Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.02.10. 04:25 Fabius

Juhász Péter lenyúlta Orbántól a "polgárt".

Címkék: bajnai gordon évértékelő együtt 2014

Remény és jövő háztól házig, interneten és telefonon, elegen leszünk és leváltjuk a rezsimet - ezt üzente az Együtt 2014 tegnap az évértékelőjén. Amit én a beszédek tartalmára nézve nem a 2012-es év értékelésének, sokkal inkább kampányrendezvénynek látok, ami egyáltalán nem baj. Az Orbán kormány 2012-es eredményeit mindenki érzi az élelmiszerüzletek kasszájánál, látja a mobilszámláján és a bankszámlakivonatán. Ha akarja, ha nem, ha erre szavazott, ha nem. Fontosabb volt ettől meghúzni azokat a határvonalakat amiket meghúztak, kijelölni a sarokköveket amiket leraktak. 

Az indexes Plankó Gergő kifogásolta kik ültek má'megin' az első sorban. Szerintem meg pont azok ültek ott - és egy kicsit hátrébb pl Suchmann Tamás - akiknek az első sorban kellett hallgatni, hogy Juhász Péter világosan kimondja: a Millában és az E14-ben azok tömörülnek, akik kormányt akarnak váltani, de nem akarnak az elmúlt húsz évben megszokott struktúrához visszatérni. Pont nekik kellett ezt elsősorban hallani tisztán, a tömeg morajától nem zavarva, és remélem megértették az üzenetet: ha itt teleülitek az első sort az nem baj, de a kormányváltáskor az ilyen szerepre nagyon számítani nem kell. Jó, hogy ez ki lett mondva, ideje volt, úgy látszik Juhásznak jót tesz, ha külsőre politikusnak öltözik, de a lelke mélyén hétfejű sárkánnyal hadakozó legkisebb királyfi marad, ahogy állítja magáról. Ügyes retorikai húzás volt Orbánról egy elegáns mozdulattal lecsippenteni a "polgárokat", akik amúgy már régen lemorzsolódtak a Fideszről. 

Kónya Péter beszéde hógolyóként indult és lavinává dagadt a végére. Sok igazságot mondott de sok újsággal nem szolgált. A videót végignézve bennem az a kép maradt meg, hogy Orbán Tajgetoszáról majd lezúdul a hógörgeteg és elsöpri az útból akit el kell söpörnie, ezért haladéktalanul nézzünk utána mikor lesz akciós a Barryvox lavinajelző valahol, mit lehet tudni. 

Bajnai Gordon beszédét a remény köré építették fel, ami valahol érthető: a debreczenijózsefizmusban derpegőket valahogy ki kellene rángatni az apátiából, amire ha akarom a remény emlegetése és a tettrekészség demonstrálása alkalmas lehet. De szerintem a mondandónak nem ez volt a veleje, legalábbis számomra nem. Szerintem sokkal fontosabb volt a technokrataságának fejtegetése közben a kijelentés, miszerint nem lesz szakpolitikai program önmagában valami attól, hogy a borítójára azt írja címnek a szerzője. Ő minden ígéret és programpont mögött látni akarja a "miből teljesíthető"-séget is az utolsó fillérig. Mert a felelőtlen ígéretek lehetőségét meghaladta a kor amiben élünk. Ettől fontosabb pedig a remény sincs, amit adni lehet. Mert az ország gazdasági stabilitásának visszaszerzése, a kiegyensúlyozott, kiszámítható gazdasági környezet megteremtése az alapja minden jogállami törekvés és egyéb restauráció lehetőségének. 

Váratlan de szimpatikus elem volt, hogy elhallgatás helyett mert viccelni a plakátkampánnyal ami ellene folyik. Sőt, kihasználva Orbán élő vitától irtózását ismét feldobta neki az "akarsz beszélni róla?" - labdát, amit ha elég ügyesen játszanak ki a következő hónapokban akkor a Fülkeforradalmárból becsináltforradalmár lesz, akinek egy bármilyen körülmények között, bármilyen helyszínen bevállalt vita gondolatától is beleolvad a Balaton szelet a fecskébe, és képes lesz hülyébbnél hülyébb kifogásokkal égetni magát a szikkadtra szoláriumozott szöcskeszerű szőke szókaratés szájaíze szerint. 

bajnai02.jpg

Kis szerencsével "Nem vitázok Bajnai Gordonnal" plakátkampány és Nem leszünk vitakészek molinós békemenet is lesz, majd a véghajrába fordulva a Nem leszek a játékszered című Kovács Kati opust kampányhimnusszá átdolgozza Kovács Ákos, Nem, soha nem leszek vitapartnered szöveggel. 

Ezen kívül Bajnai is húzott egy szocialistáknak szóló határvonalat mikor azt mondta: a szociknak se elég hitele, se elég szakértelme, se elég szavazója nincs a kormányváltáshoz. Van viszont az országban cirka egymillió szavazó akik azt mondják, erre a szocialista pártra nem szavaznak. Úgyhogy aktuális lesz ezzel szembenézni, és ha kormányt akarnak váltani akkor a sorcsere esedékességéről is el kell gyorsan gondolkodni, ahogy Lendvai Ildikó már megkezdte. Üzent az LMP-ből kiszakadt PM pártiaknak, és azt már csak én teszem hozzá, hogy Schiffer Andrástól is mindössze annyi önbizalomra lett volna szükség, hogy elhiggye saját magáról, a hasonló karakteres nemeket ő is képes lett volna kimondani a tárgyalóasztalnál. De akinek mindenki ellensége annak ki barátja? Na mindegy. További tanulság még az LMP maradéknak, hogy az E14 szakadásáról, a Milla kiválásáról és a velük szövetkezésről tovább ábrándozni meddő időtöltés. Juhász és Bajnai is elég világosan leszögezte, a választási párt megalakul.

Egyedül elbukunk, de együtt sikerülhet - mondta Bajnai, és igaz nem rátok gondolt, de nektek is érdemes lenne még egyszer átgondolni mekkora hülyeséget készültök megcsinálni hétfőn nagy büdösben. 

566 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr185072084

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Árnyékboksz Bajnaival 2013.02.10. 17:18:42

Eljött a várva várt pillanat. Gyógyíthatatlan orbánfóbiások és megingathatatlan hitű nemzetmentők tömegei előtt ma este megmérkőzik egymással Bajnai Gordon és Orbán Viktor. Kapcsoljuk a felcsúti Kovács „Kokó” István Sportarénát, ahonnan kommentátorunk,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@AKIsTUDATLAN: "a szocik lekezelése, sőt, hüjjjének nézése"

Fütyörészünk a sötétségben.
Jelen pillanatban az összes ellenzéki erő plusz a szocik éppen, hogy egálban vannak a fidesszel. Ha a fidesz összeáll valamilyen módon a jobbikkal vagy az lmp-vel, akkor bukta.
A szocik viszont nem arról híresek, hogy nagyon tisztelnék a harczostársaikat, inkább arról (és ezt nem is oly rég írták le), hogy a kétpártrendszerben érdekeltek.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Az a korszak Fodorék kilépéséig tartott. Az sem volt őszinte:)))
Elbúcsúzom, további boldog ekecselést.
Csekknek (Alfonsine):
"Skócia gazdasága elég erős, és eléggé egy ütemre jár az Egyesült Királyságéval ahhoz, hogy más valutára ne legyen szükség" - írták a jelentés szerzői."
hvg.hu/gazdasag/20130210_skocia_elszakadas_font
Mintha Vikitor nyomvonalán gyárnának, nem?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Még most sem tisztult a kép, de mindegy.
Lakonikus a válaszom, Pennivel nagyon eltér az érdeklődési körünk, ezért nem nézek jobban utána.
@Penivaldes:

Feltűnt? Tényleg nem pejoratív értelemben, de én is kicsit belefáradtam ebbe, mint Szív. Csak tépjük itt a szánkat, miközben Atlantisz meg süllyed... seggbebaszott tanárok tépkedik le a szintén seggberakott diákok plakátjait, kussoló orvosok, kussoló ápolók, kussoló rendőrök, kussoló tűzoltók, kussoló katonák és csak szavak, szavak, szavak... :((((((

és a káosz közepén Viktor csimpánz ül és zsebórát szerel (kalapáccsal), bassza meg, EZ ENGEM SÉRT!!!
@Mariann19: Elfeledtem, hogy Te nem bántod..lépjünk túl ezen, ha kérhetem, jó?
@Szolgálati Füldugó:
Ezek lúzerek, és mindenféle marhaságokat is mondanak és írsogálnak. Fegyelmezni kell őket, szembesíteni a valósággal, de a stílus, de a modor...az a nem mindegy.
@Mariann19: Szerintem eltévesztette. Biztos Fabiusnak szánta.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Álmodozni szabad, na. De izé vagy, te mindenhol viktorokat látsz:D
@Penivaldes:

Nem tojlak le magasról. A többieket nem kedveled?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem értettem az egészet, de így már más. Kösz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem, én csak téged.
a többiekkel csak elvagyok, de hozzád ragaszkodtam...
@AKIsTUDATLAN: Nem a szocik nyakába varrom, többször írtam, hogy ez egy logikus történelmi folyamat, mivel az értelmiségünk és döntéshozóink - azaz mi magunk - képtelenek voltak megbirkózni a rendszerváltás feladataival.

Ennek a folyamatnak mindenki a részese, legfőképpen mi magunk.

A realitást, mint a megváltoztathatatlanságba belenyugvás fő szlogenjét viszont valóban nem nagyon akaródzik elfogadnom.
Nem gondolom, hogy nem kell mindent megtennünk a változások eléréséért.

A fizikai életben is és itt, a virtuálisban is.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Plussz 1.:-(((
Szív visszavonulását értem.

De van azon túl is mocsok bőven, amiért zárdába volt kénytelen vonulni.
Sok mindentől viszket a tenyerem, hogy namostakkó aztán hozzá köll szólnom, de vannak dolgok, amikhez szalonnaképesen nem menne.
Szóval inkább olvasok és füstölgök.
Picsába...
@AKIsTUDATLAN: A szégyenpadra sem mostanában ülünk le.

Kemény, szívós munkával, hosszú évek alatt sikerült leküzdeni magunkat elsőből utolsónak.

Átmeneti fellendülést a folyamatos lecsúszásban csak a Horn - Bokros páros hozott.

Illetve ez így nem igaz, a Bajnai - Oszkó páros stabilizált egy kemény szituációban, de nem tudjuk, milyen teljesítményt nyújtottak volna normál helyzetben.
@Habakuk999:
Én is így vagyok evvel, bár nekem nem volt a sík hülye politikus archetipusa azelőtt se. Igaz, kedvenc se vót, de emdéefibolyka mellet mindenki szimpatikusabbnak tűnt annak idején.
@Penivaldes:
Én mazopista vagyok, szóval nem.
Csak nem írom le minden nap, hogy a kurva annyukat. Pedig de!
@Knósszosz:

Egy darabig szórakoztató a trollokat ütni, a jófejekkel marhulni, de igazából minden normális országban már rég égne a város...

@Penivaldes:

Akkor meg tessék rám nem megsertésedni... :D

(Mikor még virágot is hoztam...)
@Penivaldes: Látod, látod.
Megjön a lovagod, s rögtön más fényben látod a világot!:)

A "csak Egért kedvelem" szösszenetet megjegyezzük itt jónéhányan.:)
@Penivaldes:
Hát persze!:-)))
Ibikével a bajom igen sokrétű, szerteágazó volt. Egyszer valaki itt már megdicsérte a barázdált agyamat, hogy kellőképpen hülye vagyok Ibolya szidásához. Nem tudom ki volt, de arra utalt a mondanivalójában, hogy az MDF az nem volt harács párt, ők elvek mentén kormányoztak és sokat vesztettünk avval, hogy már nincsenek.
brühühühü

Igen, Demeter Ervin, Le Jacques Sándor, Bal-Sai de Estvány Y Kotmánysuszter, mind elvhű emberek. Emdéef ment, fidesz jött, mentették ami menthető (krakagyilbűűr pénztárca), ugyebár.

Szóval nem viccelődök az emdéeffel, mer még személyen Herényi fog lebaszni itten.
@Habakuk999:

"Átmeneti fellendülést a folyamatos lecsúszásban csak a Horn - Bokros páros hozott."

Ha Horn nem utálja annyira Békesit, akkor 2 évvel korábban megléphették volna, és nem kell akkora pekidzs.
Ne de mindig ezek a rohadt, esendő emberi érzelmek:))
@Penivaldes: Kedves Penny, engedje meg, hogy felhívjam a figyelmét, hogy létezik az irl udvarlás, sőt a valós szex is, lehet, hogy Önnek ez a meglepetés erejével hat, próbálja ki, meglátja, megéri.
@Habakuk999:

" de nem tudjuk, milyen teljesítményt nyújtottak volna normál helyzetben."

Ismerve a szocikat, szétoffolták volna:))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ebben tökéletesen igazad van, nem értem, hogy miért nem??
Bajnait igen kedvelem, szerintem világossá tette, hogy nem igen van rajta kívül olyan karizmatikus személyiség, akire szavazni lehetne a kondás kirúgása érdekében.

De jelen állapotok szerint nem tudom a francba küldeni azokat, akik azt skandálják, hogy demokratikus úton nem lehet leváltani a dongalábú fud(?)ból susztert.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nos Kedves Gyógyegér. Én emiatt szokok igencsak visszafogottan politikai és elvi kérdésekbe belevauzni. A tököm teli, engem a politikai kérdések meglehetőst hidegen hagynak, de az emberi aljasság, a sumákság, a szarháziság fellázít. Ez ellen viszont üvöltök, mint állat pártoktól, politikától függetlenül. És legvégső esetben ott a bőrőnd, és tényleg el lehet menni. PS: Az más kérdés, hogy az elmúlt immár 3 évben annyi gerinctelenség, szarháziság, mocsok hullott ránk, hogy az már az elviselhetőség határát surolja. És mondhatnám szlogenszerűen: Csak a FIDESZ (a KDNP nem oszt nem szoroz, azok anblock úgy szaralakok, ahogy vannak)
@AKIsTUDATLAN: Most volt híradó, kedvesem felnéz a könyvéből és rákérdez, most tényleg több pénzt kapunk, mint korábban?
Csak, hogy hidd el, nem biztos, hogy olyan belterjes társaság vagyunk.

Más: mint egy majom, magyarázom a nemzeti érzés fontosságát, tudva, hogy itt kritikának leszek kitéve.
Mert oltári nagy hibának tartom, hogy a baloldal nem foglalkozik vele.

Szerinted az egyszerű emberek nem érezhetnek hasonlóan, mint én?
Pl a sok jobbikhoz áttántorgott volt szoci szavazó?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Ha a fidesz marad, az annak a bizonyítéka, hogy nincs isten.
Az persze más kérdés, hogy ezeket a választójogosultak húzták magukra, így nyavalygásnak nemsok helye van. Anno 2010-ben, amikor ismertté váltak a választási eredmények, mondottam volt: eljött a középszerűség, a tehetségtelenség, a gerinctelenség tombolásának ideje. Nem csalódtam.
A mai mottó: Ha felemelkedni nem tudok, lehúzlak magamhoz...
@Orica Középföldi: Igazad van, Békesi is működhetett volna.:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Jó bonmot. DE én békés nyúl vagyok. Bekészítve a nyúlcipó:-)
@Vérnyúl - Bekészítve a nyúlcipó:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Bazzz-:DDD
Hamán politika és Tank, akkor ez az új Mafia cédéről nagyon eltalálja a levéd hokkedli billegő lábát:

Öregek, gyerekek, éhezők
Engedélyezett bűnözők
Választott tolvajok
Azt mondják, hogy jól vagyok

De a dohány mindíg a másoké
A dagadt iparmágnásoké
Korrupció, enyészet
Leszarnám ezt az egészet

De ha nincsen meló, nincsen pénz...
Mondom, ha nincsen meló, nincsen pénz...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Ezek még az öreg mókusok tavalyelőtt eldugott mogyoróját is elrekvirálják, amilyenek.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Az a hegyes karcol, émmá öreg vagyok ilyen sérülésekhö' lassan gyógyulnak.
@Szolgálati Füldugó: azt már bolival a kincses szigeten elástuk. a térkép digitalizálva kereng a kibertérben. rekvireálni legfeljebb a csupsz valagamat tudják, de azt meg nem adom. a szent kézigránát minden atrocitromitástól megvéd:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Deszert rab-IT?
Tejszínhab sincsen rajta, meg honnan tudod, hogy érti csempe vindóz kezelésit?
Na??
@Knósszosz: csempe vindóz... vissza az analfabetizmushoz... talán még orbán is képes lesz megtanulni. piros kocka, lenyomod, a rugós dobozból kiugrik bajnai. leköpöd. kék doboz: a ködben feltünik matolcsi az éppen aktuális költségvetéssel a kezében. A háttérben animálva a változó határú unortodoxia ködlik fel. Fekete csempe: 2014-es választások eredménye... illyen eccerű...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

megjöttek a csapatok az összes csótány?

már a trollok közűl is csak az alja maradt lábon a többi most izzad, hová is tette a szömit?

brühühühü

az ilyen putriból szalajtott meg a többi dilinyós mit akar eme szent helyen?

kisöprűzni mint trágyát a kocsiszínből

ne töröljétek még olvasom olyan hülyék, hogy ihaj
@von Putri: érdekes!!! a jelentéktelen senkik oriásképével szokták elárasztani a főváros reklámfelületeit 200 millió forintért? fura világ uralkodik itten minálunk.
Elképzeltem...mi lenne, ha Orbán hivná nyilvános szinvallásra Bajnait mondja el a népnek miért "tette tönkre az országot"...olcsóbb lenne, mint óriásplakátozni.és egyenesebb, mint lapitani
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Baaaz++!!
Yo, szerencse a szerencsétlenségbe, hogy nem reggel van. Olyankor gyanútlanul nyitok meg kommenteket, most óvatos voltam, ezért a vacsorám a tányérba maratt.
Fogjad visza magad, mer tudok zabálni ha úgy hozza a sors, oszt a minőséget se vetem +.

Jó?
@rodeo36:
Mondád vala hárommal ezelőtt:

"hát jusztse...belehallgattam -megint- ez egy teljesen normális ürge aki bohócnak öltözik, felfújja a semmit és nagy körítéssel eladja azoknak akik nem ismernek mást, a hangzása -számomra- olyan, mint mikor a 2 hét óta felhalmozott csetres beleborűl a mosogatóba és csörömpöl...közben valami bölcselmeket próbál elmondani -éneklésről szó sincs- összességében olyan hatással van rám, mint mikor valakinek szorulása van és a rötyin űlve erőlködik, miközben a Hófehérke és a hét törpe monumentális rajzfilm változata megy a nagyképernyőn -ami a rötyiajtóra van függesztve - az a jelenet amikor a hupikék törpikék krumplipürét esznek...

nagy katarktikus élmény, felejthetetlen

brühühühühü"

A Te entellektusodtól mindik sikerűűl lemenni al-fába nekem-:DD
Nincs "melegem" de imáddom a dumátat!!
brühühühü
@Knósszosz:
Jamégegszer brühühühühü, baz meg!!
@Habakuk999:
Ez rendben, egyetértünk.
A politikusok átvették a hatalmat felettünk, és most már elérkeztünk a teljes Khiaos világába.(ez nem lopkovic Dr. Fűegértől, mert én is pont ezt gondoltam, de ő hamarabb írta le)
Siralmas énnéköm.
@Habakuk999:
Az egyszerű zemberek érzik sztem, de nem minden második szavuk a nemzeti. A fityesz totálisan lejáratta a nemzeti szót, mert minden nemzeti, még a budi is, meg a tartalma.
Viktátor(beteg) sikeresen operál a nemzet ellenségeivel, és híveit többek közt ezzel sikerül a szektában összetartani.
A nemzet eléggé elvont, a kenyér konkrét. Mindenki, a fityeszhívők is, (persze nem az uralkodóosztályra gondolok) érezheti, hogy rosszabbul élünk, mint négy éve.
Akkor miért imádják őket még most is? Én ezt fel nem foghatom. Akárkivel beszélek, csupa panasz, és szidják viktátorékat, mint a bokrot. A közv. kutatóknál pedig 30% előnyük van.
Ez a populista hazudozás, a rezsicsökkentés, a 13. havi nyugdíj és tsai, a nem leszünk az IMF gyarmata...nem is sorolom tovább, mindent visz?
Elnézve a kommenteket annyi már most elmondható, a vita csatát és tematizálást Bajnai nyerte.

Szép is az mikor ennyien igyekeznek bizonygatni, van vér a Kedves Vezető pucájában, csak...khm...izé...

Nem kell ide Ron Werber, egy Szigetvári Viktor is hülyét csinál belőletek. Sej.
@AKIsTUDATLAN:
Hát ez elég egyszerű: fosás van és a nép a közvéleménykutató kérdésére azt mondja, hogy ő biza a fideszre szavazna. Félnek, hogy ha mást mond kiderül és utána nyúlnak.
@Fabius:
No, de akkor hol marad az élvezet? :D

Droidok meg igen is dolgozzanak meg a pénzükért!
@quendelapo:
Engem nem a közvélemény kutatók szoktak megkérdezni, hanem az ügyfelek, ahol, akiknél dolgozok, egyre többen ilyenekről.
Először látom óvatosan hozzák elő a témát, majd megkönnyebbülve tör ki belőlük a k.anyázás... :D
Egyre többen veszik észre.
Nem csórók, nem tanulatlanok, nem szemellenzős emberek.
Tóta W. szerint is van remény:

" amikor kivágtak minden fát és megmérgeztek minden folyót, akkor jönnek rá, hogy Orbán Viktort nem lehet megenni. És egy szép napon éppen a kontraszelektált nyaloncok ostobasága fogja megbuktatni az egészet."

hvg.hu/w/20130206_Beteg_idok_mozija#rss
@Szolgálati Füldugó: "Mint az efféle, Orbán Viktor egyre inkább lemeztelenedő korlátoltságát tükröző döntések, ez sem bizonyult annyira jó ötletnek"

Orbán Viktor korlátoltsága már vagy 10 éve tökéletesen lelepleződött, ami most zajlik, az az, hogy ezt a pőre korlátoltságot keresztülvilágítjuk egy 1 millió kilowattos reflektorral, és egy lencserendszerrel Európa egére vetítjük, mint a denevérjelet Gotham City fölé, hogy mások is gyönyörködhessenek benne.
@Fabius:

Orbán Viktor velem sem állna ki egy nyilvános vitára (igaz, nem is ismer), nemhogy Bajnaival.

Illetve pontosan:
Orbán Viktornak nem érdeke kiállni bárkivel is. Addig, amíg azt gondolja, hogy jövőre győz (mert kétség ne legyen OV ezt gondolja, és nem is téved nagyot) neki nincs szüksége vitára.

Bitára akkor lenne szüksége, ha bukónak látszana a sztori.
De nem látszik annak, mert irtó nagy birka a magyar (és elnézést mindenkitől, aki nem béget, és esze nem a békemenet-szerű mantrázásban ér véget).

Az, ami most van, egyébként nem más, mint a kvázi teljes magyar értelmiségi elit totális csődje.
@De hol van Columbo felesége?: "Az, ami most van, egyébként nem más, mint a kvázi teljes magyar értelmiségi elit totális csődje."

Azt gondolod, hogy az értelmiségi eliten valaha is múlott bármi?
Azt gondolom, hogy akinek 2 agysejtnél több van, és pozíciójánál (itt értsd: nem feltétlenül intézményesült forma) fogva módja van hatni a közvéleményre, annak bizony felelőssége van.

Kérdésedre:
Hogy múlott-e rajta valaha is valami? Múlott bizony, és nem először mond csődöt.
@Fabius:

Szigetvári nagyon okos fiú. Itthon van, néhány kampányon túl van, tudja mit csinál:)
@De hol van Columbo felesége?:

Nem értek egyet. Orbán Viktornak soha ekkora szüksége nem volt még egy jól elsült ilyen vitára, mint most. Leülni és visszakézből leosztani egy Bajnait az valami volna.

A probléma annyi, hogy ő is pontosan tudja miről mit hazudnak, és azt is, Gordon ezzel simán megfogja, felszögeli a fingófára és ízekre szedi. Ezért nem lesz megtartva ez a vita soha, és fog ráégni Viktorra a gyávaság bélyege ahogy most kinéz.

Az értelmiség csődjét sem gondolom. Sőt. A jobboldali értelmiség - teccikérteni, értelmiség, nem a seggnyalók - is mondják régen, ez ami itt megy abnormális. Gazdaságtól alkotmányosságig csődben vagyunk.

De a millió lájkoló még mindig Viktor mellett van. Ők azok akik félóránként mást és mást is elhisznek neki, ők viszont nem az értelmiség, azért ezt tisztázzuk.
@De hol van Columbo felesége?:

Akkor már csak az a kérdés, igazi értelmiség-e és igazi elit-e?
@Orica Középföldi:

Persze :-) Amúgy a habonyárpi is okos fiú, de szerintem a négymillió kényszer irányváltás állandó indoklásába belefáradt.

Mindegy mit gondolok róluk egyébként, a sikeres stratégákat akkor is tisztelem, ha amúgy utálom.
@Fabius:

Pontosan látod, és jól írod - mindenben stimmelünk, csak az aspektusunk más.

Addig, amíg Viktort milliónyian lájkolák (lájk iz lájk, na-naaa, nanana) nincs szüksége arra, hogy egy vitára kényszerüljék Bajnait lenyomni. Persze igazad van: nem tudná, ergo Viktornak kaóra jön, hogy ügyesen összehazudott maguknak 1-1,5 Mió tutti szavazót.

Az értelmiség kapcsán megérkeztünk. Abban ugyanis, ahol most a nem-értelmiség színvonala tart (nem is beszélve a gazdaságról, kuktúráról), az értelmiség is hibás. Nem kicsit.

23 év nem volt elég arra, hogy egy akkordként kiáltsák a politika felé: eddig, és netovább?
@De hol van Columbo felesége?:

A nem-értelmiség magasról szarik például az alkotmányosság körüli derpegésre. Nem azért, mert nem tanult róla semmit, mert tanulta ami kötelező volt, hanem mert az ő életét szerinte közvetlenül nem érinti, nem érzi zsebén a hatását és szarik rá.

Mit tegyünk, mit tehetünk velük?

Már úgy értem azon kívül, hogy mindig minden alkalommal leírjuk ha történik valami, kimegyünk tüntetni az AB elé és az Operához. Elmagyarázzuk miért rossz, ha a kultúra nem érték hanem kurzusalapú, miért hánynak sugárban Feketétől az MMA tagok is, miért nem kell egy színház életébe belefolyni a politikának stb.

Milyen felelőssége van még az értelmiségnek? Ha egyszer a másik nem tudja ki a Fekete György és nem is érdekli, ha színházat nem, vagy csak kötelező iskolai programként látott, de ezen kívül leszarja magasról?

Erővel nem lehet érdeklődésre kényszeríteni senkit. Sokan vannak akik Orbán vezényszavaitól boldogok. Legalább ennyien akiket ezek az "elvont és magasröptű" dolgok nem érdekelnek addig, amíg nem lehet megenni. Mit lehet tenni egy országban, ahol 102 ezer értelmiségi harsogta hónapokig: ne add vissza a manyupodat bármit mond a kókler, mert rábaszol?

Tényleg érdekel milyen felelőssége lenne még az értelmiségnek?
@Fabius:

Értelek, egyet is értek.

Valami mégsem smakkol itt...a jobboldali elit is késve eszmélt, s csak akkor kezdett visszafogott zsörtölődésbe, mikor világossá vált számukra, hogy a Vezér nem tud sakkozni.

Kinek a felelőssége az, ha egy ország felnőtt lakosságának minetgy 40%-a gyakorlatilag nem ér semmit demokráciagyakorlás terén?
Mert azzal a joggal élni, hogy nem kötelező elmenni szavazni ( és ugye, regisztrálni sem kell), minden csak nem progresszív, "a pont leszarom" attitűdöt mutatja - akkor, amikor nem kicsi a tét.
Az emberek legalább azt érthetnék, hogy bizony minden döntésük zsebre megy...ki fogja velük ezt megértetni?
@De hol van Columbo felesége?: Visszakérdezek: melyik párt szeretett volna mindig kétpártrendszert, melyik párt nyomta le és zsebelte ki a civil mozgalmakat, szerveződéseket? Én kettőt kapásból tudnék mondani.

Ugyanakkor itt van a Szolidaritás: ezer ember énekli Budapesten a bányász himnuszt január 29-én, és ez nem esemény a véleményformáló értelmiségnek. Mintha nem létezne. Mintha nem számítana. Mintha nem akarnák, hogy számítson.

www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=vncanFf_6YM
@De hol van Columbo felesége?:

Éppen arra céloztam, hogy fogadó, befogadó készség hiányában bizony senki nem fogja tudni ezt velük megértetni.

Aki ma itt kampányolni akar annak szembe kell néznie a valósággal: a népességnek ez a hányada ezekre a problémákra immúnis, csak olyannal érdemes hozzászólni ami a napi életét érinti, és amit megért.

A jobboldali értelmiségre mondok neked releváns példát:

Turul cimborám a mandinerről meg volt győződve róla, hogy az egykulcsossal esély lehet előre lépni valamit. Vitáztunk róla, bla-bla, de amikor kiderült, hogy itt nálunk és így ebben a formában csak 600 milliárdos költségvetési lyukat generál belső fogyasztás felpörgetés helyett, akkor revideálta az álláspontját. Írásban is.

Mert képes volt felmérni a mégis csak bekövetkező gazdasági hatásokat.

Ahogy képes meglátni a többi visszásságot is, ezért ma is élő rovat a mandin az ilyen ország márpedig nincs.

Én ezt nevezem jobboldali értelmiségnek és nem a bayerzsoltot.
@Szolgálati Füldugó:

Én az ilyesmin már meg sem lepődök. A bányászok demonstrációjáról egyébként hallottam és egyet is értek követelésiekkel (szakszervezeti vezetőjüket hallottam nyilatkozni).
vissz major !!! a hó a hibás...

amugy dávid vitéz nem felejtett el valamit?
pl a téli vezetésre oktatni a hókotrók vezetőit?
csak nyári vezetésre készülnek fel? :)))

www.hirado.hu/Hirek/2013/02/10/20/Hat_autot_tort_ossze_egy_hokotro_Budan_megmutatjuk.aspx
@De hol van Columbo felesége?:
@Fabius:
Basszátok meg!viktor a fecóval SEM MERNE kiállni,nemhogy bajnaival!
Annyira egy beszari kis senki!

Az írás meg megint jó lett.:))
@kifordított nagyanyó:

Na ja, Fecó egyszer már lenyomta...Bajnai pedig gazdasági témákban igen jártas, mégha fel is készítik Viktort, táblánál komoly ellenfél ellen nem lehet (nem tudna) kottából játszani...

Nem mindenki annyira mamlasz, mint pár éve Sváby volt...
@De hol van Columbo felesége?: És az a durva,hogy fecó még most is lenyomná.
Én megharagudtam fecóra,de ez egy nagyon jó dolog tóle,hogy lenyomta viktort.
@kifordított nagyanyó:

Ferencet különösebben én sem bírom, de az öszödi beszédért respekt jár neki (megpróbált tiszta vizet önteni a pohárba).
Viktor egy tehetséges ember, csak azt hiszi, hogy egyedül ő van, s rajta kívül senki más. Kicsit olyan mint Kokó volt Chacón ellen....
@Kulcsos fahéjas proli Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Én is ezt tapasztalom.
Ennek a rossz oldala, hogy a végén protestként bárkire hajlandók lesznek szavazni, ha pedig erre politikusaink ráéreznek akkor mutyi lesz a jelöltek kiválasztásából. Akkor pedig nem lesz ténylegesen társadalmilag túl nagy támogatottsága az új kormánymak. Csak olyan mutyi protest :)
@Fabius:
Nekem erről az jut eszembe, amikor a 80-as évek végén meglátogattam Kanadában a rokonokat és kezembe került az unokatesóm egyik tankönyve, a címére nem emlékszem egy 10-12 éves srác szintjén magyarázta el, hogy miért jó a szabadság, mi az a demokrácia és hogyan néz ez ki Kanadában.
Meg az is eszembe jut, hogy vajon miért kell a természettudományok (kémia, fizika, biológia) legújabb eredményeit magoltatni a középiskolásokkal, akik úgysem értik, leszarják, elfelejtik és többségüknek soha nem is lesz rá szüksége az életben. Ahelyett, hogy a közgazdaságtan alapjait tolnák?
süti beállítások módosítása