Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Az 50 milliós falusi szálláshely ügyét az Integritás Hatóság is vizsgálta, és több szabálytalansá... (2024.04.30. 09:32) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.03.29. 04:45 Fabius

Hogyan tovább ellenzék?

Címkék: mszp együtt 2014 választási szövetség

Olvasom és nézem az okfejtéseket arról, mit és hogyan kéne csinálnia az ellenzéknek. Mer'hogy mámma' még csak mámma' van, de ha holnap is csak mámma' lesz akkor baj lesz. Pedig a meccs javában zajlik, és valamiért azt érzem leragadunk a kirakat bámulásánál és elsétálunk kicsit a lényeg mellett. Picit mintha pörgésben ragadtak volna a szemek Bajnaiék tojáskampányán, pedig a dolog azért ennyire nem bonyolult: Az Átlagválasztó azt érti, hogy rezsicsökkentés, cigánybűnözés, és hogyé' a tojás? Azt meg nem érti, hogy a piackutatók mit neveznek fogyasztói kosárnak és ennek ugyan mi köze van a rezsizéshez meg a tojás árához, ráadásul le is szarják.

Tényleg az a probléma, ha valaki fölveszi a kesztyűt és Orbánékhoz hasonlóan nem az újságírók és értelmiségiek nyelvét kezdi beszélni, hanem jól felfogott érdekében az Átlagválasztóét? Ilyenkor eszembe jut, hogy éveket könyörögtünk páran az egykori elempének is, hogy egy tökegyszerű hogy vagy? - kérdésre ne negyedórás szofisztikált körmondatban előadott, fenntartható fejlődésű női kvóta köbgyökéből számított bikafingos ózonlyukhatás legyen a válasz, hanem egy - jól - vagy két - köszi, jól - szó. 

bajnai-tojáskvíz.gif

Na mindegy, ettől még a kérdés adott:

Bajnai vagy Mesterházy, Együtt szövetség vagy MSZP, esetleg Együtt MSZP?

Igaza van a Véleményvezérnek mikor ezt mondja:

Aki azt gondolja, hogy akár az Együtt 2014, akár az MSZP külön fog nekivágni a 2014-es választásoknak, az még nem vette a fáradságot, hogy utánaolvasson az új választási szabályoknak. Azokból ugyanis egyértelműen kitűnik, hogy külön-külön bármelyikük is mindössze 15-25 képviselői helyre számíthatna.

Ezzel a kijelentéssel így ahogy van - tetszik ez vagy sem - szembe kell néznünk mindannyiunknak. Akkor is, ha elsősorban nem az érdekel minket, "hogy fognak élni a pártok 2014-2018 között". Akkor is, ha nem szeretjük a szocikat, de náluk jobban csak Orbánt nem szeretjük, meg akkor is, ha mi szocikritikusok a szavazótáboruk szemében legjobb esetben is csak PimpHitlerek lehetünk. Nincs mese, Viktorék a választási törvénnyel elrendezték, hogy kormányváltás kizárólag valamilyen összefogással legyen lehetséges. Innentől pedig nem az a kérdés, hogy lesz/legyen-e, hanem, hogy ez milyen összetételű legyen. 

Utóbbi ugyanis eléggé nem mindegy, legalábbis akkor nem, ha tényleg kormányt akarnak váltani az erők és a rájuk szavazók. Ha csak a januártól idáig tartó három hónap közvélemény kutatásaira nézünk azért világos: A szocialisták összefogásban vezető szerepre törekvése, és a közröhejként elkönyvelhető tárgyalódelegáció névsor - Szekeres, Szanyi, Veres János, stb, WTF? - csak arra volt jó, hogy a választási vereség óta megszerzett kicsi erősödést két hónap alatt hazavágja és a párt támogatottsága évtizedes mélypontra essen vissza. Ha valamikor, akkor most legalább ideje lenne észrevenni, hogy erőlködés ide, megúszásra játszás oda, homokba dugott fejjel, égre meredő seggel a kritikusok felé állás amoda, ezek az emberek nem kellenek senkinek, és a lecserélésük, nyugdíjba küldésük nélkül nem lesz kormányváltás. Röhej, hogy ezt eddig egyedül Lendvai Ildikónak sikerült megérteni, plusz a baloldalnak Gyurcsánytól van egy hisszük is meg nem is visszavonulási ígérete sikeres kormányváltás esetére.

Innen üzenem, ne bízz benne, hogy ezt elfelejtjük és nem kérjük majd számon, Feri

Ha a szociknak ezúttal sem sikerül a megfelelő konzekvenciákat levonni, akkor nincs más hátra, mint feltételek nélküli szövetkezés helyett lemeccselni a dolgot az E14 és az MSZP között. Azt ugyanis jól mondja Mesterházy Attila a Riszpekt Ház videón 8:00-tól, hogy: - Ez lesz a választások alapvető kérdése: hatalomban akarom tartani Orbán Viktort, vagy el akarom küldeni? Akik el akarják küldeni azok keresni fognak maguknak egy eszközt, amivel el tudják küldeni. 

Igen ám, Atikám, csak egy bibi van. A dolgok mai állása mellett ti önállóan, változatlan személyi állománnyal nem lesztek ilyen eszköz. Az öregek újbóli megjelenése hátra arcra késztette azokat, akik az MSZP-t, mint pártot, szükségből kreált eszköz már esetleg nem, de ezeket a levitézlett alakokat mindenképpen elutasítják. Így ha az E14 nem vállalja be a megint a kirakatba tolt bölénysorotokat, ők lehetnek az az alternatíva amelyik megszólíthatja a bizonytalanokat és az emlegetett eszközként szolgálhat. Ebben az esetben pedig a ti szavazóbázisotok úgy fog viselkedni ahogy megjósoltad, és a kormányváltás reményében szó nélkül át fog szavazni az erre esélyesebbre. 

Akkor pedig sokkal nagyobb szarban lesztek, mint amekkorában most vagytok. Tudom én, hogy dögöljön meg mindenki aki nem hajlandó amnézia amnesztiát hirdetni, de mit tegyünk? Ti egyedül se minket a veletek is elégedetlen népet, se Viktort nem tudjátok leváltani. Velünk legalább Viktorra lenne esély. Ideje meglépnetek amit ehhez meg kell, cserébe mi kimondjuk: ha a jobboldal belekényszerített a veletek együttműködésbe akkor magára vessen, egy valóban és nem csak látszólag megújult MSZP-t elviselni az összefogás körül az összes stigmatizálási próbálkozásukkal együtt is kevésbé lesz kínos, mint Orbánt hatalomban tartani egy újabb ciklusra. 

Aztán akinek ez nem tetszik az köszönje meg a Kedves Vezetőnek a választási törvényét. 

547 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr405179126

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.29. 12:13:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó reggelt, vidám hajnalt!
Ha az MSZP arra játszik, hogy érdemes neki még négy évet kibekkelni, akkor téved, mert csak a négyéves hattyú halálát nyeri meg, és fátylat rá. Ugyanakkor felmérhetetlen károkat okoz saját szavazóinak, akik nem várhatnak már tovább.
Nem a nyugdíjasokra gondolok.
Nem akartok összeesküvés elméleteket gyártani, de szerintem Mesterházy és Bajnai a háttérben egyezkedik. Nem lennék meglepve, hogy október 23-án arról számolnának be, hogy létrejött az E14-Pm-Mszp egység, és együtt indulnak a választáson. Még talán beleveszik a Dk-t úgy, hogy Gyurcsány nem lesz a listán, helyette Molnár Csaba megkapja a tizedik helyet.
És máris létrejött az amiről Bajnai beszélt tavaly október 23-án, és csak egy L betűt tévedett.
@V-PORT: akarok, nem akartok. Bocsi.
Havas jo reggelt! Fabe, biztos jol vagy? Fejed, gyomrod ok? Lazad se nincs? Meglepo ez a poszt toled. Szovetkezni az leap-vel szanyi nelkul nem szerepelt eddig a repertoarodban.:)) a vegen meg egyet ertunk....
@Dr. jenőke (jenőke): 4 ev mulva nem tur meg viktor mas ellenzeket csak a kdnp-t es a jobikot. Akik ugye nem azok....
Most olvastam, hogy a kormány a szippantásra is kiterjeszti a rezsicsökkentést. Ebből is látszik, hogy Orbánék kezdenek liberálissá válni, és a holland minták felé nyitni. :))
Muszáj volt ezt a hét utolsó munkanapjának reggelén?

Ráadásul Pupu is belecsördített.

Hogy miért szar ezzel kelni?

Mert csodák csak a mesében vannak!
(Igaz, mi is tündérmesében élünk...)
A baloldali szavazók elsöprő többsége összefogást akar. Aki ezt az összefogást akadályozza azt kell kirúgni. A közvéleménykutatások a csalódást tükrözik, csak ezt nem látjátok a kisstílű taktikázás miatt. Én pl. MSZP-s E14-es Dk-s sőt liberális is vagyok és nem egyedül.Ha így megy tovább mentek mindnyájan a süllyesztőbe.
@V-PORT:
ha csak a bábfigurát mutíttyák akkor is pofánszarták a bubucit alcsútbasznádrúúúúúúúúlll

brühühühühü

ellenzék nek isch kőőőőőőőőő csinyányi hasonlót csak keményebben tökösebben...mitűl vannak beszarva? ki az a pocakos selejtes labdarúgó a stadionok pénzeinek ellopója és hazárdjátékos a te pénzeden ki nyer többet abból amiért nem tett semmit csak ellopta Ali baba is rendesebb kis faszi volt ezek

szezám tárúlj LEGALÁBB TANÚLT VALAMIT ÉS HASZNÁLTA IS NEMÚGZ MINT A FITYESZ CSAK LOPNAK SZERVEZETTEN ÉS ELTÖKÉLTEN

TOLVAJ SZAR BANDA

brühühühühü
@V-PORT:

aktuális, Húsvétkor:

ES IST VOLLBRACHT!!!!!!!!!!!!!!

és nem is olyan brühühühühü
Késő.
Késő.
Késő.

Vagy rászavaznak az emberek - újra, régire, bárkire, aki fideszváltó,

vagy késő egy arcot és vele a bizalmat felépíteni.

Amúgy nem is lehet.

Nincs média, ahol megjelenhet egy fideszváltó politikus.
Legfeljebb a kékfény hírekben - bilincsben.

Nincs mód, hogy megismerjék az arcát.

Szóval, vagy rendszerváltás lesz - bármi áron -,
vagy nem lesz.

De itt most - nem az arcok - a dötnők.

Orbánt és a szobatársait nyálcsorgató állapotukban is kétharmadra értékelték.

Ha ezek a vén fingok az elfekvőből - elég friss húsnak számítanak,

akkor bárki jó lesz.
Szószerint - bárki.

A fideszen túli politikusokat úgysem látta senki már 4 éve.

Ha kiállnak, hogy - hé, élünk - meg lesz a nép lepve, mint egy szülinapos.

Annyit kell csak tenni, hogy

8 soros mondanivalót írni.
A többi csak üdvözlés lehet, puncsolás és ismétlése a 8 sornak.
Kettős tagadást, hármas tagadást kihúzni.
Összetett mondatot csak ismert, idézett sorokkal mondani.
Számokból egyszerre kettőt, sose többet.
És emberségre apellálni.

A fidesz szinészkedik.

Mindenki hitelesebb nála.

Ha ez nem látszik, akkor annyi.
Festett hajú lila nyakkendős cirkuszi cerkófcsapat a fidesz.

Ehhez képest lehet jóarcú bárki.

Öreg-fiatal-középkorú-okos-buta-vagány-szerény...

Ha olyan, amilyen, akkor ő egy ellenpólus.
@V-PORT:

YESS!!!
Szenzációs, ahogy a németek alázzák Pikorunkat, a közszolgálati tévében, eléggé Fabius stílusában, bohóc ruhában, miközben bla-bla-bla... brekeg. :)))

"A hét igazsága"

www.ndr.de/fernsehen/sendungen/zapp/durchgezappt/durchgezappt595.html

1:25-től kispöcs a téma megint benne...
@V-PORT:
A német videóban kb a 2. perctől. VALAMIT azért csak jól értenek a magyar helyzetből ezzel a "tánccal".
a b-közgépes fidesmaflaálam az egy BŰNSZERVEZET

senki ne higgye hogy megússzák...

2014-ben még ők nyernek, de aztán nem skkkal utána MEGBUKNAK

és vonulnak a böribe...

1013 év feudalizmus + fides = álamcsőd +belháború
...emberek,nincsen olyan érzésetek, hogy ez a harmatgyenge "ellenzéki" teljesítmény nem a véletlen műve?...akarnak ezek nyerni egyáltalán, vagy csak így van levajazva.....a fidesz beletapossa az éppen ébredő embereket az új feudalizmusban, az ellenzék pedig lányos hangon tiltakozik s a parlamentben melegedik (közpénzen, persze)?
....úgy át vagyunk, verve mint az a bizonyos a palánkon...mert az oligarhia kasztokat leváltani nem akarod, önmagába orbánt meg nem tudod ( az ellenzék maga is akadályozza a valódi korszakváltást)....ezért megy a nyálverés...mintha tudnál tenni bármit is. Amíg nem érted: EGYIK SEM....védtelen reménytelen, menthetetlen vagy
Nagypéntek lévén a közelgő húsvéti ünnepre :)

Alföldi Géza - És mégis élünk (részlet)

Bevádoltak már nagyhangú hazugok,
ordították, hogy ontsák ki a vérünk,
fejünk felett száz halál-harang zúgott:
... és mégis élünk ... és mégis élünk!

És hiába üvöltik, hogy megöltek.
Húsvétkor a Halál fejére lépünk,
hogy megmutassuk az örvendezőknek:
... és mégis élünk! És mégis: élünk!
@zipe moha:
Ezt pedzegetem pár hete... Megéri ezeknek másodiknak lenni, abból a narancsbolsik által lenyúlt irgalmatlan pénzekből.

Mert egyszerűen képtelenségnek tűnik, hogy ennyire balfasz és impotens ellenzék legyen.

Ha holnap elkezdenék politizálni, 2 hónap alatt ronggyá tudnám alázni egy ilyen csapattal a narancsbolsikat és a jelenlegi ellenzékét is, mint a T.Blog kommentelői.
A közösségi médiák használata, a megmaradt kommunikációs csatornák is elegek még erre.
Pedig lássuk be, a hülyeség itt sem kizáró ok, akár ezen a blogon.
Itt vagyok pl.én... :D (Na, megyek melózni, várnak a gépek és a kedves betegek.)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ennél szánalmasabb dumát ritkán hallani:
"Ezért csökkent a magyar katolikusok száma
A püspöki konferencia szerint a rendszer nem engedte, hogy katolikusnak valljuk magunkat."
index.hu/belfold/2013/03/28/ezert_csokkent_a_katolikusok_szama_magyarorszagon/

Sőt, üldözik a keresztényeket itt, pár szaros milliárddal megtámogatva. TUDTAM!
@zipe moha: Ez valami összeesküvés-elmélet ?

De. Van egy olyan érzésem, már 14 éve, hogy a baloldal úszik az árral.

De rosszul mondod.

- Az oligarchák kasztját leváltani - nem tudjuk,
és az Orbánt önmagában elhajtani nem akarjuk. -

Így pontos.

Nem születtek Jézus Krisztusnak, hogy az embereket akaratuk ellenére üdvözítsék.

Az emberek amit akarnak, azt kapják.

Ebből lesz az örökös csapotthomlokú miniszterelnök.
Kicsit primitív, kicsit bolond, de a mienk.
@én már a fény gyermeke vagyok:
...ok, ha egyetértek veled akkor innentől kezdve minden komment csak hápogás, bábeli zsibongás nyaf-nyaf: mondhatsz bármit, csak éppen minek mehet szavazni minek.. a végeredményt-mely az emberi lélekből származik-kihírdetted...... ez a nép évtizedes (évszázados )szenvedésre itéli magát (mint az utóbbi 500 évben) hogy ne tudjon olyan sorokat legépelni mint amit Te...és megértse végre: Ő a FŐNÖK...nélküle nincs SEMMI...Jelenleg a MUNKAADÓT csicskáztatják, fosztogatják az alkalmazottai ...és ahhoz sincs bátorsága, hogy felmondjon nekik mindnek, egyszerre.....szerencsétlen,drága haza, hiába annyi generáció, most is csak egy ilyet tudtál kiizadni...
Már néhányszor leírtam, hogy az MSZP a jelenlegi vezetéssel alkalmatlan az ellenzék vezetői szerepére.

Ne keverjük össze a baloldali szavazókat a párt vezetésével!

Nemcsak azért, mert nincs szakembere,és ezért kényszerül a régi arcokhoz nyúlni, hanem azért is, mert a fiatal generáció síma klónja az öregeknek.

Mellettük szocializálódtak az elmúlt 20-15-10 évben. Egy-két kivételtől eltekintve.
Ennek lett eredménye az eszközeiben egy teljesen a fideszre hajazó generáció.

Megértem, hogy az a diploma nélküli, munkatapasztalat nélküli már nem éppen fiatal, aki 20 éve a politikából él, nem akarja ezt kiengedni a kezéből. Neki - és van ilyen néhány - egyetlen önös kérdés marad, mi lesz velem, ha nem leszek képviselő?

Messziről persze lehet azt mondani, leszarom az egyéni érdeket, de ő(k) azon fog dolgozni, hogy ne legyen olyan kompromisszum, amiből nem jön ki jól.

Mesterháznak azokkal kéne megvívni ezt a harcot, akik a legfőbb támogatói.
Lássuk be, ez emberpróbáló feladat. A végeredmény szempontjából mindegy, hogy nem tudja vagy nem akarja megvívni.

A jó lépés most az lenne, ha az elnökség a 9% okán testületileg lemondana, és teljes tisztújítást csinálnának.

Nem hiszem, hogy fognak, pedig ez a 9% még csökkenhet. Két éve azt mondtam, 14-ben az 5%-ért fog küzdeni a párt.
Sajnálom, hogy beigazolódni látszik.

Külön Csekknek egy cinikus megjegyzés, mielőtt leharapja a fejem. Hja kérem, ilyen a verseny:))
@Kijelölt Felelős:
Pupu legalább nem a régi arcokra helyezi a hangsúlyt, mint Fabius. Tudomásul kellene végre venni, hogy az MSZP a SAJÁT szavazóbázisának játszik, azok meg díjazzák a régi, jól ismert arcokat - ahhoz szoktak. Akiket meg ez elriaszt, azoknak ott van az Együtt és Bajnai.
Lehet, hogy az Mszp mélyrepülésében éppen a régi arcok viszonylagos háttérbe szorulását büntetik a saját szavazóik. Mert az új arcokat még nem volt idejük megszokni, és ha már újat akarnak, akkor szétnéznek a választékban.
Amikor kidobnak egy régi, jól kitaposott cipőt - akkor is válogatnak az újak között.
És van egy nem elhanyagolható réteg, amelyik Gyurcsány miatt, a "merjünk baloldaliak lenni" miatt, és az ésszerű (mert szükségszerű) politikája miatt szavazott az Mszp-re. Sokan követték a DK-hoz, de az a baloldaliaknak az Bauer-Nidermüller benyögésekkel kevéssé vállalható, "túlliberális" és ezért a bizonytalanok tömegét gyarapítják. Ezek éppen a liberalizmus miatt elérhetetlenek az Szdsz utódpártocskáknak és az Együttnek is. Azok CSAK baloldalról lennének aktivizálhatók.
És jelenleg NINCS baloldali néppárt a piacon.
Anélkül meg bajosan lehet Orbánt váltani. Merthogy panelproli és földnélküli paraszt millió számra van, és ők fogják a tömegüknél fogva eldönteni a választást, nem a belvárosi értelmiségiek.
Fabius, ezt kifejtenéd bővebben, mire vonatkozik?

"a baloldalnak Gyurcsánytól van egy hisszük is meg nem is visszavonulási ígérete sikeres kormányváltás esetére.

Innen üzenem, ne bízz benne, hogy ezt elfelejtjük és nem kérjük majd számon, Feri. "
Jut eszembe, ne reménykedjetek. AKKORA összefogás ebben az országban sohasem lesz, amivel jelen szabályok szerint Orbánékat le lehet váltani. Tetszettek volna gondolkodni korábban. Tudjátok, "egyszer kell nyernünk, de akkor nagyon".
@Gyuri bá:
Azaz liberálisnak túl baloldali, baloldalinak túl liberális vagy? Na ilyen is lehet a bizonytalanok között pár százezer. Akiknek az E14 már csak egy párt a sok közül, akikkel össze lehet/kell fogni.
Ezeket már csak egy "ÖSSZEFOGÁS" pártszövetséggel lehetne elérni. Ahol nem azzal foglalkoznak, hogy a MÁSIK pártjában - akire egyébként önállóan soha a büdös életben nem szavaznának - éppen kik vannak a vezetőségben.
Hanem végre azzal, ami a dolguk: Orbán leváltásának módjával, lehetőségeivel, a lehetőségek kiterjesztésével, a szavazók elérésével, tömegek mozgósításával - és nem a saját köldökük nézegetésével és listán elfoglalt helyük kibrusztolásával.
Amíg ilyen nem lesz, marad a TÖBB MILLIÓ! bizonytalan és nem válaszoló.
A hogyé a tojás és rezsi kapcsán tennap írtam, "Nem érdekel a rezsicsökkentés számháborúja, mert a nulla lenne akkor a legszimpatikusabb. Nem érdekel, hogy a bíróságokat is maga alá teperő Fidesz, vagy az olajkutakat szaporítani éppen úgy nem tudó MSZP mond-e kisebb számot. Mert a nulla lehet sokaknak a legszimpatikusabb. "
endresy.blogspot.hu/2013/03/akarunk-e-kisebb-rezsit.html
S tényleg bénázás zajlik. Az MSZP vagy hajlandó tudomásul venni, hogy ez rossz irány, vagy mehet a levesbe. S jöhet Vajnai Attila.
@DarthVader: ű
..milyen jó fej vagy: "ne reménykedjetek."...te se reménykedj... vagy már készülsz "átállni" a sötét oldalról a világos oldalra?

(láttuk a szocializmusban: volt 800.000 párttag...majd egy se aki megvédte volna...
ha nyer orbán.....meglepően sok orbán hasonmás támad..."valójában mindig is veled voltunk viktor...mit paracsolsz...és halkan kérdezem , mit adsz...nekem is egy kis kincsecskét, a többiéből..tudom"...hát ilyenek vagyunk nem de bár?)
@én már a fény gyermeke vagyok:
Oszt nézd már meg, hogyan fikázzák az Együtt plakátját, amely rövid, tömör, velős és csak 2 számot tartalmaz: tojás ára anno, tojás ára most.
Egyébként EGY választási plakátra lenne szükség:
"Rosszabbul élsz, mint 4 éve?" Javítani akarsz?
Tedd jó helyre az X-et!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Én meg azon filózok, hogy egymillió-négyszázezer honfitársunk titkolja - ki tudja mi okból - hogy milyen nemzetiséghez tartozik? Ez utóbbit különben nehéz rátolni a "szélsőjobboldali veszélyre", hiszen ennyi cigány összesen nem él az országban. Ám az elmúlt tíz évben sokan, nagyon sokan érkezhettek olyanok, akik talán egyelőre még nem látják jónak, hogy felfedjék, hogy hová is tartoznak. Vajon miért??? :)
@zipe moha: Nem hinném, hogy hasznos lenne a zsibongás, de én szétpukkadnék, ha némán kéne néznem ezt a majomparádét.
Mondjuk, ha nagy emberek nagy tetteire vársz, akkor neked nehezebb.
Talán írjál inkább nagyregényt.
Mert pofátlan segédlelkészek és gátlástalan szélhámosok rezsimjét szenvedjük.
Azzal, hogy - egyiketsem -, még nem fogod meghatni őket.
@DarthVader:
Szerintem ez azt jelenti, hogy Fabius javíthatatlan optimista, amikor a rendkívül gyér ellenzéki teljesítmény mellett 14-re rezsimváltást vár. Mert Gyurcsány erre az esetre jelentette be a háttérbe vonulását.
Aki viszont figyelemmel kísérte a munkásságát (már Gyurcsányét) azt is tudja, hogy elég világosan levezette, hogy miért nem érdemes 14-ben nyerni. 18-ra meg nem ígért semmit!
@kekex: Húsvét előtt tojásár, az teljesen frankó.

Egyébként meg, mikor még nagyanyám mesélt nekem a XX. század elejéről, azzal tudta lefesteni a gazdasági-társadalmi viszonyokat,
hogy példát mondott :

" Pozsonyba egy vonatjegy két tojás ára volt "

Ha itt tartanánk, akkor döngetne most is a gazdaság.
Ilyen egyszerű ez.
Ezek a németek kezdenek elszemtelenedni. Tenne kellene ellenük valamit.
1. Hadat üzenni.
2. Megszakítani velük a kapcsolatot.
3. Berlinbe küldeni a békemenetet.
4. Még több rezsicsökkentés, hogy a német befektetők bekaphassák.
5. Csendben maradni, és ráfogni Bajnaira.
@kekex: @én már a fény gyermeke vagyok:
pozsonyba egy vonatjegy ára oda-vissza 1 osztályon egy munkás 1 órai munkabére.....német munkás...

..látod a magáért kiállni képtelen nép, tolvaj gazdáival sosem élvezheti az életet...csak a szolgálatot...nem elméleti a felveteés
@kekex: Ugyan mond már meg,miért is választanák Orbána a föld nélküli parasztok? Mert kibérelték a földjüket OV haverjai?
@zipe moha:
Nem az élet élvezetén van a hangsúly, hanem a gazdaságon.

Ha két tojás árán elmehetsz Pozsonyba, akkor nem eladsz, veszel, kereskedsz minden áruddal, mint állat.

Ha 6 tojás árán tudsz elmenni a kisboltig, meg másik 6 tojás vissza,

akkor neked meszeltek, de a kisboltnak is.

Szóval a benzinár, meg a tömegközlekedés, meg a szállítás - elvágja az egész gazdaságot.

És ez főleg a 80% adótartalom miatt van.

Vagyis Orbán nyomorba taszít.
Evvan.
Nincs ezen mit szépíteni.
én már a fény gyermeke vagyok 2013.03.29. 08:38:45
...értem mit szeretnél mondani de had mutassam be Neked ugyanezt másként: az ár mindig VISZONYLAGOS...nézzük mondjuk a rezsicsökkentés példáján keresztül:
- a rezsi árak maradhatnak ( a szolgáltatók sem sírnak van nyereség,) ha a JÖVEDELEM emelkedik

Képzeld el, hogy vannak országok ahol a víz INGYEN van a rezsi árak alacsonyabbak az ÁTLAGOS jövedelmek a magyar 8-10 szeresei...

Mielőtt azzal jönnél hogy de....itthon is ki lehene fizetni a 3 szorosát....csak , hát akiknek érdeke lenne...azok megelégszenek a 1/4-ével is ( a magyar termelékenység a német 67 %-a a bérek 22%)....ezen egyszerű összefüggések eredménye szumma, hogy lapítani kussolni gazdaságtalan.....viszont hagyományos...senki nem fogja sajnálni ezt a népet amikor az új feudalizmus jármát a nyakára vetik
index.hu/kulfold/2013/03/29/bekemenet_tamogatja_kim_dzsong_unt/
hol hallottam ilyenről, hol hallottam ilyenről, várjunk csak, itt van a nyelvem hegyén, emlékszem rá...
@Secnir: Viszont nekünk nincsenek atomrakétáink. :)
@én már a fény gyermeke vagyok:
..hallottál már KERESKEDELMI IGAZGATÓKRÓL aki nettó 120- ért akarnak felelősséget vállalni a cég tevékenységéért.. persze magyar KKV- a munkaadó
ebből mi lesz? jól összefog a szerencsétlenség az alkalmatlansággal...szumma gazdasági csődtömeg 1 éven belül...és van a cégnek 20 embere is...a magyar siker modell....szeptemberre látványos lesz amikor az országot szembesíti a hazai KKV szektor a tényleges állapotával...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
biztos? nézd meg széles hutt gábor facse oldalát. szerinted mit vizionál?
Az a baj, hogy kb. ugyanígy már jó egy-másfél éve lezajtott ez a téma, csak akkor a Bajnaivárás töltötte ki az E14 helyét, de az MSZP-vel akkor is ugyanez volt a helyzet. A vörösök olyan pályán akarják megverni a Fideszt, amiről legkésőbb a rezsicsökkentésnél bebizonyosodott, hogy sokkal erősebb, ahelyett, hogy saját pályát, új területeket próbálnának keresni. Az MSZP-vel úgy tűnik az a baj, hogy új arcokkal a régi szavazóik egy részét vesztenék el (akik úgy tűnik személyes sérelemként élnék meg, ha a személyes "kedvencük" áldozat lenne az orbánváltó egyezkedés oltárán, és az E14-et okolnák, csak mert kevésbé Jurassic a Park), a régiekkel meg bárki mást.

Pedig tetszik vagy sem, az MSZP-re szükség van, ha mást nem azért, mert jelenleg egyedül nekik van kormányzási tapasztalatuk, olyan, amilyen. Az LMP példája mutatja, hogy önmagában a parlamentbe kerülés mekkora sokkot tud okozni egy új formációnak, arra meg most nincs idő, hogy bárki hónapokat-éveket azzal tököljön, hogy a saját hatalmi harcait lejátsza, felfedezze magában a vezető képességeket, ami mondjuk egy minisztérium irányításához, a szakmai struktúra kialakításához kell, és akkor utána gyűrje fel az ingujját, hogy most má' csinálni is kéne valamit. Még az olyan őskövületnek is, mint az MSZP meglenne a funkciója egy új formációban, ha minden ellenzéki párt mondjuk azzal foglalkozna, amihez ért, amelyik területen hitelesen, vagy legalábbis gyakorlattal megszólalhatna. A populista irányt kidolgozhatná és vihetné az MSZP, az értelmiségi, elemzésekre épülő kampányt az E14, a PM vihetné a környezetvédő-korrupcióellenes vonalat (például igenis ügyet lehetne csinálni a dunaújvárosi tanulmány elsinkófálásából)... és mindennek kellene egy nemzeti árnyalatot adni, hogy a "nemzet" szó az ellenzéki politikusok szájából ne úgy essen ki muszájból, mint egy darab kő. Nem céhek kellenek ide, hanem manufaktúrák. Ennek jelenleg semmi józan akadálya nincs, "csak" azoknak a személyes politikai-hatalmi ambíciója, akik már elfelejtették, milyen autófényezőnek lenni. Továbbá szükség van gyalogáldozatokra is, ugyanis a bizonytalanok egy jelentős része nem azért nem szavaz az ellenzékre, mert annyira elégedettek Orbánék tevékenységével, hanem azért, mert semmi garanciáját nem látják annak, hogy mondjuk az MSZP belátta volna korábbi hibáit, részt vett volna bármilyen öntisztulási folyamaton. Igaz, még ha ez a munkamegosztás létre is jönne, annak kiforrására ez az egy év pont kevés lesz, a mostani választási rendszerből és közvéleménykutatási adatokból könnyen előrejelezhető újabb Fidesz kétharmad után viszont még annyi esélyük sem lesz rá, mint most.

De mindegy is, annak nem sok értelmét látom, hogy az elkövetkezendő egy évben az ellenzék minden totyorgós-töketlenkedős dolgára felszisszenjek. Egy év múlva úgysem ezekre a pártokra fogunk szavazni (mert a verseny és a tények csak kikényszerítenek majd valamifajta változást, akár a lecsúszást, akár az összefogást...), nagy valószínűséggel nem a mostani választási rendszer keretében (...mert azt azért nem hinném, hogy a Fidesz ezt szó nélkül hagyná). Elmegyek szavazni, behúzom az X-et a legkevésbé undorítónak érzett formációra, és annyi. Nem a politikával számoltam le, csak azzal, hogy a Nagy Populista, "de a 30%-os rezsicsökkentés sem elég!" Versenyben engem bármelyik párt meg akarna szólítani.
@Rufus78:

"Elmegyek szavazni, behúzom az X-et a legkevésbé undorítónak érzett formációra, és annyi. Nem a politikával számoltam le, csak azzal, hogy a Nagy Populista, "de a 30%-os rezsicsökkentés sem elég!" Versenyben engem bármelyik párt meg akarna szólítani."

..isten hozott, az új feudalizmusba jer vedd fel a jármot Te is (pontosabban ne rakd le)...
@zipe moha:
Azért gerjesztik a munkanélküliséget állami eszközökkel,
mert nyomorba akarnak dönteni minket.

Ha nincs állás -> nincs bérszinvonal -> nincs vásárlóerő -> nincs kifizetődő vállalkozás -> nincs saját lábán álló polgár -> nincs határa a hatalmuknak

Pont.

Orbánék a munkanélküliségben érdekeltek.

Ezért vágják gallyra a Malévot, Mal-t, multikat és KKV-kat,
ezért adóztatják orrvérzésig a benzint-közlekedést,
ezért küldik a rokkantakat, öregeket és a tanulókat mind a munkaerőpiacra.

Hogy leverjék a dolgozók árait és ezzel az egész gazdaságot, mint vak a poharat.
Szerintem pedig van az, amikor inkabb ki kellene varni. Be kellene latni vegre, hogy a fidesz "munkassagat" nem lehet egy ciklusban felszamolni. Inkabb kellene egy politikai piactisztulas a fidesz ellen, nem pedig osszefogas a szocikkal.

Meg ha gyoz is az ellenzek, 2/3 hijan a bebetonozott csinovnyikokkal es a takolmannyal a nyakan csak annyit fog tudni 4 ev utan felmutatni, hogy "a fidesz miatt nem tudtunk elobbre lepni". Jo, a gazdasagpolitikaban lehetosegek hijan nyilvan kiszamithatobb lenne, mint most a fidesz, de ebbol semmi nem fog a fideszmedian keresztul az atlagszavazokhoz leszivarogni.
Aztan 4 ev mulva ismet megkapjuk a fideszt egy meg erosebb jobbikkal.

Inkabb adjuk meg a fidesznek negy evre a lehetoseget, hogy fejezze be az orszag tonkretetelet es kinyiljon az atlagszavazo szeme is.

Bajnai helyeben pedig varnek, most a szociknak a surgos a megegyezes, mert toluk vesz el szavazokat.
@DarthVader:
Én emlékszem egy másik ígéretére, aztán azt sem nagyon akarózott neki betartani:

"Elmagyarázni és majd hosszú bizottságokban ücsörögni és majd újabb munkabizottságokat létrehozni és majd kideríteni, hogy soha semmilyen törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek meg, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fennmaradjon ami eddig volt, mert minden más sérti valakinek az érdekét: ahhoz másik madám kell. (...) Mindenki döntse el magában, hogy négy-ötszázezer forintért csinálja a dolgot - ami kurva fontos, különösen ha az embernek már egyébként nincsen más szakmája csak ez, tudom én - vagy képes-e az elmúlt tizenöt év összes történetén felülemelkedni és megkötni új dealeket, vagy azt gondolja, hogy ez is egy olyan négy év lesz, hogy a francba! (...) volt már elég miniszterelnökünk, ezen a pasin is túlleszünk majd, mi úgyis maradni szoktunk."

Na tessék, hat és fél év (vagy inkább 20...) után még mindig ott tartunk, hogy túl legyünk a "mi úgyis maradni szoktunk" mentalitáson, azokon, akiknél nem a teljesítmény számít, hanem a megszokás. Csernus doki szokta gyógyítani az efféle szenvedélybetegeket...
... Verboci III. 113. alkotmánymódosítás első bekezdés:
a.)
-mivel a marhákat Törökországba visszük eladani, hogy az árából az államadosságot 3% alatt tartsuk és...
- mivel a gázolaj csak szolgálati audikba tankolható
ezért az ekevas a továbbiakban...sokak kérésére, ismét....embervontatású lesz

b.) köteles minden paraszt vagy annak látszó személy, vagy diplomás önmagát megkettőzve párként jelentkezni a havi 30 napot meg nem haladó robotra melynek árát a Nemzeti Szerencsjáték sorsjegy formájában tárgy hó elsejéig küldi meg...
- aki vét a szabály ellen korlátlan mértékben büntethető, ami korlátlan mértékben enyhíthető, szóval nem mindegy hogy ki
c. minden falu köteles havonta 1 ludas matyit megnevezni akin pélát statuálunk...elrettentésül, ha nem akkor mindenki ludas matyi..
Orbánt bohócként ábrázolta a német tévé

hvg.hu/vilag/20130329_Orbant_bohockent_abrazolta_a_nemet_teve

-------------

Sötét kép Magyarországról

Újjáéledő antiszemitizmusról és haldokló demokráciáról ír a Time magazin.

hvg.hu/itthon/20130328_time_magyarorszagrol

-------------

Orbánék ellen írt kiáltványt 50 nyugati művész

Ötven neves nyugati alkotó- és előadóművész, illetve tudós kiáltványban tiltakozik Magyarország jobbra tolódása ellen - közölte a Klubrádió.

hvg.hu/kultura/20130329_Orbanek_ellen_irt_kialtvanyt_50_nyugati_m
@Etilcsoport: Biztos, hogy Bajnaiék veszik el a szavazókat az MSZP-től és nem a FIDESZ? Akkor miért nőtt csaknem 400 ezerrel a FIDESZ szavazók száma? Most kb. 1900 ezen vannak.
És sajnos ezt már két kutatás is igazolja. TÁRKI, IPSOS.
hvg.hu/itthon/20130329_Fidesz_kampany_rezsicsokkentes
@én már a fény gyermeke vagyok:
ok..és nyaf-nyaf?? NEM FOG SENKI MEGSAJNÁLNI...NEM FOG A HELYZET JAVULNI ez édes kevés..KI FŐNÖK?
@zipe moha: Hogyan mondod, kedves ? Nem értelek kristálytisztán.

Gondolom, a főnök az istenadta nép.

És én sosem értettem, hogy mit esznek ezeken a korcs fideszeseken.
@én már a fény gyermeke vagyok:
...ha a nép a FÖNÖK akkor miután többszörösen megbizonyosodott arról hogy a saját ellenségeit vette fel a CÉG-hez...egyszerre vágja ki mindeggyiket...nem erre adott megbízást s keres olyanokat akik KÉPESEK az Ő megbízását teljesíteni (nem a konkurencia CÉGEK beépített emberei)
@én már a fény gyermeke vagyok:

"Szóval, vagy rendszerváltás lesz - bármi áron -,
vagy nem lesz."

Nagyon régóta mondogatom én ezt itt és máshol is. ÉVEK ÓTA vagyunk olyan helyzetben, hogy értem én, hogy mekkora gennyládák ülnek a szocik között (hozzátéve, hogy nem nagyobbak a fidesz gennyládáinál - no nem mintha ezzel felmenteném őket), de az a párt demokrata.

És most ez lenne a feladat.

És TÖK MINDEGY, hogy mi van, a bizonytalanokat kellene megszólítania az ellenzéknek, de ez még Bajnainak se sikerül, ezt látjuk. Vajon miért?

Elgondolkodott már ezen valaki? Hogy miért nem sikerül Bajnainak se megszólítania a bizonytalanokat? Ott van a választók nagyobbik fele jelenleg és meg kellene őket szólítani, aktivizálni kellene. Durva, hogy van egy 51%-nyi, cca. 4 milliós fekete dobozunk, akikről nem tudjuk, merre húznának.

És ŐK fogják eldönteni. Mármint... ha őket tudja a demokratikus ellenzék aktivizálni, kétharmaddal nyerünk - ami garancia (legalábbis remélem) a teljes garnitúra váltásra, mármint a kulcspozikban (AB-től közigazgatásig, MTVA-ig mindenhol), de ha nem, akkor a Fidesz nyer.

És akkor az Isten irgalmazzon, mert még egy esély nem lesz. És gyakran azt is csodának találom, HA ÉS AMENNYIBEN lesznek 2014-ben választások.

Azt pedig CSAK válaszási összefogással tudják megoldani, hogy a demokratikus ellenzék nyerhessen! Igen, Bajnainak és az MSZP-nek, a DK-nak és a többieknek össze kell fogniuk, máshogy nem megy. Választási szövetséget kell alkotniuk jelölt visszaléptetésekkel elősegíteniük a győzelmet. Tetszik - nem tetszik, ez van. Ó, most jut eszembe. Hogy a frászban csinálják, minek alapján a visszaléptetéseket, ha egy forduló lesz? :O
Nagy itt a kétségbeesettség,pedig már a narancsmaffia megásta sírgödreit.Sokat már nem is kell várni hogy a narancsködben elveszve beléjük is sétáljanak.Ma már tisztán látható hogy KGB emberei ezek a nemzeti mázzal álcázott komcsifattyak,anyagi szorultságukban már titkos tárgyalásokat folytatnak!Még ujnácikat is támogatnak mint anno a STASI.
@én már a fény gyermeke vagyok:
Igen, amikor bárki (de leginkább Orbán) Magyarország versenyképességének növekedéséről beszél, azért tessenek ezt is mindig hozzáhallani:

"A többszörös milliárdos Demján szerint Kína hihetetlen tempójú növekedését a nagyszámú szorgalmas és főleg szegény kínainak köszönheti. Szerinte a szegénység a legjobb motiváció, s ez a feltétel nálunk is megteremthető."

Nem nehéz észrevenni, hogy a mostani kormány mennyit tett ennek a "feltételnek" a megteremtéséért akár csak a mikroadókkal meg az SZJA átalakításával. Még a rezsicsökkentés kierőszakolása és tematizálása is ebbe a vonalba illik, hiszen annyira leszakadt az alacsony bérek vásárlóereje akár csak a pár évvel ezelőttihez képest, hogy csak a fogyasztói kosárba belenyúlással lehetett manipulálni, viszony semmi olyannal, ami az adóbevételeket jelentősen csökkenti. Ez meg a rezsi.
@Etilcsoport: Egy kissé patetikusan, de a "fény gyermeke" ezt megfogalmazta már. Kisemmiznekf mindenkit, kiszolgáltatottá tesznek bennünket, hogy uralkodhassanak rajtunk.

Most olvastam Kopits WSJ-ben megjelent cikkében azt írja, hogy ezekkel a változtatásokkal (könyörtelen centralizációs törekvés, független pozíciók elfoglalása, fékek ellensúlyok lebontása)és kétharmados parlamenti többségével Orbán Viktor miniszterelnök alkotmányos többségi hatalmat tud gyakorolni. Thomas Jefferson egykori USA-elnök szavaival élve ez azt jelenti, hogy a kormányt támogató többség jogokat vehet el a társadalom másik részétől, írja Kopits.

Ez vár ránk, ha nem állítjuk meg
Régóta mondom: ha nem tud 2/3-dal nyerni az ellenzék 2014-ben, akkor inkább ne nyerjen. A következő kormány a bebetonozott agyrém törvények miatt úgysem tudna semmi érdemi változást hozni, gondoljuk csak meg, elég, ha a KT nem fogadja el a költségvetést, akkor az Áder fel is oszlathatja a parlamentet. Feles törvényekkel nem lehet a jogállamot helyreállítani, de ilyen helyzetben még működtetni sem.

Ha a mostani ellenzék kerülne kormányra, akkor Orbán - tudva a lehetőségről - simán utcára vinné megint az embereket, majd simán 2/3-dal jönne megint vissza, csak előtte egy kis polgárháborucska is lenne.

Ha viszont Viktor maradna, akkor ő sem tudná működtetni már a rendszert és a gazdasági folyamatok miatt a fejére omlana, és a polgárháborucska az ő fejét akasztaná lámpavasra.
@toportyánzsóti: "....narancsmaffia megásta sírgödreit."...bele is fekszik az ország mert képtelen felismerni, hogy milyen csapdába került ...a saját ellenségeit hagyta megerősödni a rendszerváltás alatt és most sem tud kiizadni magából egy korszakváltó csapatot...
@Rufus78: És ez sajnos már kirajzolódni látszik, a kontúrok pedgi egyre erősödnek.
@Kismacska (BELLA): Választási szövetséget kell alkotniuk jelölt visszaléptetésekkel elősegíteniük a győzelmet. Tetszik - nem tetszik, ez van. Ó, most jut eszembe. Hogy a frászban csinálják, minek alapján a visszaléptetéseket, ha egy forduló lesz? :O
Milyen jelölt visszaléptetésről beszélsz? Egyetlen jelölt kell, akit mindenki támogat,mert a pártoknak az a dolguk most, hogy megértessék a szavazókkal, hogy azt az egy jelöltet kell támogatni. A logika sokkal egyszerűbb mint a taktika.
És még valami. Ha nem nagyon veri meg az ellenzék a Fideszt, akkor - 2002 alapján - simán csalást fognak emlegetni, megint jönnek a polgári körök, hogy fenntartsák az illúziót, hogy ez csak átmeneti állapot, és Viktor marad a vezető.

Nagy verés esetén pedig biztos, hogy az a Fidesz belső bomlásához is vezetne, és Viktor mehetne a süllyesztőbe. És akkor talán alakulhatna egy normális konzervatív párt is, természetesen a mostani vezérürük /Kövér, Rogán,Lázár/ nélkül.
.... a szisztéma kismerve az emberi természetet bábeli hangzavar támasztásával változtatja át tehetetlenséggé az elégedetlenséget...és ez elég is ... sok csip-csip, nyaf-nyaf ...karosszék....szomorú látni hogy a sokadik generáció menetel a hazában az úton....ezek a mostaniak sem hagynak örökűl ...SEMMIT...
@Zuzu Petás:

+1.

De a kétharmadot ki kell(ene) használni arra, hogy TELJES tisztújítást csinálni, mindenhonnan (including AB) kirúgni az embereket - sajnos ennek az az 1-2 ember is az áldozata lesz, aki még független, bár kétlem, hogy a helyükön lesznek még jövőre.

És persze (amilyen szemét vagyok) a 98%-os plusz adós törvényt megtartanám a kirúgásokig, hogy ne kerüljön túl sokba a manőver. Csak aztán változtatnám meg.

Hangsúlyozottan a tisztújításra SZÜKSÉG VAN. A kétharmad a demokratikus ellenzéktől meg úgy kell ennek a szerencsétlen, megtépázott országnak, mint a sivatagban a halálán lévő embernek egy pohár víz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Jönnek a dúlt-keblű mélyglobalisták megint,
füzfapoéták, füzfarajongók, jönnek a szarból,
csönd van..." ?? :)
@Zuzu Petás:
Nem olvasol újságot? Azon túl, hogy egy igazán hithű Fideszesnek MINDIG meggyőződése volt, hogy a baloldal csak csalásokkal nyerhetett eddig is (ld. "a haza nem lehet ellenzékben"), már most, egy évvel a választások előtt megkezdődött a felkészítés, hogy a Fideszen kívül itt mondenki csalni akar! Erről szólt a Kocsis Mátés poszt pár nappal ezelőtt. Az persze, hogy számolatlanul érkező külföldi levelezőlapok fogják befolyásolni a választást, az nem az, sőt, az nagyon is helyes, ha ez az ára a szocilibsik távoltartásának a hatalomtól. Ez a Fidesz-szavazó elképzelése a választások tisztaságáról.
@Zuzu Petás:
@CSENDES:

Ekozott a ket nezopont ingaztam nagyon sokaig, de Zuzu Petas-sal ertek egyet.

Emlekeztek meg a fideszbukta utani kokardas kivagyisagra meg a hidfoglalasra? Mi lenne most?

Az osszefogas _legjobb esetben_ is csak azt eri el, hogy elodazza 4 evvel az elkerulhetetlent. Tulsagosan sok a veszely egy torekeny koaliciora nezve, a felcsuti meg nem lesz kimeletes.

De ha gyoznek, akkor meg kell enniuk a foztjuket. Igen, nekunk is fog fajni, de igy is mindig "csak meg egy kicsit" kell kibirni, es mindjart jobb lesz...

A kisgombocnek jo nagyra kell nonie, hogy nagyot durranjon.
@Rufus78: de olvasok. Ezért mondom, hogy vagy nagyon kell megverni őket vagy hagyni, hogy "egyék meg, amit megfőztek". Kis győzelem=nagy vereség megint.
.....ennek a sok zsibongó lelkes embernek írom, hogy nem lesz aki kifizesse a nyugdíjat, aki adó fizessen amit lehet húzzni mint eddig...mer az értelmesebbje nem vá
llal munkát itthon aki meg igen, hát nem lesz benne köszönet..oszt jó mérlegelés...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Edwardom, tudod, hogy mindenkinél jobban csipálom a fejed, de mondjuk mi lett volna, ha TÉNYLEG megcsinálod a pártot, amiről beszélsz és TÉNYLEG odateszed magad?

Nyitva van ám minden állampolgár előtt az út, a sokat átkozott Gyurcsány mondogatja mostanában: tessék pártot csinálni, tessék szervezni, tömeget mozgósítani! Tessék csak tessék! Hiszen mindenki jobban csinálná náluk, hát akkor miért nem mutatják meg?

Bocs, hogy ezt mondom, de tudod a mondást: kibicnek semmi sem drága és otthon a kandalló mellől annyira könnyű okosnak lenni. És ezzel nem azt mondom, hogy nem kell kritizálni, csak elég melós dolog akár egyenként megkeresni az embereket, pénz is kell ám hozzá nem kevés és társai...
@Zuzu Petás:
Oké, tudom én:).
Csak a Fidesz-agyban "nagy ellenzéki győzelem = nagy ellenzéki csalás", főleg ha ezt követné a bálványból mártírrá váló Orbán Viktor újabb kényszer-gyógykezelése egy idegösszeroppanás után. Tehát még sajnos a "nagy győzelem" sem elég garancia a belenyugvásra, a "vívmányok" lerombolására... nekem ezzel kapcsolatban is vannak aggodalmaim.
És hogy soha többet 2/3 ne lehessen, szerintem be kellene vezetni az egyfordulós, tisztán listás választást. Ezzel lehetetlen lenne 2/3-ot szereznie 1 pártnak vagy pártszövetségnek. Bármilyen alkotmánymódosításhoz az ellenzék is kell, ami kikényszeríti a kompromisszumokat.

Valljuk be: ki az aki a parlamenti választáson nem pártra szavaz, hanem egyéni képviselőre. Pártok képviselnek politikát, pártoknak van programjuk, nem egyéneknek.
@Etilcsoport: Aza gáz, hogy amennyiben még várunk "egy kis időt", totál gallyra vágnak bennünket.

"Brüsszelben bukhat el a rezsiháború' (Index)

Is. Teszem hozzá. Aztán nézhetünk ki a fejünkből. Úgyhogy minél tovább tart, annál drágább lesz a buli.
Véleményem szerint az un. "baloldal" tudatosan támogatja mindazt a rekádárosítási törekvést, ami végső soron a jogállamiság és a demokratikus működés teljes lebontását eredményezi. A fidesz elvégzi a piszkos munkát: ha sikerül, elkészül a putyini rendszer itt is. Vegyük észre, hogy a rendszerváltozásnak hívott folyamat nem volt más, mint a politikai tőkék átkonvertálása gazdasági tőkékre, és a nemzeti oligarchák létrejöttének elősegítése. Hogy ehhez kellett 23 év úgymond szabadság, úgymond zavaros. Nézzük inverzből a dolgokat: a rendszerváltozás ideiglenes kiengedése volt az állami kontrollnak, de most már nincs rá szükség. Miért lehetett így tenni? Nagyon jól tudható volt Kádár alatt két tényező, amire tudatosan rá is erősítettek:

1. az elit felismerte, hogy a magyar társadalom általánosan nincs megérve arra, hogy a posztfeudális és szocialista hagyományokat és működésmódot önszántából demokratikus-jogállami működésre cserélje, mivel a gyenge civil társadalom az i. vh. végével felbomlott, tehát a fenti folyamatot előidéző hagyományok a társadalom széles vertikumában nincsenek jelen.

2. kádári konszolidáció: a magyar társadalamt tudatosan és jól kontrollálva hozzászoktatták ahhoz, hogy a politikusi ígéretek mindig fontosabbak és előbbre valók, mint a racionális gondolkodás. Ez utóbbi tiltott és zárt terület volt. Ilyen például a magyar államadósság eltitkolása a kádár korszakban, a rendszer legitimációja ugyanis megkérdőjelezhetődött volna már 1968-ban és 79-ben is: mindkét esetben 1 lépés választotta el a rendszert az államcsődtől. Távolabbról: 56 eredménye az volt: a gazdasági konszolidációnak a tervgazd. működés folyamatos krízise ellenére is működnie kell, és az emberek semmit sem sejthetnek a krízisből, sőt el kell várniuk, hogy csak a jó híreket halhassák meg. Kádár és rendszere annyira jól idomította a magyar társadalmat, hogy ma éppen ez tartja a trónon Orkbánt.

3. geopolitikai okok miatt kell engedni valami látszatdemokratizálódást.

Szóval a 23 év viszonylagos szabadság semmmi más sem volt, mint az elmúlt, de céljaiban jelenleg is kontinuuitását élő posztfeudális-államkapitalista (=szocialista, ez az a vaker amit a zemberek kaptak) hatalmi elit feltőkésítése. Oldalak nincsenek, szekértáborok, politikai szektásodás pedig semmi más célt sem szolgál, mint a társadalmo figyelmének elaltatását.

Eljött az ideje keményre fogni a gyeplőt. A feltőkésítés első szintje megtörtént, így más végrehajthatóv vált a state-capture. Az EU strukturális kihívásokkal küzködik. Valószínűleg a magyar pol. elit, amely különböző címkéket aggat magára, de amúgy céljaiban és értékeiben ugyanazt követi elérkezettnek látja az időt a 89-ben kénszerűen kicsúszott hatalom rekoncentrálására. A fidesz, az mszp épp ugyanolyan címkék, mint a MediaMarkt meg a Saturn: a sok hülye kardozhat rajta, melyik az olcsóbb, melyik miben jobb, holott mindkét cég ugyanabban a kézben van, a konkurálás célja a piacnövelés, ez egy befeketetői portfólió. Ugyanilyen portfólió a fidesz, mszp, szdsz, jobbik együtt 2014 és egyéb márkanevek. A cél ugyanaz: a konkurencia teljesen mű.

Lényeg a lényeg: nagyon is tudatosan tervezett az un. "baloldal" stratégiája, a passzivitás. Orbán habitusánál fogva legalkalmasabb arra, hogy a rekádárizációt esetleges resztálinizációt-rehortyzációt, mindegy mibe csomagoljuk, tehát a teljesen tökéletes 21. századi államkapitalizmust az általa tisztelt kínai modellt létrehozza. És ennek ugyanúgy haszonlélvezői lennének azok a bűnözők is, akiket ma a baloldalon igazi kivénhedt dinoszauruszoknak tartanak. Magyarisztán putyinizálódását néhány tényező megakadályozhatja, ezek az utolsó reményeink:

1. 23 év alatt a' zemberek megszokták a viszonylagos szabadságot. Kérdéses, hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy a kádári kórt, amit előzőleg leírtam ledobva megállításák és a történelem szemétdombjára postázzák az elitet. Kicsi az esélye, mivel a társadalom szekértáborokra osztáas, pontosan a tisztánlátás felszalámizására irányul: ebben Rákosi volt a mesterük, de erre ő is elismerően csettintene.

2. nincs egyenlőre külső autokrata tényező, ami bevonható lenne a diktatórikus rendszer valós kiépítésébe. Viszont az EU érdekszférából egyre jobban eltávolodva, ill. az EU belső problémái és azok lehetséges megoldásai miatt (pl. 2 sebességes EU) egyre jobban közeledünk a ruszki érdekszférához, ahol már vár ránk Putyin cár atyuska, aki ha szükséges, majd rendetrak itt is, épp úgy, mint 56-ban.

Mit lehet tenni, aki nem akar az új magyar neohorthysta mázzal borított államkapitalizmusban élni?

- tőkék kivitele, (majd)
- felkészülés az ország elhagyására, amíg el lehet menni szabadon.
Előállítottak két Fidesz-székházfoglalót

Beidézték a rendőrségre péntek reggel Hallgatói Hálózat (HaHa) egyik aktivistáját, aki részt vett a Fidesz-székház nemrégiben történt elfoglalásában - tudta meg a hvg.hu.
@Rufus78: van igazság abban, amit mondasz, de szerintem a nagy vereséget nem tudnák csak a csalással kimagyarázni max. a hívőknek. De a párton belül, miután nyilvánvalóvá válna, hogy elesnének a zsíros állásoktól, megrendelésektől, pénzektől, azonnal elindulna az erózió és a lázadás is. Azt azért nagyon nehezen tudnák megemészteni, hogy amikor 2/3 birtokában minden lehetőség és hatalom a kezükben volt, akkor mégis hogyan lehet 2/3-dal kikapni. Arról nem beszélve, hogy Orbán tuti, hogy összeomlana, de most látványosan és véglegesen, és alkalmatlanná válna bármilyen vezetői szerep elvállalására. Ő és Matolcsy lenne a 2 főbűnös, meg talán még Lázár és Rogán.
A fiatalok holnap tüntetnek és mindenkit várnak. Európában kezd kibontakozni az erkölcsi támogatás,ott tartunk, hogy felkelésre buzdítanak.Előállítottak 2 diákot a székházfoglalók közül. Mi kell még?
@kekex:

+1.

Ha megnézzük, az MSZP, E2014, DK együtt SEM tudná megverni a Fideszt jelenleg, mármint abban a 49%-nyi népességben, amelyik elmondta a párt preferenciáit.

Mesterházy szép és jó, csak nekem kezdettől fogva se hús-se hal embernek látszik, nincs karaktere, nem vezető alkat, egyszerűen a vezetése alatt az MSZP eltűnik az ismeretlenség, a karakter nélküliség homályába. De tényleg. És mondom ezt úgy, hogy MSZP szavazó vagyok és jelenleg az E2014 engem nem tud megszólítani, nem értek egyet a retorikájával (MINDEN párt szemétláda, mossunk össze minden pártot, függetlenül attól, hogy demokrata-e vagy sem és játsszuk el, hogy mi sose voltunk miniszterelnökök, mindig minden párt felett álltunk és mi vagyunk a...), de TERMÉSZETESEN amennyiben lesz összefogás és az én körzetemben E2014-es jelölt lesz, rá fogok húzni.

De ha DK-s, ha MSZP, akkor arra. Nekem most leginkább az ország normális mederbe terelése a cél az én kis ikszikémmel, nem más.

Ha nem lesz összefogás, akkor nyilván az MSZP-re húzok, vagy a DK-s jelöltre, mert az tuti, hogy KÖZÖTTÜK lesz választási összefogás.

Hozzátéve, hogy REMÉNYKEDEM, hogy lesz ilyen egymás karjába borulás, hogy én is demokrata, te is demokrata, akkor tartsunk má' össze, az ég szerelmére! :)
@Talicska Zsolti, államtitkár, 24Mrd Ft magánvagyon: A mindkét oldali összeesküvés-elméletek ellen vagyok.
@CSENDES:
Kirajzolódik:)?! Amióta ez a két mondat visszhangzik a fejemben, azóta illik bele minden, amit a kormány csinál, a vásárlóerő csökkenéséből eredő adócsökkenéseket kompenzáló különadóktól az oktatás "átalakításán" át a "stratégiai megállapodásokig". Orbánék szerintem arra játszanak, hogy a szállítási költségek növekedésével és a kínai bérek emelkedésével párhuzamosan a hazatelepülés mellett döntő nyugati-európai és keleti cégek összeszerelő-üzemévé tegye Magyarországot, olcsó betanított és betanítható munkások tömegeivel, utóbbi országoknak kapuként az EU-ba. A közhangulat javítására meg lesz foci meg törvényileg jóváhagyott multiellenes hangulat (ld. rezsicsökkentés).

Máig nem értem, hogy akik a "Nem leszünk gyarmat!" plakátokkal kimentek békemenetelni, azok miért hiszik azt, hogy a nyugat gyarmatának lenni rosszabb, mint a kelet gyarmatának...
Szerintem sem lesz rezsimcsökkentés amíg az MSZP nem újul meg. Most náluk pattog a labda és inkább őket kellene "felvilágosítani" egy csöppet.

Ha belegondolunk, hogy hogyan jutott a fides kétharmados parlamenti többséghez alig 1/3-nyi szavazattal, nem nehéz elképzelni kire fog szavani az elégedetlen egyszerű állampolgár:
Az mszp-re, hisz más nincs a köztudatban.
@Rufus78:"Máig nem értem, hogy akik a "Nem leszünk gyarmat!" plakátokkal kimentek békemenetelni.."
Egybiteseket akarsz megérteni? Rezsicsökkentési aláírásgyűjtőt nercbundában?
Kkapj már a fejedhez!:-))
@kekex:

Megígérem, hogy nem fogok minden megjegyzésedre reagálni, mert kb. mindegyikre ezt tudnám írni:

+1!

És az ÖSSZEFOGÁS tényleg ÖSSZEFOGÁS legyen ám! MINDENKIT tömörítsen, Együtt-től MSZP-ig!

(Egyébként mondjanak bármit, szerintem Bajnai és az E2014 népszerűsége többek között azért csökkent hatalmasat, mert nem látták a tényleges összefogás szándékát, igen, még az MSZP-vel is! Meg a DK-val is! Paradoxon, de szerintem ez az oka, mert ha azt mondjuk október 23-án a coming out-nál, hogy EGYÜTT és MINDENKI, aki ellenzék és demokrata, akkor nem mondhatom, hogy oké, de ez nem. Pedig tudom, hogy demokrata.

Nem látják a bizonytalanok a valódi SZÁNDÉKOT Orbán leváltására, ami tényleg összefogással lenne lehetséges.)
Bocsi, hogy OFF de ezek tényleg teljesen meggágyultak???:)

A KNDK ismét rakétatámadásra készül

hungarian.ruvr.ru/2013_03_29/A-KNDK-ismet-raketatamadasra-keszul/

ON
10:29
Kivégezte magát a Jobbik-frakció Győrben

A két tag egyikének kilépése miatt megszűnt a Jobbik-frakció a győri közgyűlésben - jelentette be a testület pénteki ülésének kezdetén polgármester.
Rovat: Itthon
Szerző: MTI
10:26 Tíz százalékos rezsicsökkentés? Lehetne az majdnem 25 is
Tíz százalékos rezsicsökkentés? Lehetne az majdnem 25 is

Van lehetőség további rezsicsökkentésre úgy is, hogy közben nem haragítjuk magunkra a világ fejlettebb felét, nem pusztítjuk el a befektetői bizalmat, nem sújtjuk plusz terhekkel az egyébként is nehezen megélő kkkv-szektort, és közben még a lelkiismeretünk is tiszta maradhat.
@zipe moha: Az ország már felmutatta korszakváltóit,már csak ki kell röhögni a narancsmaffia karaktergyilkosait!Megvan már bőven a kormányváltó akarat azért van pánikban a narancsmaffia a legkisebb performansztól is!
@Talicska Zsolti, államtitkár, 24Mrd Ft magánvagyon: de bőlére eresztetted :-D

Szóval azt mondod, ez a rezsim, mint egy vírus fog a gazda testtel elpusztulni?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: de nem ám a képen látható rozsdás, újrafestett kályhacsövekkel. :-)

Amúgy nem támadnak, pénzt akarnak.

KNDK abból él hosszú idők óta, hogy ha pénzt kap akkor egy időre lemond arról, hogy valakit is terorrizáljon. Most egy kicsit többet szeretnének, "mer' válság van, rossz a pénz".
@Kismacska (BELLA):
.....hát, nem azért csökkent! Az ország 51%-a ( a csendesek) értelmesebbek mint a maradék 49.....
pontosan tudják, hogy sem róluk sem nekik nem szól ez az mszp(e14)-fidesz(jobbik ) szisztéma....ezt majd lemérheted abból is amikor az e14- mszp összeáll..és nem lesz semmi......haszonleső, szemforgató sunyiságból még soha nem lett korszakváltás....vagy lesz egy új elit... vagy VÁLASZTÓI BOJKOTT
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A felhívás nem csekélységet állít... :(

"Kampf oder Kapitulation?
Vorschlag: Von Wien aus sollte auf einem Strategiekongress eine mächtige Druckwelle
der Gegenöffentlichkeit gegen die ungarische Politik ins Werk gesetzt werden. Der Filmtitel
„Die Wahl der Waffen“ ist eine Aufforderung an das geistige Europa, zusammen die bisherigen
Mittel der Auseinandersetzung zu überdenken und zu einer neuen Radikalität zu finden.
Der Pariser Kongress von 1935 „Zur Verteidigung der Kultur“ und die „Kafka-Konferenz“
von 1963 könnten wichtige Impulse geben. Philosophen und Publizisten, Musiker und
Wissenschaftler, Theatermenschen und Filmemacher, bildende Künstler und Dichter,
Greenpeace-Aktivisten, Internet- und SMS-Multiplikatoren – alle, die eine eingreifende Praxis
zugunsten eines demokratischen und republikanischen Ungarns miteinander verbindet, sollten
in einem europäischen Netzwerk von neuer medialer Qualität agieren und Ungarn
auf zeitgemäße Weise befreien.
Klaus Pierwoß
Karin Beier, Matthias Brandt, Roberto Ciulli, Manfred Eichel, Pavel Fieber, Detlev Glanert,
Matthias Hartmann, Christoph Hein, Rudolf Hickel, Jürgen Hofmann, Maria Husmann,
Elfriede Jelinek, Hedda Kage, Ulrich Khuon, Burghart Klaußner, Joachim Klement,
Benjamin Korn, Laszlo Kornitzer, Barrie Kosky, Asteris Koutoulas, Johann Kresnik,
Helmut Lachenmann, Susanne Linke, Joachim Lux, Gerhard Mohr, Harald Müller,
Barbara Mundel, Thomas Ostermeier, Armin Petras, Frank Raddatz, Helmut Schäfer,
Jürgen Schitthelm, Friedrich Schorlemmer, Edgar Selge, Frank-P. Steckel, Thomas Thieme,
Dominique Valentin, Antje Vollmer, Franziska Walser, Hans-Eckardt Wenzel, Ursula Werner,
Jossi Wieler, Klaus Zehelein"

Bár lesz agyhalott, aki lezsidózza őket!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én a Közel-Keleti helyzettől jobban tartok, azok nem racionálisak, a legnagyobb jóindulattal sem.
@toportyánzsóti: akiket felmutatott szánalmas haszonleső,idegenbérenc senkik...a támogatottságuk folyamatosan romlani fog..és nem azért mert a nép "bírka"...teljes és általános a jogos közbizalomhiány
@Zuzu Petás:
És az nem lenne elég nekik, a "csak a hívőknek"? A legundorítóbb húzásaik után sem volt soha a Fidesznek 1,2 milliónál kevesebb szavazója, vagyis ennyi tekinthető törzsszavazónak, "hivőnek", akik bármikor összerántanak egy többszázezres "civil" békemenetet (erő)demonstráció gyanánt. Tetszik vagy sem, a népszámlálási adatok szerint Magyarország második legnépszerűbb vallása a katolikus után a Fidesz. Szerinted mit NEM lehet megcsinálni, elhiteti vagy bemagyarázni egy 1,2 milliós tömeggel a háttérben, amikor "a nemzet tudatos elveszejtőinek és idegen kezekbe játszóinak" hatalomra jutásáról lesz szó? Talán nem ennek a paranoid félelemnek az elültetését, burjánzását készíti elő a "veszélyes", a "brutális", a "támadás", az "uszítás" és a hasonlók dömpingszerű használata a kormányzati kommunikációban bármilyen ellenzéki cselekedetre vagy megjegyzésre?
A múltkor már feltettem a kérdést: akarnak ezek egyáltalán nyerni?
Ha nem, az egyfelől érthető. Orbánc himalájányi szarhegyet küldtek hazánk fölé. Ez lassan eléri a holtpontját, és megkezdi utazását a gravitációnak megfelelvén. És nincs unortodox Newton, az alma az mindig lefelé jön a fárúl. Tehát nem mindegy kinek a nyakában landol.
Viszont ha most nem nyernek, akkor nincs következő sansz. Valahol már megírták: orbánc kiépítette a kádárizmust. Ha marad, akkor jön a rákosizmus és végül a sztalinizmus, hiszen sosem az izmussal volt gondjuk, nemde. Akkor pedig már keptéjn Szanyinak nem lesz középső ujja a mutogatáshoz.
Elindulhatna már a "szakember"...
@Bakter: Szerintem senki nem gondolta végig, hogy mindennek az árát nekünk adófizetőknek kell megfizetni keményen.
@aranyhorcsog: És mi van ha nem kapnak?? Kilőnek két rozsdás rakétát a tengerbe?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Súlyos is ez a terrorveszély, meg ezek a durva filozófushallgatók! Bezzeg az dicsőséges védő, aki 10 év sittel és gyilkossággal a háta mögött, az "erkölcsi kötelességről" tartott előadást...
Na annak kitüntetés kéne, evégre a Sintér-Kubatov akol szép példánya.

@Kismacska (BELLA):
Tündérke a rosseb sem akar pártot alapítani, belépni pláne, van nekem tisztességes munkám, amiből megélek, nem kívánok olyan szarrá válni, mint a "politikai elitnek" nevezett csürhe.
Csak egy vicc, hogy a kommunikációjuk hol, milyen szinten van. Az ellenzék szánalmas, egyszerűen nevetségesen hülyék, a kormányé meg döbbenetesen szánalmas, hogy mennyire lenéző és lekezelő.
Tanultam ilyesmit, de ez a szimpla középszint alja. Mindenben az alja...
Fidesz demokrácia:
www.hir24.hu/belfold/2013/03/29/lecsapott-a-rendorseg-ket-fidesz-szekhazfoglalora/

Bezzeg a TV székházat szétverő felgyújtó szabadságharcosok. Ők a hősök az alja rendőrökkel szemben.
@aranyhorcsog:
Amit ezek megvédtek illetve aminek az árát lecsökkentették, az nekünk qrva sokba került már eddig is.
@Ni csak ki beszél most:
Nono... azok még kártérítést is kaptak, a durva rendőri erőszak miatt... hisz nekik szenvedniük kellett... mármint a túrorudi automata felfeszítésével. Felháborító!
Erre ezek a hihetetlenül elvetemült, erőszakos és durva, fennhangon JOGÁLLAMOT követelő gyerekek meg csak úgy táblákkal a nyakukban kiabálni mernek?
MI VAN ITT???
Remélhetőleg 10-12 évet kiosztanak ezeknek az elvetemült diákterroristáknak! :)
A halálbüntetés is megfontolandó lenne ezek után, hisz példátlan módon a zállampártot merték kritizálni!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Boli...művé szúr...mizaza zállampárty...kinek a mije és mivel kezelik?

azért az nagyméretű gyalázat, hogy a gyerekeket magukra haggyátok és lesitek mikor hullik a gyümölcs le nektek? ugyanez van a yellenzéki bolhacirkusszal is aztatatatat is csak lesitek és kritizáljátok, ahelyett, hogy a melósokat kivinnétek a zuccákra a diákokkal együtt...egy komlói bányász vagy egy jó lemezlakatos, esztergályos....szóval a szakmák krémje...de a közmunkára kárhoztatottakat is -jobb híján- oda lehetne csalogatni, hogy fiúk lesz túrórudi meg linzerevics kadarka...nekik aztán má' mindöggy

szóval dögök vagytok...szlopáljátok Stellát és a tiltakozások meg kisléccámúag

brühühühühühü
"A belügyminiszter a jelentésében nem javasol sem személyi, sem szervezeti felelősségre vonást a március 14-15-i hóhelyzet kezelése miatt."

Aki ezt a legvalószínűtlenebb oddsot tette meg, az valami nagyon hatalmasat nyert. No de aki azt, hogy a kormány szerint a Bajnai Hollegordonanyó a felelős a hóhelyzetért, az nem nyert semmit.
Szia Fabius!
Nagyon komolyan érdekel, hogy szerinted mi lenne az egyszerű, közérthető, hiteles és még szakmailag is korrekt szöveg a rezsicsökkentés ellen. Egyáltalán nem fikázni akarlak, tényleg fontos nekem a kérdés, én magam is sokat gondolkozom rajta. Merthogy pontosan tudom, tudjuk, hogy miért iszonyú átverés ez a kormány részéről, de hogy ezt hogyan lehet jól elmondani, úgy, ahogy te is szeretnéd: egy tőmondatban, azt még nem találtam ki. Örömmel fogadom a segítségedet!
vnm
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: " Kilőnek két rozsdás rakétát a tengerbe?"

Az újak a stelázsi mögött vannak elrejtve, az Oroszoktól később Kínától vették jóárasítva.
(állítólag)

De a lényeg, hogy pénzt kapjanak, a rakéta csak olyan eszköz mint a Fedák Sári az ultiban, vagy az "orbánviktoraztmondta" a magyar közigazgatásban: mindent üt. :-D
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): mecsoda gumimaca!. :-D

Gondold meg, ez az első lépés a guminő és az alkoholmentes sör irányába.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

bolhacirkusz....csúzliháború gumibugyiból rakétahajtómű a yusáska meg veszi a lapot nekik meg kell occó ellnség a többit már nem bírja pénzelni...gáza meg a többi ott szúriában a szíriuszi szarkavarás hadd fizessék a szomszédok ők meg drukkolnak és diplomatásdit jáccanak...
mintha a fideszt hallanám usáska beruházott 35 milliárd fakaurit gyorsvonatokra (mármint 200 km/óra felettiekre) erre lett részlegesen felújított sín...és 10 mérfölddel -néha- gyorsabb vonatok...van nekik lezuhanó repzajuk aztatatatat kultiválják mert az fogyasztja a petrolt jó drágán és nem zöld

szóval a fidesz elfoglalta a zekrűszínű házat ott washington décéalsón és

brüühhühühühü
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
MTYI:
A multinacionális striciszervezetek telaviv nyújork tengelyének erőteljes nemzetközi tiltakozása ellenére a kormány májustól bevezeti a prostitúció hatósági árat, majd azonnal 10%-kal csökkenti annak díját. Faszorr Péter államtitkár szerint az eddig arcátlanul kisarcolt magyar állampolgárokat is megilleti az elérhető árú, tartalmas szórakozás lehetősége, ezért hamarosan módosítják az alkotymányt is.
Épül-szépül már a személyi kultusz...
"Ha kicsit nyersen is hangzik, a többség nem a kormányt és nem a Fideszt, hanem személy szerint Orbán Viktort támogatja."

mandiner.hu/cikk/20130329_bogar_laszlo_orban_viktor_haborui
@aranyhorcsog:

dehamár gumi legyen néger az ruganyosabb is és ellenállóbb ....igaz nagyobb fúrót igényel és türelmet meg kitartást 4 óra alatt nem lehet

csak ha lelankacc

brühühühühü

akkor meg felpofoz
@toportyánzsóti: idéznék neked Talicska Zsolt államtitkár 24 Mrd magánvagyon nagyon jól megfogalmazott kommentjéből:
"....Szóval a 23 év viszonylagos szabadság semmmi más sem volt, mint az elmúlt, de céljaiban jelenleg is kontinuuitását élő posztfeudális-államkapitalista (=szocialista, ez az a vaker amit a zemberek kaptak) hatalmi elit feltőkésítése. Oldalak nincsenek, szekértáborok, politikai szektásodás pedig semmi más célt sem szolgál, mint a társadalmo figyelmének elaltatását.

Eljött az ideje keményre fogni a gyeplőt. A feltőkésítés első szintje megtörtént, így más végrehajthatóv vált a state-capture. Az EU strukturális kihívásokkal küzködik. Valószínűleg a magyar pol. elit, amely különböző címkéket aggat magára, de amúgy céljaiban és értékeiben ugyanazt követi elérkezettnek látja az időt a 89-ben kénszerűen kicsúszott hatalom rekoncentrálására. A fidesz, az mszp épp ugyanolyan címkék, mint a MediaMarkt meg a Saturn: a sok hülye kardozhat rajta, melyik az olcsóbb, melyik miben jobb, holott mindkét cég ugyanabban a kézben van, a konkurálás célja a piacnövelés, ez egy befeketetői portfólió. Ugyanilyen portfólió a fidesz, mszp, szdsz, jobbik együtt 2014 és egyéb márkanevek. A cél ugyanaz: a konkurencia teljesen mű."

....hát ennyi!
@Bakter:
---10% guminő...fidesznek van megoldása rá....occó energia ====rőzse és gallyak

rongy és a nagymama

brühühühühü
Amúgy azon kezdtem el gondolkozni, így hogy a március 15-iki országos túlélőtúra után a Tárki elkezd lényegében erősödő Fideszt mérni, hogy talán a kéharmad keze a média, a jegybank, a kultúra, a filmgyártás az adóhivatal, a rendvédelni szervek, a sport, a marionettbábú készítők és a királyrák filézők teljes megszállása után rátette a kezét a közvéleménykutatókra is?
Egy kérdezőbiztos lát egy mérésből, csak 30-40 embert. Abból ló5zart nem lehet látni. Akik viszont összesítik és publikálják, azok 3-4 ember lehet. Ennyit kell megvenni/megfélemlíteni, hogy a piros oszlopot vágja meg, a narancsot meg nyújtsa meg kicsit...
És az ellenzék meg ellesz azzal, hogy Mesterházyt rugdossa, hogy miatta szar a párt.
@Emiksz: Először is nem 30-40 -es, hanem 1000-1500 fős mintákból dolgoznak a közvéleménykutatók. Ez egy komoly tudmány, és ha megnézed a korábbi választások előtti kk.-kat, a választási eredmények bebizonyították, hogy jól mértek. 4-5%-os hibával, de nagyjából eltalálták a lakossági pártszimpátiát. Azt meg nevetségesnek tartom, hogy az ATV-n közéleti műsorokban is rendszeresen szereplő köztudottan baloldali Sík Endre által vezetett Tárki kormányutasításra dolgozna.
@elendem:
szia
a rezsicsökkentés, mint olyan, az nem az ördögtől való, valóban jó volna egy normálisan levezetett 'rezsicsökkentés'. miért álságos az, amit a kormány művel? elmondom egy rövid példában (ugyan többször, több helyen elmondtam, de egy újszülöttnek...).
adott pék, vesz lisztet, vizet, gázt. ezeken van 27%-os áfa (nem sorolom fel az összes anyagot, ami kell a kenyérhez). rátesz 11 ft hasznot, ebből 10 fedezi a rezsit, alkalmazottak ktsg-ét, plusz könyvelő. adó. stb, 1 ft a 11-ből az ő haszna. ez 27%-os áfával így néz ki:
liszt 100
áfa 27
víz 20
áfa 5,4
gáz 30
áfa 8,1
járulékos 10
haszon 1
összesen 201,5

tételezzük fel, hogy a kormány-féle kommandó, és közli, hogy 10%-ot csökkentcsé! mert ihaj! tehát a péknek 180 ft-ért kellene valahogyan adnia a kenyeret. ha elveszi a 11 ft-ot, akkor nem tudja kifizetni az alkalmazottait. egy módja van: mondjuk a lisztet áfa nélkül szerzi be. ergo a kormány csalásra kényszeríti a péket.
tételezzük fel, hogy a kormány azt mondja: csökkentsük az áfát 18%-ra! ekkor ugyanez így néz ki:
liszt 100
áfa 18
víz 20
áfa 3,6
gáz 30
áfa 5,4
járulékos 10
haszon 1
összesen 188
máris jobban néz ki a dolog, és felmerül annak a gyanúja is, hogy a nép nekiesik az olcsóbb kenyérnek (közgazdászok ezt valahogy úgy fogalmazzák, hogy megjön a vásárlókedv).

a gáz, csatorna, víz stb. esetében ez azért is különösen gáz, mert:
- a gáz alapárát (példánkban a lisztét) a kormány határozza meg.
- a víz alapárát dettó, ráadásul nagyon sok helyen a kitermelés/eladási ár aránya többezer százalékos, ergo nyugodtan lehetne csökkenteni a 2-300 ft-os árról akár 10-20 forintra is köbméterét. kérdezd erről kósa lajoskát, aki nagyon szomorú volt, amikor átverték rajta (is) az egységes vízárat, mivel a debreceni vízműveknek huszonvalahány milliárdos FORGALOM mellett tizenvalahány milliárdos volt a nyeresége, tessék megnézni a honlapjukon az éves mérlegeket. én is szomorú lennék, ha ez lecsökkenne évi 2-3 mrd-ra. miből vesz majd új motort?
- az áramszolgáltatók esetében jelen pillanatban az elmű, stb. az csak köztes szolgáltató, az MVM-től KÖTELES venni az áramot - olyan áron, amit az állam meghatároz. nem vehet külföldről áramot, mert az MVM (a kormány) nem engedi. ebből ered, hogy a kormány továbbra is az emelt áron adja a villanytársaságoknak, követeli, hogy a 2ft/kwh haszonból mutasson fel 10%-os csökkentést, holott a 2 ft-ot az állam határozta meg, és a 2 ft, az a teljes ár 4%-a! tehát abból nem tud engedni, csak ha veszteséges lesz. ezért pereltek.

nagyjából kezded érteni, hogy a kormány rezsicsökkentéses kampánya miért hazugság?
Az MSZP legfontosabb célja nem Orbán leváltása, hanem a hatalom megszerzése (a többiek is így vannak ezzel, de azt könnyebb mondani, hogy "el akarom kergetni a kormányt", mint azt, hogy "én akarok kormányozni").
Ezért jobb nekik, ha a baloldal nem nyer ugyan, de ők maradnak a legnagyobb baloldali párt, hosszú távon mindenképp jobban járnak.
@Ches Desmond:
A közvéleménykutatás komoly tudomány, valóban.
Akárcsak a közgazdaságtan. Amíg nem matócsi műveli...
Nem kell kormányutasítás, elég csak párszáz füllentő, oszt máris torz a végeredmény.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Bakter:

"Kis szerint a Nemzeti Együttműködés Rendszerét kétféleképp lehet konszolidálni. „Az egyik út: teljes gazdasági bezárkózás, a piacgazdaság felszámolása, kilépés az EU-ból, a politikai ellenzék totális kiszorítása. Ez az út Belaruszba vezet. A másik út: kompatibilissé tenni a rendszert a kapitalista piacgazdasággal, a többpártrendszerű demokráciával, az Európai Unióval. Ez a NER vége lenne.”

Interjúalanyunk szerint, noha az Ipsos legfrissebb közvélemény-kutatása a rezsicsökkentés hatására jelentős Fidesz-erősödést mutatott, még korántsem biztos, hogy tendenciózus emelkedés lesz. Ráadásul „nem tudhatjuk, mikor következik be egy olyan krízis, amelyen már nem képes úrrá lenni” a kormány. „Még nincs vége a forint megingásának, amit az alaptörvény negyedik módosítása okozott. Ki látta előre a módosítást? Ki látta előre, hogy a pénzpiac közvetlenül reagálni fog egy politikai aktusra? A NER valójában igencsak törékeny rezsim. Ha pedig előáll egy komolyabb krízis, azon rezsicsökkentéssel vagy hasonló trükkökkel már nem lehetne segíteni.”

magyarnarancs.hu/belpol/vissza-fog-hullani-a-fejere-interju-kis-janossal-az-orban-rezsimrol-es-az-ellenzek-lehetosegeirol-84151

Hááá...
Az a rossz hogy ha a választások előtt szövetkeznek akkor jönnek vikiék,hogy az elkúrók megint együtt,stb..
Mondjuk így is be vannak szarva csak bajnaitól is.
judeobolsik a választó dönt 2014.úgy néz ki nem kell neki az MSZP-zsidóSZDSZ(2.0).nos marad nektek a mindennapi rettegés és ajvék.hisztizhettek a nehezen tüsszentő orrotokkal de a következő ciklus végére azt a marginális hatalmat is kicsavarják a magyarok a kezetekből ami még maradt.e van minuszkák nem tehettek ellene semmit.politikai Statiszták vagytok és maradtok.a döntések nélkületek születnek meg.jól van ez így.hát hajrá acsarkodjatok a partvonalról.ez maradt nektek
Egyébként nagy baj(nai) lehet, ha már Ukrajnánál kuncsorog a tündérmesehős.
@Rufus78: Azután megtudhatnánk, ki az akivel szövetséget kellene kötnie OV-nak Bogár úr szerint?
mszp-fricsaka nélkűl képtelen vagy megírni egy posztot?!

"Tényleg az a probléma, ha valaki fölveszi a kesztyűt és Orbánékhoz hasonlóan nem az újságírók és értelmiségiek nyelvét kezdi beszélni, hanem jól felfogott érdekében az Átlagválasztóét?"

Az a probléma, hogy Bajnaitól eddig te sem ezt vártad el. Most fordul a kocka, megengedőbb vagy, mert látod, hogy a Fidesz szociális demagógia kampánya láthatóan sikeres.

Eddig lehetett gúnyolódni a szocialisták "balos demagóg" retorikáján, akikkel szemben ott a Bajnai "értelmiségi, szakértő" csapata, akikhez mi állunk, mert mi olyan kurvainteligensműveltek vagyunk.

Ha következetes maradnál korábbi önmagadhoz, és továbbra is viszonyítási pontként tartod magad előtt a "proli" mszp "demagógiáját", akkor neheztelned kéne most az e-2014 retorikai fordulatára, amelyet lássk be: elsősorban a kényszer szül.
@Kismacska (BELLA): Naná, nagy demokraták!

Mindig is tudtuk, hogy nektek nem az fáj, hogy Orbán diktatúrát épít, hanem az, hogy nem ti építitek. Ezért vagytok teljesen hiteltelenek Bajnaival egyetemben. Ugyanis pontosan tudjuk, hogy Bajnai sem más, mint ti.

Egy különbség van köztetek és a Fidesz között. Ti meg sem próbáljátok az állam érdekeit érvényesíteni, feltartott kézzel dobtok oda minket!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Gyuri bá: @Ni csak ki beszél most: @mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): @Kismacska (BELLA):

Ledöbbentőek a hasonlóságok.

80 éve

"Hitler nem akart belemenni a számára nyűgös, alkudozásokkal, alkalmi koalíciók kötésével terhes időszakba, beterjesztette a felhatalmazási törvényt. Az összesen öt pontból álló, fél gépelt oldalas, 1933. március 24-én kihirdetett jogszabály lényege: ezentúl a kormány a parlament megkerülésével is alkothat törvényeket, amelyek eltérhetnek az alkotmánytól is. A törvénynél mintegy hússzor terjedelmesebb indoklásában Hitler persze nem ezt emelte ki. Hanem azt, hogy „a nemzet módszeres rombolásának” ideje után eljött az újjáépítés korszaka, a „legfontosabb kérdés a rövid és hosszú távú külső eladósodottság” kezelése, meg hogy „minden körülmények között keresztül kell vinni a német parasztság megmentését”, s ugyanígy támogatja a „nemzeti kormány” a középosztályt is.

Egyedül a szociáldemokraták vették a bátorságot, hogy nemmel szavazzanak. (…) Azon a bizonyos 1933. márciusi Reichstag-ülésen Hitler ki is gúnyolta őket. … hazaárulónak, Németországot a külföld előtt befeketítő, az ország rossz hírét keltő társaságnak nevezte az SPD-t, amely ráadásul mindenféle félelemről beszél, pedig semmiféle üldöztetésben nincs része, hiszen lám, ott ülhettek képviselői a parlamentben, és még türelmesen meg is hallgatták őket.

Igaz, akkor utoljára. A felhatalmazási törvény életbelépése után Hitler – májustól júliusig – az NSDAP kivételével az összes pártot betiltotta."

A nyomtatott HVG cikke. Van még pár figyelemreméltó párhuzamosság benne. Remélem, a történelem nevetve ismétli csak önmagát, Orbánból és a csürhéjéből csak kiröhögni való bohóccsapat marad a történelem szemétdombján, mielőtt még sokkal többet tudnának ártani.
Na most aztán mindkét fél birkái idetaláltak!:))
@ephart:
Ha még egyszer zsidózól, akkor leeresztem a biciklid kerekét!
www.ize.hu/_files/pics/00009/00009744.jpg
Ezzel a mostani stílussal és alternatíva nyújtási képtelenséggel, egyeseknek marad az ellenzéki szarpaszírozás, mások meg elbúcsúznak a politikától és, ha dolgozniuk nem is kell, de kicsit nehezebben fogják megkeresni a kalácsra valót.
@kifordított nagyanyó: Ugyan! A libás max. tíz százalék, ha a maszop nem erősít bele.
@Rufus78: @CSENDES:
És ha már KDNP... a mai nap idézete, húsvétra, szeretettel:

"Felteszem a kérdést: mennyit ér a Magyar Nemzet a szabadsága, ha formálisan ugyan megvan, de pénze, az már nincs hozzá, hogy ténylegesen élhessen is vele? [...] Ilyen helyzetben az ember gondolatai jórészt csak az adósság körül forognak, vagyis az úgymond szabad világban újra rabok lettünk! Ezért fontos a rezsicsökkentés, mert szabadságot ad! Ezért fontos a devizahiteleseket támogató program, mert a csapdából gazdasági szinten kiutat mutat és szintén szabadságot ad! [...]
Vegyük elő az evangéliumot és rájövünk, hogy Isten nem akarja lelki adósságainkat behajtani rajtunk, hanem azokat kifizetetlenül elengedi, ugyanis Jézus volt, aki kereszthalálával kifizette mindannyiunk adósságát. A kereszthalál maga a törlesztés bűneinkért, az átlyukasztott adóslevél, ami azt jelenti, hogy újra szabad emberek lehetünk."

kdnp.hu/news/szabad-vilagban-ujra-rabok-lettunk

Az egész úgy ahogy van elképesztő, de a KDNP-ben tényleg senki nincs/nem volt, aki a "Jézus, mint átlyukasztott adóslevél, egyenlő rezsicsökkentés" hasonlatot szimplán undorítóan ízléstelennek találja?!
"Globális chiphiány lassíthatja a pénztárgépek átállítását, a rövid határidő az árat is felhajthatja."

Qrva multik és Bajnai, mindig keresztbe tesznek a tündérmesének. Selcici vagy a zújfilyú majd jól felszólítja Bajnait, hogy azonnal hívja vissza a chipzabáló, megtévesztett diákjait a megszállt elektronikai boltokból.
@Bakter: Azért nem fizetnek a világ magánvállalkozásai évi több milliárd dollárt, ha olyan nagy ostobaság. A hazudósok közvélemény-kutatás közben sincsenek nagyobb arányban, mint az életben. Semmi nem változik, ha néhányan egyszerű kérdésekre is hazudnak. Páran mindig azt teszik.
judeobolsik.értem én hogy szokatlan számotokra az ellenzéki lét.az elmúlt 60 évben máshoz voltatok szokva de már igen rátok fért 8-12 év csitu
@Bakter: Az ára felhajtásról el lehet mondani, hogy van gép, aki venni akar, és most már kap 50 ezret aki venni akar, tehát az ár sem lehet gond.
@Rufus78: Komolyan kérdem, mert a cikket nem tudom végigolvasni (regisztrálni kellene).
"Ahhoz azonban, hogy ez támogatás 2014-ben is meglegyen, »új szövetségre« van szükség.”
@Rufus78: "mennyit ér a Magyar Nemzet a szabadsága?"

Mármint az újságé?
@zipe moha: én speciel már nem reménykedem. De ahogy elnézem, ez az ország nem is érdemel mást. Csak a Fideszt.
@Rufus78: "Ezért fontos a rezsicsökkentés, mert szabadságot ad!T Tök jó! A rezsicsökkentés szabadságot ad. (már ugye annak, aki tudja fizetni a rezsijét, értsd: van még bekötött villany, gáz)
@DarthVader: Alternatíva? Már értékelhető, előremutató.
@esefe:
Magyarországról beszélünk, nem a világról. Részletezzem?

50 ezerért nagy valószínűséggel nem kapsz olyan pénztárgépet, amilyet megkövetelnek. Ha egyáltalán tudják már, milyet akarnak. Mert amikor ez kancsal fasz bejelentettem, már akkor mondtam, hogy a gépek nagyrésze alkalmatlan erre a funkcióra. És azóta sem jelent meg semmilyen technikai infó, hogyan is képzelik ezt az egészet.
@CSENDES:
Ja, bocs, akkor passz, mert ugyanezért én sem tudom végigolvasni. Gondolom új szövetségre gondol a választókkal, kiállásra Orbán "víziója" mellett.
@esefe: Mondjuk az LMP az lett volna, de róluk is kiderült, hogy a nem kis részük egy mandátum reményében eladja az elveit.
@Rufus78:

" Mindenki döntse el magában, hogy négy-ötszázezer forintért csinálja a dolgot - ami kurva fontos, különösen ha az embernek már egyébként nincsen más szakmája csak ez, tudom én - vagy képes-e az elmúlt tizenöt év összes történetén felülemelkedni és megkötni új dealeket, vagy azt gondolja, hogy ez is egy olyan négy év lesz, hogy a francba! (...) volt már elég miniszterelnökünk, ezen a pasin is túlleszünk majd, mi úgyis maradni szoktunk."

A frakció eldöntötte, és maradt a 4-500 ezernél, és azt gondolta, hogy. Gyurcsány lemondott (hogy időben vagy később, az lehet vita tárgya) érdekes módon Bajnainak sikerült a válságkezelés, miután aláiratta a frakcióval, hogy pucsitanak és kuss.
csináljanak valamit végre, ez a kinek nagyobb a kukija (vagy ki a nagyobb kuki tetszés szerint) játék már marha unalmas...:S
@CSENDES:

Mondjuk azt, hogy "alkotmányos csőcselék uralkodik" (constitutional mob rule), nem hagynám ki. :)

online.wsj.com/article/SB10001424127887324789504578384151859408738
@esefe: ennek a kormánynak a nyiregyházi állatkert páviáncsapata is alternativája, azok legalább gondolkodnak.
@Bakter:

Magyarországon is tízmilliárd feletti üzlet évente. Ennek döntő részére magánvállalkozás ad megbízást.

Egy vállalkozó nem is kéri, hogy kifizessék az összes költségét. Ha kap valamit megköszöni. Ne keverd az önálló embereket a bérrabszolgákkal!

Te ugye nem vagy vállalkozó, hogy technikai infókat hiányolsz? Megadták őket, de, ha te nem figyeltél (minek kizárt , hogy vállalkozó vagy, legalábbis pénztárgép használatára kötelezett semmiképpen), akkor majd a pénzárgépeket áruló vállalkozás felhomályosít. Most sem állnak nálunk sorban, örülnek, ha megy valaki. Miden nap ott megyek el többször is az egyik előtt,a Királyi Pál utcában.
ja, szerintem is az lenne az üdvös, ha ez a szarházi kontár kapná a nyakába mindazt, aminek a magjait most elvetette. kell ez a négy év tisztulás. a félőrült szektás talpasai, ha veszítenének, újra az utcán lennének, és amint többen elmondták, sokat nem tudna egy új kormány csinálni, a szarházi visszajönne 2018-ban.

meg a faszomnak se kellenek többet a komcsik, nekik úgy is-így is végük ebben a formában, ha kormányközelbe kerülnek, a haláltusájuk, az országéval együtt, csak kitolódna. nőjje ki magát az lmp, egy szadis ősküveletektől mentes bajnai-formáció.

verdessék hát csak örömükben a piros seggüket a fideszprolik még négy évig, ez az egyetlen tökéletes módszer arra, hogy ez a hazaáruló, végtelenül aljas újbolsi proli népség teljesen eltakarodjon Hazánk életéből, a Szarjancsival az élen.
@DarthVader: Kb. olyan színvonalú az, az alternatíva amit te most felvezettél. Troll alternatíva. És csodálkoztok, hogy egy centit nem mentek előre, sőt. Csak csináljátok tovább!
@DarthVader:
Pontosan. Csak akkor a frakció lehetett úgy vele, hogy azt az egy évet Bajnaival kibekkelik, most viszont láthatóan nem akaródzik nekik négy évre hivatalosan is a nyakukba venni. Egy válságkezelésbe 2014-től ugyanis nagyon remélem Bajnainál nem fér bele, hogy a politikai alkuk kedvéért hagyja, hogy az "elvtársak" kivétel nélkül kiépítsék, felmelegítsék azokat a közpénzcsatornákat, amikkel korábban rendelkeztek... és ezt a dínók is tudják.
@Kowalski, helyzetjelentést!:
inkább alkotmánygányoló csőcselék, az alkotmányos csőcselék elitebb klub...
@xvxvxv: Ez a proli szöveg a prolik ellen, szerinted vonz valakit?
@zipe moha:
"Az ország 51%-a ( a csendesek) értelmesebbek mint a maradék 49...pontosan tudják, hogy sem róluk sem nekik nem szól ez az mszp(e14)-fidesz(jobbik ) szisztéma..."

Csak azt kell látni, attól még éppúgy megszívják, mint a 49 %. Ha értelmesebbek, ezt is látniuk kell. Vagyis nem lehet félre állni, és a partvonalról nézelődni. Vagy lehet, de a pofonokból ettől még nem marad ki.
@esefe:
Politikai közvéleménykutatásokról beszélünk.
Örül a vállalkozó, ha egy hirtelen jött, kidolgozatlan ötletből rákényszerített költség egyrészét megkapja?
Napizáráson kívül másra nem használjuk a kötelezően előírt pénztárgépet, mert számlákat állítunk ki, sokszor átutalásra.
Pénztárgépekkel foglalkoztam korábban.
@Kismacska (BELLA): Van az MSZP-nek egy tehetséges, kipróbált, jó kiállású fiatal politikusa, akinek tartása is van, csak sajnos nem hajlandó otthagyni Szegedet. Pedig most az országról van szó.
@zipe moha: Már írtam erről itt valamikor, de megint kikívánkozik belőlem: Állandóan a bizonytalan nagy tömeggel jöttök.Abból a bizonytalan 4 millióból több mint 2,5 millió soha nem szavazott és jó eséllyel nem is fog, mert nem érdekli a dolog.A maradék 1,5 millióval sakkozzatok, de azzal az optimizmussal számoljatok le, hogy ennek a jelentős része ellenzéki szavazó lenne. Ez egyszerűen naivitás.Innen nézve pedig egészen máshogy fest az egyenlet:2014 elment
@Zuzu Petás: Egy másik ország belügye? Ordító kettős mérce? Itthonról sugallt "spontán" aláírás? No, de ez kit érdekel? Őket biztosan nem.

Szítsatok lázadást - üzenik a magyaroknak

nol.hu/kult/szitsatok_lazadast_-_uzenik_a_magyaroknak
@Bakter: Ki mondta, hogy örül. Tudod mennyi ilyen költség van? Nyilván nem. De ez sok helyen így van. Nyilvánvaló volt, hogy előbb-utóbb itt is így lesz. Azt mindenki tudja, hogy a vállalkozás költségekkel jár. Meg is szokta, aki vállalkozó és nem tegnap kezdte.

Nagyon korán lehetett az.:)) Midnek napi zárni, ha semmit nem ütöttél be napközben? Ha meg ütöttél, akkor miért csak napi zárásra használod?

Kérlek, ne akarj megvezetni, én valóban harminc éve vállalkozó vagyok!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

a magyarok elleni uszítás nem kifizetődő dolog.mégis mit gondolnak a judeobolsik?vissza fog(nak)ütni.jogosan.a hazaárulók nem rendes embörök
@esefe:
Akkor csak te tudhatsz mindent. Én meg csak mókázok. Utoljára 88-ban dolgoztam állami cégnél, ha a Skála az volt még egyáltalán akkor.
"Mindenképpen megtartják holnapi tüntetésüket a civilek a Fidesz székházánál. Rózsa Milánt, a holnapi Fidesz-székház elé tervezett tüntetés bejelentőjét és szervezőjét még nem keresték meg a rendőrök, de a Klubrádiónak azt mondta, biztos van összefüggés az egyenruhások mai akciója és a holnapi demonstráció között. A szervező arra számít, hogy több ezren lesznek. A rendőrség a HaHa két aktivistáját ma kora reggel őrizetbe vette és rabosították őket.

Arra reagálva, hogy a nagyszombat miatt nem gondolja-e, hogy szerencsétlen az tüntetés időpontja, Rózsa Milán azt mondta, inkább szerencsétlen, hogy húsvét hétfőn lép hatályba az alaptörvény, mely korlátozza a választópolgárok jogait. Erre figyeljen inkább a Fidesz, amikor azzal vádolja a fiatalokat, hogy egy keresztény ünnepet próbálnak tiszteletlenül megsérteni - tette hozzá."

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=155007
" mámma' még csak mámma' van, de ha holnap is csak mámma' lesz akkor baj lesz"

De lessz ám nagyon nagy baj hogyha a Fidessz nem kapja magát észbe és át nem aggya a hatalmat akinek köll!Mer eszek a kivá ló legények mind jobban megérdemlik mer ők tuggyák hotyan köll aszt csinánnyi!!Én is tuggyom csak mán nem vatyok ojan hoty akarnám csak ha natyon megkérnének
Várom a jelentkezést!!!!
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Rózsa Milán?hisz neki nem ünnep a Hűsvét.

Majd ismét kiméne Pilátus, és monda nékik: Ímé kihozom őt néktek, hogy értsétek meg, hogy nem találok benne semmi bűnt.
5. Kiméne azért Jézus a töviskoronát és a bíbor köntöst viselve. És monda nékik Pilátus: Ímhol az ember!
6. Mikor azért látják vala őt a papifejedelmek és a szolgák, kiáltozának, mondván: Feszítsd meg, feszítsd meg! Monda nékik Pilátus: Vigyétek el őt ti és feszítsétek meg, mert én nem találok bűnt ő benne.
7. Felelének néki a zsidók: Nékünk törvényünk van, és a mi törvényünk szerint meg kell halnia, mivelhogy Isten Fiává tette magát.
8. Mikor pedig ezt a beszédet hallotta Pilátus, még inkább megrémül vala;
9. És ismét beméne a törvényházba, és szóla Jézusnak: Honnét való vagy te? De Jézus nem felelt néki.
10. Monda azért néki Pilátus: Nékem nem szólsz-é? Nem tudod-é hogy hatalmam van arra, hogy megfeszítselek, és hatalmam van arra, hogy szabadon bocsássalak?
11. Felele Jézus: Semmi hatalmad sem volna rajtam, ha felülről nem adatott volna néked: nagyobb bűne van azért annak, a ki a te kezedbe adott engem.
12. Ettől fogva igyekszik vala Pilátus őt szabadon bocsátani; de a zsidók kiáltozának, mondván: Ha ezt szabadon bocsátod, nem vagy a császár barátja; valaki magát királylyá teszi, ellene mond a császárnak!
13. Pilátus azért, a mikor hallja vala e beszédet, kihozá Jézust, és űle a törvénytevő székbe azon a helyen, a melyet Kőpadolatnak hívtak, zsidóul pedig Gabbathának.
14. Vala pedig a husvét péntekje; és mintegy hat óra. És monda a zsidóknak: Ímhol a ti királyotok!
15. Azok pedig kiáltoznak vala: Vidd el, vidd el, feszítsd meg őt! Monda nékik Pilátus: A ti királyotokat feszítsem meg? Felelének a papifejedelmek: Nem királyunk van, hanem császárunk!
16. Akkor azért nékik adá őt, hogy megfeszíttessék. Átvevék azért Jézust és elvivék.
Nem pofázni kell srácok, az már régen nem járható út. El kell menni a diákok mellé, támogatni kell őket és meg kell dönteni ezt a kib..ott rendszert. Mert már ma is késő. de holnap csak nehezebb lesz. Ha pedig ez nem tetszik, akkor maradni otthon a kandalló mellett és várni a csodát, vagy a véget tetszés szerint. Lehet fogadni, melyik jön meg előbb.
Zuhog a hó vagy az eső.
A hegyekben vastag hóréteg lapul.
A Duna már most elkezdett kikönyökölni a medréből.
A kormány felkészült az árvízre.
Megnyugodtam.
@christvhu: hangyafingnyian vagytok ti ahhoz hogy a fideszkormányt megdöntsétek.
@Jolka40: nem tetszik az olyan ha egy tehetséges ember akarja megmondani mit tegyen mindenki.

Az olyan.. Csipike az Óriás Törpés..
Olyan Orbánvackoros...

Legyen sok átlagos tehetségű ember és hatalom megosztás.

Pl. Ne egy nyikhaj pártkatona, 10-20%-os korrupt disznó és hűtlen-kezelő mondja meg, hogy a bírók tévedhetnek.
(mert hát az anyja is tévedhetett amikor a wc helyett a szülőszobába ment)
@$$$=$$$: Persze persze. De majd mindenki hoz még egy embert)))) Te csak pihizzél nyugodtan.
@Bakter: szabadvers? :-)

Azért egy zsidó kurva vagy seggbe ragadt szarpapír lehetne benne, a katarzist fokozandó, amúgy L. Simon Lászlósan.
@$$$=$$$: a fiúknak fütyijük van a lányoknak meg puncijuk.
"Meghatározzák, ki mindenkinek kell az állami monopóliumtól megvennie az időjárási adatokat."

Gondolom mindenki látta, hogy a katasztrófátvédő központban az Időkép grafikáit használták.
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Szerintem nem sérti annyira a keresztény ünnepet egy nagyszombati tüntetés, mint a keresztre szögezett Jézust kilyukasztott adóslevélhez hasonlító KDNP-s. És így bánnak, ennyit érnek nekik a saját jelképeik, prófétáik: egy "jó" hasonlatot a kampányban.

Pénzpárt, köszi.
@ephart: Atyuska, elkészült a kása, mehet befele ebédeeni! Má' megen túl sok vodkát ivott kend éhgyomorra, a' nem jó! Ha sokat hadonászik a bottyával, saját magát talájja fejbe, mint a mútkor!
@aranyhorcsog:
Csendélet, csak elfogyott a festékem, úgyhogy fogtam a billentyűzetet, és elénekeltem.
Én szofasztikáltabb vagyok, mint here, nem zsidózok, hanem telavivnyújorktengelyi vaginapicsázok.
Kedves Fabius!

vastagbor.blog.hu/2013/03/28/papcsak_mindenkit_atvert

Papcsakrol mar nem is van szo???

Szűrés lista
Papcsák mindenkit átvert
Szerző: zero
- 2013.03.28. 08:31

Kerületem, Zugló vezetője Papcsák Ferenc nem egy szürke polgármester. Ha kell, Turul-szobrot épít, ha kell, a Parlamentben csap oda, közvélemény-kutatást cenzúráz, ha a Párt úgy kívánja, elmegy Kubába bizniszelni, kommentelőket jelent fel. Persze nem feledkezett meg arról sem, hogy a vadiúj Mercijének méltó parkolóhelye legyen az önkormányzat udvarán.

Február végén azonban a saját képviselőtársai fúrtak meg egy több éve húzódó ügyet, mely szerint az önkormányzat ingyen átveszi a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől a BVSC Szőnyi úti sporttelepét. Az ingatlan értékét 5 milliárd forintra becsülték. A terület az M3 autópálya, vasút, Hungári körút határolta háromszögben terül el, én például rendszeresen ide járok úszni. Az uszoda nem egy modern darab, valahol '85-ben megállt az idő, de mindenki nagyon kedves :-)

bvsc.jpg

Papcsákot azonban nem lehet csak így leszavazni. Kampányba kezdett, kerületi konzultációt hirdetett, hogy a lakosok az aláírásukkal támogassák a sporttelep átvételét. A kerületi újság, a Zuglói Lapok természetesen a polgármester úr segítségére sietett.

A március 7-i lapszámba például a leszavazós fiaskót így tárták az olvasók elé:
"A képviselő-testület korábban már egyhangú támogatásáról biztosította Papcsák Ferenc polgármestert és felhatalmazta a tárgyalásokra. A legutóbbi testületi ülésen, azonban egyesekben kételyek merültek fel a tekintetben, szüksége van-e Zuglónak a BVSC-re."

konzultáció.jpg

Március 14-én rendkívüli ülést hívott össze Papcsák, ahol 1 szavazatos többséggel átverte a javaslatot a sporttelep önkormányzati átvételről.

01:20-nál elhangzik, hogy "a polgármester teljes mértékben elutasította, hogy a létesítményen szálloda épüljön".

Várnai László LMP-s önkormányzati képviselő blogján azonban kitette, hogy már az első szavazás előtt, február 2-án az önkormányzat városfejlesztési osztálya elkészítette a bontási és fejlesztési terveket, amiken konkrétan egy 5000 négyzetméteres épületben négycsillagos, 100 szobás sportszálló-magánklinika található, meg egy 400 férőhelyes parkolóház.

Ezekről a tervekről egyik üléseken sem esett egy árva szó sem, sőt, Papcsák is szemrebbenés nélkül hazudott hallgatott végig.

A beépítés vázlat és a bontási vázlat (kattintva bejön nagyban)

A Zuglói Lapok persze a megfelelő terjedelemben adott hírt a sikeres szavazásról, valamint a zuglói sportolók és lakosok öröméről, hogy a Polgármester úr mennyire egy jótét lélek volt és megszerezte a BVSC sporttelepet.

6 milliárdos sporttelep ingyen = jó a kerületnek, jó a Polgármester úr ingatlanberuházó barátainak!

printscreen_2013.03.27_00108.jpgprintscreen_2013.03.27_00102.jpg

printscreen_2013.03.27_00107.jpg

printscreen_2013.03.27_00106.jpgprintscreen_2013.03.27_00101.jpg

printscreen_2013.03.27_00103.jpg
[Megosztom a Tumblren!] [Megosztom a Google Readeren!]

Címkék: zugló papcsák

72 hozzászólás
Ez meglep valakit:
"Volt már rá példa, hogy a kormány zokon vette a neki nem tetsző GDP-előrejelzéseket, miközben 2010 óta sosem volt képes pontos becslést adni. Sőt a legtöbbször épp a kormány stábja lőtt a legmesszebb a tényadatok mellé, az IMF, a jegybank, a piaci elemzők és az Európai Bizottság is ügyesebben jósoltak."
@CSENDES: " "Ezért fontos a rezsicsökkentés, mert szabadságot ad!T Tök jó! A rezsicsökkentés szabadságot ad. (már ugye annak, aki tudja fizetni a rezsijét, értsd: van még bekötött villany, gáz) "

Galambocskám, mink ittend, Szibirijába fával füttünk, az erdőn szeggyük a gajjat. A mécseset mög medvefaggyúbú készíttyük. Nekünk sönki nöm ad sömmit? Ez igasságtalanság! Cár atyuska bisztos nem tud rulla!
@Rufus78:

Naná. Szemforgatásból is világrekorderek.

De hánykor lesz a tüntetés? Jellemző, hogy ezt sehol nem lehet megtudni. Sem a hírekben nem szerepel, sem a Haha oldalán nincs semmi róla. Ki fogja megtudni és hogyan?
Fabius,
nem kellene úgy tenni, mintha az E14 oly nagyon különbözne az MSzP-től. Mind a kettő ugyanazt a komprádor, államfüggő mutyiburzsoáziát képviseli, amelynek tehetetlensége, korruptsága, szociális érzéketlensége megágyazott a fidesz 2/3ának. Mivel én sem hirdetnék "amnézia-amnesztiát", az a véleményem, hogy Oszkó, Gyurcsány, Kóka, Bajnai, Szigetvári egy brancs -- szinte ugyanaz a szocializáció, az érték(?)rend. A fidesz választási törvénye csak előrehozza annak a koalíciónak a megkötését, amely a régi választási szisztéma érvényessége esetén a választások után amúgy is megköttetne.
Úgy gondolom azonban, hogy a régi arcok, üljenek akár az MSzP-ben, akár az E14-ben (amelyet persze kissé "kozmetikáz" a PM), csak a szűkebb ballib klubtagokat vonzzák, de alkalmatlanok a tágabb, a fidesz leváltásához szükséges választói kör leváltására. Ja, és a fidesz amúgyis csalni fog.
Zöld erdőben Mesterházy
Meg a bölénycsorda kvázi
Erőt demonstráló egér.
Locsoljak, egy bejglit megér?

További locsolólírák:
fradyendre.blogspot.hu/2013/03/zold-erdoben.html
és
fradyendre.blogspot.hu/2012/04/locsololirak.html
:)
Szerintem indítsunk aláírásgyűjtést az animált gifek betiltásáért! Már 10 éve is gáz volt...
@rudenz ulrich: na, TGM is meggyütt. Drásztutyi, taváris!
höhö:

A miniszterelnöki megbízott lapunknak elmondta, hogy elsőként egy "bulletint" ad ki, amely beilleszthető a már megvásárolt díszkötetbe, és jár a frissen kinyomtatott Alaptörvényekhez is. Ha pedig végül lezárul az alkotmány minden módosítása, akkor megjelentetik a már tényleg végleges szöveget, ismét bőrkötésben.

index.hu/belfold/2013/03/29/atirjak_az_alaptorveny_diszkoteteit_is/
@kekex:

"Lehet, hogy az Mszp mélyrepülésében éppen a régi arcok viszonylagos háttérbe szorulását büntetik a saját szavazóik. "

Ezt te sem gondolod komolyan. 2010 óta - igaz jobbára beszéd szinten - napirenden van a megújulásuk, erősödtek is egy kevesen. Aztán januárban megvolt a szörprájz a régi arcokkal, és tadám, két hónap alatt kuka az egész eddigi minden.

Szerintem ezt csak a vak nem látja.
@DarthVader:

Fletó kámingaut, 2012 november:

"Gyurcsány hozzátette, kutatások szerint a DK választói is 85 százalékban támogatják Bajnai Gordont, de szerinte még nem tudni, hogy Bajnainak sikerülni fog-e a visszatérés. A volt miniszterelnök azt is megemlítette, elképzelhető, hogy 2014 után visszavonul, de előtte "ezt a meccset meg kell vívni"."
@Fabius: Szerintem meg nem ez az oka. Az okot a rezsicsökkentésben keresd, hiszen már Avason járnak a nercbundás aláírásgyűjtők.
@dadddd:

Szerintem egyszerűen csak tilcsátok be a német rajzfilmekkel együtt.

Minek pöcsölni, mikor fideszes megoldás is van?
@Fabius: Kösz, majd szólok Viktornak, ha megyek a fizetésemért. Tudod, személyesen szokta átnyújtani egy borítékban. Mindenképp jelzem, hogy tilCSa be.
@CSENDES:

Mindent nem lehet a rezsicsökkentésre fogni, pláne nem év elejétől. Ráadásul a bizonytalanok tábora nőtt a szoci csökkenéssel és nem a fideszé számottevően.

Még nem láttam az Avason nercbundás aláírásgyűjtőket. De hazajöttem az ünnepekre így megyek megnézem.
@Fabius:
Igaza vagyon ám a nertársnak. Az animált griff tényleg nagyobb gáz mint a békamenetklip.
@Fabius: Egyébként pedig az Ipsos szerint nincs is visszaesés:"A cég – március első felében, az ország felnőtt lakossága körében végzett – közvélemény-kutatásából származó eredmények azt mutatják, hogy a Fidesz támogatottsága a múlt havi 18-ról 24 százalékra emelkedett, így 1,9 millióan sorakoznak fel a kormánypárt mögé. Erősített az MSZP is, 13-ról 16 százalékra bővült a tábora, és 1,3 millió híve van."
@dadddd:

Fizetést is kapsz? Ezért? Oszt' a szorgalom meg a hazaszeretet hun marad nertárs?

Nagyobb szarban vannak mint gondoltuk.
@dadddd: ne te ne! nehommá' !

Nekem spec tetszik. Ez egy új stílus, rövid frappáns animáció.

Fabius a netes "népművészet ifjú mestere". x-D

(na jó az ifjú az erősen relatív)
@Frady Endre:
Árvíz után hó van,
Kormány kész, és józan.
@Fabius:
Nem értheted.
Befizeti az államadósság csökkentő alapba.
@Fabius: hajajj, ha a hülyeség szorgalommal is párosul!
"Egy hónap alatt papíron 95 milliárd forinttal nőtt a családok tartozása az árfolyam miatt."
@CSENDES:

Nézd el nekem, hogy az Ipsos szocikról alkotott véleményét Levandel Péter üzleti kapcsolatai miatt pont annyira tartom relevánsanak, mint a Mráz Samuval felálló Nézőpont Fidesz elemzéseit.
@aranyhorcsog:

A negyven év minek számít, még ifjúnak vagy már örökifjúnak?

Ne relativizálj itt nekem, elő a konkrétummal! :-D :-D
@Fabius: Arra is van magyarázat. Vagy nem olvasod Török Gábort? Az közvélemény-kutásuk módszertana vitatható,de tény, hogy ilyen típusú is létezik. "Ráhangolnak" a témára.
@kekex:

Egy dolgot ki teccel hagyni a levezetésből. Az kormányváltás után kormányozni is kellene, ráadásul a szarhalom eltakarításával KELL kezdeni.

Említett arcok már bizonyították pont Ferenc kinyírásával és az érdemi válságkezelés végtelenségig halogatásával, hogy számukra nem ez az elsődleges szempont. Ilyen összetevő meg csak praktikussági okokból sem hiányzik egy törékeny koalíciós kormányba. Nincs arra szükség, hogy a Puch lobbi helymegtartási törvénye előrébb való legyen minden másnál újra.
@CSENDES:

Éppen csak annyi a bibi, hogy a "ráhangolt" kutatás a ráhangolás utáni torzított valóságot mutatja. Erről beszélünk.
Még ebben a félévben eldőlhet az Időkép és a Köpönyeg.hu sorsa

Még ebben a félévben elfogadhatja az Országgyűlés a meteorológiai törvényt, amely alapján állami monopólium lehet az időjárás-előrejelzés – mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára pénteken a pápai bázisrepülőtéren az MTI-nek nyilatkozva.

hvg.hu/itthon/20130329_meteorologiai_torveny
@elendem: Én segítek. Annyit kell mondani, hogy "Mi is támogatjuk, ezért megszavazzuk."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

azt számolgatom, mire nem hoztak még törvényt...és mennyi a haszonvonzata a fidesz számára minden új törvénynek

brühühühühü
Az megvan, hogy az Ertsey is kilépett az LMP-ből?
nincs mit hozzá tennem, beszélnek helyettem mások, hisz én már elmondtam elégszer:

fidesz+jobbik=nacionalista diktatúra

"A Fidesz a legsötétebb kádári módszereket használja az ellenzék ellen"

Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség véleménye szerint a Fidesz a "legsötétebb kádári módszereket használja az ellenzéki hangok elnémítására". Szabó Tímea, a PM társelnöke erről annak kapcsán beszélt az MTI-nek, hogy péntek reggel a rendőrök előállítottak a Hallgatói Hálózat (HaHa) két aktivistáját, akik március elején részt vettek a Lendvay utcai Fidesz-székház udvarának "elfoglalásában".

hvg.hu/itthon/20130329_A_Fidesz_a_legsotetebb_kadari_modszereket
@Fabius:
Akkor te még nem lehetsz "FiatalDemokrata".

Csak összehasonlítás képpen néhány öregkori végelgyengülésben és egyéb módon elhunyt "Fiatal Demokrata" a teljesség igénye nélkül:

www.mr1-kossuth.hu/hirek/itthon/elhunyt-deak-andras-orszaggyulesi-kepviselo.html

www.origo.hu/itthon/20090227-elhunyt-aszodi-pal-fideszes-kepviselo.html

www.origo.hu/itthon/20030517elhunyt.html
@aranyhorcsog:
kíváló úttörőpajtás a Fábi szorgalmas és kellően felfegyverezve örömökkel amit ki is mutat

brühühühü

ragyogó a GIF
@rodeo36: megéri:

Illés Zoltán kitért arra, hogy az állami monopólium nem jelenti azt, hogy ne lehetne bárkinek az interneten egy honlapja, amin valahonnan megvett, beszerzett időjárási adatokat közöl. Azt viszont meghatározzák, ki mindenkinek kell az állami monopóliumtól megvennie ezeket az adatokat, ha közölni akarja. Az államtitkár szerint a meteorológiai törvénytervezet két-három héten belül a parlament elé kerül, s még ebben a félévben meg is szavazhatja azt az Országgyűlés.
@rodeo36: a rendkívül nagy károkat megatonnás hidrogénbombával is ki lehet fejezni.

Hány megatonnás hirosimaira saccolsz eddig?
Ezt mindenkinek látnia, és továbbadnia kötelező:
www.youtube.com/watch?v=nHOKoRuA6vE
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Igazi fideszes jogtiprás és befeketítő propaganda "garázdasággal" (WTF?) vádolni őket. Miközben Kubatov fradistái büntetlenül önbíráskodhattak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Maffia állami szinten.

Asszem Kuncze mondta anno, hogy '98-2002 között állami szintre emelték a korrupciót.

Azót fejlődtek.
@Bakter: jó, de kétszer már nem olyan jó.
aki 3-nál többször rázza meg, akarom mondani nézi meg, az önkielégítésnek minősül!
@aranyhorcsog: Emlékeim szerint Magyar Bálint mondta, hogy a maffia Olaszországban alulról szerveződik és így éri el a politikát, nálunk Magyarországon pedig felülről.
@Talicska Zsolti, államtitkár, 24Mrd Ft magánvagyon: nincs egyeNlőre, mi? Komoly elemző, csak nem tud magyarul.
@Agafja_Karpovna:
helyesen: Zdrásztvujtye (ha már).
@aranyhorcsog: www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CDAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.magyarhirlap.hu%2Fvelemeny%2Fmagyar_balint_magyar_polip__a_szervezett_felvilag.html&ei=KppVUebSMMiG4gTBwIDgBg&usg=AFQjCNFM1ytIfYIHaO7idLbc35GLWrCMxw&bvm=bv.44442042,d.bGE

"Szervezett felvilág
A szervezett felvilág megjelenése új magyar jelenség. Simicska Lajos APEH-elnöki kinevezésével új fejezet kezdődött a rendszerváltás utáni magyar politikai kultúra történetében. Ez a nagyon gyakorlatias megfontolásból tett lépés (a Fideszhez kötődő személyek, így maga Simicska, Varga Tamás, Tóth Béla, Schlecht Csaba és a politikai család szekebb tagjai, cégcsoportjai nyomainak eltüntetése érdekében) egy csapásra megváltoztatta az államnak a benözéshez való viszonyát. Ami azóta történik, az a demokratikus intézményrendszer keretei között maffiamódszereket alkalmazó állam, azaz a "szervezett felvilág" szisztematikus kiépítése."
(2001 Magyar polip)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: figyuzz

orulunkvincent.blog.hu/2013/03/28/nullponti_rezsicsokkentes

és erree is

www.xprt.net/~hightech/tesla.htm

ott is az volt, hogy volt egy nagy vagy még nagyobb fekete doboz, ami le volt pecsételve...és a deles csak úgy áradt belőle

kezemben volt egy anyag erről -egy üzleti partnerem kért feasibility study-t erről- potom pár száz millió dollár beruházást kértek és 100% hatásfokot meg még sok mindent kb 300 oldal könyvbe kötve...mindenről volt benne szó csak az nem mi volt a fekete dobozban ami a mi esetünkben egz nagyméretű szoba méretével vetekedett...tekintélyes

szóval nem adtunk rá egz fakaurit sem pedig a magyar származású kókler zseni nagyon kapacitált és voltak hozzáadott tanúlmányok is

brühühühü

Széles elvtárs ezt kaphatta meg és be is mutattyák neki a delej csak gyüvik kifelé türemkedik és nem láccik, hogy mi megy be
@Bakter: Na és miért "füllentene"? A korábbi választások előtt is ment a szöveg, hogy nem árulják el a megkérdezettek a valós pártszimpátiájukat, de majd a szavazófülke magányában..Aztán ehhez képest pár %-os eltéréssel mindig az jött ki amit a kk.-k mértek legutoljára.
Általában mindig a vesztésre álló hangoztatja a kk.-k megbízhatatlanságát.A 2006-os választás előtt a Fidesz is ezt tette, aztán mégiscsak jött a bukta:jól mértek a kk.-k.
@elendem:

Kedves Márta!

A rezsicsökkentésről egy mondatban bármit mondani nehéz, azt sajnos magyarázni kell. Ha spindoktor lennék én képi megjelenítéssel próbálkoznék:

- Egyik oldalon Átlag Család rezsicsökkenése számszerűsítve, a másik oldalon ennek átháruló hatása a "fogyasztói kosár" elvéből kiszámítva a napi fogyasztási cikkek - kenyér, tej, stb - árára.

De, ha nem riadnék vissza a demagóg populizmustól sem akkor:

- Egyik oldalon Átlag Család számszerű rezsicsökkenése, a másikon a tranzakciós illeték, telefonadó, megemelt számlavezetési díjban megjelenő áthárított bankadó és az összes satöbbi együttes havi kiadásait szemléltetném.
@V-PORT:
az ótestamentumot és a Koránt mikor olyan elavúltak pedig kerényi elvtárs istennel is tud mert számára az is van

brühühühüh

ES IST VOLLBRACHT
OFF
Marad valaki az Lmp-ben?
@CSENDES: Lehet, hogy a végén ő is kilép véletlenül. Az egész Lmp már komolytalannak tűnik.
@aranyhorcsog:

MIND A KETTŐ EGYÜTT...NE LEGYÜNK TÚLZÓAK

brühühühühü

kezelés 35 év ha a fidesz időben megsemmisűl ha nem akkor 2000
@CSENDES:

Mondtam én a napokban, hogy a maradék sem egységes. Ehhez csak meg kell nézni a Schifferrel szemben induló - és menetrend szerint elbukó - Vámos Zsolt programját.
@Kowalski, helyzetjelentést!: 2010 március 10 ------2013 március 10

========35000milliárd HUF

brühühühüh
@Ches Desmond:
Máskor pedig a kk is egymástól radikálisan eltérő eredményt mértek, a valós választási eredményt pedig csak egy közelítette meg: 2002, Median.
Egyébként miért is van az, hogy az ismerten kormányközeli intézetek nagyobb fityesz előnyt mérnek?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem kell aggódni meglesz az az indoklás:

- Röghöz kötő láncaikat letépve fennállt a boldogabb világ felé távozás veszélye.

Ennyi pont elég is lesz indoknak.
Amúgy a Fidesz nem pont a Bambi korszak ellen jött létre? Ők nem a Coca és a Pepsi cola korszakát akarták?
@Bakter: Más a módszertanuk. A Századvég és a Nézőpont telefonosan kérdez. Akik nem hajtják el őket, nyilván könnyebben választják a kormánypártot.

A többiek személyes megkereséssel "bíbelődnek". könnyebben kapnak választ is, mert van aki számítógépet tesz a delikvens elé, abba beütheti az illető a preferenciát (titkos marad), míg van aki borítékban kéri, s ez is anonimitást segít elő.
www.origo.hu/gazdasag/20130329-imf-rossz-uton-jar-a-kormany.html
Ezt most nem értem, hiszen Matolcsy tegnap nem ezt mondta. Most ki hazudik? Biztos nem Matolcsy, mert neki három év alatt mindig bejött, minden gazdasági előjelzése.
@CSENDES:
És ugyebár a módszertanokról vitáznak mostanában, melyiküké a jobb. Az egyik pedig valami radikális, mondhatni unortodox módszertannal állt elő a közelmúltban - talán a Nézőpont?. Minden ez, csak nem egzakt dolog, a mai magyar valóságban pedig szerintem az sem működik jól, ami egyébként minden európai demokráciában megfelelően muzsikál.
@Fabius: Magyarázatban, én kreténfidesz lennék! LUXUSREZSI CSÖKKENTÉS! A miniszterelnöknek, havonta annyival csökken a rezsije mint egy átlagos panelben élőé, EGY évben!
@elendem: "Szia Fabius!
Nagyon komolyan érdekel, hogy szerinted mi lenne az egyszerű, közérthető, hiteles és még szakmailag is korrekt szöveg a rezsicsökkentés ellen?
...fontos nekem a kérdés, én magam is sokat gondolkoztam rajta. "
Költői a kérdésed, a továbbiakban borongós hangulatú poétaként további kérdéseket tennék fel?
Az általad áhított magyarázatot hol jelentetnéd meg? A közszolgálati médiában?
Kinek szándékozod az indoklást megadni?
Annak a több millió állampolgárnak, aki nem érzékeli a millió és milliárd közötti különbséget a helyiérték ismeretének hiánya miatt?
Aki előtt nem ismeretes, hogy a világggazdaságban a bizalomhiány árfolyamveszteséget generál, és tönkre tehet egy országot az ebből származó veszteséggel?
Akik nem tudják az árformákat, nem tudják azt sem, hogy az már jó, ha a szolgáltatóknak 6.3 % nyeresége van, és így képesek fenntartani a rendszert. Azonban ha lo%-kal kevesebb lesz a bevételük, akkor nem lesz rövid időn belül hibaelhárítás, mert nem lesz rá pénz.
Esetleg halványan hivatkozni lehet arra, hogy a szolgáltató pénzhiánya miatt - ha a közeli trafóba belecsap a villám pl. és órák múlva kerül sor a hibaelhárításra - leereszt a fagyasztó, és jó, ha beszereznek tartós használatra petróleumlámpát.
Azok az emberek, akik a fentiekkel tisztában vannak, azoknak nem kell okfejtés.
A többieknek továbbra is marad a reményteljes szlogen:
"A rezsicsökkentés szabadságot ad."
@V-PORT: És ez még csak a tavalyi év alapján, az éves országjelentés tapasztalata. Biztos sokat fog dobni a rezsicsökkentés az ügyön, csak figyeljünk. Ja, és kapaszkodjunk.
@Mariann19:

Már csak az jön, hogy " a munka szabaddá tesz".
Elolvastam a kommenteket, tök jól látni, mikor lett címoldalas cikk és érkezett meg a habonykommando. Hogy szakardna rájuk az ég, hogy minden társalgás közepébe képesek beleokádni. Ha ezt a való világban csinálnák, már beverték volna azt a narancsos orrukat.

A posthoz sajnos csak azt tudom mondani: ez mind mindegy. Az ellenzéknek semmire semmi esélye. Úgy megy a szerencsétlenkedés, hogy a kormányoldal még be sem indította, amit felépített. Ha veszélyben lenne 2014, akkor beindítanák a gépezetet és pl én sem kommentelhetnék most itt.
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Pikírt megjegyzésed nertelen. A rezsicsökkentés igenis is szabaddá teszt. Mázolom:
Mivel a szolgáltató nem fog fejleszteni a hálózatán:
- nem fogsz függeni az áramtól. Akkor kapcsolod be a petróleum lámpát, amikor akarod.
- nem fogsz függeni a vezetékes víztől. Akkor méc ki a patakra vödörrel, amikor akarsz.
- nem fogsz függeni a gáztól. Akkor pukizol, amikor akarsz.
- nem fogsz függeni a csatornától. Akkor pottyantasz az utcára, amikor akarsz.
- nem fogsz függeni telefontól. Akkor küldesz galambot, amikor akarsz.
- nem lesz munkahelyed. Akkor nem dolgozol, amikor akarsz.
- nem fogsz függeni a kormánytól. Akkor döglesz meg, amikor akarsz.
Kell ennél nagyobb szabaccság?
@pocakos focista:
Több elemzői beszélgetést láttam az elmúlt időszakban a határon túliak szavazásával kapcsolatosan. Hosszú lenne elmagyarázni, de semmi bizakodásra nem ad okot a kormányzati törekvés. Lényeg: ezt a szavazást, illetve annak szabályozását is úgy fogják még reszelgetni a 2/3-dal, ahogy a pillanatnyi érdekük, a szavazatmaximalizálás megkívánja. Ha úgy tapasztalják, hogy határon túliak nem őket fogják nagyobb számban támogatni, akkor nem is szavazhatnak majd. Meglep?
@Bakter: Soha nem mértek radikálisan eltérő adatokat. Valamekkora eltérés mindig van az egyes intézetek között. A 2002 es választás pedig rendkívül szoros volt. Ott már az a pár százalékos hibaeltérés is lényeges volt. Jelenleg azonban óriási a Fidesz előnye. Ekkorát nem hibáznak. Persze a vesztésre állónak könnyebb ebben a hitben ringatnia magát.
@Ches Desmond:
Leegyszerűsítve. Minden mérőnél 50% környékén van a nem válaszolók/nem pártosak száma. A maradék 50% 50%-a szavazna a fityeszre biztosan. Vagyis a teljes népesség max 25-30%-a. Szóval a pezsgőlocsolással azért én még kivárnék, hogy bírják-e a gumik az utolsó pár kört is.
@pocakos focista: Igazad van, szerintem is már most sakk-matt van és még csak be sem gyújtották a rakétákat Viktorék.Nem kell itt már Békamenet, karaktergyilkosság, választási csalás, anélkül is megvan a következő ciklus nekik. De kérdem én: Valóban van igény ebben az országban arra, amiről itt néhányan agyalunk?Van értelme egy olyan országban, ahol egy ilyen három év után a kormány támogatottsága a biztos pártválasztók körében közel 50% és vegyünk mellé még alsó hangon 20% radikális jobboldalit, Nem, úgy látszik nincs. Mi ezzel súlyos kisebbségben vagyunk ezért már az ellenzék teljesítményét sem nagyon ekézem, mert az egyszerű matek szerint ha minden dem. ellenzéki összeállna és maradéktalanul érvényesülne a szavazatösszegzés (ami nem így van), még akkor is bukta van.
@Kowalski, helyzetjelentést!:
"Már csak az jön, hogy "a munka szabaddá tesz." " Tudod, van az az aranyköpés is, hogy a "munka nemesít." Apukám kissé vaskosabb megfogalmazása volt:
"A munkától a lovak is döglenek."
@E.Csaba:
Már mondogatom egy ideje: ebben az országban nagyon sokan 300 forintért az anyjukat is megbasznák. Akkor a rezsicsökkentés hatására az apjukat is. Még olyanoktól is azt hallom, hogy dehátjóljön, akik a következő mondatukban azonnal elismerik: kamatostul kell ezt még megfizetnünk. Már pedzegetik, Brüsszelben bukni fog a dolog, de csak évek múlva. Csak hogy ez a nép és ez a kormány már holnapig sem lát el, csak azt nézni, ma ócsóbb az áram.
Szerintem a rezsicsökkentés az nagyon is az átlagválasztó nyelve.
@christvhu: ez atuti chris
el kell menni a diákok mellé és támogatni őket!!
ezért tart itt az ellenzék..
menjen már valaki az utcára !!
Álmot láttam egyszer, melyben egy hatalmas lufira fel voltak festve a jelenleg a közéletben szerepet vállaló pártok és csoportosulások jelképei, s a lufihoz kötött kosárban ezek politikusai, képviselői és tisztségviselői s ezeknek puszipjatásai illetve urambátyámék foglaltak helyet. Akkor a hatalmas léggömb fölemelkedett egészen az égig, magasabbra mint a hegyek. Alant két, kétkezi földművesnek öltözött tudós ember beszélgetett, akik eme légi járgányt egybeszerkesztették: tudós 1 - És szerinted ez így tényleg felmegy a Holdig? Tudós 2: - Nem mindegy?...
@Bakter: Most akkor sértődjek meg, mert 2 lakásom révén majd. tízezret fogok?

Na hogyne, évek múlva. Sokkal komolyabbak (IMF, Index, stb) jóslatai alapján ma már csődbe kellene lennünk.
@Bakter:

A hűbéresek is kapnak enni a moslékosdézsából. CSodálkozunk?
@fanus: Mennek. Mind a háromezren:)
@fanus: hozzáteszem, alapvetően a demokratikus rend híve vagyok. Azt gondolom, hogy egy arra alkalmas társadalom a demokrácia feltételrendszerén belül kell, hogy a saját sorsát irányítsa. A baj ott kezdődik, ahol véget ér a demokrácia. Ahol a választott politikusok nem a választók érdekeit szem előtt tartva végzik a munkájukat, ahol a választási rendszer - vagy éppen az alkotmány - a politikai elit céljainak megvalósításához szükséges eszközzé silányul. Folytathatnám. De minek is? Ha a demokratikus játszótér már bezárt, marad az utca.
@Fejesrob: Vak vagy ember. Abban vagyunk.
@Bakter: kell.
Ne függjünk Orbávackortól.

Mert akkor minden csak rajtunk múlik.
@Fejesrob:

Háromezer minek, ha A Párt 60 embertől is képes befosni?

"Egy nappal a huszonötödik születésnapja előtt, péntek délelőtt emlékeztek a párt megalakulására a Fidesz alapítói. Az eseményt sehol nem hirdették, a párt honlapján sem lelhető fel. Az eseményről csak egy a Fidesz által a távirati irodához péntek délben eljuttatott közlemény tanúskodik, melyben azt írják, hogy az alapítók szerint a szövetség alapértékei nem változtak."

Nem félünk, no fear, no para!!!!

:-D :-D :-D :-D

Gyáva szarok.
Nahát, nahát... Kezdenek a bolsevik elvtársak az illegalitás mocsarába süppedni??? :)
Sunnyogás, narancslé, szánalmas magyarázkodás. Megértem, végül is nem semmi ívet jár be az, aki pl. KISZ-esből liberális (sőt, a Liberális Internacionálé alelnöke lesz, szaros 8 évig), majd konzervatív lesz, most meg a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke.
Kommunista Internacionálé van még? Csak mert fel kéne készülniük egy új alelnökre...

"Titokban ünnepelte születésnapját a Fidesz

Egy nappal a huszonötödik születésnapja előtt, péntek délelőtt emlékeztek a párt megalakulására a Fidesz alapítói. Az eseményt sehol nem hirdették, a párt honlapján sem lelhető fel. Az eseményről csak egy a Fidesz által a távirati irodához péntek délben eljuttatott közlemény tanúskodik, melyben azt írják, hogy az alapítók szerint a szövetség alapértékei nem változtak."

index.hu/belfold/2013/03/29/eloallitottak_a_szekhazfoglalokat/

Jajj, azok a csúnya terrorista diákok megmerészelnék még zavarni a szent, áhítatos, narancslés, ívást... :D
@Fejesrob:
Leszavaztatták a 300 forintos vizitdíjat. Azóta kiváló az egészségügy, nemde?
Leszavaztatták a tandíjat. Most jóval magasabbat akartak/akarnak bevezetni, nemde?
Csökkentették a munkanélküliséget. Még a cuculista mázzal lekent közmunkásprogram ellenére se nagyon csökken, nemde?
Csökkentik az államadósságot. Még a nyugdíjkasszával együtt is csak a stagnál a legjobb esetben is, nemde?
Van olyan kormányzati intézkedés, ami hosszabb távon bármiféle pozitívumot eredményezett a haveri vállalatok és érdekszférák feltőkésítésén és helyzethozásán kívül?
Miből gondolod, hogy ez a rezsicsökkentés hosszabb távon is működni fog? Főleg, mert az összes unióból kritikával illetett intézkedés, törvény végül megbukott az illetékes hatóságok előtt. Ez a rezsicsökkentés meg már a magyar bíróság előtt is.
@Fabius:
Én csak azon csodálkozom, hogyan marad meg az a nagy fényes korong az éjszakai égen, amit mindig megugatok tökömnyalás közben. Ezek közpénz csurrantások számomra evidens fizikai törvényszerűségek.
@Bakter: Egy kis adalék a rezsicsökkentéshez, hogy mégis hogyan kellene ezt kommunikálni az ellenzéknek: A muterom szomszédja 2-3 hete dicsérte ezt a Drága Embert a 10%-os rezsicsökkentésért. Megkérdeztem tőle, hogy: Ön is kapott levelet a hulladékgazdálkodással kapcsolatban (önkormányzati többségű cég), hogy áprilistól cirka 40%-al emelik a díjat? A válasz: Persze, kaptam, miért kérdezed?
Na szóval:1. Nem értik, fingjuk nincs az egészről. Nem gondolkoznak rajta, hogy vajon mi az összefüggés a tervezett nyári 10%-os csökkenés és az életbe lépése előtti 40%-os emelés között. És akkor még egy szót nem esett az olyan "úri huncutságokról", mint a közgazdasági,pénzügyi törvényszerűségek.
2. Ezeknek az embereknek Viktor a pofájukba is szarhatna, az is jó lenne.És ez nem elszigetelt eset, rengeteg ilyen embert ismerek
Végül ezek után mondja meg bárki is, hogy az ellenzéknek milyen szlogennel lehetne ezeket az embereket meggyőzni?
@Bakter: Hát ennek az 50%-nak a nagy része bizony nem szokott elmenni választani. A részvétel többnyire a szavazó korú népesség 60-70%-át teszi ki. Tehát 30-40% soha nem megy el szavazni. Tehát ennek az általad említett 50%-nyi, magát pátpreferencia nélkülinek vallónak csak az 1-2 ötöde fog elmenni szavazni. Ami %.ban 10-20%. Csakhogy nagyon úgy tűnik, hogy a baloldalnak nem sikerült megszólítania ezt a réteget. Sőt a rezsicsökkentés miatt inkább a Fidesz felé kezdenek orientálódni.
@Fabius: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Palizálom, és tömören:

"Gyáva szarok. "

Dicső kommer ellenálló fityeszesek, ismét bemutatják a valójukat. Nem a kommunizmus ellen harcoltak, hanem a hatalom emberei ellen, mert hát kellett a helyük.

:D

Önként jelentkezett péntek délután a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gyorskocsi utcai fogdájánál az a két székházfoglaló, akiket kerestek napközben a rendőrök, de nem találták meg őket, mert rossz címre mentek. Egyikük, Misetics Bálint a hvg.hu-nak azt mondta: állnak a rendőrség rendelkezésére. Péntek reggel előállították a Hallgatói Hálózat két aktivistáját, akik részt vettek a Fidesz-székház március 7-i elfoglalásában.

hvg.hu/itthon/20130329_ket_szekhazfoglalo_jelentkezett
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ilyen veszélyes terroristákért legalább a TEK-et kellett volna kiküldeni...
Bár... így elég égő lett volna, hogy ha már a hatodik lakásban törik rá az ajtót, de ez még mindig nem az... hogy az a... de majd most! :))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez az egész ettől már nem tud kínosabb lenni :-D :-D
@E.Csaba:
@Ches Desmond:
Mióta az E14 ténylegesen mozgolódik, nálam sokkal felkentebb politikai elemzők azt firtatják, hogy a politikát, gazdaságot legalább alapjaiban értők, követők, értelmiségiek mellett miként fogják megszólítani az egyszerűség kedvéért általam csak egybitesnek nevezett vastag réteget. Mert a fityesz a rezsidemagógiával már megtette. Hát ez a 2014-s választás görög harcos sarka.
Ha pedig ne adj isten ezek megint nyernek, és a szükség úgy hozza, simán visszaemelik a költségeket, vagy behajtják a különbözetet más módon. És akkor már jogosan mondhatják: a választók felhatalmazták erre őket. Mert aki e 3 év után is rájuk voksol, az tényleg a legundorítóbb féregpolitikára szavaz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hogyan mondhatsz ilyent???
Hisz Piktorunk KISZ titkárként és MSZMP-s faterral harcolt a kommerek ellen!
EZT MINDENKI TUGGYA!
Kövér elvtárs, a hírhedt pápai Kövér család gyermeke a "Szocialista Hazért Érdeméremmel" a seggében felvételéi nélkül bejut a jogi egyetemre... majd azt 8 év alatt elvégezve, egy pártintézetben kezd melózni... Nagyon durva elnyomás volt ott... Ők meg igazi lelkes partizánként belülről bomlasztottak! Essetudni... :(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
@Fabius:
Azt hiszem az egész ügy legkínosabban a parancsra eljáró rendőröket érinti.
ephart 2013.03.29 16:26:01
szépen alakul a merőben megújult judeobolsi csapat.Kóka Puma János is előbújt tetre készen hogy megmondja a frankót a magyaroknak.alakul ez:El Qrancs Libás Ciánoskuncze Fodor gabika Kókadt Drogos Cigány...stb.szánalom
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szép lista, tele multik saját pénztárgép renszereivel, amik darabja és háttere sokmillios nagyságrendű, ebbe a pöcsnyi 50k huf borravalói magasság.

nav.gov.hu/nav/ado/penztargep/penzt_erv.html
@Bakter: van itt is néhány ilyen:

"egybitesnek nevezett vastag réteget. Mert a fityesz a rezsidemagógiával már megtette"

megkenve némi széljobbal gőzölt agymenéssel
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

www.fidesz.hu/index.php?Rovat=10030&Media=343&Archivum&Tol=24

"Szijjártó: nem Matolcsy felelős a magas benzinárakért

Az üzemanyag ára sok tényezőtől függ, ebben talán nincs is vita a parlamenti pártok között. Abban viszont már van, hogy az éppen aktuális kormány mennyiben felelős a benzin drágulásáért.

Szijjártó Péter megvédte Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert, miután a szocialista Józsa István azzal vádolta meg, hogy a tárca sorozatos gazdasági baklövései és az elhibázott gazdaságpolitika a felelős az egekbe szökő üzemanyagárakért, és lemondásra szólította fel Matolcsyt. Ezt utasította vissza Szijjártó Péter, sőt, még azt is hozzátette, hogy az MSZP a választások előtt két ízben is módosította az üzemanyagok jövedéki adóját, és ezért, nem kimondva, de őket hibáztatja az üzemanyagárak magas volta miatt. Matolcsy pedig marad, hiszen ő Orbán jobb keze, és hogyan nézne ki a miniszterelnök a jobb keze nélkül."

A benzin ára elérte a lélektani határt (Szijjártó Péter és Révész Máriusz)

www.fidesz.hu/index.php?Rovat=10030&Media=339&Archivum&Tol=6

"Szijjártó Péter 2006.június 29

Ellenzékben: „Gyurcsány Ferenc és kormánya versenyt hirdetett a benzin és az euró között, melyet végül a benzin nyert meg azzal, hogy elérte a lélektani határt, azaz a 300 forintot.” Forrás:

Szijjártó Péter 2011.július 27

Kormányon: “Ha van ember, akinek vajmi kevés köze van a benzin és a gázolaj árának alakulásához, akkor az a nemzetgazdasági miniszter, ugyanis egyértelműen világgazdasági tényezők befolyásolják az üzemanyagok árát”

Kedves Péter!
Dögölj meg! Tudom, hogy csak egy csicska vagy, ki azt mondja, amit mondanak, hogy mondjon, de hát most nem jut eszembe senki más, kinek azt lehet mondani, dögölj meg, így hát kedves Péter, dögölj meg!

2006-ban nekem egy tank benzin 12 rongyba fájt, most 17-be. A pályamatrica 1650-be, most 2975-be. Szóval, egy Budapest – Vásárosnamény – Budapest 13650 kemény, kopogós forint volt, most 20015 forint. A gyengébbek kedvéért, a kettő közötti különbség 6365 forint.

A MOL-ban az államnak 21.2% részesedése lett 2011-ben, szóval lassan beleugathat a gyártás, és forgalmazás árképzésébe (főleg, mert dugig van a vezetés volt kormánytagokkal), és ha megszorítás, akkor legyen ott is, ne 172 forintot keressen literenként, hanem legyen mondjuk 150. Az EU-s szabályzások beleugatnak az üzemanyag árak adóterheibe, viszont ha a minimumot tartanánk be, akkor úgy 94 forintot lehetne spórolni literenként. Ez azt jelenti, hogy tulajdonképp semmi nem akadályozza meg a kormányt, hogy ismét 300 forint magasságában legyen az üzemanyag ára."
zzzzuuuppp.hu/szijjarto-peter-2006-junius-29/

Amúgy minden elismerésem a bolsevik elvtársaké, kőkemény információ eltüntetés zajlik a neten, 3 percig kellett keresgélnem, mert az utóbbi pár hónapban valamiért a régi szar dumáikat kezdik eldugni... :D
Csak nem gecikínos, hogy mit hazudoztak???
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ez a rezsidémon 22-es csapdája

brühühühü

önmagukkal nem basznak ki
IMF: Nem tartható a hiánycél
Magyarországon 3,2 százalék lesz a hiány, nem nő
a gazdaság, szünet kellene a kamatcsökkentésben.

1417 település maradhat dohánybolt nélkül
Rengeteg falu van, ahol senki nem adott be pályázatot, a minisztérium újra nekifut
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: menteni kéne gyósan gyósan, beindult a digitális daráló, mint anno a "rendszer" váltásakor a titkosított doksikkal, hiába, ezek a fránya beidegződések, a tetves etársakból nem lesz demokratikus szalhonna
@Fabius:

nem félünk = no fear

no para????? =semmire

no pasarán = nem törnek át (itt márpedig nincs mászkálás alcsútiasra ferdítve)

kkkkkkkkkkkkkkkkk (ez meg prtugálúl = brühühühühü)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ezért volt mostanában valami nagy it-fejlesztés a tekben vagy hol? Beültették a fejimplantátumos zombiterminátorokat, oszt vadásszák a kormányváltás előtti szövegeiket.
@Bakter:
Árvíz előtt hó van.
Ki segít majd? No one.
:)
@Mariann19:

ezeknek kell megadni a matelcsyelvtárs mindenkori telefonszámát, ha javíttatni akarnak vagz a víz nem befelé folyjamagát hanem kifelé akkor is ugyanoda

egszerű mint a zágybaszarás>>>>>>>>>

6.35% - 10% = mínusz 3,65% ezt kérjék a matelcsytől

brühühühü
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mi az, hogy keresték őket? Csak nem azt mondod,hogy körözték mint bűnözőket? Kimentek rossz címre, nem találták őket. Ilyet már csinált rendőrség. Ennél cifrábbat is, mikor rátörtek egy ártatlan családra elfogás közben, szintén rossz cím miatt.
@CSENDES: Nyomozás a 21.században: "Misetics Bálint a hvg.hu-nak azt is mondta, hogy a székházfoglalás helyszínén őt nem igazoltatták, a rendőrök egészen máig nem keresték. Szerinte onnan ismerhették, hogy nyilatkozott az m1 Híradónak a székházfoglalásról. Társát, Oláh Katát sem igazoltatták korábban, csütörtökön vendége volt viszont az ATV Egyenes Beszéd című műsorának – tette hozzá."

Ja, meg videót készített mindenkiről a FIDESZ székház egyik kolléganője, mert annyira meg volt félemlítve, hogy körbejárt, és mindenkit lefényképezett.
@Bakter: "Leszavaztatták a tandíjat. Most jóval magasabbat akarnak bevezetni."
Folyamatosan csökken a felsőoktatásba jelentkezők száma, tízezerre kerekítva:
2011-ben 130 ezer, 2012-ben 110 ezer, 2013-ban 90 ezer a jelentkezők száma.
Mai hír, hogy 7.000 külföldi diák tanul Magyarországon hazai állami támogatással.
Vajon honnan származnak ezek a diákok, és mi indokolja az állami támogatást?
Vagy ezek magasabb szempontok?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Kár ezért az ocsmányságért. Először is Göncz Kinga a "kócos asszony" nem hord kapakörmöket, annál egyszerűbb, ám intelligensebb emberről beszélünk.
De, ah ettől boldogabbak vagytok?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Most mi jövünk. Ja, bocs nem. Mi (elébe)megyünk.
A nemzetközi helyzet egyre fokózódik. Pálffy nemrég még azt mondta, hogy a komcsik vígan tercelnek, közben meg recsegnek-ropognak az ország fogaskerekei. Erre most ő is be került a Top tízbe a bő 25 millió Ft-os kóltségtérítésével. Hogy szakadna rá a békemenet, amikor a magyar zászlót lengeti!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ja, nem tudjuk befolyásolni az üzemanyagárakat, csak a rezsiárakat.
@Mariann19:
Belföldre csak egybites képzést kell rendszeresíteni, mert a műveltebb egyedek nem annyira eszik a tőmondatos demagógiát. Ostobákat, butákat egyszerűbb irányítani.
@rudenz ulrich: Ez egyáltalán nincs így. Nézd meg azt a megállapodást, amit a Párbeszéd (PM) és az E14 írt alá, gyakorlatilag az LMP programja valósul meg, az LMP nélkül. Nyilván vannak "burzsoák", akik az E14-et támogatják, de miért ne lennének? Jobb lenne, ha a Fideszt támogatnák?

Nem az a lényeg, hogy kik támogatják, hanem az a lényeg, hogy mit akarnak, mit fognak csinálni kormányon.
@Mariann19: Ne tőlük sajnáljuk! Követeljük a többiekét is! Már megint mi maradunk a rosszak, mert szegény erdélyieket húzzuk, mint az ág is.
@Frady Endre: "Árvíz előtt hó van.
Ki segít majd? No one."

Nagyigasság, galambocskám!!! Így megyen ez Szibirijába. :(
@Fabius: Most ezzel mit csináljak? Azt meg pláne nem értem, miért hülyíted magad, mintha azért, mert tényleg attól a 60 embertől félnének? Nem hívtak meg?

Nem is nagyon értem, erre mit kellene írnom. Kurvára nincs szerintem hordereje, magánügyük, te pedig szerintem túldimenzionálod.
Hany milliard euro-t kerjunk erte, hogy az ireknek nem kell garantalni, hogy Tobin ur nem kaphat elnoki kegyelmet?

hvg.hu/itthon/20130329_Tobinugy_letolti_bunteteset_az_ir_gazolo
@Bakter: Te valamit elfelejtesz.

Ezeket 2014-ben megmérik a választók. Márpedig azok nagyon is reagálnak arra, ha csődbe mennek.

Ha pedig nem mennek csődbe, akkor jól csinálják.
@rodeo36: Szia Rodeo!
Az energiaszektor gazdasági vezetője szerint a gáz árát a nem lakossági felhasználóknak 30%-kal emelték. Hajlamosak vagyunk a sütőipart, mint jelentős energiafaló termelőt emlegetni, jogosan, mivel alapvető élelmiszerben érdekelt, emiatti áremelése azonnal érzékelhető.
Azonban nem szabad elfeledkezni azokról az ágazatokról, finom- és durvakerámia pl. akik az energiával kémiailag alakítják az anyagot, azoknak ez a haláluk lesz. A környezetemben már leállt egy külföldi érdekeltségű nagy cég.
Ezt tartom nagy veszélynek, amikor az ipari termelés leállását okozza olyan döntés, melynek nincs racionális oka, mindössze a választási győzelem mindenáron való bebiztosítása.
Megjelent a Századvég közvélemény-kutatása is.
Alacsony választási aktivitás, Fidesz 24,MSZP 14, Együtt 6, LMP 2, DK 1 százalék. (PMP nincs mérve.)
@CSENDES: "Ne tőlük sajnáljuk."
Az én nemzeti szívem a hazai magyar gyerekeket sajnálja, akik szomorú szívvel mondanak le a jövőjükről, mert nem vehetnek részt pénz híján a felsőoktatásban.
@Fejesrob: Milyen kis aktív vagy, pdieg még alig egy hónapja élsz.
@Mariann19: Én is sajnálom őket, de lásd be, kontraproduktív amit csinálsz. Töltényt adsz a demagógok fegyverébe.
@CSENDES: Gondolom, ha a te véleményedet írnám meg a magaménak, ez kurvára nem érdekelne.

Mindenkinek utánanézel? Esetleg rutin régről?:)
@én már a fény gyermeke vagyok:

Szerintem sem az őskommunisták miatt csökkent az MSZP népszerűsége. Sokkal inkább az erőszakos nyomulás miatt, ahogy le akarják nyomni az összes többit. Nem beszélnek róla, de szerintem azért indultak külön az időszaki választásokon, mert a szocik mindenáron a saját jelöltjüket akarták indítani. Remélem észbe kapnak az E14-es-elempés jelölt sikerétől + a közvélemény kutatásoktól.

Bár a Fidesz nyerni fog, a rezsicsökkentés mindent visz. A határon túliak szavazását pedig senki nem tudja ellenőrizni.
alakulunk:

Matolcsy megszabadulhatott egyik alelnökétől

Karvalits Ferenc hatéves mandátumának lejártával, szerda óta két alelnökkel működik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - közölte az MNB az MTI-vel pénteken. Így már csak Király Júlia alelnök az egyedüli olyan személy a jegybank felsővezetői között, akit nem az Orbán-kormány, vagy a kormányfő által az MNB élére ültetett Matolcsy György nevezett ki.

hvg.hu/gazdasag/20130329_Matolcsy_megszabadulhatott_egyik_alelnoke

-------------

Meglepetés: 2 százalékos a tavalyi hiány

A kormányzati szektor hiánya 2012-ben a nemzeti számlák előzetes adatai alapján 567 milliárd forint volt, a GDP 2 százaléka – közölte a Központi Statisztikai Hivatal pénteken. Az adat jobb az előzetes várakozásoknál, és az eredetileg vállalt 2,5 százaléknál is. Az NGM szerint mindez megerősíti, hogy idén teljesülni fog a 2,7 százalékos hiánycél.

hvg.hu/gazdasag/20130329_hiany_2012_ksh
@Bakter: Bort iszik? Egy igaz jó keresztény el van napsugáron meg tiszta vizen.
@én már a fény gyermeke vagyok:

"- Az oligarchák kasztját leváltani - nem tudjuk,
és az Orbánt önmagában elhajtani nem akarjuk. -"

A lengyeleknek nagy nehezen sikerült, azóta sikertörténet a lengyel gazdaság. Nekünk is meg kell tennünk, ha nem akarunk még jobban nyomorogni. Én egyedül Gyurcsányból és Bajnaiból nézem ki kormányon, a szocik helyből ellenérdekeltek.
@Husz_János_Puszita: nem tudok vitatkozni, látva a történéseket, igaz a reményem nagyon fogytán van, és a fogaskerekek a fejemben csúcsra járnak, és ami a baj, sokan vannak ezzel így.
@CSENDES: Gondolom a külsővel csak próbálták illusztrálni a "belbecst". :)
@Mariann19:
NER= seggség= lopás

árképzése:

"X" re van szükségünk, ezt mindenképpen elvesszük
"Y" amit még nagyobb fájdalom nélűl le lehet sarcolni
"Z" einstand amiért ordítanak de aggyák mer különben nullára kerűlnek
"A" adó 1
"B" adó 2
"C" hatósági ár amiből a dolgozónak azaz a vállakozónak akár negatív bevételei is származhatnak majd megolgya legyen kreatív és NER kompatibilis

brühühühühü

ha másképpen lenne nagyon csodálkoznék

azaz gazdasághoz és egyéb szakmai infókhoz semmi közük kikérik maguknak
@Fejesrob: Nem régről. csak,tudjam, mivel (kivel) állok szemben.
@Husz_János_Puszita: Szerintem a Fidesz most kezd beindulni, azaz a rezsicsökkentés csak az első lépés volt, ráadásul ez abban az idejükben hozott plusz pontokat, amikor veszteniük kellett volna. (2013 első fele).

Apró példa: Bp. -en egy év alatt kicserélődik a metró járműparkja és vesznek vagy ezer buszt, mellé egy csomó trolit, villamost.

Ennyi talán 20 év összesen alatt nem történt.
@CSENDES: Érdekes, én ezért még senkiét nem néztem meg. Ha vitázni akar vitázom, ha anyázni akar anyázok.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szerintem pedig ez a gáz. Mert senki nem ordított fel köztetek (nemzet mocskolók, HÚ,HA), mikor a szlovákok le "kócos asszonyozták".
Ezzel nektek kell elszámolnotok magatokkal. Gondolom meglesz.
@Fejesrob: Én meg azért nézem meg, mert egy3egész éjszakán keresztül magyaráztam egy Blogger Géza nevű klónnak a gazdasági összefüggéseket, kerestem statisztikai adatokat, s majdnem agyvérzést kaptam, olyan hülyének tettette magát. De kiderült, nem hülyének tettette, hanem hülye troll. No,azóta megnézem kivel állok szóba. Veled nem. Na,csá!
@CSENDES: "Kontraproduktív, amit csinálsz. Töltényt adsz a demagógok fegyverébe."
Miért? Vitassuk meg!
Amennyiben a haza érdekeiért szállunk síkra, a magas színvonalon képzett fiatalok lesznek képesek fogadni a rohamos léptékű műszaki fejlődést, a versenyszféra gazdasági menedzselését.
Ebben látom a gazdasági növekedés egyik pillérét, aki ezt nem ismeri el, indokolja meg.
Minden jól fejlődő állam az oktatásba fektetett javak által ér el sikereket.
@elendem:

a rezsicsökkentést meg fogjuk fizetni többszörösen más termékek és szolgáltatások árában.
Tüntetés holnap fél 5-kor a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt.

www.facebook.com/events/172892309530229/
@Mariann19:

"Ezt tartom nagy veszélynek, amikor az ipari termelés leállását okozza olyan döntés, melynek nincs racionális oka, mindössze a választási győzelem mindenáron való bebiztosítása. "

még rosszabb a helyzet. már csak a balesetveszély, katasztrófahelyzet megelőzésére koncentrálnak. ez azt jelenti, hogy a tervezett karbantartási és felújítási munkák közül az legszükségesebbet végzik el, de ezek is milliárdokba kerülnek. még egy csökkentés és érdekes helyzetnek lehetünk valós alanyai.
@Husz_János_Puszita: Helyesen: PM-E14-es jelölt sikere. Vicces, hogy Fabius a cikkében meg se említi a párbeszédesek nevét.
@rodeo36: "X-re van szükségünk, ezt mindenképpen elvesszük."
Amikor csak odáig jut el a gondolat, hogy sarcolunk, na akkor jön a kontraproduktív döntések leépítő hatása.
Megszűnő vállalkozások sora, a munkanélküliség növekedése, a fogyasztás drasztikus csökkenése.
Olyan szépen fel lehet ezt fűzni egy logikai sorrendbe, egyik a másikból következik.
Mi a vége? Ime!
@Mariann19: Kedves! nem velem kell megvívnod ezt a csatádat! Az én fiam most is hallgató. Hallgató volt Gyurcsány idejében is, csak akkor meghallgathattam egyedülállóként, hogy milyen kurva jó is volt a szociális népszavazás, mert nem kell majd a fiamnak tandíjat fizetnie. De, kellett! Nem is keveset. Taccsra kerületem tőle. 3 év alatt egyszer sem került vissza a tandíjmentes övezetbe a fiam -azt állították nincs rá lehetőség. Való igaz, 2 fő államilag támogatott politológia szakos közül egynek meg kellett volna halnia, hogy tanulmányi eredménye miatt átkerüljön a fiam az államilag támogatottak közé. Így ösztöndíjat sem kaphatott. Ezt intézte a FIDESZ népszavazás.
A harmadik évben megszerzett diplomát követőn (3 db jeles) került be mesterszakra, már államilag támogatottként. Addigra végleg elment minden megtakarítás Félév/195 e Ft, ami emelkedett kb. évente, miközben van egy leányom is, ő is akart tovább tanulni, mert volt olyan eredménye, hogy megérdemelje. Engem tehát nem kell győzködnöd.
nol.hu/belfold/szuletesnapjan_tuntetnek_a_fidesz_ellen

www.facebook.com/photo.php?fbid=322280847874968&set=a.313357775433942.48119.313356215434098&type=1&theater

"Miközben egy nappal korábbra hozva remegve ünnepli a Fidesz 25 éves születésnapját, és saját egykori önmagának szembeköpését, a szombati tüntetés előtt egy nappal, jogsértő módon visznek be embereket, pontosan ugyanúgy mint 25 éve, amikor a demokratikus ellenzék tagjait vitték be ilyenkor!
Ne hagyjuk! Mostantól az önkény ellen, mostantól a jogállamért!

Holnap gyere el a Fidesz székház elé, hívd meg az ismerőseidet, add tovább az infot!"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az állami szektor kb 70 milliárddal tartozik a beszállítóinak, ebből huszonvalamennyi milliárd az energia és közmű szolgáltatók. hogy összesen mennyi a tartozás azt a matolcsy se tudja. ebből van némi áthúzódó tétel 2012-ről, és még vannak a trükkök is. nem százak, ezerek.
@CSENDES: Elnézve téged, kibaszott sokat vesztettem.:)
@Mariann19:

átlagosan 30 ezerrel születnek kevesebben mint 1990-ben és előtte:
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/nep/nep21301.pdf
@Fejesrob:

"Apró példa: Bp. -en egy év alatt kicserélődik a metró járműparkja és vesznek vagy ezer buszt, mellé egy csomó trolit, villamost.
Ennyi talán 20 év összesen alatt nem történt."

fizesd ki.Te. meg a Fidesz. saját zsebből. az egészet. aztán verheted a mellyedet. meg a fideszét.
@CSENDES:
Ez egy igazi belvárosi hozzáállás. Falunként van pár nagygazda és néhány, aki valamennyire a mezőgazdaságból él. Összesen 1-2 tucat. MAX!
A többi párezer meg irigykedik rájuk. És nem igazán érez velük együtt, ha pofára ejtik őket. Ezért nem izgatja magát Orbán Ángyán miatt.
Tud számolni, és betonbiztos alap az SI faktor.
@Fejesrob:

"kibaszott sokat vesztettem"

a tudatlanság felismerése a tudáshoz vezető úton az első lépés. te még az első lépéstől is igen messze vagy. de ez tényleg a te dolgod. zseni.
hvg.hu/itthon/20130329_Tobinugy_letolti_bunteteset_az_ir_gazolo

Navancssincs: "Nem ragaszkodunk ahhoz, hogy Magyarországon töltse le a szabadságvesztés büntetését, illetve annak hátralévő részét. Ahhoz viszont ragaszkodunk, hogy bűn büntetés nélkül ne maradhasson"

Tyű akkor, Kubatovék is vonulhatnak börtönbe az elítélt maffiózó cimboráival.

Vagy rosszul fordítottam fides-magyarra?
@kekex: Szerintem olvasd el még egyszer Puput!
3 vagy 4-szer is emlegeti a "régi arcokat"!
Igen csak nagy hangsúllyal.
Nem dicsérőleg.
@mattüveg: trükk, ugyan már, kizárt:

A külföldön született magyarok is bekerülhetnek a statisztikába
Módosítanák a statisztikáról szóló törvényt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F03%2F29%2Fa_kulfoldon_szuletett_magyarok_is_bekerulhetnek_a_statisztikaba%2F
@aranyhorcsog: A kézilabdás is leüli végre a zebrán gázolását ?
@mattüveg: "A tervezett felujítási, karbantartási munkák közül is csak a legszükségesebbetket végzik el." Már írtam arról, hogy a hazai eszközállomány elhasználódási foka 80%-os. Ennek az az oka, hogy az árakban megtérülő amortizációt nem a műszaki állapot fenntartására használják fel, holott az amortizációnak ez lenne a szerepe. Normális esetben a meglévő épületek, építmények, gépek és járművek műszaki állapotának az eredeti színvonalon kéne működniük. Emiatt keletkeznek az üzemzavarok, pl. a metro sínhálózat miatti áldatlan állapotok, a járműpark üzemképtelenség, vagy hibás működése stb.
Az elégtelen üzemelés, fennállás viszont olyan gazdasági károkat okoz, amelyek nagysága magasabb, mintha az amortizációt a funkciójának megfelelően használták volna fel.
@Rufus78:
9.47 Ebből a szövegből lehetne ám jó választási plakátot csinálni! Csak nem feltételes, hanem múlt idővel:
"A többszörös milliárdos Demján szerint Kína hihetetlen tempójú növekedését a nagyszámú szorgalmas és főleg szegény kínainak köszönheti. Szerinte a szegénység a legjobb motiváció, s ez a feltétel nálunk is megteremthető."
Akarod, hogy még az unokád is egy marék rizsért dolgozzon? Hogy a MAGYAR milliárdosok gazdagabbak lehessenek? Akkor szavaz a fideszre.
@christvhu: nemértettél meg..
ez kevés tőletek,magyar értelmiségektől, hogy itt irogattok ... menjetek a diákok mellé és támogassátok őket a székhátfoglalásnál!
Mégegyszer ez kevés, írod "marad az utca"
és mi változik ,ha ilyen könyökünkön jön ki dolgokra hívatkozol te is?
Ha már csak írásoddal próbálsz lelkesíteni, akkor találj ki valami életszerübbet,valami frappánsabbat, nem csak ilyen elcsépelt mondatokat érthető?
@CSENDES: Nem Téged kell szerintem meggyőznie senkinek az oktatás fontosságáról.
Mély együttérzéssel olvastam átélt nehézségeidet a gyermeked hazai oktatásban való részvétele okán.
A gond az, hogy a mostani továbbtanulni szándékozó fiatalok egy része már meg sem kisérelheti a felsőoktatásban való részvételt az anyagi feltételek hiánya miatt.
Minden onszervezodo kozosseg ellenseg, es igy kiirtando, latlelet egy alakulo diktaturabol:
m.idokep.hu/?oldal=hirek&title=meteorologiai-torveny-hohelyzet
@Mariann19: Ezek a nemzettesók a Kárpátokból.

Az indokolja az ingyenességet, hogy kell a fideszkáder a minisztériumokba, meg paphiány is van az egész világon.

Úgyhogy csak adózzunk keményen, hogy legyen elég szőröstalpú segédlelkész orbán hordájában.
Az E2014 és az MSZP közötti "kié legyen a vezető szerep" című bohózat eredményeképpen aligha lesz esély kormányváltásra. Az Ati által megénekelt megújulás pedig szintén tréfás szólam, amikor tényleg a régi bölények arca tűnik fel közben.
Amúgy pedig - még mindig - azt mondom, hogy a fidesz legnagyobb ellensége önmaga. Ha előbb nem, 2014 után, de minél később, annál csúnyábban fog véget érni a gumicsizmás dakota országlása.
2014-ben senki ne számítson - ha lesz egyáltalán - szabad és demokratikus választásokra. Ha valami csoda folytán mégis bukna a mostani rezsim, akkor is tehetetlenül gúzsba lesz kötve az új kormány. Csakis két lehetőség van arra, hogy a fidesz megszűnjön valódi politikai tényező lenni: vagy - csoda folytán - a jelenlegi ellenzék 2/3-os győzelmével, vagy - és erre van esély - 2014 után a fidesz maga masírozik az nyaktiló alá.
@Kismacska (BELLA):
10.27 Egyrészt TERMÉSZETESEN az ellenzék jelöltjére szavazok -ha egy darab lesz belőle, Ha több, akkor választok: részemről a bojkottot.
De másrészről nem ártana végre fékezni, lemenni alfába és komolyabban belegondolni: az összefogás önmagában még nem nyerő üzenet.
A bizonytalanoknak azt is el kellene mondani, hogy mi célból lesz az összefogás? Bánomisén:
ha negatív módon tudják csak elmondani, hogy mi ellen kell összefogni, úgy is jó. Ha tojásárakkal illusztrálják, és az hat: én nem ellenzem.
@aranyhorcsog:

Az azeri baltas gyilkosnal nem volt ilyen eros igazsagerzete Navranak :D
@Mariann19: Miért, szerinted az enyémek nem azért tudtak részt venni, mert az átlagnál jobban kerestem? és még így is nagy teher volt. Nyilván vérzi a szívem azokért, akik ezt az áldozatot nem tudják megengedni. Engem hazavágott anyagilag. Szerintem akkor én középosztály voltam. Azokat nem vágja haza akiknek most kellene fizetni, mert a szüleinek nincs rá módja, hogy hazavágják. A FIDESZ szerinti középosztály most mást jelent.
@Rufus78:
10.34
Márpedig én Békemenetelni akarok, és vállalom, hogy az első sorban viszem a molinót (ha a nagy tülekedésben hozzáférek) ezen felirattal:
Nem leszünk FIDESZ-gyarmat!
@Parajpuding: en egyikre sem tennek nagy tetet, latva a magyar "tarsadalom" szintjet, en a 20-30 ev fellajtos fidesz diktaturat latom, a tobbsegnek ez kell, a keves gondolkodo meg belefaradva a meddo kuzdelembe menekulore fogja, mint oly sokszor a tortenelmunkben.

Vér szagra gyűl az éjji vad...
@Husz_János_Puszita: :-)) Majdnem én is megkérdeztem.
@Kismacska (BELLA):
10.39
Aki TUDJA, hogy az ország létkérdése, a lecsúszás megakadályozására Orbánék elhajtása - azok vevők az Összefogás üzenetére, illetve annak hiányára.
De nem árt az eszünkbe vésni: a nagy tömeg szisztematikusan el van zárva az információktól, csakis kormánypropagandán él, ami szerint minden szép és jó - és nem is érti, hogy miért kellene változtatni? Azt érzi, hogy nem lett jobb a fidesz alatt sem, de már egy kis rezsicsökkentésre is százezerszám mennek vissza hozzájuk. Mert komolyan elhiszik, hogy ez már a javulás első lépése, túl vagyunk a mélyponton, és innen már folyamatos lesz a javulás. El sem jut hozzájuk az infó, hogy ez mennyire nem így van!
És amíg az ellenzék nem talál ki valamit, amivel ezek a milliók elérhetők - nem is lesz elmozdulás.
@CSENDES:

középosztálybeli az, akinek meg van a havi netto minimum 600 ezer HUF/fő. szerintem.
@CSENDES:
Tegyük hozzá, hogy most tárgyalunk az ukránokkal, hogy az orosz gázt Németországtól visszafelé olcsóbban szállítjuk nekik, mint maguk az oroszok. Pont ez kell nekünk a SAJÁT gázbeszerzési áraink újratárgyalása előtt???
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Jó ideje nem tudom eldönteni, melyik lenne jobb, ha maradna a Fidesz vagy sem.

1. Ha marad, fejére dől az egész gazdasági ámokfutása és akkor talán hosszú időre leírja magát a választók szemében. Sokkal nagyobb eséllyel indul meg egy valódi tisztulási folyamat. Padlóra kerülünk viszont mindannyian jó időre.

2. Ha nem marad, maximumra kapcsolja az uszítást, lehetetlenné téve a kormányzást. Vagy visszatér a bizalom az ország iránt, vagy nem. Utcán vonuló csőcseléket nem szeretik a beruházók, sem külföldiek, sem magyarok. Nem kapok viszont hányingert, ha meglátok egy kormánytagot a képernyőn. Nem aláznak meg állampolgári mivoltomban lépten-nyomon.

Mindenképp rossz lesz. Szerencsére nem rajtam múlik, mert nincs az a racionális érv vagy jövőbe mutató elképzelés, amiért én rájuk szavaznék. Az ördögre is leadom a voksom ellenük. A sírból is visszajövök a választás napjára.
@én már a fény gyermeke vagyok:
"Ezek a nemzettesók a Kárpátokból."
Miután a jelenségeket hajlamos vagyok inkább gazdasági szempontból értékelni, többször megfordult a fejemben, hogy ezek a támogatások relatíve az adott országok anyagi kötelezettségeit enyhítik.
Amikor fenntartunk egyetemeket Romániában, vagy egy külhoni magyar színház fűtési rendszerét mi finanszírozzuk pl. , ezzel nem az adott ország kiadásait csökkentjük?
Nyilvánvaló, hogy emiatt a saját feladatainkra kevesebb forrás jut, holott azokat mi teremtjük meg.
@kekex: De tényleg.
Fél füllel hallottam is, hogy Orbán arról beszélt a bárgyú népének, hogy már megengedhetjük magunknak, hogy legyen egy rezsicsökkentés, mert már olyan jól állunk.

Mintha prémiumot osztana a munka végeztével...

Én nem is sajnálom azt a sikerélményt, amit ekkor éreztek.
Kenjék a hajukra.
Azért azt nem szabad elfelejtened, hogy jelenleg sem tekinthető adócsökkentő tényezőnek,hogy van egy vagy két vagy netán három 18 évet meghaladó gyermeked. Adókedvezményben nem részesülsz, próbálj meg így nettó 600 fölött keresni.
@zipe moha:
10.47
Fárasztó vagy ezzel az "új elit" szövegeddel. Te adhatsz bárkinek bianco csekket - a lelked rajta. Én viszont maradok a régi népi (kipróbált) igazság mellett: "Járt utat járatlanért el ne hagyj!"
Tehát lehet vitatkozni azon, hogy Bajnai vagy Gyurcsány (bizony). De pl nálam Mesterházy sem játszik, mert nincs referenciája. Pedig mögötte legalább van 3 ciklusos kormányzati tapasztalattal rendelkező gárda.
És akkor jössz azzal, hogy nyeretlen kétévesekre bízzuk as sorsunkat? Uuuuuncsi!
@kekex: Tegyük hozz, én ezen is felkaptam a fejem. Most akkor mi van?
@Fejesrob:

"Szerintem a Fidesz most kezd beindulni, azaz a rezsicsökkentés csak az első lépés volt"

Látod abban biztos vagyok.
+ lesznek még aljas húzásai, amiket el sem tudunk egyelőre képzelni. Mondjuk megvonják a pártoktól az állami pénzeket hirtelen.
Szaniszló Ferencet, az ECHO TV VILÁG-PANORÁMA című műsorának felelős szerkesztőjét a Magyarok Világszövetsége A MAGYAR NEMZETÉRT érdemérem ezüst fokozatával tüntette ki. Az érdemérem kitüntetettjeinek nevét viselő emlékfát is ültetnek az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.
A MAGYAR NEMZETÉRT érdemérmet a Magyarok Világszövetségének elnöke ítéli oda az MVSZ elnökségi tagjainak ill. szövetségi szintű vezető tisztségviselőinek javaslata alapján.
Szaniszló Ferencet a kitüntetésre Dr. Drábik János, az MVSZ Stratégiai Bizottságának elnöke, Oláh István és Felber Zoltán térségi elnökök, Bottyán Zoltán térségi alelnök valamint Hompoth Zoltán, az MVSZ Elnökségének tagja jelölték.
A Patrubány Miklós elnök által aláírt, az érdemérmet kísérő emléklap szövege így fogalmaz: „több évtizedes kiemelkedő oknyomozó újságírói munkásságának és nemzetszolgálatának elismeréseként, valamint a magyar minisztérium részéről őt ért megaláztatás ellentételezéseként”, egyértelműen utalva Szaniszló Ferenc közelmúltbeli, meghurcoltatással felérő megalázására. (Balog Zoltán miniszter odaítélte Szaniszló Ferencnek a Táncsics-díjat, majd pár nap elteltével felszólította az újságírót, hogy adja vissza a kitüntetést.)

Erről a Patrubányról évek óta - nem tudni miért, de - nem tudni semmit, hangja nincs, mióta nem szenvedélyének tárgya a miniszterelnök.
@Husz_János_Puszita: na igen, sehogysem lesz jó.
ezért "égetés" jár.
@Mariann19:
Én meg azt nem tudom, hogy miért nem mondjuk azt a külföldi diákoknak,
amit a hazai gyerekeknek,

hogy nincsen ingyenebéd,
teljes finanszírozású felsőoktatás lesz.

Vegyenek föl diákhitelt és húzzanak le 10 évet Baracskán, mint árokásó.

Az a 7000 biztos úgyis miniszter lenne, meg szinházigazgató, mert szőrös a talpa.

Nem köll félni, nem fog fájni.
@CSENDES: A felsőoktatásban való részvétel anyagi vonzata valóban hazavágja a szülőket.
Eddig is jelentős volt a taníttatás költsége, különösen a vidéki diákok számára, akiknél a kiadások kétszeres terhet jelentenek.
A hazai középosztály jellemző tényezőit még nem sikerül fellelni. Különösen anyagi vonatkozásban nem.
@kekex:
Arra készülni kell ám!
Javaslat:
- egy a jelszónk a béke...
- sződd a selymet elvtárs...(sosem értettem, hogy miért pont a selymet)
- vörös (pöttyös?) vezesd a harcot...
Jelszó: fegyverrel is megvédjük a békét...
Éppen az elöbb tettem fel egy keresztkérdést a Határ úti metró megállónál rezsicsőkkentő aláírás gyűjtögetö fidesznyiknek. Úgy mekegett, mint én a koliban, amikor a lehető legrosszabkor nyitották rám a WC ajtót!
@én már a fény gyermeke vagyok:
Lehet, hogy a 7.000 külföldi diákból pl. Szaud-Arábiából származó is lesz. Mondjuk egy sejk gyermeke.
@Mariann19: Akkor olvass, mit tekintenek jelenleg középosztályként Orbánék, mit támogatnak. A felsőközép-osztályt. Ezt pedig onnan lehet sejteni, hogy maga OV ismerte el 2014-ben az alsó-középosztályra dolgoznak ki programot.Lásd még, leszakadó rétegek.
Elnézést a sok hejesírási hibáért, de aprócska a telefonó, a szemüvegem meg pókhálös lett.
@huzzadneki shakespeare: mi volt a kerdes, amugy en meg a rohatmulti Spar ket bejaratanal strazsalo narancsosokat kerulgettem, nagy boszen. A mindenkinek jobb elve miatt, csendben maradtam, es kerultem oket, mint a leprasokat.
@Fejesrob:
"Ezeket 2014-ben megmérik a választók. Márpedig azok nagyon is reagálnak arra, ha csődbe mennek."

Megreszelnek ezek addig mindent, hogy ne legyen csőd. Aztán ha ne adj isten 2014-ben nyernek, akkor már nem lesz méricskélés, azt csinálnak, amit akarnak. Még inkább, mint most, mert felhatalmazást kaptak újból - mondják majd. Kint is, bent is. És akkor már csak tényleg forradalmi széllel lehet majd őket elzavarni hatalomból.
@CSENDES:
Pedig csak a vásárlóerő zuhanását akarták a "rezsicsökkentéssel" fékezni. Nem pedig "szabadságot adni" Nem kellene szegény Jézust ebbe a szavazatvásárlási bizniszbe belekeverni!
@Penivaldes: es meglepodtel, avagy normal sora volt ez a tortenelemnek?
@CSENDES: Az jut eszembe most, hogy Orbán és a Fidesz mindig becsapott mindenkit, bizony a támogatóit is. Annak idején azt mondta, 3 gyerek,négy kerék stb. Nekem csak kettő volt, egyedül neveltem őket, soha nem jutottam be a családi kedvezményes kategóriába. Az ugyanis 2 felnőtt és két gyerek volt. Bérből és fizetésből éltem. A nővérem kvázi háztartásbeli volt. 3 gyermek. Egy megkésett. Az értékek változtak. A három gyermekből 2 orvos lett, egy állatorvos,egy emberorvos. A harmadik most jár középfokú iskolába. Nem valószínű, hogy a család saját erejéből kinevel még egy felsőfokút, pedig adó tekintetben mindig jól jártak. Apuka olyan helyen dolgozott,ahol mindig járt a 10-20 %. Anyuka úgy volt otthon a gyermekekkel, hogy mindig voltak tanítványai, persze maszekban. Szóval ez a rendszer kitermelte magának a maga kis burzsujait, így tökéletesen mindegy, hogy milyen jól kerestem egyedülállóként, hiszen soha nem lehettem versenyképes egy ilyen kis családi adó-idillel.
@Kijelölt Felelős:
Erre gondolsz?
" Puccs Laci és kisded csapata" ... "A régi figurák meg maguk elé toltak egy kedves, rendes srácot, aki tulajdonképpen felkészült is, okos is, csak egyetlen dolog hiányzik belőle: a pártvezér karizmája" ... "Közben a tömegbázis kopott, a veteránok meg megcéloztak még egy ciklust"
Nem titok, hogy Pupu Gyurcsány párti lenne -
" a szocialistáknak szerencséjük van, mint egy nagyorrú Afrodité, az ismeretlenség habjaiból felemelkedett Gyurcsány. Fiatal volt, okos, jószándékú, kicsit teátrális, de rokonszenves és alkalmas, karizmatikus pártvezető. Mikor miniszterelnök lett, két évig készült arra, hogy mi lesz a feladata - amit célul tűzött, annak jó részét aztán el is végezte. Megnyerte a választásokat és infrastrukturálisan alkalmassá tette az országot a külföldi tőke befogadására, jó kapcsolatokat épített ki nyugaton és keleten egyaránt, ésszerűen és korrekt módon működtette az államapparátust, és lefaragta a költségvetés hiányát majdnem tíz százalékról kicsit kevesebb, mint négy százalékra úgy, hogy a lakosság szinte meg sem érezte."
ha a DK-t nem vitte volna el egy belvárosi lilaködös értelmiségi irányba. Erről a véleményemet ott már eléváztam.
@CSENDES: minden rendszer kitermeli a maga kedvenceit, ez nem új.
@CSENDES:
12.29
Igenis, a rezsicsökkentés szabadságot ad. Akinek már kikötötték a villanyt, annak pláne 100 %-osat! Az összes pénzét kajára költheti, ha nem kell a villanyra is spórolni.
@kekex: Majdnem lehülyéztelek:-) úriasszony ilyet nem tesz. Lásd Lévai Anikó asszonyt!
@xvxvxv:
Ehhez viszont meg kell keseríteni az életüket.
Bojkottal illegitimmé tenni a választásukat, a szociális elégedetlenség miatt milliós tüntetéseket (mint Bulgáriában). Hogy egy percig se élvezkedhessenek abban a tudatban, hogy most már hosszú távra tervezhetnek. Mert egyébként az ellenzéki listákról néhány embernek biztos kis egzisztenciája lesz az Őfelsége ellenzéke szerepben, és tényleg évtizedekig elcseszik az országot.
Ez az igazi 22-es csapdája. 2014-ben még nem érdemes, viszont muszáj nyerni.
@CSENDES: nem kell, de ez tényleg nem új. mindenkinek vannak kedvemcei
@Penivaldes:
Valami rémlik.
Tersánszky Józsi Jenő: Misi mókus kalandjai.
Nyilas Misi jelszavai?
Üzenem az ellenzéknek: szégyellős koldusnak felkopik az álla.

(Ebben nem a koldus a lényeg, hanem a szégyellősség.)
@Dr. jenőke (jenőke): ó nem, gr Festetics Sándor, meg Böszörményi Zoltán..
@Jolka40:
Pont az szól Botka mellett, hogy nem hajlandó eljátszani a puch-baba szerepét.
index.indavideo.hu/video/Meg_akarnak_felemliteni_de_nem_fog_sikerulni

Jól beszéltek. Csak sajnos nagyon is lehet, hogy lesz, akit meg tudnak félemlíteni ezzel. Nem az aktivistákat, hanem a szimpatizánsokat, "az Orbán-rezsim demokratikus ellenzékének" (MB) azokat a passzív tagjait, akik már most kiszolgáltatott helyzetben vannak a fideszes csinovnyikokkal, nyaloncokkal és végrehajtókkal szemben.
Boldog nyulat és megváltást vasárnap.
@iii:

Szerintem jó döntés volt.
@Fabius:
13.49 Te meg csak azt látod, amit látni akarsz.
Az Mszp-nek - ugyanúgy, mint a fidesznek, van egy elkötelezett szavazótábora, azok a régi arcok ellenére is (vagy tán éppen azokért) tartanak ki mellettük. És van egy réteg, amelyik ide-oda csapódik, attól függően, hogy éppen kiktől várhat többet. Ez gyönyörűen látszik a görbéken: általában ugyanannyival csökken/vagy nő az egyik párt, mint ellenkező irányban a másik.
Ezt a mesét már a Biblia is leírta az egy tál lencsével! Orbán ügyes: szavazatokat vásárolt, és neki nem került semmibe, ha a végén Simicska is nyer rajta, az már tiszta haszon.
Az NFM a víziközműcégek csődjére készül
Stratégiailag kiemeltté nyilvánították a társaságokat, ez „elővigyázatossági intézkedés”.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F03%2F29%2Fstrategiai_cegek_lesznek_a_vizikozmu-szolgaltatok%2F
A Párt igazolja a rendőrséget, ó be ismerős ez nekem:

Fidesz: jogos volt a székházfoglalók kihallgatása

Nem a Fidesz, hanem a rendőrség hallgatta ki pénteken a csoportosan elkövetett garázdaság ügyében indított nyomozás során azokat az embereket, akik március 7-én erőszakosan és törvénytelenül betörtek a Fidesz-székházba - közölte a Fidesz sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

hvg.hu/itthon/20130329_Fidesz_jogos_volt_a_szekhazfoglalok_kihal
@Fabius:
14.16 Mert nem nézed a jó oldalát. Ezek a puch-lik képesek BÁRKIT kinyírni, és ha eléggé sértették az elmúlt években az üzleti érdekeiket, akkor majd akarnak is törleszteni. Egyébként sem egy szabadon választott kűr lesz: az Mszp nélkül nem lesz többség. Talán velük sem. Ha Bajnai kormányozni akar, kénytelen lesz velük együtt kormányozni. Erre mondom én, hogy Bajnai még politikusként nem bizonyított, és 4 évig nem lehet a politikát kussoltatni.
@CSENDES:

A minap írt a Hír24 egy angol nőről, szegény nem mehet el dolgozni, mert akkor elesik a kb. 1,5 millió forintnyi állami transzfertől. Muszáj szegénynek tovább szenvednie. Ő is egyedül nevel két kamasz gyereket.

Én senkitől nem irigylem gyerekek, de hová jut így Európa? Aztán lehet sírni, hogy a tőke megy az adóparadicsomokba.
aki bújt, aki nem:

Mindenkinek vidám ünnepi napokat kívánok, ne felejtsétek, nem a Mikulás jön a hóban, hanem a Nyuszi! Majd a piros tojásáról megismeritek. :-)

Frohe Ostern und hoffentlich nicht Nikolaus sondern die Hase kommt!
@Ches Desmond:
14.50 A korábbi választások előtt nem kellett félni a vélemény bevallásától, ezért 2006 és 2010 előtt reális felmérések voltak. I.Orbán egészpályás letámadása után viszont mindenki sumákolt - és 2002-ben jött a nagy meglepi!
@kekex: "Bajnai még politikusként nem bizonyított"

már hogyne bizonyított volna, csendesen és félszegen lenyomta a szoci bölények torkán, hogy írják alá a programját. És megcsinálta.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A folytatás sem rossz: "A Fidesz arra kéri a PM-et "mint Bajnai Gordon bábját, hogy ahelyett, hogy a Fidesznek üzengetne, inkább hívja vissza Bajnai katonáit, akik holnap ismét a Fidesz székházához vonulnak, miközben a magyar emberek békés ünnepre készülnek. Sem az előttünk álló ünnepen, sem azon túl, Magyarország nem kér többet az erőszakos és szélsőséges akciókból" - áll a Fidesz közleményében."

"Magyarország" Fidesz-nyelven Orbán Viktort jelenti. Pont így beszélt, amikor azon hisztizett, hogy Barroso fölhívta őt. És nyomják tovább ezt a szemét hazugságot arról, hogy "erőszakos és szélsőséges" lenne a diákok akciója. Tényleg le fogják tartóztatni néhányukat előbb-utóbb.
@magándemokrata:
Most mit fikázol? Nem kell ebbe Szt.Orbánt belekeverni, mert azzal egy csomó agy azonnal bezárulna. Viszont Lázár saját szájúlag jelentette ki, hogy ez neki 100ezer megtakarítást jelent. Ezt kell Átlagjózsival összehasonlítani.
Ahogy már a csúcstartó költségtérítést is átszámolták már 47 évi közmunkás munkabérre.
Az elég alacsony IQ-val is jól felfogható!
@kekex:

Áááá ne áltassuk magunkat. Szomszédasszony unokahúga minimálbérért takarít a kórházban. Kevesebb a nettója, mint 3 éve. De ő úgy utálja azt a szemét Bajnait és a Gyurcsányt! Miattuk nem tud húsvéti sonkát venni.
@Fabius:
"az alapítók szerint a szövetség alapértékei nem változtak"
Ez igaz, ennél őszintébben nem is nyilatkozhattak volna...

Az viszont érdekes, hogy a közvélemény kutatások számukra kedvező eredményeinek ellenére, meg a beton stabil kétharmaddal a hátuk mögött, mitől indult be a zabszem effektus?

Már a saját hamisított népszerűségi indexük is csak délibáb, a felcsúti rónák fölött?
Vagy...?
@Kowalski, helyzetjelentést!: "Bajnai katonái"

Terjeszteni kellene a diákok fényképét, ezzel az aláírással. A kis vörös hajú lányka például valóban nagyon félelmetes volt.
@Kowalski, helyzetjelentést!: fidesz a rombolásban és a megfélemlítésben érdekelt csak, senki és semmi nem számít:

Pelle Andrea, a TASZ jogsegélyszolgálatának vezetője elmondta: álláspontjuk szerint a rendőrségi törvény nem biztosít lehetőséget arra, hogy ismert lakcím esetén, egy ilyen, nem nagy tárgyi súlyú büntetőügyben a lakhelyéről állítsanak elő valakit. "Ilyen esetben a szabályos eljárás az lett volna, hogy kiküldenek egy idézést, ezzel lehetőséget biztosítva arra, hogy az illető felkészüljön a kihallgatására, és gondoskodjon a védelméről" - hangsúlyozta.
Lefagyott a tankönyv-
rendelési rendszer

A szűk időkeretben az iskoláknak egyszerre kellett rendelni az állami cégtől, a rendszer összeomlott, veszélybe kerülhet az őszi tankönyvellátás.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F03%2F29%2Ftankonyvrendeles%2F
Annyira jólesik látni, hogy vannak Magyarországon bátor emberek!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Persze. Arról nem beszélve, hogy gyilkosék ellen viszont valóban eljárást kellene indítani, mivel jogtalanul önkényeskedtek a székháznál.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mindenkinek kellemeset!
Viszont a nyúl hóban gyön, ezt elbantálta a csillagok háborúja.
Kurvára unalmas már ez az idő, de nem baj, jön az árvíz.
Attól se fogunk röhögőgörcsöt kapni.
Apropó; készülnek már a plakettek a 2013-as árvíz idején kiemelkedő szakértelmet és hozzáállást tanúsító, kataszt strófa védelmi fő-fő főnököknek?

Nehogy már akkor kelljen kapkodni, mikor olyan szarságokkal lesz elfoglalva a civil szféra, mint az emberi élet és a javak mentése.
@E.Csaba:
15.44
Minden számítás szerint büszkén és rizikó nélkül lehetne ma bevallani, ha valaki kormánypárti. És 50 % mégsem ezt teszi! Orbán nagyon jól tudja, hogy abban a tömegben nem neki áll a zászló.
Ezért vásárolt meg onnan félmilliót a rezsicsökkentéssel - és csak azzal tudta. De az nem fog 1 évig kitartani!
Egyetlen esélye, ha az "egykutyák ezek" meg "úgyis mindegy" életérzés terjesztésével ezeket távol tudja tartani a szavazástól - mint 2010-ben. Alig volt több szavazója ugyanis, mint 2006-ban, a választást az otthon maradó 1 millió döntötte el.
Nem véletlen, hogy a kormánypárti csahos kutyák egy szólamon vonyítanak!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Később jut a pénzéhez a Kövér-család. Annyi baj legyen.
@CSENDES:

nem is tekintem. pár tízezren vannak. a legálisak.
@E.Csaba:
16.14
Ezeket? Csak azzal, amivel az Mszp próbálkozik: "kevés" de persze ettől a liberálisok azonnal vonyítanak. Pedig ez most véletlenül igaz: Az áram beszerzési ára 25 %-ot esett, ebből "csak" 10 %-ot kaptak meg.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: " mi volt a kerdes, amugy en meg a rohatmulti Spar ket bejaratanal strazsalo narancsosokat kerulgettem, nagy boszen. A mindenkinek jobb elve miatt, csendben maradtam, es kerultem oket, mint a leprasokat. "

Felvettem a legegyszerűbb arckifejezésemet és csillogó szemekkel azt kérdeztem, hogy: Tessék mondani, a nagyon magas ÁFA, a csipszadó, a telefonadó ellen nem gyűjtenek aláírásokat?
Na, ekkor kezdett el érthetetlen zöldeket beszélni.
A végén persze nem írtam alá semmit, faképnél hagytam!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
16.33 Hát persze, hogy gecikínos. Ezért dugiszálják el szem elől.
No meg az is gecikínos, hogy az ellenzék még hasonlókat sem tud kitalálni, de legalább az előbányászott kész anyagot smittelhetnék!
@kekex:

meddő és szánalmas amellett pedig teljességgel reménytelen a ténfergés a mind kétoldali üvöltöen nyílvávaló csődtömeg után. Az azért érdekes hogy míg csak az mszp bénázott lehett reménykedni...hogy maj a fidesz...miután ez is "bizonyított" az emberek lázas önigazolásba kezdtek....pedig mi magyarok fene módon hagytuk felültetni magunkat ...magunktól...
Járt út mi..? akkor nekem ne nyafogj te se más se, ha ezek után még mindig... a kocsikulcsod a pin kódod és a lakáskulcsod is add át mindkét oldali "járt utas" elvtársaidnak...Inkább a harmadik út!
Mindenki harmadik utas lehet...aki látja:
a.) az egyik és a másik "út" is teljes csődtömeg
b.) pláne ha kiderül számára hogy a "két út" valójában egy

Sem Görögországban sem Olaszországban (és lesz még)a nem átlag "oldali" emberek csináltak maguknak valódi érdekképviseletet,,ez a Sziríza és az 5 Csillag...nem védtelen többé...
(nyílván ez itthon nem bajnai...pedig ennek maszkírozták, csak hát....5 elemivel is lejönne nem "korszakváltó", ténykérdés nem leszólás)

Kiemelem kedvedért a Talicska Zsolt államtitkár 24 Mrd magánvagyon nicknevű polgártárs általam a 4 sz. hozzászólásba bemásolt kommentjének lényegét...hátha végre sikerül kitörni az "általános zagyvaságok bűvköréből":

"A fidesz, az mszp épp ugyanolyan címkék, mint a MediaMarkt meg a Saturn: a sok hülye kardozhat rajta, melyik az olcsóbb, melyik miben jobb, holott mindkét cég ugyanabban a kézben van, a konkurálás célja a piacnövelés, ez egy befeketetői portfólió. Ugyanilyen portfólió a fidesz, mszp, szdsz, jobbik együtt 2014 és egyéb márkanevek. A cél ugyanaz: a konkurencia teljesen mű."
@kekex:
2010-ben még csak a "nagy ígéret" voltak, ergo a velük és a szocikkal sem igazán szimpatizálók a biztos fityesz győzelem előszele miatt inkább otthon maradtak.
2014-ben azonban már nem csak "nagy ígéret", hanem a "megvalósult tündérmese" lesznek. Így talán kevesebben maradnak otthon, főleg hogy képbe került az E14.
Én már a délután másnak célozgattam erre az 50% nem válaszolóra, mert valóban ma inkább kérkedni kéne a fityeszes szimpátiával a felmérésekben.
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Selcici mikor fordul már az ENSZ-hez, hogy a Biztonsági Tanács azonnal üljön össze, és szólítsa fel Bajnait: rendelje vissza a gyermekkatonái által mozgatott székházostromló bábokat, amiknek nem kell a házi vaniliáspalika.
@kekex: ..ennél többet nem tehetek érted, ha nem állsz ki magadért a fidesz eltapos, az " ellenzék" pedig parlamenti páholyból pezsgőzve és szivarozva röhög a papírvékonnyá lett sziluetteden..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Füllig Jimmy:
Rendben, kihallgatom, de menjen át a másik szobába és beszéljen jó hangosan.

Egyébként még sem az sem tartom utópiának, ha kihallgatás mondjuk így zajolhatott:
- Srácok legközelebb mikor és hol fogtok tüntetni és foglalni, mert akkor felkészülünk, odamegyünk, és intézkedést mimelve nem hagyjuk, hogy sittesek vegzáljanak benneteket.:)
Gyűlik a sikertörténetek hosszú sora:
"A szűk időkeretben az iskoláknak egyszerre kellett rendelni az állami cégtől, a rendszer összeomlott, veszélybe kerülhet az őszi tankönyvellátás."
@épészmérnök:
1 évre korlátozva. És nem politikusként, hanem válságkezelőként. Na: ezt nem lehet majd reprodukálni 4 éven át!
Azaz EGY labdával már szuperen tud dobálni, de politikusként több labdával kell/ene zsonglőrködni. És zsonglőrként még nem bizonyított - ha így érthetőbb.
@zipe moha:
Azaz csak egy szánalmas narancstroll vagy. Még ha esetleg nem is tudsz róla. KIZÁRÓLAG Orbánnak használ az alacsony részvétel, márpedig ez az egyik kutya másik eb szöveg a bizonytalanok távol tartására irányul.
NEM, a dán dog NEM azonos a csivavával!
A pártízmilliós Cuschlag nem azonos a párszáz MILLIÁRDOS Simicskával (gyengébbeknek 1 milliárd = EZER MILLIÓ)
A mindvégig demokrata, és önként lemondó Gyurcsány nem azonos a hatalom mániákus Orbánnal.
Ha az ilyen szövegekért csak hülyének nézlek, akkor még jóindulatú vagyok hozzád. Mert egyébként csak egy ócska fizetett trollnak tartanálak.
@zipe moha:
Sebaj, amúgy is rámférne egy kis fogyókúra.
És tudod mit: ne tegyél értem semmit. Elvagyok én a saját fejem után is, nem kell mindenféle Moha bácsis mese!
Egyébként az orbánközeli Bogár sem olyan hajdenagyon elbizakodott:
"talán »pattra kihozható a meccs«, és 2014-ben nem lesz rosszabb a helyzet, mint 2010-ben volt. Már ez is óriási eredmény volna, ám kérdés, hogy ez elég lesz-e a magyar társadalom többségének, hogy bizalmat szavazzon a folytatáshoz."
Ebből elég világos az ellenzék támadási irányai (már persze a sikerrel kecsegtető)
Arra kell helyezni a hangsúlyt, hogy "Rosszabbul élünk, mint 4 éve!"
"Senkit sem hagytak az út szélén" (mindenkit berugdaltak az árokba)
CSAK a Fidesz (nyert az elmúlt 4 évben) és SIMICSKA!
Amit tőled elvettek a gazdagoknak adták. Ezt akarod továbbra is?
@fanus: Ha már a harcos diákság került szóba. :)

Amit a Hahás hülyegyerekek sohasem értenek meg: görög egyetemisták EU-s zászlót égettek, és az IMF-et szidalmazták

t7.hu/0dik-gorog-egyetemistak
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nyilván nem titok a beállítottságom, de;
azért mert valaki görög, joga van hülyének lenni.
Ahogyan magyarként lehet Vona is, sőt, lehet még mocskosabb szar, akár lehet maga az egész trágya jobbik. Bocs, de elegem van ebből!
A Hahás gyerekek pont azért nem hülyék, amiért az említett görög egyetemisták viszont igen.

Hajrá zászlóégetők, hajrá felvilágosult dzsobbik, 2013-ban ez a trendi Európa (majdnem) közepén.
Gratulálok.
@Bakter:
Szilárd meggyőződésem, hogy ez kövér üzlet, szóval a tankönyvellátás problematikája megnyugtatóan rendeződni fog.
A tesó majd közbelép...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te tulajdonképpen egészen pontosan mit szeretnél? Barátkozol, offolgatsz, aztán célozatsz, kicsit zsidózgatsz, majd terelsz. Mit akarsz? Mit akarsz?
A nem-FIDESZ oldalnak egy esélye van. Lelép önként, és felszólítja híveit, hogy a helyi függetleneket támogassák. Ellenkező esetben olyan vereséget hoz saját fejére, hogy ahhoz képest Mohács győzelem volt. Tovább gondolva a történelmi párhuzamokat, olyan Dugovics Tituszok módjára, kéz a kézben ugrás a mélybe, így ha hatalmukat nem, arcukat valamennyire meg tudnák őrizni. A kétharmad abból a helyzet-fel-nem-ismerésből született, hogy nem volt megfelelő válasza a rendszerváltás után a baloldalnak, a hogyanra. Hiába trükközték a valamikori „hű kádereknek” a privatizációval a termelő szocialista vállalatokat, azok a kontraszelektáltság, a hozzá nem értés miatt vagy szépen kimúltak, vagy jó pénzért a kimúlás előtt külföldi konkurensek kezére játszották, akik azután megadták a magyar iparnak a kegyelemdöfést. A „hű káderek” vagy leszármazottaik, emiatt a gyalázatos tettük miatt nem reménykedhetnek abban, hogy majd-csak-elfelejtjük, majd csak a jelenlegi „nem-jobban-élünk-mint négy-éve" miatt a kormányrúdhoz kerülhetnek. Akkor inkább a FIDESZ, még az oligarcháik ellenére is. Ez az osztódással szaporodás, ami a baloldalon folyik minden, csak nem alternatíva, ez, kétségbeesett szalmaszálba kapaszkodás.
@Knósszosz: Ja hogy a magyar hahás az "felvilágosult" de ugyanaz a görög már nem. Stimmt. :)
@Exminden: Semmi extra csak nem mindig van időm itt lógni egész nap. :)
@Knósszosz: Meg ugye ha ők lázítanak az egyből polkorrekt és haladó. :)

alfahir.hu/fegyverbe_fegyverbe
@zipe moha: És mit oldottak meg a harmadik utasok Görögországban, meg Olaszországban?

Lófaszt sem.
@explanatus: Helyi függetlenek? Kikre gondolsz?
@explanatus: "Akkor inkább a FIDESZ"

aha, ércsük. Ennyi voltál.
A fidesz egy gyáva, hatalommániár marionettbábbal fémjelzett gyáva szervezet. Jól mutatta a gyásznaőon szervezett ünnepség és környzete.
endresy.blogspot.hu/2013/03/politikai-gyavasag-apokalipszis.html
@Exminden:
ezt akarja semmi mást off ide off oda és halálra blogozza magát ez a fizetett munkahelye

brühühühü
@rodeo36: Tanquerey con agua tónica... Linda noche de viernes. Cómo estay?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ebben az ég egy világon semmi meglepő nincs. A görög szélsőbaloldali párt euszkeptikussága és összes baromsága betűre megegyezik a tiétekkel.

Hogy ezt a világon mindenhol nem széljobbernek, radikálisnak hanem kommunistának hívják? Hja kérem, Magyarország egy ilyen hely.
@Fabius: Öreg este van már, és még mindig nem derült ki, hogy mi az ellenzék teendője. :-(
@Fabius:

és ehhez mit szólsz egz kis ilyen, anyáink megúnják?

www.youtube.com/watch?v=PmJA2O5PV6E

brühühühühü
Weöres Sándor: Valse triste

Hűvös és öreg az este.
Remeg a venyige teste.
Elhull a szüreti ének.
Kuckóba bújnak a vének.
Ködben a templom dombja,
villog a torony gombja,
gyors záporok sötéten
szaladnak át a réten.
Elhull a nyári ének,
elbújnak már a vének,
hüvös az árny, az este,
csörög a cserje teste.
Az ember szíve kivásik.
Egyik nyár, akár a másik.
Mindegy, hogy rég volt vagy nem-rég.
Lyukas és fagyos az emlék.
A fákon piros láz van.
Lányok sírnak a házban.
Hol a szádról a festék?
Kékre csípik az esték.
Mindegy, hogy rég vagy nem-rég,
nem marad semmi emlék,
az ember szíve vásik,
egyik nyár, mint a másik.
Megcsörren a cserje kontya.
Kolompol az ősz kolompja.
A dér a kökényt megeste.
Hűvös és öreg az este.
@épészmérnök: la misma...Tanquerrey con água tonica

cuando las madres y las mujercitas se van aburrirse de las cosas que pasan y van a bater el Gong de la Guerra

www.youtube.com/watch?v=PmJA2O5PV6E

www.youtube.com/watch?v=QYwNwy3ww0k

así será
Áprily Lajos:
Őszi rigódal

Megeste már a dér a bokros oldalt,
fenn vadlúd-ék húz vadlúd-ék után.
Ragyog az ősz. És dalt hallok, rigódalt,
egy ritka lombú vadcseresznyefán. -
Ilyenkor cinke cserreg és ökörszem,
rég hallgat búbosbanka- s gerleszó.
Ha pártaian s nem várja fészek-öl sem,
miért szól még a megtévedt rigó?
Tán június sugár-illúziója
remegett át a bíbor lomb felett,
s attól dalol a völgy révült rigója
ilyen évszak-tévesztő éneket.
Nem is téved: halkan szól, mintha félne,
köd ül a hangok túlfinom során,
mintha húnyt szemmel, álmában zenélne,
egy álom-őszben, álom-fuvolán.
A hangja nem fog mámorral kitelni,
nagy líra nincs. S mégis, így volna jó:
amíg a hófelhő jön, énekelni,
mint az a révült, holdkóros rigó.
@épészmérnök:

y las traiciones jamás serán sin punidas, aun así

www.youtube.com/watch?v=qYyeNt_yJrk

hay terror peor que ésto

brühühühühü
@rodeo36: Sos un romántico optimista.
A magyaroknak többet kéne operába járniuk.
@Fabius:

www.youtube.com/watch?v=qYyeNt_yJrk

ugye milyen a sors, a királylány főpapnő titokban szerelmes az ellenség vezérébe gyermekeik lettek és titokban tartja mindezt addig amíg kiderűl hogy a segédpapnője is belegabalyodott ugyanabba és akkor máglyára vonúl a bűnössel

www.youtube.com/watch?v=qYyeNt_yJrk

ez meg a valaha készűlt legjobb felvétel erről

ne hagyd ki a nőket a változásból ők tartják a békét mert csak abban akarnak szülni de amikor a poronty veszélybe kerűl isten óvja aki ellene tesz

brühühühühü
@épészmérnök:

a mai helyzet ugyanez Levédiában, csak nem tuggyák

pedig ha tudnák

egy rühes uszíttya egymás ellen a zembereket

brühühühühü
@rodeo36: Es impresionante qué pasiones eróticas es capaz de despertar ese monstruo. Porque su gente está enamorada de él, y pierde su sano juicio.
"Borzalmas volt, amint a képmutató ott édeskedett, kacéran vonogatta ferde vállát, epekedve meresztette táskás szemét, és édeskés mosollyal mutogatta szálkás fogait. Ah, és mi lett a mi Mariónkból szédítő szavai közben? Nehezemre esik elmondani, mint ahogy nehezemre esett látni is, mert az a legbensőbb érzések kiszolgáltatása, az elcsüggedt és őrületben fölizzó szenvedély világ elé tárása volt. Kezét összekulcsolta ajka előtt, válla mély zihálással süllyedt és emelkedett. Boldogságában nyilván nem hitt szemének és fülének, s éppen csak azt az egyet felejtette el, hogy valóban nem volna szabad nekik hinnie. - Silvestra! - lihegte leigázottan, keble legmélyéből.

- Csókolj meg - mondta a púpos. - Hidd el, szabad. Szeretlek. Csókolj meg itt - s mutatóujja hegyével, kezét, karját s kisujját szétterpesztve, arcára mutatott, szájához közel. S Mario hozzáhajolt, és megcsókolta.

A teremben mély csönd lett. A pillanat fura, iszonyú és izgalmas volt - Mario üdvözült boldogságának pillanata. E rövid s kínos percben, mialatt a boldogság és az illúzió minden lehető vonatkozása megragadta a lelkeket, nem mindjárt kezdetben, hanem nyomban Mario ajkának szomorú s groteszk egyesülése után a förtelmes hússal, mely alácsúszott csókjának, a giovanotto kacagása hangzott föl bal felől, egyedül szakadva ki a feszültségből, durván, kárörvendően és mégis, nagyon kellene csalódnom, ha nem a szánalom együtthangzásával ennyi álomködös balság iránt, ha nem a "Poveretto!" kiáltás mellékzengésével, amelyet a varázsló az imént rossz helyre irányítottnak jelentett ki, s a maga számára igényelt.

Ugyanekkor azonban - a kacagás még tartott - a nyilvános csókkal illetett cavaliere titkon, a szék lába mellett megsuhintotta ostorát, és Mario fölriadva, hátratántorodott. Állt és bámult, hátrahajló testtel, két kezét megcsúfolt ajkára szorította, egyiket a másik fölé, azután öklével többször a halántékára csapott, megfordult, s miközben a teremben zúgott a taps, és Cipolla ölébe kulcsolt kézzel, vállrezegtetve, hangtalanul nevetett, lerohant a lépcsőn. Lenn, még teljes lendületben, lábát szétvetve hirtelen megfordult, karját előrelendítette, és két laposan lecsapó dördülés hasította át a tetszészajt és nevetést.

Hirtelen néma csend támadt. A bokázó táncosok is megálltak, és elképedve meresztették szemüket. Cipolla egy ugrással fölpattant székéről. Védekezőn, oldalt nyújtott karral állt ott, mintha azt akarná kiáltani: "Állj! Csönd! El előlem! Mi ez?", s a következő pillanatban feje mellére bukott, s visszazöttyent székére, majd oldalvást lefordult a földre, ahol fekve maradt mozdulatlanul: egymásra hányt ruhák s görbe csontok halma."

mek.oszk.hu/00400/00438/00438.htm#3
@épészmérnök:

los maricóncitos andan detráz de una falsedad de perra putisima y se muerdan por su chochona loca pestosa

ridiculisimo

pra llorar

y jamás sería descubierta

hasta ahí baile

www.youtube.com/watch?v=IOKCxyI2WAE

ha de poner goles y muitismos

jajajajajaja
@Fabius: addig is mikor góóóóóóóóóóól van

www.youtube.com/watch?v=qgs_KAOGfrU

brühühühühü

csináld
@rodeo36: Akik felébrednek a transzból, azok iszonyatos emócióktól fognak szenvedni. Ki felé fogják fordítani?

Mit üzen az Orisha?
@épészmérnök:

nekem is vannak (Latinovics és a Mário-t játszó fiú) élménzeim de ami megmaradt bennem

a Nyesztyerenko mikor a pesti operában Mephisto-t adta elő a Faust-ban...elegáns szürkés ezüst öltözet, hozzávaló köpönyeg és a cilinder is majd mikor a kocsmában egz pillanat alatt felbőg a Le v'adore felpattanta az asztalra és lekapva a szürkeséget egyetlen pillanat alatt lángvörösben fekete aranyban ott bömbölt az ördög röhögés a Mammon és az Aarnyborjú imádatának seggig érő gúny

www.youtube.com/watch?v=muy6DtnZ2Xg

brühühühühü
@rodeo36:

kis nyelvlecke

Le veau d'or (az arany borjú ...el becerro de oro)

bocs...brühühühü
@rodeo36: Engem tizenkét évesen vittek Bolygó Hollandiba, bérleti előadásra, ez sajnos olyan volt, mint egy oltás. Sokáig hallani sem akartam az operáról. Aztán lassan ráhangolódtam.

Az egyik legnagyobb emberi teljesítmény operát jól énekelni. Őrült fizikai és szellemi munka.
@épészmérnök:

amit legutoljára hallottam (kérdéseimre) hogy türelem...és egy álom jött...tengerparton sétáltam a mély homokban a vadúl hullámzó víz közelében és egy pillanat alatt egy ködkép a Fényességes Vezető Arca a homok fölött lebegve... majd egy rothadó hulla amiből a rákok ki és be rohangáltak...ordas bűz ahogy a csontokról lemálló mócsing nyálkás darabjain a caranguejo-k marakodtak...keselyű sehol

brühühühühü
@rodeo36: Döbbenetes Borisz Hrisztov.
@épészmérnök:

El Holandés errante? The Flying Durchman, Der fliegende Holländer

pedig az egy szép gyermekmese mint Grimm vagy a Babajaga vagy a Szaltán Cár
és a Láthatatlan Kityezs Vára...melyet köd takar de mikor jő az ellen akkor eloszlik a köd "csak" hívni kell és akkor a győzhetetlen vár védi mint anya gyermekét

www.youtube.com/watch?v=oFp7gY32V_g

ezt még soha szenvedélyesebben nem hallottam előadni

brühühühühü
@kekex:

Ennek a dolognak nincs jó oldala, azért nem nézem.

A Puch-Velez körnek most is megvannak a Simicskával közös cégeik és bizniszeik, eszük ágában nincs egymást kinyírni, ahogy eddig sem volt. Azt faragták aki a személyes boldogulás útjában állt, lásd Gyurcsány.

Ezt visszatapsolni senkinek nem lehet érdeke. Az MSZP szavazóinak sem.

Az MSZP szavazók nélkül nincs többség, ez stimm. De azok nélkül sincs, akik ezek amiatt az arcok miatt a büdös életben nem szavaznak sehova, ahol ők is ott vannak.

Meghaladta őket a kor. Ráadásul őket lehet nyugdíjjal eltüntetni az útból, amíg a népet lecserélni véleményestől nem lehet. Márpedig 3 év alatt befolyásolni nem sikerült, ugye januártól meg sőőőt.

Ezt kell(ene) a szociknak megérteni. Az ország és a saját jól felfogott érdekükben is.
@rodeo36:

Csinálom :-) Éles az új poszt pl :-)
@Fabius: De mégis, kik azok a "szocik"? A tartalékosok? Ifik? Melyiknek van saját hátországa? Amelyiknek nincs, az függ a vénektől.
@épészmérnök:

ma húsvét van a természet felkészűl az örökélet ciklusában a legszebbre,újra szép lesz minden ha csak egy darabig is mely múlandó

www.youtube.com/watch?v=XDOhhVQ79EA

brühühühühü
@Fabius:

melyik nagy görög mondta: és nincs csodálatosabb a Földön mint az ember

www.youtube.com/watch?v=XDOhhVQ79EA

szerepe van építeni és szeretni boldognak lenni és megküzdeni mindezért ami az ővé

pedig az ember "csak" egy véletlen anyagi mozgás által kialakült akármi milyen randa mikor ott rothad eldobálva mint Kazohiniában?

brühühühühü
@Fabius:
korán keltél

olvasom

a cím már nagyon ütős

brühühühü
@épészmérnök:

Egy Mesterházy-Botka-Újhelyi-Kunhalmi-Tóbiás első sorral felálló MSZP különösebben nem függene senkitől, amennyiben Mesterházy képes leszakadni Puch Laca öléből.

Kivitelezhető, simán. Csak akarni kéne és nem úgy tenni, hogy a szarzsákok ballasztja nélkül megállna a világ a forgásban.
@rodeo36:

Tényleg korán keltem, még tegnap reggel :-D

Tudod, az alvás a gyengék fegyvere :-)))
@rodeo36:

Hmmmm...nekem a Fideszről és Kazohiniáról ez jutott eszembe:

"Egyszer Zemöki és Zeremble egy ilyen mufruk "lélegzetét" olvasták, melyben az a nő mellét tejbe főzött árticsókához, mályvagyökérhez és lepkebilevekhez hasonlította, szóval mind olyanhoz, amihez a nő mellének semmi köze. Főleg ez utóbbi aratott sikert, mert legtávolabb volt nemcsak a nő mellétől, hanem a valóságtól is, tekintve, hogy a lepkének nincs bileve. Az olvasó nem is képzeli, milyen komolyan tárgyaltak erről, törve fejüket, hogy melyikhez leghasonlóbb a nő melle. Végül szegény józan fejemmel segíteni akartam rajtuk, és azt mondtam:
- A nő melle talán egy másik nő melléhez a leghasonlóbb.
Egymásra néztek, majd harsogó röhejben törtek ki, mondván, hogy ennek semmi értelme, ez nem mond semmit, mert - tényleg így van. Vagyis annak nincs értelme, ami a valóságot mondja!
- Akkor mért mondjátok azt, amiről magatok is meg vagytok győződve, hogy ellenkezik a valósággal?
- Mert így kipu."

Szathmári is aszitte fantáziál. Pedig, ugye.
@Fabius:

"képes leszakadni Puch Laca öléből."

a pénz a nagy úr.

[jó estvét, jó reggelt.]
@Fabius:

"De azok nélkül sincs, akik ezek amiatt az arcok miatt a büdös életben nem szavaznak sehova, ahol ők is ott vannak. "

bezony, különösen nem.
@Fabius:
akkor NER====kipu

brühühühü

látom, te is fiam Brutus
@Fabius: Igaz, hogy itt most diákokról volt szó és nem pártról, de a többi stimmel. :) Gondolom te sem mersz arra gondolni, hogy a hahá-sok mögött bármilyen párt is állhatna. :)
@kekex: .leveleid alapján rá kellett jönnöm hogy beteg vagy, lelki szellemi torzó...nem te tehetsz róla viszont nem teszel ellene sem....nem hallgatsz meg senki, minősíthetetlen stílusban pocskondiázól másokat...a belsőd véreres hangos dübörgése mindenki mást egy pondrónak titulál egoista térlátásod megakadályoz bármi befogadásában a mi kívülről jön....ne költözz magas házba, ha szomorú vagy menj emberek közé....nem érdemled meg hogy tanácsot adjak....hogy elkerüld a fulladást.....túl sok betűt pazaroltam rád..élj boldogul
@Fabius:
Minden számítás szerint az Mszp-nek van az ellenzékben a LEGNAGYOBB szavazó bázisa. Eddig. Ha a szavazóiknak megfelel, ti kívülről hiába is fikázzátok. Senki sem akarja, hogy az Mszp-re szavazzatok, LISTÁN elfér mellettük még legalább kettő, de szűken akár három másik ellenzéki párt is, ha képesek egyenként 22000 aktivistát a szavazókörökbe delegálni. Lista szinten tehát nem is érdemes összefogni, nyugodtan lehet egymás ellen is kampányolni, nem lesztek arra kényszerülve, hogy "befogott orral" az Mszp-re szavazzatok.
Ahol az összefogás és az egymás keresztbe nem verése kell - az a 106 egyéni körzet. Merem remélni, hogy ott egyikben sem indítják Puchot vagy Velezt, a pártok első sorai a listán játszanak.
Nem igaz, hogy nem lehet az országban 106 köztiszteletben álló, semleges személyt indítani, akikben a pártok ki tudnak egyezni.
Ha ugyanis a sajátjaikat erőltetik, és erősorrendben akarnak a kutyulik kefélni - akkor tényleg Orbánnak fogják hívni a következő ME-t is. Ha már előbb be nem rosál Elnöknek vagy egy tucat évre.
Talán kellene egy Házszabály módosítás a kiülések mintájára, hogy fél évig egyetlen független sem ülhet be egy frakcióba. Az alatt a fél év alatt meg ügyek mentén lehetne kompromisszumos megoldásokkal leépíteni az Orbán-rezsimet.
Nagyon elegem van abból, hogy jól fizetett majomcsordát tartsunk el, akik bekiabálásra csak gombnyomogatásra képesek. Elég lenne ahhoz 1-1 párt- vagy frakcióvezető a szavazatokat tartalmazó tárcsával, amit emelgethet.
106 független képviselővel, kisebbségben levő pártokkal ez elő sem fordulhat. Persze a kormányzóképesség kárára mehet - de ha a fő vonalakban előre meg tudnak állapodni, az sem zavar, ha fél év múlva újra választunk - feltéve, ha esélye sem lesz a fidesznek visszakapaszkodni, ahogy Ficoéknál történt.
Vitákat akarok, kompromisszumokat akarok, JÓ MEGOLDÁSOKAT akarok. Ebből a szempontból még Bajnai sem rendelkezik referenciákkal -lényegi ellenvetések nélkül kormányozhatott, mert mindenki éppen a kapaszkodással volt elfoglalva.
És nem titok, hogy egyetlen erre alkalmas személyt ismerünk baloldalon, aki viharálló és képes kormányozni. Még egy reformgőgös Szdsz-el, és egy rettenetes saját párttal a hátán is. Sok hibája van, de olyan mint a demokrácia - az szól mellette, hogy nem ismerünk (még) jobbat.
@zipe moha:
Á, nem ám mindenkit! Csak az alacsonyabb rendű növényi társulásokat, mint a mohák.
Meghallgattalak, hiszen válaszoltam is.
Csak éppen marhaságnak tartottam, amit írtál.
Vagy rosszindulatú agymosási kísérletnek, mivel a nihilizmus és az alacsony választási részvétel egyértelműen Orbánnak kedvez.
Egyik sem indokolt különösebb kíméletet.
Akár arról akarsz meggyőzni, hogy a Föld lapos és a Nap kering körülötte, akár arról, hogy csivava vagy dán dog - egyre megy, nem igazán érzem úgy, hogy olyan hajde nagyon hallgatni kellene rád. Márpedig politikailag ezekhez méltó, amit előadtál.
@kekex:
és nyugodtan visszafikázhatsz, a Gyurcsány-fanságért, csak tudod én az értékelésében Pupuval értek egyet:
"Mikor miniszterelnök lett, két évig készült arra, hogy mi lesz a feladata - amit célul tűzött, annak jó részét aztán el is végezte.
Megnyerte a választásokat és infrastrukturálisan alkalmassá tette az országot a külföldi tőke befogadására, jó kapcsolatokat épített ki nyugaton és keleten egyaránt, ésszerűen és korrekt módon működtette az államapparátust, és lefaragta a költségvetés hiányát majdnem tíz százalékról kicsit kevesebb, mint négy százalékra úgy, hogy a lakosság szinte meg sem érezte.
Mindenesetre most a Fidesz számára a feladat további egy százalék csökkentése volt, három éve dolgozik rajta, az ország éhendöglik, egyre élhetetlenebb, mégis kétséges, hogy el tudja-e érni a kitűzött hiánycélt."
@épészmérnök: épészmérnök 2013.03.30. 00:45:28
@explanatus: Helyi függetlenek? Kikre gondolsz?

Mondjuk, akikre kekex 2013.03.30. 21:42:33

„ ...Nem igaz, hogy nem lehet az országban 106 köztiszteletben álló, semleges személyt indítani, akikben a pártok ki tudnak egyezni ...”

Ez egy olyan új elem kekex érvelésében, amin érdemes lenne elgondolkodni. Komolyan. Sokkal komolyabban, minthogy megmaradjon egy blog 500 valahányadik bejegyzésének. Ha Fabius ennek a gondolatnak, mondjuk olyan cím alatt, hogy - 106 független jelölt - önálló írást szentelne, talán elindítana egy olyan gondolatsort, amit a rendszerváltás után még nem gondoltunk alaposan végig.
@kekex: Hát ezaz.
Az infrastruktúra fejlesztése, mint a kilábalás iránya teljesen jól látszott a Gyurcsány, meg általában az emeszpé-eszdéesz kormányok politikáján.

Pont, amennyire látszik az Orbán-kormányok poltikáján a hadizsákmány-elv és a törökdúlás-sáskajárás-öntökönszúrás irány.

És ha errejárnak, tényleg le fognak gyurcsányozni a helyiek.
@explanatus:
Ennek sokkal több értelme lenne, minthogy a pártok a háttérben szépen lemutyizgatnák egymás között az egyéni körzeteket, hogy "én visszaléptetem ezt, te meg cserében azt", és az "egyéni" körzetekben is tulajdonképpen lista résztvevőkre szavaznánk. Egyébként nem saját ötlet, Gyurcsánytól palizáltam, és merem állítani, hogy Gyurcsánynak ebben (is) igaza van: Ha nem tudnak megegyezni, hogy Bajnai VAGY Mesterházy, akkor szükséges egy (semleges) harmadik jelölt indítása. Talán nem CSAK ME posztra, hanem mindenhova.
@én már a fény gyermeke vagyok:
Sebaj. Ők szidásnak szánják - én dicséretnek veszem. Egyébként sem vagyok egy fixált fan. Én is látom, hogy Gyurcsánynak sok hibája van. De egyszerűen nincs jobb a piacon. Jelenleg.
És nem vagyok hiszékeny, aki bármely önjelöltnek csápolna, ha nem rendelkezik referenciával. Ha egy munkáltató előírhatja egy munkavállalónál a gyakorlati időt - én is előírhatom a politikusoknak, akik végül is az életemet bízom!
Bajnai meg POLITIKUSKÉNT még nem bizonyított, hogy képes ellenszélben is vitorlázni. Márpedig ha Orbánék veszítenek szembeorkán lesz. És én egyetlen viharállót ismerek.
Viszont ME konszenzusos jelöltnek már régen Tétényi Évát preferálom.
@kekex:

"Bajnai meg POLITIKUSKÉNT még nem bizonyított, hogy képes ellenszélben is vitorlázni."

Szerintem tévedésben vagy. Az, hogy Gyurcsány fan vagy önmagában nem érdekel, amíg nekem nem kell veled együtt rajongani érte.

Viszont két dolgot nem szabad elfelejteni ha Gyurcsányt és Bajnait igyekszünk kontextusba helyezni:

1: Gyurcsány a saját párttársai ellenszelét sem élte túl, rendszeresen elfelejtjük, hogy közvetlen bukását nem Orbánék, hanem a sajátjai, az akkori szoci frakciót uraló Puch lobbi erőszakolta ki.

2: Vele szemben Bajnai volt - ugye sok jelölt után sokadiknak - aki képes és hajlandó volt a Puccsistákat IS kezelni a gazdaság nyakig érő szarával együtt. Ott bizony volt fenyítés és nyilatkozatba foglalt írásos garancia a meglepetések és hátba szúrások elkerülésére.

Magyarul, ha valaki hajózott itt tényleges ellenszélben sikerrel, az nem Ferenc volt.
@Fabius: De.

A Bajnait a falka sosem támadta.
Készültek az utolsó évben a választásokra.

Éppen játszották a nyugodt erőt meg ültek az eredményen,

hogy sikerült megbuktatniuk a Gyurcsány-kormányt.
A szocik csomagoltak, az eszdéesz már összepakolt,
a jobbik jól viselkedett,
az elempé a Gyurcsányt ugatta....

Nem ért rá senki a Bajnaival szarakodni, amikor senkinek sem volt riválisa semmiben.

A Gyurcsány viszont az első naptól ellenszélben dolgozott.
Két hónappal a beiktatása után egy országos népszavazás volt, pont a költségvetés írása közben.
Aztán választás, eu-választás, önkorm-választás, népszavazás újabb reformok ellen.

Hogy közben a hülye fidesznyikek hogy verték magukat a földhöz 2006-ban, aztán mennyi lehallgatás meg előkerült jegyzőkönyv landolt a hiradókban, és hogy működött a szemétláda ügyészség, az meg csak hab volt a tortán.

A Bajnai egy jutalomüdülést kapott.
@Fabius: 2013.03.31. 16:38:28
Úgy látom, ti itt, már nagyon ismeritek egymást, egymás hovatartozását és ez gátol benneteket abban, hogy meglássátok a másikban a jó megoldást. Egy magamfajta „ide-tévedtnek” úgy tűnik, csak abban értetek egyet, hogy kell egy csapat, a hogyan lesz egy csapat, abban fényévnyire vannak egymástól az elképzeléseitek. Viszont hamarosan megfújja a sípot a bíró és ha van csapat, ha nincs, a meccs elkezdődik. Legfeljebb csúfos vereséget szenvednek az egykorvolt „valakikből” összeálltak. Meg kellene érteni, nemcsak hogy az egykorvolt „valakik” nem értik meg egymást, nemhogy elfogadottságuk lenne, hanem iszonyatos indulatok szabadulnak fel, ha az egykorvolt valakik neveit valaki leírja. Hogy ki bizonyított, ki meg nem élte túl a vállalt feladatát, az a legkevésbé érdekli azt, aki még belép majd a fülkébe, hogy x-eljen. Az eddigiek csak azt bizonyították, hogy nincs megoldásuk a kérdésekre:

1 röghöz kötés
2 külföldre áramló munkaerő
3 munkahelyteremtés helyben
4 tervezhető magánélet
5 „nemzetfogyás”
6 életszínvonal emelés

ha lett volna, nem söpörte volna el őket a népharag. A kétharmad a tehetetlenségükből, a meg nem talált válaszokból született, nem pedig a győztes zsenialitásából.

Ebben a helyzetben kekesz javaslata a 106 független jelölt nem ördögtől való, csak annyira új, hogy nehéz az eddigi „pártos” gondolkodásunkban elhelyezni.
@explanatus:

Ez a "106 független jelölt" olyan utópia valami, amit gyorsan el kell felejteni:

1: Ezt akarja minden párt a legkevésbé, az esélye nulla százalék.

2: Nekünk ugyan mire lenne jó, ha 106 közismert független ember - közéleti személyiségek, művészek, sportolók - stb ülne bent a nagy büdösben erre felkészületlenül és alkalmatlanul? Miben különböznének ők a fidesz gombnyomó gépsorától? Hogyan hajtanák vége azokat a változásokat amiket végre kell? Ex has törvényekkel?

Főzni sajnos abból kell amink van. Éppen ezért megy a vita napról napra a lehetséges összefogás személyi összetételéről, és nem azért, mert az értékrendben, elvégzendőnek tartott feladatokban óriási véleménykülönbségek lennének.

Van az az összetételű szövetség amire kekex is, fénygyerek is meg én is leszavazna szó nélkül. De amíg ez ki nem alakul addig vita lesz, és legyen is.
@Fabius:
Figyelmen kívül hagyod, hogy MOST SEM szakemberek ülnek a Parlamentben. Sőt merem állítani, hogy egyetlen parlamentben sem a világon. Nincs élő ember ugyanis, aki a megnövekedett információ és tudásmennyiség mellett reneszánsz mindenhez értő lehetne, és ugyanúgy értene a vízügyekhez mint az adórendszer alakításához.
Felkészült háttéremberek, szakértői gárda dolgozik minden képviselő és szenátor keze alá. Az alternatívák közötti választáshoz meg szerintem elég a józan paraszti ész is. Előnyök-hátrányok (őszintén)- vita - döntés.
És a döntés ügyek mellett, nem aszerint, hogy éppen melyik párt melyik holdudvarának éppen melyik verzió lenne a kedvezőbb.
Kizárólag az ország érdekét mérlegelve.
Ezen a téren jobban bíznék egy művelt, több diplomás zeneesztétában pl. (akinek van érzéke az összhangzathoz és a hamis hangokhoz) mint bármelyik pártfütyiben, aki eddig csak az apparátusi könyöklésben bizonyított.
És a köztiszteletet nem adományozzák: azt ki kell érdemelni. Egy egész élet munkájával.
Nyeretlen kétévesek egyrészt nem rendelkeznek referenciával, másrészt ugyanúgy nem értenek MINDEN témához, amikben szavazniuk kellene, mint a köztiszteletben álló és ismert emberek.
Én inkább az utóbbiakra szavaznék.
és Fabius - NEM a szövetségről beszéltem. Az lesz, vagy nem lesz, mert listán tényleg elfér 3 (max 4) az országban. Hanem az EGYÉNI jelöltekről. És hacsak nem tudnak EGYETLEN ellenzéki összefogást csinálni, és az EGYETLEN jelöltet annak a támogatásával indítani, mélyen eltitkolva, hogy melyik párt jelölte eredetileg, a listák mellett jobb lenne semleges egyéni jelölteket indítani. Akikre nem kell "orrbefogva" szavazni.
Bajnai hatalmas hibát vétett, amikor az E14-ből pártot csinált, mert most NINCS ernyőszervezet. Beállt a tülekedésbe az EGYIK pártként. Az Mszp nem fog MÖGÉ állni.
Azt meg én is tudom, hogy nagy tömegek nem szavaznak egy olyan pártkombinációra, amelyben az Mszp szerepel. A vicc az, hogy nagy tömegek meg nem szavaznának rájuk, ha az Mszp nem szerepel. Tehát sem az E-14-Mszp, sem az E14 nem nyerő.
Talán ideje lenne kinyitni az ernyőt, a Hét olajfa még alkalmas lenne rá.
@explanatus:
Nem, őket a gazdasági válság sodorta el, mint annyi más kormányzó pártot a világon.
Gyurcsány a költségvetési túlköltekezést (10 %) egy gyors hűtőfürdővel-sokkterápiával vitte le 4 % alá. Ennek az azóta egész Európában folytatott hasonló gyakorlat tapasztalatai alapján van egy elkerülhetetlen velejárója: zuhan a gazdaság is.
Ez egy betervezett kockázat volt, és tulajdonképpen csak a 2007-es év volt kemény, de még akkor is pozitív tartományban maradt a
GDP. SENKI sem tudta eddig utána csinálni, hogy 1 % megszorításhoz 1 % ALATTI gazdasági visszaesés járuljon. Mindenütt magasan meghaladta a visszaesés az 1 %-ot!
(nem véletlenül választotta társszerzőnek egy amerikai Nobel-díjas közgazdász a válság kezeléséről írt könyvéhez)
2008-ban már az eredmények is látszottak, már az osztogatáson (Új Tulajdonosi Program) agyaltak, amikor beütött a válság.
Így a megszorításokon nem lehetett enyhíteni, viszont Orbánék féktelen populista ígérgetésbe kezdtek. És még azzal is csak 200 ezerrel tudott több szavazót szerezni, mint 2006-ban.
A választást az az 1 millió ember döntötte el, aki a szocik szavazói közül otthon maradt.
Mert elbizonytalanította őket, hogy jobbról-balról UGYANAZT hallották: hogy Gyurcsány elqurta.
Csak éppen azt felejtették el kifejteni, hogy a a liberális közgazdászok a korábbi osztogatást tartották hibának, míg a fideszisták az emiatt szükségessé váló megszorítások ellen uszítgattak.
És egy könnyű, gyors javulást ígértek.
Ha van tanulsága a népnek az elmúlt három évből az pont az, hogy az élet nem mese, nincs varázsütésre javulás, és minden helyzetnél van rosszabb is.
Az megint más kérdés, hogy nemzetiszínű szósszal leöntve még mindig sokan nem látják meg, hogy szar van a palacsintában.
@Fabius: 2013.03.31. 22:44:46
Vettem magamnak a fáradságot és beleolvastam jó néhány írásodba. No, egy biztos. Írni tudsz! Le a kalappal. Viszont Nektek „írni-tudóknak” is megvan a magatok sablonja. Ti se tudtok kiszabadulni ebből.

1: Ahelyett, hogy megkérdezted volna, hogy is gondolod, csípőből tüzelve mondod, „el lehet felejteni”, mert „Ezt akarja minden párt a legkevésbé, az esélye nulla százalék”.

Persze, hogy nem akarják, mert így jól megvannak a milla, a14, meg lesz majd a trilla, meg a milpengő, és mindegyik apró darabka azt képzeli magáról, hogy Ő az EGÉSZ és mindenki mögé kell álljon vagy bele kell olvadjon.

2: Nem „közismert független ember - közéleti személyiségek, művészek, sportolók„ kellenek,

hanem olyan helyiek, akik a választókerületben élnek és ismerik a helyi viszonyokat.

Ez olyan pesties gondolkodás, hogy itt van minden, a vidék meg „gyarmat”. Itt kell négyes metró, meg ötös metró, meg mercibuszok, meg kacsalábon forgó ezmegaz, ott nektek a gyarmaton meg az van amit a „gazdag rokon” levetett.

Részemről a vita lezárva, mert nem vagyunk egy kategória, te művésze vagy az írásnak én meg csak a saját „faluszéli” eszemmel írok ezt azt.
@explanatus:
Csak egy a gond a "közismertséggel" és a választókerületben lakással. Vidéken eddig is több falu tartozott egy választási körzethez, most ez majdnem megduplázódott. Ezért sem a helyben lakás (mert az csak az egyik faluban lehetett, a többiben nem valósulhatott meg) és az igazán közismertség sem játszott: az emberek nem is ismerték a jelölteket, ezért nagyjából a pártlogót nézték a neve mellett, tehát nem volt igazán "egyéni" a választás. Erre mondja több választási szakértő, hogy sokkal reálisabb és arányosabb eredményt hozna egy tisztán listás választás.
Ha viszont egy duplára növelt választási körzetben kell egyéni jelöltet indítani: annak legalább megyei szinten kell közismertnek lenni. Egyébként megint marad a pártlogó-bogarászás. Erre írtam, hogy csak akadna 106 a köz"ismert" és köztiszteletben álló jelölt.
Mert ha nem, akkor megette a fene.
@CSENDES: @kekex:
Na, hát akkor akik eddig úgy gondolták, hogy a Fidesz nem Európa Kínáját építi Magyarországon, azoknak Szijjártó Péter a nagy nemvagyunkkomcsikozás közepette szemérmesen elszólta magát:
" A mi célunk az, hogy az új környezetben Európa termelési központja legyünk – ismertette a kormány koncepcióját a jövőre nézve. Ehhez azonban szavai szerint több dolog is szükséges. Egyrészt lényeges, hogy folytassák a már megkezdett adófilozófiai változtatásokat, másrészt Magyarországon kiszámítható befektetési környezetet kell kialakítani, valamint az is fontos, hogy a közteherviselés valóban mindenkire vonatkozzon."
nol.hu/gazdasag/szijjarto__nem_vagyunk_kommunistak_

Az "adófilozófiai változás" Matolcsy előbűvészkedett mikroadói után gigaLOL, a "kiszámítható befektetési környezetből" a kiszámítható szót nem is értik, a mindenkire, de leginkább a cégekre kiterjesztett közteherviselés meg éppen az a dolog, ami miatt tódulni fog hozzánk mindenki. Ja, és persze tudjuk, hogy még egy feltétel van, a nagyszámú, szegénységgel motivált réteg, de azt már Demján úr jó régen megmondta, ugye.

Én már gyerekkoromban is nagyon szerettem a rizst...
@kekex: "csak akadna 106 a köz"ismert" és köztiszteletben álló jelölt"

106 ember bármikor, de jelölt egyikből sem lesz. Nem vállalják be azt a mocskot, ami azzal járna, és meg is tudom érteni őket. Az jön (megint), hogy akire szavazna az ember, arra nem lehet, akire meg lehet, arra nem szeretne.
@Légifarkas:
Ne becsüld alá a hazaszeretet erejét! Ami pl Széchenyit arra indította, hogy 1 évi jövedelmét ajánlja a MTA alapításához. Csak található az országban 106 ember, aki hajlandó az ország érdekében politizálni, és nem pártokért.
(ráadásul még meg is fizetnék őket ezért, nem ők fizetnének)
@Rufus78:
Ha csak hántolt rizsen élsz, hamar elkapod a beri-berit. Az ronda betegség ám! Bár nem sokkal rondább az orbánjárásnál, amiben most szenved Magyarország. Ettől a kártékony bagázstól hamar meg kellene szabadulni. Már most elhúztak mellettünk a környező országok (igen, már Románia is) és kezdünk csúszni Albánia és Észak-Korea közé. Nem kellene megvárni, amíg odaérünk!
@kekex:
Á, szerintem csak a turizmust akarják felpörgetni ezzel. Nem kell sok ezer km-t utazni, csak kilépsz az ajtón, és máris Kínában érezheted magad. Az Alföld -sajnos- mostanában úgyis alkalmasabbnak tűnik rizs, mint búza vagy más gabona termesztésére, a Vár jó lesz Tiltott Városnak, csak pár pagoda kell bele, Pintér valamelyik ölebe meg úgyis katasztrófaturistának minősítette az osztrák hókotrókat március közepén. Még egy kicsit szoktatni kell magunkat a kutya ízére, gyakorolni az olyan nyelvtörőket, hogy " mócsing csüng csak" hogy jobban menjen a kiejtés, meg a CBA-ban tudniuk kell mondani, hogy "kici, occó, sok öccá"... de ezek is menni fognak, amire "Európa termelési központja" leszünk.
@kekex: mondom, tuti, hogy van annyi normális ember. Több is, jóval több. De hogy kiállni nem nagyon fognak, arra mérget vehetsz.
Vagy két éve kábé ugyanarról próbáltam meggyőzni Fabiust, mint amit te írsz, aztán végiggondoltam az egészet, és beláttam, hogy esélytelen. Meg reménytelen. Egy olyan országban, ahol négymillió ember megy a pártjai után (akármit is művelnek azok), kétmillió fullra leszarja az egészet, kétmilliót meg még érdekelne is, de évek alatt sem indult meg a részükről semmi (max. a kivándorlás), szóval egy ilyen országban kiállhat az ember egy emelvényre, szónokolhat értékekről, célokról, amit akar (de ha lelkiismerete is van, ígérni nem fog), egy kedves bolondnál nem fogják többe nézni. Ez meg nem hiányzik senkinek, és a kör bezárul.
@Légifarkas:
Akkor rendezkedjünk be egy hosszas diktatúrára, vagy egy rövidebbre, ami randán fog véget érni
államcsőddel és/vagy polgárháborúval. Azért mégis csak inkább kellene tenni némi kis erőfeszítést ennek elkerülésére.
És én még mindig nagyon bízom Orbánban, eddig is, ezután is ő teszi a legtöbbet az ellenzék győzelméért.
@kekex: "Azért mégis csak inkább kellene tenni némi kis erőfeszítést ennek elkerülésére"

Nem látom, mit lehetne tenni a rezsi- és ÁFA-csökkentés országában, talán a megfelelően végrehajtott kötelező tömeges agyműtét adna valami esélyt, de azon kívül...
A saját kollégáim elküldtek a véres faszba, amikor levezettem, hogy ha működni képes országot akarunk, annyit kell fizetni a gázért, villanyért, vízért stb., amennyibe ténylegesen kerül. Senkit nem érdekelt, hogy az ellátást, szerződéseket, akármit átalakítva maga a bekerülési ár kisebb lehetne, nem: azt akarták hallani, hogy kicsi a fizu, legyen kicsi a rezsi. És ők helyi viszonylatban még keresnek is valamennyit.

Az ellenzék talán győzhet (szerintem amúgy nem, de ez most mindegy), de hogy nyernénk-e mi azzal, az igencsak kérdéses. Ha nincs kétharmad, lófasz se lesz. Ha van kétharmad, még mindig ott vannak a sok évre kihelyezett Fideszes nagyágyúk. Ha van bátorság szembe menni a kinevezésekkel, lesz kőhajigálás is. És mindemellé alig működik valami, forrás nuku, bizalom nuku, befektető nuku, és még ha gördülékenyen is menne minden döntéshozatal (ezerszínű ellenzékkel? ugyan már...), akkor is évekig tartana, hogy az alapokat újrarendezzék, és aközben hibernált állapotban lesz az ország, csak a nyomtatók zakatolnak majd.
Nem számítok sok jóra, semmiféle felállásban.
@kekex: meg @Légifarkas:

Ha már Alföld. Az egyik választókerületbe felülről odatettek egy majd-lesz-belőle-miniszterelnök helyettes-t, aki talán járt arra valamikor korábban, mert érseki székhely. Ott, helyben huszon-harminc faluban nincs egyetlenegy ember se? Nem, nincs, mert a pestieknek kell a hely, mert ott mindent jobban tudók élnek. A helyiek, meg csak „mezőgazdasággal” foglalkozók. Attól félnek, hogy ha valaki a saját maga okán kerülne be, a gombnyomáson kívül máshoz is értene?

Bizony, bizony, a politikában megundorodottakon kívül csak a két oldal „bármit tesztek, akkor is veletek vagyunk” hívei bokszolnak. A mostaniaknak ott a békemenetes társulat, a meg már „nem fut a szekér” tábor abban éli ki magát, hogy aláír mindenféle „itt most diktatúra van” petíciót, meg telekürtöli a külföldi médiát, hogy tekerni kell a rádió gombján, mert nem ott szól az az adó, aminek ott kellene szólni. És ŐK az értelmiség! Édes istenem! Mi jön még?

Ja, hogy katasztrófaturizmus, az van, legalább húsz éve, mert ami itt a politikában eddig történt, az valóban katasztrófa. Persze, hogy kellene ellenzék, nem csak most, mindig. Ellenzékre mindig minden kormánypártnak szüksége van. De, bocsássa meg a világ, ha a kétharmad óta csak arra futotta, hogy szaporodnak, mint eső után a gomba, akkor mikor lesz itt ebből ellenzék.
@explanatus:
Hát így sehogy. Mondtam, hogy köztiszteletben álló és KÖZISMERT jelölt kell. Az sem baj, ha csak helyben közismert. Sőt.
Lehet, hogy akik minden napjukat ebben élik, pörögnek-forognak, hajnaltól napestig fórumoznak, értekeznek - tényleg elhiszik, hogy csinálnak is valamit, még az is lehet, hogy őszintén hiszik, hogy kizárólag azért próbálnak jobb helyet kibrusztolni, hogy az elveiket majd jobban érvényre juttathassák, és fogalmuk sincs arról, hogy ez kívülről bizony csak semmit-tevésnek és könyöklésnek látszik, aminek egyetlen célja, hogy ők kerülhessenek végre a fazék közelébe.
ÉS MÁR CSAK 1 ÉV VAN HÁTRA!
"EZEK" meg még május elsején sem képesek egy színpadon egymás mellé állni. Mesterházy is dugja fel magának a "saját tábor mozgósítására" koncentrálását. Azokat is jobban lehetne egy együttes jelenlétre mozgósítani!
Azaz: NEM IS AKARNAK 14-ben nyerni. Mondjuk lehet, hogy igazuk van, csak akkor nekünk egy hosszabban elnyúló agóniára kell felkészülni.
@Légifarkas:
Mert rosszul kezdesz az agitációhoz. Abból kell kiindulni, hogy "Nem takarékoskodni kell, hanem keresni" A gazdaságot meg elcseszték, ezért esély sincs arra, hogy többet kereshessenek, és csak tüneti kezelés a rezsicsökkentés, hogy valamennyire csitítsák és átverjék a népet.
Azaz ahelyett, hogy a vakbélgyulladást megműtenék (a gazdagokat is adóztatnák: ez jó, mert az SI faktorra lehet építeni) ahelyett jegeléssel próbálják kezelni.
Az előre látható szövődmények miatt meg elveszíthetik a munkájukat, és 100 %-os is lehet a rezsicsökkentésük: ha leszerelik az órát, egy fillér áramszámlájuk sem lesz.
@kekex:
még bedobhatod, hogy Lázárnak ez évi 100ezer megtakarítást jelent, aki medencét fűt és gépkocsifelhajtót, annak esetleg még többet, és nekik mennyit? És szerintük ez is olyan "igazságos" mint az egykulcsos adó?
Milyen ellenzék? Minden parlamenti párt a nyuggerizmust, a heréket képviseli. Az adófizetőknek kéne összefogniuk és pártot alapítaniuk.
@nyuggernyúzó: az a baj ezzel, hogy ha nem foglalkozik az ember a pártjával eleget, akkor szar se lesz belőle, az adófizetőknek azonban a főállásuk épp elég elfoglaltságot szokott biztosítani, különösen, ha nem is a maga ura valaki. Kevés embernek van annyi tartaléka, és olyan kevés felelőssége másokkal (pl. a családjával) szemben, hogy kiugorjon a munka világából, a rendszeres havi fizetés mellől a bizonytalanba. Na és hát, nem a melósok a legjobb szónokok, pedig az előadáshoz nagyon érteni kellene.
Egész más a helyzet azokkal, akiket erős kapcsolati háló, és / vagy addigra összegyűjtött milliárdok támogatnak, és jó iskolák lépcsőin küzdötték fel magukat, de ők már többnyire nem fektetnek be sem időt, sem lóvét abba, hogy a melósok szószólói legyenek.
@Légifarkas: Nem mondtam, hogy könnyű dolog ez, de Mo. egyetlen esélye ez.
@kekex: Jászszentlászlón olvashatták okfejtésedet a 106 -ról, és be is jött nekik.
@nyuggernyúzó: nincs ilyen esély. A kisembert, ha politikai pályára vinné a feje, megennék reggelire az ellenfelek, meg a külföldi ellenfelek, reménytelenül elveszne a számára ismeretlen világban egyhamar, és egy politikustól taktikai elemként nem igazán fogadható el a tehetetlen düh hajtotta asztalcsapkodás (amihez általában a kisember ért). Nem azt mondom, hogy ilyen feladatra születni kell, inkább azt, hogy jó helyre kell születni hozzá, fiatalon aktivizálódni és belevágni, és sok-sok tanulás árán felemelkedni. Aki eközben nem felejti el, hogy honnan jött, abból még akár hasznunk is lehet, de lutri az egész. A legtöbb úgyis elkurvul.
Még rosszabb volna úgy, hogy valaki nem önként vállalja, hanem küldik; nem akarásnak nyögés a vége, mint tudjuk.
Ki kell bírni ezt a 15 .. 20 évet (valahol, valahogy), hátha kihal az a - ma még tömegesen tapasztalható - igény, ami szinte kívánatossá teszi a hazug, szarházi politikusokat. Ezen tulajdonságunk pusztulása nélkül nem fog menni.
süti beállítások módosítása