Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/fn/gazdasag/2024/04/19/nagy-marton-posta-bezaras-leepites-beszamolo/ "2023-ban 246 milliárd... (2024.04.19. 12:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.03.29. 04:45 Fabius

Hogyan tovább ellenzék?

Címkék: mszp együtt 2014 választási szövetség

Olvasom és nézem az okfejtéseket arról, mit és hogyan kéne csinálnia az ellenzéknek. Mer'hogy mámma' még csak mámma' van, de ha holnap is csak mámma' lesz akkor baj lesz. Pedig a meccs javában zajlik, és valamiért azt érzem leragadunk a kirakat bámulásánál és elsétálunk kicsit a lényeg mellett. Picit mintha pörgésben ragadtak volna a szemek Bajnaiék tojáskampányán, pedig a dolog azért ennyire nem bonyolult: Az Átlagválasztó azt érti, hogy rezsicsökkentés, cigánybűnözés, és hogyé' a tojás? Azt meg nem érti, hogy a piackutatók mit neveznek fogyasztói kosárnak és ennek ugyan mi köze van a rezsizéshez meg a tojás árához, ráadásul le is szarják.

Tényleg az a probléma, ha valaki fölveszi a kesztyűt és Orbánékhoz hasonlóan nem az újságírók és értelmiségiek nyelvét kezdi beszélni, hanem jól felfogott érdekében az Átlagválasztóét? Ilyenkor eszembe jut, hogy éveket könyörögtünk páran az egykori elempének is, hogy egy tökegyszerű hogy vagy? - kérdésre ne negyedórás szofisztikált körmondatban előadott, fenntartható fejlődésű női kvóta köbgyökéből számított bikafingos ózonlyukhatás legyen a válasz, hanem egy - jól - vagy két - köszi, jól - szó. 

bajnai-tojáskvíz.gif

Na mindegy, ettől még a kérdés adott:

Bajnai vagy Mesterházy, Együtt szövetség vagy MSZP, esetleg Együtt MSZP?

Igaza van a Véleményvezérnek mikor ezt mondja:

Aki azt gondolja, hogy akár az Együtt 2014, akár az MSZP külön fog nekivágni a 2014-es választásoknak, az még nem vette a fáradságot, hogy utánaolvasson az új választási szabályoknak. Azokból ugyanis egyértelműen kitűnik, hogy külön-külön bármelyikük is mindössze 15-25 képviselői helyre számíthatna.

Ezzel a kijelentéssel így ahogy van - tetszik ez vagy sem - szembe kell néznünk mindannyiunknak. Akkor is, ha elsősorban nem az érdekel minket, "hogy fognak élni a pártok 2014-2018 között". Akkor is, ha nem szeretjük a szocikat, de náluk jobban csak Orbánt nem szeretjük, meg akkor is, ha mi szocikritikusok a szavazótáboruk szemében legjobb esetben is csak PimpHitlerek lehetünk. Nincs mese, Viktorék a választási törvénnyel elrendezték, hogy kormányváltás kizárólag valamilyen összefogással legyen lehetséges. Innentől pedig nem az a kérdés, hogy lesz/legyen-e, hanem, hogy ez milyen összetételű legyen. 

Utóbbi ugyanis eléggé nem mindegy, legalábbis akkor nem, ha tényleg kormányt akarnak váltani az erők és a rájuk szavazók. Ha csak a januártól idáig tartó három hónap közvélemény kutatásaira nézünk azért világos: A szocialisták összefogásban vezető szerepre törekvése, és a közröhejként elkönyvelhető tárgyalódelegáció névsor - Szekeres, Szanyi, Veres János, stb, WTF? - csak arra volt jó, hogy a választási vereség óta megszerzett kicsi erősödést két hónap alatt hazavágja és a párt támogatottsága évtizedes mélypontra essen vissza. Ha valamikor, akkor most legalább ideje lenne észrevenni, hogy erőlködés ide, megúszásra játszás oda, homokba dugott fejjel, égre meredő seggel a kritikusok felé állás amoda, ezek az emberek nem kellenek senkinek, és a lecserélésük, nyugdíjba küldésük nélkül nem lesz kormányváltás. Röhej, hogy ezt eddig egyedül Lendvai Ildikónak sikerült megérteni, plusz a baloldalnak Gyurcsánytól van egy hisszük is meg nem is visszavonulási ígérete sikeres kormányváltás esetére.

Innen üzenem, ne bízz benne, hogy ezt elfelejtjük és nem kérjük majd számon, Feri

Ha a szociknak ezúttal sem sikerül a megfelelő konzekvenciákat levonni, akkor nincs más hátra, mint feltételek nélküli szövetkezés helyett lemeccselni a dolgot az E14 és az MSZP között. Azt ugyanis jól mondja Mesterházy Attila a Riszpekt Ház videón 8:00-tól, hogy: - Ez lesz a választások alapvető kérdése: hatalomban akarom tartani Orbán Viktort, vagy el akarom küldeni? Akik el akarják küldeni azok keresni fognak maguknak egy eszközt, amivel el tudják küldeni. 

Igen ám, Atikám, csak egy bibi van. A dolgok mai állása mellett ti önállóan, változatlan személyi állománnyal nem lesztek ilyen eszköz. Az öregek újbóli megjelenése hátra arcra késztette azokat, akik az MSZP-t, mint pártot, szükségből kreált eszköz már esetleg nem, de ezeket a levitézlett alakokat mindenképpen elutasítják. Így ha az E14 nem vállalja be a megint a kirakatba tolt bölénysorotokat, ők lehetnek az az alternatíva amelyik megszólíthatja a bizonytalanokat és az emlegetett eszközként szolgálhat. Ebben az esetben pedig a ti szavazóbázisotok úgy fog viselkedni ahogy megjósoltad, és a kormányváltás reményében szó nélkül át fog szavazni az erre esélyesebbre. 

Akkor pedig sokkal nagyobb szarban lesztek, mint amekkorában most vagytok. Tudom én, hogy dögöljön meg mindenki aki nem hajlandó amnézia amnesztiát hirdetni, de mit tegyünk? Ti egyedül se minket a veletek is elégedetlen népet, se Viktort nem tudjátok leváltani. Velünk legalább Viktorra lenne esély. Ideje meglépnetek amit ehhez meg kell, cserébe mi kimondjuk: ha a jobboldal belekényszerített a veletek együttműködésbe akkor magára vessen, egy valóban és nem csak látszólag megújult MSZP-t elviselni az összefogás körül az összes stigmatizálási próbálkozásukkal együtt is kevésbé lesz kínos, mint Orbánt hatalomban tartani egy újabb ciklusra. 

Aztán akinek ez nem tetszik az köszönje meg a Kedves Vezetőnek a választási törvényét. 

547 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr735179126

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.29. 12:13:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: " mi volt a kerdes, amugy en meg a rohatmulti Spar ket bejaratanal strazsalo narancsosokat kerulgettem, nagy boszen. A mindenkinek jobb elve miatt, csendben maradtam, es kerultem oket, mint a leprasokat. "

Felvettem a legegyszerűbb arckifejezésemet és csillogó szemekkel azt kérdeztem, hogy: Tessék mondani, a nagyon magas ÁFA, a csipszadó, a telefonadó ellen nem gyűjtenek aláírásokat?
Na, ekkor kezdett el érthetetlen zöldeket beszélni.
A végén persze nem írtam alá semmit, faképnél hagytam!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
16.33 Hát persze, hogy gecikínos. Ezért dugiszálják el szem elől.
No meg az is gecikínos, hogy az ellenzék még hasonlókat sem tud kitalálni, de legalább az előbányászott kész anyagot smittelhetnék!
@kekex:

meddő és szánalmas amellett pedig teljességgel reménytelen a ténfergés a mind kétoldali üvöltöen nyílvávaló csődtömeg után. Az azért érdekes hogy míg csak az mszp bénázott lehett reménykedni...hogy maj a fidesz...miután ez is "bizonyított" az emberek lázas önigazolásba kezdtek....pedig mi magyarok fene módon hagytuk felültetni magunkat ...magunktól...
Járt út mi..? akkor nekem ne nyafogj te se más se, ha ezek után még mindig... a kocsikulcsod a pin kódod és a lakáskulcsod is add át mindkét oldali "járt utas" elvtársaidnak...Inkább a harmadik út!
Mindenki harmadik utas lehet...aki látja:
a.) az egyik és a másik "út" is teljes csődtömeg
b.) pláne ha kiderül számára hogy a "két út" valójában egy

Sem Görögországban sem Olaszországban (és lesz még)a nem átlag "oldali" emberek csináltak maguknak valódi érdekképviseletet,,ez a Sziríza és az 5 Csillag...nem védtelen többé...
(nyílván ez itthon nem bajnai...pedig ennek maszkírozták, csak hát....5 elemivel is lejönne nem "korszakváltó", ténykérdés nem leszólás)

Kiemelem kedvedért a Talicska Zsolt államtitkár 24 Mrd magánvagyon nicknevű polgártárs általam a 4 sz. hozzászólásba bemásolt kommentjének lényegét...hátha végre sikerül kitörni az "általános zagyvaságok bűvköréből":

"A fidesz, az mszp épp ugyanolyan címkék, mint a MediaMarkt meg a Saturn: a sok hülye kardozhat rajta, melyik az olcsóbb, melyik miben jobb, holott mindkét cég ugyanabban a kézben van, a konkurálás célja a piacnövelés, ez egy befeketetői portfólió. Ugyanilyen portfólió a fidesz, mszp, szdsz, jobbik együtt 2014 és egyéb márkanevek. A cél ugyanaz: a konkurencia teljesen mű."
@kekex:
2010-ben még csak a "nagy ígéret" voltak, ergo a velük és a szocikkal sem igazán szimpatizálók a biztos fityesz győzelem előszele miatt inkább otthon maradtak.
2014-ben azonban már nem csak "nagy ígéret", hanem a "megvalósult tündérmese" lesznek. Így talán kevesebben maradnak otthon, főleg hogy képbe került az E14.
Én már a délután másnak célozgattam erre az 50% nem válaszolóra, mert valóban ma inkább kérkedni kéne a fityeszes szimpátiával a felmérésekben.
@Kowalski, helyzetjelentést!:
Selcici mikor fordul már az ENSZ-hez, hogy a Biztonsági Tanács azonnal üljön össze, és szólítsa fel Bajnait: rendelje vissza a gyermekkatonái által mozgatott székházostromló bábokat, amiknek nem kell a házi vaniliáspalika.
@kekex: ..ennél többet nem tehetek érted, ha nem állsz ki magadért a fidesz eltapos, az " ellenzék" pedig parlamenti páholyból pezsgőzve és szivarozva röhög a papírvékonnyá lett sziluetteden..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Füllig Jimmy:
Rendben, kihallgatom, de menjen át a másik szobába és beszéljen jó hangosan.

Egyébként még sem az sem tartom utópiának, ha kihallgatás mondjuk így zajolhatott:
- Srácok legközelebb mikor és hol fogtok tüntetni és foglalni, mert akkor felkészülünk, odamegyünk, és intézkedést mimelve nem hagyjuk, hogy sittesek vegzáljanak benneteket.:)
Gyűlik a sikertörténetek hosszú sora:
"A szűk időkeretben az iskoláknak egyszerre kellett rendelni az állami cégtől, a rendszer összeomlott, veszélybe kerülhet az őszi tankönyvellátás."
@épészmérnök:
1 évre korlátozva. És nem politikusként, hanem válságkezelőként. Na: ezt nem lehet majd reprodukálni 4 éven át!
Azaz EGY labdával már szuperen tud dobálni, de politikusként több labdával kell/ene zsonglőrködni. És zsonglőrként még nem bizonyított - ha így érthetőbb.
@zipe moha:
Azaz csak egy szánalmas narancstroll vagy. Még ha esetleg nem is tudsz róla. KIZÁRÓLAG Orbánnak használ az alacsony részvétel, márpedig ez az egyik kutya másik eb szöveg a bizonytalanok távol tartására irányul.
NEM, a dán dog NEM azonos a csivavával!
A pártízmilliós Cuschlag nem azonos a párszáz MILLIÁRDOS Simicskával (gyengébbeknek 1 milliárd = EZER MILLIÓ)
A mindvégig demokrata, és önként lemondó Gyurcsány nem azonos a hatalom mániákus Orbánnal.
Ha az ilyen szövegekért csak hülyének nézlek, akkor még jóindulatú vagyok hozzád. Mert egyébként csak egy ócska fizetett trollnak tartanálak.
@zipe moha:
Sebaj, amúgy is rámférne egy kis fogyókúra.
És tudod mit: ne tegyél értem semmit. Elvagyok én a saját fejem után is, nem kell mindenféle Moha bácsis mese!
Egyébként az orbánközeli Bogár sem olyan hajdenagyon elbizakodott:
"talán »pattra kihozható a meccs«, és 2014-ben nem lesz rosszabb a helyzet, mint 2010-ben volt. Már ez is óriási eredmény volna, ám kérdés, hogy ez elég lesz-e a magyar társadalom többségének, hogy bizalmat szavazzon a folytatáshoz."
Ebből elég világos az ellenzék támadási irányai (már persze a sikerrel kecsegtető)
Arra kell helyezni a hangsúlyt, hogy "Rosszabbul élünk, mint 4 éve!"
"Senkit sem hagytak az út szélén" (mindenkit berugdaltak az árokba)
CSAK a Fidesz (nyert az elmúlt 4 évben) és SIMICSKA!
Amit tőled elvettek a gazdagoknak adták. Ezt akarod továbbra is?
@fanus: Ha már a harcos diákság került szóba. :)

Amit a Hahás hülyegyerekek sohasem értenek meg: görög egyetemisták EU-s zászlót égettek, és az IMF-et szidalmazták

t7.hu/0dik-gorog-egyetemistak
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nyilván nem titok a beállítottságom, de;
azért mert valaki görög, joga van hülyének lenni.
Ahogyan magyarként lehet Vona is, sőt, lehet még mocskosabb szar, akár lehet maga az egész trágya jobbik. Bocs, de elegem van ebből!
A Hahás gyerekek pont azért nem hülyék, amiért az említett görög egyetemisták viszont igen.

Hajrá zászlóégetők, hajrá felvilágosult dzsobbik, 2013-ban ez a trendi Európa (majdnem) közepén.
Gratulálok.
@Bakter:
Szilárd meggyőződésem, hogy ez kövér üzlet, szóval a tankönyvellátás problematikája megnyugtatóan rendeződni fog.
A tesó majd közbelép...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te tulajdonképpen egészen pontosan mit szeretnél? Barátkozol, offolgatsz, aztán célozatsz, kicsit zsidózgatsz, majd terelsz. Mit akarsz? Mit akarsz?
A nem-FIDESZ oldalnak egy esélye van. Lelép önként, és felszólítja híveit, hogy a helyi függetleneket támogassák. Ellenkező esetben olyan vereséget hoz saját fejére, hogy ahhoz képest Mohács győzelem volt. Tovább gondolva a történelmi párhuzamokat, olyan Dugovics Tituszok módjára, kéz a kézben ugrás a mélybe, így ha hatalmukat nem, arcukat valamennyire meg tudnák őrizni. A kétharmad abból a helyzet-fel-nem-ismerésből született, hogy nem volt megfelelő válasza a rendszerváltás után a baloldalnak, a hogyanra. Hiába trükközték a valamikori „hű kádereknek” a privatizációval a termelő szocialista vállalatokat, azok a kontraszelektáltság, a hozzá nem értés miatt vagy szépen kimúltak, vagy jó pénzért a kimúlás előtt külföldi konkurensek kezére játszották, akik azután megadták a magyar iparnak a kegyelemdöfést. A „hű káderek” vagy leszármazottaik, emiatt a gyalázatos tettük miatt nem reménykedhetnek abban, hogy majd-csak-elfelejtjük, majd csak a jelenlegi „nem-jobban-élünk-mint négy-éve" miatt a kormányrúdhoz kerülhetnek. Akkor inkább a FIDESZ, még az oligarcháik ellenére is. Ez az osztódással szaporodás, ami a baloldalon folyik minden, csak nem alternatíva, ez, kétségbeesett szalmaszálba kapaszkodás.
@Knósszosz: Ja hogy a magyar hahás az "felvilágosult" de ugyanaz a görög már nem. Stimmt. :)
@Exminden: Semmi extra csak nem mindig van időm itt lógni egész nap. :)
@Knósszosz: Meg ugye ha ők lázítanak az egyből polkorrekt és haladó. :)

alfahir.hu/fegyverbe_fegyverbe
@zipe moha: És mit oldottak meg a harmadik utasok Görögországban, meg Olaszországban?

Lófaszt sem.
@explanatus: Helyi függetlenek? Kikre gondolsz?
@explanatus: "Akkor inkább a FIDESZ"

aha, ércsük. Ennyi voltál.
A fidesz egy gyáva, hatalommániár marionettbábbal fémjelzett gyáva szervezet. Jól mutatta a gyásznaőon szervezett ünnepség és környzete.
endresy.blogspot.hu/2013/03/politikai-gyavasag-apokalipszis.html
@Exminden:
ezt akarja semmi mást off ide off oda és halálra blogozza magát ez a fizetett munkahelye

brühühühü
@rodeo36: Tanquerey con agua tónica... Linda noche de viernes. Cómo estay?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ebben az ég egy világon semmi meglepő nincs. A görög szélsőbaloldali párt euszkeptikussága és összes baromsága betűre megegyezik a tiétekkel.

Hogy ezt a világon mindenhol nem széljobbernek, radikálisnak hanem kommunistának hívják? Hja kérem, Magyarország egy ilyen hely.
@Fabius: Öreg este van már, és még mindig nem derült ki, hogy mi az ellenzék teendője. :-(
@Fabius:

és ehhez mit szólsz egz kis ilyen, anyáink megúnják?

www.youtube.com/watch?v=PmJA2O5PV6E

brühühühühü
Weöres Sándor: Valse triste

Hűvös és öreg az este.
Remeg a venyige teste.
Elhull a szüreti ének.
Kuckóba bújnak a vének.
Ködben a templom dombja,
villog a torony gombja,
gyors záporok sötéten
szaladnak át a réten.
Elhull a nyári ének,
elbújnak már a vének,
hüvös az árny, az este,
csörög a cserje teste.
Az ember szíve kivásik.
Egyik nyár, akár a másik.
Mindegy, hogy rég volt vagy nem-rég.
Lyukas és fagyos az emlék.
A fákon piros láz van.
Lányok sírnak a házban.
Hol a szádról a festék?
Kékre csípik az esték.
Mindegy, hogy rég vagy nem-rég,
nem marad semmi emlék,
az ember szíve vásik,
egyik nyár, mint a másik.
Megcsörren a cserje kontya.
Kolompol az ősz kolompja.
A dér a kökényt megeste.
Hűvös és öreg az este.
@épészmérnök: la misma...Tanquerrey con água tonica

cuando las madres y las mujercitas se van aburrirse de las cosas que pasan y van a bater el Gong de la Guerra

www.youtube.com/watch?v=PmJA2O5PV6E

www.youtube.com/watch?v=QYwNwy3ww0k

así será
Áprily Lajos:
Őszi rigódal

Megeste már a dér a bokros oldalt,
fenn vadlúd-ék húz vadlúd-ék után.
Ragyog az ősz. És dalt hallok, rigódalt,
egy ritka lombú vadcseresznyefán. -
Ilyenkor cinke cserreg és ökörszem,
rég hallgat búbosbanka- s gerleszó.
Ha pártaian s nem várja fészek-öl sem,
miért szól még a megtévedt rigó?
Tán június sugár-illúziója
remegett át a bíbor lomb felett,
s attól dalol a völgy révült rigója
ilyen évszak-tévesztő éneket.
Nem is téved: halkan szól, mintha félne,
köd ül a hangok túlfinom során,
mintha húnyt szemmel, álmában zenélne,
egy álom-őszben, álom-fuvolán.
A hangja nem fog mámorral kitelni,
nagy líra nincs. S mégis, így volna jó:
amíg a hófelhő jön, énekelni,
mint az a révült, holdkóros rigó.
@épészmérnök:

y las traiciones jamás serán sin punidas, aun así

www.youtube.com/watch?v=qYyeNt_yJrk

hay terror peor que ésto

brühühühühü
@rodeo36: Sos un romántico optimista.
A magyaroknak többet kéne operába járniuk.
@Fabius:

www.youtube.com/watch?v=qYyeNt_yJrk

ugye milyen a sors, a királylány főpapnő titokban szerelmes az ellenség vezérébe gyermekeik lettek és titokban tartja mindezt addig amíg kiderűl hogy a segédpapnője is belegabalyodott ugyanabba és akkor máglyára vonúl a bűnössel

www.youtube.com/watch?v=qYyeNt_yJrk

ez meg a valaha készűlt legjobb felvétel erről

ne hagyd ki a nőket a változásból ők tartják a békét mert csak abban akarnak szülni de amikor a poronty veszélybe kerűl isten óvja aki ellene tesz

brühühühühü
@épészmérnök:

a mai helyzet ugyanez Levédiában, csak nem tuggyák

pedig ha tudnák

egy rühes uszíttya egymás ellen a zembereket

brühühühühü
@rodeo36: Es impresionante qué pasiones eróticas es capaz de despertar ese monstruo. Porque su gente está enamorada de él, y pierde su sano juicio.
"Borzalmas volt, amint a képmutató ott édeskedett, kacéran vonogatta ferde vállát, epekedve meresztette táskás szemét, és édeskés mosollyal mutogatta szálkás fogait. Ah, és mi lett a mi Mariónkból szédítő szavai közben? Nehezemre esik elmondani, mint ahogy nehezemre esett látni is, mert az a legbensőbb érzések kiszolgáltatása, az elcsüggedt és őrületben fölizzó szenvedély világ elé tárása volt. Kezét összekulcsolta ajka előtt, válla mély zihálással süllyedt és emelkedett. Boldogságában nyilván nem hitt szemének és fülének, s éppen csak azt az egyet felejtette el, hogy valóban nem volna szabad nekik hinnie. - Silvestra! - lihegte leigázottan, keble legmélyéből.

- Csókolj meg - mondta a púpos. - Hidd el, szabad. Szeretlek. Csókolj meg itt - s mutatóujja hegyével, kezét, karját s kisujját szétterpesztve, arcára mutatott, szájához közel. S Mario hozzáhajolt, és megcsókolta.

A teremben mély csönd lett. A pillanat fura, iszonyú és izgalmas volt - Mario üdvözült boldogságának pillanata. E rövid s kínos percben, mialatt a boldogság és az illúzió minden lehető vonatkozása megragadta a lelkeket, nem mindjárt kezdetben, hanem nyomban Mario ajkának szomorú s groteszk egyesülése után a förtelmes hússal, mely alácsúszott csókjának, a giovanotto kacagása hangzott föl bal felől, egyedül szakadva ki a feszültségből, durván, kárörvendően és mégis, nagyon kellene csalódnom, ha nem a szánalom együtthangzásával ennyi álomködös balság iránt, ha nem a "Poveretto!" kiáltás mellékzengésével, amelyet a varázsló az imént rossz helyre irányítottnak jelentett ki, s a maga számára igényelt.

Ugyanekkor azonban - a kacagás még tartott - a nyilvános csókkal illetett cavaliere titkon, a szék lába mellett megsuhintotta ostorát, és Mario fölriadva, hátratántorodott. Állt és bámult, hátrahajló testtel, két kezét megcsúfolt ajkára szorította, egyiket a másik fölé, azután öklével többször a halántékára csapott, megfordult, s miközben a teremben zúgott a taps, és Cipolla ölébe kulcsolt kézzel, vállrezegtetve, hangtalanul nevetett, lerohant a lépcsőn. Lenn, még teljes lendületben, lábát szétvetve hirtelen megfordult, karját előrelendítette, és két laposan lecsapó dördülés hasította át a tetszészajt és nevetést.

Hirtelen néma csend támadt. A bokázó táncosok is megálltak, és elképedve meresztették szemüket. Cipolla egy ugrással fölpattant székéről. Védekezőn, oldalt nyújtott karral állt ott, mintha azt akarná kiáltani: "Állj! Csönd! El előlem! Mi ez?", s a következő pillanatban feje mellére bukott, s visszazöttyent székére, majd oldalvást lefordult a földre, ahol fekve maradt mozdulatlanul: egymásra hányt ruhák s görbe csontok halma."

mek.oszk.hu/00400/00438/00438.htm#3
@épészmérnök:

los maricóncitos andan detráz de una falsedad de perra putisima y se muerdan por su chochona loca pestosa

ridiculisimo

pra llorar

y jamás sería descubierta

hasta ahí baile

www.youtube.com/watch?v=IOKCxyI2WAE

ha de poner goles y muitismos

jajajajajaja
@Fabius: addig is mikor góóóóóóóóóóól van

www.youtube.com/watch?v=qgs_KAOGfrU

brühühühühü

csináld
@rodeo36: Akik felébrednek a transzból, azok iszonyatos emócióktól fognak szenvedni. Ki felé fogják fordítani?

Mit üzen az Orisha?
@épészmérnök:

nekem is vannak (Latinovics és a Mário-t játszó fiú) élménzeim de ami megmaradt bennem

a Nyesztyerenko mikor a pesti operában Mephisto-t adta elő a Faust-ban...elegáns szürkés ezüst öltözet, hozzávaló köpönyeg és a cilinder is majd mikor a kocsmában egz pillanat alatt felbőg a Le v'adore felpattanta az asztalra és lekapva a szürkeséget egyetlen pillanat alatt lángvörösben fekete aranyban ott bömbölt az ördög röhögés a Mammon és az Aarnyborjú imádatának seggig érő gúny

www.youtube.com/watch?v=muy6DtnZ2Xg

brühühühühü
@rodeo36:

kis nyelvlecke

Le veau d'or (az arany borjú ...el becerro de oro)

bocs...brühühühü
@rodeo36: Engem tizenkét évesen vittek Bolygó Hollandiba, bérleti előadásra, ez sajnos olyan volt, mint egy oltás. Sokáig hallani sem akartam az operáról. Aztán lassan ráhangolódtam.

Az egyik legnagyobb emberi teljesítmény operát jól énekelni. Őrült fizikai és szellemi munka.
@épészmérnök:

amit legutoljára hallottam (kérdéseimre) hogy türelem...és egy álom jött...tengerparton sétáltam a mély homokban a vadúl hullámzó víz közelében és egy pillanat alatt egy ködkép a Fényességes Vezető Arca a homok fölött lebegve... majd egy rothadó hulla amiből a rákok ki és be rohangáltak...ordas bűz ahogy a csontokról lemálló mócsing nyálkás darabjain a caranguejo-k marakodtak...keselyű sehol

brühühühühü
@rodeo36: Döbbenetes Borisz Hrisztov.
@épészmérnök:

El Holandés errante? The Flying Durchman, Der fliegende Holländer

pedig az egy szép gyermekmese mint Grimm vagy a Babajaga vagy a Szaltán Cár
és a Láthatatlan Kityezs Vára...melyet köd takar de mikor jő az ellen akkor eloszlik a köd "csak" hívni kell és akkor a győzhetetlen vár védi mint anya gyermekét

www.youtube.com/watch?v=oFp7gY32V_g

ezt még soha szenvedélyesebben nem hallottam előadni

brühühühühü
@kekex:

Ennek a dolognak nincs jó oldala, azért nem nézem.

A Puch-Velez körnek most is megvannak a Simicskával közös cégeik és bizniszeik, eszük ágában nincs egymást kinyírni, ahogy eddig sem volt. Azt faragták aki a személyes boldogulás útjában állt, lásd Gyurcsány.

Ezt visszatapsolni senkinek nem lehet érdeke. Az MSZP szavazóinak sem.

Az MSZP szavazók nélkül nincs többség, ez stimm. De azok nélkül sincs, akik ezek amiatt az arcok miatt a büdös életben nem szavaznak sehova, ahol ők is ott vannak.

Meghaladta őket a kor. Ráadásul őket lehet nyugdíjjal eltüntetni az útból, amíg a népet lecserélni véleményestől nem lehet. Márpedig 3 év alatt befolyásolni nem sikerült, ugye januártól meg sőőőt.

Ezt kell(ene) a szociknak megérteni. Az ország és a saját jól felfogott érdekükben is.
@rodeo36:

Csinálom :-) Éles az új poszt pl :-)
@Fabius: De mégis, kik azok a "szocik"? A tartalékosok? Ifik? Melyiknek van saját hátországa? Amelyiknek nincs, az függ a vénektől.
@épészmérnök:

ma húsvét van a természet felkészűl az örökélet ciklusában a legszebbre,újra szép lesz minden ha csak egy darabig is mely múlandó

www.youtube.com/watch?v=XDOhhVQ79EA

brühühühühü
@Fabius:

melyik nagy görög mondta: és nincs csodálatosabb a Földön mint az ember

www.youtube.com/watch?v=XDOhhVQ79EA

szerepe van építeni és szeretni boldognak lenni és megküzdeni mindezért ami az ővé

pedig az ember "csak" egy véletlen anyagi mozgás által kialakült akármi milyen randa mikor ott rothad eldobálva mint Kazohiniában?

brühühühühü
@Fabius:
korán keltél

olvasom

a cím már nagyon ütős

brühühühü
@épészmérnök:

Egy Mesterházy-Botka-Újhelyi-Kunhalmi-Tóbiás első sorral felálló MSZP különösebben nem függene senkitől, amennyiben Mesterházy képes leszakadni Puch Laca öléből.

Kivitelezhető, simán. Csak akarni kéne és nem úgy tenni, hogy a szarzsákok ballasztja nélkül megállna a világ a forgásban.
@rodeo36:

Tényleg korán keltem, még tegnap reggel :-D

Tudod, az alvás a gyengék fegyvere :-)))
@rodeo36:

Hmmmm...nekem a Fideszről és Kazohiniáról ez jutott eszembe:

"Egyszer Zemöki és Zeremble egy ilyen mufruk "lélegzetét" olvasták, melyben az a nő mellét tejbe főzött árticsókához, mályvagyökérhez és lepkebilevekhez hasonlította, szóval mind olyanhoz, amihez a nő mellének semmi köze. Főleg ez utóbbi aratott sikert, mert legtávolabb volt nemcsak a nő mellétől, hanem a valóságtól is, tekintve, hogy a lepkének nincs bileve. Az olvasó nem is képzeli, milyen komolyan tárgyaltak erről, törve fejüket, hogy melyikhez leghasonlóbb a nő melle. Végül szegény józan fejemmel segíteni akartam rajtuk, és azt mondtam:
- A nő melle talán egy másik nő melléhez a leghasonlóbb.
Egymásra néztek, majd harsogó röhejben törtek ki, mondván, hogy ennek semmi értelme, ez nem mond semmit, mert - tényleg így van. Vagyis annak nincs értelme, ami a valóságot mondja!
- Akkor mért mondjátok azt, amiről magatok is meg vagytok győződve, hogy ellenkezik a valósággal?
- Mert így kipu."

Szathmári is aszitte fantáziál. Pedig, ugye.
@Fabius:

"képes leszakadni Puch Laca öléből."

a pénz a nagy úr.

[jó estvét, jó reggelt.]
@Fabius:

"De azok nélkül sincs, akik ezek amiatt az arcok miatt a büdös életben nem szavaznak sehova, ahol ők is ott vannak. "

bezony, különösen nem.
@Fabius:
akkor NER====kipu

brühühühü

látom, te is fiam Brutus
@Fabius: Igaz, hogy itt most diákokról volt szó és nem pártról, de a többi stimmel. :) Gondolom te sem mersz arra gondolni, hogy a hahá-sok mögött bármilyen párt is állhatna. :)
@kekex: .leveleid alapján rá kellett jönnöm hogy beteg vagy, lelki szellemi torzó...nem te tehetsz róla viszont nem teszel ellene sem....nem hallgatsz meg senki, minősíthetetlen stílusban pocskondiázól másokat...a belsőd véreres hangos dübörgése mindenki mást egy pondrónak titulál egoista térlátásod megakadályoz bármi befogadásában a mi kívülről jön....ne költözz magas házba, ha szomorú vagy menj emberek közé....nem érdemled meg hogy tanácsot adjak....hogy elkerüld a fulladást.....túl sok betűt pazaroltam rád..élj boldogul
@Fabius:
Minden számítás szerint az Mszp-nek van az ellenzékben a LEGNAGYOBB szavazó bázisa. Eddig. Ha a szavazóiknak megfelel, ti kívülről hiába is fikázzátok. Senki sem akarja, hogy az Mszp-re szavazzatok, LISTÁN elfér mellettük még legalább kettő, de szűken akár három másik ellenzéki párt is, ha képesek egyenként 22000 aktivistát a szavazókörökbe delegálni. Lista szinten tehát nem is érdemes összefogni, nyugodtan lehet egymás ellen is kampányolni, nem lesztek arra kényszerülve, hogy "befogott orral" az Mszp-re szavazzatok.
Ahol az összefogás és az egymás keresztbe nem verése kell - az a 106 egyéni körzet. Merem remélni, hogy ott egyikben sem indítják Puchot vagy Velezt, a pártok első sorai a listán játszanak.
Nem igaz, hogy nem lehet az országban 106 köztiszteletben álló, semleges személyt indítani, akikben a pártok ki tudnak egyezni.
Ha ugyanis a sajátjaikat erőltetik, és erősorrendben akarnak a kutyulik kefélni - akkor tényleg Orbánnak fogják hívni a következő ME-t is. Ha már előbb be nem rosál Elnöknek vagy egy tucat évre.
Talán kellene egy Házszabály módosítás a kiülések mintájára, hogy fél évig egyetlen független sem ülhet be egy frakcióba. Az alatt a fél év alatt meg ügyek mentén lehetne kompromisszumos megoldásokkal leépíteni az Orbán-rezsimet.
Nagyon elegem van abból, hogy jól fizetett majomcsordát tartsunk el, akik bekiabálásra csak gombnyomogatásra képesek. Elég lenne ahhoz 1-1 párt- vagy frakcióvezető a szavazatokat tartalmazó tárcsával, amit emelgethet.
106 független képviselővel, kisebbségben levő pártokkal ez elő sem fordulhat. Persze a kormányzóképesség kárára mehet - de ha a fő vonalakban előre meg tudnak állapodni, az sem zavar, ha fél év múlva újra választunk - feltéve, ha esélye sem lesz a fidesznek visszakapaszkodni, ahogy Ficoéknál történt.
Vitákat akarok, kompromisszumokat akarok, JÓ MEGOLDÁSOKAT akarok. Ebből a szempontból még Bajnai sem rendelkezik referenciákkal -lényegi ellenvetések nélkül kormányozhatott, mert mindenki éppen a kapaszkodással volt elfoglalva.
És nem titok, hogy egyetlen erre alkalmas személyt ismerünk baloldalon, aki viharálló és képes kormányozni. Még egy reformgőgös Szdsz-el, és egy rettenetes saját párttal a hátán is. Sok hibája van, de olyan mint a demokrácia - az szól mellette, hogy nem ismerünk (még) jobbat.
@zipe moha:
Á, nem ám mindenkit! Csak az alacsonyabb rendű növényi társulásokat, mint a mohák.
Meghallgattalak, hiszen válaszoltam is.
Csak éppen marhaságnak tartottam, amit írtál.
Vagy rosszindulatú agymosási kísérletnek, mivel a nihilizmus és az alacsony választási részvétel egyértelműen Orbánnak kedvez.
Egyik sem indokolt különösebb kíméletet.
Akár arról akarsz meggyőzni, hogy a Föld lapos és a Nap kering körülötte, akár arról, hogy csivava vagy dán dog - egyre megy, nem igazán érzem úgy, hogy olyan hajde nagyon hallgatni kellene rád. Márpedig politikailag ezekhez méltó, amit előadtál.
@kekex:
és nyugodtan visszafikázhatsz, a Gyurcsány-fanságért, csak tudod én az értékelésében Pupuval értek egyet:
"Mikor miniszterelnök lett, két évig készült arra, hogy mi lesz a feladata - amit célul tűzött, annak jó részét aztán el is végezte.
Megnyerte a választásokat és infrastrukturálisan alkalmassá tette az országot a külföldi tőke befogadására, jó kapcsolatokat épített ki nyugaton és keleten egyaránt, ésszerűen és korrekt módon működtette az államapparátust, és lefaragta a költségvetés hiányát majdnem tíz százalékról kicsit kevesebb, mint négy százalékra úgy, hogy a lakosság szinte meg sem érezte.
Mindenesetre most a Fidesz számára a feladat további egy százalék csökkentése volt, három éve dolgozik rajta, az ország éhendöglik, egyre élhetetlenebb, mégis kétséges, hogy el tudja-e érni a kitűzött hiánycélt."
@épészmérnök: épészmérnök 2013.03.30. 00:45:28
@explanatus: Helyi függetlenek? Kikre gondolsz?

Mondjuk, akikre kekex 2013.03.30. 21:42:33

„ ...Nem igaz, hogy nem lehet az országban 106 köztiszteletben álló, semleges személyt indítani, akikben a pártok ki tudnak egyezni ...”

Ez egy olyan új elem kekex érvelésében, amin érdemes lenne elgondolkodni. Komolyan. Sokkal komolyabban, minthogy megmaradjon egy blog 500 valahányadik bejegyzésének. Ha Fabius ennek a gondolatnak, mondjuk olyan cím alatt, hogy - 106 független jelölt - önálló írást szentelne, talán elindítana egy olyan gondolatsort, amit a rendszerváltás után még nem gondoltunk alaposan végig.
@kekex: Hát ezaz.
Az infrastruktúra fejlesztése, mint a kilábalás iránya teljesen jól látszott a Gyurcsány, meg általában az emeszpé-eszdéesz kormányok politikáján.

Pont, amennyire látszik az Orbán-kormányok poltikáján a hadizsákmány-elv és a törökdúlás-sáskajárás-öntökönszúrás irány.

És ha errejárnak, tényleg le fognak gyurcsányozni a helyiek.
@explanatus:
Ennek sokkal több értelme lenne, minthogy a pártok a háttérben szépen lemutyizgatnák egymás között az egyéni körzeteket, hogy "én visszaléptetem ezt, te meg cserében azt", és az "egyéni" körzetekben is tulajdonképpen lista résztvevőkre szavaznánk. Egyébként nem saját ötlet, Gyurcsánytól palizáltam, és merem állítani, hogy Gyurcsánynak ebben (is) igaza van: Ha nem tudnak megegyezni, hogy Bajnai VAGY Mesterházy, akkor szükséges egy (semleges) harmadik jelölt indítása. Talán nem CSAK ME posztra, hanem mindenhova.
@én már a fény gyermeke vagyok:
Sebaj. Ők szidásnak szánják - én dicséretnek veszem. Egyébként sem vagyok egy fixált fan. Én is látom, hogy Gyurcsánynak sok hibája van. De egyszerűen nincs jobb a piacon. Jelenleg.
És nem vagyok hiszékeny, aki bármely önjelöltnek csápolna, ha nem rendelkezik referenciával. Ha egy munkáltató előírhatja egy munkavállalónál a gyakorlati időt - én is előírhatom a politikusoknak, akik végül is az életemet bízom!
Bajnai meg POLITIKUSKÉNT még nem bizonyított, hogy képes ellenszélben is vitorlázni. Márpedig ha Orbánék veszítenek szembeorkán lesz. És én egyetlen viharállót ismerek.
Viszont ME konszenzusos jelöltnek már régen Tétényi Évát preferálom.
@kekex:

"Bajnai meg POLITIKUSKÉNT még nem bizonyított, hogy képes ellenszélben is vitorlázni."

Szerintem tévedésben vagy. Az, hogy Gyurcsány fan vagy önmagában nem érdekel, amíg nekem nem kell veled együtt rajongani érte.

Viszont két dolgot nem szabad elfelejteni ha Gyurcsányt és Bajnait igyekszünk kontextusba helyezni:

1: Gyurcsány a saját párttársai ellenszelét sem élte túl, rendszeresen elfelejtjük, hogy közvetlen bukását nem Orbánék, hanem a sajátjai, az akkori szoci frakciót uraló Puch lobbi erőszakolta ki.

2: Vele szemben Bajnai volt - ugye sok jelölt után sokadiknak - aki képes és hajlandó volt a Puccsistákat IS kezelni a gazdaság nyakig érő szarával együtt. Ott bizony volt fenyítés és nyilatkozatba foglalt írásos garancia a meglepetések és hátba szúrások elkerülésére.

Magyarul, ha valaki hajózott itt tényleges ellenszélben sikerrel, az nem Ferenc volt.
@Fabius: De.

A Bajnait a falka sosem támadta.
Készültek az utolsó évben a választásokra.

Éppen játszották a nyugodt erőt meg ültek az eredményen,

hogy sikerült megbuktatniuk a Gyurcsány-kormányt.
A szocik csomagoltak, az eszdéesz már összepakolt,
a jobbik jól viselkedett,
az elempé a Gyurcsányt ugatta....

Nem ért rá senki a Bajnaival szarakodni, amikor senkinek sem volt riválisa semmiben.

A Gyurcsány viszont az első naptól ellenszélben dolgozott.
Két hónappal a beiktatása után egy országos népszavazás volt, pont a költségvetés írása közben.
Aztán választás, eu-választás, önkorm-választás, népszavazás újabb reformok ellen.

Hogy közben a hülye fidesznyikek hogy verték magukat a földhöz 2006-ban, aztán mennyi lehallgatás meg előkerült jegyzőkönyv landolt a hiradókban, és hogy működött a szemétláda ügyészség, az meg csak hab volt a tortán.

A Bajnai egy jutalomüdülést kapott.
@Fabius: 2013.03.31. 16:38:28
Úgy látom, ti itt, már nagyon ismeritek egymást, egymás hovatartozását és ez gátol benneteket abban, hogy meglássátok a másikban a jó megoldást. Egy magamfajta „ide-tévedtnek” úgy tűnik, csak abban értetek egyet, hogy kell egy csapat, a hogyan lesz egy csapat, abban fényévnyire vannak egymástól az elképzeléseitek. Viszont hamarosan megfújja a sípot a bíró és ha van csapat, ha nincs, a meccs elkezdődik. Legfeljebb csúfos vereséget szenvednek az egykorvolt „valakikből” összeálltak. Meg kellene érteni, nemcsak hogy az egykorvolt „valakik” nem értik meg egymást, nemhogy elfogadottságuk lenne, hanem iszonyatos indulatok szabadulnak fel, ha az egykorvolt valakik neveit valaki leírja. Hogy ki bizonyított, ki meg nem élte túl a vállalt feladatát, az a legkevésbé érdekli azt, aki még belép majd a fülkébe, hogy x-eljen. Az eddigiek csak azt bizonyították, hogy nincs megoldásuk a kérdésekre:

1 röghöz kötés
2 külföldre áramló munkaerő
3 munkahelyteremtés helyben
4 tervezhető magánélet
5 „nemzetfogyás”
6 életszínvonal emelés

ha lett volna, nem söpörte volna el őket a népharag. A kétharmad a tehetetlenségükből, a meg nem talált válaszokból született, nem pedig a győztes zsenialitásából.

Ebben a helyzetben kekesz javaslata a 106 független jelölt nem ördögtől való, csak annyira új, hogy nehéz az eddigi „pártos” gondolkodásunkban elhelyezni.
@explanatus:

Ez a "106 független jelölt" olyan utópia valami, amit gyorsan el kell felejteni:

1: Ezt akarja minden párt a legkevésbé, az esélye nulla százalék.

2: Nekünk ugyan mire lenne jó, ha 106 közismert független ember - közéleti személyiségek, művészek, sportolók - stb ülne bent a nagy büdösben erre felkészületlenül és alkalmatlanul? Miben különböznének ők a fidesz gombnyomó gépsorától? Hogyan hajtanák vége azokat a változásokat amiket végre kell? Ex has törvényekkel?

Főzni sajnos abból kell amink van. Éppen ezért megy a vita napról napra a lehetséges összefogás személyi összetételéről, és nem azért, mert az értékrendben, elvégzendőnek tartott feladatokban óriási véleménykülönbségek lennének.

Van az az összetételű szövetség amire kekex is, fénygyerek is meg én is leszavazna szó nélkül. De amíg ez ki nem alakul addig vita lesz, és legyen is.
@Fabius:
Figyelmen kívül hagyod, hogy MOST SEM szakemberek ülnek a Parlamentben. Sőt merem állítani, hogy egyetlen parlamentben sem a világon. Nincs élő ember ugyanis, aki a megnövekedett információ és tudásmennyiség mellett reneszánsz mindenhez értő lehetne, és ugyanúgy értene a vízügyekhez mint az adórendszer alakításához.
Felkészült háttéremberek, szakértői gárda dolgozik minden képviselő és szenátor keze alá. Az alternatívák közötti választáshoz meg szerintem elég a józan paraszti ész is. Előnyök-hátrányok (őszintén)- vita - döntés.
És a döntés ügyek mellett, nem aszerint, hogy éppen melyik párt melyik holdudvarának éppen melyik verzió lenne a kedvezőbb.
Kizárólag az ország érdekét mérlegelve.
Ezen a téren jobban bíznék egy művelt, több diplomás zeneesztétában pl. (akinek van érzéke az összhangzathoz és a hamis hangokhoz) mint bármelyik pártfütyiben, aki eddig csak az apparátusi könyöklésben bizonyított.
És a köztiszteletet nem adományozzák: azt ki kell érdemelni. Egy egész élet munkájával.
Nyeretlen kétévesek egyrészt nem rendelkeznek referenciával, másrészt ugyanúgy nem értenek MINDEN témához, amikben szavazniuk kellene, mint a köztiszteletben álló és ismert emberek.
Én inkább az utóbbiakra szavaznék.
és Fabius - NEM a szövetségről beszéltem. Az lesz, vagy nem lesz, mert listán tényleg elfér 3 (max 4) az országban. Hanem az EGYÉNI jelöltekről. És hacsak nem tudnak EGYETLEN ellenzéki összefogást csinálni, és az EGYETLEN jelöltet annak a támogatásával indítani, mélyen eltitkolva, hogy melyik párt jelölte eredetileg, a listák mellett jobb lenne semleges egyéni jelölteket indítani. Akikre nem kell "orrbefogva" szavazni.
Bajnai hatalmas hibát vétett, amikor az E14-ből pártot csinált, mert most NINCS ernyőszervezet. Beállt a tülekedésbe az EGYIK pártként. Az Mszp nem fog MÖGÉ állni.
Azt meg én is tudom, hogy nagy tömegek nem szavaznak egy olyan pártkombinációra, amelyben az Mszp szerepel. A vicc az, hogy nagy tömegek meg nem szavaznának rájuk, ha az Mszp nem szerepel. Tehát sem az E-14-Mszp, sem az E14 nem nyerő.
Talán ideje lenne kinyitni az ernyőt, a Hét olajfa még alkalmas lenne rá.
@explanatus:
Nem, őket a gazdasági válság sodorta el, mint annyi más kormányzó pártot a világon.
Gyurcsány a költségvetési túlköltekezést (10 %) egy gyors hűtőfürdővel-sokkterápiával vitte le 4 % alá. Ennek az azóta egész Európában folytatott hasonló gyakorlat tapasztalatai alapján van egy elkerülhetetlen velejárója: zuhan a gazdaság is.
Ez egy betervezett kockázat volt, és tulajdonképpen csak a 2007-es év volt kemény, de még akkor is pozitív tartományban maradt a
GDP. SENKI sem tudta eddig utána csinálni, hogy 1 % megszorításhoz 1 % ALATTI gazdasági visszaesés járuljon. Mindenütt magasan meghaladta a visszaesés az 1 %-ot!
(nem véletlenül választotta társszerzőnek egy amerikai Nobel-díjas közgazdász a válság kezeléséről írt könyvéhez)
2008-ban már az eredmények is látszottak, már az osztogatáson (Új Tulajdonosi Program) agyaltak, amikor beütött a válság.
Így a megszorításokon nem lehetett enyhíteni, viszont Orbánék féktelen populista ígérgetésbe kezdtek. És még azzal is csak 200 ezerrel tudott több szavazót szerezni, mint 2006-ban.
A választást az az 1 millió ember döntötte el, aki a szocik szavazói közül otthon maradt.
Mert elbizonytalanította őket, hogy jobbról-balról UGYANAZT hallották: hogy Gyurcsány elqurta.
Csak éppen azt felejtették el kifejteni, hogy a a liberális közgazdászok a korábbi osztogatást tartották hibának, míg a fideszisták az emiatt szükségessé váló megszorítások ellen uszítgattak.
És egy könnyű, gyors javulást ígértek.
Ha van tanulsága a népnek az elmúlt három évből az pont az, hogy az élet nem mese, nincs varázsütésre javulás, és minden helyzetnél van rosszabb is.
Az megint más kérdés, hogy nemzetiszínű szósszal leöntve még mindig sokan nem látják meg, hogy szar van a palacsintában.
@Fabius: 2013.03.31. 22:44:46
Vettem magamnak a fáradságot és beleolvastam jó néhány írásodba. No, egy biztos. Írni tudsz! Le a kalappal. Viszont Nektek „írni-tudóknak” is megvan a magatok sablonja. Ti se tudtok kiszabadulni ebből.

1: Ahelyett, hogy megkérdezted volna, hogy is gondolod, csípőből tüzelve mondod, „el lehet felejteni”, mert „Ezt akarja minden párt a legkevésbé, az esélye nulla százalék”.

Persze, hogy nem akarják, mert így jól megvannak a milla, a14, meg lesz majd a trilla, meg a milpengő, és mindegyik apró darabka azt képzeli magáról, hogy Ő az EGÉSZ és mindenki mögé kell álljon vagy bele kell olvadjon.

2: Nem „közismert független ember - közéleti személyiségek, művészek, sportolók„ kellenek,

hanem olyan helyiek, akik a választókerületben élnek és ismerik a helyi viszonyokat.

Ez olyan pesties gondolkodás, hogy itt van minden, a vidék meg „gyarmat”. Itt kell négyes metró, meg ötös metró, meg mercibuszok, meg kacsalábon forgó ezmegaz, ott nektek a gyarmaton meg az van amit a „gazdag rokon” levetett.

Részemről a vita lezárva, mert nem vagyunk egy kategória, te művésze vagy az írásnak én meg csak a saját „faluszéli” eszemmel írok ezt azt.
@explanatus:
Csak egy a gond a "közismertséggel" és a választókerületben lakással. Vidéken eddig is több falu tartozott egy választási körzethez, most ez majdnem megduplázódott. Ezért sem a helyben lakás (mert az csak az egyik faluban lehetett, a többiben nem valósulhatott meg) és az igazán közismertség sem játszott: az emberek nem is ismerték a jelölteket, ezért nagyjából a pártlogót nézték a neve mellett, tehát nem volt igazán "egyéni" a választás. Erre mondja több választási szakértő, hogy sokkal reálisabb és arányosabb eredményt hozna egy tisztán listás választás.
Ha viszont egy duplára növelt választási körzetben kell egyéni jelöltet indítani: annak legalább megyei szinten kell közismertnek lenni. Egyébként megint marad a pártlogó-bogarászás. Erre írtam, hogy csak akadna 106 a köz"ismert" és köztiszteletben álló jelölt.
Mert ha nem, akkor megette a fene.
@CSENDES: @kekex:
Na, hát akkor akik eddig úgy gondolták, hogy a Fidesz nem Európa Kínáját építi Magyarországon, azoknak Szijjártó Péter a nagy nemvagyunkkomcsikozás közepette szemérmesen elszólta magát:
" A mi célunk az, hogy az új környezetben Európa termelési központja legyünk – ismertette a kormány koncepcióját a jövőre nézve. Ehhez azonban szavai szerint több dolog is szükséges. Egyrészt lényeges, hogy folytassák a már megkezdett adófilozófiai változtatásokat, másrészt Magyarországon kiszámítható befektetési környezetet kell kialakítani, valamint az is fontos, hogy a közteherviselés valóban mindenkire vonatkozzon."
nol.hu/gazdasag/szijjarto__nem_vagyunk_kommunistak_

Az "adófilozófiai változás" Matolcsy előbűvészkedett mikroadói után gigaLOL, a "kiszámítható befektetési környezetből" a kiszámítható szót nem is értik, a mindenkire, de leginkább a cégekre kiterjesztett közteherviselés meg éppen az a dolog, ami miatt tódulni fog hozzánk mindenki. Ja, és persze tudjuk, hogy még egy feltétel van, a nagyszámú, szegénységgel motivált réteg, de azt már Demján úr jó régen megmondta, ugye.

Én már gyerekkoromban is nagyon szerettem a rizst...
@kekex: "csak akadna 106 a köz"ismert" és köztiszteletben álló jelölt"

106 ember bármikor, de jelölt egyikből sem lesz. Nem vállalják be azt a mocskot, ami azzal járna, és meg is tudom érteni őket. Az jön (megint), hogy akire szavazna az ember, arra nem lehet, akire meg lehet, arra nem szeretne.
@Légifarkas:
Ne becsüld alá a hazaszeretet erejét! Ami pl Széchenyit arra indította, hogy 1 évi jövedelmét ajánlja a MTA alapításához. Csak található az országban 106 ember, aki hajlandó az ország érdekében politizálni, és nem pártokért.
(ráadásul még meg is fizetnék őket ezért, nem ők fizetnének)
@Rufus78:
Ha csak hántolt rizsen élsz, hamar elkapod a beri-berit. Az ronda betegség ám! Bár nem sokkal rondább az orbánjárásnál, amiben most szenved Magyarország. Ettől a kártékony bagázstól hamar meg kellene szabadulni. Már most elhúztak mellettünk a környező országok (igen, már Románia is) és kezdünk csúszni Albánia és Észak-Korea közé. Nem kellene megvárni, amíg odaérünk!
@kekex:
Á, szerintem csak a turizmust akarják felpörgetni ezzel. Nem kell sok ezer km-t utazni, csak kilépsz az ajtón, és máris Kínában érezheted magad. Az Alföld -sajnos- mostanában úgyis alkalmasabbnak tűnik rizs, mint búza vagy más gabona termesztésére, a Vár jó lesz Tiltott Városnak, csak pár pagoda kell bele, Pintér valamelyik ölebe meg úgyis katasztrófaturistának minősítette az osztrák hókotrókat március közepén. Még egy kicsit szoktatni kell magunkat a kutya ízére, gyakorolni az olyan nyelvtörőket, hogy " mócsing csüng csak" hogy jobban menjen a kiejtés, meg a CBA-ban tudniuk kell mondani, hogy "kici, occó, sok öccá"... de ezek is menni fognak, amire "Európa termelési központja" leszünk.
@kekex: mondom, tuti, hogy van annyi normális ember. Több is, jóval több. De hogy kiállni nem nagyon fognak, arra mérget vehetsz.
Vagy két éve kábé ugyanarról próbáltam meggyőzni Fabiust, mint amit te írsz, aztán végiggondoltam az egészet, és beláttam, hogy esélytelen. Meg reménytelen. Egy olyan országban, ahol négymillió ember megy a pártjai után (akármit is művelnek azok), kétmillió fullra leszarja az egészet, kétmilliót meg még érdekelne is, de évek alatt sem indult meg a részükről semmi (max. a kivándorlás), szóval egy ilyen országban kiállhat az ember egy emelvényre, szónokolhat értékekről, célokról, amit akar (de ha lelkiismerete is van, ígérni nem fog), egy kedves bolondnál nem fogják többe nézni. Ez meg nem hiányzik senkinek, és a kör bezárul.
@Légifarkas:
Akkor rendezkedjünk be egy hosszas diktatúrára, vagy egy rövidebbre, ami randán fog véget érni
államcsőddel és/vagy polgárháborúval. Azért mégis csak inkább kellene tenni némi kis erőfeszítést ennek elkerülésére.
És én még mindig nagyon bízom Orbánban, eddig is, ezután is ő teszi a legtöbbet az ellenzék győzelméért.
@kekex: "Azért mégis csak inkább kellene tenni némi kis erőfeszítést ennek elkerülésére"

Nem látom, mit lehetne tenni a rezsi- és ÁFA-csökkentés országában, talán a megfelelően végrehajtott kötelező tömeges agyműtét adna valami esélyt, de azon kívül...
A saját kollégáim elküldtek a véres faszba, amikor levezettem, hogy ha működni képes országot akarunk, annyit kell fizetni a gázért, villanyért, vízért stb., amennyibe ténylegesen kerül. Senkit nem érdekelt, hogy az ellátást, szerződéseket, akármit átalakítva maga a bekerülési ár kisebb lehetne, nem: azt akarták hallani, hogy kicsi a fizu, legyen kicsi a rezsi. És ők helyi viszonylatban még keresnek is valamennyit.

Az ellenzék talán győzhet (szerintem amúgy nem, de ez most mindegy), de hogy nyernénk-e mi azzal, az igencsak kérdéses. Ha nincs kétharmad, lófasz se lesz. Ha van kétharmad, még mindig ott vannak a sok évre kihelyezett Fideszes nagyágyúk. Ha van bátorság szembe menni a kinevezésekkel, lesz kőhajigálás is. És mindemellé alig működik valami, forrás nuku, bizalom nuku, befektető nuku, és még ha gördülékenyen is menne minden döntéshozatal (ezerszínű ellenzékkel? ugyan már...), akkor is évekig tartana, hogy az alapokat újrarendezzék, és aközben hibernált állapotban lesz az ország, csak a nyomtatók zakatolnak majd.
Nem számítok sok jóra, semmiféle felállásban.
@kekex: meg @Légifarkas:

Ha már Alföld. Az egyik választókerületbe felülről odatettek egy majd-lesz-belőle-miniszterelnök helyettes-t, aki talán járt arra valamikor korábban, mert érseki székhely. Ott, helyben huszon-harminc faluban nincs egyetlenegy ember se? Nem, nincs, mert a pestieknek kell a hely, mert ott mindent jobban tudók élnek. A helyiek, meg csak „mezőgazdasággal” foglalkozók. Attól félnek, hogy ha valaki a saját maga okán kerülne be, a gombnyomáson kívül máshoz is értene?

Bizony, bizony, a politikában megundorodottakon kívül csak a két oldal „bármit tesztek, akkor is veletek vagyunk” hívei bokszolnak. A mostaniaknak ott a békemenetes társulat, a meg már „nem fut a szekér” tábor abban éli ki magát, hogy aláír mindenféle „itt most diktatúra van” petíciót, meg telekürtöli a külföldi médiát, hogy tekerni kell a rádió gombján, mert nem ott szól az az adó, aminek ott kellene szólni. És ŐK az értelmiség! Édes istenem! Mi jön még?

Ja, hogy katasztrófaturizmus, az van, legalább húsz éve, mert ami itt a politikában eddig történt, az valóban katasztrófa. Persze, hogy kellene ellenzék, nem csak most, mindig. Ellenzékre mindig minden kormánypártnak szüksége van. De, bocsássa meg a világ, ha a kétharmad óta csak arra futotta, hogy szaporodnak, mint eső után a gomba, akkor mikor lesz itt ebből ellenzék.
@explanatus:
Hát így sehogy. Mondtam, hogy köztiszteletben álló és KÖZISMERT jelölt kell. Az sem baj, ha csak helyben közismert. Sőt.
Lehet, hogy akik minden napjukat ebben élik, pörögnek-forognak, hajnaltól napestig fórumoznak, értekeznek - tényleg elhiszik, hogy csinálnak is valamit, még az is lehet, hogy őszintén hiszik, hogy kizárólag azért próbálnak jobb helyet kibrusztolni, hogy az elveiket majd jobban érvényre juttathassák, és fogalmuk sincs arról, hogy ez kívülről bizony csak semmit-tevésnek és könyöklésnek látszik, aminek egyetlen célja, hogy ők kerülhessenek végre a fazék közelébe.
ÉS MÁR CSAK 1 ÉV VAN HÁTRA!
"EZEK" meg még május elsején sem képesek egy színpadon egymás mellé állni. Mesterházy is dugja fel magának a "saját tábor mozgósítására" koncentrálását. Azokat is jobban lehetne egy együttes jelenlétre mozgósítani!
Azaz: NEM IS AKARNAK 14-ben nyerni. Mondjuk lehet, hogy igazuk van, csak akkor nekünk egy hosszabban elnyúló agóniára kell felkészülni.
@Légifarkas:
Mert rosszul kezdesz az agitációhoz. Abból kell kiindulni, hogy "Nem takarékoskodni kell, hanem keresni" A gazdaságot meg elcseszték, ezért esély sincs arra, hogy többet kereshessenek, és csak tüneti kezelés a rezsicsökkentés, hogy valamennyire csitítsák és átverjék a népet.
Azaz ahelyett, hogy a vakbélgyulladást megműtenék (a gazdagokat is adóztatnák: ez jó, mert az SI faktorra lehet építeni) ahelyett jegeléssel próbálják kezelni.
Az előre látható szövődmények miatt meg elveszíthetik a munkájukat, és 100 %-os is lehet a rezsicsökkentésük: ha leszerelik az órát, egy fillér áramszámlájuk sem lesz.
@kekex:
még bedobhatod, hogy Lázárnak ez évi 100ezer megtakarítást jelent, aki medencét fűt és gépkocsifelhajtót, annak esetleg még többet, és nekik mennyit? És szerintük ez is olyan "igazságos" mint az egykulcsos adó?
Milyen ellenzék? Minden parlamenti párt a nyuggerizmust, a heréket képviseli. Az adófizetőknek kéne összefogniuk és pártot alapítaniuk.
@nyuggernyúzó: az a baj ezzel, hogy ha nem foglalkozik az ember a pártjával eleget, akkor szar se lesz belőle, az adófizetőknek azonban a főállásuk épp elég elfoglaltságot szokott biztosítani, különösen, ha nem is a maga ura valaki. Kevés embernek van annyi tartaléka, és olyan kevés felelőssége másokkal (pl. a családjával) szemben, hogy kiugorjon a munka világából, a rendszeres havi fizetés mellől a bizonytalanba. Na és hát, nem a melósok a legjobb szónokok, pedig az előadáshoz nagyon érteni kellene.
Egész más a helyzet azokkal, akiket erős kapcsolati háló, és / vagy addigra összegyűjtött milliárdok támogatnak, és jó iskolák lépcsőin küzdötték fel magukat, de ők már többnyire nem fektetnek be sem időt, sem lóvét abba, hogy a melósok szószólói legyenek.
@Légifarkas: Nem mondtam, hogy könnyű dolog ez, de Mo. egyetlen esélye ez.
@kekex: Jászszentlászlón olvashatták okfejtésedet a 106 -ról, és be is jött nekik.
@nyuggernyúzó: nincs ilyen esély. A kisembert, ha politikai pályára vinné a feje, megennék reggelire az ellenfelek, meg a külföldi ellenfelek, reménytelenül elveszne a számára ismeretlen világban egyhamar, és egy politikustól taktikai elemként nem igazán fogadható el a tehetetlen düh hajtotta asztalcsapkodás (amihez általában a kisember ért). Nem azt mondom, hogy ilyen feladatra születni kell, inkább azt, hogy jó helyre kell születni hozzá, fiatalon aktivizálódni és belevágni, és sok-sok tanulás árán felemelkedni. Aki eközben nem felejti el, hogy honnan jött, abból még akár hasznunk is lehet, de lutri az egész. A legtöbb úgyis elkurvul.
Még rosszabb volna úgy, hogy valaki nem önként vállalja, hanem küldik; nem akarásnak nyögés a vége, mint tudjuk.
Ki kell bírni ezt a 15 .. 20 évet (valahol, valahogy), hátha kihal az a - ma még tömegesen tapasztalható - igény, ami szinte kívánatossá teszi a hazug, szarházi politikusokat. Ezen tulajdonságunk pusztulása nélkül nem fog menni.
süti beállítások módosítása