Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/tldr/2024/04/29/novak-katalin-sogornoje-es-egy-ot-eve-tarto-nyomozas-a-szegeny-donorok-pete... (2024.04.29. 19:05) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.01.15. 05:19 Fabius

Kötelező hittan: kirostált egyházak, korlátozott hit?

Címkék: fidesz kötelező hittan etika oktatás

Régen vártam a pillanatot ami eljött tegnap délután. A kisebbik sarj fecnit lobogtatva jött haza az iskolából, rajta a - szigorú határidőre! ; ne vicceljünk - megválaszolandó kérdéssel: milyen kötelező hittan vagy etika oktatásra kívánom járatni jövőre? Egyébként is rühellem a családok abszolút magánéletébe tolakodó kormány attitüdöt, de azt még attól is jobban, ha minden ismeret és tájékoztatás nélkül kell(ene) a gyerekem jövőjéről, oktatásáról döntenem. Miután nem vagyunk vallásosak az én gyerekem etika órára fog járni, ha már muszáj. A probléma annyi, hogy az etika oktatás módszertanáról nem tudunk szinte semmit, és a hadra fogható tanerőket még most képzik - már, ha - hatvan órás gyorstalpalón, hatvan ruppóért. Innen nézve úgy tűnik, az oktatási rendszer stabil, stabilan a majd lesz valahogy, valakikkel-re bazíroznak. Ahhoz is komoly hit szükséges, hogy elhiggyük, ebből valami épkézláb dolog majd kisül szeptemberre. 

De nem járnánk jobban semmivel a hittannal sem. Vessünk csak egy pillantást a fecnire magára:

20130114_1339262.jpg

Mi tűnik föl először? Úgy van, a legszélesebb szabadságjogok kormánya a szabad vallásgyakorlást és vallásoktatást meglehetősen beszűkítette. Kötelezőnek kötelező a hittan, de a zsidók, buddhisták, krisnások, hitgyülisek, iszlámisták, pünkösdisták, andventisták, jehovák és az összes többi, Semjén Zsolt által is egyháznak elismert felekezet hívei a saját hitüket tanulják meg valahol máshol. Igen, a probléma megint az, hogy engem például nem kérdezett meg senki a vallásomról, hogy aztán arra hivatkozhasson, hogy az iskolában csak és kizárólag erre a négy hitoktatásra van igény. Ki döntötte ezt így el, és főleg mi alapján? 

Azt már látjuk, hogy az állam mennyire gondos gazda az iskolaállamosítás után, ha az intézményekről van szó. De azért álljunk már meg egy felebaráti ejmiafasz erejéig, Hoffmann Raúzsa ugyan ballagjon elő a sarokból ahová száműzték, a szájpecekhez járó befogod! - ukáz úgyis csak a felsőoktatásra vonatkozik, és adjon valami épkézláb magyarázatot, hogy is leszünk ezzel? 

hoffmann-rózsa-hittan.gif

Az etika módszertan kb sehol nem tart, a tanárok átképzésével együtt, a hitoktatás leszűkítve a négy lehetőségre, oszt jónapot. Olyan érzése van az embernek, hogy pártunk és kormányunk nem a hitoktatást, hanem a hittérítést tűzte ki célul. A hitoktatóknak lesz saját kiadványa Őrtorony helyett Bástya elvtárs azt üzente címmel, amit majd a vasárnapi mise előtt kikérdeznek?

Ezek után nektek etikát oktatni akkora bullshit lesz, hogy már a harmadikosok is ezen fognak röhögni. 

758 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr845019002

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szájkosár a fecsegő kormánytagoknak 2013.01.15. 10:34:10

Orbán Viktornak elege lett a télvíz idején is zöldségeket beszélő kormánytagokból és államtitkárokból. Hoffmann Rózsa nyilatkozat stopja azonban csak az első lépés. Szeretett miniszterelnökünk, mint mindig, most sem elégszik meg a félmegoldásokkal. ...

Trackback: Azt jól elpasszoltad, igaz, Dezső? 2013.01.15. 09:11:56

Van valami újság, Dezső? Egyenlőre még semmi, Guszti bátyám. Na és az a kommunista csoda zsoké? Azt jól elpasszoltad, igaz, Dezső? Egyáltalán nem biztos, hogy én passzoltam el. SŐT! Nagyon is valószínű, hogy te passzoltad el Oszi! Lassan elfog...

Trackback: A kemény kéz a mi elvünk! 2013.01.15. 09:11:17

-      A kemény kéz Guszti bátyám, a kemény kéz. Ez a mi elvünk. -      A számból vetted ki a szót, kérlek! Kemény kéz. Valahogy csak visszakanyarodnak emlékeim Vitéz Zentay és Vitéz Ormándy csendőr e...

Trackback: Mit csináltál már megint, Oszi? 2013.01.15. 09:10:48

-      Kkkkkéérlek alásan, egy kicsit elbóbiskoltam. Miért kérdezed? -      Nem azt kérdezem, hogy most mit csináltál, hanem azt, mit csináltál már megint? -      Megint? Ho...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megajóbüdösqrvaanyjukat...miért, milyen alapon akarnak egy család egy ember legbelsöbb magánügyébe beleavatkozni? ezt a szart nem lehet alkotmányos - beszélek hülyeségeket - tákolmányos' alapon támadni? összefirkált(nagy fasz pl.) cetli ér? esetleg polgári engedetlenség a megfelelő módszer?
"Olyan érzése van az embernek, hogy pártunk és kormányunk nem a hitoktatást, hanem a hittérítést tűzte ki célul"
Bingó :-)

@batka manó: nehéz úgy polgári engedetlenséggel élni, hogy az ostor vége a suliban lévő gyerekünkön csattan. Abban kár is reménykedni, hogy minden szülő kikel a sajtpapír, meg úgy egyáltalán, a szándék ellen; enélkül viszont aki mégiscsak visszaugat, azon a kölykön keresztül simán revansot vehetnek.
Megkésett mérgelődés már ez is: amikor elsőként beharangozták, hogy etika vagy hittan, akkor kellett volna kimenni az utcára, és elküldeni a halál faszára az összeset. Most már esélytelen. Lesz még egy tantárgy, ami szart sem ér, csak át kell menni belőle valahogy.
Szerintem ez a papír nem is jó, mert erkölcstannak hívják, és nem etikának, mivel most etika a neve. Az erkölcstan ugyanaz lesz, mint az etika, csak jobb lesz a könyv felépítése, ahogy egy ismerősömtől hallom. Plusz, ha felsős tanár vagy, akkor el kell végezned egy tanfolyamot, alsós tanítóként viszont semmit nem kell tenned, és nyugodtan oktathatod.
Mi meg nem kaptunk, kello tirpak modon, en mar ugy is nerellenes vagyok, rajzolok a sas behivora egy faszt, oszt tehetnek egy szivesseget. Ehh nagy a pofam, de ha besokalok megyek a faszba kufodre, mar ugy is tele a tokom ezzel a sok vadparasztal. Gurul a gyogyszerem erzem, hogy rohadjon meg az osszes narancsdroid.
nem gondolom, hogy nekem egyedül van tele a tarisznyám ezzel az egésszel ami itt oktatás cimén zajlik, köztünk szólva csodálkozom hogy ez a bizbasz ennyire visszhang nélkül marad.

erkölcstan-etika: nekem egyre megy minek hijják' azt tudom, hogy nem tetszik, hogy gyorstalpalt tanárokkal akarnak tanítani, az se fér a fejembe, hogy mi indokolja azt, hogy a családtól elakarják venni azt az alapjogot, hogy én a szülő tanítsam becsületre a gyerekem. az oskolában inkább azzal kellene foglakozni, hogy a kölök normálisan megtanuljon matekul meg angolul és legyel elég kréta, nem azt kéne firtatniuk, hogy szülőknek milyen a meggyözödése vallás ügyileg...
hahahaha.

megint zsákuccába szaladtak.

csak azt nem értem, hogy a jogvédők miért nem kifogásolják ezt, mert ez nem egyéb, mint a tanulók és a szüleik nyilvántartásba vétele vallási hovatartozás szerint.

gondolom a zsidó vallást azért hagyták ki, hátha nélkülük átcsúszik.

amúgy belekukk egy társadalom ismereti tankönyvbe, amiben már fidesz szél fúj. "a család fogalma" azért fenomenális, mert közvetve megbélyegzi azokat a gyermekeket, akik nem házasságban születtek. tanterv szerint.
ezek után úgy gondolnám, egészségesebb lenne, ha ahogy a valóságban is, úgy az oktatásban is távol tartanák magukat az erkölcstől, az etikától, hittől és ezek oktatásától, mert ezekben is csak hazudnak, hazudnak, hazudnak és nem csak "reggel meg este, meg éjjel", hanem folyamatos munkarendben a nap 24 órájában és már tervezik hogy lehetne azon túl is.
Nekik ehhez joguk van. Vagyis ők úgy gondolják, hogy nekik ehhez joguk van. Én viszont már unom, hogy beköltöztek a lakásomba, és meg akarják határozni, hogy kit szeressek, hogy mit nézzek, mit olvassak, és, hogy mit gondoljak.
Ahogy olvasom már Navracsics is taníthatna erkölcsöt. :)
Fabius, amikor először volt erről szó, én megmondtam, mit kell tenni. Szépen áthúzod fekete filccel a megjelölt vallásokat, és beírod:
Választott vallás: Sátánizmus.
és aláírod gyöngybetűkkel, a kisdedet meg megtanítod az ördögvilla helyes mutogatására, hogyan kell nyelvet ölteni a pap bácsira, ha az isten nevét veszi a szájára, és a fordított kereszt helyes viseletére oktatod.
Egy árva szót nem szólhat senki, hiszen szabad világban élünk, ahol nem különböztetnek meg senkit a vallása alapján (Kotmány), és nem is érheti hátrány emiatt; a különböző kormányrendeletek miatt az iskolának KELL majd tanárt biztosítania a gyermekednek, hogy oktassa a sátánizmusra (te jelöld meg mondjuk John "Ozzy" Osbourne-t vagy Tony Iommi-t).
Vagy az iskola kijelenti, hogy nem kell járnia hittanra.

esetleg megoldás, hogy bejelölöd, hogy "ortodox zsidó", és azonnal írsz egy névtelen levelet a MAZSIHISZ-nek, hogy a gyermeket ki akarják rekeszteni, meg kiközösítik, csak mert zsidó, ez neked fájdalommal jár, és kártérítést követelsz.
@Légifarkas:

" Lesz még egy tantárgy, ami szart sem ér, csak át kell menni belőle valahogy. "

nem ez a lényeg, hanem a nyilatkozat, és aztán a nyilvántartásba vétel, usw.
Szerintem ez az egész a jobboldal beteges Horthy-korszak imádatából fakad.
@Secnir: uhum, ha beirod radkuldik selymes zsotit, meg a szentszekelt, lehet meg a kerdemek is tiszteletuket teszik, es mar adott is az ujkori vallashaboru, de ne felj en hozzad csatlakozom, es nem a teritokhoz ;)
@V-PORT: ha csak az lenne, de ott van a kommeres mao mentalitas is, meg a nemzeti szocializmus, ez egy olyan koktel, amit csak a vezenyloek tudnak a vilagon, igaz ennel nagyobb szart osszehozni ebben a dimenzioban lehetetlen kuldetes masnak...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ma a Magyar Nemzet rájött, hogy az E14 alkotmánytervezete hasonlít Petrétei József 2006-os alkotmánytervezetéhez. Én nem vagyok alkotmányjogász, de szerintem az európai, és demokratikus alkotmányok hasonlítani szoktak egymásra. Abban meg semmi kivetni valót nem látok, hogy két baloldali összedolgozik.
Nem mindegy? Mindig mindenki csak azt tanulta, amihez kedve volt, vagy aminek a módszertanát kitűnően ismerte? Alapból nincs így, ebben biztos vagyok. A hittan nem árthat annak, aki vallásos, aki meg nem az, annak ott az etika. Azzal meg talán egy fokot lehet javítani a sok elkényeztetett, akarnok, kis tahón, akik most iskolába járnak. Tisztelet a kevésszámú kivételnek.
@V-PORT: Szerintem neked fogalmad nincs arrol, miből fakad a jobboldaliság.
Mi már - egyetemista lévén a gyerek - ebből a szardagonyából kimaradunk. Ha jól emlékszem, itt már volt egyszer felhorgadás ebben a kérdésben, az iskolák egyházi kezelésbe adásakor. Akkor is volt szülői felháborodás, tiltakozás, nulla eredménnyel.
Ennek ellenére vannak kérdéseim.
Pl.nagyon érdekel, hogy mit fog tartalmazni az etika tantárgy? Fejlődéstörténetet vagy csak keresztény vallás-erkölcsöt?
A Lauderben is a felsorolt vallásokból lehet csak választani? Mert akkor diszkriminatív.

Ez a rendelkezés oly mértékben szarja le a közösségek érdekeit,önrendelkezési jogát ( van még?), hogy nem hiszem el, ne lehetne valamit tenni ellene.

Bocs a tájékozatlanságért, de ez hány éves "tantárgy"?

A gif gonoszul zseniális!
@V-PORT:

Nem volt nehéz rájönni:))) A 168 óra már megírta, hogy mindenki Petrétei köpenyéből bújt ki, tekintve, hogy neki volt egy vitára kész alkotmánytervezete.
A hadrafogható tanerőket speciel egy éves szaktanári képzésben is képzik.
www.kodolanyi.hu/tovabbkepzes/szakiranyu-tovabbkepzes/pedagogusoknak/erkolcstan

Az egy más kérdés, hogy az ideológiai képzésnek már az ötlet felvetésekor sem volt értelme
endresy.blogspot.com/2012/03/hiterkolcs.html
@veerses: "taho" ennyi, azt hiszem nem kell tobb szo, csak annyi, hogy ezzel a szarral biztosan eredmenyes lesz a qurmanyzat, ha azt hiszed, te sem vagy kulonb naluk
@veerses: Szerintem pont nem rólam volt szó, hanem a Fidesz jobboldaliságáról. Lehet, hogy én nem tudom,mi az, de ők sem. Most is állítom, hogy vonzódnak a Horthy-korszak szellemiségéhez, és de a Kádár-korszakhoz is.
Az hogy miben hiszek az az én dolgom! Abba ne szóljon bele senki! Én sem szólok bele más emberek vallásgyakorlásába!
@veerses:
Hmmm. Miböl fakad? Lássuk csak.
Tahóságból. Mások véleményének nem tiszteléséböl, söt tagadásából. Hazugságból. Cinikusságból. Kihaénnem kivagyiságból, mögöttes tudás, tapasztalat nélkül. etc....
Tovább is van, soroljam?
Ugyanis ez mind jellemzöje a mai magyar "jobboldalnak".
Csak egy dolog jut erröl eszembe:
/harákolás majd /pfej
@Orica Középföldi: a tervezett "etika" "tankönyv" szemezgetése már volt itt is téma, röviden: hortista nemzetieskedő múltba révedő, vallási maszlaggal és hazafias kulimásszal pofán öntve, myírőzve és vassazva.
Tehát gesztus a fanatikus kerdemeknek és a széljobbnak, van még kérdés?
@veerses:

Neked baromi nagy gubanc van a fejedben.
Hittanra eddig is járhatott bárki. Nincs az a gyorstalpalós képzés, ami alkalmas etikatanárt képezhetne bárkiből.
Heti egy órában mennyit lehet faragni a tahóságból?
@Orica Középföldi: Bírnám, ha Petrétei megszólalna, és az E14 mellé tenné le a voksát. :)
@Orica Középföldi: Főleg akkor, ha hazamegy, és otthon szintén csak a tahóságot látja.
@zsaruvér:
"Az hogy miben hiszek az az én dolgom! Abba ne szóljon bele senki! Én sem szólok bele más emberek vallásgyakorlásába!"
ez azért van, mert te ismered, és betartod a Kotmányt:

VII. cikk
(1) Mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához. Ez a jog magában foglalja a vallás vagy más meggyõzõdés szabad megválasztását vagy megváltoztatását és azt a szabadságot, hogy vallását vagy más meggyõzõdését mindenki vallásos cselekmények, szertartások végzése útján vagy egyéb módon, akár egyénileg, akár másokkal együttesen, nyilvánosan vagy a magánéletben kinyilvánítsa vagy kinyilvánítását mellõzze, gyakorolja vagy tanítsa.
Fabius, THX hogy először is végre visszaállt a rend, volt mit reggel olvasnom. :)
Másrészt (nem gyakorló de) katolikusként ambivalens pöppet nekem a dolog. A mittudoménhány nagy vallásból fel van sorolva 4. Ez tényleg picsafüst, de benne van a 2 legnagyobb. Mondjuk az evangélikuson fennakadtam kicsit, de mindegy.
Azért azt be kell/lehet látni, hogy többségében sok (nagyon sok) istenhátamögötti faluban vannak katolikusok or reformátusok oszt'jónapot.
Azt viszont nem nekem sem veszi be a gyomrom hogy ezek kötelezőek lettek. Minek? Agyrém.
Etika? 60 órás tanfolyamon? Faszak,ha a gyerek etikát akarna tanulni, majd a szülők elküldik tanfolyamra és kész. Vagy egyszerűen úgy nevelik, hogy ne is kelljen elküldeni...
Juteszembe, este felhívom anyámat hogy náluk vajon ki fogja ezt tanítani, mert most már érdekel. Szerintem senki (egyenlőre), ugyanis nincs rá emberkeret. Persze ez nem jön le rózsikának fent.
A legnagyobb kumunisták forszírozzák most ezt, akik anno üldözték. Anyám akkoriban pedagógusként ritkán és félve járt templomba, nem is értettem ezt akkor gyerekként. Ezért sem veszi már ezt be a gyomrom.
Vannak jelenleg fontosabb dolgok is az iskolában, mondjuk hogy ne funkcionális analfabétákat termeljen. Rózsika meg szopjon csillámfaszpónit. Picsábamár.
Boli merre van??, Ez a hír biztos "bejön" majd neki. :)

A Microsoft megint jó multi lett a fideszeseknél

Alig egy évvel azután, hogy a fejlesztési tárca bejelentette, szakít a Microsofttal, és a teljes magyar köz- és felsőoktatást átállítja az ingyenesen elérhető, nyílt forrású szoftverekre, a kormány ismét a közös jövőt tervezi az amerikai céggel. Szijjártó Péter olyan nagy közös üzleteket felcsillantó stratégiai szerződést írt alá, amely hosszú időre bebetonozhatja a Microsoft dominanciáját az iskolákban, és legfeljebb alvállalkozói szerepkört enged majd a hazai informatikai vállalkozásoknak. A Microsoft drága pr-húzásokkal fordított, Orbán Viktort pedig az MS digitális otthon program kápráztatta el.

index.hu/belfold/2013/01/15/a_microsoft_megint_jo_multi_lett_a_fideszesek_szemeben/
Én nem tudom mi van itt. Én református családból származom apai ágon. Apai mostohanagyapám református esperes volt, nagyanyám kántor Cecén. De engem és a húgomat egész életünkben úgy neveltek ezek a nagyszülők, hogy semmi nem volt kötelező. Nekünk nem kellett hittanra járnunk, holott a nagyapám minden hétvégén tartott hittan órát a cecei gyerekeknek. Nekünk nem kellett isten tiszteletre járnunk, pedig minden vasárnap tele volt a református templom Cecén. Apán, lehet, hogy pont családi indíttatásból, de totálisan ateista lett.
Viszont indíttatás ide, neveltetés oda apámtól megtanultuk a toleranciát, a másik ember érzéseinek elfogadását, a másik ember vagy népcsoport szabadságjogainak tiszteletben tartását. És erre nem a hit tanított meg, hanem az apám és az anyám családi hátteréből hozott értékek.
Semmi szükség nincs a Bonsai Ducei értékrend szerinti hittan és erkölcstan oktatásának hivatalossá tételére.
Akkor ezzel az erővel elkezdhetnék a Simicskai üzleti etika hivatalos oktatását is az iskolákban, mert azzal sokkal inkább segítenék az eljövendő generációk érvényesülését az életben.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ebben a témában nekem CSAK kérdéseim vannak:))
@Cica a SzélsőJobbBaloldalról: Szerintem, ahogy egy csomó értékes dolgot megad egy iskola, az erkölcstan (vallásosoknál hittan) is fontos lehet az életre készülő lurkóknak. Ezt az egészet normális módon a helyén kell kezelni és nem is hiszem, hogy érdemes túlspirázni. Ennél sajnos sokkal komolyabb problémáink is vannak, amit illő lenne közös erővel megoldanunk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Yess, Gabi, igaz. Tényleg értékes dolgokat ad mind a vallás mind az erkölcstan. De mindezek a szülőknél kell hogy induljon még az iskola előtt. Mondom ezt nem gyakorló szülőként.
Nekem a problem inkább az hogy régebben a hittan választható volt fakultatív módon most meg kötelező.

Ahogy írod Te is, tényleg vannak ettől súlyosabb problémák is sajnos. Hogy maradjunk az iskoláknál, probléma ha 2.-3. osztályban ma előfordul olyan gyerek aki nem tud még olvasni és/vagy betűt téveszt... Hadd ne soroljam...
@Cica a SzélsőJobbBaloldalról: " de benne van a 2 legnagyobb. "
Melyikre gondolsz? A katolikus klónokra?
Nem látom sem a hindit, sem a buddhizmust, de az iszlámot sem. A katolicizmus önmagában ahány ház, annyi szokás. Ld. szerzetesrendek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nincs túlspirázva, akkor lenne, ha ott lenne a "válaszható" de nincs ott, tehát ez egy mentális erőszak, semmi több, és kiszolgálása a vallási fanatikusoknak és a szélsőségeseknek. Valóban vannak fontosabb dolgok, éppen ezért ezt a faszságot és az erre fordított energiát, azt értelmesebb dolgokra kellene fordítani, csak mondok néhányat: eü, tudomány, kutatás, művészet, rendvédelem, gazdaság, normális oktatás alsó és felső szinten stb-stb
Undorítóak.

Mennek az úthengerrel teljes gázzal a szakadék felé.
@GeoCracker: :) Igen, a katolikus klónokra. :)
Magyarországra vetítve értettem a 2 legnagyobbat, szerintem nem lőttem mellé.
Azt értem hogy mondjuk nagyobb városokban már több vallás fordul elő nyomós számban is, de az ország nem csak városokból áll.
So, az általad felsorolt vallások is nagyok, de most maradjunk az itthoni helyzetnél.
Ezt kellene valahogy megoldani. :S
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A vallás közösségi terekben működik. Abban a térben egy hitet valló emberek gyűlnek össze. A közösség ismeri a tagjait (egymást) az oktatót. Tudja mit várhat. A sulikban OKJ-s oktatók mantrázzák majd a jobboldali rizsát. Ez meggyőződésem, de majd figyelem mit tanul a gyerök.
"Az oktatáspolitikának az a fajta felfogása, ami a szülők világnézete alapján alkalmas a gyermek ideológiai megbélyegzésére már a NAT tervezet-korában sem volt egyház-semlegesnek felfogható. "
endresy.blogspot.com/2013/01/alszekularizalt-hoffmann-marad.html
A kötelező hittannal nekem sokkal inkább ez a bajom. No meg az, hogy az etikatanaraknál is tantárgy a kerszetényi etika. Magyarul pont olyan agymosás zajlik, ami alapján hittan, vagy hittan. És az egy KDNP-s hittan. Még csak nem is okvetlen keresztényi.
@Cica a SzélsőJobbBaloldalról: Persze, hogy otthon kezdődik, nálunk is így van.:) Egyébként nem a hittan lesz kötelező hanem az erkölcstan vagy hittan. Nyilván aki nem vallásos az majd az erkölcstant választja, mint mondjuk Fabiusék is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szerintem választhat a szülő, hogy erkölcstan vagy ilyen-olyan hittan.
@GeoCracker: Rolling Stones nak annyi! :)
@Cica a SzélsőJobbBaloldalról: Szerintem nem kell "megoldani". Hagyni kell megoldódni. A gyakorlatban ugyanis nekem teljesen mindegy, hogy a kőtáblára írtak miatt, vagy "csak úgy" nem lop az, aki nem zsebel ki a buszon. A kötelező és megbélyegző hittan egy marhaság és pedagógiailag is hiba.
@Myrath: Azt már a nagy prédikátor, doktor doktorovics Semjén, a kereszténység legújabb prófétája is megírta :-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Vágom hogy vagy ez vagy az kötelező, de ha már olyan nagyon kötelező kell hogy legyen valami, akkor etika vagy hittan helyett én mondjuk +1 angol órára járatnám a gyerekemet ha már ennyire nem tud magával mit kezdeni a tantestület hogy elbasznak egy órát erre vagy arra. Az angolnak lenne értelme, az etikát meg otthon megkapja a gyerek, akár a vallást.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az egyoldalúsága megmarad, mivel központi a tanterv. A hittan oktatásának szerveződése nem ilyen alapokon nyugodott eddig. Szabad választás mind felekezet mind oktató tekintetében. Ez megszűnik. Ez is gáz.
ott a "kötelező"
de mindegy is, aki nem akarja megérteni, az nem akarja megérteni, és Geo pontosan rátapintott a lényegre, hisz az etika tanmenet hithű kivonata a keresztényi agymosásnak, tehát semmi különbség sincs a kettő között...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Egyet értnk. Már csak azért is,mert a tudomány is hit kérdése :-) Az ideológiai pelenkaharcra fordított erőforrásoknak máshol sokkal jobb helye lenne. Még az oktatásban is.
@Cica a SzélsőJobbBaloldalról: Vagy egy kis gazdasági alapismereket, hogy tudják mi hogyan működik akár a gyakorlatban is. Ne legyenek pénzügyi analfabéták.
Öngól ez is. Ha vallásos a család, akkor minek a suliban is hitoktatás? Ha nem az, nyilván megy a gyerek etikára. S mivel a szülő nem ért egyet, mit fog vajon tenni? A gyerek korának megfelelő módon elmagyarázza ivadékának, hogy a NER-társak megint megőrültek, és igen, kisfiam, ez az a tárgy, amit nem kell komolyan venni, ha valamiben kétséged van, kérdezd meg anyát/apát. A gyerek egy életre megjegyzi, hogy mit és kik erőltettek rá, a tanárnak tök gáz, hogy semmibe veszik a tantárgyát, a szülőnek sem a legjobb, hogy olyan helyzetbe hozták, hogy kénytelen bizonyos szinten a suli "ellen" beszélni.
@GeoCracker: A megoldást már tágabb értelemben gondoltam, mondjuk robbantsuk a Dunába a kétharmadot... :))))) Ez nem oldódik meg magától, majd esetleg 14-ben. :)))
Komolyra fordítva, nekem is a kötelezőséggel van a problem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nincs választás, ugyan az más köntösben, és ami a lényeg, ezt az óraszámot szívesebben látnám, bármelyik másik tantárgyban
@GeoCracker: Csakhogy a tudomány keresi a választ a hit nem, mivel ott kész válaszok vannak ölég rég óta.
@Myrath: +1! Akár gazdaság, támogatom.
Vagy pl emléxem hogy 8. év végén volt olyan szarság ami az állampolgárságról szólt meg hogy hogyan működik (ez) a renccer. Ez töri óra keretében volt,de csak pár óra. No mondjuk ez is lehetne több, hátha felelősebb választópolgárok kerülnének ki.
Tudom, álmodik a nyomor.... :)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Egyébként annyira, hogy a NAT eredeti tervében az erkölcstant etikát oktatásilag is az egyház alá rendelték volna: 1.bp.blogspot.com/-oxPNIMx9Ho8/T1ILYX-sLJI/AAAAAAAAAGc/WEQmFbz5-oo/s1600/hittan2012.jpg

A képzési akkreditációk pedig ezt tükrözik (időben akkortájt kellett felkészülni, hiszen órarend, stb. összeállítása is kell).
@Cica a SzélsőJobbBaloldalról: Az is jó, én is emlékszem rá. Állampolgári ismeretek volt talán a neve.
@fizetekmegegysort: pontosan, ezt ismerve magamat, most borítékolom, eddig próbáltam visszafogni magam, de ezek után igazi NER ellenes leszek a gyermekem szeme láttára és tevékenyen fogom "dicső" kormányunk ellen hangolni, tudom ha nagyon elborul az agyam, még rám küldik a NER kommandót, de az az egy biztos, eszemben sincs ezt itthon megvárni. Vacillálok régen, de ebben az esetben nem maradnak kétségeim, hisz a gyermekem boldogulása és ismeret szerzése fontosabb a nemzetieskedésnél, és minden röghöz kötésnél.

Uff én beszéltem...
@Cica a SzélsőJobbBaloldalról: Stimmt, a kötelezőség a baj, és a megbélyegzés.

@Myrath: A "tudomány" mint olyan nem keres semmit. Ha a teológiát, a teológusokat nézed, akkor nagyon is válaszkeresés zajlik. Egyébként nem a hit vs. tudomány, hanem a kinyilatkoztatás vs. tudomány koordinátákról van szó ebben az értelemben (ld. St. Ágoston).
A hétköznapi embernek a tudomány pontosan ugyanilyen. Nem hiszem, hogy az utcán a magát ateista materialistának tartók bármelyike le tudná vezetni az ősrobbanás kvantumegyenleteit. Egyszerűen elhiszi, hogy van aki le tudja vezetni. Számára ez pont olyan kinyiltakoztatás, mint a bolygókkal tekéző Jahve.
@GeoCracker: tudom, régen szúrja ez az agymenés a szemem

@Myrath: igen, de az 8. végén volt, és közép iskolában, nem kis iskolában, ebből is látszik, hogy nemzetieskedő, ideológiai agymosás a cél, olyan gyerekek megfertőzése, akiknek még nincs kialakult világképe, és a tanárt mint a tudományt tovább adó mindenhatónak tekinti, akinek véleményéhez kétség nem férhet.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nálunk is a kisdedek oktatása/jövője az egyik vezető szempont abban, hogy külföld felé kacsingatunk. Főleg, hogy a tesómék már kint vannak, és hallom, milyen ott a képzés...
Én anno a technikumban tanultam 1 évig vállalkozástant, ami ugyan nem sok etikát vagy vallásismeretet (/pfej) tartalmaz, ellenben renget dolgot megtudtam arról, hogy miként müködnek a vállakozások és hogyan kell elindítani, felfuttatni öket etc.
Csodálatos módon (egyébként kb az Úr 1997.-ik évében járunk) a tanárunk egyben egy neves "protokoll" oktató is volt, aki megbízásra, különbözö prominens személyeket, vagy épp politikusokat oktatott a helyes nemzetközi protokollra, viselkedésre. Sokszor mesélt erröl a témáról és elég legyen annyi, hogy véleménye szerint elöbb lehet a Torgyánt bármire, akár még rúdtáncolásra is megtanítani, mint orbánt. Saját bevallása szerint ö volt addig az egyetlen ember, ahol kudarcot vallott. Az évek öt igazolják, sajnos..
@fizetekmegegysort: nekem nincs teso kint, csak olyan aki pont ezen agyal mar egy ideje
@fizetekmegegysort: Ez azért is sírnivaló, mert a rendszerváltás előtt minden adott volt egy jobb megoldásra.
"Akkortájt [1989] a végkövetkeztetésünk az volt, hogy az országnak akár a politikai stabilitását is jelentheti, ha a térségi oktatás „Svájcává” tud válni az ország. "
A nevem melletti linken: Oktatáspolitikánk a darálóban 2011 okt. 01
@Jaffar: jav*

...akár még rúdtáncolásra is megtanítani, mint orbánt arra, hogy hogyan kell helyesen enni, vagy éppen egy fogadáson megjelenni, viselkedni.
Azért az a papírfecni nem semmi a 21. században. Különösen a vastagon szedett 'kell' adja meg a zamatát a dolognak. Forradalmi gárda, inkvizíció mikor lesz?
Látta már valaki az etikatankönyvet?
Erkölcsös-e az ateizmus?
Újra sorvasztja-e majd a gerincet a maszturbálás?
Meg lehet-e bukni hittanból? És etikából?

Milyen kötelező jele lesz azoknak a TV műsoroknak, amelyek ellentmondanak az etikatankönyben szereplőknek?
Amúgy fabius leírta a lényeget: ez nem hittan, hanem hittérítés.
És akkor most, a XXI. században megérkeztünk 1995-höz (ekkor jártak a gyermekeim a Mustármag iskolába).
A fiam elsős volt. Egyik este lefekvéskor megkérdezte tőlem, hogy mi miért nem járunk minden héten misére, mert az egyik tanítónéni azt mondta neki,hogy az rossz dolog. Na ekkor vettem ki az iskolából. Most mi lesz majd?
@Myrath: kész válaszok sehol sincsenek, ha úgy lenne akkor az egész már el lenne szúrva. a hit velejárója a kétkedés, az hogy megkérdőjelezd a dolgokat.
A Hetednapi Adventisták hova álljanak? :D

Mi van, ha puskázok Etika vizsgán?
@sortelen: Az egyik korábbi hozzászólásomban jelzett linken olvasható, hogy az etika-tanarak képzésénél kötelező tárgy: Bevezetés a kereszténység erkölcsi tanításaiba

Ennyit az ideológia-semlegességről.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: S mi van, ha a szakképzés során a leendő tanár puskázik az etika szak-vizsgán
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Igen, 1969-ben minden fasza volt. Addig jó, míg Kádár él.
Észre se veszed, hogy buksz le naponta. :D
@Penivaldes: Az általam hivatkozott Hippói St. Ágoston is szkeptikusként kezdte :-)
Ez egy műbotrány. A kisebb létszámú egyházaknak nincs elég emberük, ez az egész.
@GeoCracker: Kínai elv..izé, Nertársaink meg lehetnek botránkozva valóban!
Másrészt: Az etika (melyre ugye létezik magyar szó?) véleményem szerint teológiai etika kellene, hogy legyen, ha már a többi arról szól, nem? Ismerje meg a kölök, miből is maradt ki, aztán válasszon, ha akar..a többinél is így megyen remélhetőleg, ugye?
Megj:
Mindent elmond az országról, hogy a szülők nem veszik aknatűz alá az oktatási minisztériumot.
Annyit is érnek.
Az meg érthetetlen, hogy miért van külön római katolikus és görög katolikus hittan a papíron, ez ugyanaz a vallás, s ugyanabban hisz mind a kettő. Nekem a papír hamisnak tűnik. Vagy tényleg ennyire buta az iskola vezetősége?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem állítom, hogy értem, hogy mire gondolsz. De elfogadoom, hogy még bennem kering kevés koffein.
Az etikára nem nagyon van magyarabb szó.
Önmagában a hétköznapi filozófiát, az erkölcsi elvek "ideológiáját" fedi le. Nem teológiai kérdés.
S igen, ideológiából ne csináljunk idológiát. Legyen adott a választás lehetősége. Mert tényleg nem érdekel, hogy ki milyen indíttatásból tarja be a játékszabályokat. Tartsa be.
egyébként meg a hittan mint tantárgy nekem mindig fura volt, pedig én hiszek meg ilyenek..azt nem lehet nmegtanítani, vagyis lehet róla tanulni, de az akinek semmi kötödése nem volt hozzá sosem, az egy árva szót nem fog érteni.
@Penivaldes: Igen, de nem mindegy, h a válasz racionális, vagy csupán a hiten alapul. A végcél, h teljes legyen a hited, és ne kételkedj, ne kérdőjelezz meg semmit. Vagyis a teljes hit elérése nem feltétlenül az ismereteid bővülésének okozata, hanem a pszichéd és a racionális tudatod kordában tartása.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
A róm.kat. és görög kat. pl. egészen másként viszonyula váláshoz, a szentek karához, és a lélek egységéhez :-) A görög katolikus szimaptikusabb, emberibb.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Anyátok picsájának mossátok az agyát, remélem, finom voltam.

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Dehogynem, nézd csak meg azt a képet jobban! Az alkotó szándéka ellenére, de minden benne van. Ja, a szülő, aki a színes képen terrorizálja a tanerőt, az a gyerek, aki ott lapít az 1969-es képen. További szép napot. :DDD
@GeoCracker: Én sem, bár az erkölcstan elvileg lefedi az etikát, nem?
És, ha az egyik az, akkor légyen a másik is..mondá az Úr, aki az Ország házában lakozik!
Esélyegyenlőtlenséget, mindegykinek!
@GeoCracker: Sőt. Valamikor azt olvastam, hogy az etikakönyv-tervezetet a papbácsi véleményezte. Mi kerül be, és marad ki?

Persze kér ezt darabolni. Megint a vonneguti lényeg:
"-Tudja-e mi az a fehér a madárszarban?
- ???
- Az is madárszar."
@GeoCracker: de még mennyire, oszt Augustinus lett a legnagyobb tanító. .)
@Penivaldes: Akkor a génjeinkben hordoznánk vala?
Nem hiszek (ebben sem, az igaz:-), de szívesen venném, ha gyermekem tanulna mondjuk ortodox katolicizmust, ha helyesen, értőn és nem kizárólagosan teszik..ha már vallásoktatás, miért ne ismerhesse meg a buddhizmus alapjait, a kínai univerzializmust vagy netán Mohamed tanításait?
Na, itt gondoltam teológiai erkölcstanra, azt hiszem..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Az erkölcs és etika viszonyát és nfordítva gondolom, de szerintem tényleg mindegy. S igen, esélyegyenlőséget. Mert egy iskola nem fordíthatja szembe a gyereket a szüleivel. Ha tehát a szülő lelkes baptista, akkor a gyerek nevelődhessen abban a hitben, amíg nem válik ön és közveszélyessé. Ne kelljen választania a (cseppet sem) világi erkölcs, vagy egy számára idegen hit tana között.
Most akkor szabad ezerrel emelni, ha semmi nincs a kezemben??? :D
@Penivaldes:
"... a hit velejárója a kétkedés, az hogy megkérdőjelezd a dolgokat. "
Ez azért nem minden hitre igaz...
@Penivaldes: Olyan elveket lefoktetve, hogy a tomisták is megnyalták utána mindenüket :-)
S olyan dogmák alapjául szolgálva, hogy az öreg nem győzött forogni. A saját korában éppenhogy nem dogmákat, hanem ismeretelvi normákat akart alkotni :-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): igen, valóban nem lenne abban semmi, ha lenne olyan tárgy ahol megismernék a különboző felekezeteket
Jó ez a cetli amúgy, a vízóra-állást szoktuk ilyeneken lejelenteni.
@GeoCracker: Megvallom, én is, de, ha már kötelező, akkor tessen ígyen, nem?
Minden vallást ismerhessen meg alapjaiban a kisiskolás, kérem szépen, adjuk meg a választás szabadságát! Ez olyan, mint a s(z)avazás, a végén még megérjük, hogy meghatározzák, melyik pártok listájár..ja, ez már megvan? Bocs, elhallgattatott..
@sortelen: ja ja, viszont az erős hithez szükség van kérdésekre, és lázadásra. akár az isten ellen is.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Opssz, akkor a változásokat is követhetjük ezen? Mondjuk jövőre megtetszik az evangélikus hit, lehet felekezetet, hitet, gatyát váltani a gyeröknek? És, ha több van, mint Vikitoréknál, akkor otthon összevetjük és szavazással kirekesztjük a házból, aki veszít és több jelet kap?
@GeoCracker:

Teljesen ugyanaz a teológia a a latin és a görög katolikusoknak, ez egyetlen egyház. A különbségek csak a kánonjogban vannak (pl. a papok házassága, amit említesz), de ezek nem érintik az egyszerű hívőt.
@Penivaldes: Hát, remélem, a gyereked már nam kisiskolás.
Egy ilyen mondat, és még iskolából is kivágják.
@Penivaldes: Na, ha ezzel eresztenéd el a gyereked, vélhetően évismétlésre köteleznék!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Na, itt gondoltam teológiai erkölcstanra, azt hiszem.. "
Ebben a felállásban egyet értünk. Bőven el tudnék képzelni olyan tárgyat, ami az összehasonlító vallásértelmezés körül toporog. De erre a tanárok nincsenek felkészülve.
Kérdés, hogy politikailag akarnák-e. Az egymás hülyeségeinek megértése ugyanis megszüntetné/sökkentené az egymás elleni kijátszhatóságot.
Ha például a keresztények megértenék, hogy pont a Vatikán korai dogmái tehetnek arról, hogy a zsidóság évszázados hagyományként a tanulás és kereskedelem felé fordult, akkor milyen ciki lenne. Nem igaz?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): olyan nincs normál esetben hogy ez tetszik meg az tetszik,. ez nem alsónadrág:)
@Penivaldes: "ja ja, viszont az erős hithez szükség van kérdésekre, és lázadásra. akár az isten ellen is."

Akkor hogyisvanez, kérdem szépen?!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ha én járnék így, akkor a tanár fejéhez vágnám Tommaso d'Aquino tanításait :-)
@GeoCracker: Ez lenne az ökomenizmus, de erre még nem készült fel a világ, kishazánk meg végképpen nem, amíg rasszizmus is van, nem is kicsiny!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): attól még ez így van. a hit nem azt jelenti, hogy bólógató kutyákat nevelünk, hanem teljesen mást mégha a kormány és a rendszer mást is akar.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nem a papok házasságát, hanem például a váláshoz való viszonyt emlegettem. Az pedig igencsak érinti a népeket.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Ki érti? Sokan.
Iduljunk ki abból, hogy a rom.katolikus egyház ma is közzéteszi, frissiti az Indexet.
Na, erre varrj gombot.
@GeoCracker: Az a bizonyos Tommaso nem népszerű ám bizonyos körökben, azt hiszem!
A szent zsinat, meg a katolicizmus, cölibátusustól, kondom-utálatostól, a nők alávetettségeitől fertőztetvén..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): röviden, a hit nem jelent vakságot. a vakság az a fanatizmus.
Egy szó, mint száz: Hit, remény, szeretet..utóbbira még várjunk!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): A tanárok sem. Alkalmasint az emberek sem. A kirekesztő alap attitüd (vö. a magyar az egyik legpesszimistább) ellene megy ennek.
Ez tükröződik abban is, amit annyiszor elugattam. Nem az érdekel, hogy ki _ellen_ kelelne szavazni, hanem az, hogy _mi mellett_.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Az értelmi megismeréshez szükséges az emlékezet, s fordítva az emlékezethez az értelem.
Az akarás előfeltétele a tárgyi megismerés, az akarat nemcsak a cselekvést irányítja, hanem minden lelki jelenségben közreműködik.
Az érzéket a tárgyra irányítja, általa alakul ki a szemlélet, bevési a tárgy képét az emlékezetbe, az akarat működik az értelmi megismerésnél és helyes ítéletnél is.
Az akarat a legfontosabb a lélek életében .

Ágoston nyomán
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Az a bizonyos bácsi a maga korában nagyon lényeges reformer volt. Ma reformpedagógiának is mondhatnánk azt, amit hirdetett :-)
www.euroastra.info/node/742
@GeoCracker: Hiába akarom, ha a dogmák ennek ellentmondanak többnyire..hit vagy tapasztalat, empiriokriticizmus netán?
hitoktatás = sötét középkor

számítástechnika lenne = XXI század Európa...

a fidesmafia letette a voksát... a "jövéképét" láthattyuk...
@Secnir: Ez a Sátánizmus ötlet nagyon nagy, ha egyszer hazaköltözöm amikor a gyerek már sulis és még megvan ez a baromság simán alkalmazom a módszert :))))))
Sorjáznak a kérdések vég nélkül.
A fabiusi kérdőív választható vallásait milyen jogszabály alapján választották ki? Mit, és hol szóltak ehhez a zsidók?
Hogy szerepel a hit tananyagban a II. vatikáni zsinat? (Ha egy gyerek bele talál kérdezni olyasmibe, ami ezt érinti, akkor mi van? "Ülj le, hülye vagy fiam"? Száz Miatyánk, büntetésből?
Belekérdez??? Látszik, hogy nem voltam hittanórán.
De Peni sem... :)
@GeoCracker:

Váláshoz való viszony ugyanaz.

Kevered a görög katolikust az ortodoxszal.
@Vitéz László: Ezzel nem értek egyet, valóban nagy szükség lenne erkölcsre, meg tanra, csak a milyensége kérdéses, de ez itt, nem az, az tuti, amit támogatnék!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): :))))))

fideserkölcs:))))) egyházi erkölcs:)))

bűnözést tanítanak... harácsolást, lopást hazugságot ámítást...
Mivel a buddhista egyház elismert egyház Magyarországon, én majd buddhista órát fogok kérni a gyereknek. ;-)
@sortelen: de én voltam, és emlékszem is rá. :))
kezdetben rajzoltunk...(Jézus megeteti a népet, Jézus feltámasztja ezt és ezt) aztán később tanultunk, példákat hoztunk a Brian életéből..
:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): De ez a dogmává tevők hibája. A boncolás tilalma például ellentmondott annak, hogy a valóság megismeréséhez a megismerés szabadsága kell. Sajátos módon a boncolás tilalmának a dogmáját éppen annak az Ágostonnak a tanításaiból vezették le, aki a tudásra törekvést hirdette.
Mivel azt mondta, hogy minden gondolat az isteni igazság egy része, tehát szabad gondolkodni, és ezzel az igazságot kiteljesíteni.
miért nem vezetik be

a fideserkölcs (drsnitt dr semjény stb) hejett
a fidesgazdaság (drlázár drsmicska drpintér drmatolcsi) oktatást...

mert "mindenki anynit ér amennyit összeharácsolt"...

amugy nincs is különbség fidesetika=fidesharács
csak ennyit kell mindkét tárgyban oktatni...
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: pro forma igaz, de valójában nem okvetlenül. A liturgikus értelemben azonban igazad van.
@Homokdűne: "buddhista órát fogok kérni a gyereknek. ;-) "

fognak tartani neked külön budhista órát ...

a budhiban tartyák...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): A Robotika 4 törvénye az alavető humanizmus törvényei :-)
@GeoCracker:

Persze, valójában még két ország katolicizmusa között is van különbség, sőt két templom között is. De ez nem teológiai különbség, én meg erre utaltam. A lényeg: abszurd külön római katolikus és görög katolikus hittan, mikor 100 %-ban ugyanaz a tanítás, hiszen ez egy egyház.
ööö...
...ez megvolt?
index.hu/gazdasag/2013/01/15/e.on/

én azt mondom, írja alá bazmeg!
aztán indulhat is a kóterba...
@veerses: jobboldaliság ... aha
"Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a 'jobboldaliság' címkéjével ismert különös valamit; a tudatot, hogy ő mint 'keresztény magyar ember', előjogokkal élhet e világban; egyszerűen azért, mert 'keresztény magyar úriember', joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem 'keresztény magyar' vagy 'úriember', tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság igazi értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt harmincéves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen; talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és gyáva: bizonnyal hajlong majd az új rend előtt; de szíve mélyén örökké visszasírja a 'jobboldali, keresztény, nemzeti' világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. (...) Ez a fajta soha nem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."
@Secnir: Pont nemrég dobtam be, főleg az a Sukoro ehhez képest bábjáték dolog talált be. És ezek izélnek hogy erkölcs...
@CSENDES:
"Na ekkor vettem ki az iskolából."

Ti itt sokan építettek a szülői öntudatra, értelemre.

De tévedtek. Olyanok csak elszigetelten léteznek.

Mint a pedagógus öntudat, tartás.
Tegnap országosan aláírattak egy tájékoztatót az átvett tanarakkal.
Mi volt rá többektől a reakció?

Ez így korrekt.

(Megjegyzem, a január 1-i állapotról nem munkaszerződést, hanem tájékoztatást adni január 14-én? Az nekik a korrekt...)
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!: A leadben vana kulcsmondat: "Szerinte senki nem mert a miniszterelnöknek szólni, hogy „főnök ezt ne így, ne ennyiért”, amikor a szándéknyilatkozatot aláírta, az apparátus pedig most próbálja menteni a menthetőt."
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Kötelezően egyiket sem tanítanám, de mint írtam pro forma igazad van.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Igen, ennyit is érnek. Senki ne reménykedjen, hogy itt bármilyen össztűz zúdul majd erre a csürhére.

Pedagógus elolvassa az e témában írt posztjaimat és megjegyzi, csoda, hogy még nem nyírtak ki.
Visszakérdeztem, hogy miért? Helytelenül látok dolgokat?
Azt válaszolta, hogy minden így van, ahogy leírtam.
.....
Vagy a másik olvasóm megjegyezte, hogy majd egyenesbe jön minden, nem kell türelmetlennek lenni.
Igen, ő is korrektnek nevezte a 14 napot késett tájékoztatót.
Szakja nem kapós, ha elkészítik a megyei terveket, akkor neki valószínűleg megszüntetik az állását.
Mikor a pedagógus társadalmat a vágóhíd előtt tülekedő birkacsordához hasonlítottam, akik békésen várják soruk beteljesedését, akkor csak annyit mondott: hogy beszélhetek ilyen csúnyán?
@Kijelölt Felelős: A magam részéről nem építek.S ezért tartom cinikusan álszent szemétségnek a hiányával valóhatalmi visszaélést.
Ezek mit képzelnek magukról, hogy ők mondják meg nekünk mi etikus és mi nem? :D

idióták...
@GeoCracker: Ez tökéletesen mutatja a Fidesz állapotát, van a cézár aki vakon, lázálomban cselekszik és tudhat bármit bárki nincs aki megmondja neki, Te öreg, ez akkora f*szság mint ide Moszkva centiben...
Matócsni házhoz ment a pofonért:-)

Roubini visszavág: Magyarország a hibás
Olvasták Matolcsy írását, és szerintük elég világosan leírta, hogy nem tetszett neki az erős forint.

index.hu/gazdasag/2013/01/15/visszaszoltak_roubiniek_magyarorszag_a_hibas/
Mai lapszemle:

Milliárdokat vonnak el a szegedi egyetemtől
Negyedével csökkenthet az állami támogatás.
Gyurcsány méltányos tandíjat akar
A volt miniszterelnök a Kossuth rádióban ismertette gazdasági programját.
Keddtől újra az UD-ügyről tárgyalnak
Az abszurd per: megsértette-e Szilvásy György „társaival” Kövér László személyiségi jogait?.
V. László embere dobta fel a rendőrt
Több tanú vallomása szerint O. Péter intézte el, hogy ne legyenek razziák a Hajógyári-szigeten.
Bayer újabb uniós biztost borzasztott el
Neelie Kroes szerint a Magyar Hírlap cigányozós publicisztikája nem fér bele a szólás szabadságába.
@fizetekmegegysort: "Öngol ez is..." Egyetértek!
Szerintem az etikát és vallásgyakorlást vagy nem gyakorlást minden gyerek a családból veszi át. Ha ez az iskolában kötelező, a gyerek maga fogja megutálni, tehát a megoldást nyugodtan rábizhatjuk a gyerekekre.Mivel a gyerekek nagyon fogékonyak az igazságra és őszinteségre, gyorsen ősszevetik a tanultakat a valósággal, ha ez nem egyezik és felismeri, márpedig felismeri, akkor ez a törvény ellenállókat nevel
Lapszemle II.

Így drágult meg az életünk tavaly
A decemberi infláció 5, az egész éves 5,7 százalékos volt, az alkohol és dohány drágult
a legjobban, átlag fölött nőtt az élelmiszerek ára is.
Újra ingyenes kártyás vásárlás több banknál
A bankok itt be fogják nyelni a tranzakciós adót, mert a kevesebbb készpénz az ő érdekük is.
Sukoró az E.On-hoz képest bábjáték

A volt MVM-vezér szerint az értéküknél 500 millió euróval többet fizethetünk az E.On cégeiért. Orbán Viktornak nem mertek szólni, amikor megegyezett.
Minden idők legsikertelenebb adója lehet
Ma jár le a kiva határideje. Kevesen választották.
Gerinces, felelősségvállaló embrek

Kiszivárgott levél: hazugságra kötelezik az igazgatókat?
hvg.hu/itthon/20130115_intezmenyvezetok_nyugdij
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: egyszer kéne csinálni egy kirándulást ahol végigmész a kastélyokon, én Dél Angliába szeretnék egy ilyet.
Na ennyit a tokos, karakan Navracsics nimbuszarol:

www.168ora.hu/landingpage/nevetett-on-is-bayer-nem-gondolta-komolyan-uszitast-109007.html

„Ismerem Bayer Zsoltot, és nem tételezem fel róla, hogy a szombati cikkben leírtakat komolyan gondolta volna” – tette hozzá, megjegyezve, hogy az írás provokatív hangvételű volt.
Orbán megsarcolná a diákokat
Orbán továbbra is radikálisan csökkentené az államilag támogatott helyeket a felsőoktatásban. Jöhetnek a keretszámok.

www.origo.hu/itthon/20130115-nem-tett-le-orban-a-fizetos-felsooktatasrol.html

aSSZEM LASSAN A LEHETŐSÉGE HATÁRAIT FESZEGETI. bÁR LEHET IGAZA VAN. eDDIG SEM VOLT SEMMIRE KÜLÖNÖSEBB TILTAKOZÁS.
Rohaggy capslock.
Igen a hittan az hittérítés. Semmi más célja nincsen.

Undorító ez az egész. Engem leginkább a kommunista üdvtörténet oktatására emlékeztet. Hogy utáltuk azt a szart is, bár a nyolcvanas években már kínunkban röghögtünk rajta.

Ez megérne egy polgári engedetlenségi mozgalmat!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Mi van, ha puskázok Etika vizsgán?"

Átiratkozol a katolikusokhoz, ott elég ha hétvégén meggyónod.

Bonusz: ha jól beállsz a papnak akkor idővel még államtitkár is lehetsz, jól fizetett üldözött-kereszténydemokrata és szép mint Rétvári Bence ministráns korában.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Nem tartom helyesnek a kötelező hittan vagy etika oktatást.

De ha már itt tartunk:

Nem azért kell külön hittan, mert mást tanít a két katolikus egyház, hanem mert külön közösség.
A hívek kötődnek a saját egyházhoz, saját paphoz.
Ha a görögkatolikus papok el tudják látni a hitoktatást, miért ne csinálnák meg. Az iskola csak a tantermet adja.
Amikor a római katolikus egyház el akarta venni a görögkatolikus egyháztól a keresztelés. házasítás, temetés jogát, Mária Terézia megakadályozta.

Ezt a szervezést sem az iskoláknak kellene csinálni, hanem az egyháznak.
ETIKA ÉS HITOKTATÁS ÓVIBAN ÉS ISKOLÁBAN

Kedves kédkedők,

sz.gépemet hetek óta nem kapcsoltam be, mert már teher számomra, így hosszas értekezésbe rég nem kezdtem. No, de ma reggel elolvastam egy igen csak furcsa megosztást, és az illető szentül hiszi, hogy tájékozott az ügyben. Sajnos, azt kell tapasztalnom, hogy ismerőseim 90%-a egyet is ért vele -talán emiatt távolodtam el a pedagógusi pályától és választottam a halk művészetet.

Nos, a cikkben, egy szülő kifogásol egy rendeletet. Térjünk el attól, hogy ez most mi féle párt vívmánya, mert politika mentesség (szent közép út híve) vagyok. Kötelezővé tették a teológia, vagy (hangsúlyozom, VAGY) etika oktatást. Vagyis, a szülőnek el kell döntenie, hogy általánosiskolában milyen nézetekről tanuljon gyermeke. Kapjon hitoktatást, vagy egyszerű etikai oktatást.

Az, hogy én most erről mit is gondolok, talán lényegtelen. No, én mégis kifejtem. Magyar-filozófia, kiterjesztett etikai stúdiumok háttérrel, talán közölhetek erről a témáról.

A mai gyermeki gondolkodást csakis és kizárólag a szülő irányítja. Magam is szülő vagyok és egyet kell értsek azzal, hogy gyermekem saját nézeteimet vigye tovább. No, de ő egy teljesen önálló emberi lény így csak megkísérelhetem gondolkodásának irányítását. Kísérelhetem, de az nem jelenti azt, hogy sikerrel is járok. Tehát léphet tévútra, vagy lehet jobb és kiegyensúlyozottabb is mint én. Pl. engem vallástól teljesen elhatárolva neveltek, mégis másként gondolkodom, mint igen csak domináns szüleim.

Folytatva értekezésem, arra térnék ki, hogy mire is jó a vallás és az etika:

- kihangsúlyoznám, és ha lehetne színessel bekeretezném, hogy Világunk gondolkodása csőd szélén áll. Érzéketlen, erőszakos és intenzíven agresszív emberek kerülgetik egymást az utcákon. Ez kinek a hibája? Közoktatás és szülői felelősség.
- a mai szülők büszkék arra, hogy nem mesélnek gyermeküknek, nem térdelnek le játszani velük, nem szólnak rájuk és rájuk hagynak mindent ("ilyen" jelzővel ellátják őket és lerázzák magukról a nevelést),
- nincsenek közös nyaralások, szomszéd, vagy nagymama próbál nevelni, mert a mai szülő kikéri magának a szülőséget és arra hivatkozik, hogy "szükségem van a kikapcsolódásra, szükségem van az egyedüllétre!" "Gyerekkel nem lehet nyaralni" mondatokkal találkozom.
- semmi kultúrát nem kapnak szegény gyerkőcök, mert derogál értelmesen kommunikálni 2-3 éves gyermekkel! Ennek eredménye, hogy 3 éves gyermekek még mindig csak gügyögnek, holott már kész meséket is el tudnának mesélni.
- káromkodás? A másik probléma, amivel nap, mint nap találkozom. Gyerek előtt intenzív káromkodás, indulatszavak használata. Eredmény, hogy gyermek beszélni még nem tud, de káromkodni igen. Jelentést nem tulajdonít mellé, de használja. Szülő büszke, mert szerinte aranyos. Ezzel megerősíti és óvodába ereszti. Az óvónő leszidja, majd a szülő kikéri magának... Ja, ami a legfelháborít, hogy egyszer engem szóltak meg amiatt, hogy kértem gyermekem előtt ne használjanak indulatszavakat. Még én voltam a csodabogár, hogy szegény gyerekem hogy nevelem. No, komment....azóta kerülöm a társaságot.

Sorolhatnám tovább a problémát és a magját a mai gondolkodásnak. Lényegre még mindig nem tértem ki (elnézést, szakmai ártalom).

Lényeg:
- hitoktatás, VAGY etika oktatás lényege, hogy némi helyes irányt adjunk a gyermekeknek. Etika oktatás a cikktől eltérően kiforrt és fejlett! 5 év az egyetemen és azon túl! Nem gyors talpaló, hisz vannak etika tanárok (filozófia diplomával). Ők nem saját gondolkodásukat erőltetik rá a gyermekekre, hanem helyes gondolkodás mintákat mutatnak be. Gondolkodás minták! Nem erőszak semmi. Mi a helyes és helytelen? Mi a jó és rossz különbsége? Mit miért teszünk és hogyan tehetnénk? Etikai nyelvhasználat lényege és funkciója (mert funkciója is van!). Vallástól mentesen, így nem hinném, hogy bárki is sérülne, vagy bármely szülő elveit felrúgná (azon kívül, hogy hall más élethelyzeteket és azok megoldásait).
Ha otthon, a családi környezet nem tanít etikát, nem mutat pozitív példát, ott lenne az iskola, hogy "elrontott" gyermekek egy részét kimentsünk, helyes útra tereljünk. Ha 30 gyerekből csak egy érti meg, hogy helytelen lopni, csalni, hazudni, már sikerrel járt a rendszer. Egy ember megmentése is siker! A maradék 29 lehet, hogy nem fogja fel a dolgokat, de az esélyt megkapták, hogy kiemelhessük őket környezetükből és talán.... talán, amikor szülőkké vállnak valami emlékfoszlány marad bennük.

- társadalmi probléma a depresszió, a negatív gondolkodás. Legyünk őszinték, sokan mást hibáztatnak saját elrontott sorsuk miatt. Holott, nem más a hibás. Sokat hallom, "férjem, v., szüleim, v., körülményei, v., születésemnél fogva behatárolt sorsom a hibás elhibázott lépéseim miatt. Ritkán hallom, hogy "cselekdhettem volna másként", " tehettem volna mást", "felkelhettem volna a földről"....esetlegesen "még mindig nem késő és kezdhetném előlről az életem!"

Teológia és a filozófia etikai ága pont, hogy azt tanítja, hogy kellj fel a földről. Van egy út, amin járnod kell, van egy sors álltal megálldott szereped az életben. Ha téves szereppel bírsz, keresd tovább azt, amiben önmagad vagy, amiben te lehetsz a legjobb. Élj a szerepedhez méltóan. Miért lennél egy alsókategóriás fogorvos, aki nem ért a szakmájához, ha lehetsz egy tökéletes asztalos, amiben a saját szerepedhez mérten te vagy a legjobb. Légy boldog és csak magadtól és önerőből lehetsz boldog.

Pl. szeretnék híres és nagy festőművész lenni. Nem leszek soha, mert az én szerepem, hogy a családom szemében én legyek a legjobb feleség és anya. Az én sorsom ez, szeretni és szolgálni azokat, akiket szeretek és ez engem boldoggá tesz.

Tehát, lassan zárnám soraimat. Kérem, hogy ne ítéljék ezt a rendeletet, bátran húzzák alá a kérdőívet, ha kell és ne féljenek tőle. Egy gyermeket nyitottá kell tenni minden iránt és egy okos kis felnőttként kezeljük őket. A cikk íróráját meg kérném, hogy nézzen utána tantervnek és máris szembe menne saját cikkével.

Nem feltétlen rossz az, amit mások gondolnak. Nevelni csak szeretettel, etikusan lehet... Gyermekeink nem buták, tökéletes gének ide, vagy oda, a környezet előbbre való!

Üdvözettel:

- csak én -
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Igen, én egyértelműen a szétválasztás pártján állok, a vallást, a hitet magánügynek tartom, és nem gondolom, hogy bárkinek a hitét vagy vallását vagy hitetlenségét egy állami intézmény kérdésére meg kellene vallania.
Nagyon rossz és veszélyeket hordozó dolog, ami most történik.
@Orica Középföldi:
- Maga itt a matektanár?
- A lófaszt, én az etikatanár vagyok.
Az etikanal is lehetne valasztani:
-kommunista etika
-Mein Kampf
-Hogyan fogjunk gazdag pasit
-Hedonistak kezikonyve
stb stb.
@simple observer 1.0: Tökös, karakán és Navracsis egy mondatban? Hogy klasszikust idézzek, ezt most így hogy?
@Secnir:

A zsidókártya nem az én műfajom, viszont a sátánizmus nem rossz gondolat.

Semjén padre egyenesen szakdolit írt Jagger sátánosan rázott és löködött csípejéről, úgyhogy nem lehet kifogás, ha én Rob Halfordra tekintek istenként és szilárd az én hitem, hogy a Judas Preiest munkássága tananyag kell legyen :-))
@Kömüves Krisztiánné O. Katalin:
"Lényeg:
- hitoktatás, VAGY etika oktatás lényege, hogy némi helyes irányt adjunk a gyermekeknek."

Ki dönti el, hogy mi a helyes? A pedofil pap, vagy a cinikus politikus. Netalán a száját kinyitni nem merö pedagógus, aki akár még érthetne is a témához, vagy éppen a seggnyaló álpedagógus, aki már be is iratkozott az etikatanfolyamra?

Nem kérdés, hogy akár hasznára is lehet a gyermekemnek az etika (a apapos mókába ne menjünk bele, mert maga az ország NEM VALLÁSOS, csak még jó pozicióban vannak az álszenteskedök), de ki fogja ezt tanítani? Az az ember, aki szavát sem emeli azért, hogy szó szerinte itt van maga a kommunista diktatúra?
Inkább tanítsanak alapvetö pénzügyi ismereteket, mert arra valóban szükség lenne...
@Kömüves Krisztiánné O. Katalin: Sok igazság van abban amit ír, főleg a gyereknevelés témánál. de honnan tudjuk mi a helyes? mert ezt nézve csak egyetlen szabály van, amit Jézus, Rousseau is megfogalmazott a felebaráti szeretet, és az alól semmi nem ad felmentést.
@Kömüves Krisztiánné O. Katalin:
Egész biztos van benne valami, de a tényektől eltekintvén:
Ilyen hosszú irományt akkor olvasok végig és véleményezem, ha:
1. Tördelt, nem fárasztja a szemet.
2. Nem fárasztja a szemem a helyesírási hibák tömkelege!
3. Ha időm és kedvem engedi.
4. Az előzőek mindegyike fennáll, lehetőleg egyszerre!!
@imflor: A veszélyhelyzet már önmagában elég ahhoz, hogy ne fogadhassam el, ugyanis tapasztalatom az, hogy ami hordozza a veszélyt, az maga már meg is teremtette!
@Jaffar: hülyeségeket azért ne írjunk, nem minden pap pedofil. ez olyan mint amikor azt mondják, hogy aki cigány az bűnöző.
@Kömüves Krisztiánné O. Katalin: ha nem az itteni viszonyokról lenne szó, egyet is értenék, de van egy kis bökkenő, parancs szóra, átgondolatlanul, bevezetni ezt az agyamentséget nem hiba, hanem bűn. Pont mint amilyen sikeres volt, "dicső" kormányunk többi izmozva átvert átalakítása. EÜ, Felső Oktatás, stb-stb.
Nálunk az iskolában e tárgyban már szerveződik az állampolgári engedetlenség.
@nyugger100: Az mit fed, nem nyilatkoztok? Elég az? Szerintem a szülői munkaközösségnek kellene ezt kikérnie, nyilatkozatban, egyöntetűen, ha lehet(ne)!
Na, ezt sem fogjuk megélni, úgy vélem, a szokásos dolgok működnek, benyeljük/litek ezt is, sajnos!
@Kömüves Krisztiánné O. Katalin:

" Etika oktatás a cikktől eltérően kiforrt és fejlett! 5 év az egyetemen és azon túl! Nem gyors talpaló"

Érzek én némi ellentmondást a kijelentés, és a meghirdetett tanfolyam között:

"A köznevelési törvény 98.§ (6) szerint Az általános iskola ötödik-nyolcadik évfolyamán az erkölcstan tantárgy tanítására az alkalmazható, aki a tantárgynak megfelelő szakos tanári végzettséggel és szakképzettséggel rendelkezik, vagy az iskolai nevelés oktatás ötödik-nyolcadik évfolyamán pedagógus-munkakör betöltésére jogosító végzettséggel és szakképzettséggel rendelkezik, továbbá legalább hatvan órás pedagógus továbbképzés vagy szakirányú továbbképzés keretében elsajátította az erkölcstan oktatásához szükséges elméleti és módszertani ismereteket."

fupi.hu/?p=2255

A 60 órás tanfolyamra nyugodtan mondhatjuk, hogy hiper-gyorstalpaló.
@nyugger100: tapasztalatokat kérek, szeretnék felkészülni én is, ha van kapcsolattartókat is szívesen veszek ;)

/jöhet a profilomra minden ilyen/
@Fabius: Kezdve ezen: Etika oktatás..vagy az etika oktatása, esetleg etika-oktatás, de így mégse'má'no'!
vagy én adom vissza a nemmegszerzett diplomáimat, igaz!
@Fabius:
tehát ha a kölök első nap ilyen pólóban megy hittanra, az okés?
www.zazzle.com/satan_loves_me_t_shirt-235629657117116983
www.metal-shop.eu/t-shirts/other-t-shirts/p/t-shirt-team-satan-666-ftl/
www.minirockers.co.uk/product-info.php?pid105.html#

vagy csak egyszerűen keresel egy korai Maiden borítós pólót...
@Penivaldes:
Márpedig azt mondják (nem én) :(
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Aki nem választ hittant, besorolják etikára.
Annak a tantárgynak a tartalmát pedig nem ismerjük.
Félő, hogy az is vallásetikai töltetű lesz.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): a mondat másik fele is sántít stilisztikailag, furcsa egy tanártól, az biztos, mert még a cím is zavar, és több belső mondat szerkezet is :D
Na de én nem vagyok tanár, csak egy egyszeri tudatlan pógár...
A témához csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy Tibi atyát érdemes olvasni facebookon és ha már fácse, akkor nem lenne semmi baj a hitoktatással, ha nálunk is lenne karnevál, itt egy kép a Karmeliták felkészüléséről:
www.facebook.com/photo.php?fbid=453062341414323&set=a.242142352506324.71915.161297843924109&type=1&theater
@imflor: az, mert a tervezett jegyzet/könyv, pont ilyen tematikájú volt.
@Kömüves Krisztiánné O. Katalin:

1. Azt írod, hogy az etika tanári képzés 5 éves. Viszont a kormány nem ezt az utat választotta, hanem a 60 órás tanfolyamot. Némi eltérés, mintha lenne.

2. Szeptembertől a gyerek bizonyítványán keresztül hivatalosan nyilvántartott lesz a gyerek (család) vallása. A mostani hatalom ezzel könnyen vissza tud élni. Számára igazán kétféle embertípus van. Az, aki a hatalom számára kedves vallást gyakorolja és a többiek. Utóbbiba beletartoznak az ateisták, zsidók, jehovák...

3. Nem tartom elfogadhatónak, hogy olyan tanárok tanítsák etikára a gyermekeimet, akik maguk nincsenek tisztában a szó tartalmával, akik félelemben, megalkuvásban, frusztráltságban élnek maguk is, vagy egyszerűen csak emberileg egy nagy nullák.

4. Nagyon sok szülő szenved attól, hogy a gyereke túsz egy saját nyomorát kompenzáló lefelé hatalmaskodó pedagógus kezében. Nem mernek szólni, mert jogosan tartanak attól, hogy a gyereken csattan az ostor. Épp ezért a szülő is kompenzál, "kettősbeszédre" tanítja a gyerekét, amivel összezavarja.

Mindezek tükrében ezt a rendeletet hibásnak, átgondolatlannak és veszélyesnek tartom. Márpedig épeszű szülő mindenáron próbálja minimalizálni a gyerekére leselkedő veszélyeket. És az a bizonyos húr már nagyon feszül, ég óvja azt, akit az elpattanó húr megcsap. Írom ezt egy három gyerekes anya minden szelídségével és türelmével.
@tucano: hű mit kapnának eme ledér nőszemélyek, dicső semilyen zsótitú itten az igaz magor honban :D
@Ergosum: maximál riszpekt, szívemből szóltál, köszönöm
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

A jobberek fétisként imádott Roubinija - megmondta, válság lesz, mikor megmondta - seggpöttyön rúgta a mi Gyurinkat?

Ójaj....:-D :-D
@Kömüves Krisztiánné O. Katalin:

Elolvasva a hozzászólást, két dolog jutott eszembe.
Nem biztos, hogy az eltávolodás a pedagógus pályától, hiányt képezett.
Utoljára ilyen szöveget bigott, ájtatos, ámde zavaros velejű szektatagtól hallottam.

Hány munkanélküli filozófus van a cca.3000 általános iskolára?
politikusok "etikus" példamutatása, amíg ez van, kár a blogban elemzett agyamentségről érdemben beszélni:

"Mi nem fizetést kapunk, hanem tiszteletdíjat" - ezért jár a képviselőknek a kettős juttatás

Ötven képviselőt érinthet az a rendelkezés, amely felmenti a kettős juttatás tilalma alól a politikusokat. Két KDNP-s politikus a nyugdíjrekorder - már azok közül, akik egyáltalán hajlandóak voltak elárulni, mekkora nyugdíjban részesülnek - adta hírül a Blikk.

hvg.hu/itthon/20130115_Mi_nem_fizetest_kapunk_hanem_tiszteletdij
@Fabius: ööööööööö

Papcsák krízismegbeszélést hívott össze a tél miatt

Papcsák Ferenc polgármester kezdeményezésére Zugló önkormányzata rendkívüli munkamegbeszélésre hívta össze hétfőn a szélsőséges téli időjárás következményeinek elhárításában, a krízishelyzetek kezelésében illetékes szervezeteket - közölte az önkormányzat.

hvg.hu/itthon/20130115_Papcsak_krizismegbeszelest_hivott_ossze_a
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Tekintsünk erre úgy, hogy ez a véleményrovat és nem az akadémikusok székfoglalója :-)

Úgyhogy ne szaladj azokkal a diplomákkal, hacsak nem "gyors talpalón" szerezted őket :-))
@Fabius: Évente minimum 5 ember végez ezen szakon: filozófia -etikai stúdiumok. Ők 5 éve, megfelelő pedagógia és szakmai képzettségben részesülnek. Olyan tárgy ez, mint a történelem, magyar és társai... PTE-BTK

Tehát, a gond akkor van, ha nem ezeknek az embereknek adják ki ezeket az órákat, hanem másoknak. Mivel ma már minden tanárnak több szakosnak kell lennie, így magyar-filozófia, történelem-filozófia stb. szakpárral taníthatnák ezen tárgyat (nem papok, kommunisták, nem UFOk ezek az emberek, hanem egyszerű filozófia szakkal rendelkező pedagógusok. Teológusoktól igen csak távol állunk).

Más: évek óta létezik ez a tárgy középiskolában. Minden gimnáziumban kötelező, hol filozófia, hol etika elnevezéssel híresült el. Ezért nem értem mi okból lett ez most egy felháborító dolog. Középsuliban meg sem kérdezik a szülőt!!!! Sőt, talán nem is tud róla.

Legfőbb gond: a legtöbb szülőnek fogalma sincs mit jelent az etika szó:S. Vagyis fogalmuk sincs mi a tanrendje. Összefogja a művészettörténetet, a történelmet, az irodalmat...mindennek az alapja és segít a többi tárgy megértésében.
Érettségizni is lehet belőle!

Lásd.: erettsegi.com/etika/

Társadalomismerettől nem áll távol. Ja, és gazdasági etika is létezik -van, aki azt hiányolja.
Magyarország Alaptörvénye
Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét. Becsüljük országunk különböző vallási hagyományait.
Alaptörvényünk, jogrendünk alapja: szerződés a múlt, a jelen és a jövő magyarjai között. Élő keret, amely kifejezi a nemzet akaratát, azt a formát, amelyben élni szeretnénk.
Mi, Magyarország polgárai készen állunk arra, hogy országunk rendjét a nemzet együttműködésére alapítsuk.
SZABADSÁG ÉS FELELŐSSÉG
VII. cikk
(1) Mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához. Ez a jog magában foglalja a vallás vagy más meggyőződés szabad megválasztását vagy megváltoztatását és azt a szabadságot, hogy vallását vagy más meggyőződését mindenki vallásos cselekmények, szertartások végzése útján vagy egyéb módon, akár egyénileg, akár másokkal együttesen, nyilvánosan vagy a magánéletben kinyilvánítsa vagy kinyilvánítását mellőzze, gyakorolja vagy tanítsa.
(2) Az állam és az egyházak különváltan működnek. Az egyházak önállóak. Az állam a közösségi célok érdekében együttműködik az egyházakkal.
XV. cikk
(2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.
XVI. cikk
(1) Minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz.
(2) A szülőknek joguk van megválasztani a gyermeküknek adandó nevelést.
XX. cikk
(1) Mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez.
kormány "etika" sokadik:

Kiszivárgott levele miatt magyarázkodik az Emmi

"Szakmai szempont" miatt írta bele az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a tárcához tartozó intézmények vezetőinek kiküldött levelébe, hogy idős dolgozóik elbocsátásakor nem hivatkozhatnak a kötelező nyugdíjazásról szóló kormányhatározatra - közölte a minisztérium.

hvg.hu/itthon/20130115_Kiszivargott_levele_miatt_magyarazkodik_a
@sárkányfő: Mikor ti mondtátok meg nekik, az rendben volt mi? Szeinted "elvtárs"!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ne feledjük:

Ferenc és az önkormányzat ellen éppen zajlik az eldózerolt hajléktalanszállások miatti per. Ha a kerületben egynek is baja esik, az elég szarul fog kinézni a perirathoz csatolva.

Kényszerpályán kikényszerített kényszermegoldás. Egyszerűbben: a túléléshez nincs más választása.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Ha idézel is szánalmas ostobaságot, attól még az nem lesz igaz.
@Penivaldes: Nos, a nagy többség így gondolja. A "jobboldal" szószólója ezt terjeszti és amint látható még meg is védik. Esetleg hallottál vmit abból kifolyólag, hogy mit nyilatkozott pl. Farkas Flórián az ügyben? Na ugye.
Ettöl függetlenül nem gondolom én sem, hogy minden pap pedofil, de azt elvárom, hogy a kisebbség ne akarja ráeröltetni a többségre (tehát a magukat hívönek tartók a nem hívökre) az akaratát. Nem, még mindig nincs helye semmilyen vallásnak az állam által finanszírozott iskolákban. Takarodjanak onnan. Elég volt a sötét középkorból (bár akkor még oskola sem volt :)).
egy közélet és az oktatás átalakítása iránt érzékeny tanárnak, pont most és pont erről volt/van véleménye, ez azért több mint érdekes. Mint szülők többen téptük a szánkat már egy ideje, igaz a jelen lévő tanári behódolásra is kitűnő példa ez is...

Kömüves Krisztiánné O. Katalin

Kömüves Krisztiánné O. Katalin 0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2013.01.15. óta tag.
Kömüves Krisztiánné O. Katalin ezekben a blogokban publikált:
@Kömüves Krisztiánné O. Katalin: "kihangsúlyoznám, és ha lehetne színessel bekeretezném, hogy Világunk gondolkodása csőd szélén áll. Érzéketlen, erőszakos és intenzíven agresszív emberek kerülgetik egymást az utcákon"

Ez a típusú nyávogás mekkora ökörség, nézz már végig bármelyik társadalom történetén, vak vagy ha azt állítod régen bármi is máshogy volt (vagy ez valamiféle kádári nosztalgia?), az emberiség érzéketlen és erőszakos volt mindig is és vélhetően az is marad, a pátoszos, hamis nosztalgiázás tévút és önbecsapás.
@V-PORT:
Oszlassunk el egy félreértést!
Van az erkölcs.
És van az etika. Az etika az a tudomány amelynek tárgya az erkölcs.
Ebből következően etikusan viselkedni fogalmilag kizárt. Viszont lehet etikát tanítani, és erkölcsös magatartást tanúsítani például egy orvosnak a saját szakmájában.
@Jaffar: a sötét középkor?? hahahahhahahahaha..:))))))))))))))))
de gondolod, mert az írod le, és ezek után hiteltelen az hogy de a másik.
bocs de ez van
@Kömüves Krisztiánné O. Katalin: Gondolkodásod kissé naív, bár ha kemény volnék azt írnám korlátolt. Mondandód lényege az elfogadás, nem pedig a gondolkozás és saját nevelés. A gyerekek veszik a mintákat az életükből, a mindennapjaikból. Ez a mintavétel nem megakadályozható, de ha kommunikálsz a gyerekeddel, akkor ezek a minták felszínre törnek, és meg tudod magyarázni, tudod értékelni, irányítani és tudod tájékoztatni is. Ez sokkal életszerűbb és kompetensebb, mint egy 60 órás gyorstalpalós seggnyalós párttag útmutatása. Röviden: nem fogja elhinni a gyerekem, mert nem az az otthoni minta.
(a hit-tudat-akarat-erkölcs négyesről beszélek, bár így visszaolvasva lehet, h zavaros)
@Kömüves Krisztiánné O. Katalin:

Nem kétlem, hogy egyetem is végzik ezt.

De az tény, hogy az oktatáshoz szükséges "jogosítványt" most 60 órás gyorstalpalón kell megszerezni azoknak a tanár ezreknek, akik nem estek az évi öt egyetemen végzett közé, de tanítaniuk kötelezően muszáj lesz.

A tantárgy nem csak középiskolában, hanem általánosban, 7-8 évfolyamon is létezik egy ideje, ennek módszertana megtalálható és elolvasható.

A bibi annyi, hogy szeptembertől mind a nyolc általános iskolai évfolyamnak kötelező lesz, és az 1-6 évfolyamok módszertana még gyakorlatilag nem is létezik. Dönteni viszont most kell, az ismeretlen tananyag és a 60 órás gyorstalpaló tudatában.
Összefoglalóan:
Ne mondják meg, miben higgyek, se internacionizmusban, se vallásban, ha kérhetem! Ha nem, akkorse!
Válasszuk szét, kérem szépen, a vallást és az oktatást -kivéve: egyházi fenntartású iskolák-, ott tudomásul veszi, aki oda iratkozik, nem?
Etikára szükség lenne, annak okítására is, nemcsak középiskolás fokon, de, ha lehet, könyörgöm, egységes szerkezetben is kiforrott módon!
Vagyis: Kapjákbe, akik megálmodták eztetot!
@Kömüves Krisztiánné O. Katalin:

Ha a szülő nem is tud valaminek az oktatásáról akkor az rendben is van?
Meg sem kérdezik a szülőt.
Ez roppant etikus.
Mint a KÖTELEZŐ hittan a választható x-ből.
Ez is etikus.

Több kérdésem nincs is.
@Myrath: én is ezen tipródok, és kérdések garmadáját teszem fel magamnak, de csak a bizonytalanságom, és a kételyeim száma gyarapszik
@Kömüves Krisztiánné O. Katalin:

Két dolog miatt jelent számomra gondot, de mindkettő ugyanabból az alapból táplálkozik.
Az alap az, hogy az egészet ez a kormány találta ki, és ezeknek azt sem hiszem el, amit kérdeznek, tettek bőven ezért.

1. ok
Azért lett gond, mert most nem a középiskolásokról van szó, hanem kisgyerekekről, akiket könnyű manipulálni, befolyásolni.

2.ok
Az etikát és a kiválasztott hitet vagylagossá tették.
(Ha csupán az etikát vezették volna be egy új tantárgyként, megfelelően képzett tanárokkal, elfogadnám.
De mit keres tanóra keretében a hit? Miért kényszerítik választásra a szülőket/gyerekeket? Talán akinek van hite, annak nincs erkölcse? Vagy akinek van erkölcse, annak nem lehet hite?)
@Ergosum: Teljesen egyetértek, ez így nem igazán jó, valljuk meg, a minőségéről még nem is vitatkozván, ugyanis azt nem áll módunkban megítélni..
miként a felvételinél sem tudható mainapság előre, hogy fizetős lesz vagy sem, így itt sem, mi mit takar..
kivéve a felekezeti oktatást, ami továbbra sem való általános iskolába, főműsöridőben..
mi is lett a napi testneveléssel, tudja valaki, aki követi?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: addig csavarnák Zsoti pöcsét, míg beszélni tudna. Ráadásul a következő ifj. kat. világtalálkozó Rióban lesz, égni fog mind a 600.000 kurva segge, az tuti.

Ehhez a következő igaz történetet szeretném csatolni:
Legényebb koromban vállaltam idegenvezetést és egyszer meg nem nevezett országból 5 papot és 37 apácát vittem Bécs-Budapest-Prága túrára. A papok vasárnap reggel 8:20-kor kellett, hogy misét celebráljanak a kis fekete dzsízisz templomban. 7:00-kor csörög a telefonom:
-Szia, Nádja vagyok a 104 lányból, gyere a csuhásokért!
-Mi van?
(ugyanaz a válasz)
Taxi és szobánként szedtem össze az eldobált ruhákat, cipőket, papokat a kurvák közül, felpofozás, hideg zuhany, stb.
8:10-kor ájtatos mosollyal ment az "Iejeszu domine, dona e iszt rekviem" és sok kedves, mosolygós turista, valamint öregnéni figyelte őket csillogó szemmel.
Szóval nem minden pap pedofil, sztem igenis lehet tanulni tőlük! Ott van pl. az egyik örök példaképem: Katz tábori lelkész!
fidesmafia...

köztörvényes bűnözők...

mondtam már? apropó!
címlapos halálhír nem volt?
nem baj... türelemmel vagyok...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nekem is dönteni kell. Én a hittant fogom választani. Azt gondolom, az okozza a kisebb kárt. Mert itt fos és hígfos a választék. Kontroll alatt fogom tartani, nem engedem, h egyoldalú infókkal narancsdroidot faragjanak belőle. Nekem kell majd a másik oldalt is képviselnem, tájékoztatnom, dumálni a gyerökkel. Ha eljön az idő úgyis Ő választ majd, de úgy válasszon, h sokrétű és szerteágazó tudással mérlegel.
a hittan az tényleg latinul fog menni?

a latin/erkölcs szagos tanárok foglyák tartani?

apropó tényleg az írásoktatás az rová sírással kezdődik ?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Van. Elsősöknek, ötödikeseknek heti 5 óra.

A mi sulinkban 2*8 osztály van. Idén csak ez a két évfolyam, jövőre a 2. és 6., is belép a képbe.

A mostani két évfolyam elfoglalja a tornatermet 4 órára. Általában egy nap max. 6 órája van a gyerekeknek. Azaz jövőre már a 2-4 évfolyamnak sem lesz elég a tornaterem, akkor sem, ha a többiknek egyáltalán nincs tesi órájuk.
Főleg 3 év múlva, amikor mind a 16 osztálynak napi tornaórát kell tartani, azaz 16 tornaóra egy nap, belesűrítve 8-16 órás iskolai tartózkodásba. Tuti, hogy a számításokat Matolcsy unortodox módszere alapján végezték.

Jelenleg nálunk úgy működik a dolog, hogy a nyolcadikosok kint vannak az udvaron, ha esik, ha fúj. Nem is volt még annyi hiányzás megfázás miatt, mint idén.
@Myrath: De melyiket, könyörgöm? A családi mintát netán?
Megértem, bár el nem fogadom, vagyis elfogadom, ha nem értem is! :-P
@Secnir:

Érzelmi okokból a Maiden pólóra szavazok. "Eddie" már az átkosban is szempörgetés rohamot okozott, én meg hagyománytisztelő ember vagyok :-))
@Ergosum: Ridegtartás, ez köll a gyeröknek!
Maj' megtanújják, hogy ne legyönök nyápicok, mi?
Az izzadt zoknik szaga, na, az hiányzik igazán!
@tucano:

"igenis lehet tanulni tőlük! Ott van pl. az egyik örök példaképem: Katz tábori lelkész!"

Rájuk fordítva igaz a mondat, ne azt nézzék amit csinálok, hanem amit mondok:))
Láthatóan neked a csinálós rész tetszett.

Katz egy unikum:)) Egyetértek.
@Myrath: igen, az egy kérdés, hogy nem vallásossak mit választanak...
álítólag bevezetik a

honvédelmi- és

katasztrófavédelmi isme retek

tantárgyat is már alsótagozatban...
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Római lesz. Vagy már az általánost is jobb külföldön lerendezni? Mondom....fos vs. hígfos. Egyik se kéne, de kell. Én sem értem és nem is fogadom el, de döntenem viszont kell. Szopóág és kész!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): ridegtartásról. szomszédos falu vezetője aki egyetemi tanárnő ridegtartással neveli a gyerekeit. 3 van két nagyobbacska (kisikolás, meg egy 2 hónapos). volt olyan, hogy a két nagy elalaudt, és az anyjuk nem azt mondta, hogy átviszlek titeket kocsival a másik faluba, mert ott a suli, hanem rájuk parancsolt, hogy gyalogoljanak át.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem minden rom.kat. ördögtől való, ha minden igaz, ez vigasztaljon, gyermekem!
Miként nem minden tornatanár jó az ágyban sem, vagy is! :-D
@esefe: te miről hablatyolsz, agyhalott? :D én egy személy vagyok, nem több, soha senkinek se oktattam se etikát se hittant, és nem tartozom semmilyen párthoz. megjegyzem az elmúlt 23 évben egy kormány se akart kötelező etikát bevezetni.

térj már észhez ember.
@maybach: Mikor kérdeztek meg?
@GeoCracker:
Szerintem meg az iskolában, de legalábbis a tanrendben, órarendben nincs helye a hittannak. Még az egyházi iskolákban sem!
Az iskolában tudományokat tanítsanak, a hit és a hittan a templomba való, nem az iskolába. Mindenképpen el kéne különíteni az egyéb tárgyaktól. Egy alsó tagozatos gyerek számára nagyon elmosódott a határ az igaz történet és a mese között. Ez nagon veszélyes!

Felső tagozatban lenne értelme vallástörténetet tanítani és a középiskolában etikát.

Ez az alsó tagozatos hittérítés felháborító.
@Vitéz László:

A végén megérjük, hogy szeptembertől minden fiúgyermeknek kötelező lesz a Levente nevet adni. Legalább második névnek.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): hát a Teóra gondolok akkor inkább ne..vagy akár Icukára:))
Tucano:
Legalabb nem b..ik :-)
Ha minden kurva konyvet irna erdekes dolgok derulnenek ki!!"
Részemről fontosabbnak érzem az etika, hittan oktatásnál a gyerekek lelkének gyógyítását. Sajna nagyon sok sérült kölyök van, akivel nem törődik senki. Nincs megfelelő családi háttér és környezet az egészséges fejlődésükhöz. Az ilyen sebeket hordozó gyerkőcöket először gyógyítani kellene.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Ez olyan KÖTELEZŐ legyen, akár az iskolaköpeny! :-D
@Fabius: megértelek titeket fiúk, de nem mindenkinek. egyes ismerőseim ugyanis nem lennéenk túl vonzóak ebben:)))
@Penivaldes:
"hülyeségeket azért ne írjunk, nem minden pap pedofil."

Csak még nem derült ki.:)
legyen kötelező a turul mintás suli köpeny !

egyáltalán miért iskola a neve????

miért nem?!
Nemzeti Erkölcsös Demokrata Fiatalok Taníttatási Intézete (NEDFTI)
@hadri:

Van ebben is valami. De sajnos ez a kormány (is) csak a korhatárkarikában és pornószűrőben képes gondolkodni, a gyermekvédelmi szolgálat erősítésében nem.
@Penivaldes:

A fiúk kötelező Maiden póló viseletét már eldöntöttük, az már a lányholmi szavazás :-))
@Fabius: tudom, de nem hiszem, hogy 160/80 kg.-osokon is ezt akarjátok látni..))
2014-ben mindenképp a fidesmafia fog nyerni...
sőőőt... minek is lenne másképp... ellenzék a fidesmafia már nem tud már lenni...

börtön vagy országház... így merül fel nekik...

amugy... jobb is... mert így ha
mafiakormány van akkor VÉDELMI PÉNZzel (pl manyup, mnb) megússzuk... legalábbis amig tart nekik...

ha meg ellenzék lenne akkor égne az ország...

mindenkinek a mostani álapot a legjob... nem is kéne választás
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nekem inkább az az érzésem, hogy ez egy feladat vagy küldetés volt részéről. Központilag megpróbálkoznak szelídebb hangokkal is téríteni az embereket.

No pont az ilyen mentalistástól féltem a gyerekeimet, hogy ezt az ájtatos agymosó módszert alkalmazzák velük szemben is.

Tegnapi párbeszéd az elsős gyerekemmel (megjegyzem nem az első eset)
- Anya, képzeld, a Zsuzsi buta gyerek.
- Miért, nem sikerült egy feladat?
-Nem azért.Képzeld, a Zsuzsi ma nagyon undorító dolgot csinált.
-Mit?
-Képzeld, kakis lett a bugyija.
- Te ezt honnan tudod, láttad?
- Nem. Ki kellett mennie a tanító néni mellé az asztalhoz a Zsuzsinak és akkor mondta a tanító néni.
- Mit, hogy kakis a Zsuzsi bugyija?
- Igen, és hogy ez gusztustalan, ilyet egy nagy, okos első nem csinál. Akkor a Zsuzsi buta, igaz?

Nem írom le, hogy mit válaszoltam a gyereknek, de volt egy komolyabb beszélgetésünk, a következő pedig pénteken a tanító nénivel lesz, ma már kértem is időpontot tőle. Tényleg egy ilyen trágya ember fogja az erkölcsi dolgokat magyarázni a gyerekemnek???
@Fabius: pedig gyermekvédelmi simicska poszterre telik, a PR adott, kár hogy semmi egyéb
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Képzeld el, amit a négy osztályt végzett alkoholista apukát megkérdezik, mit tanítsanak a gyerekének és hogy!

Ezer szülő, kb., ezeregyszázféle dolgot tartana jónak.
@Fabius: Az is elb@szarintva, olyan filmek mennek 15-ös karikával, hogy csuhaj! Pl. Kill Bill, na, az való nekiek, mi?
Meg királyin napközben, na, nem is ecsetelem..
@esefe: Én egyet, ha erkölcsre nevelnék a gyermekeket, nem meghatározni akarnák azt!
Legyen keresztyény erkölcs, de ne több, ha érted!
@Ergosum: nincs mit hozzá tennem, szerencsére ilyen nem volt nálunk, de látva az ország és lakói mentális állapotát, ez tényleg csak a vak szerencse és a meglévő egyre kevesebb igazi tanító okán volt így.

A félelmeidet pedig én is osztom, ezért is zavarnak ezek az álszent és kiforgató módszerek, tudom hogy ez az én keresztem, az erre való érzékenység, már 10 éves korom óta...
@mamitirtok sír derék (kommensevik): hála az égnek, hogy már nem vagyok középiskolás, mert ez nem menne rám:))
"Sosem tudunk eleget tenni, hogy teljesen kiirtsuk a rasszizmust a futballból" - nyilatkozta Blatter a Sky Sportsnak. "Adott a példa, Nagy-Britanniában a modern stadionok, a szigorú szabályok és az oktatás segítségével felszámolták az erőszakot."

"Sokkal radikálisabb megoldás volna a pontlevonás, ez bármilyen más szankciónál erősebben hatna."
www.origo.hu/sport/focivilag/20130115-blatter-a-zart-kapu-csak-figyelmeztetes.html

Még le is vonnának pontokat egy kis rasszizmusért, mi van itt?
Békamenet: "Mi rasszisták akarunk lenni, le a ...!"
@imflor:

"Amikor a római katolikus egyház el akarta venni a görögkatolikus egyháztól a keresztelés. házasítás, temetés jogát, Mária Terézia megakadályozta."

Ez valami fatális félreértés. Ilyesmi sosem történt. Miért venne el a katolikus egyház valamit SAJÁT MAGÁTÓL?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Más meg mást. Hogyan legyen? Minden gyereknek külön tanítsanak a szülő igénye szerint? (Hátmég, ha mást akar az anya meg az apa.) Azt is lehet biztos, csak meg kell fizetned! És akkor nem szenynezik piszkods ideológiák az ártatlan gyereket.

Ugyan már! Nekem végig a disznó bolsik nyomták a propagandájukat, oszt mégis valahogy mentes maratam tőle. Otthoni nevelés (ha valamivel nem értesz egyet amit tanítanak neki)és kész. Egyszerűen egyetlen államnak sincs arra pénze, hogy midenkit a szülő igénye szerint oktassanak. Vagy fizess, vagy ez van. Midnig is így volt és mindig is így lesz.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

A királyin jókora malőr volt a szigorúan kúrós sorozat délután lenyomva. De a kertévék se maradnak le, ezek a "kvázirealityk" is kitermelik a maguk szaradagját:

comment.blog.hu/2013/01/15/sittesbol_lesz_a_tevesztar_a_tv2-nel

Sittes "tévésztár" jelkép lesz az etikaoktatással átszőtt világunkban.
@Fabius: Az etikánál talán az "életre nevelés" is fontosabb lenne...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A gyermekvédelmi simicska poszter első hallásra akkora epic-nek tűnik, mint a kötelező eutanázia védőoltás :-D

comment.blog.hu/2013/01/15/mindenkit_azonnal_oltsanak_be_eutanaziaval
@Fabius: ugyan! a kúros sorozet készítői szerint az időtájt a gyerekek az Üdvözlégyet magolják.
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!:

"Tökös, karakán és Navracsis egy mondatban? Hogy klasszikust idézzek, ezt most így hogy? "

Szerintem is meglehetosen ellentmondasos mondat. Epp csak a multheti esemenyekre akartam utalni, amikor Navracsicsot szinte mindenki a balliberalis oldalon megsuvegelte, mert elhajtotta Bayert melegebb eghajlatra.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ah, 1980, szép is volt az, talpig köpenyben, igaz, agyon volt rajzolgatva mindenfélével!:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): @Penivaldes:

Csatlakozom, a fekete slankít, hol a probléma??

Sehol!

:-D
@Fabius: gurul a gyógyszer ottan rendesen:

Navracsics: Magyarország visszatért az európai szellemi közéletbe

Meghirdették a felsőoktatás nemzetközi versenyképességének növelését célzó Campus Hungary programot kedden a fővárosban. Navracsics Tibor az ez alkalomból rendezett konferencián azt mondta: a program indításával Magyarország visszatért a mindennapi élet tekintetében is az európai szellemi közéletbe. <<<<<<<<<

hvg.hu/itthon/20130115_Navracsics_Magyarorszag_visszatert_az_eur

-------------------

Fidesz: "Ron Werber minden utcába gyűlöletfelelőst telepít és képez ki"<<<<

Selmeczi Gabriella azzal kapcsolatban fejtette ki pártja nézeteit, hogy az MSZP megkezdte egyéni választókerületi felelőseinek képzését.

hvg.hu/itthon/20130115_Fidesz_Ron_Werber_minden_utcaba_gyuloletf
@Fabius:

Lezártátok már a szavazást?

Én Rolling Stones pólót szeretnék a fiúkon látni. Semjén úr úgyis különös, spirituális kapcsolatban áll Mick Jagerrel, ha jól tudom. Vagy lehet, hogy már keverem:)

socialtimes.hu/uploads/article/20120712-stones-50.jpg
@Fabius: és eltakarja a bő ruha minden domboruklatrot, és kiálló részt:)
na megyek, ét kidobálom magamból azt amit ettem.
pá:)
@simple observer 1.0:
Navracsics = manyup lenyúlás, alkotmánybíróság kiherélése, médiatörvény, regisztráció, baltás gyílkos elengedése + a járási rendszer, ahol zsákfalu tornatanára és a kisváros okmányirodai dolgozója is érezheti a vezér figyelő tekintetét.

Ne ajnározzátok a NER miniszterelnök-helyettesét!
@Fabius: nem mondod, hogy még nem láttad azt a posztert, na majd hazafelé fényképezek
@esefe:
pontosan, ennyit rólam, nem vagyok több ember, sem egy párt :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Selmeczi és a Fidesz befosása Werbertől nettó közröhej, szóra sem érdemes.

De Navra annál inkább.

"A program azt is lehetővé teszik, hogy a magyar felsőoktatás megnyíljon a világ felé"

Hogy lesz ez összeegyeztethető a röghözkötéssel? Ami ugye azért van, mert a felsőoktatásban végzettek a megszerzett ismeretüket nagyrészt külföldön váltják pénzre hazai lehetőségek híján, és eszük ágában nincs semmit - magukat sem - hazahozni.
@xaverta:
Simán le lehetne tesztelni melyik pap pedofil.

Egy laza alsóban meg kéne jelenniük egy biztosság előtt, amelyik kivetít a falra eléjük pár szexi harmatos kisfiú képet. Aztán ha dundorodik az az alsó, akkor tiszta sor... :)

Na jó ezt biztos nem vállalnák, de egy sima pulzusszám-mérővel / vérnyomásméréssel egybekötött képnézegetés is megtenné :)
@esefe:
Örülök hogy ezt tisztáztuk :)
@Ergosum:

Hallgatólagos megegyezés született, de javaslatokat befogadunk :-))

Ez a póló megfelel, lehet váltóruha mikor a Maidenes mosásban van :-))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Tényleg van ilyen poszter? Erről lemaradtam.
@Kömüves Krisztiánné O. Katalin:

Ketves K.K-né

"ETIKA ÉS HITOKTATÁS ÓVIBAN ÉS ISKOLÁBAN

Kedves kédkedők, "
Teljesen megértem és örömmel fogadtam a hírt, miszerint felhagyott a pedagógusi pályával. Az szemei mondanivalón túl, ezt azért is helyesen tette, mert ilyen helyesírással nem szívesen engedtem vonla etikailag és hittanilag alulképzett gyermekeimet az Ön kezei alá:-)
Még akkorsem, ha kézimunka szakos tanítónéni lett volna.

Nem tíztelettel inen a meszí távolbo...

Neduddki aljas törög szuttam
@quendelapo:

"Ne ajnározzátok a NER miniszterelnök-helyettesét! "

Magas is erre akartam utalni, a magam modjan...
@poszthoz van egy büdös nagy gyanún, hogy az etikatanárok többsége a hittantanárok közül fog kikerülni. ugyanis ők általában egyszakosak, így kapóra jön egy másik. csak nehogy összekeverjék éppen melyik órán vannak :)

a felekezeti felosztás is gázos, de egyértelmű volt, hogy csak a nagy keresztény egyházakat akarták előnybe hozni. ez nem volt számomra meglepő, erre lehetett számítani.

ám egyenlőre annak kell drukkolni, hogy ne omoljon az egész közoktatás az ország fejére.
@Penivaldes:
Kéretik kicsivel több humorérzék.:)
@Fabius: Nyugatmajmolók!
Miért nem jó a Nemzeti rockos póló? .-P
Kárpátia, vagy legalább korondi mintás?
szentkoronaradio.com/files/images/korondipolo.JPG
@xaverta: Tudod, van egy olyan kis hallgatólagos megállapodás, hogy zsidózni, nácizni stb. csak a törzstagoknak szabad, ha más teszi, annak feddés jár!
Remélem, érted (a viccöt, pajti:-)!
@sárkányfő:
Önmagában még lehetnek vágyaik, csak ez maradjon a fantázia világában.:)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: nálunk most ment nyugdíjba az egyik hittantanár. az elmúlt rendszerben ő volt az úttörővezető, aki olyan kijelentéseket tett akkor, hogy azokat a gyerekeket nem lehet felvenni az úttörők közé, akiket templomba hordanak a szüleik/nagyszüleik. hiába, változnak az emberek. a hitelvesztés nem számít.
"E szerint júliustól hivatalból mindazoknak szüneteltetni fogják a nyugdíját, akik bár nyugdíjjogosultak, az év közepét követően is szeretnének dolgozni. Az öregségi ellátást az illető számára csak akkor folyósítják újból, ha az érintett igazolja munkaviszonyának megszűnését. Az államtitkári útmutató szerint április 30-ig kell bejelenteni a nyugdíjfolyósítónak, ha valaki nyugdíjasként a közszférában dolgozik.

A közalkalmazottak felmentésének egyedi munkáltatói intézkedésen kell alapulnia, és azt „okszerű indoklással” kell ellátni. Abban azonban „kifejezetten kerülni kell” a kormányhatározatra való „tételes vagy tartalmi hivatkozásokat”, az Emmi közigazgatási államtitkárának véleménye szerint ugyanis a dolgozók felmentése nem közvetlenül a kormányhatározaton alapul.

„A felmentés indokaként kizárólag a közalkalmazott nyugdíjazásának tényét kell megjelölni” – áll az intézményvezetőknek kiadott ukázban.

Az intézményvezetőket ezzel konkrétan hazugságra kötelezi a tárca, hiszen maga az államtitkár fogalmaz úgy, hogy a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény szerint nem szűnik meg automatikusan a nyugdíjkorúak jogviszonya, ugyanakkor a közszférában dolgozók kényszernyugdíjazásáról szóló kormányhatározat megtiltja, hogy költségvetési szerv nyugdíjkorú munkavállalót foglalkoztasson.

A kormány „kötőerővel rendelkező véleménye” alól a szaktárca szerint is lehet ugyan felmentést kérni, azzal kapcsolatban azonban olyan kitételeket jelöl meg, amelyek a gyakorlatban szinte kivitelezhetetlenné teszik, hogy azzal bárki is éljen."
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Háizé...szerintem azért nem kell ez, mert elég szarul sikerült rajta az a két turul :-D
@bella _ciao: ezen személyiség jegy állandó, és kódolt, kell egy segg amit nyalhat, függetlenül annak színétől
@Fabius: Szerintem az nem turul, max. háturul, inkább fajdkakas!
Majd ha leolvasod, amit ékes írással odabiggyesztettek, akkor szójjá' be! :-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Na fordíccsadle azonnal vigyorgás helyett, ne legyek Gábrielre szorulva ezügyben :-D
@Fabius: Tudja max.Gábriel, én még nem a kötelező hátrafelényilazunk és olvasunk rencerében, hanem a Káder-érában nevelkedtem..magyar ember külföldijül nem tanul!
matolcsy hülyeségeket beszél, van, aki komolyan veszi, amin matolcsy felháborodik. ennyi a forintgyengülés röviden összefoglalva.

"Hivatalos válaszközleményt nem adott ki a Roubini elemzőház, de Jelena Vukotic, a cég kelet-európai részlegének vezető elemzője azt írta jegyzetében, hogy Matolcsy György maga tehet a forint gyengüléséről.

A miniszter ugyanis, aki esélyes a következő jegybankelnökségre, azt nyilatkozta, hogy a forint erősen tartása végzetesnek bizonyult. Ebből arra következtettek az elemzők, hogy a kormány szándéka a forint gyengítése, ráadásul márciusban a kormány jelölheti a következő jegybankelnököt. Vukotic erre hívta fel a figyelmet jegyzetében, amikor azt írta: "a piacok úgy értelmezik ezt a nyilatkozatot, hogy a kormány sokkal agresszívabb monetáris lazításban és gyengébb forintban gondolkodik".

www.origo.hu/gazdasag/20130115-roubini-elemzoi-szerint-matolcsy-gyengiti-a-forintot.html
index.hu/bloghu/osztjonapot/2013/01/15/siman_nyerhet_a_fidesz_14_-ben

Simán nem fog, de Gábriel-lékkel fog, fogadom meg újra (hogy menekülök, ha tehetem, ez esetben:-)!
@bella _ciao: eszerint a piac csak "beárazza" a dolgokat, sőt, segít a Kurmánynak ezzel, nem?
A fene a kapitalusta fajtájukat!
@Penivaldes: Én is voltam. Egyen. Szűz Máriás képet kaptunk érte.
Nemrég találtam meg édesanyám Bibliájában.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): matolcsy már régóta olyan állapotban van, hogy már magár sem érti, közben ezt meg mástól elvárja. vagy a másik megoldásom, hogy szigorúan a belső körnek szánta az mnb kritikáját, csak rossz mikrofonba mondta be. elfoglalt meseíró ő, tévedhet néha
@Fabius: hehe, meg van a bűnös:

A Parlament Sajtószolgálata később közölte, hogy az NFM által megküldött K/9605-ös irományszámú írásbeli válasz szkennelésekor technikai hiba történt. A dokumentumot az Országgyűlés honlapján a hivatal lecserélte, a hibát az iromány adatlapjának megjegyzés rovatában rögzítette. A technikai hibáért valamennyi érintettől elnézést kértek.

Az Országgyűlés Hivatala a papír alapú verziót érkeztető jelzéssel látja el, és ezután szkenneli be. Az így előállt dokumentumok minősége joggal kifogásolható – írta a VG-nek a tárca. A minisztérium hozzátette, jelzik a problémát az Országgyűlés Hivatalának és kérik a fekete vagy nehezen olvasható oldalak ismételt bevitelét, illetve elvárható minőségű megosztását.

Az eset tanulságaira figyelemmel, a hasonló félreértések elkerülése érdekében a tárca áttekinti az adatok rendszerezettebb formában történő bekérésének lehetőségeit. A tárca úgy véli, hogy adatszolgáltatóként így a hibákért nem okolhatóak.

hvg.hu/itthon/20130115_Elveszett_jelentes_ezert_olvashatatlanok
@Ergosum: Az egyik fiam neve Levente. Megelőztük a kort. Igaz annak idején a Szörényire hajazott az anyjánál a névválasztás. Ma már ezerszer megbánta. :)
@Fabius:

Nem mondod, hogy nem ismered a rovásírást?!:)

Én úttörő koromban rovásírás szakkörbe jártam, azóta is kenem-vágom a témát. Egyébként tényleg megtanultuk, ezt használtuk örsi titkosírásnak.

Remélem ez még nem számít szentséggyalázásnak.
@ariel12:

Nincs bajom a névvel, remélem nem vetted annak.

Csak nekem ezekről a kötelező hittan, erkölcs, honvédelmi ismeret, hazaszeretetre nevelésről a Levente mozgalom ugrott be.
Egy blogon találtam, nem hittem a szememnek, ilyen nincs és mégis van, ennél a politikai pornográfusnál van még lejjebb? Ja, a hülye nép csak abból ért, ha faszok meg baszás van a szövegben. Az olyan egyértelmű, hogy polgárjenő is megérti a magyar gazdaságpolitikát tőle.
Nem csípem a szocikat, de ha pl. Drazsé vagy Veres vetemedik ilyesmire, mi lett volna a következménye a fidesz részéről:

Ha ez igaz, akkor valóban nagy baj van! MATOLCSY GYÖRGY: A NEMZET PÉNISZE MÁR ÁLL
2012. december 31., hétfő: Allegória miatt kell magyarázkodnia a nemzetgazdasági miniszternek. Matolcsy egy konferencián azt nyilatkozta: A gazdaságunk olyan, mint a pénisz, a kormány már felállította, de az öröm fejben dől el.Matolcsy szerint a magyar olyan, mint a nemi szerv, minél inkább verik, annál egyenesebben áll, és akárhova is dugják be, jól érzi magát. A nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy a párhuzam nem áll meg itt, hiszen hazánk gazdasága egy olyan megszakított közösülés, ahol az IMF és az EU rángatták el a nőt, ráadásul a két szervezet a mi lőcsünkkel veri a csalánt.A fél órás párhuzamfolyam végére a közönség több tagja elhagyta a termet, különösen annál a résznél, amikor felszólította a közönség tagjait, hogy nézzék meg hüvelykujjukat, mivel az jól összevethető a péniszméretükkel. Matolcsy az Új Ember kérdésére elmondta, hogy sajnos keményebb szavakat és világosabb kommunikációt kell használni ahhoz, hogy mindenkihez eljusson a kormány üzenete. "
Ez egy nagyon jó mondat a vv-től (rég nem olvastam tőlük ilyen jót)a nagy átalakításokkal kapcsolatban a kormány kreténségéről:

"Nem tudják, hogy mit nem tudnak, ezért azt sem tudják, hogy mennyire nem értenek hozzá."

szövegkörnyezetében:

"Így aztán fel sem tűnik se a miniszterelnöknek, se Balog Zoltán miniszternek, se a már említett oktatási államtitkárnak, hogy az általános iskolák működtetési rendszerét nem lehet egyik hétről a másikra megváltoztatni. Hogy néhány hét mindennek a tervezéséhez sem elég, nem hogy a lebonyolításához.

Nem tudják, hogy mit nem tudnak, ezért azt sem tudják, hogy mennyire nem értenek hozzá. Így pedig marad a tudást kompenzálni hivatott "erő", és annak kommunikációs fitogtatása, az agresszív nagyotmondás és a problémák letagadása."
hmmm:

Selmeczi: az Együtt 2014 veszélyes a családokra<<<<<<<<<<<<<<

Minden magyar családra nézve veszélyesnek tartja a Fidesz az Együtt 2014 választói mozgalom alkotmánytervezetét, mert az utat nyitna az ország újbóli eladósítása előtt, és ismét lehetőséget adna általános ingatlanadó bevezetésére - mondta a kormánypárt szóvivője keddi sajtótájékoztatóján.

hvg.hu/itthon/20130115_Selmeczi_az_Egyutt_2014_veszelyes_a_csala
Újabb etikus dolgok:

"Mi nem fizetést kapunk, hanem tiszteletdíjat" - ezért jár a képviselőknek a kettős juttatás

Ötven képviselőt érinthet az a rendelkezés, amely felmenti a kettős juttatás tilalma alól a politikusokat. Két KDNP-s politikus a nyugdíjrekorder - már azok közül, akik egyáltalán hajlandóak voltak elárulni, mekkora nyugdíjban részesülnek - adta hírül a Blikk.

hvg.hu/itthon/20130115_Mi_nem_fizetest_kapunk_hanem_tiszteletdij
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ha selmeczit vetik be, akkor az már a számukra megmagyarázhatatlan, kínos ügy elbagatellizálására irányuló akció
@Secnir: tanulságos példa arra, hogy amit máshol hülyeségnek gondolnak, nálunk simán megvalósíthatónak látszik :)
@Secnir: jóvanna, találtam egy hsz-ban, nem hírcsárdában, de akár igaz is lehetne. Ettől a hülyétől símán elhinném még ezt is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Most nincs hangulatom termékeny elmém írmagjait szétszórni a nagy büdös semmibe... csak szemelgetek, olvasgatok:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Ne is szórd a szélbe, még kihajt(ana), oszt akkó' nagy lenne a szaporulás!:-D
Hová tennénk annyi új veres gyerkőcöt és milyen felekezetbe is?
Nem az a kérdés, hogy mire volna igény, hanem hogy mire van lehetőség. Arra sem panaszkodik senki, hogy nem kérdezik meg, akar-e az iskolában koreai nyelven latinul tanulni (pedig elég sok a koreai bevándorló).
Nyilván megérthető, hogy egy 25-30 fős osztályt nem akarnak ötnél több féle hit/etika oktatás irányába terelni, nem lehet minden gyereknek külön hitoktatót hívni.
Pláne, ha a szerző eldöntötte, hogy a gyermeke etika oktatásra fog járni (ateistaként), akkor miért fáj neki annyira a zsidó hittan hiánya.

Népszámlálási adatok, és kapacitásfelmérés után elég jól megbecsülhető, hogy melyik egyházhoz tartozó gyerekből lesz annyi az osztályban, hogy a minimum létszám meglegyen a csoportból. Ha 1-2 gyerek várható, pl egy 3%-5%os egyháznál, akkor felesleges kiírni, mert szinte biztosan nem jön össze a csoport.
@xaverta: Hát a gyerekeimet előbb bíznám egy ballon kabátos idegenre a Kálvária téren, mint a papokra, akiket ismerek. Lehet, hogy nem mind pedofil, de hogy erősen felül van reprezentálva köztük az aberrált fasz archetípus, az sajnos tuti.
@xaverta: Ja, ez meg igazából Penivaldesnek ment volna, szori! :D
@Ergosum: A fenét. Én Omega drukker voltam :))
@ferlin: akkor meg miért kellett felrúgni az eddigi rendszert? a gyerek elment délután a családnak megfelelő hittanórára, vagy maradt otthon, oszt'jónapot
szóval a lehetőség szabja meg az igény?
@ferlin: Tudod, ez úgy műxik, nálunk, rohatt libsi-konziknál (ez lennék én vélhetőleg), hogy amennyiben ugyanez történne a Szent rom. kath. egyházzal, az ellen is protestálnék (illik ez a szó ide?)!
De ezt nem értheted vélhetően..
Alapvetően a felekezeti oktatást kellene elhagyni, a vallást nem keverve az alapoktatásba, szerintem!
Az etika oktatása más kérdés, az is megérne egy misét azért, ahogy most kitanálják!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hihető?! Najazért:O), mert egy ilyen némethnére a kutyim sétáltatását se bíznám rá, nem még a nefmi-t.
@ferlin:

Lehetőség van a hitéletet ott élni, ahová az való: a felekezeti intézményekben, és a családban.

De, ha bekényszerítem az iskolába és köznevelési törvénybe foglalom, akkor kötelessége - ha értik a kormányoldaliak még, mi ez - a kormánynak legalább az általuk is elfogadott és elismert egyházak hitoktatását ugyabban a keretben biztosítani.

Innentől meg kurvára leszarom, ki keresztény, zsidó, jehova meg satöbbi.
@Ergosum:

De, bizony mondom legalább annyira nem olvasok rovásul ahogy mondjuk gótul se, úgyhogy ha már tudós nyelvész kollégánk is csak kacagni tud a mellkarcon, te legalább lefordíthatnád nekünk :-))
@Fabius: itt nem hitéletről van szó. Erkölcsi-etikai nevelésről, amit a gyerekek komoly része nem kap meg a családban. Lehet azt mondani, hogy a szülő úgy neveli a gyerekét akarja, csakhogy ez NINCS így. Ahogy kötelező iskolába járni, ugyanúgy ez is kötelező. A társadalomnak ugyanúgy érdeke, hogy normális értékrendet kapjanak a gyerekek (nevelés), mint az, hogy bizonyos ismereteket és készségeket elsajátítsanak (oktatás).

Annyi specialitás van a dologban, hogy az egyházak mindegyike foglalkozik a témával (és lényegében ugyanazt mondják), így a gyerek az adott egyháznak megfelelő "keretben" kaphatja meg a nevelést. Aki pedig szigorúan elzárkózik az egyházi keretektől, az pedig nyers formában, keretek nélkül kapja.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Barkóczi püspök rendelete 1747. május 8-án rendeletet adott ki, amelynek értelmében a görög lelkészek nem tekinthetők önálló paróchusnak,, hanem csupán a latin plébánosok helyetteseinek. A görög szertartású hívektől befolyt jövedelem a latin plébánosokat illette. A görög papság 1749. február 6-án Rómához fordult. Mária Terézia egyeztetett a Szentszékkel és vállalta az ügy rendezését.
Barkóczi után Eszterházy Károly (Eger) püspök intézkedései is hátrányos jogállású helyzetbe hozták a görög katolikus papokat, akkor is Mária Terézia lépett közbe (1767.)
(Dr. Pirigyi István: A görög kAtolikus magyarság története Görögk. Hittudományi Főiskola)
@bella _ciao: azért, mert a gyerekek etikai nevelésére szükség van, és ezt a családban nagyon sokan nem kapják meg (aki meg igen, annak nem lesz nagy baja plusz egy adagtól)
@Fabius:

:))

KOROND

Jobbról balra kell olvasni és pár rovás baromira hasonlít egymásra.
Egy rosszkor jött csuklásból hatalmas félreértések adódhattak, amikor épp bicskával faragták a mittomén milyen fakéregre
@ferlin: nevelés, így erőből, kidolgozás nélkül, szakértők nélkül, részvevők nélkül, azért tartunk itt, ezért ilyen ez az ország, ezért menthetetlen, és ezért menekül az értelmesebb része
A@maxval, a gondolkodni próbáló birca: a válaszom: "Miért venne el a katolikus egyház valamit SAJÁT MAGÁTÓLl?"

Az egész küzdelem a hívektől az egyházi szolgáltatásokért járó pénzről szólt.
Ha úgy tetszik, a nagyobb és erősebb (római katolikus) akarta elvenni a kisebbtől és gyengébbtől (görög katolikustól). Olyan keresztényi.(
@ferlin: Népszámlálási adatok, és kapacitásfelmérés után elég jól megbecsülhető, hogy melyik egyházhoz tartozó gyerekből lesz annyi az osztályban, hogy a minimum létszám meglegyen a csoportból. Ha 1-2 gyerek várható, pl egy 3%-5%os egyháznál, akkor felesleges kiírni, mert szinte biztosan nem jön össze a csoport.

Mesélj má lécci lécci! Láttál már a legutóbbi népszámlálásról bárhol is eddig adatot? Persze, ha a Kubatov listát ismered, kérdésem tekintsd tárgytalannak.
@Fabius: De, bizony mondom legalább annyira nem olvasok rovásul ahogy mondjuk gótul se, úgyhogy ha már tudós nyelvész kollégánk is csak kacagni tud a mellkarcon, te legalább lefordíthatnád nekünk :-))

Öreg hiba a gót hiánylása, mert a sátánista tanok oktatásához e nyelv ismerete elengedhetetlen. És hogyan akarod eredetiben olvasgatni a Black Sabbath feledhetetlen szövegeit? :-)
@Ergosum: nekem az egész rovásírásból az a hegyére állított rombusz mond valamit:-)
@Ergosum: Jobbról balra kell olvasni és pár rovás baromira hasonlít egymásra.
Egy rosszkor jött csuklásból hatalmas félreértések adódhattak, amikor épp bicskával faragták a mittomén milyen fakéregre

Há ha még jobban megszaladt a bugylesz, oszt a családfába mart:-)
Jut eszembe, valamikor olvastam egy könyvet, ami a székely bútorokról és vasalatokról szóló kismonográfia volt. Meglehetősen érdekes megállapításokat tett a festett mintákról, illetve a különböző zárcímek szimbolikájáról. Összegezte is a lényeget egy öreg székely tanítását, fiának: Ídes fijam, jegyezd meg, a nó a pinán, csak egy dísz:-)
@ferlin: azt próbálta a posztban magyarázni fabius, hogy az etika tanítása is előkészítetlen. nincs tanár, nincs módszertan stb. nem lehet egy ilyen ötletet egyik napról a másikra megvalósítani. sehol. főleg az oktatásban nem, ha komolyan gondolják az iskola nevelési feladatát.

ebben a formában, összekeverve a hittan és az etika oktatását, mindezt a szokásos trehány módon kivitelezve, többet árt mint használ
@quendelapo: Tanrendben, a kötelezőséget akár csak sugallva szerintem sincs helye.
Az alsó tagozatban olvassanak Grimm-meséket :-)
Egyébként tényleg.
Óriási felárat fizethetünk az E.ON-ért
[origo]|2013. 01. 15., 15:02|Utolsó módosítás:2013. 01. 15., 15:14|

Mártha Imre, korábbi MVM-vezér szerint legalább 500 millió euróval több készül fizetni az E.ON cégeiért az állam, mint amennyit érnek.

www.origo.hu/gazdasag/20130115-martha-imre-oriasi-felarat-fizethetunk-az-eonert.html

Úgy láccik, maradt még a cihában a MANYUP pénzből. gYORSAN A SEGGÉRE KELL VERNI.
@ferlin:

Kezdjük azzal, hogy mi számít NORMÁLIS értékrendnek?
Ki és mikor dolgozta ki?
Kivel egyeztette le, kik voltak a szakértők?
Ki állította össze belőle a korcsoportonkénti tankönyveket?
Ki és mikor, hol képezte ki (milyen tematika alapján) azokat a pedagógusokat, akik ezt szeptembertől tanítani fogják?

Számtalan kérdés megválaszolatlanul, pedig itt nem arról van szó, hogy a szorzótáblát milyen módszer alapján fogják ezentúl oktatni.
Hanem miről is? Most hirtelen nem találok konkrét anyagokat a témáról.
Megtanítják a gyerekeinknek, hogy lopni, csalni nem szabad, különben akár még exköztársasági elnök vagy kormányzópárt vezetője is lehet belőled?
Hogy ne paráználkodjunk, mert akkor esetleg ki kell menned az EU-ba képviselőnek?
Hogy az alkohol öl, butít és nyomora dönt, mint egyes volt TV-s személyiségeknél ma már parlamenti képviselőknél megfigyelhető?

Vagy esetleg együtt olvasnak a gyerekekkel pl. Aesopus meséket vagy néznek magyar népmese sorozatot és értelmezik a történteket?

Kár csodálkozni azon, ha sokan kételkednek, félnek vagy egyszerűen csak a rosszat feltételezik erről a kormányról.
Amit és ahogyan eddig csak az oktatásban elkövettek, alapot ad azt feltételezni, hogy nem éppen az Etika tantárgy lesz az, amihez kellő empátiával, odafigyeléssel nyúlnak hozzá.
@simple observer 1.0: Erre a jelenségre írtam korábban, hogy Navracsics is a helyére került vele. Ha valakinek eddig kétségei lettek volna
(endresy.blogspot.hu/2013/01/navracsics-par-dolgot-helyere-tesz.html )
@GeoCracker: Grimm mesét??? Eszednél vagy? :-)

Kannibál volt Hófehérke mostohája

Kalas Györgyi
2013. január 13., vasárnap 19:51 |
Alig több mint kétszáz éve, egészen pontosan 1812. december 20-án jelent meg a Grimm testvérek első mesegyűjteménye, mely a döcögős indulás után végül meghódította a világot. Luther bibliája után a legtöbbet fordított és legsikeresebb német könyv lett, és felkerült az UNESCO dokumentumörökség-listájára is. Az évforduló alkalmából a budapesti Goethe Intézet több kiállítást is szervez.

index.hu/kultur/2013/01/13/csipkerozsika_ikreket_szult_almaban/
Hajjaj... kell a kemény mag, úgy tűnik lassan más sem marad...

Eldőlt: a Fidesz a végsőkig ki fog tartani Bayer mellett

A választóktól kapott "erőteljes jelzések" hatására fordulat állt be a Fideszben a Bayer-ügy kezelésében. Míg kezdetben bírálták a publicistának a cigányokat állatokhoz hasonlító írását, forrásaink szerint a cikk megjelenése utáni ózdi gyilkosság, illetve az ellenzék "támadásai" után a Fidesz - a közhangulatot felmérve - "beleállt az ügybe".

hvg.hu/itthon/20130115_Fidesz_fordulat_Bayer_ugy
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Mán nem merek több linket betenni, mert megkövez a köz (talán joggal).
De az etikaokításról és mesékről megemlékeztem november idusán : Mese, mesélés, etika.
@GeoCracker: Ahham:-))

„Az újrafordítás célja elsősorban az volt, hogy legyen meg a teljes gyűjtemény egyben, és legyen szöveghű. A régebbi fordításokat átszőtték a magyar népmesei elemek és azok stílusa, sokat finomítottak is rajta, és kihagytak bizonyos elemeket” – mondja Adamik Lajos, aki példának Hófehérke történetét hozza fel. Az eredeti történetben Hófehérke mostohája nemcsak a királylány szívét kéri a vadásztól, hanem a tüdejét és a máját is. Aztán amikor a vadász elviszi neki, jól meg is eszi. A végén pedig nem megpukkad a méregtől, vagy lezuhan egy szikláról, mint a Disney adaptációban, hanem arra kényszerítik Hófehérke esküvőjén, hogy izzó fémcipőkben táncoljon, amitől aztán gyorsan szörnyet is hal. (Rónay György ezt a részt kihagyta a meséből.)

Ennél is durvább azonban a Csipkerózsika eredeti verziója, amiben a herceg nem éri be egy ártatlan csókocskával, hanem meg is erőszakolja szegény százéves álomban szendergő Csipkerózsikát, aki álmában ikreket szül, és egyik gyermeke piszkálja ki ujjából a mérges tüskét, mire Csipkerózsika magához tér. A bökkenő pusztán az, hogy a hercegnek van már felesége, és a féltékeny feleség megpróbálja szépen eltenni Csipkerózsikát láb alól, sőt meg is akarja enni. Ez egyébként már a Grimm fivérek által átszerkesztett változatban sem szerepel, a szexualitás meg az erkölcstelenség miatt.
@GeoCracker: ne aggódj! Én sem csinálok ma mást. Oszt eddigelé engemet is békiben hagytak:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "Minden vallást ismerhessen meg alapjaiban a kisiskolás, kérem szépen, adjuk meg a választás szabadságát!"

A vallási ismereteknél vannak fontosabb ismeretek, készségek is.

A vallás maradjon magánügy, abban az órában inkább tornázzanak, zenéljenek, rajzoljanak a gyerekek. Jobbat tesz nekik.
@GeoCracker: Ja? Hogy a saját elmeszüleményeidet sponzorálod itten? :-) Assebaj. Én meg esténként fotókkal offolo szét a topikot:-)
@imflor:

Hallottam ilyen harcról én is, de elég abszurdnak tartom.

Bár nálunk - ortodoxia - is van ilyesmi. Pl. amikor az USÁ-ban harcolnak egymással az amerikai ortodoxok és a konstantinápolyi ortodoxok. De Ukrajnában is: ott három ukrán ortodox egyház működik, egy Moszkva-párti (ez a legnagyobb) és két független.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Akkor Disneyék is a magyar verzióból dolgoztak?:)

Andersen, a másik nagy meseíró, pedig egyenesen horror történeteket írt.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "Teljesen ugyanaz a teológia a a latin és a görög katolikusoknak, ez egyetlen egyház. A különbségek csak a kánonjogban vannak (pl. a papok házassága, amit említesz), de ezek nem érintik az egyszerű hívőt. "

Már hogyne érintenék. Még belé is hatolnak.
@épészmérnök: Szépen fogalmaztál, csak éppen vagy 2,5 éve igen erős nyomulás tapasztalható az egyén kisajátítása, ellenőrzése, az elképzelt ideális FIDESZ-embertípus megalkotása tárgyában. Itt már szekularizációról rég nincs szó, az állam és az egyház egyre inkább összefonódik és megpróbálja ideológiáját ráeröltetni a felnött társadalomra, illetve már eleve ebbe az irányba felkészíteni a gyerekkorúakat. Ez 2013-ban szerintem nagyjából az emberi jogok egyik legmarkánsabb szemenköpése. Arról már nem is beszélve, hogy aljas módon megpróbálnak befurakodni az egyéni indivídumba, totál ellenőrzést próbálnak fizikai- és szellemi szinten is gyakorolni, megpróbálják eltüntetni a maradék családi. és magánéletet, totálisan kisajátítani az ember minden percét, tettét. És az egyház ehhezz lelkesen aszisztál. Hányni kell...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Ha valakit érdekel, elolvasgatja. Ha vki ránéz lássa, hogy egy fia hirdetés nincs ottan :-)

Amugy azok a fotók néha jól is jönnek .-)
@ferlin: tudom,hogy személyeskedés ezért mocskosul nem illendő -mondjuk erkölcstelen nem köcsög :-) - de anyád! meg annak is aki ezt az agyrémet kitalálta...kilétem magamnak, hogy erkölcstelenül nevelem a gyerekem, aki meg igen ott heti egy óra nem baszik egy öltést sem. az iskolának meg pont semmi köze a családom világnézetéhez, ez a jelentkezési lap pedig nem más mint egy meglehetösen precíz felmérés...
@Ergosum: Ezért jobbak a magyar és cigány mesék. Ismerek olyat, amelik imígyen kezdődik: Behívták a királyt katonának:-)))))

Na ezt add össze:-)
@Ergosum: Ajaj, akkor Navra kilép a fideszből;)
Ja, az már csak ilyen:-) És a DajcsFührTonó vajon mit fog twitterezni? :-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: A magyar népmesék, de az említett andersen sem egyszerűek.
A legtöbb népmese ugyanis egyfajta előjáték is volt a fonóban, mint a pornófilm. A feldolgozásai sem mások. Attól azonban még hasznosak.
hmmmm

Olyan jó minőségű lakópark épül Ócsa szomszédságában a bajba jutott devizahiteles családok számára, melyre büszkék lehetünk - jelentette ki az építkezés helyszínén tartott sajtótájékoztatón Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden.

hvg.hu/itthon/20130115_Soltesz_buszkek_lehetunk_az_ocsai_lakopar
@Penivaldes: "igen a lengyelek pl hason csúsznak."

Lengyelország három részre volt szakítva, három különböző országhoz csatolva, és megszűnt mint állam. A lengyel nemzetet, identitást a katolikus egyház tartotta fenn. Ezért olyan fontos nekik, nem a genetikusan determinált ájtat-mennyiség miatt.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Bár nálunk - ortodoxia - is van ilyesmi. Pl. amikor az USÁ-ban harcolnak egymással az amerikai ortodoxok és a konstantinápolyi ortodoxok. De Ukrajnában is: ott három ukrán ortodox egyház működik, egy Moszkva-párti (ez a legnagyobb) és két független.

A legszebbet azért kihagytad:-)

Amikor karácsony újév környékén a Szent Sír templomában a különböző keresztény feleketek papjai összevesznek a kiutalt időn, és másfélméteres gyertyatartokkal tángálgatják egymást:-) És a templom kulcsát egész évben őrző muzulmán testvér arcát kezébe temetve, sírva röhög:-)
@GeoCracker: A mesék eredetileg nem a gyerekeknek szóltak, hanem a tévéműsort helyettesítették. A gyerekeknek nem készült külön műsor...
köcsög =kicsit
kilétem =kikérem

predektiv szövegbevitel +bekaphassa'
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Jaj, látom már, hogy azóta Navra is megvilágosodott.

Január 7.
"olyan embernek nincs helye egy közösségben, aki emberek egy csoportját állatnak tartja".
Január 14.
"hétfőn a Hír TV Rájátszás című műsorában azt mondta: a múlt keddi Bayer Zsolt-publicisztika fontos a történet szempontjából, mert nagyon sok mindent helyre tesz, bebizonyítja ugyanis azt, hogy Bayer Zsolt meg tudja írni ezt a problémát úgy is, hogy ne legyen túl éles a nyelvezete. Az, hogy a múlt keddi cikk megszületett, azt mutatta, hogy Bayer Zsolt is úgy érezte, a korábbi, szombati cikkel vannak kifogásolni valók"
"Ismerem Bayer Zsoltot, és nem tételezem fel róla, hogy a szombati cikkben leírtakat komolyan gondolta volna"
@batka manó: köszönöm a demonstrációt.

De hogy normálisan is válaszoljak: az iskolának valóban nem sok köze van a családod világnézetéhez. Viszont a társadalomnak fontos, hogy a gyerek kapjon nevelést akkor is, ha ezt a család nem adja meg neki. (Bátran tessék érvelni, hogy mennyire jó és hasznos, ha neveletlen gyerekekből neveletlen felnőttek lesznek!)

És nem arról van szó, hogy ettől azonnal angyalokká/tündérekké válnak, ezt nem is várja senki. De ha van egy mérce, amiről tudnak, amit látnak, akkor van mihez "igazodni" kritikus helyzetekben. Valószínűleg az egyén szintjén is csak évek múlva lesz érezhető a haszna.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Igen, tudom. Évszázadok óta ugyanaz a muszlim család őrzi a kulcsot.

Ez a példa is jól mutatja: nulla teológiai különbség még nem akadály a veszekedésre.

Egy klasszikus vicc amerikai orosz emigránsoktól:

Utazik a vonaton két ismeretlen. Az egyik észreveszi a másikon, hogy egy orosz nyelvű ortodox könyvet olvas. Megkérdezi őt:

- Elnézést, de látom a könyvét. Maga ortodox?

- Természetesen.

- Nagyszerű. Én is az vagyok. Önök a juliánus vagy a gregoriánus naptárt használják?

- Természetesen a juliánust!

- Hála az Úrnak! Mi is.

- Az önök egyházmegyéje részt vesz ökumenikus találkozókon?

- Soha, soha!

- Az Isten áldja meg Önöket. Természetesen mi sem.

- Az Önök papja a templomon kívül utcai ruhában jár vagy reverendában, kereszttel a nyakában?

- Természetesen csakis reverendában, mindig kereszttel a nyakában!

- Hála az Úrnak, a miénk is.

- Az Önök papja borotválkozik vagy szakállas?

- Szakállas.

- Csodálatos! A miénk is.

- Az Önök templomában vannak ülőhelyek?

- Ülőhelyek? Ortodoxok vagyunk, nem frank-latin szakadárok! Természetesen semmi ülőhely nincs nálunk!

- Csodálatos, természetesen nálunk sincsenek istentelen ülőhelyek.

- Az önök temploma régiritualista vagy újritualista?

- Újritualista.

- Hála az Úrnak! Egy utolsó kérdés: van az Önök templomában olyan Szentháromság-ikon, mely az Atyát öregemberként ábrázolja?

- Igen, van.

- De hisz… maguk akkor eretnekek! A Pokol tüzében fognak mind perzselődni!
@Kömüves Krisztiánné O. Katalin: "hitoktatás, VAGY etika oktatás lényege, hogy némi helyes irányt adjunk a gyermekeknek"

A gyerekek nem a rizsát figyelik, hanem a példát. A tanulás legalapvetőbb módja a mintakövetés. Először a szülői minta, aztán kedvenc tanító-tanár, majd a kortársak, és a kortársak idoljai.

Ha az iskolai szervezet demokratikus felépítésű volna, mint ahogy nem az, sem a tanárok, sem a diákok, sem a szülők szempontjából, akkor abban az iskolában a gyerekeknek volna saját élményük arról, hogy a közösség által hozott szabályok betartása miért jó. Jelenleg külső kényszerként élik meg, vagy prédikációként, ami az egyik fülükön be, a másikon ki.

Van néhány ilyen iskola, a fiam is ilyenbe járt, mély hatást gyakorolt rá. Lehetséges így működtetni az iskolát, csak nincs rá akarat.

A hittan- és etika oktatás bűnös pazarlás egy erőforrásokban szegény iskolarendszerben.
@batka manó: ez az átka, ha sokszor köcsögözöl:-) a prediktív bevitel nem felejt:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"Hányni kell..."

Nem hányni kell, hanem szervezkedni. Vagy először hányni, utána szervezkedni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nyami. az nekem is nagyon bejött... de a

gázpalackcsereszállító fehér öszvér sem kutya:-)
Középiskolás hálózatba tömörítenék a tiltakozó diákokat

A közoktatás radikális reformálása érdekében megalakulhat a Középiskolás Hálózat (KIHA).

hvg.hu/itthon/20130115_Kozepiskolas_halozatba_tomoritenek_a_tilt
@ferlin: "a gyerekek etikai nevelésére szükség van, és ezt a családban nagyon sokan nem kapják meg (aki meg igen, annak nem lesz nagy baja plusz egy adagtól)"

Megkapják azok, csak az a kérdés, milyet. Úgy fognak viselkedni, ahogy a szüleik.

Sok konfliktus lesz még ebből. Az újgazdagok leszarják az iskolát, és lenézik a tanárokat. Ha a gyerek odahaza elismétli, amit etika órán hallott, még akár be is mennek leszidni az etika tanárt.

A barátnőm ilyen kerületben volt igazgató, rémtörténeteket mesélt.
@épészmérnök: stimm, és kell a fenti szervezkedés az általános iskolákban is, pont azért amiért ott van a felsőben, és lesz a közép szinten, és kell az alsó szinteken is, együttműködve a tanárokkal, és minden hasonló szervezettel.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: tarts meg forrásként és célként is, mert egy ideje már én is gyűjtöm és építem a csapásvonalakat
@épészmérnök: ebben a nagy córeszban? Há persze, hogy szűröm a fogam között:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

most mondjam azt, hogy kéz alól vettem a kütyüt? ;) :)
@batka manó: Ahogy egy művelt gyaur mondaná kétkedéssel: hohapeha:-)
szép címek:
/index/

Tanulj, tinó
Milliárdokat vonnak el a szegedi egyetemtől
Negyedével csökkenthet az állami támogatás.

Feljelentést tesz az Együtt 2014 és a Jobbik
Szerintük egy hangfelvételen kiderül, hogyan csaltak 2010-ben a Fidesz–KDNP kiskunfélegyházi polgármesterjelöltje javára.

Az önkormányzat költségére tankolt
Hivatali visszaélés vádjában felfüggesztett börtönt kapott Somoskőújfalu volt polgármestere
@ferlin:

"Viszont a társadalomnak fontos, hogy a gyerek kapjon nevelést akkor is, ha ezt a család nem adja meg neki."

ez betüről betüre igaz, de ez eddig is mükődött csiribá nélkül, az iskola önmagában nevel pláne, ha a tanárok pedagógusok és nem mellesleg EMBEREK...franc se tudja nekem minden iskolámban akadt egy két nevelő' aki utat tudott mutatni a dzsungelben. az nagyságrendekkel többet érne, ha a tanárok megkapnák a társadalomtól az elismerést (anyagi, erkölcsi) és arra koncentrálna a mindenkori hatalom, hogy az oktatás lehető legtöbb (modern)eszköze a tanárok rendelkezésére állna. a hitoktatásnak a templomokban a helye, etika, filozofia és egyéb "huncut" dolgok oktatását meg kellene hagyni ott ahová való felsőbb oskolákba és a megfelelő szakokra.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: hmm, megy a kavarás és az ejtőernyőztetés:

Új állami megbízást kaphat a negyedik mobilcég tanácsadója

Tanácsadóként új munkába kezdhet az állami mobiltelefon szolgáltató eddigi tanácsadója, ha megnyeri a múlt pénteken meghirdetett rapid közbeszerzési felhívást. Frekvenciaaukciók tanácsadójaként minden kártyába beleláthat majd.

hvg.hu/gazdasag/20130115_Uj_allami_megbizast_kaphat_a_negyedik_mob
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a szar nem vész el, csak átalakul... ebben baromi profi az ország... ez megy 60 éve
Megtöri a sír csendjét a zenélő koporsó
A high-tech nyughely 4G-n kapcsolódik az internetre, az ismerősök számot is küldhetnek az elhunytnak a Spotify-ról.

kűdök én is egy szívküldit Magyarországnak...
hát a narancsdroidok ebben is visszamaradtak a törzsfejlődésben:

A csimpánzok is tudnak igazságosak lenni

A csimpánzokban is kialakult az igazságosság érzése: képesek fajtársukkal egyenlően megosztozni az ételen – legalábbis akkor, ha másképp veszteség érné őket. Korábban ezt a hajlamot csak embereknek tulajdonították.

hvg.hu/panorama/20130115_csimpanz_igazsagos_etel
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: émmár elmontam a magam variációját itten valamikor a törzsfejlődésről és a zevolucijóról.
Szóval szerintem kétféle ember van. A homo sapiens, és a hobo debilens. Az egyik azokból a majmokból fejlődött ki, akik lemásztak a fáról, a másik meg azokból, akik leestek és nem tudtak visszamászni:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Selmeczi nagyobb veszélyt jelent magában a családokra, mint az összes szövetkező együtt. Amúgy soha ilyen drágán finanszírozott adósság mellett eladósításról vakogni elég vicces.
@poszthoz: Nekünk is megjött a papír. Bepróbálkozunk azzal az emlegetett sátánizmussal, szerintem jó ötlet. Meglátjuk mit szólnak hozzá az iskolában. Majd mesélek.
@GeoCracker:
Lehet, hogy még egy horrorisztikus Grimm mese is jobb, mint néhány óra apácákkal :)
@quendelapo: @épészmérnök: ááá az csak a sűreje:-)

hááá' az attól függ... gondolkozz csak egy kis bokacsón:-) Deka(10) Marin:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Azt áruld el nékem, ó mester, hogy a Homo Sapiens miért nem mászik vissza, ha tud????
@épészmérnök: mémé, mer szabad akaratából döntött a lemászás és lennmaradás mellett. A földön járva mégiscsak könnyebb csajozni:-) A többi pedig evolucionális kudarc:-) Azééé:-)
@épészmérnök: persze, igazad van mégiscsak valahol botlik a teóriám, mert a nőkről egy szó el nem hangzott:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Ködösítel.
Azé nem mászik vissza, mer nem járt etika órára, és nem tuggya, hogy csajozni nem szabad. Csak házasodni.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"hááá' az attól függ... gondolkozz csak egy kis bokacsón:-) Deka(10) Marin:-) "

Azok az akkor apácák voltak, nézz meg egy mai darabot, de pornófilmest, hanem olyan valódit.
Gyerekek közé mondjuk egyik tpust sem engedném....
@quendelapo: lehet van valami igazad... télleg romában elég sokat láttam, mind elég rauzsikás volt... és a metróban eléggé illatoztak, pedig az én orrom eléggé nemfinnyás.
Persze az is lehet, hogy a fijatalka diakonisszákokat öreg korukig nem engedik ki a zárdából:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"Kannibál volt Hófehérke mostohája"

Senki sem lehet tökéletes... (sóhaj)

:D
@quendelapo: pedighát láttam én amolyat is , mámint filmet... betegápoló volt a szentem, oszt naggyon rácsodákszott ám a fáradt, beteges tagra. De azért kiábrándító vóóót ám, amikor kitejjesedett a történet a körösztcsontyán ott virított a ribancrencám:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
A papoktól bármi kitelik......

már Mikszáth is megírta.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"_Szóval szerintem kétféle ember van. A homo sapiens, és a hobo debilens. Az egyik azokból a majmokból fejlődött ki, akik lemásztak a fáról, a másik meg azokból, akik leestek és nem tudtak visszamászni:-) _"

cathedra ide vagy oda alapvetően téves tanokat a vérmókusokra ne hirdessen egy Bill Vérmókus.

én azt mondtam a gyerekeimnek, ha azt hallja, hogy valaki a majmos evolúciót vallja, hogy legyen meg az ő akarata, hagyd rá származzon ő a majomtól, de te nyugodtan ragaszkodhatsz ahhoz, hogy neked minden felmenőd ember volt. az meg az ő dolga, hogy a szüleiről, azok szüleiről, meg a szülők szüleiről usw. mit tart.

Tehát az én elvem jóval eccerűbb, benne van a fáról való lekerülés is és elidegeníthetetlen helye van az embernek is. én így szintetizáltam a két irányzatot. szerintem a hasonlóság okára magyarázatot adhat egy szólás az ősidőkben gyökerező volta, mely szerint "utánozó majom".

Na. ne bonyolíccsa lemászás, leesés, aztán jönnek akik aszondják leugrott, leszállt, ledőlt a fa, aszt a földön találta magát, lefújta a szél, lelökték, eredetileg repült.... és elkezdik ezekkel magyarázni az emberek sokféleségét.

[:D]
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: mééé? a hótehénke nekrofiliája smaffu? oszt még meg is szült hótjában. És úgyi a 7 törp is mingyá más megvilágításba esik:-)
Jut eszembe a tréfa:

Hótehinke feredőzni készül, a hét mtörpe pedig egymás hátán ádigál, a legfelső épp csak be tud lesni a kulcslukon, így aztán közvetíti a történetet:
- most micsinál?
-Levette.
Szépen sorban mondogatják: levette, levette, levette...
-És most micsinál?
-Nyújtózik. (nyutózik, nyujtózik nyujtózik...)
És most?
-Felállt. (nekem is, nekem is, nekem is... )
@jaegtoer:

vérmókusokra tekintettel.
@jaegtoer: és akkor a nőket még te sem említetted:-)) (fúj rohadt hímsoviniszta duma) Mentségemre szógáljon, hogy lassan a nőt kénytelen leszek rauzsikával megjeleníttetni magamnak:-)
@jaegtoer: azér kritizálod a professzor urat, mer nem tucc fára mászni! vagy talán te hoztad le Szegeden a macskát a fárul?
@jaegtoer:

Én nem hiszek a gravitációban, de azért le ne essünk innen, basszameg! :D
@jaegtoer: Egyébként is, a Te történeted túlbonyolított. Gondolom ismered Occam borotváját:-) Tehát a valódi megoldás az enyém:-)) LEmászott, leesett. Punktum:-) Ezt én mondom, a fánlakó, aki le szokott mászni, de vissza is tud:-)
@épészmérnök: Meliket? a négy napig gunnyasztót? :-)
Ééérdekes... amikor Nicében jártam, a főúton az egyik este hattalmas csődület, tűzoltóautók, szirénázás, meg ilyenek. Megálltunk má megnézni, hogy miabánat vagyon. Nos, az történt, hogy egy igazi 4 emeletes, mansard-tetős jó magas ház tetejére kimászott egy macsk. A hős tűzoltó élete kockáztatásával megmentette, a tömeg hangosan ovácijózott... itt meg néby napig nem találnak egy elég hosszú létrát:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"Hogy undorkodjak is egy kicsit:
Szeretettel e kis közösségnek:-)"

Nem figyeltem eléggé, megnyitottam.
Ritka egy hangulat-gyilkos vagy:))
@vitéz Thapóccay néma bárány: elmondanám a kondérban éppen Husz János a Puszita üddögél és főddögél... mindezt a Tábor-i városháza múzejumában:-) Basszus: eszméletlen jó kiállítás van ott a husziták történetéről. Minden gyerek zabálta. Igazi comics feldolgozás, néhány tárgyi emlékkel fűszerezve. Itt tudtam meg, mi is az igazi szekértábor, amit mi lassan tökélyre fejlesztünk.
@épészmérnök: melyik melyi. Hát az Álmos, Előd, Ond, Kond, Tas, Huba, Töhötöm:-) Megvan a hét? :-))
@Orica Középföldi: Miért is? Hát nem meg nyitott a FIDESZ-outlet? Ezek a leárazott termékek:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Mit tudom én, azért almát felköhögni decensebb, mint szárkapocs csontot :-D
@Orica Középföldi @exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"Nem figyeltem eléggé, megnyitottam.
Ritka egy hangulat-gyilkos vagy:))"

Menetel Gábor, Zsóti, Sára,
Másznának inkább fel a fára.

(Poétikus hangulatban vagyok :-((( )
@épészmérnök:

Ja... :D

@vitéz Thapóccay néma bárány:

Erről nem írt Grimm, csak Hófehérke öklendezéséről. Ebből is látszik, hogy Hófehérke zabált, mint egy disznó, a mostoha viszont finoman kulturáltan fogyasztotta a szűzlányok máját.

Viszont, ha már így összetegeződtünk, hadd mutatkozzam be dr Vérfarkas Vazul, ügyvéd.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

A párhuzamot simán vállalom, ha 1420-at írnánk valszeg calixtinus lennék. :-)
@vitéz Thapóccay néma bárány: amúgymeg 1420-ban hogyían is interneteznél Isten néma báránya? :-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"és akkor a nőket még te sem említetted:-))"

mééé? köllött vóna.

van a majom, az ember, a nő és az Isten. minden más mellékszál.
:DD
@jaegtoer: Ahha! Az embert akkor amúgy székelyes értelemben használod:-)
@épészmérnök:

"_azér kritizálod a professzor urat, mer nem tucc fára mászni! vagy talán te hoztad le Szegeden a macskát a fárul? _"

nem. én nem tucc. és nem macskázok. a fáramászástól is és a macskától is viszolygok. kutya vagyok és úszni tudok. mindig is tuttam. úgy születtem. kiúsztam a partra. a nőhöz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"_ de azért le ne essünk innen_"

le ne! :))
@jaegtoer: gondolom, a parton aztán kúsztál a célig nagy farokrezegtetve:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Részeg turista utolsó mondata az erdélyi hegyek között:
"Há' hülye vagy te bazmeg, hogy ebbe a dögmelegbe' bundába' szeded a málnát???"
Én pedig támogatom az etika oktatását! Kezdésnek a kormánypárti képviselők abszolváljanak egy brutál Spinoza Etika vizsgát nyilvánosan, hiszen mégiscsak a jó példa a legfontosabb ugye, aztán ha mindnek megvan, be is vezethetik az oskolás verziót! De bizonyítással, miegyébbel ám!
@jaegtoer:

A macskák üzenik, hogy ők sem csípnek téged. :D
MOL bennfentes szabadul a részvényeitől

Áldott Zoltán, az INA Igazgatóságának elnöke, illetve a MOL Ügyvezető Testülétének tagja a mai kereskedés során 5 ezer darab MOL részvényt értékesített 18 536 forintos átlagáron. Az ügylet után 60 ezer darab részvény maradt Áldott Zoltán birtokában.

www.investor.hu/news/20130115-5000-darab-mol-reszvenyt-ertekesitett-aldott-zoltan.html

Már megint ez apánikkeltés. Simán csak szüksége volt egy kis vacsipénzre.
Investor.hu: Készülj a Matócsnyí dörgedelemre, és a rövidesen bekövetkező állami tulajdonba vételre:-))
@miva?: Émmeg elintézem, hogy lassan készítsék össze a tüzelőfát, mondjuk Firenze főterére:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Te, nem mondták a kiállításon, hogy a husziták reformációt akartak nem fatökűséget? :-D
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Helyes! A fölöslegesen használt vesszőkből? Rómában lesz a máglya széle!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

" Egyébként is, a Te történeted túlbonyolított. Gondolom ismered Occam borotváját:-) Tehát a valódi megoldás az enyém:-)) LEmászott, leesett. Punktum:-) Ezt én mondom, a fánlakó, aki le szokott mászni, de vissza is tud:-)_"

te bonyolítod. Occam szaktárs régi haverom.
nem vitatva a leesést az csak egy majom akkor is, ha vissza tud mászni. az ember meg mégiscsak ember, na.
mennyivel könnyebb megkülönböztetni egy embert a majomtól, mint egy majmot a majomtól?... na ugye.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Én elirigyeltem a defenesztrációt a csehektől. Csinálnunk kellene nekünk is. Elég lenne egyszer, de akkor jó alaposan.
hmmm a rendőr látja, hogy a fija egy lupéval vizsgálag egy csótányt.. Héhó... mivel lesed te kölök aszta bogarat? Nagyitóval. Hülye! Nem azt kérdeztem, kitől kaptad!
@vitéz Thapóccay néma bárány: de monták. Egyébként Tábor főterén van egy lovagszobor, háttal a középkori serfőzgének. A szobor igencsak inalósra veszi a figurát. A helyi hagyomány szerint azért inal, mert megkostólta serfőzde serét:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"Az embert akkor amúgy székelyes értelemben használod:-) _"

istenmencccs! kinyírnának a nőcik!:-)
@jaegtoer: Az ember a rossznyelvek szerint vízimajom :D Meg fűmagevő majom, meg van még egy csomóféle majomság, ami illik ránk.
@miva?: nem elég magas a parlament hozzá.
vagy hová hajigálnád a delikvenseket?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"_gondolom, a parton aztán kúsztál a célig _"

mit kúsztam?! trappoltam!
@miva?: ezéé jobb nekem... minden befektetés nélkül csak símán makkolok:-)
@Habakuk999: a kordonra, hát hova máshova?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"A macskák üzenik, hogy ők sem csípnek téged_"

kicsit duzzogva ugyan, de elviselem
Egyébként türelmesen csalódok minden hajnalban, hogy Fabius ellustulva állítja be a megjelenés időpontját. Miva? Már 11-kor van korán?
milyen szép hagyományokat találtak ki anno a csehet... kidobálni a vár aglakából az alkalmatlannak nyilvánított egyedeket... Valami latin neve is van ennek a népi mulattságnak.

Megvan: defenesztrácijó:-)
Én csak arra írok - és ezt hatalmas esküvel fogadom -, ami reggel 6 előtt megjelenik! Uff
@miva?: azt nem bontották szét? Vagy van másik?
Régen mászkáltam már arrafelé.
@Habakuk999: Nemtom, ha igen, akkor eldobjuk őket a villamosokig!
Óóóó bazzz ettől tuti padlót fogtok. :)

youtu.be/1begToGEbHk
Nem lesz sztrájk a közmédiában
Az eredetileg tervezett 255 emberből végül csak 195-öt küldenek el.

Micsoda megkönnyebbülés... annak a hatvannak
@miva?: tán a másik oldal egyszerűbb lenne.
csak kéne szerződtetni néhány krokogyélust hozzájuk.
@miva?: és szíriuszi! e ne felejcsük!!
Újabb magyar erőmű zárhat be

Öt erőmű bezárását tervezi a GDF Suez francia energiaszolgáltató Hollandiában és Magyarországon.

Még 10% rezsicsökkentés és mehetünk leértékelt gyertyát venni, meg biciglidinamót. Áldassék a Populistaúr Neve.
Na úgy látom, má megint a mencsfrakcijó tartcsa afrontot...
Újabb vicces iPhone-hiba bukkant fel

Az elveszett telefont GPS alapján megtaláló alkalmazás százával küldi az embereket egy Las Vegas-i címre.

Hehhe... opszt aki odaér, húzhet kettőt a félkarú rablón:-)
Még a hóember is havat lapátol

Olvasóink furcsa megoldásokra képesek, ha hóembert kell építeni. Kaposvár főterén pénisz nőtt.

Szita szita péniszek...
@miva?:

Fabius leírta, hogy költözik és akkor lesz poszt most egy ideig amikor ideje van írni. Baszogatás helyett némi megértést. Vagy vedd föl fizetett alkalmazottnak ha meg tudod fizetni, és akkor lesz poszt amikor neked megfelel.

Uff.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
És hogy jönnek ehhez Tarján, Jenő, Kér és Keszi?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"Na úgy látom, má megint a mencsfrakcijó tartcsa afrontot..."

Hát ez meg milyen duma?
a fides mafia (/párt) nyeri a köv. "választást"
hacsak addig a fődakota nem aggya be a kulcsot...

a magyar az alávaló faj... nem érett Európára és demokráciára... polgárosodásra...
ázsiai sötét középkori feudalizmusra méltó...
kommenyista és náci beütéssel..
szereti a magyar ha alázzák...
bal, jobb, bal, jobb stb tapossák a csizmák és a szájába szarnak nap mint nap...

jó szórakozást minden marad(i/)ónak...
@sortelen: Ők a fakók a csapatban... a kiörtegedett pohos futbalisták:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"_na mesélj, melyik hogyan?_"

jesszusom! már a sorrend is próbára tenne. de Te is azt láttad amit én?

szal, behajol, hátranéz és...

aztán megegyezős egyezséggel az alábbiak szerint, nem mindet és nem feltétlenül a sorrendet követve:

www.femina.hu/kapcsolat/szexpoz_abc
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Világos: 200 fő a sztájk-ingerküszöb.
Fasza szakszervezet vagy mi.
@vitéz Thapóccay néma bárány: @mamitirtok sír derék (kommensevik):

Biztos liberálbolsevikok vagytok tik is!

A tréfajelző kézikészülék nem mutatott-e pirosat, he?

De egyébként is akkor jelenik meg, amikorra beállítja, mert ezt sem kézzel rakta fel 5:18-kor.

Már egy szimpla másrakenős mentegetőzésen sem láttok át? Hát hogyan épül-szépül akkor honunk? Továbbá egyetek menzás tökfőzeléket holnap ebédre, és további rettentő átkokat is tudok!
@sortelen:

"_hogy jönnek ehhez Tarján, Jenő, Kér és Keszi?_"
amazok a vezérek, emezek a törzsek, azaz

Nyék, Megyer, Jenő, Kér, Keszi, Kürtgyarmat, Tarján,

mások szerint Kürtgyarmat: Kürt, Gyarmat

De a főnök megmontta nem leszünk gyarmat ezé jobb, ha Kürgyarmat
Meg egyébként is eszi a Maxwell-démon a kommentjeimet. Az előzőbe pedig sokat beleadtam.
A sztrájkfenyegetés ellenére sem tágít az Emmi
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) nyilatkozata ellenére sem változtat tárgyalási stratégiáján - közölte az oktatási államtitkárság kedden az MTI-vel.

hvg.hu/itthon/20130115_A_sztrajkfenyegetes_ellenere_sem_tagit_az
Na csak szorgalmasan továbbra is! Én beülök a sarokba duzzogni, meg altatok gyereket is, meg ilyenek. Nehogy savanyodjatok, mert rakok mellétek kaprot, borsot, mustármagot meg cukrot, oszt pörkölt mellé elfogyaszt valaki a farsangi szezonban!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

azé nem esek túlzásokba. mindazonáltal ha jobban meggondolom, kifejezetten repesek értük ha megfelelnek a titkos kódnak... bár most, hogy őzikém megigézett tulajdonképpen mindegy is dorombolnak vagy nem

ellenben a ragadozókkal vigyázni!
@miva?:

"_Nehogy savanyodjatok, mert rakok mellétek..._"

Kizárt! jöhetnek rakásilag szőkék, feketék, barnák, vörösek [nem vörösök!]
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Ennek a képnek nem az a címe, hogy a szép cigány(néger)lány és Hófehérke már nagyon várják szerető férjeiket a közmunkából. :)
@ariel12: Ajjaj, ide gyúrni kellene vélhetőleg kissé..mármint ide jógilag!:-)
@jaegtoer:
Na, végre valaki, aki nem olyan válogatós!!! :)
"Pár száz forintért nyúl a kéményseprők után a kormány
2013. január 15., kedd, 19:15
A kéményseprési díjakban is érvényesítené a kormány a rezsicsökkentést, de az ötletettel előálló fideszes polgármester néhány tényezőt kihagyott a számításból. Elfelejtette azt, hogy az idén jelentős pluszköltséggel járó új feladatok elvégzését írták elő az ellenőrzést lefolytató szolgáltatókra, de azt is, hogy a terhek is, az árcsökkentés is döntő részt az önkormányzatok tulajdonában álló cégeken csapódhatnak le. Cserébe évente, lakásonként pár száz forintot nyerhetnek."

hvg.hu/gazdasag/20130115_Kemenysepres_dijak_csokkentes

Alig szarrágó a Bolseviki Csürhe Zrt!
@ariel12: de hol a kész vacsora, papucs előkészítve? (más már úgy tűnik, bemelegedve/melegítve..:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Te egy fideszprostival kevered... :D
Fabius nem lesz boldog, elás majd téged... Béka poraidra! :D
@GeoCracker:
"Ha például a keresztények megértenék, hogy pont a Vatikán korai dogmái tehetnek arról, hogy a zsidóság évszázados hagyományként a tanulás és kereskedelem felé fordult, akkor milyen ciki lenne. Nem igaz?"

Bezony!
Ja, miért Dan Brown utálata a latrinai palota felől nézvést?
Hámecsak, vagy van egyéb oka isch?
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Bazz, jobban nézd meg a képet, valami gond lehet a látásoddal...
Nekem a két csaj "láttán" - khmmmm... emlékeim alapján persze csak, teoretice, de tényleg, szimpla elmélet, mert hát más is olvashatja eztetet - egész más talál eszembe jutni!
"vacsora, papucs"... Bazz... Én mást műveltem anno két csajjal, de akkor bennem lehetett a hiba?
Bakker, valamit elrontottam??? :)))
TANÍTS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Én mást műveltem anno két csajjal" - a nagyképűek általában csúnyán végzik....-:)))
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Ja kérem, ha csak ser jut az eszedbe és nem féktelen bagzás, két kiéhezett muffal, akkor mindegy is... :D
Olvastad a Karamazov testvéreket?
NEM??? Pedig még annyi szép orosz regény van... :))) Pl. Háború és béke... Szép, hosszú, sokáig tart...
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Hát, ezt ott Róma közepin nem így gondolják, mellesleg még igazuk is vón...
@Knósszosz:
Na, majd négyszemközt...
Pár sör közben...
Csak hogy irigykedj és ne hülyén halj meg! :D
@Knósszosz: sZERINtem meg nem! Ideje lenne kissé más felfogásnak ottan, ha a hagyományokat nem is feledvén..de pl. a cölibátust meghaladta tán az idő!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nincs ellenemre, de nehezen képzelem el, hogy egyszerre két csaj röhögjön rajtam. :-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Az mán a szótárba sincs arrafelé, mit nem feltételezel?
@jaegtoer: hát nem is tudom... ez a bangyuszhasogatás... izgi lehet:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Én éhe vagyok. Megin.
Sül a csirke, de közbe volna mondanivalóm is, mer ez a zokítás ügy nagyon veretes baromság. Biztosítékilag, ugye...
A poszthoz csatlakozván gyakorló szülőként azt szeretném hozzátenni, hogy a mi édesdrágakedvesaranyos Hoffmann Raúzsika nénnyénknek nem ártana megmártózni az élet sűrejibe. Csak hasznára válna ha testközelből megismerné azok véleményét, akikről dönt. Például a szomszéd Ferinek is iskolás kölyke van, meg nekem is, ezért aztán kérdeznénk tőle/mondanánk neki ezt-azt.

Ferivel közösen - mint a munkaadójuk a miniszterasszonynak – pénteken 18 és 19 óra között tartunk fogadóórát, a kispesti Lépcsős kocsma összes termeiben. Elvárnánk a megjelenését, mert szeretnénk tájékoztatást kapni arról, hogy ha már kötelező államilag vallást gyakorolni, akkor mé nem szabadon? Választott? Különösen Feri szeretne választ kapni, mer zsidó a szerencsétlen, oszt hiába kereste, az istennek se tanáta a beszkennelt cetlin a neki tetsző okítási formulátot. Biztosan olvassa legalább egy valaki(…) ezt a blogot a Lendvay utcába, szóljon má a Raúzsikának, hogy várnánk igen nagytisztelettel pénteken. Ha hozza Zsóttit az se baj, jut neki is egy fél cseresznye, meg aztán tűle is vón’ mit kérdezni. A Ferinek. Meg nekem is.
Addig is míg a Raúzsika ideér (hasznosan töltendő az időnket), belefogtunk egy pedagógus barátommal a helyzet elemzésibe. Arra a következtetésre jutottunk, hogy a kormányzat oktatáspolitikája okán mán csak köpni tudunk, mer a NER elintézte, hogy a nyeléssel ne kölljön fölöslegesen küszködni. Különben is egészségtelen a mindenfélét össze-vissza zabálás, meg aztán randa egy látvány a dagadt ember, még ha nem is focista. Kedves barátom mint NER inkompatibilis tanerő, a monstrancia fű alatti becsempészését az oskolákba úgy értékelte (realista stílus hívőként), hogy az annyuk picsáját! A szomszéd Ferinek is ez a véleménye amúgy.

Én is szeretném megkérdezni mint érintett, hogy akkor evvel az egész hitmegetikafranckivertőleoktatás izével mi a helyzet valójában? Már minden rendben van ebben az országban, csak ez az egy dolog amit helyre kellett tenni? Az egészségügy überfasza? Kútvölgyi szinten biztosan, viszont az öregem kálváriái okán tudnék mesélni a másik oldalról is bőven. Sőt, háziorvosi szinten is vannak tapasztalatok. Az öreg Bubónk elmegy inkább nyugdíjba, mintsem baszogassák az erkölcstelen, két helyről felvett javadalmazása miatt ( ő mondta-jóban vagyok vele), oszt akkor mi lesz? Jön egy ifjú javasasszony egyenesen az egyetmrőltapasztalatilag, oszt mikor bemész hozzá a rendelőbe mer igencsak fáj a bélésed, kapsz tűle egy CD-t, amit otthon beteszel a lejátszóba, oszt megfelelő spirituális taktusokkal aláfestve azt hallod rúla, hogy:
„Nyúlháj, daruháj, majd meggyógyul, ha nem fáj.
Varjúháj, ebfül - elmaradsz mán’ ettül.”
Modern farmakológia, by költségtakarékosságosi (sz)Ócska Miklós, mi? Feri is szkeptikus ebbe. (a szomszéd)
Nem kellene valami fontosabbra fókuszálni a kormányzatnak, mint a gyerekem erkölcsi nevelése? Teljes hülyeség az egész, mert szerintem kilencven százalékban azon múlik a dolog, mit hoz otthonról a gyerök. Hiába akarja majd bemagyarázni a kölök nyiladozó értelmébe a „képzett” etikatanár, hogy lopni az fúújjerkölcstelen, ha az apja politikus. (lehet más is természetesen, de ez a hivatás a legveszélyeztettebb ebből a szempontból)

Aztán ott van az a kérdés is, hogy mennyire lesz népszerű valami, ha az kötelező?
Körülbelül annyira fogják szeretni a kölykök a hit és/vagy etika tant, mint mi annak idején az oroszt. Nem mondom, én utáltam akkoriban, viszont igen nagy hasznát veszem a mai napig is, mert például a régi orosz metrókocsikban a kis táblácskáról, ma is simán leolvasom a Mitiscsinszkij Masinosztroityelnij Zavod – feliratot, és lássuk be ma nehéz e-nélkül a tudás nélkül boldogulni errefelé. A szomszéd Feri is ezt mondja mindig. Szóval lehet, hogy mégis csak lesz haszna az egész agyrémnek, mert ha esetleg egy ma okított gyerök kezébe veszi majd a bibliát valamikor, tán emlékezni fog rá, mitől is evett krétát a magas láz előidézésinek okán, nehogy az órán részt kölljön vennie.

Vallom, hogy ez egész hitoktatósdi egy kapitális marhaság, ráadásul egyéb jogi kérdéseket is felvet.
Írták itt mások a listázás tényét, ilyesmiket. Szóval menjenek a ferde falanxra, testületileg.
Feri szerint is!
@Knósszosz: akarsz belső fotót a latrináról? esetleg a muszkalinivel aláírt egyezmény fotódoksiját? szójál. közbe nyomjá be vagy 10 brusettát:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Van róla, de nyomasd! Amúgy rendben van, csak a szellentés ami átjárja... na az bidesch.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

nézegess nyavalyás, nyiss és lapozz... este erről regéltem... ha vmikor 9 körülre visszakeresel, hivatkozások ezerrel. kaja, pija, nők:-)
mentsd le vagy keress.
@Knósszosz:

+1 nem csak szerinted és Feri szerint, szerintem is!
@Knósszosz:
Az pech... :)) Pedig ha szépen makkoltatnak... :D

@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Ja kérem, a makkoltatás kelthette fel a figyelmedet... :D
@Knósszosz: lesz... türelem. mókamiki társháza szinte kimeríthetetlen:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

aligha tudja bárki :-D

@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Az a körülmény biztos lenne amiben az a legnagyobb problémája, hogy mikor tesz ki posztot és más baja nincs.
@Knósszosz:

Egyet bizony. Bárány junior sátánista oktatásra jelentkezik ahogy írtam feljebb. Oszt lehet kapni befele.
@Knósszosz: Miért van az, hogy te mindig főzöl és engem sose hívsz meg vacsira.:D
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Szita szita péniszek...

Felsír a sok kismalac: énisz énisz énisz énisz!
@sortelen: "És hogy jönnek ehhez Tarján, Jenő, Kér és Keszi?"

Keszi, nem keszi, nem kap mást!
@jaegtoer:
Jogilag ez amúgy rendben?
Listapistáéknál ezt lehet?
Anyjuk hajadon?
Megannyi kérdés...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Mert három-négy naponta vagy éhes.
Legalább is ilyen gyakorisággal jössz erre. Jó, néha én is elrontom a gyomrom, oszt csak olvasok, na! Oszt nem is mindig főzök, csak amikor kedvem van hozá. Ma nenóm vót, de valamit csak köll zabállani kedves Csekk!!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Te biciklizni hívtál a római partra. :) A cangázás nem a kedvenc mozgásformám...
@Knósszosz: Azért vagyok ilyen ritkán, mert a munkahelyemen nem tudok lenni (ez komoly hátránya), és mire hazaesem addigra már örülök, hogy eljutok az ágyig.:S Ezért vagyok inkább hétvégén. Vagy kora hajnalban munkába menet.:D Most gondolj bele mennyire megéhezik az ember, ha napi 4 órát ingázik és 9 órát melózik... A második nap végére éhen halnék.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Négy óra inga?
Japánban dolgozol Okinavától négyszáz kilameterre, vagy csak Monorról jársz be Pestre? Utóbbi esetben a MÁV állapottyát ismerve, jogos a napi négy óra utazás.
Nos?
"Októberben hivatalos állami látogatásra várják Orbán Viktor miniszterelnököt Indiába..."
Most poénkodjak? Occsó lenne... :))
@Knósszosz: Ha józanol vagyol, jókat irtsz, ha beflyásolt akkor is, csak mástémában:-)
@Mariann19: Szia! Jóttamás. Ne óvass vosissza. Világgá méééc:-)
"Újabb elemző cáfolta Matolcsy érveit

MTI,Index
2013. 01. 15 19:34:00 |

Roubini visszavág: Magyarország a hibás
Megtalálta Matolcsy a forintgyengülés okát

A globális piaci hangulati mérőszámok tanúsága szerint belső okok álltak az elmúlt napok forintgyengülési hulláma mögött, vélekedtek keddi helyzetértékeléseikben londoni pénzügyi elemzők. William Jackson, az egyik legnagyobb citybeli gazdasági-pénzügyi elemzőház, a Capital Economics felzárkózó piacokra szakosodott vezető közgazdásza befektetőknek kedden összeállított elemzésében felidézi, hogy a magyar kormány álláspontja szerint külső spekuláció okozta a forint árfolyamveszteségét."
index.hu/gazdasag/2013/01/15/ujabb_elemzo_cafolta_matolcsy_erveit/

Agyhalott Vidéki és tettestársai ezt is megmagyaráznák? :))
Mocsok komcsik megvették ezt is kilóra!

"Magyarországról suttognak Bécsben

SzkB
2013. 01. 15 19:16:00 |

Alig lehetett becsukni az ajtót a Euromoney-konferencán Bécsben, a magyar gazdaságról szóló panelbeszélgetésen. A hallgatóság kérdéseiből egyértelműen ki is derült, hogy miért vagyunk mi ennyire népszerűek: a többséget nyilvánvalóan nem a makrogazdasági mutatóink, a bankrendszerünk hitel/betét aránya vagy a magyar befektetési lehetőségek érdekelték, hanem az, hogy a folyósói beszélgetésekben elszabadult hajóágyúként emlegetett Orbán-kabinet intézkedéseit a hazai elemzők hogyan, mivel magyarázzák.

A zsúfoltság mellett a panelbeszélgetés másik szépséghibája az volt, hogy kormányzati illetékes nem ült a pódiumon, így a kérdésekre igazi válasz sem érkezhetett. Az NGM államtitkára, Pleschinger Gyula ugyan néhány órával korábban és néhány teremmel arrébb megpróbálta elmagyarázni, hogy mostantól a növekedés beindítására és a tőkebefektetések ösztönzésére koncentrál a magyar kormány, azzal azonban kisebb derültséget váltott ki, hogy az eddigi unorthodox kormányzati lépéseket kreatívnak nevezte."
index.hu/gazdasag/2013/01/15/becsben_bucs/
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Ésakkor a magánhangozókat is kihagyom, ugye? Vagy átsiklok ijeschmiken oszt diftongusoknak tit-u-lállom.
Üket.
Mikor hogy...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Tökéletesen értem:-D
Kemény küzdelem nap-mint nap.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Erről pont ma hallottam, hogy mém lett az elemzőknél. A grafikon máris világhíres....:D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Na ja.
Viszont Neked mákodvan, mert ha tele van a zizé, akkor max húsz perc autózással civilizált világot is láthatsz. Ezért komolyan irigyellek.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Olvastalak benneteket, kerestem az eszmei mondanivalót, helyette találtam isteni jó dumát.
Nem szálltam be, mert ha belétek feledkezem, nem tudom elhagyni a gyülekezetet, és egész nap a kézire készültem, Nehéz volt a választás, de sorsdöntő ez a mérkőzés.
Majd visszajövök, ha veszítünk, harapok.
@Knósszosz: Szia Knósszosz! Örülök, hogy látlak. Most kézi okán megyek az agyvérzésbe. Bele. Rosszul állunk.
divany.hu/poronty/2013/01/11/egy_kulonos_jelenseg/
Ma én vagyok különösen píkirt vagy csak a véletlen műve, hogy törpe dulce jutott erről eszembe?
"Az abab kórban szenvedők törpe termetűek, igénylik, sőt kikövetelik a társaságot, mégsem empatikusak. Gyakran igen erőszakosak, sőt, hisztérikusak, mégis kiemelkedően népszerűek családjuk körében. Annak ellenére, hogy analfabéták, sőt, sokáig járni sem tudnak, testi és értelmi képességeik nem gyengék. A tünetegyüttes 16-18 év alatt általában nyom nélkül gyógyul. A pszichológus a héten az abab kórról ír."
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Akkor nem tanáltam el, mi lehet az! Másra meg nem mertelek hínni, ugye? :-D
@Mariann19:
Mi a helyzet?
Én száműztem a tévét a könyvtáramból, csak akkor megyek át a szülékhez nézni, ha forma-1 van. Szóval??
(ja, hirtelen neten sem tanáltam semmit...)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ezeknél már apránként minden mém... Az azért vérciki!

@Knósszosz:
20 perc??? Meg vagyol veszve! 10... :)

@Mariann19:
Csak én, ecceri lélek nem értelek? Mi történt? :(
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Hát nem nagyon. Egyszer cukkoltál azzal, hogy a gyerekkel erkélyen grillezel, de hívni nem hívtál...:D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Neked, nekem, a fél világnak. De nekik orv támadás nagyszerű műalkotásuk ellen. Szegény meg nem értett gazdasági elmebetegek...:S
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Folytatás:
"Ezen egyedek setét napszemüveget viseltetnek kedves feleségükkel, mert a törpeségük okozta frusztráció levezetése, nem tesz jó hatást a párjuk szem körüli bőrfelületeire."
Ezt olvastad??
brühühühü
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Rémlik a nyár, meg a grill, meg a kaja, meg az hogy cukkoltál vele. Akkor másvalaki erkélyezett?:O
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Most genya vagyol?
Távol, mer nekem nincsen TV.
Ugyan mit néznék benne? Ja, most kézit, francba.
Néha csak köllene...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Volt olyan is..de azóta sok víz (vagy jég) lefolyt az Dunna völgyibe nekije..
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Addig lehet, bepárosodsz, nem? Most, hogy fontos a népszaporulat gazdaságilag..
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nahát, ez nem volt szép. Nem én hagytalak cserben a kapualjban.:O
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Szerinted ennek mennyi esélye van napi 13 óra meló mellett?:O
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: @mamitirtok sír derék (kommensevik): De most uraim megyek aludni, mert cca 8 �m�m�bkv-zom meghitt munkahelyem fel�ahol nem tudok szabadon netezni. Damn.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Vetít a bige állandóan, csak ígérget és hiteget! Echte NŐ! :D
Bár Fabius sem marad el sokban tőle...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Akkor még szerencsésebb vagyol. Én ugyan Bécset nem nagyon kedvelem (igaz nem is utálom), de osztrákiamás területtyin igen jól éreztem magam. Kulturált, tiszta, most soroljam?? Innsbruck nagyon kellemes élmény volt, ráadásul nyáron, arrafelé ritka harminc fok feletti hőmérséklettel. Pizzát zabáltunk egy ottani "trattoria"-ban, isteni volt. Itthon fos, még azt sem tudják megcsinálni.Érdekes, Spanyolban is olyan finom, mint Rómában. Nem értem itt miért szar? Mindegy,irigy vagyok, na.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Akkor jó éjetet, három nap múlva éhessen...-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Hogy pontossan mire is gondoltál, azt inkább nem nem pötyögném erre a felületre. Hát ha olvassa olyan is, akinek nem köllene:-))
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Hát, a hitegetései alapján... :D

@Knósszosz:
Gyere el baszki nyáron. A nyári túrára eldöntöttem, hogy malacot viszünk ki a svábnak, hogy csorogjon a nyála, az lesz az esti vacsi.
Ha jössz, kapsz, ha nem, akkor... :D
@Knósszosz:
Amúgy most tudtam meg, hogy lesz egy olasz vendéglőnk itt helyben, nyáron, az egyik partnerünk csinálja majd, eredeti olasz alapanyagokkal (Bécsből), olasz szakáccsal. Csak, ha erre jártok...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
El van az döntve, hogy megyek. Mán tavaly is voltál szíves meghínni, akkor is mentem. Vóna, csak az öreg betegsége az nem köllött.
Most se top, három napja katéterezték a szívét, értágítás, ilyesmi.
Állandó ügyeletben voltam, ne éld át.
Kurvára tetszik arra felétek a Duna (mosoni), végig baszkodtam a Kugliörsszel, fényképek megizé, nagyon fasza.
Szóval kemencés csülök? Rendben!
Kérdés, hogy hány adag? Ha odajutok kizabállak a furgonodból. Ha lesz arrafele Tank koncert, tán Fab is hadrafogható lesz, akkor meg neked véged bazmeg!!!

Nahát mán...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

teee cerkófmajom... tegnap kérdeztél délcseoról... lessed:-)

picasaweb.google.com/117954347335284581558/DELCSEHORSZAG#5833713385776942322

reggel vmkor feltettem egy linket 9 körül 12 csoa praha yagymi... keress utána. ha több kell üzifal müksz...
@Knósszosz: ne aggódj... nem nagy cucc a kardiokat... nekem is vóót.. meg még vagy hat csak úgy, miko hogy... egy dolog szar, amikor majnem tökönszúrják az embert... utána már vidámabb. akár sztenttek, akkár anékü. komolyan montam... eccerűbb ezerszer, mintegy nyitott mellkasi műtét higgyé...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: lófülét... segíteni akarok.. látnád a tudatlan félázsiakat, kik hogy el vannak veszeve, mer engöm nem kérdesztek:-)
@Knósszosz: A trilla 30:21 kemény hangnemben, pedig a mol lágyabb lett volna.
Meggyötörten nézek a perspektívába.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Most akkor változtassak nevet???
Rohadékoskodsz má'megint? :D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "De nem itt ez a lényeg még."
Mond ki, de gyorsan, mi a lényeg? Furdal.
www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20130115-a-euromoney-konferencian-osszegyult-penzugyi-vezetok-szerint-vicces-a-magyar.html

Menő Orbánt szapulni ebédszünetben
Magyarország vicces, a végtörlesztés kúl – állítja egy spanyol pénzügyes. Mit mondtak rólunk Bécsben Európa bankárai?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Csak én ecceri lélek nem értelek? Mi történt?"
Az történt, hogy nem voltam veletek emiatt a
meccs miatt. Inkább viseltelek volna el benneteket, az sokkal jobb lett volna. Az egész életem egy nagy tévedés.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Át a lukon." Ez mi? Bontsd ki a mondanivalóját, nem fog jól az agyam, kihagy.
@Mariann19: ez igy igaz. eldobsz minket kidolgozott testű nethuszárokat, néhány csökött, hasonló adottsággal rendelkeő futóbolondér, mert azok vizionálhatók:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Egér baszki... Leereszkedsz hozzánk??? :D
Ilyenkor kell jönni?
felháborítónak tartom ezt a cinikus, gúnyos libsi hozzááláást... maró szöveget !

nagyon durva...

amikor történelmi pilanatást éllünk épen,
amikor a szentkétharmad évezredente eccer van !
amikor a fiataldemokraták keresztyény szövecsége felismerve ennek a történelmi 1/2lőségét...
amikor minden o.gyűlési népviselő éjt mappává téve ír és dro, dolgozik...
amikor lankadatlan a cövekes összefogás és nagyfelhatalmazás öszetartásán és őszestartozásán fáradoznak
amikor szorgosan dolgozva a nemzet al testének fele mell és én is... a nép jobulásán !

akkor ti hálátlanul értelmetlenül sárdobálózztok ! és áskálódoztok !

mind1 Ők/mi a felkentek ezt is gondolták/tuk és tugggyáktuttuk hogy önfel és áldozó munká lyukért
nemhogy köszönetet nem ! de elensségeskedést fognak a nyakuk közé kapni !
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Vérmókus! Laikusként bátorkodlak elismerni. Van szemed a fotózáshoz. Maga a csoda!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Ha én ezt tudom, hogy túl vagy a szív katéteren...
Dehogy hagytalak volna itt ezek miatt a 2 méteren felüli lovak miatt. Volt, aki nem is volt karcsú.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Mikor már nincs címlapon. Fasznak van hangulata keresztülevickélni több száz orkon. Nem vagyok én Glóin fia Gimli. :D
ja és nem mondom el kivagyok ! arangomat se! mer csak egy van a zországban és rályönnétek !
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Figyeld meg, a spanyolokat megverjük, így szokott lenni. Aztán vissza mehetnek a nagy munkanélküliségükbe, meggyötörten.
@Mariann19:
A mókus szemét egy kicsit megpácoljuk, majd forró olajban... :D
@Vitéz László: "amikor a szentkétharmad évezredente eccer van !"

Én is ebben bízom, mert még egy ilyen kurzust nem élünk túl.
VM= Vejsz Mannfréd, Tankréd unkatesója:-) , ki persze Gríz Elláért lángol:-) No meg egy kicsi M-ért:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Egér! 2010. óta aknán állunk. Tényleg ne elmélkedjünk. Úgyis felrobbanunk.
@Mariann19: hidd el semmi extra... sima érfestés, csak el van misztifikálva...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: az agyérfestés már neccesebbb ottan vékonyak a zerek, és a kontraszanyag is naggyon közel van.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Ja, most bezzeg jók vagyunk."
Te kis provokáló pernahajder! Tudom mit akarsz olvasni. Na hallga:
Visszajöttem hozzátok menten, nem tudok nélkületek élni, imádom az útibeszámolóitokat és a hevenyészet gasztroblog plágiumotokat, a teljes valótokat, úgy, ahogy vagytok.
Jó voltam?
@Mariann19: de azakna, ha nem fecergünk, akkor robbanás nékül a seggünk alatt marad.
@Mariann19: gasztroblog plágiumotokat... héhó... nem iga. amit beraktam, mind befaltam... nem Julis a bilis gasztrosójából cagyon:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"VM szerényen meghajol."
Viharos taps, a Varánuszon tombolnak, átütő siker övezi a mestert.
@Mariann19:
Alakul ez... Még, még fényezz bennünket, mert az a lapitya mókus amúgy is akkora, de akkor arcz!!! :)
@Mariann19: nem kéne... szó szerint vóót télleg illő szerénységgel...örül, ha megoszthatj... láss és menj, ha tudsz, ha nem, akkor örvend a szépségnek. ennyi.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: van itten elég sok okosabb, látottab félidióta... még ez a félnótás boli is tudhat valamit... lehet ezér kedvellem? és mindegyik kicsit nagyon más...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "A mókus szemét majd megpácoljuk, forró olajban."
És ha túlsütés lesz? Legalább el tudod intézni az üvegszemet? Mármint TB-re.
Nem engedem bántani Mókust, szükségem van rá, meggondoltam magam.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Na jó, a magasság többé kevésbé stimmel, de csatafejszével sajnos nem tudom magam olyan impulzívan kifejezni.

Viszont nem jövök zavarba egy képtárban. :D
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Te írtad Knósszosznak, a sorok közül olvastam ki.
Bár melletted lehettem volna. Fájt?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"De az akna, ha nem fecergünk."
Az aknán akarsz mozdulatlanul állni szoborként az örökkévalóságig, mint Mao Ce Tung?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Manapság bazze a narancsbolsik szemében akkor csak ellenség lehetsz TE IS! :D
Fogadjunk, ráadásul olvasni is tudsz!?
Bár a foci szereteted egy cseppet elbizonytalanít, de... attól még lehetsz akár rendes ember is!
@Mariann19: amikor megszúrnak, az kicsit kellemetlen... a többit nem érzed, illetve amikor a kontrasztot nyomják, érdekes... meleget érzel, bocs, olyan, mitha hig dossal mosnák az altested... de hála isten nem... közben meg lesed a monitoron a saját tested, a vezetéket és csodákszol. kb 15 perc az egész. a rossz utána a nyomókötés, ami 24 óra elvileg, de 8 óra után az ember úgyis kisunnyog a slóziba egyet cigizni... télleg szót sem érdemel.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Bazze, mintha Knosszoszt hallanám... Valami NYALIGÁTOR alfaj lehettek! :D
@Mariann19: minta gandi... köldökömben sarjadó zabszemmel, meg a seggenben is:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Drága Egér! Hogyan lehet ilyet kérdezni? Te, aki törzsgárda tag vagy. Különben is, nemsokára jubileumi díjra is számíthatsz. Pénzes buli.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Azért remélem ez a fényezés lágyan simogatja a lelkedet. Ezt akartad, nem? Én meg álltam rendelkezésre.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Nyissátok ki a szemeteket, ha már nem láttok jól, vagy igyatok egy kávét. A hiányotokról többes számban írtam.
Aki személy szerinti megerősítést várt, arra reagáltam.
Még nem tűnt fel hónapok óta, hogy milyen kedves és udvarias vagyok? Jó lenne az ilyen finomságokra is rezonálni végre.
@Mariann19:
Jóvanna! Rezonálunk... elrezonáltam alukába, sziasztok!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Ahhhh...zene füleimnek..."
Tanultam hegedülni, azért száll feléd a melódia.
Bár Rodeo nem értékelné nagyra.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Azért mégis hős kis katona voltál, ha olyan nyugisan beszélsz róla most is.
Rendben van minden a szív tájékán most már?
@Mariann19: nincs, de nem is ez a lényeg...a többi a szar... telán mond valamit arteroszklerozis, vagy mi a franc multiplex... lassan brdugulok.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Amikor megszúrnak, nem érzed, örülsz, hogy még élsz..a cigizés pár napot várat, míg kiengednek az intenzívről, ott ugyanis ellenjavallott és a drótok, amik tartanak, nem engednek ki, így maradna a kacsa, de abba nem érdemes bagózni, mert másra való!
A többi többé-kevésbé stimmel!
Aki még él, annak jójcakát, a többieknek békés, (ki)oktatásmentes alucikát!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: törvényt akarok, de azonnal, amiben egyértelműen leírják, hogy az ország ellenében elkövetett szándékos károkozás, vagy akár a kapitális ostobaság és hozzá nem értés dacára végzett irányítói tevékenység, bűncselekménynek minősül, és legalább 5, legfeljebb 9 évnyi szabadságvesztéssel honorálandó. Ha van felbujtó is, annak duplázva.
'stenbasszamá'meg.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): jogos amit írtál, én a sima érdfestés és sztentberakás szépségeit ecseteltem, abban volt néhányszor részem. A szívkatéterezésnél valóban beraknak 1 napra az intenzívre és cigi ott igatándiból nuku, (legalábbis nálam így volt) de aztán hazazavarnak. Nem kioktatásnak szántam, kérdeztek, válaszoltam.
@Légifarkas: HA eklőtte nem zabálsz, kibírod darabos kacsázás nélkül azt az egy napot. a többi így igaz. A második-harmadiknál már nem aggódsz, csak ne lenne olyan kurva jideg a műtő, meg a várakoztatás az előkészítöben...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: stimmel, csak ezt nem nekem akartad válaszolni :-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: nem kéne annyit aludni, csak elnyomja az ember eszét :-)
@Knósszosz: Azt hiszem a fidesz oldalán még a gyűlölet is kiszámított. Ahogy hitler gesztusai Leni filmjein.

@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Nagyon nincs kizárva :-)
@GeoCracker: ha jól tudom az egyik, talán a 35-ös pártkongersszusról készült film megrendezett volt,. az élő felvételek ugyanis rosszul sikerültek. így az egészet felvették egy studióban
@GeoCracker: A németeknél is van hittan. Evangélikus és katolikus. Akinek ez nem jó, az mehet etikára (erkölcstan). Ha ott bevált, akkor itthon miért ne lenne jó?
@Penivaldes: Haladtak a korral :-)

@Radio Silicon: S ott is egyházi befolyás alatt van az etikatanárképzés? S kötelező? S mitől abszolút jó, ha a németeknél van? S honnan tudod, hogy bevált? S mire vált be?
@GeoCracker: Nem tudom, hogy mennyire van egyházi befolyás alatt az etikaképzés. Kötelezőnek, annyira kötelező, mint a matek. A németek letettek már ezt-azt az asztalra, és nem arról híresek, hogy felesleges dolgokra fordítanának energiát. Amúgy nem vált be, és éppen téged akarnak rajtam keresztül meglérdezni, hogy mit tegyenek.
@GeoCracker: Nem tudok válaszolni a kérdéseidre. Valószinűleg te jobban tudnád csinálni az egészet, úgyhogy gyerünk, hajrá! Irány a tettek mezeje! Én mindenesetre támogatom a hittant.
@Radio Silicon: Nem támadtalak, csak kérdeztem. Ez Téged szemmel láthatólag zavar. Sajnálom, hogy tényszerű válaszok helyet a gúnyos támadást választottad.
A tettek mezejére nem vagyok alkalmas. Tudod, én tényleg írtam szakdolgozatot, és 12 év tényleges, külföldön is publikált munka van a doktorim mögött. Ezzel például miniszternek máris alkalmatlan vagyok magyarhonban.
Nagyjából embercentrikus etikai elveim vannak, s így még államtitkár sem lehetnék, ha pl. Rétvárit nézem.
Olvastam a Bibliát, tehát a KDNP környékére máris hiába mennék.
Sajnos a magyar politika nem rám vágyik, hanem rád. aki valós válaszok helyett a kérdezőn ironizál csupán.
Erkölcstan ott, ahol hoffmannok, böröczök, lázárok, rogánok, skiccek, pintérek mutatják a példát?
Hittant ott, ahol semjének, tőkések, balogok mutatják a példát?
Lóf*szt. Jelentkezzen, aki azt akarja, hogy a gyereke gerinctelenségre, aljasságra, rombolásra legyen tanítva?
Hát amikor meghallottam,hogy ezek etikát akarnak oktatni,néztem is ki a fejemből,hogy:Ezek?Etikát???
Tanulniuk kéne,nem oktatniuk!
@GeoCracker: Én nem ironizáltam, hanem tényleg azt mondom, hogy vállald az elveidet és próbáld egy megfelelő politikai csatornán tetteken keresztül érvényesíteni azokat. Egy blogon nyafogni csak időpocséklás.
süti beállítások módosítása