Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/28/matteo-renzi-antifa-tamadas-jogallamisag-tiszteletben-tartas-magyarors... (2024.03.29. 08:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.02.23. 03:22 Fabius

Orbán király beszéde

Címkék: fidesz orbán viktor évértékelő

Fénylő Csillagunk ismét világosságot hozott borús hangulatú közéletünkbe. Igaz, hogy engem leginkább egy gondosan felhúzott de szerencsétlen idézetkészlettel felinstallált, remegő kezű játékfestő által csálé nyakkendősre pingált kelj fel Jancsira emlékeztetett - mélyen alulmúlva önmagát - de sebaj, a beszéd remek békemenetlélek erősítő ahogy az "orbánviktor nem ebben a világban él"-ezésre is kitűnő alkalom

Pedig nem szarral gurigázott ez a remek ember, az egymásra halmozott történelmi párhuzamokból kiderült, ő  alapít államot, mint István, és vív szabadságharcot mintha Petőfi és Pongrátz Gergely egyszerre reinkarnálódott volna benne. Ennek szellemében választotta az évértékelő mottójául egyik példaképe, Bástya elvtárs örökbecsű gondolatait az öntömjénezésről és szerénységről. 

orbán szerény.jpg

De ezt még legalább eltalálta. Mert Márait már összekeverte Ottlik Gézával, a Reagan idézet pedig nem csak pontatlanra sikerült, de az ő szájából a rosszul idézettek szavak is olyan üresen kongtak a teremben, mint levert pléhbögre a felcsúti konyhakövön. "Uraim és hölgyeim! Utálom az inflációt, utálom az adókat és utálom a kommunizmust. Kezdjenek ezzel valamit!" - mondta eredetileg Reagan, de Viktor ebből csak az inflációt és a kommunizmust tartotta utálandónak, az adókat nem. Ez speciel nem is csoda, hisz áfából a rekord magasat szereti és a tavalyi év legnagyobb vívmányai is a rendkívül kreatív adókivetései voltak a nemmegszorítás-nemáthárítás kormányának. Az inflációrajongás tagadó megjegyzésére érdemes lenne visszakérdezni, hogy akkor vajon miért gerjesztik? Tavaly az is 5,7%-ra felcsökkent, aminek hatására az Unió 27 tagországából nálunk emelkedett a legjobban az élelmiszerek ára. (5,3%) Mi lenne, ha még kifejezetten szeretné is? 

A kommunizmus utálatán meg már egy jóízűt röhögni sem lehet. 23 évvel a rendszerváltás után Pozsgay elvtárs és Szűrös elvtárs még mindig a Fidesz páholy lakója, alaptörvény írója, a besúgó Böröcz elvtárs vezeti a Központi Hírhamisító Intézetet, az ügynöklisták nem lettek és nem is lesznek nyilvánosak, ahogy a kommunista nyugdíjakkal se lett csinálva a világon semmi. 2012 vívmánya, hogy a Fidesz az egyetlen párt, amelyik az ügynökök és besúgók - kétharmaddal felhatalmazott - védője maradt, Viktor meg itt poénkodik sután pirosról narancsra színváltós alsógatyákon, mintha Gyenesei István megint letolta volna a nadrágját valahol. Érdekes, hogy a Pozsgay Imre irháján virító MDP, MSZMP pártjelvények és az MSZP alapító okiratán szereplő aláírása minimálisan sem zavarja. De könnyen lehet az a titok, hogy Pozsgay nem villant kommunista bölényseggen virító színes alsógatyát, hanem elrágcsálja a parizervéget amit egykori mentoráltja időnként odalök neki. 

Kedves Vezetőnk éppen a siker szárnyán mennybe menő felhőjáró dagi pufók angyallá vált volna, mikor az elhamarkodott születésszámmal büszkélkedéssel igazán tökön rúgta saját magát, és csak nem sikerült az a mennybemenetel sehogy.

orbán-bohóc.gif

Micsoda pech, hogy nem csak az idézetekből, de a statisztikákból sem készült fel rendesen. Utóbbi akkora öngól, hogy az előbbiek nélkül akár tudatos habonyárpi merényletet is sejthetnénk a háttérben. Ha én lennék a habonyárpi sem tudnék ötletesebb és kínosabb módot kitalálni Viktornak a nyilvános rommá égéshez.  Mert amíg ő születéshez kedvet érző gyerekekről beszélt, addig az Index Chart Géza blogja előtúrta a statisztika kupacból azt a születés hogyvoltot:

ScreenShot476.bmp

 Gondolom nem azzal akart büszkélkedni, hogy Monnyále Feri kormányra kerülésétől bukásáig szárnyalt a gyerekvállalási és "születési kedv", amihez képest most a fasorban sincs. Elég nyomasztó lehet a hétvégén ezt feldolgozni, és szerintem a beszédírónak XXL méretű anál intrúdert tojik majd a húsvéti nyúl minimum. Nem csoda, hogy ennyi kavarodás után egy csekély értelmű fideszes komment troll szintjén egyszerre sírt a szocik államadósság halmozásáért és a Bajnai által eltörölt 13. havi nyugdíjért: 

"a magyar gazdaság 2008-as összeomlása mögött az áll, hogy a szocialisták felrúgták azt a megállapodást, hogy az ország nem vesz fel külföldi hitelt szociális kiadásokra." - mondta, mint akinek a 2008 előtti eseményeket törölték az agyából. Mert nekem úgy rémlik, hogy a szociális kiadások hitelből finanszírozása Megyó száznaposával kezdődött, amit voltatok szívesek megszavazni ti is a már akkor sikerként ünnepelt kamattámogatott lakáshiteltömeggel együtt, amire szintén csak hitelből telt és telik ma is, és hitelből fog telni még vagy tíz évig, mire lejárnak.  Ráadásul a 14. havi nyugdíjjal ti akartatok erre az egészre még rálicitálni. Úgyhogy az fasza, hogy a CÖF plakátszöveget sikerült fejből felmondani, de el kéne végre dönteni: a szocik dögöljenek meg, mert a ti asszisztálásotokkal az államadósság terhére hitelből finanszírozták a szociális kiadásokat, vagy a Bajnai dögöljön meg, aki eltörölte a tarthatatlan és finanszírozhatatlan rendszert. Mert a kettő együtt követelése jókora muhaha faktort és inkompetencia bizonyítványt hordoz magában. 

De ezek a momentumok is kevesek voltak ahhoz, hogy a valóságba visszazökkentsék. Úgy tervezi fejben a következő 20 évünket, mintha a kedveslakosság túlnyomó többsége ünnepelné az irányt, és nem egy rakás szerencsétlenségnek tartaná minden közvélemény kutató mérése alapján. Ja, és mintha a gazdaság túlélne még néhány ilyen masszív recesszióban töltött évet. Sebaj Viktor ettől függetlenül elővezette A Tervet, amit ezúttal nem egykori híresemberről neveztek el, hanem a szerénység jegyében csak mestertervnek hívnak. Csudavilág lesz az, amiben már a CBA, Közgép nem Nemzeti Nagyvállalatok lesznek, hanem kontinens szintű multik, az életszínvonalunkra olyan sikerre éhesen néznek majd a németek is, mint lengyel vendégtüntetők a ligeti vattacukorra. Fizetős  Sikeres lesz felsőoktatás, a kultúra addigra beletörődik a feketegyörgyizmusba, és a rekordmagas államadósság is lecsökkenti magát majd valahogy 50%-ra. 

A jövő záloga a rög, amihez ha oligarcha gyerekek és hök aktivisták potyognak az égből is kötni kell az iskoláztatott szakembereket. Ugyanis az orbáni logika szerint gyerekeink nem az élhetővé tett és munkalehetőségekben gazdag ország miatt, hanem kizárólag pórázmuszájból fognak itthon maradni, hogy tudásukat unokáinknak átadják. Ezzel egyrészt megcáfolja a fényes jövőbe vetett saját hitét, másrészt meg elfelejti, hogy a hazai beruházások 97%-át finanszírozó Unió az apanázsért cserébe elvárja továbbra is a szabad munkaerő áramlás kötelezettségének betartását. Ellenkező esetben záródik a kassza, aminek már nem csak a zemberek nem fognak örülni, hanem a közbeszerzés és földtámogatás piacot lekaszáló Lajos és az oligarcha válogatott sem.

Ha ők szomorúak és elégedetlenek akkor már hiába kiabálod, hogy hajrá Magyarország, hajrá magyarok! 

620 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr705099490

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Évértékelők 2013.02.25. 00:37:55

Fletó nemzetmentő hévvel, szuggesztíven mondott sok szép semmit. Mármint azon kívül, hogy össze kell fogni. Nyilván vele is. A Mókus örs Gordonkája kicsit többet, bár kevésbé hatásosan. A helyzet értékelése pontos volt, bár amit Fletó ki tudott mondan...

Trackback: Az „Orbán bébik”, a látók. 2013.02.24. 07:08:07

A gyerekek látnak valamit, de az nem a Matolcsy mozi, hanem az, ami majd Grazban, Londonban, Stuttgartban, valahol vár rájuk....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

áthozom ide is vitaindítónak:
@tucano: a "portugál út"-tal nem tudok vitatkozni, a tény az, hogy a portugálok menekűlnek "hiteltelen" országokba ahol azután a jól dolgozó azaz dolgos portugál megtalálja számításait (ebben rokonai lehetnének a magyarok de már régen nem azok) azok -mind- akiket személyesen ismerek azok külföldi munkával otthon is létrehoztak existenciát mert a család ott élt és tanúlt, nőtt fel és gyarapodott, de egy idő után el kezdtek elmenni és eladogatva az ingatlanjaikat -számosat nem egyet- és Austráliába meg bárhová Új Zéélandra mentek és vannak de az Angol Man Island-re is sokan mentek ők kapósak mert azonnal adaptálnak és a nyelvet kellően tudják és a szakmában nincs olyan, hogy ezt tudom azt nem...meg kell oldani és megoldják a közepes vállalkozónak ez kell és kölcsönösen meg vannak egymással elégedve, könnyebben adaptálnak mint a magyar aki viszi -mint csiga a házát- az összes baromságait és veszekszik meg szegregál (ez is személyes tapasztalat) valamint leugattya a helyieket akikből él a többit számoljátok ki

a hitel és a teljes központosítás nem műxik a kinai példa jó erre ott nagyon kiszámítottan de decentralizálnak és folyamatosan, sőt higgyél nekem Raúl Castro zseniális ebben mert ki ha ő nem ismeri a cubaiakat, vállalkoztattya őket de...és egyre jobban (mondtam Granmas barátom sok mindent elmesélt nekem mert igaz barátok voltunk)

most mondhattyák akik buták amit akarnak... de a fokozatosság ami a Kádár éra lényege is volt (a többit hagyjuk jó?) sok helyen bejött lásd Brasil Lula és Dilma, Peru, Chile, Argentina a saját hülyeségét ápolva de halad, a többieknek nincs annyi anyagi eszközük és őket is megosztották még azok...
brühühühühü

@Fabius:

a görögök "olympiai" bajnokok ebben és levédek nem kérdeznek mert ahhoz is buták a GS meg ügyeskedik

brühühühühü
az utolsó mondatot kivéve nekem új amit itt idézek tőled:

A jövő záloga a rög, amihez ha oligarcha gyerekek és hök aktivisták potyognak az égből is kötni kell az iskoláztatott szakembereket. Ugyanis az orbáni logika szerint gyerekeink nem az élhetővé tett és munkalehetőségekben gazdag ország miatt, hanem kizárólag pórázmuszájból fognak itthon maradni, hogy tudásukat unokáinknak átadják. Ezzel egyrészt megcáfolja a fényes jövőbe vetett saját hitét, másrészt meg elfelejti, hogy a hazai beruházások 97%-át finanszírozó Unió az apanázsért cserébe elvárja továbbra is a szabad munkaerő áramlás kötelezettségének betartását. Ellenkező esetben záródik a kassza, aminek már nem csak a zemberek nem fognak örülni, hanem a közbeszerzés és földtámogatás piacot lekaszáló Lajos és az oligarcha válogatott sem.

Ha ők szomorúak és elégedetlenek akkor már hiába kiabálod, hogy hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

97% EU financiálás azt jelenti, hogy az ország gyakorlatilag sőt elméletileg is halott, tehát halottgyalázás folyik

brühühühü

a többi dolgot -bármik is legyenek- ez alapján már kristálytisztán értem persze anélkűl, hogy elfogadnám

borzalom
Nem néztem meg a beszédet. Egy pár éve volt "szerencsém" meghallgatni Rákosit felvételről. Egy évtizedre elég egy kommunista.
Mesterterv? Nem az első.
Mesterterv készült a Talentis fejlesztéseiről.
Első lépésként a zsűri nem adta ki az első díjat.
Ennek mindig a szájába kell rágni mit mondjon?! Akkora ego,miért nem a saját szavaival adja elő,hogy milyen jó is nekünk?! Töb mint válallhatatlan amit csinál,valaki szólhatna már neki!Ez az ember agyi gyenge kezeltesse magát!
"ahogy a kommunista nyugdíjakkal se lett csinálva a világon semmi."

fura ezt a formulát látni :D nem megszokott...

az adást nézve nem értettem, miért akarom a földhöz verni magam, pedig én megpróbáltam mosolyogni és örülni...most amit irtál, már értem
mennyire szólhat bele a szövegírásba, vagy bmit felolvas?
@rodeo36: "....hogy az ország gyakorlatilag és elméletileg is halott...." igen de a hullarablók még jól élnek
"Nem csoda, hogy ennyi kavarodás után egy csekély értelmű fideszes komment troll szintjén egyszerre sírt a szocik államadósság halmozásáért és a Bajnai által eltörölt 13. havi nyugdíjért: "

lassan három éve vannak 2/3-os kormányon: miért nem hozták vissza a 13. havit?
@Felebarát:
Ez a kiskretén szétfirkálja a beszédeket, átírja alaposan. Amúgy a "régihez" képest nem sok változhatott, hisz a Fabius által is idézett mondatocska is megvan itt, csak akkor még vallomásíróknak hívták ezeket:

www.youtube.com/watch?v=uHhwBY9clio

Amúgy Piktor rendszeresen idéz a kis kefebajszos irományaiból, nem először, de szemérmeskedik, szóval ott van a polcán.
Igaz, van ahol még vitatkoztak azon, hogy Sztálin, vagy Hitler mondta előbb.

youtubedoubler.com/?video1=_Q-6H4xOUrs&start1=0&video2=cwgwv6lRpnc&start2=5&authorName=wtf%3F
@Secnir:
Öregem...
Essetudni...
"Mer'azemúttnyóccév!"
Fabius!

Te nyilván meghallgattál, elolvastál mindent.
Én most megyek utána az eseménynek.
Sehol egy félmosolyos, bátortalan dicséret?

Aggódom.
Ez a fazon vagy tényleg nem normális, vagy minket néz komplett hülyének.
eljutunk az államcsődig?
Így építi ki az útdíjrendszert a kormány
Megjelent a kormányhatározat, a nemzetbiztonsági érdekeket érintő beszerzésnek minősítik a projektet.
index.hu/gazdasag/2013/02/22/igy_epiti_ki_az_utdijrendszert_a_kormany/

Ügyes. Így nem kell közbeszerzési pályázatot kiírni. Mehet egyből a zsé a haveri kutyák zsebébe...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Gonosz, rosszindulatú feltételezés részedről, hogy a Közgép ehhez is értene... :)
reggeli lapszemle (vágatlan hvg főoldal) minden benne van.

Jó, de nem elég jó, finom, de nem elég durva
Orbán Viktor szerint az elmúlt év nem is volt.

Többször is mellé lőtt Orbán az évértékelőben
Orbán: a kisbabáknak kedvük támadt megszületni
71 hozzászólás
Orbán Viktor miniszterelnök tizenötödször értékelte az ország helyzetét.

Üres fej, üres szöveg - reagáltak Orbánra
Jön a nagyvonalú jövő! - Orbán és az utca embere
Orbán Viktor szerint jó évünk volt. Megkérdeztük a járókelőket arról, hogy hasonlóan gondolják-e.

Ötven ELTE-s tanárt küldhetnek el
7 hozzászólás
Elbocsátási hullám kezdődött pénteken az ELTE Bölcsészettudományi Karán.

Szili Katalin a HVG cikke után átírta bevallását
Előkerült az OTP-részvények osztaléka.

Elfeledett metróállomást rejt a föld Budapesten
Egy soha meg nem épült kőbányai metróvonal félig elkészült állomásáról ír az Indóház.hu.

Titkolózik az uniós pénzek nyerteseiről az NFÜ
Recseg-ropog az egész uniós pályázati intézményrendszer.

Kiakadt a fideszes rezsifelelős
A rezsicsökkentés következményeit ismertető levelet küldött az ügyfeleknek az Elmű-Émász.

A csökkentés ellenére kiugró januári fűtésszámlát küld a Főtáv
A HVG is ráúszott: :))

"A világhoz nem alkalmazkodni kell, hanem csinálni, nem újrarendezgetni azt, ami már megvan benne, hanem hozzáadni mindig." Orbán Viktor szerint ez a gondolat Márai Sándortól származik, a kormányfő pedig évértékelő beszédében használta (amelyről itt olvashat tudósítást).

A valóságban Ottlik Géza Iskola a határon c. regényében jelenik meg a gondolat, a főszereplő Bébének mondja ezt Medve:

"Medve hirtelen rám nézett. A hangom csengése nem tetszett neki. Magyarázni kezdte hát, hogy menjek a fenébe, mit akarok tőle, a világhoz nem alkalmazkodni kell, hanem csinálni, nem újrarendezgetni azt, ami már megvan benne, hanem hozzáadni mindig, s hogy őt nem érdeklik a mi posványos csürheproblémáink, de nekem ettől nem kell megsértődnöm: szóval amit örökké magyarázni szokott, s azonkívül azt is mondta, hogy neki tízezer lelke van."

Más esetekben is mellé lőtt a kormányfő - akinek teljes beszédét itt nézheti meg. "Két dolgot utálok, az inflációt és a kommunizmust. Ezekkel kezdjenek valamit!" - idézte Orbán a Ronald Reagannek, az Egyesült Államok egykori elnökének tulajdonított mondást. Mint azt az Index kiszúrta, az idézet nem volt pontos, ugyanis Reagan három dolgot utált nagyon. A legendás mondat 1981 januárjában, első kormányértekezletén hangzott el. "Uraim és hölgyeim! Utálom az inflációt, utálom az adókat és utálom a kommunizmust. Kezdjenek ezzel valamit!"

A magyarok nagy teljesítményei közt Orbán két olyan műszaki újítást is említett, amelyeket hagyományosan magyar feltalálókhoz kötnek, de valójában vitatott szabadalmak: a dinamóelvet ugyanis Michael Faraday angol fizikus ismerte fel; egészen pontosan ő fedezte fel magát az indukciót, amely lehetővé teszi, hogy mozgási energiát elektromos árammá alakítsunk. Ennek alapján építette meg Faraday a világ első, csekély áramot adó generátorát 1831-ben. Jedlik Ányos valóban elsőként fogalmazta meg 1859-ben a dinamókban használt öngerjesztés elvét, de találmánya nem lépett ki az egyetemi laboratóriumból. A gyakorlatban is használható dinamó szabadalmát 1866-ban nyújtották be, gyakorlatilag egyszerre hárman is: Varley, Wheatstone és Siemens - végül Siemensé lett a szabadalom.

Ugyancsak magyar találmányként emlegette a miniszterelnök a telefonközpontot, amelyet a közkeletű tévhit Puskás Tivadarnak tulajdonít. Puskás valóban épített telefonközpontot, de maga sem állította soha, hogy ő találta volna fel. A telefonközpont ötlete ugyanis, ha paradoxnak is hangzik, már a telefon feltalálása előtt is létezett. Az elektromos hírközlés (akkor még távíró) irányításának rendszerére F. M. A. Dumont francia mérnök jelentett be szabadalmat 1850-ben - 27 évvel azelőtt, hogy az Egyesült Államokban megépült volna az első ilyen berendezés.

A kormányváltás óta 3500-zal több a rendőr – állította beszédében Orbán, de ez valószínűleg túlzás. A hivatásos szolgálati viszonyban állók – tehát a valódi rendőrök – létszáma 2008 és 2010 közt 33 784 és 32 298 körül mozgott, míg tavaly mintegy 34 ezren voltak. A létszám feltöltése érdekében rövid képzés után szolgálatba állhatnak az úgynevezett próbaidős rendőrök. Az iskolarendszeren kívüli szakképzést 2011. február 1-jén hirdették meg először, erre 5160-an jelentkeztek. Közülük 900-an lettek próbaidősök és objektumőr-kísérő rész-szakképesítést szereztek, de a rendőrség állományába csak 778 főt véglegesítettek az elmúlt évben. A tavaly meghirdetett képzésre jelentkezők közül 539-an lettek próbaidős rendőrök.

Az átlagos kereset elérte a 223 ezer forintot – mondta büszkén a miniszterelnök, de ez önmagában még nem jelent túl sokat. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön frissített adatai szerint a nemzetgazdasági bruttó átlagbér 2012-ben valóban 222 990 forint volt, de a nettó bér csak 144 040 forint, nagyjából háromezerrel több, mint 2011-ben. A magas infláció miatt azonban a bérek értéke 2012 első három negyedévében átlagosan 3,6 százalékkal csökkent. Ezt csak kismértékben enyhítette a családi adókedvezmény: a három vagy több gyermekesek reálbére csak 2,7 százalékkal csökkent.

A kormányfő azt mondta, bárki bármit is állít, a közmunkások havonta átlagosan több mint 73 200 forintot kerestek. Ez valószínűleg csúsztatás, hiszen átlagról és bruttó bérről van szó: a közmunkások bérét kormányrendelet határozza meg, e szerint 2012-ben a teljes munkaidőben foglalkoztatottak bélre bruttó 71 800 forint volt, aminek a nettója a sokat emlegetett 47 ezer forint. A legalább középfokú végzettséget vagy szakképesítést igénylő munkakörökben a közmunkások megillető bér bruttó 92 ezer forint volt, valószínűleg ez dobta meg egy kicsit az átlagot."
hvg.hu/itthon/20130222_Ottlikot_idezett_Maraiket_Orban

Szóval a hülyeség, a butaság, a csúsztatások és hazugságok - na az meg Piktorunknak. Szegénykém, ez tényleg ennyire korlátolt...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Linket? Nem, de röhögőgörcsöt majdnem, amikor elolvastam ennek a lökött Fabiusnak az írását.
Kellett volna?
Akkor nézzek mailt? :)
Az ellenzéknek kéne végre a legszélesebb választási összefogást hegeszteni, beleértve az akár minden körzetben jelölhetõ jelölteket és a civilekkel összefogást, hogy minden körzetben lehessen 2 ellenzéki ellenõr, aki a nyilvánvalóan szándékolt csalást kotrollálná. Mert ezek elcsalják és megnyerik és beledöglünk.
sajtózsemle kettő (origo)

Orbán éve
Hihetetlenül erős lesz Magyarország
Orbán évértékelőjében párhuzamot vont kormányzása és a honfoglalás között.
Orbán Viktor igazat mondott?
Jobban teljesítünk, mint a többi ország? Többet érnek a nyugdíjak, mint 2010-ben?

Húsz év múlva jó lesz
Utoljára Gyurcsány Ferenc álmodott ilyen merészeket.
Az volt jó, hogy nem mentünk csődbe
Orbán: Világnemzetet építünk
Orbán ismertette a mestertervét, Selmeczi nagyon koncentrált, Csintalan káromkodott.
Orbán képzeletbeli világban él
Ellenzéki politikusok szerint Orbán évértékelője homályos és meseszerű volt.
valami pozitivum a a mai napra?
A csemetékkel kapcsolatban:
endresy.blogspot.hu/2013/02/orban-es-csecsemok.html
Egyébként születésszám növekedéss sem feltétlen jelent önmagában semmit
@Orica Középföldi:
Majd mehet mindenki máglyára, ki dícsérni rest.
Ha oszlik a homály ébred majd Welsz.
Idézném "mixath" kolléga mondását a hvg-ből:
"Egyre többen ébrednek rá,hogy a létező orbánizmus nem működik,a működő orbánimus pedig nem létezik."
Ezek egy része, kalandvágyból inkább elveszíti pártpreferenciáját,a maradék pedig, fásultan megy a londoni meckybe éhenhalni.

És engedtessék meg számomra,hogy - némiképp átalakítva - idézzek egy Nagy Embertől:
"ÚÚÚÚÚtálom a zelhízott miniszterelnököket!Kezdjenek ezzel valamit."
Sajnálattal értesítek minden kedves Fideszes kommentelőt, akik az IMF-pénzekről eddig annyit tudtak, hogy azt a szocik a semmire vették fel és ellopták, hogy Orbán Viktor a tegnapi beszédével ennek az "érvelésnek" véget vetett a fent is kivastagított mondattal: "A magyar gazdaság 2008-as összeomlása mögött az áll, hogy a szocialisták felrúgták azt a megállapodást, hogy az ország nem vesz fel külföldi hitelt SZOCIÁLIS KIADÁSOKRA.".

Ettől persze még nem gondolom őket hótisztának, nekik is megvoltak a maguk csatornái a közpénzekre, de ezentúl tessenek az igazságot valahol a kettő között keresni... hátha ott végre meg is találják.
@Fabius: Nem mondod, hogy a statisztikák alapján Bajnaiék alatt is zuhant viharosan a születések száma?? :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Bocsánat, de szerintem az a gonosz , rosszindulatú feltételezés, hogy a Közgép pont ehhez ne értene.
@Felebarát:
Pozitívum?Hogyne lenne!
Nem kell havat lapátolni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: 2008 gazdasági válság. Vagy talán ennyire hatalmasnak tartja a magyar szélsőjobb Bajnait és az MSZP-t, hogy 2008-ban ők idézték elő az amerikai bankrendszer válságát, és az azt követő elhúzódó globális gazdasági válságot?!
Apukám, ti jobban rettegtek az MSZP-től, mint orbán?!
Ejha! Tudnak ezek a balos fiúk valamit...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A népességnövekedés 1981-től negatív.
1999-ben volt a negatív csúcs, és meghaladta a háborús éveket ('45-öt is)
Erre írtam a blogban, hogy ezek szerint Orbán kormányzása alatt meghalni volt jó?

Amúgy a Jobbik programja erre "a mindenki dugjon meg még egy nőt?" Az életforrás-projekt mintájára?
Tudjuk Zagyvát már az sem érdekli, ha cigány az illető. Ahogy a pattanásos utánpótlás csapatnak is mindegy. Csak tegye már szét a lábát, hogy demózzák a HATALMAT. Csupa nagybetűvel és álló pumpával.
Jók vagyunk,de nem elég jók...Ez magyarul annyit jelent:minősíthetetlenül elqrtunk mindent!Ócsán tiszta képet nyújtott a szekta tudásáról,100 évvel ezelőtt is kiröhögték,dzsumbujnak nevezték ezt az elképzelést!Igazi ugarlakók a skacok.
@GeoCracker:

Gondolom most vért izzad, Török, Mráz és a többiek:))))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ha megnézed a TF-es és a mai OV-t, nem tíz(enegy) év van a két kép között:))
Jha, mindenkinek a maga keresztje.
@kalaposinas:
Szánom-bánom... Tudom, rosszindulatú és kishitű vagyok!

@Orica Középföldi:
Nem baj, majd jön Török Gábor, a "független" pol.elemző és a langy melegig feldugva nyelvét, előadja, hogy Piktorka milyen remek is volt.
Sőt, anál is remekebb. :))
@Orica Középföldi:
A fejhúsa alakul, röfögni is tud - de valahogy akkor sem bírom a pocakos és rengőhájas mini.elnököket! A halálom... :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ne akard összekavarni a számokkal és tényekkel!
2008-as válság... Nem igaz, Piktor is megmondta!
Nem lehetsz ennyire illetlen, az nem illene be a kis keresztényi világképébe!
Olyan, de olyan vallásos, már amikor nem tök pogány nézeteket hangoztat és éppen nem "nyilasra" hajazó...
Döntsétek már el,Kommunista,Náci????Köpködés,Jobbra barra.!!!!!!!!!!!!!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Az ő világképében én vagyok az ateista-kozmopolita-internacionalista-liberális-szinglihorda tag. Én vagyok az ő legrosszabb rémálma.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A plakátfiútól inkább nektek van rettegni valótok, persze csak akkor ha zavar titeket a menetrendszerű csalódás érzése, úgy mint az elmúlt 22 évben az összes kormány esetében. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

A legkisebb bajom, hogy esztétikailag nem egy élmény. Churchill se volt az:)))
@Orica Középföldi: Az a bajuk gondolom, hogy Viktor és beszédírói olyan hibákat köovettek el, amit nem lehet kimagyarázni. Pl. Idézetek forrása adott dolog. A csemetékről, elhalálozásról évszázados adatsorok vannak. Abból szedtem én is az 1999-est.
Az ucca embere lesz...ja a lépegető eszkavátorral számított fogyasztói kosarat.
.....
Félő,hogy akik csüngtek ajkán szótlanul,pénzért mindenre kaphatók!Nem mondom,hogy mind "házmester",de a származásuk és az agyi tevékenységük híányossága erre mutat!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

" Én vagyok az ő legrosszabb rémálma.:D "

Pedig a nyelvedet még nem is ismeri:))
Ha már Márai én is egy Márai idézettel szeretnék válaszolni Viktorunk fényes évértékelőjére:
"Túrós lófasz volt ez Te fostalicska."
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: ...de aztán lehet hogy K. Géza volt, az Itóka nevű kirendeltség egyik törzsvendége...
@lászló71: A széljobb és szélbal közt nincs nagy különbség. Hitler a szélsőbal ideológiáját is használta a szélsőjobb hatalmakor.
Orbán egy hataloméhes idióta. Neki tök mindegy, hogy ki nyalja, csak kinyalja.
Amellett már régen túl van azon, hogy a PC zavarja. Egy szájból fúj rasszista szövegeket és bolsavik szólamokat.
Marosán és Goebbels metodikájávala gyakorlatban.
@istvankah: "Félő,hogy akik csüngtek ajkán szótlanul,pénzért mindenre kaphatók!Nem mondom,hogy mind "házmester",de a származásuk és az agyi tevékenységük hiányossága erre mutat!"

A származáson alatt nem tudom mire gondolsz pontosan. Viszont számomra érdekes a kettősség is, mivel a meghívott vendégek soraiban pld. láttam neves orvosprofesszort is a Semmelweis Egyetemről.
@GeoCracker: A szélső libbantak ideológusairól is írhatnál egyszer egy posztot. :)
Ja, és haverom hív délután:
-Látod vazzeg milyen jó hogy leléptünk az országból, otthon minden egyre szarabb. Most is, az M1-en ment a Showder Klub és valami kiélt fejű ötvenes mórikálta magát felelős politikust játszva...

Egyébként nem néztem, erre már nincsenek idegem. Viszont elolvastam a hvg-n meg a tegnapi ide gyártott kommenteket.
Hogy a google elé nem tud leülni aki a beszédét gyártja, ellenőrizve jól emlékszem-e, tényleg Márai ésatöbbi szomorú, de nem váratlan. Kókler kormány kókler miniszterelnökének kókler szövegíró dukál, így stílusos.
Hogy 15-20 magyar multi, az uramég, látott már ez számokat, beszélt már közgazdákkal, vállalatigazgatókkal, tulajdonosokkal hogy mi egy multi, hogyan jön létre, és így tovább? Ha csak két igazi multit ki tudna termelni az ország 20 év alatt nem folyamatos kétharmadot hanem Ausztriát is megnyerné...
Hogy megint 20 évet kér valaki aki magyar politikusnak vallja magát az meg nem meglepő, mindegyik ezzel jött, Te most 30 vagy, de majd 20 év múlva de jól élsz. 50ként majd luxusútra mehetsz mint luxuselőnyugdíjas és Merci lesz a jussod. Aha, hát maximum vazzeg Viktor kivárom ahol vagyok és ha meglett a Kánaán a 22 éves fiamat hazaküldöm hogy menj szemem fénye, és gondolj a hanyatló nyugaton éhező apádra-anyádra, küldj néha jó konvertibilis magyar forintot, azt jól váltják az Aldiban és a Lidlben.
Összességében dumált hülyeségeket, amit gondolom a Viktor-Bközép lelkesen fogadott, merjünk nagyot álmodni, ígérni bármit lehet, és annyira szegények nem lehetünk hogy légvárakat se tudjunk építeni.

De a legédesebb a születésszám volt. Tavaly három barátunk lett szülővé, abból kettő Angliában él. Hazamentek, kitolták a babát és a 6. héten go back England. Ezek a babák vajon bele lettek számolva a sikerbe? És ha én kettőről tudok mások hány hasonlóról tudnak? És ezek a babák vajon mit éreztek, miért születtek meg?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Valaholeltévedtél. A liberalizmus alapvetően egy középállású ideológia. A szélsőségek sehol nem liberálisok :-)
Ja, és a liberalizmus nem önmeghatározás kérdése csupán.
@rodeo36:
"
97% EU financiálás azt jelenti, hogy az ország gyakorlatilag sőt elméletileg is halott, tehát halottgyalázás folyik"
Na, ez a lényeg. Folyománya: mi is történt (és miért?) 1990-ben?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ezt ismered?
hafr.blog.hu/2013/02/23/tokeletes_orban-beszed
@Orica Középföldi: Kellett neked emlegetned.
Orbán Viktor erős, dinamikus beszédet mondott
mno.hu/belfold/orban-viktor-eros-dinamikus-beszedet-mondott-1140782
Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzője úgy látta, Orbán Viktor erős, dinamikus beszédet mondott és mindvégig magabiztosnak mutatta magát. A miniszterelnök szavaiból érződött, hogy a kabinet lezárta a kormányzás első két évét jellemző nagy átalakításokat, illetve az azzal járó nyílt konfliktusokat. Lánczi Tamás szerint a szemléletváltásra utal az a többször ismételt mondat is, miszerint a kormány jól teljesít, de még mindig nem elég jól. Az elemző ezzel összefüggésben hangsúlyozta, Orbán Viktor különbséget tett Magyarország és kormánya teljesítménye között, míg az elsőt – több példával is szemléltetve – egyértelműen jónak ítélte, addig a kabinet munkáját visszafogottan, némileg önkritikus, mértéktartó módon értékelte.
@Orica Középföldi: Mikola vagy Gabe?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Összetévesztesz holmi döntésképtelen szerencsétlennel. :)
Én túl cinikus vagyok a csalódáshoz.
tenytar.blog.hu/2013/02/23/hazugsagok_es_nagyivu_igeretek_evet_ertekelt_orban_viktor

A hagyományoknak megfelelően immáron 15. alkalommal értékelte a miniszterelnök hazánk teljesítményét. Bár épp a tegnapi napon hozta nyilvánosságra az Európai Unió, hogy nem bízik a magyar hiánycél 3 százalék alatti tartásában, illetve az 1 százalékos gazdasági növekedésben, az évértékelő a “Magyarország jobban teljesít” címet kapta.

Megszokhattuk már, hogy az évértékelő hálás műfaj: a beszéd ezúttal is bővelkedett az ígéretekben és a hantákban egyaránt. Ha nem osztottuk volna már ki épp Orbán Viktornak a február havi Pinokkió-díjunkat, most egészen biztosan megkapta volna.
@lászló71:
"Talán dünnyögj egy új mesét, fasiszta kommunizmusét "
(Márai) ja nem, (József Attila)
@GeoCracker:
A liberalizmus szélsőségesen specializált-állam felfogás. Semmi esetre sem "közép".
Ezért is röhögök mindig, amikor baloldalinak nevezik - benyalva a "jótőkés nem is tőkés" álcát. .
Nem minden baloldali, ami antikonzarvatív. Csak a sok műveletlen "baloldali" bunkó hiszi, hogy az már rögtön baloldali, aki nem konzervatív. "Aki nincs ellenünk, az velünk van".
Rettentő árat fizet az ország (a Nép!) a minimális politikai tárgyismerettel sem bíró, volt ilyen-olyan szintű MSZMP és KISZ-káder országlásáért.
@Kis ember: Szerinted ezt mindenki helyesen ("józsefattilául") érti?
@sertelen: A liberalizmus szabadságelvűséget jelent. Nem szabadosságelvűséget, hanem a köölcsönös szabadságok által korlátolt állapottérben való előfordulást. Nem államfelfogás, hanem filozófiai, ideológiai alapvetés. Semmi köze a jótőkésorssztőkés ügyhöz. Alapvetően közelebb áll a humanizmushoz a "hallgattasák meg a másik" nézőpontjához.
Az, hogy a jobboldal szabálynélülinek akarja láttatni, az politikai érdek, és nem valóság.
Ahogy nem jelent közönyt és hazátlanságot sem, mint ahogy a Jobbik szeretné bemesélni mindenkinek.
Sőt! Sokkal hazafibb lehet, mint a feketeingesek hazátlansága
További szépet mindenkinek. Mobilról igyekszem azért majd ránézni :-)
hazudni, hazudni, hazudni!!!!
Ehh, nem valtozott semmi, viktor idiota maradt, a szeljobb sem lett okosabb, angyal is valtozatlan, a bio szurom is marad.
@GeoCracker:
Kinek s minek a szabadság? Erről szól a nóta.
Amit meg nem írtam, azzal kár küzdeni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Éljen Orbán Viktor!

Éljen Orbán Viktor!

Éljen Orbán Viktor!

.....kenyéren és vízen a Déli-sarkon!

Éljen Orbán Viktor!
Korábban szó volt erről, de érdemes a 20-21. percet meghallgatni. Felteszi Olga a kérdést, hogy alacsonyabb rangú-e az aki nem tud szülni. Figyelni kell, de ott a halk igen....
atv.hu/videotar/20130220_keszei_sandor
mno.hu/vezercikk/az-ev-erteke-1140806

+Akik hasznot húztak Magyarország gyengeségéből, azok nem örülnek az eredményeknek – a beszédnek a német–magyar ipari együttműködés („összeépítés”) hangsúlyozása mellett ez volt az egyik legfontosabb gondolata. Arra az ellenérdekeltségre utalt, amelynek szolgálatára oly könnyen kaphatók az önmagukban és az országban kevéssé bízó politikai erők. De ha megvalósul az, amiről a kormányfő beszélt, hogy a következő hét évben az uniós támogatások 60 százalékát a gazdaságba lehet forgatni, akkor valóban egy megerősödött ország polgárai lehetünk.+
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Mikola vagy Gabe?"

Felteszem ,Mikola nem ismeri. Gabe meg nem érti.
Hogy vagytok képesek végighallgatni Orbán beszédeit? Nálunk ha meghalllom, hogy ő van a tévében vagy a rádióban, már lövöm is ki, szabályszerű kiütéseket kapok a kappanhangjától... :-(

És még elemezni is ... a szar büdös, kész.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
... és egy ilyen, szervilis seggnyalonc, mint ez a szánalmas figura, számít?
Egy nulla, egy két lábon járó szerencsétlenség, egy hülye kis báb.
Olgácska szarrá alázta, ez a tuskó meg még ahhoz is hülye, hogy ezt észrevegye! :)
Meg kell simogatni a homlokát és elküldeni az édes, bús pi..ába az ilyet!
Bazz!Ez a cím nagyon találó.Nekem is ez jutott kábé az eszembe!:))
Valami olyasmit mondtak,hogy 2020-ban már olyan ország lesz ahova megéri hazajönni.
És mosr elolvasom a posztot.:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Megmondom őszintén nem maga a személy számít, hanem az amit ott képvisel. Ezek szerint a szülők országos egyesületének elnöke szerint a meddők nem érnek annyit, mint a nem meddők.
Megmondom a visszavonás ezért volt, mert Olga nem vette észre, de ő igen.
@Felebarát:
Az Audi gyárbővítést Gyurcsányék tárgyalták le, indították el.
Az Mercedes gyárépítést Gyurcsányék tárgyalták le, indították el.
Még valami olyan nagyobb német illetőségű projekt, amiről lemaradtam és netán a narancsbolsi csürhe tett volna érte valamit???
Illetve még emlékszem 2008 körül a gumigyár narancsbolsevikjaink általi megtorpedózásáról, akiket kispöcs most stratégiai partnerként futtat...
Velem lesz a gond, tudom én! :((
Vagy igyekeznem kell annyit inni és felejteni, mint a HÍVŐK?
@Farkasokkal táncoló:
Én sem végig hallgattam meg, csak rászoktatott ez a narancsbolsi csürhe a Klubrádióra és ott volt egy összefoglaló, amitől már elszállt a vérnyomásom... :)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Egyetértek.
Ami miatt harapós lettem estére: ez az egész arról szól csupán, mi ezt az országot kezünkből ki nem adjuk.

Jó az idézett poszt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ne, inkább vedd komolyan a bűnbánatot. Hallgasd végig egymás után 10x az évértékelőt teljes hangerőn! Hidd el, az ivás nem neked való, azt még élveznéd, és nem éreznéd át bűneid súlyát.:D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ne becsüld alá ezt a fajtát! Baromi veszélyesek. Nyomul, mint a tatárok, olyan pusztítást is végez.
Mindenhol ott van, hinti a baromságot, őszirózsa imádja az ilyeneket. Sok toporog ebből a fajtából körülötte.
Ez kelti a látszatot, hogy ő jó munkát végez, rengetegen támogatják.
Na ja.
@Habakuk999: Akkor folyamatosan harapós vagy. Mióta elkezdték bevenni a kulcspozikat mamelukjaikkal.
.. Fideizmus – Igaz, ha hiszünk benne?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Tapasztaltad Te is, nem?
Igen, nem érzem jól magam itthon. Nem látok normális jövőt.
Nagy csalódás nekem, aki a rendszerváltás korában lelkesen járt mindenfelé és biztos volt abban, hogy csatlakozunk Európa szabad népeihez.

Bár, gondolhattam volna. A városban öten-hatan mozgolódtunk, amikor még nem lehetett tudni, mi lesz a kerekasztalból, a szavazást követően száznál is több ember visongott, tele véresszájú pártag ejtőernyőssel. Az volt az utolsó pártrendezvény, amin részt vettem.

Mindegy. Tesszük a dolgunkat, el nem megyünk innen, legfeljebb a pénzünk.
A Kedves Vezetőn korábban kicsit csiszolgatni kellett, de mára tökéletes lett.
Remélem, hogy mielőbb sor kerül a - nem fizikai értelemben vett - kiemelkedő személyének és áldozatos küzdelmének képzőművészeti alkotás formájában történő megörökítésére az ócsai GULAG főterén, ahol a talapzat cövekre rakott turulmadár-fészek és a Madár tollasodik!
Komolyan.Nekem rossz,hogy égeti magát a hülyeségeivel!
Mire építenek?A majd valamikor beinduló gazdasági növekedésre.
Végül is,mindig nem csökkenhet!:))
MNB tartalékra inkább.

Droidok merre vannak?
@Habakuk999:
Ismerős érzés... Szép volt itt is látni a zejtőernyős ettársakat. A narancsbolsik már akkor is élen jártak felénk a hithű komancsok pátyolgatásában, egyes '56-os "ellenállok" néhány posztért ehhez lelkesen asszisztáltak, majd néhány embernek eladták a seggüket, szerintem vazelin nélkül is. Máig ezt nyögi felénk a város. Eredménye is látszik.
Az egykori fideszből 2000-re szinte semmi, senki nem maradt itt sem, evégre voltak abban is idealisták...
Én spec.hülyéknek neveztem csak őket, amit először cáfoltak, később igazat adtak, mára egy része jobbikos lett, egy része meg hányni tudna Piktor és a többi maffiatagtól, oldaltól függetlenül.
ésakkor ezekután még semjénzsótiék is beletapostak a szarba, igen, ott Vatikán Vállalatnál, Erdő Péter helyében lapítanék a biztos bársonyszékemben.
vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/02/letartoztatasat-megelozendo-papa-marad.html
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Nem lehetsz ilyen gonosz velem!!!
Könyörgöm, kegyelmezz ÚRNŐM! :))
@Orica Középföldi:
Igaz, a középszerűség diadala megrészegíti a szervilis seggnyaloncokat.
@whatsoever:

Jaja.
Az ellenzéknek végre ki kellene állni az elmúttnyócév mellett! Kiállni és elmondani: nálunk ez volt az eredmény, most meg ez a helyzet, basszátokmeg!

Felvállalni, és nem bűnösként hallgatni, szembesíteni az embereket, hogy nem ők a nemzetárulók, sőt, ők képviselték megfelelően mind az européer értékeket, a demokratikus értékeket, az ország érdekeit, sőt, az emberek értékeit is, bár MESSZE NEM volt tökéletes a gazdaságpolitikájuk.

A megszorításos plakátokon meg röhögve gúnyos, humoros videóval, animációkkal reagálni, de valahogy reagálni. Végre fel kellene vállalni azt a nyolc évet, ami - pláne EHHEZ KÉPEST - messze jobb volt, mint ami most van.

(És pontosan tudom, hogy mit gondolnak itt sokan - de akkor is ez a véleményem.)
Azért jó,hogy 20 éve is úgy voltunk,hogy 20 év múlva jobb lesz.
Itt tényleg semmi sem változik.:))
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

DK-s vagy MSZP-és?

Én a mai napig nem tudom.
Szerintem amúgy nem domina.
Igazi nő inkább, az összes pozitívumával és negatívumával.

(bocs Csekk, hogy kipletykálunk)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Vigyázni kell vele, mert a kis vörös bőrszerkójában durva lehet a lölköm... :))
NEM ÁM!!! Csak vicc'vót! :D
@Habakuk999:
Mi ez a védekezés??? Egyből bocs? Még nem is ismered a bigét! :)
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): "Az ellenzéknek végre ki kellene állni az elmúttnyócév mellett! Kiállni és elmondani: nálunk ez volt az eredmény, most meg ez a helyzet, basszátokmeg!"

Majdnem egyetértünk - amin gondolom csodálkozol - , csak a kiállásban és nyócban van egy csöpp eltérés.

Nem kiállni, hanem kitisztázni és nem nyóc, hanem húsz.

orbán csak a folyamat vége, bízzunk benne, hogy a legalja.
viki,tudod mi lesz 20 év múlva?
Jó esetben akkor szabadulsz!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Még nem is ismered a bigét! :) "

Addig szabad a fantázia:))
@Habakuk999: Nem kiállni kell, hanem nem egymást ekézni! Elfogadni, hogy "elkúrtúuk", közösen, mind, biza! Azok is, akik hitelt vettek fel a "fellendüléskor" (hol vagyunk már ehhez, azok jórészt fogyasztási hitelek voltak, most egyáltalán nincsenek, vagy, ha vannak, akkor megélhetésiek..ld. a világcég reklámot, akik házhoz viszik-hozzák a pínz..na, megvan Provi..nemíromkiteljesen, csakazércs..öklég, pápuszi!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

Pontosan.

Hogy ne lehessen ilyet megtenni a söpredéknek:
nol.hu/belfold/megfojtjak_a_burattinot_

Valakitől azt hallottam, hogy a Bibó-szakkoli is szembeszállt Orbánék házifészek-építő tevékenységével és ők is gondban vannak.
Ez igaz?
@Felebarát:
Kéne... de a bolsevik párt és szenilis gazdasági agyamentjeit ismerve ebből valami igazi, magyarosch megoldás lesz.
Pl. a kaviár adója 5% lesz... Naugye! :)
Mint az áram esetén, ahol nagyon-nagyon jól jártak a XII. ker. fűtött garázsbeállóival és fűtött medencéivel rendelkezők, már havi szinten is!
De tényleg! Ti semminek nem tudtok örülni... :((
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Boli, nem mindenkinek életerős mecseki parasztjány jár a gondolataiban.:)

van, aki nemesebb vadra vadászik.
@Habakuk999:

Húúúúúúú, de gonosz:))))))))))
@kifordított nagyanyó: Na de majd a kis plakátfiúék, csak figyelj jó erősen. :)
nol.hu/lap/allaspont/20130223-libsik_a_gaton

Mármost ha kiderül, hogy disznó dolgok történtek az ártéri építkezések körül, akkor komolyan fölvetődik, hogy állja az a gát költségeit, aki kikorrumpálta magának az engedélyt, meg az, aki kiadta neki, ez így volna méltányos az adófizetőkkel szemben.

Külön gond ráadásul, hogy az árvíz nemcsak a korruptokat önti el, hanem a nem korruptokat, sőt az ártéren túliakat is, akik nem tehetnek semmiről, hökösen mondva, ha jön az ár, bibsit-libsit, nem bibsit, nem libsit egyformán ér. Szerencsére azonban a Duna nem hülye. A Duna magyar folyó, keresztény folyó, ami vérünk. A római-parti bejáráson, amikor jobbikos hökösökkel sorra azonosítottuk az engedély nélkül épült házak tulajdonosait, a vízállásjelentések szerint a Duna vízszintje hat centimétert emelkedett. De nem mindenhol. Ahol a hökös lista épp zsidó jelenlétre utalt, ott a Duna már-már kilépett medréből, s haragosszürke színével szörnyű tavaszi zöldár kíméletlen pusztítását jelezte előre.
@Habakuk999:
Na, ezért még számolunk a Lajta közepén... Mentőmellényt jobb ha felveszed! :))

nol.hu/belfold/megfojtjak_a_burattinot_
Amúgy ez a legnagyobb szégyen, amikor ez a "nagyon családbarát, nagyon keresztényi" kormány a legelesettebbeket és legkiszolgáltatottabbakat alázza és lehetetleníti el!
Ezektől kell elvenni azt, amit a klientúrának szétoszt?
Szégyen!
Aljas, cinikus, pitiáner csürhe ez...
@Felebarát: Az áfacsökkentés sose ér fabatkát se. Ezt már próbálták előtte. Vagy esetleg egy újabb mondjunk imát viktorért polgármesternek kell pozi?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Támogatni kell a nemzeti belugakaviár készítőket, mert csak a magyar beluga, amit a Balatonban tenyésztünk az igazi kaviár, és a legjobb.:D
@Orica Középföldi:
Majd megitatom... a Lajtában... :))
Utána áttolatok rajta a kajakkal még...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nem én vagyok gonosz. A CÖF fogja rád kényszeríteni, ha nem látod meg a viktori igazságot.:D
@Habakuk999: Cseppet sem a vége. Csak egy újabb fázis.
Az elmenetelben nem vagyok biztos. Részemről most lehetőség, a választások után előfordulhat hogy már nem lehetőség, hanem egyetlen megoldás lesz.
@Orica Középföldi: Csak liberális.

Tiszteletben tartom egyesek perverzióit.:)
"A magyarokról azt mondják, hogy akkor is elsőként lépnek ki a forgóajtón, ha utolsóként léptek be."

A Welt méltatja Erdőt és mérlegeli esélyeit
esélyeit.

Az idézett mondás a gazdaságunkra pont fordítva áll:((
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: el mész te a medencémhez takaritani, de nagyon gyorsan :D

pont azt irtam, talán valami értelmes dolog van készülöben, hatalamas fenntartásokkal
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ezt mindenkinek saját habitusa, kora, lehetőségei, családi kapcsolata alapján kell egyénileg eldöntenie.

Nem lehet a költözésben kimondani a tuti igazságot. Legalábbis szerintem.
Bár Angyal rögtön agitálhatna valami jóféle ismerős arcokos nyálvideóval, miért is kell itthon maradni.

Viszont az is igaz, hogy alakult egy nagy csomó cég az ukránoknál és oroszoknál magyar állampolgárság megszerzésére, én is botlottam ilyen cégbe, úgyhogy jönnek az új jobbikos haverok.
Kultúrájuk, civilizáltságuk egyezik a vonalas nemzetiével.
@Ocsetacsang Szencsukó Maculi:

Minket néz ennyire hülyének.

Gondoltam, hogy Fabius a ténybeli hazudozásait meg fogja cáfolni. Azt nem, hogy ezekből ilyen sok lesz. Kiégett a faszi már önmagához képest is. Innentől biztos, hogy élő vitája soha senkivel nem lesz.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Az alap élelmiszer áfájának csökkentés nagyon kell.

1, Az áfa csalások miatt a fehéren működő társaságok versenyhátrányban vannak és tönkremennek.
A fordított áfa is sokat jelent, de nem az igazi, csak határt váltanak a csalók.

Másrészt ez jelentős növekedés ösztönző, ugyanis a népesség fele - a szegények - ugyanúgy élelmiszerre költi el az áfa csökkenésből megtakarított pénzét.
@Orica Középföldi: Ez azért nem olyan nagy dicséret, meg kell hagyni.
@vitéz Thapóccay néma bárány: nagyon megkopott ez a Habony műbútorasztalos. Ideje lenne lecserélni, persze az még semmire nem lenne elég. Csútitörpe meg felolvasásból is gyenge.
@Felebarát:
Várjá'má! Ha jól fizet a dolog, miért ne?
Nincs nekem a bajom a kétkezi munka ellen!
Mekkora a medence?
Mert ilyen kis gumicsónak méretet nem vállalok! :)

@Habakuk999:
Hát tudod, ha az az ukrán és orosz réteg nyomul be, akik pl. Egyiptomban és a többi fürdőhelyen a taplóságukkal és parasztságukkal kitűnnek, akkor azért lesznek "élmények" kishazánkban...
Szép is lesz.
No meg gyomor is kell hozzá, de nem fog problémát okozni a vérjobbikos tezsvíreknek, hisz ez az orosz nem az az orosz, aki a háborúban volt... :))
Tuggyuk! KOMOLYAN! :D
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Te viccelsz? Ezt a szerencsétlent összeereszteni bárkivel?
Akkora égés lenne belőle, hogy nem győznék Piktort és a látleletét magyarázni!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ez tényleg rendes kereskedelmi ággá nőtte ki magát, meg tudnak belőle emberek élni.

További jó szórakozást!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ezen már túl vagyunk. Ő volt az első lelkes aki szerint defasza volt a nemsiker, de má majdnem retorika.

TG egy szervilis fasz lássuk be.
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Nem, dehogy, hogy is mondhatsz ilyent! :))
Mivel szolgált rá?
(Izé... csak nem a lelkesen segnnyalonc cikkeire célzol? Olyan izé tucc lenni!)
@Orica Középföldi:

""A magyarokról azt mondják, hogy akkor is elsőként lépnek ki a forgóajtón, ha utolsóként léptek be.""

Na de ezt eleve a külföldre ment magyarokról találták ki/állapították meg. :-) A gazdaságot meg a kontraszelektált maradók irányítják. Ezzel fel is oldottuk a látszólagos ellentétet! :-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mondd csak, téged hogy ért a menetrend szerű csalódás mikor a Vona srác tegnap végre életében először eltalálta mi a gazdaság egyik fő baja és azonos azzal amit Bajnai mond évek óta?

Gondoltam rád mikor a hvg-elolvastam tegnap, hehehe. Most aztán lehet majd a régi megpimpósodott dogmákat átmagyarázni :-D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Azzal szolgált rá, hogy megvolt neki is a megvilágosodás pillanata mr. 20 % Lajos ügyének kirobbanásakor. Neki csak akkor esett le mi folyik itt és hogy szerepet kell választani. A felszopólányét választotta.
@Habakuk999: Most írjam le, hogy melyik párt javasolta ezt előszőr? ;)
@Deathstick:

Hát még ez:

"A magyar kórboncnok dokikról azt mondják, hogy akkor is elsőként lépnek ki a hidegsebészet forgóajtaján, ha sok páciensüket tolják be utánuk." :))

@vitéz Thapóccay néma bárány:
Hüle kekec vagy Te is! :)
A magyarázat egyszerű: MERT! A hívőknek hidd el, ez több mint elég! Sok is... azon a szinten...
Nyáron ideesz a fene benneteket?
Mert Fabiusnak nem hiszek...
@vitéz Thapóccay néma bárány: Én leragadtam annál, amikor a plakátfiú arról értekezett 2009-ben, hogy "a válság úgy fog elmenni mellettünk, hogy még a szelét sem érezzük meg," ;)
@GeoCracker: "Az, hogy a jobboldal szabálynélülinek akarja láttatni ..."

+2!
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Olvastad a legújabbat:

"A miniszterelnök stábja nem bízott semmit a véletlenre: a szónok előtt és felett ott virított a „Magyarország jobban teljesít” felirat, illetve a beszédben is megszámlálhatatlanul sokszor ismételgette Orbán ugyanezt. Már önmagában a kiemelés is világossá tehette, hogy a kormányfő kerülni fogja a túlzott – és emiatt könnyen ellentétes hatást kiváltó - sikerpropagandát, hanem inkább a „nem olyan rossz - lehetne rosszabb is” realistább érvét veszi elő. A szöveg aztán minden kételyt eloszlatott: a kormányfő a mottóként megjelenített félmondathoz szinte minden alkalommal hozzáfűzte ugyanis azt, hogy „de nem elég jól”. Orbántól kétségtelenül szokatlan volt ez az egyrészt-másrészt érvelés, ami ráadásul néhány kifejezetten bizonytalankodó, esetleg reménykedő megjegyzéssel is párosult: „lehet, hogy – amint elterveztük -, 2013-ban valóban a felemelkedés éve jön”; „meg kellene nyerni a fiatalokat, valahogy meggyőzőbben kellene érvelni”.

Nem ma kell eldöntenünk, hogy ez a visszafogott, valósághoz igazítottabb megközelítés jó választás-e, a nulladik pillanatban erre válaszolni csak az igazán felkészült „sokatmondók” tudnak. Ugyanakkor a túlzott sikerpropaganda elvetése nem tűnik rossz eszköznek egy olyan helyzetben, amikor egyrészt a választók jelentős többsége szerint rossz irányba mennek a dolgok, másrészt pedig az ellenzékkel való elégedetlenség csak kicsivel marad el a kormánnyal való elégedetlenségtől. Ebben a helyzetben a „nem jó, de jobb” – ami logikájában (nem félreérteni, csak ebben!) emlékeztet a „történelmileg úgy alakult” gondolatára - anélkül ad magyarázatot a Fidesz melletti választásra, hogy közben látványosan irritálná – és ezzel esetleg az ellenzék irányába terelné - az elégedetlenkedőket. A kormányoldal célja a hátralévő egy évben feltehetően valami ilyesmi lehet: fontos szimbolikus lépésekkel (nemzeti szuverenitás), kis eredményekkel (több gyermek született, csökkent az államadósság), nagy jövőképpel (a most még számonkérhetetlen 20 éves „mesterterv”) meggyőzni a kormány szavára még fogékony választókat, a többieket pedig a „kisebbik rossz” retorikájával esetleg megszólítani, de legalább az ellenzéktől távol tartani. Orbán mai beszédében ez utóbbi feladatot is elvégezte, méghozzá – szokása szerint – anélkül, hogy ellenfeleinek a nevét kiejtette volna a száján: „régi figurák, jól ismerjük őket, és pontosan tudjuk, hogy mire készülnek” – mondta most, a részletezést pedig a már hónapok óta futó negatív kampány úgyis elvégzi helyette.

„Sok ez vagy kevés – ez itt a kérdés” – tette fel a szónok a beszéd egy részén a kérdést, s igen, ma kiderült, hogy a Fidesz valami ilyesmiről, a félig tele – félig üres klasszikus megközelítésében szeretné szavaztatni a választókat 2014-ben. Leginkább az ellenfelein múlik, hogy megteheti-e. "
torokgaborelemez.blog.hu/2013/02/22/487_nem_jo_de_jobb#more5098829
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Szép idézet, de azt nem tudni, kitől?
Merthogy ezt betetted idézőjelbe, de a Google tök hülye, nem találja... ???

Na jók legyetek, mentem...
@Habakuk999:

:)
1,) 20?! Á, tévedsz! Nem húsz, hanem elmúttnyóc! Na! :) És büdösrohatt szocik, és csak ők felelősek, nem tudod? Nemzetárulók! Pfffff...
2,) Figyelj, jogos, hogy odaírtad, hogy reméljük, hogy legalja... ugyanis 3 éve az megy, hogy: na ez már a legalja. Aztán csinálnak megint valamit, mondjuk: ennél nincs lejjebb. Erre megint csinálnak valamit...

A vége hol lesz? Nincs vége.

Egyébként jöhetnek a kövek, most hallgattam meg Gyurcsány évértékelőjét és - nem meglepő módon - minden egyes szavával egyetértek.
akkó valaki mondjon mán valami épkézláb gazdaságélinkitő programot :D
@Deathstick:

Aha:))
Csak az a baj, hogy erre előszeretettel az itthoniak szoktak hivatkozni.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Ne örülj ennyire. Nem vagyok benne biztos, hogy Vona tudta mit beszél.
Nem mentség, hogy eddig se tudta:))
@Orica Középföldi:

Hiszen azoknak, akikről szól, már nem kell magyarázkodniuk, ugye.. :-)
@Habakuk999: Elméletben jól hangzik. A gyakorlat viszont más. Az áfacsökkentés nem a fehérítésben játszik szerepet, hanem hogy nagyobb hasznot húzzanak azok a fidesz közeli nagyüzemek (lsd csányi), akik mezőgazdasággal is foglalkoznak. Az árak nem csökkennek, de valaki jól fog járni...
@vitéz Thapóccay néma bárány: És te is visítva röhögtél, mikor hozzátette, hogy csak a jobbik tudja a megoldást?:D Mert én 5 percig ezen röhögtem.:D
@Deathstick:

Ma már ez úgy igaz, hogy be sem kell lépni és elsőnek jön ki.
@Deathstick:

"Azok", kurvára szégyenelnék ami itt van. Nem biztos, hogy hazajöttek volna:))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ezt ki mondta, mert nincs róla egy büdös sor se a gugliban...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

:-))

Ezt a verziót még nem hallottam, de az amúgy is egy elég egyoldalú meccs... :-)

Török esete elég sajnálatos. Vagy 1 éve volt (?) hogy láthatóan komoly traumán esett át, megrendült a saját okosságáról alkotott képe. Akkor volt esélye, hogy valamiféle meghasonlás - megváltás cikluson át hitelesé váljon, de ő láthatóan a visszavakulást választotta. Annyi erénye mégis van a szösszenetének, hogy, bár nem harsányan, de kimondja: ez a beszéd választási kampányszöveg volt a híveknek. Ezért nem számított semmiféle fonákság, félreidézés, statisztika hamisítás, hazugság, légvárak. Egyetlen célja volt ennek, kiküldeni a rezonáns hívószavakat a nyájnak. Erre ez tökéletesen alkalmas volt, nagy valószínűséggel el is érte a célját. Az, hogy látszólagos tekintélyek is (egyetemi tanár kaliber) ott virítottak az első sorban, nem hitelesíti, mivel ilyen volt a "mútrencerben" is, haszonleső karrieristák is léteznek, meg hát az intellektuális virtuozitás semmit nem számít, ha valakinek érzelmileg éretlen kötődése van egy avítt társadalmi vágyképhez (lásd sokak félreértelmezett felfogását a 19. századi magyar "modernitásról").

No de Török az aki, benne legalább fellelhető az, hogy tisztában van (legalább néha) a korlátaival. Ennél sokkal megdöbbentőnek tartom a véleményvezéres gyerek megnyilvánulásait, aki valami siralmas módon vegyíti a katasztrofális naivitás és a nyárspolgári álgondolkodás elemeit. Miközben persze abban a tévképzetben ringatja magát, hogy ő a tájékozott tekintély, holott azok, akik valóban modern konzervatívok (számtalan nyugat-európai politikus, újságíró, egyebek, itthon pedig a Bajnai-Oszkó páros, akiket szerintem tévesen neveznek baloldalinak, lásd a gazdaságra vonatkozó elképzeléseiket) iszonyodva fogadnák VV azon fejtegetését (a sok közül), hogy megválasztása esetén a pápa Erdő Péter egyfajta megosztott v. alternatík köztársasági elnök lehetne. Önmagában ez elképesztő tájékozatlanságról és provincializmusról tanúskodik. Erdőnek konkrétan zéró esélye van arra, hogy pápává válasszák, az egyházat és az államot pedig leginkább szétválasztani, nem pedig ilyen posztok szintjén is összemosni kellene.

És akkor még hol vagyunk az átlagember megértésének "mélységeitől"...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Értem én, hogy a Vona kamingaut most degecikínos ám füllenteni nem kell. A mellettünk elrobogó válságról Veres Jankó dumált nem a plakátfiú.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Én azon röhögtem Gábriel hogy magyarázza majd ezt a radikális változást :-D

Aszittem azért egy kamu idézettől többre futja majd.
@Felebarát:

"akkó valaki mondjon mán valami épkézláb gazdaságélinkitő programot :D"

Mondjuk itt ezt már páran egy ideje: pártfinanszírozás teljes átláthatóvá tétele és elszámolás az ügynökmúlttal. Ezzel a 2 dologgal már röhögve teljesítenénk mindenféle hiánycélt és gombamód terjednének az innovatív beruházások. Persze, van még sok más ötlet is, de ez a kettő az alap.
@Orica Középföldi:

"Ma már ez úgy igaz, hogy be sem kell lépni és elsőnek jön ki."

Úgy érted, mo-i értelmezésben? Végülis ige, lehet benne valami. orbán lassán már túéltesz Chuck Norrison, akiről pedig tudjuk, hogy a lépteivel forgatja a Földet... ;-)

Eh, nagyon mélyre süllyedtem, Chuck Norrist egy lapon emlegetni ezzel a zsebmajommal!
@Deathstick: akkor ehhez már csak kéne keresni egy épkézláb embert, aki meg meri tenni
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Lehet ez gazdasági racionalitás alapú is, nem feltétlenül megtorló akció nem?
@sertelen: te eszetlen, az mszmp és kisz alatt a nagy cccp beleszólt mindenbe, de most a zsebnéró és tettestársai maguktól bassszák el az egészet!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Azzal együtt, hogy miért egyetemi oktatókat küldünk el, mondjuk az udvari "közvélemény kutatók" helyett...

Költői kérdés, persze!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"a tisztogatás elkezdődött:"

Erre azért algopirinnél erősebb mérget ne vegyél.
Ez lehet síma kényszer a támogatás csökkentésre miatt.
Az lehet érdekes, hogy kitől válnak meg.
@Deathstick:

Ez egy tömény hozzászólás volt.
A Törökről írottakkal nagyjából-egészéből egyetértek.

De ez - "meg hát az intellektuális virtuozitás semmit nem számít, ha valakinek érzelmileg éretlen kötődése van egy avítt társadalmi vágyképhez " - valami gyönyörű:))))

Ezért a mondatért egy Vizy E. vagy Tulassay szivesen betolnának a pácienseid mellé.

Pedig igazad van:))
@Deathstick: lehetne. de a helyi körülményeket látva, ebben én kevésbé hiszek, ez pont olyan, mint a média öncenzúrája, hisz a gazdasági és politikai ráhatás és elvárások egyértelműek. Főleg, hogy ott kezdődik ez el, ahol a diák tiltakozások is főleg zajlanak. Ideológiailag a terep előkészítve, büfézett szakok /még ha némi alapja van is/ HÖK-HÖOK-HAHA önkormányzatiság vitatása /itt is vannak rész igazságok/, szűkös pénzügyi keretek /racionalizálás itt is félig, de reális dolog lenne/

Az elsőknek érzem őket, utánuk jönnek a többiek, példa statuálás velük kezdeni, hisz vezényló nem tűri az ellentmondásokat, se oktatói, se tanulói oldalon, se bármelyik terület és társadalmi csoportól.

A példák sora nem a visszafogottságot és az ésszerűséget igazolja. Lásd kormányváltás után azonnal kiüresített Pénzügy Minisztériumi szakapparátust, Földrajzi Bizottság, 56-os intézet, Művészeti Akadémia, Nemzeti Színház, Média, Klubrádió, most az MNB, és végtelen a sor, hisz minden szinten, minden helyre bólogató jánosok kellenek, a kontraszelekció mindenek felett, gondolkodás nélkül, ellentmondás nélkül.
@Orica Középföldi: akkor neked is a fenti, amúgy kétségeket érzek a szavaidban, lehet jóhiszeműnek lenni, de a jelenlegi hatalomnál ezzel kezdeni, nagyon nagy hiba, hisz túl sokan indultak ki sok esetben ebből, és utána hatalmas pofára esés lett a vége. Ezen sor is mára végtelen hosszúságúra nyúlt.
@Orica Középföldi:

"Ez egy tömény hozzászólás volt." Igyekeztem rövidre fogni, mer' amúgy meg el lennék havazva (szerencsére nem szokvány szakmában), de nem bírtam szó nélkül elmenni a dolgok mellett! :-)
@Mitzimackó: "az mszmp és kisz alatt a nagy cccp beleszólt mindenbe, de most a zsebnéró és tettestársai maguktól bassszák el az egészet"

Dehogy maguktól. Korábbi megszállóink csak a csapataikat vitték haza. Szolgálataik, és csatlósaik, sajtósaik intaktak maradtak (eggyel több gazdival kollaborálva). Bizonyítani véleményem nem tudom, de hogy a pártállami titokszolis archívumok miért vannak zárolva? Hacsak nem ezért.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"A példák sora nem a visszafogottságot és az ésszerűséget igazolja. Lásd kormányváltás után azonnal kiüresített Pénzügy Minisztériumi szakapparátust, Földrajzi Bizottság, 56-os intézet, Művészeti Akadémia, Nemzeti Színház, Média, Klubrádió, most az MNB, és végtelen a sor, hisz minden szinten, minden helyre bólogató jánosok kellenek, a kontraszelekció mindenek felett, gondolkodás nélkül, ellentmondás nélkül."

Ez igaz, de az idézett cikkben nyilatkozó egyetemi irányítók elsősorban az idős, nyugdíjkorhatárt betöltött oktatókat emlegették. Ez még némiképp hasznos is lehet, hiszen átlagban nem az ő korosztályuk az, amelyik a legambíciózusabb az új ideák, ötletek, kutatások, szakirodalom integrálásában (lásd még a visszatérően fellángoló indulatokat az MTA dinoszauruszairól). Én még reménykedem (persze, lehet, én meg ebben vagyok túl naív! :-)), hogy az egyetemek, mint intézmények, az átlagnál hangyányit jobban ellenállnak a rezsimnek, még akkor is, ha egyénileg egyes prominenseik bálványozzák ovit. Nekem kifejezetten szimpatikus volt, hogy az ELTE-n a botrány miatt a rektor felfüggesztette a HÖK majomparádét. És az általad idézett példákkal szemben egyetemi vezetőt még nem rúgtak ki azonnali hatállyal. Persze, ez még megtörténhet, főleg egy 2014-es orbán győzelem után.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez nem ennyire egyszerű.
Én nem ismerem az ELTE rektorát.
Nem tudom, hogy döntésében mennyi a szociális, mennyi a lojális, mennyi a rendrakási, mennyi az autonómiájára kényes, mennyi a beszarási faktor.

Majd kiderül. Nem általánosítanák előre.
Na srácok, hosszú acsarkodásra rendezkedjetek be.

Ilyen ellenzéki retorika mellet, biztos hogy nem lesz posztkommunista restauráció 2014-ben Magyarországon.
@Axxtro:

" nem lesz posztkommunista restauráció 2014-ben Magyarországon. "

Szerinted ki az a hülye, aki ezt szeretné?
@Orica Középföldi: @Deathstick: logikus amit mondotok, remélem nektek lesz igazatok, összességében az eddigiekben az én negatívabb forgatókönyvem valósult meg, de nektek is azt mondom amit Fabiusnak, hogy csak nektek legyen igazatok.
Az évértékelő beszéd egyik részében Orbán egyre meghatottabban beszélt a TV székház "ártatlan, békés" tüntetőiről, akikre rátört az erőszakszervezet képében a rendőrök hada.
Egyre jobban ellágyult a visszaemlékezéseitől, azt hittem, elsírja magát. Nekem a gránitköveket dobáló randalírozók ugrottak be, a lángoló autók, na és egy tank.
A munkahelyteremtés mosz már tíz éves távlatban jelenik meg a Fidesz terveiben. Remélhetőleg nemcsak a statisztikai átrendeződés fogja a bravúrt tartalmazni, mint most, amikor ezek a számok eltakarják a valóságot. Mint tudjuk, 100.000 nő ment el korai nyugdíjba, akiknek a helyét nyilvánvalóan és túlnyomórészt feltöltötték. Igenám, de ez nem munkahelyteremtés, hanem a kifizetési források átrendezése a nyugdíjalapba a jövedelemszférából.
Orbán szavazat begyűjtési akciójának egyik eszközének szenteli az élelmiszerek Áfa-nak csökkentését. Nagy kár, hogy nem okult a korábbi, a szocik által is követett tapasztalatból, amikor a 25%-ról 20%-ra csökkentették az Áfa-t. A lakosság nem vett észre abból szinte semmit, a kereskedelem lenyelte, a büdzsében viszont elég nagy lyuk keletkezett, melyet más módon kellett betömni.
Hiába hadakozott az SZDSZ, miután ők a béradókat látták volna célravezetőnek, mint utóbb kiderült, helyesen gondolkoztak.
@Deathstick:

rudy -ugye nem túró- halálosan tévecc!!!!!!!!!
Ídézlek:
Deathstick 2013.02.23. 13:42:50
@Felebarát:

"akkó valaki mondjon mán valami épkézláb gazdaságélinkitő programot :D"

Mondjuk itt ezt már páran egy ideje: pártfinanszírozás teljes átláthatóvá tétele és elszámolás az ügynökmúlttal. Ezzel a 2 dologgal már röhögve teljesítenénk mindenféle hiánycélt és gombamód terjednének az innovatív beruházások. Persze, van még sok más ötlet is, de ez a kettő az alap.

pártfinanszírozás teljes átláthatóvá tétele:

BAROMSÁG pártfinanszírozást megszüntetni és aki pártot akar az vegyden magának egyet a Lehel piacon a csömöri túróárus kofáktól kilóra

az ügynökmúlt az egy lerágott csont és semmit sem old meg de kurva jó róla beszélni, VALÓS SZAKMAI SZELEKCIÓ AZAZ TUDÁS, SZAKMAI TUDÁS ALAPJÁN VÁLOGATNI KÁDEREKET ÉS AKKOR AKÁR A BELZE BUBI IS LEHET MINISZTERELNÖK

megjegyzésem ezek összesen annyit értenek a gazdaságirányításhoz mint a maszületett cerkófmajom a galaktikus szélerőmű gyártáshoz

"ezzel a dologgal" abszolút semmit sem csinálnál csak folytatnád a gumicsontok meg a csontvázak keresését alkotó munka helyett

országgyűlési és egyéb képviselő csakis utólagos számlával igazolt költségeit kaphassa meg semmi juttatás ha nincs szakmája amiből meg tud élni dögöljön éhen nincs is rá szüxég

brühühühühü

te is fordítva űltél a bilire a szar meg bűűűűűűűűűűűűzzzzzzzlikkkkkkkkk
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"azt mondom amit Fabiusnak, hogy csak nektek legyen igazatok."

:-) Ha nyernek 2014-ben neked lesz igazad. Engem egyébként eleddig az egyetemek átlagos viselkedése pozitívan lepett meg. Őszintén szólva, én arra számítottam a schmitt ügynél is, hogy gerinctelen szervilis lesz az egész banda. És még ha le is verik őket 2014 után, a jelenlegi, átlagból kiemelkedő (bár elismerem, nem egetverő) integritásuk okán lehetnek valamelyes ellenállási gócok, persze akkor leginkább tacepaos, partizán módon.
@Mariann19: "Egyre jobban ellágyult a visszaemlékezéseitől, azt hittem, elsírja magát."

Áh, csak magát siratta, hogy ő nem lehetett ott, a rohamozók első sorában, a frontvonalban, fáklyával a kezében, mint lánglelkű főforradalmár! :-) Azért óbégatott ott bőgőmajom (elnézést a bőgőmajmoktól!) módjára a Nagy Imre újratemetésen is, mert azt vizionálta magában, hogy gyújtó szónoklatával egymaga futamítja ki az országból az orosz hadsegeret.

Miközben mindig, akkor és azóta is csak az apját szeretné visszapofozni...

Tragikus a meg nem értett hősök sorsa! Csak sajnos ez esetben másoké is.
@rodeo36: "..az ügynökmúlt az egy lerágott csont és semmit sem old .."

Félek tőle, nincs igazad. Szerintem azért fontos megismerni a pártállami titokszolis aktákat, mert akkor kiderülhetne hogy működött a régi rendszer. Nem a pártnak voltak szolgálatai, hanem a szolgálatoknak volt pártja. A "magyar" szolgálatoknak pedig volt egy moszkvai gazdája. Ez a rögvalóság az 50-es években még jól látszott, aztán a szolgálatok azon dolgoztak évtizedekig, hogy ez az egyoldalú függőség elhomályosuljon. A módszerváltáskor pedig az egyoldalú függőségünk többoldalivá alakult. :-(

Hogy ki jelentgetett rólam, az meg nem érdekel. Apránként amúgy is kiderült egy s más. Talán az sem véletlen, indavideós filmszemlén két film is foglalkozik a témával.
@Mitzimackó:
Mitzimackó - mint tudjuk - egy tsekély értelmű medvebots.

87-88-ban, a köztulajdon kiárusításának kezdetekor nem szóltak bele azok már semmibe, otthon sem. Glasznosztyozták a peresztrojkájukat. Meg Párizsba járkáltak bundákat venni a másenkának.
Ha az ember nem ismeri amiről beszélni akar, akkor nem beszéljen róla. Egyszerű ez, mint egy köcsög (méz).
@rodeo36: "országgyűlési és egyéb képviselő csakis utólagos számlával igazolt költségeit kaphassa meg semmi juttatás ha nincs szakmája amiből meg tud élni dögöljön éhen nincs is rá szüxég"

És ez nem (lehet) része az átlátható pártfinanszírozásnak? :-) Költői kérdés!

Komolyabban: azt gondolom, hogy lehet azért működő pártrendszert gründölni, hiszen a németeknél, skandinávoknál és még sok más sikeres helyen is ez megy, nem a totális egyéni képviselős rendszer. A magyar kontraszelektált maffiarendszer éppen azért épülhetett ki, mert ennek nem volt semmi átvilágított kontrollja és ebben az ügynökelvtársak keze is bőven benne van. Te magad is tapasztaltad, ha jól értem a kommentjeid szellemét, hogy miféle bűncselekményekhez és "eredeti tőkefelhalmozáshoz" vezetett mindez. Szóval a tisztogatásnak lenne gazdasági haszna is, nemcsak erkölcsi-politikai. Valószínűleg igaz az is, hogy ha ezt teljesen végigvinné(k) valaki(k), akkor nem maradna (sok) politikus szabadlábon, de azzal csak több tér nyílna a szakmailag megfelelő "kádereknek".

De egyelőre még befelé és lefelé megyünk a nyúl üregébe, ez csak álmodozás momentán.
@Deathstick: hehe, nem fogunk vitatkozni, teljesen osztom az utolsóban leírtakat.
;) Kellemes meglepetés a néhány kitartó oktató és tanár, csak az ellehetetlenítés, a szervilizmus, a megosztás, nagyon erős a pártban. Erre a tegnapi "beszéd" is rávilágított, a polt puszin nagyon leakadtam...
Van abban valami szomorú, hogy az ország miniszterelnöke végképp lemondott a népesség nagyobb részéről. Már csak a kőfideszes hívőkhöz szól, nekik üzen.
@Felebarát: "Akkó valaki mondjon mán valami épkézláb gazdaságélénkítő programot."
Mint szerény állampolgár, csupán azt írhatom le, hogy mit szeretnék ebben a tárgyban látni.
Azt, hogy vihar iramban elkezdi kiírni a kormány a pályázatokat az úniós támogatások lehívása érdekében. A pályázatok prioritásánál a termelő beruházásokat kell megjelölni, ezen belül kiemelten a korszerű technika alkalmazása mellé letenni a voksot.
A magasabb műszaki fejlettségű beruházások magas szintű szakmai tudást igényelnek, ezzel az oktatáspolitika jelenlegi torzulásai is jó irányt vennének a szakgárda kinevelése érdekében.
Az ilyen szintű termelési módok nagyobb termelékenységet eredményeznek, a szaktudás miatt magasabb jövedelmek keletkeznek, ez utóbbiak adótartalma növelné az adóbevételeket.
Gondoljunk bele, hogy mondjuk 1.000 milliárd Ft teljesítményértékű beruházáshoz az államnak 150 milliárdot kell biztosítani, a fennmaradó rész eu-s támogatás.
Ez lenne az egyik út szerintem.
@Deathstick: Erre az "ártatlan tüntetők"-kel kapcsolatos elérzékenyült szónoklatára azért vagyok dühös, mert ezzel Orbán egy érzelmi zsarolást visz be az emberek gondolataiba hazug, ármányos módon. Meghazudtolva az emberek saját szemükkel látott történéseit, ezzel mintegy gyenge elméjűeknek látva az állampolgárokat.
@Mariann19: Homályosíts fel lécci, hol van ebben az érzelmi zsarolás? Kicsit lelassultam az asszociációban! :-)
@Mariann19: most zártak le valami uniós forrást, mert extra túl jelentkezés volt
@Mariann19: Amennyire tudom, minden sikeres gazdasági felzárkózást "erős oktatás" előzött meg. Tantani! Nevelni! Ehhez képest nálunk az oktatás további szétzilálása folyik. :-(

Az eus támogatások vélelmezhetőleg sokkal jobban is hasznosulhatnának, ebben teljesen igazad van.
Mivel a miniszterelnök úr saját (vagy párja és kormánya) eredményei között megemlítette a tavaly született kisbabák számát, megnéztem a KSH-nál a népszaporulatra vonatkozó adatsort. a 2012-es még nincs feltüntetve.

Íme:
2006 2007 2008 2009 2010 2011
-31732 -35325 -30878 -33972 -40121 -40746

Az adat a halálozások-élveszületések száma.
H ajól látom, itt is megfigyelhető a felcsökkenés.

Úgyhogy a babák terén bele kellene húzni, mert egyébként még azt mondaná valaki, hogy Orbán alatt jobban fogy a magyar, mint előtte.
-no comment-

Orbán Viktor nem tervez sikerpropagandát - mondta a miniszterelnök évértékelő beszédéről Török Gábor politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában. Arról is beszélt, hogy Orbán Viktor ezzel a bizonytalanoknak is üzent.

A beszédből egyebek mellett az tűnt ki, hogy Orbán Viktor nem tervez sikerpropagandát - vélekedett a miniszterelnök évértékelő beszédéről Török Gábor politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: a leglényegesebb üzenet az, hogy "Magyarország jobban teljesít, de nem teljesít elég jól". Török szerint ez egyfajta "kisebb rossz" üzenete.

Az elemző szerint ebből a legtanulságosabb az, hogy a Fidesz stratégáinak láthatóan nincs baj a valóságérzékelésével. Egy olyan helyzetben, amikor a választók mintegy 80 százaléka szerint rossz irányba mennek a dolgok, akkor káros lenne egy olyan kampányüzenet, amely sikerekről és jólétről szól.

Ez az üzenet alkalmas lehet arra, hogy a Fidesz szavára ma még fogékony szavazóknak adjon egy magyarázatot, viszont nem mobilizálja az ellen-érzelmű szavazókat. Török Gábor az Aréna című műsorban arról is beszélt, hogy Orbán Viktor ezzel a bizonytalanoknak is üzent. A Fidesz ugyanis szeretné elérni, hogy majd közvetlenül a választások előtt a bizonytalan szavazók egy része, a korábbi gyakorlattal ellentétesen, ne az ellenzék táborában kössön ki, hanem a jelenlegi kormányra voksoljon, ha mégis leadja szavazatát.

Mint mondta, a kormányon lévő erőknek általában nem sikerül az ilyen terveket megvalósítani, de a Fidesz ebből a szempontból jó pozícióban van, hiszen a bizonytalanok a jelenlegi ellenzékhez is kiábrándultan viszonyulnak.
@Deathstick: Arra gondoltam az érzelmi zsarolás megfogalmazásánál, hogy az emberi lélek mindíg a gyengébb mellé áll, egyszerű pszichikai ráhatásról van szó. Orbán a hatalom kiszolgáltatottjaiként emlegette fel a randalirozókat, ezzel a sajnálatot, az együttérzést kívánta kiváltani, egyben az előző kormány iránti gyűlöletet felszítani.
@Mariann19:

Az csak akkor működne, ha a kohéziós pénzek oda kerülnének, ahol a leghatékonyabban használják fel őket. Először a mutyit kellene tűzzel-vassal kiirtani minden szinten, a kukásautótól kezdve, a megbuherált villanyórákon, önkormányzatokon, állami vállalatokon át, a pártfinanszírozásig. Megesz mindent, mint a rozsda.

Teljes mentalitásváltást, előtérbe helyezni a teljesítményt. Újraelosztást 40% alá csökkenteni. Ez a nulladik lépés. Enélkül csak erőlködés lesz, nem növekedés. Pályázatosdiból szintén nem. Hagyják ott a pénzt, ahol hasznosul, a gazdaság szereplőinél.
Ez a beszed szerintem katasztrofalis lesz a fideszre nezve, egyreszt meg a vakhituek szamara is nehezen elfogadhato ostobasagokat tartalmaz, masreszt azok szamara akik pedig mar eleve atlattak Orban rendszeren ez a beszed nem elbizonytalanito, hanem egyenesen megerosito hatasu volt. minden epeszu ember tudja, hogy nemhogy nincs vege a valsagnak, de a java meg csak most kovetkezik, meg Nyugat-Europaban is eveket kell nagyon ugyesen es teszem hozza szerencsesen atelni ahhoz, hogy a dolgok pozitiv elojelure forduljanak, Kozep-Kelet-Europa orszagaiban pedig az elkovetkezo dekadban nem lehet komoly elorelepesre szamitani, akinek nincs ket elete, az Orbantol fuggetlenul fontolora veszi a menekulest a csodtomegbol, ma mar holmi hazafias szolamokkal nem lehet a hatarokon belul tartani az embereket es ezt a fidesz is nagyon jol tudja, nem veletlen a kozvetett tamogatas nyujtasa a szelsojobb nacionalista populista mozgalmaknak.
Az emberek sokaig tarthatoak kabulatban, de egy ido utan a fejukre zudulo valosagzapor kibillenti oket ebbol a kabult allaotbol, es akkor az elmult X (23?) ev haszonelvezoinek annyi, recsegve ropogva ossze fog dolni a parlamentaris demokracia valasztott babukkal valo alkepviselete vilagszerte.
@Mariann19: Világos! Mondjuk, szerintem ezzel is csak hülyének nézett mindenkit.

Viszont: "az emberi lélek mindíg a gyengébb mellé áll,"

Te egészen biztos vagy ebben? Pl. egy Zimbardo nevű figura szimulált börtönkísérletei egyáltalán nem ezt igazolták, vagy ugye ott van még a Legyek ura opusz is. Szociológiai felmérések is mutatnak olyan eredményt, hogy erősen szegregált társadalmakban meredeken csökken a szolidaritás. Szóval, ha ilyesmire apellált orbán, pontosabban a beszédírói, akkor ráfaragott.
@Felebarát: Az általad jelzett túljelentkezés egy konkrét célra meghirdetett, energetikai célú pályázat volt 16.5 milliárdra.
A kormány feladata lenne kijelölni olyan pályázati irányokat, amelyek a gazdasági növekedést jelentenék. Támogatási keret van bőven, hiszen még az előző ciklus eu-s támogatásból is 3.000 mrdFt lehívható.
@rdos: Az oktatáspolitika helyes iránya biztosítéka a fellendülésnek. Példa erre Japán és Dél-Korea, valamint Finnország, amely államok hatalmas hiteleket vettek fel oktatásfejlesztésre sok évvel ezelőtt.
Meg kell nézni, hogy hol állnak most. Termelékenységük és munkaszervezési módszereik a világon egyedülállóak, melyek az oktatás hozamaként jelentkeztek.
@Axxtro: Posztkommunista szarhaziak kormanyoznak jelenleg, ha nem vetted volna eszre.
ennyi, a család mindenek felett:

Orbán Viktor miniszterelnök tizenötödször értékelte az ország helyzetét, ezúttal a Millenáris Teátrumban, ahol Polt Péter legfőbb ügyész puszival köszöntötte Pintér Sándor belügyminisztert.
@Felebarát: "Járulék, benzinadó..."
Itt arra utalsz, hogy a magas jövedelmek általi adóbevételek nőnek. Igen, a jövedelem tipusú és a fogyasztási tipusú adók növekedésére lehet számítani.
Arról nem is szólva, hogy az egyes helyeken kialakuló magas jövedelmek beindítják a fogyasztást, a szolgáltatóipart stb, mely széles hullámokban terjedve képes gazdasági növekedést eredményezni.
@Mariann19: csökkenteni ezeket a tételeket, mely űétal csökken minden
@Husz_János_Puszita: "ha a kohéziós pénzek oda kerülnének, ahol a leghatékonyabban használják fel őket." Teljesen igazad van, ehhez azonban az kéne, hogy a kormány ne improduktív beruházásokat preferáljon, számítsa ki a beruházások megtérüléseinek lehetőségeit, és növelje a foglalkoztatottságot. Így nem panziókban és idegenorgalomban, élményfürdőkben gondolkozna, melyek nem sok élő munkát szippantanak fel, hanem folyamatos termelési tevékenységben határozná meg az utat.
Itt mindjárt lehet kapcsolódni az általad optimálisnak tartott 40% alatti ujraelosztás mértékéhez, mely jelenleg 54% körül mozog. ez a ráta még a fejlett államoknál is magasabb, jelzem.
A jó hozamot és foglalkoztatást igérő profilok kiválasztása azt is jelenti, hogy az ujraelosztás terhei jelentősen csökkennének.
Tehát egy igéretes dobbantó szerteágazó eredményeket képes produkálni.
@Mariann19: Pontosan. Magam is így látom. Akkor már csak egy kérdésem van.

Egy magát mindenben "nemzeti"-nek nevező kormány miért bánik el az oktatással, a gyerekeinkkel? Mi "A" nemzeti ügy, ha nem ez? Kiket szolgálnak ezek a .... minek is nevezzem az eftársakat?
@Deathstick: "Erősen szegregált társadalmakban meredeken csökken a szolidaritás."
A szolidaritás rendszerint ellenérdekeltségű viszonyok között jön létre, és összefogást, együttérzést fejez ki. A kérdés az, hogy ezt az érzetet mi motiválja.
Lehet anyagi és lehet humán, érzelmi beütésű.
Az általunk tárgyalt szituációban Orbán az érzelmi hatásokat kívánta elérni a saját céljai érdekében úgy, szolidaritást provokált a tüntetők részére, mint szenvedő embercsoportra az állampolgárok humán érzésvilágára alapozva. Ezek a kormányzati megnyilvánulások hatalompolitikai eszközök, nem kell nagy ész hozzá, már 3 dolláros könyvekből is kiolvashatóak.
Ha még nem volt, érdemes. :)

"Kommunisták, elmúlt nyolc év, jól teljesítünk." A miniszterelnök az évértékelőn ezeket a mágikus szavakat sulykolva vitte le alfába a közönséget. Vigyázat, manipuláció!

index.hu/video/2013/02/23/orban_halalra_untatta_a_hallgatosagot/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Te, ne akassz ki! :))
Hát milyen NERtárs vagy, hogy azt sem tudod, hogy a MAF & FIA cégnél ez így szokás?
Ha kettesben vannak, akkor kézcsók is dukál!
@vitéz Thapóccay néma bárány: Jajj 1000 bocs, egy másik idézetre gondoltam. :)

"Azt az ingatlant el lehet adni, lehet kisebbe menni, ha nem bírja fenntartani. Ez tudom, hogy keményen hangzik."
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hule, Dont akartam irni, oszt csak a csalad gyott ki, meg nem vagyam a quhetesezes :)
@Deathstick:
a többi mellett van egy Oidipús komplexusa is amin az összes többi alapszik

a nagyon sok elemzés mellett, hogy kideríthessük mi vezetett oda, hogy ez a darab szar oda kerüljön ahol ma van egyetlen gyors és hatékony lépés hiányzik bármi áron kibaszni és félreállítani és végignézni amint teljesen bedilizik odáig hogy dalra fakadva sasszézik a Nagykörút hosszában és közben könnyeit törölgeti és kap alamizsnát hogy szebben zokogjon

brühühühühü
@rdos:
Mert nem tanult ember kell nekik, hanem egyszerű, szerszám típusú biorobotok, akik 47e forintért is a seggüket verik a földhöz örömükben, pláne ha a NAGYVEZÍR birtokain és oligarcháinak a gyáraiban robotolhatnak majd.
Namármost, ebből akadunk páran, akik nem kérünk...
Ezért ha emelik az adókat, akkor a végeredmény majdnem ez lesz, hisz ha nem keresel vastagon, akkor még többet elvesz a Párt és a Qrmány.
Mármint annak jut ez, aki itt marad...
@Mariann19: Stimmel, de erről azt gondolom, hogy 3 dolláros könyv 3 dollárt érő ismeretet ad, ez esetben. Ha orbán szövegírója akart is érzelmi szimpátiát kelteni, nem érte el, mert a társadalom normális része (bármekkora legyen is az arányuk) annak látja a figurákat, amik: csőcseléknek. Akik meg részei az ő részhalmazuknak, azok érzelmi intelligenciája akkora, hogy saját csoportjuk tagjait is gond nélkül, bármikor halálra rúgdosnák. Ekképp neked sem kell annyira haragudni, legalábbis nem emiatt, orbánra... ;-)

Apropó: szív megszűnt, vagy csak átalakult? Nem nagyon láttam az elmúlt napokban-hetekben.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: amugy biztos forrasbol tudom, egyut vadasznak a zetarsak, a langyi partibol hianyoltam a masodhegedus madargyilokos szent embertet, ugy lett volna teljes a kep, a kezcsok pedig a vezenylot illeti mint a fo dontot. Ugyi eztet nem kell magyarazni.
@Deathstick:
Nem kért EGYESEK szövegéből és megunta az itt folyó nyomulását az illetőnek. Kicsit elkeseredett...
@Deathstick: besokalt a szeljobbtol, es onkentesen szamuzte magat :'(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem is akarom érteni undorító és alantas célozgatásodat! Pfúúúj... Hogy te milyen tucc lenni!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: a tank tele, ha engem visznek, akkor a csalad huzhat is el, eleg nagy regtol a pofam, akkor no hezitet et ol :)
@rdos: "Egy magát mindenben "nemzeti"-nek nevező kormány miért bánik el az oktatással, a gyerekeinkkel?"
Orbán egy piramisszerű állami felépítményt szervez, melyben a hatalom egy kézben koncentrálódik, működése leosztásos rendszerű. Ebben a rendszerben már most láthatóan egy ország valamennyi ága a kormány kizárólagos döntési hatáskörébe tartozik, melyekhez megteremtette a kiszolgáló jellegű személyi feltételeket. Ez a rendszer nem tűr autonóm berendezkedésű értelmiséget, mert a gondolkodó
egyén gátló tényező.
Nem véletlen, hogy a közgazdász és jogászképzés nem kívánatos ebben az országban, miután közvetlen hatása van a közgondolkozásra és a gazdaságirányításra.
A másik magyarázat az ágazati elvonások területe. Az oktatási kiadások nagymértékű csökkentésénél feltételezhető a legkisebb ellenállás a társadalom részéről, valamint hatékony módszer az állampolgárok szembeállítására is.
Tehát az indíték egy sajátosan értelmezett "nemzeti" érdeket fejez ki.
@Deathstick:

Most elsősorban hontalan kutyákkal-macskákkal törődik. Kicsit tele lett a cipője az elnézően kezelt házinácival.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Sajnálom. Kedvelem azokat az energiákat, amiket sugároz magából. Használhatta volna a tahótlanítót és maradhatott volna. Remélem, előbb-utóbb regenerálódik.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Namármost, ebből akadunk páran, akik nem kérünk... " :-)

Egyre többen vagyunk így. Alakul ez, csak az a félelmem, 2014 előtt "összeomlik" az ország. :-(.
@Deathstick:
Én is kezdek rászokni arra a gombra. Szív visszajöhetne, mert hiányzik.
Bezzeg SSteffykénk folyamatosan bepróbálkozott, nemrég Fabius teljesen elásta... :D
Persze utána meg rám próbálta kenni a luvnya nyomulását, ahogy ma Habakukkunk is. Vele még ezért számolok, beígértem neki egy Lajta pancsit.
@Orica Középföldi:
Hát több értelem szorult azokba az állatokba, mint az itt néha felbukkanókba!
@Mariann19: Magam is így látom, megy a hatalom koncentrálása 1000-el. Azért a jelződet próbálom megszokni, "sajátos nemzeti ügyek kormánya". :-).

Csuda diplomatikusan fogalmaztál.
@rdos: o mar csak ilyen, a sorok kozott azert ott a lenyeg ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Keresztapák így szokták.
Az csak később jön, hogy a szülinapi tortákból sorozatlövők emelkednek ki, és mindent rommá lőnek.:)
Csak egy kicsit OFF

Aki tudja, szerezze meg a heti 168 órát. Van benne egy hátborzongató írás, Jakab Attila: Hatalmi hittan címmel.

A pasas nem akárki. Strasbourgban doktorált kat. teológiából, majd a genfi egyetemen dolgozott. Több hazai és nemzetközi tud.társ. tagja. A Peter Lang kiadónál (Bern) az Ókereszténységek sorozat társszerkesztője.
Regisztrált álláskereső Mo-on.
Ugyanakkor rendszeres előadója hazai és külföldi konferenciáknak.

Nem érdemes mondatokat kiragadni belőle, mert az egész úgy fontos, ahogy van.
Egy mondatot csak azért, hogy tovább borzoljam a kisgyerekes szülők figyelmét.

"Bizonyosan nem véletlen, hogy 2010-ben a kat.egyház olyan 12(!!) kötetes hittankönyvsorozatot jelentetett meg,amely szoros egységben látja a hittant és az erkölcstant. Mintha csak előre tudták volna..."

Szóval ébresztő! Ezt, a most megismert szül egyesület biztos, hogy támogatja.
Most lett világos számomra, hogy a pali azt írta körül, papoknak kell tanítani az erkölcstant, csak nem merte kimondani.
@Deathstick:

Ott még nem tart:))) Ellenben széles ismeretségi köre van, és gondolom az enyémmel együtt mindenki fácséja csahol és nyávog.
@Mariann19:
Működésképtelen a rendszer, amit ez a szerencsétlen tákol. Beteg elme, beteg szüleménye, elvesztegetett évtizedek után reméljük a csúcspont.
Persze összetartható ideig-óráig, amíg a pénzügyi viszonyok kiszolgálják, amíg lerabolható az ország, amíg van lerabolható pénz, támogatás - mindeközben párhuzamosan, az itt kiszivattyúzott pénzből elképesztő háttérbirodalom és másodlagos gazdaság épül, épült ki, óriási pénzek mozognak, de annak a fenntarthatósága abban a pillanatban veszélybe kerül, hogy ez a paraszt megy.
A kérdés, hogy a fő gazdasági szereplők mikor sokallnak be a lopásoktól és kevesellik a nekik jutó falat mértékét?
Mikor jönnek rá, hogy enélkül a szerencsétlen, zavaros és beteges figura nélkül sokkal nagyobbat kaszálhatnak, mert ez többet dolgozik a saját zsebére, mint ami nekik jutna egy normálisan működő gazdaságban?
Mert akkor eleresztik a kiskezét, bele is fognak rúgni, hisz ha buktatják, azt úgy szabad csak, hogy esélye se lehessen visszatérni, bosszút állni.
Utána, amikor ment Piktorunk, még azért számíthat a pénzügyi világban számottevő részvevők, az örmények "törlesztésére" is.
Soha nem felejtenek, bosszút fognak állni.
Ők kivárnak még, de ha ment ebből a pozíciójából, akkor azért nagyon gyorsan jönnek azok az információk, hogy mi zajlott pénzügyi vonalon, hová tüntette a Zrt a pénzt, kinek merre vannak számlái, ki mit, miért, hová utalt. Csúnya nagy botrányok jönnek, hisz minden kiderül, még ha ezek szeretnék is, hogy ne...
Most értelme sem lenne, hisz a "független ügyészség", mint azt a puszika (kézcsók ciki lett volna a belügyérnek) is kifejezte, manapság olyan, de olyan független, hogy ennél függetlenebb nem is lehetne!
@Orica Középföldi:
Ez lesz, hisz rövidesen majd a "szakmaisággal" indokolják meg, hisz kevés az ilyen tanár és hát ki lenne ebben "illetékesebb"?
Cinikus facok!
@Orica Középföldi: Ja, hogy átvitted az értelmet! :-)

Akkor számomra elérhetetlen, amíg vissza nem tér ide, mert kerülöm azokat a felületeket. Ha esetleg esezdbe jut, csókoltatom! :-)
@Deathstick: "ha Orbán szövegírója akart is szimpátiát kelteni."
Ebben a mondatodban az a kérdés, hogy kinek a szimpátiáját akarta elérni. Mint megfigyelhető, Orbán a beszédeiben rendszerint nem a teljes nemzetéhez szól, hanem célcsoportokhoz. A szemlélődő, tudatos, informált réteg nem ide tartozik. Több politikai elemző is arról beszél, hogy az orbáni retorika megosztó, itt is ez mutatkozott meg.
A véleményformálásban hezitáló társadalmi réteg fogékony erre, ezt a réteget lehet ílyen szöveggel befolyásolni.
Szív nagyon hiányzik sokunknak. A rasszizmusra érzékenyen reagáló emberről van szó, egyelőre elege lett ebből a stílusból, ezért visszavonult.
A napokban nagyon megható volt egyik kommentelő társunk reakciója. Ugyanis valaki egy Örkény novellát idézett, és ez a társunk emlékezett arra is, hogy ez Szív kedvenc novellája.
Meghatározó személyiség volt köztünk, vissza várjuk.
@Mariann19:

Úgy van, méghozzá egy legalább középtávú fejlesztési stratégia menetén. Tudni kellene, mik a kitörési pontok, hova akarunk eljutni, stb. A szellemi tőkénk megvan hozzá, kiváló közgazdasági szakembereink vannak. Kár elpocsékolni őket, nem engedhetjük meg magunknak.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Khmmm...nehezen cáfolható elmentett bizonyítékaim vannak, ahogy éppen megidézed a luvanyaszellemet, mint egy beekizett orákulum, az meg rögtön itt terem utána :-D :-D
@rdos: "Csuda diplomatikusan fogalmaztál."
Nemzeti érzelmektől áthatva magyar közmondással reagálnék:
"Vak tyúk is talál szemet."
@Fabius:
Rád volt izgulva, nálam max. azért könyörgött más blogon, hogy szóljak az érdekében nálad... Szóval kár a meséért!
TE KELLETTÉL NEKI! Lehet, hogy sütve, de akkor is te. :D
(Nem veled mail-ezgetett? Te kis hamis...;))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tegnap még úgy nézett ki könnyebben viseled Vona megvilágosulós pálfordulását :-))

Ekkora trauma a valóságirányba bekövetkezett fordulat, vagy az a baj, hogy abban az irányban állunk már néhányan, többek között a plakátfiú is?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Mélezgetésnek én azt nevezem amire válaszolok. Amit leszarok széles ívben azt nem :-))

De nem is értem miért ő a téma megint, és azt se ki szedte elő :-P
@Fabius:
Hol van már a tavalyi hó? Gábrist összezavarjátok!
Tulajdonképp gonoszkodsz... Mi van ma? Gyengébb napjaid éled? :D
@Deathstick:

Én se használom a FB-ot, gmailen levelezünk, majd átadlak:))

Hú milyen jókat tud írni.
@Fabius:
ÁRTATLAN VAGYOK! Habakukk volt különben is, figyelmesebben kéne olvasgatnod... :D
@Orica Középföldi: Ere nem is gondoltam. Az egyház meg arra, hogy nincs elég pap, még a saját iskoláikra sem.
@Mariann19: "A véleményformálásban hezitáló társadalmi réteg fogékony erre, ezt a réteget lehet ílyen szöveggel befolyásolni."

Na ez egy érdekes kérdés, hogy vajon mennyien vannak még, akik még hezitálónak számítanak? Időnként az az érzésem, hogy ez a differenciálódás a mélyben már jóval előrébb tart, tehát azoknak az aránya, akik valóban nem tudják eldönteni, hogy akkor most jó-e a fidesz és orbán vagy sem, sokkal alacsonyabb annál, mint ami bármilyen mérési módon kimutatható. Csak egyelőre még egyénként erőtlenek, mert még úgy érzik, többet veszítenének az ellenállással és főként ez konzerválja őket az egyedüllét érzésében és persze további következményként nem találnak elég támogató impulzust a hasonlóan gondolkodóktól. Emellett, mivel a feladat most döntően az értelem hasznosítása, nem pedig a (fél)vak érzelmi azonosulás alkalmasnak látszó felületekkel, lassan forr ki az orbánékat elutasító és leváltó álláspont koherenciája. A látható koherencia meg a maffiarezsimé és az általuk etetett csőcseléké.

Persze ezek csak érzések, sejtések, nem sok bizonyítékom van rá. Ugyanakkor időnként még ennyit sem tudok bizakodni, de hát méég a patológus is ember, ugye... :-)
@Fabius: Emlékszem az esetre. Eszerint a "sajtó általi befolyásolást" végzők vélhetőleg népes csapatai folyamatosan figyelemmel kísérnek.

Másik érdekesség, hétvégén mostanában mintha nem lennél címlapos. Aztán figyelnem kell, a blogketrecben "Varanus" helyett csak "v." vagy "V." van, ha jól emlékszem.
@GeoCracker:

Lánczi Óhhh...tegnap éjjel sokadjára nekifutottam a Rónai Csatt című műsorának. Hátha most lesz belőle vita, ha már vitaműsornak hívják. Ez volt az utolsó próbálkozásom vele. Én vitának az érvek ütköztetését hívom, nem a jobb és baloldali közhelyek pufogtatását, Észak-Koreát megszégyenítő propagandaszövegek felmondását értem alatta. Megy a levesbe nálam a műsor.
@Orica Középföldi: Ó köszönöm szépen, megtisztelő, de nem akarnám zargatni. Csak mondd meg neki, hogy üdvözlöm és velem együtt eggyel többen várják ide vissza! :-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"ÁRTATLAN VAGYOK! Habakukk volt különben is, "

Nana:)) Haba is csak arra emlékezett, amire Fabius:)))
Elfojtott vágyak.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ehh, csak morózus vagyok, mert egyesek - bazmeg bárány pl - nem értik, hogy a kocsonyafesztivál nem arról szól, hogy Fabiusra erőltetjük a pislogó békát a beígért t-bone steak helyett :-D
@tucano:

Álmodni merni kell, és majd kiküldik a kispapokat.
@Mariann19: Hogy Te milyen szerény vagy. De nem ám úgy, ahogy a Bástya eftárs, vagy legfőbb közszolgánk posztbeli illusztrációja. :-).
@Orica Középföldi:
Olyanok vagytok, mint a kávéscsésze! :)

@Fabius:
DURVA! Nem mondod, azzal akarják a szemedet kiszúrni?
Ilyenek ezek! Egyék meg a saját ... békájukat!
A kocsonya engem is hidegen hagy, a Steak helyett meg egyenesen vérlázító azt ajánlgatni!
Már a barátaiban sem bízhat az ember, micsoda időket élünk... :(
@tucano:

Ja! Nagy baj lesz az is, ha 60 órában az egyház készít fel, az általa írt erkölcstanból.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Maraggy'má kiccsákó! Próbáltunk téged is brusztolni nála, de nem akart téged, a testedet... :D
NEM KELL OLYAN IRIGYNEK LENNED!
@rdos:

Az index azt ajánlóz akit akar. Szívük joga eldönteni.

A pártok médiamonitorozása alá bevonni a nagyobb közéleti blogokat meg régi hagyomány.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Minden évben megpróbálják megetetni velem, de kitartok. A jóembernek meg mondtam, ha nem akar holnap reggelre ő pislogni a kocsonyából kifelé akkor jobban jár, ha a steakemmel nem szórakozik .-D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Neked adom az izgalmát, és tudom nélkülözni :-))
@Fabius:
Kár szépítgetni, hanyagolnak, szépen kezdenek elhallgatni téged. Több mint egyértelmű.
No, ennyit a konteókról mára... :)
@Fabius:
Milyen vendéglős az a JÓEMBER? :)
Hát nem ért a szép szóból?
Knosszosz tegnap nem tette ki a sztrapacska képeit?
Mert nagyon rá volt izgulva...
@Fabius:

A főszerkesztő távozása érint téged valami módon?
@Orica Középföldi:

Mivel semmi közöm az Indexhez, hogy érinthetne?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Szia Boli! "Működésképtelen a rendszer-"
A sokszor hangoztatott "átalakítjuk az országot" bevezetése az alapelveket nem vette figyelembe, annak ellenére, hogy ezt meg is lehet tanulni a könyvekből.
A reformok bevezetése nemcsak azt jelenti, hogy a régi rend helyett egy korszerű rendszert találunk ki, hanem mérlegelni kell annak az alkalmazásának lehetőségeit, feltételeit és befogadását is. Hozzáteszem, nem ráborítom a társadalomra, hanem biztosítok egy átmenetet a bevezetésére és felkészítem az embereket az alkalmazásukra. Tudom, hogy egy kicsit elméletieskedőnek tűnik amit írok, de láthatjuk, hogy milyen tébolyultan forgunk ebben a katyvaszban, és ami még eddig is működött, romokban hever.
Mindezt egy leendő, új kormánynak az eredeti szintre is visszahozni, nagy mutatvány lesz.
Látható, hogy az állami javak kiszivattyúzása
már a látszatra sem ügyel. Aki ismeri a vállalkozások hálózati ábráit, elhűl, amikor a kapcsolati rendszereket megismeri.
Az utólagos elszámoltatásoknál tévedés azt hinni, hogy szakmailag nem tárhatóak fel. Meg kell nézni egyes napvilágra került gyanúnál sohasem a számszaki, normatív ellenőrzést, vizsgálatot kérik a gyanúnál, hanem jogszerűségre hivatkoznak, meg a "pereljenek be" szlogent hangoztatják. Hol? Polt Péternél ?
"A kérdés, hogy a fő szereplők mikor sokallnak be?"
Nem fognak besokallni! Itt egy ember kezében koncentrálódik a hatalom, kizárólagossága nem enged ellenállást, nincs is mersz hozzá, ráadásul a függési viszonyok kizárják a fellépést.
A párttársaknak ez az állapot nagyon is kényelmes, ugyanis egyénileg ennyit nem szakíthatnának.
@Fabius: "Az index azt ajánlóz akit akar." Formailag igen. Arra azért kíváncsi lennék, a gyakorlatban is csak a szívükre hallgatnak? Nem lepne meg, ha néha más szervükre {vagy szervünkre?} is hallgatnának. :-(
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Miért repülnének a kövek?
Kommensevik úrelvtárs kolléga fogalmazta meg szépen, tökmindegy, hogy ki mit mond, elkúrtuk közösen, s fogjuk fel, hogy meg kell változnunk, s elindulni egy teljesen új irányba teljesen új módon.
A régi nem működik. Egyik oldalé sem.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Felesleges a konteó. Nincs előírva sehol, hogy állandóan a ketrecben kell lenni.
Boccs @Mariann19: , nem nekem írtad, de erre reagálni szeretnék.

"Itt egy ember kezében koncentrálódik a hatalom, .."

Az meglehet hogy tényleg csak 1 ember kezében van a hatalom, de hogy az az 1 ember nem a legfőbb közszolgánk (ovira gondoltam), az szerintem elég valószínű.
@Husz_János_Puszita: "Tudni kell, hogy mik a kitörési pontok, hova akarunk eljutni."
A kitörési pontokra reagálnék.
Kormányzati feladatként kell keresni azokat a nemzetközi gazdasági kapcsolatokat, amelyek piacot jelentenének, és erre lehetne ráhangolni a hazai vállalkozói réteget.
Nem tapasztalni a mindennapok során a kormány és a vállalkozások szoros, gyakorlati kapcsolatát.
Úgy néz ki, hogy a Gyáriparosok Szövetsége, vagy az Ipari és Kereskedelmi Kamara is inkább politikai kapcsolatot jelent, mint az érdekeltek képviseletét.
Ezért nem működik a pályázati rendszer pl. az eu-s támogatásoknál, mert a vállalkozások informáltsága nem kielégítő, inkább hiányos.
Ebben látom többek között a gyakorlati problémát.
@Fabius:

Belátom, ezt, itt hülyeség volt kérdezni.
Nekem a legjobban az tetszik, ahol ez a töpörtyűagyú arról elmélkedik, hogy a böszme alatt "szárnyalt" a születésszám, most pedig a fasorba sincs. Érdekesen jár a bolsevik agyvelő, az már biztos. Ha jól tudom, nagyjából kilenc hónap kell a fogantatástól, a születésig. Legalábbis tegnap még úgy volt. Tehát mikor is érte el a mélypontot? Nagyjából kilenc hónappal az új kormány beiktatása után? Mikortól is kezdett újra emelkedni? Nagyjából kilenc hónappal az új kormány beiktatása után. Hogy is van azzal a böszmei "szárnyalással, te demagóg hazudós bolsevik?
@rdos: "Nem a legfőbb közszolgánk."
Nála az a hézag, hogy a hatalom gyakorlásának értelmezése reciprok. Matek értelemben.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Csekk, ebben vitatkozom veled.
Én ugyanis nem elméleti szempontból nézem, hanem erősen a mindennapok gyakorlatából.

Az elképzelhetetlen a jelenlegi nagyon szűk fizetőképes kereslet mellett, hogy a kereskedők vagy a termelők nyeljék le az áfát.

Két-hat százalékos áfa csökkentésnél igen, az tényleg semmit sem ér, csak egy pofon a halottnak, olyan Gyurcsány-féle látszatmegoldás, most egy radikális 20-22%-os csökkentésről beszélünk.

A legkedvezményesebb 5% a megfelelő, a 15%-os kulcs sem fog eredményt hozni.

Ilyen kulcsnál eltűnne a határon átnyúló fekete kereskedelem árelőnye, s a 20-22 százaléknyi szegényeknél maradt megtakarítás valóban fogyasztást növelne, hiszen a szegény nem azért nem vásárol, mert nincs többletszükséglete, hanem mert nincs pénze rá.
@Mariann19:
Épp ez lesz a bukta oka.
Az egy ember.
Rengeteg hibát halmoz, tévedhetetlennek hiszi magát, egyre jobban ráomlik minden, minden tőle függ, mindenben ő dönt, mindent kézben akar tartani. Ez a gyengéjük, ezért lesz csúnya nagy bukás, persze az országnak is, nem csak ezeknek a szerencsétlen bolsevikoknak.
A párttársak természetellenesen ki vannak stafírozva és ezt látják azok is, akik termelnek, dolgoznak és mégsem jönnek az eredményeik.
Tehát vagy csinovnyik lesz, vagy besokall.
Ahogy egyre szarabbul megy a verdájuk, egyre kevesebbnek lesz vonzó a csinovnyik lét, pláne amikor elkezdik majd sejteni, hogy ehhez felelősségre vonás is fog társulni egyszer csak... Na a pánikolás akkortól állandósul és különböző kis iratgyűjtögetésekben, bizonyítékgyűjtögetésben fog kicsúcsosodni. Lesznek apró, kevésbé apró kiszivárogtatások...
Hirtelen eszükbe jut embereknek, amit addig elfelejtettek...
Akkortól már kevés lesz az UD mostani utódja, nem győzik a megfigyeléseket, egyre többen, egyre többet kezdenek fecsegni, iratok tűnnek fel, adatok szivárognak...
hmmmmmmm. a vágyak netovábbja, igaz némi alapja van is, na de ezt már most ennyire biztosra venni, nem kimondottan hiteles elemzői magatartás:

Török Gábor szerint az előválasztási verseny már eldőlt
A kormánypártok a következő választás esélyesei, az ellenzék széttagoltsága segíti őket.

index.hu/x.php?id=inxirb&url=http%3A%2F%2Finforadio.hu%2Fhir%2Fbelfold%2Fhir-547851
@Fabius: Szerintem nincs itt probléma. Régóta mondom én is, hogy vannak dolgok amikben egyetértünk és persze sok olyan is amiben meg nem.

Egyébként a tegnapi Vona féle mondatról tudnál esetleg lökni egy linket, mert valahogy sehol sem találom. :)
@Szabó Ferenc: konzultálj Matócsnival, ő jobban képben van az időkkel ;)

Szabó Ferenc 0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2013.02.23. óta tag.
@Felebarát: Végigszaladtam a kérdésedre adott válaszokon.
Sok okosság van bennük, szerintem az alapvető lényeg sokkal egyszerűbb Puszita kolléga állami újraelosztás arányának kivételével:

Az állam szerepének tisztázása, a hazudós, kiszámíthatatlan, rabló állam eltúrása.

Kiszámítható, tervezhető, stabil gazdasági környezet kialakítása.

Nem bonyolult ez, csak az állam magatartását kell megváltoztatni.

Ilyesmire gondolhatott Bajnai, amikor a BIZALOM helyreállításáról beszélt.

Az eu-s pénzek, az adók, a monetáris politika mind mind részletkérdés.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
@Mariann19: Igen, jól látod, ő nem közszolgálatnak tekinti a ténykedését. És nagyon jól látja @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: , ez lesz a vesztük. És sajnos ennek (az összeomlásnak) az árát mi fogjuk kifizetni. Boli alábbi mondatára gondoltam:

"Rengeteg hibát halmoz, tévedhetetlennek hiszi magát, egyre jobban ráomlik minden, minden tőle függ, mindenben ő dönt, mindent kézben akar tartani."
@rdos: az összes központosító fél és egész diktátor ebbe bukott bele, itt csak az időtényező a kérdéses, ami néhány évtől tarthat néhány évtizedig, de a kontraszelekció miatt a végkifejlet nem lehet kérdéses. A történelmet és az emberi alapjellemet, nem tudja megváltoztatni senki.
Orbán Viktor Fodor Gáborként kezdett, Antall Józsefként folytatta, de már lassan belenőtt Torgyán Józsefbe, ahol aztán befejezi.
@Habakuk999: Nagyon jó Medgyessy Péter lenne belőle, ez az ötleted vagy 3 db 100 napos programot ér. 2002-ben még ilyen hülyék voltunk, de hogy 2013-ban is még, látván az elmúlt 10 év eredményét?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

...és nekem nem hiszed, hogy volt ilyen, amíg a saját szemeddel nem látod. Értem én :-))

Nosza:

hvg.hu/itthon/20130222_Ures_fej_ures_szoveg__reagaltak_Orbanra

Lap alja, fénykép alatt.
@Habakuk999: Ok, de a többit sem tartom részletkérdésnek, a felsoroltak mind fontos elemei a kiszámítható,stabil gazdasági környezetnek. A befektetői bizalom azért is nulla, mert a fidesz még csak a látszatot sem igyekszik fenntartani adók, eu-s pénzek terén, inkább zavart s átláthatatlanságot kelt.
@Deathstick: "Lassan forr ki az Orbánékat elutasító és leváltó álláspont koherenciája."
Nem lehet ezen csodálkozni, mert nagy az értetlenség, az érdektelenség.
Kb. fél órája hallottam, hogy felmérések szerint Orbán évértekelőjét 28% hallotta, 35% mindössze tudott róla.
Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy az ország több, mint 2/3-a nem ismerte meg a tartalmát, de nem is érdekelte az.
Normális esetben a lakosságot sujtó intézkedések miatt érdeklődést kéne tanusítani eziránt, márcsak a sorsok alakulásának okán is. Ez a közöny arra utal, hogy a közéleti aktivitást visszaveti az a felismerés, hogy a népakarat ebben az országban nem érvényesülhet. Sajnos, hogy ezt ki kell mondani, de a tehetetlenség ezt a visszahúzódást indukálja.
Látom, Te hiszel abban, hogy kifejlődik az emberekben a felismerés, én egyre szkeptikusabb vagyok.
Egyébként nagyon szeretem az elméleti levezetéseidet, mert gondolkodásra késztetnek engem.
@Szabó Ferenc:
A próbaidőd alatt bejelentenek, vagy ha nem teljesítesz megfelelően, utána fel?
Ennek ma már utána tudsz nézni, nem árt!
Lehet, ez a pár nap fogja romba vágni a nyugdíjjogosultságodat, szóval légy óvatos!
(psszt..: ezek hazudnak ám, vigyázz…)
@Szabó Ferenc:

2004 és 2008 között a szárnyaló gyerekszületési statisztikákban hányszor 9 hónap telt el egybiteském? Segítsek tologatni a színes fagolyót amúgy Matolcsy módra vagy menni fog egyedül?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szerintem is. Kérdés, hogy pár hónap, pár év, vagy pár évtized. :-(

Az "csak" a baj, hogy a pár hónap is sok. :-(.

Az ettársak már eddig is rengeteg kárt okoztak. Rengeteg "időzített bombát" hagytak maguk után, egy eljellemtelenített, törésvonalak sűrű hálója mentén egymásnak ugrasztott, lebutított és nem mellékesen kirabolt társadalmat hagynak örökül. Nehéz lesz a "megszállásuk" után új társadalmat építeni.
bor és víz tipikus esete :D
Hozzá tenném, a zeltén a zuhanyhíradóban, még mostanság is mesés anekdoták keringenek a megvédésről :D

Deutsch az 1998-ban készült szakdolgozatában a médiaszabályozásról azt írja, hogy az állam feladata megvédeni a polgárt attól, hogy "döntéseit akár politikai, akár gazdasági szervezetek - a médiumokon keresztül - tisztességtelen eszközökkel befolyásolhassák". Szerinte az állam ennek érdekében olyan monopóliumellenes szabályokat hozhat, amelyek "a médiumokban megjelenő vélemények sokféleségét biztosítandó, korlátozzák a tulajdoni összefonódásokat", illetve a frekvenciaelosztásban "olyan eljárási rendet állapít meg, amely a nyilvánosságával és átláthatóságával garantálja a műsorszolgáltatási jogosultságok tisztességes kiosztásának rendjét".

www.origo.hu/itthon/20130223-nincs-idezet-deutsch-tamas-szakdolgozataban.html
@Fabius: Egy percig sem gondoltam, hogy nem mondasz igazat, csak kellett egy link is róla. :) Köszi még egyszer.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

TG szerint ha az szocik lelkesedésére annyira nem fogékony ellenzéki erők a Feltétel Nélküli Nagy Összebútorozás helyett a feltételek szabásához szükséges pártstruktúrát építik ki előbb az már maga az előválasztás?

Érdekes egy ember és elemző lett ez a fiú, na.

Hogy átlátja a politikai palettát. Valóságos sólyomszem.
@rdos: nem fogunk vitatkozni veled sem :S

Jahhhh, figyelem, főcím :D
@is: Miért, ő megcsinálta az 5%-os élelmiszerek áfáját?

Nem tudsz ma Magyarországon pl húst eladni, mert az áfások húsz százalékkal alattad dolgoznak.

Nézd meg az agrárium teljesítését a fordított áfa bevezetése után.
A felére csökkent, mivel nem hordják oda vissza a cuccot, viszont csak részben tisztult a piac, most a szlovák áfa támad.

Lengyeleknél nincs áfa csalás.

keresletet pedig ellentétben Matolcsy leggazdagabbaknak adott többletpénzével valóban generál.
@Knósszosz: Halihó! De jó hogy itt vagy. Tegnap ezt már elküldtem neked. Láttad már? Nagyon klassz. :)

Magyar pilotanő aki F-15 "Eagle" vadászgépeket lőtt le. :)

airbase.blog.hu/2010/02/28/szokatlan_legiharc
@Fabius: jahh, kérem aki korpa közé keveredik, ne lepődjön meg, ha megeszik, avagy ő is átlényegül malaccá :D
@Pelso..: Persze, túloztam, csak az alapot szerettem volna kiemelni.
ha nincs biztonságban a befektetésed, a vagyoni helyzeted, a gazdasági életed csak rablólovagként vagy nagyon forró pénzként fektetsz be.

Kicsit csalóka, de gyönyörű példa a lakásépítés, száz éves mélyponton vagyunk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Örömmel segítettem Vona testvér szavainak írott formában megismerésében :-))
FIDESZ+KDNP === (MSZP === DK === Együtt2014)

Marad az LMP és a Jobbik, illetve azok a szerveződések, amelyek új pártként kerülnének be 2014-ben a parlamentben.
@ntracer: Fidesz=Jobbik=schifferisták
akkor talán ugorhatunk is, vagy lehetsz minielnök talán te is, reméljük nem nézel pornót, és heted íziglen, se kommer se náci nincs a családban ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Írták többen feljebb, hogy a Kósázás idején kicsit belesápadt mikor a felszín kapirgálása mellett véletlenül belátott egy pillanatra a kirakat mögötti világba. Meghökkent, abba akarta hagyni az egészet, és ott vigasztaltuk a blogján, nem kell abbahagyni semmit csak azért, mert sikerült felnőni.

Aztán döntenie kellett, hogy a következő kuminferi vagy független elemző lesz belőle. A döntés eredménye asszem nem kérdés.
hehe, ébresztő van az alvó sejteknél :D

ntracer 5 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2009.04.14. óta tag.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Avagy korpás lesz, és nincs az a Head & Shoulders ami tisztára mosná:)
@Fabius: jaja emlékszem erre, olyan megható volt ama pillanat, de gyorsan tova szállt, és a szotyis páholy és a bőrbogyó, meg némi hatalom és pénzmag megoldotta a problematikát :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Örülök, hogy nem minden konteóm jön be. Fabius-t féltettem ugyanis a "karanténtól".
@Habakuk999:
Mert hülye ortodox gazdaságpolitikát folytatnak!
Kellhet nekik Matolcsy? :))
Csak tudnám, hogy milyen összefüggés van a Fidesz és a Jobbik között, hát még az LMP között. Bár most, hogy mondod, nincs is LMP frakció xD Akkor szebb jövőt! :D

De most komolyan. A Jobbik elég sokat sározza a Fideszt, hogy a pokolba lehetne a két pártot összemosni? Csak azért mert vannak közös nemzeti értékeik? Az, hogy két párt egyetért valamiben, az nem ugyanaz, mint amikor egy tőről fakadnak.

Ellenben ha megnézem az MSZP-t és kötődéseit, akkor Bajnai és Gyurcsány is MSZP szakadár. Ezért nem merném azt mondani, hogy a háttérben egyébként nem egy és ugyanaz a három szervezet.
@Fabius:
Ne'ba, hogy EZT nem hozta sem a kuruc, sem a hunhír?
Na, már ezekben sem lehet megbízni...
@Mariann19:
Ez az egész minek nevezzem, kizárólag az ő híveinek szólt.
Ilyen szerencsétleneknek:
www.noltv.hu/video/4863.html

Szerintem a magunkfajta nemzetidegen liberálbolsevisták leszarják az egészet.
Ez a rojtos bicikli bowdent megharapó kutyáknak való szar, ami egyben fos is, amit a Vágási Feri remittendáiból táplálkozó csürhe zabál két pofára, amelyekben a siker titka le vagyon írva a cáratyuska által, mint a politikusok számának megfelezése, példának okáért.

A kövér gyesznó mán el is dűlt félbe vágva a parlamenti büfében (??) baloldali támogatás nélkül, ami eredmény (lenne), de még esse nem elég.
Persze 02:30-tól már elég lesz ha bírod odáig, onnantól nem is nézed tovább, mer nemhogy elég lesz, hanem má kurvára sokk.
@Fabius: Nem vk ismerős errefelé.

Ez ilyen klubház vörösproletároknak mint anno a Saskabaré vagy a Heti7es?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Lehet engem akár még "alvó sejtnek" is nevezni. Pusztán csak arról van szó, hogy nem állok le mindenkivel vitatkozni :D A blogokon a legtöbb hsz nekem így jön le:

"Böff böff, ezért én erre szavazok." Ritka kincs, ha valaki hagy néhány ész érvet is a kijelentései után :D
@Knósszosz: Elég ha elolvasod, hiszen teljesen hiteles és szakmai a cikk. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Olyan vendéglős baszodalássan, aki a válogatós barátainak megsüti a kurva sztéket még kocsonyafesztivál közben is

:-D

@Fabius: lehet menni enni főnök, kész a kajája főnök. Még valamit főnök? Torony órát, thai kurvát beluga kaviár ágyon?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Amikor reggel olvastam a HVG-t, elkerekedett a szemem, hogy Vona száján ilyen szakmai szöveg jött ki. Teljesen idegen volt tőle. A tartalomról nem is beszélve.

Szerintem azóta megmagyarázták neki, hogy rosszul szólt.Ez elhajlás:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"hehe, ébresztő van az alvó sejteknél :D
", bocsi, ez félrement. Lehet hogy csak 5 hozzászólása volt az ifjú kollegának, de Írt is.

ujnemzedek.blog.hu/2013/02/23/orban_viktor_beszede_egyenlo_a_hazugsag_politizalas_folytatasaval#comments
@Habakuk999: Meg a közbeszerzések tisztasága...
Mindent a mocsár legaljára nyomnak, s ha egyszer eljön az idő s lehetőség, nagyon nehéz lesz újra építkezni innen.
@Fabius: Köszi. Küldök egy másik jobbikos ötletet, ami szerintem támogatható az adott kérdést illetően.:)

Nem lenne készpénz a lakossági fémkereskedelemben

"Aki a jövőben fémet vinne be telephelyre - mert az számára feleslegessé vált - annak ellenértékét a telephelyről a természetes személy állandó lakcímének helyi önkormányzatához kell utalni, a gyermekintézmények élelmezésének megsegítésére."
@ntracer: Szerintem is jó helyen kapisgálsz. Tanúból a börtönőr megvan?

Addig is az egyik kedvencem:

kibulizottorszag.net/
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Némi malíciát érzek ki a hangodból... :)
Csak nem válogatós a Főnök?
Baccameg! A jóvilág, az!
Olvasom itten azokat a véleményeket, amelyek hiányolják innen egy kolléganő hozzászólásait, kitűnő értékeléseit a politika és közélet tárgyában.
Osztom a véleményét mindazon kommentelő társaimnak akik úgy gondolják, hogy Szívnek vissza köll gyönnie.

Akik hasonlóképpen érzik, azok nyomjanak ide egy (s)óhajt, aztán eljuttatom Anyámnak.
Köszi!
@Habakuk999: mennyi is az SZJA a lengyeleknél? na majd ha nálunk is annyi lesz, akkor lehet majd az ÁFA kevesebb. olyat, hogy most vágjunk egy lukat a költségvetésbe, aztán majd felpörög a gazdaság, és majd befolyik magától a hiányzó pénz, olyat Medgyessy és Orbán mondott még csak, te pedig ezt csináltad, tehát igenis Medgyessy Péter vagy.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Az egyeduralomra való törekvés nem az eszes vezetők tulajdonsága. A tekintély megszerzése és megtartása önismeret, folyamatos önkontroll révén teremtődik meg. Aki ezzel nincs tisztában, az alkalmatlan az irányításra. Itt állunk most.
Viszont ehhez a kizárólagos uralomhoz kellenek a kiszolgálók, hiszen a szándék egymagában kevés lenne, ezt a hívő populációt nevelte ki, és emelte fel Orbán.
Miért gondolod, hogy ennyi jótét után a hívek jótevőjük ellen fordulna?
Egy dolog segíthet, a kormányváltás, és az utólagos elszámoltatás hivatalból indítva.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

:)))))))))))))
Nincs igazad. A fesztiválon a kocsonyával már nincs dolgod, csak a felszolgálás.
@Pelso..: Pontrendszer van.
fehér, sárga, fekete.

Mondjuk a szocik alatt sem volt kevésbé belterjes, csak ott működött a 70-30%.
Most már erre nincs szükség.

Igen, a társadalom és a gazdaság minden szegmensében nagytakarításra van szükség.

Eljön lassan az ideje a tényleges rendszer vagy rezsimváltásnak, általános megtisztulási folyamatnak.

Testvérek között is néhány nemzedéknyi idő.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"No, ennyit a konteókról mára... :)"

Én a héten mindennap láttam a posztot kitéve, igaz, sokszor amolyan "követő emberfogással", mert még csak az alőző napi írásig jutottak.
Gyerekvállási kedv... boldog-boldogtalan határontúlinak adtak állatpolgárságot, most már nyilván az Ukrajnában meg Romániában született gyerekeket is beszámolják.
Ez eddig senkinek sem tűnt fel?
@Fabius: mondjuk nem erre hivatkozott, hanem a 15 vs. 3%-ra. hadd említsem 3 hónappal korábbi magamat, amikoris a 15%-os posztodba beleírtam, hogy nana, Bokros Lajos 2010. akkor Bokros is 15%-ról indult, és 3 hónapra rá 2,6%-kal lett bemérve - a választáson. no, csak nem Bajnai is 3%-nál tart 3 hónappal a 15% után? most lesz érdekes, hogy innen hova tovább, és azzal már egyetértek, hogy TG ilyen szintű állsáfoglalása, amitől a FIDESZ esetén mindig is tartózkodik, nos ez kuminferi szint.
@ntracer: nézz utána, honnan indult vona, hány helyen tolják a fidesz szekerét és mekkora, milyen összefonódások vannak köztük, pl. ellenzéki tüntetésekkor, meglepő ellentüntetéseik ;)
ellenzék ellenzékei=ellenségem ellenségei a barátom
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Valami kommunikációs hiba lesz! :)"

Asszem több az, mint kommunikációs hiba:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ostobaság.

Tegyük fel egy óra múlva egy Kamaz totálkárosra töri a kocsidat a ház előtt. Egy kupac megjavítani nem érdemes vas marad belőle, aminek azért az anyagértéke méhtelepen van kb 40-50 ezer forint.

Neked és a családodnak nincs szükséged erre pénzre, ugye? Bőven elég, ha az önkormányzatod megkapja és gyerekélelmezésre fordítja. Te meg örülsz, hogy önhibádon kívül nulla forintra buktál egy autót.

A szokásos Jobbik ökörség ez is: a színesfém tolvajokat vissza kéne szorítani az igaz, de ti rögtön színesfémtolvajnak bélyegeztek mindenkit akinek feleslegessé vált fémhulladéka keletkezik. Pedig neked is keletkezhet akár önhibádon kívül is.
@ErtelmetlenSzajkarate: a KSH biztos nem, mert nincs neki erről semmilyen adata. logikailag értem, amit mondasz, de praktikusan biztos nem.
@Mariann19: Hát én sem lehetek mindenben egyformán cinikus! :-)

És vice versa, már csak az érvelési eleganciád miatt is!
@Knósszosz: én sóhajtozom napra nap, és kurkászok a fejében is, de hát ő pontosan tudja ezt :D
Elég erőltetett ez a poszt.

Chart Géza pedig feleslegesen dolgozott, ugyanis az a vonal felfelé megy és azt is elég jól látni, hogy 2008-ban indult meg drasztikusan lefelé.

Szóval ez inkább Gyurcsányra-Bajnaira nézve gáz, Orbán csinált valamit, amitől emelkedésnek indult.
@Knósszosz:
Vissza kell JÖNNIE!
Én bevállalom bunkó, mocsok libsi paraszt módra, hogy Gábrist látatlanba is kinyomom akkor!
Valami, valamiért! :)
Nekem megéri...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Úgy nem hozta kérlekszépen, hogy Vona felebarátunk szavai dogmacáfolásnak számítanak, és annak nem örülnek.

Majd két hét múlva úgy tesznek, mintha mindig is ezt mondták volna. Az egyszerűbb :-)
@rdos: igazad lehet, én az igaz és szent is tévedhetek néha :D
@Knósszosz:
Sóhajtozhatok többet is? NAAA!
Sztrapacska milyen lett? :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ilyesmiről hol tudnék teljes bizonyossággal meggyőződni? Tudnál ajánlani forrást? Most nyilván nem tüntetésekről beszélek, hanem nyilvánvaló összefonódásokról.
@Habakuk999: Ja, csakhogy nem mindegy, hogy az a bizonyos 30-70 az esetek kb felénél történt,(nyilván a nagyobb tételeknél) most meg mindenből szedik a sápot.
Pesszimista vagyok e téren: nem lesz váltás, megtisztulás. A jelenlegi elit(pártfüggetlenül politikai s gazdasági teljes) semmilyen eszköztől fog visszariadni, hogy megőrizze státuszát, vagyonát, hatalmát.
@is: Ő legalább tartotta a szavát és így akár hízelgő is lehet számomra az összehasonlításod.

Ugyanakkor szerényen érdeklődnék, hogy szerinted melyik áfa bevétel a jobb:
a papíron 27%-os, ahol gyakorlatilag minden egyes terméket kétszer megpörgetnek, ezzel harminc negyven százalékos kárt okoznak a költségvetésnek és a gazdasági szereplőknek,

vagy az 5%-os, ami befolyik, és tiszta piaci viszonyokat teremt az ágazatban versenyképessé téve a hazai termelőket.

Nézd meg az agrárium tavalyi adatait, a gdp 1%-a tűnt el a fordított áfa miatt. Végre valahára.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Akkor csak nyomj egy +1 !-et.
Összegyűjtöm a nickeket, és küldöm Neki.
@Knósszosz: Nézve a videót, azon gondolkoztam, hogy a drága bundákba öltözött hölgyek mellett nem ártott volna egy-két falusi otthonkás nénit is megszólaltatni. Bár, ahogyan látom, a nyugíjemelés és rezsi csökkentés ebben a korosztályban megtette a hatását.
Egyébként a válaszok hihetetlen tájékozatlanságot mutattak, közhelyeket puffogtattak, bár ez sem mentség.
Idősebb korosztály nyilatkozott, ha nem is ismeri a számokat, az egészségügyet viszont igen. Nem látja, hogy a működésképtelenség határán van? Nem hall az éhségmenetről? Vagy az éhezőgyerekekről?
Mindenesetre láthatóan jól működik a napi agymosás.
@Fabius:
Csak a szokásos ellenség-barát játék...
3 hét múlva úgysem emlékszik senki, csak te vagy olyan genya, hogy ezen rugózol!

Te, a nagyszájú vendéglősöd előbb is cinikuskodott... Valaki thai kurvát is emlegetett, kaviár ágyon... Tök zakkant a csóka! :)
A steak legalább rendesen meg volt csinálva? Mert ezek után...
@ntracer: önkormányzatok, bizottságok, néhány perc alatt megváltoztatott parlamenti vélemény,
Szegedi Szabadtéri vezető kigolyózása, példák sora van, de nekem nincs naprakész adatbázisom, de szerintem Fabius lök néhány linket, ha szépen kéred /én is szeretlek Fabius :D/
@is:

Lehet hivatkozni közkutatásra mert annak van alapja, de ettől még nem lesz valami előválasztás, ugyanis ez nem ezt jelenti.

Egyelőre még senki semmit nem választott, a közvéleménykutatások a pillanatnyi szimpátiát mérik és semmit azon kívül. Egy politológusnak illene tudni, hogy az előválasztás micsoda, pontosan hogy zajlik, és hogy ilyet se eddig nem rendezett, se eztán nem fog rendezni senki Magyarországon.

Pedig az ellenzék listaállításánál például lehetne.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Csak egy +1 elég lesz.
Strapacs az jó lett, mmmhhhhhhhmm.
Nem mekdoneldszere a szocializálódni!

Van aki csinálja, van aki eszi.
Én az utóbbi!!-:))
@Fejesrob: ühüm, sikerült olyan jövedelmi viszonyokat teremtenie, hogy már óvszerre se telik.

Nem akarnék különösebben cigányozni és mélyszegényezni, de rettentően kíváncsi lennék az újszülöttek olyan statisztikájára, ami nincs, mert nem lehet.

Szóval Orbán hány százalékát teremti meg minket majdan eltartóknak és hány százalékát a hozzánk hasonló eltartottaknak? Bocs, unortodoxiában nem eltartottak, hanem árokparton hadonászó jómunkásgdptermelők.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Orica Középföldi:
Thanks!
Várom a többiekét is!
Akik ippeg alszanak, azoknak is kűűgyétek el a kérdőjívet, lécci!!
Maj' válaszónak honlap.
@ntracer:

Vona Gábor Orbán kedvéért 20 perc alatt 180 fokot fordul önmagához képest:

varanus.blog.hu/2011/09/20/jobbik_a_fidesz_pincsije

Markó Elemér jobbikos önkormányzati képviselő előbb mindenkivel együtt tüntet Zuglóban a kivetett kommunális adó ellen, majd Papcsák nyaklevesére inkább az ölébe ül és nyilatkozatban elhatárolódik a tüntető saját magától is:

varanus.blog.hu/2012/04/20/ordogbotos_lecke_jobbikosoknak
@Knósszosz: +1
Már Oricának is írtam.

Phűűűűű.

Ez elvileg sóhaj lett volna.
@Fejesrob:
"Elég erőltetett ez a poszt.

Chart Géza pedig feleslegesen dolgozott, ugyanis az a vonal felfelé megy és azt is elég jól látni, hogy 2008-ban indult meg drasztikusan lefelé.

Szóval ez inkább Gyurcsányra-Bajnaira nézve gáz, Orbán csinált valamit, amitől emelkedésnek indult."

Csakis egyvalamit csinálhatott... ovi végigk*rta a pártját... néha még a női tagokat is....

Ui: Szerintem akkoris végbélrákja van ovinak, úgyhogy nem érdemes 2014-ben rá szavazni.
@Fabius: öregszem nahhh, takarékoskodni kell az erővel a mi korunkban ;)
Sajnos az én emlékezetem egy nagy massza, dátumok és nevek nélkül, de nem felejtem amit egyszer olvastam, csak a helye rejtély :D
@Mariann19:

"Egyébként a válaszok hihetetlen tájékozatlanságot mutattak"

Paradoxont kérsz rajtuk számon: ha tájékozottak lennének, ugyan miért is mennének el egy Orbán beszédre? :o)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

A steak sok és király, és ezt nem azért írom mert itt áll felettem a gyökér egy bölény felöklelésére is alkalmas húsvillával :-D
@Mariann19: Na, szép! Egyszer engedek az ami a szívemen az a billentyűzetemen elvnek, akkor is kiröhögnek! ;-))
@Tetovált Ppp. Csaknézek...:
@Habakuk999:

Na, köszi mindenkinek, gyűlnek a szavazatok.
Lehet licitálni még, a pisztácia kifogyott, de van rumos dió...
Szóval???

Nem kényszer, nem-nem.
Akik eddig plusszoltak azok azért tették, mert ...
Akik meg azért tennék, azok még regisztrálhatnak, egy sör a díj!

Igazán jutányos
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Én már lassan ott tartok, hogy felejteni kéne egy kicsit a fejben meglévő adatbázisból :-)
@Fabius:

"felettem a gyökér egy bölény felöklelésére is alkalmas húsvillával :-D"

Idilli hangulatot árasztó képet festettél. :o))
@Mariann19:
Mert érzik, hogy mocskosul sántít az egész történet.
Továbbá félnek, félnek a néptől, félnek mert hát a vezető khmmm... mentális egészsége nem teng túl és ez bizony már feltűnt másoknak is, a berkeken belül. Márpedig ha egy hír szárnyra kap... :))
Ha bukta lesz, akkor pedig nem lehet annak a beszámíthatatlanságára hivatkozni nekik. Érzik, hogy összesúgnak az emberek a hátuk mögött, tudják, hogy sokan tudnak róluk, sok mindent, amit majd alkalomadtán fel is használnak ellenük.
Egy könyvelő irodában dolgoztam a napokban. Hát volt ott a hölgyek részéről emlegetve az adózással, a pótlékokkal és a tisztességgel kapcsolatosan sok minden, csak éppen nem a Párt és a Qrmány dicsősége, pláne nem Őffőmméttóságának és talpnyalóinak a fedhetetlensége... Abszurdum, de még azzal a bizonyos Böszmével is összehasonlították, akik ne annyira szerettek. :)
A vállalkozói rétegben azok, akik maguk is komoly összeggel támogatták anno a narancsbolsevik pártot (zsebbe persze, mert hát a fijjúk nem voltak szemérmesek), mára azt mondják, lehet, hogy többet keresnek ők személy szerint, de ez olyan áron van, amiről tudják, hosszú távon nem fenntartható, a fogyasztás visszaesése, a fizetőképesség ilyen drasztikus meggyengülése pedig katasztrófa mindenkire nézve.
Ha valaki ezt nem veszi észre az vagy vak, vagy seggdugasz hívő.
@Husz_János_Puszita: hát nem egy telitalálat a műsor. Ahogy Fiala sem az uk hüjeségével.
@Pelso..: Pesszimisták vagyunk általában.

Nekem fixa ideám, hogy az erjedt gulyáskommunizmusból vezetem le ezt a rémálmot.
Egyszerre, pár éve zajlik az eredeti tőkefelhalmozás, az állami vagyon privatizációja, a gazdaság szocialistából kapitalistává átalakítása és a politikai rendszer újjászervezése.
Ráadásul a kádárizmus internacionalizmusa helyett teljesen természetes módon harsogva és erőszakosan előtört az új erő, a nemzeti.
Nem egyszerű ez.
És ami komoly baj, hogy elfogytak a valódi politikusok, a kisz-ben nevelkedettek erkölcs és felelősségtudat nélküli fékezett tudású legényeké lett a politikai hatalom.

Néhány nemzedék. kell nekünk ennyi idő.
@Fabius:
Te szegény, hát így terrorizál az a mókus, izé Bárány?
Durva!
Én kicsit azért kritizálnám, nehogy már!
Még a végén teljesen elbízza magát... :)
@Habakuk999: erre utalt a 89-es kerekasztal több jelenlévője mostanság úgy, hogy akkor a politikai átmenettel így úgy, de elképzelésekkel meg voltak, na de a gazdaságról és annak formájáról, senkinek dunsztja sem volt, és az akkori elszalasztott lehetőség, mostanra megbosszulta nagyon magát, és a társadalmi fejlődés alapvető gátjává vált.
Az idő kereke visszaforgott a kedves vezető és a gondoskodó állam időszakába, mert a gazdaság nem kényszerítette ki a társadalomtól az alkalmazkodást az új viszonyokhoz. Hiszen normális gazdaság nélkül, nincs demokrácia, se fejlődő társadalom sem.
@Tetovált Ppp. Csaknézek...: "Ha tájékozottak lennének, ugyan miért is mennének el egy Orbán beszédre?"
Milyen igazad van! Ez az összefüggés nem jutott eszembe.
"Az utóbbi időben nagyon sokszor hallhatták, láthatták, vagy tán olvashatták, hogy a helyzet nehéz. Hát ez igaz természetesen. De a mi helyzetünk azért olyan, hogy sok minden van, amire mi támaszkodhatunk. Tehát már egy jelentős fejlődés van mögöttünk. A termelőberendezéseink fejlettebbek, lényegesen, mint az indulásnál voltak... ... vívmányainkkal a népjólétnél tűrhető eredményeket értünk el. Szerintem a legfőbb erőnk és támasztékunk az országnak az a hangulata, ami itt is érezhető. Az az egység, ami szinte kézzelfogható pártunk és népünk között szocialista céljainkat illetően.
És ha ezt tartjuk szem előtt és ebből indulunk ki, folytatjuk a fejlődés útját előre."

www.youtube.com/watch?v=nH_dJQtsdy4
@Habakuk999: Nem állom meg véleményem nélkül, már az előbb is szólni akartam. Mondtad:

"Néhány nemzedék. kell nekünk ennyi idő. "

Hiszem (sajnos nem tudom), hogy nem kell ennyit várni. "Csak" lusztrálni kell. Mindenkit a levesbe, aki az eddigiekhez asszisztált. Lenne pár % veszteség, azaz olyan leépített, aki jó ember, érdemtelemül kerülne ki a közéletből, ezt elfogadom. De pont ők is elfogadnák. Akik meg méltatlankodnának, na pont azokra nincs szükség.

1945 és 48 között 3 év alatt felépítették az országot eleink. Elismerve, azóta a munkaerkölcsök némiképp erodálódtak, de ha jók az ismereteim, a magyar az egyik leg versenypártibb nép a volt coctáborban. Erre azért lehetne alapozni.
@Deathstick: Hűha" Ezt elszúrtam! Ne haragudj a téves jelért. Azt szerettem volna jelezni, hogy jól estek a szavaid. Bocsánat!
Bolond Viktor azt mondta amit várhatunk tőle! Hazudozott orrba-szájba meg próbált pár poént mondani a birka közönségének! Már azok is inkább az Aldi prospektust olvasták vagy aludtak!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én nagyobb problémát látok a mentalitásunkban.
Mert ha pusztán az lett volna a gond, amiről írsz, akkor a többiek is ugyanígy szenvednének, mint mi.

De ők húznak mellettünk, mint a vadlibák.

Szerintem azért, mert ők sokkal sarkosabbak voltak a szocializmusban, nem tanulták meg az össznépi lopás, csalás, hazudás és összekacsintás mesterségét, amit mi művészetté fejlesztettünk.

Ez köszön vissza az élet minden területén, oktatástól korrupción és közbeszerzésen keresztül kolbászgyártásig.

És ami nagyon fontos, az állam szerepe.

Ők fokozatosan lettek zsarnok államból szolgáltató állammá, mi pedig fokozatosan látjuk a zsarnok, a büntető, a mindent jobban tudó és megmondó állam születését és térnyerését.

Draskovics óta így van.
@Mariann19: :-DD Tudom, mire gondoltál, csak hülyültem! Úgyhogy egyáltalán nincs miért bocsánatot kérni.

Bár, csak a tisztánlátás kedvéért, legközelebb, ha így érzel, küldhetsz szivecskéket is...

:-DDD

Bocs', ezt nem tudtam kihagyni! ;-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Hiszen normális gazdaság nélkül, nincs demokrácia, se fejlődő társadalom sem."

Igaz.
Viszont szerintem még fontosabb lenne (lesz majd valamikor...) az, hogy az emberek többsége fejben érjen meg a demokráciára (utalt erre Habakuk szaktárs is: "Néhány nemzedék. kell nekünk ennyi idő.").
Mert egy viszonylag jó, vagy legalább működő gazdaságot is seperc alatt el lehet cseszerinteni, ha a politikusszájakból dőlő a rózsaszínű, ígérgetős szar-lufiknak bedőlnek a népek.
Miként ezt tesszük mi, magyarok jó ideje, hogy a fene egye meg!
@Habakuk999:
A mocsok életbe... Miért kell nekem ennyire egyetértenem veled? Legalább utálhatnálak a baranyai leányzós beszólásodért... :)
@rdos: nem tudsz mindenkit elzavarni, hiszen nem marad senki, hogy dolgozzon.

Az igaz, hogy a fejétől bűzlik a hal, de a mindennapjainkat oly sűrűn szövi át a csalás, az erkölcstelenség, a felelősségtudat hiánya, hogy egyszerű elitváltással ez nem orvosolható egy csapásra.

Az teljesen igaz, hogy először elitváltás szükséges, s utána következhet ennek lefelé jelentkező hatása.

Gondolj csal a HÖK legrosszabb kiszes nemzedékét alulmúló "teljesítményére".
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A legjobb családban is megesik. Le is lehet kommunikálni. Bocsi, de ez "baráti tűz" volt. Szerencsére nem repeszromboló gránáttal, hanem csak öngyújtóval. :-).
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Anyámnak elküldtem a levelet, remélem olvassa még ma este.
@rdos:

"azóta a munkaerkölcsök némiképp erodálódtak"

Sajnos nemcsak az, hanem az íratlan törvények tisztelete és betartása is.
S ez egy egyfolytában zajló negatív folyamat Magyarországon.

Szerintem ugyanis ha bármilyen - kisebb vagy nagyobb - közösségben egyre több, korábban egységes konszenzussal elfogadott és betartott íratlan törvényeket sorra felrúgják, onnantól a kaotikus viszonyok felé hajlik az egész közösség sorsa.
MINDENT ugyanis nem lehet jogi törvényekkel lefedni, mert kiskapuk mindenhol találhatóak.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Mariann19:

Má' meg mi van? Nem mindenki kedveli a dominá(ka)t!

:-D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A kormány naponta többször deklarált hurrá optimizmusát azért nem kell olyan komolyan venni. A közhangulat a nemzetközi összehasonlításokban nálunk a legrosszabbnak mondható a felmérések szerint.
Ezeket kormányzati szinten nem szintetizálják?
Nem akarnak tudomást venni róluk?
Inkább arról van szó, hogy beleplántálják az emberekbe a tévhitet azt feltételezve, hogy az ragad meg bennük.
Ettől függetlenül azért azt látni kéne, hogy napi szinten megvonásokra kerül sor, igaz, hogy alattomos módon. Mindíg közbe van iktatva valamilyen szereplő, aki közvetítő szerepre van kárhoztatva, és őt kell káromolni.
Ezen kívül egyértelmű a nagy elosztó rendszerek lassú összeomlása, ezt testközelben is lehet érezni.
Sokszor azon gondolkozom, hogy miután a lakosság matekban nem egészen offé, fel sem tudják mérni a milliárdokban közölt tékozlást, mert a helyiértékek nem egészen tiszták előttük.
A vállalkozói réteg azért vált elégedetlenné, mert a bizonytalanság kétségessé teszi a fennmaradásukat. Ők élesben érzik a helyzet tarthatatlanságát, mert tapasztalatik vannak.
Azért ne legyél túl borúlátó!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Savanyú a szőlő!:))))

Amúgy kicsodán is akarsz oda-vissza csónakázni?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Miért? Csak Neked lehet mindíg? Én is irígykedtem már Rád, csak nem írtam meg.
Hol van Vérmókus és Mamitírtok?
Együtt rodeoznak valahol?
@Habakuk999: "nem tudsz mindenkit elzavarni"

Két féle módon lehet egy problémát megoldani.

1. Arra keresek érveket, hogy miért is nem lehet a problémát megoldani. Eredménye borítékolható.

2. Arra keresem az ismereteket, ötleteket, hogyan lehet megoldani.

Amúgy nem vagyok szőrösszívű, nem zavarnám messzire az ettársakat, csak a közéletből zárnám ki őket. Plusz kapnának egy pl karpereces - jeladós háziőrizetet, de csak addig, míg közszereplőkénti ténykedésük köztörvényes felülvizsgálata be nem fejeződik. Elismerve, ennyi vizsgáló a világon nincs, de hát valahogy csak el kell indulni.

Nem állítom, hogy ötletem a legjobb megoldás.
@Habakuk999:
AZ csak egy szimpla "átmegyek rajtad kiccsákó, és még vissza is tolatok" szólás volt. :)
Erre Fabius a Stefi szellmidézést az én nyakamba akarta varrni.
Pedig TE kezdted, genya!
@Mariann19: Elfogyott a pénz Mariann.

Nem tudom megmondani, mikor volt ilyen érzésem, hogy csak lassan lassan, sokkal óvatosabban a vevőkkel, a szerződésekkel, hogy is fognak kifizetni.

Tényleg nem emlékszem, volt már ilyen, szemlátomást elfogyott a pénz a gazdaságból. Egyszerűen érezni lehet.
@rdos:

Amiről írsz, az tüneti kezelés.
Valamit lehet, hogy segít ideig óráig.
De ha a közeg, a közfelfogás olyan, amilyen manapság, akkor garantáltan újratermelődik ugyanez a réteg.

Habakuk - és én is - viszont a kiváltó okokat, annak alapjait firtatja.

A két álláspont között nincs ellentmondás, csupán más szinteket vesz figyelembe.

A tüneti kezelés is fontos lehet, de nem elégséges - szerintem.
@rdos: Ok, rájuk teszed a karperecet.
És akkor mi lesz, jön a HÖK vagy Vona?

Vagy ki?

Nézd, én például sokkal jobban szeretek külföldiekkel dolgozni, mint magyarokkal. sokkal kevesebbet csapnak be, nem nagyon hazudoznak, megbízhatóbbak.

A magyar gazdasági szereplők egyszerűen megbízhatatlanok.

Attól, hogy a fentiekre rakod a perecet, én nem fogok jobban megbízni x vagy y úrban.

Idő, idő, idő.
A szavazópógárok egy jelentős részénewk ez tetszik. Viktor pedig nyomja nekik a sóderklub-ot.

A blogszférában is mennyi majom van, aki tapsol neki, meg védi, mintha a saját családját bántanák. Szánalmas.
@Mariann19:
Söröznek?
Ja, amúgy ha valaki szereti a vörösborokat, a Tecsó nevű mocsokmulti leárazást tart portugál, spanyol, olasz, francia.... szóval az idegenszívűek boraiból.
Remek kis borokat csemegéztem ma... :D
Jó, kicsit hazudnak, hogy 50%, de majdnem.
490 HU forintért olyan portugál vöröske van, hogy a magyar bortermelők besírnának tőle, álmukban sem tudnak olyant összehozni.
A klíma nem hazudik. A többit még nem kóstoltam...
@Mariann19:

"A kormány naponta többször deklarált hurrá optimizmusát azért nem kell olyan komolyan venni."

Egyetértek.
Tippem szerint a többség - kivéve néhány nagyon begőzölt és/vagy buta embert, pölö Matolcsy -, olyképpen használja ezt a hurráoptimizmust, miként a kiscsákó, amikor a setétségben fütyörészik félelmét leplezendő.

Ám a példám mégsem igazán jó, mert a kiscsákónak valóban nincs félnivalója, ellenben...
@Tetovált Ppp. Csaknézek...: Szerintem is. Ezt a negatív tendenciát kell megszüntetni.

Lassan 10. éve télleg a piacból élő kisvállalkozó vagyok. Meglepően kellemesek a tapasztalataim a valódi vállalkozói körről. Szerintem van remény.

Ugye ebbe a piaci körbe nem értem bele az állambácsit, a háremét képező önkormányzat néniket, állami hivatalokat és állami cégeket. Szoktam mondani, eljön az az idő, amikor ez lesz a legjobb referencia.

Közbeszerzésben részt vettél az elmúlt 23 évben? Nem? Akkor szóba állok veled. Ennyire egyszerű.
@Fabius: "Felesleges a konteó. Nincs előírva sehol, hogy állandóan a ketrecben kell lenni. "

Pedig ha így folytatod, előbb-utóbb, de inkább előd ott leszel:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Megsajnáltalak. Itt maradtál rajongó nélkül.:((

Sebaj, úgyis visszajön, a szerelem örök.:)

Amúgy én irkálhatnék oldalakat a nordikusról, nem hatná meg, a múltkor kérdeztem tőle valamit, arra se válaszolt, sőt elhúzott a vackába.

Te vagy az esete.:)
@Tetovált Ppp. Csaknézek...: Bocsi, nem állítom, hogy tudom a tuttit. Ha egy 2. osztályú se focista, focirajongó, jogész 15. éve beszélhet a híveknek a következő 20 évről, én is hagy ötleteljek szabadon. Míg Fabius ki nem vág mint kiccicát sz...

Persze őszintén remélem, nem teszi. 1 szó mint 100 ötletelünk, keressük a megoldást.
@rdos: Közbeszerzésben részt vett a "négered"?
Valóban ennyire egyszerű.
@pocakos focista:

Ha jól sejtem, a nickedet kedvenc minielnökünk "tiszteletére" vetted fel.
Nem gondoltál még arra, hogy helyette jobban hangzana az, hogy "pocista"? :o)
@Habakuk999: "És akkor mi lesz, jön a HÖK vagy Vona?"

Bocsi, közszereplők voltak, tehát forgatókönyvemben ők perecesek :-).

Bocsi, mennem kell, kedvenc csaposom már hiányol.
@Habakuk999:
Nem csak idő, hanem tettek, bizonyítás, hitelesség. Mert amikor a leírt dolog is semmibe vehető egyik napról a másikra, addig...
Egy adott szónak többet kellene érnie a szerződéseknél.
Hitelesség, szavahihetőség, bizonyítás, nem csak duma.
@rdos:

"Míg Fabius ki nem vág mint kiccicát sz..."

Ne izéjjé' má', miért vágna ki?

"nem állítom, hogy tudom a tuttit."

Én sem birtoklom a bölcsek kövét, és ezt a képzetet sem akarnám kelteni.
Véleményelek csupán én is, mint itt valamennyien, fenntartva a lehetőségét annak, hogy ha úgy alakul, megváltoztassam amit gondolok.
@Habakuk999: Jól látod, nem fekete fehér, hanem 256 szürke árnyalatos :-(.

Előző gondolatodhoz. Ezzel együtt a valódi piacon lévő zsiványt (jellemtelen szar, nem fizető alakot) egyre pontosabban ki lehet szúrni.
Kommentek

Kommentálja a cikket!

Eddig összesen 27 kommentár érkezett, melyek közül a legfrissebbek:

[hohoohooo] [2013.feb.23. 20:10]
Emberek tömegei vesztik el, mostanában a hitelek bedőlése, a munkanélküliség, a csőd miatt otthonukat. Mind, mind TB járulék nélkül marad. A sok ezer család, több tízezer ember, akinek ha beteg, az orvosi költséget ki fogják számlázni. De aki a hiteleit nem tudta fizetni, az nem fogja tudni a horribilis, ráadásul irreálisan magas orvosi költséget kifizetni. Tehát ha beteg lesz nem mer orvoshoz menni. Szenvedni fog, kínlódni, meghalni....
Ha ehhez hozzá számoljuk a hajléktalanokat, a TB ellátás nélkül maradó gyerekeket, a dolgozni képtelen rokkantakat, a hajléktalanná váló nyugdíjasokat.
Akkor ez már törvényekkel végrehajtott népirtás. Erős lesz Magyarország...
Ha a gyengék meghalnak. Ha meghalnak a bűntelen halálra ítéltek tömegei.

[hohoohooo] [2013.feb.23. 20:01]
Aztán jött a közmunka program, havi 47000.- azaz Negyvenhét ezer forint fizetésért. Ez fizetés...??? Mert ez a mai árak mellett nem elég. Semmire. Nem akarok most igazán végigmenni azon, hogy ebből mit lehet venni. Sokan megtették már előttem, de mivel az árakat mindnyájan ismeritek, nem hiszem, hogy azt kéne ecsetelnem, hogy ebből kockáról kockára félre lehet tenni. De félre lehet....Az életünket. A táplálkozásunk leromlik a végletekig, gyümölcsre, vitaminra ebből nem telik, és mivel gyógyszerre sem, rövid úton meg is halunk, ahogy szervezetünk felőrlődik a rossz minőségű, egyoldalú táplálkozás következtében.

Munkanélkülieknek járó szociális segély. 22800.- azaz Huszonkettőezer nyolcszáz Forint. Döbbenet. Ebből a pénzből kellene megélni, munkát keresni, elhelyezkedni, és legalább első hónapba bejárni egy munkahelyre. Nem egészen értem, hogy ezt hogyan gondolták. Már a 47000.- forinttal is halálra ítélték az embereket. Ez az alig 23000.- maximum egy belépőjegyre elég Hádész birodalmába, s meg arra is majdhogynem kevés, hogy a búcsúlevelünket tisztességes papírra, normális tollal írjuk meg és postára adjuk.

Ez a kormány úgy akar erős Magyarországot, hogy lemorzsolja a gyengéket. Nem bántja őket, csak törvényeket hoz s ezekkel a törvényekkel lassú halálra ítéli őket. Idős, magatehetetlen embereket segítenek halálba a törvények. Pedig azért amiért végig dolgozták az életüket, nem ezt érdemelnék. Sokszor sok helyen leírtam már. Egy társadalom fejlettségének egyik fő mutatója az, hogy hogyan bánik a gyengékkel és az elesettekkel. Fényévekre vagyunk a jó bizonyítványtól, ez ügyben.

[hohoohooo] [2013.feb.23. 19:21]
Nem sokkal azután, hogy a FideSS kormány hatalomra került, elkezdődött valami. Valami olyasmi amire az emberek álmukban sem gondoltak.
A visszamenőleges törvénykezéssel kezdődött. Nem véletlen, hiszen tudták, hogy ha itt nem ütköznek komoly ellenállásba, akkor onnantól bármit megtehetnek. Meg is tették. A szolgálati nyugdíjakat átminősítették járadéknak, ami így elvesztette védett státuszát, majd megadóztatták. Ebbe az a szemét dolog, hogy azok az emberek akik szolgálati nyugdíjba voltak, már letették a magukét az asztalra. Egykoron az orruk alá toltak egy szerződést, miszerint meghatározott szolgálati idő után mehetnek nyugdíjba. Leszolgálták. Mentek. Most hiába megyünk bele abba, hogy ezt ki és mennyire tartja jogosnak. Ők betartották egy munkaszerződés feltételeit. Törvény által garantált nyugdíjukra, vettek fel hiteleket egy jobb élet reményében. Egyszer csak megszűnt a törvényi védettség, és ezek az emberek mennek a padlóra, a hajléktalanságba, a fagyhalálba vagy ha az utcán érik őket, akkor kisemmizettem a börtönbe.

Természetesen nem állt meg a banda gombnyomogatói. Elkezdték visszaküldeni a munka frontjára, a rokkant nyugdíjasokat, akiknek már sem ereje sem képessége nincs meg arra, hogy munkába álljon, járjon...
Természetesen a rokkant nyugdíj visszavonása után. Embereket hagytak egyetlen fillér nélkül, remény nélkül, nemhogy normális, hanem semmilyen élet reménye nélkül. Rokkantak lesznek öngyilkosok, kilakoltatott emberek ugranak ki elvett lakásaik ablakán. Mert nem tudnak már dolgozni, betegek. De ha tudnának is, akkor hova is menne...??? Mert munkahely az nincs, az a kevés ami esetleg van, oda nem rokkantakat fognak felvenni...Az biztos. Marad az éhhalál, az egyik legocsmányabbik halálnem olyan emberek számára, akik egy életen át fizették orvosi ellátásukat és nyugdíjjárulékukat.

[viennacalling] [2013.feb.23. 19:12]
tibors] [2013.feb.23. 18:39]

Hmmm.
Szóval tudod, szép dolog a Charity meg az adakozás, de megmarad csupán "szépnek", mert nem hatékony.
(Azok a tipikus nyugati Charity Ladyk....ismered biztos...boáf!)
Ha globál a nagy egészet nézed, valóban csak csepp a forró kövön.
Most lehetne értekezni a kapitalizmusról, az elvezetne valahova, az a beszélgetés, de zárjuk rövidre.
Amit elöbb mondtam tartom.
Ezt megoldani az állam feladata.
A többi csak szemfényvesztés.

...HMMMMMMMM....A KÖZMUNKÁS HÚSOSFAZEKA...NEPSZAVA.HU......
ÉS ORBÁN MEDDIG AKAR MÉG ÉLNI A SVÁB-HEGYI LUXUSVITYILLÓJÁBAN AZ 5 GYEREKE ÁRNYÉKÁBAN ILYEN TÖMEGGYILKOSSÁGOK ELKÖVETÉSE UTÁN ????????????????????????!
@Mariann19:

"Nem tapasztalni a mindennapok során a kormány és a vállalkozások szoros, gyakorlati kapcsolatát.
Úgy néz ki, hogy a Gyáriparosok Szövetsége, vagy az Ipari és Kereskedelmi Kamara is inkább politikai kapcsolatot jelent, mint az érdekeltek képviseletét.
Ezért nem működik a pályázati rendszer pl. az eu-s támogatásoknál, mert a vállalkozások informáltsága nem kielégítő, inkább hiányos.
Ebben látom többek között a gyakorlati problémát. "

Erről más a tapasztalatom. A pályázati lehetőségekről naponta kapunk a cégnél kéretlen e-mailt, telefont. Havert nemrég megkereste valamelyik kormányhivatal, segítséget kínáltak fel neki a Közel-Keleten, vannak ott érdekeltségei. Teljesen meglepődött.

Az Iparkamarát ne említsd, eladta a tagjait 30 ezüstért.
Az odafigyelés hiánya

Hazánkban kiugróan magas a fagyhalálok száma az európai országokhoz képest. A Magyar Szociális Fórum adatai szerint 2012 októbere óta összesen 259 embert ölt meg a hideg, közülük 134-en a szabad ég alatt és saját fűtetlen otthonukban vesztették életüket, 125-en pedig kórházba kerülésük után, mert már nem tudtak rajtuk segíteni.

A Habitat for Humanity egy friss tanulmánya szerint a legkiszolgáltatottabb helyzetben a kistelepüléseken élő, 50 év feletti alacsony jövedelmű emberek vannak, akik egyedül laknak, és nem vagy csak alig tudják kifűteni otthonukat. A szakemberek rendre rámutatnak: a kihűlések oka a legtöbbször nem más, mint az odafigyelés hiánya. Vagyis ha erősödnek a szomszédi kapcsolatok, és ha vannak olyanok a krízisidőszakban, akik időnként meglátogatják a rászorulókat, jelentősen csökken az otthoni halálos kihűlések száma.

Az Energiaklub nemrég közzétett elemzése szerint Magyarországon nem kevesebb mint 380 ezer háztartás él úgynevezett energiaszegénységben, vagyis az otthonok több mint tíz százalékában okoz gondot, hogy 20 Celsius-fokra fűtsék fel a lakásokat. A Központi Statisztikai Hivatal 2012-es adatai szerint a magyar háztartások átlagosan 73 ezer forintot költenek rezsire, ebből a fűtésköltség átlagosan 42 ezer forint.

.....MIKÖZBEN A 350 FIDESZES HŐSZOLGÁLTATÓ SOKMILLIÁRDOS NYERESÉGET SZOPIK LE A FOGYASZTÓK KIFOSZTÁSÁVAL, ÉS SOKMILLIÓS FIZETÉSEKET, PRÉMIUMOKAT NYELNEK BE A FOGYASZTÓK MEGTAPOSÁSÁVAL !
MEDDIG MÉG ???????!!!
"Elég nyomasztó lehet a hétvégén ezt feldolgozni, és szerintem a beszédírónak XXL méretű anál intrúdert tojik majd a húsvéti nyúl minimum."

Szerintem ez a ficko orulne az anal intrudernek:

magyarnarancs.hu/belpol/arthur-j-finkelstein-83609

Ebbol kiderul, hogy a Fidesz jelenlegi fotanacsadoja egy amerikai rebublikanus zsido, aki "meleg létére homofób kampányok megtervezésében vett részt" es sokan csak "a piszkos politika keresztapjaként" emlegetik.
@AnnaKarenina:

Már volt:)) Savanyú a szőlő TG-nek, de nagyon.
@kvadrillio:

"Egy társadalom fejlettségének egyik fő mutatója az, hogy hogyan bánik a gyengékkel és az elesettekkel. Fényévekre vagyunk a jó bizonyítványtól, ez ügyben."

Nagyon igaz!
@Knósszosz:

Csatlakozom. Jöjjön vissza Szív, használja a tahótlanítót, ha már egyszer van.
@rdos: "1945 és 48 között 3 év alatt felépítették az országot eleink"

Mert muszáj volt. Mert a nagy többségnek nem volt esélye vagy bátorsága más országokat építgetni.
Ma, ha nem élsz meg vagy eleged van, mész - és aki nem tud menni, az vajmi keveset tud itt építeni. Kábé azok jelentik az alapot, akik mehetnének, de mégsem akarnak. Még nem.
Valameddig.
@rdos: "1945 és 48 között 3 év alatt felépítették az országot eleink. "

Minden tiszteletem elődeinknek, de szvsz egy csomó dolog még az ötvenes évek második felében is épült abból amit lebombáztak ...
@Habakuk999: "...elfogyott a pénz a gazdaságból. egyszerűen érezni lehet."
Konkrétabban is látni lehet. Pl. az egészségügyben 30 mrd tartozás jött össze, ami veszélyt jelent a folyamatos ellátásban, a beszállítók lassan a felfüggesztett ellátásról beszélnek. Ez benne van a közhangulatban, mégsincs pénz a megoldásra.
Akadoznak az intézményekben a bérfizetések.
Nem kell nagy ész ahhoz, hogy ahol a gazdasági növekedés minusz előjelű, ott nem termelődik bevétel. Korántsem biztos, hogy tartani tudjuk az elvárt költségvetési hiány mértékét.
Mindezek jelek arra, hogy a folyó fizetésekre nincs forrás. Nem beszélve a folyamatos állampapírok belföldi és külföldi befektetői kihelyezésekről magas kamat kondiciókkal.
@kvadrillio: "MEDDIG MÉG ???????!!!"

Sokáig. Aztán majd csak 200-an csinálják, de megint sokáig, és nem kevésbé hatékonyan, erre mérget is vehetsz. Bamba nép ez, faszkivan, csak az nem veri át, aki nem akarja...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Vérmókus és Mamit együtt söröznek? Viszont borokról írsz, igaz akciósokról. Emiatt hagynak ma ki minket? Forraljunk bor helyett bosszút!
Jó?
@Mariann19: "Korántsem biztos, hogy tartani tudjuk az elvárt költségvetési hiány mértékét"

Viktornak ez lehet a vörös posztó... 150 milliárd kéne a túlzottdeficit-eljárás felfüggesztéséhez? Hátakkor innen meg innen el, kimegy a parancs, még egyet szorul a nadrágszíj, de meg kell annak lennie...
OV már nem adja fel.
Különben is Proliboli igazi zacskósborívó. Kedvence a Kocsis Irma mega Durbints Sógor:-)
@Mariann19:

"Forraljunk bor helyett bosszút!"

Hehe, a bosszú hidegen jó! :o)))
@Tetovált Ppp. Csaknézek...: Persze ez a hurrá optimizmus csupán a tömegeknek szól. Lenézve az emberek értelmi szintjét, azon a tévképzeten alapul, hogy amit sokszor mondunk, az megragad a tudatban.
Elfeledve azt, hogy ez nem a versek memorizálásáról szól, a hazug retorika nem úgy működik.
Nem véletlenül fogjűk szétszedni. Lenyúlják az EU-slóvét, aztán seprik elfelé a nyomokat.
@Husz_János_Puszita: Örömmel hallom, hogy vannak ellenpéldák a vállalkozások megkeresésével.
Azért örülök, mert az ember balga, és amennyiben felcsillan a remény a reménytelenségben, mindíg a kivezető útban hisz.
A kamara eladta a lelkét egy tál lencséért, viszont milliárdokat ap cserébe a kötelező kamarai díjakban, melyet ráadásul a NAV adók módjára hajt be. Ezt is elérte Parragh a jelenben, a jövőben - mint hírlik - kormányzati szerepben is felléphet.
Igazmondó Viktor mindig hosszútávú hazugságokat szónokol...a választások előtt 10 év = 1 millió munkahely ( 3 év után eredmény semmi , ami azt jelenti , hogy 7 év alatt kell most már 1 millió új munkahelyet létrehoznia - esély rá ? = nulla !)...most meg 20 év múlva talán jobban fogunk élni !?
Kiknek beszél ez a felcsuti Pinocchió ? Birkáknak ?
@Mariann19: "...elfogyott a pénz a gazdaságból. egyszerűen érezni lehet."

Konkrétabban: nem elfogyott, hanem EUfeminizmussal élve átstrukturálódik...
@Mariann19:

"Lenézve az emberek értelmi szintjét, azon a tévképzeten alapul, hogy amit sokszor mondunk, az megragad a tudatban."

Bármennyire is kedvellek, kénytelen vagyok ellentmondani Neked.
Pölö a Te értelmi szintedet valóban lenézik.
De a többségét nem!

És amit sokszor mondanak, az bizony megragad a tudatban.
Kapásból tudnánk mondani mindketten egy rakás olyan mondást kedvenc minielnökünktől, ami jól megragadt bennünk - mert sokat hallottuk, olvastuk.

A kritikus tényező nem a megragadás ténye, hanem az információ értékelése!
(Bocs a kekeckedésért)
@Mariann19: "Vérmókus és Mamit együtt söröznek? Viszont borokról írsz, igaz akciósokról. Emiatt hagynak ma ki minket?"

Lófülét! Még mindig takonykór látomászavarral...
@Habakuk999: a magas szintű egészségügyi ellátás a növekvő népesség, a kitolódó életkor, és a technológiai fejlesztések költségvonzatai miatt egyre kevésbé lesz elérhető mindenki számára egységesen. Egy német doki kommentjét olvastam vagy fél éve, ő olyasmit vízionált, hogy a mai 40-esek még megérhetik azt (legalábbis náluk, a mi negyveneseink kevésbé...), hogy priorizált lesz az ellátás, és az kerül előbbre, aki még termelőképes. Nem csak Magyarország van bajban eü terén, jóllehet a gondokat nem nagyon lehet összehasonlítani.
Az öreg évek óta kampányol a megelőző orvoslás erősödéséért, csak hát ez a piaci szereplőknek (pl. gyógyszergyárak) nem igazán érdeke. Valami globális máshogygondolkodás kellene, a profitéhség azonban nagy úr.
@Mariann19: Parragh ugyanolyan tróger ingyenélő senki, mint a Gaskó haverja...
@Habakuk999: Elolvastam az ajánlott HVG cikket. Erre utaltam. Amennyiben lenne pénz, ilyen negatív hangulati elemeket kiváltó attitűdökre a kormány ügyelne.
Volt már olyan időszak, amikor az onkológiában használatos gyógyszer nem volt kapható.
Valóban, mindez maga a dráma.
@dr kíváncsivagyok: Ez a csodacsatár még 20 évig akar a nyakunkon élősködni. Asszem, nem fog menni...
@Légifarkas: Modanám, a harctéren is a könnyebb sérülteket látják el elöször a szanitécek. Évezredes hagyomány...
@Légifarkas: Elemzők erről beszélnek, hogy most a tavaszi hónapok elején vizsgálja az eu a szinttartás valódiságát. Úgy néz ki. hogy a 2.4% inkább 2.9-re áll, ezért lehet szükség 150-200 milliárdos kiigazításra /hogy finom legyek/.
Egyik forrása a tranzi 0.3-ról 0.5 re emelése pl. Tehát elég konkrétnak tűnik a veszély.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"Ez a csodacsatár még 20 évig akar a nyakunkon élősködni. Asszem, nem fog menni..."

Ez valóban lehetetlen, mert:

- vagy leváltjuk (már bőven ideje lenne)
- vagy marad, de akkor oly mértékben kivérezteti az országot, hogy képtelenség lesz élősködnie rajtunk ennyi ideig. Egy ponton túl nem lehet tovább facsarni a prést.
@Tetovált Ppp. Csaknézek...: Azért 40 évig nagyon jó lenne, ha nem boldogítana bennünket. Már 11 éve lejárt a szavatossága, egyre vastagabb rajta a penész.
@Légifarkas: Ez örök konfliktusforrás, hiszen a világ összes pénze elkölthető lenne egészségügyre.

csak 2012 Magyarországában mégsem "illik" visszacsúszni ötven hatvan évet.

Tudod, azzal tudnám szemléltetni, amit a barátnőm mesélt valamelyik nap, az iskolában, ahol tanít, megnőtt az elmúlt tíz évben.
Ugyan egy centivel sem lett magasabb, a diákoknál viszont majdnem egy fejjel.
Nem tudom eldönteni: elmebeteg vagy minket néz annak a kedves Vezér... Még az se kizárt, hogy mindkettő. :-(
Quentin vagyok Montargis-ból ! 0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: az lehet. Csak míg évezredekkel ezelőtt mondjuk a gyermekkitétel hótt triviálisnak számított, add be ezt a fejlett világ embereinek anélkül, hogy meglincselnének.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"Már 11 éve lejárt a szavatossága, egyre vastagabb rajta a penész."

Másodvirágzását éli, pontosabban élősködi.
És gondosan mindig más penészével veri ama bizonyos csípős növényt...
@Habakuk999:

"Tényleg nem emlékszem, volt már ilyen, szemlátomást elfogyott a pénz a gazdaságból. Egyszerűen érezni lehet. "

Szimplán 1600 milliárdot vontak ki a pekidzsekkel. Nem érzéki csalódás ( én is érzem, keményen ). Itt a kördiagram:

www.portfolio.hu/gazdasag/mi_lehet_az_ujabb_megszorito_pakkban.180174.html

Hol van már ehhez az egykulcsos?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

Akkor rutinos játékos!
Valahol már edzett! :o)
@Légifarkas: Azért azt se feledjük, hogy az átlagélettartam növekedésével együtt az "aktív" időszak is erőteljesen kitolódott, főleg úgy, hogy a "munka" már többnyire nem fizikai szinten mozog.
@Mariann19: meg is lesz az emelve, ha kell. Bármi, csak a kassza ne záruljon.
Azért félelmetesnek tűnik belegondolni, hogy a holdudvar semmire nem gondolva végrehajtja az évezred legnagyobb szabadrablását, és bespájzol jó alaposan, leszarva azt, mibe kerül ez az országnak. Megpróbáltam már magamban megsaccolni nem egyszer, hol lesz ennek a vége, de valahogy egyre kevésbé vagyok rá kíváncsi...
@Tetovált Ppp. Csaknézek...: A mai eligazitáson ezt a papírlapot nyomták a kezébe. Valszeg próbaidős:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: A pályázatok elbírálási rendszerének hiányosságaira utaltak korábban arra a kritikára, miszerint nem hívjuk le az eu-s támogatásokat.
A cikk szerint túl jól sikerült a rendbehozatal, most az ellenkezője jelent nehézségeket.
Ó, még mindíg nem jöttél ki a kórból?
Akkor visszavonom a bosszú forralását, amire Bolival akartam szövetkezni a hűtlenséget feltételezve. Rossz voltam.
Ami Parraghot illeti, megdolgozik a jövőjéért, csak nem a jó helyen fejti ki áldásos tevékenységét. Igaz, lesz ezért jó hivatala.
@Légifarkas: Hááát az amcsik az "aranyvonat" lenyúlásával pancser zsúrfiúk voltak ezekhez képest.
@Quentin vagyok Montargis-ból !: Örvendek!
Babonás lévén szerencsésnek érzem a veled való "találkozást".

Az udvarias bemutatkozásod után mesélsz a problémádról?
Hidd el, meghallgatunk nagy figyelemmel.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"Valszeg próbaidős:-)"

Szó mi szó, konspirációból van még mit tanulnia.
Mert az mégiscsak komoly hiba, hogy beköszönéskor elárulja a fedőnevét! :o)
@Mariann19: Ha minden összejön, egész jó hivatala lesz valamelyik rácsos intézmény házinyomdájában.
@Mariann19:

Isten nem ver bottal, a Parraghot is utol fogja érni.
@Tetovált Ppp. Csaknézek...: Erdedetileg a leosztásnál a "liberális buzizsidó vagyok"-ot kapta, de ez hosszú volt, nem tudta megjegyezni.
@Habakuk999: érdekes, én meg ahogy vénülök, egyre magasabbnak látom a csajokat :-)
Én a német doki pártján állnék, alapos vizsgálat születéskor, és célzott, egyénre szabott megelőző életmód, időnkénti felülvizsgálatokkal. De itt még a technológia sem tart, még mindig úgy babrálnak gének között vagy az agyban pl., hogy csak hiszik, értik az összefüggéseket. Szóval idő. Szándék pedig még több.
@Légifarkas: Amúgymeg eretnek leszek, lehet köpködni, de az álhumanizmusnak sem vagyok különösebben híve...
@Tetovált Ppp. Csaknézek...: Sajnos az van, hogy a régi "nagyok" már vagy megtértek, vagy kiábrándultak. Nekünk lassan már csak a resztli marad. Az ember kénytelen olyan trollal főzni, amilyet kidog neki a Lendvai ucca:-) Ez a nagy baja annak, ha nincsen megfelelő utánpótlásképzés és káderpolitika. Megérhetjük még, hogy személyesen Orbánnal, Szíjártóva, Lázárral, Matolcsival kell majd vérre menő trollvitákat folytatnunk:-) Tudod, magad uram, ha már szolgád sincsen:-)
@Légifarkas: A kérdéses 150-200 milliárdos kiigazításnál már tényleg erősen kell gondolkozni, hogy melyik az a terület, ahol úgy lehet elvonni, hogy ne legyen kontraproduktív.
Az IMF képviseletében lévő szakértő hölgy /Ivascseko?/ szerint a kormánynak nem a kiadások csökkentésében kéne gondolkoznia, hanem a bevételek növelésében. Ugyanis nem szabad tovább növelni a szegénységet.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "az átlagélettartam növekedésével együtt az "aktív" időszak is erőteljesen kitolódott, főleg úgy, hogy a "munka" már többnyire nem fizikai szinten mozog"

Persze. Azok "kárára", akik a sor végén a fizikai részt is elvégzik, valahol a Távol-Kelettől Afrikáig, mert minden szellemi munka azért vagy abból van, hogy valaki fizikai eredménnyé formálja, vagy a fizikai eredménynek koronát tegyen a tetejére, beteljesítse.
Mit fog csinálni a világ, ha annyira összekapja magát a mai kizsigerelt fizikai réteg (lásd kínai, indiai tanulókat világszerte), hogy ő is szellemi munkát fog / akar végezni? Háborút, az eddigi trendek szerint, és új felállásban reload all...
@Mariann19: Én úgy vélem, hogy nem tudják olyan gyorsan a megbízható csókosokat beriasztani, és kiválogatni, amennyire a pénzt le kellene hívni. Nagy hátrány a kézivezérlés és a bizalmatlanság:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"Megérhetjük még, hogy személyesen Orbánnal, Szíjártóva, Lázárral, Matolcsival kell majd vérre menő trollvitákat folytatnunk:-)"

Gondolod, hogy a zárt intézményekben engedélyezik a netezést? :o)
@Husz_János_Puszita: Gőzöm nincs, mit fognak kitalálni.
Nyilván valami nem megszorítást, amit a büdös vállalkozók majd átterhelnének, ha kiflitmajszolószoláriumcica nem védené meg a lakosságot.

Bankokat ebben a szorult helyzetben nemigen sarcolják tovább, nem tudom, milyen fogyasztási jellegű adót tudnak még kitalálni, én nem vagyok kreatív.:(
@Légifarkas: Jogos, de ez globálisan igaz. A fejlettek mindig is kihasználták a kevésbéeket. Ha poénkodni akarnék, nem a munka frontján, itt is csak használják a béközepet, egyébként szarnak se nézik.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: én sem - csak ne kelljen abban a székben ülnöm, ahol ilyesfajta döntéseket kell meghoznom.
@Tetovált Ppp. Csaknézek...: Persze, pszichogondolázási célból... ne legyenek már teljesen ingerszegény környezetben. Lehet majd mindenféle lövöldözős játékot is játszani, két nyálcsorgástörlés között...
@Knósszosz: (sóhaj)

...síkján a csikósbujtár lovára pattant és melle kitágult a puszta levegőjétől, ily dalra fakadt:

Én csikós bujtár bujtár vagyok:
Paripám a papné,
Nyergöm a rektorné,
Pokróczom a kasznárné;
Hevederem Julcsa,
Kengyelvasam Marcsa,
Kantárszáram Klára,
Farmatringom Sára:
Csókom utoljára!
@Quentin vagyok Montargis-ból !: A névadód kevésbé volt szófukar, mint te.

Vagy Pofa béééééé?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: A csókosoknak előre leosztott lapok alapján járnak az eu-s pénzek. Jól bejáratott dramaturgia szerint, szüzsé nem kell ahhoz.
@Mariann19: Én mondjam Neked, hogy a jövedéki adó kiapaszthatatlan forrás? :-)
@Mariann19: A szélessávú pályázatnál mégis megborult a bili. Igaaz, ott túl mohók voltak.
@Légifarkas: "Mit fog csinálni a világ, ha annyira összekapja magát a mai kizsigerelt fizikai réteg (lásd kínai, indiai tanulókat világszerte), hogy ő is szellemi munkát fog / akar végezni? Háborút, az eddigi trendek szerint, és új felállásban reload all.."

Ne feledd, még ott vannak a majmok:-))
@Husz_János_Puszita: "Isten nem ver bottal, Parraghot is utól éri."
Gaskót sem érte utól semmi, él, mint hal a vízben milliókért, mint "érdekképviselet."
Ez az igazi antagonisztikus ellentmondás. Nemcsak a filozófiában létezik.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Mikor a kontraprodultivitásról beszéltem, pontosan ilyenre gondoltam. Nem lehet a fogyasztási adókat tovább emelni, mert leredukálja a fogyasztást magát. Ráadásul csökken az élelmiszerek Áfa-ja is, azt is be kell hozni valahol.
Látszik hogy ti depis libernyákok összeszartátok magatokat a pénteki beszéd hallatán. Viktor profi volt, statégiát, víziót vázolt fel, hogy hová szeretnénk eljutni 20 év múlva. Reményt, hitet próbált adni a magyaroknak.

Nektek se víziótok, se stratégiátok nincs az ország jövőjéről, reményt, hitet meg végképp nem akartok adni a magyaroknak.
@Mariann19: És persze a magánbankszámlák is figyelnek még a sublódfiókban. Harcikölcsönt is lehet esetleg jegyeztetni kötelező jelleggel. A tákolmányban a lehetőség adott...
@öszödi mém:

De jó hogy jöttél, most látom csak, hogy tényleg liberót kell váltanom!
Örök hálám üldözni fog!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: valahogy nem tudom elképzelni, hogy én csinálom a rajzot, egy majom meg köti a sok színes tyúkbelet... :-)
Nem lesz könnyű világ pár évtized múlva; attól tartok, sírunk mi még azon, bárcsak OV lenne a legnagyobb bajunk :-( 7-8-10 milliárd ember jólétben, fenntarthatóan, a jelenlegi társadalmi és gazdasági berendezkedésekkel ezen a bolygón nem lesz képes megélni, és annak inni fogja a levét mindenki.
@Légifarkas: Neked bevallom, engem valszeg nem fog érdekelni már mi lesz 15-20 év múlva:-) Majd megoldják az akkoriak:-)
@Légifarkas: és különben is. Ne nézd le a majmokat. Intelligensebbek, mint sok honfitársunk:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Remélem az összes libernyák tetvedék elhúzz a csába.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Harci kölcsönt is lehet jegyeztetni..."
Milyen igazad van, és mennyire találó.
Szabadságharchoz harci kölcsön jár! Itt a megoldás.
@Mariann19: cigi, gumi, akksi, benzin, gyógyszer, pályadíj, világítótestek, írószer - van, aki így is, úgy is megveszi. Itt egy pici, ott egy pici, százas-ezres nagyságrend mellett pár forintra szinte már vállat se vonnak a népek. Azt nem tudom, mennyit hozhat, de szerintem többet, mint amennyi fogyasztót elriaszt.
@öszödi mém:

Kérlek, ne beszélj velünk ilyen kulturáltan és Einsteint megszégyenítő intelligenciával, mert bizonyosan súlyos kisebbrendűségi érzetünk támad vitathatatlan szellemi fölényed és mérhetetlenül magasabbrendű humanizmusod láttán...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: baszhatjuk az intelligenciájukat, akármekkora is az, népet cserélni nem lehet...
Libernyákiában még mindig Pozsgay az egyik főellenség. Ezért IS nincs parlamenti pártotok. És van egy jó hírem: NEM IS LESZ!
@Légifarkas: most mosolygok azon, hogy milyen találékony vagy adóalapok tárgyában. Már csak egy lepkeháló kell Matolcsy kezébe, hogy összefogdossa az aprókat.
Tényleg úgy van, hogy az előző naphoz mérten 50%-os áremelést is csak vállrándítással intézzük el. Napi tapasztalat.
Elvonulok az álmok világába. Jó éjszakát Nektek!
@Mariann19: nem mondanám találékonyságnak, csak így csinálnám. Otthon is így spórolunk, minden szükségesből egy picit lecsípünk, hogy csak annyira fájjon, amennyit összebólintással nyugtázunk, aztán év végén örülünk. Lekopogom: még, de azért bízom magunkban.
Az 50% elég durván hangzik, de mondjuk ha kiég a nappali egy szem izzója, 100-ast már nem kapni, 40-esnél nem látni, akkor vesz a dógozó power energiatakarékosat, és ha az speciel 2000 péz helyett 2200 a ritkaföldfém-hulladék ártalmatlanítási termékdíja helyett (amit persze sosem költenek erre), egye fene, egyszer belefér.
És nem, bármennyire is úgy tűnhet, nem én vagyok Matolcsy :-)
@öszödi mém: mondd, te kis szaros pofájú vérkomcsi! A világ melyik részén vegetálsz? Mert hogy nem Magyarországon, az tuti...
@Habakuk999: én meg kíváncsi leszek, hogy ha itt maradsz munka és pénz nélkül három kölökkel, akkor mit fogsz csinálni! Mert lehet itt cigányozni, de attól a tény még tény marad: ha szarba kerülsz, te sem leszel különb, mint akármelyik, általad annyira lenézett szerencsétlen.
@Deathstick:

folytatva a nagyon érdekes és valós alapokon álló gondolataidat, a rettegés elűltetve azáltal, hogy tulképpen a kapitalizmus bevezette azt a "lehetőséget", hogy mindenedet elveszítheted és ha te magad nem tudod a saját hajadnál fogva kirángatni magad akkor ott is maracc...(tapasztalat: tárgyaltam egy üzletemberrel, szükségem volt beruházó csendes vagy hangos partnerre, a teljes transzparencia felmutatása után bele egyezett, hogy csinálja...volt egy üzlete spec autókat árúlt a közel keletre cash mindíg utólag...évekig ment, a mennyiség folyamatosan de lassan növekedett és amikor elért egy bizonyos szintet a pénz nem érkezett meg -én egy nappal ezelőtt állapodtam meg vele- és másnap már nem volt kihez beszélni ő tudta amit tudott és főbelőtte magát mert az uccára oda nem

namost a magyar ember még nem élte át eléggé ezt, hogy óvatosan kell élni...és sokat kockáztat illetve eszetlenűl

és itt az eredmény

és ez egy sakkbantartási lehetőség

állítom eze az adminisztráció rosszindulatú és senkinek -saját magán kívűl és még ez is kérdés kik ezek végűlis- sem kedvez, rabol amíg teheti

brühühühühü
@rodeo36:

"namost a magyar ember még nem élte át eléggé ezt, hogy óvatosan kell élni...és sokat kockáztat illetve eszetlenűl"

a többség a jól megérdemelt, vagy azt hiszi, jól megérdemelt komfortzónában dagonyázik...milyen kockázat, le megy a boltba...és evente evsz egy plazma tv-t...
@rdos: "1945 és 48 között 3 év alatt felépítették az országot eleink"

nem is tudom. hány bp-i Duna-híd lett visszaépítve 1948-ra? csak pl.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
te egy gonosz embör vagyol...nem annyira mint én...én már most kérdezgetés és tilitoli nélkűl kurvára felakasztanám az első lámpavasra és utána majd megbeszéljük ha még akarják a tuggyukkik

brühühühühü

ez lenne igazi jótétemény vagy a kacsinszkymóccer
Ez a zagyva lázálmos-víziós lózung-hazugságfolyam a csúszómászó narancszombiknak szólt. Más már nem veszi be. Akárhogy nézzük, a lassan elmúttháromév nagyságrendekkel nagyobb pusztítást végzett, mint az azelőtti elmúttnyóc. Ez a puszta valóság, még akkor is, ha ellenkezőjét hazudja valaki, vagy ismételgeti saját magára licitálva tébolyultságában. A tény az, hogy orkbán a pöcegödörben lefelé evez egyre elszánatbban és senki nem mer neki szólni, hogy a felszín távolodik.
@Felebarát:

nézd, jól látod....nincs szüxég annyi plazma tv-re ha egyáltalán az egy szüxéglet

én sokáig néztem a Panasonic trinitronomat ugyanaz a szar jött rajta, most a nagy lapos is ugyanazt aggya és kurvára gondolkodom, hogy lemondom az egész szart mert a sporton kívűl semminek sincs értelme se veleje se se semmi

de nem aggyák a sportot csatolt termékek nélkűl több mint 500 csatornából ha 25-30-at nézek azt sem mindíg és ha eltévedek csak azért van hátha a remény hogy lesz valami ami nem politikailag motivált

most a nagy film a szovjetunió ellenségessége a régenvoltamerikaielnökseggsége szerint...az már akkor is mesterségesen szított agymenés volt és kurvára féltek hogy végleg győznek és ez lett 1989 199ö meg a 2001 a tornyokkal ellenség nélkűl nem megy ha nincs akkor gyorsan kell ,valami most annyira nincs hogy már nekik is feltünő mit drónoznak és miért ellenség meg sehol hát marad izrael az 5 millió lakosával amely fél milliárd arabot tart sakkban persze joe bácsi segítségével mert ugye ha nincs ellenség akkor nincs haza amit kell védeni és akkor esetleg dolgozni kellene meg termelni kenyeret és citromot és az atombombát tankokat meg lehetne beolvasztani gyurmagyurkába

brühühühü

nem ismerős ez a duma otthonról?
@Habakuk999: Orbány-Torbány kormány. Elég régen vót mány- Most mámeginö a föminister? nmeuj
@Habakuk999: @Légifarkas: de mi legyen a hülyékkel? Ez itt a kérdés barátom!
@Quentin vagyok Montargis-ból !: nem tudom, mint ahogy azt sem, mi a hülyeség fokmérője, és hol a limit. Csak azt érzem, hogy baj lesz.
@rodeo36: Ezt a sportolót mutatják majd valahol szerinted?? :)

Megállíthatatlan a Turbános Tornádó

Az áprilisban már 102 éves versenyző 89 évesen, felesége halála után kezdett el futni – új életet szeretett volna kezdeni -, és a csontsűrűségi vizsgálatok azt igazolták: mindkét lába jobb állapotban van, mint a 35 éveseké.

sportgeza.hu/sport/2013/02/23/megallithatatlan_a_turbanos_tornado/

Amúgy meg jó éjt mindenkinek. :)

youtu.be/KTM7E4-DN0o
@rodeo36: feltaláltak a streamet és már van hd-ban is :D
@Felebarát:

nézd az én nézőpontom szerint, ha HD-ben vagy a stream-ben anyámvalagát szarosan mutogattyák akkor sem fogom sem megvenni sem megnézni

a GRUNDIG meglehetősen rövid életű volt, nekem a SATELLITE 2400-am volt azzal minden lehetséges hullámhosszon bárhonnani adást be lehetett hozni és magnót rákötve sőt extra hangfalakat élvezet volt a zene amit kikerestem vele Fekete Afrika közepén mindentől távol, és amikor becsuktam az ajtót akkor bárhová képzeltem magam

ma van Logitech Touchscreen-em amihez egy millió segédeszköz kell, hogy bármi bejöjjön vele de zsebben is elfér, lehet ha beledugnék valami abs -ot akkor a metroalagútban is lehetne fejhallgatóval dehát fejlődünk

volt egy kedves barátom az mindíg meghívott hogy hallgassunk szép zenéket de mindíg azzá minősűlt a szeánsz, hogy szétszedte a lemezjátszót és megnézte mi van benne ugyanazt a hangfalakkal keresve a decibeleket meg a dinamikát és ami belefér csupa üveggyapot lett tőle és hetek9ig vakaródzott de zene nem volt mert aznap már nem volt idő arra is ha már szétszedtünk mindent ami a polcon volt

tehát a cél és az eszköz

HD tv és a döglött ló farka a képen vagy Orion rádió és az Állami Opera élőben

brühühühü

imádom a technikát...de attól hogy van mikrofon még nem jelenti azt hogy hangtalan emberek vagy cerkófmajmok a Lakmé csengettyűáriáját próbálgassák ezer éven át mert ha nincs hangja akkor nincs aza mikrofon ami beletuszkolja nekijje
@Felebarát:

na ehhez adhacc akármilyen mikrofont és technikát ha nincs hangja a

www.youtube.com/watch?v=TenJ_F9Tqps

brühühühü
@rodeo36: "amely fél milliárd arabot tart sakkban"

ez hogy jött ki? mondtál egy nagy számot? kevesebb. 300 milla körül. asse kevés, és abból is kismillió az USA-ban, Argentinában, Spanyolhonban stb.
@Pantagruel:
te kis huncfut...az USA arabjai, az Argentinai arabok és a Spanyolországi arabok azok asszimilálódtak, vagy már van nekik különbejáratú és egyébként is kijalófasz lenne a hibás a toronybontásért? mag ellopták az Alhambra főterveit és most nem elég nedves?

szóval neked akkor mi is a kritikád? és miről?

megtámogattyák (a gatyák) a ziz ra eltet mert ...csak...és adnak sok ..."segítséget" a sok arab meg moszlim meg aki arrafelé lakik, hogy szétverjék amit több ezer éven át és most legyen farmerruha a burnusz helyett és a Mammon-ban nem pedig Allah-ban...pedighát

szóval adnál egy táblázatot hogyan is néz ez ki arrafelé megoszlásilag...és mit siratnak a siratófalon?

szóval várom mert én kurva is meg kíváncsi is vagynékvala

oszt még kora estve van...idő bőven

brühühühühü
@Pantagruel:

én ott álltam a karavánszerájban és egyesével mexámoltam űket...és úgyan gyütte ki magáta...
de ha nagy volt a por vagy a teve vagy csak annak fingja akkor félrenéztem. és amilyen firnyákok átvonúltak számolatlanúl

vagy ...brühühühühü

szóval mire való a gázai gáz övezet és ha nem lenne akkor mi lenne és ha jer u zsá lem nem lenne fővárosa senkinek hanem ünnepi pizzasütőde és hambürger sok ketsh ap pali és lángos

szóval

brühühühühü

Bölcs Salamon sem tudta megoldani hát még a régen ró náld a bokros ról nem is hangozva
@Pantagruel:

ja a nagy argentín focista: El Di Di ben Gauchó

és a spanyol El Siddiquí Brumzli Dodó aki góllövő

szóval ezek???

brühühühü
@Pantagruel:
te is fiam penta gábriel ali a szárnyas a ház 'b 'an?

mivel már belejavítottál a wiki-be ...
van arab bőven I' bn aslar ben bamba

szóval miről akarsz meggyőzni...de ilyen link módon

emberi szóval tetű nélkűl

brühühühü
@rodeo36: igazából semmirül, de, mondjuk, ha Washington D.C. privát kutatóintézetéről az arabisztika tanszék tanszékvezetője azt állítja, amit, vagy a CIA Ténytára, akkor nekem már nem kell utánaszámolni a szerájban - persze, nyilván hazudnak nagyokat :)
@Pantagruel:
Pa'n Ta Gru El

szóval az anyagot részletesen -villámgyorsolvasás- áttanúlmányozva eljutottam odáig, húgy: MINDENKI MINDENKINEK ROKONA csak nem vallja be

a hámiták és a sémiták (ez olyan biblikuszán hangzik salamonosch) az egy nagy megosztott városból származnak, EGYIK RÉSZŰK SZODOM A MÁSIK RÉSZÜK GÖMÖR...ÉS SOK SÓ VÁLASZTYA EL ŰKET

de a 2^40 faktorig leszámítolva azaz mindenki mindenkivel keresztezve van...Grósz vagyok El Ibn Gross'z

szóval miért ez a nagy izé

mit akarsz vele aszondani? és miért?

brühühühü

a zanyagból:

"Arab people, also known as Arabs (Arabic: عرب‎, ʿarab), are a panethnicity[14] primarily living in the Arab world, which is located in Western Asia and North Africa. They are identified as such on one or more of genealogical, linguistic, or cultural grounds,[15] with tribal affiliations, and intra-tribal relationships playing an important part of Arab identity.[16]
The word "Arab" has had several different, but overlapping, meanings over the centuries (and sometimes even today). In addition to including all Arabized people of the world (with language tending to be the acid test),..."

brühühühü

szóval aki nem arab az arab és aki arab az nem az de még lehet levéd és hungarikusch vagy magor és sváb
@Pantagruel:

tudod a cia is olyan, hogy célirányos...ha mond ez neked valamit meg az eszi nem eszi décé ugyanúgy

a pillanatnyi érdekek befolyásolják azt, hogy orbán vitya cigány volta befolyásolja e a tavasz eredettyét vagy csak az ellopott rézkábelek és vassinek valamint a ZEUTÁMOGATÁS 99.99999%-KAKAKAKAKAKAKAKA

szóval ez is hittan

én meg nem járok nem jártam nem fogok járni tanra sem hittre...

brühühühühü

most akkor nem győztél meg sem...maraggyunk ennyiben

legyen fény mondá Lucifer és Istenke befogá a szömit mert télleg lött fény és vala és istenkének ez nem tecce vala...mert akkor a pedro kaurik ugyi???????????
@Pantagruel:
T'Od a 'za Nyag nagyon Ga Rga' N' tuan -ra sikeredett wikiéknél...nehéz lenyelni

és egyébként is kikapott a werderbremen most sötétzöld

szóval mi acél ja a gázai gáz öv ezet nek vala a léttye? erre ha t'unnál?

i t'Tülök

brühühühühü
Szvsz nem a Viktor a legnagyobb baj. Hanem azok az igen értelmességi, jó iskolákat végzett, tehetséges hivatalnokok, akik megélhetésiből cinikusan vagy éppen főlehajtva asszisztálnak továbbra is ehhez a mókához. Nem őt kell hasonlítgatni mindenféle diktátorokhoz, hanem azokat kellene elővenni legközelebb itt a Varánon is, akik megteremtik és fejlesztik ennek az egésznek a környezetét és a legitimmé tételén fáradoznak.
@rodeo36: mi van faszpumpa,rosszat álmodtál?
Ha a magyar kormány röghöz köti a kiművelteket, akkor nem engedi, hogy más országba vigyék a munkaerejüket hasznosulni. De ez akkor igazságos, ha pl. a német kormány is ezt teszi, vagyis kifelé hazánkból a Merci, az Audi, a Suzuki, meg a többi multi nem magyar cég képzett embereivel, mert micsoda dolog, hogy nem a hazájukban dolgoznak. Skandalum. Aztán viktor, mire mégy nélkülük? Mert jelenleg az az egyetlen reményed, hogy a multik majd kihúzzák kishazánkat a szarból. Akkor hogy is van ez?
@svega: Hát ez az amiben tévedsz nem az egyetlen reményünk, csak az egyik a többi közül, legalább is Orbán víziójában. A csehek lennének a követendő példa, csak náluk az ilyen gazok mint Gyurcsány, Kóka az SZDSZ és Bajnai a liba szakértő nem juthattak pozícióba. Mert a csehek nemzetben gondolkodnak és nem szarházi uzsorásokban és jutalom júdás pénzekben. A hazaárulás és kifosztás náluk nem játszik.
@rodeo36: Rémesen vicces vagy imádom a szemita humort.
@Quentin vagyok Montargis-ból !:
Ha már ilyen szépen bemutatkoztál, akkor én is:
Boli vagyok!
@alfacharlybravo:
Örömmel áll Habakukk pontos információkkal a rendelkezésedre, hogy a csehek például miért tartanak előrébb.
Nem indulatból, pedig aztán Kókát, Drazsét utálta ő is rendesen. Viszont ő a zsigeri gyűlölködés helyett tényeket és számokat tud neked mondani...
De most tényleg, minden mocskos pártzászlót félretéve, nem lehetne mégis hogy a "nem kicsit, nagyon..." megszaggatott országunk KÖZÖSEN felvázoljon egy jövőképet?

Minden esetben az AKTUÁLIS vezető felvázolja az irányt. Nem a módszert, hanem az irányt. És esetleg abban vitatkozzunk mi az ami nekünk ebben az irányban nem felel meg.

Szerintem, ha a fő célokban kiegyeznénk, könnyebb lenne az odavezető útban is kiegyezni, és akkor könnyebb ellenzékben is lenni.

El szoktam olvasni az index és más főcsapás blogokat, és a kommenteket is, és itt igen elszomorító a kép. Tényleg nem tudom mi az a lelki igény, ami csak és kizárólag az egymás szapulásából, anyázásából, és "csakazértisakurvaannyját" gondolkodásból él. A világ pont olyan amilyennek látni szeretnéd.

Nem kell egyet érteni, elég csak azzal próbálkozni, hogy megpróbálom megérteni más miért úgy gondolja.

Érvként igen kevés a csúnya szó, a ledorongoló válasz. Amíg bárhol ez a stílus, addig csak közös sebnyalogatás lesz, meg dühödt bosszútól fűtött hatalomváltás. De valódi jövő nem.

Tényleg csak halkan szóltam.
@rodeo36: Remélem ezt láttad már??? :)

Feltartóztatták a Los Angeles-i reptéren a palesztin filmest

Az amerikai hatóságok nem hitték el, hogy
a rendezőt valóban meghívták az amerikai filmakadémia díjkiosztó gálájára.

megneztem.blog.hu/2013/02/23/oscar-dij_feltartoztattak_a_los_angeles-i_repteren_a_palesztin_filmest
"Elemzők szerint 200-300 milliárd forintos kiigazító csomagra lehet szükség az Európai Bizottság téli prognózisának fényében. Mindez azt is jelenti, hogy az idei költségvetés esetében már a hatodik pakk készülődik."
www.portfolio.hu/img/upload/res/orig/nagycsomagok2013121120a2.png
www.portfolio.hu/gazdasag/mi_lehet_az_ujabb_megszorito_pakkban.180174.html

Na'bazz... Oszt még valamelyik a Bokrost a szájára meri venni?
Mert azt egyféleképpen teheti csak meg ezek után! :))

NEM LESZ-NEK MEG-SZO-RÍ-TÁ-SOK!
Szájtátó Petya stílusában...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Viktátorék alatt ez úgy megy, hogy olirénék a zejúban félévente előadják, hogy nem leszünk képesek tartani a 3%-os hiányt, erre zsebcirkálóék gyorsan megszorítanak amolyan szabadságharcosan, hogy kiszabaticcsák végre a hont a túlzottdefi alól.

Így mindenki jól jár, kivéve minket. :)
Petőfi és Pongrátz Gergely nevét légy szíves és a szádra ne vedd!
Látatlanban is megkockáztatom, hogy Petőfi Sándor Pongrátz Gergellyel vállvetve hányná az indexes képződményeket kardélre.

BTW Pongrátz Gergely a Jobbikra bízta az 56-os zászlót. Gyengébbek kedvéért: bennük látta a magyarok képviseletét. Csak bennük. Nem volt közte sem index, sem var-ánusz. Köszönettel.
@val:
Olyan szépen mondtad... :(( Olyan romantikus... Nem kéne annyi rózsaszín lányregényt olvasnod!
Te, Petőfi költő volt, csakhogy segítsek.
Ráadásul Petrovics néven anyakönyvezték, hátha segítek neked ezzel.
Ráadásul az önkény ellen emelte fel a hangját, a MAGYAR NEMZET, a NÉP szabadságáért, nem holmi kirekesztő ideológia mentén, mint te.
Magyar vagyok, magyarnak is érzem magam, az ilyen zsidózó és fröcsögő húszévesektől (előző bejegyzéseid erről árulkodnak, vmelyik egyetemen, vagy főiskolán csak nem bölcsész vagy - márha valamikor elkészül végre a diplomamunkád), mint te, hányni tudnék. Találkoztál már zsidóval, bántott téged, tett lehetetlenné?
Tanulni, tanulni, tanulni... hátha egyszer felnősz.
A jobbikban van a magyarok képviselete? Hőőőő... Kire is gondolhatsz? Előd? Igaz magyar példaképnek tűnik, csak az a mocsok Tomcat ne takarná meg időnként, hogy azután futás a rendőrségre feljelentősdit játszani.
Olyan igazi karakán csávó lehet...
Vagy a Zázrivecz, netán a Tóth család "magyarosított" leszármazottjaira gondoljunk? Netán Szegedi Csanád lesz az etalon? Vagy a kis langyi, faszpumpás csávó, a pornós kiscsajról nem is szólva?
Tényleg szép társaság, a magyar társadalom elég liberális szegmense, nekem kissé erősnek tűnnek, de hát mindenkinek a lelke rajta, máshol vannak a tűréshatárok.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Az elmeorvosi eset, ha valaki annyira rá van kattanva egy blogra, hogy nem csak a hazugságait (vö. Zázrivecz), de még a nyelvezetét is átveszi. Kérj segítséget! Menj orvoshoz, talán még tudnak rajtad segíteni. :)
Ettől függetlenül azért látom, hogy megértetted amit mondtam (különben nem lennél ennyire feldúlt).
@csakhalkanszólok: Azt tudtad, hogy a halk beszéd rejtett agressziót jelezhet?
Csak a kisördög rosszalkodik bennem, ne haragudj! :))

Amit halkan mondtál, sajnos igaz. Teljesen igaz.

És nem is lesz megoldás egyik pillanatról a másikra.
Amennyiben marad a fidesz, egy sötét, félelemmel manipuláló autokrata minibirodalom leszünk, ahol a sok sérelem Etnaként fog kitörni valamikor, ha nem nyer a fidesz, békaharcosok és magyar futballmeccseken szocializálódott legények veszik át az utcákon a hatalmat.

Szükség van az értelmiség, a politikai ellenzék saját magával történő tükörbe nézésére:
Uramisten, ezt nekünk sikerült megalkotnunk.

Szükség van a minden oldali párthívek és szimpatizánsok felébredésére is, hogy kedvenceik hülye lózungjainak szajkózása helyett lökdössék a tükör elé azt a drága embert.

Véleményem szerint Tied a nap kommentje.
@val:
Feldúlt?
Te kevés vagy ahhoz... :)
Látnál engem feldúlva!
Viszont ha odáig alacsonyodnék le, ahol te tengeted hétköznapjaidat, akkor én is ennyire fröcsögő seggfej lennék mint te, a bejegyzéseid alapján?
Szerintem (ellentétben veled) ugyanis magyar az, aki annak vallja magát, ismeri a nyelvünket, történelmünket és fel is vállalja ezt. A bőre színe, vallása nem érdekel, csak az, amit tesz EZÉRT a NEMZETÉRT, országért.
@val:

Szegény PG... én a jobbikban csak egy szerencsétlen páviánhordát látok, ahogy a seggüket mutogatják.
@val: Az evolúció vagy revolúció örök dilemmáját félretéve (evolúcióban hiszek), egy valamire szeretném felhívni a figyelmed a jobbklikk kapcsán.

Pontosan olyan a jobklikk is, mint a bolsevikok (a közbeszédben a módszerváltás után a "kommunistázás" terjedt el, de ez a szóhasználat gyakorlatilag felmenti üket). Ők, és csak ők, aztán tudják a tuttit, és mindenki más az szimpla nemzetáruló. Aki nem képes, vagy nem akar kezet nyújtani más politikai nézetűeknek, aki megoszt, az nem lehet hazafi. Az idegen érdekeket kiszolgáló, nettó kollaboráns. Sajnos jellemzésem szinte minden politikai alakulatunkra igaz. :-(
@val:

"Látatlanban is megkockáztatom, hogy Petőfi Sándor Pongrátz Gergellyel vállvetve hányná az indexes képződményeket kardélre."

Rosszul gondolod. Petőfi legfontosabb eszméje a szabadság volt. Petőfi harcolt azért, amit sajtószabadságnak hívnak. Petőfi harcolna az ellen, amit ma a kormányhű média csinál:

- hírhamasítás
- hír elhallgatás
- nyílt cenzúra
- kitakarás
- Kodály betiltás
- megfélemlítés
- véleménykorlátozás
- hatósági terror a szólásszabadság ellen

Idézet egy korábbi blogból:

"Petőfit még Rákosiék sem merték cenzúrázni. Orbán megtette, méghozzá bértapsolók gyűrűjében."

Petőfit ezért a jobboldal SZÁJÁRA NE VEGYE. Különösen a Fidesz, mert Petőfi valószínűleg leköpné az összes FIDESZES hazudozó köcsögöt, Orbán Viktorral az élen.
@P.Freddy:
:)) Olyan kis kekec tudsz lenni...
Mostanában ezt a verset is hanyagolják.

"AKASSZÁTOK FÖL A KIRÁLYOKAT!

Lamberg szivében kés, Latour nyakán
Kötél, s utánok több is jön talán,
Hatalmas kezdesz lenni végre, nép!
Ez mind igen jó, mind valóban szép,
De még ezzel nem tettetek sokat –
Akasszátok föl a királyokat!

Kaszálhatd a fűt világvégeig,
Holnap kinő az, ha ma lenyesik.
Tördelheted le a fa lombjait,
Idő jártával ujra kivirít;
Tövestül kell kitépni azokat –
Akasszátok föl a királyokat!

Vagy nem tanúltad még meg, oh világ,
Gyülölni méltóképen a királyt?
Oh, hogyha szétönthetném köztetek
Azt a szilaj veszett gyülöletet,
Mitől keblem, mint a tenger, dagad! –
Akasszátok föl a királyokat!

Szivöknek minden porcikája rosz,
Már anyja méhéből gazságot hoz,
Vétek, gyalázat teljes élete,
Szemétől a levegő fekete,
S megromlik a föld, melyben elrohad –
Akasszátok föl a királyokat!

Ezerfelé bús harcmező a hon,
Arat rajt a halál irtóztatón,
Itt egy falu, amott egy város ég,
Százezerek jajától zúg a lég;
S halál, rablás mind a király miatt –
Akasszátok föl a királyokat!

Hiába ömlik, hősök, véretek,
Ha a koronát el nem töritek,
Fejét a szörny ismét fölemeli,
S akkor megint elől kell kezdeni.
Hiába lenne ennyi áldozat? –
Akasszátok föl a királyokat!

Mindenkinek barátság, kegyelem,
Csak a királyoknak nem, sohasem!
Lantom s kardom kezembül eldobom,
A hóhérságot majd én folytatom,
Ha kívülem rá ember nem akad –
Akasszátok föl a királyokat!

(Debrecen, 1848. december.)"

A 12 pontot értheti???
Vajon akkor leköpte volna ez a szerencsétlen, vagy valamelyik őse ezt, vagy az életét is hajlandó lett volna adni érte?
Már ha egyáltalán itt élt és beszélt magyarul persze az az ős...
Szegénykém tudhatja, hogy az aradi vértanúink közül hány volt az ő mércéjük szerint "magyar"?
Hisz volt nem egy, aki még csak nem is beszélt magyarul, de MAGYARNAK vallotta magát és az életét áldozta ezért a hazáért! Ami azért picikét több, mint a nagy hangon hőzöngő jobbikos csürhe agymenése.

"Mit kiván a magyar nemzet.

Legyen béke, szabadság és egyetértés.

1.Kivánjuk a' sajtó szabadságát, censura eltörlését.
2.Felelős ministeriumot Buda-Pesten.
3.Évenkinti országgyülést Pesten.
4.Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben.
5.Nemzeti őrsereg.
6.Közös teherviselés.
7.Urbéri viszonyok megszüntetése.
8.Esküdtszék, képviselet egyenlőség alapján.
9.Nemzeti Bank.
10.A' katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a' külföldieket vigyék el tőlünk.
11.A' politikai statusfoglyok szabadon bocsáttassanak.
12.Unio.

Egyenlőség, szabadság, testvériség!"
@rodeo36: te nagyon hiú ember :), egyszerűen csak érdekelt, hogy miért írtál félmilliárdot, nagyságrendileg vagy komolyan, nem kell mellre szívni
szánalmas...

a mafiakormány támasza már csak pár százezer náci zombirka...
O.Viktor bűnözővel, bűnszervezet (mafia) arcával/fejével értek egyet !

nagyon nagy gazdasági csodát látunk !!! nagy csodának vagyunk tanui !

mindennap egy ajándék !

ezer éve ijjen alkalmatlan+gerinctelen (=hitvány) mafikormánya az országnak nem volt !
ennyi adót(közpénzt) arányaiban még sose nyúltak le sehol a világon !

és létezik az ország ! működik a gazdaság!!!
köszönnyük feketegazdaság !!!

jajrá mogyorók! jajrá fasiszták!
Orbán Viktor igazi führerként viselkedett... neki (és beszédíróinak) csak az egészséges magyar a jó magyar:

arokkantisember.blog.hu/2013/02/23/a_magyarok_nagyszeruek_a_fogyatekkal_elo_magyarok_is
süti beállítások módosítása