Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.04.14. 03:26 Fabius

Döbbenetes szenzáció! Kocsis Máté elszámolt kettőig!

Címkék: fidesz fiatalok kocsis máté

Igazi szenzáció történt a Fidelitas országos választmányának ülésén: Kocsis Máté összeszedte minden tudását, és a közönség biztatása - és remélem kellő ovációja - mellett elszámolt kettőig. Döbbenet, Feleim! Ha így halad a karrier és töretlen lesz a fejlődés maholnap már - belegondolni ájulat - az öt is menni fog, akkor pedig jegybankelnöknek vagy jobbkéznek is alkalmas lesz. 

Reszkess Matolcsy, itt az utánpótlás!

De amíg ez a dicsőséges pillanat eljön, addig se csodálkozzunk azon, hogy az ilyen kretének miatt a gyerekeink is a kétosztatú társadalomképet és az árokásást tanulják ezektől. Mert Mátéka is üdvözült mosollyal rábökött a hüvelykjére, és aszonta:

- Agyin. Vannak a jó fiatalok akiket felismerni arról lehet, hogy Szijjártó és Ágh Péter epigonjai. Szorgos és főleg csöndes kis hangyák ők, igaz a társkeresésében egyedül életképtelenek, de majd a párt szervez nekik Én táncolnék veled Bergendy bulit, mer' mekkora siker volt az Viktor bácsi idején nyócvannégyben is. Ha neki jó volt, akkor az ifjúfideszes se rázza a picsáját a Moulin Rouge-ban, táncikáljon szépen slowfoxot meg keringőt decensen a sok kisgavallér, amíg államtitkár vagy segédfogalmazó nem lesz belőle Kocsis Máté mellett. 

kocsis-máté-tánc.gif

- Dva. Vannak a rothadék mindenki más fiatalok. Őket arról lehet felismerni, hogy nekik a csajozás/pasizás egyedül is megy, és Orbán Viktor Összegyűjtött Beszédeire nem olyan izgatottan néznek, mint dajcstomi az rsg edző idomaira. Cserébe ismerik és használják a jogállam, demokrácia fogalmakat, és nem félnek kiabálni sem ezeket. Hobbijuk a törvénytelenkedés, és az őket ÚjMSZMP módszerekkel baszogató pöcsfejek pukkasztása. Ezért ezeket a fiatalokat a magyar kormány hivatalból utálja, szórakozásból üldözi.

Úgyhogy lehet választani, eldöntheted kedves fiatal Orbániában mi leszel: ÉdesViktor seregében kampánykommunikációs hivatkozási alap és kiképzett kuminista, vagy gyűlöltellenség. Más választást nem hagyott neked a Kettőig Számolni Tudás Rendszere. 

Legalábbis amíg el nem zavarod őket a francba. 

384 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr675221740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szegeny kis kocsis :) Annyira szannivaloak mind, ha sokat nem kernenek enni es ellaknanak egy hangyavarban, en komolyan vallalnam, hogy timelapse-el kovethessuk: hany nap alatt eszik meg egymast kinjukban, elszigetelten, gyulolkodve, segget nyalva :) Mondjuk 10 percenkent 1 fotoval tan lenne a vegen egy fel perces video is, 15 FPS mellett :)
Én még kicsi gyerekecske voltam a Rákosi-érában, de most személyesen is megtapasztalhatom milyen volt. Undorító, ocsmány. Selmeczi egy Rákosi, Gerő, Farkas... vagy bármelyik akkori komcsi reinkarnációja, pártja pedig az újraéledt MDP.
Szégyenletes, hogy a magyarok ezt hagyták/hagyják. Pedig mindnyájan tudjuk, hová vezet ez.
Ez a duma, az egész kommunikációjuk pusztán terelés. Besétálunk ebbe a zsákutcába: rágjuk a gittet, holott az ilyen baromságokra, és kreténnél kreténebb kiagyalóikra nem is kellene szót vesztegetni.
Siralmas színvonal, az értelmesebbeket is lehúzzák a mocsaras dagonyába.
Okosabb embernek nehezen hihető,de ezek tényleg ennyire hülyék.A több évtizedes következményeknélküliség következménye a gátlástalan tolvaj banda uralma.
@toportyánzsóti:
nem hülyék, csak jelzik, hogy a stratégia változatlan: OSZD MEG ÉS URALKODJ!
fabi, el vagyok ...de ez gonosz...kikérem magamnak és az összes velem egykorúnak a nevében...majd folytatom system van átszab

brühühühü

te légy komoly hogy rühöghessünk...vodka nem használ
fábi: (ejnyebejnye)
"- Agyin. Vannak a jó fiatalok akiket felismerni arról lehet, hogy Szijjártó és Ágh Péter epigonjai. Szorgos és főleg csöndes kis hangyák ők, igaz a társkeresésében egyedül életképtelenek, de majd a párt szervez nekik Én táncolnék veled Bergendy bulit, mer' mekkora siker volt az Viktor bácsi idején nyócvannégyben is."

nekünk anno nem volt Ághpéterünk vagy helyesebben ághpéterünk és szijjártónk sem volt és dajcstamink sem volt

mi is hülyék voltunk de nem így...én magam (bevallom bazmeg) a KISZ PB -ig jó voltam és meghallgattak...és ilyenünk sem a Bimbó utcában sem máshol nem volt a Balcsin meg a Velenecei tavon...szóval kérdezz először

a kövért bazdmeg vagy tedd a kanló alá (ja az csődör) szóval ne kikérem magamnak

ÖNMAGAM NEVÉBEN ÉS MINDENKI NEVÉBEN AKI VELEM EGYÜTT OTT ÉS AKKOR AKART VALAMIT ÉS NAGYON

ÉS MEGVALÓSÍTOTTUK A JELENLEGI KURZUSSAL SZEMBEN

és mindenkinek lófasz a seggébe akinek nem fér bele azt szétbaszni előtte

ne ...a vodka nem.... a harag
dögöljenek meg a dzsobbikok, a KDNP meg a maszop meg a fidesz legfőképpen rohadt gecik vagytok mi nem ezt kezdtük és mi dolgoztunk

kurvák

brühühühühü
Vajon ez a Fitymatyi a "basznivaló egyiptológust", a "Pistának jó lesz", az "egy patront megér", a "hülye, randa zsidópicsa, de jól szopik" listázottakat vajon hova kategorizálja? És a kokakóla mámorban fetrengőket?
És talán megérne rákérdezni az ELTE raktári hivatalánál is, vajon a nagy vehemenciával és nekidurálással tartott hök-listázás vajon holy start?
ó, nem ez a szenzáció, hanem az, hogy a kerdemen letrolloztak :)
én. troll. igen.
fölütöttem a 'hetven kínos kérdés' című könyvet, kérdeztem belőle, és erre letrolloztak.
nahát b+
kerdem.blog.hu/2013/04/12/megeri-e_a_stadionepites#comment-form

most lemegyek a pincébe és elsírom magam.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Nem ő kategorizál,ő csak az irányt jelöli ki...."..eldöntheted kedves fiatal Orbániában mi leszel:Édes Viktor seggében kampánykommunikációs hivatkozási alap és kiképzett kommunista, vagy gyűlöltellenség"
Nahát ez az irányitott demokrácia???...: eldöntheted gyerekem melyiket tartod helyesnek.
@Secnir: ez toluk dicseret, en nem is jurok szohoz mester :)
Megosztas, megfelemlites, ellensegkep
Csak a szokasos diktatorikus eszkozrendszer.
@Secnir:
Minden kezdet nehéz, legközelebb könnyebben fog menni. :D
(Látom rohadék voltál és tényeket hoztál annak a kreténnek, meg látogatottsági számokat. Az zavarhatta... A legszebb mondata az volt, hogy "... PÉNZT NYOMNAK A SPORTBA, AZTÁN JÖN (JÖHET!) A SIKER!"
Azt a kis nem elhanyagolható mellékes információt hagyta le a parasztja, hogy nem állami pénzt nyomnak a magán társaságokba és ott a klubbok tartják el magukat, nem állami cégekkel finanszíroztatják meg őket...)
Ez a málészájú, "takonypóc" Kocsis Máté nagy Baklövés a FIDESZ Gazembereknek:DDDDDD
Egy vicc . Ha valaki pofán vágná, biztos megköszönné!!!!
Egy gerinczelen volt MIÉPES SZAR DARAB!
Nem lesz itt béke sohasem. Az ő békéjük, a kussolj k-csög. Az ő békéjük, hogy bemennek a képzeletbeli kocsmába, ráköpnek az asztalodra, s ha pofán vered (természetesen kizárólag verbálisan értelemben), akkor te vagy az agresszív.
Visszaélnek a joggal (bőségesen), s ha visszaszólsz, hogy ezt így már hogy-e, akkor ég Te kapod meg, hogy izgatsz, törvénytelenkedsz.
@Secnir:

+A mai magyar társadalom egyik legfontosabb problémája a példaképek hiánya. Ez köszönhető a kommunizmusnak"

Ez mekkora! És a poszt képe ha jól látom Albert Flórián, aki a Kádár korszak utolsó nagy focistája.
@Secnir:

Kell valami önigazolás,ezeknek a vezírnyálát zsé-éért nyaló kerdemeknek fociügyben..Most majd azzal dicsekszenek,milyen olvasott blogjuk van..Csodállak,hogy ilyen hosszan és türelmesen le tudtál menni "kutyába"!Csak jelzem a 80-as évek szinte minden kettősmeccsén ottomboltam fradistaként a 23-as szektorban..Azóta hidegen,hagy fradi,magyarfoci és a gyerekek fele nem öröklődött./nem életérzés a blogíróval ellentétben/--Ha visszamész a csököttekhez légyszives írdd meg nekik,hogy az akkori nézőszámot kicsit alábecsülted,mert 80-90 ezres nézőszám is előfordult,ugyani rengetegen belógtak a meccsekre---

kepkezelo.com/images/5647hphoa296dz7yksq4.jpg

hajrádebreceninézőszámhajrámagyarország!!!
"Ugyanakkor igény is biztosan van a magyar futballra."

Biztosan. Ez is nagyon jó. Az elmúlt héten hallottam, hogy az Eger-MTK meccsen, amit Vácon tartottak, a nézőszám 250 fő volt.
Kocsis Máté nagyon helyes pasi!
Az a helyzet, hogy majd megszokjuk ezt a módit és szépen beállunk mindannyian a sorba. Mert az biztos, hogy a jelenlegi ellenzék jövőre nem nyer itt semmiféle választást, sőt, még az is könnyen megeshet, hogy a Fidesznek ismét meglesz egyedül is a 2/3-a ( ha mégsem, akkor a Jobbikkal együtt mindenképpen. És el ne higyje senki, hogy 2018-ban el tudja majd tőlük ragadni a hatalmat! Ha ugyanis 2017-ben úgy látják, veszélyben a győzelem, átalakítják prezidenciális rendszeréé az államformát, s megválasztják Orbánt köztársasági elnöknek 5 évre, ezért 2022-ig semmi esély nincs arra, hogy a Fideszt bárki is leváltsa. Addigra Kocsis Mátéból akár még miniszterelnök-jelölt is lehet. Szuokjunk hozzá, hogy ez lersz a következő 10 évben. Meg ahhoz is, hogy ki fognak dobni bennünket az EU-ból, és ez csak azért nem biztos, mert lehetséges, egy megelőző hadművelettel, mi magunk lépünk ki onnan. S akkor tényleg eljő Balkánia. Akarom írni: Orbánkánaánia.
Ez az ember

- józsefvárosi polgármester
- fidesz szóvívő
- fradi alelnök
- honvédelmi és rendészeti bizottság elnök

Ezenkívül ékes példája az aranyszabálynak: ahhoz, hogy sokra vidd az orbánrezsimben, nem elég hogy hülye vagy, aljasnak is kell lenned.
Minél hülyébb és aljasabb, annál többre.
„Mi úgy tekintjük a választásokat, mint a magyar demokrácia első érettségi vizsgálatát, és megmondjuk előre, hogy az a szám, amit a kommunista párt a szavazatokon kapni fog, egyben fokmérője lesz a magyar demokrácia erejének. Az egész világ arról fogja megítélni a magyar demokrácia erejét, hogy mennyi lesz benne a kommunista." - mondta Rákosi.
Idézet a korabeli filmhíradóból:
„A szokványos választási nagygyűlésektől eltérően, nagyszabású ifjúsági sportbemutatóval és népi táncokkal tarkított ünnepséget rendezett Kecskeméten a Magyar Kommunista Párt."
@zgabi: Ez utóbbinak sajnos már kezdenek megágyazni. Szokásos eszközök: kommunikációs előkészítés, tematizálás, majd mérése, hogy mi csapódott le (hasznosult) belőle.
Századvég felmérés: "Századvég 2013 áprilisában készített közvélemény-kutatásának tanúsága szerint a 2012. januárban mérthez képest nőtt az EU-val szembeni bizalmatlanság a magyar lakosság körében. A kutatóintézet mérései során először fordult elő, hogy többen vannak azok, akik úgy vélik, inkább hátrányos Magyarország számára az európai uniós tagság."
@ob.szerver:

Mi van, zsidó? Kezdődik a műszak? Bizonyára fárasztó lehet egész nap teljes harckészültségben állva az Index blogketrecét lesni... Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg egyre feszélyezőbb, egyre kínosabb érzés lehet a teljesen szétesett, totálisan lejáratódott és reménytelen helyzetben lévő ellenzék csicskásának lenni 1 évvel a választások előtt.
@Drezda 1945: Mind a 9 bejegyzéseddel?
Máté Máté! Itt többet várunk tőled. Ez nem a FIDESZ akadémia, se nem a Baross aluljáró...
@ob.szerver: " honvédelmi és rendészeti bizottság elnök" :-)))))))))))))))))))))))))))

Elvesztünk! Mi lesz ha megtámadnak bennünket a maorik a kagylókürtjeikkel?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Szerintem nagyon vonzó pasi. Nézd meg ezt a képet:

www.blikk.hu/data/cikk/2/4/58/70/cikk_2045870/4oKocsis_mate5has.jpg

Enyhén félrebillentett feje és huncut mosolya egyszerre sugároz szelídséget és szigort, éles kristálytekintete szinte belém hatol...
ahhh!
@zgabi: Értem én amit írsz, de legyél már optimistább!! A fülke magánya, na ott fog eldőlni minden! Hány embertől vett el ez a kormány valamit, ami fontos volt az egyszerű választónak? Elég magas szám jön ki! Na őket kell megszólítani, tudatosítani bennük, hogy 2014-ben revansot lehet venni, mi is elvehetünk valamit a fidesztől, ami nekik fontos, a hatalmat! Ez csak, rajtad, rajtam és a "megsértett" emberek millióitól függ! Szerényen számolok, minimum 4 millió emberrel szúrtak ki! A FELE MENJEN EL, HÚZZA JÓ HELYRE AZ X-et!
@Drezda 1945:
Cicuka, aranyom, de'há korán reggel ennyi gyűlölettel... :))
Még megárt az egészségednek.
Netán ez a kora reggeli gyűlöletfélórád?
A Kocsis-féle langyi félórád után, vagy előtt?
@Drezda 1945:

Stefi, csak árnyéka vagy régi önmagadnak. Egyre unalmasabb nickek, igénytelenebb és ritkább hozzászólások, árván hagyott saját blog. Mi van veled?
@ob.szerver:
Ja, egyre nudlibb, a stílus se olyan, hiába no, az orrmányszóvivői iroda elhasználja a kis köcsög jogászait, letompulnak, elbutulnak.
Valamit valamiért... A kólásdobozért meg kell dolgozni! :)

@Drezda 1945:
Pedig én próbáltam neked is segíteni, a napokban megfogalmaztam a hirdetésedet, amennyiben ebben a kormányzati tenyészprogramban résztvennél, de hát beszélhet neked az ember... :((

Na, mindegy, ideteszem, használhatod, jogdíj nélkül, csak NEKED!

"Kanos, baranyai strapakanca, keresi népnemzeti, vagy árja, vagy más fajtatiszta deli legény ismeretségét. A vérvonal tisztaságának és a családfa igazolásának megléte keresztlevéllel szükséges, duplán és triplán csavarodó DNS előny, nemesi előnév ...SSY végződéssel alap (:))), további szükséges méreteket centiméterben csak telefonon, vagy négyszemközt - "Subler lesz nálam!" jeligére a népnemzeti tenyész kanca-ménes oldalon lehet jelentkezni."
@Secnir:

Ne is haragudj, de ez után....:

"tudsz mondani egy példát arra, mikor volt utoljára operaelőadás stadionban? futballdrukkereknek? (tudom, a két halmaz metszete 0.)"

:-D :-D :-D
@Fabius:
Mondom én, hogy genyó! Még majd a könyvtárbelépőjüket is számonkérné...
"Alázatosan szolgálunk és fosunk?"
Lehetne ez a yard új mottója... Don Sintér sikeresen alázza a rend őreit és veszi el a maradék tekintélyt is.

"Különféle módon próbálják elérni a rendőri vezetők azt, hogy az egyenruhások minél aktívabban intézkedjenek. A hvg.hu írt arról, hogy több évvel ezelőtt az egyik budapesti rendőrőrsön írásba adták, hogy egy szolgálat alatt mennyi intézkedést és feljelentést várnak el egy rendőrtől. Ez megvolt vidéken is, éa a járőrök leleményes megoldásokkal tettek eleget az elvárásoknak és javították a statisztikákat. A Németh Zsolt kriminológus által is ismert jelenség – mint korábban véleményezte a hvg.hu-nak – ellentétes a rendőrség szellemiségével és küldetésével."
hvg.hu/itthon/20130408_rendorseg_intezkedes_feljelentes_kenyszer#

No meg ez is... :(

hvg.hu/gazdasag/20130414_cmi_magyarorszag

Bazz... egy sikertörténet vagyunk... a negatív sikertörténet is sikertörténet!
@magándemokrata:
Részben értem én is amit írsz, amit nem, azt most megkérdezem Tőled? HOVÁ húzzam azt az X-et jövőre? Bajnaira még csak-csak szavaznék, de addigra oply mértékben le fog csökkenni a támogatottsága, hogy jó, ha átlépik az 5 %-ot. A többi ellenzék szóra sem érdemes. mesterházyt éppen úgy alkalmatlannak tartom miniszterelnöknek, mint Gyurcsányt. A bíróság szerint NEM NÁCI Vonáról most ne is beszéljünk, éppen elég gondot okoz nekünk az EU-ban, hogy pártja, a Jobbik ott van a parlamentben. És a jelenlegi állások azt mutatják, jövőre is ott lesznek. Hát akkor, kire is voksoljak 2014-ben? Jelen állás szerint a választások napján a sörösüvegre adom voksomat. Nem üresre, de sokra. Álvígaszként, arra az 1 napra.
@zgabi:
Nem megoldás... :(
Én már úgy vagyok vele, hogy vagy Piktor megy, vagy én.
"Így büntet a rendőr: bosszantó kulisszatitkok

Igazoltatás menetrendszerinti buszon, hajléktalanokra kirótt sorozatbüntetések, szolgálatonként "előírt" legalább egy kötelező intézkedés – különböző módon "motiválják" a rendőri vezetők hatékonyabb fellépésre az állományt."
hvg.hu/itthon/20130408_rendorseg_intezkedes_feljelentes_kenyszer
"Fokozódik az Alföldi-mánia
Már éjjel letáboroztak a rajongók, hogy jegyet válthassanak a Nemzetibe."
hvg.hu/kultura/20130414_Az_Alfoldistabert_virrasztanak_az_Andras
"Drasztikus romlás Magyarországon

Magyarországon a vevőállomány forgási ideje drasztikus romlást mutat a korábbi időszakokhoz képest. Az üzleti volumen alakulására vonatkozó válaszok is kevésbé optimisták, mint korábban."
hvg.hu/gazdasag/20130414_cmi_magyarorszag
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Töki... még ha csak lassú lennél... :D

SSteffy cic meg kit szeret? Na kit??? :))
Hiába, legalább ízlése van...
selmeczi férfi megfelelője. talán mehetne rá több szoli.
@zgabi: a jobbikkal együtt? ne is mondd. a fidesz meg a jobbik egy párt.
@Fabius

Rákattintottam a linkre, ami a szövegedben volt.
Eddig bírtam:

"Alig hittük, hogy azok, akik eladósították és zaciba adták a fiatalok jövőjét 2002 és 2010 között, azok ismét..."

Na most innen üzenem Kocsis Máténak:

Elmész a büdös picsába, te "emberi méltósággal" rendelkező politikus.

Alapvetően szartam a politikára, neveltem a három kiskorú gyerekemet, és csak annyira foglalkoztam a témával, amennyire éppen muszáj volt.
Volt a gyerekeimmel kapcsolatosan jövőképem, elképzelésem, terveim.

Ti elvettétek. Ti vettétek el.
Ti mertek a fiatalok eladósításáról beszélni???

Mennyi adóssága lesz egy gyereknek, mire elvégzi az egyetemet, ha nem akar a ti elképzeléseiteknek megfelelő röghöz kötődni?
És mennyi adóssága lesz három gyereknek?
És a családjuknak?

És neked meg az "emberi méltósággal" rendelkező társaidnak mennyibe került, mire lediplomáztatok?

folyt.
@Fabius

...folyt

Azt mondod, hogy az előző kormány elvette a fiatalok jövőjét.

Én azt mondom, hogy ti veszitek el a mi gyerekeink jövőjét!

Legalábbis itthon, a saját hazájukban. Ti kényszerítetek sok szülőt arra, hogy külföldre "száműzze" a gyerekét, mert itthon nem lát esélyt a boldogulására. Nem csak anyagilag. Morálisan sem.
Össze-vissza szórakoztok a "oktatási reformmal".
Hogy a gyerekeknek úgy kell középiskolákba felvételizni, hogy az iskolák nem tudják szeptembertől mit és hogyan fognak tanítani, indul-e az az évfolyam, amire a gyerek februárban jelentkezik.
Hogy bevezetitek az etikát, a keresztény meditációt, de képzett pedagógusok még nincsenek.
Ej'h ráérünk arra még, hisz a szeptember oly távol. Igaz?

Nem is folytatom tovább, csak megismétlem.

Menj a picsába, te "emberi méltósággal" rendelkező Kocsis Máté!

És nincs proxym, mert nem vagyok hajlandó félelemben élni.
És nem mondom, hogy nyald ki, mert ahhoz te még kicsi vagy.
Azért annak örülhetünk, hogy oly sármosan ül az asztalon (amin esetleg ások ettek, ittak, de legalábbis kártyáztak)Kocsis Máté,s nem panyókára vetve hordja zakóját, mint más Ker-Dem-esek. Oszt ennyit az örömködésből. Én ne szoktam az asztalaimra ülni. Sem a kártyaasztalra, sem a vasalódeszkára, sem az előkészítő pultra, sem a számítógépes asztalra. Nyilván ezért nem vagyok vonzó.
Soha nem ertettem, hogy ahol nagy a munkanelkuliseg ott miert nem vezetik be a 6 napos munkahetet ugy, hogy az egyenek 3-3 napot dolgoznak es a vasarnap "mindenkinek" szabadnap. Gondolkodjatok el rajta, keletkezik egy uj termeloi nap, jeleneleg a het 5 napjan van szamottevo termeles, tehat 2 nap megy hetente veszendobe, ha nem szamitjuk az unnepnapokat. Jelenleg tehat 5 termeloi napbol kell a bereket fizetni, az uj rendszerben feltetelezve, hogy a berek ugyanazok maradnak a 6 napbol kellene 10-et fizetni, viszont mivel az emberek tobb szabadidovel rendelkeznenek es mivel a munkanelkuliseg is szamottevoen csokenne, lehetne csokkenteni az adokat, mivel sokkal kevesebbet kellene kolteni segelyekre es a fogyasztas is novekedesnek indulna, szabadsagbol is eleg lehetne az egybefuggo 2 het. Mi a hiba a gondolatmenetemben?
Ezt ismeritek?

KIRÁLY GÁBOR: A MÁSIK OLDAL (Reflexió Erdős Virág versére)

www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=635609149788519&id=265440083472096

Az utolsó sor lemaradt:
"így jártál, megszoptad, édes barátom."
@Munchausen: Úristen!!!
Te voltál a párttitkár az Országos Tervhivatalban?Ott születtek ilyen agyament gondolatok!
@Munchausen: Nincs ennyi munkaerő-igény, ellenben más "igény" megjelenik. Ezt hívják torzító hatásnak:
@zgabi: Aki váltani akar, az mind befog állni Bajnai mögé!! Ezt értem, pártokra, szavazókra! Megtanulta a leckét a 2010-otthon maradó, a kiábrándult 2010-es fidesz szavazó! Mindenkinek van rokkant, diák, magán nyugdíj számlás, rendvédelmis, közmunkás, munkanélküli, olyan aki elment külföldre boldogulni stb. ismerőse! Aki nap mint nap tájékozódik a politikáról, na annak a dolga meggyőzni a "nem szavazok" embereket! Téged nem kell mert te lefogod tenni a voksod, a Bajnai mellet! Az emberek, gondolok itt a bizonytalanokra, lehet nem hisznek a politikusnak, de hidd el a te ismerőseid NEKED hinni fognak! Nem megoldás amit írtál(sör)! Bízzál magadban, és a környezetedben! Bajnaiék, megfogják könnyíteni a dolgot a döntésben, a szavazó cédulán nem lesz más, fidesz, jobbik, és AKIK LEAKARJÁK VÁLTANI ORBÁN VIKTORT! Remélem tudtam segíteni!
@Ergosum:

Kiegészítenélek ha lenne mivel. De nincs, így csak: + 1
@Munchausen: Már kitalálták, hivtkoznak is rá! Önkorinál, egy ember helyére két közmunkás! Költség ugyan annyi, dolgozó megduplázva! Folyamatosan versenyeztetve a két embert, melyik maradhat meg fél év után! Lehet náluk ezt jelenti a versenyszféra!
"Nyílt levélben fordult a vidékfejlesztési miniszterhez a Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete (MÉDOSZ), tiltakozva amiatt, hogy a kormány még ebben az évben meghirdeti azokat a földterületeket, amelyeknek 2017-ben lejár a haszonbérleti szerződése."
"Véleményük szerint a 2017-ben lejáró szerződéseket 3-4 évvel korábban elosztogatni egyenlő a vállalkozások megsemmisítésével, hiszen a bankok, a befektetők, de a hosszabb távú üzleti lehetőséget kínáló partnerek is elhatárolódnak a halálra ítélt gazdaságoktól. Az okozott gazdasági károk felbecsülhetetlenek. Olyan körbetartozási lánc indulhat el, amely végzetes lehet az egész agráriumra, és ezt a kis és családi gazdaságok sem tudják elkerülni - hívja fel a figyelmet a MÉDOSZ."
hvg.hu/itthon/20130414_Ami_mukodik_azt_le_akarjak_rombolni__nyi

Találgassunk, hogy "Qui Prodest?".
Szégyen ennek az országnak a vezetése és tolvaj "elitje"...
Láttam Kocsis Mátét nyilatkozni, olyan lassan beszélt mint a stroke-os anyósom.
@Drezda 1945:"Kocsis Máté nagyon helyes pasi!"
Ha ez igaz, akkor én vagyok az Isten:)
@sírbateszezazegész:
SSteffyke kegyeiért meg kell dolgozni.
Nem ám csak úgy lenyúlod azt a strapakancát! :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Pedig most bejönnék neki, olyan igaz vadmagyar vagyok most. Ahogy József Attila írja : "Harmadnapja nem FERDEK,/Se sokat, se keveset" :)
@Drezda 1945:

Bakker...

"Gerlingen - Der Gerlinger Bürgermeister Georg Brenner sollte anlässlich des Bundesschwabenballs am 20. April in Gerlingen mit dem ungarischen Verdienstorden ausgezeichnet werden. Doch Brenner lehnt die Auszeichnung mit Verweis auf die Politik Ungarns ab. Diese habe in den vergangenen Wochen eine Entwicklung genommen, die er nicht mittragen könne.

Dies hat er unter anderem dem ungarischen Generalkonsul Tamás Mydlo mitgeteilt. Der hat bisher ebenso wenig reagiert wie der Bürgermeister aus Gerlingens ungarischer Partnerstadt Tata. Brenner hatte seinen Amtskollegen József Michl nahezu gleichlautend informiert. In dem Brief heißt es, die ungarische Politik habe sich „weiter von der Europäischen Union und den demokratischen Grundrechten entfernt, als je zuvor.“

www.stuttgarter-zeitung.de/inhalt.gerlingen-brenner-lehnt-orden-aus-ungarn-ab.fb6b28d9-7c32-4e06-a5d9-c12610226efe.html
@sírbateszezazegész:
Ez lenyalná rólad simán, ne aggódj! :))
Piktor ánuszát is rendszeresen körbelefetyeli, vécépapír helyett - SSteffy cica nyelve lehet ott a budiban a papíros, ami elérhető.
Szóval azért a nyelvével vigyázz, mert ami azon már van...
@Ergosum: de jó lenne ezt szemtől-szembe a pofájukba mondani!!!! igaz, csak képen röhögnének, de akkor is
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Enyhén félrebillentett feje és huncut mosolya egyszerre sugároz szelídséget és szigort, éles kristálytekintete szinte belém hatol...
ahhh!"
Elképzeltem ezt a kristálytekintetet matolcsyval.. Azóta ezen röhögök.
Más.
Selmeczi kommünikéjét olvasva megvilágosodtam, hogy itt, baszki, tényleg megvalósult a MÁTRIX. Ezek valami teljesen más dimenzióban vannak. Nem hiszem egyébként, hogy a nagy többségük ezt az egészet nem valóságként éli meg.
endresy.blogspot.hu/2013/04/kocsisrol-szelkakasrol-fiatalokrol.html

Kocsis Elég szélkakas. De ez a dolga. Viszont ezek szerint Orbán is egy hazáját utáló, balhézó bandavezért volt. S most?
@Secnir: Elolvastam a blogot, ahol tegnap jártál. Hatalmaas! Végig röhögtem az egészet! Látom kifogtál egy intelkektüel vitapartnert.:)
Mondjuk azt nem értem, hogy a sportot támogató adókedvezményeket és azon adóbevételeket, melyek így nem a költségvetésbe folynak be, miért nem számszerűsíti az ellenzék olyankor, amikor megint újabb terheket raknak valakik nyakába.
EGY BEÉGETT FIDESZNYIK IGAZ TÖRTÉNETE!
A dolog tegnap délután esett meg,Budapest egyik kiskocsmájában(a szenvedő alanya,a sok kicsi Kocsis Máték egyike).
14 óra körül betértem egy kávéra,a fentebb említett helyre.
Megkaptam a feketét,és a bárszéken ülve szürcsölgettem.
Ült mellettem egy KM szerű figura,és próbált a csinos pultos lánynak imponálni.
Vesztére pont az Orbán Viktorral! Mondta, hogy az mennyire művelt, meg hogy hat nyelven beszél, és hogy Amerikában,az Oxfordon diplomázott.
Tovább fényezte még a Viktort, a pultos lány csak bólogatott, de szerintem csak azért, mert a vendég az vendég, meg különben is.
Egy darabig hallgattam, de aztán elfogyott a türelmem.
Mondom a figurának: én megcáfolnám az előbb elmondottakat. Orbán ugyanis az ELTE-n diplomázott,és nem az Oxfordon.
Meg különben Oxford nem Amerikában, hanem Angliában van.
@huzzadneki shakespeare: Folyt...
Egy-két percig még vitáztunk, de a körülöttem lévők sem lehettek lelkes békemenetelők, mert közülük is vagy öten el kezdték támadni a Fidesznyiket.
A srác hamarosan lukra futott, belátta hogy veszített, kihörpintette italát, és habzó szájjal elviharzott.
Én meg utána úgy vigyorogtam,mint szűzlány az apja f.szára!:-)
@félázsiai nagymagyar: Nagyon jó a vers! :))
Főleg az tetszik benne, hogy az utolsó sora is igaz!
@sírbateszezazegész:
Bocsi, de helytelenül írtad!
NEMZETI MÁTRIX!
Nem ám ilyenen elbukod a NER kompatibilitásodat... :D
@Drezda 1945: Akinek ez a pasi. Így ezzel a rókatekintettel vonzó, legyen az övé. Bár nem vagyok nőböl. Tölem bárkibe belehatolhat Kocsis Máté bármilye. Ha olyanba, akinél ez zavar, akkor letöröm rókakomáét, és Neked adom.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Az.
De meg tudom érteni :-)
van annak valami bája, amikor olyanok kezdik fényezni a Fideszt (vagy bármelyik másikat), akiknek az IQ-ja maximum a banán meghámozásának a képességét garantálja.
@GeoCracker: ááá ezek a banánhámozógépbe teszik. a húsdarálóba:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Mindig megbukom.:)
Habár nekem papírom van arról, hogy mindkettő oldal üldöz.:)
Így jól felfogott érdekemből tanulmányozom az ornitológiát a háziszárnyas miatt. Nekem már csak ők maradnak a végén! :) Habár ott meg a tesztoszteron túltengést nehéz elviselni.
Hát, én tényleg egy politikai árvagyerek vagyok! Persze, inkább azért mert nekem nem kellenek ilyen szülők. :)
@KÁTÉó53éúétr6: Egyikből sem árad sem az értelem,sem a kultúra,hehe.
@Drezda 1945: Látom 45-óta hiába van az elmekórtan minden erőfeszítése gyűlöletdroidka.
@toportyánzsóti: ne várj tőlük se értelmet, se kultúrát, nincs rá szükségük.Látod milyen jóL elvannak annak ismeretével, hogy OV okos, és ez már nekik elég.Ha nem igy lenne, nem lenne ennyi s...gnyaló.
@vénkujon: "ne is mondd. a fidesz meg a jobbik egy párt."

Ez is csak a szokásos szoclib Urban legend, miközben pont az ellenkezője igaz. :)

"A kormány rengeteg offshore céget támogat „elképesztő nagyságú” összegekkel az adóforintjainkból.

A jobbikos képviselők kutatómunkájuk során több magyar politikus érintettségét is feltárták, így a következő hetekben újabb meglepetésekkel fognak előrukkolni. A kérdés egyes befolyásos csoportokat roppant érzékenyen érint –tette hozzá.

A honatya jelezte: az első "jóindulatú figyelmeztetéseket" már meg is kapták, így a következő időszakban dühödt és durva támadásokra számíthatnak.

propeller.hu/itthon/2672770-milliardokat-fizetett-ki-offshore-cegeknek

alfahir.hu/offshore_cegeket_penzel_a_kormany_az_adoforintjainkbol
Mihálovics Petike az egyik élő példaképe a kemény munkával elérhető sikeres életre. Havi több, mint 2.000.000- os fizetés, 3-éves aktív fideszes tagsággal járó kemény munkával egy lakás Veszprémben és egy másik 120 négyzetméteres nyomortanya a Rózsadombon. A másik igazi példakép a messziről férfinak tünő igazán kemény munkával sikert, sikerre halmozó polgármester, akit szerelemből még csak a barátja csókolhatott meg a kis nyálas Kocsis Máté fiúcska. Úgy, hogy hajrá fiatalok.
@Munchausen: "Mi a hiba a gondolatmenetemben?"
Az, hogy az emberek több munkanapot dolgozzanak le egy héten és termeljenek, nem elhatározás kérdése jelenleg. A munkavégzés térben és időben zajlik, ez van nálunk bőven.
Tudod mi nincs? Piac és kereslet.
Amennyiben ez lenne, a munkavégzés, munkaszervezés már nem lenne gond.
@ob.szerver: pontosan. emberileg a legnagyobb redvás, alantas hulladék szardarab, akit valaha ismertem.

mikor fiatal titánként végre a fideszbe is beszopta magát, már tudtam, hogy nagy karrier vár rá
"Százak táboroznak a Nemzeti Színháznál
A legelszántabbak hajnal óta kempingszékben és hálózsákban várnak a májusi és júniusi jegyekre."
Vidnyánszky temetésén nem lesznek ennyien.
"Varga: Magyarország nem tervgazdaság
Szerinte sok vállalkozásnak még hozzá kell szoknia, hogy gyorsan át tudnak vinni törvénymódosításokat."

Misike!
Egyes. Menj vissza az isolába!
"Ezért utáljuk a politikát
Rasszista szociológus, tarsolylemezes polgármester meg egy az államtitkár, aki nem hallott Érpatakról."
index.hu/belfold/2013/04/13/ezert_utaljuk_a_politikat/
"Egy szavazattal is lehet valaki polgármester
Csak egyetlen indulója van a Veszprém megyei Bakonynánán vasárnap tartott időközi választásnak"
index.hu/belfold/hirek/2013/04/14/egy_szavazattal_is_lehet_valaki_polgarmester/
"Célegyenesben a CBA-tulajdonosok geotermikus biznisze

Új üzletágat alakít ki a kormánykedvenc élelmiszerlánc alapító-tulajdonosaihoz kötődő szegedi raktárcég: uniós támogatással az ország egyik legnagyobb teljesítményű mélyfúrógépét vásárolta meg."
hvg.hu/hvgfriss/2013.15/201315_cbatulajdonosok_geotermikus_biznisze_kuldet
@Mariann19: Szia! Válaszoltam... Nem fért az idézőjel az 1000 karakterbe. Egyébként kicsit besértődtem, hogy ilyen kommentet nekem tulajdonítasz, főleg az előző hsz. tartalma alapján!

Hámmeg Te csak kucurogjál a fűben-fában a hím-taga 20 centivel:-))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Akkor tedd azt amit én...viktátor maradt, én mentem. Így is idegesít amit csinálnak, de megélek és nem az én adómból csinálják a baromságaikat.:) Azt is el fogják érni,h mikor haza megyek látogatóba a családhoz, viszek innen kaját ajándékba (mert 3 év alatt olcsóbb lett mint Mo.-on) és ezzel sem az agyament adóbevételeiket növelem (csipssszadóó és társaik). Többet az a szar banda nem lop el tőlem. Sem az, sem a jelenlegi ellenzéknek csúfolt hasonlóan alkalmatlan banda.
100%-ban új politikai ELITET. A 89 óta lévőket pedig elszámoltatni a hazaárulásukért (párttól függetlenül)!
@Drezda 1945: Drezda ritka nagy égés volt. Mi is így égetünk téged, az a különbség hogy ott ártatlan civilek pusztultak, te viszont megérdemled.
@Secnir: veled érzek :-)

A legaranyosabb ez volt:
"alulról jövő civil kezdeményezéseket kell támogatni. A sportegyesületek támogatásával pontosan ez történik."

A magyar profi labdarúgás mint alulról jövő civil kezdeményezés. Elsírom én is magam :-)
@CSENDES: "az Eger-MTK meccsen, amit Vácon tartottak, a nézőszám 250 fő volt."

A Berkenye-Nógrád rangadón szokott annyi lenni.
@Munchausen: Szerintem semmi. Németországban ezt csinálták.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Kölcsönösen kéne kiengesztelnünk egymást, mert Te nem tetted ki az idézőjelet, bennem meg nem kellett volna felmerülnie még a gondolatnak sem, hogy megszűnik a nézetazonosságunk.
Azonban tudod, hogy éltünk mi már nehezebb időket is át egy intermezzóban, mégis a kedvenc kategóriájában szerepelünk kölcsönösen.
Képzeld el, hogy rájöttem nagynehezen Taga kilétére, nem ment könnyen, mint láthattad a tegnapi napon.
Kicsit elengedte magát, ez vezetett a felismeréshez.
A "Hess..." felszólításod nagyon férfias volt,
Neked alacsonyabb a tűrésküszöböd.
Bár ez a pattanásos arcú Kocsis Máté még nem is élt akkor, de igen jól hozza a KISZ szervezőtitkár figuráját. Még a nyakkendő is kissé esetlenül, olyan proletármozgalmár módjára áll a fiúkának.

Persze volt kitől tanulnia a kispubinak, hiszen a fidesz pártvezetők mind egytől egyig funkcik voltak az MSZMP ifjúsági élcsapatában.
@ob.szerver: És akkor nem csak Bécsbe, de Révkomáromba és (addigra) Kolozsvárra is schengeni vízum kell majd, ami nem csak drága lesz, de nem is igen fogják megadni a csóró orbanisztáni polgároknak...
@Megfigyelo: "És akkor nem csak Bécsbe, de Révkomáromba és (addigra) Kolozsvárra is schengeni vízum kell majd, ami nem csak drága lesz, de nem is igen fogják megadni a csóró orbanisztáni polgároknak... "

Gondolom, tömegével fognak Orbanisztánba költözni a határon túli magyar állampolgárok.
"Miért van az, hogy az elmúlt bő 200 évben az USA-ban 16 rendszerszintű bankválság pusztított, míg Kanadában ezen idő alatt egy sem?"
"Charles Calomiris hangsúlyozza, hogy végső soron a „rosszul működő” bankrendszerekért nem a bankárokat, hanem sokkal inkább a politikusokat kell felelőssé tenni, akik engedve a lobbi tevékenységnek és a választói igényeknek lazítanak a hosszú távú pénzügyi stabilitáshoz szükséges szigorú feltételeken."

pszo.postr.hu/megsem-a-bankarok-a-hibasak
Látom volt, csak valami "értelmetlen" nyelven.
@magándemokrata:

Most nem azért, de az unokanővérem még 56-ban disszidált Innsbruckba, azóta is ott él, és időnként felhív minket. Ő mondta, hogy hogyan bírjuk elviselni Orbánt, ha ő meglátja a tévében azonnal elkapcsol, annyira idegesíti. Szóval nemcsak az EP díszvacsoráján kerül szóba Orbán mint suttyó paraszt, akit ki kéne zárni téma, a közemberek is rühellik.

Ezt csak amiatt írtam, mert tegnap valaki azzal érvelt, hogy míg csak az EP-nek idegesítő Orbán, addig nem csinálnak ellene semmit, majd ha a köznépet is, hát jelentem, a köznépet is idegesíti, amit bizonyít pl ennek a polgármesternek a cselekedete is, hogy szégyell kitüntetést átvenni egy ilyen embertől, mert mit szólnak majd a választói?
@Farkasokkal táncoló: Pontosan! Ott, el kell számolni a választók felé! Ott büntet a választó, ha nem jól dönt az őt képviselő! Ja, ott van, gerinc!
@magándemokrata:

Tegnap jót derültem azo, mikor egy csomó jobber idecsődült, hogy nemigazám ez az egész itt a hivatalos cáfolat, a vacsin nem került szóba a néppártból való kizárás!!!

Naná, hogy nem.
Hivatalosan. Vacsorán vacsorázni szoktak, aztán a fehér asztal mellett sokminden szóba kerül kötetlenül. Az a romániai ujsáríró szerintem nagy barom volt, hogy egy ilyen dolgot az orrára kötött az ujságíróknak, (a magyar ujságírók meg készpénznek vették és azonnal lehozták, micsoda dilettantizmus) erre máshogyan nem is reagálhattak, hogy dehogy dehogy, Orbán úr szóba se került!
Kicsit lassan kapcsol az EPP! Sajnos a magyar választó még lassabban! Elindul a folyamat, bízom benne lavina szerű lesz!!
@magándemokrata:
Já, natürlich, volt, auf Deutsch tettem be, ecceri SSteffynknek!
Nem válaszolt rá, a kis huncut... :(
Valamiért mellőz... :(
@Mariann19:
Csókolom!
NE fényezd azt a nyuuuuulacskát, mert elbízza magát. :) Amilyen dög...
Jelentem a wasser remek, a Mosoni-Duna istenien evezhető, óriásit eveztem ma, a fröccs viszont egy kicsit vacak Halászin. :(
Viszont ismerősök egy stégnél hazafelé megállítottak egy kis olasz prosciutto-ra, szóval panaszra nincs okom...
Lemaradtam valamiről?
SSteffy cica lölköm visszajött szopni?
Vagy nem szeretné Drezda '45-ös égését újra megismételni???
Már aggódom érte... :D DETÉLLEG!
@Farkasokkal táncoló: Úgy tűnik nem mindenki van annyira kiborulva tőle.

"Ritka elismerő szavak jelentek meg hazánkról a rangos és balliberális brit lapban, a The Guardianben: egy magyar származású író éles hangon tette helyre német és francia kollégáit.
„Mi a csoda ez az ostoba képtelenség, amit Magyarországról terjesztenek?” – írta Tibor Fischer, tiltakozva a hazánk elleni külföldi hangulatkeltés ellen. „Mi lenne a reakció arra, ha egy magyar, aki nem beszél angolul és soha nem járt Nagy-Britanniában, szerkesztőségi cikkben esne neki az Egyesült Királyságnak?” – tette fel a kérdést."

www.guardian.co.uk/commentisfree/2013/apr/03/hungary-ignorant-nonsense?INTCMP=SRCH
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Szabadnapos minden hír hozó! Te meg csak a németekre gondolsz!
@Farkasokkal táncoló: kb. szóra ezt írtam nekik, de
a válaszuk ,,elsikkadt'' valahol. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nyulacskámnak rendezni kellett a lelkivilágát, mert traumák érték tegnap. Kettő is.
Az egyiknél hsz-nél nem tette ki az idézőjelet, és azt hittem, hogy renegát. Arra gondoltam, hogy elkapálom a kedvencek temetőjébe, ha már így elhagyott. Te jöhettél volna ásni Bolikám.
Aztán ez a rész rendbe jött.
Viszont Taga titokzatos villantása még jobban hatott megtépázott idegrendszerére.
Ezeket kellett a helyére tenni kedves, behódoló szavakkal.
SSteffy cicára az első hsz-ben ráismertem a fennkölt megfogalmazású kinálkozásában.
El kéne vinned a Mosoni-Dunára fürdetni. Most!
@magándemokrata: Bajna, az apád fasza intézte el, nem a Bajnai.
Aki itt uszít csak kizárólag a fidesz.
Máshol is élnek értelems, intelligens emberek, és hát viktorkának mindegy, milyen ország, ha nem nyalják szó nélkül a seggét, akkor azok mocskos ellenségek.
@Ergosum: +1

ők akkor is és most is megkaptak (elvettek?!) mindent, milyen alapon akarnak egy országot nevelni?
Mint azt legkésőbb múlt hét óta (2013.0401.)véglegesen tudjuk, az elmúlt 23 év nem is volt, lásd Alaptörvény, (Alaptákolmányunkat) ennek megfelelően a kitüntetettek névsorát is annak megfelelően közöljük, mintha mi sem történt volna - lássuk, hol tartanának most nemzetünk nagyjai:

olvass-nezz-lass.hupont.hu/43/a-szocialista-magyarorszag-kituntetest-kaptak

Még azt sem fogják fel : A mélyszegénység nem etnikai probléma

"A mezőgazdaság nem tudja eltartani a vidéki népességet, a szegénység pedig feltartóztathatatlanul terjed főleg a kistelepüléseken. A szociológus-közgazdász szerint az 1960-as évek eleje óta nem volt ennyi szegény a falvakban Magyarországon, mint ma. A helyzet annyival rosszabb, mint fél évszázada, hogy napjainkban már vannak olyan falvak, ahol csak szegények élnek."
www.nepszava.hu/m/articles/article.php?id=637363
@anyadmajma: Tudod mit, nem haragszom! IRÓNIA? Gondolom ismered a jelentését!
@le Látó:
Tulajdonképp rohadék vagy, de... mindegy! :))
Semmi dógod???
@Mariann19:
Drága! El is ásom én a Mosoni-Dunán, azon nem múlik. :))
Szervezd le nekem ide, a többit megoldom!
Soha nem találják meg, majd 3000 év múlva kerül csak elő, mint régészeti lelet! :D
Evezővel a szájában...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ne aggódj, sőt ajánlom nyugodj meg. A Cicád nem veszik el, és kár tagadnotok. nekem van ehhez szemem, hogy lássam.
Csónakot rendben? A víz jó? Akkor meg, tessék vidrának lenni.:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: vasárnap este?
Amúgy 1 hajóban evezünk... csak én gályarabként :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azért megnéznék egy 3000 év múlva lévő régészeti találkozót, amikor kielemzik a leletet, és arra jutnak, hogy az ősők vízben éltek, különben nem lenne a szájában egy evezőmaradék...és ez még a jobb verzió, mert a többibe nem is gondolok bele:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ja, ja!! Mert Zazrivecz-Vona(kituggya hogyhíjják, kijafaszagyereket) nem ám maga Nulla-dikk Viktor HÍVTA meg az általa alapított Pógári Körbe' ááá, dehogy...
Parlamentbe kerülésük aznapján, máris Nulladik Viktor tette tiszteletét ottan, a frakijólyukban, ahol is biztosították arról, hogy csak hangemberek lesznek(nem is alkalmasak többre, hiszen igen sok "sáros" van közöttük)
Kocsis Máté: gyermekien szép arc, mögötte mélységes sötétség.
@le Látó:
Aha... a Főnök meg vizisíelni akar??? :))
(Amúgy TE IS nyaligátor vagyol...)

@Penivaldes:
Csak nem bomlik el annyi idő alatt az az alumínium és karbonszál összetétel! :D
Most akkor nem szabadna ledugnom a torkán az evezőt??? :((
Olyan kis izé vagy...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: dehogynem szabad ledugnod, dehogynem. ha téged az kielégít, és úgy érzed, hogy fejlődsz a ledugás által, hát akkor tedd meg. :))) amire figyelj az a megfelelő technika:)
@nincs_itt: A Munka Érdemrend bronz fokozatát már meg se említsd (Vona Gábor elvtárs, az ELTE KISZ-alapszervezet titkára), mert szívbajt kap :)

olvass-nezz-lass.hupont.hu/43/a-szocialista-magyarorszag-kituntetest-kaptak
@nincs_itt:
NEM!
DEHOGY!
NEM is Piktor seggéből bújt ki ez a Vona gyerek!
NEM is igaz, hogy azóta is a narancsbolsik utasításai alapján játssza az eszét.
NEM is az ellenzék ellen használják őket!
DEHOGY!
NEM!
DEHOGY!
DETÉLLEGNEM!
Csak úgy látszik! :D
(Persze a mosóporreklámot beszopó, 60-as IQ-val rendelkező, narancsbolsevik hívőnek nem, de másnak...)
@Penivaldes:
Még kérded??? De élvezd cica, élvezd, ha már Egerünk nyelvét nélkülöznöd kell!
Mi van Egérrel?
Elütötte a villamos???
Mostanság olyan passzív...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Kétségekbe sodorsz SSteffy és a közted létrejövő rendez-vous /ugye, milyen előkelő vagyok?/ szervezésében.
Összehoználak percre pontosan, Te vársz egy aranyhajú, baranyai élveteg csajt, és megjelenik Neked egy pohos, dinamógatyás partner. Merthogy SSteffy rejtőzködő.
Kitegyelek egy ilyen traumának?
Nem akarunk Téged elveszíteni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: NEM NEM, NEM. Na ezért majd jól megvonáznak majd a hívek, majd ez lesz
@Penivaldes:
Csónak??? Ez a legdurvább sértés...
Az KAJAK!
Vagy KENU!
Vagy SÁRKÁNYHAJÓ!
De csónak... olyanban nem is ültem 20 éve...
Tulajdonképp szörnyű vagy...
Kezdem érteni.... NEM IS SZÓLTAM! :D
@Mariann19: :DDDD

vállalkozó kedved töretlen. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: jól van na. olyan szenvdeélyes vagy megint:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
@Mariann19:
Háááát...
Nem tudom, de biztos komoly törés lenne bennem... :(
Én olyan kis optimista vagyok! :D
www.bumm.sk/images/73715/001.jpg
@Penivaldes:
ÉÉÉÉÉÉÉÉÉN?
Mindig!
Csak meg ne tuggyák... :D
@Penivaldes:
OKÉ!
Hozd a maradványait egy kis cipősdobozban és én megoldom! :D
@guma: nos kb. fél éve azt írtam, hogy véleményem szerint a lakosság jelentős része az 1975-ös gazd. szint körül él.
Most olvasom, hogy ,,sikeres az időutazás'', mert már az 1960-as évek elejének gazd. szintjét is ,,sikerült elérnie a gyorsnaszádnak''.

A cikket olvasva _sem_ értem, hogy egyesek mire alapozzák a háztáji gazdaságok általuk feltételezett sikerét. Nincs fizetőképes kereslet, sőt most már piacképes termelő sincs, mert a jelenlegi körülmények között nem éri meg.

Ha akad is hozzáértő--megfelelő földdel és talán megfelelő eszközzel rendelkező--földműves, aki képes többet termelni, mint ami a saját (családi) szükségletre elegendő, eladja majd szomszédjának a másik nincstelennek? Aki szintén eladni akar, hogy pénzhez jusson (élelmiszerre, ruhára, közmű fizetésre, esetleg vetőmagra, stb.).
Lehet persze pénz kihagyásával is cserélni is egymás között... az egy gyönyörű szép új világ képét vetíti elénk, versenyképes piacgazdasággal...
@Penivaldes: ,,Anulu még szeretne sok-sok banánt enni!'' :D:D:D

A koszorúkat majd a végén!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: rendben majd hozom...bár valójában engem kéne elásnod, mert én voltam az aki fagyott lett.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A lelki törés elkerülésére javasolom, hogy amennyiben a dinamó szerkósnak lesz jelenése, erre az esetre vigyél ki a Mosoni-Dunára egy alig használt ajtólapot, fektesd fel rá, és hagyd lecsorogni. A tengerig.
A többi már nem a Te dolgod.
@le Látó: önkéntes szövetkezet kell, amiről Mellár T beszélt. parasztpolgár, olyan mezőgazdaság, ami nem annyira extenzív. hogy gép bedob, permezetez, év végén gép összeszed, hanem ami élőmunkát igényel.
@guma: "Vállalkozó kedved töretlen."
Tavaszi vitalitás. Buzog bennem a tenniakarás.
@Penivaldes:
Ám legyen! :(

@Mariann19:
Micsoda igények... A szállodát ne fizessem??? :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: úgy gondoltam az vele a legtiszteségesebb ha meghidegülök kissé vele szemben.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "A szállodát ne fizessem?"
Ne! Az enyészet majd megteszi a maga dolgát.
A képen az egyik csaj fekete. A másik SSteffy?
Nem látszik az aranyszőke hajkoronája!
Nem rossz!
@Penivaldes: aha, szóval kolhoz.
Nos
1) erről már vannak kedvezőtlen tapasztalatok, l. 50-es évek... tehát ilyenbe elveik miatt is kevesen lépnének be.
2) a helyzet alapjaiban más, mivel az elképzelt leendő tagság túlnyomó többségének semmilyen eszköze, gépe sincsen. Max. kubikos lehetne.
3) ha valamilyen csoda folytán sikerülne is, akkor is kell 3-5 év, amíg pozitív hozadéka lesz.
A gond az, hogy az emberek nem tudnak addig várni, mert nincs tartalékuk--soknak 1 hónapra sem.
@le Látó: na ezért nem szólalok meg szinte, mert a gyomrom felfordul...

ezt átéltem és most újra tömeges lett ez a szegénység mint amikor az 50-es években és a 60-as első harmadában munkásruhában jártak az emberek, és pufajka volt sok embernek a télikabát...

szerencsére az ellátással már nem tudják minden téren azt a világot megteremteni, de ha a munkanélküliséget, pénztelenséget tovább fokozzák akkor durva világ lesz mindenkinek.

nincs mit veszteni, mert már fagytak meg sokan és éhhalál is volt...
@Mariann19: engem letört, de olyan jó olvasni a fiatalok viháncolását, csipkelődését :)))
@le Látó: kolhoz? nem, nem, az egy kényszerített izé volt, fenyegetés. nem, inkább az kéne hogy a gazdák saját maguk közt szervezkedjenek.
@le Látó: Á őt nem ismerem, na de az öccse..az igen:)
@guma: ismerős a kép, mondjuk akkor kicsit más volt a munkásruha ázsiója, mint ma, amikor ,,nem sztár már az olvasztár''.
Ettől függetlenül a vidéki emberek jó része katonai ruhákat hord és nem hinném, hogy azért mert divat a military.
@le Látó: én ezt még nem tapasztaltam hogy vidéken katonai ruhákban lennének
@le Látó: de azzal kezdődött :)))

előbb a fiataloknál divat lett, majd "kinőtték", kidobni kár lett volna, így a szülők rájöttek milyen jó is az melós-utcai ruhának :D
@GeoCracker: nálam is leverte a lécet délelőtt ez az "okos" húzás!

(jó még az oldal - de nem tudom meddig fog élni...)
@guma: "De olyan jó látni a fiatalok viháncolását, csipkelődését."
Nagyon örülök a derűs perceidnek, amelyekhez sikerül hozzájárulnunk. Szállj be!
Nem korfüggő!
@Mariann19: ez igaz :)

csak valahogy cserben hagytak a szavak mostanában...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Asztaaa.. stricitalálkozó volt? Prostitúcióra is vetemedned kellett??? Ezek a digók... a szenük sem áll jól:-)) Persze aki előtte befröccsent...
@guma: a válasz idézett cikk első mondatában rejlik.

Sajnos ettől sokkal rosszabb adottságú falvak is vannak. Tudok olyan borsodi falusi utcát, ahol a tyúk a legnagyobb háziállat. Ráadásul az sincs minden családnál. Az ilyenek hiába fognának össze...

A ruhával kapcsolatban igazad lehet.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
"Nincs ásó-kapa." Nincs elválasztás, nem hagyjuk, ugye?
Erre asszociáltál?
@Mariann19: hozzájárulok azonban egy kis szűrreállal

www.youtube.com/watch?v=8IoBx77SHiw&feature=player_embedded

Van-e nálatok alkohol? Nálunk a városban nincs sehol.
Van-e ott könnyűvérű nő? Nálunk nincsen, csak térerő.

Vannak-e arra dílerek? Nálunk a tehén ad tejet.
Az utcán laknak-e emberek? Nálunk csak az, aki szeret.

Van-e nálatok maffia? Nálunk mindenki kiscica.
Nálatok laknak-e állatok? Nálunk vannak, de nem nagyok.

Tiszta az udvar, rendes a ház.
Nálatok meg mindenki gáz.
A cica figyel, a kutya vigyáz.
Tiszta udvar, és rendes ház.

Vannak-e nálatok tengerek? Nálunk csak hullámzó emberek.
Vannak-e arra nagy hegyek? Itt is volt régen rengeteg.

TV2 és RTL: nálunk senkit sem érdekel.
Inkább mindenki környezetbarát, és kritikus tömeg.

Gecik-e ott a gazdagok? Nálunk vannak, de angyalok.
A végén meg kell-e halnotok? Nálunk tömve vannak...

...a templomok! Rendes a ház.
Nálatok meg mindenki gáz.
A cica figyel, a apu vigyáz.
Tiszta udvar, és rendes ház.

.....
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Tutaj az te, vagy inkább csak egy farönk, nellé néhány teherkocsi belső kötözéssel... oszt egy petrencés rúddal kavarod az iszapot, ahogy tovalöködöd:-)
@guma: "Cserben hagytak a szavak mostanában."
Ez nem így működik. Mozgósítsd magad, felejts bút-bánatot, tere-ferélj, minden sokkal jobb lesz.
Ez a fidelitas valami olyasmi a komcsi fidesznek, mint régen az úttörőkök a komcsi komcsiknak?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Bakker... ásod a répavermet magad alatt...
Sose találnak meg téged, csak a répa csontváza mellett valami kis csökevényt...
@Penivaldes:
PERSZE!!! Már háton vagyok, pocisimire várok... :D
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Te akartál Tökivel elásatnyi."
Mikor? Olvassál vissza, mert megint jöhet egy indokolatlan perpatvar.
Soha nem tennék ilyet!!!!!
Nem Rólad volt szó, hanem SSteffyről vagy az alteregójáról.
@le Látó: persze igazad van, mert ők már közössel kezdtek neki a változásnak.

ma a lepusztult rendszerekben és elcsigázott, tudatlan emberekkel ez szinte kivitelezhetetlen.
viszont mégis csak ez az egy út járható előttük, ha összefognak - talán azzal kezdve, hogy a falút rendbe teszik...
@guma: A szürreálod olyan édes-bús, idilli.
Több erő kell, buzgalom, élni akarás. Szedd össze magad! Mikor, ha nem tavasszal?
@Mariann19:
Biztos, ami biztos, én elásom először ezt a nyomi nyulat, utána majd vitatkozhatunk, hogy jogos volt, vagy nem a dolog! :)
Nem'á, hogy itt kekeckedik ez a kis répakiller... :(
@Penivaldes:
Mesélj, mit szeretnél? Persze, az illendőség határain belül... :)
@Penivaldes:
Egyesek szerint bármire... :D
Ezek persze alulbecsülnek!
@kovi1970: na nem annyira lájtos, sokkal direktebb akció dús "bevetésekkel", mozgósításokkal...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ne is törödj velük. irigylik, hogy mennyire sokat tudsz:))de nekem ugye megmutatod?
@Penivaldes:
Zavarba hozol... Itt, ennyi sok libsibolsi előtt? :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Én elásom először ezt a kis nyomi nyulat."
Te nem tudod, hogy ovis séta esetén ő a párom?
Tudod, mikor mennek a gyerekek szépem sorban.
Akkor nekem ne legyen párom?
Ezt nem teheted, mert rekvirálom az ásódat!
@Mariann19:
Picit sem??? :((
Szomorú vagyok...
Csak a TE kedvedért hagyom meg ezt a répakillert!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: és az én boldogságm? én azt szeretném hogy áss..:(((
aztán mást is...
@Penivaldes: "Egy picit sem áshatja el?"
Mennyire gondolsz?
@Mariann19:
Szégyelld magad, ha arra gondolsz, mint amire Pennike! :))

@Penivaldes:
Tömeges ásás következik... Csúúúúúnya lesz ez, gyengébb idegzetű olvasóink most menjenek Mounika Showt nézni!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Picit sem?"
Te lennél a legbánatosabb, ha nem lenne itt az ugrató kicsi, jó barátod.
Akkor lennél igazán szomorú, ej, koszorú, koszorú.
Hagyd meg nekem ezt a répakillert, nekem jó lesz.
@Mariann19:
Na, de csak miattad!
Különben "huggyoztak volna nekije"... :)
Néha magam is elolvadok a vaj szívem láttán...
Még SSteffyt is embernek nézném... néha... egy másik dimenzióban... egy másik létformában... egy másik állat helyett...
@Mariann19: hát csak annyira, hogy egy picit, hogy ne lógjon ki
A legszomorúbb ezekben a posztokban, hogy a szerző vélhetően feltételezi, hogy mindenki ugyanarra a hírre 'ugrik' mint ő, mert a forrás ismerete nélkül egész egyszerűen érthetetlen mi a közlendője.
@Penivaldes:
Most viszont a pancsolás mezejére lépek, mert a saját szagom is zavar, így evezés után... :D
@guma:
A rozsályi példa szívet-lelket melengető.De azért a számok:
800 fős település;
85 rozsályi gyerek jár az iskolába (alapfokú);
kb 5-8% a középiskolások száma=40-48 fő;
kb nyugdíjas 10-15%=80-120 fő.
Így marad aktív lakosság 547 fő.
Ebből az önkormányzat 120 főt foglalkoztat + 65 közmunkás,de mint foglalkoztatott vegyük ide,tehát a szám módosul 185-re.
Így a közhatalom a népesség 23%-t alkalmazza, aktívakra vetítve ez 34%.
Mindamellett,nyíltan protekcionista gazdaságpolitikát is folytat,hogy nem rozsályi vállalkozó nem kap munkát, hacsak nem muszáj. De a pénzt,a támogatást,azért a külső források biztosítsák számára.Tisztára az Orbán vezette kormány és az EU viszonya. Azzal,hogy a közmunkások használata,milyen jó,hisz olcsóbb mint a piaci bér (ezáltal a többinek is alacsonyan tartja a jövedelmét),neki semmibe nem kerül,akár a lovak elé is lehet majd az embert fogni,akkor nem fogyaszt még benzint sem.Ez a piactorzító hatás.Szted ez jó?Gazdaságról meg inkább semmit ne mondott volna.
@guma: Nem téged bántalak. De ez csak zárt, fejletlen gazdaságban működhet, mely azért a külvilágból folyamatos dotációt kap. A társadalomromboló hatása viszont elképzelhetetlen. A polgármester országjavító elvei meg megmosolyogtatóak. Ilyen fokú naivitást viszont az a baj, hogy egyre gyakrabban tapasztalok. Túlélésre lehet példa, de arra ott a másodgazdaság, vagy háztáji is, s akkor legalább a piaci viszonyok nem sérülnek.
Offizierskreuz A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje

Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há... 2013.04.14. 12:28:01

"Gerlingen - Der Gerlinger Bürgermeister Georg Brenner sollte anlässlich des Bundesschwabenballs am 20. April in Gerlingen mit dem ungarischen Verdienstorden ausgezeichnet werden. Doch Brenner lehnt die Auszeichnung mit Verweis auf die Politik Ungarns ab. Diese habe in den vergangenen Wochen eine Entwicklung genommen, die er nicht mittragen könne.

www.galamus.hu
„Brennert a müncheni magyar főkonzulátus már tavaly novemberben tájékoztatta a tervezett elismerésről.”

És a jóember a hivatalos ünnepi program www.ldu-online.de/17.html megjelenése után közli elhatározását közel fél év gondolkodási idő után. Érdekes lesz amikor a másik kitüntetett Erich Gscheidle Németh Zsoldtól átveszi a (Offizierskreuz) kitüntetést. Nem fogja megtapsolni és nem gratulál neki? És ezt mutatni fogják a kamerák országnak világnak?

Magyar újságírás. No comment!
@nincs_itt: Te aztán mélyére látsz a dolgoknak. :)
@le Látó: "erről már vannak kedvezőtlen tapasztalatok, l. 50-es évek... tehát ilyenbe elveik miatt is kevesen lépnének be."

Állj. A kolhoz oroszországi felállás volt. Oroszországban ezt megelőzően a földközösség volt a jellemző.

Ha a termelőszövetkezetekre gondolsz, el kell, hogy keserítselek. A megalakulást követő keserveken túllépve a szövetkezeti modell megfelelt a kor körülményeinek. Mivel a vidéki lakosság többségének volt állandó ipari stb. munkája, ezért a szövetkezetben csak a munkacsúcsok idején vették igénybe az ő munkaerejüket, a nagyüzemi termények betakarítása során. Egyébként a téesz mint gesztor által nyújtott szaporítóanyaggal (kismalactól zöldségmagig bezárólag) a háztájiban termeltek, munka után. (folyt.)
@sírbateszezazegész: nem, nem jó - mert nem itt kellene tartani a magyar mezőgazdaság "eltartó" képességének kihasználásában.

de tagadhatatlan, hogy a mostani viszonyok, körülmények között ez eredmény és továbblépés lehetőségét is rejtheti (nem "felejt" el dolgozni, nem esik ki a "rendszeres" követelmények, elvárások, felelőssége "alól"), ha a viszonyok normalizálódnának...
(az előző folyt.) A szövetkezet adta a tápot, a trágyát, jelezte, ha a növényi kultúrában növényvédelem volt szükséges, és elvégezte a szükséges permetezést. Ennek az volt az előnye, hogy a termék egységes, piacképes volt, a szövetkezet képes volt nagy mennyiséget értékesíteni, ugyanakkor a téesz tagnak biztosított volt a piaca.

A faluban meglévő fölösleges munkaerőnek jellemzően a téesz melléküzemág biztosított foglalkoztatást.

Soha a történelemben olyan jól nem ment a magyar parasztnak, mint a Kádár-korban. Soha a magyar parasztnak nem volt korábban nyugdíja. Történelmi lépés volt, amikor a hetvenes években a téesztagokat is bevették a biztosítottak körébe. Nyugdíjas paraszt - ez új volt a magyar történelemben.

Ezt törte ripityára a dicső Antall-kormány.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Szégyelld magad, ha azt gondolod, mint Pennike."
Á, én csakis romantikus miliőre gondolok, gyertya, angyalkák, semmi földi cafrang.
Rendes vagy, hogy mégis az életre szántad killert, csak kérdés, hogy a döntésünket megérdemli-e.
Megint eltűnt. Valahová járkál, de nem árulja el.
Lehet, hogy elhagy SSteffyért minket?
Belegondolni is észvesztő.
Igazad van, a zene a gyógyír.
@épészmérnök: a tsz-kről annyi téveszme van ma közszájon (a nem vitás drasztikus indítás adja ennek az alapját, bár azt sem emlegetik, hogy míg nem volt tsz - közellátás sem volt normális.)
@Mariann19: amúgy félszemelek... látom töki mekkora genya... kirágom a lélekveszejtője alját az aljasnak, oszt viheti a tökig érő vízben a fején hazáig a rovancsolt roncsot.
Vigasztalhat azért minket, hogy máshol is vannak megosztó személyiségek.
A Vaslady protest song második a slágerlistán!
www.officialcharts.com/music-charts/
És it a dal
www.youtube.com/watch?v=S3dvb567v4s
Nálunk mikor lesz ilyen?
@guma: A téesz-szervezésnek két etapja volt. A "padlássöpréses", kulákverős az ötvenes évek elején. 57-58-ban egy második hullám, amely szintén nem volt leányálom, de nem volt olyan brutális mint az első.

Érdemes megjegyezni, hogy Nagy Imre agrárközgazdász volt, és a hazai viszonyoknak megfelelő mezőgazdasági gazdálkodási formákkal foglalkozott a reformközgazdászok között az ötvenes években. A gazdasági reform aztán 68 után megnyitotta az utat a racionálisabb szervezeti formáknak.
Az óriásbirtokosok mintagazdaságait a földreform után nem darabolták szét a kommunisták, hanem megtartották őket, ezek lettek a gesztorai a modern, és olykor világszínvonalú termelésszervezési formáknak.
@épészmérnök: köszi, ezt már én meg sem említettem mert sejtettem kitérsz rá.:)

bár sokan emlékezhetnének pl Hofi, Jókai Anna, Palotai Boris vagy sok-sok más (szociológiát ne is említsem) irodalomban, színdarabban is felelhető, megírt jólétről.
(talán a mosógépen tartott teknő, a sok sátortetős ház, amit azért épít át, hogy több lépcsője legyen mint a szomszédnak, stb)

igen, ez az amit már szinte mindenki elfelejt.
sosem volt olyan jó lét a magyar falukban mint akkor...
@CSENDES:
"Ugyanakkor igény is biztosan van a magyar futballra."
Hát hogyne. Igény van, foci nincs. Már régen nincs, csak nosztalgia van és erőlködés.
BREAKING NEWS A SKYNEWS-on!!
A Vaslady protest song a MÁSODIK a Top 100-ban!
www.officialcharts.com/music-charts/
És íme a dal:
www.youtube.com/watch?v=S3dvb567v4s
Én mikor szavazhatok a magyar listára?
@épészmérnök: Igazad van a tsz-szel kapcsolatban, de azért az Antall-kormány a tsz-tagok jelentős asszisztálása mellett törte ketté.
A földosztás iránt hatalmas igény volt a parasztság körében. Ugyanakkor elejétől fogva világos volt, hogy a kisparcellás termelés nem gazdaságos, a néhány holdon nem lehet nyereségesen termelni, pláne nem fejleszteni. Eleinte állami gépállomásokat létesítettek, amelyeknek a munkagépeit olcsón lehetett igénybe venni. Azonban a nagyüzemi gazdálkodásról nem lehetett lemondani.
Nagy bűn volt az erőszakos téeszesítés. Lehetett volna másképp is. A cél nem szentesíti az eszközt.
@épészmérnök: :)
tök igaz - de hülye libsi vagy, ha terjeszted.
emlékeim szerint Amerikából is idejártak tanulmányozni.
egy nő ebből a delegációból 25 évig kísérte végig egy falú sorsát.
@sírbateszezazegész: Nem gondolnám. A téeszek vezetőinek egy része természetesen kihasználta a szövetkezetek megszüntetését, és privatizálta, amit csak bírt. Azonban iszonyatos mennyiségű termelőeszköz ment így is veszendőbe, és rengeteg a megműveletlen föld ma is.
Az elszegényedett, tönkrement régiókról nem is beszélve.
@Fici7:
"Láttam Kocsis Mátét nyilatkozni, olyan lassan beszélt mint a stroke-os anyósom. "

Lassan mondja, hogy mindenki megértse... :))
@guma: Libsi vagyok? Akkor figyelj! Az 56-os felkelés/forradalom/akármi akkor veszítette el a támogatottságának egy részét, amikor Mindszenty bíboros bejelentette a rádióban, hogy visszaveszik a földreform során kiosztott földeket. Na erre a parasztok felkapták a fejüket.

Zárójelben: az ország legnagyobb földbirtokosa 1946-ig a magyar katolikus egyház volt...
@sírbateszezazegész: ja, elfelejtettem mondani :

nem bántasz! :)
csak hihetetlenül naiv vagyok én is! :DDDD
@guma: nem mindenütt ilyen 1xű.

pl itt:

www.vasutallomasok.hu/kepek/p0019/p0019614.jpg

A rendszerváltás előtt olajat tároltak itt, iparvágány járt be. A falucska lakossága gyakorlatlag az objektum őrzéséből élt.

Mára ez megszűnt, nincs posta, rendelő, bolt(!), semmi sincs, csak víz és villany.
Mindenért a szomszéd településekre kell vonatozni.
A vonat kétóránként jár.
Ja, a kb. 60 családból senki sem roma (mielőtt vki ezzel jönne). Az élet 1xűen kihúzta a szőnyeget a lábuk alól.
A táj 1ébként csodálatos, csak kevés a megélhetéshez. Próbálnak szerveződni, de aránylag kevés sikerrel. A PR nagyobb, mint a siker.
Rájöttem miért kevesebb a troll manapság!
Tanulmányi kirándulásra küldték őket a Kubatov-gárdával együtt!
news.sky.com/story/1077853/millwall-violence-caused-by-two-families
De ahogy látom kétnaposra:
news.sky.com/story/1078130/newcastle-sunderland-derby-violence-arrests
Edzenek a szellemi honvédelemre:)
@épészmérnök: A téesztagok 90%-a vissza akarta kapni a földjét. Azt gondolták, majd ők megmutatják. Hát sikerült nekik. Maga a mezőgazdasági nagyüzem viszont valóban termelékeny volt, de azért volt piac is (pl. Szovjetunió). Igaz, hogy oda meg nagyrészt olyan konzerv ment, amit azért inkább nem embernek adtak volna. Voltam ilyen konzervgyárban. Ja, és nem vagyok finnyás.
@guma:
"A Munka Érdemrend bronz fokozatát már meg se említsd"

Te most viccölsz-bolondozol? A munka és ez a névsor együtt? Hát hol ismerik ezek a munkát, sose lettek neki bemutatva!
@épészmérnök: bocsánat, de mostani, feltételezett szerveződésről volt szó.

Az általad leírtak helytállóak, talán a 70-es évek közepén még meg is verte volna azt a földműves, aki azt mondta volna valaki, hogy ,,itt a földje, vigye és művelje önállóan''.

Szerinted _ma_ (!) bízna bárki olyan szervezőben, aki bármilyen céllal kollektivizálást próbálna az egyéni gazdálkodók között? Nos erről szólt a véleményem.
Termelőszövetkezetet ismerem, ott volt nem messze tőlünk. Mellesleg az állami gazdaságokban is voltak háztáji művelésű földek, jobbára répa és kukorica.
@épészmérnök: nem szerintem, TE!!! :))))

csak én már ezt többször megkaptam, ha erről beszéltem...

ezt sem hiszik el, sőt azt sem, hogy lemondtak pénzért (amit mai napig megemelten felvesznek!!!) szinte,az összes kárpótlásban igényelt ingatlanukról is lemondtak 94-98 közötti egyesség után.

mindenki másnak is!
MÁS:

ma este 22,05-kor Ferge Zsuzsával lesz 1 órás magánbeszélgetés az atv-n!!

ha nem haragszol: szinte őskövületek vagyunk, mert mintha nem törtélem, hanem mese lenne az egész...

küldök egy csemegét :D

állítólag itt tartunk ma is:

offforever.blog.hu/2013/04/11/oket_en_sem_vennem_fel_a_felsooktatasba#more5212395
"Idő előtt hazajön az EP-képviselő
Nincs egy éve, hogy Brüsszelbe ment a fideszes Bánki Erik, de máris hazaköltözik. Várja a kampány.
Rogán: Lesz még rezsicsökkentés
Szeptemberben vizsgálja meg a Fidesz, hogy hogyan csökkenthetné tovább az áram és a gáz árát."

néphülyítés forever...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ezt CSAK Neked!!!
http://www.hadisir.hu/?o*=0&bejegyzesek=lista&*=0&kategoria=1&nev=Zazrivecz&szul_ido=%C3%89%C3%89%C3%89%C3%89-HH-NN&anyja_neve=&p*=5

Itt felülről a második:

http://www.hadisir.hu/?o*=0&bejegyzesek=lista&*=0&kategoria=1&nev=Vona&szul_ido=%C3%89%C3%89%C3%89%C3%89-HH-NN&anyja_neve=&p*=5

Ez a Honvédelmi Minisztérium hivatalos Hadisír gondozó nyilvántartó honlapja. Szerintem elég gyalázatosan pontos...
Nem nekem van magyarázkodni valóm, hanem a Gucciba és Burberry-be öltözködő, hazudós ál-történésznek...
Aki diplomás minimálbér helyett cirka 1,5 millió embert baxott át, mint a xart a palánkon. a 855 ezer szavazó és családjaikra utalok. Na ettől hányok, igenis kijelentem, hogy NEM akarom tudatni SENKIVEL, hogy magyar vagyok... Szégyellem...
@guma: Nem is akartalak! :)
Viszont ami a cikkből valószínűleg kimaradt, hogy a jelenlegi polgi, meg az apja, meg az előző polgi azért nem a minimálbérből él (szerintem). Meg '90 előtt sem ellenállók lehettek.
Tudod az a baj, hogy így mentik át a hatalmat, és így konzerválják a személyi függést, létrehozva egy új feudalizmust, a különbség csak annyi, hogy most nem a ló a király, hanem a terepjáró.
És most nem az irigység beszél belőlem, csak objektíve a tényeket állapítom meg.:(
De azért tényleg maradj, ha már feldobnak a "fiatalok"!:)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: eh! de értetlen vagy:))))

bemutatták nekik: nézzétek ezt kell követelni!

tudniuk kell valahonnan mit várjanak el mástól!
@le Látó: " nem mindenütt ilyen 1xű."
Azért a PR valószínűleg ott Rozsályon is nagyobb. Fentebb leírtam gumának miért. A számok azért nem stimmelnek ott.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Jaj, má' Tééé. Maraggyá mén megfele... Ojjanok ezek a ántiszemitákok, hogy a többség szombatista... Meg osztán ez az EJÚ ellenesség is, Istenkém, amikor a nem-goj fizeti az EJU zászlóégetőt, akinek a zapukájja, MSZP-s színekben indult 2010-ben, kicsi Novák... Jajj, de bolonyult ez mint Matócsni nézésse
@guma:

nem sok hozzátenni valóm lehet, épészmérnökkel szinkronban:

www.ujasz.hu/szines-vilag/4176-orban-ur-ez-onoknek-miert-nem-jutott-eszebe-sugjunk

szóval a kollektivizmus erő és hatalom

levágja a gázcsövet mert a gáz túl drága és van neki jobb, ingyen

brühühühühü
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: ez pedig kommunikációs technika.

ha halkan és lassan beszélsz, jobban figyelnek rád.
@guma: Felsőoktatás... inkább nem mondok semmit :-(
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Végre! Köszönöm szépen!
Miért fognak kivágni innen minket? Jók vagyunk magatartásilag.
Bolikát hagyjuk csak evezni, hadd legyen szép napbarnított hódító, élvezze az életet.
Dologidő volt? Kutyu?
@sírbateszezazegész: igen, de a testvérek kivonulásával politikai kérdést csinált a vezetés abból, hogy _velük_ nem kereskedünk.
Amennyire én tudom, ők már a 80-as évek közepétől szívesebben ,,piacoztak volna'' a bartell helyett, de nem és nem!

Majd eladjuk nyugatra a ,,világszínvonalú'' termékeinket! Nem lett belőle semmi. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy néhány termék megállta volna a helyét a nyugati piacon, különösen akkor, ha az elektronikája onnan jön.
Nem ez lett a vége. A nyugatnak nem kellett az elnyűhetetlen holmi.
Gondolj bele, a 3-as metró kocsijait a 60-as években gyártották és ma is megy... jó, persze, azóta már szinte mindent kicseréltek szinte minden kocsiban, de akkor is.
@sírbateszezazegész: igen, csak az általam említett falucska max a helyi sajtóban szerepelt, míg Rozsály neve ismertebb.
@rodeo36: :)

szinte fáj, mennyire nem tudják a "népek" használni ezt az erőt és hatalmat.
@sírbateszezazegész:
Meg a 80 éves Mari néni is vissza akarta kapni a földjét, hiába mondta a családja, hogy nem kell, mert már senki nem ért a mezőgazdasághoz. De az neki jár, ha a fene fenét vacsorázik, akkor is! Nem baj, ha parlagon marad, neki gazos!
Lehetett volna ezt akár úgy is csinálni, hogy a tulajdonjog a Mari nénié, a tsz meg műveli és bérleti díjat fizet érte. Tényleg, arra emlékszik még valaki rajtam kívül, hogy a második tsz-esítési hullám után a tsz-be belépők a földjük után földjáradékot kaptak? Na jó, nem gazdagodtak meg belőle, de az elv volt a lényeg. Ezt most miért nem lehetett?
(Tudom, gyógyíthatalan naiv vagyok.)
Akkor most előszedem a legliberálisabb hangnemem: ez egy (1) búúúúzi!!!
@Penivaldes: csalfa lélek! :(:(

pincében zokogok 100-as pzs-be :)
@épészmérnök:

neked is:
www.ujasz.hu/szines-vilag/4176-orban-ur-ez-onoknek-miert-nem-jutott-eszebe-sugjunk

nem kell komment tőlem azt igazolja amit te is mondasz...

annyi a különbség, hogy a zorbány nem segít csak lop tovább, a kurva annybrühühühühü

rá fog baszni kurvára
Vicces ez a blog. Fabius rendszeresen kádáristázza a kormányt, a rajongói pedig nosztalgiázgatnak, hogy milyen jó is volt Kádár idején.
@épészmérnök: a rozsályi elnök két diplomás

brühühühü

magyar oktatás

mint anno a doktor (akadémikus?) a nagy állami gazdaság élén...

szerencsétlen fidesz

brühühühü

az emberek élni akarnak és megtanúlják kikerűlni a kormány baromságait még a rezsidémont is...levágják a gázcsövet és máris elment a démon a picsába a zorbán adóival együtt, amitől drága
@grundigg:
az orbán csak álmaiban lehet Kádár lábnyoma

brühühühühü

ugye Fabi?
@grundigg: te így látod? Elárulnád, miből jött ki neked?
@guma:
nézd, ha csak azt kezdi valaki hangosan, nagy plakátokon ismertetni a néppel (VIDÉKEN MINT ROZSÁLY) hogy:

az orbánkormány hatalmas adói miatt magasak a rezsik....és az orbánkormány maga a rezsidémon

akkor hamar rájuk borúl a bili

brühühühühühü

a magyar paraszt tud számolni, megpöki a tintacerkát és a kockás papírtot és máris vési rovásirással de megmarad
ez a (var)ánusz cikk elég gyenge lett.. :)
így kell az egyszerű GYÍKból s@ggly@kat csinálni, ami mint tudjuk mindenkinek van, de a úgy látszik azon néhány proli kivételével, aki beny@lt nektek keresztcsontig, senkit sem érdekel...
régen azért jobban nyomtátok, amikor minden héten "csődbe akart menni az ország"

csökken a bér, csökken a rettegés mértéke? ajaj :-)
@le Látó: Olvasom a kommenteket.
@le Látó: Nézd szerintem a szövetkezeti forma az jó, csak Magyarországon nem működik, elsődlegesen kulturális okok miatt (kulturálatlanok hozzá az emberek). Pénzt és piacot lehetne hozzá szerezni, de a szakértelmet azt meg kellene fizetni. Na az ami nem megy, elsősorban irigység miatt. Meg az önmérséklet. Pl. nagyon jók a villányi borok. De nem 30-50 euróért! A villányi borok csak otthonról nézve világszínvonalúak! Már Burgenlandban 50 euróért olyan bort veszel a szupermarketben (olasz vagy francia, nem tengerentúli), hogy össze sem tudod hasonlítani. Ez a baj, hogy otthon világpiaci árat fizetsz nem világpiaci termékért! Csak a legendák, azok vannak. A hungarikumokat a világon mindenhol megbecsülik! Lóf@szt! Nem is ismerik. Téliszalámi? Imádom. De itt nem a túristával kell versenyeznie, hanem olasz, spanyol, francia szalámikkal! Legendákkal kéne leszámolni.
Pfű.. jól eltértem a tárgytól. Bocs.:)
@guma:
#2 yehooda woolf 2013-04-14 21:52

a rezsidémon az orbán maga, az orbánkormány hatalmas adói miatt magasak a rezsiköltségek és nem a vállalkozók árrései miatt

brühühühühü
@sírbateszezazegész: nem kell addig menned.

Szlovákiában turista szalámi minőséget magyar párizsi árban kapsz bármely hipermarketben. Párizsihoz hasonló szemetet meg nem is árulnak.
@guma:
Na ez az, ami nálam nem műxik. Nem tudnak olyan halkan és lassan beszélni, hogy odafigyeljek rájuk. Ezt a technikát náluk OV vezette be annak idején, mikor még ki mert állni a tv nyilvánossága elé.
@grundigg: Ez a kormány csak módszereiben utánozza Kádárt (bár inkább Rákosit), az eredményeiben nem.
@grundigg: azt kell mondanom, hogy a százasszög hozzád képest mikroprocesszor.

Senki nem isteníti a Kádár-rendszert azzal, ha leírja a tényeket. Bármennyire is furcsa, de voltak vitathatatlan előnyei a mai berendezkedéshez képest.
Kérdezd meg apucit vagy nagyapádat és mesélni fog erről is, meg arról is, hogy mi volt kaki benne.

Ez nem foci, hogy ennek vagy annak a csapatnak drukkoljunk. Szóval nézz utána, mielőtt bölcselkedsz, gyártási hibás magzatom!
@sírbateszezazegész:
a magyar téliszalámi egy a 12 egyforma között a hűtőpulton...

50 euróért nem veszek bort, amikor 15 éves spanyol bort kapok 12 USD-ért (ja 7.5 dcl) a szokásos bor

a 3 éves olasz asztali bor 1.75 literes palackban 9.00 dollár

akkor mit akar a magyar az akármilyen boraival?

versenyt kell nyerni és beetetni vele a "vintage" minősítésért és tartani a minőséget és hosszú éveklen át tartani a márkát

nem pedig idén ez a jó jövőre mge a másik a kutya nem veszi

a magyar borok 7.5 dollárért szarok vízízű pisi...sajnálom soha többet nem veszek pedig akartam, hátha ennyi pénzért chilei vagy portugál esetleg californiai (pedig az is szar) kapható a jó borol délafrikaiak, meg ausztrálok esetleg Új Zéland-i onnan a világ finomságai érkeznek és azokkal egyetlen magyra szar sem veszi fel a versenyt

ezt azért plakátolhatnátok a borvidékeken

brühühühühü
@sírbateszezazegész: nagy tétben mernék fogadni, hogy 5 burgenlandi és 5 villányi bort nem tudnál megkülönböztetni ugyanabból a szőlőfajtából, pedig szerinted nem egy színvonalat képviselnek...
mindemellett óriási hévvel fizetnéd ki érte az értékének többszörösét, csak mert valaki a travel chanelen azt mondta neked, hogy az milyen jó :-)
nettó biznisz!
@guma:
egy faszt ha tv kikapcs, vagy ha élő elmegyek legjobb esetben hortyogok

értelmes világos artikulációval, az igen de azt is eltekerem vagy leveszem a hangot ha nem érdekel és soxor van úgy

orbánnak a kappan hangját nem bírom, olyan mint egy rossz hisztériás buzi az útszéléről (komolyan feláll a szőr a hátamon tőle) és a pökhendi magayrázós hogy majd ő megaszongya akkor bassza meg otthon a tükre előtt kétszemközt

brühühühühü

a többit sem bírom
@rodeo36: :DDDDD

nem tévézek én sem!
de ha valami érdekel és elérhető a hálón akkor "bekapcsolom" és ,egy a böngészés alatt :)

most például ez :

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JGNllvQpnDA
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Brüsszelből.."
Most olvasom, hogy az MSZP kifogásolja az eu Magyarország elleni eljárások gyakoriságát. Akkor most mit is akar az MSZP?
Az eu felezzen, vagy mi legyen?
@nincs_itt: Hát ha emiatt nem akarod tudatni senkivel, hogy "MAGYAR" vagy, akkor meg is érdemled. :)
@rodeo36: portugál vörösbor tényleg finom, pedig nem a legjobbat vettem, csak kommersznek számító vörösbort-magyar boltban.

Ja és nem volt szavatossági idő rajta, mint némely közforgalomban lévő magyar boron az alsó középkategóriában.
A palackban lévő, lezárt magyar bor megromlik! Agyrém! Szőlőnek talán közelében sem járt, de borként forgalmazzák.
@rodeo36: egyszer jött egy borvigéc, megkóstoltatott vagy 18 féle különböző bort.
18 féle nációtól. Nekem kettő jött be, egy etyeki mazsolabor, meg egy dél-afrikai fehér. Na az tényleg folyékony szőlő volt.

Viszont Olaszországban egy "továbbképzés" alkalmával tartott vacsorán ittam olyan olasz fehért és vöröset, hogy azóta is hányok, ha rágondolok.

Kóstoltam kaliforniait, beaujolais-t, malagát, de ezektől vannak jobb hazaiak. Nyilván azokból is van sokféle, de azokkal állják a versenyt a jó hazaiak.

A bormarketingünk viszont mint olyan, nem létezik.
@DarthVader: "A bormarketingünk viszont mint olyan, nem létezik."

Agrármarketingre az elmúlt húsz évben sokat költöttek a kormányok.

Ami hiányzik: nagy mennyiségben és egyenletes minőségben előállított borok. Az importőrök nem foglalkoznak kis mennyiségekkel.
@le Látó: Ja a szavatossági idejű ,,bort'' helyből visszateszem és a felette lévő polcon kezdek el keresni...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Azért, mert a földet kapták vissza, amit most vagy használnak, vagy bérbe adnak. Ha meg vállalkozásba vinnék be (ami most nem lehetséges), akkor tulajdonrészt kaphatnának (részvényt vagy üzletrészt).
De nem hinném, hogy naiv vagy.:)
@DarthVader: ezt írja @sírbateszezazegész is:
,,Legendákkal kéne leszámolnunk''

Nem elég, hogy mi azt hisszük, hogy a kutya a sósat szereti. Megmondta ezt valaki a kutyának is?

Mert nagyjából ez a helyzet.
@sírbateszezazegész: tudod a villányi bor bírta a gyűrődést a hosszú hajóutak alatt, nem tört meg, nem lett zavaros.
legendája, világhírneve innen származik!
sokáig csak hajó járt a nagy vízen túlra:)

@rodeo36: te látod! :)

én érzem a pénztárcámon is...
ők meg hisznek!
@rodeo36: Ugyan arról beszélünk. De egy villányi küvé cca. 9-15.000 Ft. Ezért írtam az 50 eurót. Azért pedig már nagyon jó francia bort lehet kapni (természetesen cabernet sauvignon/franc, ill. merlot fajtából). Mondjuk a kaliforniai borok igen jók. A magyar borok sem rosszak, csak a helyén kell azokat kezelni. Jó középszer és kész. De csak a legjobbak ütik meg ezt a mércét. De jelentősen túlárazottak.
@sírbateszezazegész: A magyar borral az a baj, hogy lehet rossz borokat is kapni, és akármilyen márka, vagy fajta, nem lehetsz benne biztos, hogy nem lesz élesztőszagú, savanyú, meg hasonlók.

Chilében a legolcsóbb, dobozos, vagy kétliteres borok is megbízhatóan tisztes minőségűek. Rossz bort itt még nem ittam. Nagyon jókat viszont igen (bár én inkább a gin-tonic-ot kedvelem :-)).
@le Látó:
"@huzzadneki shakespeare: kizárt!

Ez Stefike:

http://www.agroinform.com/files/aktualis/agroinform_20120909205521_landiniedina.jpg"

Neb.ssz, akkor engem átvertek! 2.000,- HUF-ot fizettem a képért. :-(
@Doctor Klauße: Hát nem egészen erről írtam, de mindegy. Inkább beszéljünk arról, hogy milyen hihetetlen mértékben romlott az oktatás színvonala, vegyük a te példádat, hiszen doktori címet értél el, az olvasott szöveg értelmezése mégis nehézségekbe ütközik.
Egyébként a pénzed vesztenéd, főleg azért mert Burgenlandban jellemzően nem a villányi típusok vannak telepítve, más a terroir, kevesebb a napsütés. De ezzel együtt akár nyerhetnél is. Ja, és én nem travel csanelről választok bort.:)
@le Látó: "Senki nem isteníti a Kádár-rendszert azzal, ha leírja a tényeket."

És hol írtam, hogy bárki is istenítené? Idézd már be, processzorkám! Képzeld, a százasszög agyammal is tudom, hogy minden rendszernek vannak előnyei. És vannak hátrányai is. De ha valaki egy régi rendszernek csak az előnyeiről sztorizgat, azt miért ne nevezhetném nosztalgiázásnak? Te minek neveznéd? És ha ezt egy olyan blogon teszi, ahol rendszeresen szitokszó a kádárista, talán még furcsállhatom is a dolgot.

És ha megkérhetlek, gyártási hibás magzatodnak a továbbiakban a gyártási hibás magzatodat nevezd! Ezúton csókoltatom.
@épészmérnök:"Ami hiányzik: nagy mennyiségben és egyenletes minőségben előállított borok. Az importőrök nem foglalkoznak kis mennyiségekkel."
Így van! Nincs egyenletes minőség, nagy tétel meg a terület nagysága miatt egyszerűen elképzelhetetlen.
@DarthVader: Jó, közepes és felette levő magyar bor van (nem csúcs minőség, de jó), de miért kell érte kétszer-háromszor annyit fizetni, mintha olasz, francia, chilei, kaliforniai vagy új-zélandi, ausztrál bor lenne?
A bormarketing meg az országban kitűnően működik. Csak ez kint kevés, ha nincs hozzá megfelelő termék. Az ár/érték nincs egyensúlyban.
@Mariann19: Szerintem úgy gondolják, hogy Orbán már egymagában megtette a magáét, innen kezdve, nem adnak itthon támadási felületet. Persze amikor a gyagyi rohangált Brüsszelbe hetente smúzolni, akkor ezek még arra is gyávák voltak,hogy felvegyék a kesztyűt. Ettől függetlenül, biztos vagyok benne, hogy informális csatornákon a szocik azért elsutyorognak ezt-azt, már csak az 2objektívebb" tájékoztatás okjából.
@le Látó:"Nem elég, hogy mi azt hisszük, hogy a kutya a sósat szereti. Megmondta ezt valaki a kutyának is? "
Ez jó.:)
@épészmérnök: Azért az EU-n belül iszonyatos ellenállás van az újvilági borokkal szemben. Nem véletlenül. Más a szabályozás, ott azért javítják a borokat, főleg a nagyon olcsókat. De a rendes borok abszolút elfogadható minőségűek. És egyenletes a minőség, a területek nagyságából pedig jön a mennyiség.
Pullai Árpádtól: „A fiatalok keresik a modern élet és a kommunista eszmeiség összefüggéseit. Sokan rátalálnak a helyes útra, mások azonban tévelyegnek. Üres, tartalmatlan modernkedőkké válnak […] Egyesek túlságosan szabadosan értelmezik és gyakorolják a modernséget. Nyeglék, kiábrándítóan cinikusak, mértéktelenek a szórakozásban, bántóan individualisták, üres kalandokat hajszolnak…”. Melyre szinte felel Kocsis Máté: „Kétféle fiatal létezik ma Magyarországon, az egyik csoport - amelyben jóval kevesebben vannak - az, amelynek tagjai állandóan balhéznak, "törvénytelenkednek", kiabálnak és a kamerák kereszttüzére vágynak mindenféle figyelemfelhívó és erőszakos akcióval”.

endresy.blogspot.com/2013/04/fidelitas-retro.html
@sírbateszezazegész: hááá. mi nem vagyunk nagy borosak... de... évente kapunk innen-onnan kb 25-30 üveg magyar bort. Ennek kb a 2/3-a vörös, olyan 3-6000 közötti árfekvéssel... fél év után általában 5-ből 4 ecetes, megy a mosogatóba. Üledékes, a rozsdamentes mosogatót alig lehet elsúrolni. Már továbbajándékouni sem merjük, nehogy beégjünk. És nem "vándorborok" 1915.ös cimkével, hanem többnyire ismerős pincészetek hozzák...
@le Látó: Azért az érdekes lesz, amikor a kormányzat felszólítja a Applet, vagy az Amazont, hogy adja át a kötelespéldányt.:)
Na ez egy joghézag, és ezt tényleg szabályozni kellene.
@sírbateszezazegész: A kutyának a sós jo:-) Az enyimé megmonta, merkérdeztem:-) Hülye angol úrikopó:-)
@grundigg:
Biztos vagyok benne, hogy Fabius majd megvédi saját magát, ha szükségesnek érzi.

Ha a beszélgetésből csak egy adott pillanatot vagy témát ragadsz ki, akkor bizony messzire kerülhetsz attól, hogy embereket helyesen ítélj meg, mégha ezt alulinformáltságodban nosztalgiázásnak érzed is. Tudod, itt egy eléggé összeszokott csapat jelenik meg (önként és nem fizetésért, mint egyesek), akik ráadásul önálló véleményűek is.

Nagyon súlyos a helyzet, ha az ország összteljesítménye nem éri el az 1975. évnek megfelelőt. Ezt te helyesnek tartod?

Miután jogot formáltál az ítélkezésre, ne legyen baj, ha téged is megítélnek és az nem hízelgő rád nézve.

Gyermekemmel kapcsolatban azt kell mondanom, hogy a magyaron kívül még két európai nyelvet beszél, így aligha nevezhető gyártási hibásnak. Kiegyensúlyozott párkapcsolatban él, így -fájlalom-, de csókjaidra sincs szüksége.

Engesztelésül kapsz 1 csomag cukorkát:

m.blog.hu/ga/galm/image/1948_Negro1948.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hat tudod... ha Neked megfelelnek ezek a hazudozok, akkor legyel buszke is rajuk!! Nekem ez NEM szinvonal, hazudik a szarmazasarol, iskolai vegzettsegerol, elkepzeleseirol. Kosznom, inkabb letagadom, hogy az utlevelben ugyanaz az allampolgarsag szerepel!!! Ez igaz az osszes gazemberre.
@le Látó: nem tudod mit beszélsz:-) persze a phillips... azajó:-)
@sírbateszezazegész: "ott azért javítják a borokat"

Itt óriási a kínálat. "Javított" borokkal nincs, aki megélne. A klíma kiváló, a talaj nemkülönben. Van bőven tőke a fejlesztéshez.

Magyarországon meg nem hogy javítják a bort, de még hamisítják is.
@épészmérnök:
Ha lesz rá lehetőségetek, kóstoljátok meg a Carmel kóser bort.
Az egyik jó cimborám összehaverkodott az xy város rabbijával (rendőr volt, védte a zsinagógát).
Izraelből küldtek rendszeresen az itteni zsidók számára bort, kimondottan belső használatra. De egy jó darabig, havi egy-két alkalommal adott el nekünk is belőle, nevetséges pár száz Forintért!!
Ittam már én is Portóit, Tokajit, Ausztrál bort,de ez nagyon ott van.
Amikor összeültünk, és rituálisan elfogyasztottuk, az maga volt a mennyország.
@sírbateszezazegész: "az EU-n belül iszonyatos ellenállás van az újvilági borokkal szemben."

Persze, félnek a konkurenciától, ami érthető. Angliában viszont akárhová mész, mindenütt előtérben vannak a chilei borok.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Akkor ott a technológia hibás. Minden bornak megvan a maga élettartalma, ez -a tokajit nem számítva- a magas tannintartalmú vörösöknél a leghosszabb általában. Persze megfelelő tárolás mellett. A bornak állandó hőmérséklet kell. És állandó alatt állandót értek. De annyi idő alatt amit írsz bor nem mehet tönkre, csak ez fentebb írtak miatt. Szerintem nem szeretnek téged akik hozzák:)
@le Látó: "Nagyon súlyos a helyzet, ha az ország összteljesítménye nem éri el az 1975. évnek megfelelőt. Ezt te helyesnek tartod?" Ne legyél már telhetetlen... csak 38 év telt el és majdnem ott vagyunk:-) még 38 év... oszt Nippony, meg a Burkusok könyörögni fognak a receptért:-) Hogy ez már eddig is 76 év? Ki nem szarja le? Időnk van millő... sose halunk meg. csuhaj:-)
@sírbateszezazegész: akár.
Az e-könyv halála, hogy ír valaki egyet és aztán adjon be ingyen egy példányt, mert ő a szerzője és a forgalmazója is egyben.
@sírbateszezazegész: Bevallom, ezek többnyire testes veresek... a hőmérséklet egyenletes ugyan, tároló szekrényben vannak a lakás leghidegebb részén, de a hőmérséklet asszem kicsit magas, télen-nyáron, olyan 25 fok körül van. Nem tehetünk róla, fagyosak vagyunk:-) És igenis, szeretnek bennünket:-)
@huzzadneki shakespeare: Ha majd hazamegyek, megkóstolom biztosan, remélem, jó társaság is kerül hozzá, esetleg a Varanus-ról :-).
@le Látó: Már tegnap is láttam a Negrót most már beszerezted:D
@sírbateszezazegész: a california-i átlagbor az ki van herélve, mert most az a divat, hogy majdnem alkoholmentesnek kell lennie a bornak és a savakkal is vigyázni kell mert a sok seggfej aki ócska amerikai budweiseren nevelkedett sörivó nem bírja én meg ha nem érzem a bornak bor ízét akkor kiöntöm, a calaiforniai "vintage" borok azok csak drágák de én azt sem iszom...általában ami Chilé-től északra van semmit, a legkevésbé csalódtam a délafrikai, austrál borokban még a tömegárunak eladott jó minőség is ragyogó...én útálom a bordivatot a bor az bor bukéja van és érezni kell rajta azt, hogy pincében érlelődött hordóban és nem 100 akós hordóban hanem kicsiben...legyen az fehér vagy vörös...nagyon meg kell néznem mit veszek és soxor megkérdezem a szakembert mi is ez mert a drága soxor szarabb -nekem- és az olcsó jobb...nem hírnevet veszek, hanem olyan bort ami nekem az és az utolsó években magyar bort csak lábmosásra...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: nagy vagy Nyúl! :)
Magamtól nem jutott volna eszembe... Cavintont íratni :D :D
1000 után:
legalábbis ami ideért...divatos szirszar cimkékkel gusztustalan, a palackok sem vonzóak nem akarod megragadni és belehúzni vagy kidugózni
szóval ez van a 15000HUF az 50 eur és annyit én nem adok borért mert eddig mindíg megbántam...mások gusztusa szerint felárazott szart hoztam haza és rámsavanyodott

brühühühühü
@nincs_itt: Megnyugodtam, hogy az E14-et meg Bajnait is a hazugok közé sorolod. :)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
e zigaz?

akkor lámpavasat befűteni
kötelet beáztatni...

brühühühü
@le Látó: @Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:" Jahh, mert megkindlézné a kend, az analfabéla:-)"
Hát, ha az életem múlik rajta ezt akoor sem tudom mire vonatkozik:)
Doktor Kauffman?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: mit tudom én! Kádárista nosztalgiámban vörösbort kortyolgatva könnyen félrebeszél az ember fia :)

Veled nem történt ilyesmi? Ja, a répalé alkoholmentes. :D
@sírbateszezazegész: Kindle az egy márkanév. E-könyv olvasó. így sem?
Megfejtés: Letöltenéd az e-olvasóra.
@épészmérnök: Ha Szaud-Arábiában vagy, ott tényleg nem nagyon van kóser bor! :-)
@huzzadneki shakespeare: a halal is kóser, csak másképp... és bizony bor is van, ha nagyon akarsz:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
bor 14 C fok vagy picit alatta és nedves...25 az lábvízhez jó meg a lábsót lehet a házikígyódnak bele tenni a lavórba

brühühühü

nem kell a borral kibaszni és akkor iható
@épészmérnök: Más a technológiai előírás. Kevésbé szigorú, mint az EU-n belül. De természetesen a chilei borok jók, mondjuk én azért nem csak chileit láttam a UK-ben. Az is igaz, hogy a konkurenciát sem veszik jó néven. Talán analóg a helyzetre az ami a gmo-kérdés körül van az USA és az EU között.
Egyébként Magyarországon azért nem hamisítják a bort. Már ha borról beszélünk, és nem a kannás valamiről. De az más.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

igen de halal szar mög kó ser bor pályinka kóser körte is olyan, hogy inkább nem

brühühühü

azt is körűlmetélik
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
poszthoz:
1. csoport
Dixit frater fratri suo:
Potes ne ebibere pocula duo?
(És monda testvér testvérének:
két pohárral nem bírsz é meg?)

2. csoport
Ki nem iszik úgy, hogy
háromszor-négyszer elessék,
az nem olyan nyúl(!)
ki nekünk is tessék. :)
@épészmérnök: halálborhoz halálchicken

akkor kóser még sa úd ban isch

brühühühühü
@le Látó: :-)))
mamára ennyit jócakk all... majd eccer gyüvök:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
- Szóval maga analfabéta?
- Igen.
- Adja be írásban, négy példányban!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Akkor ott a technológiával van baj. Javaslom kérezkedj be hozzájuk egy öt literes üveg demizsonnal mikor palackoznak.:) Forró vízzel előtte kimossátok jól, azt legyen egy rendes dugó. Hidd el meglepődsz mikor kibontod, jé iható! :)
Állandó 25 fok tök jó.
Most jut eszembe, ilyen leghűvösebb rész mellett te is rezsidémonozol, mi!:D
@rodeo36: 2006-ben megismételték a 30 évvel ezelőtti francia-kaliforniai nagy bortesztet. És ismét a kaliforniaiak nyertek. A teszt eredményét nem találtam meg, de a Decanter folyóirat közölte.
www.inforadio.hu/hir/eletmod/hir-46036
@rodeo36: most hallgatom Fergét és kifejti miért nem kap kaszára az a kb 3millió kizsigerelt ember, akit bogár szerint az útszélén kell hagyni - különben visszahúz mindenkit.

1./ kb ebből 1lmillió a gyerek.
2./ ezek többsége kis falukban településeken él. közlekedés ócska, pénz amúgy sincs rá

megyek hallgatni, letelt a szünet.

jó éjt mindenkinek!
@le Látó: @Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Nincs e-könyv olvasóm! Nem önös érdek! Nem olyan vagyok! :)
De a viccet félretéve, azért a könyvtárak fontos szerepet töltenek be. Az én értelmezésem szerint pedig nem a szerző minősül forgalmazónak, hanem az oldal amelyik a forgalmazást biztosítja.
Negró mindkettőtöknek! :)
Tényleg Nyúl, esetleg a borokból megpróbálhatnál balzsamecetet készíteni, a' la modena. :) És akkor súrolni sem kéne.
@DarthVader: Taljánéknál az 1.40-es kategória az, amit otthon 1000+-ért árulnak. 3-5 euróért brutáljó borokat adnak. Laktam bortermelő vidéken (primitivo/negroamaro), olyan fázisok vannak a borkészítés során, amelyeket mi nem is ismerünk.
@rodeo36: magyar bort ajándékba a legnagyobb hiba. Tokajit lehet, de az aszu ugye nem bor, nők viszont kedvelik. Az meg külön kiszúrás, hogy Fhegyen milyen piák vannak, mindig ott jut eszembe, hogy vinni kell valamit, de a választék mindenek alja. Mi a fenének nem lehet több céggel megállapodni és sokféle piát kirakni?
@tucano:
nézd én is -mint mindenki más- szeret ajándékot kapni, de az a tortúra, ami manapság van a bármit vinni ami folyadék és többszörös áron areptéren megvenni azt amire ...szóval nem viszek...évekkel ezelőtt a határőr kinyittatta a csomagtartómat, ugyen bentrűl gombnyomásra...és semmi sem volt benne, akkor megkérdezte hová megyek, mondtam neki, és nem viszel semmit ajándékba? nem volt a zord válaszom, majd mikor megérkezem és kialudtam magam akkor eldöntjük kell e és mi ha egyáltalán kell valami egyébként is én magam vagyok az ajándék...akkor hagyott menni...repülőn is szeretek egy kézi táskával...csakis a legfontosabbakat, bárhol bármit lehet vagy nem megyek oda...a vámőrök rémálma...egyébként is mióta ez a dili megy...hát

brühühühü
@guma: bogár? az rosszabb, mint a doktorbubó a kigyónak lábsót madaraknak fogsort...még vannak új ötletei vagy csak a régi lábsót emlegeti? szegény hülye

brüühhühühü

a Ferge az még papol?
@sírbateszezazegész:
ja csak a zsűri meg az én tesztemen nem menne át

a többit rádbízom

brühühühü

az ő szempontjaik nem az enyémek én másképpen veszek bort mint ahogy ők "döntenek" láttam ilyen izéket...borzalom ...összejön egy csomó hülye és assziszi

mennyenek anyjukba

brühühühühü
@sírbateszezazegész: miután vettem kaliforniai borokat, meg ahányszor megyek van ingyen kóstoló (errefelé a kutya sem veszi) és ....szóval megbántam...tudod én még emléxem arra, hogy a család szerte széjjel élő tagjainak borpincéiben milyen volt a bor....semmiféle verseny, magának csinálta, hogy legyen mindenféle alkalmora olyan bora ahogy ő szerette és én is azt és emléxem az ízekre illatokra...és a borpincében fogyasztott bornak nincs párja
bemész egy szeszbárba és elédraknak jeltelen palackokat? 1,2,3, stb és utána...a frászt

brühühühü
@rodeo36: sajnos nem szegény...
a többi stimmel, bár kicsit enyhe voltál :)

Ferge nem papolt.
összességében az volt az érzésem még ma is talán egyike aki a legtisztábban látja és helyezi el történelmünkben a szociálpolitikát és annak változásait, következményeit.
"lazán" szövegelt mégis ésszel (valamiért te meg Épész többször eszembe jutottatok őt hallgatva).
no, valóban jó éjt!
(nálatok mennyi idő van? ránéztem az órára, kicsit túljátszottam magam :D)
Nagyon tiszta, nagyon közérthető elemzés a listavezető-pártelnök-miniszterelnök funkciókról, és az álláshalmozás következményeiről, Tóth Zoltántól.

tothzoltan.blog.hu/2013/04/14/listavezeto_partelnok_es_miniszterelnok_jelolt
@épészmérnök: Vona elvtárs és a Bajnai Elvtárs tarsalognak társasban, a vona nagyon szendén néz olyan hamiskásch

brühühühühüh
Wazze Varánusz, most miattad fog sírni hetekig ez a hülyegyerek (csak fel ne jelentsen becsületsértésért, mint a párttársai).

Mit lehet ezzel kapcsolatban elmondani? Karikírozva ugyan, de teljesen igaz a post. Viktrorra és csapatára rátámadt a szocialista építőtábor kólás, kekszes szexéjszakái, egy kövér (nem, nem, nem akartam Kövérre utalni) könnycsepp végigcsordult a vezér arcán, és felélesztette, új köntösbe bújtatta a társkeresésnek ezt a bizarr állami hagyományát.

No és persze ott vannak a renitensek is, akik mindenre képesek, törvénytelenül mást gondolnak, mint a kormány... mik vannak.
@Drezda 1945:

SSteffy cucu!
Micsoda aktivitás volt a hétvégén a blogodon... :))

stefania.blog.hu/2012/10/31/uzenet_a_kivandorolni_szandekozo_magyaroknak#c19530262

Hanyagolod valamiért, de úgy látom többen megtaláltak, mert elég rendesen anyáznak ott téged cicabogár.
Vajon mi lehet ennek az oka?
Vagy kezd beérni az ostoba, szervilis magatartásod gyümölcse?? :))

SZÉP IS EZ!

CSAK ÍGY TOVÁBB!

Látod, ebből is látszik, hogy tulajdonképp mindenki hülye - pláne aki külföldre ment, ahelyett, hogy valami minisztériumi talpnyaló köcsög lett volna inkább.
Hiába no, csak te vagy helikopáter... :D
@Penivaldes:
döbbenetes leépülés látható a baranyai büdösbogárnál...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Tudod Te! Amióta kommentelek, azóta folyamatosan hangsúlyozom, hogy a TELJES 23 év(természetesen az azt megelőzők is!) politikai "elitjét" az aljas hazudozó, gazemberek közé sorolom.
Egy klasszikust idézve:
Kijafasz aza kocsis máté?
süti beállítások módosítása