Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.03.04. 04:23 Fabius

Matolcsy cirkusz, világszám!

Címkék: gazdaság fidesz mnb varga mihály matolcsy györgy

"Tátong a sötétség, a drót remeg a lábam alatt,
kacag a lelátó, a menedzserek zsebe dagad.
A csodára várnak, ám előtte én jövök,
de a fenevad szemébe senki sem röhög"

(via)

Kusza Szem jobbkéz még kívül toporog az MNB küszöbén ma reggel, de biztos ami fix, a hangulatjavító nyaktilót jókor időben, még pénteken betolatta az udvarra, jelezvén az értetleneknek: Innentől ő maga élet halál ura, a kéz amit nyalni kell vagy vesztőhelyre küld. Remélem a bevonulása megfelelően tündérmeseszerűre lesz komponálva, mittom fehér paripán vonulva és csujogató békemenet által kísérve, egyik kezében Simor levágott fejével, a másikban a hadizsákmányt jelentő kasszakulccsal. 

matolcsy bevonul.jpg

Végül is semmi meglepő nincs abban, ha a jobbkéz lemásolja A Fejben meglévő mintát, és amit az csinál az országgal nagyban, emez megteszi a jegybankban kicsiben. Nincs lacafaca, Migyurink a tejhatalmat akarja és punktum. Ő maga lesz a munkafelvételis, a bérügyes, de talán a portás, udvaros, takarító és a biztonsági őr is. Senki semmit nem írhat alá, nem intézkedhet, az alelnököknek kéredzkedni kell az EKB rendezvényeire is a frissen kinevezett, minisztériumból honosított főigazgató Wiedermann Helgától. Jegyezzük meg a nevet, sokat fogjuk hallani a következő 6 évben. 

Addig normálisnak is számítana a dolog, hogy az új jegybankelnök viszi a saját stábját, és a régiek egy részének megköszöni a részvételt. Ami aggasztó az az, hogy a Fidesz kinyírta már a közgazdászok egy részét, a többiekkel nem áll szóba, így érdemi munkát végezni tudó mozgatható gazdasági szakembergárdája gyakorlatilag nincs. Magyarul nem azzal van a fő baj, hogy Matolcsy emberei, hanem, hogy például Cséfalvay Zoltán NGM stratégiai államtitkár nem közgazdász, hanem történelem-földrajz szakos tanár. Aki a nagy büdösben faszául és kizökkenthetetlenül felmondja a tündérmesét bemagolás után, de azért a jegybank ettől talán valamivel nagyobb szakértelmet igényelne. Ha a kirúgottak helyére ez a szakmai színvonal kerül, akkor az Úristen képében tetszelgő kretént rettegni fogják és a kezét is bizonnyal megnyalják a vazallusok, de a szakmai munka helyét kitöltik majd az értetlen ábrázatok és idióta magyarázatok, ahogy azt a Gyuri irányítása alatt a Nemzetgazdasági Minihisztériumtól is tapasztaltuk. Arról nem beszélve, hogy ha nagyon felügyelet nélkül hagyják a félkegyelműt, akkor az képes rajzolni hóttkomolyan olyan csuda grafikonokat okostanulmányba, hogy zokogva röhög rajta a komplett közgazdász szakma. 

matolcsy bevonul3.jpg

Ezen kívül ez a központosítás minden, csak nem a munka hatékony megosztása és a munkaerő eredménycentrikus felhasználása. Akinek ki van adva, hogy munkaidőben ne gondolkozzon, ne tegyen önállóan semmit, a részfeladatait is hagyassa jóvá a kápóval mielőtt bármihez hozzáfog, az pont bele fog szarni az egésznek a közepébe. Mert így jár a legjobban, saját magára nézve ez a mentalitás jár a legkevesebb kockázattal. Beleszarás közben nem tud hibázni, nem fordul elő véletlenül sem, hogy Helga naccságával nem engedélyeztet valamit mert az éppen kávézik, cserébe tuti biztosan elkerüli a rögtönítélő Matolcsy Vésztörvényszéket és a kollégái vérétől iszamos nyaktilót az udvaron. 

Nem cuki? 

Miközben a Kusza Szemet váltó Varga már vasárnap arról beszélt, hogy "a gazdaságpolitika irányai, céljai nem, az eszközei azonban változhatnak", szükségesnek nevezve a normálisan működő bankrendszert és a kiszámíthatóságot   - vagyis elkezdte szépen lassan már a hétvégén kikukázni a matolcsyzmust, azt a  félkegyelmű most a jegybankba honosítja befelé. Az jutott eszembe, hogy a Fényességes Győzelem után rögtön megindított kiheréljük Simort hadjárat idején a Wall Street Journalban megjelent karikatúrát vajon mennyi idő múlva fogják újrarajzolni a napi állásnak megfelelő tartalmúra? 

matolcsy bevonul 2.jpg

Azért ez a nagyszerű ember még utolsó miniszterként eltöltött pillanataiban tett róla, hogy utódjának első munkanapján a szopórollerezés jusson eszébe a lehetőleg minden másodpercben. A legfrissebb Matolcsy-saláta adótörvényeket látva két dolog biztos, Vargának kicsit napolni kell még a kiszámíthatóságról szőtt álmait, és az Orbán-Kusza Szem kettős valamiféle szimbiózisban él. Kíváncsi lennék kettejük közül melyik a domináns fél, melyik örökíti a másikra ezt az utánam csak a betonba öntött szarhalom maradhat, változás az ne legyen(!) dolgot, ami a mostani Matolcsy salátából éppen úgy visszaköszön, mint az alaptörvénybe betonozott - majd kitolt és elhalasztott, szopjon vele más - adósságplafonból. Bár, ha jobban belegondolunk tulajdonképpen mindegy. A normális működéshez így is, úgy is valami kisebb csoda kéne, eszközváltásnak eladni próbált irányváltással, újragondolt stratégiával, a gazdasági növekedés beindításával, növelés helyett az infláció csökkentésével. Ugyanis ebben a szereposztásban már édeskevés lesz, ha a Nemzeti Porondmester úr után kibattyog a porond közepére a csörgősipkás zenebohóc, letolja a gatyáját és farpofái közül recsegősen trombitálja:

- Tráráráráráráááááá! Matolcsy cirkusz, világszám! 

485 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr665115502

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A sárban dagonyázó disznó mosolya sohasem őszinte! 2013.03.04. 11:21:02

Kicsit elmaradtam mostanság a bejegyzésekkel, de hát ilyen az élet, zajlik, még sincs időnk semmire. A ház lassan, de biztosan halad a metamorfózis rögös útján. Az utolsó nekifutás a falak ledöntése volt. Miután röviden elmondtam a ház újraegyesítési t...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.04. 11:00:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Az Unortodox elszabadul 2013.03.04. 10:05:17

Bombasztikus filmelőzetes! Az első magyar közgazdaságtani akcióthriller. "Sok ötletet merítettem belőle" - Quentin Tarantino. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.            

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Knósszosz: Úriember biztosat nem tesz meg..mondom, Úriember, nem Kósa Lajos!
@GeoCracker:
Azt is átírják?
Mire?
Tugrikra?
@GeoCracker:

Elfelejted, hogy az ország nagyobb része nem a netről, hanem az RTL-ből tájékozódik. Hozzájuk az jut el, hogy megint loptak a szocik. Szarvashibát követtek el.
@rodeo36: A Nemzetit majd megtöltik gimnazistákkal. Örülni fognak a színészek.
@GeoCracker: talán három kérdésem volna minderre, mellesleg hozzátenném, a filmet nem láttam, technikai okok miatt nem is fogom. Szóval:

1. Mi lehet hangosabb ma Magyarországon, egy kampányfilm mondanivalója, vagy pl ez: index.hu/belfold/2013/03/04/bartok_bela_szerzoi_jogainak_orokose_is_tiltakozik_az_mszp-s_kampanyfilm_miatt/ ?

2. Hogyan validálhatná a film tartalmát az, hogy a készítő reklamál az átvétel miatt? Nem képzelhető el, hogy az RTL egyszerűen nem akarja a saját művét szoci előadásban viszontlátni? Lásd Bayer esete a versíró hölggyel, nemrég.

3. Miért van nekem olyan érzésem, hogy te már-már konspiratív értékelést feltételezel az egyszerű népeket illetően? Tessék itt van kicsit visszább Husz kolléga kommentjének utolsó sora - nem őt akarom bántani, eszemben sincs; a kollégáim fogadtak ma ugyanígy. Blogok olvasata nélkül, taktikai latolgatások nélkül, színtisztán zsigerből.
@nincs_itt:
Az én devizaproblemathikámat ne olgya meg, jó?
Pont elég vót a senatorasszony szakértelme, többet segíccségként nem kérnék, de azt igen határozottan!!
@Légifarkas:

Milyen olvasata van még azon kívül? A tartalma? Hadd ne említsem, mennyire kreatív.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Ebben a kohn-textusban, hogy ugrott be neked a kósa?
A zsidók művelt emberek, szóval??
@Knósszosz: Teccett vóna máshová ikszelni! (igaz, akkor is ezt kaptad volna..:-)
@nincs_itt: a "concrete shoe"-t ismered?

www.urbandictionary.com/define.php?term=concrete%20shoes

Vagy az AC/DC "Dirty Deeds Done Dirt Cheap" c. szörnyen aktuális dalában elhangzik.

www.youtube.com/watch?v=Z_t5GPbp5IY
@Knósszosz: Csak 1 megoldás/helyes válasz létezik...szerintem.
@Mariann19:
Csókolom!

Mit tetszett hallani erről a remek üzletről a múlt hónap elején?

"Elérte a nemzetközi sajtó érdeklődési szintjét a tegnapi 3,25 milliárd értékű magyar dollárkötvény-kibocsátás ténye. Amint arról a Wall Street Journal is beszámol, az öt- és tízéves kötvényeken 335-345 bázispontos prémium kamatot realizálhatnak az amerikai befektetési házak, de ezzel együtt végleg a süllyesztőbe kerülhet az IMF-hitelmegállapodás kérdése, hiszen az idei évre már most biztosítva van a devizaadósság finanszírozása."

profitline.hu/hircentrum/hir/281737/EUR/HUF-%E2%80%93-Nagyot-kaszalnak-az-amerikai-befektetok

Tényleg az amerikai nyugdíjalapok vásároltak be belőle, merthogy 2% körül tudtak eddig csak profitot produkálni az eddigi befektetéseikből?
Szóval, akkor mi finanszírozzuk az amerikai nyugdíjasok gondtalan életét mostantól?
@Knósszosz: úgy tudom a debreceni Kossuth teret a népnyelv nemes egyszerűséggel Kósa térnek mondja.
@aranyhorcsog:
Megfejtenéd nekem...
Durva ciki, de én nem beszélni jól inglisch, nem is törexem, nekem elég a dájcs, errefelé...
@Bakter: a helyes válaszok:
1. születésedtől az Alap teljes jogú tagja vagy, járulékaid felvételéhez légy szíves elfoglalni a helyedet a sor végén; kiszolgálás érkezési sorrendben, így elképzelhető, hogy neked már csak a vécédeszka jut, de ha az szaros volna, csak át kell állnod az Állampolgári Kifogásokat Rögzítő Hivatal sorának végére, és az ügyintéző rögzíteni fogja a panaszodat a 2030-as kormány hatáskörébe utalással együtt.

2. Mi lenne a forinttal? Semmi. Mindenki hoz magával még egyet, amikor boltba indul...
@Husz_János_Puszita: a tartalmáról nem tudok vitatkozni, a te kommentedet csak azért említettem (utólag is bocs a citálásért), mert láthatóan még mindig vannak olyan optimista emberek, akik tök logikusan levezetnek valamit - ám arról megfeledkeznek, hogy ez a nép nem az a nép. Ha az éjszakásnak elmesélném GeoCracker verzióját, úgy körberöhögne, hogy nem találnám meg a kijáratot...
@nincs_itt: maffia kivégzési formája.
konkurens maffiózót beleállítják a gyorsan kötő cementbe. Ez lesz a "cipője". Aztán meg mehet a halak közé.

Concrete-shoe

Nekem ez jut eszembe a "gránit szilárdság" kifejezésről mert olyan rossz vagyok.
(Van okom rá)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Én nem oda X-eltem!
Kéretik nem feltételezni rólam ilyesmit!
Na!
@Husz_János_Puszita: Nem tisztem védeni az mszp-t, de ha már rajtam maradt, mint szamáron fül :-) :
Az RTL a saját adásában csak akkor tud értelmesen érvelni, ha ennek nem a jogi (aszerint nem loptak), hanem morális oldalát domborítják. Az RTL-t meg nem a morálisan magas szintje miat szeretik. Ha pedig önmaguk megerősítése érdekében behozzák a TEK-et a képbe, akkor vissza is fordulhat.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Inkább csak szimpla Senkiházi!
Azt mondták régen, hogy Kohn bácsi akkor már pofátlan volt, ha 5 % kamatot kért - a saját pénze után.
Ezek meg... :((
@Husz_János_Puszita: Módosítok, a jelen tudásom szerint jogilag rendben van. Persze, tévedhetek.
@Knósszosz:
"Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló."

Véged!:-D
@GeoCracker: Ha a népek beveszik a fidesz furmányos csűrcsavarását, akkor a maszop-ét is meg lehetne csavarintani úgy, hogy a pógár rábólincson.
@GeoCracker: Amíg az RTL Klub egy (média)hatalom (és az), addig nem jó velük kekeckedni, azt vallom én is azért..
@épészmérnök: Sajnos ez így nem igaz, Te is tudhatnád, még onnan, a távolból is!
A Finesznek pár év gyakorlata már van ebben!
@Légifarkas:

Azt nem látom, kit akarnak megnyerni vele a szocik?

- Az ősszoci szavazókat nem kell, ők még azt hiszik, vissza lehet csinálni a kádárizmust. Vagy észre sem vették, hogy vége van.
- Akit ígéretekkel, populizmussal meg lehet venni? Abban sokkal jobb a Fidesz, nála a pénz és a média.
- Fideszesek egy vallási szekta, őket nem tudják megszólítani.
- A politikából kiábrándultaknak tele a hócipőjük a sárdobálással ( kampányfilm ). Értelmes alternatívára várnak, nem közhelyekre.

Ki van még?
@Légifarkas: Ha visszaolvasol nem azt írtam, hogy feltétlen nem, hanem hogy nem feltétlen. Kértél egy kifejtést, leírtam, mint egy olvasatát a helyzetnek. Nem hiszem, hogy gyengébb vagy erősebb vélemény, mint a Tied, hanem legfeljebb más :-) De levezethető.
S ez a nép pomt az a nép ahol akár működhet is.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
"Akkor mesélek.
Hajóztunk erre meg arra. Locs-pocs megez-megaz..."
www.youtube.com/watch?v=sg5G_nxOy2E
+bónusz: a kispesti piacon hallottam két jobbikos aktivistától, akik a "barrikád" nevezetű tipográfiai anomáliát népszerűsítették ipeg, hogy a kósa biboldó.
Ez kétséget kizáróan igaz, mert ketten is állították, sőt, egy harmadik atyafi is csatlakozott hozzájuk, aki csak árnyalatnyival volt részegebb, mint ők.

Oda kell figyelni az ilyesmire, sok múlhat még az éberségünkön, én mondom!
@GeoCracker:

Na jó én elfogult vagyok a szocikkal, mert mindent képviselnek a szememben, ami megakadályozta, hogy áttérjünk egy modern, kapitalista piacgazdaságra. Mutyi, felelőtlenség, tehetetlenség, paternalizmus, állam bácsi óvodája, stb.

Oké nem vegzállak.:D
@Husz_János_Puszita: közelítsd meg fordítva. Mi van, ha nem célcsoportot választottak, és azoknak szólt volna, hanem csináltak valamit, és aki magáévá teszi, az máris nyereség? Ha olyan aggasztóan semmitmondó lennék, mint az MSZP, lehet, nekem is eszembe jutna, hogy tűz a sűrűjébe, majd csak eltalál valakit... :-)
@Husz_János_Puszita:
Ebben igazad is van!
Majd jöttek a narancsbolsik és tökélyre fejlesztették a mutyit, a felelőtlenséget, tehetetlenséget, paternalizmust, állam bácsi óvodájának a homokozójában a lapátolást...
Mindezt leöntve "nemzetiesch" mázzal és a lopások soha nem látott mértékével.
ÉLJEN A PÁRT!
@aranyhorcsog:
Debrecenben nem vagyok otthon, sajnos.
A várossal kapcsolatban két dologot tudok:
1-Kósa egy kőszáli poloska
2-A Tankcsapda a kedvencem!

Itt ki is merült, a cívis városról alkotott ismereteim sora.
Nem azért mert nem szeretem, csak mert nem ismerem.
Ha ismered és kedveled, küldj anyagot!
Én nyitott vagyok mindenre.

Köszi!
@GeoCracker: félreértettél. A te verziód logikus, szépen felépített, annyira tökéletesen hangzik, hogy valahol egyszerűen muszáj sántítania a dolognak. És szerintem ez a pont az emberek fejénél van, a többség az életben nem fog ennyit analizálni.
Ha Mesterházy elolvasta, amit írtál, még büszke is lehetne magára. Csak én úgy érzem, illetéktelenül, mert amit a te eszed kitermelt, az nála max. az utólagos "Öbazmeg, tényleg" fíling lehet...
@GeoCracker:
Hát, szerintem sem!-:))
Most, hogy történt ami történt, nem is tudom mihez lehetne hasonlítani a forintot?

Ötlet?
@Knósszosz: Nabazz, most megint Hoféliát köll hallgatnom egész estve? :-P
@épészmérnök: @mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Anno leírtam, és fenntartom, hogy hülyeség ugyanarra a porondra menni verekedni, ahol a kormánypártoknak nagyobb a rutinja.
"Ha tehát az ellenzék beszáll ebbe a játékba, és a Fidesz korábbi módszereit használja, akkor könnyen úgy járhat, hogy a kormányzat kialakította pályán akar focizni. Ott viszont a kormányzati szakik leránthatják a saját szintjükre, és ott legyőzhetik a rutinjukkal. "
@Knósszosz:

:)))))))))

Ezeknek józanul is mindenki zsidó, aki nem tetszik nekik valamiért:)) Úgyhogy, algopirinnél erősebb mérget ne vegyél az infó helytállóságát illetően.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: 1.25 mrd -ot 5 éves futamidővel 4%-os, 2 mrd-ot 10 éves futamidővel 5.4%-os kamattal adtunk el.
Ennek oka, hogy 2013-ban 5.1 mrd devizaadósság törlesztése esedékes, ez lesz a visszafizetés egyik forrása. Az a vélemény, hogy az USA a hitelminősítők kedvezőtlen besorolása ellenére szívesen vették a dollárkötvényeket a magas hozamok fényében.
Jó a következtetésed, relatíve mi fizetjük meg az amerikai nyugdíjasok jólétét a kíváló hozamok által.
Utólag köszönök. Szia Boli!
@Knósszosz: Valahol már betettem a linket, hogy a hírcsárda fél éve megmondta a tutit :-)
@Légifarkas:

Szerintem eleve rossz stratégia, nem választani célcsoportot. Mondjuk a szocik 3 éve azt gondolják, csak meg kell várniuk a kiábrándult szavazókat ölbe tett kézzel. Tudom, mert anyám rendszeresen jár a gyűléseikre. Legutóbb olyan dühösen jött haza, azt hittem rá tudom beszélni a Bajnaira, de nem.:D Ő az ősszoci szavazó.
@GeoCracker: Mi lenne, ha egyszer a bides életbe nem ködösítenének valakik? Csoda..asszem..
www.youtube.com/watch?v=GShCvqa53R8

Magának nincs képesítése :D
@Légifarkas: nna. Belső vihar is van, sőt újravágják - ami az eddigi logika alapján azt is jelenthetné, hogy beismerték, nem is pont úgy van az?
Öngól lett, gratulálok.
hvg.hu/itthon/20130304_MSZP_kampanyfilm_Werber_negativ
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Unorto doksz filmrendezők... pfejj!
Mieza szar?-:))
@Légifarkas: Perszehogy sántíthat az én verzióm is, s eszembe sincs azt hinni, hogy az mszp ilyen szépen felépített valamit. Nekem sokkal inkább az a gyanúm, hogy hagyták magukat berángatni egy porondra, ahova nem kellett volna. ld. @GeoCracker: -nél az idézetet.

Viszont akár még jól is ki lehet jönni a dologból, ha egy piszkosfred-szerű felállást végig tudnak játszani. De félek, hogy ehhez Mesterházy gyenge.
@Légifarkas: khmmmm.... ld. @GeoCracker: végét. Pedig akkor még azt a hírt nem is olvastam, amit linkeltél....
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ami most folyik, minőségileg más. Még mindig sokszor azt hiszem, egyszer majd felébredek belőle, annyira hihetetlen a 21. században.
@Knósszosz: Szar? A filmművészet csodáját leszarozod? Nem ismerlek innentől..:-(
@Orica Középföldi:
Most nem tervezek bevenni kemény drogot, ritkán kap el a mocsok, de mostan sikerült beletenyerelni a szarba.
Dádhás vagyok, beszéni deb tudok, és bék a batocsi is... bia basz lesz enek a béke?
@Husz_János_Puszita: mondd meg édesanyádnak, hogy ha ők, az ősszavazók nem kezdik esernyővel fejbeverni a jelölteket a jobb útra térítés érdekében, akkor 2014-ben lesz az utolsó gyűlés, de azon is csak a feloszlásukat jelentik be... És édesanyád akkor lesz csak igazán dühös, ugyanis a bölények rájuk, ősszavazókra fogják kenni az egészet.
@Légifarkas:
DE hogy ne hagyjam szó nélkül, ha talán okafogyott is. Éppen az emeberi eccerűségre lehetett volna játszani.
Lehet, hogy ahol én dolgoztam anno vidéken különleges népek éltek, de ott a kocsma erősan úgy működött, hogy
"-bakker, a szocik loptak;
- jóvanna, loptak, de mindég loptak. meg ezek is loptak, de most nem hazudtak apám"
S ezen ponton jétszhatott volna, hogy biza a tényszerűséget nem vonták kétségbe.
S éppen ezért nem lett volna szabad kiengedni ebből a körből a kérdést. Sőt, Piszok Alfréd receptje alapján éppenhogy rá is játszhattak volna. Pont ezt hagsúlyozva.
@Orica Középföldi:
Nem véletlenül indítanak a trollok azzal mindig (szegénykéim), hogy zsidók vagyunk.
Miket mondhatnak ezek pl. Deutsch Tompikára! Bele se merek gondolni... :D

@Husz_János_Puszita:
Igen, ezek több klasszissal többet lopnak! :((
Ráadásul a kolompra felkötötték a nemzeti színű szalagot és a magyar birka szépen ballag utána.

@Mariann19:
Mert mi ezt is megtehetjük!

Ezt Piktorék hogyan magyarázzák? Mert hogy lapítás van ebben a témában nagyon, a szárnyas kedvenc sajtóvégtermékei is lapít...
Ki érti ezt? :D
A mocskos kapitalisták meg elégedetten dörzsölgetik a piszkos mancsaikat! :)) Váááá...
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Uláccik kezdesz fáradni...:((
Vagy én nem vótam 1-értelemezésű
Az el-kászikusokat én is megszereztem, termésszetesen legállisan.

'setleg ezel ki en gesztelhetnélek:
24.media.tumblr.com/tumblr_lgbeo2mHM61qztbnpo1_400.jpg

dzsó étvágyat!
@GeoCracker: esküszöm, el fogom ismerni, ha jól jönnek ki belőle, de ha azt a hírt még egyszer elolvasom, csak hüledezni tudok ezen az elképzelésen :-) Ha a párton belül ekkora zúgolódást keltett a film, nehezen lesz belőle tűzerő.
@aranyhorcsog: áááá, köcsögöm széken!! A halakkal beszélget... a delikvens.Hmm, megfontolandó...
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): muszály is megnéznem (ugye elég nerkompitabilis? )
A gépet, ami azt mondja Ni. itt egy PITY :-)
@GeoCracker:
Utána kell néznem, nem emlékszem rá.
Ha segítenél...
@Knósszosz: Ki se merem mondani... Inkább körberajzolom, mint Doszpot a zelhunytat.
Disztingvált, angolos távozás a NER hímes mezejéről... Ahogy asztat kevésbé cizellált barátom fogalmazta meg, desztilláljunk innen, de qrva gyorsan ám!
Én szót fogadtam neki...
@Légifarkas: pont azért hivatkoztam a korábban írtakra, hogy Mesterházy ehhez gyenge. Gyengének is bizonyult. Nem fogtok szeretni, de egy ilyenből kijönni minimum egy gyurcsányi vagy orbáni alkat kell.
@GeoCracker: Meg van nézve a helles fog a lom!

Kerényi nertársnak ajánlva meg ez:
www.youtube.com/watch?v=3jAKSxe8kFI

Mű v észi szabaccságot, de azonnyal!
@GeoCracker: nálunk a kocsmában ittak, és az volt a jó csávó, aki ehhez a fedezetet biztosította. Párszor bementem cigiért, de a beszélgetési kísérleteknek mindig ott lett vége, hogy "te tanútt ember vagy, meg kocsival jöttél, nem híssz meg egy fröccsre?". Nekik műsort E. Mónika készít...

A filmhez még annyit, hogy mennyire más lett volna az enyém. A 19 percből max. 30 mp a Fideszé, hiszen mi az a Fidesz, meg mennyit eszik százon; 1 perc a "ki vagyok, honnan jöttem, kik állnak mellettem", nyakkendő nem kötelező, de azért nézzünk ki valahogy; és a maradék időben arról, hogy mit akarunk csinálni, hová akarunk eljutni, sokszor elmondva közben, hogy ehhez mindenkire szükség van, fiataltól az idősekig. Szakdogát se úgy kellett megírni, hogy a tavalyiakban mi volt szar, kit érdekel az.
Sokan fogják még a jövőképet hiányolni az elkövetkezendő kb. 400 nap alatt, és attól félek, nem csak a szocik mögül. Itt mutogatni kell, és relativizálni - a rábaszás garantált.
@Légifarkas: Kocsmája válogatta. A kék egérnél (pléhbódé az állomásnál kékre festve) az emberek betámasztották a felest, oszt le se. Benn a faluban olykor már politikusra és filozofusra itták magukat.
Igaz, nem járok kocsival :-) S tudták, hogy kutató nem keres annyit, hoyg meghíjjon bárkit.

Amúgy egyet értünk. Vmi ilyesmit óbégattam én is sokszor. Olyasmit, hogy pozitív kampány kéne. A mit akarok csinálni ahelyett, hogy mit ugat rosszul a msáik.
A szegénységgel kapcs le is írtam a minap.
"Elindulnak-e például olyan állami beruházások, melyek alkalmasak a munkanélküliség piaci béren megfizetett csökkentésére, vagy sem? Az unortodox workfare, és az eddig eltelt kormányzati időszak erre a kérdésre a nemleges választ valószínűsíti. S alighanem ez az a pont, ahol az utcaszintről szinte ezoterikus magasságokban folyni látszó viták helyett az ellenzéknek is igen komoly válaszadási kényszere van, illetve lehetne. "
endresy.blogspot.hu/2013/03/szegenyseg-egy-jegybanki-mesemondoval.html
@Husz_János_Puszita: "Megakadt a film, levetíteni sem tudták rendesen, aztán kiderült hogy lopták az RTL-től. Tipikus szoci tempó."

és már Puskás özvegye is tiltakozik. :(

www.foci24.net/index.php?ugras=hirolvaso&hirszama=102250&qq=rss
@Légifarkas:

Sajnos nem az építő kritika, hanem a frusztrációból fakadó kontrollálatlan indulat az úr.
Azért vigasztaló, hogy szegény tündérfelelősünk nem fog beleéhezni, abba angy jegybankságba
www.blikk.hu/blikk_aktualis/580-ezer-plusz-es-luxus-jar-matolcsynak-2177497
Közben a törökök is belehúznak. :)

‎"A következő évszázad török évszázad lesz." Mondta Törökország 1983–1992 közötti miniszterelnöke majd elnöke, Turgut Özal. A jóslat bejönni látszik. Ma Törökország a világ legnagyobb gazdaságait tömörítő G20 csoportosulás tagja, rohamtempóban zárkózik fel a fejlett uniós gazdaságokhoz, olyan növekedési mutatókat produkálva, melyekről Nyugaton jelenleg álmodni sem mernek."

hvg.hu/gazdasag/20130304_Allah_segedelmevel_lekorozik_Europat
@GeoCracker: Értelmetlenségi sport és fedett-pályás is:
www.youtube.com/watch?NR=1&v=_1PM97nmjFU&feature=endscreen

Ki a király? A Zimbó Dzsimmi!

Jój'szak, kellemetes fingreszelést a továbbiakban is!:-P
@GeoCracker: Nyugdíjpénztár, mit nem hallok? Azok az eltőzsdézők? Há'akkó'?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Bazz!!
Basil Waczak, az nekem ikon!
Ahogyan Csekk kisasszonnyal kedvencünk a csengetett mylord.
A kemotoksz ott van a spájzba?
Mán mer tudod mitől döglik a döglégy...
@GeoCracker:
De jó!
Ha nem haragudol, holnap evvel kezdenék, jó?
Pici kitérő: volt olyan, hogy megváltoztattad a véleményed valakiről?
Olyan valakiről, akit elutasítottál, de aztán megismerted és elismerted azt, amit értékként képvisel?

Nem várok ma este választ, csak kíváncsi vagyok. Én mostanában sűrűn belefutok a saját hülyeségembe, e-tárgyban.
Most épp színészekről volna szó, ha már említettem a dolgot. Naná, hogy nőkről, persze.

Majd holnap gondoljuk tovább, ha lesz kedved.
Jó éjt!
@GeoCracker:

ez a hír járja és minő

www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/kiakadtak-rivalisai-byealex-gyozelmen-2177371

brühühühü

hogy mik vagynak

és közben matolcsy-k jönnek matolcsy-k mennek és a ByeAlex meg véresre nyeri...
@Knósszosz: Jobbulást :-)
Meg jó pihenést :-)

Ami a véleményeket illeti. Ha tehetem igyekszem kialakítani a magamét. S igen volt olyan, hogy megismerve jobban valakit, vagy a körülményeit, előéletét rugalmasabban kezdtem kezelni a korábbi véleményemet.
De igyekszem inkább az adott helyzetet, cselekvést megítélni, mint az embert. (Hülyeséget csinálsz vs. hülye vagy).
De ettől még persze emberből vagyok számít a szimpátia, és millió más.
Ám nem hiszem, hogy ezzel egyedül lennék.

Ha nem erre gondoltál, akkor majd máskor folyt köv.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Szó volt arról is, hogy a Putyinnal való találkozáskor az oroszok 4.6 mrd dollár kötvényt jegyeznének 2.25%-os kamatra. Orbán ezért volt fagyos az IMF-fel.
Giro Szász ezt a hírt Gyulán cáfolta.
Az egész ügyet a HVG hozta le.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
A dzsimi ász!
Tök.
Jó éjt kedves kollegína, a shawarmát ne dobja ki az ablakon, ha szabad kérnem!

Ízlelje meg, aztán burkolja be az egészet, igen jó étvággyal!
Mi jobbat kívánhatnék??
Ja, azt is-:)) de ne én fogalmazzam mán meg!!
@rodeo36: fúj, hogy meri. most, hogy izzik a jegybankban az aláírótolllllll.
@GeoCracker:
Pont erre, Neked is kurva jó éjt!!
A HVG-cikkéből az derül ki, hogy Mesterházy kampányszakembernek képzeli magát, egyedül döntött a filmről a hozzá közelálló kreatívokkal.
Ez félelmetesen dilettáns hozzáállás. És azért azt is megkapargatnám, hogy per pill melyik "kreatívnak" van videogyártó studiója. 18 millába került a film. Klájne fise gute fise.

hvg.hu/itthon/20130304_MSZP_kampanyfilm_Werber_negativ
Amilyen hisztit csinált a kormánypárt és Öcsi bácsi igen feledékeny özvegye ennek a szoci filmnek, ez akkora reklámkampány, hogy a szocik csak köszönetet mondhatnak a fidesznek. Jó sok lóvét megspóróltak nekik.
@épészmérnök: percenként közel egymillióért... na mindegy. Kreatívan elmehetnek a büdös francba.
Biztosan kiválóan szerepelnének egy összefogásban, ha házon belül erre képesek. Tegnap feszegettük itt valakivel a partizánakciók hatékonyságát, neszebazmeg, jól sikerült...
@csak egy néző: ilyesmit feszegettem én is korábban. De ahhoz most túlspilázták kicsit.

@épészmérnök:
@Légifarkas: igen, ez nem is annyira kis pénz tulajdonképpen.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Ezt Piktorék hogyan magyarázzák? Mert hogy lapítás van ebben a témában nagyon, a szárnyas kedvenc sajtóvégtermékei is lapít..."

Ez az ára annak, hogy senki se szóljon bele abba, mit és hogyan költségvet, költ, dotál az állam/orbán Viktor.
S miután ezt ugye mi fizetjük, neki megéri a plusz kamat.

Az usások nyugdíjasai, alapkezelői meg dörzsölik a kezüket, a szokásos kamat másfél-kétszeresét kapják...és egyébként se csirkefarháton élnek.
@Mariann19:

csak nem képzeled, hogy a Putyin vagy akármelyik bankárja hülye? azt a 4.6 milliárd dollárt egy meghatározott izére kell fordítani vagy jönnek a MIG-ek

brühühühü

a zájemef nem ilyen kemény...lehet, hogy PUtyin is a zájemeftől kölcsönzi ugyanezt 1.75-ért és még így is nyer?
@rodeo36:
"a zájemef nem ilyen kemény...lehet, hogy PUtyin is a zájemeftől kölcsönzi ugyanezt 1.75-ért és még így is nyer?"

Nem is rossz feltételezés. Ugye, nem a Hír TV-ben hallottad?

:-)))).
@Bakter:
AkarJON nyerni az ellenzék? Padlóra vitt gazdasággal, bebetonozott ellenállókkal, és az összes "nem gondoltam volna, hogy mindez a nyakamba folyik" következménnyel? Vagy hagyja még egy ciklusra Orbánt, hogy végleg elintézhesse magát?
@Légifarkas:
Lehet, hogy öngól, de egyes értékelései nagyobbak!
"Fodor Csaba szerint az MSZP filmjében a kormányzat bírálata során olyan képi túlzásokkal él, amely távol áll az ország többségének valóságról alkotott képétől. Ezzel a választók nagyobb részénél a kívánttal ellentétes hatást érhet el a videó. Kizárt, hogy a bizonytalan vagy rejtőzködő szavazópolgárok e film hatására lennének a jövőben MSZP-sek – tette hozzá a Nézőpont Intézet elemzője."
www.hirado.hu/Hirek/2013/03/05/20/Elemzok_Erre_szamithat_az_MSZP.aspx?source=hirkereso
Tehát: "képi túlzások" "amely távol áll az ország többségének a valóságról alkotott képétől"
Lásd még: No de Lajos, Te a szemednek hiszel és nem Nekem? - alatt.
@kekex: a kollégák máig sem nézték meg (én sem, de ez nem releváns, mert sosem nézek meg semmit). Kilenc, a Fideszt rühellő ember közül egyet sem érdekelt annyira, hogy belenézzen, pedig olvasták az összes tiltakozást TEK-től Blikk-ig; ha megkérdezem, miért nem, a legjellemzőbb válasz a "fasztseérdekli".
Szerintem az MSZP valóságról alkotott képe kibaszottul távol áll attól, amilyen képet a népek alkotnak.
süti beállítások módosítása