Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/belfold/2024/04/15/magyar-tenisz-szovetseg-richter-attila-lazar-janos-masodfoku-itelet/ "..... (2024.04.15. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.02.28. 04:39 Fabius

Mit üzen a választó?

Címkék: támogatás közvélemény-kutatás pártok február

"most, hogy őszinte ember voltam
mára már a múlt 
igazmondó tükrének
foncsorán fakult
"merengve a múltak ütemén"
-én ki nem okult-
úgy sajnálom, rámnézve,
hogy így alakult!"

(via)

Jóóóóóóó reggelt valóság! Ebben a hónapban is itt vannak a rettegett, a nem nézett, a rendszeresen meg és félremagyarázott, a dekódolatlanul maradt ésszel fel nem érhető ezért meg sem érthető, mit üzentek ebben a hónapban a választók közvélemény-kutatások. Olyan ez mindig, mint mikor a Tahó Világba beköszön esténként a rögvalóság néhány sms képében, és a cellazárlatosak egymásnak magyarázzák, melyikükre miért nem illik a fészekfejű alkoholista kretén jelző. 

Ráadásul most egyszerre jött az áldás, a Tárki és a Medián ugyanazon a napon dobta ki aktuális méréseit. Eltérések vannak, de azonosságok is jócskán, nézzük mit üzentek a választók februárban a januári teljesítmények alapján. 

Pártunk és kormányunk szájíznek megfelelőt dobott a rezsicsökkentéssel amiért Hálás Nemzetünk picit nagyobb szimpátiával jutalmazta, de azért nem akkorával amitől indokolt lenne ámulatból kábulatba esni. 

A Jobbikot és a Demokratikus Koalíciót egyeszűen letudta a nép, velük nem akartak közölni nagyon semmit a meglévő támogatottság szinten tartásán kívül. Azt hiszem a Jobbiknak ez a tény az év vége történései után eredménynek számít. 

A szocialisták teljesítményével viszont mindkét mérés alapján elégedetlenek a népek. Pedig semmi jelentős változás nem történt azon kívül, hogy megpróbálták az ellenzéki szövetségkötésben a kezdeményező/vezető szerepet önként magukra vállalni, és az általuk nehéztüzérségnek gondolt öregbölény válogatottal ott megjelenni. Úgy látszik zombijaik felélesztését még a potenciális szoci szavazók sem gondolják jó ötletnek. Nem úgy tűnik, mintha a Szanyi-Szekeres-Kiss-Veres és társaik különítmény kirakatba állítását és ismételt helyzetbe hozását hurráoptimistán, kitörő lelkesedéssel, a kérdezőbiztosoknál kifejezett bizalommal és szimpátiával honorálnák. Sőt, a százalékos támogatásesés azért ahhoz jelentős, hogy egy legyintéssel szokás szerint elintézhető legyen. Nem teszem föl a költői kérdést, hogy ha a szociknak ez sem elég nyilvánvaló üzenet, akkor vajon mi lesz majd az, mert tudom a választ. De olvastam olyan értékelést is, miszerint annak a pártvezérnek aki Orbánék elkúrása és népszerűségvesztése ellenére három év alatt csak az elszalasztott lehetőséget tudja felmutatni, annak inkább meg kell tanulni moonwalkerezni rendesen, és a kampányév Szombat esti láz című műsorában kellene fellépni pártvezetés helyett. Haszna még úgy is nagyobb volna. 

Az Együtt 2014-nek jót tett a január. Februárra kijöttek a plakátkampány és az ernyőszervezet terv bedőlése okozta gödörből. Úgy látszik a pártalapítás bejelentése, önmaguk mindenkitől függetlenül választható alternatívává tétele, a szocik kezdeményező szerepére és zombisorára mondott nem, az évértékelőjükön elhangzott beszédek meghozták az emberek bizalomosztó kedvét. 

koala.jpg

Az év eleje kétségtelenül legnagyobb vesztese az LMP. A januári pártszakadás után a teljes népesség körében egyharmadára, a biztos pártválasztók körében kevesebb, mint felére esett a támogatottsága. Azt hiszem Schiffer Andrásnak pártszakadás óta tartó országjárásól vissza kell térnie a valóságba. Igen, abba a valóságba ahol hiába mondtuk el ezerszer, hogy a kongresszus minimális többségű döntésére hivatkozni lehet, csak felesleges mikor arra lesz alkalmas a szavazótábor támogatása nélkül, hogy kitöröljétek vele. Nem tudom tiszta-e már, hogy a világ nem Schiffer András és akarata körül forog, ha még nem, azt hiszem ez most itt a kijózanodás pillanata. Az LMP választói el tudták mondani mit akarnak a párttól, pláne ha azt sokan és sokszor megkérdezték tőlük. Ha erre a sifferizmus arroganciája, befelé forduló depressziós agresszív kismalac állása a válasz az akarat megjelenése és legalább kompromisszumokkal képviselése helyett, akkor az így járás esete áll fent. Legyintettetek a Mediántól rendelt kutatás eredményére, legyintettetek a helyi szervezetek feléréseinek eredményeire, nem vágtak egybe Schiffer elképzeléseivel így mindegyik megkapta a "nem releváns" jelzőt.

Mondjátok, ezek az eredmények sem relevánsak? Az egy hónap alatt lefelezett-harmadolt támogatottság sem releváns?

Azt hiszem a két közkutató adatait egyszerre látva nyugodtan elmondhatjuk megint amit szintén ezerszer ismételtünk az elmúlt időszakban: akik a hátatokat lapogatták és a fejeteket simizték azok zömmel nem az LMP szavazói, szimpatizánsai voltak, és a jövőben sem lesznek azok. Ők most jót röhögnek rajtatok, kacagnak az elbukott frakción, a leszalámizott párton, az alig látható támogatottságon, a tényen, hogy ennek a ciklusnak is megvannak a torgyánjóskái és dávidibolyái.

Igen, ti vagytok azok. Köszönjétek meg Schiffernek. 

620 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr995109327

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Távozik Indexfortból Mészáros Dolores 2013.02.28. 14:12:48

A hatalmát visszanyert Valdemorban parancsára a Médiaügyi Minisztérium lejárató kampányba kezdett a demokratikus ellenzéki erők ellen. A médiaügyi miniszter ezért küldte Indexfortba Dolorest, aki a sötét manipulációk kivédését tanította volna, de az l...

Trackback: Fegyveresek támadtak Habony Árpádra 2013.02.28. 14:08:28

Egyikük kezében banyatank volt, másikuk zsebében akármi is lehetett. Piacra igyekvő idős párnak álcázta magát két provokátor, akik Habony terepjárója elé ugorva kényszerítették kiszállásra a miniszterelnöki kommunikációs tanácsadót. Az eset még 2006 ő...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hiszünk a mesében. Gólya Pista, a postás hozza a gyereket...
És arra járt egy ősz öreg közvélemény-kutató, és mondott mesét ezer meg egyet.
Ezerről a törökök sorozatot csináltak a tévébe, az egy megmaradt nekünk.
No, majd Ali baba hozza a negyven rablót.
Aludj el szépen (tudat)-hasadás.
Látom, Fabius, nem adod fel, mindenképp rá akarnád venni Schiffert valami olyasmire, amit ő nem akar :-) Szerintem hagyd, úriember nem rugdos térdelő ellenfelet (barátot pláne). Ha neki ki kell próbálnia azt, mennyi senkire sem szavazót tud elcsábítani, akkor próbálja ki, különben nem tapasztal, nem tanul, és kiállhatatlan kekec vénember lesz belőle.
A többiektől szívesen olvasnék itt egy-egy rövid értékelő reakciót (az eredményt kellene értékelni, nem a poszt stílusát), de hát tudom én, ez az a szint, amire már nem vagyunk méltók, kár velünk fáradni, ahogy az eddig is jellemző volt.
Na, erről szól az egész.
Csak a màr sokszor citált, három magyar, négy felé húz.
a zúj PMP vagy MP vagy PM szóval az akik kiizéltek a lömpöpö-ből azok hogyan állnak -ha nem űlnek?- szóval van e valaki vagy valami ami képvisel valami olyasmit amire szükség lenne de igényt támasztani erre a szüxégre nem igen sikerűl...

ha most fortyog a magyar politika azt takaréklángon csinálja tehát bugyog...a bugyiban vagy a faz ék vagy hogyisvan?

szóval ...

brühühühühü

ha valamit tényleg el akarnak érni, akkor mindenkinek sietnie kell az egy év nem lesz elég az egész izé átrendezésére
@Légifarkas: ha elemzesben a partokra, vagy a parttagokra gondolsz, az akkor meg lesz, mind mind beallitja majd magat uberfasza sikeresnek, gondolkodni nem kell ezen, nezd majd meg a kommenteket a mai nap. Most le tudnam irni az osszesnek a velemenyet, es meg csak meg sem kell eroltetnem magam.
@Légifarkas:
ha arra gondolsz, hogy a schifferhisztérika arra eklatáns példa, hogy a politika önjáróvá válik és szarik a választók akaratára...akkor rátapostál a valóságra

amíg egy szarházi politikus nem visszahívható egyetlen választó jogi azaz biróságon megtett kifogása alapján addig remény hal meg előszőr

ne húzhassa ki a ciklusát és és dolgozzon meg azért is hogy újraválasszák nem úgy mint ezek akik ott rohangálnak az újságírók elől a parlamenti elvarázsolt kastélyban és nem mondanak semmit mert megtehetik egyetlen ilyen utána a média -a normális- azonnal kiírtaná és le kellene mondania

de itt...nem ő annak a parancsolója akitől a jogot kapta és teleszarja

hát ez nem megy...ezért lehet egy hisztérika mint schifferfranciska még képviselő hogy kit képvisel és mivel azt ős maga sem tuggya de a többiek sem a 360 valahány rohadt görény bűzlő szardarabok laptopokon szerelmi vallomásokat és hírdetéseket nézegetnek meg a divatlapokat a parlamenti szekción és nyomják a gombot amire a pártvezér mondta hogy nyomni kell

és akkor van az ami

brühühühühü

szívlapát is választ ha jól lendítitek
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

mit veszített el? a szűzességét?

a hvg is egy állati társulat

brühühühühü
A Jobbik addig "garázdálkodhat" amíg nem a Fidesztől vesz el szavazatokat. Ha tőlük vesz el a Fidesz simán ekézni kezdi, méghozzá elég durván.
Hé, LMP-sek Millások és a többiek mostmár csak akkor nyissátok ki a szátokat, ha valami érdemlegeset tudtok mondani, ha nem akkor csend legyen. Még az is jobb, mint ez a káosz. Legalább a többieket hagyjátok, ne tegyetek keresztbe! OKÉ? Milla civiljei, felfogtátok milyen káros amit műveltek? Kaptok majd egy kis símogatást a CÖF-től. Ők is civilek, nemde bár?
Az E-14 kínlódik, hogy összehozzon valamit, a Milla meg szétkúrja. Miért most, miért nem okt.23 előtt?
Fideszes barátaim jót röhögnek, hajrá!
@Gyuri bá:
"Az E-14 kínlódik, hogy összehozzon valamit, a Milla meg szétkúrja. Miért most, miért nem okt.23 előtt?"

hát hadd röhögjenek a fideszes barátaid, mert akkor nyilván nem értik -és te sem-, hogy a milla azért nem alapítja meg végül az E2014-et, mert nem alapítHAT pártot egyesület, csak magánszemély. Ha jobban megfigyeled, a fotókon Bajnai, Kónya és Juhász szerepel, mint az egyesületek (H&H, Szolidaritás, Milla) képviselői - azonban az E-2014 alapító okiratát már mint magánszemélyek írták alá.
no.
szóval nem kell félni, semmi gond, minden megy tovább a maga útján. Bajnai mögött továbbra is ott van a Milla és a Szolidaritás. Az, hogy ezt az mtv meg az mti hogy tálalta, az egy más kérdés.
@Secnir: Nem a tálaláson van a lényeg, hanem azon, hogy milyen érzést vált ki az emberből. Persze, lehet magyarázni, hogy ez így lesz jó, csak ki fogja elhinni?
@Légifarkas: Én speciel egyet értek Fabiussal abban, hogy a jobbiknak a mostani adatok, jó eredménynek számítanak, főleg a Mediáné, ahol ugye másodiknak hozták ki őket.
A kutatási eredmények kb. jósolhatóak voltak, nem okozott meglepetést.

Zsolt István írása ellenben igen. Nagyon gyorsan lefordította a kutatási eredményt cselekvési tervre:)
Belekukkantva a kommentekbe, már folyik a vér.

MA a gyáva sumákolás áldozata lett/lesz, és ez is a bölények számlájára írható. Nagy baj - ez persze őt minősíti - hogy észre sem vette.
Sőt! Még mindíg nem érti, mi volt a szerepe.

Valóban nem tudta megoldani a feladatot és egyre szánalmasabb.
Mentségére mondom, akkora cipőbe dugták amiben elveszett, ráadásul a stoplik befelé álltak.
@rodeo36: "szívlapát is választ ha jól lendítitek"

Látod ez milyen jó lenne??, Ezzel két legyet lehetne ütni egy csapásra. :))

www.szerencsejatek.hu/download/012/270/Skandi_480.jpg
@Légifarkas: annyiba igaza van fabiusnak, hogy mire mutat a két felmérés az ellenzék esetében. ám a fidesz növekedését elintézi egy kézlegyintéssel. pedig úgy néz ki, hogy a bizonytalanok táborából húzott magához pár százalékot. azonban itt az a fontos, hogy megszakadt a lejtmenet tendencia. még pár olyan intézkedés mint a rezsicsökkentés, aztán stabilizálja magát 40%-on, ami a választási szabályok miatt bőven elég lesz. főleg egy ilyen szétesett ellenzék mellett, ahol gyuri'bá nem érti, miért nem szeretik a jelenlegi felállásban a maszopot. és tesszem hozzá - rodeóval egyetértve - kevés lesz az egy év az együttnek, pm-nek. szóval én is pesszimista vagyok.
@Orica Középföldi: félelmetesek azok a kommentek. ennyire szűklátókörüek legyenek, csak egyet idéznék, hajmeresztőbb a gyuri bá-nál is, a tanúba való:
"Engelmann Pál #
Kedves Barátaim, Elvtársak! Látom adjátok az ívet a kismókusnak. Az igazi balosok éjszaka sem alszanak, ha támadják őket. Mert jegyezzétek meg kiskomáim, ha a vezetőinket támadjátok, az olyan mintha minket támadnátok. Mi pedig soha nem fogunk hátrálni és megvédjük a pártelnökünket és más vezetőt is ha kell. Remélem világos!"
@Secnir:

Ezt még sokszor, sok helyen el kell mondanod:))
@bella _ciao:

Ezt akár a CÖF, akár Bayer is mondhatta volna.
A hit verbális megjelenítése.
@Orica Középföldi: igen, hogy szemléltessem ezt is:

"Tavaly október 23-án látványosan megmutattuk a Bajnai Gordon mögé felsorakozó baloldalnak, hogy mi, akik rendületlenül hiszünk a szeretet és az összefogás erejében, megállíthatatlanok vagyunk. Most ismét meg kell mutatnunk, hogy ez az erő sehol nem csökkent, jelen van mindenütt, az ország minden falujában és városában."
Azt melyik nagyeszű találta ki, hogy a maszop hívja meg Victor Pontát?

Kinek jó ez és miért?
@bella _ciao: Amíg ilyenek vannak, nem csodálkozom:
gfg.blog.hu/2012/10/09/ferfiassag_651

Sőt, lassan már semmin sem..ehhez a véleményhez azért tudok csatlakozni:

"Füzesy L. Sándor 2012.10.10. 08:38:21
Cövek, a la férfiasság!

Van akinek csak áll, céltalanul, bele, bele a világba és néha pátoszoktól sem mentes nedvét ráüríti vagy bele a nagy turulba. Ilyenkor érzi, hogy valamit alkotott, barna nyelvét visszahúzza odvas szájüregébe és elégedetten dől hátra a századvéget idéző bőr forgószékében.
Ezt a falloszt nem az igazság rántja görcsbe és hiába rángatnád, petyhüdt maradna, mint gazdájának arcán a bőr. Viagrája a jó magyar forint, de persze lehet dollár, akár euró melynek látványától heves erekciója támad és terméketlen magjait a hamis magyarságtudat járja át. Az első(?) embernek ír az első emberről és olyan tulajdonságokkal ruházza fel, hogy aki látja, az sem hiszi, hogy van ilyen mesehős! Persze a pénz sok mindent megold, legfőképpen a nyelvet, főleg akkor, ha hamis szavakkal kell álprófétát avatni, felhelyezni dobogóra Turul alá vagy fölé és ez csak a szexuális irányultságtól függ! Bűnösök között cinkos, aki hallgat, de van, olyan is, aki büszkén rondít - ordít oly módon a virtuális és való világba, hogy a legsötétebb diktatúrákban is elismerően csettintene a nagyvezír! Gratulálok az írás szerzőjének, mert ő is igazolja a mondást, amíg szar van addig veréb is lesz!"

Csak így tovább, hajráf Magyarország, hajráf, magyarok!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
7 -te tegycsa pásra

7 dzsobbikos 7 fityiszes 7 schiffer 7 maszopós 7 háziszárnyas

e gycsa pás ra

brühühühühü
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

9%-kal kevesebb hamis forintot találtak tavaly

ez azt is jelentheti, hogy még érdemes hamisítani és valamivel a trollokat is kell fizetni

brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

a zaz? lehugyozza őket? vagy húgy is van ez?

a szent húgy nevében é sosty át is aggya

brühühühühü
@quendelapo:

miért pont a vitya nem köll?

brüühhühühü
hmmm

Rárepül a NAV-üzletre a magyar pénztárgépes multi
Az idén tovább folytatná a múlt évben megkezdett külföldi terjeszkedést és beszállna a hazai pénztárgépüzletbe a Laurel Számítástechnikai Kft. - mondta a Világgazdaságnak Bessenyei István, az idén 20 éves társaság ügyvezető igazgatója.

hvg.hu/kkv/20130228_Rarepul_a_NAVuzletre_a_magyar_penztargep
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

e za lényeg:

"„...mert előttem nincs múlt, utánam pedig már nem lesz szükség jövőre, mert nem lesz jövő, mivel az én létemet nem az idő méri, mert ami az egyik pillanatban még nincs itt, a másikban pedig már ott van, az időtlen – ez vagyok én, ez leszek én, aki egyszer csak ott leszek, közvetlenül előttetek, és bizony közvetlenül előtted, igen, ott leszek egyszercsak a semmiből, felágaskodom...”
(Krasznahorkai László – Max Neumann: Állatvanbent)"

persze ha érted, ha nem akkor még egészséges vagy ha érted akkor meg már úgyis minden mindegy

brüühhühühü
@rodeo36: Te állami pénzhamisítással vádolod tán Nemzeti Kurmányunkat?
Elképesztő, mik vannak (sőt, lehetnek:-)!

"G. Fodor Gábor Századvég, stratégiai igazgató Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen."

Nem troll, független elemző cég független politikai nemgondolkodója!
a fentiből:

A másik jelentős, egyszeri bevételnövelő hatás a Coop és a CBA terjeszkedéséhez fűződik, amelynek során a két társaság átvette az országból kivonuló francia Delhaize-csoport Match és Profi üzleteit.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

be is dugja? vagy csak locsol? ők nem ismerik a húsvéti locsolást de állandóan locsolnának mert van mivel és mert van kibe

brühühühü

olyan mint a semjénelvtárs tógában és vizipisztoly helyett karabéllyal a nyulambulamra

brüühühüh

egyébként is mijafasz van a semjénelvtárssal oylan csend honol körötte vagy fölötte esetleg már férjhez is ment?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

kicsit agyatlanka a lenke?

persze hogy vádolom, mind hamis, csak nem képzeled, hogy a buta nép kezébe eredetit tesznek? úccsetuggya

a zemenbé meg veszteséget termelt a marha mert kifizette az állam tartozásait a deízájából

minő rohatt gec i a simor nemde? aki a tartozás csinyátta az meg a jóbácsi sűlve nyárson citrommal a pofájában mang ali ca

brühühühühü
@rodeo36:
Van már nekünk egy. Inkább azt kéne Romániába küldeni!
@Gyuri bá:
Neked vannak fideszes barátaid? ^^
midnen politikus bűnöző

én az erdészre szavazok

(ne képviselőt válasz hanem pékviselőt)
@Orica Középföldi: Hát igen, ez a helyzet.
El tudták hitetni vele, hogy országos szintű kaliber, államférfi. Egyszerű bábu a pártvezetés kezében, egyre ostobább paprikajancsi.
Az MSZP politikája 2009 óta belekövesedett a választási listába. 1,3 millió ember csak arra kell, hogy 20-25 faszi továbbra is megkeressen párszázezret havonta (+mentelmi jog).
Az MSZP nem képvisel az orbánellenzéken kívül senkit és semmit. Bárhogy is hiszik ezt szavazóik.
(A Zsolt-írás a Gépnarancson van.)
@rodeo36: Na látod itt volt Rompuy oszt mégsem lett világvége. Holnap szerintem be is jelenti viktátorunk kuszaszem jelölését a zemenbé élére. :)
Nem értem, hogy Bajnaiék megítélése hogyan szórhat ekkorát, biztos pártválasztók körében.
Tárki 9 (5)
Medián 15 (7)
Kezdek nem bízni a Mediánban.
@Légifarkas: Ha a szubjektív vélemény érdekel, akkor szerintem összeszedhető.
Nem lepett meg Schiffer, ahogy nem lepett meg alapjában véve a millás Juhász sem.
Fenntartom azt is, amit tegnap írtam. Valójában Bajnai próbálkozásait leszámítva alig van pozitivista tényező. Olyan, aki arról alkot véleményt, és tervet, hogy mit, hogyan. Az E14 párttá alakulása törvényszerű, prognosztizálható, és (el)várt volt. A támogatottságnak talán használ, de a cselekvési program kialakításának nem biztos. S persze rohadt magas labdákat dob fel, amit az ellenfelek rendre le fognak csapni. Olyan szövetségesekkel, mint Gy.F., vagy M.A., pedig nehéz lesz kivédeni ezeket a csavart nyeséseket.
Ilyen magas labda az, hogy nem ígérheti a megszorítások feloldását, mivel a kormány öt évre előre elköltötte az ígéreteket is. Ki is használják, mint látható.
Láthatóan nem tud nyitni érdemben a jobboldal felé. Pl. Chikán biztos jó arc, és jó szakember, de nem valós politikai tényező a népek szemében.
Így könnyen lehet, hogy pár százalékos ingásokkal de a jelen helyzet befagy.
Ettől szerintem egyébként orbán is fél, mint a tűztől. Az általam is megénekelt gazdasági aknazár ugyanis mindenképpen fel fog robbanni a következő kormány alatt.
Ezt hatalmi eszközökkel nem lehet megakadályozni, csak a népeket lehet szájba törölni erőből. Azonban ahhoz a '70-es évek román körülményei kellenének (vasfüggöny, geopolitikai elszigeteltség, erős idológiai szövetséges, stb.)
@bella _ciao:

"hogy mi, akik rendületlenül hiszünk a szeretet és az összefogás erejében, megállíthatatlanok vagyunk"

Azt nem tudom, hogy kik ezek a MI, de szerintem minden csoportosulás a szeretet és az összefogás erejében hisz.

Egyre inkább az az érzésem, hogy 14-ben nem választások lesznek, hanem vallásháború.
@Jaffar: Mit tehetek ha a családom egyik fele az. Tőlük kapom meg ilyenkor, hogy:" na ez a ti rákfenétek". A józanabbja meg azt mondja, hogy: győzzenek meg arról, hogy jobban fogják csinálni- érted, győzzenek meg róla. Ezt várják.A közvéleménykutatások arról árulkodnak, hogy képtelenek rá,egytől-egyig.
@biohouse: Ezt biztos csak azért mondod mert náluk második a jobbik. :)
A Fidesz és a félretolt értelmiség

Mostanra világosan látszik, a kormányzat nagyon tudatos értelmiség- és elitellenes politikát folytat: Orbán Viktor és a Fidesz ahol csak tudja, módszeresen leépíti a magyar kulturális és szellemi életet.

velemenyvezer.blog.hu/2013/02/28/a_fidesz_es_a_felretolt_ertelmiseg
@bella _ciao: még az utolsó mondat hozzá

"De sajnos még az sem látszik, hogy a félretolt értelmiség helyére valamifajta új gondolkodó réteg kerülne: akik maradnak helyettük, azok a politikusok és a politikusok vazallusai."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem értem. A mexikói pap nem off, a zsidó táblák magyarázata meg igen?
@rodeo36: Ha a következő hónapban már rajta lesz a PM a radaron, az már nagyon jó eredmény. Minthogy frakció sincsen - köszönjük, Schiffer - így még nehezebb lesz az előrejutás. De végülis 2010 előtt még rosszabb volt a helyzet, mégis sikerült, nem is akárhogy.
@Fabius: meg kell mondjam, nem tudok örülni az LMP leégésének, bár teljesen várható volt. Remélem, tudnak javítani. Ha már ezt választották, akkor tényleg az lenne a jó, ha sikerülne a Fidesz-szavazókból leharapni nekik.
@iii: hehe. harapjanak. csak mint a jó pitbull, támadjanak torokra.
@bella _ciao: Valami ilyesmit írtam én is az elbocsátáok kapcsán.
endresy.blogspot.hu/2013/02/egyetemi-elbocsatasok-margoja.html
"Elvégre, függetlenül attól, hogy ki és milyen vehemenciával kéri ki magának, mégiscsak a tanszékek, karok vezetéséhez közel ülők kezében van a szakmai-, és pénzcsap. Befolyásolhatják, hogy mely fiatal kutató, oktató témája kap, vagy nem kap támogatást. Asszisztenciát, szakdolgozati témakiírást, vagy akár közvetlenül pénzt. Ugyanakkor éppen ezek az idősebb oktatók azok, akik eljuthatnak arra a pontra, hogy szolidárisak merhetnek lenni a diáksággal. Akár csak annyira is, hogy hallgatólagosan támogatják a diákrendezvényeken részt vevő kollegákat. De, természetesen közvetlenül is, mivel nem egy szakmailag és pedagógusként tisztelhető egyetemi oktató „saját jogon” is igen népszerű lehet a diákság körében."
@iii:

Nem akarlak elkeseríteni, de Schiffer egy darab fideszest se tud/fog lecsippenteni.
Bele fog savanyodni a jelentéktelenségbe.
Sz@rt sem érnek ezek a felmérések, mindaddig, amíg olyan magas a "Nem tudja/Nem árulta el" aránya.

Egyébként meg Churchill-lel értek egyet:
"Csak abban a statisztikában hiszek, amit saját kezűleg hamisítottam." :D
A jobbikos nem-antiszemitizmushoz:
mandiner.hu/cikk/20130227_jobbik_nem_vagyunk_antiszemitak

Angyalnak: Zagyva.
Amúgy tényleg zagyva. S mielőtt elmagyarázná bárki, hogy itt csak építő/romboló stb. emberkékről van szó. Tele van általánosításokkal (cigányság általában romboló, a galádok izraeliek).
Az építő/romboló nálam azt jelenti, hogy X rombol, döntsön bíróság, Y. épít, simogassuk meg. A nemzethez, etnikumhoz kötés ennek az ellenkezője.
@Secnir: plt vélenénye a milláról, olvastad?

Nem azt mondták, Gordon!

A Milla legutóbbi nyilatkozatainak csak valamiféle unortodox politológiai okkultizmus szemszögéből van értelme. A klasszikus politikaelemzés vagy akár a józan paraszti ész tekintetében nem sok ráció van bennük.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130228_Nem_azt_mondtak_Gordon#rss
Örülök neki, hogy nem buta majmok képviselnek.

bunkobrendelmatyi.blog.hu/2013/02/28/18_parlamenti_kepviselok_buta_majmok
@iii: Mit nem értesz??? A pap téma békés a tábla ügy meg egyből rettentő zsidózás. :)
na majd jönnek a nagy diadal ünnepek

"Megállt a magyar gazdaság zsugorodása. Februárban januárhoz képest nőtt a gazdaság, tavaly februárhoz képest 1,3 százalékos a visszaesés."

padlót fogtunk? nem zuhanunk tovább?

www.origo.hu/gazdasag/20130228-megallt-a-magyar-gazdasag-zsugorodasa.html
@GeoCracker: Nem kell kicsavarni. Speciel én is ez alapján igyekszem megítélni az emberek tetteit.
@Marcellusca: lehet negligálni a felméréseket, ahogy a pártok is szokták, ha nem kedvezőek nekik, ellenben akkor minek rendelnek maguk is ugyanezektől a közvélemény kutató cégektől. inkább ez megfontolandó:

„…egy, csak egy párt van ma Magyarországon, mely nagyobb és népszerűbb minden pártnál: az, amelyik nincsen. A létező pártok választói bázisából kivonuló többség pártja.” – írta Szilágyi Ákos pár éve.
@Marcellusca: Biztos arra gondoltál, hogy a jobbik még a felmérésnél is erősebb és meglepetéseket fog majd okozni a választásokon. :)
2 hetes a választói memória,addig elég a fityuszkát alkotni hagyni,hagy küzdjön a saját botrányos erkölcstelenségével,idióta bér hírhamisítóival,feneketlen zsebű oligarcháival.Tőlük jobban más sem lopná ki alóluk a legitimációt.
@GeoCracker: jelenleg a megvonások után visszacsepegtetnek majd valamit. ám ezt nem egységes elvek mentén (tehát nem az oktatói, tudományos eredmények alapján), hanem egyedi kérvényekre teljesítve/nem teljesítve. pitizhetnek a rektorok, különben jön a korbács.
@bella _ciao: Ez az amit az új álomtitkár gyakorlatilag belengetett székfoglalóként
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az egyes embereket az egyes emberek úgy ítélik meg, ahogy akarják. Leírtam mi bajom van azzal, ami a szövegben van. Nem csavarom ki. Max. nem értesz vele egyet.
@GeoCracker: és cinikus a kormány részéről, hogy saját kollégájukat küldi hozzájuk a selyemzsinórral. klinghammert meg nem értem, miért vállalta. nem hiszem, hogy csak pénzért.
@bella _ciao: Nem ismerem a jóembert, de a nyilatkozatai alapján elhiszem az őt ismerpknek, hogy szemellenzőre hajlamos authoriter vezető.
Neki a lassú feledésbe forduló nyugdíjas évek maradtak volna a pozició nélkül. Így viszont megmutathatja, hogy öreg kecske is meg tudja nyalni a korbács nyelét. Egy authoriter vezetőnek ez balzsam a fülre.
@bella _ciao: Nem akarom én negligálni! Csak arra céloztam, hogy qrva felesleges messzemenő következtetéseket levonni, mikor a megkérdezettek kb. fele nem ad választ.
Tudom, tuuuudooom, ezt is meg lehet magyarázni, kinek-kinek szájíze szerint. :(
Akár úgy is, mint @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
8 hónapja nem dolgoztak ilyen kevesen

Kétéves csúszásban van a kormány Egymilliós Terve, a munkahelyszámláló sosem látott mínuszban.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F02%2F28%2Fjo_lenne_ha_most_2011_februarja_lenne%2F
@Marcellusca: ezzel kezdtem reggel én is, mindenki győztes, csak mi vagyunk helikopterek :S
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ????

megvalósult már rég az egymilla munka hej !

csak ki kell menni érte a labancokhoz
@Gyuri bá:
Ha egy "fideszessel" leállok vitatkozni (ha tehetem ezt elkerülöm, mert értelmetlen), akkor az elsö kérdésem mindig az, hogy :

"Mondd, mi az, amiben a fideszes kormány és tagjai egy fikarcnyit is eltérnek egy mszp kormánytól?"

Erre a legtröbbször csak hümmögés a válasz.
A köv. kérdés:
"Tehát téged csak az zavar, hogy a szocik loptak, de az nem, ha a fidesz?
A válasz jellemzöen az, hogy
"De ök nem annyit", mire én cask ennyit mondok:
"Nem ez volt a kérdésem faszfej!"
@Vitéz László: Dehogy, még csak félmillánál tartunk. De hamar meg lesz az, nem is kell 10 évet várni hozzá!
@Marcellusca: "messzemenő következtetéseket" talán nem lehet levonni belőlük, de láthatják a pártok ezekből az elmúlt havi munkájuk megítélését.
és persze a szájízünk szerint magyarázzuk, hogy én megtévesztésből mindig a fideszt mondom, bízzák csak el magukat, illetve nem vállalják be az emberek a fidesz ellenes álláspontjukat, mert féltik az egzisztenciájukat stb.
@Jaffar: Nem hogy nem annyit, de ipari méretekben teszik, állami, sőt alkotmányos segédlettel. Az új PTK-ból kivették például, hogy közpénzek tekintetében nem lehet szó üzleti titokról (bár eddig is sikerült ezt elsumákolni), most már törvényesen megtehetik.
@Jaffar: ugyanígy jársz, ha egy maszopos hívővel beszélgetsz, a miért kell leváltani a fideszt kérdésről.
@GeoCracker: +Neki a lassú feledésbe forduló nyugdíjas évek maradtak volna a pozició nélkül. Így viszont megmutathatja, hogy öreg kecske is meg tudja nyalni a korbács nyelét. Egy authoriter vezetőnek ez balzsam a fülre."

nem így látom, közelebbinek érzem a megoldáshoz ezt a véleményt:

„Ha van ember, akinek már sem szakmai, sem egzisztenciális téren nem kell féltenie a helyzetét, az ő. Így nem hiszem, hogy elvállalta volna ezt a posztot, ha méltatlan szerepet bíztak rá”

hvg.hu/itthon/20130213_Klinghammer_allamtitkar_Hoffmann_egyetem
@bella _ciao: csak a darabszám változik nem kicsit, de a hit az visz mindent, na ezért esélytelen ez az ország, ezért menekülnek az értelmesek és élni akarók fejvesztve...
lehet, hogy erre a hírre elgondolkodik a b-közép a turul madaras múltunkról?

Finnugor találmány a foci

www.nyest.hu/renhirek/finnugor-talalmany-a-foci
@bella _ciao: Hát, igen. Az is jó kérdés, miért nem merik vállalni, megmondani, hogy kire szavaznának.
Lehet játszani, átverni a közvélemény-kutatókat, de nem hiszem, hogy számottevő az arányuk.
Viszont az én olvasatomban a nemválaszoló/nemtuggya az a "szarokbele" kategória, azaz pont az a kb. 50%, aki nem megy el majd szavazni.
És majd lehet magyarázni, hogy a nemszavazók aszonták/aztizenték távollétükkel, hogy ...
@iii: :))))))))

1/2milla ???? mer a 1/2eszű 1/2szemű szentkétharmados aszonta ?????

szerinted épp számolni tud ??? drmattolcsi?
@bella _ciao: Az általad idézetben sincs ellentmondás azzal, amit írtam. A méltatlan szerep ugyanis az adott embernek méltatlan. Azt, hogy egy adott helyzetet miért nem tart méltatlannak, az az egyén emberi sajátja.
@Fabius: gyűlik az én/te/mi megmondtam :D

Szőcs: nem Nyirő hamvai voltak a táskámban

Szőcs Géza volt kulturális államtitkár német szakembereket hívna Magyarországra az ügynökkérdés tisztázására és nem érti, a Fidesz miért nem rendezte eddig az ügyet - mondta a jelenleg miniszterelnöki tanácsadóként dolgozó költő a Heti Válasznak adott interjújában.
@Vitéz László: A fél milla a külföldön dolgozó magyarok száma per pillanat, legalábbis a Fidesz szerint.
itt egyedül az E14 érdekes. nagy harcot kell vivniuk a szavazatokért. folyamatosan bizonyítani, hogy ők tényleg mást akarnak, és nem zombi visszatérést.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nekem ez tetszett benne, bagoly mondja verébnek:

"Nyirőnek Szőcs szerint egyébként nincs politikai életműve, "nem volt a nyilas párt tagja, az árral sodródott, ami gyenge jellemre vall, de nem megalapozása vagy megkoronázása egy életműnek - olyanja neki íróként van" - mondta az interjúban. Mindamellett a volt államtitkár Nyirő részéről "talpnyaló gesztusnak" minősítette, hogy Goebbelst dicsőítette újságcikkekben."

D:
@Marcellusca: és abba miért nem gondoltok bele, hogy vannak olyanok akik tényleg megcsömörlöttek a választéktól. pl én is azt m9ondaném, hogy egyik sem, és nem azért mert félek. nincs mitől félnem.
Valóban, az önállóságot támogató LMP szavazóknak is Jávorék "csatlakozására" kellett volna szavazniuk, akkor most lényegében nem lenne pártszakadás, mert Jávorék mégse úgy gondolták a "csatlakozást", mégis inkább csak együttműködnének, önállóan. Csatlakozni csak addig akarózott, amíg egy párt és egy frakció szétrobbantását eredményezhette, s miután ez bekövetkezett, már nem is olyan fontos.

Jávorék gerinctelenségét egy jóhiszemű LMP szavazó nyilván nem láthatta - tán nem is feltételezte - előre, hogy a fenti képlet alapján, a frakció megmaradása érdekében a kényszerű megalkuvást válassza.

Egyébként lefeleződött az LMP, a kutatások ezt mutatják, s ez összhangban van a kiélezett kongresszusi döntésekkel is.
Csak azt nem értem, hogy miért kell a párt megmaradó felét és Schiffert ekézni, mert nem lépett a szadesz útjára: milyen alapon várható el elveinek feladása?
@bella _ciao: na Goebbels nem volt akárki, tehát a dícsérete ugyan nem elegáns, de nem is elvetendő.
@bella _ciao:

"Ha van ember, akinek már sem szakmai, sem egzisztenciális téren nem kell féltenie a helyzetét, az ő. Így nem hiszem, hogy elvállalta volna ezt a posztot, ha méltatlan szerepet bíztak rá” "

Nekem erről más/rosszabb a véleményem.
A baj az, hogy ő egyetért rózsával, tehát a szerep nem lehet - számára - méltatlan.

A közélettel foglalkozók másik jellemzője, nem tudják mikor kell visszavonulni. Minél öregebbek, annál hatványozottabban érzik, hogy nélkülük nincs jövő. Pedig de.
@iii: Ha a Fidesz mondja akkor az a félmilla bármennyi is lehet, ugye a számolás nem a fiúk erőssége :)

@Penivaldes: Márpedig szavazni KELL. Én a dicsőséges fülkeforradalmi két-har-mad okán megtanultam, szavazni KELL.
Gyerekek, ezen besz*rtok, Matolcsyné férje kinyilatkozik, csak erős idegzetűeknek:

index.hu/gazdasag/2013/02/28/matolcsy_ez_oriasi_bravur/
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: nem kell, azért nem kell, hogy vkit leválts max azért hogy újat hozzál létre.
én különben is hezitálok a fidesz és a bajnai közt. nem tudom megtagadni azt ahonnan jöttem. csak ne lenne olyan populista a fidesz és menten odaikszelnék. na de belőlük már nem lesz konzervatív párt.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: hűűűbakker, jahh mit is beszélek, hisz a nemes vezényló is eztetet szajkózza, és mind mind a többi tollasa.
"Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Heti Válaszban ezúttal nem egy könyvet ismertetett, hanem saját gazdaságpolitikai teljesítményével vetett számot. Szerinte elmúlt két és fél év "óriási bravúr", "igazi gazdaságtörténeti fordulat", hasonlóra csak kétszer voltunk képesek száz éven belül: 1924 és 1927 között, valamint 1946 és 1948 között."

Kontra

"Elképesztő mélyrepülést hozott az évvége"

"Nyolc hónapja nem dolgoztak ilyen kevesen"
@minimalista:

Ma már senki nem ekézi Schiffert. A kutyát se érdekli.

Én nagyon tudom csodálni azt az embert,aki képes az elveiért meghalni.
Azt kevésbé, akinek az elvei miatt mások halnak (éhen).
@Orica Középföldi: igen. de ez nem csak a közéletben van így, pl. klinghammer is a tudományok világából jött. szóval tapasztalatom szerint a görcsös ragaszkodás egy poszthoz, hatalomhoz több területre igaz.
Néhány hónapja említettem többször, hogy szerintem kivéreztetik a MAL-t, aztán majd egy jóhever romáron megnyeri a nekiírt pályázatot a tulajdonjogára. A csődeljárás a napokban megindult...
@Penivaldes: Egy szóval nem mondtam hogy szavazz a jelenleg regnáló hatalom ellen. Tőlem aztán addig szavazol a Fideszre amíg Zsigamarci el nem számol a házacskájával.
Azért KELL szavazni, hogy tudd, Te mindent megtettél magadért, az elveidért.
Ha elmegyek szavazni 2010ben az csak 1 szavazat lett volna a neoemeszempé ellen és a jelenlegi ellenzék mellett, semmit sem számított volna. De jobb lenne a lelkemnek, hogy megpróbáltam, nem jött össze.
Azért néha átbújik a napsugár a szmogfelhőn:
"Pofon vágták a komlói polgármestert"
@Orica Középföldi:

Akkor ezek szerint a poszt befejező bekezdéseit még nem olvastad, kérlek pótold!
Az elvekkel kapcsolatosan pedig: épp kik akarnak éhen halni Schiffer miatt?
@Bakter: Nem olvastad a közgázguru unortodox pápájának szavait elég figyelmesen, van a mélyrepülésre és munkanélküliségre magyarázat:

"Mindennek ára van, így a nem hagyományos magyar gazdaságpolitikának is"
@bella _ciao:
De kit érdekelnek a maszoposok?
Magasról letojom, hogy ki van kormányon amíg:
- az országért és értünk szavazókért teszi azt amit, s nem azért, hogy minél tovább a hatalomban maradhasson.
- nem néz hülyének, mint szavazót
- nem hazudik akkor is, amikor már 100-szor kiderült róla, hogy hazug (Ezeknél még Gyurcsány is vállalhatóbb. Mármint hazugság terén)

A legviccesebb (és egyben tragédia is) az, hogy Orbánnak valóban megadatott a lehetöség történelmet írni és az ország javáért dolgozni. Ehelyett ö átment igazi komcsi diktátor üzemmódba. A következményeit meg a köv. 10-20 évben fogjuk cask igazán megtapasztalni. Addigra már Ukrajna is bezzegország lesz a szemünkben...
"Február 27-én délután a kolumbiai NTN24 hírcsatorna bejelentette Hugo Chávez venezuelai elnök halálát. "

A hír kacsa. Még nem találkozott a magyar miniszterelnökkel. Tessék betartani az előírt protokollt: előbb találkozni, aztán bukni/halni!
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:
Zember vagyok, tehát ez rám nem vonatkozik. Az árát nem a zemberek fizetik meg.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: na igen, csak hogy az én elveim azt mondják, hogy semmi közösködés azokkal akiket Veress Jánosnak hívnak. én szavaznék E14-re csak nekik ahhoz el kell nyerniük a bizalmam. és nekem ahhoz 1 beszéd nem elég. sohasem volt az. nem az vagyok aki beájul a szép szavaktól...mert ebben az országban szép szavakból már volt elég, hogy mi nem fogunk beveztni ezt meg azt, meg nem kötünk szövetséget ezzel meg azzal..aztán de.
egyébként udom, hogy én itt ugyanolyan ellenség vagyok mint pl Gábriel, csak ezt nem meritek megmodani. egyébként azért is járok ide, mert sokban nem értek egyet az itt jelenlévők nagy részével.
@minimalista: Hülyeségeket beszélsz jóember. Csatlakozásról SOHA nem volt szó.
@Jaffar: nekem nem, aki egyszer eljátszotta magát annak nincs elnézés. OV is megy Feri után.
@iii:

Te mit hazudozol itt gügyükém, csak írd be a kerersőbe az "lmp kongresszus csatlakozás" szóösszetételt, te szerencsétlen!

Nem bírom, ha a hülyék lehülyéznek.
@minimalista:

Bocs, nem tudtam, hogy ennyire találóan választottál nicket:))
@minimalista: Nekem ne mond, pici fiú, ott voltam a kongresszuson. Az LMP pici többsége _minden_ tárgyalást elutasított, a platform viszont nem akart csatlakozást, hanem együttműködést.
@Bakter:

Ezen már kora reggel vihogtam. Régen mondom, előbb-utóbb elcsattan az első számonkérő pofon.
Megtörtént.
@Jaffar: éppen gyuri bának írtad, miközben ő egy szemellenzős mszp-s. ebben a felütésben volt bájos a mondnadód. részemről ők is mehetnek a francba, ha nem változtatnak az "öregbölény válogatotton", amit gyuri bá véd.
és azt is szeretem itt, ahogy anyázzák egymást a párttársak.
@Penivaldes: Figyi, most kicsit zavarban vagyok, az előbb kértem volna hogy szavazz Veres Janira vagy a vele egy háztartásban élőkre? Arra szavazol akire akarsz, de szerintem szavazni kell.
@Penivaldes: ezt a "goebbels nem volt akárki" cuccost elvetendőnek tartom. :(
@Penivaldes: Nem anyáztuk, hülyéztük. :) És aki újságokból nézi meg, mit akart az LMP, az nem valószínű, hogy párttárs lenne.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: ne légy zavarban, elvégre eljátszhatom a csalódott a fideszest, a lelkes E14-st is, de akár azt is jászhatom, hogy nem szavazok senkire. a valódi véleményem úgysem találná ki senki.
legyél csak zavarban.
Egy elég korrekt szakmai értékelés - kritikákkal együtt - Simor tevékenységéről.

www.portfolio.hu/gazdasag/ilyen_volt_simor_andras_jegybankelnoknek.180387.html
@bella _ciao:

Ezért szerencsés,hogy törvény szabályozza pl. a választott funkciók betölthetőségét a politikán kivül szinte minden területen.
Ő sem a tudománya területéhez ragaszkodik:))
Egyszerűen azok aki nagyon hinni akarnak a fidesznek kaptak egy megerősítést, hogy mégsem hülyék (de azok). Most néhány hónapig újra elhiszik, hogy kijöttünk a gödörből, elindultunk felfelé, már csökken a rezsi, a pedagógusok bére majd szeptembertől növekszik(hahaha, több gyerek születik (hahahah) stb. Ha nem lesz előrehozott választás, nem igazán tart ez ki sokáig. Szépen mennek vissza majd bizonytalanba.
@iii: "És aki újságokból nézi meg, mit akart az LMP..."

Na ezzel én is így vagyok a jobbikot illetően. :)
@iii:

Én nem voltam ott, de ezek szerint az index sem, vagy ők is tök hülyék:
index.hu/belfold/2012/11/18/az_lmp_nemet_mondott_bajnaiek_ajanlatara/

"Igen vagy nem Bajnaiékra?

Az E14-gyel való együttműködés tekintetében két javaslat közül választhattak a küldöttek. Az egyik kizárja a csatlakozást, de felhatalmazást ad a tárgyalásra Bajnaiékkal, ha tisztázzák a múlthoz való viszonyukat. E mellett a javaslat mellett érvelt Schiffer András."

Hogy is van ez?

@Orica Középföldi:

Ez a minimum a vitapartnerekre is vonatkozik. Ugye nem akarod leverni a lécet? :D
@bella _ciao: én nem. tudod én elismerem azt is ha vki gonsozan volt jó eszű. nálam az, hogy vág az esze nem egyenlő azzal, hogy humánus.
én pl Sztálinnak is elismerem a poltikiak érzékét, miközben gazembernek tartom.
@nedudki74: Sajnos, jövő tavaszig ez így fog menni, Habonyék folyamatosan fognak valami populista mákonyt terjeszteni a nép közé. Ha sikerül kilépni az EU-s feketeseggűek közül, akkor meg még plusz pénz is lesz hozzá...
@Bakter: hahó:-)))

"Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője 2013.02.27. 17:36:36
"Elrendelték
a Mal felszámolását

A 2010-es vörösiszap-katasztrófában érintett cégnek milliárdos adóssága van, az irányítását állami vagyonfelügyelő veszi át. Új céggel menthetik meg a munkahelyeket, a kártérítésre viszont kicsi az esély."
index.hu/gazdasag/magyar/2013/02/27/mal_felszamolas/

Simicska-Nyerges-Habony trió melegít. Cél: a Magyar Ezüst:-) "
@Penivaldes: így már lefogadható, peni, te a nők legtitokzatosabbja! .)))
továbbá:
"Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője 2013.02.27. 19:50:01
Állami felügyelő irányít a Malnál
Meg akarják tartani a munkahelyeket.

www.origo.hu/gazdasag/20130227-allami-felugyelo-iranyit-a-malnal.html

"A 2012 szeptemberében stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősített Mal irányítását és folyamatos működtetését az állami tulajdonú Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. veszi át.

Az intézkedés közvetlen kiváltó oka, hogy az illetékes bíróság a társaság ellen egyik hitelezője által benyújtott kérelem alapján elrendelte a felszámolási eljárás megindítását - áll a közleményben. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. biztosítja a megfelelő forrást a munkahelyek megőrzését szolgáló, ésszerű intézkedésekre."

A következő lépés az állami tulajdonbavétel, majd a feltőkésítés és huss mehet a privatizációba..."
@minimalista: Baromság, ez a felhatalmazás tárgyalásra porhintés. Más határozatok kizárták az együttműködést mind Bajnaival, mind az MSZP-vel. A schifferista szárny nem az E14-gyel akart tárgyalni ráadásul, hanem a tagszervezeteikkel, amit ők természetesen és az előzetes feltétellistát elutasították. Ennek tudatában szavazta le a januári kongresszus a platform javaslatát, sőt leszavazott másik két, még kompromisszumosabb javaslatot is.

A dolog pont fordítva van, a nemnemsoha szárny fog kihátrálni majd ebből, ha nem fog bejönni a tervük. A 4K!-szövetség meg eleve furcsa, hiszen ők korábban összefogáspártiak voltak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Goebbels miatt?
na jó nem leszek gonosz.
de egyébként igen, csak em szabad összetévszeni a szimpátiával. azt nem, mert az nagyon rossz.
@iii:

Akkor kérlek önts tiszta vizet a pohárba, ha még az internetes média is ennyire megbízhatatlan, mutass egy linket a kongresszusi határozat szövegére!
@minimalista:

"Ugye nem akarod leverni a lécet? :D "

Isten őrizz. Neki se futok:))
Értem én, hogy nagyon (és gyorsan) temetnéd az LMP-t, de ezért várj még egy keveset. Ezek nem ilyen gyors folyamatok. A Jobbik meg a Mediánnál feljött. De hát ez nem illett az értelmezési keretedbe, ezért negligáltad. Mintha politikus lennél, komolyan.
@Penivaldes: Nem Goebbels miatt, hanem a hozzáállásod kapcsán. Szerintem jó dolog ha az ember nem rakja fel a szemellenzőt, bárkiről is legyen szó. Főleg ha egy adott személy bizonyos képességeit vesszük szemügyre.
@minimalista: Nem tudok róla, hogy a határozatokat és javaslatokat külső helyen közzétették volna, ez egyébként sem szokás. De ez az MTI hír eléggé jól összefoglalja:

lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/38272/nem-fogadott-el-uj-partstrategiat-a-kongresszus/

" érvényben marad az a novemberben meghozott döntés, amely elutasítja az együttműködést az Együtt 2014 választói mozgalommal."

"de felhatalmazást ad arra, hogy a párt képviselői megkezdjék a tárgyalást az együttműködés MÁS FORMÁIRÓL"

Na most ebből a más formából sem lett semmi, mert a cserebogarak nemi életéről beszélgetni semmi értelme nincs. Az LMP nem vett részt az alkotmányozásról szóló ellenzéki egyeztetésen sem, pedig elvileg abban benne lett volna.
@iii: Ritka eset lehet, ha tömegek állnának át a "nyertes" oldaláról a "vesztes" oldalára! Inkább fordítva szokott történni.
@minimalista: Mi ez a frusztráltság? :) Most őszintén, nem megmondtuk, hogy ez lesz? Ez lett.
@iii: :)))))

a fides szerint !

te dakota bűnözőknek hiszel ??????
@folyamatábra: Ha az LMP bármit akar, akkor nagyon gyorsan középre kellene húzódnia, bevonzani konzervatív-liberális személyeket. Például ilyen személy lehet Sólyom, Ángyán vagy akár az Élőlánc. Ezek értékrendje persze ütközni fog azzal a vadzöld réteggel, amelyik jórészt ott maradt az LMP-ben. Ez természetesen a jelenlegi szavazótábor további lemorzsolódásával fog járni és némi hitelvesztéssel. De hát ezt akarták, akkor most már tessék végigjátszani.
@czjanos: Itt nem tömegekről van szó, pár százalék ingadozóról mindössze. Nyilván nem fog az LMP választást nyerni, most a túlélés a tét.
Helyesírás: 1
Fogalmazás: 2

Ha már blogot írsz, nézesd át valakivel, aki tud magyarul írni!
nincs itt bajság, sokan nem fognak a nyugdíjjal sokat szenvedni:

A nyugdíjkorhatár 75 évre mehet fel a kínaiak miatt
A Kínában felhalmozódó megtakarítások miatt alacsonyak maradhatnak a befektetési hozamok.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/a_nyugdijkorhatar_75_evre_mehet_fel_a_kinaiak_miatt.546588.html
Sajnos a fityesz mindent visz a közvélemény formálásában. Ezredszer is mondom, hogy nem jellemző, meghatározó a Varánusz közönség véleménye, amelyik viszonylag jól tájékozott, nem lóg a fityesz mesék tején.
Az elmúltnyolcév totális fityeszes agymosása talán még tíz évig sem fog törlődni, meg hozzájönnek az új mesék. Szinte minden véleményformáló eszköz az ő kezükben van, és az elégnél sokkal több pénzük is van erre(közpénzből).
Az viszont elgondolkodtató, hogy a rezsicsökkentés ellenére(mer az naggyon jó mindenkinek, és tetszik) akárkivel beszélek, szidják a fityeszt, az eredmény mégis ez.
Bár az is lehet, hogy az én ismeretségi köröm "válogatott".
Az LMP és az MSZP vesztesége ment át Bajnaihoz.

Ami érthető, hisz az MSZP-hez húzó LMP-s banda vállt ki, és kétségtelen tény, hogy Bajnai látszatra jóval vállalhatóbb, mint az MSZP.

Annak ellenére hogy Gyurcsány leghűbb csicskása maradt Bajnai a valóságban, de ezt a választók még nem tudják.

De ami késik nem múlik !
@iii: Igazad van, háromi, a túlélés a tét. Schiffer túlélése.
És eközben:

Dunakeszin indul a Párbeszéd Magyarország legszebb politikusa, hogy egy kicsit szexista legyek:

Először méretteti meg magát éles helyzetben Bajnai mozgalma
eztigyhogy.nolblog.hu/archives/2013/02/28/Elszr_mretteti_meg_magt_les_helyzetben_Bajnai_mozgalma/

Ez a Noémi nem a fitneszmodell amúgy, hanem szociológus. :-)
@AKIsTUDATLAN: lassú víz partot mos. addig kell ásni amig aranyat nem találsz.
@AKIsTUDATLAN:

A magyarázat ennél egyszerűbb.

A siránkozásotok, bérrettegésetek ellenére még"mindig jóval többen mondják, hogy
"SOHA TÖBBÉ SZMP !"
mint ahányan a Fideszt akarják leváltani.
@dr. kek21: "A Jobbikot és a Demokratikus Koalíciót egyeszűen letudta a nép.."

Direkte így írgya, mer' genya a lelkem, mi ebben a baj(nai:-)?
Fábius!
"A Jobbikot.. ..egyeszűen letudta a nép,..."
Medián: Jobbik: 19% (15%)=> + 4%
Tárkinál:+ 1%
Azért a növekedést így megmagyarázni, kicsit erős csúsztatás, nem, Fábius?
A többi pártnál stimmel az értékelésed.
@Doki J.: Sajnos, teszem hozzá..ez is mutatja, mennyire töketlen fecske az "ellenzék", ha a leendő koalícijós párt népszerűsége növekszik!
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nem, hapikám, egyre többen mondják, hogy "Bármi, csak ne a Fidesz! Ennél még az MSZP is jobb volt!"

De szerencsére nem csak az MSZP-t lehet választani majd, törődj bele. Hogy most egy kis rezsicsökkentő populizmussal lehetett néhány százalékot emelkedni, az ne tévesszen meg, meg lesz ennek a böjtje.
@iii:
Érdekes, ez esetben nem értem, hogy a PM alakuló ülésén miért kellett külön hangsúlyozni, hogy nem csatlakoznak az E14-hez, hanem önállóan próbálnak boldogulni. Ezért kár volt szétverni az LMP-t.

@shinichi:

Persze, ti megmondtátok, és örömködhetsz is ezen, de attól engem még hadd zavarjon, hogy az egyetlen hitelesnek tűnő alternatívát - legalábbis átmenetileg - meggyengítették. Persze, ha neked a fidesz-mszp(bajnai)-jobbik trióból kell valaki, lelked rajta és együttérzésem.
@Penivaldes: Ebből is kitűnik, hogy nem vagy(ok) buzi(meleg), illetve Te leszbikus, ugye? .-P
@AKIsTUDATLAN:
Nem kell ismeretségi kör. Sokat vagyok emberek között, nemigazán hallok olyan párbeszédeket, ami a botkormányunkat dicsérné. És mostanában már nem látok lepedőként kiterített mn olvasókat a tömegközlekedés járművein, pedig pár éve még tüntető jelleggel teregették ki egyesek azt a szart. A közvélemény kutatások meg azt mondanak, amit akarnak, még egymással sincsenek már összhangban. Szóban és is fityeszes vagyok, no de írásban...
@minimalista: De nehéz fejed van neked. Önállóan, tehát nem csatlakoznak (ahogy eddig sem erről volt szó, mindössze nem volt teljesen kizárva), de együttműködnek. Ez utóbbit elutasította a maradék LMP, nem volt más lehetőség a továbblépésre.

Egyébként én az utolsó percig próbáltam kompromisszumot találni, nem lehetett. Ahogy képtelenek voltak a közös frakcióba is beleegyezni. Ez van.
Azért nem kell a földbe döngöli Schiffert, nem volt, nincs igaza, a pártja ki fog esni, de azért minden hibájával együtt is Schiffer magasan az átlag magyar politikusok fölött van, morálisan és elvhűségben pedig pláne.

Így utólag már én is könnyen vagyok okos, de Schiffernek talán kivárásra kellett volna játszania, látni hogy mi lesz az E14-ből (ez még ma sem tiszta), és ezzel a pártját, meg főleg a szavazóit is megtarthatta volna. Saját szempontjából elvhű kiállásával elvette a reményt azoktól, akik azt hitték ő és az általa képviselt szellemiség is tud lenni egy új kormányban. Persze én nem vagyok pártelnök, Schiffertől elvárható lett volna ennyi előrelátás és politikusi véna, több hónapja volt finomítani a stratégiáján.

Viszont van egy érdekes fejlemény :)
Egy csomó nikk agyondicsérte Schiffert, emlékeztek ugye? :) meg beírták, hogy na most lett hiteles az LMP, most majd jól rászavaznak :) Hogy erre vártak, most már hisznek az LMP-nek, stb.

Hol vannak ezek a nikkek? Hol látszik az eredményeken a sok friss támogató? :) ja, hogy sehol, ja hogy ezek a fideszes hazudozók voltak, akik röhögtek a markukba, és szították a pártszakadást... szarik minden jobbos Schifferre magasról, szarnak az elvekre, a kiállásra, nem érdekli őket semmi csak örülnek hogy az LMP szakadt, a sok ajnározás Schiffernek meg mind színtiszta hazudozás volt... hogy nem volt gyanús Schiffernek hogy amit csinál annak a fidesz örül... lehetne ennél gyanúsabb (meg kínosabb) figyelmeztető jel?
@iii: Az elég nagy baj, ha jövőre a szocialistákon kívűl mást is lehet majd választani. Pontosabban: ha az ellenzéki pártokra külön-külön lehet majd szavazni, nem tömörülnek választási koalába, és nem alakul közös ellenzéki lista. Akkor marad a Fidesz. Mikor tudatosul már ez a felismerés bennetek?
@bella _ciao: röviden akkor, a navtek lelő a határon majd, ha a zatódban agyig tankolt festetlen benyát talál, ennek örömére egy nemrég lesmacizott főbel politikus üzleti szellemje is vissza térhet, szőkítés rilódid. A píz meg jó gyün, a majdani vállasztások kőcségeire.
@bella _ciao:
Ez nem igazi, hanem amolyan stefis szerepjáték. Lehet, hogy ő, csak most elvtársbőrbe bújt?
@pástétom: Egyáltalán nem kell választási koala és közös lista, bőven elég, ha egyeztetett jelöltek vannak. Így szerintem több embert lehet bevonzani, mint egyetlen listával. Az nagyon sokakat zavarna.
az utolsó bekezdésért írtad az egész posztot, hogy jól beszólhass Schiffernek. nem ítélem el, legszebb öröm a káröröm, de azt nem értem, hogy a PM-et meg miért nem mérték? vagy az meg 1% sem volt, és az egyébben van? és akkor hová lettek az LMP-s szavazók?

@minimalista: kedves Béla bátyám, ha te itt hiteles alternatíváról meg egyebekről beszélsz, akkor nem vagy egy ötéves gyerek szellemi szintjén. 20 éve dolgozik Orbán azon, hogy akolba zárjon minden pártot, és rájuk zárja az ajtót, és onnan ordibáljanak egymásra a birka hívek.

te, és Schiffer ezt a vonalat követitek a saját aklotokból. az ötévesnél értelmesebbeknek mondanak olyan fogalmak mint tárgyalás, együttműködés valamit. neked semmit, szerinted ez nem lehet, hanem a végsőkig kitartva akolból kell harcolni mindenki ellen, mert vagy ez van, vagy a közös akol, ilyen fekete-fehéren és debilen látod a világot. hát jó harcolást kívánunk, az utolsó töltényig.

máshol, lásd pl. olasz választások, simán nagykoalícióra lépnek, ha az az út, pedig előtte halálos ellenségnek játszák el magukat. csak van eszük melléje, ami neked és Schiffernek nincs.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: én azt nem értettem, hogy lesz ebből többlet bevétel. miközben ugye a kiadások is nőnek, mert a festék sincs ingyen. ez olyan öntökönszúrás szerű.
@minimalista: Meggyengítették? Most derült ki milyen gyenge. Ez a realitás.
A trióból nekem igen, Bajnai kéne, MSZP nélkül, és mondjuk Mellárral kiegészítve. De ez nem kívánságműsor.
Ti lehettetek volna az 'MSZP-nélkül' komponens. A szoci-mentesítő. A Mesterházy-pótló a teába. Felfogod mekkora tragédia ez? Nyilván nem. Nem örömködünk, hanem gyászolunk.
@iii:

Nehezebb dolgod van, mint a szárnyassal:)))
@Bakter: Budapesten a FIDESZesek autóval járnak (budaiak, gazdagok). Vidéken meg a falukban erősek, ugyanúgy, ahogy Kádár idején a tanácselnök. mindenki szívből utálta (ha olyan volt), csak tudták, hoyg merről fúj a szél, meg hogy akkor is ő marad az erős ember, ha más lenne a tanácselnök, csak a falunak lenne rosszabb. ja, és a rezsicsökkentés, az pontosan lett belőve, ennyit érnek fel ésszel a falusi magyar milliók.
@AKIsTUDATLAN: nézd meg a kommenteket a cikkhez a gépnarancson. nem egy egyedüli vélemény volt ez, de jellemző.
@sárkányfő:

"hogy nem volt gyanús Schiffernek hogy amit csinál annak a fidesz örül... lehetne ennél gyanúsabb (meg kínosabb) figyelmeztető jel?"

Lehetne kevésbé naív egy politikus?
A közvélemény az éles belső pártvitákat, pártszakadásokat hagyományosan bizalommegvonással "díjazza" rövid távon. A hosszú távú hatások megállapításának reális időpontja azért még odébb van.
@bella _ciao: az, de lehet büntetni, mint a onlájn kassza, meg eútdíjjnál, és nav meg hegyezheti a cerkáját :D
@iii:

Valóban nem könnyű a búrám, de a szavakat és fogalmakat ti értelmezitek folyamatosan szájatok íze szerint!
@sárkányfő: nesze neked, hiányoltad a dicsérőket, már gézuka is itt van ;)
@Penivaldes: @mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): téged mindenki meggyőz aki nőből van. engem nem:)

már csak így van ezzel:

www.fun2enjoy.com/wp-content/uploads/funny-thirsty-man.jpg
én, úgyis mint választó, valamint a réntudományok utolérhetetlen művelője csak annyit kívánok üzenni, hogy ártunk és ormányunk a tennapi nap folyamán megvásárolta az 5000 főnél több lakossal rendelkező települések adósság állományának nagy részét, mely tényrül sem az lmp, sem a pm természetesen nem tehet, de szerintem még az oszkó péter is hiába keresgél a vizernél, nemhogy a bajnai, ezért talán nem merész megállapítás részemrül, hogy a dicső vezető nem annyira reszket, hanem röhög a markába, amibe egyébként a szotyit szokja hordani. magyarán: az öntökönszúrás nem játék, pajtások! (az úttörők 13. apokrif pontya)
Rengeteg egyéb dolog mellett a stratégiai gondolkozásmódot hiányolom szinte mindegyik pártból.

Csak a napi szintű - lehetőleg minél pitiánerebb - a'la Magyarisztán! - taktikai iszapbirkózás megy.

És ha valami nem vált be, akkor sem gondolják végig, hogy változtatni kellene.

Meglehet, túl nagyok az elvárásaim, és a "T." Házban honos egyedek többségétől, akiket képviselőknek szokás hívni, ennyire tellik csupán.
@iii: Mesélj ezekről az egyeztetett jelöltekről, nem vágom.
@Penivaldes: Háááát.... eddig nem nagyon repkedtek a szakpolitikai érvelések. Bajnai személyének meg még a legelfogultabbak szemében is kellene egy kis kételkedést kiváltania. A "nem értettünk hozzá" és az MSZP-s múlt miatt szerintem nem normális, aki beveszi az "Egyesüljünk új álarc alatt 2014" politikáját. Azok az emberek már a múlt részei. Engem az sem érdekel, ha eltűnik a Fidesz, de azokról az emberekről és pártokról, amelyek felől már döntött a társadalom, nem kellene feltámasztani őket. Ha akkor korábban nem voltak jók, most miért lennének? Elvégre most is csak a hatalomért acsarkodik egymással a baloldali ellenzék, persze érvek nélkül.
@is:
Vidéki vagyok, falusi, és egy masszív fityesz térség lakója. Éppen ezért gyanús a dolog. Akikről tudom, hogy pár éve stabil narancsosok voltak, mostanában nagyjából úgy vélekednek róluk, mint én. Persze ez nem reprezentatív. De az a véleményem, hogy a "reprezentatív" közvélemény kutatások is kezdenek hamisak lenni: az emberek nem mondják ki preferenciáikat, vagy hazudnak róla.
Ugyanakkor azzal is tisztában vagyok, éppen a fent említett sokemberes merítésű tapasztalataim alapján, hogy zombilend kutyafasza kis hazánkhoz képest. Sok embernek nem damil tartja össze a füleit az üres koponyáján belül, hanem hűtőmágnessel vannak odabiggyesztve. Simán el tudom képzelni, hogy újraválasztják ezt a szarrakást. Akkor meg csak ez marad:
index.hu/tudomany/2013/02/28/lakhato_lehet_a_tau_ceti_egyik_bolygoja/
@is:

De szerencsére itt vagy nekünk te, aki engem és - legfőképp - Schiffert kivezetsz a sötétség erdejéből a napvilágra. Te, aki már egy érett 6 éves debilis szintjén vagdalkozol, anélkül, hogy halvány fogalmad lenne az átfogó álláspontomról és véleményemről.
Inkább ne szólj hozzám, nem vagyok méltó rá!
@is: Emlékezetem szerint a DK-t sem mérték a megalakulásuk utáni néhány hétben.
@is: Max 1-2 hónap múlva már szerepel a PM is a mérésekben.
@pástétom: Az egyéni jelölteket felosztják és nem indulnak egymás ellen a szövetségben résztvevők. Viszont listán külön szerepelnek, mint E14, MSZP, PM, stb.

Én nem zárok ki egy Olajfa-koalíciót sem, de jelenleg ezt optimálisabbnak látom.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Hát aki erre a mocskos maffozó bandára szavaz mégegyszer annak elment a csöppnyi józan esze is. Már ha volt. A hazudozáson és az önfényezésen nem értenek semmihez. Aki meg ért azt félreállítják. Mindenesetre sikerült nekik teljesen lesüllyeszteni az országot.
@ntracer: juj itt ilyet ne mondj, mert it mostanság Gordon az atyaúristen, és aki kritizálni meri azt nem szeretik.
pedig igazad van. csak az néha fáj.
de itt elömlött a hurrá, és kétségek nincsenek.
@minimalista: Jó, legyen ez neked a menedéked.
@Penivaldes: mert annyira leakarják váltani, hogy közben sokan még a lelkük is eladnák.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nézzük a tényeket! Az emberek negyede szerint jó a Fidesz, a háromnegyede szerint rossz. Az MSZP csak az emberek nyolcada szerint jó, a többi szerint rossz.

Én nem azt látom, hogy valamelyik jó lenne, hanem azt, hogy az egyik rossz, a másik meg még rosszabb...
@bella _ciao:

nem igazán teccett kapcsolni, nem de bár? azért mekkérdezem: ki van közelebb a lakosokhoz, az illetékes pógi, avagy a zengedezők? (kamattya, höhö)
@Penivaldes:
Manapság ha látok is mn olvasót, azt nagyon diszkréten, sokbahajtva teszi az árnyékban. ez is jelenthet valamit. És az mn is beszólt néhányszor a botkormánynak, az meg már az überröhej státusz.
@Bakter: A közvéleménykutatások nagy baja, hogy mostanában egyre kevesebb olyan van, ahol legalább 2500 főt kérdeznek meg, sokszor beérik 1000-1500 fővel. viszont még így is látszik, hogy csak a lakosság negyede támogatja a kormányt, viszont az ellenzékkel még ennyien sem szimpatizálnak. Csendben várnak a csodára...
@hacsaturján: nem kapcsoltam. miért, ez már az 5000 forintos kérdés volt? nem kapok piros telefont? ahhh!

viccen kívül, valóban közelebb vanna a polgik a lakossághoz, de úgy egészében nem éreztek semmit az önkormányzatok adósságából. az, hogy a 600 milliárdot ki fizeti ki, a központi vagy a helyi költségvetés a nagy egész szempontjából egál. szerintem.
@Távmunkás: Mint piackutató mondom, a 2500 fő sem sokkal ad jobb eredményt, mint az 1500, HA korrekt a mintavételi metódus. Pl. 1500 főnél a max. hibahatár 1.3%, 2500 főnél 1.0%.

www.tarki.hu/kiadvany-h/munkatars/kozvkut/r_3f.html
Szerintem még hamarkodott kijelenteni mi lesz az LMP sorsa!
Mivel ez a blog a kivált társaságot támogatja, rögtön jött is a kárörvendés, bár a másik társaság támogatottságáról még semmit nem tudunk.
A választásokig még sok idő van , még sok minden változhat.
Az biztosnak látszik, hogy az mszp-nél a 3 éve folyamatosan beharangozott nagy változás nincsen és ennek alapján előre lépés sincsen.
Az E-14 ről még szintén korai bármit mondani, majd pár hónap múlva lesz érdekes, hogy meg tudnak-e combosodni vagy is tudnak-e valóban a bizonytalanokból meríteni.
Bár én inkább azt látom az mszp-ből haraptak ki egy falatot azzal növekedtek.
@iii: A médiában ennél érthetőbben még senki sem vázolta fel a helyzetet:

atv.hu/videotar/20130219_ujsagiroklub_2013_02_18_2_resz

17:16 - 19:10 között.

Ez egybevág azzal, amit te mondasz, de megvan a hátulütője.
@Távmunkás:
Vagy nem mondják ki, hogy szimpatizálnak velük. Ez is reális lehetőség. Szerintem sokan pl egzisztenciális okból sem vállalnák fel az ellenzéki szimpatizáns szerepét, amikor mindenféle listákról hallanak folyton. Totális bizalmatlanság van jelen az országban.
@irógép: Igazad lehet, majd az idő megmutatja..a túlélésért játszanak egyesek, azt azért ne feledjük!
@pástétom: Vitatkoznék azzal, hogy külön listák esetén kevésbé adódnak össze a szavazatok. Szerintem éppen fordítva van, egy közös listából éppen hogy lemorzsolódnak azok, akinek egyik vagy másik párt nagyon nem tetszik, pl. soha nem szavaznának a szocikra.

Egyszer csináltam egy grafikont a 2010-es visszalépésekről. Teljesen világosan megmutatta, hogy az első fordulós eredményekhez képest a visszalépés után mindig volt 3-4% veszteség, olyan soha nem volt, hogy többen szavaztak volna rá a visszalépés miatt.

Ha jól tudják kommunikálni az összefogást és elhiszik az emberek, hogy ezzel győzni lehet, akkor ez így is működhet.
Hát igen, Fabius
nézeteit ismerve nem csoda, hogy süt írásából a káröröm az LMP-vel kapcsolatban.
Igaz, hogy Schiffernek is megvan a maga felelőssége a türténtekért. Ám azon is érdemes elgondolkodni, hogy az E14 "ernyőszervezet"-ként elképzelt koncepciója elbukott, azt maguk is föladták, de ennek a vargabetűnek a kedvéért a legkevésbé sem számított nekik az LMP sorsa. (Ennyiben nagyjból osztom Rónának az Együttről alkotott lesújtó véleményét.)
Sokkal korrektebb lett volna rögtön pártként kezdeni, és amikor kirajzolódik, hogy a választók milyen arányban ámogatják az egyes ellenzéki pártokat, akkor kezdeeményezni a választási együttműködést.

Véleményem szerint Bajnaiék alkalmatlanok a Fidesz leváltására, a valószínű választási kudarcért kár lett volna az LMP jövőjét feláldozni.

Most mindenesetre, a közvélemény-kutatások eredményét látva örülhetnek, akik a kevésbé büdös segget csokifagyinak szeretik feltüntetni.
@iii:

Én sem tudok örülni neki. Bírtam volna élni tovább anélkül, hogy egy hónap alatt beigazolódjon amit mondtam.
@Marcellusca: az azért érdekelne, hogy a nem pártválasztók közül milyen arányban válasz az, hogy "nem érdekel", és a "nem tudja"aki azt mondja nem érdekel, az nem is ment el választani soha
@rudenz ulrich: Teljesen mindegy, az LMP nem emiatt ment szét. Ha rögtön párt lett volna az E2014, tök ugyanez lett volna a probléma: együttműködés vagy fényes elkülönülés? Bajnaiékat ezért hibáztatni botorság.
Ahogy elnézem ez a Fidesz ismét ellenzékbe akar vonulni, mert más oka nem lehet, hogy ingyen óriás plakát reklámot biztosít az ország két legnagyobb gazemberének. Bosszantó akármerre megy az ember és mindenhol ezek az undorító alakok kukkolnak rá.
Mit üzen a választó?

A válsz egyszerű! Egy jókora bányász-sallert a fidesznyik pógármestereknek!
@iii:
1000 fő megkérdezése: 5% esély van arra, hogy a 20%-nak mért népszerűség nem 17,5%-22,5% között van

3000 fő megkérdezése: 5% esély van arra, hogy a 20%-nak mért népszerűség nem 18,6%-21,4% között van

Viszont a mintavételezés módszere nem egyezik a valóságos eloszlással, mivel sem az internetes, se a telefonos megkérdezés nem tudja pontosan modellezni az összes társadalmi réteget.
@minimalista: ebben kvittek vagyunk, neked sincs fingod az én átfogó álláspontomról. ez egy ilyen műfaj. továbbra is tartom, amit mondtam:
- nem is érted az olyan szavak értelmét, mint együttműködés, tárgyalás.
- érvelésed Orbán akolmodelljén alapszik.
- az LMP kongresszus a _tárgyalást_ zárta ki.

és lásd más, értelmesebb országokat, ahol nagykoalíciók és egyebek alakulnak, ha úgy hozza a sors.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Te honnan ismered ilyen jól Bajnait és Gyurcsányt? Barátok vagytok?
@Távmunkás: igen, de azt korrigálják. tehát ha a tényleges eloszlás a KSH szerint 60% városi, 40% falusi, de sikerült a mintában 700 városit és csak 300 falusit bevenni, akkor a városiakét 6/7, a falusiakét 4/3 súllyal számolják (erős elnagyolással, laikusoknak).
@rudenz ulrich: "...a valószínű választási kudarcért kár lett volna az LMP jövőjét feláldozni."

A mit? :)))
@rudenz ulrich: neked is az az üzenet, mint minimalistának: @is:
közvéleményt kutatni ma olyan mint a bordély hátsó bejáratánál a dugni vágyó tisztviselőket interjúvolni.

A zemberek félnek és aki fél az azt mondja, állampárt szimpatizáns.

Mit lehet tudni, hogy figyel egy köztörvényes.
Egy nemautótolvaj kubatov, vagy egy nemgarázda idős nőket nemhasbarúgó, hóna alatt nemláthatatlandinnyétcipelő, nemterepjáróbugris habonyárpád gollamja.
@iii:
"az LMP nem emiatt ment szét."
-- ne légy már naiv!

Nem lett volna tök ugyanez: más színben túnik föl ugyanis egy párttal nem lépni választási szövetségre, mint egy olyan szervezette, amelynek már a neve is azt sugallja, hogy ők az együttműködés alfája és ómegája, hogy aki velük nem akar együttműködni, az senkivel sem.
@minimalista:

Kevés szánalmasabb dolog van annál, mint mikor az eddig szadeszezettek kezdik leszadeszezni egykori társaikat.
@Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP: hehe, hja.

De tudod én azért vagyok szomorú, mert ezt a szegény embert majd jól elítélik.

ÉS A KUTYA SE FOG ÉRTE KIÁLLNI.

Mostantól se rokona se ismerőse senkinek.
@ntracer:
"Bajnai személyének meg még a legelfogultabbak szemében is kellene egy kis kételkedést kiváltania... Azok az emberek már a múlt részei... Ha akkor korábban nem voltak jók, most miért lennének? ?"

Most sem jók, de kevésbé rosszak a fidesznél.
@Blogger Géza: jaj, nem emlékszem hirtelen, segíts ki, hány szétszakadt és parlamentből kiesett párt erősödött vissza az elmúlt 23 évben? ja, persze, innen majd feláll az LMP és 5% fölé megy, ugye?
@czjanos: Erre én is gondoltam, de majdnem elütöttem két élőláncos diákot. Tiszta baleset veszélyes a város tőlük. Bár fogyókúrának jók tartós hányingert keltenek.
@is:
"neked sincs fingod az én átfogó álláspontomról..."

Amúgy meg isnek írott -- elég lekezelő -- válaszodat nem veszem magamra, mert nem passzol ahhoz, amit mondtam.
@rudenz ulrich:

Tök jó, mikor annak magyarázzátok miért ment szét az LMP, aki végigülte az összes kongresszust és testközelből nézte végig.
@minimalista: "milyen alapon várható el elveinek feladás" - schiffer már régen feladta az elveit. akkor, amikor úgy döntött, magánháborút indít az összes párt ellen és az ellenzék ellenzéke is ő lesz. ekkor hagyta cserben azokat a választókat, akik a mostani kurzus gazdasági és jogi ámokfutása miatt kénytelenek elhagyni az országot, elveszítik a munkahelyüket és a méltóságukat is támadás éri (ld. alkotmánybíróság). schiffer semmilyen kompromisszumra nem nyitott, még akkor sem, ha jól tudja, hogy az ő pártja nem fog választást nyerni és SOHA nem fogja az elveit sem a környezetvédelem, sem a tiszta politika tekintetében érvényre juttatni. ez a dolog egyik része.

a másik a biztos bukás: az lmp szavazói két részből álltak: volt szdsz-esek és ökohívó városi hipszterek - többnyire. világos volt, hogy ha a párt beáll az e14-be, egy részük elvándorol. ez esetben viszont biztos parlamenti és kormánytag lett volna és beleszólhatott volna, hogy ki kerüljön a hatalom közelébe (pontosabban: ki NE kerüljön). a másik eset ismert, a választók fele így is elhagyta őket, de most már csak a parlamenten kívülről fogják szemlélni az eseményeket ÉS frakciójuk sincs, mert schiffer ebben sem volt rugalmas. schiffer a hajthatatlanságát nem csak a múlt pártjaival, hanem a saját szövetségeseivel és választóival is szembehelyezi, rajtuk is átveri. politikailag naiv, a maradiságával pedig egyfelől a fidesz érdekeit szolgálja, mert csökkenti a leváltásának esélyét. nem beszélve a választói azon feléről, akik most már mérhető módon is, de támogatják az e14-et, vagyis (schiffer mércéjével) a múlt szereplőit. lényegében a pártja eltűnésével szolgálja mindkét oldal érdekeit.
@alfacharlybravo: Ne keresztbe üsd el őket, hanem hosszában, az a megoldás, úgy nem akadnak a torkodon, max. a tengelyeden..
Semmi másról nem szól a történet minthogy aki nem áll be a gyilkos libatolvaj mögé azt ejtik bolsevik zsidó elvtársak!
Ennyi a valós történet nem több nem kevesebb!
@ntracer: "Bajnai személyének meg még a legelfogultabbak szemében is kellene egy kis kételkedést kiváltania"

Te el vagy tévedve. Minden országban 10 évente elküldik a kormányzópártot. És? 10 év múlva legkésőbb megint ő kormányoz. Egy pártot sem küldenek el örökre, vagy akkor az a párt nagyon hülye volt. És egy párt sem végez nyilvános likvidálást választási vereség után, hátralépnek, de azért ott maradnak a pártban, a párt mellett. Szerinted Angela Merkel majd harakirit követ el, ha nem lesz kancellár, vagy kilép a CDU-ból?

Azt kell nézni, hogy közben váltottak-e? Más-e az elnök, más-e az irány, más-e a szervezet, mások-e a vezetők? Az MSZP minden vesztes választás után lecserélte az elnökét, és most arról folyik a vita, hogy még hány másiknak kell visszavonulnia, miközben már az egész elnökségben sincs MSZMP-s, csak egy. Ha van eszük, akkor úgyis Botka Lászlót indítják majd miniszterelnöknek, ha nem jövőre, akkor majd 2018-ban. Neked elég zavaros elképzeléseid vannak arról, hogy egy európai pártban milyen mozgások mennek vereségek után.

Az meg, hogy te Bajnait összemososd az MSZP-vel, az meg legyen a te bajod. Tudsz mondani 2 érvet mellette, és van 20 ellene. De te csak azért is ezt a hülyeséget tolod.
@csavari: , majd, és végül: ,!
Nem veszem magamra a címkét azért, mert nincs miért!
Csápusszantás!

Gombnyomagató civil
@is: Orbán Viktort meg a leberális inter naci onán léval, természetesen..:-)
@Fabius: ha végigülted, akkor mondd már el, hogy hogyan nem lehetett ott értelmesen elmondani, hogy a "tárgyalás", meg a "beolvadás" az két külön szó, két külön jelentéssel?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Azzanyát de jó ötlet hosszába tényleg szaporább, ha nem sikerült elkerülni őket akkor hosszanti irányba fordulok, mert akkor már mindegy, hogy mennyi. Kár, hogy nem úthengerrel közlekedek a Suzuki a mi autónk nem túl alkalmas, talán a Rezesova kölcsön ad BMW terepjárót.
@Fabius:
Ahan.
Kik küldtek a novemberi kongresszus elótt egy két nappal, még Karácsonyék, Róna P. előzetes informális kérését elutasítva, levelet az LMP-nek?
Mi is volt annak a két szavazásnak a tárgya, ami miatt előbb Jávor, Karácsony és Szabó T. lemondtak, majd legközelebb, másokkal együtt ki is léptek?
@is:

Nem én ültem végig hanem iii, de a kérdés jogos.

Akkor is jogos, ha pontosan értik a különbséget, és csak most utólag takaróznak ezzel a bénakacsa magyarázattal.
@Fabius: Jaaj Fabius!A szélsőlibsi szdsz2-ért nem kár.:))
Tudom,hogy neked ez fáj,mert szívügyed volt de ez van.:))
Bezzeg az igaz magyerok pártja tartja magát.:))
a választók továbbra is azt üzenik, hogy mindenki kapja be!
Áh!Inkább maradjanak viktorék!:))
@rudenz ulrich:

Az LMP az egy darab levéllel szétbombázható párt?

Ne röhögtess te is.
Amúgy jó lett az írás meg a kép.:))
@Fabius: Te figyelj!Legközelebb odamész Andrishoz,a vállára teszed a kezét és azt mondod:De.Releváns.
Talán meg tudnád győzni.:))
@kifordított nagyanyó:

Meggyőzni? Kizárt.

Sok reménytelennek látszó dologgal megpróbálkoztam életemben, de a lehetetlennel nem kísérletezek. Ennyire nem érek rá :-)
@is: Ja. sőt a maszop kormányon is cseréli a pártelnököket, meg a miniszterelnököket is. De ez sem segít így is elküldik őket a fenébe.

Az embercsrék alkalmatlanságról, pótcselekvésről tanúskodnak.
@Fabius: Miért?Nem vagy nagydarab és félelmetes?:))
"Szabó Máté alapjogi biztos szerint instabillá tenné az alaptörvényt a jelenleg a parlament előtt lévő negyedik módosítás."

Majd faragnak hozzá gránitból támfalat is.
A következő felmérésben már benne lesz a PM is a kb 0,67%-os támogatottságával. Mindenesetre ezt a cetlit elteszem akkorra PM-nyaló varánuszpofiba gyomoszkálni:
>>Az év eleje kétségtelenül legnagyobb vesztese az LMP. A januári pártszakadás után a teljes népesség körében egyharmadára, a biztos pártválasztók körében kevesebb, mint felére esett a támogatottsága. Azt hiszem Schiffer Andrásnak pártszakadás óta tartó országjárásól vissza kell térnie a valóságba. Igen, abba a valóságba ahol hiába mondtuk el ezerszer, hogy a kongresszus minimális többségű döntésére hivatkozni lehet, csak felesleges mikor arra lesz alkalmas a szavazótábor támogatása nélkül, hogy kitöröljétek vele. Nem tudom tiszta-e már, hogy a világ nem Schiffer András és akarata körül forog, ha még nem, azt hiszem ez most itt a kijózanodás pillanata. Az LMP választói el tudták mondani mit akarnak a párttól, pláne ha azt sokan és sokszor megkérdezték tőlük. <<
@iii: Ez óriási. :))) A pm és az e14 FÜGGETLEN jelöltje. Ezt a feliratot ki találta ki???
Tehát egyszerre mind a három??? Péem E14 és még független is??? Biztos ami biztos alapon??
Aki nem csípi az első kettőt, talán a "független" szóra ráharap??? ;)

Javaslom majd, hogy a jobbik plakátokra is azt írják, hogy a jobbik független jelöltje. :)
Lehet ezt itt csűrni csavarni és elemezgetni, de akkor is elképesztő ahogy a fidesz meg tudja őrizni a bázisát, minden idők legnagyobb megszorítás sorozatával, és "unortodox" cselekedeteik sorozatával. Tehát egy dolgot biztos h üzennek az adatok. Mégpedig azt h pontosan a Kádár korszak elvakult szellemisége szimpatikus itt a többségnek, mutassanak az adatok bármit, mi hiszünk a vezérnek. 2014 hatalmas bukta lesz, csakhogy nem a fidesznek, hanem az elaprózódó ellenzékieknek. Ez a nép nem tanul és nem változik, az elkövetkező évtized legalább is biztosan nem hoz kulturáltabb életet
Ha az LMP eddigi szavazói nem értették meg, amit az LMP eddig mindig mondott - Karácsonyék is - akkor az LMP valszeg tényleg megy a lecsóba. Ez egy dolog, az meg egy másik, hogy mi lesz azzal az országgal, amelynek 5%-a sem képes felfogni, hogy nem pusztán az eddigi elit embereivel meg címkéivel volt a baj, hanem a politikájukkal.
Gyurcsányékat (Bajnaival együtt) elzavarták, és a neolibsi pol. helyett választottak egy nacionalista-populista vonalat. Kiderült, hogy ez is gáz, ezért most visszahozzák az előző bagázst.
Gratulálok, magyarok, előre tovább a pusztulás útján!
az eredményekből is látszik, hogy a retek Együtt2014 választói gyakorlatilag a primitív MSZP szavazók.
@Távmunkás: Így van, látható tehát hogy 3x akkora munka alig javít a pontosságon. A pontosság négyzetgyökös összefüggésben van a mintaszámmal, már nagyon kisszámú minta is meglepően pontos eredményt ad, _ha_, ismétlem, _ha_ jó a mintavételi eljárás.

Ezek a kutatások személyes interjúkon alapulnak jellemzően, nem telefonos vagy internetes módon. De ezeket is lehet korrigálni, ami figyelembe veszi az összsokaság paramétereit.
@Frick László Emlékzenekar:

Felőlem oda rakod ahova akarod.

Nem fog különösebben zavarni az sem, ha felolvasod hangosan minden alkalommal mikor Viktor kedvenc nótáját elhúzod.
Akit esetleg érdekel a lista, hogy az egyes országokból eddig hányan kérelmezték és kapták meg az egyszerűsített honosítás keretében a magyar állampolgárságot.

alfahir.hu/itt_a_lista_innen_erkeznek_az_uj_allampolgarok
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ezt nem kellett kitalálni, ez a valóság. Jogilag független, mert se az E14, se a PM még nincs elfogadva, tehát jelöltet hivatalosan nem tud indítani. Ezzel is mutatták, hogy itt nem "támogatásról" van szó, hanem ez az ő jelöltjük.
Nem az a kérdés, hogy a következő félévben hogyan alakul majd az E14 támogatottsága, hanem az, hogy hogyan alakul majd, amikor kormányon lesz! Hova fordulnak majd akkor azok, akik kiábrándulnak az új kormányból?
Az LMP nem lesz, szóval marad a Fidesz.
Vagy a jobbik.
Ezek aztán a vonzó perspektívák!
De nem gond, csak így tovább, előre!
@Alkibiádész77: te miről beszélsz melyik bolygón élsz? az e14 az életbe nem fog kormányra kerülni.
Izék özöne vagyon.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Én meg azt javaslom ne csinálj hülyét magadból.

Se az E14 se a PM nem bejegyzett párt még, jelöltet nem állíthat, az csak független lehet.

Jó reggelt, azt hittem ennyi eszed magadtól is van.
@Fabius:
Nem egyetlen levéltől, mindketten tudjuk. A levél egy rossz pillanatban végsőkig kiélezett egy nyilvánvalóan már meglévő ellentétet.

Vagy szerinted helyes volt, hogy semmibe vették Karácsony és Róna kérését?
@iii: Nekem a plakátról hirtelen ez jutott eszembe.

youtu.be/MYLFAvRBSDg
@is: hát parlamentből kiesett pártot én sem sokat tudok, amely visszaerősödött volna.

De ott van az mszmp, amely szakadt, meg épp hogy küszöböt ugrott 1990ben.

vagy a Fidesz, amely ugyancsak szakadt (fodorék kiválásával) és épphogy megugrotta a küszöböt 1994ben.

Aztán meg mi lett mindkettőből? csak azéert, mert következetesen kiálltak saját maguk mellett, annak ellenére, amit a hatalomtechnika diktált volna. Az mszp szociáldemokrácia helyett inkább felvállalta az mszmp-t, minden pufajkás mocskával együtt. A Fidesz pedig annak ellenére nem volt hajlandó "összeköltözni" a komcsikkal, hogy hatalmilag az lett volna a helyes.

Mindkét politikai erőt kiállásukért díjazta célközönsége.

miközben az szdsz ma már szitokszó, az mdf ma már vicc. A pm-ről meg másfél év múlva már mindenkinek csak a délután fog eszébe jutni...
Én is azt mondanám, hogy a fideszre szavazok, mert féltem a munkahelyem.Utólag meg ha bukik végre a fideszbanda, és a főnököm is, örülni fogok.
A főnököm aztat mongya:űk se kaptak pízemelést a nímet cégtől, adója csökkent-többet visz haza, aqqó nekünk miért járna?
Na az ilyen harmadsorúrangú kisfőnökök basznak ki igazán az emberekkel.Ez a fazon minden második héten ment a sógorokhoz síelni.
Szopjon le orbán lánya.
@Fabius: Remek. Viszont ebben az esetben szerinted nem úgy kellett volna kiírni, hogy FÜGGETLEN JELÖLT a PM és az E14 támogatásával?
Mit üzen a választó? Hmm... hát mit is? Jön föl a Jobbik, mint Óbudán a talajvíz.

Mit is mondhatnék erre? Azt, hogy a Jobbik nekem túlontúl liberális. Mikor járok egyet az erdőben és szemügyre veszem az állományt, pontosabban az állomány maradékát, nekem is megjön a kedvem átugrani a szomszédba, kivágni néhány csemetét, megforgatni a fejszét az idősebbeje körül.

Szépek ezek a pizzaszeletek a körgrafikonokon, csak hát a "kreatívan módosított" választási törvény, ugye... aztán hol vagyunk még a hajrától, amikor jönnek majd hirtelen, a maguk idejében előkerülnek a szaftos fotók.

Kellemes spekulálást!
@Penivaldes: "juj, itt ilyet ne mondj, mert itt mostanság Gordon az Atyaúristen, és aki kritizálni meri, azt nem szeretik.. Pedig igazad van, csak néha fáj."
@rudenz ulrich: Ez a gittet már egy éve rágták. Épp ideje volt kiköpni. Ha nem jött volna levél, akkor is lett volna az LMP stratégiájáról határozat, Róna ebben hülyeségeket beszélt.
@Blogger Géza: hát csak nem akar eljönni az lmp tömege, amiről schiffer beszélt. és ez nektek borzasztó hír mert ezek szerint nem tudnak (eleget) tenni a fidesz hatalomban tartása érdekében, sőt, még az e14 tábora növekedett meglepő módon.

"A közvélemény az éles belső pártvitákat, pártszakadásokat hagyományosan bizalommegvonással "díjazza" rövid távon"

én is ezt mondom. ezért fog bajnai nyerni '14-ben, és erősödni minden kutatásban úgy nyár közepétől, mikor megállapodnak az mszp-dk-pmp hármassal. plusz a rejtőzködő szavazók, akik majd a választáson büntetik orbánt
@rudenz ulrich:

Szerintem egy pártban meglévő ellentétekért nem egy külső harmadik fél a hibás.

Az LMP szakadásának sem Bajnaihoz, hanem a táboruk egyértelműen kifejezett kormányváltó szándékához van köze. Jávorék úgy gondolták ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni mert annak ez lesz a vége. Schiffer meg úgy, hogy majd a tábor igazodik hozzá, vagy nem relaváns amit akarnak.

Lehet ezt vitatni, lehet hogy nem tetszik, de a felelősséget másra kenni nem lehet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Éppen ezt mondom, hogy nem. Ő a PM és az E14 jelöltje.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: na most igazat szóltál.például a matolcsi,hétfőtől 300 fölött lesz az euró @$$$=$$$: a habonyárpi rugdosson hasba te oxigénhiányos
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hogy miből jutott ez eszedbe, az már csak a pszichiáterre tartozik. Túl sokat voltál mostanában jobbikos taggyűlésen.
@Penivaldes: Folytatom.
Peni! Te hogy vagy Gordonnal? Ugyanis még egy összefüggő érvelést sem olvastam Tőled e tárgyban, logikus érvelések fényében.
A kritikát elfogadom, Bajnai hívő vagyok, kiváncsi vagyok okos ellenvéleményedre.
Aztán kölcsönösen indokolhatjuk az álláspontjainkat.
@iii: Bárcsak neked lenne igazad eben is. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem, nem úgy kellett volna, ha egyébként a két szervezet jelöltje, és a hivatalos jelölésnek csak közjogi akadálya van.
@balage_81 reloaded: ez így van.

majd amikor házmesteri, gyurcsány meg bajnai együtt áll a színpadon mint Együtt 2014.

Na akkor fognak elkezdeni erősödni :D nyár közepén. Majd csak figyeld meg. :D:D
@Mariann19: Szerintem politikusban sose higgy. :)
@dany82: igazad van, nem akkor fognak, tévedtem. bajnaiék már most erősödnek, az lmp meg már most elvesztette a szavazói felét. vagyis sokkal hamarabb ment végbe az elvándorlás, nem nyáron. ebben tévedtem.

ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy az e14 közel sem ideálisan indult. médiafelülete korlátozott, ami van, az cöf-kampány, nem kell ecsetelni hogy ez segíti-e.

pártként nem azonosítható, alakul és még a "storming" periódusában van. ennek ellenére az első méréstől kezdve sima bejutó volna, nem úgy az lmp, ami 3 év parlamenti politizálás után stabilan hozza a semmit.
@is: "Az meg, hogy te Bajnait összemososd az MSZP-vel, az meg legyen a te bajod."

2006-2010 nyilván nem is volt...
@dany82: Read my lips: Gyurcsány soha nem fog ott állni, úgyhogy ezt buktad. Hiába riogat ezzel a Habony Művek.
@Mariann19: kezdjük az elején: 2009ban a magyar gazdaság az EUban a legjobban, 7%al csökkent.

Egész Európában nem volt mégegy olyan ország, amely ekkora visszaesést produkált volna.

Ekkor a miniszterelnököt Bajnai Gordonnak hívták. Előtte 3 évig ő volt a gazdasági miniszter.

Azokat a dolgokat, amelyeket ma már elfogadhatatlannak tart (pl. 2006 ősze, a 10% közeli hiány)kormánytagként, majd miniszterelnökként asszisztált végig egy szó nélkül.

Nem tud beszélni.

Nincs víziója.

Nincs pártja.

Nincs tapasztalata.

Nincs csapata.

Nincs politikai hátországa.

Nincs belföldi gazdasági hátországa.
Viktorka!
Most, hogy ennyire népszerű lettél,vezetsz mindenféle listát, ideje lenne bemutatni anyukádat a nyilvánosságnak, mert senki sem ismeri de a fél ország emlegeti.
@iii: gyurcsány ferenc a dk elnöke. A hszban, amire én reagáltam az összefogásban bajnai mellett a dk meg az mszp szerepelt.

Ennek a 3 erőnek a vezetőjét írtam. Kit kellett volna a DKból írni és miért?
@balage_81 reloaded: mégegyszer: az mszmp 1990ben a parlamenti helyei 95%át elbukta.

aztán úgy döntött, hogy kitart kommunista múltja mellett és a szavazók díjazták.

1994ben a Fidesz éppenhogycsak (ha jól emlékszem, tizedszázalékkel) megugrotta a küszöböt, de akkor sem állt be a komcsik mellé. Ma kétharmada van.

Nem tudom, hogy az lmp bejut-e újra vagy nem. De az biztos, hogy a pm másfél év múlva már csak egy angol rövidítés lesz vagy egy szoci plattform.
@dany82: A DK-val biztos meg fog valaki állapodni, de hogy Gyurcsány nem fog egy színpadon állni a többiekkel, az biztos. Majd valamelyik sameszát odaküldi legfeljebb. Én legalábbis így gondolom.
@dany82:

Nem tud beszélni. - Medgyessynél még mindig jobb.

Nincs víziója. - már hogy ne lenne.

Nincs pártja. - lesz.

Nincs tapasztalata. - te viccelsz! pont ez az előnye.

Nincs csapata. - már hogy ne lenne

Nincs politikai hátországa. - alakul.

Nincs belföldi gazdasági hátországa. - szerintem ez is van, másoknak meg pont ez a baja (Bodoky szerint oligarcha :->)
@dany82:
Ezzel szemben vityának mindene van, nemigaz? Igaz, hogy már a fiákerló sem akar szóba állni vele, ha nem muszáj. Ha jön hozzá valaki, vagy meghívja valaki, csak azért teszi, hogy leugassa a fejét, és megmutassa neki, hol a helye. A gazdaság mostanság szárnyal, egy egész világ ámul a "valóságos csoda" manifesztumán.
Szóval, a nyomoronc:
tud beszélni - csakis a sajátjai előtt, és akkor is baromságokat.
Van víziója - hagymázas lázálmok kategória.
Van pártja - talpnyalók hada.
Van tapasztalata - hogyan kell egy mondatban sokat hazudni.
Van csapata - na az aztán van.
Van politikai hátországa - haszonleső csicskások.
Van belföldi gazdasági hátországa - simlicska.
@dany82:

Édes fiam,

2009-ban sokan és sokkal jobban beszakadtak nálunk, pl észtek, finnek, románok. Nézegesd, nem fog megártani:

https://www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_kd_zg&idim=country:HUN&dl=hu&hl=hu&q=magyarorsz%C3%A1g%20gdp%20n%C3%B6veked%C3%A9s#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_mktp_kd_zg&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:HUN:CZE:EST:FIN:ROM&ifdim=region&hl=hu&dl=hu&ind=false

A CDS felárunk megdöntött minden akkori rekordot, a bibi annyi, hogy abban a szent pillanatban a miniszterelnököt Gyurcsány Ferencnek, a gazdaságért és államháztartásért felelős pénzügyminiszert meg Veres Jánosnak hívták. Gyurcsány maga ebbe bukott bele.

Úgyhogy hazudni csak pontosan szépen, hogy a tényekhez legalább valami érintőleges köze legyen, úgy érdemes legközelebb.
@iii:
Gyurcsánynak van annyi esze, hogy nem teszi kirakatba magát Bajnaival, mert tisztában van a szerepével.
@Fabius:
"A legjobb hazugság, az igazság."
@iii: TÁRKI te csak kussolj..Te csaló vagy....JOBB oldalra csalsz a közvélemény propaganda kutatásban!!!
Egyen értékű vagy a Propaganda Századvéggel...és a seggnyaló Nézőponttal!!!
Turbótempóban került a génmegőrző a Hortobányi Nemzeti Parkhoz

A kormányhatározatnak megfelelően átadta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a Hortobágyi Nemzeti Parknak a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft-t. A tranzakciót 30 napon belül lebonyolították, ez az MNV Zrt. döntéshozatali eljárásában eddig példa nélküli.

hvg.hu/gazdasag/20130228_Turbotempoban_kerult_a_genmegorzo_a_Horto
@Fabius: hmmmmmmmmm, mivan, mivan?

Kihátráltak a fideszesek Papcsák mögül
A polgármester órákon át győzködte párttársait, de nekik ingyen sem kellett a BVSC.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F02%2F28%2Fkihatraltak_papcsak_mogul_a_fideszesek%2F
@dany82: az mszp-t a kádár rendszerrel azonosították. a magyarok nem kapitalizmust, hanem jólétet akartak. ezt nem kapták meg, rohantak vissza az elvtársakhoz. a fidesz átvett egy népies-polgári ideológiát, aminek piaca volt, az mdf helye üresedett meg. dehogy volt ő lojális bármilyen korábbi elveihez. mindkét pártnak volt egy meglévő tömegbázisa. ez a politikában kulcsszó, de nem meglepő, hogy te nem tudod. ez az lmp esetében nem áll rendelkezésre és még a választói pragmatizmus is ellenük játszik.

sajnos annyit tudtál ma itt felmutatni, hogy életképtelen elgondolásokat és a régi fideszes szólamokat böfögted fel. megmérettél, könnyűnek találtattál.
@Fabius:
Jaj, ne már! Szerinted a fidesz tétlenül nézte, mi történik az mdf-fel, az mdnp-vel, az fkgp-vel?

Erre nem válaszoltál: "Vagy szerinted helyes volt, hogy semmibe vették Karácsony és Róna kérését?"

És ezt is mondtam: "Igaz, hogy Schiffernek is megvan a maga felelőssége a türténtekért."

Ennek alapján azt kell mondanom, hogy vitakultúrádra az jellemző, hogy vitapartnered mondanivalóját szelektálod, ami nem illik egyoldalú megközelítésedbe, arról nem veszel tudomást. Ezen változtathatnál!

Játsszunk el egy gondolattal!
A '14-es választások eredménye lehet a következő is, nagyon-nagyon felülbecsülve a szocik-bajnai esélyeit:
jobbik: 15 %
fidesz: 40 %
LMP: 3%
mszp: 22%
bajnai: 16%
egyéb párt, érvénytelen: 4%

Ez esetben mi a helyzet? Az, kedves Fabius, hogy a sötét nagyúr (szorosan ugyan: 40-38) elviszi az egyéni körzetek többségét és ezzel (is) nyer.
Miért nyer? Mert erősebb, mint a másik oldal nagyura.

Ez esetben Te és mások is nem gondolkodtok-e el majd azon, hogy ezért a vereségért kár volt az lmp-t szétszakítani.

Ha mégis nyernek, erre az esetre ajánlom az alábbi videót: www.youtube.com/watch?v=pUAjMeqHH3A

Bajnai annyira nagy jellembajnok rajta, hogy nem tudja eldönteni, énekelje-e az Internacionálét, vagy sem.
Legutóbb meg ugyanezekről azt találta mondani, hogy "nincs elég hitelük", meg hogy "a múlt terheit hordozzák".

Fene tudja, nekem ehhez nincs gusztusom, a kormányt váltani szándékozók jobbat érdemelnének. Így ugyanis marad a kétpárti szar, a kevésbé büdös segg.
@Bakter:

Na ja, csak akkor el kéne mondani azt is, hogy az akkor gazdasági miniszer Bajnai "holdudvara" harcolt leginkább a Veres féle pénzügyi kormányzattal Reformszövetség néven, komplett javaslatokat téve az asztalra 2009 tavaszán, Gyurcsány bukása előtt:

index.hu/gazdasag/magyar/2009/02/22/a_reformszovetseg_visszavag_gyurcsanynak/

...és nem lehetne jóízűen Bajnaizni.
@rudenz ulrich:

Nem szelektáltam semmit, a leveles kérdésedre is válaszoltam, azt, hogy az a párt amit egy levéllel szét lehet szakítani a tagjai és szerinted, az megérdemli, hogy szétszakadjon.

Szerintem mondjuk nem lehet, és a szakadás sem ezért következett be, de ezt is elmondtam csak elfelejtetted "meghallani".

Felőlem nyugodtan nyomhatjátok ezt a bajnaiahibás szöveget elmismásolva a felelősséget. Ettől még én, és a pártot támogató szavazók az adatok alapján is azt gondolják, megválasztott képviselőiknek kutya kötelessége képviselni a kifejezett akaratukat a ciklus végéig.

Képviselőket választottunk ugyanis.

A Fidesz nem nézte tétlenül amit csináltak. Szépen leszalámizta a pártot mert elérte, hogy csak a depresszióhoz legyen elég önbizalom, a szembeszálláshoz meg ne.
@Fabius: Hát az nagyon meggyőző dolog, hogy a gazdasági miniszter sajnos elbukott a méghülyébb pénzügyminiszter ellenében, de azért benne maradt a csapatban.

Csak kinek? Bárki másnak mint a korábbi mszp szavazók maradéka, ez édeskevés.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: bajnai 1 éve kormányzása számos kedvező adatot mutat. növekvő gdp, megtartott munkahelyek, csökkentett távhő áfatartalom. ez persze kevés, 1 év alatt nem lehet csodát tenni. a mostani adatok azt mutatják, hogy csökkent a piaci alapú foglalkoztatás, nőtt a munkanélküliség (mert a közmunka nem piaci, adófizetői pénzből megy és mesterséges), drágult számos szolgáltatás és több adófajta lépett be, míg ellen oldalon az egykulcsos adó is kétkulcsos, csak másképp. a rezsicsökkentést a kkv-k is megfizetik, a felsőoktatás most lesz fizetős, az egyetemek szénszünetet tartanak és oktatókat bocsájtanak el. rólad szól egy korábbi tóta w. poszt:

"A drukker általában nem olyan buta, mint amilyet játszik. Megfoghatatlan, vagy olykor világosan látható kötődés fűzi az ő atyuskájához, és minden eszközzel harcol érte. Tájékozódik, újságot olvas, igyekszik, patronokat gyűjt, hogy hasznos harcidroiddá váljon. Információit maga elől is megszűri, és úgy adja tovább. Ha pártja éppen szociális demagógiában utazik, akkor gitárballadákkal válaszol arra a kérdésre, hogy miből. Ha éppen az ellenfél demagogizál, akkor hirtelen roppantul érdekelni kezdi a főkönyv, és szívesen mazsolázik belőle. De általában ennél igénytelenebb: megelégszik azzal, ha eltereli a szót kedvenc mantrái felé."
@Fabius:
Ne félj, nem fogják annyira módosítani a csúsztatásaikat, hogy az végül konvergáljon a valós tényekkel. Mert akkor a saját plakátjaikat hazudtolnák meg. Azt meg végképp nem fogják beismerni, hogy az elmúlt 23 év, az újkori Magyarország legnormálisabb gazdasági teljesítményét éppen a lelibázott és társai produkálták. És még csak nem is hívták csodának, tündérmesének meg főleg.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

Ki mondta, hogy az akkori MSZP frakció és pártvezetés normális volt? Senki.

A gazdasági miniszterből miniszterelnök lett, a holdudvarából meg pénzügyminiszter. Aztán ketten elrendezték, hogy ne essünk le gödör aljáig és növekedési pályára álljunk.

Ezt neked nyilván nem kell elismerni. De ha ez sem elég meggyőző akkor nem az én véleményemmel kerülsz szembe, hanem a teljesítményt Merkel és a kontinens vezetők előtt világbajnokozott Orbánéval.
@balage_81 reloaded: Bajnai alatt brutál GDP csökkenés volt, gazdasági minisztersége alatt ilyen 0,1 és 0,9%nyi növekedés a válság előtt(!) a szlovákoknál akkor évi +10% növekedés volt. És ehhez jön az adósság emelkedése + brutkó áht. hiány. Meggyőző.
@Fabius:

Ez világbajnok ütés volt:))
@Bakter:

Ha csak csúsztatott volna az hagyján, mert ugyanannak a dolognak lehet más aspektusa.

De mikor valaki a tényekről hazudik azt nem bírom. Márpedig se a dátumok se a gazdasági adatok visszamenőleg változni nem fognak.
@Fabius: Jaja, nem kellett volna Orbánnak 20 év múlvára kitüzni a célt ami már 10 éve megvolt, hogy 50% alá menjen az adósság, ha a tetü bandája ott se lett volna.

De köszönjük meg hogy nem 100% adósságot csinált mint a görögök. Köszi Gordon, hálás vagyok.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

Gazdasági adatokról hazudozás helyett javaslom neked is felkeresni az ecostat oldalait töki. Ha nem boldogulsz vele itt egy egyszerűbb verzió:

m.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/bkv/orb%C3%A1n-ment%C5%91csomag01.gif
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

Tíz éve Orbán célja a népesség eladósítása volt a kamattámogatású lakáshitelekkel, amivel az államot is eladósította minimum húsz évere. Sikítva ünnepelték Borókai Gáborral, hogy ollé, a lakossági hitelállomány meghányszorozta magát egyetlen év alatt. A fidesz.hu archívumban máig megvan a győzelmi beszéd.

Ezen kívül megszavazták Megyó száznaposát ők is abban a tudatban, hogy az csak az államadósság terhére fogják tudni kifizetni. Sőt, az eladósodást is látva még erre is rálicitáltak volna a 14. havi nyugdíjjal.
@Fabius:
Az egész rezsimjük abból áll, hogy tényekről hazudnak - reggel, délben, este. Legalábbis hazai pályán, mert idegenben már cizelláltabban lódítanak. Hacsak nem írják bele az akolmányba azt is, csak az ő igazságuk valódi igazság. Mindent kinézek belőlük. De a görcsös igyekezet Bajnai lejáratására, egy kutya számára egyértelműen a félelem szagát jelenti. Vaúúúúú!
@Fabius: Eladósodni tudni kell. A baloldal ehhez sem ért.

A ki mit szavazott meg ellenzékben meg mit szeretett volna nem felelősségi kategória ne szánalmaskodj.
@Fabius:
"Nem szelektáltam semmit, a leveles kérdésedre is válaszoltam,"
Márpedig szelektíven nem válaszoltál ezekre:
-- "Vagy szerinted helyes volt, hogy semmibe vették Karácsony és Róna kérését?"
-- "Ez esetben Te és mások is nem gondolkodtok-e el majd azon, hogy ezért a vereségért kár volt az lmp-t szétszakítani?"

Továbbá ezt írod:
"Felőlem nyugodtan nyomhatjátok ezt a bajnaiahibás szöveget elmismásolva a felelősséget."
-- Nem veszed figyelembe amit én írtam: "Igaz, hogy Schiffernek is megvan a maga felelőssége a történtekért."

Újabb kérdést is fölvetsz:
"Ettől még én, és a pártot támogató szavazók az adatok alapján is azt gondolják, megválasztott képviselőiknek kutya kötelessége képviselni a kifejezett akaratukat a ciklus végéig."
Ez, már ne is haragudj, szamárság.
1. Arről, hogy mit gondolnak az LMP támogatói, országos, tehát hitelesnek tekinthető felmérés nem született.
2. Ezen az alapon Bajnai javaslatára az akkori szocialista többség nem szavazhatta volna meg a tizenharmadik havi nyugdíjak elvételét, meg még sok minden mást se; anno a szadesz nem köthetett volna koalícíót a szocikkal.
3. 2010-ben nem volt benne az LMP programjában, hogy ha Orbábék túl szarul/elvetemülten kormányoznak (ami valóban így lett), akkor szalad a régi rend embereinek ölébe.
4. Képviselőket a parlamenti munkára választottunk, ott pedig nekik szabad mandátumuk van. Egy olyan gyakran író, rutinos politikai blogger, mint Te, nyilván tudod, hogy az mi, és mi az értelme, hogy a szavazók egy demokráciában nem rángathatják dróton a képviselőiket.
5. A párt belső testületeiben szavazókat pedig nem köti a pártra szavazó, de nem párttag választók véleménye.

Végül: nem nyomtam "bajnaiahibás" szöveget, ezt Te csak szeretnéd, hogy címkézhess. Pusztán gusztustalannak tartom, hogy (egyébként szavazatmaximálási céllal) a saját fészkébe piszkít, amikor a szocikat ekézi.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

Illene tudni különbséget tenni eurostat és ecostat között, de ha jobban belegondolok nem várom el. Tényleg.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

Kedves barátom, a megszavazott dolgaidért a felelősséget vállalni kell ellenzékben és kormányon is.

Legalábbis a tökös forradalmárok így szokták. Állítólag.
"Időközi önkormányzati választást tartanak március 25-én a Pest megyei Dunakeszin, a korábbi képviselő Fodor Sándorné (Fidesz) elhalálozása miatt. Úgy tudni, hogy az ajánlószelvények leadása előtt a helyben érdekelt ellenzéki erők képviselő (így az MSZP, a DK vagy épp a Szolidaritás) összeültek és egyeztettek a lehetséges együttműködésről. A helyi pletykák szerint meg is állapodtak abban, hogy egy közös jelölt mögött sorakoznak majd fel, ezt a „gentlemen agreement-et” viszont ezek szerint csak a Demokratikus Koalíció tartotta be; Gyurcsányék ugyanis nem indítottak saját jelöltet. Így most indul a Fidesz, a Jobbik, az MSZP és a független jelölt.

Mit üzen a választó? Én személy szerint azt, hogy Egy Nagy Büdös Lóf.... az mszp seggébe.

eztigyhogy.nolblog.hu/archives/2013/02/28/Elszr_mretteti_meg_magt_les_helyzetben_Bajnai_mozgalma/
akkor ha jól számolom mint a 2010-es választás esetén mikor a Jobbik-ra még a 5%-ot se adták volna(aztán lazán meg volt a 15% is)
szóval akkor tuti befutó a Jobbik ezen értelmezés alapján :)
Ugyan is azóta kőkeményen erősödött, erre legjobb példa a a helyközi szavazások.

Bajnai meg a ludasmatyi párt...olyan mint az LMP Budapesten kívül sehol nem létezik.
Lesznek nagy meglepetések
@Fabius: Fingom nincs mi az ecostat, nem is érdekel.

Az mszp, együtt is megszavazza a rezsicsökkentéseket, de nem ők lesznek érte a felelősek. Ez nyilvánvaló.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: bajnainak semmi köze nem volt soha a költségvetés tervezéséhez, ezt legfeljebb veresnek lehetne tulajdonítani. de ugyanúgy tudod, ahogy én, hogy magyarországon soha nem a pénzügyminiszter írja a költségvetést, hanem a kormányzó pártok. most sem csak matolcsy a felelős, hanem orbán, aki hallani sem akar megszorításról, legalábbis nyilvánosan. ugyanígy a 13. havi nyugdíj, a 100 napos programok mind nem bajnai ötletei voltak. ő egy kormánytag volt, aki tette a dolgát miniszterként.

én csak azt nem értem, hogy ha bajnai ennyire nem veszélyes orbánra, akkor miért fújja ugyanazt a csúsztatást minden fideszes minden létező alkalommal minden fórumon. ennél jobban el sem árulhatnád, hogy mennyire be vagy szarva, hogy mégis visszajön
@kuki123: No, Budapestnek sem azon a helyein létezik az Együtt amire büszkék lehetünk..:)
@balage_81 reloaded: Biztos ami biztos. Sok barom van, aki reménykedik Bajnaiban.
@$$$=$$$:
"az eredményekből is látszik, hogy a retek Együtt2014 választói gyakorlatilag a primitív MSZP szavazók. "

:D :D :D
@rudenz ulrich:

"Arről, hogy mit gondolnak az LMP támogatói, országos, tehát hitelesnek tekinthető felmérés nem született."

De, bazmeg, képzeld született.

Az LMP maga rendelte a Mediántól. De már kibaszottul unom hajtogatni, hogy kéressétek ki valamelyik választmányi taggal vagy kérjétek Schiffertől, hogy tegye közzé, ha meri.

Meg egyébként is, aki szerint szamárság megkövetelni a képviselőmtől, hogy képviseljen, azzal nekem semmi vitázni valóm nincs. Éljen a fidesztől lemásolt egysiffer-hit, bajnai a hibás oszt jónapot.
@balage_81 reloaded: Nyilvánvaló hogy nem Bajnaié a szar egy része(nagy része). De ettől még nekem nem kell. Mert Bajnai stábja sem ma született báránykákból áll(na) majd, hanem azokból akik együtt dolgoztak vele korábban.
Valamiért nagyon a bögyödben vannak Schifferék, de az látszik: se nélkülük, se velük nincs esélye Baynaunak a visszatérésre. Amihez egyébként még Mesterházynak meg a maszop-mamutoknak is lesz egy-két szava "házon belül". A Milláról nem is beszélve.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

Ha megszavazzák akkor onnantól pofa lapos, nincs a hatásai fölött rinyálás. Ugyanez érvényes a Fideszre és államadósságra meg a 13. havi nyugdíjra is.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
Egy vezető stábja általában azokból áll, akikkel már dolgozott együtt korábban. Legyen az foci edző, vagy miniszterelnök.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: ilyenkor is hivatkozni kéne a számokra. mostanában gyakran idézem, a rendszerváltás óta regnált kormányok közül az 1. orbán-kabinet és bajnai a legjobb a választók szerint. és a mostani orbán-kabinet az eddigi legrosszabb. bizony, még a horn-bokros, de a medgyessy és a gyurcsány-kormánynál is rosszabb a megkérdezettek szerint. tehát neked persze lehet bármilyen véleményed, de azért az emberek nem teljesen hülyék.

amit a többi kormánytagról írsz, itt van egy elég erős csúsztatás megint, mert bajnai-kormányában elég vállalható arcok voltak oszkótól balázs péterig, de sem te, sem én nem tudjuk, hogy milyen kormány alakulna, ha újból ő lenne a miniszterelnök. viszont elismerted, hogy számok ide, számok oda, látsz rá esélyt, hogy visszajöjjön, ez örvendetes éleslátás
@Balt: nyilván azért baynauzol te is, mert semmi esélye nincs. annyi eszed lehetne, hogy egy esélytelen politikusra nem pazarolsz ennyi betűt
@Fabius: Vagy éljen a hiszek egy Bajnaiban hit, és Schiffer a hibás mindenért?
Ki honnan nézi:)
hmmm

Tábornokok pere: mindenkit felmentettek
Bizonyítottság hiányában. A vádlottak között volt Fapál László, a Gyurcsány-kormány államtitkára is.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F02%2F28%2Ftabornokok_pere_mindenkit_felmentettek%2F
@Fabius: index.hu/belfold/2013/02/28/tabornokok_pere_mindenkit_felmentettek/

Ez volt már? Sikerült tulajdonképpen akár egyetlen pert is sikerre vinniük?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ne előzgess, mert...őő... feljelentelek! :)
@shinichi: okééé, vissza fogom magam, amúgy is cseppet elszállt az agyam, mert besokalltam a fideszes paneloktól és a hites emberektől, akik messziről kerülik a hitelességet :D
OFF:

Üzenem az Origo-s kollégáknak, hogy Chávez nem halt meg. Az általuk idézett blogon idézett tévécsatorna NEM azt állította, hogy Chávez meghalt, hanem azt, hogy december 30-a óta az agyhalál állapotában van. A lányai négy nappal ezelőtt úgy döntöttek, hogy megszüntetik gépi életben tartását.

ON:

Mit akarunk egy olyan országban, ahol a sajtó teljesen és tökéletesen szétesett?
@Fabius:
Kedves Fabius, látom, kerülöd a kényes kérdéseket, nem forszírozom tovább.
Hogy a te szavaddal éljek, "kibaszottul" nem érdekel, hgy eddig mit hajtogattál, ezen a fórumon, köztünk ez a közvélemény-kutatás most került szóba, illő lenne tehát, hogy elárulj valamit, de most már ezt sem forszírozom. Én is leírtam itt pár dolgot, amit elmondtam korábban más fórumokon, és nem várom el, hogy azt bárki ismerje.
-- "Meg egyébként is, aki szerint szamárság megkövetelni a képviselőmtől, hogy képviseljen, azzal nekem semmi vitázni valóm nincs."
Érvekre nem feleltél érvekkel. Amúgy persze meg lehet követelni, de lehetnek esetek, amikor a képviselő másként dönt, mint a választó szeretne.

-- "Éljen a fidesztől lemásolt egysiffer-hit, bajnai a hibás oszt jónapot."
Kicsit lassú is vagy és nehezen fogod föl az árnyaltabb véleményeket:
- másodszor mondom, hogy nem írtam itt olyasmit, hogy "bajnaiahibás",
- harmadszor mondom, hogy Schiffernek is megvan a maga felelőssége.
@épészmérnök: jéééé, aszittem Chávez évek óta agyhalott.
@irógép:

Ez speciel nem nézőpont kérdése. Engem Schiffer András konkrétan átbaszott mikor két és fél évig a részvételi demokrácia fontosságáról papolt, aztán meg telibeszarta az egészet.

Ez a demokráciásdi bármilyen formában csak azoknak való, akik önigazoláson kívül másra is tudják és akarják használni.
Szerintem a politika az érdekek egyeztetésének a művészete. Ebből az következik, hogy Schiffer tevékenysége alapján sok mindennek nevezhető, de nem politikus. Amiből az is következik, hogy a pártjának a neve nem pontos. Nem "más" politikát akar, hanem "nem-politikát".

Amúgy kedvelem őt, és elhiszem, hogy jót akar.
@xaverta: "Most sem jók, de kevésbé rosszak a fidesznél."

A gyilkos túl durva, inkább a tolvajt választom. Nem érzed magad hülyének? Ahelyett, hogy keresnél egy jó megoldást, két rossz között őrlődsz? Az ilyen embereket a szavazófülke közelébe sem engedném. Ennyi erővel beküldhetnének az emberek egy sapkát viselők pártját, csak azért mert ők hordanak sapkát és a többiek nem. Körülbelül ez a hazai közélet színvonala.
@shinichi: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ezt nem hiszem el...parkolóban tettenérés után mindenki ártatlan az utolsó emberig. Pfej, és akkor finom voltam.
@rudenz ulrich: "Amúgy persze meg lehet követelni, de lehetnek esetek, amikor a képviselő másként dönt, mint a választó szeretne."

Ez érv lenne egy "hagyományos" párt esetében. De nem akkor, amikor az egész párt működése a bázisdemokrácia elvein alapszik, mint az LMP. Mert ebben az esetben öntökönrúgás.
"Akik a hátatokat lapogatták és a fejeteket simizték azok zömmel nem az LMP szavazói, szimpatizánsai voltak, és a jövőben sem lesznek azok."

Ezt sajnos Schiffer és csapata nem fogja felfogni. Itt a zindexblogon pedig tuti lehetett látni, hogy csak a fityiszdroidokban indította be a lelkendezésprogramot.
@is: Te valami fizetett politikai uszító lehetsz. Mindent a politikusok szemszögéből nézel. Semmi köze nincs egy pártnak ahhoz, hogy ki fog rájuk szavazni :) Nekik az általuk kiválasztott értékeket kellene képviselni, és ha az szimpatikus, akkor majd rájuk szavaznak.

Te vagy nagyon eltévedve nem én. Hallottad már azt a közmondást, hogy "Kutyából nem lesz szalonna?". Ezek az emberek, akik most próbálnak "össze szerveződni" most sem mondanak semmi újat, csak ugyanazt, amit ezelőtt is, vagy éppen semmit. Múltkor meghökkentem, amikor két éves Orbán kormány után Mesterházy kijelenti, hogy elkezdtek csinálni egy programot 2014-re... mondom jézusom, mit csináltak eddig? :D Oké hogy ellenzékben van egy párt, de azért lehetne néha az ország gondjairól is gondolkodni, nem csak "szavazókat hülyíteni, etetni". És igen, nem kevés esetben ugyanezt eljátsza Orbán, persze nem ilyen alacsony szinten és ez nem jogosítja fel a Fideszt sem a méltó kormányzásra.

Ahhoz, hogy előrelépjünk, túl kell lépni azon ami hátráltat. Ki kell mondani, meg kell fogalmazódnia a fejekben, hogy az ami szar miért szar. Ha ez nem történik meg, ismét és ismét ugyanazok az értékek fognak kormányerőre emelkedni, és ugyanazt a szart fogja a magyar társadalom elszenvedni, amit az utóbbi évtizedekben.

Nem politikai, vagy gazdasági érdek mondatja ezt velem. Még maximum egy ciklusig nézem a pártok és a szerencsétlen polgárok vergődését, azután valószínűleg külföldre megyek. Nem fogom néhány segélyezettre bízni a sorsomat, főleg úgy nem hogy a jó szándékból eredő intő szavakat sem hajlandóak megérteni.
kis értékelés az elitünk utóbbi 30 éves ténykedéséről
a legmagasabb adók mellett a legkevesebb közszolgáltatást kapjuk...
de miért? hol vannak az adóforintok?

1980 óta hazánkból 53 240 000 000 000 Ft-ot menekítettek offshore számlára a hazai (adó vagy más) hatóságok elől (ez 5 324 000 Ft/lakos, beleértve az újszülötteket és 10 millióval számolva...)

ezzel a világon abszolút értékben 13-dikok,
egy főre vetítve harmadikok vagyunk... (Kuwait és Szingapúr után)
de a két előttünk lévőnek a szumma hosszabb távon gyűlt (nekik 1970-től regisztrált, magyaroknak csak 1980-tól lehetséges lopni)
illetve Kuwait esetén a forrás nyilvánvalóan az olaj...
szóval dinamikát tekintve VILÁGELSŐK VAGYUNK pénzeltüntetésben

csak pár összehasonlítás
-ez hazánk GDP-jének 300%-a
-az offshore-ban parkoló összegből a teljes államadósság (17 437 500 000 000 Ft, azaz 1 743 750 Ft/lakos) HÁROMSZOR lehetne kifizetni
-kb a GDP harmada az éves befizetett adó...
tehát ez a kilopott pénzhegyért cserében 10 évig nem kellene adót fizetni
-vagy másképp: 30 éven át minden befizetett adó átlag 1/3-át ellopták...
-a 7 éves EU támogatásunk, ami (a 2004-2013-as) 25 milliárd euróról épp most (2013-2020) NŐTT 20 milliárd euróra, az 5 840 000 000 000 Ft, azaz 584 000 Ft/fő a 7 évre, ami gyakorlatilag az offshore-ba rejtett pénzek tizede

www.taxjustice.net/cms/upload/pdf/The_Price_of_Offshore_Revisited_Presser_120722.pdf

a grafikonon szinte egész európát kitakarja a magyar összeg...
amikor tavaly megjelent a magyar sajtóban csak annyi jött hogy az első húszban vagyunk...
erről szó sincs...
csak egy osztás és látszik, hogy a világon a legnagyobb nálunk...
amúgy a 100-300 % GDP-hez képest is túl halvány, mert épp tavaly picit a 300% alatt volt ez a ráta...
vagyis most már az a lila is rikítana...
ez a lényeg
ez a teher az országon, ezért kell megosztani minden csoportot, hogy a maradó adómorzsákon elszórakoztassák magukat...
nagyon nagy teher a gazdaságon...

ebben még nincs benne a nem offshore országokba kimentett és a hazai ingatlanban tartott lopott közpénzek tömege…
@rudenz ulrich:

Nem kerültem ki semmilyen kérdést. Az, hogy nem vagy hajlandó vagy képes megérteni a választ a te bajod.

Tájékozatlanságodra jellemzően nem vágod, hogy amit állítottam az nem csak itt, és pláne nem egyszer tettem. Ellentétben veled ez nekem irl is menni szokott.

Ennek ellenére úgy fújod a hülyeséged, mintha az Egyetlen Egyetemes Igazság lenne. Pedig ezek szerint annyira sem követted az eseményeket, hogy tudd, az országos felmérés bizony létezik a regionálisokkal együtt, és hogy a posztban is kiemeltem a létezésüket a rájuk adott válaszokkal, az bizonyára elkerülte a figyelmedet. Ezek után ezt tényként közölni:

"1. Arről, hogy mit gondolnak az LMP támogatói, országos, tehát hitelesnek tekinthető felmérés nem született."

- nettó hazugság kedves felebarátom.

Amivel vagy tudatosan szeretnéd megint eljátszani amit egy hónapja játszanak a maradék elempések újra és újra és újra, vagy tudatlanságból teszed, a lénye ugyanaz: veled erről vitatkozni teljesen felesleges.
@balage_81 reloaded: Az hogy lehet hogy a mostani Orbán kabinet a legrosszabb és 1 évvel a választások előtt vezet minden kk-t? 78 hónapja? Hagyjál már. 7végén simán nyerne.

Ilyen soha nem volt egyszer sem semmilyen kormány alatt.
@Vitéz László: Ezt az adatsort néhányszor már idézted. Egy amerikai "think tank"-tól származik, amelyről kiderült, hogy hamisítja az adatokat.
Ha beidéznéd pontosan a forrást, akkor többet lehetne mondani erről.

De a forrás nélkül is elgondolkodtató, hogy az adatsor a magyar tőkekimenekítést 1980-tól adja meg, ami nonszensz. Ugyanis 1990-ig Magyarországon az állampolgár nem rendelkezhetett termelő tőkével, kivéve az éttermeket. Az igaz, hogy az alvilág a vendéglátóiparban mosta tisztára a tőkéjét, de az nehezen elképzelhető, hogy számba jöhető nagyságrendű lett légyen volt.
@épészmérnök:
A bázisdemokráciának egy viszonylag kicsi, civil- vagy pártszerű szervezet esetében van értelme. Itt fontos továbbá a közös múlt, az alapításkor meglévő szándékok.
Ezzel szemben, lehet, hogy tévedek, de soha nem hallottam egy lmp-s szájából sem, hogy a bázisdemokráciát a párt és a választók közötti viszonyban képzelné el. Gondoljuk el, mi lenne, ha holnaptól 300 ezer fideszes azt füllentené a közvélemény-kutatóknak, hogy ők lmp-sek, és a bázisdemokrácia szellemében elkezdenék követelni, hogy a párt támogassa OV kormányát?

Tudomásul kellene venni, hogy 2010-ben sok olyan szavazó támogatta jobb híján az lmp-t, aki, ha tehette volna, már akkor Bajnaira, Fodor Gáborra stb. szavazott volna. Most ők megtalálhatják politikai szimpátiájuk valódi tárgyát, örüljenek neki, menjenek Isten hírével, de ne már az lmp-n kérjék számon, hogy tartja magát az alapításkor lefektetett célokhoz és elvekhez.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: úgy lehet, hogy a választók közel fele semmilyen pártra nem szavazna most. innentől kezdve 100-ból 26 szavazó bőven elég a győzelemhez és még mindig marad 74, akik rossznak tartják a kormányt. ahogy sejtettem, nem tudsz kutatásokat értelmezni.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: 2002 előtt kb. 10%-kal vezetett a közvéleménykutatásokban. Állt is utána a bál. Erre hivatkoztak állandóan, amikor választási csalást emlegettek fideszék.

Már akkor is félelmet gerjesztettek az emberekben, bár nagyságrenddel kisebbet mint most, és gazdaságilag sem ült még le ennyire az ország. Egy telefonos közvéleménykutatásnál simán feltételezi a pógár, hogy felveszik a beszélgetést. A felvétel pedig akármikor felhasználható ellene, mint ahogy ezer példa mutatja.

Tehát egyáltalán nem kizárható egy nagy meglepetés, ha az egyéni jelöltállításokban meg tud egyezni az ellenzék.
@rudenz ulrich: "az alapításkor lefektetett célokhoz és elvekhez."

A célok és elvek betartását is számon lehet kérni rajtuk. A fidesz egészen nyilvánvalóan lehetetlenné teszi az elveik érvényesítését, és a céljaik elérését. Ebből az következik egy POLITIKAI (és nem vallási) alakulatnál, hogy harcolnak a a céljaik elérését masszívan gátoló párt újbóli hatalomra kerülése ellen, akár kompromisszumok árán is.

A kompromisszumképtelenséget jó esetben naívságra, tapasztalatlanságra, vagy pszichés komplexusokra lehet visszavezetni. Rosszabb esetben viszont háttéralkukra.

A szándéketika alapján természetesen ők aranyos kiscserkészek. A következményetika alapján viszont súlyosan ártanak az országnak.
off

@Fabius: "Hogy folynak át milliárdok Simicska exfőnöke cégén?

A korábban csak a nagy nemzetközi médiaügynökségek árnyékában dolgozó Inter Media Groupnak 2010 óta - a válság dacára - sikerült az élre törnie a hazai piacon: tavaly sorban nyerte a milliárdos közbeszerzéseket. Megnéztük, kik állnak az IMG mögött, hol költi el az állami milliárdokat. Feltűnően gyakran futottunk bele Simicska Lajos, illetve a Fidesz holdudvarába tartozó cégek nevébe."
hvg.hu/itthon/20130228_IMG_kormanyzati_kommunikacio_penz

Megrendelő
Az eredményhirdetés/szerződéskötés dátuma és a feladat Érték (millió Ft.)
Váti Nonprofit Kft. 2010. 05. 31. médiavásárlás, tervezés 48,5
Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2010. 07. 28. médiatervezés és -vásárlás 80
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) 2011. 01. 12. médiavásárlás, archívum készítés, médiaterv 7,9
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 2011. 03. 18. a magyar EU-elnökség "lakossági ernyőkommunikációja" 272
Miniszterelnökség 2011. 05. 14. a "szociális konzultáció" médiaszolgáltatási feladatai 40
NFÜ 2011. 06. 27. médiavásárlás, médiaügynökségi feladatok 953
Központi Statisztikai Hivatal 2011. 07. 27. médiavásárlás 177
MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. 2011. 01. 02. kommunikációs és marketingfeladatok 280
Diákhitel Központ Zrt. 2012. 03. 07. médiatervezés, ügynökségi feladatok 154
Miniszterelnökség 2012. 03. 08. médiaszolgáltatási keretszerződés 630
MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. 2012. 06. 19. kommunikációs és marketing feladatok ellátása 167
Magyar Turizmus Zrt. (MT) 2012. 07. 12. az MT hazai hirdetéseinek megszervezése, hirdetési stratégia készítése 1575
Szerencsejáték Zrt. 2012. 07. 31. online sportfogadói weboldal bevezető kampánya 251
Miniszterelnökség 2012. 10. 05. IMF-kampány 158
NFÜ 2012. 10. 25. az Új Széchenyi Terv kommunikációjával kapcsolatos feladatok 1000
Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2012. 10. 30. a köztelevízió műsoraihoz és hirdetéseihez kapcsolódó médiavásárlás, szponzorált, tájékoztató jellegű hirdetések 1500
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
(Erről a tenderről közbeszerzési vita van folyamatban - a szerk.)
2012. 12. 19. digitális átállás médiatervezése és médiavásárlás, Call Center üzemeltetési feladatok 1900
Miniszterelnökség 2013. 02. 19. 2013-2014. évi kommunikációs feladatok, tájékoztató kampány a kormányzati sikerekről 550 (+ 495*)

on
ja, ettől tartottam. : (

Papcsák ostora
@épészmérnök:

Hagyd rá. Szemmel láthatóan nem érti mit jelent a bázisdemokrácia, és ráadásul megmagyarázza újsifferül mit jelent.

Más kérdés, hogy ezzel együtt azt is mondja, Schiffer végighazudta erről az elmúlt két és fél évet.

A képviselőnek nem kell képviselni, a bázisdemokratának meg a kikért véleményt figyelembe venni. És ez maradt az LMP-ből. Röhej.
@varnai: ??? kicsit bővebben ha lehetne, mert ez még egy narancs trollnak is kevés ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Dehogy kevés. Azonnal rávágják: emúttnyócév, vagy gyúúúcsány. Valami Pavlov nevű telesoppos házalt ilyen reflexfélékkel.
"Martonyi János szerint Oroszország a magyar keleti nyitás stratégia egyik kulcsfontosságú célországa, a kormány tudatosan építkezve, pragmatikus alapokon nyugvó, mindkét félnek előnyös együttműködésre törekszik a kétoldalú kapcsolatok alakításában."

Lusta vagyok előkeresni az álláspontjukat ezügyben, amikor gyúúúcsány pulizott Putyinnal a kérón.
@Fabius:
Csiszolhatnál a stílusodon Fabius, Te nem mezei kommentelő vagy, hanem blogger, tehát "házigazda" ezen a helyen.

"Nem kerültem ki semmilyen kérdést." De igen, és még van képed hazugságról beszélni. Aki tud olvasni, láthatja.

Ha már ezen a felmérésen lovagolsz, ahelyett hogy hajlandó lettél volna normális eszmecserére, hadd kérdezzem meg, hogy arra a felmérésre gondolsz-e, amelyet tavay november közepén készített a Nézőpont?
Ha igen, mondd meg, hogy szerinted komolyan vehető e- az, ami benne áll, nevezetesen hogy az lmp-sek 62%-a "tartja elképzelhetőnek", hogy "a jövőben" a Bajnai-féle tömörülésre szavazzon. Szerintem ez nevetséges, és nehezen komolyan vehető. Mi az, pl. hogy "elkpzelhetőnek tartja"?
Ha nem, árul el, hogy milyen más kutatásra gondolsz?
Csak ne a Mediánra hivatkozz, ami már pont csúnyán befürdött a Bajnaiékkal kapcsolatban föltett manipulatív kérdéseivel, és olyanra hivatkozz, amely hűen tükrözi az lmp fővárosi, illetve vidéki bázisának arányát. Ha nem ilyen, akkor eleve komolytalan.

Vagy ismersz másik kutatást?
@Bakter: Ja. Meg amikor Martonyi az MDF-kormányban ennek az ellenkezőjét cselekedte.
Szeretnék tőletek most elbúcsúzni.
@rudenz ulrich: Tiszteletre méltó, amikor valaki azt mondja: meggyőztél. Igazad van.

Szánakozást gerjeszt, amikor valaki körömszakadtáig ismételgeti az érveit, anélkül, hogy az ellenérveket figyelembe venné.
@Mariann19: egyetlen egy dologról van szó. hogyan lehet elhitetni a választókkal, hogy Bajnai valóban új lesz. én szurkolok nekik.
másrészt azt látom, hogy itt még azoknak is más az elképzelése sokszor, akik ugyanazon az oldalon állnak.
@varnai:

Jól érzem, hogy beszóltál Fabiusnak?

Ha neked lennék azt átgondolnám kétszer. Vagy már elfogadott tempó lett az LMP.-ben a támogatód köpködése és elindultál a patkányosodás útján te is?
Látom, főcímesek lettünk..majd este visszatérek, nem köll ez nekem..:-D
@épészmérnök: a forgalmat nem részletezték

ott a forrás idéztem, ott részletesen bankonként lebontott adatok vannak...
nyilván a magyar adat az csak melléktermék, hisz ebből a szempontból totál független források... lexarják a magyarokat...

a 1980-1990 közötti forgalom lehet hogy a tejjes összeg kisrésze...

természetesen már "szabadabban" lehetett devizázni.
simán bőröndben hordták ki, külföldi bankokba...
amugy nem is magánszeméjjekről lehetett szó...
álami felügyelet melett a "kliensek" már bőven hordhatták talicskával kifelé a lopott közpénzt is...
@vitéz Thapóccay néma bárány: szegény Várnainak választania kelet...

hogy a mafia infrastruktűra (pártszervezet)
vagy a szavazók...

ő beszarós tehát a párt meleget választotta... lehet "más"...
@dany82: Válaszodban ex chatedra kijelentéseket teszel, állításokat közölsz érvek és indoklások nélkül.Hsz-ban tételesen, néhány állításodat pontosítva reagálok.
Bajnai 2009-ben válságkezelés okán lett miniszterelnök, ebben az időben gazdasági növekedést várni csak az amatőrök tudnak. 1 évig volt ebben a funkcióban, a visszaesést nem Bajnai kormánya produkálta, előzmény volt.
Pontosítok: 2007-2008-ig önkorm-i és területfejlesztési miniszter volt.
Most taxatíve reagálok Bajnai általad negatívnak minősített hibáira:

"nem tud beszélni." Kérlek, nézd meg videon az október 23-i beszédét, és ha van füled és szemed hozzá, meg kell állapítanod azt a logikus és racionális felépítettséget, mely beszédének tartalmát megmutatta. Tiszta, világos, egymásból logikailag levezetett beszéd volt. Ne gondold, hogy az az igazi szónok, aki torkaszakadtából kiabál, és hatásvadász. Művelt ember ennek nem dől be.
"Nincs víziója." Közgazdász, nem víziókban gondolkodik, hanem kőkemény, megalapozott számításokon alapuló programokban.
"Nincs pártja." Most alakul, jelzem egy szakértői kormánynak nem feltétele párthoz való tartozás. Lásd: Monti, Olaszország, aki megmentette az országot az államcsődtől.
"Nincs tapasztalata." 1993-tól szakmai tapasztalatszerzés okán az EBRD-nél. 1995-2000-ig tőzsdei ügyvezető igazgató, részt vett a corvinusz Gazdasági Tanácsának a munkájában, miniszterként működött. Ezentúl a John Hopkins Egyetem vendégprofesszoraként működött, ahová köztudottan nem a perifériákról kapkodják össze az előadókat.
"Nincs csapata." Amennyiben utána néztél volna, 30 fős stáb áll mellette /nem mögötte/, akikkel magas színvonalú elemzéseket, esszéket, programokat készítenek. Érdemes olvasni azokat.
"Nincs politikai hátországa." Politikai színrelépése óta a közvéleménykutatások szerint szép sikereket ért el, és munkája e téren most kezdődött el.
"Nincs belföldi gazdasági hátországa." Ennek kifejezetten örülni kell, ha a hazai gazdasági hátország "áldásos" közreműködését szemléljük.

Végezetül idézném Bajnai ars poeticáját:
"Nem a közhatalom megszerzése és megtartása a cél."
Ebből csakis egy nemesebb cél elérése lehet Bajnai szándéka.
@Penivaldes: Az én érveimet megtalálod a 17.01.55-ös hozzászólásomban.
@rudenz ulrich:

Ismerek másik kutatást, azt is elmondtam kiktől tudod elkérni és ki tudja nyilvánosságra hozni.

De ezt sem sikerült megérteni. Te vagy ma itt a hivatásos semmit nem értő. Válasz vagy közlés egyre megy.
@épészmérnök:

Pusztán arról van szó, hogy a farkas elkergetéséről nem a menyéttel és várható szövetségesével, a már jól ismert róka komával szerettek volna egyeztetni.
Valóban, csalódniuk kellett. Bénák voltak, nem építettek szervezetet, az igaz, de úgy látszik, hogy a választók is hiszékenyek és manipulálhatók. A véleményformálók, az ellenzéki elit pedig nem volt elég türelmes, illetve részben ellenérdekelt is abban, hogy egy megbízható házőrzőt találjunk@Fabius: .

"A következményetika alapján viszont súlyosan ártanak az országnak."
-- Ez a már a jól ismert szoci-bajnai-féle, revolverezés (ja, és orbáni: "egy a tábor, egy a zászló"). De, mint írtam, ennek nincs alapja: aki kormányt akar váltani, lehetősége van arra szavazni, ennek az lmp nem gátja. Ellenben, ha életben marad, a fidesztől is elvehet egy-két értékes százalékot.
@varnai:

Kifejtenéd ezt kicsit bővebben Lacikám, mielőtt hirtelen haragomban olyat teszek amit lassan már meg sem bánok?
@Vitéz László: Ezt visszautasítom, bár nem vagyok LMP-s. "Mafia infrastruktúrája" a fidesznek van. Várnai egy derék, tiszteletre méltó fickó, aki most durva konfliktushelyzetben van. Kívánom neki, hogy tisztességgel oldja meg a konfliktusát.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Szerintem politikusban sose higyj."
Azért, mert minket nagyon sok negatív hatás ért politikusaink működése során, az nem jelenti azt, hogy nincs küldetéstudatú politikus.
Napjainkban úgyis a fő szlogen: "Remény."
@Vitéz László:

Van bőr a képén a csávónak az biztos. Ha valaki akkor ő csak megköszönhet és jelenthet Fabiusnak.
@Fabius:
Nem ismerem Schiffert, tehát fölényeskedő tanácsod ellenére nem tudom elkérni tőle. Ha nem nyilvános, hogy várhatod el, hogy ismerjem. Ha nem nevezed meg legalább @épészmérnök: a céget, amely készítette, Te válsz komolytalanná.

Te viszont csőlátású hivatásos E14 propagandista vagy, ami, szerintem rosszabb.
@Fabius: Köszi, ez nagyon jó ez a grafikongyártó. Innen is ki lehet olvasni, hogy téves az a közkeletű vélekedés, miszerint a rendszerváltás annyira befuccsolt volna és jobban éltünk Kádár fénykorában, mint most. 2000-re mind egy főre jutó GDP-ben, mind fogyasztásban elértük a korábbi rendszer 1989-es csúcsát (mert akkor volt a legjobb) és onnan 2008-ig töretlen volt a fejlődés. Az igaz, hogy mindez sehol nem volt a hasonló méretű nyugati országokhoz képest (pl. Portugália, pláne Írország).
@épészmérnök:

Azt írod:
"Tiszteletre méltó, amikor valaki azt mondja: meggyőztél. Igazad van.

Szánakozást gerjeszt, amikor valaki körömszakadtáig ismételgeti az érveit, anélkül, hogy az ellenérveket figyelembe venné."

--Örülök, hogy így látod, pompásan illik a leírás Fabiusra.
Bocs, épész,
a 17:14:14-be véletlenül került be a neved-
@épészmérnök: tisztelet az igyekezetének...

lehet NAÍVSÁGNAK is hívni... de a cinkosság jobb szó...
gondatlanságból vagy szándékosan nem látná hogy
MINDEN PÁRT BŰNSZERVEZET
lopnak csalnnak hazudnak (kopogtató, listák, pártpénzek stb)
és azt ne tudná hogy a drsiffer az a fidesmafia ügynöke?

nyilvánvaló dolgok...

semmi különbség az elempés bűnözés és a fidesbűnözés között...

amugy respect a Várnai TETTEINEK, amit képviselőként dolgozik !

de ez más téma... és kérdés hogy a cél szentesíti e a csaló bnűnöző pártbeli részvételt...
"A fiatalság hullamerevségére nem látok más magyarázatot, minthogy ketamint kevertek az iskolák ivóvízébe. Új alkotmány ide, magánnyugdíj-pénztári reform oda, székely zászló a Parlamentre vissza, Matolcsy az MNB-be előre: ha ezt meg lehet csinálni a magyar emberekkel és fiatalokkal, akkor mindent meg lehet. És meg is érdemlik. Nem csoda, hogy Orbán Viktor nem tudja komolyan venni a diákságot, ugyanis nincsen hangjuk, nincsen hangjuk, pedig hányszor voltak már túl hangosak a szomszéd szerint.

Remélem, hogy kitör a forradalom, ha az idén valamiért elmaradna a Volt fesztivál."

www.komment.hu/tartalom/20130228-kommentar-a-diaktuntetesekrol.html?SYSref=NONE&cmnt_page=1
@rudenz ulrich:

Te tényleg egy egybites idióta vagy :-D

Elmondtam feljebb azt is, a Mediántól rendelte az LMP, és most kezdjük el a feljebb szintén előre leírt háde nem releváns forgatókönyvet csinálni :-D

Legalább a sorvezetőtől térj el, tudom nehéz, de ezt a leckét felmondták már előtted vagy százan. Feleslegesen, lássuk be, mert nem rendelek semmit attól akiben nem hiszek.
@rudenz ulrich: Én válaszoltam neked és semmibe vetted.

A Medián nem fürdött be Bajnaival sem, mások még csak nem is mérték. A Medián közismerten a legkorrektebb és legkevesebb hibával dolgozó intézet.

Szemlátomást nem akarod tudomásul venni, hogy minden felmérés (az LMP által megrendelt LMP szavazókra kihegyezett Medián felmérés, az LMP néhány szervezet által készített belső felmérések (Zugló), más intézetek által készített általános felmérések) mind ugyanazt az eredményt adták: az LMP szavazók többsége az együttműködést támogatta. Ha neked nem ez a véleményed, akkor prezentálj egy ezt cáfoló felmérést. Ne a meglévőket kritizáld, mert nyilván mindegyiknek meg van a maga hibája, hanem mutass ezzel ellenkezőt. Nem tudsz. Az LMP maradéka ennek tudatában hozta meg a döntését, tehát szándéka szerint le akarja cserélni a szavazóbázist, immár másodszor 3 év alatt.

Fabiusnak abban nincs igaza, hogy a bázisdemokrácia nem a szavazókra vonatkozik, hanem a párttagokra, abban viszont igaza van, hogy ez mindenképpen az eddigi szavazókkal szembemenetelés. Jövő tavaszig ki fog derülni, kinek lesz igaza. Jön-e elegendő független szocigyűlölő az LMP-hez vagy sem. Úgyis mondhatnám, lesz-e 200001 független zöld szavazó?
@Fabius:

Nincs valami algoritmusod ami kigyűjti hányan hányszor adták le betűre ugyanezt a pártszöveget? :-D:-D

Mit szólsz Várnaihoz?
@Fabius:
Szörnyű a bűnöm, Fabius, most, hogy rákerestem, rájöttem, hogy a blogban már olvashattam a Mediánt, de a kommenteléseket olvasva elfelejtettem.
Tehát bocs, de ezért kár idiótázni.

Te viszont "elfelejtettél" egyáltalán reagálni jó pár felvetésemre -- pedig azok nem "egybitesek" voltak, de most már mindegy.

Könyveljük el, hogy eltér a véleményünk: szerinted egy párt kongresszusa mindenben követni tartozik választóinak közvéleménykutatásokban megmutatkozó szándékait, szerintem meg nem: egy párt lehet "innovatív" oszt vagy belebukik, vagy nem, meglátjuk.

A Mediánról pedig megvan a véleményem.
@iii:

Nem lesz. Aki ezt itt végignézi annak mindentől elmegy a kedve.

Megjegyzem te is kampányoltál itt a részvételi demokráciáért eleget. Ami történt azt nem lehet másként értékelni, hogy akik odamentek és részt vettek pl neked köszönhetően azok le lettek szarva. Nyilván nem te szartad le magadra ne vedd, de nem lehet másként mondani.
Lehet más a politika, de nem lehet más a leszalámizás. Az ugyanis mindig ugyanaz.
Kirajzanak Európából a megcsömörlött fiatalok

www.origo.hu/nagyvilag/20130226-kivandorolnak-a-kepzett-fiatalok-del-europabol.html

Tényvaló. A múlt héten ötven frissen doktorált spanyol egyetemi oktató érkezett az egyik chilei magánegyetemre. Szétszórják őket az országban, az egyetem kampusain. Összesen már háromezer körül van az ilyen bevándoroltak száma.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Nem, nem , én részvételi demokrácia címén két dologért szóltam: ha tenni akarsz, vegyél részt a pártban, ha a helyi ügyekért tenni akarsz, akkor vegyél részt a helyi ügyekben, akár civil szervezetben, akár pártban, akár anélkül. A részvételi demokrácia nincs részvétel nélkül, a szavazás nem az. Az csak egy nagyon gyenge támpont.
@s: "Lehet más a politika, de nem lehet más a leszalámizás. Az ugyanis mindig ugyanaz."

Vajon miért az az eset jut eszembe, amikor a Magyarországi Szociáldemokrata Párt egy része börtönbe vagy akasztófára, más része emigrációba került, egy része pedig beolvadt a Magyar Dolgozók Pártjába?
ej de nagy f@sz ez a puskás imre, mikor ilyeneket közleményez simorról:

"Nyilatkozatában a sikertelenség okát is megfogalmazta: a jegybankelnök nem tudott és talán nem is akart együttműködni az Orbán-kormánnyal."
@s: Ezzel most nagyon nem mondtál semmit. Itt nem leszalámizás, hanem szétoszlás történt. Az események mögött külső összeesküvést keresni öncsalás vagy pszichikai defektus.
@is: A Fidesz is hasonló megtisztuláson ment át a 90-es években, és mára 2/3-os többsége lett..
@iii: Aha. Akkor a politika sem lehet más. Pedig mennyien hittek benne, édesanyám . . .
@épészmérnök: Hát . . . talán azért, mert nem lehet más a politika.
@Blogger Géza: haha. a fidesz nem megtisztult, hanem haszonelvűségből benyomult a jobboldalra.
@iii:
Látom, rám jár a rúd :-), nem akartam "semmibe venni a véleményed, egyszerűen elkerülte a figyelmemet.
"A Medián nem fürdött be Bajnaival sem, mások még csak nem is mérték. A Medián közismerten a legkorrektebb és legkevesebb hibával dolgozó intézet."
Más derül ki Kálmán Olga Hann Endrével, a Medián vezetőjével folytatott 12 november 8-i beszélgetéséből (Egyenes beszéd)
Egyéb felméréseket viszont nem kritizáltam.
Az idei téli történéseket lehet úgy értékelni, hogy "le akarja cserélni" az lmp a szavazóbázist -- ez részlegesen lehet igaz --, de mikor cserélte le először?
@Blogger Géza: Ezt megtisztulásnak nevezni kb. olyan, mintha valaki páros lábbal beleugrik a pöcegödörbe, szartól csepegve, vigyorogva előáll és hangosan elrikoltja magát: "most aztán megtisztultam."
@balage_81 reloaded: Számomra egyáltalán nem meglepő, hogy az LMP meggyengülésével párhuzamosan az E14 megerősödött, vagy egy középen elhelyezkedő ingadozó réteg, amelyik nem akar a Fideszre szavazni, de az MSZP-re sem, ez sodródik ide-oda. Nagyon vicces vagy amúgy a vágyálmaiddal, ha a Fidesz most tényleg 48%-on áll már, amit 2 egymástól független mérés is bejelzett, akkor lassan körvonalazódik egy újabb 2/3... Az MSZP+E14 együttes 31%-a nagyon-nagyon kevés egy kormányváltáshoz.
@bella _ciao: Pozsgaynak miféle tisztsége van a Fideszben? Hát Szűrösnek?
@s: Az emberek majd mindegyike félreérti a "más politika" szlogent. Az nem zárja ki a vitákat, a politikai nézetkülönbségeket. A politika nem csak lehet, de kell is, hogy más legyen, különben beledöglünk.
@Blogger Géza: ne játszd a naívat, géza, nem áll jól. de akkor soroljam a kormány maszmp tagjait?
@rudenz ulrich: Lehet, hogy a Medián követett el hibát az első felmérésben, ezt soha nem fogjuk megtudni, de ismétlem, mások még csak meg sem próbálkoztak vele.

A felmérések szerint az LMP 2010-es szavazótáborának jó része lecserélődött 2 év alatt, erről sem találsz publikus adatokat, de így van. Talán ezért is nem sikerült igazán növekedni sem, vagy csak minimális mértékben. Ez teljesen normális, egy csomó ember csak jobb híján szavazott az LMP-re, fogalma nem volt, hogy mit is képviselnek tkp.
@Blogger Géza: Az E14 azonban felülről korlátos. Vidéken nincs. Fővárosi komcsik.

Mszp-dk vidéki komcsik + fővásosi komcsik.

+ a Jobbik támogatná a fideszt csak hogy az mszp ne jusson kormányra. Szvsz.

Elvileg kisebb csoda(eu-i válság kiújul) folytán nyerhet a balkoalíció, de kormányt nem fog alakítani.
@iii: Ez olyan, mintha egy oxigént használó életforma kijelentené, hogy nem kell oxigén.

A politika ilyen, nem lehet más. Politikai pártot alapítani és nem figyelembe venni a politika törvényszerűségeit egyszerűen egy öngyilkos faszság. Le kellene mászni a falvédőről, olvasni Niccolò Machiavellit, Plutarkhoszt, Hérodotoszt. Aztán vissza lehet jönni, de addig nem. Mert ez lesz belőle.
@s: Tévedés, lehet más a politika. Ahogy más a politika Dániában és Finnországban, mint nálunk vagy Tadzsikisztánban. A más politika nem anti-politikát jelent, hanem nyílt, őszinte, átlátható politikát. Ehhez azonban nem Machiavellin keresztül vezet az út.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Valóban, elvileg elképzelhető, hogy lesz 3 erős tömb (Baloldali Blokk, Fidesz, Jobbik) és egyik sem tud önállóan kormányt alakítani. (Ekkor szerintem egy kisebbségi Fidesz-kormány alakul majd, amelyik megpróbál az egyes ügyekhez külső támogatást szerezni - vagy új választás) De ehhez valóban nagy csoda kéne most már, egy sima kis EU válság kevés. Mert ne feledjük:

1) Kevesebb a körzet, így kevesebb az eredendően sötétbal körzet, ahol vörösökön kívül másnak nincs esélye.
2) Hiába adjuk össze papíron egyes baloldali pártok %-át, a való életben egyáltalán nem biztos, hogy egy centrista szavazó mondjuk szavaz egyéniben pl. egy Szekeres Imrére, hiába indítja őt ott a Baloldali Blokk.
3) A határon túliaknál az MSZP és csatolt részei általában igen népszerűtlenek (23 millió románozás hatása nem egyhamar múlik el), onnan kevés támogató várató.
4) A győztes 2. helyezettet meghaladó szavazatai is felkerülnek az országos listára, így a Fidesz várhatóan több töredékszavazathoz fog jutni.
5) Még a legpesszimistábbak sem gondolják, hogy 2013 vagy pláne 2014 olyan rossz lesz gazdaságilag, mint 2012 volt, a javuló helyzet általában növekvő kormánypárti támogatást okoz.
@iii:

Hát igen, bár nem az elmúlt két évben cserélődött folyamatosan, hanem most sokan mennek el sokan. Hogy jönnek-e helyettük legalább ugyanannyian mások, azaz-hogy lesz-e csere, azt most még nem tudjuk (bár sokan jósolgatnak ezt is, azt is).

"Tévedés, lehet más a politika. Ahogy más a politika Dániában és Finnországban, mint nálunk vagy Tadzsikisztánban."
-- Ezzel meg mélyen egyetértek.
@rudenz ulrich:

Elkönyvelhetjük, hogy nem egyezik a véleményünk. Bár azt még megjegyzem egy párt kongresszusának nem szükségszerűen kell mindenben a választóik véleményét képviselni.

De annak a pártnak aminek prominensei még a novemberi kongresszus hétvégéje előtti péntek este is "mit csináljunk, merre menjünk" választókkal kibeszélő rendezvényt tartanak az itt is megszólaló Várnai lakásán, annak legalább nyomokban, részben, kompromisszumokkal,egyáltalán valahogy illett volna.

Ne így állnának. Meg mi se.
@Blogger Géza:

Pozsgay elvtárs tisztsége a Fideszben alaptörvény író tótumfaktum. Böröcz besúgó elvtárs tisztsége MTVA elnök és hírfotósopper.

Nem jár a pártújság nertárs?

Felőlem ekézheted a szocikat meg Bajnait ahogy tetszik. De komcsizni majd akkor komcsizzatok, ha Viktor visszavonta Stumpf Pista apósának kommernyugdíját, ha ezekkel az elvársakkal nem lesztek akollakók, és ha lesz nyilvános ügynöklista.

Addig lapít nem ugat, mert a főni mérges lesz és kivág téged is, mint a túl hangosan komcsiellenes L. Simont.
@Blogger Géza: hogy bajnai mennyire veszélyes, azt pontosan mutatja - írom századszor, nem egyedüliként -, hogy hány hónapja tartják rajta a nehéztüzérséget. egy dolog, hogy mit gondol a választó, még egy, hogy mit mond a közvélemény-kutatás, és egy harmadik (a valósághoz valószínűleg legközelebb álló), hogy mit TUD a párt, ami ellene készül. te magad is felveted egy hármas patthelyzet lehetőségét, bár inkább kettes szerintem, de ez most lényegtelen. rengeteg a rejtőzködő szavazó, 2002 nem volt régen, orbánék nem véletlenül dobták be a rezsicsökkentést.

a bökkenő ott van, hogy ti megint csak matolcsy számításaira alapozhattok, azokról meg pontosan tudjuk, mennyire vehetők komolyan az idei tündérmese után. az eu 0% körüli növekedést vár itthon, ebből vond le, hogy máris elbukott a nav-pénztárgép bekötés, valamint az e-útdíj. ott megy úgy 150 milliárd, a növekedés pedig 1%-kal lesz kevesebb, mint ők várják, de oké, legyen csak fél százalékkal. ebből nemhogy további rezsicsökkentés, de 3% alatti hiány is nehezen lesz. inkább a jól ismert év végi nemmegszorítás.

közben ha mesterházy nem tér észhez és továbbra is miniszterelnök akar lenni, reményeim szerint - ez már tényleg vágy csak - eltöri a gerincét az mszp értelmesebb része és megpuccsolja, vagy belekényszeríti egy megállapodásba, mert ők azért csak nem schiffer andrások.

és pontosan tudod te is, hogy bajnaiék nem a tudásuk miatt, hanem a mostani helyzet ellenére vannak igen jó helyzetben. alakuló fázisban vannak, kevés médiafelületük van, cöf-kampány ment ellenük, közben orbán rezsit csökkentett. itthon a választó gyorsabban felejt, mint egyszeri diák matekóra után, vagyis év végén már egy remélhetőleg egyesült ellenzék áll szemben egy éppen megszorító kormánnyal. teljesen más lesz a képlet. így kell értelmezni a mostani számokat és a 40-50% bizonytalant.
@balage_81 reloaded: Mi van velük? Kb 1990 és 1994 között kellett volna megnyugtatóan lezárni - nem sikerült. Szerintem a választópolgárok kb 97%-át már nem nagyon izgatják. Aki fontos volt, arról már úgyis kiszivárogtatták, hogy az volt (Csurka, Torgyán, Medgyessy) Ártott ez nekik? Igazából nem. Maradtak pártelnökök, miniszterelnökök.
@Blogger Géza:

Kihagytál ebből néhány apróságot.

1: A centrista szavazó tényleg nem fog Szereresre szavazni - én sem - hiába indítják el. Éppen ezért, ha nehezen is de meglesz a rosta előbb vagy utóbb.

2: A HT szavazók a szociknál csak egy pártot utálnak jobban, a Fideszt. Ez elég világosan kiderült már Szlovákiában kétszer, Erdélyben kétszer. Volt is nagy letérdelés meg édestestvéremezés az addig köpködött Kelemen Hunornak azonnal, és Szász Jenőt a pályafutásával együtt "eltemették".

3: 2013-ban pont ugyanúgy recesszióban leszünk ahogy tavaly is voltunk, a költségvetés 43 napot élt. Csuhaj.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: A komcsizást félretéve akár igazad is lehet..de előbbiért azt hiszem, nem fogunk sokáig vitatkozni itten..
Ja, jobberestvét mindegykinek!
@balage_81 reloaded: " rengeteg a rejtőzködő szavazó" akik 2010-ben hogy - hogy nem, főleg a Jobbikra szavaztak. (3-5%ot mondtak nekik, 15%-ot kaptak) Persze szerinted most a "rejtőzködő szavazó" mind vörös. :) Lehet álmodozni, csak keserű lesz az ébredés...

"eltöri a gerincét az mszp értelmesebb része és megpuccsolja," nos, ez a legjobb módszer arra, hogy végképp eltántorítsa az embereket a baloldaltól, ahol állandó gusztustalan hatalmi harcok folynak - kb 1945 óta.
@AKIsTUDATLAN: Köszönöm szépen, azért is, mert egyetértést is kifejez.
@Fabius: Miért halt meg a költségvetés??? Jó, hát szerinted recesszió lesz, a velünk szemben meglehetősen kritikus IMF októberben ezt mondta:

"jövőre 0,8 százalékkal nő a magyar bruttó hazai termék (GDP) - "

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ez_var_rank_2013-ban_igy_latja_magyarorszagot_az_imf.533452.html

Meglátjuk, ki találta el jobban. (Szerintem amúgy +0,3-0,5% lesz) Ez lényeges javulása, mit meg fognak érezni az emberek. Lehet, hogy csak a lecsúszás megállásaként, de meg fogják.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Mindenki ezt mondja, csak a javulás mértéke kérdéses.
@Fabius: Egy népszabadságos linkkel kell, hogy elszomorítsalak: (és ekkor a Fidesz még a mostaninál gyengébben állt határon belül, tehát vélhetően ma még erősebb kint is)

"Erdélyben még 55 százalékon áll a Fidesz
Erdélyben még biztos befutó a Fidesz: az ott élő magyarok fele szavazna a magyarországi parlamenti választáson, s e körben 55 százalékos a kormánypártok támogatottsága."

nol.hu/belfold/az_erdelyi__magyarok_koreben_meg_toronymagasan_vezet_a_fidesz
@Blogger Géza: Igen, valóban vannak -izé, és -(azaz kicsit több) számok..ja, nem a kőccségvetésit köll nézni? Akkor bocsesz..
Ennyire hülyének akarják beállítani az embereket, hogy a gyilkos libatolvajt oda teszik az élmezőnybe a népszerűségi listán! Csak azt felejtik el kiírni, hogy ez a bűnözők körében a kedvencek listája!
@Blogger Géza: Mielőtt bármivel megvádolnál? Nem kétlem, hogy 2014-ben Fidesz kormányunk lesz ismét..csak a Jóisten (nem, nem Bajnai)menthet meg ettől, meg a Fidesz-Jobbik koalíci..jótól!
Netán egy közundor még, de ezt kétleném jelenleg..
@Fabius: Eddig az volt a mondás, hogy Szájer írta az alaptörvényt. :) Ez amúgy is lecsengett már, kisebb technikai módosítások vannak, beleszuszakolnak még dolgokat, de ebben szerintem Pozsgaynak 0 a szerepe. Unalmas ez a pozsgayzás, főleg úgy, hogy tényleg 0 a hatalma vagy befolyása a Fideszben.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én meg azt, hogy megjön a zemberek esze..mit tegyek, ha ilyen kis opti pista lennék?:-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Ha Bajnai gyengén szerepel, akkor tutira nem lesz a Fidesznek szüksége a Jobbika. Abszurd módon Bajnai max. a Jobbiknak tud segíteni, ugyanis elvileg meggyengítheti annyira a Fideszt, hogy rászoruljon a Jobbikra. Tehát Bajnai egyféleképpen tudja az országot megmenteni a Jobbiktól, ha úgy bénázik, ahogy eddig. (Összefogásról papol, közben egyre széttagoltabb az ellenzék)
@Blogger Géza: az van velük, hogy ti kommunistáztok folyton, illetve a vezéretek. ehhez képest nem elég, hogy mentegeti őket, de még te magad is átlépsz ezen egy igen nagy csúsztatással. ez még akkor is puha gerincre utal, ha egyébként tényleg nem érdekelné a társadalmat, hogy mi volt '90 előtt.

a kutatásokról: annak tekintetében, hogy általában még véletlenül sem kormánypártiak a rejtőzködők, hanem ellenzékiek, inkább nektek van aggódni valótok. szvsz a jobbik kinőtte magát, évek óta nem tud érdemben előre lépni, kicsi az esélye, hogy ennél több volna benne.

ugyanakkor a kormányt váltani szándékozók elég sokan vannak, a bizonytalanok 65%-a, erre vonatkozóan vannak mérések
@Blogger Géza: hát géza, ez aztán ravasz logika. a valóságban épp a fidesz-jobbik koalíció lehetősége fogja a lehető legjobban mobilizálni az otthon maradó szavazókat, erre inkább ne építsetek:) az ellenzék széttagoltságát bajnai nyakába varrni megint csak érdekes gondolat schiffer vagy a húszféle mini-liberális párt után. mesterházy szintén ludas, bajnai aligha. ezért is jók a tegnapi kutatási eredmények ellenzéki szempontból
Este nyolc van, és pang a piac..lehet, ci(g)ányoztak itten? :-P
@balage_81 reloaded: "év végén már egy remélhetőleg egyesült ellenzék áll szemben egy éppen megszorító kormánnyal"

Én év végére itt akkora kapkodást jósolok (ha nagyzolhatok ezzel a szóval), amekkorát égből hulló húszezresek sem tudnának kiváltani. Mindenkinek két ellenfele van: az egyik Orbán, a másik a másik. Pozícióharcok belül, "énmondommegatutit" kifelé, és mintha inkább egymást monitoroznák, nehogy valaki komolyabban ki tudjon ugrani. Hallunk mi még olyat, hogy baloldali ellenzék baloldali ellenzéket szapul, mert félti az erősorrendben helyét biztosító nyomorult kis százalékait.
Kurvára késésben vannak azzal, hogy vezérkarjaik most kezdjék megszokni egymást, és szimpatizánsaik is fegyverszünetet kössenek, pláne, hogy meg is tanulják betartani azt. A szociknak szerintem amúgy sem ég a talaj a lábuk alatt: ismerik, milyen a szar, látják a mostanit, fasznaksehiányzikaz - gondolhatnák, és talán gondolják is, elvégre ahhoz, amit csinálni kéne, nem fognak jobban érteni attól, hogy épp nem csinálhatják. Bajnaiék már inkább belevágnának, csak ők most abban a fázisban vannak, ami a tengerparti sziklán szétcsapódó hullám helyzetére hasonlít: nagyot szólt, de mire büszkén körbenézett, a tenger tíz méterrel visszább ment, ő meg ott marad pocsolyának, ha nem iparkodik. Az LMP nevű gondolatkísérlet egész jól halad, jövőre tán csak letisztul, hogy most akkor a párt az a cél, vagy az eszköz; a belőlük kiváltaknak pedig baromi sok dolguk van még, mert a DK-nak még Wiki-oldala is van, de a PMP-nek nincs, pedig Wiki a fél ország kedvenc nője.
A Fidesz közben megette a tanárok elhaló hangját, meghalasztotta a diákok nyelvét, változatlan tempóban faragja gránitba minden ötletét, a repedéseket le sem szarja, és bár vert már azokba éket államtitkártól Szabó Rebekáig sok ember, a rendszeres össznépi ékrepisálás nem lett hagyomány, pedig akkor jóval nagyobb feszítő hatást lehetne elérni. És ha kinyílik a trezor, meg Erdő Péter pápa lesz, akkor jövőre olyat nyernek csalás nélkül is, hogy bemondani is gecikínos lesz.

Aki komoly összefogást akar, még most keresse föl kedvenc ellenzéki képviselőjét, hogy rábírja a különutas akciók befejezésére és ellenzésére, a saját idiótáik szájon kapására, és a pökhendiség helyett a közös ügy szolgálatára. Jövő ilyenkor már hiába kérdezitek meg tőlük azt, hogy mi a rákért nem lehetett ezt hamarabb felfogni.
...azt üzenik, maradjatok ott ahol vagytok a picsába.
Mindenki csak a pártok esélyeivel számol, de egy bekövetkezhető ténytől megfeledkezik, pedig ezen dőlhet minden.

Mégpedig az, hogy ha a keseredettség és a migráció tovább folytatódik- erre az esély megvan - ha csak 100 ezer az átlagnál jobban kereső fő kivándorol és annak adókiesése + fogyasztása felboríthatja a gazdasági számításokat és jöhet az összeomlás.

Na akkor lesz nagy bajban a kormány !
És még további ellenzéki erők is alakulhatnak...akik esetleg nem indulnak a választásokon, de a fideszre a szimpatizánsaik nem szavaznak. pl.mint az SZMN aki már több tízezer szimpatizánst tudhat maga mögött és szép csendben építi a jövőjét mert a nép számára elfogadható "új alternatívát jelent, új és szűz kommunisták és egyéb magyar pártok eszméit soha el nem fogadó személyekkel"
Ez az ország megérdemli a fideszt! Birkák!
@Fabius:
Novemberben -- kívülállóként, hidd el -- én is pártoltam volna a kompromisszumot: kevés: 3-4, de világos és kifelé is jól képviselehető feltételt szabni a választási együttműködéshez, ami csak ov leváltásáig terjedne. Utána, szerencsés esetben, ha megvan a többség, alkotmányozás, majd azonnal, most már együttműködési kényszer nélkül új választások. Persze ez a hajó elment.

Várnait meg tisztelem, de amit elmondasz a "kibeszélő" házi rendezvényéről, se nem pro, se nem kontra érv a bázisdemokrácia ügyében, legfeljebb a prominensek széthúzásáról és határozatlanságáról árulkodik

"Ne így állnának. Meg mi se." -- osztom ezt a melankolikus felhangot
Aki szerint a fidesz 2014-ben legyőzhető, az egy naiv hülye.

Aki meg a fidesz 2014-es győzelmének lelkesen tapsikol, az egy agyatlan, moslékzabáló, gerinctelen, igénytelen született jobbágy, egy GFG-be oltott Bencsik András.

Ennyit szerettem volna a témához hozzáfűzni.
HMM.....HA EZ A KÉT KUTATÓ AZ IGAzi közvéleményeket ismerné, 1 perc múlva csődöt jelentenének ! :O)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
„Aki szerint a fidesz 2014-ben legyőzhető, az egy naiv hülye.”
Ne sértegess, jó?!
Light DDT és napalm használata, esetleg?

A végkövetkeztetéseddel viszont bötűről-bőtűre!
„Aki meg a fidesz 2014-es győzelmének lelkesen tapsikol, az egy agyatlan, moslékzabáló, gerinctelen, igénytelen született jobbágy, egy GFG-be oltott Bencsik András.”
+ patakiattila, aki szerenádot is izzadott a bandinak a fülibe.
Lakodalmas turha-metál, ihajla de csicskajla!

Ez lesza jövő, csak a szöveget által írja attisunk:
Robi & Géza – Húzad tszigánj, a filembe húszd…
Fasza!!
( a dobos zseni!! – várnai? )
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
„Aki szerint a fidesz 2014-ben legyőzhető, az egy naiv hülye.”
Ne sértegess, jó?!
Light DDT és napalm használata, esetleg?

A végkövetkeztetéseddel viszont bötűről-bőtűre!
„Aki meg a fidesz 2014-es győzelmének lelkesen tapsikol, az egy agyatlan, moslékzabáló, gerinctelen, igénytelen született jobbágy, egy GFG-be oltott Bencsik András.”
+ patakiattila, aki szerenádot is izzadott a bandinak a fülibe.
Lakodalmas turha-metál, ihajla de csicskajla!

Ez lesza jövő, csak a szöveget köll által írnija a mi attisunknak:
Robi & Géza – Húzad tszigánj!
Fasza!!
( a dobos egy zseni!! – várnai? )
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Kösz! -:))
Csak épp a link maradt le.
Na, szenvedj te is, nehogy má én álljam az egészet:
www.youtube.com/watch?v=X7JEwoKd028
@Knósszosz:

Őrlődtem Pataky és Bencsik között... végül egy nyelvcsapással B. nyert.

GFG helye megkérdőjelezhetetlen volt. :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én egy ilyen naiv hülye vagyok :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: bé kérdés: hogyan tudnánk a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből, ha feltételezzük, hogy marad a Fidesz?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Hűbazmeg. Olcsón megúsztam. Mondanám, hogy aki magában sem hisz az egy debreczenijóska, de a GFG hasonlatért ma nem mondom :-D
A lakosság több mint felének pártszimpátiája ismeretlen. Ebből még bármi lehet, Jobbik vagy MSZP kormány ugyanúgy, mint Fidesz duplázás. Vagy egy szép nagy patthelyzet, mikor senkinek nincsen többsége, viszont a jobbik - mszp - fidesz bármiféle koalíciós konfiguráció meg esélytelen.

Már feltéve, ha lehet ezeknek a számoknak hinni, ha valóban leképzik a közhangulatot, megbízhatóan.
@Blogger Géza:

Hát, Gézám, L. Simon is elkövette azt s hibát, hogy felvállról vette a kommunistákat. Aztán meg Kerényi elvtárs törölgette bele a szaros lábát.

Pozsgay elvtárs manapság székely zászló tűző jelképember, a Tisztességes Választásokért alapítvány arca. Népfrontosként, érted.

Gondolom Böröcz besúgót és a kommer nyugdíjat véletlenül ugrottad át.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Azannya!
Már azt hittem, maga dabljúú bús az ügyvédje neki, de aztán láttam, hibádzik egy betű.
Azért így is szép ez a történet, mit ne mondjak.

Különben meg ne fanyalogjál, az előző zenei élmény igen is meghatározó itten a kárpátijamedencébe.
Sokan csak azt a katartikus döbbenetet értékelik pozitívként ( uram segíts! ), amit a hallgatása okoz, de nem néznek a kulisszák mögé.
Például senkinek nem tűnik fel, hogy a dobszerkó micsoda igényes darab?
Az a sok barom, akik a mai napig akusztikus szarokkal kínlódnak, tanulhatnának a Robi&Géza duótól, hogyan kell ezt csinálni.
Az Iron Maiden a fasorban sincs a rengeteg fölösleges szarjával, nem kell ide más, csak egy felső tam, alsó tam, meg egy fingot tam, oszt kész.
Hozzá egy szinti, plusz két olyan hang(??) aminek a hallgatása olyan élményt okoz, mikor az ember seggét törött üvegcseréppel kapargattyák, és már is kész a lakodalmas rákenroll, akár esküvőre is lehet vele menni.

Aztat gondoltam, hogy most hallgatok egy kis Elina Garanca muzsikát ( tenksz for Hatschaturghián), az tökéletes ennek a szarnak a feloldására. Nem mindig van rock éppen, de lefekvés előtt az is jön.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

1500 éve nem olvastam ekkora marhaságot. És ez csak egyre rosszabb lesz.

:)
@Fabius:

Magamban hiszek. A többiekben nem hiszek. :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Tudtam, hogy egy vén pöcs vagy! :))
1500... és még beképzelt is!
@rudenz ulrich:

"Novemberben -- kívülállóként, hidd el -- én is pártoltam volna a kompromisszumot: kevés: 3-4, de világos és kifelé is jól képviselehető feltételt szabni a választási együttműködéshez, ami csak ov leváltásáig terjedne. "

Estére csak kiderül, hogy novemberben te sem tartoztál a befelé forduló mindent elutasító kisebbséghez. Akkor már csak azt kéne tudni vajon kik tartoztak oda?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Figyelmesen, pontról pontra olvasgasd át és remegj hálaimát, amiért soha ilyen jó nem volt még nekünk!
Ez az örökös elégedetlenséged már nekem kínos!
Charlize-ka tudja?
Mert nekem nem említette... :D
4.bp.blogspot.com/-DThkzmIqm4A/T8e4u72436I/AAAAAAAABwM/wbnE4teOyrE/s1600/Charlize-Theron-Screaming-1-QAMMOU5QO2-1600x1200.jpg
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló."

:-D :-D :-D
@bella _ciao: A magyar nyelv finnugor (bár a finnek és az ugorok együtt nincsenek annyian, mint a magyarok), identitásában viszont nem finnugor.
Na, esti mese, majmok, Penikének tetszett:

JÉZUS, ÉS A ZOMBIK!!!
www.youtube.com/watch?v=GuKV2Z3eYTY

:DDD
Rossz vége lesz így ennek... Mert Egérnek valahol igaza van, ha a korábbi évek tendenciái folytatódnak (és miért ne, ez itt Magyarország...), akkor a karakterleütés is hiábavaló. Egyik mérnökünk szerint a szűnő troll-aktivitás is magyarázható azzal, hogy hátradőltek, mosolyognak, minden sínen van. Franctuggya.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A második ponthoz:
A pestszentlőrinci piacon, csirkecomb csontot lehet kapni 80 forint/kilójáért, csirkeszárny véget ( a harmadik perc ami csak csont ) szintén 80 forintért, és lekörmözött csirkelábat, vegytiszta minőségben.
Ugyan miért árulnak ilyesmit? Mert az a rohadt piac, az a tetű szemét, alkalmazkodik az igényekhez, ugyebár.

E tények alapján lájkolható lenne a dongalábú szargalacsin, mert ezt még meg tudják venni a megőrzött nyugdíjukból sok-sok százezren, csak szarnak a pofájára.. Mint például a szomszédom és az én édesanyám is. De nem lájkolják.
A cáratyuska édesanyját viszont sokan.
Szerencsétlent nem kellene bántani, nem tudhatta…
@Knósszosz:
Drága volt a gumi akkortájt? Oszt ez mégis megszökött...
@is: Ha csak vezetékes telefonon hívják az embereket (tipikus módszer), akkor akárhogyan súlyozzák, nem lesznek benne sem a telefonnal nem rendelkezők, sem a csak mobiltelefont használók.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Szuper! De ettől még nem leszünk finnugorok :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Az ilyen által fúrja a Hankook dömperbelsőt is, agresszív tetű.
@Mariann19: Na monnyuk ez jó volt. Klassz riposzt.
Eljen a megbonthatatlan magyar szovjet baratsag.
Nyerni foguk, eltiporjuk a mocskos orbant.
Kollár Tibor annak idején bányabalesetben sérült meg, a bányamentők hozták ki – kicsin múlott, hogy nem vesztette életét. Egészségi állapotát, munkaképességét korábban három kártérítési perben vizsgálták, és a legfelsőbb szintű orvos-szakmai szakértői szerv, az Egészségügyi Tudományos Tanács szakvéleménye alapján mindhárom perben jogerős ítéletben mondták ki, hogy rokkant; 2009-ben véglegesítették is.

"Vállalom érte a felelősséget, és a szakszervezetek által felkínált ingyen ügyvédi segítséggel sem kívánok élni"

Ennek ellenére tíz hónapja semmit sem kap az államtól. A 2011.évi CXCI. törvény ugyanis új ellátási formákat vezetett be, és kimondja, hogy az 57 év alatti III. csoportú rokkantsági nyugdíjasok nyugdíját 2012. január 01-től rehabilitációs ellátásként folyósítja. Szarházi, aljas igazi fideszes eljárás.

Többek között ezért is kapta a komlói simlis fideszes polgármester, a figyelmeztető pofont!
Ilyen aljas , sunyi, tetű banda vagytok!
És ez még csak a kezdet. Ha lehetett a fidesz csőcseléknek kordont bontani, tv székházat rombolni, Habony által idős embereket verni, mit várnak a szenvedő magyar néptől?
Orbán takarodj még van egérút!
@Bundázó Felcsút, garázda Habony, ez Orbán bandája!: Ha mondjuk én felpofoztam volna a polgármestert, akkor engem seggbe rúgtak volna a rendőrök.
@Bundázó Felcsút, garázda Habony, ez Orbán bandája!: "a szakszervezetek által felkínált ingyen ügyvédi segítséggel sem kívánok élni"

De azért pofozkodok!

Mennyanyádba.
Aze kurva jo, ha egy mszp-s agyabafobe ver egy fideszes politikust, akkor a libsik egyet ertenek, megtapsoljak. De ha veletlenul egy jobbikos emeltebb hangon ra szol egy mszp-esre, akkor az mar mindjart fasiszta remuralom. Ez kisse kettos mercenek tunik.
@Mystes:

Ahelyett, hogy verset írt volna a Polgármester Úrhoz. Hallatlan. :D
@DR. Smit Pal: Kicsit meg vannak zakkanva szegények. Nem is csoda: reggeltől estig Varánuszt olvasnak :))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Az ilyen eszelős öregemberek nem tudnak verselni. Hiába rokkant, attól még erőszakos!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Remélem az megvan, hogy ha Csanád vagyonosodását a költségtérítésére is vizsgálni kezdik akkor másoknál is lesznek bajok :-)

Ezen kívül érdekes lesz figyelni, hogy kiadják-e Csanádot. Ugyanis a Magyarországon lefolytatandó vizsgálathoz a hazai mentelmi jogát kell felfüggeszteni, nem az unióst.
@Mystes: Ahelyett, hogy agyonlőtték volna időben! Fosztja itt a NER kasszáját a rohadék!
@DR. Smit Pal:

Mikor egy ellenzéki tüntetésen az ellenzék ellen tüntető "ellenzék" eltörte egy újságíró orrát akkor nem láttalak itt sírni. "Ez kisse kettos mercenek tunik."
@Fabius: Mi az, hogy "kommer nyugdíj"? Te csak annak adnál nyugdíjat, aki bizonyítja, hogy a Kádár rendszerben egy másik bolygón élt? Sokat kéne még jogállamból tanulnod...
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Ha lefülelnek benneteket, azonnal átmentek -az ellenkező- túlzásba...

Gyalázatos rohadékok vagytok.

De én röhögök rajtatok :))
@DR. Smit Pal:
Valamiről lemaradtam agyhalottka?
Milyen szoci, milyen fideszest, te szerencsétlen?
Vagy az ettárs a belügytől teccik lenni?
Mert mi csak egy bányászról hallottunk, aki saját bevallása szerint is egyébként a fideszre szavazott, most meg pofánvágott elkeseredettségében egy hazug, fidesznyik kiskancsót.
Ha te még párttagkönyvet is tudsz, az valami.
Nem a Habony Árpika rúgott le két embert, köztük egy nőt pár éve? Tudod, amit olyan szépen elmaszált a "független magyar igazságszolgáltatás".
Ja, akkor én hallottam rosszul...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Mi köze Habony Árpinak egy komlói bányászhoz? Mindkettő erőszakos. Ennyi köze van.
Agyhalott gittegyletes csákóknak még segítek is:

"13. Szemán2013. február 27. 20:28
Azt azért tudni kell, hogy a pofon előtt megpróbálta lealázni,meghazudtolni a barátunkat a polgármester..aki egyébként a fideszre szavazott és Policsra ezt ki is jelentette...ergo egy baráti pofon volt, kizárólag nevelési célzattal.."

"15. Szemán2013. február 27. 20:33
Kedves Zoltán Ruda egy a bányászok közül, és joga van hozzá, én és a társaim soha nem fogunk elhatárolódni és bocsánatot kérni..."
@Mystes:
A szövegértéssel küzdőknek is szívesen segítek, Habonyka csak egy példa volt, tudod...

"DR. Smit Pal 2013.02.28. 23:21:42
Aze kurva jo, ha egy mszp-s agyabafobe ver egy fideszes politikust, akkor a libsik egyet ertenek, megtapsoljak."

Ha még mindig nem megy, akkor úgy is mindegy!
Lehet még Komlón cukkolni a bányászokat, csak akkor ne tessék csodálkozni...

" sugárbogár2013. február 28. 10:21
Zsolt Magyar
A képviselőknek szembe kell nézniük tetteik következményeivel!
Vajon,mi a nagyobb vétség?Végső elkeseredettségben,a megalázottságtól vezérelve törvényt szegni és tettlegességre vetemedni;vagy közreműködni olyan törvények alkotásában,melyek a Magyarság egyes rétegeit nyomorba taszítja és a lassú halálba küldi?
Tibor tett ezért az országért!Dolgozott és fizetett nem keveset az államkasszába, miközben gyermeket nevelt a hazának. Ott voltam,mikor hordágyon vitték ki a bányából súlyos balesetét követően,miből kifolyólag maradandó egészségkárosodást szenvedett.
Okosabb ember annál,hogy higgyen a hazug propagandának,miszerint országunk helyzete indokolja a népnyomorgatást! Átélem és tudom,mi játszódott le benne, mielőtt az a pofon elcsattant: elvettük a nyugdíjadat,a megélhetésedet, mert kell a honosításra;a kormányzati reklámokra,óriásplakátokra,butyuta levelek millióira;a magyar foci felemelkedésére;a kormányzati szervek jólétére!-a lista közel sem véges! Elvettük a nyugdíjadat,mert te csak egy becsapott szavazó vagy!Elvettük a törvényes jussodat, mert te csak egy lerobbant senki vagy!
Elcsattant az a pofon egy ember arcán,de jelképesen csattanjon ez mindegyikén,ki megszavaz olyan törvényeket,melyek felhasználhatók olyan folyamatok előidézésére, melyek hazánkban zajlanak!
Biztos vagyok benne,Tibor vállalja tettének következményeit,de ugyanezt meg kell tenniük a pártvezetésüknek mindenben alárendelődő EGYÉNI képviselőkörzetből bekerülő képviselőknek is!
Veled vagyunk Tibor,s mindenben számíthatsz Ránk!
Jó szerencsét!"
@Blogger Géza:

Nebassz, tényleg? Mintha Biszku nyugdíja körül lett volna részetekről is némi nyálverés.

Ja, várjál, az is úgy van ahogy minden a Fideszben: Biszku rosszkomcsi, Horváth Pista jó komcsi. D209 dögöljön meg, Böröcz Pistát meg kinevezzük legyen aki kiradírozza a híreket.

Bravúros.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Megválasztok egy politikai képviselőt, majd felpofozom.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ha számít, én szolidarizálok velük/vele..elnézést kért, mert kifakadt..ennyi.
Hol fogják ezt velünk tenni azok, akik ippeg kirabolják az országot?
@Fabius: Azért hülyének nem kéne lenni, Fabius! Biszku halálraítélések sorozatában főbűnös, mint 56 utáni belügyminiszter! Fasznak őt mentegetni!

Szimbolikusan geczi alak.

Horváth Pista, meg Böröcz egy huszadik senki.
@Mystes:
Szívesen segítek még, de azért a komlói bányászok közé ne menj, mert megesznek reggelire...

"78. Menyhertkazmer2013. február 28. 13:06
Töprengtem egy darabig és azt mondom , hogy helyettem is megtette a Tibor ! Azt kérdezte ez a szarházi , hogy rettegjen e a családja ? Vissza kérdezek : Rettegjen e a családom te gazember , hogy elveszed az utolsó falatot a gyerekeim szája elől ?? Válaszom az hogy rettegj Polics Jóska mert itt van a kanyarban 2014 és jaj lesz neked ! És bizony retteghetsz a felelősségre vonástól !
Ruda Sanyi ! Nem olyan régen még nem voltál ennyire diplomatikus ! Csak nem valami népbutítót végeztél el, hogy ennyire megszelídültél ? Biztos jól megy a virágbolt ! Emlékeimben még úgy élsz , hogy rárontottál volna bárkire aki a jogaidat csorbította volna ! Minden vezetőnek ki kell állnia az "Ővéiért " Még akkor is ha botlik ! Itt pedig a megélhetésről van szó ! Állj ki az emberek igazáért !"

Csak próbáld meg beleélni magad.

"Rettegjen e a családom te gazember , hogy elveszed az utolsó falatot a gyerekeim szája elől ??"
Ezt teszik a rokkantakkal is!

"79. sugárbogár2013. február 28. 13:31
Nagyra becsült Kollégám!

A büszkeség szép dolog(én is ilyen vagyok),de jobb lenne,ha elfogadnád az ügyvédi segítséget. Egyrészt jobban járnál,másrészt Nekünk,akik szolidarítunk VELED(mert meggyőződésem,hogy Értünk is tetted)megnyugvást jelentene,ha a "független" Bíróságon hozzáértő képviselne,nehogy megint komolyabb probléma legyen! Gondolj a családodra,az ügyünkre és a Bányász Becsületre!Tökéletesen megértelek,a szememben Hős vagy,aki az egy éve tartó demonstrációk,tüntetések,politikusi,szakszervezeti hablatyolások után KOMOLYAN tudtad a figyelmet felhívni ez ellen a rettenetes törvény sértés ellen.Spanyolországban kisebb sérelmek miatt rakétákkal lőttek a tüntető bányászok,mi magyar birkák(bányász,pedagógus,diák,mozgásképtelenek...stb...)csak tűrtünk,vártunk,s nem tudtuk sosem,hogy mire,hiszen a cinikus,dilettáns kormánytól nem várhatunk segítséget,csak komoly jogi úton,de ehhez az összes szervezet összefogására lenne szükség,hogy az európai jogrendnek megfelelően vizsgáltassék meg a 2011-es rokk.törvény!
Addig is erőt,egészséget,Jószerencsét kívánok Neked és a Családodnak,remélve,hogy (helytelen,de már egyetlen valamit is érő)cselekedeted jobban rávilágít a VALÓS helyzetre,amit vezetőink egy év alatt képtelenek felfogni és a helyüken kezelni azokat! Hajrá Tibi!

Sok család jár ebben a cipőben! Csak a fizetési meghagyás,befizetetlen csekk(ami eddig nem volt)felszólítások jutottak 8 hónapja Nekünk!Nem tudom befizetni a számlákat,a gyerek tandíját,a másiknak a nyelv könyvet és Ők szégyenkeznek az iskola társak előtt! Ilyen ország nem kell!!!!
A romáknak lakó telep,az IGAZI ingyen élő focistáknak stadion (meccsenként 500 embernek)ez kell Nekünk!!!!"
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Fenyegetsz? Bravo.

Ezek szerint, aki úgy érzi, hogy őt sérelem ért, menjen és verjen politikust. (?)
@Mystes:

Mondtam én: a ti komcsitok jó komcsi. Védjed. Légy rá büszke, hogy ülhetsz az ölükben.

Mellesleg Horváth Pista belügyminiszter volt, a III/III üzemeltetője és haszonélvezője. Böröcz meg a csicskása. Ők a te fideszmércéd szerint huszadik senkik. Értjük, nem kell magyarázni. Viktor megvédi őket és te helyesled, fő a szolidaritás.
@Légifarkas: "Aki komoly összefogást akar, még most keresse föl kedvenc ellenzéki képviselőjét, hogy rábírja a különutas akciók befejezésére és ellenzésére, a saját idiótáik szájon kapására, és a pökhendiség helyett a közös ügy szolgálatára. Jövő ilyenkor már hiába kérdezitek meg tőlük azt, hogy mi a rákért nem lehetett ezt hamarabb felfogni."

Ez a beszéd!!!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Nem kötekedés képpen, de ha én fakadok ki a verbálistól eltérő módon akkor a polgármester úrhoz nem rendőr jön, hanem pap. Aztán meg nincs kinek elmondani, hogy bocs, nem akartam ekkorát.

Érted.

A helyzetükkel szolidaritás a világ legtermészetesebb dolga, de azért ez eljárással ne már...
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Egyetértek, szánalom a figura.
Ha fizetik érte, mint egy kurvát, akkor persze megértem! :D

49 kg-os bölcsész lesz ez is...
@Fabius: Az eljárással nem is, de tudomásom szerint elnézést kért..na, ezt hol látjuk fineszéktől, kér(d)em szépen?
@épészmérnök:

Tennap veszekedés, mámma egyetértés. Mik ki nem sülnek egy vita végén. Elképesztő én mondom ;-)
@Fabius: Csináltál forradalmat 89-ben, Fabius? Vagy ültél a seggeden, mert féltél?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Az, hogy bölcsész, nem menti attól, hogy provokál..én meg bedőltem, elnézést érte..megyek, lepihegek..
@Fabius: És te ki voltál, Fabius, hogy mai néptribünként rádjött az ítélketitisz?

Nehogy egyszer feletted is ítéletet mondjanak!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

"tudomásom szerint elnézést kért.."

Na erre írtam, ha én vesztem el a fejem kitől kérek elnézést? A paptól mert csináltam neki melót?

Addig oké, hogy elnézést kérni nem fog tőlünk senki, pedig kurvára lenne miért. De ne tegyük az erőszakoskodást legitimmé akkor se, ha a lelkünk mélyén egyetértünk vele.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Komlói bányász vagyok, hülyegyerek! De nem verekszem.
@Mystes:

Gyerek voltam bazmeg. Felettem ítélkezni senki nem fog édesapa. Te, meg ez a szarrakás amit képviselsz különösen nem.

Cserébe utálom az összes komcsit kivétel nélkül.
Nekem az a megdöbbentő, hogy pont ezeken az ún. "liberális" blogokon a legerőszakosabbak az emberek.
@Fabius: Eddig mindenki azt hitte, hogy őfölötte soha nem fognak ítéletet mondani :)
@Fabius: Én meg a törököket utálom (kivétel nélkül). Tudom ugyan, hogy nem éltem még akkor, de elemi kötelességemnek tartom!
"Hát most meglesz az előválasztás, ha nem is ilyen tervezett módon. Az idő fogytával pedig előbb-utóbb megérik a fölismerés, hogy tárgyalni kell. Akkor pedig ennyivel előrébb lesznek."

index.hu/bloghu/fideszfigyelo/2013/02/28/szembe_rohano_autokban

Én azt üzenem: ideje. Ideje, ha ezt a bagázst bárki le akarja váltani, igazán. Közülük.
Látom egy két droid idetalált.
@Mystes:

Mi a baj nertárs? Tán nem érintve érzed magad, mint komlói bölcsész bányász?

Azon mondjuk nem lepődök meg, hogy a komcsik helyett a törököt utálod. Rossz hír, hogy ha Viktor náluk is elnyomja a devizakötvényt őket is szeretned kell. Sebaj :-)) Nem fog gondot okozni.
@Mystes: Kis kiváncsi vagy te. Miért vagy te olyan kiváncsi, Öcsi?
@Fabius: Nekem semmi nem okoz gondot! Fő, hogy valakit mindig utáljak. De azt konzekvensen, ahogy te. Nem csak úgy össze-vissza!
@kifordított nagyanyó: "egy-két" kötőjellel, te hülye. Kötőjel nélkül értelmetlen.
@épészmérnök: Én jól tudtam, hogy Fabius akkor még pendelyes gyerek volt. Alig vártam, hogy ráharapjon, hogy így, meg úgy. Rá is harapott :)))
@épészmérnök: Miért? Egy komlói már nem is netezhet? Egy komlóinak muszáj hülyének lenni?

Nehogy felpofozzalak! :)
@Mystes:

Ha ragaszkodsz a konzekvenciához akkor utáld Gyurcsányt. Tán ő az egyetlen akit nagybiztonsággal nem kell szeretve relativizálnod Viktor kedvéért soha az életben :-D
@Mystes: "Nekem az a megdöbbentő, hogy pont ezeken az ún. "liberális" blogokon a legerőszakosabbak az emberek."

Ezt meg miből szűrted le? Valami internetfigyelő intézetben dolgozol? Vagy a bányában a bányászlámpához iPad is jár?

Anyám, borogass...
@Mystes: Néha úgy írom köcsög.
Csak négyes voltam hejesírásból.:))
@Mystes: Csak nem érintve érzed magad...?:))
@Mystes:

Mit tudtál te szerencsétlen kretén? Mert, hogy rólam semmit az az életkor blöffből világosan kiderült :-D
@Fabius: Dehogy utálom! Szarok én rá!
@Fabius: Jaj, dehogynem. Tudom, hogy egy vígkedélyű, ámbátor agyilag elborult, hatalmas, életvidám hájpacni vagy. Újnemzedék - régi beidegződésekkel...
@épészmérnök: Már megint ezek az előítéletek! Egy kibaszott komlói bányász már nem is lehet tájékozott a neten!?
Na mi van gyerekek, bennerekedt a szusz? :)
@Mystes:

Képzeleted szülötte érdekes ember lehet. Kár, hogy az nem én vagyok. De apróságokkal ne hagyd magad összezavarni.
@épészmérnök: Ebben van valami.Rám is ugranak a toleránsok ha kiderül kire szavaztam.:))
Pedig még náluk is elfogadóbb vagyok.
@kifordított nagyanyó: A "liberálisoknál" kevés erőszakosabb ember van honunkban :))
@Fabius:

ki ez a tetű...persze abból is a levéltetű...honnan szedtétek össze, és hogy ragad...valami mézgával kenegetitek

randa egy lény lehet?

brühhühühü
@rodeo36: Ja, te vagy az a rém vicces, akinek a fő mondanivalója, hogy brühühühü?

Oszkár díjat neki! :))
@Fabius: Orbán nótája? -hogy jön ez ide, ki vagy te, Bodóné? Én most a te nótádat húzom, te nyelvierőben-fejbennagy! Pedig nem is a bor árát kérdeztem, hanem arra a teszkógazdaságosnak se nevezhető ügyike kis fogásodra mutattam rá, hogy olyan adaton kárövendeztél a s[ch]ifferiánusok rovására, ami még a PM neutrínótömegétől tökmindegy adat. Majd akkor cslaffogtasd a Jávor-seggnyaló -SzabóTimcsi-csikáltató takonymetálzöld nyelvierődet, amikor már a PM-ről is lesz "mért adat" :D ...
@Frick László Emlékzenekar: Azért ez csúnya volt! Ennél még egy Fabius is többet érdemel! :)
@Mystes: postázd baz'meg...de siess

mivel kezeled a tetvességedet?

brühühüühhü
@Mystes:
" A "liberálisoknál" kevés erőszakosabb ember van honunkban :)"

Ne törődj az előzményekkel,
viccelődj csak, nyugodt lélekkel.

Az a jó a netben/blogtérben, hogy rajta keresztül mindenki elmondhatja, széles közönség elé tárhatja véleményét.
Egyeseket olvasva pedig az a rossz, hogy ezt meg is teszi.

****
@Mariann19:

Micsoda finom stílusú, légies és mégis tartalmas komment!
+++1.
@Mystes:

tú sabes que aquí en este lugar no son bienvenidos los piojosos ninguno de ellos aun les escucharemos pero para al carajo con ellos también

jajajajjaja
@Mariann19:
szia, végre újra itt a sok levéltetű troll és a zamatő rök...szóval van felhozatal bőven

most Liszt-et hallgatok Australia-ból magyar rapszódiát és kurva jól billenti de nem adom be mert nem link brühühühühü

hogy bírjátok nagyon el van az egész

gyerekek a gazdaságról és a gazdaságra kellene koncentrálni és kis picimnykét a kultúrára abban is az oktatás nevű izére mert ezek nélkűl nincs emberi élet

hol van a semjén? már hónapok óta nem hallani róla lehet hogy már a hangyák eledele vagy csak szerelmi házasságban él a zsigamarcellal?

brühühühühü
@Mystes: Ez egyáltalán nem meglepő. Roppant frusztráltak, mert eléggé ki lettek szorítva a hatalomból, és ami még rosszabb, most igencsak gyengék az esélyeik, hogy ők vagy kegyeltjeik egyhamar visszajussanak oda.
@rodeo36: Tessék, koncentrálj, lassan megjönnek a reális elemzések, és bebizonyosodik, mennyivel is sikeresebb a mostani kötvénykibocsátásunk annál, mint amit Bajnai produkált (ő ugye majdnem 1%ponttal magasabb hozammal tudott csak kötvényeket kinyomni) , vagy annál, amit az IMF-től felvehettünk volna.

az IMF mindössze 0,09 százalékos "alapkamatot" határoz meg. Azonban a szervezet szabályai szerint, ha egy ország hitelt kér, akkor erre automatikusan 1 százalékos felár tevődik, vagyis a legkedvezőbb IMF-hitel kamata is 1,09 százalékról indul. Azt is figyelembe kell venni azonban, hogy ha egy ország túllépi IMF-kvótájának 300 százalékát, akkor az afeletti hitelre automatikusan további 2 százalékos kamatot számít fel a Valutaalap. Magyarország jelenleg a kvótája 374,61 százalékánál jár a szervezet honlapján található adatok szerint, vagyis egy újabb hitelfelvétel esetén a teljes összegre vonatkozna a 2 százalékos kamatfelár, amivel máris 3,09 százalékra ugrana egy esetleges hitel kamata. Ha egy ország három évig folyamatosan kvótája 300 százaléka felett van, akkor az további egy százalékpontos kamatfelárat jelent. Ha a fentiekhez hozzávesszük, hogy az IMF szabályzata szerint a lehívott hitel 0,5 százalékát ki kell fizetni jutalékként, míg a dollárkötvények esetében az ÁKK mindössze 12,5 bázispontos (azaz 0,125 százalékos) jutalékot fizet, akkor az látszik, hogy nem csinált rossz üzletet a kormány azzal, hogy a piacról biztosította a devizafinanszírozást, hiszen a négyszer akkora jutalékkal együtt az IMF-hitel drágább lett volna. "

m.napi.hu/tozsdek-piacok/tul_nagy_arat_fizetett_magyarorszag_a_dollarkotvenyekert.546629.html
@Frick László Emlékzenekar:

Nem töki, te megint recskázni jöttél ahogy eddig is. Remélem kimásoltad már a borzongani való kommenteket, hogy unalmas pillanataidban legyen mire maszturbálni ismét egy darabig.

Legfeljebb Aranka nénitől újra megkapod:

"szeretnék egyszer egy cikizős postot, amiben Ovi és rendszerhívek beszélnek baromságokat. Ja, olyan nem lesz:D"

Én pedig ismét kiröhöglek. Na séta kisfiam.
@Blogger Géza:

gézuka ezzel a beírásoddal agyoncsaptad magad mint a légycsapó a legyet

az IMF legmagasabb kamata -te szerinted- cca 4.00%

a zsenik meg a szabadpiaqcon 7.85-10.52%-ra vettek fel kölcsönöket azaz állítottak ki fedezetlen váltókat aminek az egyetlen fedezete a te segged ha még meg lehet baszni és nem baszták máris szét ronggyá

brühühühühühü

azaz a cca 3 milliárd euro értékű kötvényekre 10 és 30 év közötti futamidővel

nem kevesebbet kell térítani, mint 8-10.3 milliárdot ami több mint 3 szoros

egyébként jól vagy

ha adsz pontos számokat fél órán belűl adom mi a magyar nép vesztesége amit a kedves vezető és bagázsa hazahord és semmit sem csinál belőle amiből vissza lehetne fizetni

brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
@Blogger Géza:

mondd gejza te tényleg ilyen buta vagy? vagy fested is magad

brühühühü
Én elhiszem, hogy ez a Mystes bányában volt pártitkár, csak aztán bezárt a bánya, most halványrózsaszínben nyomul....a cél ugyanaz.

Sztem kell még négy év a Kedves Vezetőnek, és csicskáinak. Akkor majd örülni fognak, ha egy pofonnal megússzák. Anno Ceausescu elvtárs is le volt döbbenve, és a Nagy Nemzetgyűlésér siránkozott, hisz' őt szereti a nép...ő is nagy békeharcos volt.
@rodeo36: Ezzel te csaptad magad agyon, mert a jelek szerint a legalapvetőbb tényekkel sem vagy tisztában. Az utolsó 5 éves dollárkötvényünk kamatozása - amiről írtam - ugyanis 4,125% volt. Ciki. :)
@Frick László Emlékzenekar: Teljesen egyetértek. Fabius akrobatikusan jól ír, de hülyeségeket. Ezen kívül még erénye, hogy nem cenzúráz. Egyebet nem tudok mondani.
Mi történt gyerekek?Még géza sem nyomja olyan idiótán,mint azelőtt.
A vastagbőrön meg vidéki változott meg.
Van pénz új bérkommentelőkre?
@rodeo36: A tetvességemet tetvesirtóval kezelem, természetesen, és pálinkát iszok rá. Az meg belsőleg fertőtlenít. Remélem, te is szereted! :)
@rodeo36: Enculez-vous, tout simplement.
@Blogger Géza: Ez azért van, mert kibírhatatlanok. Hihetetlenül arrogánsak, erőszakosak. Nem értik meg, hogy nemcsak a "mi/t", hanem a "hogyan" is számít.

Lesújtó, amit itt művelnek! Rosszabbak, mint a béközép.
@Mystes: Én is jól írok -viszont nem gyávaságból adom[teszem] a hülyét, hanem gyárilag vagyok ilyen. Amúgy a cenzúrázás a mélymagyar szájjalliberálisok egyik fő ismérve. Azért szerintem a moderálást [tahótalanítást] míveli, tehát csak betölti a szájjalliberálisok mértékét :D [ @Fabius: ] A másik pedig az, hogyha kapnak egy jóadag zselés-ikrás bakfittyet az alaptalanulszéles szupersarkított nagyképernyőjükbe, akkor ilyen óvodás-nagycsoportos riposztra futja nekik, mint "na, séta". Szegénynek annyira nem volt semmiféle muníciója a "megválaszoláshoz" hogy a kommentiális múltamban kellett turkálnia valamit.
Segítek Fabius: Arankanéni 47 nick-kel ezelőtt Hülye Liba is volt.
@kifordított nagyanyó: Ha a blogtulajdonosnak egyik zsebéből csak a másik zsebébe kell áttennie a bérkommentelőre szánt pénzt, akkor a költséghatár a csillagoség, sőt, utalhat abszolut virtualicce :D
@De hol van Columbo felesége?:
Köszönet a cizellált jelzőkért, Tőled kiemelten jól esnek.
@rodeo36: Szia Rodeo!
"Gyerekek, a gazdaságról, a gazdaságra kellene koncentrálni."
Koncentrálunk, de csak történéseket tudunk abszolválni, és utólagos tudomásulvétel jut osztályrészül.
Az Orbán kormány a választások után folyamatosan a 2014-es választásokra készül, ennek veti alá gazdasági döntéseit és a jogállamiság kérdését is.
Napi szinten hallunk népjóléti intézkedésekről./kora nyugdíj, rezsicsökkentés, nyugdíjemelések/, ugyanakkor ezek megvonásáról is bizonyos embercsoportok terhére. Másrészről adósságátvállalások /önkori és deviza hitelek/ sok százmilliárdos nagyságrendekben, sport és látványberuházások, melyeknek nincs hozzáadottérték teremtő tulajdonságai.
A gazdasági növekedés érdekében történő döntések nem szerepelnek a repertoárban.
Semjénnel kapcsolatban is felmerült egy plágium vád, azóta nincs "szerencsénk" hozzá.
Vagy lehet, hogy ő lesz az új pápa? He-he
süti beállítások módosítása