Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.01.08. 09:11 Fabius

Fidesz: a pajzánkodás vajon mi?

Komoly zavar támadt az erőben a kormánypártiak gatyája táján. Előbb Rétvári Bence sliccállamtitkár észlelte, hogy a nertelen pernahajderek bugyit kényszerítettek erotikaipari szakmunkásokra meztelenkedésre "kényszerítik" honleányainak, és már időjóslás ürügyén is - takard el szemed ÉdesJézus - csöcsöket mutogatnak a tévében. És ezt van akik nézik ahelyett, hogy alaptörvény idézetekkel ajkukon álomba szenderülnének mindjárt a közhíradó után. Ő maga legszívesebben már Gál Noémit is tokától bokáig esőkabátban mutogatná csak, de esetleg arról is szó lehet, hogy ő maga takarja ki személyesen a látványt, és hamiskás mosolyával hengereljen a képernyőn. 

rétvári bence.jpg

Ilyenkor azért elképzelem Rétvári arcát, ahogy a Fluor Tomival alaptörvényért bótolt cd-t beteszi a lejátszóba otthon, és felharsan neki a médiabohóc örökbecsű Gecigránátja:

"Ez egy gecigránát, hé ne cibád' má!

Nagyot robban, tudom lecidázná',

Ha szőrös a picsád akkó epilájjá',

Kicsit büdös vagy baby, bepisátá'? "

Mit reagálhatott Bencus vajon? Izgatott topogásba kezdett a csípejét tekergetve a nappali közepén, vagy egyszerre hordott ki lábon infarktust és sztrókot? Szegénynek amúgy is rosszul indul az év, nem hiányzik semmi maradandó egészségkárosodás lesből támadó erotikus tartalomtól. Pont elég lesz a gigászok csatáját végigszenvednie szó nélkül, mert a hősök harcába azért várhatóan nem fog belefintorogni. 

Közeledik a választás, elkopott a túlélés biztonságát nyújtó támogató tömeg, így ideje van a könyöklő helyezkedésnek. Kormányunk és a Fidesz két kedvenc, közpénzzel vastagon kitömött intézete, a Századvég és a Nézőpont máris licitál egymásra a vezéri kebel közelében maradásért, erősen markolva a szívcsakráját. Előbb a századvéges G pont Fodor vallotta be büszkén, hogy neki Viktortól föláll, most meg Mráz Samu üzent a túloldalról a Nézőpont átnevezésével, hogy neki nem csak felállt, de el is sült. Nehezen felülmúlható húzás ez, lássuk be. Ha G pont Fodorék túl akarják dobni, akkor egy Bukkake Team nevű intézetnek vagy legalább munkacsoportnak alakulnia kellene a napokban. Vagy az átnevezés biznisz kimerülésével a jelképes logókban kereshetik a megoldást, és a Századvég új cégére egy műfüves focipálya átadáson Viktor arcára csodálkozó méretes, G pont Fodor arcát viselő lingam szobor lehetne. 

Érdekelne, hogy a csöcsfóbiás Rétvári sliccállamtitkár hogy viseli ezt a kámingáut cunamit. Egészségének megóvása érdekében érdemes lenne megfontolni a gigászoknak, hogy egy mindenki számára elfogadható, középutas megoldást találnak ki. Például lehetne a Kedves Vezető személyesen időjós. Hisz az államosítás kormánya szerint a maszek időjóslás egyébként is pfúj rossz, akkor meg miért ne lehetne Orbán az arca az egésznek? 

orbán időjós.jpg

Az időnként kivillantott térd, vádli, kigombolt ingből előpondörödő mellszőr és nagyon bátor esetben piros seggpöttyöt villantó kőművesdekoltázs láttán sikongó háziasszonyokat látva asszem erre Rétvári se mondaná, hogy tilcsákbe de azonnal. 

909 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr665004735

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A kormány lophat, csalhat, hazudhat 2013.01.08. 13:51:13

Te viszont; Ne csalj! Ne lopj! Ne hazudj! Mert a Kormány nem tűri a konkurenciát.

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.08. 12:13:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: The Show Must Go On 2013.01.08. 11:38:28

Boldog Újévet! Nem tűntünk el mindössze téliesedet az idő, na meg jöttek az ünnepek. A kinti munkálatokat erősen befolyása alá gyűrte a hőmérséklet hirtelen zuhanása, na meg az a tény is, hogy ennek köszönhetően az utolsó alkalmakkor már komoly rétegek...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@rodeo36: Akkor indul a konvojunk tanulmányútra? Veszek egy új dipi táskát a stílszerűség érdekében.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"Márió és a garázsló." Neked csak úgy magától jönnek ezek a szójátékok? Csodálom ezt a folyamot, megállíthatatlanul tudod nyomni.
Jól fog a fejed.
@Mariann19:
táskával el vagyok látva a többit fejben hordom

ezek meg a fejüket a táskában...kéne nekik is egy új fej

majd meglátjuk

brühühühü
témának jo lesz Fabius mesternek:9

foci-bájer-fides-náci-zsidózás-cigányozás stb...

az új poszt gerincét felvázoltam:)

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kCGCwPzJAm4
@quendelapo: abban én is egyetértek, hogy nem élnék túl, de ha azt hiszitek, hogy urnabontás, számlálás, csettintés, és a Világ folyói máris visszafelé folynak, akkor nagyot tévedtek. Másfél millió erősen aktív követő nem fog egységesen vállat vonni, és a második gondolatuk sem az lesz, mibe kerül, mit eredményez ez az országnak. Igen, valamilyen szinten készülök valamire, legfeljebb elmarad, és megkönnyebbülve zabálhatok gyíkhúst a pincében egy évig.
Országokat nem lehet másolni, az nem disszertáció, hanem múlt és jelen, sorsok és vágyak, kívánságok és adottságok egyedi halmaza. Pont az indiai nők helyzetét olvasgattam, leesett állal, milliomodszor téve föl ugyanazt a kérdést: mi viszi rá az embereket, hogy ilyen katasztrofálisan hülyék legyenek? Ilyenkor borzasztó mérges vagyok.
Ebben a közzéppártos dologban is egyre kevésbé hiszek. A politika világa egy piactér, minden résbe benyomul egy vállalkozó szellemű. Miért nincs középpártunk mégsem? Mert nem kell. Túl keveseknek kell, nincs rá igény, veszteséges volna. Létrehozhatnák, lélegeztetőgépen menne '14-ig, aztán lekapcs, földet rá. Komolyan úgy gondolod, előbb egymilliónak azt kell mondania, akar ilyet, és csak utána lehet? Fordítva szokott ez lenni: ráérez valaki az igényre, megfogalmazza, mások szájába adja, és elkezdi megoldásnak nevezni önmagát, lehetőleg hihetően. Az, hogy ennek neki sem kezdenek, kábé annyit jelent: ebből az emberanyagból építkezve ez esélytelen.
@rodeo36: Kara kán gyakorlatilag szó szerint ezt írta rólunk...
amugy: "Zárt kapus lesz a magyar-román"

a fides unortodox értelmezésében úgy valósíttya meg a hunok vezére, a kurucok kirája, hogy a MAGYAR KAPU lesz zárva...

így a meccs megnyerésére is eséjessé válunk, de gólt biztosan nem kapunk majd...
@rodeo36: Megyünk okosodni. Jó éjt Rodeo!
vagy a másik téma ? a békemenet másik főszervezője?

ez a színpadikus úri ember... hál isten visszahozták a zufók...
ezen nem csodálkozok... ez alapján:

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ik1wfStNShE
@Mariann19:

"Itt valami félelmetes sötétség van. Nem tudom olvastad-e itt a vitapartnemerem hitvallását a kereszténységről, ugyanis ő oda tartozónak vallja magát.
Egyik sarkalatos elve a kereszténységnek a piacgazdaság, mint írja.
Erre már nem is reagáltam, mert annyira
abszurd."

nincs semmiféle sötétség. sőt olyan világosság van, hogy az már vakít.
ilyen az, amikor álkeresztények irkálnak bérbe sorvezető mentén.
ha pedig tényleg ilyenek a keresztények akkor megfontolandó a napimádás, buddhizmus, vagy a Allah követése, vagy bármi más, csak minél messzebb Ratzingertől és az ő házától.
@Légifarkas:

"nem érdekel a konzervativizmus fogalma. Én magamat haladónak tartom,"

azért ne tessen már egyenlőségjelet tenni a konzervatívizmus és a maradiság közé, mert súlyosan félre teccene értelmezni a világ folyását bármely irányba is vesse a haladás vágyott szele.

ha ez marad az álláspottya, sehova sem fog jutni se lassabban, se gyorsabban, se átgondolva sem meggondolatlanul illetve mégis, csak onnan nem vezet már sehova sem út.
@quendelapo: ha orbán veszit és nagyon. Ki is fogja provokálni a polgárháborút. Egy háborodott elme.
@Mariann19:

"konzervativizmus: régi, önmagát túlélt rendszer védelmezése, és annak helyreállítási törekvése.
A hétköznapi nyelvben egyszerűen a maradiság."

Aha. a hétköznapi megközelítés. az eccerieké. mék tsak nem is markcista, hanem erősen vonalas idejológiai skatulya. hod ne mongyam, olyan anarchista. Ezt még szerintem Max Webwr se merte leírni, pedig kedvence az ideáltípisos mekközelítés, azaz kategorizálás tiszta fogalmak mentén, hiszen enélkül lehetetlen vizsgálni a társadalmi folyamatokat és jelenségeket.

mékkhoty maradi! 1 egész világ omlott össze meg le bennem.
@jaegtoer:

Kíváncsi voltam, ki fog kiigazítólag reagálni erre:)))))))
Jó, hogy megtetted.
"A magyar jobboldalnak az elmúlt 60 évben három meghatározó politikai alapélménye volt. Az első és talán a legfontosabb az 1956-os forradalom és szabadságharc, mai antikommunizmusunk és diktatúraellenességünk is elsősorban ebből az élményből táplálkozik. A második a rendszerváltás, ahol az ’56-os és a ’89-es generáció tagjai együtt álltak neki a kommunizmus lebontásának és kezdték lerakni a szabad Magyarország alapjait. A ’89-es fiatalok küldetése a diktatúra elleni küzdelem volt és még ma sem végeztek a posztkommunizmus teljes lebontásával. A mi nemzedékünk, a mostani húszas-harmincasok alapélménye pedig 2002 áprilisa volt. Ezek vagyunk mi, akik úgy gondoljuk, hogy a polgári kormányzás, bár nem volt tökéletes, mégis politikai önazonosságunk alapját adja."

kis "evergreen" bezöldült barátainktól...

leraktukalapjaitküzdünklebontásáértdemégnmvégeztünkelőrea..úton...
@gazoló:

jó az idézet, csak feleslegesen sajátítja ki a szerencsétlen.

pont, hogy a libárilisok is tövig benne voltak.

az 1988-89-esben pedig első sorban a szocialista elit, mellettük kéz a kézben a liberálisok és persze a konzik is kullogtak ebben a projektben.

Csakhogy a szocik azért, mert azok a keretek, már nem biztosították azt a meggazdagodési lehetőségeket amire vágytak, a liberálisok azért, mert be akartak kerülni a pixisbe, a konzik meg maguk sem tudták mit akarnak, csak haladni akartak az áramlattal, aztán korpa közé keveredtek, és megették őket a disznók.
hogy konkrét legyek.

Az mindhárom csoportban jelenlevő idealisták meg kikoptak, aztán szívtak és ez a szívás azóta is tart.

abban bizakodok, hogy itt azért nagy számban vannak jelen az idealisták mindhárom csoportba tartozókból, akik politikai hajléktalanokká váltak a 20 éve tartó gengszterizmus alatt. bocsánat! inkább 23 az a 20.
@jaegtoer:Igen,de a hittel összefüggésben is áll ez... Ha valaki hite belső és szent már jóval 89 előttről,akkor végigokádta/ja a szentek és palántáik nyomulását!
@jaegtoer: nekem "nyóc",20 vagy 23év!

A dumájuk blablabla hatalomért,pénzért!!
@jaegtoer: vegye vissza, ma mar masodjara tudok csak helyeselni, egy idealista konzijobblibsiszocidemokrata :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

konzijobblibsiszocidemokrata..

ez az új irány,vallás,szekta megérintett!
@saravad: jaja, minőségi különbség a két weboldal között, és a két felfogás, világnézet között
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Elgondolkodtam "GamesBond"hozzászólásán,holvan a másik keze a bal? Kinek a zsebébén?
rövidre kell fognom, mert gdp-t kell termelnem a fokozott újra elosztáshoz... vagy úrra elosztáshoz?

@gazoló:

"_akkor végigokádta/ja a szentek és palántáik nyomulását_"

végig, bizony, mondjuk én csak 1990 novembertől

@Orica Középföldi:

"_ ...ki fog kiigazítólag reagálni erre?_"

Krisztus katonái volnánk vagy mi? ez mondjuk önmagában paradoxon, de az Opus Dei talán elnézi nekem. Ha meg nem, akkor sok orgazmust tudok csak kívánni az érintetteknek.

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"_vegye vissza, ma mar masodjara tudok csak helyeselni_"

nem vöszöm. Ha jó Paszternak még írna, akkor lenne itt csak fölfordulás. de már vissza van vonulva. Hacsaturján megmondhassa! én csak egy tanons vagyok, Hacsaturján a mester ezt is tudja. Ő mindent tud. Azt is amit nem. Ezért Maestro. Csak mostanában vagy lustálkodik, vagy rakoncátlankosnak a rének, vagy kevés a zuzmó.

ha valamit elírtam, vagy félre, vagy egyébként az azé van mer' nem vagyok se bootolva, csak butulva, valamint az install se futott még le a bioszerveremen.

csökkent üzemmódban, de nem csökötten maradok tisztelettel:

J.

Amúgy írtam Szívnek, ne vacakoljon, gyűjjön csak vissza, néhány szaralak miatt, ne nekünk adjon mattot.
elgondolkoztam én is a tegnapi kereszténydemokrata magyarázatokon. ez inkább egy konzervatív liberális önmeghatározás volt, főleg úgy, hogy hiányzott kerdem definiciójából a kereszténység:

"Nekünk a kereszténydemokrácia a következőket jelenti: szabad akarat, egyéni felelősség, közösségi szolidaritás, koopercáión és versenyen alapuló piacgazgaság."

csak semjén meg ne tudja, mert rájuk megyen az pufkájával
@bella _ciao: biztos így akartak közelebb kerülni a szívünkhöz
@Penivaldes: szív le se szarná őket, így meg főleg, hogy szabadságolt
@bella _ciao: a kereszténydemokrácia osztályok feletti mivel a rá szavazó nem a társadalmi osztályát, hanem a kereszténységét veszi alapul ha őket választja.
személy központú. a kerdem szerint a társadalom azért van hogy elősegítse az egyén fejlődését. eszerint az államnak csak annyira kell erősnek lenni, hogy elérje a közjót, de inkább kiegészítő jellegű (nem államközpontú)
egyik fő jellemzőjük a szubszidiaritás, mely az ügyeket a legkisebb helyi szinten kívánja megoldani.

nos valami ilyen..
@bella _ciao: én a mi szívünkre gondolok, Szív eszembe sem jutott
@Légifarkas:
Polgárháborús vészforgatókönyvednek sajnos lehet realítása.
A középpárt kérdésben vitatkoznék. Azt írod senki nem kezdett hozzá, de hát Bajnaiék pont ezt célozták meg, sőt Schiffer is. Szerintem a középpárti szavazók elég sokan vannak, eddig az szdsz-re, a maszopra, az mdf-re és a fideszre szavaztak. Tény, hogy nincs egy vagy két - a kommunista utódpárttól független erős européer párt. Ennek szerintem a 90-es koalíció az oka, Antall terve nem jött be, a szadeszből nem lett váltópárt, viszont az általa vezetett mdf, kisgazda, keresztény koalícióból sem lett európai jobbközép párt, hanem lett belőle vezérelvű populista. (Mennyivel jobb lett volna egy mdf-szdsz-fidesz koalíció; Orbánnal a kormányban!)
Ez 20 évig így is maradt. De a polgárháborús forgatókönyv mellett most szerintem az is benn van a pakliban, hogy az egész pártszerkezet gyökeresen átalakuljon.
@Penivaldes:

"_én a mi szívünkre gondolok_"

Teljesen érthető és méltányolható, ha szívügyeire koncentrál Kedves, annyi rajongó és nyalligátor odaadó figyelmét figyelembe véve.

amennyiben csak kettejükére, úgy az is méltányolható, csak ez nem egészen jó hír a rajongóknak valaminta nyalinyamiknak.
@Penivaldes: nem tudom, lehet-e még kezdeni valamit ma a társadalmi osztály kategóriájával. talán a szociológia területén lehet beszélni alsó-, közép- és felsőosztályról, de csak a jövedelmeket tekintve. tegnap tán te fejtegetted, ki is a középosztály tagja (szellemileg és anyagilag független, ha jól emlékszem). ebben a szellemilegben érzek egy kis iskolázottságot, kultúrát(?). ha jól értelmezem, akkor az alsó osztályba nem tartoznak/tartoznának bele a diplomások, illetve a középosztályba nem tartoznak bele az alacsonyabb iskolai végzettségűek. ez a mai állapotokat tekintve (nemcsak itthoni) téves.
a kereszténydemokrácia politikai kategória. tegnap néztem rónai műsorát, bokrossal beszélgetett. kijelentette, hogy ma mo-n nem lehet bal- és jobboldalról beszélni a hagyományos értelemben. csak populizmus (rétvári, semjén esetén ez inkább popolizmus) van. ebben egyetértek vele
@Penivaldes: értettem én, hallgass a szívedre...
a szlogen folytatása 1990-ben még tetszett is. nálam már '93-ban átlépték azt a határt, ahová nem követem őket, sőt tiltakozom is ellenük
@quendelapo: egy középpárt szerintem nem rendelkezik különösebb ideológiával. inkább szakpolitikai kérdésekkel foglalkozik. mo-n ilyent a mai viszonyok között nem tudok elképzelni.
@gazoló: "Egyikük tette tönkre az országot!"

Platinire tippelek. Emlékeim szerint ő is játszott ellenünk 1986-ban Mexikóban, amikor a franciák már tuti továbbjutók voltak, nekünk meg legalább egy jó döntetlen kellett volna. És ez a ... nem volt hajlandó nekünk lefeküdni, pedig Trianon után megérdemeltük volna, stb. stb.
@Penivaldes:

"_ az államnak csak annyira kell erősnek lenni, hogy elérje a közjót_"

Nem egészen. Az állammá szerveződésnek az az egyetlen célja, hogy az állam hatalmát elismmerő nyelvi-kulturális közösséget érdekütközés esetén megvédje, képviselje egy másik közösségtől amely egy másik államba szerveződött.

A közjóról a gazdasági érdekek érvényesítése során első sorban a helyi önszerveződések közösségei képesek gondoskodni, azt megteremteni. minél jobban belefolyik az állam a közjó kiteljesítésébe, annál nagyobb a veszélye annak, hogy az egyének pénzt kezdenek megszavazni maguknak, és minél teljesebb a választójog, egyre több olyan ember szavaz meg magának pénzt, aki a közös kasszába nem tett semmit, vagy lényegesen kevesebbet.

Másfelől figyelembe kell venni, hogy a technikai fejlődéssel egyre kevesebb ember munkájára van szükség, így szükségszerűen kialakul egy jelentős réteg, aki minntegy ki van zárva a közjóból. Azt, hogy hogyan lehetne megoldani ezt a súlyos problémát ezzel adós a közgazdaságtan, adós a politika, és adós valamennyi ideológiai áramlat. Mert a mindenkinek áll a zászló, csak jelszóként igaz, tényszerűen nem, mert az emberek nem születnek egyenlőnek, ezt még a ködevő felhőfaló liberálisok sem hiszik a szívük mélyén. ...hogy ilyeténképpen visszakanyarodjak a szívek udvarába.
@bella _ciao:
CDU,SPD, ÖSP, TuSk PO-ja, a francia szocialisták és a holalnd liberálisok. Ezek mind középpártok. Van ideológiájuk, de középre húznak.

Nálunk nem az ideológia a gáz, hanem a szabadságharc és a vezérelvűség.
@quendelapo: cdu, sdp, po. szerintem jobbosok. francia szocialisták szerintem balosok. a holland liberálisokat nem ismerem.
tisztázni kéne akkor a középet. egy adott ország politikai felállásába jelentenek középet? avagy a hagyományos baloldal-jobboldal kontextusában értelmezve?
@bella _ciao: a középosztály ily módon való meghatározása Bethlen gróf szájából való, aki azután beszélt így, hogy 1920-ban a választáson alulmaradt egy fajvédő jelölttel szemben. És ebben osztom a véleményét, hogy a legjobb az ha van egy erős anyagilag és szellemileg független középosztály, és a legalsó réteg sem a létminimum alatt él. ugyanis ott nem tud a populizmus labdába rúgni, mert már az első megrándulására elűzik. ez persze a mai viszonyok közt álom.
én a középosztályt nem tenném egyenlővé a végezttséggel, azzal, hogy valaki diplomás. a szellemi függetlenség, az elvekhez való hűség, és az azoknak a felülvizsgálata az egyén szellemi fejlődésével való összhangban (bizonyos kérdésekben máshogy gondolkozol 19 és 76 évesen)nem függ végzettségtől.
@Vitéz László: "Zárt kapus lesz a magyar-román"

Erről jut eszembe ilyenkor hol van a fifa az uefa, meg a rettegő Központ???? :)

fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/185656_558223517539533_886551093_n.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: pont az uj poszthoz írtam

a következő békemenet a magyar foci mellett

a FIFA ellen lesz !
@jaegtoer: nem annyira a saját véleményem írtam, hanem a kereszténydemokrácia megfogalmazását. ami mint mondtam személyközpontú, és az egyént a közösségben helyezi el, így tekint egésznek. viszont ebben a felfogásban ismételve magam nem az egyén van a társadalomért, hanem fordítva, mint ahogy a föld van a virágért.
igen, viszont amit leírz az nincs ellentétben az általam leírtakkal. a kerdem pártok ugíanis éppen hogy decentralizációt támogatók, és a kisközösség felé nyitó.
kissé a klasszikus Adam Smith féle liberalizmushoz hasonló, miszerint az állam szerepét csökkenteni kell, de a jóléti, szociális (oktatás, egészségügy és az infrastruktúra) terén elsőbbséget élvez. én ezt úgy szoktam önmagam felé megfogalmazni, hogy az államnak csak annyi a feladata, hogy biztosítsa azt a játszóteret, ahol az egyén és a helyi szerveződések játszani tudnak.
@quendelapo: a holland liberálisokat a konzervatív liberalizmushoz érdemes sorolni, és ide szokták a német FDP-t is. ez lassan, fokozatosan, a társadalom fejlettségének megfelelően kívánja bevezetni a reformokat, és nem fejjel menvén a falnak.
@bella _ciao:
A közép azt jelenti, hogy nem szélsőséges, nem radikális, nem populista és nem vezérelvű. Elfogadja a játékszabályokat, nem kívánja az egész rendszert felforgatni.
Berlusconit, Kaczynskit, Fico szocialistáit, Heidert, Orbánt nem sorolnám ide. A maszop határeset.
@bella _ciao: manapság, főleg itt nehéz klasszik jobb bal felosztásről regélni
@Penivaldes: peni! ezt nehezen tudom értelmezni:

"én a középosztályt nem tenném egyenlővé a végezttséggel, azzal, hogy valaki diplomás. a szellemi függetlenség, az elvekhez való hűség, és az azoknak a felülvizsgálata az egyén szellemi fejlődésével való összhangban (bizonyos kérdésekben máshogy gondolkozol 19 és 76 évesen)nem függ végzettségtől."

"Sváb nagyapja ugyanis mindig azt mondta neki: "pártba, szakszervezetbe és biztosítóba nem lépünk be" - by marekné (ugye egy értelmiségi hivatkozik a nagyapjára), ehhez még sokan hozzáteszik, hitelt sem veszünk fel. hol itt a fejlődés? elvhűség? "Ha egy ember 30 éves kor alatt nem liberális, akkor nincs szíve, ha viszont 30 fölött nem konzervatív, akkor nincs esze (churchill). vagy a nagy elvekre gondolsz? pl. a ne öljre?
@Penivaldes: középosztály megfogalmazása számomra megfelelő a te tálalásodban, és nagyon osztom azon véleményed, hogy az iskolai végzettségtől nem alapvetően függő, mint ahogy nem alapvető összetevője sem, a diploma az értelmiségi jelzőnek. Én annyival bővíteném, hogy a mostani korszakra a világ eljutott arra az állapotába, hogy a polgárság és az értelmiség lassan szinonimái lettek egymásnak. A halamazolást lehetne finomítani, de nagyon előre nem jutnánk vele.
@bella _ciao: a ne ölj az nem annyira elv, hanem inkább az együttélés alapja, ahogy a többi ne lopj is, meg az, hogy ne nyúld le a másikét. az elv pl az amit mostanában sokat emlegetnek az ügynökkérdés, vagy az, hogy ki volt csókos az előző rendszerben. ha azt mondod, hogy te nem támogatsz olyan pártot szerveződést amelyben ilyenek tudnak vezető szerepbe jutni, és a szellemi függetlenséged abban jön ki, hogy nem érdekel, hogy a párt az konzervatív, liberális vagy bármi..magyarán nem ismered a mi kommunistánk jó a tiétek meg rossz felosztást.
a hitelfelvétel kevésbé elv, mivel ott játszhat az is, hogy rákényszerülsz. hitel ellenesenek nem szabad lenni, régóta működő dolog.
@bella _ciao: ez megint egyénre leosztott megkülönböztetés, egy normális lelkületű emberben, ezen elvek keverednek és többnyire harcolnak is egymással, hogy hogyan viszonyul rész dolgokhoz, nagyban függ az érdekeitől, tapasztalataitól. Vegytisztán a világnézet, csak a küldetést tudatú, messiasztikus emberek sajátja, de ők nem a valóságban élnek, és csak az a szerepük, hogy gyúelegyei legyenek a változásoknak, de hogy az jó avagy rossz lesz-e az inkább a hozzájuk csapódó tömegtől fog függni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: igen, így van. én elsősorban mint szellemi beszélek a közposztáylról, és a polgárságról is.
annyit tennék hozzá, hogy a polgárság szellemi alapjai az arisztokráciában vannak. a 1700-AS évek francia, angol arisztokratáiban.
@Penivaldes:

"_ az államnak csak annyi a feladata, hogy biztosítsa azt a játszóteret,(...)

O.K.

de ez lefedi a libsi:-) értelmezést is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: pontosan, az hogy miről mit gondolsz nagyban függ attól, hogy milyen tapasztalatokkal bírsz az üggyel kapcsolatban
@Penivaldes: erről Eco A szépség története című munkájhában lehet olvasni a X. fejezetben
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: én ezt az osztályozást a társadalomra csak közgazdasági értelemben látom jónak. ki mennyit keres. a szellemi osztályozást ma nem lehet komolyan venni, mert sok halmaz van, közöttük sok átfedéssel. a 19-20. század közepéig, amikor a kereste-végzettség-származás erős kontúrokat húzott, no ott értelmezhető volt. bár a nemtandíj ügy kapcsán ismét felvetődött ennek a lehetősége.
visszaolvasva magamat, zavaros volt, gondoltam tisztázom :)
@bella _ciao: igen, így van, de nem vitatkozom veled, hisz én is pont ezt mondtam ;)
@gazoló:

némely penészek is zöldek meg a mohabácsi a törpe

brühühühü
@bella _ciao:

ők a "kerdemhangyabóly" análisan és banálisan

várok tőlük válaszot egészen fel vagyok izgulva mint bakfis akit dugni visznek és nem tuggya hová fogják dugni?

brühühühü

olyan doxiás an orto vagy orto an vagy ártány?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ez hogy megy? a protokollos odamegy a Pep-hez és kér tőle fotózási találkozót? vagy fizetnek egymásnak? olyan igi itt tapsikolok izgalmamban, hogy megtalálja e zsebhokizás közben amit már évek őta keres? (disznók a nyugalmas kielégülésre gondoltam, pfújjjjjjj aki rosszra gondol)

a Depardieux az aki tönkreteszi levédiát nem látogattya és nem vesz részt a sorállásban a Rókus kórház előtt karácsonykor és nem eszik magyar fatálast tudjátok: fatál amin nincsen semmi

brühühühühü
@Penivaldes:

bocs, gyorsolvastam a bejegyzésed, és a munkája helyett "szajhája" ugrott a szömöm eléjje...

úgyis van értelnyel

brühühühü
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem éppen:)) a kereskedők és az iparosok a 18. század elején, közepén még nyomokban sem tartalmaztak polgári dolgokat. nem is beszélhetünk ekkor még eszmei értelemben vett polgárságról. az hogy a francia forradalomban szerepet vállaltak a kiadóiparnak köszönhető, mely miatt az értelmiség nem volt többé rákényszerülve a mecénások kegyére, és a művei az ország minden pontjába eljutottak. lényegében akkortájt ezek a könyvek jelentették ugyanazt mint most a blogok. táptalajt
:)
@Mariann19:

ezeknek a tudjukkik, nem sürgős nem válaszolnak, pedig tiszta alsót vettem és a "kéményseprő" dolgozott mindehol akol luk vagyja magáta, és nem

mire megyek nélkülük az egész hangyabóly ignonimus

brühühühü
@Penivaldes:
"a kereskedők és az iparosok a 18. század elején, közepén még nyomokban sem tartalmaztak polgári dolgokat"

magántulajdon, adófizetés, szerződéses fegyelem, egyesületek, szervezetek létrehozása, működtetése, városok irányatása

Te mit értesz polgári dolgokon?
@rodeo36: ja, láttam, hogy odakérdeztél, majd rétvári válaszol :)
@Penivaldes: céhek stb-stb

@quendelapo: közbevetése is érdekes, mert ezek alapján én részeseinek tartom őket is

/igaz nem vagyok szagértője eme kor társadalmi viszonyainak, nem úgy mint te az összetett válaszaid alapján ;)/
@Penivaldes: peni, a 18. században a könyv még fo-ban is drága volt egy parasztnak, főleg az elején. szakmám :)) az igazi áttörést a gyorssajtó hozta a 19. században.
@rodeo36: Szia Rodeo!Tehát a kereszténység új ideológiája szerint a konzervitizmus a modernizáció melegágya és az innovációé. Remélem tegnap óta volt időd bemagolni, én már kívülről fújom. A kollegáimnak viszont vidám perceket okoztam.
Tegnap azt beszéltük, hogy beiratkozunk náluk levelezőre tovább fenni az agyunkat, de náluk vasárnapi iskola lesz. Már vennem kell egy matróz blúzt sötétkék szoknyával, Te is ilyen színösszetételben legyél, és megyünk okosodni oda, nehogy hülyén haljunk meg.
Meg fogjuk tanulni a modernizáció új elméletét, hogy a manufaktúra lesz az új termelési mód századunkban.
Magyarországon a búza vetése gumicsizmában és sötétkék kötényből valósul meg, a John Deer-ek végleges selejtezése mellett.
Jelszavunk: Virágozzék a feudalizmus restaurációja!
El ne késs az oskolából!
@jaegtoer:"Ilyen az, amikor álkeresztények írkálnak sorvezető mentén."
Azon elgondolkoztál, hogy a sorok szerzője is ideológiai analfabéta?
Méghogy a kereszténység és a piacgazdaság kéz a kézben járnak. Sőt, még történelmileg egy időben jöttek létre, ugye?
Aztán elképzeltem, ahogyan hittérítés közben mormolják a piacgazdaság téziseit, a szabad versenyt szerte a világon.
A nyilatkozó nem nagyon kereste az összefüggéseket sem az időhorizonton, sem logikában.
@Mariann19:

imádlak, nekem volt anno matróz szerelésem, komplett a fekete fehér betétes cipellővel és szalagos sapkával, kackiásan néztem ki benne, bár amikor -fejből, szórol szóra- előadtam a Karinthy Magyarázom a bizonyítványom-ból a rossz tanuló felel-t, én voltam az iskola dísze, akkor sötétkék öltönyben és teljesen klassikusan néztem ki és még csak 11 és fél éves voltam...

szóval megyünk vasárnapi suliba, úgy drukkolok a felvételin nehogy kirúgjanak valami ezoterikus hiba miatt amint Mózes-t idézem a termelési módokról és Noé-t azok az igazi klasszikusok meg a Jézusi kollektívák valamint hogyan lehet egy 3 halból a sokaságot...a sáskajárásról nem is beszélve

szóval lesz tréfa és kacagás meg sok móka

mohabácsi a törpe lesz az előadó Zöld penésszel karöltve és felváltva az olyan friss

brüühhühühühü
@Mariann19:

kerdem.blog.hu/2012/06/15/szerzoink_3#comment-form

én már bejelnetkeztem

brühühühü

tanulni tanulni tanulni/Lenin
@rodeo36: Már most kivert a víz, el is felejtettem, hogy felvételi is lehetséges, bár még van időnk felkészülni. Nem tudom, puskázni lehet? Mert annak sok danos mestere vagyok, voltam. Majd ülj mellém, Te meg súgni fogsz.
Bár nem sok reményem van a sikeres felvételire, lehet, hogy jobban járunk, ha viszünk egy imamalmot, gurgulázunk és búgunk, mialatt átmegyünk boncba. Ezzel lehet, hogy olyan zavart keltünk, hogy a mutatványunkat nem tudják hová tenni ideológiailag, és nyert ügyünk van.
Vagy: nyert ügyünk lehet, ha Hoffmann Rózsa kötelező iskolaköpeny viselési akciójához innovációként csatlakozva kisdoktorinkban javasoljuk, hogy tegyék kötelezővé az egész ország részére ezt a viseletet.
A termelési vertikum a következő: a mezőgazdaság átáll a kender és gyapottermesztésre, mint alapanyagot előállító ágazat, problémája megoldott egyben. A rostanyagok kóccá alakítása után kézzel sodrott fonál készül kis közösségekben a női munkavállalóknál. A férfiak ezalatt a téli fűtésből még megmaradt fából szövőgépeket manufakturálnak /?/, mintegy a soros művelet termelési eszközeként. A cájg kelmét lábbal hajtott Singer varrógépekkel kell záró műveletként iskolaköpennyé készre gyártani. Mindezt magas fokú munkamegosztás szervezésével kell végrehajtani.
Miután a belföldi piac telítetté válik, lehet terjeszkedni Európában, a piac biztosított, egyidejűleg a kinai árut el kell tüntetni a könnyűipari piacokról.
Az innováció célja a foglalkoztatás teljes körű kiterjesztése, mely a fentiek alapján bíztatónak mutatkozik.
Válaszd ki, melyik módszerrel maradhatunk a berkekben, 1/2 8-kor az iskola előtt várlak. Amennyiben van javaslatod, a beépítés érdekében közöld.
@Mariann19:

borzalmas látomásaim vannak, megjeleni rétvári elvtársnő személyesen a manufaktúrákban ahol a szövőgépeket krampácsoljál hogy leellenőrizze a megfelelő kőművesdekoltázsokat és tapizással leellenőrizze a Kár Penter Ek izmait, de szörnyűség még csak most következik eltévednek a szállítmányok és a kötél a spárga helyére kerűl meg a zsinór a cérnáéra és sohasem a megfelelő AAA+11111 minőség helyett AAABCZSYK*2 lesz és minőségellenőrnek sohasincs tintája pöcsé(tjé)re...

szóval dizaszter maláta

de mi majd rendbetennénk de nem fogják hagyni a trisztán meg a kunya....szóval mókássá válik

brühühühü
@Mariann19: plágium tudjukki...com-ról:
"Budapest, Fidesztán – A Lánchíd Rádió egy Fidesz-közeli média, az ország nagy részén, ingyenes frekvencián fogható. Ami azt jelenti, hogy a tulajdonosok nem fizetnek az államnak a sugárzásért, viszont, politikai kötődésük és jó kapcsolataik miatt nagyon sok hirdetési bevételhez jutnak.
A Lánchíd Rádió igyekszik megszolgálni a befektetett bizalmat és a rá költött baráti milliókat, műsorai elfogultak és pártosak. Nem sokan elfogultabbak és pártosabbak, mint az adófizetők pénzén fenntartott közmédia, épp csak annyira, amennyire ez ilyenkor elvárható. Vagyis nagyon.
Az alábbi párbeszéd a napokban hangzott el a Lánchíd Rádióban. Nem nagy dolog, de a civil kurázsi szép példája.
Betelefonáló Néni: én nagyon szeretem a miniszterelnököt, az Orbán Viktort.
Műsorvezető: igen, igen!
B.N.: és a kormányt is nagyon szeretem.
Műsorvezető (vidáman): ühümm, ühümm.
B.N.: mert én bevallom őszintén, diktatúrapárti vagyok.
Műsorvezető (levegőért kapkodva): khm, már elnézést…
B.N.: és ez a kormány pontosan úgy csinálja, ahogy kell, diktatórikus intézkedéseket hoz, erre van szükség.
Műsorvezető (teljesen összezavarodva): na de a szóhasználat, hogy úgy mondjam, én azt gondolom, hogy ez talán így egy ki…
B.N. (közbevág): mert mi volt a felsőoktatási törvény, ha nem szükségszerűen diktatórikus intézkedés, mi volt a bankadó, ha nem diktatórikus (tovább sorolja).
Műsorvezető (kétségbeesetten): de kérem, ezt a szót ne használjuk, mondjuk inkább azt, hogy rend vagy értékközpontúság.
B.N.: jó, mondjuk."

brühühühühü

és konzervatív (eztet én aszongyam hozzája)
@Légifarkas:
„Számomra egy szép nő sokkal izgalmasabb, ha ügyesen takar, és csak sejtet, meghagyva nekem a fantáziálás lehetőségét :-)”
Egyet tudok érteni, magam is így gondolom. Amúgy a kádéenpé meg menjen a francba, semlyénestül, pálffystúúl, rétvárikisasszonyostúl, most!
Én annak idején azt hittem, Ibike dögvész fórumánál undorítóbb szerveződés, többé már nem lehet tényező Magyarországon. Tévedtem. Ő és a pártja volt számomra, a megtestesült politikai prostitualizmus. Herémnyikarcsival megcsinálták azt, amit most a körösztyéniesch demokratikusok a tizenhatodik hatványra emeltek. Namost az akkori MDF teljesítményt túlszarnyalni, nem semmi.
Az ódivatúságod pedig nem gáz, a tiéd is egy vélemény, szerintem ezen nem fogunk összeveszni. Ez olyan távirányítós dolog, ha nem komázod valaki véleményét, kapcsolsz egyet. Amúgy seggel kommunikálni a mínuszokat, az ölég szánalmas dolog. Ha ez kell a nézettséghez, akkor Obersovszkypetyának csináltathat a Böröcz bőrtangát méretre, meramúgy a lófasz se kattint rájuk.
Brühühühühü, meg ilyesmi
oszt jónapot-:))
@rodeo36: Rodeo!A rádiós párbeszéd tipikus példája egy primitív párthívő nyalonc szövegének, akinek gőze nincs a folyamatokról, és még a felháborító diktatúrát sem tudja fogalmilag elhelyezni.
Beszélnek itt a tudatos szavazók aktivizálásának fajsúlyos voltáról, holott ilyen félművelt egyedekre lehet inkább számítani a jobboldalon, mert nem mérlegelnek, hanem elvakultan, valami megmagyarázhatatlan gyűlölettől áthatva szavaznak.
Ezt a dühöt látom a trolloknál is, érveket soha, közhelyeket indoklásként mindíg.
@Mariann19:

ezek, ugyanezek sokkal jámborabbak voltak anno az átkosban...csak nagyon kevesen voltak olyanok vagy olyanabbak mint a wittnerseggpicsa, mercsak azt útálták aki abban a teljes egyhangú túlélésben egy almával többet kapott vagy neaggyisten termelt magának és rögtön kulákká meg árulóvá tették amíg erre a hatalomnak szüksége volt majd amikor már nem akkor csodálkoztak, hogy elfelejtették őket...de ők nem felejtenek még a rossz III-os bizonyítványra és az intőidre is emlékeznek mert másuk nincs!!!!!!!!!!!!!!!!

ezek a mai trollok vagy senkik mint a kerdemek is képtelenek alkotni, élvezni akarják azt amiért semmitsem tettek és nem is képesek tenni nullák ...ezek nem fognak új és jobb gazdaságot új és jobb kultúrát csinálni ezek tagadnak az a dóguk és semmit sem hoznak létre mást a tagadás tagadásának csodája számukra nem létezik, mert valamilyen módon bélelt bölcsőjük volt és azóta sem ismerik a valóságot mint Hoffmann a csodaszemüvegével a meséiben

brühühühühü

ne várjunk semmit sem tőlük akkor teljesűl minden amire képesek
@Knósszosz: plágium .com-ról

Kedves Citizen!
1., A Fidesz nem egy párt, hanem egy gazdasági vállalkozás, melynek tulajdonosi köre a koleszos fiúk…

nepszava.com/2013/01/magyarorszag/kover-beragott-az-alkotmanybirakra.html

brühühühü
@jaegtoer: még ha én tettem volna egyenlőségjelet, de hát nem. Én ugyanis ehhez nem (ehhez sem) értek.
Tegnap óta annyiban módosult a véleményem, hogy nem is érdekel, ki hová tudna engem besorolni, én nem sorolok sehová, és ezzel a tépelődésnek vége :-)
@Knósszosz: nem ismertem az MDF-et, akkoriban nekem még tökéletesen elég volt a nevét tudni, az mindenesetre érdekes, hogy minden egyes elítélő véleményre szokott jutni egy védő is - és ez csak azért furcsa, mert ennyi év távlatából azért tisztulni kellett volna már a dolgoknak.
Dávid Ibolyáról mindig a Barátok közt Klaudiája jut eszembe (indoklás: valamiért, nemtom), de mivel az említett sorozatból legfeljebb három-négy részt láttam, ez az észrevétel úgymond szóra sem érdemes. Viszont ismerek egy embert, aki szerelmes volt a pártelnök asszonyba, még levelet is küldött neki :-)
@Knósszosz: Sajnállak - ilyen bonyolult véleményhez megfelelő barázdáltságú agyvelő dukál, te rendelkezel ezzel. De ha egyszer fejlődésnek indulsz ne feledd: nem ismerted azokat az embereket, csak a TÜKRÖT amin keresztül láttatták veled őket, teljesen eltorzítva tetteiket. Hidd el, velük az első utolsó nem kifejezetten "szerzés orientált" alakulatot sikerült (mindannyiunk kárára) bemocskolva kihazudni az OGy-ből és persze a közéletből.
süti beállítások módosítása