Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.penzcentrum.hu/karrier/20240424/orban-viktor-reszkethetnek-az-irodistak-a-jogaszok-a-fogalmazo... (2024.04.24. 18:07) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.02.20. 03:41 Fabius

Az ELTE BTK HÖK elrendezte a Jobbik választási esélyeit

Címkék: adatvédelem felsőoktatás jobbik listázás elte btk hök

Ami nem sikerült sokáig senkinek, azt a Jobbik és csatolt mindenféle ifjúsági részei megoldották egy nap alatt. A pártkötődésű ELTE BTK HÖK előbb Garbai Ádám vamzerkedésével kínálta föl magát turhatáblának, árulkodását ráadásul Mezey Barna rektor a "súlyának megfelelően" kezelte és bepöckölte a kukába. Majd kipattant a listagét, elszabadult a pokol, és amikor a stresszhelyzetben a droidvezérlő pulton szemfolyató pirosan villogni kezdett a nagyon rábasztunk lámpa, akkor sikerült az ostobaságra is hülyeséget halmozni takaros kupacba. 

Megérkezett Silhavy Máté és belesírta a éterbe: nem is mink voltunk, Tekintetes Népbíróság! Illetve mink voltunk, csak nem úgy voltunk mink, hanem kicsit amúgy. No, hogyishíjják, szóval a listát mi csináltuk, de az összefirkálást asztat nemmi. Hanem a valaki. Aki bejárt vagy kéccázan a hök irodába és összefirkált és átírt mindent, illetve nem biztosan átírt, hanem átírhatott, teccikéteni? Nem? Asse nem baj, de a lényeget a nemmit azért azt csak teccik, nem? Mi különben sem írnánk oda sehová, hogy a ronda libernyák fejű maj'Pistának jólesz.  Úgyhogy ha másért nem ezért Iszonyú Jogi Lépéseket fontolgatunk, illetve tessmá'várni, helyesebben iszonyúan fontolgatjuk a jogi lépések megtételét, mert a pártiroda azt üzente ezt kell mondani mer' a felnőttek is ezt szokják mikor már nem tudnak mit. 

elte-hök-lista.jpg

Igen, Feleim, nem tévedés, nekik tényleg ennyi eszük van. A maguk által generált "ki a pártkötődésű háború" kellős közepén kitolják ezt a Silhavy Mátét a kirakatba, aki nem csak egykori HÖK alelnök és Jobbik képviselőjelölt, de a párt Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumába delegált tagja is, 9 évre bebetonozva mint Szalai Annamária, havonta az államtitkárok jövedelmének negyven százalékáért (398.880 forint) és a kis költségtérítésért, ami a tiszteletdíjának fele lehet (199.440 forint) maximum havonta. Igazán öröm, hogy a fiatalember közpénzen a köz szolgálatában ennyire ráér listát vezetni a dugható egyiptológusokról és jó seggű zsidókról, és azt is ideje volt az édesdrága választópolgárok elé tárni, hogy az álláshalmozás nem kizárólag fideszes sajátosság, hanem az ifjú jobbikosok szellemiségével is faszául összefér. Ráadásul a roppant igyekezetben akkora lendülettel kormányozta be magát a zsákutcába, hogy a falra felkenődve sem érti mit keres ő ott tulajdonképpen, és miért röhög rajta és a pártján mindenki. 

A listán szereplő megjegyzések gusztustalanságán rontani egyetlen dologgal lehetett: azzal takarózni, hogy Édes Népbíróság, azokhoz hozzáfért a János meg a város, Pista is guberálta, ott hevertek szanaszéjjel oszt' mittomki is belelistázott ha nagyon akart. Az ügyre fejét felkapó Péterfalvi Attila NAIH elnök is ezen a ponton lendült bele a véleményalkotásba igazán:

"a hatóság álláspontja szerint a kifogásolt jogsértés, súlyára tekintettel a büntető törvénykönyvbe ütköző, visszaélés személyes adattal vétsége törvényi tényállását is kimerítheti. A különleges személyes adatokkal való visszaélés ezen bűncselekmény minősített esete"

Nem csodálkozunk, hogy nem rohantak megtenni azokat a "jogi lépéseket" azonnal, ugye? Meg azon sem fogunk, ha az ATV-nek adott szerda éjféli ultimátum lejárta után sem fognak ott tolongani csütörtök reggel jókor időben a bíróság előtt, hanem otthon hányják majd magukra szaporán a keresztet, nehogy pl a Mandiertől kikérje valaki a teljes listát, és a rajta szereplő személyek csoportos keresetet nyújtsanak be személyes adatokkal való visszaélésért. 

Nem tudom a károk felmérésében hol tart a Jobbik, de ha nem teljes még a leltár akkor segítek:

- Garbai, Silhavy, Bernáth Georgina és Stummer János hadrendbe állításával ti soha többet pártkötődésről beszélni senkivel szemben hitelesen nem tudtok, a HaHázásnak annyi. 

- Silhavy a listagéttel kirántotta Novák alól a kubatovozás szőnyegét, Előd és a frakció innentől nem lista hanem porcicaharcot vívhat Kubatovval, ha ő is összecsuklik a röhögéstől mikor rátok néz. 

- Az álláshalmozós kampányszöveg szintén kuka, arra nincs tovább gondotok. 

- Sikerült magatok ellen hangolni a zömmel majd 2014-ben első választóvá váló diákságot, 

- a szüleikkel együtt, mert a vamzerkedéssel hátba szúrás, a listázás, a személyes adataik sajátotokként kezelése és magasról leszarása nem bocsánatos dolgok. Ha ti színeztétek ki a listát, ha nem, ha csak hanyagságból, nemtörődömségből vagy beleszarásból lehetővé tettétek másoknak, akkor sem.

Ha ennyit nem lehet rátok bízni akkor mifaszt akartok ti egy egész országgal kezdeni? Olyanok vagytok most, mint egyszeri Selmeczi Gabriella félórára bezárva egy üres szobába két vasgolyóval. Mire kiengeded az egyiket elrontja de közli legalább megvédte, a másikat elhagyja de a tényt sikerként értékeli mert nem ő volt, hanem a zárt ajtón keresztül szobába settenkedő kéccáz valaki más. Ezzel a mentalitással és az oktatási kérdésekben (is) a Fidesszel szemben tanúsított hűséges kiskutya üzemmód előre vetíti egy szépséges koala lehetőségét. Amiben Viktor atyuska diktálja a csasztuskát, a kerdemek intézik a ciprusi piszkos anyagiakat, ti meg lehettek a lelkesen tapsoló vamzerhálózata a nernek. Silhavy addigra megszerzi a kellő rutint Böröcz elvtárstól, akivel együtt dolgozni a kuratóriumban kénytelen, de akinek besúgó múltjához és hírhamisító gyakorlatához egy rossz szava nincs. 

Vagy levonjátok a tanulságot ha képesek vagytok rá és megkeresitek a Vona Gábor által emlegetett és annyira vágyott holdudvart, akiknek legalább elképzelése van arról mi az, hogy "ellenzék". Mert a mostani elit - muhaha - mellett nektek aztán tényleg felesleges minden ellenség. 

 

 

 

 

 

724 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr765093327

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.21. 11:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Hogyan készítsünk gumicsontot 2013.02.21. 10:02:00

Szereti Ön a gumicsontot? Ha igen, most itt az egyedülálló alkalom. Megtanítjuk, hogyan készítheti el kedvenc gumicsontját otthonában, házi alapanyagokból. Ha kipróbálja, sosem vesz többé boltit! A négyszögletű kerek erdőben nagy keletje van a gum...

Trackback: Vajon ki készít majd listát a listakészítőkről? 2013.02.21. 00:30:30

Újabb és újabb listák kerülnek elő - és csak reménykedhetünk, egyiken sem szereplünk. Ha pedig már rajta vagyunk, akkor legalább a lista készítőjének szempontjából a pozitív oldalon legyünk. Mert a negatív-pozitív besorolás ki tudja milyen hátrány...

Trackback: Másokat megalázni vicces dolog? 2013.02.20. 17:14:22

Elképzelhető, hogy ma Magyarországon vélt világnézetük, pártszimpátiájuk, szexuális identitásuk, vallásuk vagy etnikai hátterük miatt listázzanak, minősítsenek embereket? Pillanatnyilag úgy tűnik, minden további nélkül. Ráadásul megtörténhet mindez az ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez a bejegyzés milyen f@szság már... azt hittem értelmes, de csak lopta az időmet.

Feljelentelek lopásért!
@imperial:

Imádom, ha egy miskolcinak igyekeztek észak-magyarországi cigányterrorról magyarázni.

Az a rossz hírem van aranyapa, hogy borsodban a Jobbik a Szegedi gyerekek mutyijával, Endrésik kamu kalasnyikovozásával régen leírta magát. Ehhez speciel a hök vamzer már nem kellett.

De áltasd magad nyugodtan tovább, vigyázunk rá nehogy felébresszen valaki.
Mi ez a HaHa, valami vicclap?
@Attila64:

Hajrá vamzer, mutasd meg te is a besúgó nemzedék tagja vagy, és jelents fel, mert ahhoz is hülye vagy, hogy jobb fölül a piros ikszet időben megtaláld. :-D :-D :-D

Bazmeg, vonagabi, én a mai nap után tényleg sajnállak, és őszintén megértem azt a sokat emlegetett elitkeresést.
@Fabius:

Semmi gond, majd integetek, mikor lehúznak benneteket az SZDSZ mellé. Ők is ilyen Jobbik leírásról hallucináltak az orbitális pofára esés előtt :))
@imperial:

Mars az istállóba kehes gebe, kihűl a zab :-))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Egyébként a székely zászlóval mi a bajod?"

Nem tőlem kérdezted, és nekem bajom sincs a Székely Zászlóval, csak nem értem HELYETTE miért Sepsiszentgyörgyével rohangálnak? Valaki hibás megrendelést küldött át a varrodának és ha már van belőle 20.000 darab jó lesz ez is?
Vagy Kövér elvtársnak nem tetszett az eredeti vörös zászló?
@GeoCracker: A SOTE lista nem kamu? Utolsó infó szerint?
@Fabius: najóestét.
Írtam valami képleteset, Te természetbúvár. Ha megvan a béka akkor érdekes lesz a leszármazó.
Gábrile vasárnap óta nagyon keményen kommunistaműszakol. Ő lesz a Jobbik Pióker Ignácza? :-)
@komplikato: OFF:
Ez a magyar wikipédia szerint a székely zászló, meg véletlenül most a fél ország szerint:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Székely_zászló

Na most kapásból a 2009-ben kitűzték Sepsiszentgyörgyben szöveg kamu, mert 2004-ben tervezték eleve Sepsiszentgyörgynek.

Aztán hivatkozik Székely Mózes égszínkék zászlajára, ami azért jó, mert az Kobalt kék.

És akkor most csodálkozzunk rá itt a 3-ik pont alatt található Székely Zászlóra, valamint az első pontban látható lovassági zászlóra:
www.epitettorokseg.ro/index.php?o=zaszlo_katalogus

Hoppá, vörös meg tele van mindenféle jelképpel a hol és nap mellett. És a listában van több kék-sárga zászló ... csak egyik sem Székely Zászló, hanem városé/vármegyéé.
@komplikato: Ja meg ott figyel Székely Mózes Kobaltkék zászlója fehér sávval is. Szóval a Wikipédián valaki nagyon mellényúlt. /OFF
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Most néztem, de vagy én vagyok fáradt vagy Rémusz bácsi volt nagyon talányos.
@komplikato: Erre gondolsz?
hvg.hu/itthon/20130220_Hamisitvany_a_SOTElista_az_instruktorok

Lehet, meg az ellenkezője is. De:
"Az IÖCS, mint minden szervezet, természetesen készít felsorolást tagjairól, illetve a tartalékosok közé került jelentkezőkről, ám ezek a hivatalos listák sem tartalmukban, sem formátumukban nem egyeznek meg az interneten keringő listákkal. "
Ha elgondolom, hogy egy fejvadász cég hatszor megkérdezi, hogy megtarthat-e az adatbázisban, kicsit nagyvonalú megközelítésnek tűnik ez így.
@Slaanesh: A HÖK-feljelentés a HaHa-ról kicsit nagy viszontpofont szült. Ugyanakkor a HÖK-ök alanyi jogon tagjai a HÖOK-nak. Annak a HÖOK-nak ami azért szívesen kihagyta a HaHa-t a tárgyalásokból.
Ha a HaHa nem közvetlen hatalmat akar, és tényleg nem pártalapon akar mködni, akkor a pártleosztás alapján működő, és anno a Fidesszel is közös birkát őrző HÖOK kiütése akár hasznos is lehet.
Mindenképpen demonstrálhat egyfajta megtisztulást, és egyfajta meg nem alkuvást is.
De persze ettől még lehet Fidesz-akció a hallgatók megosztására. De könnyen visszafele sülhet el.
@Fabius: Fáradt vagy, megvilágosodsz reggelre:-) A Winner Five Twins másik fele amit a lupe vizsgálat megérdemel.
@Nyekenyóka.: Mert viccoldalról nem vesznek át híreket.

bio
@Kuviklacz: Tajekoztass kerlek, hol utkozik jogszabalyba valaki facebookon tarolt adatainak a kimasolasa? Hol irtak, hogy fel is hasznaltak oket valmire? Kivancsian varom a valaszod
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Vicces, ahogy be Scmidtelték a "család" meghatározását a Tákolmányból, ami szöges ELLENTÉTBEN van a Bibliában megfogalmazott család fogalmával, minap valaki jól le is írta pontosan.

Meg ugye páran felhívták rá figyelmet, hogy az idióta feltétel rendszer alapján holmi Názáreti Jézus vagy Gauthama Buddha nem rúghatna labdába erkölcs oktatásban.

És azért vonták vissza, mert a szülök azért leadták a drótot, hogy ezt a baromságot nem ők szavazták meg, nem értenek egyet. :D

Kész ez az ország basszus.
@mojoking77: Mint az érintettek jelezték a listán lévő információk jó része NEM volt FB/IWIW profiljukon. Mondjuk pl. politikai beállítottság, származás, vallás. Tudod amik alapján nem lehet szelektálni.
És az adatvédelmi jogszabályokat is át és meghágták.

Biztos viccből függesztették fel őket azonnal az ELTE-n.
@mojoking77: Az is véletlen, hogy tömegesen kiléptek a tagok is, akik szerint megengedhetetlen szemétség ez a lista. És ki tudja hány lista lesz még itt.
Álmodik a varánusz nyomor.
A Jobbik ettől csak népszerűbb lesz, már ha van valami köze az egészhez.
Érdekelne kinek és milyen célból készültek ezek a listák. Érdekelne miért pont most kerültek elő. És ki által került elő.

Régen az volt, hogy fiatalok hiv a vasút vár a máv. bagy Téged vár a papirgyár.
Ma az van, hogy téged vár az NBH - III/III nem fog munkaerőhiánnyal küzdeni. Sok-sok takony magyar az a feljelentgetős fajta.

Őszintén kiváncsi lennék - rólam ki és milyen listát vezet. Nem mintha magasról nem szarnám le - bár a listák sosem öncélúak. Csak szomorú hogy amig én pénz adok ki a saját képzésemre addig más pénzt kap azért hogy egy paraszt az épp aktuális hangulatának és benyomásának függvényében baromságokat irogasson rólam amit alapján majd valakik lehet döntenek. De már nem vagyok dühös. Inkább döbbent.
Egyre inkább csak kivűlről és távolról nézem azt az állatkodást ami a hatalomért, a pénzemért folyik.
@Nyekenyóka.: Nem kell neki annak lennie. Elég, ha van néhány lelkes embere... De hogy ez az ő malmára hajtja a vizet, az tuti...

Engem már nem érdekel. Ki vagyok ábrándulva.
@komplikato: Nem fuggesztettek fel oket. Legalabb is az elso informaciok szerint a rektor a tortenet sulyanak megfeleloen kezelte a helyzetet. Persze lehet tevedek. Azt megis ki mondta, hogy akarmi alapjan szelektaltak? Felejtsetek mar el azt az agymosast, amit otthon a ATV tol. Lassan egyenertekul parja lesz az objektiv media jelkpenek szamito Echo TV-nek. Nem gondolkodtal meg azon, hogy amit a TV-ben latsz, esetleg nem feltetlenul kezelendo a szentirassal egyenertekuen?
@merre: Ez nem álmodás kérdése. A Jobbik és a HÖK kapcsolata elég nyilvánvalónak látszik. A HÖK törvénytelen listázását maga a HÖK-vezető ismerte be. A diákok beleegyező nyilatkozata nem került bemutatásra, de még csak arra sem, hogy kijelentsék a létüket.
Ennyi.
@mojoking77:

Felfüggesztették őket:

index.hu/belfold/2013/02/20/felfuggesztettek_a_listazo_hok-ot/

@GeoCracker:

A Jobbik önkormányzati képviselője is a szerzők közt:

index.hu/belfold/2013/02/20/jobbikos_politikus_is_szerepl_a_hok-os_listan/

Ezen kívül a listakészítést elsőként beismerő Silhavy Máté a Jobbik Közmédia Közalapítvány Kuratóriumába delegált tagja, havi hatszázezerért + hök-ből leeső apró.
@mojoking77: Összes hírportálon kint volt a felfüggesztés híre. Biztos kávézaccból nézték ki ...
Tévét nem nézek, párt tévéket pláne.

Viszont pontos képet festhetünk a nagypofájú kamuzós Jobbik/Hök mentalitásról, amikor nekiállnak ekézni mindenkit, hogy politikai erők rángatják őket zsinóron és erre nincs jobb példa mint saját maguk. Egyből látszik a gerincességük, egyenességük, etikájuk és erkölcsük.

És igen, akinek ez bejön, az maradjon a Jobbiknál :)
@komplikato:(Es meg rengetegen..) Amugy az elobb kivancsisagbol felmentem az mno.hu-ra, nos ugyanerre a cikkre nagyjabol ugyanezek a kommentek erkeztek, csak a Fideszdroidot kicsereltek bolsira. Ti tobb neven, tobb forumon is irtok, vagy szimplan a masik oldal pont olyan agymosott idiotak tabora mint ez? Mi lenne, ha megbeszelnetek valahol egy talalkozot, es lerendeznetek egymas kozt, ahelyett, hogy itt es a tobbi hasonlo forumon horogtok egymasra? Mindenki sokkal nyugodtabb lenne utana.. Es elo tudnatok bujni a nevtelenseg vedo arnyekabol. Onnanatol kezdve mindenki tudna, ki melyik "oldalt" vaasztotta.
@komplikato: Oooo, a szervezetet fuggesztettek fel, mint most olvastam, nem a tagokat. Csak a tisztanlatas miatt..
Mondjuk én személy szerint nem látom, hogy a Jobbiknak ez hogy ártana olyan rettenetesen.

Próbálják bemocskolni őket, ment ez a lejárató kampány a választás előtt is, olyan energiákkal kutakodtak ex-rendőrök, magánnyomozók a jobbikosok után, hogy félelmetes. Aztán kihoztak egy péniszpumpával és virslivel pózolót, egy pornós gárdista csajt és egy részegen hélótázó gyereket. Nagy ügyet próbáltak keríteni belőle, ennek ellenére a Jobbik meglepően jól szerepelt, tartja a helyét, sőt erősített. Erre kétségbe estek a maszopos és zsideszes titkosszolgák és kutakodtak tovább. Találtak egy teljesen nyilvános adatok alapján összeállított listát, ami kb semmilyen jogszabályt nem sért.

A jobbikos szavazók részben ugyanúgy gondolkodnak a füves, libsi, zsidóképű arcokról, mint ami a listában van. Másik részük meg pont leszarja a dolgot, mert látja, hogy ezzel most a mélyrepülésben lévő gazdaságról, meg az összesen 40 főt megmozgató HaHa performance-okról terelnék el a figyelmet a hatalmon lévők.
A HÖK persze egy nagy fos, de nem a Jobbik miatt. Már 2005-ben is az volt, amikor kicsit beleláttam egy ismerősön keresztül a mutyizásaikba.
A Jobbik még nem lopott el százmilliárdokat a kasszából. Az embereket nem a libsi, zsidó, dugható, ratyi szavak zavarják, hanem hogy nincs mit enni, nincs munka, nincs jövő és közben a fidesz és mszp vezetők luxusban fürdenek, oligarchákkal pacsiznak le.

Nyugi szocik, nyugi fidesznyikek, a Jobbik nem fog 2014-ben nyerni, marad harmadik párt, kb mostanra elérte a maximális támogatottságát, még pár százalék mehet hozzájuk, de több nem. Kár parázni és kár csinálni a fesztivált. A szociknak és a fidesznek jóval profibb listái vannak, nem facebook és iwiw alapon összeállítva. Ezek alapján járták a hajdúsági és nyírségi falvakat és vitték szavazni a segélyezetteket. Liszt, étolaj, konzerv, kis étkezési jegy volt a fizetség... na ez az, ami veszélyes. A jegyzőknek meg meg lett mondva, hogy ha nem XY nyer, akkor itt pusztaság lesz, mert egy fillért nem kap a kistérség, a település.

Amúgy az adatok teljesen nyilvánosak, facebook, iwiw, ránézek a képére, megmondom, hogy csúnya, baszatlan vagy katolikus-e valaki.
Az ELTE bölcsész karát nem kellett volna már szélnek ereszteni? Hasznuk kb semmi, csak semmirekellő bölcsészek.
@Kolompár Tarzan: Menj mar. Hol lathatnal mashol eredeti tarisznyarakokat, a sajat hajukbol font taskaval a hatukon?
Az a legszebb, hogy ATV honlapján olvastam, hogy egy csajtól megkérdezték, hogy mit szól ahhoz, hogy libsinek titulálta őt a lista szerkesztője. Erre a csaj: megfelel a valóságnak. Ennyi. Igazat írtak róla, nem balhézott, libsi, hát most akkor hova szarjak?

Valaki kiteszi facebook profiljára, hogy imádja Gyurcsányt vagy egy rohadt nagy spanglival pózol, focizik, vagy éppen Cseh Tamást hallgat akkor nehogy már ne lehessen ezt róla megállapítani, leírni...

komolyan nem látjátok, hogy kilopják a szemeteket a maszopisták és fidesznyikek, ti meg ugrottok a Jobbikról szóló bármilyen áttételes, piszlicsáré szar hírre

nyilván ez a lista-ügy ezerszer fontosabb a becsődölt, egyetmisták körében totál népszerűtlen HaHa tüntetéseknél, meg hogy Orbán megint kiosztott pár milliárdot az oligarcháinak
@Kolompár Tarzan:

"Találtak egy teljesen nyilvános adatok alapján összeállított listát, ami kb semmilyen jogszabályt nem sért."

Ahha, szóval nem sért:

"a hatóság álláspontja szerint a kifogásolt jogsértés, súlyára tekintettel a büntető törvénykönyvbe ütköző, visszaélés személyes adattal vétsége törvényi tényállását is kimerítheti. A különleges személyes adatokkal való visszaélés ezen bűncselekmény minősített esete"

index.hu/belfold/2013/02/19/peterfalvi_az_elte_btk_hok_listaja_serto/

Jó reggelt a valóságban.
@Fabius: Bocsass meg, de neked jo reggelt a valosagban. Szerinted a munkaadod nem tudja kb ugyanezeket az adatokat rolad? Miert kell ez az egesz hiszteria? tenyleg mi vagyunk az ertelmiseg? Az ellenpelda a Jobbik barbarsagaira? Nem csak egy par idiota, aki lobalja a farkat oromeben, hogy talalt egy csontot, majd ugy raharap, hogy rogton szajzara lesz es vicsorgva porog vele szerte az udvaron....
Én továbbra sem látom, hogy ebbe a Jobbik annyira tönkre fog menni. A pornós gárdista csajra is mindneki köpködött, ma meg már senki nem emlékszik rá, a szoci-fasiszta Zuschlag beszólása is elveszett a múlt homályában, a farkát feszület alatt verő és rendőrökkel dulakodó fideszes sem okozta a fidesz vesztét, ahogy a brüsszelben szeretőjének gyereket nemző öreg szocira is csak legyintenek az emberek.

Túl van ez lihegve, túl van már ez hajtva.

@Fabius: még jó, hogy ez a vélemény lófaszt sem ér
@mojoking77:

Megbocsátok, de szerintem eltévedtél.

Egyrészt nekem nincs munkáltatóm, cserébe én vagyok munkáltató. A munkavállalóimat nyilvántartom, de nem jobbikos paraszt vagy zsidrákfejű címkék alatt. És depláne nem kerül ki a nyilvántartásom sehová, mert ha kikerülne úgy basznának meg érte, ahogy most az eltéseket fogják.

Ugyanis a személyes adatok nem megfelelő kezelése bűncselekmény.

De tovább megyek: a varánusz adminjaként látom az önként megadott regisztrációs mélcímeiteket, amikből kiindulva sok esetben egy keresésből megmondható civilben ki vagy, hány éves, hol laksz, apád-anyád-testvéred-gyereked kicsoda és satöbbi.

Fölháborodsz, ha listába szedlek titeket az általatok önként itt és máshol megosztott adatok alapján, fölcímkézlek zsidráktól libernyákig, és közzéteszem?

Vagy megértjük végre, hogy a személyes adattal visszaélés bűncselekmény? Akkor is, ha nekünk szimpi párt hazárdírozik vele.
@Kolompár Tarzan:

Igazad van. Törvények? Lárifári.

De akkor lássunk téged az előbb levezetett példa alanyának: rólad egy kereséssel kiderült a regisztrációhoz használt mélcím alapján ki vagy mikor éppen nem Kolompár Tarzan.

Gondolom nem probléma, ha megosztom a közzel, ha már ennyire lárifárizzuk a törvényeket.
@Fabius: Az hogy lehet személyes adat, amit az arc kitesz az iwiw-re, facebook-ra, kitudja hova? Képpel, mindennel szerepel nyilvános oldalakon.
Biztos én vagyok tudatlan.
Meg ha ránéznek és azt mondják, hogy dugni akar a csaj vagy hippinek öltözik. Jó, parasztság, de ez milyen adat?
@Fabius: Nem ez volt a kérdés, hanem hogy milyen személyes adat a facebookra feltöltött cucc? Az mennyire személyes adat, amit ország-világgal megoszt az illető?
@Kolompár Tarzan:

Nem csak közösségi oldalról halászható adatok kerültek ki:

hvg.hu/itthon/20130220_lista_ELTE_BTK_HK

Egyébként a mélcím, telefonszám, lakcím is személyes adat, ami legtöbbször nem szerepel közösségi oldalon nyilvánosan. A listában meg igen.

De nem válaszoltál: megoszthatom arcod neved a közzel? Vagy ne kérdezzem csak csináljam, mert lárifári?
@mojoking77: Rajtad kívül kb. mindenkinek evidens volt.
@Kolompár Tarzan: Akkor hol inkubálódna a sok tehetséges leendő Jobbikos és Fideszes politikus? Hiszen ők maguk is megmondották az megy bölcsésznek aki nem akar dolgozni. :D
Ezbazmeg kééész, az eltés gyökerek a jobbikosaikat is stemplizték :-D :-D

galaxisriporter.tumblr.com/post/43553391560/jobbikos-injekcios

Ha eddig nem, most majd kihúzzák a sajátjai a vamzer nyelvét a végbelén keresztül :-D
@Kolompár Tarzan: Te zseni! Mit szólnál ha az FB-ről levett arcodat feltenném a kurucra, azzal hogy szerintem zsidó pofád van?
@Schindlеr Pistája:

"Btk.177/A. § (1) Aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével

a) jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel,

b) az érintett tájékoztatására vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget,

c) az adatok biztonságát szolgáló intézkedést elmulasztja,"

- Ha jól értelmezem, a HÖK-ösök mind a három pontot elkövették.
@Wagеm: Nem jól értelmezed!

A hallgatói önkormányzatnak, a képviseltek jogait, joguk van kezelni! Az adatkezelés jogát, csak írásban vonhatják meg az érintettek!

Másik, állítólag a file kezelési időpontjára van, alibijük, ráadásul az egy másik gép fat adatait raktározta el! Tehát bizonyítékgyártásról van szó!

Valamint a vádat nehezíti, közösségi gépen találták, így nem tudni ki a tettes...

Az ügy így terrorcselekmény lett! Már a terrorelhárítók vizsgálják az ügyet...
@Wagеm: Jó, de mi minősül személyes és különösen védett adatnak?! Ezt is másolja már be!

Magyarországon több mint 20 ezer Kovács István van!

A nevet önmagában nem lehet az érintettel összefüggésbe hozni!

Ráadásul az ügy sokkal súlyosabb, ugyanis az aki megnézte a számítógépet, levéltitkot, magántitkot sértett, pont ő követte el az adatkezelési szabályokkal való visszaélést!

A problémát súlyosbítja, hogy érdekérvényesítő szervekkel hozta összefüggésbe, jogtalan, törvényellenes eszközökkel próbált meg érdekérvényesítő hatást elérni! Ez terrorizmus! Részt vesz benne ez a blog, a média, a hatóság, az egyetem!

Ilyen nem lehet csinálni! Egy jogállamban a bíró azt mondaná.. sajnálom, a bizonyítékok korrumpálódtak! Ugyanis, jogi személyeket csak valós bűncselekmény esetén lehet elítélni! Attól, hogy van egy törvény, és valami nem felel meg neki, az még nem bűncselekmény! Akkor lesz bűncselekmény, ha a jogi személy jogai bekorlátozódnak! A jogi személy kötelessége felmérni, hogy őt, érte-e jogi sérelem! Amíg ő nem indít felelősségre vonást, addig nincs bűncselekmény! Addig az államnak kuss van, maximum tájékoztathatja az eseményekről a vélt sértettet!

Az államnak nem érdeke, csak úgy büntetgetni a jogi személyeket! Az pénzkidobás! Közpénzek hűtlen kezelése!

Magyarország nem jogállam! Ha egy nyugati cég rendel saját logójávla egy terméket egy másik cégtől! Itt megfogják a vámosok! Elveszik! Illetve pontosabban ellopják!

Holott a magántulajdon szent! A jelzéseket ellehet távolítani a magántulajdonról, vagy megásítani!

Eljárniuk pedig csak azután lehetséges, hogy az érintett jogi képviselet erre utasította őket!

A vélt bűncselekményen a büntetés pedig súlyosan túlmutat! Ugyanis az okozott kárnál sokkal, de sokkal többet szed el az állam! Ami lopás! Az állam sem lophat!

Itt Magyarországon olyan állami terror van, ami teljesen ellehetleníti a gazdaságot, az érdekképviseleteket, a munkához való jogot!
az ELTE BTK-n éppen HÖK választás lesz. Így összeáll a kép, hogy miért a BTK-ra költöztek be a HAHA-sok, és miért az értelmetlennek látszó folyamatos akciózás. Kampányolnak a HÖK választás miatt. Hogy az a fránya lista is most került elő! Ha nincs köze hozzá a HÖK-nek se baj, mire kiderül, már túl vagyunk a választáson, de legalább a HAHA ellenfeleit sárba lehet gyalázni vele. Az meg csak hab a tortán, hogy a HÖK-öt fel is függesztették! Bezzeg a HAHA-sok bármit csinálhatnak, nincs kiutasítás, sőt még a rektorhelyettes is meglátogatta őket! Így lesz a HAHA-é a diákönkormányzat.......

Nem én írtam csak idéztem valakitől, de teljesen egyetértek vele
Hát ezt elkúrták a HÖK-ben, de a Jobbik még meg tud szabadulni ettől a ballaszttól. Ha gyorsan lépnek, még menthetik a pofájuk.
jobbiknevelde.blog.hu/2013/02/20/tiszta_viz_a_poharba#comments

"A tanároknak hónapok óta nincs hozzáférésük egyetlen működő fénymásolóhoz sem, a végletekig túlterheltek, a Neptun bevezetése adminisztrációs katasztrófát okozott, az egyetemet pedig a pénzügyi összeomlás és autonómiájának elvesztése fenyegeti. Természetesen mindezekkel semmi probléma, nem kell velük foglalkozni, az viszont botrány, hogy bizonyos oktatók szóba mertek állni a Hallgatói Hálózattal. A status quo szent és sérthetetlen, a HÖK vezetés legnagyobb problémája pedig újabban az, hogy ezeket a renitens oktatókat kirúgassák az egyetemről, a jobbikos tanárok aktív pártpolitikai szereplése viszont a legkevésbé sem aggályos. Nem mondom, hogy ez kettős mérce… ja de, mondom."

Erre most én mit is mondjak, mit is mondjak, anélkül, hogy demagóggá válnék..
"Igazán öröm, hogy a fiatalember közpénzen a köz szolgálatában ennyire ráér listát vezetni a dugható egyiptológusokról és jó seggű zsidókról, és azt is ideje volt az édes drága választópolgárok elé tárni, hogy az álláshalmozás nem kizárólag fideszes sajátosság, hanem az ifjú jobbikosok szellemiségével is faszául összefér." Így van, ez már önmagában elég nagy gáz.

A lista egyetlen újdonsága Jobbikékra nézve, hogy kiderült, még Novák Emőke szintjénél is van lejjebb. Pedig az "teljesítmény."
@Fabius: Ahogy Stummer írta, van az a pénz.... Máténak is.
Egyébként a trollok egy részének sajnos igza lehet abban, hogy a Jobbik ettől nemlesz népszerűtlenebb. Ugyanis mártírokká válnak a HÖK-ösök sok 16 évesen megrekedt figura szemében
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Azt hiszem a párttagságot nem nekem találták ki. Bár néha B-listán érzem magam. Szóval lehet :-)
Klinghammer egy külön tanulmány.
Amit meg a tandíjról mondanak (pl. szociális) az elég közel áll ahhoz, amit felvetettem a blogon, és ami felvetéssel anno egyébként simán elhajtottak valami neveléstudományi konferencián, amikor kerekasztalbeszélgetésen bedobtam.
(szigoruan, csak hogy ne kellejen visszakeresni :-)
endresy.blogspot.hu/2012/12/diakok-es-diakok.html a szöveg közepin vhol)
Még a végén az is ki fog derülni, hogy az összes HÖK tele van jobbikossal és mindenhol listáznak.
Most az ELTE, aztán mondjuk a Műegyetem és szép sorban a többi.

Persze lehet b...gatni a Jobbikot, csak aztán nehogy visszafelé süljön el...
@GeoCracker:
"A politikai és a megmozdulások során kialakult provokációk kivédése után a diákoknak alkalmasint a saját maguk közt felbukkanó és kívülről kihasználható, saját radikálisaikkal kell tudni majd egyensúlyt teremteni. Szorítok, hogy sikerüljön!"

Ezt buktad/buktuk, azt tudod?
@GeoCracker:
Na meg (állítólag) egyre népszerűbb a Jobbik.
Nem tartom valószínűnek, hogy majd pont ettől a balhétól fog csökkenni.
index.hu/video/2013/02/21/alairjam_a_hallgatoi_szerzodest/

6:47-től érdemes figyelni a levezetés ám, igaz, matematikailag kissé helytelen, főleg a felirat, nem?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Azért még reménykedek....
S nem mindig örülök, ha igazam van. Bár a HÖOK (a hökös ernyőszervezet) sajnos már korábban is adta a lehetőséget, ahogy írtam is valamelyik betűhalomban :-)
@GeoCracker: index.hu/bloghu/fenteslent/2013/02/20/orban_viktor_a_legjobb_kozossegepito

"Sokan támadják a HaHát azzal, hogy bázisdemokratikus, nincsenek vezetői, nincsenek felelősei, így fosztja meg magát a hosszútávú fennmaradás lehetőségétől, valamint egy igazán prosperáló, jól szervezett országos mozgalom lehetőségétől. Az az ellenérv is sokszor elhangzik, hogy a diáktüntetések hiteltelenné válnak, hiszen a diákok nem tudnak szakmai alternatívát megfogalmazni egy jól végiggondolt, átfogó oktatásügyi reformra.
Ugyanakkor a mindenkori hatalom számára nyilván az a legérthetetlenebb, legfélelmetesebb csoport, amelynek nincsenek vezetői, hiszen így nem lefejezhető. Ez egy strukturális adottsága a bázisdemokratikus működésnek, de nem a legjobb és legfontosabb hozadéka!"
Fabius én azt nem értem hogy mit sajnálsz vonáékon, hisz köztudott hogy orbán pincsijei és a kritikájuk hozzátartozik a színjátékhoz.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): A bázisdemokratikus rendszer a jó öreg ArpaNet hozadéka. vagy fordítva. Amiből a mai internet kinőtt. Eredetileg katonai célra tervezett és hibatűrésre optimalizált rendszer. éppen mert nincs központi szervere. alig megbénítható.
Miért is érzek párhuzamot a net-tiltás és a HaHa elleni cirkusz között? Nem is értem :-)
@kirsten: "hisz köztudott hogy orbán pincsijei és a kritikájuk hozzátartozik a színjátékhoz."

ez annyira tipikus gerillamozdulat. Nyílt torzítása a valóságnak. Ez a te véleményed, és úgy állítod be, mintha köztudomású lenne, miközben tudod, hogy nem az, csak azt szeretnéd...
Az egészben az a durva, hogy az állítólag demokratikus média hogyan asszisztál egy olyan "bizonyíték" tulajdonításához, amire semmi bizonyíték nincs:

Mi a bizonyíték, hogy ezt a listát a HÖK gépről töltötték le így ahogy van? SEMMI

Nekem is van lista a hallgatóimról, akik az órámra jártak, meg katalógusok. Némelyik lehet, hogy a lomtárban, amit nem ürítettem. Valaki egyszer letölti, és hozzáír minden szart, akkor már engem is börtönözni lehetne?

Azért mert a tulajdonságokban benne van, hogy én vagyok a szerzője? Erre alapoznak a demokrácia nagy harcosai? Hát ez szánalmas. Ez nem demokrácia, hanem HISZTIKRÁCIA.

Ha véletlen egy baloldali HÖKös gépről származna ilyen info, akkor meg ez menne: hát ilyenek az egyetemisták, bárki beleírhatta volna stb. Mivel nem szeretik a jobbikot rögtön biztosak benne, hogy Ők írták, de ha MszPs csávó írta volna biztosak lennének benne, hogy nem ő volt. Az, hogy Jobbikos orientációjú beírások vannak benne, egy 80-as IQjú ellenfélnek is eszébe jutott volna, hogy így kel lejáratni.

Lehet, hogy ők voltak, csak semmi bizonyíték nincs rá az ég adta világon semmi. Arról nem is beszélve, hogy az igazán nagy bajt az okozta, aki publikálta. Mert az, hogy egy kis hülye jobbikos nak hülye véleménye van az egy dolog, de az, hogy egy vélt vagy valós jobbikos dumát publikálunk és beindítjuk a hisztigépezetet. Az az igazán gonosz cselekedet.
@Petykabá:
Vagyis a probléma nem a probléma, hanem ha beszélve van a problémáról, ugye?
@Petykabá:

"akkor már engem is börtönözni lehetne?"

Igen. Ha tényleg tanár vagy kurvára szükségszerű lenne tisztában lenni az adatkezelés szabályaival.

Mielőtt nem a sitten végezve kell hisztikráciáznod.

De nem vagy az. Nagyon nem.
Bácsfi Diánát még nem vetetted be a műbalhé-generálásba, cikkiró???? tudóóóód jönnek a fasiszák,tudóóód...
@Petykabá: hvg.hu/itthon/20130221_Az_NNI_vizsgalja_a_HOKos_diaklistakat
"Mezey Barna rektor szerdán függesztette fel az ELTE BTK HÖK működését. Közleményében azt írta, a személyes adatok kezelésére vonatkozó törvényi rendelkezések megsértését az ELTE BTK HÖK elnöke is elismerte. A felfüggesztés a törvénysértések kivizsgálásáig tart - tette hozzá a rektor."

Ne ülj fel a pletykáknak, ez ebből a tanúúság!
@Schindlеr Pistája: Ez mind nagyon okés, de a lényeg kiderült már? Legalább a Pistának jó lett?

:-DDD

Üdv:
b
@Fabius: amelyek? OKOSTOJÁS, mik az adatkezelés szabályai tanároknak? Nem lehet a tanulóidról adatod, amelyet pl. ők adtak meg, vagy amelyekhez hozzáférsz a NEPTUNON keresztül? Pl., hogy a Zh eredményeit kiküldjed? Plusz leírják, hogy nem elég, ha az összegyűlt adatokat letörlöd, és nem elég ha nem a lomtárba teszed?

Életszerűtlen majomkodás.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): ez azt jelenti, hogy belátták, hogy nem szabadott volna egy excel fájlban tárolni a telefonszámokat. Fogadok, ha valaki ideadja a laptopját, akkor találok rajta valamit ami törvénysértő a munkahelyével, vagy bármivel kapcsolatban.

A lényeg az, hogy mindenki gyűjt mindenféle adatokat célszerűség kedvéért, mert pl. el akarja érni a diákjait, és nem akarja minden alkalommal a szar oktatói rendszerekre bízni magát stb., hogy ne háromszor annyi munkája legyen. A lényeg az, hogy mindenki ezt úgy csinálja, hogy csak akkor derül ki, amikor valaki hisztit csinál. És akkor jöttök ti álszent okoskodók.

Ilyen alapon arra is kiváncsi lennék, hogy kinek NINCS mondjuk lopott szoftver a gépén? Egy sem? Álszent hipokriták!
@Fabius: Rühellem az ilyen álszent embereket mint te, akik még távolról sem láttak egyetemet, de mindjárt tisztában vannak vele, hogy mit, hogyan kell csinálni. A levelezőrendszeremen benne van az összes diák levele, és akkor? Mert ők is tudják, hogy van lehetőségük NEPTUNON küldeni, csak nincs kedvük vele vesződni, inkább csinálnak egy listát MAGUK, hogy könnyen el lehessen érni őket. És mondjuk ott marad a gépemen egy fájl. Akkor menjek böribe? Te nyomorék!
@Rufus78: A probléma nem az, hogy valakinek van egy listája emberekről telefonszámokkal, mert egy rakat cégnek is van. A baj az, hogy ezt valaki publikálja. Vagy nem?

Persze látom jól ki próbálod forgatni a szavakat. Igazi fasza manipulátorka vagy.
@Petykabá:

"Arról nem is beszélve, hogy az igazán nagy bajt az okozta, aki publikálta. Mert az, hogy egy kis hülye jobbikos nak hülye véleménye van az egy dolog, de az, hogy egy vélt vagy valós jobbikos dumát publikálunk és beindítjuk a hisztigépezetet. Az az igazán gonosz cselekedet."

Ezen mi a faszt kell szerinted manipulálni?! Ott van, feketén-fehéren: az sem baj, ha VALÓS a lista, de ne publikálja senki, mert jujhisztigonoszság!
Hiszti- és manipulátor-ügyben szerintem nézz körül a saját portádon.
Érdekes, nem?

"A miniszter úgy fogalmazott: amennyire a hírekből meg lehet állapítani, úgy látja, hogy diákok közötti, illetve egyetemi belháborúról van szó, amelyben számos érdek ütközik egymással. Hozzátette: sokan hozzáférhettek azokhoz a listákhoz, és nem tudni pontosan, mi történt. Azt látni, hogy többen ringbe szálltak. Reméli, eljutnak odáig, hogy megtudják, mi is történt, megnyugszanak a kedélyek, és mindazok, akiknek az a dolguk, hogy a felsőoktatás javításával foglalkozzanak, ezt fogják tenni – mondta."
hvg.hu/itthon/20130221_lista_balog_belhaboru
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): "Hozzátette: sokan hozzáférhettek azokhoz a listákhoz, és nem tudni pontosan, mi történt. "

És ez így honnan? Egyeztettek mit kell mondani vagy ő is ott volt amikor készült???
@komplikato: Nem, nem volt ott, de biztos, hogy nem véletlenül pattant ki most ez, ezzel nem a minisztérium pozíciója gyengül, sőt!
@mojoking77: Szóval a vallás és a kefélhetőségi paraméterek a Facebookon voltak?
Amúgy meg a Facebook felhasználási feltételeit olvasd el.
@Petykabá: A tanár, mint tanár az iskola alkalmazottja, ezért az iskolának kell az adatvédelmi törvény előírásainak megfelelnie.
@Kuviklacz: Már ez sem igaz, ha jól tudom, valami Kúnó, vagyki az alkalmazója januártól, nem?
Nem elviccolni, kérem..
@Petykabá: Anyanyelv, tanár úr! A rendszereden benne? Jujjjjjj!
Remélem nem is jogot tanítasz.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Először is hova tetted a magor szóról szóló hozzászólásodat, kedves szóló hozzászóló?
Kuno az a jogelőd (mármint a Klebelsberg, habár mostanában szerintem ventillátort játszik sírjában, hogy kik hivatkoznak rá), az viszont egy érdekes probléma (de hát hol van ez a kiváló és zseniális egyszerűsített adótól, amelybe a törvény szövege szerint senki nem léphetne be és egyéb jogi szörnyszüleményektől, amelyet pártjuk és kormányunk előállított a utóbbi időben), hogy az adatkezelő ezután a tanár munkáltatója, vagy az iskola (amely megmaradt mint intézmény), amelybe a hallgató jár.
Csak jobb lett volna elviccolni, nem?
Ami pedig a hallgató szerződések lényegét illeti, hallottam két érdekes érvet ma:
1., a mostani elvándorlást hogy akarják azzal orvosolni, hogy aki majd esetleg öt év múlva végez, további tíz év múlva fizetni köteles és
2., Az iskolák felújításához stb. elég jelentős EU pénzt használtak fel. Akkor a ezzel arányos mennyiségű végzett diákra igényt tarthatnának a nettó befizető tagállamok?
Forrás: Andor László
@Kuviklacz: Opsz, zavart érzek a zerőben, vagy ideje lenne magor leckét vennem, magamhó'?
@Kuviklacz: Csak a felsőokítást érinti (egyelőre), így, ha nem oda fektetik be, akkor a kisiskolásokra tarthatnak csak igényt, jogilag, nem?
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): A befektetésre már a HÖK is ráfázott, úgyhogy ezzel vigyázzunk.
Nekem ez a blogmotor ezt üzente:
"mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) válaszolt neked:

@Kuviklacz: Opsz, zavart érzek a zerőben, vagy ideje lenne magor leckét vennem, magamhó'?"
Oszt nem talááátam.
@Kuviklacz: Hjaj, a blogmotor még a gondolataim is kitanálja! ..vagy lenyeli, mikor hugy!
"Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!"

index.hu/galeria/index/tech/2013/02/21/pistanak_minden_jo_lesz/8
süti beállítások módosítása