Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.01.24. 03:50 Fabius

Lehet Más a Pártszakadás?

Címkék: kongresszus platform lmp schiffer andrás

Azt terveztem nem írok a héten az LMP-ről semmit. Egyrészt a szakadni, vagy nem szakadni és a tárgyalni, vagy nem tárgyalni vonalon is elmondtam már mindent amit gondolok írásban és arcból arcba is. Kicsit - nagyon - unom is a meddő vitákat már, meg úgy voltam vele, döntsék el ők maguk egymás közt van-e az orbánváltáshoz elég kurázsi, vagy követik a középre tartás messiását, Schiffer Andrást, és kormányváltás helyett hagyják magukat kivezetni a senki földjére hősi halottnak. De aztán elolvastam Szombathy Pál platformistákat kiszántó írását az Új Szó onine-on, és bevallom férfiasan a fejembe kergette a vért. Ezért úgy döntöttem egy kicsit rendet teszek, mert ideje megdönteni néhány közkeletű legendáriumot, ha már így alakult akkor a hétvégi kongresszusuk előtt. 

Aszongya ez a jóember:

"Szelídnek álcázott platformista LMP-belső ellenzék: pártjuk kettészakításának akkor lesz kisebb esélye, ha a legutóbbi kongresszuson vereséget szenvedő baloldali blokkos irányzatuk egy újabb összejövetelen mégis keresztülveri Bajnai-barátabb irányvonalát; az Együtt-rajongók nem képesek elfogadni az LMP különutasságról szóló, csak nemrégiben hozott demokratikus döntését addig, amíg az nem a kedvük és a nagyobb ellenzéki érdek szerint hajlítható újra. Érdemes emlékezni a 2002-es választási vereség után az eredményt elfogadni képtelen, újraszámlálást követelő politikai harcmodorra – olyasmit láthatni mentalitást tekintve most kicsiben újraéledni; a módszerek nem változnak, csak a szereplők, akik igénybe veszik az általuk utált ellenfelek egykor undorral fogadott húzásait."

Ahhoz, hogy Szombathy objektív(ebb) képet tudjon festeni a platformistákról és a kialakult helyzetről ismernie kéne az LMP szavazóbázisának összetételét és a szimpatizánsok véleményét, amit nyilvánvalóan nem ismer a közvélemény zömével egyetemben. Az gondolom nem túl nagy újság, hogy a pártok szondázzák a választóik véleményét, így tesz az LMP is. Ez meg itt az egyik eredmény, tessék kattintani a pdf-ért , és nézegetni hogyan véleményezték például a zuglói szervezetük kérdőívét azok akik megkapták. 

Azt hiszem ezt nagyon kommentálni nem kell. A szimpatizánsok döntő többséggel a tárgyalások megkezdését és a szerepvállalást tartották volna jónak. Azt is érdemes meglátni, hogy miniszterelnök jelöltnek Bajnait többen tartották alkalmasnak, mint a listán szereplő többi nevet összesen, azt is, hogy ennek ellenére - vagy éppen ezért  - Mesterházy Attila alkalmasságára egy árva szavazat sem érkezett, és azt is, hogy Schiffer Andrást nem csak Bajnai, Jávor, Karácsony Gergely, Róna Péter nyomta le az alkalmassági versenyben, hanem a "valaki más" is. 

Mielőtt megpróbáljátok elintézni az egészet egy legyintéssel - hogy lárifári, ez csak egy helyi szervezet véleménye - elárulom, a Medián készített ilyen felmérést a pártnak országosan, ha nem is ennyire de hasonlóan döntő eredménnyel. 

No. Ezek ismeretében meg úgy állunk, hogy a platformisták azok akik a választóik véleményét kívánják képviselni. Azokét a zömmel kiábrándult baloldaliakét, akiknek pontosan annyira elegük volt a szocik bénázásából 2010-ben, mint a választók többségének, akik kétharmad nélkül akartak kormányt váltani, és ezért ültették parlamentbe az LMP-t. Aztán nem tudom miféle demokráciáról beszél az aki szerint helyes, ha Schiffer és a szűk kongresszusi többség - ami frakció kisebbség -  semmibe veszi az őket felhatalmazó választókat? Két és fél éve egyebet sem hallottunk az LMP-től, mint a részvételi demokráciáról papolást. Gyere ide, mondd el, csináld. Aztán aki odament, részt vett, véleményt mondott és kérdőívet töltött az most arcon van szarva. Mert a véleménye eltér a schifferi rendszerszintű idealizmustól, elsősorban kormányt akar váltani a választott pártja részvételével, de nincs rá módja. Mert a részvételi demokrácia pártja úgy döntött, csak a kongresszusi részvétel játszik és semmi más. Kompromisszum nincs, a véleményünk képviselve nincs részben sem, bónusz vannak akik ezt ünneplik, és az általunk felhatalmazottak közül azokat árulózzák, akik mégis megpróbálkoznak vele. 

Emlékszel még, Schiffer Bandi, mit mondtál te magad a saját száddal a parlament alakuló ülése előtt? Ha nem, segítek felidézni:

"Mi azt kérjük a politikánkkal rokon mozgalmaktól, hogy használják az LMP-t céljaik elérésére, gyakoroljanak ránk nyomást a számukra fontos kérdésekben, juttassák el hozzánk javaslataikat, és mi megfelelő képviseletet biztosítunk azok számára az országgyűlésben."

Mondd, ekkora fordulattól nem szédülsz? Odamentünk és véleményt mondtunk, képviseletet kértünk és lófaszt kaptunk, nyomást gyakoroltunk és most te vagy az, akit a saját szavaival helyre kell rakni. 

lmp-szakadás.gif

Ideje lenne megtorpanni egy kicsit és átgondolnod ezt az egészet. Mert a jobberek ugyan veregetik a vállad, hogy micsoda fasza gyerek vagy, de nem baj ha eszedbe jut: ők se eddig nem szavaztak, se eztán nem fognak rátok szavazni. A ti szavazóbázisotok most ilyen dilemmákkal küzd:

- Kormányt akar váltani, de veletek erre nincs módja. Szövetkezni nem akartok, önállóan pólust képezni és egyedül megoldani képtelenek vagytok. Ha kivárásra játszotok, hogy majd jelöltállításkor mentek egyezkedni, az nagyobb zsákutca a maga előnytelen feltételeivel, mintha most kezdtek hozzá. Ha önálló listátok lesz akkor aki arra szavaz az a kormányváltókat fogja gyengíteni. Ezzel a választási törvényt ismerve azért nagyjából mindenki tisztában van. 

- Úgy érzik, hogy hazudtatok nekik és becsaptátok őket, azt hiszem a fentiekkel a többnél is elég indokot szolgáltattatok erre.

Innentől meg mondj egy okot amiért rátok szavazzanak akik eddig tették

Az a szomorú ebben az egészben, hogy mi kinéztük belőletek azt, amit ti magatokból nem. Szentül meg voltunk arról győződve, hogy az LMP identitása nem egy közös választási listától vagy szövetségtől függ, hanem az esetleges kormánykoalícióban képviselt elvektől és törekvésektől, azok megvalósításától. Azt gondoltuk ha részt tudtok vállalni - igen, a rendelkezésre álló kétségtelenül igazságtalan eszközök felhasználásával - Orbánék romhalmazának eltakarításában, a jogállamiság renoválásában az számotokra nem az önfeladást jelenti. De ezek szerint mégis, ami egyszerre siralmas és röhejes. 

Kíváncsian várom mire juttok egymással a hétvégén. Számotokra ez a kongresszus felér egy előválasztással, 15 hónappal az éles megmérettetés előtt eldől mi lesz veletek, és egyáltalán eljuttok -e odáig ebben az identitászavarban. 

592 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr415040207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó reggelt Fabius!
Mindenféleképpen. Elég sokan mondták, hogy ezzel a Schifferrel nem stimmel valami.Akkor most gondolom, hogy mindenki látja mi a gond vele és kinek az érdekéből hozták létre ezt a pártocskát. Hála az égnek a párton belüli idáíg megvezetett embereknek is kinyílik a szeme. Azt hiszem akik annó rájuk szavaztunk most inkább a Riska tehénre fogunk szavazni mint a Schifferre. A Riskának legalább hasznát is vesszük.
Biztosan jönnek majd a felháborodók, hogy há'deilyetmondani, az genyóság, de hátha megértik egyszer, hogy ez a poszt a pártjavesztett szavazó siráma, és semmi más.

"mi kinéztük belőletek azt, amit ti magatokból nem"
Kb. másfél éve többen mondtuk itt a kollégákkal, hogy oké, 2014-ben adunk nekik egy esélyt; aztán hónapokon keresztül figyeltük őket, néha pislogtunk, majd valahogy elmaradozott az LMP neve a beszélgetésekből.
Mivel úgy viszonyulok a két nagy párthoz, ahogy, értem Schiffer indokait, de annyiban pragmatikusabbnak érzem magam nála, hogy én bizony bepróbálkoztam volna elsőként, a civilek nevében, "ráülni" Bajnai nyakára, hogy mire a szocik jönnek a már ismert "élvonalukkal", a kiszállást beígérve és bevállalva legyen zsarolási lehetőségem ellenük. Schiffer nem élt ezzel, pedig a százalékok ismeretében semmi veszítenivalója nem lett volna; legfeljebb egy szék, ami becsületes embernek nem számíthat, ha az országért akar tenni.
Ha kiválnak a platformisták, most már így is csak másodikok, vagy sokadikok lehetnek a szövetség soraiban, és tartok attól, hogy a gyengélkedő H&H számára nem hogy támogatást nem jelentenének, de rajtuk keresztül magába a szövetségbe lehetne újabbakat rúgni. Ezt a Szombathy akárkit olvasva, a belerúgásra márpedig igény van.

Szerintem szakadniuk kell, túl éles az ellentét. Vigye Schiffer az LMP-t, a platformisták pedig próbálkozzanak Bajnainál, ha akarnak, de lélekben a jövőre készüljenek, és ne féljenek attól akkor sem, ha '14 nem jön össze.
Most jön tőlem egy kis coming out. :) Én baloldali vagyok (gondolom ez nem derült ki). 2010-ben az Mszp-re szavaztam, én nem azért mert annyira hú de elégedettek voltam velük, hanem azért, mert nem tudtam mi is ez az Lmp nevű izé, meg úgy hittem, ha már szavazhatok akkor megteszem. Ja és volt bennem egy dolog. Az, hogy az Mszp változni fog. Nem azzal fog foglalkozni, hogy "Hú ez a Fidesz milyen hülye", hanem azzal, hogy átalakítsa a pártot. Azért szavaztam rájuk, mert volt egy évük (2009-2010), ami arra adott okot, hogy bízzak a változás lehetőségében.
Aztán rájöttem ez nem jön össze, mert nem a párton, hanem az emberen múlott az egész. Igen (egy újabb coming out),bajnaista vagyok. Vagyis inkább egy másfajta politikai kultúra híve vagyok.
Ezért is haragszom Schifferre, mert tavalyi húzásával ezt a másfajta politikai kultúra lehetőségét vette el, és annak a maradék lehetőségét, hogy az Mszp (Szanyival az élen) visszavegyen az egyre hatalmasabb arcából.
Végre kiderülhetett, mennyire szeretik Papcsákékat a kerületiek
2013. január 24., csütörtök, 05:46 • Utolsó frissítés: 4 perce
hvg.hu/itthon/20130124_Vegre_kiderulhetett_mennyire_szeretik_Pap
ezt röviden politikai analfabétizmusnak nevezem...ahhoz, hogy bárki politikai eredményt tudjon elérni ahhoz kompromissumkészségének kell lenni és azt alkalmazni

a legjobb példa erre a zalcsúti cigány és tolvajlásra alakúlt bandája ezek még 4/4-del sem bírnák ki a győzelmet

a többi

brühühühühü
Jo reggelt Fabius! Az lmp part. A partok pedig szepen hangzo kozhelyeket puffogtatnak, azert hogy megtartsak a nepsueruseget vagy noveljek. A politika a szepen hangzo ures frazisok puffogtatasa es masok sarral dobalasa a hatalom megszerzeseert. Ez minden partra igaz. Jobb vagy bal, nem szamit.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

amit te mondasz az:

hülye választónak hüly pártja van?

tolvajrabló pszavazónak tolvajrabló pártja?

brühühühühü

használj írásjeleket

a tök és tok nem azonos és még sok minden sem
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: legyek cinikus? Legalabb most megtudhattuk, mennyire elegedettek a zugloiak. Papcsakek a szerenyek, hogy a botranyok ellenere 62% elegedett. Raadasul o nem akarta ezt senki orra ala dorgolni, de rakenyszeritik. Varnai jo esetben helybement a pofonert, vagy egy jol szervezett atverest lattunk. Szegeny varnai, jobb esetben is a sajat csapdajaba esett. Varnai vagy ilyen naiv, es atvertek, vagy ezzel segitett papcsakeknak. Nem tudom melyik a rosszabb.
@rodeo36: telefonrol vagyok, ezert nincs ekezetem. Azt mondom, hogy az idealista, valosagtol elrugaszkodott szavazot annyiszor fogjak atverni szep szavakkal ahanyszor nem szegyellik. Aki politizal nem lehet szegyelos. Ahogy felenk mondjak: szemermes kurvanak ures a p..csaja.:)
Aranyos, hogy minden nagy Lmp-s döntés előtt, mérsékeltnek mondott jobboldali újságíró kardoskodik a párt függetlenségéért. Most Szombathy Pál, tavaly Stumpf András.
@V-PORT: ne legy ily negativ. Hanyszor mondjak el nekünk hogy ez nem igaz?!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: És mi annyiszor nem hiszünk nekik.
Schiffer Andrásnak egy jó pszichiáter kellene, aki elmondaná, hogy nem vagyunk felelősek apáink bűneiért.
az a helyzet, hogy tényleg szükség lenne egy liberális pártra, és egy jó szociáldemokrata pártra meg egy rendes konzervatív pártra is. most egyik sincs.
Azt kezdettől láttam, hogy a schiffer-féle formáció egy nagy szar. mindegy ki vezeti, ki az elnök. akik (és most nem csak az lmp-re értem) csak annyit tudnak, hogy -ekővennniagazdagoktó- (mint a fidesz a magán nyugdíjpénztári megtakarításokat), az gondolkodásra rest, igénytelen szar. schiffer előélete, fiatalabb-kori habitusa pont mutatja hogy nem is lehet mások. az nem vitás, hogy betévedtek közéjük idealisták is. majd kikerülnek, mint ahogy mindenhol kiszorítják a becsületes embereket.

aggódninemkellfélnetekjólesz, a fidesznek megvan a biztos kétharmada, igaz az elégedetlenekből, és ebből is 18 ázalék a saját táborból, úgyhogy a fidesz jól dolgozik 2014-re, már csak az "ellenzéknek" kellene a papírformát követni. ha sokáig szarakodnak, viktornak, a főnöknek, a vezérnek, a természeti tüneménynek, a Kárpát-medence geniusának, attila reinkarnációjának, mindannyiunk javát akaró atyánknak fogok drukkolni.
Megtenné valaki, hogy elolvasná, és elmondaná, hogy mit mondott. Nekem erre nincs most erőm. nol.hu/belfold/20130124-nem_ertek_az_ultimatum_nyelven
Te nagyon belehibbantál az E14-be.

Most jött ki az előzetes Medián jelentés. 1 százalékkal előzik meg a csúnyán földbe állt LMP-t. Tényleg ez az a hatalmas kormányváltó erő?

Fel kellene végre ébredni és elfogadni, hogy a legtöbb ember inkább Orbánt választja mint titeket, akár mennyire veritek magatokat.

Azt meg te se gondolhatod, hogy az LMP országos stratégiáját 132 zuglói véleménye alapján kellene meghatározni.

"elárulom, a Medián készített ilyen felmérést a pártnak országosan, ha nem is ennyire de hasonlóan döntő eredménnyel."

Itt lemaradt a link, nem mint a zuglói győzelmi hirdetésnél. Persze a két szép szemedért elhiszem.
Amúgy meg az Lmp helyzete, mind a Fidesz-nek, mind az Mszp-nek jó. Nekik egy embert kell ellehetetleníteniük, és ez egy ilyen Lmp-vel pont megy. Schiffer, Te, nem az ultimátum, hanem a kompromisszum nyelvén nem értesz.
@74. Vladys: Elnézést, 139 zuglói (nem mintha bármit is változtatna).
@Fabius:

Köszi a közvélemény-kutatást!
Ez alapján átrajzolom gyorsan már fejben, hogy mégse fotelfilozófus álmodozókból áll az LMP szavazótábora, SŐT, hozzám gondolkodásmódban nagyon is közel állóak!

Jé.
Látod? Ezért kellene nyomást gyakorolni erre a hülye pártvezetésre, nektek, szavazóknak, mert igazából sajnos a pártpreferenciátok alapján ítéltem meg eddig a párt táborát is... Ki kell picsázni a fideszesbuzi teszetoszákat - ne legyenek kétségeid, Schiffer honnan jön...

Bevallom, Mesterházy-t sokmindennek el tudnám képzelni, de miniszterelnöknek nem. Nála Gyurcsány is sokkal-sokkal alkalmasabb (igazából... nem titok, hogy mint politikust, Gyurcsányt a nézeteiért és gondolkodásmódjáért, meg többek között azért is, mert Orbán úgy fél tőle, mint a tűztől - nagyon tisztelem :D), Bajnai meg... na ez nem is kérdés, MAXIMÁLISAN bírja a bizalmam - BAJNAI FOR PRESIDENT!!! :)

De - Fabius! ÖSSZEFOGÁS?!?! TÉNYLEG? Az ELLENZÉKBEN? Most komolyan?????? Basszus, csak nézd meg, miért győzött a fideszesbuzi Pusztaszabolcsban is!!! A sok hülye ellenzéki nem volt hajlandó a jelöltjeit visszaléptetni vagy a DK-s vagy a szoci jelölt kedvéért, már nem emlékszem, de mindegy is! Hogy fogunk így győzni, ha ennyire nem vagyunk képesek az ország megmentése érdekében összefogni????

Azt hiszem, ha nem leszünk képesek (főleg az ELVILEG minket képviselő pártok) összefogni, a legesélyesebb jelölt érdekében a sajátját visszaléptetni, akkor meg is érdemli az ország, amit kap. Vagy azok a pártok. Mert ha a Fidesz győz megint, akkor én húzok innen, mint ősszel a vadlibák és nem leszek hajlandó az ország szarjaival foglalkozni külföldön. Hiányzik ez a borzalmas, tehetetlen düh állandóan? Hiányzik az állandó vérnyomás emelkedés a hülye degenerált pártok, a hülye, degenerált, fideszesbuzi vagy passzív honfitársaim miatt? Hát NEM.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Követelem, hogy kerítsd elő az ékezeteidet. Én is sokszor telóról vagyok mégis vannak ékezeteim. :)
Sajnos ez van. Tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy az LMP az a Schiffer Andriska játszótere. Őt ott jól eljátszadozik, éppen úgy ahogy az óvodások. Délutánonként leteszik aludni, akkor nagyokat álmodik arról, hogy ő egyedül megváltja a világot. Amikor felébred a délutáni álmából akkor mindennap rájön, hogy alvásközben a bilibe lógott a keze, de ez nem képes megzavarni felborult világképét. Másnap ugyanúgy lefekszik aludni és a verkli forog tovább. Ő jól el van a pártoknak juttatott pénzből és a képviselői fizetéséből, arra pedig nem tud vagy akar gondolni, hogy 2014-ben a választók úgy fogják kivágni a parlamentből, mint a macskát szarni.
Akkor majd nézhet bután, és mehet valamilyen munkával is járó állást találni magának. Akkor majd rájön, hogy milyen is a való világ.
@V-PORT:

" Azt kell mérlegre tenni, hogy ha nincs önálló, csak egy választási szövetségben szereplő LMP, akkor ezek az emberek nem tudnak kire szavazni. Csak a Fidesz–KDNP, a Jobbik vagy az otthon maradás közül választhatnak."

Hát, igazi mellébeszélő ez a Schiffer. Az idézett mondat után hosszan taglalja, miért nem jobbra kacsintgat. Komolytalan.

Már az interjú címe is igazi autokratát takar.
Ha neki kéne alkalmazkodni az ultimátum, ha hozzá, akkor kompromisszum.

Tökéletes, mint a lobbis vicc:)) ( Ha benne vagyok, lobbi, ha kívül, akkor korrupció - ha valaki nem ismerné).

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

" Aki politizal nem lehet szegyelos. Ahogy felenk mondjak: szemermes kurvanak ures a p..csaja.:)"

Jót röhögtem, ezt még nem hallottam:))
Most már tudom, hol edződik a galamblelked.
Azért a szégyenlősség és a kurvaság között elég széles a sáv.
Azt hiszem, az a művészet, amikor egy politikus megtalálja azt a pontot, amikor már nem szégyenlős, de még nem kurva. Nehéz, tudom.

Poszthoz:

Azt gondolom, én már erről mindent leírtam.
Jávornak szurkolok. Ha bukik, bukik az LMP. Érte elmorzsolok néhány könnycseppet.
A F.búkon rendeztek egy közvélemény kutatást, mikor a Bajnai megkereste őket. 100 emberből 90 (velem együtt) azt írta, össze kell állni az E14-el. Szartak rá. Én azóta rájuk szarok.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): sajnos a végéhez nincs mit hozzá tennem, lásd Vladys kommentjét, az elejéhez csak annyit, talán esetleg Orica befejezőjét.

Annyiszor lerágtuk ezt a csontot, annyiszor szórtuk a borsót, ha valaki nem látja, az ennél több szóra sem fogja látni.

néhány mellékzönge:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/navracsics_2018-ban_nem_kizart_a_valasztasi_regisztracio.543168.html

----------

www.napi.hu/tozsdek-piacok/szazmilliardokat_fizetett_magyarorszag_a_kotvenyspekulansnak_itt_az_uj_adat.543109.html

---------

Matolcsy: "Ne hagyjunk ki járatlan utat eddig jártakért!"

A sikeres üzlethez vezető jellemvonásokról elmélkedik Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Heti Válaszban megjelent írásában három amerikai üzletember könyve alapján. Szerinte a sikerhez szükséges szerencsét a jó hozzáállással be lehet vonzani.

hvg.hu/gazdasag/20130124_Matolcsy_Ne_hagyjunk_ki_jaratlan_utat_edd
Európa, tanulj a magyaroktól!
Adósságcsökkentésben csak a görögök jobbak, dicsekszik az NGM, de letagadja a megszorításokat.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F01%2F24%2Fallamadossag_csokkentes%2F

----------

Már csak túlélni próbálnak a cégek
Egyre több a rövid lejáratra kért gyorshitel, miközben beruházni senki nem akar.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F01%2F24%2Fmar_csak_tulelni_probalnak_a_cegek%2F
Blikk: kiválasztott gazdák, pályázat nélkül művelik az állami földeket

Kiválasztott gazdák művelhetik tavaly január óta a borsodi Csincse jó minőségű állami földjeit, mégpedig anélkül, hogy elnyerték volna azokat bérleti pályázaton – írja a Blikk.

hvg.hu/gazdasag/20130124_Blikk_kivalasztott_gazdak_palyazat_nelkul
Egy valamiért kéne nekik odaállni, hogy megakadályozzák, hogy a régiek odanyomuljanak Szanyival az élen.
egyébként ebben nagy igazság van
www.168ora.hu/itthon/konzervativok-kerestetnek-109085.html

hozzátenném, hogy Bokros önmagában még nem adna előrelépést tekintve hogy gazdasági szakember, ami rendben, de nem elég.
@ariel12: Absolut egyetértek veled. Én is sokat vettem részt szervezésekben is és nekem is aza a véleméyem, hogy ideje lépést váltani!!! Eddig nem a mi érdekünk érvényesült pedig én is elküldtem sok nagyon sok javaslatot amit aztán lehet kidobtak!!! Az Andrásnak nem kéne enyire kötni ebet a karóhoz. ez nem vezet sehová Én is Jávor Bencének adok igazat!!!Ma estére azért sok minden világosabb lessz. Ha nem akkor megyünk az együtt2014-höz. Sokan!!!!
Kordonokat építenek az aluljárókban

Index
2013. 01. 24 08:09:00 |
Címkékaluljáró, kordon, hajléktalan, fedél nélkül
Kordonokat állítottak több budapesti aluljáróban, írja a Blikk. A Blaha Lujza téren, az Astorián és a Corvin negyedben is elkerítették a fal melletti területet. Táblát is kihelyeztek, amin ez áll: „Munkaterület, a kordonon belül tartózkodni tilos!”

A Fővárosi Önkormányzat indoklása szerint erre a nagytakarítás és a fertőtlenítés miatt van szükség. „Az FKF Zrt. vizes takarítási technológiát alkalmaz, amely miatt akár elcsúszhatnának és megsérülhetnének a járókelők, ezért a terület lezárása fokozottan indokolt” – írták.

A lap szerette volna megtudni, meddig tart a takarítás, és azt is, hogy mindennek köze van-e a hajléktalanokhoz, de ezekre a kérdésekre nem kaptak választ.

Munkatársunk a Ferenciek terén is látott kordont. „Az aluljáró kb. negyede maradt meg, egy sáv, ahol hömpölyögnek az emberek, nem maradt hely a földön feküdni” – írta.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Abszolut osztom a nézeteid, ez a fidesz fegyvere '14-re, a megosztott, önös kis érdekein átlépni képtelen ellenzék. Bajnai ezt átlátva próbált összefogást hirdetni a kormányváltás érdekében, szemmel láthatóan kevés sikerrel, amit jól bizonyít az Együtt'14 támogatottságának visszaesése is.
De: Ahogy a választásokon is végső soron majd mi - szavazásra jogosult, annak felelősségét megértő és lehetőségét használni tudó - egyének fogunk dönteni, úgy a választások előtt is arra van szükség, hogy a pártszimpatizánsok, egyszerű pártkatonák lássák át ezt a nem bonyolult képletet ('14-ben csak egységes ellenzéknek van esélye) és gyakoroljanak nyomást a döntéshozókra.

Amelyik politikus pedig ezt nem képes megérteni (Schiffer??), az megérdemli a süllyesztőt.
ma olvastam a hirklikk.hu-n a közvéleménykutatási adatokat és azt láttam, hogy ha az ellenzéki százalékokat összeadjuk, akkor már egálban van a kormány és az ellenzék. 2014-re meglesz az összefogás, ha az LMP az ország érdekét a pártérdek elé sorolja.
2010-es LMP szavazóként magam is azt mondhatom: én addig LMP-re nem szavazok, amíg Schiffer vezető pozícióban van!
@christvhu:
Ja, és éppen ezért most - illetve, már tavaly október 24-től - a legfontosabb feladat nem az összefogásról szóló tárgyalás és tárgyalás-imitálás, hanem a választókerületekre lebontott szervezetépítés lenne. Tárgyalni két dologról kéne: 1. hogyan választjuk ki, hogy melyik körzetben ki lesz a jelölt, illetve milyen metódus szerint áll össze a lista; 2. alkotmányos alapelvek.
Erre kéne koncentrálni és nem foglalkozni Schifferrel, tök mindegy, hogy hülye ő vagy szemét.
Nagyjából egyet értek a leírtakkal. Én is kb. azért szavaztam rájuk, amit Fabius leírt. Nekem igazából csak az a bajom a Schifferi politikával, hogy 6-7 %-on állnak (max.)és sehol nincsenek vidéken. Ha erősek lennének én is azt mondanám, hogy csak külön. Nekem kurvára ellenszenves az MSZP, sőt a Bajnairól is sokkal rosszabb a véleményem, mit Fabiusnak (nem csak a szemét eltakarításában, de odahordásában is részt vett, azért miniszter volt) stb.. De az LMP egyedül képtelen bármire - max befogott orral bámulni a politikát. Nem csak a közvélemény-kutatási eredmények miatt mondom ezt, hanem mert pl. abban a 12.000 fős kisvárosban ahol lakom semmilyen szervezetük nincs (vagy jól titkolják) a kopogtatót postán kellett feladnom. A megyei szervezett most indított új weboldalt, mert valami időközi lesz, az előző talán 2010-2011 fordulóján lehetett frissítve. Sajna mára eldőlt, hogy egyedül nem fognak egyénibe nyerni. Mindenképpen induljanak külön pártként mert bejutnak és sokan - én is - csak így szavaznék rájuk, de állítsanak közös jelölteket - legalább azzal akivel komolyabb hányás nélkül lehet. Minden azon a 110 egyéni képviselőn múlik és - legalábbis nekem - OV eltakarodása fontosabb, mint akárki lelke. Aztán támogathatnak kívülről kormányt, vagy a szemét eltakarítása, 2/3-os törvények megváltoztatása után kierőszakolhatnak egy újabb választást.
@ggroland91: Összeségében (ha belevesszük a rejtőzködőket is) lehet, hogy többen vannak az ellenzéki szavazatok, de a Kubatov lista ismeretében összeállított csalafinta körzetek még sok meglepetést tartogathatnak. Abszolút nem lennék meglepve, ha országos 20% körüli támogatottsággal is ki tudnák hozni magukat győztesként.
na ez a téma már jobban ízlik. tegnapi megírásánál szerintem fabiusban volt egy olyan gondolat is, hogy játszótársakat szerezzen gábrielnek, és gyakoroltassa a blog állandó közönségével az agyamentek gyepálását.

az lmp a tökölődésével lemaradt, amit szomorúan szemlélek. elsőként kellett volna bajnaival tárgyalniuk, s közösen megállapodva menni a mszp-hez. bajnait is valami olyasmire figyelmeztette múltkor a milla 20-25 tagja, hogy inkább közép felé húzzon. mert mszp-dk arcok nem változnak, hiába fabius felhívása, csak lendvainéni vonult vissza. persze, ha még így is megnyílik az esély orbánék leváltására, nagy duzzogva behúzom azt az ikszet
@nedudki74: csak ismételni tudnálak, és igazolni:

" OV eltakarodása fontosabb, mint akárki lelke. Aztán támogathatnak kívülről kormányt, vagy a szemét eltakarítása, 2/3-os törvények megváltoztatása után kierőszakolhatnak egy újabb választást."

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F01%2F24%2Fa_nav-hattercegeit_vethetik_be_az_e-utdijhoz%2F

A NAV-háttércégeit vethetik be az útdíjhoz
Az állami Pillér Kft. és a NAV közbeszerzéseit sorra nyerő más vállalkozók lehetnek az új kivitelezők.
szopóágon libásék:

A Bajnai Gordon vezette Együtt 2014 támogatói apadnak: a Medián szerint a formáció januári támogatottsága a biztos szavazók körében 7, a teljes népességre vetítve 6 százalék. A Medián 2012 október végén még 22 százalékos támogatottságot mért Bajnaiéknak a biztos szavazóknál.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mi van maszopnyik, irigykedsz hogy gyurcsányodat max vasvillával várták volna? hehe.
@bella _ciao:
Mielőtt bárkivel tárgyalnak, előbb pártot kéne szervezni, hogy a választókörzetekben mérhető legyen kinek van támogatottsága. Addig meg mi a bánatról tárgyalnak?
@quendelapo: Pontosan. Csak akkor valaki végre magyarázza el nekem, hogy miért van az, h. ennyire egyszerű és egyértelmű helyzetet miért nem képes kezelni az ellenzék?
Az itt leírtakkal ellentétben a kongresszus éppen azért van, hogy a küldötteken keresztül a párt választóinak akaratát érvényesítse. Nekem ez a rendszer sokkal hitelesebbnek tűnik a választói akarat reprezentációját illetően, mint egy "kutatás" PDF formátumban belinkelt egyetlen oldala a kutatást végző személy/intézet, a kutatás módszertana és a megkérdezettek számának megjelölése nélkül. Utóbbi egyszerűen komolytalan és kb. akkora súlya van, mint a Várnai képviselő által is egyszerű blöffnek minősített tavalyi faszbúk kutatásnak.
Érdekes, engem pl. senki nem kérdezett kutatási célból, de a regionális "küldöttem" által képviselve van a véleményem a kongresszuson.

A véleményem pedig az, hogy az LMP-nek mindenképp meg kell őriznie önállóságát és nem szabad feladnia az elveit, amikkel gyökeresen ellentétes volna az, ha a párt identitását feladva csatlakozna az E-s mozgalomhoz és ezzel szorosan az MSZP-hez és DK-hoz dörgölőzve szublimálná minden eddigi erényét, ami egy magamfajta, a fidesztől és a szociktól és az általuk "csinált" politikától egyaránt undorodó szavazó számára a pártot támogathatóvá teszi.
@$$$=$$$: mi van narancsdroid, napi vezénylós pálinka adagod látom megvolt, irtás rendeztél a már hiányos neuron hálódban megint.

Jahh, hogy ne kelljen küzdeni: maszopballibzsidócigánybuzi vagyok, azt hiszem én már meghatároztam magam, akkor most jöhetsz te ;)
@quendelapo: a tárgyalásokat el lehet kezdeni, és párhuzamosan megindítani a párt bejegyeztetését.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: normális ember. mit szólt az E14 támogatottságához? még 1% és ott lesznek ahol az LMP. örülsz?
@christvhu:
Nem tudom. Talán azért mert a Szigetvári Viktor azt szokta meg, hogy leszól a helyi mszp alapszervezetnek, hogy jön, vagy megy, vagy csinálni kéne valamit, és akkor azok tolják alá az infrastruktúrát. Azt gondolták, hogy ez így majd működik. Aztán mostanában esett le, hogy vidéken nincs is mszp. Valószínűleg arra sem számítottak, hogy Mesterházy majd izmozik.
@bella _ciao: minek? béka segge alatt vannak. lassan a bejutási küszöböt se érik el. arra lesz jó az egész hoyg bajnai pár haverja majd ha bejutnak, a mi pénzünkön melegedjen a parlamentben.
Megalakulása óta veszít vonzerejéből az e-2014.

atv.hu/cikk/20130123_median_vesztett_vonzerejebol_az_egyutt_2014?source=hirkereso

Ez szolgáltathat kibúvót a Schiffer-szárnynak.
Pénz és kopogtatócédula beszél, illetve Quo vadis?

Schiffer személyesen gyűlöl (Gyurcsányt?, MSZPt?), és ez mozgatja. Orbán öleli keblére, mint minden gyűlölködőt.

Schiffer érvelése egyébként sportra átültetve így hangzik: "2014-ben mi 2 méter 35 cm-t fogunk ugrani". Ja, csak a versenyszámot, amiben indulni kell, azt meg 100m-es síkfutásnak hívják. (Értsd: a FIDESZ választási szabályai miatt _kötelező_ összefogni, minden más szempont egy másik választási szabályrendszerben értelmezhető csak)
EZ A SCHIFFER MAGA AZ ORBÁN MÁSA!!!!!!!
Össze kellenE kötni őket és Dunába lógatni...7 méter mélyre ...de csak egy órára ( mert akkor már szennyeznék a vizet is:))))
lehet MÁS a SCHIFFER? iGEN ....Ő más....metélt:)
@minimalista: "és ezzel szorosan"

mi van? ezt a következtetést hogyan sikerült levonni? miért lenne az szorosan akármi, ha két párt tárgyal egymással? hol élsz te? érted te, hogy demokrácia az éppen semmi más, mint folyamatos tárgyalás, a kompromisszumok keresése, az elvek feladása nélkül? hogy a tárgyalás a demokrácia legfőbb mozgatórugója, alapkelléke, nélkülözhetetlen eszköze? tárgyalás nélkül marad az ördög falra festése, dartssal, majd golyós puskával lövöldözése, majd a festett ördög lecserélése igazi hús-vér emberre. ez Orbán játéka, és nagyon szépen játszod te is ezt az utálósdi játékot, Orbán legnagyobb örömére.
@quendelapo: pont ez folyik. persze a naív, hülye választónak nem mondják el az elsőt, mert nem értené, ezért csak a másodikról beszélgetnek a TV kamerák előtt. azért mert te nem tudsz róla, azért még nem kell azt feltételezni, hogy nem is csinálják, és tiszta hülyék.
Ha valaki a magyarokat észérvekkel akarja megnyerni, akkor vesztett ügye van. Turul kell ide, meg pilisi pólus. ;)
@Fabius

Értem hogy dühös vagy az LMP-re meg Schifferre, de ez az érvelés így ebben a formában nem jogos.

Az egy dolog hogy azt mondják, hogy gyere, szólalj meg, mond el a véleményed, gyakorolj nyomást, stb. Ez nem jelenti automatikusan, hogy egy pillanatnyi helyzetben akár többséginek látszó többségi nyomást nekik automatikusan el kéne fogadniuk. Ilyen alapon a pártnak nem lenne saját súlya, csak egy önálló vélemény nélküli eredő vektor lenne, amely összegzi a rá irányuló nyomásokat. Egy pártnak joga van saját véleményhez, és nem kell mindig automatikusan meghajolni a külső nyomás előtt.

Mindez tök független az adott ügytől, ezt csak elvi szinten írtam az érvelésed logikájáról.

Ami konkrét ügyet illeti, ma már ezt sokkal bonyolultabban látom mint korábban. Bár már korábban is feltűnt, hogy pl. Karácsony meg Jávor nem azért akart csatlakozni az E14-hez, hogy összehozzanak egy szép nagy koalíciót, hanem azért, hogy időrendben korábban csatlakozva és élve a csatlakozásukért cserébe felkínált (amúgy jogosan és korrektül felkínált) vétójoggal, meggátolják a szocikkal a koalát. Mert Karácsonyék bajnaival még igen, na de a szocikkal már nem. Amit szívből én is értek és támogatok, mert a szocik hányinger, de hát nélkülük 100% nem lesz itt semmilyen kormányváltás, és egy politikus nem csak a szívére és a zsigereire hallgathat, aki ilyen az menjen művésznek vagy óvónéninek. Szóval nagykoalát, azaz E14+mszp koalát az LMP egyik szárnya sem akar, se LMP-vel se a nélkül.

Ráadásul a látványos kezdet után máris itt az első visszaesése dinamikában, kezdeményezésben, politikai erő felmutatásában az E14-nek. Ma már nem annyira csábítóak mint akár csak egy hónapja. Ha innen nézzük, jogos Schiffer azon logikája (ha van neki ilyen), hogy várjunk ki egy kicsit, ne adjuk fel egy több éve épített párt önállóságát (még a látszat szintjén sem) egy pár hetes formáció miatt, ami lám már kezd is szürkülni, sőt a széthúzásnak is vannak jelei. Ha az E14-gyel nagy bajok lesznek mondjuk 1-2 hónapon belül, akkor nagy blamázs lett volna az LMP részéről, ha beleugranak.

Na nem fokozom, sok érv van mindkét oldalon. Én ma is pártolnék egy E14-LMP összefogást, feltéve hogy az E14 olyan tud lenni, amilyennek ígérte magát, de ez nem fog simán menni, a HH profi, de a másik két szervezet látványosan amatőr-kezdő hibákat követ el, hosszú érési folyamat áll még előttük, és nem is nézem ki mindből, hogy képes lesz profi politikussá válni, a Milla mintha nem is akarna.

Sajnos vissza kell venni a csodavárásból, egy Bajnai meg HH nem csinál tavaszt, az LMP számára meg mindkét forgatókönyv (önállóság, csatlakozás) életveszélyes. Megjegyzem épp ez a mostani balhé mutatja hogy ők sem profik.
@TrueY:

Nem pólus te, szívcsakra:)))
Azt írod a jobboldaliak úgyse szavaznak rájuk, ezért kell mély nyalással közeledni az MSZP-s koalíció fele.

Ha ez így lenne valóban, akkor Orbán nyer 2014-ben.

Ha mégis érdekel valakit a kiábrándult jobboldaliak szavazata, azt megígérem neked, hogy Bajnai se kapja meg.

Bajnai a KISZ utódszervezetétől kezdve, üzleti életen keresztül a Gyurcsány kormányig hű barátja volt a szociknak, és személyesen is Gyurcsánynak.

Szóval el kell dönteni hogy mire hajtson az LMP. Kétségtelenül nehéz dillemma.

Beálljanak egy olyan koalíció mögé ahol az MSZP tarol 2014-ben és esetlegesen megint elkúrja, avagy ráhajt a kiábrándult jobboldali szavazókra, kockáztatva a kiesést a parlamentből.

Egy biztos.
Utóbbi esetben még fel lehet állni. De ha beállnak az MSZP szekértolói mögé, akkor bizonyosan az SZDSZ sorsára jutnak.
@sárkányfő: "időrendben korábban csatlakozva és élve a csatlakozásukért cserébe felkínált (amúgy jogosan és korrektül felkínált) vétójoggal, meggátolják a szocikkal a koalát. Mert Karácsonyék bajnaival még igen, na de a szocikkal már nem. Amit szívből én is értek és támogatok, mert a szocik hányinger, de hát nélkülük 100% nem lesz itt semmilyen kormányváltás"

Most csak akkor érted, v. támogatod is a szocik kihagyását?! Csak mert utána megjegyzed, - helyesen - nélkülük nincs kormányváltás.
@bella _ciao:
Mérhető támogtottság, beágyazottság nélkül miről is tárgyalnak?
@is:
Elég nagy titokban csinálhatják. Olyan nagy titokban, hogy az érdeklődők sem tudnak róla.
@nedudki74: "Aztán támogathatnak kívülről kormányt, vagy a szemét eltakarítása, 2/3-os törvények megváltoztatása után kierőszakolhatnak egy újabb választást. "

Ez a legjobb az egészben. Ha összeállnának, és lenne kétharmaduk, akkor az ugye pontosan úgy lenne, hogy addig van kétharmaduk, amíg mindenki benne van. Ha az LMP olyan tisztességes, akkor pont azért megy be, hogy aztán ki tudja robbantani ezt a kétharmadot (az alkotmányozás után feláll, és ellenzékbe vonul). Sőt, ha Bajnai is tökös, akkor ő is feláll, a maradéknak nem lenne meg még a feles többsége sem, és jöhetne az új választás, ahol mind az LMP mind Bajnai politikai tőkével vághatna neki, hiszen felálltak a hatalomból, az MSZP mellől, tehát igazat mondtak. Ha gyors az alkotmányozás, akkor a FIDESZ nem tud visszaerősödni.

Annyi a feladat, hogy olyan jelölteket és listát kell összeállítani, amivel az MSZP-nek nincs feles többsége, az MSZP+Együttnek meg nincs kétharmada. Egy 25 éves programozó 2 nap alatt megírja az algoritmust, fel kell kicsit paraméterezni, és egy héten belül van egy darabszám.

Mondjuk lehet, hogy a háttérben pont ezekről a számokról megy a huzavona, de a jelekből én erre nem következtetek.

Most az LMP négyet kockáztat a különutassal:
1. Meglesz nélküle is a kétharmad (akár bejut, akár nem). Orbán tajtékzik, az LMP pedig mehet a KDNP után.
2. Meglesz a feles többség, de még vele sem lesz kétharmad (és ha belül lett volna, meglett volna). Mindenkit megszívattak, mindenki őket fogja utálni (igen, még az is, aki rájuk szavazott). 2018-ban irány a leves.
3. Nem lesz senkinek feles többsége, és koalícióra kell lépnie Orbánnal. Irány a KDNP vagy az MDF útja, Schiffer választása szerint. 2018-ra leves.
4. Orbán nyer. Mindenki az LMP-t fogja utálni. 2018-ra leves.
@is:

Nagyszerű az algoritmus, biztos létezik is, csakhogy az MSZP soha a büdös életbe nem megy bele.

Az MSZP keresztbe lenyeli a koalíciót,
és simán túlreprezentálja magát a kormányban.
De persze ez hamarosan választásokig kiderül, hogy milyen jelölési szisztémában állapodnak meg.

És ekkor, az LMP ha beállna az MSZP-s koala mögé akkor egyrészt segget csinálnának a 2010-es kampányukból, másrészt tutira az SZDSZ sorsára jutnának.
@Trompf: "kockáztatva a kiesést a parlamentből.Egy biztos. Utóbbi esetben még fel lehet állni. "

ühüm. melyik is az a párt, amelyik kiesett a parlamentből, aztán onnan felállt? mondd csak, nekem nem jut eszembe a neve.
@Orica Középföldi:

" Egy pártnak joga van saját véleményhez, és nem kell mindig automatikusan meghajolni a külső nyomás előtt."

1.Pillanatnyilag a pártban két vélemény van, ami gyökeresen ellentmondó.

2.A megszólalók véleményét kanalizálni lehet, sőt, egy kis párt megerősödése érdekében ez szükséges.
@74. Vladys:

Nekem édesmindegy, hogy te jobbikosként mit hiszel. Nekem nem kell elhinni semmit, hidd el Jávornak:

"hvg.hu: A szavazóik jelentős része együttműködés-párti a felmérések szerint, a tagság azonban – és rajtuk keresztül a kongresszusi küldöttek is – nem támogatja ezt. Ez a furcsa ellentmondás nem fog a párt eltűnéséhez vezetni?

J. B.: Azért szűk többséggel fogadta el a kongresszus ezeket a döntéseket, tehát az általam képviselt vonalnak is jelentős támogatottsága van a pártban. A szavazóink körében valóban kétharmad-háromnegyed arányú volt az együttműködés támogatottsága. Egy választásokra készülő pártnak talán ezt is figyelembe kellene vennie."

hvg.hu/itthon/20121120_Vallalja_Schiffer_Javor_Bajnai_LMP
@Trompf: "csakhogy az MSZP soha a büdös életbe nem megy bele."

akkor Orbán lesz 2014-ben is. te tényleg a saját fejedből nem látsz ki, és képtelen vagy a legkisebb racionalitást is magadévá tenni. mi az, hogy lenyel? miért is menne ebbe bele akár az LMP, akár Bajnai? ha nem úgy állnak a számok, akkor kiállok a mikrofon, meg a TV-kamera elé, és elmondom, hogy ilyenbe nem megyek bele. se Bajnainak, se az LMP-nek ez nem kell. viszont akkor az MSZP veszít, és nekik azért (bár ezt te nyilván nem hiszed) több eszük van, mint neked, a kommentjeid alapján.
@is:
Pl MIÉP amiből JOBBIK lett.

De a kérdés akkor is az, hogy elárulhatja-e az LMP a megalakulásakor lefektetett alapelveket, és lefeküdhetnek-e a szocikkal.

Ha megteszik, jópár kiábrándult jobboldali szavazót örökre elfelejthetnek.
Ha nem, akkor meg baloldaliakat.

Ez a dilemma.
@Trompf:
Azt fejtsétek már ki, hogy választókörzeti csapatok és jelöltek nélkül hogyan lehet bármiben megállapodni? Szerintetek ezeket pótolja egy algoritmus?
@is:

Ezért kár személyeskedni.

Az én tippem az hogy az MSZP keresztbe lenyeli Bajnaiékat.
A te tipped, hogy meghunyászkodnak.

Kiderül hamarosan melyikünknek van igaza.
Attól hogy sértegetsz másokat, még nem lesz igazad, mégha neked ez logikusnak tűnik akkor sem.
@quendelapo: arról ki tudott, hogy Jőzsi bácsi 84 helyen visszalépteti jelöltjét 1998-ban a második forduló előtti pénteken este 8-kor? talán az érdeklődők?
@Fabius: én csak azt nem értem mit idegeskedsz azon hogy két 6-7%os párt összeáll-e vagy nem? az még mindig édeskevés bármihez.

jobb ha hozzászoksz, hogy 2014ben a fidesz marad kormányon. hehe.
@quendelapo:
Ez a lényeg.
Ezt kell megvárnunk, hogy milyen jelöltállítási szisztémát dolgoznak ki Bajnaiék a szocikkal.

Ha ez megvan, akkor majd egyértelművé válik, hogy Bajnaiék csak az MSZP-t tolják, vagy kontrollálni szeretnék őket.
@is:
Az előző kongresszus az E14-hez való a csatlakozás ellen szavazott, de az - a párt identitását nem veszélyeztető - együttműködés lehetőségét egyáltalán nem zárta ki, sőt. Ezen akkor nagyvonalúan átsiklott szinte minden média, a kormányváltás kerékkötőjeként beállítva a kongresszusi többséget.
Az együttműködés lehetősége továbbra is adott, apróbb gesztusok akár még az mszp/dk felé is elképzelhetőek, de választási szövetségre lépni ezekkel a megújulásra képtelen anakronisztikus zárványokkal egyenlő lenne a párt elveinek teljes feladásával.

Ha az mszp szar, a fidesz meg fos, Te melyiket választod? Naugye.
@Trompf:

Azt speciel sehol nem írtam, hogy mély nyalással kell közeledniük a szocik felé. Cserébe kiemeltem mielőtt elsikkad, hogy az összefogást támogatók körében is Mesterházy Attila a legalkalmatlanabbnak tartott jelölt.

Mellesleg senki mögé nem kellene állniuk. Mellé kéne, egyenrangú partnerként.

"J. B.: Kellett volna annyi önbizalom, hogy az LMP ki tudja jelölni azokat a sarokpontokat, amiket nem hagy átlépni. A fafejű makacsság, és a gerinctelen opportunizmus között nagyon széles a mező, és ez a párt már bizonyította, hogy a pillanatnyi érdekeiért nem áldozza be az elveit."

Ennyit kellett volna csinálni. Az csak a jobberek fejében létezik, hogy ezzel az azonnali önfeladás következik be. Mondjuk Schiffert és a komplexusait sikeresen lesokkoltátok vele, ez tény. Eddig bejött a taktika.
@is:
Egyrészt lehetett sejteni, ha hiszed, ha nem én fogadtam rá.....

De itt az a legfontosabb, hogy Torgyánnak voltak jelöltjei, akiket vissza tudott léptetni. Alkupozícióban volt. Most meg azon vitatkoznak, hogy ha lennének jelöltjeik, és szervezeteik, akkor ki, hol, melyik jelöltet léptetné vissza. Ez így egy teljesen virtuális, szombat esti társasjáték.

Remélem nem nekem lesz igazam és folyik komoly munka is.......
@minimalista: akkor egyszerű a képlet, tovább a narancsos úton, de most szólok, 18-ban már senki ne filózzon a választásokon
@Trompf: az enyém nem tipp, ahogy te is írtad. az érdekek mozgatnak mindent, azok meg világosak. Bajnainak nem kell a hatalom, és a HH egyik oszlopos tagjának sem, mindegyik remek milliós állást talál magának gond nélkül. kilenturát etetniük (egyelőre) nem kell. nemhogy racionalitása, de értelme sincs "az MSZP keresztbe lenyeli Bajnaiékat" félmondatnak. semmi, de semmi nem motiválja erre Bajnait, vagy a többi HH-st. Már 2009-ben is papíron aláíratta, és láncon is tartotta a teljes MSZPs képviselőcsoportot.

röviden úgy is írhatjuk, hogy a te "tipped" csak egy vágyvezérelt álom.
@minimalista:

Azt azért tisztázzuk, hogy a kongresszusi döntés a tárgyalást nem zárta ki, de bármilyen megállapodás kötését igen.

Hogy is kell úgy tárgyalni, hogy megállapodni nem lehet? Naugye.

Azért a világ még nem schifferspecifikus, és nem is lesz az.
lehetett volna más a politika, ha sólyom lászló megválasztásakor a tuvalui törzsi nagy tanács véleményét is kikérte volna a magyar egybegyűlt, de ez valahogy kimaradt az esküdözésbül. továbbmenvén elmondható, hogy hova tűnt németh miklós, bár hozzá kell tennem, hogy a cigaretta csikk és a taknyos papírzsebkendő eldobálása nem következménye, sokkal inkább origója a fricz tamási magasságoknak. magam résziről kijelenthetem, hogy egy bocsánat kérés a fletotól sokat dobhatna az öntökönszúrás rögös útjának simára tiprásában, csakhogy akkor újfennt fölmerül a taknyos papír zsebkendő ódiuma.
@Fabius:
Schiffer féle vonal egy demokratikus szavazáson győzött.

Hiába teszel úgy, mintha ez Schiffer döntése lett volna attól még ez a tagság döntése volt.

Persze neki van a legnagyobb szava, pont úgy mint a koala pártiak között Jávornak.

Az meg hogy az LMP jól döntött vagy sem, mint ahogyan írtam, akkor fog kiderülni, ha a jelöltállítási szisztémáról többet fogunk megtudni.

Azaz hogy az MSZP egyedül akar kormányozni, vagy Bajnaiékkal.
@is:
Nagyon messze van az álmom attól, hogy az MSZP kontroll nélkül kormányozzon, erről biztosíthatlak.
@$$$=$$$:

Bajnai miatt ti izgultok meg a Vezér. Nekünk speciel nem kell rajta izgulni.
A nevükben is benne van, lehet más...
A két aljas, sunyi, simlis fidesz-szoci bandát el kell örökre felejteni.
Teljesen másképpen kellene csinálni a politikát.
Ehhez sajna kevesen vannak, nincs pénzük, infrastruktúrájuk, médiájuk.
De van jószándék, akarat, tisztesség Magyarország megújulására.
Minden pártban vannak ellentétek, más gondolatok ők sem kivétele.

Ők nem loptak csaltak, hazudtak mint parlamenti társaik, csak nehezen megy át az üzenetük.
Ha képes lesz rá a magyar nép felfogni, akkor lesz jó itthon, de addig..
@Trompf:

Ahogy a saját kutatásuk mutatja a Schiffer féle vonal úgy kíván politizálni, hogy az őt pozícióba juttatók kikért véleményét leszarja.

Sokmindenről lehet ezzel kapcsolatban beszélni, de speciel a demokratikusság - főleg a részvételi demokrácia - nincs köztük.

Orbánból egy is sok, nem kell még egy kicsiben.
@is:
Írod, hogy "Bajnainak nem kell a hatalom, és a HH egyik oszlopos tagjának sem, mindegyik remek milliós állást talál magának gond nélkül."

Ezt ugye nem gondoltad komolyan érvként felhozni és a mondat második felével alátámasztani? Ezek szerint Bajnai csak egy narcisztikus magamutogató. Ennek örüljünk?
@Trompf:
Amit a szervezetről, jelöltekről, csapatokról írtam, az Bajnaiékra, lmp-re és az mszp-re is vonatkozik. Vidéken az utóbbi is csak egy nyugdíjas klub.
@Fabius:
nol.hu/belfold/lmp__nyolcan_megis_az_egyutt_2014_mozgalommal_tartananak

Az LMP kétnapos, zárt ajtók mögött zajló hétvégi kongresszusán a delegáltak 84:77 arányban szavazták meg azt a határozatot, amelyik szerint a párt nem csatlakozik az Együtt 2014-hez, de bármilyen más típusú együttműködésre nyitott.
@Trompf:

Na látod ebben legalább egyetértünk.

Éppen ennek elkerülése érdekében kellett volna az LMP-nek az ugyanezt gondoló Millásokkal és Szolisokkal is felálló E14-et erősíteni inkább.
@Fabius:
Tárgyalás=Együttműködés
Megállapodás=Csatlakozás

Együttműködés lehetséges, de csatlakozás nem. Így azért már érthető, nem?
@Trompf:

Hiába linkelgeted.

Ha egy kongresszusi küldött nem képviseli a választóit és azok akaratát az nem demokrácia. Az ilyet, ahol a küldött megkérdezi mit képviseljen, és aztán azzal ellentétben úgy szavaz ahogy Schiffer elvárja, azt nem bázisdemokráciának hívják, hanem röhejnek.
@Selmeczi a rusnya, buta fideszes szőke nő!:

"A két aljas, sunyi, simlis fidesz-szoci bandát el kell örökre felejteni."

Ezzel egyetértek.
Ám ez megvalósíthatatlan.

Ugyanis az aktuális ellenzék (Fidesz, vagy MSZP) azonnal rátelepül ezen kezdeményezésekre.
Ha kell csinálnak 2-3 alibi szervezetet, lásd Bajnai, Kuncze, Fodor, Bokros, ...

Aztán demokratikusan integrálódnak a régi kerékvágásba, és kitúrják az eredeti kezdeményezőket.
@minimalista:

"Ha az mszp szar, a fidesz meg fos, Te melyiket választod? Naugye."

Az a vénülő lány, aki mindenáron férjhez akar menni,csak a jelöltekből választhat.

Királyfi fehér lovon, a pártában maradást jelenti.
@minimalista:

Nem, nem érthető.

Mert, hogy az asztalig és beszédig eljutást is csak kizárta Schiffer, nem is vettetek rész semmiben.

Akkor? Nekem a frázist és az üres ígérvényeket ne lengesse senki.
@pástétom: Mivel a szoci-fidesz párosból a szocik a kisebb kupac szar, és közel s távol semmi esély arra hogy e két párt játékába bárki harmadik beleszóljon, azaz a realitás az hogy csak e kettőből lehet választani, ezért befogott orral, de igen, támogatom a kényszerű összefogást a szocikkal.
De a legjobb lenne egy E14-szoci koala, az E14-gyel sokkal jobb lenne.

Úgy általában tragikus és a pusztulásba vivő a magyar politika, nagy megújulásra lenne szükség mindkét oldalon, de ezt kb millióan leírták már. A jobb oldalon semmi jele a megújulásnak, sőt, elképesztő lefelé tartó, lezüllő tendencia van. A szoci párt meg maga az állóvíz. A megújulást jelenleg az E14 képviseli, ez indíthatna el egy változást. A legideálisabb az lenne, ha az E14 és az LMP együtt erősebb lenne mint a szocik, és együtt tárgyalnának velük, az erőfölény átbillenthetne dolgokat, gyors változást, megújulást generálhatna. Ez azonban most nem reális, a lassabb változásra van csak remény. Végső soron a magyar politika akkor fog változni, ha a magyar társadalom fog változni. Amíg kisebbségben vannak a progresszív erők, addig a politikában sem lesz érdemi változás, hisz az csak egy tükre az országnak. Az ország azonban szegényedik, nyomorodik, ez egyre csökkenti a fejlődés esélyét, itt a népek túlélni akarnak és szegény embereket még könnyebb hergelni, manipulálni, uszítani, kiszolgáltatott helyzetbe hozni és azzal visszaélni. Régebben Európát a Kelet-Nyugat kettős határozta meg, mára ez átalakult Észak-Dél kettőssé. Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy mi a lúzer déli tömbhöz tartozunk (Szlovákia már az északhoz), leszakadás, szegényedés, regresszió, gazdaságilag, társadalmilag, mindenhogy.
@quendelapo: "választókörzeti csapatok és jelöltek nélkül hogyan lehet bármiben megállapodni?"

Nos. A történet így volt:
- 2010-ben az LMP nekifutott, hogy az MSZP helyébe lépjen. 2012-re kiderült, hogy nem megy.
- Ugyanakkor 2012-re az is kiderült, hogy az MSZP nem tud egyedül eléggé visszaerősödni.
- Ezért Bajnai elindult, hogy megszerezze a hiányzó szavazatokat, egyidejűleg rákényszerítse az MSZP-t, hogy beadja az infrastrukturáját ezekért a szavazatokért cserébe. Ennyit a választókörzeti csapatokról.
- Most úgy tűnik, hogy az MSZP elég erősnek érzi magát, hogy még egy ciklust kibekkeljen (de legalábbis ezt eljátssza), ezért Bajnai azt mondta, hogy jó, akkor ő meg pártot kezd építeni, és ha ez sikerül, akkor ő is megpróbálja kiszorítani az MSZP-t.
- Ez itt most egy chickengame az MSZP és Bajnai között. Bajnai biztosan nem rántja el a kormányt, sem saját, sem a pénzeket neki adók érdekei miatt. Ha az MSZP sem, akkor 2014-ben Orbán, de szerintem az MSZP el fogja rántani a kormányt.

Annak semmi értelme nincs (lásd Gyurcsány lemondása utáni keresgélés), hogy mindenki neveket dobjon be mint jelölt, aztán visszaléptesse. Elég a közös jelölt nevével kijönni, nem kell mindenkinek egyet állítani, aztán választani. A jelöltek számában kell megállapodni, és visszajutottunk oda, ahol voltunk.
@Trompf:
"a párt nem csatlakozik az Együtt 2014-hez, de bármilyen más típusú együttműködésre nyitott. "

Pont ez az, amit a baloldali média (legalábbis az atv biztosan) az első közlés után próbált elhallgatni és csak a csatlakozás elutasítására koncentrálva hergelte a szavazókat az LMP döntése ellen. Csúnya volt.
@Fabius: Az LMP bázisát 2010-ben kiábrándult szoci szavazók adják.
Akik nagyrésze, ma sokkal inkább összefogás párti, mint sem ez kétségtelen.

Ám az LMP annak idején pont nem azért alakult, hogy az MSZP vagy Fidesz mögé sorakozzanak fel.

És elhiheted vannak kiábrándult Fidesz szavazók is, akik magasról szarnak Bajnaira és az MSZP-re, és mindenkire aki ezek mögé integrálódik.

A kérdés mint ahogy sokadszorra leírom az LMP számára, hogy feladják az elveiket, és az ex-balos szavazók akarata elött meghajoljanak,
avagy tartsák magukat a különutas politikához, és ráhajtsanak kiábrándult jobbos szavazatokra.
@minimalista:

...és a csúnya média egyenesen lefogta Schiffert vagy bárki mást, bezárta egy sötét szobába akarata ellenére, hogy nehogy tárgyaló asztalhoz üljön.

Viccesek vagytok, komolyan. Nulla szándék mellett ezt is rátolni a médiára érdekes megoldás :-D
@minimalista: minden politikus nárcisztikus magamutogató. a jobbik. mert a rosszabbik az még meg is akar élni belőle, azt megélhetésinek hívjuk. az rá van szorulva, hogy politikus legyen. na attól mentsen meg minket az isten.

mutass már egy nem nárcisztikus magamutogató politikust. Obama, Cameron, Merkel, Hollande (Sarkozy), Putyin, Berlusconi, Orbán, Gyurcsány, Schiffer, Jávor, Vona mind az. Mesterházy talán nem, na de őt nem is tekinti senki politikusnak. Akkor már inkább Szanyi, aki viszont megint nárcisztikus magamutogató.
Emberek, azt kellene eldönteni, hogy:
1. Orbán mennyen-e? Szerintem - és azt hiszem a potenciális szavazóik szerint is - igen (aki azt szeretné, hogy maradjon szdsz-ezheti az LMP-t, csak hát pont nem arról van szó, hogy a fideszeseknek jó legyen)
2. Alkalmas-e az LMP, hogy egyedül kirúgja OV-t?(vagy a 4k-val vagy kiaf.-al)- nyilván nem
3. Jó-e ha a szocik visszajönnek? Nyilván kurva szar ez is.
4. Az igazi kérdés, hogy mit lehet tenni ilyen helyzetben? Máshogy kérdezve ér-e annyit OV eltakarodása, hogy az MSzP valamilyen formában visszatérjen?
Sajna egyre inkább igen felé hajlok, de nem mindegy, hogy hogyan. Ez utóbbin tudnának dolgozni, ha egy csepp eszük lenne. Időben lépni amíg még mérhető támogatottságuk van, erősíteni a Millát az Együttön belül, az utóbbit a szocikkal szemben és a Botka-szerű figurákat a szocikon belül. Lenne egy amúgy is legyengült MSZP, akinek a legzűrösebb figuráit kigolyózhatnák a jelöltállításnál (ehhez az MSZP-n belül is meglenne a támogatás), gyurcsányt-smukkandort stb.is végleg reptethetnék. El lehetne érni, hogy a jelöltek egy jelentős részét az LMP és a Milla adja - lehetőleg úgy, hogy az MSZP egyedül ne szerezhessen többséget. Ha a kétharmados törvényeket átírták lehetne új választás, vagy kívülről támogatják a kormányt. Egy ilyen szoci kormány szerintem OV-nál ezerszer normálisabb lenne (mondom ezt úgy, hogy, sosem szavaztam még rájuk és kifejezetten utálom őket)És nem kell még az MszP-vel tárgyalni (sőt velük még nem is szabad) vagy senkivel végleg összeállni (még a millával se) Csak mondják már ki, hogy Viktor takarodj!! és kezdjenek el tárgyalgatni azokkal, akivel a legkevésbé ciki és támogatottsága van (Együtt). Ha gáz van még mondhatják, hogy nem és akkor is állhatnak az orrukat befogva egyforma távolságra mindenkitől legjobb esetben is 4-en/5-en az új parlamentben.
@minimalista:
Ezt én sem értem, hogy miért nem tűnik járható útnak sokak szemében itt se (pl Fabius), hogy teszem azt nem áll be se az MSZP mögé, se a Fidesz mögé, viszont támogat minden kezdeményezést (törvényt, javaslatot, ...) ami az ország érdekeit szolgálja.
@Fabius:

"Mert, hogy az asztalig és beszédig eljutást is csak kizárta Schiffer, nem is vettetek rész semmiben.

Akkor? Nekem a frázist és az üres ígérvényeket ne lengesse senki.
"

Most linkeljem Neked a saját cikkeidet arról, hogy a szocik képtelenek megújulni és így vállalhatatlanok minden épelméjű szavazó számára? Hogy a tárgyalásokra az "elkúrásban" vezetőként részes őskövületeket jelölték?
Ilyenekkel tárgyaljon az LMP?
Akkor revideálod a korábbi írásaidban képviselt álláspontod?
@sárkányfő: "Amíg kisebbségben vannak a progresszív erők, addig a politikában sem lesz érdemi változás, "

Mi a progresszív, talán az lmp kőkemény, az msp-nél is balosabb gazdaságpolitikája?
@Trompf:

"Az LMP bázisát 2010-ben kiábrándult szoci szavazók adják.
Akik nagyrésze, ma sokkal inkább összefogás párti, mint sem ez kétségtelen."

Innentől nincs ám meg háde.

Szerződtek a 383 876 szavazójukkal, hogy képviselik őket. Ha ezt nem tudják és akarják megtenni, akkor föl kell állni, a mandátummal ki kell ballagni a pulpitusig, megköszönni a részvételt, és akkor lehet arra hivatkozni, hogy innentől csak azt képviseljük amit a 600 regisztrált tag gondol.
Előre bocsájtom, hogy nem vagyok MSZP szavazó. Azt viszont őszintén nem értem, hogy miért alaptétel, hogy Mesterházy alkalmatlan miniszterelnöknek? 1998-ban Orbán, 2004-ben Gyurcsány mennyivel volt alkalmasabb? Milyen olyan tulajdonsága van, ami miatt ez a kép alakult ki róla?
1. Képzettsége? Az összes jelölt között neki van a legmagasabb képzettsége, 2 nyelven beszél.
2. Vezetői képességei? Elvállalta a tuti bukásos 2010-es MSZP miniszterelnök jelöltséget, aztán rendbe tette az MSZP-t, el tudta végre hajtani a retkesbe Gyurcsányt.
3. Szónoki képességei? Szerintem ebben nagyon sokat fejlődött és még fog is /Ron Webber/.
4. Kifejezetten jó taktikai húzás volt tőle az erdélyi bocsánatkérés.
5. Politikai államtitkár már volt, tehát ismeri az államigazgatást is.
6. Semmilyen privatizációs vagy egyéb korrupciós botrány nem köthető hozzá. Nem véletlenül nem nagyon támadja a Fidesz, nem úgy mint Bajnait és Gyurcsányt, pedig potenciálisan ő a fő ellenfél.
7. Ott van mellette Botka, Harangozó, Kunhalmi és még néhány új arc.
8. Ő volt a frakcióvezető, amikor Bajnai a miniszterelnök, és neki is köszönhető, hogy sikerült a reformtörvényeket, amik kellettek a Bajnai kormány sikeréhez végigvinni.
Pártszakadás és frakciószövetség. Mert a lóvé azért kell nekik, Nem Lehet Más, ugyanaz a pénzéhes banda, mint bármely más politikus.

Ne feledjük, itt ül az az Ertsey is, aki a 3 narancsról is számlát kért, hogy költségként számolhassa el. Mennyire kicsinyes.
@pástétom:
Az összes progresszivitás kimerül a populizmusban.
A Fidesz populizmusa, hogy minden amit tesz, azt a nemzet érdekében teszi (államosítás, alkotmánybíróság jogkörének csökkentése, megszorítás...)
Az MSZP populizmusa hogy mindent az emberekért tesz (költekezés, eladósodás, 13. havi, ...)

Ebben ki is merül az összes progresszivitás, ha a másik anyázását is ideszámoljuk.

E között lehet választani.
@Zuzu Petás:
Orbán: ész
Gyurcsányi: max 2006, hiszen 2004ben nem te, hanem egy puccs segített neki. De persze 2006ban is alkalmatlan volt.
@minimalista:

Ezzel ugye most megcáfoltad saját magad, és innentől hiába is lengetnéd, hogy háde a tárgyalás nem kizárt.

Most, hogy ezt tisztáztuk rátérhetünk arra, hogy igen, a szocik olyanok amilyenek, de ha nem lesz aki megszorítsa őket akkor ilyenek is maradnak, sőt, még sokkal ilyenebbek lesznek. Aztán el kell szépen dönteni, hogy megszorításukban részt vesztek, vagy a sarokban duzzogva hagyjátok, hogy elszaladjon mellettetek a történelem.

Igaza van Jávornak, annyi önbizalom sincs bennetek, hogy legalább megpróbáljatok változtatni valamin. Inkább vártok a csodára.
@Zuzu Petás:
Ne legyenek kétségeid. Nem azért nem támadja a Fidesz Mesterházit, mert nem támadható, hanem azért mert nem potenciális jelölt.
Ha az lenne, előkerülnének Gyurcsány sportminiszterkedése idején, a Zuschlaggal közös ügyletei Mesterházinak hirtelen (akár jogos, akár nem).
@Trompf:

"Ezt én sem értem, hogy miért nem tűnik járható útnak sokak szemében itt se (pl Fabius), hogy teszem azt nem áll be se az MSZP mögé, se a Fidesz mögé, viszont támogat minden kezdeményezést (törvényt, javaslatot, ...) ami az ország érdekeit szolgálja."

Parlamenten kívül elég nehéz bármit támogatni:)))

Úgy látom nem tűnt föl neked, hogy a 14 utáni helyzetről beszélünk, ahova jó eséllyel az LMP el sem jut ,vagy Schiffer -Semjén kiscsoport lesz. De szép lenne:))
@hacsaturján:
A rémszarvasok mellőzése okán - most első ízben -, nem tudok egyetérteni veled.
@Fabius:
Apró szépséghiba, hogy az akkori szavazók épp azért szavaztak az LMP-re, mert ők azt mondták nagyjából, hogy se Fidesz se MSZP.

Az más kérdés hogy az ex-MSZP szavazók egy része, meggondolta magát, ettől még egy párt nem biztos hogy feladhatja alapításakor lefektetett elveit.
@Zuzu Petás:

"Ő volt a frakcióvezető, amikor Bajnai a miniszterelnök, és neki is köszönhető, hogy sikerült a reformtörvényeket, amik kellettek a Bajnai kormány sikeréhez végigvinni."

Juj.

Emlékeim szerint ehhez több köze volt a Bajnaitól kapott nyaklevesnek és aláíratott íveknek, mint Mesterházynak vagy bárki másnak.
@is:
"Annak semmi értelme nincs (lásd Gyurcsány lemondása utáni keresgélés), hogy mindenki neveket dobjon be mint jelölt, aztán visszaléptesse. Elég a közös jelölt nevével kijönni, nem kell mindenkinek egyet állítani, aztán választani. A jelöltek számában kell megállapodni, és visszajutottunk oda, ahol voltunk."

Az egy miniszterelnök casting volt, nem lehet összehasonlítani egy országos választással.

Persze ki lehet jönni egy közös jelölttel - ez lenne a leggyorsabb megoldás - de az akkor az jelenti, hogy van egy jól felépített, ütőképes és többé-kevésbé egységes szervezet, azaz egy párt. Ilyen nincsen és azt hiszem jobb is, hogy nincs. Van viszont minimum három szervezet, melyeknek a világnézete, a szervezeti kultúrája, a gazdaságfilozófiája és szerencsére a támogatói / szavazói köre is jelentősen különbözik.
Azt gondolom, hogy Orbán médiafölényét és hatalmi gépezetét csak személyes kampánnyal, hiteles emberek felvonultatásával lehet ellensúlyozni. A pártot nem választókat is csak így lehet megszólítani.
Fontos szerintem az is, hogy Orbán megbuktatása után kormányozni csak erős társadalmi háttérrel lehet.
Éppen ezért nem lehet megúszni, hogy az ellenzéki szervezetek minden választókörzetben kiépítsék a szervezetüket, felépítsék a támogatóikat, megnevezzék a jelöltjeiket. A választások előtt pár héttel egy előválasztás, valószínűleg inkább kutatási eredmények alapján lehetne visszaléptetni a jelölteket.
@Orica Középföldi:
Ha engem kérdezel valóban kiesnek.
Az MSZP és a Fidesz is ki akarja őket nyírni.

A kérdés, hogy pusztán emiatt befaroljanak-e az MSZP mögé.

Én romantikus alkat vagyok. Jobban szeretem a hősies halált, mint az elvtelen alkukat.
@Trompf:

Ja, arról nem beszélve mennyi törvény született, ami az ország érdekét szolgálta.
Ebbe a jószolgálatba döglünk bele.
@Fabius: "Bajnai miatt ti izgultok meg a Vezér. Nekünk speciel nem kell rajta izgulni."

7%-ával nem mintha bárkit is érdekelne a libás. te izgulsz állandóan hogy senki nem akar összefogni vele.
@Trompf:

Ezért kellet volna elsőként, azonnal Bajnai mellé állni.
Nyilván a sokkal jobb lenne a Schiffer által elképzelt önálló és erős LMP, csak sajnos nincs realitása. Szerintem ez különben már az önkormányzati választáson eldőlt. Egyenlőre kis párt lesznek. Ha esetleg jól eljátsszák a "együtt megbuktatjuk a fideszt, de aztán elválunk játékot" - magyarul: nem ülnek be pozíciókba, miniszteri székekbe, felügyelőbizottságokba stb (mint az SzDSz tette, hanem kívülről támogatva megszavazzák azt a néhány dolgot ami neki is fontos - egyszer talán lehet belőlük valami.
@Trompf:

Nem az elveit kell feladni, hanem a mandátumot vissza. Az elveivel játszhat tovább szabadon. Viszont, ha megtartja a mandátumot amit a szavazóitól kapott, akkor őket képviselnie KELL.

Mellesleg hangsúlyozom újra, a szavazóbázis nem az elvtelen összebútorozást támogatja a szocikkal. A lenullázott Mesterházyval ezt is elég egyértelműen megüzenték.
@Trompf: "Az LMP bázisát 2010-ben kiábrándult szoci szavazók adják."

Aha, meg a volt szdsz-szavazók, plusz rengeteg 18-20 éves elsőválasztó.
@Orica Középföldi:
Értem hogy ironizálsz, de szerintem ezzel nem kéne viccelni.

A legnagyobb probléma az országban, hogy minden törvényt alapból támad mindig az ellenzék, és híveik.

Pedig elhiheted az MSZP és Fidesz is hozott jópár ésszerű, logikus és társadalmilag hasznos törvényt.
Mely minimálisan is továbbgondolásra érdemes.

Ezzel szemben mindkét formáció lesöpör minden előző koncepciót, és újra épít mindent ahogy épp kitalálja adhoc.
Ez az egyik legnagyobb probléma az országban.
A zsigeri elutasítás.
@$$$=$$$:

Ott van a buszok hátulján mennyire nem izgultok. Plusz Vektor törvénybe is foglalta a lex-Bajnaival.

De magyarázd csak nyugodtan, legalább van min röhögni. A többiek értetlensége ma úgyis csak bosszant, legalább te szórakoztatsz :-D
@Orica Középföldi: "Nem pólus te, szívcsakra:)))"

Az a gond, hogy nem csak Ra szív! ;)
@Fabius:
Szerintem a Millának, Bajnai elött kellett vona az LMP-t felkérni.

Innentől kevés lehetőségük maradt.

A csatlakozás elutasítása pedig már nem opció, hanem történelem.
@minimalista: együttműködés elképzelhető, kivéve a választási együttműködést. Bazmeg, már bocsánat. Milyen egyéb együttműködés számít 2014-ben?

Talán addig elkávézgatnak a Bajnaival, meg a Mesterházyval, dumcsiznak egy új alkotmányról, esetleg belefestenek pár zöld vonalat a programba, végül pedig 2014-ben nyer a Fidesz?

Nem átsiklottunk az együttműködési lehetőség kitétel fölött, hanem pontosan láttuk, hogy az csupán egy kommunikációs kiskapu, egy szar blöff az összefogást preferáló szavazói többség felé, bullshit, amit nem ettünk meg.

Amit Schiffer és a különutasok (pölö te) nem vettetek figyelembe, az az, hogy csak három lehetőség van: 2014-ben Fidesz, vagy kormányváltás sok MSZP-vel, vagy kormányváltás kevés MSZP-vel. Nincs több alternatíva. Lehet kívánni mást, kívánok is mást, de nincs más. Ebből lehet válogatni.

Mármost: az egy tény, hogy a választók elsöprő többsége nem kér sem a Fideszből, sem az MSZP-ből. Én sem. Ez a lehetőség azonban nem adatott meg nekünk, magyaroknak. Csak az a három lehetőség adatott, amit fentebb írtam. Akármit teszünk vagy nem teszünk, a fenti három valamelyike valósul meg.

Akárki, aki képes logikusan gondolkodni és józanul mérlegelni, beláthatja, hogy a vágyainkhoz legközelebb álló változat a kormányváltás kevés MSZP-vel.

Ám mivel az is egy tény, hogy az MSZP a legnagyobb ellenzéki erő, egyetlen módon lehet csak kevés MSZP-t csinálni: ha a többi ellenzéki erő nagyobb tömböt alakít ki, nagyobb súlya lesz, és nagyobb erőt fejthet ki az MSZP féken tartására.

Erre pedig egyetlen lehetőség volt adott: ha az E2014 és az LMP összefog, még az MSZP jelentkezése előtt. Bármilyen másik alternatíva több MSZP-t eredményez, nem kevesebbet.

Így hát végül két választási lehetőségünk maradt, Fidesz, vagy kormányváltás sok MSZP-vel. Azaz: Fidesz vagy MSZP. És ez Schiffer András műve. Az pedig Schiffer András hazugsága, hogy ennek szükségképpen így kellett lennie.

Az E2014 támogatottságának csökkenése nem azért van, mert az emberek rájöttek, hogy eleve az MSZP-t akarta visszaültetni a hatalomba, hanem azért, mert az LMP kiesésével ereje nem maradt elég az MSZP kordában tartására.

Persze ezt már nyugodtan lehet úgy magyarázni, hogy az E2014=MSZP, és sajnos efelé tendálunk, de mint mondtam, az egy mocskos nagy hazugság (a jobboldal és Schiffer hazugsága), hogy ez eleve szükségszerű volt.
@Fabius: Ok. Akkor a 8 pontból 1-ben eltér a véleményünk. Bár megjegyzem, hogy azért a Bajnai nyakleveseket nemigen osztogathatott 4 évnyi miniszterkedés után.
@Dr. jenőke (jenőke):

uhhh, hát van ez így. horribile dictu, sokszor előfordul, hogy én sem értek egyet magammal, mitöbb lefejelem az ajtó félfát, hogy naneeee, vazze! csakhogy (és itt jönnek vissza a rének!) én nyugodtam lehetek hülye, mivel az ország érdekeivel ugyanúgy nem vagyok tisztában, ahogy a népgazdasági érdeket se értettem soha.
@Trompf:

"Én romantikus alkat vagyok. Jobban szeretem a hősies halált, mint az elvtelen alkukat."

A (fülke)forradalomnak még egyetlen hősi halottja sincs, elvtelen alku viszont dögivel. Ez egy ilyen unortodox világ.

Egy percig sem gondolom, hogy Schiffer hősi halott szeretne lenni. Ha eléri célját,menetelés a nullába, a kutya nem fog hősként gondolni rá. Főleg nem a támogatói.
@Orica Középföldi:

Újra leírom.
Az LMP azért jött létre, mert a se MSZP, se Fidesz jelszó menő volt 2010-ben a kiábrándult ex-MSZP, ex-SZDSZ szavazók körében.

Ez a bázis ma már inkább szeretné a szocikat, mint Orbánt.

Tehát nem az LMP változott, hanem a szavazóik.

Persze ezen szavazók jelentős része, ma se akarja az össszeborulást, csak legfeljebb többen igen.

Egy dolog bizton megállapítható.
Az LMP oltári nagy szarba lesz akár beállnak az MSZP mögé, akár nem.

Ha beállnak akkor bebizonyítják, hogy "NEM LEHET MÁS", ha meg nem, akkor elveszítik a szavazóikat, és reménykedhetnek, hogy a kiábrándult jobboldaliak megmentik őket.
@Trompf:

"Szerintem a Millának, Bajnai elött kellett vona az LMP-t felkérni."

Volt ilyen, úgy hívták magukat új pólus. Hallottál róla? Nem? Na, kb ennyire volt érdekes.

Azt felmérte a Milla is, hogy a kormányváltás meghatározó arc, gazdaságpolitika nélkül nem fog menni.
@Zuzu Petás:

Márpedig a kiosztott és aláíratott "engem nem szopattok és döftök hátba, mint Gyurcsány" íveket nehezen lehet nyaklevesen kívül bármi másként értelmezni.
@nevetőharmadik:

" 2014-ben Fidesz, vagy kormányváltás sok MSZP-vel, vagy kormányváltás kevés MSZP-vel. Nincs több alternatíva. Lehet kívánni mást, kívánok is mást, de nincs más. Ebből lehet válogatni."

+1

Na ez az, amit nem sikerül nekik megérteni.
Az LMP-ből Schiffer az egyetlen, aki képes egy pártot irányítani. A Jávor Benedek féle pöcshuszárok, akik próbálják most kiütni a nyeregből, csak arra alkalmasak, hogy lejárassák a zöld mozgalmat - amit pedig népszerűsíteniük kellene - ugyanúgy, mint ahogy az SZDSZ lejáratta a liberalizmust

De ugyanez lesz a sorsa az E14-nek is. Bajnainak kevésebb a talentuma a politikához, mint Schiffernek, és még eklektikusabb a tábor, amit megpróbál összetartani. Egy fegyelmezett pénzügyi-gazdasági szakember imázsát magára öltő miniszterelnök-jelölt és egy link narkós csavargó együttesétől mégis mit lehet várni?

Szánalom az egész
@quendelapo: Sajnos erősen aggasztó, hogy folyik -e bárhol érdemi előkészítő munka. A jelöltállítás sem úgy zajlik, hogy na akkor lajoskám te indulsz jövő héten. Elfogadottság kell, felkészülés kell, kommunikáció, ismertség megszerzése és helyes irányba fordítása stb stb. Ezek nem fognak menni két hét alatt az utolsó pillanatban.
Ha semmi mást, de a helyi szervezetek kiépítését, a mozgósítási stratégiákat már régen át kellett volna venni a Fidesztől. De sosem késő elkezdeni. Ma legalábbis még talán nem késő.
Schiffer lebegteti az LMP-t, ne derüljön ki idő előtt, hogy hová is húz igazán. Eddig egyedül a Fidesz profitált ebből Ha a tárgyalni akaró szárny kerekedne felül, szerintem nagyon gyorsan a bejutási küszöb fölé emelkedne az LMP. Szakadás esetén viszont mind a két fél a kiesők között lenne.
@Fabius: Nyilván mindenki a kevés MSZP-ről álmodik az E14 választók között, de ismerve a szegfűsök körül gyülekező politikusok kvalitását, egy hatalomváltás után minimum egy képletes hosszú kések éjszakáján eltávolítanák azokat, akik javarészt besegítették őket régi/új pozícióikba.:(
@Trompf:
A szocik szavazótábora ugyanaz marad, míg a halál el nem választ. Tekintve hogy 70 év körüli nyuggerekről van szó, ez nem a távoli jövő. Erre építeni politikát bármelyik pártnak öngyilkosság, 2 okból:

- Gyurcsány félékkel kell konkurálni az agyatlan szoci nyugger szavazók megnyeréséért, amihez még Gyurcsányabbnak kéne lenni

- Csicsikovnak kéne lenni
Nem lehet más a politika, főleg egy párton belül nem, Shiffer meg kezd egyre szimpatikusabb lenni taszos(bár anno nem annak indult szvsz, ami lett) és egyéb múltja ellenére, nem rossz politikus, bár ilyen felhozatal mellett nem nehéz kitűnni.Ha az LMP parlamenti párt akar maradni akkor Shiffer kell oda vezírnek, vele is nehéz lesz, mert szépen szalámizzák önmagukat a liberálisok...
Kifakadt Navracsics egyeteme miatt a debreceni dékán

Jelentősen kisebb létszámmal indulhat igazgatásszervező szak a Debreceni Egyetemen (DE) - mondta az egyetem állam- és jogtudományi karának dékánja csütörtökön.
@Ludovikás Levente:

az agyatlan szoci nyuggereket te nem tudod észérvekkel meggyőzni, mivel meggyözödésük pontosan az agyatlanságuk következménye, csakúgy mint a tied. a repülö itten én vagyok, te kis politikus.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Az erőviszonyok és személyi összetételek leharcolásának most van itt az ideje. Aki ehhez nem érez elég önbizalmat magában az alkalmatlan a feladatára és álljon félre.

A kormányváltás utáni rettegéselmélet beigazolása egyet jelent az azonnali bukással. Ráadásul nem előttetek és a fideszesek előtt, hanem előttünk szemétlibberek előtt.
@hacsaturján: Szerintem ezek a nyugdíjasok még azt hiszik, hogy Gyurcsány és Bajnai is az Mszp tagjai.
@Trompf:

"Értem hogy ironizálsz, de szerintem ezzel nem kéne viccelni."

Zokoghatnék is, de azt nem szoktam:))

Hogy az LMP miért jött létre, azt fedje csak jótékony homály.
Ha 2010-ben valaki úgy állt neki politizálni, hogy nem tudta, az istenadta nép az elmúlt 20-ban hogy mozgott, az HÜLYE.

Az én nem változtam!-féle hivatkozás Moldovának jól áll, de Schiffertől röhejes.
Annak a látszatát kelti, nem vette észre, hogy a világ körülötte baromi nagyot.
Tűzoltás idején pipiskedésnek ( jajj, az elveim )nincs helye:))
@nevetőharmadik:
" E2014=MSZP,"

Az egyik a tündérmese a hercegről, aki fehér Skodán érkezik, a másik pedig már XX évvel ezelőtt a könyökén jött ki a zembereknek

A fehér Skoda összetört (Bajnai orrával együtt), a megújult MSZP pedig olyan, mint a rég lejárt szavatosságú, százszor átcímkézett teszkósáru. Legjobban akkor jársz, ha bontatlanul kukázod
@Trompf:

" reménykedhetnek, hogy a kiábrándult jobboldaliak megmentik őket."

Elképzeltem Schiffert egy Alig-Jobbik élén:)))) Gyönyörűűűűűű:)))))))
Ez a fiú a vakon-borotválkozás bajnoka.
@Orica Középföldi:
Akik bármi áron valami összeborulást sürgetnek, azoknak ajánlom figyelmébe az MDF kiszenvedését. Nem volt olyan régen hogy ne lehetne rá emlékezni.

Eredmény: MDF konyec, és mivel elveit feladva halt meg, esélye sincs valaha feltámadni. Bokros Lajos viszont köszöni jól megvan, éli a világát Brüsszelben
@V-PORT:

gőzöm sincs, hogy mit hisznek, mivel még nem kérdeztem meg senkit ezügyben. pusztán elgondolkodtam azon, hogy én islehetek agyatlan szoci nyugger. ha ludovikás levente lennék véletlenül, akkor nem mernék kimenni az utcára.
@Trompf: Kit nevezel jobboldalinak? Mert aki a Jobbikra vagy a FIDESZ-re szavazott, annak halovány ibolyántúli dunsztja sincs arról, hogy mi a jobboldal, a nemzeti retorikán kívül.
A jobboldaliaknak olyan valaki kell, aki tudja, mitől működik egy vállalkozás.
Amúgy tudom, hogy nem az LMP-nek szurkolsz, de megjegyzem: az LMP-t kérték fel először. Ha igent mond, az MSzP-nek sokkal kisebb alkuereje lenne. Különösen, ha lenne ereje a választók között is az LMP-nek (beágyazottság, szervezettség vidéken is).
@Ludovikás Levente: Azért oda egy jó kis botrány is kellett, Almássy Kornéllal a főszerepben, aki most BKK Közút Zrt. vezérigazgatója.
@Ludovikás Levente:

Kevered a szezont a fazonnal. Az MDF az ezerfelé szakadás után a létfenntartásért állt össze előbb Orbánékkal majd az SZDSZ-szel.

Az LMP-nek a kormányváltásért kellett volna szövetséget kötnie elsősorban a potenciális szavazóinak számító Millával is felálló E14-el.
@Kuviklacz:
Nem látok más jobboldali alternatívát jelenleg a politikai palettán, mint a Fidesz, és a Jobbik.
Van ?

Persze a kritikád magva szempontjából ezek valóban nem jobboldaliak, gazdaságilag semmiképpen sem, de az MSZP se baloldali, és mindösszesen egy jelző van, mely lefedi az irányzatok összességét, minden formáció részéről: Populista.

A jobboldalnak normális jobboldali párt kéne (hidd el ezt tudom).
A baloldalnak pedig normális baloldali.
De ez csak prekoncepció, idealizmus, giccs.

Javaslom figyelmedbe 2008-as posztomat:
trompf.blog.hu/2008/12/22/elitvaltas
@minimalista: "a küldötteken keresztül a párt választóinak akaratát érvényesítse."

Az országban van kb. 3000 település. A kongresszuson van kb. 100 küldött.

Azt állítod, hogy ez a száz ember objektív módszerekkel felmérte, hogy mi a választók akarata?

Ne állítsd, mert úgy lenne hülyeség, ahogy van. És ne a tükröt okold, ha a képed ferde.
@Fabius: Arról nem is beszélve, hogy a küldötteknek nagyon nem egyenlő a szavazatuk. Van olyan küldött, nem is kevés, aki 2-3 embert képvisel, és vannak olyan küldöttek, akik több százat. A szavazatuk pedig ugyanannyit ér.
De mindegy is, kár ezen már keseregni, szerintem a jó pillanat elszállt, amikor az E-14 meg az lmp lehetett volna az ellenzéki összefogás irányítója. Ez látszik a közvéleménykutatási adatokon is, meg azon, hogy lmp-nek "hála" az mszp-jé lett a kezdeményezés, lépéselőny.

És ez szinte garantálja a fidesz győzelmét 2014-ben. Köszi lmp, köszi schiffer. Egyébként se lett volna könnyű legyőzni a fideszt egy nem tiszta választáson, ahol a választási csalás nem talán, hanem biztos oppció, minden változtatása a parlamentnek ezt alapozza meg.
siffer az ördög ügyvéggye...

balf@sz aki rá szavaz...
Schiffer:

"„- Önnek mennyire fontos az Orbán-kormány leváltása?

- Minden épeszű ellenzéki erő elsődleges célja a jelenlegi kormány leváltása.

- És mekkora a közös felület a Fidesszel? Akár egy Orbán Viktor nélküli Fidesszel?

Nekünk nem mindenek feletti célunk, hogy kormányra kerüljünk."

Asszem erre szokták mondani, hogy fel is csút, le is csút.
@Trompf: "És ekkor, az LMP ha beállna az MSZP-s koala mögé akkor egyrészt segget csinálnának a 2010-es kampányukból"

Kit érdekel? 2010-ben teljesen más volt a helyzet. Új helyzetben új politika szükséges. Egyszerűen ostobaság úgy viselkedni, mintha nem épült volna ki az elmúlt két évben egy autokrata rendszer.
@Fabius:
"Az MDF az ezerfelé szakadás után a létfenntartásért állt össze előbb Orbánékkal majd az SZDSZ-szel."

Az LMP az ezerfelé szakadás után a létfenntartásért állna össze Kendermagosokkal, Libajnaival, Kétfarkú kutyával, vagy akár a hétfejű Szoci sárkánnyal is
Erőt vettem magamon és elolvastam az interjút. Amit megértettem: Schiffer jobban utálja Mesterházyt/Bajnait, mint Orbánt.
@Fabius: teljesen egyértelmű a siffer ügynök célja...

a megbízása a főországvesztőtől arra szól hogy az ellenzékis azavazókat gyüjcse egy listácskán... aztáán majd megláttyuk...
@épészmérnök:
Kormány váltás után, azonnal épül az autokrácia.
Minden esetben kivétel nélkül.

Azaz van egyetlen kivétel.
És elég nagy baj, hogy nem építették ki, azaz helyesebben hagyták a régi autokráciát érvényesülni.
Antall József kormányáról beszélek.
@aritus:

Az erőfölényt elpuskázták az biztos. De a dolog még nem reménytelen, bár a jelenlegi állás mellett azért elég kilátástalan.

De a kongresszus után, ha változás lesz van még egy utolsó utáni dobás. Nem az eredeti erős pozícióból, de még fordító dobás. Ha nem lesz változás akkor is változás lesz, a párton belül, nem is kicsi.
@minimalista: " választási szövetségre lépni ezekkel a megújulásra képtelen anakronisztikus zárványokkal egyenlő lenne a párt elveinek teljes feladásával"

Nehéz szívvel írom, mert magam is ökologista vagyok, sőt.

De ha választani kell az LMP elveihez való ragaszkodás, és a demokrácia között, én a demokráciát választom.
@quendelapo: "De itt az a legfontosabb, hogy Torgyánnak voltak jelöltjei, akiket vissza tudott léptetni. Alkupozícióban volt. Most meg azon vitatkoznak, hogy ha lennének jelöltjeik, és szervezeteik, akkor ki, hol, melyik jelöltet léptetné vissza. Ez így egy teljesen virtuális, szombat esti társasjáték."

Ez sajnos, szívbemarkolóan igaz...
@V-PORT:
Dávid Ibolya annyira biztos kézzel irányította az MDF végromlását, hogy bárki másnak csak epizódszerep juthatott ebben a szomorújátékban

Egy tanulság viszont marad: ha egy párt X százalékot hoz, egy másik meg Y-t, akkor a kettő együtt nem X+Y

Mit nem lehet ezen megérteni?
@Fabius: "Azt azért tisztázzuk, hogy a kongresszusi döntés a tárgyalást nem zárta ki, de bármilyen megállapodás kötését igen.

Hogy is kell úgy tárgyalni, hogy megállapodni nem lehet? Naugye."

Úgy hallottam, hogy a szovjetek tárgyaltak ilyenformán.
Gond van az új beutalási rendszerrel

Sok hiba csúszott a budapesti és a Pest megyei új beutalási rendbe a Weborvos portálnak nyilatkozó szakértők szerint, akik emiatt a bevezetéséről szóló ÁNTSZ-határozatok felfüggesztését javasolják.

szerző hvg.hu idő 13:11 - Itthon

Putyin meghívta Orbánt

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin meghívására január 31-én egynapos munkalátogatásra Moszkvába utazik Orbán Viktor miniszterelnök - jelentette be Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára csütörtökön Budapesten.
@Ludovikás Levente:

Tudtommal még nem szakadtak szét.

De bármilyen összeállás neked, fideszes szavazónak nyilván nem érdeked. Veregesd meg Schiffer vállát, hogy megnyugodjon, az életben soha nem szavazol rá, de azt támogatod ha Viktor ellen nem szövetkezik és átkeresztelkedik Semjén-Schiffer Dávid Andrássá.

De speciel nem ez és a ti véleményetek kell meghatározza az LMP vezetését. Elvileg.
@minimalista: "Ezt ugye nem gondoltad komolyan érvként felhozni és a mondat második felével alátámasztani? Ezek szerint Bajnai csak egy narcisztikus magamutogató. Ennek örüljünk?"

Mondd, el sem tudod képzelni, hogy valaki tényleg demokrata? Magadból indulsz ki?
@épészmérnök:
Az LMP tudtommal minden változást támogat pártként.

A párt integrálódása a szocik alá, az amit nem támogatnak.
@Ludovikás Levente: De ha X és Y nem X1-et és Y1-et, hanem közösen XY1-et indítja a választáson akkor az mégis csak más.
@Trompf:
"Az LMP oltári nagy szarba lesz akár beállnak az MSZP mögé, akár nem."

A fidesz leváltáshoz nem kell beállni az mszp mögé. Egy történelmi példa talán segíti a helyzet átlátását. A II. Világháborúban a fő cél a fasizmus megsemmisítése volt. Churchill messze nem rokonszenvezett Sztálinnal, de a fasizmus legyőzése érdekében szövetséget kötött vele. A világháború befejezése után sem lett Anglia kommunista ország, és Churchill sem állt be a Szovjetunió mögé. Azt kell belátni, hogy a fő cél egy diktátor elzavarása, megsemmisítése, az összes többi csak ezután következik. Ha Orbánt sikerül partvonalon kívül tenni, attól még nem kell koalícióba lépni. Kívülről is lehet támogatni az lmp számára fontos és támogatható változásokat. Most Magyarország sorsa és jövője a tét, és aki ezt nem képes felfogni, azt is félre kell tenni.
@épészmérnök:

Így Orbán is szokott, úgyhíjják nemzeti konzultáció :-)))
@Fabius:

"Schiffer:
"„- Önnek mennyire fontos az Orbán-kormány leváltása?
- Minden épeszű ellenzéki erő elsődleges célja a jelenlegi kormány leváltása.
- És mekkora a közös felület a Fidesszel? Akár egy Orbán Viktor nélküli Fidesszel?
Nekünk nem mindenek feletti célunk, hogy kormányra kerüljünk."

nekem elkerülte a figyelmemet hogy a kampányban ezt hangsújozta volna hogy egyetlen céjjuk hogy konfliktus mentesen akár ellenzékben is de a fizujukat felvehessék...

minek íyg programot írni? ha nem akar kormányozni...
a programot elintézheti egy legyintésseel... minek...
a fizut utajják, minek itt elenségeskedni, köpködni...

hitvány rohat büdös komcsi ügynök banda ez mind
@Trompf: Szerintem mi, vagyis én azért haragszom egy kicsit Schifferre, mert egy jó lehetőséget hagyott ki. Akár irányító szerepbe is kerülhettek volna az E14-vel közösen.
@xaverta:
" és aki ezt nem képes felfogni, azt is félre kell tenni. "

Akár hiszed akár nem, ezen mondatoktól jobban tartok, mint Orbántól vagy akár Gyurcsánytól.

Attól félek komolyan gondolod, és nem vagy egyedül.
@Trompf:

Az LMP nem támogat semmit. Az alkotmányosság renovációs tárgyalásra se mentek el ellentmondani se. Pedig az Schiffernek is vesszőparipája, és nem a koalíciókötésről szólt a dolog. Oda már Bajnaiék sem mentek.

Ne vicceljünk.
@Trompf: "Ezt én sem értem, hogy miért nem tűnik járható útnak sokak szemében itt se (pl Fabius), hogy teszem azt nem áll be se az MSZP mögé, se a Fidesz mögé, viszont támogat minden kezdeményezést (törvényt, javaslatot, ...) ami az ország érdekeit szolgálja."

Cicuka, választás jön. Az ország érdekeit az szolgálja, ha az ellenzék szorosan együttműködik Orbán leváltása érdekében. Aki nem működik együtt, az Orbánt tartja hatalomban. Ez ilyen egyszerű.
@V-PORT:
Engem is érdekelt volna ez az alternatíva, több szempontból.

Ha Schifferék beállnak a Milla-Bajnai mellé, akkor hamarabb kiderült volna a Milla-Bajnai formáció, MSZP-hez való viszonya.

Így most meg kell várni a jelöléseket, koalíciós tárgyalásokat.
@Vitéz László:

Az ilyet nem hangsúlyozzák. Lebegteti a megegyezés lehetősége nélküli tárgyalást, az ilyen meg csak úgy kiszalad a száján egy interjúban mikor nem figyel mert elveszett önmagában.
@épészmérnök:
"De ha választani kell az LMP elveihez való ragaszkodás, és a demokrácia között, én a demokráciát választom."

Demokrácia = Népfront

Rémlik valami a múltból. Mintha Kun Bélát is azért nyírták volna ki '36-ban, mert ellenezte a népfrontosítást

Schiffer lesz a következő, ha rajtatok múlik?
@épészmérnök:
Nekem ismerős ez a duma valahonnan.
"Aki nincs velünk, az ellenünk van"....

Neked nem rémlik ?
Vagy ez a retorika az MSZP ellen nem nyerő, Orbán ellen kívánatos ?
@Trompf: "Én romantikus alkat vagyok. Jobban szeretem a hősies halált, mint az elvtelen alkukat. "

Lofat, nem romantikus. A más fülével vernéd a csalánt, jobbikos. Örülnél, ha öntökönszúrná magát az LMP.

Elképesztő, ahogy a konkurenciát "véded".
@Fabius: eszméletlen rohat büdös komcsi szemét banda...

hitvány rohadékok...

a hazudozásba már nagyon belegabajodtak...
@Fabius:
Annyit elárulok hogy az alkotmány abból a szempontból amit kifogásoltok, (hogy nem a nemzet egészének az alkotmánya) soha nem lesz már valódi alkotmány.

Lehet hogy alkot az MSZP a Bajnaival az LMP-vel egy alkotmányt, ami akár a 2/3-a is támogat az országnak.

De mint ahogy a példa mutatja a maradák 1/3 akármikor elhiteti legalább 1/3-dnyi emberrel, hogy ezt nélküle alkották és ellene.

És a kör bezárul.
@minimalista: "Ilyenekkel tárgyaljon az LMP?"

Igen.

A fidesz után nekik van a legnagyobb támogatottságuk, akár tetszik, akár nem. Olyan formulát kell keresni, és ebben áll a politika művészete, hogy megőrizhesse az arcát az LMP. A merev elzárkózás teljesen kontraproduktív.
@Fabius: a legnagyobb probléma hogy a tejjes álami szerveztet és a "tiszcségeket" is teleszarták...
"Orbánék romhalmazának eltakarításában"

A kormány és az ellenzék egykori teljesítménye ugyanúgy romhalmaz, élet csak ezeken kívül van.
@Ludovikás Levente:

Az MDF-ben hamar kiderült, hogy messze nem egységes. Nem volt nehéz leszalámizni az önkénteseket.
Dávid Ibolya középszerűen gyenge politikusként nem hősi halottja az elvhűségnek, hanem bizonyítéka egy életképtelen pártnak.

A mai helyzet annyiban más - és ezt az istennek se akarják sokan megérteni - Bajnai nem sima kormányváltást hirdetett.Itt a választás másról kell, hogy szóljon.

Meg kell állapodni (nem összeborulni!!!) egy mindenki által vállalható minimumban és a végrehajtás sorrendjében .Ezen már a választás után nem lehet vita.

Ehhez kell az adott körzetben megkeresni azt az embert, akit a helyi(!) többség ismer és elfogad. Teljesen lényegtelen, hogy melyik szervezeté /párté vagy civil-e és mindenkinek azért az egyért kell kampányolni.

Hát igen, itt arról van szó, hogy az egyéni érdeket (és nem az elvet!) képesek-e beáldozni a résztvevők a sikerért. Ezért röhejes már és most listaállításról, jelölésről álmodozni.
Ha nem, szomorú vége lesz.
@Fabius: éppkézláb ember már nem akar majd álami tiszcséget vinni...

sem közügyekkel foglalkozni...

hitvány rohat komcsi náci feudál ügynök mafia
"Innentől meg mondj egy okot amiért rátok szavazzanak akik eddig tették. "

Milyen eddig?!

Egyszer a helyes (jó jó, volt egy eu-s is, de ott nem volt eredmény).
@Trompf: "Kormány váltás után, azonnal épül az autokrácia.
Minden esetben kivétel nélkül."

Tudod-e, mi a különbség autokrácia és demokrácia között? Dehát ezt a meccset már lejátszottuk, úgy teszel, mintha nem tudnád.

Az autokrácia (nem diktatúrát mondok, mert úrinő vagyok) és a demokrácia összemosása abból a célból, hogy a demokrácia értelmét és jelentőségét elkendőzze, az antidemokratikus erők érdeke.

Te pontosan ezt teszed, szisztematikusan.
@Trompf: Azt az "új Alkotmányt" népszavazáson kell megerősíteni. Akkor mindenkinek joga lesz támogatni vagy elvetni. Aki viszont nem népszavaz, az ne is reklamáljon. Ha egy érvényes és eredményes népszavazás erősíti meg az Alkotmányt, az mégis csak több, mint 260 akolba terelt képviselő igenje.
A 2.vh után volt egy Szu, akitől mindenki rettegett és volt egy USA aki sokkal rosszabb és gátlástalanabb volt, mint manapság - nyíltan támogatott mindenféle diktatúrát stb. (Dél Amerikában sok szépet tudnának mesélni erről az időszakról.) Aztán azok az Európai országok akik választhattak (nem voltak ott a ruszkik és nem volt semlegességet előíró államszerződésük vagy háttéralkujuk) mindannyian beléptek a NATO-ba. Mondhatták volna, hogy ezek a szemét amcsik is milyen disznóságokat csinálnak, őket sem tudjuk teljes szívünkből támogatni, kimaradunk az egészből, győzzön a jobb. Valahogy mégis mind arra jutottak, hogy talán jobb lenne nekik kommunizmus nélkül és kevésbé érdekli őket, hogy az amik mit művelnek Guatemalában, mint a ruszki Varsóban vagy akár holnap náluk. Vannak szituációk, amikor a kisebb rosszat is be kell vállalni. 2014-ben az Orbán versus akárki nagyjából ilyen lesz.
@Trompf: "A párt integrálódása a szocik alá, az amit nem támogatnak. "

Na ez egy gusztustalan terelés.

Hallottál már olyan kormányról, amelyben a kisebb pártoknak kulcsszerepük van a döntésekben, a kicsiségük ellenére?
Varánusz kolléga, miből gondolja, hogy 2014-ben még lesz E14, miből gondolja, hogy a Fidesz nem kezd el pénzt szórni, miből gondolja, hogy a választási törvényt nem barmolják újra? Ne csúsztasson előre 1,5 évet, ha kérhetem.

Ha az LMP belép Bajnaihoz, nem maradt belőle semmi, át kell vennie az ő értékeiket, hiszen az erősebb kutya... Tudja. Még mennyit adjon fel az ökopártiságból az LMP?
@V-PORT:

"Szerintem ezek a nyugdíjasok még azt hiszik, hogy Gyurcsány és Bajnai is az Mszp tagjai."

Hát ezért lesz kurva nagy pofon a maszopnak a választás:)))
@épészmérnök:

Nézd.
Őszinte leszek veled.
Magyarországon demokrácia van.
Aki mást mond, az vagy hazudik, vagy hülye.

Hazudott 2006-ban is, és hazudik most is.

Persze az elvakult jobboldaliak szempontjából 2006-ban diktatúra volt, és neked is most úgy tűnhet.

De hidd el nekem egyszerűbb azt hinni, hogy érzelmes hülyék, vagy jól fizetett bérretegők vagytok, mintsemhogy 4 évente én is rettegjek a semmitől.
@Trompf:

"Az LMP tudtommal minden változást támogat pártként."
Ez egy rendkívül szimpatikus érv a szavazótábora felé.
De mai divatos szóhasználattal élve: annyit is ér.
Ha nem kerülnek be a parlamentbe, megmaradhat a büszkeségük , hogy elveikhez hűek maradtak.

Ha mégis bekerülnek,a "változás támogatásuk",- a gombnyomogatásuk annyit sem fog érni, mint eddig.

Pontosan mi is az igazi céljuk ?
Legyen Még Párt a budapesti LMP ?
@czjanos:
Kizártnak tartom, hogy egy 2/3-os népszavazás megéljen manapság szóljon az alkotmányról bármiről.

Azt meg kétlem hogy egy sima 50%-os elégnek és meggyőzőnek tűnhet akár az alkotók számára is.
@Ludovikás Levente (aki egyúttal Trompf is): Terelgeted nyájad? Nem fog menni.

"Demokrácia = Népfront
Rémlik valami a múltból. Mintha Kun Bélát is azért nyírták volna ki '36-ban, mert ellenezte a népfrontosítást
Schiffer lesz a következő, ha rajtatok múlik?"

Ez az analógiás érvelés tipikus esete, mely érvelési módot jellemzően félrevezetésre szoktak alkalmazni. Jól ki vagy te tanítva.
@Silverhaar:
Szerintem az LMP az egyetlen formáció, amelyik komolyan gondolja a "SE MSZP, SE FIDESZ" szólamot.

Népszerűtlen, és sok indulatot szülő gondolat ugyan minden oldalról közelítve, de legalább hihető, amíg tartják magukat ehez.

Amikor már nem tartják magukat, akkor már a nevük is kuka, az elveikkel egyetemben.
@Member: "Ha az LMP belép Bajnaihoz, nem maradt belőle semmi, át kell vennie az ő értékeiket, hiszen az erősebb kutya... "

Igazi fideszes világkép. Erősebb kutya kopulál.

Nem mindenki ilyen, pontosan az a cél, hogy a politika ÉRDEKEGYEZTETÉS legyen, ne harc. az E14 ezt akarja, ezért kell vele együttműködni.
@Trompf:

Az ugye megvan, hogy nem a felvetésre reagáltál?

Pillanatnyilag nem az a kérdés, ahogy mi lesz az alkotmánnyal, hanem az, ha az LMP támogat mindent a szövetségen kívül tárgyalás szinten, akkor vajon miért hiányzott az alkotmányossági tárgyalásról ahol mindenki más jelen volt rajta kívül?

Ez csak annyit jelent, hogy nem hajlandóak tárgyalni még az alkotmányos rekonstrukcióról sem. Innentől meg ne jöjjön senki azzal, hogy háde.
@Trompf: Most nem volt lehetőség véleményt nyilvánítani, 260 képviselő eldöntötte az ország nevét, alkotmányát. A népszavazás megnyitja a lehetőség kapuját. Azért írtam az "érvényes és eredményes" jelzőt, mert az legitimálja a döntést. Tetszettek volna elmenni, népszavazni!
@Orica Középföldi:
"Ehhez kell az adott körzetben megkeresni azt az embert, akit a helyi(!) többség ismer és elfogad. Teljesen lényegtelen, hogy melyik szervezeté /párté vagy civil-e és mindenkinek azért az egyért kell kampányolni."

Na, ez az, ami nem működik. Ez ugyanis azt jelentené, hogy a három párt nem szövetséget kötött, hanem összeolvadt. Melyik frakcióba ülnének így ezek a „közös” jelöltek? Kinek a programjára szavaznának? Tudnánk egyáltalán, hogy miről, mit gondolnak? Kinek a hívei? Mit képviselnek? Nem.
Tudod mi lenne ebből? Valószínűleg már a választások előtt mindenki összeveszne mindenkivel, de utána biztosan és Orbán visszatérne vérfagyasztó mosollyal az ajkán.
Megállapodni, értelmes kompromisszumot kötni csak saját filozófiával, szervezeti kultúrával és mindenek előtt, mérhető támogatottságú jelöltekkel rendelkező, valódi szervezetek tudnak. Virtuális pártok nem
@Fabius:
Én csak tippelni tudok.
Szerintem ezért:
"Az MSZP kezdeményezésére délután a budapesti Pallas Páholyban kezdődnek tárgyalások ellenzéki szervezetek - a szocialista párt, az Együtt 2014, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt - szakértői között közjogi kérdésekről."

Mégegyszer a lényeg:
"Az MSZP kezdeményezésére"
@épészmérnök: Aki ezt állítja, az még nagyon politikai útja elején jár, sőt, talán még a munkaerőpiacon sem töltött el hosszabb időt. Ne legyenek illúzióink, már most nincsen megegyezés az E14-en belül, a Szolidaritás és a Milla kezd kihátrálni. De ha már Fideszes világkép, a Demokratikus Koalíció Platform azért lépett ki az MSZP-ből, mert különcködött a gyengébb kutya. A demokráciában is a többségnek van igaza, mert ha nem, az oligokrácia.
@Ludovikás Levente: érdekes, hogy a fidesz tulnyerését is az agyatlan "nyuggerekre" fogtátok. Lassan minden gond ami történik ebben az országban ráfogható a cigányokra, zsidókra és a nyugdujasokra. Áááá nem a politikusok rendezik szarrá a hazát, hanem az emlitettek ugy-e
@Member:

És te miből gondolod, hogy hétfőn még lesz LMP?

Ha a héten elhangzott kijelentéseknek csak a fele igaz, nem adok rá 50%-ot, hogy egyben megéritek.

Mellesleg ez az ideológiai kishitűség az amitől agyfaszt tudok kapni. Ti nem bíztok magatokban, de tőlünk bizalmat vártok. Aztán pontosan mire fel?
@czjanos:
Egy sima népszavazást jó ütemben, bármikor meg lehet nyerni.
Azaz akár évente új alkotmányunk lehetne.

Tény viszont, hogy egységes nemzet egésze által elfogadott alkotmány, addig nem lesz, amíg minden parlamentben ülő párt, egységesen meg nem szavazza azt.

Azaz az elkövetkező 20 évben biztos nem lesz.
@Trompf: "Nézd.
Őszinte leszek veled.
Magyarországon demokrácia van."

Magyarországon autokratikus rendszer van.

Aki ezt nem látja, az vagy elvakult, vagy az érdekei kötik a fideszhez.

Nem fogom felsorolni az érveket, mert ezerszer elmondtuk és bizonyítottuk. Unom.

Egyébként te mit keresel köztünk, bérrettegők közt? Meg akarsz nyugtatni minket, esetleg jobb bért ajánlasz, ha átállnánk, és védenénk a fideszt? Kopj le, öcsi.
@Trompf:

Ja, így mindjárt más. Ha az MSZP kezdeményezi a közjogi tárgyalást akkor már az ezerszer lefikázott fideszalap-törvény is jó.

Oké.

Nem kellett volna az alkotmányrekonstrukciójukat az asztalra tenni a Bajnaiéké mellé, és legalább beszélni róla.
@Fabius:
"Ezzel ugye most megcáfoltad saját magad, és innentől hiába is lengetnéd, hogy háde a tárgyalás nem kizárt."

1. Nem, arra próbáltam rávilágítani, hogy milyen alapon várod el, hogy az lmp leüljön tárgyalni az mszp-vel, ha őket magad is vállalhatatlannak tartod.

2. A tárgyalásra már Bajnaiék sem mentek el, ha jól emlékszem.

3. Az mszp-n kívül is van még kivel egyeztetni.

4. Akárhogy csűrjük-csavarjuk, 1-0 ide! :-)
A nevükben is benne van, lehet más...
A két aljas, sunyi, simlis fidesz-szoci bandát el kell örökre felejteni.
Teljesen másképpen kellene csinálni a politikát.
Ehhez sajna kevesen vannak, nincs pénzük, infrastruktúrájuk, médiájuk.
De van jószándék, akarat, tisztesség Magyarország megújulására.
Minden pártban vannak ellentétek, más gondolatok ők sem kivétele.

Ők nem loptak csaltak, hazudtak mint parlamenti társaik, csak nehezen megy át az üzenetük.
Ha képes lesz rá a magyar nép felfogni, akkor lesz jó itthon, de addig..
@Member:

" A demokráciában is a többségnek van igaza"

A véleménykutatásokból kiderült mit akar a többség. Most akkor válassz, ha a többségnek van igaza akkor az LMP-ben nincs demokrácia, vagy demokrácia van, és a kongresszusi döntés egy véletlen tévedés, ami szembe ment a választóitok többségének akaratával?
@Orica Középföldi:
"Bajnai nem sima kormányváltást hirdetett"

Bajnait egy kormányváltás távolította el a hatalomból, és egy kormányváltással akar visszakerülni. Ezt hívják parlamenti váltógazdaságnak. Főleg ott működik jól, ahol

- csak árnyalatnyi különbségek vannak az egyes pártok között, és a programjukban meghirdetett nagyon konkrét részletek miatt szavaz valaki az egyik vagy másik pártra a pillanatnyi érdekei szerint

vagy

- feledékeny országban, ahol nem szokás már 4 évet se visszaemlékezni

Az előbbi a prosperáló polgári demokráciákra jellemző, az utóbbi meg a lecsúszott, elbutult országokra
@Fabius:
Most látom hogy a Milla is ugyanazt mondja, amit én, az alaptörvénnyel kapcsolatban.

www.egyutt2014.hu/hirek/ellenzeki_egyeztetes_a_jogallam_ujjaepiteserol_az_egyutt_2014_dokumentumcsomagja.html

Bár szerintünk is új alkotmányra lenne szüksége az országnak, azt csak a politikai jobboldallal együttesen lehet majd megalkotni. A jelenlegi ellenzéki pártok akkor sem alkotmányozhatnak egyedül, a jobboldal nélkül, ha ehhez a formális felhatalmazást, a kétharmados többséget megszerzik. Tartós, mindenki által tisztelt alkotmánya csak akkor lesz Magyarországnak, ha annak megalkotásában a politikai erőtér minden érdemi, jelentős támogatással bíró szereplője a civil társadalom széleskörű bevonása mellett részt vesz.
Az arcon szarásról nekem is vannak tapasztalataim. Mióta volt egy a gyurcsánybajnai tengely létét vitató kommentem Schiffer facebokos oldalán, azóta már le lettem tiltva, csak úgy demokratikusan :)
Persze az még nagy kegyesen megengedett nekem, hogy megoszthassam a tartalmakat :)
@minimalista:

Szórakoztatóan vicces vagy ma, halmozod az öngólokat egymás után :-)))

- Az alkotmányos tárgyaláson ott voltak Bajnaiék, de ti nem. Még azon sem vettetek részt, ezek szerint az pont jó úgy, ahogy van.

- Kivel fogtok egyeztetni? A kéttucatnyi 4K-val? Sok sikert.
@Trompf: Van egy olyan forgatókönyv, amely szerint az új Alkotmány tartalmazna egy olyan §-t, hogy a módosításához a Parlament összes képviselőjének a 4/5 igen szavazata szükséges. Ez nyilván már az ellenzéki képviselők szavazatára is számít, ami helyén való is, pl. egy nemzetközi esemény (szerződés) miatti alkotmány-módosítás esetén. Tehát külön kell választani a Alkotmány népszavazáson történő elfogadását és a népszavazással elfogadott Alkotmány későbbi módosítását.
@Fabius:
Azért én nem írnám le ilyen könnyen az LMP-t és a 4k-t.

Lehet hogy nem férnek be a 2014-es patkóba, az MSZP totális elutasítása okán.

De ha belegondolsz, akkor rájössz, hogy egy 2014-es újabb MSZP-s elkúrás után ők lesznek a te utolsó reményed, miután (feltéve nem megengedve) ha Bajnai lefeküdt az MSZP-nek.
@Trompf:

Ezt speciel nem vitattam én sem, ugyanazt gondolom amit te, a Milla meg az E14. És éppen ezért mondom, hogy a tárgyalást csak elvileg nem nem kizáró LMP-nek is részt kellett volna vennie a közjogi egyeztetésen.

De nem tette. És most ezt az "ezt sem tette meg" dolgot vitatjuk.
@quendelapo:

Úgy vitázol, hogy nem ismered a választás rendjét.
Most nem fogom elmesélni. Legyen elég annyi, hogy rémképeid vannak:))
@Alkibiadesz: Schiffer már engem is letiltott, pedig anno ő kérte a kapcsolatfelvételt.
@épészmérnök:
Szépen sorban:
- Magyarországon demokrácia van
- a most regnáló tetűhorda látványosabban tesz a demokratikus játékszabályokra mint a korábban regnáló tetűhorda, nem titokban támogatja saját embereit és érdekcsoportjait, hanem tényként a pofádba tolja
- egyszerűen nem hiszem el, hogy bajnai csak demokráciaféltésből lépett elő a sötétből, ilyen nincs
- örülök, hogy "ökologista" vagy, de ha mindenki feladja az elveit az emberi kultúra elveszik.
@Trompf: "egy 2014-es újabb MSZP-s elkúrás után ők lesznek a te utolsó reményed, "

Sehol sem lesznek akkor.
@Trompf:

Az LMP ha a hétvégét túléli is a 2014-es választási vereséget nem fogja. A parlamentből kiesve nekik helló.
@czjanos:
Szerintem nincs különösebb probléma a jelenlegi alkotmányunkkal.
Félreértés ne essék.
Nem lesz azzal se, amit majd elfogadnak Bajnaiék ha megtehetik.

Hogy az MSZP-t az MSZMP bűneiért felelőssé teszik, hogy szerepel benne az Isten szó, ...
Részletkérdések.

Mint ahogy írtam egységes a nemzet egésze által elfogadott alkotmány úgyse lesz a következő 20 évben.

Sokkal fontosabb, hogy az alkotmánybíróság jogkörét visszaállítsák pl, meg a többi hasonszőrű korlát eltörlése, kontroll helyreállítása.
Ezt meg megtehetik majd.

Az MSZP-t én speciel a gazdaság totális elkúrása miatt rühellem, a Fideszt meg a demokratikus kontroll lebontása miatt.
De ez az én problémám.
Off:
Bocs, de BREAKING!
www.origo.hu/gazdasag/20130124-kotelezettsegszegesi-eljaras-indult-a-telefonado-miatt.html

A 2013-as költség vetés ezennel összeomlott. Élt 24 napot. Béke poraira. Persze aki előre megmondta, az hazaáruló volt.

ON: Köszi a témát Fabius, jó írás! Mindjárt átfutom a kommenteket is, nehogy ismételjek.
@Fabius: Nem vagyok benne biztos, hogy lesz, azzal persze a Platform elitje jár jól, elvégre szépen belépnek valamelyik E14 szervezetbe, sőt, sokan már most tagjai. Csak azt ne higgyék, hogy a többiek inaktívak maradnak.

Látom, te sem fagy független, mondjuk volt egy sejtésem, hogy megjelent itt a krém. :)
Ne haragudjatok, nem érek rá elolvasni a kommenteket, de a poston felbasztam magam, úgyhogy ha már volt, akkor sorry vagyok.

Fabius! Légy szíves értelmezd Jávorék javaslatát. Idézem:

(Az összefogásra irányuló) "határozat elfogadásával a 2012 novemberében elfogadott politikai stratégiai dokumentum és határozat hatályát veszti."

"A hatékony és egységes politikai cselekvés érdekében az elfogadott politikai stratégia csak rendkívüli politikai helyzet esetén (pl. előrehozott választás) változtatható meg kétharmados kongresszusi döntéssel"

Tehát, egy sima többségi döntéssel megváltoztatják a két hónappal ezelőtti döntést, MAJD BEBETONOZZÁK KÉTHARMADBA. Ez mennyivel különb az Alaptörvénybe betonozott orbánizmusnál? színtiszta cinizmus és a demokráciához az égvilágon semmi köze.

Köszönöm hogy válaszolsz Fabius, érdekel hogy mi a véleményed.
@Fabius:
Lehet.
Ám szerintem ezzel a demokráciánk lenne szegényebb.

Persze lehet a cél, mitöbb az egyetlen járható út, a két pólusú politizálás.
Lehet nincs szükség több pártra.
Mert előbb-utóbb be kell álljanak ide vagy oda.

Mint Amerikában.
Ki tudja.
@Trompf: na igen, nem tudni, hogy az idő kinek dolgozik, és benne van a apkliban hogy hosszútávon jól járnak.
@Fabius: Na ne vicceljál már, a kongresszusnak kisebb lenne a legitimációja mint egy közvéleménykutatásnak? ez már fehéroroszországi érveléstechnika, nagyon gyenge.
@Ludovikás Levente:

"Bajnait egy kormányváltás távolította el a hatalomból, és egy kormányváltással akar visszakerülni."

Ez egy dupla csúsztatás!

Egyszerűbb, ha korrekt vagy.

1. Bajnai a választásokig vállalta a kampánymenedzselést. Ha valami csoda folytán a szocik nyertek volna, ezzel a társulattal semmiféle közösséget nem vállalt volna.

2. Egy szóval se mondta, hogy vissza akar kerülni:)))
@Member:

Mitől és kitől nem vagyok én független tökikém? Veled ellentétben én semminek tagja nem vagyok.

Úgyhogy ezt az egybites mentalitás elcipelheted a francba innen.
@Fabius:
Ha már öngól:

"Az én álmom folytatása, hogy az E14 és Bajnai Gordon tisztában van vele, hogy a megkötendő bármilyen szövetség az élő problémákra reális válaszokat adó program mellett az összetételétől lesz elfogadható. Vagyis a személyi kérdés nagyon is hangsúlyos a kényszerhelyzetben is. A kormányváltáshoz elegen szavazni csak akkor fogunk a szövetség programjára és jelöltjeire, ha elhisszük azt azok szájából, akik elmondják. Én speciel Szekeres Imrének, Kiss Péternek és a szocik mamutok többségének azt sem hiszem amit kérdeznek. A saját kompromisszumkészségem kimerül annyiban, hogy tudomásul veszem: a kormányváltáshoz a szocikra is szükség van. Nem hajtogatom általánosságban az "elmúttnyócévet", cserébe nem felejtem a válságkezelés elmaradását 2008 ősze és 2009 tavasza között. Ebből egyenesen következik, hogy Veres János az utolsó, akinek bármilyen költségvetési tárgyaláson a költségvetés körül dolga van. Ha a tárgyalások végeztével azzal jöttök elő, hogy a válságkezelő új kormány és frakció Szekeressel, Kiss Péterrel, Baja Ferenccel, Szanyi Tiborral, Veres Jánossal, stb - vagyis azzal a névsorral, akikkel Bajnainak alá kellett íratni az engem nem szopattok, mint Gyurcsányt nyilatkozatot - tervezitek Unortodoxiában a romeltakarítást, akkor nem, hogy szavazni nem leszek hajlandó rátok, de még nagyon csúnyán ki is röhöglek benneteket. "
varanus.blog.hu/2013/01/02/2013_az_egyutt_2014_eve

És akkor az mszp-s tárgyalókról:
www.mszp.hu/szovetseg_a_valtozasert

"Költségvetéspolitika

A hitelesség, finanszírozhatóság, kiszámíthatóság helyreállítása, igazságos közteherviselés, ERM-2 rendszerhez való csatlakozás lehetőségei.

A tárgyalódelegáció tagjai: Tukacs István, Veres János dr., Katona Tamás dr."

A többi - általad kifogásolt - "bölényt" is megtalálod a link alatt, de nyilván nem most látod először.

Egyébként sejtem, hogy az alkotmányról szóló egyeztetésre azért nem mentek el, mert a delegációkban záptojásokra bukkantak.

Akkor legyen 2-1/2 ide, mert értékelem, hogy egész jól próbálsz tudomást sem venni és elterelni a szót arról, amivel logikailag megfogtalak! :P
@épészmérnök:

"Schiffer már engem is letiltott, pedig anno ő kérte a kapcsolatfelvételt. "

Ezek szerint kezd körvonalazódni az üldözési mánia is. Ez jó:)))))
„Mindinkább meggyőződöm, hogy az ország helyzete reménytelen, ez az ország nem képes magát megvédeni, mert nincsenek az állam kormányzatában becsületes emberek! (A pápai követ írja Rómának, 1526-ban!)
„…el nem tagadhatjuk, és nem szépíthetjük azt a példátlan önzést, amelynek durva konfliktusaiból áll e korszak úgynevezett politikai története. Keserű arra gondolni, hogy ez ország politikai vezetői méltatlan, alacsony lelkű, legjobb esetben tehetségtelen emberek voltak”
Szekfű Gyula Tomori című tanulmányából. Nincs új a nap alatt!
@Orica Középföldi:
Bajnai részt vett Gyurcsánnyal a KISZ utódszervezetének szervezésében.
Bajnai és az MSZP meg Gyurcsány az üzleti életben is többszáz ponton kapcsolódtak.
Bajnai minisztere volt a Gyurcsány féle MSZP kormánynak.
Bajnai mint miniszterelnök a Gyurcsány jelöltje volt.

Az E14 főnöke Szigetvári Viktor, Gyurcsány és az MSZP egykori kampány tanácsadója.

Persze lehet hogy ettől még tök függetlenül nyomják.
Csak nem túl valószínű.
@MacPhisto:

És vajon mennyire arconszarása az a részvételi demokráciának, ha a kikért véleményeket semmibe véve a kongresszus nem hajlandó képviselni a párt szavazótáborának akaratát?
@Trompf: na igen ezek tények, és így nehéz bizonyítani hogy nem akarnak közösködni
@minimalista:

Te játszod a hülyét vagy tényleg hülye vagy?

A közjogi egyeztetésről beszéltünk, ember. Tudod mi az, vagy magyarázzam?
@Szúrófény: magyar rögvaló:

Török Márk HÖK-elnöknek jelölte magát, majd elfogadja a jelölést

Török Márk, a Szegedi Tudományegyetem EHÖK (egyetemi hallgatói önkormányzat) elnöke és egyben a szegedi bölcsészkar Hallgatói Önkormányzatának elnöke saját magát javasolta HÖK-elnöknek, majd el is fogadta a jelölést - írja az Átlátszó.hu.

hvg.hu/itthon/20130124_Torok_Mark_HOKelnoknek_jelolte_magat_maj
@MacPhisto:

Mekkora legitimációja van egy kongresszusi tagnak a bázisdemokráciában, ha a kikért vélemények tudatában mégis a tagok és szimpatizánsok véleménye ellen szavaz?

Szerinted mekkora van? Őszintén kíváncsi vagyok.
@Trompf:

Tényleg ezt játsszuk?

Orbán Viktor ugyanott, ugyanabban a szervezetben volt tag, Kövér László meg alelnöke volt a MISZOT-nak, Gyurcsánnyal együtt.

Monnyanakle, szerintem is.

Simicska Lajos, Puch László és Velez Árpád az üzleti életben is többszáz ponton és közös cégekben kapcsolódnak.

Monnyonle simicska és mindenki akit pénzel.

Aztán majd döntsük el, Szigetváritól vagy Werbertől kell jobban beszarni, mert két antikrisztus eccerre nem lehet.
@Fabius: Jaj, miféle kutatás ez? Semmi hivatkozás, ki volt a mért csoport? 139 főnyi válasz már kutatás? Ne idegesítsél, kiket kérdezett meg, a platformot?
@Trompf:

Sőt! Szerintem időnként együtt is pisiltek.
És akkor?

Mindenki tök paranoiás, te is, mert a hatalomgyakorlásnak csak a rossz és a még rosszabb formájával találkozott.

Én Bajnainak, Szigetvárinak és a többieknek elhiszem, hogy lehet másként:))
@Fabius:

Eszméletlen a tempó itt:))) Még nem is igazán tudtam felállni az asztaltól.
@Fabius:

Értem hogy te hinni akarsz Bajnaiban.
Én nem tudok. Azaz hinni tudok neki, mert ő tényleg "keveset" hazudott a többi politikushoz képest, de hogy független az MSZP-től vagy hogy az MSZP-t kontrollálja na abban nem hiszek.

Mellesleg a becitált adhoc kapcsolati térképed nem ellentmond, hanem megerősíti az általam leírtakat.

Orbán és Kövér az egyik oldal,
Gyurcsány és Bajnai meg Mesterházy a másik.

A háttérben Simicska, és Puch, meg Velez dörzsölik a tenyerüket, mert ők csak nyerhetnek bárki is jut hatalomra.
@Member:

A linkelt eredmény a zuglói közkutatás összesítése. A kik kaptákért fordulj bizalommal Várnaihoz vagy Barta Janihoz. Én megkaptam, ennyit segítek.

A hasonló eredményt hozó országos, Medián által elvégzett kutatás eredményét kikéretheted valamelyik választmányi taggal.

A tájékozatlanságod nem jelenti, hogy mindenki más hülye, de azt igen, hogy olyan tényekről beszélsz amiről másokkal - például velem - ellentétben fogalmad nincs.
...messzire hallatszik ahogy az ÁLBALOLDAL klientúrájának korog a gyomra és kopog a szeme 2,5 év közpénzektől való elzártság után.....csavarhatjátok ahogy jól esik, DE az LMP nem lesz marcipánrózsa az mszp-e14 ünnepi tortáján...ünnepi torta sem lesz...nem érdemlitek meg! először éhen kell halnia ennek a klientúrának...aztán majd a másik is hozzá fog szokni a nélkülözéshez.....no teljesítmény no many...azt eszitek amit főztök...semmit
@Trompf:

"Értem hogy te hinni akarsz Bajnaiban."

Tévedsz. Én nem akarok hinni senkiben, különösen politikusban nem. Egy technokrata, megvalósítható gazdaságpolitikával kiálló, korrupcióellenes, jogállamiságért és alkotmányos renovációért elkötelezett választási szövetséget akarok látni, amelyik a levitézlett arcokat kigolyózva reális esélyekkel leválthatja Orbánt, és sínre teheti az országot.

Bajnai az egyik eszköz ehhez a szememben, és éppen ilyen eszköz lenne az LMP is.

A hitnek ehhez semmi köze.
@Orica Középföldi:

...és még kisebb a vihar, mint előre vártam :-)
@Fabius:
Szóval, ha sarokba szorítanak elveszíted kulturált modorodat.

A gazdasági bizottságot csak Veres miatt citáltam, mert régi nagy kedvencem, de akkor a kedvedért:

"Közjog – Jogállamiság és demokrácia

A tárgyalódelegáció tagjai: Bárándy Gergely dr., Steiner Pál dr., Ipkovich György dr."

Tessék, lehet böngészni a feddhetetlen Steiner Pálról, rajta. Ő nyilván nem olyan "bölény". Így már értem.
vastagbor.blog.hu/?s=steiner&submit_button=Keres%C3%A9s
@Fabius: Ahhoz képest, hogy független vagy, igen jól informált. :) Szóval fogtátok az ország fővárosának egy szeletét, 139 emberrel és azt mondjátok, ez a választóink véleménye? Szociológia egyes, de rögtön.
Bocs, hogy OFF de ez nem olyan rossz ötlet.

Jellemzően a kiskeresetűeken és a középosztálybelieken segítene a Jobbik azon elképzelése, mely szerint egy úgynevezett Szociális bankszámlát hoznának létre.

barikad.hu/szocialis_bankszamlat_vezetne_be_a_jobbik-20130124

ON
@zipe moha: Érdekes vállalkozás és vakmerőség az "elmúlt 2,5 év" valamint a "teljesítmény" kifejezések használata egyazon szövegben. ;)
@Fabius:
Az alkotmányos renováció, mint ahogyan az E14 is leírja jobboldal (Fidesz) nélkül nem fog menni.

Korrupcióellenesség meg pont azért nem lesz soha, amit te is írtál. Simicska, Puch, és Velez miatt.

Hogy őszinte legyek nekem sokkal kisebbek az igényeim.
Ki is emelem azt az egy pontot ami eddig soha nem volt, de nagyon hiányzik:
"megvalósítható gazdaságpolitika"

Ennek persze előfeltétele a levitézlett arcok kigolyózása, de félek ezt nem Bajnai fogja meghozni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hogy a brittek szkeptikusak, azt még meg is értem, de hogy a magyarok miért? Semii, egyszerűen egy keresztbe álló faág sem épülhetett volna az elmúlt 8 évben EU pénz nélkül Magyarországon. Milyen csekély ár ezért cserébe az, hogy Orbánok, és Gyurcsányok ne dönthessék végromlásba szeretett hazámat? Őőőő... Mi a rossz ebben a politikai únióban, mondja már el nekem valaki, de tényleg? Szárnyas? Nagyanyó? Valaki?
@minimalista:

Az értetlenség és a mellébeszélés fáraszt és untat. Sarokba szorítást emlegetni öngólzápor után meg szimplán csak röhejes.

Mellesleg a "tárgyalást el nem utasító" LMP részéről szánalmas nem leülni a zászlóként lobogtatott alkotmányos renovációról beszélni. Aki nem tud - vagy nem akar - különbséget tenni a koalíciókötés és közjogi egyeztetés között az értelmi fogyatékos.

Vagy mégis megfelel neki az orbánalap-törvény, és esze ágában nincs változtatni rajta, csak a szája jár. Még ez lehet.
@Member:
Annak ellenére hogy magam se tekintem relevánsnak a mintát, szerintem igaza van Fabiusnak.

Nem tekintem annak, mert a megkérdezettek korántsem biztos hogy LMP szavazók, vagy hogy általában is igaz a véleményük más ország részekre.

De igaza van, mert logikusan az LMP szavazók jelentős része kiábrándult MSZP-SZDSZ szavazókból tevődik össze, akik nagyrésze összefogás pártiak. Persze jelentős része ezeknek nem az most se. Csak kevesebben vannak.

Persze attól még, hogy az LMP szavazóinak véleménye változott az MSZP-ről (javult), attól még szerintem se kell az LMP-nek feladni a nevét, és elveit.
@Member:

Az én véleményemet kérték, a tiédet nem? Micsoda pech.

De okoskodás helyett szaladj, és kéresd ki valamelyik választmányi taggal az országos kutatás eredményét.

Soroljam név szerint kikhez fordulhatsz ezzel, vagy menni fog önállóan?
Úgy általában Fabiussal értek egyet a kérdésben, de ez "közvélemény-kutatás mint politikai felhatalmazás" szerintem is hülyeség. Mondjuk ez bázisdemokrácia-izé is. Egy párt küldöttei úgy döntenek, ahogy akarnak én meg majd eldöntöm, hogy akarok-e rájuk szavazni. A lehetséges választóik véleményét (már amennyire az egyáltalán megismerhető) érdemes figyelembe venni, de mesze nem kötelező - Legfeljebb keresnek-keresünk mást.
Amúgy ez Várnai az a zuglói figura, aki a Papcsákot b.tatja? Ő kivel van az LMP-n belül?
@Member: Én nem abban a körzetben vagyok, nem vettem részt a felmérésben, de a véleményem kb. az, ami ott kijött.

Figyelj, a probléma a következő. Ahhoz a teljesítményhez, hogy:
1. Utálom Gyurcsányt
2. Becsületes vagyok
3. Göndör a hajam
nem kell parlamenti pártot vezetni, sőt politikusnak sem kell lenni. Ezt Schiffer magánemberként is megteheti. Mert elmúlt három éves produktuma ennyi és nem több.
Én viszont azért tartom, hogy jogállamiságot restauráljon, demokratikus, kapitalista, européer társadalom kibontakozását segítse. Aki nem e szerint politizál, számomra haszontalan. E pillanatban Schiffer és a schifferi gondolatvilág annyit ér a szememben, mint egy telefújt papírzsebkendő. 2014-ben annyi szavazatra is számíthat tőlem.
@Trompf:

"a megkérdezettek korántsem biztos hogy LMP szavazók"

Neked annyit elárulok, hogy a kérdezettek mind LMP szavazók.

Member meg csak menjen és érdeklődjön, ha már.
@Orica Középföldi:
Gratula, ez aztán vitakultúra a javából!
Érvelni nem tudsz. ezért vádaskodsz.

A választókörzetekben fel kell építeni politikai szervezeteket, mert ma ilyenek a fővárost és a megyei városokat leszámítva nem működnek.
Programokról egyezkedni a jelöltállítás előtt olyan, mint amikor a hadvezérek azelőtt osztozkodnak a zsákmányon, hogy hadsereget szerveztek volna.
Ezen röhögök én is, Schiffer hiába nyalja a Jobbik és a Fidesz vezetőinek, bázisának a seggét, vállon veregetik és leszarják a fejét.

Már maga az az állítás hazugság, hogy Schiffer új arc, szűz kéz a politikában.
Ott van ő 20 éve a harmadvonalban, rutinos farriszáló politikus kurva!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ja, a britek turkálnak a tálban, van ami teccik van ami nem ki akarják válogatni ami nekik jó és a többit meghagyni a többieknek...a britek egyébként is két lovon akarnak egyszerre lovagolni: élvezni csakis az előnyeit a tagságnak valamint szintén csakis az előnyeit a Commonwealth irányításának

persze ebből egy dolog kiderül azonnal -annak aki nem vak- hogy az usa szerepe az unióval hasonló és nem lenne neki jó egy teljesen egységes unió mert az tényleges versenytárs lehetne és akkor a pénzügyi baromságaikat nem lehetne megfizettetni europával...pedig azok is foglalkozhatnának az elmaradott 280 millió lakossal mert ott csak 20 millió akikért sokan mennének de mikor megkóstolják a tortában felfedezik a szart

brühühühü

ilyen levédia is előnyök igen de és akkor nemzeti zászlólengetés amivel csak a vihart kavarják a biliben
..ha az LMP-4k!-t valaki érteni akarja, akkor egyszerűen kell közelítenie, s megérteni mit jelent az: EGYIK SE ...
Persze olyat, hogy valakik nem ugranak a fidesz vagy az mszp által megásatott lövészárkokba ne pol.korrekt feltételezni...pedig de!
Az mszp vívja meg ezt a kamu harcot a kartell tesóval....egy e14 (szdsz 2) klont már támasztott hozzá...
Ez nem a nép harca, és nem is az érdeke, hogy ismételten sokadszorra fel-és kihasználják a vágyait, reményeit....és a választók állítólag alulképzett 52 %-a érti már... a többi is meg fogja érteni vagy megérti 14-ig....senkit nem lehet lövészárokba kényszeríteni csak ha maga mászik bele...ideje, hogy a nép végre a SAJÁT játékát játssza, JÁTSZASSA... s ne helytartókat válaszon vezetőnek, hanem mintaadókat
A papcsakferenc.hu megint letérdelt. Az anonymous facebook oldalán "TURULFAG PWNED" üzenet olvasható.
@Fabius: Ezt nem tudjuk. Ezt egy "közvéleménykutatásra" alapítod. Rendkívül gyenge érv. Ilyen alapon a US of A nem demokrácia.

És ne visszakérdezz, a véleményedet kérdeztem valamiről, nem a debattőri képességeid érdekelnek!
@zipe moha: Hát én például a 4K-ról ott tudtam meg, hogy ki fia borja, amikor a Jobbikot és Thürmert is überelő szélsőbalos dumát nyomattak a BKV-ról. Azóta legalább tudom, hogy az a "marxista kdnp", annyit is érnek.
@épészmérnök:
Nem nehéz analógiát találni, mivel semit se felejtettetek és semmit se tanultatok

A választók viszont sokat kupálódtak.

Megértem a lehangoltságotokat, nem olyan könnyű már balekot találni, aki elhiszi hogy ez a Bajnai nem az a Bajnai, ez az MSZP már nem az amit elnyűtt unalomig ismernek
@quendelapo: Azért ez nem egészen így van. A jelöltnek konkrét programhoz kell az arcát adnia, és azt kell képviselnie minden (lakossági és politikai) fórumon. Teljesen nyilvánvaló, hogy előbb a programról kell egyeztetni!
@Fabius:

Az Alaptörvény megváltoztatásához, ahogy @Trompf: is utalt rá, a megválasztott OGY képviselők 2/3-ának szavazata szükséges. Tehát lehet róla álmodozni, egyeztetni, de nagyon kicsi az esélye annak, hogy ilyen arányt a Parlamentben az ellenzék elérjen. Ha mégis, akkor hosszas egyeztetés kell, hogy megelőzze az új alkotmány elfogadását, ahol borítékolható az ellenzéki pártok konszenzusa a lényegi kérdéseket illetően, ugyanis jogvégzett emberek minden pártban vannak és az alapértékeket illetően mindenki egyetért. Az egyeztetést előre meghirdetni csupán taktikai húzás az mszp részéről, hogy a kezdeményező és vezető pozíciójában tetszeleghessen.
Ha te ezt nem látod, szimplán csak vak vagy.

Egyébként a fidesz alaptörvénye is demokráciát ír le, nem is ezzel van a legfőbb gond, hanem a sarkalatos törvényeikkel, amik megbéklyózzák az ország normális működését a jövőre nézve (ezek a jelen lévő képviselők 2/3-ával módosíthatók)!

Az önreflexió hiánya és a szemellenzősség (részedről különösen) dühít, ezért jobbnak látom, ha ezt a vitát most berekesztjük!
@MacPhisto:

Most veled is el kell játszani amit memberrel? Tényleg?

Olvass vissza.

Egyébként meg Jávorék igyekeznének stabilizálni a helyzetet, ha majd lesz mit. Borzalom. Annak tükrében, hogy Schiffer miniorbánként egyszemélyben letiltotta a platformozást, különösen.
@Orica Középföldi:
"Ez egy dupla csúsztatás!"

A tagadás tagadása az igenlés, erre célzol?

Bajnai volt az előző min. elnök, most megint ő akar a min. elnök lenni

Ezt hívják parlamenti váltógazdaságnak

Csúsztatás annyi van a történetben, hogy el akarják hitetni, ugyanazt ugyanazok fogják csinálni másként
@rodeo36: árnyalja a képet, hogy a zusa meg rugdossa az angolokat, hogy ki ne merjenek lépni a zejúból, mert lesz kapsz. :D
@nemecsek ernő áruló: olyan mértékben hozzászoktál már az mszp-s neoliberális baloldalhoz hogy nem ismered fel a BALOLDALT...
Bónuszként egy autentikus forrás Neked, hogy el tudd magad helyezni az oldalak mentén...egyszerűbb ha azt állítod magadról, hogy neoliberális vagy csak baloldalit ne említs:
"Szanyi kapítány átöltözteti az MSZP-t... sose lehet tudni:

"Maradt a TGM-i csapáson Szanyi Tibor is, aki szerint 20 éve kivétel nélkül minden kormány csendes kiszolgálója a neokon-neolib EU-s pénzügyi hatalmaknak. Most is ez megy, a magyar kormánynak valamiért mindig két ponton akad teendője: az adósságpaktum szolgálatában és a költségvetési hiány csökkentésében, ez pedig nem kurucos magatartás, hanem a neokon parancs teljesítése – mondja Szanyi. Puch László valahol felsír."

majd így folytatja....
" Szanyi rögtön hozzá is teszi az eddigiekhez, hogy az európai szocialista pártok próbálnak ugyan a válság óta eltávolodni a neoliberális politikától, ám ez legfeljebb a szavak szintjén sikerül."

az eddigieket mintha a 4K!-tól hallottuk volna...tőlük legalább hiteles lenne.....de nem, ezt mégsem hallhattuk a 4K!-tól, mert így folytatódik....

„Beszoptuk a neoliberális cuclit , most pedig szellemileg lepusztulva állunk itt, és próbálunk valamit kitalálni” – hangzott a tételmondat valamivel nyolc előtt a szocialista politikustól, de az őszinteség igazi pillanatai csak ezután következtek: „Nem ott akarjuk folytatni, ahol 2010-ben abbahagytuk. Nem is létezett akkor gazdaságpolitikai iskolánk, azt kiszerveztük az SZDSZ-nek. Ezen kell változtatni: már tanulunk az EU-i testvérpártoktól, formálódik valami iskola. A korábbi semmihez képest most legalább már vannak gondolataink.”...
@minimalista:

Igen, mindenki vak, csak te vagy helikopter. ezen szerintem sincs mit vitázni.
hmmmm:

off

Örülnek a Fidesznél: egyre több magyar ad kölcsön a kormánynak

A Fidesz szerint egyre nő az emberek bizalma az állam iránt, ezt bizonyítja, hogy tavaly duplájára emelkedett a magánszemélyek által vásárolt állampapírok mértéke, amely jelenleg 1060 milliárd forintot tesz ki.

hvg.hu/gazdasag/20130124_Orulnek_a_Fidesznel_egyre_tobb_magyar_ad
@zipe moha: Felismerem a baloldalt, mert olvastam a kommunista kiálltványt, a Jobbik és a 4K! pedig tökéletesen rímel minden egyes szavával. Javaslom neked is olvasásra, hogy ne tudjanak hülyére venni. Másik ajánlott olvasmány az Állatfarm.
@nemecsek ernő áruló: ... mi mást is tudnál tenni szórod a szót...a semmit...okafogyott az érvelő tárgyilagos vita, beszélgetés Veled
@zipe moha: Mert konkrét irodalmat ajánlok? Az, hogy TGM mit mond, kurvára mindegy, az is, hogy Vona Gábor mit mond, az is kurvamindegy: ha a Jobbik hivatalos kommunikációja egy szélsőséges baloldali tömörülést idéz, akkor mit lehet rá mondani? Ami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy szól, mint egy kacsa, és úgy viselkedik, mint egy kacsa, az minden bizonnyal egy kacsa. Hol van a hiba az eszmefuttatásomban? Olvass inkább, nem kell megsértődni, nem bántani akarlak! Ha szorongasz, azt is megbeszélhetjük.
@Fabius: Totál erdőben vagy, az Etikai Bizottság tiltotta le és Schiffer javasolta azt a megoldást, hogy ideiglenesen működhessenek a végleges szabályozásig.
@zipe moha: márpedig akárhogy öklendezik is az LMP, nincs más választása, mint valamelyik lövészárokba belesétálni önként, közben dalolva.
Most egy kicsit riszál, mint útszéli kurva a közeledő autó láttán, de nincs más választása. Persze már akkor saját dugájába dőlt, amikor éles határokkal próbálta meghatározni magát. Az az elért pár százalék, amivel bejutott megmutatta, hány szavazó vevő a lila ködre. Én is rájuk szavaztam azzal a gondolattal, friss nagyon az alakulat, de lelkes,életképes és fejlődőképes, szimpi korrekt arcokkal.
De nem.
Nem lehet más a politika. Főleg abban a relációban, hogy fidesz ennyi horror után is vezet, cocik a nyomukban 1,2 millió szavazóval.
@zipe moha: Felismerjük a neolibet, és a valódi baloldalt is. Nem félre vagyunk vezetve, mi tudatosan a liberális világot választjuk.
Ezért lett volna jó, ha az SZDSZ helyett inkább Szanyi semmisül meg.
De a magyar társadalom kb. 90% kommunista. A politikai felhozatal is ezt tükrözi.
@nemecsek ernő áruló:
szorongok....beszéljük meg

1. a jobbikot Te citáltad elő..miért?
2. vona hogy kerül a képbe?
3. mi ez a kacsás sztori...?
velem beszélgetsz Te, vagy valami általad elképzelt ellenségképpel hadakozól?

Szerintem nem vagyunk azonos hullámhosszon...most viszont megyek szorongani :)
Putyin egy nagy falatot akar Paksból?

A Népszabadság információi szerint Oroszország hajlandó lenne akár egymilliárd eurós hitelt folyósítani a paksi beruházás számára, ehhez ugyanakkor egy hiteles, nemzetközi bank garanciáit fogadnák csak el, vagy tulajdonrészt kérnének a magyar atomerőműből.

hvg.hu/gazdasag/20130124_Egy_falatot_akar_Paksbol_Putyin
@Fabius:
Hehe, felnőttként még képes vagy ilyen közhelyekkel dobálózni? Egyébként a személyeskedést te kezdted, mint ahogy azt is, hogy egyetlen felvetésemre sem válaszoltál érdemben, folyamatosan mellébeszéltél.

Kérlek, akkor - mivel az előző vitát közös megegyezéssel berekesztettük - egy kérdésemre válaszolj: mi szükség már most a közjogi egyeztetésre, ha a demokratikus minimumról nagyjából az összes meghívottnak hasonlóak az elképzelései és a részletkérdésekről - ahol esetleg nézetkülönbségek lehetnek - úgysem fognak egyeztetni, hiszen azt majd az alkotmányozó testület dolga lesz megvitatni, ráadásul a mostani közvélemény-kutatások tükrében elenyésző az esélye annak, hogy az ellenzék 2/3-ot szerezzen a parlamentben?
@quendelapo:

"Programokról egyezkedni a jelöltállítás előtt olyan, mint amikor a hadvezérek azelőtt osztozkodnak a zsákmányon, hogy hadsereget szerveztek volna."

Tényleg fárasztó vagy.
Mégis mi a francra állítanak jelöltet?
Mit képvisel? Azt ne mondd, hogy a pártot, mert agyvérzést kapok.
Még semmilyen elfogadott, képviselhető programja nincs senkinek.
Program nélkül itt csak a fidesz nyert:)
Ez mégegyszer nemigen jön be.

Itt arról beszélgetünk, hogy összefogás, EGY KÖZÖSEN ELFOGADOTT PROGRAM, majd erre jön az EGY jelölt állítása.

Hogy konkrét példát is mondjak.
Az egyik kerületben olyan jelölt-jelöltet állított a maszop (máris!), aki egyszer már megbukott, mint polgármester. Teljes joggal.
Szerinted ő mit fog csinálni? Mit tud mondani bárkinek?
Nem elfeledve, hogy a kutya meg nem keresi,ott szavazatot ő semmire nem fog kapni.
A vadi új lömpöpős fiú 10-ben a sokszorosát kapta.

Ugye nem gondolod komolyan, hogy arra szabad energiát pocsékolni, hogy minden szervezet külön állít jelöltet? Ha igen, mi történik?
@shinichi: Nem ez a paprikajancsi szanyi a tényező a pártban. Sokkal nagyobb arcoknak kellene már megsemimisülniük.
@zipe moha: Jobbik, vagy 4K! nem mindegy?

"Delfin, vagy eszkimó... hal, hal!"
Eric Cartman
@Spániel: ...Te egy olyan múltról beszélsz amit a nemzetnek muszály maga mögött hagynia.. muszály kiszállni a fidesz-mszp hintából..Te is tehetsz azért, hogy így legyen!
Ha viszont tettszik a hinta ....Te se és más se rinyáljon...se most se később...csak hintázzatok, előre-hátra- hátra -előre...a teljesítményt adni képesek pedig szép lassan -gyorsan itt hagynak benneteket----mindenkinek 1 élete van és senki nem akarja elb@szni erre a SEMMIRE...lehet már is egymás szájából kinézni a falatot
@nemecsek ernő áruló:
nemecsek ernő a HŐS...
nemecsek ernő az ÁRULÓ ...
nem mindegy? NEKED IGEN!
@minimalista:

"mi szükség már most a közjogi egyeztetésre"

Tényleg, mi szükség van rá? Mi szükség volt rá amikor az LMP elsőként elkezdte, ha azt valóban így gondolják, ahogy te?

lehetmas.hu/wp-content/uploads/2012/10/Az_alkotmanyossag_helyreallitasa.pdf

Amikor ti akartatok erről beszélni akkor szükséges volt, amikor mások is akarnak akkor nem szükséges.

Mi szükség van a folyamatos csúsztatásra és álságos mosakodásra? Értem én, hogy mazochista, csak azt nem, miért rám akarod kenni?
@zipe moha: más hinta? más játszótér?
Sürgősen szólj, ha találtál ilyet!!!!!!!!!!
@Spániel:
...az óvodába ne kísérjelek el reggelente?
HA tetszik É L V E Z E D a szisztémát, ha nem megkeresed a módját, hogy MÁS legyen...hisz a FŐNÖK Te vagy MI vagyunk....csak meg kell fordulni a lovon.....fordítva ültették fel a kisgyerekeket....vagy csak egyszerűen felültették a Bácsik
@zipe moha: már nem emlékszem, ki mondta a rendszerváltás idején: egy csőcselékünk van, azzal kell gazdálkodni, azóta is igaz.
Ez sajnos nem az Eötvös cirkusz, ahol mindíg tudott újabb hangszert előhúzni Eötvös Gabi bácsi azzal, hogy van máááásiiiik! Szerencsétlen Cusin kívül senki nem tudott akkorát domborítani, hogy jól valagba rúgják, itt kihalásos módon történik a helycsere. Eddig valami jólfizető elfekvő mindíg mindenkinek akadt. Onnan meg ugye bármikor tiszta lappal vissza lehet jönni.
@Trompf:
"Az MSZP-t én speciel a gazdaság totális elkúrása miatt rühellem, a Fideszt meg a demokratikus kontroll lebontása miatt.
De ez az én problémám."

Na akkor gondold ezt végig mégegyszer. Az elsö fele rendben van, bár ott van egy pici dolog, amire mentségként lehet hivatkozni (mindent ellenzö ellenzék + gazd. válság). Ellenben a fityisznél nemhogy jobb lett a gazdsaágpolitikai, hanem egyenesen MEGAELKÚRÁS VAN FOLYAMATBAN. (Nem a szocikat védve) Ha a szocik nyúlják le a manyup pénzt, ma nem itt tartunk.

Ettöl függetlenül mára kétség kívül bebizonyosodott, hogy a fidesznek ellenzékben nem az volt a baja, hogy itt kérem a szocik lopnak, hanem az, hogy ezt a fidesz nem teheti meg!!!! S bárki aki a fideszt vagy a szocikat (bár ilyen nincs is, mert senki sem védi öket) védi egy HAZAÁRULÓ. E két párt többet ártott az országnak, mint a 2 világháború. S akkor még a IQ-huszár dzsobbikról nem is beszéltünk.
@MacPhisto:

Aham, én vagyok erdőben.

A vizsgálatot - és letiltást - Hajdú Mária kezdeményezte az etikai bizottságnál. Gondolom Schiffer szégyellte személyesen meglépni, Hajdú pedig megtette neki a szívességet, hogy szó szerint felmondta a schifferi szófordulatokkal tűzdelt leckét:

mno.hu/ahirtvhirei/lmp-belharc-aki-keptelen-az-egyuttmukodesre-az-mondjon-le-1120060
Akibe kitörölhetetlenül beleégett az a hülyeség hogy a "jobboldalra" a "baloldal" a megoldás, a "baloldal" után pedig a "jobboldal" hozza a megváltást, annak nem lehet más a politika, minek erőlteti???

Akinek szimpatikusabb Bajnai mint Schiffer, az mi a búbánatot keres az LMP-ben akár képviselőként, akár tagként, szimpatizánsként, szavazóként?
Ahelyett hogy az LMP-t próbálná kicsinálni, csendben, nyugodtan lépjen át, támogassa az Együttest, döntse meg Orbánt, és várja a kánaánt, hajrá!
@Spániel:
...csak azt érteném, hogy miért vagytok kicsiny hitűek...miért nem akarjátok a trágyát a trágyadombra villázni, inkább kéjjelegetek a bűzben..."hát igen ez tényleg büdös"...tényleg nem értem
Én már majdnem letettem az LMP-ről, de még kicsit várok. Remélem, nem kell a végén az MSZP-re szavaznom... Vagy hol van a Kétfarkú kutya Párt?
@zipe moha: térden állva könyörgöm: mongyadmongyadmongyadmáááár: KIRE?
Akármi is lesz a döntés az Lmp-ben a másik oldalnak nem fog tetszeni, és minden ott folytatódik, ahol eddig. Így szinte lehetetlen összefogni. :(
Bajnai csinálja végig 2014-ig, tisztességesen, aztán vonuljon vissza, és küldje el a jó francba azt, aki máskor annyira akarja, hogy jöjjön vissza.
Ezek meg élvezzék azt, hogy milyen egyenes a derekuk ebbe a fene nagy demokráciában.
@épészmérnök:
Pedig nem is az volt a kommentem konklúziója, hogy akkor gyerünk gyorsan összeborulni Bajnaival. Egyszerűen csak cáfoltam egy bajnaiellenes érvelést. :)
@nevetőharmadik: +1, nagyon pontosan írtad le, mi lehetett volna, milyen lehetőséget baszott el schiffer és az lmp, és így hogy basztak ki azokkal a magyar választópolgárokkal, akik le akarták váltani a fideszt, de nem az mszp-t akarták helyette. Persze magukkal is kibasztak, mert 2014-ben így esélyük sincs már, hogy bekerüljenek a parlamentbe. Mondjuk ezt ezek után leszarom, megérdemlik.
Hogyan Csináljuk a Szájunkból Segget Szakkör legújabb produkciója:

Az állam mindenben a jogszabályoknak megfelelően fog eljárni az elektronikus útdíjszedési rendszer ügyében és a projekt nem csúszik, július elsejére elkészül - mondta Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára. Szerinte a sajtó rosszul interpretálta Orbán Viktor tegnapi szavait a projekthez kapcsolódó közbeszerzésről.
"Annyi tudok mondani, amennyit szerdán a miniszterelnök elmondott: az állam saját maga fogja a projektet megvalósítani" - mondta Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős államtitkára egy csütörtöki sajtótájékoztatón a tenderre vonatkozó kérdésre.

Az államtitkár szerint a sajtó rosszul interpretálta a miniszterelnök szavait a közbeszerzésről. Orbán Viktor ugyanis nem azt mondta, hogy nem lesz közbeszerzés, hanem azt, hogy ilyen közbeszerzés nem lesz még egyszer.
@zipe moha: Toljad Moha! Nekem tetszik, amit mondasz. A stílus érdekes, de a tartalmi rész erősen fedi a köznép jelenlegi hangulati és gondolati elemeit. És még igazságod is van. Csak a sok okos az elméletei mellett nem ér rá holmi közemberek hétköznapi igazságain rágódni. Persze ennek megfelelően az sem jut el a tudatáig, hogy Te - meg persze én, mi - vagy a választópolgár.
Szóval HAJRÁ Moha!
@Fabius:

Kérlek akkor idézz a linkelt anyagból, hol esik benne szó közjogi egyeztetésről, mert én nem találok benne ilyet. Annál inkább látok egy alkotmányos minimumot, amit lefektetett az LMP azért, hogy a későbbiekben e mentén tárgyalhasson egy lehetséges új rendszerről.

Az ok, hogy ezt nem bocsátják személyesen az mszp rendelkezésére valószínűleg a "szövetség a változásért" kezdeményezés "ikonikus" vezetőinek személyében keresendő. Ez egy vitaanyag, ami bárki számára elérhető, nem pedig a "demokratikus ellenzék" egy zászló alá trombitálása. Azért van itt egy árnyalatnyi különbség.

Az mszp azon kívül, hogy meghirdette a nagy összeborulást letett valamit az asztalra, nyilvánosságra hozta esetleg a saját alkotmánykoncepcióját?
Nem, mert nincs neki olyan. Csak a lózungok a nagy demokratikus összefogásról a múlt levitézlett harcosaival és nulla koncepcióval.

Tehát az LMP nem egyeztetésre hívott, hanem közzétette saját elképzeléseit! Az mszp kezdeményezése pedig tét nélküli taktikai húzás, nulla valós tartalommal tisztán abból a célból, hogy az agyalágyult választókba égjen a tévé híradókból, hogy az mszp az egyesült ellenzék vezére.

Ezek után nevetséges, hogy te vádolsz csúsztatással.
@Spániel: Az nem a Mohák dolga, megmondani kire. Az a Mohák dolga ( Bocs Moha!!) hogy a felvonuló manökenek közül kiválassza a neki tetszőt. Ha ennél többre volna képes, ő is manöken volna.
@christvhu: pedig konkrétan gyúrtam Mohára, hogy homályosítson fel végre, de eltünt valahol a ködben.
@christvhu: azt hiszem mindenkinek az a feladata hogy kiválassza a megfelelőt
@spániel: Lehet, hogy közben hazaért Páfrány.....
Vagy nem választasz, mert azt mondod, hogy nem veszel részt ebben a játékban ahol csak kisebbik rossz van.
@christvhu: meg Lolka és Bolka, mi?!
ne személyeskedjünk..
@aritus: +1
És valóban, a jó pillanat szerintem is elszállt novemberben. Ekkora lehetősége sem az LMP-nek, és ami fájóbb, a magyar pártrendszernek sem lesz a következő pár évben. Az országnak sem.

Nagyon durva érzés történelmi pillanatot átélni - és látni, hogy akiknek ez a felelősségük, nem veszik észre. Persze így is történelmi pillanat marad. Csak más fajta történelem kiindulópontja.
Kazalpénzeket fizet ki az ország ilyen elfuserált,magával sem tisztában levő,"örkényegyperces" balfasz pártokra!
Legalább azt fogalmaznák már meg maguknak,hogy miért szavazták meg őket a"pógárok"és hogy mi lenne a haza érdeke többi logikusan következhetne..
@gazoló: a haza érdeke, hogy eltakarodjanak a mostaniak, és az ellenzékből is sokan
@Fabius: sok-sok + ezért!:)))
Nem vagy egyedül Fabius, sokan vagyunk, akik ezt óhajtják, bár én egyre kevésbé bízom ennek megvalósulásában.
Nézem a közvéleménykutatási adatokat és nem értem.
1, Tényleg ennyire hülye a többség, hogy még mindig ennyien a fideszre szavaznának?
2, Ennyire be van szarva a többség Kubatovtól és a fidesztől, hogy nem merik megmondani a kérdezőnek mit gondolnak valójában?

Szóval én sajnos nem érzékelem, nem látom azt a fene nagy elégedetlenséget, kormányváltó légkört. Inkább azt, hogy a többség belesimul abba, amit szarnak tart, amivel elégedetlen, és lapít. Majd csak lesz valahogy felkiáltással.
@aritus: sokaknak ténleg tetszik az amit a kormány csinál.
a többiek meg nem látnak jobb alternatívát
Nekem tényleg szimpatikusak az LMP-s gyerekek, szinte kivétel nélkül. Még Schiffer is. Okosak, jópofák, kreatívak, szórakoztatóak. De ha arra gondolok, miféle gyakorlati vezetési képességekkel bírnak...hogyan bízhatnánk rájuk egy ország irányítását, ha a saját pár százalékos pártjukkal sem bírnak?

Az E14-nek párttá kell alakulnia. Orbánnal ( és a szocikkal )szemben erőt, határozottságot, karaktert felmutatnia, különben megy a süllyesztőbe.
@Husz_János_Puszita: Érdemes lenne igen párttá válniuk, mert azzal tisztáznának sok mindent
@Fabius:

OFF

Fabius, csak most, csak neked:

"A Zuglói Lapok csütörtöki számában közölte a Kutatópont Intézet ezer fős mintán végzett közvélemény-kutatásának eredményét. Eszerint a zuglóiak 62 százaléka pozitívan szemléli a Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) vezetéséhez kötődő két évet, tízes skálán átlagosan 6,3 pontra értékelték a polgármester munkáját, a képviselő-testületét pedig 6,1 pontra. A lap ismertetése szerint a kerületvezető ismertsége 84 százalékos.

A közvélemény-kutatásból az is kiderül, hogy a többség javulást lát a közterületek és az utak, járdák állapotában, az egészségügyi és sportlétesítmények helyzetében. A korrupciót és a munkahelyek számát illetően megoszlottak a vélemények, a legfontosabb tennivalók között pedig a közétkeztetés átalakítása szerepelt kiemelt helyen."

hvg.hu/itthon/20130124_Vegre_kiderulhetett_mennyire_szeretik_Pap
@nemecsek ernő áruló:
Értem, tehát ahhoz, hogy az e14-nek, vagy akár a HH-nak legyenek helyi jelöltjei, akik az e14 -vagy a HH - programjához adják az arcukat és azt képviselik, ahhoz az e14-nek -vagy a HH-nak - előbb a többi párttal kell egyeztetnie.
Nem értesz Te valmit félre?
Tisztában vagyok azzal,hogy teljesen új politikai elitet nem lehet ilyen rövid idő alatt kitermelni/pontosabban lehet a pázmányról meg navraegyetemről/de legalább egy alapvető egyszerűsödés vagy megtisztulásfele kellene késztetni a választóknak a politikát!!!Vagy szolgál vagy megya fa@ba címszóval...Akár olyan áron is, hogy radikálisan megnyirbálni a juttatásaikat,rátermettségre intellektusrra tesztelni őket...Ne a selejtje szórja az ész ott fenn!Ez mindkét oldalra érvényes!
@gazoló: Körülbelül maradnának, vagy húszan. De alaposan felülbecsültem. :) Ki lenne a két oldalról?
@quendelapo: Miért érteném félre? Rendszerfejlesztéssel foglalkozom. Értek hozzá.

Azt már láttuk, mi van akkor, ha a koalíciós erők nem egyeztetik időben a programjukat: lásd még a történelemkönyvekben az SZDSZ-MSZP kulcsszavak alatt. Természetes, hogy az együtt induló politikai szervezeteknek egységesíteniük kell a programjukat legalább alapszinten, mielőtt személyi kérdésekbe egyáltalán belemennek. Bármilyen nagy rendszer tervezése azzal kezdődik, hogy felsoroljuk a követelményeket, és hogy ki, és hogyan kívánja azt megvalósítani. Időközben finomhangolások lehetnek, de nem a megvalósítási fázisban (itt kormányzás) kéne rájönni, hogy egy hibás implementáció, és hiányos tervezés miatt egy funkció nem működhet! Ezt még idejekorán az előtt kell eltervezni, mielőtt a megvalósítási környezetet (operációs rendszer, fejlesztő környezet) kiválasztjuk (itt a politikai programot egységesen képviselő jelöltek ez utóbbi megfelelői). Ha a programot nem egyeztetik, és már benne vannak a kormányzásban, és akkor derül ki mondjuk, hogy végzetes ellentét van a pólusok között, akkor annak csakis kizárólag összeomlás lehet a vége. Egy jelöltnek a kampány során a tévé interjúkban már konzekvensen képviselnie kell az őt indító formáció értékeit. Saját elképzelései lehetnek, de ezeknek a nagy egészbe, magába a komplex rendszerbe legalább minimális módon illeszkednie kell.
@gazoló: a pázmány és a navraegyetem is képes kitermelni értelmes elitet
@Fabius:

Azért valljuk be, hogy az LMP és az E2014 együttműködésének a választókra csak másodlagos vagy harmadlagos hatása van. Azzal sem írok újat, ha azt állítom, hogy az lmp-ben nem/SEM hemzsegnek szellemóriások, a háttérben legfeljebb 1-2.
Összegezve: az lmp nem az a formáció, ami után/amiért krokodilkönnyeket ejtenénk, ha elsüllyednének.
Az örvénylő víz sok mindent a felszínre vet, az lmp is ilyen, azaz a sok minden egyike. Korántsem biztos, hogy kell nekünk, vagy rájuk van szükségünk.
... és ha én, a "fideszes" azt gondolom/mondom/vallom és érzem, hogy a libás Bajnaiban van fantázia, kormányzati tapasztalat, ért a pénzügyekhez/gazdasághoz/vezetéshez, akkor több, mint különös, hogy az lmp-ben ez nem érvényesül átütő erővel.
Jávor Benci sem egy tálentum, mint ahogy Schiffer sem. Ha Róna Péter nem állt volna mögöttük egy darabig, akkor a gazdaságról még hajmeresztőbb dolgokat büfiztek volna, mint egyébként tapasztalhattuk.
Jaaa: nem kormányképesek, és nem is lesznek azok, de miniszteri tárcához azért megjönne az étvágy is, meg a szomjúhozás is is.

üdv.

J.
Más!
"Putyin–Orbán-találkozó: A Kreml tulajdonrészt kérne. A paksi atomerőmű felújítása, illetve bővítése, a beruházásban való orosz részvétel lesz a vezértémája Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor január 31-én esedékes moszkvai tárgyalásának. "
Na most akkor leszünk gyirmót vagy nem leszünk? :)
@Penivaldes: hát akkor ez elég szomorú, szegény, szegény Magyarország!
@aritus: szomorú, ismerek velem egyidős fiataélt aki szerint ami most van az okés.
@gazoló:

"___,"örkényegyperces" balfasz pártokra___"

:D:D:D
@jaegtoer: Én sajnálnám őket. akiket nem sajnálnék őket tudjátok, de értük kár lenne
@Orica Középföldi:
Na, fussunk neki még egyszer, hátha végre értelmesen és kivételesen emberi stílusban tudsz válaszolni.
Legfeljebb Tahótlanítalak.....

Nem azt mondtam, hogy nem kell program, nagyon is kell! Minden szervezetnek legyen programja, az sem baj, ha valmilyen sszinten egyeztetnek, de most nem ez a döntő!
Ha ezt úgy képzelitek, ahogy itt leírtad, hogy a három szervezet összehajol, csinál egy közös programot és majd ahhoz castingol képviselő jelölteket, akkor azt kell mondjam, hogy mégis igaza van annak a bolond Schiffernek. Mert akkor ez arról szól, hogy a legjobban szervezett párt szépen megkajálja a többit.
Ez tudod kinek lenne az érdeke? A fidesznek. Mert így remekül össze tudná maszatolni az egészet egy nagy kommunista tömbbé.
Szerintem ezzel a taktikával kevésbé lehet megszólítani az áhított közepet, akik nem szívesen szavaznának egy mszp vezette tömbre és sokkal kevesebb embert lehetne aktivizálni.
Erőteljesebb lehet a társadalmi kötődése az ellenzéknek, ha több szervezet is párhuzamosan kampányol és csak a választások előtt néhány héttel nevezik meg a közös jelöltjeiket.
Addig elég a közjogi programot és a közös jelölt kiválasztásának metodikáját egyeztetni.
Program kell, hogy tudjuk melyik ellenzéki párt pontosan mit is szeretne, mert ez most nem látszik.
Most pedig - tiltakozásul a munkaidő vége ellen - lekapcsolom a villanyt az irodában és hazamegyek! :)
@jaegtoer: Látod, ezzel teljesen egyet is tudok érteni, így nyalvánul meg, aki "hazá"-ban gondolkozik, nem "nemzet".ben vagy pártban csak és kizárlólagosan!
Respekt!
Ja, és jósötétet ám!:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): nemzet...számonmra értelmetlen fogalom...valami amit nagyon mutogatunk, leöntjük valami mázzal de hamis. pátosz a semmiért.
@christvhu:
"Az nem a Mohák dolga, megmondani kire. Az a Mohák dolga ( Bocs Moha!!) hogy a felvonuló manökenek közül kiválassza a neki tetszőt. Ha ennél többre volna képes, ő is manöken volna."

..basszus pedig azt gondoltam azt a feladatot szánod nekem hogy hordjam el a trágyát helyetted is.....ehhez képest akár választhatok is...nagylelkű vagy nem mondom : csupa púpos, kancsal, sánta , félábú szőrös fülű manöken...és ez még csak a külcsin...hát még a belbecs.....tudod mit nem választok inkább megyek vissza g@nézni...ezt tudom javasolni Neked is....
@spaniel:...kis türelmet még és választ kapsz a kérdésedre... :)
@minimalista: "Az egyeztetést előre meghirdetni csupán taktikai húzás az mszp részéről, hogy a kezdeményező és vezető pozíciójában tetszeleghessen. "

Na és? Az LMP nem akart a kezdeményezők között lenni, hát jött a maszop. Erre már reagálni kell, ha már eltaktikázták magukat az elempések. A nagy stratégiázásban.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
persze, ha kilépnek nem lesz habzsidőzsi direktben ...a britek révén ezek belepofáznak és élvezik valamint "hatnak"

a kurva annyukat

brühühühü
@jaegtoer: Az LMP valódi politikai értéke nem a gazdasági szakértelmük, nem a fantasztikus politikai és szervezetépítési érzékük, hanem az alkotmányos, jogállami elköteleződésük - és (eredetileg legalábbis) a tisztaságuk, amit számonkérhettek másokon is. Ezt kellett volna bevinniük az E2014-be ütőkártyának.

Sokan azt hiszik, hogy ezt ott elvesztették volna. Én viszont azt hiszem, hogy ott használhatták volna. Így viszont nem tudják használni semmire, nem ér semmit sem.

Persze én azért reménykedtem abban, hogy a józanság is az erényeik közé fog tartozni, de belátom, ez hiú remény volt.
@nemecsek ernő áruló:
Figyelj Ernő, ez nem egy IT rendszer, nem jó a modelled.
A HH, a szolidaritás, az Mszp, a Milla, az LMP platform és ezek szimpatizánsai csomó mindenről nagyon mást gondolnak. Valószínűleg máshová tennék a gazdaságpolitikai hangsúlyokat, mások a szociálpolitika prioritásaik, mást képzelnek az adórendszer átalakításáról és a nyugdíjrendszerről. Két dologban biztos egyetértenek: hogy el kell hajtani Orbánt és hogy ki kell alakítani egy demokratikus, európai alkotmányos rendszert.
De abban is nagyon különböznek, hogy melyik milyen társadalmi réteghez tud szólni, kiket tud elvinni szavazni. Egyelőre keveset tudunk a különbségekről és arról, hogy kinek hol mekkora a támogatottsága.
Persze lehet, azt mondani, hogy ezt ne is feszegessük, és mielőbb rakjunk össze egy közös programot, de épp akkor jutnánk el az általad említett mszp-szdsz szituhoz, azzal a különbséggel, hogy már a választások másnapján kezdődnének a bajok. Például a közös jelöltek melyik párt frakciójába ülnének?
Szerintem okosabb lenne kideríteni, hogy pontosan melyik szervezet hová teszi a hangsúlyokat, hol, mekkora a támogatottsága és ezek ismeretében kötni koalíciós megállapodást a választások előtt néhány héttel.
@a_tom: "Akinek szimpatikusabb Bajnai mint Schiffer, az mi a búbánatot keres az LMP-ben "

Ajaj, ajaj, kisfiam, ez nagyon durva! Szerinted annak van csak keresnivalója bármely pártban, akinek szimpatikus az éppen aktuális pártvezető? Húha... ez aztán az elvi álláspont!
@Penivaldes: Szervilismagamódjánéertelmesdeazmégrosszabb...
@épészmérnök: az LMP nem része az álbaloldali neoliberális kartellmutyinak..nem volt és nem is lesz az...nem fidesz és nem mszp, ha már ilyen szájbarágósan muszály....
az mszp-e 14 nem a nép.....a nép nem az mszp e14
és a fidesz sem...mindössze 2,8 Millió ember csinálja a mókát...cca. 6 millió rovására.....jó szórakozást a bulihoz
@nemecsek ernő áruló: A gondolatmeneted teljesen oké. Ezzel szemben a benyomásom az, hogy Magyarországon a fideszt kivéve egyetlen párt irányítói (szántszándékkal nem vezetőt írok) sem alkalmazzák a modern szervezetfejlesztési és -írányítási ismereteket és technikákat.
A fidesz egyértelműen egy marketingpárt, amely a háttérben lévők programját adja el a közönségnek. A saját szempontjából profi módon.
@nevetőharmadik: "Nagyon durva érzés történelmi pillanatot átélni - és látni, hogy akiknek ez a felelősségük, nem veszik észre."

totálisan egyetértek
@quendelapo:

Annál többet és mást, mint amit @nemecsek ernő áruló: tudományos leírt, nem tudok én sem mondani.
Pont azt vázoltam, egyszerűbben, mert ez így működőképes.
@épészmérnök:
Nagyjából így van, de a profi szinttől messze vannak, az értékesítési középszint inkább csak. Az egy másik történet, hogy az ecceri népeknek ez pont elég!
@ariel12:
Majd jön a duma, hogy ők azt mondták csak, NYUGATI gyarmat nem leszünk! :(
Azt nem mondták, hogy keleti gyarmat sem...
@quendelapo: IT, vagy nem IT, a bonyolult rendszerek a világ minden táján, és minden szakterületen ugyanúgy működnek. És éppen az általad leírt különbségek miatt kell még a konkrét szövetség előtt megegyezni abban, hogy legalább a fő irányok mik legyenek.
@Penivaldes:

Te sajnálnád őket... én legfeljebb azt a helyes csajszit, akinek a neve épp most nem jut az eszembe...:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ennek mi köze van ahhoz, hogy nem tudok mit kezdeni a nemzeti érzéssel?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

"_ jósötétet ám!:-) _"

az megvan!minden mennyiségben :-) Neked is:-)
@jaegtoer: én mindenkit sajnálok aki nem mszp-s leszakadt mszp-s, és pár fideszes.
sőt én csak magamt tudom sajnálni:)
@Penivaldes: bocsánat, Bolinak nem akartam válaszholni.
@Penivaldes: Hajrá, tessék megreformálni (na, az lenne az igazán szíp!:-)
@Penivaldes:
Látom, el vagy magaddal nyuszifül... :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ja miután megégettem magam, azután igen...hiába a főzés veszélyes dolog, nem való penikének...
:)))
de finom volt, és megettem, mielőtt lefeküdtem nevetni..sőt kacagni..sőt...))
@épészmérnök:
Talán kicsit túl egyszerűen fogalmaztam, megpróbálom kifejteni;
Schiffer képviseli az eredeti irányvonalat, azt hogy "lehet más a politika", hogy nem kell hogy a két populista, korrupt, hozzánemértő, ügynök, stb.. elkúró oldal váltogassa egymást.
Ha valakinek a "régi politika" és a régi arcok a szívügye, arra ott vannak már készen a "megfelelő" pártok, szervezetek, lehet az ölelő karjaik közé rohanni, felesleges erőnek erejével olyanná alakítani azt, ami teljesen másról szól ...

Egy "Lehet Más a Politika" nevű pártban tulajdonképpen lehet egy "Nem Lehet Más a Politika" platform, csak nincs értelme. Bár ez Magyarország, itt van völgyhíd is például...
Kicsit olyan ez mintha a nemzeti szocialisták mindenáron a kommunista pártba akarnának belépni, hogy majd belülről irányt váltsanak...

Egyébként nem vagyok a kisfiad, faterom nem internetezik. (Kivéve ha sok pénzt akarsz rám hagyni halálod után.)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Próbáltam oldani a hangulatot. Az Orbános pálinkáimat csak nem ajánlhattam fel. :)
@nemecsek ernő áruló:
Igen, a fő irányokban tényleg egyetértésre kell jutni. Kérdés, hogy mi tartozik ebbe a körbe?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): könnyű bántani a kicsiket, ti már vén rókák vagytok, nektek könnyű, de nekem mindig meg kell küzdenem veletek.
@V-PORT: pedig azzal arathattál volna itt igazi sikert...ugrottak volna az orbános pálinkára mint a nyuszik..lett volna itt akkora harc értük, hogy csak na.))
@V-PORT: Ezzel? ez sírnivaló inkább, erőlködés és izmozás,, de mire is?
Szegíny Petőfi biztos nem kapott volna engedélyt, bár, ha igaz, ott sem volt délután a lépcsőkön..
@nevetőharmadik:

az lmp együttműködése elsősorban pszichológiai szempontból lenne értékes, de azt hiszem Te is ezt mondod.

Az, hogy mennyire szüzek azt csak abban a helyzetben ismerhetnénk meg, de szerintem már elvesztették.
Ha a demokratikus értékek annyira fontosak lennének számukra, akkor Bajnai MELLÉ állnának. de nem. ebből következően nem annyira fontos a számukra. ezért nem is hitelesek a számomra. és már láttunk olyan szituációt, amiben a nyúl farka csóválta a kutyát. nincs mire hányni-vetni magukat. Ha annyira nemteccikarenccer, akkor érdemben kellene tenni valamit, de taktikáznak. ez a választás (2014-es) olyan elementáris szervezést igényel, hogy nincs idő riszálni-kelletni-kacsingatni, azonnal ágyba kell bújni, és nem kicsit. minél inkább riszálgatnak, annál inkább előtérbe kerül az mszp.
@Penivaldes: Te Pázmány Péterrel és az ottani elvárásokkal küszködj, ha ajánlhatom, ne velünk!
@Penivaldes:
Kevesebb bolondgombát beletenni! :)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Pennike? Amióta Egérke hanyagolja, ki tudja, milyen cvíder a kicsike!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ez az izmozás engem a kiskamaszok viselkedésére emlékeztet mikor nézik hogy kinek van nagyaobb
@Penivaldes: Elteszem. Sőt gyűjtöm, mert biztos lesz a sorozatnak újabb része. :)
@jaegtoer: Már késő, úgy tűnik, ha szakadnak, azért, ha nem, azért!
Elvesztették, újra, nemcsak a lehetőséget hanem sokak bizalmát is!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nem is szeretem a gombát!:)
Egérke nem hanyagol, csak lyukban van!
Tudtátok hogy antihős vagyok, akkor meg mit vártok, hogy eltáncolom nektek a hárem táncot?
@nemecsek ernő áruló: Én csak érintőlegesen, és ölég régen tanultam rendszerelméletet. Ennek alapján az a benyomásom, hogy a fidesz annyi alrendszernek ment neki, annyi helyre rakta be a pajszert, hogy itt összeomlásnak kell bekövetkeznie.

Mit gondolsz?
@Penivaldes: Bár már csak emlékeimben élne a kormányzása! :)
@a_tom: Én azt hittem, hogy az LMP alapvetően egy zöld párt, amely az ökológiai érdekeket képviseli (jövő generációk, stb.). Mivel a magyar pártrendszerben korábban sikertelenek voltak a zöld pártok, jött az LMP, hogy most majd mi megmutatjuk. De mivel a környezetvédelem nem egy népszerű téma, rágyúrt a korrupcióra, meg a pártellenességre.

És megmutatta.... :-(
@Penivaldes: Nem a ruha teszi az apácát :-)
@nevetőharmadik:

erre muszáj külön kiemelve válaszolnom
:
"___Az LMP valódi politikai értéke [...] az alkotmányos, jogállami elköteleződésük___"

annyira és addig amennyire és ameddig számukra kényelmes, hasznos, és konvertálható.
@Penivaldes: Látom, hogy ez a baj! Sajnos, nem tudlak megvigasztalni, ha akarlak sem!:-(
"Ha azonban Magyarországon a parlamentben kétharmados többségbe kerülnek a EU-ból való kilépést támogató képviselők, módosíthatják az Alaptörvényt, és hatálytalaníthatják az Európai Uniós csatlakozásról szóló törvényt." és
"a kormányfő pedig azóta is többször megerősítette, hogy az ország jövőjét az Európai Unión belül képzeli el."

Még! de, ha ez a feltétele a Jobbik koalíciós támogatásának?
@Penivaldes:

"__inkább ne. jobban jártok ha én apácaruhában vagyok.__"

inkább de! felül apácaruha. O.K. s alatta tanga manga?
At eddigi négyszázvalahány hozzűszólásból látom, a teljes LMP szavazókör megnyilvánult. Komolyabban: én falusi taplóként már 2010-ben sem igen értettem az LMP irányultságát. Az ecceri álompógárokat már akkor sem tudták megszólítani. Volt nekik kék, zöld, antiglobalista, vesszenapista, utáljuk a zorbánt, a züdeket, a kékeket, amindenkit, de mindenki szavazzon ránk nemprogramjukat. Nem nosztalgiázva, az SZDSZ amikor megjelent anno, lehetett nagyjából tudni, mit akar. MEgszólította a maradék értelmiséget és amíg el nem baszta és le nem feküdt, addig ez a bázis megmaradt. A mostani LMP rosszkor, rossz programmal indult, egy olyan arccal, mint a sifferi, akire én, a mezei paraszt, nem a birkámat, de a feleségemet se bíznám rá... Ehhez képest a Bajnai ajánlat, a meghívás a szarjunk bele együtt a bilibe... naneméááá...én má nagycsoportos vagyok. Innez kezdve az agész dolog komolytalanná vált. Valóban elgondolkodtató, hogy vajob a Schifkókler nevű egyednek mi is a célja. Én jót nem látok ebben... És komolyan elgondolkodom, hogy nem várom meg KÖVETKEZŐ VÁLASZTÁST, HANEM VALAHONNAN MÁSHONNAN KACAGÁNYOZOK ENNEK A SZERENCSÉTLEN BALFASZ NÉPSÉGNEK AZ ÚJABB, KUDARCOS 20-30 ÉVÉN. NEKEM MÁR ERRE SEM TÜRELMEM, SEM IDŐM NINCSEN...
@jaegtoer: Nem ezt mondtam, de teljesen egyetértek azzal is, amit mondasz. Az LMP részvételének óriási pszichológiai jelentősége lett volna a _szavazópolgárok_ szempontjából (azaz _elhihették_ volna, hogy lehet tisztességes kormányváltás).

Amiről én beszéltem az LMP politikai értékével kapcsolatban, az a kormányzás szempontjából, gyakorlati szempontból közelítette meg a helyzetet.

Mindamellett, hogy a hozzászólásod többi részével egyetértek, annyiban módosítanék, hogy az LMP-nek egyrészt a jogállami elköteleződéséről beszéltem, másrészt viszont a demokratikus elköteleződését sem vonnám még kétségbe. Ez a minősíthetetlen eltaktikázás, amit bemutattak, szerintem a józan pragmatizmus hiányából fakad, nem pedig abból, hogy a demokrácia nem fontos nekik.

Persze ebből a szituációból sok minden látszik, és ez megint messze vezet: mennyire demokratikusan képesek kezelni például a jelenleg fennálló belső konfliktusokat. És már valóban vannak kétségeim efelől is. De hát könnyű demokratának lenni, amíg a többség veled ért egyet, és a te akaratod érvényesül. Ott kezdődik a próba, hogy nem az van, amit te szeretnél.
hvg.hu/itthon/20130123_Navracsics_2018ban_lehet_valasztasi_regi
"Mint mondta, ha fennmarad a regisztráció gondolata, akkor a következő öt év elegendő lehet a vitára alkalmat adó alkotmányossági és belpolitikai kérdések tisztázására, amennyiben pedig ez mégsem lehetséges, akkor végleg el kell köszönni ettől az ötlettől."

Csak-csak lesz, akárki meglássa (addig a Zalkotmány-bigottság nem szűnik meg, csak átalakul)
Mariann, kapás van, Mókus restanciáját jött rendezni vélhetőleg!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"És komolyan elgondolkodom, hogy nem várom meg KÖVETKEZŐ VÁLASZTÁST, HANEM VALAHONNAN MÁSHONNAN KACAGÁNYOZOK ENNEK A SZERENCSÉTLEN BALFASZ NÉPSÉGNEK AZ ÚJABB, KUDARCOS 20-30 ÉVÉN. NEKEM MÁR ERRE SEM TÜRELMEM, SEM IDŐM NINCSEN..."

Svejc jó hely, csak hideg soxor!
hvg.hu/itthon/20130124_botka_kormanyvaltas_mszp
"A Fidesz elvesztette támogatóinak több mint felét, és bár a 2010-es vereséget követően azt állították, hogy az MSZP nem tud többet talpra állni, ma már látszik, a szocialisták nélkül nincsen demokratikus kormányváltás - mondta az MSZP országos választmányi elnöki posztját is betöltő politikus a Közéleti Kávéház évadnyitó rendezvényén a szegedi városháza dísztermében."

Sajnos, hogy úgy tűnik, ez így van! Sajnos, mert jobb lenne nélkülük, nem?
@jaegtoer: neeeeem, na nem mintha nem lenne elképzelhető, de szerintem ekkora köpönyegforgató cinizmusnak még nem adták eddig jelét.

Amit írsz, azt a jelenséget pont a Fidesz demonstrálta.

Ezzel együtt el tudom képzelni, hogy ha arra kerülne a sor, elbuknának a próbán.

De mindegy is: most úgy néz ki, soha nem fognak olyan helyzetbe kerülni, amikor a jogállamiságot és alkotmányosságot megtiporhatják.
A legnagyobb gondot abban látom, hogy a magyar értelmiség (mármint az el nem lehetetlenített, le nem feküdt, nem "konszolidálódott", nem lealjasododott, és még gondolkozni képes része, még ha össze is fogna, lepkefingként keringene a mostani rendszerben, mert lássuk be, a mostani és ezt megelőző országvezetés is nehéz koloncnak, negligálandó semmiségnek tekintette őket, illetve megpróbált egy, az ország átlagos szellemi szinvolanánál kisebb többség vágyainak megfelelni. És ehhez meg is találta az ebből az átlagból semmilen módon kilógó vezetőit. Mára ez a réteg elenyésző kisebbséggé vált. Ha pedig változtatni akarna az ország, akkor mi, a maradék senkiházik mellett, nagyobb tömegtámogatásra lenne szükség, de mostanság oly korban élünk ezen a Földön, amikor a birka határozza meg a kerítés helyét. És persze, hogy kurvára boldog, még akkor is, ha a nyáj fele a patakba fullad...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Délebbre mafgyar, ahol nincsen önkormányzati fűtésszámla és háncsszoknya adó:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Mariann, kapás van, Mókus restanciáját jött rendezni vélhetőleg!

Múgy magyarossan: Lófaszt:-)) Pedigde:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Orbán pártja ekkor még kritikus volt Oroszországgal szemben. 2007-ben Orbán úgy nyilatkozott: Oroszországnak nagy a szerepe a kulcságazatokban, és a földrajzi közelség miatt mindig lesz valamilyen befolyása Magyarországra, de ő személy szerint nem tudja elfogadni az oroszok túlzott befolyását.

Orbánék és az oroszok között leginkább 2008-ban, az orosz-grúz háború idején volt rossz a viszony, amikor Orbán azt mondta: „A nyers erőpolitika birodalmi szemléletű és erejű érvényesítése, amelyet Oroszország most vállalt, az elmúlt 20 évben ismeretlen volt. (...) Amit az oroszok most mondanak, az semmivel sem különbözik attól, amit 56-ban mondtak Budapestről."
:))))))))))))))
@Penivaldes: Bocs csak véletlen került oda a neved. A választ csak Rodeónak küldtem.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Érteni vélem!
Van is igény dél-afrika gyémántbányáiban értő és dolgos kezekre a tárnában! :-D
@ariel12: /0 éve csak annyi változott, hogy a T-34-ek helyett T-72-ek fogják meghatározni a következő 60 évet. A zeu MEG MEHET A LANGYOS picsába, mint anni az áMERIKAIAK Szuezbe. Rohaggy meg capslock, de akkorsenem fogom ujjragépelni:-)
Le vagytok maradva. :)

„Orbán briliáns megoldást alkalmazott” a cseh szociáldemokraták gazdaságpolitikusa szerint. A közvélemény-kutatásokban vezető cseh ellenzéki párt, a CSSD a magyar példát követve a lakosság válláról a nagyvállalatokra helyezné át az adóterheket a gazdasági fellendülés megindítása érdekében. A magyar mintát követve a CSSD eltörölné azt a törvényt is, amely lehetővé teszi az adófizetőknek, hogy társadalombiztosítási befizetéseik egy részét privát számlákra irányítsák át – írja a Bloomberg hírügynökség.

mandiner.hu/cikk/20130124_matolcsysta_utra_lepnenek_a_cseh_szocdemek
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: tudod, 2010-ben ezek a gyermekbetegségei nyilvánvalóak voltak az LMP-nek, de hát újak voltak, gondoltam, még bármi lehet belőlük. Csak aztán ugye kiderült, hogy ezek nem gyermekbetegségek, hanem "veleszületett rendellenesség".

Hallod... az utolsó mondatoddal annyira tudok azonosulni! Ki még nem mondtam soha így, de már közel az idő.

Szidtam már sokat ezt a népet, fel is merült, nem vagyok-e magyar létemre magyargyűlölő. De nem gyűlölöm a magyarokat, csak haragszom rájuk, nagyon. Ha majd gyűlölni kezdem őket, akkor már nem szidni fogom, hanem csak befogom a számat, és rájuk hagyom, hadd dögöljenek meg a maguk választotta módon.

De hogy ezt nyugodtan megtehessem, előbb tényleg meg kell gyűlölnöm a népemet, aztán meg kell szűnnöm magyarnak lenni. Ezt pedig nem tudom elképzelni, hogyan menne.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Lüttyő... bányászmókus még a legrémesebb Grimmesében sincs, de Misimókus megjárta Ungot-tolnám- Baranyját:-) És én már nem munkakereső csupaszsegű menekültként akarnék tovább állani, hanen, int jólmenő, angol-német, de nem magyar nyukdíjfüggetlenként... farkat lengetni, arra a maradék egy-két évre:-) Azt hiszem, ennyi nekem is kijárna:-)
Nem tudom mi készül az LMP-ben, de ha ennyi libsi zokog miatta, akkor az csak jó lehet a magyar embereknek
@nevetőharmadik: Utóbbit én sem, bár előbbihez elég lesz 2014-ben a Vona-Orbán kormány eskületétele is, azt hiszem..
@von Putri: Hogyne lenne jó a magyar embereknek! Majd, ha csak egy Párt lesz, akkor lesz igazán az, Nertárs! A zélcsapat!
@von Putri: Herr Putri. Az Lmp-t senki sem siratja. Aki itten zokog, az nagyobb léptékekben gondolkodik, olyanokban, amiket te a legrémesebb rémálmaidban sem tudsz elkézelni. Mennyé vissza a putriba, feküdj be a gazdi mellé, miután megfőzted a pukiszkát, oszt várd az árvizet... hátha neked is sikrül belefulladnod, boldog bégetés közepette. Ja és szavazz a FIDESZRE:-)
@nevetőharmadik: Ez utóbbi nem gyülölet kérdése. Van az a pont, amikor az ember azt ondja, elég volt. És ez többnyire nem gazdasági, ideológiai döntés, hanem zsigeri. És ebben nincs gyűlület, nics hazafiatlanság, semmi ilesmi, hanem csak az egyszerű komfortérzet és nyugalom utáni vágy...
Jóvanna Régen vóótam marcipánkatona... ha T-90, akkor az, bár szerintem Perbán valami Drónnal fog hazarepülni:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

én egy önző dög vagyok, nem osztoznék. be/felfalnám "tangóstúl-mangóstúl"
@Penivaldes:

rondástól is megteszi! esetleg csipke?
@Penivaldes: Azért vannak ellenpéldák is tán, nem?
www.stop.hu/18plusz/szuk-fugaban-gyurodik-a-tanga-fotok-18/1051578/

Vigyázat, Penike nyugalmának megzavarására alkalmatos fotósorozat!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Pedig már úgy gondoltam, márczius Ídusán a nagynemzeti levelesganyé összeborulási beszédét így fogaja kezdeni: Kedves Népem! (copyright Fab) Puttyantalak BENETÖKÉT:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): bár jobban belegondolva nem annyira az kelti bennem a gyűlöletet, hogy milyen vezetőink vannak/lesznek. Amitől igazán elszáll az agyam, az az, amikor szembesülök az ostoba kommentekkel, és hogy mennyi van belőlük. Hogy látom, mennyi ember képtelen árnyalt és elemző gondolkodásra, józan ítéletre, mennyire vitaképtelen, mennyire nem értik azt, amit olvasnak. De a kurvaanyázás, az megy. És még azok közül is sokan ilyenek, akikkel úgymond egy politikai oldalon lennék!

És ilyenkor látom, hogy nincs remény. Magyarként Magyarországon nem lehet már olyan életem (és a gyerekemnek sem), amilyen lehetne, ha nem lenne ennyi hülye.

És ilyenkor kicsit átfordul a harag gyűlöletbe.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Áááááá! tizennnyócévenfelülieknek van! ilyet énnemnemsoha!
@nevetőharmadik: Valahogy úgy tűnik, nem való nékünk a demokrácia. Igaz, az ellentettjével sem jártunk jobban, ugye?
@nevetőharmadik: láccik, nemigen jártál mostanában erre... Boli, Cirbolya, Namit is írtok és nálam, durvább, mocskosabb szájú kommentelő még a Fidesztroll bázisban sem igen akad... És az azszekszuálisan túlfűtött lánykommandó, valaint a gasztrokókler-zeneművészkritikus csapat... szóval... jobb ha menekülsz:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Igazad van. Nem kell ahhoz gyűlölnöm senkit, hogy a magam életét megmentsem attól a szartól, ami itt következik. De ha nem szakítok, akkor nekem még rendkívüli módon fog fájni, hogy mi lett a magyarokkal, akkor is, ha én biztonságban vagyok, akkor is, ha kurvára megérdemlik majd, amit választottak.
@jaegtoer: Most mé?
A műmelleken kívül semmi ollan, ami nem illendő, még a csunyáját sem mutatja meg a Hölgy!
"ők se eddig nem szavaztak, se eztán nem fognak rátok szavazni"

Szerintem egyáltalán nem lenne meglepő , hogy ha pár %-ok szerezne a Fidesz kevésbé radikálisabb szavazóitól , mert azért a schifferi-vonal kimondva kimondatatlanul egy kvázi jobboldali liberális vonal. (és több olyan megnyilvánulást is tett Schiffer , ami erre enged következtetni : pl. a Gyurcsány-fóbiája ,ami pont elég arra ,hogy mérsékelt jobboldali az ne az E2014-re húzza az x-ket ,hanem az LMP-re vagy szorosabb kapcsolat a határon túli magyarokhoz-ami önmagában nem gond- vagy maga az a tény ,hogy az LMP egy jobboldali civil szervezetnek egy részéből -a Védegyletből - alakult meg )
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Na ja! Többnyire elolvasom a posztot, és még esetleg néhány kommentet. Az első hülyeségre tiplizek... most kivételt tettem :)
@von Putri:

"_de ha ennyi libsi zokog miatta, akkor az csak jó lehet a magyar embereknek_"

ki rí? épp az rí ki, hogy nem rí senki.

még meglehet, hogy a fidesz fog ríni utánuk leginkább.
@nevetőharmadik: "De ha nem szakítok, akkor nekem még rendkívüli módon fog fájni, hogy mi lett a magyarokkal, akkor is, ha én biztonságban vagyok, akkor is, ha kurvára megérdemlik majd, amit választottak."

Így megy ez. Ha másképp lenne, akkor engem sem látnátok itt, soha.
@Penivaldes:

Kedves Peni Mami!

Maga incselkedik?!
@nevetőharmadik: komolyabbra fordítva: a gyülölet semmit sem old meg, inkább ront, mert az emberfija elveszíti józan gondolkodását és zsigeri alapösztönös döntésket hoz, ami manapság már kissé túlhaladott. Ennél sokkal hatásosabb a kretén vihogás és a cinizmus, mert megmarad a józan eszed, viszont akit alázni akarsz, így is kellőképpen sárba tudod taposni, feltéve, ha az alany van legalább anyira intelligens, hogy felfogja azt. De ki kell ábrándítsalak, többnyire nincs:-)
@Penivaldes: Ideje lenne, hogy a Pázmány elnyeljen, úgy tűnik! Ott majd megtudod, mi az a csoportos szex, Isten nevére!:-D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Azt mondják túl nagy, nehéz!
Ez viszont többszörösen bizonyított harcértékű, élesben, technológiában meg innen tanulnak sokan... :))
www.youtube.com/watch?v=iu_GxI4vnHs
@mamitirtok sír derék (kommensevik): nem, sajnos attól tartok, a történelem válasza az lesz, hogy nem való nekünk a demokrácia. Hiszen ha élni nem tudunk vele, el is fogjuk veszíteni.

Hogy az ellentettje nem vált be? Persze az sem, de eszembe jut Ady "Nekünk Mohács kell" verse.

"Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
Veréshez szokott fajta,
Cigány-népek langy szivű sihederje,
Verje csak, verje, verje.

Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:
Én magyarnak születtem.
Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,
Üssön csak, ostorozzon.

Ha van Isten, földtől a fényes égig
Rángasson minket végig.
Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
Mert akkor végünk, végünk."
@nevetőharmadik: Érteni értelek, csak fel nem foghatlak... Nekem az ilyesmi egyáltalán nem okoz problémát. Se gyülölettel, se anélkül... Lehet hiányos családi neveltetésem az oka, de sem nemzeti, sem túlzorr nemzetti értzés nincs különösebben bennem, ha pedig a repatriált, hozzámcsatolt külhoni magyarokat is magyarszába veszem, még annyira se nem... ezzel az erővel Orbánék örökbe fogadhatták volna és szavazati jpggal felruházhatták volna a csecseneket is, esetleg a lingabárdokat, mert ugye azok is valahol rokonaink. Éas a Gibraltári majmokról, kint közös ős, szót sem ejtettem:-)
"Tandíjad felét mi álljuk!

Ha jogász szakra jelentkezel, és megcélzod a 450 pontot, most álljuk a tandíjad felét.

Nálunk a 2013/2014-es tanév őszén önköltséges jogász szakra felvételt nyert, aktív félévre beiratkozott és a felvételi eljárásban legalább 450 pontot elért hallgatók első két félévükben 50%-os kedvezményt kapnak az önköltség összegéből.

S hogy mi lesz az első két félév után?
jak.ppke.hu/felvetelizoknek/tandijad-felet-mi-alljuk
Karunk olyan kedvezményrendszert alakít ki, amely másodévtől, az egyetemi tanulmányi teljesítményt figyelembe véve segíti önköltséges hallgatóinkat.

Ha bírod az iramot, ne maradj le!

Hozzánk érdemes jelentkezni!"

Gyűjtsünk Peninek, ide!
@Penivaldes: kikmikmért? max penzionisták:-) és kéjlajhár senkik:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem tudom, mi ez a nagy felhajtás a tanga körül. Amikor én fiatal voltam, leginkább nagy-, és mégnagyobb mamás bugyikat lehetett csak kapni. Mindazonáltal ez semmiféle akadályt nem jelentett.

Már, ha érted, mit akarok ezzel mondani :-P
@épészmérnök: Van egy nagy előnye: könnyű félrehúzni..ha érted! ._P
Franciabugyit kissé bajosabb, ha szorít (az idő:-)!
@Penivaldes: Ennyi diákot nem vállal vélhetőleg, ha igen, akkor fakultánsban vedd fel!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Hová-hová az a nagy sietség? Mindennek meg kell adni a módját.
@nevetőharmadik:

"__bár jobban belegondolva nem annyira az kelti bennem a gyűlöletet, hogy milyen vezetőink vannak/lesznek. Amitől igazán elszáll az [...] 'kommentek etc'
És ilyenkor kicsit átfordul a harag gyűlöletbe.__"

Ha gyűlölsz, tudat alatt magadat is gyűlölöd. hagyd el a gyűlöletet, szeresd magadat, békülj meg és aztán már nem látsz mást csak botladozó embereket. éppen olyanokat mint amilyen Te magad is vagy . Csak Te másképp bukdácsolsz. de erre felvágni már hiba. legyél alázatos a hibákkal. hibáikkal együtt szeretni az embereket, az a valami. Mi szeretni való van egy szenten? a tökéletesen? Mert ő az? dehogyis. csak a szentsége elfedi a valót.
Szeretni és szeretve lenni - minden könnyebb.
@Orica Középföldi:
Akkor szerinted, hogyan történik a jelöltállítás az egyéni körzetekben?
Melyik frakcióba ül a közös programot támogató jelölt?
hvg.hu/itthon/20130123_onkormanyzat_koltsegvetes_hiany_tamogatas
"Megoldhatatlannak tűnő feladat elé állították az önkormányzatokat a törvényhozók a 2013-as költségvetés elkészítésénél."

Semmi gond, köztisztviselők, közalkalmazottak el, közmunkássá előléptetve, polgármestereknek meg prémium, mert annyit is érnek!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A Merkava nekem is tetszik, de higgy nekem. Ha egyszer, a történelem során sor kerül egy minden típust felvonultató tankcsatára, ahol megválaszolásra kerül a „vajon melyik a legjobb tank ?” kérdés, én majd egy ilyenben szeretnék ülni… :)

youtu.be/KzvEKj6XrlQ
index.hu/tudomany/tortenelem/2013/01/24/mi_tortent_a_duna_jegen_matyas_kirallyal/

Szegíny Viktor, mi lesz véle?

"A legkiábrándítóbb elmélet szerint nagybátja szervezett tömegmegmozdulást a fagyott folyón."

Nem nagybátja, hanem nagykabátja, ugye?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"__majmokról, kint közös ős, szót sem ejtettem__"

esz mék tréfa szintyén is skandallum. eszt csak egyes szám első személyben emlíccse minden darwinista.

mongyuk darwinon láccott is. neki-róla elhiszem.

arról nemisszóva, Te mókus vagy. miközöd a majmokhoz? mostőszintén?

Vagy csak a költői ékesszólás heve tolta mókusszájadra ama fertelmet miszerint az őseid majmokkal? fujjjj!! :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Én egyikben sem! Egy megfelelő ellenség esetén éles helyzetben 15-30 perc az élettartama a harcmezőn! Ráadásul az ára...

www.youtube.com/watch?v=JRFaMHhwjlI

www.youtube.com/watch?v=hEIC803RS0s

Akkor már röhögni inkább...
Schiffer Olgánál: Megerősített mindet a döntésünkben az idő, nem kell változtatni ezen!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Sajnos egészségtelenül erős bennem az empátia. Akármilyen keménynek kéne lennem, végül bárkin megesik a szívem. Van is bajom belőle.

@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ide fog enni a fene. Legfeljebb hallgatok :)

@jaegtoer: Igazad van. Hogy rohadnál meg :P És ha sikerült megfogadnom a tanácsod, csatlakozom deBill Vérmókushoz.
@Penivaldes:

esztet nem mondod komolyan?! slafrokba jársz cilámpás hajjal, félretaposott cipőben tejeszacskóból font szatyorral?
@Trompf:
"Akár hiszed akár nem, ezen mondatoktól jobban tartok, mint Orbántól vagy akár Gyurcsánytól."

Speciel én az emberi hülyeségtől tartok leginkább. Hitler is az óvatos széplelkek miatt lehetett azzá, aki lett. Hibázni mindenki hibázhat, de ekkora hibát megismételni nagy bűn.
@jaegtoer: lelkem mélyén abban járnék. csak ne nézennek meg
@Penivaldes:

kéccségbe ejtesz! egy antinő! Peni tessen tangában tangózni és tengózni. Jót tenne! bisztos forrásból tudom.
@jaegtoer: Várgyá, állami pályára készül, vagy zárdába, ne próbáld ettől eltántorítani, jó? Tarcsuk tiszteltbe' más sok hüleségeit, nem?
nézzük milyen is a KÜZDŐ EMBER...ilyet még úgy sem láttatok..személyesen mert LEHET MÁS
kaslerarpad.hu/?p=2285
@Penivaldes:

hát ha nem teccesz magadnak benne asz más, akkor asztmás sőt kozmás
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

én megpróbáltam. de hát álláspotty az álláspotty.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Aki a tankokat szereti az buzi nem lehet..Anno,középsuliba is voltak fiúk akik világháborús tankokra mentek rá/el/..Sosem értettem, pedig mennyire férfias szimbólum..
Érdekes párhuzamok tanálhatók azért itten..
index.hu/gazdasag/2013/01/24/matyas_gazdpol/
"Ezzel együt a nagy borbőség miatt az ország kisebb része ismerte a sört. Az országban minden égetet szeszre a tótpálinka kifejezést használták, a pálinka is szlovák eredetű szó (pálenka).

Érdekes még, hogy 1486-ban Mátyás nem a cigarettát tiltotta ki a kocsmákból, hanem a fegyvereket, mivel „a kocsmákban sokszor szoktak emberöléseket, sebesítéseket, veréseket és azon kívül sok veszekedésnek és más bajoknak végtelen sorát elkövetni".

Mondjuk a helesírás most is kettes fölé mindösszesen..
@Penivaldes:

amúgy 30-31-as testömegindexig jól áll szerintem
@épészmérnök: Elég valószínűnek tűnik. Igazából beszéltem egy közgazdász ismerősömmel. Közgazdasági szempontból pillanatnyilag érthetetlen, miért állunk még talpon. Minden józan tankönyv azt mondja, hogy már össze kellett volna omlanunk. Az ő tippje az, hogy a piac kivár. De ki tudja, meddig tart ez a kegyelmi állapot? Azonban amint elmúlik, nekünk harangoztak! Erre nem árt felkészülni.

Ettől függetlenül a törvényi szabályozások kuszasága, és az, hogy többnyire jelenleg a magyar jogszabályi környezetben a jobb kéz soha nem tudja, mit csinál a bal (salátatörvények <3) majdnem biztos, hogy előbb vagy utóbb maga alá temet minket. Nem vágyom rá, hogy megtapasztaljam, ez mit jelent.
@Mariann19:
Persze! Itt a Mariann, Knosszosz lehet nyalizni!!! :D
@nemecsek ernő áruló:
Szerintem egyensúlyoznak, hogy mennyire képes ez a majom társaság lerabolni az országot és hülyét csinálni a népekből, a pénztárcájukból...
Egyenlőre szarul állunk, ami nekik pozitív, bár elég látványosan dőlnek be január közepére a költségvetés különböző tételei és kb. 2 hét múlva újra kell írni az egészet, a sikerpropaganda ellenére!
Ha elindul a bukta, akkor ritka nagy bedőlés lesz, lehet Piktorunk azért dörgölőzik Putyin arczostársához, meg a tervezett Eurázsiai Uniójához. Ha oda akar közeledni, akkor azért megnézném a hazai droidok arcát majd...
@jaegtoer: te még sosenem izgultál rá eGY VERES MTTUDÉMNmilyen vér vörösre:)))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Knósszosz barátod még itt sincs, ahogyan látom.
Te is késlekedtél, csak nem eveztél a jeges Dunán? Aggódtam! Nem akarunk elveszíteni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Putyinban nem teng túl a bizalom Orbán iránt. Most találkoznak január 31-én, és az egyik fő tárgyalási pont az oroszok általi atomerőmű építése lesz. Az oroszok ehhez hitelt nyújtanak, biztosítékként Putyin tulajdonrészt kér fedezetként az objektumból. Legalábbis a hitel lejártáig. Szokatlan.
@Mariann19:
Piktorunk anyját is eladná, nemhogy Paksot! Majd sikertörténként tálalják, hogy a legfontosabb, magyar tulajdonú energiatermelőt IDEGEN kézre juttatja... A droidok zabálják az ilyen meséket!
@minimalista:

Én unom már cáfolgatni a csúsztatásaidat, tegye ezt meg Jávor:

videotar.mtv.hu/Videok/2012/10/19/22/Koztarsasagi_minimum_program_Az_LMP_es_a_4K.aspx

Te meg próbáld megcáfolni őt is. A mai öngólhalmozásod példátlan és már csak mérsékelten szórakoztató.
@jaegtoer:

A Bajnai megítélésében egyetértünk kb. Viszont én azt mondom, egy kijózanodott LMP-vel lehetett volna egy ütőképes koalíció, amiben mindenki megtalálhatta volna a maga - társadalmilag is hasznos - szerepét.

De ezek se a gyeplőt akarják húzni a szélhámosokat kordában tartva a bakon, helyette a spanyol viaszt szarnák, ha lehetne.
@jaegtoer: "kéccségbe ejtesz! egy antinő! Peni tessen tangában tangózni és tengózni. Jót tenne! bisztos forrásból tudom."

Higgyetek az idősebbnek: ha a tangán múlik, régen rossz :-(
Ha jól vettem ki a műsorból, a Schifferisták nem értik. Mutatnék nekik valamit, bár hivatalból tudniuk kellene róla:
lmpeger.blog.hu/2013/01/17/kilog_a_lolab_860
Két dolog lehet figyelemre méltó: az egyik a cikk mondanivalója, amihez túl sokat nem lehet hozzátenni. A másik a nulla komment (mondjuk, az előzetes moderációjukat basszák meg, ennyire nem lehet félni a véleménytől), meg a 87 "like" a kábé ötvenötezres megyeszékhelyen.
Házi feladat, rögtön kettő is:
1. Megtippelni, mennyi teret engednek át 2014 után az újrázó Fideszesek (nem befolyásolnék senkit, de én a -0 ... +0 tartományba saccolom).
2. Megtippelni, hogy az ellenzék (== MSZP) győzelme esetén változna-e valami, tekintettel arra, hogy az LMP inkább keresztbe tenni szeretne nekik, még ha nem is így hívja.
A rossz hír, hogy a feladat beadási határideje valamikor tavaly ősszel volt.

Amilyen mifelénk a világ, elég nyilvánvalónak tűnik, hogy a "zöld ugrás" még egy ideig a békák kiváltsága marad, mert lassan a "középszürke előrevánszorgás" is kisebb világszám lenne. Szép dolgok az elvek, de pont itt, a blogon olvastam egyszer, hogy az elv olyan, mint a fing: tartod, amíg lehet. Bajnai a kalapács lehetett volna, aminek az ökoságot átmenetileg (még csak nem is végleg!) felfüggesztő LMP megmarkolhatta volna a nyelét (nem félreérteni), és addig verték volna vele azt a kurva szoci vasanyagot, amíg le nem hullik róla a reve, és lesz valami alakja is. De nem, az elnyomott bloghuszároknak ez a meló nem tetszett.
Hát akkor imádkozzatok a bejutásért, és gondoljátok nagyon fontosnak magatokat mindig, amikor támogattok valamit, amit a kormánypárti többség nélkületek is megszavazna, vagy ellenzitek, ami meg nem érdekel már ma sem senkit abban a kurva kupolás épületben.

Mindig szeretem azt hallani, ahogy számonkérik rajtam azt, hogy jobb híján passzívként nem segítek leváltani Orbánt - és közben a hivatásosak ennyire képesek, ennyire érzik át a tétet. Oszt még én ne szarjak bele? Nos, én megélek akármelyikük nélkül is, az biztos, de hogy fordítva...
@jaegtoer: bőven alatta vagyok. viszont ha már itt tartunk az említett ruhadarabnál inkább más számít.
Először is azzal kezdeném, hogy maximálisan támogatom azt a kongresszusi döntést, hogy LMP ne csatlakozzon az E14-hez.
Ugyanakkor egyáltalán nem gondolom azt, hogy ez ellentétben állna azzal, hogy le kellene váltani Orbánt.
Hogy látom én a helyzetet:
Tegyük fel elméletben, hogy az LMP beállna a E14-be. Ennek hatására a párt szavazóinak egy része (hogy mennyi, abba kár belemenni, szerintem több, más szerint kevesebb) nem fog az LMP-re szavazni, sőt, valószínűleg a jelenlegi kínálatból másra sem. Emellett valószínűleg a Fideszre szavaznak azok is, akik ugyan már csalódtak benne, de nem voksolnának egy MSZP-t és "társalgási körét" tartalmazó képződményre, és jobb híján maradnak. Eredmény: Az E14 szavazóinak száma nő az LMP szavazóinak egy részével, a Fidesz szavazóinak száma nem változik, az LMP szavazóinak száma csökken. A kormányváltás esélye csökken. Extra: Az LMP elvesztette a hitelességét, betagozódott a kétosztatú politikai rendszerbe, ami ellen létrejött.
Nézzük azt az esetet, ha az LMP a novemberi kongresszusi döntés értelmében nem áll össze sem az E14-gyel, sem más jelenlegi parlamenti párttal, sem azok holdudvarával a választás kapcsán, de más, vállalható szervezetekkel igen. Ekkor az LMP szavazóinak egy része feltehetően átszavaz az E14-re, másik része marad, sőt, a csalódott Fidesz szavazók egy része is várhatóan átszavazhat az LMP-re. Eredmény: A Fidesz szavazóinak száma csökken, az E14-é nő, az LMP-é várhatóan nem sokat változik. A kormányváltás esélye nő. Extraprofit: Az LMP üdítő változatosságot hozott a magyar politikai életbe: tartotta magát az alapító nyilatkozatában meghirdetett elveihez.

Melyik megoldás esetén állunk közelebb a célhoz?
Nyilván, ahogy más forgatókönyvben, ebben is vannak feltételezések, de nem gondolom hogy irreálisak lennének.
@zuglauer:

Néha azt érzem nem ugyanabban a világban élünk. Vagy az az LMP legnagyobb baja, hogy azt sem képesek észrevenni ami kiszúrja a szemüket, mint pl a töketlenkedéssel lefelezett támogatottság:

www.median.hu/kepek/upload/2012-12/2abra20121212.png

Ami nyáron még 6% az novemberben a kongresszusi döntés után már csak 3%, és ez csak rosszabb lesz. Extraprofit: az LMP iszik egy üdítőt és eltűnik a balfenéken.
@Fabius:
Minél hamarabb véget kell vetni az LMP-ben ennek a lebegtetésnek. Ha nem platformok nyilatkozgatnák a saját véleményüket a párt színeiben, hanem egy irányt kommunikálnak a nyilatkozók, és az határozott irány, akkor azt gondolom, hogy a támogatottság nőni fog.
Én a csökkenést három tényezőnek tudom be:
1. Az E14 lufi
2. A novemberi döntés óta előadott kettős kommunikációnak
3. A döntés eredményének
Remélem a most hétvégi döntés következtében a 2. pont megszűnik, az 1. pont hatása magától egyre csökken ahogy a lufi kezd leereszteni (ahogy hallom, már a Milla is inkább kifelé kacsintgat), a januári vagy inkább a februári közvélemény kutatásokban talán már pontosabb képet, és remélem jobb eredményt látunk.
@zuglauer:

Szerintem meg a választóitok hülyének nézésének, a részvételi demokrácia megcsúfolásának kell(ene) gyorsan véget vetni.

De lassan meggyőződök róla, tényleg az a baj veletek ti ezt nem játszátok, hanem valóban ennyire nem értitek:

- A csökkenő támogatottságotok nem novembertől, hanem tavaly nyár óta tart. Azóta amióta megjelent a társadalomban az összefogás iránti igény Orbán leváltására, és ti ennek mereven ellenálltok.

- Ha megnézed novemberre, a döntésetek idejére már megfeleztétek a nyáron még megvolt 6%-ot. Akkor meg az E14 meg Bajnai színen sem volt.

De, hogy szemléltessem a dolgot elárulom, a novemberi döntéseteknél még volt felfokozott várakozás, hogy hátha. Ez azóta elmúlt. Az akkori posztot:

varanus.blog.hu/2012/11/18/csao_lmp

ötször annyian olvasták még, mint ezt. Ugyanabban az Index ajánlódobozban. Márpedig ha egy párt iránt az érdeklődés ekkorát esik egy velük szimpatizáló blogban is, az csak egy dolgot jelent a jövőtökre nézve. Hogy mi ez azt találd ki magad.
@Fabius:
Vagy egészen más elképzelésünk van az érvelés technikájáról és a magyar mondatok értelmezéséről vagy el sem olvasod azt amit írok (azt nem feltételezem, hogy nem érted), ezért lehiggadok és rád hagyom az egészet. A Jávor videó amit linkeltél épp azt támasztja alá, amiről utoljára írtam.

Ennek ellenére maradok rendszeres olvasód. Béke.
@minimalista:

A vita az vita és nem háború. Így békét kötni sincs miért :-)
@Fabius:
Akkor ebben nem értünk egyet, de ez nem baj. Pontosan mit értesz a részvételi demokrácia megcsúfolása, és a választók hülyének nézése alatt?
Ha a zuglói felmérésre gondolsz, akkor személy szerint azt gondolom, hogy egy pártnak feladata a választói akaratát követni, egészen addig, amíg az nem áll szöges ellentétben a párt alapértékeivel, céljaival. A Bajnai (az MSZP-DK trójai falova) mögé való beállás pedig szerintem az LMP alapításának talán legfőbb célja ellen mutat. Ez a cél pedig a kétosztatú politikai tér feltörése, valódi alternatíva felmutatása. Élesebb példával élve nem gondolom, hogy zuglói LMP-nek támogatnia kellene pl. egy 2. generációs atomreaktor építését, még akkor sem, ha azt a helyi szimpatizánsok 90%-a támogatná.
_
Értem amit írsz, én is látom hogy csökkent a támogatottság, viszont nem gondolom hogy itt, most, ebben a helyzetben meg kell ijednie tőle a pártnak. Lehet hogy tévedek, de ebből a támogatáscsökkenésből én azt szűröm le, hogy kb. ennyi lehet jelenleg az elkötelezett LMP szavazó, aki pontosan tudja mik az LMP értékei, elképzelései. Ebből kell kiindulni, ezt kell erősíteni, hozzáteszem van hova fejlődni.

Én annak örülnék, ha olyan lenne az LMP kommunikációja, hogy a szűkös lehetőségeket jó hatásfokkal kihasználva, tényleg át tudná adni a párt mondanivalóját, és meg tudná ismertetni az értékeivel a választókat.

Reagálva a meg nem értésre, visszautalnék az első kommentemre, ott írtam le azt, hogy miért gondolom úgy, hogy az szolgálná jobban az orbánváltást, ha az LMP nem csatlakozik a Bajnai-féle népfronthoz. Ha tényleg szétmegy az E14, a Millával és a Szolival való választási együttműködés ellen semmi kifogásom nem lenne, sőt!
@zuglauer:

"Pontosan mit értesz a részvételi demokrácia megcsúfolása, és a választók hülyének nézése alatt?"

Ez alatt pontosan ezt értem amit a posztban leírtam:

"Két és fél éve egyebet sem hallottunk az LMP-től, mint a részvételi demokráciáról papolást. Gyere ide, mondd el, csináld. Aztán aki odament, részt vett, véleményt mondott és kérdőívet töltött az most arcon van szarva. Mert a véleménye eltér a schifferi rendszerszintű idealizmustól, elsősorban kormányt akar váltani a választott pártja részvételével, de nincs rá módja. Mert a részvételi demokrácia pártja úgy döntött, csak a kongresszusi részvétel játszik és semmi más. Kompromisszum nincs, a véleményünk képviselve nincs részben sem, bónusz vannak akik ezt ünneplik, és az általunk felhatalmazottak közül azokat árulózzák, akik mégis megpróbálkoznak vele. "

Ez ebben a formában pont ugyanakkora seggszáj, mint a szociké és a fideszé szokott lenni, semmiben nem különbözik attól.

Nincsen semmi baj, ha egy párt nem kívánja részben sem képviselni a választóinak többségi akaratát. Egy demokráciában egy magát demokratikusnak mondó párt tagjai ilyenkor azt mondják, bocs, mi ezt nem tudjuk bevállalni, itt a mandátum amit kaptunk, viszonlátás.

Volt nektek egy képviselőtök, nevezett Ivády Gábor, akit egy alkalommal el találtam küldeni melegebb éghajlatra éppen veletek szemben. Mit tett a jóember? Ezt:

varanus.blog.hu/2011/01/12/ellenzeki_szereptevesztes/fullcommentlist/1#c12161252

Ezt ugye nem kell külön magyaráznom:

"Van egy javaslatom. Segítsetek eldöntenem, hogy mikor mit kell tennem! Komolyan mondom, nem gúnyolódom. Ti szavaztatok rám (is), legyetek sokkal konkrétabbak!"

Szomorú, hogy két és fél év után egy kiugrott/kirúgott képviselő az egyetlen hozható példa arra, hogy van aki nem csak beszéli, hanem műveli is a részvételi demokráciát. Ha ezúttal sem változik semmi a kongresszuson, nem leszünk képviselve részben sem, akkor én innentől nem akarok meghallani egy elempést sem erről beszélni.

***

Nem, ezek szerint továbbra sem érted a közkutatást. Mert az azt mutatja, hogy tavaly nyártól novemberre az ingatagok már kiszálltak mögületek, és a három százalékban a hozzám hasonlók maradtak benne. (zárójelben megjegyzem, egy támogatás feleződéstől nem megijedni kell, hanem iszonyúan befosni mindig minden esetben annak, akinek maradt némi realitásérzéke) Viszont változás nélkül most mi fogunk lépni, mert veletek kormányt váltani ebben a formában nem tudunk. Az álmodozások és kivárások kora lejárt. Ti hoztok egy döntést, aminek következményeként mi is hozunk egy másikat.

Egyébként meg az E14 nem oszlik sehova, elmondták világosan, erről álmodozni felesleges:

hvg.hu/itthon/20130123_Bajnai_Milla_part_alapitas
@Fabius:
"Két és fél éve egyebet sem hallottunk az LMP-től, mint a részvételi demokráciáról papolást. Gyere ide, mondd el, csináld. Aztán aki odament, részt vett, véleményt mondott és kérdőívet töltött az most arcon van szarva. Mert a véleménye eltér a schifferi rendszerszintű idealizmustól, elsősorban kormányt akar váltani a választott pártja részvételével, de nincs rá módja. Mert a részvételi demokrácia pártja úgy döntött, csak a kongresszusi részvétel játszik és semmi más. Kompromisszum nincs, a véleményünk képviselve nincs részben sem, bónusz vannak akik ezt ünneplik, és az általunk felhatalmazottak közül azokat árulózzák, akik mégis megpróbálkoznak vele. "

Erre csak a saját, az előző kommentben leírt véleményemet tudom ismételni:
"személy szerint azt gondolom, hogy egy pártnak feladata a választói akaratát követni, egészen addig, amíg az nem áll szöges ellentétben a párt alapértékeivel, céljaival. A Bajnai (az MSZP-DK trójai falova) mögé való beállás pedig szerintem az LMP alapításának talán legfőbb célja ellen mutat. Ez a cél pedig a kétosztatú politikai tér feltörése, valódi alternatíva felmutatása. Élesebb példával élve nem gondolom, hogy zuglói LMP-nek támogatnia kellene pl. egy 2. generációs atomreaktor építését, még akkor sem, ha azt a helyi szimpatizánsok 90%-a támogatná."

Más megközelítésből: bázisdemokrácia igen, de nyilván a párt alapításkor kitűzött céljai és alapértékei által meghúzott mozgástéren belül. Valószínűleg te másként értékeled, de én azt gondolom, az LMP esetében ezek elég széles határok. A az E14-hez való csatlakozás viszont nekem ezeken a határokon kívül van. Gondolom ezt nem kell tovább ragozni.

Azt írod, nem értem a közvélemény kutatást, én erre azt mondom, hogy mindketten mást látunk ki ugyanazokból a kiinduló adatokból, de mindkettő részben feltételezésekre alapul. Hogy melyik jön be, vagy hogy bejön-e egyáltalán valamelyik, az ki fog derülni, igaz, csak utólag.

Továbbra is felhívnám a figyelmedet az első kommentemben leírtakra, ott kifejtem, hogy miért gondolom hogy azzal használ az LMP többet a kormányváltásnak, ha nem tagozódik be az E14-be. varanus.blog.hu/2013/01/24/lehet_mas_a_partszakadas/fullcommentlist/1#c18894019
@zuglauer:

Bázisdemokráciánál nincs olyan, hogy igen, de.

Vagy igen, vagy nem van.

Különösen igaz ez akkor, amikor ti kértek minket választókat részvételre, véleménynyilvánításra, vitafórumozásra, lakásszalonozásra, meg tudjatököm milyen címen és hányszor arra, mondjuk el amit gondolunk.

Ehhez képest ami történik az nyomokban sem képviseli az aktív, véleménynyilvánító többség szándékát. Ne elégedj meg a zuglóival, kéresd ki az országos felmérés eredményét valamelyik választmányi taggal, ott van benne világosan minden.

Ebben az esetben meg csak egy elfogadható dolog marad, a lemondás.

Bocs, de amit az Orbánváltásról írtál az egy önvigasztaló-önigazoló ábránd, és nem a valóság. El kell olvasni a választási törvényt, felaprózódott ellenzéknek nulla, azaz nulla százalék esélye van a Fideszt leváltani. Ezt speciel elég világosan kiderült a Vistában is, mikor a Gulyás Gergő - Karácsony vita volt.

Már úgy értem azok számára derült ki, akik ott voltak :-))
@ariel12: azon a képen én egyből három gondot is látok: a nulla kommentet (szinte mindegyik posztnál), az előzetes moderációt, és a Honnan jöttél-táblát (ez a kettő sokat tehet azért, hogy ne is legyenek kommentek).
@zuglauer: "ebből a támogatáscsökkenésből én azt szűröm le, hogy kb. ennyi lehet jelenleg az elkötelezett LMP szavazó, aki pontosan tudja mik az LMP értékei, elképzelései. Ebből kell kiindulni, ezt kell erősíteni, hozzáteszem van hova fejlődni"

Állandóan azt mondjátok, van hová fejlődni, de ez csak amolyan félszeg mentegetőzés, mert semmi nem történik. Azt mondjátok, menjünk, formáljuk a magunk LMP-jét, de - és itt Fabiusnak teljesen igaza van - ha sor kerülne erre, nem hagyjátok. És ne gyere itt a párt elveivel, mert a párt a választó szócsöve, ám ha ez a szócső valamiért eldugul, a választók keresni fognak másikat, az addigi meg mehet a ganéra.
Én nem bízom különösebben Bajnaiban, mert dicséretes a válságkezelő egy éve, ám az elég speciális helyzet volt, ráadásul előélete is van hozzá. Nem tartom a kompromisszumok emberének sem magamat, nehezen engedek, és a tárgyalgatást sem szeretem. De ha én lettem volna Schiffer, okt. 23. után - elsőként - letettem volna Bajnai asztalára egy listát a vállalhatatlan nevekkel, és a feltétlenül megvalósítandónak gondolt célokkal (nem konkrét, kidolgozott program, hanem egy gerinc, egy váz). Az elvárásokért cserébe pedig egy választási szövetséget ajánlottam volna, olyat, amiben minden résztvevő önmaga marad, deklaráltan a 2014-re érvényes szabályok miatt. Ha Bajnai kiröhög, ország elé tárhatom, hogy íme, a korrekt ajánlatra lesajnálást kaptunk, ennyit az E14-ről (és akr még szavazókat is nyerhetek ezzel). Ha viszont belement volna, csak és kizárólag az LMP érdeme az, hogy takarításra lehet kényszeríteni a szocikat, és kap egy kis ellensúlyt a Milla-Szolidaritás duó (ami megint csak hozhat pár szavazatot). Baromira leszartam volna, hogy eközben 10000 full finnyás LMP-szavazó kiesik, azoknak sosem lesz jó semmi.
Mindehhez képest ti csak annyit tudtok ismételgetni, hogy önállóság vs. identitás elvesztése; ha ennyire fekete-fehérben látjátok a világot, ráadásul meg sem próbáltok saját erőből (de tényleg erőből!) színesíteni rajta, akkor semmi szükség rátok. Én évente kétszer veszek lottót, és ha nem nyerek, hát nem nyerek, leszarom; politikát viszont így nem lehet csinálni. És aki nem akarja csinálni, az menjen haza a francba.
@Légifarkas: szívemből szóltál. Azt gondolom, kifejezetten az LMP töketlenkedésének (ha jóindulatú vagyok) számlájára írható, hogy az Együtt 2014 tolódik az MSZP felé, és hogy az MSZP nem is kényszerül ehhez változni. Tehát, hogy tényleg visszaáll a váltópárt-rendszer. Talán ha észbekapnak, még meg lehetne akadályozni ezt.
@miaturo:

A probléma annyi, hogy az észbekapástól rohadt messze vannak. Helyette

- szétszakadnak
- ezt elkerülendő lesz egy jellegzetesen elempés halogató és elkenő megoldás, mittom majd novemberben meglátják, aminek aztán az összes választás közül a legkevesebb értelme van.
A platformisták javaslata simán napirendre került a kongresszuson, ez eddig jó.

index.hu/belfold/2013/01/26/lmp-kongresszus_napirendi_pont_a_platform/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Schiffer András már a kongresszus előtt kijelentette ugyanakkor, hogy a csak olyan politikai erőnek lehet szándéka az LMP „bedöntése”, amely 2010-ben kiesett a Parlamentből és most ezt a pártot használja fel arra, hogy visszakapaszkodjon."

Létezik szánalmasabb gyökérség annál, mikor az SZDSZ 2.0-zást ordítva kikérő kezdi burkoltan ugyanazt, mikor nem az akarata érvényesül?
@Fabius: igen, erre mondtam, hogy inkább nem mondok semmit, annyira fityeszes panelok ezek, hogy csak na...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem is a fideszpanelsége a fő baja ennek, hanem a kiállított bizonyítvány:

- semmitől nem riadok vissza, ha megszorulok, és magamról deklarálom, nem lehetek más, de pont ugyanolyan populista kretén igen.
Ahogy látom a Schiffer vonal fog győzni. :( Végre a jobboldali sajtónak lesz egy új szentje.
@Fabius: @V-PORT: igen, megszületik a kistestvére vezénylóéknak, ugyan az játszódik le, mint amikor a fideszből kiléptek a Fodor vonulatos emberkék, az biztos, hogy 14-ben nem lesz tömeg az LMP-nél, 18-ban meg nem lesz LMP, és ha vezénylóékon múlik senki más sem, talán esetleg egy törpe mammutmaradékos maszop.

Schiffer nem enged az LMP-kongresszuson

A frakcióvezető szerint 2014-ben egy önálló LMP-re szavazók tömegei várnak majd. Sorsdöntő a vita.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F01%2F26%2Flmp-kongresszus_napirendi_pont_a_platform%2F
@Fabius:

"De ezek se a gyeplőt akarják húzni a szélhámosokat kordában tartva a bakon, helyette a spanyol viaszt szarnák, ha lehetne."

Schiffer különösen, de vasárnap kiderül, vagy lemerül a józan ész.

Mondjuk csak morális értéke lenne az egésznek, hisz az lmp-nek se tagsága, se szervezete, se ereje se esze, vagy legalábbis nem égető:-: vagy nagyon is ami a "lángelméket" illeti..
@épészmérnök:

"Higgyetek az idősebbnek: ha a tangán múlik, régen rossz :-( "

nem hát, de számít, ezt meg a másik idősebbnek lehet elhinni.

csomagolás, logisztika, ki ne tudná?

én szeretek szép tányérból enni, kristálypohárból inni. ugyanazt lehet enni aluméniumból, aluméniummal is kanalazgatni, de herendiből, meisseniből.... 925-ös Dianás kanállal-villával... azé mekk van adva a móggya... csak megjegyzem. és ellehet hinni
@jaegtoer: igen, de ahhoz kell hogy szép legyen az étek, én meg csúf vagyok szerintem
@Penivaldes:

Peni "Mami" ne beszéljen, és főként ne írjon hülyeséget. nem vagyok hozzászokva.
@Penivaldes:

" de ahhoz kell hogy szép legyen az étek"

ugyanazt az ételt oda lehet hányni, és lehet tálalni. ez utóbbi művészet, épp úgy, mint a gasztronómia egy bizonyos szint fölött...

így van ez az ruházattal is...
ennyi:

Az LMP újra nemet mondott Bajnaiéknak
A kongresszus döntése után az együttműködés-párti platform vasárnap tárgyal a kialakult helyzetről

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F01%2F26%2Flmp-kongresszus_napirendi_pont_a_platform%2F
Shiffer szerintem azon spekulál, hogy a fideszel lép koaliciora.
Remélem, elégedett vagy az eredménnyel. Mert én eléggé. :)
@Balt:

"Like. Legyen úgy. (Vagyis: egy elvhű, de kompromisszumkész LMP külső támogatásával folytassa a Fidesz.)"

Innentől szavazzatok rájuk ti. Vagy végezzétek ki őket is, ahogy az összes többi Fidesz konkurenst sikerült emdéeftől kisgazdákon keresztül a miépig. Részemről fakereszt, majd hugyozok a sírjukra.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A frakcióvezető szerint 2014-ben egy önálló LMP-re szavazók tömegei várnak majd"

A pártra váró potenciális szavazók tömege létezik. De nekik eddig is ott volt az LMP, amit eddig is Schiffer irányított, és mégsem kellett; a doktor pártelnök és frakcióvezető úr esetleg elgondolkodhatott volna azon, miért is nem.
Nem az LMP az, amire várunk, ilyen egyszerű. Tetszettek volna másképp csinálni.

Mellesleg, ami mindig is kurvára jellemző volt rájuk:
"A legnagyobb támogatást Schmuck Erzsébet az Ökopolisz Alapítvány kuratóriumának vezetőjének ötlete kapta, hogy a szövetségesi politika újratárgyalásának kérdését csak a párt év végi kongresszusán nyissák meg újra"
Tökölődés, halogatás, problémakerülés. Persze, ha azt merte mondani az ember, hogy pártként életképtelenek, ment a rinya.

Meg ez:
"Az esetleges pártszakadással veszélybe kerülhet az LMP parlamenti frakciója is [..] a házszabályban előírt 12 fő alá csökkenhet a létszám. Ezzel az LMP elesne megszólalási lehetőségeinek többségétől, illetve a frakcióknak járó anyagi támogatástól is. Rauschenberger Péter, az alapítók egyike valószínűleg ezért is írt levelet a párt tagjainak, amelyben – mint a hvg.hu-nak elmondta – egy olyan megoldást javasol, aminek keretében "a két tábor békében elválhat egymástól""
Dönteni igen, karakánul kitartani igen, aztán mindezekért felelősséget vállalni meg nem? Lesz még itt mutogatás, anyázás, azt hiszem...
@Fabius: Állítólag van vagy másfél millió "lelépés", azaz lemorzsolódott, most pártot választani nem tudó/akaró 2010-es Fidesz szavazó: van miből meríteni. Elég egyértelmű, hogy őket nem fogja elérni egy Gyurcsány, Bajnai, Veresjani közös lista.
@jaegtoer: igen, de ha már itt tartunk akkor én úgy látom, hogy a kelkáposztafőzelék akkor is kelkáposztafőzelék ha herendiben tálalod, és én akkor sem eszem meg. ruházkodásban ugyanez van. ha az alapanyag rossz, ott nem segít a díszités.
@Penivaldes:

a kelkáposzta ügyben rokonlelkek vagyunk, a többiben nem. alulértékeled magadat asszem.
@jaegtoer: na látod.
nem hinném, hogy alulértékelem magam.
@Penivaldes:

hádrágámrajtadcsakabillvérmókustudelmenni:-) de legyen ahogy mondod.
@jaegtoer: na látod, elég gond nekem úgy egyre jobban kezdek hasonlítani egy 20-as évekbeli nyugati filmsztárra, főleg sapkában. .))
@Penivaldes:

mutisszon egy hasonlót kedves Peni Mamóka! sapkával, vagy anélkül:-) úgyis találok benne... valamit!
@Penivaldes:

le vagyok nyűgözve, szerencsére nincs rajta sapka, ellenben jól áll rajta a tanga:-)
süti beállítások módosítása