Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.01.12. 08:00 Fabius

Ellenzéki szereptévesztés

Címkék: mszp parlament jobbik alkotmány médiatörvény lmp

A kormányváltás óta számtalanszor merült fel a kérdés: mire jó ez az ellenzék? Az egyik szájából kiénekelték a sajtot, a másik morális válságával és rovott múltjának maradékával birkózik, a harmadik meg most keresi merre is van előre, meg egyáltalán hol van itt a bejárat. De ne feledkezzünk meg a négyek bandájáról sem, akik a nem jók sehova frakciót alkotják "függetlenek" néven. Ők lennének a demokratikus úton megválasztott magyar kormány ugyanilyen demokratikusan megválasztott ellenzéke.

Ezt sulykoljuk, mert az elmúlt napok történései azt mutatják nem világos, és hajlamosak megfeledkezni róla. Szerintem kezdjük az alapokkal, az a biztos: mi, Magyarország szavazni hajlandó állampolgárainak azon csoportja, akik rátok szavaztuk ezt azért tettük, hogy minket képviseljetek jelenlétetekkel a parlamentben. Akkor is, ha a kormánypárt a kétharmados többségével magasról tesz minden javaslatotokra, ha úgy érzitek szélmalomharcot vívtok, ha a pokolba kívánjátok a nagyüzemi törvénygyártást hajnalban, ha Kolompár Orbán és Farkas Flórián szerelemgyerekei potyognak az égből. Ugyanis ti meg mi erre szerződtünk egymással a Nagy Áprilisi Fülkeforradalom alkalmával.

Ezért a vernyákolást, hogy háde én mostan nem akarok alkotmányozni, mer' unjuk a szánk rojtosra pofázását feleslegesen, meg egyébként is milyen'má Pozsgayval leülni egy asztalhoz megértem, csak nem érdekel. Mi arra hatalmaztunk fel titeket, hogy legyetek ott, vegyetek részt. Egyetérteni, hozzájárulni elfogadhatatlan pontokhoz továbbra sem kell. Lehet verni az asztalt, lehet kiabálni naponta, hogy mi miért nem felel meg, lehet bírálni a kormányt bármiért, de egyet nem lehet: semmibe venni a felhatalmazást, amit tőlünk kaptatok, és amiért ott ültök négy évig, ahol. Ezért kapjátok a fizetést és juttatásokat, és bizony a pártfinanszírozási pénzeket is. Igenis elvárjuk, hogy ha már az ellensúlyok és fékek rendszere elmúlt, legalább választott képviselőink tartsák szemmel a kormány tevékenységét, és bizony első kézből tájékoztassanak, hogy ne kizárólag a Központi Hírgyár hurráoptimista, előrágott híreire legyünk utalva.

Nyugodtan kapja el valaki Gyurcsány Ferike lufijának madzagját is, és rángassa vissza földközelbe. Nem azt kell megmutatni a magyar választópolgároknak, Európának és a világnak, hogy milyen faszául tudtok kimaradni bármiből, hanem azt, hogy igenis tudtok felelős, megválasztott ellenzékként viselkedni. Aztán, ha mégis olyan alkotmány kerekedik a dologból amire számítani lehet, akkor nem kell a neveteket adni hozzá, el kell tőle határolódni minden módon. De vidám fiúk módjára a köldökötöket bámulni, és kényelmesen hátradőlve végignézni a kormány alkotmányfirkáját próbálkozás nélkül talán mégsem kéne. A fentiek vonatkoznak a számkivetettek frakciójára is. A világ, de Európa különösen rajtunk és a médiatörvényünkön röhög, ti meg bojkottáljátok a januári rendkívüli ülést?

Mi a probléma? Nem fűtik a parlamentet ilyenkor és hideg a pad, vagy volt az a számszerűsített meggyőző erő, amiért nem fontos ezt a problémát újra bevinni a házba? Jusson eszetekbe nektek is, hogy négyből hárman pártlistáról jutottatok be, amire ellenzéket látni akarók szavaztak. Ennek megfelelően emeljétek meg ügyesen a valagatokat, és a kapott mandátumotoknak megfelelően járjatok le.

Aki nem bírja gyomorral, idegrendszerrel a méltánytalanságot, azt megértem. De akkor jogos elvárás tőlünk, hogy fogja a mandátumát, egy elegáns mozdulattal dobja vissza az asztalra, és köszönjön el. Mert mi, akikre az egyharmadnyi képviselet jutott erre a ciklusra, arra a kevésre igényt tartunk. Klasszikus idézve: mindíííííg, minden esetben * minden körülmények között!
 

33 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr182577967

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Melyik a kreténebb, Orbán vagy Gyurcsány? 2011.01.12. 10:46:27

...avagy előnytelen fotót BÁRKIRŐL lehet csinálni:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jogos az elvárás! Sőt! Én azt sem bánnám,ha minden nap-mondjuk du.17-19 óra között-korrekt/vagy kevésbé korrekt/ ökölharcot vívnának egymással a képviselők! Imádom,amikor az ellenségeim egymást ölik! Pusztuljon a férgese!
imadni fogsz, de klasszikust kerlek helyesen idezz :)) www.youtube.com/watch?v=eQzgn6j8Mb0#t=47s

egyebkent a post lenyegi reszevel tokeletesen egyetertek. nekunk is nyelni kell a szart, anelkul, hogy barmit tehetnenk, hat kerlek ok is tegyek most amig meg lehet.
Ha valaki úgy is jelentéktelen hogy ott van, az milyen lesz akkor, ha nincs ott? Ha nincs ez a bejelentés, akkor fel se tűnt volna.
Az ellenzékünk tényleg vérszegény. A Jobbik mondjuk több dolgot támogat mint ellenez, a többiek meg, eh. Én az LMP-től is többet vártam. Bár az utóbbi időben legalább felébredtek, és nem napos-kétnapos késésekkel reagálnak bármire. Az alkotmánybíróság fürgeség most legalább mutat valamerre. Egyébként meg mindent összevetve a legnagyobb csalódás eddig Ivády. A pártos elszámolási vita rájuk tartozik, de ettől eltekintve én ötleteket és kiállást vártam tőle. Olyan eddig rá jellemző ok basszátok meg, akkor focizzunk a lejtőn stílusban. Erre mit képvisel? Semmit. Meg senkit a kiülése óta.
@prefektus:

Jogos, javítottam :-)

@néma bárány:

Ivády szerintem kifulladt. Kitölti a négy évet és megy a levesbe. Kár érte. Eredeti színfoltja volt a közéletnek.
Korántsem érzem úgy ahogy, itt elénk lett tálalva.
Két teljesen eltérő dolog a média tv. és az alkotmányozás.
Az egyik már elfogadott törvényhez, utólag módosító indítványt benyújtani, ráadásul rendkívüli ülésnapot összehozni képtelen ötlet.
2 perc alatt lesöprik, még ha sikerül is az ülésnapot kierőszakolni.
-Egyetlen napirendi pont, aki támogatja , kézfeltartással szavazzon. megállapítható a látható többség (tudod 2/3, nekünk van nektek nincs)NEM támogatta a napirendbe való felvételét az indítványnak.
Köszönöm! Jó étvágyat, jó pihenést mindenkinek!
2 perc.
Ezért a pofonért érdemes bemenni a parlamentbe?

Az alkotmányozás más dolog.
Látszólag sziszifuszi munka, értelmetlen minden nap küzdeni a sziklával.
Nem lehet dacosan hátradőlni, majd az
elfogadása után előállni azzal, na akkor népszavazzunk róla.
A kutyát, nem fogja érdekelni.
@cambridge.on:

Szerintem egy konstruktív ellenzéknek feladata, hogy mikor a kormány hülyét csinál magából a világ előtt, igyekezzen a rendelkezésére álló eszközökkel változtatni ezen. Pillanatnyilag a rendkívüli ülésnap az eszköz, ami a rendelkezésükre áll. Fogalmazhatunk úgy is, ezzel lehetőséget adnak a kormánynak a korrigálásra, a helyzet rendezésére.

Más kérdés, hogy ezt nyilvánvalóan a kormányunk nem így értékeli.

Még ha össze is jönne az ülésnap, a forgatókönyv az általad vázolt volna. Mégis megérné. Nem lehetne ugyanis onnantól mutogatni, hogy gyááááááááj, csak a külföldi sajtót lázítják érdemi kritika és munkavégzés helyett.
Volt egy képviselő, aki kétszer is visszaadta az ogy-i mandátumát: '93-ban és '09-ben.
((-mellesleg 3-al alattam járt a giminkben:))
@cambridge.on: Az véleményed első része igaz, de ilyen alapon az egész ciklus minden ülésnapjára rámondható. Értelme pont ugyanannyi van azoknak is. Az LMP csinálna valamit, én mag azt mondom csinálják csak. Azért szavaztam rájuk, hogy legalább próbálkozzanak. Amúgy meg ha senki nem csinál semmit mi alapján lesz választási alternatívánk a következő fülkeforradalomnál?
@cambridge.on: "... érdemes bemenni a parlamentbe?"

Főleg, amikor a fizetést (na jó, "tisztelet"-díjat;) meg úgyis elutalják számlára...
VAGY kiviszi neki a postás, a lényeg, hogy még AZÉRT se kelljen bemennie, ha nem akar:

1990. évi LVI. tv 5/A. § (1)
"A képviselőt az e törvény 1-5. §-a alapján megillető javadalmának kifizetése az általa meghatározott bankszámlára történő átutalással, bankszámla hiányában(!!!) postai úton történik."

Tényleg, NEKTEK (is) kiviszi a postás???
@néma bárány: nem titok (internet;)
- sőt, egyszer még a(z első) miniszterségről is lemondott "a megfelelő politikai támogatás hiányának indokával" - 1995. december 31-i hatállyal ;)
Továbbá az EP választási kudarcuk után a (többszöri nekifutással elért) pártelnöki tisztéről is:))
@1.szolo -2014;):

Én meg neki egyet kommentben.
@1.szolo -2014;): Így már világos :-) Amúgy igen, ha nem értünk valamivel egyet, ha nem vagyunk képesek azt képviselni amit elvárnak tőlünk, akkor ez az egyetlen elegáns megoldás. Hiteles maradhat tőle az ember. Ennek ellenére nem túl gyakori a példa.
@1.szolo -2014;): Érdemes volna megtudni ki hazudik. Én Fabius tavaszi fejtegetései, az ide járó Dfcwolf véleményei és Ivády személye miatt szavaztam tavasszal és ősszel az LMP-re, jobb nem lévén. Ha az derül ki, hogy lementek kutyába és blöffre játsszák az egészet, akkor rám ne számítsanak többé.
Van egy javaslatom. Segítsetek eldöntenem, hogy mikor mit kell tennem! Komolyan mondom, nem gúnyolódom. Ti szavaztatok rám (is), legyetek sokkal konkrétabbak!
Ha elolvastátok a blogbejegyzésemet, akkor ennek tudatában mondjátok meg, hogy mi lett volna a helyes lépés! Meggyőződésem, hogy az LMP nem gondolta komolyan, hogy a rendkívüli ülésnap összejöhet, ezért továbbra is csak médiahuncutkodásnak tartom a javaslatukat. Vajon gondolkodás nélkül mellé kell állni minden ellenzéki kezdeményezésnek? Akkor is ha az nyilvánvalóan pártérdeket szolgál és nem az ország érdekében történik?
Segítsetek, mert egyedül vagyok, nincs mögöttem frakció, és tanácsadók.
Rögtön itt egy feladat: Január elején bejelentettem, hogy létrehozok egy alapítványt, melyhez nemzetközi támogatásra számítok. A kormány/Fidesz által megbüntetett médiumok ehhez az alapítványhoz fordulhatnak támogatásért, melyből a büntetést ki tudják fizetni. Ezenkívül jogi segítséget is nyújtanánk, valamint létrehoznánk egy ösztöndíjat a minőségi oknyomozó újságírásért, sőt egy díjat is alapítunk, melyet a sajtószabadságért legtöbbet tevő ember kapna.
Várom az ötleteket. Segítsetek tökéletesre megírni az alapító okiratot. Mondjátok meg, hogy szerintetek jó-e az ötlet egyáltalán.

Általánosságban pedig mondjátok meg pontosan, hogy mit képviseljek a Parlamentben. Egy feltételem van. Név nélkül ne adjon tanácsot senki, tudni akarom, hogy kinek a javaslatit hallgatom meg. Rendben?
@1.szolo -2014;): Fodor Gábor, írjuk ki becsülettel, a kevés etikailag is gerinces politikusaink egyike volt az. Rajta kívül még az öreg Boross Pécó adott vissza mandátumot (ő is listásat), meg Gegesy, aki a pártból is kilépett, párhuzamosan az egyéni mandátum visszaadásával, remélve, hogy polgármester azért maradhat még.

Ők hárman adtak vissza lóvét is a dicsőség mellett az elmúlt húsz évben önszántukból, és mekkora különbség mégis a három dolog minőségileg, amiben mindenképpen a Fodor lépése üt magasan, különösen, ha a volt miniszterelnök utóbbi időben kárpótlásként kapott működését tekintjük, a józan ítélőképességét megkérdőjelező alkotmányozási agymenésével, gyermektelenségi adóval, miegymással.
@Ivády Gábor:

Bemutatkozó mél ment.

A konkrét esetről azt gondolom, hogy támogatni kell az LMP kezdeményezését. Egyrészt itt feljebb leírtam, hogy a kormánnyal szemben mi értelme van, másrészt meg derüljön ki világosan, ha csak médiahuncutkodás az egész. Kapják meg a lehetőséget hozzá, és derüljön ki: komoly volt, ha igen akkor mit hajlandó lépni rá a kormány.

Az alapítvány alapból jó ötlet, de szerintem még korai. A médiatörvény szar, ez nem vitás. Viszont a nyomás hatására éppen most tesz gesztusokat a kormány a hatóságon keresztül. Bár szinte másom sincs csak fenntartásom ezzel kapcsolatban mégis azt gondolom, ott MÉG nem tartunk, hogy külföldi tőkének kell finanszírozni a hazai sajtószabadságot. Visszakérdezek: szerinted volna olyan befektető, aki hajlandó volna finanszírozni az alapítványt?

Általánosságban azt gondolom, támogatni kell minden törekvést, ami a médiatörvény megváltoztatására/konkretizálására irányul. Ide értve a rendkívüli ülésnapot is. Mindenki tegye azzal, amivel módjában áll.
@Fabius:

...akarom mondani: derüljön ki, komoly volt-E...stb.
Kedves Fabius!

A médiahuncutkodás része soha nem derült volna ki, ugyanis ha mi négyen aláírjuk, akkor nem miattunk, hanem a Házbizottság, meg az egyéb bizottságok miatt nem jött volna össze, tehát mindig van kire mutogatni. Az pedig szerintem ilyen esetben elfogadható, hogy ha ennyire átlátszóan médiahekkről van szó, akkor ahhoz ne asszisztáljak.
Az egész dolog azért is csak bohóckodás, mert a Fidesz soha nem fog belemenni semmilyen alkudozásba. Ha a médiatörvény módosulni fog, akkor az mind kormánypárti javaslat lesz, egyetlen másikat sem fogadnak majd be. A parlamenti vitát ha végignézted, akkor az úgy zajlott, hogy az ellenzékiek beszéltek, míg a kormánypártiak hallgattak. Hiába kérdeztünk, szólítottuk fel őket válaszadásra, nem történt semmi. Néha esetleg mégis megszólaltak, akkor annyit mondtak, hogy ez mind a szocialistáknak köszönhető, meg az elmúlt nyolc évnek, és egyébként a 2/3-os felhatalmazással azt várják az emberek, hogy ezeket a lépéseket tegyék meg.
Ezért nincs értelme még egy vitanapnak, csak akkor, ha arra a Fidesz is nyitott. Ez nem megalkuvás, nem beletörődés a dolgokba, hanem a józan ész belátása. Vitanap helyett inkább az alapítvánnyal foglalkozom, mert annak több értelmét látom, és a visszatartó hatása is erősebb lehet, mint egy parlamenti napnak.

Az alapítvánnyal most kell foglalkozni, hogy mire szükség lesz rá, addigra készen álljon.

Szerintem is támogatni kell minden olyan törekvést, amely a médiatörvény megváltoztatására irányul, és nem kell melléállni egynek sem, amely ezt az ürügyet felhasználva pártérdekeket szolgál.
@Ivády Gábor:

Így viszont ti négyen lesztek a kerékkötői a dolognak. Médiahekkhez asszisztálni nem kell, viszont tisztázni nem ártana a dolgot. Mert egy-egy állítás mindkét oldalon, és megint ott tartunk ahol mindig: az ellenzék egymásra mutogat, és nem történik semmi.

Az alapítvánnyal kapcsolatban a legfontosabb dologra nem válaszoltál: volna jelentkező a finanszírozására? Név nem kell, egy igen-nem is megteszi.

Arra nem gondoltál, hogy pillanatnyilag az is elképzelhető, hogy okafogyottá válik az alapítvány? Nem, nem a kormány fog jobb belátásra térni, hanem a nyomás generálta helyzet lesz olyan, hogy mégsem fogják véghezvinni, amire lehetőséget biztosít számukra a médiatörvény. A pillanatnyi gesztusok (tilos bírság gesztus értékű elmaradása, blogon folytatott diskurzus a közvéleménnyel, bloggerekkel) ebbe az irányba mutatnak.

Ami természetesen nem baj, sőt.
@1.szolo -2014;): Szabadság ideje alatt mennyit tartózkodsz a munkahelyeden?
@néma bárány: Itthon, sajnos már nem sok minden alakítható a média tv kapcsán. Meg kell várni az uniós elemzést.
Ahhoz sem fűzök nagy reményt.
@Fabius: A tisztázás nem ártana. Karácsony Gergő írt egy magyarázatot a blogomba, és elnézést kért a történtekért. Azért adtunk ki nyilatkozatot, hogy magyarázatot adjunk a döntésünkre.
A finanszírozásra konkrét jelentkező még nincs, de hát még alapítvány sincs. Viszont ötleteim vannak a pénzszerzésre...
Biztos vagyok benne, hogy az alapítványra szükség lesz. A nemzetközi nyomás hatására sem fognak olyan mértékű módosítást végrehajtani, amely elérné a megnyugtató szintet. Az pedig végképp nem megnyugtató, ha van egy szigorú, diktatórikus szabályozás, csak azt lightosan alkalmazzák a pillanatnyi nyomás miatt.
@Ivády Gábor:

Magyarázatot láttam, reagáltam.

Abban egyetértünk, hogy a szabályozást minimum módosítani kell. Gumiszabályok helyett pontos, részletes leírást arról, meddig kénytelen tűrni egy közszereplő a kritikát, és honnantól van helye jogorvoslatnak. Amilyen szabályozás eddig is volt:

isz.mkab.hu/netacgi/ahawkere2009.pl?s1=36/1994&s2=&s3=&s4=&s5=&s6=&s7=&s8=&s9=&s10=&s11=Dr&r=1&SECT5=AHAWKERE&op9=and&op10=and&d=AHAW&op8=and&l=20&u=/netahtml/ahawuj/ahawkere.htm&p=1&op11=and&op7=and&f=G

A nyomás dolgában nem értünk egyet. A mai csendesebb nyilatkozatokban egyetlen közös elem van: mindenki kifejti azt a reményét, hogy a magyar kormány tényleg változtat a törvényen, ha kell. Szerintem kelleni fog, az EU alapjogok 11. pontja szerint mindenképpen.
@cambridge.on: "Szabadság ideje alatt mennyit tartózkodsz a munkahelyeden?"

Mennyi "szabadsága" van egy képviselőnek?
Vajon mindig szabadságon van, amikor nincs a parlamentben?
Szabadság IDeje alatt blogolhat a választóival?
Ha a munkáltatód behív (a cég érdekébe) "rendkívüli" munkavégzésre (lásd még "túlóra;), akkor is azt mondod neki, hogy "bocs, de én most épp szabin vagyok!"?
Ha ezután kihagy a soros fizetésemelésből, netán el is bocsájt, akkor csodálkozol rajta?
@Fabius: Szerintem 80% esélye van annak, hogy változtat rajta. 80% esélye van annak is, hogy ha módosít is, nem lesz érdemi a változtatás.

@1.szolo -2014;):
Nekem a törvényben meghatározott mennyiségű szabadságom van.

A többieknek a frakciófegyelem miatt akkor sincs szabadsága ha benn ülnek a Parlamentben, és akkor sincs ha nem. Ők ha szabadságon vannak sem szabadok.

Én szabadon blogolhatok szabadság alatt is és munkaidőben is, mivel nekem szabad. Amikor nincs ülésnap, én akkor is benn vagyok a Képviselői irodaházban, és általában többet mint nyolc óra.

A munkáltatódnak is mondhatod, hogy most szabin vagy, és nem hívhat be rendkívüli munkavégzésre. Ehhez jogod van. Akkor pedig pláne, ha nincs is konkrét munkavégzés, csak azért hív be, mert unatkozik egyedül, vagy mert szeretné, ha valaki látná rajta az új ruháját.
Ha ezután kihagy a soros fizuemelésből, vagy elbocsájt, akkor be kell perelni.
Jó reggelt!

Orbán Viktor bejelentette, hogy három helyről fog elvonni pénzt, a nyugdíjaktól, a gyógyszertámogatástól, illetve a munkanélküli járulékoktól. Tette mindezt egy külföldi újságban, és nem itthon. Várom a tanácsokat, hogy ezzel kapcsolatban szerintetek mit kell képviselnem!Nagy segítség lenne, ha szakmai álláspontot kaphatnék, mondjuk arról, hogy a munkanélküli ellátásban részesülőkkel mi lesz, ha csökkentik a járulékukat, a változtatásnak milyen hatása lesz az elsődleges munkaerőpiacra történő visszaáramlásukra, hogy érinti a módosítás a tartós munkanélkülieket, mindezt annak tudatában, hogy az Út a munkába program tulajdonképpen megszűnt, és még nem működik az utódja.Ennél még jobb lenne, ha szakmai tanácsot kaphatnék a másik két terület, a gyógyszertámogatásokkal (azt tudom, hogy már eddig is nagyon szigorú volt a közgyógy igazolvány megszerzése, a támogatott gyógyszerek számát folyamatosan csökkentették, stb.), és a nyugdíjjal kapcsolatban.
Kell-e és ha igen, akkor hogyan reagáljak arra, hogy a változtatásokat egy külföldi újságírónk mondta el először.
Ma be fog jelenteni valamilyen vállalkozás erősítő, új Széchenyi-terv dolgot. Az ehhez való hozzáállásról is várnám a tanácsokat (ha lehet, akkor ne annyit, hogy minden olyan dolog támogatandó, ami a vállalkozásokat segíti és megerősíti, hanem hogy igazságos-e az új rendszer, a pályázatok elbírálása átlátható-e, honnét lesz meg rá a pénz (a fentebb leírt megszorításokon túl), kommunikációs fogás ez az egész, vagy valós szándék van mögötte, mennyire lehet bárki biztos abban, hogy nem változtatnak a feltételeken akár egy-két hónap múlva, ahogy ezt tették sok esetben)
Van munka mára, várom a konstruktív javaslatokat!
@Ivády Gábor:

Jó reggel!

Vegyük sorra:

1: Szóvá kell tenni, hogy Orbán Viktor miért nem itthon tette közzé a megszorító csomagot? Így a kormányra jellemző kettős beszéd lehetősége áll fenn, ( kint mást mondunk, mint itthon ) ami nem biztos, hogy jót tesz a renoménknak.

2: A kiadási oldal megvágásának éppen ideje, az elvet támogatom.

3: A munkanélküliek piacra visszaáramlásának legnagyobb akadálya, hogy az átképzések nem sokat érnek. Az átképző központok hatékonyságát javítani kell. Szinte általános, hogy a regionális munkaerőpiacok változását nem képesek követni, nem mérik fel időről időre a szakmák szerinti foglalkoztatási igényt. Ezen kell(ene) változtatni elsősorban.

Ezen kívül szorgalmazni lehet egy életképes közmunka program beindítását. Pl: az önkormányzatok finanszírozását támogatni eszköz szinten nem túl nagy ráfordítás. A kihasználatlan munkaerőt három csoportba lehetne foglalkoztatni:

1: diplomások feladata lehetne a település számára pályázatok keresése, ezek megírása, kivitelezése, az önkormányzati dolgozók segítése adatfeldolgozással, stb.

2: középvégzettségűek számára lehetne csinálni településgondnoki szolgálatot. A festők, építőipariak végezhetnének felújítási munkákat, a lakatos megjavíthatná a 82 éves Kiss Béláné elrohadt kapuját, stb.

3: aki nem ért semmihez, azoknak marad a park, közterület, elvezető árkok takarítása.
@Ivády Gábor:

A nyugdíjrendszer rendbetétele is aktuális. A rokkantnyugdíjak felülvizsgálata, indokolt esetben elvétele jogos. Ez azonban szorosan összefügg a munkanélküli piaccal kapcsolatos változtatásokkal, egyik nem hatékony a másik nélkül.

Viszont a szigor eredménye ne csak a spórolás legyen. Azok, akik életében jogos a rokkantnyugdíj, azok ne érezhessék számkivetett csalóknak magukat a társadalomban, mint most.

A nyugdíjrendszer átalakítása/konkretizálása is időszerű. De indokolja meg Orbán Viktor a demográfiai adatokat figyelembe véve, hogy is lesz ez a felosztó-kirovó rendszer? Miből gondolja finanszírozni a hirdetett elvet, ami szerint csak azt osztjuk vissza nyugdíj formájában, amit beszedünk? Hogy gondolják ennek a finanszírozását most, és hogy 10-15 év múlva a harmadik pillér nélkül?

A gyógyszertámogatás ugyanez: vizsgáljuk felül kinek jár jogosan a közgyógy, és kinek nem. De akinek jogosan jár, azok juthassanak hozzá könnyebben, és a támogatott gyógyszerek köre legyen szélesebb.
@Ivády Gábor:

Az ÚSZT-ről még nem sok konkrétat tudni. Alapból a kkv szektor támogatása jó. A pályázatok gyors elbírálására tett ígéret is jó. Viszont, ha ebből is a haverek, komák, csókosok támogatásának rendszere lesz, mint az előző regnálás alatt, az nem fog tetszeni.
@Fabius: "..nem fog tetszeni."

Most naiv vagy?
Vagy csak megelőlegezed a bizalmat, amit már olyan profin eljátszottak többször is?
(a fejlesztési tanácsok összetétele hogy tetszik?)
@Fabius:
Első látásra, az Indexen megénekelt 10 éves évfordulóról való megemlékezés igénye írt felül mindent.
süti beállítások módosítása