Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=jtKUjWeHSu0 lázárkedvencemjános véleménye juditról és katiról. Csak anny... (2024.04.19. 10:21) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.02.18. 04:04 Fabius

Hogy lesz a jó csajból profi politikus?

Címkék: szabó tímea párbeszéd magyarországért

Tegnap párttá alakultak a szakadár elempések. A Párbeszéd Magyarországért alakuló kongresszusán elfogadta az alapszabályukat, 13+1 pontos közpolitikai csomagjukat, megválasztották a társelnököket - Jávor Benedek és Szabó Tímea - az elnökséget - Karácsony Gergely, Scheiring Gábor, Bakó Krisztina, Tordai Bence - és tettek egy rakás olyan dolgot, ami eddig az LMP -re egyáltalán nem, vagy csak nyomokban volt jellemző. 

Nem fordultak ki magukból teljesen, most is képesek voltak az alapszabály és közpolitikai program megfogalmazása - elfogadása közben egy-egy szó jelentésén, maradásán illetve elvetésén vitatkozni, csak most nem tartott ez egy egész hétvégén keresztül.

pm1.jpg

Végül is lehet nem is baj, így legalább mindenki mindennel egyetért és állandó vitatkozás helyett egyfelé húznak. Változás volt a hangulatban is: most csupa jókedvű arcot lehetett látni szavazás közben, mint mikor óvónéni először engedi a csoportot a mászókától beljebb, felfedezni a homokozót is, és nincs csendőr aki árgus szemekkel figyeli, ki dugott borsót az orrába. Ez a felszabadultság minden megmozdulásukban jelen van - még: elég gyorsan lett honlap és logó, a pártalapításhoz szükséges alapszabályra sem kellett az idők végezetéig várni, a célok világosak, a jelszavak egyszerűsödtek és közérthetőbbekké váltak, az elvont, negyedórás körmondatba csomagolt romkocsma-szociológus fíling helyén nyomokban már a tudatosság, határozottság és a hatékony működéshez szükséges profizmus is felfedezhető. Úgy néztek ki tegnap, mint akik tényleg csinálni és nem csak beszélni akarják a céljaikat. 

Szörprájz. 

Amíg a sajtótájékoztatóra rendezték be a termet, páran az értelmetlen hülye mondatok versenyében megfogalmaztuk: Ez a más elég más, mint az a más volt, és mennyivel másabb más sülhetett volna ki az egészből, ha az a más a kezdetektől ilyen más. 

A sajtótájékoztató érdekes tanulsága, hogy sokaknak nem gyanús, ha egy teremben van egy fal, tetején az "alapítók fala" felirattal, alatta több négyzetméternyi fehérséggel, akkor azt menthetetlenül össze fogják irkálni. Felesleges tehát nagyon a terem közepére tájolni magunkat, hisz úgyis ők jönnek majd a falhoz. Eleinte örültem a törvényszerűség felismerésének, kicsit később, az aláírás bejelentése és megkezdése után már annyira nem.

pm2.jpg

Hirtelen összeszorultunk, mint olasz férfi lábfej a hegyesorrú digó cipőben, az egyébként is megtelt teremben a helyezkedéstől kezdtünk a kívántnál is sokkal szorosabban lenni. Elmondhatom magamról, hogy a terem kétharmada ült az ölemben félrehúzódni igyekvő tagok-szimpatizánsoktól a Cserna Antal - Szalay Kriszta házaspárig, az LGT-t bojkottáló összmagyar sajtófotós társadalomtól országgyűlési képviselőig. A média-művész-polceleb szpotting akkor lett volna teljes, ha a két sorral előttem ülő Hajós András is hátra jön valamiért az ölembe ülni, de ez kimaradt. Itt jegyzem meg a rutintalanabb és szégyellős péem alapítóknak, hogy a miattatok odasereglett sajtóhadoszlop nem ám ellenség a rátok szegezett fotó ágyúk ellenére sem. Ha egymás szavába vágva kérlelnek a helyszűke miatt, hogy fordulj a másik irányba is a kedvezőbb beállításért akkor nem kell ám szaladni, mint rajtakapott apácának a szopóálarc kiállításon, hanem szánd rá azt a 2-3 másodpercet, és fordulj oda. Neki ugyanis az a munkája, hogy dokumentáljon téged, te meg azt akarod, hogy megtegye, ezért hívtad oda. Akkor hová szaladsz és mit forgolódsz, mint bélhurutos galamb a Blahán, mikor a tömegben amúgy lépni sem bírsz? 

A sajtótájékoztató lényege Jávor Benedektől hangzott el:

- A Párbeszéd Magyarországért elsődleges prioritásként tekint az orbánváltásra. 

- Tárgyalni és szövetséget kötni akarnak, de csatlakozni nem kívánnak az Együtt 2014-hez. Önálló erőként, a választási törvény szülte kényszer miatt szövetségkötéssel, de parlamentbe jutás után önálló frakcióként kívánnak működni.

- A kormányváltást nem a 2010-es állapotok restaurálásával képzelik el.

Ezzel én nem tudok vitatkozni, egybevág azzal amit a kormányváltás hogyanjáról gondolok. Annak is örülök, hogy Karácsony Gergő mondatait hallva ők megértették: bátorság és önbizalom nem a kifelé tüske, befelé depresszió sündisznóállásban derpegéshez, hanem a kormányváltáshoz szükséges tárgyalások és szövetségkötések közben kimondott nemekhez kell. Mert erre a kormányváltáshoz elégséges tömeg megszerzéséhez szükség lesz a joviális külső mögött gátlástalanul, változatlan személyi összetételben nyomuló szocikkal és adott esetben akár az E14-gyel szemben is.

További újság, hogy érdekesre sikerült a kis ünnepi műsor az ásítozós megszokott helyett. Az Egyetemes Közhelygyűjtemény azt írja, a művész nem az elemzésért, hanem a befogadókból kiváltott hatásokért dolgozik. Galkó Balázsnak ez a hatás tegnap olyan szinten sikerült, hogy én csak annyit mondok, kedves barátom, ha én lennék a Vidnyánszky, te nagyon haza se járnál a Nemzetiből. Nem érnél rá. 

De nem ő volt az egyetlen aki hatást, mégpedig nem is akár milyet tett a közönségre. A műsor slusszpoénjaként Szabó Tímea mondott egy záróbeszédet, olyat, amilyenre nem volt még példa se a zöldmozgalmak, se az LMP és részei környékén: súrolta a karizmatikusságot. Szabó Tímea ott abban a pillanatban a szemünk előtt vetkőzte le a jócsajságot, és vált igazán politikussá. A meglepetéstől én bizony körbenéztem a körülöttem ülő hímegyedek arcán, és most először nem az alig leplezett - ezt nem lehet másképp mondani, bocs - sunáználak csibe, olvasd fel bár a telefonkönyvet kifejezés ült az arcokon, hanem a meglepett érdeklődés látszott nagyjából mindenkin. Ha azt mondja, egy év múlva Orbán politikai hullájának maszkját fogja az ujján pörgetni, az előadás módjától simán elhisszük neki. 

szabó tímea.jpg

A női kvóta mindenáron szükségességéről én nem vagyok meggyőződve, de arról igen, hogy erre a Szabó Tímeára szüksége van a közéletnek. ÉdesCsillagom, hol voltál te eddig, és miért ott? Miért voltál te ennyire a háttérbe szorítva, mikor neked réges régen beszélned kellene? Az urak beszédeinek tartalmával nem szokott baj lenni, de visszatérő probléma, hogy az előadáson lenne mit csiszolni. Te meg rögtön belecsapsz a lecsóba tú in van, és már nem a külsőddel ragadod magadhoz az érdeklődésünket, hanem képesek vagyunk az orbánváltás és a Párbeszéd Magyarországért mértékadó politikusát látni benned. Ez a produkció ötös. 

Mindent egybevéve feladtátok magatoknak a leckét. Mert a sok szarakodás után a kezdeti lépések szimpatikusak, a tempó végre nem hagy kívánnivalót maga után, a célok megfogalmazottak és állandó hümmögés helyett ki vannak mondva azok a dolgok amiknek kimondva kell lenniük. Eddig azt mutatjátok lehet ezt másképp, tudjátok másképp, és innentől nem érjük be kevesebbel. 

 

 

 

742 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr435086167

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kormánypártiak vagyunk, idén se vállaljuk a felelősségét! 2013.02.18. 13:26:24

Azt sokan sejtették, hogy a 2012-es gazdasági eredmények még az előrejelzettnél is csapnivalóbbak lesznek. Hogy hiába halljuk Orbántól, Matolcsy Gy-től újra meg újra, hogy jön az elrugaszkodás éve meg már egy (szép) új világ kapujában állunk, valójában...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.18. 12:13:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát ezek alapján Schiffer mehet vissza a balettba ugrálni.
Jó reggelt!

Örülök a jó indulásnak. Annak különösképpen, hogy te sem találtál kivetnivalót - még.
Ha igen, biztos megírtad volna:))

Szükségük volt ezeknek a lányoknak-fiúknak az elmúlt időszakra,ugyanis a Schifferrel való küzdelemben nőttek fel. Az kényszerítette őket a felismerésre - politizálni akarok, de másként.
A tegnapi napból látszik, hogy S. csatát nyert és háborút vesztett. Sose fogja megbocsájtani nekik.

Én is úgy látom, hogy felnőtt korba lépett egy ifjú politikus-generáció, valóban érdekes/érdemes emberekkel.

Az együttműködés igazi vérfrissítést jelent az E14-nek.

Szabó Timeát valamelyik nap fél füllel hallottam a TV-ben. Nem is a tartalmat figyeltem, hanem a stílust. Meglepően jó volt.
Lehet, hogy jogos a Xéna-jelmez:))
Fabius, Fabius... nekem nagyon úgy tűnik, hogy Neked nem a Párt teccika annyira, hanem a csaj:-) Ejnye:-)) Csakasszonmegnetuggya:-)
A 13+1-es alapcsomag külön szellemes. Totóznak a fiúk-lányok:-) Csak nehogy bunda legyen:-)
Ízlések és pofonok. Nekem a Szabó Rebeka jobban bejön. :)
@Orica Középföldi: Női szépség a butaság kárpótlása! Tudni kéne!
Azért azt sajnálom, hogy Fabius pártpropagandista lett.
Nekem még nincs pártom. Valszeg csak jövő áprilisban döntök, addig kuksolok és hesszelek.
A 2010-es állapotok restaurálása pedig nem hangzik jól. Ahhoz vagy 2/3 kellene, vagy a teljes orbánkormányzás törvénytelenné minősítése.
Egyik se egy életszerű szcenárió.
@biohouse: Nem az lett Te butus. Csak örvendezik egy sort, hogy felcsillant a remény, hogy talán lesz kire szavazni jövőre...
1. Elérhető videó, vagy szöveg leirat az eseményről?
2. A női kvóta természetesen ostobaság. Adott pozícióra egyetlen szelekciós szempontnak szabad lennie: a hozzáértésnek. Amint más is van, úgy természetesen az átlagos hozzáértés csökken. Mellékes, de eleve milyen önbecsülése van annak az embernek, aki elfogad olyan posztot, amelyet úgy kap, hogy "nem értesz hozzá úgy, mint néhány férfitársad, de sebaj babám, legalább nő vagy".
3. Szimpatikus, ami itt eddig elhangzott, de a kormányváltás és a restauráció-ellenesség csak a minimális alap. Az is fontos, hogy hogyan képzelik el az új rendszert, aminek bizony a legfontosabb eleme a gazdasági elképzelések. Márpedig eddig sajnálatosan kommunista eszméket vallottak a tagok. Jó lenne, ha ez az új párt is világossá ezzel kapcsolatos álláspontját, de a legjobb az lenne, ha megtagadnák az eddigi kommunista hozzáállást, és piacbarát, racionális szemléletet tudnának kialakítani.
@Szúrófény:

"Női szépség a butaság kárpótlása! Tudni kéne!"

Ez ostobaság:))))
Ha igaz lenne, sokkal több szép nő lenne.
A kivétel nem elég szabályalkotásra.
És mi van a férfi szépséggel?
Köszi a helyszíni beszámolót.
Keveslem azonban a tartalmi részt.Szabó Tímea beszédéről pl. csak az derült ki, hogy remek volt.
@biohouse:

süketke, vagy "vakka"

- A kormányváltást nem a 2010-es állapotok restaurálásával képzelik el.

ez van a szövegben

brühühühü
@Horemheb: Kedves Horemheb! Kvóta jelenleg is van. Úgy hívják, területi kvóta. És már milyen dolog, hogy valaki Csajágaröcsöge alsóról elfogad egy helyet, pedig csak a területi kvóta miatt kapta, miközben alapból egy rátermett budapesti jutott volna be? :-) Szóval: a kvóta ott kell, ahol a kiválasztódás nem rátermettség alapján megy. Merthogy ha így menne, akkor kis hazánkban, ahol a népesség nagyobbik fele nő, a képzettek között több a nő, a Parlamentben pedig nem csak 9% volna.
A világ azon részén, ahol már alkalmazzák a női (nemi) kvótát évek óta, azt tapasztalták, hogy azok a testületek, amelyek összetételükben jobban hasonlítanak a népesség összetételéhez, sokkal jobb minőségű döntéseket hoznak. Több, mint egy évtized tapasztalatai után bizonyára nem őrültek meg a Norvégok, hogy a női kvótát az élet és a társadalom egyre több területén teszik kötelezővé. Azért csinálják, mert azt tapasztalták, hogy így jobb.
@Orica Középföldi:

ott van neked a lexebb kappan a leves előtt: orbánvitya, áderjános, kövérlaca, lézerjanó

egy egész bélyeggyűjtemény...hová ragasztod?

brühühühü
Off

A szinglihordák bosszútállnak...

A kormány büntetésből visszahívja Mikolát
Az OECD-nagykövet visszahívása nem független a szervezet legutóbbi jelentésétől - írja a Népszava.
hvg.hu/gazdasag/20130218_Nepszava_a_kormany_visszahivja_Mikolat
on
@rodeo36: héhó ne bántsd oricát! Ő érted rajong:-) Te leszel kigombostűzve, ha ilyeneket szólasz:-)
Nekem csak az a szar LGT jutott tegnao... Tudtam, hogy luzer vagyok, de mostmár bisztos:-)
@biohouse: Nem pártpropaganda céljából, csak úgy olvasd el, kérlek. Hiánypótló írás, amikor valaki arról beszél végre, miért IGEN, és nem arról, miért NEM.
jakabandor.blog.hu/2013/02/11/bajnaira_szavazok_2014-ben

Kulcsmondatok:
"Nagyon szívesen olvasnék több ilyet Magyarországon is. Érdekel, hogy ki miért szavaz arra, akire szavaz. Mivel indokolja? Régebb óta motoszkált bennem, hogy amikor majd sikerül dönteni, fogok írni ilyen nyilatkozatot, és ez most megtörtént. Nagyon korán, és még az is lehet, hogy elhamarkodottan. Nem bánom, legfeljebb majd visszavonom, de szerintem erre most szükség van. Azt hiszem, ideje, hogy nem csak NEM, hanem IGEN ügyben is többen megnyilatkozzanak."
szóval t.posztoló az egész hablaty lényege: TE IS SZÍVESEN SUNÁZNÁD a kis csajt..

akkor viszont elég lett volna vinned neki 50 szál sárga rózsát..és hagyhattadvón ezt későkádáriszófosásletudva filinget adó vmit..:((
@Orica Középföldi: A férfi ha egy fokkal szebb az ördögnél, akkor már jó. Ezt Erdélyből elszármazott osztályfőnököm mondta anno mindig. :)

Egyébként exceptio probat regulam hozzávetőleges jelentése: „a kivétel a szabály próbája”, de ezt csak úgy megjegyzem. :D
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Van egy-két jó számuk... amiket a Stones-tól loptak... :D
@nemecsek ernő áruló:

Ugyan már, még annyi se kell, elég legalább naponta egyszer fürdesz. :D
Két gyors észrevételem van Fabius mai posztjához.

Női kvóta? Ha javasolhatnám, közéletbe csak hölgyeket lenne szabad engedni. Hímnemű létemre megszavaznám.

Átnézegetve a reggeli sajtó termést (index, hvg, origo), ez a hír, hogy megalakult a lehetett volna más szakadár szervezete, nem szerepelt benne. Ha másért nem, ezért majd figyelek a szakadárokra.
Ámen!

És: hajrá!

A női kvótával maximálisan egyetértek. Mo-n a parlamentben a női képviselők aránya kevesebb, mint az arab világ átlaga, pedig abban benne van Szaud-Arábia is a maga konkrétan 0 (nulla) női képviselőjével. A kvóta és a hozzáértés egyáltalán nem zárják ki egymást, lásd az említett skandináv példát.

Egyelőre valóban koherens társaságnak tűnnek PM-ék, ha ez így marad, akkor legkésőbb 2018-ra számottevő tényezővé is válhatnak.
@elendem:

Általánosságban, hosszú távon biztosan így igaz.
De adott döntési helyzetben - én is láttam már sokkal "jobb" palit bukni a kvóta miatt - rendszerint nehéz jó érzéssel a hosszú táv eredményére gondolni.
@elendem: " területi kvóta"
Rossz példa. Az érdekképvisletnél bizony pont az a lényeg, hogy az adott terület érdekeit képviselje valaki, tehát ez pont az alkalmasság egyik legfontosabb mércéje. Adott területen belül viszont bizony a hozzáértésnek kellene számítania.

"Több, mint egy évtized tapasztalatai után bizonyára nem őrültek meg a Norvégok, hogy a női kvótát az élet és a társadalom egyre több területén teszik kötelezővé. Azért csinálják, mert azt tapasztalták, hogy így jobb."

Bullshit. Azért csinálják, mert a politikai korrektség az agyukra ment. Még egyszer: akármi is az eredeti szelekciós szempont egy adott posztra, könnyen belátható, hogy a jelöltek nemét (ami ugye az esetek messze túlnyomó részében irreleváns - kivéve azok számára, akik súlyosan szexisták) beemelni a szelekciós szempontok közé ront a szelekció minőségén, és így az eredmény minőségén.

Az egyetlen lehetőség arra, hogy ne így legyen az lenne, ha a nemnek komoly hatása lenne az eredeti szelekciós szempontok teljesülésére. Ilyet azonban a legmegveszekedettebb szexisták is ritkán szoktak állítani. Ez ugyanis világraszóló ostobaság lenne. Vannak természetesen speciális esetek, ahol ez számít (pl. sztriptíztáncosnő vagy a pasi megfelelője), de ezek nagyon-nagyon ritkák.
@rodeo36:

Ha jót akarsz - tőlem - maradj a zenénél:)))
@Orica Középföldi: "Általánosságban, hosszú távon biztosan így igaz."

Miért lenne ez hosszú távon igaz? Az ilyesmi hosszú távon még rombolóbb, mint rövid távon. Az irreleváns szempontok alapján történő kvótázásra egyébként van egy bejáratott kifejezés: kontraszelekció. Az tényleg milyen jól bejön hosszú távon.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

" Ő érted rajong:-) Te leszel kigombostűzve, ha ilyeneket szólasz:-)"

Nana!
Nem vagyok rajongós. Áhítatra vagyok képes, és annak tárgy még sose volt konkrét ember. Zene, épület, kép, szobor, könyv, természet:)))

Gombostűzésre bármikor képes vagyok.
A női kvóta nem kvóta kérdésről meg röviden annyit, hogy a társadalmat, a szavazókat kell eléggé megérlelni hozzá, és nem annyira felülről alkotott kvótákkal dolgozni. elérni, hogy egyenlős eséllyel induljon egy nő és egy férfi is azonos tudással.
@rodeo36: A homlokodra alsó széle közepe...................................
@nemecsek ernő áruló:

"A férfi ha egy fokkal szebb az ördögnél, akkor már jó. Ezt Erdélyből elszármazott osztályfőnököm mondta anno mindig. :)"

Erről Mókus és a festett székely ládaszöveg jutott eszembe.
Az ilyen férfiaktól származik ama mondás.

/Ha nem olvastad az előzményeket, ez homályos lesz:) /
@Orica Középföldi: ez egy igaz mondás, férfiaknak a legkönnywebb.
@Penivaldes: "elérni, hogy egyenlős eséllyel induljon egy nő és egy férfi is azonos tudással. "

Pontosan így van. A probléma a diszkrimánció, nem pedig az, hogy adott helyen kevés a nő. Annak az állításnak, hogy adott helyen kevés a nő, nincs is értelme. Semmilyen objektív szempont nem adható, ami alapján megállapítható, hogy az adott szám túl kevés.

Egyébként mi sem mutatja jobban a polkorrekt nőkvótázók képmutatását, mint az, hogy milyen helyekre követelik leggyakrabban a női kvótát. A népszerű helyek a vállalati vezetés, felügyelő bizottságok, parlamenti helyek stb. Nem pedig a szénbányászok, favágók, rákhalászok.

Egyébként vicces, hogy pont azokon a helyeken szeretnének nemi alapú kontraszelekciót bevezetni, ahol egyébként a kontraszelekció a legnagyobb kárt okozza társadalmi szinten.
na, fa57a

(majd belelesek a kommentekbe is napközben, kíváncsi vagyok). ez zsír. hajrá
Fábiusz: Íme, hát megleltem hazámat...
Üdítő, hogy ilyen meleg, szereretteljes hangon írsz egy politikai alakulatról. Ezek szerint van remény.
Már van választottam, de azért nekem is rokonszenvesek ezek a kedves, tehetséges fiatalok. Fityesz és jobbik majd árulózik továbbra is, de ez is csak azt igazolja, hogy helyesen döntöttek, és jól muzsikálnak azóta is.
Most néhány összefont selyemfonállal is legyintettél rájuk, de tudom, ha kell, akár kenderkötéllel is tereled majd őket a helyes útra.
'szerencsét nekik és nekünk!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Van egy-két jó számuk... amiket a Stones-tól loptak... :D "
hát igen, a Dzsingiszkáni magasságokig már soha a büdös életben nem fognak tudni eljutni:-)
@Horemheb:

Pontatlanul fogalmaztam. Biztos igaz helyett, lehet, hogy igaz. Bebizonyítani nem lehet egyik álláspontot sem, mert egyszeri , megismételhetetlen lehetőségről van/volt szó.

Abban sem vagyok egészen biztos, hogy a kvóta csak a kontraszelekciót erősítené. Sokszor igen. De mint látjuk, nem csak az:))
@Horemheb:
diszkrimánció = diszkrimináció
@Serkoptató: "ki az a leslie mandoki?"
Ki lenne? A zenész Andy Vajna,,, ő is hazajött, miután egy kicit "odakinn" megkopott... ide kurzus emberkének még Orbánék szerint jó lesz.
Szegény Ákos, Ő is kegyvesztett lett, mint Mikola?
Nos, akkor alakitsuk meg a Szabó Timea fanklubot:-) Szigorúan férfialapon, az elnök megszólitása... mondjuk legyen: Fun Sir:-)
Helyes alapelv az, hogy a tehetség, a rátermettség, nem pedig a nemi jelleg döntsön bármilyen pozíció betöltésében. De jelenleg ez a jellemző? Messze nem, és a nők esetleges pozitív szerepét, hatását meg sem tapasztalhatjuk.
Ezért amíg egy közösségbe be nem rögzül a helyes arány, a nők pozitív diszkriminációja igenis szükséges. Mi még ettől messze állunk, egy macsóvilág vagyunk, és pont ezért női kvóta esetleges bevezetése is felvetne szennyes habokat.
Ám elnézve a jelenlegi férfi képviselő állományt, nehéz lenne alulmúlni őket, mind a következő nőknek, mind a férfiaknak.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

A kormány hazahívja Mikolát.

Végre egy olyan fidesz-döntés, aminek szívből örülök:))
@nemecsek ernő áruló: És még amivel egyetértek, mert nagyon sokan hangoztatják azt, hogy új emberek kellenek, mert ők még "tiszták", de ez hülyeség:
"Nekem semmire sem garancia az "új ember" személye."..."Hiszen a politika egy mesterség, méghozzá olyan nehéz mesterség, amit másutt nem is lehet megtanulni, csak magában a politikában térdig járva. Az új emberek lehetnek lánglelkűek, akár szellemi lángoszlopok, aztán a politikai terepen azt se tudják, merre állnak arccal. Percek alatt feldolgozza őket a mocsár. Az új emberekre szükség van! De az új ember önmagában nem garancia. És az, hogy új emberekre szükség van, egyáltalán nem jelenti azt, hogy az összes régit ki kell kukázni."
jakabandor.blog.hu/2013/02/11/bajnaira_szavazok_2014-ben
off...

azt hiszem, eljött a pillanat, amikor hangosan zokogni kezdek... hová jutott ez az ország. A következő hir az lesz: Palyabát az Astoriában hajkurásszák a perzekutorok. Az öreg ügyesen sasszézva kerülgeti a kopókat, kis nejlonszatyrában, próbálja menteni kicsinye vagyonát, többek között a 2,5 milliós zongorát, és a Harley Davidsont, valamint félig kész doktori disszeszrtációját. Micsoda világ... micsoda erkölcsök:-)

"Albérletben lakik Schmitt Pál
A volt köztársasági elnöknek elvileg élete végéig járna egy állami lakás."
www.origo.hu/itthon/20130218-alberletben-lakik-schmitt-pal.html
@Penivaldes: "A szinglihordák bosszútállnak...

A kormány büntetésből visszahívja Mikolát
Az OECD-nagykövet visszahívása nem független a szervezet legutóbbi jelentésétől - írja a Népszava.
hvg.hu/gazdasag/20130218_Nepszava_a_kormany_visszahivja_Mikolat"
@AKIsTUDATLAN: igen, de nekem ezzel mindig az az ellenérzésem, hogy pont azért, mert erősen macsó a társadalmunk megfogják kapni a kvótás nők, hogy csak a nőségük miatt kerültek adott helyre. magyarán ezzel még jobban nagy szakadék lesz.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: hüphüp előttem van a kép, ahogy Schmitt meghúzza magéát egy kis padlásszobábban..
@Penivaldes: Mint Szabó Tímea esetéből is látható, nem így van. A PM vezetésébe kvótától függetlenül került be Bakó Kriszta, megelőzve több férfitársát.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Óóóó, múlt héten indexen címlapos hír volt, hogy egy fickó annyira bekúrt, hogy nem bírt hazamenni. :D
@iii: igen, kvótától függetlenül, és itt van elásva a kutya.
ígéretes erre még én is azt mondom...
a politikusok nagy ellensége...

a női kóta fontos, be kell kótázni a mellüket, hogy
tuggyuk a méreteiket !
@Horemheb: +++
a női kvótától én is a falnak megyek.senki és semmi nem tiltja a nők indulását bármilyen pozícióért.
és különben is egyenjogúságot akarnak.tessék küzdeni és nyerni!
@Poszthoz: Néhány kérdés azért felvetődik bennem.

Jávor ezt nyilatkozta a szeánsz után:

„hétfőtől kampányba kezdünk, melynek során egyfelől részleteiben kidolgozzuk választási programunkat, másfelől kiépítünk egy országos hálózatot.”

Igazából el nem tudom képzelni, hogy Jávorék mégis miben reménykednek, mégis mit gondolnak? Létrehoznak egy pártot nulla tagsággal, nulla támogatottsággal és Budapesten kívül lényegében nulla ismertséggel, amiről ráadásul már most tudni, hogy nem lehet más, mint egy, parlamenti küszöb alatti szatelitcsapat Bajnai, vagy Mesterházy bagázsa körül. Ez már baloldali szavazatmaximalizálásnak is értelmetlen. Akkor meg minek?

A másik a névválasztás. Párbeszéd Magyarországért - hirdetik magukról Jávorék a párt elnevezésében a legfontosabbnak szánt üzenetet, miközben arra sem voltak képesek, hogy saját elempés önmagukon belül egyezségre jussanak. Vajon mitől lenne ez másképp a későbbiekben másokkal? És vajon mitől lesz ez az egész erőlködés majd hiteles a választók, pontosabban a baloldali választók körében?

A végére pedig egy OFF kép a HAHA kapcsán. :)

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/282658_580065848688633_622989038_n.jpg

ON
@Horemheb: Fogalmad sincs mit jelent a kvóta, konkrétan a női kvóta, miért van rá szükség, de azért büszkén nyomatod az előítéletes faszságaidat.
Szerinted Magyarországon azért ilyen kevés a női politikus, női vezető, mert a férfiak ennyivel rátermettebbek?
Nem inkább azzal füg össze ez az alacsony szám, hogy a nők hagyományos társadalmi szerepével (kinder, küche, kirche) nem fér össze?
Láttuk, hallottuk, hogy a parlamentben ülő férfi képviselők mit gondolnak arról, hogy mi a nők dolga. Pontosan az, amit az előbbi mondatomban írtam.
Nem gondolod, hogy ezt nemcsak a parlamentebn helyet foglaló férfi képviselők, hanem a társadalom többsége, férfiak és igen, sajnos nők is így gondolják?
Nem gondolod, hogy ebben az esetben a széllel szemben pisálni hekyzetben vannak azok a nők, akik vezetők, politikai szereplők szeretnének lenni? Azaz plusz nehézségeket, akadályokat kell legyőzniük, amit a férfiaknak nem kell.
Nem tudod, hogy egy olyan országban élsz, ahol a "második műszakban" (család, háztartás, gyerekek) még mindig a nőknek kell helytállni az esetek döntő többségében, szemben a férfiakkal, akiknek elég a munkahelyükön, a munkájukban helytállni?

Szóval röviden és velősen, a nőknek sokkal nehezebb a hozzáférése a nagy társadalmi presztizsű pozíciókhoz ma Magyarországon, mint a férfiaknak. És a női kvóta erről szól, nem arról, hogy az "alkalmatlan" nők lehessenek politikusok, vezetők szemben az "alkalmas" férfiakkal.

Persze miért is csodálkozom azon, hogy olyasvalamiről nyilvánítasz nagyon határozott véleményt, amiről fogalmad sincs. Magyarországon mindenki ért a focihoz...
sürgető a megoldás...
a befizetett adó kb 60-75%-át lopják el a pártok és viszik (részben) ofsóherba eldugni, bár a mafiaálam miatt ithon sincs félni vallójuk...

1980 óta hazánkból 53 240 000 000 000 Ft-ot menekítettek offshore számlára a hazai (adó vagy más) hatóságok elől (ez 5 324 000 Ft/lakos, beleértve az újszülötteket és 10 millióval számolva...)
dinamikát tekintve fajlagosan VILÁGELSŐK VAGYUNK pénzeltüntetésben

kb 600 000 Ft/fő, azaz szumma 6 000 000 000 000 Ft az éves adó befizetés...
ebből cca 4 billiót lopnak el (4 000 000 000 000 Ft),
ami azt jelenti, hogy
napi 11 milliárd Ft-ot
óránként 456 621 004 Ft-ot
percenként 7 610 351 Ft-ot
másodpercenként 126 839 Ft-ot
LOPNAK EL A KÖZPÉNZBŐL...

tehát az előadás ideje alatt, amíg a PM egyes szavakon vitázgatott
addig a fides mafia a közpénzekből 1 826 484 016 Ft ot orzott el...
természetesen ha éjjel aludnának akkor egyműszakban a fenti összegek 3 szorosa jön ki...

azaz a PM előadás alatt 5,4 milliárd forint kb...
@aritus: És a Némethné? Hoffman Józsi? A Pelczné? A Mártuska? A Balóné, a nemecseernő kisdobosbrigád nője a Dórus? Ad absurdum az '56-os "repülős gizi (alias "elszabadult hajóagyú)" képvisellős asszony? Na ugye:-) A FIDESZNEK van a legeslegemancipátabb nőbarát női tagozata. Nem is érheti őket e téren semmi fertelem.
@iii:

Csak a miheztartás végett: te most PM-s vagy LMP-s vagy? Vagy középen állsz?
Egyszerűbb, ha megírod, mintha ki kellene bogoznom:))
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Na, tényleg felcsillan a remény a kormányváltásra? Mikola sokat tehet érte :)))))
És Balóné ünagyságát majdnem ki is felejtettem:-)
@punkfrog:

"a női kvótától én is a falnak megyek.senki és semmi nem tiltja a nők indulását bármilyen pozícióért."

Aha. Csak a senki és semmi pasik:)))
@Penivaldes: haggyad má gábriellát... a hétvégén 48 órás kommunista műszakot teljesitett. Nem csoda, ha lelappadt:-)
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: nem hagyom ember, nem hagyom, idejön és álvigyorog, és még ez akar velem találkozni hogy átbeszéljük.
@Penivaldes: Nem is tagadom. Mindig is egy erős nőre vágytam:-) Már magamra is tetkóztattam: Üss! Üss! Már csak egy a kérdés: Tud e olvasni?:-)
@Vitéz László: A logikádban ott a hiba, hogy 3 millió munkavállaló van, nem 10 millió. Másrészről a magyar éves költségvetés körülbelül 25 ezer milliárd forint, amit írtál, 6 ezer milliárd, az nem tudom, miből van, de nem baj, az ilyen összeesküvés-hívők nem a KSH-ról szedik az adataikat, ezért szeretjük őket. :D
@Penivaldes: Kérlek magyarázz... ki akar kivel? Az alany lánal tahóban... nem olvasom... csak nem karácsonyi ajándékot akar Veled megbeszélni? Pedig, ha jól tudom, nemtelen:-)
@punkfrog: Ja, és a putriban lakó romagyereknek is akkor esélye van a Közgázra kerülni, mint a Sas-hegyen lakó úrifiúnak. Tanulni kell és kész! Há nem? Há nem? De!
@AKIsTUDATLAN: "Ezért amíg egy közösségbe be nem rögzül a helyes arány, a nők pozitív diszkriminációja igenis szükséges. "

1. Nincsen "helyes arány". Hogyan lehetne ilyet megállapítani? A felvetés is értelmetlen. Mi a helyes nemi arány a szénbányászoknál? Hát a bölléreknél?

2. Nincsen pozitív diszkrimináció. Diszkrimináció van, aminek vannak nyertesei és vesztesei. Minden diszkrimináció egyik oldalról pozitív, másik oldalról negatív.

3. Még egyszer: a probléma nem a nők száma adott pozíciókban, hanem az adott pozícióba bekerüléskor tapasztalható - sok esetben sajnos tényleg meglévő - diszkrimináció.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

A felsorolásod gyönyörű:)) Rájuk valószínűleg nagyon igaz nemecsek ernő áruló hsz-e "Egyébként exceptio probat regulam hozzávetőleges jelentése: „a kivétel a szabály próbája”, de ezt csak úgy megjegyzem. :D "

Most már csak azon gondolkodom, a felsoroltak milyen szabály kivételei?
off:

"Bódi Sylvi orvosi egyetemre vágyik
Mindig emberközpontú dolgokkal szerettem volna foglalkozni, állítja a Vegasban rúdtáncoló lány."
mocsar.postr.hu/bodi-sylvi-orvosi-egyetemre-vagyik

Basszus... ennek aztán van étvágya:-) Csak kicsit válogatós... az útépitő brigádon már túl van. Ezek szerint az neki nem jött be:-)

És akkor mink vagyunk a fallokraták...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Gratulálok. Azért jó érzés, hogy megerősítést kap néha az ember.
Szóval ha szapulsz valamit, ami nekem szimpi, akkor tudom hogy még többé-kevésbé normális vagyok.
A Ha-Ha ekézése meg a legalja fidesz drodid elfoglaltság mostanság. A Diákok nem azért tüntetnek hogy elmehessenek, rég nincs már ÁVÓs határőrség, meg szögesdrót kerítés az országkörül. Azért tüntetnek, hogy ne kelljen elmenniük. De ez az utolsó kétségbeesett figyelmeztetés.
@iii:

Akkor sok ütközésünk nem lesz:))
@Orica Középföldi: éppen én is kérdezni akartam :D

@iii: nahhh, akkor nem csalódtam benned, még az egy két korábbi nem egyetértésünk ellenére sem :D
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Gábriel gondolom szeretne egyszer velem élőben társalogni, hátha közelebb kerülünk egymáshoz..
off

Megkaphatja a Hotel Retrót a rendőrség
Az óbudai szállodában továbbképzéseket tarthatnak, és rendőröket szállásolhatnak el.

www.origo.hu/itthon/20130218-megkaphatja-a-hotel-retrot-a-rendorseg.html

Továbbképzés tantárgyak:

-szuronyroham
-kardlapozás
-kakastollfényeités
-lovasroham
-szakszerű hereroppantás
-jórendőr-rosszerendőr dialektikus vallatási metodika
-Magyar Miranda az ellenálókhoz...
-hogyan vegyük át szakszerűen a kenőpénzt...

megéri:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Neked, mint jobbikosnak ezt nehéz elmagyarázni, de azért megpróbálom:

Nem nulla tagság, nem nulla ismertség már most sem, nem nulla támogatottság már most sem, de ez hamarosan ki fog derülni. Az LMP aktív tagságának kb. fele ment át a PM-be és nagyon sokan visszajöttek ide, akik korábban távoztak az LMP-ből vagy nem akartak csatlakozni különböző okokból.

Ahogy Fabius is már párszor ecsetelte, az LMP szavazótáborának többsége az együttműködést preferálja, tehát a PM is számíthat legalább 4-5%-ra kapásból, ha sikerül ezt "lekommunikálni".

Párton belül nem lehetett megegyezni, pont azon, hogy legyen-e párbeszéd másokkal. Saját magunkkal egyébként nem szoktunk párbeszédet folytatni, az egyezkedés egy éven át tartott, épp elég ideig próbálkoztunk.
@nemecsek ernő áruló: kb a GDP 30% ára esett az adó

a morál és a válság és a bizalmatlanság miatt (szumma: feudalizmus)

ezt a 6ezer milliárd (azza 6 billióval) alul lőttem, hogy ne kösssön bele senki: hogy túlzok

"éves költségvetés körülbelül 25 ezer milliárd"

szeintem kevered a GDP és a költségvetés fogalmát

a GDP az fiktiv (azaz csak pénzmozgás) forgalommal nyilván nagyobb...
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"És akkor mink vagyunk a fallokraták... "

Na ő, tipikusan a szabályt erősítő kivétel:)
Tehát igen.
@Penivaldes: Én erre nem törekednék. Hijába vennéd fel a skótkockás minit csábitási széndékkal... csak a nyála csorogna, mássenek. Mint tudjuk és utaltam rá, az angyalok nemtelenek. Gábriel különösen az... neki nemcsak a teste...
@Vitéz László: Az a párt, amelyik nincs kormányon, semmit sem tud ofsórba vinni, tehát ne beszéljünk így a vakvilágba. Beszéljünk a Fideszről és az ő Közgépéről inkább!
@nemecsek ernő áruló: "logikádban ott a hiba, hogy 3 millió munkavállaló van, nem 10 millió"

nem akarok kekeckedni de valós adófizető munkahely kb 1,7 millió van csak
a TÖBBI ELTARTOTT (köz)

amugy igen, az ellopott adót erre is lehet vetíteni...
akkor minden adózót MEGLOPTAK 30 év alatt szumma 28 millió forint/kopf
ez azért torz, mert nem csak munkavállalók adói nemcsak szja van...

de én azt az aspektust néztem hogy ha visszahozzuk, akkor
fejenként beleértve csecsemőt, nyugdíjast egyetemistát az 5,5 milla KÖZSZOLGÁLTATÁST kaphatna ingyen...
mindenki gondoljon arra amire akar
pl családtámogatás,
hajléktalanellátás
utak, közlekedés...

lenne heje (huja) a pénzhegynek
nem tudok napirendre térni felette, hiába, én már csak ilyen földhöz ragadt vagyok:

A pénztárgéphasználatra kötelezett adóalany az állami adóhatóságtól akkor kérheti az elektronikus hírközlő hálózat útján történő adattovábbítás alóli felmentést, ha székhelye, telephelye, üzlete, pénzátvételi helye, ahol a pénztárgépet üzemelteti, olyan helyen található, ahol az adatkapcsolat létesítéséhez szükséges elektronikus hírközlő hálózat nem érhető el, és az elektronikus hírközlő hálózat elérése külső antennával vagy egyéb műszaki megoldás alkalmazásával sem biztosítható, illetve az aránytalan terhet jelentene az adóalany számára.

A kérelem benyújtása, illetve az egyedi mentesítés megadása azonban nem érinti az adóalany azon kötelezettségét, hogy nyugtát online kapcsolatra képes, adóügyi ellenőrző egységgel felszerelt pénztárgéppel állítson ki

ado.hu/rovatok/ado/penztargep-csere-megjelentek-a-reszletek

ado.hu/rovatok/cegvilag/penztargepek-majus-1-az-atallas-hatarideje
@lászló71:

Én azért korrigálnék az oldalszéllel, a levegő páratartalmával, és figyelnék a mögötted megjelenő árnyékra is :D

Jahhh,és ne a kínai piacon vásárojj:))))
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
angyalokról: az arkangyalok nevében (Gábriel, Uriel, Rafael, Mikael) az "El" istent jelzi. Ők a követek.
@iii: "a párt, amelyik nincs kormányon, semmit sem tud ofsórba vinni"

kivéve a fidesmafia...
akik ELLENZÉKBEN is (váltóban a maszoppal)
LOPTAK
@aritus:

1. Maradjunk annyiban, hogy nincs információd arról, hogy miről van fogalmam.

2. "a nőknek sokkal nehezebb a hozzáférése a nagy társadalmi presztizsű pozíciókhoz ma Magyarországon, mint a férfiaknak."
Nagy társadalmi presztízsű? Ezzel elárultad magad te is. Tehát neked sem a diszkriminációval van bajod, hanem azzal, hogy a zsíros bödönhöz nem férnek hozzá a nők. De ha már itt tartunk, akkor te is megadhatnád, hogy a szénbányászoknál mi lenne a kívánatos nemi arány? És miért nincs ez is a zászlóra tűzve?

3. "női kvóta erről szól, nem arról, hogy az "alkalmatlan" nők lehessenek politikusok, vezetők szemben az "alkalmas" férfiakkal."
A szelekciós szempontok közé irreleváns faktor felvétele (mint a nem) az kontraszelekció. Persze lehet azt mondani, hogy speciel a politikusok már úgyis annyira kontraszelektált idióták, hogy mindegy, hogy bevezetünk egy nemi alapú kontraszelekciót is. Ez viszont egyrészről cinikus, másrészt intellektuálisan elfogadhatatlan. A kontraszelekciós szempontok szaporítása nehezen hihető, hogy javulást hozna bármiben. Harmadrészt pedig az ilyen ostobaság, mint a nemi kontraszelekció átszivárog máshová is. Most már arról is szó van, hogy a versenyszférában akarnak kikényszeríteni nemi kontraszelekciót, ami viszont már tényleg nagyon káros. A versenyszférában ugyanis, a politikával szemben jóval kisebb a kontraszelekció.

4. Valóban létezik diszkrimináció a nőkkel szemben, ami egyébként szintén egy kontraszelekció. A férfiak preferálása ugyanúgy kontraszelekció, mint a nőké.

5. A kontraszelekció ellen nem egy másik kontraszelekcióval kell harcolni, hanem a kontraszelekció megszüntetésével.
@Vitéz László: Ne legyünk igazságtalan. A gazdagok akármilyen náció is, viszik ofsórba a pénzüket. Közpénzt viszont csak kormányzati egyetértéssel lehet lopni.

Egyébként így van ez az USA-ban is. A nagy multicégek száz milliárd dollárokat tartanak külföldön, mert ha hazavinnék, 30 valahány százalékos nyereségadót kellene fizetniük.
hmmm:

MNB: Az államadósság alig csökkent
A forint erősödése miatt 700 milliárddal kisebb lehetne az adósság, de mégsem csökkent ennyivel.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F02%2F18%2Fmnb_az_allamadossag_alig_csokkent%2F
@iii: persze... a kormánnyon lévő maszoppal egyetértésben loptak a fidesmafiások ELLENZÉKBEN is...

minden egyes fidesgyík felelős... mert ezért választya őket a "nép" hogy a közpénzeken őrköggyenek... ne hogy ellopják vagy haggyák ellopni...
Fabius!!! Rosszz a második kjép. Mostan vettem észre! Mijazhogy a nem a középsú ujján pergeti a lopóstökfejet a csajszi?????
@iii: Az LMP-nek hány tagja volt a szakadás előtt??? 7-800? Akkor most van kb. 350-400 tagotok? A "jobbikosnak nehéz elmagyarázni" kiszólásodra inkább nem is reagálok ok??? :)
@Penivaldes: Látod látod vesztettél. pl. nekem igazi angyalarcomvan:-) Ördögbőrbe kötve:-)
hajnal óta várom mekközelitést, hogy miképp lészen egy jó csajból profi politikus, mivel eddig csak a sunapozitív állásfoglalás xénialázasított variációja tünt föl a derengésben, azaz selmeczi védőbisztos karrierje (de a guszti nem disputál) és föltétlenül bizom abba, hogy elina garanca sose is fog fölhágni a politika takonytól vériszamos padjára, ahol a sólyom is végveszéjbe kerül és a sanghaji halpiacon tilinkozó nénikémet is kvótásitanák.
Veled örülök az örömödnek, Fabius, de remélem, van a PM-nek B-terve is.
Nem ütödött fanyalgó-attitűdöm, hanem emiatt:
"... a joviális külső mögött gátlástalanul, változatlan személyi összetételben nyomuló szocik..."
A PM felkínálja a túlélés lehetőségét a fő kérdéseket valóban széles horizonttal felvállaló értelmiségieknek. Ez - induláskor - oké. A baj mindig akkor kezdődik, ha a feladatvállalásban az általuk végrehajtható részt túldimenzionálják.
És nekem nincsenek illuzióim: túl fogják. Ha a szellem szabadságára szűkítik a tennivalóikat - húzzák meg ennek határait bármilyen szélesen - mindig csak a saját szavazóikat fogják elérni. A szellem szabadságára szavazókat.
Örkény írta: a felnőtté válás folyamata az, amikor a lehetőségeinkről a képességeinkre szűkülünk.
Lehet töprengeni rajta.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: na az én elképzelésem szerint azért amikor Marikát meglátogatta Gábriel arkangyal, akkor nem az igazi arcát mutatta neki, mert akkor szegény bige összetojta volna magát ijedtében-.
@Penivaldes: A Marika alatt te most épp Máriát bigézed???
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Volt egy ilyen duma, hogy Gyurcsánynak csak a lemondásán 300 milliárdot nyernénk. Havonta megkérdezem a hitel árfolyam fordulónapjain: Matolcsy lemondásán vajon mennyit nyernénk?
most tényleg pinával akarjátok eladni a pártot?
Kedves @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: !

Offodra Off.

Talán műszak után elmélázol, csak azért írom. HaHa-s <>1956-os logikád (+fityisz + jobbklikk logikája) alapján a következő lépés az lehet, aki ált. isibe járt, az is húzzon le 8 évet a magyar "munkaerő piacon". Következő lépés, 8 év helyett legyen 16 év! Következő lépés, mit szötymörgünk itt az évekkel! Körkörös "vasfüggöny védelem" minden igaz és gaz hazafinak!

On
@kurgan: Arról nem is beszélve, hogy Timi a jobbik jogsegélyszolgálati vezetőjének a felesége volt. :)

www.stop.hu/belfold/hallgatnak-a-partok-a-jobbikos-lmp-s-furcsa-kapcsolatarol/666803/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Na várjál: kérheti a mentességét, de akár kéri, akár nem, akkor sem mentesül, jól értem? Vagy én vagyok hülye?
@rdos: Ettől persze nagyon is igaz a kontraszt, és az összehasonlítás igazságtartalma.:)
@nemecsek ernő áruló: "összeesküvés-hívők nem a KSH-ról szedik az adataikat, ezért szeretjük őket. :D"

A számok lehet hogy nem stimmelnek, attól a ipari méreteket elérő lenyúlás sajnos nem üldözési mánia. Különben is, ha eltolcsynak szabad a matekkal hadilábon állni, nekünk hétköznapi halandóknak miért ne. Boccs. Ez otromba tréfa volt a hétköznapi halandók felé. Újra csak boccs.
@Fabius:

"- A kormányváltást nem a 2010-es állapotok restaurálásával képzelik el."

MÉGIS, akkor hogy képzelik el?!
A seggemet a földhöz verném, ha MOST a 2010-es állapotok lennének - nem kormánypárt szinten, de az ország állapotának szintjén.

Már csak a fenti szinthez is évek kellenek majd.

Mégis. Az általad agyon ajnározott PMP hogy képzeli el, úgy mégis? Jah, előbb megszedjük magunkat, mert a seggünk kinn van a gatyából, hejj, ha hozzáférhetnénk a fazékhoz?
Hátha SZDSZ-t játszhatunk, mondjuk 5%-unkkal (ha, esetleg bejutunk) a mérleg nyelvét játszuk, mint a szocikkal?

Hogy képzelik mégis, hogy lehet máshogy képzelni? P.I.M.P köztársaságot építenek? Hát nem:
- az alkotmány
- a demokrácia
- a külpolitika
- a jogbiztonság
helyreállításával KELL kezdeni??????????????

Eszem-faszom megáll.
Ők szimpiBBEK, mint a nemlehetmásapolitika, de ettől még a tököm kivan, komolyan.

Máshogy képzelik el!
Én is máshogy képzelem el a tündérországot tündérekkel és csicsergő madarakkal... ja, és biztos ők is jajdeelhatárolódok a szociktól, nem? Mert még a végén KEVÉSBÉ LESZEK NÉPSZERŰ!

Na szóval summa summárum: az ÉSZLÉNYEK mégis hogy képzelik el a restaurációt? Előbb fél évet kivárnak UGYANEZEN TÖRVÉNYEKKEL, hogy jól megszedjék magukat, aztán karistolnak valamit - ha elég pechesek lennénk, hogy kormányozzanak? Mégis hogy képzelik el????

De azért örömmel látom, hogy lesz kire szavaznod 2014-ben, és nem kell a kicsi nózikádat befogva ESETLEG, HA a büdösrohattszocikra szavaznod, hiszen tudom én: ők tették tönkre az országot, és még mindig lejjebb vannak a szemedben, mint a Fidesz.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

Még egy dolog: ha vannak itt informatikusok: figyeljetek már, nem úgy van, hogy ha az informatikában van egy system meltdown, akkor az utsó ismert beállításokkal helyreállítjuk? Backup lemezzel, ha van. Ha nincs, dózerolunk, újrahúzunk (ha nem HW hiba)?

Szerintem pont ezért kellene az utsó ismert pontra visszaállítani a rendszert. HOGY MÁSHOGY lehetne????????????????????????????
esztet meg külön rodeo kollegának, tanátam vivaldist, de nem horne kisasszonyost:

www.youtube.com/watch?v=0DO6S60OaE4
@Penivaldes: Nincs itt valami keveredés Mikhaéllal?
Ha nincs, nincs, csak kérdem...
Az udvari bolond nyelvcsapásoktól nyüzsgő beszámolója, ahogyan azt Varánusztól megszokhattuk.
Külön tetszik a PM profizmusának összehasonlítása az LMP-ével, aminek kongresszusait Fabius mester aligha ismerheti.
Nem baj, Szabó Timi fejét már majdnem sikerült rávágni Széna testére.
@Horemheb:
Izé... Miért is lenne ez a kontraszelekció tartalma?
eszt meg csak azér, mer majnem vannak benne rének is:

www.youtube.com/watch?v=2AZL0FcQDV0
@hacsaturján:

Szóval te vagy a Garanca-őrület atyja:)))
Bravó, jó találat.
@Orica Középföldi:
"Áhítatra vagyok képes, és annak tárgy még sose volt konkrét ember"
Szóval se társ, se gyerek...
Anya-Apa dologra már kérdezni sem merek. :)
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: hát eddig nem volt klub, mert egyedül voltam a képviselőasszony iránti érdeklődésemmel: b*ki, nem csak jó nő (magyarul MILF), még jól is végzi a munkáját. ha már ketten vagyunk ezzel a közös érdeklődéssel, az már társaság, alkalmas klubnak. :) felállva ünnepelhetjük a pillanatot
@Orica Középföldi: A kontraszelekció más, könyörgöm!!!
A kvótát - ha kellően szűken szabjuk meg, höhö - bármilyen hosszú ideig fel lehet tölteni a mai magyar férfipolitikusok szellemi színvonalát nagyságrenddel felülmúló nőkkel.
Persze a funkcióhoz kell szabni a kvótát magát. És ebben semmi höhö.
@Pantagruel: biztos lesznek még csatlakozók.
Vezethetem a titkárságot?
@sertelen:

A szeretet és az áhítat között azért van különbség:)))) Nem kicsi.
Az utóbbit nem zavarják/színezik a józan pillanatok.
@Pantagruel: Kedves szórakozásként ismét belédakadnék:
Neked ő nem MILF, hanem MYLF. :)
Mit tegyek jó kedvre hangolt ma Fabius Evangelista.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azt tudjuk, hogy a jobbikosok fűvel-fával összefekszenek, hú, bazmeg, egy zöld csajnak se mondott nemet egyikőtök, csak boldogító igent; mily meglepő. esteleg más egyéb? értékrendetek sziklaszilárd. még vmi hír a megalakulás időpontjára? :)
@Orica Középföldi:

na ja, majd ijjenek mellett unatkozok, miközbe nem gyün válasz:

www.youtube.com/watch?v=kXs2VAfy4ew
@Orica Középföldi: Persze, hogy van.
A fő különbség az időtartamukban.
Szvsz.
Mondjuk: "Egy pillanat és kész a szeretet egésze."
Hűha.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ezen vagy fennakadva?
Én inkább azon ütköztem volna meg, ha az LGT koncertre ette vóna a fene őket.
A Pici megmenekült, nem kell neki a környezetében tudni a fiúkat, az ő ízlésük teljesen más…

Őket tökéletesen kielégíti Mándoki szellemisége, hisz maga a cáratyuska mondta, hogy biz’ űk erre ropták annak idejin!-:))
Mongyuk én Hobóra, P Mobilra meg LGT-re de ez mellékes.
Mándoki egy géniusz, a szövegei rendkívüli igényességgel kidolgozottak, már-már irodalmi alkotásoknak is nevezhetőek, sőt, az idő próbáját is kiállták. Példának okáért mindjárt elsőként említendő a kétséget kizáróan legnagyobb slágerük, ami akár a fidesz himnusza is lehetne, hogyaszongya:

Dzsin, Dzsin, Dzsingisz kán
Hé lovas, hó lovas ! Hé lovas ! Rajta ! Bátran !
Dzsin, Dzsin, Dzsingisz kán
Hé pajtás, hó pajtás, hé pajtás !
Sose hátra, senkitől se félünk Ho-Ho-Ho-Ho
Csak a mának élünk Ha-Ha-Ha-Ha
Győzelem kell győzelem után…

Azé ez má valami, mi?
@sertelen:

Miért lenne az időtartamban?
Amíg élek csak áhítattal tudom szemlélni pl.a Notre Dame-t, és amíg élek szeretem a gyerekem.
@Penivaldes: simán!
@sertelen: "Neked ő nem MILF, hanem MYLF. :)"

Me' mé'? =/
@Penivaldes: simán!
@sertelen: "Neked ő nem MILF, hanem MYLF. :)"

Me mmé? :)
@Penivaldes: No, akkor csak jegyezd fel valahová, hogy ezennel a Szabó Tímea Rock Klub - akronímája: SzATíRocK - megalakult, és hogy ez nem demokratikus intézmény, nem szavazunk semmiről, mindenki azt csinál, amit akar.
@Penivaldes:
Ez vért kíván(n)a, ha nem hölggyel állanék szembe!
Azért szenvedj picit, nesze:
www.youtube.com/watch?v=zhovUVweD_4&list=PL2901EE31D033AE30
-:DD
"Imádják a képviselők a készpénzt, és talán nem is tudják, hogy ez a korrupció melegágya."
Mondanám én szívesen, hogy imádom az index álnaivitását, de igazából kurvára felbasz.
@Knósszosz: Ezek szerint átfutottad... Ééééénnnn tennap LGT-n basztam a parittyot:-)
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
"Egyszer egy primadonna azt mondta Csortos Gyulának: 'kolléga úúúr'. Mire a Csortos: Kolléga?! Mióta vagyok én kurva?"
Hofi...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Természetesen sikerült egy aljas, hazug kontextusba helyezni azokat az egyetemistákat, akik a röghöz kötés ellen küzdenek most.
Semmi sem igaz abból a képből, 56-ban, amikor okt.23.-án az egyetemisták felvonultak, fogalmuk sem volt arról, hogy mi lesz ebből, ebből lesz a forradalom, és harcok lesznek, azaz eszük ágában sem volt "meghalni a hazáért". Ellenben a röghöz kötés ellen igenis vonultak, azaz azért, hogy vége legyen az országba való bezártságnak, a nyitottságért vonultak, azért, hogy Magyarország Európához tartozzon. Pont mint ma a Hahások, csak szerencsére ma már (egyelőre, bár ha a jobbikon múlna, már nem így lenne) Európához tartozunk, és nyitva vannak a határok.

Jellemző Gabriel, hogy neked ez a hazug, aljas kép és felirat tetszik, ami azt próbálja suggalni, hogy a Hahások hazátlan bitangok.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: á, nem; szerintem legyen Gábriel Angyal, látod mennyire érdekli a képviselőnő magánélete, odáig van érte
@Knósszosz:

ez meg itten egy kvótásitott tuinvan, ohne jávor bekened, ohne tatár bajusz:

www.youtube.com/watch?v=M9NK-EbUAao
@Horemheb:
A jelenlegi arány helytelen, ennyiben megállapodhatunk? Politikus, szénbányász, böllér...szted ugyanaz?
Tény, hogy a nemi adottságban különböznek a nők és a férfiak, de ez pont a politikában sem releváns.
@SárVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Nagy buli lehetett!-:))
Nem soká arra megyek dolgozni, megnézem áll-e még a MÜPA.
Te mázlista! Biztos jók voltak Presserék.
Én egyszer melóztam a Solti Jancsinál, olyan dobszerkója volt a szuterénben, hogy magam alá piszkítottam a látványátúl…
Amúgy is dob fetisiszta vagyok, ha hangszerrűl van szó.
@sertelen: Hú, ez nagyon lila. Akkor mi is legyen a tennivaló?
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Hát vagy felhúzunk rá egy újabb verziót...
@Horemheb: Tényleg nincsen pozitív diszkrimináció Magyarországon. Azért is tartunk többek között ott, ahol tartunk, azaz egzisztenciálisan egy kettészakadt országban. Vannak akik hozzáférnek a javakhoz, pl a minőségi oktatáshoz, és vannak, akiknek erre semmi esélyük nincs. Pedig a minőségi közoktatáshoz való hozzáférés az alapja annak, hogy olyan végzettséged legyen, amire kereslet van, amivel világot lehet látni, ami az egyén mobilitását jelenti. És ha nem lesz pozitív diszkrimináció, akkor soha nem is lesz ez így, aki szegénynek, alacsony társadalmi státuszunak születik, az is marad, hiába jó képességű, hiába szorgalmas.

A pozitív diszkrimináció, amit te olyan szörnyen hülyeségnek tartasz eredményezte azt, hogy az USÁ-nak, ahol a 60-as években még olyan faji diszkrimináció volt, hogy azt is megszabták egyes államokban, hogy a feketék melyik ajtónál szállhatnak fel a buszra, és ott hova ülhetnek le, ma fekete elnöke van.
@hacsaturján:
Aháá...
Szóval maga követte el itten valamelik nap a Garanca gyönyörtöt!
Kösz érte, szét túrtam a tyubbot utána, csomót mentettem.
Frenetikus!!
@Knósszosz: ha így haladnak... valamikor a roxettre tomboltak a halgass a szívedre jegyében, ma már a dzsingisz kánnál tartanak. kíváncsi vagyok, hogy jön-e dieter bohlen és thomas anders vagy megelégszenek valamelyik magyar megfelelőjével.
@nemecsek ernő áruló: nem vagy hülye, pont ez van benne, akkor is meg kell vennie, ha valami csoda folytán mentesítenék Mariskáék /igaz ez a veszély nem fenyeget senki gaz galád idegenszívű géptulajt/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ennek sok értelme van, pont mint Steinbeck regényében, amikor az egyik szereplő kapott egy porszívót, és egész nap porszívózott vele, bár áram az nem volt se a lakásában, se közel s távol...
hmmm

Elmű: Az áramár háromnegyede az államé
Eddig sem trükköztek a nem miattuk bonyolult számlán. A lakossági szolgáltatás veszteséges.

A NYTimes a röghöz kötésről ír
A lap szerint az EU vagy a 2014-es kormányváltás változtathat a példátlan diákellenes intézkedésen.
@bella _ciao:
Az ám!!
Augusztus huszadikai kormánybuli a Dunán!! Meghívják a hajóra sztárelőadónak a Moderntókkingot, amúgy is szponzorálták annak idején a Dunai hajózást. A Jó MAHART, jó mászól számuk jogdíjainak egy részét átutalták a magyar államnak, illik egy gesztussal viszozni a nagylelkűségüket, meg hát szeressük is űket, ha másér nem, a zenéjükér biztos…
Sztárvendégnek esetleg kozsó??
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Ha tényleg meglepte őket akkor nagyon idióták.
Te meg örök pesszimista vagy és nem hiszel.:))
@Pantagruel: Rendben.
Aki jelentkezni akar, az hozzám forduljon, és én majd továbbítom amegfelelően kitöltött lapokat. ügyfélfogadás minden hétköznap 9 és 15 között. irodám a 34.-dik emelet, jobb 75-ös ajtója mögött található. ide csak belépőkártyával lehet bejönni, tehát marad a telefon, vagy az e-mail.
megjegyzés: a telefonokat nem én veszem fel.
Fabius!Biztos vagy benne,hogy a csajnak a szövegére figyeltek a többiek?:))
Meg kellett volna kérni őket,hogy:És akkor most mondjátok el a tartalmát!:))
@Knósszosz: nekem ez nem szenvedés, remekül elszórakozok az iélyen zenéken:))
@Horemheb: De pontosan van fogalmam arról, hogy ehhez a kérdéshez fingod nincs, még pedig abból, amit írsz erről.

Egyrészt folyton azt hangoztatod, hogy a férfiak és nők megkülönböztetése abból a szempontból, hogy milyen szerepeket tart egy adott társadalom "normálisnak", támogatandónak, elvártnak, ez nemi különbség. Nem ez TÁRSADALMI különbség, amit nemi különbségben fogalmaznak meg. Azaz azt mondják, hogy a férfiak és nők MÁS társadalmi szerepre SZÜLETTEK. Természetesen ez nem így van, a férfiak és nők más társadalmi szerepre szocializálódhatnak a különböző társadalmakban. A női kvóta, a pozitív diszkrimináció abban segít, hogy a nők és férfiak ha akarnak, ha tehetségük, képességük, érdeklődésük, szorgalmuk, rátermettségük megvan, akkor ezek döntsék el, hogy mik lesznek ha nagyok lesznek, nem az, hogy fiúnak vagy lánynak születtek.

"Nagy társadalmi presztízsű? Ezzel elárultad magad te is. Tehát neked sem a diszkriminációval van bajod, hanem azzal, hogy a zsíros bödönhöz nem férnek hozzá a nők." Ezt azért idéztem szószerint, mert ez önmagáért beszél, hogy mennyire fogalmad sincs arról, amiről nagy hangon véleményt nyílvánítasz, és ráadásul mennyire rosszindulatú alak vagy.
@kifordított nagyanyó: tudod általában nem emlékszenek a legtöbben a beszédek tartalmára, tekintve hogy sokan nyitott szemmel szunyálástr végeznek alatta:))
@Penivaldes: az adott esetben, a hímnemű egyedek nem nyitott szemű alvást mímelnek, ott nem az alvási központ volt aktív, vélelmezhetőleg :D
@aritus: én alapból nem hiszek a kvótákban. egyikben sem, főleg úgy nem, hogy éretlen hozzá a társadalom. egyenlő esélyeket kell teremteni, hogy ugyanazzal az eséllyel induljon a posztért egy férfi és egy nő is, és csak az számítson, hogy melyikük képzettebb tapasztaltabb, de ne azért ne kapja meg, mert nő, mert szőke, mert nagy a füle.
az meg hogy ki hogy akar lenni szuverén döntés. ha azt akarja hogy otthon neveli a fészekgyereket, akkor úgy döntöt, ha meg úgy, hogy vezérasszony lesz akkor úgy. és egyik sem kapjon megjegyzéseket, ne kezdjünk el kombinálni, hogy biztos azért mert..élni és élni hagyni az embereket.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: az is egy nyitott szemű alvás. egyébként tudom miről beszélsz..én is kérdeztem meg már hímnemű egyedet, hogy nem látott e még fehér embert, hogy ennyire kitartóan bámulja azt ami a nyakam alatt van.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A nagykoncert előtt kedvcsinálónak Bunyós Pityu, meg a billentyűmágus:
84.2.38.22/gallery/keyframe/2010/03/13/rtl-28108/rtl-28108-13573100.jpg

Belgrádig kipusztulnak a halak a Dunából.
@Penivaldes:
Akkor vélhetően nem én leszek az, aki elszórakoztat...
@Penivaldes: + azon gondolkodnak,hogy mit,hányszor,hogyan és milyen pózban csinálnának vele.:P
Persze én nem ilyen vagyok.:))
@Knósszosz: pedig elszórakoztathatnál...persze csakis lelki síkon..
@aritus: Lehet, hogy valamiről megint lemaradtam, amikor elnézegetem a régi 56-os diákfelvonulás transzparenseit??? :)

Amúgy meg

boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2013/02/18/egyetemek_alkonya

Egyébként nem nagyon tudod te sem csűrni csavarni ezt a dolgot, az akkori fiatalok valóban az életüket adták ezért a hazáért, a többi csak libsi kitrákotty mesécske :)
@kifordított nagyanyó: látjátok ez a baj, hogy mit látnak a férfiak egy szebb nőben? csak a nőt. hogy mit tennének vele ketesben, meg hányszor. és lehet az a csaj bazi okos, akkor is csak a testiség. ebből lett elegem néhány éve, a hülye nyálcsorgatásból, meg az ilyenekből.
@kifordított nagyanyó: höhö, csajszi oldalakon meg más nyomul a nevedben, ejjj ejjjj, legalább ne terelj, vagy hívom elásni téged a másik nyálcsorgatót, tudod azt a Boli nevűt :D
@aritus: Olyanokat tulajdonítasz nekem, amiket nem mondtam. Nem sikerült egyetlen érvemre sem reagálnod, sem pedig saját racionális érvet előszedni. Az írásaid alapján egyébként most már látom, hogy nagyon valószínű, hogy egy műveletlen, buta ember vagy, így az is valószínű, hogy felesleges egymással kommunikálnunk. Annyira azért nem vagyok ambiciózus, hogy műveletlen, buta emberek meggyőzésének nekiduráljam magam.
@Horemheb: höhöhöhöhö, ez de mellé ment, de sebaj, ez a panel általában pont azoknál jelenik meg, akik pont azok ;)
@Penivaldes:
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Erről az a nő jut eszembe aki a Vespa c. filmet rendezte.
A munkássága nem sokat ér,viszont más téren együtt tudnék vele működni.
Mindkettőnk közös nagy megelégedésére.:P
@bella _ciao:
Biztosan!-:)
De ennél Kusza Szem sokkal nagyobb illuzionista. Varázspálca se kölött, oszt a MANYUP-lóvé, huss.
Amatőr ez a Sztívmiller.
@biohouse:

"Azért azt sajnálom, hogy Fabius pártpropagandista lett."

Ezen jót röhögtem :-D :-D

A magyar közélet sajátossága, hogy ha egy - eddig - jól sikerült kezdeményezésről biztatóan azt mondja valaki, eddig jó, hajrá tovább, az azonnal propagandának minősül.

Pedig csak egy vélemény, mai aktuális.

Amit holnapra akár el is lehet baszni.
@Penivaldes: Viszont van hogy nem valami okos a csaj és talán nem olyan szép de valami megfog benne.
@AKIsTUDATLAN: Nem, nem mondom, hogy a mostani arány helytelen. Pont azt mondom, hogy nincsen "helyes arány". A lényeg, hogy egy adott posztra az arra legalkalmasabb emberek kerüljenek be az elérhető választékból. A nemi arány pedig olyan lesz, amilyen. A bölléreknél kiegyensúlyozatlanabb, mint mondjuk a könyvelőknél, de ez nem baj. A baj mindig az, ha kontraszelekció útján kerülnek a helyükre az emberek. Mint pl. nemi alapú kontraszelekció útján (akármelyik irányú elfogultság esetén). :)
@Penivaldes:
Hát, csak az marad.
Nekem ugyanis ilyen "zenéim" nincsenek. Azon gondolkodom, hogy a fertőző két link miatt újra húzom a vindózt, biztos ami biztos, egyetlen bit se maraggyon belőle a regisztriben.
mecsoda orca esmét:

Lázár János megjegyezte azt is, hogy az Európai Unió "nem talált igazi fogást" a trafiktörvényen, "inkább a nemzetközi dohánycégek lobbiját éreztük az ellenkezés mögött". Egyébként ez a "hercehurca" is tanulságos volt, mert rávilágított, hogy "nem feltétlenül kell készpénznek venni mindent, amivel Brüsszelből fenyegetnek minket" - fogalmazott

www.napi.hu/magyar_gazdasag/lazar_elarulta_mi_volt_a_cel_a_trafiktorvennyel.545520.html
@Knósszosz: tűzbe a géppel, és vegyél másikat /nem röhög, van ilyen ember ;)/
@kifordított nagyanyó: Szió Nagyanyó! Ezt a videót ismered?? Tudod a haverjaink, akik a javunkat akarják. :)

youtu.be/H9llZ9cTWDE
@Fabius: Semmi gond.Nem baj ha a saját blogodon a kedvenc pártodat futtatod.:))
Megteheted.Nekünk nem kell magyarázkodnod.XD

Amúgy igazad van.
Jééé. :))

Inflációt meghaladó nyugdíjemelés? Masszívan csökkenő GDP mellett? Csak nem választások jönnek?

kard.blog.hu/2013/02/17/kozallapotunk_tukre_nem_lesz_nyugdijado

Csak a mérték érzékeltetéséhez: 1% nyugdíjemelés megfelel
- a teljes felsőoktatási költségvetési kiadás kétharmadának,
- a közoktatás teljes költségvetési kiadásai kétharmadának,
- a kutatás-fejlesztésre fordított összeg háromszorosának,
- a teljes állami egészségügyi kiadás egynegyedének,
- a gyermeknek járó juttatások felének.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
Olyanokat tulajdonítasz a PMP-nek, amiről szó sincs. Sajnos az MSZP megújulásáról sincs szó. Azért az sem indokolatlan elvárás.
@kifordított nagyanyó: Szasz, ugye hogy néha tud a Pool gólokat rúgni és győzni! :))))
@Fabius: ha már honlapjuk van, azért ennél többet nyomathattak volna rá a hétvégi meetingről:

parbeszedmagyarorszagert.hu/node/59
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ők miért nem szeretnek engem alapból,ha nekem semmi bajom velük?:((
@kifordított nagyanyó:
Azt hittem, hogy csukják be a szemüket.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ha nincs más megoldás…-:(
Különben nem lep meg, találkoztam ilyen barommal. Egy vacak zokni beszorult a csili-vili 6th Virlipulli gépbe a szűrő elé, azt mondta az arc, vigyem a francba ingyen, látni se akarja.
-Hádehát, izé…?
Vigyem!
Három nap múlva elpasszoltam (persze garral) 40 pénzért. Két éves gép volt.
@kifordított nagyanyó: Gondolom azért mert te is egy rohadt náci vagy mint én. :)
@kifordított nagyanyó: A fél csapat (5öt rúgtak és mindegyiket más). Biztos megtáltosodtak. Vagy 90 percre elfelejtették hogy a Poolban fociznak és simán úgy gondolták lehet győzni is :)))))
@Knósszosz: most próbálod elhitetni velünk, hogy nem tetszettek ezek a dalok...))
@kifordított nagyanyó: ilyen nincs, vagy szép vagy vagy pedig filozófus, és elmélkedsz azon, hogy a féfiak téged miért nem akarnak még gondolatban sem jól..:)
@Penivaldes: De ugye minden pasinak más a szép, viszonylag ritka akit aztán senki sem akar jól...:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nagy újságot mondok: lehet létezni párttagság nélkül is. Inkább, mint olyan párttársaim legyenek, mint Markó Elemér, wehhehhehhe :-)
@Fabius:
Én remélem, hogy nem basszák el.
Olyan nem lehet, hogy egyetlen formáció se legyen picivel több mint egy évvel a választás előtt, akire rábökhet az ember.

Nekem szimpatikusak. Pont avval erősítették meg a szimpátiájukat, amiért fikázzák őket. Merhogy elempé, haggyá má! Ezek se különbek egyiknél se! De pont különbek, ezek. Ezek akik úgy döntöttek, hogy tesznek valamit azokért, akik stafírungozzák őket. Ők pont nem az LMP, az LMP az a Schifferista absnicli, amiben van megélhetési megfontoló, seggnyaló és még ki tudja mi?
Schifferről most olvastam, hogy nagyon de nagyon aggódik a magyar fociért. Önmagában ez nem baj, csak hát… rosszat sejtek, na.

Mindegy, nem kell ezt szana-szét cincálni, mert még nincs is mit. Részemről drukkolok nekik és mellesleg az sem baj, ha egy párt mozijában nem smukkandor az egész estét betöltő tragikomédia, hanem egy látványra is kellemes Szabó Tímea.
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: van ilyen, szegény Cicuka is..pedig szegény még szexi kis rucikba is belebújt, vagyis belepréselte magát. na ez volt a gond, mert ha normálisan öltözködött volna akkor talán, bát akkor sem, mert elég kis malacarc volt. :)
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Ez a fekete gyerek akit leigazoltak nagyon jó azt tudom.Nem tudom a Chelsea miért adta el nekik.Bár ők meg megvettáék Demba Ba-t.

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én náczi vagyok!:))
@Penivaldes:
Ha csinálsz sütit estére, talán kinyögök egy fél igent, nehezen.
Mennem köll melózni,.
Ja, pogácsa is jó, szeretem a töpörtyűset!
@bella _ciao:

Szerintem most fésülik készre a közpolitikai programjukat - tegnap mi változott, mi maradt - aztán elolvasható lesz az is.
@Knósszosz: na ne feledd vannak olyanok akik számára Pufi atz ideál..
@Knósszosz: ma csak kakaós csiga van, amit majdnem kivágtam.
@Penivaldes:
Hát persze!
De nem egy ekkora rosszul kisütött töpörtyű!? Pogácsába vele!
Mentem, mer elkések.
@Penivaldes: és szerinted hogy lesznek egyenlő esélyek? Akkor, amikor még nem egyenlőek az esélyek. Úgy szépen maguktól? Fussanak csak szépen versenyt, az egyiken kényelmes futócipő, a másik meg derékig vízben, de csak fussanak, és amelyik az ügyesebb, meg többet gyakorolt, majd az nyer, ugye?

Ki mondta azt, hogy az a nő, aki fészekalja gyereket akar otthon nevelni (de tőlem nevelhet egyet is), és mást nem akar, annak is dolgoznia kell, politikussá, vezetővé kell vállnia?!

Szerinted a női kvóta arról szól, hogy azt a nőt is a pollkorretség démoni erejével társadalmi szerepvállalásra kényszeríti, aki azt nem is akarja?
@Penivaldes: Baszod!Ezen úgy néz ki,mint az öccse!:))
Nem tudom van e neki.
Láttam már róla jobb képet is.
@Fabius: Szerintem is bőven lehet létezni anélkül.:)
@aritus: nem, de engem pl senki ne válaszon meg azért mert nő vagyok, mert arra azt mondom, hogy kösz de nem.
nem kvóták kellenek, hanem futócípő, lecsapolni a mocsárt. azzal ugyanis komolyabb eredményt érhetsz el.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: elmész te a jó büdös picsába. Lehet, hogy te szívesen játszadozol a saját vagy a gyereked életével, ha hí a "haza", mert az az igazi hazafi (szerinted), aki megdöglik a hazáért. De én nem. Én tudod azt szeretném, nekem az a fontos, hogy a gyerekem ÉLJEN és kedve szerint élhessen
Szóval csak kitrákottyozz a magad szemétdombján, de a szádra ne merd venni azt, hogy ki szereti a hazáját, és ki nem.
@kifordított nagyanyó: érdekes, pedig ez szerintem nagyon jó kép. ideális hajhosszúság, normális arc.
@Horemheb: "A női kvóta természetesen ostobaság. Adott pozícióra egyetlen szelekciós szempontnak szabad lennie: a hozzáértésnek."

A női kvóta akkor lenne ostobaság, ha adott pozicióra egyetlen szelekciós szempont lenne, a hozzáértés. A helyzet azonban, gondolom, tudod, nem ez.
@kifordított nagyanyó: ezeken dettó úgy néz ki mint azon amit én linkeltem.
@Penivaldes: Hihetetlen, ahogy direkt nem érted, vagy félreérted ezt az egész kvóta dolgot.
Szerinted a mocsárlecsapolás, meg a futócipő honnan, hogyan lesz? Bizony a kvóta, a pozitív diszkrimináció a mocsárlecsapolás, a futócipő adás. Az egyenlő esélyekhez vezető út, a módozat a kvóta.
@Penivaldes: Pedig a származása egyáltalán nem zavar....:P
@aritus: vigyázz mert könnyen Angyal után repülhetsz..
én nem kérek belőle kösz, nem hiszek benne, főleg nem ebben a társadalomban.
komolyan mondom, hogy osztódással szaporodnak. viktor itt is alkalmazza a "hozz magaddal még két embert"?

www.napi.hu/magyar_gazdasag/uj_allamtitkar_a_kim-ben.545535.html
Született egy piciny, mérges párt, amelynek a programja és összetartó ereje az Orbán Viktor ellen érzett gyűlölet. Ez így elég gyér és ellenszenves is.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

Teszentatyaúristen!

Van még csoportosulás amelyik azt gondolja, nem Szekeres Imre beszédekkel és Veres János gazdasági programmal, Szanyi Tibor külpolitikával lehet Orbán leváltani!

Mi lesz most basszameg????!!!!! Apokalipszisből apokalipszisbe, mert ahol nem Kiss Péter az egyik arkangyal, az csak a pokol lehet!

Unalmas ez már.

Tegnap Jávor szájából elhangzott az is, nem lehet egyenlőségjelet tenni Orbánék és a szocik közé. De ez nem jelenti a 2010-es helyzet automatikus restaurációját.

Akkor is a változásra szavaztak a zemberek, és láthatóan azóta sem gondolják ezt másképp. Minél hamarabb sikerül megérteni a szociknak, hogy nem a szocialista párt léte, hanem a megújulásképtelensége az akadálya az összefogásnak, annál hamarabb lesz itt érdemben bármi.
@Azbej Tristan: miért? ugyanmár! elvégre ezt érdemeljük, az egyik oldalon van egy pökhendi párt, ami a saját nemoffshorejait nevelgeti, oldalba bökve egy kis kereszténydemokratának nevezett fagomba párttal. a másik oldalon meg van egy szélsőjobbos társaság, egy megújulásra képtelen virágocska, az azokból leszakadó ferifanok, egy lmp ami tartotta magát, meg az e14 akik csinálnák is meg nem is, meg ezek.
szerinted van mit veszíteni? nincs. szépen ellesznek egymással.
@Penivaldes: Valahol említi is.
Meg a vastagbőrös cikkben is egy komment mondja,hogy mit lehetne vele csinálni törődést igényló zsidó nőröl ír pontosan nem emlékszem.
Valaki ezért a kommentért le is baszta az illetőt.
Pedig tényleg jól el lenne vele az ember.:P
@Azbej Tristan: tristan, csakhogy megjöttél! de tényleg! térjünk el poszttól. mi a véleményed a seszták ügyről?
@punkfrog: "és különben is egyenjogúságot akarnak.tessék küzdeni és nyerni!"

Fred Astaire és Ginger Rogers hatalmas táncosok voltak. Ezt úgy érték el, hogy Rogers ugyanazokat a lépéseket hátrafelé, tűsarkú cipőben járta el.

www.youtube.com/watch?v=mxPgplMujzQ
Na tobábbi jó mulatást!:))
Viszlát.
@iii:

"Az LMP aktív tagságának kb. fele ment át a PM-be"
Hazugság. A 25%-ot talán eléri.

"Ahogy Fabius is már párszor ecsetelte, az LMP szavazótáborának többsége az együttműködést preferálja, tehát a PM is számíthat legalább 4-5%-ra kapásból, ha sikerül ezt "lekommunikálni"."
Fabius ezt már többször hazudta, egy nem tudni, milyen metódussal készült felmérésre hivatkozik ebben a kérdésben, ami semmilyen módon nem mérvadó. Ezzel szemben rámutatnék, hogy két kongresszus is elutasította a szakadárok irányvonalát, a szakadás óta esett mérésekben pedig ugyanott van az LMP támogatottsága. Fabius-féle wishful thinking. Másrészt ha szerinted az 50%-át viszitek az LMP szavazóinak és ez 4-5%, akkor nekik 8-10% volt? LOL.

Sok sikert a párbeszédhez.
@Azbej Tristan:

Nekem inkább az ellenszenves, ha az offsórlovag üldözők maguk talicskázzák a lóvét Ciprusig, és tízmilliárdos nyertes pályázó cég FB tagja a közbeszerzési bizottság elnöke.

De örülök, hogy legalább a PM-ről van véleményed, ha már Sesztákról nincs.
@Penivaldes: Előbb te jössz.:P
De tényleg viszlát.
@aritus: Miből gondolod, hogy neked bárkinél több jogod van szádra venni azt, hogy ki szereti a hazáját, és ki nem?? ;) Egyébként megint félre vagy csúszva, amikor azt sugallod, hogy én nem az ÉLET pártján állok. Én sokkal inkább ott állok mert szerintem az élet nem csak a fizikai és biológiai életet jelenti, hanem annál sokkal többet.
@Horemheb: "Egyébként vicces, hogy pont azokon a helyeken szeretnének nemi alapú kontraszelekciót bevezetni, ahol egyébként a kontraszelekció a legnagyobb kárt okozza társadalmi szinten."

Ezt te mondtad, és nem is egyszer, több kommentedben is ezt megismételted. Szóval nemi alapú kontraszelekcióról beszélsz akkor, amikor valójában nem nemi, hanem TÁRSADALMI alapú kontraszelekció van, amit nemi különbséggel magyaráznak, azzal, hogy a férfiak és nők születésüktől fogva a nemi különbségeik miatt más társadalmi szerepre predesztináltak.
De azt látom, hogy ennek a megkülönböztetése neked már meghaladja az értelmi képességeidet. Mint az is, hogy a nemi különbségnek álcázott, de valójában társadalmi elnyomás a nagy presztizsű (pénzzel és hatalommal járó) poziciók esetében létezik. Tehát az, hogy te "hiányolod", hogy a nők miért nem kepesztenek azért, hogy szénbányászok lehessenek, merő rosszindulat részedről, vagy gyenge értelmi képességeket jelez.
Vicces fiú/lány vagy te. Tudod miért nem kepesztenek a nők azért, hogy szénbányászok lehessenek? Hát pontosan ugyanazért, amiért a férfiak sem kepesztenek ezért.
Amiért te sem kepesztesz ezért, és amiért nem szeretnéd, hogy a gyereked, vagy majdani gyereked ezért kepesszen.
@mikénehavóna: :))) köszi, én oldalakat írogatok, de te egy mondatban megragadtad a lényeget.
Ez a drogos kurva vagy a Rebeka?
@MacPhisto: No, ezt lehazugozni azért nem semmi. Az LMP aktív tagsága ezek szerint 600-ra tehető a 750-ből?? Viccelsz, barátom. Hidd azt, ha neked jól esik, nincs jelentősége.

A felmérés pontosan ismert, az egyiket az LMP zuglói szervezete végezte szimpatizánsai körében, a másikat a Medián csinálta, országos körben. Ez már a maradék LMP eredetlegendájához tartozik, hogy ezeket megpróbálja hamisnak beállítani. Egy negyedéven belül kiderül, kinek lesz igaza.
@Penivaldes: Most megfenyegettél? Mert olyat mondtam, amivel nem értesz egyet? Hát nagyon megijedtem.
Egyébként meg a helyzeted remek, ha nem kérsz a kvótából, akkor senki sem tukmálja rád. Ha lenne, de Magyarországon nem lézetik, szóval vágyaid és kívánságaid szerint alakul az élet Magyarországon. Neked már jó.
@aritus: dehogy fenyegettelek, dehogy.
eszem ágában nem volt, félreérted.
nekem jó, nekem mindig az.
@MacPhisto:

Hazudni legfeljebb anyád szokott édesfiam. Vagy az LMP, amelyik közzéteszi a saját mérését:

docs.google.com/file/d/0B6E6gDXRqhFSeDIzc0hFUzd1SWs/edit?usp=sharing

Mellesleg ilyenetek a Mediántól is van. Kéresd ki valamelyik választmányi taggal és tedd ki valahová, esetleg kérd meg Schiffert tegye ki ő. Okoskodni majd aztán, ha lesz ehhez bátorságotok. Addig lapít, hallgat és nem hazudik.
@MacPhisto: Ja, ez még kimaradt. Igen, az LMP nyáron még 8-10% körül áll a biztos választók körében, én erre gondoltam.
Orbánt leváltani olyan minimum, mint alsógatyát cserélni vagy fürdeni. (Mental)higéniai szükséglet.
PestiMaceszPusztítók...
bár az ellenvéleményt valóban nem tűrőm. legnagyob hibám.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tényleg?
És mondd csak, akkor mi szükséged van rá? :-D
@béla a görög: ja csak ez semmi, ezzel kitörölhetik a hátsójuk, remélem nem csak ennyi a terv.
Én is gratulálok nekik.

Tök ugyanaz a programjuk, mint Schifferéknek.

-Nincs csatlakozás az E-14-hez, csak majd esetleg közös program, és külön párt van.
Ezért kár volt szétszakítani az LMP-t.

Persze ha csak a Bajnaiéktól és az MSZP-től akarnak szavazatot elszipkázni akkor tuti.
És ez nekem nincs ellenemre.
Bejutni ennek a bandának ugyanis esélye sincs a parlamentbe.

Persze 2014-re olyan szépen integrálódnak Bajnaiékba, és hazudtolják meg majd mostani önmagukat, hogy öröm lesz nézni.
@Penivaldes: Ezt illetékes elvtárs annak idején úgy fogalmazta meg, hogy "értem én a tréfát, csak nem szeretem". :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te kezdted már megint el ezt a versenyeztetést, hogy ki szereti a hazáját és ki nem. Azzal az ocsmány, hazug képpel és képaláírással.
Neked a mániád ez, meg az, hogy halálba küldenél fiatalokat, csak azért, hogy kiderüljön mennyire szeretik a hazájukat. És még te beszélsz életszeretetről? Ez a nap vicce.
@aritus: A nap vicce inkább az, ahogy értelmezed ezt a kérdést. :)
@béla a görög:

Egyenlőre az emberek nagyobb része az MSZP-re és Bajnaira tekint úgy, mint egy visszakéredzkedő szardarabra, kizárólag mentálhigéniai szempontból.

És mivel a diákoknál még az átlagnál is szarabb a támogatásuk, gyanúsan ez az elkúró Bajnai-Gyurcsány-MSZP féle komcsi brigád hamarosan kipusztul a parlamentből.
Szép, szép. Tényleg.

Kár, hogy a Szahara közepén a világ legjobb kertésze sem tudna még egy fűszálat sem felnevelni. Nem rajta múlna.

Ugye értjük egymást.
@sárkányfő: na voltak akik a sivatag helyén kertet alkottak.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: bár kipusztulna az egész elmúlt 20 év banda mszp-stől, fideszestől mindenestől.
Hipp-hipp-hurrá és háromszoros juppijéé!

Megalakult egy önállóan életképtelen és esélytelen politikai formáció, mely a politikatörténetben elsőként ráadásul gazdasági társaságként kezdte meg működését. Egy leendő párt, melynek a fogantatása is hazugság, jövője pedig borítékolhatóan a kripto-baloldali bajnai-gyurcsány-mszp masszában való teljes szublimáció.

Szabó Tímea nyilatkozata - miszerint nem kívánnak csatlakozni az E14-hez - pedig végleg egyértelművé teszi, hogy az LMP-t néhány elvtelen áruló segítségével külső erők egyszerűen kicsinálták. Szabóék ugyanis azért dúlták fel korábbi pártjukat, mert annak többsége nem volt hajlandó csatlakozni az E14 mozgalomhoz, de másfajta együttműködésre igen. Kétszer döntött a kongresszus az együttműködés mellett, de a csatlakozás ellen foglalva állást, mire Szabóék kiléptek a pártból és frakcióból.

Most, új pártjuk debütálásakor pedig van pofájuk azt mondani, hogy nem akarnak csatlakozni az E14-hez, csak együttműködni azzal!? Akkor miért is kellett szétverni az LMP-t? Csak nem egy tál kölesért?!

Köpedékek.
@Fabius: Az, hogy hazudsz, az ténykérdés, nem tudom hogy jn ide édesanyám, de ha itt lenne, nyilván megkérne, hogy szégyelld magad és gondolom a saját édesanyáddal egyetértésben tenné.

Én nem fogok itt polkorrektkedni, ha hazudsz, akkor hazudsz.

Ez a felmérés továbbra is közröhej; nem tudjuk, hogy kiket kérdeztek meg, milyen módszerrel, ld. E14 első felmérés, ami szintén hamis képet hozott.

Az LMP demokratikus párt, annak vannak szervei. Ebből a legfőbb szerv nemet mondott a PMP zsarolásaira. Lehet mindenféle tanulmányokkal meg felmérésekkel jönni; nincs semmilyen relevanciája, ilyen alapon a fidesz kormánynak már rég mennie kéne, kár hogy nem közvélemény-kutatási adatokkal irányítjuk az országot.

Ez a kutatás ez szánalmas erkölcsi mankó a kisebbségben maradt PMP-nek. Esetleg kérdezzük meg a szavazókat, hogy visszaadják-e a mandátumaikat. Fogadjunk, hogy (i) nem mernek ilyet rendelni, (ii) a visszaadásra tennének többen, (iii) akkor sem adnák vissza.
@Fabius:

Drága Fabius, félreértesz.

Én nem amellett szónokoltam, hogy szocik vagy PMP, nem. Én vitatnám, hogy egyáltalán van más út, mint a 2010-es status quo-hoz való visszatérés ELSŐ LÉPÉSBEN.

És NEM, hangsúlyozom, ha nem értenéd elsőre:
N E M arról van szó, hogy feltétlen a szocikat ültetném oda, ki is fejtettem, de látom, azt olvasod ki, amit akarsz, én a következők restaurációjáról, a 2010-es status quo-ról beszélek:

- normális alkotmány
- MŰKÖDŐ demokrácia (fékek-ellensúlyok, AB, ombudsmanok, soroljam?!)
- NEM ELSZIGETELŐ külpolitika
- NEM romboló gazdaságpolitika,
- JOGBIZTONSÁG (!!!!!!!)

Ezek az első pontok aminél ha most a 2010-es állapotok lennének, a fejünk se fájna, és EKKOR jöhetnének a PMP-sek okoskodni. Meg akkor okoskodhatnál te is igazából, drága Fabiusom. Épp elégszer kifejtettem már.

És nem válaszoltál a kérdésemre! HOGY LEHET máshogy csinálni, hogy nem térsz vissza előbb a fenti pontokhoz?! Miért megint a személyi kérdésekkel jössz? Leszarom, hogy ki, de RESTAURÁLJA A FENTI ÁLLAPOTOKAT! Na így már érthetőbb?!
@minimalista:

Ezek csak hazudnak.

Játszák az agyukat, és Schifferéktől akarnak elszívni szavazókat.

Aztán 2014-ben, majd szépen mégiscsak csatlakoznak Bajnaiékhoz, mert csak ...
(Az Orbán leváltása csak így lesz lehetséges)

Ugyanezen okokból fog Gyurcsánytól kezdve az ex-SZDSZ-eseken keresztül a HaHa-ig mindenki Bajnai mögé állni, tömegpártnak láttatni Bajnait, miközben csak MSZP seggnyalók gyülekezete maradt mindig is.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): miről van szó?

hogy mi lesz a fidesmafiát legyűrő program ?

én tudom... de még nem mondom el...
@Knósszosz:

Én azért erősen bízok benne, hogy tartalomban is legalább akkora lesz a különbség, mint vizuális ingerben szélesvásznú andor és Szabó Timi között :-)
@Horemheb: "Egyébként mi sem mutatja jobban a polkorrekt nőkvótázók képmutatását, mint az, hogy milyen helyekre követelik leggyakrabban a női kvótát. A népszerű helyek a vállalati vezetés, felügyelő bizottságok, parlamenti helyek stb. Nem pedig a szénbányászok, favágók, rákhalászok."

Ahol emberek sorsáról döntenek, lényegesen több férfi van a döntéshozók közt, mint nő. Ugyanakkor a népességben több nő van, mint férfi.

Mernéd állítani, hogy a férfiak jobban tudják képviselni a nők érdekeit, mint a nők?
Tyűűűű, de durva jó, még egy p-árt... Asszem ideje, hogy revideáljam a nézeteimet... Vagy mégsem. Maradok! PM, alias Pesti Műsor, van még esetleg valami ötlet, hogyan csapoljuk a közpénzt???
Én nem foglalnék állást az új párt megalakulásával kapcsolatban - tőlem aztán virágozzék minden virág, alig másfél év és kiderül, h mi, merre, hány méter és ki az életképes, ki nem - ugyanakkor azt kérem jegyzőkönyvbe venni, h a Szabó Rebeka - szerintem - jobb csaj mint a Timi.

:-)
Nahát, milyen érdekes, amikor egy skizoterrorid varánusznak doromboló hellókitty hangja van, cukkíni . A Pindúrpandúrok?
@Penivaldes: köszönöm én is. jó a kedvem, azért süthetne a nap.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Rád nem érdemes figyelni, mert élből hülyeségeket beszélsz, ahogy már a nevedből is kitűnik. Gondolod, alapítottak volna új pártot 1 évvel a választások előtt, ha lett volna más megoldás?

Nem csak az MSZP elől akarnak szavazatot elhorgászni, de azoknak is opciót biztosítani, akik szeretnék leváltani Orbánt, viszont nem akarják a régi gárdát támogatni. Az LMP is ezt akarja papíron, csak épp a választási rendszer miatt esélytelen. A PM 100%, hogy bejut a parlamentbe, az LMP-re nem fogadnék.
@klarky: De a két Szabó közül melyik lapátolja ügyikébben a szénát? Vagy Tímea a kopaszembertupírozásban erősebb?
@MacPhisto:

Nem kell polkorrektkedni töki. De ha hazugsággal vádolsz leanyázlak most, és a jövőben is. Megteheted, csak készüljél föl rá.

Ha szerinted közröhej egy LMP szimpatizáns levelező listán kérdőívvel felmért eredmény, akkor közröhej. Magyarázd meg az ostoba parasztnak, hogy a véleménye abban a másodpercben röhejes, ahogy ellentétes a Schifferével.

Szerintem meg ez az orbánista tempó közröhej, amivel megmagyarázni, relativizálni és elhazudni akarjátok a tagságotok és szavazótáborotok véleményét. De hangoztasd csak, hasznos ha látszik mit ért az elempé maradék demokratikusság alatt.
@Penivaldes: veszprémben? miért, volt valami? nem tudok semmiről.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: 2010. MÁJUS 17-i a hír, mely szerint már egy éve külön élnek.

Nagy bumm. Baló György felesége is jobbikos volt, amíg Baló el nem vált tőle. Van ez így, hogy a politika szétválaszt családokat.
@minimalista: Hú, de dühös az úr! Csak nem te is nyomod azt a süket rizsát, miszerint az LMP is meg akart egyezni az E2014-gyel? Ehhez képest az a gyűlölködés, amit előadsz, már kapásból cáfolja ezt. Az LMP-t a schifferista társaság verte szét, aki képtelen volt megegyezni pártbeli ellenfeleivel.

Hány percet is tárgyalt az LMP az E2014-gyel a novemberi határozatuk után, amelyben állítólagosan benne szerepelt az együttműködés? Ehhez képest a szélsőbal 4K!-val kötnek szövetséget, akik hozzájuk hasonlóan a kompromisszumképtelen bolsevikok álláspontját harsogják: mi vagyunk az igazak, a többiek álbaloldali komprádorburzsoák!
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

Érthető volt ez elsőre is. A nézetkülönbségünk abban van, hogy én nem szarom le kik akarják ezt, és főleg hogyan. És ezzel van még így vagy 2 millió szavazni akaró, úgyhogy a személyi kérdés szerintem nem lényegtelen, hanem a leghangsúlyosabb kérdés.
höhöhö, már értem miért a troll áradat, főcímen a vezényló váltás villog :D /Varánusz Orbánváltás /

kell a munka, kell a teljesítmény kuminkáéknál :D
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): "De azért örömmel látom, hogy lesz kire szavaznod 2014-ben, és nem kell a kicsi nózikádat befogva ESETLEG, HA a büdösrohattszocikra szavaznod, hiszen tudom én: ők tették tönkre az országot, és még mindig lejjebb vannak a szemedben, mint a Fidesz."

Ne mérgelődj, árt az arcbőrnek.
@iii: Csak, nehogy összevesszenek Szabó Timin és aztán ők is szakadjanak 2014-ig :)
@minimalista:

"Kétszer döntött a kongresszus az együttműködés mellett"

Ahha. Hogy lehet együttműködni, ha a megegyezés lehetősége ugyanabban a határozatban ki van zárva? :-D :-D

Mellesleg a nagy együttműködésben az alkotmányossági egyeztetésre se mentetek el. Pedig arról ti kezdtetek volna elsőként egyezkedni köztársasági minimum néven.
@bella _ciao: csak azért kérdem, mert pénteken valami Szolidaritás vs Jobbik tüntetés ment a nagy OTP mellett. gondoltam te többet tudsz.
Bocsi, hogy OFF de ezen a szeánszon nem volt ott valaki esetleg??? :)

Tandíjat vezetne be a Hallgatói Hálózat?

Az Oktatói Hálózat (OHA) meghívásának jóvoltából illusztris társaság gyűlt össze péntek este az ELTE BTK Múzeum körúti kampuszának főépületében. Olyan „jeles” személyek képviseltették magukat, mint Karácsony Gergely kiugrott LMP-s országgyűlési képviselő, Kunhalmi Ágnes az MSZP oktatáspolitikusa, Magyar Bálint a Gyurcsány-kormány oktatási minisztere, Osztolykán Ágnes LMP-s országgyűlési képviselő, Szabó Zoltán a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, továbbá dr. Tordai Csaba Együtt2014 és Deák Dániel az OHA részéről. A beszélgetés témájául az egyetemi autonómia kérdését választották.
A rém unalmas gittrágásról részletesebben nem kívánunk beszámolni, a meghívottak némelyike próbálta magát tartani Máté András az OHA moderátorának azon kéréséhez, hogy lehetőség szerint maradjanak a témánál, és a különböző politikai véleményeket, megnyilvánulásokat mellőzzék.

Az egyetemi autonómia megvédése a HaHa egyik legfontosabb követelése. Úgy vélik, ennek csorbítása megöli a kreativitást, megöli az innovációt. Azt azonban nem értettük, hogy ha valóban így gondolják, akkor miért nem háborodtak föl a Magyar Bálint által elmondottakon? A korábbi oktatási miniszter sajnálatosnak nevezte, hogy még 2006-ban az Alkotmánybíróság elkaszálta a felsőoktatási törvény azon passzusát, mely szerint a felsőoktatási intézmény rektora csak az intézményben működő gazdasági tanács egyetértésével nyújthatna be a szenátusnak az intézmény autonómiáját alapvetően érintő döntések meghozatalára vonatkozó előterjesztéseket. Akkor, hogy is van ez? Ha Magyar Bálinték akarják csorbítani az egyetemek autonómiáját az jó? De ha a jelenlegi kormány jön ugyanezzel, akkor meg sátánizmus?

Mint, ahogyan az várható volt, a beszélgetés során nem csak az egyetemek autonómiájának megvédése került szóba, hanem emellett olyan fontos témákról is kifejtették véleményüket a meghívottak, mint a felsőoktatás finanszírozása, a tandíj bevezetése, illetve a röghöz kötés.
A tandíj kérdésében voltak, akik nem okoztak különösebben nagy csalódást, Szabó Zoltán a DK-tól egyenesen kimondta, hogy „helyes és igazságos” volt a tandíj 2008-as bevezetése, hasonló véleményen volt Magyar Bálint is. Ami azonban meglepő volt, hogy ezek a vélemények semmiféle reakciót nem váltottak ki a korábban még minden lehetséges eszközzel a tandíj bevezetése ellen tiltakozó HaHa tagjaiból és szimpatizánsaiból. Úgy véljük, nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk, ők adták a hallgatóság döntő többségét.

Ami ennél is furcsább volt számunkra, hogy a balliberális meetinget moderáló Máté András egyetemi tanár is a tandíj bevezetése mellett foglalt állást. Úgy vélte, ez egy” lehetséges és elfogadható formája” lehet felsőoktatás finanszírozásának. Azt is megtudhattuk, hogy ezt már egy korábban a HaHa által a Corvinus egyetemre szervezett demonstráción is elmondta, ahol nagy tapsot kapott, tehát a megjeleltek szerinte egyetértettek vele.
A kerekasztal-beszélgetés után a HaHa blogján megjelent egy írás, mely szerint „Az egyetemfoglalók és a HaHa tagjainak véleménye is megoszlik a tandíjról és a hat pont alapján sem feltétlenül teljesen ingyenes felsőoktatást követelnek.” De ha így gondolják, akkor ezt miért nem mondták a szemébe a néhány hónapja az utcára hívott sok ezer diáknak?

Rendkívül sokatmondó, hogy az egész beszélgetés alatt az egyetlen komoly érzelmi reakciót az váltotta ki az amúgy parttalan szócséplésből, amikor egy kérdésre válaszolva Máté András tanár úr leszögezte: a Jobbikot azért nem hívták meg, mert "a demokratikus értékeket nem tisztelő erőkkel nem állnak szóba". Ezt heves tetszés és taps fogadta. A tandíj bevezetésnek gondolatát pedig néma csönd…

Ezek után jó lenne választ kapni, hogy mit is akar és kiket képvisel valójában a HaHa? Mert úgy tűnik a tandíj bevezetése ellen nincsen különösebb kifogásuk…

ON
A poszt jó, de remélem Fabius, megmarad a vitriolos kritikai hang, ha szükség lesz rá.

Off. Egy kis olvasnivaló. a PMP tagoknak is, mielőtt elkészül a végleges gazd. programjuk. Tanulságos.
kiszamolo.blog.hu/2013/02/18/ennyi_adot_fizetsz?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_02_18&utm_campaign=index

"...Ha további adókkal és járulékokkal nem számolunk, mire elkölti a fizetését, a 348 ezer forintból kifizetett az államnak havi 226.613 forintot a különféle adókra, illetékekre, járulékokra. Azaz az elsődleges, közvetlen adóterhelése 65,12% úgy, hogy sok kis adónemet nem is vettünk figyelembe.

Vagyis a teljes fizetésedből nagyon bő 65% az államé, szűk 35% a tiéd...."
@Fabius: Ez is egy szar felmérés lehet??? :)

Ipsos: Csak a Jobbik tudott erősíteni

index.hu/belfold/2013/02/18/ipsos_csak_a_jobbik_tudott_erositeni/
@mamitirtok sír derék (kommensevik): jaj ne már ezen sincs ruha, mint a terheskönyvek nőin sem?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ma délelőtt gúnyoltad ki őket, gyalázkodó stílusban. Ebből nem kérnek. A Jobbik nem demokratikus úton akarja megdönteni a demokrácia alapvetéseit. Akinek két neuronnál több van a fejében, ezt látja. A magadfajtának ezért tetszik az a párt.
Mondtam már. Gyönyörűen helyezi a szervezeteket, hogy ellenük, vagy mellettük nyomod a propagandát. Olyan vagy mint egy lakmuszpapír. Hálás vagyok neked.
@Fabius: Ja és ha ezt az Együtt 2014-et elintézed nekem, tuti, hogy én is rá szavazok majd. :)

fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/488124_454756741259731_939440299_n.jpg
@iii: A PM 100%, hogy bejut a parlamentbe, az LMP-re nem fogadnék.

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

A 3%-ot alulról fogjátok súrolni. Semmi baj, állami támogatásra az is elég, abból vidáman ellesz a 8 tagú elnökség meg a 3 tag :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Volt honnan. Azt nem szoktad nyomni, amikor épp lefele mentek.

"Tartós visszaesése után javított a Jobbik"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez valami ketrecharc lesz ha a békemenetesekre gondolok. sőt inkább olyan igazi telepi galeri harc.:D
@shinichi: Én is neked, hogy sikerült ismét meglátnod a "lényeget". Az, hogy az eddig a tandíj ellen tüntetőknél nem probléma a tandíj, láthatóan téged sem nagyon zavar. Gondolom egyetérthetünk, hogy ez a hitelességük szempontjából is kiváló referencia a továbbiakban. :)
@MacPhisto: ellenben Schifferék akiket majd a vezényló megsegít majd ;)
@iii: Te meg nyomd inkább azt, hogyan fogjátok önálló pártként, országos szinten utolérni őket. :)
@Fabius: Töki...szánalmas.
Csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítok. Életed végig nyomhatod ezt a bizonytalan eredetű felmérést, akkor sem lesz sem reprezentatív, sem releváns. A kongresszusi döntés a releváns, meg majd a választási végeredmény.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Bolgár György elvtársnak tetszik lenni? ez kb. az a szellemi színvonal.
undorító szexista címadás
@MacPhisto:

"Csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítok."

Akkor ennek hihetsz, töki. Az LMP "hamisította" magának. Ha kell megadom név szerint kik összesítették és tették közzé.

De hangoztasd sokáig mennyire nem releváns, mikor a saját listátokon felmértek. Akarom, hogy lássa ezt mindenki aki egyszer is kitöltött nektek ilyesmit.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Még van rá vagy 10 évünk. De ezt a 8 százalékot nem lesz olyan nehéz megugorni. :)
@Fabius: én Vágó Gábort hiányolom a kiváltak közül, csalódtam benne, aszittem, az elsőkkel könyököl, hogy bekerüljön kezdőcsapatba. Tökösebb és karakteresebb gyereknek gondoltam, mint hogy besimuljon Sch hóna alá.
@MacPhisto: Istenem, honnan ez a fene nagy magabiztosság... Ugyanez volt nyomva az LMP bekerülése előtt is. Viszont a PM már meglévő alapokra bazírozhat, a bejutása még akkor is több mint valószínű, ha csak 3%-ot kapna. Ugyanis csak egyéni képviselőkből is több esélye van, mint az LMP-nek a pártlistán. Éppen ezért történt az elválás.
@iii:
Barátom, ha jól emlékszem Jávorék azon ájvékoltak, hogy nem akar csatlakozni a többség, de nem zárkózik el az együttműködéstől. Szavakon lovagolva szétkúrják a pártot, amire 2010-ben szavaztam, mert azt akartam, hogy más legyen. Ezek után pofánszarják azokat, akiket megvezettek a csatlakozással és kijelentik, hogy ők is csak együttműködnének.

Dühös vagyok, mert haszonlesésből szétverték a frakciót ahelyett, hogy visszadták volna listás mandátumukat és emiatt az átalam is támogatott elvek sokkal szűkebben jelenhetnek meg a parlamentben.

Számomra ezek gerinctelen és elvtelen dolgok, s jól láthatóan ebbe a körbe te is beleillesz.

Legyetek boldogok.
@MacPhisto: hogy rá hibáztál, most hogy túl vagyunk a bemutatkozásomon, te jössz. Kérlek próbálj túlhaladni a korlátokat ;)
A bepróbálkozást ami alapján írtam amit írtam, nem kell nagyon keresni, szerintem te is képes vagy megtalálni. :D
SZDSZ újratöltve. Most végre szétbasszuk ezt az országot, végre bosszút állunk.
@Fabius:
Korábbi tapasztalataimból kiindulva az LMP-ről Veled inkább nem vitatkozom! :D
"Végül is lehet nem is baj, így legalább mindenki mindennel egyetért és állandó vitatkozás helyett egyfelé húznak."

Persze, MSZP hátán, minipártként belovagolni a mézbödön mellé.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem a tandíj ellen tüntettek, mert az nincs. Hanem, hogy egy fenntarthatatlan rendszer adósrabszolgáiként 20 évre el kell kötelezniük magukat, és szarér vonni az igát. Ingyen megtanulhatod, hogy gürizzél havi százezerért míg bele nem rokkansz. Köszi, akkor inkább tandíj.
Hát nem látod, hogy bezárult a kör? Röghöz kötés = Tudjuk, hogy szar a társadalmunk, de megtiltjuk, hogy elmenj. Így néhány évig még nem kell változtatni a szaron, mert van ingyen munkaerő aki dagasztja.
Attól, hogy valakit belöksz a pöcegödörbe, és rálakatolod a tetejét, hogy ne tudjon kimászni, attól az még nem lesz somlói galuska vaníliasodóval. Hanem szar marad.

Azért akarnak elmenni a fiatalok, mert itt nincs perspektíva, nincsenek se megbecsülve, se megfizetve. Nem a határt kell lezárni, mert azzal az eredeti okot - szar itt élni - nem szüntetted meg. Mi lesz a következő? Aknazár és elektromos kerítés? Achtung Minen! figyelmeztető táblával még tetszene is mi?
Jahhh a fidesz hátán mennyivel jobb is belovagolni :D
@74. Vladys: Hát épp ez bennük a jó.
@Fabius: Mi volt a kérdés? kiket kérdeztek meg?

Akarsz reagálni az Ipsos friss felmérésére, amely szerint az LMP biztos szavazók között mért eredménye a szakadást követően is UGYANAZ?

Valaki már betette. Persze az nem támasztotta alá azon nézetedet, hogy a mocskos schifferista ügynökök miatt kénytelen voltak kiválni, megalakítani az Elnökök Pártját ahol a részvételi demokrácia, mint olyan, már mellőzött fogalom, vajon miért xD
@MacPhisto: köszi, nincs több kérdésem, nem vitted át az alap kulturális küszöböt sem
@iii: ennek semmi köze a női kvótához.ráadásul összehasonlíthatatlan
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Aha, aki nem a Bajnai-Gyurcsány-Mesterházy tengellyel van az FIDESZ-es.
@minimalista:

Mandátumot visszaadni annak kell(ene), aki nem hajlandó sehogy képviselni annak a ma is jól hallható többségnek a véleményét, aki arra a listára szavazott.

Ha már gerincesség.

Szerintem részvételt, aktivitást, véleményt kunyerálni majd az egészet telibe szarni elvtelen és gerinctelen dolog. De ahogy érzitek.
@74. Vladys: mennyivel jobb, hogy most a fidesz bassza szét az országot és áll bosszút még a nyomorékokon is - már permanensen tíz éve. Mingyámás.
@minimalista: De elzárkózott az együttműködés elől, az említett határozat ezt kizárja, az ugyanis nem csak abból a félmondatból áll. De már maga az a félmondat is fals, ugyanis nem az E2014-gyel akart "beszélgetni", hanem annak tagszervezeteivel, amire ők természetesen nem voltak hajlandók. A határozat más pontjai kizárták mind a szocikkal, mind Bajnaival történő megegyezést és az E2014-gyel történő tárgyalások elé is holmi vizsgalistát állítottak, amit ők teljes joggal utasítottak vissza.

Ebből következően az LMP egyetlen percet sem tárgyalt senkivel az összefogásról a novemberi határozat után - sem. Ami szerinted ezt megengedte volna. De valamiért mégsem történt meg.

Az LMP az alkotmányozási megbeszélésből is kihúzta magát, pedig arra - papíron - hajlandó volt. Ha lett volna bármilyen lehetőség a pártot egybentartani, a most távozók minimum fele nem ment volna el. A schifferista többség mindenféle kompromisszumot megakadályozott, a legenyhébbet is. Ha ott voltál, tudhatod.

Dühös vagy, hogy szétverték a pártot. Helyes, én is dühös vagyok. Csak abban nem egyezünk, hogy kik ezért a felelősök. Az biztos, ha most az lesz az LMP politikája, hogy mégis odakullognak az E2014-hez, akkor kurvára mérges leszek.

Én szerintem meg az a gerinctelen és elvtelen dolog, ha hagyjuk Orbán Viktort újabb 4 évig uralkodni. Nekem az ország érdeke fontosabb, mint bármely pártté.
@mikénehavóna: "Fred Astaire és Ginger Rogers hatalmas táncosok voltak. Ezt úgy érték el, hogy Rogers ugyanazokat a lépéseket hátrafelé, tűsarkú cipőben járta el."

és erre a férfiak kényszerítették???
@minimalista:

Szerintem is jobban jársz :-D :-D
@iii: "Ugyanis csak egyéni képviselőkből is több esélye van, mint az LMP-nek a pártlistán. Éppen ezért történt az elválás."

Hát persze. Karácsony Gergely 6,45% az időközin. Van nála is nagyobb húzónév? [Tücsökciripelés.]

Köszönjük. Következő ilyen ütős érv?
@Penivaldes: Dehogy, most kezdünk belejönni :)
Tökéletesen sikerült a helyére tenni az LMP-t és valamennyire a PM-et is.
Egy fél nap alatt elintéztük azt, amin évekig ment a vita. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezt nehéz máshogy értelmezni: "Jahhh a fidesz hátán mennyivel jobb is belovagolni"

Utalva ezzel arra, hogy az LMP FIDESZ párti, mert nem feküdt be az E14-nek.

@Spániel: Erre az a megoldás, hogy visszahíjuk azokat akik már egyszer tönkretették az országot, teljesen logikus.
@iii: bakker, nincs mit hozzá tennem :D

"Én szerintem meg az a gerinctelen és elvtelen dolog, ha hagyjuk Orbán Viktort újabb 4 évig uralkodni. Nekem az ország érdeke fontosabb, mint bármely pártté."
@MacPhisto: Tévedés, nem a második fordulót kell összehasonlítani, az elsőben 16%-ot kapott. A PM képviselők feltehetően közös/egyeztetett listán indulnak majd, tehát nem csak a PM szavazók fogják támogatni, ellentétben az LMP-vel. Ja nem, tényleg, a 4K mellette lesz. Bocs.
@74. Vladys: nem, sokkal több vari lehetséges. pl. a 74. dobozra az van ráírva: vladys.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az ország érdeke, hogy mindkét rablóbanda tűnjön a picsába. Labanc és török közül hogy lehet választani?
@MacPhisto:

Ezek szerint nem téged kérdeztek meg. Ez annyit jelent,

a: nem voltak kíváncsiak a véleményedre,
b: nem szerepelsz a szimpatizáns listán.
c: most úgy teszel, mint aki sose látott ilyet.

Legyen bármelyik, elég röhejes.

Az Ipsos mostani adatain még a januárig kitartó várakozás látszik. Nézd meg ugyanezt két hónap múlva. Azt már csak elvi szinten kérdezem, hogy az Ipsos véleménye releváns, amit az LMP rendelt magának a Mediántól az meg nem?

Aszittem van határa a mazochizmusnak, de nincs :-D :-D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az viszont hatalmas erkölcsre utal, hogy visszahíjuk azokat, akik legnagyobb részben felelősek OV 2/3-ért.
@iii: Ez neked is ment:

"Az viszont hatalmas erkölcsre utal, hogy visszahíjuk azokat, akik legnagyobb részben felelősek OV 2/3-ért."
@74. Vladys: ismered azt a Hofi-történetet, -éppen politikusokról mondta - amikor Jézusról elhessegették jóindulatúan a legyeket, azt kérte: hagyjátok, ezek legalább már jóllaktak és csak éhesebbek jönnek utánuk.
Szóval vagy még hataloméhesebbek jönnének vagy ufók. Harmadik lehetőség most nem rémlik fel.
@74. Vladys: ok, akkor megértetted a célzást, de a felkínálkozást nem én találtam ki, Schiffer mondta a saját szájával. Bárki kerülhet hatalomra, ha nincs aki a körmére nézzen, az ügyeskedni is fog, nincs különbség, mint ahogy látjuk a szeplőtelen jobbikban is ;)
Csak annyit mondanék, amit egy jobboldali gondolkodó mondott a választások előtt, hogy 2/3-ot még szentekből álló kormánynak sem szabad adni.
jó csaj az biztos, hogy profi politikus lesz e valaha az nem biztos...
@iii:

"Én szerintem meg az a gerinctelen és elvtelen dolog, ha hagyjuk Orbán Viktort újabb 4 évig uralkodni. Nekem az ország érdeke fontosabb, mint bármely pártté."

+1
@iii: ja értem, világos!

Tehát a MÉG NEM EGYEZTETETT alku során arra fogtok jutni, hogy a baloldal nem indít a PMP ellen. Magyarul a szakadárok pár biztosnak LÁTSZÓ képviselői helyért tipliztek, s innentől biztosan tök hiteles lesz az is, hogy az ökopolitikát fogják képviselni egy neoliberális Bajnai-kormányban, amivel csak a közjogi programban fognak együttműködni ugyebár :DDD

Hát erről tényleg érdemes lett volna az LMP-nek tárgyalni, vagy részt venni a Bárándy v Bárándy alkotmányügyi egyeztetésen.

Hány éves vagy királyfi?
Nem értem, miből gondolják, hogy az E14 és járulékai képes orbán leváltására? Nyilvánvaló, hogy nem képes.

Aztán azt miből gondolják, hogy a neolib oligarchák jobbak (lennének) mint a nemzetieskedő oligarchák? Nyilvánvaló, hogy semmivel sem (lennének) jobbak.

Mi értelme volt tehát az egésznek? Semmi.

Illetve annyi, hogy az LMP megtisztult azoktól, akik még mindig bekajálják a nyilvánvaló politikai illúziókat.

Karácsonyt mondjuk cseppet nem sajnálom, de pl Scheiringet nagyon. Ő majd x pofáraesés után valószínűleg rá fog jönni, hogy palira vették, remélem még nem lesz késő.
@74. Vladys: Nem hívjuk vissza. Se Bajnai, se a Milla, se a Szolidaritás, se a PM nem felelős az orbáni kétharmadért. A többit meg a nép dönti el, azt nem tudjuk leváltani. De az MSZP is változik, még ha nekem is vannak averzióim néhány személlyel kapcsolatban. De pont azért kell részt venni benne, hogy legyen más opció is rajtuk kívül.
@Fabius: Leírtam mi a releváns. Egy szóval nem mondtam, hogy közvéleménykutatás releváns, MEGKÉRDEZTEM, hogy az egyiket miért hagyod figyelmen kívül. Ez az Ipsos már a szakadás után készült.

Egyébként leszarom, tőlem hurrázzad a PMP-t vagy bármelyik pártot, csak ne hazudj, ahhoz túl sokan olvasnak.
Szegény Fabius..

Mi lesz vele ha Schiffer bejut, Timike meg hardcore villantásokkal is csak max 1%-ra tornássza fel a pártját.

Ezekre az LMP-t szétbaszó, Bajnai és MSZP seggéhez dörgölődző fekália pártra senkinek nincs szüksége.
@Rötyi: És mondja az úr, akkor ki képes leváltani Orbánt? Csak nem az LMP-4K antikomprádorburzsoá szövetség?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Jaj istenem, gyönyörűszép, amikor kőkemény fidesznyikek benyalnak az LMP-nek! Ez annyira tetszik! Tessék megnézni a mandineres szavazásokat: állva éljenzik Schiffert azok, akik egy évvel ezelőtt mindennek elmondták. Valami gyönyörű, mondom, könnybe lábad a szemem tőle!
Jah, és a ma kijött szonda kutatást még csak most nézem.
Gyerekek, még egy-két hónap, és a "reménytelen" LMP simán beelőzi a "mindenki együtt, sőt még a félLMP is 2014" kormánybuktató megaformációt!
@iii: Ja, Bajnai ártatlan mint a ma született bárány. Mocskos náci hazugság, hogy a nevét adta az "emútnyóvév"-nek nevezett időszakhoz.
@iii: Ühüm, a népszavában meg jávor és karácsony a két népmesei hős, eddig meg mocskos fideszbérencek voltak.

ezen könnyezzél
@MacPhisto: Most tőszintén: neked nem tökmindegy? Úgysem rájuk fogsz szavazni '14-ben. Hát akkor?
Az LMP még most is ott van, mint alternatíva. Lehet választani.
@MacPhisto: Pontosan, jól leírtad, hogy mi a lényeg, miért ment a "tiplizés".

Hogy a kormánnyal mi lesz, az majd kiderül, arról egyelőre fölösleges szót ejteni is. Mindenesetre annál hatékonyabban fogja a PM képviselni az ökopolitikát, mintha Orbán ellenzékében lenne uszkve 3 képviselővel a parlamentben.

Megegyezni pedig azzal kell, aki megnyeri a választást, azt a nép dönti el, nem egyetlen párt.
@MacPhisto:

Mondtam már, hogy hazudni anyád szokott édesfiam.

A szavazótábor véleménye már 2012 szeptemberben is így nézett ki:

3.bp.blogspot.com/-OaIa7RIvKRw/UQcFAIquv-I/AAAAAAAAJd0/IHcFrSgokxQ/s1600/ScreenShot065.bmp

De hangoztasd tovább, hogy a sifferokráciában a tábor véleménye le van szarva. Tényleg sokan olvasnak és joguk van tudni mit gondoltok róluk.
@MacPhisto: Valóban, a népszava a másik fele. Mármint a kommentelők.
@iii:
Én speciel pont leszarom Schiffert...

De lássuk be a ti formációtok ezerszer szánalmasabb.

Itt szurkoltatok Jávornak hogy kúrja szét az LMP-t ahogy csak bírja, büntetésül Schiffernek amiért nem nyalt be csontig Bajnainak és az MSZP-nek ahogyan ezt ti nap, mint nap megteszitek.

Erre fel kiderül, hogy az (igazi) LMP támogatottsága egy tapodtat se csökkent, Jávorék meg mérhetetlenek.

Hülye MSZP-s Bajnaista, Gyurcsanyista kretének ezt is beszopták.
@iii: Nem. Ők sem lennének képesek. Ilyet nem mondott soha rötyiúr. Tessék figyelni.
Azt mondta, hogy a másik SEM képes.

Ezért volt totál felesleges a semmiért odadobni az elvi meggyőződést, és a neolibekhez befeküdni.
@Fabius:

Azóta már van szakadás óta mért frissítés szerencsétlen..
nem Zugló 1 választókörzetében, hanem országos staitisztikával:

index.hu/belfold/2013/02/18/ipsos_csak_a_jobbik_tudott_erositeni/
"A szervezeti változások nem érintették az LMP táborát, ahogy legutóbb, most is 3 százalékot szerzett a párt."

Puff neki..
Hát hová tünt Démon Hill ? Hová tüntek a Jávorista MSZP seggnyalók ???
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Szegény tanár úr. Mi lesz veled, ha Timike 40 kilós csaj létére fog a fülkeforradalmár fejével focizni valamelyik vadiúj stadionban?

Elfoglalod a Rákos patakon valamelyik gyaloghidat?

Vagy a Cinege utcában hátul a kertben lesztek kétmillióan?
Szánalmas. Megélhetési politikusok közpénzből.
Minek? Kinek?
-no komment-

Amit Bajnai Gordon vállalna az az, hogy létrehoznak egy közép távú tervet, mely mögé széles társadalmi egyeztetést teremt. Bevezetne egy adóalkotmányt, vállalkozásokat védő szabályokat. Bevezetné a hatóságok önkényével szemben a sárga lap intézményét, tűzzel-vassal kiűzné a korrupciót. Ennek egy eleme, hogy 2014 után a magyar állam és a magáncég között megkötött szerződés csak akkor léphet hatályba, ha feltették az internetre a szerződést.

www.portfolio.hu/gazdasag/ezt_igeri_bajnai_gordon.179909.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Fabius: Egyértelmű, hogy itt Bajnaira kérdeztek rá, hisz ki más menthetné meg az országot a FIDESZ ármánytól?

A 139 zuglóival végzet felmérést mikor linkeled be, ami bemutatja az összes LMP-s szavazó véleményét?
@Rötyi: Te valami másik kutatást nézhettél, mint én. Az LMP változatlanul 3%-on áll a teljes népességben, míg tavaly júniusban még 6% volt. Nem látszik, hogy megfordulna bármi is. Én egyébként nem bánnám, ha nőne, ha ezzel a Fidesz csökkenne. De nem úgy tűnik.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Szívesen elmondom neked is amit a másik félkegyelműnek:

Az Ipsos most publikált felmérése még a szakadás, frakciófeloszlás előtti állapotot tükrözi. Nézd meg ugyanezt két hónap múlva.

Addig viszont te inkább ezért aggódjál:

"A felmérés szerint az ellenzékkel való nagyobb azonosulásra utalnak a jövő évi választások eredményére vonatkozó várakozásaik: 37 százalékuk azt szeretné, ha kormányváltás lenne, míg a jelenlegi kormány maradását 9 százalékuk szeretné. Többségük, 64 százalékuk elégedetlen az ország jelenlegi helyzetével, míg 22 százalékuk pozitívan értékeli azt."

Mert neked ezért van miért.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ha az egyetlen magyar párt győz, akkor bajnai legfeljebb mosogató lehet a börtönkonyhán.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Régen is csak ezért dolgozott. Látjuk mi lett az eredménye.
@74. Vladys:

Mindig meghat, mikor jobbikosként a sifferistákért aggódsz. Tényleg, könnyezem.
@Fabius:

Te figyelj már...

Most tényleg a szánalmas rendszeresen forradalomnak induló, 50 fős diák, buzi, libsi menetet akarod hasonlítgatni igazi tüntetésekhez ?

Rákos Patak mi ? :DDD
Azt se értték volna hosszába végig egyszer se az MSZP-s balhézó tüntető csürhe. :DDD
@negondolkozz!majdénmegmondom!: Ne beszélj már hülyéket. Egy új párt soha nem kap közpénzt, ellentétben a te kedvenceddel.
@Fabius: Abban a jövőbeli felmérésben a PM és az E14 támogatottság 2/3a-ad vagy 4/5-öd lesz, csak kíváncsiságból?
@74. Vladys:

Ötnegyed lesz ahogy a Jobbiké szokott. Komojj dolgokkal ne viccelődj.
@Fabius: A náci kártya, ügyes, erre nem számítottam. Meghajlok bölcs szavad előtt. :)

Azért annyit még remélem megengedsz, hogy érdekeljen az 1 db piciny szavazatom sorsa.
a "jócsaj" sztem napról napra jobban hasonlít hegedűs zsuzsára. de kinek a pap, kinek a paplan.
@iii: Nem kell ahhoz nőnie, hogy beelőzze. Elég csak tartania a tempót, amilyen mértékben ereszt a bajnai lufi...
Amúgy továbbra sem értem, hová tűnt az LMP tábor bajnait támogató "háromnegyede", mert a párt támogatottsága még bajnai "zászlóbontása" és az ominózus tavaly őszi kongresszus előtt 3-4%ra esett, és azóta is stagnál.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Senki nem szurkolt azért, hogy az LMP szétszakadjon. Te, mint LMP ellendrukker, meglehetős nevetséges vagy a hirtelen csápolásoddal, ahogy a többi fidesznyik is.

Az együttműködés nem a másik seggének nyalása, piciny fiam, ebben is tévedésben vagy. Pontosan ez a gőg a schifferi LMP-nek is a hibája.

Egy 1 napja megalakult pártot ne akarj már mérni. Ehhez legalább 2-3 hónap kell. Ugyanez a rizsa ment 2009-ben is, amikor az LMP indult és akkor is megcsináltuk. Most is meg fogjuk.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Nyugi, nem kell ennyire beparázni. A Rákos patak gyaloghídjának elfoglalásához talán maradtok elegen a békemenetből.

Bayer és a haverok rá fognak érni, miután már nem kell a Papcsák Harsonát sem szerkeszteni többtíz millióért. A Hírlapért pénzt már úgysem ad senki önszántából.

Szóval nyugi. Ennyi azért még összejön.
@Rötyi: Valószínűleg a nagy része már előtte elhagyta az LMP-t, azért esett vissza a felére.
@74. Vladys: uncsi, elcsépelt szar válasz. Van valami értelmesebb raktáron?
@74. Vladys:

Te egyenlőségjelet teszel a Jobbik és a nácik közé? Na majd Gábriel ellátja a bajodat.
@Fabius: Leírhattam volna ezredjére is, hogy nem a Jobbikra szavaztam, úgyse jutott volna el az agyadig.

@Spániel: Komcsi baromságra milyen választ vársz. "Szeress engem, mert a többi még szarabb"
@Rötyi:

Az a lefelezett tábor most kivár.

Például arra, hogy eldőljön az LMP-nek merre az arra. Lesznek akik Bajnai mögé és lesznek akik a PM mögé állnak, mert a kormányváltó szövetséget támogatnák. Ezért faroltak ki az LMP mögül még november előtt.
@74. Vladys:

Az viszont leírható és akár idézhető, hányszor elmondtad eddig hozzád mennyire nem szólnak ott vidéken, mennyire láthatatlanok, súlytalanok.

Most meg itt szét izgulod magad Schifferen.

Helyesebben Bajnain meg a szövetségen, mert Schiffert és a LMP szétszakadt részeit leszarod magasról.
@Fabius: Jali! Ezt a MekkPistát Varázssütis Ürgyűrűfingos nikkjével már vagy hete bibasztad. Most??? Mazochizálsz?
@74. Vladys: Nem kell akkora támogatottság. Csak mandátumarány. A kettő pedig még kevésbé függ össze mint eddig bármikor.
@74. Vladys: hjaaa, ő sem, mert a múlt embere, az eddigi tettei nekem sokat mondóak, de nem szállok el tőle sem, de te akkor kire is tekintesz, mint az igaz megváltóra, kérhetném a neveket? ;)
@Fabius: Attól még mindig a legvállalhatóbb párt. Szembemerik köpni a FIDESZ/MSZP bandát, és nem zsebnácik gyülekezete, akiknek mindenre az a megoldás, hogy irtsuk ki.

Úgyhogy vagy kihoznak magukból végre valamit Schifferék, vagy érvénytelen lesz a szavazatom. Bajnainak való beintés viszont hatalmas +. Ilyenkor tényleg el lehet hinni azt a naív álmot, legalább 1 percre, hogy lehet más a politika.
A Szabó Timea körüli polémiának a középpontjában a kommentek túlnyomó részében női mivoltának kérdése állt.
Kiválasztódásának tényleg ez lenne a leglényegesebb tényezője?
Az alkalmasság kérdése szinte fel sem merült, holott új megbizatásának ez lenne a lényege.
Az igaz, hogy Szabó Timea minősítéséhez nincs elég információja a külső szemlélőnek, viszont megbízhatónak tűnik a minősítéséhez az, hogy párttársai bizalmat szavaztak a számára. Azok a párttársak, akik előtt ismert Szabó Timea eddigi működése, az elvei, az új párt céljainak megvalósításához való kvalitásai.
Nem szabad elfelejteni, hogy az új formáció a kiválásával milyen feladatokat vállalt fel.
A jelenlegi ellenzéki pártok közül egyedüli formációként úgy vállalja fel a kormányváltás megvalósítását, hogy nem talál ki magyarázatokat az összefogás hasznossága ellenében sanda, hatásvadász indoklásokkal, hanem határozott utat jelöl ki a maga számára e cél elérése érdekében.
Meg kell, hogy mondjam, érzek ebben a döntésben egy heroikus magatartást, hiszen az ellenzéktől egyértelmű támogatásra nem számíthat, anyagi támogatást nem remélhet, az LMP inkább korlátozni fogja vállalását, mint segíteni.
Egyedüli pártként képviseli kristálytiszta alapokkal azt a célt, amiről az ellenzék csupán mellébeszél.
Mindazok, akik a kormányváltást kívánják, ezeket a fiatal politikusokat kell, hogy támogassák. Nem kell bedőlni a sanda, önző céljaikat leplező ellenzéki pártok szövegének, amelyek egy állandóság mellé teszik le a voksukat.
@Fabius: No, erre leginkább az kívánkozik ki belőlem, hogy "ahogy azt móricka elképzeli", de inkább azt mondom várjuk meg az árpilisi adatokat mondjuk.

Azt azért megkérdezném, hogy ha a bajnai fanok már nyáron léceltek, ahogy írod fentebb, akkor hogy a rákba mértek döntő bajnai barátságot az LMP támogatók között azokban a "kutatásokban" amit Jávorék, ill pl te is folyton lobogtattok?

Le is léptek, meg nem is? Ez valami szikora fan klub, vagy a magyar népmesék?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem tudok ilyet, attól még nem kezdem el éljenezi az olyan embereket akik teljesen egyenlőek a jelenlegi seggfejekkel, csak a körítés más.
@Penivaldes: nem, és ha tudnék, az nem én lennék, mert olyan ember, főleg politikus nincs, aki egy és üdvözítő, kell a kontroll a hatalomnak, még ha aki ott van, ez ellen küzd éjjel és nappal ;)
@74. Vladys: ilyen alapon, pont illik ezen megközelítés a Schifferistákra is ;)
Az éljenezgetés meg a legtávolabb van tőlem, ez az egy, ami soha nem működött nálam ;)
ami mindent látva odacsap ha egy politikus elcsábulna egy köteg pénztől.
@Rötyi:

Ez a "bajnaifanság" baromság.

A tábor jelentős része már tavaly is összefogás és nem Bajnai fan volt. Nem tetszett nekik, hogy az LMP erre nem hajlandó, egyedül meg nem képes rá. Ezt lakossági fórumokon Schiffer arcába is belemondták többször.

Ha kérdezték megmondta, erre az LMP-re így nem szavaz, de alternatíva hiányában azt nem, kire igen.
nekem ez kiindulási pontnak elég, a többit meg majd meglássuk, mint ahogy a kiváltakat is, tudom nem én vagyok a célcsoport, mert nem veszek be ész nélkül senkitől semmit:

Bajnai: Nem ígérünk Kánaánt
Bruttó 400 ezer fölött jönne második szja-kulcs, újra lenne adójóváírás, eltörölnék a különadókat.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F02%2F18%2Fhaza_es_haladas%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Majd ha mutatsz olyan sötét foltokat az életében, mint az MSZP/FIDESZ vezetőiében, akkor egyet fogok veled érteni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mindjárt jönnek a narancsdroidok, hogy el akarják törölni a különadót.
@Fabius: Ha most a 70-es években lennék, tudnám, hogy a komcsi rendszer szar, tenni kell valamit, csak azt nem tudnám mit. Viszont egy valamit biztos nem tennék, nem hívnám vissza a nácikat, hogy azok zavarják el őket. Schiffer kb hasonlót mondott ki, csak ezt ti képtelenek vagytok felfogni.
Ha karizmája is van, az csak a jó, de azért nem véletlenül nyerte meg ő 2010-es kampány plakátcsaja szavazászt :-)

fedor.blog.hu/2010/04/07/szavazas_a_kampany_plakatcsaja_2010
@74. Vladys: nem érdekel a múltja, engem a tettei és a tevékenysége érdekel, abban pedig mostanság nem túl erős Schiffer :D
@aritus: már napok óta nem győzök lapozni, tele van a blog háziszárnyassal és kurva nagy tyúxarszag terjeng...még nem ismeritek?

nem lehet meggyőzni semmiről csak mindíg új link linet ad be minél hossabb annál szarabb és már azt is kitalálta hogy az élet transzcendentális

brühühühü

kibaszott unalmas
@kifordított nagyanyó:
Ajj, hát hogy arra kellett volna megkérni a férfitársakat, hogy csukják be a szemüket, amikor Timit hallgatják.(nem arra, hogy monnyák el, mit mondott)
Ez így már elég kimerítő, Nagyanyó?
Építkezik Varga is, Matolcsy is
Egyre valószínűbb, hogy Matolcsy MNB-elnök, Varga Mihály gazdasági miniszter lesz márciustól, de csapataik még nem álltak össze.

www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20130215-varga-es-matolcsy-gozerovel-epiti-csapatat.html
@MacPhisto: Hála istennek, hogy az LMP-ben volt egy társaság, amelyik nem vette be az anarchista maszlagot a bázisdemokráciáról.

A sikeres zöld pártok mind végigmentek ezeken a fázisokon, és elhagyták a bázisdemokratikus szervezeti szabályokat.

A mai zöld pártokban általában két elnök van, egy férfi-egy nő, és többségi döntések, nem konszenzuális döntéshozatal.

A vezető nélküliséghez általában a nagy arcok ragaszkodnak. Amolyan kertész kutyája módra. Ha nem lehetek én a főnök, akkor senki se legyen.
Ez a hagyomány a német zöld pártból ered, amelyben többféle alternatív mozgalom fogott össze, és így vélték megoldani a vezetés kérdését. Aztán jött az egyesítés, összebútoroztak a Bündnis-szel (az NDK-s zöldekkel), akik vélhetően pragmatikusabbak voltak, hiszen náluk vérre ment a játék. És akkor kezdtek jobban működni.
1989-ben megalakult az EP zöld frakció, először ők is konszenzusos marháskodással, aztán hamar belátták, hogy öntökönrúgás.

Szóval, ezek alapján van véleményem arról, hogy miért nincs vezetője az LMP-nek, de nem árulom el, beee....
@MacPhisto: összevissza beszélsz. Nyugodj le. Meditálj.
@rodeo36:

tanáltam neked vivaldis garancát. valahol az elejin leled.
@74. Vladys:

Persze, mindenki hülye és csak te vagy helikopter. Ráadásul szerintem se Schiffert se a pártot nem ismered elég közelről.

Ezzel nem azt mondom ne legyen/lehet véleményed. De azt igen, hogy az enyémmel ellentétben a tiéd messziről odasandításon, az enyém tapasztaláson, amíg pl az iii-é tagságon és aktív részvételen alapul. Lehet nem ártana odafigyelni arra, nekem a szavazójuknak és iii-nek a tagjuknak miért lett mára az a véleménye, ami. Már akkor, nem nem elégszel meg egy darab momentummal pl Schifferrel kapcsolatban. Ha megelégszel ennyivel akkor nyilván nem muszáj.
@hacsaturján:
kösz már megtanáltam...elég jó a Bartoli után

brühühühü
Fabius! Engem így 5 óra után egy dolog foglalkoztat. A HVG most az egyszer igazat írt és ott volt Hajós András? :)))
A másik, hogy mi lesz Chikán Attilával?
Bár ez a két kérdés nem kapcsolódik össze.
@Fabius:

szőrprájz...még majd párt szaga lesz...a párt (eredeti etimológia szerint) valaminek a része, ahol is a "valami" kitűntetett létező...majd a történelem során rárakódott etimológia szerint meg is oszt valami olyan miatt amit mint egy "nagy" valaminek a része képvisel

namost (bármennyire is szimpik lennének a fiatalok) nem találták meg azt aminek a részei, azaz nincs tömegbázisuk, most még azt a iciripiciri-t is megoszották (mert ugye párt) és a kettő még véletlenűl sem ért egyet...a nézőközönség hiába látja a lisztet az ábrázaton a Bajazzó nem elég karakteres és Nedda kurvára kiröhögi és elmegy Sylvió-val (remélem érted a...t)

a nagy pártocskákkal most nem foglalkozom, mert azok léte is a Léthe vagy a Zélet még akkor is ha sokkal profibban pártok mint a ...tuggyukkik

van olyan módszer, hogy a párt megy a hegyhez és nem várja meg amíg a hegy megy neki mert akkor nem marad ingó firma és Fingó Irma sem belűlle

remélem elég pozitív vagyok még így hajnalok hajnalán ecetben is

brühühühühü
@negondolkozz!majdénmegmondom!: Meg hát! Magyarnak mi számít, akinek a nevében is benne van mindez, csak szellemiségében nem?
@mikénehavóna:

tegnap láttam, német focista, néger...

Antonio Rüdiger...ez bizonyos NDK és Cuba cooperációban készűlt

namost semmi negatív nincs bennem pont az ellenkezője, így is lehet...és nem kapott ugyanazt mint a Balotelli az olaszoknál (érdekes módon az angoloknál nem) mégis olasz...ba ment vissza asszitte pedig

ez Levédiában is hányás és mekkora?

brühühühü
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

mesélj má' -csak nekem ide titokban- a magyar szellemiségről és a többi kecmeregről...magyar név? meg magyar szellem? az amelyik kísért a sötét sarkon és elvette a pénztárcádat és Lajosnak híjják?

brühühühühü
@Mariann19: jajmijenvagy! Ha majd beleérkezik Lendvaiildinéni akár kilencvenesévekbeli korába, észre sem veszik, hogy nőböl van!
Szép, fiatal, csinos, céltudatos és OKOS, ez mind együtt mellybevágta a zurakat, na, torkukon akadt a ciki.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

azért a 21. században vannak rnagsorok: magyarúl éhendögleni vagy jól élni és utána elgondolkodni hogy milyen is ...a faszomtuggyami

brühühühühü
@iii:

te része vagy, szerves?

mit is csináltatok? kíváncsivá tettél 4 év után

brühühühü
@Rötyi: Lehet, elvitte a cica? Valahogy úgy vagyok ezzel, mint a sportban az évközbeni, hazai szuper eredményekkel, főleg, ha kínaiak. Alapos munka, alapozás, folyamatosság és hozzáértés, ezek előbb-utótb meghozzák eredményüket, kishazánkban inkább utóbb tán, miként el Qurás és az ország-kirablás fedettpályás versenyében (utóbbit az Orbán-kormányra értem, félreértések elkerülése végett tisztázandólag:-)!
@Penivaldes: Magyal Démoklész Fólum pl.?
Visszatérünk a gengszterváltáshó'!?
@rodeo36: A magyar szellent, punktum. ez nem kérdvény, kérem, mer'különben nemzett- és hozzá-árulló vagyol!
@rodeo36: Halló! Én itt tudom a jelszavt ám!
"Tisztelt szerkesztőség!
Mélységesen felháborodtam az önök által szerkesztett keresztrejtvény­ben
szerepelt feladvány miatt: "A szerelem nyílása." A megoldás 4 betű, most
nem írnám le. Ez egyszerűen gusztustalan. Nyilvános bocsánatkérést
követelek a jó erkölcs nevében!
A szerk. válasza: Tisztelt Püspök úr!
Elnézését kérjük, ha ez önt felháborította.­ Azonban fel szeretnénk hívni
a figyelmét egy kis apróságra. Az ön megoldása a "p**a" volt, melyet
sajnos nem tudunk elfogadni. A feladvány ugyanis nem A szerelem nyílása volt,
hanem "A szerelem nyilasa", amelyre a megoldás "ámor" lett volna.
összesen 23465 megoldás érkezett be szerkesztőségün­kbe. Ezek között mindössze 2
rossz megfejtés volt, egyik az öné, másik az érsek úré, így ezúton
üzenjük az érsek úrnak, hogy az ö "segg" válaszát sem tudjuk elfogadni....."

Na, ígyen, érsegg Úr!
@Mariann19: "Mindazok, akik a kormányváltást kívánják, ezeket a fiatal politikusokat kell, hogy támogassák." Ez mán biztos?
Nem kellene tájékozódnunk még elébb egy kissé, rögtön és azonn(y)al?
Alapszabály, SZMESz, pártprogram, valami?
@Fabius: Már másodszor anyáztál le. Szerencsére csak magadat minősíted ezzel is. Vagy a zuglói 14. sz. körzetben erről máshogy vélekedik a PMP szavazók 52%-a?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

nabaz' most megyek kávét eszkábálni...

egyébként megoldás: SZÁJ (ugyanannyi betű és ugyanolyan kdnp ves)

brühühühü
@mikénehavóna: jaja összevissza

meccsoda érvek, te biztos Bajnai beszédírója vagy
Itta megoldás, ha gonosz akarnék lenin:

hvg.hu/vilag
/20130217_A_vilag_legrosszabb_helyei_Szomalia

"Ha gonoszok akarnánk lenni, azt mondhatnánk, hogy Szomáliában megvalósul a kis állam libertárius elmélete. Az állam, mint szervezet annyira kicsi, hogy jóformán egy söralátéten elfér, hiszen a szomáliai központi kormányzat lényegében 1991 óta csak papíron létezik. A gazdaság mégis egész jól elműködik, egyes szektorainak növekedéséért Matolcsy György is összetenné a kezét. A legutóbbi - becsült - adat szerint 2,6%-os GDP növekedést könyvelhettek el 2010-ben, ami nem csak a kalózkodásból befolyt összegeknek köszönhető, hanem például a kiterjedt mezőgazdasági tevékenységnek is."
@iii: és ehhez nyilván semmi köze annak, hogy mi folyt a pártban ugye? csak és kizárólag annak, hogy a kongresszus nagyobb része nem bajnaira gerjed, az bezony elriasztott 3%-nyi szavazót

jaja

ébredjünk fel
index.hu/belfold/2013/02/18/rendorok_nyomoznak_a_egyetemfoglalason/

"Ismeretlen tettes ellen nyomoznak közérdekű üzem megzavarásának előkészítése miatt, mert a diákok egy híd elfoglalásáról beszélgettek – erősítette meg az Indexnek az NNI vagyonvédelmi főosztályának vezetője a helyszínen."

jajaj, mi lészen így a Putyilov-gyárral és annak szervezett munkásaival?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

a lézer a legjobb, Ő MÁR SEMMIN SEM LEPŐDIK MEG

többiek seggfejek és másnap már nem lennének tagjai a parlamentnek ilyen pofátlan megállás nélkűl megy tovább és baromságokat büfög mint egy szaros segg

brühühühühü

minden ország megérdemli a vezetőit
@rodeo36: Látom, Téged még izgatnak ezek a kis "betekintők" Orrszagunk házába..mi már észre sem vesszük itt, annyi a sz@r az uccán is..
@Spániel: "Jajmijenvagy."
Ojan.
Azért Te is felsoroltál egy-két jelzőt, ami engem igazol. "okos" "céltudatos"
A férfiaknál már ez is elég, a nőknél bónusz az attraktív külső.
Baromi büszke tudok lenni a női nem ilyen megjelenítőire, ahogy - amint látom - Te is.
@Fabius: Két dolog.
Ha már a szabó tímeát jó nőnek látod, akkor ideje lenne csajoznod. Vagy olyan ízlésficammal rendelkezel, ami olyan vakká tesz, mint egy 20 év után szabaduló sittest a kangörcs.
A másik: szóval a p.i.m.p no so limp anymore? Aranyos a lelkesedésed, és értékelem, de ugye tudod, hogy ezek se jobbak az lmp-nél? Schiffer pepitában. De jéééé, ezek tényleg schiffer pepitában.
@rodeo36: Azért az Erzsébet-híd foglalásánál érdekelt volna, ha lebontják a keresztben álló autókat egy barrikád-bontóval (ahogy az éktolólemezes tömegoszlatót becézték még a '70-es években).
Aztán, ha ugyanerre hivatkozva 2006-ban a Kossth-térieket is eltólják dózerrel, mivel olykor a villanyos se járt miattuk.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Az előző @GeoCracker: természetesen Neked válasz, csak félrekattogtam. Botsánat rodeo-tól is.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Szia!
"nem kellene tájékozódnunk még elébb egy kissé, rögtön és azonnal?"
Ó, Te kis óvatos! Ismerhetsz már, hogy azért informálódom először.
Az már korábban látható és tapasztalható volt, hogy szakpolitikusok vannak a soraikban. Nálam ez döntő szempont.
Ahogyan figyeltem az érveléseiket, világos és egyértelmű a céljuk, kitartóan fogják ezt el is érni.
A gazdasági programjukat közreadták két-három hónappal ezelőtt, itt van előttem, 23 pontot írtam ki belőle. Kérdezzél!
Igaz, hogy az LMP gondozásában jelent meg, de a gazdasági szakembereik már az új formációban vannak.
Hallgass rám, és bízzál bennük.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Akkora nagy marha vagy :-) Istenem :-) Már szivatni sincs kedvem. Azért a nickeden változtatnék a helyedben azok után, hogy Tömjén Zsóti miket plagizélt össze, és Orbán lehazudja a csillagokat a sávos lobogóról is. De a Te dolgod.
@iii: A jelen felállásban Orbánnak sajnos bérelt helye van a hatalomban. Pedig, ha esze lenne, akkor napont imádkozna azért, hogy elveszítse a választásokat.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Megint ki fogod húzni a gyufát Fabiusnál majd meglátod. Ja és képzeld ma valaki belinkelte a karlendítős meztelen csajszit, remélem emlékszel rá. :)
@iii: Hiába, bajban ismerszik meg a barát, nem igaz?:D Most gondolj bele micsoda férfias kiállás lenne, ha a jobbik szakadna. Lenne olyan békemenet vona mellett, hogy csak na.:D
Nem tudsz te örülni egy kis magyaros összefogásnak sem?!:D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Lehet azt elfelejteni?!
Valaki? Csak nem megint te?
Amúgy a csaj ideális bányarém, borzalom szegény. Ezen nem felkapni kell a vizet, hanem keresni egy csajt összehasonlítási alapnak. Meglepődne, hogy kit is tartott ő jó nőnek.:D
@GeoCracker: Ugyan már. Ha elveszti még ír egy könyvet. A jobbik fele meg szakácskönyvet.:)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Azért arra kiváncsi leszek, hogy az ELTE HÖK elnöke mit fog mondani, ha a HÖOK is feláll az asztaltól?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem Stefikénk idézte be anno ezt a csajszit?
Nagy dicsôség utána...
Na, mindegy végül is, a cicik überbrutál darabok, a fél karodat odaadnám érte! :)
A HÖLGYEKET PUSZILOM...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az én mamitirtokom?!
Mi ütött bele? Ennyire elkeseredett, hogy szabó timeát lejónőzte Fabius?!:O
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Na majd ha egyszer lesz sülthalazás átbeszéljük a témát. :)
@Penivaldes: Nem, vannak nálam jobb nők is. Talán. Valahol esetleg... De ez a fehérnép valami iszonyúan néz ki szegény.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: szerintem nem, a frizurája nem tetszik, de arcra szép.
mindenkinél vannak jobb nők..kivéve Balónéát.
@iii:
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nagyon klassz ez a Bajnai program, de azt nem értem,mhogy erre miért is kellett közel 4 hónapot várni........
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem szeretni a halat..
még ha vmi gyümölcs lenne, azt megérteném.
@DarthVader: ezt mondta:
hvg.hu/itthon/20130218_Felnyomta_a_HOK_a_diaktuntetokkel_szipmat
""Bennünket, tanulni vágyó ELTE BTK-s hallgatókat a tanuláshoz való jogainkban sértenek meg ELTE-s közalkalmazottak, akiknek mint az ELTE felelős vezetője Ön a munkáltatója" - írta az egyetem rektorának a bölcsészkar HÖK-elnöke. Garbai Ádám szerint az ELTE-s oktatók jelenlétükkel és hozzászólásaikkal tovább bátorítják a jogsértőket, rombolják az egyetem rendjét."
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Na, szép, én itt linkelek, Te meg csöcsözöl...férfisoviniszta disznők vagytok, tudod? ._D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én a helyedben nem nyomulnék ezzel a szar blogbejegyzéssel, már másodszor nyomod ide be.
1, ezzel elárulod, hogy nem tudod, és nem is akarod tudni, hogy tandíj ügyben mit képviselt kezdetektől fogva a Haha. 2, Azt is elárulod, hogy arról sincs semmi fogalmad, hogy ma mi van a felsőoktatásban. Képzeld, most is van tandíj, méghozzá brutális tandíj. Csak keveseknek nincs, sokaknak meg nagyon is van, jó sok.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ízlések és csajok, egymás közt, erre mit lehet(ne) mást? :-) Lehet Más a p..impi lika!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ééééééééééééés akkor most mi lesz? III világháború? Vagy a kölykök tovább hempereghetnek a homokozóban, amíg valaki fizeti? :DDD
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Kurva kapitalizmus.. az USA-nak ott van az IT, a németeknek a Porsche, Svájcnak a CHF, a norvégoknak az olaj... nekünk marad a zászlólóbálás. :D
@Penivaldes: Én se, hogy Te mit, ennyi melléütéssel? Vigyázz magadra ám!:-p
@Mariann19: Én már nem bízom senkiben, vagyis igen, de csak óvatost, félve, mindig készen a kihátrálásra..megérted?
index.hu/belfold/2013/02/18/halasz_janos_hattyudala/

"Hiller ezután még egy interpellációt is intézett Halászhoz, az a röghöz kötésről szólt. Halász mindezekre azt válaszolta, hogy elmúltnyolcév, ami nem váratlan, hiszen az elmúlt három évben kivétel nélkül mindenre ezt válaszolta. De megtudtuk még, hogy a röghöz kötés valójában egyedülálló lehetőség."

Mindig tanul az ember újat..minek ide egyetem ehhez? .-(
@Penivaldes:

Nem kentem be még magam mésszel. De ha gondolod... :D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Mivanmivanmivan??? :))
Persze, hogy disznó vagyok!

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Csókolom Királylány! :)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

A röghöz kötés tényleg egyedülálló lehetőség. Hogy baszd el a következő húsz évedet...
@Penivaldes:

A kultikus 501-esem van rajtam... :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Azt úgy kell, hogy a... szóval a rudat bekened mézzel (szigorúan szúnyoghálós helyiségben!) és megkérdezed a hölgyet, hogy szereti e mézes nyalókát? :))
Na jó, a mézet el lehet hagyni!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem röghöz, hazához, tanuld mér meg! Majd, ha az ovisoknak is alá kell írniuk ilyesmit, akkor nyüszögj, jó?
@aritus: "Képzeld, most is van tandíj, méghozzá brutális tandíj."

Akkor egyeztess shinichi-vel mert ő délután meg azt mondta ugyanebben az ügyben, hogy nincs tandíj. :)

shinichi 2013.02.18. 15:16:52
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Oszt aki külföldre kilóg, a határzáron, az aknamezőn keresztül az megúszta?
Vagy a Párt utána küldi a "szolgálatokat"?
Szép is lesz...
@Penivaldes: Kaját kaphat, máshol van itt hijány, ahugy elnézem! Neki még Szabó Tímea is jónő kategória, amint láccik..:-P
@Penivaldes:
Szeva Pennike?
Neked is jut elég répa? :))
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nekem nem baj én amúgy is csak beszélgetni akarok. :)
@Penivaldes:
Valamit valamiért! A tapasztalatlanságod csibém, az... :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: csibéd neked nem én vagyok.
a mézet meg utálom, és a nyalást is. más csinálhatja.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem úgy hívják. De szerintem a szövegkörnyezetből érthető volt, hogy mire gondoltam.
De ha szerinted minden rendben van a felsőoktatás körül akkor, akkor elhallgatok...
@Penivaldes:
A női börtönben is akkor van lázadás, ha szeletelve, vagy főzve kapják! :D
Szóval Őróla volt szó:

Szabó Timea

"_Budapesten születtem 1976-ban. Középiskolai tanulmányaimat a Veres Péter Gimnázium magyar-történelem-olasz szakán folytattam, ahol 1994-ben érettségiztem. Diplomát a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán szereztem, majd kutatóként egy ideig tanultam a Harvard Egyetem jogi karán.

Egyetemi éveim alatt először önkéntesként, később riporterként a Budapest Week nevű angol nyelvű hetilapnál dolgoztam, ahol elsősorban a parlamenti munkáról tudósítottam. Ezután csatlakoztam a Bloomberg amerikai hírügynökséghez, ahol Magyarország politikai és gazdasági eseményeiről cikkeztem, majd szabadúszó újságíróként angol és amerikai lapoknak dolgoztam.

2001-ben a Harvard Egyetem jogi karához tartozó kutatóprogramnál helyezkedtem el, először mint kutató, később mint kutatásvezető a fegyveres konfliktusmegelőző stratégiák és sérülékeny csoportok védelmének területén. A kutatásokat elsősorban az ENSZ politikai testületének, a UN DPA-nek végeztük.

Kutatómunkám során három hónapig pakisztáni afgán menekülttáborban dolgoztam, majd a 2001 szeptemberi terrortámadást követően a Harvard megbízásából az afgán újjáépítésében segédkeztem Kabulban az ENSZ afgán missziójával közösen. Itt később csatlakoztam a CARE International nemzetközi civilszervezethez, ahol 2003 őszéig vezettem egy országos emberi jogi kutatást.

2003 őszén hazajöttem, majd 2004 elején csatlakoztam a Magyar Helsinki Bizottsághoz, ahol közel négy évig koordináltam a Menekült Program nemzetközi vonalát.

Az LMP egyik alapítója vagyok, a párt megalakulása óta tagja az Országos Választmánynak, 2009 ősze óta a párt egyik szóvivője vagyok. A 2009-es Európai Parlamenti választáson a párt listavezetője voltam.

A 2010-es választáson az országos lista 6. helyéről kerültem a Magyar Országgyűlésbe._"
@Penivaldes:
Sajnállak, szar lehet neked, SOHA nem fogod megtudni miről maradsz le!
Légy jó kaotikus... :D
Illetve a gyóntatófülkében vigyázz, mert ott csak sz.pni lehet!
index.hu/belfold/2013/02/18/ipsos_csak_a_jobbik_tudott_erositeni/
"A változások eredményeképpen – mutat rá az Ipsos – már olyan országrész is akad, ahol a Jobbik nagyon közel került a listavezető Fideszhez: Észak-Magyarországon a kormánypárt 16, a Jobbik 13 százaléknyi támogatót tudott magához vonzani."

alakul a jövendelésem, csak valahogy nem tudok örülni ennek, baj?
@Penivaldes:

Akkor én is csinálhatom? A nyalást... :D
@Penivaldes:
Már felajánlottam Gábris fél karját!
Neked semmi nem elég?
Telhetetlen... :(
"Kutatómunkám során három hónapig pakisztáni afgán menekülttáborban dolgoztam, majd a 2001 szeptemberi terrortámadást követően a Harvard megbízásából az afgán újjáépítésében segédkeztem Kabulban az ENSZ afgán missziójával közösen. Itt később csatlakoztam a CARE International nemzetközi civilszervezethez, ahol 2003 őszéig vezettem egy országos emberi jogi kutatást."

Kabulista, ezt nem is gondoltam volna azért..
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Baszki, de szemérmetes lettél!
Átnevelőtáborba voltál? Vagy piarista nővérek voltak??? :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

A szúnyogok nem mennek a mézre, a lepkék meg csak nappal... de pár halálfejes lepkét összeszedhetsz, filmforgatásnál ütős. :DDD
@Penivaldes:
Most akkor lenézel, mert katkó vagyok? :(
Túlélem...
Fabius, remélem, hogy erről azért írsz posztot:
hvg.hu/itthon/20130218_Felnyomta_a_HOK_a_diaktuntetokkel_szipmat

Ez már tényleg legalja, olyan igazi, ősi komcsi tempó.
Na most erről a HÖk elnökről, Garbai Ádámról azt kell tudni, hogy jobbikos, és az elődje, a szintén jobbikos Nemes László "alakította" úgy az elnökválasztást, hogy tuti befutó legyen Garbai, aki láthatjuk a mostani vamzerkodásából, hogy hű kutya.
"Végül pár nappal azután, hogy vitapartnerei egy ellenjelölt indításáról tájékoztatták, Nemes megtizedelte a HÖK vezetését: azonnali hatállyal kirúgott mindenkit, aki szembehelyezkedett vele. A meglehetősen elnökközpontú alapszabály szerint ő nevezi ki és bármikor visszahívhatja az elnökség tagjait (az alelnököket és a szakbizottságok elnökeit),"
magyarnarancs.hu/belpol/ket-valasztas-a-bolcsesz-hok-ben-80154

Vajon miért nem csodálkozom azon, hogy a jobbik már megint a kormányt támogatja "ellenzék" létére, és a kormány ellen, vagy a kormány intézkedései ellen tiltakozókat támadja? Annyira ismerős ez a forgatókönyv.
Orszagos Takarék Pénznyelő?
index.hu/bloghu/penzkerdes/2013/02/18/a_tranzakcios_illetek_nem_vart_hatasa

"Aki úgy dönt, hogy lehorgonyoz egy banknál kezdetben spórol a tranzakciós illetéken, később azonban nagy valószínűséggel veszít. A kényelmes pozícióba került házibank aligha töri majd magát a kuncsaft pénzének megtartásáért, hiszen a betétek alacsonyabb kamatfizetés mellett is helyben maradnak. Nem lehet kizárni azt sem, hogy a tranzakciós illetékkel való röghöz kötés nyomán a kezdetben olcsó szolgáltatások ott és annyival drágulnak majd, amennyivel csak lehet. Így tovább korlátozza majd a versenyt a többes bankkapcsolatot megdrágító tranzakciós illeték, egy újabb példát szolgáltatva ahhoz, hogyan rombolják a piacot a hatásmechanizmusuk felmérése nélkül, csupán a mind nagyobb bevétel szem előtt tartásával bevezetett adók."
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ez most nagyon jó húzás volt a román parlament részéről. Szegény Kövér most törheti a fejét, hogy mit találjon ki, amivel bizonyíthatja, hogy ő még a román parlamentnél is magyarabb:)))))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A szúnyogháló a méhecskék miatt kell! Örülök, hogy segíthettem neked is! :D
A nyelvedet rendesen edzed akkor!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Járok gyónni, valakinek a bombákat is el kell helyezni... ezt nézi Szalai Annamária??? Mindegy, a tegnapi szörfölésem óta már úgyis a nyomomban vannak. :DDD
@aritus:

Ez annyira COOL, hogy nem is hiszem el. Még mindig hoax-ra gyanakszom. :D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): és a negatív növekedés is növekedés, és én Matolcsynak hiszek!
hvg.hu/itthon/20130218_En_Matolcsynak_hiszek
@Penivaldes:
:)) Ez ÍGY lehet!
Szerintem is!
De tényleg!
KOMOLYAN!!!
Bizony... :D
A lelki összecsiszolódás az, ami most az eszünkbe jutott...

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Aki a Titaniccal szörfölget...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

A méhecskék is alszanak éjjel, örülök, hogy segíthettem! :DDD
@shinichi: Szerintem sincs rendben, viszont a HAHA környékén minden OK. :) Igazán pártatlanok, akik mögött nem áll semmilyen politikai erő és csakis a diákság érdekeit nézik, ellentétben a többi fideszbérenc és jobbikfasiszta diákönkorival. :)
@Pantagruel: A rövidítés magyarul kábé annyit tesz. "nő, akit meg...nék" "I" -ejtsd :én.
Peni nő, (a legjobbik fajtából) és eddigi megnyilvánulásai alapján alapelvként rögzítem, hogy nem bír efféle szándékkal.
Egy nő tehát csak akként reagálhat: "nő, akit megdugnátok" - amit az angol a You szóval fejez ki.
E roppant fontos eszmefuttatás korrekt eredménye tehát a M(ylady) Y(ou)'d L(ike) to F(uck) lehet csak.
Pfűű, ennyit nem ért a sziporkám.
Én testiségre vágyok. Vagy, őőőőőőő ez rossz válasz??? :DD
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ilyen az, amikor valaki szereti a hazáját:))) Becsületes hazafias házmester feljelentő ez a jobbikos Garbai.
@aritus: Nézd meg milyen az amikor egy fő jobbikos a kormányt támogatja. :)

youtu.be/TscAHoKEf6o
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Tényleg nagyon kiváncsi lennék Kövér arckifejezésére, amikor ezt a hírt olvassa:))))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nemtom, szerintem inkább álljon mögöttük az EU, az USA, vagy a Galaktikus Konföderáció, bármi, csak ne a Fidesz. :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te a helyedben én most tényleg elhallgatnék és égne a pofám a szégyentől azok után, hogy Garbai feljelentette a tanárokat.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ??? Ezt az esténként nem vagyok otthont nem értem.
@aritus: Neked igen, de Gábrielt más fából faragták, ő "hazaffy"! Én meg RÖGvest berosálok!
@Penivaldes: "Peni nő, (a legjobbik fajtából) és eddigi megnyilvánulásai alapján alapelvként rögzítem, hogy nem bír efféle szándékkal."

Mit NEM lehet ezen érteni? Nyal, na!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
"Én már nem bízom senkiben, vagyis igen, de csak óvatost..."
Az a baj, hogy nem az álláspontjaid szenvedtek csorbát, nem a Te kudarcod miatt gondolkozol így, hanem a politika nem korrekt, és nem hiteles.
Azonban csak a saját életünkről van szó, ezért jól kell dönteni. Erre még van időnk.
Nekem a PMP igéretes a kiállásával, az általuk képviselt politikai céljaikkal, és bízni kell az összefogásban, mint ahogyan ők is emellett foglalnak állást.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Penike maga a "nehéz döntés"! Kérdés, kinek sikerül (előbb), és, hogy megéri-e az árát? .-D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem mondtam ilyet. Az ember táras lény. Együttműködik, ha rá van kényszerülve. Nekem a liberál-kapitalista européer tömörülések és hálózatok szimpatikusabbak, neked a saját diáktársait és az őket segíteni próbáló oktatókat besúgó bolsevo-fasisztoid brigád a nyerő. Ez van.
@Mariann19: Akár még bólogatok is erre, de vigyázok, Csekk ne érkezzen a P(i)MP(á)val!:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Hú, ez nagyon ott, pontosabban itt van, sajnos...
Igen, éjjel-nappal pártszemináriumon ülök:))))
meg mi az hogy kinek sikerül előbb? fogadást nem akartok kötni rám?hogy ki fektet le elsőnek..
@shinichi: gabriel szerint éljenek a házmesterek, mert övék Magyarország!
Ebből is láccik, hogy azelnyomó kűfőd pénzeli ezeket! Még a sqaját városukban is eltévednek, ilyen a magyar földrajz közoktatása?
"Vonulás
A hídfoglalás végül a délután mégis megvalósult, igaz, egészen biztosan nem az előre eltervezett módon. A rendőri intézkedés miatt a vonulás némi késsel, fél hét körül indult el Múzeum körúton. Némi meglepetésre a menet a Kálvin tér után nem a Corvinus egyetem felé indult el, hanem lefordult az Üllői útra. Ez volt az első alkalom, amikor a diákok váratlan irányváltása láthaóan meglepte a menetet biztosító rendőrsorfalat is. A menet az Üllői útról lefordult a Ráday utcára, a Közraktárak felé mentek, a híd irányába. A vonulás végig spontán jellegű volt, kijelölt útvonal nélkül, az elől álló diákok a sarkokon találták ki, hogy merre menjenek tovább."
index.hu/belfold/2013/02/18/rendorok_nyomoznak_a_egyetemfoglalason/
@aritus:
Hofi is a HÁZMESTEREK országára utalt anno... :D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): szerintem idegen lények, ezeket azűrhivatal küldte mondá Gabika:))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Látatlanban is azt kell mondanom, hogy a mi Csekkünknél nincsen, khmmm-hhmmm szebb! Ezt vedd komolyan, jó?
De azért ne törj-zúzz itten pasi szíveket, mert a szépség az a fogalom, aminél aztán nincs tök szubjektívebb a főddön.
Na persze itt vagy nekünk Te (hála a megváltónak!), de légy azért óvatos a jelzőkkel, ha kérhetem.

Nekem Tímea szimpatikus és Rebeka is. Tudod mit?
Ha szimpátia dönti el kire szavazok, akkor inkább ők ketten, mint a répássiragyásróbert, vagy a kertibudiba mártott szartól csöpögő bajusz.

Én szeretem, sőt imádom a hölgyeket. Ezért kedvelem Tímeát is, meg Téged issch.
Ne vigyük már bele ebbe a kihogynézki dolgot, ha szabad kérnem.
Valószínűleg dekoratívabb hölgyek azok, akik igyekeznek a nőtársaikat… izé.. szóval nem tudom, picit fikázni.
Na, Te nem leszel nálam kevésbé istennő, de azért ne izéjjémán, Tímea igen is kellemes jelenség!

Most akkor ha másként gondolkodó vagy, ugyan mit szólsz a szenátorasszonyhoz?
Na, az maga a galaktikus katasztrófa, nála randább szarrá égett hipergalaktikus lotyót ritkán okádik ki magából az univerzum, főként ha meg is szólal, na akkor aztán…
Szóval értsd meg mán, na! Jó?
@Knósszosz:
No meg a dobokat is kedveled... A mosógép dobokat is.
@Penivaldes: Neked nyaljon Egér, jó?
Ezt hívják mifelénk munkamegosztásnak ugyanis..
@Knósszosz:
Elnézést kérek minden meg nem említett idejáró hölgytől, akit nem nevesítettem! Természetesen ők sem maradnak ki.
Boli jöhetsz, fel vagyok készülve!-:))
Ez most vagy csapda, vagy nem!?
"Magyarország korábban egy nagyon rossz törvényt fogadott el. Szlovákiának pedig lépnie kellett egy ilyen rossz törvénnyel kapcsolatban, és természetes, hogy egy rossz törvényre nem lehet egészen jó törvénnyel reagálni. Valószínűleg nem nagyon jó törvényt fogadtunk el. Amíg nem fogadtuk el a két törvényt, a kettős állampolgársággal nem volt probléma"- jelentette ki.

Gasparovic megismételte azt az elképzelését, hogy a szóban forgó, a kettős állampolgárságra vonatkozó törvényeket a két ország helyezze hatályon kívül, és "stabilizálja a korábbi állapotokat".

hvg.hu/vilag/20130218_Gasparovic_sajnalja_hogy_9_eves_elnoksege
@Knósszosz: Elásni vagy mögéd állva szeretnéd csupán?
Nyilagátor! ja nem, nyaligátor!
@Penivaldes: "Aki férfi, nyaljon Penit!" molinót feszíccsünk ki ide, de azonnyal!
@shinichi: Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de speciel a nagy ELTE foglalósdi, amit a kedvenc liberál-kapitalista européer tömörüléseid műveltek, sokkal jobban hasonlított a bolsi módszerekhez. :)

fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/285783_476606172388351_29991865_n.jpg
@Penivaldes:
Lökjed a GPS koordinátáidat, MOST!!
OFF

Na pld. az ilyesmikért kellene bíróság állítani mindazokat, akik az elmúlt 22 évben irányították az országot.:(

A magyarok elmennek, mi meg egymást fogjuk ölni élelemért. Az Ózd melletti Farkaslyukon azért is verekednek, hogy ki dolgozhasson ingyen.

hvg.hu/itthon/20130218_kozmunkas_farkaslyuk

ON
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
kNem volt kétségem, hogy számíthatok rád Efendi!-:DD
@Knósszosz: Rossz válasz!
Ezt köllöt Vóna:
Aludj csak, én álmodom!
"Lucy élete eléggé magányos, pedig szemrevaló lány. A metrón árulja a jegyeket, egyedüli boldogsága egy kedves fiú, aki minden nap elrobog előtte. Lucy megmenti a vágányok közé lökött fiú életét. Peternek hívják és ájultan talán még helyesebb: szerelem ez második látásra. Azonban a gond súlyosabb, Peter kómába esik. Lucy meglátogatja őt a kórházban, ahol a nővér Peter menyasszonyaként mutatja be őt a családnak. Rögtön befogadják Lucyt, aki életében először érzi a család melegét. A családdal töltött idő alatt rájön, hogy beleszeretett Peter bátyjába, Jackbe. Mi fog történni, ha Peter végre felébred a kómából?"

na, mi?
@iiibphun: Hát nézd, ez igen hosszú.
A kulcsszó az _értelmiségi_. Az állandó funkció-és önértékelési zavarban(hyper éppúgy, mint hypo) élők köre.
Kurvanehéz politikai terület. Ezért jó, hogy nő társelnökük van.
Fabius evangéliumánban _ez_ a Jó Hír.
Az én rossz hírem, hogy a Szabad Akarat Szavazói sosem fogják elérni a 10 %-ot.
Magyarországon? Egy millió felnőtt, aki ebből a három szóból érti mindhármat?
Ugyanmá'.
Na, ettől hűzós a feladat.
hvg.hu/itthon/20130218_Kover_Laszlot_alkotmanysertessel_vadoljak
"Szomorú és szimbolikus, hogy Kövér László éppen egy olyan horderejű törvény, mint a polgárjogi kódex esetében sértette meg a törvényalkotáshoz kötődő házelnöki kötelezettségét. Amit azzal együtt is be kellett volna tartania, ha az új Polgári Törvénykönyv úgy rossz, ahogy elfogadták - olvasható az MSZP-s közleményben."

Szomorú, szomorú, hápersze, ha a bukaresti parlamneten (is) lengedező székely zászlóra gondul(unk)..
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Maga(d), szereti Szandrát?
Mi tagadás, én igen, bezony!
port.hu/petofi/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=20593947&i_topic_id=1
"Petrovics Istvánnak és Hruz Máriának Szilveszterkor fia születik. Jómódban élnek, Petrovics mészárszéket bérel. Az iskolás Sándor nagyon szereti a színházat, s a tiltás ellenére is mindig beszökik megnézni az előadást."

Utóbbival én is így lennők..
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Ez az egész olyan perverz, olyan snassz és gány, mint kövér.
Fújabelemjönki...
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Úgy vélem van közös nevező, az ízlésünk tárgyában.
Most lehet ezt lerombolom, de én imádom Aniston kisasszonyt is.
Nem olyan szép mint Sandra, de az egész csaj valahogy a részleteiből összeáll olyanná, hogy attól én kész vagyok.
Imádom, oszt??
Gyere jáccuk le bazmeg!!

Fene az ízlésemet!?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Majd máskor folytathatjuk ezt a témát, mert ebbe a szövegkörnyezetbe nem illik bele.
Nehogy szeminárium ízű legyen ez az este.
@aritus: "Ez már tényleg legalja, olyan igazi, ősi komcsi tempó."

Pontosítok: olyan ősi magyar tempó.
@Mariann19: De, felőlem lehet, hagyjuk a hanyatló szexet a Nyugat ópijumának!
@Knósszosz: "Elnézést kérek minden meg nem említett idejáró hölgytől, akit nem nevesítettem! "

Annyit nyalakodtok itten, hogy így olvastam:

"hölgy, akit nem nedvesítettem"

Embörök... ki vagytok tik éhezve? Errül is a Zorbán tehet, mi?
@GeoCracker: Én meg, mivel úgyis geográfus a lelkem, "a la punta del cerro", a hegy tetejére.
@GeoCracker:
"De az is nyilvánvaló, hogy a gyermek oktatása a foglalkoztatási piramis minden szintjén, vályogvetőtől akadémikusig, alapvetően a társadalom érdeke. Elvégre egy közigazgatásban foglalkoztatott vízvezeték-szerelő esetében is célszerű, ha megtanulja szakája minden csínját-bínját. Az oktatás tehát alapvetően nem kegy, hanem kőkemény társadalmi érdek. A diák, mint egyén, és a közösség, mint társadalom között létrejött társadalmi szerződés része. Ami, akár tetszik Orbán Viktornak és jogászathoz alig konyító környezetének, akár nem, egy kétoldalú viszony. Ha tehát a viszony moralitására gondolunk, akkor nem csak a társadalomnak, hanem a diáknak, és a diák családtagjainak is lehetnek morális elvárásai."

Üdvözöllek, dicső lovag, pacsit!
www.mommo.hu/media/Udvozollek_dicso_lovag
"A fel nem épülő lakásokhoz, ugyanis nem kell még paticsverő sem kell."

hm, ezmijez akar vanni, ugyan?
@Penivaldes: Ami elismerő szavam volt Kiskegyedről, azt fenntartom.
Ami azonban Pantagruelben és Penivaldesben közös, az mindössze a kezdő P betű.
Képes voltam összcserélni a nickeket.
Hááát ... nem vagyok egy Gargantua.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): A patics?
A régi falazóblokk :-) Karók köré fűzfavesszőből fonatot készítettek, majd azt agyagos sárral (vályogsárral) tapasztották be. Ez a ver fal, vagy paticsfal :-)
Vagy nem erre gondoltál?
Ideje lészen elolvasnom tán..

"Apa és fia egyaránt óriások, nemcsak testméretüket tekintve, de étvágy, szerelmi-szeretkezési kedv és hajlandóság, tudásszomj és iszákosság dolgában is. Történetük lényegében egyetlen hatalmas lakomázás, eszem-iszom, szerelmeskedés, és persze végeérhetetlen szószaporítás, no meg durva csíny, kacagtató tréfálkozás és egy hosszabb utazás. A mű óriási jelentőségét a benne felhalmozott, szinte enciklopédikus ismeretanyag, a kimeríthetetlen szatíra, a komikus véna és a teljességgel páratlan, utánozhatatlanul összetett, bonyolult, egyszerre intellektuális, tudós és tudóskodó, valamint a népies farce- okra emlékeztető stílusötvözet adja."
@GeoCracker: Az is, de a szóismétlést azért vedd ki és van még nehány elírás is!
Pácsó?:-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): A stilisztikai bénázást viszont jaívtottam, ha arra gondoltál.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Azt megértem, hogy féltékeny vagy dárling. Tényleg.

De lehetne azt, hogy a politikai véleménymeccset elosztjátok, és nekem naponta csak egyikőtökkel kell a Fábiusz már megint gyengeelméjű mert nem a gurmaizitát támogassa párbajt megvívni? :-D
@V-PORT:

Ott volt Hajós András és beszédet is mondott.
Nem vagyok paranoiás, de még a Pentagon oldala is gyorsabban töltődik be, mint a Varánusz.
@Fabius: Mesélj még, hamár magnumba maradtunk, eltávoztak a szexpisták és a fikázók is végre!
@rodeo36: Öléggé. Mire vagy kíváncsi?
@Fabius:

Fene a gusztusod:))) Pedig Zita nagyon megvédene.
@MacPhisto:

És újra és újra és újra és újra leanyázlak minden egyes alkalommal, mikor az LMP saját statisztikái ellenére megpróbálsz hazugsággal vádolni. Mondtam, próbálkozhatsz.

De ez nem az a hely és én nem az az ember vagyok akivel szemben büntetlenül megteheted.
@Orica Középföldi: hááát..
"Milyen a magyar nő? Elmúlt negyven és gömbölyű, hát kérem szépen, ez a magyar átlag, na. Hányan vagyunk 90-60-90-esek, hát ezt kell végiggondolni. Azt kell végiggondolni, hogy hogyan tudjuk ezt az Európai Uniót közelebb hozni hozzánk" (Gurmai Zita)."
Fabius! Milyen volt Hajós? Nem igazán kedvelem, nekem túl ripacs, de érdekel mit mondott.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Ezt honnan a francból ástad elő? Naprakész vagy netán Gurmaiból?
@Orica Középföldi:

Vicces volt, önmagával és minket körbevevő világgal önkritikus.

A lényeget tekintve azt mondta, azért jött, mert szerinte kell, hogy rendes emberek is legyenek a nagy büdösben, akkor is, ha nem kormányon, és a rá irányuló figyelmet akarta vinni a PM-re, azért vállalta a beszédet.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Tegnap éjjel óta ilyen. Tipp: ha frissíted az oldalt nem kell kivárni a pörgetés végét, böngészősáv mellett nyomsz egy ikszet és betölt.
@Orica Középföldi: A gúgli a barátom, méghozzá jó! .-)
@Fabius: ripacs volt, vagy az ellenkezője?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Remélem, ha a TEK kiveri a fogam, azt nem számlázzák még ki kezelésként. :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A foghúzás ingyenes (még), a többi? Megfizethetetlen! ld. fennebb..
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Nem volt ripacs, inkább az ellenkezője. Vicces volt mert az ilyen elvárás féle, de a lényeget tekintve komolyan beszélt.

Bazz, de ahogy Galkó Balázs mond verset úgy kevesen ebben az országban. Kortárs költő versét dolgozta át egy kesergő dallamára, de ezt így kevesen tudják ebben az országban.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Ott legalább a kátyúk egy részét próbálták letakarni... :D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Szerintem reszelik a bloghut. Valamelyik nap a komment értesítő állt meg, aztán egy fél napot a moderált nickek voltak szabadon.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Most már igen :-) Köszi.
Bár a körpanorámás technikát már láttam, és egy volt kollegám egész profi bejárós dolgokat is tud csinálni (üzletbelső, ilyesmi)
@Fabius: Bunkó vagy - szarok rád.
@Fabius: Bocs, csak a "Pánikszoba"-ban voltam eddig. Gaskó Balázs, hm!
megijedtem ám, így, félreolvasva a nevet! .-D
www.youtube.com/watch?v=EnnDbbnvh6w&list=PL5AE08F7771492F86&index=1
@MacPhisto: Lali: Én beszarok rajtad Gaben.
Gaben: Az perverzió lenne. Ez már nem fér bele a barátságba.
@Pantagruel:
No lám.
Bár azt mondják, igencsak nem mamakorú nénik lelhetők fel.
Ettől még az ízetlen és félrecímzett betűjátékom áll.
Nem mintha ennek bármi jelentősége lenne.
hvg.hu/itthon/20130218_HaHa_indokolatlan_volt_az_NNI_akcioja_az
"A diákok szerint részben Dezső Tamás dékán fellépésének volt köszönhető, hogy kihallgatásuk nem a rendőrség épületeiben, hanem az egyetemen zajlott le és senkit sem állítottak elő. A nyomozók tanúvallomásokat vettek fel, arról érdeklődtek, hogy a tiltakozó diákok milyen demonstrációt terveztek, kik a főszervezők és kik alszanak rendszeresen az egyetemen - tették hozzá."

Egyrészt: respekt a dékánnak, ha ez igaz..
másrészt: elő kell állítani ezeket a hajléktalanokat és jól megbot..megbüntetni, sőt, a szüleiknek is szólni tán, bár ez lehet, már túlzás lenne, nem?
@sertelen: Van, vagyis:1!
Ízléstelen, no, bevallom! Én nem vetemednék ilyeténre (tán, mert angolságom kevís ehhez:-)?!
@sertelen: ja-ja, értem; gyanítottam, h vmi ilyesmiről lehet szó :)
Vissza a jövőbe?
www.liberalcafe9.eoldal.hu/cikkek/aktualis/ki-a-parlament-legjobb-noje_.html

bár, most a PMP-t kellene éltetni vagy fikázni, ugye? Ezt meghagyom másoknak (egyelőre, ugyan..:-)!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Jah, én a stólandrásaimat visszazártam mikor kikóricáltak :-D

Mondjuk Bucinál is csak idő kérdése az újrázás. Vagy okosabban anyagozik, mint eddig.
és hvg.hu/itthon/20130218_Kommunizmus_aldozatai_a_Lanchidnal_emleke
"A kommunizmus áldozatainak emléknapjáról további részletek találhatók a kommunizmusaldozatai.kormany.hu honlapon - közölte a KIM."

Azért azt hiszem, a honlap címe félreérthető, nem k(l)issé!
@Fabius: A többieknek ez a lehetőség nem adatik meg, Mr. Szőrös (szívű:-)?!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Volt esztétikai verseny jókora. Legszorosabb talán a hétkerben, ahol a kellemes MILF Rónaszékiné mérkőzött Csiba Katával:

mandiner.blog.hu/2010/04/25/lesz_e_jo_no_a_parlamentben
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Mindenkinek adott a tahótlanítás lehetősége :-))

De az Örök Némaságra Kárhoztató Nagy Büdös Kapcsoló csak az enyém, bibi :-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Schifferista maradt, választmányi szóvivő. Legalábbis szakadás előttig. Azóta nem tudom.
És még egy. MILF-eknek ajánlva:
"A nyolcvanéves bácsika feleségül vesz egy 25 éves leányzót. Eljön a nászéjszaka, a feleség - gondolván hogy férjét elfárasztotta a ceremónia - külön hálószobában készül nyugovóra térni, amikor kopogtatnak az ajtón. Az öreg az, befekszik a felesége mellé.
Mikor végeznek, jó éjszakát kíván az arának, majd eltávozik. A menyasszony már majdnem elalszik, amikor ismét kopogtatnak. Ismét az öreg az, szerelemre éhesen.
Amikor befejezik, az öreg ismét jó éjszakát kíván, és elmegy. A menyasszony megint majdnem elalszik, de ismét jön a kopogás, a felajzott idősödő férjjel.
Amikor befejezik, a leányzó nem hagyhatja szó nélkül az esetet:
- Áruld már el, hogyan csinálod? Amilyen férfiakkal eddig dolgom volt, hiába voltak fiatalabbak, nem bírták háromszor egymás után. Honnan van ennyi energiád?
Mire az öreg kicsit meglepetten:
- Hogyan? Már jártam itt ma este?"
/Tomek/
@Fabius: Nem egészen, annak a dallámát maga a szerző találta ki, Szilágyi Ákos. Itt az eredeti:
w3.osaarchivum.org/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=66&video_id=391&lang=hu
süti beállítások módosítása