Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: mfor.hu/cikkek/egeszsegugy/meszaros-lorinc-jelentheti-a-megoldast-a-korhazi-adossagokra.html "a M... (2024.05.02. 17:35) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.03.04. 04:23 Fabius

Matolcsy cirkusz, világszám!

Címkék: gazdaság fidesz mnb varga mihály matolcsy györgy

"Tátong a sötétség, a drót remeg a lábam alatt,
kacag a lelátó, a menedzserek zsebe dagad.
A csodára várnak, ám előtte én jövök,
de a fenevad szemébe senki sem röhög"

(via)

Kusza Szem jobbkéz még kívül toporog az MNB küszöbén ma reggel, de biztos ami fix, a hangulatjavító nyaktilót jókor időben, még pénteken betolatta az udvarra, jelezvén az értetleneknek: Innentől ő maga élet halál ura, a kéz amit nyalni kell vagy vesztőhelyre küld. Remélem a bevonulása megfelelően tündérmeseszerűre lesz komponálva, mittom fehér paripán vonulva és csujogató békemenet által kísérve, egyik kezében Simor levágott fejével, a másikban a hadizsákmányt jelentő kasszakulccsal. 

matolcsy bevonul.jpg

Végül is semmi meglepő nincs abban, ha a jobbkéz lemásolja A Fejben meglévő mintát, és amit az csinál az országgal nagyban, emez megteszi a jegybankban kicsiben. Nincs lacafaca, Migyurink a tejhatalmat akarja és punktum. Ő maga lesz a munkafelvételis, a bérügyes, de talán a portás, udvaros, takarító és a biztonsági őr is. Senki semmit nem írhat alá, nem intézkedhet, az alelnököknek kéredzkedni kell az EKB rendezvényeire is a frissen kinevezett, minisztériumból honosított főigazgató Wiedermann Helgától. Jegyezzük meg a nevet, sokat fogjuk hallani a következő 6 évben. 

Addig normálisnak is számítana a dolog, hogy az új jegybankelnök viszi a saját stábját, és a régiek egy részének megköszöni a részvételt. Ami aggasztó az az, hogy a Fidesz kinyírta már a közgazdászok egy részét, a többiekkel nem áll szóba, így érdemi munkát végezni tudó mozgatható gazdasági szakembergárdája gyakorlatilag nincs. Magyarul nem azzal van a fő baj, hogy Matolcsy emberei, hanem, hogy például Cséfalvay Zoltán NGM stratégiai államtitkár nem közgazdász, hanem történelem-földrajz szakos tanár. Aki a nagy büdösben faszául és kizökkenthetetlenül felmondja a tündérmesét bemagolás után, de azért a jegybank ettől talán valamivel nagyobb szakértelmet igényelne. Ha a kirúgottak helyére ez a szakmai színvonal kerül, akkor az Úristen képében tetszelgő kretént rettegni fogják és a kezét is bizonnyal megnyalják a vazallusok, de a szakmai munka helyét kitöltik majd az értetlen ábrázatok és idióta magyarázatok, ahogy azt a Gyuri irányítása alatt a Nemzetgazdasági Minihisztériumtól is tapasztaltuk. Arról nem beszélve, hogy ha nagyon felügyelet nélkül hagyják a félkegyelműt, akkor az képes rajzolni hóttkomolyan olyan csuda grafikonokat okostanulmányba, hogy zokogva röhög rajta a komplett közgazdász szakma. 

matolcsy bevonul3.jpg

Ezen kívül ez a központosítás minden, csak nem a munka hatékony megosztása és a munkaerő eredménycentrikus felhasználása. Akinek ki van adva, hogy munkaidőben ne gondolkozzon, ne tegyen önállóan semmit, a részfeladatait is hagyassa jóvá a kápóval mielőtt bármihez hozzáfog, az pont bele fog szarni az egésznek a közepébe. Mert így jár a legjobban, saját magára nézve ez a mentalitás jár a legkevesebb kockázattal. Beleszarás közben nem tud hibázni, nem fordul elő véletlenül sem, hogy Helga naccságával nem engedélyeztet valamit mert az éppen kávézik, cserébe tuti biztosan elkerüli a rögtönítélő Matolcsy Vésztörvényszéket és a kollégái vérétől iszamos nyaktilót az udvaron. 

Nem cuki? 

Miközben a Kusza Szemet váltó Varga már vasárnap arról beszélt, hogy "a gazdaságpolitika irányai, céljai nem, az eszközei azonban változhatnak", szükségesnek nevezve a normálisan működő bankrendszert és a kiszámíthatóságot   - vagyis elkezdte szépen lassan már a hétvégén kikukázni a matolcsyzmust, azt a  félkegyelmű most a jegybankba honosítja befelé. Az jutott eszembe, hogy a Fényességes Győzelem után rögtön megindított kiheréljük Simort hadjárat idején a Wall Street Journalban megjelent karikatúrát vajon mennyi idő múlva fogják újrarajzolni a napi állásnak megfelelő tartalmúra? 

matolcsy bevonul 2.jpg

Azért ez a nagyszerű ember még utolsó miniszterként eltöltött pillanataiban tett róla, hogy utódjának első munkanapján a szopórollerezés jusson eszébe a lehetőleg minden másodpercben. A legfrissebb Matolcsy-saláta adótörvényeket látva két dolog biztos, Vargának kicsit napolni kell még a kiszámíthatóságról szőtt álmait, és az Orbán-Kusza Szem kettős valamiféle szimbiózisban él. Kíváncsi lennék kettejük közül melyik a domináns fél, melyik örökíti a másikra ezt az utánam csak a betonba öntött szarhalom maradhat, változás az ne legyen(!) dolgot, ami a mostani Matolcsy salátából éppen úgy visszaköszön, mint az alaptörvénybe betonozott - majd kitolt és elhalasztott, szopjon vele más - adósságplafonból. Bár, ha jobban belegondolunk tulajdonképpen mindegy. A normális működéshez így is, úgy is valami kisebb csoda kéne, eszközváltásnak eladni próbált irányváltással, újragondolt stratégiával, a gazdasági növekedés beindításával, növelés helyett az infláció csökkentésével. Ugyanis ebben a szereposztásban már édeskevés lesz, ha a Nemzeti Porondmester úr után kibattyog a porond közepére a csörgősipkás zenebohóc, letolja a gatyáját és farpofái közül recsegősen trombitálja:

- Tráráráráráráááááá! Matolcsy cirkusz, világszám! 

485 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr315115502

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A sárban dagonyázó disznó mosolya sohasem őszinte! 2013.03.04. 11:21:02

Kicsit elmaradtam mostanság a bejegyzésekkel, de hát ilyen az élet, zajlik, még sincs időnk semmire. A ház lassan, de biztosan halad a metamorfózis rögös útján. Az utolsó nekifutás a falak ledöntése volt. Miután röviden elmondtam a ház újraegyesítési t...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.04. 11:00:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Az Unortodox elszabadul 2013.03.04. 10:05:17

Bombasztikus filmelőzetes! Az első magyar közgazdaságtani akcióthriller. "Sok ötletet merítettem belőle" - Quentin Tarantino. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.            

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wieder = vissza
meddig és hová?
Én már küldtem két kommentet.
Mi történt?
Fabi háááááááát gonosz egy blog lett a mai...ráadásúl elolvastam az 1998-as "tudományos" izét is amitől viszketegséget kaptam és nem győzök vakaródzani miközben persze röhögök döcögve úgy hogy nem egyszerű...nem akarok idézni tőled olyan nagyszerű lett, hogy a borzalom amit lefestesz majdnem feledésbe merűlt

a zemenbét nem fogják felszentelni és kifüstölni offshórtalanítással egybekötött izékkel

ez a helgácska az kialófasz? ő 1951-ből visszamaradt személyzetis aki beírta az egyik dolgozó személyi kartonjára, hogy: KABÁTLOPÁSI ÜGYBE KEVEREDETT...és titkosította a szerencsétlen csak nyugdíjazásakor tudta meg hogy miért volt minden jóból kihagyva és fagyott meg körülötte a levegő is pedig a valóság az, hogy

ELLOPTÁK A KABÁTJÁT

szóval levédia és a zsenik akik ilyen tanulmá
nyokat és grafikonokat tudnak azok mindenre képesek

most véletlenűl beleolvastam illetve elolvastam az adóhivatal vizsgálati jegyzőkönyvét a Tasó vagy toso polgártársról aki tünteést szervezett

hát sötétség démonai el ne hagyjátok

brühühühühü
az a téves képzet él mindenkiben hogy varga sokkal jobb...

ő volt a papagáj zombi kommandó nem is ojjan rég!
ne feleggyük... hogy egy bűnszervezet része, kis alkotóeleme!
@Dr. jenőke (jenőke):

a zemenbében olvassák és kergetődzenek

brühühühü

ismételd
a vargamisi nem fog csinyányi sömmitsem aki csontvázakat képes keresgélni nagy komolyan annak nincs szakmai önérzete csak egy meztelen csiga amely nyúlós és undorító

a zeltolcsy -mióta 1998-as egyszemélyes kutatóintézei "felmérését=tanulmányát" elolvastam hát szegény levédia és a hülye magyarok benne

ezt még a ludas matyiban sem lehetne leközölni nemhogy aláírva elkűldeni egy aktív pénzügyminiszternek mint tudományos felmérést a grafikon az csúcs

két görbe egy fél skálaérték vagy számadatok nelkűl a két görbe közti zűr

brüühhühühü
Jelenleg Orbán Viktor a legfőbb garanciája a gyarmati státusz fenntartásának, az állami vállalatok létrejöttének megakadályozásának, a társadalmi kiszolgáltatottság és fasizmus elmélyítésének.
Az alkotmányt sajátjára cserélte, munkahelyek helyett munkatáborokat létesít, önkényesen megemelte a nyugdíjkorhatárt és csökkentette a munkavállalók jogait, a hazai vállalatok létrehozása helyett továbbra is idegen vállaltokat telepít be, gőzerővel rombolja az oktatást, korlátozta a sajtó és szólásszabadságot, magas adókkal, benzin árral és túlzott bírságokkal sarcolja a lakosságot, és mind ezt úgy teszi, mintha a társadalom óhaját hajtaná végre.
Orbán kötődései és eddigi ténykedése alapján ellenérdekelt a nemzet és demokrácia erősödésében.
Senkit ne tévesszen meg az alakoskodása, maga mondta hogy a tettei számítanak nem a szavai.
Forrás: www.politaktika.hu Kis betekintés Magyarország gyarmatosítása
Tovább a lenini úton!
Trockíj jövőképe!
Válasz Lenin Mi a teendő? Brosúrájára! 1903

Ön a pártot a proletáriátus helyébe foglya tenni, aztán a központi bizottságot a párt helyébe, a párt főtitkárát a központi bizottság helyébe, így a proletáriátus nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!

Ön a FIDESZT az egy párt helyébe foglya tenni, majd a kollégiumi brancsot a párt helyébe, a pártelnököt a kollégiumi brancs helyébe, így a FIDESZ nevében egyetlen személy hatalmát fogja elérni!
bakker, nincs mit hozzá tennem, akkor ugorhatunk is...
A félkegyelmű bagázs ismét megteremtette az alaphangot, ha ezek után a kedves elemzőkben meg mindig ott van, a talan reménye, azok inkabb kérdezzék meg kezelõ orvosukat, gyógyszerészüket.
Lófac van itt, nem gazdaságpolitika, nem tervezés, nem költségvetés, nem tudatosság.
A legnagyobb jóindulattal legfeljebb az feltételezhető, hogy ha nem bal lábbal kel fel a "tuggyukki", akkor aznap nem lesz módosítva semmi.
Ha viszont az a hülye kutya is megmorogja reggel, ráadásul egy fekete macska is átfut a szolgálati páncélozott VW előtt, akkor aznapra bebacott, amikor beér futhat eléje a talpnyalók hada és ötletelhetnek, hogy kit lehet még hülyére adóztatni, nem számít, ha azért soha nem látott mélységbe taszítják a gazdaságot, az országot.
Szimpla balfaszok gyülekezete ez, a tudatosság kimerül Lajos zsebének a megtömésében.
@rodeo36:
Biztos vagy benne, hogy nem fogja az MNB-t is felszenteltetni?
@kekex:
Kusza Szem körbepisili a sarkokat. Többet nem nézek ki belőle...
és igen, ennyit a vargáról aki szalad fűhöz fához:

Az MNB tartalék jó helyen van, ahol van
Bod Péter szerint emellett Vargának már csak verbális lehetőségei maradtak Matolcsy ötletei után.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F03%2F04%2Faz_mnb_tartalek_jo_helyen_van_ahol_van%2F

-------------

06:30 Agresszív lépések jöhetnek Magyarországon - ezt várják Matolcsytól

www.napi.hu/magyar_gazdasag/agressziv_lepesek_johetnek_magyarorszagon_ezt_varjak_matolcsytol.546867.html

06:00 Több mint 20 éve nem volt ilyen helyzet a jegybankban

www.napi.hu/magyar_gazdasag/tobb_mint_20_eve_nem_volt_ilyen_helyzet_a_jegybankban.546869.html

------------

Varga: készül a konvergencia program
Nem lát olyan veszélyt, amely miatt újabb kiigazító csomagra lenne szükség.

www.portfolio.hu/gazdasag/varga_keszul_a_konvergencia_program.180533.html
@Nap Pali:
Én megengedőbb vagyok: mivel 2002-ben részt vett a csontvázak betuszkolásában, őszintén hihette, hogy mások is így csinálták.
Még egy sváb menyecske?

Frau Helga Wiedermann.

Végre magyar kézben a nemzeti bank.
és még 8 óra sincs:

NSZ: Megint egy Orbán-közeli család aratott Felcsúton

Ismét egy, Flier János tágabb családjához tartozó személy nyert Felcsúton a Nemzeti Földalapkezelő 10 évre titkosított állami földbérlet-pályázatán - értesült a Népszabadság.

hvg.hu/gazdasag/20130304_NSZ_Megint_egy_Orbankozeli_csalad_aratot

MN: 100 milliárdért vehetnék vissza a csatornázási műveket

A Demszky-korszak közmű-privatizációs szerződéseiben elrejtett csapdák miatt nem tudja visszavásárolni a fővárosi önkormányzat a Fővárosi Csatornázási Műveket – írja a Magyar Nemzet.

hvg.hu/itthon/20130304_csatornazasi_muvek_vetelar
@Felebarát:
lehet, a CÖF-nek kellene követelnie minden civilek nevében. Az élen Vitézy Myskolczy Pataky Attyval. Lehet, nekik kiadná az UFÓ-aktákat. de félek, hogy abból is csak az sülne ki, hogy az elmúltnyolcévben a cocik lepaktáltak a földönkívüliekkel, és megpróbálták kiárusítani nekik az országot, de II. Orbán és a felcsúti zsinat megakadályozta ebben.
Kinéz ebből egy Békemenet, én mondom.
@Szúrófény:
Ez az egy előnye lesz Orbán működésének: a nép végre megtanulja, hogy a demokrácia és a jólét együtt jár, a diktatúra pedig a nyomorral (persze: már akinek, főleg a senkiknek, akik annyitisérnek). Ez talán immunizálja őket a jövőben. Ami nem öl meg, az megerősít.
"Csak" túl kell élni.
@én már a fény gyermeke vagyok: a normális svábokat kéretik nem bántani, az idiótákat viszont nyugodtan :D
Orbán atomhívő lett és más már nem is érdekli

Szakmai körökben senki nem érti, hogy miért sietteti az Orbán-kormány a paksi atomerőmű bővítését, és miért kellene az első új blokknak már 2024-ben működnie. Politikai szemfényvesztés vagy befigyel a Közgép? A hvg.hu utánament a részleteknek

hvg.hu/gazdasag/20130228_Orban_atomhivo_lett_es_mas_mar_nem_is_erd
@Szúrófény:
Könnyű jósolni - utólag, a tények ismeretében.
@kekex: vannak akik ezt előre is megmondták, akkor is és most is
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Itten van ez a nemzeti oldal, amelyik olyan nemzeti, hogy aki nem német, az cigány.

De mindenkit kiüldözne ebből az országból, aki nem közülük való.

Csak szólok minden Sch..., Hoff..., Wie..., ...dl, ...th, ...der,...és egyéb nemzeti Frau és Herr nemzeti színű térfoglalásánál, hogy

hoppácska.

Ezek küldözgetnek éngemet kifele a városomból és az országomból.
És akkor még a ...csics, és a ...csy szóba se jött.
"A legfrissebb Matolcsy-saláta adótörvényeket látva két dolog biztos, Vargának kicsit napolni kell még a kiszámíthatóságról szőtt álmait, és az Orbán-Kusza Szem kettős valamiféle szimbiózisban él..."

Eddig sem gondoltuk, hogy ezeket Gyurka egyedül találja ki vagy éppen a vezér ellenében viszi keresztül.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Igenis minden fityungot megérdemel. Egyedül ő tudja Orbánt visszatartani az államcsődöltetéstől. Amíg az uniós pénzekben nagyobb fantáziát lát.....
@én már a fény gyermeke vagyok: leszarom a családy neveket, ha akarom ez, ha akarom akkor az bárki lehet bár mi, hisz ennél keverékebb nemzet kevés van ;)
A tettek és a stílus fontosabb, a többi csak a kirekesztőknek kell, hisz valami alapján szűrni kell az embereket, és ezzel a legkönnyebb, ehhez nem kell gondolkodni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Részletkérdés, ha a felszenteléshez unortodox, viszont az élővilágban bevett módszert alkalmaz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Gondolkodni már régen nem kell.

Ebben az országban jelképháború van. És a nemzeti oldal győzött a nemzeti jelképekkel.

Legyőzték egészpályás letámadással toleranciát.

A nemzeti oldal meg egy rakás cigány és sváb.

Akkor én miért legyek toleráns ?
Az infláció csökkentése, és a fidesz, az három. A tetteik eddig nem ezt mutatják, nem ezt mutatták a háromhetenkénti, kétéves költségvetéses szakaszban sem. Szerintem most, hogy minden kontroll az övék, úgy felpörög, hogy öröm lesz nézni. Persze szokás szerint a pénzü.... izé... nemzetgazdasági minisztériumban alultervezik, az már korábban is bejött.
@Poszthoz: A Matolcsy féle búcsú salátatörvényben olvastam egy ilyet.

"A nem online szerencsejáték-szervezők esetében, a minisztérium a 10 milliárd feletti éves tiszta játékbevételre 30 százalékról 10 százalékra csökkentené a jatékadó kulcsát."

Lehet, hogy valahol már tervben van egy fideszes Sukoró is??? :)

index.hu/gazdasag/2013/03/03/matolcsy_egy_sereg_modositassal_bucsuzott/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Egy Közgép Kaszinó ?

És 10 milliárd feletti tiszta bevétele van ?

Hun?

" A nem online szerencsejáték-szervezők esetében, a "jelentős munkahelyteremtő képességgel rendelkező, nagy volumenű beruházások megvalósítása érdekében" a minisztérium a 10 milliárd feletti éves tiszta játékbevételre 30 százalékról 10 százalékra csökkentené a jatékadó kulcsát. Az adóalapot emellett növelné a borravaló 50 százaléka. "
@én már a fény gyermeke vagyok: Lehet, hogy itt van a kutya elhantolva??? :)

"És ki miatt kell lemondania a költségvetésnek a játékadó bevétel egy részé-ről? Egyrészről azok a kedvezményezettek, akik már vannak - de nem való-színű, hogy a játékadó csökkentésüket munkahelyteremtésre fogják fel-használni.
"Jelenleg hazánkban három kaszinó működik, ebből kettő Budapesten az V. kerü-letben található, amelynek polgármestere Rogán Antal.
Las Vegas Casino (üzemeltető a Las Vegas Casino Kft, melynek tulajdonosa az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Las Vegas Casino S.a.r.l. (S.A.)
Tropicana (üzemeltető a 100%-os Szerencsejáték ZRt tulajdonú Belvárosi Kaszi-nó Kft)
Casino Sopron (üzemeltető a Casino Sopron Kft, melynek tulajdonosa a Pannon–Partner Kft, amely felett a Casinos Austria International GmbH minősített többsé-gű befolyással rendelkezik, valamint résztulajdonos még a Szerencsejáték Zrt)" (Hova tűnnek a szerencsejáték szektor milliárdjai?)

Másrészről azok miatt, akik lesznek:
"A Javaslat a jelentős munkahelyteremtő képességgel rendelkező, nagy volumenű beruházások megvalósíthatósága érdekében a 10 milliárd forint feletti éves tiszta játékbevételt elérő, legálisan működő földi játékkaszinók részére a 10 milliárd fo-rintot meghaladó tiszta játékbevételre 10%-os játékadó kulcsot vezet be." (tör-vényjavaslat, indoklás)
Kaszinó-tulajdonos ugyebár nem sok van hazánkban, folyamatban lévő beruházás pedig még kevesebb. A nol.hu információi szerint egy van, ez pedig a Bezenye és Hegyeshalom között építeni tervezett Eurovegas, amely a tulajdonosok leg-utóbbi híradásai szerint immáron a megvalósítás szakaszába ért:
"A közelmúltban aláírt tőkeszerződések eredményeként az Eurovegas-projekt már 60 százalékos saját erőt tud felmutatni, "ezáltal a fennálló összeg finanszíro-zása megvalósítható" - közölték.
Az új befektetőkről annyit közöltek: egyikük egy Kimberly Group nevű vállalko-zás, másikuk egy spanyol befektetői csoport. Mint írják, a projekt átvészelte a ne-héz gazdasági időszakot, és az építkezés megkezdése előtt áll. Valamennyi szük-séges engedélyt beszerezték már, "a kaszinókoncesszió továbbra is fennáll, lehe-tőséget teremtve a teljes terület fejlesztéséhez szükséges első projekt üzemelteté-sére". (...)
Terveik szerint a működő komplexum mintegy 1200 munkahelyet teremt majd közvetlenül. Összesen 166 adminisztrációs és üzemeltetési álláshellyel számol-nak, a játéktermek 673, a vendéglátás és a gasztronómia - amely diszkót, steakhouse-t, bajor sörkertet, egy koncert- és rendezvényközpontot, valamint egy 350 szobás szállodát is magában foglal - 377, míg az egyéb szórakoztatás 44 munkahelyet teremt. A foglalkoztatottak nagyobb része hazai munkavállaló lesz." (fortunaweb.hu)

Azt, hogy ez a hirtelen jött módosítás kinek jó, már tudni véljük, hogy mind-ez mennyibe fog kerülni az adófizetőknek, azt még nem, ahogy azt sem, a hirtelen jött állami engedmény eredményez-e egyáltalán egyetlen egy új munkahelyet is."
@én már a fény gyermeke vagyok:
Tíz százalékért lehet kaparós sorsjegyet kiadni?
Az piszok jó biznicnek tűnik így láttatlanban.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hát, én úgy látom, ezek a Matolcsi saláták - mutyitörvények.

Biztos azért adja be leköszönéskor, hogy utána elsáncolja magát a jegybankban.

Jópénz az a mai világban, amit ezek a cégek ezért összedobhattak a törvényhozónak.
@tucano: csak kaszinóra? Akkor nem.
@kekex:

nem vagyok benne biztos, aggódásom mérhetetlen

képzeld a szent jobbot amint megszentelik és a trezor kulcs hozzánő a ...cs lójához

és a matyó asszonykórusz meg a levédiai fiúk kara fog bömbölni a bömböldében

naccerű lesz és szent forint meg a szent infláció és csak nyomtattya amíg

szóval nagy ünnepi népi hurál

brühühühü
@tucano: Ja. A Morgásjoga azt írja, hogy egy hegyeshalmi kaszinóváros az egyetlen kedvezményezett.

Schifferezni ma se szabad?
Ja, és ez a kaszinóváros nem zsidó, hanem német...
Muszáj röhögni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Azért itt jegyzem meg, hogy anno a Magyar Nemzet újság fideszesítése is a Szerencsejáték Rt. támogatásával történt.

Belerakták a Lottó-Totó-Tippmix oldalakat mellékletnek.

És hát a JObbik kinek a segédletével alakult párttá?
Valami Szerencsejáték Rt. vezére... Pősze?
@én már a fény gyermeke vagyok: Akkor szerinted már nem is iráni meg ruszki pénzből hozták létre a jobbikot??? :)
endresy.blogspot.hu/2013/03/szegenyseg-egy-jegybanki-mesemondoval.html
Matolcsynak és a gazdaságpolitikának általában is neki lehetne szegezni a kérdést, hogy mizu az emberekkel. De az emberek emberét, és gatyájába szorult jobbkezét ez nem érdekli. De nem is érdekük, hogy érdekelje.
A belső fezsültség nagyobb buli lehet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ezt híresztelik magukról?
Nyilván gázos lenne nekik, hogy egy Orbán tezsvér zsebében vannak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem teljesen mindegy honnan jön a pénz, ha jól használják fel, ha nem, akkor meg azért mindegy
morgasjoga.blog.hu/2013/03/03/az_igazi_matolcsy-salata_avagy_a_tokeletes_tokeletesitese

Van itt kis sprottámogatósdi is a mutyik között.

Ha a gyerekem, vagy a városom csapatát akarom támogatni,
akkor ne adjak nekik semmit.

Hanem egyenest fáradjak a fidesz-maffia szakosztályi elnökéhez és az ő ragacsos mancsába tegyem a pénzemet.

Szuper.
@rodeo36: "két görbe egy fél skálaérték vagy számadatok nelkűl a két görbe közti zűr"

Így viszont, ha mást nem is, de a Gyuri bácsi fejében kavargó őskáoszt mindennél pontosabban mutatja. Ha én ezt egyetemen beadom, egyes, ez meg gazdasági miniszter, aztán jegybankelnök lett ennyi ésszel. Kontraszelekció forever.

Amit MGy csinál az a kémia visszacserélése alkímiára. Még stílus és a retorika is hasonló: csoda, varázslat, hit, tündérek, szellemek, fogjuk meg egymás kezét, "GOMBA!!!"...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Még egyszer átolvastam amit írtam, a röhej az, hogy tulajdonképpen még igazságtalan is vagyok az alkimistákkal...
tényleg, létezik ma MO-on jobboldali párt, vagy csak bal és még balabb van ?
Nem tejhatalom, hanem teljhatalom (telj, mint teljes).
Orbán2 kormány a legrosszabb 1990. óta. Ha visszanézzük OV hajdani beszédeit, amikor még - mi tagadás - kedveltem, már így utólag jól látom benne a türannost (csak akkor nem volt kétharmad). Matolcsy egy természeti csapás. Az itt kommentelőkkel
vélhetően egy irányba szavazok legközelebb.

Azonban vissza kell térnem papcsákferire. Nem vagyok "fellengzős". papcsákferiről nincs rossz véleményem, és különbséget teszek gyanú, vád és jogerős végzés között. Róla konkrétumokat is tudok. Nem akart elszámoltatási kormánybiztos lenni, és gyorsan le is mondott. Magyarországon maffiózó kétpártrendszer működik (Fidesz-MSZP háttéralkúk), és ez az, amit le kell váltani. papcsákferi fő bűne éppen az, hogy a korrupcióban nem vesz részt, ezért cincálja szét a sajtó, s erre nem számítottak a sajátjai, ezért ők is "szolgáltatnak" sajtóhíreket. Röhej, hogy papcsákferi autója téma, mikor pedig a többi polgival ellentétben ő nem használ hivatali autót. Továbbá nem volt más nick nevem. Stilárisan és tartalmilag is visszautasítom, hogy "kibaszott demagóg" volnék.
Jó vezető ismérve az, hogy mivel nem érthet mindenhez, a lehető legjobb szakemberekkel veszik körül magát, és hallgat azokra.
Ehhez képest a Beteg hót hülye mindenhez, ergo még hülyébbekkel veszi körül magát. Lehet tippelni, a körülvevő hülyék vajon mennyire nagyhülyékkel dolgoznak együtt a saját dedójukban.
(A VV mai posztja is megér egy misét, bár én inkább már postáznék egy-két kenetet.)
@Felebarát: kénytelen vagyok közbeszólni hogy nincsen. de ezt már rég tudjuk.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ilyen kell nekem azonnal, megyek varratni, köszi
van még kérdés?

A Professzorok Batthyány Köre támogatja a röghöz kötést

A Professzorok Batthyány Köre javaslatokat tett közzé hétfőn a felsőoktatás átalakításáról, támogatva egyebek mellett a hallgatói szerződést és a felsőoktatási intézmények gazdálkodásának ellenőrzését.

hvg.hu/itthon/20130304_A_Professzorok_Batthyany_Kore_tamogatja_a
"Professzorok Batthyány Köre"

Ha ezt a három szót látom, rögtön röhögőgörcsöm támad. (Frédi-Béni ökörkör.)
A zemberek megint jól jártak az adómódosítással:
"Matolcsy utolsó törvényjavaslata a 10 milliárd feletti bevételű kaszinóknak kedvez. De ilyen egy sincs."
De majd girnyó-gáz megmagyarázza, selcici pedig megvédi.
Már 296 forint felett jegyzik az eurót

Kora reggel óta folyamatosan gyengül a forint hétfőn: az euró jegyzése délelőtt tíz órakor 296,02 forinton állt, míg kora reggel 294,82 forinton, a péntek délutáni 294,90 forinttal közel megegyező szinten.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"NSZ: Megint egy Orbán-közeli család aratott Felcsúton"

Kibaszott csodálkozás lesz, amikor a Mészáros és Flier családok meg az összes felcsúti paraszt által elnyert földek átvándorolnak az Orbán család birtokába, ugye?

Valószínűleg lesz előtte valami törvénymódosítás, hogy adót, illetéket ne kelljen utánuk fizetni, ill. a vásárlás forrását ne kelljen igazolni. Például: a hazai nagyjainak történő ajándékozás adó és illetékmentes.

Majd a jogászok megoldják, oszt jónapot.
Számold fel a forint készletedet. Annak reszeltek. Ha lehet, ne PEMÁK-ot, vagy magyar államkötvényt vegyél. Azok lesznek az új devizahitelesek, akik abból vásárolnak. Azt hiszik, hogy kibaszott okosak, aztán menthetem meg őket is, mert elúszott mindenük. Vegyél ingatlant, aranyat, szövetet, bort.
@ob.szerver: nem kell jogász, titkosították a bulit 10 évre, az elévülés mennyi is?

ez is mesés:
/volt már, de nem lehet elégszer/

Matolcsy nagyobb hatalmat adott magának
Az MNB alapító okiratát még miniszterként írta át, elnökként több jogköre lett, mint Simornak volt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F03%2F04%2Fmatolcsy_nagyobb_hatalmat_adott_maganak%2F
Fogjátok már fel végre,

hogy teljesen mindegy, Matolcsy-e avagy Varga, Giró Szász avagy Szíjjártó.

Nincs ugyanis egyéni hang (talán csak Ángyáné és Pokornié), azaz teljességgel másodlagos, ki ül az MNB- és a Monetáris Tanács elnöki székében, úgysem az ő akarata fog érvényre jutni. Nem több mint báb.

Azt, amit Orbán Viktor és tanácsadói (Habony, Simicska, Nyerges) kitalálnak úgyis végre kell hajtani.
@Bakter:

"A VV mai posztja is megér egy misét"

Igazi balek a magyar kormány?

Lófaszt. Megvan a második orbánrezsim grippen ügylete. Ez ugyanis már egy másfajta nagyságrend:

hvg.hu/gazdasag/20130228_Orban_atomhivo_lett_es_mas_mar_nem_is_erd

Ez már egy külön kategória. A class of its own.
@ob.szerver:

Lehet, hogy az atomerőmű 2. egy Gripen ügy lesz, de lehet az is, hogy mivel nincs rá pénz, ezért egy Olimpia mozgalom-féle.

- Merjünk nagyot álmodni - mert addigis költhetjük rá a pénzt.
@ob.szerver:
akkor lesz kibaszott csodálkozás, mikor egy új kormány szépen visszaállamosítja ugyanezeket a földeket, piktorunk meg mehet brüsszelbe sírni. lőrinc baráttal együtt. habár szerintem ha itt rendszerváltás lesz, akkor a felcsúti juhász (aki amúgy is mészáros téeszelnök nagy barátja) valószínűleg először leissza magát, majd kijózanodás után végigkergeti a csürhét a földjein...
Halavány reménysugár, amíg vannak olyanok a fideszben, mint pl. Holoda Attila volt energiaügyi helyettes államtitkár, aki decemberben lemondott, mert "ehhez nem tudtam az arcomat adni".

"Holoda konfliktusai között említette, hogy ellenezte például az E.On gázcégeinek megvásárlását. "A nagykereskedő a folyamatosan csökkentett lakossági gázárak és az emelkedő orosz importárak, valamint a zuhanó keresletre érzéketlen átvételi kötelezettsége miatt az utóbbi években egyre nagyobb, évi több tízmilliárdos veszteséget termelt a német tulajdonosnak. Mi ezt most több százmilliárd forintért átvesszük" – mondta.

Hozzátette, a hírek szerint a több mint háromszázmilliárdos vételár nagy részét a föld alatti gáztárolórendszerért adnánk, de "ez adófizetői oldalról megint csak nem tűnik jó üzletnek". Holoda szerint az E.On azért vette meg ezt az üzletet a Moltól 2006-ban, mert felfutást várt, de bővítései mára túlzottnak bizonyultak, és a cég a csökkenő gázárak és a lanyhuló kereslet miatt most eladja azt, tehát belátható időn belül az adófizetők sem remélhetnek ettől nyereséget.

"A ráépülő szolgáltatók persze annál inkább: egy ilyen üzem fenntartásához, fejlesztéséhez beszállítók kellenek. Újabb komoly megrendelések, újabb közbeszerzések. Mondhatom, így már értem a heves vételi szándékot, de ehhez az arcomat nem tudom adni" – fogalmazott a volt helyettes államtitkár."

hvg.hu/itthon/20130304_Orban_lemondott_helyettes_allamtitkara_eh#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_3_4
az a baj, hogy bár ő a nevető bohóc ebben a cirkuszban, de mi meg a sírók vagyunk/leszünk...
@ob.szerver:
Őszinte szívvel kívánom, hogy az összes kapjon agyvérzést, miközben a dézsmát számolja.
Bajban van a Barcelona!
Nem lehetne a mi Gyurinkat egyenesen odaküldeni edzőnek? Kizárt, hogy pont ahhoz ne értene...
:)
@Secnir:
"akkor lesz kibaszott csodálkozás, mikor egy új kormány szépen visszaállamosítja ugyanezeket a földeket"

Ez sosem volt bekövetkezni.
Mire OV kormánya bukik 2018 vagy 2022-ben, addigra ez a sztori már balladai homályba vész és a hátrafelé döglött kutyát nem fogja érdekelni...és addigra el is lesz simítva minden, jogilag nem lesz semmi buktató.
Az új kormány egyetlen dolga az lesz, hogy megpróbáljon lavírozni a fidesz által hátrahagyott aknák közt és kihúzza valahogy a 4 éves ciklust.

Mikola megmondta.
20 év.
Te meg nem figyeltél.
@Bakter: Azt hiszik ezek a seggnyaló patkányok, hogy ha felveszik Batthyány nevét így lesz valami respektjük? Szégyelljék magukat, mert megcsúfolták ennek az embernek a becsületét és méltóságát! Jól valagba rúgná a bandát, ha még élne.
Ilyen az élet Unortodoxiában::
hvg.hu/itthon/20130304_Orban_lemondott_helyettes_allamtitkara_eh
Holoda konfliktusai között említette, hogy ellenezte például az E.On gázcégeinek megvásárlását. "A nagykereskedő a folyamatosan csökkentett lakossági gázárak és az emelkedő orosz importárak, valamint a zuhanó keresletre érzéketlen átvételi kötelezettsége miatt az utóbbi években egyre nagyobb, évi több tízmilliárdos veszteséget termelt a német tulajdonosnak. Mi ezt most több százmilliárd forintért átvesszük" – mondta.
Hozzátette, a hírek szerint a több mint háromszázmilliárdos vételár nagy részét a föld alatti gáztárolórendszerért adnánk, de "ez adófizetői oldalról megint csak nem tűnik jó üzletnek". Holoda szerint az E.On azért vette meg ezt az üzletet a Moltól 2006-ban, mert felfutást várt, de bővítései mára túlzottnak bizonyultak, és a cég a csökkenő gázárak és a lanyhuló kereslet miatt most eladja azt, tehát belátható időn belül az adófizetők sem remélhetnek ettől nyereséget.
"A ráépülő szolgáltatók persze annál inkább: egy ilyen üzem fenntartásához, fejlesztéséhez beszállítók kellenek. Újabb komoly megrendelések, újabb közbeszerzések. Mondhatom, így már értem a heves vételi szándékot, de ehhez az arcomat nem tudom adni" – fogalmazott a volt helyettes államtitkár.
"Jól működő, nyereséges cégek felvásárlását persze támogatom. Ott van mindjárt az igazán sikeres Közgép, amely termelhetné a költségvetés számára a hasznot" - tette hozzá.
hehe
@De hol van Columbo felesége?:
figyelj, reménykedünk. szerintem 2014-ben (ha együtt, ha nem) viktor menni fog. küldjük.
@Spániel:
Vazze, megelőztél:) Még a kommentekben nem jutottam idáig, viszont nekem is tetszett ez az államtitkár, és legislegjobban a csattanó: Államosítsuk a Közgépet! Mer' az annyira sikeres, tuti biznisz lenne.
@Spániel:
Az összes nagyformátumú történelmi személyiségünk nevét meggyalázták már ennek a gyülevész, magát jobboldalinak való bandának ilyen-olyan gittegyletei. És az összes ócska, elmebeteg tervükhöz valakiknek a nevét rabolták el ezek a ruppótlan senkik.
@Secnir:

Igen tudom, és becsülöm is azokat, akik még látnak itt bármi módot (direkt nem lehetőséget és mozgásteret írtam) eme roppant béna kormány leváltására.
De ehhez tökös ellenzék, aktívabb, eszesebb és felvilágosítottabb társadalom kellene - egyik sincs.

Evolúció folyik, aminek az elején vagyunk.

Ennek egyik vadhajtása Orbán Viktor és pártja.
"Végül is semmi meglepő nincs abban, ha a jobbkéz lemásolja A Fejben meglévő mintát, és amit az csinál az országgal nagyban, emez megteszi a jegybankban kicsiben."

Honnan veszed, hogy ÖNÁLLÓAN másol? Szerintem "valaki" irányítja. Ki lehet az a valaki? Igen, 1-et találhatsz. Eltaláltad...
@AKIsTUDATLAN: Basszus, nem hittem el, hogy ő mondta az általad idézett utolsó mondatot.
De, igen.
Eléggé tele lehet a "tála".:_))
"Dobálják el forintjaikat a befektetők"

Hofi. Forint. Bécs. Valutaváltó:
- Mi ez? Matrica? Akkor miért nem ragad?
@De hol van Columbo felesége?:
Csak nehogy olyan evolúció legyen, mint a Galapagos szigeten.
Orbán Viktor és A Nagy Bankrablás
Nyihaha. Jó a poszt. A többiek meg már mindent linkeltek amit kellett mára. Az a '98-as tanulmány Matolcsytól azért nem semmi.
Vetsz egy pillantást arra a grafikonra, és azt gondolod, hogy ez az ember alkalmas bármire? Pláne jegybankelnöknek? Ez kell a magyarnak, ezt érdemeljük.
@AKIsTUDATLAN: szori, ahogy a spanyol mondja
@shinichi:
K9ötve hiszem, hogy mindent: "Még be sem iktatták új pozíciójába, de Matolcsy György máris módosította a Magyar Nemzeti Bank (MNB) belső szabályzatát - írta a Népszava. A lap szerint a mai nappal kinevezett elnök arról is intézkedett, hogy mától csak a kézjegyével ellátott forint bankjegyek kerülhetnek forgalomba. A korábbi, már előkészített bankjegyek bezúzása viszont legalább 100 millióba kerülhet."
@De hol van Columbo felesége?: ha csak egy vadhajtás lenne, könnyedén e lehetne nyesegetni, de ez egy agresszívan terjeszkedő és mindent maga alá gyűrő, fertőző erdő.
@shinichi:
hitler viktor odaadta a magyar nemzetgazdaságot kedvenc doktorának, mengele gyurinak.
@CSENDES:Így most már akár mérget is vehetünk rá, hogy egy csokor dühödt agyalágyult kezében vagyunk.
@Felebarát:
...és kósa hamarosan sajtót tájékoztat. Nehogy valami galiba legyen.
hűűűűűűűűűűűűűűűűbakkkkeeeerrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!! a gyerek beszabadult a homokozóba:

Matolcsy aláír minden bankjegyet

Még be sem iktatták új pozíciójába, de Matolcsy György máris módosította a Magyar Nemzeti Bank (MNB) belső szabályzatát - írta a Népszava. A lap szerint a mai nappal kinevezett elnök arról is intézkedett, hogy mától csak a kézjegyével ellátott forint bankjegyek kerülhetnek forgalomba.

hvg.hu/gazdasag/20130304_Matolcsy_alair_minden_bankjegyet
@AKIsTUDATLAN: Hű bazz. Autóbaleset. Vasúti átjáró. Liftakna. Egyébként a nagyanyja komcsi volt, a holnapi Magyar Nemzetben megszólalnak az áldozatai is, akiket megkínzott.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
óbazz
egy nap hányat tud aláírni, mielőtt ínhüvelygyulladása lesz? ezret? kétezret?
ha ezt így beleírta, én betartatnám vele Varga helyében!
"Abból kell főznöm, amim van - mondta Varga Mihály."
Tehát továbbra is matócsi a hadtápos. Becsináltleves dögivel.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: akkor igaza lesz Rónának, aki szerint többmázsa üres pénzpapír van az MNB-ben, szóval ami kuszaszem aláírásával kerülhet csak forgalomba, azt ezután nyomják. Nem így kellene a kézjegyét otthagynia valahol.
@Bakter: Hát ez az. Még sincs tömeg az utcákon.
@Spániel: ha mást nem tud, akkor marad a jól megszokott fideszizmus, névcsere és köztársaságtalanított állam, vannak ugye fontos dolgok, figyeld meg, mindjárt jön a cáfolat, de ettől még semmi sem fog változni ebben sem. Csendesebben és esetleg perelgetve, de meg fogják csinálni.
@De hol van Columbo felesége?:

"Mikola megmondta.
20 év."

Mikola "Szinglihorda" Isván megbukott abban a pártban, ahol Matolcsy, Szíjjártó, Selmeczi évek óta top-on van.
Orákulumként mitől lenne sikeresebb?
@bella _ciao:
névváltoztatás az meglesz, csak MNB helyett NMB.
Nemzeti Magyar Bank
vagy
a Magyar Nemzet Bankja (és akkor logót sem kell cserélni, nem mintha ezeknek a pénz számítana)
@ob.szerver:

Nem az a lényeg, hogy a megmondó hol van most, hanem az, hogy az hol tart, amit mondott.
Szerinted?
Szerintem te azok közé a kommentelők közé tartozol (ismerem hozzászólásaidat), akik tudják és értik, mi folyik itt.
Megjegyzem, ezen kevesek egyike vagy.
Vajon meddig várnak majd a devizatartalék egy részének elköltésével?! Eredménye a GDP-ben mérve kurvára nem lesz, de legalább Lajos ismét beljebb lesz pár milliárddal!
@Secnir:
Mindent Nekünk Bank.
Mi a bánatot cifrázzátok. Ők sem teszik. Bele a közepibe, oszt jónapot.
@Secnir: hmmm... azért matolcsy az "m" betűvel tudna még játszani. vagy netán ő változtatna nevet: nemzetibank gyuri.
@De hol van Columbo felesége?:

"hol tart, amit mondott."

Ez az, amit senki sem tud. A fidesz eredményei mindig negatív irányban tértek el az előrejelzésektől, és minden ok megvan azt feltételezni, hogy ez a jelenlegi helyzetben csak fokozódott. Jövőre kiderül. Én azért nem lennék annyira nyugodt a helyükben. Szerintem ők sem azok.
Ez komoly ez az aláirásos sztori ? Ne zúzzátok be, adjátok ide...majd csak elsütöm valahogy.

Mellesleg nem tökmindegy szegény bankjegynek, hogy februárban vagy márciusban került forgalomba ? Nincs ráirva. Még.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: + ezek mellé berakhatnád az újabb 200 milliárdos megszo...akármilyen csomag lehetőségét is.
@ob.szerver:

A közvélemény-kutatások mást mondanak, A párt biztos szavazóinak száma nem csökkent. A hatalmi ágak szétválasztásának témaköre jottányit sem javult, a mdiahatóságban, az AB-ben és most már az MNB-ben, monetáris tanácsban is saját embereik ülnek - mindegyik patent módon odacementezve.
A fidesz időközben szétverte a közoktatást, a felsőoktatást, hadban áll az egyébként gyenge szakszervezetekkel és csupa-csupa haragost gyűjtött. Mégis: minimális civil tevékenység, marginális ellenállás.
Mindeközben az ellenzék megosztott, nincs markáns hangja és nagyon úgy tűnik, hogy az állam továbbra sem hagy fel a populizmussal.
Magam úgy látom, a sok csetlés-botlás és bénaság dacára nagyon is jól haladnak dolgaikkal...
@ob.szerver:
@De hol van Columbo felesége?:
Mit mondott, aminek tartani kéne valahol?
Ezek mindennap mást mondanak. Tehát akkor melyik napi mondásnak kéne tartani valahol?
Őbölcsessége különben is azt mondta, ne azt figyeljük, mit mond, hanem azt, amit tesz. Ergo a mondás bárhol tarthat, ha az nem konvergál a tettel.
@De hol van Columbo felesége?:
Blokkal dicsérd a napot.
"Minél nagyobb a büszkeség, annál nagyobb a bukás." - Dooku gróf.
@De hol van Columbo felesége?: Ha egy valamikori sikeres kormányváltás után a felálló kormánynak lesz legalább egy hangyányi töke, akkor nem fog a jogkövetés fogalma mögé bújni és elsunnyogni a mostani problémákat.A hangzatos szólam helyett "hogyaszonygya": "be kell temetni a két oldal közötti árkokat". Igen be kell temetni, de úgy, hogy az ellenfél a árok alján van, mert most is ez folyik csak a Fidesz részéről.Ilyenekkel nem szabad kesztyűs kézzel bánni, csak úgy ahogy megérdemlik. És ezt nem lehet úgy csinálni, hogy ezekkel a szemetekkel szemben betartjuk a szabályokat, mert a jelenlegi törvényekkel lehetetlen.Amik eddig kiderültek ezekről, már az elég lenne ahhoz, hogy életük végére börtönbe kellene zárni őket teljes vagyonelkobzás mellett. függetlenül attól, hogy kinek a nevére van írva a vagyon (apu, anyu, gyerekek)És valószínűleg ez még csak a jéghegy csúcsa, amit látunk.Ha nem merik majd megtenni, hogy a most kinevezett embereket felállítják és felelősségre vonják- gondolok itt(Médiahatóság,ÁSZ,Kúria, vagy csak egyáltalán akik nyomkodták az "IGEN"- gombot a Parlamentben)- akkor az egész úgy nem ér semmit, ahogy van.Van az ellenzék részéről itt minden:Jogállam visszaállítása, bázisdemokrácia, meg a tököm tudja mi, csak jó lenn ha ezt kicsit félretolnák, mert most nem erre van szükség. A szart nem lehet úgy eltakarítani, hogy teljesen tiszták maradunk.Majd amikor túl vagyunk a leszámoláson( nem elírás), akkor majd lehet maszatolni a parlamentben a többi dologgal(amik természetesen fontosak, de most nem ezek az első)Jelenleg ilyen elhatározást nem látni, úgyhogy sok jót nem várok 2014-ben.Szánalom ez az ország, szánalom.
@Bakter:

Ezúttal nem Viktorról van szó.

De a mondás egyébként korrelál, hiszen az Orbán-évértékelő is 20 éves időtávról beszél, illetve 2018-ról.
A lényeg: a fidesz tökéletesen komolyan gondolja azt, hogy nem holmi egy-két ciklusra rendezkedik be. És minden intézkedésük ebbe az irányba mutat, ebből a szempontból kvázi egységet alkot.

Amit a büszkeségről írsz, az stimmt, csak az időtényező nem mindegy.
@E.Csaba:

Látom, te is érted. Isten hozott a klubban! (nem, nem abban a a Klubban, az másoké).
@De hol van Columbo felesége?:

Az ellenzék egy folyamat közben van, és (remélhetőleg) időben ki fog kristályosodni az a alternatíva, beleértve a konkrét személyeket, amire választani lehet. Onnantól érdekesebbek a mérések.

Egy olyan országban ahol az emberek 3/4-e elégedetlen a dolgoki menetével, nem szokott sok babér teremni a kormányon lévőknek.

Volt néhány pótválasztás az elmúlt év végén, meglehetősen bíztató eredményekkel.

Azt továbbra is tartom, hogy ha az utolsó kvk-ok idején a fidesz csak 5%-kal vezet, abból komoly zakó lesz.
@ob.szerver:

Optimistább vagy nálam, sokkal.
Annyit tennék még hozzá, hogy a fidesz leváltása nem ér véget a választáson való legyőzésével. Egyelőre nem látni még, hogy cirka 14 hónap alatt mit tud az ellenzék felmutatni.
Egyébként egyetértek.
@De hol van Columbo felesége?:
Valóban csak egyetlen elvükhöz tartják magukat: a totális hatalomgyakorlás megszerzéséhez - minden eszközzel. Ez a neurotikus, kisebbségi komplexusban szenvedő gennyes pattanás mindenkin átgázol, aki nem áll be a gyaloghintóját cipelő fullajtárok sorába. És sajnos számosan vannak, akik asszisztálnak ehhez. Abban bízom, hogy a gyaloghintó előtt már közel a Holtláp.
@De hol van Columbo felesége?: bezony, minden ellenérzés nélkül szabotálnák el akár a választásokat is a szent céljuk érdekében.
Mandi Büntetőeljárás Papcsák Ferenccel
Bűncselekmény hiányában lezárult a Mandiner ellen egy éve indított eljárás.
@De hol van Columbo felesége?:
Minden elemző azt pedzegetik, hogy az ellenzék elkésett, már mutatnia kéne valamit. Szerintem meg nem. Most még nem kell ellőni a puskaporukból semmit, mert a narancs nehéztüzérség válaszolna rá. A pénz-paripa-fegyver náluk van. No de partizánakciókkal kevés lőporral is nagy pusztítást lehet végezni, ha jó az időzítés.
@gyuloletmentesen: egy futó pillanatig megpróbáltam beleélni magamat abba, hogy igazad van, és Papcsák a rendszer áldozata, a bukás felé tartó belső ellenzék. Rövidre sikerült a pillanat, és nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel zártam.
Én hiszek abban, hogy ha ebben az országban botrányt akar kelteni valaki, akkor az tud is; hiába a média fölötti kontrollja, a Fidesz is megkerülhető, el lehetne juttatni bármi szaftosat a népek elé, csak akarni kellene; a blogok és kommentelők ellen hadat viselő, kérdésekre támadással reagáló Papcsák azonban nem olyan embernek tűnik, aki akarná a tisztánlátást. Az autója ugyanaz a téma, mint Zsiga Marcell utcájában az aszfaltozás: persze, hogy nem a hivatal adta. Meg nem úgy. Hát hogyne. De hogy nekünk került pénzbe mindkettő, az kurvaélet.
És ha majd - a tények okán - lesz miért máshogy gondolnunk mindezt, akkor neked sem kell őt védened.
@Bakter:

Kétséged ne legyen, a fidesz - minden létező kommunikációs csatornában - ontani fogja okosságait, és 2014-re, ha kikerül a túlzott deficit eljárás alól, akkor osztogatni is fog.A forgatókönyv ismert.
A puskaport nem kell idejekorán ellőni, ebben igazad van és a meccs sem az első gólnál ér véget.
De partizánakciók?
Ez szerintem kevés, irtó kevés.
@De hol van Columbo felesége?:

Egyszerű nem lesz. Minden elképzelést felülmúló mocsok- és ígérgetési kampányt fognak folytatni az óriási média- és anyagi fölényük birtokában. Ha pedig minden kötél szakad, be fogják vetni a végső fegyvert, a szavazatszámlálási csalást. Efelől senkinek ne legyen kétsége.
@De hol van Columbo felesége?:
Pont erre céloztam. Olyan gátlástalan kampányt fognak celebrálni, amilyen még sosem volt, ebben biztos vagyok. Lopott pénz dögivel lesz hozzá, és csatasorba lesz állítva az összes megszállt és annektált média, hivatal, stb. Ezért kell az ellenzéknek észnél lennie. Ha az ottani vezetők is inkább a kicsi pecsenyéjükkel lesznek elfoglalva, akkor ezt az országot le kell húzni a klozeton, és domestost kell rá borítani.
@ob.szerver:

Még tavaly volt hír , miszerint az állam megvette azt a céget, amelyik a választások szoftverhátterét biztosítja.
No comment.
Komolyan nem tudom mit vétettünk mi magyarok,hogy ezt kapjuk.
Ezt a kretént vétek felelős pozícióba ültetni.
@Légifarkas:
Kedves Légifarkas, papcsák hivatalosan, bevallottan havi 6 milliót keres, tehát lopás-csalás nélkül is tud venni egy nagyon drága autót.

Azt szóval se mondtam, hogy "bukás felé tartó belső ellenzék", ezt Te dekódoltad így. Inkább neki van "bukás felé tartó belső ellenzéke", úgy képzelem.

Az már egyszer szent igaz, hogy blogolok, kommentelők ellen hadat viselni pitiáner dolog, ha valaki élpolitikára adta a fejét, tanulja meg kriminalizálás nélkül viselni a zúduló mocskot; végül is szép summát kap érte. A Fidesz mint rendes féldiktatórikus párt, nem tűri a véleményszabadságot.

De ezek külön dolgok, az egyik igazsága nem teszi igazzá/hamissá a másikat.
@ob.szerver: Na mi van bérrettegő ballibsikém?:))
Komolyra fordítva:
Én jobbik szavazóként rühellem ezeket.A kommenteddel pedig tökéletesen egyetértek.
Ezekből bármit kinézek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hallom akadt egy ember, egy h.államtitkár, aki gerincet növesztett? Bazzz... még él, vagy disszidált?
@De hol van Columbo felesége?: pénteken véglegesítették ezt, és igen, és nem csak a választást vezényli ez a cég, hanem a komplett közintézményi rendszer program és hardver szinten is.
próbálkozik, de ez még csak duma, tettek kellenének, mert ez még nekem is kevés, hát még a befektetőknek :D

www.portfolio.hu/gazdasag/varga_nyilatkozat_cunamiba_kezdett.180562.html
@Bakter: csak tudnám, mit beszélsz te partizánakciókról. Mire gondolsz? Hogy esetleg teleszalad egy város "genyóOrbán!"-plakátokkal? Vagy valaki egymás mellé rajzolja Orbánt, Simicskát, meg mittudomén Kósát, és "együtt tették tönkre az országot"? Lesz "Ebből most már elég!" is?
Kibaszottul eltájolta magát az ellenzék. A kormánypárt gyengülésére, közutálatára játszanak, közben Fidesznek ott maradt a kemény mag (másfél millió ember), akik a szájukba szaró Orbánt is imádnák; ellenzéki irányból szinte minden magas labda leütetlen maradt, négymillió passzív meg az ellenzék bénaságán ugyanúgy röhög, vagy szarik rá. A népeket, a hangulatot folyamatosan "tűzben kellett volna tartani", hogy jövőre már csak eléjük kelljen tolni azt az alternatívát, amire mindig is vágytak, és ők tolongjanak a szavazáskor; a partizánok jövőre, pár hónap alatt akarnak behozni minden kommunikációs lemaradást? Ááá...
Veszett fejsze nyele. Jönnek majd a partizánok, a lakosság csöndes érdeklődése mellett jól fejbebassza őket a fideszes katona, lesz nagy sírás, "A Fidesz nem jó!" üzenet egyfelől, "DE! ÉS KUSS!" másfelől, egység dönt, többség nyal. Sebaj, majd '18-ban talán komolyan veszik egyesek a feladatot.
jegyüzérek árulják a Vaterán a Nemzeti jegyeit! ...gyerünk birkamenet
- ByeAlex beintett... nyomás birkamenet
- Hazaküldték Erdélyi Mónikát.... hajrá birkamenet
- Nyugdíj: itt a mentőöv magyarok tízezreinek Brüsszelből.... riadólánc birkamenet
- Turbózd fel magad Méhpempővel ... uzsgyi birkamenet!
- Matolcsy alig tette be a lábát az MNB-be, máris esik miatta a forint... készenlétbe birkamenet
- Ismét egy Orbán-közeli család aratott... fegyverbe, birkamenet!
- A médiatörvény miatt tiltakoznak hazai zenészek.... nehogymá, birkamenet!
- Lehet-e fizetni Orbán szavával a közértben?... szarházi vagy békemenet!
hajrá magyarország, hajrá magyarok! innen szép nyerni! :D
Felhaboritonak tartom, hogy a Gyurin elcelodnek itten, amikor o csak azon harcol, hogy a globalbirodalomtol tobb zsozsot kapjunk.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.hu/2013/03/keves-zsozso.html
@Légifarkas: 18 már esélytelen, akkorra már a gránitnál is keményebb lesz a rendszer, és a 20 év viktátor is reményteli álom lesz.
14-ben kiürül az ország az értelmesebbekből, a maradék változás igénye még kisebb lesz.
@kifordított nagyanyó:

"Na mi van bérrettegő ballibsikém?:))"

Megadnám a számlaszámom, hadd legyek egyszer valóban bérrettegő. Ha megfizetsz, rettegek a jobbikért is, sőt arra már mennyiségi kedvezményt is adok.
Pleschinger lemond, ha megválasztják a monetáris tanács tagjának

A gazdasági bizottság 18 igen, 5 nem és két tartózkodás mellett támogatta Pleschinger Gyula monetáris tanács taggá való jelölését, megválasztásáról hétfő délután dönt az Országgyűlés.

hvg.hu/gazdasag/20130304_Pleschinger_lemond_ha_megvalasztjak_a_mon
Varga: a gazdaságpolitika eszközeiben lehet változás

A gazdaságpolitika irányában nem, annak eszközeiben lehet változás, ez azonban az idei költségvetés számait alapvetően nem érinti - mondta Varga Mihály, a nemzetgazdasági miniszteri pozíció várományosa az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának meghallgatásán, hétfőn.

hvg.hu/gazdasag/20130304_Varga_a_gazdasagpolitika_eszkozeiben_lehe
@ob.szerver: "Valószínűleg lesz előtte valami törvénymódosítás, hogy adót, illetéket ne kelljen utánuk fizetni, ill. a vásárlás forrását ne kelljen igazolni. Például: a hazai nagyjainak történő ajándékozás adó és illetékmentes."

Pontosan erről szólt az ÉS nevezetes "a nemtaggyűlésen elhangzottakat rögzítették a nemjegyzőkönyvbe, tekintetes törvényszék!" perben. "A fiúk már dolgoznak a törvényen!", ugye...
@Légifarkas:
Ezzel a fölénnyel szemben nem lehet egészpályás letámadással harcolni. Az ellenzéknek más módszereket kell találnia. 2010 nyarán baszták el. Akkor kellett volna azonnal lecsapni a legkisebb fityesz panamára, és ezt intenzíven folytatni - ahogy egyébként ők tették nyolc éven keresztül. Nem így történt.
@gyuloletmentesen: azért bátorkodtam belső ellenzéknek nevezni Papcsákot, mert te azt mondtad: "papcsákferi fő bűne éppen az, hogy a korrupcióban nem vesz részt, ezért cincálja szét a sajtó". Fidesz tevékenységét elnézve, aki ott nem akar részt venni a szabadrablásban, az bizony belső ellenzék. Húszmillás autóját tényleg megvehette a bevételeiből - azt is meg tudod magyarázni, miért felejtette ki a vagyonbevallás során?
@gyuloletmentesen:

Én szoktam kibaszott demagóg lenni ezzel a mi Ferinkkel szemben. Talán mert naprakész vagyok a körülötte zajló eseményekből:

media.mandiner.hu/cikk/20130304_rajcsanyi_gellert_buntetoeljaras_papcsak_ferenccel

Ha már jogerős ítéletekről szó esett.
2013.03.04. 13:19
HaHa: koalíció jött létre a felsőoktatás leépítésére?
A Hallgatói Hálózat is sajtóhírekből értesült arról, hogy a mai napon összeült a Felsőoktatási Kerekasztal, amin a HÖOK és Magyar Rektori Konferencia (MRK) is részt vett. Nagy Dávid korábban a HÖOK közgyűlése után azt nyilatkozta, hogy testületileg nem fognak részt venni a Kerekasztalon, mivel az alaptörvény tervezett módosítása miatt az egyeztetések értelmüket vesztették-
"Fel kell tennünk a kérdést: Nagy Dávid hogyan képviselheti az ország hallgatóinak érdekeit, miközben nem érdekli a hallgatók véleménye, ráadásul saját korábbi állításainak is ellentmond. A röghöz kötés ellen és az egyetemi autonómia védelmében legközelebb március 9-én emelünk szót, az alaptörvény 4. módosítása ellen szerveződő tüntetésen" - zárul a Hallgatói Hálózat közlése.
atv.hu/cikk/20130304_haha_koalicio_jott_letre_a_felsooktatas_leepitesere?source=hirkereso

Hogyan, hogyan, hát a már tizenkét éve az egyetemen tengőlengő fiatalembernek két tárgyalás között a fidesz folyosón belengettek egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Jópénzért. Lehet, hogy éppen ezért pedálozott és arcoskodott eddig.
@Bakter: szóval te magad is azt mondod, évek óta nyomulnia kellene az ellenzéknek, ehhez képest pár hónapos partizánakciók átütő sikereiben reménykedsz. A kettő üti egymást, nem?
Valóban 2010-ben baszták el. Akkor kellett volna szívfájdalom nélkül kivágni mindenkit maguk közül, akik miatt ma - teljes joggal - fintorognak a szavazók, és mostanra nem csak ők hihetnék, hogy alkalmasak a váltásra, hanem akár mi is feltételezhetnénk ezt róluk. Lesz itt jövőre sírás, meg mutogatás, azt hiszem.
@De hol van Columbo felesége?: szkeptikus vagyok a felmutatásokkal. Amit kéne azt nem merik majd. Amit mernek az meg könnyen lehet egy rossz válasz.
S nem földbegyalulásra gondolok...
@De hol van Columbo felesége?:

"Mindeközben az ellenzék megosztott, nincs markáns hangja "

...és amikor megszólal, azt is hogy?

Tegnap a szocik becsinnadrattázták az új vidójukat. Kinyomták a jutyubra, ollé, bámuljátok. A megtekintések száma éppen csak átlépte az ezret mikor megjelent az RTL közleménye: mééér loptok bazze? Most az RTL honlap főoldalon van kint Mesterházy képével, hogy csak úgy elvették ami nem az övék.

Fasza reklám, kellett.

Pedig az RTL honlap adatvédelmi nyilatkozatában ÉVEK óta kint van:

"A honlapon található anyagok ("tartalom") felhasználási- vagy tulajdonjogával AZ RTL rendelkezik. Ezek használata csak magánjellegű lehet"

rtlklub.hu/cikk/203187

Tudom, divat az ilyesmit egy legyintéssel meg dögöljön meg az orbánseggnyalózással elintézni. De gondoljunk már bele egy kicsit milyen hatása van annak, ha egy ilyen vidióról a bemutatása után egy órával már azt nyomja mindenki, hogy a szocik megint loptak?

Lassan meggyőződésemmé válik, hogy egyek soha de soha, semmiből nem fognak tanulni, és nem lesz egy darab ember köztük aki egy ilyet végig tud gondolni, és a jelentőségét annak súlyával együtt ismeri fel.
Én a zelmúttkétévet még mindig nem hiszem el. Legfőképpen azt hogy a gazdaság irányítása és most már az MNB-é is gyakorló elmebeteg(ek) kezébe került.
Még azt megértem hogy a György szintjén álló, szélhámos erkölcsi nullákban nincs semmi veszélyérzet, de például Balog Ádám, aki így ránézésre egész normálisnak tűnik, vajon nem gondolkozik el azon hogy mit csinál? Hogy ezzel szakmailag a normális emberek előtt lehet hogy életre lenullázza magát? Vagy mindent felülír a gyors karrierre, pénzre való törekvés és szervilizmus meg az arra való apellálás hogy itt betonozás lesz húsz-harminc évre?

A Nobel-díj várományos tanulmány meg valósággal letaglózott. Eddig még nem láttam, de ez a "grafikon" meg ez a szöveg! :-)
Mind külalakilag és helyesírásilag, mind tartalmilag magasra tette a mércét. Ahogy az egy Ország Gyűlési (sic!) képviselőtől elvárható. Már a megszólításon behaltam, de a folytatás sem rossz.
"Sokfajta vizsgálat, ezen belül gazdaságtörténeti elemzés alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy Magyarország mozgástere éppenhogy nem szűkül, hanem tágul." Azt most nagyon elképzeltem ahogy elismert tudósok, a Gyuri, a György, a Huba és a Matolcsy, évekig, éjt nappallá téve elemeznek, kutatnak és eljutnak e korszakalkotó felismerésig, ami egy konkrétumokat tartalmazó grafikonnal is bőségesen alá van támasztva. :-)

Esküszöm hogy Dudoglo Pavel sírva fog könyörögni a receptért, ha ezt az irományt meglátja. Ha ezek után nem lesz belőle is legalább MNB alelnök, akkor azt a nemzet arculcsapásaként fogom értékelni. :-)

Szégyen.
@Fabius: de legalább sokan megnézik :D negativ reklám is reklám :D
@Fabius: és nekünk, meg az országnak reszeltek, és ez a legnagyobb baj...

Volner: Varga sem lesz jobb Matolcsynál

Volner János (Jobbik) arról beszél, hogy Matolcsy György megbukott, de Varga Mihály sem lesz jobb, mert ő sem fog változtatni azon a gazdaságpolitikán, amit az előző miniszter elkezdett. Példaként az egykulcsos adót említette, ami szerinte bukás, ezért azt kérte Vargától, hogy azt törölje el.

hvg.hu/itthon/20130304_parlament_percrol_percre_Orban_valasz/b38483#38483

--------------

MSZP-videó: tiltakozik Puskás özvegye, megszólalt a TEK is

A Terrorelhárítási Központtól (TEK) sem kért engedélyt az általuk készített felvételek felhasználásához az MSZP - írta hétfői közleményében a TEK. Hétfőn Puskás Ferencné, az egykori világhírű magyar labdarúgó özvegye is tiltakozott a felvétel miatt.

hvg.hu/itthon/20130304_A_TEKtol_sem_kert_engedelyt_az_MSZP_a_ka

----------------

www.napi.hu/magyar_gazdasag/kinevezte_matolcsyt_a_koztarsasagi_elnok.546925.html
@Légifarkas:
2010-ben baszták el, de ez történelem.
2013-ban már más a leányzó fekvése. Ezért írtam a partizánakciókat. Amit persze nem szó szerint kell érteni: eredeti, ötletes, ugyanakkor figyelem felkeltő akciókra gondolok. Ha képesek erre.
Márpedig ez az új maszopos film, mint fentebb már említik...
Ekkora balfaszokat. Tegnap a retekklub híradó lehozta a tudósítást, majd annak végén azonnal közölte a csatorna álláspontját, mely szerint engedély nélkül használták fel az anyagaikat, és ebben az RTL nem partner. Nos, nem ilyen "partizánakciókra" gondoltam.
@Fabius: Szimplán hülyék. Ezt teszi a kontraszelekció. Egyébként ennél milliószor nagyobb baj, amit a rezsicsökkentéssel kapcsolatban csináltak/csinálnak. De láthatóan ez kell magyarnak. Aki osztogat, az lophat.
@Fabius:

Viszont volt benne egy tök aranyos szőke csajszi. Nem tudom mit mondott, mert a hangot levettem. De el tudom képzelni. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Volner Jánostól nem várjuk ám komolyan, hogy a már kommunikációs szinten adagolni kezdett változásokat azonnal, a sorok közt olvasva megértse és követni tudja :-)

Az egykulcsos eltörlésében persze igaza van, nem baj, ha hajtogatja.
@Légifarkas:

Nem, azt nem tudom, hogy miért felejtette ki a vagyonbevallásból a kocsit, de ne feledjük, a korábbi kocsi se trabant volt, tehát ott keletkezhetett egy bevétel. Másrészt azt hinném, gondatlanságból, hiszen a húszmillás batárt nem dugdta el egy svájci trezorban.

Nem avatom szentté, egyszerűen azt gondolom, hogy vannak értelmes kevesek, akik felmérik azt, hogy "ha annyi a pénzem, ami bőven elég, akkor miért kockáztassam a lopást?" Ez ráció, még csak nem is erkölcs. Viszont a fideszes komáknak nincs annyi, de nyakukon papcsákferivel nem malackodhatnak a kondérból. És lehet, hogy a régi jó elvtársak
is belenyalnának a zuglói vagyonba, de a "nyírségi tahó" nem hagyja.

Ez szerinted elég ok lehet arra, hogy mindenki vele szívózzon? Azt csak elismered, hogy ebben a szcenárióban van logika?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

A szőke csajszi tényleg aranyos, gondoltam is hogy lesznek egyházalapítási tervek vele kapcsolatban :-))
@Fabius: én nem várok semmit tőle, csak érdekes a kinyilatkoztatás, és várom az orra koppintást is, mert vezénylóék nem tűrik eztet ;)
@shinichi:

Szimplán hülyék, oké. De mit akarunk mi rábízni azokra, akiknek őszintén ennyi eszük van?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az egykulcsos eltörlést régen nyomják, az nem mai újság. Külön posztot írtam róla mikor tőlük először nyilvánosan elhangzott.
@gyuloletmentesen: höhöhö, te valaki másról írsz :D

"is belenyalnának a zuglói vagyonba, de a "nyírségi tahó" nem hagyja."

ez a scenario az szinte teljesen kizárt, már csak az előzmények, és jelen események okán is. Aki kommentelőkkel szívózik, abban ilyen vélekedés fel sem vetődik. Ugyanis személyisége erre nem teszi őt alkalmassá.
@Fabius: tom tom, de ebben a néhány mondatban, van egy picivel több is, igaz ettől a lényeg még nem változik ;)

Egyetlen ellenzéki módosító se ment át a gazdasági bizottságon

Egyetlen, a parlament előtt lévő törvényjavaslatokhoz benyújtott ellenzéki módosító javaslatot sem támogatott a parlament gazdasági és informatikai bizottsága hétfői ülésén.

-----------------

Szinte biztos, hogy nem lehet tartani a pénztárgépek "navosításának" határidejét

Szoftver- és hardverproblémák miatt gyakorlatilag kivitelezhetetlen határidőre a pénztárgépek "navosítása", az átállás időszakában piacra lépő trafikokról pedig nem tudni szinte semmit.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Akadt egy gerinchúros államtitkár, de várt három hónapot a biliborítással, addig, amíg már nem lehet az E.On ügyletet visszacsinálni...
@Fabius:

Kedves Fabius, a cikk olvastán teljesen megértelek, tényleg elképesztő, hogy egy hírből ez lett.

"A politikusoknak, mint közszereplőnek a tevékenységükkel kapcsolatosan megfogalmazott kritikát, bíráló megjegyzéseket tágabb tűréshatárral kell elviselniük." Így helyes.

Másrészt egy kommentoldal végigböngészése után a perlő papcsákferit is megértem, ha - tegyük fel - tele van az oldal hamis állítással, rosszmájú feltételezéssel, rágalommal. Ettől persze még nincs igaza, de megértem.
@gyuloletmentesen: .."gondatlanságból elkövetett vagyoneltitkolás"?
Ez jó, majd a NAV-nak én is ezt mondom adott esetben, bár kétlem, hogy közösen röhögve kihúznánk a listáról, amiért jár a bír(ó)ság..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Akkor mondom másképp: Volnernak azt kellett volna észrevenni és elmondani, hogy Varga két nap alatt - ráadásul hétvégén - a matolcsyzmus kép alappillérét baszta ki a kukába:

- a bank rohattellenségünk - jó és MŰKÖDŐ bankrendszer kell,

- unortodoxia rulez! - a kiszámíthatóság a legfontosabb.

Azt, hogy az egykulcsost eltöröltetnék másfél éve tudjuk. Oszt'napi szinten kit érdekel ez most?
A jobbkéz kitalálta a felfelé zuhanó GDP-t:
www.youtube.com/watch?v=M1owcncKCHg

A jobbkéz és főnöke:
www.youtube.com/watch?v=BVkRzY9ru7E

Ilyen lesz a jobbkéz az új munkahelyén:
www.youtube.com/watch?v=xYJ9EW50h1I

És egész életében csakis közpénzből!

Verseny szférában el tudnám képzelni, ahogy az eon-nál osztja az észt meg a piros pöttyöt. :-D

en.wikipedia.org/wiki/Gy%C3%B6rgy_Matolcsy

Ennek a doktorinak is utána kellene járni, mert vagy a főnökével együtt háborodott meg, vagy már korábban is szélhámos volt.
@Fabius: jól van na, visszatértünk, a ki mit vár vargától kiindulási pontra, én kevesebbet mint te. Az azért látszik, hogy szavakban próbálkozik, de tetteiben nem sok reményem van.
Gúzsba kötve, még ha akarna sem tud táncolni.
Gazdasági miniszterként Matolcsy György a "felelős" azokért az unortodox módszerekért, amelyeket értetlenséggel fogadtak, különösen a külföldi befektetők körében – írja a Handelsblatt című német üzleti lap Matolcsy György jegybankelnöki jelölésével kapcsolatban „A kormány meghosszabbított karja” című írásban.

A "megszegett adózási ígéretek, az eddigi jegybankelnök, Simor (András) ellen intézett támadások - mindez jórészt Matolcsy György számláját terheli", most pedig "nagy az aggodalom pénzügyi szakértők körében, hogy a budapesti nemzeti bank az Orbán-kormány meghosszabbított karja lesz, és politikai tevékenységet fejt majd ki" – olvasható a cikkben.

Matolcsy a pénteki parlamenti bizottsági meghallgatásán igyekezett eloszlatni a pénzügyi piacokon jelentkező aggodalmakat, de "a budapesti pénzügyi világ legtöbb ismerője" ezt csupán "politikai retorikának tartja, nem pedig a jegybanki függetlenség megóvására irányuló akarat megnyilvánulásának" – írta a német üzleti lap szerzője.

hvg.hu/gazdasag/20130304_handelsblatt_matolcsy_mnb
@gyuloletmentesen: szabad ország szabad embere vagy, tartsd csak gondatlanságnak. Én meg úgy gondolom, meg sem fordult a fejében, hogy valaki utánanéz, vagy ha mégis megteszi, talán nem mer szólni, nehogy kapjon egy pert a nyakába. Tudom, ez a baj velünk, csóró melósokkal: el sem tudjuk képzelni, a nagy jólétben milyen könnyű megfeledkezni egy húszmillás autóról :-) Biztos a jemeni király is megfeledkezett volna róla, fátylat rá.
Furcsa, ahogy szelíden, de kitartóan véded, még nem tudlak hová tenni. Azt azért nem árt észben tartanod, hogy Papcsákot csak Papcsák tisztázhatja, ám ez mindeddig valahogy elmaradt, sőt: amikor letiltatott Várnai blogján egy bejegyzést, és megszívatta Rajcsányit, inkább azt üzente nekünk, hogy kuss, semmi közünk hozzá. Nem neked, hanem neki nem tudom ezek után elhinni, hogy ő volna a fék, a tiszta kéz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Még meg sem tervezték a nernav-kompatibilis pénztárgépet, de nálunk matócsi már régen bedrótozta azt a spejzba. Az sem zavarta, hogy ott közben áfonyalekvárral dobálták az oroszok.
Felteszem a 100 forintos kérdést:
Akar ez az ellenzék nyerni 2014-ben?
@Bakter: Lehetséges válaszok:
1. Igen
2. Nem
X. Nemigen.

Én az utóbbira tippelek jelenleg, az odds mennyi erre?
@gyuloletmentesen:

Nem, sajnos az az elképesztő, hogy nem csak ez lett.

A tanácsadói szerződésekről szóló újságcikkeket és blogposztokat pont ugyanúgy leszedette és beperelte, ahogy a Vagyonkezelőről szólóakat. Holott az időközin megvívott villámháborúban a Fővárosi Bíróság jogerős ítélete mondta ki, hogy nem tudtak kifogással élni a 80 milliós tanácsadói szerződések nyilvános emlegetése ellen:

varanus.blog.hu/2011/04/01/papcsak_es_a_nem_bizonyitott_kifogasok

A Várnai ellen indított keresetet is visszadobta a bíróság ahogy a HVG ellenit is, erre Feri közölte, pótmagánvád is lesz, mert még nem bukott ezzel eddig eleget.

A faramuciságán túl a gond ott is van, hogy a hadjárat nem a saját zsebére a saját ügyvédi irodáján keresztül, hanem az önkormányzat kasszájának terhére zajlik. Havi 480 ezerért.

Mondom újra, egy olyan apropón, amiről 2011. 04. 01.-től jogerős ítélet mondja ki, hogy sem jogalap.
@Bakter: nem, mert aki akarna ez kevés, aki mennyiségileg meg lenne, az nem akar összefogni mással, és nekünk meg csókoltatják marad. Az emberek döntő része, nem tudja, vagy nem akarja felfogni a lényeget, ő állami gondoskodásra vár, és tartja a markát a lecsurranó alamizsnáért.
@Bakter: Jó, akkor melyikre a legnagyobb, mert aszerint fogom irányítani a közvéleményt..
criticalmass.hu/files/IMG_6625_A.jpg
Az is tetszik, hogy pénzügyminiszterként sikerült egy olyan törvényt hozni, hogy az új MNB főnöknek (azaz ennen magának) már erősebb legyen a jogköre! Ez aztán a valami! :(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szerintem félreértesz.

Nem Vargával szemben vannak "várásaim", hanem a valósággal szemben. Az egy éves recesszió, a növekedésképtelenség, a minden áldozat ellenére sem biztosított túlzott deficit eljárás alól kikerülés mondja, hogy valaminek változnia KELL.

Varga mondanivalóját szűrve azt nézem mik lesznek ezek. Az meg már - szerintem - kezd látszani.
Kósa megint kikotyogta, mit akar jóbarátja, Bajnai:
"a volt miniszterelnök azt szeretné, hogy a jelenlegi több mint háromezer önkormányzat helyett csak kétszáz lenne."

Ki is írnék egy pályázatot. Mindenki küldje el, hogy mit akar még Bajnai. A legtitkosabb akarás elárulója kap egy tíz cd-ből álló Kósa sziporka-válogatást.
@Fabius: mik? két kulcs, hitelezés, bankadó és egyéb plusz adók csökkentése?
@Bakter: 210 legyen! És minden önkormányzat küldjön egy képviselőt a parlamentbe, azt meg szántsák be!
Lesz még 5letem, de alszom egyet..rája! :-D
@GeoCracker: nane, ez még a Hírcsárdának sem jutna eszébe.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Egyre inkább azt hiszem, a londoni irodák az "igenre" fizetik a legtöbbet.

Ennek tükrében egy halk javaslatom van. Ne a közvéleményt irányítsd, hanem egy megvadult, vágtató rinocérosz csordát. Azt hiszem, sejted, kik felé.
@Fabius: lásd @Felebarát: kérdéseit
Lehet félre értelek, te arra számítasz, hogy a körülmények miatt Vargának lépnie kell, és ha lép akkor jó irányba, szerintem meg ez a számára a legkisebb kényszer. Az elsődleges az ideológiai megfelelési vágy, amit a matócsnis korlátokba öntött lehetőségek is beszabályoznak.
@GeoCracker:
Szingapúrban állítólag már 3 Palpatin aláírást adnak egy matócsiért. De a feketepiacon is megér másfél Sauront.
@Bakter:

"Ki is írnék egy pályázatot. Mindenki küldje el, hogy mit akar még Bajnai. A legtitkosabb akarás elárulója kap egy tíz cd-ből álló Kósa sziporka-válogatást."

Ezért a szarért egy betűt sem írok:))
@GeoCracker: így mingyámás, mert viccnek elég rossz vicc.
@épészmérnök:
No, orbánc Popeye még nem volt, ezen a képen már ez a szerep is lenyúlva. De ez a kép a matiné idejére való, fotósoppolt. A valóságban mást markolnak egymáson.
A Fidesz a megnyert választások után egy cél érdekében határozta meg kormányzása lényegét, megnyerni a következő választásokat. Ennek rendelte alá gazdaságpolitikai döntéseit, a jogállamiságot, az intézményi rendszert, melyhez a kormányhű kádereit is pozicionálta.
Most azt lehet tapasztalni, hogy céljai elérésének ütemezésében ritmuszavarba került.
A 2014 összefogás megjelenése, az október 23-a utáni kialakult közvélemény idő előtt lendítette be a választási kampány felfokozott tevékenységébe.
Korán kezdte el a népjóléti intézkedésben, konkrétan a rezsicsökkentésben a tömegek megnyerését, mivel ezek a döntések a választások idején már nem fognak felkorbácsolt szimpátiát generálni, megszokottá válnak.
Egyes társadalmi csoportokat kiemelten kedvezményez, ugyanakkor nem számol azzal, hogy milyen rétegek ellenérzését támasztja fel ugyanakkor.
Példaként említhető a nyugdíjak emelésének prioritása a 2 millió nyugdíjas szavazatainek elnyeréséért, ugyanakkor ezzel az aktívak jó részének ellenkezése nagymértékű szavazat vesztéssel jár.
Hasonló a helyzet a 40 évet ledolgozó 100.000 nő nyugdijba helyezése, mely a rokkantsági embercsoport antipátiáját váltja ki.
A pedagógusok egzisztenciális bizonytalansága mellett számolni kell ennek a rétegnek azzal a jellemzőjével, hogy tudati ráhatással van a környezetére, a közhangulat alakulására. Rosszul időzített ennek a rétegnek jelenkorban való leértékelése és megalázása.
Rosszul megkomponált az intézkedések ritmusképlete, kapkodó és következetlen.
A kérdés az, hogy további adakozásaihoz a Fidesznek mekkora anyagi erőforrásai lesznek.
Széles tömegeket kell adakozással befolyásolni közvetlen, érzékelhető anyagiak által, melyek százmilliárdokban mérhetőek.
A gazdaságban inkább a destabilizáció jelei mutatkoznak, a Fidesznek ilyen helyzetben arra is gondolnia kell, hogy esetleges győzelme esetén milyen gazdasági feltételekkel indul az új ciklusba.
@Orica Középföldi:
Ezért a meggondolatlan kijelentésedért másfél napig fogsz beszélgetni a gazdaságról az új mnb elnökkel. Miközben az egyik füledre folyamatosan hofirózsi értekezik az oktatásról. Selcici meg a szüzességed védi.
@Bakter:

Gyurci egy óra alatt kinyúlna, Rózsinak nincs ennyi mondanivalója az oktatásról, Kiflicsücsük nem tudja mi az a szüzesség:))
Más?
@épészmérnök:

az egyik bejegyzés:

a 4 "baszhattyuk"

egyetértésem jeleként plagizálom

brühühühühü
@Orica Középföldi:
Túl magabiztos vagy. Nem ismered te ezeket. Azonnal beugrik helyettük más, iszonyatosan hosszú a kispad ennél a klubnál.
@Mariann19: nem biztos, hogy olyan hülye a Fidesz. Ma osztanak, mert ma még van miből; jövőre is osztanak, ha lesz miből. De ha nem lesz - akkor majd ijesztgetnek azzal, hogy az ellenzéki jelöltek el akarják venni mindazt, ami már ki van osztva. Egy fillér nélkül is maguk mellé állíthatnak sokakat, erős itt a "nekem ez jár" hagyománya...
@Mariann19:
Utolsó pont: ha érzi a vesztét, bedönt mindent, hogy az új kormánynak füstölgő romokon kelljen hivatalba lépnie.
@Mariann19: Semmi gond, ügyesek ezek a "Diegós fijjúg"!
galeria.alon.hu/albums/arc-2009/arc-2009_00006.jpg
(Új Honfoglalás, 2009)-től..ki tudja, meddig is?
@Bakter:

ad astra per alia porci

brühühühühü
hmmm, még ésszerű is lenne, de olyan képmutatós az egész, vagy csak én vagyok genyóláda?

Kizárná a közfoglalkoztatásból a kormány azokat, akik nem járatják rendszeresen iskolába gyermeküket, vagy nem tartják rendben a lakókötrnyezetüket

"A javaslat a tanköteles gyermek 30 órás igazolatlan mulasztása miatt a szülő ellen indítható, szabálysértési eljárásra okot adó esetben teszi lehetővé a kizárás alkalmazását - áll a javaslat indoklásában, amely szerint a javaslat abból indul ki, hogy a közfoglalkoztatottak olyan értékteremtő munkákban vesznek részt, amelyek szervesen kapcsolódnak az önkormányzatok, más állami szervek közfeladataihoz, a közfoglalkoztatásban részt vevőkkel szemben ezért feltételül szabják az általánosan elvárható erkölcsi, magatartási szabályok betartását."

hvg.hu/itthon/20130304_Pinter_elvenne_a_kozmunkat_is_a_logos_gye
@Fabius:

"Lassan meggyőződésemmé válik, hogy egyek soha de soha, semmiből nem fognak tanulni, és nem lesz egy darab ember köztük aki egy ilyet végig tud gondolni, és a jelentőségét annak súlyával együtt ismeri fel."

Erről beszéltem, amikor a fiatal arcokat emlegetted a múltkori posztnál.
@Bakter:

Ezek a legjobbak. Milyen lehet a többi?
@Légifarkas:
"Ijesztgetnek azzal, hogy az ellenzéki jelöltek el akarják venni mindazt, ami már ki van osztva."
Az ellenzéknek a lejáratása 2010-től folyamatos, kezd már nevetségessé válni az emberek szemében. Látod, hogy az "elmúttnyócév" a humoreszkek alaptémája, ez az etetés már baromira dohos lesz. Persze, biztosan van még tartalék a repertoárjukban, lesznek még izléstelen megnyilvánulások, de a túlzások kontraproduktívak lehetnek.

"Nem biztos, hogy olyan hülye a Fidesz."
Nem szabad, hogy megtévesszen bennünket az, hogy egy kormány okosan politizál-e, vagy erőből. A Fidesz erőből kormányoz, lehetősége van erre a túlhatalma által. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az ész van túlerőben a hatalom felett.
@Fabius:

Fabius, köszönöm a véleményt, ugyanerre (hasonlóra) gondolok, mikor azt írom az itt egybegyűlt tisztelt közönségnek, hogy Orbán nyugodtan hátradőlhet... írmagja sincs semmi kreatív tettnek..egyedül Rebekka tett valamit, amire azt mondom, tyűha, tökös (pedig ő ugye...)

Mi a fészkes fenét csinálnak ezek? Milyen tanácsadóik vannak?

Vagy gondoljam azt, hogy NEM IS AKARNAK nagyobb palávert, csak látszat sunnyogás/ellenzékieskedés az egész? Ez merész, sőt, hiba lenne.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szerintem meg tévedsz és elfelejted, a fő ideológiai vágy Orbán számára a túlzott deficit eljárás alól kikerülés, gyakorlatilag bármi áron.

Erre alapozom, hogy Varga - és a kormány - lépéskényszerben van, és a matolcsyzmus bontása felé lesznek kénytelenek elindulni.
@Fabius:

Elfogadom. papcsákferi már csak taktikailag is fölösleges harcot folytat. Egy közszereplő vélt vagy valós egyéni sérelmeinél nagyobb érdek a szólásszabadság és a közösség joga a kontrollhoz, elszámoltatáshoz.

Van valami rémísztő abban, ahogy a Fidesz perel, és ahogy a médiamasinéria tör-zúz az agyakban. Fel se fogják, hogy olyasmit kezdenek megvalósítani, ami ellen egykor lázadtak. És a legrosszabb, hogy tényleg azt hiszik: igazuk van, mindig igazuk. Miért nem bayerzsotyót fikázzátok inkább, papcsákferi hozzá képest ministráns fiú. "Nem tudják, mit cselekesznek." Vagy igen? A lopáskor tudják, a országpusztításkor HISZIK az ellenkezőjét.
@Felebarát:

Egyelőre a bankrendszer szilárdítása és a bizalom visszaszerzése, a hitelezés újraindításának szándéka látszik, meg az adótörvények unortodox, évi többszöri molesztálásának befejezése.

Aztán a többit meglátjuk.
@Mariann19:

Úthengert használnak, s nem nézik, hogy közben kinek, minek a tyúkszemére taposnak.

A fidesz attitűd más, mint a tiéd vagy az enyém, ők egy egészen más aspektusból állnak hozzá ehhez az egészhez.
Van terv, de az csak a hatalomkoncentrációt illetően kimunkált. Hatásait tekintve viszont rögönözésre és az úgyis erőből oldjuk meg aspektusra hajaz.

Meggyőződésem: a fideszt csak az győzheti le, aki képes fideszül gondolkodni.

Erre a mai politikai palettán egyetlen ember képes: Gyurcsány.
De őt már elintézték.

Aki arra számít, hogy 2014-ben az ellenzék nyerni tud, az habos-babos álmokat kerget (vagy tud valamit), amivel eddig a demokratikus erők még nem rukkoltak elő).
@Légifarkas: "ha nem lesz - akkor majd ijesztgetnek azzal, hogy az ellenzéki jelöltek el akarják venni mindazt, ami már ki van osztva."

Ezért gondolom én egy ideje elég unortodox módon, hogy csak nyerjenek ezek a rohadékok újra. Picivel. Oszt majd meglátjuk, meddig tart ki a virtuskodás. Ha majd visszacsipegetik a kampányban osztogatott pénzeket, arra csak felhorgadnak a zemberek, nem lehet visszamutogatni már, csak az emútnégyévre.
És akkor lehetne végleg elhajtani az egész bandát, mindenkit oda, ahol megszedte magát. A pocakos focista kapáljon, van már birtoka.
@Bakter:
"Ha érzi a vesztét, bedönt mindent, hogy az új kormánynak a füstölgő romokon kellejen hivatalba lépnie."
Ezzel a megállapításoddal nem lehet szembeszállni.
A Fidesz az előző ciklusában a választási veresége után az új kormány belépése előtt közvetlenül még átutalt a Vegyépszernek 300 mrd Ft-ot, amely cég - ha visszaemlékszel - a jelenlegi Közgép státuszának felelt meg.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Szia!
Az új honfoglalás állampolgári önkéntes és háború nélkül valósul meg nyugatra.
A világ ujrafelosztásának kisérlete Románia felé indul?
@gyuloletmentesen:

Én speciel a bayerzsótit is fikázom eleget. Csak röhej, ha őt fikázom egyben papcsákferit is fikázom vele együtt.

Ugyanis Zugló önkormányzata közpénzből médiamegrendelésekkel "finanszírozza" a Széles Birodalmat, vele együtt bayerzsótit is. Plusz a Zuglói Lapokat is a hírlap szerkesztői csinálják Pindroch úr irányításával. Mert papcsákferi bennük bízik.

Szóval szétválogatni még így se nagyon lehet.
@GeoCracker: Nem kell Hírcsárda sem igazán!
Se cirkusz se kabaré..:)...elég a közszolgálati parlamenti közvetítés, a Duna TVén!
Egymást dicséri Fónagy államtitkár Úr és Német Szilárd Főgázmérő Úr, mindketten Fideszes képviselők..:) a 10%-os rezsicsökkentést hozsannázva! Mert az embereknek ez jó! Mint, ahogy az embereknek is "jó lesz" a vállalati szférára kirótt 15%os emelés is!
Egyébként örülök én is ám..:)..drága ám a szauna és a jakuzzi üzemeltetés!
"Elszállt a halk szavú héja - Így látják a professzorok Simor elnökségét"

De óistenem, ki jött helyette? egy tulokba oltott ökör.
@De hol van Columbo felesége?:

Én azt gondolom akarnának ők palávert, csak a tehetségükből sajnos ennyire telik.

Spindoktorokkal vagy nagyon szarul állnak, vagy azok is ennyire beleszarnak mindenbe, és a pofonfa rázásban merül ki az összes képességük. Ennyi tanulóidő után egy darab kampányvideót nem tudnak összehozni ami szabályos és nem vinnyog a tartalmáért senki.

A következő kép meg az, hogy ezzel a tehetséggel akkor ők szakpolitikai programokat írnak. Röhej.
@Orica Középföldi:
A minőség náluk már régen átment mennyiségbe. Ha csak zsigulit nézzük, az utánpótlás is biztosított.
@rodeo36: "ad astra per alia porci"

Rodeo, ez mit jelent? A disznók nem szállnak a csillagokig?
@Fabius: igaz ez a kikerülés kiesett megint a látó körömből, főleg azért mert ha kiderül, akkor nem kell annyira matócsni mnb-je, ha meg nem kerül ki, akkor meg marad az ügyeskedés a "jó" emberrel. Főleg akkor ha nekik a legideálisabb eset valósul meg, nem is kell semmi igazi változtatás, hisz ami most van tökre jó nekik, minden pénz és minden döntés csak rajtuk megy keresztül.

hvg.hu/itthon/20130304_parlament_percrol_percre_Orban_valasz/b38500#38500
@Orica Középföldi:

Franc se tudja már mi lenne az új arcokkal. Mikor megjelent Déri Balázs náluk akkor dobták az egyetlen épkézláb akciójukat a SZALEFORELÉNER-rel.

Aztán azóta csend és hullaszag, pedig az is mikor volt már? Én azért azt sejtem, hogy a Szanyi kommandó elnyomja ezeket a próbálkozásokat párton belül szimpla pozícióféltésből.
@Mariann19:
Azt hiszem, ez a kémiaiépszer a kisútmasinához képest már csak romantikus emlék, amire bárki szívesen emlékezik. Hogy csak annyit loptak.
Egyébként pedig ennek a moslék bandának az ellenzékisége is abban merült ki, hogy a lehető legrosszabb állapotba süllyedjen minden, aminek okán, amit kommunikálva elérték a 2/3-t.
@De hol van Columbo felesége?:
A hatalomkoncertrációra való törekvés elnyom minden tradicionális hatalomtechnikai eszközt, helyette az agresszív, erőből való kormányzást gyakorolja.
Az ellenzék emiatt is hátrányban van, hiszen ebben a csörtében nemcsak a belső reakciókra kell figyelnie, hanem az ország külső megitélésére is. A Fidesz arroganciája nem szokványos a politikai életben, nehéz olyan ellenszert találni, amely hatásos, és egyben megfelel a politikai kultúra elvárásainak.
Az ellenzék még mindíg egy visszafogott, tévesen értelmezett, korrekt magatartással politizál, amely láthatóan nem hatásos a Fidesz ellen.
Fel kéne ismernie, hogy harcolni azonos fegyvernemmel lehet győzelmet kivívni.
Gyurcsány jelenkori megnyilvánulásai alkalmasak lennének a revánsra, svádája megfelelne alkalmas ellenfélnek, de már megkopott hitele miatt fellépése nem célravezető.
Az ellenzék szorong. Az erős szorongás pedig rontja a teljesítményt, és blokkolja a kreativitást.
@Spániel:
"Elszállt a halk szavú héja"
És becsapódott a meteorit.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az eljárás alól kikerülésért semmi nem lesz drága Viktornak. A matolcsyzmus kiherélése sem.

Az alkotmányosságról meg tudjuk mit gondol, mindegy mit pofázik. Azt nézzük amit tesz, és pont leszarjuk amit mond. Ahogy kérni méltóztatott.
@épészmérnök:

3 éve megy a szorongás. Nem volt még elég?
@Fabius: Dehogynem. Ki szeret szorongani?
@Fabius:
"a fő ideológiai vágy Orbán számára a túlzott deficit eljárás alól kikerülés, gyakorlatilag bármi áron."

Mert szinte ez az egyetlen lánc, ami még valamennyire megköti a bestiát. Most még kénytelen táncolni az eu-s füttyre.
@Fabius: meglássuk, és megint neked és nekünk is az kéne, legyen igazad, azaz nem is, mert ha kikerül a korlátokból, akkor vajon nekünk jobb lesz-e?

Ez meg tetszik, csak a háttér és a tömegbázis nagyon kérdéses.

hvg.hu/itthon/20130304_Ezeket_a_intezkedeseket_hoznak_Bajnaiek
@épészmérnök: @Bakter: bocsánat a beismétlésért, nem tehetek róla, hogy ezek jutnak nekem is eszembe :D
@Bakter: meteoriiiiit? mitnemmondasz tündérgyuriról.
A meteorit egy nagyon ritka, különleges ötvözetből álló kőzet a világűrből, ne kutyapicsázd le gyuriszintre.
@Fabius: akkor elmondható, hoyg Matolcsy megbukott...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Tesznek róla 365/24-ben, hogy ezek kattanjanak be róluk minden épeszű embernek. Ennek az embernek(?) már azt sem hiszem el, ha bemutatkozik, a neve is hazugság.
@Bakter:
"Ennek a bandának az ellenzékisége is abban merült ki, hogy a lehető legrosszabb állapotba süllyedjen minden."
Tekintélyes politikai elemzők szerint az ország leépülésének fő oka az volt, hogy a Fidesz ellenzékben minden reformot megakadályozott. Visszaidézve az egészségügyi reformot, a felsőoktatás megújítási kisérletét, az intézményi rendszer átalakítására tett kisérletet, valóban viselni kéne a felelősségét.
Céljaihoz felhasználta a népszavazás intézményét, mellyel egyébként a legkönnyebben érte el, hogy betartson a regnáló kormánynak.
Nem szólva az adópolitikáról, az áralakulásról, a szociálpolitikai változtatási szándékokról, melyeket sorra megakadályozott.
Egészen más, stabilabb országban élhetnénk.
@Spániel:
Van kőzet- és vasmeteorit. Kedves barátságos figurák. De ha elszabadulnak, akkor nagy a durr. Erre próbáltam célozni. 65 millió éve egy ilyen kinyírta a dinókat. Csak reménykedni lehet, hogy matócsi után lesz még civilizáció. Vagy visszatérünk az egy vaddisznó fejért két őzcomb unortodox gazdasági modellhez.
@Mariann19:
Nem kell ehhez sem tekintélyesnek, sem politikai elemzőnek lenni. Csak híreket olvasónak.
Sokszor elmondott meggyőződésem: Ezt az embert nem lett volna szabad '98-ban hatalomba juttatni. Az öreg pojácára ezért örökké dühös leszek, amiért hozzásegítette. Az öreg pojáca nagy árat fizetett érte, de az ország mérhetetlenül sokat. Akkor ment vakvágányra minden, gátlástalan férgek országlása kezdődött.
@Bakter: ez így, ebben a formában nem igaz. A szociknál mai napig bőven vannak dinók és úgy néz ki, valamilyen evolúciós génhiba miatt mindent és mindenkit túlélnek.
@Mariann19:
Íme, egy friss:
"Megrohamozták a nézők a Nemzetit, hogy jegyet szerezzenek Alföldi utolsó előadásaira. Az új igazgató azonban megosztotta őket."

Ez mostantól mindig így lesz?
"Aki velünk van, kitűzi a kokárdát- sittpál"
@Mariann19:

MNB devizatartalék + pénznyomda?

Szerinted elég?

:((((((((((((
@Spániel:
Dehogy, azok múmiák. És nem találják a múzeumot, azért csatangolnak még mindig köztünk.
Szegény Bözsi néninek talán a fidesznél kellett volna reklamálni és elitélnie, amikor gátlástalan politikai eszközökkel, kampánycéllal felhasználták Puskás nevét.
Puskás Akadémia Felcsút, relikviák elrekvirálása:

"Puskás Ferencné azt írta: tiltakozik Puskás Ferenc nevének kampánycélú felhasználása ellen, és egyúttal azt kérte, aki teheti, ítélje el, és közösítse ki azokat, akik ilyen gátlástalan politikai eszközökkel élnek."
@Bakter: Ahhoz képest jól a markukban tartják az ifjútitánok tökét.
@Bakter:

A halkszavú héja elszállt,
a halszagú hüje bemászott.
@épészmérnök:

mitől van neki szorongása?

csak egy valamit kellene nyomatni naponta 12x, a Gyurcsány Orbán tv vitát ahol a surmó meg lett -és földig- alázva

a Fleto az egyetlen akitől retteg mint ördög a szenteltvíztől hát be kell vetni

8 hosszú nyomorúlt évébe került a rohadt cigójának, hogy ki tudja csinálni -lassú és aljas eszközökkel az ország érdekeit háttérbe tolva vagy egyenesen ellene- és a rombolása semmi másra nem volt létrehozva, minthogy újra hatalomba kerüljön a 2006-os események megmutatták neki nincs más megoldás mint az erőszak és a csalás (mai napig állítom választási csalás, voksturizmus és elszámlálás eredményezte a 2/3-ot és nem tényleges adatok, figyeltem a percenkénti híreket...még nem még nem és akkor egyszercsak 2/3? magyarázzák ezt a hülyéknek)

ez egy csaló rablóbanda és aszerint kell velük bánni

most még ez az agyalágyúlt a mönöbö élén akinek a legfontosab a pofázmánya és az aláírása a pénzen a többi mellékes? mi ez ha nem agyalágyúlt dilinyós

a kis tanulmánykáját meg

szóval 1977 ben ez a szar már belülről bomlasztott de még nem volt hatalma, a hülye seggfej antallnak volt ilyenekre szüksége mert az meg egy gyáva senkiházi könyvmoly volt és sokáig haldoklott ha időben elviszi az ördög?

brühühühühü
@Spániel: Bözsi néni már szenilis és mongyák neki mit tiltakozzon

le a fidesszel és a pirospöttyösseggűbankelnökkel

ezentúl a meztelen seggét fogja mutogatni mert neki 3 pontja is van?

brüühühühhü
@GeoCracker:
Gyanúsak a Hírcsárdások! Vagy lottózniuk kéne, vagy Kusza Szemnek leszoknia az ô olvasásukról, ne onnan merítsen ötletet... Nem jó az nekünk. A BOLSEVIK PÁRT szentírásként akarja követni a HCS-t? :(
Lesz itt móka, kacagás...
@Bakter: "Nem kell ehhez sem tekintélyesnek, sem elemzőnek lenni."
Nem szerettem volna magamnak vindikálni ezt a véleményt, sok embernek ez a véleménye ma is, valóban.
Azon azért el kell gondolkozni, hogy a 2002-es választások előtt milyen győzelmi hangulatban volt a Fidesz, a levegőben azonban benne volt az emberek Fidesszel szembeni ellenérzése, amelyet a pökhendiségük és arroganciájuk váltott ki.
Akkor az emberek felismerték ennek a magatartásnak a veszélyeit, így a Fidesz el is veszítette a választásokat.
Ugyanez volt a helyzet 1998-ban és most 2010-ben is a Fidesz magatartását illetően, mégis nyertek. Ennek az lehet az oka, hogy a magyar választók nem következetesek, mindíg egy más párttól várják a megújhodást, mindíg a váltásra adják a voksukat, nem a megfelelőbbre.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: " Lázár János esetleg külön pénzsorozatot vezethetne be az egyházi és önkormányzati adósságok átvállalására. " mint írtam volt.
@rodeo36:

1999-es cikk:

"Matolcsy György 1990-ben politikai államtitkárként Antall József kormányában a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) Gazdaságpolitikai Titkárságának volt a vezetője. Ezt a posztját azonban nem sokáig élvezhette: 1990 decemberében, tehát kinevezése után fél évvel, Antall József néhai miniszterelnök elküldte kormányából. Matolcsy akkor azt nyilatkozta, hogy önként lemondott, mivel nem tudta megvalósítani elképzeléseit, ám az [origo] által megkérdezett források egybehangzóan állítják: Matolcsyt a miniszterelnök bocsátotta el."

"A gazdasági programot az [origo] által megkérdezett, a Fideszhez közel álló szakemberek többsége szakmailag megalapozatlannak minősítette. „Matolcsy egy vizionárius alkat, akit nem zavarnak a szakmai megfontolások. A keretek iránt nem tanúsít túl nagy tiszteletet" – mondta a kormányfő volt gazdasági szakértője. A kormány egyik tagja is elismeri, hogy Matolcsynak ugyan rengeteg ötlete van, a következményekkel azonban ritkán foglalkozik."

Igazi jellemes és "szak-" ember.

www.origo.hu/itthon/19991213azuj_2.html
@AroMo: S érdemes hozzátenni, hogy a sokak által összeszidott és mindenki által szívott Bokros-csomag teremtette tartalékot ő tapsolta el az előző Orbán-korszak utsó két évében....
@rodeo36: Semmi egyéb nem zajlik a zemútt3évbe' csak a BOSSZÚ. Bosszú a két választási vereségért. Egyetlen percig sem gondolkodtak azon, miként lehetne ott a pógárnak jó, élhető hazája. Nem, ez eszükbe sem jutott. A hatalom, ami ütősebb cucc, mint a hernyó, az kell ennek a csekélyképességű focistának. Hofi:"A focista házasodik" - ha jól rémlik ez a címe, na meg is van:

www.youtube.com/watch?v=CNw3g2KXzMk

Na ez Viktor... Matolcsy és az egész slepp...
@GeoCracker: Stimmt!! A deviza-alapú hitelezés szabályozását is az egyedik Orbán "kormánynak" köszönhetik a reménybeli ócsai lakosok...
@Fabius:

Szanyinak nincs kommandója:)) Élősködők mindig lógtak rajta, de világéletében nagypofájú, gátlástalan, öntörvényű magánzó volt.

Az a probléma, hogy az IQ-jához nem érnek fel. Három mondattal le tud nullázni véres verítékkel összehozott koncepciókat.
Nem nagyon hagynák, hogy labdába rúgjon, de nem szokott engedélyt kérni.

A hibáit most nem írom le:)
@nincs_itt: Csak ezt olyan snassz emlegetni..... Nem is teszik.
Ez a Hofi... 1995-ös műsor:
"Álom Védelmi Hatóság, itt már nem lesz felkelés..."
Ahol Mo. tart, az tényleg álom, de a rém fajtából!
@Fabius:
lehet. nem figyelem ennyire :)
@GeoCracker:

Ezeket azért még egyszer beidézném:

"A keretek iránt nem tanúsít túl nagy tiszteletet" – "rengeteg ötlete van, a következményekkel azonban ritkán foglalkozik."

Erre lehet azt mondani, hogy az Isten is jegybankelnöknek teremtette. :-)
@rodeo36: én se úgy gondoltam, hogy egy megvilágosodott pillanatában elkezdett tiltakozni.
@AroMo:
"Erre lehet azt mondani, hogy az Isten is jegybankelnöknek teremtette."
meri ezt vitatni bárki is?
Már írják a névsort kubatovék.
@Bakter: "Az új igazgató azonban megosztotta Őket."
Nehezen képzeltük volna el, hogy az ország megosztottsága a színházlátógatóknál is megmutatkozik.
Ezentúl a Fidesz hívők a Nemzetit látogatják, Alföldi hívei egy másik színházat keresnek meg.
Még a művészet világában is kétfelé kell választani az embereket.
A Nemzetibe nem rendez Alföldi a közeljövőben, viszont Vidnyánszky meghívta az orosz Rizsakovot, és a román színház nagyágyúját Silviu Purcaretét rendezni.
No comment.
"Kósa: Ne dőljenek be Bajnainak"
Bajnai: Ne dőljenek be Mr. 20 %-nak.
@Mariann19:
Ezt csak annyiban vitatnám, hogy azokra igaz, akik elmentek szavazni. Általában megfeledkezünk arról a szép nagy számról, akik nem szavaztak 2010-ben, mert úgy érezték, nincs kire. A régi gárda leszerepelt, az újat nem tudták volna bevállalni, egyéb alternatíva csíra formájában létezett (és azóta nem szárba szökött, hanem osztódott).
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Na, végre valami kimozdulás a holtpontról. Ezek végre valami normális irányba szövetkeznének. Csak az lesz kurva nagy kérdés hogy lesznek választhatóak pl nálunk?

A programegyeztetés közben a hálózat meg szervezet építést se hanyagoljátok el gyerekek. Ne az legyen mint az LMP-nél, hogy ha van is vidéken szervezet az el van felejtve.
@Mariann19: Az Újszinházba pedig kitesznek majd egy kitömött Turult
@AroMo: "Erre lehet azt mondani, hogy az Isten is jegybankelnöknek teremtette"

No de melyik isten?
@Bambulka: O.Viktor elkövető...
az évezred nagy bankrablása...
@bella _ciao: Magyar Nemzetibb Bank? :)

miért nem rögtön Magyar Legnemzetibb Bank ?

vagy Nemzeti Legmagyarabb Bank...

Legnemzetibb Legmagyarabb Főbank...
@piglet is shine: "Általában megfeledkezünk arról a szép nagy számról, akik nem szavaztak 2010-ben."
Valóban. A nem szavazó állampolgárok nem találtak megfelelő pártot az ország irányítására. Lehet, hogy nekik volt igazuk?
Ez a nem szavazó tömeg meg szépen gyarapodott napjainkig, mert döntésüket még mindíg nincs kikre alapozniuk.
@GeoCracker: "Az Ujszínházba meg kitesznek majd egy kitömött Turult."
Azért, hogy minden pillanatunkban a nemzeti hovatartozás érzésünk hasson át.
@nincs_itt:

Így van, aki elmúltxévezik az elmúltxévezzen pontosan, szépen ahogy a csillag megy az égen. A történelem nem 2002-ben kezdődött és nem is ért véget 2010-ben.

Vajon ki indította el az ingatlanpiaci buborékfújást, na ki? "Csak a fidesz!" Kamattámogatott hitel, ami nem is lett volna rossz egy 5-6 milliós felső határral mondjuk a fiatalok első lakásának megvásárlását támogatva. Ehelyett 30 milla, akik nyakig ültek a pénzben és magyar viszonyok között brutál havi jövedelmük volt (pl. képviselők és pereputty is) azok vásárolták nyakló nélkül a házakat, lakásokat a 30 milliót maxig kihasználva. A kilencvenes évek végén már egyébként is szépen növekvő árak ennek köszönhetően a harmadik évezred elején "pillanatok alatt" úgy elszálltak mint a győzelmi zászló. Aztán erre a jócskán felturbózott keresleti piacra robbant be a devizahitel, erős forint mellett. Gondolom nem kell tovább ragoznom az összefüggéseket. (De ha még is, ez azt jelentette hogy mivel a jövedelem és a megtakarítások növekedése egyáltalán nem tartott lépést az ingatlanpiaci árnövekedéssel, ezért aki első ingatlanát vette, vagy kisebb értékű ingatlanát nagyobbra cserélte, jóval nagyobb összegű hitelfelvételre kényszerült az elszállt árak miatt, mint amilyenre egy szolidabb árnövekedésű ingatlanpiac miatt kényszerült volna.)
Ez persze nem menti az elmúttnyócéveseket sem, mert ők is elkúrták hogy hagyták ennyire felfutni a devizahitelezést. Viszont az ingatlanfedezetű és az ingatlanvásárlásra felhasznált devizahitelek állományának egy jó része még a fidesz érában mesterségesen, állami támogatással elindított ingatlanpiaci lufifújásnak volt köszönhető.
@Mariann19:
Így van. Többek között én is őket szaporítom. És az vesse rám az első követ, aki nem fél, hogy visszadobom. :)
És még mindig nem látom, kire alapozhatnám a döntésemet. Az ellenzéknek jelenleg úgy tűnik, csak zsigeri reakciói vannak az elmúttnyócévezésre a kormányoldal felé (lásd plakátháború), a potenciális választóik felé meg lapítás arra a nem titkolt elvárásra, hogy a régi arcok kényszernyugdíjazása igazán bekövetkezhetne, ha már maguktól képtelenek feladni a kímélő életmódot és a megszokott akolmeleget.
@Mariann19: "A nem szavazó állampolgárok nem találtak megfelelő pártot az ország irányítására. Lehet, hogy nekik volt igazuk? "

igen, nekem volt igazam 1990-ben voltam eccer szavazni...
(akkor természetesen a Fideszre, mert hallgass a szivedre)
akkor még a pártokban lehetett naívan bízni, mert nem volt ok...
átb@sztak... bűnözők lettek, harácsolnak, tönkrevágnak...

AKI IXEL A PÁRTOKRA, AZ BŰNSZERVEZETEKET TÁMOGAT !
@AroMo:

kösz, nagyon sokat hozzátettél ezzel ahhoz a képhez ami már aalkulgat bennem erről a pirospöttyös pöcsről de a 98-as "tanulánya" és különösen az a csodálatos grafikonja na az betette a kaput, bár

amit most mível az uccsó 3 évben az csakis annak csimborasszója lehet ás jellemző a főnökére aki kitartja mert egy ilyen idiótára van szüxége a saját rablásai megvalósítására

antallnak egy +piros pötty

brühühühühü
@Nap Pali: Bubókám, ne kezdd megint ezt.
@Mariann19: Szia Néked is! Nem tudom, ezt sem..de jelentem, még élek! (törvény és az Eu adta jogaimmal:-)!
@rodeo36: "az a csodálatos grafikon"

Segítsetek ki egy szegény bölcsészt: ugye, az a grafikon azt állítja, hogy amennyiben emelkednek a korlátok, és fékeződnek a lehetőségek, akkor növekszik a mozgástér?

Nem bírom elhinni... ez igaz, mármint hogy ezt jelenti az ábra?
@rodeo36:

Különösebben én sem csíptem Antallt, de én még két piros pöttyöt is beírok az ellenőrzőjébe hogy ezt a közveszélyes őrült szélhámost kidobta az ajtón. Sajnos nem elég meszzire, mert azóta visszamászott az ablakon. :-(

A grafikonnal meg semmi baj nincs, bármelyik ovónéni megdicsérné azt a kiscsoportost aki beiratkozása napján egy ilyet rajzolna neki. :-)
@Spániel:

Kósa remélhetőleg a forintárfolyamot is felszólítja, hogy ne dőljön be Matolcsynak. Az árfolyambefolyásoláshoz már úgy is nagyon ért, Szíjjártóval együtt.
@AroMo: ÓÓÓÓ, nem is hittem, hogy bárki emléxik erre a kis "csínytevésére" a FIDESZNEK. A deviza-alapú, ingatlanfedezetű(igen a legtöbb ilyen a jelenlegi problémásak között, légyen szó áruvásárlási, vagy ingatlan, gépkocsi vásárlási hitelről). Szóval az ingatlan árak elszálltak, a hiteleket "utána igazították" a fijjúg. Asszem, Bolonyult Tekin-tetű is arrafelé konvergált akkoriban. Amit lehetett, amiből lehetett volna bármi előny a lakósságnak, azt elbarmolták, populista demagóg szöveggel etették a zeccségsugarút, aki Cetelem és/vagy Provident márkájú plazma tv-vel tapétázott. Aztán amikor a gyütt a Tenkes Kapitánya, alias gazdasági pofáraesés, akkor meg pingvinezett az összes szerencsétlen, hogyhá' má' hogyapicsába'leheccséges??? Akkor előugrott a focista és aszonta, hogy a karvalybankok miatt, ha ez nem lenne elég, akkor az ÁLYEMEF miatt, de leginkább gyurcsánybajnaikok, na az... De arról is szerényen hallgatnak, hogy a Posta Bankot is kitömték csekélyke 158 milliárd adóforintocskával... Gondolom, Princz és a haverok, csak csurgattak vissza egy kevéskét.

A baj ott van, hogy eddig 23 év alatt, egyetlen évet sem sikerült egyértelműen sikeresen zárni.
Ahogy Hofi mondta:" Kormányok jönnek, kormányok mennek... De csak azt vihetik magukkal, amit ők adtak!"
@épészmérnök:

Te ezt a grafikont értelmezni próbáltad. Szegény! :-)

Amúgy elvileg azt jelentené ha nem dobnék a szemétkosárba egy ilyen firkálmányt azonnal, hogy a lehetőségek nagyobb mértékben növekednek mint a korlátok, így növekszik a mozgástér. Persze csak így mindenféle skála, métékegység, akármi nélkül, szóval tele konkrétumokkal. Gondolom évekig tartott kidolgozni hozzá a matematikai modellt, meg ilyesmi... :-)
a fides rossz és bűnöző... reklámfilmben...
mielőtt betilcsa a TEK nézzéTEK meg...

www.youtube.com/watch?v=BtjQWYid65k&feature=youtu.be

amugy nekem jön le ebből hogy a maszop bűnözőkre miért kéne szavaznom? cusi, drazsé, fletó, horn stb stb
@AroMo:

már nagyon régen kísért egy rémálom: a fityisz és orbán benne valami usa hatásokat vezetett be akár hatalmon akár ellenzékként ha megfigyeled (és pont te nyitod a szememet) az usa ingatlan buborékja, ami a mai napig nem pukkadt ki "csak" próbálják a levegőt kiszelepelni belőle mert még mindíg robban

számok (ez MO-n nem divat de hasznos)

átlagos amerikai lakás vagy ház 100 dollár négyzetlábanként ami kb 1000 dollár négyzetméter árnak felel meg

a nagyvállalkozó kontraktorok akik tömegesen építettek házakat és lakásokat ennek 6-9%-áért kulcsra felhúzták mert a bankok adták nekik a társasági beruházási alapot (funds) és az első 10%-os belépővel az egész izé ki volt fizetve a többi a kamatos kamatok 25 vagy akár 30 évre már tiszta haszon, a bankkal megosztva a vállalkozó az első lépés után szinte ingyen építkezik ócska telkeket téve milliós értékké csak marketinggel és faça-dokkal, még a híres condo-ik is szar minőségű építmények 25 év után lebontandóan

a többit kiszámolhatod a mortgage 3.5-8.2% közötti sok mindentől függően erre a kamtos kamat csillagászati hasznot adott de a vevők

és akkor arrafelé nem volt mert törvénytelen a devíza alapú hitelezés hát bedőltek és még másznak kifelé belőle

egy 85 négyzetméteres ház kulcsátadáskor cca 96000 dollár ennek 5%-át le kellett (minimum) belndölni a havi törlesztés 4.8% os fix kamatos kamattal (az egyszerűség miatt) 25 évre

550.05 dollár...ezt egy alacsonyjövedelmű család is ki tudta nyögni...beugrott

az 550.05 -ből csináltak sokkal többet mert cum trucc és bedőlt az egész 2008-ra teljesen

azaz kb 12-14 év alatt a 25 ből

a többit rádbízom

kurvára meggazdagodtak a vállalkozók és a bankok (hitelintézetek amik néha biztosítók is ne felejtsd hogy be is kellett kötelezően biuztosítani vagy nem kapta meg)

brühühühü

és ez egy hatalmas ország hatalmas piacán és egy kis ország nagy piacán a rabló vállakozókkal
@Mariann19: "Az ellenzéknek a lejáratása 2010-től folyamatos, kezd már nevetségessé válni az emberek szemében."

Ja. És mikor már tisztulhatna, mit érdemes komolyan venni a Fidesz szájából, jön egy istenverte idióta seggfej (nem tudom finomabban mondani) stáb, amelyik lopott filmmel akarja a lopás emlékét kisebbíteni vágyó szocikat megtámogatni. Lehet, hogy nem az eszéért szeretik a Fideszt, de hogy legnagyobb ellenfelében is éhen halna az agyrágóbogár, az hétszentség.
@piglet is shine:
"Én még mindíg nem látom, hogy kire alapoznám a döntésemet."
Úgy látom, hogy még a bizonytalan szavazók nagy táborában vagy, ami nem csoda. Viszont azt érzem ki az érvelésedből, hogy az MSZP kövületeire gondolsz csak, amikor a kétségeidet megfogalmazod.
Nem ők az egyedüli ellenzék. Szerintem még most alakul ki egy új generációból alakuló ellenzék, akiknek nincs vitatható múltjuk, ahogyan látom, tele vannak vitalitással, és az ország irányításában a szakértelmet fajsúlyosnak itélik meg.
A másik kérdés, amelyben dönteni kell, hogy a jelenlegi helyzetet meg akarjuk-e változtatni.
Arra is lehet szavazni, hogy nem, arra is, hogy egy más országban akarunk élni.
Még nem kell dönteni, van még idő.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Éljél is, mindenféle értelemben.
Hol voltál? Hiányoltalak.
@GeoCracker: a cukorbetegeket meg munkanélkülivé teszi. (kontroll = több óra folyamatos figyelés)

... nem felejtünk Viktor(!)

Bejössz te még az mi utcánkba öregem.
@GeoCracker: "Némi motorzúgással."
Ma a humorodnál vagy. Ilyen szép az élet a színházak világában?
@Mariann19: Nem, de a goy motorosok vállaták, hogy a turul-szinházat rendre megtöltik.
@nincs_itt:

A devizahiteles elkúrás nevű növény magját a fidesz vetette el, még az elmúttháromévet megelőző elmúttnyócév előtt. Kormányváltás után meg a kormánypártokkal és az MNB akkori gárdájával közösen locsolgatták és trágyázták a növényt ami aztán a fejü(n)kre nőtt.
@GeoCracker: esetleg, ha indokolnád...
@rodeo36: és mindez amiatt, mert Clinton meg akarta könnyíteni a hitelfelvételt a szegényebb néprétegeknek. A pokolba vezető út jószándékkal van aszfaltozva.
@GeoCracker: " a goy motorosok vállaták, hogy a turul-szinházat rendre megtöltik."

Véletlenül nem gay motorosokat akartál mondani?
@Légifarkas: Soha nem hittem volna, hogy egy országban ilyen szemérmetlenül lehet kisajátítani /finoman szólva, de lopásra gondolva/ a javakat, ráadásul úgy, hogy még a látszatra sem kell adni.
Ez mindkét oldalra igaz, hiszen nagy az átjárás a két oldal szereplői között a gazdasági életben.
A Fidesznek ebben az áldásos tevékenységben az az előnye, hogy ennek a lopásnak hatalma révén alárendeli az állami szabályozási rendszert, pályázatokat, a törvényeket.
@rodeo36: Drááága eftársam, szerinted ottan Hátsó Hátasztánban miként is zajlottak ezek a lakóparkos ügyletek.
Bizony, ahogy fentebb leírtad. De mongyuk, az eccerűség kedvéért, a kész lakás ára 250k Ft/m2.
A vállalkozó adta a telket, amit hitelből vett meg azzal a bankkal, amelyik a "projektet" finanszírozza a későbbiekben. Tehát a projekt-hitelhez meg is van a vállalkozónak az "önrésze". A lakások négyzetméterenkénti bekerülése, maximum a fele az eladási árnak de inkább kevesebb - minőség smafu, stb, ismertek a példák - a vevő jön, letesz 30-40-50% önrészt, asszem tovább már nem is kell magyarázni, hogy a bank máris a pénzénél van, azáltal, hogy miután a vállalkozótól műszakilag is átvette az ingatlant, kivásárolta a projektcég tulajdonrészét. Vagyis, saját magának adta vissza, amit ki sem adott... Innen kezdve, minden egyes vevő,aki hitelre vásárolt, az önerő befizetésével kifizette a bekerülési költséget, majd a bank magát a lakást használta fedezetként. Vagyis, ha az adós nem tud tovább törleszteni, akkor is kifizette már a lakás árát+hasznot is, jön a következő, aki ismét kifizeti a lakás bekerülési árát, majd fizetio a részleteket. Van még kérdés?
@rodeo36:

Gondolom azért csinálták a magyar kormányok is mert akkoriban majdnem mindenhol, úgymond divat volt a fejlettebb országokban, ha nem is ugyanazok voltak a hitelkonstrukciók és egyéb feltételek.
@rodeo36: Le vagy maradva itthuni mémekben, de ez nem a Te bajod, úgy vélem, hanem a miénk!
indavideo.hu/video/Idoutazas_a_TV-Hiradoban?s=17.14

..csak szemléltetésül..brühühű!
@Mariann19:
Naná, hogy szeretném megváltoztatni a jelenlegi helyzetet. Nem renyheségből, vagy agyatlanságból nem szavaztam legutóbb. És igen, szükségszerűen az MSZP-re gondoltam, mint eddig az egyetlenre, amely megfelelő mozgósító erővel rendelkezhetne - de itt jön a bölényeffektus.
Azt kívánom, legyen igazad, és valóban helyet kér egy új generáció, amelynek egyedei rendelkeznek működő agysejtekkel és gerinccel. Ja, és ha nem is értenek véletlenül ahhoz a területhez, amit megnyernek, legalább ahhoz értsenek, hogy megtalálják a szakembereket maguk alá. Azt már csak félve írom le, hogy akár NEM a saját pártjukból is. :)
Egyébként annak a körbejárása is megérne egy misét, hogyan érzi magát ez a "csendes tömeg", és mivel lehetne megszólítani őket.
@GeoCracker: A goy motorosok fogják jelenteni a jövőben a színházlátogatók krémjét? Hűha!
Sőt, még meg is töltik a színházat.
Így nekünk nem kell mennünk, így is telt házas lesz az előadás. Erről fognak szólni a színházi hírek, mert olyan jól hangzanak ezek a szavak.
@Mariann19: Családoztam, remélem, elnézed! :-D
De győzött a Real, ez is valami, tekintvén a tényeket..:-)
@AroMo: Lehetne ezt működtetni rendesen is... De arra meg igény nincs, mert akkor kiderülne, hogy NEM MINDENKINEK szabad, lehet, kell felvennie a deviza-alapú hitelt. Erről pedig a mindenkori kormánynak és pénzügyi szerveinek kellene felvilágosítania a pógártot. Illetve a kormányoknak, mind 6 eddiginek, értelmesen és előremutatóan kellett volna működnie...
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): és dél-yemen-i meg nyamnyamföldi tamtamdobos híradókkal mikor kötnek megállapodást?
(arrafelé nincs villany csak a delej amikor villámlik)
más már nem áll velül szóba?

brühühühühü
@Mariann19:

Ugyan ígérték, de bérletet mégsem váltottak. Viszont igaz, hogy az első Dörner-napon megjelentek, csizmában, bőrszerkóban, szegecsekben, ahogy egy szakrális helyen illik.

Arról nem szólt a fáma, hogy az előadást végig ülték-e:)
@nincs_itt:

a lakópark az nem lakótelep, az egy luxus nyomornegyed, egymásba érő lakókocsikkal amelyeket bizonyos idő után le is szerelnek a kerekeikről, a villanyt lopják illegális ráakaszkodással, a vizet ha sikerűl a csatornázás hát az már nem az igazi

én csicsás lakónegyedekről beszélek amelyeket betemetett szeméttárolókon építenek amit inygen kapnak meg hasonló azután csinálnak szép homlokzatú házakat amikben többa lépcső mint a alkótér de lépcsőért is ugyanannyit fizet a delinkvens mint a lakótérért (ilyenek és hasonlók produkálnak olyat mint a legutóbbi floridai hogy az ürge ágyastól hálószobástól elsűllyedt és meg sem találták csak a házat dózerolták le...)

a hajléktalanok meg tömegével az uccákon

lényeg az, hogy a nyitótörlesztés fedezze a teljes árat és a további részletek a későbbi beruházások teljes fedezetét ingyen

amit én látok a magyarok még az amcsiknál is kapzsibbak de ugyanolyan kegyetlenek

brühühühühü
@piglet is shine: "...és ha nem értenek véletlenül ahhoz a területhez, amit megnyernek, legalább ahhoz értsenek, hogy megtalálják a szakembereket maguk alá."
Van most egy olyan alakulat, amely önmagában képes szakértelemmel ellátni a gazdasági feladatokat, és gazdaságpolitikájukat olvasva, a "csendes tömeg" érdekeit is képviselni kívánják.
Bajnaira és a stábjára gondolok. Az október 23-i beszédéből kirajzolódott a stratégájuk, amely azért volt hiteles, mert nem irreális igérgetésekre alapozódott, hanem a racionalitásra.
@Orica Középföldi:
gójmotoros színházban amint Jean Paul Sartre-t néz bérletben?

esetleg kis Beauvoir-t olvasva megy be az előtérbe ahol lepucolja a disznószart a csizmájáról?

ja és érti is

mikor a szögek nagyon nyomják a valagát meg a hátát akkor kimegy a büfébe és bebasz egy felest két szalonnás zsemlével sok vöröshagymával?

brühühühü

igazi színházi kultúra

és a matolcsy szelleme mikor jelenik meg mint Belfegor?
@nincs_itt:

ez egy lakópark (amcsiúl trailerpark)

www.google.com/search?q=trailer+parks&hl=pt-BR&rlz=1C1CHFX_en&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=uuQ0UaumKZKXqwHnqICYAQ&ved=0CDkQsAQ&biw=902&bih=632

nézegesd

ezek mind gyakorlatilag hajléktalanok, de...

és van nekik sok lőfegyverük és ők a B közép

brühühühühü
@Orica Középföldi:
"Arról nem szólt a fáma, hogy az előadást végig ülték-e." Fanyar a humorod, de ült.
Vajon a színházi előadást követő vacsorán értékelték-e a darab szüzséjét, a rendezést, a szinészi alakításokat?
Micsoda szemfényvesztés ez is!
@rodeo36: És ehhez mit szósz, mi?
index.hu/kultur/zene/2013/03/04/nem_lehet_cigarettat_venni_az_idei_szigeten/

Inszituácijó! Matolcsy..izé. matyómintás ruhájú hozdtesseket akarok, de azonnyal!
@Mariann19: a régiek előnye meg az volt, hogy a közfigyelem még ennyire sem irányult rájuk, illetve ügyesen használták a kiskapukat. Az én szememben egyformák.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Családoztam, remélem, elnézed?"
Fő, hogy itt vagy, már aggódtam, hogy visszaestél valami kórba.
Te a Real-nak örülsz, én a győri kézisek győzelmének.
Szép az élet!
@rodeo36: És még, hogy okosoggy:
index.hu/belfold/2013/03/04/ovatosabban_az_agarakkal/
"A következő kérdező a szocialista Tóbiás József volt, akit az érdekelt, hogy miért akarja Orbán korlátozni az Alkotmánybíróság jogköreit. Kiderült, hogy Orbán szerint az Alkotmánybíróság jogköreit megnyirbáló alkotmánymódosításuk valójában bővíti az Alkotmánybíróság jogköreit. Végül Z. Kárpát Dániellel beszélgettek a devizahitelesekről. Z. Kárpát szerint a kormány nem tesz eleget, és a hitelezők bűnözők. Orbán maga nagy híve a kurucos hevületnek, de szerinte Z. Kárpát "mégiscsak a magyar bankrendszer egészéről" beszélt, ezért "óvatosabban az agarakkal"."

Cigányozni meg lehet, de csak általánosságban..
@Légifarkas: "Az én szememben egyformák."
Ez igaz, a bűnt nem aszerint osztályozzuk, hogy ki követi el őket. Más módszerek, más nyilvánosságra kerülés, a megitélésnek azonosnak kell lennie.
@Mariann19: Annak én is, bár sajnos, nem láthattam! De azért szép volt, lányok!:-)
@rodeo36: Várgyáááá, má' Én a Hátsó Hátasztáni "értelmében" használom, mongyuk parancsolj, Madzsarisztáni lakópark:

images02.olx.hu/ui/3/10/27/55080327_1.jpg

NA plédául...

www.floralakopark.hu/galeria/3D/02.jpg
@épészmérnök: @Mariann19: Anno a motorosok mondták, hogy majd ők garantálják a dörneri szinház látogatottságát. Ha nincs meg, megpróbálom előkotorni.

@gnme: hacsak valami ilyen kórságot nem kap
Ez az ember(?), szinte minden cselekedetével (bankjegyeken mától az ő aláírása kell, hogy szerepeljen, minden dolgozó felvételét, kirugását is csak ő felügyelheti, alelnökök aláírási jogának megvonása ) azt bizonyítja, hogy bizony nem csak a fenekén vannak pöttyök, hanem az agyán is. És egy ilyen idiótára bizza a felcsuti az ország pénzügyeit.
@Nap Pali: És mindezt fényes nappal, törvényesnek álcázva. Igy csinálják a profi bünözők.
Remélem ilyen cimszó alatt kerülnek be Orbán Viktor és társai a történelemkönyvekbe.
A lényeg, hogy a forint unortodox módon hasít. :))
@rodeo36: Jajj, má' Té! A Mészáros "Goj" Imre, aki nyugalmazott NBH-s?? Az ne értené??
Maraggyá' má' magadnak. Ezek olyanok, mint a csiszolatlan diamant!
@MikeBoy: Mingyá" háromszááááz, vazze!
Kicsit nem figyeltünk, oszt' a Matolcsy mondani mert valamit? Ájvé, asszem a portfolio.hu legyen veletek! Nekem az ájró ugyanannyi, mindennap...
@Légifarkas: Máris, a boca a késedelemért.
Szóval adott egy reklámfilm, ami látszólag palgizál. Az ötletet lehet, hogy a Fidesz-től nyúlták, és akár lehet is. Most attól eltekintenék.

A másik oldalon ott van az rtl reklamációja. Ez lehet, hogy jogos, de azt hiszem, hogy inkább nem. Ugyanis, ha a felvétel megjelent a neten, és a film megjelöli a forrást, akkor nem lehet tisztán lopottnak tekinteni. Viszont a reklamációval implicite megerősítették, hogy valós, nem manipulált felvétel. Ami az igazságtartalmát validálja.
A TEK fellépése óhatatlanul ugyanebbe az irányba hat.
Miközben az egész hercehurca érdekessé teszi az ügyet. Ami pedig egyszer már kikerült a netre, az ott terjedni kezd. S minél jobban magára húzza Mesterházy a TEK-et, annál inkább.
A Fidesz-hívőket ugyanis nem cél meggyőzni, mert nem is lehet. A többiek figyelmét viszont óhatatlanul ráirányítja a filmre. Melynek tartalmi elemeit éppen a lopás-vita, és a TEK-fellépés hitelesíti.
@nincs_itt:

ezt azért mondod mert még nem láttál csiszolatlan diamantot?

annál randább kavics nincs...miután lesavazták lesz látható mi is lenne

(mint gyémántbánya szakértő)

brühühühühü
@nincs_itt:

mijaza nöböhá? és kijaza mészáros izé? goj vagy nem goj? eszik e va gyisszák?

brühühühü

látod aktulizálom magam persze ha segicc
@rodeo36: NBH=Nemzet Biztonsági Hivatal, amolyan ungarische szíjájé.
Mészáros Imre a goj motorosok vezetője/alapítója stb, a fenti intézmény nyugalmazott alezredese.
Van még kérdés?
@nincs_itt:

" Ezek olyanok, mint a csiszolatlan diamant!"

Ez jóóóóóóó:)
Óvakodnak a csiszolástól:)
@rodeo36: Az ne rossz!! Akkor a gojmotorosokat is le kell savazni, hogy láthassuk milehet belőlük?? Áááá, hüje vicc vót...
@Mariann19:
Bevallom, nem járok színházba. A régi igazgatót bírtam, és letett valamit már az asztalra. Az új igazgatót nem ismerem. Így elhiszem, amikor egyébként nem azon az oldalon álló, nálam sokkal kompetesebb emberek azt mondják, ő is egy jó rendező. És az a legszörnyűbb az egészben: hogy két kiválónak tartott művészt ennek a szemétláda kormánynak a pitiáner politikája hoz efféle faramuci helyzetbe. Bár valószínűleg ez a célja: mindenütt megosztani az embereket, mert azokat könnyebb pórázon tartani.
@Fabius:

"Lassan meggyőződésemmé válik, hogy egyek soha de soha, semmiből nem fognak tanulni"

Szerintem eléggé egyedül voltál az optimizmusoddal. :D

Megakadt a film, levetíteni sem tudták rendesen, aztán kiderült hogy lopták az RTL-től. Tipikus szoci tempó.
@GeoCracker: Tudom, és az átvétel óta töredékére csökkent a színház látogatottsága, a régebben is játszott darabok tartják még felszínen.
Mostakkor?
Lesz produkccijóóó a majom úrnak? Hakap Eszi, ha kap, eszi?
Kapott, szóval fogja eszni. Ő szűzpecsenyét, mi farhátat.

Mától be van jegyezve a Kusza Szem Magyar Nemzeti Önsegélyező Egyesület, szóval lesz mit zabálni(uk).
Meg lesz pályázni való vasúti elkerülő köz-gyűrű, befogodapofád és nemkérdezel alapon.
Mától naplózom feritélgyuri intézkedéseit, kíváncsi vagyok hová jut el karácsonyonyig?
Lehet, nem kéne, de én ilyen önsanyargató típus vagyok.
Már ha jól vagyok lakva.:)
Hölgyeim és Uraim!!! Porrrondonnnn! A "MÁGUS", a pénz legnagyobb bűvésze!! Bárhonnan képes további mélységeket mutatni a pénzüknek!! Világszáááám! Meg sem szólal, csak néz! Máris gyengül az Önök pénze!
Íme!!!
index.hu/gazdasag/2013/03/04/negy_forinttal_dragabb_euro_matolcsy_nulladik_munkanapjan/
@nincs_itt:

ezeknek az ára manapság 115 dollár/négyzetláb ami cca.: 1200 dollár / négyzetméter a nyugati féltekén

arrafelé mennyi?

nyerisztánban

brühühühü
@épészmérnök: nem tudom most milyen. Nem voltam az átvétel óta ott. A hírek szerint pangó
Két kérdésem volna a kisérdeműhöz (a nagyérdeműek odaát fociznak).

Hol lehet feliratkozni a Nemzeti Bank Készletcsökkentő Alapba?

Holnap mi lesz a forinttal?
@Bakter: A forint? Megerősödik természeesen. Gránitkeménységü lesz.
@rodeo36: Na várgyá' csak, mert kalkulálok
per monumentán a Nerisztán fészkesfővárosában 1 USD 226,5 Ft-ot bír érni, azaz 1200x226,5=271.800 ft...

Cirka azonosak az árak...

Felénk, 800-1500 eur/m2 árakkal lehet kalkulálni...
De ha béreled, akkor sokkal jobbak a feltételek, akár évekig, évtizedekig is bérelheted...
@épészmérnök:

akkor a nemzeti nerszínházból a vidnyánszky hírös nyájának istállója lesz....szénával szalmával és nádi hedegűvel

ha egy színházat senki sem látogat mi lesz a sorsa?

mert ugye aki odajárt már nem jár akinek meg csinálták az új izgazgatót az meg nem tuggya hol a színház és megtalálja addigra vége az előadásnak vagy nem tud bemenni mert nem találja a bejáratot

a többi olyan NERES meg nyesztyerkás

brühühühü

én voltam a moszkvai Kongresszusi Palotában amibe 4500 -an férnek bele, a Sevillai Borbély ment és a nénik és bácsik repedtre röhögték magukat a poénokon ugye az a komikus opera és olaszúl ment eredetiben...ők érkeztek repzajjal a dzsikisztánokból meg a hátasztánokból ez még a boldog szovjetuniós időszak, kaviáros szendvics 3 kopejka

a gojmotoros micsinyána ott
@GeoCracker: Mint láthassuk is, unortodoxice máris megkezdődött a gránitosodása, kb olyan tempóval merül, mint egy gránittömb...
index.hu/gazdasag/2013/03/04/negy_forinttal_dragabb_euro_matolcsy_nulladik_munkanapjan/
@Bakter: Alföldiről tudjuk, hogy kiemelkedően tehetséges rendező egyéni stílussal.
Vidnyánszkyt is jó rendezőnek minősítik.
Az egész eljárás abba a tervbe illeszkedik, amelyben Orbán a művészvilágban is a saját klientúráját látja szívesen.
Azonban ennek lett egy kártékony következménye, az, hogy a színházi közönséget is megosztotta.
Csak a jero àrfolyamàt figyeljètek;minden màs csak hablagy....
@nincs_itt:
Dejszen ezt meg mondtam má a múlt héten, nagy képüség nékül.
Valamit tudhatok, nem?

Mit-mit...?
Mindent én se.
@Knósszosz: Vagy mész valahová?? Szóval, lassan be kellene jelentkezned a Doubravszky féle Sikerkalauzos jóscsapatba, de ha egy kis Agykontroll is bejáccik, akkor tuti a helyed!
@Knósszosz: Úriember biztosat nem tesz meg..mondom, Úriember, nem Kósa Lajos!
@GeoCracker:
Azt is átírják?
Mire?
Tugrikra?
@GeoCracker:

Elfelejted, hogy az ország nagyobb része nem a netről, hanem az RTL-ből tájékozódik. Hozzájuk az jut el, hogy megint loptak a szocik. Szarvashibát követtek el.
@rodeo36: A Nemzetit majd megtöltik gimnazistákkal. Örülni fognak a színészek.
@GeoCracker: talán három kérdésem volna minderre, mellesleg hozzátenném, a filmet nem láttam, technikai okok miatt nem is fogom. Szóval:

1. Mi lehet hangosabb ma Magyarországon, egy kampányfilm mondanivalója, vagy pl ez: index.hu/belfold/2013/03/04/bartok_bela_szerzoi_jogainak_orokose_is_tiltakozik_az_mszp-s_kampanyfilm_miatt/ ?

2. Hogyan validálhatná a film tartalmát az, hogy a készítő reklamál az átvétel miatt? Nem képzelhető el, hogy az RTL egyszerűen nem akarja a saját művét szoci előadásban viszontlátni? Lásd Bayer esete a versíró hölggyel, nemrég.

3. Miért van nekem olyan érzésem, hogy te már-már konspiratív értékelést feltételezel az egyszerű népeket illetően? Tessék itt van kicsit visszább Husz kolléga kommentjének utolsó sora - nem őt akarom bántani, eszemben sincs; a kollégáim fogadtak ma ugyanígy. Blogok olvasata nélkül, taktikai latolgatások nélkül, színtisztán zsigerből.
@nincs_itt:
Az én devizaproblemathikámat ne olgya meg, jó?
Pont elég vót a senatorasszony szakértelme, többet segíccségként nem kérnék, de azt igen határozottan!!
@Légifarkas:

Milyen olvasata van még azon kívül? A tartalma? Hadd ne említsem, mennyire kreatív.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Ebben a kohn-textusban, hogy ugrott be neked a kósa?
A zsidók művelt emberek, szóval??
@Knósszosz: Teccett vóna máshová ikszelni! (igaz, akkor is ezt kaptad volna..:-)
@nincs_itt: a "concrete shoe"-t ismered?

www.urbandictionary.com/define.php?term=concrete%20shoes

Vagy az AC/DC "Dirty Deeds Done Dirt Cheap" c. szörnyen aktuális dalában elhangzik.

www.youtube.com/watch?v=Z_t5GPbp5IY
@Knósszosz: Csak 1 megoldás/helyes válasz létezik...szerintem.
@Mariann19:
Csókolom!

Mit tetszett hallani erről a remek üzletről a múlt hónap elején?

"Elérte a nemzetközi sajtó érdeklődési szintjét a tegnapi 3,25 milliárd értékű magyar dollárkötvény-kibocsátás ténye. Amint arról a Wall Street Journal is beszámol, az öt- és tízéves kötvényeken 335-345 bázispontos prémium kamatot realizálhatnak az amerikai befektetési házak, de ezzel együtt végleg a süllyesztőbe kerülhet az IMF-hitelmegállapodás kérdése, hiszen az idei évre már most biztosítva van a devizaadósság finanszírozása."

profitline.hu/hircentrum/hir/281737/EUR/HUF-%E2%80%93-Nagyot-kaszalnak-az-amerikai-befektetok

Tényleg az amerikai nyugdíjalapok vásároltak be belőle, merthogy 2% körül tudtak eddig csak profitot produkálni az eddigi befektetéseikből?
Szóval, akkor mi finanszírozzuk az amerikai nyugdíjasok gondtalan életét mostantól?
@Knósszosz: úgy tudom a debreceni Kossuth teret a népnyelv nemes egyszerűséggel Kósa térnek mondja.
@aranyhorcsog:
Megfejtenéd nekem...
Durva ciki, de én nem beszélni jól inglisch, nem is törexem, nekem elég a dájcs, errefelé...
@Bakter: a helyes válaszok:
1. születésedtől az Alap teljes jogú tagja vagy, járulékaid felvételéhez légy szíves elfoglalni a helyedet a sor végén; kiszolgálás érkezési sorrendben, így elképzelhető, hogy neked már csak a vécédeszka jut, de ha az szaros volna, csak át kell állnod az Állampolgári Kifogásokat Rögzítő Hivatal sorának végére, és az ügyintéző rögzíteni fogja a panaszodat a 2030-as kormány hatáskörébe utalással együtt.

2. Mi lenne a forinttal? Semmi. Mindenki hoz magával még egyet, amikor boltba indul...
@Husz_János_Puszita: a tartalmáról nem tudok vitatkozni, a te kommentedet csak azért említettem (utólag is bocs a citálásért), mert láthatóan még mindig vannak olyan optimista emberek, akik tök logikusan levezetnek valamit - ám arról megfeledkeznek, hogy ez a nép nem az a nép. Ha az éjszakásnak elmesélném GeoCracker verzióját, úgy körberöhögne, hogy nem találnám meg a kijáratot...
@nincs_itt: maffia kivégzési formája.
konkurens maffiózót beleállítják a gyorsan kötő cementbe. Ez lesz a "cipője". Aztán meg mehet a halak közé.

Concrete-shoe

Nekem ez jut eszembe a "gránit szilárdság" kifejezésről mert olyan rossz vagyok.
(Van okom rá)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Én nem oda X-eltem!
Kéretik nem feltételezni rólam ilyesmit!
Na!
@Husz_János_Puszita: Nem tisztem védeni az mszp-t, de ha már rajtam maradt, mint szamáron fül :-) :
Az RTL a saját adásában csak akkor tud értelmesen érvelni, ha ennek nem a jogi (aszerint nem loptak), hanem morális oldalát domborítják. Az RTL-t meg nem a morálisan magas szintje miat szeretik. Ha pedig önmaguk megerősítése érdekében behozzák a TEK-et a képbe, akkor vissza is fordulhat.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Inkább csak szimpla Senkiházi!
Azt mondták régen, hogy Kohn bácsi akkor már pofátlan volt, ha 5 % kamatot kért - a saját pénze után.
Ezek meg... :((
@Husz_János_Puszita: Módosítok, a jelen tudásom szerint jogilag rendben van. Persze, tévedhetek.
@Knósszosz:
"Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló."

Véged!:-D
@GeoCracker: Ha a népek beveszik a fidesz furmányos csűrcsavarását, akkor a maszop-ét is meg lehetne csavarintani úgy, hogy a pógár rábólincson.
@GeoCracker: Amíg az RTL Klub egy (média)hatalom (és az), addig nem jó velük kekeckedni, azt vallom én is azért..
@épészmérnök: Sajnos ez így nem igaz, Te is tudhatnád, még onnan, a távolból is!
A Finesznek pár év gyakorlata már van ebben!
@Légifarkas:

Azt nem látom, kit akarnak megnyerni vele a szocik?

- Az ősszoci szavazókat nem kell, ők még azt hiszik, vissza lehet csinálni a kádárizmust. Vagy észre sem vették, hogy vége van.
- Akit ígéretekkel, populizmussal meg lehet venni? Abban sokkal jobb a Fidesz, nála a pénz és a média.
- Fideszesek egy vallási szekta, őket nem tudják megszólítani.
- A politikából kiábrándultaknak tele a hócipőjük a sárdobálással ( kampányfilm ). Értelmes alternatívára várnak, nem közhelyekre.

Ki van még?
@Légifarkas: Ha visszaolvasol nem azt írtam, hogy feltétlen nem, hanem hogy nem feltétlen. Kértél egy kifejtést, leírtam, mint egy olvasatát a helyzetnek. Nem hiszem, hogy gyengébb vagy erősebb vélemény, mint a Tied, hanem legfeljebb más :-) De levezethető.
S ez a nép pomt az a nép ahol akár működhet is.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
"Akkor mesélek.
Hajóztunk erre meg arra. Locs-pocs megez-megaz..."
www.youtube.com/watch?v=sg5G_nxOy2E
+bónusz: a kispesti piacon hallottam két jobbikos aktivistától, akik a "barrikád" nevezetű tipográfiai anomáliát népszerűsítették ipeg, hogy a kósa biboldó.
Ez kétséget kizáróan igaz, mert ketten is állították, sőt, egy harmadik atyafi is csatlakozott hozzájuk, aki csak árnyalatnyival volt részegebb, mint ők.

Oda kell figyelni az ilyesmire, sok múlhat még az éberségünkön, én mondom!
@GeoCracker:

Na jó én elfogult vagyok a szocikkal, mert mindent képviselnek a szememben, ami megakadályozta, hogy áttérjünk egy modern, kapitalista piacgazdaságra. Mutyi, felelőtlenség, tehetetlenség, paternalizmus, állam bácsi óvodája, stb.

Oké nem vegzállak.:D
@Husz_János_Puszita: közelítsd meg fordítva. Mi van, ha nem célcsoportot választottak, és azoknak szólt volna, hanem csináltak valamit, és aki magáévá teszi, az máris nyereség? Ha olyan aggasztóan semmitmondó lennék, mint az MSZP, lehet, nekem is eszembe jutna, hogy tűz a sűrűjébe, majd csak eltalál valakit... :-)
@Husz_János_Puszita:
Ebben igazad is van!
Majd jöttek a narancsbolsik és tökélyre fejlesztették a mutyit, a felelőtlenséget, tehetetlenséget, paternalizmust, állam bácsi óvodájának a homokozójában a lapátolást...
Mindezt leöntve "nemzetiesch" mázzal és a lopások soha nem látott mértékével.
ÉLJEN A PÁRT!
@aranyhorcsog:
Debrecenben nem vagyok otthon, sajnos.
A várossal kapcsolatban két dologot tudok:
1-Kósa egy kőszáli poloska
2-A Tankcsapda a kedvencem!

Itt ki is merült, a cívis városról alkotott ismereteim sora.
Nem azért mert nem szeretem, csak mert nem ismerem.
Ha ismered és kedveled, küldj anyagot!
Én nyitott vagyok mindenre.

Köszi!
@GeoCracker: félreértettél. A te verziód logikus, szépen felépített, annyira tökéletesen hangzik, hogy valahol egyszerűen muszáj sántítania a dolognak. És szerintem ez a pont az emberek fejénél van, a többség az életben nem fog ennyit analizálni.
Ha Mesterházy elolvasta, amit írtál, még büszke is lehetne magára. Csak én úgy érzem, illetéktelenül, mert amit a te eszed kitermelt, az nála max. az utólagos "Öbazmeg, tényleg" fíling lehet...
@GeoCracker:
Hát, szerintem sem!-:))
Most, hogy történt ami történt, nem is tudom mihez lehetne hasonlítani a forintot?

Ötlet?
@Knósszosz: Nabazz, most megint Hoféliát köll hallgatnom egész estve? :-P
@épészmérnök: @mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Anno leírtam, és fenntartom, hogy hülyeség ugyanarra a porondra menni verekedni, ahol a kormánypártoknak nagyobb a rutinja.
"Ha tehát az ellenzék beszáll ebbe a játékba, és a Fidesz korábbi módszereit használja, akkor könnyen úgy járhat, hogy a kormányzat kialakította pályán akar focizni. Ott viszont a kormányzati szakik leránthatják a saját szintjükre, és ott legyőzhetik a rutinjukkal. "
@Knósszosz:

:)))))))))

Ezeknek józanul is mindenki zsidó, aki nem tetszik nekik valamiért:)) Úgyhogy, algopirinnél erősebb mérget ne vegyél az infó helytállóságát illetően.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: 1.25 mrd -ot 5 éves futamidővel 4%-os, 2 mrd-ot 10 éves futamidővel 5.4%-os kamattal adtunk el.
Ennek oka, hogy 2013-ban 5.1 mrd devizaadósság törlesztése esedékes, ez lesz a visszafizetés egyik forrása. Az a vélemény, hogy az USA a hitelminősítők kedvezőtlen besorolása ellenére szívesen vették a dollárkötvényeket a magas hozamok fényében.
Jó a következtetésed, relatíve mi fizetjük meg az amerikai nyugdíjasok jólétét a kíváló hozamok által.
Utólag köszönök. Szia Boli!
@Knósszosz: Valahol már betettem a linket, hogy a hírcsárda fél éve megmondta a tutit :-)
@Légifarkas:

Szerintem eleve rossz stratégia, nem választani célcsoportot. Mondjuk a szocik 3 éve azt gondolják, csak meg kell várniuk a kiábrándult szavazókat ölbe tett kézzel. Tudom, mert anyám rendszeresen jár a gyűléseikre. Legutóbb olyan dühösen jött haza, azt hittem rá tudom beszélni a Bajnaira, de nem.:D Ő az ősszoci szavazó.
@GeoCracker: Mi lenne, ha egyszer a bides életbe nem ködösítenének valakik? Csoda..asszem..
www.youtube.com/watch?v=GShCvqa53R8

Magának nincs képesítése :D
@Légifarkas: nna. Belső vihar is van, sőt újravágják - ami az eddigi logika alapján azt is jelenthetné, hogy beismerték, nem is pont úgy van az?
Öngól lett, gratulálok.
hvg.hu/itthon/20130304_MSZP_kampanyfilm_Werber_negativ
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Unorto doksz filmrendezők... pfejj!
Mieza szar?-:))
@Légifarkas: Perszehogy sántíthat az én verzióm is, s eszembe sincs azt hinni, hogy az mszp ilyen szépen felépített valamit. Nekem sokkal inkább az a gyanúm, hogy hagyták magukat berángatni egy porondra, ahova nem kellett volna. ld. @GeoCracker: -nél az idézetet.

Viszont akár még jól is ki lehet jönni a dologból, ha egy piszkosfred-szerű felállást végig tudnak játszani. De félek, hogy ehhez Mesterházy gyenge.
@Légifarkas: khmmmm.... ld. @GeoCracker: végét. Pedig akkor még azt a hírt nem is olvastam, amit linkeltél....
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ami most folyik, minőségileg más. Még mindig sokszor azt hiszem, egyszer majd felébredek belőle, annyira hihetetlen a 21. században.
@Knósszosz: Szar? A filmművészet csodáját leszarozod? Nem ismerlek innentől..:-(
@Orica Középföldi:
Most nem tervezek bevenni kemény drogot, ritkán kap el a mocsok, de mostan sikerült beletenyerelni a szarba.
Dádhás vagyok, beszéni deb tudok, és bék a batocsi is... bia basz lesz enek a béke?
@Husz_János_Puszita: mondd meg édesanyádnak, hogy ha ők, az ősszavazók nem kezdik esernyővel fejbeverni a jelölteket a jobb útra térítés érdekében, akkor 2014-ben lesz az utolsó gyűlés, de azon is csak a feloszlásukat jelentik be... És édesanyád akkor lesz csak igazán dühös, ugyanis a bölények rájuk, ősszavazókra fogják kenni az egészet.
@Légifarkas:
DE hogy ne hagyjam szó nélkül, ha talán okafogyott is. Éppen az emeberi eccerűségre lehetett volna játszani.
Lehet, hogy ahol én dolgoztam anno vidéken különleges népek éltek, de ott a kocsma erősan úgy működött, hogy
"-bakker, a szocik loptak;
- jóvanna, loptak, de mindég loptak. meg ezek is loptak, de most nem hazudtak apám"
S ezen ponton jétszhatott volna, hogy biza a tényszerűséget nem vonták kétségbe.
S éppen ezért nem lett volna szabad kiengedni ebből a körből a kérdést. Sőt, Piszok Alfréd receptje alapján éppenhogy rá is játszhattak volna. Pont ezt hagsúlyozva.
@Orica Középföldi:
Nem véletlenül indítanak a trollok azzal mindig (szegénykéim), hogy zsidók vagyunk.
Miket mondhatnak ezek pl. Deutsch Tompikára! Bele se merek gondolni... :D

@Husz_János_Puszita:
Igen, ezek több klasszissal többet lopnak! :((
Ráadásul a kolompra felkötötték a nemzeti színű szalagot és a magyar birka szépen ballag utána.

@Mariann19:
Mert mi ezt is megtehetjük!

Ezt Piktorék hogyan magyarázzák? Mert hogy lapítás van ebben a témában nagyon, a szárnyas kedvenc sajtóvégtermékei is lapít...
Ki érti ezt? :D
A mocskos kapitalisták meg elégedetten dörzsölgetik a piszkos mancsaikat! :)) Váááá...
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Uláccik kezdesz fáradni...:((
Vagy én nem vótam 1-értelemezésű
Az el-kászikusokat én is megszereztem, termésszetesen legállisan.

'setleg ezel ki en gesztelhetnélek:
24.media.tumblr.com/tumblr_lgbeo2mHM61qztbnpo1_400.jpg

dzsó étvágyat!
@GeoCracker: esküszöm, el fogom ismerni, ha jól jönnek ki belőle, de ha azt a hírt még egyszer elolvasom, csak hüledezni tudok ezen az elképzelésen :-) Ha a párton belül ekkora zúgolódást keltett a film, nehezen lesz belőle tűzerő.
@aranyhorcsog: áááá, köcsögöm széken!! A halakkal beszélget... a delikvens.Hmm, megfontolandó...
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): muszály is megnéznem (ugye elég nerkompitabilis? )
A gépet, ami azt mondja Ni. itt egy PITY :-)
@GeoCracker:
Utána kell néznem, nem emlékszem rá.
Ha segítenél...
@Knósszosz: Ki se merem mondani... Inkább körberajzolom, mint Doszpot a zelhunytat.
Disztingvált, angolos távozás a NER hímes mezejéről... Ahogy asztat kevésbé cizellált barátom fogalmazta meg, desztilláljunk innen, de qrva gyorsan ám!
Én szót fogadtam neki...
@Légifarkas: pont azért hivatkoztam a korábban írtakra, hogy Mesterházy ehhez gyenge. Gyengének is bizonyult. Nem fogtok szeretni, de egy ilyenből kijönni minimum egy gyurcsányi vagy orbáni alkat kell.
@GeoCracker: Meg van nézve a helles fog a lom!

Kerényi nertársnak ajánlva meg ez:
www.youtube.com/watch?v=3jAKSxe8kFI

Mű v észi szabaccságot, de azonnyal!
@GeoCracker: nálunk a kocsmában ittak, és az volt a jó csávó, aki ehhez a fedezetet biztosította. Párszor bementem cigiért, de a beszélgetési kísérleteknek mindig ott lett vége, hogy "te tanútt ember vagy, meg kocsival jöttél, nem híssz meg egy fröccsre?". Nekik műsort E. Mónika készít...

A filmhez még annyit, hogy mennyire más lett volna az enyém. A 19 percből max. 30 mp a Fideszé, hiszen mi az a Fidesz, meg mennyit eszik százon; 1 perc a "ki vagyok, honnan jöttem, kik állnak mellettem", nyakkendő nem kötelező, de azért nézzünk ki valahogy; és a maradék időben arról, hogy mit akarunk csinálni, hová akarunk eljutni, sokszor elmondva közben, hogy ehhez mindenkire szükség van, fiataltól az idősekig. Szakdogát se úgy kellett megírni, hogy a tavalyiakban mi volt szar, kit érdekel az.
Sokan fogják még a jövőképet hiányolni az elkövetkezendő kb. 400 nap alatt, és attól félek, nem csak a szocik mögül. Itt mutogatni kell, és relativizálni - a rábaszás garantált.
@Légifarkas: Kocsmája válogatta. A kék egérnél (pléhbódé az állomásnál kékre festve) az emberek betámasztották a felest, oszt le se. Benn a faluban olykor már politikusra és filozofusra itták magukat.
Igaz, nem járok kocsival :-) S tudták, hogy kutató nem keres annyit, hoyg meghíjjon bárkit.

Amúgy egyet értünk. Vmi ilyesmit óbégattam én is sokszor. Olyasmit, hogy pozitív kampány kéne. A mit akarok csinálni ahelyett, hogy mit ugat rosszul a msáik.
A szegénységgel kapcs le is írtam a minap.
"Elindulnak-e például olyan állami beruházások, melyek alkalmasak a munkanélküliség piaci béren megfizetett csökkentésére, vagy sem? Az unortodox workfare, és az eddig eltelt kormányzati időszak erre a kérdésre a nemleges választ valószínűsíti. S alighanem ez az a pont, ahol az utcaszintről szinte ezoterikus magasságokban folyni látszó viták helyett az ellenzéknek is igen komoly válaszadási kényszere van, illetve lehetne. "
endresy.blogspot.hu/2013/03/szegenyseg-egy-jegybanki-mesemondoval.html
@Husz_János_Puszita: "Megakadt a film, levetíteni sem tudták rendesen, aztán kiderült hogy lopták az RTL-től. Tipikus szoci tempó."

és már Puskás özvegye is tiltakozik. :(

www.foci24.net/index.php?ugras=hirolvaso&hirszama=102250&qq=rss
@Légifarkas:

Sajnos nem az építő kritika, hanem a frusztrációból fakadó kontrollálatlan indulat az úr.
Azért vigasztaló, hogy szegény tündérfelelősünk nem fog beleéhezni, abba angy jegybankságba
www.blikk.hu/blikk_aktualis/580-ezer-plusz-es-luxus-jar-matolcsynak-2177497
Közben a törökök is belehúznak. :)

‎"A következő évszázad török évszázad lesz." Mondta Törökország 1983–1992 közötti miniszterelnöke majd elnöke, Turgut Özal. A jóslat bejönni látszik. Ma Törökország a világ legnagyobb gazdaságait tömörítő G20 csoportosulás tagja, rohamtempóban zárkózik fel a fejlett uniós gazdaságokhoz, olyan növekedési mutatókat produkálva, melyekről Nyugaton jelenleg álmodni sem mernek."

hvg.hu/gazdasag/20130304_Allah_segedelmevel_lekorozik_Europat
@GeoCracker: Értelmetlenségi sport és fedett-pályás is:
www.youtube.com/watch?NR=1&v=_1PM97nmjFU&feature=endscreen

Ki a király? A Zimbó Dzsimmi!

Jój'szak, kellemetes fingreszelést a továbbiakban is!:-P
@GeoCracker: Nyugdíjpénztár, mit nem hallok? Azok az eltőzsdézők? Há'akkó'?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Bazz!!
Basil Waczak, az nekem ikon!
Ahogyan Csekk kisasszonnyal kedvencünk a csengetett mylord.
A kemotoksz ott van a spájzba?
Mán mer tudod mitől döglik a döglégy...
@GeoCracker:
De jó!
Ha nem haragudol, holnap evvel kezdenék, jó?
Pici kitérő: volt olyan, hogy megváltoztattad a véleményed valakiről?
Olyan valakiről, akit elutasítottál, de aztán megismerted és elismerted azt, amit értékként képvisel?

Nem várok ma este választ, csak kíváncsi vagyok. Én mostanában sűrűn belefutok a saját hülyeségembe, e-tárgyban.
Most épp színészekről volna szó, ha már említettem a dolgot. Naná, hogy nőkről, persze.

Majd holnap gondoljuk tovább, ha lesz kedved.
Jó éjt!
@GeoCracker:

ez a hír járja és minő

www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/kiakadtak-rivalisai-byealex-gyozelmen-2177371

brühühühü

hogy mik vagynak

és közben matolcsy-k jönnek matolcsy-k mennek és a ByeAlex meg véresre nyeri...
@Knósszosz: Jobbulást :-)
Meg jó pihenést :-)

Ami a véleményeket illeti. Ha tehetem igyekszem kialakítani a magamét. S igen volt olyan, hogy megismerve jobban valakit, vagy a körülményeit, előéletét rugalmasabban kezdtem kezelni a korábbi véleményemet.
De igyekszem inkább az adott helyzetet, cselekvést megítélni, mint az embert. (Hülyeséget csinálsz vs. hülye vagy).
De ettől még persze emberből vagyok számít a szimpátia, és millió más.
Ám nem hiszem, hogy ezzel egyedül lennék.

Ha nem erre gondoltál, akkor majd máskor folyt köv.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Szó volt arról is, hogy a Putyinnal való találkozáskor az oroszok 4.6 mrd dollár kötvényt jegyeznének 2.25%-os kamatra. Orbán ezért volt fagyos az IMF-fel.
Giro Szász ezt a hírt Gyulán cáfolta.
Az egész ügyet a HVG hozta le.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
A dzsimi ász!
Tök.
Jó éjt kedves kollegína, a shawarmát ne dobja ki az ablakon, ha szabad kérnem!

Ízlelje meg, aztán burkolja be az egészet, igen jó étvággyal!
Mi jobbat kívánhatnék??
Ja, azt is-:)) de ne én fogalmazzam mán meg!!
@rodeo36: fúj, hogy meri. most, hogy izzik a jegybankban az aláírótolllllll.
@GeoCracker:
Pont erre, Neked is kurva jó éjt!!
A HVG-cikkéből az derül ki, hogy Mesterházy kampányszakembernek képzeli magát, egyedül döntött a filmről a hozzá közelálló kreatívokkal.
Ez félelmetesen dilettáns hozzáállás. És azért azt is megkapargatnám, hogy per pill melyik "kreatívnak" van videogyártó studiója. 18 millába került a film. Klájne fise gute fise.

hvg.hu/itthon/20130304_MSZP_kampanyfilm_Werber_negativ
Amilyen hisztit csinált a kormánypárt és Öcsi bácsi igen feledékeny özvegye ennek a szoci filmnek, ez akkora reklámkampány, hogy a szocik csak köszönetet mondhatnak a fidesznek. Jó sok lóvét megspóróltak nekik.
@épészmérnök: percenként közel egymillióért... na mindegy. Kreatívan elmehetnek a büdös francba.
Biztosan kiválóan szerepelnének egy összefogásban, ha házon belül erre képesek. Tegnap feszegettük itt valakivel a partizánakciók hatékonyságát, neszebazmeg, jól sikerült...
@csak egy néző: ilyesmit feszegettem én is korábban. De ahhoz most túlspilázták kicsit.

@épészmérnök:
@Légifarkas: igen, ez nem is annyira kis pénz tulajdonképpen.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Ezt Piktorék hogyan magyarázzák? Mert hogy lapítás van ebben a témában nagyon, a szárnyas kedvenc sajtóvégtermékei is lapít..."

Ez az ára annak, hogy senki se szóljon bele abba, mit és hogyan költségvet, költ, dotál az állam/orbán Viktor.
S miután ezt ugye mi fizetjük, neki megéri a plusz kamat.

Az usások nyugdíjasai, alapkezelői meg dörzsölik a kezüket, a szokásos kamat másfél-kétszeresét kapják...és egyébként se csirkefarháton élnek.
@Mariann19:

csak nem képzeled, hogy a Putyin vagy akármelyik bankárja hülye? azt a 4.6 milliárd dollárt egy meghatározott izére kell fordítani vagy jönnek a MIG-ek

brühühühü

a zájemef nem ilyen kemény...lehet, hogy PUtyin is a zájemeftől kölcsönzi ugyanezt 1.75-ért és még így is nyer?
@rodeo36:
"a zájemef nem ilyen kemény...lehet, hogy PUtyin is a zájemeftől kölcsönzi ugyanezt 1.75-ért és még így is nyer?"

Nem is rossz feltételezés. Ugye, nem a Hír TV-ben hallottad?

:-)))).
@Bakter:
AkarJON nyerni az ellenzék? Padlóra vitt gazdasággal, bebetonozott ellenállókkal, és az összes "nem gondoltam volna, hogy mindez a nyakamba folyik" következménnyel? Vagy hagyja még egy ciklusra Orbánt, hogy végleg elintézhesse magát?
@Légifarkas:
Lehet, hogy öngól, de egyes értékelései nagyobbak!
"Fodor Csaba szerint az MSZP filmjében a kormányzat bírálata során olyan képi túlzásokkal él, amely távol áll az ország többségének valóságról alkotott képétől. Ezzel a választók nagyobb részénél a kívánttal ellentétes hatást érhet el a videó. Kizárt, hogy a bizonytalan vagy rejtőzködő szavazópolgárok e film hatására lennének a jövőben MSZP-sek – tette hozzá a Nézőpont Intézet elemzője."
www.hirado.hu/Hirek/2013/03/05/20/Elemzok_Erre_szamithat_az_MSZP.aspx?source=hirkereso
Tehát: "képi túlzások" "amely távol áll az ország többségének a valóságról alkotott képétől"
Lásd még: No de Lajos, Te a szemednek hiszel és nem Nekem? - alatt.
@kekex: a kollégák máig sem nézték meg (én sem, de ez nem releváns, mert sosem nézek meg semmit). Kilenc, a Fideszt rühellő ember közül egyet sem érdekelt annyira, hogy belenézzen, pedig olvasták az összes tiltakozást TEK-től Blikk-ig; ha megkérdezem, miért nem, a legjellemzőbb válasz a "fasztseérdekli".
Szerintem az MSZP valóságról alkotott képe kibaszottul távol áll attól, amilyen képet a népek alkotnak.
süti beállítások módosítása