Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/tldr/2024/04/29/novak-katalin-sogornoje-es-egy-ot-eve-tarto-nyomozas-a-szegeny-donorok-pete... (2024.04.29. 19:05) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.02.22. 04:40 Fabius

Dögölj meg, jegybankelnök úr!

Címkék: gazdaság fidesz simor andrás államadósság matolcsy györgy

"Gyuri vagyok.
Gyuri vagyok,
Ha megnövök
Beléd rúgok!
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!
Pofonnal nem fukarkodom,
fogaidból lesz most torony,
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!

Repül az állas,
Repül az állas,
Ez a parancs!
Érik a narancs!
Repül az állas
Repül az állas
Aki hülye, az is marad!

Nagyon szeret,
Nagyon szeret,
Nagyon szeretném a beled.
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!
Add ide a bankszámládat,
Lerángatom a gatyádat,
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!"

(via)

Azt maga Simor András sem gondolta komolyan, hogy a jegybankelnökséget elviheti szárazon, nem jön el a karaktergyilkosság és retorzió pillanata. Ez itt nem az a hely, ahol nem akkor mondasz le amikor azt ordítva parancsolja neked Viktor atyuska, és nem az a hely, ahol a következő évek alatt egy percig is elhiszed, nem fog valamelyik kutyakomédiás nertárs feljelenteni a ciklusod vége előtt néhány nappal az elvégzett munkádért, hogy aztán majd hónapok múlva, mikor megint te vagy a Bezzeg Elmúlthatév Simor, egyszer valamikor legyen egy újabb bűncselekmény hiányában lezárt ügy. Pitiánerisztán orbánizmusának első törvénye: engedetlenség és sérelem nem maradhat megtorlatlanul. Minden más csak eztán. 

Nincs ebben a módszerben se új vagy legalább nyomokban újszerű. Igyekeznek a régi kitérdelt elmúttnyócévet legalább a kampányévben talán kitartó elmútthatévre frissíteni, mert a habonyárpinál éppen ötletapály van.  Aranyos, hogy közben Matolcsy legfrissebb olvasmányélményeitől transzba esve bevallja: lófasz van itt és nem tündérmese, a csodatévő módszerek és picsapötty jóslások ellenére is kevés az egy ciklus, jaj de kevés. Mert a költségvetést évek óta ő írja, a gazdaságpolitika irányát mindenki tiltakozása ellenére ő határozza meg, de az egész azért nem hatékony, mert Drazsé mosolya kísérti és Veres János szelleme vezeti ujjacskáit a színes fagolyók unortodox tologatása közben.

Különben is, van neki itt ez a harca is ami ellen újabb "példátlan, tehát erkölcstelen-etikátlan" támadást indított a Simor vezette jegybank, pedig már fel is van a köcsög jelentve, de csak nem tanult jó modort az utolsó napokra sem. Kiélvezi még utoljára, hogy minden kritikai felhangzott tartalmazó elemzése Matolcsyban öngyulladást idéz elő, a hőtágulástól a koponyájában hordott agyhúgykő morzsolódni kezd, és a lábon kihordott sztrók közben fújt nyálhab buborékban színes szóvirágok nyílnak az ország mulattatására. 

Mert a valóságot nem írjuk le, értem?! A háború még tart, de a csaták már meg vannak nyerve úgyhogy a műhelytitkaink nem tartoznak senkire! Hogy jósolhat a jegybank államadósság növekedést a következő évekre, mikor az államadósság csökken, he? Tavaly januártól idén januárig is felcsökkent 467,7 milliárdot és most a valaha volt második legmagasabb értéken,  21 187,8 milliárdon áll. Mit lehet azon nem érteni, hogy unortodoxiában a GDP szabadesésben zuhanva növekszik, az államadósság meg rekord magas értékekre csökken fel? Szegény és sikertelen állam az, amelyiknek már az államadósság csökkenés víziója sincs meg, úgyhogy lárifári, ne terheljük a világot, a pénzpiacokat a szakmai alapú valósággal, mert a töküres államkassza zörgetésével elüldözni az illúzió pillangót Álomföldéről hazafiatlan cselekedet. 

Azt meg különösen ne mondja senki a nyilvános valósághajlítás után, hogy Matolcsy "példátlan, tehát erkölcstelen-etikátlan" módon hazudik megint. 

Simor jövője innentől könnyen jósolható. Ez a féleszű még a mandátuma lejárta után, a parkolóból kifelé hajtva is ott fog csüngeni a szélvédőjén ordítva magyarázva a megmagyarázhatatlant, indulatától szájzugból kibúvó nyálpatakját mázgálva szét az üvegen. 

matolcsy.gif

Belegondoltunk, hogy ez a kretén lesz a jegybankelnök, aki szerint a távolság halott, a világ egy globális Felcsút és mindjárt nálunk is ingyen lesz a pénz 0% alapkamattal, mint az amcsiknál, no meg az energia. Mert a trendek már látszanak, tudod, az infokommunikációs infrastruktúra kiépítésével ingyen lesz az információ is, bibi. Szerinte.

Szerintem meg ezekből a trendekből itt összesen annyi látszik, hogy az infokommunikációs infrastruktúra kiépítésből leakasztható milliárdos pályázatokat megint a haversrácok nyerték és Ciprusra talicskázzák a lóvét kifelé. De látszanak a tavalyi év Nagy Találmányai, a szektorra kivetett és az utolsó vasig áthárított telefon és közműadó is, amivel mintha a Nagy Vízióval és a minnyá ingyenességgel ellentétes irányba menetelnénk dübörgő léptekkel Gyurikám. Sebaj, tudjuk, az elméletek értelmezése és az összefüggések felismerése, a gazdaságpolitika irányba állítása sem tartozik az erősségeid közé.

De nem is ez a te feladatod mostanság, a dögöjjémeg simorandrást hajtogatni a távozás napjáig meg csak tudod baki nélkül, üzembiztosan. 

 

820 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr195097685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ebben a kibaszott qrva országban csak a felcsúti cigány bosszúja biztos,nomeg az,hogy Simor,nem fog kihajtani a parkolóból!
a NÉP bosszúja is BIZTOS!!!!!
A Nemzeti Szarjankó lámpavason végzi, a Kuszaszem,-nek kiszúrják a szemeit és kilökik az autópályára a forgalomba sétálni!!!
Vers kiegészítve:

"Gyuri vagyok.
Gyuri vagyok,
Ha megnövök
Beléd rúgok!
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!
Pofonnal nem fukarkodom,
fogaidból lesz most torony,
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!

Kuszaszem vagyok.
Kuszaszem vagyok,
Beszarsz ha
rád bandzsitok.
Ez a fegyverem
nem az eszem.
Kuszaszem vagyok,
Kuszaszem vagyok.
a Törpe jobb keze vagyok.

Repül az állas,
Repül az állas,
Ez a parancs!
Érik a narancs!
Repül az állas
Repül az állas
Aki hülye, az is marad!

Nagyon szeret,
Nagyon szeret,
Nagyon szeretném a beled.
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!
Add ide a bankszámládat,
Lerángatom a gatyádat,
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: megyek is aludni, csak összehozok egy tündérmesét álmomban én is.
uk muk sük mük

bennem a röhögéssel vegyített állati harag csuklik föl, mikor arra a könyvrészletre emléxem, melyben a felcsúti cigány első miniszterelnökségének legelső Minisztertanácsi üléséről mesél, mely szerint a törpe valamiféle mappákkal a hóna alatt megjelent a tanácsterem ajtajában és nem ment be ott állt a nyitott ajtóban addig amíg valamelyik szar gecinek eszébe nem jutott és meg nem tette, hogy felállt majd szép lassan a többiek is, és ekkor a törpe bevonúlt mint aki mongya tuggyátok ti ezt magatoktól, itt egy ...és ide azt gondoltok amit akartok....namost szerencséje, hogy nem voltam akkor és ott miniszter, mert vagy még mindíg ott állna a félig nyitott ajtóban sóbálvánnnyá válva vagy engem csak azért, mert nem álltam fel a tiszteletére ki nem rúgott volna a kormányából

a többi mind ebből származik ha valakiknek nincs gerincük és emberi tartásuk akkor ez van

nagy kíváncsisággal várom azt a napot amikor a Simor már nem lesz Bankelnök, hogy mi fog történni

a blog számadatait nem akarom vitatni, de megjegyzem, a magyar államkasszából több hiányzik, sokkal több....csak még nem esedékes...azt még a dédunkáitok is látni fogják

brühühühü

szar ország szar miniszterelnöke vagy egy szar miniszterelnök akit senki nem mer pofáncsapni hogy nyűszítsen mint a malac mikor a böllér viszi a farkánál fogva
Ma háromig kell csak kibírni, és akkor kiderül, hogy milyen csodák történtek, és fognak történni a mi kis Tündérországunkban.
Nagyon izgulok, hogy ki ne maradjon egyetlenegy siker sem szeretett vezérünk beszédéből. Bár így nagyon hosszú lesz, de én inni fogom a szavait. :)))
@V-PORT:

újabb siker? és mivel kezelitek? vagy már mindegy? még két siker és már be is zárt a bazár

brühühühühü
@rodeo36: na ezzel az olvasmanyelmenyeddel megleptel. orban konyvet olvasni nalam eleg mazoichsta dolog, megha debreczeni irta is.
ja,es ne feledjuk,a simorral egyutt a gonosz imf-et is lehet alazni, aki hipertitkos adatok kiadasara vette ra.
@rodeo36: Most Széles Gábor hatalmas tervére várunk, meg arra, hogy mienk legyen az MNB vagyon. Az, hogy veletek mi történik? Mellékes. Így is vezetünk a közvélemény-kutatásokban. Majd ha nem, na akkor törődünk veletek. :)))
@rodeo36: jaj! :)

néha annyira tömören fogalmazod meg undorom...

poszt : azért az se utsó, ahogy fél évre a 40ezres havi fizetést ezek megmerik játszani a tisztesség, erkölcs nevében, miközben melót sem vállalhat majd a volt jegybankelnök...
(ez nem sajnálat akar lenni, csak a módszer utálatának dokumentuma.)
Szar is lehet, ha Matolcsy édesdeden szendergős álmait megzavarja ha nem is a valóság, de a valóságból számításokkal és trendekkel rövid úton levezethető egyenlet, amely szerint egyszeri tételekkel és új mikroadókkal megfoltozott, a csökkenő GDP-n keresztül csökkenő adóbevételekkel fenyegető, de a nyugdíjoldalon például évente fix százalékkal növekvő (meg másodszor kifizetett egyszeri nyugdíj-kompenzációkkal súlyosbított) kiadás vagy a jómódúaknak adott sokadik adókedvezmény bizony nem a stabil államháztartás és az államadósság-csökkentés receptje. Hogy merészeli ugye Simor megzavarni ezt az álmot, sőt, továbbmenve, elvenni!?

Azt meg, hogy az állatkerti szökevény szerint a nulla felé tart az energia és a pénz ára, csekély a szókincsem szavakba önteni...
Simor simán leszarja MAtolcsit. Bárhol a világon pénzügyi-bank vonalon egy perc alatt talál munkát. Matolcsinak ez az egy esélye van. Ha kiesik alóla, marad a szélvédőköpködéssel kombinált szélvédőmosás valamelyik bevezető szakaszon, néha megpofozva,
a mindennapi palinkankat add meg viktor nekunk! vedjel meg minket a gonosz imf-eu satanatol, kuld el kuszaszem angyalodat a nemzeti bank elere. amen!
@rodeo36:

Istenkém, neki nem áll fel, akkor mindenki másnak kell felállni. :D
OFF

www.origo.hu/itthon/20130222-sorozot-almodott-a-parlamentbe-kerenyi-imre.html

Első gondolatom, az, hogy ne már. Ez a fickó hülye.
Második, hogy Pálffy, meg Szanyi haza sem megy egész évben. :))
@V-PORT:

Asszem, ma jelentik be azt is, hogy Viktor marad-e a túlzottdeficit szopp & rolleren.
@V-PORT: "Igy is vezetünk a közvélemény-kutatásokban"....szegény hülye népem....mi lesz veled?
lesz még simor pénzügyminiszter...
...(nagyon remélem, két éven belül.)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: És? Ha maradunk akkor azok a hülyék, ha nem akkor rájöttek, hogy a magyar csoda kivitelezhető. Mindegy is, mert Matolcsynak, mind a kettő siker lesz. ):
@KÁTÉó53éúétr6: Kiürül az ország. ):
@rodeo36: Mijafaszért méltatlankodsz, nem olvastad mit mondott még a mi Gyurink??? ;)

"A magyar gazdaságtörténetben szerinte húsz év körüli ciklusok vannak. "Érdekes módon van úgy, hogy jól kezdődik a húsz év és rosszul végződik, és van úgy, hogy rosszul kezdődik, de jól végződik" - fejtette ki. A hetvenes évek elején kezdődő ciklus rosszul indult, szabadság lett a vége. A 90 után indult szakasz jól indult, de 2010-re rossz lett a vége, egy csőd szélén lévő országot találtunk. A mostani új ciklus egészen cudarul indult. "Ne hunyjunk szemet afelett, hogy nincs növekedésünk, bár emelkedik a foglalkoztatás, 500 ezer munkavállaló van az unióban, akiket haza kell hoznunk. Nem indult jól ez a húsz év, de jól végződhet"
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Semmi gond, már rég megvan a válasz: Zemúúútt hat-nyócév, cúnya MNB,báncsák a magyart, a ZEU nemérti az unortodoxát...
@Secnir: Ő szerintem a háttérben marad, úgy segíti Bajnaiékat. Tudja, hogy támadási felület, meg azt is, hogy arra Oszkó lenne az esélyes.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Vagy nem ma? De akkor mivel kevertem? Valamit bejelentenek ma, az tuti... :D
@Secnir: Szerintemmeg nemlesz... elmegy pénzt csinálni szakmunkából.
Amúgy érdekes, hogy a Járai neve fel sem merül. Persze a kicsi biztosítójával egész jól elvan, ki lett eléggé sámfázva.
"Az MNB megrökönyödött Matolcsy kijelentésein. Egyrészt azért, mert Matolcsy egy olyan jelentésről mondott véleményt, amely még nem nyilvános, csak holnap ismerheti meg a széles közvélemény."

Ez a dolog véletlenül nem ütközik vmilyen jogszabályba?
@V-PORT:

Vagy inkább kupleráj, szolárium, meg egy gumis. Ja, és egy lottózó, amely mintegy a reményt szimbolizálja.
off.

Demagogicus Hipertus Debilus az új kijelölt felelős:

"A politikus a beszámoló szerint közölte, "amit az Elmű megengedett magának ebben a levélben, az egész egyszerűen elképesztő, azt sugallja az embereknek, hogy miattunk elbocsátások, rendszerkarbantartási problémák lesznek".

A politikus szerint "amikor az ország jobban teljesít, (...) azok az emberek, akik ezt a teljesítményt létrehozták, megérdemlik, hogy csökkenjenek a háztartási kiadásaik".

Németh Szilárd azt is elmondta, hogy találkozni fognak a szolgáltatókkal, és nem az a céljuk, hogy padlóra kerüljenek ettől a 10 százalékos csökkentéstől a cégek - olvasható a Népszavában."
A magyar csoda:a műtét "jól"sikerült,a beteg felállt és jár!A kezén!
@V-PORT: Pálffynak mekkora gond lesz majd eldönteni, hogy a sörözőben vagy a kápolnában töltse szabadidejét
@bella _ciao: Hát félteni sem kell őket, na és a mi Bandikánkat sem. Persze tudom én ha a rendőrség nyomozni kezd bűncselekmény gyanújában az csak akkor jogszerű ha mondjuk a szoclibek feljelentése nyomán indul. :)

Mert ugye az Állami Számvevőszék az MNB működését vizsgáló jelentésében azt állapította meg, hogy a nemzetközi szervezetektől a magyar állam által lehívott hitelekkel kapcsolatban a jegybank a hatáskörét túllépve, felhatalmazás nélkül, a hitelintézeti törvény előírásait megsértve, az üzleti titkok körébe tartozó adatokat szolgáltatott a 7 legnagyobb kereskedelmi bankról a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF-nek) 2008 és 2010 között.

Régóta nyilvánvaló egyébként, hogy az MNB se nem Magyar se nem Nemzeti.

Ameddig például a forint a fizetőeszköz hazánkban, addig egyértelműen ideje lenne tisztázni, hogy Magyarország jegybankja-e a Nemzeti Bank vagy pedig valami külső szuper-jegybankcsoport magyarországi fiókja. Ez utóbbi esetében természetesen nem érdemes különösebben tárgyalni a dolgokról, mert hát ez a gyarmatok sorsa, de ha jegybank, akkor létéből eredően feladatai vannak, méghozzá olyan feladatai, amiket eddig nemigen gyakorolt; ilyen például a gazdaság pénzellátása és a pénz értékállósága stabilitásának a biztosítása.

Tegyük hozzá, hogy a Magyar Nemzeti Bank tevékenysége az elmúlt 21 évben egyik feltételnek sem felelt meg, ezt azért nem árt tudni. Ellenkezőleg: restrikciós pénzpolitikájával lebénította, lehetetlenné tette a magyar gazdaság helyreállítását már az átalakuláskor is, és azóta pedig lehetetlenné teszi a magyar gazdaság fejlesztését, ezzel belekényszeríti és belekényszerítette hazánkat a termelő és szolgáltató kapacitások, belső és külső piacok jelentős részének szinte feltétel nélküli, fillérekért való idegen kézbe juttatásába.

Azóta is tevékenysége lehetetlenné teszi a magyar gazdaság fejlesztését, így arra akkor sem kerülhet sor, ha netántán egy kormány ezt valóban szeretné vagy akarja. Ehhez a monetáris politika eszköztárából - mindig az inflációra hivatkozva - az irányadó kamatszint irreálisan magas értékének kialakítását alkalmazta. A külföldi kereskedelmi bankok - mert ugye, magyar nincs - ebből kiindulva szinte uzsoraszinten kínálják és kínálták a hiteleket, és ezt igénybe venni tisztességes magyar vállalkozásnak lehetetlen, mert hiszen kitermelhetetlen költségei vannak az ilyen hiteleknek, illetőleg akik mégis igénybe vették, azok tönkre is mentek. A külföldi cégeket természetesen ez nem érdekelte, hiszen nem magyarországi feltételek szerint veszik fel a hitelt.

Persze, az infláció ellen küzdeni kell, de azért azt nem árt tudni, hogy monetáris eszközökkel csak monetáris okokból bekövetkező inflációt lehet kezelni, azaz, ha pénzhígítás következik be bármely okból, akkor a pénzszűke teremtésével hatékonyan fel lehet lépni ez ellen. Azonban maga a bankelnök mondta korábban egy bizottsági meghallgatáson, hogy az utóbbi években az inflálódás okai költségnövekedések - például az olaj - és állami intézkedések - például az áfaemelés - és a többi voltak, no meg azt is hozzátette, hogy meg hát ugye az inflációs nyomás; azt elfelejtette hozzátenni, hogy azt többek között az MNB gerjeszti maga, hiszen maginflációval előre meghirdeti most már három éve ugyanazon a szinten a várható maginfláció nagyságát.

Akkor meg minek és milyen célt szolgál az alapkamat irreálisan magas szinten tartása? Ugyanis egész egyszerűen hatósági árnövekedéseket vagy begyűrűző árnövekedéseket nem lehet ezzel kezelni, az arab sejket nem érdekli az, hogy itt mi kamatot emelünk vagy nem emelünk. A nagy infláció elleni harc, amire mindig hivatkoznak, egyenesen vicc, ha az ember megnézi az elmúlt 21 év adatait erre vonatkozóan: kiderül, hogy legalább közepes, de leginkább magas volt minden évben az infláció szintje.

Azt is át kellene egyszer beszélni, hogyha jegybank, akkor az MNB közjogi feladatokat is el kell hogy lásson, hiszen ő látja el a gazdaságot pénzzel, és felügyeli a gazdaság pénzellátását is, azaz felügyel minden pénzintézetet ebben az országban, és annak minden szegmensét és minden tevékenységét. És ha ez igaz, ha ez igaz, akkor azt kell mondanom, hogy minek a PSZÁF. Hozzátehető egyébként, hogy ennek a feladatának szintén nem tett eleget a Nemzeti Bank, gondoljunk csak pld. a Postabankra vagy akár a devizahitelesek kérdésére és problémájára.

Az MNB egyébként is szent tehén, itt is a felelősség szintjét valahogyan tisztázni kellene, meg azt is, hogy meddig tart a függetlensége? Egész egyszerűen tűrhetetlen az, hogy a függetlenség mögé bújva bármit megtehet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Gábris baszki...
1. Megint nem ismered az idézőjelet!
2. Tudom, megint nem a kurucról van (hunhir? Ami egy szimpla kuruc klón...)
3. Olyan, de olyan rendes vagy, hogy próbálsz az ördög ügyvédje lenni, de tényleg...
4. Na, szóval a fentiek miatt kur.ára unlak és ezért végzed megint (mindig) a GOMB alatt...
"Felcsökken" qrvajó ...
Az egyszemélyes hatalom fenntartására a sok százmilliárdos EU-büntetéseket MNB-tartalékból, vagy pótadókból finanszírozni jó lesz félnetek nem kell.
"Matolcsy György "sajnálatos családi vitának" nevezte, hogy a jegybank egy olyan tanulmányt készített, amely az államadósság növekedését vetíti előre Magyarországon - mondta a miniszter a kormányzati portálon közzétett videofelvétel szerint.

A Magyar Nemzeti Bank elemzése, amelyet várhatóan a napokban publikál "példátlan, erkölcstelen, etikátlan és nagyon nagy mértékben árt a Magyar Nemzeti Bank tekintélyének, a magyar jegybanknak, a magyar pénzügyi rendszernek és Magyarországnak" - mondta a nemzetgazdasági miniszter.

"Azt gondolom, hogy egészen világos, hogy, miután a vízióhoz csökkenő államadósság kell, ha valakinek az a víziója, fegyvere, hogy nő Magyarországon az államadóssága, az egyben lebeszél bennünket arról, hogy bármilyen jövőképünk legyen" - fogalmazott.

Hozzátette, "egyetlen esetben lehetséges az, hogy a jegybank ilyen előrejelzést ad a magyar államadósságra, ha azt hallották valahonnan, hogy a jelenlegi ellenzék hatalomra kerülése esetén újból megugrik Magyarország államadóssága, hiszen a mi kormányunk bizonyította, hogy a magyar államadóságot csökkenteni tudja, és a magyar költségvetés most már harmadik évben 3 százalék alatti hiánnyal zár".

Az MNB visszautasította a vádakat

Az MNB visszautasította Matolcsy kijelentéseit és vádjait. Az MNB sajtóosztálya közleményben szögezte le, hogy a jegybank szakmai stábja "minden körülmények között a szakmai sztenderdeknek megfelelően végzi tevékenységét, előrejelzései megalapozottak és objektívek".

A jegybank emellett értetlenségének adott hangot, amiért Matolcsy György egy olyan bizalmas és az előadás idején még nem nyilvános anyagról mondott véleményt, amelyet az MNB csak péntek reggel 10 órakor publikál.

Az MNB hangsúlyozta, az elemzést korábban megküldték a Nemzetgazdasági Minisztérium számára, és a minisztérium képviselőit a tanulmányt tárgyaló monetáris tanácsi konzultációra is meghívták. A minisztérium azonban sem írásban, sem pedig a monetáris tanácsi konzultáción az elemzéssel kapcsolatban kifogással nem élt, észrevételt nem tett - tudatta közleményében a jegybank.

A válságot "béke, tavasz és napsütés" követi

A nemzetgazdasági miniszter, aki egyben piaci szereplők szerint a jegybankelnöki pozíció legfőbb várományosa, előadásában egy "nagyon laza, elnagyolt víziót" vázolt fel a magyar és világgazdaság jövőjéről. Ennek értelmében a vállalkozás, az emberi élet, a közösségek és a kormányzás alapvető erőforrásai közül az információ, a pénz és energia nagyon olcsóvá vált, "sőt a zéró költség felé halad".

Szerinte az internet és az infokommunikációs infrastruktúra által az információhoz való hozzáférés egyszerűbbé, olcsóbbá és sokszor ingyenessé vált. A pénz nagyon jelentős mértékben vált olcsóbbá, amire példa, hogy az Egyesült Államokban 0-0,25 százalék az alapkamat, sőt egyes országok negatív reál-, illetve nominális kamatot fizetnek az államkötvényekre. Az energia költségcsökkenésével kapcsolatosan Matolcsy György megjegyezte, hogy ez a folyamat ugyan még nem teljesen látszik, de számos technológiai újítás van, amely már most jelentős fordulatot okozott az energiapiacon."
hvg.hu/gazdasag/20130221_Matolcsy_beke_tavasz_es_napsutes_jon_a_va

Ööööö... ezért emelik a benya árát is.
Értem én, ravasz gyerek ez a Gyuri!!!
@rodeo36: Fekete kocsi ment már érted?:-)))
Tudod mi a csengőfrász?
Hódmezővásárhelyen már van utcabizalmi is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tudom, hogy mindenki hazaarulo, aki nem a jobbik hulye honertelmezeset hasznalja, vagy nem kozli a kepviselotarsaval, hogy mert cigo vagy, azert megdugnalak. meg jo, hogy a bankot nem vontad ketsegbe.
@Dinkainka:
Azok a "boldog '50-es" évek...
Szólni kéne pedig ennek a fas.orrú Janinak is, hogy ne rendezkedjen be hosszú távra.
@bella _ciao:
AZOKNÁL jobban csak az arab tezsvíreiket imádják! ;)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Látom sikerült megint érveket felhoznod ami ki is merült a tahótlanító gomb emlegetésében. :)

Egyébként nem vagyok az ördög ügyvédje és ebben a történetben nem csak Simor a sáros hanem az össze eddigi MNB elnök.

Első kérdésként azt kellene mondjuk eldönteni, hogy mondjuk, a Magyar Nemzeti Bank jegybank vagy nem jegybank. Ezt el kellene dönteni. Mert az le van írva pld. a Magyar Nemzeti Bank jogállása című törvény, I. fejezet 1. §-ában, hogy a Magyar Nemzeti Bank a központi bankok európai rendszerének tagja. Az, hogy magyar jegybank, az nincs leírva sehol.

Ugye egyet érthetünk, hogy ez döntő fontosságú kérdés, mert másképp működik egy fiók, amelyik a gyarmattartó nemzeti bankjának egy kihelyezett, gyarmatokra kihelyezett fiókja, és másképp működik egy országnak a jegybankja. Tehát ezt egyszer és mindenkorra tényleg szükséges volna tisztázni, mert ha ezt nem tudjuk és nem is akarjuk tisztázni, akkor ez azt jelenti, hogy belenyugszunk abba, hogy ez az ország egy gyarmat, pont.
@V-PORT: Meg billiárd- és masszázs-szalon, wellness-központ ...
Bazzeg, ez nagyobb idióta, mint a Matolcsy-né férje!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Amit - ha jól tévedek - pont ők kezdeményeztek még a Gyurcsány-kormány idején ...
Csak, hát Isten és Brüsszel malmai lassan őrölnek. :)
Szélnek ereszthetik
az MNB kulcsfiguráit

Kezdődik a gazdaságirányítás nagy átalakítása, az utolsó független intézmény is kormánybefolyás alá kerül. Az új jegybankelnök nem csak a vezetőket cserélheti le, az ott dolgozók azt várják, hogy bár ez kockázatos lépés, a stábot is megtizedelik.

index.hu/gazdasag/2013/02/22/mozgasok_a_gazdasagiranyitasban/
@bella _ciao: Nem kell a honértelmezésen vitatkoznunk. Te is azt gondolsz az országról meg az MNB-ről amit akarsz, csak ne csodálkozz, hogyha ezeket a legfontosabb kérdéseket nem változtatjuk meg, akkor az eddigi 22 év ugyanúgy folytatódni fog, hiába jön mondjuk 2014-től egy plakátfiú vagy akárki.

Rágjátok a gumicsontot, hogy na majd lesz itt felzárkózás, meg nyugatos jólét csak egy másik kormány kell stb., miközben ki van jelölve a helyünk, amelynek fenntartásában érdekelt pld. az MNB is és ezen plakátfiúék pláne nem akarnak majd változtatni.
"Napokon belül kezdődik a gazdaságirányítás nagy átalakítása: új elnök kerül a Magyar Nemzeti Bank élére, és ha Matolcsy kerül a jegybank élére, az akár a gazdasági kormányzás struktúrájának megváltozását is magával hozhatja. Váltás lehet a fejlesztési bank és az adósságkezelő élén is, új posztot kaphat Varga Mihály. Az utolsó kormánytól eddig független intézményben, a jegybankban sokan arra számítanak, hogy az új elnök nemcsak a vezetőket cseréli le, hanem – bár ez kockázatos lépésnek ígérkezik – a szakmai stábban is nagy átalakítások lesznek, és hogy Matolcsy és Varga Mihály környezetében is készülnek már a listák: ki hová megy."
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "mely még nem nyilvános, csak holnap ismerhet"

én inkább azt kérdezném meg Simor helyében az ő kis kollégáiról, hogy ezt hogyan gondolták? Már hogy kiszivárogtak.
Na ezt a szervilis személyt kellene Matolcsyéknak (is) kirúgni. Mert ez igazán árulás is, banktitok sértés is.

Ez a nagyon gáz, hogy ilyen emberek dolgozhatnak ott.
@CSENDES: Há', ponty ez a lényeg! :)
Kiszivárogtatta, hátha ezzel megússza a tisztogatást, kirúgást.
Nem ösmeri még a fityiszes stítust. :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nagyon érdekes komment, érdemes lenne tételesen végigmenni rajta valahol, de mit kezdjek ezzel:
"... ezzel belekényszeríti és belekényszerítette hazánkat a termelő és szolgáltató kapacitások, belső és külső piacok jelentős részének szinte feltétel nélküli, fillérekért való idegen kézbe juttatásába.", meg ezzel:
"...Egész egyszerűen tűrhetetlen az, hogy a függetlenség mögé bújva bármit megtehet."
Hány lába lóg itt ki egy ménesnek?
@bella _ciao: De ha már szóba került érdemes lenne beszélgetni valamit az MNB függetlenségről is, ami szintén állandó téma. Állandó téma olyannyira, hogy ez már 8 vagy 10 évvel ezelőtt is téma volt, amikor az első Orbán-kormány idején szabályozták a Nemzeti Bank működését egy törvénnyel.

Persze az előtte lévő törvény nagyjából hasonló dolgokat tartalmazott, tehát nagy forradalmi változások nem voltak.

Szóval ez a függetlenség addig helyes és addig jó, ameddig arról van szó, hogy nem megvesztegethető, nem kényszeríthető valamire, de a függetlenségnek határt kell szabni. Ez egy ugyanolyan dolog, mint ahogy a szabadságnak is határt kell szabni. A szabadság nem korlátlan, az a legdemokratikusabb országokban is korlátok közé van szorítva. Jogszabályok állapítják meg, mi az, ami túllépi a szabadságjogok gyakorlását. Ugyanilyen helyzet van itt is.

Egész egyszerűen azt nem lehet és nem szabad tudomásul venni, hogy téveszmék alapján teljesen téves megoldásokból kiindulva valaki azon a címen, hogy küzd az infláció ellen, az egekig nyomja föl az alapkamatot, ezáltal megfosztja a gazdálkodó szervezeteket, a magyar gazdálkodó szervezeteket - mert a külföldit az nem érdekli - attól, hogy ésszerű áron hitelhez jussanak, és ezt megteheti, függetlenül attól, hogy valójában van-e infláció vagy nincs. Ezek abszurd dolgok.

Mint ahogy abszurd dolog az, amire mindig hivatkoznak. Azt mondta Simor úr, egy korábbi bizottsági meghallgatáson, hogy ezen felül van az inflációs nyomás. Ezek után, mondták neki, persze, önök maginflációt számolnak!

Gondoljunk bele abba, hogy ez úgy indul, hogy - ők elnevezték maginflációnak, nagyon jól hangzik, ugye? Hogy csinálták ezt? Megnézték a fogyasztói kosarat, aztán a legmagasabban kiugró fölső értékeket, a leginkább árcsökkenést mutató termékeket a legmagasabb árnövekedést mutató termékeket egyszerűen levágták, és a többi ármozgásból kiszámoltak egy átlagot. Azt mondják, hogy ez Magyarországon 3 százalék.

De ennek a 3 százaléknak semmi köze nincs a valódi inflációhoz, ez is csak árváltozásoknak - azoknak is az alsó, felső része levágva, abból átlagolunk egyet, és azt mondom, hogy ez az infláció. Nem infláció! Ez az árváltozás. És miután árváltozást nem lehet befolyásolni monetáris eszközökkel, az egész maginfláció egy szélhámosság. Ennek az égvilágon semmi értelme nincs!

És ezt érdekes módon minden sikeres ország tudja. Tessék megkérdezni a briteket, tessék megkérdezni a dánokat, a hollandokat, akár a németeket. Tessék csak megkérdezni, hogy az árindex alapján változik-e az alapkamat náluk vagy nem?! Hogy lehetett ezt 21 évig eltűrni?

És hogy lehet az, hogy azon a címen, hogy én független vagyok, azon a címen senki ebbe nem szólhat bele? Senki nem mondhatja erre azt, hogy uraim, elég volt? Vagy ha ezt nekünk kötelező így csinálni, mert valakik előírták, az más! Akkor meg kell mondani! Akkor meg kell mondani, hogy úgy sikerült kivívnunk az önrendelkezési jogainkat, hogy nem rendelkezünk semmivel sem, és nem szólhatunk bele semmibe sem. Nem rendelkezhetünk még a saját pénzünk fölött sem, csak ha az ügy el van intézve. De akkor tulajdonképpen nem kellene Nemzeti Bank-törvény sem.
@sertelen: Ha az elmúlt 22 évben lezajlott történésekre gondolsz akkor sajnos elég sok. :(
A távolság halott, a világ egy globális Felcsút.

Nem semmi.

A kedvencem volt már?
Orbán egyetlen nyilatkozata életében, amit a saját felelőssége ügyében tett?

" Mármint a jegybankelnök úr? " :

www.youtube.com/watch?v=QN-jSHVIrjU

Jól megnézni, mert itt nem papírból.
Nincs ebben semmi különös.
NER országban már bevett szokás előre magyarázni a bizonyítványt hogy miért nem fog nekik sikerülni.
Csodálatos példa erre a nemzetiben folyó cirkusz.

Alföldi még le sem adta a nemzeti kulcsait a portán és a hiper szuper tehetséges jóemberük még nem csinált semmit, de már megy előre a mosakodás.
Megboldogult L Simon azt találta mondani hogy nem az volt a lényeg hogy Alföldi vagy Vidnyánszky csinál-e jobb színházat, hanem az hogy Vidnyánszky az ő értékrendjükhöz van közelebb (a mi kutyánk kölyke).
A különféle jobbos blogokban már arról értekeznek, hogy tulajdonképpen az hogy a nemzetiben folyamatosan teltházas előadások vannak az nem jelent semmit. Mert ugye ezek az emberek csak divatból, meg sznobizmusból, meg dacból járnak színházba igénytelen szart nézni.
Közben elég mókás, hogy épp most bukott megint egy újabb EU-IMF kedvenc „mintaállam” Bulgária.

Pedig mennyire szerették őt Washingtonban és Brüsszelben! Oly előzékenyen húzta meg újra és újra a szíjat a derék állampolgárok nadrágján, hogy azok lélegezni is alig bírtak már.

Közben dicséretekkel halmozták el őket - külföldről. Az alacsony államháztartási deficit, a kisméretű eladósodottság miatt.

Minden olyan szép volt ebben a gyarmati mintakormányban is csak éppen a nép lett politikájával annyira elégedetlen, hogy kemény összecsapások eredményeként félresöpörte.

A neoliberális kormányoknak Spanyolországban és Romániában is egyre nehezebb a helyzetük, mert mind dühösebb választókkal néznek szembe. Mind többen lesznek munkanélküliek és mind kevesebben tudják megtölteni korgó gyomrukat.
Sajnos itthon is ugyanez a helyzet. :(
Kedves Fabius!

Ez így kissé félreérthető, pontosítanád a beteg és az ápoló kilétét?

"Simor jövője innentől könnyen jósolható. Ez a féleszű még a mandátuma lejárta után, a parkolóból kifelé hajtva is ott fog csüngeni a szélvédőjén ordítva magyarázva a megmagyarázhatatlant, indulatától szájzugból kibúvó nyálpatakját mázgálva szét az üvegen."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Látod, van az a szint, ahol Matolcsy kommunikációja sikeres. Ha van rá vevő, miért ne csinálják?
@Marcellusca: lehet, hogy megérdemli majd mindegyik az orrba vágást? :)

nol.hu/belfold/betorte_a_noket_zaklato_lelkesz_orrat
@shinichi: Leszarom Matolcsyt és Simort is. Korábban már írtam, hogy a leírtakban az eddig összes MNB elnök IS sáros.:(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Bizony, le a neoliberalizmussal, a zembereknek joguk van ingyen élni!
@rodeo36: Éccsapa, kérlek, hogy a Minielnök Urat(?) ne nevezd "felcsúti cigánynak", mert ez dehonesztáló! (mármint a helyiekre nézvést:-)
Másrészt nem lehettél volna miniszer ott és akkor, mert alakalmatlan vagy gyárilag arra, hogy a girinced hajlongjon, úgy vélem!

Dísz teleddel (itt esik a hav esmegen)

Te ló!

P.S: Ugye, nincs harag?:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Na, azért Matolcsynak adjunk egy esélyt. Talán a tartalékból tovább csökkentik a rezsit, vagy valami hasonló, és akkor minden jóra fordulhat. Majd most meglátod, milyen a nem neoliberális jegybanki politika.
@Fabius: Ez megint zseniális. Sajnos az utolsó betűig igaz, és a mi bőrünkre egy a vásár, de a magyar vigadva várja a világvégét is. :))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gábriel, már megint nem számolsz. Ne bloggergézulj már. A piaci kamathoz kéest felárral eladott államkötvény leszámítolásakor kinek a gatymadzagját (a szíjból leves főtt) fogják meghúzni? Vagy a -1.5% -os növekedésből (recesszió) fogják kinőni a hitelek 6% körüli kamatát. Csak megjegyzem, hogy 8% körüli növekedést már Kína sem tudott produkálni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Már be is jelentették:
index.hu/belfold/2013/02/22/nem_nyulnak_az_ugynokaktakhoz/

"Ahhoz tényleg alkotmánymódosítás kéne, hogy meg lehessen nevezni az ügynököket, mert most még a közszereplőket sem lehet. Egy besúgó akár pert is nyerhet rágalmazásért, hiába derül ki az aktákból, hogy ügynök volt. Gulyás Gergely fideszes képviselő tavaly azt mondta, hogy az ügynökkérdés rendezésének főszabályaként lehetővé kell tenni az iratok nagyobb nyilvánosságát, és ez alól csak a személyes, illetve a különleges személyes adatok élvezhetnek kivételt."

Na, nesze néktek adatvédelem, a kurmány védi azokat! Mármint ezeket, ha érted!
@shinichi: Dehogy is ilyen huncutságokra pld. a bankoknak van joguk. Tudod őket minden áron ki is szokták menteni ha elbasznak valami, mi már nem vagyunk ilyen szerencsések. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Jé, Te még láttad?
Én szoktam dicsekedni azzal, hogy én még igen, de már nem, Te meg sunyiba' olvastad, véleményezted? Namár..
@bella _ciao: Nincs az a pia lassan, amitől rózsaszín lesz a világ. Hacsak be nem vérzika szemünk.
@shinichi: Tartok tőle, hogy érdemi változás most sem lesz és maradunk azok, amik eddig is voltunk 22 évig. :(
@Dinkainka: Ő nem arra lakik, hunnan tudná, ha kitántorgott? Hja, hogy onnan könnyű beszólni? Ez igaz, de próbáld meg..lehet, én is követni fogom, addig "védenek", mög!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Megnézték a fogyasztói kosarat, aztán a legmagasabban kiugró fölső értékeket, a leginkább árcsökkenést mutató termékeket a legmagasabb árnövekedést mutató termékeket egyszerűen levágták, és a többi ármozgásból kiszámoltak egy átlagot."
Ezzel szemben:
Az új, egységes maginfláció számításához a fogyasztói árindexből kiszűrésre kerülő termék- és szolgáltatáscsoportok1

2001. évi súly a fogyasztói árindexben, %
1. Nem feldolgozott élelmiszerek 5,3
sertéshús 1,2
marhahús 0,2
egyéb hús 0,0
belsőségek 0,1
baromfihús 1,1
hal 0,1
tojás 0,4
burgonya 0,4
friss zöldség, főzelék 0,8
friss hazai és déligyülmölcs 1,0
2. Egyéb idényáras termék 0,4
virág, dísznövény 0,4
3. Energia 13,3
villamos energia 3,2
vezetékes gáz 2,1
távhő (melegvizzel) 1,8
szén 0,3
brikett, koksz 0,2
tüzifa 0,4
palackos gáz 0,5
járműüzemanyag 5,0
4. Egyéb hatósági áras termékek és szolgáltatások 10,8
gyógyszer, gyógyáru 1,9
lakbér 0,1
szemétszállítás 0,7
vízdíj 1,1
csatornadíj 0,6
helyi tömegközlekedés 0,9
utazás munkahelyre, iskolába 0,5
utazás egyéb távolsági uticéllal (légiközlekedés nélkül) 0,5
vezetékes telefon 3,0
postai szolgáltatás 0,2
tv-előfizetés (szabályozott kör) 0,4
szerencsejáték 0,5
iskolai, óvodai étkezés 0,5
5. Saját tulajdonú lakás 5,9

Kiszűrt tételek súlya összesen: 35,7
Maginfláció lefedettsége: 64,3

1 Ez a lista azokat a csoportokat tartalmazza, amelyeket a jelenlegi feltételek mellett szűrnénk ki. Amenyiben például egy szabályozott áras jószág piacivá válik, akkor az értelemszerűen nem kerül kiszűrésre a továbbiakban.

Szóval a lólábaid abban manifesztálódnak, hogy a hirdetett igéidet nem ellenőrzik és nem láttatják hamis mivoltukat. (Persze ez egy blog, és pont erre építesz. Ez csak itt "megy el.") Attól, hogy nem nyolcelemis a szóhasználatod, attól még átláthatóak a szándékaid.
@shinichi: Ja tényleg pedig már kezdtem elfelejteni. Gondolom az egyre szaporodó büntető eljárások pld. az USÁ-ban szintén csak azért indultak bankok ellen, mert olyan makulátlanul kezelték a jómunkásemberek pénzét. :)
@Kijelölt Felelős: Akkor keresztelkedj át, javallom! Nevedben még semmi "Nemzeti"?
Ortodox(a!)
Ha a háborús bűnösökre a genfi- meg a nürnbergi törvények vonatkoznak, akkor a békebűnösökre vajon mi?
@sertelen: Igen az MNB függetlensége pedig abban manifesztálódik, hogy csak épp azoktól független, akiknek érdekében tevékenykednie kellene. :)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Ahogy nürnbergben úgy itt igaz a mondás, hogy "mindig a győztesnek van igaza". :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ezt is tegyük hozzá:
1. § (2) Az MNB, valamint szerveinek tagjai az e törvényben foglalt feladataik végrehajtása és kötelességeik teljesítése során függetlenek, nem kérhetnek és nem fogadhatnak el utasításokat a Kormánytól, az Európai Központi Bank (a továbbiakban: EKB) kivételével az Európai Unió intézményeitől, szerveitől és hivatalaitól, a tagállamok kormányaitól vagy bármilyen más szervezettől, illetve politikai párttól. A Kormány vagy bármilyen más szervezet tiszteletben tartja ezt az elvet és nem kísérli meg az MNB, valamint szervei tagjainak befolyásolását feladataik ellátása során.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Hát az MNB-ről szóló fejtegetésed, megint jó nagy baromság lett, kár volt erre az értékes reggeli perceket pazarolnod :)
"Az eddig ablakosként működő, 16 négyzetméteres trafikot belépős bolttá alakítani, az üvegfelületeket lefóliázni, a kötelező Nemzeti Dohánybolt feliratot legyártatni "

portállefóliázás... baszdmeg, mintha kuplerájt üzemeltetnének... Amszterdamban meg ott billegnek a lányok az ablakban... mialófasz ez?
Nem mellékesen: mi van az eladó munka- és egészségvédelmével? Egész nap egy lesötétített mesterségesen megvilágított lukban van? Ezeknek tényleg elszállt tökéletesen az agyuk. A cigis lassan tényleg sötétben bújkáló lesz. Az évi többtízezer forintos "önkéntes" adó az adózótt jövedelmét persze csuklás nélkül zsebretesszük, szigorúan az egészségvédelem jegyében és átláthatóan természetesen az egészségügy fejlesztésébe pumpáljuk. Mocsok álszent fariezus rohadék szarházi banda.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Az bazdneg!

"Ultra Viola Bulldogs" milyen szép népnemzeti matyómintás név. Vajon rovásírással is megvan?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: A békét mindig nehezebb megnyerni....
Egyébként a háborús bűnök fogalma sokban függ attól, hogy ki írja a törikönyvet.
pl. Tito emberei hős partizánnak számítottak Londonban, és terroristának Berlinben.
Mivel személy szerint megvetem a fasisztákat az antihumánus eszméik, és még pár "apróság" miatt, hajlok az előbbire. De máig vannak akik ugyebár követendőnek tartják a kefebajszút.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Igen.
És egy szakértő a múltnap nyilatkozta, hogy az alapvető probléma, hogy nem volt valódi rendszerváltás. :(
Ott sem ... :(((
@GeoCracker: én csak szerényen azokra utaltam, akik békében tesznek tönkre egy országot és állampolgárait.
@CSENDES: Nem szivárogtatta ki senki, hanem az MNB hivatalból elküldte a matolcsyéknak, és ez a hüjjje már reagált. Így.
@Dr. jenőke (jenőke): Hát pont erről szól ugyebár a régi klasszikus mondás is:

"Add nekem egy ország pénzforgalma feletti uralmat, és nem érdekel, hogy ki hozza a törvényeit."

A többi csak gumicsont és kitrákotty mese. :)
nekitámasztottam a rénnyeimet a papcsák legújabb szerzeményihöz oszt kikalkuláltam, hogy a mi sólymunk nyilván nem fog kezet fogni ezzel a simorral, ahogy ez itten szokás, jóllehet az egésznek majd lészen egy finom unorthodox felhangja, miszerint a matolcsyval se fog parolázni, ha majdan simicska apu mellett köll neki feszengenie.
@quendelapo: Persze ezt tudtam eddig is viszont a te "érveid" szintén meggyőztek. :)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Láttad, mi a népírtás, nem az, ha felelőtlen mutyikkal és kerényi-féle álmodásokkal gyalázzák a népet..
Behajtják a kamarai díjat
Aki elsunnyogná az 5000 forintos díjat, azon az adóhatóság vasalja be.
vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20130222-nekilat-a-nav-a-kamarai-dij-behajtasanak.html

A júdáspénzt valahogy össze kell kalapozni...
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): népírtás nálam nem hangzott el, HANEM CSAK TUDATOS ÉS SZÁNDÉKOS SZELLEMI, GAZDASÁGI, EGZISZTENCIÁLIS tönkretétel.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Hm. ideje lenne regisztrálnom, bár tavaly egyszer már megpróbáltam, akkor túlterheltek voltak, most már csak az utóbbi tán..
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Valóban, háborús- és békebűnöket emlegettél, én meg asszociáltam a Zultrákra, egyből, baj?
@GeoCracker: Mint ahogy volt olyan zsidó háborús bűnös is ugyebár, aki odahaza éldegélt mint hal a vízben, miközben egy EU-s ország érvényes elfogatóparancsa (Interpollal megtámogatva) és kiadatási kérelem is volt vele szemben.
És még egy átkötés, ha nem baj:
sportgeza.hu/kajakkenu/2013/02/21/ha_letezik_pokol_egy_reszet_ateltem/

"Sajnos a mentális betegséget komoly stigma övezi még itt is, de pláne Magyarországon, holott ugyanolyan betegség, mint bármely más fizikai eredetű. Képesek vagyunk úgy minősíteni, mint gyengeséget, vagy szégyellnivaló dolgot. Nem szeretnék túl sokat prédikálni, mert ennél sokkal-sokkal fontosabb: van megoldás! Csak először nyíltan fel kell ismerni a problémát, elfogadni a létezését, és bátran vállalni a kezelését.”

Ezt meg Gyuribá' figyelmébe ajánlanám, ne szégyellje, kérjen segedelmet, lehetőleg orvosit, ha a Jóisten így megáldotta, kissé unortodoxul!
@guma: Hát, "kösz", Kislyány! :P :D
Hogy millen hírekkel (Fetser et. vs. "sajtosszenya", Dancsó "negatívnövekedésisnövekedés" polgi) lesz ismert szülővárosom. :(
Egy-egy - minimum - orrbavágást sokan megérdemelnének! Főleg szívlapáttal.
Csak azt tudnám, mitől áll a fidess még mindig 14%-on!
A poszt minden szavával egyetértek.
Hm, tükörbe néztem! (véletlenül, nem szándékoltan:-):
"Minket véneket meg aztán végképp nem értem. Hol tetszettünk lenni, mikor ezek a kis palánták a családi fészek melegében fölnövekedtek? Nem mi építettük azt a gyerekszobát, ahonnan kilépve a kis lurkók összerakták a helyre kis táblázatukat, vagy legalábbis nem volt ciki köztük olyannak lenni, aki ilyeneket irkál, és annyira hülye, hogy el is menti? Nem tetszettünk a tanáraikként a sok tudás mellett hiteles erkölcsi útravalóval is ellátni őket? Nem mi jártunk elől jó példával közügyeink intézésében és vezetőink kiválasztásában?

Ugyan kérem!

Álszentek voltunk mindahányan,
s az évek szálltak, mint a percek,
véred kiontott harmatával
irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!"

index.hu/bloghu/alszentfazek/2013/02/20/hokkenten_nezik
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Az MNB törvényt szerinted melyik hatalmon lévő párt Országgyűlése hozta, ha 2011. XII. 31. napján hirdették ki?
Teljes megnevezése: 2011. évi CCVIII. törvény a Magyar Nemzeti Bankról
Azért az ilyen húzások komolyan felvetik a kérdést, hogy micsoda balkáni csürhe uralja ezt az országot azok jóvoltából, akik annyira ostobák voltak hogy biankó csekket írtak alá egy faluról szalajtott, mentálisan kissé terhelt bukott hobbifocistának...
@hacsaturján: Szegény VV-fiúk, pedig hogy várták Viktor uralmát és milyen vérmes reményeik voltak...
@AKIsTUDATLAN: Jó, így már értem. Visszaszívva.
De miért csodálkozik ez a hüjjje, hiszen nemzetközi szervezetek már (tavaly) előre megmondták, hogy 2013-tól újra növekedni fog az államadósság.
A Sosenemhazudó, elvhű miniszterelnök (alias a Nagy Legendagyártó), amikor az övéi között elengedi magát .....Aki nem tudta eddig, honnan ered, hogy ő űzte ki az oroszokat, személyesen, az itten alant mindjárt megtudhatja!

route66.blog.hu/2013/02/20/correcting_greg_lake

Tegnap este Magyarország miniszterelnökével, Orbán Viktorral vacsoráztam, kép mellékelve. Viktor a szabadságharcosok vezére volt, aki a forradalmat vezette, hogy felszabadítsa Magyarországot az orosz (sic) megszállás alól, ezért a történelem legfiatalabb miniszterelnöke lett. El is mesélt nekem egy vidám történetet arról, hogy nem engedték be a Fehér Házba a világ vezetőinek a tanácskozására, mert az ottani biztonsági emberek túl fiatalnak találták és nem hitték el, hogy valóban ő az.
@Dr. jenőke (jenőke): 2013. január elsejitől változott, de a lényeget nem érinti, így nem link elek!
hogy mik vannak:

Nem nézhette meg Deutsch Tamás szakdolgozatát a Népszabadság

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának vezetése elutasította a Népszabadság kérését, amely Deutsch Tamás szakdolgozatának megtekintésére vonatkozott.

hvg.hu/itthon/20130222_Nem_nezhette_meg_Deutsch_Tamas_szakdolgoz
hogy mik vannak 2.:

Nincs gyanúsítottja Lázár János balesetének

Határidő előtt lezárták a nyomozást Lázár János egy ember halálával járó, tavaly októberben történt balesete ügyében, senkit nem gyanúsítottak meg az ügyben – írja a Népszava.

hvg.hu/itthon/20130222_Nincs_gyanusitottja_Lazar_Janos_baleseten
húúúbakker, az eszem megáll.....................

Sörözőket akar nyitni Kerényi a Parlamentben

Hatalmas sörözőket, kápolnát és házasságkötő termet szeretne a Parlamentbe Kerényi Imre. Terveiről először a Demokrata című hetilapnak adott interjújában beszélt, de elképzeléseit a Blikknek is megerősítette.

hvg.hu/itthon/20130222_kerenyi_sorozo_parlament
Más: nepszava.com/files/2012/12/palffy-oh-mr-alkohol-qpr.jpg

"Soha nem házasodott meg, nem volt gyereke, a vizet is borrá változtatta, nem volt bejelentett lakcíme, kurvákkal haverkodott, állampolgársága kétes volt, nem igazán pártolta az autonómiatörekvéseket, egy élettársi kapcsolatban álló nő mástól származó zabigyereke volt, nem tartotta tiszteletben a közegészség- és járványügyi intézkedéseket, lázító beszédeket tartott, demonstrálta, hogy igenis van ingyenebéd, botrányt rendezett a templomban, államellenes felforgatásért kivégezték - hogy fogják ezt majd mind beilleszteni a hit- és erkölcstanba a feddhetetlen, szentéletű tanárok?"

Az élet zavaros kérdései..
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:

szép vót, mese vót, ahol a kunkori farkú kismalac túr.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nézd, ahogy áll az ország kell a templom a bősz imákhoz, hogy én Istenem, jó Istenem, legalább egy palimadár indítson egy vállalkozást ahová 2 embert felvesz hogy Viktorunk elmehessen ünnepélyesen felavatni a vegyesboltot mint gigaberuházást...
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Ugyihogyugyi? :)
Oszt' a származását még nem is firtatták. (Nem kívánok gábrisi magasságoka "felsűlyedni". :DDD) :D
Bammeg, Tóni!
Jönnek a választások, a CÖF meg nem ölég mán?

hvg.hu/gazdasag/20130222_Rogan_nem_akarom_Bajnait_hazugsaggal_vado
"Rogán Antal emlékeztetett rá, hogy Bajnai idején vezették be az ún. szuperbruttót, ami azt jelentette, hogy az ember azután is adót fizetett, amit kézhez sem kapott, hiszen a társadalombiztosítási járulék 50 százaléka az adóalap része lett. A frakcióvezető szerint az elmúlt két évben Bajnai Gordon és az MSZP minden alkalmat megragadtak arra, hogy kritizálják az Orbán-kormányt a bankadó vagy a multinacionális vállalatokat terhelő különadók miatt."
A zemberek érteni fogják, igazad lehet, az utalást..(meg a tanz akcijós adót, mi?:-)
@Marcellusca: Nem figyelted öléggé, mög:
"egy élettársi kapcsolatban álló nő mástól származó zabigyereke volt"
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Nem arra utaltam. :P
Kiknek volt a "királya"? (Mán el is határolódtam magamtól. :D)
@sertelen:
Te még reagálsz szárnyasunk demagóg szösszeneteire? :)
Ráadásul amilyen genya vagy, számokkal és tényekkel jössz, ködös hivatkozások és handabandázás helyett?
Ez csak valami vörös ármány lehet, te meg ... izé, na valami "radikális tuggyukki" lehetsz, aki össze akarod zavarni őket, mint Gyurrikát az egyszeregy.
Szó'va veggyévissza!!!
Mert lefejelnek'ám, mint ecceri villanyreszelő a parlamentben az IQ küszöböt!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Amit idéztem az a jogszabály mai napon (2013.II.22.) hatályos állapotából van.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
No meg zsidó is volt, akit manapság szemforgató "keresztények" fétisként imádnak! :))
Illetve mea culpa, pártus hercig volt! Én hülye...
matócsnyinak szeretettel:

Nem működik a jegybanki csodafegyver
A válság kitörése óta az amerikai Fed a befektetések serkentésére bevetett intézkedései nem hatnak.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/nem_mukodik_a_jegybanki_csodafegyver.545861.html
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Nem, nem.
El is vagyok határolódva önnön magamtól. :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hüle kishitű vagyol!
OTT nem működik, a tuggyukkik miatt, ITT majd Kusza Szem megmutatja, hogy ŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ sokkal jobban tudja és úgy a seggére ver a jegybanki tartaléknak, hogy olyant még a világ nem látott!
Ha gond lenne, még Széles úrnak lesznek a kkhhhmmmm... frank átfestéssel és újranyomással ötletei! (Ezek olyan hülyék, hogy frankot kezdenének nyomni, mindössze azt nem szem előtt tartva, hogy ott is € megy már... Újra lesz német márka is! Venni kéne... )
Rodeónak ajánlva:
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130222_Arpa_Attila_egy_erzekeny_lelek

"Az esetet, brühühü, „példátlannak” tartja és „kiemelkedő jelentőségűnek”, brühühü, ebben az országban még soha nem mondtak olyat valakire, hogy f.szfej. A jó k.rva anyjukat, brühühü. Példás büntetést kér ezért meg egy kis pénzt, mert egy valódi férfinak nem számít más csak a becsülete nem vagyoni értelemben. Különben is, k.pják be."

Palizálnak, kérem szépen, és ezt hagyod, wazze? .-D
Ezek a srácok,még megbukni sem tudnak szépen,már azon dolgoznak,soha többé a hatalom közelébe ne kerüljenek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nincs is mit találgatni. Ebben igazad van.
Így viszont nem értem a problémádat.
Off:
"Az ELTE volt rektora szerint nem tilos, hogy a hallgatók kiállnak érdekeikért, a probléma az, ha nem az egyetemen belül próbálják megoldani az ott keletkezett problémákat, hanem kiviszik azokat. Arra a felvetésre, hogy a teremfoglalás az egyetem falain belül történt, Klinghammer István közölte, az úgy történt, hogy előbb az utcán voltak a demonstráló hallgatók, majd bementek az egyetemre. Hozzátette: ezt a formát nem tartja helyesnek, mert az egyetem életében komoly gondot okoz és nem visz el a megoldáshoz."
hvg.hu/itthon/20130222_Nem_tartom_helyesnek__az_uj_allamtitkar

On: Pistának jó lesz!
@Dr. jenőke (jenőke): Az a problémám, hogy a fidesz is ugyanazt hajtja végre ezen a téren mint korábbi kormányzása alatt és amit a többi párt is ugyanígy csinált.

Amúgy meg visszautalok a korábbi klasszikus idézetre:

"Add nekem egy ország pénzforgalma feletti uralmat, és nem érdekel, hogy ki hozza a törvényeit."

Ezek alapján amúgy is tök mindegy ki van épp "hatalmon".
"Nyolc nyomozás folyik három magánnyugdíjpénztár ellen hűtlen kezelés és sikkasztás alapos gyanúja miatt - közölte Navracsics Tibor Volner János jobbikos képviselőnek válaszolva."

hvg.hu/gazdasag/20130222_navracsics_magannyugdijpenztarak

Én egy kilencediket is javallanék, igaz, annak nyomát már bottal üthetik, bele a Zala P Törvínybe!
velemenyvezer.blog.hu/2013/02/22/bedurvultak_a_nyomozokat_is_rakuldik_simorekra?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2013_02_22&utm_campaign=index, index.hu/gazdasag/2013/02/22/mozgasok_a_gazdasagiranyitasban/,
index.hu/belfold/2013/02/22/nem_nyulnak_az_ugynokaktakhoz/
Biztosan megvolt már mindenkinek, de azért belinkelem. Tényleg fontosabb a Simorék basztatása, mint a Morcos Bajusz és családjának ügynökmúltjának feltárása? Mert végre jó lenne tisztán látni ebben a kérdésben, ha már megígérték.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): ki kell nyírni őket, ha már az otp megoldva, kell az a kis pénz ami még ott van...
60 éves a Fahrenheit 451
Ray Bradburynek a nácizmus könyvégetése adta az ötletet. A rémálomból valóság lett: a média uralkodik.
index.hu/bloghu/konyves/2013/02/21/60_eves_a_fahrenheti
Osztolykánt megdöfni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.

saját mém ber elhatárolódom tűle!
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Ha nem rugnának még bele egyet-kettőt Simorba, nem lenne magömlésük... és mint tudjuk, az elfojtás frusztrál és nyomorba dönt.
Júniusban kapja a 15 milliárdot a sport
530 milliót kapunk – mondta Kósa Lajos, aki a korcsolyázók elnöke. Egymilliárdot is kaphat sportág.
sportgeza.hu/sport/2013/02/21/juniusban_kapja_a_15_milliardot_a_sport/
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Ezt nem lehetne a fociban fektetni inkább? Csak mert az igazi sikertörténet az elmúlt 30 évben nem úgy mint a piszlicsáré kajak meg kenu ahol csak kudarc ér minket és soha nemzetközi versenyt se látunk...meg aztán adót is fizet a Loki ugye, meg a szurkolóik igazi reneszánsz emberek akik mindenhez értenek, pl. a felsőoktatáshoz...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Arra, reagáltam, imént hogy szerinted az mnb mem magyar és az IMF leánybankja......

A kamatemelésekkel épp a külső hatások kivédése, csökkentése, mérséklése a cél.

A forint árfolyama sok más mellett a kamatszinttől is függ, magasabb kamatok mellett alacsonyabb árfolyam és így alacsonyabb infláció lesz. Magyarul az ecceri gárdista is ócsobban tankolhat a Hunoil kútnál.
Persze a hazaárulés népszerűbb és sokak által követhetőbb magyarázat :)
@quendelapo: Hová gondolsz? Hazaárulást itt az elmúlt 22 évben senki sem követett el. :)

Amúgy meg lenyűgöző, hogy te is arról írsz, hogy "küzdöttek" az infláció ellen, csak épp különösebb eredmény nélkül. Tedd a szívedre a kezed, ennél még az ecceri gárdista is jobban dolgozik. :)

De nézz szét mondjuk Európában. Hogyan lehet az, hogy X, Y, Z államokban 2-2,5-3 százalék az infláció? Idézőjelben, hogy infláció, mert ez csak tulajdonképpen az árnövekedés, az árszintnövekedés. És milyen érdekes: nem efölött van az adott ország jegybankjának az alapkamata, hanem lényegesen ez alatt, 0,5, 0,7, 1 százalék az alapkamat, amikor 2,5-3 százalék például az adott országban az árszínvonal-változás. Ők honnan tudják ezt, ha ezt, úgy látszik, az Európai Központi Bankban nem tudják, és itt Magyarországon sem tudják 21 éve, teljesen függetlenül attól, hogy ki a Nemzeti Bank elnöke. :)
Kicsinyes bosszú, és a diktatúrákra jellemző álságos igazság szolgáltatás
/nem csak én mondom ezt, hanem sokan hozzáértők, ma reggel pl. Róna NMB felügyelőségi tag is/

Ezért támadta be Matolcsy a jegybankot

Mivel a Magyar Nembezei Bank is csökkenő államadósság-pályával számol, szakmailag értelmetlen, hogy miért támadta be csütörtökön a nemzetgazdasági miniszter a jegybankot.

hvg.hu/gazdasag/20130222_Ezert_tamadta_be_Matolcsy_a_jegybankot
@quendelapo: Egyébként ezt is érdemes megnézni kamat ügyben is.

youtu.be/D0V4bp0cL4I
oops:

Demján: az államadósság csökkentéséből nem lesz növekedés

Demján Sándor aggódik amiatt, hogy a hazai gazdaságpolitika nem kedvez a beruházásoknak és nem a gazdasági növekedésre helyezi a hangsúlyt - erről a TriGranit elnöke, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke a Vas Népe Online interjújában beszélt.

hvg.hu/gazdasag/20130222_Demjan_az_allamadossag_csokkentesebol_nem
@shinichi: Várjuk ki a végét, nemsokára a Kedves Vezető (nyal, nyal) nálunk is előírja majd a naribolsi egyenruhát, és egyen frizurát. És majd pisloghatunk mint hal a szatyorban.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem jó érzés megnyugodni, hogy köztük is vannak olyan "szentek" mint a ballibsik között? ;)

Tudod mint a versben.

"Nem tűrjük el, hogy fentebb légy minálunk, a magunk szennyes szintjére cibálunk."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "És milyen érdekes: nem efölött van az adott ország jegybankjának az alapkamata, hanem lényegesen ez alatt, 0,5, 0,7, 1 százalék az alapkamat, amikor 2,5-3 százalék például az adott országban az árszínvonal-változás. Ők honnan tudják ezt, ha ezt, úgy látszik, az Európai Központi Bankban nem tudják, és itt Magyarországon sem tudják 21 éve, teljesen függetlenül attól, hogy ki a Nemzeti Bank elnöke. :) "

Vegyél államkötvényt 1%-os kamatra. Máris tettél valamit. Vagy inkább nem? Na ezért annyi nálunk, amennyi. ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Persze Angyal, de ott van bizalom és működik a gazdaság. és így a helyi ecceri gárdista műhelyében még most, válságos időben is sorban állnak a megrendelők.

De, ha nincs bizalom :)

Marad a magas kamat, vagy jön a 400-as ejró és az 500-as benzin.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: sehol nincsenek szentek, mindenhol emberek vannak, hibákkal bűnökkel, jóval és rosszal. Ez a lényeg, aki mást mond, az hazudik. Az arányok változhatnak csak, és a stílus, na ebben a jobbklikk szinten van a fidesszel.
@quendelapo: Jaja már látom lelki szemeim előtt, hogy a plakátfiú visszatérése után jön 230-as euró és a 299 ft-os benzin. :)
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Nem minden balkáni kapott németbe ösztöndíjat!:))
Tegnap nyertél valamit?
-no comment-

Ezt elbuktuk: 3 százalék felett az idei hiány

Magyarország, ha marad a mostani költségvetés, akkor minden bizonnyal nem kerül ki az uniós túlzottdeficit-eljárás alól, mivel az Európai Bizottság pénteken megjelent téli előrejelzése szerint idén és jövőre is 3,4 százalékos lesz a költségvetés hiánya.

hvg.hu/gazdasag/20130222_Ezt_elbuktuk_tovabbra_is_Brusszel_szorita
minden kedves állampógár tessen rákészülni a matócsnics pekics, jú no, pekicsre hamarost.

A gyors értelmes válasz is megérkezett:
/megint más a helokopter/

NGM: hibás a brüsszeli prognózis, a hiány mindenképp 3 százalék alatt lesz

www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_a_brusszeli_jelentes_nem_hisznek_a_kormany_hianyterveinek.546040.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
demján szavaiból azt veszem ki, hogy kacsintgat bajnai felé.

@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
"mondta Kósa Lajos, aki a korcsolyázók elnöke."
bazmeg, ez ehhez is ért? el vagyok csodálkozva...

kerényi meg...
...hát nem tudom. ássák el, aztán lőjék le.
@Secnir: kacsingat, lehet, de úgy vélem, az ő tökeit is szorongatja vezényló, aki kifarol annak bűnhődni kell, nincs kegyelem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Vazz...ezen hogy meglepődtem...erre az előzmények alapján nem számítottam...döbbenet, úristen...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Simicska_megint_nyert_Pakson_is_dolgozhat"

én tudok neki egy állást: grafitrúdtakarító. rövid, de tartalmas állás.
@Secnir: a pihentető medence az jobb, fürödhet is kedvére, tudod velnessszzz ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem leszünk Gyirmót! A kurucinfó is visszautalja a zeunak a működésére Szegedi költségkeretéből elnyammogott milliókat! Mi igazi szittya keménytökű faszagyerekek vagyunk!

Ja, nem, várjál, most mondják csak a pofánk jár.
@kifordított nagyanyó: Kikaptunk, az edzőnk beteg, a védelmünk szarabb mint valaha, minden kollégám úgy önkielégített rajtam mintha legalább a klub többségi tulaja lennék (és mintha az Arsenal nyert volna/a MU nyert volna/a Real nyert volna/az Inter bárhol is indulna/létezne lengyel foci) és most hetekig ez a visszavágó-dolgon fognak rugózni (esélyünk sincs pedig) szóval...
A poszthoz is:
Nagyon félek mi lesz az országgal ha ezek ráteszik bármire is a mancsukat.
Haverok jól járnak majd csak nekünk lesz szopóág.
Az írás jó,de borzasztó belegondolni mi lesz ezzel az országgal.
@Secnir:

"mondta Kósa Lajos, aki a korcsolyázók elnöke."

Ehhez sem ért. Cserébe a lánya korcsolyázik...
@Fabius: ehhh, továbbgondolva, ez sem semmi, pont olyan lesz mint az ócsai cucc, drága és szart sem ér:

Az NGM szerint a bizottság az előrejelzésében több olyan elemet nem vesz figyelembe, amelyekkel kedvezőbb hiányszámot jelezhetne előre. "A lefelé módosított 2013-as gazdasági növekedéssel nem magyarázható a megemelt hiány előrejelzés. A bizottság előrejelzésében nem veszi figyelembe több intézkedés kedvező költségvetési hatását, mint például a gazdaság fehérítését, a pénztárgépek bekötését vagy az e-útdíj bevezetését" - olvasható a tárca közleményében.

hvg.hu/gazdasag/20130222_NGM_hibas_az_EU_magyar_hianyrol_szolo_elo
Matolcsynak ezen kár volt idegeskedni

Az MNB tanulmánya szerint az államadósság 15 éves távon folyamatosan csökkenhet.

index.hu/gazdasag/2013/02/22/ezen_kar_volt_matolcsynak_idegeskedni/

Jut eszembe viktátorunk ezt is frissen belefoglalja majd az évértékelőjébe??? ;)

A bizottság szerint idén három százalékosnál nagyobb lesz a hiány, mert marad a recesszió.
A kormány szerint tartjuk a célt. Ha igen, akkor hamarosan újabb megszorítások jöhetnek.

index.hu/gazdasag/2013/02/22/brusszel_nem_fog_sikerulni_budapest/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

- a Bizottság gyakorlatilag stagnálásra, egészen pontosan a GDP további mérsékelt visszaesésére számít

- a magánberuházások viszont továbbra is mínuszban maradhatnak, a vállalati hitelezés szűkülésének köszönhetően.

Ez ugye világos mit jelent? Köszöntjük a magyar gazdaságot a stagfációban. Baszódnának meg egy taliga kanmajom által bazmeg!
@Fabius: Azt a kis pénzt ne sajnáld már az Igaz Magyaroktól!:))
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:
Ja tééényleg!
LOOOOOOOOOOOOSER!!! XD
Egyébként mijafasz van ott,hogy mindenki rákos?
Abidal,az edző.
Mondjuk lehet sugározzák őket,hogy nőjenek.:))
De tényleg.Nekem sok,hogy ketten is rákosok.
Jó fejek a kollégáid!:))
A pool viszont tegnap szép volt.
Egy picit drukkoltam nekik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Te, mikor tavaly Domonkos Laca rájuk szólt az ÁSZ-ból, hogy kismókusok, a bevételi oldal 40%-a inog bazmeg, és Barrosoék úgy fogják az egészet széthugyozni, mint játszótéri korcsok a hóangyalt, akkor is csak meg voltak sértődve.

De nem csináltak semmit, mert ugye azt minek?
Ez kurva jóóóó. :)

youtu.be/e5Ekl4LmZG8

Itt is kéne ilyesmiket szervezni. :)
Az lesz a vanderful, hogy az egyetlen maradék intézmény, aminek még volt valamiféle szakmai tekintélye, most majd minden más intézményhez hasonlatosan teleszarják a szarlapátoláshoz sem értő haverszarokkal. Hogy tócsi elnöke lesz-e, vagy sem ezen haverszaroknak, már csak olyan dilemma, hogy tejszínhabon rumosmeggy vagy cseresznye kap helyet.
Simort próbálják megpiszkálni, tehetséges szokásukhoz híven beszarozni. Aztán néhány hónap múlva jön a hír, hogy az exelnök szakmaisága elismeréseképpen helyet kap valamilyen nagy nemzetközi pénzügyi intézmény stábjában. Mert nálunk ez így megy. A haverszart hatalmi szóval beültetik, míg a tehetségest a szakma felkéri.
@Fabius: Nyugi.Majd az MNB-s pénzekből beindítják a fogyasztást!
Ha meg közben éhendöglünk,akkor:Basszus,pedig lett volna még ötletem!
@Fabius: Miért?A Gyulai is valami dohányizének lett az elnöke.
A pontos meghatározást nem tudom Nemzeti dohányvállalat? valami ilyesmi.
@kifordított nagyanyó:

Nem sajnálom, ennyit mindenképp megért nekem is és az Uniónak is, hogy elmondhassa: gyarmatosította a kurucokat :-D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Viktoroncunk két napja bactatartályban dunsztolódik, (mint lukács skájvóker a dartvéder affér után,) hogy képes legyen vitustánc és arcidegzsába nélkül, papírból végighazudni az "értékelő".
@Fabius: Csak nem azt akarod mondani, hogy attól, hogy fidesz kormány vagy, még ledöfnélek??? ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem, az a kanmajmok dolga. Esetleg a Zagyváé, ha arra is feláll.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A múltkor egy műsorban Lengyel László pedzegette, még a múltheti államtitkár ügyek miatt, hogy ezek az emberek (L Simon, Hofi Rose) nem véletlenül nem mondanak le önként. Tudniillik, mint anno a pártból, ebből a pártból sincs önként távozás, különben az apparátor tönkretesz minden tekintetben. Csak akkor mondhat le önként bárki, ha az apparátor szól neki, hogy most le akar mondani. Fiatal demokrata.
@kifordított nagyanyó:

Ha a devizatartalékra csak ránéznek is úgy fog szárnyalni az államkötvénykamat, hogy tizedszázalék helyett Himalája lesz a mértékegysége.
@Fabius: Jójó,de csak óvszerben dughattak/szopathattak minket.
Ez azért nem ugyanolyan.:))
@Fabius: Amúgy az EU-s zászló égetése még mindig baromság volt szerintem.Ritka nagy ökörség.
és ismét egy jó kis lista. :)

- Munkás/paraszt szülők gyermeke
- Értelmiségi szülők gyermeke I. Alcsoport – Párttag szülők gyermeke
- Értelmiségi szülők gyermeke II. Alcsoport – - Rendszeridegen szülők gyermeke
- Kitüntetett szülő gyermeke
- Régi harcostárs gyermeke/unokája/dédunokája
Élsportoló felvételiző
- Párttag felvételiző

antiszegedi.com/2013-2-21/varga-b-tamas-liberalis-oktatasi-reform-0
@Fabius: hmmm, továbbgondolásra érdemes lehet ez is:
/fogy a csapat, működik a mariska apparátus/

hvg.hu/itthon/20130222_Kreativ_Lemondott_az_Index_foszerkesztoje
@Fabius: Te Fab!Van egy rossz hírem!
Ez kurvára nem érdekli őket!
Amíg itt teljes csőd nem lesz és tudnak magyarázkodni,addig leszarják akármi lesz itt.
@Fabius: Miért amikor Surányi úr eladta Magyarország aranykészletét, arra hivatkozva, hogy jobb, ha az az érték, amit az arany képvisel, devizákban van itt, akkor sem lett Himalája magas az államkötvénykamat. ;)
@kifordított nagyanyó: Nevezz maradinak, a rák nem valami vicces. Még akkor sem ha rüheled a csapatot ahol szerződésük van.
@Fabius: tegnap nyilatkozott a költségvetési tanácsból a Domonkos, vagy a másik, nincs kedvem visszakeresni, hogy ő hisz a 2% idei növekedésben, de vannak veszélyek, meg a kűfőőd, és 0-2% között bármi lehet. A sorok között megint pedzegette, hogy vannak veszélyek, de kimondani gyáva volt, és jó csinovnyikhoz méltóan, kente a szart a kűfődre, véletlenül sem matócsniékre.
basszus, kopirájtot kérek :D

Brüsszel: Nem fog sikerülni, Budapest

A bizottság szerint idén három százalékosnál nagyobb lesz a hiány, mert marad a recesszió.
A kormány szerint tartjuk a célt. Ha igen, akkor hamarosan újabb megszorítások jöhetnek.<<<

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F02%2F22%2Fbrusszel_nem_fog_sikerulni_budapest%2F
@Fabius: A magyarnak talán csak akkor fog leesni a tantusz amikor egy diszkrét bájjal megfűszerezett összeomlást végigszívnak...
Itt egy téma, ami az egész elmúlthuszonkétéves bagázs közös bűne. :((

A Magyar Honvédség még arra az időre sem lenne képes megvédeni az országot egy esetleges támadás esetén, amíg a NATO katonai gépezete beindulna - mondta a hvg.hu-nak Kovács Gyula. A megszüntetett pécsi tüzérdandár egykori parancsnokhelyettesével beszélgetünk a Honvédség szerinte tarthatatlan állapotáról, a folyamatos leépítésekről, a vízfejről, és a mindenkori miniszterek által elkezdett, befejezetlen "haderő reformokról".

hvg.hu/itthon/20130222_honvedseg_Kovacs_Gyula_Hende
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Nem a rákon nevetek Töki!
Először csak Messivel akartam poénkodni,hogy besugározták,hogy nőljön.:))

Amúgy ezt komolyan kérdeztem,mert nekem ez a két eset egy csapatnál soknak tűnik.
Valamit etetnek velük amitől ez van,vagy van ott valami aminek nem kéne ott lennie.
Amíg úgy vagyok vele,hogy majd kigyógyul belőle lazábban veszem.
De Abidalt mintha már többszöt műtötték volna nem?
Legalább kétszer biztosan hiányzott emiatt.
@Felebarát: na majd figyelj vezénylóra, majd ő megmondja a tutit háromkor.

Haza és Haladás: 350 milliárdos lyuk van a költségvetésben

Az Európai Bizottság pénteki előrejelzése alátámasztja a Haza és Haladás által már többször jelzett forgatókönyvet, amely a mai gazdaságpolitika változatlansága mellett hazánkra vár 2013-ban és 2014-ben - közölte az alapítvány.

hvg.hu/gazdasag/20130222_Haza_es_Haladas_350_milliardos_lyuk_van_a
@kifordított nagyanyó: Egy pinanyalitnyira én is, aztán elhessegettem ezt a kósza gondolatfoszlányt, Suarez szokásos tuskóságánál.
Bravo, Zenit, így kell kultúráltan játszani!
@Fabius:
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!:
vikiéknek ez csak akkor lenne rossz és akkor értenék me,amikor akasztják őket a lámpavasra a hülyeségeik miatt.
Csak Fabius ugye ezekben nem hisz.
@kifordított nagyanyó: Tito edző, miért szedne valamit? Szóval jó teória, de abszolút életszerűtlen...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez a legutolsó valami, én nem hullatok könnyeket érte, vannak fontosabba dolgaink, mondok néhányat: oktatás, eü, gazdaság.
A honvédelmet mag hagyom annak akit érdekel ez, na ez nem én vagyok. Hisz én egy hazafiatlan idegenszívű köcsög ember vagyok, aki véletlenül Magyarországra született, de elsődlegesen ember, másodlagosan európai, és sokadlagosan magyar.
@kifordított nagyanyó: Ja és Abidal először ciszta miatt lett műtve, majd májátültetése volt. Tito pedig volt műtve 2011ben majd 2012ben és most kemózák :(
@kifordított nagyanyó: nem értenék mehg mert akkpor már nem tudnának érteni. meg egyébként sem.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): felvették statisztának Bruce Willis filmjében? ő volt az akinek Willis azt mondta, hogy: Árpi vigye ki a bilit?

vagy csak: hé ott te azzal a nagy hassal gyere töröld fel a padlót...brühühühü

nagyon szép gyerek és milyen okos tekintettye van nekijje, hinnye brühühühühü
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): A Zenitnek már nem volt nehéz dolga.
Annyit basztatják ezt a szerencsétlen Suárezt,hogy már én sajnálom.
Nem rosszabb,mint a többiek.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Nem dopingszerre gomdoltam.
Hanem hogy esetleg van valami a kajában ami árt nekik.

@Penivaldes: Mondjuk ez igaz.
@Dinkainka:

ő fogja jóváhagyni a szavazócéduládat? vagy nála kell bejelenteni hogy a az előírt 1 bödön zsírt beszolgáltattad? beszolgáltató hivatal és annak raktárai vannak e má'?

brühühühü

réztábla kinn van a kapuján? mert réztábla nélkűl nem megy arról tudni, hogy bármi történik kit kell elsőként?
@Penivaldes: Visszatekerhető tévéd nemisvan?
Sikeres ember nem lehetsz akkoron..

"A tinik akkor érik el a felnőtt kor küszöbét, amikor rájönnek, hogy a hifi hangerőszabályzó gombját balra is el lehet tekerni."
@kifordított nagyanyó: Micsoda, csernobili saláta? Szerintem egy kib*szott tragikus véletlen, hogy két fiatal, tehetséges ember ilyen sz*rt kapjon a nyakába :/
@kifordított nagyanyó: Egyáltalán nem "rosszabb", sőt, focizni is tud, csak ne lenne Rooney szintje, bunkóságban!
@kifordított nagyanyó:
tényleg, mi bajuk a Suarez-zel?

ha így folytattyák a Liverpool ki is esik?

brühühühü

és akkor a Rodgersnek nem lesz második Porsche-ja
@rodeo36: Álszent kis trutymó, nekem más bajom nincs, de ez pont ölég, nem?
@rodeo36: vélemény?

Akár 300 milliárdos megszorítás is jöhet

Az Erste elemzője szerint 300 milliárd forintos, az ING szakértője szerint pedig 200 milliárd forint körüli kiigazító csomagra lehet szükség Magyarországon az Európai Bizottság friss előrejelzése alapján.

hvg.hu/gazdasag/20130222_Akar_300_milliardos_megszoritas_is_johet
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "... az le van írva pld., hogy a Magyar Nemzeti Bank a központi bankok európai rendszerének tagja. Az, hogy magyar jegybank, az nincs leírva sehol."

"Ugye egyet érthetünk, hogy ez döntő fontosságú kérdés, mert másképp működik egy fiók, amelyik a gyarmattartó nemzeti bankjának egy kihelyezett, gyarmatokra kihelyezett fiókja, és másképp működik egy országnak a jegybankja. Tehát ezt egyszer és mindenkorra tényleg szükséges volna tisztázni..."

Ha jól tudom...
1. A "központi bank" az a "jegybank". A jegybank a központi bank szinonimája. (Pl. következetesen így használja az általad bemásolt szöveg is.)
2. A Központi Bankok Európai Rendszere az Európai Központi Bankból és az Európai Unió tagállamainak jegybankjaiból áll.
3. Az Európai Központi Bank az Európai Unió, közelebbről az eurózóna közös valutájának, az eurónak, tehát az Európai Unió hivatalos fizetőeszközének a központi bankja.

Jól értem, hogy...
1. Szerinted az EKB egy "gyarmattartó nemzeti bank"?
2. Számodra abból, hogy a MNB kapcsolatban áll és együttműködik az EU (euró) központi bankjával és más európai államok központi bankjaival, egyenesen következik, hogy az MNB az EKB fiókja, ahogy minden más európai ország központi bankja is az EKB fiókja? /Hahö, bár úgy lenne.../
3. A "gyarmattartó nemzeti bankjának" nemzete alatt nem az európai nemzet, hanem zsidó és vagy izraeli nép értendő?

Csak, hogy tisztázzuk... szerinted akkor Magyarország az EU gyarmata, vagy Izraelé, vagy az EU zsidó gyarmat, vagy mi?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): jaj hát nekünk itt vidéken nincsen tévénk, mi esténként a fonóba megyünk. nem tudtad?
Mint kiderült, ugye, utolsó pillanataiban a szerencsétlen asszony jegyzetet készített a rosszullétéről. Ez tényleg egy következmények nélküli ország és a nagyobb baj, hogy lézernek soha nem lesz még apró lelkiismeretfurdalása sem.
a Cipőféle jóemberek pedig fiatalon haldokolnak.

"A balesetben a Fiestát vezető 36 éves szentesi nő életét vesztette. Mint kiderült, azért manőverezett az autópályán, mert hirtelen rosszul lett."
hvg.hu/itthon/20130222_Nincs_gyanusitottja_Lazar_Janos_baleseten#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_2_22
@Pantagruel: költői a kérdés, meg is adtad a válaszát rá a végén ;)
Szerintem most már Matolcsynak elő kéne venni azt a közgazdasági könyvet, és elolvasni. Sok ideje lesz rá az MNB-ben.
Úgy izgulok, hogy Orbán miről fog beszélni. Mi lesz a fő vonala a beszédének. Vajon megemlíti a mai sikert is?
@Penivaldes: Művház sincs, ne mondd má' akkó' hunnan netezöl, kiszcsaj? ._D
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Szerintem is inkább véletlen csak sokallom.

@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Talán nem kéne Rooneyt szidni...:))

@rodeo36: Ki nem esnek,mert egész jók lettek.
De bajnoki címhez ez még kevés.
@Pantagruel: Alapfokú pénzügyi ismeretek..na ez az, ami nincs meg, sem a Dzsobbiknál, sem a Mini (hi)sztériumba', ami a nagyobb baj tán!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): az új köznevelési törvényben és az alaptantervben benne van
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): nu nem tudok válaszolni...

szóval benne van az új alaptanterveben és a köznevelési, vagy hogyhijják törvényben
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
tipp? melyik adót lehet még emelni, esetleg milyen újat bevezetni, vagy hol lehet még megszorítani.
mondjuk kinézem belőlük, hogy az eu-ra mutogatva, nagy durcásan eltörlik az 50 liter pálinka jödéki adó mentességét pl. ez kapóra jön most nekik.
@Penivaldes: penzügyi ismeretek...

nah behajtók mennek a kamarák nevében...
@Spániel: tegnap már én is leakadtam rajta, ki vagyon mosva a fontos embőr, nehommá baja legyik nekije, fontos ő nagyon, a kedves vezénylónak
@Felebarát: az új nat-ban, vagy kerettantervben lesz benne
@GeoCracker: igazad lett. ez a marha keszei mégsem vonta vissza az ötletét.
@Pantagruel: Előbb azt lenne jó közösen tisztázni, hogy szerinted az teljesen normális -e, hogy az EKB az egyetlen szerv, ahonnan az MNB utasítást fogadhat el??

Nem kell egyébként ebbe is belevinni a zsidózást, mert biztos, hogy elég sok nem zsidó is lehet abban a nemzetközi pénzkartellben, amely sajnos valóban arra törekszik, hogy a lokalitásokból minél több hasznot szivattyúzzon ki magának a maga hasznára. Ezen képződmény egyik fiókintézménye pld. az MNB is. :(

Mi nagyjából annyira vagyunk nekik fontosak mint amennyire mondjuk a juhnyáj gazdájának a birkái. :(
gimnázium

3.4 Szabadon választható tantárgyak

Társadalmi, állampolgári és gazdasági ismeretek
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130222_Rizsacsokkentest_ha_kerhetnenk

@bella _ciao: esélyes, vagy elfogadják azt amit ők harcoltak ki az euval: -felezett pájinka adó, az is több a semminél, meg a bankok, és egyéb pénzügyi cuccok is ottan vannak, lehet emelgetni a százalékokat és kisajtolni a maradék működésre képes lehetne tőkét. Pá tőzsde, pá bankok, éljen a nagy nemszetiszocialista kommunista gazdaság.
@kifordított nagyanyó: Én is, egész egyszerűen hihetetlen :/

Suárez pedig tapló, de nem tehet róla, ilyen, így kell (és lehet) szeretni. Kedvelem, ahogy pl. Ramost is kedvelem a Realból. Tapló de olyan jófejként tapló :)))
de lesz tánc és mozgás :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hát, még elogondolkodtam azon a lehetőségen, hogy mivel az EKB HQ-e Németországban van, az eurót meg a teutonok tartják a víz felett, német gyarmat volnánk, legalábbis érdekszféra, gazdaságilag ezer szállal kötődünk hozzájuk, meg a Duna stb. - na de mi ezzel a baj? - épp Gábriséknak ne tetszene a német gyarmati lét?
@Fabius: Varga Mihály is megszólalt :)

A magyar kormány tartja magát a korábban elfogadott, három százalék alatti hiánycélhoz – jelentette ki Varga Mihály tárca nélküli miniszter pénteken az MTI-nek, arra reagálva, hogy az EB téli előrejelzése szerint 2013-ban és 2014-ben is a bruttó hazai termék 3,4 százaléka lesz az államháztartási hiány Magyarországon.

Varga Mihály úgy fogalmazott, "lassan hagyomány lesz, hogy minden évnek úgy futunk neki", hogy az Európai Bizottság vitatja az adott év kormányzati prognózisát. A vita azonban 2011-ben és 2012-ben is úgy dőlt el, hogy a magyar kormány álláspontja igazolódott – emlékeztetett. A kabinet elkötelezett annak érdekében, hogy Magyarország kikerüljön a 2004 óta tartó túlzottdeficit-eljárás alól – tette egyértelművé a miniszter.
@Felebarát: el van rejtve a történelem 8-dikban. át van az egész alkotva, 6-dikban el kell jutni a francia forradalomon túlra, 7-dikben a két vh is megy, 8-dikben meg 1945-től van a dolog, és oda nyomorgatták be a gazdasági meg média, meg egyéb lópikula dolgokat.
@Felebarát: hogy én azt mennyire utáltam, el sem bírjátok képzelni.
@Penivaldes: hát akkor kiestél a pixisből...kérlek hagy el a házát :D

alapvető dolog szerintem, hogy legyen mozgás , legalább ütem érzéke, sokban segít...szerintem...és látványra se utolsó, ha ember az ütemre tud lépni, és nem tiszteli annyira, hoyg rá se lép
@Penivaldes: az a 45 utáni időszak, úgy is olyan...hogy tanár váltogatja éppen merre húz a szája és hogy meséli...
@Felebarát: sajknos pedig az jóval érdekesebbm, mint hogy mit csináltak a hellének.
Meg nem erősített hírek szerint matócsit egy ruházati kellékeket árusító boltban látták. Több méter színes szalagot vásárolt "új pekidzs-dekorációs célból". Az eladók selyemzsinórt is ajánlottak neki, de azt nem kért.
@Penivaldes: kalocsa semjén felségterülte, hát persze, hogy jut oda
@Felebarát: á én utálok szépen menni, mert azt oktatták ott, miként kell nőiesen végiglejteni az utcán, meg lépjünk piciket, és csavargassuk magunkat. na tudod mikor.
@Penivaldes: jó de most ugye ott van ennek a bácsinak a kérdése, akit úgy hívtak Horthy és az ott ér véget, mondjuk...de már az is olyan...azt tovább...akár 56, 89...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Előbb azt lenne jó közösen tisztázni, hogy szerinted az teljesen normális -e, hogy az EKB az egyetlen szerv, ahonnan az MNB utasítást fogadhat el??"

Ezt könnyű tisztázni: mivel én EU-párti volnék - szerintem normális.

"Nem kell egyébként ebbe is belevinni a zsidózást, mert biztos, hogy elég sok nem zsidó is lehet abban a nemzetközi pénzkartellben..."

Na jó, lehet, hogy csak lovagolok a szavakon, én kérek bocsánatot, hogy ezt írtad: "gyarmattartó _nemzeti_ bank" - mégis melyik ez a nemzet? A "nemzetközi pénzkartell" nemzete, tehát egy nemzetközi nemzet, amelyik nem valamiféle - jövőben kialakuló - európiai nemzet? Akkor...? Az világos, hogy szerinted egy nemzetietlen, gyarmattartó nemzet. Persze azt is el tudom képzelni, hogy egyszerűen csak meggondolatlanul és könnyelműen dobálódzol a szavakkal, és nem is kéne rajta - főleg nem egyiken-másikon - fennakadnom.
@Felebarát: Horthynál el kell mondani mi volt a jó, és mi volt a rossz. nem nagy kunszt.
@Penivaldes: az mekkora a poén, mikor én mutatom meg a nőnek, hoyg menjen magassarkúban :D nah az vicces, és az egyik olyan dolog, amikor a plafonon vagyok, amikor egy nő nem képse magassarkúban kecsesen sétálni, akkor ne vegye fel...amikor nem tudja a zene hatására koordinálnia a testét...persze van zeneterápia, ami meg a tök ellentetje...de mégis...tud kezeleni a tested...
@Penivaldes: dde apu otthon azt mondta :D
@Penivaldes: ha tudsz szépen nőiesen vonulni, tudsz korcsolyázni, tudsz táncolni...ha tudsz korcsolyázni, tudsz a magassarkúban kecsesen sétálni...
Höööö, de kemény valaki!
Mint a fagyott kutyaszar!
Fogadjunk, anno Piktort is kibaszta volna a koleszből, az egyetemről is, Stumpf ettárssal együtt! :))

"Klinghammer: A tüntetőknek nincs helye az egyetemen

A leendő felsőoktatási államtitkár szerint a felsőoktatási intézményekben az oktatásnak, a tudománynak, és az egyetemi léthez kapcsolódó kulturális és sporttevékenységnek lehet helye, másnak nem – fejtette ki Klinghammer István a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel. Ezen kívül mindenki élhet azon jogával, hogy valahová kötődik, a gond az, ha a kettő összemosódik és az egyetem falai közé kívánják behozni – vélte. Klinghammer István szerint ez nem helyes. Ez egy keskeny mezsgye ugyanakkor – állapította meg, hozzátéve, hogy minden egyetemi polgár szabad ember egyben."
index.hu/belfold/2013/02/22/klinghammer_a_tuntetoknek_nincs_helye_az_egyetemen/

HülyeGyurinak is összeállhatna a kép, ha egy picit használná a nyakán az a dudort!

"Bár a nemzetgazdasági miniszter azt várta, hogy a jegybank növekvő adósságot vizionál, az MNB szerint a GDP-arányos államadósság a kivetítési horizonton fenntartható pályán alakul. Csak 2015-2017-ben emelkedik átmenetileg, majd 2018-tól kezdődően gyorsuló ütemben csökken. 2027-ben 66 százalékos adósságráta alakulhat ki, ami 13 százalékponttal alacsonyabb a 2012. évi kiinduló értéknél.

Az MNB előző 2012 májusában megjelent kivetítése óta mind az elsődleges egyenleg-, mind az adósságpályánk kedvezőtlen irányba változott. Az elsődleges többlet csökkenésében meghatározó szerepe van a nyugdíjkiadások emelkedésének, valamint a kedvezőtlenebb növekedési környezetnek - olvasható az MNB Elemzés az államháztartásról című jelentésben."
www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_van_az_mnb_etikatlan_elemzese_tenyleg_no_az_allamadossag.546030.html
valami új kreativost vehettek fel Szegeden, love story by nav. romleó és júlia is kötelező olvasmány az adósoknál.

Szerelmes párnak adták ki magukat az adóellenőrök

privatbankar.hu/ado/szerelmes-parnak-adtak-ki-magukat-az-adoellenorok-255374
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Guardiola:kopasz geci, Ramos:tapló.
Te aztán ki tudod fejezni a szeretetedet.:))

Inkább Pepe a durvább egyébként.
@bella _ciao: én meg tegnap gondolkodtam el a vilingeren éjszaka, hoyg kidobjam e a kiscsajt a villamosról, amiylen parasztul beszélt az ellenőrrel, (nem volt rá oka), az úgy belül sértet...
@Felebarát: a magassarkú kényelmetlen, és én nem vallom a szépségért szenvedni kell mondást. baromság, ha szenvedni kell érte akkor az nem okés. inkább hordok edzőcipőt.
@V-PORT: "Úgy izgulok, hogy Orbán miről fog beszélni. Mi lesz a fő vonala a beszédének. Vajon megemlíti a mai sikert is?"

Perszehogy. Varga épp most mondta a hírekben, hogy a rohattmocskosbrüsszel pont a legjobb mutatókat nem vette figyelembe. Hát ilyen ellenszélben nem is lehet jól pisálni.
Főcsapás a nemhagyjuk, továbbharcolunk a matolcsi úton, tavaly már különben is elrugaszkodtunk, most a szárnyalás jön, bla bla bla bla bla........
@bella _ciao: kíváncsi vagyok, a kék lagúnába ki fog benézni tőlük.
@bella _ciao: biztos lesz olyan is. én mindent eltudok képzelni.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: A múltkor ahogy szidtad Guardiolát,mert elment a Bayernhez.
Vagy húsz éve egy Pókember magazinban a szkinhedek:
-Nézd Pókember a feka gyerekkel beszélget!
-Elárulta a fajtáját a genyó!

ábé így voltál hálás neki.:))
Zajlik közben a lista műsor is. :)

Állítólag jelentkezett a HÖK-ös listák hamisítója

hvg.hu/itthon/20130221_Allitolag_jelentkezett_a_HOKos_listak_ha
@Spániel:
A szárnyalás szónál valamit elnéztek... :)
Evégre a mélységi bányászbéka szaros valaga alatt sok mindent lehet tenni, de szárnyalni???
@Spániel:
Ez a mocsok libsibolsi csürhe ott fogja rágni a körmét az országértékelő beszéden és holnap is ezen fog rugózni! Ilyenek ezek...
@kifordított nagyanyó: Ramos agyatlan, és ha hallgattál már vele interjút hááát...ugyanakkor kedvelem, vállalható reálos kisköcsög, simán meghívnám egy sörre. A többinek a sivatagba se adnék egy pohár vizet :)))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: sok madár a szikláról indul és a mélybe veti magát majd egy melegáramlaton emelkedik fel :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: onnan lehet a legjobban, figyeljétek meg most majd elrugaszkodunk..
@Felebarát: melegáramlaton..és ezt hogy rakjuk át ebbe a helyzetbe?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: még mindig ciki a jobbikra nézve:

"A Koronatanú2009 néven jelentkező volt diák szerint megbízójuk az egyetemi HÖK jelenlegi elnöke volt - közölte a HírTV. A levélíró szerint Kalina Gergely ezzel akarta lejáratni és megbuktatni az előző HÖK-elnököt. Az írás arról is beszámol, hogy Kalina a Jobbik tagja, ő azonban ezt is és a listázást is tagadja."
www.origo.hu/gazdasag/20130222-brusszel-tovabb-tornaztatja-orbant.html

Mégis diktál nekünk Brüsszel?
Elmagyarázná nekem valaki, hogy miért jó, ha mi innen kikerülünk?
@Pantagruel: Lehet még csűrni-csavarni ezt a témát, bár szerintem te és mindenki más is érti a lényeget. Főleg ha már a ma kétszer is említett klasszikus idézetre gondolsz. Remélem tudod melyikről van szó. (Rotschild)

De mondjuk ez se rossz mástól.

"But, if you want to continue to be the slave of the bankers and pay the cost of your own slavery, then let the bankers continue to create money and control credit."
@Penivaldes: még nem találtuk meg a melegáramlatot, így zuhanás van :D nagyon laza :
@V-PORT: lehet az értelmetlen hitelfelvételre gondolt és hoyg szociális jutattásokra költi
@Penivaldes:
A sas ül a sziklán, arra repül a veréb, megkérdi tőle: - Te sas, mit csinálsz itt?
- Lazulok- feleli a sas
- Hát azt meg hogy kell?
- Gyere utánam!
Repülnek lefelé, zuhanóban, szárnyuk a testük mellett, mielőtt becsapódnának a földbe, hirtelen kitárják szárnyaikat, és felvitorláznak.
Arra megy a róka. Odaszól nekik: - Hát ti mit csináltok itt?
- Lazulunk.
- És azt hogy kell?
- Gyere utánunk!
Zuhannak lefelé a szakadékba, a madarak szárnya a testük mellett, a róka is behúzza a lábait, csak a farka lobog.
Félúton járnak, amikor a sas megkérdezi a rókát: - Mond róka, tudsz te repülni?
- Nem én.
Mire a sas: - Naggggggyyyyyyon laza! :)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: csűrheted-csavarhatod nyílt, egyenes, őszinte válasz helyett... elfogadom, ez vagy Te; de tudod mit? - idézgessünk (kicsit meghúztam, hogy pörgősebb legyen)

- Egyáltalán, miből gondolod, hogy ott vannak még? Szerintem rég elpucoltak már. Csak van annyi eszük.
- Eszük? Ezeknek? Cselédek voltak, és azok maradnak életük végéig. Ülnek a konyhában, a sarokba szarnak, és néha kinéznek az ablakon, hogy mit csinál a másik. Ismerem őket, mint a tenyeremet.
- Nem értem, mitől vagy olyan biztos a dolgodban, komám. Az az érzésem, hogy nincs már ott senki. Üres házak, a cserepek lelopkodva, jó esetben egy-két girhes patkány a malomban...
- Ne-em... Ezek még mindig ugyanott ülnek, pontosan ugyanazon a mocskos hokedlin, paprikás krumplit zabálnak esténként, és nem értik, mi történhetett. Gyanakodva figyelik egymást, nagyokat böfögnek a csendben, és - várnak. Várnak szívósan és kitartóan, és azt hiszik, egyszerűen becsapták őket. Várnak meglapulva, mint a macskák a disznóölésen, hátha leesik valami konc. Olyanok ezek, mint régen a kastélyos szolgák, akiknek ura egyszer csak főbe lőtte magát, aztán most ott ténferegnek gyámoltalanul a tetem körül valamennyien... Uruk vesztett rabszolgák ezek, de nem tudnak meglenni büszkeség, méltóság és bátorság nélkül. Ez tartja bennük a lelket, még akkor is, ha tompa agyuk mélyén érzik, hogy mindezek nem belőlük fakadnak, mert ők csak ezek árnyékában szeretnek élni... Aztán... amerre igyekszik ez az árnyék, arra vonulnak ők is, mint egy csorda, mert árnyék nélkül nem megy, mint ahogy nem bírják pompa és káprázat nélkül sem, csak aztán nehogy
egyedül hagyják őket ezzel a pompával és káprázattal, mert megdühödnek, mint a kutyák, és szétrombolják az egészet. Adjanak nekik egy jól fűtött szobát, párologjon az a paprikás, a kutya úristenit, esténként ott az asztal tetején, és boldogok, ha éjjel a meleg dunnácskák alatt vihogva beletalálnak a szomszéd húsos asszonykájába...
@Felebarát: Aki nem tud táncolni, az szeretkezni sem?
Kíváncsi lennék, erről van-e brit tudósoknak felmérésük..:-D
Hehhe...

Simicska Lajos Aranytalicska-díjat kapott
[origo]|MTI|2013. 02. 22., 13:02|Utolsó módosítás:2013. 02. 22., 13:11
www.origo.hu/itthon/20130222-simicska-lajos-aranytalicskadijat-kapott.html
@Felebarát:
A langymeleg brekifingra célzol?
Perverz vagy baszki, nagyon! :)

@bella _ciao:
Sőt, ez egyre cikibb, ha még fokozható... :D
Amúgy akkor ezek a kis jobbikos bölcsészköcsögök nem is olyan ellenségek, mint a nem jobbikosok?
Bele vagyok keveredve...
A rezsicsökkentés biztos szóba került a siker-értékelésen.
És vajon ez?
www.168ora.hu/itthon/beszolt-orbaneknak-elmu-fogyasztoknak-kuldott-levelben-110669.html
Tudjátok, hogy lehetne az Orbán beszédet élvezetessé tenni? Drinking game. :))
@Pantagruel:
:)) Mert te is egy kis aljasss vagy!
Semmi népnemzetiesch elköteleződés, meg ... izé, valami ilyesmi...
Bezzeg a villanyreszelő segédmunkás csávó!
Az igen!
Még a kisebbségi tezsvírekkel való keveredést és fajfenntartást is bevállalná! Csak beszélni tudtok...
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): olyasmi van, hogy a táncosoknak jobb a csípőmozgásuk :D jobban tudják koordinálni a testüket...és aki tud táncolni az fekve is tud :D
Oroszország! Én így szeretlek:-)

Depardieu kamu orosz lakcímet kapott
Az állampolgársághoz lakcím kellett, így egy régi filmes haverja jelentette be a rokonaihoz.
index.hu/kultur/2013/02/22/depardieu_kamu_lakcimet_kapott_oroszorszagban/
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): meg persze ugye a rutin meg az évek :D meg a partner :D

de ez hogy jön a felemelkedéshez :DDDDDDDDDD?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Dömper lesz az, nem talicska!
pctrs.network.hu/clubpicture/1/4/6/1/_/orias_domper570548_1461861_3897.jpg

Amúgy átszámolták már vasúti kocsi mennyiségre??
NEM??? Hanyagság...
Pedig kéne!
Bankhitelesek figyelem! Magyar ügyben döntött az EU Bírósága
Európai Bíróság a tisztességtelen fogyasztói szerződésekkel kapcsolatban hozott ítéletet.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/bankhitelesek_figyelem_magyar_ugyben_dontott_az_eu_birosaga.545925.html
Több százan szurkoltak az óceánban szexelő braziloknak
Végül meg is tapsolták őket. A pár közszeméremsértésért pénzbüntetést kapott.
velvet.hu/blogok/gumicukor/2013/02/22/tobb_szazan_szurkoltak_a_tengerben_kuro_braziloknak/
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ez már simán zsrolás, választási csalás lesz akkor. a helyzet fokozódik, elftársak!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: hát, ne költözz oda, azt veszed észre, hogy a lakcímedre írtak egy szibériai tigrincset.
@Penivaldes: jah, aki már öreg hozzá :D
@Pantagruel: Attól, hogy a Sátántangó önmagába visszatérő története hagyományos és formabontó egyszerre, amely ugye a sorsukba sem beletörődni, sem rajta változtatni nem tudó emberek „életregénye” a tárgyalt problémán semmit sem változtat sajna. :(

Bár én örülnék neki a legjobban ha neked lenne igazad és az elmúlt 22 év is csak a konteó mániákusok rossz álma lenne csupán.:)
@Felebarát: fiatal vagyok, de nem jár azon az eszem, hogy fekve mit lehet csinálni. engem már az zavar ha elismerik netalán, hogy szép valamely testrészem, nemhogy még egyebek is.
@Penivaldes: kinek mi? bár most nem tudlak követni...de ahoyg érzed
Matolcsi méltóságteljes szárnycsapásokkal köröz Magyarország felett. Odarepül mellé a kicsi EU és kiváncsikodóan kérdezi.
-Gyujibá! Gyujibá! hova szállsz?
Matolcsi repül tovább. Az okvetetlenledő kicsi EU továbbra is fürge szárnycsapásokkal megprópálja követni. Lihegve kérdezgeti:
- Gyujibá! Gyujibá! Hova szállsz?
Matolcsi elunja, félszemmel ránéz a kicsi Eura, majd szánakozva megszólal:
-Tudja a franc.
@Felebarát: Olvasd el Te kötekedő krakéler. Én sajtószemléztem, mindenki lássa mi vagyon benne:-) vaBene? :-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: gyujibá, gyujibá vigyél magaddal, ne hagyj itt meghalni az út szélén - szólt után az eu
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: én csak nem értem, mert olyan jogi krisz kraksz..de tudod mit...áh hagyjuk :D
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: nah akkor nemjutottam előre...bár a kormáyn nem szólalt meg ez ügyben, sem a kúria, mert akkor a semmiséget a kúriának kell megállapitania
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: nem...bocs, messze van tőlem a jogi csűrés csavarás, mint Makó bmitől...
"Erdő Péter természetes utódja lenne Benedeknek
A bíboros vatikáni elismertségéről írt az Il Foglio című olasz napilap."
hvg.hu/vilag/20130222_Erdo_Petert_XVI_Benedek_termeszetes_utodj

Basszus Bencus! Hát a cölibátus, meg az özvegyi fátyol? Ejnye! :-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Nono, ez az én viccem, miként a cserebogár is!
"...Kijelentette: az Aranytalicska-díjat azért alapította a Lehet Más a Politika, hogy "ezeket az igazán komoly, elismerésre méltó teljesítményeket díjazza". A "díjra" hamarosan több kategóriában is megnyitják a jelöléseket, hogy az emberek mondják meg, szerintük kik azok az "oligarchák", akik a leginkább érdemesek arra, s hogy melyik helyi, önkormányzati, regionális vagy országos "umbulda" érdemes a jelölésre...."

hvg.hu/itthon/20130222_Simicskat_gunyolja_az_LMP

Különdíjat Seszták úrnak, aki olyan szélessávot épít, hogy a kamionok is elférjenek Ciprusig! :-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "@Felebarát: Éndevagyok jogász. Mégiscsak vanisten:-) " helyesen: éndeNEMvagyokjogász, csak egy buta paraszt nya! :-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: veled is beljebb vagyok :( akkor ki fogja leforditani emberi nyelvre...?
A legújabb KÖZGÉP pályázat kiírát megszereztük:
A nyartes pályázat címe: Nonstop talicskaátrakó kivitelezése racionalizálás céljából sarki valuta shortváltóval, közvetlen ciprusi csatlakozással...
Az egész csak vihar, a pohár vízben:

"Az államtitkárság a „röghöz kötés” kapcsán folytatott vitája teljesen értelmetlen. Az általuk választott megoldás kidolgozatlan, és működésképtelen. A jelenlegi konstrukció szerint majd 20 év múlva majd megnézik, hogy a hallgató dolgozott-e 10 évet itthon. Ha nem egyösszegben vissza kell fizetnie a képzési költségét, bár részlettörlesztés kérelmezhető. Zavaros a kamat kérdése. Az egész ügylet adminisztratív lebonyolítása pedig teljesen kidolgozatlan és kétséges.

A megvalósíthatatlanságon csak azért nem kell aggódni, mert az Unió el fogja törölni még ebben a ciklusban. Törvénykezési trükkel ezt el lehet odázni a választások utánra. Az Alaptörvénybe foglalásával pedig újra lehet kezdeni a ciklus első felére jellemző igen kínos vitákat az Unióval.

A ténylegesen megvalósult hallgatói szerződés előfeltevései, implicit állításai alapján büntető, szankcionáló jellegű, ezért valójában ellentétes az Európai Unió lényegét adó egyik legfontosabb alapelvvel: a munkaerő szabad áramlásával."

index.hu/bloghu/kuno/2013/02/19/roghoz_kotes_helyett_termekdij

Lefjordítom: Tudja a sasmadár (behajtani:-)
@bella _ciao: A honlapon nem, de hivatalosan sem? Keresem.
@Felebarát: Próbálkozz a saját kútfővel, vagy ilyesmi... Nem raknak mingyár mindent ingyér a szádba:-)
ennyi:
/nekünk reszeltek, vezénylói rendszer megkötött, konszolidáció mindenkinek aki szereti, vezényló diadal ittasan bejelent majd nemsoká, győztünk, mi vagyunk a zistenek/

200-300 milliárdos megszorítás várható
Ha áprilisban bejelenti a kormány az újabb csomagot, akkor nyáron lekerülünk az uniós szégyenpadról.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F02%2F22%2F200-300_milliardos_megszoritas_varhato%2F

Rehn: Kikerülhetünk a deficit-eljárás alól
Nyárra kikerülhetünk a túlzottdeficit-eljárás alól, bár még vizsgálják az ország fenntarthatóságát.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F02%2F22%2Frehn_kikerulhetunk_a_deficit-eljaras_alol%2F
Oszt még errűl jutott az ...
"Száguldozik egy motoros az országúton, amikor nekicsapódik a bukósisakjának egy veréb. A veréb elájul, a motoros megsajnálja és hazaviszi.
Otthon beteszi egy kalitkába, ad neki egy kis kenyeret, vizet, és elmegy munkába.
Kis idő múltán a veréb magához tér és körbepillant:
- Atya ég! Rács, kenyér, víz... Csak nem halt meg a motoros?"
@Felebarát: Javaslom várd meg a 15 órát. Viktor majd livesó keretében online felvilágosít:-)
@GeoCracker: pontosítok, nem teljesen vonta vissza

Abszurd ötletek jegyzéke

A tanárokra vonatkozó kritériumokat az MSZOE visszavonta ugyan, de az eredeti javaslatból annyi azért megmaradt, hogy „az általános iskolákban erkölcstan tantárgyat oktató pedagógus életviteléről alapos környezettanulmányt kell készíteni”. Keszei Sándor abból indul ki, hogy a tanárok is vizsgálhatják a diákok családi körülményeit: akkor miért ne lehetne ugyanezt megtenni a tanároknál? Az egyesület elnöke a környezettanulmány elkészítését az újra kiépülő tanfelügyeleti rendszerre bízná.

nol.hu/belfold/20130222-abszurd_otletek_jegyzeke
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: " a tárgyalt problémán semmit sem változtat sajna. :("

Semmit semmit változtat??! Hát ja: ezt mondja a sorsába sem beletörődni, sem rajta változtatni nem tudó ember. Nem bánom, hogy kopírozol (legalább utána néztél), de azért értelmezhetnéd, amit idemásolsz.

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Semmi népnemzetiesch elköteleződés..."

Má, hogy mi? Mer egy karvalyba(nem a ~tőkébe, hanem egy Accipiter nisusba) mennyi népnemzetiesch elköteleződés szorult, pedig országa az állatoké, törzse a gerinchúrosoké. :)
@Fabius: azért a jobbiknak nem kell gabriel segítsége, hogy teljesen idióta módjára viselkedjen:
index.hu/belfold/budapest/2013/02/22/elfogadtak_a_romai_parti_mobilgat_tervet/

"A jobbikos tiltakozás (a mobilgát ellen) valószínűleg azon a sajtótájékoztatón alapul, amelyen Hegedűs Lórántné kijelentette, hogy a 4 milliárdos mobilgát az izraeli tőkét védené az árvíztől."

Anyám segíts!:))))
2012. szeptember 28. - a Magyar Cserkészszövetség 100. évfordulója alkalmából kibocsájtott, Tóth Zoltán által tervezett emlékérme a Magyar Nemzeti Bank látogatótermében
img5.hvg.hu/image.aspx?id=6e6e0504-fe1a-460f-8d13-4ffddc0fc055&view=77b35f82-3c9f-4f85-88fe-7bbfe9f7ce2c
Émmegmá, magyarparasztműveletlen, azt hittem ez egy 8 pennys:-)
Megvan Navracsics mi(ni)sztériumának új neve: Hülye Járások Minisztériuma:-)) HJM.
@aritus: nem lesz, ha jön a víz, de majd lesz hegedűs a háztetőn
@Pantagruel: Azt értelmezzem amit te akarsz belelátni?? ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Rehn: Kikerülhetünk a deficit-eljárás alól
Nyárra kikerülhetünk a túlzottdeficit-eljárás alól, bár még vizsgálják az ország fenntarthatóságát. "

Szerintem már Szíjgyártó rendkívüli kormánymegbízott kertifocista már felvette a kapcsolatot Aram Hacsakurjánnal, hogy vigye már vissza ezt az elszabadult Rehn-t a tajgába az övéi közé:-)
@bella _ciao: jav: nem lesz gát, ha jön a víz, de majd lesz hegedűs a háztetőn
Látjátok, feleim és negyedeim, így köll elküldeni minket finoman a 3,14csába!
"Németh Dávid, az ING elemzője szerint ugyanakkor – mivel a növekedési előrejelzését is lefelé módosította a bizottság – nem meglepő, hogy a 2013-ra és jövőre is 3,4 százalékos hiányt vár Magyarországon a brüsszeli testület. Hozzátette: vannak a költségvetésben olyan "puha" tételek – például az e-útdíj vagy a pénztárgépek adóhatósági bekötéséből származó bevételek –, amelyeket valószínűleg bizonytalanság övez a bizottság szerint."

index.hu/gazdasag/2013/02/22/200-300_milliardos_megszoritas_varhato/
@aritus: ""A jobbikos tiltakozás (a mobilgát ellen) valószínűleg azon a sajtótájékoztatón alapul, amelyen Hegedűs Lórántné kijelentette, hogy a 4 milliárdos mobilgát az izraeli tőkét védené az árvíztől."

Hegedűs Lórántné úgy tűnik a Lórán külső Winchestereként üzemel. Nem céloz, csak lő:-)

Illyen önálló asszon kéne nekemis:-)
@bella _ciao: A Deák térre sose tör be a vész, legfeljebb a vészbíróság.
@aritus: amúgy minek kell védeni az árteret?
Mink meg itten reszeljük a fingot, oszt elmulasztjuk nagy nemzetünk újabb világsikreit:

"Újra füstölik a kolbászt Gyulán - Nagyítás-fotógaléria"

hvg.hu/nagyitas/20130206_ujra_fustolik_a_kolbaszt_Gyulan#utm_source=hvg.hu&utm_medium=listing&utm_content=related&utm_campaign=related

Ha még az 5o literes kvótájú Orbáncímeres páleszokat sem hagyom ki ( bár a Patyom kinn), akkor ez már majdenem a Kohnanál:-)
@Felebarát: mé mé, me belakták a zokosok :D

@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: az idiótaság családban maradt, ez szépen látszik
Ajjaj... még négy perc és Showtime... Vajon hányadik bátorságszérumnál jár Vityesz?
Csak ilyen kis helyen beszél Orbán?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "az idiótaság családban maradt, ez szépen látszik
" ráme célozol? :-)
virágozzék sok sok virág, éljen a párt, csal a fidesz, hipp hipp hóhahó, itt van meg jött a télapó, zsákja tömve. mogyorója csörög, sapkája alatt zörgő töke: brezsnyev, honekker, csók puszi haverok

Orbán évet értékel: férfipuszik, jobboldali celebek a Millenárison

Orbán Viktor miniszterelnök tizenötödször értékeli az ország helyzetét, ezúttal a Millenáris Teátrumban, ahol Polt Péter legfőbb ügyész puszival köszöntötte Pintér Sándor belügyminisztert. A beszédről folyamatosan frissülő cikkben tudósítunk.

hvg.hu/itthon/20130222_Orban_evertekelo_gazdasag_ellenzek
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: vagy Rád, vagy a kiskakasra, ki tudhassa aztatata?

"Új kakas érkezik a baromfiudvarba. Találkozik az öreg kakassal, és mindjárt hozzá is lát a fiatal kakas az osztozkodáshoz.
- Enyém az összes tyúk, liba, kacsa, a tied meg az a girhes pulyka.
- Nem lesz ez így jó. - szól az öreg kakas.
- Már miért ne lenne jó? - kérdi a fiatal.
- Azért mert eddig az enyém volt az összes jószág, most pedig csak azt a girhes pulykát akarod nekem adni?
- Van valami ötleted? - kérdi a fiatal kakas.
- Igen! Fussunk versenyt, és aki győz, azé az összes jószág, meg az a girhes pulyka is.
Felcsillan a kiskakas szeme, hogy símán lehagyja az öreget egy ilyen versenyfutásban, és akkor még azt az egy pulykát sem kell nekiadnia.
- Rendben, te indítod a versenyt! - szól a kiskakas.
- Várj egy kicsit, - mondja az öreg - én már öreg vagyok, adj pár méter előnyt!
- Rendben. - mondja a fiatal.
Fel is állnak. Elöl az öreg kakas, pár méterrel mögötte a fiatal. Elkezdenek futni. Ebben a pillanatban lép ki a gazda a házból és meglátja, hogy a kiskakas kergeti az öreg kakast. Fogja a puskáját, és lelövi a kiskakast:
- A francba, ez már a harmadik buzi kakas ezen a héten."
Belenéztem. Épp Balázs Péter fogott kezet Fekete Györggyel. Vizuális KO!
Látom éppen az M1 műsorát. Ez is közvetíti az évértékelőt. Kissé érdekes a közvetítés címe: Poénpéntek:-) Böröcznek annyi:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ráááád? a hegedűs és alattad cikk alapján, szerinted? egy fikusz értelmesebb, mint ezek a szerencsétlenek
De miért csak ilyen kis helyen vannak? Most nem azt kéne mutatni, hogy sokan vagyunk?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
:))
Oszt hanyadik narancsbuzi ötletelésen szörnyűlködünk mi itt a héten??? :(
Pláne, hogy mennyi lesz még...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mosmeg mit csodákszol ezen? Ez régi maffiahagyomány. Keresztanyák így szokik köszötgetni egysmást:-) A levágott lófej később jön.
Én nem nézem. Elég ha olvasok róla. Majd elmondjátok, hogy milyen volt? :))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Ez már nekem is sokk, mentem futkosást nézni, a havban! A fene se teszi ki a lábát ma..jeligére!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: szalad a vargához:

Elkerülhetetlennek látszik a Varga-csomag

Maradunk a túlzottdeficit-eljárásban (EDP), hacsak nem jelentenek be újabb megszorításokat. A következő nagy kiigazítást viszont lehet, hogy már Varga-csomagnak fogják hívni

www.napi.hu/magyar_gazdasag/johet_a_varga-csomag_a_nyugdijasok_is_kapnak_az_ujabb_megszoritasokbol.546063.html
A Kedves vezető beszél. A világ meg forog. Körülötte.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ne'BA!
Széles ettárs is ott 500 évezik?
Mert úgy 500 évet ki lehetne neki is osztani...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
MIJJA'TÖKÖM VAN ITT?
1. Senki nem melózik, csak tévét néz?
2. Perverz állatok vagytok és a narancsbolsi buzikat nézitek a tévében?
Balog Zoltán Orbánhoz beszél ezután: "látjuk a munkát, amit elvégzett. Ki többet lát ebből, ki kevesebbet". Azt szeretnénk hallani, "mit üzen az emberfeletti teljesítmény, amit elvégzett, és mire számítsunk, és ön miben számít ránk".

Van valakinél egy zacskó? :))
@GeoCracker: jah köszi, nah már elmúőt 100 év van

2012-ről kezdett el beszélni egy percben...ennyi volt 2012
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: én nem nézem, tudnám, de még a nagy hóban haza is kell mennem, és forrongó fejjel nem lenne egyszerű, közben gyúrcsókosan frissítem a bérpogikat, éljen a nav éljen a párt, éljen kedves vezénylónk :D
/kelló távolságra, az eseményhorizonton túl/
@GeoCracker: ATV-n Orbán értékelőt nézni. :))
Azért a rég lerágott viccen jót nevet. Magán. Meg a közönség. A viccen. Vagy rajta.
@V-PORT: hüleeee, csak a morzsák alapján csaú és az x.-ik pártkonga jut eszembe, ennyi nyál, és nyalás még egy komplett szvinger klubban sincs :D
Azért a népszaporulatról érdekeselképzelései voltak. A csecsemők jönnek születnek,körülnéznek.... Váááááá.
Szellemi mazochistáknak szóló szöveg. Szinte semmi konkrétum. Márai idézet,mint országhelyzet értékelés 2012-re.
Azért szomorú, hogy olyan emberek találmányait említi, akik a hozzá és köreihez tartozó eszmék miatt hagyta el az országot.
még mindig nem tudom, mi pozitivum történt 2012-ben
Kéne neki szólni, hogy egyetlen embernek 40 generációra visszamenőleg (1000 éves magyarhon)
1.099.511.627.776 őse van (2^40).
A magyarkodóknak tehát ennyi ősükről kellene minden adatot tudniuk. Beleértve a megerőszakolt szolgálólányokat és mindenki mást is.
Egy olyan országban,ami ismerten a népek vándorútján volt.

Várnám némelyik Turul-klubbos beszámolóját erről.
Orbánét is, amikor a beszédében veri a mellét.
"Most úgy áll a helyzet, hogy ismét magyar mű van születőben" - mondta Orbán. Ja, műtrágya.
Ez konzekvensen következő 20 évről beszél. Bazdmeg! Tudod mit Viktor? NÉLKÜLEM...
@Felebarát: @V-PORT: ennyit tud, más tollával ékeskedni, lásd Mercédesz, Richter, Cocacóla
Ha a szárnyast látjátok, akkor ÜZENEM, olvasson, tanuljon egy kicsit, ráfér még...
Hogyan szokta ilyenkor Gábris?

Emlékezzünk főlehajtással a hősökre!

"Hetven éve ezen a napon végezték ki Sophia Magdalena Schollt (1921. 05. 09. – 1943. 02. 22.). A német diák és forradalmár fivérével a Die Weisse Rose, azaz A fehér rózsa erőszakmentes ellenállási mozgalom alapítója volt. Miután bátyjával, Hans-szal együtt elkapták a müncheni egyetemen, amikor háborúellenes röplapokat terjesztett, hazaárulással vádolták, s végül mindkettejüket (egy további társukkal együtt) lefejezték. Az 1970-es évek óta mint a kevés német hősnő egyikét ünneplik, akik a második világháború alatt aktívan ellenálltak a Harmadik Birodalom hatalmának."

"Hatgyermekes család negyedik gyermekeként született, lutheránus nevelésben részesült. Nagy hatással volt rá, mikor 1937-ben bátyjait és barátait üldözni kezdték az Ifjúsági Mozgalomban való részvételük miatt. Rajzolt és festett, kapcsolatba került a kor elítélt, elhallgatott művészeivel, az un. degeneráltakkal; komolyan érdeklődött a filozófia és a teológia iránt. Istenben való keresztény hite és minden ember alapvető méltóságába vetett bizalma vezette a náci ideológia elleni ellenálláshoz."

centrifuga.blog.hu/2013/02/22/vilag_tanitonoi_sophie_scholl?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_02_22&utm_campaign=index

Valószínűleg nem képmutató "vallásos" családból származott...
@Felebarát:
Hát volt egy kis barna tavaly, aki... :D No, de mit is beszélek! :))
Az ATV-n kibaszta a kultúra a biztosítékot. Adáshiba. A hiba, nem az Ön készülékében van...
@V-PORT:
Magyar mű???
Mindjárt megyek és megformázom a duplanullásban...
Orbán ismerteti "mestertervét", hogyan leszünk világnemzet. A következő húsz évben megszüntetjük az ország pénzügyi- és energiafüggését, megmentjük a devizaadósokat és mindenki talál majd munkát, aki keres. Orbán szerint tizenöt magyar multi lesz majd, közben ötven százalék lesz az államadósság. - Origo.

Hol? Melyik Galaxisban?
Orbán már az alsógatyáknál tart. Ez hülye.
Nem 200 mentőautó kéne hanem több. Neki egy kényszerzubbony is elég lenne.
Kitört a kényszerpályáról.
betört a mások zsebébe.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Varga Mihály úgy fogalmazott, "lassan hagyomány lesz, hogy minden évnek úgy futunk neki", hogy az Európai Bizottság vitatja az adott év kormányzati prognózisát. A vita azonban 2011-ben és 2012-ben is úgy dőlt el" - és innen én teszem hozzá- hogy Viktor segget csinált a szájából ötször a bankadóval, és három megszorítócsomag és egy "megteszünk bármit, mondjanak egy számot" sikítás kellett a hiánycél tartásához.

Juppi. Szelektív memória és hazudozás rulez. Varga méltó utódja lesz Kusza Szemnek.
@GeoCracker:
Most úgy csinálsz, mintha meglepetésként ért volna... :(
@Fabius:
Rohadék kis genya vagy, hogy ilyennel próbálod beárnyékolni a SIKERT!

Akkorsenincs igazad! :))
RÓMAI PART - mobil gát: azért én száámolnék azzal, hogy ma már létezik ökoterrorizmus, például van olyan, hogy ELF (az Earth Liberation Front), akik persze sík hülye ökoterroristák, mert általában felgyújtják, ha nem tetszik nekik valami (komplett épületegyütteseket kiégetni meglehetősen környezetszennyező, ugye), itt viszont csak a mobilgátat kell megbuherálni itt-ott, és csókolom, utánunk az özönvíz. Más kérdés, hogy ettől a kipusztított ártéri erdő nem nő vissza hipp-hopp, na meg, hogy a fővédvonal mögötti százezernyi lakost mennyire boldogít egy ilyen akció - ettől függetlenül számolnék vele.
én azt nem értem , hogy miért beszél valaki a jobboldali gazdaságpolitika ellen, ha magát jobboldalinak vallja...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Azért az alsógatyás metafora szintjére eddig még nem sülyedt...
Fabius élesítheti a pennát. A vörösröl narancsra cserélt gatya erősen barnul a Fideszben.
Kezd olyan gyanúm lenni, hogy Magyarországon nem volt 2012-es év.
@Fabius: na ez ami miatt nekünk reszeltek, csók puszi, mindenkinek, ennyi idiótát rég fújt össze a szél, és letudtam és lemondtam minden reményemről, az a polpotos honis csók, nekem túllőtt a tűrési küszöbömön, nekem most lett elegem ebből a sok idiótából
és azt nem értem, hogy a dolgozz többet és keményebben világnál tartunk még, a találj ki valamit és legyen vállakozásod, és termelj passzivjövedelmet helyett
@Felebarát: Mert csaknyomokban narancsszínű a piros gatyája. Bolsevik ő a legjobb fajtából.
ha már ez sem megy, akkor mit várunk még tőle?

Mellélőtt Orbán, Ottlikot idézett Máraiként

hvg.hu/itthon/20130222_Ottlikot_idezett_Maraiket_Orban
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"mindenki élhet azon jogával, hogy valahová kötődik, a gond az, ha a kettő összemosódik és az egyetem falai közé kívánják behozni "

Akkor most megkérem Klinghammer urat, hogy elveihez híven legyen kedves az összes felsőoktatási intézmény környékéről eltakarodni.

Köszönöm.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A kopasz villanyreszelő csávó meg egyenesen leteperné... :)
Tudósítson már valaki légyszi az értékelésről! Világnemzet vagyunk már, vagy ott még nem tart a felolvasás?
Megnyugodtam. Megvolt az elmúltnyolcév, a gyurcsányozás, a szemkilövés... ez az igazi konzervativ Magyarország, semmi nem változott.

Vége. Ilyen szar beszédet még életemben nem hallottam. Frázispuffogtatás, semmitmondás, a tréfarépa megromlott, kínoy volt, amikor a saját viccein göcögött és vihogott. Tényleg ez a nímand Magyarország miniszterelnöke. Tányleg ennyire igénytelenek vagyunk? NEM AKAROK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR LENNI! Akkor jöjjenek inkább a Romulánok. És boldogok lesznek legalább a romalányok.
az a baj ezzel az egésszel, hoyg beljebb nem vagyunk :( ugyan az a mellébeszélés esmét, semmi öszinte mondat...
@Felebarát:
Nos igen, ezt a szar dumát olyan kretének szokták nyomatni még, akik világ életükben az állami pénzek lenyúlásával voltak elfoglalva és egy piacgazdaságban éhen döglenének!
Lásd Pártunk és Qrmányunk prominensei.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: valamire való gazdag embertől származó könyvben ez a pont tételesen cáfolva van, nem tudok olyan könyvbe belekezdeni, amibe ezeket a frázisokat ki ne röhögnék
@Fabius:
Mert kettős mérce a ... RÉSZEDRŐL! :))

Ilyenkor mindig "megnyugszom", hogy ezek tényleg olyan hülyék, mint amilyennek kinéznek.
Nekünk SAJNOS.
Ez gyenge volt. Ne évértékelő, hanem lózung gyűjtemény.
Nem gondoltam volna, hogy egyszer leírom, de Bajnai jobb évértékelőt tartott, mint Orbán. És ezzel nem Bajnait dicsértem.
@aritus: Nem csak azon, hanem a természet megóvásán is. Szerintem Enikő véletlenül meglátta ezt a reklámot, amely ugye az alábbi projektet hírdeti Izraelben.

ags.gns.co.il/cdn/DigitalCloud/Anchor/2012/06/Minisite/?Media=t

A lakópark magyar oldalán pedig a beruházó menüpont alatt egyértelműen ott van, hogy milyen tulajdonú a cég.

www.dunaterasz.hu/
index.hu/gazdasag/magyar/izrbf071212/

A római part árterén egyébként eddigi is egy csomó szabálytalan lakópark, hotel stb. épült, sok még a a fideszes vezetés segítségével is. Ha megépül a mobilgát ez a folyamat itt is fel fog gyorsulni és az említett befektetők szintén ugrásra készen állnak ezen a területen is.

Szóval nem olyan bonyolult ez, teszem hozzá sajnos.
@bella _ciao:
ez sem akármi, orbánia a nor todo xia...:>>>

www.jokeroo.com/pictures/funny/pool-in-river.html

brühühühü
@bella _ciao: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Olyanok vagytok. Nem elég, hogy forradalmár, még művelt is legyen?

Ejnye. Ejnye. Ejnye. Ejnye.

Ha sokat hangoztatjátok habonyárpinak anál intrúdert tojik a húsvéti nyúl.
orbánlandia Kelenföld Kűlső éppen az új büdzsét alakíttyák

www.jokeroo.com/pictures/fail/track-track-fail.html

hová megy?

brühühühü
@Felebarát:
Viszont agyhalott ecceriek zabálják!
Mer'ugye megaszonda a Piktor is!
és a cöf-ös szövegek se tettek jót az ázsiójának...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Megvigasztallak, ez csak rosszabb lesz. A hazai beruházások nem véletlenül fagytak meg, a versenyszféra egy büdös vasat nem forgat be a gazdaságba amíg ezek itt vannak. Kivárás van, és ha nem lesz kormányváltás a gazdaságnak kb hugyoztak.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: nem vagyunk egyedül:

Reménytelennek látják a jövőt a magyarok

A magyarok 88 százaléka látta válságosnak a gazdaság helyzetét a múlt év negyedik negyedévében, a harmadik negyedévben 89 százalék gondolta ezt

hvg.hu/gazdasag/20130222_Orbanra_cafol_a_valosag
@Fabius:

tudod nézőpont és kamera állás kérdése minden, még orbánia is...hát még ez>>>>>>>>

www.jokeroo.com/pictures/funny/leaning-building.html

ferde egy fotós...brühühühü
Amúgy én rájöttem. Véletlenül a Matolcsy beszédét hozta el Orbán. :))
@bella _ciao: Mit csodálkozol? Iskolába járt a határon:-) Márai meg nem járt arra. Egy tanyasi iskolából miniszterelnöknek lenni... na az a teljesítmény:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: közlöm veled fabius a te farkad nevében ígérget habonyárpinak:

Olyanok vagytok. Nem elég, hogy forradalmár, még művelt is legyen?

Ejnye. Ejnye. Ejnye. Ejnye.

Ha sokat hangoztatjátok habonyárpinak anál intrúdert tojik a húsvéti nyúl.

static.themetapicture.com/media/funny-bunny-rabbit-chicken-hump.jpg
@Fabius:
Bajnai múltkor nevesítette a legfontosabb lépést: vissza kell állítani a bizalmat a gazdaságban. Ez az egy szó, illetve az általa jelentett tartalom szerintem azonnal százmilliárdokban mérhető bevételt hozna.
Ezeknek már semmijük sincs. Csak enyves kezük. Négy pár fejenként.
@Bakter: "Tudósítson már valaki légyszi az értékelésről! Világnemzet vagyunk már, vagy ott még nem tart a felolvasás? "

Fszkalap! Ilyen hülye kérdést. Galaktikus Nemzet Vagyunk. A mordoriak már behátráltak, éppen most kerülünk mögéjük, a gaz Romulánokkal bam kicsi gond, a romalányokra hajtanak. De megoldjuk. Kíne már menedékjogot kért tőlünk, és Holkong is. Csókolgassák a szaros cipőnk sarkát a receptért.
Harrach Péter KDNP-frakcióvezető azt mondta tudósítónknak, hogy a beszédből neki nem hiányoztak a konkrétumok, szerinte ugyanis Orbán "konkrétumok nélkül is tud olyan víziót vázolni, amely lelkesíti az embereket".
@Fabius: nem tudsz megnyugtatni, naponta beszélek emberekkel a versenyszférában meg a közszférában, volt fideszfanokkal is, vezetővel és beosztottal is, kivárás és ha maradnak a barmok, menés van. Lassan vissza véve minden költés, sztend báj üzemmód minden szinten.
@Fabius:

a simlicska sem, az is csak hírdet és imitálja a termelést de kurva nagy számlákat tud készíteni...kérdésem továbbra is mikor lesz az a pont amikor a simlicska művek már csak saját magának tud számlázni? vagy már ez megy régóta?

brühüühühühüh
@V-PORT: a vizió kell, de a vizió mögött kell lennie valaminek, valami alapnak...alap nélkül, csak egy lőzung :(
ne báncsátok a lajost! most kap az mtv egy éves közgép hírdetést.

Eltüntette Simicskát gúnyoló hírét a Hirado.hu

hvg.hu/itthon/20130222_Eltuntette_az_LMProl_szolo_hiret_a_Hirad#utm
@Felebarát: Tudod milyen vízió? Televízió. :))
@Felebarát: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szerintem lesz, és pont ez a stand by üzemmód lesz Orbán halála. A gazdasággal ilyen szinten kibaszni nem lehet büntetlenül. Ma még sokan nem szólnak a közbeszerzésekből vegetálás, az államosítások és egyéb faszságok miatt.

De a fülkemagányban nem látja senki mit hová húzol.
@V-PORT: okééé, nincs több kérdésem, áhitat a köbön, hisz a zisten szót a vezényló képivel, idióta barom
@Fabius: ez a második amire mondom, hogy igazad legyen, emlékszel még az elsőre ugye? ;)
@rodeo36:

A Lajosművek nem magának, hanem szinte kizárólag az Uniónak számláz. Közbesz kéz kezet nyal országban ő nem a hazai gazdaságból hanem a 97%-ig uniós fejlesztési pénzekből él. A Mahírje csak járulékos piszmogás, hogy legyen hová elég plakát kirakni Vityának.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Te vagy a penissapka. Idén csak világnemzet leszünk. De úgy szárnyalunk, hogy 2014-ben a választási értékelőben elérjük az "intergalaktikus űrnagyhatalom" státust. Vegyél egy gazdasági alapismeretek könyvet, hogy tisztában légy a folyamatokkal. Vagy legalább egy pr kötetet, miként kell fokozni a politikai dramaturgiát. Ócsán nem devizagetto, hanem halálcsillag épül. Csak még nincs elég laposelem a lézerágyúkhoz, ezért packázhat Brüsszel a pálinkánkkal.
@Bakter: Ki nem mer egyből a nagyra gondolni, annak csak a kóka-dt jut:-) Te racianális elmeherceg:-)
@Bakter:

Bajnainak arra kell vigyáznia leginkább a választásokig, hogy az imázsa, amiből kinézik, hogy ő képes kirántani a szarból a gazdaságot megmaradjon.

Ha nem lesz 1db ilyen ember a választásokon Orbánnal szemben akkor rábaszunk. Ha csak veresjánosok koalícióra futja akkor is.
@V-PORT: ha te vagy az a kereszténygizda egyszeri, akkor deeeeeeeeeeeee :D
@Fabius: nem akarja senki átvenni és beleülni...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Naná, de mint tudjuk nekem igazam sosincs, csak az élet igazol időnként :-D
"Mestertervet ismertetett a kormányfő..."
Ez hülye. Se tervük, se mesterük nincs.
@Felebarát:

Dehogynem akarja. Az E14 és a PM akarja. A szocik is akarják de őket ebben a felállásban sokan nem.
@Fabius: én csak inkább annak látom, hoyg ilyen látszat dolgok...de igazából, valahogy nem látom azt, hoyg annyira ráindultak volna a bulira...

a legjobban egy valóban jobboldali pártra vágynék
@Fabius: "Szerénység! Ne tömjénezze magát! Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység." :D
@Fabius:
Éppen ezért kell csak akkor megszólalnia, amikor tényleg fontos, és akkor is úgy, hogy a higgadt szakértő imázsa ne sérüljön. Persze a gennyklán és csicskaserege mindent el fog követni, hogy kirángassa ebből a racionális higgadtságából.
És azokkal is egyetértek, akik szerint a valós alapokon álló terveit, elképzeléseit el kell juttatnia a politika iránt kevésbé érdeklődő vagy a hitelesnek tekinthető forrásokhoz nem hozzáférő választókhoz, azaz a hétköznapi, egyszerű emberek sokaságához. Mindezt érthetően és szakszerűen csomagolva. Az orbáni lózungförgeteggel szemben ez sem lesz egyszerű feladat.
Azért szar dolog, hogy ennyi siker volt 2012-ben. ):
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Én merek egyből nagyra gondolni. Ahová sok fityesz csicska befér, és csak az Antarktisznál süllyed el. Az sem baj, ha nem gyors, mint a naszád.
@Bakter:

Nem egyszerű de nem is lehetetlen. Nem kell annyira megrémülni a gennyseregtől. Viktorék elsősorban a maradék tábort fanatizálnák, Bajnai meg nem hozzájuk beszél. Neki nem az egyorbánhitűeket kell meggyőznie az alkalmasságáról és koherens gazdasági programjáról, hanem a versenyszférát.

Az meg nem lesz túl nehéz.
@Fabius: Nemondmmá, hogy felhívtak! Kerengőre:-) Nézz már oda:-)
@Fabius: Jövő héten E14 - PM találkozó? Mintha a HVG-nek ezt nyilatkozta volna Karácsony.
oops, micsoda nagy emberek vannak, pedig én még emlékszem egy MÁV vezérre, aki szívrohamot kapott, de ilyet nem tett, pedig volt ott gördülő gaskó is, dögivel...

Betiltották a Dunaferr-dolgozók hétfői sztrájkját

A Dunaferr sztrájkbizottsága tájékoztatása szerint a rendőrség visszavonta a korábban kiadott engedélyt a sztrájkolók hétfőre, a gyárkapu közelébe tervezett 48 órás sínblokádjára, mert értesülésük szerint a demonstrációt a MÁV vezérigazgatója betiltotta.

hvg.hu/itthon/20130222_Betiltottak_a_Dunaferrdolgozok_hetfoi_sz
@Felebarát:

Az eredeti ernyőszervezet gondolat az LMP-vel és a szocikkal megdőlt, most a B terv megvalósítása zajlik, a tempóval és az akarattal eddig nincs bajom.

Ha lesz arról posztok sora fog szólni :-)
@Fabius:
Abban bízom, amit mondott a beszédében: sokan mentek oda hozzá privátban, cégvezetők, orvosok, stb, akik támogatásukról biztosították. A suttogás sokszor hatásosabb, mint a hangos szöveg.
@Fabius: "Megvigasztallak, ez csak rosszabb lesz."

Hee. Mintha magamat hallanám: én is mindig ezt mondom. Má nem is tudom, mióta. Má' unok károgni. :D
vezénylóról ez ugrott be, nem először:

Pelikán: Azért van egy kis rossz érzésem. Miért kell ekkora felhajtást csinálni? Mégiscsak becsaptuk az embereket.
Virág elvtárs: Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán.
"Orbán azt mondja, hogy a jövő záloga az erős Magyarország, "ezért kell röghöz kötni a magyar adófizetők pénzén képzett szakembereket, csak így tudják tovább adni saját gyerekeiknek a tudásukat" - mondta."

Marha! Aki akar, az a hozzákötött röggel együtt elhúz előletek, baromsegg, aztán majd szépen átadja a tudását a gyerekeinek külföldön, mert esze ágában sem lesz visszajönni ide többet. Legfeljebb turistaként.
Miután véget ért Orbán évértékelő beszéde, a kihagyott részletekre néhány számítást érdemes volt elvégezni annak érdekében, hogy az Orbán kormány gazdasági teljesítménye milyen hatással volt relatíve az államadósság alakulására.
Mint a posztban is megjelent januári államadósság 21.187.8 mrd Ft volt, ez 78.5%-os GDP arányt fejez ki.
A Manyup törlesztésre felhasznált része 1.775.4 mrd Ft volt, mely ha nem lett volna, az államadósság nagysága 22.963.2 mrd-os nagyságot mutatna, melynek GDP-heu viszonyított rátája 85.1%.
Tehát a Manyup adósságtörlesztésre felhasznált összege 6.6%-os csökkenést jelentett az adósságGDP-hez mért viszonyában.
Ez pedig nem az Orbán kormány gazdasági teljesítményének hozadéka, hanem a korábbi évek megtakarításainak az eredménye. Ezt azért jó tudni.
A Manyup alap 2011.márc.31-én 2.945.3 mrd Ft volt, ebből elment adósságtörlesztésre az emlitett 1.775.4 mrd, akormány a folyó kiadások fedezetére ebből az alapból további 528.8 mrd-ot használt fel, melyből ugyan visszautalt 70 mrd-ot, nettó felhasználás így 458.8 mrd. Hiányzik még a Manyup alap elszámolásából 281.8 mrd Ft, melyet a szakértők az árfolyamveszteségnek tudnak be./Menedzsment Fórum/
@V-PORT:

Igen, úgy tudom lesz ilyen. A hvg interjúban Karácsony mondott egy fontos felismerést:

"Az LMP ott hibázott, hogy novemberben nem kezdett tárgyalásokba az Együttel. Ha megteszi, szerintem másfajta stratégiák nyílhattak volna ki. Nagyon nem mindegy, hogy egy parlamenti frakcióval és közel félmillió szavazóval rendelkező párt tárgyal-e az Együtt 2014-gyel, vagy pedig egy szakadás után frissen alapított párt. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy az E14 pozíciói is jobbak voltak akkor, ezért úgy gondolom, hogy a PM-nek továbbra sem rosszak az esélyei egy jó megállapodás megkötésére. Tavaly novemberben úgy tűnt, hogy az Együtt stratégiája az ellenzék összefogására végigvihető, most viszont nekik is elő kellett venniük a B-tervet, párttá alakulnak, és ezzel elindul egy előválasztási kampány az ellenzéken belül. Szerintem ezt kellett volna csinálniuk már novemberben, de ők másban gondolkodtak. Ezzel együtt, ha az LMP belement volna a tárgyalásokba, akkor most az Együtt-LMP lenne az ellenzékben az igazodási pont."
@Bakter: ja, hát kár azért a Vasfüggönyért, így maradt a fülkefüggöny; na majd azt is leszereljük, oszt jónapot
"Ezután Orbán megemlíti, hogy még fel kell venni a harcot a kábítószercsempészekkel, és azokkal, akik a "vörös alsóneműt narancsra cserélték, és még kilátszik". Azt nem részletezi Orbán, kire gondol."

Akkor most a kolumbiai bárók bajszát is meghúzogatja? Jövőhéten új Audikat kér a tek, az tuti.
"Orbán eztuán Ronald Reagan amerikai elnökről mesél egy anekdotát. Eszeritn Ronald Reagan egyszer kijelentette, hogy: "két dolgot utálok, az inflációt és a kommunizmust. Ezekkel kezdjenek valamit". Orbán szerint Reagannek nehezebb dolga volt, mint neki, mégis sikerült, amit akart. Hatalmas a taps."

Apicsába. Esténként mostanában Rejtőt olvasok. Mától orbáncot fogok. Hol van ahhoz képest A láthatatlan légió és társai. Főleg, ha elképzelem viktordzsangót kovbójszerkóban, colttal az oldalán, amint szembeszál a feketeköpenyes matócsinflációval és a vöröszekés szűröskomcsimval. Ahogy tette régen Reagen.
Az [origo] kérdésére Bencsik András elárulta, hogy március 15-én nem lesz újabb békemenet, mert "nem szabad túlzásba vinni, mert ráunnak az embereke". Bencsik hozzátette viszont, hogy "ha kell majd, mindig megyünk".

Most mi lesz? Pedig most akartam menni. :))
@Fabius:
megnyitottad az vakságomat...fény derűlte magát vala

ez ugyanaz a szeméccség mint amit a zusáskában csinálnak az államok, amíg szöveccségi addig szar amint provinciálissá válik akkor mordor ellen is megvéggyük

brühühühü

ez volt, hogy a Toyota extra lábszőnyegeket engedett betenni a kocsijaiba...amikbe azután a pedálok belegabalyodtak...nem a szőnyeget tiltották be, hanem a Toyota tulajdonosát a Kongresszus elé idézték és ott fingatni próbálták, nekije az volt a válasza, hogy kész bármire, már tervezik azt a Toyota autót amit kizárólag amerikai nők számára ajánlanak és kísérleteznek ki, amelyben a nő láb és kéz nélkűl is tud balesetmentesen vezetni, így tuggya etetni az első ülésen üldögélő gyermekét a másik kezével kávét főz és a két lábával meg telefonál és horgol...de ha ez sem teccik akkor már az eddig elkészített marketing vizsgálatok alapján le tuggyák szerelni a teljes gyárat és letelepíteni seperc alatt észak amerikán kívűl ha ez az egész annyira zsenánt és borzasztó

mitaggyisten a kormányzó akinek az államában van a gyár és 400000 ember közvetlen és közvetett munkáját biztosíttya azonnal ellene kezdett beszélni és visszavonatta az egész kütyüt

na ezt még levédiában nem próbáltátok?

brühühühühü
@Bakter:

...és valamilyen szinten nem is baj, ha Viktorékat készületlenül éri a dolog.

Nem közvélemény kutatást kell nyerni hanem választást egy olyan országban, ahol máról holnapra a Bajnai nevűek akár az alaptörvényből kizárhatóak.
@rodeo36:

Ehhez azért itt is egy Merci kellene. A versenyszféra elégedetlen, de mivel a még csorgó uniós források csak a kormányon keresztül elérhetőek ezért nem egységes és csak csendben kurvaanyázik.
@bella _ciao: csak a nemaggyukakakis gatyát volt. Izé vöröset
@Fabius:
Ha nem érné őket készületlenül, akkor is képtelenek lennének tenni ellene. Minden tettük totális alkalmatlanságukat bizonyítja ez élet minden területén. A sok verbális sikerük közt én nem tudnék mondani egyet sem, ami legalább félsiker lenne ténylegesen. Dölyfös csődtömeg az egész bagázs, csak a közpénzek arcátlan lerablásában jeleskednek.

Folyamatosan ők nyerték a közvéleménykutásokat akkor is, amikor a választásokat az mszp. Szép szokás, megőrzendő.
@V-PORT:
Szívesen adnék, de nincs már üres nekem sem. Balog megtestesítette a patakiba ojtott csizmadia tizenhatodik hatványát.
Elképesztő.

Én most zigóta szeretnék lenni... persze nem mindegy ki által tele... izé, megtermékenyítve.
Felgyorsítanám az időt és Gabi anyám pi... bocsi, telefon.
Szóval nagyon gyorsan most szeretnék megszületni, mert most kurva jó itten a kárphátia medencébe magyarnak lenni.

Ez teljesen komoly, maga a cáratyuska mondta az ű megszentelt ajkával.
Ritkán veszek magamhoz röviditalt, de most a szolgálati Unicumból töltök egy felest.

Kóma...
@Fabius:

van egy program, keresd meg a CNBC american squawk...lényeg, naponta többször elemeznek és globálisan néznek dolgokat, aszerint a szövetségi vagy központi kormányok kezéből ki akarják venni a kizárólagossági jogokat, mert a tőzsde erre percenként jól reagál és éves súlyozott átlagolással még pozitívabb tehát a Merci-nek és az Audi-nak is van lehetősége, egyet nem értek, a magyar fél tárgyalási alapjai a telepített és fejlesztendő meg járulékos vonalakon nagyon nyomorbán volt és maradt (anno 1975-1985 között a magyar járműipari volumen 89-91 %-ban hazailag lett terítve és ebből 35-56% volt háztáji a garázsokban és kisműhelyekben, és a fennmaradó külföldi vonatkozás CKD/SKD a valuta(devíza) bevétel 89-91%-át adta az iparágra vetítve mindent ingyom bingyomot még a Rábát is beleértve és az Ikarus 5 nagy gyáregységét meg a garázsokat...ezek számszerű elemzése neked nem egy nagy gond excellen lefuttatható beépített képletekkel és ki lehet hozni hogy a változás minő kölcsönös előnyt tudna hozni és egy új pártnak ez olyan érvtömeg a spreadsheet-en 200 A3 oldal...

a többit tudod

brühühühühü

persze nehogy a kuszaszem megszagolja
"A tervek szerint megszüntetjük az ország adósság- és energiafüggőségét, a magyar gazdaság versenyképességét a világ 30 legjobbjává tesszük, az ipart egyesítjük a némettel, 10 ezer exportképes céget indítunk el, innovációra, kutatásra fordítjuk a GDP 4-5 százalékát, egyetemeink közül többet a világ 200 legjobbja közé visszük be, szétszórattatásból világnemzet leszünk, a magyar családok életszínvonalát az EU átlag fölé visszük – mindezt a következő 18 évben."

(Nyikolaj Vasziljevics Gogol: Az őrült naplója)
@rodeo36: most olvastam, amit reggel írtál, van erre magyar példám is. Egyik kedves barátom sürgős műtét előtt ment volna CT-re, mondták neki a kórházban, hogy 3 hónap kivárás vagy 62.000 ft.
Bement aznap egy magánklinikára, várakozás nélkül 14.000.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: most olvastam az évértékelőt, nem értem miért vonod kétségbe a szavaiban rejlő briliáns víziót, azonnal költözöm haza, végre van remény, jövőkép, határozott vezető. Erre van szükség, hajrá magyarok. Már csak egy kérdés maradt: mi van a magyar kényszerzubbony iparral?
@tucano:

Szerintem ezek Simor távozása után az egész MNB-t felpakolják az AN225-re és elrepülnek Nigériába. Más racionális magyarázat nincs.
Bazmeg, mire nyugdíjas(?) leszek, PONT JÓ LESZ! (hisztérikusan felröhög)
vakok közt félszemű a király,
ahol meg még a király is vak ott a látókat agyonverik, mert nem értik miről beszélnek

volt erről egy könyv is
Hogy minden kurva évben 200-300 milliárdos plusz kell, hogy tartani lehessen a célt... Nem fura, hogy ez pont megegyezik a két kulcsos SZJA-tól remélt bevétellel? Persze, hogy nem.

És most Nagy Dávid csillagomra leszek kíváncsi, hogy vajon csak egy kis közönségnek szóló hisztis kirohanás, amolyan pávatánc volt-e ez a "csakazthiszemelamilevanírva", vagy tényleg kezd kiábrándulni az atyuskából? Pedagógusok sztrájkja? Azzal mi lesz? Ha egyszer átszakad a gát, azt nehéz lesz habonyárpikkal kezelni, meg elmútnyócévezni. Pedig itt van a küszöbön. Az a siker már nem lesz láthatatlan.

Ehh, miket is beszélek. Az elmútnyócév mindig bejön. Végülis akkor csak a teljes lakókörzetem újult meg, sorra nőttek ki a panelprogramos házak, épültek az autópályák. Persze hiszti van a völgyhíd, meg az alagutak miatt, de ha az EU adott rá pénzt, az az ő bajuk, nem? Oké, lehetett volna értelmes dolgokra is költeni azt a pénzt. Például HEFOP, TÁMOP... Ehh. A hátrányos helyzetűek visszasegítése a munkaerőpiacra, meg az energiatakarékos fűtés felhúzása minden sarkon, boldog-boldogtalannak. Az egy faszság! Az ilyet el kell törölni!

Inkább asztalra kell csapni a csúnya rossz gonosz áramszolgáltatónál, aztán hisztizni, hogy van pofájuk beszélni a fogyasztóknak arról, ez mivel jár.

Das ist Ungarische Temperamentum!

Demjánra is kíváncsi vagyok, mert elég kétértelműek a nyilatkozatai, de az, hogy inkább szlovák munkaerőt alkalmaz, és nem magyart, az azért elég beszédes.

De most aztán már tényleg kíváncsi leszek, hogy mi lesz '14-ben. Meg arra is, hogy miért tagadják meg egyre többen a válaszadást a pártszimpátiát firtató kérdésekre. A NER-től dagadó büszkeség nem olyan, hogy titkolja a Kedves Vezető iránt érzett szerelmes vágyat. Más lehet a dologban.

De Bajnai vajon miért mondja, hogy azért sok a nyugdíjas a fórumjaikon, mert odamennek hozzá a nénik, és közlik, hogy igazából az egész család együtt van már 2014-re, csak "a menyem félti az állását, azért jöttem én." Magam részéről ismerősök közt politizálni max annyit szoktunk, hogy röhögünk Matolcsy legújabb "fénymarhaságain", de nem tudom, és nem is akarom tudni, az ismerőseim/munkatársaim elmennek-e szavazni, és ha igen, kire. Egyről tudok, aki a Jobbikra. Egyről. Mert ugye mint mondtam, a kvázi NER szeretete nem az, amit véka alá tud rejteni az illető.

Kíváncsi volnék, egy ellenzéki kétharmaddal Orbán elveszítené-e véglegesen a kontrollt. De azért megnézném a ráncos pofáját a győzelmi jelentés olvasása közben. :D
Jó, tudom, hogy ha ez megtörténne esetlegesen, úgyse jönne elő a választás éjszakáján, max megint küldené Budaházyékat hidat foglalni.

Fúúúú, kiflis Gabikáról láttam képet, te atya úr isten, hogy abból milyen ronda gonosz boszorkány lett... Előtte se volt egy matyóhímzés, de most, vazze...

"Kislányom, nem az a baj, hogy gonosz vagy, hanem hogy teljesen kiült az arcodra!"

Na mára ennyi voltam, droidok úgyis tahótlanítva vannak, jó szórakozást hozzájuk. Remélem védik a NER-t, ezerrel. :D Legalább valaki van.

További boldog pénteket! ;)
@Bakter: ""Mestertervet ismertetett a kormányfő..."

"-Tehát éjfélkor sir Lancelot, sir Frederick és én, kirontunk a Nyúlból, lefegyverezzük az őröket, és kinyitjuk a kapukat!

-De hát a Nyúl bent van, ti meg itt kint!!!

-Valóban... Minden apróságra én sem gondolhatok..."
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én ezt másfél éve megmondtam. Jó, én nem Nigériát jelöltem meg úticélnak. :D
@tucano:

Hadd találgassak: a nigériai fejlesztési miniszter, a nigériai pénzügyminiszter, és a nigériai miniszterelnök épp készíti a Kőccségvetést.
@nemecsek ernő áruló:

Viki: De kurva sötét van... Mi ez a nagy fekete kapu, biztos, hogy erre lesz az EBESZ közgyűlés? Petike, honnan van az térkép?
Petike: Nekem a Lézer adta...
Viki: Janika, honnan van az a szar?
Lézer: Egy Barózó nevű magas, szürke köpenyes öregember nyomta a kezembe, azt mondta, az eredetire ráömlött a kávé, de ez is jó lesz...
@tucano:

üde vidám és tréfásch így kell büdzsét csinyányi (egér te meg tanúlj levédűl ott nincs kőccségvetés sem vetni sem kőccségelni nem tudnak és a kettő együtt meg nem jelent semmit de bezzeg a büd zsé abból lesz a zsé ha büd???)

ki kinek és mekkorát és persze meddig

brühühühü

te is én is ismerjük ezeket közelről, mikor én egy olyan egyetemi tanártól tanúltam portugált, aki 8 nyelven beszélt anyanyelvi szinten és ipari elektromosságot tanított az egyetemen és annyira értette, hogy seperc alatt megjavította a légkondimat, perzsa apa és néger anya gyermeke fekete afrikában...szóval ez nem lenne jó levédiában ahol a minielnök éppen szófoschik

brühühühü
@nemecsek ernő áruló:

Ernesto (=őszinte)

ragyogsz...

brühühühühü
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Belehallgattam ennek a majomnak a szótagolt habogásába...
Baz'meg, ez TÖK HÜLYE!

Valami egészen más univerzumban él, vagy agyhalott és még élvezi is.
A következő "nem megszorító csomagot" (150-300 milliárd közé becsülik) hogyan fogják hívni?
Piktor Álma? Vagy az alma?
Na, szép beszéd volt. A poszthoz még...

"Belegondoltunk, hogy ez a kretén lesz a jegybankelnök..."

Bele. Sztem az kb. az MNB függetlenségének végét jelentené. Nem tom, van-e még ilyen, mármint hasonlóan komoly intézmény Magyarországon, alighanem ez az egyik utolsó bástya.
@Pantagruel:
Ha jól tudom, ehhez azért komoly hozzászólások lesznek külföldről. Persze hülyék lehetünk, csak akkor tessék nézni az árfolyamokat is majd...
A 400-as €-ot csak remélhetjük!
500-as benya ár mellett - Szájtátó Petike agyérgörcsöt kap a benzinártól.
Erről az egész évértékelősdiről:
"A százlábú panaszkodik a bagolynak, hogy mind a száz lába reumás és nem tud segíteni magán.
- Változz át madárrá! - mondja a bölcs bagoly
- A madárnak csak két lába van, és így a fájdalmai is kilencvennyolc százalékkal csökkennek.
- Köszönet a tanácsért. - mondja a százlábú - De most már csak azt áruld el, hogy miként változzak madárrá!
- Az a te dolgod, barátom. - vonja meg a vállát a bagoly- Elvégre egy kicsit te is strapálhatod magad az egészségedért."

Ideje lenne átváltozni, nem, Kedves Hölgyeim és Uraim!?
index.hu/belfold/2013/02/22/18_ev_mulva_nagyon_jok_leszunk/
Emberek! A gyerekeink, ha most fogannak, innentől lesznek közmunkások, amiből simán eltartanak bennünket?
"nnentől kezdve a vitákat és a kritikákat morális szintre emelte ez a beszéd: aki nincs velünk, az ellenünk van, hirdette meg, és még a köztünk lévő árulókat is ki kell szűrni, ahogy egy félmondattal utalt az alsóneműt váltókra."

Mától nem váltok alsógatyát, remélem, 18 év múlva is látom az eredményét!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Elmebeteg, kész. Mese nincs. Nem zavarják a számok, az elmúltháromév "eredményei". Nyomja süket szar sódert. Most majd "18 éven belül"...

Mondjuk én élőben nem néztem, mert meglátom eredetiben ezt a páviánt, ahogy egy darab kakival zsonglőrködik a sziklán és elönti a szar az agyamat.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Ez a fackalap tök hülye, el van szállva, teljesen elveszítette a kapcsolatát a világgal, a hétköznapokkal.
Beteg...
Ha egy jogsihoz doki kell, akkor... :((
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Wazz,végighallgattam,asszony most locsolt fel ..Ki a fax álmodta meg neki ezt a sok zagyva hazugságot...Itták szavait a csinovnyikok,undorító szófosás...hogy nem nyílik ketté ez alatt a kretén alatt a rög...
A gátkérdéshez (nem, nem ahhoz a gáthoz, még:-):
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130222_A_gatlastalansag_vedvonala

"Gát lesz tehát a kiváltságos keveseknek, ajándékba azoktól, akik gátlás nélkül eddig is jól megvoltak. S azért mobilgát, hogy ha költöznek, szétcsavarozhassák és vihessék. Úgyis ezt csinálják mindennel, ami mozdítható, és még nem az övék."

Kicsit sarkoz, de megfontolandó, igaz?
kiváncsi vagyok milyen menet lesz az új jegybank elnök és az ekb közt...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Akkor ne fogadjam meg szavait, ne párosodjak azonnal és váltsak gatyát is?
Áh, konzervatóriumot hívok össze az ügyben, kevés vagyok én ehhez, mint Matolcsy a gazdaságpolitikához!
@gazoló:
Tök hülye a figura... Ez beteg, valami egész más világban él.
@gazoló: Ne kapkodj, türelem rózsát terem. :)

A következő húsz évre tervez Orbán

index.hu/belfold/2013/02/22/a_kovetklezo_husz_evre_tervez_orban/
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Ja, meg ez is:
"Na, most kéne egy vizsgálóbizottság. Amely kideríti, hogy:

Az elmúlt 20 évben az önkormányzat, illetve annak szakhatósága által kiadott építési engedélyek jogszerűek, szabályszerűek és szakszerűek voltak-e?

Tarlós István, amikor 1990-ben polgármesterré választották, leszámolt-e az átkos kommunista rendszer korrupt építési engedélyeztetési gyakorlatával?

Miért volt az, hogy Tarlós, "első ciklusában nem támogatta az öt méter magas, a Római-partot 'használhatatlanná tevő' terméskőgát felépítését." Ellenben most egy olyan döntést támogat, melynek jegyében a Rómaifürdő Telepegyesület szerint "a nem teljes védelmet nyújtó parti mobilgátra több milliárd forintot költ a főváros (bevédve az árterületre épült mintegy 70 ingatlant), ahelyett hogy a több ezer lakost védő fővédvonalat javítaná meg rendesen."

A kiemelten és nagyon drágán bevédett ingatlanok gazdái, valamint a fővárost és a kormányt vezető erők között vannak-e személyi, rokoni, gazdasági vagy politikai összefonódások, átfedések?

Nem állítunk mi semmit. Csak kérdezünk. Körülbelül úgy, ahogy ők kérdeznek, ha elszámoltathatnékjuk van."
@Fabius: Akkor lehet, hogy hugyoztak neki.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Tűnődöm,mi az a "varázs",ami ezeket a birkafajtákat így megrészegíti?Megér majd később egy két tanulmányt..
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

még van hozzá konzerv, konzerv narancs lejárt zsavatossággal?

brühühühü

én nem mertem végig...mert én nagyon ...szóval így jobb...általatok jobban tudom

szegény levédia és a hülye népe...nem láttyátok, hogy...meg van gárgyúlva...már a gyógyszar sem segít
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

kijafasztérdekel a valóság ha lehet csuklani és álmodni részegen?

brühühühü

18 év 20 év csak úgy röpködnek...és azzal nem számol, hogy fél éve van hátra amikor is a rohadtsága ki is türemkedik majd és láthatóvá lesz
@gazoló:
NEM! Hidd el nem, kár ezekre a birka félékre pazarolni... :(
@rodeo36:
Ezt a birka népet mindig is ezzel a szar dumával (10-20 év múlva majd) etették, úgyhogy semmi más nem történt, mindössze visszatért a kádári gyökerekhez végképp ez a szerencsétlen balfasz!
Persze Kádár-népének erre van igénye, ezt szereti hallani, ezt tapsolja, ezért a fas.kalapért lelkesedik - ezért tart itt, csak kiszolgálja a kádári kisember vágyait.
Stabilan és kiszámíthatóan hozza a formáját.
Stabilan lop, hazudik, vakítja a parasztot.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A vízlabda mennyi támogatást kap ippeg? Átképeztessem magam? Holnap kezdhetnék is gyakorolni, akkor a lesz a zár itten..
@rodeo36: Én már csak annyit tudok ehhez hozzátenni: Hajrá, Kovács néni!
@gazoló: Nem lesz tanulmány, birkaország nem igényli!
index.hu/bloghu/tenytar/2013/02/22/folyamatban_a_negyveneves_terv_avagy_a_kovetkezo_kormanyok_ketharmados_megbenitasa
"Ráadásul, ahogy egyes alkotmányjogászok erre felhívták a figyelmet, ez oda vezethet, hogy ilyen bővítésekkel gyakorlatilag ki is zárják azt, hogy egy választáson győztes, de kétharmaddal nem rendelkező kormányerő saját elképzeléseit érvényesíthesse, hiszen nem lesz alkotmányos mozgástere. A mozgástér betartását pedig a jelenlegi kormányerővel lojális tagokkal feltöltött Alkotmánybíróság ellenőrzi.

Így ez a modell erős kérdéseket vet fel: hiszen ezzel a szabályozással gyakorlatilag kizárják azt, hogy a kétharmados parlamenti többségnél kisebb, de a választók és az országgyűlés többségének bizalmát élvező kormányzat saját politikát alakíthasson ki."

No comment
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik)

Lehet ,hagyni kéne őket 2014 úszni a sz@rukban csak sajnos mi állunk a f@x rossz végén...
"Ha pofáztok, megdögletek"

Somogy megyei gazdákat fenyegettek meg életveszélyesen, amiért fel merték emelni a szavukat a földpályázatok kiosztásának módja ellen.

youtu.be/0TqbkxA2S7k
@gazoló: Bebetonozzák magukat, Berlusconi meg visszatér..a Gyűrű vonzza űket!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Ezt a birka népet mindig is ezzel a szar dumával (10-20 év múlva majd) etették..."

Jól mondod, de tedd gyorsan hozzá, hogy Bajnaiék is ugyanezt csinálják. :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

És akkor a huzalokon odaszaladna egy hatalmas fémpók, gyorsan kábelbe bugyolálná a kisrepülőt, és elvonszolná arra, amerről jött! :DDD

(Kicsit megártott Piktor beszéde)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Csodálod???
Amúgy vizuális típus vagyok... és elképzeltem... :D
Hüle Rágcsáló!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Most úgy őszintén!
Mi jut eszedbe ezen kép láttán?

www.mommo.hu/kep/popup/1008735/c0e57ddfe7

Ugye???
Kivan a seggünk... :D
"Az utóbbi tíz év legmagasabb születésszámát ugyanis 2006-ban jegyezte fel a KSH, ekkor 99 871 kicsiny lélek választotta az ígéretes reformokra vállalkozó Gyurcsány Ferenc országát. Csaknem egy tízessel vert rá a nemzeti együttműködésre. Amúgy a születésszám 2010-ben zuhant egy jókorát: hatezerrel kevesebb gyerek jött a világra, pedig akkor kopogott be a virsliujjú hajnal. Tehát vagy mégsem a kormányok szuperségén múlik, vagy ennyivel ócskább Orbán kormányzása. Esetleg csak annyira ócska, hogy ilyen seggéből előrántott számokra szorul, mert más sikerről momentán nem adhat számot. A telefonközpontot sajnos már feltalálták."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130222_A_csecsemok_Gyurcsanyt_akarjak#rss

:DDD
Ha majd egyszer mondjuk 10 év múlva eszembe jut, hogy Matolcsy volt a gazdasági miniszter, netán ( itt sűrű kereszteket vetek ) jegybankelnök, azt fogom hinni, hogy álmodtam az egészet. Rossz álom volt. A mai napig annyira hihetetlen, hogy valóság.

Felcsökkent:D :D :D Szétröhögtem magam. :D :D :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: te élsz :D? vagy felváltva vagytok fenn Penivel :D?
@Felebarát: Mr.Egér és Dr. Peni!
Ki melyiket akarja (meg..izé..ide most mit is?:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Kispofám, ezen még nyelvvel is keresném! :)
Taníthatna fransziául... Há'mán csak a vörösbor miatt is.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Egy Orbán mind felett, egy Orbán kegyetlen. Bekebelez mindent, a kis éhes egyetlen.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A baromfiudvarban a kakas ahányszor elmegy az egyik tyúk mellett, mindíg kitép a hátából egy tollat. A tyúk már majdnem kopasz, mikor nem bírja tovább idegekkel, és megszólal:
- Mondd csak te kakas, a többi tyúkot miért nem bántod?
- Mert téged meztelenül akarlak! - válaszolja a kakas.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Cáfolom. :) A mi kislányunk is 2006-ban született, de nem akarja kúrcsányt. :)
@Felebarát: Forditsd ide a popsiját és segítek keresni :-)
@Felebarát:
Többször, egymás után, amíg egér nem figyel! :))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
:D :D :D Gyilkos ma a humorod, megártott az évértékelő, látom.
azért most hallgatom a höok-os fiut. Elég vérszegényke.
@Felebarát:

Még mielőtt olvastam volna a feliratot, felismertem a nyakán a pöttyről. :D

Na, megyek nézni kálmánolgát.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Nesze, csak neked, egész sorozatok!

Google a barátod...

www.google.hu/search?tbs=sbi:AMhZZiu4XasWCyTtt4yRwkrVLBhGKSC4IFRun8tY70MgO-6q0viVi1O-j9WFrHHOzRschzYfT6mfIBLg8yjkPh2fvg9PAWB3ZSl4rJ3Fzuz15IHd4xnEEX9YptktOd8jYP7RHnnx4YWpRL1rkHvDf4TQrmyTjiOgryv2_1kZSdMpUo8zKvIvRYceRgi8f6Fjn4WB1CZfkRKKOH0j9EMmR0Xm0ZsGx3YCivJw8vtfs9ANW16Ga-UMfBBwpwUI8B4tVcuOw4Nc0fyJdJTuf1-wbyCZitVYkpxi8ad09aVVr82wvVApmnziL0JB9LK9ttHx_17avvnDczwj7fYoCtC39u17Fbhr6fshCMuPVeKSmXv4zpmd_1lU0nFgilU1F0snCk_1gNEPk5XJS5K7k4euW6-1wljuqBCQGRotwZQrSxFAGjZJ5jzVkV3IsHWN-hTiD--oePYXvBKaJl4KbeZ4XnmxBhxkcUnw_14ZJTCppmiGFtdAUKTCs3zCoBeaNKw4NLA3j-MJC65gOwZCoTPmmMjtViXzCwLSTo7kDbNynKw3Sbviv7QxsY32C5QL4xW-x0g5Lzg3gXBEkRhoo_1JN6tE8FyglIxN4o5HXqgLq7tcmmSLWpz5xobwSRd5qMf8PEJlIuScv8CFKTDUBeAWrSSVrOTUAO0WBotNbwEsKlgg_191InuKDxhTCaYmE-3EwvA3DZo57QG2JSpsJkCa7Jyuex2ZAPsb7w2BfJPtNZorJU1x5a-HXHi0kGoBweDkffKWc7eEa9DAz369-bWm2hK4VdzQAtbDPKLxRNmNF6z6Tvb422u8ZyAkYhFeeWKAxz1o2ksCatwf5sghvJdFLb3RQZl5aDI8F96gUrwxNkb7WCWwjyNubdWbXaqrCDOQgHDyDjOa94VO_1fBua5TV5FIzn9W_1Qsm6QiT-0qiYwUqL3rXHzpesNx7Y66VsOM-nJvntfdZq-afm7BmrjigUr_187WpcV8nF_12i2JDtrwKBXPf2Q4AJOlLiTqpiC0wS6euvPrnL8nIqUtKQaObVD0fe96RTtzANNyhkukgBGMwVdj1RBgUsWjBeDqrpa4ITRHn4bTzr_1H0VPukGBmgGX31Rdd_1lsBBpVjKJwRdB_1MFEyNVY7ilLuvfKQQn61t9Qlq1pPKk6d-zo8FJ6jrDh_1ZBLJaZDqFoLOK5tFEqUhA4CLQKzOZS8W-0phh5hhaVZQIuvM4FJbuAUY6CQRIH6im3KXRQuaL2rZQDBEcVvvZABW4RhrI7pJ3IL603lWhv2Euzw4dSUoVtMi4WCPeOZ5ZF-xMKLWNXg582ZODz1syVZIoBhSPt9LmuhMeFuNsTgwLQmPFzLir9aWCEJuEwBPuH8A70kKRsMNBhj38H2DqQ&hl=hu&bih=746&biw=1429

peixeurbano.wordpress.com/2010/03/05/xxx-larissa-resende-alto-nivel/

Mondjuk itt én is csuklottam egyet! :D
peixeurbano.files.wordpress.com/2010/03/larissa-resende-40.jpg?w=1000&h=
Hmm, Orbán vezír bejelentette mindhalálig tartó igényét a magyar trónra ( vagy plüsszékre, egyre megy).
Gyönyörűséges kilátások.

Jó lett volna normális mnb elnök, esélye nincs, hogy legyen.

ezek az embereknek nevezett nemtudommik nem tudják, mi az az állam, mik az állam feladatai, funkciói, szervezetei.

silány rablóbanda
@Habakuk999:

Légyszíves ne sértegess tisztességes gyilkolásban és rablásban megőszült rablóbandákat!

Durván sértő a kijelentésed! :)
"Gyurcsány: Ha üres a fej, akkor üres a szöveg is..."
Nyugtassatok meg plíz, hogy a Disney nem tócsi tündérmeséjéből és diktor mestertervéből készíti el a Star Wars VII-t.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ez a senkiházi majom nem fog békés úton megválni a hatalomtól, akkor sem, ha sikerül legyőzni választáson.

Jönnek majd Angyalék, a békamunkásőrök, szét fognak zúzni mindent. Kemény évek elé nézünk, kénytelenek leszünk tényleg háborúzni, ha nem akarunk takarodni az országból.

Igazad van a tiszteletben megőszült rablókkal kapcsolatban, csak most a beszédet hallgatva nincs fényes kedvem.

Ez a beszéd is milyen silány, semmi történet.
@shinichi:

"a magyar vigadva várja a világvégét is."

Pontosítsunk. Sírva vigad a magyar.
A koporsón nincsen zseb.
@Bakter: Milyen jól ismeri saját magát és a beszédeit. :))
@Habakuk999: Én speciel építkezésre és nem szétzúzásra készülök, ugyanúgy mint mondjuk te is.
Na jó rugaszkodjunk el egy picit a földi gondoktól. :)

youtu.be/fTk21jy9Sn8
@Habakuk999:
Hajlok arra amit mondasz.
Ezeknek már semmi nem drága, bármit tönkreba..nak, bármit feláldoznak a hatalmukért.
Ha buknak kivezénylik a béközép büdösbunkó balfaszait, mehetnek Gábris nem nácijai karlengetve, hisztéria, az ország megbénítása csak azért, ha elbukják a választást - márpedig kétséged ne legyen, de a jobbik ott fog hisztizni és a seggét csapkodni emellett a büdösparaszt mellett.
Akkor lehet, tényleg a legtisztább kocsiba ülni és a testvéri Labanczland irányába elhagyni az országot - amíg lehet. Mert akkor, akkorra ezzel a tempóval és mentalitással úgyis tönkreverik az országot, max. a jobbikos istenbaramai érzik majd a cigók közt feritélben magukat!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ugyan, Angyal, akkor nem a falkával csaholnál.

Ne haragudj, nem akarom szebben írni, nem veled van bajom, hanem a propagandistával.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gyurcsány kisujjában több ész van, mint a jelenlegi teljes kabinet koponyájában. Továbbá a beszédei is jóval kevesebb néptündérmesei elemet tartalmaznak. Ez ténykérdés, ha tetszik ez egyeseknek, ha nem. Minden másról lehet vitatkozni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Megy a büdös picsa.
Menjenek ezek a pokolba!
El kell zavarni őket a sunyiba.

Kár lenne itt hagyni ezt az országot, idetartozunk.
@Bakter: Hát ha ez neked "ténykérdés", akkor inkább ne vitatkozzunk róla. :)
@Habakuk999: "Kár lenne itt hagyni ezt az országot, idetartozunk."

Ezt én is így látom.

youtu.be/alhauVGdsow
@Habakuk999:

index.hu/bloghu/tenytar/2013/02/22/folyamatban_a_negyveneves_terv_avagy_a_kovetkezo_kormanyok_ketharmados_megbenitasa

Stimm, de ha ez a csürhe élhetetlenné teszi a HAZÁMAT, tönkrebas.a a jogbiztonságot, ellehetetleníti a gazdaságot, a megélhetésemet, nevetségessé tesz a világban immáron mindenhol, akkor nem kötelező nekem itt, ezekkel a férgekkel és szemérmes nyilasfattyakkal együtt élnem!
Kocsiba ülök és 10 perc múlva in Österreich.
Azután miattam az összes jobbikos kedvére dughatja az összes ittmaradó cigó tezsvérét.
@Habakuk999: Nézőpont kérdése. Van, hogy nekem is szokni kell titeket. :)
@Bakter: A nagy büdös lófaszt!

Ha Gyurcsány fejében egy egészen kevés kis ész lett volna és magában az emberben egy kis felelősségérzet, korábban lemond, és nem teremt olyan helyzetet, hogy ezek a mocskok elfoglalják az egész országot.

Én összekötve pakolnám ki őt egy víz nélküli görög szigeten Orbánnal.
@Habakuk999:
Nem tudom mit írt, de ezért is van nálam elásva mélyre szegénykém... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Inkább azok menjenek el, akiket szerinted dugnának a jobbikosok és ne te. :)
@rodeo36: A legkevesebb ez járna nekik x10millió, hosszú lenne a sor, de kivárnám.
www.youtube.com/watch?v=aePBvSEXD3U
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ez igaz, nem véletlenül külföldön dolgozunk, de nincs olyan isten, hogy elmenjek bunkó büdüstetűk miatt.

Ez a mi hazánk is, nem csupán a görényeké.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Hogy építkezni akar, nem törni-zúzni.

Majd meglátjuk 15-én, a jégbüfé melyik oldalán áll.
Most fölöslegesen hősködik itt.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): A görögök örülnének a Korinak, nem hülye egyáltalán, nem is csúnya.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Látod, ez a gusztustalangörényprogadandista.

Lehet viccesnek hiszed magad ezzel, de nem vagy vicces, csak paraszt, de nem növénytermesztő.
(és nem is állattenyésztő)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Én ugyan nem, csak védelek, nehogy kapj a fejedre az asszonytól, minek is örülnél oly nagyon.:))
@Habakuk999: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Az a baj, hogy annyira hülyék, hogy még az elveiket is kőkommer filmekből veszik:
youtu.be/_CjMIl0t9YU?t=1m5s
egy kis vidámság a konor orbániába!

na mit csinálna angyal egy varanus buliban?
válasz a képen:

www.jokeroo.com/pictures/funny/where-is-my-friend.html
@Habakuk999: Rosszul gondolod, miközben ez is csak egy tipikus sztereotípia a részedről. Sosem voltam a jégbüfénél és a jövőben sem tervezem.
@Habakuk999: Ez nem propaganda, hanem ténymegállapítás. Hagy döntsem már el, hogy Boli szimpatikusabb mint az említett társaság. :)
@Habakuk999:
Hogy kettejük közül melyiknek van több esze, azt az elmúlt cirka 3 év elég jól bebizonyította. Ez független attól, hogy hozott-e megfelelő döntést akkor, amikor kellett vagy sem. orbán csak egy tekintetben múlja felül: a gátlástalan szabadrablásban és hataloméhségben. De ebben szerintem mindenkit.
@tucano: Ne hasonlítsd őket Oszihoz és Dezsőhöz. :)
@GeoCracker: Nem, ez utóbbi perverzió érdekel legkevésbé (amíg nincs útban), ugye?:-D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

@Kuki, @Boli és a többiek...

asszem ideje van valaminek preventíve kis izé

az MNB után már nem lesz miért és miből

brühühühü
@tucano: @bella _ciao: :)))))))))))

Honnan van nektek ilyen pihent fejetek?

tök jók
@tucano:

tu e eu sabemos pela experiéncia pessoal

éstes ameobas não merecem cleméncia nenhuma

kkkkkkkkkkkkkkk
Bazmeg, belenéztem, ez télleg nemnormális, legyen a neve ezentúl: Orbán Margit! :-(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Angyal, nem kezdek veled vitatkozni, mert harapós kedvem kerekedett baltazár produkciójától, és olyat írnék, amit később esetleg szégyellnék.

Ha egyszer lett volna olyan, hogy eltérsz a hivatalos irányvonaltól tán hajlamos lennék még hinni is neked, a többiekkel szöges ellentétben.
( azt ugyan nem tudom, miért, de érdekes az emberi természet és gondolatvilág )

Így viszont kialakult véleményem van rólad, s azt azért nagyon kemény munkával tudnád csak megváltoztatni.

Hagyjuk, mert teljesen off.
@tucano:
Bors?? :D

@Habakuk999:
Na, nem tudom mi volt, de biztos ilyenekért nyomtam ki, sőt a mail-ben is kilőttem... :))

@rodeo36:
Ha hozzányúlnak ahhoz, akkor kezdek csomagolni, ha maradnak a választások után, akkor meg bedugom a slusszkulcsot is.
@GeoCracker: Abba! Pedig megfogadtam, hogy nem teszem, de az ATV orvul betette, Olga után..
@rodeo36: és ha már gecik, legalább éljenek, mint Berlu, de nem, még Savanyú Jóskák is hozzá, azért lopnak, hogy műkő legyen a fürdőszobában, komolyan mondom o ultimo bandido do Complexo Alemão tém mais jeito e estilo que esses fdps.
@GeoCracker: Kornélia azt hiszem, sok mindenre rá tudna beszélni azért..:-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Milyen élmény volt? Én csak olvasni mertem szavait, azt is csak válogatott adagokban? Már az is pszichodelikus élménnyel járt, amiről a tököm sem tudja milyen, de csak olyasmi lehetett ez a hányinger végbéltájon.
@tucano:

that's a prank I want something serious
Edgar Allan Poe

brühühühü
@Bakter: Sokkoló! Tudtam, hogy demagóg barom, de erre mégsem készültem fel eléggé! Most vagy valami bugyuta amcsi filmvígjátékot nézek, vagy a Függetlenség napját, vagy harmincadszor, vagy por..na, olyat soha!
@Habakuk999: Ez azért van mert mindíg ezen a síkon mozgunk. Egész más lenne ha mondjuk személyesen és a poltikán kívűl bármi másról beszélgethetnénk.
és megtaláltam hacsa rudiját, így már értem a kézifék problémáját D:

ez a kép nincs külön, közép elé keressétek az oldalon, felimeritek, nadon jó!

www.jokeroo.com/pictures/funny/women-behaving-badly.html
@rodeo36: Nem tudod megcsinálni,Rodeo.
A középosztálynak nevezett leszakadt de még nem mélyszegény réteg retteg a további lesüllyedéstől, így lojális a hatalom rá ható részére, legyen az zöldséges kofa vállalkozó, multikultifunkci főnök vagy polgármester vagy sima politikai tanácsadónak nevezett léhűtő talpnyaló, esetleg iskolaigazgató.

Esély nincs az egyéni fejlődésre, csak ha beállsz a sorba, egyébként csak a minden áron való ragaszkodás marad az elért pozíciókhoz.

Éhséglázadás akár lehetne is, de az a réteg szervezetlen, villámgyorsan lekezelhető.

Itt csak szabályos, demokratikus választással képzelhető el változás.

Nézd majd meg az országos pedagógussztrájkot.
Mindenkinek, a teljes közszolgálatnak kéne hozzájuk kapcsolódni. Nem fognak, mert a szakszervezetek is kétoldaliak vagy sokoldaliak.
@bella _ciao: Ideális nő, nem beszél vissza és oda vezeted, ahová karod..egy kivételtől eltekintve, de azt is és most nem taglalom, ha nem baj! :-D
@Fabius:

Ha nem tévedek, a legutolsó közvélemény kutatási adatokban már benne van a rezsicsökkentés és így is -1 a Fidesznek. Mondd, hogy nem tévedek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

B+, belinkelsz ismerős arcokat, akiket nem ismerek, de soha az életbe nem is fogok, mert annyira gyűlölöm, hogy a nemzeti oldal hatalmas áhítattal hallgatja.

basszus, nem jártál november hetediki ünnepségre?
vagy ki tud többet a szu-ról vetélkedőkre?

Én nem tudom felfogni azzal a csöpp eszemmel, hogy nem jut eszébe egyetlen propagandistának se az eszébe, ha sokat sulykolsz valamit az emberek fejében az negatív hatást válthat ki?

Vagy tényleg még az összesnek Göbbels az alap?

Jóccakát mindenkinek, Rodeo, tényleg jó a brazil rádió, apró szépséghiba, hogy egy árva kukkot nem értek a beszédből, a zenék hibátlanok.
@Habakuk999:

Olvastad: (Bajnaiék anyaga - Piktor beszédének tükrében ez nem is tudom hány klasszissal jobb)

"Program vagy vitaanyag?
Mindkettő. Az anyag kidolgozottsága kormányprogram szintű, de vitaanyagnak tekintjük, mivel nyitottak vagyunk a további szakmai egyeztetésekre.

Miért?

Azért, mert az Együtt 2014 politikai korszakváltást szeretne elérni Magyarországon, szakpolitikai programjait is ennek jegyében készíti: többlépcsős folyamatban, az érintettek és a hozzáértők bevonásával.

Kik készítették ezt az anyagot?

A programtervezet a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány égisze alatt készült, megalkotásában több mint harminc szakember vett részt, a szakmai koordinátor Urbán László közgazdász volt.

Ez egy baloldali program?

Ez egy működőképes megoldásokat tartalmazó program. Abban az értelemben baloldali, hogy az áldozatvállalást a tehetősektől várja, és támogatja az alul lévők felemelkedését. A készítők közül többen baloldaliak vagy liberálisok, mások jobboldaliként ismertek. Hisszük, hogy túl lehet lépni az ideológiai megosztottságon és a gazdaságpolitikai dogmákon, majd szakmailag megalapozott programot készíteni a magyar gazdaság újjáépítésére.

Mik a program főbb céljai?

Öt pontban fogalmazhatók meg a célok, ezek egymásra épülnek.
? a bizalom helyreállítása
? a stabilitás megteremtése
? a növekedés beindítása
? a foglalkoztatás bővítése
? minőségi, esélyteremtő oktatáspolitika kialakítása

Hogy értendő az, hogy a bizalom hiányzik?

A vállalkozó nem bízik a hivatalban, a beruházó nem tudhatja, milyen törvényeket változtatnak meg, akár visszamenőlegesen, az állampolgárnak nincs miért bíznia az államban, hiszen az a magán-nyugdíjpénztárakban felhalmozott megtakarításait is elvehette.

Milyen adórendszert képzel el az Együtt 2014?

Igazságos, progresszív adórendszert, mely kiszámítható, stabil környezetet teremt.

Mit jelent a progresszív adórendszer?

A progresszív adórendszer lényege, hogy a magasabb jövedelműek magasabb kulccsal adózzanak, a szegények alacsonyabbal. Ez két adókulcsot jelent, a második kulcs határa havi bruttó 400 ezer forintnál lesz.

Ki jár jól vele?

A dolgozók 90 százalékának helyzetén javít vagy nem ront. Magyarországon ma 4,5 millióan fizetnek adót a jövedelmük után. Közülük mintegy 300 ezer ember keres bruttó 400 ezer forint fölött, nekik kell mérsékelt többletterhet vállalniuk, hogy a többi közel 4 millió adózó jobban járjon.

Miért nem jó az egykulcsos szja?

Mert igazságtalan: a gazdagoknak kedvez az alacsony jövedelműek kárára.

Mi az az adójóváírás?

Kompenzáció, mely azoknak jár, akik jövedelme a megállapított bérszint alatt van. Gazdasági programunkban az szerepel, hogy a legnagyobb adójóváírás a minimálbéreseknek járna, majd fokozatosan lenne egyre kisebb, és az átlagbérnél szűnne meg.

Bajnai akkor nem csökkentené a minimálbért?

Nem. A kétkulcsos progresszív szja-rendszer a minimálbéresek számára nettó 8-10 ezer forintos fizetésemelkedést jelentene.

Mi az adóalkotmány, és miért van rá szükség?

Az adóalkotmány egy olyan dokumentum, mely rögzíti, az állam hogyan és mikor módosíthatja az adójogszabályokat, célja a jogszabályi környezet stabilizálása. A külföldi tőke beáramlását lehetetleníti el az, ha az adószabályokat állandóan változtatják. Célunk, hogy évente legfeljebb egyszer lehessen ezt megtenni.

Mi az a sárgalap-szabály a gazdaságban?

A hatóságok először figyelmeztessék a vállalkozásokat, ne büntessenek azonnal! Célunk, hogy megszűnjön a bírságok behajtás-jellege.

Mi lesz a különadókkal? Eltörlik?

A különadókat mérsékelni kell, hogy a munkahelyeket teremtő tőke ne meneküljön el az országból, de szó sincs teljes eltörlésükről. Bankadó régóta van Magyarországon, nem a Bajnai- és nem is az Orbán-kormány vezette be. A továbbiakban is lesz, a mértéke azonban csak akkor csökkenhet, ha a bankok beindítják a hitelezést, és ennek látható eredménye van. A telekomadó miatt Brüsszel eljárást folytat hazánk ellen, ezért azon is változtatni kell majd. Nem szabad, hogy a különadók megfojtsák a növekedést, a különadót fizető szolgáltatóktól azonban garanciákat kell kapnunk arra, hogy újból beindítják a beruházásokat!

Lesz-e ingatlanadó?

Ingatlanadó most is van, a Fidesz vezette be, az önkormányzatok vethetik és vetik ki. Országos és értékalapú ingatlanadó bevezetését az Együtt 2014 nem tervezi, mert az a devizahitelesek helyzetén tovább rontana.

Mi lesz a közbeszerzéssel?

A közbeszerzési rendszert át kell alakítani, mert a korrupció egyik melegágya, átláthatatlan és ellenőrizhetetlen. Annak érdekében, hogy ez megváltozzon, többek között nyilvánosságra kell hozni a közbeszerzési szerződéseket, még azok hatályba lépése előtt.

Ma magas a munkanélküliség. Hogyan csökkenthető?

A munkanélküliségi ráta akkor csökken, ha több munkahely létesül, mint amennyi megszűnik. Ehhez azonban arra van szükség, hogy visszaálljon a befektetői bizalom, csökkenjenek a vállalkozások terhei és javuljon a munkaerő-kínálat képzettségi szintje.

Mi lesz az oktatással?

Gazdaságpolitikánk stratégiai ágazatként tekint az oktatásra, ez ugyanis a munkaerő fejlesztésének útja. Úgy gondoljuk, ez nem lehet költségvetési kérdés, akkor is fejleszteni kell, ha éppen nem megy jól az országnak, hiszen befektetés a jövőbe."
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Nem csak téged :-)
A multkor kint volt a diáktüntin a Deákon egy darabig. Ott láttam a kutyist is :-)
@Habakuk999:

A Kádár korból itt maradt szakszervezetektől én nem várnék semmit.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Rendkívül csekély mértékben túlzok, midőn ezt mondom: Amikor ennek az embernek a demoralizáló hangját meghallom, az 100 gigatonnás atomrakéta silójának fedele félrecsúszik a zsebemben.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Én adójóváírást nem tennék bele, tényleg kurvára kéne a söralátétes bevallás.

Gyakorlatilag már én sem tudom nyomon követni a rengeteg jogszabály változást.

S mindenképpen szerveznék barátságos és segítőkész bürokrácia tanfolyamatot a hivatalnokoknak.

mert nem ellenség az állampolgár és a vállalkozó.
Azt csak úgy hiszik.
@Habakuk999:
Mosoly a hivatalban? Örülj, ha leereszkedik hozzád 2 pasziánsz menet közt az ügyintéző.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Már ne is haragudj, de Bajnait egy sorban említeni diktorral, nyelvtani, esztétikai, vallási, fizikai, kémiai és futballisztikai nonszensz.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Figyelj, mondjuk le akarsz tenni egy sima tárolócsarnokot a saját területedre.
Nem csinálsz semmit, csak próbálod megszerezni az engedélyeket, több hónap és alsó hangon hatszáz kilo pénz.
S semmit nem csináltál, csak vesződsz a hivatalnokokkal.
Katasztrófa ma Magyarországon bármit csinálni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: pedig akadnak nagy pillanatai, pl. amikor kikéri magának, pl. átment vérliberóba: megvan annak bája, amikor a kopipészt-mester fenntartja magának az eredeti gondolathoz való jogot, és ennek jegyében kikéri magának, hogy hadd gondoljon már azt arról, hogy mit jelent számára egy-egy egyezményes jel, pl. egy KRESZ-tábla, ne akarják már neki megmondani, Ő másként értelmezi a jeleket, mert ő más; érted :)
@Bakter:
Én kérek elnézést, egy LÓ voltam! Igazad van... :(

@Habakuk999:
Tudom, ügyfeleknél hallok hasonlókat. A korrupciót még akkor nem is említettük.

@Pantagruel:
Mert gonoszkocc! :))
Az előbb itt járt nálam egy chupakabra. Meg akarta enni diktort, mert attis most éppen nem ért rá elraboltatni magát. Sajnos nem sikerült a vacsora, és elárulta, hogy miért. Matócsi csárlinak van egy csokigyára. Diktort mindig visszazárják oda, és erősen őrzik, nehogy kontaktáljon a rílvörlddel. Mert így hitelesen tudja letagadni az ócsai 51-s körzet létét, és őszintén képes elhitetni a válogatott vastapsolókkal, hogy csokivilágnemzet vagyunk minden tündérmesében.
@Husz_János_Puszita: Gyakorlatilag nincs szakszervezet.
Vagy rosszul látom?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Én nem adok senkinek zsebbe pénzt.

mondjuk, nem is intézek semmit az országban.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"A kétkulcsos progresszív szja-rendszer a minimálbéresek számára nettó 8-10 ezer forintos fizetésemelkedést jelentene."

Ezek szerint nem kap teljes adómentességet a minimálbér. A szürkegazdaság hazájában nagyon helyesen.

Megdöbbentő, hogy 400 bruttóval a felső 8-10%-hoz tartozik az adózó.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): a Bors a létező legvonalasabb regény, de akkor is szórakoztató, a kommunista akcióhősök közül nekem Hód a kedvencem.
Egyébként szerintem ebben a műfajban maradandó értékű könyv csak a "Parancsolsz egy kézigránátot?", de az minden, csak nem kommer, mint a filmek közül a
a Tizedes meg a többiek.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Baszódj, meg! Ilyenekkel kell traktálni a szomjúhozókat? Majd 18-20 év múlva gyere vissza, addig a Borsodi lesz a velág vezető söre!
@tucano: Azt nem tudom elégszer megnézni! Először kb. 1982-ben láttam, iskolai mozizás alkalmábul..
www.youtube.com/watch?v=FPbj-phsv-c
@tucano:
Ah, TE is rajongó ezen a vonalon? Ugye???? :))

@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
A Te nénikédet! Igyá'csak Borsodit.
@tucano: ma töltöttem le a 18-dik Hódot:)
naponta két három kerül elő, nem győzöm olvasással.:)

Egyébként a Hódban meglepően pontos jellemzés van sok hivatalról, állami vállalatról, a szoc működési rendjéről, az emberek gondolatairól.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nem, tök jó.
Echte prágaiként csak a szomszédos kocsmába megyünk, oda is csak "nemzeti ünnepen".:((
@Habakuk999: Ha jól tudom (de lehet, hogy nem), akkor Mattyasovszky is ávós volt, nem véletlen, hogy a magyar James Bond, rengeteg igazi operatív eszközt használt, illetve az író tényleg ismerte a rendszer gyenge pontjait. Most is lehetne jó BI könyveket írni:)
@Habakuk999:
A HÓD nyoma... Felénk, a M-Dunán is melóznak a kis dögök. Egyik ismerős körbenyomatta a fát gipszkartoncsavarral, amit megkezdett a hód. :) Fokorvos kell majd neki...

vaol.hu/data/cikk/144/5403/cikk_1445403/1.jpg
@tucano:
TEK-es visszaemlékezések az ajudi töréséről! :)
@tucano: Pardon, Hód és fején kalap 19.
@Habakuk999:
Basszus, egy durva prágai kocsma túra... :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: mennyivel jobbak voltak ezek, mint pl. most Bárdos András vagy Frei, mert ismerték a közeget. Nem arról írtak, amit szerintük komálnának az emberek, tehát marketing szempontok szerint, hanem, amit ismertek, bődületes különbség. Hiába látták máshogy (mint egy normális ember:), akkor is a saját közegük volt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Azok szerintem egész nap Strike Backre ütik a répát a kaszárnyában:) Egyébként meg nem irígylem őket, akkora teher van rajtuk, hogy csak na. Nincs az a pénz, amiért bevállaltam volna azt az életstílust, ismertem eleget roncs vagy roncs ÉS bűnöző lett sokukból. Mondjuk varázslatos kilencvenes évek, meg a mostani idők között azért igen nagy a különbség.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hmmm... Prága az szép! Barátom ott volt diplomata 22 évig, sok szépet mesélt róla.
De mi az a kocsma?

Valami kínai szleng, nem értem.
@tucano: Azt nem tudom, de hogy látott nagy valószínűséggel rendőrt és minisztériumot, az tuti.:)
@tucano: A Hód-könyvek közül nekem a vége fele már nem jöttek be olyan nagyon.
Viszont rokon műfajból olvastad a Nincs jobb a rossz időnél című örökbecsüt?
@Knósszosz: Lehúzzák, látod, magyarosch fíling okán...
"A neten is többnyire pozitív kritikát olvastunk, egy-két elmarasztaló megjegyzéssel, mint például, milyen már, hogy cseh étteremben nem lehet hermelint kapni. Aú, ez mondjuk nekünk is fájna, ha így lenne, de ne ezen múljon"
@GeoCracker: neeem, de már keresem is!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Kíci szecujánni ször, pícci erőssz de óccóssz is jóssz is.
Ityát e fenttíí...
@tucano: Egy bolgár szerző kémregénye a retro-korszakból :-) A '70-es években jelent meg az albatrosz-sorozatban.
@tucano: Amugy nekem az első Hód a Hód és a ZX7 volt. Akkor kedveltem meg tizenévesen :-)
A másik Rajnov-könyv sem rossz "Meghalni csak a végső esetben"
@GeoCracker: Azt olvastam, mármint a "Meghalni csak a végső esetbent"
Az első meg már jön is le.
"Szerinte ugyanis a tőke ára fojtja meg a gazdasági növekedést, vagyis nem az államadósság mértéke, hanem az államadósság ára a fő probléma. Amíg a reálkamat mértéke meghaladja a növekedési rátát, addig a kormányzat csak megszorítás, vagy eladósítás árán tudja finanszírozni a gazdaságot"

Sose találjátok ki, ki mondta ezt Orbán beszéde után, ezért elárulom, hogy csudálkozzatok: Vona Gábor.

Hellómi?

Maholnap azt is kimondja olcsóbb lett volna az IMF hitelt fölvenni, mint akármi mást :-D

Gábris, ez az a pillanat amikor itt nekünk négyszemközt kezed a szívedre téve bevallhatod, hányszor olvastad fel druszádnak amit itt Cirbolyával és a többiekkel naponta leírunk :-))
@Fabius: Csak nehogy így járjon:
"Egy férfi betér egy étterembe egy struccal a nyomában, leül és rendel:
- Kérek egy hamburgert, sült krumplit és egy Coca-Colát. - Majd megkérdezi a struccot: - És te?
- Ugyanazt - így a strucc. Néhány perc múlva a pincérnő visszatér a rendeléssel és a számlával.
- 6 dollár 40 - mondja. A férfi belenyúl a zsebébe és számolás nélkül átadja a pontos összeget.
A következő nap újra bejönnek, ugyanazt rendelik, és ugyanúgy kifizeti a férfi a pontos összeget. A következő. napokban ugyanez megismétlődik még négy-öt alkalommal. Egy péntek este ismét megjelennek.
- A szokásosat? - kérdezi a pincérnő.
- Nem, ma péntek van, kérnék egy steaket és tört krumplit - közli a férfi, és a strucchoz fordul:
- És te?
- Ugyanazt - hangzik a válasz.
Néhány perc múlva a pincérnő visszatér a rendeléssel és közli a számla összegét:
- 32 dollár 50.
A férfi belenyúl a zsebébe, és ismét számolás nélkül átadja a pontos összeget. A pincérnő nem tudja visszatartani a kíváncsiságát és megkérdezi:
- Bocsásson meg, uram, hogy lehet az, hogy önnél mindig a pontos összeg van?
- Évekkel ezelőtt kitakarítottam a padlást és találtam egy öreg lámpát. Megdörzsöltem, kijött belőle a dzsinn és felajánlotta, hogy teljesíti két kívánságomat. Az első kívánságom az volt, hogy ha valaha is kell fizetnem valamiért, mindig legyen a zsebemben a pontos összeg.
- Briliáns, más emberek kértek volna egymillió dollárt, de így maga gazdag fog maradni egész életén át.
- Ez így igaz, mindegy, hogy egy liter tej vagy egy Rolls-Royce, az összeg mindig ott van, ha kell.
- Megkérdezhetem, hogy kerül ide a strucc?
- A második kívánságom egy feltűnően magas pipi volt, hosszú, izmos combokkal."

Kellemetes s(p)i(h)e(n)lést a hétvégire..
@Fabius: Nekem ez magas de annyi lejön belőle,hogy nagyon gonosz vagy.:))

viki beszédről lesz valami?:))
@Fabius: Naponta ostromlom, végre meghallotta. Bár az is lehet, hogy a gazdasági kabinet súg neki, miután elolvasnak titeket. :)
@kifordított nagyanyó:

Ezt most csúnyán benézed, alapvetően dicséret ez, mert végre - vagy tévedésből - Vona Gábor is azt látja problémának ami probléma :-))

Geci legfeljebb azért vagyok, mert mi itt az IMF elzavarásának pillanatától ezt mondjuk, ő meg csak mostantól.

Lesz orbánbeszél, ha el nem alszom közben :-)
A kor szava. :)

Elkobozzák a pápaválasztók telefonját

Attól tartanak, hogy esetleg valaki Twitteren akarná közzétenni a végeredményt a pápaválasztók közül. Ezért már a bejáratnál elkobozzák a Sixtus-kápolnában tartott tanácskozásra érkezőktől a mobiltelefonjukat, ha a tiltás ellenére is magukkal hoznák. Ha valakinek mégis sikerül megszegnie a titoktartást, az súlyos büntetésre számíthat.

A Twitter a Vatikánban is egyre népszerűbb, még a pápának is saját fiókja van.

index.hu/kulfold/2013/02/22/elkobozzak_a_papavalasztok_telefonjat/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Akár hogy is, öröm számunkra, hogy a megvilágosodás és látókör szélesedés folyamatához hozzájárulhattunk :-))
@Fabius: Azért is írtam ezt kábé az utolsó két mondatodra hogy de gonosz.:))
De a dologban egyetértünk.Meg ugye amit szoktam mondani,hogy az EU-zászló égetés sem kellett volna.
Na jóéjt,megyek játszani.:))
@Fabius: A jót mindenkitől érdemes elfogadni. :)
@Knósszosz:
háááát jót röhögtem rajta a pancser air line...

olvasom az egymásnak írtakat, félelmetes, hogy ennyire meg tudta osztani az országot szinte forgácsokra és játszik ezekkel mint macska az egérrel

ez egy olyan helyzet amit csakis radikális eszközökkel lehet megoldani....a sokat és soxor emlegetett nagyszabású állami temetés...a lengyelek megoldották, de bizonyosan van más megoldás is

én a demokráciáról szóló sirámokkal nem értek egyet, mert ez a szardarab sem demokratikus akkor miért élvezze annak előnyeit?

kétszeres kéjgyilkost tegnap az USA-ban kivégezték...jog van rá

aki népeket tesz a tepsibe és halálra gyötör embercsoportokat az mit érdemel?

emlékezz arra a görög őrűltre aki az ókorban csak azért, hogy a neve fennmaradjon az örökkévalóságra felgyújtott egy várost

az lett a bűntetése, hogy mielőtt kivégezték, mindenhonnan kivakartatták a nevét...nem is tuggya senki

szóval komolyan el kell gondolkozni mi miben kerűl és minek mi az ára

brühühühühü
@Knósszosz: Ezt olvasd el, nagyon komoly. Tuti, hogy tetszeni fog. :)

Magyar pilotanő aki F-15 "Eagle" vadászgépeket lőtt le. :)

airbase.blog.hu/2010/02/28/szokatlan_legiharc
@rodeo36: Tudod mint a Cliffhangerben elhangzó mondás.

"Ha néhányakat megölsz gyilkos vagy, ha milliókat hódító"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ehhez nem kellett megnézni azt a szart

ugyanezt mondtam csak nem volt "link" hanem "komoly"

brühühühü
Vona ilyen szavakat használ, hogy "növekedési ráta", meg "reálkamat"? Poén. Nem érdemes Hírcsárdát olvasni, mert a mezei napi sajtó egy kör alatt hármat ver rá.
@Fabius: Tudod keresi a holdudvart is. :)
@kifordított nagyanyó: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Srácok, a gazdaság bajait jobb későn, mint soha felismerni. Elmondtam sokszor: minden elvi faszságon lehet vitatkozni vég nélkül, de a gazdaság talpra állításának szükségességén nem.

Ennek meg sarkaltos pontja, hogy a lehető legolcsóbb hitelhez jussunk mindaddig, amíg deficites a költségvetés minden évben.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Azt speciel itt rossz helyen, hacsak meg nem talál itt téged :-D
@Fabius: Orbán egyik legnagyobb hibája az, hogy volt mersze kitolni a legnyomorultabbakkal, közben pedig erősítette az államot, mindent beledobálva a nagy kalapba. Ezt úgy hívják, hogy "portugál út". Ott is megtörték a versenyt, majd maga az állam került bajba. Bármilyen pénzhez jutunk, bármilyen áron, el fogja nyelni ez a vízfej. Olcsó hitelekkel időt nyerhetünk, de így még a time is ellenünk dolgozik. Ugyanaz fog történni, mint ott, megfejelve a családi eladósodással. Persze, hogy kell a hitel, mint alkeszeknek az ittasellátóban. De elég egyértelmű, hogy a folytatás nagy szűkölés lesz, bármilyen formában és áron is jutunk hitelhez. Az olcsó pénzzel jól kufárkodva szép lassan ki lehetne balanszírozni a gazdaságot. De ezek a vadtufák nem engedik vissza a gazdaságba a pénzt, ezt látjuk most is.
@Fabius: Tudom, hogy elfoglalt vagy de ezt egyszer érdemes lenne megnézned.

www.emberiseg.hu/portal/blog/2013/02/izlandrol-beszelgetes-a-fokonzullal

Érdekes és hasznos információk a különböző téves infók kapcsán is.
@Fabius: Az IMF-el kapcsolatban egyébként egyértelmű, hogy nem az alacsony kamat a probléma, hanem inkább ez.

youtu.be/BG7lPKUgEFQ
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Felesleges megnéznem. Egyszer már elég részletesen kifejtettem miért nem lehet párhuzamot vonni egy óriási, természeti kincsekkel rendelkező, de pl közúttal és vasúthálózattal, tömegközlekedéssel nem bíró, Nógrád megye lakosságával megegyező országgal.

A másik meg csak nettó marhaság. Szedd elő a balti országok IMF hitelfelhasználását, nézd meg pl, hogy már ők szóltak rájuk, hogy ne szorítsanak meg annyira, és vesd össze hol tartanak most gazdasági fejlődésben és minden mutatóban hozzánk képest.

Ha félni akartok valamitől féljetek inkább a Goldman Sachs segítségével bizniszelt dollárkötvény kibocsátástól. Attól van miért. A Világbanktól nincs.
@tucano:

Ehhez csak annyit tudok szólni: egyetértünk.
@tucano: a "portugál út"-tal nem tudok vitatkozni, a tény az, hogy a portugálok menekűlnek "hiteltelen" országokba ahol azután a jól dolgozó azaz dolgos portugál megtalálja számításait (ebben rokonai lehetnének a magyarok de már régen nem azok) azok -mind- akiket személyesen ismerek azok külföldi munkával otthon is létrehoztak existenciát mert a család ott élt és tanúlt, nőtt fel és gyarapodott, de egy idő után el kezdtek elmenni és eladogatva az ingatlanjaikat -számosat nem egyet- és Austráliába meg bárhová Új Zéélandra mentek és vannak de az Angol Man Island-re is sokan mentek ők kapósak mert azonnal adaptálnak és a nyelvet kellően tudják és a szakmában nincs olyan, hogy ezt tudom azt nem...meg kell oldani és megoldják a közepes vállalkozónak ez kell és kölcsönösen meg vannak egymással elégedve, könnyebben adaptálnak mint a magyar aki viszi -mint csiga a házát- az összes baromságait és veszekszik meg szegregál (ez is személyes tapasztalat) valamint leugattya a helyieket akikből él a többit számoljátok ki

a hitel és a teljes központosítás nem műxik a kinai példa jó erre ott nagyon kiszámítottan de decentralizálnak és folyamatosan, sőt higgyél nekem Raúl Castro zseniális ebben mert ki ha ő nem ismeri a cubaiakat, vállalkoztattya őket de...és egyre jobban (mondtam Granmas barátom sok mindent elmesélt nekem mert igaz barátok voltunk)

most mondhattyák akik buták amit akarnak... de a fokozatosság ami a Kádár éra lényege is volt (a többit hagyjuk jó?) sok helyen bejött lásd Brasil Lula és Dilma, Peru, Chile, Argentina a saját hülyeségét ápolva de halad, a többieknek nincs annyi anyagi eszközük és őket is megosztották még azok...
brühühühühü
@Fabius:

a görögök "olympiai" bajnokok ebben és levédek nem kérdeznek mert ahhoz is buták a GS meg ügyeskedik

brühühühühü
@tucano:

aszt nem tudom, hogy a jenci bácsi ávós volt-e, mer engemet anno az ortogonális- és klinogonális paralell projekció rejtelmeibe igyekezett beavatni szigorúan mártogatós alapon (nyista grafosz!), vagyis a hód történetek irkálása mellett ábrázoló geometriát tanított. a neje pediglen a jenci bácsival paralell magyar irodalmat. ö fedezte föl bennem a réntenyésztési érzéket.
@hacsaturján: bizonytalan is voltam ebben a témában, egy rádióműsorban emlegették együtt Berkesivel, de az biztos, hogy kémtörténetet írni nagyon tudott.

@rodeo36: olvastam, hogy a tugákat az 1500-as évek óta nem tudja eltartani az országuk, azóta folyamatosan mennek el. Luxemburg, Liechtenstein, Svájc és Belgium is tele van velük. Mondjuk ki nem szeretné őket, amikor kedves és aránylag dolgos emberek. De portugál főnöke ne legyen senkinek, mert profi rabszolgatartók, ösztönös érzékük van hozzá:)

Na, boa noite, eddig bírtam a műszakot
@rodeo36: Nagyon helyes.Éljen amerika!

@Fabius: Pontosan.
@Fabius: Nem rossz.
Izland kicsit más.
A végén burkolt zsidózás?:))
süti beállítások módosítása