Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.04.28. 05:26 Fabius

Összefogtunk! Csuhaj?

Címkék: mszp zugló összefogás tóth csaba együtt 2014

A mindenek előtt és felett összefogás hívei hátradőlhetnek: megvan, kimondták. Mennyire kell ennek örülni? Háááát, én a nulladik napon egyelőre úgy fogalmaznék, van egy kis öröm is az ürömben. Jah, kiccsávók, most lehet izzítani azt az emlegetett forródrótot, ha már megvan, mert nyilván beszólás következik. 

Az összefogásra kétségtelenül régen és tömegesen meglévő társadalmi igény végre ki van elégítve, ez valószínűleg jó hatással lesz a szövetkezők támogatására. De a nulladik pillanatban így elbaszni ahogy sikerült, nem hétköznapi teljesítmény. Ha direkt volt azért, ha meg nem, akkor azért. 

összefogás.jpg

Tudom, tudom, lehet legyinteni, hogy ha van sapka, ha nincs, kurvaannyát a nyúlnak. De az a kismiújság azért ennyire nem egyszerű. Mármint akkor nem, ha tényleg kormányváltást akartok a szövetkezéssel, és nem egy tagság nélküli ultiklubot a szabadidő hasznos eltöltésére. A hivatalos lepacsizás híre még ki sem jött, mikor már attól voltak hangosak a címlapok, hogy Zuglóban összeszövetkezett az MSZP, E14 és a DK, Tóth Csabával az élen. A hír hallatán mi zuglóiak meginogtunk, mint Szekeres Imre a Gripen átadón, és némi ejmiafasz is kicsúszott a szánkon. Egyrészt van az Együttnek zuglói szervezete? Mióta? Másrészt ki ez a Fekete Judit aki állítólag a nevükben aláírt, mert nem ismeri senki. Harmadszor meg miért nincs egy ember a sokszereplős Együttben, aki legalább egy gugli keresést el tud intézni mielőtt előidézi bennünk, hogy a hírre sugárban elhányjunk minimum a kerülethatárig? 

Az a rossz hírem van srácok, hogy ha van ember akit legalább annyira nem akarunk itt szövetkezni - esetleg jelöltként - látni, az a szoci Tóth Csaba. Tetszik vagy nem tetszik, ez van. Rá soha, semmilyen körülmények között nem fogunk szavazni, ezt jó lesz, ha most tudomásul veszitek, és a gondolatcsírát is kiveritek a fejetekből. 

Arról kérdezzétek meg a Szigetvári Viktort, mennyire számít jó előjelnek és ikonikus döntésnek, ha a szövetség első fecskéjét az előélete, morális megkérdőjelezhetősége miatt rühellik a választókörzet lakói. Ha már dumcsiztok kérdezzétek meg mennyire őszintén fogják támogatni akár csak a saját aktivistái, ha hajlamos meglopni, majd a tiltakozásuk után minden lelkiismeret furdalás nélkül lejáratni őket. Tóth Csaba az ember, akiről blogot vezetnek a kerületi MSZP honlapjának átvert, ki nem fizetett és megalázott egykori szerkesztői. Ti meg hagyjátok, hogy az orrotoknál fogva megvezessenek titeket, vagy arra is lusták vagytok, hogy ráguglizzatok az ember nevére, és okuljatok a találatokat böngészve. Délutánra aztán lett kis magyarázkodás, hogy oppsz, lehet médiahack az egész. Akár így, akár úgy,  jó lenne minél előbb tisztázni ezt az ügyet. 

Ezzel pedig meg is érkeztünk a szövetkezés rákfenéjéhez, a személyi feltételekhez. 

Ha nem fogtok tudni nemet mondani a "tóthcsabákra", akkor lehúzhatjátok az egész kormányváltást a klotyón. Tudom, hogy sokan vannak akik szerint a kisebb tolvaj és kisebb jogtipró pont elég a nagyobbak leváltásához. De legalább ennyien vagyunk olyanok, akik nem érik be ilyen kevéssel. Mi elfogadjuk és tudomásul vesszük, hogy a szövetkezésre szükség van - nyugodtan fanyaloghatnak a jobberek, köszönjétek Orbánnak a választási törvényét - de se a hogyan, se a pontosan kikkel nem mindegy. Igen, most jöhet menetrend szerint balról a fidesz szekértolózás, azzal se mentek a világon semmire. Ha jobbról, ha balról leszünk osztva is elvárjuk, hogy az összefogás személyi összetételétől hányni azért ne legyen muszáj. Ha kormányt akartok váltani meg kell vívnotok ezeket a csatákat, mert lesznek ilyenek dögivel. Tóth Csabát is védeni fogják, a Mesterházyval közös tanácsadó biznisz az EMC Consulting Kft.-ben eddig véd és dacszövetséget biztosított neki. De hiába erőltetheti őt Mesterházy személyesen akár a Sugár előtt múnvalkozva, szavazni ettől még rá nem fogunk. Ha lesz más jelölt és tárgyaló itt akkor működhet, ha nem, akkor a legesélyesebb jelölt tényleg az asztali lámpa marad. 

Kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e megérteni ezt. Nem csak Zuglóban, hanem az összefogás szakpolitikai egyeztetéseitől a választókörzetek jelöltjeiig mindenhol. Ha sikerül lesz esély. Ha nem, hozzá se fogjatok, mert így csak az időt pocsékoljátok. 

575 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr665250386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Penivaldes: asse rossz ötlet

add hozzá

brüühhühü
@Mariann19:
persze, hogy nem...ez egy blog...én is átsasszéztam máshová egy időre

brüühhü
Én tegnap már leírtam mit szeretnék.
Egy morális tisztulást, mert anélkül ez az ország elveszett.
Egyszerűbb mindenkit írni, aki nem sorolja bele magát, arra természetesen nem vonatkozik.
Mert ebben az országban mindenkinek teljesen természetes a korrupció, az, hohy a hivatalokban nem köztisztségviselők ülnek, hanem nála társadalmilag magasabb pozicíóban levő hatalmasságok, hogy a politikusok mindent megúsznak, meggazdagodnak. Ez mindenkit csak akkor zavar, ha vele történik meg.
Elegem van abból, hogy azokat akik a fentiek változtatását hangsúlyozzák "naívnak" könyvelik el, mert nem reálisak.
(Szerintem, ha nem lennének "naívak", még mindig sz istenkirályok uralma lenne a jellemző.)
Nem akarok tovább kishitűek és opportunisták csapatába tartozni. Ha nincs változás, inkább máshol élek.
Egy olyan országban, ahol a közhivatalokbam tisztségviselők intézik az adófizetők ügyeit, ahol a közbeszerzésben bárki egyenlő eséllyel indul, ahol a társadalmi szolidarítás nem ismeretlen fogalom, ahol szélsőjobboldali pártok mögé nem sorakozik fel tudatlanságból vagy elkeseredettségből a lakosság 15-20%-a, ahol a lobbi az az érdekcsoportok ígényeit közvetíti a törvényhozók felé és nem a mutyi és korrupció szinonímája. És ahol a jogszabályokat mindenkor a közjó érdekében hozzák. Ahol tisztában vannak az oktatás hasznával. Ahol a befizetett adómból arra költenek amitől élhetőbb lesz az ország. Ahol ezért becsületbeli ügynek tekintem az adófizetést. Ahol a közösség egyenlő jogu tagjaként tekintenek rám és nem alattvalóként. Ahol az állam van értem és meg sem fordul az éppen választott képviselőimnek fejében, hogy ém vagyok az államért, azaz értük.
Én csak ennyit szeretnék.
@Habakuk999:
Valóban, nem elsősorban nevekről kellene szólnia az egésznek, igazad van!

De megkerülhetetlen a dolog, nevesíteni kell az arcot, aki mögé betagozódik a választók sokasága.
Sokasága, igen, mert rengeteg a meg nem szólított, bizonytalan, tájékozatlan választópolgár.
Ez baromi nehéz feladat, főként abban a helyzetben, amiben ma az ellenzék vegetál.
Lendvai nevét meg ne legyen megerőltető kimondanod, szerintem sokan gondoljuk róla ugyanazt, amit te.

Ha esetleg Szanyi, meg Tóth Csaba is…
tán hitelesek is lehetnének, persze egy másik galaxisban.

Plusz; itt nem messze tőlem Pestlőrincen rohadtul erős a Jobbik. Ne hagyjuk már ki őket sem, a potenciális politikai paletta 14-es ixelői közül.
Spániel találkozik velük sűrűn, tőle is érdemes kérdezni.

Hétvégeken én is, de inkább nem minősítem az élményt...
@Légifarkas: Kösz a linket, tök jó írás, olvashatnák mások is.
@Légifarkas:
Mostan elbeszélünk egymás mellett?
„Az én célom nem a kormányváltás, hanem az, hogy a mostanihoz hasonló helyzet soha többé, egyetlen térfélcsere alkalmával se következhessen be, és szabaduljunk már végre meg ettől az állandóan szar váltóállítgatástól.” - írod.

Ugyan mit fogalmaztam félreérthetően, ha nem ugyanez jött le abból, amit ideröfögtem?
Az, hogy a kondást elzavarjuk és ez a fő cél, az igaz. De utána azt is írtam, hogy ami következik az orbánhatástól megtisztított naptárban, az keserves lesz.
Nem értem, miben nem értjük egymást, bazmeg?
@Fabius: pedig én szoktam kritizálni a pártokat is. :)
@Orica Középföldi: Most kicsit megnyugodtam, mert kezdtem magam rosszul érezni az erkölcscsősz szerepében.:)
Szépek a virágok?
@simple observer 1.0: Nem hiszek a csodában.
Ha a következő ciklusban - hatalomban lévők nevétől függetlenül - sikerül lerakni egy korrekt rendszer alapjait, már elégedett lennék.

(Úristen, mennyire nem gondoltuk mi ezt húsz évvel ezelőtti lelkesedésünkben, mármint hogy húsz év múlva újra kell alapozni egy rendszerváltást)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A "pártokat" szoktad, a Jobbikot nem :-)) Most nem kezdem, hogy ezek szerint a Jobbik nem párt...:-)
@sírbateszezazegész:

" Ugyan nem engem szólítottál meg, de mégis leírom a gondolataim."

Egesz nyugodtan. Ha mar ma igy beszabadultam, akkor nosza, ereszdelahajam.

"1/ van egy épkézlább programja (de ez a feltétel, akár el is hagyható);"

Minthogy Bajnainak semmi masa nincs, mint az abba vetett bizalom (az a 4-5% eppen ezert szavazna ra), hogy alkalmas es hajlando egy a hazai kozvelemeny es az EU szamara is hiheto, hiteles programot letenni. Majd igyekszik ebbol minel tobbet megcsinalni gyozelem eseten. Vagyis neki igenis kotelezo egy PROGRAM!

"2/ nem áll össze az Mszp-vel, amig az meg nem szabadul a múltat képviselő, számomra morálisan elfogadhatatlan embereitől (nevezzük őket mutyistának vagy cocinak)."

Ha igy gondolod, hat rajta! Nem ohajtom a tavaly lefolytatott vitakat ismetelni, mert ezeket lejatszottuk mar tavaly, akkor meg az LMP volt a porondon.

Nos roviden, hiszen vegtere is a poszt eppen ebben a temaban probalna inditani:
Szerintem ugyan a demokratikus partokat alul merik, az MSZp-t leginkabb, majd a DK-t, mig Bajnait es a PM-et kevesebb okkal nem valljak be a megkerdezettek, szoval naluk kisebb "hibat" sejtek.
Am a lenyeg, hogy Bajnai eppen azt ismerte be ezzel a kozeledessel, hogy a mar tavaly megcelzott 2.5 millios tabort nem fogja tudni egymagaban hozni. meg a PM-mel egyutt sem.
Es innen mar csak egy lepes, hogy elgondolkozzon valaki, hogy akkor marad a Fidesz, vagy orrbefogva megis leszavaz a kozos jeloltekre Bajnai kormanyzasaert, meg ugy is hogy kozben Puch tartja Mesterhazi golyoit.

"Ezútán kekex a nap végére agymosott narancsdroidnak minősített."

Nos en ilyet nem teszek. Egy valakit szoktam nacizni a blogon, de ha tenyleg nem szavazol az MSZP miatt, akkor bizony ostoba vagy. Merthogy jelenleg esely sincs mas modon a rezsimvaltasra.

"Miért nem lehet azt elfogadni, hogy valaki számára az nem cél,,hogy csak a szereplők változzanak, de a rendszer, mely ide juttatta az országot -mind morálisa, mind egzisztenciálisan- az változatlan maradjon?"

Ezeken mar lehetne vitazni. Ugyanis szo sincs arrol, hogy csak a szereplok valtoznanak. Plane nincs balos restauraciorol. De ha meg lenne is, kinek-kinek barmelyik periodus is volt a legrosszabb az elmult8ev-bol, meg annak visszaterese is hatalmas lepes lenne egy normalis, tisztesseges allam, tarsadalom fele. Ugyanakkor hala Orbannak, a szocikat legalabb olyan alaposan fogjak figyelni, ha kormanyra kerulnek, mint Horn kormanyat.
@Fabius: Pedig szoktam őket is. Lehet nem annyira feltűnő??? :)

Ez volt már??

Milyen a Fidesz által elvárt ellenzék?

index.hu/bloghu/morgasjoga/2013/04/28/milyen_a_fidesz_altal_elvart_ellenzek
@Habakuk999:

Soha nem látott virágzó csodákat láttam. Felemelően szép volt:)
@Knósszosz: Számomra a jobbik és a fidesz egykutya.
Egyetértek Veled, hogy válaszok kellenek a jobbik kérdéseire, korrekt, megvalósítható válaszok
@Habakuk999: @Knósszosz:

Szerintem az összefogás alfája és omegája lesz a "név és arckérdés".

A bizonytalanok tábora pont azért akkora, amekkora, mert nem tetszik az arckirakat és a névsor. Köztünk "nembizonytalanok" közt is vannak szépszámmal olyanok, akik nem fognak leszavazni egy "tóthcsabára"- használjuk őt most példának - mert tudják a személye mire garancia. Amivel megbukott MSZP-n belül vasban, azt pepitában megtette Zuglóban is.

Ha ő marad tökmindegy mi lesz a program és ki a mini szterelnök jelölt, a választókörzet bukó. De ugyanez igaz a tárgyalók nyilvánosságra hozott névsorára is. Nézzétek meg hogy álltak a szocik tavaly decemberben, és hogy álltak a nyilvános névsor után márciusban.
@Habakuk999:
Az a váltás most fog jönni.
14-ben, vagy...?

De elmaradt, amikor azt hittük, hogy...
Bocs, de folyamatosan ezt érzem. Én nem vagyok egy elemző típus, nem is értem politikátot, de zsebem az van.

Az meg aszongya; kelj má föl bazmeg!
A szomszédomé is kiabál, szóval?
NERferitél, vagy mija lófasz?

Most babgulyás, az viszont biztos.
@Habakuk999:

"Ha a következő ciklusban - hatalomban lévők nevétől függetlenül - sikerül lerakni egy korrekt rendszer alapjait, már elégedett lennék"

Pontosan igy gondolom. Ezert mondom, hogy szamomra a legfontosabb, hogy legyen kormanyvaltas, es ezzel esely a masmilyen valtasra is.
@sárkányfő: 1etértek.
Amennyire én tudom, hamarosan ez is be lesz betonozva, ui. talán júniustól lép életbe 1 olyan törvény ami a magyar nemzettudatot, a koronát és ezt a gyengécskére sikerült művet törvényileg védi. Gyakorlatilag megfojtva a kritika lehetőségét.
@Habakuk999: Bajnaiék nem adnak válaszokat a jobbik kérdéseire. Ha lenne ilyen szándékuk, akkor megválaszolták volna őket, mondjuk az elmúlt nyolc évben.:)
@simple observer 1.0: Lehetek ostoba, kevésbé bántó az, hogy ha nem szavazok az mszp miatt, akkor ostobaságot követek el, de eddigi életem folyamán azt tapasztaltam, hogy aki egyszer lopott, az újra megteszi. Én nem vagyok hajlandó ebben még csak támogatást sem nyújtani. De ez az én véleményem. Kívánom, hogy orbán leváltása sikeres legyen. De alapjaiban mi az ami megkülönbözteti a mai helyzetet az mszp alatti időtől a stíluson kívűl? Az, hogy a piacot újraosztja, s az mszp klientúrája helyett a sajátját hozza helyzetbe? Hogy most mindent egy cég nyer meg, szemben az eddigi tízzel? Vagy mi? Hogy dilettánsak és alkalmatlanok? Szavazzakolyanok
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nekem annyira még nem tűnt fel, de majd ha előfordul legközelebb azért szólj, hadd tűnjön fel mit gondolsz te éppen Jobbik kritikának :-))
@Knósszosz: tedd vissza az üveget a hűtőbe, olvasd át még egyszer, amit írtam, és rá fogsz jönni.
Az általad elképzelt "nehézségek" 2018-ban, vagy akár korábban, a III. Orbán-kormány létrejöttéhez fognak vezetni. Vagy I. Lázárhoz, ha mítosztanból sikeres záróvizsgát tesz. A lényeg az, hogy te a változás pillanatnyi érzetéért hajlamos vagy megfeledkezni arról, hogy a véget nem érő párharcokkal csak az agóniát nyújtanád tovább, érdemi előrelépés nélkül.
@Fabius: Lehet, nem tudok vitatkozni Veled.

Én a magam fejéből indulok ki, s mivel felületesen követem az eseményeket, s csak a sokat szereplő leányokat és legényeket ismerem, számomra nem sok mindent jelentenek a nevek, névsorok.

Engem istenigazából a program érdekel.
De simán el tudom fogadni, hogy a választók többsége a nevek alapján dönt.
@simple observer 1.0: lemaradt, elnézést.
Szavazzak olyanokra, akik inkább megbuktatták az egyetlen embert, aki a nagy és fenntarthatatlan elosztóhálózatok megreformálására készült, minthogy támogatták volna (igen, Gyurcsányra gondolok). Akik kisstílű bosszúból megakadályozták, hogy a dk frakcióként léphessen fel (szétválás/kiválás). Nem, nem szavazok ilyenekre. Nem bízom bennük.
@simple observer 1.0: Tudod, azért a kisördög csak megkérdezteti velem, hogy az ominózus nyóc év alatt miért nem sikerült az alapozás?

Gödör lett hatalmas, az nem vitás.

Szóval, kormányváltás , ok, ok, de minek, ha nem deklarálják, hogy új utakra van szükség?

Sírbatesz ezt azért tőlem normálisabban megírta.:)
@Habakuk999:

"csak olyan programmal érdemes nekiindulni a választásnak, ami az ország túlnyomó többsége számára támogatható."

Ja. 10-20-30% rezsicsökkentés. Pl.

Nem, bazeg. Olyan programmal, amelyik úgy visz ki bennünket a szarból, hogy az ország összes lakosának egyformán, legfeljebb máshol fáj.
Mert a Fidesz tevékenysége ugyan ilyen, az ország legtöbb lakosának fáj valahol - kivéve a csókosokat - legfeljebb nem egyformán, csakhogy egyre beljebb visz a szarba.

Viszont: ki a fene szavaz meg egy olyan programot, ami már a szavazás pillanatában tudva levően fájni fog? Szavaz valaki olyan formációra, amelyik pl tandíjat igér (a 2008-ban elsöpört formában) ? Na ugye. Teljes tandíjmentesség mindjárt jobban hangzik.

Úgyhogy 2 eset van, az ellenzék csinál egy populista programot, amivel nyer, természetesen jön Öszöd 2.0, meg ég a TV székház, avagy ha normális programot csinál, akkor marad a Fidesz. Lehet választani.
@Fabius:
Azt gondolom tök igazad van, ugyanis választást nem nyert még senki biankó fotónegatívval.
(maradi vagyok a pixelek világában b+)

Kell az arc ,és ezt a magán közvéleménykutatásom alátámaszttya, hogy a libás szimpatikus, sokaknak ám! Nem is gondolná a cáratyuska, hogy mennyien szeretik a kisdobos képit az ő fújabelemjönki fizimiskájával szemben látni.

Zugló elszaródása nekem azért nem tetszik, mert ugyan én Kispesten születtem és azóta is itt lakom, de ha el kellene költöznöm, azt jelölném elsőnek.
Nem praktikus nyaláskényszer a bloggazdának (mielőtt jön valami Steffy-féle szar), valóban így gondolom.

Számomra a legundorítóbb, hogy a Zuglói Lapok főszerkesztője eltűnt. Kibaszták?
Nem volt elég sima a nyelve Ferinek?
Ismertem, tán írtam már ide is, hogy hirdettem náluk. Korrekt volt az egész, semmi kérdezősködés, megfizethető ár és… jött egy csomó meló.
Ma?
Ma semmi, csak Rodeo féle habanai esti fény és lófasz. (egészségére!!)
@Habakuk999: klasszikust idézve:"Maga javíthatatlan álmodozó Ladó "
Ladó szabadon behelyettesíthető: Légifarkas,sírbateszezazegész,Habakuk999 stb.
Magyarországon nincs és nem is lesz olyan politikai erő amelyik abszolút pozitív irányba vinné a dolgainkat.Ráadásul a választók körében sincs igény rá.Ők a populizmusra vevők!
Még itt a blogon se tudtok többségbe kerülni a véleményetekkel.Képzeljétek el mi lenne ha egy "átlagszavazót" kellene meggyőznetek.Mivel tudnátok érvelni?Ugyanezzel szembesülnek az ellenzék pártjai is.Progresszív szja bevezetése, rezsicsökkentés eltörlése,különadók kivezetése.Csak 3 példa.Érvelni mellettük úgy,hogy közben a többség rátok szavazzon!Lehetetlen.
És félre ne értsetek!Én is olyan alakulatra szeretnék szavazni mint ti.De nem fogok tudni, ezért arra szavazok majd akire lehet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Akkor még nem voltak Bajnaiék.

Azééé egy sommás jobbik kritikát belinkelhetnél.
Csak hogy nyugodtan alhassak, mert már egy jó ideje próbálom felidézni a kritikus észrevételeidet, és nagyon tud bosszantani, ha alapvető cuccok nem jutnak eszembe.:)
@Habakuk999:

A választók többsége programot nem olvas ezt régóta tudjuk. Ők a köztéri plakátok arcairól és a médiában elhangzó ígéretekről alkotnak véleményt. Ebből kell kiindulni.

Ha nem bírja a pofát a képen akkor nem vagy nem rá szavaz. Ha nem elég vonzó az üzenet akkor sem rá szavaz.

Más a helyzet egy olyan választókörzetben, mint a miénk, ahol az országos átlagot messze meghaladó a közélet iránti érdeklődés és a civilek aktivitása. Itt meg az érdeklődés miatt nem lehet eladni olyan embert jelöltnek, mint tóth. Ők adták a Cuslag ügy egyes vádlottait, most is eljárás folyik a tanácsadóbizniszek miatt, így a megválasztás esélye nulla.
@Fabius: ez nem így van...

te a pár százezer lelkes zombiból indulsz ki aki hit alapú ez max 8-900 ezer...

a többi normálisnak lehet program...
kb 10-12 mmondat / pont ból álló... :)
@Légifarkas: Egyetértek veled.
Lehet, hogy semmit nem hagyok a gyerekekre, de azt, hogy ugyan azzal szembesüljenek, mint amivel most küzdünk/hadakozunk, azt semmi esetre sem akarom rájuk hagyni. Legalább megpróbálok tenni valami (azt, hogy inkább vesszen el a szavazatom, de olyanokat, akikben az erkölcs szikrája sincs meg -bizonyították már- a hatalomba vissza nem segítem). Marad orbán, jön az államcsőd, vagy valami, s útána talán a tisztulás. Talán. De, ha ez marad, akkor biztos nem.
@sírbateszezazegész: nem csak a lopásról szól ez az egész.

Képzeld el azt, hogy valami bennszülöttekkel teli szigetre tévedsz, ahol fehér bőröd miatt félistennek hisznek. Mivel így te diktálsz, lehetőséged van békésen írni-olvasni-számolni tanítani őket, csodadoktort faraghatsz a sámánból, átadhatod nekik a hálószövés technikáját, stb.: a rádruházott hatalmat használhatod arra, hogy jobbá tedd az életüket, amivel generációkon átívelő esélyt adsz nekik a túlélésre.
De ugyanígy megteheted azt is, hogy minden nap puufadtra zabálod magad az eléd hordott javakból, kényelmedért "cserébe" leszarod a gondjaikat, de ha valaki húzódozna alázatos szolgád lenni, akár meg is botoztathatnád.

Na, a gond az, hogy a második típusú önjelölt félistenekből volt már itt csendesen zabálótól botozósig mindenfajta, de az elsőből még egy sem.
Nyugodtan ragaszkodj a saját véleményedhez, attól vagy te magad, ami nem belemagyarázás útján születik meg a fejedben.
@DarthVader: @punkfrog: Nem érzem álmodozásnak azt, hogy leírjuk az igényeinket.
Az sem álom, hogy sima, kevésbé korrupt európai országot akarunk.

Szavazni még sokára fogunk. Most a szájtépés ideje van.
@Légifarkas:
Szerintem nem fogalmazok egyértelműen, talán azért érted félre amit mondani szeretnék.

"A lényeg az, hogy te a változás pillanatnyi érzetéért hajlamos vagy megfeledkezni arról, hogy a véget nem érő párharcokkal csak az agóniát nyújtanád tovább, érdemi előrelépés nélkül"

Szerintem kurvára nem ez az üzenete az én értékelésemnek, de nem fogunk összebalhézni ezen, amúgy egyet értettünk eddig nagy vonalakban a politikáról, ha jól emlékszem.

Juszt se foglak utálni, ha ostorozol is.-:))
Van egy vélemény, meg van szemben vele egy másik. Ez nem dakota hitvallás, hogybazmegha nem érteszvelem1et, akkor ellenség vagy.

Érted, ugye?
Jó éjt Légi... ja, mi van a vezérsíkodra festve?
@Knósszosz:

A Zuglói Lapok szerkesztése birodalmi (Széles-Hírlap) feladat lett soktízmillióért.

Olyan is.

Bajnai vezető szerepe a minielnök helyre szerintem vitán felüli. Minden kutatásban megveri Mesterházyt, ami azért nem a véletlen műve. Ha a legkisebb rossz lesz alapfelállás a választásokon, akkor is nagyobb esélye van neki, mint a baloldalon ma bárkinek.
@AKIsTUDATLAN: "eddigi múltunk, hagyományaink megtagadása."

Pontosan erre van szükség! Eddigi múltunk, hagyományaink mindig a szakadékba vittek.
@Habakuk999: @Légifarkas: Köszönöm Nektek, hogy az izléstelenségre reagáltatok.
Nagy önuralom kellett ahhoz, hogy elegánsan kezeljem azt sértést, amilyet életemben nem kaptam.
Az, hogy egy sasszéval félreléptem, kikerülve a szóváltást, azért tettem, hogy még átmenetileg se rontsam a blog atmoszféráját.
@punkfrog: Mennyire szerettem én a Tüskevárt és a Bogáncsot.
Fekete István is kiment a divatból. Kár érte.
Kedves Fabius!

Látom kezdi érezni az összefogás ízét. Én már négyszer szavaztam MSZP-vel hízlalt kormányra az azóta szerencsére megsemmisült liberális partneren keresztül.
Bajnai hiába az első modern miniszterelnök aki nem jön a 2+2=5 programmal nagyon téved ha azt hiszi "balra" kell keresni az E14 győzelmi partnereit.
Én soha nem fogok mégegyszer SZDSZre, MSZPre szavazni.
@punkfrog: :-) Eszem ágában sincs meggyőzni az átlagszavazót semmiről. Tudomásul veszem azt, hogy nagy létszámú tömegek nagy jelentőségű irányváltása a tömeg természetes tehetetlensége miatt nem egyszerű dolog, ám hiszek abban, hogy az irányváltás legkésőbb akkor be fog következni, amikor már semmiféle más lehetőség nem maradt. Nem én találtam így ki, de a tapasztalat szépen igazolja világszerte.
Nem születtem olyannak, hogy milliók előtt potyára tépjem a számat.
Szép kerek okfejtés...
Helyzet más körzetekben sajnos ugyanez...
Konklúzió : Orbánizmus lesz a forradolomig (?)

Megoldás sok, a szavazatukat ELVESZNI LÁTNI NEM AKARÓ szerint: a folyamat gyorsítása. Indikátorként a JOBBIK jöhet szóba.
Séma :
Morális hulla szoci jelöltet nyomatnak a fideszes ratyi ellen?
Jobbikost megválasztani.
Több nimand nyomul, mert nem bírtak kiegyezni ?
Jobbikost megválasztani.
Következmény, eredmény ...?
Jobbik 20 % fölött, Eu-ból kihúzunk, pénz nuku, össznépi veszekedés, rosszabb esetben polgárháborúcskák és maffiácskák ölre mennek.

Szép új világ jön a szocik miatt, hogy a fene esne az ilyen posztban citált "emberszerűségfélékbe", tűnnének már a fészkes fenébe!
És ez bizony "CSAK A FIDRSZ" hibája is, amikor a gengszterváltásnál nem hajtották el őket, sőt lepaktáltak, és most is 2/3-dal hagyják sunnyogni őket saját szennyes soraikban is.
Nem tudom kinek az Istene verhetné meg mindet, mert a "Magyarok Istene" édesdeden alszik már egy ideje...
@Fabius:
Bajnai vitán felül szimpatikus sokaknak.
Sok fiatalnak is, sok bizonytalannak is, és sok-sok nyuggernak is (az is rohadjon meg aki ezt a szót kitalálta!), szóval van miért Don Vittorio-nak álmatlanul forgolódnia a Czinege úti villájában.

Én sem véletlenül voltam ott október 23-án a Szabadsajtó úton, nekem vállalható a személye.
Akinek nem tetszik a meggyőződésem, vitázzon felőlem. Nekem nincs egyenlőre más alternatíva helyette.
Ha lesz és meggyőz, akkor rá fogok szavazni, de addig…

A Zuglói Lapok meg egy mocsok történet, sajnálom.
Ott az alagsorban/szuterénben, jókat beszélgettünk, amíg a hirdetéseket feladtam.
Kár, hogy már ezt is megzabálta a kisgömböc.
Annyát, azt!
@AKIsTUDATLAN: Gyönyörű és tökéletes?
Ne haragudj, de ez a ,,mű'' ma egy amatőr versíró versenyen is elbukna. Újságban ma nem tudnál megjelentetni hasonló színvonalú írást (no-name szerzőként). Úgy visszavágnák, hogy csak úgy nyekken!

Verstanilag irtózatosan gyenge, pl. mert nagyon sok ragrímet használ (ez főként a kezdők hibája, mert ragrímmel túlságosan könnyű ,,verset'' írni):
magyarT/karT, bőségGEL/ellenségGEL, esztendŐT/jövendŐT, stb.,stb. soroljam még?
Nincs olyan strófa, amiben ne lenne ragrím...
Ha 2-3 ragrím van a egy ekkora versben, az még visítva elmegy, de számíthatsz rá, hogy kiszúrják.
(bővebben itt--Szerdahelyi: Verstan)

Úgy kell megírni a rímeket, hogy a rímelő szavak különböző szófajok legyenek pl. ige/főnév, stb.
itt egy szösszenet, h mire gondolok:
<<
Lovagló pózban is szeretem a lányokat,
ámbár... az én koromban
az ember jobb, ha nem is nagyon válogat.
Legjobb, ha ó-lábat visel,
ebben nem vitázok senkivel!
Csokoládét ne egyen csak keveset,
mert a múltkoriban megesett:
a súlyával olyat nyomott nekem ő,
hogy a kíntól csokis lett a lepedő!>>

és mindeközben a választott versformát is tartani kell; továbbá a művészi eszközöket is használni illik, különben...

A Himnusz művészi kifejezőeszközöknek is erősen híján van.
(bővebben itt--Fónagy I.: A költői nyelv hangtanából)

Amivel írásának korában nyert: az érzelmek. Olyan korban íródott, amikor a téma kelendő volt.

És a szirupos hangulatról még nem is írtam.

Hsz.-em célja nem a nemzeti érzületed bántása volt.
Csak felesleges illúziókat sem táplálnék hiába.
@punkfrog: @Légifarkas:
Punkfrog elsődlegesen neked válaszolok, csak szeretném, ha Légifarkas is olvasná.
Lehet, hogy mi itt is kisebbségben maradunk véleményünkkel, de nem baj. Én, mint már kiderült, nem otthon vagyok. De az a hazám. Viszont az otthoni viszonyok egyszerűen megölik a lelkeket. Mindenki szervilis lesz egy idő után. Mert mindenki más is az. Mert az egész életünk a hatalomhoz való alkalmazkodásról szól. Vagy az azt elkerülésről. Én hol itt vagyok, hol ott. És mindenhol vannak problémák. Meg magyarok is. Akik közül senki sem akar hazamenni. De nem elsődlegesen a pénz, egzisztencia miatt. Hanem mert a hazánk egy élhetetlen ország, mert nem lehett ott élni. Mert minden a gyűlölködésről szól. Normális társadalomban mi, akik így gondolkodunk, nem lennénk pária létre kárhoztatva. De még itt a blogon is sokan gondolják azt, hogy "ha nem velünk, akkor ellenünk". Ez nem normális. Nagyon könnyen előfordulhat, hogy Habakuk, Légifarkas és én teljesen más politikát preferálunk. Jobb, bal, centrum, konzervatív, liberális. De egy dolog összekapcsol minket. Ez pedig az, hogy morál és a közjóra való törekvés nélkül biztos nem fog ez az ország kilábalni abból amiben van.
Mégegyszer mondom, nem azért nem mennek haza akik kint vannak, mert itt jobb. Hanem azért, mert otthon rossz. Nem rosszabb. Rossz.
@Habakuk999: Sajnos ilyen országot nagyon kevesen akarunk!
A többség azt akarja, hogy legyen ingyen a sör meg mindennap 2x maunika sóóóó!az egyetemisták meg fizessenek "mee nehogy má én fizessem a segélybűűű", hogy ő tanul!
Orbán pedig elmondja nekik, amit hallani akarnak.
Aztán jön egy másik öltönyös ember aki azt mondja:ki kell fizetni mindenkinek azt amit fogyaszt.És itt vége van.
@le Látó: elvonatkoztatva a Himnusztól (amit én is lecserélnék, mellesleg), rég el van baszva az egész, ha a versírás nem a költő önfeledt elfoglaltsága, hanem a mondanivaló oda-vissza szerkesztgetése egy szabályhalmaznak való megfelelés érdekében. Mondom ezt úgy, hogy igazából nem szeretem a verseket, viszont bármikor magasról tojok olyan tudósemberekre, akik az alkotói szabadságot szabályozni óhajtják.
@Légifarkas: pedig ki kellene állnunk és elmondani 1000x is akár.és én se teszem csak a közvetlen környezetemben de ott se értik.már leírtam valamikor régebben?7-en vagyunk egy irodában többségében felsőfokú képzettséggel és mindennap küzdök velük és a populizmusukkal.és én vagyok az örök elégedetlen a szemükben mert a rezsicsökkentéstől nem lettem happy!
a trafiktörvény elleni hőbörgésemet azzal intézték el:mit vagy úgy kiakadva nem is dohányzol!
noooormális?
@Habakuk999: Kérdéseid jogosak!
Ha ui. az 1.0-át lecseréljük 2.0-ra, attól mi változik? A külcsín? Na ez a nagyon nem mind1!

Személy szerint egy élhetőbb világot szeretnék. Nem kell Svájc, jó lesz Abszurdisztán is. Legyen munka, kiszámítható gazdaság, korrekt vezetés, ami-aki nem a hangzatos nagy szavak mögé bújik, hanem csendben teszi a dolgát. Saját és a köz elégedettségére.

Nem tudom jól megfogalmazni, de talán akkor teszik jól a dolgukat, ha az átlagnép nem a politikával, a politikusok személyével foglalkozik. mert szinte mind1, hogy ki van ott, akkor is jól megy a csacsi... vannak erre példa országok, kicsik-nagyok egyaránt.

Nem alszom, ébren vagyok, csak leírtam vízióimat.
Nagy kérdés, hogy a hatalomhoz foggal-körömmel ragaszkodók és a bebetonozott emberkék, úthengerként gördülő jogszabályokkal mi lesz. Leteszik önként a lantot? Aligha.

Ha mégis sikerül együttműködve jobbat alkotni, akkor idővel nem fordul-e egy hosszan tartó erőszakos elszámoltatásba-leszámolásba?
Lesz-e elegendő energia véghezvinni a változásokat, vagy kifullad a változás motorja.
Emléxem 89'-re, milyen furcsa volt. És a kiábrándulás is, amikor Józsi bá' & Co. előhúzta a naftalinból a háború előtti éveket.
@Mpatikus Eszetlenellenes: nem indikátor, te, hanem katalizátor.
Ezen már én is sokat gondolkodtam, de túl sok bizonytalansági tényezőt látok benne.
@Légifarkas:
bocs, de a ,,szabályhalmazok'' épp
költők önfeledt alkotásai közben jöttek létre.

Aztán mások is megpróbálkoztak vele, hogy ők is tudnak olyat. :) Valamirevaló költő több műfajt is képes megszólaltatni, mintegy mesterdarabot mutatva be kollégáinak.

Más kérdés, hogy a történelem során kialakult versformákat összegyűjtik és magyar szakosok részére még oktatni sem átallják! :D

Szonett írásakor pl. milyen alkotói szabadságra gondolsz?
@sírbateszezazegész:

"De alapjaiban mi az ami megkülönbözteti a mai helyzetet az mszp alatti időtől a stíluson kívűl?'

HA meg csak a stilus lenne! 2002-ben javareszt az akkori stilusuk miatt veszitettek.

"Az, hogy a piacot újraosztja, s az mszp klientúrája helyett a sajátját hozza helyzetbe?"

Bizonyara sok esetben errol van szo. Am a mostani traffik-ugyben eppen NEM! Gondolod a korabbi 45000 engedely mind szoci kezekben volt?! Ebbol csinaltak 5300-at, jobban kozpontositva az evi 500 milliardos uzletet. Majd megemelik a csokosoknak a haszonkulcsot. Ekkora meretu, es ilyen nyilt korrupcionak a szocik meg kozelebe sem jottek.
Es akkor meg hol van az olyan gigaprojekt, mint Paks II, ahol a szocik - akik ceruzaja bizonyara vastagon fogott, de megis sokkal veknyabban mint az uzletre acsingozo Fidesz maffianak - 3000 milliardra becsulte a koltsegeket:
www.origo.hu/idojaras/20130326-meg-kell-mondani-mennyibe-kerulne-paks-ii-atomeromu-bovites-koltseg-dokumentum.html

Ha csak a "standard" 20%-ot szamolom, az akkor is 600 milliard lenyelt kemeny magyar forint. De valojaban ennel is joval nagyobb lenyulasrol van szo szerintem.

"Hogy most mindent egy cég nyer meg, szemben az eddigi tízzel? Vagy mi? Hogy dilettánsak és alkalmatlanok?"

Nem ketlem, lehetseges, hogy nemely szocik kejes almaiban hasonloan nagyszabasu lopasokrol abrandoztak, de egy egyszeru tobbseg eseten erre nem volt alkalmuk. '14-ben pedig, ha valami csoda folytan 2/3-ot kapna az akkori kormanyzat, akkor sem lenne a szociknak magukban annyi, hogy nagyon ugralhatnanak. Epp ugy, mint Horn idejen...
@sírbateszezazegész:

"Szavazzak olyanokra, akik inkább megbuktatták az egyetlen embert, aki a nagy és fenntarthatatlan elosztóhálózatok megreformálására készült, minthogy támogatták volna (igen, Gyurcsányra gondolok)."

Ez egy remek kerdes. De meg ilyen esetre is azt mondom, hogy IGEN!.
@Légifarkas: ez a tanmese aranyos. Engedelmeddel elteszem. Lopiright nélkül :)
@sírbateszezazegész: "De alapjaiban mi az ami megkülönbözteti a mai helyzetet az mszp alatti időtől a stíluson kívűl?"
több ezer milliárd
@Habakuk999:

"Tudod, azért a kisördög csak megkérdezteti velem, hogy az ominózus nyóc év alatt miért nem sikerült az alapozás?"

Nem igazan erzem itt, hogy milyen alapozast hianyolsz. Milyen teruleteken, milyen temakban...

"Szóval, kormányváltás , ok, ok, de minek, ha nem deklarálják, hogy új utakra van szükség?"

En sem mondom, hogy nincsen uj utakra szukseg! Voltak is probalkozasok. LEhetne sorolni, de meg a legismertebbek is nagy horderejuek voltak (vizitdij, tandij, egeszseg biztositas....) es ha mar CSAK azokhoz ternenk vissza is beljebb lennenk. De nyilvan 2006 ota alapvetoen valtozott meg a helyzet az egesz vilagon, es bizony sok olyan ugyben is csinalni kell majd valamit, ami akkor meg halaszthatonak (nyugdij), vagy akar problemamentesnek tunt.
@punkfrog: ha 2008-ban IMF hitel helyett lenyúlják a manyup pénzeket!mi történt volna?????
@le Látó: vagyis lehet esélye annak, hogy az egyszeri költő azt mondja a sorok fölött:
- Na, ez az én versem mára, és pont.
Elolvassa a nép, tetszik neki, terjed, terjed, míg végül befut dr. Műértő elé, aki így morog:
- Hm.. Ragrím, mi? Egyből öt? Hol vers ez, te kontár dög?
És onnantól nem vers, nem illik szeretni, vagy hogy van ez? Netán a költők egymás elkápráztatására írnak, és a versírás szabályaiban enyhén szólva is járatlan közönség, mint olyan, már nem különösebben érdekes?
Hogy a szonettnél mi a helyzet... Nos, én autószerelő vagyok, az irodalom a "dolgozatnál tudni kell" kategóriába tartozott, prioritásban valahol a sor vége felé, alig lemaradva a tesióra saslengései után. Fingom sincs már, mi az a szonett, pedig tutira szóba került, ám kérdésedből arra következtetek, erősen kötöttpályás tollvezérlése lehet. Szerintem maradjunk annyiban, hogy neked volt igazad, én pedig az egész témával kapcsolatban nem is szóltam semmit :-)
@Légifarkas: Ki fogsz nevetni, de van ilyen, amit leírtál! :)
És az alkotók többnyire sajnos egymásnak írnak irodalmi fórumokon. Aki megjelent már antológiában (gyűjteményes kötetben) az már lehet jó.
A ,,befutott költő, író'', hááát... olyan szépségverseny-kategória, nagyon erős hátszéllel.
Olyanok döntenek, akiknek hatalmukban áll, de ez nem újság, gondolom. Pl. X-város polgármestere írt 1 kötetet, a kiadást támogatta Y-alapítvány.
Nézem Y-alapítványnak kik a tagjai. Hát nem a Művész Úr, aki egyben polgármester is? Dehogynem.
Így is születnek költők, nemcsak tehetséggel.

Ám a vers minősége nemcsak a ragrímeken múlik és azt bizony a kevésbé vájtfülűek is észreveszik.
Lehet jó, ha tetszik, de nem igazán tudod, miért.

Kötöttpályás bizony és nem Hunor-vezérlőjű :)

Köszönöm páratlan türelmedet!
@simple observer 1.0: @punkfrog:
Én a trafik-ügyet valóban felháborítónak tartom, véleményem azonban, hogy az a simicska-nyerges körön kivüli, a fideszben jelenlevő -nevezzük másodvonalbeli-, eddig semmit nem kapó gazdasági érdekköröknek juttatot lehetőség, mely orbán nem kellő figyelme mellett fajulhatott idáig, és még lázár párton belüli hatalmi helyzetét is erősíti, akár orbánnal szemben is. Valóban vérlázító s végrehajtása.
De ettől függetlenül a közgép az mszp alatt jött fel, erősödött meg snyagilag a legendás 70-30% következtében, melyet felrúgtak 2010 után. Nyilván azokat az ügyeket nem vizsgálja a fidesz, melyeket együtt követtek el 2002-2010 között. Így én nem látom azt a sok tizmilliárdos különbséget. Legfeljebb az mszp kárára. De az mint mondtam, nem érdekel.
Így amig ott vannak a cocik az mszp-ben, addig nem tudok rájuk szavazni, sajnálom.
Paksról ennek következtében pedig azt gondolom, hogy ha akkor lett volna időszerű az átépítés, ha az mszp vsn nyeregben, ugyan így tenne.
Kapolyi az mszphez tartozott. Gondoljátok ő kisebb ember mint simicska, csányi? Csak nem ennyire van fényárban.
Ja, és ami a legfontosabb, de ezen talán túl is tudnék lépni. Mesterházy személye.
A Zuschlag-ügyben betöltött szerepe miatt két dolog következik számomra:
1- semmit sem tudott az egészről, abból az következik, hogy egy minisztériumi részleg vezetését is képtelen ellátni, hisz a pénzt a szeme előtt tolták ki;
2- tudott róla, akkor abból mindenki vonja le a következtetést maga számára.
Azért az szomorú, hogy ebben az országban n tud megbukni egy politikus, mert azért kell neki adni mindig egy újabb esélyt. Mint a szálloda konyháján a szakácsnak, lehet következő alkalommal képes lesz megcsinálni a tükörtojást. Ha valaki felháborodik azon, hogy az ország vezetését, egy tükörtojáshoz hasonlítom az jó. Mert szerintem sem az. Én nem szeretnék kisérleti nyúl lenni.
De jelzem, ezen még én személy szerint túllépek.
@Fabius:

Elnezest ez a kommented kimaradt a sorrend alapjan es minthogy hianyoltam, igy utannakerestem, szoval itt a reakcio:

"Az a baj veled, hogy szerinted itt mindenki félreért, pedig minden kommentedből egy komplett védőbeszéd kerekedik ki a Gyurcsány-szocik vonalon, mert más aspektus nem létezik. "

El kene mar talan vegre donteni, hogy akkor Gyurcsanyt, vagy az ot kicsinalo szocikat vedem! A ketto szerintem nehezen megy. Az hogy beirasaimat vedobeszednek erzed, az eppen azert van, mert olyan szinten zsigeri alapon megy a szoci egy GYurcsany ellenesseg (ezen a blogon is), hogy amikor valaki szeretne realisabb megkozelitest kerni, akkor az maris vedobeszednek tunik. Ha annyira vedeni akarnam oket irhattam volna a Laborcz-Portik ugy kirobbanasakor, amikor itt a blogon mint gyongytyuk a takonyra ugy ugrottatok es ment az "annyira tipikusan szoci"-zas, mikozben meg csak annyit lehetett tdni, hogy a Fidesz majd egy eve dolgozza mar az ugyet. Az a fidesz amelyik felfujta megfigyelesi ugyet, es lett volna 2 milliardja Ibolykara dolgozni. Azota gondolom szamodra is kiderult, hogy annyira nincs ugy, hogy meg posztot sem irtal rola.

"De ettől még tőlem csinálhatod, legfeljebb ismét eredménytelen lesz ahogy eddig is az volt, és megint csalódott leszel. Na még olyat. Tudod, ha én csalódok valakiben akkor írok róla posztot, és elküldöm a picsába."

Nyugodj meg! Nem kell aggodnad az en csalodottsagom miatt.

"Majd, ha tőled is olvasunk egyszer egy darab olyan kommentet, ami nem a gyurcsányszoci tettek relativizálására és/vagy az én kutyázásomra fut ki, szerintem majd akkor beszélgessünk erről."

Relativizalas, lasd fentebb.
A kutyazasodrol. Szo sem volt ilyesmirol. Irtam par sort kekexnek, amire TE ugy reagaltal, ahogy. Ketsegtelenul irhattam volna privatban, a TE es a tobbi olvaso tudta nelkul, de az nem az en stilusom. Erre jottel te nekem, ket olyan allitassal, amire egy kifejtost kuldtem neked. Ennyi a sztori. A kutyazast tukeppen te "kovetelted" ki. Azt hiszem abban megegyezhetunk, hogy ha korabban valami kinom volt a posztjaiddal, akkor azt mindig face-to-face kuldtem NEKED, vagy ha altalanossagban is irtam (mert ilyen is elofordult) akkor is utaltam ra, hogy ez a resz eppen a poszthoz kapcsolodik, vagyis abbol is tudhattad, hogy az neked szol, es ha akarsz reagalsz ra.

Most viszont jottel nekem 2 dologgal, a rehabilitalassal, es a sertodessel, amire megkaptad, hogy ha sertodott lennek, akkor miket kapnal futoszalagon. Hogy most erre beragtal a te bajod.

"Mert addig tőled is pont olyan felesleges oldal vagy pártkritikát várni, mint Gábrieltől. "

NOs addig amig itt is sikk a szocik es Gyurcsany lefitymalasa, addig inkabb "vedem" oket, mintsem, hogy bealljak a meltatlan sorba.
Amugy nem tudom, es kevesse erdekel mi a TE elvarasod Gabrieltol, de en nem varom el tole, hogy kritizalja a Jobbikot. Mert az NEM fog megtortenni. Szamomra a nacisaga (magat keresztenynek/keresztyennek tarto emberrol nem tudom megerteni, hogyan kepes erre) ami visszataszito. Hogy aztan kritizalja-e partjat, az ilyen-olyan revizionista, hungarista, naci tarsasagokat, az mar legkevesbbe sem erdekel.

"Nyilván tökvéletlen, hogy a mai személyi kérdésekről szóló poszt alatt tört rád az íráskényszer. Én elhiszek bármit, persze."

Hiszed vagy sem igy van. Ha akartam volna, a temara reagalni, akkor megteszem direktben. Cseppet sem vagyok szivbajos, atekintetben, hogy esetleg Bajnait (vagy eppen Teged) is kiosszam. Korabban is elofordult mar.

Ha pedig azt feltetelezed, hogy profi modon egy semmi kis Hsz-sal beugratlak, amire aztan jol odacsordithetek neked, akkor koszonet a megtisztelo feltetelezesert, de sajnos/szerencsere nem vagyok ilyen tipusu agent provocateur.

Marpedig, ha olyan nagy szoci lennek, akkor bizonyara nem hagytam volna ki, hogy ezt a "hatalmas" nagy szoci sikert tudatositsam az olvasoidban egy kis alelemzes kereteben, ha mar ilyen profinak tartasz.

Kekex 13:34:52-jere irtam amit, a tobbi pedig mar ismert. Hogy a most leirtakbol is mit hiszel el, mit tartasz oszintenek, kevesse erdekel. Errol szolt az eredeti HSZ-om is. Ugyanakkor ha nekem josz, miert ne irnam le a velemenyem, meg annak tudataban is, hogy azzal jo esellyel csak fixa ideadat erositem.
@sírbateszezazegész: "eddig semmit nem kapó gazdasági érdekköröknek juttatot lehetőség, mely orbán nem kellő figyelme mellett fajulhatott idáig, és még lázár párton belüli hatalmi helyzetét is erősíti, akár orbánnal szemben is."
Ez a mondatod rettenetes!Szánalmasan mentegeted őket."orbán nem kellő figyelme" úristen!!!a kedves vezető nem tud mindenre odafigyelni?!
"eddig semmit nem kapó gazdasági érdekköröknek juttatot lehetőség" mi van????????
"lázár párton belüli hatalmi helyzetét is erősíti, akár orbánnal szemben is."
lázár orbánnal szemben?szerinted lázár alatt jobb lenne ennek az országnak?
a KÖZGÉP meg az mszp miatt van.kapolyi meg nagyobb gazember csak nem látszik!
Miért mentegeted a fideszt????
@sírbateszezazegész: A Zuschlag-ügy.
ne viccelj már!!!!!
70 millióról szólt az egész!A fidesznél meg nem látod a milliárdokat!
Ébresztő ember!!!!!!
Nálad csak a szociknak vannak ügyei!
@sírbateszezazegész:

"De ettől függetlenül a közgép az mszp alatt jött fel, erősödött meg snyagilag a legendás 70-30% következtében, melyet felrúgtak 2010 után."

Nagyon sok jel mutat arra, hogy Ibolykanak igaza volt a 70-30 kijelentesekor. De eppen ez az egyik jo kiindulasi alap. Ugyanis ezek alapjan, amit elfogadsz kiindulasi alapnak, kicsit tobb, mint 2szer annyi csurrant a szociknak, mint amennyi a Fidesznek cseppent.
www.origo.hu/itthon/20101206-a-kozgep-es-a-fidesz-kapcsolata-a-ceg-tortenete.html?pIdx=1
Es ha ehhez meg azt is hozzaveszed, hogy a 2008-2009-ben ez a 70-30 valoszinuleg sokkal kiegyenlitetteb volt, a Fidesz kozeledte, es megfelemlitese miatt, akkor jol sejtheto, hogy a szocik joval kisebb osszegeket nyultak le, mint a Fidesz. Ami nyilvan lopas, de azert csak kulonbseget kene tenni, hogy akkoriban meg igyekeztek kormanyozni az orszagot. Mara a fidesz pedig mar csak a rablasainak teremt jogi hatteret.

"Kapolyi az mszphez tartozott."

O mar jonehany eve is leszalloagban volt.
Mara meg:
nol.hu/belfold/kizartak_kapolyi_laszlot_egykori_partjabol

Meg ha Leisztingert emlegetned..
De hat neki mino veletlen eppen Viktorek "engedtek meg", hogy szponzoralja a DVTK-t. Mecsoda veletlen, hogy a kormanyvaltas utan (2010 aug) azonnal megvilagosult a figura:
www.csakfoci.hu/node/102571
" Csányi úrral volt egy beszélgetésem, és ő elég gyorsan meggyőzött arról, hogy ez jó dolog."

Na ennyit az MSZP kozeli oligarchak hatalmarol...
@le Látó: "Lehet jó, ha tetszik, de nem igazán tudod, miért."

Lehet, furcsa, hogy tetszik, s nem igazán érdekel, miért :-)
Egyszerű ember vagyok, bizonyos érzések esetében megelégszem az érzéssel, és nem kívánok rá indoklást, magyarázatot találni.

Egy gondosan kidolgozott szabályrendszer betartásával az alkotó eljuthat a tökéletes műig - de hogy én magam szépnek fogom-e azt tartani, az már olyasvalamin múlik, amihez emberi logika által megalkotott szabályoknak vajmi kevés közük van. Így gondolom én, a szabálytalan.

Egyszer javítottam Hunor-t, mifelénk - elvétve - még akad belőlük a sufnik mélyén :-)

Jó éjt neked is.
Orbán antiszekularizációjáról,
endresy.blogspot.hu/2013/04/egyhaz-allami-orban-uzenet-jakrol.html

Ha már Jákon haknizott a szabi előtt a vezér
@punkfrog: Nem. A fidesznek ugyan annyi ügye van, mint a cociknak. És a cociknak ugyan annyi ügye van, mint a fidesznek. Pont ez a lényeges számomra. De azért én nem felejtem el milyen rossz, ha fáj a fogam, akkor sem, ha most a fülem fáj. Az meg tény, hogy a közgép '08-tól erősödött meg anyagilag. '02-10 között is boltoltak együtt, a fidesz és a cocik.
Trafik-ügy. Leírtam az első vagy második ezzel foglalkozó posztnál már erről a véleményem. Nem szeretném azt, ha valaha is lázár többet a hatalom közelébe jutna. De azt képzelni, hogy a fideszen belül mindenki egyet akar, azt nem gondolom. Kifele lehet, hogy egy monolit tömbnek látszanak, de nagyon sok érdek van ott. Simicska, aki senkit nem enged az eus pénzekhez, pintér, aki eladta a cégét, de vajon visszakapja-e, kósa, akinek a fő embere elbukta az üzletét a nyerőgépek betiltása miatt, lázár és köre, stb.. Ezek a körök még semmit nem kaptak. Nem tudni mi lesz a választásokon, előtte kell valamivel biztosítani őket. A feléjük áradó utálatot azért érzik, van aki elsőkézből értesül a külföldi bírálatokról, hiszen ő az aki tárgyal (rogán, lázár). Ezt az egész trafik-ügyet lázár intézte, neki is kell valami, de orbán szerintem nem figyelt oda mi fog ebből kisülni. Egyértelmű, hogy nincs már csúcsformában, a fejére nőttek a dolgok, fut az események után.
Ha te ebből azt vonod le, hogy én mentegetem s fideszt, akkor rosdzul gondolod. De, én nem látom azt, hogy ha elvakultan gyűlölöm a fidesut, az miért jó? Azzal csak annyit érek el, hogy nem látok tisztán. Azt meg nem szeretném. Szeretném, ha leváltanák őket jövőre, sőt azt is szeretném, ha örökre eltünnének a politikai süllyesztőben. De ettől még lehet az eseményeket objektíven szemlélni. Az is ide tartozik, hogy a cigi évi 500mrd-s üzlet. De abban benne van az előállítás, az adók, a nagyker és a kisker haszna is. De ezt mindenki úgy állítja be, hogy ez az 500mrd oszlik el az 5000 bolt közt. Hát azért ezzel sem értek egyet.
@simple observer 1.0: Kapolyi mindig befizette magát a parlamentbe '10-ig. Az mszpnél. Leisztingert persze, hogy érdekli a foci. Ő így adózik. Meg nem is indult ellene semilyen eljárás, így Miskolc is könnyebben vezethető, ha van ott foci. Kevesebbet loptak a cocik, mint most a fidesz? Ezt azért kétlem. De tényleg sz megnyugtat, ha azok jönnek vissza, akik úhy loptak, hogy esetleg más is tudott? Mert engem nem. Én nem akarok lopni, így megengedhetem magamnak azt a luxust, hogy az elveim szerint válasszak. Még mielőtt felháborodnál, nem gondolom, hogy te érdekelt vagy bármilyen stikliben. De én így döntöttem, elmondtam, nem akarlak meggyőzni, hogy csatlakozz hozzám. Én tiszteletben tartom a te döntésed. De nekem aki lop, az lop. És a lopás az lopás. Ha kicsi, ha nagy.
@simple observer 1.0:

"El kene mar talan vegre donteni, hogy akkor Gyurcsanyt, vagy az ot kicsinalo szocikat vedem! "

Mindkettőt. Ma is, ahogy mindig:

varanus.blog.hu/2013/04/28/osszefogtunk_csuhaj/fullcommentlist/1#c19626724

"Szavazzak olyanokra, akik inkább megbuktatták az egyetlen embert, aki a nagy és fenntarthatatlan elosztóhálózatok megreformálására készült, minthogy támogatták volna (igen, Gyurcsányra gondolok)."

Ez egy remek kerdes. De meg ilyen esetre is azt mondom, hogy IGEN!. "

Folyamatosan ezt nyomod. Rehabilitáljuk a szocikat akár Gyurcsány megbuktatásáért is - ezzel együtt ugye a végletekig elnapolt válságkezelésért, mert Feri megbuktatása fontosabb volt - szavazzunk rájuk és semmi nem számít.

Tudod az nem zavar, hogy te ezt így gondolod, szíved joga gondolni és hangoztatni is.

Az zavar, mikor letagadod. Aztán megsértődsz a szembesítésen.

Ezen kívül mivel hónapok óta próbálsz engem és a közönséget arról győzködni, hogy a szoci bölények eltávolíthatatlanok, törődjünk bele, gondoltam, hogy ma a személyi kérdések témája alatt megjelensz. Nem tévedtem. Ebben sem.
@vállról_indítható_Matolcsy_a_csodafegyver:
Ne már!
A Himnusz-féle "hagyományok" vittek bennünket a szakadékba?! Nem, hanem azok a nagymagyarok, hazaffyak, akik visszaéltak vele. Pl. éppen a fityesz is, akiknek még a budi, és annak tartalma is NEMZETI.
Szegény Kölcsey. Nem kellene tán fentiek miatt mindent megtagadni, ami nemzeti múlt és haladó hagyomány.
@Fabius:
Csakhogy akkor úgy jársz, mint Penike. Vannak igényei, válogat, aki érdeklődne eleve elriassza - és nem jön össze neki.
De persze az az elégtétele megvan, hogy "nem adta alább"
@simple observer 1.0:
Gutta cavam lapidem, azaz a csepp kivájja a követ. Nekem tényleg az a véleményem, hogy az EM8 év - és azon belül Gyurcsány szerepének újragondolása és rehabilitálása nélkül az ellenzéknek esélye sincs a jövőben.
Amíg a nép jobbról-balról egyaránt azt hallja, hogy a szocik mennyire elqurták, meg mennyit loptak, addig az ilyen véleményeket hangoztatók Orbán szekerét tolják.
HGa annyira rosszak voltak - mi a francnak kívánnák őket vissza? Márpedig annyi már kiderült, hogy a szocik nélkül nem fog menni,
de velük sem, ha ebben nem lesz változás.
Ezért érdemes csepegni, akkor is, ha az egyes cseppek szétfreccsennek.
Ahogy megyünk előre az időben - egyre jobban elhallgatnak a visszafelé mutogatással. Mert a nép még a végén hátranézne, és összevetné a jelenlegi helyzetével. Tehát most kell nekünk visszafelé mutogatni - netán elmagyarázni azoknak, akik csak néznek ki a fejükből, de nem látnak: hogy mi is van a képen.
Te se add fel!
@kekex:
folyt:
Az a halálosan idegesítő, ahogyan az ellenzék tesze-toszáskodik, ahogy képtelen lecsapni a magas labdákat, ahogy egyszerűen képtelen kommunikálni. Pedig csak el kellene gondolni, hogy mit csinált a profi kommunikátor Orbán ugyanilyen helyzetben? És legalább megpróbálni utánozni.
Hol vannak a "nemzeti körök"-nek megfelelő vitadélutánok, politikai klubok? Ahol legalább a helyi ellenzék megpróbálna összecsiszolódni? Ahol megismernék egymást, és felkészülhetnének a választási harcra (mert ez harc lesz, nem tisztességes küzdelem)
Nem véletlen volt a zuglói összefogás alsó szinten: a talpasok már ki akarnának kényszeríteni valami mozgást ebből a lustán terpeszkedő bagázsból.
Csupa Pató Pál úr! Hogy majd nem májusban, hanem júniusban, meg majd október 23-án (mikor itt van közelebb a május elseje...)
Tehát ha "csöpögsz", csöpögtetsz, legalább csinálsz valamit.
@Mariann19:
a P-Á-P a nonprofit képlet, bár ott kis kell/ene lenni annyi vesszőcskének(profitnak) ami a költségeket fedezi. Ami a világot előre viszi, az a vesszőcske/profit, ami kimaradt a képletből. Az ember már csak ilyen haszonelvű élőlény.
Valaki írta itt (bocsi, már nem keresem vissza) hogy nincs a magyar közgazdaságtannak meghatározó alakja. Dehogynem, csak nem itthon sztárolják, hanem Kínában: Kornai.
Jó lesz elővenni a Hiányt, vagy a röpiratát, mert abban elég szépen és világosan elmagyarázza, hogy miért tarthatatlan és vesztes az állami tulajdonú gazdaság. Egyre aktuálisabb újra.
De aki nem olvasta, az is kiindulhat a nyilvánvalóból: az állami tulajdonú állammonopolista kapitalizmust (leánykori nevén szocializmus) gazdaságilag lekörözte és legyőzte a szabadversenyes piaci kapitalizmus. Mi meg újra elővettük a régi vesztes receptet....
@kekex:
folyt:
Orbánnal nem az a legnagyobb gond, hogy leépíti a demokráciát és önkényuralmat épít ki (az is elég nagy baj annak, aki ezt képes felfogni)
hanem az, hogy az így megnövelt hatalmát rosszra használja. Nem az EGÉSZ népet akarja emelni (mint Kádár)( hanem csak a hozzá hű vazallusokat. A gazdaságot leszálló ágba vitte, ami előre vetíti a többség nyomorának további növekedését. Mert ezt a rendszert csak újabb és újabb sarcolásokkal lehet fenntartani, és amikor ez már az állam bevételein is látszik (kisker forgalom 2,6 %-os esése) akkor valami kis cukormázat ken a keserű pirulára (rezsicsökkentés) hogy a nép jobban bevegye. Holott csak egy kis elkölthető pénzt rak az egyik zsebéből a másikba - amit más módszerekkel azonnal kicsen onnan.
A gazdasági folyamatok tisztán és világosan mutatják hogy merre tartunk, kár, hogy csak kevesen értik, és a többség el sem hiszi a nyilvánvaló tények ellenére sem - már ha egyáltalán eljutnak hozzá ezek a tények a qurmány agitációs és propaganda túlsúlya mellett. Folyamatok értelmezésére meg aztán tényleg nem rendelkeznek alapfokú képességekkel sem.
Száz szónak is egy a vége: Kertész Ákosnak igaza volt!
@kekex:
folyt (nyugi, utolsó!)
Ezt nagyon ajánlom elolvasásra:
nol.hu/lap/hetvege/20130427-a_tudatfertozesrol
"A társadalmi tudatfertőzés (és amnézia) eredményeként létrejön, ill. máris létrejött egy jelentős szavazó bázis, amelynek fogalma sincs sem Magyarország nemzetközi mozgásteréről, sem a jelenlegi politika rendkívül költséges következményeiről. Minden olyan – egyébként tudatos és egyúttal a magyar társadalommal szemben felelőtlen – törekvés, ami a társadalom önfelelősségét gyengíti, „állambácsi” szerepét felértékeli, „szabadságharcot” folytat, a társadalom egy részét kizárja nemcsak a döntéshozatalból, de a reális helyzet mérlegeléséből is, egyre inkább másodlagos, ha tetszik itthon és a nemzetközi együttműködésben is alattvalói szerepre kárhoztatja a magyar társadalom nagy részét. Alulképzett, hamisan informált, elbutított, önfelelősséget vállalni képtelen társadalom melegágya az autoritér és diktatorikus törekvéseknek"
"Nem kétséges, hogy az esetleges új kormány első feladata a gazdasági-társadalmi-tudati romeltakarítás lesz, miközben nem tud sem gyors növekedést, sem jövedelemgyarapodást előlegezni. Őszintén csak kínt, keservet, fájdalmat, a romeltakarítás költségeinek társadalmi –lehetőleg igazságos – megosztását tudja ígérni. Lesz-e az amnéziából felébredő magyar társadalomnak ereje, kitartása, energiája, pozitív jövőképe a rövid távon fájdalmas változtatásra? Ellen tud-e állni a romeltakarítás során óhatatlanul megjelenő gazdasági-társadalmi konfliktusok olcsó és demagóg megoldását ígér(get)ő „álomvilág” csábításának? "
@Légifarkas:
Áááá.... Gyorsaság = igénytelenség
Szégyen gyalázat, főképp hogy még szakmába is vág félig meddig...

Igazad van, köszönöm a kiigazítást.

A "túl sok bizonytalansághoz..."

A komplett maffiaállam jogrendbe szabása nem kockázatosabb és bizonytalanabb ? (Főleg a gyerekeink számára...?)
@Légifarkas: Jól gondolod. :)

Ahogy az autójavításhoz sem elég a jó képesség, mellé tanulni sem hátrány, mert akkor lesz jó eredmény. Versnél sincs másképp.
A képességek mellé sehol sem árt a tudás és a kettő együtt adja az embert--gondolom én. Vershez meg pláne sokat kell tanulni és rengeteget olvasni. Néha szabály is kell, mert pl. nem lehet megzenésíteni. :)

Igen, tudóskám hiába izzad ki egy ,,művet'', de megfordítva, a tehetség sem elég.
S hiába a képesség, szinte senki sem főállású költő... már ha van munkája egyáltalán.

Észrevételeimet nem tudóskodásnak szántam, csak közelebbről látom a témát (érintve vagyok).
Jó érzés, ha a publikált írások (én nem is versnek hívom) mindenhol megjelennek, még a Honfoglaló nevű netes játékon is találkoztam írásommal :) és asszem 100 ezer feletti találatom van a gugliban csak a neten közzétett írásaim miatt.
Mindezek ellenére látom előre a tipikus művészvéget.

Szép napot!
@Mpatikus Eszetlenellenes: "A komplett maffiaállam jogrendbe szabása nem kockázatosabb és bizonytalanabb ?"

Fene tudja... Működjünk-e szícíliai módon a nyugat közelében, vagy vállaljunk be egy egyelőre ismeretlen államrendet a biztosra vehető távolodás tudatával egyetemben? Nagy mágus, aki ki tudja ezt sasolni a jövő kuszaságából.
Túl hirtelen pártnak tartom a Jobbikot, de nem tudnám ezt konkrétabban elmagyarázni, hiszen állításaim fele - kényszerűségből - olyasmikre támaszkodna, amiket még nem éltünk meg, de "most és innen" úgy látszik. A Fideszhez hasonlóan, de még náluk is erősebben hisznek a tiltásban, a retorziókban és az erőben, ami idővel - történelmi jelenség - instabilitáshoz vezet, és kivétel nélkül mindig a rendszer szabályozatlan összeomlását eredményezi, mély káoszt hagyva maga után.
Általában nem tanácsos túlzásba vinni a katalizátorok arányát egy folyamatban, ha a végeredményt előre elvárt határok között szeretnénk látni.
@kekex: A P Á P-vel csak rövidítettem a "pénz szüli a pénzt" definiciót.
Amire Te gondolsz az nem a C+V+M képlet?
"Állammonopolista kapitalizmus" mint szocializmus, igazad van, ez a folyamat megy végbe. Azért, mert ez a szándék magáévá tette a kapitalizmus hanyatlásának elméletét. Ez valami olyasmi volt a tanulmányaimban, hogy minél fejlettebb a kapitalista termelési mód, annál inkább csökken a profitráta, meghaladottá válik stb...
Pedig ez szerintem pont fordítva működik.
Azért volt rendszerváltás, hogy váltsunk. Tényleg megyünk vissza az időben, már értéket sem termelünk lassan saját erőből, nemhogy profitot.
Az is szégyen, hogy Kornai Kínában van, éppen a napokban méltatták a szakmai tudását.
@kekex: "Gyurcsány szerepének újragondolása és rehabilitálása"

Gyurcsány felelős a 2/3-ért. Pártvezető társaival együtt. Megítélésem szerint a baloldali érzelmű/elkötelezettségű, időnként gondolkodni is hajlándó/képes szavazó addig nem fog érdemben az MSZP-vel szóba állni, amíg a felelősség kérdését nem rendezik; a felelősök pártvezetésből való egyértelmű eltávolításával a _hitelességüket_ vissza nem szerzik. E tekintetben múlik nagyon gyorsan az idejük. Talán már el is múlt.
Egyáltaln nem kommunikációs probléma ez.
AT MSZP nem "szar", csak szaros.
@Légifarkas:
"...Működjünk-e szícíliai módon a nyugat közelében, vagy vállaljunk be egy egyelőre ismeretlen államrendet a biztosra vehető távolodás tudatával egyetemben?..."
Külhonba kiszakadt ismerőseim szerint máris távolodunk a Nyugattól.
A Jobbik mint katalizátor ebben sokat már nemigen rontana.
Öncélú erődemonstrációt, agressziót, pökhendi kivagyiságot gyenge szakmai lábakon meg még nem láttam ennyit sajnos mint manapság.

Utolsó gondolatoddal máskor és máshol feltétlenül egyetértek, mert tényleg nem célszerű túlzásba vinni a katalizátorokat ha kiszámítható eredményt akarunk látni. DE kérdezem EZ most kiszámítható mint eredmény, Közgépestül, Alkotmány módosításostól, Trafiktörvényestől???
Így visszajutottam oda ahonnan indult az okfejtésem... :-(
A lassú kínlódás rosszabb (ezt láthattuk az elbaltázott (kibulizott?) rendszerváltás esetén is...) mint a relatíve gyors és promt fájdalmasabb de érdemi megoldásokat A TÁRSADALOMBÓL KIKÉNYSZERÍTŐ folyamatok.
A fiatalok zöme is ezért húz a szélsőjobb felé.
Önmérséklet, mértéktartás, belátás, mások térnyeréséhez tudatos és kontrollált visszahúzódás stb. soha nem lesz szoci vagy fideszes erény.
@Mpatikus Eszetlenellenes: sosem voltunk a Nyugat része, így szinte tökmindegy, hogy épp közelebb vagyunk hozzá, vagy távolodunk. Addig mindenképp tökmindegy, amíg a társadalmunk olyan, amilyen: "nyugativá" ugyanis nem az tesz minket, hogy kormányunk mekkorát pacsizik Barózó Józsival, hanem a szint, amit az átlagember elvár, illetve megtűr maga körül.
A Jobbik valóban alkalmas lehet arra, hogy intézkedéseivel (és azok következményei útján) úgymond automatikusan kikényszerítse az emberek mentális változását, ezáltal a szint emelését, problémát leginkább abban látok, hogy maga a folyamat nem tartható ellenőrzés alatt, nincs kikapcs gomb, tehát megjósolhatatlan, hol, mikor, és milyen (köz)állapotnál lenne valahogy vége. Ugyanazt tudom rájuk mondani, mint amit a szocikra: persze, Orbánt le kell váltani - de nem mindegy, milyen áron. Nagyon nem mindegy.
@Mariann19:
Kornait nem csak elolvasták, hanem meg is értették Kínában - és a gyakorlatba ültették át azt elméletét. A szédületes fejlődésük annak köszönhető, hogy induló lökést (tőkét, helyet) adtak a vállalkozásoknak a kezdetben - de aztán elengedték a kezüket (lezárták a Röpirat szerinti közlekedő edényeket). Onnantól szabadpiacon kell megélniük, és ha elbuknak, vessenek magukra.
Hja, senki sem próféta a saját hazájában!
@kekex: Mit is lehet mondani Kornai példájára. Hiába vannak kitűnő, nemzetközileg elismert közgazdászaink, nincs igény az útmutatásukra és közreműködésükre.
Látszólag van a kormány körül közgazdász csoportosulás, de jelenleg inkább kiszolgálói a Fidesznek, mint tanácsadói
@sörtelen:
Mi a fenéért felelős? Az Mszp osztogatásáért? Egyrészt azt Medgyessy csinálta, másrészt ha megnézed a 2002-es GDP-t (amelynek a 2(3-a már Medgyessy alatt keletkezett) az osztogatás ELLENÉRE még emelkedett, tehát az akkori adatok szerint reális esély volt arra, hogy az ország annak hatásait "kinövi"
Ráadásul az erőltetett minimálbér emelések miatt a takarítók már annyit kerestek, mint a szakápolók és tanárok, és az iszonyatos bérfeszültséggel valamit kezdeni kellett.
Magyarán oda kellett adni nekik azt, amit Orbán a bőrükön "megspórolt" korábban.
Azért, mert "2 évig úgy kellett tenni, mintha kormányoznánk"? De hiszen pont a megszorításokkal - ami viszont felelős államférfiúi magatartás volt - tudott később közutálatot kiváltani! Szerinted normális ember Orbánra bízta volna ezt a feladatot?
Én a magam részéről hálás vagyok, hogy jutott még 2 elviselhető, könnyebb év az életemben.
Mindig is skizósnak tartottam, hogy legjobban azok ágáltak Gyurcsány "elszúrása" ellen, akik nem a megszorítások korábbi bevezetését, hanem magukat a megszorításokat sérelmezték! Ha nem skizofrén, akkor meg mazochisták, akik a megszorításokkal járó kínokat hamarabb szerették volna átélni.
Igen, a megszorításokkal lehűtötte a gazdaságot. A mai napig senki sem csinálta utána, hogy 1 % megszorításhoz 1 % alatti gazdasági visszaesés járuljon! Az átlag 1.5-1.6 % visszaesés. Gyurcsány 6 %-ot szorított
(10-ről 4-re) úgy, hogy a korábban 4 % körüli GDP még pozitív tartományban maradt.
Az meg a populizmus netovábbja, amikor az emelkedő szakaszban beütött világgazdasági válságot is a nyakába varrják. Ez elnézhető egy minden alapismeret nélküli manipulálható bunkótól (sacc/kb a társadalom többsége) de a folyamatokat néző emberektől - márpedig az "értelmiség" ilyen lenne, vagy mi a szösz? - nem tolerálható.
ILLENE némileg árnyaltabban nézni a képet, mint a sarki krimóban szokott színvonalon!
@Mpatikus Eszetlenellenes:
Nos: akkor Te ugyanolyan választás előtt állsz, mint Gyurcsány 2006-ban - és ugyanúgy választottál. Mert amikor figyelmeztetésképpen felrántották 320-ra a forintot, akkor már nem szabadon választott kűrt futott (egyébként eltolta volna az önkormányzati választások utánra) hanem a kötelezőket. Csak as módszer megválasztásában volt szabad keze. Elhúzhatta volna a megszorításokat lassabban, több évre, fokozódó társadalmi ellenállás mellett - és lezavarhatta gyorsan, mint Bokros.
Kedvenc példám: a lázas gyereknek beadhatsz gyógyszert is - ismeretlen mellékhatásokkal, lassú hatással, vagy beteheted hűtőfürdőbe.
Gyors és DRASZTIKUS eljárás, a gyerek általában üvölt tőle (főleg ha a másik "szülő" áll a fürdő ajtajában, és bujtogat) viszont hatásos. Gyurcsány nem igazán a lassú módszerek híve, de nem csak a habitusa miatt döntött a gyors, de rövid módszer mellett.
Normál esetben a 2010-es választásokra már el lehetett volna felejteni a ciklus eleji szorongatást.
És az hatott! Csak rá kell nézni a 2008-as folyamatokra - egészen a válságig (ami történelmi pech)
Sokan nem tévesztjük össze a világgazdasági válságot Gyurcsány hibáival (mert azok is voltak bőven) De pont a megszorítások azok szükségszerűek voltak, nem volt hiba.
Talán ez a legfőbb különbség a Gyurcsányt méltányolók és fikázók között.
@Mariann19:
Talán azt, hogy Kína PONT AZ ELLENKEZŐJÉT csinálja, mint Orbán - és megy felfelé, mint a rakéta a szabadversenyes kapitalizmus óvatos engedélyezésével - míg mi zahanunk a központosított állami gazdasági befolyásolás erőltetésével. Pedig Kornai kimutatta, hogy az ilyen gazdaság eleve kudarcra van ítélve!
Orbán egy zsákutcába lavírozza az országot!
@kekex: Kína volt a hatalomkoncentráció kiemelkedő éllovasa. A társadalmi változásának első lépcsője - ahogyan én tudom - az USA befektetéseinek a befogadása volt, ami náluk történelmi tettnek minősíthető.
Azontúl, hogy jött a tőke, azzal megérkezett számukra a technika és a műszaki fejlődés eredménye is, melyet elsajátítottak. Egy számukra megfelelő szociális piacgazdaságot választottak maguknak, ami be is jött nekik.
A tulajdonviszonyok változásait a hazai gazdasági szereplőknek engedte megvalósulni, ahogyan néha olvasom, az USA gazdasági jelenléte kezd háttérbe szorulni.
Mindezt azért érdemes értékelni, mert ékes példája annak, hogy jól átgondolt gazdasági stratégiával hová lehet eljutni még az olyan mélyen lévő államnak is, mint amilyen Kína volt.
Mi pedig inkább a lejtmenet irányába haladunk.
@Mpatikus Eszetlenellenes:
Akkor most szépen vezesd le, hogy ha soha nem "lesz" szoci erény az önmérséklet, visszahúzódás, stb. akkor ebbe a képbe hogyan illeszted be Hornt és az mszp-t? Akik nem éltek vissza az abszolút többségükkel?
A nácikra viszont tényleg nem lesznek jellemzőek ezek - ebben egyetértek.
@Mariann19:
Naná! "Felcsökkenünk"
@kekex: "Felcsökkenünk."
Naná! Nálunk a minusz gazdasági növekedés is képes átlényegülni plusszá.
Lehet, hogy ebből lesz a legújabb Nobel díj.
@kekex: szerintem tévedés azt hinni, hogy a jelenkori szavazónak ad bármi támpontot akármelyik múltbéli politikus neve, vagy tevékenysége. Én a helyetekben nem győzködnék senkit sem oly módon, hogy addig lapozok vissza a történelemben, amíg nekem tetsző részeredményt nem látok.
@kekex:
A Horn féle mszp és annak szellemisége...
Te tényleg ezt látod a mai mszp-ben?
Áááááá....
De mindegy is, az eszmefuttatásnak ez csak egy mellékszála volt.
Abban pedig nincs vitánk, ha az következne, hogy Orbán despotikus "rendszere" , a baráti körben csak "maffiálfeudalizmusnak" aposztrofált valamitől rosszabb volt e az "elmúltnyócév".
Válaszom : Orbán mindent alúlmúlt, sajnos mára önmagát is...
Pont innen indult el a gondolatmenet a Jobbikról.
@Légifarkas:
Témazárásképpen:
"...nincs kikapcs gomb, tehát megjósolhatatlan, hol, mikor, és milyen (köz)állapotnál lenne valahogy vége. Ugyanazt tudom rájuk mondani, mint amit a szocikra: persze, Orbánt le kell váltani - de nem mindegy, milyen áron..."

Orbán körül pedig egyre több az azonos nevű ember: BÁRMI ÁRON
:-)
@Mpatikus Eszetlenellenes: sebaj. Minél erősebben koncentrálnak a hatalom megtartására, annál több támadási felületet fognak nyújtani, és annál nagyobb meglepetést lehet nekik okozni.
A kérdés az, hogy a megfelelő időben lesz-e, aki ezt ki akarja használni.
süti beállítások módosítása