Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=jtKUjWeHSu0 lázárkedvencemjános véleménye juditról és katiról. Csak anny... (2024.04.19. 10:21) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.03.20. 03:37 Fabius

Szopórolleren az offshore lovagok, bezzeg Izland

Címkék: gazdaság imf ciprus izland offshore

Egyszervolt offshore sziget most bajban van. Nem kell csodálkozni, előfordul ez egy adóparadicsommal is, ahol a bankrendszer mérlegfőösszege az ország GDP-jénél nyolcszor nagyobb, és amelyik pont a végtelenül kedvező adórendszere miatt képtelen a saját szükségleteihez mért adóbevételt produkálni. Ráadásul most megszállta őket - vagy nem, mert leszavazták a betétsarcot, úgyhogy nem tudni - gyűlölt ellenségünk az Unió-IMF páros. 

Ómájfaszom, mi lesz most velünk, izzadják szottyosra az ágyneműt Seszták Miklós barátai éjjeli hánykolódtukban a betétre kirótt százalékjelekkel hadakozás közben. Ez hallatlan és rémisztő, suttogják bele a szoba sötétjébe, és lássuk be igazuk van. A betétek megsarcolása tényleg ijesztő, a módszer az EU-tól szokatlan, és mi sem szeretnénk egyszer egy ilyen döntésre ébredni. A ciprusi kisbetétesek kétségbeesését is értjük, őket sajnáljuk is erősen akármi lesz a dolog kimenetele. Ha őket is megsarcolják az offshore lovagokkal együtt az a pénzvilág szégyene lesz. 

De azért legalább elméleti síkon tegyük már fel a kérdést magunknak: az Unió mekkora lelkesedéssel akarja vajon az orosz-ukrán oligarchák, a Seszták haverok és hasonszőrű barátaik Cipruson tárolt vagyonkáját megmenteni egymaga? Miért is akarná, mikor az előbbiekhez semmi köze, az utóbbiak meg a saját államaikban adózás helyett Cipruson optimalizáltak adót és kezelgetik a többek között uniós pénzből, uniós pályázatok elnyeréséből kimentett vagyonkát. Magyar viszonylatban - a számítások szerint - 170-270 milliárd közötti összeget. 

Arról nem beszélve, hogy ha valakinek, nekünk aztán semmi okunk nincs a szemünket forgatni az EU-IMF eljárásra. ÉdesViktor manyup einstandja ez egy dolog, de az adóamnesztiája hajszálpontosan ugyanaz volt, mint amit most a szörny kettős elsőre kitalált. Hozd haza a betéted, levonunk belőle 10%-ot és nem kérdezünk semmit. Mi a különbség? Az Unió csomagja szerint továbbra is kint lehet hagyni, levonják belőle az adót és nem kérdeznek semmit. Az rendben van, hogy Viktorék az önkéntesség elvére alapoztak, 1000 milliárdot vártak haza amiből hazaért 67, mert az offshore lovag nem hülye. Cserébe most pisloghat, mint buzgó kádéenpés az ő keresztes lovagjára,  mert az adóparadicsomából eladóparadicsom lett. 

Tudom, tudom, bezzegsvájc, és bezzegizland. De bezzegsvájc a bankrendszere mellett képes beszedni a zökkenőmentes működéséhez szükséges adókat is, Ciprus meg a Putyin tesótól kapott első kölcsön utolsó morzsáit éli fel, és a betétek megadóztatása helyett Szarrasz pénzügyminiszter most megint tőlük kérne egy újabb szatyor pénzt kölcsön úgy, hogy az elsőt se tudják visszafizetni. 

Márpedig az orosz kölcsön sosincs ingyen, azt talán nem kell magyarázni senkinek. 

A bezzegizlandozás meg talán a svájcozásnál is nagyobb bullshit. 

- Izlandon összesen kb annyian élnek, mint Heves megyében. ( 320 ezer-311 ezer)  Az országnak nincs:

- Önálló hadereje, vasútja, a miénkkel összemérhető szociális ellátóhálózata, aszfaltozott - tehát rendszeresen karbantartandó - közúthálózata (8200 km, ezzel szemben a miénk 31 628 km) 3200 önkormányzata (104 van összesen)  parlamentje 63 tagú. 

Cserébe van:

- Kiaknázható természeti erőforrása: halászat (export 60%-a) geotermikus energia, hidroelektromos erőforrások. Az egy főre eső GDP 52 764 dollár amivel harmadikok a világon, szemben velük ugyanez Cipruson 28 961 dollár (29 hely) itthon 14 050 dollár (47 hely). 

Szóval mit is tetszünk összehasonlítani a mivel? A van ott pénzt a seggünk kivan a gatyábóllal? Hogy? Ezt az országot is el lehetett vinni a bankcsődig és IMF hitel felvételig?  A probléma annyi, hogy Izland csődje nem az állam túlköltekezésének volt köszönhető (a csőd pillanatában az államadósság 27% volt)  hanem a három nagybankja bedőlésének, akik pont, mint Ciprus jelentős külföldi tőkét halmoztak föl. A Lehman Brothers csődje berántotta őket is, a külföldi tartozások összege így meghaladta Izland GDP-jének ötszörösét. Cipruson nyolcszor akkora a bankbetétállomány, mint az éves GDP, emlékszünk még, ugye? Ha bedőlnek vajon mennyit tud majd ebből kifizetni az ország? 

Az izlandi kormánynak esélye nem volt a nemzeti össztermékének ötszörösét kifizetni a három bankja ügyfeleinek, ezért kizárólag a saját állampolgárait kárpótolta, a többi betétest meg nem. Teccik érteni, szabadságharcosok és betétadóztatáson méltatlankodva bezzegizlandozók? 320 ezer angol, holland betétes pénze elment (volna) a levesbe, ha a saját kormányuk nem kárpótolta volna őket az izlandi szabadságharcosok helyett. 

Érdemes elolvasni erről a kiszámoló.hu teljes posztját

Szépen összeszedték azt is, mi újság volt a bankcsőd után, és hogyan lábaltak ki a válságból: gyakorlatilag a duplájára emelték az adókat. A szabadságharcosok. ÉdesJézus most segíjjél. Ez az, ami Ciprus esetében is kimarad minden egyenletből. Azt olvasom, hogy Kovács József kisbetétes neszebazmegozza a pénzét, de azt nem, hogy az offshore világ bármelyik feléhez is szólna akár egy: szeggyé elég adót, bázzeg, vagy egy te meg adózz itthon, töki kirohanással. Pedig amíg ezért nem szól senki, csak azon sopánkodik, hogy megint rajta csattan az ostor, gyűlölt ellenségeink ÉdesViktor Matolcsy feliratú kottájából játszanak, és a nagyok bizniszeinek költségét neki is meg kell fizetni, addig ezek a bukások kódolva vannak minden hasonló országban. 

Ami ellen szót lehetne emelni, ha máskor nem, most. Feltéve, ha nem elégszünk meg az imfahibásozással, ahogy általában mindig. 

818 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr565149452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
??? (nem értem smiley)

fletwwod_mac nicken jártam erre és fusimisi.blog.hu
volt a blogom--3 árva poszttal.
@Fabius:
Ötödikes?
A fáma szerint a róka okos állat - de azok között is akad ütődött egyed. Ha lenne róka-választás, azok mennének politikusnak.
Én egyébként nem a hazai politikusokról írtam (azokkal szemben már régen elvesztettem minden illúziómat) hanem az Uniós vezetőkről és pénzügyminiszterekről. Akik elvileg egy kiválasztódási eljárásban jutottak oda, ahova.
És mégis - azaz mégsem.
Én gyenge sakkozó vagyok, de legalább a következő lépést megpróbálom kitalálni! Megrázó szembesülni azzal, hogy a világot igazgatók még erre sem képesek!
@Fabius: "Úgy tudjuk, hogy a beadvány szerint az Együtt 2014 Facebook oldalán közzétett, csatlakozóknak szóló belegyező nyilatkozat nem jelöli meg egyértelműen az adatgyűjtés célját, holott ennek pontos meghatározását a törvény előírja. A beadvány készítője aggályosnak tartja továbbá azt, hogy az oldalon regisztráló állampolgárok hozzájárulnak ahhoz, hogy személyes és érzékeny adataikat harmadik személynek továbbítsák. Az adatokat ugyanis a nyilatkozat szerint a jogutód is kezelheti, ugyanakkor a jogutódot nem nevezik meg."

Szerinted melyik jogszabályba ütközhetnek a hivatkozások?? :)
@Fabius:
Informatikusként mindig jót röhögök, amikor sületlenséggel etetik a halandókat... :D
Viszont remekül lehet hazudozni és kabátlopási ügyet emlegetni - persze a jobbikos IQ-val emészthető formában csak.
Az ufók meg nem csak Attit dugták meg a Szíriuszon, hanem...

Na egy kis zene és csókolomok!

www.youtube.com/watch?v=Dn8-4tjPxD8
@le Látó:
Én emlékeztem, de dögösködhetek, nem? :D
@Fabius: Marhákok. Most összefostam magam.
Főként azért, mert nincs is Facebook oldalam. :D
No és akinek még gépe sincs? Na az retteghet csak igazán.
@kekex: Sok sok megszokott panel de a megoldáshoz nem nagyon fog közelebb vinni titeket.
@Fabius:
Marhákok. A hír hallatán összefostam magam. Főként azért, mert nincs is Facebook-oldalam. :D

Azzal mit csinálnak, akinek gépe sincs?
@le Látó: Ne fossál, én se fosok, max. reggel szarok. :) Egyébként meg nem az a lényeg, hogy ki mitől fosik, hanem hogy a jogszabályoknak megfelelően járnak el vagy sem.
@le Látó: Rettegtetik, mi mást..az ember, aki mindent kétszer mond, kényszer mód..:-P
@kekex: Félrértettél, én Gábrielről beszéltem, aki magát 'pusztabunkó náciként' definiálja, mondjuk ez szép dolog volt tőle. Csak róla. Nem vindikálnám a jogot arra, hogy eldöntsem mi a helyes a tömegeket illetően, akiknek ilyen típusú gondolataik vannak. Ha mindenáron mondani kéne erre valamit, akkor azt mondanám, hogy én nem törném magam ezzel, mégpedig azért, mert mindig lesz 10 százalék hülye, akivel nem lehet mit kezdeni, de imo, soha nem lesz több. Elég pontosan látszik, hogy a Jobbiktól sem kell különösebben rettegni, elérték a határaikat, ennyi van, kész nincs tovább. Nem lehet pártot/pártokat tartósan, egyetlen társadalmi problémára létrehozni és azt progresszív módon fenntartani, világosan látszott ez a Miép esetében is és ez fog történni a Jobbikkal is. Hangsúlyozom, nem értek hozzá.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): fél éve jártam erre utoljára, más nicken.
Aztán jött 1 külhoni út és én töröltem (a biztonság kedvéért még Fabiust is megkértem, h tiltson ki).

Akkor még nem voltál itt. No, ennyi dióhéjban.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): mert elbénáztam. Ctrl-R frissítésre sem jött elő, erre beírtam még1x.

Bocs a dupla küldésért!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Majd megtuggyátok, ha nem lehet náczi jelképeket hordanyi (sem), és személyesen Kövér Laca foglya elégetni a fogaskerekes egyen ruhátokat!:-D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ne kérdezősködj, a passzust lökjed.

Mellesleg törvény adta jogom a személyes adataimat úgy kezelni, ahogy nekem tetszik. Ha úgy akarom a telefon és anyakönyvi számomat repülő húzta molinón cirkuláltathatom Jeruzsálem és Nyúljork fölött. Oszt'ha Bajnaira akarom bízni akkor rábízom. Senkinek semmi köze hozzá, ha önként teszem.

Jófej vagyok, segítek: adatvédelmi törvény 5§(1) a):

Személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul.

Mellesleg az ilyen önkéntes hozzájárulás elvén működik az összes reklámszar, kuponmániától bónuszbrigádig.
@le Látó: Fél éve voltam, kérdezd Fabiust!
Semmi gond, csak Boli híján én froclizlak!:-)
Igaz, szimultán, mer' ippeg nyerek! .-P
@Alonee: Bár úgy lenne, ahogy írod. Nem is sejted mennyire tele van a tököm a politikával. :) Annyira szeretném már ha a ballib élcsapat 22 év után tényleg felvirágoztatná már végre ezt az országot.

Mondjuk vannak rossz tapasztalatok is, az egyik példának épp holnap lesz a szomorú évfordulója. :(

t7.hu/0d2n-igen-mert-hagytuk
@le Látó:

Annak drónról telepítik intergalaktikus úton. Kockafejű geekek veszéjjjjben!

Odavigyázzál.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Én meg tudom kicsoda de nem mondom meg, bibibííííííííííííííííííííííí :-D :-D
@Fabius: Lehetne ócsón mondjuk Nicosia felett? nem tudom, török tezsvéreink mit szónának, de mégis..:-)
@Fabius: Legyen. Így izgalmasabb is tán, bár kár, hogy nem csaj! :-D
@Fabius: Akkor gond egy szál se. Ezek egyébként szerinted mely paragrafusokba ütközhetnek?? :)

"a csatlakozóknak szóló belegyező nyilatkozat nem jelöli meg egyértelműen az adatgyűjtés célját, holott ennek pontos meghatározását a törvény előírja."

"Az adatokat ugyanis a nyilatkozat szerint a jogutód is kezelheti, ugyanakkor a jogutódot nem nevezik meg."
@Alonee: Igazán nem szívesen teszem, de most kénytelen vagyok védelmembe venni Gabrielt.
1, Neki ugyanolyan joga van ezen a blogon dumálni, mint neked vagy nekem, vagy bárkinek.
2, Gabriel valóban monomániás (zsidók és cigányok), és ezt tagadja, mint a magyar rasszisták, hogy rasszisták, a franc se tudja, hogy miért, de ha tagadja, hát hadd tagadja.
3, az, hogy ki miért szállt ki erről a blogról, az az ő döntése, nem pedig Gabrielé, ezt tehát ne rajta kérjük számon.
4, Mivel kormányzati szinten él és virul, és támogatott a rasszizmus (lásd Szaniszló, Kárpáti énekese, bolond régész kitüntetése) ne Gabrielen kérjük számon, hogy egyre rosszabb hangulatú a hazai légkör
5, Mivel kormányzati szinten alkalmazzák a "futball huligánokat" a diákok megfélemlítésére, ezt szintén ne Gábrielen kérjük számon
6, Én azt kívánom, hogy Gábriel nevelje kislányát békében és szeretetben. És kívánok neki még sok gyerkőcöt.
Sziasztok, további szép esstét, jó8 mindenkinek!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gábriel, nem szoktam jókívánságokat közvetíteni, így nem mondom: baszódj meg!
ja, és .-)
@kekex:

Az Európai Parlament összetételét illetően azért nem árt felidézni, tőlünk hányadik vonal hűsöl ott kint. Nincs ezzel másképp a többi ország sem.

Az élvonalban vannak okos emberek, Kroes, Reding Rompuy elég felkészült emberek, Barroso alkalmas rá, hogy összefogja és irányítsa őket, de azért a baklövés lehetősége mindig ott van minden döntésnél.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Biztos én hallok/látok félre időnként..a ko(ó)r teheti, lehet, nem is rád gondolok közben..:-)
kicsit off
népszavazás lesz Svájcban, hogy visszakérjék az amiknál tárolt 1030 tonna aranyukat, mert nem lehet megbízni egy ennyire eladósodott országban.
@aritus: A huligánokat én sem szeretem, mivel én még a légynek sem tudnék ártani. A jókívánságot köszönöm. Jómagam is akkor lennék igazán boldog ha sohasem kellene politikával foglalkozni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Előveszed az adatvédelmi törvényt, elolvasod, megkeresed és idézed. Én dolgozzak helyetted? Összekeversz a Jobbik sajtóosztályával.

Vagy megmaradunk abban, hogy az állampolgári gyanú egyenlő a finggal.
@tucano:

Ez mekkora :-D Kisöprik Fort Nox-t, visszavágnak az amik betétpiszkálásáért :-D
@tucano: Jut eszembe, ha már úgyis Svájc szakértő vagy erről a konferenciáról hallottál valamit??

"Takáts Péter kulturális kreatív, szociális vállalkozó, közgazdász nemrégiben egy kétnapos konferencián járt Svájcban, amelynek témája az alapjövedelem volt. Svájcban már gyűlnek az aláírások ennek bevezetésére, és az európai állam igen közel áll hozzá, hogy polgárai ebben a javadalomban részesüljenek alanyi jogon."

youtu.be/XIG_ZFJWCRI
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Amúgy feljebb megmondta kicsoda, de lehet nem kéne szólnom...:-))
@tucano: ja és az eddig az nemzeti banjuknak az eszközök 10%-át kellett aranyban tartani, ezt is fel akarják vinni 20%-ra. Miután a hülyék eladtak 2005-ben 1550 tonnát(kilómként 16e frankért átlagosan), pont mielőtt elszálltak az árak, khm ők se tévedhetetlenek.
@tucano:

Az amcsiknak sokminden hiányzik most, de ez nagyon nem.
@Fabius:
A PÉNZÜGYMNINISZTEREK találták ki ezt az unortodox einstandot. Nem a mezei képviselőkről beszélek. EZEKET kiválasztották! Egy szakmai választékból!!! Mind csupa ElTolcsy?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Pedig lehet sportot kéne belőle űzni. Bennem annyi gyanú megfogalmazódik, és gyakran passzust is tudok lökni mellé. Izgibb lenne így...
@Fabius: Ne bántsd szegény amcsikat. Obama is sokkal fontosabb dolgokat intéz a napokban a szentföldön :)
@Fabius: Hajrá, már csak egy ócsó ügyünk védőjét, vagy ügy észt kellene tanálni hozzá, nem? Átalányban, ha lehessen..
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Így van, nem a tiltás, hanem a szabályozás az, ami működik, pont, mint a gyereknevelésben.
És ami még működik, hogy a felhasználóra fókuszálunk, azaz a prostitúció esetében nem a szerencsétlen prostituáltat büntetjük, hanem azt a drága úriembert, aki ezt a szolgáltatást igénybe veszi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: most jöttem rá, hogyan tudlak kitenni a ketrecből, de csak amíg no fajgyűlölet.

Ránézésre mondom, hogy nem a Svájci Bankárok Szövetsége szervezte. Svájcban nagyon erős az alternatív közgáz megoldásokat pártolók lobbiereje. De ezt csúnyán le fogják szavazni, mert annyira erős a középréteg is (gyakorlatilag az egész ország), akik nem szeretik a piac és verstorzító törekvéseket. Pont úgy, mint az országos minimálbér szavazásnál várható. Kivoltak nagyon a nem szocdem többségű kantonok, hogy nehogy már megmondják mennyiért vagyok hajlandó elmenni dolgozni. Ebben a kérdésben ugyanez lesz. Elosztani? Mit? Megdolgozott érte? Ha nem, akkor sunyiba.
@kekex:

Ebben az esetben: igen. Elkúrták. Nem kicsit, nagyon.

Mellesleg nem feltétlenül a pénzügyminiszterek, inkább a spindoktorok, de ez a lényegen nem változtat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ne uszíts, kérlek, lenne mit, de úriember nem csibész, tudod?
Nem mindenki feljelentőhajhász, tudom, mert te szoktad bizonygatni, hogy a Jobbik így meg úgy, aztán?!
@tucano: Értem. Egyébként a WIR-t is kutattad már???

Miért erős a Svájci Frank?

Az 1930-as években óriási gazdasági válság söpört végig a világon. A svájci gazdák, és vállalkozók összefogtak, hogy megoldást találjanak a súlyos pénzhiányra. Létrehozták az egymás közötti barter elszámolást, ezt később elnevezték WIR-nek. A rendszer már több mint 70 éve stabilan működik
és ma már a WIR önálló belső devizának számít Svájcban a frank mellett. Bebizonyították, hogy a 2008-as pénzügyi válság többek közt éppen a WIR miatt nem rengette meg Svájcban a belső gazdaságot, és a mai Svájci Frank erősödés mögött is igen jelentős szerepe van a WIR által generált nemzetgazdasági eredményeknek. Nekünk
pedig semmi mást nem kell tennünk, mint egy ilyen stabilan működő

www.penzvilag.info/helyi-penz/
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

A világ legfeleslegesebb dolga lenne, ezért nem csinálja senkit.

Adatvédelmi példánál maradva ott a Kubatov videó. Nem a régi, a Gery Greyhound féle új. Adatvédelmi törvényt millió helyen, választási törvényt millió helyen sértettek kamera előtt. Reakció: oszoljunk kérem, nincs itt semmi látnivaló.
@Fabius: Pontosan. Széllel szemben minek, nem?
még nyerek, maradok, nem illik kiszállni, úgyhogy: foly(t)assátok!:-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Na menjenek a jó édes kurva anyjukba.
Ezek felbérelt kormányseggek, mint a Mráz Ágoston.
Aki ma, a Szaniszló, Kárpátia énekese és bolond régész kormányzati kitüntetése után és a gyilkosságért elitélt futballhuligánok a diákok ellen hajrá(és akkor urinő voltam és a többit nem is említettem) képes azt mondani, hogy "a kormánytól és a kormánypártoktól távol áll az antiszemitizmus" az szégyellje magát.
@Fabius: Ők a Bizottságban vannak, nem a Parlamentben.
@Fabius: Jó jó de a jobbik feljelentése alapján azért elindult egy nyomozás az ügyben.

hvg.hu/itthon/20130217_Jobbik_nyomozas_indult_a_Kubatovvideo_mi
@aritus: Nem vagyunk egy kultúrkörben, vélhetően, nekem belefér, bár nem osztom! .-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Bajnaiék is Péterfalvyhoz fordultak aki megmondta: nincs ügy. Ugyanez van a "nyomozással" is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez kamu, volt már brutál infláció 78-ban, főleg ingatlanbuborék miatt.
A WIR nem csodafegyver, de része az erős gazdasági alapoknak, amelyek összességében tartják a gazdaságot, de önmagában elhanyagolható. Ugye a svájciak az elmúlt négy évben bármit megadtak (és nem volna, hanem ténylegesen vödörrel öntötték a pénzt), hogy gyengüljön a frank. Az erős pénz nem cél, hanem eszköz.
Nézd meg a bitcoint, az okosság, ha elrugaszkodunk a helyi pénztől. Vezér-Szörényi Lászlóról meg tudni kell, ha mond valamit, azonnal annak az ellenkezőjét kell tenni. Amint megjósolta pl. az euró összeomlását, másnaptól nekiállt erősödni.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Én azért vezetek egy csinos listát, mit lehet tudni. Szerintem nem vagyok ezzel egyedül.

Bár néha már azt érzem kicsit felejteni kéne, mert az elmúlt 23 év összes faszságára emlékezni nagyvonalakban is sok.
@Fabius: mondom. pont. ponthogy mondom.
Mi lesz az új? márhogy érdemes-e hajnalok hajnalán..
@aritus: Sztem a kormány Fideszes részétől távol is áll, csak kihasználják. Teljesen elvtelenek, még csak nem is antiszemiták, hanem vmi elképesztő gyurmából rakták össze. Nem véletlenül Szájer ment az USA-ba, akit zsidóztak eleget az elmúlt években. Értik ők miről van szó, csak le se szarják, amíg szavazatot hoz.
hvg.hu/itthon/20130320_Szaniszlo_reakcio

"Szaniszló, aki saját bevallásra szerint leleplezte a Kennedy-gyilkosság, a WTC elleni, szeptember 11-ei támadás, a Diana-gyilkosság, valamint a Jörg Haider-gyilkosság hátterét, úgy gondolja, az "aljas rágalomkampány célja megfélemlíteni azokat, akik leleplezik e rettenetes világrendet"."

Be szép is ez..szerintem Attis mellé kellene tenni elmélkedésileg kissé, persze párnázott szobába, ketten megfejtenék a világmindenséget, seperc alatt!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Szeretem a magyar nyelvet, de többnyelvű vagyok, ahogy telnek az évek, már egyre inkább kulturális szemszögből is. Volt idő, amikor sokat jártam haza, volt amikor kevesebbet. De 2008 kivételével sosem szükségből költöztem, így semmi sem kényszerít sehova, nincs miért aggódni vagy félni, hogy elvesztek valamit. Mondjuk most volt Sao Pauloban egy magyar sütisütő workshop, amit zserbóval reklámoztak, szóval azért egy kicsit meginogtam :)
@Fabius: "Európai Unió Tanácsa ("Tanács"): Az EU fő döntéshozó szerve, a jogalkotás elsődleges, de nem kizárólagos felelőse, amely vagy egyedül, vagy az Európai Parlamenttel közösen hoz döntéseket, alkot közösségi jogszabályokat. Kormányközi alapon működő intézmény, ülésein a tagállamok kormányképviselői, általában miniszterei vesznek részt"
" Európai Tanács: Az EU tagállamainak állam-, illetve kormányfőiből, valamint az Európai Bizottság elnökéből álló testület, amelyet az EU csúcsszervének is szokás nevezni."
"Az Európai Tanács kizárólag nagyhorderejű, többnyire stratégiai kérdésekben dönt, valamint meghatározza az általános politikai iránymutatásokat, továbbá itt születnek meg a tagállamok közötti összetett kompromisszumok. Jogi aktust ugyanakkor - a közös kül- és biztonságpolitika területén kívül - nem alkot, az kizárólag vagy önállóan a Tanács, vagy a Tanács és a Parlament közös feladata."

"önállóan a Parlament ma sem fogadhat el jogszabályokat, a Tanács mellett az ügyek jelentős részében teljesen egyenrangú, kihagyhatatlan döntéshozóként vesz részt. A jogalkotási struktúra mai rendszerében a Parlamentet lényegében három különböző módon vonják be. Egyes területeken továbbra is csak konzultatív szerepe van, ugyanakkor bizonyos, ráadásul meghatározó kérdésekben már hozzájárulása szükséges, sőt elengedhetetlen, míg az ügyek növekvő területén a Tanáccsal együtt dönt, azaz egyenrangú társjogalkotóként lép fel. Hogy e három különböző jellegű döntéshozatalt mikor, mely területen használják, arról az EU alapszerződései minden egyes jogalkotási témakör esetében tételesen rendelkeznek."

www.parlament.hu/euparbeszed/dok/hataskor.htm
Jó éjt és egy szebb világot mindenkinek!

youtu.be/URGORB-B5Z4
@Nap Pali:

én azt hiszem, hogy nem hiszem és ez így jó vala mondám vala és gránitba véstem volna ha lenne gránitom

brühühühühü
@Knósszosz:

K nósszy a 2/3 is csalás -on alapos

brühühüüh

már tudod milyen aza disz moll?
@rodeo36: múltkor egy szavatokat nem értettem. Disz mollból, nekem legfeljebb a disznóól ugrik be, kár belém a tudás.
@kekex:

Oscar do 'sta má non dirá

brühühühühü
Oszi, ne titkolózz, nem illendő :-)
@tucano:

az az a moll amelyiket a d moll-ból transponáljuk egy fél hanggal feljebb...a "d" hang a zongorán ott található ahol két fekete billentyű előtt két fehér van és ebből a kettőből a második a "d" (mindíg balról jobbra haladunk)

brühühühü

zongorával az ember nem vándorol ezt én onnan tudom, hogy minél többet vándoroltam annál több cuccom maradt szerte széjjel a világban mindenféle ládákban és mindenféle barátoknál "megőrzésre" azután...mire -ha- visszatértem már ők sem voltak seholsem...rossz szokásom hogy egy táskával szeretek utazni

brüühhüühhü
@kekex:" Miért adóztatják meg a kisbetéteseket? Ez nem igazságtalan?

Az EU állítólag mindvégig amellett volt, hogy a bankbetétek egyszeri illetékkel történő megcsapolása csak a nagyobb, 100 ezer euró feletti betétekre vonatkozzon, ezalatt ugyanis az EU országaiban az állam garanciát biztosít a betétekre, bármi is történjen az adott bankkal. Vagyis ha becsődölne, akkor az állam fizetné az elbukott pénzünket 100 ezer euró mértékig. A ciprusi elnök ugyanakkor állítólag nem ment abba bele, hogy csak a nagyobb összegű betéteket adóztassák meg, ezért is született a ciprusi kormány berkein belül az a javaslat, hogy a 100 ezer euró alatti betétekre 6,75 százalékos illetéket vessenek ki. Ez óriási felháborodást szült, a kormány visszakozott, és olyan javaslatott nyújtott be, mely a 20 ezer euró alatti betétekre egyáltalán nem vetne ki illetéket, a 20-100 ezer euró közötti betétekre 6,75, az efelettiekre pedig 9,9 százalékos illetéket rótt volna. A változtatás már nem hatott, a ciprusi parlament azt kedd este leszavazta."
hvg.hu/gazdasag/20130320_Valami_nagyon_buzlik_Cipruson
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

lesz új logo? színes szagos és cuki?

brüühhühü
@épészmérnök:

tudod énekléshez más mássalhangzókat énekelnek mint a mi írva van mivel némelyik túl sok levegőt veszít és akkor sem szól a Walkür híres a walkürök lovaglásában ugye az van írva hogy
Hoyotto Ho Hoyotto ho de a csajok azt éneklik, gogy tojottalótó tojottalótó mert a té nem enged el levegőt ugyanúgy az Oscar lo sa > dosta

brüühhühü

Saper vorreste
Di che si veste,
Quando l'è cosa
Ch' ei vuol nascosa.
Oscar lo sa,
Ma nol dirà,
Tra là là là là
Là là là là.

Pieno d'amor
Mi balza il cor,
Ma pur discreto
Serba il segreto.
Nol rapirà
Grado o beltà,
Trà là là là
Là là là là.

tartja de a "domino" mindenképpen meghal
@aritus: Nagyon szimpatikus, hogy Önök ezen a blogon ilyen keményen kiállnak az egyetemes emberi jogok mellett, ezt őszintén mondom. Engedje meg, hogy reflektáljak az Ön által írottak 3. pontjára. Remélem abban is egyetért velem, hogy a focimeccsekre már nem járó, a huligánok miatt, a stadionokat elkerülő sportkedvelő emberek is, a saját döntésük okán, nem mennek szórakozni. Ne kérjük ezt számon rajtuk, mármint az ultrákon. A példám csöppet demagóg volt, de tényleg csak egy indur pindurt. A blog pedig, hááát, érdekes kérdés. Ha nagy és fennkölt, a politikát formáló színtérként gondolunk rá, akkor Önnek igaza van, akkor sugároznunk (pontosabban Önöknek kell sugározniuk, törzstagoknak) a Gábriel és társaik iránti toleranciát és megértést. Azonban ha egy közösségi térként, laza, szórakozásra, véleménycserére alkalmas, lüktető, világot nem megváltani akaró, csoportként, akkor én nem haboznék kivágni egy nácit.
Én eljátszanék a gondolattal, hogy megjelenik egy ilyen típusú blogon 10 Gabriel, 10 ilyen kis szorgos hangya, és az alapvetések, amiket Ön lefektetett, nem volna szabad, hogy megváltozzanak, akkor mi lenne?
A pongyola stílusomat tudja be a reggelnek.
Tisztelettel.
Izlandon hagyták bedőlni a bankokat...
nem ettől élnek ól, de ez is benne van a pákliban azért...
Fabius: már megint ütődöttebb vagy az átlagnál, az offshore lovagok nincsenek, és nem is lesznek soha szopóágon, most sem fog történni semmi, az EU-IMF páros szokásos idiotizmusával bepróbálkozott, és ennyi...

semmiféle adóztatás nem lesz, a sóhivatal IMF-EU megint leszerepelt, ennyi....
@Alonee: Elgondolkodtató a hasonlata. "Indur pindur" sarkos, de igaz. Érdekes a felvetése a "10 ilyen kis szorgos hangyáról".
De én nem tapasztaltam semmilyen toleranciát sem megértést, amely Gábriel és társai felé irányulna. A többség részéről inkább mély megvetést, de minimum elutasítást.
Azt hiszem az ilyen kérdések "mit tegyenek Gábriellel", teszik a blogot többé, mássá, mint egy laza véleménycserélő közösségi tér.
Nagyon elgondolkodtató a megjegyzése. Úgyan nem nekem szól, de engem megfogott. Köszönöm.
Tisztelettel.
@Alonee: Bocs de én nem így látom.A megnyilvánulásai nem durvák.Vagy nagyon érzékenyek vagytok.
És még azt sem hszem,hogy Szív miatta ment el.
+ahhoz képest is normális amit én néha a toleránsoktól kapok.
@Alonee: Azt nem mondták neked hogy a náczizás ugyanolyan unalmas mint a zsidózás?
"A ciprusi példa okot szolgáltat Moszkvának arra, hogy átgondolja, van-e helye az eurónak az oroszországi tartalékvaluták között - mondta Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő, akinek véleményét az Interfax hírügynökség közölte szerdán. "

Ez nekünk is lényeges, remélem, a kormánynak van annyi esze, hogy a tartalékban lévő Eurót szép csendesen aranyra és bármi másra váltsa.
@Alonee: Nem nagyon értem, miért gond az, ha neked valaki náci.

Szerintem pld. elég sok a kommunista, szélsőséges liberális akik ekvivalensek a nácikkal, ezt ki is fejezik és akkor mi van?

Azért azt pedig te sem gondolod komolyan, ha valóban nácizmus lenne, akkor azok, akik ma balliberálisnak mondják magukat, rohannának a Bakonyba ellenállni.

Túl van ez dimenzionálva, véleményem szerint azért, mert pár ember képtelen elviselni, hogy másoknak más gondolatai vannak.

Tapasztalatom szerint ez azokra jellemző, akik kihangsúlyozzák, hogy liberálisok.

Ami valójában azt jelenti, hogy szerencsétlen szűk gondolati korlátok között fog mozogni, különben a többi liberális nácizni fogja.
(Praktikus is, mert mások eszeveszett nácizásával érvek sem kellenek)
...szerintem meg az EU ült fel a szopórollerre, mert ha most odadobja az oroszoknak Ciprust, lesz egy frankó EU tagország amelynek nevében Oroszország szavaz és vétóz majd.

Ha meg nem dobja oda, akkor választhat a fegyveres beavatkozás, Ciprus kizárása, vagy fizetik a múlt bűneinek (szemet hunytak a lazaság fölött) számláját, magas kamattal.
@kifordított nagyanyó: Persze mondták, meg mondják is, de kit érdekel, nekem van egy szempont rendszerem és az alapján értékelek. Problem? Uncsi? Problem?
Apropó, nekem viszont az unalmas, hogy az utóbbi időben -pill. bocs, nem unalmas, hanem tendenciózusan szemét-, a nácizás/zsidózás kérdést lazán összemosva ld. Vincenten Maroz, uncsivá minősítitek. Igaz, Maroz ki is lett ezért b..va onnan rövid úton. Ez azért káros, mert egy idő után megteremtitek azt a légkört, ahol erről a kérdéskörről már nem illik beszélni, mert senki, pontosabban sokan nem merik felvállalni, hogy unalmasnak tűnjenek.
@kifordított nagyanyó:" Na ugye."
Ez nem tudom mire vonatkozott. Én nem vagyok sem anti-, sem filoszemita. Mint azt feljebb már megírtam. Az érdekel valaki miért akar mindenáron zsidózni. Magyarországon van rasszizmus (cigány, zsidó). Az a kérdés ez miért van. Szerintem. Lehet ezt a szőnyeg alá söpörni, de az nem megoldás. Közel egymillió ember támogatja a Jobbikot. Én nem. De az az egymillió biztos, hogy nem mind náci. Max. 15-20%. És az sem igazán. De akkor is foglalkozni kell velük. Azzal, hogy miért szavaznak egy olyan pártra, amilyen a Jobbik. És azzal is, hogy tényleg azt hiszik, ha nem lesz zsidó származású vagy vallású Magyarországon, akkor jobb lesz? De ezt meg lehet, sőt kell is beszélni. Nem szimpatizálok az ún. szélsőjobbal, de őket sem lehet kirekeszteni általánosságban a hazából.
Mondjuk Gábrielnek azért tényleg mindenről a kommunisták és a zsidók jutnak az eszébe a linkjei alapján.
"Zentai Péter: Ön Washingtonból figyeli a legfrissebb európai fejleményeket. Hogy látja őket onnan? És mit szól ahhoz, amit a ciprusi miniszterelnök tanácsadója mondott nekem tegnap, hogy Ciprus nemzetközi összeesküvés áldozata?

Desmond Lachman: Óriási hibát követett el az Unió, pontosabban az EKB és Németország. Globális kétségeket ébresztettek ugyanis a bankbetétek biztonsága iránt.
Békeidőben most először történik meg, hogy rendkívüli hatalommal bíró kormányok és szervezetek kimondták, megszeghetőek a világban élő egyszerű polgárok milliárdjainak adott állami garanciák. Felmérhetetlen eróziót okoz világszerte az államba, az állami intézményekbe vetett hitben, hogy „csak úgy” felszámolható a kis betétekre adott garanciális biztosítás. Ez közvetetten még inkább hozzájárul az – elsősorban – európai bankrendszer megrendüléséhez, mélyíteni fogja a banki válságot. A gazdasági-pénzügyi következményeket előbb-utóbb drámai mértékben fogja megérezni az Önök közép-európai térsége."

www.privatvagyonkezeles.hu/alapblog/37-zentuccio/2828-europa-ordogi-korben-a-helyzet-abszolut-remenytelen
Orbán Viktor 2013. március 20. M1 Híradó 19.30 perc.: Magyarországé az Európai Unió legversenyképesebb gazdasága!
Noooormális Margit??? Ennyi erővel már azt is hazudhatta volna, hogy mi vagyunk az univerzum császárai.
süti beállítások módosítása