Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: Visszatérve Kocsisra, kijelentési igazolják, hogy sok az eszkimó, kevés a fóka, és Orbánnak bezony... (2024.04.16. 19:49) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.01.15. 05:19 Fabius

Kötelező hittan: kirostált egyházak, korlátozott hit?

Címkék: fidesz kötelező hittan etika oktatás

Régen vártam a pillanatot ami eljött tegnap délután. A kisebbik sarj fecnit lobogtatva jött haza az iskolából, rajta a - szigorú határidőre! ; ne vicceljünk - megválaszolandó kérdéssel: milyen kötelező hittan vagy etika oktatásra kívánom járatni jövőre? Egyébként is rühellem a családok abszolút magánéletébe tolakodó kormány attitüdöt, de azt még attól is jobban, ha minden ismeret és tájékoztatás nélkül kell(ene) a gyerekem jövőjéről, oktatásáról döntenem. Miután nem vagyunk vallásosak az én gyerekem etika órára fog járni, ha már muszáj. A probléma annyi, hogy az etika oktatás módszertanáról nem tudunk szinte semmit, és a hadra fogható tanerőket még most képzik - már, ha - hatvan órás gyorstalpalón, hatvan ruppóért. Innen nézve úgy tűnik, az oktatási rendszer stabil, stabilan a majd lesz valahogy, valakikkel-re bazíroznak. Ahhoz is komoly hit szükséges, hogy elhiggyük, ebből valami épkézláb dolog majd kisül szeptemberre. 

De nem járnánk jobban semmivel a hittannal sem. Vessünk csak egy pillantást a fecnire magára:

20130114_1339262.jpg

Mi tűnik föl először? Úgy van, a legszélesebb szabadságjogok kormánya a szabad vallásgyakorlást és vallásoktatást meglehetősen beszűkítette. Kötelezőnek kötelező a hittan, de a zsidók, buddhisták, krisnások, hitgyülisek, iszlámisták, pünkösdisták, andventisták, jehovák és az összes többi, Semjén Zsolt által is egyháznak elismert felekezet hívei a saját hitüket tanulják meg valahol máshol. Igen, a probléma megint az, hogy engem például nem kérdezett meg senki a vallásomról, hogy aztán arra hivatkozhasson, hogy az iskolában csak és kizárólag erre a négy hitoktatásra van igény. Ki döntötte ezt így el, és főleg mi alapján? 

Azt már látjuk, hogy az állam mennyire gondos gazda az iskolaállamosítás után, ha az intézményekről van szó. De azért álljunk már meg egy felebaráti ejmiafasz erejéig, Hoffmann Raúzsa ugyan ballagjon elő a sarokból ahová száműzték, a szájpecekhez járó befogod! - ukáz úgyis csak a felsőoktatásra vonatkozik, és adjon valami épkézláb magyarázatot, hogy is leszünk ezzel? 

hoffmann-rózsa-hittan.gif

Az etika módszertan kb sehol nem tart, a tanárok átképzésével együtt, a hitoktatás leszűkítve a négy lehetőségre, oszt jónapot. Olyan érzése van az embernek, hogy pártunk és kormányunk nem a hitoktatást, hanem a hittérítést tűzte ki célul. A hitoktatóknak lesz saját kiadványa Őrtorony helyett Bástya elvtárs azt üzente címmel, amit majd a vasárnapi mise előtt kikérdeznek?

Ezek után nektek etikát oktatni akkora bullshit lesz, hogy már a harmadikosok is ezen fognak röhögni. 

758 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr995019002

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szájkosár a fecsegő kormánytagoknak 2013.01.15. 10:34:10

Orbán Viktornak elege lett a télvíz idején is zöldségeket beszélő kormánytagokból és államtitkárokból. Hoffmann Rózsa nyilatkozat stopja azonban csak az első lépés. Szeretett miniszterelnökünk, mint mindig, most sem elégszik meg a félmegoldásokkal. ...

Trackback: Azt jól elpasszoltad, igaz, Dezső? 2013.01.15. 09:11:56

Van valami újság, Dezső? Egyenlőre még semmi, Guszti bátyám. Na és az a kommunista csoda zsoké? Azt jól elpasszoltad, igaz, Dezső? Egyáltalán nem biztos, hogy én passzoltam el. SŐT! Nagyon is valószínű, hogy te passzoltad el Oszi! Lassan elfog...

Trackback: A kemény kéz a mi elvünk! 2013.01.15. 09:11:17

-      A kemény kéz Guszti bátyám, a kemény kéz. Ez a mi elvünk. -      A számból vetted ki a szót, kérlek! Kemény kéz. Valahogy csak visszakanyarodnak emlékeim Vitéz Zentay és Vitéz Ormándy csendőr e...

Trackback: Mit csináltál már megint, Oszi? 2013.01.15. 09:10:48

-      Kkkkkéérlek alásan, egy kicsit elbóbiskoltam. Miért kérdezed? -      Nem azt kérdezem, hogy most mit csináltál, hanem azt, mit csináltál már megint? -      Megint? Ho...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@mamitirtok sír derék (kommensevik): Hogy pontossan mire is gondoltál, azt inkább nem nem pötyögném erre a felületre. Hát ha olvassa olyan is, akinek nem köllene:-))
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Hát, a hitegetései alapján... :D

@Knósszosz:
Gyere el baszki nyáron. A nyári túrára eldöntöttem, hogy malacot viszünk ki a svábnak, hogy csorogjon a nyála, az lesz az esti vacsi.
Ha jössz, kapsz, ha nem, akkor... :D
@Knósszosz:
Amúgy most tudtam meg, hogy lesz egy olasz vendéglőnk itt helyben, nyáron, az egyik partnerünk csinálja majd, eredeti olasz alapanyagokkal (Bécsből), olasz szakáccsal. Csak, ha erre jártok...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
El van az döntve, hogy megyek. Mán tavaly is voltál szíves meghínni, akkor is mentem. Vóna, csak az öreg betegsége az nem köllött.
Most se top, három napja katéterezték a szívét, értágítás, ilyesmi.
Állandó ügyeletben voltam, ne éld át.
Kurvára tetszik arra felétek a Duna (mosoni), végig baszkodtam a Kugliörsszel, fényképek megizé, nagyon fasza.
Szóval kemencés csülök? Rendben!
Kérdés, hogy hány adag? Ha odajutok kizabállak a furgonodból. Ha lesz arrafele Tank koncert, tán Fab is hadrafogható lesz, akkor meg neked véged bazmeg!!!

Nahát mán...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

teee cerkófmajom... tegnap kérdeztél délcseoról... lessed:-)

picasaweb.google.com/117954347335284581558/DELCSEHORSZAG#5833713385776942322

reggel vmkor feltettem egy linket 9 körül 12 csoa praha yagymi... keress utána. ha több kell üzifal müksz...
@Knósszosz: ne aggódj... nem nagy cucc a kardiokat... nekem is vóót.. meg még vagy hat csak úgy, miko hogy... egy dolog szar, amikor majnem tökönszúrják az embert... utána már vidámabb. akár sztenttek, akkár anékü. komolyan montam... eccerűbb ezerszer, mintegy nyitott mellkasi műtét higgyé...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: lófülét... segíteni akarok.. látnád a tudatlan félázsiakat, kik hogy el vannak veszeve, mer engöm nem kérdesztek:-)
@Knósszosz: A trilla 30:21 kemény hangnemben, pedig a mol lágyabb lett volna.
Meggyötörten nézek a perspektívába.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Most akkor változtassak nevet???
Rohadékoskodsz má'megint? :D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): "De nem itt ez a lényeg még."
Mond ki, de gyorsan, mi a lényeg? Furdal.
www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20130115-a-euromoney-konferencian-osszegyult-penzugyi-vezetok-szerint-vicces-a-magyar.html

Menő Orbánt szapulni ebédszünetben
Magyarország vicces, a végtörlesztés kúl – állítja egy spanyol pénzügyes. Mit mondtak rólunk Bécsben Európa bankárai?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Csak én ecceri lélek nem értelek? Mi történt?"
Az történt, hogy nem voltam veletek emiatt a
meccs miatt. Inkább viseltelek volna el benneteket, az sokkal jobb lett volna. Az egész életem egy nagy tévedés.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Át a lukon." Ez mi? Bontsd ki a mondanivalóját, nem fog jól az agyam, kihagy.
@Mariann19: ez igy igaz. eldobsz minket kidolgozott testű nethuszárokat, néhány csökött, hasonló adottsággal rendelkeő futóbolondér, mert azok vizionálhatók:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Egér baszki... Leereszkedsz hozzánk??? :D
Ilyenkor kell jönni?
felháborítónak tartom ezt a cinikus, gúnyos libsi hozzááláást... maró szöveget !

nagyon durva...

amikor történelmi pilanatást éllünk épen,
amikor a szentkétharmad évezredente eccer van !
amikor a fiataldemokraták keresztyény szövecsége felismerve ennek a történelmi 1/2lőségét...
amikor minden o.gyűlési népviselő éjt mappává téve ír és dro, dolgozik...
amikor lankadatlan a cövekes összefogás és nagyfelhatalmazás öszetartásán és őszestartozásán fáradoznak
amikor szorgosan dolgozva a nemzet al testének fele mell és én is... a nép jobulásán !

akkor ti hálátlanul értelmetlenül sárdobálózztok ! és áskálódoztok !

mind1 Ők/mi a felkentek ezt is gondolták/tuk és tugggyáktuttuk hogy önfel és áldozó munká lyukért
nemhogy köszönetet nem ! de elensségeskedést fognak a nyakuk közé kapni !
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Vérmókus! Laikusként bátorkodlak elismerni. Van szemed a fotózáshoz. Maga a csoda!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Ha én ezt tudom, hogy túl vagy a szív katéteren...
Dehogy hagytalak volna itt ezek miatt a 2 méteren felüli lovak miatt. Volt, aki nem is volt karcsú.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Mikor már nincs címlapon. Fasznak van hangulata keresztülevickélni több száz orkon. Nem vagyok én Glóin fia Gimli. :D
ja és nem mondom el kivagyok ! arangomat se! mer csak egy van a zországban és rályönnétek !
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Figyeld meg, a spanyolokat megverjük, így szokott lenni. Aztán vissza mehetnek a nagy munkanélküliségükbe, meggyötörten.
@Mariann19:
A mókus szemét egy kicsit megpácoljuk, majd forró olajban... :D
@Vitéz László: "amikor a szentkétharmad évezredente eccer van !"

Én is ebben bízom, mert még egy ilyen kurzust nem élünk túl.
VM= Vejsz Mannfréd, Tankréd unkatesója:-) , ki persze Gríz Elláért lángol:-) No meg egy kicsi M-ért:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Egér! 2010. óta aknán állunk. Tényleg ne elmélkedjünk. Úgyis felrobbanunk.
@Mariann19: hidd el semmi extra... sima érfestés, csak el van misztifikálva...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: az agyérfestés már neccesebbb ottan vékonyak a zerek, és a kontraszanyag is naggyon közel van.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Ja, most bezzeg jók vagyunk."
Te kis provokáló pernahajder! Tudom mit akarsz olvasni. Na hallga:
Visszajöttem hozzátok menten, nem tudok nélkületek élni, imádom az útibeszámolóitokat és a hevenyészet gasztroblog plágiumotokat, a teljes valótokat, úgy, ahogy vagytok.
Jó voltam?
@Mariann19: de azakna, ha nem fecergünk, akkor robbanás nékül a seggünk alatt marad.
@Mariann19: gasztroblog plágiumotokat... héhó... nem iga. amit beraktam, mind befaltam... nem Julis a bilis gasztrosójából cagyon:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"VM szerényen meghajol."
Viharos taps, a Varánuszon tombolnak, átütő siker övezi a mestert.
@Mariann19:
Alakul ez... Még, még fényezz bennünket, mert az a lapitya mókus amúgy is akkora, de akkor arcz!!! :)
@Mariann19: nem kéne... szó szerint vóót télleg illő szerénységgel...örül, ha megoszthatj... láss és menj, ha tudsz, ha nem, akkor örvend a szépségnek. ennyi.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: van itten elég sok okosabb, látottab félidióta... még ez a félnótás boli is tudhat valamit... lehet ezér kedvellem? és mindegyik kicsit nagyon más...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "A mókus szemét majd megpácoljuk, forró olajban."
És ha túlsütés lesz? Legalább el tudod intézni az üvegszemet? Mármint TB-re.
Nem engedem bántani Mókust, szükségem van rá, meggondoltam magam.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Na jó, a magasság többé kevésbé stimmel, de csatafejszével sajnos nem tudom magam olyan impulzívan kifejezni.

Viszont nem jövök zavarba egy képtárban. :D
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Te írtad Knósszosznak, a sorok közül olvastam ki.
Bár melletted lehettem volna. Fájt?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"De az akna, ha nem fecergünk."
Az aknán akarsz mozdulatlanul állni szoborként az örökkévalóságig, mint Mao Ce Tung?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Manapság bazze a narancsbolsik szemében akkor csak ellenség lehetsz TE IS! :D
Fogadjunk, ráadásul olvasni is tudsz!?
Bár a foci szereteted egy cseppet elbizonytalanít, de... attól még lehetsz akár rendes ember is!
@Mariann19: amikor megszúrnak, az kicsit kellemetlen... a többit nem érzed, illetve amikor a kontrasztot nyomják, érdekes... meleget érzel, bocs, olyan, mitha hig dossal mosnák az altested... de hála isten nem... közben meg lesed a monitoron a saját tested, a vezetéket és csodákszol. kb 15 perc az egész. a rossz utána a nyomókötés, ami 24 óra elvileg, de 8 óra után az ember úgyis kisunnyog a slóziba egyet cigizni... télleg szót sem érdemel.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Bazze, mintha Knosszoszt hallanám... Valami NYALIGÁTOR alfaj lehettek! :D
@Mariann19: minta gandi... köldökömben sarjadó zabszemmel, meg a seggenben is:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Drága Egér! Hogyan lehet ilyet kérdezni? Te, aki törzsgárda tag vagy. Különben is, nemsokára jubileumi díjra is számíthatsz. Pénzes buli.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Azért remélem ez a fényezés lágyan simogatja a lelkedet. Ezt akartad, nem? Én meg álltam rendelkezésre.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Nyissátok ki a szemeteket, ha már nem láttok jól, vagy igyatok egy kávét. A hiányotokról többes számban írtam.
Aki személy szerinti megerősítést várt, arra reagáltam.
Még nem tűnt fel hónapok óta, hogy milyen kedves és udvarias vagyok? Jó lenne az ilyen finomságokra is rezonálni végre.
@Mariann19:
Jóvanna! Rezonálunk... elrezonáltam alukába, sziasztok!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Ahhhh...zene füleimnek..."
Tanultam hegedülni, azért száll feléd a melódia.
Bár Rodeo nem értékelné nagyra.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Azért mégis hős kis katona voltál, ha olyan nyugisan beszélsz róla most is.
Rendben van minden a szív tájékán most már?
@Mariann19: nincs, de nem is ez a lényeg...a többi a szar... telán mond valamit arteroszklerozis, vagy mi a franc multiplex... lassan brdugulok.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Amikor megszúrnak, nem érzed, örülsz, hogy még élsz..a cigizés pár napot várat, míg kiengednek az intenzívről, ott ugyanis ellenjavallott és a drótok, amik tartanak, nem engednek ki, így maradna a kacsa, de abba nem érdemes bagózni, mert másra való!
A többi többé-kevésbé stimmel!
Aki még él, annak jójcakát, a többieknek békés, (ki)oktatásmentes alucikát!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: törvényt akarok, de azonnal, amiben egyértelműen leírják, hogy az ország ellenében elkövetett szándékos károkozás, vagy akár a kapitális ostobaság és hozzá nem értés dacára végzett irányítói tevékenység, bűncselekménynek minősül, és legalább 5, legfeljebb 9 évnyi szabadságvesztéssel honorálandó. Ha van felbujtó is, annak duplázva.
'stenbasszamá'meg.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): jogos amit írtál, én a sima érdfestés és sztentberakás szépségeit ecseteltem, abban volt néhányszor részem. A szívkatéterezésnél valóban beraknak 1 napra az intenzívre és cigi ott igatándiból nuku, (legalábbis nálam így volt) de aztán hazazavarnak. Nem kioktatásnak szántam, kérdeztek, válaszoltam.
@Légifarkas: HA eklőtte nem zabálsz, kibírod darabos kacsázás nélkül azt az egy napot. a többi így igaz. A második-harmadiknál már nem aggódsz, csak ne lenne olyan kurva jideg a műtő, meg a várakoztatás az előkészítöben...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: stimmel, csak ezt nem nekem akartad válaszolni :-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: nem kéne annyit aludni, csak elnyomja az ember eszét :-)
@Knósszosz: Azt hiszem a fidesz oldalán még a gyűlölet is kiszámított. Ahogy hitler gesztusai Leni filmjein.

@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Nagyon nincs kizárva :-)
@GeoCracker: ha jól tudom az egyik, talán a 35-ös pártkongersszusról készült film megrendezett volt,. az élő felvételek ugyanis rosszul sikerültek. így az egészet felvették egy studióban
@GeoCracker: A németeknél is van hittan. Evangélikus és katolikus. Akinek ez nem jó, az mehet etikára (erkölcstan). Ha ott bevált, akkor itthon miért ne lenne jó?
@Penivaldes: Haladtak a korral :-)

@Radio Silicon: S ott is egyházi befolyás alatt van az etikatanárképzés? S kötelező? S mitől abszolút jó, ha a németeknél van? S honnan tudod, hogy bevált? S mire vált be?
@GeoCracker: Nem tudom, hogy mennyire van egyházi befolyás alatt az etikaképzés. Kötelezőnek, annyira kötelező, mint a matek. A németek letettek már ezt-azt az asztalra, és nem arról híresek, hogy felesleges dolgokra fordítanának energiát. Amúgy nem vált be, és éppen téged akarnak rajtam keresztül meglérdezni, hogy mit tegyenek.
@GeoCracker: Nem tudok válaszolni a kérdéseidre. Valószinűleg te jobban tudnád csinálni az egészet, úgyhogy gyerünk, hajrá! Irány a tettek mezeje! Én mindenesetre támogatom a hittant.
@Radio Silicon: Nem támadtalak, csak kérdeztem. Ez Téged szemmel láthatólag zavar. Sajnálom, hogy tényszerű válaszok helyet a gúnyos támadást választottad.
A tettek mezejére nem vagyok alkalmas. Tudod, én tényleg írtam szakdolgozatot, és 12 év tényleges, külföldön is publikált munka van a doktorim mögött. Ezzel például miniszternek máris alkalmatlan vagyok magyarhonban.
Nagyjából embercentrikus etikai elveim vannak, s így még államtitkár sem lehetnék, ha pl. Rétvárit nézem.
Olvastam a Bibliát, tehát a KDNP környékére máris hiába mennék.
Sajnos a magyar politika nem rám vágyik, hanem rád. aki valós válaszok helyett a kérdezőn ironizál csupán.
Erkölcstan ott, ahol hoffmannok, böröczök, lázárok, rogánok, skiccek, pintérek mutatják a példát?
Hittant ott, ahol semjének, tőkések, balogok mutatják a példát?
Lóf*szt. Jelentkezzen, aki azt akarja, hogy a gyereke gerinctelenségre, aljasságra, rombolásra legyen tanítva?
Hát amikor meghallottam,hogy ezek etikát akarnak oktatni,néztem is ki a fejemből,hogy:Ezek?Etikát???
Tanulniuk kéne,nem oktatniuk!
@GeoCracker: Én nem ironizáltam, hanem tényleg azt mondom, hogy vállald az elveidet és próbáld egy megfelelő politikai csatornán tetteken keresztül érvényesíteni azokat. Egy blogon nyafogni csak időpocséklás.
süti beállítások módosítása