Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: uzletem.hu/europai-unio/kitiltjak-a-kenyszermunkaval-keszult-termekeket-az-eu-piacarol/rsslink/rss... (2024.04.23. 18:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.04.14. 03:26 Fabius

Döbbenetes szenzáció! Kocsis Máté elszámolt kettőig!

Címkék: fidesz fiatalok kocsis máté

Igazi szenzáció történt a Fidelitas országos választmányának ülésén: Kocsis Máté összeszedte minden tudását, és a közönség biztatása - és remélem kellő ovációja - mellett elszámolt kettőig. Döbbenet, Feleim! Ha így halad a karrier és töretlen lesz a fejlődés maholnap már - belegondolni ájulat - az öt is menni fog, akkor pedig jegybankelnöknek vagy jobbkéznek is alkalmas lesz. 

Reszkess Matolcsy, itt az utánpótlás!

De amíg ez a dicsőséges pillanat eljön, addig se csodálkozzunk azon, hogy az ilyen kretének miatt a gyerekeink is a kétosztatú társadalomképet és az árokásást tanulják ezektől. Mert Mátéka is üdvözült mosollyal rábökött a hüvelykjére, és aszonta:

- Agyin. Vannak a jó fiatalok akiket felismerni arról lehet, hogy Szijjártó és Ágh Péter epigonjai. Szorgos és főleg csöndes kis hangyák ők, igaz a társkeresésében egyedül életképtelenek, de majd a párt szervez nekik Én táncolnék veled Bergendy bulit, mer' mekkora siker volt az Viktor bácsi idején nyócvannégyben is. Ha neki jó volt, akkor az ifjúfideszes se rázza a picsáját a Moulin Rouge-ban, táncikáljon szépen slowfoxot meg keringőt decensen a sok kisgavallér, amíg államtitkár vagy segédfogalmazó nem lesz belőle Kocsis Máté mellett. 

kocsis-máté-tánc.gif

- Dva. Vannak a rothadék mindenki más fiatalok. Őket arról lehet felismerni, hogy nekik a csajozás/pasizás egyedül is megy, és Orbán Viktor Összegyűjtött Beszédeire nem olyan izgatottan néznek, mint dajcstomi az rsg edző idomaira. Cserébe ismerik és használják a jogállam, demokrácia fogalmakat, és nem félnek kiabálni sem ezeket. Hobbijuk a törvénytelenkedés, és az őket ÚjMSZMP módszerekkel baszogató pöcsfejek pukkasztása. Ezért ezeket a fiatalokat a magyar kormány hivatalból utálja, szórakozásból üldözi.

Úgyhogy lehet választani, eldöntheted kedves fiatal Orbániában mi leszel: ÉdesViktor seregében kampánykommunikációs hivatkozási alap és kiképzett kuminista, vagy gyűlöltellenség. Más választást nem hagyott neked a Kettőig Számolni Tudás Rendszere. 

Legalábbis amíg el nem zavarod őket a francba. 

384 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr775221740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@épészmérnök: a rozsályi elnök két diplomás

brühühühü

magyar oktatás

mint anno a doktor (akadémikus?) a nagy állami gazdaság élén...

szerencsétlen fidesz

brühühühü

az emberek élni akarnak és megtanúlják kikerűlni a kormány baromságait még a rezsidémont is...levágják a gázcsövet és máris elment a démon a picsába a zorbán adóival együtt, amitől drága
@grundigg:
az orbán csak álmaiban lehet Kádár lábnyoma

brühühühühü

ugye Fabi?
@grundigg: te így látod? Elárulnád, miből jött ki neked?
@guma:
nézd, ha csak azt kezdi valaki hangosan, nagy plakátokon ismertetni a néppel (VIDÉKEN MINT ROZSÁLY) hogy:

az orbánkormány hatalmas adói miatt magasak a rezsik....és az orbánkormány maga a rezsidémon

akkor hamar rájuk borúl a bili

brühühühühühü

a magyar paraszt tud számolni, megpöki a tintacerkát és a kockás papírtot és máris vési rovásirással de megmarad
ez a (var)ánusz cikk elég gyenge lett.. :)
így kell az egyszerű GYÍKból s@ggly@kat csinálni, ami mint tudjuk mindenkinek van, de a úgy látszik azon néhány proli kivételével, aki beny@lt nektek keresztcsontig, senkit sem érdekel...
régen azért jobban nyomtátok, amikor minden héten "csődbe akart menni az ország"

csökken a bér, csökken a rettegés mértéke? ajaj :-)
@le Látó: Olvasom a kommenteket.
@le Látó: Nézd szerintem a szövetkezeti forma az jó, csak Magyarországon nem működik, elsődlegesen kulturális okok miatt (kulturálatlanok hozzá az emberek). Pénzt és piacot lehetne hozzá szerezni, de a szakértelmet azt meg kellene fizetni. Na az ami nem megy, elsősorban irigység miatt. Meg az önmérséklet. Pl. nagyon jók a villányi borok. De nem 30-50 euróért! A villányi borok csak otthonról nézve világszínvonalúak! Már Burgenlandban 50 euróért olyan bort veszel a szupermarketben (olasz vagy francia, nem tengerentúli), hogy össze sem tudod hasonlítani. Ez a baj, hogy otthon világpiaci árat fizetsz nem világpiaci termékért! Csak a legendák, azok vannak. A hungarikumokat a világon mindenhol megbecsülik! Lóf@szt! Nem is ismerik. Téliszalámi? Imádom. De itt nem a túristával kell versenyeznie, hanem olasz, spanyol, francia szalámikkal! Legendákkal kéne leszámolni.
Pfű.. jól eltértem a tárgytól. Bocs.:)
@guma:
#2 yehooda woolf 2013-04-14 21:52

a rezsidémon az orbán maga, az orbánkormány hatalmas adói miatt magasak a rezsiköltségek és nem a vállalkozók árrései miatt

brühühühühü
@sírbateszezazegész: nem kell addig menned.

Szlovákiában turista szalámi minőséget magyar párizsi árban kapsz bármely hipermarketben. Párizsihoz hasonló szemetet meg nem is árulnak.
@guma:
Na ez az, ami nálam nem műxik. Nem tudnak olyan halkan és lassan beszélni, hogy odafigyeljek rájuk. Ezt a technikát náluk OV vezette be annak idején, mikor még ki mert állni a tv nyilvánossága elé.
@grundigg: Ez a kormány csak módszereiben utánozza Kádárt (bár inkább Rákosit), az eredményeiben nem.
@grundigg: azt kell mondanom, hogy a százasszög hozzád képest mikroprocesszor.

Senki nem isteníti a Kádár-rendszert azzal, ha leírja a tényeket. Bármennyire is furcsa, de voltak vitathatatlan előnyei a mai berendezkedéshez képest.
Kérdezd meg apucit vagy nagyapádat és mesélni fog erről is, meg arról is, hogy mi volt kaki benne.

Ez nem foci, hogy ennek vagy annak a csapatnak drukkoljunk. Szóval nézz utána, mielőtt bölcselkedsz, gyártási hibás magzatom!
@sírbateszezazegész:
a magyar téliszalámi egy a 12 egyforma között a hűtőpulton...

50 euróért nem veszek bort, amikor 15 éves spanyol bort kapok 12 USD-ért (ja 7.5 dcl) a szokásos bor

a 3 éves olasz asztali bor 1.75 literes palackban 9.00 dollár

akkor mit akar a magyar az akármilyen boraival?

versenyt kell nyerni és beetetni vele a "vintage" minősítésért és tartani a minőséget és hosszú éveklen át tartani a márkát

nem pedig idén ez a jó jövőre mge a másik a kutya nem veszi

a magyar borok 7.5 dollárért szarok vízízű pisi...sajnálom soha többet nem veszek pedig akartam, hátha ennyi pénzért chilei vagy portugál esetleg californiai (pedig az is szar) kapható a jó borol délafrikaiak, meg ausztrálok esetleg Új Zéland-i onnan a világ finomságai érkeznek és azokkal egyetlen magyra szar sem veszi fel a versenyt

ezt azért plakátolhatnátok a borvidékeken

brühühühühü
@sírbateszezazegész: nagy tétben mernék fogadni, hogy 5 burgenlandi és 5 villányi bort nem tudnál megkülönböztetni ugyanabból a szőlőfajtából, pedig szerinted nem egy színvonalat képviselnek...
mindemellett óriási hévvel fizetnéd ki érte az értékének többszörösét, csak mert valaki a travel chanelen azt mondta neked, hogy az milyen jó :-)
nettó biznisz!
@guma:
egy faszt ha tv kikapcs, vagy ha élő elmegyek legjobb esetben hortyogok

értelmes világos artikulációval, az igen de azt is eltekerem vagy leveszem a hangot ha nem érdekel és soxor van úgy

orbánnak a kappan hangját nem bírom, olyan mint egy rossz hisztériás buzi az útszéléről (komolyan feláll a szőr a hátamon tőle) és a pökhendi magayrázós hogy majd ő megaszongya akkor bassza meg otthon a tükre előtt kétszemközt

brühühühühü

a többit sem bírom
@rodeo36: :DDDDD

nem tévézek én sem!
de ha valami érdekel és elérhető a hálón akkor "bekapcsolom" és ,egy a böngészés alatt :)

most például ez :

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JGNllvQpnDA
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Brüsszelből.."
Most olvasom, hogy az MSZP kifogásolja az eu Magyarország elleni eljárások gyakoriságát. Akkor most mit is akar az MSZP?
Az eu felezzen, vagy mi legyen?
@nincs_itt: Hát ha emiatt nem akarod tudatni senkivel, hogy "MAGYAR" vagy, akkor meg is érdemled. :)
@rodeo36: portugál vörösbor tényleg finom, pedig nem a legjobbat vettem, csak kommersznek számító vörösbort-magyar boltban.

Ja és nem volt szavatossági idő rajta, mint némely közforgalomban lévő magyar boron az alsó középkategóriában.
A palackban lévő, lezárt magyar bor megromlik! Agyrém! Szőlőnek talán közelében sem járt, de borként forgalmazzák.
@rodeo36: egyszer jött egy borvigéc, megkóstoltatott vagy 18 féle különböző bort.
18 féle nációtól. Nekem kettő jött be, egy etyeki mazsolabor, meg egy dél-afrikai fehér. Na az tényleg folyékony szőlő volt.

Viszont Olaszországban egy "továbbképzés" alkalmával tartott vacsorán ittam olyan olasz fehért és vöröset, hogy azóta is hányok, ha rágondolok.

Kóstoltam kaliforniait, beaujolais-t, malagát, de ezektől vannak jobb hazaiak. Nyilván azokból is van sokféle, de azokkal állják a versenyt a jó hazaiak.

A bormarketingünk viszont mint olyan, nem létezik.
@DarthVader: "A bormarketingünk viszont mint olyan, nem létezik."

Agrármarketingre az elmúlt húsz évben sokat költöttek a kormányok.

Ami hiányzik: nagy mennyiségben és egyenletes minőségben előállított borok. Az importőrök nem foglalkoznak kis mennyiségekkel.
@le Látó: Ja a szavatossági idejű ,,bort'' helyből visszateszem és a felette lévő polcon kezdek el keresni...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Azért, mert a földet kapták vissza, amit most vagy használnak, vagy bérbe adnak. Ha meg vállalkozásba vinnék be (ami most nem lehetséges), akkor tulajdonrészt kaphatnának (részvényt vagy üzletrészt).
De nem hinném, hogy naiv vagy.:)
@DarthVader: ezt írja @sírbateszezazegész is:
,,Legendákkal kéne leszámolnunk''

Nem elég, hogy mi azt hisszük, hogy a kutya a sósat szereti. Megmondta ezt valaki a kutyának is?

Mert nagyjából ez a helyzet.
@sírbateszezazegész: tudod a villányi bor bírta a gyűrődést a hosszú hajóutak alatt, nem tört meg, nem lett zavaros.
legendája, világhírneve innen származik!
sokáig csak hajó járt a nagy vízen túlra:)

@rodeo36: te látod! :)

én érzem a pénztárcámon is...
ők meg hisznek!
@rodeo36: Ugyan arról beszélünk. De egy villányi küvé cca. 9-15.000 Ft. Ezért írtam az 50 eurót. Azért pedig már nagyon jó francia bort lehet kapni (természetesen cabernet sauvignon/franc, ill. merlot fajtából). Mondjuk a kaliforniai borok igen jók. A magyar borok sem rosszak, csak a helyén kell azokat kezelni. Jó középszer és kész. De csak a legjobbak ütik meg ezt a mércét. De jelentősen túlárazottak.
@sírbateszezazegész: A magyar borral az a baj, hogy lehet rossz borokat is kapni, és akármilyen márka, vagy fajta, nem lehetsz benne biztos, hogy nem lesz élesztőszagú, savanyú, meg hasonlók.

Chilében a legolcsóbb, dobozos, vagy kétliteres borok is megbízhatóan tisztes minőségűek. Rossz bort itt még nem ittam. Nagyon jókat viszont igen (bár én inkább a gin-tonic-ot kedvelem :-)).
@le Látó:
"@huzzadneki shakespeare: kizárt!

Ez Stefike:

http://www.agroinform.com/files/aktualis/agroinform_20120909205521_landiniedina.jpg"

Neb.ssz, akkor engem átvertek! 2.000,- HUF-ot fizettem a képért. :-(
@Doctor Klauße: Hát nem egészen erről írtam, de mindegy. Inkább beszéljünk arról, hogy milyen hihetetlen mértékben romlott az oktatás színvonala, vegyük a te példádat, hiszen doktori címet értél el, az olvasott szöveg értelmezése mégis nehézségekbe ütközik.
Egyébként a pénzed vesztenéd, főleg azért mert Burgenlandban jellemzően nem a villányi típusok vannak telepítve, más a terroir, kevesebb a napsütés. De ezzel együtt akár nyerhetnél is. Ja, és én nem travel csanelről választok bort.:)
@le Látó: "Senki nem isteníti a Kádár-rendszert azzal, ha leírja a tényeket."

És hol írtam, hogy bárki is istenítené? Idézd már be, processzorkám! Képzeld, a százasszög agyammal is tudom, hogy minden rendszernek vannak előnyei. És vannak hátrányai is. De ha valaki egy régi rendszernek csak az előnyeiről sztorizgat, azt miért ne nevezhetném nosztalgiázásnak? Te minek neveznéd? És ha ezt egy olyan blogon teszi, ahol rendszeresen szitokszó a kádárista, talán még furcsállhatom is a dolgot.

És ha megkérhetlek, gyártási hibás magzatodnak a továbbiakban a gyártási hibás magzatodat nevezd! Ezúton csókoltatom.
@épészmérnök:"Ami hiányzik: nagy mennyiségben és egyenletes minőségben előállított borok. Az importőrök nem foglalkoznak kis mennyiségekkel."
Így van! Nincs egyenletes minőség, nagy tétel meg a terület nagysága miatt egyszerűen elképzelhetetlen.
@DarthVader: Jó, közepes és felette levő magyar bor van (nem csúcs minőség, de jó), de miért kell érte kétszer-háromszor annyit fizetni, mintha olasz, francia, chilei, kaliforniai vagy új-zélandi, ausztrál bor lenne?
A bormarketing meg az országban kitűnően működik. Csak ez kint kevés, ha nincs hozzá megfelelő termék. Az ár/érték nincs egyensúlyban.
@Mariann19: Szerintem úgy gondolják, hogy Orbán már egymagában megtette a magáét, innen kezdve, nem adnak itthon támadási felületet. Persze amikor a gyagyi rohangált Brüsszelbe hetente smúzolni, akkor ezek még arra is gyávák voltak,hogy felvegyék a kesztyűt. Ettől függetlenül, biztos vagyok benne, hogy informális csatornákon a szocik azért elsutyorognak ezt-azt, már csak az 2objektívebb" tájékoztatás okjából.
@le Látó:"Nem elég, hogy mi azt hisszük, hogy a kutya a sósat szereti. Megmondta ezt valaki a kutyának is? "
Ez jó.:)
@épészmérnök: Azért az EU-n belül iszonyatos ellenállás van az újvilági borokkal szemben. Nem véletlenül. Más a szabályozás, ott azért javítják a borokat, főleg a nagyon olcsókat. De a rendes borok abszolút elfogadható minőségűek. És egyenletes a minőség, a területek nagyságából pedig jön a mennyiség.
Pullai Árpádtól: „A fiatalok keresik a modern élet és a kommunista eszmeiség összefüggéseit. Sokan rátalálnak a helyes útra, mások azonban tévelyegnek. Üres, tartalmatlan modernkedőkké válnak […] Egyesek túlságosan szabadosan értelmezik és gyakorolják a modernséget. Nyeglék, kiábrándítóan cinikusak, mértéktelenek a szórakozásban, bántóan individualisták, üres kalandokat hajszolnak…”. Melyre szinte felel Kocsis Máté: „Kétféle fiatal létezik ma Magyarországon, az egyik csoport - amelyben jóval kevesebben vannak - az, amelynek tagjai állandóan balhéznak, "törvénytelenkednek", kiabálnak és a kamerák kereszttüzére vágynak mindenféle figyelemfelhívó és erőszakos akcióval”.

endresy.blogspot.com/2013/04/fidelitas-retro.html
@sírbateszezazegész: hááá. mi nem vagyunk nagy borosak... de... évente kapunk innen-onnan kb 25-30 üveg magyar bort. Ennek kb a 2/3-a vörös, olyan 3-6000 közötti árfekvéssel... fél év után általában 5-ből 4 ecetes, megy a mosogatóba. Üledékes, a rozsdamentes mosogatót alig lehet elsúrolni. Már továbbajándékouni sem merjük, nehogy beégjünk. És nem "vándorborok" 1915.ös cimkével, hanem többnyire ismerős pincészetek hozzák...
@le Látó: Azért az érdekes lesz, amikor a kormányzat felszólítja a Applet, vagy az Amazont, hogy adja át a kötelespéldányt.:)
Na ez egy joghézag, és ezt tényleg szabályozni kellene.
@sírbateszezazegész: A kutyának a sós jo:-) Az enyimé megmonta, merkérdeztem:-) Hülye angol úrikopó:-)
@grundigg:
Biztos vagyok benne, hogy Fabius majd megvédi saját magát, ha szükségesnek érzi.

Ha a beszélgetésből csak egy adott pillanatot vagy témát ragadsz ki, akkor bizony messzire kerülhetsz attól, hogy embereket helyesen ítélj meg, mégha ezt alulinformáltságodban nosztalgiázásnak érzed is. Tudod, itt egy eléggé összeszokott csapat jelenik meg (önként és nem fizetésért, mint egyesek), akik ráadásul önálló véleményűek is.

Nagyon súlyos a helyzet, ha az ország összteljesítménye nem éri el az 1975. évnek megfelelőt. Ezt te helyesnek tartod?

Miután jogot formáltál az ítélkezésre, ne legyen baj, ha téged is megítélnek és az nem hízelgő rád nézve.

Gyermekemmel kapcsolatban azt kell mondanom, hogy a magyaron kívül még két európai nyelvet beszél, így aligha nevezhető gyártási hibásnak. Kiegyensúlyozott párkapcsolatban él, így -fájlalom-, de csókjaidra sincs szüksége.

Engesztelésül kapsz 1 csomag cukorkát:

m.blog.hu/ga/galm/image/1948_Negro1948.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hat tudod... ha Neked megfelelnek ezek a hazudozok, akkor legyel buszke is rajuk!! Nekem ez NEM szinvonal, hazudik a szarmazasarol, iskolai vegzettsegerol, elkepzeleseirol. Kosznom, inkabb letagadom, hogy az utlevelben ugyanaz az allampolgarsag szerepel!!! Ez igaz az osszes gazemberre.
@le Látó: nem tudod mit beszélsz:-) persze a phillips... azajó:-)
@sírbateszezazegész: "ott azért javítják a borokat"

Itt óriási a kínálat. "Javított" borokkal nincs, aki megélne. A klíma kiváló, a talaj nemkülönben. Van bőven tőke a fejlesztéshez.

Magyarországon meg nem hogy javítják a bort, de még hamisítják is.
@épészmérnök:
Ha lesz rá lehetőségetek, kóstoljátok meg a Carmel kóser bort.
Az egyik jó cimborám összehaverkodott az xy város rabbijával (rendőr volt, védte a zsinagógát).
Izraelből küldtek rendszeresen az itteni zsidók számára bort, kimondottan belső használatra. De egy jó darabig, havi egy-két alkalommal adott el nekünk is belőle, nevetséges pár száz Forintért!!
Ittam már én is Portóit, Tokajit, Ausztrál bort,de ez nagyon ott van.
Amikor összeültünk, és rituálisan elfogyasztottuk, az maga volt a mennyország.
@sírbateszezazegész: "az EU-n belül iszonyatos ellenállás van az újvilági borokkal szemben."

Persze, félnek a konkurenciától, ami érthető. Angliában viszont akárhová mész, mindenütt előtérben vannak a chilei borok.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Akkor ott a technológia hibás. Minden bornak megvan a maga élettartalma, ez -a tokajit nem számítva- a magas tannintartalmú vörösöknél a leghosszabb általában. Persze megfelelő tárolás mellett. A bornak állandó hőmérséklet kell. És állandó alatt állandót értek. De annyi idő alatt amit írsz bor nem mehet tönkre, csak ez fentebb írtak miatt. Szerintem nem szeretnek téged akik hozzák:)
@le Látó: "Nagyon súlyos a helyzet, ha az ország összteljesítménye nem éri el az 1975. évnek megfelelőt. Ezt te helyesnek tartod?" Ne legyél már telhetetlen... csak 38 év telt el és majdnem ott vagyunk:-) még 38 év... oszt Nippony, meg a Burkusok könyörögni fognak a receptért:-) Hogy ez már eddig is 76 év? Ki nem szarja le? Időnk van millő... sose halunk meg. csuhaj:-)
@sírbateszezazegész: akár.
Az e-könyv halála, hogy ír valaki egyet és aztán adjon be ingyen egy példányt, mert ő a szerzője és a forgalmazója is egyben.
@sírbateszezazegész: Bevallom, ezek többnyire testes veresek... a hőmérséklet egyenletes ugyan, tároló szekrényben vannak a lakás leghidegebb részén, de a hőmérséklet asszem kicsit magas, télen-nyáron, olyan 25 fok körül van. Nem tehetünk róla, fagyosak vagyunk:-) És igenis, szeretnek bennünket:-)
@huzzadneki shakespeare: Ha majd hazamegyek, megkóstolom biztosan, remélem, jó társaság is kerül hozzá, esetleg a Varanus-ról :-).
@le Látó: Már tegnap is láttam a Negrót most már beszerezted:D
@sírbateszezazegész: a california-i átlagbor az ki van herélve, mert most az a divat, hogy majdnem alkoholmentesnek kell lennie a bornak és a savakkal is vigyázni kell mert a sok seggfej aki ócska amerikai budweiseren nevelkedett sörivó nem bírja én meg ha nem érzem a bornak bor ízét akkor kiöntöm, a calaiforniai "vintage" borok azok csak drágák de én azt sem iszom...általában ami Chilé-től északra van semmit, a legkevésbé csalódtam a délafrikai, austrál borokban még a tömegárunak eladott jó minőség is ragyogó...én útálom a bordivatot a bor az bor bukéja van és érezni kell rajta azt, hogy pincében érlelődött hordóban és nem 100 akós hordóban hanem kicsiben...legyen az fehér vagy vörös...nagyon meg kell néznem mit veszek és soxor megkérdezem a szakembert mi is ez mert a drága soxor szarabb -nekem- és az olcsó jobb...nem hírnevet veszek, hanem olyan bort ami nekem az és az utolsó években magyar bort csak lábmosásra...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: nagy vagy Nyúl! :)
Magamtól nem jutott volna eszembe... Cavintont íratni :D :D
1000 után:
legalábbis ami ideért...divatos szirszar cimkékkel gusztustalan, a palackok sem vonzóak nem akarod megragadni és belehúzni vagy kidugózni
szóval ez van a 15000HUF az 50 eur és annyit én nem adok borért mert eddig mindíg megbántam...mások gusztusa szerint felárazott szart hoztam haza és rámsavanyodott

brühühühühü
@nincs_itt: Megnyugodtam, hogy az E14-et meg Bajnait is a hazugok közé sorolod. :)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
e zigaz?

akkor lámpavasat befűteni
kötelet beáztatni...

brühühühü
@le Látó: @Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:" Jahh, mert megkindlézné a kend, az analfabéla:-)"
Hát, ha az életem múlik rajta ezt akoor sem tudom mire vonatkozik:)
Doktor Kauffman?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: mit tudom én! Kádárista nosztalgiámban vörösbort kortyolgatva könnyen félrebeszél az ember fia :)

Veled nem történt ilyesmi? Ja, a répalé alkoholmentes. :D
@sírbateszezazegész: Kindle az egy márkanév. E-könyv olvasó. így sem?
Megfejtés: Letöltenéd az e-olvasóra.
@épészmérnök: Ha Szaud-Arábiában vagy, ott tényleg nem nagyon van kóser bor! :-)
@huzzadneki shakespeare: a halal is kóser, csak másképp... és bizony bor is van, ha nagyon akarsz:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
bor 14 C fok vagy picit alatta és nedves...25 az lábvízhez jó meg a lábsót lehet a házikígyódnak bele tenni a lavórba

brühühühü

nem kell a borral kibaszni és akkor iható
@épészmérnök: Más a technológiai előírás. Kevésbé szigorú, mint az EU-n belül. De természetesen a chilei borok jók, mondjuk én azért nem csak chileit láttam a UK-ben. Az is igaz, hogy a konkurenciát sem veszik jó néven. Talán analóg a helyzetre az ami a gmo-kérdés körül van az USA és az EU között.
Egyébként Magyarországon azért nem hamisítják a bort. Már ha borról beszélünk, és nem a kannás valamiről. De az más.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

igen de halal szar mög kó ser bor pályinka kóser körte is olyan, hogy inkább nem

brühühühü

azt is körűlmetélik
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
poszthoz:
1. csoport
Dixit frater fratri suo:
Potes ne ebibere pocula duo?
(És monda testvér testvérének:
két pohárral nem bírsz é meg?)

2. csoport
Ki nem iszik úgy, hogy
háromszor-négyszer elessék,
az nem olyan nyúl(!)
ki nekünk is tessék. :)
@épészmérnök: halálborhoz halálchicken

akkor kóser még sa úd ban isch

brühühühühü
@le Látó: :-)))
mamára ennyit jócakk all... majd eccer gyüvök:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
- Szóval maga analfabéta?
- Igen.
- Adja be írásban, négy példányban!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Akkor ott a technológiával van baj. Javaslom kérezkedj be hozzájuk egy öt literes üveg demizsonnal mikor palackoznak.:) Forró vízzel előtte kimossátok jól, azt legyen egy rendes dugó. Hidd el meglepődsz mikor kibontod, jé iható! :)
Állandó 25 fok tök jó.
Most jut eszembe, ilyen leghűvösebb rész mellett te is rezsidémonozol, mi!:D
@rodeo36: 2006-ben megismételték a 30 évvel ezelőtti francia-kaliforniai nagy bortesztet. És ismét a kaliforniaiak nyertek. A teszt eredményét nem találtam meg, de a Decanter folyóirat közölte.
www.inforadio.hu/hir/eletmod/hir-46036
@rodeo36: most hallgatom Fergét és kifejti miért nem kap kaszára az a kb 3millió kizsigerelt ember, akit bogár szerint az útszélén kell hagyni - különben visszahúz mindenkit.

1./ kb ebből 1lmillió a gyerek.
2./ ezek többsége kis falukban településeken él. közlekedés ócska, pénz amúgy sincs rá

megyek hallgatni, letelt a szünet.

jó éjt mindenkinek!
@le Látó: @Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Nincs e-könyv olvasóm! Nem önös érdek! Nem olyan vagyok! :)
De a viccet félretéve, azért a könyvtárak fontos szerepet töltenek be. Az én értelmezésem szerint pedig nem a szerző minősül forgalmazónak, hanem az oldal amelyik a forgalmazást biztosítja.
Negró mindkettőtöknek! :)
Tényleg Nyúl, esetleg a borokból megpróbálhatnál balzsamecetet készíteni, a' la modena. :) És akkor súrolni sem kéne.
@DarthVader: Taljánéknál az 1.40-es kategória az, amit otthon 1000+-ért árulnak. 3-5 euróért brutáljó borokat adnak. Laktam bortermelő vidéken (primitivo/negroamaro), olyan fázisok vannak a borkészítés során, amelyeket mi nem is ismerünk.
@rodeo36: magyar bort ajándékba a legnagyobb hiba. Tokajit lehet, de az aszu ugye nem bor, nők viszont kedvelik. Az meg külön kiszúrás, hogy Fhegyen milyen piák vannak, mindig ott jut eszembe, hogy vinni kell valamit, de a választék mindenek alja. Mi a fenének nem lehet több céggel megállapodni és sokféle piát kirakni?
@tucano:
nézd én is -mint mindenki más- szeret ajándékot kapni, de az a tortúra, ami manapság van a bármit vinni ami folyadék és többszörös áron areptéren megvenni azt amire ...szóval nem viszek...évekkel ezelőtt a határőr kinyittatta a csomagtartómat, ugyen bentrűl gombnyomásra...és semmi sem volt benne, akkor megkérdezte hová megyek, mondtam neki, és nem viszel semmit ajándékba? nem volt a zord válaszom, majd mikor megérkezem és kialudtam magam akkor eldöntjük kell e és mi ha egyáltalán kell valami egyébként is én magam vagyok az ajándék...akkor hagyott menni...repülőn is szeretek egy kézi táskával...csakis a legfontosabbakat, bárhol bármit lehet vagy nem megyek oda...a vámőrök rémálma...egyébként is mióta ez a dili megy...hát

brühühühü
@guma: bogár? az rosszabb, mint a doktorbubó a kigyónak lábsót madaraknak fogsort...még vannak új ötletei vagy csak a régi lábsót emlegeti? szegény hülye

brüühhühühü

a Ferge az még papol?
@sírbateszezazegész:
ja csak a zsűri meg az én tesztemen nem menne át

a többit rádbízom

brühühühü

az ő szempontjaik nem az enyémek én másképpen veszek bort mint ahogy ők "döntenek" láttam ilyen izéket...borzalom ...összejön egy csomó hülye és assziszi

mennyenek anyjukba

brühühühühü
@sírbateszezazegész: miután vettem kaliforniai borokat, meg ahányszor megyek van ingyen kóstoló (errefelé a kutya sem veszi) és ....szóval megbántam...tudod én még emléxem arra, hogy a család szerte széjjel élő tagjainak borpincéiben milyen volt a bor....semmiféle verseny, magának csinálta, hogy legyen mindenféle alkalmora olyan bora ahogy ő szerette és én is azt és emléxem az ízekre illatokra...és a borpincében fogyasztott bornak nincs párja
bemész egy szeszbárba és elédraknak jeltelen palackokat? 1,2,3, stb és utána...a frászt

brühühühü
@rodeo36: sajnos nem szegény...
a többi stimmel, bár kicsit enyhe voltál :)

Ferge nem papolt.
összességében az volt az érzésem még ma is talán egyike aki a legtisztábban látja és helyezi el történelmünkben a szociálpolitikát és annak változásait, következményeit.
"lazán" szövegelt mégis ésszel (valamiért te meg Épész többször eszembe jutottatok őt hallgatva).
no, valóban jó éjt!
(nálatok mennyi idő van? ránéztem az órára, kicsit túljátszottam magam :D)
Nagyon tiszta, nagyon közérthető elemzés a listavezető-pártelnök-miniszterelnök funkciókról, és az álláshalmozás következményeiről, Tóth Zoltántól.

tothzoltan.blog.hu/2013/04/14/listavezeto_partelnok_es_miniszterelnok_jelolt
@épészmérnök: Vona elvtárs és a Bajnai Elvtárs tarsalognak társasban, a vona nagyon szendén néz olyan hamiskásch

brühühühühüh
Wazze Varánusz, most miattad fog sírni hetekig ez a hülyegyerek (csak fel ne jelentsen becsületsértésért, mint a párttársai).

Mit lehet ezzel kapcsolatban elmondani? Karikírozva ugyan, de teljesen igaz a post. Viktrorra és csapatára rátámadt a szocialista építőtábor kólás, kekszes szexéjszakái, egy kövér (nem, nem, nem akartam Kövérre utalni) könnycsepp végigcsordult a vezér arcán, és felélesztette, új köntösbe bújtatta a társkeresésnek ezt a bizarr állami hagyományát.

No és persze ott vannak a renitensek is, akik mindenre képesek, törvénytelenül mást gondolnak, mint a kormány... mik vannak.
@Drezda 1945:

SSteffy cucu!
Micsoda aktivitás volt a hétvégén a blogodon... :))

stefania.blog.hu/2012/10/31/uzenet_a_kivandorolni_szandekozo_magyaroknak#c19530262

Hanyagolod valamiért, de úgy látom többen megtaláltak, mert elég rendesen anyáznak ott téged cicabogár.
Vajon mi lehet ennek az oka?
Vagy kezd beérni az ostoba, szervilis magatartásod gyümölcse?? :))

SZÉP IS EZ!

CSAK ÍGY TOVÁBB!

Látod, ebből is látszik, hogy tulajdonképp mindenki hülye - pláne aki külföldre ment, ahelyett, hogy valami minisztériumi talpnyaló köcsög lett volna inkább.
Hiába no, csak te vagy helikopáter... :D
@Penivaldes:
döbbenetes leépülés látható a baranyai büdösbogárnál...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Tudod Te! Amióta kommentelek, azóta folyamatosan hangsúlyozom, hogy a TELJES 23 év(természetesen az azt megelőzők is!) politikai "elitjét" az aljas hazudozó, gazemberek közé sorolom.
Egy klasszikust idézve:
Kijafasz aza kocsis máté?
süti beállítások módosítása