Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/04/29/cseh-katalin-komment-nyiregyhaza-szulesz-foorvos/ "A vizsgálat lezárultá... (2024.04.29. 15:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.02.24. 03:43 Fabius

Orbán és Kövér megrémült egy nőtől

Címkék: fidesz pm kövér lászló szabó rebeka

Ritkán látni ilyet a ner harcos uraitól, mint amit a feloszlott LMP frakció bizottsági helyeinek újraosztása kapcsán láthatunk tőlük. Meg vannak szeppenve ezek a nagyszerűek, ráadásul nem valamelyik nagyhangú frakciószónok pasitól, hanem a törékeny, jóindulatból felszorzással, kapukulccsal együtt is negyven kilós Szabó Rebekától. Az ilyenkor természetes osztás szorzásban például Osztolykán Ágnes maradhat az oktatási bizottság alelnöke, de kardinális kérdéssé vált Szabó Rebekát kitenni a mezőgazdasági és eldugni a nemzeti összetartozás bizottságba

Kormányunktól nem váratlan ez a pitiánerségében is mulatságos reakció. Be kell ám tojni a nőtől rendesen, aki megfingatta Viktor oligarcha barátait Közgép Lajostól Mészáros Lőrincig, jobban hangot talált a kajászói gazdákkal, mint ő maga, volt bőr a képén a földművesekkel parcellát kihasítani a haverok közt gondosan elosztott földekből, hogy a kiszakított parcella legyen a helyiek földpályázatból kitúrásának hasadt jelképe a birtoktesten. 

szabó rebeka3.jpg

Mennyivel jobb lenne, ha innentől szépen meghúzná magát ez a lány. A nerre és a Közgépre nézve is elég szarul festett, mikor az aranyhajú "kislányt" marcona rendőrök cipelték ölben kifelé a LajosBirodalmon kívülre. A borzongva szájat tátó kedveslakosságnak nem volt nehéz eldönteni az akcióban kivel azonosuljon a szereplők közül. Ugyanennek a - főleg vidéki - kedveslakosságnak nincs nehéz dolga, mikor választania kell szimpatikus képviselőt az értük és a földjükért, a családi gazdaságok megmaradásáért, az elmutyizott földpályázatok és földoligarchák ellen harcosan és hangosan föllépők közül. Nincs nehéz dolga, mert ketten vannak összesen, Ángyán József és Szabó Rebeka. 

Ángyánnal a gyulai frakcióülésen is ordítozásba torkollt Orbán vitája, de kirúgni mégsem merik a földmutyi ellenesség jelképévé vált képviselőt. Ha százszor nem szavazza meg nekik az alkotmánymódosítást, akkor Viktor százszor fogja még szilánkosra morzsolni a fogait, rojtosra karmolni a bársonyszék karfáját dühében, és nem csinálni az ordításon kívül semmit a renitens emberrel. De legalább ezt a Rebeka lányt jó lenne eltakarítani a kirakatból, ha már a Jóisten így meghallgatta az imáikat és adott rá egy lehetőséget. Hosszan tanakodni nem kellett ezeknek a bátor férfiaknak, Morcos Bajusz házmesterúr  és első számú vazallus megtette szaporán amit megkövetelt a párt és oligarchaérdek. 

szabó rebeka.jpg

Szegénynek annyi sütnivalója honnan legyen magától, hogy ezzel egyrészt súlyozta a képviselőket az ellenzék szimpatizánsainak, megmutatta kit tekintenek ők eltávolítandó tüskének a gyulladt köröm alól. Másrészt deklarálta azt is, a ner elsősorban az oligarchái felől támadható eredményesen. A Simicska kaszt baszogatásától félnek, minden rendelkezésre álló eszközzel igyekeznek a távolságot növelni köztük és az őket piszkáló képviselők között. Még olyan áron is, amitől gyengének és kisszerűnek látszanak a szájhős forradalmárok. 

Renomét rombolni - és támadható felületet mutatni - nem kell félnetek, jó lesz. Nekünk. Köszi. 

560 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr855101185

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kommunikációs Bábel a kormánysleppben 2013.02.24. 19:01:41

Rengeteg elemzés és blog foglalkozott Orbán Viktor év értékelő beszédével. Ezt a kört mi kihagyjuk, nem csak azért, mert feleslegesnek érzünk egy sokadik bejegyzést a témában, hanem leginkább azért, mert azt gondoljuk, hogy az ilyen gondosan előre megk...

Trackback: A vaddisznó, a rókák és a nyulak 2013.02.24. 17:31:08

Ma reggel a Fővárosi Közgyűlés "tudomásul vette" az LMP frakció megszűnését, egyúttal nem vette tudomásul a frakció bejelentését arról, hogy nevet változtatott és Párbeszéd Magyarországért néven folytatja a munkát. Az előterjesztő főpolgármestert és ko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha Ángyánt kirúgnák, szabadon - hülye szó - "használhatnák" mások, ténykedhetne nulla fék mellett, így viszont néha leordítják, de az akol mégiscsak bizonyos határok közé zárja. Naná, hogy nem rúgják ki; majd akkor, ha már mindegy lesz, mihez kezd magával.
Ezeket a bizottságokat sosem néztem sokba, kiváló bérkiegészítés ott ülni, ráadásul azokban is a Fidesz dönt, tehát szinte mindegy, melyikbe került a hölgy. Az egyértelműség miatt amúgy én úgy írtam volna, hogy kitenni a mezőgazdaságiból - így most kicsit csálé.
Pártoligarcha, mint rés a pajzson, hát... Napról napra ők lesznek erősebbek, sorban nyelnek be mindent, őket támadni egyre inkább olyan lesz, mint puffogó viperaként elefántot riogatni. Mivel létérdekünk volna egy erős hazai befektető és vállalkozó réteg, talán inkább beszélni kellene a tőke uraival, megértetni azt, hogy meggazdagodhatnak pár év alatt, és akkor utánunk pusztulnak éhen, vagy meggazdagodhatnak sok év alatt, és akkor akár az unokáik is cégbirodalmak élén állhatnak. Aki állandóan fogást akar keresni rajtuk, annak le fogják törni a kezét, és ez akkor is igaz lesz, ha akármilyen pártok akármilyen oligarchái jutnak több lóvéhoz. Végleg megszabadulni tőlük, azt hiszem, lehetetlen, és az ország totális kiárusítását is jelentené.
A tévedés joga persze fenntartva :-)
Fabi gratula a bunkóparaszttá tett morcosbajúsz-ért...kurvajó lett a kép a szerény kis szőke nő és a dagadtra püffedt idióta a WC kefe bajúszával és a 12 számmal kisebb parádéskalapban amelyet valószínű lopott és persze a fekete kesztyű...teljesen olyan, mint egy elhízott CIPOLLA a Márió és a Varázsló-ból csak ez nem tud varázso9lni csaj büfög mint a kolbászsoknaszalonna -val tültött disznóbél

azért azt a zordítozást megnézném teljes hangerővel amint a kedves idióta leordítani próbálja a nála 3 számmal nagyobb Ángyán-t

másik fontos megjegyzésem, kiderítetted, de rejtjelezve adod, hogy: a zoligarchák tartják a zsebeikben a "hongatyákat" árvalányhajjastól azért megy a Demján szöveg...hátha megértik, hogy ha ejtik őket, akkor mehetnek szart söpörni a felcsúti külsőtanyasi útra a helyi lakosság lovas és szamaras szekerei mögé, kis söprűcskével és nyeles lapátkával amint a Mészáros Lőrinc leordíttya a hajat is afejiről a vityának hogy: "ne hagyd ott a fele szart te redves"

brühühühühü
Orbán még csak ott tart, hogy nézegeti Ángyánt, mint az elé rakott tésztát. Nem tudja eldönteni, hogy hangyás-e, vagy mákos?
@Légifarkas: Nagy úrral egy tálból cseresznyét ne egyél!
@kalaposinas: ez a veszély engem nem fenyeget, igencsak kis pont vagyok én ahhoz.
Arra azért kíváncsi volnék, hogy ha a fennmaradni, mi több, tartósan (értsd: kormányokon át) fejlődni akaró tőke nem segít pofánbaszni az elkanászodott politikusokat, akkor mégis miben reménykedünk. A népben fölösleges, az arra képes, amit látunk.
Nem tudom, lehet, hogy azért ezt az Ángyánt nem kéne annyira ajnározni.
Szép dolog, hogy burrog a föld miatt "mert ő megígérte", de minden mást -- gyárat, kórházat, iskolát, színházat, vízművet stb. -- vihet a NER, szóra sem érdemes...
Ő is csak egy fideszes.
@Légifarkas:
Ha így megy tovább, az lesz a "nép", amelyet máris kitiltottak az aluljárókból.
Még mindég csökken az eladhatatlan lakások ára.
Igen, Rebeka gondos aprómunkával összesítette a földpályázatokat, és amikor látta az összképet nem volt rest és nem volt gyáva az ügybe keményen beleállni és kitartóan vinni, nem ereszteni. Pedig itt nem pár forintról és nem kis emberek tyúkszemére lépésről van szó.
@Dr. jenőke (jenőke): hallottam olyan ingatlanost, aki azt mondta, most áll be a piac arra a szintre, ami ebben az országban tartható, és a korábbi évek erős túlpörgetést jelentettek. Nem értek hozzá, szóval fene tudja. Persze, aki ráköltött 30 millát a házára, és most tizenötért sem kell senkinek, az jogosan anyázik, csak ezen hipp-hopp nem nagyon lehet segíteni. Mint ahogy más területeken sem.
Orbánék felismertek egy csomó problémát, majd csípőből totálisan szar válaszokat adtak rájuk. Ha '14-ben lesz váltás (még mindig nem hiszek ebben), megint másfelé kapunk, aztán vissza, aztán másfelé - soha az életben ki nem kászálódunk a gödörből, és akkor egyszer Simicska is ki lesz tiltva az aluljárókból. Csak ennyit kéne látniuk azoknak, akik ma az elithez sorolják magukat.
@elmeherceg: pontosan így van. Csak már odáig jutottunk, hogy sokan azt is hősnek tekintik, aki Orbánnak háttal állva összeráncolja a szemöldökét; kell az embereknek az illúzió, hogy mégis lehetnek fékek, akadályok...
@Légifarkas: "A népben fölösleges,az arra képes, amit látunk" A nép szerintem arra képes, amire képessé tesszük.Hol a francba lehetne képessé tenni a népet, hogy kinyiljon a szeme, ha nincs magyar ipar, tehát nincs munkásosztály /termelési értekezletek/ nincs szervezett mezógazdaság tehát dolgozó parasztság /közgyülések/? A szakszervezetek disznek vannak és megosztottak.Pártgyülésekre pedig tömegesen soha nem járt önszántából a nép.Ezért nem tartom helyénvalónak, hogy állandóan hülye népre hivatkozunk.
@varnai: Ugy-e, hogy nem lesz itt összefogás?, mert ha lenne, akkor most MINDEN ellenzéki párt orditozna ezért a kislányért, hogy a példáján mutassa be, hogyan szorit ki és tesz lehetetlenné a hatalom az igazságtalanságért tenni akaró képviselőt.
Azt ugye tudjátok, hogy az előző bejegyzés címlapon van az Indexen, úgyhogy lesz ott droidinvázió...

A kishölgynek tiszteletem, hogy beborította a bilit. A kivételek közé tartozik, viszont vigyázzon magára, mert ez a bolsevik csürhe nem felejti, bosszút akar valahogy még állni, nincs ez lejátszva részükről.
@KÁTÉó53éúétr6: hivatkozhatnánk a Földet súroló kisbolygókra is, csak annak sok értelme nem volna. Akinek ígérgetnek, aki elhiszi, aki bizalmat szavaz, vagy aki más ellenében támogat, az mind-mind a nép. Mi tartjuk életben ezt az egészet, akár így, akár úgy. Ennél többre talán az értelmisége segítségével (és sok idő múlva) lenne képes, de az hallgat és kibekkel, befekszik, vagy menekül; jobb esetben itthon küszködik és blogol, ám ez még 2013-ban is csak egy szűk réteget ér el, ráadásul az egyetértés sem elég széleskörű. Minden tiszteletem Szabó Rebekáé az egyszemélyes szabadságharca miatt, és van még pár ilyen kitartó ember, de ez sajnos az egy fecske esete a nyárral.
Közgyűlések meg ilyesmik, mikor már a boltban sem beszélgetnek semmiről, nehogy kiderüljön, ki hová húz? Amikor a bölcsőde jövedelemigazolást kért, vagy tíz pár szó nélkül beadta; mi nem, mert semmi közük hozzá, kedvezményt nem kértem, mondják a díjat, és fizetek. Megpróbáltam erről beszélni a többiekkel, két csaj vevő volt rá, a többi hallani sem akarta, szinte elszaladtak. Minek ide közgyűlés meg szakszervezet, meggyávultunk, mint a levágott szőrű puli. A cégnél van üzemi tanács, a cég alkalmazottjai, attól kapnak fizetést (vagyis ugrálás nuku), és már szinte magukat kell megválasztaniuk, annyira nem érdekel senkit az egész. Szakszervezeti vezető van egy (természetesen cég dolgozója, cég fizeti, ő sem ugrál), tag vagy húsz - és vagyunk kb. 800-an...
Nem hisznek az emberek az önszerveződésben, igény is csak elszórtan van rá. Ezek vagyunk.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: és a bosszútól a saját pártja nem lesz képes megvédeni, a többi "nagyszáju" párt pedig magára hagyja.Ezt jelenti Hungáriában az összefogást?
@KÁTÉó53éúétr6: elég szomorú lesz, ha ez a pártja sem áll ki mellette. Akkor szinte kár az idejét, energiáját pocsékolni.
Sok kérdésre választ fog adni 2014, azt hiszem.
@Légifarkas: Nem tudok ellent mondani sajnos.Ez a "rákos daganat" ilyen mértékben áttétes.Akkor lesz itt változás, ha a nagyhalak kezdik egymást enni, mert a kicsik elfogytak.
Hajrá Szabó Rebeka! Hát ilyen ez a mi kis hímsoviniszta társaságunk. Még ebben is gyáva és töketlen,

És bocs', hogy OFF, de ez egy reménykeltő dolog:

nol.hu/belfold/a_rektorok_elmentek_a_falig
@KÁTÉó53éúétr6: ez a folyamat már elkezdődött, és a kicsik is egymás torkát marcangolják egy jó ideje.
@Légifarkas: fentartom, h. Ángyánnak sem okvetlen érdeke Orbán bukása, és viszont
@Deathstick: messze nem off, ezen és ilyeneken múlik az ország jövője, gerinc és szakmaiság minden szinten, és összefogás a sötétség erőin ellen. Egyedül nem megy, az út vége pusztulás.
@GeoCracker: csatlakozom, kell az adott réteg aszimizalasa a hatalom megtartasahoz
Azért az nagyon jellemző, hogy miközben 2/3-dal mindent megtehetnek, ilyen pitiáner bosszúk okoznak nekik örömöt.
@Deathstick:

Nincs sok kételyem Balog döntését illetően. Na onnantól lesz érdekes a dolog.
@Orica Középföldi: szalámi es sün taktika, nem maradhatnak vezető és vélemény formálók
Gyorsan levették a címlapról Fab-ot... :))
De kint volt, nem lehet mondani, hogy nem! :)
@Orica Középföldi:

ráléptél a tökeikre: ezek -mind- szarházi pitiáner senkiháziak, a "híres" Parkinson törvények egyikének magyarázata: a törvény: minél nagyobb a döntésre szoruló összeg annál gyorsabban születeik döntés, a magyarázat: egyetlen olyan senkiházi sem létezik egy döntésre kötelezett (azaz feljogosított) testületben aki fel tudná fogni 16000 billió azaz 16 000 000 000 000 000 dollár (angol font) tényleges nagyságát, ezért bármilyen segg javaslat érkezik arról seperc alatt döntenek és ez így megy ahogy az összeg csökken eljutnak a tanácsterem hamutartóinak anyagáig, kristály legyen és ha igen milyen, vagy alpakka és akkor milyen? na ehhez minden seggfejnek lesz és van is ötlete mert már látott hamutartót és a vita hetekig elhúzódik mert a cikornyákat is megvitattyák amik a hamutartókon lehetnek, összesen 27 darab hamutartóról van szó, és a teljes beruházás értéke 227.012 angol font (US dollár)

hát ez megy...a cigánygyerek alcsútról még sohasem látott egy országot amit irányítania kéne, hát gyorsan elbassza (odaaggya a zeltolcsynak aki még nála is hülyébb mert ő sem látott még országot) viszont a trafikokról meg az egydoboz neaggyisten a 12 darab cigiről újságpapírban arról tud dönteni mert már látott olyat gyermekkorában amikor a kőbányász papa cigizett és két pofon közben elszítta az egyiket a 12-ből

brühühühühü

ez alapvető
@Orica Középföldi: te már nem láthattál olyan maszek trafikost (az átkosban Rákosi alatt) akihez mindenki betért, egy kis üveg tintáért, 2 darab krétáért, 6 db 5 éves terv-ért (na ez cigi volt) vagy Kossuth-ért amit kis előre felhasogatott előző napi újságpapírba csomagolt, és a doboz gyufa meg a kis cukorka és a többi ...odajártunk csak nem másért, hogy lessük mint dolgozik a trafikos néni (akinek a nevét sohasem tudtam meg) nála volt minden de ami ebbe a mindenbe nem fért bele azt meg a pár sarokkal odébb lévő boltban lehetett akár hitelre (felírta egy noteszba) is lisztet meg zsírt és petroljomot a lámpába és a lámpát hozzá szóval ott minden volt, még akkor is amikor évek múlva lett Háztartási Bolt és annak meg az illatáért jártunk be mert ott azután minden volt mi a konyhába meg a fáskamrába kellett és hasznos volt de ez már állami volt és mégis működött...minő bőség...ott kaptunk ragasztót a bringa gumihoz amíg a Keravill meg nem nyílt és a ragyogó csupa üveg boltban új bringák is voltak meg villanykörte

brühühühühü
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Te csak ne protezsálj másokat trollcsalinak!

Az megfigyeltétek már, hogy a jobbos trollok mindig falkában érkeznek?
És villámgyorsan tovább is haladnak?

A sáskajárás lehet ilyesmi.
@Deathstick: Szia! Mostanság nem tör valakit ide a rossz Londoniából?
Legyőzi-e az unalmas balos a félbolondot?
index.hu/kulfold/2013/02/24/legyozi-e_az_unalmas_balos_a_febolondot/

Ez az egyik Index-es cikk. :))
@Habakuk999:

egy frászt a sáskák azok hasznos rovarok ezekhez képest...és akkor még a háziszárnyast nem is említettem a link linkjeivel és az idézeteivel amik körűlről mindíg elfelejti az idézőjeleket és a szófosás arról aminek semmi köze az aznapi szent ígéhez

brühühühü

trollfosztóban jártam a zeste...
@elmeherceg: az még csak hagyján, hogy fideszes, de az ő mezőgazdasági programja egyenesen hajmeresztő.
a fidesz "legyen földesúr minden haverom" programja még akár működhet is, (figyelem! azt mondtam, hogy működhet, nem azt, hogy igazságos) de ha valami rettenetes félreértés folytán ángyáné valósulna meg, akkor lenne csak nagy bazmeg.
@Orica Középföldi:

tudod e mi az? 363-as tollszem?

brühühühü

és a különféle tollszárak és a kékpiros cerka
@Habakuk999:

"A sáskajárás lehet ilyesmi."

Láttál te már itt jóllakott sáskát? Én még nem:))

Csak belekapnak, ami inkább hányás, mint harapás, és már röppennek is tova.
@nandras01: hol lehet elolvasni azt a zseniálischat? és a narancsoschat?

olyan izgis, alig múlt éjfél még van időm gyertyafény mellett

brühühühühü
@rodeo36:

"tudod e mi az? 363-as tollszem?"

Tudom:)) De ez nem azt jelenti, hogy jártam Rákosi alatt trafikban. Csak olvastam róla.
Ha te jártál, akkor nálam is öregebb vagy, ami nem erény, csak állapot.
És nem túl jó:)))
@nandras01:

Egyetértek - az utolsó mondattal:)
Butaságot írsz Fabius. Szabó Rebeka eleddig se a bizottságban vitézkedett. Vagy az lmp-ben a különböző akciókban való részvételt megfelelő parlamenti bizottsági helyhez kötik netán?!
Inkább tegyük fel a kérdést. Hol forog több lobbista, melyik bizottság körül? A nemzeti összetartozás vagy a mezőgazdasági mellett?
Nem félnek ők Rebekától, hidd el. Csak ez jó alkalom arra, hogy a húsos fazék melletti helyet újra leosszák. Rebeka így járt. Túléli. Ha szívvel-lélekkel hisz a gazdák jogaiban, akkor mindegy hová duggatják kövérék. Hidd el, legalább annyit fogsz róla hallani, mint amikor benne volt a bizottságban. Onnan fogod tudni, hogy tiszta szívvel képviseli őket. Ha meg nem, akkor legalább tudod, hogy ő is olyan opportunista és valamely lobbi csoport nyomta. Vagy talán pont ettől félsz?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Érdekes lesz hallgatni, amint majd mindenki ismételgeti, hogy márpedig az index nem tolódik a széles birodalom csapásirányába... Pedig ez már most nagyon feltűnő.
@Orica Középföldi:

én még írtam is vele...petroljom lámpa mellett mikor a szokásos esti áramszünet volt, menetrend szerint...de fő az egészség de nem fazékban...ne aggóggy

brühühühü

kurva nagy és jó havak voltak inkább ródlizni mentem
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ez most különösen cinikusra sikeredett.
Hidd el, fontos a bizottsági tagság, az első vélemény-nyilvánítási terep.

Nem mindegy, hogy egy javaslatot teljes egyetértésben támogat egy bizottság, vagy van ellenvélemény.

Na ez kilőve.
Tudom-tudom, ettől még átmegy, de nem olyan szép, ha van rajta pötty.

Biztos vagyok, hogy hallunk még róla.
@rodeo36:

Hol a francban ródlizol te most? Éjfélkor?
@Orica Középföldi:

azután kaptam egy Mont Blanc-t Karácsonyra...mecsoda naccság, azután meg Kinai Parker-t

brühühühü
@Orica Középföldi:

nem ródlizom...ródliztam anno a szénszünetben

brühühühü

itt éjfél múlt 1:44-cel
@Orica Középföldi: Pontosan, amiért fontos terep. És ami fontos, ott nyüzsögnek a lobbisták. Manapság megéri lobbizni, főként mezőgazdasági területen. Márpedig Krisztus koporsóját se őrizték ingyen.
Ez a valóság. Vannak bizottságok amik nem a pénz miatt fontosak, hanem a befolyás miatt (alkotmányügyi bizottság pl) és van ami a lobbi pénz miatt (mezőgazdaság, honvédelmi-nemzetbiztonsági).
A kérdést úgy tedd fel, hogy vajon ki fizeti az ellenvéleményt?
@Habakuk999:
Az egyik kretén egyszer elmondta, hogy miért, itt méghozzá. Nem olvastad? Körbenyomják egymásnak hírláncon, hogy itt, vagy vhol milyen bejegyzés van és gyertek, segítsetek, mert tele van libsivel... :))
Konkrétan emlékszem, Szív volt a célpont, keményen. :(
Így le is írta a parasztja, szóval kétséged ne legyen, valakit-valakiket fizetnek is ezért a kretének térfelén.
Sok urunk nem volt rest, se kába, birtokát óvni ellenünk, s kitántorgott Európába majd' félmillió emberünk.
Új LMP-s celeb van születőben?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"A kérdést úgy tedd fel, hogy vajon ki fizeti az ellenvéleményt? "

OV-vel szemben ki ad egy petákot is lobbira földügyben? A kisemmizett gazdák? Ugyanmá!!

Más súlya van a multik lobbijának, ld. dohány, gyógyszer.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ezt most miért?

Én nem vagyok LMP fan, vagy mittudoménmilyenis azújpártjukneve fan, de most nagy érdeklődéssel kérdem tőled: miért?

Miért kell ekézni, összeesküvés-elméletet gyártani, rosszindulatúan, sokat sejtetően vélt összefonódásokat kerestetni a sötétben?

Van valami bizonyítékod? Akkor ki vele, elő a farbával.
Ha nincs semmi, csak bele akarsz rúgni egyet lelkesedésből, akkor még egyszer kérdezem: miért?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ilyet Ti is csináltatok Egérrel, emlékszem.
De ez más, ezek kifejezetten hordában jönnek böfögni, csak és kizárólag címlapkor,mint egy mongol portyázó sereg, mondanvaló nélkül, a civilizáció lerombolására.
Végül is ez nem más, virtuális hadakozás.

( az állatos hasonlatokból mindig rosszul jövök ki, leszidnak a tisztelt kommentelők:) )
@Habakuk999:

"Végül is ez nem más, virtuális hadakozás."

Ahhoz kéne ellenfél:))
A szószaporítást nem nevezném hadakozásnak:)
@Orica Középföldi: szerintem igen, mert egyértelműen a kialakuló műhelyekben létrejövő viták, műhelymunkák szétrombolása a céljuk.

Én a vitákat nem tartom szószaporításnak.
@Habakuk999: Azt gondolod, hogy az lmp-vel van bajom?! Tévedsz. Most speciel semmi bajom nincs velük.
Miért gondolom azt amit? Talán az élet valósága. A bizottsági tagság kereset kiegészítés.
A második rideg valóság, hogy szabó rebekát az lmp delegálta. Nem azért került be bizottságba, mert aranyos kislány, jól mutat bilincsben-láncban-két rendőr között. Hanem azért mert lmp -s képviselő volt.
Csak nem hitte bárki is, hogy csak úgy kilép egy pártból-frakcióból, és még marad bizottsági tag?! Talán Schiffer úgy gondolta, hogy igaz hogy kettészakították a pártot, de üsse kavics tartsa meg a bizottsági helyet?!
Emberek, mi a baj veletek?! Tényleg mindenki ilyen ostoba lett?!
Kicsit Off lesz. Rebeka Ángyán prof. párti. Ángyán és a mezőgazdasági nagyüzem vitájába nem tudok érdemben állást foglalni, mert nem értek hozzá. Rebekáról azt tudom, hogy ellenzi a folyamszabályozást. Na, itt a gond.

Kárpátokban, Alpokban annyi hó van, hogy még. Erre most langymeleg eső esik. Mi meg itt vagyunk a lavór lapos fenekén, úgy hogy a vízügyet megfelezték, és betördelték a katasztrófa védelem alá! Ebben mindegyik módszerváltónk vétkes. Rebeka meg a parlamentben engem (is) képvisel, olyan nézetekkel, hogy "benne kell tartani a vizet a tájban". Rebeka, benne lesz a víz a tájban és a házban, idő kérdése csupán. :-(.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

brühühühü>>>>>>>>>>>

Kovács József : Elfogtunk egy levelet !
Drága feleségem, kedves gyermekeim!
Most, hogy már túl vagyunk a tárgyalásokon, és megvolt az ítélet is rájöttem, hogy lehetett volna rosszabb is. A tárgyalás után átkerültem az előzetes házból a körletembe, beköltöztem a cellámba tök egyedül. A smasszer kérdezte, hogy nem fogok e unatkozni, én mondtam, hogy jobb lenne, ha valakivel azért tudnék beszélgetni. Nagyon rendes volt, rögtön megszólított egy nagyra nőtt elítéltet, hogy költözzön át hozzám, sőt, hozzon magával még egy embert (Ez a mondat olyan ismerős...csak nem emlékszem, honnan!). Így most már hárman vagyunk. Mondták nekem, hogy én leszek a csicskájuk, meg a köcsögük, de ez nem tudom mit jelent. A csicskára még emlékszem az IMF kampány miatt. Navra azt írta a papírra, hogy nem leszünk az IMF csicskásai, úgyhogy nem biztos, hogy jó dolog. Remélem nem kell pénzt kölcsönadnom. A köcsögre végképp nincs tippem, gondolom, mivel nincs váza a körletben, nekem kell majd fogni a virágot. Tiltakoztam, de azt mondták, hogy nekik 2/3-uk van. Mondtam, hogy az nekem van, de akkor hívták az őrt, és elvittek egy hidegvizes fürdőre. Mindenesetre a vezető szerepem elfogadták mind a ketten, mert mondták, hogy rövidesen meglesz a beavatásom. Gondolom rosszul fogalmaztak, beiktatásra gondoltak.
A tárgyalásra visszagondolva: Nagy mocskok ezek a szocik. Az ügyemet egy olyan bírónak adták, akit úgy rángattak vissza a nyugdíjból. Én is nyűgös lennék, ha a jól megérdemelt pihenésemből rángatnának vissza. Azért az örömmel töltött el, hogy a tárgyalás alatt a békemenetesek megtöltötték az utcát. Hangosan kiabálták, hogy "Orbán gyarapodj!", meg narancsot dobáltak be a tárgyalóterembe. Hiába...a nép szeret!
Az őrök is nagyon rendesek, sőt van egy, akit különösen kedvelek. Mindig, amikor szolgálatban van, beöltözik bohócnak, és közli, hogy ma én vagyok az államtitkára! Nem értem ugyan, miért csinálja, de legalább jól szórakozik. Amúgy pedig biztatnak, hogy akkor fogok szabadulni, mikor ők nyugdíjba mehetnek. Tehát nem lészen ez olyan hosszú. Ők ugye, mint rendvédelmisek korábban el tudnak menni. Bár amikor ezt Lázárnak mondtam (itt van egy emelettel lejjebb!) nagyon furcsán nézett rám. Egyébként azt mondta, azért kérte magát ide, mert fél, ugyanis eddig közel volt Vásárhelyhez. Nem tudom, miért. Lehet, hogy unta a sok beszélőt. Egyszer állítólag még a szállítás alatt volt valami gond vele, mert nem Audival vitték, de a fegyőrök azt mondták, erről gyorsan leszokott.
Akiben viszont nagyot csalódtam, az a Kövér Laci! Azt mondta, ha szabadul, megkeresi a nagyapja sírját, tudod aki vöröskatona volt. Ennyire kivetkőzött magából. Képzeld: már 2 hónapja nem is kommunistázik! Tisztára olyan lett, mint a Szegedi Csanád.
Apu is volt bent beszélőn! Kérdeztem, hogy mi újság vele? Mondta, hogy a bányák még megvannak, sőt mi több, ő még mindig ott dolgozik. Mondtam, hogy jöjjön sűrűbben, de azt mondta nem tud a műszakbeosztás miatt. Nem értem: ha ő a főnök, miért nem szabályozza a munkaidejét magának. Szerintem nem kíváncsi rám.
Írtad, hogy költöztetek Ócsára. Ugye milyen szép helyet találtunk? Remélem a szocik azért legalább a villanyt odavitték, meg a vizet. Én úgy terveztem, hogy csak akkor lesz meg, ha az utolsó faluban is lesz végre stadion, mert ugye nem lehet mindent egyszerre, és hát vannak azok a prioritások!
Tegnap volt Matolcsy ítélethirdetése: Képzeld milyen rendes volt a Csányi! Azt mondta, ha megéli a szabadulását, ad neki munkát! Söprögethet az OTP székház előtt! Havi 47 ezret ad neki!
Egy ember van, akitől tartok: van egy örmény pali a szinten. Favágó lehet, mert csak annyit tud magyarul, hogy balta, balta. Martonyi mindenesetre rosszul lett, mikor megtudta, kivel kerül egy cellába. Megható volt az öreg. Átölelt, mondta, hogy Isten veled Viktor! És hogy tartsam távol magam az örménytől, ha tudom. Pedig milyen rendes nép...a konyakjukat nagyon szerettem! Azt ittuk akkor is mikor csinálták azt a TV felvételt, ahol énekelek. Pedig féltem, hogy elveszik, mert ugye a tanároknak ígérte valaki....
Lassan befejezem a levelet, mert megyünk focizni. Tényleg: megkérdeztem, és mondták, hogy a mezemet a 10-es számmal beküldheted. Tegnap megnéztem a pályát, és úgy döntöttem, beszélek az igazgatóval, hogy pályázzunk meg valami EU-s pénzt, mert az itteni pálya messze nem a Puskás stadion!
Vác, 2015. május 10.
Szeretettel: Viktor

brühühühühü
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nagy valószínűséggel ostobaság serkentőt ettünk így a tél végén vitamin helyett.
Bár én, mint eltévelyedett senkire se szavazó korábban sem lehettem túlságosan okos és felvilágosult, mint a baloldali szavazók.

Azt nem értem amúgy, hogy miért kínáltak fel másik bizottsági széket neki?
Hiszen Te, az értelem fénylő bajnoka azt írtad:
"Csak nem hitte bárki is, hogy csak úgy kilép egy pártból-frakcióból, és még marad bizottsági tag?! Talán Schiffer úgy gondolta, hogy igaz hogy kettészakították a pártot, de üsse kavics tartsa meg a bizottsági helyet?! "

Ez nekem, az ostobának nem nagyon logikus így.

Megmagyaráznád? Lécci, lécci:)))
@Orica Középföldi: Mi nem adnánk. Vagy nem nekik adnánk. De a bizottságon keresztül kell mennie - ha még ez megmaradt - törvényjavaslatoknak. Itt viszont már van tétje a dolognak. Amíg nem vagyunk benne, nem tudhatjuk pontosan, ki mit miért csinál egy ilyen bizottságban. Az az egy viszont biztos. Pro és kontra is megéri lobbizni, mert nem tudhatod, mit tudsz elérni.
@Habakuk999: Mint Oricának is írtam, bizottság és bizottság között van különbség. Más súlya van egy nemzeti összetartozás bizottságnak, és más súlya van a mezőgazdaságinak, vagy akár az oktatásinak. Gondolkodj egy kicsit, te melyikbe ülnél bele szívesen? Melyik ad neked legtöbbet. Sajtó megjelenés, befolyásolás a törvényhozásra, lobbisták zsongása.
Már ne is haragudj, de a zászlókészítőkön kívül ugyan ki akarna a ner bizottságba beleülni?!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Teljesen összezavarsz.
Próbálj az értelmi színvonalamra figyelemmel lenni légy szíves.

Most akkor ki irigyelte szegény Rebekától azt a rengeteg lobbistát? Schiffer?

És ezért bosszúból átpasszolják a határon túliak lobbijaihoz?
Ez nem jutalom véletlenül? Mostanában arról szól a fáma, a határon túliakban van a bolt, mintha ilyeneket is írogattatok volna.
S erősödik a határon túliak befolyása.

Szóval sántít itt valami nagyon Csekk a mondókádban.
@Habakuk999:

"Én a vitákat nem tartom szószaporításnak."

Akkor egyértelmű leszek.
Amit te itt a szárnyassal művelsz, az nem vita. Egyirányú győzködés.
Nem száll be a témába, nincsenek érvei, nem tud megvédeni semmit, ergo nincs mit levonnia.

Mindenki megy tovább:)
@Habakuk999: Bevallom őszintén, hogy én több lobbipénzt gondolok a mezőgazdaságban, mint a határon túliakban. Szomorú tény, de több pénz van a nagyüzemi mezőgazdaságban, pl. mint a szlovák 90 éves nyugdíja tancsinéniben...
www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_biz.biz_lst?P_CKL=39&P_DATUM_TOL=2010.05.14&P_DATUM_IG=2013.02.24&P_BIZTIP=null&P_RENDEZ=ERO
Tanulmányozd. Tanulságos. Nézd meg, hogy ki miért hobbizna, és mennyit érne meg neki. Pl. a földtörvény. Szerinted mennyit ért meg mely gazdakörnek, hogy valami legyen, ne legyen a törvényben.
Most tényleg ennyire naiv vagy, vagy csak tetted magad?! Nem csodálom, hogy 2/3-dal nyert a fidesz, ha a szavazók többsége hasonlóan elszakadt a rögvalóságtól.
@rdos: ez annyira helyes, amikor valaki csak úgy idepöttyint egy szösszenetet, dehonesztálandó az alanyt persze , egy meglehetősen bonyolult struktúra ügyében képviselt álláspontból, mondjuk persze a komment olvasóinak gőze sincs, hogy miről hablatyol a kommentelő, de trollkodni ez is jó. Rebeka, ahogy a többiek is, tenni akarók, igazságot keresők, baromi reménytelen helyzetben vannak, és tévedés lenne azt hinni, hogy a Fidesz, vagy az oligarchák a legnagyobb ellenfél.....hát nem. A cuki kis magyar nép, a maga rosszindulatával, kárörvendezésével, tájékozatlan felületességével....szóval nálunk egy Rosa Parks sem ment volna semmire. Simán lehülyeniggerezték volna, oszt' jónapot.
@Habakuk999:
:)) Nem szervezett keretek közt, spontán "gyere, baszki, ilyen állatot még nem láttál" c. volt, tényleg.
Talán egyszer, vagy kétszer. Hiába no, tanulunk mi is mindig valami újat!
@rodeo36:
Emlékszem rá... :)) Reméljük, hogy egy ország érdekében meg is valósul!
@rdos: Végül is, majd hozzáteheti, hogy a kárpátokból jövő víz benne marad a magyar tájban. Ha már ner bizottságban ücsörög.
Ezt a videót mindenkinek ajánlom.

www.youtube.com/watch?v=nQSIEAz3rws
Szerintem Orbánék valahogy így képzelik el a megvalósult NER országot.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nono... túlértékeled őket!
A vadcoc sokkal, de sokkal értelmesebb! :)

Gyerekek, mi lesz itt, ha a szárnyas meglátja ezt?

pestifirkasz.blog.hu/2013/02/23/szex_vatikan_rock_and_roll
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Nagyon mísz vagy ma:) Kurva nagy szarba tenyerelhettél a napokban, ami így elvette a kedved.

Az, hogy Schiffer mit gondol a bizottsági helyekről, baromira nem érdekel senkit.
Az, hogy Szabó ért a mezőgazdasághoz, kicsit több embert. Ugyanis ebben a témában ő tud prüszköltetni és nem pl.S

Neki majd sokan megköszönik Szilit.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ez így nettó genyóság.

Úgy látom nem sikerült feldolgozni a traumát, hogy Gőgös pajtás ugyanabból a kottából ugyanazt a taktust játsza amit Viktor és a nagybirtokos lobbi. Szép is az a szocifidesz nagykoala ami a nagybirtokot nyomva összeállt. Védd őket.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Hűűűűű, kapunk olyan hitleres karlendítéses pucér nyanyát, hogy csak na! Meg - mi is a neve annak a celeb-barátnak - idézetet,annyit, hogy attól még a templom járó, hívő katolikus Julcsa néni is ateistává válik.:D
@Orica Középföldi: Én ezt máshogyan látom, A jobbiknak van egy nagy csomó fölvetése, amit náci vagy antiszemita felkiáltással lerendezni egy viszonylag egyszerű lerendezési forma, de nem gondolom, hogy eredményre vezetne.

Észre kellene már venni a tisztelt ballibsiknek, hogy a jobbik nagyon frappánsan populista, végtelenül egyszerű, éppen ezért népszerű válaszokat ad az embereket és fiatalokat foglalkoztató kérdésekre.

És nyomul a neten, mint állat.

Nekem meggyőződésem, hogy komolyan kell kezelni a jobbikot, emberszámba kell venni a képviselőit, akkor is, ha ez nem egyszerű,a ballibsi felsőbrendűség tahósító gombja nem fogja megoldani a problémát.
@Orica Középföldi:

"Azért az nagyon jellemző, hogy miközben 2/3-dal mindent megtehetnek, ilyen pitiáner bosszúk okoznak nekik örömöt."

Előpször is: maximális tiszteletem Szabó Rebekának!

Ebben a történetben azonban nem az ő személye a lényeges, hanem amit képvisel a cselekedeteivel: a hatalommal való indokolt szembeszegülést.

A diktatorisztikus berendezkedésű hatalmi formáknak van néhány alapvetésük, például: senki ne érezhesse magát biztonságban.
A másik - és itt kapcsolódom a hsz-edhez -, hogy minden ellenállást a lehető leggyorsabban és legerőteljesebben meg kell torolni, máskülönben "veszélyes" precedenst teremthet.

A pitiáNERség pedig elég jellemző a Fideszre.

Más: Ángyán.
Igaz, sok olyan dolgot megszavazott, amit nem kellett volna.
De nekem még mindig fontosabb, hogy ez az ember is nyíltan szembe mer szállni a gátlástalan lenyúlással és a hatalommal.

Tudnátok bárki mást mondani a Fidesz frakcióból, aki hasonlót cselekedett volna 2010 óta?
@volesojinka: "ez annyira helyes, amikor valaki csak úgy idepöttyint egy szösszenetet, dehonesztálandó az alanyt persze "

Igen. A blog már csak egy ilyen műfaj. Pl. Neked is megengedi a blog gazdája, hogy ... szavaiddal éljek, ideszösszenj. Nem vonom kétségbe Rebeka jó szándékát. Azonban a tények makacs dolgok.

Lehet öko izézni, ha előbb meglesz az árvízi biztonság. Az Alföldön sacc 1000 km-en nincs befejezve az árvízvédelmi rendszer! Ez nem tájékozatlan felületesség, hanem agyon hallgatott tény.
@Orica Középföldi:

Neki majd sokan megköszönik Szilit.

Ha egyáltalán volt erre bármi befolyása. Kétlem.
@Fabius: Nem védem őket. Félreértesz. De nehogy már a mezőgazdaság mártírjává avass egy olyan képviselőt, akinek már nincs több befolyása arra, hogy megmaradjon a húsos fazék közelében! Ez erről szól. Ez ennyire prózai. Nem a szabó rebeka hűűűűűűűűűű de veszélyes a simlis orbán-gazdákra, rúgjuk ki van emögött. Hanem az, hogy erre a pozira tegyünk olyat, aki megérdemli azokat a juttatásokat.
Ha azt hiszed, hogy orbán megijed egy ex-lmps-től, inkább, mint ángyántól, akkor nagyon el vagy tévelyedve. Ezt villámgyorsan el kellene felejteni. Mert orbán eddig se ijedt meg se ángyántól, se rebekától, se a leláncolt lmp-s képviselőktől. Miért most ijedne meg, mikor az lmp úgy esik szét darabokra, mint egy zaftos vizihulla?! Most tényleg komolyan gondolod?! Ne már, ennél te okosabb voltál.
@Habakuk999:

"ballibsi felsőbrendűség tahósító gombja nem fogja megoldani a problémát"

Azt hiszed te, itt, így, igen?
Tényleg nagyon naív vagy de nosza.
Igazán széles pályát hagy Fabius az önmegvalósításnak.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Rebeka okos, intelligens, számomra amúgy szimpatikus biológus. Szakmájában, ha jól rémlik, már doktorált is. Valszeg demokratább a legtöbb képviselőnknél. A gond azzal van, ha arról beszél, amihez nem ért. Szerencsére, eddig csak beszélt. Még abban is igaza van Rebekának, hogy a folyók csatornázásával a folyók ökológiája megváltozik. Egy döntést meg kell hozni. A folyók ökológiája a fontosabb, vagy az árvizi biztonságunk?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Tanulmányoztam, de az én csökkent értelmem nem sok mindent fogott fel, mit is akartál a bizottságok határozatképességével bizonyítani.

Keresek valami logika tankönyvet, hogy tudjak neked válaszolgatni.

Mert számomra most sem lett világos a hozzászólásaid mondanivalója.

Csekk, nem nézed Te az Alelnök című sorozatot?

Tudod, az ámerikában játszódik, nem itthon.
Itthon nem nagyon van lobbi, van néhány a tortához közeli haver, van néhány erős cég, és kész.
A lobbitevékenység mint ilyen, nem működik, a szocik alatt se nagyon működött.

A korrupció nem lobbi.
@rdos: Ez nem arról szól, hogy milyen ember Rebeka. Sem arról, hogy mennyire elkötelezett a gazdák mellett.
Amit eddig tett, azt elvitatni nem lehet.
De, és ez fontos, hogy az lmp szakadása megnyitott egy lehetőséget, hogy a kilépett lmp-seket megforgassák, és a helyüket feltöltsék. A zaftosabb falatok újraelosztása során nem az intelligencia, vagy a kiállás a valódi családi gazdaságok mellett lesz a szempont. Hanem, hogy mennyi pénz van a bizottságban és az új ember megérdemelte-e valamivel ezt. Ha mindent megszavazott volna, és mindenre rábólintott volna, akkor is kiteszik onnan. Nincs mögötte erő, ami ott tartsa. Van más, akinek erősebb barátja van.
@Orica Középföldi: Nem hiszem, hogy én itt igen.

Abban viszont bízom, hogy sokan itt is, igen.

Igenis bízom abban, mert sok sok példa is van rá, hogy az itt leírtak eljutnak a jobbikhoz.
Mert ez a valóság, ha nem is veszitek észre az előítéleteitek miatt.

És biztosan naiv vagyok, de úgy gondolom, ez az ország csak akkor indulhat ki a gödörből, ha elkezdődik a beszélgetés. Nem csak a haverokkal, hanem mindenkivel, a képzelt ellenségekkel, és az ellenfelekkel is.

Nem lehet homokba dugni a fejünket, hogyasszondja ma már nem létezhetnek nácik, ezért ne is beszéljünk róla.

Ahelyett, hogy elgondolkodnánk azon, miért is vannak, mit is akarnak, mi a bajuk, hogyan tudnánk segíteni nekik, hogy emberi válaszokkal helyettesítsük az embertelen válaszaikat.

Kurvára nagy bajnak látom, hogy a ballibsik viszonya a jobbikhoz semmiben sem különbözik Viktorétól: majd kapnak egy pofontot oszt jónapot.

Sajnálattal közlöm, hogy ez viktornak se működött, másnak se fog.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Hát hogyne.

Orbánnak nem szokása megijedni senkitől, viccből napolták el a földtörvény lezárását megint ahogy Gyulán is kitört a földbalhé.

Nyilván véletlenül fúrják az egyetlen képviselőt az mg bizottságból aki belekötött Viktor barátaiba. A lobbit amit képvisel ott láthatod mögötte a képen, ha a szemellenzőt elhajtod az útból.
@Habakuk999: Sajnálattal konstatállom, hogy annyira be vagy merevedve egy rossz gondolatkörbe.
A világ szerencsésebb felén jól le van szabályozva a lobbi. Ki, mit, mikor stb. Nálunk nincs alapos szabályozás. Nálunk szinte bármit lehet lobbi címszóval. Szerinted miért nincs? Kinek jó, ha lehet zavarosban halászni? Tényleg ennyire naiv lennél? Ez már tényleg ostobaság.
Ne a te naiv, szűk, bebetonozott nézeteddel közelíts a bizottsági helyekhez. Nem az a mérce, hogy te úgy gondolod, hogy nincs benne semmi, mert nem az alelnököt éljük épp. Ez szintén ostobaság.
Ha veszed a fáradtságot - amit nem vettél - és megnézed hogy mivel is foglalkozik az egyik bizottság, vagy a másik, akkor látni fogod, hogy igenis van miért lobbizni.
Kis példa, számold össze fejben, hány nagyobb cégnév jut eszedbe míg átolvasod a pontokat:
szőlészeti és borászati albizottság;
élelmiszer-biztonsági albizottság;
erdészeti albizottság (a Fenntartható fejlődés bizottságának erdészeti albizottságával közös albizottság);
a Közös Agrárpolitikával (KAP) foglalkozó albizottság;
a megújuló energiával foglalkozó albizottság.
kertészeti albizottság
Szemben a rendkívül fontos, és ezért a vállalkozások lobbiérdekeit megmozgató
Autonomia albizottsággal, a másik bizottságban...
Most te tényleg ennyire ostoba vagy?! Tényleg azt hiszed, hogy egy ilyen alibibizottság jobban fizet, mint egy mezőgazdasági?! Szerinted egy rosszabb, jelentéktelen bizottsággal fogják szili kati múlhatatlan érdemeit elismerni?! Vagy egy kdnp-sét?!
@Habakuk999:

"Itthon nem nagyon van lobbi,"

Amiről nem tudsz, nem azt jelenti, hogy nincs.
Van.
@Fabius: Miért, megijedt?! Mert ha megijedt, akkor baromi jól titkolta. Mert nem történt semmi. Ugyanúgy elbugázzák a haveroknak a földet, kislányunk barátjának családjának a védett területen a favágást.
Biztos a nagy ijedelemben nem történt semmi. Más magyarázat nem lehet. Biztos annyira citeráznak a lábaik, hogy még nem tudtak előjönni a sarokból, míg rebeka a bizottságban van.
Na persze, ez roppant hihető.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Te, Te Egyházalapító!
Szent Éhenkórász Egerünkre gondolsz??? :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Hanem, hogy mennyi pénz van a bizottságban és az új ember megérdemelte-e valamivel ezt." Hagy ne szóljak bele a mindenoldali eftásak "erkölcsös" játékába.

@Habakuk999: "Ahelyett, hogy elgondolkodnánk azon, miért is vannak, mit is akarnak, mi a bajuk, hogyan tudnánk segíteni nekik, hogy emberi válaszokkal helyettesítsük az embertelen válaszaikat." Szerintem is ez a megoldás. Sok jobbikos kötődésű ismerősöm van, emberileg mind vállalhatók, egyáltalán nem rasszisták. Igaz, mind csak szimpatizánsok, vagy csak mezei tagok. A kettős mércét joggal kifogásolják.

Szerintem "arra megy a játék", hogy radikalizálják őket. Nem kellene, mert az sehova sem vezet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Én nem építek kommunizmust rettentő nagy pénznyelő állami vállalatokkal, és kibaszott röhejesnek tartom, hogy a hazai "jobboldal" kommunistább akar lenni ilyen téren Kádáréknál. Azért csak nem véletlen, hogy ugyanezt a programot máshol a szélsőbalosok nyomják, pl a görögöknél.

Azért megvan annak a maga bája, hogy a Jobbik fejlesztési programja szinte szóra megegyezik Thürmer Gyuszi bátyánk Munkáspártjának 2010 es programjával.
@Fabius:
jé? beszélőn voltatok? és mit mondtatok?

hogya dzsobbik a megmentő kapikommpártócska a programja meg piros lila és ző'd?

van benne népjólét?

brühühühü
@Habakuk999:

"ha nem is veszitek észre az előítéleteitek miatt."

Nekem nincsenek előítéleteim. Egyszerúen vállalhatatlan amit, és ahogy a Jobbik képvisel. Nem most ismerkedem az eszméikkel.
Ennyi.

Előítéletem azzal az őstermelővel szemben van, akinek a bontott kacsáját a piacon lepik a legyek.
@Orica Középföldi: @Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ismétlem: a korrupció nem lobbi.
Volt normális próbálkozás szabályozott lobbitevékenység beindítására, de a jószocik és libsik megoldották okosba.
Ezt is, mint oly sok mást.

Nem az a lobbi kedves hölgyeim, hogy particiális érdekeink érvényesítéséhez csontig benyalunk az aktuális döntéshozónak.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

alfo 'n sin 'E

haggyuk a szexet

merevedés? kinek van ilyenkor hajnalok hajnalán hacsak nem húgymerev

brühühühü

dzsobbról húgy balról húgy attól merevedünk
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Tökmindegy neked mi hihető.

A tény az, a földtörvény sokadszorra is elnapolva lett áterőszakolás helyett. Két ember hangoskodott a témában összesen, az itt taglalt kettő. Ebből az egyiket éppen kitúrják, hogy kussban legyen, neked meg fontosabb a gyógyíthatatlan lmp utálat, mit szót emelni ezért.
@Orica Középföldi: De azért kellőképpen felháborodsz azon a gonoszságon, hogy a CÖF nem hajlandó szóba állni a baloldallal.
Mert neki az egyszerűen vállalhatatlan.

Azon a szörnyűségen is kiakadsz, hogy az a hülye narancs nem akarja betemetni az árkokat.

Tegyed, szíved joga.

Csak Te pont ugyanígy viselkedsz.

Aki pedig nem hozzád hasonlóan, az naiv.

Nem kérlek szépen, Ti vagytok a naivak, ha azt hiszitek homokba dugott fejjel kell országot építeni.
@rdos: Pedig a politika elsősorban erről szól. Pénzről, hatalomról, megszerezhető tisztségekről.
@rodeo36:

Beszélőn? Ott nem voltunk.

Én elolvasom a Jobbik gazdasági programját is ahogy mindenki másét. Véleményt megismert dologról mondok az meg ott van feljebb.

Program alapján a Jobbik természetes szövetségese nem a Fidesz hanem a Munkáspárt.
@Habakuk999:

Ismerem a viccet: amiben vagyok az lobbi, amiben nem, az korrupció.

Valamint látom, hogy pl. az oktatás terén milyen eredményes és eredménytelen lobbizás folyik.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Csekk nekem nincs nagy kedvem veled vitatkozni, volt egy barátnőm, aki ezt a fajta logikátlan, pusztán az erőltetett, semmire sem vezető vitához ragaszkodó alanyt- nőt - két szóval jellemezte.
De ezt inkább megtartanám magamnak.
Kellemes vasárnap délutánt neked!
@Fabius: Ismétlem:
ez most nem az lmp-ről, vagy az én szimpátiámról szól. Te akarod ráhúzni a mondókámra, mert úgy érzed, hogy azzal, hogy ez a pénzről szól félrecsúszik rebeka glóriája, amit oly lelkesen fényesítesz.
Ez nem róla szól, hanem a pozíciójáról. Hogy van rá jobb jelöltjük, rebeka mögött a semmi áll. Ennyi.
Ha ő tényleg elkötelezett az elvek mellett amit képvisel, mindegy, hogy melyik bizottságban van. Mert ugyanúgy kimehet mezei képviselőként nógrádban a földekre a gazdákhoz földet foglalni.
@Orica Középföldi: "Egyszerúen vállalhatatlan amit, és ahogy a Jobbik képvisel. Nem most ismerkedem az eszméikkel."

Kérdezem, 2010-es választási programjukat olvastad? Abban nem volt semmi vállalhatatlan, sőt. Amire van rálátásom, az jó volt. Pl. a vízgazdálkodás, a vízlépcsők témája, ami egyáltalán nem komenyista csökevény. Több mint 2000 gát van a Duna vízrendszerén! Síkvidékiből éppen kettőt kezdenek építeni a román - bolgár szakaszon! Eu-s támogatással!

Az egy másik dolog, ha valaki burkoltan, vagy nyíltan zsidózik, cigányozik, magyarozik, azt én sem szeretem. A kollektív bűnösség, megbélyegzés, és ebben sajnos igaza van a jobbiknak, éppenséggel velünk szemben áll (Benes dekrétumok, kitelepítések). Meg a Szudéta németekkel, az isztriai olaszokkal szemben. Ezek tények, csak megfeledkezünk róla. Nem kéne feledni. Ha még a németek sem merik feszegetni a kérdést, annak jó oka lehet.
@rodeo36: Olvasd el, Angyalunk linkelte, kurva jó, rögtön megfiatalodsz és nosztalgiázni kezdesz.
Tiszta szocializmus.
@Habakuk999: Lefordítva:
mivel nem tudtad cáfolni az általam leírtakat, inkább valami degradálót mondanál rám, és bedobod a törölközőt.
Hát, arra lennék kiváncsi, hogy a kitartásod kurtaságára vajon milyen két szót használ a barátnőd.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ebben sajnos igazad van, holott formailag a köz szolgálatáról szólna közszolgáink ténykedése. Vagy nem?
@Habakuk999:

Egyszer már megfogadtam, hogy nem vitatkozom veled, de úgy tűnik, ezt be is kell tartanom:))

Eredménye annyi, mint a te "vitádnak" Gabbel.

Én nem azon háborodom fel, hogy a CÖF mit csinál, hanem azon, hogy OV mit csinál itt a birkákkal.

Nem azon háborodom fel, hogy egy Árokásó Kft. nem akar árkot temetni, hanem azon,...
de ez már újabb értelmetlen szószaporítást szülne.

Penitenciának ez már sok:))
@Fabius: "Én elolvasom a Jobbik gazdasági programját is ahogy mindenki másét."

Nem kötözködés, de a fityiszét milyennek találtad? :-). Mert ha jól rémlik egy két nagyon nagy általánosságon túl nem mondtak ők semmit a terveikről.
@rdos: A jobbik egy szélsőjobbos párt. Ez tény. Félkatonai szervezeteket alapít, pénzel.
Egy rasszista, antiszemita, agresszív szervezetet az ember messze elkerül.
Persze, hogy van benne vállalható, hiszen azzal, hogy gettóba zárjuk a cigányokat, meddővé tesszük őket és kilistázzuk a zsidókat senki sem szavazna rájuk néhány debilen kívül. Így lehet egy szélsőjobbos pártnak olyan választási szövege, ami szerint ők melegebben keblükre ölelnék, és menetelnének a fenti két kisebbség jogaiért, mint az amnesty international...
@rdos: De a parlamenti képviselő nem közszolga. Az az államtitkár. A parlamenti képviselő csak szavakban szolgál minket, egyébként meg csak és kizárólag saját magát.:D
Sok emberrel az a baj, hogy ők szenteket akarnak képviselőként látni. Márpedig szentekből elég gyatra a felhozatal.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ezt nem tudom, mert inkább a túlzott kitartásomra mondott jelzőt.

Nem akarom cáfolni az általad leírtakat, csak rosszindulatúnak és abszolút logikátlannak tartom az okfejtésedet, erre is kérdeztem rá.
A többi része pedig nem érdekel, ne haragudj rám ezért, Szili Katalin féle bizottsági helyről vitatkozz olyannal, akit érdekel.
@rdos: Szerintem tanultak az mszp hibáiból. Őket legjobban azzal lehetett megfogni, hogy hazudtak a választásokon, nem tartották be amit ígértek. Hát ők nem ígértek semmit. :)
@Habakuk999: Hol nem találod a logikát?!
-Szétesett az lmp.
-szabó rebeka mögött a nagy büdös semmi áll,
-senki se fog a helyéért harcolni
-zsíros bizottságban ül, nosza rakjuk ki,
helyére tegyünk be barátot, aki jobban megérdemli.
Mi az ami nem logikus ebben?!
@rdos:

Nem mai csirke lévén, már nem nagyon érdekelnek a választási programok. Olvastam eleget, láttam, mi lett belőlük.

Blogot se vezetek, hogy pengeélesen alávágjak minden terelésnek, hülyeségnek.

Egyetértek azzal, amit fentebb Csekk leírt.
Egy szélsőséges pártnál kurvára nem érdekel, ha amúgy vízügyben van pozitív gondolata.
Hehe olyan jol elvagytok egymassal, foleg az a legszebb, hogy vallasi vita olyanok kozott akik nincsenek is olyan messze egymastol ;)
@Orica Középföldi: fafejű vagyok, tudom, de ennyire?:(((

Tudod, én ezt egyszer már csináltam. Az igaz, nem ilyen kényelmesen, nyomkodva a billentyűket, ágyból, lányommal hülye sorozatokat nézve, kávézva, hanem járva a bányászfalvak kocsmáit, s ott beszélgetve a sok rendkívül jóindulatúan szemlélődővel, akik bólogattak kicsit nagyon hülyének nézve, hogy szép szép lenne az új rendszer, de itt csontig bebetonozott szocializmus van.
ők is naivnak néztek, ha optimistán fogom fel a dolgot, de inkább erősen hülye futóbolondnak.

Aztán mégis lett.

Hidd el, nem olyan nagy baj, ha beszélgetsz más nézeteket vallókkal is.
Ettől nem áll meg a Föld forgása, Gabriel sem lesz libsi, Nagyanyó sem Spurs drukker, de nem is ez a cél.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Félkatonai szervezeteket alapít, pénzel."

Hogy ki, kit pénzel, azt jó lenne tudni. Gárda. Bár nem tudom, most hány darabban vannak, ha még vannak. Ne félj tőlük, mert nem valakik ellen vannak, hanem értünk. Gárdával szimpatizáló ismerőseim saját költségükön, ingyen mentek a Hernádra árvízi védekezésre. Hajnali kettőkor hívtak, apad-e már, mert csak centiken múlik a baj.

Kétfelé kell választani ezt a jobbik-jobbklikk kérdést. A tagság nagy része, tényleg önzetlen becsületes ember = Jobbik. A gondosan kontraszelektált apparátus pedig ecceri megélhetési = jobbklikk. Őket el lehet felejteni. A kérdés, hogy a tagságot Te győzöd meg arról, mi az igaz, mi az érték, vagy a jobbklikk. Ezért kell és lehet a tagsággal kommunikálni. Szerintem.

Nézzétek Gábrielt. Kapott Ő itt annyit, hogy még. Egyszer még én is "belerugtam", lebérkommentelőztem, pedig nem tudhatom. Boccs Gábriel.

Lehet valakit lenácizni, ezért kirekeszteni aztán csodálkoztok, ha később ők rekesztenek ki.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Márpedig szentekből elég gyatra a felhozatal."

Sajnos igazad van. Sajnos.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ez speciel Rebeka esetében nem a pénzről szól. Az a lobbi ami őt támogatja éppen éhen hal, mert kiszorult a saját földjéről.

Apróság, nem kell észrevenni, szóra sem érdemes.

Az legalább igaz, hogy mögötte a nagy büdös semmi áll, mert akik állhatnának mögötte azok éppen nagykoalát kötnek földügyben a Fidessszel, mert a saját nagybirtokos lobbijuknak ez tényleg a pénzről szól. Kevés röhejesebb dolog van manapság egy Gőgös - Rebeka - Ángyán fórumnál, ahol a szoci földember fölmondja a Fidesz leckét szóról szóra:

www.youtube.com/watch?v=tyz8BMMPS8I

Remélem tetszik. De örüljünk, hogy Rebekát kiszorítják az mg bizottságból és ne szóljunk érte semmit.

Tájékozottságod a témában elképesztő. Lehet csak meg kéne nézni hun is volt az a földfoglalás, mert nem Nógrádban.
@rdos:

A Fideszé egyszerű volt és rövid: Elkűggyük a hiányt 7-8%-ig és dőzsölünk.

Ennyi.

1 nap alatt 1 ember - Barroso - bedöntötte.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ideológiai késhegyig menő vitát nem ebben a témában fogok veletek lefolytatni :D
Nem szeretem az általánosításokat, és a kollektív megbélyegzést, maradok a tetteknél, és a stílusnál, ebben legalább következetes tudok lenni. A szélsőségest semmiben nem szeretem, a rajongást meg a legritkább esetekben viselem el, legyen az bárakárki: vona, viktor, schiffer, bajnai, mesterházy, avagy a mindenható, bármely nagy szent vagy isten ;)
Kedves @Orica Középföldi: !

14:19-i, Alfonsine-nek írtakat fenntartva.

"Egy szélsőséges pártnál kurvára nem érdekel, ha amúgy vízügyben van pozitív gondolata."

A bőrünkre, az életünkre megy a játék. Megteheted, hogy nem érdekel a vízügy, az árvízi biztonság, meg a folyamhajózás, meg az állandó vízszintű folyami kikötők, meg a megújuló energia termelés, meg a vízkészletek betárolása, meg a vízparti rekreáció, meg hogy egy gát ez egyben híd is, vagy Paks hűtővizének biztonsága, de ezek nekünk stratégiai kérdések!

Ismét, mert nem vicces dolgok ezek.

www.youtube.com/watch?v=ODadZXAezP0
@Orica Középföldi: Valamiért előző kommentemből eltűnt a nicked linkje. Valszeg véletlenül letörölhettem valamit.
@Fabius: Igen, ennyi volt. Söralátét méretű adóbevallás és pont ekkora gazdasági program. :-(
@rdos: A csehek bocsánatot kértek a múlt héten a szudétanémetektől.
Csak jelzem.
@Fabius: Nem őt érdekli a pénz, mármint rebekát. Nem is mondtam. De a fideszt annál inkább. Ha nem lenne kevésbé keresztényi, akkor a pénznek templomot emelnének.
Te azt hiszed, hogy én rosszat gondolok a csajról, mert kirakják. Pedig nem róla gondolom a rosszat, hanem a fideszről.
Ha ezt az egyszerű dolgot megérted, akkor rájössz, hogy én nem szerencsétlent kritizálom. Szerencsétlen nem tud csinálni semmit. Mit tud tenni? Ki fog érte kiállni? Most kiraknak egy nagyszájú csajt, és helyére berakják mint hallom szilit. Akinek több mindent köszönhetnek, ennyit igazán megérdemel a köpönyegforgatásért. Mert azért röpke pár év alatt az mszp köztársasági elnök jelöltjéből/házelnökéből a fidesz egyetlen ellenzéki szekértolójának lenni tákolmány ügyben, nem semmi. Többet számít a fidesznek, mint egy minden lében kanál kiscsaj, aki csak kellemetlenkedni tud.
Ha túl lépnél az előítéleteiden, amiket személyemmel szemben táplálsz, rájönnél, hogy én nem a szerencsétlen kislányt kiritizálom.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Alfonznak lezavarni két fülest és bevarrni a száját nem kihívás, az olyan takaroccakonyhába vargapistás megoldás. Meggyőzni, hogy most hülyeséget beszél és van amit nagyon rosszul lát sokkal inkább az :-D :-D :-D
@Fabius: Te azt hiszed, hogy mártírt faragnak belőle. Én azt hiszem, hogy kitúrják, hogy helyére egy jó kádert tegyenek. Ez szerintem nem egy erőszakot szülő véleménykülönbség:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Na akkor most jutottál oda - az igaz a szélrózsa háromszázhatvan fokát körbejárva - amit Fabius írt a posztjában.

Alakul ez.:)))
@Habakuk999: háziszárnyas linket?

hol, miről

brühühühü
@Orica Középföldi: lett, csak elszúrtuk.

De benne vagyunk az unióban, natoban, a világ legnagyobb gazdasági közösségében.

Azért kell beszélnünk, hogy ne legyen rosszabb, mint az volt.
@rdos:

Félreértettél. Nem konkrétan a vízügyről
mondtam, hogy nem érdekel.
Életbevágóan fontos. Van is róla mondandója mindenkinek, de az aktuális árvizet az aktuális kormánynak kell megoldani.
Örülnék, ha előbbre járnánk ez ügyben.

A Jobbik programja nem érdekel.
@rdos: "Egy döntést meg kell hozni. A folyók ökológiája a fontosabb, vagy az árvizi biztonságunk?"

Hát, szerintem meg először azt kellene eldönteni (belátni?), hogy képesek vagyunk-e egyáltalán gátépítős-szabályzós módszerrel megoldani a biztonságot? Merthogy ugye a Tisza szabályozása a XIX. sz-ban egy jó 60 éves projekt volt, oszt' mégis ma is évről évre, minden tavasszal be vagyunk sz...va, hogy hol és mit fog elönteni a víz. Irdatlan költséggel levezetjük az árhullámokat minden tavaszon, egyrészt fulladjanak bele a szerbek, másrészt legalább nyáron nem tudunk öntözni.
Nem érzem, hogy olyan gazdagok lennénk, hogy ezt a természeterőszakolósdit sokáig játszhatuk még.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Látod ez sokkal tisztább beszéd, Szili dolgában egyet is értünk.

"én nem szerencsétlent kritizálom. Szerencsétlen nem tud csinálni semmit. Mit tud tenni? Ki fog érte kiállni?"

Én fogok. Vagy mi. Itt. Ha másért nem akkor azért, mert azt a kevés igazán kellemetlenkedőt nem kéne legalább erkölcsi támogatás nélkül hagyni. Emberből van ő is, hadd érezze, hogy nincs egyedül és nem felesleges amit csinál. Ezen kívül hadd lássák csak Viktorék is, hogy kurvára nem tetszik az újabb kiszorítós, bekussoltatós sumákolás.

Erről szól ez most.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Babám, én veled szemben erőszakot kizárólag akkor alkalmaznék, ha ezt bizonyos körülmények között kifejezetten kéred, és akkor is csak meghatározott mértékig ;-)

:-D
@Habakuk999: Igen, tán a közt.elnökük tette ezt a gesztust. Első lépésnek kiváló. Következő az lehetne, boccs, hogy kollektíve kiraboltunk benneteket, mennyivel tartozunk? Vagy ink'bb haza akartok jönni? Amit tudunk visszaadunk. Na erre még várhatunk.
@9mmPara: Építik a vésztározókat a Felső-Tiszán jobbra balra.
Nem oldódott még fel ez a kérdés?
@Orica Középföldi: Akkor jó. Örülök hogy a lavór vizzel nem borítod ki a gyereket is. :-).

@9mmPara: "Nem érzem, hogy olyan gazdagok lennénk, hogy ezt a természeterőszakolósdit sokáig játszhatuk még."

Nem pénz kérdés, de komolyan. Vagy megerőszakolod a természetet, vagy a természet erőszakol meg minket.

Az előbb mondta Orica, az árvíz, mint probléma! Az árvíz nem probléma, hanem erőforrás, ha képesek vagyunk betárolni! Az a probléma, ahogyan viszonyulunk az erőforrásainkhoz. :-(.

Boccs a sok offért
@rodeo36: hu.wikipedia.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor
a fater mezőgazdász, párttitkárnak ment a bányába :-)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Látom szelídül a vércse, aki ugyan egeret nem talált, de a röpülésbe belefáradt:)) Bocs:))

" Többet számít a fidesznek, mint egy minden lében kanál kiscsaj,"

A fidesznek Szili semmit sem számít. Ezt már nem is a szocik bosszantásának gondolom, hanem amolyan végkielégítésnek. Nem lesz helye a listán.
@Habakuk999: Nem, Fabe azt írja, hogy mártírt faragnak belőle.
Én azt mondom, hogy kell másnak a jól fizető bizottsági hely.
Nem ugyanaz.:D
@Fabius: Nem kussoltatják ők. Hiszen kapott másik bizottságot. Ráadásul a sajtó attól még kiváncsi lesz rá, ha csinálnak valahol valami balhét. Csak épp ott most másnak - szilinek - kell a hely.
@Deathstick: Az ilyen rektorokból _nem_ lesz államtitkár.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Mert azért Szili az, aki hajlamos kiegyezni akár Orbánnal is.....
@rdos:

Ez bizony pénz kérdése. És nagyon soké.
@Orica Középföldi: Nem szelidült semmit.
Én még mindig vallom, hogy ez pénzről szól, nem elvekről.
A fidesz a pénz harácsolni mindenáron elven kívül mást nem ismer.
Tesznek ők arra, hogy Rebeka kicsoda-micsoda. Jó ürügy az lmp szétesése arra hogy egy havert benyomjanak.
Az pedig mellékes, ha nagy szája van. Ha mszp-s lenne, vagy jobbikos nem piszkálnák, hidd el. Azért őt, mert nincs mögötte támogatás, szabad préda.
De ez még senkit sem hallgattat el. Engem biztos nem hallgattatna el. Sőt. Ráadásul ha már ott vagyok, kitúrnék néhány finom falatot ott is.:D Hadd örüljenek.
@GeoCracker:

Szili bárkivel. Attól függ milyen lábbak kel.
@rdos: A foglalkoztatás növelése jó gondolat egy gazdaságilag lepusztult országban. Hitler meg is hirdette. Ettől Hitler nem lett jobb a németeknek.
@Orica Középföldi: s milyen haszonszerzési lehetőséget helyez kilátásba (akár csak politikai hasznot)
@GeoCracker: Ahogy Hofi mondotta, szop, nyal, gombot varr, csak hadd csurranjon-cseppenjen?:D
@Orica Középföldi: Listán nem is indítják. Miért tennék? Szili nem Pozsgay. De a nevét adta a tákolmány legitimálásához, és más fideszes nyalánkságokhoz. Ezt azért valahogy viszonozni kell, nem igaz?
te ez a Tóni gyerek, mitől retteg, nem érzi elég jónak a munkáját, és most megpróbál lejáratni...komolyen csak ilyen hülye politikusaink vannak?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ez a pénz (ha van), a fidesznél nem oszt, nem szoroz.
Ez síma, pitiáner bosszú.
Szili mögött se lesz senki. Nem számít.
@Habakuk999:
ez akármi is lehet amikor megvalósúl, jó is meg rossz is...egy blog nem alkalmas felület elemzésre? vagy nincs másuk csak ez a rablómese?

jó...ez pártprogram és egyelőre titkos, de az a program amit senki sem ismer, az sem aki felelős érte az semmit sem ér

ennyit erről

brühühühühü
@Habakuk999: "Nem oldódott még fel ez a kérdés? "

Nem, mert félmegoldás. :-(
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Már viszonozták. 10 fő fölötti titkárságot tart fent. Jól élnek, csak nem tudni mit csinálnak.
Egy időben hírlett, hogy Bajusz erdélyi nyomulásához akarja felhasználni.
Erről nincs hír. Pártja feloldódott az érdektelenségben. Az egyházi területet lenyúlta semjén.

Mi maradt?
@GeoCracker: Ezért kell mindenkitől csak a jót ellesni.
@Orica Középföldi: én is a Te, pitiáner bosszúállós verziódra szavazok. Van ismerősöm, aki még parlamenti képviselőjük is volt, csak eltolta a karrierjét, mert az első Orbán-kormány középideje táján kezdett neki nem tetszeni a viktori vonal. Már hosszú ideje egyáltalán nem politizál, de még ma is, ahol alkalom adódik rá, keresztbe tesznek neki.
@hot-spot: Tanuljuk meg ezt a nevet: PM-s celebről van szó, a nevük Párbeszéd Magyarországért. Már nem LMP.
Az emberek érzelem alapján fognak dönteni...
@Habakuk999:
végignéztem a főoldal első lapját, azon mindenféle szerepel, de ami megütütte a szememet az az, hogy a székely lobogó sokkal fontosabb mint bármi más mert többször is szerepel míg a többiek csak egyszer és a témák is valahogy inkább zászlók meg címerek mint tennivalók

az agnoszkálást meg hagyni kellene már egyszer van elég gond ma ahhoz, hogy a történelmet és a történelemnek álcázott olcsó politikát nyomassuk

a kommunizmus még nincs olyan távlatban hogy azt igazán érdek nélkűl lehetne és sok minden más sem ezért azután napi ócska politikává züllik a tudomány és értéke nulla alatti lesz

hol van tudomány ebben a web oldalban amit kűldtél?

brühühühühü
@Csaknézek...: "Ez az ország nem képes megvédeni magát, mert kormányzatában nincsenek becsületes emberek!" 1526!
@rodeo36: Ezt láttad már?? :)

Moszkva részben elengedte Havanna adósságát

oroszvilag.hu/?t1=kultura_programok&hid=3856
@Fabius: "Program alapján a Jobbik természetes szövetségese nem a Fidesz hanem a Munkáspárt."

Nekem nem úgy tűnik. :)

Ebből adódik a kérdés: tőkeellenes párt-e a Jobbik?

E kérdésben is az határozza meg a magatartásunkat, hogy az adott befektető tevékenysége szolgálja-e a magyar nemzeti érdeket, vagy sem. A Jobbik nem kommunista párt, éppen ezért a tőkeellenességet természetesen elutasítja. Ne felejtsük el: a magyar kis- és középvállalkozók is tőkebefektetők. A nemzeti érdeket sérti, aki a vesztüket akarja. Mindenkinek meg kell értenie: tőkére szükségünk van, üres zsebbel, pénz nélkül nem lehet munkahelyeket, beruházásokat teremteni. Az állam feladata, hogy a tőke tevékenységéhez olyan keretrendszert hozzon létre, amely mindkét fél számára előnyökkel jár.
@iii: Neem, ez már a pimp :D
@Orica Középföldi: Nos, valami még maradt, nem is kevés. Gondolj bele, lecserélik a rebekát szilire. Azért az azt mutatja, hogy látják még benne a potenciált, különben nem vele cserélnék le. Szili már bejáratott, valószínűleg van még tekintélye, fel lehet használni még mint a meg nem alkuvó baloldalit, aki inkább kiléptt, mint maradjon egy mszp-ben. Abban a bizottságban csupa kdnp-s van. Mind odaadná magáról a keresztvízet, hogy kikerüljön onnan, hidd el.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: azért már az cink...egyértelmű összemosás az mszp-ve, lehet a fidesz az mszp szeleteli fel a jobbik helyett
@Felebarát: Nem, szili már rég nem párttag. Valamikor 2010-ben kilépett az mszp-ből, volt valami pozi amit nem ő kapott meg és lefalcolt.
Vele már nem szalámiznak.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: és átment a szomszédba...hát ilyet...még a végén a fidesz nagyobb szoci gyűjtő párt lesz, mint maga a szocialista párt
mondjuk azért dura ez a mostani felállás...

Bajnai a volt fidezses, Gyurcsány a volt Miszottos szemben Viktorral aki fideszses és volt Miszottos :D

vitzes :D
@rdos: Inkább azt, hogy egy párt, egy politikus nézeteit összességében kell értékelni.
A jobbik ebből a szempontból akkor is politikai hulladék, ha féligazságokból veretes hordót épít saját maga alá
@GeoCracker: erős kezdés után mélyrepülés...
@Felebarát: A Fidesz sosem alakult volna meg, ha annak idején Orbánt beválasztják a KISZ KB-be. De nem választották be. Viszont megsértődött, és a sértett agresszivitás talaján kinött a Fidesz, ami a kezdetekben a DISZ -t tekintette mintájának. Aki a 60-as években a KISZ környékén előfordult és a Bibo-ból szóba állt valakivel azt tudhatta.
@Felebarát: lehet... a HÖK-botrány biztos ébresztőleg hathatott (volna)
@Felebarát: "Bajnai a volt fidezses, Gyurcsány a volt Miszottos szemben Viktorral aki fideszses és volt Miszottos :D"

Nem tudom mi a bajod velük?? Folyamatosan megmentették a hazát és most is erre készülnek. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: persze a jobbik meg a báránybőrbe bújt, hoyg hivjátok őket, zsidrákok?
Hónapok óta figyelem Szabó Rebeka heroikus küzdelmét, amelyet a kisemmizett, megalázott, jogfosztott emberek érdekében folytat.
Rebeka megitélésénél van egy üzenet, amely arról szól, hogy egy parlamenti képviselőnek mit kell tennie egy jogállamban azért, hogy a jogállamiság elvei érvényesüljenek.
Vajon az ellenzék rutinos képviselői közül egy sem érzett késztetést a harcos kiállásra, amikor a gazdákat jogsértő módon megalázták és ellehetetlenítették? Tényleg ennek a törékeny, ámde igazságérzettől áthatott képviselőnőnek kellett és kell megvívnia magányos harcát?
Lehet, hogy pátoszos a fogalmazás, de tényleg harcnak kell minősíteni azt a következetes magatartást, amelyet tanúsít úgy, hogy csakis hátrányokat kell elszenvednie.
Teszi ezt abban a politikai környezetben, amely nem ismer ellentmondást, bosszúálló, és nem riad vissza retorziók alkalmazásától.
Ez a mi bajunk. Amikor valaki a parlamentben az állampolgári elvárásoknak tesz eleget, elkezdünk fanyalogni, körítéseket kitalálni, elemezgetni, másról beszélni, ahelyett, hogy kinyilvánítanánk az együttérzésünket minimum.
@Felebarát: Nem dehogy, ők a politikai hulladékok akik csak rosszat akarnak. :)
@GeoCracker: 14:19-i kommentemben próbáltam árnyalni őket. A jobbklikk teljesítményét, ahogy a többiekét sem, azért nem tudom megítélni, mert nagyon ritkán hallgatok, olvasok politikustól. Ha pl Fabius felkelti az érdeklődésemet, utoljára pl. bajai Bajnai Györgyre, a linken csak kulcs szavakat keresek.

Szóval lehet politikai hulladéknak nyilvánítani jobbklikket, meg szemeben az összes többit is, nem fogok ellenkezni, de arra Habakuk999-el közösen felhívom a figyelmet, hogy a párbeszéd az összes oldali becsületes hányaddal nagyon is fontos. A párbeszédet pedig a sommás, kirekesztő megbélyegző minősítés nem segíti elő.

A kérdés könnyedén kezelhető. Pl. így. Olyan lényegtelen dolgokról, mint pl. pártok, politikusok, ne is essék szó. Pedig tudjuk, ők az igazi probléma. :-(.
@rdos: Nem vitatom, hogy a náci párt tagjainak egy része önzetlen és becsületes volt, még pápa is lehetett belőlük. Kicsit ugyan pogromoztak, kicsit ugyan a puszta jelenlétükkel segítettek a tömegben bátraknak, de különben biztos nemes, és becsületes férfiak voltak.
Azt a pártot. amelyik Gyöngyösi, Zagyva, és társaik nevével fémjelezhető nem fogom nemes és becsületesen emberek egyleteként kezelni. Azt a szellemiséget, amelyik az önbíráskodást, a faji alapon való minősítést, a gárdisták sörhasú vonulgatását pártolja, nem fogom, csak hulladékként kezelni. Nem is annyira a politikum, mint a humánum hulladékaként.
S akkor is, ha a Pintér-legények hallgatólagosan támogatják a Hősök-terén gyülekező gyülevészeket. S akkor is, ha Orbán Viktor nemzetvezető mond rasszista beszédet a parlamentben.
Nem árnyalás kérdése, és nem is kívánom árnyalni.
Olyan ez, mint a teljes foglalkoztatottság. Az egyik lehetséges megközelítés az állami beruházásokkal való, piaci munkabéren megfizetett munkahelyek létrehozása, mely a munkavállalók szabad döntése nyomán kínál álláslehetőségeket.
A másik út a munkanélküliek Dunába-lövése, illetve a kényszerlakhely-kijelöléssel párosított rabszolgaprogramok.
Mindkét út felszámolhatja a munkanélküliséget, de az utóbbi valahogy számomra utálatos.
A Jobbik retorikája, a gyöngyösik, a gárdáisták útja az utóbbi felé hajlik.
A közrabszolgaprogram is közelebb áll az utóbbihoz.
S ezért nem vagyok hajlandó relativizálni azt amit mondanak, és amit tesznek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Politikai hulladékok. Részletes kifejtés az előbbiben.
A maguk módján talán jót akarnak. De az a mód Hitler módjához áll közelebb.
@GeoCracker: Tökéletesen leírtad, milyen a ferdítések és részigazságok után felrakott szemellenződ. :)
@GeoCracker:

Erőteljesek a hsz-edben leírt képek.
Lényegében egyetértek a mondandóddal.
@GeoCracker: Egyébként sült bunkók egyéb más pártokban is vannak. A Gyöngyösi féle nácizáson meg sírva röhögnek a frakcióban is, miközben mindenki tudja róla, aki ismeri, hogy pont az ellenkezője annak, ami a te skatulyád is vele szemben. :)
@Csaknézek...: Jaja erőteljesek. Egyszer szívesen olvasnám azokat az erőteljes képeit is, amelyek az elmúlt 22 év országrombolóiról szólnak. Persze a fideszen kívül, mert az ugye mindennapos. :)
@GeoCracker: A hajdanvolt náci párt egy tagját sem ismerem személyesen. Jobbikost, gárdistát, szimpatizánsokat más-más mélységig, de többet is mint tucatnyit. Én róluk, személyes tapasztalatomról beszéltem. Te meg 70 évvel ezelőtti nyilas sortűzzel jössz a Duna parton. Nekem a Hernád és a Sajó toroknál az ismerősök pakolták a homokzsákot.

"S ezért nem vagyok hajlandó relativizálni azt amit mondanak, és amit tesznek."

Helyes. Ne légy hajlandó. Ahogy mondtam, én meg mindegyiket nagyívben ...

Mind.

Elismerve pl. e poszt tárgya a Rebeka 10-es skálán kap tőlem 5 pontot, Ángyán prof., meg egy renitens energiás? államtitkár 4-et, itt sokat gondolkoztam, a többiek osszanak ki maguk között 0-ásokat és 1-eseket (aki az 1 évvel ezelőtti ügynökös témában fityisz fősodrattal szembement, azok az 1-esek, a többi zérós).
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: " az adott befektető tevékenysége szolgálja-e a magyar nemzeti érdeket, vagy sem"

Ezt az elvet le tudnád napi rutinra fordítani? Tegyük fel, hogy valaki üzleti lehetőséget lát Magyarországban. Van egy vödör pénze és hajlandó lenne itthon befektetni. Következő lépés?
@rdos: Nekem a vízpartról az ugrik be, a Hernád és a Sajó toroknál a gárda, a szimpatizáns ismerősök pakolták a homokzsákot.
klassz dolog ez a tahótlanító gomb
@GeoCracker: "Nem árnyalás kérdése, és nem is kívánom árnyalni. "

Ha nem akarod, ne árnyald. Próbálkoztam ugyan de ha a valóság nem érdekel? Szíved joga. Vagy kétbites a monitorod (hercules)?

Tudod vannak egyszeribb forma népek, akik becsületesek és annyit azért látnak, hogy a dolgok rossz irányba mennek. Aztán vannak olyan gazemberek, akik ezt kihasználják, és gyanúsan eccerű magyarázatot találnak ki az egyszerű népeknek. Szerintem ezért kell árnyalni.
@Frauenkirche:

A zsidók nagyon sokáig eleve nem juthattak földhöz, te ostoba picsa, ezért foglalkoztak főleg a "szabad mesterségekkel", leülhetsz, egyes.
@Frauenkirche:
"A zsidók száma a 20. század elejére meghaladta 800 ezer főt, és ebből csak egész jelentéktelen csoport tartozott a értéket előállító rétegekhez, nagyobb részben ügyvédek, újságírók, kereskedők, közvetítők voltak és csak elenyésző számban földművesek."

Ez a mondat mindent elmond Orbán és klikkje világnézetéről, arról, hogy mit gondolnak termelő munkáról, szolgáltatásokról, termelésről, gazdaságról, társadalomról és hazánk történekméről.
setét mint a jó humuszos főd :D ez lenni simlicska pénz talicska ;)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: höhöhö, csatlakoztál a Boli Fabius kedvencekhez, Stefika változatlanul uncsi :D
@Frauenkirche:

"vérében van a kenyéradó föld szeretete!"

Azért te szórakoztatóan hülye vagy:))
AZTAQRVA! :)

SSteffyke, ennyit baszki nem fizethetnek neked, hogy ennyire hülye, szervilis seggarc légy!
Mond, hogy csak humor volt! Léccccci!!!

Már a neve is olyan echte magyarosch...
Mint a tiéd.

"Sok mindent lehet mondani Simicska ellen - sok mindent, amit az ember saját benyomásai alapján lát vagy érez, de bizonyítani nem tud. Csak egyet nem lehet: nem lehet róla azt állítani, hogy hígvérű magyar, aki nem ért a magyar földhöz! Simicskának a vérében van a kenyéradó föld szeretete!"

Te, Simicska szociológusként végzett? Azok mind ilyenek, sőt igazi reneszánsz emberek, mindenhez értenek!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ja, hogy TI már így vagytok, hogy "Kedves Egérke"...
Pennike mit szól hozzá?? :D
Azért tudod...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Éééén?
Próbálok röhögni a háttérben, mielőtt rám úszik a paraszt! :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Én úgy hallottam, hogy Simicska vérében a kenyéradó föld szeretete mellett mindig jelentős mennyiségű alkohol is található.
@Frauenkirche:
Én amúgy ezt tudtam eddig is a gittegyletről:

"Böttcher szerint a kapcsolat nélküli gyermekek azt az álláspontot foglalják el, hogy nekik jogfosztottaknak minden szabad, csak nem szabad, hogy rajtacsípjék őket. Jól példázza ezt a szemléletmódot Simicska azon nézete, hogy amíg a „komcsik” lopnak, addig nekik is joguk van lopni. Továbbá a székház eladása során tanúsított információk elhallgatása, még a Fidesz tagsága előtt is."

Olyan igazi dúsvérű magyar lesz a lölköm...
@rodeo36: nem tudomány van benne, hanem a kommunizmus kísértete.

hadd szarjanak be a félelemtől a burzsoá ellenségek, mint Bástya elvtárs szellemvasútjától.:))
Hogyan is lehet ezen Ősi Magyar Név birtokosa?
Honnan eredhet a neve?
Az eredetileg Simlis név átalakulásából születhetett, hisz annak a jelentése:
"Csalárd vállalkozásban részt vevő, sunyi magatartású személy."
Bakker, mik vannak... a neten találtam.
@Habakuk999:
Bacsó tudhatott valamit! Kortalan lett a filmje, sajnos...
@quendelapo:
Mert gonoszok vagytok! Piktor sem iszik!
A tabletták sokkal jobban ütnek...
simlicskához szeretettel:

Jávor Benedek: túlárazott paksi projektet nyert a Közgép
A Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke elfogadhatatlannak nevezte vasárnapi közleményében, hogy a Közgép a becsült árnál csaknem 50 százalékkal drágább ajánlattal nyert el egy munkát az állami tulajdonú MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-től.

hvg.hu/itthon/20130224_Javor_Benedek_tularazott_paksi_projektet
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Lehülyepicsázom, ő meg "Kedves Egérkézik"! Tudok csajozni, mi? :DDD
A család ősi címerében, középen - a heraldika ősi szabályainak megfelelően - két balfasz ellop mindent, körben pedig majomhorda hullámzik, a felirata szerint pedig "Nem leszünk Gyirmót - lesz még Békamenet!"
Az egész pedig egy Audi Q7 motorháztetőjére van festve...

Szerintem is...

Te, a Göringi elvek, mely szerint te mondod meg, ki a zsidó, meddig érvényesek? Valld be, ez valami anális fixír lehet neked a zsidókkal. A buzibárban nem kellet volna magad mögé engedned a csávót, akinek a pólóján "A Kraz Maga" felírat volt. De az orosz lehetett, csak szólok, összekeversz valamit...
ez meg csak úgy:

Hiányos, rosszul kitöltött, már-már hamisnak mondható jövedelembevallások sora található a parlamenti képviselői vagyonnyilatkozatok között. E dokumentumok mai formájukban inkább a választók megtévesztését, mint az átláthatóságot szolgálják.

hvg.hu/hvgfriss/2013.08/201308_kepviselok_jovedelmi_toplistaja_sok_nulla
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Durván nyomulsz baszki! De van aki ezt komázza... Csak vigyázz, mert ennek himbilimbije lesz!
Bazz, ekkora állat nincs! Illetve, de...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gyüngyösivel nem élek együtt, és birkánk sincs közös. Lesz...om nagy ívben, hogy a magánéletben milyen. Politikai entitásként a nyilatkozatai minősítik. Ahogy Vonát és a többieket is. S ahogy a gárdát is.
Politikai entitásként az saját normarendszerem alapján nullák.
Ettől még Te szeretheted őket. Nem fogom meggátolni.
Elvégre olyan műmagyarkodó fekete ideológiából fonsz magadnak szemellenzőt, amilyen jól esik.
Akár persze nyugodtan felülhetsz a féligazságokon alapuló megvezetéseknek. Elvégre a németeket is sikerült annak idején megvezetni.
Gyöngyösi beszéde egyébként megtalálható szerintem a neten. A kínos, utólagos magyarázkodás is.
A Gárda előfordulás pl.Gyöngyöspatán elég ismert.
Jelenlétük a Hősök-terén szintén.
Az elhíresült vérvádas beszéde a zseni jobbikosnak szintén. Morvai elvtársnő beszédei szintén ismertek.
A jobbik, illetve az általa pártolt gárda viszonya a turul-klub jeleseihez nem titkos.
A Kossuth-teret összehányók pártolása a turul-klub részéről szontén nem.
Az ultrák hallgatólagos pártfogása a Jobbik részéről nem titkos.
Az ultrák TV-gyujtogatása ismert, és a FB-on maguk ismerték el a részvételüket benne.
Tudom, ezek mind féligazságok, meg hasonlók. Egészségedre. A karszalagot a fogaskerekekkel el ne feledd felvenni a lelkedre....
@Frauenkirche: A talmud, az beszélgetések, vitatkozások, érvelések lejegyzett halmaza, abból a legjobb tudomásom szerint a zsidó vallásúaknak semmit sem kell betartani. Annál is inkább nehéz lenne betartani, mert pont a vitatkozó forma miatt, egyszerűen szólva, minden, de annak az ellenkezője is benne van. A harmadik ok, ami miatt a talmudot nem lehet betartani, hogy legjobb tudomásom szerint irdatalan sok könyvből áll.

És ahogy @Dr. Gy. Dr. Fűegér: találóan megjegyezte, ezt a "problémát" a bigott keresztény ejrópa okozta magának. Szóval szerintem nem kéne zsidózni, mert az sehova sem vezet.

Azt is kemény csúsztatásnak tartom, amikor valaki a zsidókat ás a cionistákat összemossa. Piszokul nem azonos halmaz, hagy ne mondjam, pl cionista lehet (és van is, nem is egy) nem zsidó is.
@rdos: "pl cionista lehet (és van is, nem is egy) nem zsidó is."
Éseztígyhogy?
Lenni lehet, de minek?
Persze, ennyi erővel, akkor minden keresztény zsidó(az is), mégiscsak egy kiterjedt alszekta.
Vagy ott vannak a raszták, akik abszolút zsidók, nagyon radikálisok, mégsem cionisták.
@Frauenkirche:
Ejj, ez a fránya jogászos, bölcsészes, latinos műveltség... Neked is a kedvenc könyved a főnököd után a Gőgös Gúnár?
Nem lesz megterhelő az a komplett Sajtóirodának? :D
Osszátok be, nem ám túlterhelitek a kis szürkéket! Mi lenne nélkületek velünk...
Csókolgasson téged a Pozsgay elvtársatok!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Bullshit. Ha hallgattál volna, akkor nem lennél most ilyen ostoba. Tudod te, miket irkálsz ide?!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Dehogyis én sosem tudom. Aki itt igazán, mindig az igazat írja az csak te vagy. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Most gondolj bele! Az egyetlen könyv ami ronggyá van olvasva.:D
@Frauenkirche: Mármint a szőke hajú Rebeka? Vagy a fekete hajú dauerolt Tímeára gondoltál?
Ouch, hát ez ciki volt. Legközelebb nézz utána, akkor már nem az első mondatnál derül ki, hogy hülye vagy.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: persze, de hátha ír rá vmit, amin röhöghetek, sztem a leghálásabb troll.
@rdos: Egyelőre a gyanusan egyszerű képekkel, ellenségképekkel elsősorban a Jobbik szolgál. S mert a csendőrnosztalgia nekik szavazatot hoz nem is érdekeltek a pl. a bűnözés visszaszorításában. S akár a provokáció is hozhat nekik a konyhára.
A recept kipróbálva. A németeknél már bevált annak idején.
De a valóság érdekel. Ezért igyekszem nem féligazságokkal bíbelődni. Ezért nem érdekelnek z ellenségképgyártók, a csendőrnosztalgia vámszedői, az általánositó és előítéletet meglovagoló bájerzsótik, a a Jobbikban megmentő fenomént látó rendpártiak.
Éppen mert nem zöld-fekete a monitor.
Abba nem kötök bele, hogy egybites monitor nem igazán volt. De kb. a jobbik politikai igazságtartalma is olyan. hallottak valakik valamit, amit meg lehet lovagolni.
Most éppen az antiszemitizmus és a cigányság helyzete ilyen.
De ezek azok a "magyarok", akik Texas-ban a mexikóiak ellen, Peruban a brazilok ellen vonulnának csapatostól, ha éppen oda hullajtja őket a gólya.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Tulajdonképp partizánok voltak, meg ellenállók, meg valami Olga Kozmogyenszkaja lehetett a fedőneve - Hofi után szabadon... :)
@GeoCracker: Még mindig epekedve várom az igazi bűnösök szapulását (nem csak a fideszét) a részedről, akik valóban felelősek az ország tönkretételéért. :)

Egyébként én sem akarom neked meggátolni, hogy a az ország valós problémáit ne folyamatosan csak a csehkettőn keresztül nézd.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hála a magasságosnak, én nem haverkodom a vona, zagyva, gyöngyösi félékkel. Veled ellentétben. Így nem tudom megítélni, teljes mélységében micsoda álszent gazemberek. Itt elismerem a tudásodat, és az én mélységes tudatlanságomat. Ez egyszer büszke is vagyok rá.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Gabriel, a szerecsenmosdatás nagymestere. A végén a meghatottságtól sírva fakadok, és telebőgöm a zsepimet.:S
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Nono... kishitű vagy!
Szerintem a komplett Sajtóiroda elvan még a Buci Maci kifestővel is!

Amúgy Neked, mint jogásznak, leeshetett volna már, hogy kollégát tisztelhetsz benne.
A cirkalmas fogalmazása, a "et caetera", mint latinos forma...
Ejj, megtagadni ezt a Berci gyereket, csak mert szervilis kretén, nem szép Tőled! :))
@GeoCracker: Mókás, hogy a csendőrségről sem tudsz semmit, csak a rájuk pakolt évtizedes sztereotíp ökörségeket.:)
@rdos: Az ismerőseiddel kapcsolatban is tartom, amit korábban írtam. Magánemberként szeresd őket, ha akarod.
Politikai entitásként a Jobbikot megvetem. Ahogy megvetem a többi, hasonló kvalitású politikai entitást is.
Nem jöttem nyilas-sortűzzel.
Ahogy valóban kétbites és nem egybites monitort írtál. De kétbites sem volt tudtommal. A digitális videovezérlés tudtommal elég régóta bájtszervezésű.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: feltéve, de meg nem engedve, jut eszembe, a szent doboz remélem jó kezekben van :D
@tucano: Tudod, hogy éppen mikor mi. Nem tudom mennyire megbízható forrás szerint

varanus.blog.hu/2013/02/24/orban_es_kover_megremult_egy_notol#comment-form

1975. november 10-én az ENSZ 72 szavazattal 35 ellenében (32 hiányzással) elfogadta, a 3379-es határozatot, melynek értelmében "A cionizmus a rasszizmus és a faji megkülönböztetés egyik formája". 1991. december 16-án 111:25 arányban (13 hiányzással) visszavonták ezt a határozatot.

A cionizmus és rasszizmus kapcsolatának kérdése a dél-afrikai Durbanban 2001-ben rendezett, közel 160 állam és több mint 1500 civil szervezet részvételével lezajlott nemzetközi rasszizmus tárgyú konferencián (augusztus 31. – szeptember 7.) is felmerült. A konferencia lezárásaként elfogadott nyilatkozat végső szövegébe a cionizmus rasszizmussal való egyértelmű azonosítása – amelyet például Kuba és egyes arab országok szorgalmaztak – ugyan nem került bele, ehelyett a következő szakaszt fogadták el:

"Aggodalmunkat fejezzük ki az idegen megszállás alatt élő palesztin emberek sorsa miatt. Elismerjük a palesztin emberek önrendelkezési jogát, és jogukat saját államuk megalapítására. Elismerjük továbbá a régió valamennyi országának, köztük Izraelnek, a biztonsághoz való jogát, és felhívunk minden államot, hogy a békefolyamat támogatásával segítsék elő annak mielőbbi befejezését." [4]

A konferenciáról az USA delegációja, tiltakozásul az Izraelt ért igen heves bírálatok miatt, kivonult.[5][6]
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ne sírj Királylány! Gondolj a Simlicskák ősi címerére és mindjárt jobb kedvre derülsz! :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mókás, hogy egy telepata magabiztosságával állítod, hogy miről mit tudok.
Hol írtam csendőrségről?
A csendőrnosztalgia haszonélvezetét emlegettem. Ahol pont azokat a sztereotipiákat lovegolja meg Balczó és a Jobbik, amiről ugyan én nem írtam, de amiknek ezek szerint propagandaértű szakértője vagy.
csak szólok, hogy a tematizálás ismét nyert, megint az agyig unt baromságok jönnek, így megy ez ebben a szerencsétlen országban, már évszázadok óta...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hiszek a párbeszéd erejében. @tucano: kollega szerintem jó beszélgető partner.
@GeoCracker: "Egyelőre a gyanusan egyszerű képekkel, ellenségképekkel elsősorban a Jobbik szolgál."

Meg a vitya komenyistázik, meg a maszop fityiszezik, a valaha volt szadesz jobbikozott, ahogy mondtam, nagy különbséget köztük nem látok. Mint kisdedek a homokozóban. :-(
@rdos:

-Rabelében, szabad a Talmud tanulmányozása közben dohányozni?
-Természetesen NEM!!!
-És rabelében, szabad dohányzás közben a Talmudod tanulmányozni?
-Természetesen! A Talmudod mindig lehet, és KELL tanulmányozni!

:D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Szálasira, Horthyra, Antallra gondolsz?
Esetleg tudsz tőlem idézni olyat, amikor Kádárt alanyi jogon magasztaltam?
Az "igazi bűnös" számomra nem az, akire politikai indíttatásból, vagy felelősségmaszatolásból rámutatnak a csonttal.
De tudom, a Don-kanyarba is önkéntesek mentek, akik tüntettek azért, hogy mehessenek, és az egész zsidóság szimpátiatüntetést szervezett szálasinak.
De írtam volt, ki miben hisz, abban üdvözül, és higyj amit akarsz.
@Frauenkirche:
"A Simicska-család ősi fészke Nórád megyei Pásztón található"

Ezt a felvidéki városok feljegyzései is megerősítik. Simicska ősei derék tót nemesek voltak, már Árpád honfoglalása előtt is a Kárpát-medencében éltek. Egyik őse Szvatopluk szűk kiséretéhez tartozott, tagja volt a fehér ló átvételére kiküldött bizottságnak. Az átadás-átvételt követő partin a kumisztól csúnyán lerészegedett és felcsapott honfoglaló magyarnak. A családi feljegyzésekben ugyanis megtalálható, hogy ez csak csel volt a türkök átverésére. Valójában Szvatopluk a Kárpát-medencei földjeinek megőrzésével bízta meg. Arra is felhívta figyelmét, hogy ha a magyaroknak átmenetileg át is engedi a földet a zsidóktól mindenképpen óvakodjék.
A Simicska család generációkon át apáról fiúra örökítette Szvatopluk parancsát és most, hogy eljött a megfelelő pillanat visszaszerezte az ősi jussot. Vagy legalábbis egy részét, de ha adatik még egy ciklus beteljesítik az ősi parancsot.
Teljesen közismert!
Sőt, még annál is visszavonultabban élsz!
Ott a Sajtóiroda mélyén, a pincébe, abban a magányban... de tényleg, olyan elkeserítő...
Enyhe magamutogatásod elfedésére szolgál az itt kitárulkozó, neonáci kis álcád csak... Tudom én!
(Fabius hogy lefog bacni engem, hogy etetem a trollját!)

"Albert Albinus köztiszteletben álló művészettörténész, vonzó külsejű, jó kedélyű férfi, feleségét is, kislányát is szereti, s mégis hiányzik valami az életéből. Olyan fiatal lányokról álmodik, "akikkel sohasem ismerkedett meg; csak elsuhantak mellette, és egy-két napig a veszteség reménytelen érzését hagyták maguk után, amitől a szépség azzá válik, ami: az arany mennyországgal szemben álló távoli, magányos fa; fodrozódó fény egy híd belső ívén, olyan dolog, amit teljesen lehetetlen megragadni". A tizenhat éves Margot Peters is csak homályosan sejti, mire vágyik. A messzi távolban ott dereng előtte az ünnepelt filmszínésznő képe, "ahogy a mozivászon szépeként tündököl, fantasztikus szőrmebundát visel, és egy fantasztikus szálloda portása segíti ki egy fantasztikus autóból, óriási esernyőjét a feje fölött tartva..." De egyelőre csak szegény jegyszedőlány egy berlini moziban. Albinust talán a végzete sodorja éppen ebbe a moziba, hogy megláthassa azt az arcot, "amelynek minden részlete olyan elbűvölő". A Nevetés a sötétben különleges helyet foglal el Nabokov életművében: kifejezetten a regény megfilmesítése járt a fejében, amikor írta (végül is csak 1969-ben készült belőle film Tony Richardson rendezésében), s így talán ez a legolvasmányosabb regénye, de a varázslómester, a virtuóz stiliszta kedvelői a melodramatikus felszín alatt ezúttal is felfedezhetik a nabokovi fortélyokat és a későbbi nagy mű, a Lolita első szívdobbanásait is. A regény 1932-es első, orosz nyelvű kiadásának fordítása Camera obscura címmel már megjelent magyarul (1994-ben)"

Bazz... én meg azt a qrva Windows Server 2011-et olvasgatom.
TUCC ÉLNI!
@quendelapo:
Emlékül eltette a lónak a legnemesebb alkatrészét, amit azóta is többen emlegetnek vele kapcsolatban!
@rdos:
Túlértékeled őket!
A lányom ennél sokkal kreatívabb volt anno a homokozóban! :D
Igaz, esténként aranyat lehetett mosni a kádban utána...
@quendelapo:

:))))))))))))
Baromi pihent vagy.
@GeoCracker: Ma minden ötödik ember a jobbikot támogatja az országban.
Nem azért, mert nácik, hanem azért, mert csak a jobbik válaszol a kérdéseikre és a "kicsinyes" problémáikra.

Lehet róluk nyugodtan nácizva lemondani. Ez az egyszerűbb megoldás.
A bonyolultabb, sziszifuszi munka beleélni magunkat a helyzetükbe és korrekt válaszokat adni kérdéseikre.

Ugyanezek az emberek tíz éve még szocik voltak. Meggondolandó, hogy a szociknak volt-e korábban ennyi náci szimpatizánsa vagy a szocik tehetetlensége és nemtörődömsége sodorta őket kétségbeesésükben a jobbik kitárt karjaiba.

Senki nem mondja, hogy a listázást és a náci allűröket látva mosolyogva kell csóválni a fejünket.
De a hátrányos helyzetű vidéket nemes egyszerűséggel lenácizva cserbenhagyni vétek és pazarlás.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Szerintem is... :)))

"Kohn elhatározza, hogy túlad a család egy régi gyűrűjén. Inasával elküldi Grünnek, az ékszerésznek. Nem is olyan sokára csörög a telefon Kohn házában.
- Szervusz Kohn! Szép ez a gyűrű, adok érte 40 ezer forintot.
- Nem megy kedves Grün, én ezért a gyűrűért 50 ezret szeretnék kapni.
- 45?
- 50.
- 47?
- Mondom: 50.
- Esetleg 48?
- Nem érted, hogy 50 ezer alatt nem adom?
- Ugyan Kohn! Add oda 49 ezerért!
- 50 ezernél egy fillérel sem kevesebb!
- Akkor visszaküldöm - így Grün.
Lecsapják a telefont. Valamivel később csengetnek Kohnnál. Grün inasa jön, hoz egy apró csomagot és egy kísérő levelet. Kohn elveszi a kísérő levelet, ezt olvassa benne:
"Kedves Kohn! Ha meggondoltad magad és mégis eladod nekem a gyűrűt, adok 49.500-at, te pedig ne bontsd fel a csomagot, hanem küldd vissza!"
Kohnt majd szétveti a méreg, összetépi a levelet, kikapja az inas kezéből a kis csomagot, de legnagyobb meglepetésére a gyűrű helyett csak egy újabb levelet talál benne:
"Na jó, legyen 50 ezer."

"Egy fiatalember felkereste a rabbiját és tanácsot kért tőle. Nem tudta ugyanis elhatározni, hogy megnősüljön-e, vagy sem.
- Az apja előkelő és képzett ember.
- Nősülj meg!
- De a lány csunya, mint a varangy!
- Akkor ne nősülj meg!
- Viszont tízmillió forintot hoz magával hozományba.
- Nősülj meg!
- Sántít is!
- Akkor ne nősülj meg!
- Az apja be akar venni üzlettársnak.
- Akkor nősülj meg!
- De a lánya púpos.
- Akkor ne nősülj meg!
- Tulajdonképpen mit tanácsol?
- Úgy gondolom - felelt a rabbi hosszas gondolkodás után -, hogy ki kellene keresztelkedned.
- No de miért, rabbi?
- Mert akkor egy pap idegeit tennéd tönkre, nem az enyémet!"
@GeoCracker:

Nem indulat volt, jogos vehemencia:)
@Mariann19:
Semmi pátosz, semmi túlcsordulás!
Itt rágom a gittet, hogy az esten nyilazattyába fogalmazzam meg azt, amit gondolok róla.
Kösz, megtetted.
Nincs hozzáfűzni valóm, egyet értek veled!

A magam részéről lájk Rebekának, plusz lájk Tímeának is!!
Nem ikrek? Szabó mindkettő.
Lehet kezdeni liberálbolsevistázni amarról, csak kérdezzék meg, érdekel-e?
@rdos: Valahol már írtam, hogy soha egyik pártnak sem voltam tagja, és ma sem vagyok.
A Jobbikról és az általa támogatott turul-klubról alkotott véleményem nem jelenti azt, hogy a többieket a menyben látom glóriával.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
:-)

Ismertem és nekem is tetszik. Aranyos.

Pont ez a talmud lényege. Tanulmányozni kell, pont, akár az ilyen vicces dolgok miatt is. Csiszolja az elmét. De nem kell betartani, mert ez vita gyűjtemény.
"SOSE VOLT HŐSTETT NŐN BOSSZÚT ÁLLNI,
ÚGYSZINTÉN ILY GYŐZELMET DICSÉRNI SE SZOKTAK"
(Vergilius - Aeneas)
@Frauenkirche: a ráhel is ősi magyar név,csak a geci zsidók lenyúlták..
@rdos:
Még Hercules monitoron, egy 4 MHz-es XT gépen kezdtem anno programozni... Clipper.
A szakdolimat már egy "komoly" 24 MHz-es gépen írtam! :D
Mit nyálaztam egy 16 színű EGA monitor után!
@Frauenkirche:
A kvalitásaid alapján tehetnél jót is, akárcsak a szarláda főnököd a kétharmadával.
Tehetnétek, de nem teszitek, csak beszéltek oltári baromságokat.
Nem vagy te hülye, élvezed hogyan húzod fel itt meg máshol is a közönséget, de asszem átlátok rajtad. Na nem-nem, nem vagyok én ilyen okos, dehogy.
Pusztán egy megfigyelést közöltem.

Nyomhatnád a jó ügy érdekében is, de te betagozódtál a pöcegödörbe, szóval ha fordul a szél már ne próbálkozz, emlékezni fogunk rád.
Ócska utolsó pitiáner beszari bana.
Persze akár le is lövethették volna.
Dávid is legyőzte Góliátot! Ami késik, nem múlik.
@Habakuk999:
Nagy tisztelettel szeretném kérdezni.
- Hol írtam, hogy az olyan kérdésekre, mint például a létbizonytalanság, a recesszió, a vagyonbiztonság nem kell választ adni?
- Hol írtam, hogy mindazokról, akiket a csendőrnosztalgiát erősítve jelenleg megvezetnek le kell mondani? (a megvezetés pont olyan, mint anno a németeknél. a valós problémára adott válaszok egyfajta színes sztaniolt jelentenek a politikai nézetek beetetésére)
- Hol írtam, hogy mindenki, akit sikerül megvezetni zsigeri náci?

A "minden ötödik ember a Jobbikot támogatja" önmagában is retorikai fogás. Az emberek a lét-és vagyonbiztonság iránti igényük kielégítést támogatják.
Ugyanakkor a látens xenofóbia létező valóság volt már a '80-as években is. S nem 20, hanem legalább 60%-a érintett a lakosságnak.
De amikor az utóbbira alapozva politikai haszonszerzésből kihasználják az előbbit, akkor az gusztustalan és hányingerkeltő.
Ez nem azokat az embereket minősíti elsősorban, akiket sikerül megvezetni, kihasználni, hanem a megvezetőket.
@GeoCracker: "A Jobbikról és az általa támogatott turul-klubról alkotott véleményem nem jelenti azt, hogy a többieket a menyben látom glóriával. "

:-)

Üdvözöllek a Politikai árvaházban.

www.facebook.com/pages/Politikai-%C3%81rvah%C3%A1z/173249789422010

Belépnék én is, ha lenne arckönyv-em.
Faszkivan ezzel a hülye programmal!

bana=banda
@GeoCracker: Nem muszáj ennyire visszamenned, hiszen többször is az elmúlt 22 évről írtam.

Elég ha azokra fókuszálsz, akik mondjuk most a maszop, dk és az e14 körül nyüzsögnek. :) A fidesz bűneit úgyis naponta elemzed, így az nem okoz hiányérzetet. :)
lőném

fhhhh', harapok valamit (dijéta bazzegh' 180gramm CH)

www.youtube.com/watch?v=vdcxl_oZMuw
Hogy a tökömbe lett ebből megint jobbikozás?!:))
Szolgálati közlemény:
Továbbítottam minden olyan kolléga nevét Szívnek, akik a kérdésemre regisztrációjukkal állást foglaltak a mielőbbi újracsatlakozása (s)óhajának tárgyában.
Sajnos nem kaptam felhatalmazást rá, hogy közöljem a válaszát.
Annyit tudok elmondani, hogy nem erősítette meg, de nem is cáfolta a valamikori visszatérését.
(ezt papír nélkül is tudom, jelentkezhetnének civil szervezetek, vállalok szóvivői státuszt).
CÖF hátrányban.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Azokat szidod eleget :-)
A tényszerűséggel még vannak olykor bajok, de az biztos a libbenő szemellenzőidtől lehet :-)
@Knósszosz: Szia! Őszintén öörülök, hogy nem maradok egyedül a véleményemmel Szabó Rebeka ügyben. Nekem annyira tiszta és világos a kép a fellépését elismerve, hogy semmilyen mellébeszélést nem tudok elfogadni.
Sok szó esik a megélhetési politikusokról mindkét oldalon, akik a langyos vízben ellavíroznak, veszélytelen vizeken emelik csak fel a hangjukat, cinikusan elvannak a langymeleg akolban.
Amikor hsz-met megírtam, azért tettem, hogy kifejezzem az elismerésemet egy olyan parlamenti képviselő előtt, aki képes fellépni az emberek érdekében, mert tudja, hogy azért van ott, ahová megválasztották.
Az ilyen embereknek biztatást kell adni az elismerésünk kifejezésével.
Tegnapi tetteddel Téged is oda állítalak Rebeka mellé, örülök, hogy megszervezted.
Örülök, hogy ezt egy blog megírta, nekem is feltűnt, így nem sikkad el annyira.

Az, hogy a fidesz ennyire le akarja állítani Szabót, az egyrészt napnál fényesebb bizonyíték, hogy Szabó érzékeny területre tapintott, hogy van mit titkolniuk, és hogy Szabótól tartanak.

Másképp fogalmazva: az, hogy ennyire utálja és tart Szabótól a Fidesz, az még tovább növeli Szabó respektjét. emelem kapalom.

Már eddig is feltűnt amúgy, hogy ez nő komolyan dolgozik, lemegy vidékre, egyeztet a gazdákkal, földet foglal, stb. Ez még a pártjában is ritkaság volt, az egész palettán meg pláne. Valahogy így kéne minden politikusnak, mert a tévében beszélő fejek már kurva uncsik, de rohadtul nem érnek el semmit.

Remélem bent lesz a következő parlamentben is. És üti majd tovább az élősködő-rabló földbárókat.
@Frauenkirche:
Szűz???
Öööööö... melyik lukon aranyom?
Mert fogadásokat kötnénk és hát nem mindegy! :)
@GeoCracker: Lehet hogy igazad van, erről inkább kérdezd @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: -t. Nekem úgy rémlik, hogy a Hercules video kártyám 4 kbyte méretű volt, de ahogy most számolom inkább 40 kbyte-nak kellett annak lennie, ha biten tárolt grafikus üzemmódban. Karakteresben elég lehetett a 2 kbyte. Sajnos annyira nem értem a témát.
@rdos: egyben köszönöm:)

A cionizmus azért is visz messzire, mert ugye pl. Herzl Tivadarnak semmi köze a palesztinokhoz. A Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvének meg semmi köze a cionizmushoz, igazi balszerencse volt, hogy egy márkanév alatt futnak(tudom hogy nem erről írtál, sőt!, csak említem). Érdekes módon régebben az arabok is inkább kolonializmust emlegettek, az menőbb volt az 50-70-es években.
Szerintem egyébként, ha a gyakorlati példákat nézzük, akkor minden nép, abban a pillanatban, ahogy saját magára épülő politikai utat kezd építeni, akkor valahogy a barmok kerülnek elő. Ha akarunk, akkor ebbe a sorba illenek a militáns cionisták. De ha a magyar radikálisok kerülnének cselekvőközelbe, akkor azonnal elkezdenék kihúzni az aranyfogakat. Eddig bármelyik nép gyönyörű elveken alapuló saját útja, rögtön borzasztó dolgokat eredményezett, amint valaki meg akarta valósítani ezeket.
Egyébként az nagyon érdekes szerintem, hogy Izrael nagy barátja a hetvenes években nem is igazán az USA volt, hanem a fegyverembargó miatt a Dél-Afrikai Közt. Annyira jól elvoltak, közös atomprogram, egykaptafára készült fegyverek, stb. Értem én a túlélés miatt bármire hajlandók voltak (naná, majd nem), de akkor is furcsa csapat voltak együtt. Viszont mára azért jelentősen megváltozott a helyzet. A cionizmus teljesen kiüresedett és értelmetlenné vált, tulajdonképpen már csak mondják rájuk, mint mi a románokra, hogy birkabaszók, egyszerű szitokszó lett, meg töltelékszöveg pártpolitikai szórólapokon.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Még ha csak AZ lenne ratyi!
SSteffyke is az, a kólásdobozzal azért kell vazelin... Pfúúúj!

Jut eszembe, amikor az APEH kétszer csenget...

"A spórolós hívő zsidó családhoz beállít az APEH ellenőr és megkérdezi:
- Hát aztán mit csinálnak a morzsával, amit az asztalról lesöpörnek?
Erre a zsidó:
- Összegyűjtjük, kosárban felküldjük Pestre, és minden évben visszaküldenek egy egész kenyeret.
- Na, és az elégett gyertya faggyújával mit csinálnak?
- Összegyűjtjük azt is, és azt is felküldjük, aztán egy év múlva visszaküldenek egy egész gyertyát.
- Na jól van, de mit csinálnak a körülmetélésnél visszamaradt darabokkal?
Erre a zsidó:
- Azt is felküldjük Pestre és évente visszaküldenek egy ekkora faszt, mint maga!"
@Frauenkirche: szerintem kicsit hosszú a nyelve (gondolom neked bejön), meg igazán megborotválkozhatna, ha fényképezik. Mellette a kiscsávó az ki?
@KÁTÉó53éúétr6: És a tévécsatornák meg a közrádiók nap mint nap a Fideszt fényezik, és a köznép javának nincs internetje, a fiatalok,akiknek meg van, vagy nem érnek rá tájékozódni, vagy csak a bulvár érdekli őket.
O.Viktor bűnözővel, bűnszervezet (mafia) arcával/fejével értek egyet !

nagyon nagy gazdasági csodát látunk !!! nagy csodának vagyunk tanui !

mindennap egy ajándék !

ezer éve ijjen alkalmatlan+gerinctelen (=hitvány) mafiakormánya az országnak nem volt !
ennyi adót(közpénzt) arányaiban még sose nyúltak le sehol a világon !

és létezik az ország ! működik a gazdaság!!!
köszönnyük feketegazdaság !!!

jajrá mogyorók! jajrá fasiszták!
ez volt nekem is a legmeglepőbb, hogy az ő helye ugyan miért volt olyan fontos, hogy azonnal újraosztani kellett?!?!!?

Nem nagyon van a félelmen kívül más magyarázat rá...
"Egérgém"

Egér, nem is mondtad, hogy repülni is tucc... :o))
@Frauenkirche:
No, nem véletlen volt a fél SA és SS buzi! :))
Nálatok ez a menő?
A Kék Osztriga bár dallama ha felcsendül, azért a kis zabszem egyből kicsúszik!
Nem szégyen ez, nyugi, csak hát... (Most röhögünk a hátad mögött, mert hát ekkora Ratyi NépNemzetiessch Buzit a Sajtóirodán...)
@GeoCracker: Ne vedd a lelkedre. Nem piszkállak.
Az tény, hogy nem tanulunk a történelemből, ahelyett, hogy bebizonyítanánk a megtévesztetteknek a jobbik tanításának hülyeségeit, csak végletekig elmérgesítjük a roppant egyszerű "te hülye náci vagy" felkiáltással a helyzetet.

Nézd meg a ma estét, ismét Angyal győzött, zsidótok és nyilasoztok ezerrel.
Ahelyett, hogy például kiveséznétek a délelőtti jobbikos linkjét, amiben nincs zsidó, van viszont államosított közmű, a mi multink jó multi ésígytovább.

Nem, már a Dunába lövetésnél tartotok.
Ismét Angyal győzött, mert bemutatta, a másik oldal is csak gyűlölködésre képes.

Gratulálok!

(Nem Neked személyesen, tisztellek Téged és az írásaidat.)
@Frauenkirche:
Ezek a freudi elszólások! :)
Egérgém...
Megevett!
Reggelire?
Kevés vagy nyuszifül!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ugy latom a melegeket nem toleraljatok mar... holnap kik jonnek?
@Vitéz László: Ezen én is csodálkozom,hogy még működik ez az ország.
Az egész kommenteddel egyet tudok érteni.
@tucano:

VC é um malandrinho quem vá dizer a pura verdade seja que seja o relâmpago que câe

kkkkkkkkkkkkkkk

os cães jamáis se deixasse ser fudidos eles são os amigos verdadeiros do homem e meu tambêm

kkkkkkkkk

onde estas nestes dìas quando coisas tremendas ocurrem
@Frauenkirche:
Na'bazz! A szokásos "mindig más a hibás" szisztéma.
Volt már valamikor ebben a retkes életben, hogy te valamiért vállaltál felelősséget?
Csak mert nálatok nem divat... Piktor ebben élet jár!
@Csaknézek...:

Fledermaus

azaz

D' En 'e Vér

brühühühühü

sőt kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Turbó gombod nem volt az XT-n? Mert akkor 2x olyan gyorsan ment.

Konfigom. 640 kbyte RAM, 360 kbyte floppy, ST-225-ös vinyó MFM-es 20 Mbyte tárkapacitással, amit felturbóztam 2x20 Mbyte-ra, később 8087-es koproci bővítéssel éltem, a végén 256 szürkeárnyalatos VGA-ra cseréltem a Herculest. XT buszos VGA kártyát nehéz volt szerezni. 1995-ig kitartottam az XT-m mellett, de még ma is megvan valahol a lomok között. Kegyeletből őrzöm. Nagyon robusztus technika volt.
@rodeo36: estou a Malta agora, vou pra Paris hoje da madrugada, depois pra terra hungara e de lá pra Sao Tomé:)
E proximo mes finalmente posso voltar pra Pernambuco.

És hajnalra kérek szépen zenéket:D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Olyannal ne humorizálj, akinek nincs. Még komolyan vesz:))
@Frauenkirche:

das ist rechtseite oder linkseite

brühühühühü

wo ist Isolda davon
Miért kéne egy olyan nőtől megrémülni, aki a szénát is lapátolja?
Ez a Fabius már megint ostobaságokat állít.
@Frauenkirche:

Én nem irigykedek, hanem ez ratyi. Meg törpe, nagyobb nála a kutya, nem tűnt fel? :D
@Orica Középföldi:
Tudom, igazad van... Beszéljünk róla??? :)
(Ez a kretén úgysem érti!!!)
@9mmPara:

jééééééééééééééééééé? neked is ez a kérdésed hozzá?

minő bölcsek köve ez a 16 soros pártprogram

brühühühühü

csak a háziszárnyas meg ne tuggya
@sárkányfő:
A gazdák egy ilyen adottságú nőt csak kiröhögni tudnak.
Olyan dolgokba akar beleszólni, amihez egyáltalán nem ért. Kinek jó ez?
@rdos:
DE! Azért ment 4 MHz-en! :D
Az 5.25" HDD!
Az igen!
Egyszer a még működő rajkai vámon leállítottam egy gépet, amiben "lendületből ment a HDD"... A víz levert, amikor nem akart elindulni. Szerencsére a másik gépen megvolt.
@Frauenkirche: Te Stefi, nem fogsz kikapni a főnöktől, hogy a germán vérvonalat isteníted a türk helyett?
ha nem vetted volna észre, keleti szelek járnak, a germánokkal hadban állunk.
Te péntekenként tényleg csak a félig kiivott pohárra koncentrálsz?

Féltelek picit.
@tucano: "Viszont mára azért jelentősen megváltozott a helyzet"

Lehet hogy igazad van, szerintem ebben a ma Izraelben élő palesztinok nem biztos hogy egyetértenének Veled.

Meg kell mondjam, nem vagyok a téma szakértője, a talmudnak is csak azért jártam utána, mert egy agyhalott ismerősöm (igen, ilyen is van), állandóan ezzel jött. Ahogy én tudom, Gázában, meg tán Ciszjordániában annyira nem is jó palesztinnak lenni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Mielőtt sértődés lesz, "ratyi" alatt nem homoszexuális férfit értek, mint pl Nagy Frigyes, hanem egy olyan kis ratyit, mint ez. :DDD
@merre:
Én nem látok röhögő gazdákat. Én beszari fideszeseket látok, akik minden eszközzel titkolni akarják a földpanamáikat.
@rodeo36:
Ne kavard össze! DÖG VAGY!
Hagyományőrző sváb létére, mindössze németül nem beszél! :))
Hiteles!
@Habakuk999:
"Aszondod" még elviszik a végén??? :)) Hová?
Igény az lenne rá, de kivel akarnánk kitolni?
@rdos: persze, de ehhez semmi köze a cionizmusnak, balszerencséjükre pont ütközőzónába születtek. Nem politikai/vallási kérdés, hanem hadászati.
@tucano: Boccs, most látom rossz forrást linkeltem. Wikipediából idéztem.

hu.wikipedia.org/wiki/Cionizmus
@Habakuk999:

a "tréfa" az ebben, hogy korukból és felmenőikből adódóan halvány lila fogalmuk sem lehet mi is az a kommunizmus...ami a KGST-ben és a SZU-ban megvalósúlt az valami perverz rendszer volt, ugyanúgy mint mikor a házasságban a "férj"-nek nincsen fasza, a "feleségnek" meg nincsen tejtermelő egysége de szaporodni akarnak

az állam központi szerepét leginkább az Ókori Egyiptomban és a Mózes kori Zsidó államban lehet fellelni bele is van gravírozva holmi kövekbe az elsőé a másodikat szétbaszta az írója mert nem jött be...sátorból nem lehet palotát csinálni és futtában nem lehet szántani és aratni de még vetni sem

brühühühühühühü

ezek a kitől is tanúlták azt amit röfögnek?

persze azt sem tuggyák mi a kapitalizmus

és fogalmuk sincs arról mi az hogy jobboldaliság meg baloldaliság mert körbe körbe forognak mint a szédűlt dervisek
@Mariann19:
A PM szimpatikus számomra, főként „tökös csajokkal” a soraikban.
Lehet engem fikázni, hogy te barom, ugyammá…
De nem nagyon érdekelnek az ilyesfajta sajnálkozó megjegyzések, mert azt vallom, hogy ebben a hatalmas politikai emésztőgödörben igen is vannak olyan személyiségek, akikben lehet bízni.
Rebekáék bizonyságot tettek róla, hogy valóban lehet ilyeneket találni.

Schifferrel is tarthattak volna, csak hát a szaglásuk kitűnő. A szar igen is büdös és azt látom, hogy nem lesznek a szaga iránt rezisztensek.
A magam részéről drukkolok nekik, tudom, hogy egyedül nem lesznek képesek világmegváltó terveket véghez vinni, de ha vannak olyan emberek ebben a politikai szennyvízderítőben akik képesek az eredeti elképzeléseik/terveik mellett kiállni, azokat mindenképpen támogatni kell.
Nem kellene a józanabbnak nevezett gondolkodóknak sem fanyalogni, hanem mögéjük kéne állni, háthamántéllegvanolyan, aki úgy gondolja, hogy igen, lehet tenni valamit őszintén, nem csak anyagi előnyökért. Ez annyira lehetetlen feltételezés?

Nekem elég azokból a mosladék seggnyalókból, akik a cáratyuska évértékelőjére összejöttek.
Agyhalál. Ha nem láttad volna akkor linkelem, de csak óvatosan, igen veszélyes:
www.noltv.hu/video/4863.html
02:30-nál füstölt le a biztosíték és kezdtem el magamba fordulni.
Azt a vén ócska múmiát a Moszkva tértől felrúgdosnám Csillebércig az emelkedőn, aztán lehajítanám a Cinege utcáig és az imádata tárgyának a háza előtt rúgnám bele a csatornába, hadd bugyborékoljon a kedvence szarjában!

Bocs Mariann, ha köztünk marad akkor is ezt tenném, ha sokan nem helyeselnék.-:)
Elég már ebből a szarházi kurzusból, egyszer s mindenkorra!
Szabó Rebekának a mandátumát kéne visszaadnia.
Ne csodálkozzon az ilyen mandátum-bitorló...

Én a fentiek szellemében az összes PM-estől elvenném a bizottsági helyüket...
Esetleg az a félkegyelmű, ki összevarta a felesége száját: tudna tanácsot adni? hogyan lehetne zárolni az évértékelő törpe ajacskáit?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Te Boli, a ratyi az ki a picsa?
Basszus, nekem nagyon hiányos a szókincsem, már egy hete akarom kérdezni.
@merre:

jaaaaaaa a dunyhát meg vasvellával szellőzteti

benne a nagymamával

brühühühü
@tucano: " Nem politikai/vallási kérdés, hanem hadászati."

Igen, biztosan nagyon vigasztalja őket, hogy nem személyes ügy. Pusztán csak egy hadászati.

Bocsi, az erőszak minden formáját elvetem.
@Frauenkirche:
Hagyd a francba, nem megy ez neked! Még a végén megint leratyiznak téged!
A csajt hagyd békén, nem minden nő bukik rád!
A dologban az a szép, hogy az LMP-ért lukas kétfillérest nem adnék, de a Szabó Rebeka többet tett eddig, mint amit a Jobbik összes vonulgatós, kiabálós rendezvényével összesen.
És elég gáz, hogy az X+1-ik Szabó Rebeka földmutyi tiltakozás után ébredek fel ők, a magyar termőföld önjelölt védői ... azóta is hülyére tiltakozták magukat az ügyben. :D
@Frauenkirche: ez egy amerikai színésznő aki álarcosbálba megy...semmi nordikus nincs benne a Kohn und Grűn jelmezkölcsönzőben bérelte 24 órára mint hamupipőke csak a topánkáját nem mutíttya mert 46 -os lába van

brühühühühühü
@tucano: Ja, és természetesen a palesztinok erőszakoskodását is elvetem. Az erőszak semmit sem old meg.
@rodeo36:

""feleségnek" meg nincsen tejtermelő egysége de szaporodni akarnak"

Te nagyon hülye:)))))))))))))))))))
Megfulladok a röhögéstől.
@komplikato: jah. jokat lehet beszelgetni a blogpostokban, meg hozongeni a forumokban... :-)
@Habakuk999:
Bakker, csak a baj van veled... Komolyan.
Szerinted ez a Stefi nevű álca nőt takar?
Ezzel a stílussal?
Na, ha most kicsit még kapirgáljuk a jogász ettárs felszínét, akkor...
Te, mint pasi kiadnád maga itt a blogon nőnek?
Persze, ha lenne egy kis "langyos" vonulat... Nincs ezzel gond, mindenki éljen, ahogy akar, csak ne legyen harcos antiratyi, aki maga is ennyire ratyi.
@BélaBácsiTudja: A mandátumát annak a kétszáz-akárhány tetűnek kellene visszaadnia, akik 30 millió forintot tettek zsebre azért, hogy arra szavazzanak, hohy a MAGYAR földet elvegyék a magyar gazdáktól, és szétosszák ORBÁN VIKTOR és seggnyalói között.

Ezek a Fidesz országgyűlési képviselői. Aláírták a papírt, amivel gyakorlatilag hazaárulást követtek el. Behódoltak, és szájbasz@rják a népüket.

Pont mint a kommunisták kicsit régebben.
@gnme:

kibaszott m katzenjämmer-t fog csinálni lehet hogy lábizzadást is

12.5 fokos az erősített vagy likőrbor kontyalávaló meg hogy ne emlékezzen a csaj másnap kikkel és hogyan volt

brühühühühü
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

de szegény német juhász??? azzal mi lesz? az is buzi?

brühühühühü

ittenség má' esse tudható
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: B+ Boli, én eccerű ember vagyok, nem értem a bonyolult magyarázatokat, a Hökösek listáján is voltak ratyik, én azt hittem ők cigányok. nem azok?
@Habakuk999:

"ratyi" az az a melléktermék amit te szoktál 2 lityi veres meg 6 üveg ászok és pacalperkelt kolompérral beburkolva és utána kiteszed felűl?

de legalábbis nagyon has on LÓ

brühühühü
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "stefi" egy baloldali kisnyugdijas (ferfi), aki nagyon-bagony humorosnak tartja magat. a vicc, hogy a sajat fajtajat idegesiti halalra. :-) nem baj. legalabb gyorsabban fogynak.
@rodeo36: Rodeo, az a rettentő kínos az egészben, hogy így van, ahogy írod.
Halvány lila gőzük sincs semmiről.

Itt állnak 18% támogatással és nincs három írni olvasni tudó ember közöttük.

nem véletlen, hogy keresik a holdudvart, keresik az intelligenciát.

Ott bukják a dolgot, hogy intelligens ember, cég, értelmiségi nem fog szóba állni velük a náci elhajlásaik miatt.
@Habakuk999:

So-so, Boli meglehetősen homályos volt:)))
@rodeo36:

-> meg hogy ne emlékezzen a csaj másnap kikkel és hogyan volt

:-)
@rdos: persze, ettől még szopó nekik, sőt...
@Tamás András György: Megköszönném, ha megmondanád, hogy szerinted miben tévedek. Véleményed, tudásod tényleg érdekel. Nem szégyen, ha valamiben tévedek. Az a szégyen, ha nem érdekel a valóság. Szerintem.
@rodeo36: pacaltperkelt malinovkával serrel, az a ratyi?

Akkor ritka gusztustalan szőrös állat lehet, azt tudom, milyen.:(((
Nem zsandark, hanem zsándárk. A zsan az a Jean, a zsán pedig a Jeanne.
@rodeo36:
Ezeknél? Ki tudja, szegény kuty... Vaáááá, hagyd abba! :)

@Habakuk999:
Jóvanna, azt hittem nagyfijjú vagy már! :))

@Tamás András György:
AZ már egy másik történet!
"holnap kik jonnek?" :))
@Habakuk999:

nem....dehogy...előszőr meg kő ennyi utána kidobnyi a kis pofazacskódon át a...zucc ÁÁÁÁÁÁ Ra

brühühühü

ami a talajon marad az a ratyi
@tucano: Hát nem csak nekik. Nem hiszem, hogy Izrael zsidó lakossága örömmel él szögesdrótok közelében. Abszurd helyzet. Meg kell oldani. Békésen. Mindegyik érintett félnek ez az elemi érdeke.
@Habakuk999: Abban igazad van, hogy a felmutatott alternatíva lenne a jobb. Ezért ugatom itt is, hogy egy pozitív kampányra vágyok. Arra, hogy valami mellett és ne ellene lehessen voksolni.
Amúgy éppenhogy nem jutottam el odáig, amit említesz, és az olvtársak vissza is vonultak a kérésre, hogy idézzék ide, amikor ilyeneket emlegettem.
Angyal egyébként a "szokásos" kommunikációt folytatja. Ír valamit. A válaszba elkezd belelátni olyat, ami egyenes úton vezet jobbikozáshoz. S amikor elkezdik neki elmesélni, hogy rajta kívül másnem igazán tart ott, akkor rátólja a zsidózást a forumra. Mintegy vita gyanánt. Elvive mindent az eredeti őket érintő kérdésről (jelen esetben a megvezetésről).
@balambher:

ahogy a Zúr mongya:

Zsan vigye ki a bilit

brühühühühü
@rodeo36:
Szép nyelv ez, csak nekem sok a zsé betű benne... :D

@tucano:
Hát, ha választani kellene, nem kérdés, hogy csakis a NŐT! :)

@Tamás András György:
Az még hagyján, de saját blogot (stefania.blog.hu) is visz, az alapján, viszont nincs igazad. :((
Először mi is arra gondoltunk, de beláttuk, ekkora állat mégis csak létezik. A mammutok meg kihaltak... Basszus...
@rdos:

van egy harmadik "fél" amely attól fél, sőt retteg, hogy esetleg béke lsz...messze tengeren vagyis a Nagy Pocsoly túloldalán...ők akik göndörítik a....dron-okat

brühüühhühü
@rodeo36: A fürdőkádban nem ratyi? Én ott láttam egy üveg málnapályinka x sör és pacal jóízű elfogyasztását követően.
Szabó Rebeka politikailag szürke, jelentéktelen, erélytelen képviselő. Bekerült a Parlamentbe a (sötét)zöld protest hullámmal, maradandót nem alkotott, és egyéniben sem hiszem, hogy fog alkotni. Nem vitatom, hogy okos, hogy szép-e az izlés dolga, de hogy a következő ciklusban már emlékezni sem fogunk politikusi ténykedésére, az biztos. Nem hiszem, hogy Kövér László, vagy Orbán Viktor ingerküszöbét megütné, pláne hogy aggódnának miatta.
@rdos: persze, ez nem is kérdés.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

ez ugyanolyan tréfás mint a Castellano: a "h" néma de kiírják, ugyanakkor kétféle "h"-t ejtenek az egyiket

"j" (hóta) a másikat "g" (héé) nek kell betűzni hát még mikor kiejtik

Gerardo és Jezús azaz Herárdó és Jó Hézus a jégen

brühühühü

Zsan!!! hozza be a konyakomat
@GeoCracker: Az lehet de most arról beszélgettünk, hogy te kit tartasz itt az első számú közellenségnek, miközben a valódiakról mélyen hallgatsz. :)
A köcsög, az identitásilag kötve van bizonyos korátokhoz. Kényszerítve van saját indentitásától. Akkor is, ha Orbánnak, vagy Kövérnek hívják. Erre a tényre világít rá, ha érkezik a képbe egy nem-köcsög, normális ember. Akkor is, ha nő az illető.
Sosem szabad hinni olyan embernek, aki magáról akarja megmondani, ki is ő, mit képvisel. Normális esetben ezt mások látják, mondják meg bárkiről.
@Habakuk999: "Ott bukják a dolgot, hogy intelligens ember, cég, értelmiségi nem fog szóba állni velük a náci elhajlásaik miatt."

Ez sem fedi a valóságot. :)
@rodeo36:

"...Életem nehéz szakaszain segitett át a költészete és a zenéje is..."

www.youtube.com/watch?v=EjHUfpWU850
@tucano:
Bazzzz... tudtok élni... :D
Rodeo papa is ott meresztgette a meresztgetni valót?
DÖGÖK!
Irigykedek... :D
@Habakuk999:
Értelmes nem is, de az agyhalott, náci beütéses igen. Persze azt meg mindenki más, jó érzésű ember kerüli, mint a büdös halat!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

ebben nincs egyetlen "zsé" betű sem de csodálatos Luis Vaz de Camões

Amor é fogo que arde sem se ver,
é ferida que dói, e não se sente;
é um contentamento descontente,
é dor que desatina sem doer.

É um não querer mais que bem querer;
é um andar solitário entre a gente;
é nunca contentar-se de contente;
é um cuidar que ganha em se perder.

É querer estar preso por vontade;
é servir a quem vence, o vencedor;
é ter com quem nos mata, lealdade.

Mas como causar pode seu favor
nos corações humanos amizade,
se tão contrário a si é o mesmo Amor?

br'h'h'h'h'
Kedves @rodeo36: !

Meg is válaszoltad helyettem @tucano: korábbi kérdését, ki a cionista, aki nem zsidó. Igen, usácska külpolitikája. És ebben az a vicces, hogy az izraeli és palesztin békés polgári lakosságot veszélyezteti ez a cionista politika. Nagyon sajnálom. :-( Egy valami vigasztal. Nem tehetek róla. Nem tehetünk róla.

Egy valamiben bízok. Az usácska civiljeiben. Szóval az, hogy a patriót akt, vagy annak valamelyik kiegészítése alapján amerikai állampolgár is célja lehet dron támadásnak, ez oké? Ha ez nem veri ki az ami civileknél a biztosítékot, akkor nem tudom mi?
@zobod:

Don Vittorio ingerküszöbe az mi?
Azt eszik-e vagy isszák? Esetleg a kettő együtt, megfejelve egy katlik szümposzionnal?
Az én ingerküszöböm mostan a kirántott káráj, az gyön be mingyá sült krumplival.

A cár mit burkol ily kései órán?
Titkosította tek, mer államtitok-tek?
Teljesen hülye, népszerűsíthetné magát ilyen mitzabálunk családilag a hétvégin píár izékkel, de ehez is segg.
Talán sejti, hogy inkább okádás lenne belőle, mint étvágy a polgárai körében.

És te mit szedsz?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mesélj :-)
Nem arról beszélgettünk. Csak Te próbálsz terelni, és megpróbálod orientálni a csevegést a szívednek kedvesebb irányba.
Hol is jelentettem ki, hogy bárki közellenség? Azt írtam le, hogy szerintem, azaz számomra a Jobbik és csatolt vonulói a politikai null-pntot képviselik.
Legfeljebb Neked ez a vélenmény nem tetszik. Ám ez csak arra jogosít fel, hogy tételesen cáfolj engem, vagy elvtelenül dícsérd a Jobbikodat. Arra nem, hogy számonkérj. Viszont jogod van tételesen felsorolni bármi mást, és aztán állni azt, amikor itt esetleg megcáfolják.
@rdos:

azt figyeld, hogy a második 4 éves elnököt már semmi sem gátolja, hacsak önmaga nem
...és elszámoltatni sem lehet

mégsem teszi amit sokan elvárnak tőle, mert azt akarja elérni amit te említesz és amiben én reménykedek, hogy a TEAPARTY seggfejei helyett kinő egy új civil mozgalom amely elsöpri ezeket akik a nyakukon élősködnek

brühühühühü

Fab-nak ajánlottam, neked is CNBC SQUAWK AMERICAN GREED
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
jut itt morena mindenkinek, jelentős túltermelés van táncolni tudó lányokból, még ChT klónok is tekerik az utcán:)

@rdos: az USA ugyanolyan államszoc felé halad, mint Magyarország. Nekem nagy kedvencem a Cato intézet, cato.org, ők elég jól értelmezik a helyzetet és nem túl derűlátók. Azt meg kell érteni, hogy az amik szeretik távol tartani a bajt és más területén vívni a harcot. És bármilyen szar a pax amerikana, amíg Izraelben és környékén, Irakban, Afganisztánban megy a csihi-puhi, az még nekünk is nagyon kényelmes. Ez van, bármilyen undorító is a végeredmény.
@rodeo36:
Pont ezt akartam mondani... :D
Jól néz ki. Ilyenkor én is egy kellemes, jó klímájú helyre vágyom és vadul irigykedem arra a klímára, ahol élsz!
Várom a nyarat, utálom ezt az időt, a telet, a +10 fokot is... Az a masszív 28-30 fok lenne az ideális nekem.
Ha valamikor erre jársz gyere, mindenképp eesél be, egy telefon és vagyok - "állítólag" Habakukk jön jun.20-21, ha akkor bele nem ölöm a vízbe, amilyen dög tud lenni... :)
@Knósszosz: Az az ingerküszöb ott huzódik, ahol a hatalmukat, vagy a hatalom pozíciójának látszatát veszélyeztetve látják. Ott megrendelik az eltakarítást (ld. diákmozgalmak), vagy beleírják az alaptörvénybe.
@tucano:
Hmmmmm... :))) Egér is döglene utánuk!
@Knósszosz:
Most mi van??? :))
Én a dögös muffokat preferálom, Stefikénk meg a kiskorúakat és a kutyákat!
Oszt nekem teszel szemrehányást?
Te... észnél légy!
@GeoCracker:
Vésővel?
A gránitba az se nagyon haladós izé, mert kurva kemény a zalapanyag.
Jahh, én hülye, ez ungarische gránit, Mascarpone szilárdságú, csak nem annyira finom.
Rebeka kisasszonynak beverték az arcát a rendőrök? Ha nem, akkor mire ez a rinyálás?
Kedves @Mariann19: !

Boccs, részem volt abban, hogy Rebeka a komment folyamban háttérbe szorult. A helyzet az, Rebeka számomra az egyik legszimpatikusabb ogy. képviselőnk. Róla elhiszem, hogy hisz, hogy elvei vannak. Ahogy Ángyán prof.ról is. A fő gondom csupán csak az, hogy amiben hisz, az az idvezítő út-e?

Családi gazdaságok vidéken, elsőre számomra szimpatikus elképzelés. A nagyüzem válasza, GPS-ről távirányított automata traktorral végzett földművelés az jóval olcsóbb. Pl. az amik is így csinálják.

Nem tudom, melyik a praktikusabb. Ahogy gmo-nál sem. Úgy 8-10 ezer éve módosítjuk ételeink génállományát. Igaz, eddig más technikával tettük.

A vizes témákban tudom hogy rossz irányba szeretne menni, az egyébként szimpatikus ogy. képviselő úrhölgy.
off:
Van aki elhiszi, hogy a tegnapi DAL-ban a nézők mindannyiunk Keresztes Ildikóját szavazták be az elődöntőbe (vagy döntőbe...)?

Vagy riaszthatták a ner. társak az összes polgári körös aktivistát, hogy sms-ezzenek a nemzet Ildikójára?

Ja, persze: Még tart Ildink mérhetetlen xfaktoros népszerűsége.

Véletlenül a rendező épp őt mutatta a döntés kimondásának a pillanatában - de ez is csak egy fatálas véletlen lehetett...))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Látom, pont ideje van a kitavaszodásnak.
Hiányzik az evezés, talán elvonási tünetek játszanak közre abban, hogy dájrekt(?) férreértessz?
Bazmeg!-:D
Ki az a Szabó Rebeka? És mi az az LMP? Nincs is ilyen frakció a parlamentben...
@Habakuk999:

"És biztosan naiv vagyok, de úgy gondolom, ez az ország csak akkor indulhat ki a gödörből, ha elkezdődik a beszélgetés. "

Ők nem beszélgetni akarnak Habakukk, hanem agresszióval lenyomni a más véleményeket. Erőszakkal elhallgattatni. Előítéletekkel vitatkozni teljesen felesleges, eleve vesztes játszmába mész bele. Más a céljuk.
@Knósszosz: S tiramisuba se lenne jó Kerényi illusztrációival.
@Kombájnos:
Így jár, aki ilyen fostalicska műsorokat nézeget a tévében! :D

@Knósszosz:
Éééén? Bacogasd a trollokat... :)
@tucano:

nekem mindíg felbuzog a gyomrom (mint Mawuglinak) amikor a zusa történelmét tanúlmányozom, egy csomó nyomorúlt csőcselék akiket kiútáltak más kontinensekről kialakított egy életformát és törvénnyé tette (írástudatlan embereknek nem is lehetett törvénykönyveket összehozni, egy oldal pontokba foglalva)

gyáva rohadt rablók csalók és hímringyók meg buzik és kurvák (a legutóbbi sportbotrányok -is- és 4000 éves börtönök mutattyák igazamat)

persze hogy máshol kavarják a szart megúnták, hogy nem tudtak még aludni sem két rablás között mert jött a zellenség vagy a konkurrencia és kifosztva megölte őket és semmi érzelem pusztán üzlet

és nézd a Wallstreet-et...ott ezek a legdivatosabb nyakkendők és Cadillac-ek mögé rejtezve meg lakcím nélküli palotákban (láttad a Visconti filmjét a Krupp családról, persze nem ez volt a címe???) ezek a VILÁG URAI falanszter és tébolyda a dronok a csúcs...onnan már csak a Galaxison kívűlre vezet az út ugye már a Mars-ot hódíttyák a Hold nem érdekes vagy ...hoax-volt a szovjetek bosszantására?

brühühühühü
@rodeo36: "CNBC SQUAWK AMERICAN GREED ", köszi, utána nézek. Ha van reményt keltő, az az,amikor megemlítette 2. ciklusú Obama elnök, a lakossági fegyvertartás szigorítását, a fegyverboltok kiürültek. Mint az 50-es években Moszkvában az élelmiszerboltok. :-)

@tucano: Ebben teljesen igazad van. Fő félelmem, a béke nálunk Mo-on, már nem sokáig tart. :-(

Úgy örülnék neki, ha tévednék.
@zajos1:

"Ki az a Szabó Rebeka? És mi az az LMP? Nincs is ilyen frakció a parlamentben..."

Szabó Rebeka egy országgyűlési képviselő.
Az LMP pedig egy párt, amelyik mostanság szakadt ketté.
A politikai pártok akkor is léteznek, ha éppen nincsen frakciójuk a parlamentben, sőt, még akkor is, ha egyáltalán nincsenek az országgyűlésben.

Ha van még kérdésed, tedd fel bátran!
Szerintem a többiek is beszállnak, ha további segítségre szorulnál! :o)
@Husz_János_Puszita: Ezért is kell beszélgetni.
Nem hiszem, hogy a józanság oldalán is a kukaborogatás a jó megoldás.

Nem hiszem, hogy ha "ők" háborút akarnak, háborút kell játszani.
Át kell venni a kezdeményezést. S nem belemenni a játékukba.
@Knósszosz: Megnéztem a videot, és kérdések merülnek fel ezzel kapcsolatban.
Az elégedett állampolgárok nyilatkozatai azt a célt szolgálták-e vajon, hogy megerősítsék az Orbán kormány emberek iránti elkötelezettségét a jóléti adományok által? Ennek igazolására készült az utca emberének megszólaltatása? Mintegy propaganda a kormány támogatottságának bizonyítására?
Vagy a drága bundában tündöklő, láthatóan jól egzisztáló hölgyek felvonultatása azért történt-e, hogy felnyissák az emberek szemét, hogy egy szűk réteg képviselőiből állnak a kormány támogatói?
Kár, hogy az nem derült ki, hogy a megszólalók elégedettségét a szavazatok elnyerése érdekében nyujtott rezsi csökkentés és nyugdíjemelés manipulálta.
Szabó Rebeka megitélésében egy a véleményünk, nem ismételem meg. Elismerésem neki!
@Csaknézek...:
Korrepetáljátok csak a gyengébb képességűeket! :D
Igazán megértőnek mutatkozol, a hátrányos helyzetű honfitársainkkal. A gyógypedagógia kell is hozzájuk, megértőnek kell lenni velük.
@Habakuk999: Éppenhogy nem lehet homokba dugott fejjel országot építeni. A struccnak különben is tele lesz a szeme honmokkal, és szétrúgják a p...t.
De, vannak eszmék, amik egészen egyszerűen vállalhatatlanok. A Jobbik, és holdudvara ebből egy csokorra valót képvisel. Ennek egyike, hogy átléphetőnek tartja a törvényes vagy közmorál-alkotta gátakat, ha a politikai érdeke ezt kívánja.
A struccpolitika azt hiszem az, amikor a különben jogosnak látszó felvetések pl. a közbiztonsági problémák féligazságainak sztanioljába csomagolva nem látszik a beetetés.
Erre írtam a teljes foglalkoztatásra vonatkozó kétféle (neofasiszta vs [ha ugy tccik] liberalista) megközelítését.
Ettől még persze választ kell találni bizonyos kérdésekre. De nem a Jobbik számára, hanem a betetett emberek számára.
A Morvai, Vona, gyöngyösi, Zagyva, TomCat, Bayer, Budaházy és társaik fémjelezte vonallal azon az alapon, ahogy ők a problémakezelést látják nem _kell_ leülni tárgyalni. Lehe, de nem létkérdés.
Ugyanakkor a tárgyalás automatikusan legitimálja a nézetiket. Olyan, mintha arról kezdenél tárgyalni, hogy jó-jó, persze a cigányokat el kell tüntetni, de vagonnal, vagy géppuskával gondolod.
Ezt a fajta hallgatólagos legitimációt megadni azon az alapon, hogy ők is istan állatkái, szintén struccpolitika.
Szerintem.
S nem megbántani akarlak, mert érteni vélem a pragmatikus érveket. De alig hiszem, hogy Himmlerrel le lehetett vona ülni tárgyalni a nyilvánvaló embertelenségekről.
@Husz_János_Puszita: Épp az imént fejtegettem :-))
Egyébként a táérgyalás is lehet egyfajta céljuk. Ugyanis a tárgyalópartner legitimálhatja az eszméket..... Elvégre illegitim hülyeségről nemérdemes tárgyalni...
@rdos: A kormány a családi gazdaságok létezését preferálja, ez az elképzelés a kormány részéről lezárt döntés. Szabó Rebeka nem ebben a tárgyban lépett fel, mint tudjuk, hanem a nagybirtok rendszer kialakításának végrehajtása során tapasztalt gusztustalan és törvénysértő módszerek miatt.
Amit felvetsz, az annak a kérdése, hogy a mezőgazdaság milyen rendszerben működjön. Családi gazdaságokban vagy nagyüzemben.
Egyértelmű számomra, hogy a nagyüzemi termelés a hatékony, a fejlett termelési mód, mert magas szintű munkaszervezésű, a gépi kapacitásokat optimalizáltan kihasználó, a szakmai képzettséget magas szinten biztosító rendszerről van szó. Már most le kell szögezni, hogy itt nem a tulajdonviszonyokat vesszük tárgyaljuk, hanem a termelési rendszereket hasonlítjuk össze.
Az USA farmer, vagy a sokat hivatkozott dán gazda sem hagyományos módszerekkel működik, hanem gazdálkodása nagyüzemi szervezettségű a korszerű művelés miatt.
Nálunk a családi gazdaságok erre jelenleg nincsenek felkészülve sem műszaki, sem szakmai értelemben.
Röviden ez erről a véleményem.
@Habakuk999:

Ha valaki részegen beléd köt a kocsmában, mert verekedni támad kedve, két dolgot tehetsz: kitérsz előle, vagy leütöd. Ha maga a verekedés a célja, akkor hiába akarod te meghívni egy sörre.
@GeoCracker:

Jah most olvaslak, egyetértek veled. A legjobb manipulátoroknak mindig van igazság is a mondandójában.
@tucano: és itt Kínai versekre három zseni (zsidók) valami olyasmit...szóval

www.youtube.com/watch?v=OQI7ZSpaY6M

brühühühü

@rdos: neked is

a szecesszió Európája mikor minden bimbózott és gondolatok voltak a levegőben is egy új renaissance
@GeoCracker:
Mondd, te emlékszel, hogy ez a kerényi képlékeny szar, majdhogynem leelégítte szegény Gézát, amikor annak az 1400-ik előadása volt?

Most hogyan számol el a lelkiismeretével, hogy Hofi volt a kedvence?
Ja, mer Géza önmagában eltartotta a Madách kamarát, bocs.

Kerényi egy gerinctelen féreg, összehozhatnának egy spiritiszta szeánszot a Nemcsák karesszel, ahol megidézik Makovecz szellemét egy székelykapuba faragott rovásírásos himnuszból kifolyólag.
Menjenek a francba!
@Knósszosz:

ismerkedj vele galaxisok erdein át érkezett és csak időlegesen járkál erre

www.youtube.com/watch?v=PeghTtEcreM

brühühühü
@Csaknézek...: Csakhogy, szabó rebeka hiába "tökös csaj", a pártját senki nem választotta a Parlamentbe, ergo az egész kiszakadt PM mandátumbitorló. Majd ha saját jogon, saját erőből bejutnak (kevés a valószínűsége alig több, mint 1 év múlva), akkor igen.
@susu64:
Kifejtenéd bővebben?
Van szókincsed a betegen kívül, vagy ez minden?
Próbaidős vagy? Bejelentettek, vagy baszhatod a nyugdíjadat ezért a pár hétért?

Nos?
Ha az ellenzéki tömörülések nem lennének olyan primitívek, mint amilyenek, akkor keményen odaállnának Szabó Réka és Ángyán József mögé. És vinnék a balhét ezerrel.

Ezzel egyrészt eljutnának ahhoz a „vidéki” körhöz, akikhez az ellenzéki média fizikai korlátok miatt nem jut el, viszont Orbán hátterét jelentik. Másfelől Ángyán révén színvallásra lehetne késztetni a Fidesz frakciót. Lelkileg már úgyis eléggé erodált a gombnyomogató banda, másfelől a vezetőik kifogytak az emészthető érvekből - lásd Orbán évet „értékelő” beszéde.

Szabó Réka és Ángyán konkrét kitörési pont lehetne - ha nem létezne az LMP-Schiffer effektus: senkivel sem fogunk össze, csak a saját farkunkat szorongatjuk!
@rodeo36: milyen tisztán énekel a csaj, értem is, pedig ez a legritkábban fordul elő komolyzenében.
@Knósszosz: Vigyázz, Knósszosz, bújj a labirintusodba, útban van Poszeidón. Azután barátkozhatsz majd Minotaurusszal. Egyébként meg tényleg beteg vagy. Sajnállak. Nos?
szabó rebeka, a 0,1%-os "párt" "prominens" tagja Újlipótvárosból megszakérti a mezőgazdaságot - ugyan már, ne röhögtessétek ki magatokat, ócska hazaáruló "gyíkok"
@susu64:

"Csakhogy, szabó rebeka hiába "tökös csaj", a pártját senki nem választotta a Parlamentbe, ergo az egész kiszakadt PM mandátumbitorló."

Menjünk sorjában:

1. valaki feltette azt a kérdés, hogy ki is Szabó Rebeka, erre válaszoltam korábban.
Nem tudom, miért következik ebből, hogy én az LMP, PM vagy Szabó Rebeka felkent szószólója lennék, de ha már feltetted a kérdést, akkor:

2. a korábbi pártját, az LMP-t beválasztották az országgyűlésbe, és feltételezem, hogy ebben valamennyi LMP-snek volt szerepe, teljesítménye, munkája, így Szabó Rebekának is.

3. megtörtént az LMP szakadása, és alakult egy új formáció, a PM.

Tudsz-e olyan törvényről, amely miatt ezért bármelyiküknek vissza kellene adnia a mandátumát?
Nem, mert nincs ilyen, tehát a "mandátumbitorlás" vádját el lehet felejteni.

De tovább megyek:

Tudsz-e olyan bármelyik oldali pártból korábban kivált egyént vagy csoportot mondani - mindkettőre volt már példa! -, amelyik emiatt visszaadta volna a mandátumát?

Nem, mert senki sem adta vissza.

Akkor hát miért is kéred ezt számon rajta?

Sem jogilag, sem a szokásjog alapján nincs rá törvény vagy precedens.

Persze sejtem, mit fogsz erre írni: hogy mert úgy "illene"...

Nos, a vélemény szabad.
Gondolhatod ezt.

Én másként látom.
@Csaknézek...:

Biztos, hogy nincs gyépés diplomád?
@Csaknézek...:

Biztos, hogy nincs gyépés diplomád?
@susu64:
Az LMP azok szellemiségét is képviselte, mikor a parlamentbe jutott, akik most különváltak. Az emberek a listájukra adták le a voksukat, s ott szerepelt Szabó Rebeka neve is.

Sokkal többre tartom az LMP (most már LMP és PM) vitatkozós stílusát, mint a fidesz kötelező gombnyomogatását, ahol nem csak, hogy nem lehet a "központi akarattól" eltérő vélemény, de még büntetik is.
(Lásd Ángyán 250eFt-os büntetését)

Szerinted melyikben érvényesül jobban a demokrácia? S ha úgy gondolod, az haszontalan, akkor miért hiszed, hogy egy ember jobban ért mindenkinél mindenhez? Tán csak nem ő a Kárpát-medence géniusza?
Hogy mennyire, az a számokból látszik.
S abból is, hogy azt mondja, ne arra figyelj, amit mond. Ugyanis hetente mond mást a szája.
De most már azt mondja, a számokat se figyeld.
Ha meg a tetteit nézed, a helyzet még elkeserítőbb.

Szóval reménysugár, hogy van egy Szabó Rebekánk, egy Ángyán Józsefünk, egy Shering Gáborunk, és még páran, akik emberek maradtak az akolban is.
@Orica Középföldi:

:o)

Néha nem bírok a népnevelői vénámmal, ennyi. :o)

Még akkor sem, ha akivel éppen gyakorlom, mindketten tudjuk, miről szól a történet.
Mint most is.
@susu64:
Én nem tudhatok mindenről, ami a görög mitológiában megtörtént.(?)
Poszeidhón mit keresett a labirintusban?
Minotauru(o)sz, meg csak pislog, elvégre nem traktorgumi.
Már ha érted. Nem feltételezem.
Mi a betegségem? Miért sajnálsz?
Nos?
@tucano:
jaaaaaaaaaaa...hát nem más mint Őszentsége Christa Ludwig és a pálca mögött Bernstein...
a másik részleten -ugyanonnan- egy olyan karmester Bruno Walter vezényel akit a zeneszerző tanítványának tekinthetünk és az énekesnő nem más mint Kathleen Ferrier

itt olyanok emléke jött alő akiket a zeneművészet előadóinak Bazilikájában a kupolacsarnokban emlékeznek örökre

brühühühü

a versek persze kínai bölcselmek hogy egyszerű legyen
@3dom'f'speech:
Nos, van egy kormánypárt, amelyik többek közt azzal nyeri meg a vidékiek voksait, hogy azt ígéri, az állami földeket a helybéli gazdáknak adja tartós bérletbe, s a családi gazdaságokat más módon is támogatni fogja.

Ezek után ugyanezek elkezdik a földeket kiosztani, s a pályázatok nyertesei rendre ügyvéd, műkörmös, stb. Két közös vonásuk van: nem helyiek, de benne vannak a pártvezető haveri körében.

Te pedig azt hazaárulózod, aki ez ellen szót emel? Azt hiszem, te valamit nagyon nem értesz.
@Csaknézek...: Az, hogy valami törvényes nem feltétlenül etikus. Az LMP egy adott program miatt, listás szavazuás útján került a Parlamentbe. Természetesen benne volt Szabó Rebeka meg a többi PM - es munkája is. Csakhogy: ők nem vállalták tovább ezt a közös programot. Akkor következésképpen az a tisztességes, ha szépen elköszönök. Kétségtelenül ez a nehezebb út. De tiszább, s ezért lehetett azt gondolni, hogy lehet más a politika. A példa azt bizonyítja, hogy mégsem.
@Gandhi szellemében: A második bekezdéstől következő szövegedről nem beszéltem. Nem is értem, hogy jön ez ide? Az elsőhöz meg: lásd az előzőt.
@rodeo36:
Ahh...
Tudod, most Vivaldi az ügyeletesem, ha komolyról van szó.
Valami olyat tudott, ami az én hozzá nem értő fülemet tövön ba-babababaaaa, érted!

Küldj mindent tetszésed szerint, átnézem.
Vivaldit is tűlled/általad. Kösz!
@rodeo36: Az nem baj, ha egyszerű. Pl. amikor olaszul énekelnek, akkor képesek annyira kihasználni a nyelv dallamosságát, hogy néha teljesen elvesztem a fonalat. Mivel nincs nálam a kis füzet, olyankor nehéz odafigyelni, főleg ha egy hosszabb darabról van szó. Mondjuk az én bajom :D
@Knósszosz: Van remény! Mármint a gyógyulásra, látod, ne add fel. Most már nem trágárkodsz, s ez haladás. (Egyébiránt, Poszeidón kérte Mínoszt, hogy áldozna föl néki egy szép bikát. Ő aznban ezt nem akarta. Ezért hát, Poszeidón haragjában úgy intézte, hogy Mínosz gyönyörű felesége, Pasziphaé beleszerett a bikába, s ebből a szerelemből született Minotaurosz, akit a labirintusba zártak. Ez a bika még sok egyéb galibát is okozott, de erről majd máskor. Lám, lám, a szépséges Szabó Rebekának mennyit köszönhetünk!) Good night!
A mostani PM és LMP együttesen lett a parlamentbe beválasztva, akkor még mindannyian LMP-ként.
Úgy gondolom, a szellemiségük most sem tér el gyökeresen, de amiben eltér, azt felvállalták, és ezért külön zászló alatt folytatják.
Ez a korábban írtakat nem érinti.

A fidesz érdekén és a te gondolatodon túl semmi egyéb nem indokolja, miért kéne nekik a parlamentből is kiszállniuk.

Az még mindig nem világos, kit és miért hazaárulózol. Számomra az egyértelműen hazaáruló, aki hamis kampány után az egész országot átvágja a palánkon.
@tucano:

ezt Rossini úgy írta, hogy olyan gyorsan amilyen gyorsan csak lehet ez itt lassú...érted is

www.youtube.com/watch?v=SwKW29BTf_E

és ez mintha egy rajzfilmre készűlt volna a hupikék törpikék főzés közben ugye Rossini szakács is volt és kurvára szeretett zabálni

brühühühühü

és adnak neki, hátha nem értesz egy szót sem ez a hadarás mesterműve
@tucano:

ezt aki másfél percen belűl el tudja? ez 1:33 Cesare Siepi és Furtwaengler akiről legendák szóltak, hogy lassú

www.youtube.com/watch?v=49wbYpG2PYM

brühühühühü
@tucano:

ezt meg a kibaszás magasiskolájaként és olasz operéneklésként-persze vígopera???- a figaro házassága és Mozart brühühühühühü

www.youtube.com/watch?v=w1TW_hs0KPE&NR=1&feature=endscreen

ember legyen a talpán aki ezt így le tudja hadarni (én is tudom soxor csináltam)
@susu64:
Elismerésem!
Tán azt is tudod hanyadik munkája volt arrafelé Héraklésznek?
Komolyan nem értem, mi a szarért kötöttél belém?

Trágárságra hivatkozol, ugyan miért?
Voltam olyan vulgáris barom, mint dajcstomi szokott?
"Csakhogy, szabó rebeka hiába "tökös csaj", a pártját senki nem választotta a Parlamentbe, ergo az egész kiszakadt PM mandátumbitorló. Majd ha saját jogon, saját erőből bejutnak (kevés a valószínűsége alig több, mint 1 év múlva), akkor igen."

Rebeka pártját (?) valóban nem választották a parlamentbe. Mert nem is volt Rebekapárt és most sincs. LMP volt és van, meg egy tőlük testidegen kiszakadt maroknyi csoport.
Így stimmel.
Nem igazán értem, miért viseltetsz ellenszenvvel irántuk? Mandátumbitorlók?

Szurkálódást mellőzvén kérdem, hogyan gondolod ezt? Vitassuk meg felnőtt módra, talán felnövök én is a feladathoz, ha adsz rá esélyt.
Ha nem, akkor újra olvasom Szabó Árpádot, Trencsényi-Waldapfelt, Révay-t.

Szóval, vitázhatunk normális keretek közt?
@Knósszosz:

hát akkor kezdetnek Vivaldi JSBach áthangszerelte

www.youtube.com/watch?v=w1TW_hs0KPE&NR=1&feature=endscreen

www.youtube.com/watch?v=DzXKKoPTguM

www.youtube.com/watch?v=Lw7Awy6zxgk

brühühühü

Mahler-t ne hagyd ki majd küldök...de Bernstein-nel találsz sokat a Feltámadás symphonia-t keresd
@rodeo36: még szerencse, hogy aláírták koreaiul:)

A második az kész, egy szót se:D De nagyon szép lett a színpadkép a katonákkal hátul, egészen "unreális"

A 3. ráadásul milánói cantor (az operaénekes nem lirico?) olyan távol áll az én leccesemtől, amennyire lehet:)
" A borzongva szájat tátó kedveslakosságnak nem volt nehéz eldönteni az akcióban kivel azonosuljon a szereplők közül."

Csinos kislány, nem is mindegyik fényképen lóarcú.
Akkor megvan az idei év választási receptje; mindenhová egy jóseggű, csöcsös szőke jánykát, és amelyiknek keményebb, az a párt nyer....
@tucano:

ha nem ismered a szűzsét: ugye a vénpali meg akarja a rosinát aki függ tőle ez akár fideszes is lehetne, de a figaró kibaszik velük mert behozza Almaviva Grófot akit részeg katonaként mutatnak be és az éjszakai őrjárat meglepi a bagázst mert zajosak ugye olaszok és ordítoznak majd amikor a gróf megmutattya az őrjárat parancsnokának a grófi gyűrűt ami azt jelenti, hogy a hűbérúr a környéken akkor akatonák is...
szóval teljes a fideszes évvégi beszámoló csak nem olyan dallamos
(... ez biztosan amolyan újraértelmezett "szavazz f.sszal" ;))
@rodeo36:
Kösz Rodi!
Holnap délután hozzászellemülök a művekhez, de most döglök lefele, az iccaka nem volt sok alvás.
Könnyű neked, arrafelé még most kezdődik a zélet, mint mediterrániában jókésőeste, de feléd az karibilya
brühühühü

Jó éjt!
...majd
őt ismered? Hosszú kihagyás után az első rendes brazil költő, (persze zenész is, stb). Végre valaki, aki ki néha tud szakadni a megszokott gangxta témákból!
Criolo Doido:
www.youtube.com/watch?v=akZY0-6Rs0A&playnext=1&list=PL32CE9DB970A4DC19&feature=results_video
@Knósszosz:

ezt ismerd fel

az előzőben küldöttel milyen viszonyban van?

www.youtube.com/watch?v=wQHlttYN0x8

és ugye ha valami messziről gyütt...az Andromeda köd sem láccik onnan...mert

lehet hogy ezek tudnak valamit?

a tequila segít...kis tonic meg citrom

ezt én évekig megállás nélkűl tudnám hallgatni...pedig hát én én vagyok
@Mariann19: És egyben el is árultad, hogy Pestről nem igazán mozdulsz ki, onnan pedig csak ugatják a mezőgazdaságot.
A mezőgazdaságot nem lehet iparszerű szemlélettel üzemeltetni, mert az maga az élővilág.
Hiába alakítanál ki egy 1000 ha terciát a hatékony gépeidnek, ha az ökoszisztéma, a terepviszonyok, a talajviszonyok , a talajvíz, és sorolhatnám mi minden egy olyan összetett rendszert alkot, ami képtelenséggé teszi, hogy hatékonyan kihasználd a gépedet.
Mit kezdesz ezzel az adattal: 15 tonna mikroorganizmus (baktérium, gomba, alga) él 1 ha-on? Műtrágyát nekik? Pl a jó marokkói foszfort, amit a franciák nyomatnak nekünk nem kevés kadmiummal (nehézfém, mérgező, rákkeltő)? Fincsi.
Na az lesz benne a holnapi kenyeredben.
@Mariann19: És egyben el is árultad, hogy Pestről nem igazán mozdulsz ki, onnan pedig csak ugatják a mezőgazdaságot.
A mezőgazdaságot nem lehet iparszerű szemlélettel üzemeltetni, mert az maga az élővilág.
Hiába alakítanál ki egy 1000 ha terciát a hatékony gépeidnek, ha az ökoszisztéma, a terepviszonyok, a talajviszonyok , a talajvíz, és sorolhatnám mi minden egy olyan összetett rendszert alkot, ami képtelenséggé teszi, hogy hatékonyan kihasználd a gépedet.
Mit kezdesz ezzel az adattal: 15 tonna mikroorganizmus (baktérium, gomba, alga) él 1 ha-on? Műtrágyát nekik? Pl a jó marokkói foszfort, amit a franciák nyomatnak nekünk nem kevés kadmiummal (nehézfém, mérgező, rákkeltő)? Fincsi.
Na az lesz benne a holnapi kenyeredben.
@tucano:

kicsit később most éppen elélvezek

www.youtube.com/watch?v=wQHlttYN0x8

hallgasd ezt nem lehet lemezboltban megtalálni

ez az első tétel ugyanannak a műnek

www.youtube.com/watch?v=y1ZW-C7sxJ8

www.youtube.com/watch?v=WWkJdxpyHsY

ez itt felettem a teljes mű a 2. tétel az amit zongorán hallhattál

brühühühühü
@biohouse: A "kisparaszt" ezzel ugyanúgy nem tud mit kezdeni. Arról nem is beszélve, hogy ez nem egészen úgy megy, hogy "bevetem a fődt, osztazmeg majd terem". A gazdák ezt akkoriban is egy életen át tanulták, amikor még sokkal jobb állapotban volt minden.

A kenyérben meg hobb, ha nem akarjuk tudni, mi van. :)
@GeoCracker: Erre hadd mondjak valamit! Képzeld el, hogy _csak_ az elmúlt hónapokban pénzben kifejezett értékben akkora összeggel károsítottak meg téged, amekkora életed végig elég a fűtésszámlád rendezésére. Múlt évben is ugyanennyivel, és tudod, hogy jövőre is ugyanekkora összeggel fognak megrövidíteni. Az elkövetőket azonosítani tudod, felismered őket arcról. Négyesével-hatosával törnek be hozzád: arra járnak, minden nap, odaszarnak a birtokodra, aztán lenyúlják, amit érnek. Te hívod a rendőrséget, amelyik elviszi, és elzárja őket 72 órára, vagy megbírságolja őket 50 ezer forintra (kapnak egy csekket), amit, ha nem tudnak kifizetni, az önkormányzatnál kell ledolgozniuk közmunka formájában. Persze, munkájuk nincs, így a büntetést segélyből fogják fizetni, ami a te adód. Mikor rendezték a számlát, vagy kijöttek az elzárásból, ugyanúgy megjelennek nálad, annyit azonban megtehetsz, hogy amikor nem kapod rajta őket, pontosabban a rendőrség nem éri tetten őket, bizonyítod, hogy ott jártak. Erre azért van szükség, hogy a jegyzőnél végzést kérhess ellenük, ami majd tudatja velük, hogy az a telek, amin a házad áll, a te birtokod, és oda nem járhatnak csak úgy be, például a dolgukat végezni. Utóbbit úgy tudod bizonyítani, hogy fényképeket készítesz az ürülékükről. Szóval fényképezed a szart, mert hiszen nincs jobb dolgod, mint hogy azoknak a szarából készíts magadnak fotósorozatot, és tárold a gépeden a karácsonykor a gyerekeidet csókolgató asszonyé melletti mappában, akik akiket eltartasz abból az adóból, ami a szaros fotók iktatására fordítódik a hivatalokban, és akik milliós károkat okoznak neked és a szomszédaidnak. Ez csak egy példa a kellemetlenségekre, ám talán ez is elég. Akik kénytelenek így élni, azok mit gondoljanak? Ki hallgatja meg őket? Melyik párt az, amelyik azt mondja, ugyanolyan hangerővel, mint amilyen hangos az ő segélykiáltásuk, hogy ez így nem állapot?
@Pantagruel: És erre a Jobbik milyen megoldást kínálna mégis? Közösíttessük ki magunkat a civilizált világgal, süttessük magunkra a náci bélyeget? Egyébként meg ne hazudj magadnak, semmivel nem jobb mint a többi, csak többet és ordenárébban hőbörögnek, meg a primitívségük ellenére felismerték, hogy ezzel a szöveggel lehet mobilizálni a hülyébb népet.

És hát hülyéből van több.
@Knósszosz:

na ez Vivaldi nagyüzem

www.youtube.com/watch?v=WWkJdxpyHsY

nem más mint Simon Preston

és megkeresem csak neked az eredetit

www.youtube.com/watch?v=5w7uQlGJeZ4

ha a zenei málységeket is akkor Vivaldié d moll ban van ami tragikus míg a Bach-é a-moll ami nem annyira tragikus

és most hallgasd együtt vagy ahogy jön de ebből sok mindent megfejthecc

brühühühühü RV 565
@rodeo36: Ti meg valami kultúrszakkört indítottatok itt?
@Maitre: hát nyilván, és utálom is a Jobbikot, mint a szart.

azzal együtt, hogy elismerem, hogy a legutóbbi ogy választási programjuk nem volt csapnivaló, hogy vannak értékelhető javaslataik, programjaik, és hogy kellemes modorú szimpatizánsaik vannak.

azt mondom, hogy a cigányozás azért lehet hívószó, mert nem egyszerű rasszizmus van a háttérben, hanem olyan problémák, amilyeneket el sem tud képzelni az, aki nem élt még olyan cigányok szomszédságában, amilyenekről születnek a beszámolóik, és amit másoknak is az arcába tolnak a portálokon
@Pantagruel: erre tudod, hogy nincs jó válasz. Senki sem hallgatja meg őket. Minden pártnak az az érdeke, hogy a romákat lenyomja. Mi történne, ha nem mszp-s képviselők, hanem 100.000 roma indulna el éhségmenetet tartani a Parlamentig? A félállati sorban tartott emberek lopni fognak, rabolni fognak, sőt!, mielőtt bármilyen felemelkedés lenne, lesz pofájuk még lázadni is.
A gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy lehet őket börtönbe zárni, megfélemlíteni, de ettől csak még rosszabb rosszabb lesz. Azok a szerencsétlenek meg, akik két tűz közé szorultak, azaz tehetetlen kormányunk és az éhező romák közé, na őrajtuk senki sem fog segíteni.
@tucano:

tenho que confessarte-o que eu não posso soportar a ver gente careca raspada de cabelo e nenhum lado do mundo

começa pelo aquí

ainda mais o artista não deve baixarse para as prfundidades da merda que gente fez para elles mesmo o tarifa da artista como Leonardo da vinci Michelangelo e semelhantes dioses que eles elevar a gente fudida para uma zona de deuses e amostrarselhes que existe outra coisa que a merdaem qual estan nadando

kkkkkkkkkkkk

desculpasseme sou assim ou sou eu
@rodeo36: hú az utolsó kettő brutál orgonán, nyomatom itt a szélben a tengerparti sziklákon, mint vmi őrült tudós:)
@Maitre:

ez itt szokás, úgy tűnik nem neked való,

akkor menny máshová vagy haggy csüngve

brühühüühhü
@Pantagruel: Én nem utálom, csak látom őket, és hatalmas problémának tartom, hogy ezekkel egyesek szimpatizálnak. Eleve a létezésük is aggályos, de hát betiltani nem lehet, mert az nem demokratikus, meg még valami fontos dolognak tűnne, rendes társadalomba meg nem valók.

A cigányság problémáira, meg az általuk okozott problémákra nem tudom mi lenne a jó megoldás. Azt hiszem, nincs rá. Viszont az érintettek összefoghatnának helyi szinten, vagy ilyesmi, nem biztos hogy mindent fentről kell várni.
Emberek között bármit meg lehet beszélni, vagy így, vagy úgy.
@tucano: ja, igen, hát kb így látom én is.
@tucano:

prazer saber

kkkkkkkkkkkkkkkk

para saúde de VC
@rodeo36: Nem, tényleg nem. :) Csak csüngjél, bébibogyi.
@tucano: Ha tudnád mennyi pénz megy el arra, hogy felzárkóztassák őket... Csak arról nem akar senki tudomást venni, hogy ők úgy akarnak élni, ahogy ők akarnak élni, és nem úgy, ahogy elképzelik nekik.
De igen, félállati sorban szocializálódott embereknek hiába lobogtatsz brossúrákat. Viszont ha elismerjük, hogy ezek bizony félállati sorúak (mindegy hogy maguktól, vagy azzá tették őket), akkor mi a teendő? Félállat nem való emberek közé. Lőjjük le? Á nem, az olyan kegyetlen. Szocializáljuk? Mégis hogyan? Meg miből? Meg minek? Nem mindből lesz Mága Zoltán, meg koncert nyolc kontinensen...
Nem jó ez sehogy. Ha eleget osztol meg szorzol, csak az jön ki, hogy várni kell, amíg majd szíveskednek önmaguktól kifáradni az életmódjukból, és ha ez még 800 év, akkor annyi. Megoldást úgysem tud rá senki.
@Csaknézek...:

"Tudsz-e olyan bármelyik oldali pártból korábban kivált egyént vagy csoportot mondani - mindkettőre volt már példa! -, amelyik emiatt visszaadta volna a mandátumát?

Nem, mert senki sem adta vissza."

Tévedsz. Kb. másfél perc volt utánanézni.

Egy Bödecs Barna nevű jobbikos(!) képviselőben volt ennyi tartás egyedül. Mert a mandátumát ő nem egyénileg kapta, hanem a pártlistára szavazók szavazatai alapján.

hvg.hu/itthon/20121204_Ujabb_jobbikos_lepett_ki_a_frakciobol

A pimpás parlamenti képviselők (és az összes többi, aki pártlistán bekerül, majd "függetlenedik") erkölcsi nullák, pusztán a megélhetés vágya hajtja őket.
@kheiron: Talán felfoghatnád úgy, hogy ha kivonulunk a fenébe, az talán mártírrá tesz minket a csőcselék szemében, de az ország gondjai attól még nem lesznek megoldva. Pedig az egyéni performanceomtól valamivel ez a fontosabb, és így sincs túl sok hozzáértő.

A Jobbik esetében ilyenről nincs szó, ők teljesen mindegy, hogy ott vannak-e. :)
@tucano:

www.youtube.com/watch?v=zuTbM4JvVBY

van egy felvétel ugyanebben a sorozatban ahol II Erzsébet angol királynő és családja a katedrális sarkában álldigál és szájtátva hallgatja Jean Guillou-t amint éépen valamit előad....figyelj rá egy zseni épített egy orgonát saját elképzeélse szerint de nem, találom a you tube on, Páris-ban van valami csodálatos ez a Widor sem akármi ott atengerparton meg is bolondúlsz tóle tegyél jó fejhallgatót

brühühühühü
@Maitre:

Hja, hogy a mi szellentésünk nem is büdös, mert a közjót szolgáljuk meg iszonyatosan szakértők vagyunk?

Ugyan, ugyan, ezt te sem gondolod komolyan.

Csak nem értem, hogy lehet védeni efféle, hogy is mondjam, érdekes erkölcsi felfogású embereket.
Nem az van, hogy Orbán beszart, mert miután szétosztogatta a földet a fideszes haveroknak, oszt ezt nem nézték jó szemmel a parasztok, lett egy kis probléma?

Meg hogy megvette kilóra a képviselőket, hogy PÉNZÉRT SZAVAZZANAK arra, hogy a magyar föld legyen a FIDESZESEKÉ?

Akik SVÁJCBA menekítik a magyar földből kilopott pénzeket?

Az lesz az érdekes, ha egyszercsak lesz egy dvd.
@tucano:

bosszú

www.youtube.com/watch?v=ke-R2mBRWaI

www.youtube.com/watch?v=z1XDr3ZzK0A
!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8 orgona concertje!!!!!!!!!!!!!

és még majd küldök mást ha túléled

www.youtube.com/watch?v=barZH7bUQvw

brühühühühü
@kheiron: De, én teljesen komolyan gondolom. Általában semmi probléma nincs az erkölcseikkel (túl sokat nem láttam eddig, de akit igen, az kivétel nélkül kimondottan jóindulatú volt), egyszerűen csak túl sok mindennek kell megfelelniük. És igen, ISZONYATOSAN, döbbenetesen és néha ijesztően szakértők.

"Csak nem értem, hogy lehet védeni efféle, hogy is mondjam, érdekes erkölcsi felfogású embereket."

Én azt nem értem, milyen alapon várjátok el, hogy úgy fröcsögtök rájuk megállás nélkül, ahogy otthon láttátok szombat este, de azt elvárjátok, hogy ők mindent megtegyenek értetek. És amellé lehetőleg meg még szentek is legyenek.
Szóval amíg ti fröcsögtök, én védeni fogom őket. Mert szeretem az egyensúlyt. Meg mert megérdemlik.
@Maitre:
mondta már valaki neked hogy egy tetű vagy?

nem?
akkor én leszek az első

brühühühühü
@rodeo36: Te csak vivádizzál, kicsi.
@Maitre: semennyi pénz sem megy a félzárkóztatásukra. Azok a pénzek eltűnnek vhol a párthoz hű cigányoknál.
Mielőtt jönne vki, hogy menj le szabolcsba, lementem. Tanítottam elég sok full roma helyen, pl nevelőintézetekben is. Hagyjuk ezt, hogy mi segítünk nekik. A büdös lft segítünk.
Attól, hogy ők is elutasítanak értelmes kezdeményezéseket, a mi lelkiismeretünk nem lehet könnyebb. A mi alatt a többségi társadalmat értjük. Le se szarjuk őket, a szegregációra több energia megy el, mint a felzárkóztatásra. Nem is értem, hogy miért nem élményfürdőket építünk nekik EU-s pénzből, majd arra is verhetjük a mellünket, hogy a büdös cigányok, mit meg nem teszünk értük!
@Knósszosz:

nem másolom ide azokat amiket tucano-nak küldtem de vegyél fejhallgatót 115 dB, 6-36000HZ

és hallgasd

brühhühühü

ja és mondj utána valamit

abból az aspektusból hogy te azt mondtad egyszer, hogy metál

brühühühühü

milyen is az ehhez képest?
@rodeo36: jöhet, ki kell bírnom ébren reggel 4-ig, zengjenek az orgonák!
@P.Freddy: Az cd és jól megszívjuk vele, mint a németek. Lopott adatokat nem lehet felhasználni büntetőperben. Ráadásul svájci banktitok megszegése 5 év sitt és pénzbünti, asszem most már 1.200.000 frank:(
@tucano: "Ugyanakkor összesen 2 923 millió forint jut roma ösztöndíj programokra, támogatja a határozat a roma szakkollégiumokat és külön programot kíván indítani a pedagógusképzésben a szegények s romák oktatásához szükséges kompetenciák elsajátításához. 6 837 millió forint jut az integrációs és képesség kibontakoztató képzés fejlesztésére a programban részt vevő intézményekben dolgozók fizetés kiegészítésének formájában. A program tehát a minőségi oktatás premizálása helyet inkább fizeti a „félelem bérét”."

Forrás: hazaeshaladas.blog.hu/2012/04/05/az_orban_kormany_roma_strategiaja_merre_visz

Annyira nem kevés ez azért. Hogy mennyi jut el konkrétan az érintettekhez, az más kérdés. De ha a sajátjaik lopják el, nem őket kellene számon kérni?..
@tucano: Egyébként szerinted mi és hogyan számítana érdemi segítségnek? Komolyan érdekel a véleményed.
@Knósszosz:

brühühühü

www.youtube.com/watch?v=Ag2eYsgp6Ac

ismerd meg előszőr és utána...kérdezz

üdv
@Maitre:

Nem, az a listás képviselő, aki a pártból kilép, és nem adja vissza a mandátumát, az a szememben nulla.

Párttól függetlenül nulla, minden ciklusban szinte minden pártból volt és van jó néhány efféle megélhetési féreg. Illetve mégsem.... elnézést kell kérnem a férgektől. :-)

Egy listás képviselő esetén ugyanis nem az "övé" személyesen a mandátum, hanem a párté, ami delegálta.

A fenti hozzászólásod pontosan a következő gondolatmenetre épül:

"Lehet, hogy X atya katolikus pap létére eddig 3 gyereket csinált a házvezetőnőjének, de annyira kedvesen prédikál, hogy hadd maradjon már plébános...."

Ez nem baj, csak légy tudatában annak, hogy szerinted az erkölcsi nullák maradjanak csak parlamenti képviselők. :-)

Félreértés ne essék, nem az LMP-szakadás miatt nevezem őket erkölcsi nullának, hanem azért, mert nem adták vissza a mandátumukat, amikor kiléptek az őket delegáló pártból.

Na, még egy hasonlat a végére, hátha jobban megérted, mi a bajom velük. Aktuális, HÖK-ös példa lesz....

Vegyünk egy egyetemistát (egyetemi polgárt), akit a HÖK delegál az egyetem egyik bizottságába, ahol ő teljes szavazati jogú tag. Majd ez az egyetemista ezért-azért kiiratkozik az egyetemről (már nem egyetemi polgár), de továbbra is bejárna a megszokott bizottságába, hogy leadja a szavazatát.

Szerinted ez helyes és követendő dolog.

Szerintem meg nem.
@Maitre: bárcsak ilyen egyszerű lenne! Ezt mondom én is, hogy megy a pénz, de hová? Ők kin kérjenek számon? Életemben egyetlen roma politikust láttam putriban és az Horváth Aladár volt, aki persze szintén megbukott mindenfélével. Az ő nyomoruk, pont olyan mint a miénk, csak még meg is vannak áldva a saját vezetőikkel. Akiket annyira, de annyira ők választanak, hogy el sem hisszük. Már a jelölőgyűléseken elkezdődik a fosztogatás, ha engem megválasztanak, akkor ki mit kap. És érdekes módon mindig az adott kormány (pénzcsap) emberei győznek. Rossz vicc, tényleg olyan, mintha a mi viszonyainkat rajzolná meg egy karikaturista. És ehhez jön még azzal az ősi primitívséggel kevert félelem. Félelem minden jótól, mert akkor jáj mi lesz! Ahhoz, hogy legyen vmi változás, ahhoz kéne valami büszkeséget (nem kevélységet), valami olyat felépíteniük, aminek nyoma sincs. Azt egyébként teljesen elismerem, hogy maguknak kell csinálniuk rengeteg mindent, mert helyettük mi nem tudjuk. Ráadásul most mindenki szarban van, szó nincs arról, hogy erre energiákat lehetne fordítani. És még ugye pont az oktatásnak azok a részei épülnek le, amire nekik a legnagyobb szükségük lenne. De ha nem így lenne, akkor is olyan alacsony szintű a társadalmi megítélése mondjuk egy tanárnak, hogy még a saját tanítványai is kiröhögnék. Na mindegy, panaszkodni órákig tudnék erről, de nincs értelme. Majd akkor lesz változás, ha kibújnak a pártok alól és önállóan odavernek egyet nekünk, mondjuk egy független nemzetiségi alapú cigánypárttal. Na, az igen, akkor talán.
@kheiron: Akkor egyúttal arra is válaszoltál, hogy miért nem vitatják meg veletek a dolgaikat; mindegy mit mondanak, ti azt hallotok ki belőle, ami nektek jólesik. :)

De szerencsére nem azon múlik semmi, hogy Te (vagy én) mit tartunk helyesnek.
@Maitre: Ha sikerülne független és önálló embereket képezni félrabszolgák helyett. Nem tudom hogyan lehetne, mi más oldalról közelítettünk, de beletört a bicskánk.
@Knósszosz: @tucano:

akkor zengesd
ez a Bach Máthé Passio zárótétele ami eredetiben 2 complett zenekarra, 8 szólistára, 3 kórusra és 2 orgonára lett írva

ez a"fosztott" változata

a világ valaha írt legszebb dallama 2x8 szólamú kórusra

www.youtube.com/watch?v=rZQ--KHn21A

brühühühühühü
@tucano: Á, dehogy büntetőper:) Csak úgy, mint annó Csányiné hangja az éterben, ami ott pihen azóta is, mint egy lebegő bárányfelhő:) Semmi komoly.

Mondjuk a 30millióért megvett tirpákok fele az mehet majd a gagyiba, az borítékolható innen nézve. Hacsak nem térnek jobb belátásra. Mármint nem úgy jobbra, hanem emígy:) Kábé mehetnek majd ócsára, de ott meg már alig van hely lukszusáron ólba lakni :))
@tucano: Nagyon próbálom elkerülni annak a látszatát, hogy kiforgassam a szavaidat, de most gyakorlatilag azt mondtad, hogy teljesen mindegy, ki mit csinál, ők annyira be vannak állva az önsorsrontásra, hogy mindenképpen ott maradnak ahol vannak. :)

Arra meg egy jó megoldás van: elkerülőpálya, és ha már eleget szívatták magukat, akkor megunják és abbahagyják.

Namost egy kormány ezt nem teheti meg, mert ők is honpolgárok, meg azért a látszat mögött igen durva emberi sorsdrámák zajlanak mindkét oldalon.

A független cigánypárt nem biztos hogy jó ötlet lenne, félanalfabéta embereket a parlamentbe pakolni eléggé... minek nevezzem, életidegen. Akik meg diplomások közülük, azok vagy jobban utálják őket a fehéreknél, vagy nem képesek feldolgozni a sérelmeiket. Hőbörgőapparátus már van ott (Jobbik).

De igen, abban tökéletesen egyetértünk, hogy ami zajlik, az a többségi társadalom karikatúrája. Csak kicsit cinikusnak érzem, hogy így nézzem...
@Knósszosz: @tucano:

és ez a mű

wir setzen uns

www.youtube.com/watch?v=vSYAH79mwIg

brühühühü

ez hiányzik a levédiai szamaraknak...is
@P.Freddy: következmények nélküli országban mit is várhatnánk?
Ez is úgy kezdődött, hogy Szent Istvánunk odaadta a többiek földjét a kegyenceknek és azóta mint tradíciót, megőriztük ezt a nemes hagyományt:) Csak ő nem lefizetett, hanem beígérte a hóhért. Még mindig olcsóbb :D
@tucano: Erre mondtam én, hogy várni kell. Majd kialakul.
Csak addig igen sok élet megy majd tönkre, közülük is, meg azoké közül is, akik köréjük vannak kényszerítve.

Azt mindkét oldal hőbörgői előszeretettel felejtik el, hogy ez az állapot senkinek nem jó.
@tucano: Rodeot amúgy érdemes bekapcsolva hagyni? Az eddigi teljesítménye nem győzött meg, de hátha Te jobban ismered.
@Maitre:

anyú mijalófaszt akarsz tőlem?

sem anyám nem vagy -hálistennek- sem rokonom és egyébként sem érdekelsz

brühühühühü
@Maitre:

Ki az a "ti"? Bocsánat, annál normálisabbnak gondoltalak, hogy egyből primitív "mi-ti" szintre zuhanj.

:-(
@Maitre: Elmondom miért vagyok ennyire pesszimista roma oldalról. Pl. tanítottunk ingyen gyerekeket capoeirázni. Egyetlen cigánygyerek maradt ott, pedig jöttek megnézni többen is. Külön leültünk a nem cigány tanítványokkal, akik úgy utálták, mint a szart. Elmagyaráztuk, megbeszéltük, megoldódott. A srác imádta, úszkált a boldogságban. Aztán érte jött az anyja és nem engedte el többet edzeni. Nehogy kilógjon a sorból. Hasonlókat lehetne még sorolni rendesen és fogalmam sincs mi a megoldás.
Nem is lesz cigánypárt soha, ahhoz kéne némi tartás és az bizony nincs. Ahol megoldódott ez a kérdés, ott meg simán beolvadtak a többségi társadalomba. Brazíliában (Észak-Keleten) a cigány a gazdag szinonimája. Erre ülök a strandon, jön 4 rongyos nő, ami eleve kizárt, mert ott csak talpig súlyos aranyakban mászkálnak. Mondom, -szoszi, hogy nézel ki? Akkorát ugrott az egyik (aki hallotta), hogy öröm volt nézni. Kb. 2 hete érkeztek Ózdról, mint kiderült, de már jósoltak és loptak a strandon. Mondtam nekik, hogy ebből csúnya halál lesz, ez nem Magyarország.
@kheiron: Nagyon átlátszó vagy. :) Gyakorold még (ne a Jobbiknál, nekik nem nagyon megy).
@Maitre: Szerintem kapcsold ki és akkor ilyen késői órán csak nekem küldi a zenéket! DJ Rodeónak köszönhetem komolyzenei műveltségem 75 százalékát, többek közt.
@tucano: Meggyőztél. Zenei műveltségből meg van sajátom. :)
@rodeo36: ez is gyönyörű! Jövök még csak most ismétlik a tegnapi UFC-t és kimaradt, meg kell néznem!
@tucano: Az igaz, jobban is járnánk, dehát ez mégiscsak európa :)

Na mindegy, lényeg hogy rögzítve vannak a tények, miszerint képviselőnként 30millába fáj nekünk, hogy a faszfejek Orbán füttyére táncolnak. Ez majd nyilván minimum 60millára emelkedik a felezéskor, majd ezt is felvesszük.

A birkák persze lesz.rják ezt, és nem is olyan nagyon kirívó, hiszen mondjuk Nigériában szerintem ez törvénybe van foglalva:)
@Maitre:

OK, szerinted Pösze Lajos, a Jobbi képviselője, miután kilépett a pártjából, jól tette, hogy továbbra is ott ül, és függetlenként felveszi a fizetését?
@tucano: Folyamatosan elfelejtjük, hogy nekik más erővonalak mentén zajlik az életük; valószínűleg azért mentek el, mert a "dolgozz, ha eleget dolgozol, lesz tudásod, amivel jobban és többet dolgozhatsz, és ebből fakadóan talán az életed is jobb lesz" nekik valami elég megfoghatatlan egyenlet. Nem éri meg talánért meg majdért dolgozni most.

A kedvesmama valószínűleg jót akart, gondolom ismerte annyira a saját közegőket, hogy tudja, elég direkt módokon rosszallanák a sráca 'devianciáját'. 8-10 kamasz ellen valószínűleg kevés a kezdő capoeira.

Te Brazíliában élsz?
@kheiron: Nem értek a lovakhoz.
@Maitre: ne publikáld

brühühühü

vagy már tahó lettem?
@Maitre:

OK, ne forszírozzuk, ez értékrendbeli kérdés.
@rodeo36: Hát elvileg az, de látlak, szóval szerintem ez a vacak nem működik... mindegy. Elférsz. :D
@kheiron: Nem, ez pusztán alkalmassági kérdés. Nem ültetheted oda Huggyos Jóskát Göröngyösborzasztó Alsóról, mert nem oda való. Akkor sem, ha a kisfaluja szerint igazán derék ember.
@Maitre:

Valaki nem azért kerül fel a pártlistára, mert alkalmas.

Hanem azért, mert a pártban úgy fekszik, hogy felkerül. Ld. Zagyva vagy Szíjártó, netán Szanyi képviselők.

Pont valamelyik LMP-s kislányka, izé, országgyűlési képviselő asszony kezdett annak idején nagy vidéki feldemhedésében sarat vasvillázni nagy nyilvánosság és kamerák előtt.... ennyit a szakértelemről meg a válogatott társaságról. :-)
@Maitre:
sohasem fogom megtudni, mi a büdös lófasznak szólítottál meg?

mit akartál vagy akarsz...vagy dzsobbikos vagy és ezért fizetnek mint az összes többi trollt?

brühühühühü
@kheiron: Te meg valamikor magad alá szartál. És én is, mindenki mással egyetemben itt, meg máshol.
Az számít, ami most van.
@Maitre: is.
már rég nem tudom valójában hol, félúton a vándorcigány és a vándorcirkusz között:)

@P.Freddy: 30 milliió?? Csak mint Wágner úr, annyi pénz nincs is!
@Maitre:

Mondom, önmagában az nem baj, hogy szerinted a neked rokonszenvesek illatosat szarnak. A legtöbb ember így működik.
@kheiron: Maradjunk ennyiben, jó? :)
@tucano: :DD

Akkor legalább ez nem a Te problémád.
@rodeo36: Nem én szólítottalak meg, te tetűztél. :) Sosem szólítom meg azokat, akik szerintem nyilvánvalóan zavarosak agyilag.
Jah de, mégis én, elnézést... visszanéztem. Eredetileg tucanot akartam, de félrenyúltam, aztán úgy voltam vele, hogy úgy hagyom, mert mindegy. Ezek szerint nem kellett volna. :)
@tucano: Á, ez lófütty:) Ismerek olyan képviselőt, aki szerint ez már nem is éri meg, de úgy megszívatták, hogy csak kussolni mer.

2013, huszonegyedik század, Magyarország
@Maitre:
be vagy zagyúlva...asse tuttam hogy létezel amíg belém nem kötöttél

tehát troll

és mennyiért?

brühühühühü
@Maitre:

ezzel kezdted -előtte asse tuttam van e anya ???-

brühühühü

ime:

Maitre 2013.02.25. 00:33:48
@rodeo36: Ti meg valami kultúrszakkört indítottatok itt?

rövid kis memóriád van vagy hülye vagy...most megyek egy kis siesta-ra...majd visszanézek meg vagytok e még egészben vagy szétmentél?
Á, megvan a tahótlanító működése... a következő belépésig tünteti el, akit nem akarsz látni.
Én inkább azt láttam, hogy a kiscsaj erőlködött, de nem volt az erőlkodésének tartalma. Hiteltelenül képviselte volna a gazdákant, akik nem nagyon kértek belőle.
Igaz. De mit lehet kezdeni a csökött agyú őstermelőkkel, akik az ország termőföldjeit kiárusítják az osztrákoknak három szelet zsíros kenyérért?
@Pantagruel: Elképzeltem. S ismerekennél cifrábbat is.
Erre jelenleg is két megoldás kínálkozik. Egy jogállami és egy fasizált.
Az egyik azt mondja, hogy
1. Jogod van megvédeni a birtokod az arányos védelem eszköztárával;
2. Az igazolt kár alapján jogod van kártérítésre, kárenyhítésre;

A másik azt mondja, hogy
1. A birtokháborítók cigányok (barnák, svédek, tök mindegy)
2. Verjünk laposra minden cigányt, és akkor biztos közte lesz a betörőd is.

Ha az egyik rendszer nem működik, óhatatlanul erősíti a másikat. A Jobbik egyébként a pofázáson kívül semmit, az általuk pártolt gárda az utóbbit óhajtja tenni. Erre írtam az Angyalnak, hogy a létező előítéletek és a felkorbácsolt csendőrnosztalgia haszonélvezői, és nem okvetlen érdekeltek a közbiztonság valós javításában, mivel amíg a hivatalos közbiztonsági szerveket gyengítik, addig a helyzet nekik hoz szavazatot.

Vagy akár közvetlen hasznot. Ismertek olyan esetek is, amikor jóvágású urak megvesznek kiürült lakásokat. Oda belakoltatnak olyan cigány családokat, akikkel ismerten gond van. A környező lakások az egész házban értéktelenednek. A jóvágású urak ezeket felvásárolják. Amikor övék a ház, akkor megjelennek a kopaszok, és kivágják a cigányokat, mint macskát. A haszon ugyebár kettős. Bagóért megvették a házat, és akit menekülésre kényszerítettek, garantáltan a jobbikra fog szavazni.

A gyenge, arányos védelemre alkalmatlan közbiztonsági erő óhatatlanul fasizál. S ezt nem most mondtam először, hanem a 80-as évek végén, amikor a skinhed-bandák játszottak mini-pogromokat.
@kheiron: A mandátumok megtartása mellett számos érv szól, míg mellette csak egyetlenegy: az LMP listáján szereztek mandátumot. Ezzel szemben:

1. Jogilag egyértelmű a helyzet: a képviselőnek szabad mandátuma van, ő dönti el, hogy megtartja vagy visszaadja. Ez pontosan azért van így, mert a képviselők nem bábok, akikkel a pártok sakkoznak és szabadon lecserélhetők. Ha nem így lenne, megszűnne a képviselők szabad akarata, a küldő párt bármikor zsarolhatná visszahívással.

2. Ha a mandátum visszaadása lenne az erkölcsös lépés, akkor létezik az, hogy a magyar törvények nem az erkölcsöt támogatják?

3. Nem véletlen, hogy pont ezek a képviselők kerültek fel a lista vezetői helyeire és lettek képviselők. Pontosan azért, mert a szavazók nem pusztán 3 betűre szavaztak (LMP), hanem a név mögött álló emberekre. Tehát a bejutott képviselők maguk is jelentősen hozzájárultak pártjuk sikeréhez.

4. A képviselők mögött a tagság jelentős része áll. Az új pártba az aktív tagság majd fele átlépett, a döntő kongresszuson a később kilépő platform álláspontját a szavazók közel fele támogatta. Ha tehát visszalépnek, a pártnak ez a része ki lenne semmizve, míg a másik fele kapna mindent.

5. A maradék LMP már így is irdatlan előnyhöz jut, hisz nála marad a névhez kötődő párt- és alapítványi támogatás. A közös frakció meghiúsulása után még ezt a maradék támogatást is elveszti a Párbeszéd Magyarországért csoport. Ezzel megint csak egyoldalúan a párt egyik fele jár jól.

6. Több felmérés bizonyítja, hogy a párt támogatóinak többsége az ellenzéki együttműködést támogatja, tehát éppen hogy a kilépő képviselők képviselők a szavazói akaratot. Ennek mértékét lehet vitatni, de az biztos, hogy a mandátumok visszaadásával ezek a szavazók ki lettek volna semmizve, míg a másik félnek ölébe hull minden.

+1 Fodor Gábér és két társa anno kiléptek a Fideszből és visszaadták mandátumukat. A Fodorékra hivatkozás azonban sántít. Fodorék mögött nem lehetett tudni, hogy milyen szavazói támogatás van. Fodor azért lépett ki, mert nem választották meg a választmány elnökének. Nem volt olyan pártszavazás, amelyen világosan kiderülhetett volna, hányan támogatják a Fidesz korábbi liberális vonalát. Fodorék ráadásul 1993 decemberében, a választások előtt pár hónappal mondtak le, ami óriási különbség. Mindössze hárman voltak a 24 tagú Fidesz-frakcióból, ellentétben a PM-mel, akik a volt LMP-frakció többségét képviselték. Miért is ők adnák vissza a mandátumukat?
@kheiron:

"Tévedsz. Kb. másfél perc volt utánanézni."

Köszönöm a helyreigazítást!
Megvallom, nem néztem direkt utána, fejből írtam az állításomat.

Akkor hát van egy(!) kivétel...
@kheiron: Bödecs Barna magán kívül senkit nem képvisel, hogy visszaadta, az az ő személyes döntése volt. Az LMP-s (azóta PM-es) Kaufer Virág is visszaadta, pedig nem lépett ki. Kukorelly Endre szintén visszaadta, ő be se volt lépve. Na erre varrjál gombot!
@Maitre: Amúgy érdekes módon máshol keményebben bánnak a cigókkal,de ők valahogy médsem náczik.
@GeoCracker: Persze ezt a házvásárlásos bulit is a jobbikosok csinálják ugye....:))
@GeoCracker: Akkor amit a közvetlen haszonról írtál az is inkább közvetett haszon.
@kifordított nagyanyó: "és akit menekülésre kényszerítettek, garantáltan a jobbikra fog szavazni. "
Egyébként az ilyne lakásszerzők gárda és jobbikmentességéért sem bennék be mérget. De bizonyítani nem tudnám. Maradjunk az előítéletesség, a Jobbik által is korbácsolt előítéletesség haszonélvezőinél.
@GeoCracker: Köszönöm, hogy veted a fáradságot, és kifejtetted a véleményed. A témát nem görgetem tovább, ezért azt fűzöm csak, hogy a magam részéről az első pontba sűrített álláspontot szorgalmazom: "1. Jogod van megvédeni a birtokod az arányos védelem eszköztárával."
@biohouse: Nem osztozik a véleményünk a családi gazdaságok és a nagyüzemi termelési mód megitélésében. Nem jó úton jársz, ha ezt az eltérő véleményt a vidéki és városi ember összecsapásaként értékeled, hanem a szakmaiság eltérő voltának. Ahogyan látom a megfogalmazásodból, Te agrár szakember vagy, én gazdasági, ebből adódóan a szempontjainknak is eltérőek a prioritásai. Hivatkoztál a gépi kapacitások kihasználtságára és a talajviszonyok - ha jól értelemezem - kémiai összetételére.
E tárgyban mi az, ami az egyiket vagy másikat kizárja a művelés termelési módját illetően?
Néhány érvet felsorolnék a véleményem alátámasztására, amelyekkel a nagyüzemi termelést preferálom gazdaságilag és a mezőgazdasági termelés távlatait is tekintve.
Induljunk ki abból, hogy egy gyökeres ágazati döntést nem rövid távra határozunk meg.
A világ viszonylag rövid időn belül élelmiszer hiányban fog szenvedni. Ehhez a körülményhez az olyan adottságokkal rendelkező ország, mint a miénk gondosan fel kell készülni előnyeit figyelembe véve. Nagy hozamú termelést kell folytatni a növényi kultúráknál annak érdekében is, hogy az állattenyésztés is fellendüljön. Ehhez szakértelem, szervezettség, magas technikai és technológiai fejlettség szükséges. Családi gazdaságokban jelenleg erre nem adottak a feltételek, és a szereplők hajlandósága sem arra mutat, hogy egy új út elfogadott legyen.
A dánok 1 kg élő sertés előállításához 2.8 kg takarmányt használnak fel, a magyarok 4.6 kg-ot. Olvastam gazdasági szaklapban. Nyilvánvaló, hogy ebből az összehasonlításból látható, hogy a hagyományos és korszerű módszerek eredményei tükröződnek.
Manufakturális és modern termelésnél mindíg a korszerű lehet a győztes.
A nagyüzemi mód képes olyan nagyteljesítményű gépeket működtetni, melyeknek üzemeltetése és kapacitása túlnő a családi gazdaságok méretein.Ezáltal a termelékenysége a vetéstől a betakarításig lényegesen hatékonyabb, nem szólva a jelentős élőmunka kiváltásáról, melyet viszont a munkaigényesebb zöldség- gyümölcstermesztésnél lehetne hasznosítani.
Valóban nem vagyok otthon a mezőgazdaság részleteiben, a fenti gazdasági gondolatokat az ipari tapasztalat mondatja velem. Azonban a gazdasági megfontolások nem tesznek különbséget ágazatok között.
Egészen biztosan lesznek szakmai érvek a fentiekkel szemben, amennyiben meggyőzőek, készséggel elfogadom azokat.
@GeoCracker: Hát pont jobbikosról nem hiszem,hogy lenne erre pénze.Inkább a tudjukkiknek meg a ...származású uzsorásoknak.
@iii: Bödecs Barna pontosan úgy képviselt konkrét választókat, mint a pimpások. Listán. Azaz őket _személyükben_ senki nem választotta meg, hanem az őket delegáló _pártra_ adták a voksot.

Bödecs Barna ezt felfogta, sok társukkal együtt a pimpások meg nem.
@kheiron: Ha képviselt, akkor Bödecs Barnának se kellett volna lemondani. Egyébként meg nem képviselt, semminémű politikai különbség nincs Bödecs és a Jobbik között.

Ismétlem: akik az LMP-re szavaztak, nem 3 betűre adták a voksukat, hanem egy politikára. Ezt a politikát viszont éppen hogy a PM képviseli. Néhány bejegyzéssel feljebb részletesebb indoklást is olvashatsz.
Ebben a bringában van kurázsi!
süti beállítások módosítása