Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: mandiner.hu/kulfold/2024/3/amerika-arra-keri-az-ukranokat-hogy-ne-bombazzak-az-orosz-olajfinomitok... (2024.04.16. 11:17) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.01.02. 09:04 Fabius

2013: az Együtt 2014 éve?

Címkék: ellenzék e14 választási szövetség

"Kedves honfitársaim! Kívánom sohase adjuk fel álmainkat!" - kívánta nekem is ünnepi beszédében Áder János, és -- figyelem, kámingáut - én nem bántam, hogy a "nappalimig eljött ezzel". Mert nem tudom ő miről álmodik, de én arról, hogy egyszervolt Tündérország kedveslakosságának egy része - ide értve holmi ellenzéki politikusokat és pártokat - végre úgy érzi, ideje érdemben is csinálni valamit. Közelebb jönnek a földhöz, szembenéznek a valósággal, a választási rendszer szülte kényszerhelyzettel, és megpróbálnak olyan választási szövetséget kötni, amit nagyobb hányás nélkül képes támogatni egy kormányváltásra alkalmas tömeg. 

együtt 2014.jpg

Kezdetnek mondjuk Schiffer András elmagyarázhatná, hogy az ő álmaiban ugyan bizony hogy néz ki a helyzet, amikor " már csak egy esztendő választja el Magyarországot attól, hogy véget vessen a narancsos kalandorkormányzásnak"? Mert a különutas LMP reális helyzetértékelés helyett éppen a szavazóbázisát szalámizza föl, a kora ősszel még meglévő 6% támogatottságát 3% környékére tornázta le, és a ma induló tárgyalás és egyeztetéssorozatban sem kíván résztvenni. Eldobta a helyzeti előnyét, amivel a választási szövetséghez elsőként csatlakozó pártként rendelkezhetett volna, így némi magyarázatra szorul Schiffer kincstári optimizmusa. Szóval Bandikám, mindenképpen tartozol nekünk rátok szavazóknak a magyarázattal, hogy fog a 3%-os LMP a mérhetetlen 4K-val karöltve hozzájárulni a kormányváltás sikeréhez? Mielőtt előjössz a szokásos álomfejtéssel nyelj egy nagyot - az ugyanis egyre kevesebb embert érdekel - és láss hozzá a magyarázatnak a gyakorlati oldalról. Mert a majmellássuk és kongresszusi döntéssel takarózás időszaka elmúlt, ez az a pillanat amikor el kell dönteni mit akartok. Ha az E14 és a szocik között megállapodás születik, akkor már hiába mentek nyáron vagy ősszel oda, hogy huppsz, ipiapacs felébredtünk, mégis beszállnánk a buliba. Egy kialakult szövetséget és stratégiát nem fog a kedvetekért felborítani senki. Ennek tükrében próbáld elképzelni mekkora esélyetek van önálló listával egyénit nyerni, és próbálj legalább magadnak egy okot mondani, ugyan miért szavazna a kormányváltást akarók tábora rátok, mikor a választási törvény nem teszi lehetővé a kormányváltás valós szándéka mellett a szavazataprózódást. Ha találsz ilyen okot egyet is, majd feltétlenül áruld el. 

Az én álmom folytatása, hogy az E14 és Bajnai Gordon tisztában van vele, hogy a megkötendő bármilyen szövetség az élő problémákra reális válaszokat adó program mellett az összetételétől lesz elfogadható. Vagyis a személyi kérdés nagyon is hangsúlyos a kényszerhelyzetben is. A kormányváltáshoz elegen szavazni csak akkor fogunk a szövetség programjára és jelöltjeire, ha elhisszük azt azok szájából, akik elmondják. Én speciel Szekeres Imrének, Kiss Péternek és a szocik mamutok többségének azt sem hiszem amit kérdeznek. A saját kompromisszumkészségem kimerül annyiban, hogy tudomásul veszem: a kormányváltáshoz a szocikra is szükség van. Nem hajtogatom általánosságban az "elmúttnyócévet", cserébe nem felejtem a válságkezelés elmaradását 2008 ősze és 2009 tavasza között. Ebből egyenesen következik, hogy Veres János az utolsó, akinek bármilyen költségvetési tárgyaláson a költségvetés körül dolga van. Ha a tárgyalások végeztével azzal jöttök elő, hogy a válságkezelő új kormány és frakció Szekeressel, Kiss Péterrel, Baja Ferenccel, Szanyi Tiborral, Veres Jánossal, stb - vagyis azzal a névsorral, akikkel Bajnainak alá kellett íratni az engem nem szopattok, mint Gyurcsányt nyilatkozatot - tervezitek Unortodoxiában a romeltakarítást, akkor nem, hogy szavazni nem leszek hajlandó rátok, de még nagyon csúnyán ki is röhöglek benneteket. 

Az ugyanis egyet jelentene azzal, hogy semmit a világon nem tanultatok az elmúlt időszakból. Az egyelőre tényleg csak álom, hogy - reményeim szerint - az E14 ezzel nagyon is tisztában van, és a kormányváltás sikere érdekében képes lesz ellenállni a szocik nyomulásának, és új, elfogadható arcokat fog kérni tőlük - Botka, Kunhalmi, stb - akikkel valós esélye lesz a felálló szövetségnek. 

452 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr264991530

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem egyeztetek! 2013.01.06. 10:18:24

Lehet, hogy az orbáni politika mégiscsak a leghelyesebb ebben az országban, mert nincs semmiféle lehetőség együttműködésre, csak diktálásból ért a magyar? Mindeddig úgy gondoltam, hogy léteznek olyan közös célok, amelyek miatt érdemes beszélni másokka...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.02. 10:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@zipe moha:
A Közgépet ha felszoroznád kilenccel... Bakker, nem jó! Hülye vagyok!
Nincs még 8 hasonlóan korrupt állam a környéken! :((
Egyébként nem csalódtam benned Fabius. Követjkezetes vagy.
@Penivaldes:
Ilyen szavakért lincselés lesz itten, bárki meglássa! :)
Persze, ha Rodeo papának címezted, akkor nem, de egyébként...
www.youtube.com/watch?v=LE4JQP4kXa4

9:10-tol

"Ha a libatolvaj lesz az új miniszterelnökünk, akkor végünk van."
@zipe moha: nem értem. akkor szerinted mi a cél?
magyar multik vannak. otp, mol, richter, stb. nem sok, de van. nem gondolnám, hogy a magyar kkv szektor ezermilliárdokat kapott, inkább húzzák lefelé adókkal és adminisztrációval, nem véletlenül ígérik minden kampányban, hogy mostantól sokkal jobb lesz a kkv-k élete. egyébként a magyar cégekbe vagy bármilyen cégbe önteni az állami pénzt kimondottan káros lenne, hiszen ha egy bank ad, cserébe üzleti tervet vár, ha az állam, akkor sok munkahelyet, mert választások előtt azzal lehet kampányolni. maradjunk annyiban hogy versenyképes adórendszert és jó közoktatást kéne először csinálni, a jó cégek kinőnek maguktól, lásd graphisoft, nav n go
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

...külföldi érdekeltség, nyereség haza utalása költségvetésbe történő leadózása, munkavállalói részvények ect.ect.??? ...ez is csak itthonról visz külföldre... nem ez a "hazai múlti" szinonímája....más név jut eszembe róla
@balage_81 reloaded: ..... a kontraszelektív (uram bátyám) világban közpénzcsatornákkal (adófizetők más célra szánt pénzeivel)kistafirozott klientúrák (több) mellett 22 év alatt nem ment....persze ,hogy nem!
..ha csak a lengyelekkel hasonlítod össze magunkat...gondold végig hány KÖZVETLENŰL forgalmazott termékükkel találkoztál eddig itthon: bútor, ruházat, élelmiszer, vegyiáru, édesipar, hús, cukor ect.ect......az ellenségünk jobban kormányzott volna!!!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ugyan, ugyan..nem oda Felcsút! én igazán nem tehetek arról, hogy én ennyire ifjú vagyok és üde, mint a frissen nyíló virágzó mandulafa, te meg ennyire érett. különben is gondoltam rád a Mosonmagyaróvár x km táblánál.)))úgyhogy te csak ne mozgolódj. még emlékművet is tervweztem neked.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: különben sem illik engem meglincselni. ne feledjétek rám még szükségetek lehet. elvégre nő vagyok.
Ez a Schiffer egy fax! Kezd elegem lenni ebből a fickóból. Most láttam az Rtl Híradóban, és rájöttem, hogy hülye. Kezdem azt érezni, hogy az E14-re haragszik, és főleg Bajnaira, mert a Milla és a Szolidaritás vele állt össze, és nem vele.
Az a helyzet, hogy a most közzétett E14 alkotmánytervezet nagyon jó. Shame on you, LMP, ha emellé nem álltok oda.
@WLaci: Nayyon Michael Moore-os voltál! :)
@Penivaldes: Hm,ez az emlékmű dolog..minimum elásás lesz a vége, akárki meglássa! :-)
@zipe moha: mondhatnál nekem pár lengyel terméket, mert fingom sincs, mit gyártanak, mi kerül a kezembe:) ok a tatuum és a reserved ruházati márkák, de ennyi. hatalmas gazdaság és olcsó munkaerő, de hogy saját iparuk van-e oszt nem tudom, erős a gyanúm, hogy ők is a nyugati cégek összeszerelő-üzemei
@Sir Galahad: "Meg úgy általában mindenki, akinek feltűnik, hogy az E14 mögött lassanként felsorakozik a politikai hullák zombiserege."

Ezzel sokkal óvatosabban bánnék, van benne egy pár százalék igazság, de sokkal-sokkal több bullshit. A poszttal sem értek egyet tulajdonképp, a Szekeres-Baja-Szanyi lista nekem túlságosan heterogén. Mindegyiket másként és másként utálja az ember (már aki utálja), és sokszor van úgy politikában, hogy akit valamiért utálok, pontosan azért együttműködnöm (pontosabban kiegyeznem) kell vele, mert amit képvisel, az létező erő (ha nem is szimpi), és a politika nem csak létező erők lenyomásáról szól (sőt, ami sima lenyomással kiiktatható, az gyakorlatilag nincsen is), hanem elsősorban az erőknek a kívánatos célok mögé állításáról szól. Ugyanígy, de kisebb hangsúllyal, a nemkivánatos célok mögül kivonni az erőket, PÉLDÁUL megegyezéssel. (Ez egy gyengébb dolog, a negatív mozgósítás ugyan egyszerűbb, de ezer ok miatt önmagában nudli, ld. a mai kétharmadot.)

Épp ezért ma (szerintem) NAGYON huszadrangú kérdés, csaknem schifferizmus (amivel az a főbajom, hogy tökéletesen kimerül abban, hogy a saját gusztusa szerint szelektálja, kik csókolhatják meg az ő éteri ragyogású fenekét). Mincs itt az ideje az arcokat piszkálni, sőt mindenkit oda kell engedni aki a POZITÍV megegyezés mögé tényleges erőt tud állítani, és az ilyen megegyezésre hajlandó. Ha Puch szignálja a pártfinanszírozásról szóló megállapodást, jobbak az esélyek, mint ha nem. És ez viszont még nem jelenti azt, hogy meg kéne tenni, az APEH/NAV/... következő elnökének.

És (ebben igaza van Bajnainak), távol vannak még a "személyi kérdések" (kik teszik a kimunkált megállapodásokat hihetővé és/vagy "fogyaszthatóvá"), milyen szereposztás vár a megállapodást megkötő erőkre a megállapodás BETARTÁSÁBAN: Etc.

Szóval egyelőre szerintem mind a megállapodások megkötéséhez, mind a betartásukhoz kellenek a mamutok. Ami nem jelenti azt, hogy a 2014 utáni kormányzás és törvényhozás arcai is ők legyenek.

Egy arányos és tisztes választási rendszerben minderre nem lenne szükség, ott szimpla kormányzást leváltó szimpla kormányzás a szokásos feladat, többséget biztosító koalíciós megállapodásokkal, egész más jellegű probléma.
az E14-ről "tücskötbékát" mondtok...

miért van más a láthatáron a latorbúcsúztatásra???

AKKOR?
@incze: Akkor nőjön össze, ami összetartozik, ugye?
Egységfrontot vagy mit, az itt a kérdvény!?
index.hu/belfold/2013/01/02/ellenzeki_ossztuz_a_rezsicsokkentesre/
"A munkacsoport vezetője, Németh Szilárd csepeli polgármester, országgyűlési képviselő bármilyen jogszabály-módosítást kezdeményezhet a parlamentben és a kormányzatnál, ha a testület úgy ítéli meg, hogy "a szolgáltatók trükköznek" az árcsökkentés ügyében - mondta Rogán. Mindenhol ki kell jönnie a tíz százaléknak (...) és ha ez nem sikerül, akkor további döntéseket is készen állunk meghozni" - mondta a politikus."

Jaja,akkor meg 15-re emelik a tízet, hogy kigyüjjön a nyóc, ez tuti!
@zipe moha: Ott például nem ilyen az oktatási rendszer endresy.blogspot.hu/2013/01/alszekularizalt-hoffmann-marad.html
A finnek pl. kvázi nagykoalát alkottak az ilyen kritikus ágazatra. Hoffmann meg arra büszka, hogy alárendelte a törvénygyárnak.

Az északiaknál nem recesszióba taszító a gazdaságpolitika.
S bár nem feltétlen szertik egymást a népek arrafele sem, gárdaszerűen intézményesült idióták csak szórványban vannak. Mint az olyan breivik-osztály barmok.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Tomika inkább keféljen, mint beszéljen. Mindenki jobban jár:)
@balage_81 reloaded: a lengyeleket nem írigylem inkább drukkolok neki... a volt keleti tömbből is sikerülhet valakiknek (csehek is jól szerveződtek...a nemzetekre gondolok)

a lengyelek már már nem összeszerelől lengyel tulajdonosok GYÁRAKKAL rendelkeznek és adót és tisztességes (még nem német,ez igaz) munkabéreket fizetnek,terjeszkednek európában a nyereséget nem offshorba utalják.... igyekeznek magasan feldolgozott termékekkel a piacra menni... pl e családi gazda nem egy tonna buzát ad el, hanem 1 tonna nápolyit...sokszor nem is tudod, hogy lengyel terméket fogyasztasz (jól alkalmazkodtak) és a lényeg az értékesítést MAGUK végzik... szóval elindóltak...persze őket is próbálják lenyulni , gátólni..egyre kevésbé sikeresen
@Orica Középföldi: az új életébe lépett a beléptetőkapun...
@dr kotász:" '89-ben mi/a nép/ elkurtuk" mármint a forradalmat.....ugyan,ugyan "89-ben is ugyanez az elit döntötte el, hogy mi legyen a néppel,és....megindult a rablás ami azóta csak fokozódik.
Forradalom akkor lesz, ha az utolsó galambokat is begyüjtik a Tiborcoktól.
Magyarországon a "89"-es politikai-szakértelmiségi elit csak gától fékez akadályoz..amellett hogy mindenféle jött-ment igényeket saját csoportérdekeket érvényesít.....nem lehet e mellet sikerorientált,lehetőségekben-eredményekben bővülködő országot is működtettni...minden más ennél fontosabb..arra leszek kiváncsi,hogy avégén elviteti e nép a balhét....vagy szenved még 1 évtizedet (Kádár-rendszer konszolidáció után 33 évig tartott...ez a 89'-es rezsim 22 évet már igénybe vett... a károk mértéke háborús...)
@Fabius:

Marea del Portillo-n, Habana/Atabey, Habana/Siboney, Habana/Miramar

brühühühühü
@gazoló: Eladod a lelked egy "démonnak", hogy megszabadulj egy másiktól?

Sült már ki ebből valaha bármi jó?
@Orica Középföldi: Ácsi! Más a kefélés, és más a házasság!
Bár, ha KDNP-i módon közelítjük meg a témát..:-D
@74. Vladys: démonnak csak a mostani garázdákat tartom...
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

"a tökölődéssel is kb. 0,9%-os GDP csökkenés volt maximum"

Inkább 7% volt az.
bár ezt a smuckdisznót kiverhetnék onnan valami furkósbottal...
@gazoló: Te kérdezted mi a baj velük. Ez. Számodra elfogadhatóak a mostani és egykori MSZP-sek, számunkra nem. Ideje lenne felfogni és elfogadni, hogy ezek a gyökerek ugyan annyira elfogadhatatlanok a számunkra mint Orbánék.
Eközben kedvenc svéd cserediákjaink késeléssel köszöntötték az új évet. :(

sportgeza.hu/boksz/2013/01/02/megkeseltek_az_mtk_bokszolojat/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szilveszter éjszakáján egy szigethalmi szórakozóhelyen kezdeményeztek verekedést, majd késeltek meg két embert cigányok. Az összeférhetetlen társaság ezúttal tapasztalt küzdősportos fiatalokba kötött bele, így első nekifutása alul maradtak. Majd hősiesen kést rántottak, és újra nekifutottak. Két embert életveszélyesen megsebesítettek, egyiküket többször mellbe, hasba és combon szúrták. A másik áldozat lélegeztetőgépen van. A cigányok dolguk végeztével az esetlegesen tanúskodókat életveszélyesen megfenyegették, valamint faji alapon szidalmazták a jelenlévőket. A rendőrség a mintegy negyven támadóból egy fő ellen indított eljárást...
a slepp mindig nyomul...Bajnai szerintem okosan le fogja vezényelni az átmenetet...hideg fejet és indulatmentességet csak nála látni...az ,hogy számodra mi vállalható az egy dolog...de ne hasonlítsd még a legelvetemültebbet sem ezekhez az országrontó megosztókhoz meg főnökükhöz...elitváltás valószinűleg nem lesz csak rostálás...azért ne legyenek illúzióink...pontosan leképzi az újonnan jövőket az elempé meg a jobbik...egyik balfaszabb a másiknál...
@balage_81 reloaded: "a lét határozza meg a tudatot abszolút bejött"

A fidesznek csápoló tömegek léte bizonyítja, hogy a lét nem határozza meg a tudatot. A lét PERCEPCIÓJA határozza meg a tudatot. A percepció pedig manipulálható, és manipulálják is.
@zipe moha: "ungár család....szép kis történelmi múlt.."

Ezt a nyüves inszinuációt fejtsd ki, légy kegyes.
@gazoló: összekevered a karaktereket. A sok három pont az zipe moha, az alteregód.
@aranyhorcsog:

E132-re allergiás vagyok, E14 allergiámról még nem tudok.:D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Forrás? vagy ott voltál? Vagy csak megint vmi barikádos szájhagyomáyn népmese. Különös tekintetel a faji vonatkozásokra és létszámra. Nem mentve persze a késelőket. Akárki volt apjuk,, anyjuk.
www.stop.hu/belfold/szilveszteri-keseles-az-mtk-sportoloi-az-eletveszelyes-serultek/1111838/
@épészmérnök: a létnek azok számára van percepciója, akik alul vannak. akik felül, azok befolyásolják a társadalmi folyamatokat. tehát a tétel nem dől meg
@épészmérnök: az a nyüves inszinuáció hogy te engem"nyüves inszinuációt" tevőnek nevezel!!
.... ..... . ... . . . ...... ...... ...... ......
na, most már mindent értesz
@épészmérnök: Nem tudtam,hogy kötelező a helyesírás,de ha zavar tahótlanítsál!Nem vagyok hajlandó tökölni mindig vele mindig.Inkább a gondolatok,vélemények pörögjenek...
@gazoló: Ragaszkodj ehhez, csak ne lepődj meg 14-ben.
@zipe moha: Ungár Klárát akartad egy kicsit fikázni, nem? Amiatt, hogy valamikor, réges-régen a testvére elvette feleségül Schmitt Máriát, azután elhunyt.
A nyüves inszinuációd szerint Ungár becsületét beárnyékolja, hogy Schmitt valamikor a sógornője volt. Igaz? Erről van szó, csak ahhoz nincs bátorságod, hogy leírd.
@épészmérnök: Erre írtam tavaly januárban meg a amgamét az akkori békamenet kapcsán. "A demonstráció, a tömeg és a döntések"
Egyébként inkább az a siralmas, hogy milyen egyszerű eszközökkel megy mostanság. BuciGyurinak szerintem nehezebb dolga lehetett.
@épészmérnök: .....ezek szerint te erre gondoltál...én másra...még is olvasol? :)
@zipe moha:.. a mellett pedig te engem ne fikázz, hanem érvelj vitatkozz velem...vagy ne...bár eddig kifejtett saját gondolatokat részedről még nem sokat olvastam....
@zipe moha: Mire gondoltál? Ha rendesen kifejtenéd, akkor talán még érdemes is volna vitatkozni. De eddig semmit sem mondtál, csak sejttettél. Ködösítettél, másképpen mondva.
@Fabius:
Guantánamo egy kis falu, meglehetősen unalmas...egy hosszú főutcával odamenni egy kész bűntetés, Cienfuégos valamivel jobb pletykafészek, Guardalavaca meg túristáknak van nincs más körötte mint unalmas kis falvak 12 házzal és egy szamárral meg 2 tehennel...ha el akar tűnni a világ szeme elől akkor a Sierra Maestra-ba kell mennie Pilón-ba és attól feljebb és beljebb a dzsumbujba meg az ültetvényekre...100 hektáros farm (haciénda) nem ritka és minden van de nincs ki elvigye a termést...maradnak az előbb írtak de arrafelé 50000 dollár alatt nem kapsz javításra váró házat, ha kész akkor több, vagy benn a városban a Le Corbusiér által tervezett nagy őpület teljesen felújítva...vagy a Somellan-ban egy horizontal ami már 100000 dollár de van olyan amely 1000 négyzetméter kulcsos lifttel a nappaliba lépsz ki...

szóval Papcsák manóka felkötheti

brühühühühü
@épészmérnök:
"De eddig semmit sem mondtál, csak sejttettél. Ködösítettél, másképpen mondva. "...hát ez azért nagy fejlődés a részedről a "nyüves inszinuáció" tevőhöz való kapcsolásomhoz képest... de még ezt sem vállalom be...
Ha tájékozott vagy engem provokálsz, ha tájékozatlan....akkor változtass ezen magad, nem vagyok az apukád!
@zipe moha: Visszaolvastam. Ez a hozzászólásod kifejezetten sokat mondó ugye? Szerinted?
Az, hogy inszinuálni ki kit mivel, azt majd lejátszátok. Csak kiváncsi kezdem elnni, hogy mire az arcod? Erre a hozzászólásodra? Hmmmm
@GeoCracker: ...beleszólni nem illik!Hmmmm
@Sir Galahad:

Egy politikai hullával már lehetett nyerni 2010-ben.
@zipe moha: Nagy tévedésekben tetszel élni. Ez, tetszik, nem tetszik egy publikus fórum. Írj magánban, ha nem tetszik :-) Ilyen egyszerű. S még így sem szóltam bele a vitátokba (ld. "Az, hogy inszinuálni ki kit mivel, azt majd lejátszátok. "), csak az adott hozzászóláshoz fűztem véleményt. No meg orcádról, mellyel lepjával közlekedsz ajtókon gondolom :-)
@GeoCracker: ok,nincs harag...."mellyel lepjával közlekedsz ajtókon gondolom :-) "......ez tényleg jó elképzeltem az ajtókat...:))...de megnyugtatlak , nem így van (remélem, ha még is így tünnek ,bocs) :)
hvg.hu/itthon/20130102_Trefas_kulonszam_feljelent_az_MSZP_magyar
Viccesek ezek a fityiszes fiuk. Remélem a pofájukra fagyasztják hamarosan a mosolyt!
@ariel12:

Az a baj(uk), hogy nem tudnak disztingválni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az a helyzet, hogy egy szájhagyományi rekonstrukciót én is olvastam. Ezek azok az elbeszélések, amik úgy szoktak kezdődni, hogy a szemét cigényok provokálták a különben teljesen békés izomsportolókat. A gyakorlatban viszont volt szerencsém jó párszor ahhoz, hogy különben tök rendes, de éppen az edzések miatt alkoholhoz nem igazán szokott fiuk hepciáskodnak két feles után.
Ez különben cseppet sem menti a késelést, és a késelő kicsi kezének elverését, és személyének lecsukását hosszú évekre.
Csak árnyalja a képet. Ahogy az ideges emberek sokszor hármatt látnak minden támadóból. Ez is természetes reakció.
Ez sem menti fel alkalmasint a csoportos garázdaságot, de szintén nem vagyok biztos a negyvenben.
Amúgy a csoportos garázdaságot és a súlyos testi sértést kellene megítélni és nem az elkövetők származását.
Valahogy hányhatnékom van azoktól a "haditusításoktól" amik a kétharmadukig a "szemét cigányok" refrént járja körül, majd közöl két-három megerősíthető tényt, és egy rakás relativizált szájhagyományt.
Büntessék meg azt, akit illet, és azért, amit illet. De ne kocsmafilozófusok hozzanak rögtönítélő ítéletet.
@GeoCracker:

20 sportoló akik tanúlták és gyakorolják az önvédelmet de a támadást is, hogyan lehetséges, hogy egy 17 éves suhanc bármelyiket megsebesítse vagy -ad absurdum- megközelítse?

ha ezek 20 nem tudták szétverni a támadólat, minden joguk megvolt rá, akkor szégyelljék magukat...Piszkos Fred nem hagyott volna egyet sem melegen mind kihűlt volna a végére gyilkosok hidegen az a legegészségesebb

brühühühühü

valami el van baszva ebben az országban
@GeoCracker:

na...tehát...szóval...mégis el van baszva?

brüühhühü
@rodeo36: Még emlékszem arra az anekdotára, amikor Papp Lacit próbálták vekzálni. Annak rendje és módja szerint leütötte a térsaságot.
Itt a rege azt mondja, hogy a klotyó előterében vesztek össze. Mivel az egyik kocsmában sem egy táncterem, a platinatömb-probléma miatt gyakorlatilag mindegy, hogy hányan voltak a "támadók".
Ráadásul 2 hullámban, mert az elsőt állítólag megállították. Ha a két támadás között nem hagyták el a terepet, nem hívtak azonnal rendőrt, nem maradtak védhető helyen, akkor szvsz ők is beszálltak a hepciáskodási versenybe.
De mint írtam volt, ez egyáltalán nem menti a késelést. De elég sokszor derült már ki az ilyne fórumszájhagyományokról, hogy kissé népmeseiek.
Bőven el tudom képzelni, hogy a bunyós sportolók, a barátnők jelenlétében és némi alkohollal befűtve nem voltak annyira ártatlanok a verekedés kirobbantásában.
a új hivatalok (kunó + járások + stb) elérték a céjjukat ...

a vezető/haver (bűntárs) kinevezve... fizut utajja a zállam...

a te adódból !
@GeoCracker: azért a Rákosi rendszerét is akkor ...akarta eltakaritani a DIÁKSÁG /és nem a politikusok/ amikor már nem tudott a vezér elég nagyot hazudni és az összes padlást lesöpörte
Mindenesetre a tegnapi egyeztetésen összejöttek névsora és látványa gyomorforgató volt. Mit keresett ott egy Schmuck Andor? Miről egyeztet a Bárándy és fia iroda? Bajnai a legjobb úton van afelé, hogy ezekkel a szánalmas alakokkal teljesen lejárassa magát. Most kéne kiszállni, míg nem késő.
@vakapad: És milyen jó kormány lett abból is, ugye?
@KÁTÉó53éúétr6: nem is véletlen, hogy megy az agymosó iskolarendszer létrehozása ezerrel.
@sárkányfő: Az LMP pont 2 éve már letett egyet:

lehetmas.hu/wp-content/uploads/2011/02/lmp_alkotmanykoncepcio.pdf

sőt van egy újabbja is:

lehetmas.hu/wp-content/uploads/2012/10/Az_alkotmanyossag_helyreallitasa.pdf

Ezek után én sem értem, hogy miért nem vesz részt ebben a megbeszélésben, még ha csatlakozni nem is akar.
@GeoCracker: Szélkerekek károsak... :-DDD LOL bruhahaha Ez az év vicce.
@iii: Ha hajlandó vagy érveket is hozni, és nem a GreenPeace-populizmust fujod, akkor térjünk vissza rá.
Addig. Nem Neked, mert Te csak pártszócső vagy, hanem másoknak:
A szélkerékfarmok egyértelműen megtörik a légáramlást. Elvégre azért vannak. Az azt jelenti, hogy minden olyan időjárási folyamatot befolyásolnak, ami ehhez kapcsolódik. A szállított fagyoktól, fagyzugok kialakulásán keresztül az aszályjelenségeket.
Ez azt jelenti, hogy a szélkerékfarm (nyilván nem az Alföld közepére kitűzött egy darab kis rotor) mögött még relatíve síkabb területen is sikerülhet fagyzugot kialakítani, fokozni az aszályhatást, stb. Nem ördöngősség, és nyilván egy tengerparti ország partvidékén is mások a hatások és egy aszálynak amúgy is kitett területen (Cornwall vs. Alföld).
De tudom, egy igazi zöldet a meteorológia éppen úgy nem befolyásol, mint a genetika, a hidrológia, meg egy csomó más sem. Egy LMP-s szócsövet meg pláne nem. De legalább hagyományörzésben jók.
Elvégre a Tisza szabályozása a hajóátemelő zsilipek helyett rekordárvizeket hozott. A hortobágyi főcsatorna, illetve az öntözés másodlagos szikeket. Miért pont az aszályosodás zavarna bárkit is.
@GeoCracker: A nénikéd vagyok szócső. Amit leírok, az mind a saját véleményem. Hogy ez nagyrészt egybeesik az LMP többségével, az nem véletlen, de ettől még nem vagyok az. Egy szócsővel ugyanis nem lehet vitatkozni, velem igen.

Ez a fagyzug dolog nekem új, eddig a zúgással meg a madarakkal szoktak jönni. A tény, hogy szélkerekek pl. Ausztriában is ezrével vannak, pedig az sem tengerpart.

Személy szerint nem hiszek abban, hogy egy 50 méter magasan levő szélkerék bármilyen fagyot is befolyásolna, de ha van is ilyen hatás, ez bőven megéri az előnyeiért. Az aszályt meg külön nem értem, a szél szerintem növeli a párolgást.

Ha össze kell hasonlítani az atomerőmű veszélyeivel és költségével vagy hőerőművek szennyezésével, akkor egyértelműen a szélkerék felé billen a mérleg. Hatékonyságban pedig az atommal egy szinten vannak már régóta. Nyilván vannak vele a ciklikusságból adódó problémák, ez kétségtelen.
@GeoCracker:

ha mindezt tudják, akkor miért nem lehet úgy telepíteni, hogy ez ne legyen?

egyébként ebből az következne, hogy a szénfűtésű erőművek meg a gázturbinával hajtottak netán a vegyes tüzelésűek az egészségesek?

mert ugye az olajbányászat köztudottan egészséges és nagyon zöld?

van valami megoldás, esteleg javaslat vagy csak a sirám?

ugye a bundabugyiba beszorúl a fing ez meg fingcsavarodást okoz és büdosségkoncentrációt ami 10000000000000000000 év alatt kellemetlen bőrirritációkat okozhat a bundabugyi viselőjén...a bundabugyi viselőjének élettartama nem igen haladja meg a 100 évet és abból sem folyamatosan hordja a bundabugyit? van erre a borzalmas nagy problémára megoldás?

vagy ?

szóval...megoldási javaslat a tudomány mai állása szerint?

brühühühühü
@iii: A szüleimnek nincs testvére. Így nénikém sem lehet :-)
A fagyzug olyan izé, amikor a talaj mentén megül a hideg. Tudod, talajmenti fagy, meg iyen marhaságok. Meg olyasmi, hogy a hideg levegő nehezebb. Így a lejtők alján kialakul egy olyan állapot hogy odagyűlik a hideg, és mert nincs légkörzés ott is marad. Hasonló a hatása annak, amikor szép szélcsendes időben a hideg levegő ott marad egy helyben. Valóban nem fagyzug a szó szoros értelmében, de hatásában hasonló.
Amikor a szélből kiveszed az energiát, akkor ottan szépen megreked a levegő.
Aszályügyben ugyanez a helyzet. A szélkerekek olyan falként hatnak, amik mögött egy szélcsendes zóna alakul ki, helyi leszálló légáramlatokkal. S mit okoz a leszálló légörvény? Sivatagot. Hol nagyban, hol kicsiben. Ez nem okvetlenül hit kérdése, bár tudom, a hit erős fegyver. Volt, hogy egész sáskarajokat helyeztek egyházi átok alá.

@rodeo36: Nem állítottam, hogy ne lehetne úgy telepíteni. Csak amikor a lózungokat hallod, akkro jótékonyan elfeledkeznek arról, hogy vannak a dolognak hátulütői, meg olyan vonzatai, amik nem férnek bele a "minden naggyon sszep, mindennnel mek vagok elegedva" refrénű mantrába. S nekem elsősorban ezekkel az izékkel, zöldekkel ez a bajom.
Nem azt mondják, hogy X lejtőre javasoljuk ezt, Y patakra meg amazt, hanem olyanok, mint a szójaprogram a szocreálban. Ültessünk mindenhova energiafüvet és szélkereket. S biztos ami biztos, tiltsuk be a GMO fajtákat.
Bele se gondolva, hogy amennyiben ezt betartanák, akkor részben éhen halnának, részben belepusztulnának egy komolyabb náthába.
Amugy el lehet autokázni Bécsbe és utközben megtekkinteni a szép kilátást szélfarmmal. Jól láthatóan alig győzik öntözni a környékén nyaranta a sárguló növényzetet.
Ja, és nem emlékszem, hogy bárhol azt írtam volna, hogy a szénerőmű remek, és minél jobban füstöl, annál jobb. S annak is megvan a bukéja, hogy olyan főváros jutott, ami két atomreaktor elsődleges és egy harmadik szekunder zónájába esik.
Viszont egy élmény volt egy lakosági forumon valami zöld szervezetet meghallgatni, akik a Gellért téri források védelmében a műegyetem tanreaktorán keresztül gondolták átvezetni a 4-es metrót. S néztek bambán, maikor megkérdeztem, hogy komolyan gondolták-e?
Megoldásként ott lett volna pl. a dunakanyar-erőmű, de ezt a bazsarózsaügyi törpeturul szervezete megfúrta. Most a rohadt jó ugye? A Szigetköz száraz, de legalább energia sincs. Viszont van szép, betonnal kitöltött folyóágy.
@GeoCracker: Jó, tegyük fel, hogy így van (kétlem, de mindegy). Akkor telepítsenek oda aszály- és fagytűrő növényeket, esetleg öntözzenek és meg is van oldva. Marginális probléma. Ismétlem, ha Ausztriában meg tudták oldani, akkor talán nálunk is.

Attól, hogy valami zöldszervezet, még mondhat hülyeséget, ők sincsenek felmentve ez alól.
@GeoCracker: Most olvasom, hogy autókázzunk Bécs felé, hogy megtekintsük a sárgálló növényzetet. Nos, nyáron szélkerék nélkül is szokott sárgállni a növényzet, egyrészt. Másrészt ugyan nem vagyok meteorológus, de nem értem, mitől lenne leszálló áramlat (a szélkerék mögött sincs szélcsend, ez egészen biztos, max. a szél 20%-át csökkenti), és ez miért okozna sivatagot. A szél tudtommal éppen hogy a párolgást fokozza.

Most megnéztem, sógoréknál két Paks reaktornyi névleges kapacitású szélkerék van, a magyarnak a háromszorosa.

Továbbá: ha tanulmányozod ezt a szakaszt, az pont az ellenkezőjét mondja annak, amit te állítasz:

en.wikipedia.org/wiki/Environmental_impact_of_wind_power#Climate_change

"benefit agriculture by decreasing frost damage and extending the growing season."
@iii: Ahogy a Fertő-tó lecsapolása, a Tisza szabályozásának kárai, és a Hortobágy öntözése is marginális probléma volt a maga idejében.
Amúgy kicsit felszínesen olvasol. Nem azt írtam, hogy sehol a világon nem jó, és azt sem, hogy hazánkban sehol sem ajánlanám. Ha ilyet írtam volna, akkor másold már ide a szövegkörnyezettel.
Azt írtam, hogy a zöld populisták a mérleg egyik serpenyőjét (haszon) eltúlozzák, és a csapból is folyatják, míg a másik serpenyő tartalmáról kuss van.
Ahogy a wikipedia-t is idoztad, csak elfelejtetted azt az apróságot, hogy az ott említett területek között egy belszárazföldi éghajalattal megáldott medence sincs, ha jól láttam.
De tudod mit, legyen Neked igazad. Az oviban már kinőttem a csalhatatlanságból. Ezért nem lettem politikus sem :-)
Az LMP meg nyilván leteszi a következő parlamenti zöld-felszólalása mellé a minimum 50 évre szóló hatástanulmányokat. Legalább három független (Tőlük, és egymástól) szakértőtöl. Mert azt úgy szokták a magyar parlamentben. Aztán meg majd felébredek.
@GeoCracker:

ezeket a döntéseket kizárólag anyagi érdekek (lobby-k) mozgatják, és nagyon rosszúl...mindent el lehet baszni, csak akarni kell...és ha egy politikus butuska vagy gonosz és seggfej akkor ezt könnyedén teszi (ott van az USA a maga végtelen energiaforrásaival és közben háborúkkal máshonnan rabolja, mialatt az ország 30%-a körüli terület használhatatlan mert sivatag és a folyók is kiszáradnak mert semmilyen tervgazdálkodás nem folyik csakis rablás, a Nevada-t már régen termővé tehették volna és a nagy folyóikat mint a Mississipi már régen rendbe tehették volna de...a petro lobby erősebb a többi ebből adódik...a magyarok már 23 éve seggfejek és egyre seggebbek lesznek...a Dunát nem kihasználni vizierőműhöz az egy nagy baromság és egy igazi természetvédelmileg is működő tervet megvalósítani 30 év alatt az nem lehet egy csoda csak levédiában...nem érdekesw ebből a szempontból az, hogy bármilyen módszert lehet jobban (jól soka az nem létezik) működtetni és mindennek ára van

engem csak az bosszant amikor az újat ugyanúgy mint az inkvizíció üldözitek ahelyett, hogy a megfelelő módon bevezetnétek és leszűrnétek a tapasztalatokat (egy tornyot vagy 100-at át lehet telepíteni) de nem mielőtt bármi hát az nem jó...

szóval brühühühühü

a duma nem hoz eredményt szó mely elszáll és a pénzt meg a politikusok ellopják

a legnagyobb alajasság ma hogy a politikusok be vannak betonozva és abból élnek jól hogy kibasznak mindenki mással és senki sem vadássza le őket mint veszett kutyát

a lmp az undorító és sok mindenki más is
@rodeo36: Lobbiügyben egyet értünk.
Torony-ügyben szerintem Te sem tudsz olyan idézetet hozni, amiben azt írtam, hogy szó sem lehet róla sehova :-)
De egy domborzati modell alapján laborban az adott helyre adott megoldásokra igen is lehet hatástanulmányokat csinálno.
S igenis nincsenek eleve üdvözítő megoldások. Elvárható tehát, hogy a mérleg minden serpenyőjébe belelássanak az emeberek.
Nem az újdonság zavar, hanem az idiotizmus és hülyének nézés.
@GeoCracker:

uzolsó mondatod a kulcs, azzal egyetértek...ugyanazt reklamálom ezeket a problémákat nem a zorbán pocakjában kell megoldani mert aza tele van szarral mint efeje is hanem szakemberek és kizárólag azok

amíg a politika rátelepszik az emberek életére addig semmilyen megoldássem lesz csak a nyomor fokozódik

brühühühü
@rodeo36: Stimmt. Viszont az lmpsgreenpíszes populizmus is ebbe az irányba hat.
Anno még a KertSzölőben írkáltam cikkeket a biológiai növényvédelemről. Tök jó dolog lenne. Csak arról nem szabad megfeledkezni, hogy nem totális hatású és nem veszélytelen. Az összes többi technológiai is ilyen. A GMO-ban is van ami tényleg necces, de hol olvasol differenciált párt-kommunikációt ezügyben? A globális tiltás viszont levesbe küldené az összes nemesített fajtát és pl. a penicilliumtörzseket is. A nemesítés történee maga a genetikai módosítás története.
Az energetikában is van ilyen, meg olyan megoldás. Előnye-hátránya, felhasználási helye stb.
Ezt hiányoltam kedvenc lmp-s olvtársunktól. No meg a párttól is. Boríjják ki a mérleg mindkét serpenyőjét. Ne csak azt, amiben az arany van.
@GeoCracker: sajnálom, de az lmp kívűl esik érdeklődési körömön és még sok minden más is...abban -látom- egyetértünk, hogy megodások szakemebrek és hatástanulmányok nélkűl nem lehetségesek...de a politikus az olyan állatfaj aamelyik erre vevő mert hülye hozzá...a politikusnak a szájába kell rágni -szerencse ha elhiszi- hogy az ilyen olyan tudományos szakember együttes (egyetemek akadémiák és különféle szakági kutatóintézetek) ezt javasolják erre a politikus néz a fejibűl kifelé mint a csiga mielőtt megfőzik és nem érti de ...és olyankor van, hogy háttal a riporternek fél órát vár a liftre de nem szólal meg mert kigyó meg béka jönne a pofájából és a zsebe esetleg kirűlne
ű
brüühhühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

te megértetted? teljesen dodonai

brühühühü

és érdektelen
süti beállítások módosítása