Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.02.18. 04:04 Fabius

Hogy lesz a jó csajból profi politikus?

Címkék: szabó tímea párbeszéd magyarországért

Tegnap párttá alakultak a szakadár elempések. A Párbeszéd Magyarországért alakuló kongresszusán elfogadta az alapszabályukat, 13+1 pontos közpolitikai csomagjukat, megválasztották a társelnököket - Jávor Benedek és Szabó Tímea - az elnökséget - Karácsony Gergely, Scheiring Gábor, Bakó Krisztina, Tordai Bence - és tettek egy rakás olyan dolgot, ami eddig az LMP -re egyáltalán nem, vagy csak nyomokban volt jellemző. 

Nem fordultak ki magukból teljesen, most is képesek voltak az alapszabály és közpolitikai program megfogalmazása - elfogadása közben egy-egy szó jelentésén, maradásán illetve elvetésén vitatkozni, csak most nem tartott ez egy egész hétvégén keresztül.

pm1.jpg

Végül is lehet nem is baj, így legalább mindenki mindennel egyetért és állandó vitatkozás helyett egyfelé húznak. Változás volt a hangulatban is: most csupa jókedvű arcot lehetett látni szavazás közben, mint mikor óvónéni először engedi a csoportot a mászókától beljebb, felfedezni a homokozót is, és nincs csendőr aki árgus szemekkel figyeli, ki dugott borsót az orrába. Ez a felszabadultság minden megmozdulásukban jelen van - még: elég gyorsan lett honlap és logó, a pártalapításhoz szükséges alapszabályra sem kellett az idők végezetéig várni, a célok világosak, a jelszavak egyszerűsödtek és közérthetőbbekké váltak, az elvont, negyedórás körmondatba csomagolt romkocsma-szociológus fíling helyén nyomokban már a tudatosság, határozottság és a hatékony működéshez szükséges profizmus is felfedezhető. Úgy néztek ki tegnap, mint akik tényleg csinálni és nem csak beszélni akarják a céljaikat. 

Szörprájz. 

Amíg a sajtótájékoztatóra rendezték be a termet, páran az értelmetlen hülye mondatok versenyében megfogalmaztuk: Ez a más elég más, mint az a más volt, és mennyivel másabb más sülhetett volna ki az egészből, ha az a más a kezdetektől ilyen más. 

A sajtótájékoztató érdekes tanulsága, hogy sokaknak nem gyanús, ha egy teremben van egy fal, tetején az "alapítók fala" felirattal, alatta több négyzetméternyi fehérséggel, akkor azt menthetetlenül össze fogják irkálni. Felesleges tehát nagyon a terem közepére tájolni magunkat, hisz úgyis ők jönnek majd a falhoz. Eleinte örültem a törvényszerűség felismerésének, kicsit később, az aláírás bejelentése és megkezdése után már annyira nem.

pm2.jpg

Hirtelen összeszorultunk, mint olasz férfi lábfej a hegyesorrú digó cipőben, az egyébként is megtelt teremben a helyezkedéstől kezdtünk a kívántnál is sokkal szorosabban lenni. Elmondhatom magamról, hogy a terem kétharmada ült az ölemben félrehúzódni igyekvő tagok-szimpatizánsoktól a Cserna Antal - Szalay Kriszta házaspárig, az LGT-t bojkottáló összmagyar sajtófotós társadalomtól országgyűlési képviselőig. A média-művész-polceleb szpotting akkor lett volna teljes, ha a két sorral előttem ülő Hajós András is hátra jön valamiért az ölembe ülni, de ez kimaradt. Itt jegyzem meg a rutintalanabb és szégyellős péem alapítóknak, hogy a miattatok odasereglett sajtóhadoszlop nem ám ellenség a rátok szegezett fotó ágyúk ellenére sem. Ha egymás szavába vágva kérlelnek a helyszűke miatt, hogy fordulj a másik irányba is a kedvezőbb beállításért akkor nem kell ám szaladni, mint rajtakapott apácának a szopóálarc kiállításon, hanem szánd rá azt a 2-3 másodpercet, és fordulj oda. Neki ugyanis az a munkája, hogy dokumentáljon téged, te meg azt akarod, hogy megtegye, ezért hívtad oda. Akkor hová szaladsz és mit forgolódsz, mint bélhurutos galamb a Blahán, mikor a tömegben amúgy lépni sem bírsz? 

A sajtótájékoztató lényege Jávor Benedektől hangzott el:

- A Párbeszéd Magyarországért elsődleges prioritásként tekint az orbánváltásra. 

- Tárgyalni és szövetséget kötni akarnak, de csatlakozni nem kívánnak az Együtt 2014-hez. Önálló erőként, a választási törvény szülte kényszer miatt szövetségkötéssel, de parlamentbe jutás után önálló frakcióként kívánnak működni.

- A kormányváltást nem a 2010-es állapotok restaurálásával képzelik el.

Ezzel én nem tudok vitatkozni, egybevág azzal amit a kormányváltás hogyanjáról gondolok. Annak is örülök, hogy Karácsony Gergő mondatait hallva ők megértették: bátorság és önbizalom nem a kifelé tüske, befelé depresszió sündisznóállásban derpegéshez, hanem a kormányváltáshoz szükséges tárgyalások és szövetségkötések közben kimondott nemekhez kell. Mert erre a kormányváltáshoz elégséges tömeg megszerzéséhez szükség lesz a joviális külső mögött gátlástalanul, változatlan személyi összetételben nyomuló szocikkal és adott esetben akár az E14-gyel szemben is.

További újság, hogy érdekesre sikerült a kis ünnepi műsor az ásítozós megszokott helyett. Az Egyetemes Közhelygyűjtemény azt írja, a művész nem az elemzésért, hanem a befogadókból kiváltott hatásokért dolgozik. Galkó Balázsnak ez a hatás tegnap olyan szinten sikerült, hogy én csak annyit mondok, kedves barátom, ha én lennék a Vidnyánszky, te nagyon haza se járnál a Nemzetiből. Nem érnél rá. 

De nem ő volt az egyetlen aki hatást, mégpedig nem is akár milyet tett a közönségre. A műsor slusszpoénjaként Szabó Tímea mondott egy záróbeszédet, olyat, amilyenre nem volt még példa se a zöldmozgalmak, se az LMP és részei környékén: súrolta a karizmatikusságot. Szabó Tímea ott abban a pillanatban a szemünk előtt vetkőzte le a jócsajságot, és vált igazán politikussá. A meglepetéstől én bizony körbenéztem a körülöttem ülő hímegyedek arcán, és most először nem az alig leplezett - ezt nem lehet másképp mondani, bocs - sunáználak csibe, olvasd fel bár a telefonkönyvet kifejezés ült az arcokon, hanem a meglepett érdeklődés látszott nagyjából mindenkin. Ha azt mondja, egy év múlva Orbán politikai hullájának maszkját fogja az ujján pörgetni, az előadás módjától simán elhisszük neki. 

szabó tímea.jpg

A női kvóta mindenáron szükségességéről én nem vagyok meggyőződve, de arról igen, hogy erre a Szabó Tímeára szüksége van a közéletnek. ÉdesCsillagom, hol voltál te eddig, és miért ott? Miért voltál te ennyire a háttérbe szorítva, mikor neked réges régen beszélned kellene? Az urak beszédeinek tartalmával nem szokott baj lenni, de visszatérő probléma, hogy az előadáson lenne mit csiszolni. Te meg rögtön belecsapsz a lecsóba tú in van, és már nem a külsőddel ragadod magadhoz az érdeklődésünket, hanem képesek vagyunk az orbánváltás és a Párbeszéd Magyarországért mértékadó politikusát látni benned. Ez a produkció ötös. 

Mindent egybevéve feladtátok magatoknak a leckét. Mert a sok szarakodás után a kezdeti lépések szimpatikusak, a tempó végre nem hagy kívánnivalót maga után, a célok megfogalmazottak és állandó hümmögés helyett ki vannak mondva azok a dolgok amiknek kimondva kell lenniük. Eddig azt mutatjátok lehet ezt másképp, tudjátok másképp, és innentől nem érjük be kevesebbel. 

 

 

 

742 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr225086167

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kormánypártiak vagyunk, idén se vállaljuk a felelősségét! 2013.02.18. 13:26:24

Azt sokan sejtették, hogy a 2012-es gazdasági eredmények még az előrejelzettnél is csapnivalóbbak lesznek. Hogy hiába halljuk Orbántól, Matolcsy Gy-től újra meg újra, hogy jön az elrugaszkodás éve meg már egy (szép) új világ kapujában állunk, valójában...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.18. 12:13:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Knósszosz:
No meg a dobokat is kedveled... A mosógép dobokat is.
@Penivaldes: Neked nyaljon Egér, jó?
Ezt hívják mifelénk munkamegosztásnak ugyanis..
@Knósszosz:
Elnézést kérek minden meg nem említett idejáró hölgytől, akit nem nevesítettem! Természetesen ők sem maradnak ki.
Boli jöhetsz, fel vagyok készülve!-:))
Ez most vagy csapda, vagy nem!?
"Magyarország korábban egy nagyon rossz törvényt fogadott el. Szlovákiának pedig lépnie kellett egy ilyen rossz törvénnyel kapcsolatban, és természetes, hogy egy rossz törvényre nem lehet egészen jó törvénnyel reagálni. Valószínűleg nem nagyon jó törvényt fogadtunk el. Amíg nem fogadtuk el a két törvényt, a kettős állampolgársággal nem volt probléma"- jelentette ki.

Gasparovic megismételte azt az elképzelését, hogy a szóban forgó, a kettős állampolgárságra vonatkozó törvényeket a két ország helyezze hatályon kívül, és "stabilizálja a korábbi állapotokat".

hvg.hu/vilag/20130218_Gasparovic_sajnalja_hogy_9_eves_elnoksege
@Knósszosz: Elásni vagy mögéd állva szeretnéd csupán?
Nyilagátor! ja nem, nyaligátor!
@Penivaldes: "Aki férfi, nyaljon Penit!" molinót feszíccsünk ki ide, de azonnyal!
@shinichi: Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de speciel a nagy ELTE foglalósdi, amit a kedvenc liberál-kapitalista européer tömörüléseid műveltek, sokkal jobban hasonlított a bolsi módszerekhez. :)

fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/285783_476606172388351_29991865_n.jpg
@Penivaldes:
Lökjed a GPS koordinátáidat, MOST!!
OFF

Na pld. az ilyesmikért kellene bíróság állítani mindazokat, akik az elmúlt 22 évben irányították az országot.:(

A magyarok elmennek, mi meg egymást fogjuk ölni élelemért. Az Ózd melletti Farkaslyukon azért is verekednek, hogy ki dolgozhasson ingyen.

hvg.hu/itthon/20130218_kozmunkas_farkaslyuk

ON
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
kNem volt kétségem, hogy számíthatok rád Efendi!-:DD
@Knósszosz: Rossz válasz!
Ezt köllöt Vóna:
Aludj csak, én álmodom!
"Lucy élete eléggé magányos, pedig szemrevaló lány. A metrón árulja a jegyeket, egyedüli boldogsága egy kedves fiú, aki minden nap elrobog előtte. Lucy megmenti a vágányok közé lökött fiú életét. Peternek hívják és ájultan talán még helyesebb: szerelem ez második látásra. Azonban a gond súlyosabb, Peter kómába esik. Lucy meglátogatja őt a kórházban, ahol a nővér Peter menyasszonyaként mutatja be őt a családnak. Rögtön befogadják Lucyt, aki életében először érzi a család melegét. A családdal töltött idő alatt rájön, hogy beleszeretett Peter bátyjába, Jackbe. Mi fog történni, ha Peter végre felébred a kómából?"

na, mi?
@iiibphun: Hát nézd, ez igen hosszú.
A kulcsszó az _értelmiségi_. Az állandó funkció-és önértékelési zavarban(hyper éppúgy, mint hypo) élők köre.
Kurvanehéz politikai terület. Ezért jó, hogy nő társelnökük van.
Fabius evangéliumánban _ez_ a Jó Hír.
Az én rossz hírem, hogy a Szabad Akarat Szavazói sosem fogják elérni a 10 %-ot.
Magyarországon? Egy millió felnőtt, aki ebből a három szóból érti mindhármat?
Ugyanmá'.
Na, ettől hűzós a feladat.
hvg.hu/itthon/20130218_Kover_Laszlot_alkotmanysertessel_vadoljak
"Szomorú és szimbolikus, hogy Kövér László éppen egy olyan horderejű törvény, mint a polgárjogi kódex esetében sértette meg a törvényalkotáshoz kötődő házelnöki kötelezettségét. Amit azzal együtt is be kellett volna tartania, ha az új Polgári Törvénykönyv úgy rossz, ahogy elfogadták - olvasható az MSZP-s közleményben."

Szomorú, szomorú, hápersze, ha a bukaresti parlamneten (is) lengedező székely zászlóra gondul(unk)..
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Maga(d), szereti Szandrát?
Mi tagadás, én igen, bezony!
port.hu/petofi/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=20593947&i_topic_id=1
"Petrovics Istvánnak és Hruz Máriának Szilveszterkor fia születik. Jómódban élnek, Petrovics mészárszéket bérel. Az iskolás Sándor nagyon szereti a színházat, s a tiltás ellenére is mindig beszökik megnézni az előadást."

Utóbbival én is így lennők..
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Ez az egész olyan perverz, olyan snassz és gány, mint kövér.
Fújabelemjönki...
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Úgy vélem van közös nevező, az ízlésünk tárgyában.
Most lehet ezt lerombolom, de én imádom Aniston kisasszonyt is.
Nem olyan szép mint Sandra, de az egész csaj valahogy a részleteiből összeáll olyanná, hogy attól én kész vagyok.
Imádom, oszt??
Gyere jáccuk le bazmeg!!

Fene az ízlésemet!?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Majd máskor folytathatjuk ezt a témát, mert ebbe a szövegkörnyezetbe nem illik bele.
Nehogy szeminárium ízű legyen ez az este.
@aritus: "Ez már tényleg legalja, olyan igazi, ősi komcsi tempó."

Pontosítok: olyan ősi magyar tempó.
@Mariann19: De, felőlem lehet, hagyjuk a hanyatló szexet a Nyugat ópijumának!
@Knósszosz: "Elnézést kérek minden meg nem említett idejáró hölgytől, akit nem nevesítettem! "

Annyit nyalakodtok itten, hogy így olvastam:

"hölgy, akit nem nedvesítettem"

Embörök... ki vagytok tik éhezve? Errül is a Zorbán tehet, mi?
@GeoCracker: Én meg, mivel úgyis geográfus a lelkem, "a la punta del cerro", a hegy tetejére.
@GeoCracker:
"De az is nyilvánvaló, hogy a gyermek oktatása a foglalkoztatási piramis minden szintjén, vályogvetőtől akadémikusig, alapvetően a társadalom érdeke. Elvégre egy közigazgatásban foglalkoztatott vízvezeték-szerelő esetében is célszerű, ha megtanulja szakája minden csínját-bínját. Az oktatás tehát alapvetően nem kegy, hanem kőkemény társadalmi érdek. A diák, mint egyén, és a közösség, mint társadalom között létrejött társadalmi szerződés része. Ami, akár tetszik Orbán Viktornak és jogászathoz alig konyító környezetének, akár nem, egy kétoldalú viszony. Ha tehát a viszony moralitására gondolunk, akkor nem csak a társadalomnak, hanem a diáknak, és a diák családtagjainak is lehetnek morális elvárásai."

Üdvözöllek, dicső lovag, pacsit!
www.mommo.hu/media/Udvozollek_dicso_lovag
"A fel nem épülő lakásokhoz, ugyanis nem kell még paticsverő sem kell."

hm, ezmijez akar vanni, ugyan?
@Penivaldes: Ami elismerő szavam volt Kiskegyedről, azt fenntartom.
Ami azonban Pantagruelben és Penivaldesben közös, az mindössze a kezdő P betű.
Képes voltam összcserélni a nickeket.
Hááát ... nem vagyok egy Gargantua.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): A patics?
A régi falazóblokk :-) Karók köré fűzfavesszőből fonatot készítettek, majd azt agyagos sárral (vályogsárral) tapasztották be. Ez a ver fal, vagy paticsfal :-)
Vagy nem erre gondoltál?
Ideje lészen elolvasnom tán..

"Apa és fia egyaránt óriások, nemcsak testméretüket tekintve, de étvágy, szerelmi-szeretkezési kedv és hajlandóság, tudásszomj és iszákosság dolgában is. Történetük lényegében egyetlen hatalmas lakomázás, eszem-iszom, szerelmeskedés, és persze végeérhetetlen szószaporítás, no meg durva csíny, kacagtató tréfálkozás és egy hosszabb utazás. A mű óriási jelentőségét a benne felhalmozott, szinte enciklopédikus ismeretanyag, a kimeríthetetlen szatíra, a komikus véna és a teljességgel páratlan, utánozhatatlanul összetett, bonyolult, egyszerre intellektuális, tudós és tudóskodó, valamint a népies farce- okra emlékeztető stílusötvözet adja."
@GeoCracker: Az is, de a szóismétlést azért vedd ki és van még nehány elírás is!
Pácsó?:-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): A stilisztikai bénázást viszont jaívtottam, ha arra gondoltál.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Azt megértem, hogy féltékeny vagy dárling. Tényleg.

De lehetne azt, hogy a politikai véleménymeccset elosztjátok, és nekem naponta csak egyikőtökkel kell a Fábiusz már megint gyengeelméjű mert nem a gurmaizitát támogassa párbajt megvívni? :-D
@V-PORT:

Ott volt Hajós András és beszédet is mondott.
Nem vagyok paranoiás, de még a Pentagon oldala is gyorsabban töltődik be, mint a Varánusz.
@Fabius: Mesélj még, hamár magnumba maradtunk, eltávoztak a szexpisták és a fikázók is végre!
@rodeo36: Öléggé. Mire vagy kíváncsi?
@Fabius:

Fene a gusztusod:))) Pedig Zita nagyon megvédene.
@MacPhisto:

És újra és újra és újra és újra leanyázlak minden egyes alkalommal, mikor az LMP saját statisztikái ellenére megpróbálsz hazugsággal vádolni. Mondtam, próbálkozhatsz.

De ez nem az a hely és én nem az az ember vagyok akivel szemben büntetlenül megteheted.
@Orica Középföldi: hááát..
"Milyen a magyar nő? Elmúlt negyven és gömbölyű, hát kérem szépen, ez a magyar átlag, na. Hányan vagyunk 90-60-90-esek, hát ezt kell végiggondolni. Azt kell végiggondolni, hogy hogyan tudjuk ezt az Európai Uniót közelebb hozni hozzánk" (Gurmai Zita)."
Fabius! Milyen volt Hajós? Nem igazán kedvelem, nekem túl ripacs, de érdekel mit mondott.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Ezt honnan a francból ástad elő? Naprakész vagy netán Gurmaiból?
@Orica Középföldi:

Vicces volt, önmagával és minket körbevevő világgal önkritikus.

A lényeget tekintve azt mondta, azért jött, mert szerinte kell, hogy rendes emberek is legyenek a nagy büdösben, akkor is, ha nem kormányon, és a rá irányuló figyelmet akarta vinni a PM-re, azért vállalta a beszédet.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Tegnap éjjel óta ilyen. Tipp: ha frissíted az oldalt nem kell kivárni a pörgetés végét, böngészősáv mellett nyomsz egy ikszet és betölt.
@Orica Középföldi: A gúgli a barátom, méghozzá jó! .-)
@Fabius: ripacs volt, vagy az ellenkezője?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Remélem, ha a TEK kiveri a fogam, azt nem számlázzák még ki kezelésként. :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A foghúzás ingyenes (még), a többi? Megfizethetetlen! ld. fennebb..
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Nem volt ripacs, inkább az ellenkezője. Vicces volt mert az ilyen elvárás féle, de a lényeget tekintve komolyan beszélt.

Bazz, de ahogy Galkó Balázs mond verset úgy kevesen ebben az országban. Kortárs költő versét dolgozta át egy kesergő dallamára, de ezt így kevesen tudják ebben az országban.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Ott legalább a kátyúk egy részét próbálták letakarni... :D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Szerintem reszelik a bloghut. Valamelyik nap a komment értesítő állt meg, aztán egy fél napot a moderált nickek voltak szabadon.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Most már igen :-) Köszi.
Bár a körpanorámás technikát már láttam, és egy volt kollegám egész profi bejárós dolgokat is tud csinálni (üzletbelső, ilyesmi)
@Fabius: Bunkó vagy - szarok rád.
@Fabius: Bocs, csak a "Pánikszoba"-ban voltam eddig. Gaskó Balázs, hm!
megijedtem ám, így, félreolvasva a nevet! .-D
www.youtube.com/watch?v=EnnDbbnvh6w&list=PL5AE08F7771492F86&index=1
@MacPhisto: Lali: Én beszarok rajtad Gaben.
Gaben: Az perverzió lenne. Ez már nem fér bele a barátságba.
@Pantagruel:
No lám.
Bár azt mondják, igencsak nem mamakorú nénik lelhetők fel.
Ettől még az ízetlen és félrecímzett betűjátékom áll.
Nem mintha ennek bármi jelentősége lenne.
hvg.hu/itthon/20130218_HaHa_indokolatlan_volt_az_NNI_akcioja_az
"A diákok szerint részben Dezső Tamás dékán fellépésének volt köszönhető, hogy kihallgatásuk nem a rendőrség épületeiben, hanem az egyetemen zajlott le és senkit sem állítottak elő. A nyomozók tanúvallomásokat vettek fel, arról érdeklődtek, hogy a tiltakozó diákok milyen demonstrációt terveztek, kik a főszervezők és kik alszanak rendszeresen az egyetemen - tették hozzá."

Egyrészt: respekt a dékánnak, ha ez igaz..
másrészt: elő kell állítani ezeket a hajléktalanokat és jól megbot..megbüntetni, sőt, a szüleiknek is szólni tán, bár ez lehet, már túlzás lenne, nem?
@sertelen: Van, vagyis:1!
Ízléstelen, no, bevallom! Én nem vetemednék ilyeténre (tán, mert angolságom kevís ehhez:-)?!
@sertelen: ja-ja, értem; gyanítottam, h vmi ilyesmiről lehet szó :)
Vissza a jövőbe?
www.liberalcafe9.eoldal.hu/cikkek/aktualis/ki-a-parlament-legjobb-noje_.html

bár, most a PMP-t kellene éltetni vagy fikázni, ugye? Ezt meghagyom másoknak (egyelőre, ugyan..:-)!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Jah, én a stólandrásaimat visszazártam mikor kikóricáltak :-D

Mondjuk Bucinál is csak idő kérdése az újrázás. Vagy okosabban anyagozik, mint eddig.
és hvg.hu/itthon/20130218_Kommunizmus_aldozatai_a_Lanchidnal_emleke
"A kommunizmus áldozatainak emléknapjáról további részletek találhatók a kommunizmusaldozatai.kormany.hu honlapon - közölte a KIM."

Azért azt hiszem, a honlap címe félreérthető, nem k(l)issé!
@Fabius: A többieknek ez a lehetőség nem adatik meg, Mr. Szőrös (szívű:-)?!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Volt esztétikai verseny jókora. Legszorosabb talán a hétkerben, ahol a kellemes MILF Rónaszékiné mérkőzött Csiba Katával:

mandiner.blog.hu/2010/04/25/lesz_e_jo_no_a_parlamentben
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Mindenkinek adott a tahótlanítás lehetősége :-))

De az Örök Némaságra Kárhoztató Nagy Büdös Kapcsoló csak az enyém, bibi :-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Schifferista maradt, választmányi szóvivő. Legalábbis szakadás előttig. Azóta nem tudom.
És még egy. MILF-eknek ajánlva:
"A nyolcvanéves bácsika feleségül vesz egy 25 éves leányzót. Eljön a nászéjszaka, a feleség - gondolván hogy férjét elfárasztotta a ceremónia - külön hálószobában készül nyugovóra térni, amikor kopogtatnak az ajtón. Az öreg az, befekszik a felesége mellé.
Mikor végeznek, jó éjszakát kíván az arának, majd eltávozik. A menyasszony már majdnem elalszik, amikor ismét kopogtatnak. Ismét az öreg az, szerelemre éhesen.
Amikor befejezik, az öreg ismét jó éjszakát kíván, és elmegy. A menyasszony megint majdnem elalszik, de ismét jön a kopogás, a felajzott idősödő férjjel.
Amikor befejezik, a leányzó nem hagyhatja szó nélkül az esetet:
- Áruld már el, hogyan csinálod? Amilyen férfiakkal eddig dolgom volt, hiába voltak fiatalabbak, nem bírták háromszor egymás után. Honnan van ennyi energiád?
Mire az öreg kicsit meglepetten:
- Hogyan? Már jártam itt ma este?"
/Tomek/
@Fabius: Nem egészen, annak a dallámát maga a szerző találta ki, Szilágyi Ákos. Itt az eredeti:
w3.osaarchivum.org/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=66&video_id=391&lang=hu
süti beállítások módosítása