Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.03.24. 04:49 Fabius

D-8-as ügynök újra jelent

- Pszt! Te, figyejjé má! Hajolj má' közelebb ne legyen muszáj kiabálni. Na, figyu, de télleg figyu mert nem mondom kéccer, szóval figyelsz? Jóvan, no akkor: Az energiaszolgáltató cégek a privatizációjuk óta több, mint ezermilliárd forint profitra tettek szert Magyarországon! Pszt! Tudod lehet voltak manőverek, amikkel elképzelhető, hogy ettől kicsit többet is. Megvan? Hogyhogyhogy? Lehetővé tettem nekik annak idején, úgy. De ezt meg ne írd ám!

Ez a szürreális jelenet kísért azóta mióta olvasom, hogy a D-8-as ügynök újra jelent. Igaz, ők ezt újmagyarul szakértésnek hívják a nerben, mert egy jó SZT tiszt nem vész el csak átalakul. Most éppen pont szakértővé, aki aktuális álruhájában azt a kormányt szolgálja amelyik médiájától enni kap. Miniszter ezzel a pedigrével már nem lehet, de a jobboldal hulladéktárolója, a Hír TV, ECHO TV, Magyar Hírlap, szóval az ilyen levitézlett alakok gyűjtőhelye még elketyegteti ha muszáj. Ő meg belemondja a szakrális nagy igazságokat az éterbe, mint egy gazdasági szívcsakra idomár, amit pont leszar mindenki mindaddig, amíg át nem esik a ló túloldalára, és a múltjáról, betöltött tisztségeiről megfeledkezve nem kíván itt igazságosztóként tetszelegni:

"Az energiaszolgáltató vállalatokat 1995. december végén a piaci értéküknél jóval kevesebbért adták el, többnyire külföldi állami tulajdonban lévő cégeknek. Az már magában véve egy tréfa, hogy a magyar állam rossz tulajdonos, a külföldi meg jó tulajdonos itt nálunk."

Rakkenroll béjbi, nyomjad kifele a strófát magadból, mint egyszeri besúgó kolléga Vikidál Gyula, hogyaszongya: "Áll a hajsza, áll a bál a pénz körül, járja koldus és király, a sátán örül."  Ne törődjél semmivel, jut parizer kiflivel, ha jól szolgálod a hazát. Közben feltétlenül nézzél hülyének mindenkit, mert  szerintetek egy egész ország amnéziás, és senki nem emlékszik már mit műveltetek a privatizáció idején te, meg az a féleszű haverod amelyik most a jegybankot zúzza atomjaira. 

Gyurcimurci a privatizációs törvény megszavazásakor a privatizációért felelős kormánybizottság elnöke volt. Te magad a gázszolgáltató Rt-k és villamosenergia szolgáltató Rt.-k privatizációját lehetővé tevő és szabályozó kormányhatározatok előkészítésének idején az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. egyik ügyvezető igazgatója voltál.

Kutassál csak az emlékek zsákjában, hátha földereng valami. Tudod abból a korszakból, mikor 1859 állami vállalatból 2005-re 128 maradt, és ti voltatok a bábák a privatizálásuk körül. Azt mondod a cégeket a piaci értéküknél jóval kevesebbért adták el? És ki tehetett volna ellene? Mi? Vagy ti, akik ott sertepertéltetek az eladások körül? Eladtátok a cégeket külföldi államok tulajdonában lévő vállalatoknak, most meg tréfálkozol anélkül, hogy a saját felelősséged egyáltalán eszedbe jutna? Tulajdonképpen hogy is gondoltad ezt? Ha erre nem sikerül magyarázatot adni akkor próbálkozz azzal, vajon miért gondoltátok ti akkor, hogy a külföldi állam jobb gazdája lesz ezeknek a cégeknek, mint az a Magyarország, amelyik a "szakértelmetekért" fizetett titeket már akkor is. 

Igazán vicces lenne mikor ennyire sikerült herén rúgni magatokat, ha nem lenne kibaszott rossz tréfa, hogy egy egykori besúgó, felelősségéről megfeledkező privatizátor még mindig észt oszt ebben az országban a kegyelem parizervég csöndben rágcsálása helyett. 

508 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr245165031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az a jo a zseni kormanyban, hogy gatlastalan. Gatlastalanul kreten, dobbenesen torzult, ugyanakkor uditoen idiota.

Alig varom, amikor majd az osszes ex-MSZMP, ex-AVH, ex-III/III ugynok, aki jelenleg a fidesz sorait stabilizalja egyszerre nyomja meg parancsra a sajat kiherelesuket celzo rogan vagy valamelyik nyikhaj pinahuszar javaslatara megirt torvenyt :>

Ezek egytol-egyig csorgosipkas bolondok, nem is csoda, hogy jarnak fellepni a sivatagi olajurak udvaraba, ott jol fizetik az ilyen europid idiotakat, ha produkaljak magukat.
Ügynök volt Boros Imre, az Orbán-kormány minisztere

Tóth Adorján
2007.02.28., 14:00 2007.02.28., 14:00 164
Az Index birtokában lévő levéltári anyagok szerint III/II-es osztály fizetett, szigorúan titkos állományú tisztje volt az Orbán-kormány Phare-ügyekért felelős minisztere.

Boros Imre korábban nem járult hozzá levéltári papírjainak nyilvánosság előtti kutathatósághoz, 2007 januárjában viszont közszereplőnek ismerte el magát, így kutathatóvá váltak a rendszerváltás előtt róla keletkezett iratok.
hirszerzo.hu/hirek/2007/2/28/30081_ugynok_volt_boros_imre_az_orbankormany_mini

Nem voltam ügynök: Boros Imre tagad
Írta: hirado.hu | 2011. március 02. szerda 09:09 | | A+ A- | Megosztás:
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
A hódmezővásárhelyi Emlékpont Központ több száz olyan személy adatlapját hozta nyilvánosságra, akik SZT-tisztként szerepeltek a korabeli Belügyminisztérium nyilvántartásában.
www.hirado.hu/Hirek/2011/03/02/08/Nem_voltam_ugynok_Boros_Imre_tagad.aspx

A levéltár szerint is ügynök volt Boros Imre

Bohus Péter
2007. február 28., szerda 13:08 |
Boros Imre 2007 januárjában közszereplőnek ismerte el magát, így kutathatóvá váltak a rendszerváltás előtt róla keletkezett iratok. A dokumentumokat a történeti levéltár a héten tette elérhetővé. Az Indexen megtekintheti őket, ráadásként azzal a tízoldalas kiegészítéssel, amit Boros Imre hozzájuk fűzött.
index.hu/belfold/ugynok227h/

Volt kormánytagok ügynökmúlttal: Hivatalból hárítók
szerző
Csák Csongor
publikálva2002/34. (08. 22.)Betűméret csökkentéseBetűméret növeléseNyomtatásTwitter megosztások száma
0
Google +1Egyéb megosztás
More Sharing Services
Három név már ismert a Mécs-bizottság kormánypárti tagjai által összeállított tízes ügynöklistáról: Medgyessy Péter jelenlegi miniszterelnök után az előző kormány két tagja, Járai Zsigmond pénzügy-, illetőleg Boros Imre PHARE-ügyekért felelős miniszter ismerte be, hogy valamilyen formában együttműködött a szocialista rendszer állambiztonsági szerveivel. Érdekesség, hogy mindhárom pénzügyi szakember ugyanazon érvrendszerrel magyarázza múltját: a szolgálatokkal munkakörük okán kerültek kapcsolatba. A fennmaradó hét kiadó helyről élénk össznépi találgatás folyik. Vannak, akik nem járulnak hozzá a múltjukkal kapcsolatos adatok közzétételéhez. Közéjük tartozik Kövér László egykori titkosszolgálatokat felügyelő miniszter és Várhegyi Attila, az Orbán-kabinet kultusztárcájának politikai államtitkára, akik törvénysértőnek ítélik a bizottság működését.
magyarnarancs.hu/belpol/volt_kormanytagok_ugynokmulttal_hivatalbol_haritok-62580
memento

Első Orbán-kormány [bevezető szerkesztése]
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

...Az első Orbán-kormány a rendszerváltás utáni negyedik kormány volt 1998–2002 között. Létrejöttét az FKGP tette lehetővé: 82 helyen léptette vissza képviselőjelöltjeit a második forduló előtt, ezzel megfordította a választási eredményt. A kormány megalakulásához a visszaléptetések miatt kisebb létszámú, de így is nagy számú, 48 kisgazda képviselő szavazata elengedhetetlen volt. A két párt közötti kormányzati viszonyt a koalíciós megállapodás alkotta, amelyet a tárgyalódelegációk, élükön Kövér Lászlóval, illetve Szabadi Bélával, dolgoztak ki. A koalíciós kormányt három párt alkotta: a Fidesz, az FKGP és az MDF. Az utóbbi a Fidesz segítségével került be az Országgyűlésbe. Orbán Viktor miniszterelnök 1998. július 6-án tette le hivatali esküjét, miniszterei két nappal később. A koalíció 2001-ben, ha formálisan nem is, de érdemileg megszűnt: a koalíciós megállapodás gyakorlatilag hatályát vesztette. Az FKGP még Boros Imre visszahívását sem tudtam elérni, holott a jelölés joga a párté volt. Attól kezdve, hogy Torgyán József, az FKGP elnöke, a fia ún. kazetta-ügye miatt lemondani kényszerült miniszteri posztjáról. A párton belüli posztját meg tudta ugyan tartani, de jelentősen meggyengült: pártja frakciója - a Fideszt támogató képviselők szavazataival és házszabálysértő módon kizárta a pártelnököt a képviselőcsoportból. Öt, korábban a kisgazda frakcióból kizárt, illetve kivált képviselő támogatásáról biztosította a kormányt, ezzel egy időre megvolt a többsége az Országgyűlésben. A kormány ugyanakkor külső támogatást kapott a MIÉP-től. A 2002-es választási vereséget követően ügyvezető kormányként működött 2002. május 26-áig....
Fabi semmi gif...lehangoló...pedig egy cerkófmajom amint ül a köszörűkövön amely 3200/perc-cel pörög és a sejhaját hűti egy ventillátorral amely 1500/perc-cel forog...a köre felirat: A GAZDASÁG KEREKE ORBÁNIÁBAN

teháta rohadtak eladták ami sohasem volt az övéké, zsebrevágták az árát és most azt sírják, hogy az az árstruktúra amelyben 70% körüli a magyar államnak fizetett adó a többi meg fejlesztés, bérek, juttatások, forgó töke és egyéb költségek tartalékolásra nem igen jut és valami haszon is ha nem negatív már évek óta mert orbániában a negatív előjel az azt jelenti, hogy felállt neki ha piici is de áll és visszafelé mutogat

brühühühü

lámpavas
Boros: Nyilvánosan lelepleződött az MNB vezetése

Lánchíd Rádió
2012. szeptember 29., szombat 09:51 Nyomtatás
Nyilvánosan lelepleződött a Magyar Nemzeti Bank vezetése – jelentette ki Boros Imre a Lánchíd Rádióban.

A közgazdász – aki korábban a Magyar Nemzeti Bankban is dolgozott – azt mondta: a jegybank tevékenysége eddig is a magyar gazdaság legfőbb fékje volt. De azzal, hogy Braun Róbert, Simor András elnök tanácsadója az MSZP pártpolitikusaként folytatja, végképp nem hagy helyet kételynek. Azonban szerinte még aggályosabb mindaz, ami emögött meghúzódik. Az, hogy fontos információk szivároghattak ki a jegybankból. Papp Endre interjúja.
mno.hu/lanchidradiohirei/boros-nyilvanosan-leleplezodott-az-mnb-vezetese-1108495
Egy ilyen privatizált cégnél dolgoztam.Ami fejlődés végbement megtapasztaltam.1999-ben már áttértünk a számítástechnikai feldolgozásra.Tanfolyamok sorozatán vettünk részt, kommunikációs tréningeken stb. A fizetésünk átlag feletti lett. Bérenkívüli juttatások, egyéb kedvezmények. Most azt találgatják volt kollégáim, hogy mennyi embert fognak elküldeni.
Ha a privatizáció nem történt volna meg még mindig középkori módszerekkel dolgoznának. A hazug rezsicsökkentés az egyetlen esélye a fidesznek, és sajnos az mszp belement ebbe az utcába.
Devizatartalék: tisztázni kell a sok "badarságot"
WA
hirado.hu, MTI, MNO
2013. március 07., csütörtök 11:23 Nyomtatás
Boros Imre közgazdász szerint alaphelyzetben az államnak nincsenek kötelezettségei a megszorult hitelesekkel szemben. Ugyanakkor a bankoknak végre nyilatkozniuk kellene, milyen hitelt folyósítottak – tette hozzá. A Boros a devizatartalékok kapcsán felmerült híreket is kommentálta. Februárban 1,5 milliárd euróval, 35,897 milliárd euróra nőttek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) devizatartalékai.

Újabb mentőprogramot tervez a kormány a 90 napnál régebben fizetni képtelen devizaadósok számára. A Népszabadság úgy tudja, az immár Varga Mihály vezetésével kidolgozandó koncepció hasonló lesz a tavaly nyárihoz: a tartozást forintra váltják, miközben egy részét elengedik, ám az akkorinál sokkalta szélesebb rétegek juthatnának támogatáshoz. Az újság információi szerint az átváltáshoz az MNB devizatartalékait is felhasználnák, hogy az akció ne járjon a forint túlzott leértékelésével. A devizatartalékokkal kapcsolatban egyébként nem ez az első különös hír a Népszabadságtól, a lap néhány napja arról írt, hogy az ország tartalékának egy részét rubelre váltaná a kormány.
mno.hu/gazdasag/devizatartalek-tisztazni-kell-a-sok-badarsagot-1143256
A zinternet nem felejt, a gugli kedves Imre NEM a BARÁTOD...
""Állami iskola: Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Közgazdaság tudományok doktora (1971)
Párt iskola: Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetem szakosító (1979)
Nyelvtudás: angol (felsőfok)
orosz (felsőfok)
német (felsőfok)
Fedőmunkahely: Magyar Hitel Bank

Rendfokozat: Százados (1989. 03. 01.)
Szolgálati hely, idő: III/II-8-b. alo., főop.ti., MA-12 (1989. 03. 01.)
Leszerelve kérelmére (1990. 03. 31.)

1981-1988 között az MNB Arbitrázs-osztály vezetője. Ezt követően a VW-ügy miatt a Magyar Hitel Bankba távozott (a németországi VW-konszern néhány alkalmazottja deviza üzletkötői bizonylatokat hamisítottak és ebbe az MNB is belekerült, mivel a hamisítások az MNB nevére történtek). 1988-1990 között az MHB nemzetközi vezérigazgató helyettese.

Dr. Horváth István belügyminiszter, a 009/29/1989. számú parancs alapján kinevezte és egyben véglegesítette az 1971. évi. 10. sz. tvr. 4.§. Ut. 11. és 20. pontja alapján 1989. március 1.-i hatállyal, rendőr századossá, a BM III/II-8. Osztály állományába főoperatív tisztnek. „Felsőfokú angol, orosz, német nyelvvizsgája alapján nyelvtudási pótlék folyósítását engedélyezem. A nyelvtudás beosztásához nélkülözhetetlen. [...] Részére a mindenkori fedőmunkahelyi illetményétől függetlenül – „SZT” pótlék folyósítását engedélyezem. „SZT” pótlék havi összege: 800 Ft. Nyelvtudási pótlék havi összege: angol – 1 100 Ft, orosz – 1 100 Ft, német 1 100 Ft.„ Alapilletménye 12 400 Ft-ban lett meghatározva.

A parancs előadója Loss István alezredes volt, kézjegyével ellátta Harangozó Szilveszter is.

2007-ben tett „A VW-ügy és kapcsolatom a magyar Népköztársaság rendőrségével” című nyilatkozata szerint a VW-ügy nyomozása miatt szakértőnek kérték fel. Állítása szerint szakértői megbízatása után írattak alá vele a rendőrségen kitöltetlen és dátum nélküli iratokat.

Irataihoz csatolt nyilatkozatok szerint mindenkin jogi elégtételt kíván venni, aki SZT-tisztnek nevezi őt.

Anyagában az alábbi kézzel írt szöveg szerepel:

„Állambiztonsági Szolgálat Vezetője
Alulírott D-8-as az Önök konspiratív állományában dolgozom szakértői minőségben. Minisztériumukat az utóbbi időben ért folyamatos támadások miatt úgy érzem, hogy - noha szakértőként dolgoztam – a jövőben ez számomra elviselhetetlenül magas egzisztenciális kockázattal jár, amit vállalni nem tudok. Ennek alapján kérem, hogy az állományból azonnali hatállyal elbocsátani szíveskedjenek. Kérem nyilvántartási anyagaim és kartonjaim megsemmisítését. Tisztelettel: D-8-as”"
Közéleti tevékenysége [szerkesztés]

Tanulmányát Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Pénzügyi Tanszékén végezte. A rendszerváltás előtt az Magyar Nemzeti Bank előadója 1970-1981-ig, majd a devizagazdálkodási osztály vezetője lesz 1988-ig. 1988 és 1990 között a Magyar Hitelbank vezérigazgatója helyettese. 1993-94-ben az ÁPV Rt.-nél, a bankügyekért felelős ügyvezető igazgató. 2006 után politikai, gazdasági és közéleti műsorok gyakori vendége, főként jobboldali médiában. (Hír TV, Echo TV). Bogár Lászlóval állandó vendég, az Echo TV-n Bayer Zsolt által vezetett Háttér-kép című műsornak. Nyomtatott sajtóban is rendszeresen publikál, főként Széles Gábor lapjában a Magyar Hírlapban. [1]
Politikai tevékenysége [szerkesztés]

1995-ben belépett a Torgyán József által vezetett FKGP-be. A párt listáján 1998-ban országgyűlési képviselő lesz. 1998-ban az első Orbán-kormány tárca nélküli minisztere lesz és az Európai Unió PHARE-program kormányzati koordinációjáért lesz felelős. 2001-ben kilép az FKGP-ből és a frakcióból, és függetlenként folytatja munkáját. 2002-ben belép a Dávid Ibolya vezette MDF-be, és újra mandátumot szerez. 2002 nyarán nyilvánosságra kerül hogy Boros Imrét 1989-ben a III/II-es csoportfőnökség főoperatív tisztjének nevezték ki, száma: D-8. [2] A napvilágra került ügynökmúlt miatt az MDF-ből kizárták 2002 őszén és függetlenként folytatta munkáját a parlamentben.

A lap utolsó módosítása: 2013. március 12., 07:05
És végül:

D-8
Anyja neve: Sárkány Erzsébet
Született: Csáda, 1947. 07. 18.
Házastárs: Az adat betekintési engedély alapján az Emlékpontban férhető hozzá
Gyermekei: Az adat betekintési engedély alapján az Emlékpontban férhető hozzá
Állami iskola: Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Közgazdaság tudományok doktora (1971)
Párt iskola: Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetem szakosító (1979)
Nyelvtudás: angol (felsőfok)
orosz (felsőfok)
német (felsőfok)
Fedőmunkahely: Magyar Hitel Bank
Lakcím: Budapest XII. Galgóczy köz
Rendfokozat: Százados (1989. 03. 01.)
Szolgálati hely, idő: III/II-8-b. alo., főop.ti., MA-12 (1989. 03. 01.)
Leszerelve kérelmére (1990. 03. 31.)
1981-1988 között az MNB Arbitrázs-osztály vezetője. Ezt követően a VW-ügy miatt a Magyar Hitel Bankba távozott (a németországi VW-konszern néhány alkalmazottja deviza üzletkötői bizonylatokat hamisítottak és ebbe az MNB is belekerült, mivel a hamisítások az MNB nevére történtek). 1988-1990 között az MHB nemzetközi vezérigazgató helyettese.

Dr. Horváth István belügyminiszter, a 009/29/1989. számú parancs alapján kinevezte és egyben véglegesítette az 1971. évi. 10. sz. tvr. 4.§. Ut. 11. és 20. pontja alapján 1989. március 1.-i hatállyal, rendőr századossá, a BM III/II-8. Osztály állományába főoperatív tisztnek. „Felsőfokú angol, orosz, német nyelvvizsgája alapján nyelvtudási pótlék folyósítását engedélyezem. A nyelvtudás beosztásához nélkülözhetetlen. [...] Részére a mindenkori fedőmunkahelyi illetményétől függetlenül – „SZT” pótlék folyósítását engedélyezem. „SZT” pótlék havi összege: 800 Ft. Nyelvtudási pótlék havi összege: angol – 1 100 Ft, orosz – 1 100 Ft, német 1 100 Ft.„ Alapilletménye 12 400 Ft-ban lett meghatározva.

A parancs előadója Loss István alezredes volt, kézjegyével ellátta Harangozó Szilveszter is.

2007-ben tett „A VW-ügy és kapcsolatom a magyar Népköztársaság rendőrségével” című nyilatkozata szerint a VW-ügy nyomozása miatt szakértőnek kérték fel. Állítása szerint szakértői megbízatása után írattak alá vele a rendőrségen kitöltetlen és dátum nélküli iratokat.

Irataihoz csatolt nyilatkozatok szerint mindenkin jogi elégtételt kíván venni, aki SZT-tisztnek nevezi őt.

Anyagában az alábbi kézzel írt szöveg szerepel:

„Állambiztonsági Szolgálat Vezetője
Alulírott D-8-as az Önök konspiratív állományában dolgozom szakértői minőségben. Minisztériumukat az utóbbi időben ért folyamatos támadások miatt úgy érzem, hogy - noha szakértőként dolgoztam – a jövőben ez számomra elviselhetetlenül magas egzisztenciális kockázattal jár, amit vállalni nem tudok. Ennek alapján kérem, hogy az állományból azonnali hatállyal elbocsátani szíveskedjenek. Kérem nyilvántartási anyagaim és kartonjaim megsemmisítését. Tisztelettel: D-8-as”

1990.03.30.-án Dr. Császár Józsefné által kiállított igazolás szerint 1989.03.31. és 1990.03.31. között jutalmat nem kapott. Munkaviszonyát 1990.03.30-án megszüntették.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
S Z E R K E S Z T Ő I K I E G É S Z Í T É S

Boros Imre kérésére az alábbiakban közzétesszük azt a levelet, amelyben adatai közlését kifogásolja. A leírtakhoz azonban a következő megjegyzéseket kívánjuk hozzáfűzni:

1. Nem mi tartjuk Boros Imrét SZT-tisztnek, hanem a Belügyminisztérium Személyzeti Osztálya tartotta őt nyílván SZT-tisztként. A hamisítással kapcsolatos összes felvetése ezért súlyos kérdéseket vet fel, amelyeket azonban mi nem tisztázhatunk. Ha Boros Imre az itt közölt iratokat hamisnak tartja, jogorvoslatért elsősorban az iratokat készítő személyeket, elsősorban Császár Józsefné rendőr ezredest kellene beperelnie.

2. Boros Imre adatait annak megfelelően közöltük, ahogyan azt a Belügyminisztérium nyilvántartotta. Bármilyen személyes adatát, amely tévesen van feltüntetve szívesen kiegészítjük kommentárjával.

3. Fizetést és nyugdíjat az SZT-múlt miatt 1990 óta senki sem kap, tehát Boros Imre ezzel kapcsolatos állítása a közölt dokumentumokat nem cáfolja.

4. Nem szelektíven közöltük Boros Imre adatait, mivel az eredeti irathoz fűzött cáfolatát első körben megjelentettük.

5. Eddig egyetlen olyan iratról sem derült ki, hogy utólagos hamisítvány volna, ami az Állambiztonsági Szolgálatok Történelmi Levéltárából jutott a kutatók kezébe. Hozzá kell tennünk azonban, hogy véleményünk szerint az állambiztonság 1990 előtt belső használatra készült iratait ugyan forráskritikának kell alávetni, azt azonban teljesen valószínűtlennek tartjuk, hogy valakit teljesen megalapozatlanul vettek volna az SZT-tisztek nyilvántartásába.

6. Boros Imre eredeti iratai között is szerepel egy kézzel írt szöveg, amely vélelmezhető módon az ő kézírása, és amelyet ő mint "D-8-as az Önök állományában dolgozom szakértői minőségben" idézet olvasható.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tisztelt Uraim!

Az önök, mint történész kutatók neve alatt jelent meg a múlt rendszer SZT tisztjeinek névsora.A megjelentetett adatok alapján nevemet ismét hírbe hozták,számos újabb sajtó híresztelés keletkezett.(MTV 1-es Hiradó,Index,Zalai Hirlap stb) Mellesleg említem,hogy a sajtó által nekem tulajdonított bejegyzésben személyes adataimból csak a születési dátum van helyesen feltüntetve,a többi tévesen (anyám neve,születési hely,teljes nevem) Amikor 2002-ben a törvénytelenül működő Mécs Bizottság útján először kerültem szóba SZT tiszt múlttal gyanusítva széles körben tiltakoztam a nyilvánosság elött és felsoroltam bizonyítékaimat is.Önök-lévén diplomával igazolt módon-történészek,vélhetően ezekre az adatokra felfigyeltek.Az elmult tíz évben a velem kapcsolatos támadások SZT tiszti ügyben rutin szerűen ismétlődtek.A magam részéről felajánlottam,hogy valamiféle hatóság világítson át a rendezés érdekében.2010 márciusában az Index hírportál írt ismét az ügyről,majd leközölte az általam kért helyreigazítást.Ennek értelmében az Index szerkesztősége maga győződött meg arról,hogy a rólam készült „dokumentumok”,amik a Történeti Hivatalban vannak elhelyezve és felhatalmazásom szerint a helyszínen mindenki részére betekinthetők (önöknek is) hamisitványok,mert a rendelkezésre álló iratok egyértelműen cáfolják,hogy SZT tiszt lehettem volna.(sem fizetésem nem volt,sem nyugdíjat nem állapítottak meg és nem is folyósítottak) A rólam,mint megfigyeltről szóló anyagoknak azonban csak egy része található meg az irattárban.Hiányzik egyebek mellett az az anyag,amit nekem maga a Nemzetbiztonsági Hivatal mutatott be a 90-es évek közepén,mert erre kötelezte a törvény.Az Index szerkesztői az önök kutatási eredményeit megjelenítő információk alapján ismét engedtek indulataiknak és a tavaly márciusi helyreigazításuk ellenére-hivatkozva az önök kutatásaira- tényként közölték,hogy SZT tiszt voltam.Egy évvel korábbi helyreigazításukat csak annak hatására voltak hajlandók ismét megjelentetni,hogy erre a tényre nyomatékosan figyelmeztettem őket.Feltáró munkájukról természetesen csak a saját ügyem szempontjából áll módomban véleményt alkotni.Határozottan egyetértek azzal,hogy a múlt minden eddig titokban tartott részletét fel kell tárni,ameddig még lehet.A szelektív feltárás ellen azonban határozottan tiltakozom,mert esetemben önök ezt tették,és így is tájékoztattak.Személyi adataimat szinte kívétel nélkül tévesen jelentették meg,de a lakcímem pontos.Útóbbi visszaélés személyes adatokkal,ami a hatályos jog szerint bűntetendő.A téves adatközlés azonban inkább mulatságos és egyben szándékaikat illetően árulkodó.Tekintve,hogy önök mint történészek nyilván hivatva érzik magukat,hogy az önök (ugyancsak szelektív) feltáró munkája alapja legyen az utókorra maradó történeti leírásoknak.Sajnos az ilyen eljáras a közelmúltról szóló történetírásban bevett gyakorlat lett.Így lettek kártékony közszereplők hősökké magasztalva és a haladásért és fennmaradásért áldozatot vállaló személyek évtizedekre,vagy éppen örökre „történelmileg” elhallgatva vagy nemegy esetben elmarasztalva.

Dr.Boros Imre
szigoruantitkos.hu/szt-tisztek/boros-imre-dr-138.html
Hát sajnos ezek annyira maguk köré vonták a hülyéket, hogy az szinte fáj. A minap a városunkba egy helyen, ami egy építkezés és a város központjába van, az egyik nagyon párt és elvhű hülye ordított, hogy a büdös kommunisták tönkre tették az országot meg a várost. Kérdésünkre, hogy mégis igazán kire gondolt, akkor ordított, hogy az a kibaszott Gyurcsány meg a kommunisták. mikor kérdeztük, hogy ugyan mégis magyarázza már el, hogy a fidesz és a jobbik soraiban ülő volt kommunistákról mi van. A válasz, egyszerű volt. " Ott nincs és nem is volt semmilyen kommunista " A kérdésünkre, hogy a 19 fideszes és 9 egyéb pártból való képviselő tette tönkere a várost 2006 óta, a polgármesterek függetlenek voltak, azzal mi van? A válasz megint egyszerű volt. " Na nehogymá, a fideszesek most rakják rendbe a várost, csak nem tudják pótolni a 2006 és 2010 között ellopott pénzeket. " Mi a döbbenettől nem tudtunk csak röhögni. 2006 és 2010 között, valóban nagy arányba volt és most a fidesz-kdnp van nagy arányban a képviselő testületeben, az összes önkormányzathoz tartozó és attól függő intézmény vezetőjét lecserélték fideszesre.
Na még ilyen hülye abberált szimpatizánsuk van, addig azt meglehet csinálni amit akarnak, mert még valóban elhiszik, hogy a retek próbanéger az isten. Nekik az.
USD ORBÁNIA NEGATíV NYERESÉG ???OFFSHORE?

-$1,244,262,289,127.75

brühühühühü
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Ne erőlködj itten, mert jön gavar csaba meg Éhes lú aztán rendbe rak.:)
Hehhe! Valaki nagyon a szőnyeg szélére fog állni:

Simorral hazahozatták a ciprusi lóvéját, ergó spóroltak neki 20%-ot. Azt hiszem, Simor ma éjszaka édesdeden hortyogott:-))
@taga20: Nem erőlködöm, csak néhány teljesen nyilvános adatot szedtem össze árnyalásképpen. Mindenhol ott a hivatkozás pro és kontra. Ennyi...
@taga20: ÉS lássuk be: Boros úr sose volt FIDESZES, csak Kisgazda és MDF-es. Azok meg mint tudjuk, a nép ellenségei, és a FIDESZ ennek megfelelően járt el velük:-)
@bolondok közt viktor a király: Én is azon agyalok, hogy vannak ilyen arcok, akik meggyőződésből védik ezt az idióta majomcsapatot a főmajommal együtt!???:(
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Akkor ez a jó ember miért ossza az észt avval a másik futóbolonddal együtt a tv-ben? Ezt nem értem.:(
A privatizáció ahogy megvalósult nyilván óriási hiba volt. Józan gondolkodású országokban, nem hiszem, hogy stratégiailag fontos vállalatokat privatizáltak volna. Főleg nem úgy ahogy nálunk történt. Ha mégis akkor ugyan ott vannak mint mi. Az összes parlamenti párt egyet értett a privatizációval, ezért nem értem a mostani államosítást, bár ezzel egyetértek, amennyiben nem a saját haverjaiknak akarják átjátszani, hanem valóban a nemzet üdvére teszik. Sírnak a mezőgazdaság tönkretételén, ugyan akkor tapsoltak annak szövetkezeti törvénynek, amellyel felszámolták a szövetkezeteket, majd az állami gazdaságokat is. Valóban milyen jó is elnézni, ahogy a magyar gazda a nadrágszíj parcellát szántogatja! No de azért csak sikerült a haverokat helyzetbe hozni, akiknek mindjárt nem 4 ha. föld jut szántogatni, no meg nem is lóval! Sírnak a gazdálkodók, hogy nem tudnak megélni, ha nem kapnak támogatást. Akkor miből veszik a 30 milliós traktorokat?
off...

Ha már kotorásztam, ezt találtam: (15 év alatt nemsokminden változott) Ismerős nevek:

Az első Orbán kormány tagjai (1998-2002)

A kormány tagjai [szerkesztés]

Miniszterelnök
Orbán Viktor 1998. július 6. 2002. május 26.
Fidesz

A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter
Stumpf István 1998. július 8. 2002. május 26.
pártonkívüli

Belügyminiszter
Pintér Sándor 1998. július 8. 2002. május 26.
pártonkívüli

Külügyminiszter
Martonyi János 1998. július 8. 2002. május 26.
pártonkívüli

Pénzügyminiszter
Járai Zsigmond 1998. július 8. 2000. december 31.
pártonkívüli

Varga Mihály 2000. december 31. 2002. május 26.
Fidesz

Gazdasági miniszter
Chikán Attila 1998. július 8. 1999. december 31.
pártonkívüli
Matolcsy György 1999. december 31. 2002. május 26.
pártonkívüli

Földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter
Torgyán József 1998. július 8. 2001. február 15.
FKgP
Boros Imre 2001. február 15. 2001. március 25.
FKgP
Vonza András 2001. március 25. 2002. május 26.
FKgP

Igazságügy-miniszter
Dávid Ibolya 1998. július 8. 2002. május 26.
MDF

Egészségügyi miniszter
Gógl Árpád 1998. július 8. 2000. december 31.
Fidesz
Mikola István 2000. december 31. 2002. május 26.
pártonkívüli

Nemzeti Kulturális Örökség minisztere
Hámori József 1998. július 8. 1999. december 31.
pártonkívüli
Rockenbauer Zoltán 1999. december 31. 2002. május 26.
Fidesz
Oktatási miniszter
Pokorni Zoltán 1998. július 8. 2001. július 15.
Fidesz
Pálinkás József 2001. július 15. 2002. május 26.
Fidesz

Szociális és családügyi miniszter
Harrach Péter 1998. július 8. 2002. május 26.
Fidesz
Honvédelmi miniszter
Szabó János 1998. július 8. 2002. május 26.
FKgP

Környezetvédelmi miniszter
Pepó Pál 1998. július 8. 2000. június 19.
FKgP
Ligetvári Ferenc 2000. június 19. 2000. november 30.
FKgP
Turi-Kovács Béla 2000. november 30. 2002. május 26.
FKgP

Közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter (2000. június 1-jétől közlekedési és vízügyi miniszter)
Katona Kálmán 1998. július 8. 2000. május 31.
pártonkívüli
Nógrádi László 2000. május 31. 2000. november 30.
Fidesz
Fónagy János 2000. november 30. 2002. május 26.
Fidesz

Ifjúsági és sportminiszter
Deutsch Tamás 1998. július 8. 2002. május 26.
Fidesz

A titkosszolgálatokért felelős tárcanélküli miniszter
Kövér László 1998. július 8. 2000. május 2.
Fidesz
Demeter Ervin 2000. május 2. 2002. május 26.
pártonkívüli
P
HARE-program koordinációjáért felelős tárcanélküli miniszter
Boros Imre 1998. július 8. 2002. május 26.
FKgP
...on
És még ezt (bocs, abbafejeztem)

"Vallás- és egyházpolitika [szerkesztés]

1998. június 2-án a kormány elfogadta a magyar katolikus egyház kezdeményezését, hogy hozzanak létre nemzetközi vegyes bizottságot, amely megvizsgálja az Apostoli Szentszékkel kötött megállapodás és az egyház-finanszírozási törvénycsomag között feszülő ellentéteket. Ezt követően az egyházi ügyekért felelős, helyettes államtitkári posztot hozott létre, a Nemzeti Kulturális örökség Minisztériumában. A tisztséget Semjén Zsolt kapta meg. Ugyanekkor lett kinevezve Balog Zoltán református lelkész a miniszterelnök egyházügyi főtanácsadójává.
„A kormány a költségvetésből támogatja a felekezetek pedagógiai intézeteit…” – állt abban a megállapodásban, amelyet Pokorni Zoltán oktatási miniszter, Seregély István egri érsek (a Magyar Katolikus Püspöki Kar elnöke), Bölcskei Gusztáv, a református zsinat lelkészi elnöke, illetve Harmati Béla, az evangélikus egyház püspök-elnöke írtak alá. A szerződés szerint 1999-ben a költségvetés az intézeteket minden egyházi iskolába járó diák után 500 forinttal támogatni fogja. 1999. november 17-én Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentben fogadta a történelmi egyházak képviselőit. A találkozó után Hámori József kulturális miniszter bejelentette: 2001-ig valamennyi felekezet visszakapja korábban igényelt ingatlanjait. 2000. szeptember 2-án Miskolcon felavatták és felszentelték a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégiumot. Az egyházi középiskolai épületegyüttes hét év alatt, 10 millió márka ráfordítással épült fel. 2001-ben közoktatási megállapodásra kerül sor az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és a Budavári önkormányzat között: utóbbi vállalta, hogy a Szent Gellért Katolikus Gimnáziumban és a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban tanuló diákok esetében gyermekenként 20 ezer forint támogatást biztosít. 2001. augusztus 16-án magyar állam, ünnepélyes keretek között a magyar katolikus egyház tulajdonába adta a budapesti Szent István-bazilikát. Előtte a bazilika sohasem volt az egyház tulajdona."
a 06.45-höz
A lap utolsó módosítása: 2013. március 10., 13:49
Megszólalt a másik közgazdász zseni is:

"Rétvári: hasonlókat akartak volna tenni Magyarországgal, mint most Ciprussal
2013. március 23., szombat, 21:38
Szerző: MTI

Címkék: IMF; EU; Fidesz; KDNP; Ciprus; Orbán-kormány; ciprusi válság;

Kinyomtatom • Elküldöm
A Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke szerint helyesen döntött a magyar kormány, amikor kitartott az önálló megoldások keresése és a hazai érdekek védelme mellett a nemzetközi pénzügyi intézményekkel folytatott tárgyalásokon, és nem lépett a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az unió által Ciprusnak kijelölt útra."
hvg.hu/gazdasag/20130323_Retvari_hasonlokat_akartak_volna_tenni_Ma
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Ezek akkora "zsenik", hogy ha ma bedőlne az ország, azt is az IMF-re fognák és szerveznének egy békemenetet. Eszem-faszom!:(
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Ez az ifjú kereszténydemokrata nemcsak ökör, de aljas és hazug ökör is.
Ők azt hiszem piszkosul szégyellik magukat miattuk:
img7.hvg.hu/image.aspx?id=4D7BB8F3-D216-44D5-8961-EB925A465B36&view=4fb43498-60b0-47e2-a0da-9d1108b65db5

(Egyébként a Bencuson, no nem a Rétvárin) csinosan áll a pufikabát:-)
A másik gyöngyszem:

"Megszólalt az államtitkár: sok kis Közgépre lenne szükség

Intenzívebb kommunikációra lehet számítani a közeljövőben a kormány antikorrupciós intézkedéseivel kapcsolatban − mondta a Napi Gazdaságnak Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára."
www.napi.hu/magyar_gazdasag/megszolalt_az_allamtitkar_sok_kis_kozgepre_lenne_szukseg.547769.html
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Mi van töki? Copyzol? :)))
Amúgy Sesztákék ehhez a "sok kis közgéphez" tartják magukat!
Szóval ne kekeckedj, csezdmeg!
D8 - tudjuk ki - a száznál is kevesebb lakosú szülőfalujánál az egyéb források mellett PHARE-pénzekből is épített magyar-szlovén vasútvonal hazai szakaszán a falucskánál is megállnak a szerelvények, nem messze a család által vitt panziótól.
Akkori hírek szerint: a hagyományos teniszpálya, konditerem és szauna mellett nyitott medence, illetve vadászati és lovaglási lehetőség várja az idelátogatókat, utóbbival élve állítólag maga Pepó Pál szenvedett apróbb balesetet.
magyarnarancs.hu/belpol/boros_imre_az_agrartarca_elen_a_miniszter_elre_lep-62504
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
A szerénység... ha valamit szeretek BENNED, az a szerénység! :)

Olvassa valaki a napi.hu-t? Érdemes, a hozzászólásokat is.

"elmufioka, 2013. március 24., vasárnap 2:55
@Bhole:
Köszönöm a műveltség látszatát keltő idézeteket. Egyszer visszaolvashatnád a saját hozzászólásaidat is, talán, csak talán rájönnél, hogy teljességgel akadémikus vita ilyen szintre helyezni közöttünk a "félművelt" cím odaítélését, mivel te is ugyanilyen arrogáns vagy.
Érzelmek? Engem csak egyetlen érzelem vezérel. Az undor, ami abból származik, hogy volt egy állítólagos rendszerváltás, mégis azóta mind a hét miniszterelnök (aktuális ciklusában és kormányával) hülyének néz engem. És a hozzád hasonló elvtársak még támogatják is ebben őket. Rossz hírem van. Hiába próbálkoztok. Nem az a fajta vagyok, aki sodródik az árral, enged a félelmeinek, a tömeghisztériának, a manipulációnak. Talán soha nem volt még ennyire pedálozó a magyar politikai paletta, agymosó össztűz jobbról-balról, mégis számomra soha nem volt még ez az egész komédia ennyire átlátszó!
Valahol élvezem, röhögök, kárörvendek a mértéktelen "megélhetési" propagandán. Mert itt tartotok. Közel a vég. Nemsoká szembe kell nézni az igazsággal, ami meg fogja semmisíteni a pártok maradék hitelességét. A tisztítótűz. Sajnos sok ártatlan áldozattal, de elkerülhetetlen.
Ami a kötvénypiaci fejtegetésedet illeti: szánalmas. Lehet, hogy téged boldoggá tesz egy álomvilágban hinni, de én bölcsebbnek tartom a valóságra készülni. Igen, kereslet-kínálat. De arról megfeledkezel, hogy egy olyan piac részei a magyar papírok, aminek az 1%-át sem teszik ki. Ha eltűnnénk a Föld színéről, egy hónap alatt kiheverné a világgazdaság. Számunkra viszont enyhén szólva igen nagy érvágás lenne kámforrá válni.
Említésre sem méltatod, hogy ide a mocskos profitéhes befektetőink devizahozamért jönnek. Nem forinthozamért. Egy szót sem ejtesz semmilyen HUF keresztárfolyamról. Bele sem gondolsz mennyire megváltoztatja a játékot ez a körülmény. Devizatartalék? Az csak dísz, nem? Pedig le is írtam. Meg se kérdezem, hogy hogyan magyarázod a japán defláció, a vég nélkül növekvő államadósság és a japán jegybank egyre bővülő állampapír-vásárlási programjának hármasát. Pedig már említettem a tartalékvalutákat, de persze az is elment a füled mellett.
Az sem érdekel téged, hogy gyakorlatilag semmilyen fogyasztási cikkünk előállítása nem mentes devizamozgástól. Elég csak a szállítás üzemanyagigényére gondolni. Nem baj, kis butus, hidd csak azt, hogy az inflációt egyedül a jegybanki pénznyomda akarata befolyásolja. Ignoráns.
Persze azt sem állítom, hogy simor semmittevése jobb volt a te ötletednél. Ettől még nem fogom tátott szájjal nézni, hogy egy másik baromság mégsem hozza el az ígért tündérmesét, sőt. Ennyit az érzelmeimről és az n+1-edik rendszerváltásról."
www.napi.hu/magyar_gazdasag/matolcsy_megint_a_spekulansokra_kenheti_a_forint_gyenguleset.548729.html
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
ha még sokáig túrkálsz, hát agyvérzést kapok, hogy micsoda rabló-banda irányit. Na ezért hiszem el, hogy el fogják csalni a választások eredményét, mert annyi eszük van azért, hogy a kiesésük egyenlő lesz a börtönnel.
A humoros Vérnyúl azonban nagyon bejön nekem
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Igaza van Borosnak, hiszen szagértő volt és nem "tiszt". Tehát nem a kapcsolatot tagadja, hanem a besorolását. Na ja: a késői Kádár-korszakban már a minőséget díjazták, és nem osztogatták a tiszti rangot, mint a cukorkát. Boros egy sneci volt, nem ütötte meg a mértéket. Hát persze, hogy kifogásolja, ha ezt közhírré teszik.
poszt.

A nevét se mered leírni ? Egyiknek sem ?

Hát ettől nem fog zengeni a sajtó, mint a D-209-ezéstől.
Azt valahogy kevésbé szőrmentén nyomták.
Érdekes.
Most térjünk el attól, hogy ha a privatizáció lopás is volt, abban Boros szerepet játszott (önfeljelentés), illetve, hogy büdös komcsiról van szó, aki a "profit" szót a legteljesebb átéléssel ejti ki úgy, mint kereszténydemokrata az ördög szót.

Mi az állítás? 1995 óta 1000 milliárd profit.

Akkor most az alábbiakat kérdezem Boros úrtól, vagy bármelyik itt leskelődő 3/3-as fidesz ügynöktől.
1. Hány darab cégről is van szó pontosan?
2. Mekkora befektetett tőkére vetül ez a profit?
3. Jelenértékről van szó, vagy évenként összeadott összegről?
4.Adózott, vagy adózás előtti nyereségről?
5. Mindeközben mennyi adót fizettek be a cégek?
6. Mennyi járulékot?
7. Mennyit költöttek infrastrúktúra-fejlesztésre?

Majd, ha mindezt tudom, akkor talán képesek leszek értékelni ezt az 1000 milliársos infót.
Ez a csávó demagóg. Ő is jól tudta akkor, amikor az ő idejükben a privatizáció kezdődött, hogy ezek a cégek profitot akarnak. Sőt szerintem nem csak a külföldi cégek, hanem a magyarok is azt akarnak. Sőt továbbmegyek, ez volt a kommunizmusban is. Erről meg lehetne kérdezni Széles, Demján és Csányi urakat.
@biohouse:
Nem elég viszonyítási alapnak, hogy a többévi nyereségük a manyup pénzek 1/3-a? Amit anélkül rekvirált és tapsolt el állam bácsi, hogy BÁRMI eredménye lett volna?
@biohouse:
Bolnod vagy TE! :))
A demagógiába ezek, az általad hozott dolgok hogyan férnének bele akkor? Na ugye...
A legszebb, hogy még hány ilyen igen-igen hozzáértő közgazdász és balfasz (Kusza Szem is, bizony, meg a titkosszolgálati szál is, bizony) aktív munkája kellett ahhoz, hogy az ország ide le tudja magát küzdeni!
Végül is szó nem lehet, ezek megtették, amit csak lehetett, hogy nekünk szarul menjen.
@kekex: 2001.02.22.
Boros Imre az agrártárca élén: A miniszter élre lép

...A Közgazdaság-tudományi Egyetem pénzügy szakának elvégzése (1970) után Boros a Magyar Nemzeti Bankban (MNB) különböző beosztásokban devizakereskedelemmel foglalkozott, olyan társakkal körülvéve, mint Makai Imre, a Deutsche Bank Rt. egykori vezetője, Zdeborsky György és Felcsuti Péter, a CIB Bank Rt., illetve a Raiffeisen Bank Rt. mostani vezérigazgatói vagy Töröcskei István, akivel később számos helyen dolgozott együtt. A társaság egyik legnagyobb reményű tagjaként számon tartott Borost tanúként hallgatják meg az MNB kontra Volkswagen csoport- (VW-) perben annak kapcsán, hogy felmerült a gyanú: a német autógyártó egyes munkatársainak illegális, a VW-nek közel kétszázmillió márka értékű kárt okozó devizaügyleteihez a magyar jegybank alkalmazottainak is volt közük. Az ítélet (ebben a bíróság 55 millió márkás kártérítési kötelezettséget rótt az MNB-re, ám egyes személyek felelősségét nem állapította meg; mindazonáltal akkoriban azt beszélték, Boros Németországban persona non grata lett) Borost már a Magyar Hitel Bank (MHB, ma ABN Amro Magyar Bank) Rt. nemzetközi vezérigazgató-helyettesi székében találta....

...A sajtóban később - banki körökben terjedő szóbeszéd alapján - olyan híresztelések jelentek meg, amelyek szerint Boros a saját érdekeltségi köréhez tartozó cégeknek hitelezve százmillió forintot meghaladó veszteséget okozott az MHB-nek, és komoly visszaélések gyanúja merült föl a Töröcskeivel együtt felügyelt devizaügyleteknél is. Az időközben a Kultúrbankhoz (jelenleg Hanwha Bank) szegődő, Töröcskeit itt sem nélkülöző Boros egy napilap hasábjain utasította vissza és nevezte alaptalannak a kettejüket érintő gyanúsítgatásokat, majd igazának megnyert sajtóperekkel is érvényt szerzett. Ezekből az időkből a megelőzőeknél óvatosabb hangvételű írások maradtak fenn, amelyek szerzői - megfelelő bizonyítékok hiányában - csak célozgattak Boros és Töröcskei Kultúrbankkal kapcsolatos esetleges tulajdonosi kötődésére...

...A szocialista többségű kormány ideje alatt Borosnak nem sok babér termett. Az ÁV-től természetesen eljött, s a Finconsult Kft. ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett (a kft.-t az akkori cikkek Boros, Töröcskei és egy libériai cég közös tulajdonaként említik; a mostani cégbírósági adatokban a libériai Irvington Holdings S. A. van tagként bejegyezve, Boros Imre kézbesítési megbízottként szerepel), illetve felsőoktatási intézményekben tanított. Ez idő tájt fogadja első vendégeit a szülőfalujában: az őrségi Csödén épült a Sárkány Bio-Panzió, amely családi vállalkozásban működik (erről lásd Háztáji Sárkány című keretes írásunkat).

Bár a kétcsillagos létesítmény sajtóhírek szerint már 1998-ban nyereségesbe fordult, a bolton sokat lendíthet, hogy a panzió egy ideje nemcsak autóval, hanem vonattal is megközelíthető. Az ötödik páneurópai folyosó részeként nemrégiben - részben PHARE-támogatásból - elkészült magyar-szlovén vasútvonal hazai szakaszának hét megállója közül az egyik a Csöde-Jánosfa nevet viseli. Ez az alacsony lélekszám mellett azért tűnhet meglepőnek, mert Zalalövő és Csöde között minimális a távolság, a Bajánsenyébe tartó, 7 óra 35 perckor startoló vasparipa röpke négy perc alatt ér Csöde-Jánosfára...

...A 95 lakosú, a zalai megyeszékhelytől alig több mint húsz kilométerre fekvő Csöde legfőbb vonzereje a Hungarian Travel Guide szerint "egy magas színvonalú biopanzió", ahol egy személy 28-35 német márkának megfelelő összegért tölthet el egy éjszakát, amiben már benne foglaltatik a reggeli. A festői környezetben, kizárólag természetes anyagokból (alapvetően vályogból és fából) épült, 38 férőhelyes Sárkány Bio-Panzió konferenciaterme 40 fő befogadására képes, éttermében egy háromfogásos menü ára 1200 és 3500 forint között szóródik. A hagyományos teniszpálya, konditerem és szauna mellett nyitott medence, illetve vadászati és lovaglási lehetőség várja az idelátogatókat, utóbbival élve állítólag maga Pepó Pál szenvedett apróbb balesetet. Az Erdész utca 9-es szám több, a Boros családhoz kötődő cég székhelye vagy fióktelepe. Ez a székhelye a szerteágazó tevékenységi körrel bíró Finconsult Pénzügyi és Befektetési Tanácsadó Kft.-nek (ennek ügyvezetője Boros Imréné), a Hungarobau Építési és Fővállalkozási Kft.-nek (az egyik ügyvezető Boros Imréné, az egyik tulajdonos pedig Boros Áron, a miniszter egyik fia), a B & B Vagyonkezelő Rt. (elnök-vezérigazgató Boros Imréné, a felügyelőbizottság egyik tagja pedig Töröcskei Zsuzsa), valamint az Agro-Line 2000 Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek (ügyvezető Boros Imréné)...

kösz a linket jenőkének.
@kekex: prolibolival időnként nemcsak a gondolatköreink, de talán az alsógatyánk is közös:-) persze ő mindég szarosan aggya vissza:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Végül is szó nem lehet, ezek megtették, amit csak lehetett, hogy nekünk szarul menjen."

rossz az optikád. Mindent megtettek és tesznek, hogy nekik jól menjen. mink apró morzsákok magas ívben le vagyunk szarva. Egy kötelezettségünk van, az adót és a járulékokat befizetni, hogy legyen mit szétosztogatni, és, hogy kerüljük minden szociálisnak mondott szolgáltatás igénybevételét, majd ha lehet a nyugdíjkorhatár elérésekor felmenjünk a hegyre, ( nem ám mint a japánoknál, ahol a gyerekek viszik fel a hátukon), hanem önerőből, és lehetőleg 2-3 nap alatt, miután kiástuk magunknak a gödröt és magunkra lapátoltuk a földet, gyorsan elhalálozzunk. Természetesen az aktus előtt sárga (tranzakciós adóval terhelt) csekken befizessük a drága anyaföld használati illetéket, és a környezetvédelmi bírságot.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Nekem az egészet összefoglalva az jött le, hogy a szocik amatőr lopkodásai úgy viszonyultak a profik lenyúlásaihoz, ahogy egy nokiás-doboz egy (pótkocsis) Nyerges-vontatóhoz.
@kekex: Nem mellékesen az érdemtelenül elhanyagolt Fellegi úr is szopott asszem elég jelentőset a sajnálatos cipriidiótai fejlemények miatt...
van egy kérdésem, ha (hahahaha nem teljesen történelem competens) mind a 385 képviselőt (pontosíccs) és a background-jukat is bebörtönzik milyen változás lesz vagy lehetséges és mennyivel lesz kevesebb ez a szám?:
-$1,244,262,289,127.75 (USD)

brühühühü
@kekex: Ha megnézed a belinkelt 1998-2002-es kormánynévsort, talán felmerül benned, hogy ezek a ma is aktív urak az elmúlt 15 évben vajon mennyi közpénzt vakartak össze és ez mibe került nekünk? Hogy ne essek az egyoldalúság bűnébe, természetesen ugyanez a kérdés felmerülhet az odaáti oldalon is. Egyszóval, ilyen drága elit, talán a világon másholsehol sincs... Így nem csoda, hogy ott tartunk, ahol...
"Kossuth tér 1-3. - A Fidesz megnyeri a leghosszabb csatát

Az első szabad választás óta gyürkőzik egymással az Országgyűlés és az Alkotmánybíróság, de a Fidesz - saját reményei szerint - hétfőn megnyeri ezt a háborút. Az egészsségüggyel ugyanakkor nem állnak ilyen jól, bár az átalakítás továbbra is folyamatos. A mindenkivel hadban álló kormány a médiatörvény ügyében enged egy kicsit, sőt, még az EU-stabilitási paktumot is kihirdetik. Most először pénzbüntetést kap egy képviselő, amiért csúnyákat mutogatott az ülésteremben."

"Egy több mint húszéves háborúban készül totális győzelmet aratni a Fidesz: 2010 óta a kétharmados többség szívósan dolgozik azon, hogy az Országgyűlés mozgásterét ne korlátozhassa a jogállamra hivatkozva az Alkotmánybíróság. A negyedik alaptörvény-módosítás elfogadásával ez a vita hosszú időre eldőlt, hétfőn pedig a parlament a személyi garanciákat is megteremti ehhez: Juhász Imre alkotmánybíróvá választásával többségbe kerülnek a testületben a 2010 után megválasztott bírák."
hvg.hu/itthon/20130323_orszaggyules_beharangozo_kossuth_ter
Basszus.... lassan elgabriellásodom a rengeteg copy-val... de azt hiszem, jobb ezt így egyben látni.
Persze az egybitesek már az első sornál feladják, a dísz-lexia mián... tehát valszeg a falra hányok.
és őszintén szólva az, hogy a Fidesz és szatellitpártjai milyen emberi "minőséggel" dolgoznak, eléggé halovány probléma ahhoz képest, amit az ilyen emberekkel Orbán el tudott érni:
"Vörös Imre volt alkotmánybíró korábban azzal a véleményével kavart vitát, amely szerint a következő Országgyűlés minden olyan törvényt megsemmisíthet, amely az államcsínyt szolgálta, így az Alaptörvényt is. Most, az Alaptörvény negyedik módosítása után azt mondja: a jog lehetőségei kimerültek, Magyarországnak már nincs alkotmánya, nincs jogállam és nincs jogbiztonság sem"
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/magyarorszagnak_mar_nincs_alkotmanya_interju_voros_imre_volt_alkotmanybiroval
vérnyul...
azért a NAV megnézhetné, hogy ez a sok semmittevő ,mint te is miből élhet?
erre van időtök, nekünk dolgozóknak még elolvasni sincs, mert élni kell!
Igaz nektek ebből tellik...
Jól megfizetnek benneteket 2014-ig és azután ?
@fanus: hozzám jöhet a NAV...meg a tököm tudja bárki... Neked a lószarseprés mellett elhiszem, hogy nemsok időd marad a gondolkodásra, így ne is nagyon erőlködj, mert méggg megárt. Én nem az Orbán, de nem is más pártvezér faszát szopogatva keresem a mindennapi betevőt...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Nono... te kis hamis... ;)
Még mindig a lányokat szeretem! Még a kedvedért sem váltok. Cúúúúnyafijjú...

A mai ámokfutásod, copyzásod és linkelésed(!) alapján méltán kiérdemled a "Ctrl" előnevet, melyet mától büszkén hordhatsz és használhatsz. Bár Pali bátyád már cseppet lejáratta ezt a titulust, de sebaj, te új értelmezést adsz majd neki. SEMMIDÓGOD??? :)
@kekex:
Bizony, a cocik amatőr zsebmetszők voltak ezekhez képest.
A lopásaik mellett szarrágásban és pitiánerségben is a narancsbolsik verhetetlenek.
@fanus: amúgy látom a smitteléses unortodox helyesírás alapjait már hosszas tanulási folyamat eredményeként sikerült elsajátítanod.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Jól kiegészítetted Fabius szokás szerint remek írását.

Kíváncsivá tettél, a biopanzió témában.

www.sarkanypanzio.com/kep-galeria
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: de vaaan... pl. f1, meg a te bosszantásod:-) A ctrl-l csínján, már az elébb megmagyaráztam:-) lsd fanus-bubus elménckedéssel és rengeteg pozitív energiával telített hozzámszólását:-)
A sugárzó (stroncium-debilium 123) intelligenciát, szenzitivitást és zsigeri böfögést már szóra sem méltatom:-) Télleg már csak a trollsereg imbecillis legalja dolgozik arrafelé...
Ebben mi a csoda. A mi kommenyistánk jó kommenyista a többi meg pfejj a belem jön ki.
Egyébként is, ez a gerinctelen patkány - akarom mondani jóravaló eftárs - csak azért nyalta a rendszer seggét, hogy aranyeret okozzon neki oszt' jónapot. Tehát ellenálló volt.
@fanus:
Szegény ember... Vasárnap reggel is dolgoznod kell... Mindjárt sírok...
Szánalmas kretén lehetsz, ha ennyire telt csak neked is elvtárs, ha ennyit tudtál összedobni, korán reggel "érvként". Mehetsz a lefolyóba...

Egy volt alkotmánybíró szavai (valószínűleg jobban ért a joghoz, mint az itt lelkesen a bolsevik párt seggét nyaló narancstrollok):
"Következnek a különadók, amiket akkor vethet ki az állam, ha az Alkotmánybíróság, vagy más bíróság – a strasbourgi emberi jogi, vagy az Európai Unió Bírósága – olyan ítéletet hoz, amiből az államnak kötelezettségszegése miatt fizetési kötelezettsége fakad. Például ha figyelmen kívül hagyják az uniós joghoz értő szakemberek véleményét a telekommunikációs adóról, amely egyértelműen sérti az uniós irányelveket, és ezért borítékolhatóan kamatostul kell mindent visszafizetni a cégeknek. A probléma az, hogy ez a pótlólagos adókivetési lehetőség sérti az Alaptörvény közteherviseléről szóló XXX. cikkelyét: eszerint a teherbíró képességének megfelelően mindenki hozzájárul a közös szükségletek fedezéséhez. Szó nincs arról, hogy ha valaki a kormányzatban rossz döntéseket hoz, akkor ezért senki nem vállalja a felelősséget, hanem áthárítják az ebből fakadó költségeket azokra, akiknek mindehhez az égvilágon semmi közük nincs: a polgárokra. Ez nem közteherviselés, ez útonállás."

"– Ez nem sok jót ígér a jövőre nézve.
– Egyáltalán nem. Ha az államfő például kap majd egy olyan módosítást, amellyel az Alaptörvénybe iktatják, hogy a következő választások 2090-ben lesznek, akkor erre is azt mondja, hogy nincs mit tenni, öt napon belül alá kell írni? Az általa előadott érvelés azt jelenti, hogy bármikor bármit alá fog írni, ha annak az lesz a címe, hogy „Az Alaptörvény módosítása”. Ezzel minden lehetségessé válik, a halálbüntetés visszaállításától a deportálásokig – ez az elnöki eljárás súlyosan sérti az Alaptörvényt, mert a köztársasági elnöki megbízatást Magyarország népét félrevezető formális szómágiával alapvető őrködő funkciójától fosztja meg.
– Mit lehet tenni?
– Semmit. A jog lehetőségei kimerültek."

www.vasarnapihirek.hu/fokusz/magyarorszagnak_mar_nincs_alkotmanya_interju_voros_imre_volt_alkotmanybiroval
Magyarázza már meg nekem valaki, egy királyi tévés sport azaz SPORT riporternek miért kell vadbaromnak lenni?

merthogy az ifi Knézy egy alázatosan seggnyaló bunkó, azt még elviseli az ember.
Hogy a forma egyes riportereknek miért nem kell hogy szemük legyen, csak óbégassanak ezerrel, mint valami cirkuszi bohócok, ezt már tényleg nem értem.
A forint árfolyamához valójában sehogyan sem kapcsolódik a ciprusi helyzet – hívta fel rá a figyelmet Boros Imre közgazdász az Echo Tv Napi aktuális című műsorában.
„A piac megadta a listát, hogy kikből kellene jegybankelnököt választani, és mégis Matolcsy György lett az, így jött a büntetés” – állítja Boros Imre, aki szerint a szankciót most Ciprussal leplezik.
Hozzátette: a lényeg az, hogy időnként csipkedik a forintot, indok mindig lesz.
www2.echotv.hu/index.php?akt_menu=16&r_id=32&hir_id=317177
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Mindig felbukkan a bolsi csürhe újabb és újabb pártmegbízottja. Látod baszki, ezek vasárnap is melóznak,nem úgy mint te, aki csak mereszti a valagát!
Ezek a kumministák tényleg olyan fostalicskán gyengék, mint Kedves Kumin elvtársuk. Tanulniuk kéne, többet lapozgatni Lenin és Piktorka összest, mert kezdenek csúnyán szétesni.
Hol marad az osztályharc? Azok a mocsok kapitalisták meg röhögnek majd rajtunk???
@Crip Lee:
Bellűrül bomlasztott, ahogy a mostani kormány tagjai, KISZ és MSZMP titkárai, spiclijei, III/2-es és III/3-as ügynökei, Kusza Szemmel és Kövér Zászló elvtárssal az élen. Na ja, kemény harc volt az anno...
@Dr. jenőke (jenőke):
Szerintem még van a magyar DNS_re is hasonló magyarázata, az eredetkutatásokban is tudna meglepetésekkel szolgálni, a pénzügyi stiklikről nem is beszélve - ha ő egyszer kinyitná a száját, ha ő egyszer elkezdene beszélni... na akkor elütné az ágyában a villamos, meg borulna a magyar "elit" is csúnyán.
Szóval így marad meg a maffia és a párt szépséges szimbiózisa. Kölcsönösen fogják egymás tökeit. Végül is, ízlés kérdése...
@Habakuk999:
Ne panaszkodj nekem! Így jár, aki a sportot nézi csak és nem műveli. Olvass Rejtőt inkább. Vasárnapi ebéd megfőzve? Na... Vérnyúl épp ámokot rohangál itten ezerrel, közben megjelentek az első trollocskák is (címlap lett, vagy a pártközpont adta le a drótot a droidoknak?), nekem meg segíteni kell az asszonynak, úgyhogy hajrá...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"már csak a trollsereg imbecillis legalja dolgozik"

Tegnap, amikor olvastam a hírt, nekem is az jutott eszembe, hogy hihetetlen vastag bőr van Boros képén. És megeszik a dumáját!!

Valamint az általad másolt cikkek mindegyike, bónuszként én át is éltem a kort, közelről látva a történéseket.

Ezek után milyen trollra lehet számítani?
Aki tud olvasni nem nagyon szólalhat meg Borost támogatólag.

Ma itt max személyeskedésre vagy terelésre fogja futni, ami nagyon dühítő lehet nekik.

Mindenesetre a te célbavételed nagyon gyenge kísérlet volt:))
@Orica Középföldi:
Látod, viszont a terelésre és személyeskedésre stabilan lehet számítani!
Kumin szoponcai jönnek és böfögnek.
Bár.... ahogy elnézem Vérnyulunk agymenését... néha nem minden alap nélküliek azok a személyeskedések... :))
Iszik ez rendesen???
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szeretem a forma egyet, mert a zúgáson olyan jól be tudok aludni ebéd után.

de ez a majom üvölt, mint a sakál, érteni nem ért semmihez, a mellette ülő valódi hozzáértőt szóhoz jutni nem hagyja, viszont olyan lelkes-meghatottan óbégat, mint régi május 1-i riporterek a felvonuláson, csak a hangerő százszoros.
Knézy köszönjükdrágatiszteltkedvesminiszterelnökúrhogyránkméltóztatotttekinteni stílusú közvetítését nem nagyon kell hallgatnom, mert csak elvétve nézem a magyar válogatott meccseit.
Szóval valami gyalázat lehet ebben a királyi tévében, biztosan van valamilyen agymosó kapu a bejáratnál, ilyen sok zombi nem születhetett e hazában.

Megyünk túrázni, tegnap is voltunk, a Bükkben fél méteres hó van még a fennsíkon.
Ha valaki szeretne még téli túrát csinálni, egy két hétig még simán lehet.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Azért azon csodálkozom, hogy az ellenzék még nem ordít Boros miatt. Pont ő?????
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: a legaljából ez az egy is szánja-bánja, hogy ide tévedt közétek, ugy a falhoz csaptátok
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Van, bizony van.
"Az emberi faj DNS-ének adott hosszegységen két-három csavarodása van, míg a magyarnak /.../ kilenc. Ami megegyező a szíriuszról a földre jövő fény megcsavarodási számával. Ebből származik a magyar elme, lélek, szellem kivételes volta, kozmikus származása, a magyarok kiválasztottsága." - írta néhány éve (2000-ben) egy ügyvéd, aki az akkori kormánykoalíció egyik államtitkára lett.
eipcp.net/transversal/1100/marsovszky/ma/print
@Orica Középföldi:
Te viccelsz! De komolyan. Majd pont ők fognak, amikor a szálak és érdekek hálója... Kéz, kezet mos... No meg, egymás tökei... nagy visszatartó erő az, hisz különben már ezerrel lenne válasz rá - mármint egy normális országban, normális ellenzékkel.
@Dr. jenőke (jenőke):
Vicces volt anno az a Mézga Géza fejű elmebeteg! És milyen komolyan vette magát - az volt a legviccesebb... :)
Remélem még sokat fog nyilatkozni az ügynök úr, szépe lejáratja saját magát.

Lássuk az első állítását:
"Az energiaszolgáltató cégek a privatizációjuk óta több, mint ezermilliárd forint profitra tettek szert Magyarországon!"

Forrás? Vagy csak a hasára ütött?

De tegyük fel a játék kedvéért, hogy igaz ez az 1000 mrd. Számoljunk. '95-ben volt a privatizáció, azaz 18 éve.

1000 mrd / 18 = 55,5 mrd /év

Osszuk ezt el a lakosságszámra, hogy lássuk ez mennyi fejenként.

55,5 mrd / 10 millió = 5.550 ft / év /fő.

Azaz fejenként évi ötezer-ötszáz ft nyereség - lenne, de még ennyi sincs, tán a fele ha van, vagy még annyi se. Ugyanis nem csak a lakosságot szolgálják az energiaszolgáltatók, hanem ők szolgálják ki az egész gazdaságot, az ipart, mindent. A lakossági gázszolgáltatás pl. évek óta veszteséges...
A privatizáció kapcsán épp most tanuljuk meg, hogy nem csak akkor lehet sokat korrumpálni, amikor az állam elad egy céget, hanem akkor is, amikor vásárol.

Az E.on gáztározója kapcsán nagyon titkolóznak a fideszék, de előbb utóbb ki fog bukni az igazi vételár, ami a pletykák szerint vagy százmilliárddal több mint a reális ár lenne, szóval ha csak a százmilliárd 20%-át kéri vissza Orbán a Kajmán-szigeteki bankszámlájára, már akkor se lesz gondja a rezsire, meg a jövő évi fideszes választási kampány finanszírozására sem...
@Dr. jenőke (jenőke):

" az akkori kormánykoalíció egyik államtitkára lett."

Ki volt ez a buggyant?
@sárkányfő:
A kedves beteg "nem voltam spicli" elvtárs azt a kis hangyafacnyi apróságot hagyja ki a demagógia mellett, mekkora állami bevételek keletkeztek mindeközben az állam által megállapított adókból, járulékokból, és egyéb, a szolgáltatókra kirótt terhekből, amellett, hogy embereket foglalkoztattak, adót fizettek,....
A demagógia diszkrét bája, hogy az agyhalottak felcukkolására elegendő, de ha a 80-as IQ megvan, akkor már kevés lehet.
@sárkányfő: Ne számolgass már mert, egyrészt az sosem szerencsés ha ideológiákat gyártunk, másrészt secperc alatt kiérdemled a NERellenség megtisztelő címét, mert szegény lakosságtól a gaz szolgáltatók 5500 Ft/év pízt képes lenyúlni, elvéve a szegény éhező gyerekek szájától a falatot. Hogy az áthárított telekomadó, sárgacsekkadó, tökömadó, a 27%-os ÁFA mennyit vesz ki évente a szegény szánalomraméltó kizsigerelt magyar nép zsebéből, azt takarja jótékony homály... de ezt nemazemberek fizetik meg.
Asszem a tévében kenyérdobáló hülyeügyvéd a Torgyán istállóból. A neve nem jut eszembe az eszementnek...annyit sose ért.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Nem viccelek.
Pl. Botka és a fiatalabb korosztály a rendszerváltáskor még leginkább a saját mogyorójával volt elfoglalva. Tehát nyugodtan ordíthatna, ha van (lenne) erkölcsi alapja.

Lehet, hogy igazad van, és mára már a másét fogják.
@Orica Középföldi:
Grespick
Ha pick szalámi, akkor csak Grespik
@Orica Középföldi:
Ezért érthetetlen, miért kussolnak, miért hallgat a sok, magát "ellenzékinek" valló!
Vicces ország vagyunk, szánalmas.
Az, ami az ellenzék dolga lenne, max. ilyen blogokon hangzik el, de csak pár helyen. Az ellenzék kussol, néha látványsportág keretében "kifejezi elégedetlenségét" és kussol tovább. Az egyik "ellenzéki" párt pedig még ráadásul tüntet a többi ellenzéki párt ellen úgy, hogy a kormánypártokkal összekacsintásban van, látszat ekézéssel, persze ott kínosan kerülve hasonló tüntetéses performanszokat.
Szép ország végül is, a leosztott szerepek országa, ahol megéri majd másodiknak lenni, kifizetődik. A plebs meg marhuljon csak...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
azt levontam,hogy milyen faszt szopsz..bő nyállal "fasz"örzője !
nemsokáig irigatsz te ilyeneket, meglátod, de nem fog senki sajnálni...
@Dr. jenőke (jenőke):

Tényleg szórakoztató figura volt - messziről, csak arra nem emlékeztem, hogy államtitkár lett volna.
@Dr. jenőke (jenőke):
Lehet, hogy államtitkár is volt (ki a fene emlékszik) viszont a Közigazgatási Hivatal vezetője biztosan. E minőségben bőszen óvta a HAZAI lakáspiacot a gaz külföldi vásárlókkal szemben.
Egyébként nem semmi jogászi teljesítmény volt, hogy a munkaügyi perében a neki beosztott jogásszal "egyezséget" kötött, a fellebbezési jogról mindketten lemondtak, így az rögtön jogerőre emelkedett. Nyert rajta jópár millát.
A szíriuszi csavarodás mellett azért a saját érdekéhez megmaradt az esze.
@fanus:
Fenyegetőzöl? Vagy jósolsz? Azaz bunkó vagy eszement vagy? Netán is-is?
Más:
www.vasarnapihirek.hu/friss/foladta_a_hook_folytatja_a_haha
Merthogy a HÖOK szerint az már eredmény, hogy "csak" a támogatással azonos ideig érvényes a röghözkötés, ha nem tudnának munkát adni ez idő alatt, az első 6 hónap 1-es szorzóval, a többi 2-es szorzóval számít. Azaz teljesen rendben van, ha munkanélküliként itthon kell vergődni 2 éven túl is, amikor külföldön akár kereshetne is a delikvens.
Milyen kis édesek, hát nem?
@fanus: fenyegetőzől faszorrú? Csak közlöm, 188 magas vagyok és 90 kiló várlak nálam vacsorára. A tökeidez nejlonzacskóban viszed haza. Hígagyú törpesnautzer a korcsabbik fajtából. A kutyától elnézést kérek. Amúgy elmehetsz a picsába, de előtte a tráhgyadombot az udvarodon meg a fejedben próbáld meg kitakarítani, ha nem meg vegyél valami kevésbé büdös szagtalanítót a judás harmincezüstödből. Idióta. Még a fradi b kőzépbe sem férnél be. Roszzul mutatnál húgyfoltos nadrággal a kemény kopaszok között.
@fanus:

Nem a pótvizsgára kellene készülnöd, szakmunkásképzős? Anyád tudja, hogy magolás helyett itt trollkodsz? :DDD

@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Hogy felbasztátok magatokat... :DDD
@fanus: Egyébként dicséretes, hogy 2 óra alatt össze tudtad szótárazni frappáns reagálásodat. Kb. olyan lehetsz, mint a dinoszauruszok, akiknek ha ráléptek a farkára, 30 másodpercet tartott, míg odanéztek, hogy "jéééé mi a picsa történt itten? " Neked ehhez 2 óra kellet. Csak halkan mpondom, a dínók sokszorosát vertek rád éertelmi képességben és reakcióidőben, mégis kihaltak. Sejted rád milyen sors vár?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Tévedsz! Én nyugodt vagyok. Csak a szart próbálom letörölni a cipősarkamról.
@Penivaldes:

És mégis minden rendszerben jól élnek. Mindegy ennek, MSZMP, MSZP, Fidesz, NSDAP, a havi 1 millió, ha esik, ha fúj, megvan. Vajon én hol rontottam el... :D
@fanus:
Pöcsömöccse! De bátor vagy... Cigánygyerek bátorsága szorult beléd is, valami csürhével közösen, ahogy nálatok szokás?
Kijafaszomnak képzeled magad? Fenyegesd a bolsevik haverjaidat, menj homokozni a többi buzeránssal együtt! Helyed a csatornában, a többi patkány mellett...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: De elég ragaszkodó fajta... hijába aki segget nyal, aZ EMÉSZTÉS SORÁN BEHOZHATALAN ELŐNYRE TESZ SZERT A PARIZELZABÁLÓ NYUKDÍJASSAL SZEMBEN. pLÁNE HA ZSÍROS ÁLLÁSBÓL, BÉRMUNKÁBAN SZABADUL A NETRE.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Nem köllött volna belelépni, baszki... De túlértékeled a SZAR szóval a trollját!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: túlélnek mindent rendszerváltást földrengést cunamit...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "És mégis minden rendszerben jól élnek. Mindegy ennek, MSZMP, MSZP, Fidesz, NSDAP, a havi 1 millió, ha esik, ha fúj, megvan. Vajon én hol rontottam el... :D" mer igénytelen és pitiáner voltál. megelégedtél a kamorában a leesett penészes sajtdarabkákkal... és persze rövidlátó is... látod... ennyit is érsz:-) bezzeg a fanus... virul a pártkassza morzsáiból, mint a tökvirág... és láthatóan erölködve megpróbálja állását megvédeni:-) neki már megvan az első 47 ezere:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: bocsi... én messzi a távolba tekintek. optipistán... az ilyen bagatel balesetek a meredés közben bármikor előfordulhatnak:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: na kérem semmi durvaság, semmi illetlenség. a nem megfelelő szállóvendégekegre elég egy lenéző tekintet
"Most az áramcégek boríthatják ki Orbánt
Kedden lesz döntés az áramszolgáltatók perében. A gázszolgáltatóknak korábban igazat adott a bíróság."

nyahhh... ettől sem fog tökömöccse megvilágosodni...

index.hu/gazdasag/2013/03/24/most_az_aramcegek_borithatjak_ki_orbant/
"Berezovszkij öngyilkos lehetett
Az orosz milliárdos Londonhoz közeli házát mégis vegyvédelmi szakértők kutatták át. Depressziós volt."

valszeg belerohant valami szer hatása alatt egy arrasétáló pisztolygolyójába a vigyázatlan barma.

index.hu/kulfold/2013/03/24/berezovszkij_ongyilkos_lehetett/
@Penivaldes:
Most akkor le sem verhetem a derekát egy remek faevezővel? :(( Olyan kegyetlen tucc lenni...
Az egy dolog, hogy a fidesznek csak ilyen semmilyenekre futja. De ettől lementem hídba és elkezdtem NAGYON aggódni:
"– Hogyan lehet így prognózist készíteni? Több forgatókönyvvel számolnak?

– Többször próbálkoztunk ezzel az évek során, de a nehézségek miatt feladtuk. Most nagyon optimisták voltunk, és abból indultunk ki, hogy a Fidesz nem akarja csődbe vinni az országot. Azt várjuk, hogy ugyan a jegybank és a kormány megpróbálja unortodox eszközökkel élénkíteni a gazdaságot, de csak addig a pontig, amíg a forint stabilitását nem veszélyezteti. Azt gondoltuk, Matolcsy György be fogja látni, hogy Magyarország nem Japán, és miután itt nincs defláció, nem lehet egy az egyben másolni az ottani intézkedéseket. Azzal számolunk, hogy végül a jegybank józan monetáris politikát folytat majd. Mi mást tehetnénk? Csődöt nem lehet prognosztizálni, annak nincs értelme."
nol.hu/gazdasag/matolcsy_veszelye__hogy_felkeszuletlen
magyaránra fordítva: nagyon optimisták, ha nem abból indulnak ki, hogy a fidesz csődbe akarja vinni az országot, azaz csődöt prognosztizálnak, de feltételezik, hogy a qurmányban és Orbánban azért maradt némi józan ész is.
Nos: mivel a felvonultatott emberi "minőség" olyan, amilyen - én tényleg kezdek NAGYON aggódni!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Piktorunk apránként a húsvéti nyúl pillantásától is kiborul, szóval nincs új a nap alatt.
Valamit szednie kéne rá! Erre is... Mert ha az sem hat, akkor...
fanus koma!
Van remény:-)

"Nem meteor, üstökös ölhette meg a dinókat

A nagy őshüllők kihalását okozó szikla a legújabb elmélet szerint nem egy nagy aszteroida."

Látod? Én szóltam. Apádnál reklamálj, ne a Jóistennél:-)
"Nézzük csak a (D)urr bele „focicsapat” összeállítását: 3-as számú mezben Jozef vonFerenczy, 8-asban Boros Imre, 11-esben Keresztes Sándor, 18-asban Mádl Ferenc, 21-esbenBoross Péter, 30-asban Mécs Imre, 50-esben Demszky Gábor, 52-esben Csapody Miklós, 72-esben Debreczeni József, 99-esben Kónya Imre, 205-ösben Sárossy László játszott. A 209-esszámú mez gazdáját, Medgyessy Pétert meg mindenki ismeri. A csapatból az égi pályákra is jutott már játékos. 1-es számú mezben kergeti a labdát Illyés Gyula, 2-esben VásárhelyiMiklós, 4-esben Bibó István, 5-ösben Antall József miniszterelnök."
Lakatos Pál "Rendszerváltó" miniszterelnökök pórázon /2003/ A neten elolvasható, 10 éve nem pereltek az érintettek?!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nem figyelted még meg? Ezek az Emőke méretű 30 kilós gacsoslábú szódásüvegszemöveges, kopaszodó kispöcsök a legbátrabbak a kibertérben:-) Lehet valami aberrált túlkompenzáció? No majd Épészt jól kifaggassuk...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Ez egy idős pocakos férfi hurkás testében rekedt kretén 5 éves gyerek, akit vert az apja.

Úgy is gondolkodik.

Tehát ha jobb belátásra akarod bírni akkor le kell nekikeverni egy akkora "sallert" hogy a fal adja a másikat, és mindjárt elkezd bólogatni.

Ez sajnos így működik. Az eső meg lefelé esik, a fű meg zöld.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Agyhalottakkal nem foglalkozik, csak sérültekkel! Nem figyelsz... Nem lesz ez így jó!
Novák Emőke amúgy épp hányadik feljelentésén van túl? :))
@aranyhorcsog:
:) Na'bazzz! Vizuális típusként felnyerítettem... HÜLYE PERVERZ VAGY!
@fanus:

mily becses szép név F' Anus cca SEGGLYUK
ki is vagyte csak nem valamelyik tegnapi troll mászott vissza egy segglyukon át? te is bele tucc búni a saját seggedbe mint a zorbányiék?

kurvajó és a Nagycirkusz mit szól e nagy számhoz? kifordítom befordítom segglyuk marad úgyhiszem

brühüühhühü
Azt hiszem, hogy az ilyen Boross féle szarházi besúgópiclik közéletbeli jelenléténél semmi nem jelzi jobban azt, hogy itt bizony csak módszerváltás történt 1989ben.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Sztem GyF miatt haltak ki a dínók!

Egyébként szerintem ezek inkább tizenéves huligánok... a szövegük alapján.
@kekex: miért veszel magadra valamit ami nem inged?
Áh már tudom is: mert rossz a lelkiismereted !
kis huncut..
@rodeo36:
Bántod bucikát te is... olyan izék vagytok, de'télleg! Hát nem elég neki, hogy el kell saját magát viselnie, folyamatosan? Nincs ennél szebb bünti.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Már látom a holnapi headline-ket. Balog Páter a kormány foglalkoztatási politikájának demonstrálása, valamint a csökkent értelmi képességűek rehabilitabilitibi... na nem erőlködöm szóval munka világába emelése céljából felkereste a máriabüdi Szentjézusmáriaszentjózsefdikkmámegmég mennyi aprószent Szeretetotthon lakóit, ahol jól fizető, ám szellemileg kevésbé megterhelő munkát ajánlott nekik, különféle blogokot a kormány álláspontját és politikáját hűen ismertető bejegyzések benyomkodása céljából. Az anonimitást és a névtelenséget garantálandó az Internetgalatikus NERdiagnoszkáló Szélesszájú Munkacsoport azonnali feladatba kapta a belépésikódgenerátor, valamint az anonimitás biztosító hülyeniknevek változó együtthatós holisztikus programjának kifejlesztését, melyet nemzetgazdasági érdekből pályázat nélküli közbeszerzésen a MIKÖZÖDAGÉPEMHEZ nyiltvégű befektetési alap nyert el. A jelentkezők azonnal lehetőséget kaptak felkészültségük bizonyítására, így a Szájer Alkotmányozó NERpolgártásrstól ideiglenes elkobzott ipadon az arra érdemesek lejátszthatták az Angry Bird első pályáját. Balog Páter látva a játékosok boldog mosolyát, Ő is boldogon mosolygott. A kiválasztott 12 dolgozó holnap reggel veszi fel a munkát, narancssárga védőmellényben, mert a rendszergazda csak akkorra tudja biztosítani a válaszok megírását és továbbítását szolgáló véletlengenerátort a hozzá tartozó 3 gombos ( Piros, fehér, zöld tasztatúrával, valamint a belépési kódot generáló Fekete (Sötét) elvtárs úr által belsőtervezet stílizált Turulgombbal ellátott) kézivezérlő egységet.
Sziasztok!

Már volt régebben, de ma aktuálisabb, mint valaha:

www.kibulizottorszag.net/

Ez az elmúlt 25 éves korszak pedig a sötét középkorhoz hasonlóan fog bekerülni a történelembe.
index:

,,Ez az államosítás nem olyan, mint 45-ben''

index.hu/gazdasag/2013/03/23/fikot/

Ennek olvastán házi főzésű nyugtató hatású szilvapálinka után nyúl a magyar.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Háááááát... kb. így működik a narancsos trollhorda.
Marha!
Hogyan sikerült álcáznod magad és bejutni közéjük??? Nem is tudom... de... izé... túúúúúúúúl jól sikerült a megtévesztés! :D

@le Látó:
Sajnos AZ A forgatókönyv egyre valószínűbb! A szolgálatok pedig mosolyognak és dörzsölgetik a mancsukat, evégre ennyi hülye ember a világon nincs, mint itt a Kárpát-medencében, összezárva. Ezek beszopnak itt mindent, még a "rendszerváltást" is.

"A térség elhagyásának részeként kétségtelen, hogy a szovjet vezetés a magyar elvtársakat is értesítette, hogy a jövőben ne számítsanak rájuk. A hír a kommunistákat nagyon megijesztette. Mindenki tudta, elsősorban ők maguk, hogy uralmuk már kezdettől a szovjet csapatok jelenlétére épült. Szembe kellett nézniük a kérdéssel, mihez fognak kezdeni, ha elmennek az oroszok, különösen olyan helyzetben, melyben még a gazdaság is rohamosan romlik? Nem tudhatták mi lappang a mélyben. Uralmukról a társadalom véleményét sohasem kérdezték meg – el sem tűrtek ilyen természetű véleménynyilvánítást –, és amikor az magától megszólalt, utoljára 1956-ban, ez számukra nagyon kedvezőtlen volt. Hiába voltak a hazai viszonyok elviselhetőbbek a legtöbb más kommunista országban fönnállónál, hiába voltak jelei, hogy a társadalom, korábbi törekvéseit föladva, uralmukba lassanként beletörődött, tudták, hogy ha magukra maradnak, bármi megtörténhet velük. Féltek, és joggal. Bűneik nagyok voltak, elszámolnivalójuk rengeteg.

A régi elit új útra lép

A politikai hatalom megtartása szóba sem jöhetett. Egyetlen kiút kínálkozott a Párt vezetése számára. Átjátszani a hatalmat, minél zökkenőmentesebben, olyanoknak, akik legalább bántatlanságukat, és ha lehet, minél több kiváltságuk megtartását is hajlandóak biztosítani. Kézenfekfő volt az addigi csendestársakhoz fordulni. Egyidejűleg föltűnően nyitottak Nyugat felé is. Az egész világ ünnepelte a hirtelen meglepően liberálissá vált, „bátor” és „önálló”, még kelet-német állampolgárok tömeges nyugatra távozását is elősegítő magyar kommunistákat, pedig csak annyi történt, hogy a bőrüket mentették. Egyben a Nyugaton a jövőre nézve máris jó pontokat akartak szerezni.

Nem volt véletlen, hogy olyankor, amikor pedig még csak kevéssel korábban is, az uralkodó Párttal való versengés igényével föllépő politikai párt alapításáról – megtorlástól tartva – senki még csak álmodni sem mert volna, hirtelen egyre-másra alakulhattak új, magukat a fönnálló rendszer Pártjával szemben együttesen demokratikusnak nevező pártok, illetve párt jellegű tömörülések. Akik így pártokat hoztak létre, nem alulról jövő kezdeményezésekre válaszoltak, nem a nép körében megfogalmazott igények képviseletében léptek föl. Értelmiségiek voltak, akik vagy a Párt informális úton történt, erre irányuló buzdításának tettek eleget, vagy olyanok, akik nyomon követve a világban történő változásokat, maguktól is fölismerték, hogy a kommunista uralom napja leáldozóban van. Ezzel kapcsolatban lehetőséget láttak. Nem föltétlenül az ország, a társadalom számára.

Annyiban mindenki, az új pártok, az ideológiájukat elhagyott kommunisták, tehát az egész elit és minden jel szerint a társadalom is hasonló állásponton volt: kívánatos az ország visszacsatlakoztatása a Nyugathoz, melyből a szovjet uralom évtizedei kiszakították. Csak idővel derült arra fény, hogy amikor ezt kívánta, az elit és a nép a Nyugat tartalmának más és más összetevőit tartotta szem előtt, közülük másra és másra helyezte a hangsúlyt, vagyis a visszatéréstől a maga számára nem ugyanazt remélte."
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: nyugodtan aludj rá egyet, mire elolvassa és értelmezi, leszáll a csendes éj.

Különben se vond el a munkájától! :) Hogy lesz így Tündérország (szabad még ilyet írni?) gyorsnaszádja a
legversenyképesebb Európában? Gályázik, nem ér rá olvasgatni! Munkaidőben?

Szorgos népünk győzni fog! Persze ha a hülyeség hangyaszorgalommal is párosul...
OFF
Ez az Lmp minden héten tart kongresszust?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Tudod, egyre gyakrabban gondolok arra, hogy a rendszerváltás utáni ,,bezzegország'' is csak azért volt, mert a nyugati világ nem ismerte a pirospöttyös hvcs (helyi vagány csávó) mentalitást.

Ez pedig egy Helyi Vagány Csirke (benzintyúk):

i17.photobucket.com/albums/b61/JRBC/Biker20Chick.jpg
@V-PORT:
Melyik része, az attól függ! Essetudni...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ez most a Róna-Schiffer ág. A másik ugyanis nem Lmp, hanem Pm. Lassan több kongresszusa van az Lmp-nek, mint szavazója.
@V-PORT:
Ki a tököm tudja követni, ezeket az osztódással szaporodó népeket? :)
@le Látó:

Tündérországban nem valami ilyesminek kéne lenni a Kedves Vezetőnek?
www.kitaro10.com/wp-content/uploads/2010/02/The_Fairy_Queen_by_QueenFlamewing.jpg

Mindjárt milyen népszerű lenne a Parlament TV. :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Te is tudod, csak most úgy teszel, mintha nem tudnád! :))
"1859 állami vállalatból 2005-re 128 maradt, és ti voltatok a bábák a privatizálásuk körül"
A kommunizmus 1990 és 2005 közötti bűnei is feltárulnak lassan.
Csak gondolkodni ne kelljen, mert az pusztító lesz.
Illetve lenne, ha lenne annyi elme (out és in)hozzá, hogy hatást tudjon kifejteni.
Hehe.
@Fabius
Az áram- és gázszolgáltatóket a Horn kormány iején privtizálták.
@kekex:

Dobbenetes, hogy Voros ennyi ugyet, es ennyire reszletesen sorol fel.

Epp ezert kerdeztem a tegnapi posztnal, hogy Stumpf miert utolag csapkodta magat a foldhoz?

De azota egy masik is eszembe jutott: Miert EPPEN O? Ugyanis regnalo alkotmanybirok kozul egyetlen egy sem szolalt meg az ugyben. Az ehhez legkozelebb levo a nyugdijba meno Bihari volt...
Többen aggódtak Egérséged miatt, nem került-e csapdába.

ru.fishki.net/picsw/032013/04/pics/pics-0068.jpg
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"... visszacsatlakoztatása a Nyugathoz..."
Nonemá! Oda tartoztunk volna?
Miért? Mióta?
@simple observer 1.0: Miért éppen ő szólalat meg és a Stumpf nem? Nem azért, de már tegnap is írtam, hogy Stumpf ugyanazaket elírta 2012. december 28-án. Nem szájbarágósáan, mert nem interjút készített, hanem alkotmánybírósági határozatban.
@le Látó: Azaqzért nem egy egér,, hjó lesz az patkénynak is, így fogolyként pedig motkánynak.
@CSENDES:

"Miért éppen ő szólalat meg és a Stumpf nem"

Felreertettel. En eppen azt kerdezem, hogy ha mar valaki a regnalo alkotmanybirok kozul felemeli a szavat, akkor miert EPPEN Stumpf?
7 olyan alkotmanybiro van, akiket 2005 ev vege es 2007 kozott valasztottak, azok kozul csak akad LEGALABB 1, amelyik nem Fideszes?!
Ezek kozul 1 SEM elegedetlenkedik, pedig a 9 evuk mar a valasztasok utan jarna le...
@fanus:
Abszurd mese
Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthatatlan privatizációs üveghegyen innen, a nagy varázslók korában eltűntek a gyárak, üzemek, kastélyok, földek, erdők az állami tulajdonból.
Az elvarázsolt ország, nevesincs királysága (nem király a neve, de a királynál is nagyobb a hatalma) kedvenc, sőt kegyenc miniszterére bízta az állami birtok (f)osztogatását. Kopasztották is az államot, mint Márta asszony a vasárnapi húslevesbe való tyúkot, forró víz nélkül.
Rózsa Sándor és a világ valamennyi, valaha volt útonállója szájtátva bámul ránk, hogy ez lehetséges? Elvenni a vagyont azzal, hogy az Államé, mindnyájunké, kicsit pihentetni, aztán magamévá tenni aprópénzért, mint az olcsó utcalányt. Mindezt a jog, és az állam palástja alatt.
Az útonállás magánvállalkozásban soha nem lenne ennyire „hatékony”. És mindezt a magánvállalkozás elsődlegessége jelszavával! A lényeg: mindent jól összezavarni, akkor lehet igazán sikeresen a zavarosban halászni!
Az ostoba becsületesnek meg: „száraz tónak nedves partján, döglött béka kuruttyol!”

Megjelent a Magyar Fórumban „Nem mese ez gyermek címmel” 1995. 01. 12.
b-közgépes fidesmaflaálam
@sortelen: Az update pártindulók lemezei. :)
@simple observer 1.0: Azért, mert a többiek továbbmentek,erre is utalt Stumpf apárhuzamos indokolásban.
Na mosmá elég legyen, különben értesítem az ügyvédemet, dr Weér Farkast. :)
fábiÁnusz!

Most akkor átmentél ebbe a győzikés stílusba?

Mondjuk, nem lepődtem meg, mindig is nagyon tudtál... cigánykodni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: hűha, ez a minden határon átnyúló titkos kapcsolat Transszilvániába, Dr. Akula irodájába vezet. :)
@CSENDES:

Sajnos ez sokat nem mond nekem.
Tegnapi nehany hozzaszolasom alapjan sejtheto, hogy sem maga Stumpf sem a velemenye annyira nem erdekelt, hogy a parhuzamos indoklasat olvastam volna...
eddig is ez volt, ez után is ez lesz... tessék forradalmat csinálni...
@biohouse: A 08.09 h-kor írt hozzászólásodban igényesen feltett kérdéseidhez csatlakoznék még egy kérdéssel:
A privatizált cégek befektetői évente hány %-kal járultak hozzá a GDP-hez? Napjainkban már a 80% körül tartanak.
Hétfőn sok helyen szakadni fog a hó

A Dunántúlon 10-15 cm hó várható. Baranyában és Tolnában erős hófúvás is lehet.
@rodeo36: A hivatalosan elismert magyar adósságot itt lehet találni:
index.hu/gazdasag/2013/03/19/adossag/

Akárhogy számolom, ez is cca. 2 millió HUF/fő, beleértve a tegnap született csecsemőt, aggastyánt is.
@Mariann19: Jaja szinte minden heppi.

A magyar emberek adóforintjaiból támogatjuk a világ leggazdagabb vállalatait, egyebek mellett a bankszektor cégeit

Szóval Volner megkérdezte Varga Mihályt, milyen cégek kaptak 100 millió forintnál nagyobb összegű támogatást. A válaszból kiderült, hogy a hiánnyal küzdő költségvetésből, azaz a magyar emberek adóforintjaiból támogatjuk a világ leggazdagabb vállalatait, egyebek mellett a bankszektor cégeit.

Itt a részletes miniszteri válasz: www.parlament.hu/irom39/10270/10270-0001.pdf

Miközben azzal hitegetik az embereket, hogy az EU-s támogatásokkal jól járnak, addig a tárca által készített listából kiderül: a német és francia ipari cégek saját magunknak építik ki infrastruktúrájukat hazánkban. Ráadásul ezeket a pénzeket ki kell egészíteni hazai forrásokkal is, így jelentős összegek folynak el a büdzséből, leginkább a nyugat-európai nagyvállalatok hazai terjeszkedésére.

A kormány azzal indokolja a nagyberuházási projektek támogatását, hogy az az új munkahelyek létrehozását szolgálják - ne felejtsük, egymillió új munkahelyet ígértek tíz éves távlatban – a munkanélküliségi adatokból viszont nem látunk nagy robbanást a munkaerőpiacon. Ráadásul – mint az a listából is kitűnik – ezek a cégek leginkább olcsó bérű, összeszerelő munkákat hoznak létre hazánkban. Márpedig – mint ahogy az a miniszteri válaszból is kiolvasható – a kisebb hozzáadott értékű, többnyire összeszerelésre koncentráló projektek megtérülése alacsonyabb. Ezzel szemben, ha a hazai vállalkozások kapnának lehetőséget, a mikro- és kisvállalkozások értelmes munkahelyeket teremtenének, és ha csak minden kis cég létre tudna hozni egy munkahelyet, akkor már több százezer munkahelyet tudnának teremteni.

www.keszthely.jobbik.hu/content/volner-magyar-emberek-ad%C3%B3forintjaib%C3%B3l-t%C3%A1mogatjuk-vil%C3%A1g-leggazdagabb-v%C3%A1llalatait-egyebek-mell
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mikor húz már el végre a tél a jó búsba??? :)
Aszondja, kifizettek 1995-ben vagy 500 milliárdot a privatizációkor. Ugye van infláció, azaz a 2012-es 1ft nem pont annyi, mint az 1995-ös. De mégha, külföldiekről van szó, csak az árfolyammal számolunk, akkor is van némi eltérés: 1995-ben 85ft volt egy Deutsche mark, az kb. 170 ft-os euronak felel meg, most meg ugye 307. tehát akkor mai összehasonlító árakon kifizettek vagy 900 milliárdot. A nyereséget is összehasonlító áron számolva legyen kb. 1500 milliárd (különböző évek). Ezért ők itt dogoztak 18 évet, azaz kaptak évi pár százalék profitot, amiből még a tőkeköltséget is ki kellett termelni (azt az első 500 milliárdot nem a fáról szakították).

Na tessék. Cserébe nem a magyaroknak kellett fenntartani az infrasturkturát, amit majd most jól meg fogunk látni mi is az, amikor ők sem.
@Kara kán: A tárgyhoz hozzá-e bírsz szólni?
@le Látó:
a 80,38 % az cca ( a közben szétbaszott és ezért kevesebb GDP miatt )HUF2.57216E+13 ami csekélyke 3000 milliárddal több mint amit alább énj számoltam>>>>>>>>>

-HUF22,295,292,068,245.50 ez az én számításom és még messze nem teljes, sok minden hiányzik
a ...de így is látható minő borzadály

visszatérek arra, hogy ez egy Ponzi scheme az egyik adósságot a másik -későbben felvett- adóssággal törlesztik azaz gyakorlatilag nem törlesztenek semmit csak a nép fizet exponenciálisan egyre többet

brühühüühüh

ez lámpavas vicc nélkűl hazaárulás és népírtás
@Mariann19:

olvasd lato-nak alább/fentebb írtjaimat nagyon fontos és számolj utána te is lécci

brühühühühü
@épészmérnök:
Héééééé! Ne sértegesd! Ez a balfasz a kánkános csávó, tehát csak a 3-4 szavas röfögésére képes. Hogyan lenne annyi esze, hogy kiizzadjon magából valami érdemi röffenést? Olyan nagy igényeid vannak ezzel a kreténnel szemben... :(
@rodeo36: "visszatérek arra, hogy ez egy Ponzi scheme az egyik adósságot a másik -későbben felvett- adóssággal törlesztik azaz gyakorlatilag nem törlesztenek semmit csak a nép fizet exponenciálisan egyre többet
brühühüühüh
ez lámpavas vicc nélkűl hazaárulás és népírtás"

Tökéletesen egyetértek és ezt eddig minden "kormány" egyaránt szent tehénként is kezelte/kezeli. Azaz fizetünk ha beledöglünk is. Nos ez egyre inkább valóra válik, egyre több embernek Magyarországon is.
@fanus:
Én vitáznék az olvtársakkal, szerintem az "f" a nevedben Fabiusra, esetleg az osztálybesorolásra utal (6-od rendű) tehát te vagy az ide delegált seggdugasz. Akkor működj rendeltetésszerűen: dugulj el!
@le Látó:

huf2598141.414/FŐ, AZAZ TÖBB MINT 2.5 MILLIÓ

ÉS EZ EXPONENCIÁLISAN NÖVEXIK ÉS SOHASEM FOGY EL EZ A JELLEMZŐJE A ponzi SCHEME-NEK AMIÉRT A mADOFF-OT 4000 ÉVRE BEKASZNIZTÁK PÉNZ AZ ABLAKBAN

brühühüühhü
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Boli, tisztelettel, én bízom az Emberben. Az Ember csodákra képes!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ami a posztot illeti, engem reménykedéssel tölt el, hogy Fabius sem az állítások és a multik pénzszivattyúját cáfolja, hanem csak azon van kiakadva, hogy ezt megint egy volt ügynökkel mondatja el az épp regnáló hatalom. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Angyal, te tudod is, hogy miről beszélsz, vagy csak, mint a szajkó, utánzol?

Érdemes lenne egy jobbikos kirándulást szervezni nektek Macedóniába vagy Szerbiába.

Az se lenne baj, ha maradnátok is egy darabig.

Piac, pénz, technológia, szakképzett munkaerő, energia híján mi az apátok seggéből akartok enni adni az országnak?
Prostitúcióból?
jó, jó, hát kinek milyen szakértő jut nah. :S
@épészmérnök:
Az Emberekben én is, de az ilyen genetikai hulladékokban, egysejtű kreténekben nem. Ilyen férgekkel a hétköznapokban sem szeretném, hogy együtt említenék a nevemet...

Hagyd már abba baszki a multik pénzszivattyú emlegetését, hisz ha nem tűnt volna fel, eme csoda világ mindenhol így működik. Svájcban sem a két szép szemedért szeretnek, az orosz, az arab is pénzért dolgozik, fektet be, pénz, pénz, pénz...
Pénzt fektet be a multi, amit nem haverságból, hanem üzleti alapon ad, haszonért. Az arányok felügyelete, a törvényesség az állam feladata. Te a volt szocialista államrendet, az állami világot sírod vissza?
Ne'ba, hogy ekkora a kádári világ iránti a nosztalgiád?
@rodeo36: Ebben az a szép Rodeo, hogy a 3.000 milliárd nyugdíjvagyon 90 százaléka ugyanúgy eltűnt, mint Kijafasttomi stadion-beléptető rendszere.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hagyd már abba baszki a multik pénzszivattyú emlegetését, hisz ha nem tűnt volna fel, eme csoda világ mindenhol így működik. Svájcban sem a két szép szemedért szeretnek, az orosz, az arab is pénzért dolgozik, fektet be, pénz, pénz, pénz...
Pénzt fektet be a multi, amit nem haverságból, hanem üzleti alapon ad, haszonért. Az arányok felügyelete, a törvényesség az állam feladata. Te a volt szocialista államrendet, az állami világot sírod vissza?
Ne'ba, hogy ekkora a kádári világ iránti a nosztalgiád?

@épészmérnök:
A vége mellé ment...
@rodeo36: végül is csak az árnyalja kicsinkót a dolgot, hogy milyen lélekszámmal osztunk.
Nagyvonalú voltam 10.5 millió lakos (nincs ennyi 9.5 lehet), és kerekítettem is.

Különben ilyen szintű adósság mellett ennek már nincs túl nagy jelentősége, hogy 2.4 vagy 2.405 millió/fő (tudom, cca. 2.0-át írtam!), és ezen akár vitáz6nánk reggelig is. Nem vagyok közgazda, így szeretek kerekítgetni és dühöngök, ha pl. egy vonaljegy 255 HUF! Mi a pöcsért nem 250, vagy 260? A lényeg a hihetetlen mértékű eladósodottság.

Súlyos az a probléma (egyetértünk), amit leírsz, hogy hitellel és nem munkával teremtik elő a fedezetet a következő törlesztésre. Emiatt az adósság tovább emelkedik.
@le Látó:
Rossz kiinduló pontról nem lehet jó eredményre jutni. Márpedig ez teljes félreértése a dolgoknak a Kibulizott országban:
"Míg a társadalom, magától értetődően, addigi elnyomottságának fölszámolását várta, saját egyenrangú félként történő elismerésére számított, úgy, ahogyan az a Nyugaton, az ottani demokratikus berendezkedésben természetszerű"
Egy frászt!
Kapitalista életszínvonalat várt a "társadalom". Hogy a demokrácia és az "egyenrangú félként történő elismerés" mennyire nem volt téma azt pont az orbánjárás bizonyította be. Révetegen bámulnak maguk elé, és fel sem fogják, hogy a jogaik nagy része most füstölt el a semmibe.
A többi szöveg meg túlmagyarázása annak a közismert ténynek, hogy "Kis ország vagyunk, nekünk csak egy gengszterbandára telik"
@Habakuk999: "Piac, pénz, technológia, szakképzett munkaerő, energia híján mi az apátok seggéből akartok enni adni az országnak?"

Ezek a csip-csup részletek még nincsenek kidolgozva, a Jobbik egyelőre a stratégiai kérdésekkel foglalkozik. :D
@Habakuk999:
az a 3000 milliárd azaz pontosan ha 90%=2700 milliárd akkor az benne van az általam számolt veszteségbe a MOL egy maga több mint 1500 milliárddal (ha mindent belkalkulálok ahogy azt kell) 2011 márciusában felvettek (kötvény) 3 milliárd Eurót 30 évre 7,625% alapkamatra és 3.45% CDS és 3.23% árfolyamkockázatra valamint 98.062% diszkonton kapták csak ennek a törlesztése (egy hónappal ezután felvettek 750 millió USD-t 10 évre ugyanezekkel a feltételekkel) csillagászati suzámokká minősűl, 2041-ben hol lesznek ezek a tetvek de a te dédunokáid is nyögni fogják ha még lesz ország

brüühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Habakukk mondókájával egyetértve, mi a lófacból tartanátok el az országot? Tarsolylemez árusításból?
A magánnyugdíjpénzek elqrása valahogy nem érte el az ingerküszöbötöket... Az én pénzem volt, amit felelősséggel a jövőért gyűjtöttem. Most le sem szarjátok a jövőt, a nyugdíjakat. Majd lesz valahogy... értem én... Azután csodálkoztok, mint ecceri kislány a swingerklubban!
Zavarom libsibolsi ármánykodást?
@Habakuk999:

adataim a KKV.hu adataira alapúlnak nem kitaláltam!!!!!!!!!!!

brühühühühü
Vajon a D-08-as mennyi "extrapfofitra" tett szert az elmúlt negyedszázadban?

2003: www.origo.hu/itthon/20030204boros.html

újabb adatot nem sikerült találnom.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Tévecc. Én kezdetnek mondjuk azért sírok, hogy pld. a multik Magyarországon is fizessenek annyi adót, mint Európa többi országában. Kezdetnek az se lenne rossz.
magánnyugdíj

az volt a lenyúlás, mikor a rablók kezébe adták. az állam csak visszavette a tolvajbandától.
@le Látó:

én a 32000 milliárdra csökkentett GDP vel és 9.9 millió lakossal számoltam 80.38%-ra ezek megközelítik a valós KKV.hu meg a börze adatait

brühühühühü
@rodeo36: nagy dicsőség ez nekünk, ez a fényes szabaccságzaccos győzelem.

tán még Mohácson se értünk el ilyen jó eredményt, mint mostanában.

Nyugodtan számolhattok 1 milla minusz embert, meglesz, akárki meglátja.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "A magánnyugdíjpénzek elqrása valahogy nem érte el az ingerküszöbötöket... Az én pénzem volt, amit felelősséggel a jövőért gyűjtöttem."

Ebben is csúsztatsz. Amit te magánnyugdíjnak nevezel az nem a klasszikus harmadik lábon álló független manyup volt, hanem az a 8% amit amúgy is be kellett volna fizetned, hiszen ez az összeg a korábbi nyugdíjjárulékból lett átirányítva kezelésre a magán kézben lévő nyugdíjpénztárak felé.

Szóval ez nem a klasszikus manyup volt ahová mondjuk most is önként bárki beléphet, hanem a kötelezően kirótt, aminek összegét így is úgyis levonták volna.

Abban viszont egyetértek, hogy ezt a 3 ezer milliárdos vagyont rosszul és rossz célra használták fel. Elsősorban egyéni számlákat nyitva, tovább kellett volna vinni a visszairányítás után is, megtartva azokat az eredeti cél szerint.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ahhoz nem fér kétség, hogy az Eu-s támogatások beruházási ráfordításait olían célú fejlesztésekre kell fordítani, amelyek jelentős hozzáadott értéket hoznak létre, ezáltal a beruházások megtérülése rövid időn belül biztosított.
Miután az eu-s támogatásokhoz 15% társfinanszírozással járulunk hozzá, a kormánynak ezt a nehezen előteremtett forrást gondosan kell felhasználnia.
Miután ezek a tipusú fejlesztések jellemzően magas technológiát képviselnek, ehhez hasonlóan, magasan képzett szakembereket kell biztosítani. Ezzel az alapvető szemponttal megy szemben a kormány az elhibázott felsőfokú oktatás átszervezésével.
Ebből az következik, hogy a külföldi befektetők hazánkban szolgáltató profilokat működtetnek, így bérmunkát, összeszerelő tevékenységeket telepítenek, melyeknek az új érték előállításában másodlagos szerepük van, GDP előállításuk alacsony.
Tovább menve ezen a hibás úton, a kormány ezt a helyzetet konzerválja, a befektetőknek továbbra is a segéd-és betanított munkásokat tudja felajánlani.
Tetézi ezt a helyzetet, hogy a befektetőknek ezen felül külön állami támogatásokat biztosít a saját profiljuk szakképzett munkaerő ellátására úgy, hogy a külföldi cégek e támogatásokból szakképzést szervezzenek.Azonban ezek a képzések az adott cég speciális feladataira alkalmas munkaerőt oktatnak ki, tehát egyirányú célnak felelnek meg.
Tehát jogos a felvetés. Sem az uniós támogatások, sem az ezen felüli állami adományok nem segítik elő azokat a célokat, amelyekkel a gazdasági növekedést létre kell hozni, marad a jelenlegi helyzet konzerválása.
@Kara kán:
Balfaszka, olyan hozamokat kaptam, amit az állami terület meg sem közelít. Persze felelősség és a megfelelő összeállítás egyéni felelősséget igényelt. Na ez az, amiről még csak nem is hallottatok, egyszerűbb az állam faszán élősködnöd neked is! Paraszt...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: akkor most örülünk a ciprusi adónak vagy szidjuk a büdös rablóbanda eu-t?

Döntsd már el végre, mert tőled kevésbé ideológiailag képzett gyökereknek - nekünk - komoly lelki torzulásokat okoz ez a bizonytalanság!
@Habakuk999: Miért 2004 előtt miből éltünk??? Egyébként, ahogy elnézem a folyamatokat inkább nektek kéne már előállni a farbával, hogy fogjunk össze és közösen keressük a megoldásokat az EU utáni időszakra. Bár annak örülök, hogy Európa az EU után is létezni fog mint ahogy előtte is létezett, egyenrangú felek gazdasági kapcsolata által is. :)
@Kara kán: "az állam csak visszavette a tolvajbandától."

Oszt erre a teljesítményre vagy büszke Pikdoroddal együtt?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Aha, és akkor ezt ezzel a vállvonással elintéztük, elbuktuk, ennyi... tényleg...
Ha nem tévedek, ezeknek az arányoknak és összegeknek a beállítása állami feladat, a felügyelet szintén. Szóval ne gyertek ezzel a szar, átlátszó dumával, sokban fájt ez nekem.
Ami szerintetek nem működik, az máshol természetes. Ja, ott felnőtten viselkedik a lakosság és meg kell tanulnia az öngondoskodást.
Amiről ti beszéltek, az meg vagy a kommunista világszemlélet, vagy a "dögölj meg" szemlélet.
@Mariann19: Örömmel tölt el, hogy egyet érthetek veled. Az már más kérdés, hogy az általad is vázolt állapotokért a jelenlegi mellett az előző kormányok is keményen felelősek, arról már nem is beszélve, hogy ezen egy E14+MASZOP stb. kormány pláne nem akarna változtatni. :(
@Kara kán: És hová tűnt? Ja, az államadósság csökkent. Vagy nőtt? Kisegítenél!
@Mariann19:

te bántod a háziszárnyast? (tahósítottam) szavaid veszélyesebbek mint a sósav

brühühühü

ilyen az amikor egy felfuvalkodott tetű országot irányít nem ért hozzá, sohasem értett és sohasem fog...de szétbassza...gonosz és bosszút áll a 8 évért meg az előtte a 1998-ig eltelt 10 évért...amikor hatalom nélkűl csak tébolygott

brühühühühü
@Kara kán:
Dehogy! Majd ha megtanulsz magyarul, akkor épkézláb mondatokat is kitudsz - egysejtű létedre - izzadni magadból!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Te francia állampolgár vagy? Vagy holland?

vagy akarsz egy új KGST-t?

El kell keserítselek, Putyin nem Brezsnyev, szigorú kapitalistaként őrködik Oroszország érdekein, nem érdekli őt 9 millió koldus jajveszékelése.
@Kara kán:

" volt a lenyúlás, mikor a rablók kezébe adták"

Aranyapám, a hozam infláció feletti része is igen tisztességes,volt ellenben az állami rablókkal...
...most már tényleg bachatjuk...
én valahogy nem szeretem a kecsketejet,ti csak igyátok kétpofára!!!
@Habakuk999: Nem olyan bonyolult ez. Kérdezd meg mondjuk az Észak-ciprusiakat. :)

hvg.hu/gazdasag/20130321_Futyulok_a_valsagra__EszakCipruson_mind

Remek referencia a jelenlegi EU-ról is.
@V-PORT:
Ne zavard össze... A nyelve helyettesíti az agyát, tehát nem lesznek ott gondok.
Boros ügynök és MNB párttikár a haverjával Töröcskeivel (AKK vezér) a rendszerváltás óta eltelt időszak legkorruptabb és legvisszataszítóbb figurái, ami ebben a mezőnyben azért nem kis teljesítmény.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szerinted ki tarja mesterséges lélegeztetőgépen Észak-Ciprust?
És mi köze ehhez az eu-nak?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nem olyan szemlélet. Én teljesen egyetértek veled abban, de ezt le is írtam, hogy az államnak ezt a pénzt - egyéni számlákat is létrehozva - meg kellett volna őriznie azoknak akiket érintett.

Számomra az elsősorban szoclib "lenyúlós" duma sántít, mert nem egy teljesen önálló manyup pénz lett elvéve, hanem a korábban az állami nyugdíjjárulék egy részének visszaterelése történt. Ezt a pénzt viszont sajnos elszórták baromságokra, amit SZERINTEM sem lett volna szabad megtenni.
@Habakuk999: Hagyjál már a hülyeségekkel. Ha nekem nem hiszel kérdezz meg egy volt IMF igazgatót.:)

index.hu/gazdasag/2013/03/21/europa_abszolut_remenytelen/

Senki nem akar KGST-t meg egyéb ökörségeket. Egyszerűen egy konföderatív, egyenlő jogokon és partnerségen alapuló közös Európára van szükség.
Üdv. Mindenkinek!

Csatlakoznék a társasághoz, gáz-témában...

Elsőnek egy rövid kérdést tennék fel:
Ha a gázkereskedelem olyan jó üzlet, akkor miért nem csinál egy gázkereskedő céget a közgép?

Költői kérdés volt...

A gázpiac a hatályban lévő törvények alapján (GET-VET)liberalizálva van, azaz bárki, ismétlem bárki alapíthat energiakereskedő céget (lásd még: EMFESZ 3 millió Ft alaptőkével indult - megszerezte a lakossági piac jelentős részét a 10%-al olcsóbban árult földgázzal - aztán persze szépen csődbe is ment ... maradtak a végső menedékesek - oda tudtak átmenni a fogyasztók, különben komoly gond lett volna... konkrétan megfagynak volna ...)
@Habakuk999: Nem nehéz kitalálni, hogy mondjuk a törökök. Azt pld. észrevetted, hogy olyan dolog is történt ami még soha??? Mondjuk, hogy az izraeli miniszterelnök bocsánatot kért Erdogantól, vagy hogy a Kurdok fegyverszünetet ajánlottak ugyancsak neki.

Remélem leveszed, hogy eléggé kezdenek feljönni, és ha pld. mi velük is jóban vagyunk az csak hasznára lehet az országnak.

Ja és ugye arról is tudsz, hogy elkezdtek visszaáramlani a vendégmunkásaik Európából.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nektek tök mindegy, nektek minden szoclib és mocsok kapitalista, ami nem a jobbiktól származik.
Igaz, a piacon életképes ötletetek és alternatívátok még nem volt, de tuttira vannak ötleteitek. Igaz, holmi számokkal, tényekkel nem szeretitek azokat alátámasztani, csak hinni kell bennük, akár Piktor és az ő szentséges balfaszának az elképzeléseiben.
Ja, az sem működik, mert a piachoz semmi köze...
Akkor azután hibásak a ciprusiak, a tél, a hó, a nyuszi, a....
Csak ők nem, mert mindenki összeesküdött ez ellen a rettentően tehetséges és sikeres ország ellen!
Szánalom ez a gondolkodásmód, és nem értitek miért menekül el ennyi ember ebből az országból! Még mindig nem értitek....
@is:
Bár sokat nem tudok a privatizációról, de amit írsz az igaz lehet. Mo-nak, a magyar vállalkozó rétegneg nem volt tőkéje megvenni a cégeket, illetve nem volt tőkéje a 20-30 évvel öregebb technológiát sok esetben lecserélni.
A tőkének is van ára, amit jól írsz. A "kizsákmányoláshoz" és az extraprofithoz jó sok píízt bele kellett tolni az energiaszektorba fejlesztések formájában. Ha a tőke ára csak 10%/év, akkor sem sok az 1000 mrd profit. Ezzel a tőkével Mo nem rendelkezett sajnos, a szabályozás pedig kapzsi és korrupt volt mindig is.
@Habakuk999: "nem érdekli őt 9 millió koldus jajveszékelése."

Ja mert a magasságos ejút, vagy az usácskát aztán marhára érdekli?? :( Kb. mint 56-ban is nem?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Az a szánalom, hogy te nem érted, hogy pld. a jobbik pontosan érti, hogy miért menekülnek az országból.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Hagyd már abba baszki a multik pénzszivattyú emlegetését,"

Drága Boli, életemben nem ejtettem ki a számon a "pénzszivattyú" szót :-(((((. Látod, most is megpróbáltam, de "pészivadtyúk" jött ki a számon. Mos micsinájjak? :-(((
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Lófact! Az egész világot nem értitek, csak a demagóg mellébeszélésből éltek meg.
@épészmérnök:
Írtam, hogy az a része mellément, bocsika... :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Ezek a csip-csup részletek még nincsenek kidolgozva, a Jobbik egyelőre a stratégiai kérdésekkel foglalkozik. :D "

Különben is, állítólag minden kisbaba egy vekni kenyérrel a hóna alatt jön a világra. Sőt: akinek a zisten báránykát ad, ad annak legelőt is. Na ezekből lesznek a birkák.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Egyszerűen egy konföderatív, egyenlő jogokon és partnerségen alapuló közös Európára van szükség."

Egyenlő jogokhoz egyenlő kötelességek is járnak.
@Kara kán: "magánnyugdíj

az volt a lenyúlás, mikor a rablók kezébe adták. az állam csak visszavette a tolvajbandától. "

Mondd, te észnél vagy???
@is: Az elv jó, a számaidat pontosítanám:

Az AKK-ról származó inflációt figyelembe véve az akkor 500 milliárdos privatizációs bevétel mai áron 1921 milliárdot jelent, ha mellé raksz némi kamatot - hiszen ha pénzről beszélünk akkor illik kamattal is számolni. (hasamra csapva ez legyen infláció felett 3 százalék), akkor ezzel számolva az akkori 500 milliárd mai áron 3060 milliárd.

Persze a számításban nincs figyelembe véve, hogy az energiaszolgáltatók több lépcsőben lettek privatizálva. Az első lépésben csak az cégek felét adták el, és az állam megtartott egy speciális részvényt, ami különleges jogosultságokkal bírt. A második lépcsőben már az önkormányzatok profitáltak az eladásból kicsit később...

Az inflációs adatok:
Év Infl. Ft Inf+3% Ft
----- ----- ----- ----- -----
2012. 105,7 1 921 108,7 3 060
2011. 103,9 1 818 106,9 2 815
2010. 104,9 1 750 107,9 2 633
2009. 104,2 1 668 107,2 2 440
2008. 106,1 1 601 109,1 2 277
2007. 108,0 1 509 111,0 2 087
2006. 103,9 1 397 106,9 1 880
2005. 103,6 1 344 106,6 1 759
2004. 106,8 1 298 109,8 1 650
2003. 104,7 1 215 107,7 1 502
2002. 105,3 1 161 108,3 1 395
2001. 109,2 1 102 112,2 1 288
2000. 109,8 1 009 112,8 1 148
1999. 110,0 919 113,0 1 018
1998. 114,3 836 117,3 901
1997. 118,3 731 121,3 768
1996. 123,6 618 126,6 633
1995. 128,2 500 131,2 500
1994. 118,8
1993. 122,5
1992. 123,0
1991. 135,0
1990. 128,9
1989. 117,0
1988. 115,6
1987. 108,6
@épészmérnök:
Mikor volt? Az a rohadt kumisz túlerjedt...
A rezsicsökkentés faszság persze, de a közműveket külföldi kézbe adni, na az volt a hazaárulás.

Múltkoriban látamegy műsort abban azt mondták, hogy Magyarorság GDP-je alig haladja meg az 1989-es szintet, de a helyzet rosszabb, mert az akkor megtermelt javak nagyrésze a határainkon belül maradt, most meg vagy 15%-a távozik, de tovább mentek, az akkori nemzeti jövedelem sokkal egyenletesebben oszlott el.

Tehát ma, kevesebb pénz marad az országban, mint 89-ben és az a kevesebb is aránytalanabbúl van elosztva.

Szóval ne tessék csodálkozni, hogy egyesek éheznek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az ugye rendben van, hogy majd tudunk venni occoért török zoknit.És az a pár ember, aki még esetleg úgy gondolja, hogy nem a két szép szeméért vagy székelyzászló lobogtatásért kéne neki munkabér, az mi a túrót fog csinálni?

Occso török gumibugyival házal majd ejrópában?
Vagy hogy gondolod ezt a jóban levést??

Abban igazad lehetne, hogy a törökök hordanak tőlünk marhákat.
De nekem erősen gyanús, hogy az a pár teherautó marha nem lesz elég az üdvösséghez.

Továbbra sem válaszoltál a kérdésre: akkor most jó, hogy megadóztatja a gonoszokat az eju -hülyemagyaradókedvezményesmulti- vagy rossz - szegényrablóejutólszenvedőciprusimulti-?

Két egymást követő kommentedben 180 fokos fordulattal írtál.
Akkor melyik irány is a jó szerinted?
@Mérges 1234: "A rezsicsökkentés faszság persze, de a közműveket külföldi kézbe adni, na az volt a hazaárulás."

Végül is éhen is lehet halni!
minden politikus bűnöző

minden közpénzt szétrabolnak
@rodeo36: Szia Rodeo! Eddig az államadósság alakulását bújtam, néztem a számításokat.
Érdekes, hogy a 2013. évre tervezett államadósság 22.275.9 mrd az önkorik és kormányzati egyéb nélkül, és ez még 283.8 Ft árfolyammal lett számolva, a mai napi 306.-Ft körülivel szemben.
A jelenlegi 21.630 mrd a tavaly novemberihez képest 2.000 mrd-dal nőtt, amin nem lehet csodálkozni, hiszen volt a dollárkötvény, a belső államkötvények, stb.
A Manyup jelentősen csökkentette 1.775.4 mrd-dal az államadósságot, jelenleg e nélkül 23.405 mrd lenne.
Azt figyeltem most, ahogy utána néztem - különösen a tervezett költségvetésben - hogy különböző árfolyamokkal jelennek meg az adatok annak függvényében, hogy hányszor változtatják a kötségvetést. Emiatt nem érdemes semmiféle elemzésbe belemenni, mert nincs egy egzakt adat sem a valós megállapításhoz.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A párom két nyugdíjalapba fizet, és egy egészségügyibe. Meg egyet sürgősségi eü. ellátásra. Összesen a jövedelmének úgy 25%-át.
Minden évben átnézzük, hol érdemes tartani a pénzt, és hová iratkozzunk be.
Most egy olyan nyugdíjalapba fogunk beiratkozni, amelyiknek uszodája, színházterme, jogsegélyszolgálata és minden kutyafüle van, és fillérekért lehet beutazni az országot (ami nem csekélység). (Egyébként nyugdíj mellett dolgozunk.)
Az igaz, hogy amikor orvoshoz megyünk, önrészt kell fizetni. Viszont hálapénzről soha nem hallottak, és mindenütt őrült udvariasak, és kedvesek. A felszerelés pedig a legújabb amerikai technika.

www.laaraucana.cl/irj/portal/anonymous?NavigationTarget=navurl://793623f1324c584fdf80a1ca4a785c04
@Habakuk999:
Akár egyik-akár másik, legalább egyben nagyon határozott volt Merkel: a magánnyugdíj vagyon államosításáról szó sem lehet! Már jogállamban persze.
@Myrath: És ami a legszomorúbb, nem volt, de ma sincs piaca.
Sem stratégiája, húsz év alatt nem sikerült olyan stabil "nemzeti" gazdaságirányítási stratégiát kidolgozni, ami a hazai gyengécske vállalkozók helyzetbe kerülését segítette volna.

Ötletelések voltak, de a gyógyvíz-turizmus fejlesztésén kívül, ami nem élne meg az állami támogatás nélkül az egész országban nem sok minden okosság történt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Akkor azután hibásak a ciprusiak, a tél, a hó, a nyuszi, a.... " ebből a katyvaszból kéretik tiszteletlenséggel kihagyni:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: AMúgy Vonáéknak az összes liba megdöglése után is lenne számos-számtalan ötlete...
@épészmérnök: Még mindig jobb alternatíva, mintha a péniszszívótyúk esett volna a lezed alá:-)
@gazoló: Szia Gazoló! Tündéri ez a szerelem.
Köszi!
Este nézem 23.00 h-kor a Kielcét, addig nem is akarom tudni az eredményt, megy a Digin, de nekem nincs, ilyen későn ismétlik meg.
@Myrath: Casak mondanám, az energiaszektori beruházások nagyjából 5-9 %-os megtérülési rátával számolandók. Ha rosszul tudom, maj Mariann-nám (új hejesírás) maj-3dannal kijavít.
@Mérges 1234:
A privatizációkor én is így gondoltam, de ma már máshogy látom:
Akkor egy kisebb várost ellátó vízszolgáltató foglalkoztatott 200 főt, egy gázszolgáltató 300 felettit. Ma ugyanez a vízszolgáltató, ami maradt állami tulajdonban foglalkoztat 400 embert, a gázszolgáltató pedig nagyjából 30-at (kétszer akkora ügyfélkörrel).
És ez a gáz és a víz árában meg is látszik. Ha a létszám a duplájára nőtt volna (állami cégnél tuti), akkor ma nagyjából 1 m3 gáz 600 Ft körül lenne, ahogy a víznél ez a drágulás tapasztalható is. Példaként felhozhattam volna a MÁV-ot, BKV-t, MALÉV-ot, stb.
Ha az állam valóban olyan jól üzemelteti a tulajdonában lévő vállalatokat, akkor miért sírnak folyton ezek a cégek, hogy még több pénz kell...
@Kara.kán:
Talán el tudnád magyarázni nekünk, fideológiailag alulképzetteknek, hogy ha nem volt magántulajdon a manyupban levő tőke és inflációval egyező hozadék - mi a francnak is fizették ki akkor a zembereknek a "reálhozamot"?
És hogy is lehetett egyáltalán reálhozam, ha eltőzsdézték?
@Habakuk999: Nem bizony. Pedig még most sem lenne késő mintákat venni a világból. DKorea, Finnország, Írország, Brazília...stb. van még pár.
Mindig az , ahol jobban járnak....!

Csák Norisz megkérdi a szarházi Orbánt:
-Te hány fekvőtámaszt tudsz megcsinálni?

- Az összeset...
@Mariann19:

e za zano r todó xia meg elqurcsizmus

brühühühü

szerintem nincs olyan titkos zsebnotesz amiben a valós számok lennének...ez tényleg hülye

dehát 22000 milliárd és 24500 milliárd közötti lehet ami gyalázat

írja valamit a PONZI-ról szerintem kurva nagy dili

brühühühühü
@kekex: A ,,kis ország vagyunk'' elmélettel még véletlenül sem tudok egyetérteni. Pl. Ausztria területileg is és lélekszámban is jócskán alatta marad a magyarnak. Svédország kb. 10 milliós.
A volt szocialista országok közül említhetem Csehországot, de akár Szlovákiát is.

Az elmúlt rendszerből jó néhányan átmentették magukat, hatalmi és gazdasági szinten egyaránt. Minő véletlen, épp ők és leszármazottaik vannak ma is hatalmon. Nem állítom, hogy mindenki. Az elvhű politikusok egy része nem tudott/akart mögéjük állni, velük leszámol(t) az új rendszer, vagy mellékszereplőkké váltak esetleg kihaltak.

Valóban sokan (köztük én is) valami sokkal jobbat vártam a rendszerváltástól. Nemcsak a nevetséges bérek motiváltak (ez volt a Kádár-rendszer 1ik fő bűne az utókor szerint: alacsony bér, mert úgyis megkapod szoc. ellátásban.).

Aztán urambátyám kormánya alatt pár éven belül kiderült, hogy illúzió volt az egész. A szabadságot szabad rablásként értelmezve nem is történhetett másként. A melósok meg elkeseredtek: pl. a társadalmi munkában (ingyen munkaerővel) épített SZOT-üdülőt a magánkézbe került cég tuljdonosa saját zsebre(!) az elsők között értékesítette.

Nem egyenlősdit vár a cikk sem, ahogy én sem. Mindössze leírja az eredeti tőkefelhalmozás magyar módszereit, amivel a kétpólusú társadalomhoz (hangyaállam) jutottunk.
Bocs, ha néhol túlsarkítottam, de neten nehezebb, mint élőben.
@Mérges 1234:
Tudod, megy egy műsor a TV-ben, ahol pici vizilovak osonnak elő éjszaka, hogy tejecskét igyanak a konyhaasztalon. A szöveg meg a gyerekeknek szól, hogy "Nem kell ám mindent elhinni, amit a TV-ben láttok" Te is megfogadhatnád!
@Blázser Bozsó:

Ez igaz, de akkor a pénz az országon belül marad. Így jobb szolgáltatást kapunk, de a pénz áramlik kifelé.

Egyik megoldás sem feltétlenül jó, valami arany középút kellene.....
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gábriel/ Próbáld magad átprogramozni egy más látásmódra. Nem szabad belemenni abba az utcába, amelybe az örökös visszamutagatás egy figyelemelterelő attitűd a jelenkor hibáinak elkendőzésére. Egy szemlélődő ember rájön erre az álságos szándékra, és kitér előle. Honnan tudod, hogy az E14 és az MSZP ugyanezt az utat fogja járni?
Magam is korrigálok néha az álláspontomon,ha rájövök, hogy rossz az irány.
Megjegyzem, hogy a Mercedes beruházás cáfolat az MSZP - általad vélt - gyakorlatára, hiszen ez a cég teljes vertikumot végez, és ezt a beruházást még az MSZP kezdeményezte, nem a Fidesz.
@kekex:

Nem mondod, hogy azok a kis vizilovak nem is léteznek????

Ó baszki....
@Mérges 1234: "Így jobb szolgáltatást kapunk, de a pénz áramlik kifelé."

Dögöljön meg a szomszéd tehene!
@Blázser Bozsó:
Nem tudom mennyit olvastatok a pécsi vízmű példájáról? Olyan sikeresen átvette az önkormányzat, hogy azóta egy sikertörténet lett... Igaz drágább, igaz szarabb, de most büszkén a miénk! Tök jó! :((
@Mérges 1234: Annak idején én se nagyon értettem, miért jobb egy francia állam tulajdonos, mint egy magyar állam tulajdonos, ha csak nem a korrupció és töketlenség miatt.
A privatizőrök a jövőbe láttak vagy ismerték magukat és képességeiket.
@Mariann19:

Szia Mariann!!

Mindjárt kezdenek a lányok...
Fradi--Győr../sportklub/!
A világ nyolc legjobb csapata közül kettő...
de jó kimondani..Tomori mint Európa legjobbja stb...
Abszolút szinvonal,ellenben a balfék magyar focival!!
@gazoló: Jó, hogy szóltál, köszönöm! Ezt elnéztem. Viszont nézem!
index.hu/gazdasag/2013/03/24/most_az_aramcegek_borithatjak_ki_orbant/

Lessz nekik nemulass! Még ráncosra torzulna Szeretett Vezérünk homloka.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Neked se jó semmi se.
Ahelyett, hogy büszkén dobogna az a nemzetiszínű - lassan már a szivárvány összes színe a miénk lesz - szíved, itt sopánkodsz.
Hogy örülnének a beduinok vagy a pingvinek annak a jó drága víznek!
@Habakuk999: és a pigmeusokról se feledkezz meg!
@le Látó:
A legnagyobb és történelmi bűn az volt, hogy az ellenzékben csupa könyvtár-ruhatár szakos ült, akiknek lövése sem volt a gazdasághoz. Annyi leesett nekik a marxizmusból, hogy a termelőeszközök tulajdona határozza meg a felépítményt, ezért verték szét a szocialista gazdaság alapjait. Szó szerint: bármi áron.
De mivel az "elitünk" olyan, amilyen, az így felhalmozott vagyonok nem itthon hasznosultak, hanem külföldre menekítették azokat.
A nagy ellátó rendszerekhez meg nem mertek - eddig - hozzányúlni, ezért a fenntartásuk érdekében a vállalkozói réteg túladóztatása versenyhátrányt okozott, megkezdődött a leszakadásunk, és még a helybenjárást is csak hitelspirállal tudtuk megoldani.
Az Uniós forrásokat meg eltapsolták diszkövezésre, ahelyett hogy megpróbálták volna belőle a felzárkóztatást.
Ebbe az eleve elcseszett helyzetbe szabadult bele a fantaszta ElTolcsy és Orbán mekkmester,
és amit még el lehetett rontani, azt elrontották, szétverték, lerombolták.
Szóval igazán elkeserítő a helyzet, ha belegondolunk, ebből tényleg csak nemzeti összefogással lehetne kimászni, de a jobboldal egyszerűen arra genetikailag alkalmatlan.
Mit lehet kezdeni olyanokkal, akiknek minden mindegy, de legalább "MI" vagyunk hatalmon, és közben ugyanúgy a szájáig ér a trágya, de mert nemzetiszínűre festették, nem hajlandó észrevenni?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Várj, ez még csak a működés eredménye. Mi lesz majd, ha végez a Választott Bíróság, és megítéli a kártérítést a Sueznek? Azaz megítélni megítéli, csak az nem mindegy, hogy mennyit 1-3 mrd? Mennyivel fogja AZ megugrasztani az árakat?
@épészmérnök: ado.hu/rovatok/tb-nyugdij/sokat-buktunk-a-penztarak-allamositasan

Ezt már nem óvassa az egysejtűje:

Az állami rendszerbe visszalépők 3 ezer milliárd forintnyi vagyonának nagyobb része állampapírokban feküdt, ezeket az állam bevonta, a a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap beszámolója szerint az adósságot ez több mint 1400 milliárd forinttal csökkentette – olvasható az Indexen.

További 53 milliárd forinttal csökkent az államadósság az MNB és az alap közötti eszközcserével − jelzáloglevelek ellenében − átkerült államkötvények bevonásával.
A gyorsan romló piaci körülményekhez az NGM−ÁKK páros nem tudott alkalmazkodni: az alap 2011-ben 607,6 milliárd forint átvételi értékű értékpapírt adott el, az ügyleteken elért összbevétele 589,2 milliárd forint volt − vagyis 18,4 milliárd forintot bukott az állam az átértékelődési veszteség miatt – írja a lap.
@Crip Lee: Ilyen az amikor a tolvaj visszalopja a pénzét a másik tolvajtól.:(
@Habakuk999:
Egyszerűen a Sueznek volt pénze fejlesztésre, a magyar államnak meg nem volt. Kornai nagyon szépen leírta a Hiányban, hogy miért életképtelenek a szocializmusban (azaz a köztulajdonon alapuló gazdaságban) az állami vállalatok. Mert nyitott közlekedőedényként viselkednek, és bármekkora állami támogatást képesek elnyelni. A kapitalizmus keretei között az állam viszont szigorúan úgy jár el, mint bármely más tőketulajdonos, tehát szakmai menedzsertől nyereséges működést vár el.
Na: ez nem megy nálunk, ahol az állami vállalatokat pénz pártszivattyúknak, sógorság-rokonság-káderek parkoltatására használják.
Nem üzleti vállalkozásként üzemeltetik.
Ilyen körülmények között az államosítás = MALÉV!
@Mariann19: Monnyuk azt is figyelembe kell venni az áll. adósságnál, hogy már nem fizet oda az állam járulékot így az így keletkezett "plusz" pénz ellenére is nő az adósság.
Kezdődik mammma!!!!!

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/megsem_lesz_forditott_adozas_a_sertesagazatban.181629.html

Brüsszel keresztbe tett nekünk, a féldisznók és takarmányok fordított áfájával.

Lehet gondolkodni a jövőn.

És lehet gondolkodni azon az államon, aki szombaton hét nappal egy egész ágazat sorsát és működését befolyásoló váltás döntését sunyi módon, egyéni képviselői beadvánnyal "old" meg.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: most hogy így mondod, tudtam, hogy még van valami unortodox sikertörténet, csak valahogy nem jutott eszembe...
@rodeo36: Most okosodtam ki, hogy mi ez a PONZI,
volt ezzel kapcsolatban egy sztorim.
Volt valamelyik évben a szokásos nagy adóellenőrzés egy félelmetes revizorral.
Valamelyik reggel belihegett az irodámba, hogy milyen szenzációs ajánlata van, és felajánlotta, hogy szálljak be. Soha nem hittem az effélékben, de nem akartam kiváltani a rosszindulatát, ezért belementem, veszítettem egy pár ezer forintot tudatosan.
Ugye a revizor képviselte munkakörében az államérdeket, és a csoportérdek képviselője voltam, így áldoztam fel anyagi javaimat a cégem érdekében.
Én hülye!
Lekerült a napirendről a további rezsicsökkentés részletes vitája
Hétfőn új alkotmánybírót választhatnak, szavaznak a médiatörvényről, módosítják a büdzsét.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/lekerult_a_napirendrol_a_tovabbi_rezsicsokkentes_reszletes_vitaja.548794.html
@Crip Lee: "Már nem fizet oda az állam járulékot."
Milyen járulékra gondolsz?
@kekex: Ez valóban így van, ettől azonban mégis kérdezném:

Mi az oka, hogy a francia állami cég tud gazdálkodni, a magyar állami pedig nem?

Nekem van erre válaszom, viszont nem ártana elgondolkodni rajta mind a bal, mind a jobboldal jeles képviselőinek.
@Mérges 1234: Szerintem a pénz akkor maradna az országon belül, ha a gáz kurva drága lenne, és a zemberek a szigetelésre költenének.

Mondjál már egy példát, hogy egy állami cég hasznot termel, és a befizetett adóforintokat nem lopják szét.
@kekex: Nem, dehogy, hisz mint tudjuk, ne a zemberekkel fizettessék meg... :))
@Mariann19: @Habakuk999:
/ez is megérne egy misét/

Különös adósság- rendezés a kórházaknál
Ismét adósságaik "lealkudásával" próbálkozhatnak az egészségügyi intézmények, egyes hírek szerint a fenntartó GYEMSZI nyomására mind többen lépnek fel ilyen igénnyel szállítóik felé.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/kulonos_adossagrendezesi_modszerre_kenyszeritik_a_korhazakat.548680.html
@kekex: Egyetértünk.

Addig nincs értelme összefogásról, komolyan vehető bármilyen oldalról beszélni, amíg elsődleges céljuk a bosszúállás és hatalomba kerülés. Rendben van, legyen elszámoltatás, de ha ég a ház, ne a manikűrkészlet legyen a legfontosabb.

Olyan képviselőt várnék, aki azért van ott, hogy a szavazóit képviselje és ne a nagy képét viselje félázsiai módon.
Utópia.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem is a zemberekkel fizetettik meg, hanem velünk emberekkel. aztán küldik a szerelmes leveleket, hogy mennyire jó hogy csökkentették a rezsit, és ezért nőttek az árak..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Elmegyek fideszékhez tanfolyamra.

nekem is sokkal jobb lenne, ha csak árbevételem lenne, és nem kéne fizetnem a megvásárolt cuccokért.
@Habakuk999:
De hiszen megválaszoltam. A francia állami vállalat KAPITALIZMUSBAN működik, mint bármely kapitalista magántulajdonú vállalat. Ugyanazok vele szemben az állam elvárása, mint bármely magántulajdonosnak. NEM vezérli kézileg, NEM rak oda pártfütyiket. Míg nálunk ellenben....
@Penivaldes: Rólad szabad, vagy az is utópia?
@Penivaldes: sejtettem, hogy valami hasonló történhetett ;)
@le Látó: Rólam kell, sőt kötelező álmodnod...:))
@le Látó: csakis, miért te másra gondolsz, hát nem látszik, hogy a cica hogyan óvja a kis egeret, mint kislány a babáját.
@Penivaldes: micsoda szörnyű terror, sőőt diktatórikus enyomás!:) Kibír6atlan. Csámpás fantáziámat helyreigazítandó, kérek szépen 1 fotót a célszemélyről. Lehet priviben is.
@Penivaldes: eztet:-)))))

Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője 2013.03.24. 14:42:58
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: hmmm látom pennymámi dolgozik:-)

news.stanford.edu/news/2010/august/images/plague_mouse_news.jpg
@Mariann19: Amit a manyupoknak utaltak.
@kekex: Erről van szó...

És mint említettem, nosza rajta, alapítsanak egy gázkereskedő céget, ha olcsóbban akarják adni a gázt. Még csak pénz sem kell hozzá, elég a puszta akarat (szellemi apportként beviszik a cégbe a számlázóprogramot). Szerintem az energiahivatal nem fogja megfúrni... Gyakorlatuk is van benne ... EMFESZ...
Mentségemre szolgáljon a Stanford egyetemi eredet:-)
@Penivaldes: csak javítanám, az nem egér, hanem patkány:-) Ezt többen megállapítottuk:-)
@le Látó: nos igen, akaratlanul is igazat mondtál, a velem való álmodás ugyanis valóban rémálom szerű.

persze fotót..ja persze..sátáni kacaj
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: micsoda libsibolsi áltudomááány :D
EGÉR és punktum!

Ne halgass rájuk Peni! A lényeg a meghitt összebújás ábrázolása! :)
@Habakuk999:
Ja, ilyen kekc vagyok... Ellenben nézd meg ezt az ecceri kánkános balfaszt.
Milyen egyszerű az élet neki.
Mindenki libsibolsi mocsok, meg zsidó, aki nem ért egyet vele, meg a narancskomcsikkal. Na ugye... :)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Nem mondod ?!? Pedig ingyé vót a gázuk... könnyen adták olcsóbban... amíg el nem fogyott... és a piacról kellett volna beszerezni...
@le Látó: hogy iskelll? NYALIGÁTOR! NYALIGÁTOR! NYALIGÁTOR! NYALIGÁTOR! NYALIGÁTOR! NYALIGÁTOR! NYALIGÁTOR! NYALIGÁTOR!
ja és álljatok sorba, és fogadom a rajongástok.:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én ugyan denem:-) Önálló entitás vagyok:-) Sírni csak a gyengének szabad:-) Én erős vagyók:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: most próbálkozik, de bármikor elintézhetem az embereimmel.

Királyfi?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Persze, hogy egyszerű, mert ő is olyan, mint 1 faék.
Ismeretlen szerzőjük szerint:
,,Többnyire csak azokat az embereket tartjuk épelméjűeknek, akik egy véleményen vannak velünk!''
@Penivaldes: nagyon megértő tudnék lenni :)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Halihó!
Áttanulmányoztam az általad gondosan közreadott D208-as aktákat. Tanulságos történet. A főszereplőt saját berkekben "Huncutka"-nak nevezzük a pajkos hajfürtje miatt, amit legényesen a homlokába fésül olyan falusias módon. A "suttyó" kifejezést most mellőzném.
Lesz ma ajándék?
@Kara kán: Neked is okulásul:
Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője 2013.03.24. 12:27:57
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Már látom a holnapi headline-ket. Balog Páter a kormány foglalkoztatási politikájának demonstrálása, valamint a csökkent értelmi képességűek rehabilitabilitibi... na nem erőlködöm szóval munka világába emelése céljából felkereste a máriabüdi Szentjézusmáriaszentjózsefdikkmámegmég mennyi aprószent Szeretetotthon lakóit, ahol jól fizető, ám szellemileg kevésbé megterhelő munkát ajánlott nekik, különféle blogokot a kormány álláspontját és politikáját hűen ismertető bejegyzések benyomkodása céljából. Az anonimitást és a névtelenséget garantálandó az Internetgalatikus NERdiagnoszkáló Szélesszájú Munkacsoport azonnali feladatba kapta a belépésikódgenerátor, valamint az anonimitás biztosító hülyeniknevek változó együtthatós holisztikus programjának kifejlesztését, melyet nemzetgazdasági érdekből pályázat nélküli közbeszerzésen a MIKÖZÖDAGÉPEMHEZ nyiltvégű befektetési alap nyert el. A jelentkezők azonnal lehetőséget kaptak felkészültségük bizonyítására, így a Szájer Alkotmányozó NERpolgártásrstól ideiglenes elkobzott ipadon az arra érdemesek lejátszthatták az Angry Bird első pályáját. Balog Páter látva a játékosok boldog mosolyát, Ő is boldogon mosolygott. A kiválasztott 12 dolgozó holnap reggel veszi fel a munkát, narancssárga védőmellényben, mert a rendszergazda csak akkorra tudja biztosítani a válaszok megírását és továbbítását szolgáló véletlengenerátort a hozzá tartozó 3 gombos ( Piros, fehér, zöld tasztatúrával, valamint a belépési kódot generáló Fekete (Sötét) elvtárs úr által belsőtervezet stílizált Turulgombbal ellátott) kézivezérlő egységet.
@kekex:
és a suez nem sógorság, rokonság?
vagy az a sok zsé nem rokon?
@Kara kán: rohat büdös fidesznyik..,. te még élsz?

na nmem baj addig a tahótlanító is megteszi
@Penivaldes: mit toltál le, bugyit? ;)
és miért selypítesz?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Olvasván 18.30.27 h-kor írt brillírt, kételyem támadt, hogy méltó vagyok-e a megtisztelő ajándékra. Ezt hogy tudtad így összeszedni?
@Kara kán: mi a véleményed ezen probléma megoldásáról?

index.hu/gazdasag/2013/03/22/afsz/

Főként annak tükrében, hogy az elmúlt 3 hónapban 110 ezerrel nőtt a regisztrált állástalanok száma, noha nem is oly régen még egymillió új munkahelyről beszéltek.
@Kara kán: és mit gondolsz arról, hogy a magyar gazdaság recesszióban van?

Általában elmondható, hogy a munkanélküliség úgy egy-egy szektorban, mint az egész nemzetgazdaságban a gazdaság növekedésével fordított arányban változik: a GDP növekedése csökkenti, a recesszió (visszaesés) pedig növeli az állástalanok számát. Arthur Okun amerikai közgazdász ezt a tapasztalati tényt modellformába öntötte. Véleménye szerint a GDP-nek a potenciális GDP-től (attól a GDP-től, ami akkor állna fenn, ha a gazdaságban nem lennének ingadozások) való 3%-os eltérése 1%-os, ellentétes irányú elmozdulást okoz a munkanélküliségi rátában.
@Crip Lee: "Amit a Manyupoknak utaltak."
Értem, amíg élt a Manyup rendszer.
Érdekességként említem, hogy a Manyup végleges elszámolásánál az árfolyamveszteséget 281.2 mdr Ft-ra vélelmezte a "Menedzsment Fórum" szakértője.
Ugyanis az államadósságra 1.775.4, költségvetési befizetésre nettó 458.8 került ebből felhasználásra, a kérdéses 281.2 mrd hiányzót összeget árfolyamveszteségként kell értékelni. Tehát a veszteség lényegesen magasabb, mint amit korábban egyik hsz-edben jelöltél.
@Kara kán:
Inkább csak realista... Ne aggódj, nem csak ő utál téged, vagyunk ezzel még páran így! :))
@Kara kán: ennek köze nincs a kérdéshez. Élő ember vagy, vagy pegig jól megírt script, amilyen Elisa is volt?
Tudsz erre válaszolni?
@Penivaldes: pancsoljunk! aztán majd meglátjuk, mit tehetünk együtt, hogy ne legyen unalmas az est hátralévő része :)
@Kara kán:
Bizony... és az ilyen ecceriek, mint te ezt be is kajálják! Szánalmasok vagytok és nem csak informatikai szempontból... :D
Nincs is szebb, amikor még dicsekedtek is vele, hogy mennyire primitív balfaszok vagytok!
@Kara kán:

Hogy te milyen hülye vagy, nem vagy te Fideszes?

Na most képzeld itt is tőrbe csaltak, meg az általad linkelt mno oldalán is!

De mondok jobbat, akárhova kattintasz a neten, mindenhol tőrbe vagy csalva!

Baszod, jobb ha kihúzod a géped a hálózatból, de még jobb, ha be se kapcsolod!

Istenem, mekkora barmok vannak ezen a Földön!
@Bankárdémon:
Szabadon jár-kel... bár szerintem bicajjal közlekedhet, mert ennyi ésszel egyedül, gyalog nem találna haza. :D
@Bankárdémon: Bántják szegény kis üldözési mániást. A világméretű összeesküvést a szíriusziak gerjesztik kizárólag a fidesznyik magyarok ellen. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Olvasd, hátha valami lejön nekek is ebből:

"Németországban tavaly tovább emelkedett a szélsőjobboldali indíttatású bűncselekmények száma, a muzulmán vallási indíttatású bűncselekmények között pedig megjelent egy új forma, az úgynevezett célzott merénylet – mondta a német belügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban.

Hans-Peter Friedrich a Tagesspiegel am Sonntag című lapban megjelent interjúban elmondta, hogy az előzetes adatok szerint a szélsőjobboldali politikai hátterű bűncselekmények száma 2012-ben nagyjából 17 600 volt, ami megközelítőleg 4 százalékos emelkedés az egy évvel korábbihoz képest. Ezen belül az erőszakos bűncselekmények száma nagyjából 2 százalékkal nőtt.

A német belügyminiszter hangsúlyozta: sok fiatal téveszt utat és sodródik a szélsőségek és az erőszak felé, ezért nagyobb hangsúlyt kell helyezni az elfogadó, nyitott hozzáállás és a társadalmi problémák iránti fogékonyság kialakítására az iskolában és már az óvodában is.

Az utóbbi évtizedekben “sikerült kialakítani a környezettudatosság új formáját, főként a fiatal nemzedékekben”, ez pedig “a szélsőségekkel szembeni tudatosság” kialakításában is sikerülhet – húzta alá Hans-Peter Friedrich.

Hozzátette: nyugtalanító, hogy a militáns neonáci szubkultúrában egyre alacsonyabb az erőszakos bűncselekmények elkövetésétől visszatartó gátlásküszöb, ezért az állam, a politika és a társadalom részéről egyaránt határozottabb fellépésre van szükség.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy a szélsőjobboldali erőszak, vagy pedig a szalafisták, azaz az iszlám egyik szélsőséges irányzatához tartozók támadásai veszélyesebbek-e, a belügyminiszter úgy vélte: az erőszak e két formáját nem lehet összehasonlítani, de egyformán komolyan kell venni.

Azzal kapcsolatban, hogy a napokban letartóztattak négy szalafistát, aki a hatóságok gyanúja szerint merényletet tervezett a Észak-Rajna–Vesztfália tartományban működő Pro-NRW nevű szélsőjobboldali párt vezetője ellen, Hans-Peter Friedrich megjegyezte: az eset azt jelzi, hogy az iszlám vallási indíttatású erőszakos bűncselekmények “új dimenziója” jelent meg Németországban, hiszen eddig nem fordult elő az úgynevezett célzott merénylet, vagyis az egy-egy személy likvidálására szervezett iszlamista terrorista akció, amilyen például Theo van Gogh filmrendező meggyilkolása volt Hollandiában 2004-ben."

Most akkor ti, ecceri jobbikosok, hogyan is??? :)
@Kara kán: Sikerül értelmezni a kérdéseket, vagy végtelen ciklusba kerültél?

Segítségül:
en.wikipedia.org/wiki/ELIZA
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hacsak ki nem merült a GPS eleme, vagy a nyelvet át nem állították neki.

Képzeld, ha ilyet hall, h ,, a kereszteződésben fordulj balra!''
@Penivaldes: Az annyira nem de esetleg oxfordi kólidzsok vannak... ha megfelel...
@le Látó:
Túlterheljük azt a kis papucsállatkát! :)
Nem lesz ennek jó vége!
@le Látó:
Hogyne! Mocsok libsibolsi trükk lesz az csak! Balra... még mit nem! :O)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: látom, ott vagy a szeren. Na ezért tart soká hazaérnie :D
@le Látó:
Hmmmmm.... ha olvastad alul, már elaléltam a kisasszonytól... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Hááát elnézve az értelmi színvonalát, szerintem úgy közlekedik a bringával, mint Szalacsi bácsi. Két árok között néha eltalálja az utat is, ha liter házipálinkánál kevesebb van benne:-))
@le Látó: eresztem a vizet, és belefekszem. te meg addig tartod a szappant.:))
aztán
@Penivaldes: micsoda nemzetietlen, hazafiatlan nőszemély! :) És ami a Duma parti palotában elhangzott, az smafu?

Mi lesz a vacsi? :)
@Penivaldes: jóvanna cicamica :) beülünk a kádba és megbeszéljük, jó? :)
kvíz:
vettem izraeli avokádót, de éretlen teszkós szar. ilyet ugye csak a gójoknak adtok?
Hiába no, a csodák a mindennapokban vannak... :D

"Rezsicsoda a köztévén
2013.03.24. 01:19 - eroica

A köztévé sosem fél kormánypropagandát nyomni, a szombat esti híradóban azonban már kisebb csodára is sor került. A Fidesz "rezsicsökkentő-aláírásgyűjtéséről" mindössze egy szerény, 1 perc 46 másodperces, kizárólag fideszes véleményt bemutató riportot közöltek. A riportban bemutatták a párt terézvárosi és salgótarjáni aláírásgyűjtését is, valamint Navracsics Tibor előző napi (!) nyilatkozatát is bevágták. (Navracsics azt mesélte, hogy a Kubatov-listára feliratkozás az aláírásgyűjtés, hogyan fogja meghátráltatni a szolgáltatókat.)

Salgótarjánból mindössze néhány aláírós vágókép és egy aláíró megkérdezése került adásba. Azonban mielőtt feleslegesnek mondanák, hogy ezért utaztatták a stábot, jeleznem kell: igazi rezsicsodát rögzítettek. A fent látható hölgy ugyanis a rezsicsökkentésről közölte:
"Hát ez nagyon nagyot jelent. Hát nem tudom má' tízezren felül volt a központi fűtés díja. Most meg 6800.
Hát azért nem mindegy. Hát nagyon, nagyon boldog vagyok."

fideszfigyelo.blog.hu/2013/03/24/rezsicsoda_a_kozteven
@Kara kán:
Nézd, a rossebb tudja... Te vagy az a kretén, aki ilyen szart a tesco-ban vásárol! Vagy Izraelben vetted? :D
@Kara kán: helyedben bizonyos pártok tagjait kerülném
:D

Vadász-vadász, te oboázni jársz ide! -- szólt a medve.
@Kara kán:
Most mond! Ilyen perverzek a franciák! De bezzeg magyar állami cégnél ilyesmi elő sem fordulhatna: márminthogy ejtőernyőst cuppantanak oda, meg 3 oldalas "tanulmányra" fizetnek pár milliócskát, meg visszaosztást várnának minden beruházásnál. Á nem! Mi nem vagyunk olyanok.
Itt a vége, fuss el véle!
@le Látó: te nem ülsz, te tartod a törülközöt.
:)))
ki akarsz kezdeni velem..
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nem kell annyit igyekezned, hogy megint olyat húzz rám, ami én abszolút nem vagyok. :)
@le Látó:
Hahá! De egy szóval sem mondták, hogy ITTHON!
Ha már most félmilliónál járnak - külföldön, akkor egészen jó az időarányos teljesítés.
@Mariann19: "Ezt hogy tudtad így összeszedni?"
Eccerű. Űl a zember a klavi előtt, elindul a fejében egy film, oszt egy részét, amit le tud írni, begépeli... ezért sem mindig jó az alany-tárgy egyeztetés, meg a helyesírás. nem iolvasom vissza nem stílizálom ls lektorálom...
ahogy Gulyás Elemér tanú mondta Pelikán József tanúnak: "vannak dolgok, amiket csak én tudok bizonyítani"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Én???
Rád?
Csak egy érdekes hír volt, aus Deutschland... :D
A jobboldaliak és az ottani muszlimok együttélése.
@Kara kán:

"__vettem izraeli avokádót, de éretlen teszkós szar__"

vegyél magyart.
@Kara kán:
Nem, ilyet a hülyéknek adnak. Aki a Tescóban vesz avokádót, az egyéb bugyutaságokra is képes.
Miért nem maradsz a jó kis rántottánál?
mandiner.hu/cikk/20130324_szanyi_tibor_fustolt_szalonna_tojas_so_fuszerpaprika
szalámis hegedű 2013. március 24. 10:59
3
38
Orbán hazugságai...

1. Az ő állítása szerint soha nem volt köze a kommunizmushoz!
Valóság: Székesfehérvárott KISZ-titkár volt, illetve az MSZMP ifjúsági tagozatának tagja, később Fejér megyei titkára.

2. A saját állítása szerint semmi köze sincs ahhoz, hogy az apja Orbán Győző az I. Orbán-kormány idején 23 kavicsbányát és 11 homokbányát szerzett meg az államtól.
Valóság: Orbán Viktor saját maga utasította akkori miniszterét Nógrádi Lászlót, hogy szervezze meg a kivásárlást, mellyel kb. 120 millió Ft-os kárt okoztak a magyar államnak.

3. A saját állítása szerint semmi köze sincs ahhoz, hogy a felesége 40 %-os részesedést szerzett a Tokaj-Hegyalja Borházban.
Valóság: Az I. Orbán-kormány idején szerezte a felesége a részvényeket, melyeknek mai értéke 30 millió Ft.

4. A saját elmondása szerint soha nem fogja elvenni senkitől a nyugdíját, sőt megvédi a nyugdíjasokat.
Valóság: 2012. január 1-től 160ezer tűzoltó, rendőr, volt határőr, mentős, bányász és rokkant nyugdíját vette el illetve sarcolta meg 16+3,8 %-kal. Vajon hány ember lett öngyilkos?

5. A saját elmondása soha nem volt korrupt, soha nem csalt és hazudott, akkor mikor azzal vádolták, hogy Simicska Lajos barátjának EU-s pénzeket játszik ki.
Valóság: 2010-2013 között Simicska Lajos és Nyerges Zsolték cégei 110 milliárd Ft értékben nyertek EU-s és állami pályázatokon.

6. A saját elmondása szerint 10 %-kal csökkentették a rezsidíjakat!
Valóság: 2011-2012-ben átlagosan 18%-kal nőttek a rezsidíjak és 27 %-ra emelte az ÁFÁ-t illetve 7 új adót vezetett be a rezsi számlákon. Jelenleg az emberek 11 %-os növekedést szenvedtek el eddig, a kormányváltás előtti szinthez képest.

7. A saját elmondása szerint senkit nem hagynak az utcákon!
Valóság: 2010-2013 között 1200 családot lakoltattak ki saját otthonukból.

8. A saját elmondása szerint hazugság, hogy 2010 májusa és 2013 februárja között, három év alatt 220 ezer 18 és 55 év közötti magyar honfitársunk hagyta el az országot.
Valóság: Sajnos igaz. Az eurostatt információi alapján. Ez az érték annyi, mint 1990-2010 között összesen.

9. A saját elmondása szerint semmi köze sincs a 2006-os székházfoglaláshoz és az emberek uszításához.
Valóság: Hazugság, több Fideszes politikus és volt politikus is névtelenül elmesélte blogokban, hogy sms-ben értesítették illetve utasították őket, hogy a saját választókerületükből küldjék fel Pestre az embereket, hogy balhézzanak és szítsák az embereket Gyurcsány Ferenc ellen.
..
Jó étvágyat.
@jaegtoer: magyar égre magyar ufót,
pusztán termett avokádót!
1040 / 15 = 69.3 Ennyi volt évente.
69 / 7 = 10 (nem tudom hány ilyen cég van, legyen mondjuk 7)
10.000.000.000 / 3.000.000 = 3333Ft (3 millió háztartás).
Havi 277Ft / család!

Csak messziről nézve sok ez az 1040 milliárd!

Nem a reszi magas, a fizetések alacsonyak az EU átlaghoz képest is!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Egy Witz a dolog... :D

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Mondtam én most ezt? Akkor??? :(

@le Látó:
Magyar(?) narancsbolsevik kánnak, magyar lófac a hátsójába! :)
@Penivaldes: egy szál töröltöködőben van, az is rá van akajtva:-)
@kekex: nem éreztem a helyes irányvonalat. Halandónak magas is, mint kacsának a lórács!
És akkor jönnek ilyen hazatelepülős alapítványok. Közpénzes támogatással rontják elfele. Nyetenyeee!

Ilyen ütem mellett év végére további 300ezer csökkenés vár6ó.

Volt ilyen, h 1millió munkahely számláló. Csendben kihunyt, béke poraira.
@Penivaldes: piszkosan? még mit nem! és ki mossa a hátadat?
@Penivaldes:
Amilyen tolakodás itt lesz csibém... Majd az evezőmmel rendet rakok! :)
de megvédhetsz, te leszel a testőröm boli
ezek a libsibolsik nagyon szeretnek a fürdőkben ücsörögni.
A sz.házy is ezt csinálja.
@bolondok közt viktor a király:

Jó a nicked:) 8 millióból bárhol és mindig lehet találni 1 millió genetikailag kommunistalelkűt. Orbán zseniálisan meglátta, "kiképezte" és összerendezte az itthoni egymillió seggfejet, mondjuk nem volt nehéz dolga, hiszen egy részük még Kádáréknak is hű tapsolója volt.

Emellé még megveszi (szó szerint, a magyarok pénzéből) a külföldieket, és olyan masszív hörgőnyája van, mint senki másnak a 30-as 40-es évek óta.

Kb. ugyanaz a jövője ennek az iránynak, ezeknek az agymosottaknak és többieknek, mint akkor (45 körül) ugyanazoknak. Csak persze másképp, VH nyilván nincs, csak mocsárba posványosodás. Mongólia. Ahol a gaz multik nem fogják lerabolni az embereket az áram árával, jurtába egyébként is minekaz? :)
reszkesssetek kismadarak, jönnek az ájtatos bácsik a puskával!

www.blikk.hu/blikk_aktualis/terepjarot-vasarolt-a-kdnp-2180853
@Penivaldes:
Szoktam, de nem kényszeresen, mint ti és Ágnes asszony.
@Penivaldes:
Még szájat se mos. Pedig a retekjére ráférne... A feje már eléggé fancsali lett!
a fides és az ájtatos sza telit kispártya azt tervezi, hogy

a vadászati törvényt kiterjeszti és ha kell az alaptörvénybe is beírja, hogy

ezentúl cigányokra is lehet vadászni persze korlátozottan (evés és szaporodási időszakban nem)

ez a dakota fajtára természetesen nem lesz érvényes !
a fides és az ájtatos szat elit kispártya azt tervezi, hogy

a vadászati törvényt kiterjeszti és ha kell az alaptörvénybe is beírja, hogy
ezentúl cigányokra is lehet vadászni -persze korlátozottan
(evés és szaporodási időszakban nem)
ez a dakota fajtára természetesen nem lesz érvényes !
természetesen szigorú jogi keretek között ahogy JOGÁLAMhoz ilik
vadászati engedéjjel, csak szakemberek végezhetik ezt a tevékenységet...

a DEMOKRÁCIA keretein belül, népszavazáson a TÖBSÉG ezt meg is foglya erősíteni...

bár felesleges mert a SZENTKÉTHARMAD erre is felhatalmazta a b-közgépes fidesmaflaálamot
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
A küldött fotók hangulata lenyűgöző számomra, maga a csoda. Nemkülönben a fotós teljesítmény, már amennyire én ezt meg tudom itélni. Technikailag nem, csupán az összhatás kíváló.
Bolinak miért lesz elégedett?
Ami a hozzászólás tárgyát és stílusát illeti.
Ehhez két dolog kell, a mondanivaló és a kifejezés készsége. Ezt volt szerencsém elismerni.
Egyébként hsz-nél nekem is csak úgy jönnek a mondatok, valószínű, hogyha elkezdenék közben görcsölni, bizonytalankodni, soha nem érnék a végére a nagy igyekezetben.
@P.Freddy:

kb. annyival le is maradtál a történelemben, mint amennyit írsz!

Figyelmedbe ajánlanám pl. ezt a mongol(!) honlapot:

www.caak.mn

Jurtákat főként turistáknak mutogatnak.
@le Látó: Valamit félreértettél. A komcsik nagyobbik része Orbánt szopja, a maradék, vérkomcsi bagázst meg a Jobbik, megbízásból.

Biztos hallottad már, hogy a kommunisták és a fasiszták igen-igen közeli mentalitásból fakadnak. Egy közös bennük: önállóságra képtelen, karizmatikus vezető nélkül széteső öntudatú, bármivel megetethető és bármire bevethető birkacsorda mindkettő.

Ettől függetlenül Mongóliával igazad van:) Modjuk akkor helyette hogy Közép-Csád.
@Balibgeczyk: igen ez a jövő !

33% 40%-a az pontosan a szavazók: 12 % !!!!-a

a lakosság 8-10%-a

GRATULÁLOK FIDES !
Az ilyen elvi állítások, viszonyítások teszik tönkre ezt az országot. Gondolkodásban és annak eredménytelensége okán anyagilag is.
Nem az számít, hogy ki mit gondol arról elvszerűen, hogy mi lehet jó vagy sem, hanem hogy a valóságban mi az, ami valóban annak bizonyul, illetve nem. A magyar állam rossz gazda. Ezt ma már nem lehet a kommunista állammodellre fogni, hisz 20 év óta más politikai, gazdasági berendezkedésű az ország.
Mindez nem jelenti azt, hogy az állam minden országban rossz gazda volna, hisz azt az egyes országok teljesítménye mutatja meg, hanem azt, hogy nálunk az. Az általánosítás egyrészt hazugság, másrészt visszafelé sül el. Mert épp arra irányítja rá a figyelmet, hogy a magyar vezetés, politika korrupt, becstelen a közvagyonnal való gazdálkodás során.
Ha jó gazda lett volna, ha az volna ma, akkor cégei nem százmilliárdos nagyságrendű veszteséggel működnének évente, amit magától értetődően a központi költségvetésből az adófizetők rovására finanszíroznak azok az emberek, akik az eredménytelenségek ellenére jó gazdának tartják az magyar államot. És még mindig azt hazudják, hogy jó gazda. Pedig, ha bárki utána számol, több ezer milliárd forintba került a költségvetésnek csupán néhány állami nagyvállalat felelőtlen, hanyag gazdálkodása, csak az elmúlt 20 esztendő alatt. Ennyit arról, hogy ki, mennyit lopott a köz pénzéből.
(a költségvetés számai nyilvánosak, azokban szerepel, melyik évben, melyik állami vállalat veszteségét mennyivel pótolta a költségvetés. Nem volt esztendő, amelyben a MÁV, MALÉV, vagy BKV nyereséget, nullszaldót hozott volna, csak veszteséget termeltek)
Tehát megint egy orbitális mellébeszélésnek vagyunk tanúi, amikor tolvaj tolvajt kiált. Nevetséges.
a jövő elkezdődött ! csak a fides !

33%részvétel 40%-a az pontosan a szavazók: 12 % !!!!-a
a lakosság 8%-a, GRATULÁLOK FIDES !

mno.hu/belfold/fideszes-siker-szentendren-1146934

ez a jövő, + még csalni is fognak:)))) és ++ a külföldi szavazatokkal...
@fanus: ha tudnád, hogy én miből élek...
Szentendre + Dunakeszi: FIDESZ SIKER!!! :DD

Öööö...hogy lesz kormányváltás jövőre? :OO :DD

mno.hu/belfold/fideszes-siker-szentendren-1146934
@Balibgeczyk: sehogy...

a fides nácik választáson már nem legyőzhetők !
Ó, jó fabius, és mi a tökömre akartál kilyukadni?
Legyen tényleg ő a D-8-as, és legyen igaz a sara a privatizációban.
Akkor most hazugság a több ezer milliárdos profit?
Ezért most ájvékoljunk hozzátok hasonlóan az energiaszolgáltatók sanyarú sorsán.
Ki is rúgta herén magát (sokadszor) egy remekbeszabott posztban?
@kivisziat: gondolom, kurvára boldog lennél, ha gyertyafény mellett skrejbolnád a hülyeségeid, és postagalambbal küldenéd a böfijeidet, miközben a jégveremből kivett szalonnát majszolgatva a tv helyett a konyhai falvédővel szemezgetnél...
@Mariann19: A legutolsóban tanult hős szabadságharcosunk Soros pénzén...
Aktuális Tündérmese Mutató (ATM)
Az államháztartás központi alrendszerének hiánya februárban 337 milliárd forint volt, az első két hónapban a deficit 339,5 milliárd forintot tett ki, ami az éves előirányzat 40,3 százaléka - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön. Az adatok megegyeznek a március elején közölt előzetes számokkal. A részletes adatokból kiderül, hogy időarányosan lényegesen kevesebb futott be a tranzakciós illetékből, mint ahogy azzal az NGM-ben korábban kalkuláltak és ahogy az az idei költségvetésben is szerepel. Úgy tűnik, a minisztériumban elszámolták a bevételt. Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) szerdán frissített adatai szerint mindeddig soha nem látott összegre, összesen 21 630 milliárd forintra nőtt a magyar államadósság idén február végére. Tavaly november óta majdnem 2 ezer milliárddal nőtt az összeg. Idén januárban a bruttó átlagkeresetek nemzetgazdasági szinten 2,5 százalékkal, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 3,9 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön. A nettó átlagkereset 146 ezer forint volt. Az építőipar ugyanakkor továbbra is tetszhalott állapotban van, a KSH hétfői közlése szerint a szektor termelése 2013 januárjában 4,1 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól mind a kiigazítatlan adatok szerint, mind munkanap-tényezővel kiigazítva.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
A "legutolsó"-ban jó lett volna kazamata, hátha bennragadt volna még 20 évig.
Tüzetesen nézem végig a fotókat, és szomorkás lesz a hangulatom, mert nam valószínű, hogy látni fogom ezeket a csodákat.
Nem akarok a közeljövőben külföldre menni szegény magyarként. Eddig márkás cipőben jártam külhonban, most hogyan venné ki magát, ha egy román gyártmányú terepjáróban csusszanék és araszolnék a paloták falainál.
Mivel romlanak a kilátások.
@kivisziat: Ezzel a többezer milliárdos profittal jól lehet operálni, mert az emberek nagy többsége nem ismeri a nyereség további útját. Nem tudja például azt, hogy ebből a nyereségből a cég búsás nyereségadót fizet az államnak. Nem tudja azt sem, hogy miután leadózza a nyereségét, a fennmaradó részből hajthat csak végre bővítés tipusú fejlesztéseket.
A nagy többség azt sem tudja, hogy nálunk olyan az adórendszer, hogy különféle költségtipusú adót kell a magyar államnak letejelni, mielőtt a nyeresége képződne.
Estig lehetne folytatni a felvilágosítást csak azért, hogy az emberek tisztán lássanak.
@Mariann19: feneketlen kútba hajszárítót... hagyd s bslgát, hagy örömködjön... más sincs neki, legfeljebb a kinyúlt mackónadrágos nejlonotthonkás trampli felesége, meg a napi 5-6 kisfröccs, ahol esténkén, asszonyveré előtt komoly filozófiai vitát folytat szesztestvéreivel... ide ténleg nem szükséges közgazdasági magyarázat... jó éjt.
És el fogsz jutni, akár román terepjáróban is... még nyitottak a határok... egyelőre..
Külföldi pártokkal riogat a Fidesz
Azt állítják, hogy az EU baloldali és liberális pártjai hatalomra akarják juttatni itthoni társaikat.

fix befutós üldözési mánia...

index.hu/belfold/2013/03/24/kulfoldi_partok_beavatkozasatol_tart_a_fidesz/
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Bosszantanak ezek a klisék, csak azért szóltam.
Jó éjszakát.
@kivisziat:

"Legyen tényleg ő a D-8-as, és legyen igaz a sara a privatizációban.
Akkor most hazugság a több ezer milliárdos profit?"

Emberek százezreit hülyíti nyilvánvaló hazugságokkal egy volt besúgó kommunista barom, FIDESZ színekben, FIDESZ szavazatokért.

Szerintem ez a fő probléma, ami igenis teljesen jogos, hogy nemcsak egy posztot, hanem egy szemenköpést is megérdemel.
eccerű kommentelő (én) csak olvassa és olvassa a "ráolvasásokat", a gyomorforgató történetek csak jönnek egyik a másik után, sorban nyomja a Narancs, az Átlátszó, néhány jó memóriával megáldott blogger meg még mittomén, mindent nincs idő elolvasni - aztán csak a méla csönd. Hogyhogyhogy? Hogy nem lesz ezekből igazi hangos ügy szinte sohasem? Hetente tucatjával buknak le az arcok az ordas hazugságaikkal, csalásaikkal, hogy a jóistenbe van, hogy semmiből nincs országraszóló botrány? Jó tudom, a közmédia. És az "előre félünk" mentalitás. És a "kibekkeljük" a különböző szakmák részéről. Az én székem legalább hátha megmarad. Talán azén iskolám megkapja mégis azt a támogatást. Ezt hallom mindenfelől, miközben Matolcsyt pl. már az agysebészetes előadása alkalmával khangosan ki kellett volna röhögni a tisztelt hallgatóknak, akik ehelyett megtapsolták. Megette a fene az egészet.
+ (nem közvetlenül Dr Nemzetivagyon Boros Imréhez kapcsolódóan, de ugye minden mindennel összefügg) ha néha kicsit kipislantanánk ebből a kutyaszaros homokozóból, láthatnánk, hogy a határontúliaknál szép lassan mindent visz a Jobbik. És ezzel sem tud/nem is akar semmit se kezdeni a teljes ellenzéki búzavirágkoszorú, az egyetlen béna-szerencsétlen és teljesen helytelen-elbszott MSZP-s próbálkozáson kívül, és ebből is kva nagy bajok lesznek még. Vannak.
@Mariann19: ne hülyéskedj, az emigrációnak csak az eleje nagyon szopó általában. Aki otthon túl tud élni, máshol játszva.
@Exminden:

Látod, ezrét fog a fidesz 2014-ben is győzni.
2/3-dal.
@Kara kán: "vettem izraeli avokádót, de éretlen teszkós szar. ilyet ugye csak a gójoknak adtok? "

Te hülye, az érett avokádó puha, kenhető, mint a vaj, úgy nem lehet szállítani. Ha azt akarod, hogy megérjen, akkor csomagold újságpapírba, és tedd be a kamrába.
Idióta korcs.
@épészmérnök: ugyan már, látod magad előtt, amikor vkinek ideológiai válságot okoz egy gyümölcsvásárlás?
@tucano:

De még micsoda válság az, kérlek!

Pláne, ha Kán tudná, hogy például Budapest kereskedelmére milyen jótákony (tényleg) hatással voltak a XIX-XX. századforduló környékén a sváb, rác és zsidó kereskedők!
Mariann19 2013.03.24. 22:59:02

O yeah, csak éppen az energiaszolgáltatás privatizálását követően a nagy szolgáltatók (pl. ELMÜ, ÉMÁSZ éstársai) 24-33%-os nyereségeket értek el a privatizációs szerződésekben garantált 8%-kal szemben és az összes szolgáltató átlagában is elérte a 15%-ot... Nem ragozom tovább, itt egy link, érdekes dolgokras bukkanhat, aki veszi a fáradságot hozzá: www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=dr.%20petz%20ern%C5%91%20a%20magyar%20villamosenergia-ipar%20privatiz%C3%A1ci%C3%B3j%C3%A1nak%20tragikus%20t%C3%B6rt%C3%A9nete.&source=web&cd=2&ved=0CDIQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.enpol2000.hu%2Ffiles%2FPetz-Privatizaci%25C3%25B3.doc&ei=Mp5PUa6mMcfLswab94H4Bw&usg=AFQjCNF2DesTg7EfKwkBduznRzTbXO-NFQ.
@De hol van Columbo felesége?: korábban meg nem is laktak mások arrafelé :) Látod te is beleírtad, hogy "tényleg", milyen felfordult világ ez, hogy meg kell erősítened. Bevallom emiatt egy kicsit kétségbe is vagyok esve, mármint az irány miatt. Ma is legalább 4 fb ismerősöm posztolt rendes faso felhívásokat. Pedig csak kétségbe vannak esve a CHF hitelük miatt és azt sem tudják, hogy kit hibáztassanak, leginkább azt akire a többi mutogat :(
Ráadásul "jótákony" hatást írtam (pedig tákolmány most van).

Aha, én is az imént futottam végig, hogy éppen melyik, eddig még tudatánál lévő ismerősömnél szakadt el a cérna és végül magáévá tette azt, amit nyomatnak neki.

Gondolkodni?
Ugyan!

Devizahitel? Ahogyan ez a FB-on kering, az alapú szócska nélkül?

Istenem, mekkora egy lúzer voltam a szemükben, hogy nem vertem magam devizás kölcsönbe és pláne, hogy ők ezen még nyertek is, mert az árfolyam először nekik kedvezett!

Most irtó nagy a csend, és "milyen szerencsés is vagy te, Columbo, hogy neked nem a hiteled miatt kell figyelned az árfolyamot...

Ezzel együtt, sajnálom őket, mert tényleg be lettek csapva - csak nem a bankok, hanem az állam és a PSZÁF által.
@kivisziat:

Idézet a dokumentum végéről:

"Mert közben már szövetkezik a „nemzeti töke” az energiaipar megszerzésére. Ehhez várják (kivárják) a kedvező hatalmi konstelláció és érdekviszonyok létrejöttét."

Ezen most is el lehet gondolkodni.
@épészmérnök:
Újságpapírba,hadd szívja be az ólmot is. Velem nem fogsz kibacni, te sunyi!
@De hol van Columbo felesége?:
A kupeceknek jótakony volt a hatás, a magyarságnak nem. Én vhogy nem tudok örülni annak, ha vkik kiszorítanak engem vhonnan.
@Exminden: először úgy gondoltam, hogy üzenem néked, ezeket ird le sok helyen és sokszor, majd rájöttem, hogy felesleges. ebben az országban nincsenek Dózsa Györgyök, csak Nérók.
Mi nem tudunk tömegesen odaállni sem a gyerekeink /diákok/, sem az éhezők /éhségmenet/ mellé csak a biztatás és helyeslés erejéig....kaparjátok ki azt a bizonyos gesztenyét, hogy mi élvezhessük.Jobbágyságra születtünk
@le Látó:
Akkor aktuálisan még érthetőbb. (Bár nem jobb.)
Érdekes lenne erről érdemben beszélni...
De maradok a széles vigyornál :)
@P.Freddy: Ok. Nem feltétlen értek veled egyet.
Ismerek több olyan fidesz-hívőt, akik világéletében gyyűlölték a kommunistákat és most fanatikus fideszesek. Egyikkel beszéltem többször is, mindig ugyanazokat mantrázza, az érvek leperegnek róla (nemcsak az enyém).

Persze, mert elvesztené az önmagában jól felépített, biztonságosnak hitt világképet. Inkább ahhoz ragaszkodik foggal-körömmel, mint 1x is szembenézne a valósággal.

Más. Van egy nyugger házaspár rokonom. 70 felett mindkettő, de nem a szellemileg és testileg leépült fajta(tudjuk, h időnként orvoshoz is járnak, de nem ez és a temető tölti ki az életüket). Lelkileg olyan 40esek lehetnek, a mama fideszes, férje pedig anti-fideszes. És időnként jókat nevetünk a ,,csatározásaikon''! Ja, egyik sem volt komcsi soha.

Ez persze nem zárja ki azt--amit te is említesz-- hogy komcsik ne lennének a fideszben, sőt!
@Kara kán:

Ezek szerint nem sokat tudsz arról a korról. Javaslom, nézd át a kor szakirodalmát, meglepő dolgokra fogsz bukkanni...

Sőt. Nemcsak a fenti népek voltak kupecek, hogy a te szóhasználatoddal éljek, hanem voltak magyar kereskedők is (még szép).
A nem magyarok által számos olyan, céhszerű intézkedést és know-how szerű alkalmazási mód honosult meg, ami segítette a teljes magyar (budapesti) kiskereskedelem fejlődését, illetve a csalók és hazardőrök kiszűrését. Ezek a folyamatok jó hatással voltak a banki hitelezésre is.

azt hiszem, mindennek inkább örülnünk kell, pláne, hogy alapvetően a magyar uraknak piszkos volt a munka, nem sokra tartották a kereskedőket...arról nem én, nem a zsidók, nem a svábok és nem a rácok tehetnek, hogy ügyesek, van érzékük a bizniszhez. Mert van, és nem árt fejben tartani: az is egy szakma, egy komoly szakma. Jól kell tudni művelni és az ügyesebbtől, okosabbtól nem szégyen tanulni, nem ellesni ezt azt (sőt, kötelező, ha talpon akarsz maradni).

De nem kell messzire menni: itt vannak a piszkos FMCG-multik: szerinted hol tartana a vízfejű, majd" 5000 bolttal rendelkező ÁFÉSZ/ÁFEOSZ/Coop Hungary Zrt. élelmiszer-bolthálózata, ha a külföldről bejövő tudás nem kényszeríti modernizációra, versenyre?
A választ szerintem magad is tudod.

Mi lenne a japánokkal, koreaiakkal, ha tanulás helyett durcás kisgyerekként viselkedtek volna és lesik el, mit csinál jól a világ rajtuk kívüli része? Most meg a Hyundai/KIA/Samsung/Toyota/Yamaha diktálja a tempót.
Ők nem szégyelltek tanulni, miközben mi magyarok, mi a fészkes francot csinálunk???

Holmi piros pöttyöket, sosem volt szellemi főlényünket, olimpiai aranyérmeinket emlegetünk, még mindig Puskás Öcsinél tartunk, miközben a világ többi része halad előre, lesajnált országok előznek be. Egyre rosszabbak vagyunk az oktatás színvonalát tekintve, kiváló élsportunkkal ellentétben a tömegsport kvázi halott, az átlagmagyar csak a távkapcsolóig jut el, a legrosszabb egészségügyi mutatókkal és életkilátásokkal rendelkező ország lettünk.
El kellene már felejteni, hogy okos nép vagyunk - egy frászt: ha így lenne, nem itt tartanánk. Csak nézz körül a lesajnált osztrákoknál: Tenkes kapitánya népe mennyire jobban él náluk, igaz?

Csak szidd nyugodtan a piszkos zsidókat, bárkiket, csak hibáztasd a többi népet, amiért kezébe vette saját sorsát és összefogott.
Tapsolj csak a megosztó és ál-népnemzeti politikának, örömködj csak azon, hogy az ország avul.
Bocs, de nekem ez nem megy.
Lényegében itt is hasonlókról olvas6sz, csak a cikkíró az egyénen belül lejátszódó pszihés folyamatok mozgatórugóival nem törődik:

velemenyvezer.blog.hu/2013/03/25/az_uj_kozep_akik_nem_kernek_a_politikai_szektakbol?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2013_03_25&utm_campaign=index

Sőt arról is ír, hogy a jobbik számára lassan vállal6atlan a FIDESZ--ami se nem fiatal, se nem demokrata.

Okfejtésed alapján eszerint épp a komcsik lennének, akik fityiszt mutatnak Don Vittorionak.

További szép napot!
@KÁTÉó53éúétr6:
Ideidézek egy idézhetetlent.
" Minden osztályban,még a legfelvilágosultabb ország viszonyai között is, még a legelőrehaladottab osztályban is, még akkor is, amikor az adott körülmények annak minden lelki erejét rendkívül felfokozták - és amíg osztályok vannak ... elkerülhetetlenül _lesznek_ - az osztályhoz tartozó olyan emberek, aki _nem_ gondolkodnak, és nem képesek gondolkozni."
Ismert tény tehát, ami itt folyik, a jószándákú valóságfeltárás _önmagában_ nem ér sokat. Hiába látja a _jelenséget_ helyesen Exminden, s érezhető jószándékod ellenére _helytelenül_ Te.
Abban az értelemben _is_, hogy mind a "közkeletű" Dózsa-, mind a Nero-legenda hamis. De ezt csak mondom, a lényeg az, hogy _döntéshez_ szükséges ténymennyiség ismert, a döntés elmaradásának okát nem ebben, hanem valami másban kell keresni.
Nos, miben?

Még valamit ideírok, nem Neked, de kapcsodon.
Várom annak száleskörű felismerését, hogy a gondolkodás csak született készsége egyik szervünknek, az agynak. (Miként a beszédkészség a gégének, nyelvnek. Vagyis csak anatómiai _lehetőség_.) Ahogy beszélni meg kell tanulni - mégpedig az erre rendelkezésre álló igen szűk időintervallumon belül, különben soha, semmilyen körülmények között, semmilyen eszközzel nem "pótolható be" -, akként a gondolkodást is tanulni kell, mert később a készség nem váltható képességgé.
Vagyis, nem hülyézni kellene állandóan, hanem felismerni, hogy a nem állam- csak választópolgárok(!) sokmilliós tömegei, oldalfüggtelenül, nem tudnak, képtelenek gondolkodni.
Érezni (mint szavakra épülő, de a gondolatot csak helyettesítő mechanizmussal élni) annál inkább.
Miért csak orbán ismeri ezt a tényt? S ha csak ő, akkor miért bizonyítja ez egyrészt, hogy orbán olvasottabb a kommunista klasszikusokat illetően, mint az ezt a vádat magáról minden eszközzel lemosni kívánó "baloldal"? Másrészt, hogy az orbán-ellenes választást ez a ideológiai katyvaszt magáének valló párt-és egyéb alakulatok soha a büdös életben megnyerni nem fogják?
Miért nem kellenek ezek a szavalópolgárok többségének? Na, vajon?
Kiinduló pontnak javaslom elsőként:
például azért nem, mert csak _hozzájuk_ beszélnek, de nem _róluk_.
Az állampolgári jogokat tessen intézni az állampolgárokkal. Akik itt csak választói mivoltukban felvállalt egyedek, azokat jog- és egyéb állami érveléssel ne fárasszák. Halott ügy.
@De hol van Columbo felesége?:

Sokáig tiltottátok még a korabeli sajtónak is a tanulmányozását, így a féligazságaidra, a maszatolásaidra régebben több vevő volt. De a hazugságok sem élnek örökké.
@sertelen: rövid bejegyzésem alapján "eligazitásod" jogos.Átérzem Exminden kesergését.
Azonban:"...ahogy beszélni meg kell tanúlni...akként a gondolkodást is tanúlni kell..." irod, és,....ki fogja ezt megtanitani, és mikor?..a folyton hazudozó, félrevezető politikusok?,... akik "csak hozzád beszélnek és nem rólad"? Erre utaltam, amikor a mesebeli Dózsa Györgyöt hiányoltam, és nem hülyézni szándékoztam
A diákok megpróbálták és....kevesen voltunk?, nem értettük?,lusták voltunk?...pedig elég egyértelmüen fogalmaztak magukról, rólunk.
@Kara kán:

A könyvtár nagyon jó hely, számos ismerettel gazdagodhatsz. Ez eddig is így volt.
Maszatolni, féligazságokat hangoztatni pedig nem szoktam - ezt a kiváltságot meghagyom a volt KISZ-titkároknak, MSZMP tagoknak, ebben ma Magyarországon ők jeleskednek.

Egyébként jól írtad:

"De a hazugságok sem élnek örökké."

Látod, kedves kán, ez az, amit a mostani kurzus sem tart észben.
@De hol van Columbo felesége?:
Az, hogy mit tart észben a mostani kurzus - egyáltalán mi ez? - azt nem te fogod eldönteni.
@KÁTÉó53éúétr6:

Nos, ha van időd, fussunk át a dolgon. De mielőtt ezt megtennénk, indítsunk látszólag máshonnan.
A helyesen írás minden tudás alfája, hiszen az olvasás és az írás abban is elválaszthatatlan, hogy a megértés alapja a helyes fogalom használat – írva, olvasva egyaránt. (Idézzük ide - mutatis mutandis - Madáchot: másképp hogy’ mehetnénk egy ’i’ miatt halálba? [Hetedik szín, Ádám].)Tehát elengedhetetlenül fontos az emberi életfeltételek (jövőbeni) kialakításához, hogy az olyan szellemű (felteszem fiatal) emberek, milyennek Téged véllek, ezt ne tegyék: eligazitás – hosszú í ; irod - hosszú í; megtanitani – hosszú í; tanúlni – rövid u. Ezt nem valami ostoba kekeckedés részemről, egyrészt, mert igazán nem szolgáltál rá, másrészt, mert meggyőződésem, hogy a helyesen írás úgy hozzátartozik a mentálhigiénéhez, mint kultúremberhez az esti (!) fogmosás. Elmaradhat, de következményei beláthatatlanok. Kérlek, tényleg ne vedd bántásnak, fontos dolognak tartom. Ha Kepler túltette volna magát Brache mindössze 7 ívmásodperces pálya-eltérés mérésén, még ma is geocentrikus világképünk lenne. Az egyedül helyes („adekvát”) világkép nem tűri a pontatlanságot – ékezetekben sem. Na, de a lényegre.
Boldog társadalomban a szülőnek kisgyermeke nevelése („tanítása”) során nem kell az államra gondolnia. Ekkor még elég az _erkölcs_, messze még a_ jog_ hatóköre. Egy társadalom akkor boldog, ha a kettő (erkölcs-jog) _különbsége_ megélhető távolság. Nem kell külön praktika a családi, baráti (stb.) köreimmel való együttélésre és más az a körön kívüliekre. Amikor nem valakik ellen muszáj nevelni, hanem valakikért. Amikor tudni (tanítani) lehet kikkel és miért tartozol egybe, s amely egybetartozást a napi tények valamennyi lényeges összefüggésében naponta igazolnak. Röviden : amikor felismerhető, megismerhető ki vagy, kikkel és miért. Amikor „automatikusan” alakul ki az életstratégia. Beágyazódsz, mert van hová beágazódni, van, ahová érdemes beágyazódni. Minden mai társadalom többrétegűen érdekvezérelt. Ez csoportképző szükségszerűség – tök függetlenül attól, hogy felismered-e, elismered-e, elfogadod-e.
A felismeréshez érettség, az elismeréshez szellemi erő, az elfogadáshoz bölcsesség kell. Ezért van, hogy a csoporthelyzet kényszere (virtuálisan) egybeterelhet itt-ott, ideig-óráig, kisebb-nagyobb csoportokat, a csoportkövetkeztetések levonásának (ami lényegileg más lehet,mint a csoportalanyok napi egyéni törekvése) és az arra épülő cselekvésnek csoportméretű érettségre, szellemi erőre (bátorságra) és bölcsességre (nahiszen!) van szüksége.
Mi - _ma még_ (de ezt Te nem értheted) – nem tartunk itt.
Szóval sem kevesen, sem értetelenek, sem kusták nem voltak, voltatok, voltunk, mindössze éretlenek. A szó eredeti értelmében. _Ma még_ túl sok félértelem és félérzelem áll az érzelmi azonosulás útjában.
Nyugi. Majd beérünk.

Még egyet. Véletlenül sem Neked címeztem a "hülyézést", hanem az itt rendszeresen olvasható tényleges hülyéknek, akik a "népet" hülyézik látszólagos közönyük (tudniillik, hogy nem kapnak kapára-kaszára e fölényeskedő marhák érdekeiért) miatt, noha mindent egybe véve nagyságrenddel hülyébbek, mint akiket ostoroznak, a "közömbösek".
Sapienti sat.
@Kara kán:

Nem is akarom eldönteni - csak véleményem van róla.
@tucano: "Aki otthon túl tud élni, máshol játszva."
Ebben nem kételkedem.
Amikor a külföldi utaktól való távolmaradásomról írtam, a turistaként való megjelenésemre gondoltam. Arra, hogy milyen a magyarok külföldi megitélése. Semmitől sem irtózom jobban, mint a megalázó helyzetektől, amikor sajnálattal nézhetnek az emberre, mert szegény ország állampolgára. Inkább itthon maradok a langyos középszerben.
@De hol van Columbo felesége?: 09.31 h-kor írt hozzászólásod kíválóan jellemzi a magyar gondolkodásmódot. Minden szavával egyetértek.
@Mariann19:

Szia Mariann!

Köszönöm, de ez (állítólag) sajnos csak öntelt szócséplés. Butaság a köbön. Vagy mi.

Hogy miért írom ezt?

Mert meg lett itt néhány (sok) ember szólítva - kicsit fentebb olvashatod szépen szóló blogtársunk véleményét, miszerint a legbutábbak azok, akik az általuk butának tartott plebset ekézik.

" Véletlenül sem Neked címeztem a "hülyézést", hanem az itt rendszeresen olvasható tényleges hülyéknek, akik a "népet" hülyézik látszólagos közönyük (tudniillik, hogy nem kapnak kapára-kaszára e fölényeskedő marhák érdekeiért) miatt, noha mindent egybe véve nagyságrenddel hülyébbek, mint akiket ostoroznak, a "közömbösek".
Sapienti sat. "

Butának és marhának sem érzem magam, s minderről kicsit más a véleményem.

Emlékszem, még balatoni gyerekként sokat hallgattam a kádárista rendszert szidó felnőtteket, hogy micsoda egy komcsi bagázs, hogy a párt, hogy a Kisz, hogy a satöbbi...
No persze, ugyanezek a felnőttek voltak azok, kik az M7-es építőanyagaiból húzták fel sóstói, széplaki, zamárdi nyaralójukat, vagy a présházat a kiliti szőlőben. Okosba, naná.
Szidod a rendszert, de élsz a benne hagyott kiskapukkal. Jó, igaz?

Most pedig, 23 év múltán?
Szidjuk a politikusokat, hogy lopnak, csalnak hazudnak. Mi változott és ki szid, kit?

Már írtam barátomról, aki a szocikat szidta (mondjuk, joggal), de arra a kérdésemre, hogy szakácsként mennyi a fekete fizetése (sok volt) és ezek után miért gondolja azt, hogy csak a politikusok hibáznak/tehetnek itt bármiről, már nem tudott felelni.
Most nagyon csendben van, teljes benne a kétségbeesés (pedig neki MÉG van munkája).

Butaság az, ha valaki odaikszel, ahová, és később megbánja azt, de továbbra is csak abban az ikszben hisz. Az okosabbja már eszmélt, hogy valami nem smakkol itt.

Véleménye persze mindenkinek lehet, de nem árt, ha az legalább próba jelleggel következetes.

Akinek nem tetszik, ha lenyúlják manyup megtakarításait, az ne adja oda - ha meg odaadta, akkor ne nyafogjon.
Ha nem tetszik, ami folyik, akkor szavazzon másképp, ha nem tetszik a Győzike só, akkor ne nézze, tanuljon helyette nyelvet.
Ha nem tetszik, hogy sok a hitele, akkor ne vegyen fel annyit, s ne akarjon az angyalföldi albérletből egyből érdi kertes házat.

Szélesebb látókörű ember tudja, hogy nincs egy igazság és tudja, hogy a jóhoz sok út vezet. De, ha én elfogadom, hogy az eddig járt út nem jó (mert ezt elfogadom), akkor fogadja el más is, hogy szerintem meg a mostani út nem jó.

Ha nem is tudod a helyes utat, de felismered, hogy amin éppen jársz, zsákutcába visz, már félig nyert ügyed van.

Addig, amíg saját dolgainkban nem tudunk (és láthatóan kollektíve nem is akarunk) valami legnagyobb közös nevezőre, legkisebb közös többszörösre jutni, addig bizony az van, hogy bután tesszük dolgainkat.
Ezt kimondani véleményem szerint nem butaság az n-ediken, hanem kötelező. A tudás a nem tudás felismerésével kezdődik, de ezt elbagatellizálni tényleg ostoba egy dolog.

Mindezt a tévedés minimális kockázatával és tisztelve a kivételt, írom.
@De hol van Columbo felesége?: Szia Colombo! Megpróbálom bekezdésenként a mondandómat leírni.
Arról írsz, hogy a megelőző rendszer kedvezményezettjei még fénykorukban is kivülállóként ostorozták azt a társadalmi berendezkedést, amelynek dédelgetett emberei voltak. Erről a magatartásfajtáról gyakran jut eszembe egy Eszterházy Péter írás az ÉS-ből, mely a rendszerváltás korai évei egyikében jelent meg. Menő dolog volt az akkori vezető és értelmiségi ismert embereknek az előző rendszert leszólni, távolságtartó magatartást tanusítani. Eszterházy, a főnemesi sarj intette le őket azzal, hogy mi ez a dölyfös attitűd, "mintha egy lavórban" ültünk volna megállapítással.
Fentieket azért írtam, mert éveken át azt lehet tapasztalni, hogy az emberek tudatára és gondolkodásmódjára hatni képes réteg nálunk értelmiségiként és irányítóként alkalmatlan ennek az elvárásnak megfelelni.
Tovább vezetve térek rá arra az általad idézett hsz-re, amely az itteni véleménynyilvánítókat kvázi lehülyézi, mert okoskodóknak tartja, ha jól értem.
Nem fogja fel, hogy egy vitatott témának több szegmense van, több szemszögből lehet azt értékelni, és ezek szintetizálása révén alakítható ki egy teljesebb álláspont.
Persze, aki csupán a saját gondolatait és éleményét képes elismerni, az ezt soha nem fogja tudni megérteni.
Végezetül arról, hogy kell-e, lehet-e korrigálni az álláspontjainkat.
Ebben egy dolog a stabil, a saját értékrendünk. A konkrét dolog, amihez a véleményünk kötődik, az viszont változó elviekben. Változhat a párt arculata, elvei, tevékenysége, önkontrollja, a társadalomhoz való viszonya. Ilyenkor természetes, hogy ezeket a változásokat vagy elfogadjuk, vagy nem, és korrigálunk. Ez a teória vonatkozik a kormányzásra, a gazdaságra, a társadalom megitélésére egyaránt.
"A tudás a nem tudás felismerésével kezdődik."
Tudod hányszor jut ez eszembe, mivel ez a leglényegesebb fokozat az emberi tudat kialakításában.
Üdv.
@Mariann19:

Hasonlóképpen látjuk.

"Ebben egy dolog a stabil, a saját értékrendünk."

Milyen igaz, és ezzel együtt ez nem jelenti azt, hogy véleményén változtatva bárkinek is meg kellene hasonulnia önmagával

Teoretikusan XY egyén nem jobboldali beállítottságú. Viszont ettől még:
- nem fogad el mindent ab ovo és de facto, ami balról és/vagy a liberális oldal felől jön,
- nem vet el mindent ab ovo és de facto, ami jobbról jön, azaz nem minden esetben vak és/vagy opportunista,
- lehet, hogy nem ért egyet a teljes egésszel, de lehet, hogy egyetértene egy részlettel, vagyis lehet, hogy kész arra, hogy konszenzusra jussanak a felek,
- ha értékrendje stabil is, de lehet, hogy egyet tud érteni más értékrendűek bizonyos álláspontjaival.

Nem minden jobboldali konzervatív, de minden konzervatív jobbos és nem minden balos komcsi, de minden komcsi balos.
Slusszpoén: aki liberális, az lehet balos és jobbos is (baloldali vagy jobboldali liberalizmus), itt tehát bőven van mozgástér.

Aki képes némi szintetizáló reakcióra a környezetével, annak bizonyosan nem kötöttek a vegyértékei, így véleménye, reakciói hozzátesznek az egészhez, anélkül, hogy alapvető értékrendszerét teljesen feladni kényszerüljön.
De aki egy jottányit sem enged, mert meggyőződésből, a tények alapvető vizsgálata nélkül gondol, szól vagy tesz, az minden bizonnyal téves, de legalábbis a valóág csak egy részét leképező következtetésre jut.
Mit is nevezünk tehát butaságnak?

Sok egyén (azaz az XY-onok és PQ-k és ZW-k számossága) vélhetően különböző (hasonszőrű egyedekkel különböző halmazokat is alkot), de mindegyikükben (vagy jó részükben) lehet valami közös (pont), ami a halmazok egészére (rendszer) nézve progresszív lehetne (közös metszet, vagy akár komplementer halmaz).

A mi kis magyar közéleti halmazaink sajnos zárt alrendszerek, de akiknél a kulcsok lennének, nem nagyon hajlandóak azt betenni a zárakba és a halmazok egyedei sem törekednek arra minden esetben (egyre inkább nem), hogy az egész rendszert tekintve előnyösebb pozíciót vegyenek fel.
A rendszer tehát nincs optimális állapotában, kevés a hasznos energia (vagy munka), mert nem jön létre szinergia, az energiák jó része nem vonzó, hanem taszító erőben merül ki, és zsidózásban-cigányozásban, populista demagógiában (akár balról is,persze) éri el határértékét - onnan pedig ugye, nincs tovább, mert a halmazokat leíró össz-függvény szélsőértékéhez érkeztünk.

Bocs, ha elvont voltam.
@De hol van Columbo felesége?:
Hamár, akkor muszáj.
Nem értem, ennek a gondolatmenetednek a kifejtéshez minek kellettem én, illetve a hsz-em.
Két dolgot:
1. miért engeded meg magadnak, hogy "néhány (sok)" számosságot adj a számba; én semmi ilyet nem írtam, mondhatnám akinek nem inge, ne vagye magára. (Most hagyjuk, hogy a "érintettek" számát Te is soknak teszed, vagyis létezik itt az a vélemény, hogy a "nép" magára vessen, amiért a helyzet az ami.)
2. "Nem fogja fel, hogy egy vitatott témának több szegmense van..." miért ne fognám? Amit lényegnek tartok, az épp az, hogy a értékrend némely eleme az enyémtől alapvetően eltér.
Nem azokra utaltam, akik úgy fejezik ki álláspontjukat, mit te. Azokra, akik agresszív, számonkérő módon kezelik a nem-szavazókat, szellemi képességeik, jellemük, értékrendjük lekezelő kétségbe vonásával.
Más kérdés, hogy önmagaddal való feltehető elégedettséged egyben korlátod is (lehet) a helyzet (és a teendők) reális megítélésében. De emiatt még nem kell szóba állnunk egymással. (Miként nem is tetted.)

"
Addig, amíg saját dolgainkban nem tudunk (és láthatóan kollektíve nem is akarunk) valami legnagyobb közös nevezőre, legkisebb közös többszörösre jutni, addig bizony az van, hogy bután tesszük dolgainkat.
Ezt kimondani véleményem szerint nem butaság az n-ediken, hanem kötelező. A tudás a nem tudás felismerésével kezdődik, de ezt elbagatellizálni tényleg ostoba egy dolog."
No, lám itt a közös nevező - ha már matematizálunk - ahonnan ki lehetne indulni.
Mit és miért nem akarunk? - kérdezném, ha meg akarnám vitatni a dolgot.
De nem.
@sertelen:

Ez egy nyilvános blog, mindenki azt kommentel és arra ír véleményt, amire jólesik neki. Te is, én is. Akár iróniával is.
Nem volt célom belemenni egy időigényesebb eszmecserébe, ezt jól látod. Most sincs. Ezt is jól látod.

Olykor elégedett vagyok önmagammal, gyakran meg nem. Nagy baj lenne egy állandó jellegű, bármilyen véglet, azt hiszem.

Mostani állapotomban magam is nemszavazó vagyok - de remélem, ez változni fog, ahogyan sok más dolog is.

Nem volt időm minden korábbi hsz végigolvasására - pedig lenne miért. Mindig van mit és mindig van miért.

Mariann elismerően írt egyik előző hsz-emről, erre reagáltam téged idézve, miszerint lehet, hogy ami Mariannak tetszhet, az másnak talán nem - ez igaz is. És szerencse is, hogy így van.
Nem is vontam kétségbe, hogy te így látod.
Annyit írtam erre, hogy magam a témában (idézett soraid) kissé más állásponton vagyok (nem jobb, hanem más állásponton).
Az ugye, hogy sokan meg lettek általad szólítva, azt hiszem, nem kérdés (és persze, ez sem baj).

Mondandómat pedig így fejeztem be:
"Mindezt a tévedés minimális kockázatával és tisztelve a kivételt, írom."

Furcsa lehet számodra, de van közös halmazunk.
@De hol van Columbo felesége?:
Miért lenne furcsa? Én közös nevezőnek írtam, Te közös halmaznak. A közös a közös:)
Jó éjt.
süti beállítások módosítása