Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.04.13. 04:27 Fabius

Orbán hülyeségéből már a pártjának is elege van

Címkék: fidesz orbán viktor alkotmányosság epp

Egyedül maradtál, Viktor. Legalábbis a világnak azon a felvilágosult felén egyedül, ahol az autokratizmus nem erény. Tudom én jól, hogy a hazai átlag fideszes és jobbikos vidáman visszaköltözik a vasfüggöny mögé ha te kijelented nekik, hogy oda mögé majd nem ugat be a világ, és legfeljebb egy keleti kiskaput hagy vágni rajta, amin Putyin tesó és az azeri, iráni rokonok néha bekukucskálhatnak kíváncsiskodni a számukra egzotikus különcökön. Engem mégis az érdekelne, neked most milyen érzés, ha már a pártszövetség ami befogadott is a gondolattal játszik, hogy ha nem tanulsz meg késsel villával enni, és továbbra is büfögsz és fingasz az asztalnál, akkor ők nem cseresznyéznek veled tovább egy tálból

Tudod, ők az európai konzervatívok, akiket nem tudtok vadul libsizni, nem lehet gyurcsánykifizetésilistát meg orbitális baloldali összeesküvést hazudni mikor a világosan és egyre hangosabban megfogalmazott kritikájukra odalökni szánt paneleket válogatod. 

Tudod ők azok akik a héten helyretették a propagandát ordítva toló Hankiss Ágnest, ők azok akik az Európai Bizottság elnökét, a neked megint levelet író Barrózó Józsit elnöknek megválasztották. Az EPP az a pártszövetség aminek alelnöke voltál magad is tíz évig, ők védtek meg eddig mindig a komolyabb retorzióktól, és most ők mondják: veled bármilyen közösséget vállalni egy konzervatív néppártnak égés.

Mondd, okostóni, tényleg el kellett idáig jutni? Nem kértek szépen szóban és levélben elégszer?

Én mondjuk megértem, hogy annyira be vagy tojva az elzavarásotoktól, hogy mára már a hatalom megtartására semmilyen kockázatot bevállalni nem drága. A félelem nagy úr, a kisebbségi komplexusod meg nem gyógyítható. Csak azt nem vágom, hogy a minden vitás esetben megvívott felesleges dulifuli utáni menetrendszerű behódolás erre milyen pozitív hatással lehet? Mert presztizs csatát egyet sem nyertél, a legfrissebb Barroso levelet még ki sem bontottátok jóformán, mikor elküldtétek a szokásos választ: ti aztán ezúttal is mindent megtesztek csak bünti ne legyen basszameg, te magad személyesen tetted meg a jogalkotói lépéseket a kifogások orvoslására

orbán-eu.gif

A "jogalkotói intézkedések"-ről ugyan konkrétan semmit nem közöltél, de végül is miért tartozna ez ránk? Elvégre csak a mi életünket pillanatnyilag meghatározó alaptörvényről van szó, és az ezek szerint máris készülő ötödik kiegészítésről. A szokásos kettős beszéd meg vagy a szokásosnál is bénábbra sikerült, vagy tényleg ekkora a zavar az erőben, hogy Navra még hadonászva harcot vív, mikor te magad már jogalkotói intézkedéseket emlegetve kapituláltál. Vagy tényleg ennyire hülyének nézitek a táborotokat, hogy az MTI-nek kiadott közlemény és a hírtévés odamondás között nem veszik észre az ellentmondást. Bár, ha belegondolok, hogy az önálló véleményalkotás helyett mekkora sikere van náluk a személyi kultuszodnak, akkor a húzás akár be is jöhetett. 

721 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr825220477

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@magándemokrata: Visszanéztem Vérnyúl hsz-ét. Sehol idézőjel, semmi utalás arra, hogy a vélemény nem a saját kútfejéből született.
Nem baj, hogy szóltál, de nem néztem be.
@rodeo36: kevesen, de itt a határokon bévül is eztet látjuk sajnos
@Mariann19:
A 18.51-re gondoltam, valoban nem volt idéző jel, de @zobodot másolta be...
@épészmérnök:

www.ft.com/intl/cms/s/0/07a2f35c-a284-11e2-bd45-00144feabdc0.html#axzz2QMq9bsN2

ez a fontos, pedig nem is pontos a kormány infóit szajkózza sok helyen és még így is borzasztó

brühühühü
@sírbateszezazegész: ezek pántlikázott pénzek, kötött kedvezményezetti körrel és felhasználással. Ez van. A pragmatizmuson remélem nem valami banditamentalitást értesz, mert ez nem a lenyúlásról szól, hanem a kompenzációról. '89-ben itt még tervgazdaság volt, meg Grósz Károly, '91-ben meg liberális demokrácia, külföldi befektetők, meg amit akarsz. Papíron. A gyakorlatban meg volt egy gyorsan szétvert struktúra, és a sebtében helyébe rakott új nem tudta mindenkinek biztosítani az átmenetet. Ez az igazság. A veszteség a vas és acél országa kategóriában belefér, de élelmiszeripart, agráriumot leépíteni és hagyni szétesni meglehetős ostobaságnak tűnik. Márpedig nálunk pont ez történt, aminek komoly következményei máig hatnak. A külső EU agrárforrások léte nem kegy, hanem bizony jár. Különben egyenrangúságról, felzárkózásnak akár elvi esélyéről szó sem lehetne. Hazai protekcionizmust élvező exportőrök, politikai hátszéllel gyalulnak le itt mindent. Mi csak egyenlő esélyeket akarunk.
a fides mafia álam kiépült! gratulálok!

kívánom dögöjjön meg minden fid eszes !
sztem mind lógni fognak !

ezt nem ússzák meg! a népharag elsöpri őket!
büdös rohat komcsi náci feudál banda!

a rák osi egye ki a májukat !

hazaáruló nemzetvesztő országrondó csürhe !
bűnszervezet !
ejj de csak azért, mert választások lesznek ott is, meg nem is tudják miért csinálják, meg félrevezetik őket a balosok, liberálisok, nah...

:S:S
@Habakuk999:
"Ui.
Angyal, még ennyire egyértelműen nem írtam le, milyen ócska, silány embernek tartalak."

Nem találom a tetszik gombot.
@épészmérnök:
blogs.ft.com/beyond-brics/2013/04/11/hungary-inflation-at-record-low-but-the-devil-is-in-the-details/#axzz2QN4yIoPr

az a baj, hogy az FT is a kormányt szajkózza, az árstruktúrát amely az energia árak borzalmaihoz vezetett nem is elemzi csak dumál...mintha nem érdekelné?

ha az állam elrabolja az összes bevétel közel 80 %-át és a többit levágja akkor gyilkol...de erről a cikkben nincs szó

meg is írtam a másiknak már el is ment

brühühühü

jobb ha látnak
@Mariann19:

a sivatagokat az emberiségnek vissza kell nyernie, sürgősen, a meglévő vad zöld területeket meg kell hagyni természetes állapotukban, mert a fennmaradó terület több is mint amennyire szükség van a teljes és jó élelmiszerellátásra, a zártkörű marhatenyésztés amely még hasznot is termel azon felűl, hogy teljesen önfenntartó és ezt más állatokra is be lehet vezetni, a növényi kultúrák és a halászat mg be kell fejezni a rablógazdálkodást és a pazarlást

a megtermelt élelmiszer több mint 60 %-ka szemétbe megy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
és országok éheznek

brühühühü
@zobod: Ha így fogalmazol, akkor nem banditamentalitás, de előtte, ha nem is teljesen, de valóban arra célozgattam.:)
De ilyen birtokszerkezettel, ilyen mentalitással, ami '90 után kialakult nem lehet agráriumot működtetni. Kicsik a birtokok, túlgépesítettek (nem kell minden 15-20 holdas gazdának John Deere, emlékezz a Felvonulási térre, mi pénz állt ott gépekben), szétverték a szövetkezeti struktúrát, és összefogásról senki nem akar hallani, legnagyobb hiba: alapanyagot gyártanak. A dán, olasz, francia, holland példán látszik, hogy, ha az egyéni függetlenség mellett kooperálsz másokkal, akkor pl. nem tejet adsz el x-ért, hanem sajtot 20x-ért.
Egyébként az agrártámogatásokat az EU-ban is le kell majd építeni, mert 1. fenntarthatatlanok, 2. piactorzító hatásuk van. Jelenleg szociális nyomás elkerülésére használják már.
@Habakuk999:
"Még két nemzedék. Szerencsés esetben. "

Soha nem volt hálás szembesíteni az embereket önmagukkal.

Nekem sem esik jól olvasni véleményed, de főleg azért, mert én hónapokkal ezelőtt feladtam. (?)
Hasonló okok miatt.

Nem lesz elég két nemzedék.

Ezt olvastad?
nol.hu/lap/hetvege/20130406-fut_a_nyul_a_mezon__es_enekel
@Buga.Jakab: Vegyél be egy nyugtatót, ne ordibáljál itten. Felőlem egy felest is bedobhatsz, ha csendes részeg vagy.
@rodeo36: "a sivatagokat az emberiségnek vissza kell nyernie, sürgősen, a meglévő vad zöld területeket meg kell hagyni természetes állapotukban"

Brazíliában belehúztak mostanában az őserdőirtásba megint, úgy hallom.

Chico Mendes, szegény, forog a sírjában.
@Habakuk999: Nem tudod olvastad-e, valaki felrakta ma a blogra, de csak most jutottam hozzá. Nagyon jó, habár én azért nem értek vele feltétlenül egyet, mert ez mint terv olyan intellektust feltételez, melyet ma nem látok a politikai establishment-ben.
fenteslent.blog.hu/2013/04/11/oseink_csontjain_taposnak_686
@Dr. jenőke (jenőke): "A Fidesz frakciója a társadalomban keletkezett feszültség levezetése, az ortodox érveknek való ellenállás növelése és Fábius megnyugtatása érdekben kidolgozta és benyújtotta - egyéni képviselő alkalmazásával - az Országgyűlésnek Ohm törvényének visszamenőleges hatályú módosítását."

Ohm törvénye, az jó. Van benne feszültség, meg ellenállás. Amúgy az elektronokat qrvára nem érdekli mi van a törvényben megszövegezve. Csak végzik a dolgukat...
@épészmérnök:
hülyék, hogy ne mondjak mást...van annyi területeük mi a frászt akarnak az őserdőtől? onnan semmi sem jön ki, fél év után majdhogynem locsolni kell

brühühühühü
@Mariann19:
Van dolgom (szerencsére), hétfőre két gépet kell összeraknom és szorít az idő, de:
amit írtál a kommentedben, annak igazságtartalmához nem férhet kétség, viszont (most el kell keserítselek…) aki miatt késztetést éreztél pazarolni némi időt és nem kevés karaktert azon meggyőződésed reményében, hogy világosságosságot gyújthatsz soraiddal az ő sóval gazdagon behintett szellemi Karthagojának a főggyin – tévedtél. Nem fog célba jutni a mondanivalód, sajnos.
Ne pazarold a kitűnő tehetséged megoldhatatlan feladatok erőltetésére, ha szabadna javasolnom!
@Mariann19:
Esmégazelőhözcsatlakozik (22:19) - okkal „fejesrob” (le)építő jellegű szösszenete, hogyaszongya:
„A Néppártnak pedig ezerszer fontosabb a magyarok által megválasztott Orbán mint Barroso, vagy Reding, akik ráadásul jövő nyárra már ki tudja hol lesznek. „
Kedves Mariann, Tőled, mint okos és az élet számos területe iránt érdeklődő hölgytől, aki otthon van gazdasági vonalon, történelemben, természettudományi kérdésekben, kénytelen vagyok megkérdezni, miért akarod a fentebb említett szardarab(ok) színvonalát tanulmányozni?

Piccard mester ezt már régebben elvégezte, tehát semmi szükség rá, hogy kockáztasd a testi épségedet, és ezt vedd akár felszólításnak, szóval vigyázz magadra, jó?
"ha leesett a székről, üljön át egy masikra. Megyünk segitunk. belügymin."
" annyira be vagy tojva az elzavarásotoktól, hogy mára már a hatalom megtartására semmilyen kockázatot bevállalni nem drága."

Nekem viszont nagyon úgy tűnik, hogy egyre magabiztosabbak.
Van is mire, az ellenzék ugyanis a fasorban sincs.

A rezsi meg újabban mínusz 30%-felé közelít (mármint kamunyikációilag).
A nép meg kajál (ahogy szokott, tenyérből.

Mitől kellene félniük?
Mesterházytól?
Ugyan...
@Nap Pali:
Ha váltóáramúú a karosszéke, van cicílium diódakészletünk, egyenesbe irányítsuk.
Üdv: Sanya...
@Mariann19: Szia!
Valóban megtévesztő volt, de a nyomorult 1000 karakter miatt már nem fért be az idézőjel. Magándemokratának van igaza, "zobod" kommentjét másoltam be, mint a nap legsumyibb és legaljasabb kommentjét. Ezt akartam Veled megosztani. Benne van az egész kormány és a Fidesz mentalitása 1000 karakterben... Jócak...
foglajjuk össze a zsanetügy és a zagyonvert román roma tanulságát:
sün mottó: "Szopatunk és verünk"

végülis ez már komojabb mint a korábi imázs volt:
"Szondázunk és Mérünk"
@épészmérnök: A Brazilok is kóklerek, de ahol a termőföldből csinálják a sivatagot az még randább.
Hajdan a Lánchíd lábainál 5-600 kilós vizákat is lehetett fogni, de az már a múlté. Van vízlépcső,hal nem tud felúszni,és bambi.
@De hol van Columbo felesége?:
„…az ellenzék ugyanis a fasorban sincs.”
Nehezemre esik ide írni; igazad van!

A távolság olyan léptékű, mint Pirx pilóta kotyogó kávéfőzője csillaghajóként, a Weyland_Yutani tárdsaság , Nostromo nevű kereskedelmi vontatójához képest.

Nem akarok senkit minősíteni, próbálnék én lenni hiteles ellenzéki politikus, áá…
Kövezzenek meg, Bajnait kedvelem, de szerintem késő.
@huzzadneki shakespeare:
Huso huso-t a Dunába!
Újra!
Nemzeti ruszlit a népnek!
Az északi összekötő hídnél minden nemzeti érzelmű ember karikázzon bele a vízbe egy fej hagymát, hajrá!

Csepelnél meg megvendégelheti Tschizmaggyialászló a bérzlotyista szimpatikusokat, tartósítószer nélküli finomsággal, csak a votkát köll hozni nekik.

Vagyhogy?
@Knósszosz:

Sok parszeknyi távolság van, tényleg.

Ne értsd félre (és mások se tegyék), de egyszerűen nem értem Fabius optimizmusát.

Bajnai lehetne megoldás, de nem tud, fideszék túlságosan összemosták Gyurcsánnyal és túlságosan belekeverték az "elmúltnyolcévbe". Nem az lett kiragadva, hogy mennyi jót tett, hanem az, ami végül is nem is rajta múlt. Plusz ugye a libázás, Oszkó Wizzair ugye, satöbbi.
Bajnai ebből a mostani magyar rögvalóságban nem áll fel a sárból.
Mesterházy meg azt hiszi, eljött az ő ideje...basszus, óédesistenemszentjézus, pedig azt hittem, ez a fickó átlag felett értelmes.
Vagy tényleg lámlenge és direkt veri a tamtamot Bajnait gyengítendő, mert a fidesznek is játszik?

Orbán most is valami kényelmes fotelban pipázik és kortyolgatja a selymes pannonhalmi pálinkáját.

2014 le van tutizva, zsír az egész, csak az a kérdés, hogy 2/3, vagy 4/5 lesz-e a parlamentben.

Jól mondta Mikola: 20 év beton.
Aki ezt még nem fogta fel, az nem is akarja.
Tegyük fel a kérdést: van-e szánni valóbb a fidesz szavazónál? Masszív kisebbrendűségi érzés a székelyekkel szemben, Trianon miatt, gyűlölet azokkal szemben akik ilyet nem éreznek, és hát most hogy kezd rájönni hogy az elvtársak legújabb bábja éppen most zsebelte ki, de még a gyerekeit is, még ő kér bocsánatot és dugja homokba a fejét...
Vajon meddig bízik a fidesz a maga teremtette valóságpótlékban? Ha egyszer lejár a szavatossága, a hívek kiábrándulnak, na akkor lesz itt csak elszámoltatás, de olyan ám hogy a végén az oroszokat köll megin behívni hogy megin rend legyen!
@Knósszosz: "szerintem késő"
Már kb. egy éve ugyanezt mondom, de mindig leugattak érte...
Nézzük a jó oldalát: nyertünk egy évet ahhoz, hogy nekikezdjünk kitalálni, összehozni valami alternatívát. Igen, mi; hagyjuk a picsába az ellenzékeket, úgysem megyünk velük semmire.
@De hol van Columbo felesége?: "nem értem Fabius optimizmusát"

A bloggazda, és még néhányan mindenfelé, hajlamosak a vágyaikat kivetíteni a jövőre. Valahol igazuk is lehetne, mert bízni kell, de van az a pont, ami után fölösleges.
Tavaly októberben jót vitáztam vele Bajnai hirtelen 15 vagy mennyi százalékáról, én az újdonság varázsának tartottam, ő meg kötötte az ebet a karóhoz, hogy de nem is. Talán azért lett nekem igazam, mert én nem akartam hinni Bajnaiban, nem voltak felé elvárásaim - nem kötődtem érzelmileg.
@De hol van Columbo felesége?:
Nem értem én félre, annál is inkább, mert voltak olyan pontok amelyekben osztottam a véleményét.
Aztán Ő is meg én is beszoptuk az „aggyunkmánegyesélyt” optimizmusunkat.
Lásd Áder-Vargamiska…

Mindenkiről kiderül a fidesz háza táján a végelszámolásnál amikor színt kell vallani, hogy ki-mekkora szemetesvödör. Sajnos minden eddigi történet azt bizonyítja, hogy nincs(!) kivétel, mert ugye a bevétel…
Bajnairól pozitív véleményem van, de mondom; késő szerintem.
Mesterházyból is többet néztem ki, de fog még tanulni, nem olyan hülye ő szerintem. Most ez még nem az ő ideje…
Emútnyócév – nem tudom észre vetted-e, hogy ez a duma kikopott? Tudatosan. Mi lenne, ha egyfolytában arra gondolna az ember, hogyhátakkorbasszameg vót a lányomnak munkahelye, és húst is ettünk egy héten egyszer.
Demagógia tekintetében kérdezd meg a képviselődet, alpolgármestered, én nem tehetek rúlla.

Nem szaporítom, érted mire gondolok.
@Légifarkas:
Ugyan, ne szívd csöcsre!
Kálámbó kollégának írtam a választ, amit Neked is mondhattam/mondok.
@Habakuk999: Értem én hogy kiesett a csapat az EL-ből,de ennyire azért ne legyél eélkeseredve.:))
Bocs,nem tudtam kihagyni.
@Légifarkas:

Igen, emlékszem is kommenteidre, miszerint nem voltál annyira hasra esve a mindenféle felmérési adatoktól.
Én sem.
Még bármi lehet, persze, de nem hiszem.

A most kinéző forgatókönyv az, hogy a fidesz megint nagyon nyer, az mszp újra sebet nyalogat, Bajnai be sem jut, a Jobbik meg harmadik parlamenti pártként vérszemet kap, az ország pedig még inkább elszigetelődik politikailag.
Gazdaságilag meg összeomlik, és rohamosan romlik majd az életszínvonal.
De a kormányzó párt hatalma szilárd marad, s a fidesz oligarchák vagyonát 50 év múlva a kutya nem firtatja, ahogyan a Kennedy és Bush család vagyon sem téma ma már.
Unokáink gyerekei már boldogok lesznek, hogy micsoda klassz országban élnek.

Nekünk '89-90-ben belengették a nyugati jólét mézesmadzagját, miközben az eredeti tőkefelhalmozás és az új magyar burzsoázia kialakulásának korát éljük.

Mindez magyarázat arra is, hogy miért nincs valamire való pártfinanszírozási és ügynöktörvény 24 évvel a nagy rendszerváltás után.
@Vasorrú bába: "Ha egyszer lejár a szavatossága, a hívek kiábrándulnak, na akkor lesz itt csak elszámoltatás, de olyan ám hogy a végén az oroszokat köll megin behívni hogy megin rend legyen!"
Napok óta ez jár az én fejemben is! Hogy nem a mostani "ellenzéktől" -vagy minek nevezzem- kell tartani orbánéknak, hanem azoktól, akik egyszer rájönnek, mennyire átvágták őket. A hívőktől, akiknek, ha egyszer lehull a szemükről a hályog, s rájönnek mennyire megalázták, hülyének nézték őket, akkor elszabadulnak az indulatok. Tiszta Márió és a varázsló végkifejlet lesz! S akkor én, bármilyen érző szívű embernek is gondolom magam (ha már másnak nem ez a véleménye), szépen hátradőlök egy karosszékben és mozizok.
hős sünök

„Az egyik rendőr a közeli Ágasegyházán volt körzeti megbízott. A helyiek azt mondják: rettegésben tartotta a falut. Fényes nappal megbüntette az öregasszonyokat, mert nincs lámpa a biciklin, pedig azok járni sem tudnak rendesen, hanem a biciklit azért tolják el a boltba, hogy a kormányára akasszák a szatyrukat. A lovas kocsikra azért vadászott, hogy le van-e takarva fóliával a trágya, amikor kivitték a 3-400 méterre lévő földjükre. – Az öregekkel, veszélytelenekkel nagy legény volt, de amikor verekedtek a románok a kocsmában, nem mert bemenni, míg meg nem érkezett Kecskemétről az erősítés – mondja egy férfi.”
Na szóval:Látom újabb magyarellenes fröcsögést rendeltek izraelből.:))
Amit az orrnehéz blogger persze szívesen teljesít a globalo gazdiknak.:))
A jobbikosokat persze megint bele kellett keverni.Ennek nem örülök.
Az nem lehet hogy valaki jobbik szavazó létére rühelli viktort?
Amúgy jó lett az írás.
Viki kicsit Charlie Harperre hasonlít a kérdés feltevésnél.:))
De majd valahogy ezt is kimagyarázzák,hogy:Az európai balliberális körök miatt van ez,vagy nemzetközi összeesküvés a szabadságharcunk ellen,vagy hogy Barroso nem is úgy gondolta,félrefordították stb. ....
@De hol van Columbo felesége?: teljesen reális lehet amit írtok légifarkassal közös nevezőn...tényleg olyan jó meleg a dágvány, hogy a sok semmitakaró, üres emberszabású menjen ezen az úton tovább? úgy látszik, hogy a görbelábú pocakos focistának igaza van és még van mit ellopni és fosztani a tollfosztóban...tegye...de akkor minek a sírás? vagy én csak ezt hallom itt -igaz nem lépek be máshová mert hányingerem támad másodperceken belűl- a sötét Rákosi időket is átvészelte a magyar, alkalmazkodott meg tette amit szokott önmagát is elárúlta, egy rohadt fajta olyan árulótípus keveés hely van a világban ahol ennyi árulással találkoztam mint Levédia...anyját apját és saját seggét és száját is eladja valamiért amire éppen végyik -igaz nem is kell neki de jó ha van- megérdemlik a törpét

aki meg nem akarja nem marad más: forradalom vagy elmenni szép csendben

brühühühühü
@Knósszosz: "Mesterházyból is többet néztem ki, de fog még tanulni, nem olyan hülye ő szerintem. Most ez még nem az ő ideje…"
Szerintem ez az egyik legnagyobb hibánk.Szinte természetesnek vesszük azt, hogy aki egyszer politikus lett, annak is kell maradnia, ha nem most, akkor majd legközelebb, miközben egyik sem tud felmutatni azon kívül semmit az életében, mint hogy politikus.Máshoz semmihez nem értenek (mondjuk amivel foglalkoznak ahhoz sem, ezt mind érezzük/látjuk),szakmájuk nincs (most nem Ángyánról beszélek,aki eljött ide bohóckodni).Kiben bízzak?Botkában?Az sem dolgozott még életében soha.Polgármester volt Szegeden?Ha a te munkádban az eredmény az,mint ami most Szegeden van,akkor te jó szakembernek tartanád magad?De ezek csak gyarapodnak, miközben a munkájuk eredménye a nullával egyenlő!Én nem akarok már türelmes lenni.Minden politikus kísérletezzen otthon az édes jó anyjával a megoldásokon, vagy vegyenek fehér egereket.Ne velem meg a családommal.
Persze nem rád vagyok mérges:)
@sírbateszezazegész:

egyre inkább hajlok arra amit ti mondtok itt...borzasztó de ez van...ugye tuggyátok a magyar történelmet? a magyarok árúlták el az összes egyedet aki jót akart nekik....nem akarom listázni

de nincs kivétel

brühühühühü
@rodeo36: Na,te is kezdd el a magyarozást!:))
@rodeo36: "onnan semmi sem jön ki"

Marhacsordákat legeltetnek.
@sírbateszezazegész:
Egyetértek a mondanivalóddal, de;
amit mondtál az hatványozottabban igaz a másik oldalra is, szóval mi a megoldás?

A lámpavasakat hagyjuk, ha mindegyik rajtuk szellőzik, akkor is kell egy irány, hogyakkormostan hova, merre tovább?
Kivel?
Ez az, hogy kivel?
Tudsz mondani valakit a ma ismerteken kívül?
Nos?
Na, ez az! Szerintem sokunk nem tudna alternatívát állítani.

Én nem vagyok politikus és nem is értek az egész katyvaszhoz, de kell, hogy legyen valamikor egy olyan erő, egy olyan emberrel az élén, aki értem dolgozik!
Ő értem, érted. Érted?
Nem tízezrével mi, érte!

Na, a közhelygenerátort kikapcsoltam, inkább zabálok valamit.
@rodeo36: Hát én sajnos mostanában nem tudok otthon lenni. De majd egyszer.. de csak ilyen azeri-style-ban, egy kis beruccanás.
Azon gondolkozom, amit múltkor beszéltünk, hogy ki a kapitalista otthon. Te, ezt a szakmában valakinek nem kellett volna így elmondania: Helló, ez ami itt van az nem piacgazdaság, és ti nem kapitalisták, hanem markecolók vagytok! Mert, hogy én erre 5-8 éve jöttem rá, az egy dolog, de én nem vagyok közgazdász-megmondóember...
@De hol van Columbo felesége?:
"Orbán most is valami kényelmes fotelban pipázik és kortyolgatja a selymes pannonhalmi pálinkáját."
Azt Érden főzik, voltam ott, bitang jó.
@épészmérnök: Nincs is már őserdő. Ez olyan, ha sokat nézed a Discoveryt, akkor már névről ismered az összes oroszlánt a Szerengetiben, mind az ötöt :)
Az, ami az Amazonas medencében van, az egy bitang nagy mocsár. De őserdő az a Mata Atlantica volt, az meg a múlté, már réges-régen.
@rodeo36:

Nézd, én nem tudom a tutit, csak azt írom, amit magam körül látok, és abból az jön le, hogy az átlag-magyar (utálom ezt a kifejezést) bizony lusta gondolkodni és csak az orráig lát.
Akinek jól megy, az bízik és valahogy evickél saját viszonylag jó szintjén, akinek meg nem, az próbál talpon maradni és már annak is örül, ha 10%-ot csökken a rezsi (tovább persze nem néz, s a mögöttes összefüggéseket a többség nem is érti).
Politika, civil érdekek, manyup vagyon, AB, Alkotmány, MNB devizatartalék? Kit érdekel!?!

Ráadásul sok az országban a nyugdíjas, akik komoly muníciót adnak a mindenkori kormánynak egy kis habos-babos populizmusra, ami szinte mindig "ül" is.

Ebben a közegben egy paradigmaváltás?
Egy kis progresszió vagy országérdeket előtérbe helyező pro-aktív kormányzás?
Minek?

Mitől is féljen a fidesz?
@huzzadneki shakespeare: " A Brazilok is kóklerek, de ahol a termőföldből csinálják a sivatagot az még randább. "

Minden ökológus szakember egyetért abban, hogy a Föld légkörének oxigén-széndioxid egyensúlya az amazonas-i őserdőtől függ, mivel az a legnagyobb összefüggő fotoszintetizáló felület a glóbuszon.
Azaz, felveszi a légkörben lévő széndioxidot, beépíti a szöveteibe, és az oxigént meg kibocsátja. Enélkül a széndioxidcsapda nélkül felszaporodik a széndioxid, és csökken az oxigén a légkörben. Ennek beláthatatlanok a hatásai.
Ilyen úgynevezett CO2 sink, széndioxidcsapda a világóceán, azonban a vizek felmelegedése miatt ez sem működik úgy, mint korábban.
Nagyon nagy baj van, de úgy a politikusok, mint a választópolgárok egymás keresztbe kasul basztatásával vannak elfoglalva, és a globális környezeti katasztrófára úgy gondolnak, mintha egy számítógépes játék lenne.
@tucano:
Hm.
Három éve voltam a pannonhalmi főzdében, s kortyolgattam is...modern volt, komoly marketinggel...csak nem zárt be?
Kár lenne érte.
@Knósszosz: Figyelj, én minden politikusról beszéltem, nincs egyik vagy másik oldal. A közös munkájuk eredménye az ország jelenlegi állapota. Ami lefordítva annyit tesz, mintha a rántott csirkemell belül véres, kívül égett a prézli, a rósejbni meg ehetetlen, viszont tocsog a zsírban. Erre te is azt mondod a szakácsnak, ezt nem kéne a továbbiakban erőltetni.
Egyre inkább azon a véleményen vagyok, hogy mindenki el a picsába, azt majd lesz valami. Ennél rosszabb már nagyon úgy sem lehet. Az élet mindig megoldja önmagát. Most majd jön az, hogy áldozatok, anarchia. És így? Öngyilkosság, fagyhalál, éhendöglés, stb.. Azok is áldozatok, legfeljebb nem tudatosul bennünk, mert mi nem vagyunk olyan közvetlen életveszélyben. Egyenlőre..
@épészmérnök:

ezt te megérted:
Norma
Io nei volumi arcani
Leggo del cielo; in pagine di morte
Della superba Roma è scritto il nome...
Ella un giorno morrà; ma non per voi.
Morrà pei vizi suoi;
Qual consunta morrà. L'ora aspettate,
L'ora fatal che compia il gran decreto.
Pace v'intimo... e il sacro vischio io mieto.

y las palabras cuales yo recibí me lo dícen la misma sobre esta caca de vaca actual en Hungría

brühühühühü
@Knósszosz: nem szívtam csöcsre, félreértettél. Az idegesített, hogy mondja az ember, mondja, de nem hogy elgondolkodnának rajta, inkább lefikázzák, betámadják, vagy csak jó okosan megmagyarázzák. Agybajt tudtam kapni a "van még idő kiteríteni" c. szövegektől, már tavaly is. Nem rád gondoltam, te jószándékú naiv voltál :-)
Most már leszarom. A "még bármi lehet" csak udvariassági formula, tudjuk jól, hogy már nem lehet bármi: a Fidesz máléra nyeri magát, hős demokrata ellenzékünk java megy a levesbe, a helyükön pedig lesz hely. Az ott, tisztelt honfitársaim, a mi helyünk, az az űr ránk vár majd, és vagy betöltjük, vagy menjünk, nagy a világ.
Forradalomnak semmi értelme, a legerőszakosabbak nem mi vagyunk, és a szétszakadt ország miatt a pusztulás totális lenne. Vagy megmutatjuk, hogy megy ez ésszel is, vagy kész, ennyi.
@sírbateszezazegész: Nem igazán szívesen játszom ezzel a gondolattal, de egy gazdasági összeomlás azzal járna, hogy az alkalmatlanok eltűnnének, és a szervezőképes, értelmes, vezetésre alkalmas emberek pedig feltűnnének.
És az egész a lakóhelyen kezdődne. Kiderülne, hogy ki tudja megszervezni helyben az ellátást. Ha Gizike az önkormányzattól, akkor legyen ő. Ha Jani bácsi, a szomszéd nyugdíjas, akkor ő lesz az. Tök mindegy, előkerülnek az igazi vezetők, amikor tényleg élet-halál kérdés az emberek ellátása.
Ötvenhatban ez így volt, kisgyerek voltam, de emlékszem.

Hogy aztán később hová lesznek? Azt már nem tudom.
@rodeo36: Rómát, ha jól értettelek, Budapestre kell cserélni?
@épészmérnök:Azért mondom valami majd lesz. De előbb-utóbb úgy is ez lesz. És ez nem elkeseredés, hanem maga a valóság.
Amit meg a Földről írtál (visszafordíthatatlan folyamatok), elgondolkodtam, hogy szarok bele mindenbe, inkább elmúlatok mindent. Habár most is ez van..:)
@De hol van Columbo felesége?: Ami pannonhalmi címkés és exportra megy azt Érden csinálják, az összes extra gyógynövényes cuccot is. Lehet, hogy annyira jól megy, hogy outsourcingolták.
@épészmérnök: A kiirtott őserdő helyére növő bozótos több széndioxidot köt le, mint az eredeti erdő. Viszont erre hajtják rá a McDonalds marháit és csak vörös sivatag marad utánuk.
@sírbateszezazegész: Ez a fejlett világban nem kérdés. Ezrével vásárolnak Araukániában és Patagóniában földeket európaiak és észak-amerikaiak, felment a föld ára. Víz bőven van, és lesz is. Az éghajlat hűvös. Menedéket keresnek.
@Légifarkas:

"Forradalomnak semmi értelme, a legerőszakosabbak nem mi vagyunk, és a szétszakadt ország miatt a pusztulás totális lenne. Vagy megmutatjuk, hogy megy ez ésszel is, vagy kész, ennyi."

Erről van szó.
@kifordított nagyanyó: nagyanyó, ugye tudod, hogy az itt jelenlevők/olvasgatók számára az OV-Utálat nem ad felmentést más hülyeségek alól? Hiszen a jobberek a maradék demokrácia minden előnyét kihasználva, annak visszametszésére törekszenek? És OV csak úgy tolja alátok a szájatok íze szerinti törvényeket. Büdös életbe nem fogom megérteni, h miért nem nekem, "tisztességes adófizető álompolgárnak" kívánna inkább a kedvére tenni...Tudja vajon, h. ti IS az ellenségei vagytok? :-)
@épészmérnök: Szerinted, ha tényleg baj lesz, kit fognak érdekelni a tulajdonviszonyok? Lehet most kiábrándulsz: engem nem. Ha olyan lesz a helyzet, akkor ököljog lép életbe. Tudod:A harmadik csimpánz felemelkedése és bukása (Jared Diamond )
www.typotex.hu/konyv/jared_diamond_a_harmadik_csimpanz
@tucano:
mindkettőtöknek: van egy film több órás, arról, hogyan termékenyíti meg a brazil dzsungelt a szahara homokja évente egyszer és mindez mennyire része egy globális rendszernek (a szaharai homok tele van olyan ásványi anyagokkal ami onnan hiányzik és sok minden más) ha nincs ami feldolgozza akkor a por leszáll mert érkezik, és akkor ott is sivatag lesz az Amazon körűl...és gyorsan (a világnak már régen fizetnie kellene ezért a braziliának hogy fenntartsa és ne nyúljon hozzá van is rá elképzelés)

és még sok minden

a sok sivatag visszaforgatása (mind vad élővilágból lett sivatag és látensen bennük is van az élet) emberi lustaság miatt nem megy de ...

brühühühühü az USA (hogy a leggazdagabbat mondjam) kibaszik saját magával az utóbbi 25 évben....de nincs ezzel egyedűl
@tucano:
miért az őserdő? anny szabad föld van Braziliában amibe semmit sem vetnek és semmit sem termelnek rajta?

brühühühü

hülyék? vagy?
@épészmérnök:

hajszál "pontyosan" Róma >>> Magyarország

és ez zúg a fülemben éjjel nappal, ahogy ez szól a zenében....a többit már mondtam

brühühühühü
@tucano: Ezt honnan veszed? Nagyságrendekkel kisebb a lélegző felület.
@épészmérnök:

az ősközösség újra műxik

brühühühü

nincs csodálatosabb, mint szemlélni a barlangrajzokat...e pronto dopo il renascimento italiano
@rodeo36: Ezt nem tudtam, de elképzelhető. Az őserdő ugyanis hajszálvékony humuszrétegen nő, hiszen a trópuson egész évben folyamatos a körforgás (levél, ág lehull, elkorhad, rögtön felhasználja a fa vagy az aljnövényzet, nem akkumulálódik). Kivágják az erdőt, egy évig lehet a helyén termelni, utána gamesz.
@épészmérnök: a természetben élő és attól függő ember tiszteli az 1000 éves fát amiből koporsót vagy ágyat bölcsőt farag, a hülye barom aki nem tudja mibe kerűl még egyet találni és mennyi az a 8000 év (ott álltam kővé válva Majunga-ban a Baobab mellett 13 méter, és szent, vita nincs....8000 éves) a szaros 80 éve amit végig iszik...

ha láttad tudod milyen ha 10 évig nincs eső 10 évig nem virágzik, mint száraz fa alszik és akkor megjön az eső és egyetlen éjszaka alatt kirügyezik virágba borúl és elhullatja gyümölcsét ami igencsak finom...és azt a gyönyört amit ad ilyenkor...az állatok tudják mert függenek tőle

brühühühühü
@épészmérnök: Mendes a nagy fákat mutatja...mert a trópusi őserdő legalább 12 rétegű és organikus egyik a másiknak kiegészítése

a fél méter a talajszínt alatt egészen a 100 méteres óriásfák tetejéig minden

a Doscovery mutatja ezt a filmsorozatot hogyan globalizálódik az egész és milyen a szahara részenként és mi volt egy pár ezer évvel ezelőtt és a többi sivatagok is

de van egy globális széljárás hatalmas mozgások....a földforgással ellentétesen

érdekes módon az északdél nem így műxik

brühühühü
@De hol van Columbo felesége?: nem találom, a fene egye meg, de beugrik és küldök linket!
Visszajöttem. Van itt valaki?
@épészmérnök: még :-) De már inkább csak úgy, mint anno Gárdonyi... :-)
@Knósszosz: Azt tudtad-e, hogy a Vizafogó Budapest egyik városrésze a XIII. kerületben (ha tudtad, akkor sorry, de sokan nem ismerik)? A Duna és a Váci út közötti részen terül el. Gondolom nem véletlenül nevezték el így annak idején!

Volt nekem is két nagyszájú Polszki ismerősöm, de azok egészen jó arcok voltak. A vodkát ők is kegyetlenül szerették,tán még a húsleveshez is azt itták.
@sírbateszezazegész:
Nem, én nem értettelek félre, azt hiszem ugyanazt a követ fújjuk.
Szóval egyet értek Veled, de mi a lófasz lesz, ha mindenki elmegy innen?
Mielőtt... én is mennék, ha volna rá lehetőségem, nem azért mondom.

Értelek.
@Légifarkas:
Levezetted úgy, ahogyan én is gondolom a lényeget tekintve.
Árnyalatnyi különbségektől eltekintve igazad van!

Ha annyi nézetkülönbség lenne a pártok között a követendő irányvonalat illetően, mint ami közöttünk húzódik, akár sikeres ország is lehetnénk, bazmeg...

Köszi!
@huzzadneki shakespeare:
Igen, tudom és köszi!
Annyira budapesti vagyok, hogy itt is születtem, a viza legendákról meg én is olvastam valahol/valamikor, azért is írtam be.
Van egyáltalán még hal a Dunában?
Regensburg környékén biztosan, de itt??
Nem vagyok pecás, de azt nem értem meg, amikor az Erzsébet hídnál lógattyák a kukacot a türelmes atyafiak.

A horgászat az ugye szól a természetről is (bár horog a pofába - háát...?), de akkor az miként illik az idillbe, hogymongyuka gemenci erdőnél próbálkozunk, madárcsicsergés, stég, horribile dictu 1-2-9 sör és foggyukmeg a pontyot?? Vagyakármit.

Nem értem, ez a természetkedvelő fíling, az ott a belvárosban, azhogy?

Nem ez az 1 amit sose nem fogok érteni.
@Légifarkas:
"Vagy megmutatjuk, hogy megy ez ésszel is, vagy kész, ennyi. "

Tartok tőle, hogy kész, ennyi...
Az egész országban csak duma van. Mitől legyen változás?
@Exminden: Tavaly nekem sem tett kedvemre,mint tisztességes adófizető polgárnak...:((
@én már a fény gyermeke vagyok: Nem, ahhoz túl ambivalens volt. Pont az, hogy akkor nem volt vakon lelkesedő, a belülről jobbító szándékúakhoz tartozott. De ha ezek most egyrészt vakon beleájulnak a FIDESZ-be, másrészt kommunistáznak, az gusztustalan.
@Fullánkos Algol: Attól nem fog saját kardjába dőlni. Sőt, félek bukni sem.
A rendszer a teljesen előreláthatatlan és logikátlan viselkedésre nincs felkészítve. Írtam már valahol, hogy ha valaki hangosan böfög az asztalnál, nem a rendőrt hívod (ha családtag az illető, valszeg még akkor sem, ha odasz-ik).
Az EU törvényeit a tagállamok hozzák, ennek megfelelően vigyáznak, nehogy őket holmi "brüsszeli bürokraták" bsztthassák. A legutóbbi műbalhé Reding körül már erőteljes eszkalálódást jelez (Reding volt az, aki a médiatörvény környékén kifejtette, hogy az EU-nak nincs joga általános elveket számonkérni, az Alapjogi Charta előírásai jogilag csak az európai jog alkalmazása során kötelezőek a tagállamokra. És hagyta az egész balhét a (liberális) Kroesre. Majd szép fokozatosan bekeményített. Minden jogszabályra, amely formálisan nem felel meg az EU jognak, jön a kötelezettségszegési eljárás (ami nem gyors, de melyik bíróság gyors), sőt volt olyan (pl. a nem nagy jelentőségű de komoly közérzetrontó erejű a külföldön dolgozóknak és presztízsértékű Rogánnak, a külföldi rendszámú autókra vonatkozó, de volt más fontosabb is - off: mégis Európai Bíróság elé került az ügy mert egy konkrét megbírságolt odavitette, de csak azügyben, hogy nem volt lehetséges az utólagos igazolás - on), amelyet kötelezettségszegési eljárás nélkül módosítottak Orbánék. Emlékszel még, hogy hoztak egy olyan törvényt, hogy ha az Európai Bíróság ítélete folytán Mo-nak bírságot kell fizetnie, akkor ennek fedezésére különadó vezethető be?
Várjuk meg, mi fog történni az alaptörvény 4. módosításával, és lesz-e erre Békemenet.
De nagyon durva lenne, ha az EU miatt bukna OV. De még ha szrá szívatják is, attól nem fog megbukni. Tudom, hogy megy a hirig Mo-on, hogy megvonják-e az EU pénzeket vagy jobb ötlet, ha az ellenzék amellett lobbizik, hogy ne vonják meg. Hosszú távon és jó kommunikáció mellett (most zárult le valami EU-s kampány, és a Medián meg a TÁRKI szépen kihoztak két egymásnak ellentmondó felmérést az EU támogatottságáról) hasznosabb, ha egyre többen látják a szép táblákat, hogy itt is, ott is EU pénzből épül valami (az Üllői óti klinikai tömb meg a Lukács-fürdő pl. a nyugdíjasoknak is feltűnhetne).
@zobod: Pl. Németország, Franciaország, Egyesült Királyság, amelyek mind nettó befizetők, ugye. A nettó kedvezményezettek között nem sok nálunk jelentősen nagyobb ország van (11-ből 3, meg kettő 10-12 milliós). Ja kérem, a tények...
@Pussy Riot: Tanár úr kérem, adja vissza a diplomáját, mert dunsztja sincs arról, hogy mit beszél.
Ha tudná, nem adna egyest ugyanis.
jól kibeszták orbánt na....valljuk be na....igazi lottóötös volt ez a poszt na....híresztelésre ugrani mint liba a takonyra na...

hvg.hu/itthon/20130416_Orban_Europai_Neppart_Strasbourg

Bár a taps egyértelműen szimpátiát jelez, az ülés egyik néppárti résztvevője szerint a magyar miniszterelnöknek nem volt könnyű dolga: miután közel 15 percig beszélt a magyarországi helyzetről, több mint 20 kérdést kapott, főleg lengyel és német képviselőktől. Ezek között forrásunk szerint számos „kényes ügy is volt”, de a névtelenséget kérő politikus szerint Orbán „okosan érvelt”, a képviselőket - legalábbis a forrás körül ülőket biztosan - meggyőzte, és a végén valóban megtapsolták.
@Kuviklacz: Ha elfogy körülötte a levegő, az mindenképp csökkenti a mozgásterét, csak tudni kell kihasználni a lehetőséget. EP-határozathoz nem kell olyan sok idő vagy igen? Persze Magyarországon is tenni kell érte.
@Fullánkos Algol: rátok szavazók kellenének a változáshoz, nem komisszárok.

Az nem jött be már a múlt században sem.

Nem?
Rám szavazók biztos nem, mivel nem vagyok politikus, se ránk szavazók, mivel nem tartozok sehova, az viszont biztos, hogy az orbán a tanácsköztársasági véres rétegek - többek között - lelátókra költözött reinkarnációinak köszönheti a hatalomra kerülését.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: ha nem tudsz lehetőséget teremteni, meg kell várnod, míg adódik.
Ha az ország nem akar változtatni, annak oka van: vagy megfelel neki így, vagy még nem eléggé rossz. Az első lehetőségben a Fidesz hisz, a másodikat az ellenzék szeretné meglovagolni mindenféle 7. cikkelyekben, meg EU-s pénzek megvonásában reménykedve, szerintem mindkét társulat rendkívül felelőtlenül áll a dologhoz, de ki nem szarja le az én véleményemet.
A jó változás nem feltétlenül gyors, és nem kell igazodnia az egyéni elvárásokhoz sem: aki pl. meghal, mielőtt beérne egy folyamat, az tulajdonképpen így járt. Aki siettetni szeretné a dolgokat, segítsen a népnek megérteni, hogy mi történik körülötte, hogyan használják fel és ki és el - enélkül is lehet ugyan változtatni, de jól nem.
@Fullánkos Algol: Az utolsó mondatot a kulcs.
Amúgy az EP határozathoz az kell, hogy az Európai Néppárt frakciójának jelentős része kihátráljon mögüle. Egyébként magánvéleményem az, hogy nem tartunk még ott, hogy a 7. cikkely alkalmazható lenne (tartósan és súlyosan meg kell sérteni az alábbi értékeket: emberi méltóság tiszteletben tartása, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság, valamint az emberi jogok – ideértve a kisebbségekhez tartozó személyek jogait). Nem ezen értékek egyikét, hanem ezen értékeket. Ez valóban a nukleáris opció. Egy EB (Bizottság) határozathoz nem kell sok idő, csakhogy ezt lehet vitatni, és a végső döntést az Európai Bíróság hozza meg. Na ez lassú, és csak egyes konkrét jogsértésekre terjed ki. (előnye, ami az EP hátránya, hogy konkrét, hátránya meg, hogy ha nincs olyan konkrét jogi norma, amelyet megsért, akkor esélytelen.
Olyan szinten már fogy körülötte a levegő, hogy akinek szeme van és számít neki az európai vélemény, látja, hogy szembemegy Európával. Aki meg nem látja, az szvsz reménytelen. Fent is írhattam volna (az EB határozat vitathatóságánál), hogy amikor már a Bizottság alelnökét képzelik kijátszani az elnök ellen, amikor előbbi ruhájára tudnak csak megjegyzést tenni, akkor ugyanúgy mondhatják, hogy a Bizottság téved/kettős mércét alkalmaz stb.
És közben még mindig nagyobb a mozgástere, mint akkor lenne, ha betartana mindent. Most éppen az elmarasztalás miatti különadókon izmozik - ha erre nem ugrik rá mindenki, hogy emögött mi van, akkor nyazsgem.
@FILTOL: Tudod, az európai politikusok udvarias emberek, ha valaki beszél, utána megtapsolják. A plenáris vitán viszont a néppárti felszólaló egy harmadrangú samesz volt, aki csak általánosságokat mondott, nem védte meg (pedig az előzőn a frakcióvezető szólalt fel az EPP nevében és keményen kijelentette, hogy Orbán demokratikus politikus, és Mo-on minden rendben van (mondjuk utána nem sokkal le is szakadt az ülésterem plafonja).
süti beállítások módosítása