Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.02.08. 04:31 Fabius

Viktor háborúja Viktorral

Címkék: fidesz pozsgay imre székely zászló viktor ponta

Kíváncsi lettem volna Fénylő Csillagunk arcára, mikor szembe jött saját magának, és belehajolt egy jelképes kussolj, köcsög! - nyaklevesbe. Hiába no, mikor két ekkora szellem találkozik annak bizony hajhúzás és diplomáciai cicaharc a vége.

A román kormánytól kétséget kizáróan paraszt húzás amit a székely zászlóval csinálnak. De ugyan mitől szeretnének minket mostanában? Kövér Laca hamuturnéjától? Orbán tusnádi beszédétől, amivel gyakorlatilag beleszólni kívánt a Basescu népszavazásba? Mintha nem lett volna elmondva elégszer, hogy a vircsaft amit tavaly a két választás előtt műveltek nem visszaütni fog, hanem tökön rúgni lendületből. A székely zászló üggyel meg is jött az eredmény. Victor Ponta a lázadozás leintésére nem fecsérelt sok energiát, elintézte egy mondattal: „Nincs amiért beleszóljon a magyar miniszterelnök, és nem vagyok kíváncsi a véleményére ebben a témában" Teccikéteni? Biztosan, mert Ponta hajszálpontosan azt a nyelvet és stílust beszéli amit Orbán. És ha egy kicsit tovább hallgatjuk a maga parasztsága ellenére még valahol igaza is van mikor azt mondja: „Úgy vélem, ez a provokáció a magyarországi választásokkal és politikai helyzettel függ össze. Nem örülünk annak, és nem tartjuk korrektnek, hogy Romániát felhasználják a szomszédos ország választási küzdelmében" 

Ez sajnos igaz akkor is, ha a zászlózásukat én is elítélem. 

Minél lelkesebben románozza a határon túliakat a magyar közélet leghülyébbje, Szanyi Tibor, iszonyú viccesnek érezve magát, annál lelkesebben fogják emezek lengetni és rituálisan kitűzni a székely zászlót.

orbán-szanyi.gif

Más kérdés, hogy azt is elkúrják, mert képesek a legnagyobb kommunista Pozsgayval kitűzetni a zászlót, ráadásul a Tisztességes Választásért Alapítvány nevében. Nem röhög! Orbániában a tisztességes választás szimbóluma Pozsgay Imre, aki a Hazafias Népfront OT titkáraként gondoskodott Kádárnak "tisztességes választásokról". Rendszert váltottunk, mi? 

Ettől függetlenül még mindig úgy érzik, nem a tárgyalásos módszer a célravezető, hanem a visszaprovokálás és hajhúzás tárgyalással kiegyezésre törekedés helyett. Pedig nekem határozottan úgy rémlik, hogy az erdélyi magyarok tavaly kétszer tették helyre az Orbán kormányt az összes ilyen hülyeségével. A Nyirő hamvazással besültek mert a cirkusz ellenére alig volt rá kíváncsi valaki, Szász Jenő rommá égett Kövérrel együtt, a helyhatósági választáson megkezdték, az országgyűlésin befejezték a Fidesz erdélyi pártjainak lenullázását. Viktorunk a nagy riadalomban meg nem győzött Kelemen Hunornak és az RMDSZ-nek esdekelni, hogy drága tesókáim, eddig nyírtunk titeket, de legyünk már inkább mégis barátok. Valahogy. 

Azt nem lehetne, hogy észreveszitek: Ponta a nacionalista Orbán kártyát játssza ki ellenetek, ti meg mégis úgy tesztek mintha nektek lenne több eszetek? Nem mondom, hogy rá kell hagyni a zászlózást, de azt igen, hogy az eredmény felé közelítésnek nem az lesz a módja amit most csináltok. Tűzze ki a zászlót aki akarja, de nem kötelező mellé hülyének is lenni. Ponta otthon van, neki ott nem előírtok, államosítotok, busz hátuljára plakátot ragasztotok, tőle ott kértek, ha tudjátok még mi az. Ha nem, akkor jó lenne megkeresni az értelmező kéziszótárban, mielőtt még nagyobb ostoba kreténség is eszébe jut, mert a mostaninál is jobban megszerette a magyarokat. 

Ugyanis ez az embertípus nem éri be kevéssel, és nem áll meg félúton. Ugye, Viktor? 

656 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr125068830

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A fülkeforradalom felfalta a Magyar Hírlapot 2013.02.08. 14:54:40

Széles Gábor nem érti, hová tűntek az olvasók. A kormányváltás évében, 2010-ben a Magyar Hírlap elvesztette előfizetőinek és vásárlóinak egyharmadát, az olvasótábor csökkenése azóta is folyamatos. Ami még érdekesebb, hogy a 2004-ben még 28,4 ezres napi...

Trackback: Akciós újságot adott ki a Fidesz 2013.02.08. 14:53:04

Így könnyebb megjegyezni, mennyivel lesz olcsóbb a víz, a gáz, az áram, a közmunkás, a segélyes, a méltóság és a becsület. Ne maradj le róla! A Fidesz akciós választási ígéretei 2014. április 15-ig, vagy a választópolgárok türelmének fogytáig érvényes...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aj-haj! szent lászló törvényei köllenének ide!
az ő korában bezzeg nem volt kábel lopás.
a két viktoron kivül ismerek egy harmadik viktort is, de érte se tenném tüzbe a kezem. ez tán a végzet asszonyátul lehet zászlói síkon. persze ez a harmadik viktor alanyi jogon ojjan amijjen.
Ilyen amikor a tukor vissza nyal, es a gyozok egymas kozott.
Azért volt hazai részről valami autonómia emlegetés a románok felé. Talán teljesen jogos a válaszlépés sőt ha a magyar követet hazazavarnák akkor sem lenne mit a szemükre hányni. Szép lenne amikor két EU-s állam megszakítja a diplomáciai kapcsolatot vagy korlátozzák portási szintre.
@ariel12:
Azért a portások,jobban intéznék a zügyeket!
@ariel12:

Mondjuk nekünk cigányoknak (cigányok, magyarok, szlovákok, románok,) lassan tényleg meg kéne tanulni szalvétát használni, mert 2013. feb. 8-a van.
Épp most van a hírek a rádióban: segélyalap az egyetemeknek, a "finanszírozási gondok miatt" (Balog Zoltán gyanúsított), hát az ESZEM-FASZOM MEGÁLL. (Már elnézést az offért.)
" A magyar nagykövet egy tévéműsor vendégeként Magyarország támogatásáról biztosította a székelyföldi autonómiatörekvéseket."
"Martonyi szerint, ami Európában nem tilos, azt szabad"
Normáááááááááááááááááááááááális?
Azt hitték, hogy a külügyben a Martonyi még a legnagyobb tudással rendelkező diplomata! Akkor milyen lehet a többi? Persze tudom, hogy Viktornál a gumugerinc után a legfőbb követelmény az ostobaság.
@ariel12: semmiben nem kulonb, pont olyan taplo vezenyloi seggnyalo, mint a tobbi, gyorsan kiderult mar a qurmanyzas elejen
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: paraszt vakitas, ez meg a pofa be dij:

hvg.hu/karrier/20130208_rektori_fizetesek
Jó reggelt!
Na erre a témára, pro és kontra sokan rárepülnek ma.
Én nagyon nem értek egyet azzal, hogy közintézményre kitűzzenek bármiféle zászlót.
Ha az EU-st nem, akkor a székelyt miért? Ha a székelyt igen, akkor a cigányok zászlaját miért nem? Merthogy van nekik, és pl. a VIII.ker. lakosai nyugodtan kérhetnék a precedens alapján.

Ha az államtitkár meghallja a székely szót, azonnal viszketni kezd a gatyája, és tuti kibújik az antidiplomata. Nem először.

Nyilvánvaló volt, hogy diplomáciai szemöldökráncolás lesz.
Na kinek kellett megszólalni? Martonyinak, akiről lassan azt se tudjuk, hogy létezik, bár ez a megszólalás méltatlan volt hozzá.

A gif nagyon jó:))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

a magyarországi hülyeséget terjeszteni nem ildomos...hogy ne mongyam azt, hogy a kurva annyát aki teszi: kövérkcaésadagadttörpeoldalbordája beleavatkoznak egy szuverén EURO tag állam belügyeibe úgy, hogy annak területén baromságokat ugatnak és tesznek, mikor az ottani célcsoportyuk elkűldi őket a picsába akkor nem húzzák be a nem létező farkukat és nyüszítve távoznak, nem, akkor uszítani és hergelni kezdik a kerítés túloldalán a harapós kutyát...az "még" csak csahol nagyon hangosan

ne exportálja a baromságait sehová még a székely zászlóval sem a kutyát sem érdekel, van olyan hogy székely nemzet? vagy egy konglomerátum amely Transsylvániában él?

szóval: hátra az agarakkal és kuss, bocsánatkérés...kinek is a zászlója a "székely zászló"??? és hol jogos azt használni? és kinek?

brühühühühü

megmon'tam öngyilkosok mint a skorpió amelyet a sarokba szorítottak és nem lát kiutat pedig az mennyivel okosabb rovar mint a magyar miniszterelnök?
Nem mellékesen tegnap kiderült, hogy az ipari növekedés -7,6% volt decemberben! MINUSZ!
@ariel12:

Nem értem mi történt Martonyival. Ennyire nem volt hülye. Ő egy elismert karrierdiplomatának számított, és most ezt építi le sziszifuszi munkával.
Csak a szartakarítás marad neki.
Blöffkormány, blöffpárt legújabb blöffje: külső ellenség a láthatáron, tessék egységbe kovácsolódni minden rendű-rangú magyaroknak!
Hogy kevesebb lett a februári fizetés, hogy szétkúrták a teljes oktatást óvodától egyetemig, a teljes közigazgatást, hogy nálunk,feritélben éhségmenetek vannak, hogy a teljes gazdaságot agyonvágták?...lehetne sorolni napestig.
Ugyan kérem! Tessék rágódni a felkínált csontokon! A nagynagynagy rezsicsökkentésen(3 álló napig), gúnyolódni az ellenzéken(a'la lalikerál), lázítani a székelyzászlókkal(kurva románok!): és máris összeállt a nagynemzeti egység.
Így kell ezt csinálni! Sokadik lecke birkamagyaroknak. Sőt!, birkaszékelyeknek: SZAVAZZATOK RÁNK, MI VAGYUNK A LEGEVÉSBÉ ROSSZAK! Minket bánt az egész világ, de mi majd(személy szerint Viktor), megvédünk benneteket. Jó lesz.
@ariel12: Összeszámoltad már, hogy csak Európában hány helyen van autonómia? Ja és olvastad már ennek a román médiamunkásnak a nyilatkozatát? Szerinted ez a minimum még neked is. :)

Lucian Mandruta tévés műsorvezető "kitűzte" facebook adatlapjára a székely zászlót.

"Nem értem, mi bajunk a Székelyföld zászlójával.

Nyugaton bármerre jársz, mindegyik vidéknek megvan a történelmi zászlaja, fesztiválja, sajtfélesége, könyvesboltja és kastélya. Ezek mind elmondanak valamit arról a helyről, és hozzáadnak valamit az övezet kultúrkincséhez. Miért ne lehetne ez így nálunk is?

Végül is, mi bajunk a magyarokkal? Nem igaz, hogy legalább ezer éve itt vannak? Nem igaz, hogy védték a határt? Tudják a román emberek, hogy hány csatában haltak meg magyarok, hogy megvédjék Erdélyt a töröktől és a tatártól? Nem tudják. Mert nincs szemünk és fülünk, csak Ştefan és Mihai számára. Mivel a mi tankönyveink szerint más nemzeteknek nincsenek hőseik, azoknak a népeknek sem, amelyekkel történetesen ugyanazon a történelmen osztozunk, amely megérdemelné, hogy megbékéléssel érjen véget.

Én azt hiszem, hogy a botrány a székely zászló körül annak a szélsőjobbos magyar elméletnek hajtja a malmára a vizet, miszerint a románok primitívek, és az undorító nacionalizmust támogatja mindkét oldalon. Azoknak használ, akiknek most be kellene indítaniuk a gazdaságot, és akiknek nincs más megoldásuk, mint újraszítani a gyűlöletet.

Éppen ezért kitűzöm ide a székely zászlót. Kedves magyarok, mivel román állampolgárok vagytok, akárcsak én, történelmi jelképeitek az enyéim is. Nem büszkélkedhetünk a törcsvári kastéllyal, amelyet a teutonok építettek (nem pedig a nea' Ionok), anélkül, hogy ebből levonnánk a következtetést.

Ma én is székely vagyok. Az első argeși székely!"
Pontáról meg kb. ennyit. :)

A román kormány a magyar nagykövet hazaküldésével fenyeget a székely zászló-ügyben. Ezt még Ceausescu sem merte megtenni, Ponta miniszterelnök megérdemli a Conducator-emlékdíjat.

fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/65263_473792309336404_779812275_n.jpg

Ja és a GIF nagyon jó lett. :))
@ariel12:
A negatív növekedés is növekedés. NE akarjuk már mindenbe a rosszat magyarázni. Oszoljunk kérem, nincs itt semmit látnivaló.
@ariel12: A negatív növekedés is növekedés, most miért kell ezt is az orruk alá dörgölni? Olyan vagy. Semminek nem tudsz örülni?
Kusza Szem véres verejtéket izzadva dolgozik az új unortodox gazdasági csodán te meg lefitymálod az erőfeszítéseit. Ez nagyon NER ellenes hozzáállás tőled.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Így van, arról nem is beszélve, hogy ha ne adj 'sten jövöre lesz egy kis növekedés (ami kizárt), akkor még jobban verhetjük a mellünket.
Ha kitűzték a székely zászlót, akkor már román terület lettünk?
Orbánék elmehetnének akkor olaszba lomizni a többi után.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Én csodálom ezt a hatalmas (negatív) növekedést mert Ejrópában ha megfeszülnek sem tudnak ilyen kimagaslóan (szart) produkálni. A hátulról az elsők is elsők csak unortodox módon. :)
@ariel12: Tényleg tudja valai, hogy az Új-Guineai Pápua emberevő kannibálókat sikerült megelőzni kőbalta pattintásban?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

a segg provokációnak ez az eredménye, ki provokál? kövér elvtárs és orbán elvtárs meg a többi darab szar

a katalán zászlót nem rakják ki Andalúcia-ban és Basque zászlót Madridban hacsak nem a királyi palotában az összes többivel együtt

amikor valamit annak jogos helyétől távol azaz jogtalanúl lengetnek az provokáció

ez a szarkenés meg amit csinálsz hülyeség

egyetértve a @kistuidatlan 07:10:55-i hsz-ével

blöff...blöffizik a zorbánelvtárs és csatlósai

brühühühühü
@Jaffar: @Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: @ariel12: alig leplezett államosítási bejelentés, ugye nem kérdéses merre haladunk?

Rogán: nem sikerült teljesen megnyugtatni a polgármestereket
A magyar állam bármikor készen áll arra, hogy a közszolgáltatások közül minél többet ellásson, ugyanis a szektorban nem az a cél, hogy komoly profittermelés legyen – mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Az Este csütörtöki adásában.

hvg.hu/itthon/20130208_Rogan_nem_sikerult_teljesen_megnyugtatni

-----------

"Kicsit durvának tűnik" - kéményseprők a Fidesz tervéről
A kormány január elsejei hatállyal már megreformálta a kéményseprési iparágat - mondta az újabb rezsicsökkentési tervekre reagálva a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének elnöke az InfoRádióban.

hvg.hu/itthon/20130208_Kicsit_durvanak_tunik__kemenyseprok_a_Fi
Ponta egy nagyon okos ember. majdnem olyan okos mit mi. vagy csak olvas(tat) fabiust.
tudniillik rájött, hogy viktor&co. csak a tősgyökeres parasztgazda gumicsizmás verziójú beszédéből ért, tehát így válaszolt neki.
ebből ért viktor.
@rodeo36: Orbánt leszarom, ne is keverjük ide, nem erről szól. Autonómiája pedig a székelyeknek is lehet, ami egyben teljesen elfogadott és civilizált európai megoldás is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
nekem meg a kéményseprők tűnnek kicsit elkapatottnak...
Pontosan ugyanez a félig kárörvendő, félig az ottani magyarságért aggódó gondolatmenet jutott eszembe nekem is. Victor visszaszólt Viktornak. Emez meg bizonygatni kívánja, hogy akkor is ő a sötétebb barom.
Ezzel a székelyzászló-üggyel csak annyi a probléma, hogy mindenki tudja, román-magyar-székely meg mindenki más, hogy a zászló kitűzése nem azért történik, mert 'mi vagyunk a székelyek, székelyek, mondunk szép verseket, verseket', hanem azért, mert 'édes Erdély, itt vagyunk, vissza, vissza, mindent vissza, vesszen Trianon'. Gondolom, világos.
Ha - teszem azt - valahol egy kovászna megyei faluban/városban kiraknák a román zászlót, Kovászna megye zászlaját, a falu/város zászlaját, MEG a székely zászlót, abba nehezen lehetne belekötni. Egymagában a székely zászló ezért necces.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Transsylvániá-ban hány székely van ma? akarják e az autonómiát és mit nyernek vele a jelenlegi helyzettől jobbat? mi az a jobb?

nem látom

sekélyes a fantáziám

légy te is autonóm...mitől autonóm és minek?

brühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
te és orbán elvtárs és kövér elvtárs akarjátok a székely autonómiát? és ha a székelyek nem akarják? vagy nem úgy ahogy ti akarjátok nekik?

kijafaszok vagytok ti hogy bármit is akarjatok a székelyeknek oylat amit ők nem akarnak nagyobb nacionalista röviden náci akarsz lenni mint a székely...va e olyan mint székely népfaj vagy etnikum? vagy az valami más amit jól hangzik trianonizálás helyett ordítozni míg be nem rekecc

brühühühühü

hagyd őket békén ők ott székelyek ahol akarnak és ott nem ahol nem akarnak

megértve?
@Secnir: :D értelek,

Romániához és Bulgáriához hasonlóan Magyarország besorolása változatlanul B, ami azt jelenti, hogy a vállalatok nem fizetése már érzékelhető szintű kockázatot jelent a gazdaság egésze számára - olvasható a Coface előrejelzésében.

hvg.hu/gazdasag/20130208_Coface_elorejelzes
@rodeo36: Igen szerintem akarják a székelyek az autonómiát. Hogy minek és milyen példák vannak rá, azzal kapcsolatban fusd át ezeket.

A finnországi Åland-szigetek autonóm tartományt képeznek, mely az Államtanács fennhatósága alá tartozik; ez a rendszer szinte semmit nem változott létrehozása (1634) óta. Az Åland-szigeteknek mintegy 25 000 lakosa van, ami az ország népességének 0,5%-a, és szinte valamennyien svéd nyelvűek. A törvényhozó hatalmat a szigeteken a Tartományi Parlament, a Landsting gyakorolja. Hivatalos nyelv a finn és a svéd.

A franciaországi Korzika egyike az ország 26 régiójának, de sajátos joállással bírautonómiája. A legmagasabb választott szerve a Korzikai Közgyűlés 51 képviselővel, melynek azonban nincs önálló jogalkotási hatásköre. A Közgyűlés választja a sziget végrehajtó szervét, a Végrehajtó Tanácsot. A hivatalos és az oktatási nyelv a francia, de a korzikai nyelv fakultatív nyelvként használható és a saját nyelv és kultúra előtérbe kerül.

Olaszország régiói közül ötnek különleges jogállása van, ezekben az olasz nyelv mellett hivatalosak a helyben használatos nyelvek is (Dél-Tirolban a német és a ladinm Friuli–Venezia Giulia területén a friuli, a szlovén és a német, Valle d’Aostában pedig a francia). Dél-Tirolban nyolc, többségében ladin népességű községben az olasz, a német és a ladin nyelv egyenjogú, iskoláikban mindhárom nyelvet oktatják.

Spanyolország autonóm közösségei saját törvényhozással és kormányzattal rendelkeznek, de önkormányzati hatáskörük nem azonos, például nincs mindegyiknek saját rendőrsége, oktatási és egészségügyi rendszere. Az autonómia legmagasabb fokáig eljutott közösségek Baszkföld, Galícia, Katalónia és Andalúzia. Hivatalos a (kasztíliai) spanyol mellett egyes területeken második nyelvként a katalán (Katalónia, Valencia, Baleár-szigetek), a baszk (Baszkföld), a gallego (Galícia), valamint a spanyol és katalán mellett harmadik nyelvként Vall d'Aranban az aráni nyelv, ami egy okcitán nyelvjárás.

Nicaragua atlanti partjának autonómiája. Nicaragua atlanti partja két fő régióra osztódik az északi és a déli régióra. Mindkét régió közvetlenül választja a Regionális Tanácsát. E szerv közreműködik a nemzeti egészségügyi, oktatási és kulturális, valamint a közösséget szolgáló programokban. A spanyol a hivatalos nyelv Nicaraguában, de a közösség nyelve szintén elismert, de csak a régió területén.

hu.wikipedia.org/wiki/Ter%C3%BCleti_auton%C3%B3mia
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ez az igény a '40-es években jogos volt. Ma már egész más világ van.
@rodeo36: Továbbra is mondom, hogy Vityka és a bajuszos nem érdekel. Biztos forrásból tudom, hogy a székelyek akarnak autonómiát.:)
@rodeo36: A nácizos szövegen inkább csak röhögök. :) További okosodás végett nézz itt is szét esetleg.

erdely.ma/autonomia.php
@nemecsek ernő áruló: Ezt beszéld meg azokkal akik szeretnék az autonómiát.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ez a probléma, hogy ők is a '40-es években élnek. Ideje lenne nyitni a világra.
@Secnir:

"Ponta otthon van, neki ott nem előírtok, államosítotok, busz hátuljára plakátot ragasztotok, tőle ott kértek, ha tudjátok még mi az."

Olyan kéne ezeknek de itthonról,hogy fal adja a másikat,de amilyen hülyék abból sem értenének ...

Nem értik meg /szanyikapitánnyal/ együtt,hogy minden bevitt ütés a románok fele bumerángként hat az ottani magyarokra.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
és neked ehhez mi közöd?

brühühühü

meg a többi akarnoknak

ők nem akarnak neked semmit, most ukránok jönnek nyugdíjért

kát minő nyereség és szeretet a magyarországi magyarok meg éhenhalnak és megfagynak jogok híján
@ariel12:
Ilen lohadt viszelkedéssel egykettőle dladiátolképzőben találod magad....
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

nem érdekel az az ottlakók hona és ők döntenek neked is!!!!!!!!!!! kuss

brühühühühü
@rodeo36:

a szászok már rég elmentek,de csinálhatnak ott kismagyarországot magyar mintára...
modell /1989 utánról,de előtte is akad bőven/
@ariel12: Plusz diszkreditálni lehet a főellenséget, az RMDSZ-t.Már perzse ahogy ez a balfasz elképzeli...
Mert SZVSZ a nóta erről szól.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Vagyis a normatív támogatás helyett a kézből etetés orbáni kozmányzási elv érvényesítése.
diplomáciai érzékünk továbbra is nulla..
@gazoló: de minek és az kinek jó?

brühühühü
@nemecsek ernő áruló: Jaja mint a korábban már leírt példák alapján a nagyvilágban. :)
@rodeo36: Az öngyilkos skorpió legenda. De a magyarul beszélő szláv (avar) népcsoport léte Erdélyben nem az.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Autonómiát a székelyeknek! És most, hogy már nálunk szavaznak, akár meg is szavazhatjuk.Írjunk ki népszavazást a székely autonómiáról és a Magyarországhoz csatlakozásról is egyúttal. Nem kerül semmibe.Orbán kiküld egy körlevelet, vagy minek nevezik a vigyorgó orbános leveleket, oszt már meg is szavaztuk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szépen leírtál pár példát, ami papíron néhány nacionalistát megnyugtat. Örülünk. Leírnád kérlek, milyen előnyt remélnek az erdélyi magyarok az autonómiától?
@gazoló:
"Olyan kéne ezeknek de itthonról,hogy fal adja a másikat,de amilyen hülyék abból sem értenének. Nem értik meg /szanyikapitánnyal/ együtt,hogy minden bevitt ütés a románok fele bumerángként hat az ottani magyarokra. "

azt nem értik (és nem is baj), hogy minden egyes ilyen lépésükkel azt érik el, hogy a külföldi magyarok NEM szanyikapitányra és NEM a fideszre fognak szavazni...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te amúgy olvastad a posztot, vagy ez egy ilyen reflex-féle, hogy meglátod leírva a székely szót és csak az autonómia jut eszedbe velük kapcsolatban?
@rodeo36: Hát ha nekem kuss akkor neked is, mivel te sem vagy ott lakó. :) Egyébként pont az ott élő székelyek akarják az autonómiát.
@Secnir:

nem hülyék ott kinn...

kb. úgy elegük van ott a tököslacikból ,mint itt a seggszájúakból...

asszonyhogyviseli ezeket? miiskrétáragyűjtünk...

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=620554

hvg.hu/karrier/20130208_rektori_fizetesek
@nemecsek ernő áruló: "Leírnád kérlek, milyen előnyt remélnek az erdélyi magyarok az autonómiától?"

Nem lehet nehéz megtippelni, hogy ugyanazokat mint amelyek a korábban említett nemzetközi példákban is szerepelnek.

"Ez egy különleges jogállású terület ahol gyakorolják a törvényhozó és végrehajtó hatalom bizonyos illetékességeit, e csoportok fennmaradása, esélyegyenlősége, vagyis boldogulása érdekében. A helyi kormányzatnak nagy a hatásköre az illető területre vonatkozó gazdasági, politikai és kulturális döntéshozatalban és a többi számukra fontos kérdésben. Illetékessége korlátozott nemzetközi jogosítványokat is magába foglalhat. A hátrányos megkülönböztetés megszüntetése, a politikai hatalomhoz való hozzáférés és a gazdasági esélyegyenlőség céljából jön létre."
Csak a miheztartás végett:
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=620533

Megkezdődött a legveszélyesebb "sajtó" felszámolása. Az utolsó fegyver kiütése. Én idejében szólok.

Asszem Fabius, ez fontosabb, mint bármi más ami ebben az országban folyik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az egész Európai Unió területén hivatalos nyelv a magyar, egyetlen törvény sem tiltja a magyaroknak, hogy jelöltessék magukat a törvényhozásba, de ez utóbbi teljesen lényegtelen, mert ha európának nem lesz egységes kormánya néhány éven belül, úgyis összeomlik a faszba, felesleges lesz az autonómiáért sírni.

Meggyőződésem, hogy amint a schengeni határon belül kerülnek, az autonómia igénye visszaszorul az agysérült nacionalisták szintjére.
@gazoló: Ez a rohattkommunisták fő érve volt 40 éven keresztül. Úgyhogy gondold meg...
@Dr.Zomboss:

Kár a szóért. Őskövület panelekkel dolgozik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

az itt élő erdeiek akkor mit akarnak itt,költözzenek haza oszt ne Miskolcon csinálják'ótonómiát"!!!
@nemecsek ernő áruló: Ja igen valóban. Úgy mint pld. a tiroli, korzikai, baszkföldi, galiciai, stb. agysérülteknél is szépen működik. :)
@rodeo36:

Nálad még egy román is okosabb,lásd:Lucian Mandruta-t! (Gábriel idézett cikkében!)

Ja és még valami! Idézet tőled?
"a katalán zászlót nem rakják ki Andalúcia-ban és Basque zászlót Madridban hacsak nem a királyi palotában az összes többivel együtt

amikor valamit annak jogos helyétől távol azaz jogtalanúl lengetnek az provokáció"

Magyarországon az utóbbi időben hányszor és hányan lengettek nem magyar zászlót, akkor azok az események is "provokációk voltak?"
Brühühüüüü!
@sortelen:

régvoltszépisvolttánigazsevótt!!!
Fábius!

" hamuturnéjától?"

Miért nem gondolkodsz egy kicsit?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ...évszázadok óta. Mint mondtam: ma már más világ van. Igazodnia kell hozzá az igényeknek. Ezekben az általad említett tartományokban az esélyegyenlőség céljából hoztak létre nyugatos kultúrákat a magyarok viszont hegemóniát akarnak, elnyomni a románokat, és az egész más.
@sortelen:

Fabius kezdheti a pincébe cipelni a nyomdát!
@nemecsek ernő áruló: Itt egy másik agysérült rohattnáci, aki szintén támogatásáról biztosította a Székely terület autonómiát.

youtu.be/Q84SrhM_qSo
@nemecsek ernő áruló: Ezt rosszul tudod. Nem minden úgy működik, ahogy azt te kivetíted magadból. :)
@sortelen:

rohattkapitalistaimperalistafasiszta--pincék!!!!
@ariel12:

inkább az eszéért szeretném itt tudni!

mi ez a messiásvárás/idézet Tőle:"túlfűtött a'sszexualitás" nőitagozatban???
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gábriel, tegyük már tisztába. igen, van kezdeményezés az autonómiára (szlovákiában is, vajdaságban meg régen létezett, csak mondom), amiből két fajtát ismerünk. a kulturálist és a területit. z tőkés féle párt a területit szeretné. ebbe a románok nem akarnak belemenni. mind a szlovákoknál, mind romániában egy orbánhoz hasonló temperamentumú miniszterelnök van, igaz baloldaliak. nekik van egy nagy előnyük, hazai terepen mozognak. mindent nem csinálhatnak meg, hiszen a kisebbségi jogok betartatása már érdekli az eu-t. azonban ezen a történetileg leterhelt kelet-európában nem szívesen vesznek részt, mert annyira kusza viszonyok vannak. előbb ezt itt kéne rendbe tenni, egy normális szomszédsági politikát felépíteni, ami nem a sérelmeken alapul.
és tudod mit, hozzál nekem példákat a jobbik által preferált országokból az autonómiára: irán és törökország (kurdok), oroszok (de mennyi kis nép). aztán legyen nagy a szád.
@gazoló: "Gumicsontok országa lettünk..mi lenne ha ez az idióta külügy nem eszkalálna a szomszédainkkal ezt a az újabb feszkót!"

Baromira az az érzésem, hogy működ ez az egész... Megbeszélte ezt a két Viktor. Az RMDSZ lenullázása kinek az érdeke? Pontának éppúgy. Kicsit felhúzni az MPP-t, és megosztani a magyarokat. orbán nemzetáruló lépéseinek egyike.
Lásd mai Martonyi-hír. Megy Bukarestbe "áttekinteni".
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem, csak hülye. Ne is haragudj, aki George W. Busht képes támogatni...
@gazoló: Ha Magyaország a magyaroké, akkor Orbán miért szorul rá a lengyel széljobb támogatására egy békameneten? Gyulára miért hívtak fizetett román munkanélkülieket? Vagy Magyarország csak a bájereké?
@sortelen: pontának az érdeke az, hogy ne legyenek magyarok, románia egy szép egységes nemzetállam legyen. leszarja ő az összes magyar pártot.
@ariel12:

Amit te ezért kapni fogsz:))))
@sortelen: Ez teljesen hihető verzió. Martonyi épp elég gerinctelen ahhoz, hogy elvállalja, de nem olyan hülye, mint Szíjpeti, hogy a román diplomácia öt perc alatt kiforgassa.
@bella _ciao: Épp ezért támogatni fog minden olyan, Magyarországról kiinduló lépést, ami a romániai magyarság jogilag is létező és legitim képviseletét felszalámizza és eljelentékteleníti.
@GeoCracker: "Gyulára miért hívtak fizetett román munkanélkülieket?" ez már nagyon szanyis volt.
@sortelen:
" Az RMDSZ lenullázása kinek az érdeke? Pontának éppúgy. Kicsit felhúzni az MPP-t, és megosztani a magyarokat. orbán nemzetáruló lépéseinek egyike."

valamiről lemaradtál :)
ezt már kitárgyaltuk, ezt a nemzetárulózást. légyszíves fejtsd ki, hogyha megosztják romániában az erdélyieket, akkor:
a.) ponta a román nemzet elárulója romániában?
b.) orbán a román nemzet elárulója romániában?
c.) ponta a magyar nemzet elárulója romániában?
d.) orbán a magyar nemzet elárulója romániában?
e.) ponta a magyar nemzet elárulója idehaza?
f.) orbán a magyar nemzet elárulója idehaza?

kérlek, add meg a helyes választ, köszönöm. indoklással együtt, ha kérhetem :)
Egyébként meghallgattam az elérhető felvételeket. Szanyi nem románozott. Az ATV-n is csak annyit mondott, hogy a román anyanyelvűeket legfeljebb románul fogja köszönteni.
Hol a felvétel arról, hogy Szanyi válogatás nélkül lerománozott mindenkit? Az ő saját szájával. Tehát nem román anyanyelvűeket, hanem in global.
Nagy tisztelettel, de addig a határon tuli médiának sem hiszek jobban, mint az inneninek.
@9mmPara: igen, ez az ő elképzeléseinek jó irány. csak a célokban van nagy különbség a két viktor között.
@bella _ciao: Nézd. Több forrás, speciel Olga is megerősítette, hogy voltak ott olyanok, akik nem értettek csak románul. A békési román kisebbség nyilván tudna magyarul, a határon túli magyarok is. Viszont ott sem kolbászkerítések vannak. Biztos vannak akik napidíjért bevállalják. Minden különösebb elvek nélkül is. Mint a filmek tömegjelenetének statisztái.
Ott is csak emberek élnek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Azoknak használ, akiknek most be kellene indítaniuk a gazdaságot, és akiknek nincs más megoldásuk, mint újraszítani a gyűlöletet."

Csak így tovább, az orbáni, csajucseszkuji, titói uton!
Félnetek nem kell meglássátok jó lesz félnetek..meg ilyenek:
nolite timere bonum est si omnes consentiunt ego non contradico!
@GeoCracker: szanyi akkor is egy nagy barom, maradt volna csöndben. hátam borsódzik, amikor kinyitja a száját. mesterházy helyében a torkán ugrálnék. mondjuk az nekem is ciki, amikor gábriel az erdély ma-ra hivatkozik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hogyne lehetne, elvárandó bezony!
De így elveszíthetik azt is, ami van, ha "megvédjük" őket, ezt fogd már fel végre, őshonos "magyar" (tulok:-)!
@GeoCracker:

Szanyinak történetesen igaza volt, de baromi nehéz ezt kimondani.
A panelek ezen az oldalon is ártalmasak.
@bella _ciao: a mi Viktorunknak egyetlen célja van: a romániai magyarok 2014-ben szavazzanak úgy, hogy ő hatalomban maradjon. Utána az egész bagázs mehet a francba. Esetleg egy-két díszmajom kap valami kamu pozíciót, oszt' annyi.
@GeoCracker: nézd, volt ezer ember a gyulai békameneten. ennyi hülyét a fidesz bármikor képes összeszedni, nem kellenek románok. nem csodálom, hogy szanyi ideges lett, amikor meglátta, a maszop mozgósítóereje pár tucat emberre terjed ki. benyomott egypár felest, aztán kijött a hülyeség a torkán.
@DarthVader: Rgybekötvén a "székely himnusz" piedesztára, vagyis "pallosra" emelésivel..emlékszünk még erre is?
"Magyarországon 1941 és 1944 között az iskolákban kötelezővé tették a tanulását, de Kríza Ildikó tanulmánya [1] szerint a nehéz dallam miatt ekkor még nem vált általánosan népszerűvé, ahogy a visszafoglalt Észak-Erdélyben sem. A cserkésztalálkozókon azonban már a két világháború közti korszakban is rendszeresen énekelték, és elterjedését az erdélyi származású értelmiségiek, illetve a hozzájuk közel álló szervezetek is segítették. Másrészt az ellenállásra fogékony körökben még vonzóbbá tette a dalt. Az Amerikai Egyesült Államokba kivándorolt magyarok közt általánosan ismert volt, kultuszát ők is ápolták.

Az ének népszerűségét az is mutatja, hogy a huszadik század második felében folklorizálódott, több szövegváltozata alakult ki, bár ezek közt nem voltak nagyon jelentősek az eltérések." és..

"A himnuszt a 2009. szeptember 5-én Székelyudvarhelyen megtartott Székelyföldi Önkormányzati Nagygyűlésen határozatban fogadták el az önkormányzati képviselők Székelyföld hivatalos himnuszának.[5]"

Uff, most meg már magyar CD-n is van, ki is érti, miért? Én úgy vélem, igen, ezzel demonstráljuk, hogy leszarunk mindent és mindenkit, ugye?
Nem leszünk Füzes-gyarmat, se Balassa!
@én már a fény gyermeke vagyok: Kész, ezt is megcsinyájjuk, vagyis el, vagyis fel!
Oszt jónapot..ez hogy hangzik románul, ki tudja?
@bella _ciao: Válasszuk ketté a problémát. Az egyik a románozás. Ezt Szanyi nagyon ugy tűnik, hogy nem követte el abban a formában, ahogy a jobboldali média tálalja.
A másik Szanyi, mint Szanyi. Gyanítom, hogy van egy réteg, akit meg tud szólítani. Ebben az esetben gondolom mérlegelik, hogy többet hoz-e, mint amit vissz. Ha nem mérlegelik, az baj.
Jelenleg ő a leghitelesebb a kocsmaretorikában, amiben Orbán profi. Szerintem nem Szanyi a baj, hanem az, hogy hülyeség a Fidesz pályájára átmenni focizni.
Ahogy anno írtam: " Ha tehát az ellenzék beszáll ebbe a játékba, és a Fidesz korábbi módszereit használja, akkor könnyen úgy járhat, hogy a kormányzat kialakította pályán akar focizni. Ott viszont a kormányzati szakik leránthatják a saját szintjükre, és ott legyőzhetik a rutinjukkal.
" (endresy.blogspot.hu/2013/01/onvedelmi-gyuloletemlegetes.html )
@GeoCracker: hm..demagóg leszek?

Persze M.o. azoké a magyaroké akik maguk elé tartva ezt a nemzetinemzetikatyvaszt,megosztva megalázva az ország nagyrészét,parazitaként élnek belőle,igazából le@arva az itthoni és ottani magyarokat.. ámen
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az ott élőknek ehhez teljes joguk ugyanis! De itt hunról követelni ez olyan, mint a palesztinokat támogatni Izrael ellenében, hangos szóval és an(n)ál kevesebb ésszel, nem?
@Orica Középföldi: Én is azt hiszem, hogy alapvetően a panelesség az, ami veszélyt hozhat. Már akkor is irtózunk és átmegyünk a pC oldalra, ha történetesen igaz az, ami a panelen van.

@bella _ciao: Nem voltam ott, és nem szondáztattam meg senkit. De mondom, Védje Szanyit a neje adott esetben. Viszont ne bántsuk azért, amit nem követett el.
@gazoló: Szerintem még csak nem is sugalltam azt, amit írtál.
@9mmPara: nem, nemcsak 2014 lebeg orbán szeme előtt, többet akar ennél, teljesen irányítani őket. lenyomni az rmdsz-t, akik nem hajlandóak erre, helyükre tőkéséket tenni.
valóban a saját érdekében, de meg akarja erősíteni őket, áthatni az ottani magyarok fejét is saját hülyeségével. ez a mocsokság.
@Orica Középföldi: Dicséretet, kivéve a "vérmókusért", mert ez itt ebben a formában..hm..nem fedi le a valóság mihinden szegletét, ugye? .-D
@GeoCracker: Valami rémlik a távoli messzeségből, olyan mint román bányászok, Zsil-völgy, Marosvásárhely.. lehet, tévednék?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): 1989? Úgy rémlik. Ők sem szentek. A nagy-román eszme b-közepesei ott is előfordulnak.
Zusammen, az egészhez:
"Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke szerint az olyan nemzeti kisebbségi jelképek, mint a székely zászló, nem sértik sem a román állam érdekeit, sem a román lakosságét, senkit nem ér hátrány amiatt, hogy ezeket a jelképeket a „jóérzés határain belül" használják Románia egyik régiójában."

A lényeget kiemelném azért:
Románia egyik régiójában!
@GeoCracker: a nemzetiségi politikába a mai pártok közül a jobbik, a fidesz és a maszop szereplő. körülbelül egy szinten vannak, nem kell rángatni senkinek lefelé a másikat.
éppen azért, amit mondtál, hogy a fidesz pályája erdély, nem kéne szanyinak a szájára venni a román szót. tőle tipikusan az a panel ez, amit az mszp képviselt a hülye népszavazáson, amiért mesterházy kolozsváron a sikertelen kanosszát járta.
@GeoCracker: De miért kell nekünk lovat adni alájuk? Nem elég a magunk b(B)aja, még exportálandónk is van árokásó berendezésekből?:-(
@GeoCracker: Ez eddig rendben, de átvenni ezen retorikát Olgától még nem hallottam!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én meg nem, már bánom, hogy felvettem a témát, mert látom, mi lészen majdan belőle..ellentétben a mostani zászlókitűző nertársakkal!
Vagy ők is tudják, mit indíthatnak el ezzel, de "csakazértis", mert ez szolgálja céljaikat netán?:-(
@bella _ciao: A kanosszajárás is baromság volt. Nem az oka miatt, hanem a politikai hozadéka miatt. Nem hozott semmmit, vinni viszont vitt.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Az egész határontúlizás megközelítését én egész másként csinálnám. Ennek első körében befognám ezügyben a szám. Az import-békamenetesekkel sem foglalkoznék külön. Ugyanis kár reklámot csinálni Zsótinak.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Szerintem, ha Olga belement, akkor neki tényleg lehet felvétele arról, hogy a kollegái nem tudtak magyarul beszélőt találni ott. Nem kockáztat sajtópert ugyanis. Nem az a típus. S ha megfigyelted, a CÖF még nem kérte ki magának!
hvg.hu/itthon/20130208_Gyurcsany_facebook_madartej
"Az MSZP meg éljenez. A Jobbik is. Zavaros fejűek és gyávák. Népbutítók. És nyilván büszkék önmagukra. Azt hiszik, hogy most kikerülték a Fidesz csapdáját. Csak éppen az országot ejtik csapdába. A butaság és felelőtlenség csapdájába" - zárul a rövid bejegyzés."

Van olyan, hogy egyetértek Furcsány Fegyenccel is (a szójátékért előre is (m)el(l)nézést kérek!)
@GeoCracker: Itt nem a tényekről van szó, hanem a tálalás sajátosságairól!
Ezt nem érti "Furkó", vagyis Szanyi kapitány, vagy, ha érti, akkor provokál vélhetően!
@GeoCracker:

de sugalltad!!

rögtön megy agyvizem fideszes politikusoktól egyenként,békamenetes dolgoktól,ha b.zsótit beszélni látom,ha erdélyt mítizálják...

de tényleg,de most nézzé rá erősen...

www.facebook.com/photo.php?fbid=10151410920522048&set=a.10150349770587048.372811.308921667047&type=1&theater
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Fletóka, mint az ellenzék egyetlen nem zavaros fejű képviselője. Stimt. :)) OPNI mikor nyit megint???
@GeoCracker: Szanyiról kb. ennyit. :)

Hazátlan vagy, Szanyi. Neked most már nemzeted sincsen, végképp. És mivel a nemzetet ti, a magadfajták hosszú évtizedek óta csak úgy becézitek: "nép" - hát most néptelen lettél. Így hát a továbbiakban megkíméllek minden jelzőtől, ami az ázalag brigantitól a nemzetáruló tetvedékig terjedne, egyszerűen csak úgy foglak aposztrofálni: a néptelen szanyitibor.

A néptelen szanyitiboron már csak röhögni lehet. Remélem, ezt ti is így látjátok, kedves erdélyi testvéreim. Mert amíg nekem testvéreim élnek Erdélyben, addig a néptelen szanyitibornak csak lerománoznivaló senkiföldijei.

És még meg is magyarázza. Jön a kínai arcberendezésű amerikaiakkal, meg az olasz nyelven beszélő svájciakkal, de olyan idegen ő ebben a szocialista internacionalizmust nélkülöző világban, mint az olasz felvágottat lopott svájci bicskával nyesegető szovjet katona az 1956-ot leverő vörösterrorban, amikor azt hiszi, a Szuezi-csatornánál van.

Nincsen neked hazád, te néptelen szanyitibor. Nincsen, mert a penetráns kijelentéseddel, meg az utána következő szánalmas magyarázkodásoddal egyszer s mindenkorra elintézted, hogy ne legyen.

Egy megveszekedett szót sem tudsz románul, de azért románul köszöntenéd Partium meg Erdély magyarjait, és még csak nem is azért, mert buta vagy, mint a föld, hanem mert annyira gyűlölsz mindent, ami nem az elvásott veres csillaggal rokon.

Szinte látlak 1920-ban, ahogy állsz a főtéren, és kék-sárga-piros trikolórt lobogtatva üdvözlöd a betolakodókat, te semleges kémhatású vegyület. Te többször használatos, de sohasem higiénikus papírzsebkendő. Több jelzőt sajnos nem enged meg a sajtótörvény, pedig egy igaz országban szívesen megmérkőznék veled a bíróság előtt.

A sok évtizedes kommunista vetés a te fejedben mindenesetre beérett, néptelen szanyitibor. Bár abban a vízfejben legfeljebb rizst lehetne termeszteni, a kínai meg vietnami elvtársak útmutatása alapján, de ha egyszer Rákosi Mátyás azt találná ki, hogy gyapotot is teremjen ez a csudás táptalaj, hát nem tudom, mit szólna hozzá, hogy te ezt a legsűrűbben alkohollal öntözgeted, te néptelen szanyitibor.

Az undorító és bűzlő akol, amelybe te is tartozol, néptelen szanyitibor, megpróbálta valahogy kompenzálni 2004 őszének soha el nem évülő nemzetárulását. Mesterházy barátod még ahhoz is bátorságot merített, hogy a korábban megtaposott és lealázott erdélyi magyarok közé merészkedjen. Természetesen megkapta a maga jól megérdemelt jussát, na de hogy te ezek után még körbejárod a honi balliberális médiát a kimutatott fogad fehérjével, az már egyenesen katartikus.

A néptelen szanyitiboron már csak röhögni lehet. Bár nem tudom, ugyanígy látná-e mindezt Györke Bertalan, a kárpátaljai nagyapám, no meg Magyar Józsefné Gyulai Zsófia, az erdélyi dédnagymamám. Biztos vagyok benne, hogy Györke Bertalantól akkora maflást kapnál, hogy a gúnyhatár adná a másikat. Gyulai Zsófia viszont legfeljebb elfordítaná a fejét, ha találkozna veled. Parasztasszony volt, de ismerte az illemet, ezért amikor szanyitibort látott, úgy tett, mintha észre sem vette volna.

Ha egyszer találkoznánk, te néptelen szanyitibor, csak azért nem köpnélek le, nehogy szanyitiboros legyen a nyálam.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): @GeoCracker: a határontúliak sem egységesek a magyarországi belpolitika, az autonómiájuk megítélésében. hagyni kéne őket, hogy kialakítsák a többségi álláspontjukat, majd azt támogatni. amihez persze egy profi diplomácia kell. egyelőre semmi esélyt nem látok semelyikre.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): " vagy, ha érti, akkor provokál vélhetően! " Ahogy korábban "sugalltam" az utóbbira gyanakszom...
@bella _ciao: Ezért írtam többek között.
"Ennek első körében befognám ezügyben a szám. "
@gazoló: Szerintem hagyjuk azt, hogy mit gondolsz arról, hogy én mit gondoltam :-))
@Penivaldes: Vszínűleg a széjobb és Angyal leidegenszívűzne :-) De hagynám békén a kintieket maguknak. Nekik ott van az életük, nekem itt.
Imádom, szeretem őket, mint embereket. De politikailag hagyni kéne békén. S nem kéne provokálni sem itt, sem ott.
Vsizont el kék mennem a géptől. Mindenkinek szép napokat.
@Doki J.: ha egy sporteseményre van hasonló hepajra viszik akkor jogos

a többiben továbbra sem értek egyet

hagyjuk már trianont...és hagyjuk az erdélyieket hogy éljenek a saját jó belátásuk szerint

brühühühü

ja, és ne plagizálj
@bella _ciao: Túl messzire látsz. Persze, hogy ez a célja. De az odavezető út (amin "végig kell menni")az, amit orbán felkínált nekik.
orbán nemzetárulása önös politikai érdekeiért épp ez: ráhajtja a székelyeket a román nacionalizmus pályájára. Lezsírozza nekik.
Csak az erdélyiekben bízhatunk.
Komolyan egyre jobban hiszem, hogy a nyerő párt az erdélyiek Magyarországon bejegyzett pártja lehet. Mohács után is ők jelentették a fennmaradást. Ők a magyar őssejt.
És ez melegséggel tölt el.
A mi Viktorunk most emberére akadt. Szinte hihetetlen ,hogy megannyi pofon után nem képesek felfogni ,hogy húzzanak el Erdélyből. Persze a mélymagyarkodó zombik ez nagyon tetszik ,de a következményei azok beláthatatlanok lesznek és nem csak az erdélyi magyarok gondolok itt elsősorban.
@sortelen: én is vártam az rmdsz magyarországi bejelentkezését. de nem lett belőle semmi. marad az itthoni, egyre bővülő kínálat.
@Secnir: Ez akkora baromság, hogy nemigen olvastam itt nagyobbat. Pedig...
JAvallom olvasd az itteni kommenteket. Ki fog kristályosodni, miért és hogyan fonódik orbán személyes hatalmi érdeke össze a románok magyarellenes politikájával.
A kérdéssorod meglepett. Nem ilyen szinvonalra emlékeztem.
Dehát mindennek eljön az ideje. A korrekciós felismeréseknek is.
Közben a fülkeforradaom dübörög ezerrel :

"FIGYELEM! FONTOS!
Pécsett hétfőn a Középiskolai Hálózat és a Hallgatói Hálózat is tiltakozó rendezvényt szervez. A héten felgyorsult és egyre drasztikusabbá vált a középiskolások megfélemlítése. A Babits Gyakorló Gimnáziumban Kopeczky Péter testnevelőtanár az egyik KiHás tanítványunkat megfenyegette, hogy kezdeményezi a tanulói jogviszonyának a megszüntetését (???). A másik fő szervező diák bejelentette kilépését, pedig a nyilatkozatot ő olvasta be a hangosba. Nem szólt senkinek semmit, nyilván őt is megfélemlítették, négyszemközt, tanúk nélkül, hogy letagadható legyen.
A pécsi diákok sorban lépnek ki a KiHából, HaHából, a vonulásuk bejelentésekor a rendőrségen is lekezelőek és durvák voltak velük. A pedagógustársadalom hallgat, és hallgatásával asszisztál ehhez a mocsokhoz, a vadfideszes tanárok meg ötvenes évekbeli eszközökkel fenyegetnek. Fekete autó egyelőre nem jött. Nem sok eszközünk maradt, az egyik a fészbúk adta nyilvánosság lehetősége. Így most ezzel élek, mikor erről hírt adok."
@Orica Középföldi: Nem-e?
Mivan, átigazoltál a NER-istákhó'?
"Megtaláltam "vérmókust".:)"
@bella _ciao: Pontosan, de addig is jobb lenne kuss-ba (súlyba, hogy szebb legyek) tartani a pofánkat, de a választókért meg köll küzdeni, nem? :-(
@sortelen: z tényleg nagyon kemény. Annak örülhet szegény kommentelő, hogy nem a TEK-et küldték a nyakára a Lenin/Sztálin analógia alapján "Pedig közéjük is lövethetett volna".

Tényleg kíváncsi vagyok mi lesz ennek a vége jövőre, mert a Felcsúti Seggszáj és csürhéje egyre inkább vetik el a sulykot.
És a történelemből megtanulhatták volna már, hogy a magyar egy darabig tűr, de ha megrázza magát, akkor nagyon megrázza magát.
ez nagyon tetszik, bekaphatja az ngm:

Íme, hát megleltük hazánkat

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130208_Ime_hat_megleltuk_hazankat_Matolcsy

mindig az a legjobb a hülyék ellen, ha kiröhögik őket
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Mán úgy érted, hogy "nemzetére támad"? Mert én Verbőczi óta csak ilyenfajtát ösmerek.
hvg.hu/gazdasag/20130208_Tobben_mehettek_kulfoldre_mint_Matolcsy_m#

"Több magyar dolgozhat külföldön, mint amennyiről Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter beszélt nemrégiben - mondta Makó Csaba munkaszociológus az MR1-Kossuth Rádió műsorában. A miniszter korábban 500 ezer emberről tett említést, a tényleges adat a rádióban idézett szakértő szerint heteken belül kiderülhet."

Valószínűleg nem Erdélybe "menekültek", ugye?
@BadSimpson:

"A pedagógustársadalom hallgat, és hallgatásával asszisztál ehhez a mocsokhoz, a vadfideszes tanárok meg ötvenes évekbeli eszközökkel fenyegetnek. Fekete autó egyelőre nem jött."

"Megáll az idő.."

www.youtube.com/watch?v=SEuBeH4LCyU

Étrintettség révén jelzem,hozzám közel álló rendszerekben is "fatal errors" és hasonló szituk...
Gábriel, az autonómia legfőbb gátja a nemzettudat, a nemzeti gondolatvilág létezése. Ez esetben a román nemzeti gondolatvilágé, de ez részletkérdés.
A magyarság szenvedéseit ez okozza. A magyarság testét nemzetállamok szaggatják darabokra.

De a legfájdalmasabb mégis az, hogy hogy européer liberális kozmopoliták találták meg a gyógyírt, a megoldást, igaz?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): a teljes kussal nem értek egyet, mert már elindultak ügyek, amiket igenis folytatni kell. például a szlovákiai magyarok állampolgársági problémája. persze viktorék baszták el, hogy még az mkp kérése ellenére is bevezették, de ha elbaszták, oldják is meg. de nem kardcsörgetve, hanem normális tárgyalásokkal. mondjuk erre nem látok elég spirituszt bennük.
@bella _ciao:

" fidesz pályája erdély, nem kéne szanyinak a szájára venni a román szót. tőle tipikusan az a panel ez, amit az mszp képviselt a hülye népszavazáson, amiért mesterházy kolozsváron a sikertelen kanosszát járta."

Szerintem geo másra gondolt, de majd elmondja.
Nem kell elfogadni, hogy Erdély a Fidesz pályája. Sőt, kötelező felhívni a figyelmet,az ártalmas tevékenységre.

Sugárban tudnék hányni, ha csak rágondolok, hogy ez a nímand Szász 1,3
milliárd forintot kap az intézetére, miközben itthon elvonnak az egyetemektől.
És ilyen hátborzongató dumákat bír mondani: Humán vagyongondnokság, egyetemes magyar jövőkép körvonalazása - mint intézeti feladat.

Egy dolog látszik biztatónak, az egyetemes magyarság apostoli püspöki székétől Tőkés egyre távolabb kerül.

És még egy mondat a népszavazásról, mielőtt ez is teljesen belesül a szocik nyakába.
Ki kezdeményezte és kik is szavaztak úgy ahogy?
A nép.

MA erdélyi látogatását nem látom canossának, bár tagadhatatlanul van/sugallnak ilyen látszata/ot, de nem gondolom diplomáciailag tökéletesen átgondoltnak.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Hahó, nem én írtam:))
Ezek szerint a dicséret se nekem szól:(((
@sortelen:
tisztában vagyok azzal, hogy mit akartál mondani, és az orbáni összefonódásokkal is, ezzel nincs gond. amivel gond van, az egy másik nemzet kapcsán kifejtett hazaárulózás - magyar oldalról. tehát erdély kapcsán orbánt emlegetni mint hazaárulót hülyeség, mert erdély nem az ő hazája! pontát dettó, mert ő a saját hazája ÉRDEKÉBEN cselekszik. pontát lehazaárulózni, amiért szembemegy a (magyarországi) fidesz érdekeivel szintén botorság, hiszen ez nem az ő hazája.
ok, most te azt írtad "nemzetáruló", nem hazaáruló ("Kicsit felhúzni az MPP-t, és megosztani a magyarokat, orbán nemzetáruló lépéseinek egyike."). de ez majdnem ugyanaz.
mondjuk nemzetárulást akkor lehet megtenni, ha EGYSÉGES nemzetről beszélünk, amit el lehet árulni, meg lehet osztani. jelen pillanatban kövér lászlón kívül senki nem ismeri el az erdélyi székelyek + magyarországi magyarok közösségét magyar nemzetnek.
A hanyatló nyugat legyőzetése, és az unortodox államok dicsőséges technológiai diadala: index.hu/tech/2013/02/08/hamisitvany_az_irani_vadaszgep/
@Orica Középföldi: szerintem meg a fidesznek is ki kéne húzni erélyből. persze nem fog. de szanyi hiteltelenné tette - ha még elfogadom geo álláspontját, hogy félremagyarázták a mondatait; jelzem, nem kellett volna hülyén fogalmaznia - amire mesterházy gyönge kísérlete irányult. azt írod nem volt tökéletesen átgondolt. szerintem ugyanolyan ötletszerű volt, ahogy a fidesz is kormányoz.
szász témában egyetértünk. horrortörténet, ahogy sok más a "drága" kormánypártunktól.
a népszavazás téma már belesült a szocik nyakába. meg is érdemlik, mert a magyarok világszövetsége (mögöttük a fidesszel) barom kezdeményezésére barom választ adtak. a nép ezek után döntött úgy ahogy. illetve az eredményesség tekintetében nem döntött.
@sortelen:

A Népszava kicsit kelti a hangulatot. Én úgy tudom a hír24-en faszbúkos azonosítóval kommentelőkre mentek rá. Az elképzelhető, hogy ugyanaz az ember ugyanazt kommentelte itt és ott és így belőtték ki az, de azt nem hiszem, Kretén Feri két szép szeméért "titkosszolgálati eszközök" is bevetésre kerültek volna egy ilyen hétköznapi esetben.

Ezt onnan veszem, hogy ismerem Papcsák kifogásolási eljárásának gyakorlatát.
@bella _ciao: Azoktól várod a megoldást, akik okozták?
Ez olyan, mint amikor Mesterkéltházy (részben)elhatárolódik az emeszpétől, nem?
@Orica Középföldi: Opssz, ez igaz! De megdicsérlek, kaphatsz egy piros pöttyöt (nem, nem az orrodra), ha kéred! .-P
@Fabius: Azért várhatok egy emilkét, Tőled, has "véletlenül" kérnék az IRL adataim megadását/kiadását?
Csak, hogy tán még időben eladhassam itthuni javaimat..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): tudom, bűzlik e gondolat az idealizmustól :) pedig rendesen így kéne mennie.
@bella _ciao: Könyörgöm, mi megy itt rendesen majd' évszázadok óta?
users.atw.hu/ingyentetel/oldalak/tortenelem%20-%20szechenyi%20istvan.html

"Ennek nyomán 1830-ban megjelent "Hitel" című munkája, mely Magyarország polgári átalakulásának, gazdasági-társadalmi programjának összefoglalója. A "Hitel"-lel az volt a célja, hogy rádöbbentse a nemességet: az ország társadalmi-gazdasági átalakítását saját jövőjének érdekében is végre kell hajtania. Központi gondolata: a magyar gazdasági életben hiányzik a befektetés, mert nincs hitel. A hitel hiányában a birtokos nem tudja korszerűsíteni elavult gazdaságát. Hitelt a birtokos azért nem kap, mert az ősiség elavult intézménye akadályozza a nemesi birtokok szabad adás-vételét. Gátja a modernizálásnak maga a nemesség kiváltságrendszere is, az alacsony értékű robotmunka + a feudális ipari-kereskedelmi szolgáltatási rendszerek együttese. Vádolja a nemességet, mivel az visszaél a jobbágyok - "a haza legszámosabb" és így legfőbb tekintetre méltó részének, "minden terhek türelmes viselőjének" - munkájával. Kritikusan tárgyalja Magyarország elhelyezkedését a Habsburg Birodalomban, mégis az ország felemelkedésének akadályozó tényezőit inkább nemzeti hibáinkban, nem pedig a bécsi kormányban keresi. A nemesség önkritikátlan, eltelik nemzeti múltjának dicsőítésével, ezért önkritikus látásmódra, kiművelt emberek sokaságára van szükség. Az arisztokraták nagy része Széchenyi ellen lépett fel. Gyalázkodó állásfoglalásukat írásban Dessewffy József foglalta össze: „A Hitel taglaltja” címen (1830), ez serkentette Széchenyit a "Világ" (1831) című válasziratának közzétételére."
@GeoCracker:

Kapitány uraság az erdélyi turnéjuk után a faszbúkján is képes volt ámokot futva románozni, hosszan belebonyolódva a kommentekbe.

A gyulai megszólalása is hasonlóan ízléses volt. Mert ugyan mitől is lenne a határ túloldalán élő magyaroknak anyanyelve a román?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Szerkesztett változat:
Kritikusan tárgyalja Magyarország elhelyezkedését az "EU"-ban, mégis az ország felemelkedésének akadályozó tényezőit inkább nemzeti hibáinkban, nem pedig a "brüsszeli" kormányban keresi. A "nemzet" önkritikátlan, eltelik nemzeti múltjának dicsőítésével, ezért önkritikus látásmódra, kiművelt emberek sokaságára van szükség. Az ("Fidesz"-arisztokraták nagy része "Bajnai" ellen lépett fel. Gyalázkodó állásfoglalásukat írásban a "CÖF" foglalta össze: „Az (órjásplagátok"” címen ("http://www.civilosszefogas.hu/component/content/article/1-friss/390-gyurcsany-bajnai-es-mesterhazy-egyuett-a-megszoritasokert.html")), ez serkentette "Bajnai"-t a "Köztársaság, kiegyezés, kilábalás" ("http://www.hazaeshaladas.hu/ftp/koztarsasag_kiegyezes_kilabalas_20120109.pdf") című válasziratának közzétételére."

Vagy sem, vitaindítónak lehet, elég lesz? .-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
" Azért várhatok egy emilkét, Tőled, has "véletlenül" kérnék az IRL adataim megadását/kiadását?"

azt ugyan várhatod, két ok végett:
1. nem Fabiustól kérik, hanem az indextől.
2. ha már téged visznek, akkor mire odaérsz, már fabius ott fog várni.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

A bloghu-n ez nem így megy. A kifogásolt komment törlése a gyakorlat és nem a bíróságra járás. Eddig ez is összesen egyszer, két komment esetében fordult elő a blog fennállása óta. Posztot többet kifogásoltak, mint kommentet.

Ami közös: az összes ilyen kifogás Papcsák környezetéből származik, rajta kívül senki nem csinálja.
@Secnir: "Jó társaságban gyorsan múlik az idő!"

Robespierre
"A sebesült Robespierre-t ezután a Conciergerie-be vitték, innen július 28-án délután 6 óra tájban 20 társával egyetemben a vérpadra szállították. Lefejeztetését a nép örömrivalgással és tapssal fogadta."
@Fabius: Akkor most már "vértanú" sem lehetek egy ha(á)zá(u)nkban?
Vitéz "kommensevik" néven sem? :-()
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Egyébként pont az ott élő székelyek akarják az autonomiát" mondod, hát akkor polgári engedetlenkedjenek ők az autonomiájukért,és tüzzék ki a székely zászlót, de ne a magyar hatalom. A magyar hatalom annyit tehet -szerintem-, hogy kérheti a román törvényhozót a székely igényre. Érted a különbséget? A magyar hatalom a továbbiakban végezze a dolgát a Magyarországon élők érdekében
@mamitirtok sír derék (kommensevik): hát azt elolvasnám, amit széchenyitől kapna matolcsy. sok jó gondolata volt, például ez:

Naplója tanúsága szerint Széchenyinek gyakran volt lelkiismeretfurdalása a túlzott bor- és pezsgő- fogyasztása miatt. Egyszer így vallott a borivásról naplójának: „Az a rossz szokásom van, hogy egy kissé sok bort iszom: szeretném tudni, hogy használ-e avagy árt? Láthatunk magas korú embereket, diétán, vízen - s szintoly magas korúakat, akik nagy borisszák. Minden a testalkattól függ, az igaz, de úgy látszik, a két végletet vizsgálván, hogy szinte jobban használ az egészségnek, ha az ember éppenséggel csak vizet iszik - mintha szertelen szokássá teszi a borivást. - Pontosan középen van az, ami a legcélszerűbb.”
@GeoCracker:

Nem tudom azt fel teccetünk-e érni ésszel - nem te, a szocik - hogy Szanyi két ilyen húzása a miskolci listbarommal együtt konkrétan lenullázta az erdélyi bocsánat turnét ahogy van?
@gazoló: Ne bizakodj. Ahogy nincs Gyurcsány, Veres, Draskovics, Szilvásy sakkjátszma úgy ilyen sem lesz.:(
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Nem is tudom, talán a mártírrá váláshoz a Népszavánál kellene megpróbálnod kommentelni :-D
@Fabius: vagy hir24-en facebook profillal. nem vak az csak bátor.
@Fabius: Az ostobák magukra vessenek, ha engedik hogy Szanyifélék garázdálkodjanak a nevükben, akkor azt követően nem csodálkozzanak
@bella _ciao: Az, de tudd be írói munkássom részeként, ha (vér)tanúskodni köll mellettem, majd, és mi sakkozunk netán Surján-Orbán helyett!
@bella _ciao: Vagy önbizalommal és külföldi szerverrel bíró, mint Rodeo, nem?:-P
@shinichi: "az autonómia legfőbb gátja a nemzettudat, a nemzeti gondolatvilág létezése."

Gondolom az olaszoknál, franciáknál, spanyoloknál ez nem létezik hiszen feléjük is jól működő területi autonóm területek működnek. :)
@Fabius: Mindig is szerettem a rövid és velős mondataidat. :)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): annyi mérges pók, kajmán, kígyó között mit számít a papcsák.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Gondolod, hogy rodeonak itthon - ilyen háttérrel - nem lenne ugyanekkora pofája? Dehogynem:))
Tán egy kicsit jobban tisztelné az anyanyelvet, de ennyi.
@bella _ciao:

A névvel-arccal elkövetett politikusminősítés még nem bűncselekmény kategória Magyarországon. Akkor se, ha Papcsák újra és újra fölpofoztatja magát érte a bírósággal is.

varanus.blog.hu/2012/12/09/feljelento_feri_igazsaga
@bella _ciao: Buddhista közép-tas pártot akarok, de ha lehet, azonnal!
Nve legyen mondjuk: EGS!

"A buddhizmus egyik fontos tanítása a középút (páli:maddzshimá patipadá), amit Gautama Sziddhártha közvetlenül a megvilágosodása után fedett fel. A középútnak számos definíciója van:

A nem-végletesség gyakorlása. Az önsanyargatás és a végletes érzéki örömök közötti középső út.
Középút bizonyos metafizikai (filozófiai) nézetek között (például, hogy a dolgok végső soron léteznek -e, vagy nem léteznek)
A nirvána magyarázata, azé az állapoté, amikor világossá válik, hogy a világban minden megjelenő dolog kettősség, vagy dualitás és csupán tévedés.
Egy másik kifejezés az ürességre, a jelenségek végső természetére (a mahájánában), az eredendő létezés hiányára, ami az állandóság és a nihilizmus - vagy az eredendő létező és a semmi - végleteit kerüli el."
@Penivaldes:

Azért ott, mert szerintük ott bevetik a titkosszógálati arzenálot. Hát ezért :-)
@Fabius: tudom én ezt, csak kishazánkban gyakran nem a bíróságon ítélnek el, hanem hátulról mellbe szúrnak.
@bella _ciao: Egy pinanyalatra megállt bennem az ütő, hogy Szanyival történt valami..aztán megkönnyebbültem, hogy nem vele:
4.bp.blogspot.com/-YGEfUjgVsr4/T8MkaK1VY-I/AAAAAAAADCE/DdWF3B_ij58/s1600/davidgilmour10.jpg

Azért béke poraira!
@Fabius:

akkornepszavaegyigaziszamizdat?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ne csináld, hogy ezt a két nevet egy kommentben említed. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: És még igaz is, a KDNP-s is megirigyelhetné! (de nem teszi, miért is tenné, ha nyeregben van Jézus tanítása, ugye?:-()
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

A Nirvána ... A „gyertya” elfújása. A nagyszámú buddhista irányzatban definíciója kissé eltérő. Az alapvető meghatározás szerint AZ érdek által nem befolyásolt tökéletes ismeret és AZ egyetemes részvét a fő jellemzője. A nyugalom, harmónia, stabilitás ideális állapota. A nem-kondicionált, nem-teremtett tudatossággal való egység. Igazi valónknak, a Buddha természetnek a realizációja.
@bella _ciao:

Egy ilyen hátbaszúrás esélye nagyobb, mint a kommentért kiszabott büntetésnek. Faszbúkos profillal kormányt elítélő hangnemben csak az kommenteljen, aki nem szándékozik a közszférában dolgozni minimum a ciklus végéig.

De mi versenyszférások azt mondunk amit akarunk.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem vagyok híve a mandátum többszörözésnek, én nem vagyok kdnp-s!
:))
@gazoló:

Borzalmasrettegéskeltőnek mondanám inkább. Arra sokadszor hajlamos.
@vörös meteor: Az még arrébb van, Külső-Ázsiában, nem fél-Ázsióban, vélhetőleg!
@Fabius: Maj' megláttyuk, Nertárs, a következő szemi..izé, NAV eligazításon!:-D
@Fabius:
Baszki, már a 168 óra is a te képeidbôl dolgozik? :)
@Fabius: vagy amit megoszt azt csak bizonyos csoport láthassa és ne az összes ismerőse. :)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Á nem olyan könnyű bekerülni oda, ajánlások kellenek, meg bizonyítani, hogy jó nertárs vagy. nem ám csak úgy bemész!:D
@bella _ciao: Reméltem is, hogy nem nekem, kis hamis (a baba:-)!
Azért imádhassuk, nem, közösen, mondhatnók, grouppenileg?!
@Fabius:
Pedig Hofi is megmondta, hogy szabad országban, szabad ember azt gondol, amit... szabad!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): látod, matolcsyék ezt is elbaszták, mert nem a buddhistáknak van pöttye, hanem a hindu asszonyoknak. és ők is a homlokukon viselik, nem a seggükön.
Szanyi kapitány nem tartozik a kedvenceim közé, de kezdem szeretni. Ő legalább nem köntörfalaz, belemondja a tutit a pofájukba, ugyanolyan stílusban, ahogy azok /Kövér, Tarlós, Lázár/ szokták.

Románul pedig a románokat köszöntötte és nem ez erdélyi magyarokat.

Bár azt félve kérdezem: mi a retkest kerestek már megint itt? Nem elég nekik a szavazati jog, még tüntetni is ide eszi őket a fene?
@bella _ciao: Mekkora adatbázist dolgoztál fel, mire erre a következtetésre jutottál, stasisztikailag?:-P

Kubatov-követő!
@sortelen: "Rejtély, miként találták meg kommentelőnket"- sírbakol a Népszava.
Én úgy hallottam, hogy a TEKesek(kurva magas fizetésért) nem csinálnak semmit,(na, jó megfékezik a nagyszájú, kissé lökött Gizinéniket-beugranak a kapun, és belülről kinyitják az amúgy nyitva lévő kaput... hehe) csak kémkedik az ellenzék és az ilyes gaz kommentelők után. Most nem keresem meg a linket, miszerint minden titkosszolgálati eszközt bevethetnek.
Hát így.
Reszkessetek kommentelők!
@Zuzu Petás: én már fentebb megosztottam a véleményem az említett sejthalmazról. :)
@bella _ciao: nem igaz, hindú asszony pöttye homlok közepén pontozik. fenekünk nincs.
@Fabius:

anetpletykafészkedeutolsóbaloldaliorgánum...

ja mi az itthon,hogy baloldal????
@Penivaldes: minden kutyabarát alapból gyanús neked??? ;)
@gazoló:
bal? A jobbikban komoly vonulat, de a narancsos államosítások is jeleznek vmit.
@gazoló: és még mennyit lehetne idézni

de ha már zene!

úgy látszik ákos és pataky mellékvágányra került, mert megjött dzsingiszkán:

magyarnarancs.hu/narancsblog

hetivalasz.hu/itthon/kilenc-magyar-mert-ennyi-nem-tobb-ilyeneket-uzen-60016

milyen lesz az új fidesz nóta?
@Waldi!:
nem neki kéne ott lógni....
@Waldi!: Szily úr, b@ssza mög a magorságát, ha kérhetem!
"kötélen kilógattak egy fickót a Corvinus egyetem honlokzatára, aki a tajaszintről olvashatatlan táblát tartott a kezében."

honlokzat, tajaszint..tü beszóni újmagor?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): nem tetszik nekem ez az elszabadult nemiség, az hogy mindenki mindennel csinálja, tegnap egy nyúl és tyúk, ma malac és bari, holnap meg pocok és zsiráf.
@kifordított nagyanyó: Néha muszáj a liberális oroszlánbarlangban. :)))
@mamitirtok sír derék (kommensevik): csak elolvastam pár heti választ. mit nekem adatbázis és statisztika, meg holmi előtanulmány!
@Penivaldes: Vagy Egér és hindujány? .-P
Pirospöttyöt keresgélve, persze..
@Penivaldes: upsz! köszönöm a helyreigazítást! matolcsy csókja kísérje szavaidért.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: igen, persze vannak kivételek. mint a husky, boxer, újfunlandi, bernáthegyi, meg a logófül.
de azokat a terriereket, meg tacskókat ki nem állhatom, idegesítőek, akár a gazdájuk. meg a spánieleket sem.
@Penivaldes: Elfajzik az velág, akárki meglássa!
Paradicsommadár, ne mááá'!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: és mindenzt akko csinálja mikor idetévedhetnek szűzies teremtések, akiket megront ez az alak.
itt már csak Semjén segíthet.
@Fabius: a szocik nem tudom, de mint irtam volt, már a bocsiturnét is kihagytam volna.
jóvoltittlennidélelőtt,mindenkinek további szépnapot!!

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nAwDPmalScE
@Penivaldes: Kirekesztő vagy, nem mondták még?
Majd, ha megismered a tehenet!:-D
@bella _ciao: hátha én is ihletet kapok,mikor Matolcsy Múzsa homlokcsókja érinti arcom:))
hvg.hu/velemeny/20130208_Ime_hat_megleltuk_hazankat_Matolcsy

Inkabb megkoszonnek, amig a HVG-vel foglalkozik az unortodox agytroszt, addig sincs idejuk elkurni meg valamit.
Az milyen epic fail mar, hogy a Videoton altal reklamozott Maltai Gyuloletszolgalat altel vezetett, ocsai atnevelotaborba sincs eleg jelentkezo. Biztos minden devizahiteles depressszios.
@Penivaldes: Mendjuk én sem mindegyik fajtát szeretem. A kedvenceim a Border Collie, Collie, Husky.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szeretni egyiket sem, de párat megtűrök. viszont ne legyen a közelemben. bármikor megtámadhat
@bella _ciao:
én is facebook profillal vagyo kfent sok helyen. és akkor mi van? se ismerősöm, se barátom nincs.
(ez mondjuk nem igaz, mert egy játék kapcsán bejelöltem 8-10 csávót japántól kezdve dél-afrikán át mindenhová. de látogassa meg őket a TEK és kérdezze meg tőlük: Honnan ismered Secnir-t? az meg néz bután)
ez meg csak monnya a magájét, oszt asse tudom, hogy mostan kösszolga-é avagy versenyző:

hvg.hu/itthon/20130208_Gyurcsany_facebook_madartej

amúgy pusszantom a szanyi kapitánt, ha valaki láttya aggya át neki a székely zászlómat radu serban üdvözletivel együtt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A hanyatló nyugat. Már megint előkerült. pfü. Van ahol már a melegek is házasodhatnak arrafelé. Maga a fertő.
@bella _ciao: mér, papcsák az milyen állat, netán görény? ilyen nevet utojjára mint fideszben minden poszton jól hasznosítható univerzálzseniről hallottam
@mamitirtok sír derék (kommensevik): na pasik még nem ugráltak a bokám körül, és nem hadonásztak a fülükkel.)
@Fabius: s adott esetben mitől lenne a vendégszurkolóknak a magyar? Nem voltam ott, tehát csak hallomások vitáját hallom.
@Penivaldes: köszönöm, ez jól esett, majd nem felejtem el, amikor a penivaldeseket kell nemszeretni.
@Penivaldes: pedig reális, mert egér leledzik az itteni komment betyárok között.
Orbán: éjszaka összemértük fegyereinket

azért a mandiner címadása..
@Penivaldes: A spárgát csinálod, a sárgát szintúgy, hol itt a bibi, kérem szépen,a "homlokod" közepin netán a popsid helyett a veres petty? .-P
Izgi lehet, megtekinteném azért..:-)
@Spániel: jaj te.
spániel-nem szeretem
Spániel-szeretni
@Secnir: na ja, de a többség valós adatokat ad meg a faszbúk profilján, aztán megy kommentelni.
@shinichi: A jó dolgokat bárhonnan érdemes átvenni. ;)
@bella _ciao:
na ja, aki regisztrál a fácsén és megadja minden adatát - az meg is érdemli.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): megtekinteni a múzeumban kell kedves:))
én nem vagyok szobor se festmény.
@Penivaldes: ezt már nem tudod kimagyarázni. És ha van egy macskád...
Csak azért játsszuk ezt a "tegyük ki a zászlót", mert jön a választás. Most legalább lesz valami új "divat", most már az "igaz" magyar ember a székely himnuszt, csak székely zászlóval énekelheti.
Én ezért kérnék inkább bocsánatot. Meg azért, mert a kettős állampolgárságot, nem azért adtam, meg, hogy érezzék, hogy a nemzethez tartoznak, hanem, hogy rám szavazzanak. Meg azért is, mert hülyének nézem a határon túli magyarokat, és azt hiszem, hogy nem veszik észre, az igazi szándékomat.
@Fabius: Könnyebb más szerszámával verni és nem is olyan fárasztó, ugye, nemdebár? :-D
Orbán: Éjszaka összemértük a fegyvereinket
Mi lehetett Brüsszelben? :)
@hacsaturján:
"mélyen tiszteletben tartom Orbán Viktor hazafiságát. A távolba látó képességét, .."
Ezt mög az a Mandoky dzsingisz kán laca mondta szeretett vezérünkről. :)
Majd amikor már nem megy a miniszterelnök biznisz akkor elmegy halottlátónak.
eszt meg rodeo kollegának küldöm, hogy lásson is a fülivel (szerintem jobb mint a kálmán olga):

www.youtube.com/watch?v=jGFUKsv1epk
@bella _ciao: a nyúl üregben lakik, hosszú füle van amit arra használ, hogy integessen, és mindenhová követ.
@Spániel: azt próbáld meg, azt hiszem megemlegeted azt a napot, te kutyaember!
@Penivaldes: Hogyne, annyi külüMbséggel, hogy én, ha lehet, lányokkal mérem össze! .-P
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ennyire nem vágom a faszbúkot és nem is akarom :-)

De valami olyasmit gondolok, hogy ne kelljen már eldugott csoportocskákkal és ne a széles nagyvilággal megosztani a közéletről alkotott véleményem, mert irgumburgum.

Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy Fletót elhordta a nép mindennek, Katus mama 4 évig tartó csuklásrohamot kapott, de baszki, üldözés meg vendetta azért még ott se volt. A bátorság vagymi meg ott kezdődik, hogy szembenézünk az anyázókkal is.
@bella _ciao: bocs, tényleg cuki állat. Nemrég voltunk a Margitszigeten, a romoknál direkt elkülönített futtatójuk van, bárki viheti "közösségbe" görénykéjét.
@bella _ciao:

A ciprusi zászlós offenzíva testhezállóbb lenne :-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): az nem jó te, a lányoknak nincsen nem tudtad? akkor mégis mit mérsz össze?
:)
@Penivaldes: a nyúl mariann asztala. hogy mit csinál a füleivel aztat jól mutatja a tyúkos kép.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): rongyrázás, és minden nő úgy náz ki mint valami királylány a meséből, giccs..
@Fabius: Én még mindig a kurd zászlós verziót favorizálom, de nem vagyok KDNP-s, szerencsére..
files.mommo.hu/pictures/000/328/328087_90e32e66d2_s.jpg
igaz, MIÉP-es sem, de kisütött a nap, jelentem!:-D

Jó délutánt, mindegykinek!
www.youtube.com/watch?v=AYFYWKgkyZM
@Penivaldes: De van, tapasztalatból tudom, meg azt is, hogy kisebb az enyémnél, általában, így jó érzés ezen összevetés!:-D
"A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) által delegált polgármesterek is elhelyezik településeiken a székely lobogót az elkövetkező napokban - mondta Pálffy István, a kisebbik kormánypárt szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatón."
Mikor támadjuk meg Romániát? Elképzelem lelki szemeim előtt amikor a minducse a Szvatopluktól visszalopott lovon Mr20% Kósa Lali oldalán belovagolnak Bukarest föterére.
@Penivaldes: Nem lenne közmunkás, vélhetően, akadna itt (is)meló, dögivel!
Sok hozzászólónak:

Eszem megáll az autonómiához való hozzáállásotok miatt.

Közötök hozzá? Van valami?

Basszátok meg a lovat, attól, hogy Angyal valami mellé áll, akkor kapásból tiltakoztok ellene?

Inkább a világ hülyéje, Szanyi kapitányként hümmögtök, mert a mi kutyánk kölyke, a székelyek meg legyenek jó románok, mia büdös picsának nekik az az autonómia, amikor azt se tudják mi az?

Mikor tudatosul már a fejetekben, hogy kurvára mindegy, milyen színű zászlóban tekergetjük magunkat, ha nem fogunk össze közösen normális célok érdekében - pl ne 7% minusz legyen az ipari indexünk vagy hogy igenis ne románosodjanak, szlovákosodjanak el a kinti magyarok -, akkor lehet itt pofázni, okoskodni mindenkinek nagy erőkkel, elpusztulunk.

Nem, vitatkozzunk értelmes dolgokról értelmetlenül pártszimpátia alapján.
Gratulálok hozzá!
@Penivaldes:

Orbán "fegyvere" decemberben majd 8 "centit" ment össze a többiekéhez képest. *ide most kéne egy röhögős szmájli, de sajnos nem vicces.
@Penivaldes: Biztos kiderülne, hogy valami szexuális elfojtott vágya van. Szeretné egyenruhában csinálni, mert annyit háborúzik, és azt akarja titokban, hogy tábornoknak szólítsák. :))))
@Fabius: átírva a nagymagyarok mondását offsorosra: ramiris és enternet ciprusi volt, az is lesz
@Habakuk999: A székelyeket kérdd, ne minket, ez esetben, nemdebár?
Felettük/helyettük ugyan miért? Szintén pártszimpátiából?
Na, menek, most és itt elég ebből..
@bella _ciao:

savanyú víz az a keserű (ex füredi vagyok magam is). anna bálon eccer vótam, de akkor a haverom lett a bálkirálynő. azóta se engettek be bennünket.
@Habakuk999: Más az összefogás, és más az, ha csak kihasználjuk őket. Mert itt most mind a két oldal ezt teszi. A szavazataikat akarják. Választások után pedig tesznek a fejükre, vagy létrehoznak egy pártot, ami jobban tetszik Budapesten, de be sem jut az adott ország Parlamentjébe.
@Fabius: ja, a anpokban mondta fleto, hogy tetszik neki ez ellene irányuló kampány, mert ennyi reklámot úgysem tudna megfizetni. Ennek egy része úgyis kontraproduktív és ingyen van.
@Fabius: ez anikó asszony rezsijének a csökkentése volt, gondolom, nagyobb, mint 10%
@mamitirtok sír derék (kommensevik): @V-PORT:

Nem vitatom, hogy egy nagy ordas taktika van a zászlólengetés mögött.

szerintem nem is egyértelmű a székelység és magyarság kapcsolata.

De ne az autonómiát, hanem az ökör magyarkodást pocskondiázzuk, könyörgöm....
@ariel12: Mint oly sokszor, most is "apró" aránytévesztésben vagy és műrettegsz. :)
@Habakuk999:
"vagy hogy igenis ne románosodjanak, szlovákosodjanak el a kinti magyarok -"
Ez és az autonómia belengetése két külön dolog. Nem gondolod? Az első a kultúra megtartása és megőrzése a második pedig egy másik ország belügyébe való durva beavatkozás. Baszkok, Koszovó mond valamit?
@V-PORT: sosem érttem azokat akik bizonyos ruhákba akarják csinálni..azt le kell vetni.
@ariel12: Nem értem, mit akartál mondani a baszkokkal és Koszovóval.
@hacsaturján: legalább feldobtátok a hangulatot. gondolom, te meg udvarhölgy lettél. tapasztaltam, hogy van az a piamennyiség...
@Penivaldes: Oszt, ha akkora a "lelkesedés", hogy erre nincsenisvan idő? Akkor már nejis? KDNP-s vagyol, ne tagadd!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Tőled nem láttam, az elején vitatkoztak többek.

Nem is neked címeztem.
@Habakuk999: Csak az a baj, hogy a következő másfél évben ezt nem lehet majd ketté választani. Sajnos mi sohasem azt nézzük, hogy mi a jó a határon túli magyaroknak, hanem mi a jó a mi szavazóinknak.
@Habakuk999: minden kommentelőt egy kalap alá venni. ez olyan szanyi tempó.
rendes volt tőle, hogy beleírta, hogy ebben a témában.

Mert gondolni valószínűleg úgy gondolja, hogy semmilyen témában se kíváncsi a véleményére, de nem mondta.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): szerintem ruhában csak azok csinálják akik csak azért tennék mert szaporodni..
@Habakuk999: Talán azt, hogy ott is "kívülről" gerjesztették a belső folyamatokat, de ez tán nem lesz itt, ahhoz bénák vagyunk, nem kicsinyt!
@Penivaldes: Fifty shades of Orbán. :))))))
A gif kurva nagy! :-D

A nacionalisták párharca sosem unalmas. Kár, hogy a levét mindig azok isszák, akik mindkét oldal által eszközként vannak felhasználva. "Románokkal" nem sok dolgom van, viszont "szlovákokkal" annál több. A sok mendemonda ellenére velem simán beszél magyarul a bankos kislánytól az Optima pénztárosáig mindenki. És bizony elmondják, Orbán és a megosztó politikájuk a felvidéknek is csak árt. Ezt jelezték ők is az MKP kiejtésével, de azóta ők lettek az újszlovákok felvidéki magyarok helyett, és ez sértő.
@Habakuk999: nana. érik a kanossza járás. de jobbat, mint a mesterházy
@V-PORT: nem a határon túliakról beszéltem.
Fölpampogtam magam azon, hogy Angyal az autonómia mellé állt mint Piszkos Fred, így többek elkezdtek szónokolni az autonómia ellen.

A meddő, zsigeri, pártszimpátia alapú vitát tartom károsnak.
@vitéz Thapóccay néma bárány: nehezen viselik politikusaink ha a szomszédos magyarok nem az ő szájízük szerint fütyülnek..
@Habakuk999: Személy szerint Gábriel-lel nem az a bajom, ami a véleménye, hanem az, ahogy ízlése és a pártutasítás szerint ferdít(i), mint igaz magyar a kardját a farmer alatt!
Nem újdonság, orbán folyamatosan saját magával vitázik, legyen az tandíj eltörlése, megszorítások elutasítása, családi gazdaságok támogatása, ügynökmúlt tisztázása, sorolni lehet azokat a témákat, amelyekben orbán orbán ellen beszél, elég hol heteknek, hol hónapoknak, hol néhány évnek eltelni. Most a romániai "magyaros" külpolitikával van baja. Pont az zavarja, amit ő maga is képvisel. Két soviniszta fasz ha összeakad.
@bella _ciao:

nem, nem. én díszmagyarba feszítettem csak eccer pofára estem, mer megbotlottam a kardomba, oszt asszitték a komcsik, hogy szabotálok. pedig csak ívtunk kissé. az viszont igaz, hogy segitettem szavazatokat vásárolni.
@Habakuk999: Nekem az a gondom, hogy Orbánék akarják megmondani, hogy mi a jó a székelyeknek is. De ezt szerintem a székelyekre, és a románokra tartozik. Ha a székelyek autonómiát akarnak azt Bukaresttel, és nem Budapesttel kell megvitatniuk.
@bella _ciao: "sok kommentelőnek", azaz nem mindenkinek.:)))

Akinek nem inge, ne vegye magára.

( Bár az a tapasztalatom, hogy pont az veszi magára, akinek nem kéne.)

Sok vagyok már magamnak is itt, de tényleg nagyon szeretnék elszakadni a pártocskáktól, s végre rendes, ezért hülyülök meg a pártos véleményeket olvasva.

Sajnálom.
@Penivaldes: mert ott van hév, gondolom, ha elromlik, javítják is ott
@Habakuk999: mea culpa elfogadva. feloldozlak. most már táncolhatsz! :)
@hacsaturján:

Ja, (kösz) la Garanca majdnem olyan jó, mint anno a "mi" Komlóssy Erzsébetünk...ha mond ez neked valamit (Mario del Monaco Sámson-ként és 67 évesen ott a nyílt színen kapott merevedést az Erkel-ben, majd telefonhívás, "őt kell szerződtetni")

brühühühü
@V-PORT: Én úgy gondolom, hogy ránk is tartozik.
Nem úgy, hogy mi innen megmondjuk a tutit, hanem civilizált támogatással.

Az viszont a székelyek legnagyobb szerencsétlensége, hogy Szanyi és Németh a választási lehetőség.
Két vadbarom.
@hacsaturján: ketten voltatok. akkor ez a kétcédulás szavazás volt. én egy iskolai színi előadáson voltam képtelen a rozsdás kardot kihúzni (asszem vasváriként), hogy megadjam az irányt: menjünk a nemzetihez. így aznap elmaradt a forradalom.
@bella _ciao: Az nem hév, hanem Há'5.6.7.8.és kinyalcadik metro, ezt sem tudtad, kis butuska?
www.bkv.hu/hu/hev_menetrend
Kormányzási eszencia by fityesz:
A mi ovsórlovagunk jó lovag.
A mi partner-Putyinunk jó partner-Putyin.
A mi gyűlöletkampányunk békével jön.
A mi hazugságunk igazság.
Az ő idehozott gyárukat is mi hoztuk ide.
Ha mi mondunk "A"-t, az jó "A" mondás.
Amit leginkább elleneztünk, azt támogatjuk most a legjobban.
A mi feketénk mindig fehér.
A mi megszorításunk tündérmese.
A mi elmebajunkat majd rajtuk sokkoljuk.
@bella _ciao: Nincs is rája garancija, semennyi se, nemhogy szavatosság, amijóta jó magyarost kirúgdostuk a szemét népelnyomó Mibankunkat!
static.168ora.hu/db/09/6D/anti-imf-hirdetes-mem-02-d00017843dfda501ed236-d0001796D15e5db0aa50f.jpg
Szanyit szanálni,
Orbánt bezárni,
S lőn világosság.
@rodeo36:

persze, hogy mond, csakhogy a garanca ráadásul igen pöpec baba is.
@Bakter: Orwelli túlzásban leledzenél?
A Párt három jelmondata, amely mindenhol látható:

„A HÁBORÚ: BÉKE
A SZABADSÁG: SZOLGASÁG
A TUDATLANSÁG: ERŐ”
@sortelen:

magyarúl beszélhet, magyarúl élhet, ehhez orbánviktor nevű idiótának semmi köze...ha autonómiát akarnak azt akarhassák úgy ahogy nekik teccik és nem azért mert orbánviktorkövérlaca annektálni akarja Transsylvániát

a kettő nem ugyanaz...az összes autonomisták megálltak ott, hogy...mert leszakadni és szétszakadni az baromság mert a kisebbik fél öngyilkossága mind gazdaságilag mind kultúrálisan

tehát amit a kergebajúsz csinál a seggfej főnökével együtt az egy gyalázat

a székely himnusz egy műdal amit az énekel akinek teccik és van hangja hozzá de nem magyarország himnusza még a parlament nem cserélt himnuszt

nekem a deres már a határ...és akkor mindenkinek kötelező ha részeg hanem

szóval gondolkodjatok előbb és utána exportáljatok magyar hülyeséget bárhová

brühühühühü
@bella _ciao:

nem ippeg ketten vótunk, hanemhát jól mekkszervezett különitményként vetettük magunkat az eseményre, melyet asztán azonnal töröltek az annalesekbül.
@rodeo36:

a nemzetellenes autonomista rmdsz penig hallgat. :)))
@EMU:
Gollam rendszeresen beszól Szmeagolnak, oszt összevesznek saját magukon, hogy vinné el őket a Végzethegyének tajtékja.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): hogy nézett az ki? odasunnyogott a magnókazettával, oszt kicserélte?
@bella _ciao: Miért, az akkora baj, valaki oda bele csempé(s)z valamit, végre nem kifelé tali(csi)icskáz?
@rodeo36:
"szóval gondolkodjatok előbb és utána exportáljatok magyar hülyeséget bárhová"

A fokozódó nemzetközi helyzet már kész a megoldásra. A felkért japán cégek már javában gyártják azokat a gigadózereket, amikkel bazinagy földhányást emelnek a határainkra. Körbe!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Home(less)lapunkról:
"Jelentkezz be a jobb vágány nyugdíj
2013/02/04
Talán ez az utolsó alkalom, akkor kap egy narancsszínű borítékot a postaládába. Nos, lehetséges, hogy megválaszthatják, hogy milyen jövőbeli nyugdíj előrejelzések ki kell küldeni, digitálisan, vagy postai úton. Tovább" ..a zorbani uton!
@Bakter:

héééé! az a fürlajosi értelembe vett körkörös védelem unorthodox vetülete.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): pedig valaki már kicsempézhetné kövér lacát, mert elég csúful néz ki.
@hacsaturján: és jól stimmel atika nótája hozzá: a kör közepén állok...
@bella _ciao: Jogos, tak vigyís!
Megtévedtem, hamut szórók a pirospöttyömre mingyár, rögtön (be)sz@rás után!:-D
@ariel12:

""vagy hogy igenis ne románosodjanak, szlovákosodjanak el a kinti magyarok -"
Ez és az autonómia belengetése két külön dolog. Nem gondolod? Az első a kultúra megtartása és megőrzése a második pedig egy másik ország belügyébe való durva beavatkozás."

Szerinted a románok miért ódzkodnak az autonómiától?
Mert veled ellentétben van jövőképük. Ha a magyarságnak folyamatosan azt plántálják, hogy te elsősorban román állampolgár vagy, románként elfogadunk, egyébként kuss, nincs autonómia, akkor mérget vehetsz rá, hogy néhány nemzedéken belül a magyarság jelentéktelen kisebbség lesz Erdélyben (Vegyes Házasságok kivándorlás, névváltoztatás stb.). Hát ők pontosan ezt akarják, ki ösztönösen, ki pedig tudatosan, az asszimiláció felgyorsítását.
@hacsaturján:
És mivel a "körkörös" egy mocsok komcsi betűhalmaz, ezért ők neresen "körökrös" védelemnek nevezik majd.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Inkább orbánc és matócsi - ahogy a gazdasági világ szereplői látják őket. Nem csoda, hogy senki sem mer pízt bízni rájuk. Minden szavuk kereplés.
@Bakter: Szögedijül, de nem magorul!
Itten úgy kell, hogy: kerkeres, ami egy ér tel mű:
keres(s)ke(n)d elmen(ni) keresnyi, ugye, újmagorul!
@Bakter: Ma Tócsninak nincsen Kövér bajsza!
Mond lyuk ez meg a mi baj(sz)unk!
@Bakter: Tökéletes példa, köszi. Az orbáni politika minden elemére találó és igaz.
Viktor! Mit Ájrópa, Dzsepen is összeomlik Ma Tócsni nélkül!
Nem kellene export áll(n)i a rokonyságnak netán?
hvg.hu/gazdasag/20130208_Japan_az_osszeomlas_szelen_all
@bella _ciao: Nem bírsz az "ellennel", ha megadod magad, gondolod, elébb szabadulsz (láncaidtól:-)!?
www.youtube.com/watch?v=4JTscGLRK4I

Ajaj, kéretik hall(kan)gatni, aki bírja, annak!
"Orbán Viktor már megint hazai pályán verte meg őket: hihetetlen, de igaz, hogy az ország három legnagyobb parlamenti pártja gyakorlatilag azon versenyeznek, hogy ki szereti jobban Oroszországot. Az úgynevezett jobboldali párt pedig ebben a kérdésben még be is előzi a posztkommunista, illetve az Moszkvával ki tudja (na jó: ki ne tudná), milyen okból szimpatizáló Jobbikot. És persze ha bármelyik pártnál a nemzeti érdek képviseletét firtatnánk, mindegyik arról kezdene el valamit motyogni, hogy de hát az oroszok biztosítják az olcsó energiát, meg egyébként is ez a geopolitikai realitás."

velemenyvezer.blog.hu/2013/02/08/kadar_orok_itt_a_rezsicsokkentes-nagykoalicio

és ez az eszetlen versenyzés folyik a határontúliak ügyében is
@mamitirtok sír derék (kommensevik): tüp..tüp... tűrűrűrű..:-P
Igaz, élményem még nem volt, senkivel (akkor tán:-)!
@bella _ciao:

nucsak! hát mán a véleményvezérbe is befúrta magát a madártejes?
@hacsaturján: @Bakter: @mamitirtok sír derék (kommensevik):

körkörös védelemhez lego helikopter és katona, megvan itt minden, mi szem-szájnak... és megoldás a zászló kérdésre:

Hende Csaba helikoptert kapott

kepviselofunky.blog.hu/2013/02/08/hende_csaba_helikoptert_kapott
@Fabius:

Itt a vége:

hvg.hu/itthon/20130208_Gyorshir_Megszunik_az_LMP_frakcio

"Függetlenként folytatja parlamenti munkáját az LMP-ből kilépett és a Párbeszéd Magyarországért (PM) pártot megalapító nyolc országgyűlési képviselő - jelentette be pénteken Jávor Benedek, a párt egyik alapítója. A nyolc képviselő távozása miatt az LMP eddig 15 fős frakciója a házszabályban előírt 12 fős létszám alá csökken, így megszűnik."

Szerintem nem is lesz többé, jövőre kiesnek. Kár értük, de nem váltották meg az országot, még kicsiben sem. Az LMP nevű kísérlet elbukott.

Talán majd másoknak sikerül.
@bella _ciao:
Eztet én nem mertem megírni, elvégre mégiscsak hadititokról van szó. Nehogy megrémüljön Putyin, hogy legodrónokkal fürkészik ki hazánk fiai a vodkagyártás titkai az Uralon túli CCCP51-s körzetben. Mert akkor nullára redukálódik mindenkinél a gázrezsi.
@sárkányfő:
Szép dolgok az elvek, meg a hozzájuk való ragaszkodás. Csak nem a világ legelvtelenebb országában...
@sárkányfő: sajnos ezt matolcsy egyből beírhatja a költségcsökkentés közé. most akkor van egy júdea népe front, meg egy júdeai nemzeti front. irány az amfiteátrum.
@Bakter: és ne feledd, őket küldjük a magyar kötődésű svájci banktitkok felderítésére is. kivégezzük milkát!
@bella _ciao: Schiffer azt mondta, hogy jövőre bejutnak a Parlamentbe. Ja! Ha nem adják le a belépő kártyájukat.
@V-PORT: a fenti neked szólt, csakhát... hol a cavintonom?
Egymásra talált a két Viktor. Egyformán arrogánsok, s egyformán vissza akarják építeni a szocializmust. (A miénk már elég sikeresen építgeti.)
@bella _ciao: Ez nekem is eszembe jutott. :))
az eszem megáll, hihetetlen ez a dilettantizmus:

Egy év elteltével kitehetik a szűrét az ócsai lakóparkból azon eladósodott lakáshiteleseknek, akiknek ingatlanát ezen idő alatt sem tudja értékesíteni bankjuk. Az első 80 ház bérletére február 15-ig pályázhatnak a rászoruló családok. A beruházás teljes költsége alapján a házak négyzetméterára több mint félmillió forint.
@no successful:
ha a románok csinálják szar ha ugyanazt a magyarok akkor ragyogó

a többit magyarázd meg önmagadnak

szerintem ennek a 21. században semmiféle jelentősége nincs bárhol -normális helyeken- maradhacc önmagad és beép¤lhecc abba a társadalomba amely létedért felelős

aki oda kívűlről ugat befelé az veszett kutyának is gyengusz

brühühühühü
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
550k/m2 áron passzív ház is építhető bőven. (320k/m2). Sokat ellophattak itt is...
@bella _ciao:
Először én is erre gondoltam. De ez nem az LMP-sek elleni intézkedés, hanem gazdasági jellegű. Gollam előző életében magához vette a Koronát, de még engedte, hogy a por népe láthassa, limitált számban, messziről. Most, hogy a gazdasági csoda tündérmeséje számosan tesz és hagy javakat a por népének zsebében, eljött az idő a nép porának kisöpréséhez, vagyis csak az tácccsa ott a száját a vitrinnél, aki tejel. Elvégre nem veszi le a fejéről a vitrin kedvéért csak úgy ingyen.
egyre szebb:

Februártól óriási káoszt okozhat a postai kézbesítésben a kormány rezsicsökkentési akciója keretében bevezetett új számlakép. A rohammunkában kidolgozott egyszerűbb fogyasztási összesítő, amelyet egységesen kötelezővé tettek az összes energiaszolgáltató számára, újításként a bal oldalra helyezte át a címzés rubrikát. A Magyar Posta gépi feldolgozáshoz szükséges szabványa szerint viszont a borítékok bal felén a feladót kellene feltüntetni. Szintén kötelező lesz az áram- és gázcégeknek, hogy a Fidesz pártlogójához hasonló narancssárga háttérrel emeljék ki mindenegyes számlán a fogyasztók megtakarításait.

index.hu/belfold/2013/02/08/fidesz-szinben_kell_szamlazni_a_rezsi-megtakaritast/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szerintem ezek a "papírházak" 120k/m2 áron busás haszonnal kivitelezhetőek. 550-120=430k/m2 jessszusom!!
De azért a kormány tesz róla, hogy röhöghessünk is kínunkban:
"Februártól óriási káoszt okozhat a postai kézbesítésben a kormány rezsicsökkentési akciója keretében bevezetett új számlakép. A rohammunkában kidolgozott egyszerűbb fogyasztási összesítő, amelyet egységesen kötelezővé tettek az összes energiaszolgáltató számára, újításként a bal oldalra helyezte át a címzés rubrikát. A Magyar Posta gépi feldolgozáshoz szükséges szabványa szerint viszont a borítékok bal felén a feladót kellene feltüntetni. Szintén kötelező lesz az áram- és gázcégeknek, hogy a Fidesz pártlogójához hasonló narancssárga háttérrel emeljék ki mindenegyes számlán a fogyasztók megtakarításait."
hmmm... alakul a román békamenet

Románok tüntetnek a bukaresti magyar nagykövetségnél

hvg.hu/vilag/20130208_Romanok_tuntetnek_a_bukaresti_magyar_nagy#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_2_8

simán vihetnék ők is a szeretünk viktor táblát, csak a képet kell lecserélni
@Myrath: jól látod a kérdést, pedig csak egy sajátot építettem/építtettem fel, de ennyit még én is látok, ez sem különb az ofsoros szélessávú mutyinál.
@Bakter: szelektíven olvasunk, csak ez lehet a baj, nem sokkal elötted kiakadtam már én is :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ezt kétszer kell leírni, mert elég nehéz elhinni.;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: azért annyi, mert még a rezsicsökkentés előtt épült. drágább árammal, vízzel... nem kell értetlenkedni! :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A következő ötlet, hogy az összes kormányzati oldalra csak az léphet fel, aki "CsaKaFidesZ2014" jelszóval regisztrál. A tek meg összevet a választások után, és aki megszegi, az mehet az akkor már nertáborrá vált ócsai parkba. Átnevelésre.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ezt a lopást is hagyjuk, és azt is hagyjuk, h pozsgay elvtárs bármit ténykedjen a közéletben.
A fizess letesztelte a népet, és az gyütt ki, h "azt csinálunk amit csak akarunk", a nép kussol és tűr.
Ekkora lúzer a magyar? (IGEN) wazze.
@Myrath: Nem hagyjuk. Hosszú, tömött sorokban távozik, aki tud az országból, lesz helyettünk orosz és kínai.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én ezt nem értem.

eddig is a jobb oldalon volt a címzés, nem?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hány éves vagy cirbikirályfi, hogy még hiszel a mesében? Nem is a nyomorult anyagilag, erkölcsileg, idegileg tönkrement lakáshitelesek megsegítésére épül a lakótelep, hanem valamelyik elárvult csókos építőipari vállalkozó hónaalányúlására.
Adósodjanak csak tovább a mocskok, ha már nem tudtak ezen az egyedülálló lehetőségen sem meggazdagodni, nem is érnek semmit. Lapátra velük.
@Myrath: ez dícséret,nehogy má,,,,,seggnyaló gerinctelen alja nép.én már idöben meglééptem eből a foscsomóból
@Spániel: hát a krisztusi koron már túl, de azééé még a szenilitáson innen :D

@Habakuk999: a melyik oldal problematikán át is siklottam, a többi jobban megfogott, a szín és a szolidan meghatározott forma, de nerisztánban így megy ez.
na jaaaaa, kell a hely

Negyedmillió euró jó ár Magyarországért
Több tucat gazdag oroszt érdekelt az államkötvény- vásárlással járó magyar letelepedési engedély

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F02%2F08%2Fvennek_az_oroszok_a_letelepedesi_engedelyt%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Tatrabankban 10.000 ejro átutalása 0,7 ejro.

Magyarországon 10.000 ejro-t vettem fel most, 117 ejroért, az utalás kb 17 ejro lehet.

nem egyforma szolgáltatás, de érdekes.
@no successful: a vegyes házasságtól indokolatlan a félelem
tetves, hazát meggyalázó fideszcigányok, hogy rohadna meg a mocskos bolsevik, arisztrokratát jáccó proli fajtátok ott, ahol van.

ilyen mocsok népséget...
@Secnir: Nézd, amikor ott tartottál, hogy "Tisztában vagyok" elért az ellenség golyója. Én meg cipelhetlek a hátamon hátra...
Egyszóval jó a precizírolás, de pergőtűzben lőni kell apukám, amíg tart a heveder.
Megasztán én a nemzetárulásnak tágabb értelmezését tartom.
Persze Ponta más tészta. Nem is értem, hogy került a válaszodba.
@rodeo36: Hát tudod, amikor a magyar TV-ban 2012-ben 23 órakor és éjfél volt, meg 24 -kor is, azért akkor tágult a szemem.
Tudom, hogy nem kellene ide másolnom, de ez annyira, hogy meg kell tennem. orangeorder.blog.hu/2013/02/08/hogyan_ismerd_fel_az_mszp-s_kommentelot?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201302&token=4bd1e2b3d3c4f463c035c931ae7dacb1
Amúgy én ebből tudtam meg, hogy nem vagyok Mszp-s szavazó.
A székely zászló kitűzése és az autonómia kérdése Romániában az ottani magyarságnak a többségtől való elkülönülését és távolságtartását jelenti.
Valahogyan kevés szó esik ebben a kérdésben a román állampolgárok közérzetéről, amikor napról-napra szembesülnek az ottani magyarság folyamatosan fellépő izolációs igényeiről.
Békés együttélést biztosít-e a jövőben az örökösen felszínen lévő magyar kérdés az ott élők számára. Vajon nem ez az igény fog-e szülni egy állandó ellenséges hangulatot?
Ami Ponta fellépését illeti, azt kell tudomásul venni, hogy egy államfő az ország valamennyi állampolgár érdekeit kell, hogy képviselje, nem tehet kivételt egyes embercsoportokkal pusztán azért, mert folyamatosan hallatják a hangjukat. Természetesen az egyenlő jogokat és esélyeket is biztosítania kell, de ez az ország belügye. Nyilvánvaló, hogy külső beavatkozást nem tűrhet el, mert a belpolitikai helyzetért, az állampolgárok akaratának érvényesüléséért ő a felelős, bármilyen nemzetiséghez tartozókról van is szó.
@V-PORT:

Ugye tudod, hogy haláli gyenge az a böffenet:)
@Orica Középföldi: Tudom. Pont ezért tettem ide, mert annyira rossz, mint Stefánia. :)
@Mariann19: az autónomia kérdése azon múlik, hogy az adott állam mennyire bízik a kisebbségi polgáraiban.
@Mariann19: Meg ne haragudj, van valami bajod a városodban mittudomén milyen ipari park céges és országzászlóival?
Szerinted egy németnek van baja a bajor zászlóval?
Pont a románok lelkivilágát félted magyarként a székely zászlótól?
Szerintem nem kéne.
Ahogyan hülyeség orbánék zászlóháborúja, ugyanúgy hülyeség a jajj, mi lesz a románok lelkivilágával attitűd is.

Aki akarja, kitűzi ( a többivel egyetemben ), aki meg nem akarja, nem.

Olvassatok már el egy RMDSz nyilatkozatot.
Ki lehet tenni a zászlót, nekem meggyőződésem, hogy igenis van jelentősége, és jó, hogy kiteszik.
Pl Farkaslakán.
Nem az itteni "vitézek" házain. Vagy ha testvérváros, akkor legyen kinn az összes tesrvír lobogója.

A zászlóháborút ugyanúgy elbukjuk, mint minden mást. Meg is érdemli mélyen nem tisztelt vezírünk.

A legnagyobb vesztesek a kintiek lesznek ismételten.
Márpedig amíg magyar többség van Románia két megyéjében, egy harmadikban pedig 50-50 százalék az arány és annak a magyar fele éppen a két többségivel határos, bizony komoly létjogosultsága van az autonómiának. A zászlóhasználat a minimum, azt pedig el kellene magyarázni a buta regátiaknak is, hogy a zászlóhasználat nyugaton (na nem az ő kultúrájukban), tök normális, hogy minden városnak, focicsapatnak, egyházi közösségnek, lovagrendnek, megyének, társaságnak több száz éve van ilyenje és ez pusztán az összetartozásukról szól, nem arról, hogy bárki ellen vonulnának alatta. A románoknál a zászló nem hagyomány, hiszen nem voltak soha a nyugati világ része, ezért hülyítheti őket a bukaresti politika... Az meg, hogy autonómia legyen Székelyföldön vicces módon éppen nekik lenne a legjobb. A székelység ugyanis ott van és ott is marad, ha magát kormányozza, legalább egy problémával kevesebb. Hogy mi ebben Magyarország szerepe? Egyfajta garancia, védhatalom kell, hogy legyen, ahogyan Ausztria is az évtizedek óta kitűnően működő olasz-dél-tiroli kontraktusban. Előtte ott még terrorista cselekmények is voltak, azóta ez Itália legjobban prosperáló tartománya, mindenki őszinte örömére. Miért ne lenne Székelyföld is az Románián belül. Hiszen mindene megvan hozzá...
"Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke is felesleges feszültségkeltésről beszélt a zászlóügy kapcsán, miközben leszögezte: a székelységnek joga van a zászlaja kifüggesztésére. Úgy vélte: a román fél reagálása is túlzott volt. Majd emlékeztetett rá, hogy a bukaresti kormány múlt héten lecserélte Codrin Munteanu Kovászna megyei kormánymegbízottat, aki hadjáratot folytatott a székely jelképek ellen."
index.hu/belfold/2013/02/08/bekerultek_az_alaptorvenybe_az_ab_altal_kidobott_szabalyok/

Van arra valami szó, amit ezek tesznek?

A felül lévő hirdetés remek kontrasztot teremt. :)
@Mariann19:
"Ami Ponta fellépését illeti, azt kell tudomásul venni, hogy egy államfő az ország valamennyi állampolgár érdekeit kell, hogy képviselje, nem tehet kivételt egyes embercsoportokkal pusztán azért, mert folyamatosan hallatják a hangjukat."

Teljesen igazad van. Jó lenne, ha ez a mai Magyarországon is így lenne.

Tehát: "nem tehet kivételt egyes embercsoportokkal pusztán azért, mert folyamatosan hallatják a hangjukat."
@V-PORT: Én hazaárulózni szoktam, szerintem ez áll legközelebb a parlamenti pártok ámokfutásához.

Ja igen, nálam nincs különbség már régóta egyik oldal között sem.

Valaki egyszer régen képest volt olyat leírni, "Vétkesek közt cinkos, aki néma".
@V-PORT: tipikus ha kidobják visszamásznak mentalitás:)
@Habakuk999: nem hiszel abban, hogy ezeknél jobb a másik?
@Penivaldes: Csak az a baj, hogy az emberek többségét ez nem fogja érdekelni. Hiszen csökken a rezsi, vagyis minden rendben.
@Penivaldes: Hallottad Szanyi kapitányt?

Az kevés, hogy nem hiszek.

Teljesen logikus ámbátor katasztrofális történelmi folyamatnak tartom, ami nálunk zajlik a politikában.
És (ilyenkor szoktak vérmesebb balosok nekem esni,) mindez azért, mert nem néztünk szembe a szocialista önmagunkkal és szépen szőnyeg alá söprögettünk.
Ennek a folyamatnak szerves része, aktív alakítója a "másik" is.
@V-PORT: jakh, egy kis inyen tarhonya a majálison, osztán milyen szép ember a Viktor..
@Habakuk999: én egyet szoktam veled érteni, és boldog vagyok a véleményedtől.
@V-PORT: Nézd, ha egy cégvezetés egy százalékát megcsinálná annak a "hűtlen kezelésnek", amit a sok csirkefogó megtesz velünk, az országgal, időtlen időkig csücsülnének a hűvösben.
@Habakuk999: Tisztelem a véleményedet és tudomásul veszem, hogy Te más oldalról közelíted meg ezt a kérdést, mint én.
Nálam ez elvi kérdés. Egy ország állampolgárai humán, jogi, gazdasági érdekközösségben élnek, egy közös jelenben. Az együttélés békéjét nem szerencsés dolog jelképekkel úgy zavarni, hogy ezek a jelképek azt szimbolizálják, hogy te oda tartozol, én meg ide. Miért kell ezt vizuálisan és folyamatosan bizonygatni? Az ilyen megnyilvánulások gerjesztenek aztán egy szembefordulást, az alá-fölé rendeltség hangulatának a kialakulását.
@Penivaldes: Ez szomorú.:)Jobban járnál, ha egy fess fiatalúr miatt lennél boldog.
@J.László: Most már érdekelne, hogy egyetértésed után konkrétabban mire gondolsz?
@Mariann19: Mert sokszínűek vagyunk. És egy társadalom civikizáltságának fokát éppen a másság elfogadása, elismerése jellemzi talán legjobban.

Egy apró, ámbár gonosz kérdés: minek tartod Magad?
Esetleg liberális szemléletűnek? Mert most pont az ellenkezőjét bizonyítod.

Nézd, attól, hogy baromarcú belekapaszkodik a zászlókérdésbe, mivel nincs kedve a -7% iparba kapaszkodni, egy csoportnak joga van a saját kultúrájához, történelméhez, lobogójához is.

Ha Viktortól elvonatkoztatsz, és végiggondolod más országok, más népek hasonló sérelmeinek vitájában elfoglalt álláspontodat, talán Te is máshonnan közelíted meg a kérdést.:)
@Penivaldes: Eszed tokját utasítottak vissza.:)
@Mariann19:
Tudod Te azt.

Az érvelésed (nem tehet kivételt "egyes embercsoportokkal pusztán azért, mert folyamatosan hallatják a hangjukat.") azért nem stimmel, mert Románia és Ponta helyzete az, hogy nekik egy nagyhatalmi sakkjátszma parasztfiguráiként leesett Erdély és a Részek. Puszira.

Ott nem ők vannak otthon, hanem mi. Ez ilyen egyszerű.
Habakuk999'
Nem a zászló a probléma hanem az, hogy nyíltan úszítják a Romániában élő székelyeket a Romániától való elszakadásra! Ezért írtam a Koszovót és a Baszkokat. Vérontás lett belőle. Ennek a velejéig romlott hazug gárdának (fideSS)a lételeme a feszültség fenntartása a konfliktusok kiélezése mert ezzel elterelik a figyelmet a saját maguk rablásáról és az itthoni emberek nyomorba taszításáról. Egyébként tökéletesen van megkoreográfiálva az egész uszító hadjáratuk. Előszőr kicsit úszítanak a zsidók ellen majd amikor kezd apadni az érdeklődés akkor jönnek a cigányok majd a romániái vagy szlovákiai magyarok hergelése.
@J.László: Öreg kapd fel a flintádat aztán menj Bukarestbe szónokolni, hogy te arrafele otthon vagy.
@Fabius:
Népszava cikk volt.

"Négy hozzászólást kifogásolt a feljelentő, ebből csak kettő látható a honlapon, a másik kettőt moderálták. Az egyik kommentelő azt írta:
“Én, magam három unokám nevében tiltakozom minden további adó, illeték, sarcolás ellen!! Szemét, aljas mentalitásra vall, ha kommunális adóval, bölcsödei gondozási díjjal, bérek+nyugdíjak+adóbefizetés+stb után forgalminak nevezett adóval akarja helyre állítani az önkormányzat, az állam pénzügyi egyensúlyát. Járuljanak hozzá a nagy jövedelműek, vezessék be újra a többkulcsos adózást!!! Fizessen Papcsák úr és szemérmetlen, népnyúzó bandája!!!”
Szerintetek Gulyás Gergely nem köpi szembe néha magát? Vagy ő helyesnek tart mindent?
@Mariann19: egyetertve, ez az amok, pont a feszultsegek szitasara jo, ellehetetlenitve az ottani helyzetet teljesen, onzo celja a fidesznek, az ottani emberek eluldozese lehetoleg ebbe az orszagba, a sajat huberesi reteg megalkotasa miatt, ezert kell minden kornyezo orszaggal osszeveszni.
Alsagos, de regi terv ez, es egyre nyilvanvalobb, nem cel a szulohely megtartasa, es az egyutmukodes a tobbsegi nemzettel. Ezert kell a kettos allamporgarsag, a konnyebb letelepites lehetosege, a sok sok tamogatas, az anyaorszag allampolgarainak hatranyos megkulonboztetese, az erdekes jelensegek sora, pl. az onkormanyzatban Magyarorszagon roman megbeszeles.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: igen, de maga az autonómia nem ördögtőél való ötlet, azzal van gond ahogyan erőltetni akarják a polcélokaért
Hogy fogja a sajtó tálalni szerintetek: Orbán vagy Bajnai siker? Ki lobbizott jobban? :)
@V-PORT:

"Pont ezért tettem ide, mert annyira rossz, mint Stefánia. :)"

Ez nem igaz.
Stefnek van stílusa, szókincse, tudása. Azt utáljuk, amire és ahogy használja.
Ennek a bloggernek semmije nincs.
@Mariann19: Ha én erdélyi magyar lennék, biztosan nem kérnék az ilyen fogadatlan prókátorokból. Nekik románok között kell élniük, miért lenne jó, ha ők ellenszenvvel néznek rájuk? Gyerekeik, unokáik vannak, iskolába, dolgozni románokkal járnak. Így támogatjuk őket, hogy megnehezítjük az életüket?
a fidesmafiáról azt mindenki el tuggya képzeklni hogy saját céljai érdekében az egész ORSZÁGOT felgyújtya hogy a hatalom ne kerülhessen ellenség kezére...

ezek után azon is érdemes elgondolkodni, hogy akár KÜL HÁBORÚBA is sodorja simán az országot ha a mafia érdekei úgy hozzák...

leváltani a fidesmafiát nem lehet (ahogy más bűnszervezeteket sem leváltani szokás)

választási leváltás hejett
köztörvényes LEÜLTETÉST javaslok...
elég volt fidesmafia ! egyes! leülhettek !
@Habakuk999: Gonoszkodó kérdésedre megadom jóságos válaszomat, elkötelezetten liberális vagyok. Semmi ellentmondás nincs az általam leírt elvi álláspontom és a liberális felfogásom között.
Te bizonyára az emberi szabadságjogokra gondolsz, melyet kiteljesedni látsz a zászlók kitűzése által az ott élő székelyek javára.
Erre én azt mondom, hogy a szabadságérzet egyetemes, ezért elkülönülési jelképekkel ezt az egységet nem szabad megbontani.
Pár perccel ezelőtt hallottam egy külhoni magyar párt képviselőjétől, hogy mindenhová ki kell tűzni, a privát helyeken is a zászlókat, ezzel kell ellehetetleníteni a kormányuk hatalmát.
Ebben a szituációban a román többség nyilván a kormány mellé áll, máris ellenségként lépnek fel a székelyek és a román lakosság. Erről beszélek. Jó, ha egy országban kialakul az ellenségeskedés?
Egyébként ez az itt tárgyalt folyamat a nacionalizmus egyfajta megjelenése, és mint tudjuk, a nacionalizmus a hatalomtechnika jól bevált eszköze látens célok eléréséhez.
Ezen érdemes elgondolkozni.
Mennyire elegáns most az európai értékekre hivatkozni. Ilyenkor jó az EU?

Ponta = Orbán
@J.László: "Ők nem ott vannak otthon, hanem mi." Mármint a székelyek.
Válaszodból látható, hogy személyes érintettséged okán állsz a kérdéshez, és Székelyföldet ajándékként minősíted Románia számára a trianoni megegyezés miatt.
A tárgyilagos megitélés érdekében megjegyzem, hogy a trianoni megegyezéskor az elszakított részek lakosságából 54% nem magyar nemzetiségű volt. Nyilván Székelyföldön sem kizárólag székelyek éltek.
@Jolka40: Erre gondoltam, amikor az együttélés békéjéről írtam, amikor egymás mellett élnek emberek, és nem fontos, hogy ki, milyen etnikumhoz tartozik. Eddig nem is volt ez fontos, de az indulatok felkorbácsolása megmérgezheti az eddigi nyugalmat.
@Mariann19:
Nem Székelyföldet kapta Románia ajándékba, hanem Erdélyt, a Részeket, Dél-Dobrudzsát (Bulgáriától), Bukovinát (Ausztriától) és Beszarábiát Oroszországtól. Ez utóbbi a saját szövetségese volt az első világháborúban és tartotta helyette a saját frontját Bukarest elfoglalása után.

A "határon túli" magyarok soha nem robbantottak bombákat, mint az írek, a baszkok, vagy a dél-tiroli németek.
Etnikai tisztogatásokat sem vittek véghez, mint Boszniában 1995-ben vagy a Délvidéken 1945-ben a szerbek.
Magyarországon soha nem vonták meg az állampolgárságát az itt élő nemzetiségeknek, mint ahogy történt ez az
úgynevezett Csehszlovákiában.

Biztos ezt kellett volna nekünk is tennünk és akkor most nem kéne Pontának azon morfondíroznia, hogy mi a fészkes fenét
tegyen a magyarokkal.
@ariel12: Hol olvastál te ilyet?
Én sehol.
A fides módszereinek kritikájával tán nem kéne kidobni az autonómia kérdését, és a magyarság kérdését is.
@J.László: ez nem egészen így van, voltak "tisztogatások" Erdélyben és a Vajdaságban a mi részünkről is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Teljesen igazad van. Meg kell nézni, hogy ki a fő korifeusa az autonómia hírdetésének, az ellenséges hangulat megteremtésének, és mely pártnak a fő képviselője ő?
Szoros együttműködésben a Fidesz kormánnyal még az eu-ban is Tőkésnek ez az egyedüli küldetése.
Ebben hallatja a hangját, holott Tőkés Romániát képviseli ott, nem az erdélyi magyarokat.
@Penivaldes: örülnél Te az ilyen vén kecskének:)

hmm, még ott a tojáshéj a fenekén, de már kinyílt a szája:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Errefelé különösnagyon szeressük a kóbor népeket. Az Orbán-pereputty és a svábok már itt zsinatolnak, úgyhogy gyüjjenek csak a többi szalajsztottak is.
@Jolka40:

Tökéletesen egyetértek.
Mindig helyeseltem az RMDSZ politikáját. Markó is Kelemen is pontosan látja, hogy az adott körülmények/lehetőségek mellett meddig tudnak elmenni. Soha nem adták fel az autonómia-törekvést,de joggal racionálisak.

Mindkét pali egyéni kvalitásait is nagyon nagyra becsülöm.

Ebbe belepofázni és három részre szakítani az érdekérvényesítés lehetőségét,
megbocsájthatatlan bűn.
@Mariann19:
Szia Mariann!
Lehetek kekec? Akkor leszek.
Nagyon nem vagyok okos ebben (sem), de a székely zászló ügyében párhuzamot vontam más kisebbségekkel kapcsolatosan is. Talán nem meglepő, de pont a Görögökre gondolok.

A Beloianniszban élő hellén közösség nyugodtan telerakhatja a kis faluja minden vellanyoszlopát ghalanolefkosszal (görög lobogó), az szerintem azért nem azt szimbolizálja, hogy ők oda tartoznak, mi meg ide. Nyújorknak is van egy negyede amit Little Italia néven emlegetnek, az ottani olasz közösség ott eszik, iszik, hogy más ikes igét ne is említsek…:-)), vásárol, miegymás, tele van minden talján jelképekkel, de azok nem a különbözőségüket akarják hangsúlyozni, pusztán a saját identitástudatukat, a kultúrájuk számukra fontos mivoltát hangsúlyozzák, saját maguknak.
Szerintem picit túl van lihegve ez az egész, de mondd, hogy nincs igazam.

Meggyőzhető vagyok, ez pusztán csak én véleményem első blikkre.
Na
@Habakuk999: egy vacsora meghívást elfogadok:)
hehe szeretnél te ilyen tojáshéjat mint én!:)
Eközben a rendőrség összejátszik a Fidesszel? A debreceni egyetemisták tiltakozásának helyszínét előző nap „letakarították” (videó)
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3861_haha_nem_megfelelo_celokra_megy_a_kozpenz
@Habakuk999: "nem kéne kidobni az autonómia kérdését, és a magyarság kérdését is."

Ezek neki már nácizmusnak számítanak. :(
@Orica Középföldi: Ez sem igaz. És a nyelve? Az smafu?
@Mariann19: Azon is érdemes elgondolkodni, hogy liberalizmusból ki tudunk állni mindenkiért saját magunk ellen.

Éppen csak saját érdekeinkért nem.

Aztán csodálkozunk, ha vérmesebb legények lenemzetielleneseznek.

Ha már korábban szóba hoztam a szocializmust, abban volt egy olyan internacionalizmusba fojtott törekvés, hogy a status quo fenntartása érdekében nem állunk ki magunkért.

Nem érzem úgy, hogy ez helyes magatartás lenne, látszik egyébként a szocik határon túli támogatottságán ennek a magatartásnak az eredménye.

Ahogyan orbán magatartásáé is, ugyanis sorra kapja a pofontokat a határon túliaktól.
@Habakuk999: kénytelen vagyok kinyitni a szám, hogy megvédjem magam tőletek:))
bár annyira nem akarom megvédeni magam.
@V-PORT:

" És a nyelve?"

Az a cél érdekében felhasznált stílus, szókincs, tudás:)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem baj. Majd kettőt pislognak és kipenderítik az egész bagázst a parlamentből. Lassan volt nincs Magyarország...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Neked tényleg úgy kéne viselkedned, mint Piszkos Frednek.

Az ő szeretete nyomorba dönt.:)))

Délután már pampogtam ezen.

Attól, hogy néhány székelyhimnuszt dünnyögő vadmajom ki akarja sajátítani a nemzeti érzésünket és történelmünket, nem az lesz a helyes magatartás, hogy megtagadjuk magyarságunkat és érdekeinket, hanem megpróbáljuk megmutatni, mi is a normális.
@J.László: Nem szeretnék parttalan vitába belemenni, de azt tudni szeretném, hogy mi az az ok, amiért úgy érzed, drasztikusabban kellett volna fellépni az érdekekért. A magukat magyaroknak vallók száma a 2011-es népszámlálás szerint 6.5%., ebből székely 700.000. Az arányokat tekintve volt magyar miniszterelnök helyettes, voltak magyar miniszterek. Hol nem volt megfelelő az érdekérvényesítés lehetősége?
A tényeket tekintve és innen nézvést mi az, ami korlátokat, vagy hátrányt jelent kiemelten az ottani magyarság terhére?
@Penivaldes: Akkor most véded vagy nem véded?
Gyorsan döntsd el, mert megjön Egér és Boli, aztán lesz nemulass!
@Mariann19: História talán 2010 valamelyik számában van egy nagyon jó térkép, a trianoni időszak etnikumi arányairól.
Székelyföld gyakorlatilag tiszta magyar tömb, csak távol a monarchia körvasútjától.

A Partium, s Nyugat és Dél Erdély lakossága erősen vegyes arányú volt.

Volt olyan tervezet is, hogy Észak Erdélyi korridor kötötte volna össze az anyaországot a Székelyfölddel, Szatmárnémeti, Nagybánya vonalon keresheted a térképen.
@Habakuk999: "...hogy liberalizmusból ki tudunk állni mindenkiért saját magunk ellen."
Jól megcsavartad ezt a kérdést, még mindíg gondolkozom, hogy mit érthetsz ezalatt.
Továbbra is azt gondolom, hogy amikor egy ilyen kérdést taglalunk, soha nem szabad csak az egyik oldal érdekeit és vélt, vagy valóságos érveit mérlegelni. Ott van a másik embercsoport, aki látszólag - többsége okán - helyzeti előnyben van. Ez azonban nem jelenti azt, hogy őket mégis sérelem, vagy hátrány érheti.
Nagyon egyoldalúnak látszik az egész téma megközelítése, főleg érzelmi alapokra helyezve, a racionalitás háttérbe szorítása mellett.
@Habakuk999: "Délután már pampogtam ezen."

Igen néha benéztem, de olyan elkeserítő volt néhány komment, hogy egész megsajnáltalak.:(
@Mariann19: de mégis mi a fene hátrány érheti a többséget ebben a kérdésben?
Miközben a szky zászlón lovagoltok, lassan nem lesz semmi, amiért érdemes magyarnak lenni.
A demokrácia torkonfosása, sokadik felvonás:

www.origo.hu/itthon/20130208-a-fidesz-modositja-az-alaptorvenyt.html
@Knósszosz: A felhozott példáid azért nem adaptálhatóak az itteni helyzetre, mert az említett nemzeti, identitási jelképeknek nincs politikai jelentősége.
Az etnikai problémák nem összehasonlíthatóak, mert mások az előzmények, más körülmények között vannak jelen.
Ez az a terület, amelyet mindíg önmagában kell elemezni, mert sajátosak a viszonyok.
Na! Ma még biztosan találkozunk.
@Habakuk999: Megnéztem a térképet. Nekem a számarány jelentősebb értékkel bír.
@Mariann19: szerintem Knosszosz kommentje sokkal érthetőbb, mint az én "csavargatásaim".

A világon mindenki használhatja a zászlóit, mi félelemből?, rosszul értelmezett tapintatból?, útálatból viktor iránt? lemondunk róla.

Ilyen nincs. Mint ahogyan a nacionalizmus sem csupán negatív eszme, igenis nagyon komoly szerepe van a népek fejlődésében, az emberek önmegvalósításában. - Épész kéne ide, szakember, aki el tudja mondani szakszerűen, hogy az emberek nagy többségének miért és hogyan van szüksége egy néphez tartozni.

Én nem szeretnék egy teljesen racionális világban élni.
Madáchnál sem nagyon tetszett a falanszter.

Itt az élő példa, Penike fogalmazott nagyon érdekesen, amikor azt írta, hogy őt boldoggá teszi, hogy sokszor vagyunk egy véleményen.

Angyalt boldoggá teszi, ha látja a székely zászlót Farkaslakán lobogni. Képzeld, engem a szerintem tényleg liberálisan gondolkodót is.

Nem racionális? Nem, valóban nem. Hiszen székely sem vagyok. Csak olvastam Móriczot, Tamásit.
Bokros nagyon jó volt Olgánál.
@Fabius: Amennyiben nem láttad Kálmán Olga ma esti műsorában a Német Péter interjút akkor nézd már meg légyszives. A kommentelők nem faszbukos azonosítóval hanem nickneveken voltak bejelentkezve és pluszban egy hölggyel volt egy telefonos riport aki a 168.hu oldalon kommentelt őt is beídézték pontos I.P cim és hozzászólásai idézeteivel egyetemben. A népszava nem adott ki semmiféle adatokat a kommentelőkről és a tárhelyszolgáltató sem. Nem is olyan rég mondtam, hogy talán ideje lenni átköltözködnöd valami nem magyarországi szerverre a saját törzsközönséged védelmében. Hála az égnek részemről vasárnap felülök a repcsire és azt is elfelejtem, hogy merre van ez az orbanisztán!
@Mariann19:
Te nem Mária vagy véletlenül? Ő is egy ugyanilyen megszállott liberális agitátor. Ha jársz ide, nyilván tudod, ki ő. Félelmetes.
@shinichi: Sok téma kimaradt, viktorunk brüsszeli szereplésétől a moszkvai kudarcig, -7% ipari "növekedés", a Te idézeted, szerintem belefásulunk lassan annyi negatívumról írni, olvasni, az "ellenzék" csodatettei.

Felgyorsulnak a folyamatok az idén, a környezetemben majdnem mindenki megtalálta a menekülő utakat, ember legyen a talpán, aki megállítja a folyamatokat.
Rohamtempóban írják át a költségvetést a gázbiznisz miatt

Kivételes sürgősséggel módosítja a kormány az idei költségvetést az E.On földgáztározóinak és gázüzletágának megvásárlása miatt.

hvg.hu/gazdasag/20130208_Rohamtempoban_irjak_at_a_koltsegvetest

DEhát aztat már a múlt héten megvette Orbán? Vagy de nem mégsenem? Mivan?
@shinichi: a röghöz kötést is beteszik.

fog még viktor vágyakozva nézegetni helikopter után
@Habakuk999: Ha így haladnak a dolgok, előbb-utóbb térgyenállva fog könyörögni nekem Vityes, hogy mongyam meg, hol tanátam Mongolidiomioniában azt a 3 milliónyi megvehető hű mafgyarit:-)
@Mariann19:
Azt hiszem igazad van, levédiában egy görög zászló nem fog botrányt szülni.
Meg egy bolgár sem, és a finn is ebbe a kategóriába tartozik.

A meglátásod stimmel, az ilyesféle dolgok nálunk öntenek olajat a tűzre. Normális szegleteiben a világnak, ezek nem releváns dolgok, ha érted mire utalok. Persze, hogy érted.

Felőlem lobogjon a székely, aztán a spanyol, a görög, a horvát, az olasz... a lényeg, pssztt: mediterrán legyen.
Az az én világom.

Most felügyelnem kell a tarhonyás hús készültségét, mer az egész famili erre vár. Ha leég tökön szúrom a rogánt.
Azér még olvasok majd tovább, csak teknikaji szünet, most.
Alkotmányba foglalják a röghöz kötést, nagygenerálba kezd a Fidesz

Szinte az összes olyan rendelkezés bekerül az alaptörvénybe, amit az Ab elmeszelt.

hvg.hu/itthon/20130208_alaptorveny_atfogo_modositas

LEsz mit takarítani a romelhárítóknak. Mindenesetre nagyon érik nekem a böröndcuccolás...
@Orica Középföldi: Kurvajó a neve:
OrangeOrder.
NarancsRendelés.
Hát legalább öszinte.
@Knósszosz: Hehhe... mediterrán pásztortarhonya:-) Gyönyörűűű:-)))
Orbán: Magyarország az EU-büdzsé kedvezményezettjeinek élbolyában
Egy főre vetítve a magyarok kapják a második legtöbb uniós forrást.

hvg.hu/vilag/20130208_Orban_masodikak_vagyunk_az_egy_fore_juto

Hehhe! VErheti nyálát a balga... ezek a lóvék már az utána jövő kormánynak szólnak... kell is a romeltakarításhoz... Az EUbárki bármit mond, nem hülye... ezt a 4 évet leírja veszteségnek, de többet nem fog elviselni. Az ítélet kimondattatott...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: lassan egy milla is elég lesz,olyan ütemben áramlik ki a nép
@Knósszosz:
A tarhonyás hús mióta mediterrán kaja?
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Csapda. Most hogy lehet gyarmatozni?
Tudathasadás lesz ebből.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
A pásztoros tarhonyába nincsen hús, ebbe van.
Nahát mán!
Csóró étel az, oljan mint a slambucz, abba se volt eredetileg semmi.
Csak a bokrács nézése messzirűl, oszt annyi.
A kérdéshez meg annyit, hogy lassan Magyarország lesz elárasztva a volt területekről származó bejövöttekkel... nem sorolom, de kilométer hosszú lenne a lista. És sajnos ezen lények túlnyomó többsége a megélhetésért, stallumért mindenre képes és annak ellenkezőjére is... arra mennek, amerre fujja őke a déli áramlat. Csak egy név: Szász és az ő 1,3 milliárdja... nem sorolom, mert betelik a karakterkorlát.
Elég, ha Miskolc totális megszállását említem. Miröl is beszélünk?
@J.László:
Montam, hogy mediterrán?
Nem mondtam szerintem.
Veszonyt a szerb rizses hús már közelít hozzá, persze csak abban az esetben vonhatunk messzire mutató párhuzamot, ha tarhonyára cseréljük a rizst benne, és nem Belgrádra asszociálunk az étek keletkezésének okán, hanem Split felé kacsintgatunk kissé, úgy vélem.

Ez ügyben keresd Váncsa professzor úr leírásait, szerintem kimerítő értékelést olvashatsz tőle, a mediterrán gasztronómia tárgyában.
Emelik a tanárok bérét szeptemberben
Orbán a gyulai frakcióülésen kijelentő módban beszélt az eddig lebegtetett fizetésemelésről.

index.hu/belfold/2013/02/08/emelik_a_tanarok_beret_szeptemberben/

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Tévedések elkerülése végett ez nem a tavalyi hír, hanem mai:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Poldi bácsi Coki, Alkotmánybíróság!
Uralkodásának egyik legundorítóbb
törvényhozási aktusára készül a hatalom.

index.hu/bloghu/poldi/2013/02/08/coki_alkotmanybirosag
Tízezrekkel vágták meg a tanárokat

Valkai Nikoletta,Joób Sándor
2013. 02. 05 16:59:00 |
Átlagosan 10-20 ezer forinttal kaptak kevesebbet a januártól állami alkalmazottá váló pedagógusok. Többen nem kapták meg a decemberi túlórapénzt, a minőségi bérpótlékot és bérlettámogatást sem. A Klebelsberg-központ válasza szerint a decemberi túlórákat még az önkormányzatoknak kellett lejelenteni, a bérletpénzeket a korábbi gyakorlat szerint utólag térítik, a minőségi bérpótlékokat pedig újra meg kell állapítani, és azt visszamenőleg fizetik majd ki. Az utólagos fizetés a kispénzű tanárokat egyáltalán nem vigasztalja: van, akinek már több tízezerrel tartozik az állam.

index.hu/belfold/2013/02/05/bercsokkenesek/

Ihaj-csuhaj hazudunk és mulatunk
@Knósszosz: Háde persze, de direktbe:-))) Ha érdekel, megsúgom, hol kapsz eredeti görög dolgokat Pesten. Csak egy helyen árulnak. Na? Vígaszdíjként érdekel? :-)
@Orica Középföldi: SEmmi gond Fabius már megtaklálta a megoldást. Unortodox Gyirmót:-)
@Habakuk999: Egy ember nemzethez való nemes értelemben vett érzése nem zárhatja ki a más nemzethez tartozókhoz való békés viszonyát. Én erről szóltam kezdő kommentemben. Konkrétabban arról, hogy hogy a szándékolt elkülönülés jelképeinek a használata árthat ennek.
Miután beszélgetésünknek ez volt a tárgya, nem szeretnék a racionalitás és az érzelmek prioritásáról vitázni, mert az egy más kategória. Annyit hozzátéve, hogy mindenkinek az életérzés tartalmát mindenkor tiszteletben tartom, egyben tudomásul veszem, hogy ezek eltérőek is lehetnek.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Amit én ismertem, az nem bírta a NER sikereit, tönkrement.
Mongyad, mer izgalmamban a Jíroszt is Girosznak mondom, szóval???
Újabb gyöngyszem:

A nem pereskedő bírákat visszavehetik
A korábban nyugdíjazott bírákra tartalékként számítanak. De csak ha nem fordultak bírósághoz.

index.hu/belfold/2013/02/05/bercsokkenesek/
@Mariann19: egy színmagyar településen lobogó székely zászló a román és az európai zászló mellett csak békés viszonyt jellemezhet.

Ha nem színmagyar, csak 5%-nyi magyar élne ott, akkor is.
@J.László: Kedves J. László! Attól függetlenül, hogy az adott kérdésben nem azonos az álláspontunk, a saját érveimet elmondtam.
Mint a mostani válaszodból látható, Te az érvelést feladtad, átmentél egy támadó játékba. Ez a sportban elfogadható attitűd, de szellemi párharcban nem.
Nem vagyok Mária, gőzöm nincs, hogy ki ő, nem is érdekel.
@Mariann19: Már lereagáltam... én tudom, ki a mária, osztottam is rendesen itt, míg világgá nem szaladt:-) Amúgy jóstét.
@Knósszosz: József krt. 39. Egy CBA-nak álcázott bolt, a gyarmatosítás előtt görög áruk boltjának hívták. És van egy nagyker Törökbálinton echte görög cuccosokkal. Megvígasztaltalak? :-)))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Kárnak pofáztam a székely zászló mellett.:(

Igaz magyariak nem tudhatják, hol az a görög bolt?
Lőwy Árpád: PROTEKCIÓ

Áldott egy kis ország ez a Magyarország,
Minden, ami jól van, itt kézzel osztják,
Nem nézik, hogy mi vagy, magyar, zsidó, vagy tót,
Boldogulsz, hogyha van egy kis protekciód.

Légy bármi nagy ökör, tökkel ütött kamasz,
Kapsz hivatalt olyat, amilyet csak akarsz,
Cimet, ordót, rangot s zsebrevágni valót,
Persze akkor, ha van hozza protekciód.

Tudós akarsz lenni, vagy tán képviselő?
Főispán, trafikos, pandúr, vagy közjegyző?
Nem kérdik, mit tudsz, nem nézik a sorod;
Eligazit mindent itt a protektorod.

Csak egy hely van, ahol a szép szó nem használ:
Hogyha baszni akarsz és a faszod nem áll,
Ha nem tudja farkad, hol a direkció:
Szart sem ér ottan már a protekció.
@Knósszosz: Jól is teszed, ha kissé prózai területre teszed át a székhelyed, mert mindenképpen békésebb vizeket jelent a gasztronómia. Annál csak a humort kedvelem jobban, remélem, még sort kerítünk rá, mint szoktunk.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: a Ferenc körúton pedig jó török húsbolt van, báránnyal, mindenféle földi jóval.
@Habakuk999: Tudhassák... ottan van, megtanálod teis. közös kinccsé tettem:-)
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Neked is jó estét.
Későn jöttél. Futtatad kutyut?
@Mariann19: Odavoltam Cicuit Soleilozni, meg ilyesmi, a kutty megvolt, kétlábazott és kergebirkázott... szóval nagyjából rendben.
@Habakuk999: törökök nekem nem jönnek be... a birkát is csak kivételes alkalmakkor eszem, azt sem itthon.
"Tudós akarsz lenni, vagy tán képviselő?
Főispán, trafikos, pandúr, vagy közjegyző?"

Magarország 2013...
@Habakuk999: Jól van Habakuk, kitartóak voltunk a saját véleményünket illetően, nagy jellemek vagyunk.
Legalább ismerjük el egymást, az biztosan nem rontja el az egyébként is kialakult baráti viszonyt.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Olyan, de olyan ladilom van, mint ááááálllat!
Persze, meg'há!
Azért attól függ, mit kő...
@Mariann19: A témához csak annyit, nem egészen ideillően: A környéken van néhány félidióta fajmagyar. A kertekben Árpádsávos zászló, még a kerti kispályás focikapu is pirosfehérzöld. Ha meglátom, már jó napom támad... Röhögök kb. 10-15 percig. És ezek veszéjtelen futóbolondok. Zászlóval nemzetközi konfliktust provokálni... na az más...
@Mariann19: Tiszteletben tartom a véleményedet, nincs ezzel semmi baj.

Csak az enyém más.:)
Pedig soha nem volt se zászlóm, se matricám, és nem sápítoztam meghatottan Erdély szent földjén sem.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
CBA?
Nos, akkor oda én nem.
Az én blog anyácskám véleményét osztom, sosecébé ááá-nem!
Amúgy ismerem, de olivabogyón kívül mit láttál még ottan? Mer én semmi mást.
A Szugló utcában volt egy kurva jó bolt (ja bocs nem akarok paraszt lenni nem mindenki fővárosi), szóval az fasza volt. Halúmi sajt, Kalámata olivabogyó, krétai olivaolaj, autentikus melitzáno szaláta és tachíni, plusz taramo ami kibaszott drága, de vörös márna ikrából készült és az orosz kaviár smafu meg plusz retek hozzá képest... ahh.

Bazz!!!
Taverna Horiatiko, Kréta, Aghia Marina - Haniá-tól 12 kilameterre:
www.taverna-horiatiko.gr/th/
Dhimitrisz a góré, sikeredett összehaverkodnom vele, a lányom akkor nyolc éves volt, az övé is, aztán jót jáccottak a kert végibe. Szóval isteni volt!

Ajánlotta a Nikosz nevezetű szállásadóm, hogy oda menjek zabálni, mer az nem restajurant, hanem ők is ott esznek.

Mára kinőtte magát a konyha, de biztosan ott kajálnák, ha kijutnák újra, bazmeg!
@Knósszosz: ezek nagyjából ott is vannak, meg trata szardiniák, klf. borecetek, öntettek, dolma, görög teafű...
szükségmuszájból lett cba... szégyellik is miatta magukat.
@Mariann19:
Jaja...
Írtam valamit, a motor meg belsőégésűként megzabálta.
Most nem írom újra, holnap beszélünk.
Reményeim szerint!
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ne bosszants, tényleg?
Akkor már csak meg kell néznem!!
Én három éve voltam ott, akkor annyira volt görög, hogy a zászló kint volt.

Meg fogom nézni, holnap amúgy is arra van dolgom.
Efharíszto!
@Knósszosz: Ha valami spécit keresel, kérdezz rá, ők meg beszerzik a nagykerből. A nagyker tulaja görög...
igazi görög fetájuk is van, meg humusz, izesitett, meg nem...
Azért ne számíts egy chanai supermarket választékára:-))
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Nelegyémáilyen bazmeg!
Énem sutyósztalak, csak a magam génilyuszát igyekesztem suvickolni, hogy menyire em patikális vagyok a tudatlan vidékilyekel szem-be.
Most ere varjá gombot, ha van czérnád.
Amúgy meg értem én - :-D
néztem most, van valami palirria, vagy mi a tököm is. szép kerek dobozban:-)
@Knósszosz: Tehetek arról, hogy abba azuccába vótt az egyetemmi tankönyraktár? :-)
Amúgymeg ne is oktass... én tudom pl. hogy a Dózsa Györgyön jár a 13-as villamos:-))
Újabb mai vicc:

Hoffmann: jön a pedagógus életpályamodell
Szeptemberben megkezdődik a pedagógus életpályamodell bevezetése.

hvg.hu/itthon/20130208_pedaggus_eletpalyamodell_hoffmann
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
brühühühühü
errűl sokan nem tehetnek
sobertnorbijék se csak kikerűtték

göröh:
www.youtube.com/watch?v=ot8wXgTE5ZQ
Elena Paparizu, filmzene.
A film megvan, feliratossan fordítva nagymagyarra.
Ha köll megóggyuk
brühühühühü
a mindenkori - pártoktól és kormányoktól független - magyar külpolitika három legfontosabb prioritásai között kell(ene) állnia a határon túli magyarságért való felelősségvállalás.

ez persze egy értelmes, hosszú távú, akár generációkon átívelő nemzetpolitikai stratégiát feltételezne, annak értelmében, hogy 50-100 év múlva is legyen még ottani magyarság.

sok faszságot beleírtunk az alkotmányba, ez - tudtommal - kimaradt...

szerintem nyilvánvaló cél a területi autonómia minden tömbmagyarságú terület számára, békés úton, de határozott anyaországi támogatással. anélkül, sajnos, nem megy. aki azt hiszi, az vagy naiv vagy rohadtul nem érdekli a kérdés.

dél-tirol pl. sohasem kapta volna meg az autonómiáját, ha ausztria nem állt volna ki érte egységesen, és nem támogatta volna minden létező politikai eszközzel.

a kommenteket olvasva sajnos ezt a kérdést is szinte mindenki - tisztelet a kivételnek - a személyes pártpreferenciája alapján ítéli meg, pedig a nemzetpolitikának tipikusan pártpolitika felett álló ügynek kell(ene) lennie.

persze ez nem most kezdődött. a két világháború között még érvényesült, a szocializmusban aztán bunkósbottal verték ki az emberek fejéből, antalléknak se erejük, se idejük nem volt rá, hornékat valószínűleg nem érdekelte. talán az első orbán kormánynak lett volna reális esélye, hogy stratégiai szintre emelje, de ez nem történt meg. aztán 2004-ben elkezdődött a máig tartó pártérdekek szerinti átpolitizálása.

persze ez nemcsak a magyar kormány(ok) hibája, a környékbeli országok mindent megtesznek, hogy szétverjék / elzavarják / bedarálják az ottani magyarságot. ha pl. elszászban úgy vernék büntetlenül a német nemzetiségűeket, mint malina hedviget a szlovákok vagy a vajdaságban a magyarokat, akkor merkel vagy bármelyik - akármelyik - aktuális német kancellár már rég ráborította volna az asztalt a franciákra a létező összes politikai porondon.

amíg mi nem lépünk fel egységesen és tudatosan, addig azt sem várhatjuk el, hogy a szomszédos országok előtt tekintélyünk legyen.

a magyar baloldalnak megdöbbentően jó kapcsolatai vannak mind a német, mind az amerikai politikai - média körökkel, de ezeket a kapcsolatokat egyszer sem használták ki a határon túli magyarság érdekében. a fidesz az európai néppártban komoly tekintélynek örvend, de mégsem lobbiznak túl keményen nemzetpolitikai ügyekben.

sajnos ez a tökölés a szlovákok / románok / szerbek malmára hajtják a vizet...
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Jánni-já!
Jánnisz Páriosz (ikon a görög zenébeny)
Várka szto jaló (tsónak a zöbölben)
De ma este most valami más, Rodeó tökön szúrja magát maj...
de én is 2:20-tól
www.youtube.com/watch?v=MjAQSlTVcYI
Jajaja
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: hehehe :-)

(brühühű)

Amúgy a "pedagógusok" nagy számban szavaztak fideszre és kampányoltak - az iskolákban is a 2002-es Nagy bukás óta.

Isten nem ver bottal.
Szvsz Fabius a legnormálisabb blogger a ballib térfélen, de a közönségének a többsége a szánalmas színvonalat sem tudja megütni, alulról.
@aranyhorcsog: Amúgy igen.....
De ezt talán mégsem érdemelték... Ekkora bunkót :-)
@Rwindx: kivéve téged (a gyevi bírót)...
@Knósszosz:
hát jusztse...belehallgattam -megint- ez egy teljesen normális ürge aki bohócnak öltözik, felfújja a semmit és nagy körítéssel eladja azoknak akik nem ismernek mást, a hangzása -számomra- olyan, mint mikor a 2 hét óta felhalmozott csetres beleborűl a mosogatóba és csörömpöl...közben valami bölcselmeket próbál elmondani -éneklésről szó sincs- összességében olyan hatással van rám, mint mikor valakinek szorulása van és a rötyin űlve erőlködik, miközben a Hófehérke és a hét törpe monumentális rajzfilm változata megy a nagyképernyőn -ami a rötyiajtóra van függesztve - az a jelenet amikor a hupikék törpikék krumplipürét esznek...

nagy katarktikus élmény, felejthetetlen

brühühühühü
@Knósszosz:

és a véres nyulasnak is

1976!!!

www.youtube.com/watch?v=ejZVbz9KssA

brühühühühü
OK. A székelyek mondjuk megkapják az autonómiát. És akkor mi van? Mi a következő lépés?

Székelyföldön bevezetik a gyest a 65 év feletti férfiaknak? 28 éves korban lehet nyugdíjba menni? Minden székely kap egy lobogót? Egy másikat vasárnapra? Minden székely beteheti a popsiját egy Zsiguliba? A székelyekhez menekül Orbán és Kövér a levegőt rontani? Leszáll a turulmadár Székelyföldön? És lesz ott is Árpádsávos zászló, meg jobboldali náci párt?

Szóval lesz autonómia – de nem lesz nyugdíj, mert azon Bukarestben üldögélnek.

Magyarázza meg nekem valaki érthetően, mire jó a székely autonómia !
Mi történne, ha Magyarországon a Kolompárok, Orbánok autonómiát követelnének?
@Prof. Dr. Lencsés István: Az egy nagyon üdvös dolog lenne - maguknak fizetnék a segílyt a rezervátumban.
Ennyit arról, hogy a baloldal megbánta volna azt az égbekiáltó bűnt, amit 2004-ben elkövetett a nemzet ellen. Ha az az elvárás a szimpatizánsoktól, amit itt a kommentekben látunk, akkor nem csodálkozik az ember, hogy azt teszik, amit...

Nem tudom megfigyeltétek-e: a román ellenzék nem óbégat, hogy jaj ne csináljátok, a magyarok még megsértődnek (kivéve persze a magyarokat képviselő pártokat, de az más, mivel ők elsősorban magyar nemzeti érdek mentén politizálnak, nem román nemzeti érdek mellett, mint a többi párt). Az pedig végképp elképzelhetetlen lenne, hogy a román ellenzék ilyenkor csakazértis elkezdni gúnyolni a román nemzeti jelképeket.

Szemétségnek tartom amit csinálnak, de kicsit irigylem is őket. Ha nálunk a politika csak fele ennyire képes lenne összefogni a nemzeti érdekekért...

Ugyanez igaz a Szlovákokra is. Amikor volt az az affér a Szlovákoknál, az ellenzék gondolkozás nélkül odaállt a kormány mellé, mivel az országuk érdeke akkor az volt.

És a hazai ellenzék? Na ezt inkább hagyjuk... Semmi baj, '14-ben majd teszünk róla, hogy ez a mentalitás még az ellenzéke se legyen jelen...
@Tamás Csacsicska: "Szóval lesz autonómia – de nem lesz nyugdíj, mert azon Bukarestben üldögélnek.

Magyarázza meg nekem valaki érthetően, mire jó a székely autonómia !"

Nos az autonómia azt jelenti, hogy a területi önkormányzatnak nagyobb beleszólása van a területre vonatkozó gazdasági kérdésekbe is. Tehát többek közt arra lenne jó, hogy sokkal kevésbé tud Bukarest "ráülni a nyugdíjakra".

Nem olyan bonyolult ám ez.
@blaubner: Jó összefoglaló írás.

Célszerű lenne a kommentelőknek elgondolkodni rajta.
@Tamás Csacsicska: "Magyarázza meg nekem valaki érthetően, mire jó a székely autonómia !"

Én székelynek születtem, most pedig magyarországi magyar vagyok, sajnálatos módon. Szerintem, a székely autonómia olyan túl sok mindenre nem jó, viszont szimbólikus értelme igenis van. Ez azzal magyarázható, hogy a székelyeknél a virtuskodás hasonló genetikai ferdülés, mint a magyaroknál (meg rendes székely embernél a bicska mindig ott lapul a zsebben, én inkább otthon tartom, mert ritkán eszek szalonnát).
Szóval békén kellene hagyni a székelyeket, mert ők sok száz éven át el tudták igazítani a saját sorsukat és meg tudták védeni a magyar főurak seggét a történelem során. Most erre nincs szükség. Véleményem szerint, a román hatalommal szemben nem szabad magyarországi támogatással virtuskodni, ezt a románok nem szeretik. Ha jóba akarsz lenni a közvetlen szomszédoddal, akkor csakis vele kell elsősorban megegyezned. A magyar "jobboldali" kormányok, és főleg Orbán Viktor bolsevik pártja, nagyon sok feszültséget szítottak az erdélyi magyarok között (itthon is bevált). Remélem, hogy a magyar történelem majd méltó módon fog emlékezni erre a nemzetrontó egyénre.
@Önnek megyünk: "Ennyit arról, hogy a baloldal megbánta volna azt az égbekiáltó bűnt, amit 2004-ben elkövetett a nemzet ellen."

Értem. A "jobboldal" talán megbánta volna, hogy az ország kétharmadát elvesztette? Megbánta volna az oroszok ellen indított rabló háborút? Megbánta, hogy a második világháborúban rommá lőtték az országot? Megbánta volna, hogy két vesztes háború után a nyakunkra hozta 50 évig a szocializmust? Legalább azok a szerencsétlenek újjáépítették az országot, jó sok adósság árán. A "nemzeti" meg "jobboldali" politizálásnak nincs helye Magyarországon, míg ezek képviselői nem kérnek bocsánatot a 100 év nemzetrombolásért és pusztításért.
@Habakuk999:
Ez nem, hogy nem jó összefoglaló, de a magyar és európai történelmi alapismeretek hiányáról tanúskodó írás. A hagyományos, magyarkodó, az értelmet hagyományosan érzelemmel ferdítő lózunggyűjtemény. A Trianonhoz vezető út macskakövei.

Az autonómia megértéséhez pedig célszerű lehetne origónak választani ezt:
www.hhrf.org/mk/802mk/802mk10.htm
A kommentelőknek _ezen_ kellene elgondolkodni.
Szvsz.
Ehun az új Illés Zotyó homokozó. Államosítjuk a hulladékgazdálkodást.

HVG.HU \ ITTHON
Idéntől az állam felügyelheti a fémfelvásárlást
2013. február 09., szombat, 09:20
Címkék: Pócs János; fémfelvásárlás;

Kinyomtatom • Elküldöm
Még az idén felügyelet alá vezeti az állam a fémfelvásárlást - mondta a Magyar Nemzetnek Pócs János Fidesz-KDNP-képviselő, a törvénymódosítás kezdeményezője.

hvg.hu/itthon/20130209_femfelvasarlas_pocs_janos
Gyüjtsd a vasat és a fémet, ezzel is az Orbánt véded!
Rákosi röhög sírjában/kínjában. Ha ezt megérhette volna...
@Önnek megyünk: te meg mit hablatyolsz itt össze-vissza, fideszbolsi? persze, a komcsik attól a - amúgy teljesen jogos - félelmükből gyalázták meg a határontúliakat, hogy a tetves fideszcigányoknak csak a szavazatuk miatt kellenek a határontúliak - és ez így is lett.

de ettől függetlenül, ha a proli fideszzombik elmennek szavazni, simán meg lett volna az eredmény. de azoknak is csak a pofájuk nagy. tizenötmillióznak, porlikmintaszikláznak, de a legtöbbje a fideszprolinak, féltette tőlük a pénzét, ezért el se ment. volt is ilyen felmérés arról, hogy az igennel szavazóknál majdnem fele-fele volt az arány jobb és baloldaliak közt.

végül. mi a faszomról fog "tenni" a tetves komcsi fajtátok '14 után, he? kaptok egy orrost, oszt mehettek a bolond cigányotokhoz sírni. dugjál fel magadnak egy pávatollat, menjél, vonulni, a kölykeid helyett szeresd a hazudos férgedet.

nálatok aljasabb, mocskosabb, hazátgyalázóbb népség nem ült a magyarok nyakán mióta csermanek felhagyott az akasztásokkal, pedig volt kínálat bőven.

okádék egy szaremberek vagytok.
@xvxvxv: "nálatok aljasabb, mocskosabb, hazátgyalázóbb népség nem ült a magyarok nyakán mióta csermanek felhagyott az akasztásokkal, pedig volt kínálat bőven.

okádék egy szaremberek vagytok."

Nahát, jó nagy padlás meg tetőtér van ezeknél, elfér ez is.
:)
@xvxvxv: Ez az okádás már egyfajta végső, elkeseredett és kétségbeesésnek tudható? Nagyon úgy néz ki...
O.Viktor és sok bandatagja erkölcsi és szellemi képességeit erősen korlátozottnak tartom, ezért nem szavaztam sose rájuk 20 év alatt, de ez a cikk nagyon 'mediterrán', ... meleg. Sima MSZP, SZDSZ vagdalkozásnak hangzik egy sértődött szicíliai maffia kufártól.

Bogár Lászlót olvassatok első lépésben! TV2, RTL ... szennyadók kuka, nem érdemlik meg, hogy a TV programok között szerepeljenek.
Amúgy pedig hatékony család, egészség és ország építést!
@Habakuk999: Szerény váleményem szerint rövidítés.
@Habakuk999: Sz(erény) V(éleményem) SZ(erint), rövidítés.
A kommentelés hőskorában a kulturáltágra utaló kitétel volt, többé-kevésbé kötelező jelleggel. Mára gyakorlatilg kiveszett udvariassági formula.
@sortelen: jaj nem kell úgy tenni mintha régen normálisabbak lettek volna az emberek :D amúgy ez is csak átvétel, az IMHO magyarra fordítása
@wowerman: De. Azok voltunk.
A kultúra meg sokezer éve nem más, mint átvétel. Ez a lényege.
süti beállítások módosítása