Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Aki akkugyárban dolgozik, az mennyire van biztonságban? Mennyire jó érzés dolgozni menni, nap min... (2024.04.24. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.02.08. 04:31 Fabius

Viktor háborúja Viktorral

Címkék: fidesz pozsgay imre székely zászló viktor ponta

Kíváncsi lettem volna Fénylő Csillagunk arcára, mikor szembe jött saját magának, és belehajolt egy jelképes kussolj, köcsög! - nyaklevesbe. Hiába no, mikor két ekkora szellem találkozik annak bizony hajhúzás és diplomáciai cicaharc a vége.

A román kormánytól kétséget kizáróan paraszt húzás amit a székely zászlóval csinálnak. De ugyan mitől szeretnének minket mostanában? Kövér Laca hamuturnéjától? Orbán tusnádi beszédétől, amivel gyakorlatilag beleszólni kívánt a Basescu népszavazásba? Mintha nem lett volna elmondva elégszer, hogy a vircsaft amit tavaly a két választás előtt műveltek nem visszaütni fog, hanem tökön rúgni lendületből. A székely zászló üggyel meg is jött az eredmény. Victor Ponta a lázadozás leintésére nem fecsérelt sok energiát, elintézte egy mondattal: „Nincs amiért beleszóljon a magyar miniszterelnök, és nem vagyok kíváncsi a véleményére ebben a témában" Teccikéteni? Biztosan, mert Ponta hajszálpontosan azt a nyelvet és stílust beszéli amit Orbán. És ha egy kicsit tovább hallgatjuk a maga parasztsága ellenére még valahol igaza is van mikor azt mondja: „Úgy vélem, ez a provokáció a magyarországi választásokkal és politikai helyzettel függ össze. Nem örülünk annak, és nem tartjuk korrektnek, hogy Romániát felhasználják a szomszédos ország választási küzdelmében" 

Ez sajnos igaz akkor is, ha a zászlózásukat én is elítélem. 

Minél lelkesebben románozza a határon túliakat a magyar közélet leghülyébbje, Szanyi Tibor, iszonyú viccesnek érezve magát, annál lelkesebben fogják emezek lengetni és rituálisan kitűzni a székely zászlót.

orbán-szanyi.gif

Más kérdés, hogy azt is elkúrják, mert képesek a legnagyobb kommunista Pozsgayval kitűzetni a zászlót, ráadásul a Tisztességes Választásért Alapítvány nevében. Nem röhög! Orbániában a tisztességes választás szimbóluma Pozsgay Imre, aki a Hazafias Népfront OT titkáraként gondoskodott Kádárnak "tisztességes választásokról". Rendszert váltottunk, mi? 

Ettől függetlenül még mindig úgy érzik, nem a tárgyalásos módszer a célravezető, hanem a visszaprovokálás és hajhúzás tárgyalással kiegyezésre törekedés helyett. Pedig nekem határozottan úgy rémlik, hogy az erdélyi magyarok tavaly kétszer tették helyre az Orbán kormányt az összes ilyen hülyeségével. A Nyirő hamvazással besültek mert a cirkusz ellenére alig volt rá kíváncsi valaki, Szász Jenő rommá égett Kövérrel együtt, a helyhatósági választáson megkezdték, az országgyűlésin befejezték a Fidesz erdélyi pártjainak lenullázását. Viktorunk a nagy riadalomban meg nem győzött Kelemen Hunornak és az RMDSZ-nek esdekelni, hogy drága tesókáim, eddig nyírtunk titeket, de legyünk már inkább mégis barátok. Valahogy. 

Azt nem lehetne, hogy észreveszitek: Ponta a nacionalista Orbán kártyát játssza ki ellenetek, ti meg mégis úgy tesztek mintha nektek lenne több eszetek? Nem mondom, hogy rá kell hagyni a zászlózást, de azt igen, hogy az eredmény felé közelítésnek nem az lesz a módja amit most csináltok. Tűzze ki a zászlót aki akarja, de nem kötelező mellé hülyének is lenni. Ponta otthon van, neki ott nem előírtok, államosítotok, busz hátuljára plakátot ragasztotok, tőle ott kértek, ha tudjátok még mi az. Ha nem, akkor jó lenne megkeresni az értelmező kéziszótárban, mielőtt még nagyobb ostoba kreténség is eszébe jut, mert a mostaninál is jobban megszerette a magyarokat. 

Ugyanis ez az embertípus nem éri be kevéssel, és nem áll meg félúton. Ugye, Viktor? 

656 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr375068830

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A fülkeforradalom felfalta a Magyar Hírlapot 2013.02.08. 14:54:40

Széles Gábor nem érti, hová tűntek az olvasók. A kormányváltás évében, 2010-ben a Magyar Hírlap elvesztette előfizetőinek és vásárlóinak egyharmadát, az olvasótábor csökkenése azóta is folyamatos. Ami még érdekesebb, hogy a 2004-ben még 28,4 ezres napi...

Trackback: Akciós újságot adott ki a Fidesz 2013.02.08. 14:53:04

Így könnyebb megjegyezni, mennyivel lesz olcsóbb a víz, a gáz, az áram, a közmunkás, a segélyes, a méltóság és a becsület. Ne maradj le róla! A Fidesz akciós választási ígéretei 2014. április 15-ig, vagy a választópolgárok türelmének fogytáig érvényes...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A kérdéshez meg annyit, hogy lassan Magyarország lesz elárasztva a volt területekről származó bejövöttekkel... nem sorolom, de kilométer hosszú lenne a lista. És sajnos ezen lények túlnyomó többsége a megélhetésért, stallumért mindenre képes és annak ellenkezőjére is... arra mennek, amerre fujja őke a déli áramlat. Csak egy név: Szász és az ő 1,3 milliárdja... nem sorolom, mert betelik a karakterkorlát.
Elég, ha Miskolc totális megszállását említem. Miröl is beszélünk?
@J.László:
Montam, hogy mediterrán?
Nem mondtam szerintem.
Veszonyt a szerb rizses hús már közelít hozzá, persze csak abban az esetben vonhatunk messzire mutató párhuzamot, ha tarhonyára cseréljük a rizst benne, és nem Belgrádra asszociálunk az étek keletkezésének okán, hanem Split felé kacsintgatunk kissé, úgy vélem.

Ez ügyben keresd Váncsa professzor úr leírásait, szerintem kimerítő értékelést olvashatsz tőle, a mediterrán gasztronómia tárgyában.
Emelik a tanárok bérét szeptemberben
Orbán a gyulai frakcióülésen kijelentő módban beszélt az eddig lebegtetett fizetésemelésről.

index.hu/belfold/2013/02/08/emelik_a_tanarok_beret_szeptemberben/

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Tévedések elkerülése végett ez nem a tavalyi hír, hanem mai:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Poldi bácsi Coki, Alkotmánybíróság!
Uralkodásának egyik legundorítóbb
törvényhozási aktusára készül a hatalom.

index.hu/bloghu/poldi/2013/02/08/coki_alkotmanybirosag
Tízezrekkel vágták meg a tanárokat

Valkai Nikoletta,Joób Sándor
2013. 02. 05 16:59:00 |
Átlagosan 10-20 ezer forinttal kaptak kevesebbet a januártól állami alkalmazottá váló pedagógusok. Többen nem kapták meg a decemberi túlórapénzt, a minőségi bérpótlékot és bérlettámogatást sem. A Klebelsberg-központ válasza szerint a decemberi túlórákat még az önkormányzatoknak kellett lejelenteni, a bérletpénzeket a korábbi gyakorlat szerint utólag térítik, a minőségi bérpótlékokat pedig újra meg kell állapítani, és azt visszamenőleg fizetik majd ki. Az utólagos fizetés a kispénzű tanárokat egyáltalán nem vigasztalja: van, akinek már több tízezerrel tartozik az állam.

index.hu/belfold/2013/02/05/bercsokkenesek/

Ihaj-csuhaj hazudunk és mulatunk
@Knósszosz: Háde persze, de direktbe:-))) Ha érdekel, megsúgom, hol kapsz eredeti görög dolgokat Pesten. Csak egy helyen árulnak. Na? Vígaszdíjként érdekel? :-)
@Orica Középföldi: SEmmi gond Fabius már megtaklálta a megoldást. Unortodox Gyirmót:-)
@Habakuk999: Egy ember nemzethez való nemes értelemben vett érzése nem zárhatja ki a más nemzethez tartozókhoz való békés viszonyát. Én erről szóltam kezdő kommentemben. Konkrétabban arról, hogy hogy a szándékolt elkülönülés jelképeinek a használata árthat ennek.
Miután beszélgetésünknek ez volt a tárgya, nem szeretnék a racionalitás és az érzelmek prioritásáról vitázni, mert az egy más kategória. Annyit hozzátéve, hogy mindenkinek az életérzés tartalmát mindenkor tiszteletben tartom, egyben tudomásul veszem, hogy ezek eltérőek is lehetnek.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Amit én ismertem, az nem bírta a NER sikereit, tönkrement.
Mongyad, mer izgalmamban a Jíroszt is Girosznak mondom, szóval???
Újabb gyöngyszem:

A nem pereskedő bírákat visszavehetik
A korábban nyugdíjazott bírákra tartalékként számítanak. De csak ha nem fordultak bírósághoz.

index.hu/belfold/2013/02/05/bercsokkenesek/
@Mariann19: egy színmagyar településen lobogó székely zászló a román és az európai zászló mellett csak békés viszonyt jellemezhet.

Ha nem színmagyar, csak 5%-nyi magyar élne ott, akkor is.
@J.László: Kedves J. László! Attól függetlenül, hogy az adott kérdésben nem azonos az álláspontunk, a saját érveimet elmondtam.
Mint a mostani válaszodból látható, Te az érvelést feladtad, átmentél egy támadó játékba. Ez a sportban elfogadható attitűd, de szellemi párharcban nem.
Nem vagyok Mária, gőzöm nincs, hogy ki ő, nem is érdekel.
@Mariann19: Már lereagáltam... én tudom, ki a mária, osztottam is rendesen itt, míg világgá nem szaladt:-) Amúgy jóstét.
@Knósszosz: József krt. 39. Egy CBA-nak álcázott bolt, a gyarmatosítás előtt görög áruk boltjának hívták. És van egy nagyker Törökbálinton echte görög cuccosokkal. Megvígasztaltalak? :-)))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Kárnak pofáztam a székely zászló mellett.:(

Igaz magyariak nem tudhatják, hol az a görög bolt?
Lőwy Árpád: PROTEKCIÓ

Áldott egy kis ország ez a Magyarország,
Minden, ami jól van, itt kézzel osztják,
Nem nézik, hogy mi vagy, magyar, zsidó, vagy tót,
Boldogulsz, hogyha van egy kis protekciód.

Légy bármi nagy ökör, tökkel ütött kamasz,
Kapsz hivatalt olyat, amilyet csak akarsz,
Cimet, ordót, rangot s zsebrevágni valót,
Persze akkor, ha van hozza protekciód.

Tudós akarsz lenni, vagy tán képviselő?
Főispán, trafikos, pandúr, vagy közjegyző?
Nem kérdik, mit tudsz, nem nézik a sorod;
Eligazit mindent itt a protektorod.

Csak egy hely van, ahol a szép szó nem használ:
Hogyha baszni akarsz és a faszod nem áll,
Ha nem tudja farkad, hol a direkció:
Szart sem ér ottan már a protekció.
@Knósszosz: Jól is teszed, ha kissé prózai területre teszed át a székhelyed, mert mindenképpen békésebb vizeket jelent a gasztronómia. Annál csak a humort kedvelem jobban, remélem, még sort kerítünk rá, mint szoktunk.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: a Ferenc körúton pedig jó török húsbolt van, báránnyal, mindenféle földi jóval.
@Habakuk999: Tudhassák... ottan van, megtanálod teis. közös kinccsé tettem:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Neked is jó estét.
Későn jöttél. Futtatad kutyut?
@Mariann19: Odavoltam Cicuit Soleilozni, meg ilyesmi, a kutty megvolt, kétlábazott és kergebirkázott... szóval nagyjából rendben.
@Habakuk999: törökök nekem nem jönnek be... a birkát is csak kivételes alkalmakkor eszem, azt sem itthon.
"Tudós akarsz lenni, vagy tán képviselő?
Főispán, trafikos, pandúr, vagy közjegyző?"

Magarország 2013...
@Habakuk999: Jól van Habakuk, kitartóak voltunk a saját véleményünket illetően, nagy jellemek vagyunk.
Legalább ismerjük el egymást, az biztosan nem rontja el az egyébként is kialakult baráti viszonyt.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Olyan, de olyan ladilom van, mint ááááálllat!
Persze, meg'há!
Azért attól függ, mit kő...
@Mariann19: A témához csak annyit, nem egészen ideillően: A környéken van néhány félidióta fajmagyar. A kertekben Árpádsávos zászló, még a kerti kispályás focikapu is pirosfehérzöld. Ha meglátom, már jó napom támad... Röhögök kb. 10-15 percig. És ezek veszéjtelen futóbolondok. Zászlóval nemzetközi konfliktust provokálni... na az más...
@Mariann19: Tiszteletben tartom a véleményedet, nincs ezzel semmi baj.

Csak az enyém más.:)
Pedig soha nem volt se zászlóm, se matricám, és nem sápítoztam meghatottan Erdély szent földjén sem.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
CBA?
Nos, akkor oda én nem.
Az én blog anyácskám véleményét osztom, sosecébé ááá-nem!
Amúgy ismerem, de olivabogyón kívül mit láttál még ottan? Mer én semmi mást.
A Szugló utcában volt egy kurva jó bolt (ja bocs nem akarok paraszt lenni nem mindenki fővárosi), szóval az fasza volt. Halúmi sajt, Kalámata olivabogyó, krétai olivaolaj, autentikus melitzáno szaláta és tachíni, plusz taramo ami kibaszott drága, de vörös márna ikrából készült és az orosz kaviár smafu meg plusz retek hozzá képest... ahh.

Bazz!!!
Taverna Horiatiko, Kréta, Aghia Marina - Haniá-tól 12 kilameterre:
www.taverna-horiatiko.gr/th/
Dhimitrisz a góré, sikeredett összehaverkodnom vele, a lányom akkor nyolc éves volt, az övé is, aztán jót jáccottak a kert végibe. Szóval isteni volt!

Ajánlotta a Nikosz nevezetű szállásadóm, hogy oda menjek zabálni, mer az nem restajurant, hanem ők is ott esznek.

Mára kinőtte magát a konyha, de biztosan ott kajálnák, ha kijutnák újra, bazmeg!
@Knósszosz: ezek nagyjából ott is vannak, meg trata szardiniák, klf. borecetek, öntettek, dolma, görög teafű...
szükségmuszájból lett cba... szégyellik is miatta magukat.
@Mariann19:
Jaja...
Írtam valamit, a motor meg belsőégésűként megzabálta.
Most nem írom újra, holnap beszélünk.
Reményeim szerint!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ne bosszants, tényleg?
Akkor már csak meg kell néznem!!
Én három éve voltam ott, akkor annyira volt görög, hogy a zászló kint volt.

Meg fogom nézni, holnap amúgy is arra van dolgom.
Efharíszto!
@Knósszosz: Ha valami spécit keresel, kérdezz rá, ők meg beszerzik a nagykerből. A nagyker tulaja görög...
igazi görög fetájuk is van, meg humusz, izesitett, meg nem...
Azért ne számíts egy chanai supermarket választékára:-))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Nelegyémáilyen bazmeg!
Énem sutyósztalak, csak a magam génilyuszát igyekesztem suvickolni, hogy menyire em patikális vagyok a tudatlan vidékilyekel szem-be.
Most ere varjá gombot, ha van czérnád.
Amúgy meg értem én - :-D
néztem most, van valami palirria, vagy mi a tököm is. szép kerek dobozban:-)
@Knósszosz: Tehetek arról, hogy abba azuccába vótt az egyetemmi tankönyraktár? :-)
Amúgymeg ne is oktass... én tudom pl. hogy a Dózsa Györgyön jár a 13-as villamos:-))
Újabb mai vicc:

Hoffmann: jön a pedagógus életpályamodell
Szeptemberben megkezdődik a pedagógus életpályamodell bevezetése.

hvg.hu/itthon/20130208_pedaggus_eletpalyamodell_hoffmann
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
brühühühühü
errűl sokan nem tehetnek
sobertnorbijék se csak kikerűtték

göröh:
www.youtube.com/watch?v=ot8wXgTE5ZQ
Elena Paparizu, filmzene.
A film megvan, feliratossan fordítva nagymagyarra.
Ha köll megóggyuk
brühühühühü
a mindenkori - pártoktól és kormányoktól független - magyar külpolitika három legfontosabb prioritásai között kell(ene) állnia a határon túli magyarságért való felelősségvállalás.

ez persze egy értelmes, hosszú távú, akár generációkon átívelő nemzetpolitikai stratégiát feltételezne, annak értelmében, hogy 50-100 év múlva is legyen még ottani magyarság.

sok faszságot beleírtunk az alkotmányba, ez - tudtommal - kimaradt...

szerintem nyilvánvaló cél a területi autonómia minden tömbmagyarságú terület számára, békés úton, de határozott anyaországi támogatással. anélkül, sajnos, nem megy. aki azt hiszi, az vagy naiv vagy rohadtul nem érdekli a kérdés.

dél-tirol pl. sohasem kapta volna meg az autonómiáját, ha ausztria nem állt volna ki érte egységesen, és nem támogatta volna minden létező politikai eszközzel.

a kommenteket olvasva sajnos ezt a kérdést is szinte mindenki - tisztelet a kivételnek - a személyes pártpreferenciája alapján ítéli meg, pedig a nemzetpolitikának tipikusan pártpolitika felett álló ügynek kell(ene) lennie.

persze ez nem most kezdődött. a két világháború között még érvényesült, a szocializmusban aztán bunkósbottal verték ki az emberek fejéből, antalléknak se erejük, se idejük nem volt rá, hornékat valószínűleg nem érdekelte. talán az első orbán kormánynak lett volna reális esélye, hogy stratégiai szintre emelje, de ez nem történt meg. aztán 2004-ben elkezdődött a máig tartó pártérdekek szerinti átpolitizálása.

persze ez nemcsak a magyar kormány(ok) hibája, a környékbeli országok mindent megtesznek, hogy szétverjék / elzavarják / bedarálják az ottani magyarságot. ha pl. elszászban úgy vernék büntetlenül a német nemzetiségűeket, mint malina hedviget a szlovákok vagy a vajdaságban a magyarokat, akkor merkel vagy bármelyik - akármelyik - aktuális német kancellár már rég ráborította volna az asztalt a franciákra a létező összes politikai porondon.

amíg mi nem lépünk fel egységesen és tudatosan, addig azt sem várhatjuk el, hogy a szomszédos országok előtt tekintélyünk legyen.

a magyar baloldalnak megdöbbentően jó kapcsolatai vannak mind a német, mind az amerikai politikai - média körökkel, de ezeket a kapcsolatokat egyszer sem használták ki a határon túli magyarság érdekében. a fidesz az európai néppártban komoly tekintélynek örvend, de mégsem lobbiznak túl keményen nemzetpolitikai ügyekben.

sajnos ez a tökölés a szlovákok / románok / szerbek malmára hajtják a vizet...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Jánni-já!
Jánnisz Páriosz (ikon a görög zenébeny)
Várka szto jaló (tsónak a zöbölben)
De ma este most valami más, Rodeó tökön szúrja magát maj...
de én is 2:20-tól
www.youtube.com/watch?v=MjAQSlTVcYI
Jajaja
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: hehehe :-)

(brühühű)

Amúgy a "pedagógusok" nagy számban szavaztak fideszre és kampányoltak - az iskolákban is a 2002-es Nagy bukás óta.

Isten nem ver bottal.
Szvsz Fabius a legnormálisabb blogger a ballib térfélen, de a közönségének a többsége a szánalmas színvonalat sem tudja megütni, alulról.
@aranyhorcsog: Amúgy igen.....
De ezt talán mégsem érdemelték... Ekkora bunkót :-)
@Rwindx: kivéve téged (a gyevi bírót)...
@Knósszosz:
hát jusztse...belehallgattam -megint- ez egy teljesen normális ürge aki bohócnak öltözik, felfújja a semmit és nagy körítéssel eladja azoknak akik nem ismernek mást, a hangzása -számomra- olyan, mint mikor a 2 hét óta felhalmozott csetres beleborűl a mosogatóba és csörömpöl...közben valami bölcselmeket próbál elmondani -éneklésről szó sincs- összességében olyan hatással van rám, mint mikor valakinek szorulása van és a rötyin űlve erőlködik, miközben a Hófehérke és a hét törpe monumentális rajzfilm változata megy a nagyképernyőn -ami a rötyiajtóra van függesztve - az a jelenet amikor a hupikék törpikék krumplipürét esznek...

nagy katarktikus élmény, felejthetetlen

brühühühühü
@Knósszosz:

és a véres nyulasnak is

1976!!!

www.youtube.com/watch?v=ejZVbz9KssA

brühühühühü
OK. A székelyek mondjuk megkapják az autonómiát. És akkor mi van? Mi a következő lépés?

Székelyföldön bevezetik a gyest a 65 év feletti férfiaknak? 28 éves korban lehet nyugdíjba menni? Minden székely kap egy lobogót? Egy másikat vasárnapra? Minden székely beteheti a popsiját egy Zsiguliba? A székelyekhez menekül Orbán és Kövér a levegőt rontani? Leszáll a turulmadár Székelyföldön? És lesz ott is Árpádsávos zászló, meg jobboldali náci párt?

Szóval lesz autonómia – de nem lesz nyugdíj, mert azon Bukarestben üldögélnek.

Magyarázza meg nekem valaki érthetően, mire jó a székely autonómia !
Mi történne, ha Magyarországon a Kolompárok, Orbánok autonómiát követelnének?
@Prof. Dr. Lencsés István: Az egy nagyon üdvös dolog lenne - maguknak fizetnék a segílyt a rezervátumban.
Ennyit arról, hogy a baloldal megbánta volna azt az égbekiáltó bűnt, amit 2004-ben elkövetett a nemzet ellen. Ha az az elvárás a szimpatizánsoktól, amit itt a kommentekben látunk, akkor nem csodálkozik az ember, hogy azt teszik, amit...

Nem tudom megfigyeltétek-e: a román ellenzék nem óbégat, hogy jaj ne csináljátok, a magyarok még megsértődnek (kivéve persze a magyarokat képviselő pártokat, de az más, mivel ők elsősorban magyar nemzeti érdek mentén politizálnak, nem román nemzeti érdek mellett, mint a többi párt). Az pedig végképp elképzelhetetlen lenne, hogy a román ellenzék ilyenkor csakazértis elkezdni gúnyolni a román nemzeti jelképeket.

Szemétségnek tartom amit csinálnak, de kicsit irigylem is őket. Ha nálunk a politika csak fele ennyire képes lenne összefogni a nemzeti érdekekért...

Ugyanez igaz a Szlovákokra is. Amikor volt az az affér a Szlovákoknál, az ellenzék gondolkozás nélkül odaállt a kormány mellé, mivel az országuk érdeke akkor az volt.

És a hazai ellenzék? Na ezt inkább hagyjuk... Semmi baj, '14-ben majd teszünk róla, hogy ez a mentalitás még az ellenzéke se legyen jelen...
@Tamás Csacsicska: "Szóval lesz autonómia – de nem lesz nyugdíj, mert azon Bukarestben üldögélnek.

Magyarázza meg nekem valaki érthetően, mire jó a székely autonómia !"

Nos az autonómia azt jelenti, hogy a területi önkormányzatnak nagyobb beleszólása van a területre vonatkozó gazdasági kérdésekbe is. Tehát többek közt arra lenne jó, hogy sokkal kevésbé tud Bukarest "ráülni a nyugdíjakra".

Nem olyan bonyolult ám ez.
@blaubner: Jó összefoglaló írás.

Célszerű lenne a kommentelőknek elgondolkodni rajta.
@Tamás Csacsicska: "Magyarázza meg nekem valaki érthetően, mire jó a székely autonómia !"

Én székelynek születtem, most pedig magyarországi magyar vagyok, sajnálatos módon. Szerintem, a székely autonómia olyan túl sok mindenre nem jó, viszont szimbólikus értelme igenis van. Ez azzal magyarázható, hogy a székelyeknél a virtuskodás hasonló genetikai ferdülés, mint a magyaroknál (meg rendes székely embernél a bicska mindig ott lapul a zsebben, én inkább otthon tartom, mert ritkán eszek szalonnát).
Szóval békén kellene hagyni a székelyeket, mert ők sok száz éven át el tudták igazítani a saját sorsukat és meg tudták védeni a magyar főurak seggét a történelem során. Most erre nincs szükség. Véleményem szerint, a román hatalommal szemben nem szabad magyarországi támogatással virtuskodni, ezt a románok nem szeretik. Ha jóba akarsz lenni a közvetlen szomszédoddal, akkor csakis vele kell elsősorban megegyezned. A magyar "jobboldali" kormányok, és főleg Orbán Viktor bolsevik pártja, nagyon sok feszültséget szítottak az erdélyi magyarok között (itthon is bevált). Remélem, hogy a magyar történelem majd méltó módon fog emlékezni erre a nemzetrontó egyénre.
@Önnek megyünk: "Ennyit arról, hogy a baloldal megbánta volna azt az égbekiáltó bűnt, amit 2004-ben elkövetett a nemzet ellen."

Értem. A "jobboldal" talán megbánta volna, hogy az ország kétharmadát elvesztette? Megbánta volna az oroszok ellen indított rabló háborút? Megbánta, hogy a második világháborúban rommá lőtték az országot? Megbánta volna, hogy két vesztes háború után a nyakunkra hozta 50 évig a szocializmust? Legalább azok a szerencsétlenek újjáépítették az országot, jó sok adósság árán. A "nemzeti" meg "jobboldali" politizálásnak nincs helye Magyarországon, míg ezek képviselői nem kérnek bocsánatot a 100 év nemzetrombolásért és pusztításért.
@Habakuk999:
Ez nem, hogy nem jó összefoglaló, de a magyar és európai történelmi alapismeretek hiányáról tanúskodó írás. A hagyományos, magyarkodó, az értelmet hagyományosan érzelemmel ferdítő lózunggyűjtemény. A Trianonhoz vezető út macskakövei.

Az autonómia megértéséhez pedig célszerű lehetne origónak választani ezt:
www.hhrf.org/mk/802mk/802mk10.htm
A kommentelőknek _ezen_ kellene elgondolkodni.
Szvsz.
Ehun az új Illés Zotyó homokozó. Államosítjuk a hulladékgazdálkodást.

HVG.HU \ ITTHON
Idéntől az állam felügyelheti a fémfelvásárlást
2013. február 09., szombat, 09:20
Címkék: Pócs János; fémfelvásárlás;

Kinyomtatom • Elküldöm
Még az idén felügyelet alá vezeti az állam a fémfelvásárlást - mondta a Magyar Nemzetnek Pócs János Fidesz-KDNP-képviselő, a törvénymódosítás kezdeményezője.

hvg.hu/itthon/20130209_femfelvasarlas_pocs_janos
Gyüjtsd a vasat és a fémet, ezzel is az Orbánt véded!
Rákosi röhög sírjában/kínjában. Ha ezt megérhette volna...
@Önnek megyünk: te meg mit hablatyolsz itt össze-vissza, fideszbolsi? persze, a komcsik attól a - amúgy teljesen jogos - félelmükből gyalázták meg a határontúliakat, hogy a tetves fideszcigányoknak csak a szavazatuk miatt kellenek a határontúliak - és ez így is lett.

de ettől függetlenül, ha a proli fideszzombik elmennek szavazni, simán meg lett volna az eredmény. de azoknak is csak a pofájuk nagy. tizenötmillióznak, porlikmintaszikláznak, de a legtöbbje a fideszprolinak, féltette tőlük a pénzét, ezért el se ment. volt is ilyen felmérés arról, hogy az igennel szavazóknál majdnem fele-fele volt az arány jobb és baloldaliak közt.

végül. mi a faszomról fog "tenni" a tetves komcsi fajtátok '14 után, he? kaptok egy orrost, oszt mehettek a bolond cigányotokhoz sírni. dugjál fel magadnak egy pávatollat, menjél, vonulni, a kölykeid helyett szeresd a hazudos férgedet.

nálatok aljasabb, mocskosabb, hazátgyalázóbb népség nem ült a magyarok nyakán mióta csermanek felhagyott az akasztásokkal, pedig volt kínálat bőven.

okádék egy szaremberek vagytok.
@xvxvxv: "nálatok aljasabb, mocskosabb, hazátgyalázóbb népség nem ült a magyarok nyakán mióta csermanek felhagyott az akasztásokkal, pedig volt kínálat bőven.

okádék egy szaremberek vagytok."

Nahát, jó nagy padlás meg tetőtér van ezeknél, elfér ez is.
:)
@xvxvxv: Ez az okádás már egyfajta végső, elkeseredett és kétségbeesésnek tudható? Nagyon úgy néz ki...
O.Viktor és sok bandatagja erkölcsi és szellemi képességeit erősen korlátozottnak tartom, ezért nem szavaztam sose rájuk 20 év alatt, de ez a cikk nagyon 'mediterrán', ... meleg. Sima MSZP, SZDSZ vagdalkozásnak hangzik egy sértődött szicíliai maffia kufártól.

Bogár Lászlót olvassatok első lépésben! TV2, RTL ... szennyadók kuka, nem érdemlik meg, hogy a TV programok között szerepeljenek.
Amúgy pedig hatékony család, egészség és ország építést!
@Habakuk999: Szerény váleményem szerint rövidítés.
@Habakuk999: Sz(erény) V(éleményem) SZ(erint), rövidítés.
A kommentelés hőskorában a kulturáltágra utaló kitétel volt, többé-kevésbé kötelező jelleggel. Mára gyakorlatilg kiveszett udvariassági formula.
@sortelen: jaj nem kell úgy tenni mintha régen normálisabbak lettek volna az emberek :D amúgy ez is csak átvétel, az IMHO magyarra fordítása
@wowerman: De. Azok voltunk.
A kultúra meg sokezer éve nem más, mint átvétel. Ez a lényege.
süti beállítások módosítása