Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Imádom a magyar covidtesztmizériát. Megvettem kurva sokat, ugyebár. Aztán megsemmisítettek kurva s... (2024.04.18. 10:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.02.22. 04:40 Fabius

Dögölj meg, jegybankelnök úr!

Címkék: gazdaság fidesz simor andrás államadósság matolcsy györgy

"Gyuri vagyok.
Gyuri vagyok,
Ha megnövök
Beléd rúgok!
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!
Pofonnal nem fukarkodom,
fogaidból lesz most torony,
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!

Repül az állas,
Repül az állas,
Ez a parancs!
Érik a narancs!
Repül az állas
Repül az állas
Aki hülye, az is marad!

Nagyon szeret,
Nagyon szeret,
Nagyon szeretném a beled.
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!
Add ide a bankszámládat,
Lerángatom a gatyádat,
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!"

(via)

Azt maga Simor András sem gondolta komolyan, hogy a jegybankelnökséget elviheti szárazon, nem jön el a karaktergyilkosság és retorzió pillanata. Ez itt nem az a hely, ahol nem akkor mondasz le amikor azt ordítva parancsolja neked Viktor atyuska, és nem az a hely, ahol a következő évek alatt egy percig is elhiszed, nem fog valamelyik kutyakomédiás nertárs feljelenteni a ciklusod vége előtt néhány nappal az elvégzett munkádért, hogy aztán majd hónapok múlva, mikor megint te vagy a Bezzeg Elmúlthatév Simor, egyszer valamikor legyen egy újabb bűncselekmény hiányában lezárt ügy. Pitiánerisztán orbánizmusának első törvénye: engedetlenség és sérelem nem maradhat megtorlatlanul. Minden más csak eztán. 

Nincs ebben a módszerben se új vagy legalább nyomokban újszerű. Igyekeznek a régi kitérdelt elmúttnyócévet legalább a kampányévben talán kitartó elmútthatévre frissíteni, mert a habonyárpinál éppen ötletapály van.  Aranyos, hogy közben Matolcsy legfrissebb olvasmányélményeitől transzba esve bevallja: lófasz van itt és nem tündérmese, a csodatévő módszerek és picsapötty jóslások ellenére is kevés az egy ciklus, jaj de kevés. Mert a költségvetést évek óta ő írja, a gazdaságpolitika irányát mindenki tiltakozása ellenére ő határozza meg, de az egész azért nem hatékony, mert Drazsé mosolya kísérti és Veres János szelleme vezeti ujjacskáit a színes fagolyók unortodox tologatása közben.

Különben is, van neki itt ez a harca is ami ellen újabb "példátlan, tehát erkölcstelen-etikátlan" támadást indított a Simor vezette jegybank, pedig már fel is van a köcsög jelentve, de csak nem tanult jó modort az utolsó napokra sem. Kiélvezi még utoljára, hogy minden kritikai felhangzott tartalmazó elemzése Matolcsyban öngyulladást idéz elő, a hőtágulástól a koponyájában hordott agyhúgykő morzsolódni kezd, és a lábon kihordott sztrók közben fújt nyálhab buborékban színes szóvirágok nyílnak az ország mulattatására. 

Mert a valóságot nem írjuk le, értem?! A háború még tart, de a csaták már meg vannak nyerve úgyhogy a műhelytitkaink nem tartoznak senkire! Hogy jósolhat a jegybank államadósság növekedést a következő évekre, mikor az államadósság csökken, he? Tavaly januártól idén januárig is felcsökkent 467,7 milliárdot és most a valaha volt második legmagasabb értéken,  21 187,8 milliárdon áll. Mit lehet azon nem érteni, hogy unortodoxiában a GDP szabadesésben zuhanva növekszik, az államadósság meg rekord magas értékekre csökken fel? Szegény és sikertelen állam az, amelyiknek már az államadósság csökkenés víziója sincs meg, úgyhogy lárifári, ne terheljük a világot, a pénzpiacokat a szakmai alapú valósággal, mert a töküres államkassza zörgetésével elüldözni az illúzió pillangót Álomföldéről hazafiatlan cselekedet. 

Azt meg különösen ne mondja senki a nyilvános valósághajlítás után, hogy Matolcsy "példátlan, tehát erkölcstelen-etikátlan" módon hazudik megint. 

Simor jövője innentől könnyen jósolható. Ez a féleszű még a mandátuma lejárta után, a parkolóból kifelé hajtva is ott fog csüngeni a szélvédőjén ordítva magyarázva a megmagyarázhatatlant, indulatától szájzugból kibúvó nyálpatakját mázgálva szét az üvegen. 

matolcsy.gif

Belegondoltunk, hogy ez a kretén lesz a jegybankelnök, aki szerint a távolság halott, a világ egy globális Felcsút és mindjárt nálunk is ingyen lesz a pénz 0% alapkamattal, mint az amcsiknál, no meg az energia. Mert a trendek már látszanak, tudod, az infokommunikációs infrastruktúra kiépítésével ingyen lesz az információ is, bibi. Szerinte.

Szerintem meg ezekből a trendekből itt összesen annyi látszik, hogy az infokommunikációs infrastruktúra kiépítésből leakasztható milliárdos pályázatokat megint a haversrácok nyerték és Ciprusra talicskázzák a lóvét kifelé. De látszanak a tavalyi év Nagy Találmányai, a szektorra kivetett és az utolsó vasig áthárított telefon és közműadó is, amivel mintha a Nagy Vízióval és a minnyá ingyenességgel ellentétes irányba menetelnénk dübörgő léptekkel Gyurikám. Sebaj, tudjuk, az elméletek értelmezése és az összefüggések felismerése, a gazdaságpolitika irányba állítása sem tartozik az erősségeid közé.

De nem is ez a te feladatod mostanság, a dögöjjémeg simorandrást hajtogatni a távozás napjáig meg csak tudod baki nélkül, üzembiztosan. 

 

820 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr625097685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

@Kuki, @Boli és a többiek...

asszem ideje van valaminek preventíve kis izé

az MNB után már nem lesz miért és miből

brühühühü
@tucano: @bella _ciao: :)))))))))))

Honnan van nektek ilyen pihent fejetek?

tök jók
@tucano:

tu e eu sabemos pela experiéncia pessoal

éstes ameobas não merecem cleméncia nenhuma

kkkkkkkkkkkkkkk
Bazmeg, belenéztem, ez télleg nemnormális, legyen a neve ezentúl: Orbán Margit! :-(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Angyal, nem kezdek veled vitatkozni, mert harapós kedvem kerekedett baltazár produkciójától, és olyat írnék, amit később esetleg szégyellnék.

Ha egyszer lett volna olyan, hogy eltérsz a hivatalos irányvonaltól tán hajlamos lennék még hinni is neked, a többiekkel szöges ellentétben.
( azt ugyan nem tudom, miért, de érdekes az emberi természet és gondolatvilág )

Így viszont kialakult véleményem van rólad, s azt azért nagyon kemény munkával tudnád csak megváltoztatni.

Hagyjuk, mert teljesen off.
@tucano:
Bors?? :D

@Habakuk999:
Na, nem tudom mi volt, de biztos ilyenekért nyomtam ki, sőt a mail-ben is kilőttem... :))

@rodeo36:
Ha hozzányúlnak ahhoz, akkor kezdek csomagolni, ha maradnak a választások után, akkor meg bedugom a slusszkulcsot is.
@GeoCracker: Abba! Pedig megfogadtam, hogy nem teszem, de az ATV orvul betette, Olga után..
@rodeo36: és ha már gecik, legalább éljenek, mint Berlu, de nem, még Savanyú Jóskák is hozzá, azért lopnak, hogy műkő legyen a fürdőszobában, komolyan mondom o ultimo bandido do Complexo Alemão tém mais jeito e estilo que esses fdps.
@GeoCracker: Kornélia azt hiszem, sok mindenre rá tudna beszélni azért..:-)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Milyen élmény volt? Én csak olvasni mertem szavait, azt is csak válogatott adagokban? Már az is pszichodelikus élménnyel járt, amiről a tököm sem tudja milyen, de csak olyasmi lehetett ez a hányinger végbéltájon.
@tucano:

that's a prank I want something serious
Edgar Allan Poe

brühühühü
@Bakter: Sokkoló! Tudtam, hogy demagóg barom, de erre mégsem készültem fel eléggé! Most vagy valami bugyuta amcsi filmvígjátékot nézek, vagy a Függetlenség napját, vagy harmincadszor, vagy por..na, olyat soha!
@Habakuk999: Ez azért van mert mindíg ezen a síkon mozgunk. Egész más lenne ha mondjuk személyesen és a poltikán kívűl bármi másról beszélgethetnénk.
és megtaláltam hacsa rudiját, így már értem a kézifék problémáját D:

ez a kép nincs külön, közép elé keressétek az oldalon, felimeritek, nadon jó!

www.jokeroo.com/pictures/funny/women-behaving-badly.html
@rodeo36: Nem tudod megcsinálni,Rodeo.
A középosztálynak nevezett leszakadt de még nem mélyszegény réteg retteg a további lesüllyedéstől, így lojális a hatalom rá ható részére, legyen az zöldséges kofa vállalkozó, multikultifunkci főnök vagy polgármester vagy sima politikai tanácsadónak nevezett léhűtő talpnyaló, esetleg iskolaigazgató.

Esély nincs az egyéni fejlődésre, csak ha beállsz a sorba, egyébként csak a minden áron való ragaszkodás marad az elért pozíciókhoz.

Éhséglázadás akár lehetne is, de az a réteg szervezetlen, villámgyorsan lekezelhető.

Itt csak szabályos, demokratikus választással képzelhető el változás.

Nézd majd meg az országos pedagógussztrájkot.
Mindenkinek, a teljes közszolgálatnak kéne hozzájuk kapcsolódni. Nem fognak, mert a szakszervezetek is kétoldaliak vagy sokoldaliak.
@bella _ciao: Ideális nő, nem beszél vissza és oda vezeted, ahová karod..egy kivételtől eltekintve, de azt is és most nem taglalom, ha nem baj! :-D
@Fabius:

Ha nem tévedek, a legutolsó közvélemény kutatási adatokban már benne van a rezsicsökkentés és így is -1 a Fidesznek. Mondd, hogy nem tévedek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

B+, belinkelsz ismerős arcokat, akiket nem ismerek, de soha az életbe nem is fogok, mert annyira gyűlölöm, hogy a nemzeti oldal hatalmas áhítattal hallgatja.

basszus, nem jártál november hetediki ünnepségre?
vagy ki tud többet a szu-ról vetélkedőkre?

Én nem tudom felfogni azzal a csöpp eszemmel, hogy nem jut eszébe egyetlen propagandistának se az eszébe, ha sokat sulykolsz valamit az emberek fejében az negatív hatást válthat ki?

Vagy tényleg még az összesnek Göbbels az alap?

Jóccakát mindenkinek, Rodeo, tényleg jó a brazil rádió, apró szépséghiba, hogy egy árva kukkot nem értek a beszédből, a zenék hibátlanok.
@Habakuk999:

Olvastad: (Bajnaiék anyaga - Piktor beszédének tükrében ez nem is tudom hány klasszissal jobb)

"Program vagy vitaanyag?
Mindkettő. Az anyag kidolgozottsága kormányprogram szintű, de vitaanyagnak tekintjük, mivel nyitottak vagyunk a további szakmai egyeztetésekre.

Miért?

Azért, mert az Együtt 2014 politikai korszakváltást szeretne elérni Magyarországon, szakpolitikai programjait is ennek jegyében készíti: többlépcsős folyamatban, az érintettek és a hozzáértők bevonásával.

Kik készítették ezt az anyagot?

A programtervezet a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány égisze alatt készült, megalkotásában több mint harminc szakember vett részt, a szakmai koordinátor Urbán László közgazdász volt.

Ez egy baloldali program?

Ez egy működőképes megoldásokat tartalmazó program. Abban az értelemben baloldali, hogy az áldozatvállalást a tehetősektől várja, és támogatja az alul lévők felemelkedését. A készítők közül többen baloldaliak vagy liberálisok, mások jobboldaliként ismertek. Hisszük, hogy túl lehet lépni az ideológiai megosztottságon és a gazdaságpolitikai dogmákon, majd szakmailag megalapozott programot készíteni a magyar gazdaság újjáépítésére.

Mik a program főbb céljai?

Öt pontban fogalmazhatók meg a célok, ezek egymásra épülnek.
? a bizalom helyreállítása
? a stabilitás megteremtése
? a növekedés beindítása
? a foglalkoztatás bővítése
? minőségi, esélyteremtő oktatáspolitika kialakítása

Hogy értendő az, hogy a bizalom hiányzik?

A vállalkozó nem bízik a hivatalban, a beruházó nem tudhatja, milyen törvényeket változtatnak meg, akár visszamenőlegesen, az állampolgárnak nincs miért bíznia az államban, hiszen az a magán-nyugdíjpénztárakban felhalmozott megtakarításait is elvehette.

Milyen adórendszert képzel el az Együtt 2014?

Igazságos, progresszív adórendszert, mely kiszámítható, stabil környezetet teremt.

Mit jelent a progresszív adórendszer?

A progresszív adórendszer lényege, hogy a magasabb jövedelműek magasabb kulccsal adózzanak, a szegények alacsonyabbal. Ez két adókulcsot jelent, a második kulcs határa havi bruttó 400 ezer forintnál lesz.

Ki jár jól vele?

A dolgozók 90 százalékának helyzetén javít vagy nem ront. Magyarországon ma 4,5 millióan fizetnek adót a jövedelmük után. Közülük mintegy 300 ezer ember keres bruttó 400 ezer forint fölött, nekik kell mérsékelt többletterhet vállalniuk, hogy a többi közel 4 millió adózó jobban járjon.

Miért nem jó az egykulcsos szja?

Mert igazságtalan: a gazdagoknak kedvez az alacsony jövedelműek kárára.

Mi az az adójóváírás?

Kompenzáció, mely azoknak jár, akik jövedelme a megállapított bérszint alatt van. Gazdasági programunkban az szerepel, hogy a legnagyobb adójóváírás a minimálbéreseknek járna, majd fokozatosan lenne egyre kisebb, és az átlagbérnél szűnne meg.

Bajnai akkor nem csökkentené a minimálbért?

Nem. A kétkulcsos progresszív szja-rendszer a minimálbéresek számára nettó 8-10 ezer forintos fizetésemelkedést jelentene.

Mi az adóalkotmány, és miért van rá szükség?

Az adóalkotmány egy olyan dokumentum, mely rögzíti, az állam hogyan és mikor módosíthatja az adójogszabályokat, célja a jogszabályi környezet stabilizálása. A külföldi tőke beáramlását lehetetleníti el az, ha az adószabályokat állandóan változtatják. Célunk, hogy évente legfeljebb egyszer lehessen ezt megtenni.

Mi az a sárgalap-szabály a gazdaságban?

A hatóságok először figyelmeztessék a vállalkozásokat, ne büntessenek azonnal! Célunk, hogy megszűnjön a bírságok behajtás-jellege.

Mi lesz a különadókkal? Eltörlik?

A különadókat mérsékelni kell, hogy a munkahelyeket teremtő tőke ne meneküljön el az országból, de szó sincs teljes eltörlésükről. Bankadó régóta van Magyarországon, nem a Bajnai- és nem is az Orbán-kormány vezette be. A továbbiakban is lesz, a mértéke azonban csak akkor csökkenhet, ha a bankok beindítják a hitelezést, és ennek látható eredménye van. A telekomadó miatt Brüsszel eljárást folytat hazánk ellen, ezért azon is változtatni kell majd. Nem szabad, hogy a különadók megfojtsák a növekedést, a különadót fizető szolgáltatóktól azonban garanciákat kell kapnunk arra, hogy újból beindítják a beruházásokat!

Lesz-e ingatlanadó?

Ingatlanadó most is van, a Fidesz vezette be, az önkormányzatok vethetik és vetik ki. Országos és értékalapú ingatlanadó bevezetését az Együtt 2014 nem tervezi, mert az a devizahitelesek helyzetén tovább rontana.

Mi lesz a közbeszerzéssel?

A közbeszerzési rendszert át kell alakítani, mert a korrupció egyik melegágya, átláthatatlan és ellenőrizhetetlen. Annak érdekében, hogy ez megváltozzon, többek között nyilvánosságra kell hozni a közbeszerzési szerződéseket, még azok hatályba lépése előtt.

Ma magas a munkanélküliség. Hogyan csökkenthető?

A munkanélküliségi ráta akkor csökken, ha több munkahely létesül, mint amennyi megszűnik. Ehhez azonban arra van szükség, hogy visszaálljon a befektetői bizalom, csökkenjenek a vállalkozások terhei és javuljon a munkaerő-kínálat képzettségi szintje.

Mi lesz az oktatással?

Gazdaságpolitikánk stratégiai ágazatként tekint az oktatásra, ez ugyanis a munkaerő fejlesztésének útja. Úgy gondoljuk, ez nem lehet költségvetési kérdés, akkor is fejleszteni kell, ha éppen nem megy jól az országnak, hiszen befektetés a jövőbe."
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Nem csak téged :-)
A multkor kint volt a diáktüntin a Deákon egy darabig. Ott láttam a kutyist is :-)
@Habakuk999:

A Kádár korból itt maradt szakszervezetektől én nem várnék semmit.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Rendkívül csekély mértékben túlzok, midőn ezt mondom: Amikor ennek az embernek a demoralizáló hangját meghallom, az 100 gigatonnás atomrakéta silójának fedele félrecsúszik a zsebemben.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Én adójóváírást nem tennék bele, tényleg kurvára kéne a söralátétes bevallás.

Gyakorlatilag már én sem tudom nyomon követni a rengeteg jogszabály változást.

S mindenképpen szerveznék barátságos és segítőkész bürokrácia tanfolyamatot a hivatalnokoknak.

mert nem ellenség az állampolgár és a vállalkozó.
Azt csak úgy hiszik.
@Habakuk999:
Mosoly a hivatalban? Örülj, ha leereszkedik hozzád 2 pasziánsz menet közt az ügyintéző.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Már ne is haragudj, de Bajnait egy sorban említeni diktorral, nyelvtani, esztétikai, vallási, fizikai, kémiai és futballisztikai nonszensz.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Figyelj, mondjuk le akarsz tenni egy sima tárolócsarnokot a saját területedre.
Nem csinálsz semmit, csak próbálod megszerezni az engedélyeket, több hónap és alsó hangon hatszáz kilo pénz.
S semmit nem csináltál, csak vesződsz a hivatalnokokkal.
Katasztrófa ma Magyarországon bármit csinálni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: pedig akadnak nagy pillanatai, pl. amikor kikéri magának, pl. átment vérliberóba: megvan annak bája, amikor a kopipészt-mester fenntartja magának az eredeti gondolathoz való jogot, és ennek jegyében kikéri magának, hogy hadd gondoljon már azt arról, hogy mit jelent számára egy-egy egyezményes jel, pl. egy KRESZ-tábla, ne akarják már neki megmondani, Ő másként értelmezi a jeleket, mert ő más; érted :)
@Bakter:
Én kérek elnézést, egy LÓ voltam! Igazad van... :(

@Habakuk999:
Tudom, ügyfeleknél hallok hasonlókat. A korrupciót még akkor nem is említettük.

@Pantagruel:
Mert gonoszkocc! :))
Az előbb itt járt nálam egy chupakabra. Meg akarta enni diktort, mert attis most éppen nem ért rá elraboltatni magát. Sajnos nem sikerült a vacsora, és elárulta, hogy miért. Matócsi csárlinak van egy csokigyára. Diktort mindig visszazárják oda, és erősen őrzik, nehogy kontaktáljon a rílvörlddel. Mert így hitelesen tudja letagadni az ócsai 51-s körzet létét, és őszintén képes elhitetni a válogatott vastapsolókkal, hogy csokivilágnemzet vagyunk minden tündérmesében.
@Husz_János_Puszita: Gyakorlatilag nincs szakszervezet.
Vagy rosszul látom?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Én nem adok senkinek zsebbe pénzt.

mondjuk, nem is intézek semmit az országban.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"A kétkulcsos progresszív szja-rendszer a minimálbéresek számára nettó 8-10 ezer forintos fizetésemelkedést jelentene."

Ezek szerint nem kap teljes adómentességet a minimálbér. A szürkegazdaság hazájában nagyon helyesen.

Megdöbbentő, hogy 400 bruttóval a felső 8-10%-hoz tartozik az adózó.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): a Bors a létező legvonalasabb regény, de akkor is szórakoztató, a kommunista akcióhősök közül nekem Hód a kedvencem.
Egyébként szerintem ebben a műfajban maradandó értékű könyv csak a "Parancsolsz egy kézigránátot?", de az minden, csak nem kommer, mint a filmek közül a
a Tizedes meg a többiek.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Baszódj, meg! Ilyenekkel kell traktálni a szomjúhozókat? Majd 18-20 év múlva gyere vissza, addig a Borsodi lesz a velág vezető söre!
@tucano: Azt nem tudom elégszer megnézni! Először kb. 1982-ben láttam, iskolai mozizás alkalmábul..
www.youtube.com/watch?v=FPbj-phsv-c
@tucano:
Ah, TE is rajongó ezen a vonalon? Ugye???? :))

@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
A Te nénikédet! Igyá'csak Borsodit.
@tucano: ma töltöttem le a 18-dik Hódot:)
naponta két három kerül elő, nem győzöm olvasással.:)

Egyébként a Hódban meglepően pontos jellemzés van sok hivatalról, állami vállalatról, a szoc működési rendjéről, az emberek gondolatairól.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nem, tök jó.
Echte prágaiként csak a szomszédos kocsmába megyünk, oda is csak "nemzeti ünnepen".:((
@Habakuk999: Ha jól tudom (de lehet, hogy nem), akkor Mattyasovszky is ávós volt, nem véletlen, hogy a magyar James Bond, rengeteg igazi operatív eszközt használt, illetve az író tényleg ismerte a rendszer gyenge pontjait. Most is lehetne jó BI könyveket írni:)
@Habakuk999:
A HÓD nyoma... Felénk, a M-Dunán is melóznak a kis dögök. Egyik ismerős körbenyomatta a fát gipszkartoncsavarral, amit megkezdett a hód. :) Fokorvos kell majd neki...

vaol.hu/data/cikk/144/5403/cikk_1445403/1.jpg
@tucano:
TEK-es visszaemlékezések az ajudi töréséről! :)
@tucano: Pardon, Hód és fején kalap 19.
@Habakuk999:
Basszus, egy durva prágai kocsma túra... :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: mennyivel jobbak voltak ezek, mint pl. most Bárdos András vagy Frei, mert ismerték a közeget. Nem arról írtak, amit szerintük komálnának az emberek, tehát marketing szempontok szerint, hanem, amit ismertek, bődületes különbség. Hiába látták máshogy (mint egy normális ember:), akkor is a saját közegük volt.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Azok szerintem egész nap Strike Backre ütik a répát a kaszárnyában:) Egyébként meg nem irígylem őket, akkora teher van rajtuk, hogy csak na. Nincs az a pénz, amiért bevállaltam volna azt az életstílust, ismertem eleget roncs vagy roncs ÉS bűnöző lett sokukból. Mondjuk varázslatos kilencvenes évek, meg a mostani idők között azért igen nagy a különbség.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hmmm... Prága az szép! Barátom ott volt diplomata 22 évig, sok szépet mesélt róla.
De mi az a kocsma?

Valami kínai szleng, nem értem.
@tucano: Azt nem tudom, de hogy látott nagy valószínűséggel rendőrt és minisztériumot, az tuti.:)
@tucano: A Hód-könyvek közül nekem a vége fele már nem jöttek be olyan nagyon.
Viszont rokon műfajból olvastad a Nincs jobb a rossz időnél című örökbecsüt?
@Knósszosz: Lehúzzák, látod, magyarosch fíling okán...
"A neten is többnyire pozitív kritikát olvastunk, egy-két elmarasztaló megjegyzéssel, mint például, milyen már, hogy cseh étteremben nem lehet hermelint kapni. Aú, ez mondjuk nekünk is fájna, ha így lenne, de ne ezen múljon"
@GeoCracker: neeem, de már keresem is!
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Kíci szecujánni ször, pícci erőssz de óccóssz is jóssz is.
Ityát e fenttíí...
@tucano: Egy bolgár szerző kémregénye a retro-korszakból :-) A '70-es években jelent meg az albatrosz-sorozatban.
@tucano: Amugy nekem az első Hód a Hód és a ZX7 volt. Akkor kedveltem meg tizenévesen :-)
A másik Rajnov-könyv sem rossz "Meghalni csak a végső esetben"
@GeoCracker: Azt olvastam, mármint a "Meghalni csak a végső esetbent"
Az első meg már jön is le.
"Szerinte ugyanis a tőke ára fojtja meg a gazdasági növekedést, vagyis nem az államadósság mértéke, hanem az államadósság ára a fő probléma. Amíg a reálkamat mértéke meghaladja a növekedési rátát, addig a kormányzat csak megszorítás, vagy eladósítás árán tudja finanszírozni a gazdaságot"

Sose találjátok ki, ki mondta ezt Orbán beszéde után, ezért elárulom, hogy csudálkozzatok: Vona Gábor.

Hellómi?

Maholnap azt is kimondja olcsóbb lett volna az IMF hitelt fölvenni, mint akármi mást :-D

Gábris, ez az a pillanat amikor itt nekünk négyszemközt kezed a szívedre téve bevallhatod, hányszor olvastad fel druszádnak amit itt Cirbolyával és a többiekkel naponta leírunk :-))
@Fabius: Csak nehogy így járjon:
"Egy férfi betér egy étterembe egy struccal a nyomában, leül és rendel:
- Kérek egy hamburgert, sült krumplit és egy Coca-Colát. - Majd megkérdezi a struccot: - És te?
- Ugyanazt - így a strucc. Néhány perc múlva a pincérnő visszatér a rendeléssel és a számlával.
- 6 dollár 40 - mondja. A férfi belenyúl a zsebébe és számolás nélkül átadja a pontos összeget.
A következő nap újra bejönnek, ugyanazt rendelik, és ugyanúgy kifizeti a férfi a pontos összeget. A következő. napokban ugyanez megismétlődik még négy-öt alkalommal. Egy péntek este ismét megjelennek.
- A szokásosat? - kérdezi a pincérnő.
- Nem, ma péntek van, kérnék egy steaket és tört krumplit - közli a férfi, és a strucchoz fordul:
- És te?
- Ugyanazt - hangzik a válasz.
Néhány perc múlva a pincérnő visszatér a rendeléssel és közli a számla összegét:
- 32 dollár 50.
A férfi belenyúl a zsebébe, és ismét számolás nélkül átadja a pontos összeget. A pincérnő nem tudja visszatartani a kíváncsiságát és megkérdezi:
- Bocsásson meg, uram, hogy lehet az, hogy önnél mindig a pontos összeg van?
- Évekkel ezelőtt kitakarítottam a padlást és találtam egy öreg lámpát. Megdörzsöltem, kijött belőle a dzsinn és felajánlotta, hogy teljesíti két kívánságomat. Az első kívánságom az volt, hogy ha valaha is kell fizetnem valamiért, mindig legyen a zsebemben a pontos összeg.
- Briliáns, más emberek kértek volna egymillió dollárt, de így maga gazdag fog maradni egész életén át.
- Ez így igaz, mindegy, hogy egy liter tej vagy egy Rolls-Royce, az összeg mindig ott van, ha kell.
- Megkérdezhetem, hogy kerül ide a strucc?
- A második kívánságom egy feltűnően magas pipi volt, hosszú, izmos combokkal."

Kellemetes s(p)i(h)e(n)lést a hétvégire..
@Fabius: Nekem ez magas de annyi lejön belőle,hogy nagyon gonosz vagy.:))

viki beszédről lesz valami?:))
@Fabius: Naponta ostromlom, végre meghallotta. Bár az is lehet, hogy a gazdasági kabinet súg neki, miután elolvasnak titeket. :)
@kifordított nagyanyó:

Ezt most csúnyán benézed, alapvetően dicséret ez, mert végre - vagy tévedésből - Vona Gábor is azt látja problémának ami probléma :-))

Geci legfeljebb azért vagyok, mert mi itt az IMF elzavarásának pillanatától ezt mondjuk, ő meg csak mostantól.

Lesz orbánbeszél, ha el nem alszom közben :-)
A kor szava. :)

Elkobozzák a pápaválasztók telefonját

Attól tartanak, hogy esetleg valaki Twitteren akarná közzétenni a végeredményt a pápaválasztók közül. Ezért már a bejáratnál elkobozzák a Sixtus-kápolnában tartott tanácskozásra érkezőktől a mobiltelefonjukat, ha a tiltás ellenére is magukkal hoznák. Ha valakinek mégis sikerül megszegnie a titoktartást, az súlyos büntetésre számíthat.

A Twitter a Vatikánban is egyre népszerűbb, még a pápának is saját fiókja van.

index.hu/kulfold/2013/02/22/elkobozzak_a_papavalasztok_telefonjat/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Akár hogy is, öröm számunkra, hogy a megvilágosodás és látókör szélesedés folyamatához hozzájárulhattunk :-))
@Fabius: Azért is írtam ezt kábé az utolsó két mondatodra hogy de gonosz.:))
De a dologban egyetértünk.Meg ugye amit szoktam mondani,hogy az EU-zászló égetés sem kellett volna.
Na jóéjt,megyek játszani.:))
@Fabius: A jót mindenkitől érdemes elfogadni. :)
@Knósszosz:
háááát jót röhögtem rajta a pancser air line...

olvasom az egymásnak írtakat, félelmetes, hogy ennyire meg tudta osztani az országot szinte forgácsokra és játszik ezekkel mint macska az egérrel

ez egy olyan helyzet amit csakis radikális eszközökkel lehet megoldani....a sokat és soxor emlegetett nagyszabású állami temetés...a lengyelek megoldották, de bizonyosan van más megoldás is

én a demokráciáról szóló sirámokkal nem értek egyet, mert ez a szardarab sem demokratikus akkor miért élvezze annak előnyeit?

kétszeres kéjgyilkost tegnap az USA-ban kivégezték...jog van rá

aki népeket tesz a tepsibe és halálra gyötör embercsoportokat az mit érdemel?

emlékezz arra a görög őrűltre aki az ókorban csak azért, hogy a neve fennmaradjon az örökkévalóságra felgyújtott egy várost

az lett a bűntetése, hogy mielőtt kivégezték, mindenhonnan kivakartatták a nevét...nem is tuggya senki

szóval komolyan el kell gondolkozni mi miben kerűl és minek mi az ára

brühühühühü
@Knósszosz: Ezt olvasd el, nagyon komoly. Tuti, hogy tetszeni fog. :)

Magyar pilotanő aki F-15 "Eagle" vadászgépeket lőtt le. :)

airbase.blog.hu/2010/02/28/szokatlan_legiharc
@rodeo36: Tudod mint a Cliffhangerben elhangzó mondás.

"Ha néhányakat megölsz gyilkos vagy, ha milliókat hódító"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ehhez nem kellett megnézni azt a szart

ugyanezt mondtam csak nem volt "link" hanem "komoly"

brühühühü
Vona ilyen szavakat használ, hogy "növekedési ráta", meg "reálkamat"? Poén. Nem érdemes Hírcsárdát olvasni, mert a mezei napi sajtó egy kör alatt hármat ver rá.
@Fabius: Tudod keresi a holdudvart is. :)
@kifordított nagyanyó: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Srácok, a gazdaság bajait jobb későn, mint soha felismerni. Elmondtam sokszor: minden elvi faszságon lehet vitatkozni vég nélkül, de a gazdaság talpra állításának szükségességén nem.

Ennek meg sarkaltos pontja, hogy a lehető legolcsóbb hitelhez jussunk mindaddig, amíg deficites a költségvetés minden évben.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Azt speciel itt rossz helyen, hacsak meg nem talál itt téged :-D
@Fabius: Orbán egyik legnagyobb hibája az, hogy volt mersze kitolni a legnyomorultabbakkal, közben pedig erősítette az államot, mindent beledobálva a nagy kalapba. Ezt úgy hívják, hogy "portugál út". Ott is megtörték a versenyt, majd maga az állam került bajba. Bármilyen pénzhez jutunk, bármilyen áron, el fogja nyelni ez a vízfej. Olcsó hitelekkel időt nyerhetünk, de így még a time is ellenünk dolgozik. Ugyanaz fog történni, mint ott, megfejelve a családi eladósodással. Persze, hogy kell a hitel, mint alkeszeknek az ittasellátóban. De elég egyértelmű, hogy a folytatás nagy szűkölés lesz, bármilyen formában és áron is jutunk hitelhez. Az olcsó pénzzel jól kufárkodva szép lassan ki lehetne balanszírozni a gazdaságot. De ezek a vadtufák nem engedik vissza a gazdaságba a pénzt, ezt látjuk most is.
@Fabius: Tudom, hogy elfoglalt vagy de ezt egyszer érdemes lenne megnézned.

www.emberiseg.hu/portal/blog/2013/02/izlandrol-beszelgetes-a-fokonzullal

Érdekes és hasznos információk a különböző téves infók kapcsán is.
@Fabius: Az IMF-el kapcsolatban egyébként egyértelmű, hogy nem az alacsony kamat a probléma, hanem inkább ez.

youtu.be/BG7lPKUgEFQ
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Felesleges megnéznem. Egyszer már elég részletesen kifejtettem miért nem lehet párhuzamot vonni egy óriási, természeti kincsekkel rendelkező, de pl közúttal és vasúthálózattal, tömegközlekedéssel nem bíró, Nógrád megye lakosságával megegyező országgal.

A másik meg csak nettó marhaság. Szedd elő a balti országok IMF hitelfelhasználását, nézd meg pl, hogy már ők szóltak rájuk, hogy ne szorítsanak meg annyira, és vesd össze hol tartanak most gazdasági fejlődésben és minden mutatóban hozzánk képest.

Ha félni akartok valamitől féljetek inkább a Goldman Sachs segítségével bizniszelt dollárkötvény kibocsátástól. Attól van miért. A Világbanktól nincs.
@tucano:

Ehhez csak annyit tudok szólni: egyetértünk.
@tucano: a "portugál út"-tal nem tudok vitatkozni, a tény az, hogy a portugálok menekűlnek "hiteltelen" országokba ahol azután a jól dolgozó azaz dolgos portugál megtalálja számításait (ebben rokonai lehetnének a magyarok de már régen nem azok) azok -mind- akiket személyesen ismerek azok külföldi munkával otthon is létrehoztak existenciát mert a család ott élt és tanúlt, nőtt fel és gyarapodott, de egy idő után el kezdtek elmenni és eladogatva az ingatlanjaikat -számosat nem egyet- és Austráliába meg bárhová Új Zéélandra mentek és vannak de az Angol Man Island-re is sokan mentek ők kapósak mert azonnal adaptálnak és a nyelvet kellően tudják és a szakmában nincs olyan, hogy ezt tudom azt nem...meg kell oldani és megoldják a közepes vállalkozónak ez kell és kölcsönösen meg vannak egymással elégedve, könnyebben adaptálnak mint a magyar aki viszi -mint csiga a házát- az összes baromságait és veszekszik meg szegregál (ez is személyes tapasztalat) valamint leugattya a helyieket akikből él a többit számoljátok ki

a hitel és a teljes központosítás nem műxik a kinai példa jó erre ott nagyon kiszámítottan de decentralizálnak és folyamatosan, sőt higgyél nekem Raúl Castro zseniális ebben mert ki ha ő nem ismeri a cubaiakat, vállalkoztattya őket de...és egyre jobban (mondtam Granmas barátom sok mindent elmesélt nekem mert igaz barátok voltunk)

most mondhattyák akik buták amit akarnak... de a fokozatosság ami a Kádár éra lényege is volt (a többit hagyjuk jó?) sok helyen bejött lásd Brasil Lula és Dilma, Peru, Chile, Argentina a saját hülyeségét ápolva de halad, a többieknek nincs annyi anyagi eszközük és őket is megosztották még azok...
brühühühühü
@Fabius:

a görögök "olympiai" bajnokok ebben és levédek nem kérdeznek mert ahhoz is buták a GS meg ügyeskedik

brühühühühü
@tucano:

aszt nem tudom, hogy a jenci bácsi ávós volt-e, mer engemet anno az ortogonális- és klinogonális paralell projekció rejtelmeibe igyekezett beavatni szigorúan mártogatós alapon (nyista grafosz!), vagyis a hód történetek irkálása mellett ábrázoló geometriát tanított. a neje pediglen a jenci bácsival paralell magyar irodalmat. ö fedezte föl bennem a réntenyésztési érzéket.
@hacsaturján: bizonytalan is voltam ebben a témában, egy rádióműsorban emlegették együtt Berkesivel, de az biztos, hogy kémtörténetet írni nagyon tudott.

@rodeo36: olvastam, hogy a tugákat az 1500-as évek óta nem tudja eltartani az országuk, azóta folyamatosan mennek el. Luxemburg, Liechtenstein, Svájc és Belgium is tele van velük. Mondjuk ki nem szeretné őket, amikor kedves és aránylag dolgos emberek. De portugál főnöke ne legyen senkinek, mert profi rabszolgatartók, ösztönös érzékük van hozzá:)

Na, boa noite, eddig bírtam a műszakot
@rodeo36: Nagyon helyes.Éljen amerika!

@Fabius: Pontosan.
@Fabius: Nem rossz.
Izland kicsit más.
A végén burkolt zsidózás?:))
süti beállítások módosítása