Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/mutragya-termelok-nitrogenmuvek-koltsegek.789088.html Ukrajnából származó ... (2024.05.01. 21:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.03.20. 03:37 Fabius

Szopórolleren az offshore lovagok, bezzeg Izland

Címkék: gazdaság imf ciprus izland offshore

Egyszervolt offshore sziget most bajban van. Nem kell csodálkozni, előfordul ez egy adóparadicsommal is, ahol a bankrendszer mérlegfőösszege az ország GDP-jénél nyolcszor nagyobb, és amelyik pont a végtelenül kedvező adórendszere miatt képtelen a saját szükségleteihez mért adóbevételt produkálni. Ráadásul most megszállta őket - vagy nem, mert leszavazták a betétsarcot, úgyhogy nem tudni - gyűlölt ellenségünk az Unió-IMF páros. 

Ómájfaszom, mi lesz most velünk, izzadják szottyosra az ágyneműt Seszták Miklós barátai éjjeli hánykolódtukban a betétre kirótt százalékjelekkel hadakozás közben. Ez hallatlan és rémisztő, suttogják bele a szoba sötétjébe, és lássuk be igazuk van. A betétek megsarcolása tényleg ijesztő, a módszer az EU-tól szokatlan, és mi sem szeretnénk egyszer egy ilyen döntésre ébredni. A ciprusi kisbetétesek kétségbeesését is értjük, őket sajnáljuk is erősen akármi lesz a dolog kimenetele. Ha őket is megsarcolják az offshore lovagokkal együtt az a pénzvilág szégyene lesz. 

De azért legalább elméleti síkon tegyük már fel a kérdést magunknak: az Unió mekkora lelkesedéssel akarja vajon az orosz-ukrán oligarchák, a Seszták haverok és hasonszőrű barátaik Cipruson tárolt vagyonkáját megmenteni egymaga? Miért is akarná, mikor az előbbiekhez semmi köze, az utóbbiak meg a saját államaikban adózás helyett Cipruson optimalizáltak adót és kezelgetik a többek között uniós pénzből, uniós pályázatok elnyeréséből kimentett vagyonkát. Magyar viszonylatban - a számítások szerint - 170-270 milliárd közötti összeget. 

Arról nem beszélve, hogy ha valakinek, nekünk aztán semmi okunk nincs a szemünket forgatni az EU-IMF eljárásra. ÉdesViktor manyup einstandja ez egy dolog, de az adóamnesztiája hajszálpontosan ugyanaz volt, mint amit most a szörny kettős elsőre kitalált. Hozd haza a betéted, levonunk belőle 10%-ot és nem kérdezünk semmit. Mi a különbség? Az Unió csomagja szerint továbbra is kint lehet hagyni, levonják belőle az adót és nem kérdeznek semmit. Az rendben van, hogy Viktorék az önkéntesség elvére alapoztak, 1000 milliárdot vártak haza amiből hazaért 67, mert az offshore lovag nem hülye. Cserébe most pisloghat, mint buzgó kádéenpés az ő keresztes lovagjára,  mert az adóparadicsomából eladóparadicsom lett. 

Tudom, tudom, bezzegsvájc, és bezzegizland. De bezzegsvájc a bankrendszere mellett képes beszedni a zökkenőmentes működéséhez szükséges adókat is, Ciprus meg a Putyin tesótól kapott első kölcsön utolsó morzsáit éli fel, és a betétek megadóztatása helyett Szarrasz pénzügyminiszter most megint tőlük kérne egy újabb szatyor pénzt kölcsön úgy, hogy az elsőt se tudják visszafizetni. 

Márpedig az orosz kölcsön sosincs ingyen, azt talán nem kell magyarázni senkinek. 

A bezzegizlandozás meg talán a svájcozásnál is nagyobb bullshit. 

- Izlandon összesen kb annyian élnek, mint Heves megyében. ( 320 ezer-311 ezer)  Az országnak nincs:

- Önálló hadereje, vasútja, a miénkkel összemérhető szociális ellátóhálózata, aszfaltozott - tehát rendszeresen karbantartandó - közúthálózata (8200 km, ezzel szemben a miénk 31 628 km) 3200 önkormányzata (104 van összesen)  parlamentje 63 tagú. 

Cserébe van:

- Kiaknázható természeti erőforrása: halászat (export 60%-a) geotermikus energia, hidroelektromos erőforrások. Az egy főre eső GDP 52 764 dollár amivel harmadikok a világon, szemben velük ugyanez Cipruson 28 961 dollár (29 hely) itthon 14 050 dollár (47 hely). 

Szóval mit is tetszünk összehasonlítani a mivel? A van ott pénzt a seggünk kivan a gatyábóllal? Hogy? Ezt az országot is el lehetett vinni a bankcsődig és IMF hitel felvételig?  A probléma annyi, hogy Izland csődje nem az állam túlköltekezésének volt köszönhető (a csőd pillanatában az államadósság 27% volt)  hanem a három nagybankja bedőlésének, akik pont, mint Ciprus jelentős külföldi tőkét halmoztak föl. A Lehman Brothers csődje berántotta őket is, a külföldi tartozások összege így meghaladta Izland GDP-jének ötszörösét. Cipruson nyolcszor akkora a bankbetétállomány, mint az éves GDP, emlékszünk még, ugye? Ha bedőlnek vajon mennyit tud majd ebből kifizetni az ország? 

Az izlandi kormánynak esélye nem volt a nemzeti össztermékének ötszörösét kifizetni a három bankja ügyfeleinek, ezért kizárólag a saját állampolgárait kárpótolta, a többi betétest meg nem. Teccik érteni, szabadságharcosok és betétadóztatáson méltatlankodva bezzegizlandozók? 320 ezer angol, holland betétes pénze elment (volna) a levesbe, ha a saját kormányuk nem kárpótolta volna őket az izlandi szabadságharcosok helyett. 

Érdemes elolvasni erről a kiszámoló.hu teljes posztját

Szépen összeszedték azt is, mi újság volt a bankcsőd után, és hogyan lábaltak ki a válságból: gyakorlatilag a duplájára emelték az adókat. A szabadságharcosok. ÉdesJézus most segíjjél. Ez az, ami Ciprus esetében is kimarad minden egyenletből. Azt olvasom, hogy Kovács József kisbetétes neszebazmegozza a pénzét, de azt nem, hogy az offshore világ bármelyik feléhez is szólna akár egy: szeggyé elég adót, bázzeg, vagy egy te meg adózz itthon, töki kirohanással. Pedig amíg ezért nem szól senki, csak azon sopánkodik, hogy megint rajta csattan az ostor, gyűlölt ellenségeink ÉdesViktor Matolcsy feliratú kottájából játszanak, és a nagyok bizniszeinek költségét neki is meg kell fizetni, addig ezek a bukások kódolva vannak minden hasonló országban. 

Ami ellen szót lehetne emelni, ha máskor nem, most. Feltéve, ha nem elégszünk meg az imfahibásozással, ahogy általában mindig. 

818 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr375149452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ciprus nem offshore adóparadicsom, hanem alacsony adózású EU tagállam. És ha ezt értelmezzük, akkor apróbb zavaró mellékszálakra kell odafigyelni.
Sok jobber köcsög csak azt képes felfogni, hogy ó igen, Izlandon államcsőd volt, és nézd, nem is olyan rossz nekik. Beszélhetek nekik, hogy a hal, és a gejzír azért nem elhanyagolható fegyvertény, nekünk az állampapír van, amit államcsőd esetén pont nem tudunk megenni.

Mindig eszembe jut a horvát bácsi Split környékén, akinek 82 évesen napi rutinja volt 6 méterre lemerülni egy szál búvárszemüveggel, felhozni egy csomó kagylót, azt eladni a piacon, aztán délután csak lógatni a lábát. Úgy kábé ő az a fajta ember, akit egy horvát államcsőd kábé meg se karcolna. Ha nem veszik a kagylót, eszik halat, oszt heló.

Nálunk ilyen lehetőség nem nagyon van.

Persze büszkék vagyunk, hogy magyar agy, amekkora király, de ha az R&D-t elüldözzök, akkor mit akarunk kezdeni a magyar aggyal? Áhh!

Nagyon hülyének kell lenni ehhez!

Köszönöm, Uram, hogy nem vagyok fideszes!
@nemecsek ernő áruló:
"_Sok jobber köcsög csak azt képes felfogni[...]"

sok baller is. és sok egyéb is. amúgy stimmt.
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130319_Hazudni_Ciprusrol#rss

"a ciprusi sarc ellen nem ezek a vállalkozások tiltakoznak a leginkább, hanem Vlagyimir Putyin. Nem véletlenül. A putyinista korrupt oligarchia védelme azonban nem tartozik a tisztességes piac, a tisztességes piacgazdaság és a tisztességes jogrend követelményei közé."

"Ciprusnak van választása, az EU nem önhatalmúlag elveszi a pénzt (és pláne nem költi el utána még nagyobb bajt okozó bődületes ostobaságokra, mint a nemzeti együttműködés gazdaságpolitikája), hanem felajánlja, hogy a nagyrészt sáros pénzek megsarcolásáért cserébe megmenekülhet az ország. De választhatják a putyini oligarchákat is, akkor viszont várhatják tőlük a segítséget."
Az adóparadicsomok önsorsrontó bűnösségéről ez mind igaz, de az EU bejelentés első formájában akkor is nagyon gáz. Ha csak egyetlen becsületes ciprusi van azon a kurva szigeten, ez elfogadhatatlan eljárás.
Ha ennyire tudja mindenki, ki az adóelkerülő, akkor büntessék őket. De az, hogy egyetemesen lecsípünk boldog-boldogtalan betétjéből az iszonyú következményekkel járhat. A nyugati civilizáció egyik alapvetését rúgtuk fel, mint paraszt a tyúkszart.

Rögtön az elején hagyni kellett volna Görögországot csődbe menni. Előre megmondtam, ha bárki is emlékszik. (Nem emlékszik senki) Eddig mi pénzbe került ez a mentőakció? Eredménye semmi. Ha nem dobod az első potyautast rögtön a cápák közé, a második út alkalmával elmerül tőlük a hajó.

Egyik állam sem fog fenntartható, de a választóknak kellemetlen adórendszert fenntartani, ha mindig megmentik, vagy megengedik, hogy elvegye a magántulajdont ha úgy hozza a szükség. Lásd manyup. Azóta sincs normális adórendszerünk.
nagyon szar lehet!
a simicska birodalomnak pár fillér adót kell fizetni?
skandallum ! ijjen skandallum még nem esett
Pedig a szavazás előtt már eljutottak oda, ahol kezdeni kellett volna: a 100ezer eurós betétbiztosítási kötelezettség alapján annak mentesítéséig. Ami önmagában kizárta volna a kisbetéteseket a rekvirálásból.
De a lépés mégiscsak kikezdi a kapitalizmus alapjait: a magántulajdon szentségét és sérthetetlenségét.
A vicc az, hogy államcsőd esetében nem csak a sarcolt részt, hanem a tőke egyébként megmaradó nagyobb részét is elveszíthetik. Merthogy az állam TÉNYLEG csak 100 ezer euróig köteles jótállni a betétért.
Tehát az orosz pénzek miatt mégiscsak lépéskényszerbe került Putyin is.
Mit hallani, mit intézett náluk a ciprusi pénzügyminiszter? Miért tüntették el a az orosz segítség - gázkitermelés jogáért féle cikkeket?
Apropó bank: hogy a fenébe képzelte a Mody's, hogy mást mond a magyar bankokról, mint a hivatalos kormánypropaganda?
iroda.hu/news/details/99041
Az MKB kihajította a hiperaktív Moody's-t
De legalább a repülőtársaságok nyertek az ügyön:
hvg.hu/gazdasag/20130319_Tomve_vannak_oroszokkal_a_Ciprusra_tarto#
plusz az angol kormány is repülőt küldött 1 millió euró készpénzzel a katonáinak.
"Balog Zoltán visszakéri Szaniszló díját"

ezt nem is tudtam hogy balognak szaniszló-díja volt...
azt hittem Táncsics-díjról van szó...

index.hu/kultur/2013/03/19/balog_zoltan_visszakeri_szaniszlo_dijat/
Adoilag a pénzügyi unió lenne a megoldás a piacunio után. Nem csak közös piz,hanem adorendszer, stb is. De az USE nem tetszik sokaknak. Vikinek, Simlicskának pláne.
off
index.hu/belfold/2013/03/20/otodszor_is_atirhatjak_az_alkotmanyt/
lesz ez még hatodszorra, sokadszorra is. A gránit szilárdságú.
A díszkiadás, amit Kerényi hozott létre, már rég elavult. Azok is, amit közpénzen az iskolásoknak "ajándékoztak".
Már az is elég nagy szégyen,. hogy "mikorszkóp alá kell helyezni" a magyar ügyeket. Nem kellene azt még tetézni:
veol.hu/belfold/washingtoni-meghallgatas-reszrehajlas-nelkuli-vizsgalatot-surgetnek-1535293
nol.hu/kulfold/_magyarorszag_a_zsarnoksag_szelen_all_
Ami ékesen bizonyítja, hogy ha ketten csinálják (látják) ugyanazt - az nem ugyanaz.
@kekex: orbán ezért is hajthat államcsődre. A betéteket azonnal benyulná. A diktatura meg a zsebébe tenné.
@Nap Pali: Baloggal egy hülye
endresy.blogspot.hu/2013/03/balog-zoltan-gyontatni-fog.html
Szaniszló megfogja tartani a pénzt,v.mártirrá teszi magát a Turul-klubban.
@aritus:
Az igazi kérdés persze az, hogy mit kezd az Unió azzal, hogy egy a bíróságuk által jogellenesnek ítélt rendelkezést egy tagállam daffke beír az alkotmányába?
Egyre helytállóbb Kéri véleménye a "nokedliszaggatóval alakítható alkotmány"ról.
Apropó alkotmány. Ha győz (haha) az ellenzék, akkor egyszerűen fel kell állítani egy Alaptörvény Bíróságot, és ezzel ki lehet üresíteni a fideszista Alkotmánybíróságot. Egy szavuk sem lehet a fidesznek: ők találták ki a technikát.
@GeoCracker:
Tekintettel arra, hogy a MAGYAR nép többségének egy pár tízezres rendkívüli kiadás előteremtése is megoldhatatlan, a fizetés pár napos csúszása is tragédia, semmiféle tartalékkal nem rendelkeznek: ez egyenlő lenne a tömeges éhhalállal. Nem mintha ez visszatarthatná Orbánékat, ha ebben látnak bizniszt. A tudati előkészítés nagyban zajlik a jobbos blogokon.
Egyszerűen fogalmuk sincs azzal, hogy az mivel jár, és nekik csak az "előnyeit" sorolják:
"megszabadulnánk az adósság zömétől" azt elfelejtik hozzátenni, hogy a lakosság zömével együtt.
@GeoCracker: szanyi szló mostmá tényleg elmondhattya magáról hogy a zsidók (amerikai és izraeli) támaggyák, nyilván azért mert rájött a titkukra...

ujabb bizonyítékot szerzett
néhány kapcsolódó:

Sorra esnek el a támaszok a magyar részvénypiacon, s ami aggasztó, hogy a leggyengébb teljesítményt az elmúlt napokban a korábbi éllovas OTP nyújtja. Az optimistáknak még egy menedékük van.

www.napi.hu/tozsdek-piacok/utolso_szalmaszalaba_kapaszkodik_budapest.548386.html

-------------

Magyarország adóssághelyzete speciálisnak tekinthető: bár az adósságmutatónk uniós összevetésben nem kirívó, a régióban viszont Ciprus után nálunk a legmagasabb az adósságráta – hangozott el az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által szervezett háttérbeszélgetésen, ahol az is kiderült, hogy bankbetétekből további devizát szeretnének átcsatornázni állampapírokba.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_lakossag_es_a_vallalatok_megtakaritasaira_faj_az_allam_foga.548341.html
bocs: fogalmuk sincs ARRÓL
logout.hu/bejegyzes/dany007/mit_tegyunk_allamcsod_eseten/hsz_1-50.html

viharesnapustes.blogspot.hu/2012/01/mit-tegyunk-allamcsod-eseten.html

mindennapi.hu/cikk/tarsadalom/becsodolni-vagy-nem-csodolni-ez-itt-a-kerdes/2011-12-31/11388

és a személyes kedvencem:
www.vasarnapihirek.hu/szerintem/karcagi_vasarlas_allamcsod
"Első és legfontosabb intelmünk, hogy államcsőd esetén ne essünk pánikba! Hirtelen államcsődkor lélegezzünk mélyeket, próbáljunk re­­laxálni, mert a szorongás csak tetézi a bajt, és a későbbiek során pszichoszomatikus betegségek kialakulásának forrása is lehet. Jól jöhet egy homlokra, illetve tarkóra helyezett hideg vizes borogatás. Súlyosabb államcsőd esetén lazítsuk meg a ruházatunkat, feküdjünk a földre, polcoljuk fel a lábunkat, és lógassuk ki a nyelvünket, mert az elzárhatja a légutakat, ha elveszítenénk az eszméletünket."
@Nap Pali: @GeoCracker: ne feledjük, a díjat végül is halász kérésére adta balog, megbízott a kulturális államtitkár ítéletében. nekem ez a szörnyű, mert balog tájékozatlansága is menthetetlen, ám halász tudta, ki a szaniszló. most vagy balogot akarta szívatni (hajt a miniszterségre), vagy tényleg ilyen értékítélete van (halász nagy haverja bayer például).
A Népszabadság szerint a tartozás részleges elengedése is szóba kerülhet a devizahiteleseknél; az adósok negyede több pénzzel tartozik, mint amennyit a lakása ér.

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/keszul_az_ujabb_devizahiteles_mentocsomag.181371.html
@bella _ciao: ja ja

és nyilván szentkétharmaddal gondot okoz egy kitüntetés visszavonyása...

a NER az egy hitványságból épített piramis...
minél hitványabb anál fejjebb jut vki...
hitványság = alkalmatlanság + gerinctelenség...
@GeoCracker: "Szaniszló megfogja tartani a pénzt,v.mártirrá teszi magát a Turul-klubban."

A ballibsi "újságírók" viszont, akik mondjuk horngyuszi alatt kapták a díjukat (drágabolgárúr, némethpéter) a vele járó pénzt is nyilván visszaadják egyből. :)
@GeoCracker: két mondatod nagyon rossz a blogon:

1. "Holott lelkészként tudhatta volna, hogy még a gyónásnál sem illik mellébeszélni."
2. "Esetleg a párt- és kormánytársait, meg olykor a tükörképét gyóntatja."

gyónás csak a katolikusoknál van, balog református lelkész. illetve van, de a négyszemközti, több kiválasztott vezető előtti vagy épp a teljes gyülekezet előtt gyakorolt bűnvallás többnyire része a protestáns egyházak hitéletének is. a bűnösnek ilyenkor „hirdetik” bűnei bocsánatát, de magának az aktusnak nem tulajdonítanak kegyelemközlő hatást, és nem tekintik szentségnek.
@bella _ciao: mi az hogy kérésére? mi ez? ha megkérem akkor én is kapok egy plecsnit? ez a haveri körnek osztott kitüntetések tudtak kiakasztani.
@shinichi: Azért ez nem ilyen egyszerű. Ha hagyják bedőlni az adott ország bankrendszerét,
1, akkor is az adott bank betétesei szívnak, és az is nagyon megrendíti a bizalmat a bankrendszerben.
2, itten emberekről beszélünk, ha hagyjuk bedőlni az egészet, akkor velük mi lesz? A csődöt valahogy túl kell élni, életben kell maradni, egy csődből egy ország nagyon nehezen áll talpra, olvasd el Izlandról, amit Fabius belinkelt.

Nekem fogalmam sincs, hogy itt és most konkrétan mit kell csinálni, nem értek hozzá, de megfontolandó, amit a VV-hez írt kommentet Varró László:
velemenyvezer.blog.hu/2013/03/19/ha_jon_a_bankbetetek_einstandja_johet_az_osszeomlas#comments

A jövőre nézvést nyilván egy sokkal szigorúbb és egységes! szabályozás szükséges, ami kiterjed olyasmire is, amiről most szavaztak igenlően Svájcban és amit az EU most próbál tető alá hozni a bankok esetében. Ami ellen Anglia már azonnal ágál, mondván mi van akkor a bankok függetlenségével. Most nem találom a linket, és nincs időm keresni.
kíváncsian várom mit írtok azután, hogy a cyprusi parlament nem fogadta el ezt a megoldási javaslatot és az államfő nyilatkozott azonnak utána, hogy van és megkeresik a megfelelő megoldást

a magyar offshore lovagokat a magyar államnak kell rendbe tennie, arra van a magyar parlamentnek titulált bolhacirkusz vagy majomház...igaz a majmok nagyon kedves lények, közeli elődeink és ők is megeszik még a saját szarukat mint nagyon sok magyar emberszabású még diszkonttal is

brühühühühü

szép kis izé mi lesz most levédiában?
@bella _ciao: igen, ezt én is szerettem volna megjegyezni, hogy kis zavar van ott. ahogy mondod. négyszemközti gyónás nagyon ritka nálunk, inkább az úrvacsorához kapcsoló gyónási kérdések, aztán a végén csendes elmélkedés.
off

idióta szaniszlóhoz

''Vonják vissza ennek a szaniszló nevű elmeháborodott zsebnyilasnak a díját'' - Deutsch - 2013.03.19

Deutsch Tamás is amellett foglalt állást, hogy vonják vissza Szaniszló Ferenc Táncsics-díját. A fideszes EP-képviselő azt írta Facebook-oldalán, "Vonják vissza ennek a szaniszló nevű elmeháborodott zsebnyilasnak a díját! Lécci, lécci, lécci!"

----------------

Az díjat visszaadók pedig a jutalmat a rossz sorú újságírók alapítványába küldik, a fent említettek is.
@rodeo36:

Varga: sosem foglalkoztunk a bankbetétek megadóztatásával
A miniszter arra biztatja a vállalakozókat, hogy tartsák itthon, hozzák haza a pénzüket.

www.portfolio.hu/gazdasag/varga_sosem_foglalkoztunk_a_bankbetetek_megadoztatasaval.181372.html

-----------

A lakosság és a vállalatok megtakarításaira fáj az állam foga?
Az Államadósság Kezelő Központ szeretne 2,5-3 éves futamidőn devizát bevonni. A lakossági és vállalati bankbetétek is célkeresztben vannak.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_lakossag_es_a_vallalatok_megtakaritasaira_faj_az_allam_foga.548341.html
@bella _ciao: Helytállóak a kiegészítéseid. Egyébként én is rendszeresen meggyónóm, hogy egy hülye visszaeső magyar náci pusztabunkó vagyok meg amúgy is.:)

fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/544184_552919621407040_1797809820_n.jpg
@aritus:
az angolok kétkulacsos politikát folytatnak számukra az amerikai bankrendszer azon tagjai fontosak amelyekkel együtt arattak és még aratnaqk ebben a deregulált helyzetben, de az nem megy, hogy egy hitelintézet kitalál mindenféle deriváltakat és a semmit kamatoztatja és ebből a semmiből ad kölcsön azaz ez a kölcsön akkor lesz valósággá amikor te meg a szomszédod el kezded "visszafizet"-ni...addig az nem létezik és semmilyen más módon nem is lehet de vannak olyan esetek, hogy 10 szeres áttételen keresztűl szorozzák a semmit (USA Freedy and Mae 15000 a ház bekerülési ára de a "vevőnek" nincs pénze rá erre eladják neki 65000-ért olyan kamatos kamatra amely által kifizet 150000 és azt keményen be is hajtják...ugyanez van sok más mindenben is)

a GS és a többi kánya kibaszott az EURO-val de nem annyira hogy tönkretegye de annyira igen hogy sokat fizessen létéért és ebben érdekelt a brit és az USA a franciák és németek ezt tudják de kevesek a nagyok ellen Kína meg negy szövetkezik van saját ereje

persze a hírek úgy és onnan jönnek ahola GS űl és neki kedvez de meddig

meg kellene szűntetni a GS-t és a többi nagyot és felső határt szabni operációknak értékben valamint tőke bemutatás nem csak számok valós értékek nélkűl

brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ha tetszik, ha nem szaniszló kitűntetése iszonyű nagy mellényúlás. eleve röhej, hogy táncsics-díjat adnak egy széljobb újságírónak, mellette tényleg gázos az egész szíriuszos története, ha neked vállalható alapíts számára erich von däniken-díjat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: kérdezd má' meg a varga elvtársat az extra és extra magas bankadó az mi? és hogyan viszonyúl mindehhez a hazugsághoz a róka énekeltetni akarja a varnyút

hogy vagy varnyú????
brühühühühü
@Penivaldes: peni! pedig a kitűntetések többsége haveri szinten történik. szomorú, de így van. nemcsak a mai kormány jellemzője.
@Poszthoz: Az izlandi példában nem az a lényeg, hogy mennyi mindenben lehet vagy nem lehet összehasonlítani velünk vagy más országokkal, hanem sokkal inkább ez.

2.bp.blogspot.com/-cFfAoYRsdzM/URuWH6GTN0I/AAAAAAAALUQ/XoAMkPYZ78U/s640/Izlandi+eln%C3%B6k.jpg

Ja és kukk, hogy miket is mondott az illetékes Davosban:

youtu.be/pTpUBeO1SRA
mindeközben az MNB-ben matolcsy gőzerővel dolgozik a katasztrófahelyzet elhárításán:
www.napi.hu/magyar_gazdasag/mit_tervez_matolcsy_a_tartalekkal_kulonos_palyazati_kiiras_az_mnb-ben.548259.html

kiemelnék néhányat, hogy az ott dolgzóknak (már aki megmaradt) miről kell házi feladatot írniuk munka helyett:
3. Az egyensúlyi kamatláb fogalma, szintje, hatásai a magyar gazdaságban.
6. A folyó fizetési mérleg alakulása 1998 és 2012 között:
9. A devizatartalékolást meghatározó elméleti és gyakorlati összefüggések elemzések Magyarországon.
12. Az MNB által 2008 utáni válságidőszakban nem alkalmazott monetáris eszközök elmaradt haszna és költségei.

ezek láttán én úgy néztem, mint a kiképzőnk, amikor felállt a surranótársam töltött AK-val a lőállásban.
@bella _ciao: tudom sajnos igen, ezért is tartom őket nullára.
@bella _ciao: Balog Zoltán arra kéri Szaniszló Ferenc újságírót, adja vissza a neki tévedésből megítélt Táncsics-díjat. Az emberi erőforrások minisztere a Szaniszló Ferencnek írt levél másolatát egyúttal közzétette saját honlapján. A műsorvezető ma 20.30-kor az Echo Tv-ben reagál a miniszteri kérésre a Világ-panoráma című műsorban rendkívüli kiadásában.

www.echotv.hu/?akt_menu=16&r_id=29&hir_id=317161
@Secnir: "ezek láttán én úgy néztem, mint a kiképzőnk, amikor felállt a surranótársam töltött AK-val a lőállásban."

és felétek is fordult?? :)
@bella _ciao:

" erich von däniken-díjat."

Ez szellemes:))
De régen hallottam a nevét.
Sok baloldali, liberális "köcsög" (jelző nemecsektől:3.hozzászólás)öngólt rúgott a Szaniszló ellenni ajvékolásával. Ekkora reklámot még gesztenye gusztika sem lett volna képes véghezvinni.
Köszönjük!
De nemcsak Szaniszlónak csináltak reklámot, hanem a DEMOKRÁCIÁNAK, TOLERANCIÁNAK, és a SZÓLÁSSZABADSÁGNAK IS! Amiért annyira aggódnak baloldali körökben. Ezt is köszönjük!
Egy jobb blogger idézete:"Az Emberi Jogok Egyetemes nyilatkozatának 19. paragrafusa (1948) szerint a szólásszabadság elidegeníthetetlen jog. „Minden személynek joga van a vélemény... és a kifejezés szabadságához, amely magában foglalja azt a jogot, hogy véleménye miatt ne szenvedjen zaklatást, és hogy határokra való tekintet nélkül kutathasson, átvihessen és terjeszthessen híreket és eszméket”.
Az Európai Emberi Jogi Bíróság egy 1976-os határozata úgy fogalmaz, hogy „a szólás szabadsága nemcsak azokra az 'információkra' és 'eszmékre' vonatkozik, amelyeket az emberek jó néven vesznek […], hanem azokra is, amelyek bántják, felháborítják vagy zavarják […] a lakosság bármely részét”."
Ha ezzel nem értetek egyet, akkor támogatjátok az alkotmány 4. módosítását, lásd gyűlöletbeszédről... ..azaz egyetértetek a fidesz politikájával.

Szebb Jövőt!
@bella _ciao: Az már csak hab a tortán, hogy hétfőn a parlamentben még azt nyilatkozta Balogh, a jogszabályok nem teszik lehetővé a kitüntetések és díjak visszavonását, de mivel a tekintetes helytartó tanács

fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/64380_554591781240738_1406804125_n.jpg

kiadta a parancsot, lépnie kellett.
@bella _ciao:
a vagylagos kérdésekre általában is-is a válasz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem sajnálom balogot, egy meg saját szarát, vagy kenje halászra.
de fordítsuk meg a kérdést, milyen hülye az a (szélső)jobboldali elveket valló faszi, aki elfogad egy mai értelemben utópista szocializmust megtestesítő emberről (mert táncsics az volt) elnevezett díjat. ebből is látszik, nem normális, mert különben kézzel-lábbal tiltakoznia kellett volna.
a történet számomra azt mutatja, hogy van egy ügy, amiben minimum három holt hülye résztvevő van. bájos helyzet, én nagyon röhögök rajta. de védd csak szaniszlót, lehet, hogy nyersz vele egy ingyen szíriusz utazást. hidd el, egy idő után nagyon kínosan éreznéd magad egy örülttel összezárva. ha lehetne egy olyan kérésem, szanyi kapitányt is vigyétek magatokkal. hehe.
@Doki J.: Csak nem gondolod, hogy az Emberi Jogok Egyetemes nyilatkozatával piszmognának ha úgy látják valaki szembe mer menni az érdekeikkel??? :)
@bella _ciao: Elutasítani? Ugyan, ugyan, nincs olyan karakán lázadó aki visszautasítana egy díjat, elvégre jól mutat a vitrinben, és az önéletrajzban.
ez a szanyiszlói eset fontos momentuma az öntökönszúrásnak, mely mán régebben történt, amikor még nem vót ennyi ciprus szagértő, ezért asztán fogom magam és visszalapozok nostradamushoz, hátha orákolt valamit rezsimentő aláírás gyűjtésről, külömben aszt se fogom tudni, hol alszok az iccaka. hajrá gázai övezet! hajrá bazmeg! (tán amijatt a hüjje piros zuzmótul lehet...)
@Doki J.: Tőlem aztán nyugodtan mondhatja a mag népéről szólt legendáit, meg hogy mindenki ellenünk van. ez az ő korlátoltsága, nem az enyém.
@rodeo36:
A tőzsde alapjait is kihúznák ezzel a javaslatoddal. Ott is olyan árukkal kereskednek, amik még meg sincsenek. Valami korlátot persze állítani kell, de a kategorikus tiltás nem a legjobb eszköz.
@Penivaldes: ennyi erővel gábriel is átvenné az elie wiesel-díjat. végül is, láttunk már semjént lovon. minden megtörténik/megtörténhet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
1/33 az esélyünk rá, mivel ekkora a lakosságunk,
és nálunk nem BANKcsőd, hanem államcsőd lenne.
Ne keverd a Gizikét a gőzekével!
@bella _ciao: én bármit eltudok képzelni, a pénz szagát sokan szeretik...meg azt is, hogy felkerülnek egy jó listára.
@bella _ciao: Nézd már korábban is írtam, hogy volt olyan megszólalása amin én is röhögtem, de volt olyan is ami szerintem rendben volt. Ettől függetlenül én a helyében röhögve visszaadnám a díjat, a vele járó pénzt meg mondjuk átutalnám Böjte Csaba árváinak.

Mondjuk az is elég beszédes, hogy a cirkuszt egész véletlen ismét a ballib média "munkások" prominensei kezdték el hiszen nekik mindent szabad, minden jár, és mi vagyunk az igazi magyarok, nácik kifelé, stb.! Azok a holdudvarosok, akik évtizedek óta szennyezik a magyar közéletet, és a kommunista uralom totális kiszolgálása után a nemzetközi világhatalom nyelvlógató, csahosai lettek.

Bármennyire is antipatikus ez a szerencsétlen Balog, valóban nem rá kell haragudni, a csinovnyik nagyon kellemetlen helyzetben van, hiszen ezer oldalról nehezedik rá a nyomás, és a kormányának meg kell mutatnia a világ urainak, hogy nem az átlag magyar, hanem ennek a helytartó rétegnek a hűséges szolgája. Maradjon ez a díj az övék, hiszen leginkább csak ők birtokolják, és kezdetektől fogva az odaítélésénél leginkább egy rendező elv számított, a hovatartozás.
@Doki J.:
Kivéve a gyevi bírót - azaz a náci fröcsögést.
Nélkületek (lesz szebb a jövőnk)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" és felétek is fordult?? :) "
nem tudom, én befúrtam magam a homokba, és megpróbáltam bebújni a sisakomba egyszerre.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az átlag magyar. mindig rüheltem az átlagot. azok kiáltják Jézus helyett Barabást.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ha ez most éppen (Fabius kérése ellenére) nem egy idézőjel nélküli idézet forrásmegjelölés nélkül, hanem sajátfejű szösszenet: Te tényleg komolyan nem komplett vagy. Te vagy a legjobb propaganda eszköz annak bizonyítására hogy valami kis szükség mégiscsak lenne az etika oktatására.
De nem kellett volna túlspilázni, elég annyit írni, hogy lehet, hogy hótthülye, de legalább szaros, és ezért nekünk náciknak megfelel.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ja bocs. azt hittem, aki hülye az hülye. mert beleszőtte a szíriuszos meséjébe a zsidókat, akkor már egyből vállalható. gábriel, ne égesd már magad ennyire! szedd össze magad, vagy azt hiszem, hogy a pilis csakra mellett lévő gyanús gombából ettél pörkültet.
@Penivaldes:

nem, nem! az nem úgy van! ők egyemberként jézust kiáltanak, csak az összhanzás lesz barabás (bar abbas = az atya fija).
@Penivaldes:
Átlagban három lába van a kutyának és a sétáltató embernek - a séta teljes tartamát alapul véve.
@hacsaturján: majdnem, de a végén mégis a Krisztust viszik Golgotára újra. az átlagnak vér kell, meg az, hogy valaki kinyalja a hátsóját azzal, hogy kreál egy mesét arról, hogy mi mennyire fontosak vagyunk, meg mi tojtuk a világtojást, és mindenki minket akar kinyirni. az eszünkbe se jusson, hogy esetleg mi vagyunk saját magunk ellensége a hülyeségeinkkel.
@bella _ciao: Nem tudom. Ha valaki néha mond komplett hülyeségeket, attól még nem biztos, hogy teljesen hülye. Vagy szerinted igen? :) Egyébként tőlem távol állnak mind a szíriusz mind a szívcsakrás dolgok. Bár megjegyzem, hogy Dobogókőt azért szeretem. :)
@Penivaldes: a világtojásról nem tudok, de a csikótojást igenis rátóton tojták. béláim azúrban!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ha egyszer mondja akkor még hagyján, na de folyamatosan oda jut el, akkor bizony lehet valami zűr a fejben..
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ehhez képest olvasd el ezt. Annyira most sem megy jól nekik. Arról se feledkezz el, hogy mások az arányok. Izlandon él 320 ezer ember, Magyarországon 10 millió. És akkor már a gazdasági lehetőségeket és a gazdaság helyzetét se felejtsd el a két ország között.
@bella _ciao: na igen, azt is, bár azt a nyúl tojta, és nem a rátótiak.
@Penivaldes: nem zűr, hanem űr van szaniszló fejében. hehe. :))

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szerintem igen, teljesen hülye szaniszló. ha nem lenne a díj körül ez a hercehurca, nem szállt volna be izrael és a magyar baloldal a párnacsatába, akkor a te is csak a kabaré kedvéért néznéd a műsorát. legalábbis merem remélni.
@bella _ciao: kissé egysíkú már a műsora, mindig ugyanoda lyukadt ki. lehetne egyszer az, hogy nem a tudjukkik lennének a hibásak, hanem pl a bantuk. lenne vmi izgalom.)
@Penivaldes:

mindeszt én nem is értem, ijjet nem mondott a zuzmóm. viszont az ominózus kérdés az úgy hangzott, hogy mostan kija lófaszt akartok kegyelembe részesíteni a pászkátok alkalmábul tik? így lett szaniszló ciprusi.
@aritus: És Izlandon mégis megoldották. Angliában mégis megoldották. Mindenki tudja, hogy de facto államcsőd van Görögországban is, Cipruson is. Csak görgetjük magunk előtt. Az elmúlt két nap hírei miatt a tőzsdéken nagyobb veszteség keletkezett, mint a betétadóból tervezett 5,7 milliárd. Két nap alatt többet buktunk. Akkor most mi értelme volt?
Én nem vagyok adócsaló, sem off-shore lovag, a forintbetétem viszont ki van téve a folyamatos Görögmentési kockázatoknak. Aki 17% EURO(!) kamatra megvette az államkötvényt, az bukja el a picsába. A kibocsájtás pillanatában lehetett tudni, hogy ezt nem lehet kitermelni. Olyan mint a kilakoltatási moratórium. Akkor kellett volna az első tíz nemfizetőt kibaszni az utcára, amikor még nem szabadult el a probléma. Most meg van százezer nem fizető. Ennyivel mit lehet csinálni? Semmit.
@Penivaldes: minderől a pirézek tehetenek. utáljuk is őket, a felmérések is mutatják.
@bella _ciao:
már a parlamentből is kiutálták őket novákék. szegények...
@GeoCracker: Azért vannak még olyan vezetők, akik helyre tudják tenni azokat a vezetőket is, akik nagyon nagynak hiszik magukat. :)

youtu.be/jmB0ecBkIZk
@hacsaturján: szaniszló ciprián, híres szentember. benne van az acta sanctorumban a csodás tetteivel, magvas mondatait még ma is szárnyaseledelként használják.
@bella _ciao: őket én is utálom, meg a júdea népefrontot.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: no nem azért mondom, de ez elég fals egy olyan ország vezetőjlnek a szájából ahol még az örmény népírtás tgadni való.
Bocsi de most honnan jött ez a bezzeg svájs meg izland.
Hivatkozott erre valaki?
@bella _ciao:

tudom. makariosz érsek annak idején le is borult az ő szencséges lábai elé, midőn ofsórán ülve bevonult nicosiába, mint pártos henceg.
Ez pedig azért kapcsolódhat a poszt témájához is.

Legyőzte a bankot a devizahiteles ügyvédje, a derék, okos Léhmann

Devizahitelesek tízezrei vehetik ostrom alá a bankokat, miután megszületett az első bírósági ítélet arról, hogy tisztességtelenül járt el egy bank egy kölcsönszerződés kapcsán.

Az érintett, egy budapesti nő hatmillió forintot vett fel a banktól, kezdeti törlesztőrészlete azonban mára megduplázódott. A pénzintézet hol a kamatokon, hol a különböző pénzügyi díjakon emelt, anélkül, hogy ezt közölték volna.

Az elsőfokú ítélet során a bíróság érvénytelenítette a szerződést, ezzel az adósnak adva igazat a pénzintézettel szemben. Becslések szerint a devizahiteleseket akár ezermilliárd forintos kár is érhette.

– A bankok egyértelműen tisztességtelenül jártak el, amikor az adós számára ellenőrizhetetlen módon emeltek a törlesztőrészleteken. Úgy módosították a szerződéseket, hogy állandóan nőttek a havi fizetési kötelezettségek. Világos a csalási szándék – vallja Léhmann György (66) jogász, aki a példaértékű perben képviselte az alperest a bankkal szemben.

Az ügyvéd szerint érthetetlen, hogy csak most született meg az első ilyen döntés, hisz az egyik legalapvetőbb jogszabály miatt vesztette el a bank a pert. Ez a tisztességtelen feltételekről szól, amikor olyan szerződés születik, ami az egyik fél számára egyoldalúan előnyös, míg a másik fél védtelen marad.

– Az ítélet első fokon született, de nem hiszem, hogy ebből a csávából ki tud mászni az érintett pénzintézet. Európa más országaiban tűzzel-vassal irtják az ehhez hasonló jelenségeket. Nálunk most jött el ennek az ideje, és nem kizárt, hogy a nyertes per komoly lavinát indít el – vélekedett a jogász, akit az elmúlt időszakban közel ezer magánszemély keresett meg segítségért.

www.sonline.hu/somogy/kozelet/pert-nyert-a-devizaados-tudni-kell-miert-annyi-az-annyi-488820
@Penivaldes: Te most Vona Félisten Gáborra gondolsz?:))
@kifordított nagyanyó: nem, én nem szoktam vele álmodni. én nem te vagyok. :)
@Nap Pali: Nincs kizárva. Viszont az biztos, hogy olyan ingyért reklámot kapott, amit másként el nem ért volna a visszhangTV-vel.
faszm, már megint tematizálva van a poszt, és a fasz nácikkal foglalkozik mindenki
jobbik+fidesz=nacionalista diktatúra
hogy én se maradjak ki, és indítom a tahótlanítót
@Doki J.:
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem addig van az.

Minden jog - így a véleménynyilvánítás joga is - addig terjed, ameddig más jogot nem sért.
Maradjunk annyiban, hogy amit Szaniszló művelt, az túlment ezen a ponton.

Húsz-egynéhány éve részese voltam egy light kis kocsmai verekedésnek, ami egy halkan eleresztett, de sértő megjegyzésből indult és egy csuklóból indított, egyhetes fülzúgást okozó tenyeresben eszkalálódott.
Én a pult mögött álltam, kimaradtam a rövid, de heves adok-kapokból.

Miután a társaság tagjai kiosztottak egymásnak néhány kokit és sallert, kértek egy kört az elkövető számlájára és immár lecsillapodva megbeszélték, miszerint a vélemény szabad, de egymás anyukájának pocskondiázása nem valami komilfo.

Ha olyan lenne a közeg, Szaniszló sem ontaná magából ostobaságait, mert hamar beleszaladna egy kiadós pofonba.

Szóval, röviden:
OK., a vélemény szabad, de azért tudjuk, hol van a határ.
Mert van.
Emberek lennénk, vagy mi.
@De hol van Columbo felesége?: tőlem mondhatja a hülyeségeit, legalább szem előtt van.
@De hol van Columbo felesége?:

mán régóta leszögezem, hogy az alaptörvény asztalába a tánc- és illemtant kéne belefoglalni, a többi törlendő! (hatodik módosítás a gránitszilárdcságon)
@hacsaturján: és buzgó szíriuszi imával hárította el, hogy a gaz törökszultán elvegyen az inkontinencia betétjéből 10%-ot. meg kellett tennie, mert különben kilógott volna a táncsics-díj nemzetiszín szalagja, amire az orosz cár mindig összehúzza a szemöldökét.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A feilratozás helyenként hibás, de a mondandó lényegét nem érinti. A törökök is megérik a pénzüket. Ahogy minden ország. Alkalmasint a magyarok Kassai tankos felvonulásáról is kevés adat van (1968). Holott anno a seregben beszéltem olyannal, aki ott volt.
S bár Izrael sem az anygalok világa, a gyerekkatonákat toborzó Hamasz sem az. A szentek az égben, az ördögök a földön.
A fejlett világ maga ellen támad,amikor hagyja garázdálkodni a bankárokat!A pofátlanul magas olajárak is a bankárok egyik eszköze!
@Penivaldes:
Nem. Attól, hogy szem előtt van, még beszéljen csak tisztességesen.

Majd jönnek az olaszok, fasza kis római birodalom matricával az autójukon (benne persze Pannónia is), skandálva, miszerint: "Ostoba félázsiai bunkó magyarok, vissza az Uralhoz, ez a föld miénk!"

Rögtön nem hivatkozna arra itt jópár fickó, miszerint ez csak vélemnynyilvánítás, ami szabad.

Hogy is van a klasszikus?:
Lószart, mama!
@bella _ciao: Halász volt az, aki íróvá nevezte ki Uz Bencét. Szóval az ő ismereteit ne dimenzionáljuk túl.
@GeoCracker: Egyetértek. Egyikük sem különb a másiknál, viszont van köztük olyan, aki mindenki felett állónak képzeli magát és így is viselkedik mindenhol. (lásd pld. kicsiben a Szaniszló ügyet)
@De hol van Columbo felesége?: nem értek egyet, tőlem aztán kirakhatja a nagymagyar meg a római birodalom matricát is. hülyékkel nem foglalkozom.
@bella _ciao:

ez a megállapítás svalbárdi fjordításban nem egyértelmű, mer nálunk a szulejmán sorozatba a főhős feje ki van kockázva, így csak sejtéseink lehetnek, azok viszont egyértelműek. a cár meg csak novaja zemlján fordul elő inkognitóban, befagyott gyapjas mamutnak álcázva magát.
@GeoCracker: Az jó hír. Ettől függetlenül Amire az EU, az IMF és a nemzetközi karvalytőke sem volt képes, két nagykövet "kérése" és pár felhúzott szemöldökű, itthon világhírű értelmiségi könnyed köhhentése elegendő volt: az Orbán-kormány és Balog miniszter úr bizony térden állva csúszkál elnézésért esdekelve.

Ám a "megbocsájtás" nem fog bekövetkezni soha. Gyógyíthatatlan sebnek tűnik a jobboldal testén az örök megfelelési vágy, a kegyelemért könyörgés, a "jobboldali volnék" íztelen, szagtalan semmilyensége, ennek egy újabb állomása a Szaniszló-ügy. De senki ne higgye, különösen Balog miniszter úr, hogy valaha lesz megbocsájtás, hogy lesznek majd látványos baloldali gesztusok, hogy nem ott folytatják, ahol 2010-ben abbahagyták. Ott fogják. Ismét lesz csendes, de annál hatásosabb anyagi és szellemi elhallgatás, még csendesebb retorziók, amelyek nem kerülnek címlapra, nem tiltakozik miatta az amerikai nagykövet, és nem fog fájni senkinek. Csak nekünk.
@Penivaldes:

Nem a matrica a lényeg.
Hanem mások (más népek, más világnézetűek) tisztelete, és a stílus.

Gondolja csak bátran magát szittya magyarnak bárki, legyen ebben öröme, engem ez nem zavar (pláne, hogy magyarságomra igencsak büszke vagyok).
De eddig, és ne tovább.
@Penivaldes:

bizony, hogy komoly! ő aszt is tuggya, hogy a kántor úr meg államtitkár vót, úz bence alatt.
@kekex: Orbán idióta. Sajnos szerintem a szó orvosi értelmében is. Jelenleg az állam fedezetét jobbára forró, mondhatni tűzforró pénzekkel teremti elő. Azon kívül, hogy drága, nagyon instabil is. Az államcsőd gyakorlatilag a világháború utáni éveket hozná el.
Alkalmasint a lakosság harmadának elvesztésével is. Csak nem a don-hoz, hanem a nyagvilágba huzna el mindenki. Ráadásul főleg azok, akikre a jövőt lehetne alapozni. Ergo, nem 3-4 éves kilábalási szakasz következne, hanem alsó hangon egy generációnyi.
@De hol van Columbo felesége?: Már bocsi.de nehogymár megsértődjenek egy nagy "szarmagyarországos" matricán.
Ezen kívül tudunk valamit tenni,
Nem.
Nahátakkor.
De télleg mentem jáccani.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A teljesen hülye,szerintem azoknál kezdődik akik szót emelnek a narancsmaffia mellett,még ha nem is szavaznának rájuk.Mára már tudható,ezek a fickók mindennek a legalja!Gyilkosokat akarnak az ország nyakába varrni,akiknek meggyőződése,a nemzet köteles őket eltartani,kedvükre égethetnek krumplis gödörben zsidót,románt,ruszint,prolit!
@GeoCracker: ez már milyen..mindig is bírtam amikor még a kedvencenkkel sem vagyunk tisztában.
@GeoCracker:

Ez óriási! Nem tudtam, hogy Halász írta alá:)))
Ez azért ott van. :)

Lélekben biztosan valami hasonló fogadtatásra számított a ciprusi pénzügyminiszter, aki jelenleg is Moszkvában tárgyal az országa gazdasági kríziséről.

fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/5592_10151508060933850_1074547796_n.jpg
@Orica Középföldi: De csak azért mert Balog épp nem ért rá. :)
@bella _ciao: Módosítottam a szöveget, és mégegyszer köszönet.
@Doki J.:
Kedves jobboldali liberális!
Örvendetes kíméletlen harcod „Az Emberi Jogok Egyetemes nyilatkozatának 19. paragrafusa” védelmében.
Azonban én úgy látom, hogy nem a szólás szabadsága sérült, hanem a kitüntetés feltételeinek sérelme. A Táncsics Mihály-díjat az újságírói tevékenység elismerésére alapították 1990-ben, a korábbi Rózsa Ferenc-díj felváltására.
Balog Zoltán miniszter annak ellenére tüntette ki Táncsics-díjjal az összeesküvés-elméleteiről ismert Szaniszló Ferencet, hogy a Heti Válasz főmunkatársa által vezetett szakmai bizottság nem támogatta a műsorvezető díjazását.
Balog Zoltán: "Nem volt tudomásom a korábban komoly szakmai színvonalon dolgozó külpolitikai szerkesztő és újságíró elmúlt időszakban tett, az emberi méltóságot sértő nyilatkozatairól…”
Vagyis a korábban komoly szakmai színvonal elismerését elenyésztette az azóta eltelt idő.
Csupán ennyi történt.
Lehet, hogy a békemenetelők sem tűrnék soraikban - mondjuk Biszku Bélát - pedig nemrégen még fegyverrel is védte volna a békét.
Tempora mutantur, et nos mutamus in illis.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Orbán jó ideje az előszobában esdekel. Függetlenül attól, hogy itthon miként próbálja ezt eladni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @Penivaldes: Ja kérem. A kultúráért meg kell dolgozni. Az államtitkárságért is. CSak az egyikhez olvasni, a másikhoz nyalni kell.
@Orica Középföldi:

"" erich von däniken-díjat."

Ez szellemes:))
De régen hallottam a nevét. "

Mert nem nezed az Ancient Aliens sorozatot!!!

Amugy ha masert nem, legalabb egyik kedvenc karakterem miatt erdemes nezni. A figura (Giorgio Tsoukalos azota legenda lett), es a memen szereplo "logika" meg az egesz kormanyra jellemzo:
knowyourmeme.com/photos/158333
@Orica Középföldi: Ő egy ilyen kis kultúrtücsök :-)
Biztos bánavadász szakon végzett :-)
@GeoCracker: és érdemes nem keverni a szerzőt a hőssel.
@hacsaturján:

nagy nagy örömmel tölt el látván, hogy mely lelki komolysággal és elmélyüléssel közelitesz eme eszme menetekhez

hőzöngő görögök csömörön törököt szörpölnök

eztet hogy montgyák svájbárdban napnyugtakor két jégkunyhó között keleti szélben rozmárfinggal

brühühühühü

én is megőrzöm komolyságomat
@Penivaldes: Vagy legalább nem országosan szétküldött brossúrában, amit aztán a Parlamentben vágtak Balog fejéhez. akkor is az volt a szöveg, hogy ő nem tehet róla, mert nem is tudta.....
@Dr. jenőke (jenőke): Persze mindketten tudjuk, hogy a helytartótanács nem a szíriuszozás meg szívcsakra miatt orrolt meg rá. :)

fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/64380_554591781240738_1406804125_n.jpg
@simple observer 1.0:

a hsz-ek mindent elmondanak róla a legjobbak

: check and mate

: the man has a point

és elegendő, ha természet ilyen hajzattal áld meg és máris aracc bármit modacc döccen

van egy nagydarab néger asztrofizikus aki tényleg az és dolgozik is azt szokták a Comedy Channel -en meghívni annak vannak rövid tömör "válaszai" amire még a félbitesek is felkapják a fejüket (ez a tudás ördöge)

brühühühü
@simple observer 1.0:

ha jól kaptam el a lényeget:

iolyen az ahogy a haj nő a fejeden, akkor izgis lehet látni ugyanazt a seggedből nőve

ez ugyanolyan "mély" mint amit te mondasz dodó

brühühühü
@kekex:

hogy adjak vitaalapot: én a tőzsdét megszüntetném

neked mit mond az, hogyha hallod félóránként, hogy a DAX 0,00527 ponttal esett ugyanakkor a FCVFUCK17 növekedett 0,10058 ponttal

jobban ízlik a reggeli szalonna?

brüühhühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Mi a bajod azzal, hogy a dogonok nem kevesebbet állítanak, mint azt, hogy eredetileg az űrből - közelebbről, a 8,7 fényévnyire lévő Szíriusz csillagrendszerből - jött lények tanították és "civilizálták" őket?
Ha ezt így hiszik időtlen idők óta és más bajuk nincs, hát higgyék.
Engem nem zavar. Akár igaz is lehet.
Már régóta vizsgálják Őket.
megmagyarazhatatlan.network.hu/blog/megmagyarazhatatlan-misztikus-dolgok-rejtelyek-csodak-hirei/a-dogon-torzs-es-a-sziriusz-csillagkep
@kekex: elegendő feldarabolni az önmagukon is túlnőtt pénzintézeteket és megadóztatni a börze tevékenységét

ott fizet adót ahol a börzűl

brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Mondjuk az is elég beszédes, hogy a cirkuszt egész véletlen ismét a ballib média "munkások" prominensei kezdték el hiszen nekik mindent szabad, minden jár, és mi vagyunk az igazi magyarok, nácik kifelé, stb.!" - mondod te.

Ezzel szemben "Táncsics-díjban részesítette Szaniszló Ferencet, az ECHO TV műsorvezetőjét, bár a műsorát a Médiatanács megbüntette "mert az megsértette az emberi méltóság tiszteletben tartására, valamint a gyűlöletkeltés tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezéseket", majd még aznap, március 14-én közleményt adott ki:..." - és jön a közlemény Szaniszló kitüntetéséről. Most akkor ez hogy? Már az NMHH is a ballib média prominense lenne?
@kekex:

nem az én javaslatom én csak kommunikáltam azt

hiába lövöd a hírnököt a hír marad

brühühühühü
@GeoCracker:

Engem is kellemesen meglepett a tájékozottsága.
@hacsaturján:

hacsi

most itthagytál a rettegésben? mit mondott a Nostra Dám US(magyarra ferdítve: mianyánk mennya zusba)

a kétség gyötör...peniglen bozonyosan tutta

brühühühühü
@bella _ciao:

csupáti az a hajas dodó? hát nem szép? és milyen izgi ahogy felajzva előaggya a lopott holmit és mutittya itt vonúltak a szauriuszokkal kart karba öltve a négyzetes spirit a köbönnel

brühühühühü
meg vagyunk mentve:

Habony feleségül kérte Kapócs Zsókát

Kapócs korábban azt mondta Orbán Viktor tanácsadójáról, hogy óriásit csalódott benne..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

hát ez egy galaktikusz hírmorzsa a galaktikusz verebeknek

olcsóbb lesz a kenyér? 3.60/kg?

brühühühühü

kanfasztikus
@shinichi: "Gránit? Ez már agyagnak se elég állékony."

Vályogból már épültek piramisok. De azokat nem szokták naponta oldalba pisálni.

www.vilagvandor.hu/valyogpiramist-talaltak-peruban
@GeoCracker: nem kommenteltem a blogodon, mert bonyolult a megszokott nicket használni. Idegen környezet, megilletődtem tőle.

Csak annyit akartam egyébként megjegyezni, hogy Balog református lelkész, és a reformátusoknál nincs gyónás.
Elpusztítják az MNB lelkét (FT)
Gőzerővel elindított tisztogatásról, kíméletlen átszervezésekről számoltak be a Magyar Nemzeti Banknál dolgozó szakemberek a Financial Timesnak.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/mi_lesz_a_forinttal_retteges_kicsinyes_bosszu_elpusztitjak_az_mnb_lelket.548391.html

------------

Soha nem volt ilyen magas a magyar adósság
Történelmi csúcsra, 21 630 milliárd forintra nőtt februárban a központi költségvetés bruttó adóssága.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/soha_nem_volt_ilyen_magas_a_magyar_adossag.548406.html
Saját alkotmányos szabályát szegheti meg a kormány
2013. március 20. | 11:11
Madár István
Különös helyzetbe kerülhet a magyar gazdaságpolitika az idén. A szomorú növekedési kilátások és a mélyre eső infláció hatására veszély fenyegeti azt az alkotmányba foglalt előírást, miszerint a GDP-arányos államadósság nem emelkedhet. Ezt úgy lehetne elkerülni, ha a gazdasági növekedés olyan magasra szökne, amilyet most senki nem jelez előre. Vagy marad a trükközés. Esetleg "megment" minket a recesszió

www.portfolio.hu/gazdasag/sajat_alkotmanyos_szabalyat_szegheti_meg_a_kormany.181359.html
@rodeo36:

"van egy nagydarab néger asztrofizikus aki tényleg az és dolgozik is azt szokták a Comedy Channel -en"

Lehet, hogy majd rakeresek, mert igy fogalmam sincs ki lehet az.

(Vazze most direkt kinyitottam a thecomedychannel.com.au-t, es Tracy Morgan bajvigyora fogadott. Csak mellesleg: nem birom elviselni a 30 Rock-ot. Akire utaltal viszont nem leltem.)

S bar gyerek korom egyik meghatarozoja volt Cousteau a sorozataival, megis mar joideje Attenborough sorozatainak szerelmese vagyok. Megha ujabban o mar nem is megy a helyszinre, viszont remek kepminoseget es melyseget mutatjak a dolgoknak.

Tudomanyos vonalon, Brian Cox, Michio Kaku, Stephen Hawking (mint narrator!), vagy epp Morgan Freeman (Through the wormhole) sorozatait kampanyszeruen nezegetem. 1 evad 1-2 estere.

"iolyen az ahogy a haj nő a fejeden, akkor izgis lehet látni ugyanazt a seggedből nőve"

Ketsegtelenul erdekes kep, de nem igazan ertettem a mondani valojat. ;D
Moszkvában egyezkednek Ciprusról, Merkel is megszólalt
Egyelőre nincs megállapodás Moszkvában a szigetország megsegítéséről.

www.portfolio.hu/gazdasag/moszkvaban_egyezkednek_ciprusrol_merkel_is_megszolalt.181390.html
@Doki J.: "Az Európai Emberi Jogi Bíróság egy 1976-os határozata"

Melyik határozat pontosan? Idézd be, és adj hozzá linket.
@GeoCracker:
MIndenki tudja, hogy OV beteg. A fidesz lenullázható egyetlen törvénnyel, ami az egykori MSZMP tagokat és ügynököket eltiltja a közélettől. A kérdés az, hogy Lajossal mit lehet kezdeni.....
@hacsaturján: "mán régóta leszögezem, hogy az alaptörvény asztalába a tánc- és illemtant kéne belefoglalni, a többi törlendő! (hatodik módosítás a gránitszilárdcságon)"

Hijnye, de milyen igazad van!

És tánciskolába is járatni kellene a fiúkat!
@Orica Középföldi:

Itt anglius nyelven vegigkovetheted. 1-2 erdekes resz is van, amellett, hogy persze igencsak redundansak. De igy legalabb az 1. evfolyam kb. 3. adastol kezdve akar 10 perc alatt "vegignezhetsz" egy-egy epizodot. ;)

www.1channel.ch/watch-905569-Ancient-Aliens-The-Series
@magándemokrata:

"Érdekesnek tartom Orbán Viktor és a Házelnök Úr barátságát. Én a rendszerváltás környékén születtem, és csak elképzelni tudom, hogy az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézet felé haladva, délelőtt a Miniszterelnök Úr édesapja ellen „harcolt”, délután meg Orbán Viktorral itta meg kedvenc 2 forintos fröccsét. Ezt majd Önök egymás közt elrendezik. Mindenesetre madarat tolláról, Orbánt barátjáról."

:)))
Amúgy nem tudom ki az az idióta aki összehasonlítja svájcot magyarországot és izlandot.
Illetve hasonlítgatni lehet csak nem sok értelme.
@bella _ciao:

ez is kántor, az is kántor, de hogy mívelcséget is mutassak ebbe a zord világba, az én kántorom (úr) ebbe az esetbe uz bence kedvenc mackója.
Én tudom, hogy cionista ballibsi vagyok, de nem értem, ha mi ezerrel csökkentjük az államadósságot, az miért nő? Nem lehet, hogy nem jó a gazdasági program? Vagy kussoljak, mert rezsicsökkentés van?
@épészmérnök: Már szóltak, és a szöveget módosítottam is. Ha a beírás végére nézel. De köszi, hogy szóltál, mert több szem....
@rodeo36:

dehogy hatytalak itten kéccségek között vergődve, csak ippeg az alábbi dalocskát próbálom svalbárdi (erős számi beütéssel) nyelvre lefjordítani:

"képzeljétek tegnap este hogy mi történt!
ijedtemben lenyeltem egy villanykörtét.
ha nincs rajtam nadrág éppen
hátrafelé világítok a sötétben."

ennyit ciprusról.
@épészmérnök:

würfli egon, a zürichi ballhaus tulajdonosa volt ihlető mesterem.
@simple observer 1.0:
en.wikipedia.org/wiki/Neil_deGrasse_Tyson

a mondat amit nem értesz, az arra utal mint hsz a portálon, hogy csáputi....csupáti vagy hogyapicsábahíjják egy seggfej (ezzel értek egyet)

annyi idióta kering szerteszéjjel meg a scientologusok és hasonló kártékony csótányok

ja a bibliát rová sírás sal csinyáták....tuttade

brühühühühü
A Moszkvában folyó tárgyalások Ciprus megsegítéséről az alábbi link alapján már messze túlmutathatnak azon, hogy bedől-e Ciprus vagy sem.
kitekinto.hu/europa/2013/03/18/az_orosz_flotta_visszater_a_foldkozi-tengerre/
Ez sokkal lényegbe vágó kérdés lehet, mint az, hogy ki aknázza ki a ciprusi olajlelőhelyeket.
@hacsaturján:

az egy nagy ember, tetőtől talpig....miről is híres?

brühühüühhü
@sírbateszezazegész:

egy kis egyensúly nemárt ott a Levantén sem

végre tenni kellene a gázai sáv megszüntetése vagy teljes felszabadítása ügyében hogy hajózhassanak és fogjanak halat meg mást a demokrácia szent elvei szerint

brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ez a rezsicsökkentés egy marhaság. Fejlesztésre kellene költeni, és akkor lehet, hogy nem öt nap múlva lesz áram.
@sírbateszezazegész: Szíriát sem fogják elengedni szerintem.
@hacsaturján:

teljesen megvilágítottad a probléma lényegét ott van a probléma ahonnan a fény gyün

mit is írtam 3 nappal ezelőtt? hogy még katonai akció is várható?

a zén próféta lelkem

mennyünk együtt svjálbárdba rozmár perkeltre

brühüühhühü
@V-PORT:
"Én tudom, hogy cionista ballibsi vagyok, de nem értem, ha mi ezerrel csökkentjük az államadósságot, az miért nő?"

Nincs más hátra: nézz a szoknyája alá, hogy tényleg nő-e?
@simple observer 1.0:

a tracy morgan csak 12 éves kor alatt ajánlott

brühühühü

ugyanúgy mint a FOX CHANNEL is
@rodeo36: Alapvetően egyetértek veled abban amit írsz. De nem hiszem, hogy Putyin erre használná fel a flottát. Csak tovább élezné a helyzetet, felborítva a jelenlegi status quo-t.
Semmi kétségem afelől, hogy erről alkudoznak jelenleg. Kíváncsi vagyok, hogy az EU mit lép erre? És a szörnyű az, hogy Ciprust Görögország zsarolása miatt vették be az EU-ba. Most ihatják a levét.
@sírbateszezazegész:
a jelenlegi status quo egy aljasság

brühühühü
@rodeo36:
A havazással együttjáró áramkimaradás valódi rezsi csökkentést és dühöngést eredményezett.
Az út járható.
Csak tudd, hogy mi vár ránk.
Most jöhet az árvíz-teszt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szíria elveszett már Putyinék számára. Mint ahogy Líbia is. Asszad még egy ideig írtja a népét, majd megbukik. Akár van orosz szavazat a BT-ben akár nincs. De a majdani új vezetés nem orosz irányultságú lesz, abban biztos lehetsz.
Abban is, hogy Putyint pont nem érdeklik azok az oroszok, akik Cipruson tartják a pénzüket. Közel sem ezért ágál az EU javaslata ellen. Csak kényszerpályán mozog, hiszen orosz állampolgárok érdekei sérülnek, lépnie kell. De ki is használja a helyzetet.
Csak 2 hónapja nem követem az otthoni eseményeket és semmi változas. kár.
@rodeo36:

jóvan, csak hozzál magaddal rozmárt, mer az összes itteni elindult ciprusra rezsivédelmet aláírni! só, bors, paprika van.
@rodeo36: Igazad van, aljasság. De az sem lesz jobb, ha Putyin kerül jobb pozícióba. Én nem tudok azonosulni Gerhard Shröder szavaival:"Putyin egy igazi demokrata". Hagyni kellene az ottaniaknak megoldani a saját életüket. És ez iránt már van hajlandóság Obama részéről is. Túl sokba kerül nekik az a térség, és semmit nem nyernek vele. Ráadásul a Csendes-óceáni térségben Kína nyomul, s vele kell felvennie a "harcot". Egyszerűen nem tud finanszírozni ennyi helyet. Rá kell kényszerítenie a "Levante" szereplőit egy elfogadható helyzetre. És ezt Netanjahu is tudja. Legfeljebb még küzd ellene.
@rodeo36:

a tánc- és illemtan professzora.
@saravad: szia! :)
Örülök, h vagy!

Én hat hónapig voltam távol (s hamarosan útra kelek ismét), de azt kell mondanom:
semmi _pozitív_ változás, sőt! Bizony, nagy kár, mert fél év alatt sok minden jó történhetne a Kárpát-medencében...

üdv és szép napot!

le Látó (tavaly: fletwwod_mac)
@le Látó: semmi okom reménykedni de álmodozni szoktam egy jobb - nem jobbik - Magyarországról.
@sírbateszezazegész:
obama nem fog megoldani semmit sem, majd hivatkozzál erre évek múlva

a fegyverlobby olyan nagy, hogy még a saját állampolgáraik kiírtása is belefér: Yoko Ono mondja mióta John Lennon-t lelőtték azóta 1057000 gyilkosság volt fegyverrel amibe semmi egyéb sincs benne és manapság szaporodik

nincs már nekik hová eladni de gyártják

a Levante és a Maghreb stratégia pontok és a seggfej europa nem meri neki azt mondani, hogy kuss mi a NATO-n belül majd vigyázunk erre de nélküled

Kína leszarja őket az új elnök fogadta az egyik amerikai majmot ment gazsulálni

brühühühühü

Japánnak is tele vannak a tökei velük és sok mindenki másnak

a Putyint én személyesen nem ismerem azt látom hogy alkalmas egyensúly teremtésre most éppen azt mondja nekik hogy coki (vagy elzárja a gázcsapokat és olajcsapokat van rá más vevője
@sírbateszezazegész: A mostani elhúzódó konfliktus pont arról szól, hogy nem fogják úgy veszni hagyni mint Líbiát. Meg itt már sokkal több érdekeltségük is van. Ja és a régi dominó elvet is ismered gondolom. Mit gondolsz utána mi következne?? :(
"Darab szar vagy, én meg magyar ember
Az USA-ban letartóztatott, négerező magyar hokis, Hetényi Zoltán esetének részletes jegyzőkönyve."
sportgeza.hu/jegkorong/2013/03/20/hetenyi_reszeg_volt_verekedett_is/

Ha már kretén, legalább öntudata legyen... :((
@hacsaturján:

még csökkentik a rezsit? mikor éri el a nulla színvonalat? vagy mikor fog orbánbasi sárgacsekkeket kiállítani mindenkinek aki a Kubatovon rajta van rezsi a jövőért nyugodt éveket a jövőnek címen?

ja és a gránitba vésettet mikor küldik ki mindenkinek persze rovásírással ahogy istenke bácsi a mózesnek odabaszta kűűtáblákra hogy ne bazdmeg a ...és ne lopd el és káin te dög ne öldökölj

brühühühü

csiszolt gránit lesz? vagy csak matt esetleg patt?
@Dr. jenőke (jenőke): Teljesen össze vagyok zavarodva, mint csecsemő a topless-bárban! :D

Jordánról nekem másik mese jut eszembe:
www.wallsave.com/wallpaper/1280x1016/jordan-carver-307386.html

-- Nana Piroska, a héten ez már a negyedik farkas!-- szólt az erdész.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Ha már kretén, legalább öntudata legyen."

Ezek a fájdalmasak. Minél kreténebb, annál öntudatosabb.
És ezek döngetik a mellüket, magyar vagyok.
Valahogy nem tudok büszke lenni rájuk:(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

nézd a jéghoki az egy betegség...a többi ebből következik...északamerikában nagyrészük nem éri meg a 40-et ha igen akkor plömplöm...de a közönség jól szóraxik a WWWF sookal kevésbé veszélyes és sokkal humorosabb is

sohasem nézem

brühühühü

de mondják a sporthírekben meg a bulvárban
@rodeo36: :)))

csiszolják, csiszolják, hátha 0 lesz.
hű de öreg vagyok ennyi hülyeséghez...

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: grat! :)

a kardon tett ötleted virágba borult! :)))
"Félig autoriter áldemokrácia" - így határozták meg Orbán rendszerét

A Die Zeit című német liberális hetilap elemzést közölt a magyarországi politikai helyzetről az online kiadásában, a The New York Times című amerikai napilap a médiatörvényről, míg a pozsonyi Sme a szlovák külügyminiszter Benes-dekrétumokkal kapcsolatos nyilatkozatáról írt.

hvg.hu/vilag/20130320_Felig_autoriter_aldemokracia__igy_hataro
@saravad:

Nini! Tegnap szív hiányát firtattam, aztán eszembe jutott, hogy téged is rég láttalak itt. :-o.
Erre most...
@Fabius:

MSZP: Zuglóban már erőszakosan gyűjtötte az aláírásokat a Fidesz

Az MSZP szerint nem igaz, hogy szerdán írta alá az első ember a rezsicsökkentésről szóló petíciót, mivel Zuglóban és vidéken is több helyen már napok óta "erőszakosan gyűjtik az adatokat" a kormánypártok "törvénytelen adatbázisának" bővítése érdekében.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Óh pedig ezek a celebek olyan finnyásak...
Ha valakinek sok pénz van a párna cihában, akkor nem nézik, hogy a "kuncsaft"
tökmag termetű,
és ezt kompenzálandó dinnyét cipel a hóna alatt,
valamint Nagy terepjáróval furikázik az adófizetők pénzén,
és hát piszoár feje van. (vagy beleesik a szájába az eső?)
posztho:

Merkel: az EU-nak kell megoldania a ciprusi bankválságot

Az euróövezeti tagállamok közös kötelessége megoldani a Cipruson kialakult bankválságot - mondta Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben.

hvg.hu/gazdasag/20130320_Merkel_az_EUnak_kell_megoldania_a_ciprus
----------

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/javaslatot_var_ciprustol_az_europai_bizottsag.548444.html
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Most beszéltem egy volt csapat társával, sajnos ha ivott ezek voltak a tünetek. Sajnos! Egy jó képességű srác, nem bírja megbecsülni a tehetségét, és a szerencséjét! Remélem tanul belőle! Ez nagy pofon, bárhonnan nézem!
ooopssssss:

Nem lát növekedést idén a Századvég a magyar gazdaságban
A mezőgazdaság húzza fel nullára a növekedési mutatót.

www.portfolio.hu/gazdasag/nem_lat_novekedest_iden_a_szazadveg_a_magyar_gazdasagban.181423.html
@guma:
ÖÖÖöööö... melyik is? Lemaradtam...
"„A védelmet nem a titkosítással kell megoldani, a védelmet megfelelő külügyi és megfelelő nemzetbiztonsági tevékenységgel kell megoldani” – mondta Steiner, aki szintén felemlegette a vajdasági eseményeket. Más szájába adva a kritikát úgy fogalmazott: „sokan arról beszélnek, hogy egészen más szándékok vezetik” a kormánypártokat, vagyis „adott esetben a választási eredmények manipulálásáról is szó lehet ezeknek az adatoknak az eltitkolásával”.

Orbán levele veszélyesebb

„Önök szerint tehát biztonságban lesznek a felvidéki magyarok, ha a szlovák hatóságok nem tudják meg, hogy 150-en vannak” – kérdezte Szávay, felvetve azt is, hogy mi lesz a választások idején. „Ugyanis arról, hogy a felvidéki magyar állampolgárok részt vehetnek a magyarországi választáson, levélben fognak értesítést kapni Magyarországról. Névre szóló levelet kapnak. Na, onnantól kezdve aztán baromi egyszerűen össze lehet írni egyébként mindenkit!” – mondta a képviselő, aki később felemlegette azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök máris küldött levelet a határon túliaknak.

„Ugye, nem gondolják komolyan, hogy bárkinek a védelméről van szó?” – kérdezte Schiffer is, aki szerint az is árulkodó, hogy nem kormány-előterjesztésként került a javaslat a parlament elé, hanem egyéni képviselői indítványként. A javaslatban ráadásul olyan adatokat is eltitkolhatóvá tennének, amelyeket Navracsics Tibor miniszter korábbi – a parlament honlapjáról azóta eltávolított – válasza szerint nem is gyűjtenek. Schiffer azt mondta: nagyon messzire vezet az, ha mindig „betolnak egy törvényt”, ahányszor egy újság adatokat kér valamiről."
hvg.hu/itthon/20130320_Orszaggyules_kettos_allampolgarok_szama

Ezek tényleg olyan pofátlan, hazug csürhe, mint amilyennek kinéznek.

Orbán levele, névre szólóan, nem lesz árulkodó???
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez egy szomorú hír! A nap legszomorúbb híre! :((
ÉLJEN A PÁRT!

CSAK A FIDESZ!

"Mindeddig soha nem látott összegre, összesen 21 630 milliárd forintra nőtt a magyar államadósság idén február végére. Tavaly november óta majdnem 2 ezer milliárddal nőtt az összeg, így végleg elbukni látszik az a kormányzati álláspont, mely szerint rendkívül sikeresek az államadósság csökkentésében.

21 630 milliárd forint. A mai naptól meg kell barátkoznunk ezzel a számmal is, mivel az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) szerdán frissített adataiból kiderül, hogy ekkora összegre emelkedett a központi költségvetés bruttó államadósságának mértéke február végére. A mostani adat 200 milliárddal haladja meg az eddigi rekordot, melyet 2011. novemberében sikerült összehozni."

Sose'vót még ilyen jó! :((

Narancsbolsi köcsögöknek lehet hőzöngeni és fröcsögni a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt!
Izé.... vagy most mégsem?
Most akkor a tuggyukkik voltak?
Hihető! A jobbikos kretének ezt még meg is eszik!
@rodeo36: Egyszerűen nem bírják finanszírozni. Ahogy nem bírnak finanszírozni egyszerre két háborút sem (Afganisztán, Irak). Ha továbbra is Izrael mellé állnak gátlástalanul, azt a befolyást is elvesztik, ami a térségben megmaradt számukra. Lépniük kell.
Putyin szintén nagy játékos, de az, hogy jelzi "ismét nagyhatalmi ambícióim vannak" még nem elég. Ha a kőolaj ára lemegy tartósan 115$ alá, akkor otthon, náluk dől a rendszer. Én nem érzem benne az egyensúly teremtés képességét.
Gazdag oroszok fúrták meg a ciprusi szavazást?

Egyes uniós tisztségviselők szerint gazdag oroszok fúrhatták meg a kedd esti ciprusi szavazást, melyen a szigetország képviselői arról szavaztak volna, hogy a bankbetétekre egyszeri illetéket vessenek ki, és az így befolyó 5,8 milliárd eurós összeggel járuljanak hozzá a beígért uniós pénzügyi mentőcsomaghoz.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: te kis szerény :)

kard.blog.hu/2013/03/17/buli_riado_idejen
"(Fahéjas proli BoliDa-nak köszönet a tippért). Most persze legyünk jóhiszeműek: ez a hír ugyan csütörtökön 17:45-kor került ki a Katasztrófavédelem honlapjára, de könnyen lehet, hogy az ünnepséget még a pintéri "riadó" előtt tartották."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A térségben Oroszország befolyása mindenképpen csökken. Vagy török vagy európai dominancia lesz. Irán nem játszik.
Te mit értesz dominó-elven ebben a helyzetben.
@guma:
Baszki, én lemaradtam erről, nem is olvastam... :D
Na, mindegy! A virágokat és hölgyhódolókat az öltözőmben várom. Köszönöm!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: jójó!:)

kicsit lemaradtam az olvasásokkal, így pakolom a témákat kocsmánkba emlékbe (utólag) mert ott most nagyon leült a nyüzsi.

viszont ha itt téma volt amit Fab is jól tálalt, ott az összegyűjtött adatok Fahéjasnak (forralt bor jut róla mindig eszembe) külön köszönve, hogy munkára sarkalt :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: na szépen vagyunk!:)
történelem részese vagy és le se... :DDDD

én is megsértődtem ám a Boby miatt!
szavad sem volt rá...
@guma: hol van már a tavalyi hó :D
ez is a múlt már:

A Fidesz kommunistái jó kommunisták

A mi kommunistánk jó kommunista – ezt az elvet a folyamatossá és szigorúbbá teendő nemzetbiztonsági ellenőrzéseknél is meghonosítaná a Fidesz.

hvg.hu/itthon/20130320_A_Fidesz_kommunistai_jo_kommunistak
A Nézőpont szerint pozitív a kormány munkájának minősége.
Jordániával kapcsolatban Orbán nyilatkozatában gyakorlatilag leírta az EU-t és belülről akarja felbomlasztani. Ez tényleg azt akarja elérni, hogy kizárjanak minket. Nem normális. Elvesztette a hvg.hu/gazdasag/20130318_Orban_Magyarorszag_Europa_legversenykepeskapcsolatot a való világgal.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: áááááááá

ilyen hülyeséggel nem foglalkozom már rég!

@rodeo36: már jó párszor kivesézte több szempontból e témát...
kb korosztálya vagyok és volt szerencsém még "négyszögelni" is, az UD (jé télleg' bakondi onnan jött!) ügyet végig élve, már sok mindennel nem tudnak meglepni csak embertelenségükkel amit keresztény mivoltuk követel tőlük...
FIGYELEM! SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!

Bokros teendőimet megszakítva szeretném felhívni az elvtársak figyelmét, hogy ma este 20:30-kor az Echo "tévé"-ben Sz. Ferenc ápolt élő adásban válaszol B. Zoltán miniszter szíves kérésére!

"Balog Zoltán arra kéri Szaniszló Ferencet, adja vissza a Táncsics-díjat. Az Echo Tv műsorvezetője ma 20.30-kor válaszol a miniszter kérésére. "
www2.echotv.hu/index.php?akt_menu=71&mm_id=178&v_id=18643

:DDD

Popcornt, kólát, LSD-t, varázsgombát, csavarlazítót bekészíteni!

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY VÉGE.

(INFO: Teadélután blog)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Izgulsz, hogy mit fog mondani, mi?
@V-PORT: az egereket is jó leszíriuszozza majd.
ezt a szaniszlót kéne összeereszteni matolcsyval. kész harry potter lenne.
Burkolt áramáremelést hajtott végre a kormány

Az áramfogyasztók kilowattóránként 11 fillérrel többet fizethetnek távhőtámogatásra.

www.portfolio.hu/vallalatok/energia/burkolt_aramaremelest_hajtott_vegre_a_kormany.181408.html
egy kis offshore, ciprusi is van benne:

Az NFÜ és az offshore hátterű pályázók: Don’t ask, don’t tell

Az utóbbi néhány hónap egyik legnagyobb politikai botrányát okozta, hogy egy optikai hálózatfejlesztési pályázaton olyan offshore hátterű cégek nyertek, amelyek gyanús körülmények között alakultak. A történet azért is pikáns, mert a cégekhez köthető Seszták Miklós KDNP-s parlamenti képviselő, holott a magyar kormány hadat üzent az offshore cégeknek.

atlatszo.hu/2013/03/20/az-nfu-es-az-offshore-hatteru-palyazok-dont-ask-dont-tell/
"Egy paraszt átdobta a kilincset oszt megköllött keresni" - Lesz-e viccesebb 2013-ban a RémHír TV-nél?

cink.hu/egy-paraszt-atdobta-a-kilincset-oszt-megkollott-keresn-456367823

ha röhögni akarsz
@GeoCracker: és mit ér az ingyen reklámmal?

hogy mostmár milliók röhögnek rajta? nemcsak százezrek?

a hívei száma korlátozott...
szerintem az a "keménymag" eddig is elérte...
vagyis a KIRÖHÖGŐK száma nőtt exponenciálisan...

kb olyan hírnév ez, mint az MTV riporteré, aki az opera előtt kereste a tüntetőket... mindenhol ő szimbolizálja a álami hitványságot...

szennyiszló az meg egy másik fajta szimbólum lesz... az "idióta náci"
@shinichi:

Figyeld meg, innentől vérszemet kapnak és mindent amit vitás lehet eleve a szarjukba írnak bele. Minden hónapban lesz módosítás.
@bella _ciao:

Erre nincsenek szavak bazmeg :-D :-D :-D
@Nap Pali: Ne becsüld le a szélsőjobb felé ingadozókat. A közbiztonság elhanyagolása megteszi a hatását.
"A hosszú kötvények félre vannak árazva, nem gondoljuk, hogy a jelenlegi hozamszintek fenntarthatók további jelentős feltörekvő piaci tőkebeáramlás nélkül" - nyilatkozta Sohail Malik, az ECM Asset Management vezető portfóliókezelője. Savvas Savouri, a Toscafund szakembere hozzátette: a jelenlegi magyar hozamok nem tükrözik a forintkockázatokat vagy az esetleges további gyenge növekedés kockázatát."

www.napi.hu/tozsdek-piacok/ujra_a_spekulansok_tamadjak_magyarorszagot.548448.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Emlegetett urakról gondolhatsz amit akarsz, de szakmai alapon egyik sem egy Szaniszló.

És asszem ezzel mindent el is mondtam.
@Fabius: hoppá!

Átszakadt a gát: Spanyolországban is megadóztatják a bankbetéteket

A spanyol bankok ettől az évtől 0,2 százalékos adót kötelesek fizetni a náluk elhelyezett betétek után - közölte szerdán Cristobal Montoro kincstárügyi miniszter. Az adót ugyanakkor nem betétesek, hanem a bankok fizetik meg. Ciprus után így Spanyolország lehet az Európai Unióban a második ország, ahol valamilyen szinten felvetődött a betétek megadóztatásának formabontó ötlete.

hvg.hu/gazdasag/20130320_Atszakadt_a_gat_Spanyolorszagban_is_megad
@bella _ciao: a következők mi leszünk, miben fogadunk...
Azaz úriember, biztosra nem fogad...
@bella _ciao: ez rendesen adása valamijen tv nek???

remélem nem. vagyis remélem vmi magántévé ami nem kap közpénzt egy fillért se (még hirdetés úttyán se)

elképesztő szelemi színvonal...

nyilván a "nyelvi finomságok" árulkodnak a nőnek a szellemi szintyéről...

elképesztő
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Lárifári.

Martonyi megmondta: csak rossz a sajtónk. Biztos úgy értette: rossz, mert itthon rendre kiderülnek az unortodox balfasz pitiánerségei amivel bekezdett jegybankelnökként.
@Fabius: az usákos megmagyarázom szájertos kép is ütős, pont olyan, mint ha vizsgán görcsölne a diák, a professzor előtt :D
fent van a cikk is
@bella _ciao: Emigyurink biztosan tajtékzik, hogy nem ő lépte meg először.:)
ááááááááááááááááááááááááááá

Száz év múlva is vita lesz Orbán Viktorról
Trükkösen értékelte a kormány teljesítményét
a Nézőpont Intézet. A kormány jól teljesít.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F03%2F20%2Fjo_kormanyzat%2F
@bella _ciao:

Ez a mi tranzakciós illetékünk extra unortodox verziója. Mi azért fizetünk amit mozgatunk, a spanyolok mindenért.

Mert ugye azt nem hiszi senki, hogy nem lesz áthárítva az is?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mrázon átbillentették a kapcsolót, innentől a választásokig szolgálj Samu üzemmódban lesz :-D

Évi 360 millert nem ajándékba kapják, minden nemlétező módszertan szerint ki lesz mutatva Vektor mekkora király.
@Fabius: pont olvastam, zseniális ez az ország, mindenki megy a saját feje után, oszt azt csinál amit akar, és ez különösen jellemző a zállami rendszerek és hivatalokra...
nem tudok betelni ezzel a képpel,

kep.cdn.index.hu/1/0/402/4023/40235/4023548_0755997ec010c2b484eb314c9cc94665_wm.jpg

A ROSSZ TANULÓ FELEL

Nem, mára nem lehetett számítani, igazán. Hiszen számított rá, persze hogy számított, sőt múlt éjjel álmodott is ilyesfélét: de álmában magyarból hívták ki, igaz, hogy úgy volt, mintha a magyart is a Frőhlich tanítaná. Álmában elintézte az egész kérdést, a párhuzamos vonalakról felelt, egyfelesre.

Mikor kimondják a nevét, nem hisz a füleinek, körülnéz: hátha csoda történik, hátha csak agyrém, nyomasztó lidércnyomás volt, hogy ez az ő neve, és most felébred ebből az álomból. Aztán egy csomó füzetet felkap a padról. Míg végigmegy a kis utcán, a padsorok közt, ezt gondolja: "Ápluszbészerámínuszbé egyenlő ánégyzetmínuszbénégyzet." Ezt fogja kérdezni. Biztosan ezt fogja kérdezni. "Ha nem ezt kérdezi, átmegyek különbözeti vizsgával a polgáriba, és katonai pályára lépek."
@shinichi:

Veled ertek egyet. A betetek ketharmada mezei allampolgaro osszegyujtott penzecskeje. Fogjak meg a penmosast mashol.

Ha lenyuljak a kisbetetesek penzet, abbol hatalmas bizalmi valsag kerekedhet; ami tovabbi bedolesekhez vezethet. Eleg mar abbol hogy a kisember fizesse a felelotlen penzugyi szereplok szemetet, mert nem birnak osszehozni egy normalis nemzetkozi penzugyi szabalyozast es adoztatast. Hegyekben nyomjak a fedezetlen penzt csak nehogy a szent penzpiac erdekei deruljenek. Hagyjak a frabcba bedolni az egeszet, megerett ra. Tul fogja elni az emberiseg.

Nem vagyok baloldali. A magantulajdon dezsmalasa a komcsi modszer.
@saravad:

Nincs változás? Csak az van.

Alaptörvénynek szevasz, jegybanknak ugyancsak, gyilkos védi a Fidesz székházat és állami kitüntetést kap egy gyakorló elmebeteg.

Magyarország én így szeretlek.
@sírbateszezazegész: "Putyin szintén nagy játékos." Ciprus bajban van, mert mindenképpen elő kell teremtenie az 5.8 mrd eurós önrészt az eu 10 milliárdos csomagja mellé. Ellenkező esetben államcsőd veszélye fenyegeti.
Putyin ki fogja játszani a kártyáit, és nyomulni fog Ciprusban, Már szólt arról a fáma, hogy Ciprus eddigi hitelének kamatát jelentősen csökkenti.
Putyin az orosz betéteseket is védi, ez nem vitás, hiszen ezek a betétek képezik a ciprusi betétek 35%-át, mely egyébként abszolut számban 24 mrd euro. A meglebegtetett 9.9 %-os illeték ezek után 2.37 mrd lenne, mely az önrész 41%-a. Ahogyan a hírmagyarázó írja, az oroszoknak ez aprópénz.
Az igazi nagy buli Putyin számára, hogy kihasználva Ciprus szorongatott helyzetét, az olajmezől kitermelési jogát kéri cserébe. Hosszú távon gondolkozik Putyin. Nem kétséges, hogy egy ilyen koncesszióval folyamatos haszonra számíthat, mely búsásan fedezi majdan a jelenlegi befektetéseke
Olvastam tegnap az Index cikket. Simogató hangnem, igen, a mi érdekünk is, hogy az IMF és hasonlók lerabolják az embereket azért, hogy a banki profit, az ő pénzük megmaradjon.

Ez amúgy tipikusan az a helyzet, amikor azt látjuk, a multi a kommunista, libsi kezéből is kicsavarja ha kell.

Mert azért az biztosra vehető, Cipruson tutira nem jobbikos vagyonok vannak.
@Fabius: Elképzelheted mit éreztem én, amikor a ballib megmondóemberek már a huszadik díjukat vették át, miközben folyamatosan voltak azzal a lóvéval kitömve, amit én is fizettem be adóba.
@shinichi: @Husz_János_Puszita:

Utálom a komcsi módszereket és a magántulajdon szentségéért is kiállok bármikor.

Viszont az adóparadicsomban nem a kisbetétesek pénze van döntő többségben, hanem az offshore lovagoké. Érted, az, amit négyszeres-ötszörös túlszámlázás után kitalicskáznak oda, és itthon nem 40, hanem csak tíz kilométer vasútfelújítás vagy digitális közmű lesz belőle. Vagyis kérdés, hogy a kétes eredetű vagyonokat és azok adóztatását minek tekintjük.

Ha a 100 ezer eurós határt betartva adóztatnának a kisbetétes nem sérülne, a többit meg annyira nem tudom sajnálni.
@Fejesrob:

Az elmebeteg mindegy melyik oldalon áll, az elmebeteg. Ha te támogatod lelked rajta.
Így is egész nap Cipruson kell melózni, de ami lényeges: minden európai (EU és nem EU) ország az oroszok pénzére hajt, lásd GUernsey, Jersey, Man-sziget és Svájc hivatalos stratégiáját. Spanyolország és Portugália direkt oroszoknak ajánlja a pénzért letelepedés programokat, különféle változatokban.
Ami lényeges, hogy Ciprust kb. 20 évvel ezelőtt szerették az oligarchák, az utóbbi tíz évben csak futottak még kategória. Ami kellett nekik az a ciprusi rezidencia, mert így megkapták az EU-s vízumot. De tavaly óta (aka2009. de tavaly óta pörgött fel) mindenki a pénzükre bukik. Apró kiegészítés még: ha ránéztek a térképre, akkor egyből látszik, hogy miért annyira fontos, hogy ki diktál Ciprusnak. Ott kell elmennie a fél földközi kereskedelemnek. Mivel nekünk tengerünk nincsen, ezért értelmezhetetlen helyzet, de másnak nagyon fontos (lásd Nagy Péter).
Ismét sikerült egy idióta cikket összehozni. Ez a blog ugye csak valamilyen humoros paródiablog?
@Fabius: ez így ebben a formában a nyugati országokra kb. 1985-ig volt igaz, Magyarországra meg kb. 1995-ig. Azóta teljesen változott az offshore körkép, mert minden olyan cég, amelyik nem közvetlenül köthető telephelyhez pl. IT/kereskedelem) offshoreozik. Aki nem teszi az nem versenyképes. Pont emiatt indult a NAGY OFFSHORE ELLENES KERESZTESHÁBORÚ 2008-ban, mert az offshore gyakorlatilag mindenki számára elérhető, nemcsak a nagyuraknak.
Mondjuk 100.000 euró óriási pénznek számít otthon, de ugyan már, 1 szoba Németországban, vagy egy konténer ananász. Egymillió euró már hűha, de valójában egy kertes ház valami szebb és menőbb környéken. Amíg csak az übergazdagok és a multik (transzferárazás, stb) és persze a politikusok offshoreoztak, addig nem volt baj. Ha mindenki, azt már nem szabad. Viszont és ez nagyon fontos, minél jobban fellépnek a nemzetközi adóoptimalizálás ellen, annál versenyképtelenebbek lesznek a cégek. Az OECD legújabb röpirata
(Adressing Base Erosion and Profit Shifting” -
www.oecd.org/ctp/BEPSENG.pdf) a legundorítóbb támadás a szabadkereskedelem ellen. Egyszerűen a magas adózású államok nem hatékonyak és mindenkit megbaxnak, akik jobban csinálják a dolgot. Nincs már olyan, hogy offshore ugye. 2009. óta csak alacsony adózású országok vannak, az OECD feketelista üres, mindenki teljesítette a nemzetközi szabványokat. Úgyhogy most jön a következő tekerés a nyakon.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Érdekesen indult a szakmai rész, hiszen rögtön az első felszólaló meg is torpedózta az egész projektet. Pesti Sándor, az ELTE jogi karának docense kezdésként felemelte az asztal közepére helyezett szarostortát, mrázágoston bohóc arcába helyezte, majd szakmai integritását megőrizve elhagyta a helyszínt." :D
@Fabius:

100 ezer felett kicsit maskepp hangzik, mint az eredeti verzio. Biztosan van ra mod, kideriteni a penzek eredetet es aszerint szelektalni.

Akkor is adosok a vilag politikusai egy nemzetkozi Tobin adoval minimum. Szerinted meddig fog ez igy menni? El kell kezdeni leepiteni az adossag hegyeket allami szinten a penznyomda helyett.
De Fabius ...

A Bajnait miért nem említed az offshore lovagok között, mikor ő is az ?
Ugyebár arról lenne szó, hogy van itten egy ország, amely nemsokára és nagy valószínűséggel tönkre fog menni. Minden emberi számítás szerint, és persze a pozitív vagy negatív előjelű katasztrófák kizárása esetén (amelyek kevéssé valószínűek). Mint az köztudomású, az országnak irreálisan kedvező adói vannak, ebből következően a ciprusiak jó sok pénzt tudtak összegyűjteni, amit aztán betettek a bankba. Ezen kívül a külföldieknek is van ott egy csomó pénzük, nem mintha annyira jók lennének az ottani bankok, hanem sokkal inkább az irreálisan kedvező adók miatt. Mondhatni tehát, hogy azon pénzek igen nagy része a ciprusi államnak be nem fizetett adók miatt akkorák, amekkorák (normál adók mellett kisebbek lennének). Visszamenőlegesen adót nem vethetnek ki, ugyebár, kénytelenek tehát a most a bankokban lévő pénzekre kivetni.

Igazságtalan megoldás? Igazságtalan, az ugyanis jobban jár így, aki az irreálisan kedvező adókból megtakarított pénzét elköltötte, míg a szorgalmas és takarékos emberek (akik szintén az irreálisan kedvező adók révén jutottak a pénzecskéjükhöz) rosszabbul fognak járni. Van más megoldás Ciprus számára? Nincs. Hacsak ...

Hallom, hogy Cipruson a bankbetétek megadóztatását leszavazták. Arra számítanak, hogy Putyin küld majd egy kis olajpénzt?
@tucano:

Talan az adoszinteket kellene Europanak atgondolni. Most kezd fajni hogy akkora ujraelosztassal nem versenykepes Europa. Nem a cegek versenykepessegevek van baj.
Ciprus és Hungarisztán között az a különbség hogy

Ciprusnak van stratégiai jelentőssége (Földközi tengeri katonai bázisnak)

az OROSZOK majd kilóra megveszik őket

+ ott az olaj...

a Meggebedeusok parasztyait hagyják majd TÖNKREMENNI ...
@tucano:

Ez meg a masik. A nappalimbol is tudok Cipruson bankolni ha akarok.
@Mariann19: Annak a pénznek egy jelentős része azért van ott, mert nem akarták, hogy Putyin rátegye a kezét.
Biztos jelentős tétel a földgázkitermelés is, de ha elolvasod az alábbi linket, én azt veszélyesebbnek látom.
kitekinto.hu/europa/2013/03/18/az_orosz_flotta_visszater_a_foldkozi-tengerre/
Nem véletlen, hogy Merkel már reagált is rá.
hvg.hu/gazdasag/20130320_Merkel_az_EUnak_kell_megoldania_a_ciprus
@tucano:

Kétélű dolog ez.

A magas adózású országok nincsenek olyan szar helyzetben, mint az alacsony vagy alacsonyabb adózásúak. Németország köszöni pont faszául megvan, a 2008-as válságot adóváltozással kezelő országok - pl Balti államok - is száguldanak az éppen bedőlő alacsony adózású Ciprussal szemben.

Viszont a magas adóbevételből keletkező bevételeiket nem nagyon akarják a nem náluk adózott vagyonok megmentésére fordítani. Érthető? Simán. Ciprus meg nem akar se adóztatni se adót emelni, pedig az egyiket kénytelen lesz.
bicskanyitogató!

ha volt már bocs!

„Jöttek az üzenetek, hogy dögöljünk meg az autópályán” - egy rendőr a hókatasztrófa kezeléséről

magyarnarancs.hu/belpol/a-segelyhivon-meg-jottek-az-uzenetek-hogyan-dogoljunk-meg-az-autopalyan-84073
"Külföldi diákoknak fizetne ösztöndíjat a magyar állam - az iparkamara elnöke pedig szelektál!

A külföldi diákok létszámát kívánja növelni a kormány a magyarországi egyetemeken. Ennek érdekében kétoldalú ösztöndíj-együttműködési megállapodásokat köt preferált országokkal és létrehozza a "Globális Nyitás Ösztöndíjat", amelyhez már az idei költségvetésben forrást rendelnek.

A külföldi hallgatói létszám magyar felsőoktatásban történő növeléséről hozott határozatot a kormány. A határozatban a kormány felhatalmazza az emberi erőforrások miniszterét és a külügyminisztert, hogy kössenek a - külpolitikai prioritások mentén alakított - kétoldalú ösztöndíj-együttműködési megállapodásokat, és mérjék fel a további nemzetközi igényeket. Az érintett minisztereknek előterjesztést kell készíteniük a kormányzat számára az oktatási megállapodások végrehajtása érdekében a "Globális Nyitás Ösztöndíj" megalapításáról, ennek határideje április 15. Az ösztöndíj létrehozásához szükséges 2013-as forrás biztosításáról pedig már azonnal gondoskodnia kell a nemzetgazdasági miniszternek - derül ki a kormányhatározatból.

A magyar állam fizetné a külföldiek itteni tanulmányait

A külföldi hallgatói létszám növelésének tervéről a múlt héten számolt be a Népszabadság, egy, a birtokába került, a kormány számára készített előterjesztésre hivatkozva. A dokumentum szerint közpénzből finanszíroznák a külföldi diákok magyarországi tanulmányait. Szemeszterenként egy hallgató után 1,25 millió forint kiadással számolnak (ez tartalmazná a felvett szak képzési díját, havi 40 ezer forintos ösztöndíjat, doktori képzés esetén havi 100 ezres ösztöndíjat, a diákigazolvány, a kollégiumi vagy albérleti díjat, az egészségbiztosítást és a tankönyvek költségé). "Hároméves felmenő rendszerben 900 fő esetén ez hozzávetőlegesen 4,5 milliárd forint költségvetési kiadást jelent a 2013-2016-os évekre" - idézte a lap az emberi erőforrások minisztere és a külügyminiszter előterjesztésében készített anyag költségkalkulációját."

offforever.blog.hu/2013/03/19/kulfoldi_diakoknak_fizetne_osztondijat_a_magyar_allam_az_iparkamara_elnoke_pedig_szelektal#ixzz2O6EuHdy1

Csókoltatom a narancsbolsevik agyhalottakat!
Remélem az ő gyerekük helyett kap majd egy külföldi INKÁBB ösztöndíjat és nem az enyém helyett!
Ahoy mit mulasztottam? Elmegyek pár napra máris 5. Módosítás?
Index cím:

"Mi lesz a forinttal? Rettegés, kicsinyes bosszú, elpusztítják az MNB lelkét"

Az MNB lelke gondolom a Simor által odahozott emberek, akiket annak idején Járai embereit váltották.

Nem semmik ezek a ballibsik:))))
@Husz_János_Puszita: persze, a költségvetési pazarlás csapódik le a cégeken. Rajtuk nem múlik.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
VALLD BE NYUSZIFÜL, TE INTÉZTED EL, HOGY LEJÁRASD EZEKET A KRETÉNEKET!!!
Csak így történhetett, ezzel a gránit szilárdságú fossal... :)
Hohaho! Ezek a franciák! Már az IMF vezetője sem szent nekik!! Hallatlan.:))) Képzeljük el mi lenne, ha mondjuk Simornál házkutatást tartanának pld. a ciprusi ügyei miatt. Micsoda óbégatás törne ki azonnal.

Házkutatást tartottak az IMF-vezérnél

www.portfolio.hu/gazdasag/hazkutatast_tartottak_az_imf-vezernel.181438.html
@Fabius:

Nem a magas adoszint miatt vannak stabilabb helyzetbe -egyelore- hanem mert eros realgszdasag all mogottuk. Nemetek hulyek lennenek fizetni de muszaj lesz mert ha szetesik az EU egyedul nem kepviselnek eleg eros potencialt az atrendezodo vilaggazdasagban.

A penzugyi folyamatok annyira elszakadtak a realfolyamatoktol, csodalkoznek ha nem nagy osszeomlas lenne a vege. A kerdes csak mikor. Nemetorszag vajmi keveset tehet ellene.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Bajnait elégszer elmondtátok ti.

Érdekes, Sesztákot nem emlegetitek. Pedig közbeszerzési főfaszként alaposan emelte a tétet és rálicitált Bajnaiékra.
@Fabius:
Mert nem érted a magasabb összefüggéseket!
AZÉ'! :)
@Fabius: Ciprus beszopta, az tuti. De nem az alacsony adók miatt. Svájc, Luxemburg, a Csatorna-szigetek, stb. azért elég jól elvannak. Érdekes módon amiknál is Delaware és Nevada áll jól. Mindenki szeretné megtartani a cégeket és nem átengedni másnak a sápot, ez adott és érthető. Csak az emiatt bevetett taktikák undorítók. És nagyon "magyarok". Azt tudni kell, hogy az alap offshore modellben ugye, csak azok a cégek fizetnek alacsony adót, amelyek NEM tevékenykednek az ország területén. Tehát 0 költséget produkálnak az országnak és valami alacsony, de biztos bevételt. Tehát ezek mindenképpen költségvetési pluszt hoznak. A ciprusi társasági adó, a 10% ugyan melyik országéval egyenlő? :D
A holdingok szinte az egész EU-ban és Svájcban) adómentesek. Ugyanmár ennek túl sok köze nincs az adóhoz. Ciprus szarba került, igazság nincs,, másszanak ki belőle ahogy tudnak. De a végeredmény az, hogy mindenhol emelkednek az adók, hatékonyság zéró, átláthatóság az ablakban és ezt támogatni még erkölcsi kötelességünk is.
Egyébként (ezt már írtam soxor) a felmérések azt mutatják, hogy az offsh. vállalkozások több adót fizetnek, mint az onshore társaik. Mert tudnak beruházni, új embereket felvenni, fogyasztani stb. De a nemzetközi verseny ellehetetlenítése (mert erről van szó) nem használ senkinek. Magyar példával. Kis Gézának van egy magyar cége, de nem bírja az adókat, elviszi külföldre. Szopatják Gézát, hogy miért adózol külföldön, amikor itt a telephelyed? Ezért a cég központját is elviszi. Majd jön az, hogy Géza, akkor te fizess mindenért és akkor a rezidenciát is átteszi. És elvesztettük Gézát nemcsak papíron, de örökre. Ez nem általános, de a robogó német piacon kívül már ez a tendencia. Évi 15.000 dollárért kapsz a Kajmán-szigeteken letelepedésit/íróasztalt/teljes adómentességet. A pék nem mehet, de mindenki más pakolja a betyárbútort. Egy szegényebb ország nem engedheti meg magának a magas adókat, mert nem tud cserébe adni semmit (mint pl. a németek)és akkor csáó.
@tucano:

A ceg megoldja okosba, offshore vagy attelepul Azsiaba. Ez az ami faj ha jol tevedek.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azért ment el pár napra. nem merte bevállalni,hogy a jelenlétében :-)
@Husz_János_Puszita:

A németek kilógnak a sorból (náluk magasak az adók elég régen) de a Balti államok és Izland a 2008-as csőd után bevezetett magas adószinteknek is köszönhetik a mai stabilitásukat, nem csak a reálgazdaságnak.

Szerintem nem fognak fizetni szó nélkül Ciprusnak. A német adófizető már kurvára unja a mediterrán életvitel költségeit finanszírozni, az egymilliós ország nem piac, ráadásul az is megvan nekik, hogy a bankjaikban ott parkolnak a Németországban le nem adózott vagyonkák is. Amire lehet azt mondani, hogy egyszer az életben fizessétek ki ti is azt a 16%-ot amit otthon nem tettetek.
Gábriel! Neked is legyen egy jó napod: www.autoblog.com/2013/03/20/president-obamas-limo-breaks-down-in-israel/

Ha valaki nem vágja az inglízt: Az amcsi titkosszolgálat dízelt tankolt az elnöki limóba benzin helyett. Hol máshol kell lerohadni mint szentföldön? :)
@kekex:
"De a lépés mégiscsak kikezdi a kapitalizmus alapjait: a magántulajdon szentségét és sérthetetlenségét."

Ez az: ilyet még Orbán se mert volna, hogy csak úgy lenyúlni a bankbetétek 10%-át, mint az EU/IMF cipruson.

Mondjuk nem sajnálom a sok adóelkerülőt, megérdemelnék...
@Fejesrob:
"Az MNB lelke gondolom a Simor által odahozott emberek, akiket annak idején Járai embereit váltották."

ÁÁáá, nem, Simort ugyan az MSZP tette oda, de FÜGGETLEN volt! Ahogy az emberei is!

Az MSZP egy angyal, aki megtehette volna ugyan, hogy saját embereket tesz oda, de FÜGGETLEN embereket választott!

Na, persze :-)
@GeoCracker: Nem kötözködésként, tudod tán..
"S mi tagadás, az vesse az első követ a csattorna vezetésére, munkatársaira, aki hasonló helyzetben nem csapná le a miniszter által feldobott követ."

Kére tik javíttani-tani! .-)
@shinichi:
Hőőőőőő!
Micsoda SZAKEMBEREK vezetik az elnöki csapatot ott, ha ennyire sikerült mellényúlni??? :))
Gondolom vállveregetés lesz a jutalma - bár, a hazai logika és tapasztalatok alapján, nálunk kitüntetnék!
Sintér Sanyiék szintje lesz ez... :D
@tucano:

Svájcról azért az érdemes tudni, hogy a ciprusi fix 10% vállalati adóval szemben náluk 31%-os kulcs is van, ahogy szja kulcs is van 23%-os is. Magyarul beszedi a működéséhez szükséges adómennyiséget, csak megtalálták az egyensúlyt a többiekkel ellentétben.

A szabad verseny korlátozása hülyeség, de azt lássuk be, hogy az adóparadicsomok minimum legyenek képesek azt az adószintet tartani, amivel legalább magukat képesek fenntartani. Az ugyanis nem verseny, hogy a betétek nálunk, de bedőltünk mint a szar és mentsetek meg a saját pénzeteken.
@Fabius: Szaniszlót nem megkérni kellene a visszaadásra, hanem visszavonni tőle..mert ez így csak "félmegoldás", úgy vélem!
Más a méltatlanság és más a "tévedés", Balog Úr! (még nagy az "Ú", de lehet, nem sokáig!:-)
@bella _ciao:
gondolom az operatőr oda volt kötözve a kamerához, mert egy jóérzésű ember már az első perc végén agyonbassza valamivel.
@sírbateszezazegész: Az általad ajánlott cikket olvasva, valóban nagy jelentőséggel bír az orosz flotta kiépülése Cipruson, különösen annak fényében, hogy az oroszoknak ezen kívül csak egy bázisuk van a térségben.
Valószínű, hogy az oroszok a bázistelepítést nem most tervezték be, hiszen ha figyeljük az időpontokat, feltételezhető, hogy ismerték Ciprus várható gazdasági fejleményeit.
Hitelezték Ciprust, a háttérben pedig készülhettek Ciprus geopolitikai jelentősége okán bázisuk kiépítésére.
Miért voltpl. már januárban rég nem látott hadgyakorlatuk a térségben az oroszoknak?
Mindenesetre úgy tűnik, hogy a ciprusi helyzetből az oroszok jól fognak kijönni gazdaságilag és katonai vonatkozásban is.
@Fabius: Akkor gyere Svájcba, valójában 5-8% teljes adót garantálok a cégednek, ha nem ott tevékenykedsz :)
Szem. jövedelmadó kérdés kanton függő, több sávos, de pl évi 7639290 ft alatti családi bevétel alatt nincs adózás :D

A második bekezdéssel természetesen teljesen igazad van. Az nagyon érdekes, hogy pl. a sok kis karibi és afro állam közül több nem azért vezetett be offsh rendszer, mert elvből gecák, hanem mert kb. ez volt az egyetlen lehetőségük, hogy ne haljanak éhen és befektetőket szerezzenek, most már ez sem lesz, marad a kokó átrakodás az USA és Európa felé.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: teflonon latlak, szakma, ilyenekrol irok egesz nap, foleg Svajcrol.
@Mariann19: Picit OFF de ez is elég érdekes lehet a jövőre nézve.

"Kínát, Indiát és Brazíliát hagyományosan "feltörekvő" országként sorolják be a nemzetközi összehasonlításban, ám ez egyre kevésbé lesz igaz a következő években. Ami a gazdasági teljesítményt illeti, a jelentés előrejelzése szerint 2020-ban a három ország gazdasági teljesítménye meghaladja az Egyesült Államok, Németország, Nagy-Britannia, Franciaország, Olaszország és Kanada összesített GDP-jét. A fejlődő országok részesedése a világ áruforgalmából majdnem megduplázódott a jelentés szerint.

... a Dél visszaszerzi azokat a pozícióit, amelyeket a 18. század végétől kezdve elveszített az ipari forradalom európai-amerikai felfutásával, majd a gyarmatosítással és a két világháborúval - áll az UNDP jelentésében. A napjainkban tapasztalható "földrengésszerű változás" folytatódik, vagyis ez lesz a 21. század meghatározó trendje a gazdaságban, a társadalomban, a kultúrában, tehát óriási hatással lesz arra, ahogyan élünk."

www.origo.hu/tudomany/20130314-igy-korozi-le-eszakot-a-del-fejlettseg-gazdasag-brazilia-india-kina-vs-europa-eszak-amerika-usa.html
@Mariann19: Elképzelhető, habár én nem érzem azt a gazdasági potenciált az oroszokban, amit sokan nekik tulajdonítanak. Putyin tavalyi győzelmekor annyi szociális juttatást ígért be a szavazóknak, melyekre nem lesz fedezet tartósan 115USD/barrel olajár alatt. Tekintetbe véve azt, hogy jövőre Nyugat-Afrikából importált olaj helyett az USA elkezdi feldolgozni az ún. olajhomokot (nem találom ezt a cikket, bocs), az onnan származó nyersanyag a helyét fogja keresni a világban, így az olajár nem drasztikus, de cca 10-15% csökkenése várható. Ez pedig már érzékenyen érinti Putyin helyzetét a belső stabilitás szempontjából. Szerintem érdekes elolvasni az alábbi linket, mely jobban megvilágítja miért így gondolom. kitekinto.hu/europa/2013/01/29/valaszut_eltt_oroszorszag_-_medvegyev_harom_kozul_a_negyedikre_lepne/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mariann szerintem nem fog veled szóba állni, de én is egy picit off leszek, mert ez a tegnapi nap után kikívánkozik belőlem. Előre elnézést kérek mindenkitől.
Gábriel!
Nézd, tulajdonképpen az egyik probléma veled az, hogy egy büdös bunkó vagy. Most egy pillanatra tegyük félre, hogy náci is, jelzem ez nyilvánvalóvá teszi, hogy kb. egy földigiliszta szellemi színvonalával rendelkezel (egy pillanatra álljunk meg, hogy elnézést kérjek, nevezett alsóbbrendű állatoktól). Nos, a primér probléma veled az, hogy mindenáron egy olyan közösségbe szeretnél tartozni ahol, nincs helyed. Persze megtűrnek itt, mert a korrektség, a véleményszabadság, a jólneveltség okán, nem b…k ki a fenébe. Neked kéne elmenned innen, tudod miért? Mert a világ ilyen, ahol nem látnak szívesen, onnan menj el. Én pont ezért nem kommentelek itt, csak olvasok, én –bár nem magamról akarok írni- jellemzően szélsőségesen nyilvánulok meg, nem is teszem ki a közösséget a hülyeségeimnek. Meg kéne értened, hogy normális, itt véleményvezérnek számító emberek hagyják el a blogot miattad, és ez azért rossz (ugye most itt azt kéne írnom, hogy kedves barátom) Te náci köcsög, mert ők szeretnek itt lenni és szeretik is őket, csak annyira rendesek, hogy képesek feláldozni a barátaikat az elveikért. Igen, pl. konkrétan tudom, hogy Szív többek között miattad ment el, ne legyenek kétségeid és akinek vannak ne találgassanak, kérdezzék meg az érintettet. Az van, hogy priviben próbálnak ellened különböző dolgokat kitalálni, azok akik itt élnek és nagyon fontos nekik ez a miliő. Az van, Gébi, hogy szerencséd van, megtűrnek és nem bántanak, remélem nem lesz ez mindig így, én speciel a harcosabb vonulatba tartozok, ha azokat akiket szeretek, bántanád, akár csak verbálisan is, én elkapnálak és –ha lehetne, és képes lennék rá- addig ütnélek míg mozogsz. Ó, hát világos mi a célod, jelen lenni és nyomni ezeket az ordas baromságokat, addig – ezt simán el is érted-, amíg tulajdonképpen legálisan, egy óriási vita után, legitimáltad a helyedet ezen az oldalon. Ügyes. Vitathatatlan, hogy győztél, most már lehet ezeket a szalonnáci ordas baromságokat nyomni éjjel és nappal és az a doktrína, hogy veled szóba kell állni és vitatkozni kell és meg kell téged győzni és a naívák ezt meg is próbálják majd, a keményebbek szóba sem állnak veled, mások elmennek miattad. Te pedig röhöghetsz a markodba, mert mind a ketten tudjuk, hogy Te/Ti ( basszus nagybetűvel írtam a te-t, hiba volt, te a kisbetűs kategória vagy) képtelen vagy a változásra,plusz eszedben sincs. Vonjuk meg hát a mérleget, győztél, ez nem vitás, és ők akármilyen okosak és jóindulatúak, alulmaradtak. Tudod Gabi, Te és a magadfajták a gátjai annak, (azt hiszem, hogy írtam már ezt), hogy ez a blog nem lesz szellemi műhely, pedig lehetne. Sajnos, való, hogy megvéd téged a véleményszabadság hülye értelmezése. Egy fekély vagy és büdös is, legalábbis a gondolataid és úgy tűnik ez így is marad. Ez bizony szomorú.
Mégegyszer elnézést kérek az off komment miatt.
@Fabius:

elszallt a hsz-em nem potyogok telorol majd holnap
@sírbateszezazegész: azért az oroszokért nem aggódnék úgy 200 évig.

Cipruson is az a baj, mint a spanyoloknál , görögöknél. A most tiltakozó ciprusi "kisember" is az orosz meg a magyar vállalkozó vagyonából él. Az offshore cégek többnyire ottani lakosok nevén vannak, az itteni befektetők csak meghatalmazott ügyintézők. Mivel a ciprusi kisember megszokta, hogy semmi munkáért keres egy jó kis összeget, ezért elkezdett költekezni. Azzal még nem is lenne gond, csak mint a magyar kisember 20 évre előre költekezett, mert csak lesz valahogy. Lett. Hozzáteszem, még ezzel az egyszeri einstanddal is jól járnának.
@sírbateszezazegész:

Igen Putyinnak is annyi lesz ha lemegy az olaj ara. Abbol veszi meg a szavazatokat sok szoc juttatassal
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Szerintem a díj alapítási okirattal is ellenkezik az adományozás jelenlegi módja. Az már csak torta a habon, h utólag ,,nem ismertem, kinek adom'' szöveggel mentegetőzik, noha a hvg.hu szerint igenis vt. ellenérv:
hvg.hu/itthon/20130318_Balog_kituntette_Szaniszlot_pedig_azt_a_s#rss

Mindenesetre a pafi.hu-n nem szerepel 2011 és az azt követőek. 2010-es kiírás:
www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/ervdocidweburlap/493B6CB81BE413E5C12577C1004AC841

Már a Wiki sem a régi:
hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%A1ncsics_Mih%C3%A1ly-d%C3%ADj

Nekm ebből az jön le, h nem éppen demokratikus módszerekkel történt a díj ,,megítélése''.
Úgyhogy szvsz. nem visszakönyörögni kell(ene), hanem a magyar közönyben kihirdetni az érvéntelenségét. érvényes a kihirdetés napjától.
Ha akkor hvcs vt az adományozó, most is legyen az,
vagy monnyonle.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ahoj! :)

Lesz 5-6-7-8-9... sőt 2e10^29. módosítás is.
Pánikban is vagyok rendesen, mert az anyakönyvi kivonatomon ott a vörös Csilla :)
Még lezárnak miatta, pedig csak bemutatom, ha kérik.

Mert errefelé

,,nem elég az ember ha él:
kell róla egy keresztlevél,,
@soproni1: Az oroszoknak azért van miért aggódniuk. Speciális termékeken kívül (nyersanyag, atomreaktor, fegyverzet, én mást nem tudok), azért nem igazán versenyképesek a világpiacon. Olajhomok, palagáz kitermelése egyre hatékonyabb, előbb-utóbb valós alternatíva lesz. Nem sok olyan termékük van ami magas hozzáadott értékkel bír. És a magas nyersanyagárak mellett elfelejtkeztek a struktúrák átalakításáról. Ugyanezt, jóval kisebb lakosságszám mellet például az Öböl-menti olajállamok meglépték. Azért sok piaci alapon működő orosz vállalat nincs. Mert a Gazprom azért nem az!
@le Látó: ne is mond. épp ma cseteltem egy volt kolleginával. nem ment férjhez, és most pánikol, hogy akkor ő tulajdonképpen nincs is kapcsolatban senkivel....
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

A gondosan kitalált törvények országában Balog úrnak nem áll - jogi - módjában visszavonni. Azzal veri a csalánt amije van.

Megjegyzem a jelölő Halászt módjában van kivágni a francba, abban nem gátolja senki.
@Alonee:
Legitimálta, nem legitimálta és automatikusan kinyomom, ráuntam, nem is olvasom el.
Amúgy leborulunk bölcsességed és nagyságod előtt! Ez bizony így vagyon...
@Mariann19: Elnézést ez lemaradt. És itt nem egy senkitől jött az idézet. German Gref nagyon közel áll Putyinhoz.
kitekinto.hu/europa/2013/01/28/jo_kormanyzasra_lenne_szuksege_oroszorszagnak_a_davosi_forum_szerint/
@le Látó: @Fabius: Akkor történjen ez, ne a kikacsintós, meg a széljobbnak (igen, direkte fogalmazok így) történő kikacsintás, hogy az izraeli és izraeli befolyás alatt álló szellemiségek és nagykövetek szólnak bele..nincs kedvem tovább ragozni, a megfogalmazásba is bele lehet kötni, de remélem, értitek!
Hóügyben "A mentés kiválóan sikerült, a kommunikáció volt rossz – így értékelik a Fideszben és a kormányban forrásaink szerint a hókáosz kezelését. "

hvg.hu/itthon/20130320_feleloskereses_Fidesz_kormany?FullComment=true#comments
Ezek meg eközben (ha még nem volt, csak utalás rá):
hvg.hu/itthon/20130320_alaptorveny_modositas_horogkereszt_voros
"Az alaptörvény-módosítás szükségessége egyébként már közvetlenül az Ab döntése után megfogalmazódott, de végül nem került bele a nagy vihart kiváltó negyedik módosító csomagba. A kormánypárti forrás szerint elvileg megtehették volna, hogy egy módosító indítvánnyal beemelik ezt is, de nem akarták, hogy az Alkotmánybíróság fogódzkodót találjon az alaptörvény-módosításon, és egy eljárási szabálytalanság miatt megsemmisítse azt."

És most, hogy a negyedikben megvonták az AB jogait, mehet már?
@sírbateszezazegész: 200 év mulva talán aggódhatnak. Itt kevésbé mutatják be az orosz távolkeletet, de ott most indul be az aranykor a felhőkarcolókkal, luxusfogyasztással. Ahol 20 éve még háború volt, ma 6 sávos autópályák, aranyozott irodaházak. Iszonyatos mennyiségű ember, nyersanyag áll rendelkezésükre. Az igaz, hogy a munkaerő minősége hasonlít a magyaréhoz, de mivel sok ember van viszonylag kis helyre zsúfolva városokban, ezért biztosítva van a fejlődés.
Óccsó húsnak híg a leve.
a poszttoló vajon hallott-e arról, hogy ciprus partjainál bazi nagy földgázmezőt fedeztek fel, aminek kitermelése 2017-ben megkezdődik?
a poszttoló vajon hallott-e arról, hogy az eu-imf tárgyalók maguk is meghökkentek kissé a 100 ezer eurónál kisebb betétek tervezett nagyságú adóarányán?
és hogy mit exportálnak? en.wikipedia.org/wiki/File:Tree_map_export_2009_Cyprus.jpeg
@tucano:

"sok kis karibi és afro állam közül több nem azért vezetett be offsh rendszer, mert elvből gecák, hanem mert kb. ez volt az egyetlen lehetőségük, hogy ne haljanak éhen és befektetőket szerezzenek"

Azért a karibi államokat vagy a csatorna szigeteket nem írnám le. A Kajmán szigetek összlakossága 42 ezer fő, a Csatorna szigeteké tokkal vonóval 120 ezer körül van. Ennyi embert imán eltart egy offshore sziget, de Ciprus - és az afro országok - milliós lakosságszám mellett próbálnak/tak megélni ugyanebből.
Más (és még mindig nem a főtéma, bocsesz.-):
"Mindennek a mélypontja a világhálón keringő pornográfia, az iparág egyenesen törzsi gondolkodást tükröz és próbál betonba önteni. Úgy ábrázolják a lányokat, mint könnyen megkapható, megvehető örömlukakat."
hvg.hu/utazas/20130316_Kitort_a_szexhaboru_az_europai_pornotorve

Bolinak ajánlom megtekintgetésre! .-P
Ha már szopórolleren a főcím..Fabius, Te szexpista!:-D
@Fabius: Ld. eggyel fentebb?
Erről mi a véleményed, poszt-toló? (a magyar új, vagyis az újmagyar helesírással tagolva..:-)
@soproni1: Ahhoz a részhez nem tudok hozzászólni, de valószínűleg hasonló a helyzet mint Mongóliában. Csak az a gond, hogy az még mindig csak nyersanyag, és nem az a klasszikus értelembe vett "termelés", "értékelőállítás". De nagyon is elképzelhető, hogy ettől függetlenül Neked van igazad. Ha tudok, utána nézek. Mindenesetre köszönöm az infót.
@Fabius: Igen, az idők változnak.
2008. óta ugye Belgium, Hollandia (kivéve a volt BAS országokat)és Anglia is beállt a sorba. Persze ezeknél az offsh tevékenység, csak egy volt, nem erre tettek fel mindent.

Cipruson ami okosság az az, hogy akár már 300 euróért lehet medencés, tengerparti, 2-3 szobás házat bérelni. Így is ott van az összes angol nyugdíjas, most majd mennek még többen. A nap sütni fog, csak az a kérdés, hogy az orosz haditengerészek bére nagyobb-e, mint az angoloké, a kocsmák forgalmát tekintve :)
@sírbateszezazegész:
De már ott vannak és nem kevéssel. A legrövidebb videot vágtam be ez épp Görögo.:

www.youtube.com/watch?v=8aS5gTPu0o0

akad még... van olyan klip, ahol oroszul beszél a tiszt és kissé nagyobb vasak is akadnak. Ez csak csúcsa a jéghegynek.
@tucano: Meg oroszok is vannak, bőviben..de biztos, hogy az angolok helyét ők veszik át?
Ez már tuti?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Nézd a jó oldalát. Igen, van neki, bár Szaniszló elmebetegségén nem változtat.

Vona akkora agyfaszt kapott és annyira kiakadt, hogy azért ilyet ritkán látni még tőle is. Csudálatos volt a kis hiszti a faszbúkon, én reggelig zokogtam a röhögéstől az "én nem félek gecik, bár tudom lerakétáztok bazmeg" dühöngésen.
@Fabius: Nem láttam, de el tudom képzelni...megyek, megmérem a vérnyomásom..pre és after, jó?:-D
@GeoCracker: Hétfőn Katowiczeben ez volt, de itt mindkettő szarul ment
@tucano:

Jaja, a sima középosztálybeli angol, holland, német nyugdíjas majd dobja dél-spanyol lakhelyét és átcuccol Ciprusra óccsóért. Simán lehet, bár az is előfordulhat, hogy a görögök az ócsítással meg szigeteladással már lehalászták ezt a réteget.
@sírbateszezazegész: azt is kevesen tudják, hogy az oroszok nagyon sok pénzt fektetnek a nanotechnológiába a dék koreaiakkal együtt meg a volt szovjet űrtechnológia ipari felhasználását is nagyban alkalmazzák. Az atomenergiában is világelsők.
@Fabius: Cipruson is tengerparti, lezárt birtokok vannak? Emlékeim szerint nem igazán..
@soproni1:

"Az atomenergiában is világelsők. "

Ez mit jelent?
@le Látó: Ez tényleg óriási szívás. Mi lesz veled, te alkotmány ellenes honpolgár?:)))
@Fabius: Rólad jutott eszembe, baj?

"Csakhogy egy tipp-topp diktatúra rengeteg munkát, figyelmet, hozzáértést igényel. Diktátornak lenni, na, az egész embert kívánó feladat. Egy ilyen mintha-diktatúrában semmi sem klappol. Ezek még ijesztgetni sem tudnak rendesen. Ez is megalázó. Röhögünk és viszolygunk egyszerre. És az ember vagy viszolyog, vagy fél. Mert hogy demokrata vagyok-e, nem tudom biztosan, de az tuti: túl finnyás vagyok, hogy tőlük féljek."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130320_Nehez_ezektol_felni#rss
szaniszló kitüntetését két nagykövet bírálta.. Ennek a két országnak a vezetői most tárgyalnak! szaniszlö vajon beleszövi a ma esti szösszenetébe? Nincsenek véletlenek.. Szegény ember, ebből mi mindent kitud kerekíteni!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Nem tudom mi van ilyen szempontból Cipruson.

De azt igen, hogy a réteg akikről szó van a spanyol tengerparton hempergést simán elcseréli a Földközi tenger körül bármire, ami hasonló körülmények között olcsóbb.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: s ha még tudnád, micsoda címerben van, ajjaj... :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nekünk az itteni jutott csak.
Becherovka is csak alig.
Tudom, az nem KatoWicze, hanem attól délre. De Katowicze-ről nekem csak egy emelkedő maradt meg a páylaudvartól felfele. Az áruházig :-) Ahova vásárolni jártak a magyarok annak idején DM-érk.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Ellenkezőleg. Épp becsben várok a gépre ami visszaviszi a tebolydaba:))
@Fabius: Montenegro (Crna Gora), bár az már orosz befolyás-övezet.
Jártam Cipruson, de anno, húsz éve és nem láttam minden szegletét..Larnaca környékén nem úgy megyen, mint mondjuk Ibizán, úgy vélem! Ócsónak lehet, ócsó, de nem ugyanaz!
@soproni1:@le Látó: Igen ezeket az iparágakat jeleztem. Mindazonáltal erős kétségeim vannak, hogy akár már középtávon is finanszírozható-e az az ország,csak ezekből, bármilyen nyitás esetén (most az OECD, majd a pénzpiacát is meg kell nyitnia előbb-utóbb. Akkor dől el mennyire tud jól teljesíteni. Az átlag orosz azért naponta az életéért küzd, hogy ne haljon éhen. Ott a nagy többség azért nem oligarcha (akármit is jelentsen ez a kifejezés).
@GeoCracker: Ne piszkalj pls Hétfő éjjel az időjárásnak köszönhetően volt szerencsém ehhez a városhoz. Nem lopta magát a szívembe:)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Ezt akár én is írhattam volna :-)

Én sem vagyok képes félni balfaszoktól. Ráadásul azt is tudom, hogy elzavarhatók a vérbe. Arról nem vagyok meggyőződve, hogy lesz elég ember aki ezt hozzám hasonlóan tényleg így gondolja, vagy majd leteperi őket a debreczenijóskaizmus.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem tuttam, hogy kényszerből voltál. Bocs.
Anno nekem sem nagyon.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): akkó a királylány és a7fejű sárkány mesét is be kéne tiltani. Mert olyan mesét sohasem hallottam, h a királylány megszökött vna a 7fejű sárkánytól :D

Boli sem a pornót szereti, hanem a lányokat! :)

Töröljék, ha tudják. cca. 98%-át a megjelent műveknek nem fogom hiányolni.
@Fabius:"Vona akkora agyfaszt kapott és annyira kiakadt, hogy azért ilyet ritkán látni még tőle is. Csudálatos volt a kis hiszti a faszbúkon, én reggelig zokogtam a röhögéstől az "én nem félek gecik, bár tudom lerakétáztok bazmeg" dühöngésen."
A mellett ne menj el, hogy ez a "kérlek szépen, ad vissza a díjat" levél, csak azután született meg mikor már az amerikaiak is tiltakoztak az izraeliek mellett. Ezzel ez a szerencsétlen Balog legitimálta és alátámasztotta Vona levelének minden sorát. Nem csodálkoznék, ha egy jó csomó "igaz magyar nemzeti hazafi (van még valamilyen jelző?)" ezek után átpártolna a Jobbikhoz.
Teljesen dilettánsok ülnek ott a minisztériumban. Ebből sehogy sem tudnak jól kijönni. Ami így kívülről nézve szórakoztató. Csak az esetleges folyománya nem az.
@Fabius: Tudom, ezért jutott(ál) eszembe!
Hidd el, egyre több a híved és az el kúrók ellenzéke, csak az a baj, hogy vannak, nem kevesen, akik egész másként reagálnak erre!:-(ld. Jobbik továbbra is biztos befutó, így, ha kell, koalícióban a mostaniakkal)

Ezt egy ideje mantrázom, de minek, kinek?:-(
@le Látó: Útközben lemaradtam. Mit torolnek és Boli hogy kerül ide, meg a pornó?:)
@le Látó: Van, ami nálam is átlép egy határt, de a tiltás nem megoldás..ld. vigalmi-negyedek, felek? Van kijelölt izé, út, ahol télen-nyáron, napon-fagyban bugyeszben álldogálnak a jányok és van a netes hirdetésű masszázs- és egyéb szolgáltatás-kínálat, ami ellen harcolunk, de mindig vesztünk valahogy, nem?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Ejnye tudhatnad mi csak harcolni szeretünk:)) nincs annál nemesebb mint harc közben elbukni;)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A pornóról én tehetek, ugord át, a többit a tegnapi/tegnapelőtti (ez ugyanaz) posztban tekintheted meg, ha van türelmed!:-D
@sírbateszezazegész: Hogy lehet fogadni hogy visszaadja-e? Nézni fogom ezt a kretent, lesz olyan cionista armany, hogy Fabe tuti bepisil:)))
Nem zsidózási célból ugyan, de:
hvg.hu/vilag/20130320_A_fiatal_budapesti_zsidosag_burokban_el
"A belpolitikai helyzettel kapcsolatban többen hangsúlyozták, hogy a kormánytól és a kormánypártoktól távol áll az antiszemitizmus. Ugyanakkor a politika világára általában véve jellemző, hogy szereplői igyekeznek tőkét kovácsolni a holokausztból és "egyéb társadalmi sérelmekből" - jegyezte meg a beszélgetés egyik résztvevője, hozzátéve, hogy ideje lenne továbblépni ezeken a sérelmeken, és "arra koncentrálni, hogy együtt építsünk valami jobbat"."
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Most mar nem hagyom:) nem engedhet az úgy repülőre ulnom, hogy nem tudom!!!
@sírbateszezazegész:

Nincs semmi folyománya. Rázzák az ágyrácsot de aki nem tudja pontosan, hogy Balog akkor szólalt meg, mikor intett, hogy most mondhatod, az nem ezen a földön él.
Ma igazán fantasztikus napom volt. napsütés, egy bájos mosoly, kisimult arc, ragyogó szem, puha haj. szinte sugároztam.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Már maga az aktus is az lenne, tudhatnód!
Két perc, szigorúan tíz havonta, ugye?:-P
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Ja, száll, csak azt szemléltetném, hogy exkluzivitásban jókora fejlődés volt ott is.
@Penivaldes: Hozzátok, haza.:) 2 napos tréning Krakkóban. Sok hóval és fejfájással.:S
@Fabius: á, Dél-Olaszország, Ciprus, Málta, Portugália, Spanyolország, görögök, mind versenyben vannak a gazdag országok nyugdíjasaiért, meg az expatekért. Csak Cipruson mindig jó az idő, ellentétben a spanyolokkal vagy portugálokkal, azok viszont közelebb vannak, de ez már messzire visz :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Hová a fenébe mész már megen', mikor meg se jöttél még? Cyprus lenne az úticél?
Kalimera, amíci, illetve dárágíja drúzsi, vagymi!!:-D
@sírbateszezazegész: hatalmas mennyiségű készpénz halmoztak fel az oroszok mindenféle valutában. Ne feledjük, hogy a felsö - milliomos - réteg is többszázezer ember, akár milliós tömeg is lehet. Ma már nem nyomorog a köznép, mint 20 éve, talán a veteránok, akik nyugdíjból élnek. Az ottani középréteg is mcdonaldsba jár meg nyugati autóval ( amit innen lopnak nekik). Brutál fejlődés előtt állnak. Ott inkább probléma a munkaerő utánpótlása, mint Indiában, ahol korlátlanul áll rendelkezésre. Talán bevándorlással tudják pótolni. Vagy robotosítanak, de ahhoz nem elég fejlettek meg a fakitermelést nehéz ember nélkül csinálni.
mögötteTEK Bajnai ál !
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Lebuktam?
Az úgy volt kérem, hogy fiatal voltam és ... ja, nem az Piktor, Kövér, Sintér, szóval a bolsevikjaink voltak, akik pénzért nyomták - akárcsak most, ahogy az a Simliscska-féle futtatja őket!

Amúgy a lányok mindegyik elmúlt 20 éves, csak mert ketten voltak még nem kell úgy irigykedni rám... :D
elegem van a libsikből...

nincs valami keresztyény fiatal demokrata jobboldali fórum?
ahol lehet szidni enyéim között a b-közgépes fidesmaflaálamot ???
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Csak Krakkó? Nem vagy eszednél?! Csodás város!
Najó, társaságfüggő, ugye..:-)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Az Unió szeretné megszüntetni az interneten terjedő pornó elérhetőségét az EU területén.

Boli pedig köztudottan nagy kebelbarát ;) nos ezért emlegettük őt. :)
A pornó tartalmakat tőlem törölhetik is, sztem 98%-uk olyan szintű (gagyi és színvonaltalan), hogy nem kár értük. Lenne tárhely bőven :D

Kérdés, h sikerül-e megoldani és milyen szinten?
1 fedetlen mellbimbó már pornó lesz? Kínomban röhögve ezért írtam a 7fejű sárkányt is :D még valaki kitalálja, h vajh' miééért is nem szökik meg a királylány... aha, mert perverz grupikban éli ki magát a sárkánnyal :D

A kötözős, homo, stb. filmekről kevés a szó, szal meglehetős szkeptikus vagyok.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Egy lányiskolában... :D
Bezony, bezony... Harapós érettségiző lányok... Hmmmm...
@Fabius:
Egy van, aki hozzád hasonlóan azt gondolja/reméli, hogy tényleg működhet a fülkében való seggberúgás intézménye - ha számít.
Bár beégtem Áderrel kapcsolatban ( Légifarkas azért korrekt volt és nem küldött el a francba érte - sőt ), hogy a magam részéről kőris arcnak adtam esélyt.
Nem hiszem, hogy lesz még egy politikus a jobb oldalról, akivel kapcsolatban illúzióim lesznek a jövőben, de azt nehéz elképzelni itt Európa majdnem közepén, hogy ordenáré választási csalást kockáztat meg a Cár és az ő holdudvara.

Bocs, én teljesen normálisnak érzem magam. Tudom, hogy ez pontosan olyan utópia, mint az Áder tisztességességébe vetett hitem (amit beszoptam rendesen), de ilyen súlyú demokrácia deficitet, még hülyeként sem tudok elképzelni.

Jövőre lehet, hogy ezért is szabadkoznom kell…
majd?
@Nap Pali: iksz.net/
Tessék parancsolni, van buli, Fanta, minden, mi szem-szájnak kingeri!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

A koala gondolatjáték ott motoszkál mind a kettőben. Annyira kell megverni őket, hogy ez föl se merülhessen. 49%-ot már tőlem úgy osztanak el, ahogy tetszik :-))
@Penivaldes: szia! :)
Mosolygós szép estét!
@le Látó: Állítólag, a kékharisnya nővédő szerint azért..most nem keresem vissza, korai az est ehhez..meg jön Szaniszló is! .-D
@le Látó:
A perverzebb tartalmakat a KDNP támogatja.
Lásd Semjén képmutató elvtárs és a LÓ c. örökbecsű.
@GeoCracker:
Erre mondom, hogy megy a tudati előkészítés:
" a „D” szó (angolul a csőd – default) hallatán a legtöbb döntéshozó elsápad, és menekülőre fogja. Pedig – érvelnek ők – a lakosság ugyan biztos nagyon megszenvedi a dolgot, de 10 éves távlatban akár jó üzlet is lehet az államcsőd."
mindennapi.hu/cikk/tarsadalom/becsodolni-vagy-nem-csodolni-ez-itt-a-kerdes/2011-12-31/11388
Ha ehhez hozzá veszem az "Akinek semmije sincs, az annyit is ér" ideológiát, akkor a hátamon leszalad a hideg!
Ehhez képest egy kis alaptörvény-farigcsálás és elmebeteg nácik kitűntetgetése kedélyes gyermekzsúr!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Tanithatnanak neked 1-2 dolgot:D@le Látó: Ez tetszik. A szabadságharc terjed:))) ez olyan matolcsys.@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Egyedül nem fun. Pláne magassarku csizma ban macska kövön:)))
@Fabius: Kedvenced most táncolt vissza ettől Olgánál (nem írom le, ki, úgyis tudod, nem?:-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

legaláb ha tudnám hogy EGY ijjen rendes magyar ember van köztetek:

"keresztyény fiatal demokrata jobboldali liberális konzervatív"
@Penivaldes: Egérke előkapja a doziméterét? :)

Nem illik, de megkérdem: -- Merre jártál, Csernobilban?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ne mar. Itt ülök egyedül és hangosan nevetek miattad:)) dilisnek fognak nézni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: magassarkú csizmáról jut eszembe, hogy megvettem a futócipőm. :)
@le Látó: @mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): @Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Izé, gyerekek, mindenki az én .... szóval az én ízlésemmel foglalkozik?
Basszus, semmi dolgotok? A pöcs kivan veletek! :o)

Azért sem linkelek meztelen, szőke bombázókat! Dögöljetek bele a kíváncsiságba! :)
@Nap Pali: Mi azok leszünk aminek te akarsz látni. Ha konzervatív ize akkor az.;))
@Penivaldes: köszi, aranyos vagy!:)

@--)---

Ez 1 rózsa, hódolatom jeléül.
@kekex: nem vontam kétségbe, hogy megy az előkészület. Sőt a realitását támasztottam alá azzal, hogy tűzforró pénzekkel játszik vakpókert a kormányzat.
@le Látó: nem, de reggel megmostam a hajam, és felvettem egy szürke mellényt:)
@Knósszosz:

Én nem vagyok hajlandó szabadkozni azért, mert láttam esélyt Ádernél.

De belátom tévedtem, és leszámoltan az illúziókkal.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Csak nem a kis Gulyás gyerek? :-D
Az nem jelent semmit, ha visszatáncol, az meg még annál is kevesebbet, ha a főnöke teszi.
nincs valami módszer az offoló kommentelők kitiltására? magához a poszthoz szólt hozzá egyáltalán valaki? ez így homár 2.0...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "azok leszünk aminek te akarsz látni"

nem szeretem az ijjen BARBA PAPA, Barbi Mama stílust!

gerinctelen amőba akarsz lenni?

de most komojan van itt vki (rajtam kívül) aki HISZ ISTENBEN?

de nem ugy mint a fid eszesek ! hanem ugy tényleg...

bár templomba már nem járok... egyetem után abba hagytam...

de az "mááás"...
@Fabius: Nem tanált! Valami LMP nevű formáció maradékának vezére..
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

A meztelen szőke bombázó azt jelenti, hogy rád zuhant egy csupa(sz) stefánia a zégből? :-)))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Te telóról csetelsz velünk, free wifi-ben nyomod? Mer'különben nem kéne linkelnie naccs..képernyős csajokat!:-P
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Schiffer? Ő viszont nem fog koalát kötni. Ők eltűnni fognak.
@rodeo36:
A gond az, hogy egyes pénzintézetek elérik vagy meghaladják egy közepes állam gazdasági erejét. Harc nélkül nem fogják magukat hagyni "feldarabolni"
Viszont már az egész világon tele van a tökük az embereknek azzal, hogy "a hasznot privatizálják, a veszteséget kollektivizálják"
Ez talán elég nagy hátszél ahhoz, hogy végre lehessen hajtani az akaratuk ellenére is.
Viszont mi van, ha a Lehman bedőlésbe engedése ennek első kísérlete volt? Elég rosszul sült el!
Mondjuk én egészen másképpen kezeltem volna a helyükben a hitelválságot: az embereknek nyújtottam volna támogatást, ami nem engedi bedőlni a hosszú lejáratú hiteleket, és töredék értéken lehetett volna 1-2 évi finanszírozással menedzselni a helyzetet.
A bankok nem írták volna le veszteségként a meg nem térülő részt, az ingatlanlufi lassan engedett volna le - és nem kipukkad:
Egyszerűen nem értem, miért a bankokat kellett menteni? És miért nem az adósokat?
@Nap Pali: Komolyan?
Én igen. Hiszek Istenben, egyre inkább hiszek.
@JohnHenry:
Kéne! Ezek ilyenek!

Miközben...

"Sosem látott csúcson az államadósság

Két hónap alatt 910 milliárd forinttal nőtt a központi költségvetés adóssága, és korábban sosem látott szintre emelkedett – derült ki az Állami Adósság Kezelő Zrt. szerdán közzétett adataiból. Az adósságállomány 21 630 milliárd forint, több mint 200 milliárddal haladja meg az eddigi rekordot jelentő 2011. novemberi értéket."
index.hu/gazdasag/2013/03/20/sosem_latott_csucson_az_allamadossag/
@JohnHenry:

akit nem akarsz látni azt tahótlanítod és tádám, máris szűrve van.
@Fabius: Majd lesz róluk film, vagy ötvenezer év múlva, meg műanyag(!) LMP-s figura, ugye?
@Fabius: Sokan nem ezen a földön élnek. Én egy hiteles közvélemény kutatásra azért kíváncsi lennék egy hónap múlva. Folyomány alatt pedig belföldet értette.
@Penivaldes: Nem csodálom, h mosolyogtak az úton :)
@le Látó: igen, szerintem is szép voltam.
persze nem csak a mellény volt rajtam:))
@Penivaldes: nem vagy zsidó? rendes magyar ember vagy?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: jellemző, téged csak az érdekel, hogy jól tartsa magát. tőled aztán lehet ostoba..jellemző férfi...
@JohnHenry: "nincs valami módszer az offoló kommentelők kitiltására? magához a poszthoz szólt hozzá egyáltalán valaki? ez így homár 2.0..."

hát ja... itt a te kommented... rögtön... FULLOFF...
@Penivaldes: Most ezt hagyjuk, jó?
nem kérhetem rögtön a diplomáját ellenőrizésre, ugye?
@JohnHenry: amugy szerintem van egy láthatatlan blog alkotmány...

az elején kb első 100 kommentig nem szoktak az emberek offolni...

(kivéve az agyatlan fideszcsicskákat)

amugy meg csetre fordul utána...
@Nap Pali: én rendesnek igyekvő keresztyén lennék. és voltam már Isten hangja.
@Penivaldes: pedig elképzeltem a nemrég beküldött kép után, ahogy kinézel az ablakon. :)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): persze, kisszoknya, cipellő, kiskabát, kendő. .))
nem ám, farmer, és póló, utcai cipővel, de abban is nagyon vonzó voltam
@Fabius:
Én sem kérek elnézést senkitől, mert ne osztottam a véleményét, hogy:
"áábazmeg, ezugyanojan szar min'a többi".

Ez van, vállalom.
Ugyanakkor én is leszámoltam az illúziókkal és pont.
Meg jónapot. (is)
Na, véget ért Sz. Ferenc agyvihara, prájszlessz!

:DDD

Az mondjuk új volt, hogy Dianát is az ájemef bombázta le, azt a videót nem láttam. Ja, és nemsokára jönnek a zsidók, mert Gébriel fejkendős cimborái megelőző atomcsapást mérnek. :DDD
@le Látó: Az nem Peni és a függönyt óhajtja félrehajtani, ha egyre gondolunk..
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): igen, egyáltalán nem hasonlít rám. nekem nincs is akkora tejzacskóm
@Fabius: úgy értettem, hogy a ti oldalatakról csinálni valamit, de ha titeket nem zavar ez a dzsumbuj, ami itt van, akkor ki vagyok én, hogy szóvá tegyem... :-p
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
nemisúgyvót! trükköznek! azt írja az úúújsáág...

meg 1 újabb hős mártírról is ír:

index.hu/belfold/2013/03/20/mindjart_kiderul_szaniszlo_visszaadja-e_a_tancsics-dijat/

temessük el? megérdemelné!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Lemondott. Mindenesetre B. Zoltán még magyarázni fogja egy darabig a bizonyítványt... :D

@Penivaldes: Ha tudtam volna, hogy itt ilyen témák vannak, nem Sz. Ferencet nézem... :D
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Belepillantottam két takhó-tv-sss szösszenetébe, a személyisége okán azt kell mondanom, a Le Monde az marad írott sajtónak.
Ez a parazita meg média sz(t)ar-nak.
Oszt, menny shawarmázódni, ha kedves a vérczukrod.
@Knósszosz: bocs, de te ugye bika vagy horrószkópilag?
mert ma olvastam, hogy a Bikák olyanok mint a mosónők, és ekkor rögtön te jutottál az eszembe. te mosógéplovag:))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: hát aki Sz Ferencet nézi az lemaradt a legjobbról...:)
@JohnHenry:
Ilyen ez a libsibolsi csürhe!
De tényleg!
Ahelyett, hogy rendesen szidnák a narancsosbolsevik világeszéket!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: rossz hírem van. Lát6óan sok a számítógépes munka rajta és a lába között is világít vmije :D
@JohnHenry: Tedd szóvá, már válaszolt(ak) is, ugye?
Van értelmes, a témához történő eszmefuttatásod is?
@le Látó:
Temetni? Bolond vagyol te...
Ásni igen, de temetni... :(
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Miről? a zsidózásról, agyszüleményeiről, gyermekéről vagy a díjáról-e? A lóvé marad, reménylem!
Az egyiknek sikerül, a másiknak nem. A sors gyakran nem tudja mit akar?!
www.vg.hu/penzugy/hitel/elbuktak-a-devizahitelesek-az-axa-bank-ellen-400030
A semmisségi keresetnek az az átka, hogy KÖTELEZŐ az eredeti állapotot helyreállítani,
és úgy nem biztos, hogy az adós jobban jár.
A másik nyertes perben nem magát a hitelszerződést, hanem annak egyoldalú módosítását támadták. És annak áttekinthetetlensége és nem megfelelően tájékoztatott volta miatt mondta ki a bíróság tisztességtelennek. Nem a szerződést -a módosítást.
Azaz aki sokat markol: keveset fog.
@Alonee: "én speciel a harcosabb vonulatba tartozok, ha azokat akiket szeretek, bántanád, akár csak verbálisan is, én elkapnálak és –ha lehetne, és képes lennék rá- addig ütnélek míg mozogsz."

Mizujs neked sem jutott dinnyeföld? :) Látod ez a különbség egy pusztabunkó náci és egy felvilágosult demokrata között. Mármint, hogy én soha senki halálát nem kívántam sem írásban sem máshogy, ellentétben veled.
@le Látó:
Az örök világosság fényeskedjék neki...
@Penivaldes: A mosónők korán halnak, tudhatnód!
Csekk, gyere vissza, hijányzol!
Undorító ez "utáljuk az offshore cégeket" duma !
Abban, hogy valaki olyan országban alapít céget ahhol kedvezőbb az adózás semmi törvénytleen sincs. Miért is kéne olyan államnak adni a pénzt aki csak elpazarolja ?

Az is jó lenne, ha elgondolkodnának a tisztelt hangadók azon, hogy a világ legnagyobb cégei is olyan országokba költöznek, ahhol alacsonabb az adó. Ugyanis az adó egy költségnem, amit minimalizálni kell. Ja hogy mondjak egy példát: IKEA.
Jövő keddig pihi van a banki alkalmazottaknak:

index.hu/gazdasag/2013/03/20/nem_nyitnak_ki_a_ciprusi_bankok/

Lemennék pecázni a tenger partra, vagy pinikezni édes kettesben.
Basszus... Piktorék ennyire impotensek?
Itt lett volna a lehetőség, hogy bebizonyítsák, az Audi és a Mercedes fejlesztéseinek coci becsábítása után ők is képesek lennének valami hasonlóra, erre:

"A BMW lehet a negyedik autógyár, amelyik üzemet telepít Szlovákiába a Hospodárske Noviny értesülése szerint.
"Az egyértelmű, hogy további gyártókapacitásokra lesz szükségünk, és egyik új üzemünket Kelet-Európában tervezzük felépíteni" - mondta Ian Robertson, a BMW igazgatótanácsának tagja a Hospodárske noviny lapnak. Egy évvel ezelőtt a BMW még határozottan cáfolta azokat az értesüléseket, hogy üzemet készülne építeni Szlovákiában. Most azonban Ian Robertson a "legesélyesebb jelöltek" között emlegette Szlovákiát."
www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/szlovakiaban_epithet_gyarat_a_bmw.548516.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
www.hir24.hu/belfold/2013/03/19/kozmunkasokkal-gyujtik-az-alairasokat-a-rezsicsokkentesrol/
"A Fidesz a hír megjelenése után nem sokkal felszólította a polgármestert, hogy fejezze be a rezsicsökkentéssel kapcsolatos aláírásgyűjtésre vonatkozó "magánakcióját", mert a módszerei törvénytelenek, ezért elfogadhatatlanok - közölte a párt szóvivője. Selmeczi Gabriella hozzátette: a Fidesz a törvények maradéktalan betartásával kezdi meg az aláírásgyűjtést."
merthogy az csak a jövő héten kezdődik "hivatalosan" és hova jutunk, ha mindenféle magánkezdeményezések törnek elő?
@Penivaldes: Simán, ilyen genya, csak ő élvezhet(i), Te le vagy ejtve! .-P
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): nem hiszem, a leghülyébb választás lenne, a pénzük kell (no szag), de ők maguk annyira nem.
@Penivaldes: kizárt!

Jössz a ciprusi tengerpartra piknikezni velem? Kettesben? Bankok úgyis zárva, de katolikus templomba vasárnapi misére is mehetünk.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Ne bosszantsál már, most mazsolázzam össze Sz. életművét??? Erről beszél napok óta mindenki... A Háttérhatalmak (USA, Izrael, NATO, EU, IMF, Voldemort) csinálta 9/11-et, Kolontárt, megölték Jörg Haidert, Dianát, Kennyt és Szaniszlót, de szorgos népünk győzni fog, stb, stb...

Most kicsit unPC leszek: egy pillanatra tegyük fel, hogy Sz.-nek van amiben, de egye fene, tegyük fel, mindenben igaza van, azért B. Zoltánnak annyi veszélyérzetének, ha már politikusnak képzeli magát, csak-csak kellet volna lenni, hogy ha már van szerencsénk a Háttérhatalmakhoz tartozhatni aláírt papírok révén, akkor azt aligha fogja megúszni, hogy olyan újságírót tüntet ki államilag, aki szerint ugyanezen Háttérhatalmak a saját állampolgáraikra robbantanak rá irodaházakat, döntenek a fejükre vörösiszapot, továbbá bundát akarnak csinálni a 101 kiskutyából.
@Penivaldes:
Az, de utálom a mosónőket, csak élek belőlük.
Ja, nem... a mosógépeket utálom.
És aki le meri itt írni, hogy calgon, az magyarázza meg Özv. Waschmasine Jánosnénak holnap helyettem, mi a szarért nem ér az egész vízlágyitó prodzsekt egy rakás szart sem, szemben a tudománytalan trisó-ecet kombóval.

Ha valaki hitelt érdemlően bizonyítja, hogy fényt sikerült gyújtani a calgon lájkoló fideszes barmok agyában, jelezze!

Előre is köszönöm, nekem sokszor nem sikerült
@tucano: Én is erre tippeltem, köszönöm a megerősítést! :-)
Valahogy erről az Oscar jutott eszembe..
www.youtube.com/watch?v=BnZ95gbuc-M

"és, ha mi csináljuk meg magának, senki sem fogja felismerni!" .-)
@le Látó: megy misére más! én máshová járok.
persze, hozzam a fürdőrucim, és a napozóplédem. majd kend be a hátam..:))
@le Látó:
Ehhez Egérnek is lesz mondandója... Én inkább elfordulok, mert csúúúúúnya lesz ez mingyá'! :)
@kekex:

Szóljon Gabica Morci Bajusznak, latorfasz jár az ilyennek, elvégre szabálysértés nem maradhat bírság nélkül.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"akkor azt aligha fogja megúszni, hogy olyan újságírót tüntet ki államilag"

de, megússza, vagyis lehet, hogy nem, de elnézte..nem lehet olyat már? .-P
@le Látó:
Teplony kizárva, hetero vagyok, de A ghia Napa az megér egy misét.
Meg Paphos is, éshamár onnan tart az ember Larnaca felé, ottan van Petra to Roumiu, ahun ugye Aphrodité... kifele a locs-pocsbúúl...

Aggyá cziprusi fontot, és megnézem mi a helyzet arrafelé, jó?
Tudósítok minden nap-:))
@Penivaldes: "Mondottam, member: küzdj és hízva hízzál!"
Ismeretlen író
@JohnHenry:

Az én oldalamról ott a szűrő, azt moderálsz akit akarsz. Én bírom ezt a dzsumbujt, és eszemben sincs moderálni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
,,...fényesedjék neki'' -- ezt olvastam, nyerítve
:D:D:D
@Knósszosz: te is jössz? oké, te mosol, miközben én fürdözöm..
@Penivaldes:
Bezony...
A babfőzelékbe is jó, mega savanyakrumlilevesbe és a viszkövet is óggya.
Kitűnő találmány, állítom!
@Knósszosz: Petra to Roumiu?
Csatlakozom, bár képet itt és most nem fogok csatolnyi, de egy élmény volt! .-)
@Fabius: Kösz a bizalmat, ne vonuljunk át a textilpettingre, nem elüldözve, ki a témához akar..?
@Penivaldes: a mellye húsát jobban szeretnéd, tudod, csak a fehér húst ajánlta a zorvosom, gyógy szer észem!
@le Látó:
Az csak akkor, ha megfelelő érdességű a nyelved... :))

@Fabius:
Mit szólsz hozzá?
"A részletek ismerete nélkül nem látnak előre a kisebb fuvarozók, a használatarányos útdíj vállalási árakba építésére egyelőre nem sok esélyt látnak a szereplők. Mindez tovább rostálhatja a piacot.
A kisebb fuvarozó cégek a bizonytalanságok ellenére kész tényként kezelik, hogy az év második felében a mostani többszörösét lesznek kénytelenek kifizetni az itthoni utak használatáért, a szereplők azt azonban egyelőre nem látják, hogy milyen forrásból gazdálkodják majd ki az összeget."
www.napi.hu/magyar_vallalatok/cegeket_tehet_tonkre_az_e-utdij.546172.html
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ahh,
pedig már rózsát is küldtem a bájos hölgynek. digitáliszt is :)

És napozókrém kenésre is eligérkeztem.
@Penivaldes: ..és még Te kérted ki a pornót? Aki a tömegben (elvegyülve) szereti? .-D
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Aztat élmény volt, valóban.
Sajnálatomra, az onnan nem messze lévő (mi aza nemesze..?)Jordániában nem jártam.
Az igazi Petrában.

Na, az csoda!
@Fabius:
Azért szüntették meg az OPNI-t mert felesleges: annyi a bolond, hogy egy egész ország kell az elhelyezésükhöz.
@le Látó: Csak sorban, első a rózsa, utána vacsi, majd jöhet a f(k)ényeztetés!
Így illik, na!
@Penivaldes:
NE FÜRGYÉ LE!!!
Mán késő..?
@Knósszosz: "Aggyá cziprusi fontot, és megnézem mi a helyzet arrafelé, jó?
Tudósítok minden nap-:))"

Amilyen mázlid van, kitör a hiperinfláció, és nem bírsz hazavergődni :-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Tananyag lesznek meglátod. Okató példája a szűklátókörűségnek és elbaszott helyzetfelismerésnek.
Egyébként B. Zoltánnak mindenképp le kéne totális alkalmatlanság miatt mondania, mert a történtek alapján halvány fingja sincs sem országunk valós pozíciójáról, sem a nemzetközi diplomácia viszonyairól, és ez teljesen független attól, hogy Sz.-nek igaza van-e az izraeli fallal meg a telep-építésekkel kapcsolatban, vagy nincs.
@le Látó:

"A digitálisz a gyûszûvirágban található szteroid-glikozidok gyûjtõneve. A gyûszûvirág kivonatát már a XII. században használta a népi orvoslás.

A piros gyûszûvirágban (Digitalis purpurea) fedezték fel a digitáliszoknak nevezett hatóanyagokat: a levélbõl digoxint és digitoxint vontak ki. Mindkét anyag szabályozza a szívritmust, fokozza a szívösszehúzódások erejét és vizelethajtó hatása is van."

Vigyázz vele azért... :))
@Knósszosz: Köszönöm a segítő szándékot. Aphrodité hátát bekenem napozókrémmel, le ne égjen.

Más:
megkaptad az üzimet? ABCExplore.exe

jó kis kottaszerkesztő & lejátszó & nyomtató & tanulni sem utsó.
---
ON

Szerintem a ciprusi fonttal mostanában gondjaid lesznek majd és nemcsak neked. Eurót és USD-t szerintem elfogadja a helyi boltos is.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Ha van élményed rúla és majd kedved is lesz mesénni, külgyed privátban.
Picit utálni foglak, de az ne zavarjon. Hamar múlik nálam az ilyesmi, viszont minden infót gyűjtök az olyan helyekről, amelyeket imádok.
Kösz előre is!

Barcelona is jöhet, meg minden mediterrán Xar - érted-e?
@Penivaldes: "több pasi több kényesztetés Penikének. :))"

Még ha kényeztetést írtál volna... de így... (sír)

:(((
@Knósszosz:
Petrában? :))
Pedig, ha tudnád... hát, olyan 175 cm körüli volt, barna, olyan marokra való mellekkel, meg a megfelelő gátlástalansággal, hogy...
Ja, izé, hogy te a jordániai Petráról beszélsz? Na, ott én sem jártam, sajnos.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Vigyázz, mibe akar ez téged belevonni.
Tényleg soros egér leszel.. :D
@Penivaldes:

Azért látom nem unatkoztál... nincs is itt rám szükség... :(
@Penivaldes: Én kihagynám, ha már nem lehetek egyes sorszámú, ha nem baj!:-D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: erkölcstelen férfi vagy. minden nőt mi?
:)))

bennem emberedre akadnál.:)
@Penivaldes: Természetesen, Drága Aphroditém! :)

Máshová nem kérsz?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: de van, rád van a legjobban szükség. kérdeztem jössz e piknikezni.
@Fabius: Az MDF az lett? vagy az SZDSZ, a rendszerváltoztató pártok?
Csak a margóra férhetnek fel, mint a dilettantizmus csúcsa pl.!
@le Látó: msáhová nem, oda a Fűegerünk érhetne csak.
de ne bánkódj:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Kétsége ne legyen senkinek, át fogjuk hárítani az utolsó fillérig. Az üzemanyagár vàltozásait beszopva nincs egy fillér tartalék sem az árképzésben amiben elférne még ez is. Komolyabb cég éves szerződést is úgy kötött, hogy záradékban van a kilométer àr felülvizsgálata az útdíj bevezetésekor.

Ráadásul ezzel okosék se tudnak mit kezdeni, hacsak nem államosítják lóvontatásúra a kenyér, tej szállítást.
@Penivaldes:
Kipróbálásra ajánlom az Aceto Balsamico-t, Itáliában azt használják a husira.
Modenait, természetesen.
@Penivaldes:
ÉÉÉÉÉN?
Nem, dehogy!
Törekedni törekszik rá az ember, de sajnos lehetetlen amit feltételezel rólam... :((
@Knósszosz: sok éve volt 1 film a Duna TV-n Petra városáról. Lilám sem volt, h van ilyen város, addig csak a szomszéd lánykát ismertem ilyen néven :)
@Knósszosz: Barcelonához nem volt szerencsém, inkább a medence keleti (ortodox) felét preferáltam eddig tán..1992 is érdekel, mikor bekeveredtünk az angol lőtérre? .-D
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Még nem, ahhoz nem telt el elég idő. De az MDF a privatizált kárpótlásért tuti az lesz.
@Penivaldes:

Hát igen, az egérségnek is vannak előnyei... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Mint nagyapám mondta volt:
Minden nőt nem lehet megkapni, de törekedni kell rá...
@Fabius:
De mégis mi a fenének nem tudták azt mondani erre, hogy TOBIN adó, és fizessék a bankok?
Miért kellett a betétesek bizalmát megrendíteni?
Annyira előre látható volt a pánikreakció, ami UTÁN kezdtek el kapkodni a biztosított 100ezer euró betétmértékig garantált adómentességgel.
Ilyenkor kezd megrendülni az emberben az a hit, hogy legalább a vezetők tudják, hogy mit csinálnak, és hogy talán mégiscsak van néminemű igaza Torgyánnak: "A szakértelem bolsevista trükk"
@Fabius: Fog lyuk? És, ha a Zalaptörvénybe teszik, akkó' mi lészen?
@Fabius:
Ezek szerintem minden szektort, minden téren szét akarnak verni. Más magyarázat ennyi állatságra és balfaszságra nincs!
Irgalmatlan károkozás és áremelés lesz itt még.
@Fabius: Az SZDSZ pedig a nagy arcért.
@Fabius:
A négyes metró vonalán, Overdose cibálja majd az Alstom szerelvényeket, mert a rezsócsökkentés miatt az ELMÜ nem tuggya kigazdálkodni a rendszerkarbantartás/fejlesztéset?

Jegykezelő ótómata se kell, Tarlós harap intarziát a menetjegybe, hajrá Levédia!
BRÉKÓ BRÉKÓ

szanyi szló visszaadta ! Táncsics kiszabadult a börtönéből !!!
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
No még egy nomen est nemen. Ne is próbálj gondolkodni birkuci. Örülj, hogy a lábméreteddel egyező IQ-val legalább lélegezni tudsz.
@Knósszosz: Rába szódtá' akkoron..de hol van Démonnyulunk, a Vér? És Mariann?
@Fabius:

Csak előbb találj valakit, aki tovább üzemelteti a chatroom-ot. Illetve közéleti-politikai blogot. Nem chatroom. Közéleti-politikai blogot akartam írni. Félreütöttem. Elnézést.

:D

@Nap Pali: Le vagy maradva, baszod, már a tanulságokat is levontam. :DDD
@épészmérnök:
Én nem esnék kétségbe ám!
Valahol a fődközitenger medencéje környékén születtem, csak nem tudok róla.
Bár a Kárpát-medence szépségeit szeretem, de van azon túl más is.
@kekex: Most veszed észre? Beszótt, kilépett, ilyen ez..ismerem kissé a "munkásságát"!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: hm hm

a rohat buta agyatlan náci kombinált bizonyára...

így gondolom majd mutattya hogy tényleg a zsidók dikk tálnak...
@Penivaldes:

Nademost elmentél a csendes helyre nélkülem??? :(
@kekex:

Mert ez nem Tobin adó. De átgondolatlanok voltak és elkúrták az biztos. Ha eleve a 100 ezres limittel jönnek elő ma már meg van szavazva a sarc.

Nem beszélgetsz eleget politikusokkal :-)) Némelyik képességei minden kritikán aluliak.
@Knósszosz: Mingyár gondútam! Hajóra pattannál, mint Ogyisszejusz, oszt uccu neki!
@Knósszosz: Én igen valószínűleg délszláv lennék..nem beszélem, de majdnem megértem! Montenegrói vélhetően..magyarán: crnagorác!
@le Látó:
"megkaptad az üzimet?"
Sajnos nem.
Mostanában szarakszik a blog-gmail értesítésem.

Néha megy, néha meg sztrájkol.
Ha elküldenéd megint...
Köszi!-:)
@Fabius:
Mert mocskos imprleista, imprelsta... rohadt tőkés vagy na! :S
Bezzeg remek kommunista bolsevik Pártunk és Qrmányunk a dógozó népért mindent!
Még az áremeléstől sem retten vissza!
Van már Központi Árhivatal?
NINCS?????

Ne'már! Mi ez a lazaság...

Aztakutyaúristenit!

Holnaptól akkor legyen!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Akkor kordé lesz meg lóvasút ahogy Knosszosz mondja. Én eladom a kocsikat és bányaló tenyésztő leszek.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Navégre, megszólítattál! Pihenj, folya(t)asd tovább!
Boli örűnyi fog, hogy Ügyfele érkezik!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
-:D-:D
E-világon van olyan neked, ami nem pina? -:))
Komolyan ám, nem elviccelni!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

A kommunisták szerint a profit ellenség. Mit csodálkozol?
@Knósszosz: Van. Vagyis:1! vagyis kettő!
Tanáld ki, mi lehet az, vagy ez?:-D
@Fabius: majd jönnek a közmunkások, riksával.
@épészmérnök:
Simán!
Bár Kharübdisz esetleg kérné az adókártyámat a Kossuth-térnél, meg a 1012-es bevallásomat (vagymit?), szóval már a Dunán elakadnák.

Maradnak az álmok...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Majd nézek egy hagyaték kezelőt aki geciságben felé a megbízatáshoz :-D
@épészmérnök:

Ugye? Alakul ez. Javaslom néhány teve és elefánt beszerzését is. Mit lehet tudni, jól jöhetnek még.
@Knósszosz:
Őszintén??? Persze!
A ... izé.... a... hát nem is tudom... talán... vagy... no... most mit izélsz???
Kis rohadék! :D
Összenő, ami összetartozik, ugye?

hvg.hu/itthon/20130320_Az_orbani_onkeny_es_hatalmi_gog_ujabb_meg

"Juhász Imre tagja volt annak a Civil Jogász Bizottságnak, melyet Morvai Krisztina jobbikos európai parlamenti képviselő vezetett. A jelöltet a Független Rendészeti Panasztestületbe a KDNP delegálta. Jelölését a Jobbik örömmel támogatja - írta a párt nevében Bárándy Gergely, az MSZP közjogi kabinetvezetője, valamint Simon Gábor, az Alkotmánybíróság elnökét és tagjait jelölő eseti bizottság tagja."
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
A Kólót akkor ismered, nyilván.
Fater egész családja bunyevác.
Anyám tót, keresztanyám ukrán én meg tiszta magyar vagyok, akárki meglássa!
Három négyzetméteres árpádhijas sávos konyharuha a takaróm, wasalbert kötet a kispárnám és szegedicsanád idézeteket zsolozsmázok, míg az álom el nem altat.

Én magyar vagyok!
@Fabius:
Én speciel Egeret ajánlanám, ha már geciség... :O
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Hová? Sehová :-D Kicci ari vietkong affé jelekből, a tohonya zuglói meg tud írni olvasni :-D
@Fabius:
Ennyi bolsin??? Én már semmin! Csak ha valamit nem kúrnának el.
@Knósszosz: Hm. magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/petofi/magyar.htm

"De semmi kincsért s hírért a világon
El nem hagynám én szűlőföldemet,
Mert szeretem, hőn szeretem, imádom
Gyalázatában is nemzetemet!"
@Knósszosz:
A vezeklő övedre pedig Matolcsy Kusza Szem golyói vannak felfűzve???
DURVA!!!
Nagyon!
@Alonee:
Alapjaiban igazad van, de mégsem lehet megtenni, hogy ne foglalkozzunk Gábriel hülyeségeivel, mivel az ilyesmire 1 millió vevőt találtak az országban. Jó: ne vitatkozzunk személyesen vele, de a szövegeivel viszont kell, mert ki kell dolgozni rájuk egy elfogadható, normális, közérthető VÁLASZT.
Nem a zsidó/cigány fóbiájára, az kezelhetetlen: hanem az általa a csatornából felbúvárkodott kérdésekre. Mert azok sajnos nem egyedül őt foglalkoztatják.
Nem lehet rájuk keresztet vetni és nem is foglalkozni nagy tömegek problémáikkal. Mert az a náciknak használ.
"Vétkesek között cinkos, aki néma."
Persze intellektuális önvédelem az elzárkózás,
de kinek használ?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Gondolom már tudod, hogy vissza fogja adni a díját.

Így nem kell neki a Táncsics-díj, örüljenek csak a nagyhatalmak - mondta végül. „Visszaadom azoknak, akik méltatlannak találtattak arra, hogy engem méltónak találjanak”

alfahir.hu/a_nagyhatalmak_sajat_magukat_buktattak_le_szaniszlo_visszaadja_a_dijat
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Egér túl humánus, ha rád bízom pornóblog lesz, úgyhogy nemtom...:-))))
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Az akkor volt, most meg most van!
Tipliztem!

Szopogassátok a...:

Alexander Petrovics
Ciprus térdenlőtte magát. Game over.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Kedves(?) Gábriel!
A zsetont is visszaadja azért?

"Műsorában kijelentette: az Egyesült Államok és Izrael nagykövetei örülhetnek, hatalmas diadalt avattak felette, az emberek előtt sikeresen nácit csináltak belőle. Pedig ő nem nemzetiszocialista, csupán nemzeti – szögezte le. Hozzátette, ha ez bűn, hát vállalja. A meghurcolás megviselte, de meg nem törte.

Így nem kell neki a Táncsics-díj, örüljenek csak a nagyhatalmak - mondta végül. „Visszaadom azoknak, akik méltatlannak találtattak arra, hogy engem méltónak találjanak” – zárta szavait Szaniszló Ferenc."

Látom, ő a te embered, becsüld, fényezd!
Én már akkor is utáltam, mikor még nem voltam libsi!:-P
@Penivaldes: nem bánkódom :)

,,érhetNE'', ha tehetné :)
@Fabius: Van az a lé. amiért tudok ge@i lenni, jelezem csendesen..:-D
@kekex:
Azért ugye nekem sem kötelező minden faszságát és kuruc (elnézést kéne kérniük ezen név megbecstelenítése miatt), nyilas, náci idézetét elolvasnom?
Dönthetek úgy, hogy egyáltalán nem olvasom, sőt, aki belebonyolódik vele, azt is kinyomom?
Köszönöm. Nagykorúként el tudom dönteni, kíváncsi vagyok-e rá.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tisztán láttam, ahogy barack összerezzen a sajtótájékoztatón.
@VT Man:
"Ilyet Orbán sem mert volna"
A legnagyobb gond ez: Igazolta az egész unortodoxiáját, relativizálta az einstandolást és multisarcolást.
Ráadásul nagyon fideszes volt az egész az Unió részéről, se hol egy hatástanulmány, egy elemzés, hogy mennyi a garantálandó tőke, hogyan oszlik sávonként a betétet tömege, és hogy félnaponként tudtak más-más számot benyögni, az is curvára ismerős itthonról.
@Knósszosz: Igazából az Adria után kezdődik az élet, de ne szólj senkinek :D
@Fabius:
Micsoda??? Rágalom!
Porno?
Azt és az evezést is csak élőben! :))
Nem vagyok én olyan!
Komolyodom, folyamatosan...
DETÉNYLEG!
(Most képzeld el, bevállaltam egy blogon az egyik moderátori szerepet ismerősnek! Durva lesz, a téma egészen más, még csak nem is ilyesmi.)
Na, ez pl. nem az...
blondegirls.blog.hu/
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Én a természeti szépségeiért szeretem ezt a 93 ezer négyzetkilométert és azokért mindig is fogom.
A történelem más dolog.
Abban is van számos olyan dolog, amelyre büszkék lehetünk, de nem kell a lú másik ódalára esni, érted Te, úgy gondolom.

Szeretem ezt az országot, de nem veszem a neoavar-ultraszittya-posztbesenyő baromságokat jobbról. Onnan nagyon jobbról.

Vonanee... és a pártya
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ez mekkora buli :D

Olvasom a cikkben XY okfejtését, h miért indokolt a rovásírásos tábla... na szép.

Tegnap már írtam erről, linkekkel. Sajnos hülyeség ellen nincs orvosság, mégha polgármester is az illető.
nem érzitek fidescsicskák hogy mijjjen SZÉGYENN????

egy díjat kapni??? és utána egy ország+világ felháborodását halgatni hogy

GERINCTELEN ALKALMATLAN HITVÁNY ember... mijjen idióta ez a szanyi szló !

bár az a baj fides droid egy sincs most erre felé... nincs Éj Jeli...

csak Nap Pali szolgálatuk...

mind1 majd a törökblogon hasbarúgok és lesavazok párat, ott mindg vannak
@le Látó:

Remélem Szanyi kapitány mihamar kiadja rovásírással a Kommunista Kiáltványt. :D
@tucano: Dehogy szólok!
Ha kettőnk között marad, mire gondútál? -:)
@Knósszosz: jaja, rová sírással harapja rá a dátumot.
vö.: Flinston család dinó a gyárkapuban. :D
@Nap Pali: Írj be bircának, követi a radaron a történéseket, meglátod, pillanatok alatt itt lesz!
@Knósszosz: Pótold be mulasztásod, feltéve, ha nem a tikokkal kelsz!
Vagy estleg nincs jódógod! :-P
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): szülőföldem? Még a szóban is benne van a Föld.
A Marsra nem vágyom, de a sárgolyón mindenhol lennék egyszerre. Ettől ki is vagyok, hogy nincs pénzem soha és így nem lesz magán jetem:) Nehéz egyszerre minden jó helyen lenni, de érdemes megpróbálni...
@Fabius:
Mondjuk az eddig is derengett, hogy csak a hülyék mennek politikusnak. De más ezzel szembesülni.
Ahogy Oscar mondta: "Tudtam, tudtam! DE NEM SEJTETTEM"
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nemzeti Árhivatal, ha kérhetném!

Vagy esetleg

Forradalmi Országos Gyorsnaszádi Intézet, rövidítve: FOGYI
@tucano: A zinternet korában?
Virtuálisan ott lehetsz, közben a barátnőd/nejed/pasid masszírozza a hátad, Madeirát kortyolgatva a tűz mellett!
És itt visszatértünk az off course-lovagokhoz, persze..
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
A tikoknál is hamarébb.
Na, nem átalányban, csak hónap.
Viszont kakaszóra (mikor kilenckor a szomszéd fingik - mentrendszerűen), mán itt fogok olvasgatni, ha nem baj.

Aztán megvárom, míg a központi strang izén lefolyik Karcsi bá, főzök még egy kávét és megyek tovább melózni.
Ez az ébresztő, általában minden reggel.
@Knósszosz: Szép pogrom ez azért..menek pókerezni akkoron inkább..most!
Laku nóc für every Bodri!
@le Látó:
Kösz, megjött!
Fáj is az asszony hasa...

Ha jól sejtem, volt más nicked is.
Ha nem titok, kit tisztelhetek magadba bele?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Ez egyátalánnem szép, utálok korán kelni!-:((
Jó pokerezéstet!
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Bár számodra ez hihetetlen, de vannak akik értik: magukat, a társaikat és a világot (utóbbit nagyjából és vázlatosan) de ahhoz is kell egy debilitást meghaladó IQ, hogy ezt felfogd)
Egy birkának az is elég, hogy az ég kék, a fű zöld, és az a barna a birkabogyó. És az előtte menő segget kell követni.
@Knósszosz: Ma már felfedte magát, tekints utánn, na!
Tessen szurkelni, vesztek egyelőre! Akkor lesz szex is? De kivel? .-(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "kuruc (elnézést kéne kérniük ezen név megbecstelenítése miatt)"

nincs miért elnézést kérni, a kurucok valójában csövesek voltak, akik önellátták magukat a máséból állítólag
Sosem értettem, hogy mire jók ezek a kitüntetések. Akkor érnének valamit, ha például aláírásgyűjtés alapján, vagy szavazással választanák ki azokat, akiket a legtöbben szeretnek, kedvelnek, értékelnek, nagyra tartanak, stb.

Az állami kitüntetések kínos dolgok, mindig is azok voltak.
@Knósszosz: nem titok.
Fél évig külhonban gályáztam. Elutazás előtt töröltem magam.

Lehet róluk beugrik:
www.youtube.com/watch?v=6ul-cZyuYq4
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): nos velem aligha, mert kizárólag a lányokat kedvelem és erről nem is fogok lemondani.
@Knósszosz: Tiszta öröm, hogy jó a szomszéd emésztése. Ha hasfájós volna, győznéd nyugtatni, amikor rájön a mérgelődés.

Állítólag Szent-Györgyi Albert két típusra osztotta az emberiséget, a reggel szarókra, és az este szarókra. Szerinte az előbbi a jobb, mert nyugodtan, derűs homlokkal áll a nap elébe, nem morcoskodik a kólikától napközben.
@le Látó: Azt ugyan nem, mi bajod az asszonyokkal! .-P
Na, mentem, mijelőtt..:-)
@le Látó: úgyhogy kerítőnői minőségedben nem váltál be :)
@le Látó: Asszonyok kizárva? Pedo-e vagy? :-)
OFF

Aggályosnak tartják az adatgyűjtést: Feljelentették a Haza és Haladás Alapítványt

A beadvány szerint az Együtt 2014 Mozgalom a Facebook közösségi felületen folytatott „A Te Magyarországod. Tegyél érte." elnevezésű adatgyűjtése számos törvényi rendelkezést sért, a politikai nézetekre vonatkozó adatok illetéktelen kezekbe vagy akár külföldre kerülhetnek.

Úgy tudjuk, hogy a beadvány szerint az Együtt 2014 Facebook oldalán közzétett, csatlakozóknak szóló belegyező nyilatkozat nem jelöli meg egyértelműen az adatgyűjtés célját, holott ennek pontos meghatározását a törvény előírja. A beadvány készítője aggályosnak tartja továbbá azt, hogy az oldalon regisztráló állampolgárok hozzájárulnak ahhoz, hogy személyes és érzékeny adataikat harmadik személynek továbbítsák. Az adatokat ugyanis a nyilatkozat szerint a jogutód is kezelheti, ugyanakkor a jogutódot nem nevezik meg.

Emellett a csatlakozó állampolgárok ahhoz is hozzájárulnak, hogy Európán kívüli országba továbbítsák adataikat. Ez különösen veszélyes lehet abban az esetben - állítja a beadvány megfogalmazója -, ha az adott ország gyenge adatvédelmi szabályozással rendelkezik. Az állampolgári beadvány kitér arra is, hogy a Haza és Haladás Alapítvány egyedi azonosító szoftvert telepít a felhasználók gépére, amely tisztázatlan és ellenőrizetlen módon gyűjthet személyes adatokat a felhasználók Facebook oldaláról.

hetivalasz.hu/itthon/aggalyosnak-tartjak-az-adatgyujtest-61864/

ON
@kekex:

Én szoktam itt ajánlgatni, hogy oda kell időnként menni közéjük és beszélni kell velük. Nagyon gyorsan levonhatod a magad tanulságait, ha okosabb vagy, mint egy ötödikes.

Tisztelet a kivételnek persze.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): nem tudom, engem tutira félrepottyantott a gólya, vagy vándorcirkuszosnak vagy vándorcigánynak kellett volna születnem, bár azzá váltam:)
Néha arra ébredek, hogy próbálom kitalálni merre is vagyok éppen, de az tuti hogy süt a nap.
3 hónapja kitaláltam, hogy végleg lehorgonyzunk, azóta 12x repültem és LSD nem is volt a dologban:)
Visz a vér
@épészmérnök: Akkor most már tudom miért vagyok általában derűs. :)
@épészmérnök: Nem. Néha ugyan megesik hogy 1-1 hamvasabb 30-as anyókát is megbámulok (pirul smiley), de a ballonkabátom épp tisztítóban van.

Különben Juliskától Juci néniig... csak az izéért.
@épészmérnök: ez nagyon kemény :)

"a kurucok valójában csövesek voltak, akik önellátták magukat a máséból állítólag"
Abszolút példaképem Esze Tamás, aki sócsempészből lett vezér. Most ugyanez hogyan nézne ki? Melyik cigi vagy kábszercsempészből lenne felkelővezér?
Furcsa dolgokat dobott az élet akkoriban.
@tucano: Én csak turistáskodtam, igaz, volt idő, amikor megtehettem, de a nyelv, az két hét után hiányzott valamiért..nem más, de az nagyon! eked nem?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Az intellektuális önvédelem is egy legitim módszer. Csak kissé egoista.
Csakhogy a nácik nem egy pattanás, amit kinyomhatsz. Arról már nem is beszélve, hogy érlelés előtt nyomkodni egy pattanást katasztrofális és maradandó következményekkel járhat.
TÉNY, hogy a Jobbik szociális demagógiával dolgozik.
TÉNY, hogy a gazdasági helyzet rosszabbodásával egyre tágabb tere nyílik a demagógiának
Erre valamiképpen választ kell adni, és a teljes elzárkózás nem segít a válaszok kidolgozásában. Ezekből tudott a fidesz FÉL MILLIÓT megvásárolni párszáz-párezer forinton - amit ráadásul még csak nem is a saját, vagy a pártkasszából fizetett!!!
3-4 millió honfitársunk él szegénységi küszöb alatt. A Jobbik azt állítja, hogy egyszerű, gyors, hatékony módszert tud a problémáikra.
Ez a réteg fél- vagy egészen analfabéta, nyomorog, és minden szalmaszálba belekapaszkodik. Hinni akar, és hisz abban a pártban, amelyik neki irányozza a mondandóját. Hagyni kellene, hogy átverjék őket?
A lecsúszástól rettegő középosztály felelősöket akar (mert a magyar ugyi sose felel semmiért) és a Jobbik szállítja neki a felelősöket: zsidó/cigány.
Mondom: Vétkesek között cinkos aki néma, és aki szólhatna, helyette "kinyom"
Ne vitatkozz Gábriellel (meg ezzel a sütnivaló Bircával) vitatkozz róluk!
@le Látó:
Egyik nagy kedvenc zeném... :)))
Go Your Own Way, Go Your Own Way...
Elénekeljem???

Na jó éjt, lököttek!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ezt valamelyik okos jobbikos találta ki megint.

" Az állampolgári beadvány kitér arra is, hogy a Haza és Haladás Alapítvány egyedi azonosító szoftvert telepít a felhasználók gépére, amely tisztázatlan és ellenőrizetlen módon gyűjthet személyes adatokat a felhasználók Facebook oldaláról."

Jabazmeg, zsidó kémrepülőt meg kukucskáló Soros Györgyöt.

Megjegyzem alaposkáim, a fikagyúrás úgy kezdődik, hogy van mellé téve jogszabályi hivatkozás, hogy melyik törvény melyik paragrafusának melyik bekezdését is sérti egészen pontosan. Az állampolgári gyanú olyan, mint a fing.

Ezen kívül önként annak adom az adataimat akinek én akarom. Oszt'jónapot. De legalább az aprómunkát elvégzitek a Fidesz helyett, nem kell az államapparátusnak a bullshitgyártással bajlódni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
??? (nem értem smiley)

fletwwod_mac nicken jártam erre és fusimisi.blog.hu
volt a blogom--3 árva poszttal.
@Fabius:
Ötödikes?
A fáma szerint a róka okos állat - de azok között is akad ütődött egyed. Ha lenne róka-választás, azok mennének politikusnak.
Én egyébként nem a hazai politikusokról írtam (azokkal szemben már régen elvesztettem minden illúziómat) hanem az Uniós vezetőkről és pénzügyminiszterekről. Akik elvileg egy kiválasztódási eljárásban jutottak oda, ahova.
És mégis - azaz mégsem.
Én gyenge sakkozó vagyok, de legalább a következő lépést megpróbálom kitalálni! Megrázó szembesülni azzal, hogy a világot igazgatók még erre sem képesek!
@Fabius: "Úgy tudjuk, hogy a beadvány szerint az Együtt 2014 Facebook oldalán közzétett, csatlakozóknak szóló belegyező nyilatkozat nem jelöli meg egyértelműen az adatgyűjtés célját, holott ennek pontos meghatározását a törvény előírja. A beadvány készítője aggályosnak tartja továbbá azt, hogy az oldalon regisztráló állampolgárok hozzájárulnak ahhoz, hogy személyes és érzékeny adataikat harmadik személynek továbbítsák. Az adatokat ugyanis a nyilatkozat szerint a jogutód is kezelheti, ugyanakkor a jogutódot nem nevezik meg."

Szerinted melyik jogszabályba ütközhetnek a hivatkozások?? :)
@Fabius:
Informatikusként mindig jót röhögök, amikor sületlenséggel etetik a halandókat... :D
Viszont remekül lehet hazudozni és kabátlopási ügyet emlegetni - persze a jobbikos IQ-val emészthető formában csak.
Az ufók meg nem csak Attit dugták meg a Szíriuszon, hanem...

Na egy kis zene és csókolomok!

www.youtube.com/watch?v=Dn8-4tjPxD8
@le Látó:
Én emlékeztem, de dögösködhetek, nem? :D
@Fabius: Marhákok. Most összefostam magam.
Főként azért, mert nincs is Facebook oldalam. :D
No és akinek még gépe sincs? Na az retteghet csak igazán.
@kekex: Sok sok megszokott panel de a megoldáshoz nem nagyon fog közelebb vinni titeket.
@Fabius:
Marhákok. A hír hallatán összefostam magam. Főként azért, mert nincs is Facebook-oldalam. :D

Azzal mit csinálnak, akinek gépe sincs?
@le Látó: Ne fossál, én se fosok, max. reggel szarok. :) Egyébként meg nem az a lényeg, hogy ki mitől fosik, hanem hogy a jogszabályoknak megfelelően járnak el vagy sem.
@le Látó: Rettegtetik, mi mást..az ember, aki mindent kétszer mond, kényszer mód..:-P
@kekex: Félrértettél, én Gábrielről beszéltem, aki magát 'pusztabunkó náciként' definiálja, mondjuk ez szép dolog volt tőle. Csak róla. Nem vindikálnám a jogot arra, hogy eldöntsem mi a helyes a tömegeket illetően, akiknek ilyen típusú gondolataik vannak. Ha mindenáron mondani kéne erre valamit, akkor azt mondanám, hogy én nem törném magam ezzel, mégpedig azért, mert mindig lesz 10 százalék hülye, akivel nem lehet mit kezdeni, de imo, soha nem lesz több. Elég pontosan látszik, hogy a Jobbiktól sem kell különösebben rettegni, elérték a határaikat, ennyi van, kész nincs tovább. Nem lehet pártot/pártokat tartósan, egyetlen társadalmi problémára létrehozni és azt progresszív módon fenntartani, világosan látszott ez a Miép esetében is és ez fog történni a Jobbikkal is. Hangsúlyozom, nem értek hozzá.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): fél éve jártam erre utoljára, más nicken.
Aztán jött 1 külhoni út és én töröltem (a biztonság kedvéért még Fabiust is megkértem, h tiltson ki).

Akkor még nem voltál itt. No, ennyi dióhéjban.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): mert elbénáztam. Ctrl-R frissítésre sem jött elő, erre beírtam még1x.

Bocs a dupla küldésért!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Majd megtuggyátok, ha nem lehet náczi jelképeket hordanyi (sem), és személyesen Kövér Laca foglya elégetni a fogaskerekes egyen ruhátokat!:-D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ne kérdezősködj, a passzust lökjed.

Mellesleg törvény adta jogom a személyes adataimat úgy kezelni, ahogy nekem tetszik. Ha úgy akarom a telefon és anyakönyvi számomat repülő húzta molinón cirkuláltathatom Jeruzsálem és Nyúljork fölött. Oszt'ha Bajnaira akarom bízni akkor rábízom. Senkinek semmi köze hozzá, ha önként teszem.

Jófej vagyok, segítek: adatvédelmi törvény 5§(1) a):

Személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul.

Mellesleg az ilyen önkéntes hozzájárulás elvén működik az összes reklámszar, kuponmániától bónuszbrigádig.
@le Látó: Fél éve voltam, kérdezd Fabiust!
Semmi gond, csak Boli híján én froclizlak!:-)
Igaz, szimultán, mer' ippeg nyerek! .-P
@Alonee: Bár úgy lenne, ahogy írod. Nem is sejted mennyire tele van a tököm a politikával. :) Annyira szeretném már ha a ballib élcsapat 22 év után tényleg felvirágoztatná már végre ezt az országot.

Mondjuk vannak rossz tapasztalatok is, az egyik példának épp holnap lesz a szomorú évfordulója. :(

t7.hu/0d2n-igen-mert-hagytuk
@le Látó:

Annak drónról telepítik intergalaktikus úton. Kockafejű geekek veszéjjjjben!

Odavigyázzál.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Én meg tudom kicsoda de nem mondom meg, bibibííííííííííííííííííííííí :-D :-D
@Fabius: Lehetne ócsón mondjuk Nicosia felett? nem tudom, török tezsvéreink mit szónának, de mégis..:-)
@Fabius: Legyen. Így izgalmasabb is tán, bár kár, hogy nem csaj! :-D
@Fabius: Akkor gond egy szál se. Ezek egyébként szerinted mely paragrafusokba ütközhetnek?? :)

"a csatlakozóknak szóló belegyező nyilatkozat nem jelöli meg egyértelműen az adatgyűjtés célját, holott ennek pontos meghatározását a törvény előírja."

"Az adatokat ugyanis a nyilatkozat szerint a jogutód is kezelheti, ugyanakkor a jogutódot nem nevezik meg."
@Alonee: Igazán nem szívesen teszem, de most kénytelen vagyok védelmembe venni Gabrielt.
1, Neki ugyanolyan joga van ezen a blogon dumálni, mint neked vagy nekem, vagy bárkinek.
2, Gabriel valóban monomániás (zsidók és cigányok), és ezt tagadja, mint a magyar rasszisták, hogy rasszisták, a franc se tudja, hogy miért, de ha tagadja, hát hadd tagadja.
3, az, hogy ki miért szállt ki erről a blogról, az az ő döntése, nem pedig Gabrielé, ezt tehát ne rajta kérjük számon.
4, Mivel kormányzati szinten él és virul, és támogatott a rasszizmus (lásd Szaniszló, Kárpáti énekese, bolond régész kitüntetése) ne Gabrielen kérjük számon, hogy egyre rosszabb hangulatú a hazai légkör
5, Mivel kormányzati szinten alkalmazzák a "futball huligánokat" a diákok megfélemlítésére, ezt szintén ne Gábrielen kérjük számon
6, Én azt kívánom, hogy Gábriel nevelje kislányát békében és szeretetben. És kívánok neki még sok gyerkőcöt.
Sziasztok, további szép esstét, jó8 mindenkinek!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gábriel, nem szoktam jókívánságokat közvetíteni, így nem mondom: baszódj meg!
ja, és .-)
@kekex:

Az Európai Parlament összetételét illetően azért nem árt felidézni, tőlünk hányadik vonal hűsöl ott kint. Nincs ezzel másképp a többi ország sem.

Az élvonalban vannak okos emberek, Kroes, Reding Rompuy elég felkészült emberek, Barroso alkalmas rá, hogy összefogja és irányítsa őket, de azért a baklövés lehetősége mindig ott van minden döntésnél.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Biztos én hallok/látok félre időnként..a ko(ó)r teheti, lehet, nem is rád gondolok közben..:-)
kicsit off
népszavazás lesz Svájcban, hogy visszakérjék az amiknál tárolt 1030 tonna aranyukat, mert nem lehet megbízni egy ennyire eladósodott országban.
@aritus: A huligánokat én sem szeretem, mivel én még a légynek sem tudnék ártani. A jókívánságot köszönöm. Jómagam is akkor lennék igazán boldog ha sohasem kellene politikával foglalkozni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Előveszed az adatvédelmi törvényt, elolvasod, megkeresed és idézed. Én dolgozzak helyetted? Összekeversz a Jobbik sajtóosztályával.

Vagy megmaradunk abban, hogy az állampolgári gyanú egyenlő a finggal.
@tucano:

Ez mekkora :-D Kisöprik Fort Nox-t, visszavágnak az amik betétpiszkálásáért :-D
@tucano: Jut eszembe, ha már úgyis Svájc szakértő vagy erről a konferenciáról hallottál valamit??

"Takáts Péter kulturális kreatív, szociális vállalkozó, közgazdász nemrégiben egy kétnapos konferencián járt Svájcban, amelynek témája az alapjövedelem volt. Svájcban már gyűlnek az aláírások ennek bevezetésére, és az európai állam igen közel áll hozzá, hogy polgárai ebben a javadalomban részesüljenek alanyi jogon."

youtu.be/XIG_ZFJWCRI
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Amúgy feljebb megmondta kicsoda, de lehet nem kéne szólnom...:-))
@tucano: ja és az eddig az nemzeti banjuknak az eszközök 10%-át kellett aranyban tartani, ezt is fel akarják vinni 20%-ra. Miután a hülyék eladtak 2005-ben 1550 tonnát(kilómként 16e frankért átlagosan), pont mielőtt elszálltak az árak, khm ők se tévedhetetlenek.
@tucano:

Az amcsiknak sokminden hiányzik most, de ez nagyon nem.
@Fabius:
A PÉNZÜGYMNINISZTEREK találták ki ezt az unortodox einstandot. Nem a mezei képviselőkről beszélek. EZEKET kiválasztották! Egy szakmai választékból!!! Mind csupa ElTolcsy?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Pedig lehet sportot kéne belőle űzni. Bennem annyi gyanú megfogalmazódik, és gyakran passzust is tudok lökni mellé. Izgibb lenne így...
@Fabius: Ne bántsd szegény amcsikat. Obama is sokkal fontosabb dolgokat intéz a napokban a szentföldön :)
@Fabius: Hajrá, már csak egy ócsó ügyünk védőjét, vagy ügy észt kellene tanálni hozzá, nem? Átalányban, ha lehessen..
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Így van, nem a tiltás, hanem a szabályozás az, ami működik, pont, mint a gyereknevelésben.
És ami még működik, hogy a felhasználóra fókuszálunk, azaz a prostitúció esetében nem a szerencsétlen prostituáltat büntetjük, hanem azt a drága úriembert, aki ezt a szolgáltatást igénybe veszi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: most jöttem rá, hogyan tudlak kitenni a ketrecből, de csak amíg no fajgyűlölet.

Ránézésre mondom, hogy nem a Svájci Bankárok Szövetsége szervezte. Svájcban nagyon erős az alternatív közgáz megoldásokat pártolók lobbiereje. De ezt csúnyán le fogják szavazni, mert annyira erős a középréteg is (gyakorlatilag az egész ország), akik nem szeretik a piac és verstorzító törekvéseket. Pont úgy, mint az országos minimálbér szavazásnál várható. Kivoltak nagyon a nem szocdem többségű kantonok, hogy nehogy már megmondják mennyiért vagyok hajlandó elmenni dolgozni. Ebben a kérdésben ugyanez lesz. Elosztani? Mit? Megdolgozott érte? Ha nem, akkor sunyiba.
@kekex:

Ebben az esetben: igen. Elkúrták. Nem kicsit, nagyon.

Mellesleg nem feltétlenül a pénzügyminiszterek, inkább a spindoktorok, de ez a lényegen nem változtat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ne uszíts, kérlek, lenne mit, de úriember nem csibész, tudod?
Nem mindenki feljelentőhajhász, tudom, mert te szoktad bizonygatni, hogy a Jobbik így meg úgy, aztán?!
@tucano: Értem. Egyébként a WIR-t is kutattad már???

Miért erős a Svájci Frank?

Az 1930-as években óriási gazdasági válság söpört végig a világon. A svájci gazdák, és vállalkozók összefogtak, hogy megoldást találjanak a súlyos pénzhiányra. Létrehozták az egymás közötti barter elszámolást, ezt később elnevezték WIR-nek. A rendszer már több mint 70 éve stabilan működik
és ma már a WIR önálló belső devizának számít Svájcban a frank mellett. Bebizonyították, hogy a 2008-as pénzügyi válság többek közt éppen a WIR miatt nem rengette meg Svájcban a belső gazdaságot, és a mai Svájci Frank erősödés mögött is igen jelentős szerepe van a WIR által generált nemzetgazdasági eredményeknek. Nekünk
pedig semmi mást nem kell tennünk, mint egy ilyen stabilan működő

www.penzvilag.info/helyi-penz/
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

A világ legfeleslegesebb dolga lenne, ezért nem csinálja senkit.

Adatvédelmi példánál maradva ott a Kubatov videó. Nem a régi, a Gery Greyhound féle új. Adatvédelmi törvényt millió helyen, választási törvényt millió helyen sértettek kamera előtt. Reakció: oszoljunk kérem, nincs itt semmi látnivaló.
@Fabius: Pontosan. Széllel szemben minek, nem?
még nyerek, maradok, nem illik kiszállni, úgyhogy: foly(t)assátok!:-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Na menjenek a jó édes kurva anyjukba.
Ezek felbérelt kormányseggek, mint a Mráz Ágoston.
Aki ma, a Szaniszló, Kárpátia énekese és bolond régész kormányzati kitüntetése után és a gyilkosságért elitélt futballhuligánok a diákok ellen hajrá(és akkor urinő voltam és a többit nem is említettem) képes azt mondani, hogy "a kormánytól és a kormánypártoktól távol áll az antiszemitizmus" az szégyellje magát.
@Fabius: Ők a Bizottságban vannak, nem a Parlamentben.
@Fabius: Jó jó de a jobbik feljelentése alapján azért elindult egy nyomozás az ügyben.

hvg.hu/itthon/20130217_Jobbik_nyomozas_indult_a_Kubatovvideo_mi
@aritus: Nem vagyunk egy kultúrkörben, vélhetően, nekem belefér, bár nem osztom! .-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Bajnaiék is Péterfalvyhoz fordultak aki megmondta: nincs ügy. Ugyanez van a "nyomozással" is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez kamu, volt már brutál infláció 78-ban, főleg ingatlanbuborék miatt.
A WIR nem csodafegyver, de része az erős gazdasági alapoknak, amelyek összességében tartják a gazdaságot, de önmagában elhanyagolható. Ugye a svájciak az elmúlt négy évben bármit megadtak (és nem volna, hanem ténylegesen vödörrel öntötték a pénzt), hogy gyengüljön a frank. Az erős pénz nem cél, hanem eszköz.
Nézd meg a bitcoint, az okosság, ha elrugaszkodunk a helyi pénztől. Vezér-Szörényi Lászlóról meg tudni kell, ha mond valamit, azonnal annak az ellenkezőjét kell tenni. Amint megjósolta pl. az euró összeomlását, másnaptól nekiállt erősödni.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Én azért vezetek egy csinos listát, mit lehet tudni. Szerintem nem vagyok ezzel egyedül.

Bár néha már azt érzem kicsit felejteni kéne, mert az elmúlt 23 év összes faszságára emlékezni nagyvonalakban is sok.
@Fabius: mondom. pont. ponthogy mondom.
Mi lesz az új? márhogy érdemes-e hajnalok hajnalán..
@aritus: Sztem a kormány Fideszes részétől távol is áll, csak kihasználják. Teljesen elvtelenek, még csak nem is antiszemiták, hanem vmi elképesztő gyurmából rakták össze. Nem véletlenül Szájer ment az USA-ba, akit zsidóztak eleget az elmúlt években. Értik ők miről van szó, csak le se szarják, amíg szavazatot hoz.
hvg.hu/itthon/20130320_Szaniszlo_reakcio

"Szaniszló, aki saját bevallásra szerint leleplezte a Kennedy-gyilkosság, a WTC elleni, szeptember 11-ei támadás, a Diana-gyilkosság, valamint a Jörg Haider-gyilkosság hátterét, úgy gondolja, az "aljas rágalomkampány célja megfélemlíteni azokat, akik leleplezik e rettenetes világrendet"."

Be szép is ez..szerintem Attis mellé kellene tenni elmélkedésileg kissé, persze párnázott szobába, ketten megfejtenék a világmindenséget, seperc alatt!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Szeretem a magyar nyelvet, de többnyelvű vagyok, ahogy telnek az évek, már egyre inkább kulturális szemszögből is. Volt idő, amikor sokat jártam haza, volt amikor kevesebbet. De 2008 kivételével sosem szükségből költöztem, így semmi sem kényszerít sehova, nincs miért aggódni vagy félni, hogy elvesztek valamit. Mondjuk most volt Sao Pauloban egy magyar sütisütő workshop, amit zserbóval reklámoztak, szóval azért egy kicsit meginogtam :)
@Fabius: "Európai Unió Tanácsa ("Tanács"): Az EU fő döntéshozó szerve, a jogalkotás elsődleges, de nem kizárólagos felelőse, amely vagy egyedül, vagy az Európai Parlamenttel közösen hoz döntéseket, alkot közösségi jogszabályokat. Kormányközi alapon működő intézmény, ülésein a tagállamok kormányképviselői, általában miniszterei vesznek részt"
" Európai Tanács: Az EU tagállamainak állam-, illetve kormányfőiből, valamint az Európai Bizottság elnökéből álló testület, amelyet az EU csúcsszervének is szokás nevezni."
"Az Európai Tanács kizárólag nagyhorderejű, többnyire stratégiai kérdésekben dönt, valamint meghatározza az általános politikai iránymutatásokat, továbbá itt születnek meg a tagállamok közötti összetett kompromisszumok. Jogi aktust ugyanakkor - a közös kül- és biztonságpolitika területén kívül - nem alkot, az kizárólag vagy önállóan a Tanács, vagy a Tanács és a Parlament közös feladata."

"önállóan a Parlament ma sem fogadhat el jogszabályokat, a Tanács mellett az ügyek jelentős részében teljesen egyenrangú, kihagyhatatlan döntéshozóként vesz részt. A jogalkotási struktúra mai rendszerében a Parlamentet lényegében három különböző módon vonják be. Egyes területeken továbbra is csak konzultatív szerepe van, ugyanakkor bizonyos, ráadásul meghatározó kérdésekben már hozzájárulása szükséges, sőt elengedhetetlen, míg az ügyek növekvő területén a Tanáccsal együtt dönt, azaz egyenrangú társjogalkotóként lép fel. Hogy e három különböző jellegű döntéshozatalt mikor, mely területen használják, arról az EU alapszerződései minden egyes jogalkotási témakör esetében tételesen rendelkeznek."

www.parlament.hu/euparbeszed/dok/hataskor.htm
Jó éjt és egy szebb világot mindenkinek!

youtu.be/URGORB-B5Z4
@Nap Pali:

én azt hiszem, hogy nem hiszem és ez így jó vala mondám vala és gránitba véstem volna ha lenne gránitom

brühühühühü
@Knósszosz:

K nósszy a 2/3 is csalás -on alapos

brühühüüh

már tudod milyen aza disz moll?
@rodeo36: múltkor egy szavatokat nem értettem. Disz mollból, nekem legfeljebb a disznóól ugrik be, kár belém a tudás.
@kekex:

Oscar do 'sta má non dirá

brühühühühü
Oszi, ne titkolózz, nem illendő :-)
@tucano:

az az a moll amelyiket a d moll-ból transponáljuk egy fél hanggal feljebb...a "d" hang a zongorán ott található ahol két fekete billentyű előtt két fehér van és ebből a kettőből a második a "d" (mindíg balról jobbra haladunk)

brühühühü

zongorával az ember nem vándorol ezt én onnan tudom, hogy minél többet vándoroltam annál több cuccom maradt szerte széjjel a világban mindenféle ládákban és mindenféle barátoknál "megőrzésre" azután...mire -ha- visszatértem már ők sem voltak seholsem...rossz szokásom hogy egy táskával szeretek utazni

brüühhüühhü
@kekex:" Miért adóztatják meg a kisbetéteseket? Ez nem igazságtalan?

Az EU állítólag mindvégig amellett volt, hogy a bankbetétek egyszeri illetékkel történő megcsapolása csak a nagyobb, 100 ezer euró feletti betétekre vonatkozzon, ezalatt ugyanis az EU országaiban az állam garanciát biztosít a betétekre, bármi is történjen az adott bankkal. Vagyis ha becsődölne, akkor az állam fizetné az elbukott pénzünket 100 ezer euró mértékig. A ciprusi elnök ugyanakkor állítólag nem ment abba bele, hogy csak a nagyobb összegű betéteket adóztassák meg, ezért is született a ciprusi kormány berkein belül az a javaslat, hogy a 100 ezer euró alatti betétekre 6,75 százalékos illetéket vessenek ki. Ez óriási felháborodást szült, a kormány visszakozott, és olyan javaslatott nyújtott be, mely a 20 ezer euró alatti betétekre egyáltalán nem vetne ki illetéket, a 20-100 ezer euró közötti betétekre 6,75, az efelettiekre pedig 9,9 százalékos illetéket rótt volna. A változtatás már nem hatott, a ciprusi parlament azt kedd este leszavazta."
hvg.hu/gazdasag/20130320_Valami_nagyon_buzlik_Cipruson
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

lesz új logo? színes szagos és cuki?

brüühhühü
@épészmérnök:

tudod énekléshez más mássalhangzókat énekelnek mint a mi írva van mivel némelyik túl sok levegőt veszít és akkor sem szól a Walkür híres a walkürök lovaglásában ugye az van írva hogy
Hoyotto Ho Hoyotto ho de a csajok azt éneklik, gogy tojottalótó tojottalótó mert a té nem enged el levegőt ugyanúgy az Oscar lo sa > dosta

brüühhühü

Saper vorreste
Di che si veste,
Quando l'è cosa
Ch' ei vuol nascosa.
Oscar lo sa,
Ma nol dirà,
Tra là là là là
Là là là là.

Pieno d'amor
Mi balza il cor,
Ma pur discreto
Serba il segreto.
Nol rapirà
Grado o beltà,
Trà là là là
Là là là là.

tartja de a "domino" mindenképpen meghal
@aritus: Nagyon szimpatikus, hogy Önök ezen a blogon ilyen keményen kiállnak az egyetemes emberi jogok mellett, ezt őszintén mondom. Engedje meg, hogy reflektáljak az Ön által írottak 3. pontjára. Remélem abban is egyetért velem, hogy a focimeccsekre már nem járó, a huligánok miatt, a stadionokat elkerülő sportkedvelő emberek is, a saját döntésük okán, nem mennek szórakozni. Ne kérjük ezt számon rajtuk, mármint az ultrákon. A példám csöppet demagóg volt, de tényleg csak egy indur pindurt. A blog pedig, hááát, érdekes kérdés. Ha nagy és fennkölt, a politikát formáló színtérként gondolunk rá, akkor Önnek igaza van, akkor sugároznunk (pontosabban Önöknek kell sugározniuk, törzstagoknak) a Gábriel és társaik iránti toleranciát és megértést. Azonban ha egy közösségi térként, laza, szórakozásra, véleménycserére alkalmas, lüktető, világot nem megváltani akaró, csoportként, akkor én nem haboznék kivágni egy nácit.
Én eljátszanék a gondolattal, hogy megjelenik egy ilyen típusú blogon 10 Gabriel, 10 ilyen kis szorgos hangya, és az alapvetések, amiket Ön lefektetett, nem volna szabad, hogy megváltozzanak, akkor mi lenne?
A pongyola stílusomat tudja be a reggelnek.
Tisztelettel.
Izlandon hagyták bedőlni a bankokat...
nem ettől élnek ól, de ez is benne van a pákliban azért...
Fabius: már megint ütődöttebb vagy az átlagnál, az offshore lovagok nincsenek, és nem is lesznek soha szopóágon, most sem fog történni semmi, az EU-IMF páros szokásos idiotizmusával bepróbálkozott, és ennyi...

semmiféle adóztatás nem lesz, a sóhivatal IMF-EU megint leszerepelt, ennyi....
@Alonee: Elgondolkodtató a hasonlata. "Indur pindur" sarkos, de igaz. Érdekes a felvetése a "10 ilyen kis szorgos hangyáról".
De én nem tapasztaltam semmilyen toleranciát sem megértést, amely Gábriel és társai felé irányulna. A többség részéről inkább mély megvetést, de minimum elutasítást.
Azt hiszem az ilyen kérdések "mit tegyenek Gábriellel", teszik a blogot többé, mássá, mint egy laza véleménycserélő közösségi tér.
Nagyon elgondolkodtató a megjegyzése. Úgyan nem nekem szól, de engem megfogott. Köszönöm.
Tisztelettel.
@Alonee: Bocs de én nem így látom.A megnyilvánulásai nem durvák.Vagy nagyon érzékenyek vagytok.
És még azt sem hszem,hogy Szív miatta ment el.
+ahhoz képest is normális amit én néha a toleránsoktól kapok.
@Alonee: Azt nem mondták neked hogy a náczizás ugyanolyan unalmas mint a zsidózás?
"A ciprusi példa okot szolgáltat Moszkvának arra, hogy átgondolja, van-e helye az eurónak az oroszországi tartalékvaluták között - mondta Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő, akinek véleményét az Interfax hírügynökség közölte szerdán. "

Ez nekünk is lényeges, remélem, a kormánynak van annyi esze, hogy a tartalékban lévő Eurót szép csendesen aranyra és bármi másra váltsa.
@Alonee: Nem nagyon értem, miért gond az, ha neked valaki náci.

Szerintem pld. elég sok a kommunista, szélsőséges liberális akik ekvivalensek a nácikkal, ezt ki is fejezik és akkor mi van?

Azért azt pedig te sem gondolod komolyan, ha valóban nácizmus lenne, akkor azok, akik ma balliberálisnak mondják magukat, rohannának a Bakonyba ellenállni.

Túl van ez dimenzionálva, véleményem szerint azért, mert pár ember képtelen elviselni, hogy másoknak más gondolatai vannak.

Tapasztalatom szerint ez azokra jellemző, akik kihangsúlyozzák, hogy liberálisok.

Ami valójában azt jelenti, hogy szerencsétlen szűk gondolati korlátok között fog mozogni, különben a többi liberális nácizni fogja.
(Praktikus is, mert mások eszeveszett nácizásával érvek sem kellenek)
...szerintem meg az EU ült fel a szopórollerre, mert ha most odadobja az oroszoknak Ciprust, lesz egy frankó EU tagország amelynek nevében Oroszország szavaz és vétóz majd.

Ha meg nem dobja oda, akkor választhat a fegyveres beavatkozás, Ciprus kizárása, vagy fizetik a múlt bűneinek (szemet hunytak a lazaság fölött) számláját, magas kamattal.
@kifordított nagyanyó: Persze mondták, meg mondják is, de kit érdekel, nekem van egy szempont rendszerem és az alapján értékelek. Problem? Uncsi? Problem?
Apropó, nekem viszont az unalmas, hogy az utóbbi időben -pill. bocs, nem unalmas, hanem tendenciózusan szemét-, a nácizás/zsidózás kérdést lazán összemosva ld. Vincenten Maroz, uncsivá minősítitek. Igaz, Maroz ki is lett ezért b..va onnan rövid úton. Ez azért káros, mert egy idő után megteremtitek azt a légkört, ahol erről a kérdéskörről már nem illik beszélni, mert senki, pontosabban sokan nem merik felvállalni, hogy unalmasnak tűnjenek.
@kifordított nagyanyó:" Na ugye."
Ez nem tudom mire vonatkozott. Én nem vagyok sem anti-, sem filoszemita. Mint azt feljebb már megírtam. Az érdekel valaki miért akar mindenáron zsidózni. Magyarországon van rasszizmus (cigány, zsidó). Az a kérdés ez miért van. Szerintem. Lehet ezt a szőnyeg alá söpörni, de az nem megoldás. Közel egymillió ember támogatja a Jobbikot. Én nem. De az az egymillió biztos, hogy nem mind náci. Max. 15-20%. És az sem igazán. De akkor is foglalkozni kell velük. Azzal, hogy miért szavaznak egy olyan pártra, amilyen a Jobbik. És azzal is, hogy tényleg azt hiszik, ha nem lesz zsidó származású vagy vallású Magyarországon, akkor jobb lesz? De ezt meg lehet, sőt kell is beszélni. Nem szimpatizálok az ún. szélsőjobbal, de őket sem lehet kirekeszteni általánosságban a hazából.
Mondjuk Gábrielnek azért tényleg mindenről a kommunisták és a zsidók jutnak az eszébe a linkjei alapján.
"Zentai Péter: Ön Washingtonból figyeli a legfrissebb európai fejleményeket. Hogy látja őket onnan? És mit szól ahhoz, amit a ciprusi miniszterelnök tanácsadója mondott nekem tegnap, hogy Ciprus nemzetközi összeesküvés áldozata?

Desmond Lachman: Óriási hibát követett el az Unió, pontosabban az EKB és Németország. Globális kétségeket ébresztettek ugyanis a bankbetétek biztonsága iránt.
Békeidőben most először történik meg, hogy rendkívüli hatalommal bíró kormányok és szervezetek kimondták, megszeghetőek a világban élő egyszerű polgárok milliárdjainak adott állami garanciák. Felmérhetetlen eróziót okoz világszerte az államba, az állami intézményekbe vetett hitben, hogy „csak úgy” felszámolható a kis betétekre adott garanciális biztosítás. Ez közvetetten még inkább hozzájárul az – elsősorban – európai bankrendszer megrendüléséhez, mélyíteni fogja a banki válságot. A gazdasági-pénzügyi következményeket előbb-utóbb drámai mértékben fogja megérezni az Önök közép-európai térsége."

www.privatvagyonkezeles.hu/alapblog/37-zentuccio/2828-europa-ordogi-korben-a-helyzet-abszolut-remenytelen
Orbán Viktor 2013. március 20. M1 Híradó 19.30 perc.: Magyarországé az Európai Unió legversenyképesebb gazdasága!
Noooormális Margit??? Ennyi erővel már azt is hazudhatta volna, hogy mi vagyunk az univerzum császárai.
süti beállítások módosítása