz)állapotnál lenne valahogy vége. Ugyanazt tudom rájuk mondani, mint amit a szocikra: persze, Orbánt le kell váltani - de nem mindegy, milyen áron. Nagyon nem mindegy.
@Mariann19:
Kornait nem csak elolvasták, hanem meg is értették Kínában - és a gyakorlatba ültették át azt elméletét. A szédületes fejlődésük annak köszönhető, hogy induló lökést (tőkét, helyet) adtak a vállalkozásoknak a kezdetben - de aztán elengedték a kezüket (lezárták a Röpirat szerinti közlekedő edényeket). Onnantól szabadpiacon kell megélniük, és ha elbuknak, vessenek magukra.
Hja, senki sem próféta a saját hazájában!
@kekex: Mit is lehet mondani Kornai példájára. Hiába vannak kitűnő, nemzetközileg elismert közgazdászaink, nincs igény az útmutatásukra és közreműködésükre.
Látszólag van a kormány körül közgazdász csoportosulás, de jelenleg inkább kiszolgálói a Fidesznek, mint tanácsadói
@sörtelen:
Mi a fenéért felelős? Az Mszp osztogatásáért? Egyrészt azt Medgyessy csinálta, másrészt ha megnézed a 2002-es GDP-t (amelynek a 2(3-a már Medgyessy alatt keletkezett) az osztogatás ELLENÉRE még emelkedett, tehát az akkori adatok szerint reális esély volt arra, hogy az ország annak hatásait "kinövi"
Ráadásul az erőltetett minimálbér emelések miatt a takarítók már annyit kerestek, mint a szakápolók és tanárok, és az iszonyatos bérfeszültséggel valamit kezdeni kellett.
Magyarán oda kellett adni nekik azt, amit Orbán a bőrükön "megspórolt" korábban.
Azért, mert "2 évig úgy kellett tenni, mintha kormányoznánk"? De hiszen pont a megszorításokkal - ami viszont felelős államférfiúi magatartás volt - tudott később közutálatot kiváltani! Szerinted normális ember Orbánra bízta volna ezt a feladatot?
Én a magam részéről hálás vagyok, hogy jutott még 2 elviselhető, könnyebb év az életemben.
Mindig is skizósnak tartottam, hogy legjobban azok ágáltak Gyurcsány "elszúrása" ellen, akik nem a megszorítások korábbi bevezetését, hanem magukat a megszorításokat sérelmezték! Ha nem skizofrén, akkor meg mazochisták, akik a megszorításokkal járó kínokat hamarabb szerették volna átélni.
Igen, a megszorításokkal lehűtötte a gazdaságot. A mai napig senki sem csinálta utána, hogy 1 % megszorításhoz 1 % alatti gazdasági visszaesés járuljon! Az átlag 1.5-1.6 % visszaesés. Gyurcsány 6 %-ot szorított
(10-ről 4-re) úgy, hogy a korábban 4 % körüli GDP még pozitív tartományban maradt.
Az meg a populizmus netovábbja, amikor az emelkedő szakaszban beütött világgazdasági válságot is a nyakába varrják. Ez elnézhető egy minden alapismeret nélküli manipulálható bunkótól (sacc/kb a társadalom többsége) de a folyamatokat néző emberektől - márpedig az "értelmiség" ilyen lenne, vagy mi a szösz? - nem tolerálható.
ILLENE némileg árnyaltabban nézni a képet, mint a sarki krimóban szokott színvonalon!
@Mpatikus Eszetlenellenes:
Nos: akkor Te ugyanolyan választás előtt állsz, mint Gyurcsány 2006-ban - és ugyanúgy választottál. Mert amikor figyelmeztetésképpen felrántották 320-ra a forintot, akkor már nem szabadon választott kűrt futott (egyébként eltolta volna az önkormányzati választások utánra) hanem a kötelezőket. Csak as módszer megválasztásában volt szabad keze. Elhúzhatta volna a megszorításokat lassabban, több évre, fokozódó társadalmi ellenállás mellett - és lezavarhatta gyorsan, mint Bokros.
Kedvenc példám: a lázas gyereknek beadhatsz gyógyszert is - ismeretlen mellékhatásokkal, lassú hatással, vagy beteheted hűtőfürdőbe.
Gyors és DRASZTIKUS eljárás, a gyerek általában üvölt tőle (főleg ha a másik "szülő" áll a fürdő ajtajában, és bujtogat) viszont hatásos. Gyurcsány nem igazán a lassú módszerek híve, de nem csak a habitusa miatt döntött a gyors, de rövid módszer mellett.
Normál esetben a 2010-es választásokra már el lehetett volna felejteni a ciklus eleji szorongatást.
És az hatott! Csak rá kell nézni a 2008-as folyamatokra - egészen a válságig (ami történelmi pech)
Sokan nem tévesztjük össze a világgazdasági válságot Gyurcsány hibáival (mert azok is voltak bőven) De pont a megszorítások azok szükségszerűek voltak, nem volt hiba.
Talán ez a legfőbb különbség a Gyurcsányt méltányolók és fikázók között.
@Mariann19:
Talán azt, hogy Kína PONT AZ ELLENKEZŐJÉT csinálja, mint Orbán - és megy felfelé, mint a rakéta a szabadversenyes kapitalizmus óvatos engedélyezésével - míg mi zahanunk a központosított állami gazdasági befolyásolás erőltetésével. Pedig Kornai kimutatta, hogy az ilyen gazdaság eleve kudarcra van ítélve!
Orbán egy zsákutcába lavírozza az országot!
@kekex: Kína volt a hatalomkoncentráció kiemelkedő éllovasa. A társadalmi változásának első lépcsője - ahogyan én tudom - az USA befektetéseinek a befogadása volt, ami náluk történelmi tettnek minősíthető.
Azontúl, hogy jött a tőke, azzal megérkezett számukra a technika és a műszaki fejlődés eredménye is, melyet elsajátítottak. Egy számukra megfelelő szociális piacgazdaságot választottak maguknak, ami be is jött nekik.
A tulajdonviszonyok változásait a hazai gazdasági szereplőknek engedte megvalósulni, ahogyan néha olvasom, az USA gazdasági jelenléte kezd háttérbe szorulni.
Mindezt azért érdemes értékelni, mert ékes példája annak, hogy jól átgondolt gazdasági stratégiával hová lehet eljutni még az olyan mélyen lévő államnak is, mint amilyen Kína volt.
Mi pedig inkább a lejtmenet irányába haladunk.
@Mpatikus Eszetlenellenes:
Akkor most szépen vezesd le, hogy ha soha nem "lesz" szoci erény az önmérséklet, visszahúzódás, stb. akkor ebbe a képbe hogyan illeszted be Hornt és az mszp-t? Akik nem éltek vissza az abszolút többségükkel?
A nácikra viszont tényleg nem lesznek jellemzőek ezek - ebben egyetértek.
@Mariann19:
Naná! "Felcsökkenünk"
@kekex: "Felcsökkenünk."
Naná! Nálunk a minusz gazdasági növekedés is képes átlényegülni plusszá.
Lehet, hogy ebből lesz a legújabb Nobel díj.
@kekex: szerintem tévedés azt hinni, hogy a jelenkori szavazónak ad bármi támpontot akármelyik múltbéli politikus neve, vagy tevékenysége. Én a helyetekben nem győzködnék senkit sem oly módon, hogy addig lapozok vissza a történelemben, amíg nekem tetsző részeredményt nem látok.
@kekex:
A Horn féle mszp és annak szellemisége...
Te tényleg ezt látod a mai mszp-ben?
Áááááá....
De mindegy is, az eszmefuttatásnak ez csak egy mellékszála volt.
Abban pedig nincs vitánk, ha az következne, hogy Orbán despotikus "rendszere" , a baráti körben csak "maffiálfeudalizmusnak" aposztrofált valamitől rosszabb volt e az "elmúltnyócév".
Válaszom : Orbán mindent alúlmúlt, sajnos mára önmagát is...
Pont innen indult el a gondolatmenet a Jobbikról.
@Légifarkas:
Témazárásképpen:
"...nincs kikapcs gomb, tehát megjósolhatatlan, hol, mikor, és milyen (köz)állapotnál lenne valahogy vége. Ugyanazt tudom rájuk mondani, mint amit a szocikra: persze, Orbánt le kell váltani - de nem mindegy, milyen áron..."

Orbán körül pedig egyre több az azonos nevű ember: BÁRMI ÁRON
:-)
@Mpatikus Eszetlenellenes: sebaj. Minél erősebben koncentrálnak a hatalom megtartására, annál több támadási felületet fognak nyújtani, és annál nagyobb meglepetést lehet nekik okozni.
A kérdés az, hogy a megfelelő időben lesz-e, aki ezt ki akarja használni.
süti beállítások módosítása