Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/tldr/2024/04/29/novak-katalin-sogornoje-es-egy-ot-eve-tarto-nyomozas-a-szegeny-donorok-pete... (2024.04.29. 19:05) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.01.02. 09:04 Fabius

2013: az Együtt 2014 éve?

Címkék: ellenzék e14 választási szövetség

"Kedves honfitársaim! Kívánom sohase adjuk fel álmainkat!" - kívánta nekem is ünnepi beszédében Áder János, és -- figyelem, kámingáut - én nem bántam, hogy a "nappalimig eljött ezzel". Mert nem tudom ő miről álmodik, de én arról, hogy egyszervolt Tündérország kedveslakosságának egy része - ide értve holmi ellenzéki politikusokat és pártokat - végre úgy érzi, ideje érdemben is csinálni valamit. Közelebb jönnek a földhöz, szembenéznek a valósággal, a választási rendszer szülte kényszerhelyzettel, és megpróbálnak olyan választási szövetséget kötni, amit nagyobb hányás nélkül képes támogatni egy kormányváltásra alkalmas tömeg. 

együtt 2014.jpg

Kezdetnek mondjuk Schiffer András elmagyarázhatná, hogy az ő álmaiban ugyan bizony hogy néz ki a helyzet, amikor " már csak egy esztendő választja el Magyarországot attól, hogy véget vessen a narancsos kalandorkormányzásnak"? Mert a különutas LMP reális helyzetértékelés helyett éppen a szavazóbázisát szalámizza föl, a kora ősszel még meglévő 6% támogatottságát 3% környékére tornázta le, és a ma induló tárgyalás és egyeztetéssorozatban sem kíván résztvenni. Eldobta a helyzeti előnyét, amivel a választási szövetséghez elsőként csatlakozó pártként rendelkezhetett volna, így némi magyarázatra szorul Schiffer kincstári optimizmusa. Szóval Bandikám, mindenképpen tartozol nekünk rátok szavazóknak a magyarázattal, hogy fog a 3%-os LMP a mérhetetlen 4K-val karöltve hozzájárulni a kormányváltás sikeréhez? Mielőtt előjössz a szokásos álomfejtéssel nyelj egy nagyot - az ugyanis egyre kevesebb embert érdekel - és láss hozzá a magyarázatnak a gyakorlati oldalról. Mert a majmellássuk és kongresszusi döntéssel takarózás időszaka elmúlt, ez az a pillanat amikor el kell dönteni mit akartok. Ha az E14 és a szocik között megállapodás születik, akkor már hiába mentek nyáron vagy ősszel oda, hogy huppsz, ipiapacs felébredtünk, mégis beszállnánk a buliba. Egy kialakult szövetséget és stratégiát nem fog a kedvetekért felborítani senki. Ennek tükrében próbáld elképzelni mekkora esélyetek van önálló listával egyénit nyerni, és próbálj legalább magadnak egy okot mondani, ugyan miért szavazna a kormányváltást akarók tábora rátok, mikor a választási törvény nem teszi lehetővé a kormányváltás valós szándéka mellett a szavazataprózódást. Ha találsz ilyen okot egyet is, majd feltétlenül áruld el. 

Az én álmom folytatása, hogy az E14 és Bajnai Gordon tisztában van vele, hogy a megkötendő bármilyen szövetség az élő problémákra reális válaszokat adó program mellett az összetételétől lesz elfogadható. Vagyis a személyi kérdés nagyon is hangsúlyos a kényszerhelyzetben is. A kormányváltáshoz elegen szavazni csak akkor fogunk a szövetség programjára és jelöltjeire, ha elhisszük azt azok szájából, akik elmondják. Én speciel Szekeres Imrének, Kiss Péternek és a szocik mamutok többségének azt sem hiszem amit kérdeznek. A saját kompromisszumkészségem kimerül annyiban, hogy tudomásul veszem: a kormányváltáshoz a szocikra is szükség van. Nem hajtogatom általánosságban az "elmúttnyócévet", cserébe nem felejtem a válságkezelés elmaradását 2008 ősze és 2009 tavasza között. Ebből egyenesen következik, hogy Veres János az utolsó, akinek bármilyen költségvetési tárgyaláson a költségvetés körül dolga van. Ha a tárgyalások végeztével azzal jöttök elő, hogy a válságkezelő új kormány és frakció Szekeressel, Kiss Péterrel, Baja Ferenccel, Szanyi Tiborral, Veres Jánossal, stb - vagyis azzal a névsorral, akikkel Bajnainak alá kellett íratni az engem nem szopattok, mint Gyurcsányt nyilatkozatot - tervezitek Unortodoxiában a romeltakarítást, akkor nem, hogy szavazni nem leszek hajlandó rátok, de még nagyon csúnyán ki is röhöglek benneteket. 

Az ugyanis egyet jelentene azzal, hogy semmit a világon nem tanultatok az elmúlt időszakból. Az egyelőre tényleg csak álom, hogy - reményeim szerint - az E14 ezzel nagyon is tisztában van, és a kormányváltás sikere érdekében képes lesz ellenállni a szocik nyomulásának, és új, elfogadható arcokat fog kérni tőlük - Botka, Kunhalmi, stb - akikkel valós esélye lesz a felálló szövetségnek. 

452 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr504991530

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem egyeztetek! 2013.01.06. 10:18:24

Lehet, hogy az orbáni politika mégiscsak a leghelyesebb ebben az országban, mert nincs semmiféle lehetőség együttműködésre, csak diktálásból ért a magyar? Mindeddig úgy gondoltam, hogy léteznek olyan közös célok, amelyek miatt érdemes beszélni másokka...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.02. 10:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akkor ide, mert ide illik:

Tahótlanítok
Válasz erre
Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · indavideo.hu/video/Coolio_-_Gangstas_Paradise_magyar_dalszoveg 2013.01.02. 08:23:32
-no komment-
m.index.hu/belfold/2013/01/02/fuggo_jatszmak_miniszterekkel/

Tahótlanítok
Válasz erre
Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · indavideo.hu/video/Coolio_-_Gangstas_Paradise_magyar_dalszoveg 2013.01.02. 08:26:28
Ader csak szerepet jatszik, o most a jo zsaru, kicsit kell a konszolidacio latszata az utolso nagy harc elott, ettol meg a lenyege, es a fuggese cseppet sem valtozott.

Tahótlanítok
Válasz erre
Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · indavideo.hu/video/Coolio_-_Gangstas_Paradise_magyar_dalszoveg 2013.01.02. 08:56:25
Kötelező lesz a valódi név használata Kínában
A jövőben az internetezők személyazonosságának kilétére fokozottabb hangsúly helyeződne, nekik az internetes és a telekommunikációs szolgáltatóknál is igazolniuk kellene magukat.

http://www.sg.hu/cikkek/94311/kotelezo_lesz_a_valodi_nev_hasznalata_kinaban

Tahótlanítok
Válasz erre
Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · indavideo.hu/video/Coolio_-_Gangstas_Paradise_magyar_dalszoveg 2013.01.02. 09:08:47
Népszava: rejtélyes üzletről tárgyalt Kubában Papcsák

A Népszava szerint zavaros hátterű magyar gazdasági szerepvállalásról tárgyalt Kubában Papcsák Ferenc zuglói polgármester és Nagy Róza államtitkár. A lap úgy tudja, hogy a fideszes polgármester tavaly augusztusban járt Havannában, Nagy Róza pedig még 2011-ben.
jaaj de szar így, na mind egy, ezt az évet egy spammerként kezdetem :D, bocsi Fabius
Reggel beszélt a HAHA-s egyik emberke, tanulságos volt, és ez is az:

Csak amíg hagyjuk

A Kormány nem érti, miért nem értjük meg végre, hogy már megértettek minket. Úgy gondolják, hogy a diákokon kívül esetleg még a kormányzati kommunikációt lehet okolni azért, mert továbbra is tüntetünk, és nem bírjuk felfogni, hogy miért jó az, amit a kormány a felsőoktatással művel.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130102_Csak_amig_hagyjuk
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

No problem :-D

Ha jól emlékszem Raúzsi néni volt aki aszonta a tanárok életpálya modelljére, hogy ha bevezetik a tanerők akár Kubába is járhatnak nyaralni.

Szerintem Papcsák ennek a lehetőségnek készítette elő a talajt.

Vagy a zuglói önkormányzat vett egy házat Guantanamo külsőn is, mert nyaralni nem csak Erdélyben fasza, hanem a karibi térségben is :-))
@Fabius:

Mi ez a lazaság meg déli poszt? Délutános vagy?? :-D

Azt hittem el se akarod kezdeni az évet.

Amúgy a felvetés jogos, a szociarc bizniszhez nincs mit hozzátenni. Az LMP más tészta. Egy hete Erőss mondta a nol interjúban:

" az új kétharmadhoz egy olyan LMP-re van szükség, amely markánsan különbözik az úgynevezett demokratikus ellenzék többi pártjától, de mégis egyértelműen lehet róla tudni, hogy hajlandó részt venni az Orbán-rendszer megdöntésében."

Ideje megmutatni mégis hogy képzelik ezt a hajlandóságot, mert egyelőre csak a sehogy látszik.
@Fabius: "Ha a tárgyalások végeztével azzal jöttök elő, hogy a válságkezelő új kormány és frakció Szekeressel, Kiss Péterrel, Baja Ferenccel, Szanyi Tiborral, Veres Jánossal, stb - vagyis azzal a névsorral, akikkel Bajnainak alá kellett íratni az engem nem szopattok, mint Gyurcsányt nyilatkozatot - tervezitek Unortodoxiában a romeltakarítást, akkor nem, hogy szavazni nem leszek hajlandó rátok, de még nagyon csúnyán ki is röhöglek benneteket."

Hát pedig nagyon úgy tűnik, hogy készülődik már a kemény mag. :))

img5.hvg.hu/image.aspx?id=2574600c-66a3-4720-a238-4cb3864a065d&view=77b35f82-3c9f-4f85-88fe-7bbfe9f7ce2c
Schiffer András még saját magával sem tud közösködni, nem hogy mással.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Átgondolni való akad bőven, de abban speciel a Jobbiknál sincs hiány.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Költözés miegymás miatt hektikus lesz az első két hét, de majd igyekszem reggeles lenni. Legfeljebb néha nem sikerült.
@Fabius: aha, azt hiszem erre gondoltál ;)
/nem teszek hozzá semmit, nekem még van a pofámon bőr.../

"Az oktatásért felelős államtitkár a lap szerdai számában közölt interjúban elmondta: jó esély van arra, hogy az eredetileg tervezett időpontban, szeptemberben elindulhat a pedagógus-életpályamodell az új bértáblával együtt. Hoffmann Rózsa állítása szerint a béremelés jelentősen magasabb lesz annál, mint amekkorát a pedagógus-szakszervezetek az egész közszférának követelnek. A bérrendezés két lépcsőben megy végbe. Az első szakaszban automatikus emelésre kerül sor, majd a minősítések után a besorolásoknak megfelelően tovább növekszik a fizetés."

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F01%2F02%2Fhoffmann_rozsa_nem_mond_le%2F
@Fabius:
Hogy lesz 2013 az E2014 éve, ha nem építenek szervezetet. Jelenleg egy október 23-i beszéd és néhány tanulmány kivételével Bajnaiék láthatatlanok. Nagyon úgy tűnik, hogy saját szervezet felépítése helyett az mszp-re akarnak támaszkodni.
Kérdés, hogy ez működhet-e, illetve jó-e ha működik? Egyébként vidéken az mszp, mint szervezet nem is működik, vannak ugyan nyugdíjas klubok, de azokkal nem lehet választást nyerni. Egyébként is kérdéses, hogy megjeleníthető-e egy párt saját szervezet, tagok nélkül?
@Fabius: Lesz még 4 év gondolkodni, na bumm.
Amúgy én nem aggódom, hiszen Deutsch megnősült, Zámbó Krisztián könyvet ír, és Hoffmann Rózsa nem mond le. Ezután már kit érdekel, hogy lesz összefogás, vagy nem? :))))
Eddig annyi történt, hogy Bajnaiékat bunkóként használva leverték az LMP-t, demonstrálva, hogy csak az maradhat állva, aki bepucsít. 2013-ban jön a pávatánc, hogy kit veszünk be a buliba, és 'lerakjuk az együtműködés alapjait'. 2014-ben, mikor már minden demokratikus ellenzéki együttműködő, szépen feltűnnek a listákon az Mszp nagy öregjei, esetleg Gyurcsány, Bokros, Kuncze, Fodor, stb.a régi leharcoltfigurák. De akkor már késő lesz a fejünkhöz kapni, oszt jónapot.
@Fabius: Jó hogy mondod. Nem nagyon szoktam neked ilyesmit linkelni, de ebben lehet, hogy fogsz találni cukiságokat. :)

A 10 legkellemetlenebb kérdés Novák Elődhöz

kuruc.info/r/6/106032/
Ezek úgy akarnak működni, mint a TASZ meg a többi jogvédő szervezet. Valamiféle szellemi magasságokba emelkedve, a marhanagy elvek ködéből ki sem látva. De egy párt nem működhet pártatlanul. Ha tömeges szavazatokra számítanak, akkor a tömeg érdekét és szájaízét kell figyelembe venniük és képviselniük, amihez rengeteg kompromisszumra van szükség. Aki nem hajlandó semmilyen kompromisszumra, az csak a választók rendkívül szűk csoportját tudja megcélozni, így a szavazati arányuk is ilyen mértékű lesz. Ha be sem jutnak a parlamentbe, akkor aztán írogathatják majd az asztalfióknak a sok okosságukat
Többekkel így Fabiusszal ellentétben én még mindíg örülök, hogy nem engedtem be a nappalimba a jelenlegi (köztársasági ?) elnököt Új Év hajnalán. A véleményem továbbra is az, hogy majd akkor fogok bármilyen Fideszes potentát köszöntését meghallgatni, ha előtte bebizonyította, hogy komolyan gondolja amit mondani akar. Addíg is "Válasz erre
Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · indavideo.hu/video/Coolio_-_Gangstas_Paradise_magyar_dalszoveg 2013.01.02. 08:26:28
Ader csak szerepet jatszik, o most a jo zsaru, kicsit kell a konszolidacio latszata az utolso nagy harc elott, ettol meg a lenyege, es a fuggese cseppet sem valtozott."
ez a véleményem.
A választási egyeztetésekről csak annyit, hogy Schifferről mindíg is az volt a benyomásom, hogy a Fidesz beépített ügynöke és eddígi tetteivel nem is nagyon cáfolta ezt. A poszt többi részvel nagyjából egyet is értek azzal az erős gyanúval, hogy hiába lesz itt bármilyen összefogás, a választási csalás rendszere már ki van dolgozva és Orbán nem fogja a hatalmat átengedni. Ne legyen igazam!
Azért történnek még örömteli dolgok a fidesz háza táján is. :)

Titokban nősült meg újra Deutsch Tamás

www.blikk.hu/blikk_aktualis/titokban-nosult-meg-ujra-deutsch-tamas-2127389
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Kellemetlen kérdések? A kurucinfón Novák Elődhöz?:DDDDD
Végigolvastam.Obersovszky mélységeiben vannak.
Két hónapja vannak a színen, mit vártok tőlük? Ha majd 2014 januárjában is itt tartanak, akkor sírhatunk, hogy most mi lesz.
Ha jól olvastam most még az alkotmányosságról tárgyalnak, és a többiről még az E14 nem akar.
@V-PORT: El ne felejtsd, hogy Liptai Klaudia is írt könyvet. :))
@nemsirunk: Mármint az LMP-nek.
Bajnaiéknak pedig csak annyira kell támaszkodniuk az MSZP-re, hogy elszedjék a szavazóikat, aztán az MSZP is mehet a kukába. Ellenzékben nem csináltak semmit, töketlenkedtek az LMP-vel együtt. Bajnaiéknak az MSZP (és az LMP) másodvonalbeli embereit kell megkörnyékezniük, akiknek nem sok babér terem egy jelenlegi MSZP-ben, de egy győztes E14-ben kaphatnak majd szerepeket.
Két eset lehetséges. Az egyik az,hogy a választók rájönnek arra, hogy az E14 álca csak a visszatérni készülő régi társaságnak, és nem fognak rájuk szavazni a Fidesz ellenében. Ez esetben az LMP előtt nagy lehetőség nyílik meg. A másik, hogy nem jönnek rá, esetleg rájönnek, de nem bánják. Ha így lesz, az LMP elbukik. Az LMP azonban nem vállalt nagy kockázatot: ha beállt volna az E14 mögé, sorsa a lassú felmorzsolódás volna. Tehát tényleg 19-re kértek lapot - de a másik lehetőség az lett volna, hogy eleve bedobják a kártyáikat.
hogy fog a 3%-os LMP a mérhetetlen 4K-val karöltve hozzájárulni a kormányváltás sikeréhez

SEHOGY nem is ez a cél hanem a hosszú távú épíkezés, nagyon rizikós dolgo és én nem értek vele egyet de majd meglátjuk...
Abban nagyon is egyetértek, hogy a baloldali mammutoknak el kellene tűnnie végre, de félek, hogy az új arcok nem fogják megváltani a világot, mert egyenlőre nem is látszik kik lennének azok (és kérdés az is mennyi karizma lenne bennük). Tipikus magyar helyzet, hogy a baloldal akkor sem képes megegyezni, amikor mindegy miként, de le kellene váltani a mostani kormányzatot. Sőt újra előosonnak a régi már elhasználódott motorosok az árnyékból és nincs (nem lesz) megújulás. Pedig nagy szükség lenne rá, mert a mostani kormány csak rosszat hozott az országnak cselekvés és kommunikáció terén.
Ha 2/3-ot kapott Orbán és a régi mammutok, semmi programra, akkor egy Bajnai+program+néhány új vagy régi, de normális arc mennyit fog kapni?
@Sir Galahad: Az LMP szervezetoileg nem fogja bírni még a jelölt állítást sem.

Nézd meg mit értek el a népszavazás kezdeményezéssel... reménytelen banda...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Jót kacagtam. Ezek lennének a kuruc legkellemetlenebb kérdései? És akkor mit hívnak PR-nak? :-D

Bazz, legközelebb adok kölcsön 10 kérdést, kényelmetlen vérgecit, csak szóljatok.
@Fabius: Ez jó ötlet, dobd majd át őket. :)
@Sir Galahad:

"ha beállt volna az E14 mögé, sorsa a lassú felmorzsolódás volna"

November óta megfelezték a támogatottságukat. Akkor ezt most nevezhetjük gyors felmorzsolódásnak?

Egyébként tévhit, hogy az E14 mögé kellett volna állniuk, ugyanis mellé kellett volna. Egyenrangú félként, az identitás feladása nélkül.
@rockjano: Meglehet, de a csatlakozással se vinnék sokkal többre, max.+ 4 év és aztán, illetve még menet közben kuka.
értsük már meg: NINCS szükség az LMP-re. ez egy fővárosi párt, vidéken se szervezete, se szavazói. mihez is kellene budapesten az ő támogatásuk? ahhoz, hogy az egyébként tarlóssal terhelt fővárosban az egyébként is erős balliberális oldal plusz kétszáz szavazattal nyerjen? hótmindegy ebben a rendszerben, hogy 1 szavazat, vagy 200, a lényeg, hogy az első helyen végezzen a jelölt. arról nem beszélve, hogy a szavazóik úgyis átszavaznak az ellenzékre, mert elveszett szavazatért senki nem fog regisztrálni. és még csak most jön a java, matolcsy mnb-elnök lesz, vagyis a fiúk szinte rohamtempóban száguldanak a vesztükbe. nincs olyan hülye LMP-szavazó, aki ezt lenyeli
@Sir Galahad: 2010 tájékán még az LMP volt a kis SZDSZ, de most látom ők a hősök. csak hogy tudd, senki nem eszi meg a dumádat a régi garnitúra visszatéréséről, senki. olcsó fidesz-propaganda, semmi több
@quendelapo:

"Hogy lesz 2013 az E2014 éve, ha nem építenek szervezetet."

A Szolinak van országos szervezete. A tárgyalások most kezdődtek, mostanában fog kiderülni lesznek-e tényleg közös nevezők, és mire -pl önálló szervezetépítés - mekkora erőt kell fordítani. A Szoli meglétével nem a nulláról kell indulniuk.
2013-ban világossá válik, hogy esély sem lesz az ellenzékikétharmadoskétválasztásosdemokráciavisszaállítós forgatókönyv megvalósítására, 'max' egyszerű töbséggel, 4! évig lehet kormányozni. Ekkor eldördül a startpisztoly, elindul a vágta a befutó helyekért. Kibontatik az együttműködés minden részlete.:)
Az LMP szavazói, nem mind, pont azért szavazott rájuk 2010-ben, mert ballib volt, de nem akart az Mszp-re, de ha Bajnai indult volna a választáson rá adták volna a szavazatukat, viszont semmiképpen nem szavazott volna a Fideszre.
ugyan miért tanultak volna az elmúlt 2 évből, ha az alőtte lévő 20ból se sikerült?!
@balage_81 reloaded: Akkor a blog szerzője is Fidesz, propagandista, mert ezt írja: "Ha a tárgyalások végeztével azzal jöttök elő, hogy a válságkezelő új kormány és frakció Szekeressel, Kiss Péterrel, Baja Ferenccel, Szanyi Tiborral, Veres Jánossal, stb - vagyis azzal a névsorral, akikkel Bajnainak alá kellett íratni az engem nem szopattok, mint Gyurcsányt nyilatkozatot - tervezitek Unortodoxiában a romeltakarítást, akkor nem, hogy szavazni nem leszek hajlandó rátok, de még nagyon csúnyán ki is röhöglek benneteket." Meg úgy általában mindenki, akinek feltűnik, hogy az E14 mögött lassanként felsorakozik a politikai hullák zombiserege.
@Fabius: Hullámzik a támogatásuk, ez tény. Egy szakadásközeli szituáció egyetlen pártnak se tesz jót, ez tény. És lehet, hogy igazad lesz, eltűnik az LMP így is. Én csak azt mondom, hogy nagyot nem kockáztattak, mert amúgy is ez lett volna a sorsuk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ott hagytam abba a cikk olvasását, ahol Előd önnönmagát "honatyának" nevezte...Tényleg cuki volt, jót nevettem...
Botka mint hiteles arc? Ne röhögtessetek már, nincs jó kedvem.
@Sir Galahad: csak amíg a szerző feltételes módban beszél róluk, addig te és a barátaid rendszeresen, mondhatni éjjel-nappal, egyfolytában kész tényként állapítjátok meg, hogy ott van mögöttük a régi gárda. lassan mondom, hogy te is megértsd: NINCS ott! feltűnt puch lászló egy bajnai-rendezvényen, ennyi történt. egyébként zseniálisak vagytok ezekkel a leleplezésekkel. két párt együttműködése ha akarják, olyan titokban marad, hogy a fal adja a másikat. leülnek egy szobában és megbeszélik, pont. ehhez képest ti már mindent tudtok. még egyszer: nincs program, nincs közös lista, nincsenek közös akciók, semmi. van szándék, hogy együttműködésről tárgyaljanak. nem is tehetnének mást, ezzel a választási törvénnyel orbánnak pont az volt a célja, hogy egyénileg ne indulhasson senki a jobboldalt már felemésztő fidesz ellen. ha valaki tehet arról, hogy az mszp-t ma nem lehet kihagyni egy kormányváltásból, az orbán. ezt mantrázd, ne a hülyeségeid.
@Sir Galahad:
Két eset lehetséges. Vagy beveszi az ország a kétségbeesett fideszes sulykolást - akár tőled, akár a buszok hátáról - hogy Bajnai ugyanaz mint a szocik, vagy nem.

Rossz hírem van, a fideszes propagandát csak a fideszesek veszik be. Igaz, ők tövig.
@balage_81 reloaded: Tudod mit? Várjuk ki a végét. Ha az E14 és a többi ellenzéki párt úgy vág neki a választásnak, hogy a csapatukban nincsenek ott a már emlegetett politikai hullák, kalapot emelek előtted s igazat adok neked. De erős a gyanúm, hogy erre nem lesz semmi szükség...
@Sir Galahad:

Szerintem az egyértelmű és határozott kormányváltó szándék kimutatásával, a tárgyalóasztalhoz üléssel nem ez lett/lenne volna a sorsuk.

Én LMP szavazóként azt vártam ezt megteszik, és legalább a tárgyalásig eljutnak. Az meg alapvetés kéne legyen, hogy senki nem olvad fel egy szövetségtől akkor, ha csak a választási lista közös, de önálló frakciók alapítható a parlamentbe jutás után, ahogy a KDNP-nek is önálló frakkja van.

Aki ezt nem képes felérni ésszel, az hülye. Szerintem. (és itt a pártokra gondolok)
@sárkányfő: Régen láttalak, orbánfóbiás barátom... Boldog új évet Neked :) !
A szocikkal elsősorban nem az a baj, hogy leszerepelt régi arcokat hoz elő már megint, hanem az, hogy "baloldali" pártként identifikálja magát, miközben a vörös burzsoázia érdekképviselete csak valójában.
Nem is a dolgozó munkásosztály, hanem a nyugdíjasok szavaznak rájuk, akik ezzel még mindig nincsenek tisztában. Más kérdés, hogy ha a fidesz így folytatja, akkor még ez a szavazótábor (+Bajnai liberális rajongói)is elég lehet.
Botka pedig egy faszkalap zsebdiktátor, aki abból lett népszerű, hogy a dél-alföldre jutó pályázati pénzek kétharmadát Szegedet irányította, és a város egész belvárosát beborította díszburkolattal. Ja, egy veszteséges fürdőt is felépíttetett. Úgy ment 25 milliárd ft fölé a város adóssága, hogy egy darab munkahelyet nem sikerült teremteni, miközben folyamatosan építették le a közszférát. Persze egy neolibnek ez még lehet, hogy jól is hangzik.
2006-ban Botka még Gyurcsány egyik legfőbb szövetségese volt. A 2009-ben megjelent árvizi emlékkönyvből viszont már kiretusáltatta maga mellől Ferencet - pedig ő is ott voltám a gáton gumicsizmában!
Gordon is így fog járni, ha valami balul üt ki majd.
"akikkel Bajnainak alá kellett íratni az engem-nem-szopattok-mint-Gyurcsányt nyilatkozatot"

Nebassz, már nem Fletó a hibás?!
:)
@ariel12:

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

+1

Ádernek hírhedt, NER-kompatibilis, jogfosztó szellemű húzások vannak a rovásán, ld. a javaslatot a korlátlan idejű előzetesre, kollaborálás az alaptörvényhez és a választási törvényhez stb. Amíg valamilyen hitelt érdemlő, valódi lépést nem tesz a NER lebontásáért, csak annyi ok van reményt fűzni hozzá, amennyi bármelyik másik NER-potentát esetében. Vagyis semennyi. Sőt. Bűnsegédi bűnrészesség látszólag elfogadható pofát adni a maffiaállamnak. Pillanatnyilag ezzel tesz épp jó szolgálatokat a NER-nek a jelek szerint.

"hiába lesz itt bármilyen összefogás, a választási csalás rendszere már ki van dolgozva és Orbán nem fogja a hatalmat átengedni. Ne legyen igazam!"

Csak ez látszik reálisnak. Kell és jó mégis az összefogásos készülődés, mert feladni öngyilkosság lenne, maga is alakítja a folyamatokat, és ki is jöhet belőle valami a változó helyzetben. Csak illúziókat kelteni nem kellene, hanem nyíltan beszélni és felkészülni mindenre.
@Fabius: Nem tudjuk, mi lett volna, ha. Lehet, hogy az, amit írsz, lehet, hogy nem. Persze amit én írtam, az is feltételezés, ebben igazad van.
hitelesség mindenek felett:

Magasabb volt az államadósság a korábban jelzettnél
Az államháztartás maastrichti adóssága a GDP 78,6 százalékán állt és 22 204 milliárd forintot tett ki a múlt év harmadik negyedévének végén - ez derül ki a nemzeti számlák tavaly harmadik negyedévi adataiból, amelyet szerdán tett közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

MTI 10:02 - Gazdaság

hvg.hu/gazdasag/20130102_Magasabb_volt_az_allamadossag_a_korabban
@Fabius:

Nem teljesen értek egyet a felsorolt nevekkel.

Őket hívod rossza arcoknak: Szekeres, Kiss Péter, Baja Ferenc, Szanyi Tibor, Veres János.

Többségük valóban nézhetetlenül rossz arc, épp úgy mint Kövér vagy Orbán, de Kiss Péter szerintem kompromisszumnak belefér. Ugyan régi szoci motoros, ami igen nagy hátrány, de állítólag egész jó miniszter volt, és nagy hülyeségekkel sem járatta le magát. Egy "néma", csendben dolgozó miniszternek tőlem elmehet, pláne ha cserébe a többi arcot eldugják.

A jó arcokhoz meg két nevet írtál:
Botka, Kunhalmi.

Botka szerintem is belefér, bár lehet maradni akar polgármester. Viszont Kunhalmit én a rossz arcokhoz teszem. Látszólag új hús, de - ahogy Kissnél sem - nem az eltöltött idő, hanem a személyiség számít szerintem. Kunhalmi szerintem a régi rossz arcok fiatalított kiadása, a régi szellemiséget látom benne csírájában, alaposan eldugnám őt.

Lehet itt sakkozni a nevekkel, de a lényeg hogy az E14 megerősödjön, különben nem tud valóban nagy változást eredményező kompromisszumot ráerőltetni a szocikra.
Az ország középtávú érdeke pedig - bármilyen fájdalmas is rövidtávon - lehet hogy az hogy Orbán maradjon még 1-2 évig. Semmiféle építkezésnek nincs értelme, ha Orbán szépen megerősödik ellenzékben, 18-ban visszajön, és megint szétrombol mindent. Ha az az ára Orbán végleges megrogyásának, hogy kapjon még 1-2 évet (még 4 évet úgyse húz ki), akkor ezt a nagy árat sajnos meg kell fizetni.
@Alkibiádész77: Nem lehet mindenki igazi baloldali párt, arra ott a Fidesz. Beszélünk itt a nyugdíjasokról, de szerintem az ő szavazásukba a regisztráció bele fog szólni. Botka nem tett mást, mint az összes Fideszes polgármester.
@Sir Galahad:
Látom az érveléstechnikád a klasszikus fideszes szabványt követi: érdemi érv: 0%, a másik megbélyegzése, mosoly mögé rejtett aljas személyeskedés: 100%.

Látod, pont emiatt utál titeket minden normális ember.
@V-PORT: Van viszont klebrsbergiánk, de olyan háttérrel, hogy fél év alatt sem sikerült összeütni egy szmsz-t :-)
@Fabius: Érdekes feladat lesz az E14 spindoktorainak meg a maszopnál Ron Werbernek úgy becsomagolni a régi szart, hogy újnak és makulátlannak tűnjön, akikről még Fab is elhiszi, hogy meg tudják valósítani a szebb jövőt. ;)
@Fabius: Aha, szóval szerinted a KDNP az egy önálló politikai erő, önálló politikai arculattal, programmal, miegymással?
Szerintem egy biodíszlet, és uez a soros várna az LMP-re ha belép egy közös váűlasztási szövetségbe
Egy politikai erő nem attól lesz önálló erő, hogy van frakciója, hanem attól, hogy önállóan jut be a parlamentbe. Hogy ez hogyan sikerül, az majd kiderül.
Az E14-nek viszont a kisebbik, liberális partner szerepe jut majd (SZDSZ 2.0 - ami az LMP nem akart lenni). Arról kár is álmodozni, hogy Gordon fújja a passzátszelet, ahhoz nincs elég neolib szavazó az országban.
@sárkányfő:

Egyes neveken lehet vitatkozni, de ha a szocik sorcserjének szükségességében egyetértünk az már valami.

Abban nem értek egyet, hogy Orbánnak kell még pár év. Nem kell. Kétharmadról, amennyire lehet magunkra szabott választási törvény mellett bukás esetén a túlélése nulla százalék. Úgy saját egóban, mint a Fideszben.
@nemsirunk:
Szóval a másod-harmadvonalbeli embereknek kéne bizalmat szavazni? Feltéve, de meg nem engedve, hogy csupa tisztességes, a hazáért és az emberekért élő-haló politikus és zseniális közgazdász alkotja ezt a csapatot, mi lenne a garancia arra, hogy ez be is jön? Nem gondolom, hogy jobbak, csak talán éhesebbek...
Ha megnézitek az MSZP tárgyaló küldöttségét, nem valószínű, hogy az E 14-el való szövetségben Szekeresék szerephez jutnak. Az viszont biztos, hogy az LMP kivégezte magát. Az is valószínű, hogy nem minden név fog mindenkinek tetszeni a szövetségben. De orbán csak szövetségben győzhető le. Én a magam részéről támogatom a szövetséget, mert orbánéknál nincs rosszabb.
Tegyünk mi is azért, hogy értelmes demokratikus, igazságon, igaz értékeken alapuló országban élhessünk, dolgozhassunk.
@V-PORT: Keveset, mert mint anno is írtam, vagy Bajnai is beszáll hazudni, vagy semmi jót nem ígérhet. A politikai őszinteségnek békeidőkben baromi rossz az árfolyama.
@sárkányfő: Tényleg, a szocialista kormány minisztere miért nem szoci?
Önkormányzatokért felelt.......jól ment..
2008 és 2009 közt gazdasági miniszter volt. Jól mentek a dolgok?

Csinált 1200 milliárd mgszoritást. Ehhez nem kell ész csak egy ceruza. Mindent a melósok és a nyugdíjasok nyakába vart.
Köszi nem kell többet ilyen ökör.

Komolyan az ész megáll.
Remélem sehogy nem áll be az LMP ezek mögé.
Sunyi kis bankárfióka.
Mi az az Együtt2014? Valami párt? Bajnaival? Akkor ez az MSZP?

2013 a politikából kiábrándultak éve lesz. Egyre többen unják meg ezt a szekértologató játszmát. Az emberek többsége már most megtanulta, hogy hiába tologatják egyik-másik párt szekerét, semmi értelme nincs, mert mindegyik lejáratta szavazóit. Felesleges a mondvacsinált párharcokba energiát fektetni, mert nem visz előbbre.

Az, hogy valamit átkeresztelnek Együtt2014-re attól az még ugyan úgy egy Gyurcsány/Bajnai/Mesterházy/Shiffer szövetség lesz. Az meg nem más mint az MSZP. Az pedig bukott, de nagyot.
@londonterminals: +1 a kiegészítésedhez
és a melléklet:

Navracsics: fél évszázada nem történt ilyen reform
Bő fél évszázad legmélyebb és legátfogóbb reformja teljesedik ki Magyarországon a január elsejével újraindult járási rendszer kialakításával - jelentette ki Navracsics Tibor szerdán Zalaegerszegen, a zalaegerszegi járási hivatal megnyitása alkalmából.

hvg.hu/itthon/20130102_Navracsics_fel_evszazada_nem_tortent_ilye

--------------------------

Érik a minisztercsere a kormányban
Ismét terjed a pletyka, mely szerint Navracsics váltaná Martonyit, Matolcsy az MNB-t vezetné.

hvg.hu/itthon/20130102_Navracsics_fel_evszazada_nem_tortent_ilye
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A régi szar frissnek eladásához egy Werber kevés lesz.
@sárkányfő: Bezzeg amit te írtál, abban nincs megbélyegzés és tele van érvekkel... :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: No igen. A neohorthysta restauráció egyszerűbb. Kevesebben emlékeznek rá.
@Alkibiádész77:

"Egy politikai erő nem attól lesz önálló erő, hogy van frakciója, hanem attól, hogy önállóan jut be a parlamentbe. Hogy ez hogyan sikerül, az majd kiderül."

A jelen állás szerint sehogy. Onnantól pedig megszűnik a törekvéseivel együtt. Az marad belőle ami 2008 előtt volt: egy maroknyi idealista zöldaktivista.

Kár, lehetett volna sokkal hangsúlyosabb szerepük.
@Kalmár: mert nem tagja az MSZP-nek, ezért értelemszerűen nem is szocializálódott mint politikus az MSZP-ben, már mentalitást, más minőséget képvisel mint a szocik. Ezért vállalható.

Mivel te egy régi fideszfan vagy, nyilván nem így látod, képtelen vagy is arra hogy így lásd. És sajnos abban is biztos vagyok, hogy ha így látnád is, akkor is tagadnád hogy így van, mert téged mindig az aktuális fideszpropagadnát, meg karaktergyilkosságot láttalak visszhangozni. A fentit tehát nem azért írtam le, hogy vitatkozzak veled vagy mással, csak mint tényt közöltem.

természetesen ahogy eddig is, a fideszesek tiszta erőből össze akarják majd mosni a régi szocikkal Bajnait, ahogy fent már Galahad is tette, meg te is meg mások is.
@Sir Galahad:

Mer amit te írtál eredetileg 10:07-kor, az nem eleve a megbélyegző-összemosó virtigli fidesz-porpaganda, ugye? te kezdte, te azt kaptad amit megérdemeltél, most meg játszod itt magad...
@GeoCracker: Ez az a bejegyzés, ahol több kommentelő rámutatott a hibás számításokra? Először törölték az összes kommentet, utána nemes egyszerűséggel megszüntették a kommentelési lehetőséget.
@Fabius: "Orbánnak ... Kétharmadról, amennyire lehet magunkra szabott választási törvény mellett bukás esetén a túlélése nulla százalék."

Ja, mint az ügynököknek a rendszerváltás után :-/

Nyugi bele, hogy egy Bajnai-négyötöd után is lenne még ~ 20% választója, nem századvég-standard szerint mérve is, évekig. Ciklusokig, valszeg.
@Fabius:
Az az érzésem, hogy a szoli és a Haza és Haladás politikai filozófiája nem 100 százalékig fedi egymást. A szoli inkább valamiféle új baloldali mozgalomnak tűnik, a Haza és Haladás pedig középbal, sőt gazdaságilag inkább középjobb. Szerintem nem lesz könnyű képviselni, helyettesíteni egymást – főleg gazdaságpolitikai kérdésekben - kiegészíteni már inkább. Más rétegekhez is szólnak. Párttá alakulást nem lehet megúszni márpedig ahhoz HH-nak is kéne szervezet, tagok, arcok, stb. – és akkor talán még az mszp-vel is eredményesebben lehetne tárgyalni.
@Fabius: Nem is az a legfontosabb, hogy a parlamentben mennyien lesznek, mert mint tudjuk az új választási rendszer a fidesz felé csal, és még ezt fogják fokozni is. én a valódi társadalmi támogatottságról beszélek. A fidesznek a mai formájában, amely a rombolásba és múltba viszi az országot, meg kell buknia. Elsősorban a saját választói nagy része előtt. ha ez nem történik meg, elég ereje marad Orbánnak, hogy 18-ban visszajöjjön, és akkor 2022-ben ugyanitt fogunk tartani mint most, megint elvész egy évtized az országnak. Egy szó mint száz, ha annyira sötét ostobák a fideszesek, hogy még nagyobb rombolás és pusztítás kell nekik a kijózanodáshoz, akkor sajnos ezt az árat meg kell fizetni, és kell még 1-2 év Orbánnak. na de mindegy, szerintem érted a logikámat, nem kell ezt túlmagyarázni :)
@Önnek megyünk: Én azt látom most, hogy lehet kommentelni. Pontosabban vannak kommentek.
kerek 1 óra, 2000 Ft leszívás, 15 x -i tárcsázás, HOSSZAS KICSÖNGÉÉÉÉS, várakozás ÉS NEM SIKERÜLT BESZÉLNEM , SEM REGISZTRÁLNOM A HONVÉD KÓRHÁZBAN !
BAZDMEG SZÓCSKA AZ DEGENERÁLT EÜ-DET !
Az összes politikus egy seggfej.
Ezek csak a saját kis hatalmi játszmájukat nyomatják továbbra is, eszükben sem lesz normális ellenzéki alternativát nyújtani.

Egyrészről kiesnének a pixisből a Fabius által felsoroltak, másrészről viszont Bajnai belengette az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát, mint egyik "programját".
A fideszen kivül ettől csak az mszp retteg jobban, szóval egyik félnek sem érdeke, hogy Bajnai tudjon ezzel kezdeni valamit is...
....álmodik a Varánus...az E14-et, ahogy az eddig szerveződni látszik megoldásnak látni csak egy plüss gyík képes....
Az E14 ugyan még "utat" keres... a legvalószínűbbnek most az tünik, hogy felébred neoliberális közösségképző azonnosság tudatuk:)
ugye az LMp-t is ebbe kellett volna vinnie a jávor-bandának (liberális), milla (liberális)...sőt hamarosan a mindentlátó? Szema (érdemes utánagondolni Ungárnak, honnan is jön?.....mi a kapcsolat pl a terorr házas Smidth Máriával stb:)...ez lenne a rendszerkorrekció??
Ahogy a rendszerváltás is csak a "felszines", a rendszerkorrekció még annyira sem valódi.....
Mindösszesen arról van szó, hogy a levitézlett mszp-hez kell támasztani egy szdsz2.0-át, hogy az ál baloldal visszanyerje végérvényesen elvesztett váltópárti szerepét...a kartell politika folytatásában a fidesz ugyan úgy érdekelt!Ki tudja..az újakkal ki lehetne-e egyezni....nem valószínű!

Szóval varánusz kénytelen leszel az elfogódott lelkesedés helyett....javaslatokat is tenni, bár még kihúzható + egy félév az E14-el kapcsolatos indokolatlan várakozáskeltésben...aztán a jön a keserű ébredés...
Már megint nincs megoldása ennek a sokat szenvedett népnek arról, hogy hogyan szabaduljon meg népnyúzó parazitáitól...s hogyan váljon modern teljesítmény elismerő fejlődőképes nemzetté....az első lépés még mindig várat magára.....
Azok akik jönnek itt Weberrel, meg riogatnak vele azoknak semmi bajuk Kubatovval, Kocsis Mátéval és Habony Árpáddal, kiegészülve a Cöf-vel.
@GeoCracker: Az eredeti blogbejegyzés már nem kommentelhető. Ez az oldal (amely a blogbejegyzésre hivatkozva közli le) az még igen. De itt is jelezték már, hogy nem jók a számítások, gondolom innen is el fognak tűnni a nem kívánt kommentek.
@Rive:

Az istenként imádásnak megvan az a hátránya, hogy mikor kiderül nem vagy az, akkor azok taposnak meg először, akik addig imádtak. Olyan örök érvényű szabály ez, amit Orbán sem írhat felül. Eddig mindkétszer kicsivel kapott ki, és a hiszti mindkétszer a saját túléléséről szólt.

Na, ezt szorozd fel a kétharmados, korlátlan hatalmi csúcsról elbukással, és kb ott tart majd.
@sárkányfő: az az évtized már elveszett, barátom, indulj ki ebből, amikor tervezgetsz.
@Fabius: remélem neked lesz igazad, csak nem hiszem...
ja igen, és ha minden ,így marad...marad orbán,az is lehet hogy 2/3-al...és nem a nemzet a hibás....hanem azok akik nem adtak neki VALÓDI alternatívát....akik nem tették lehetővé....megakadályozták....hogy a baloldal baloldallá válhasson VÉGRE....csak az emberek mennek és a most is csavarodó negatív spirál le felécsavarodása gyorsul fel....érdemes már most megjegyezni az arcokat, akik ahelyett, hogy leállították volna , egy ÚJ irányt adva, hatalmi ambícióikkal éppen hogy felerősítették...
@sárkányfő:

Értem, csak nem értek vele egyet. Lásd amit Rivének írtam Orbán bukásáról.
@Önnek megyünk: Bevallom, nem számoltam utána. Nekem a gáz esetében (ami azért a villanyt is befolyásolja) eleve fenntartásaim vannak. A rendszerben nem hiszem, hogy van 10% megtakarítási tartalék (vagy megjelenik másutt a kiadás a munkanélküliségnél). S lévén importcikk, kb. annyi hatása van az orosz árképzésre Orbánnak, mint a perui alkotmányra.
@GeoCracker: Látod látod? Amire meg emlékeznek az sokkal inkább a jó mint a rossz. Persze leszámítva a jól ismert belpesti társaságot, de az meg ugye le is feldi azt a 3-5%-ot. :)
@Fabius:

Anyáztam erre egy nem egészen szolidat:

"cserébe nem felejtem a válságkezelés elmaradását 2008 ősze és 2009 tavasza között"

vazze, LEGALÁBB ŐK, HA KÉSVE IS, DE ELKEZDTÉK!

Álmodj tovább, de ne sírj, ha megint Viktort kapod!
@V-PORT:

"Azok akik jönnek itt Weberrel, meg riogatnak vele azoknak semmi bajuk Kubatovval, Kocsis Mátéval és Habony Árpáddal, kiegészülve a Cöf-vel."

Tökéletes meglátás.
@V-PORT:
Hozzáteszem a legaljasabb leghazugabb leggecibb karaktergyilkosság az elmúlt 22 évből a Fidesz műve volt, máig büszkék rá. És még ők hisztiznek...
@Önnek megyünk: Na igen, tojáshéjas ügyvéd úrnak nem erőssége az algebra, de legalább hülyének nézésben és rosszindulatban hozza az elvárásokat. :)
@zipe moha: ez a... három-négy pont... ez valamilyen.... betegségnek a... tünete?...néha...azért olvasd visz...sza ,amit írtál...illetve használd a ....MONDATOT, mint...nyelvi eszközt... akkor talán, ért...hető....lesz, amit: írsz...
hvg.hu/Tudomany/20130102_klebelsberg_klik_honlap

"A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) négyszer nagyobb a MÁV-nál, de a honlapja legalább tizenhétszer rosszabb. Ráadásul alig van rajta tartalom, hacsak nem tekintjük annak a "Fejlesztés alatt" feliratokat.

A KLIK háromezer intézmény működéséért, 1,2 millió diák oktatásáért, valamint 120 ezer pedagógus és 30 ezer iskolai alkalmazott munkáját irányítja, ezzel az ország legnagyobb állami szervezete és munkáltatója."
@quendelapo: Jogos. Az egymással szolidáris nyugger poltisztek mozgalmát aligha lehet harmonizálni egy bajnaista gazdpolitikával: azaz - ha ne adj Isten - nyernének valamilyen formában, ráadásul még kormányt is tudnának alakítani, az első költségvetéskor szerteszaladnának a szerjózsa minden irányába.
@sárkányfő: "Egy "néma", csendben dolgozó miniszternek tőlem elmehet, pláne ha cserébe a többi arcot eldugják."

Ezért is hívták szürke eminenciásnak.
Sztem első szűrőként először valami épkézláb programot kéne villantani bármelyik politikai erőnek, aki azt szeretné, hogy érdemi szavazóbázisa legyen. Ebben a legkínosabb kérdés, hogy mi az állam célja, szerepe, és hogyan, miből lehet azt finanszírozni úgy, hogy az a többségnek elfogadható legyen.
Alapelvárás a korrupció megszüntetése, a lejárt, alkalmatlan, csak a saját hasznát leső nómenklatúra eltüntetése, de nem elég.
Sajnos én nem látok olyan brigádot a láthatáron, amelyik az országot átvezetné a XIX-ből a XXI. századba, és egy korszerű, hatékony, takarékos államberendezkedést hozna létre, amely a lakosság döntő többségének megfelelő életszínvonalat és az önfenntartás, öngondoskodás képességét biztosítaná. A mostani választék a horthysták (Fidesz-KDNP), a kádáristák (MASZOP, szakszervezetek, Milla, Szolidaritás, stb), a nyilasok (Jobbik&Co) és a nevetségesek (LMP, Védegylet, mindenféle ződek) csapataiban merül ki.
Persze a fő probléma a társadalmi morál, mindenki a mindenható Állam bácsitól várja a boldogulást.
@sárkányfő: A jobboldal elfelejti, hogy a Fidesz is összefogott az Mdf-vel, a Kisgazdákkal, a Kdnp-vel és a többi jobboldali tömörüléssel, csak azt Megsemmisítés 2003-nak nevezték.
Arról meg nem beszélnék, hogy a Fidesz hány egymással versengő miniszterelnök jelöltet mutatott fel 22 év alatt.
@makacs szennyeződés: ha tetszik...olvasd...ha nem tetszik....ne olvasd....de erről írni...makacs szennyeződésre vall (Te felőlem úgy írsz ahogy jól esik (ha értelmes és korrekt).....viszont tartalmi érveket vagy vitát várnék...fenti kifogásod annak stílusa alapján értelmet nélkülöző..... a stílus maga az ember
@GeoCracker: "fél év alatt sem sikerült összeütni egy szmsz-t "

Majd kialakítják, amikor már az összes járási tanfelügyelő leejtőernyőzik, a tudod honnan...
Sokan orulnenek a kormany, hatalom es tarsadalmi elit levaltasanak de az nem az E14-hez kotheto; annak hiteltelensege es kepzetlensege miatt!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"a maszopnál Ron Werbernek "

Kik is a Századvég amerikai választási tanácsadói? Akik Keleten és Nyugaton egyaránt képesek befolyást gyakorolni a választásokra?

Lépjünk már egy kicsit hátra....
@GeoCracker: Ehh, az eredeti (hírtallózó poltálon is linkelt) blogon nézd! Én is megyitottam, amikor még 40 körüli komment volt. (Sajnos nem mentettem le.)
Sajnálom, hogy ennyire lezserül kezeled a vesszőket. Túl érdekesek a posztok ahhoz, hogy ne zavarjon a rossz központozás.
Lehet
Menni a
Pitlibe.

Mindenesetre gyönyörű lesz 2014 tavasza, midőn a megmaradt ortodox lmp mag a megmaradt ortodox jobbik maggal 2/3-dos aránnyal vett véget a narancskalandorságnak. Csak erre a sifferes forgatókönyvre tudok gondolni. Mert most úgy néz ki, ez a párt leginkább a választóival nincs szövetségben.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:" Bő fél évszázad legmélyebb és legátfogóbb reformja teljesedik ki Magyarországon a január elsejével újraindult járási rendszer kialakításával"
... és teljesedik ki az urambátyám rendszer, mely példa nélkül álló "nagyhirtelenséggel" oldja meg az országgyűlésből és az önkormányzatokból ejtőernyőző káderek jövőbeli problámit.
@Önnek megyünk: kedves kommnetelő! Olvastam eszmefuttatásodat a poszthoz írottakról. S a libsi-hozzáállás kivételével sokban egyetértek veled.
De: mivel én nem szóltam hozzá egy rossz szót sem, s mégis lekerültem a kommentelésről,úgy gondolom, hogy valami technikai ördöngösséggel van dolgunk, amit majd megoldanak. Vagy nem.
@Balt: Megnéztem, és ha visszaolvasol, nem is vitattam.
@CSENDES: elvileg novemberben megtörténtek a kinevezések sok posztra. Személy szerint az egészet nem tartom többre, mint a központi agymosoda jelképe.
De legalább a saját rendszerükben működőképesek lennének. De még abban sem.
@rockjano: hogy fog hosszú távon építkezni, ha 2014-ben be sem jut a Parlamentbe? Bár a Fidesz farvizén még az is lehetséges lesz. Ha másnak nem, Schiffernek.
Azt viszont nem értem, hogy róla hogyan tudtatok megfeledkezni??? :)

"Tavaly március 1-jén Borbély József az Apostoli Magyar Királyság Kormányának, illetve a Fehér Sereg parancsnokainak eskütételén a Budavári Palota előtt elmondta, hogy ő volt a Tiszta Energiával Magyarországért párt elnöke, mígnem 2009. június 13-án hajnalban arra ébredt, hogy „Magyarország királyság”. Borbély azt is elmondta, hogy a királyságnak ő lett az „önkéntes kormányzója”. 2011. november 11-én véget ért a kettős hatalom időszaka, a Kormányzó visszahelyezte jogaiba az Apostoli Magyar Királyságot, Orbán Viktor pedig azóta nem más, mint egy amúgy is illegitim párt elnöke – mondta akkor Borbély, és elmesélte, hogy 2011. december 28-án Kecskeméten a felavatta az Apostoli Magyar Királyság Kormányzói Hivatalát, egyúttal betiltotta minden magyarországi párt működését, tavaly február 25-én pedig partra szállt Visegrádon, és egy gerillaakcióval levonta a köztársasági zászlót."

index.hu/belfold/2013/01/02/elvittek_az_apostoli_kiralysag_kormanyzojat/
@VinnieJones:
"Sokan orulnenek a kormany, hatalom es tarsadalmi elit levaltasanak de az nem az E14-hez kotheto; annak hiteltelensege es kepzetlensege miatt! "

...lehet, hogy választható alternatíva hiányában a végén nekünk választóknak kell bojkottálnunk a 14'-es választásokat....25% alatti részvétel illegitimmé és felvilágosulttá is teszi a hatalmon lévőket, de a népet is ...nem akar a XIX-században élni, ha a XXI.-ben is lehet... a jelenlegi elit végre elállna az útból..vagy nem, de az már más kérdés
Ez az egész Lmp-s dolog fel van fújva. 2014-ben az átlag Lmp szavazó kormányváltást akar, nem akarja, hogy rajta múljon a Fidesz győzelme. Egy Lmp szavazó használja az internetet és a fejét, majd többségük Bajnaihoz teszi az X-et, meggyőződve arról, hogy a pecsét bal oldalon van e. Schiffer pedig addigra talán megtalálja az identitását, ha nem akkor meg Csányi segít neki.
@Fabius: ja, azt is kérdezt meg a 10 kérdésben, hogy Budaházi most éppen kinek áll ellen.
@CSENDES: Ez az emélet ott bukik meg, hogy mikor én megnyitottam, az első kommentek egy már törölt, helyreigazító kommentet kommenteltek - persze azok maradtak, gondolom, míg nem vált nyilvánvalóvá a dolog sántasága...
@dorogi: "Persze a fő probléma a társadalmi morál, mindenki a mindenható Állam bácsitól várja a boldogulást."

Mely képet Orbán gőzerővel erősít is.
@Balt:
Ezzel nem értek egyet, nyílván összehangolják a terveket / programokat.
A választási győzelemhez viszont a HH által képviselt gondolatoknak önálló pártban is meg kéne jelenni.
@balage_81 reloaded: "Tarlóssal terhelt főváros..."
Te barom...!!
Ez az ember próbálja azt a sok mocskot eltakarítani amit Demszkyék szartak.
Szerencsére sikerrel.Ez fáj nektek libsi kutyáknak.Vagy h nem szanyi lett a főpolgi.
Ritka nagy állatok vagytok.
Báár itt az index blogon ez a trendi.
@Balt: Mindig helyreigazítasz, de mégis ellent kell mondanom. Reggel sok komment volt, sorban eljutottam "Önnek megyünkig". Közben néztem a poszt által megadott hivatkozásokat, NFM rendelet, Energia Hivatal határozatai, majd láttam. elkezdenek eltűnni hozzászólások, függetlenül attól, pozitív, vagy negytív reakciók. Utojára 10.30 környékén láttam, hogy egy komment van és egy trackback. Azt sem lehetett megnyitni.
@V-PORT: Ez nyilvánvaló tévedés. Az LMP-ben, mint több pártbeli döntéshozatal, vagy a kommentekből leszűrhető (köz)vélemény kb. fele-fele megosztottságot mutat. A frakció talán nem ezt az arányt hozza, de fogyatkozik is szépen. :)
@GeoCracker: Persze, hogy novemberig megvoltak a kinevezések, de volt aki visszahőkölt, mikor látta, nem megoldható feladattal áll szemben.
@Balt: Helyreigazításilag? nem lehetsz ilyen nagyképű:-)))
Pedig de. Na megyek fodrászolni...
Rövid lesz és figyellek......:-))
@quendelapo:
"Ezzel nem értek egyet, nyílván összehangolják a terveket / programokat.
A választási győzelemhez viszont a HH által képviselt gondolatoknak önálló pártban is meg kéne jelenni."

...hát persze, bokros új pártja, ungár új pártja (LMP-ről le kell mondani)kuncze pártja, vagy egy saját párt......nehéz döntés
"ogy fog a 3%-os LMP a mérhetetlen 4K-val karöltve hozzájárulni a kormányváltás sikeréhez?"

remélhetőleg sehogy...
@Kalmár: "mindent a nyugdíjasok és a melósok nyakába varrt."

Mégis, mi mindent varrt?
Tény az, hogy elvette mindenkitől a tizenharmadik havit, amire már kezdetekkor sem volt meg a fedezet. Ez vitt - többek között - az adósságspirálba.
Azóta mi történt? Alcsúti cimbid visszaadta?
Túléltük, soha ennél nagyobb varrás ne essen a nyakunkba.
@CSENDES: Mindenben. :) (Bár én nem jutottam az akkor aktuális kommentek végére.)
@CSENDES: Szakmailag megoldhatatlan. Úgy, hogy közben fenn kellene tartani olyan apróságokat, mint a hitszabadságot különösen nemlehet fenntartani.
Anno K.K. különben vallás és közokt-miniszter volt. Jelenleg a teljes oktatási vertikum egyházi, vallási befolyás alatt áll. (Hoffmann KDNP-s, a minisztere lelkész)
Ilyen felállásban sokaknak akár lelkiismereti problémát is okozhatott.
No meg pénz sincs az egészre. Az új vízfej új kidobott milliárdokat is jelent.
@CSENDES:
nem tudom mi van azzal a bloggal, de tökmindegy is. A kavarás a kommentekkel csak segít a propagandistáknak elterelni a lényegről a figyelmet.

A lényeg hogy a 10% nem 10% hanem kevesebb. Én ezt már előre akkor megmondtam, amikor bejelentették. Nem volt nehéz kitalálni, eleve, ab ovo hazugságnak veszek minden kormányzati bejelentést, mint minden normális ember aki szerint van megszorítás, van tandíj, ellenben nincs ellenünk világháború.

A kérdés legfeljebb csak hogy milyen módon kamu egy-egy bejelentés. Ebből a 10%-ból se lesz semmi, már most se annyi, év végere meg emelés lesz belőle. Különben is, csak egy fideszes lehet annyira ostoba, hogy miközben világcsúcs ÁFA van, meg infláció meg új adók, stb., akkor örüljön egy "csökkentésnek" amit tízszer megfizet más adók és emelések formájában.
Ráadásul a gazdasági szereplőknek már most is áremelés van, a gazdasági szereplőkkel a versenyképesség rombolásával, végeredményben gazdasági recesszióval fizeti meg Orbán az újabb populista húzásának árát.
bármit csinál Orbán, szar minden! Adóság mrpedig 2010-ben nem volt! Ők csinálták az egészet, sőt a világot is ők vitték romlásba. Mesterházy!!! Ő kell nekünk! De jó lesz! Kánaááán! BÚÉK. :)
@Kivlov:

"ogy fog a 3%-os LMP a mérhetetlen 4K-val karöltve hozzájárulni a kormányváltás sikeréhez?"

remélhetőleg sehogy..."

elég az ha ahhoz járulnak hozzá, hogy végre lesz Magyarországon BALOLDAL....később sem szeretnék olvasni Tőled számonkérést, hogy "miért nem járultak hozzá..."
Hű, de kipihentek vagytok hogy már ma így pörögtök, én alig találtam be melóhelyre, a reggeli ébredés úgy fájt mint a születés :)))

BUÉK kicsit megkésve mindenkinek, és Dójcs-Exfür-Kijafasz Tamásnak sok boldogságot az x.+1. házasságához! :DDD
@zipe moha: hidd el, többen válaszolnának neked, és többen vitáznának veled, ha mondatokba szednéd az egyébként értelmes és vállalható állásfoglalásaidat. ez a folyamatos három pont elég idegesítő, de ne vedd bántásnak.

a legutóbbival hozzászólásoddal pl. én teljes mértékben egyetértek: nem legitimálom a részvételemmel azt a választást, ahol 2 db. tömb közül kell választanom, és mindkettőben ott ül vagy a fidesz vagy az mszp, tehát akik miatt most itt ülünk a kakiban.

ha azt látom, hogy az lmp-nek összejöhet legalább 5%, akkor esetleg elmegyek szavazni.

véleményem szerint ha a választási regisztráció nem is, de az a tény, hogy önmagában a kisebb pártok, tömörülések nem kaphatnak saját támogatottságuknak megfelelő súllyal mandátumot a parlamentben, ez a tény maga a megvalósult VÁLASZTÁSI CSALÁS.

ez a csalás az mszp-nek és az e14-nek épp olyan jól jön, mint a fidesznek, mint látjuk, hisz ha nem így lenne, bojkottálnák a hamis választást. de nem bojkottálják, sőt le is írták a "programjukban", hogy tökéletesen egyetértenek a fidesszel abban, hogy ők, az mszp az egyedüli alternatíva.

hát a lószart, mama.

én nem vagyok képviselve a mai parlamentben, és elfogadom, hogy nem is leszek, ahogy a választók messze több, mint 50%-a nem lesz képviselve velem együtt.

cserébe nem kell meglepődni, ha egyszer ez a többség véletlenül rágyújtja az mszp-fidesz 20 éves koalíciójára a tisztelt házat.
@ariete: Végre! Jobb később, mint soha ezt beismerni. :))))
@V-PORT: ugye barátom? Hiába, kibaszottul komcsik vagyunk:)))
minden politikus bűnöző, minden párt kuka...

hüje aki párt(mafiákat) támogat...

drorbán (drsimicska) a valaha volt leghitványabb kormány...
Igazad van Fabius. A Kunhalmi nem rossz. De még mielőtt végleges ítéletet mondanék fölötte, megköszönném, ha valaki idelinkelne egy bikinis fotót a popsijáról. Érdekelne még egy HD kép mezítláb vagy magassarkúban a bokájáról.

Legyünk óvatosak. Az egyetlen biztos, amit mondhatok, hogy az én emberem a Libajnai Lúdmilla Goosey Gordon. Tőle annyira retteg a fityesz!

Na, ne ábrándozzatok, liberális testvéreim, hanem nyomjátok a fotókat az Ágikáról!
Sok hülye hogy várja itt az E2014-et (rabló banda MASZOP újratöltve)... :) Szánalom a köbön.
@Balt: No milyen gyors fodrászat volt? (hajmosás) Kimutatható, hogy a háziasszonyok 75 %-a karácson és szilveszter között higéniailag leépül, mert el kell látni a családtagok ünnepi igényeit. (brit tudósok kutatása)
Olvasom az Indexen, hogy fejcserék lesznek a kormányban. Vizuális vagyok, és látom, amint Navracsics fejet cserél Matolcsyval, Hoffmann meg Semjénnel. :) Csak arra vigyázzanak, hogy a fej cseréje után ne hogy más testrészek cseréjét is bevezesse Orbán! :) Ja és Orbán feje a helyén marad? :)
Elvek, programok.

Ezek létrehozása, összehasonlítása egy nagy táblázatban, politikai erőnként.

Ezek elfogadása után keresni hozzájuk a megfelelő tulajdonságokat és az azokat legjobban megtestesítő személyeket.

Helyette jelen blog szerzője, jó magyar szokás szerint, azzal van elfoglalva, hogy kivel igen, kivel nem, meg hogy melyik alakulat miért rossz.

Ez, így nem vezet előre, pusztán a zászlók színéről elmélkedni nem fog érdemi előremutatást eredményezni.
@ariete: Attól mert nem vagyok Fideszes még nem vagyok komcsi. A komcsik mindent államosítanak, és harcolnak az imperialista nagytőkével, meg a békét hirdetik a spontán tüntetéseiken.:)))))
@sárkányfő: Persze, ez önmagában is populista kijelentés volt, hiszen a különböző fogyasztók, különböző fogyasztást eredményeznek. Ezért hát jóval bölcsebb (mértéktartóbb)lett volna, ha azt mondják, hogy a rendelet hatásaként elérhető megtakarítás 10% lesz. De hát a propagandisták az egyszerű üzenetet szeretik, azt tudják csak közvetíteni,mivel egyszerű lelkek, hogy finoman szóljak.
@V-PORT: nem feltételeztem rólad, hogy fideszes vagy, csak azt hogy komcsi... De ha tévedtem, bocsáss meg! :)))
@ariete: Hagyjuk már ezt a komcsizást! Lehet, hogy sokan így definiálják azt aki nem jobboldali, de már elég unalmas. Nemzetrontó, hazaáruló, idegenszívű (Barnard professzor ezen kiakadna, ha élne), zsidó, ballib, annyi mindennek lehet még hívni. De jó legyek komcsi. De én nem foglak nácinak hívni, rendben? :))
@veracity: www.fotosearch.com/photos-images/buttocks.html#comp.asp?recid=60633589&xtra=

Valami ilyenre gondoltam!

Higgyétek el, egy jó fotó több szavazot hozna, mint Szanyi kapitány ezer pálinkás ígérete!
@ariete: Tekintve a kormány populista és hatalomcentrikus működését, a fidesz vs. komcsi határ kezd elmosódni :-)
@Kandaláber: ugyan miért olvassam el egy párt ígéreteit, ha 10-20 éves múltja van, amiből látszik, hogy mit ígért, ebből mit teljesített?

elvek, programok? hány éves vagy, királyfi?

ma a pártoknak múltjuk van.
érted. tudható, ki kicsoda.
nem '89 van, ember.
@balage_81 reloaded: Hogy nem unod/unjátok meg ezt a sületlenséget, hogy az LMP fővárosi párt lenne. Hisz a mostani megosztottság pont azért van, mert a többségben vannak a vidékiek (bár ez így kissé leegyszerűsített dolog), akiknek más a hozzáállásuk a baloldalhoz.

2010-ben két megye kivételével mindenhol 5% fölött volt az LMP. Akkor miért ne lenne vidéki szavazóbázisa? B+, a vidék az nem parasztokból és tanyákból áll... egyébként a körükben sem esélytelen, különös tekintettel a földkérdés ügyében kifejtett aktivitásukra.
@sárkányfő: Tedd már le kicsit a fegyvert meg a maszkot...búék :)
@Kandaláber:

Ha elvtelen emberek beszélnek elvekről abból soha nem lesz program. Legalábbis kormányváltást érő nem.

Ezért nem mindegy ki mondja a mitmond.
@zipe moha:
Szerintem pedig egyértelmű, hogy csak új pártnak lehet esélye. Nem halottam még meggyőző érvet, ami ezt cáfolná.
Vannak már akik megfogalmazzák ELVÁRÁSAIKAT a baloldal újboli megerősödésének kritériumait..... ha erre nem képesek kinek kellenek( a hasznot húzni akarókon kívül):
1. viszonyukat a nemzeti problematikához;
2.mit vállalnak, s mit nem a Kádár-rendszerből;
3.kormányzási kudarcuk okainak őszinte és önkritikus feltárását (s ebben a korrupció szerintem csak a legkisebb tétel);
4.szerepüket a gazdasági rendszerváltásban, a privatizációban, s általában viszonyukat a neoliberális eszméhez;
..s végül a legfontosabb:
5. mit kívánnak tenni az ország érdekében, ha alkalomadtán újra hatalomra kerülnek?

válaszok nélkül nincs váltás, vajon lesznek valódi válaszaik 14"-ig....
Érdemes megnézni, hogy a fentiekhez képest hol tartanak most....sehol
....ha nem lesz önkritika nincs az a malter ami egyben tartja azt ami nem az aminek mondja magát

és adódik a másik kérdés is: Európában kinek kell az a nemzet aki nem kényszeríti az elitjét színvallásra....beleél a mutyivilágba maga is...?
@V-PORT: Navracsics született külügyes, hiszen már többször volt külföldön.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

Anyázzál bátran. Közben azért nem árt észben tartani, hogy "ők" kurvára nem kezdtek ám el semmit.

Ferikét beletolták a bukásba, majd a minielnöki bohózat után helyet hagytak Bajnaiéknak, más választás már nem lévén. Ennyit csináltak "ők" és semmi többet a válsággal.
lehetséges 14"-es "választási"eredmények
(valószinűség szerint):
-...el sem megy 14"-ig
-marad orbán 3/4-el....1,5 millió ember el
- nyer az "ellenzéki" szövet-ség (emberek megőrültek a saját nevüket sem tudják leírni és ezért már csak X-elniük kellett )
-???
"próbálj legalább magadnak egy okot mondani, ugyan miért szavazna a kormányváltást akarók tábora rátok, mikor a választási törvény nem teszi lehetővé a kormányváltás valós szándéka mellett a szavazataprózódást. Ha találsz ilyen okot egyet is, majd feltétlenül áruld el. "

Én tudok: opportunizmus.

Szerintem attól félnek, hogy a néhai szdsz sorsára jutnak.

Ez pedig azt jelenti, hogy még mindíg nem képesek észrevenni mi történik a propaganda mögött, leegyszerűsítve.

Nem a pártokkal a rendszerekkel és az irányzatokkal van a baj, hanem a korrupcióval (intézményesítve) és az opportunista gazemberekkel akik a társadalmat rombolják a saját ANYAGI előnyeik miatt.

Nem a liberalizmus bukott meg hanem a leple alatt lopkodó gazfickók.

Ennek pedig több száz éves hagyománya van minálunk.
nagyon gáz,hogy annyira balfaszok,hogy az egyik vesszőparipának kikiáltott dolog az államadósság is nőtt,a manyup meg a kivetett adók eltapsolása ellenére is... semmit nem tudnak felmutatni egy két 5 kilométeres betontuskókkal lezárt útmegnyitástól eltekintve...hidegráz a szoci keménymagtól de ezt még ők is csípőből überelnék...
@zipe moha: 3/4-ed?
az mit jelent, ezt sosem értem.

a 2/3 -nak nevezett beszólás az egy propaganda.
Sosem olyan értelemben használják amit jelent.
Mert az nem 2/3 lakosságnyi támogatás ám! SOSEM VOLT. Nem részletezem.

Ha erre utalsz akkor annyi a valóság alapja mint azt mondani, hogy enyém az IMF mert tagok vagyunk.

Orbán támogatottsága szerintem, kb. 200 ezer ember.

A statisztikák meg hazugságok és propaganda célokat szolgálnak.
"Az én álmom folytatása, hogy az E14 és Bajnai Gordon tisztában van vele, hogy a megkötendő bármilyen szövetség az élő problémákra reális válaszokat adó program mellett az összetételétől lesz elfogadható. Vagyis a személyi kérdés nagyon is hangsúlyos a kényszerhelyzetben is. A kormányváltáshoz elegen szavazni csak akkor fogunk a szövetség programjára és jelöltjeire, ha elhisszük azt azok szájából, akik elmondják. Én speciel Szekeres Imrének, Kiss Péternek és a szocik mamutok többségének azt sem hiszem amit kérdeznek. "

Bajnainak sem hiszem el, azt sem amit kérdez. Teljesen nyilvánvaló hogy az E14 csak a bűzlő MSZMP utódformáció kihipózott, kilúgozott változata. Ezzel csak annyi változott hogy egy ideig nem bűzlik. Az LMP pedig akkor marad hiteles ha nem koszolja össze magát az E14 hipószagú sarával. Az talán az LMP hibája lenne hogy a szavazók nincsenek tisztában azzal hogy a kormányváltás még nem egyenlő a demokráciával? Hogy az átlag szavazónak kevés az ismerete a demokráciát illetően és így megtéveszthető? Nem kormányt kell váltani hanem új rendszert felépíteni fidesz, e14, mszp, jobbik, szdsz, kdnp nélkül
@czjanos: És akkor a Szíjártóval, korunk Torgyán Józsefével mi lesz? :))
@gazoló: ahogy mondod.
Nem lehet elégszer elmondani: amihez nyúlnak szarrá válik a kezük között.

Orbán és tsai a kanyaróval be lettek oltva siker ellen is.

Én egy dolgot nem tudok mondani, amit elkezdett és sikeresen befejezett volna a saját erejéből.

Szerintem a seggét is a felesége törli ki, különben fél-munka lenne.
Czomba: "nagyon komoly" intézkedéseket jelent be a kormány
Öveket bekötni...

Néhány héten belül "nagyon komoly" intézkedésekről tesz bejelentést a kormány a munkahelyteremtést illetően - mondta az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára.

hvg.hu/karrier/20130102_Czomba_nagyon_komoly_intezkedeseket_jelen
@zipe moha:

szerintem a választók 35-45%-a regisztrál majd, tehát az eredmény jó előre tudhatóan nem lesz legitim.

majd az összes választópolgár 15-20%-a fideszre szavaz, 10-15%-a a mszp-re (amit majd máshogy neveznek, mert attól biztos más), 5-10%-a a jobbikra, és 3-4%-a az lmp-re (ezek a szavazatok mennek a kukába, csak emelik a teljes részvételi arányt).

így jön össze a 35-45%.

a focista ezek után kipirult arccal nyilatkozni fog, hogy elsöprő többség (a választók egyötöde) ismét őt bízta meg, hogy továbbrugaszkodjon a nemzet a mélybe.

majd a saját alkalmazottja (áder jános) megbízza őt, hogy alakítson kormányt.

a focista kisebbsége ezek után akár kétharmadot is alakíthat úgy, hogy minden 5. szavazó szavazott a focistára.

ha valami választási csalás merül fel, majd párton belül kivizsgálják (polt-ügyészség, fideszes választási bizottság, handó-bíróság, stb.), és megállapítják, hogy elmúttnyócév.

szerintem ez lesz.
@gazoló: Nem lehet, és ezt csak halkan kérdezem meg, hogy Matolcsy nem ért a gazdasághoz, és a pénzügyekhez? Lehet, hogy neki 2013-ban a stand up felé kellene fordulnia, és nem az MNB felé?
@dr kotász: "Bajnainak sem hiszem el, azt sem amit kérdez."

Elég baj az neked, hogy inkább akarod a csúti bonvivánt hallgatni mint egy művelt tapasztalt menedzsert.

Gondold végig: ha Bajnaiék csak annyit tesznek, leülnek és fényképézkednek, semmi mást, már meg is állították a gazdaság romlását.
@V-PORT:majd elmegy argentín cseresznyeáruslánynak a sittre vagy azeri futsal szövetségikapitánynak...
@aranyhorcsog: ....csak egy vicc, csak vicc,kínomba....mint ahogy a rendszerváltás utáni "kormányzati-és egyéb teljesítmények" is csak vicc, annak a tragikomikus válfaja....tényleg mi magyarok ezt érdemeljük...magunktól,magyaroktól??
lehet anyázni, de az elempé elbaszta a lehetőséget, nem kicsit, hanem nagyon....

A kétharmadra és az utcára készülnek Bajnaiék

Az LMP és a 4K! nélkül kezdődtek meg a tárgyalások az Együtt 2014, az MSZP és a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció között.

hvg.hu/itthon/20130102_Egyutt_2014_alkotmany_tuntetes
@V-PORT: má zsirozzák/szigorúanmangalica/fábryval a bödőcs helyére...
@aranyhorcsog: koncentrálj inkább a kérdőjelekre..
@Sir Galahad:
Mondod ezt te aki így kezdted az évet? Előbb sepregess kicsinyt a saját portád előtt, aztán keresd más szemében a szálkát...
@makacs szennyeződés: én is ettől tartok, és ezt látom, ismerve a vezénylói technikát és mentalitást...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Amikor azt próbáltam mondani korábban, hogy az LMP mellett el fog menni a politika és ez csak akkor értelmezhető, ha csak a saját képviselői érdekeit nézi, akkor csunyán néztek itt rám páran...
@aranyhorcsog:
"Elég baj az neked, hogy inkább akarod a csúti bonvivánt hallgatni mint egy művelt tapasztalt menedzsert."

Nem írtam hogy Orbán jobb választás lenne mint Bajnai. Kár azt elhinni hogy csak ezek a lehetőségek léteznek, antidemokratikus választási rendszerben szavazni vagy az egyik vagy a másik antidemokratára. És amennyiben az egyiket rossznak, sokkal rosszabbnak ítéljük akkor a jó választás a kevésbé rossz, amely pár év alatt ugyanaz a rossz lesz...
Léteznek eszközök, lehetőségek a jelenlegi, maffiamódszerekkel, csalással privatizáló eliten és választási rendszeren kívül is.
@GeoCracker: én is ezt mondtam, aztán Fabius is idővel, most meg főleg, és még épészmérnök is erre a nézetre tért meg. Tehát nagy újdonság nincs e földön, viktorföldjén meg főleg nincs.
miért jó a zelempének,önmagát felszámolni...
akik a családból,vagy ismerősök közül szavaztak rájuk csak állnak és néznek...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Lol, már fent is van az E14 honlapján az Alkotmány-tervezetük. Nem viccelnek az biztos, dolgoznak rendesen.

cikk alján pdf-ben a vitairat:
www.egyutt2014.hu/hirek/ellenzeki_egyeztetes_a_jogallam_ujjaepiteserol_az_egyutt_2014_dokumentumcsomagja.html
@V-PORT: nyilvánvaló, hogy szélhámos csaló.
Állítólag a "spontán privatizációnak" nevezett rablásban is hatékonyan részt vett minisztériumi dolgozóként.

Csak úgy mint Doubravszky Úr, aki egész munkásságát a fehérgalléros pénzügyi csalások és az MLM, tanulmányozásának és terjesztésének szentelte.

(asszem Matolcsi a nála forgalmazott könyvekből szokott idézgetni)

használd a Google-t és szörnyedj el: Doubravszky György MLM
akinek eddig nem lett volna világos Együtt 2014, a dk és az mszp űjra együtt (már csak a fidesz hiányzik a koalícióból együtt 3000-ig mint márkanév...illetve csak a neoliberális hálószövő nők/férfiak maradtak (átmenetileg) rejtőtködve mára a háttérben: jávor-banda, ungár, kuncze stb..

hvg.hu/itthon/20130102_Egyutt_2014_alkotmany_tuntetes

növekedett az esélye az Új pólusnak...bár nem akarják a hatalomba születettek...de kénytelenek TŰRNI....gáncsolni azért még tudnak/akarnak....valami mást a kartell mutyi helyett esetleg parancsolnak... emberek??
Bajnai te patkány libatolvaj.
Takarodj vissza az USA-ba..!
Semmi szükség nincs itt rád nyomorult.
@dr kotász: mire gondolsz. Egyet se látok Bajnain kívül, bár az lehet, hogy az én politikai félműveltségem.

Ha netalán a jobbik nevű széljobb formációra gondolsz akkor csak higgadtan gondold végig a tényeket:
1. '50-es években a magyar bolsevikek leszalámizták a kisgazda pártot.

2. a fidesz leszalámizta a kisgazda pártot.

3. a fidesz a lehallgatási botránnyal és az erre épülő kampánnyal tönkre zúzta az MDF-et.

4. most szalámizza éppen a számára kínossá vált jobbikot.

Én így látom. És akkor a jobbik zsidó, kommunista, ügynök, munkásőr, meleg, cigány tagozatairól még nem is beszéltem. :-P

Az LMP hülye taktikájáról meg épp Fabius volt szíves részeletesen megemlékezni.
@Wagem: Húúú de be vagy szarva.

Na látod, Kotász doktor, erről beszélek.
Ha ennyire utálják a fidesz gollamjai akkor az valószínűleg nem korrupt bűnzöző, ha az lenne, akkor köztük lenne.
@gazoló: szerintem, ha a család/ismerősök szerint az lmp-nek a mszp mellett a helye, akkor inkább menjenek és szavazzanak az mszp-re.

szerintem a mszp még mindig több fidesz-ellenes szavazót TART TÁVOL a választástól, mint ahányat mozgósít.

ha igaz az, hogy a zenberek 80-90%-ának nem tetszik az irány, de ezeknek csak a negyede szavaz a mszp-re, akkor elhihetjük ezt is.

akkor ezek szerint az mszp egyszerűen foglalja a helyet.

akkor ezek szerint az mszp az, aki meg fogja akadályozni, hogy fideszt leváltó alternatíva legyen.

az mszp ne tárgyaljon, hanem tűnjön el a magyar közéletből.
@zipe moha: á, én a propaganda megnevezésére koncentrálok. :-)
@aranyhorcsog: "Na látod, Kotász doktor, erről beszélek.
Ha ennyire utálják a fidesz gollamjai akkor az valószínűleg nem korrupt bűnzöző, ha az lenne, akkor köztük lenne."

...ez azért nem egészen így van: olyan 50% itt van 50% ott van...100%-ban (na,jó 99.9998%)
Tudatosodik a választókban, szavazókban Schiffer szerepe, észreveszik, hogy még a parlamentbe bejutás is reménytelen, vagy necces és jön az összeomlás, a karikírozott Schiffer-Hitler videó, ami azért fájni fog!
@Wagem: Hajrá!
De most, hogy Clinton beteg kitől kapja majd az utasítást?
Amúgy szemét ez az Obama is, mert kinevezi John Kerryt, aki magyar származású, meg zsidó is, csak azért, hogy a libás szekerét tolja. :)))))))))))
@aranyhorcsog: Amennyiben az általam írtakból arra következtetsz hogy a Jobbikban lehetőséget látnék akkor inkább fejezzük be a társalgást:)
A legreálisabb megoldás ennek az országnak valóban a radikalizmus lenne, de a Jobbik az mszp és a fidesz által közössen kreált provokátor párt amely elszívja a könnyen mozgósítható protest szavazókat.

Ha Neked valaki az egyik kezében egy kis kupac tehéntrágyát nyújt, a másikban lócitromot akkor elkezdesz gondolkodni hogy hát az imént a tehéntrágyát kóstoltam akkor lehet hogy a lócitrom jó lesz mégis?
Egy szabad ember aki hisz magában, az minimum vágószerszámmal válaszol a trágyanyújtásra.
Az átlag magyar viszont nem ilyen. Nagyon régóta nem tudja mi az a szabadság, önrendelkezés.
@V-PORT:
"Arról meg nem beszélnék, hogy a Fidesz hány egymással versengő miniszterelnök jelöltet mutatott fel 22 év alatt."

Ugyan csak egyet ,... de hány arccal???????????
Jobb ha a zöld LMP és a bolsevik 4K kimarad, mert csak szavazatokat vonnának el az ellenzéki együttműködéstől.
Esetleg ha együttműködnének a szocikkal de fontos pozíciót ne kaphassanak.Az E14.
Vagy csak valami hitelesebbnek tűnő figura.
Mert zsarolni majd úgy is próbálnak.
Az írás viszont jó.
Na viszlát később.
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!: Neked meg gratula, a BL-t is behúztátok!:))
De azért neked is Buék!
Na de télleg viszlát.:))
@makacs szennyeződés:
"akkor ezek szerint az mszp az, aki meg fogja akadályozni, hogy fideszt leváltó alternatíva legyen."....nagyon jó meglátás, a kartell politikából nem a leváltás hanem az alternatíva szándéka következi......csak alternatíva akar lenni, "újból"
a magyar politikát is érdemes európai szemmel tekinteni: ...MINDENHOL a "konzervatív nagypárt" illetve a "szocialista nagyppárt" között oda-vissza folyik a móka.....még a görögök sem tudták eltakarítani a kinevezett váltópártot....mert NAGYKOALÍCIÓBA menekült.
Az mszp kapaszkodik (nagyon) nehogy ő legyen a kinevezettek közül az 1. , akit kiejtenek a választók....biztos ami biztos a következő kinevezett is épül már (E14)....milyen szép is az ál demokrácia:)
@Wagem: szanyi érdekesen lett volna főpolgármester, mikor horváth csabát indították, de azért a napi gyűlölködésed megvolt legalább. már csak azon kell változtatni, hogy máskor ne tűnj tájékozatlan hülyének, ha már frusztrált tetszel lenni

@makacs szennyeződés: és mi van az mszp x millió nyugdíjas/melós/akármilyen szavazójával? nélkülük ugyan hogy lehetne nyerni?

mindig nagyon szépen levezetitek, hogy "takaroggyon az mszp", de valahogy a számokkal és a tényekkel csak nem akartok megbarátkozni. az mszp őskövület, majd akkor tűnik el, ha 1. páran kilépnek belőle új pártot alapítva 2. valaki 4 évig jól kormányoz és kiépül a saját pártja.
A véleményvezér azt írja, hogy a görögöknek 10 év kellett ahhoz a csődhöz amit az mszp 6 év alatt összehozott. Ebben is jobbak voltak a szocik.
@LevLev: az Újaknak kell félnie..nem a régieknek van félni valójuk??egy pillanatig meggyőztél...aztán az jutott eszembe, hogy az állításod hülyeség....
@HomicideWatch: mi nem mentünk csődbe, csak imf-hitelre szorultunk, mint a fél világ, pl írország. lehet persze csúsztatni, de minek? ez nem egy fidesz-gyűlés. egyébként ennyit a nagyvezér harcáról:

"Hogy az adósság elleni harc eddig nem jár átütő sikerrel, azt a hosszabb távú kitekintés is jelzi. Az MNB adatai szerint 2010 végén a GDP 80,2 százaléka volt az államadósság – azóta, egy nyugdíjállamosítással együtt is csak 1,6 százalékponttal sikerült mérsékelni. Igaz, a mostani romlásban szerepe van a recessziónak is, amiatt ugyanis csökkent a GDP, ami növelte a GDP-arányos adósságot."
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"Jobb ha a zöld LMP és a bolsevik 4K kimarad, mert csak szavazatokat vonnának el az ellenzéki együttműködéstől."

ez most hogy? Hát nem ellenzék szövetségben idulása célja a tárgyalásoknak? Ha igen akkor hogy tudnának "el vonni" a szavazatokat a szövetség tagja( Ja értem..akkor ikább gyurcsány ,kunce..ők majd hoznak)elől?

így majd vonnak el, remélem nem is keveset (15-25%-ot) aztán jöhet ami még nem volt: mszpfidesz nagykoala....
@balage_81 reloaded:

nem állítottam, hogy nem reménytelen a helyzet, mert szerintem az.
pont pl. a szent nyugdíjasok miatt, aki nem járhatnak rosszul, csak mindenki más.
(érdekes módon a nyugdíjasok kérdésében is létrejött a nagykoalíció a fidesz és az mszp között. :) mint az ügynökkérdésben is. hát nem érdekes?)

kösz a királyi többesért, megtisztelsz, de valahogy te sem kezdesz semmit azzal a kínos ténnyel, hogy jelen pillanatban a választók többsége (>50%) nem tud vagy nem akar választani ugyanannak a politikai kultúrának, platformnak, hagyománynak az A és B szárnya közül. (fidesz és mszp.)

viszont láthatóan nagyon kell utálni azt az egyetlen pártot, amelyik nem hajlandó beállni a 20 éves fidesz-mszp nagykoalícióba.
@zipe moha:

Elvtelen koalíciónak semmi értelme. Márpedig egymással össszeegyztethetlen elveket valló pártok koalíciója eleve csak elvtelen lehet.

Az LMP és a 4K elvei erősen fideszes-jobbikos szagúak, minek kellene a demokratikus ellenzékhez csatlakozniuk? Kössenek koalíciót a Fidesszel és a Jobbikkal!
@HomicideWatch: de hisz szárnyal a nemzetgazdaság, tavaly elrugaszkodtunk. vagy most csőd van?
@HomicideWatch:

Hazudsz, a Véleményvezér nem ír ilyet, tovább csőd sem volt sem akkor, sem tavaly.

Itt a mai posztjuk:
velemenyvezer.blog.hu/2013/01/02/a_hanyatlas_termeszete_avagy_miert_nem_mentunk_csodbe_2012-ben
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"Az LMP és a 4K elvei erősen fideszes-jobbikos szagúak," ...ez vicces, még sosem láttam leírva...valami negatívat akartál mondani...ez jött ki,ok

"Elvtelen koalíciónak semmi értelme. Márpedig egymással össszeegyztethetlen elveket valló pártok koalíciója eleve csak elvtelen lehet."

....írd fel magadnak, hogy amikor az mszp összeáll mégis a fidesszel (abban az esetben ha a rendszerkritikus tömeg elgyengíti őket)újra elolvasod megjegyzésedet...egy gyenge "bocs" nem lesz elégséges önkritika...
@makacs szennyeződés: kijafa@omat fogja érdekelni 2014-ben,hogy"mszpmegelmpémegakárhányká"...rablóbanda "gémover",szembecsuk,nagylevegő és a legnagyobb tömörülés ezek ellen megszavaz...aztán majd lehet finomrahangolni a dolgokat...
@zipe moha:

Az 4K bevallottan marxista. Ez nagyon közel áll a Fideszhez és a Jobbikhoz. Az LMP nem vallja magát marxistának, de szintén sok ilyen szövegük van, gyakorlatilag antiglobalista zöldség.
@Fabius:

Én magát a pártot nézem, márpedig mint párt, zusammen, mégis hívta Bajnait, mégis volt beruházás, mégis volt demokrácia, mégis voltak működő fékek-ellensúlyok, mégis elismertek minket külföldön.

Mégis, a tökölődéssel is kb. 0,9%-os GDP csökkenés volt maximum, válsághelyzetben, most meg 1,5%, nem válsághelyzetben.

Igazad is van azért abban, amit írsz az őskövületekről és Feri megbuktatásáról, arról, hogy valszeg ők szivárogtatták ki az öszödi beszédet és satöbbi.

Mégis, ennek ellenére akarom vissza azt a nyugit, ami akkor volt. Amikor nem volt más bajom, mint hogy bénáztak a gazdaságpolitikával és nem reformáltak meg semmit...
@gazoló: na, pont így tartósítod a fost.

nagy levegő, kevésbé büdös szar lenyel, jöhet az újabb négy év fos, nyami.
aztán szépen hangold finomra a szarszagot, merelveszem.
@makacs szennyeződés: mert te jézuskát várod?

a fos az marad mert mindig is itt volt a politikában,de nem mindegy mekkora...
@makacs szennyeződés: majd importálunk politikusokat norvégiából vagy dániából...miért ha kéziben beváltak?
a nagy testvér figyel téged!

Fideszes munkacsoport ellenőrzi majd, tényleg olcsóbb-e a rezsi
Munkacsoportot alakít a Fidesz parlamenti frakciója a január 1-jétől hatályos tízszázalékos gáz-, villamosenergia- és távhőárcsökkentés ellenőrzésére és nyomon követésére - közölte Rogán Antal frakcióvezető szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

hvg.hu/itthon/20130102_Fideszes_munkacsoport_ellenorzi_majd_teny
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: elemi dolgokra képtelenek,hát még egy számla megértésére...
@gazoló: nem, hanem ha van 1 db. párt, amelyik lehúzná már a wc-t, akkor arra szavazok, ha annak a pártnak összesen egy lajhár és egy kenyérpirító a teljes tagsága, akkor is.

ha ez a párt bukásra van ítélve, akkor elfogadom, hogy bukásra van ítélve. elfogadom, hogy itt ilyenre nincs szükség, csak A és B szarra.

ha pedig eleve olyanok a szabályok, hogy a kisebb pártok nem kapnak a rájuk adott szavazatoknak megfelelő részvételt az "országgyűlésben", akkor nem megyek el szavazni, mert akkor ez egy választásnak hazudott csalás.

tőlünk nyugatra ezt a jelenséget úgy hívják, hogy vannak elveim, itt ilyen szavakkal nyilván közröhej tárgya vagyok, de vállalom, lehet röhögni, attól még te tartósítottad és legitimáltad a kisebb-nagyobb szart, nem én.
@gazoló: ő csak a szpíker, a frontvonal a vörös csepelesé ;)

A munkacsoport vezetője, Németh Szilárd csepeli polgármester, országgyűlési képviselő bármilyen jogszabály-módosítást kezdeményezhet a parlamentben és a kormányzatnál is, ha a testület úgy ítéli meg, hogy "a szolgáltatók trükköznek" az árcsökkentés ügyében - mondta Rogán Antal.

Németh Szilárd a csepeli erőmű előtt tartott tájékoztatón közölte, a szakértőkből álló testület e héten megalakul, a lakossággal és a szolgáltatókkal is tartja majd a kapcsolatot, a munkájába pedig fogyasztóvédőket is bevon.

Egyúttal felhívta a figyelmet: a rezsicsökkentés először a februári számlákban lesz érezhető.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ja már nem a rezsi tízszázalékos csökkentéséről szól a dal. Hanem a gáz-, villany- és távhőárak 10%-os csökkentéséről. Megint előbb kommunikáltak, mint gondolkoztak.
Figyeljék csak, úgysincs más dolguk. Még a parlamenti gombnyomogatás alól is felmenthetnék őket.
@bella _ciao: lesz abból jó esetben 6-8%, ha nagyon igyekeznek a lassan csak állami szolgáltatók...
@makacs szennyeződés: nem röhögök...nyilván megtisztulásra gondolsz...szép dolog adná meg nekünk az Isten gyűlölködés helyett... de a valóság az más...
@makacs szennyeződés: a többes jogos, más is egy mszp nélküli kormányváltásról álmodik. csak hát hogyan? azt nem sikerült még levezetni. amit írsz a nyugdíjasokról, az tehát meg is erősíti amit írtam, vagyis az mszp mögött ott állnak, válts kormányt 3 millió ember (vagy x százaléka nélkül).

a bizonytalan szavazókat egyedül egy bajnai nevű ember tudta megmozgatni, ő az, akiről az LMP váltig állítja, hogy vele nem, mert elmúlhúszév. ez rögtön válasz is a harmadik felvetésedre, bár trükkös vagy, mert neked személy szerint egy szóval nem írtam, hogy utálnod kell őket, de ha már magadra vetted, igen, megvetendő az olyan párt, amelyik annyira finnyás, hogy inkább kiesik a parlamentből, mint kormányra vigye legalább 2-3 elképzelését. ez persze mutatja azt is, mennyire hisz bennük. de mint számtalanszor leírtam, nincs szükség rájuk és jobb is nélkülük. alapjáraton zavarnak az idealisták, pláne ha még zöldek is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ezt rendesen elbasszák. Az ellenzéki összefogás meghatározó ereje lehettek volna, így meg az orbánváltás csöndes szemlélői, az új parlament kiesői lesznek.

Kár értük. Én sajnálom, hogy nem találták meg a nekik való nem lényegtelen szerepet. Így nehezebb lesz a szövetségnek megküzdeni a szocik pofátlanságával.
íme:

Ez az ára a rezsicsökkentésnek: többet fognak fizetni a cégek
A kisebb cégek tizedével, a nagyobbak akár harmadával is többet fizethetnek idén az áramért.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ez_az_ara_a_rezsicsokkentesnek_tobbet_fognak_fizetni_a_cegek.541168.html

-----------
Portfolio:

Irány a kutakra, a gyenge forint miatt drágábban tankolhatunk
5-5 forinttal kerül több mindkét üzemanyagfajta.

Az év legrosszabb hónapjával búcsúzott a lakáspiac 2012-től
Ennyire rossz adásvételi számokat egyetlen hónapban sem mértek a hazai lakáspiacon, mint decemberben.

Nem sok jót sejtet az idei évre a forint
300-305 forintnál kezdhetünk el imádkozni.

Kisebb volt az adósságcsökkenés, mint korábban gondoltuk
Pedig a kormány minden erejével küzd ellene. A rosszabb GDP-adatok állnak a háttérben.
Zsugorodást jelez a magyar feldolgozóipar
Az export 3,5 éve először jelez visszaesést.

Matolcsy teljes erővel készülődik a munkahelyváltásra
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: az ügyvéd úr szerint csak 3,5%

drkovacsnorbert.blog.hu/

@Fabius: nem úgy néz ki, hogy az mszp a rossz arcokat ki tudja/akarja iktatni. ha bajnaiék ezt elfogadják, akkor maradok a blogodon politikai árva.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Megmondták a Kárpát-medence géniuszai: Erős ország vagyunk! Ahogy Áder mondta: ne engedjünk az álmainkból! Ébresztő, Orbán, Matolcsy!
Összefoglalom a posztot. A posztoló REMÉLI hogy a szocik erős emberei beszerényednek és a háttérbe vonulnak, illetve Puchlacibácsi is rájön, hogy nem kell visszaszerezni az elorzott zsákmányokat. Majd kérdőre vonja az LMP-t, hogy nem csatlakozik hozzá ebben a teljesen elbaszott reményben.

Ugyan már b+. Az LMP nagyon helyesen kimarad ebből a szarságból, de nagy valószínűséggel kiesik a Parlamentből. Utána vagy életben marad és a következő választáson majd honorálják a választók, vagy eltűnik. Inkább ezt kockáztatták, mint a bepucsítást és az azonnali feloldódást a balos blokkban. Plusz megmaradt a gerincük is.

Az a kommentelő meg, aki a választói akaratot kéri számon a párton, nem populista kissé? A választói akaratot kellene megvalósítani, nem a pártprogramot? nem vagy te kissé fideszes/emeszpés?
@makacs szennyeződés: nem az a baj, hogy vannak elveid, hanem az, hogy elferdíted a valóságot. mikor bontotta horn gyula a kétharmadával a jogállamiságot ilyen módon, mint a fidesz? mikor vitte recesszióba a legnagyobb elkúró is az országot úgy, hogy a világ közben gdp-növekedést produkált? mikor rúgta fel a szövetségi politikát és nyitott kína, meg szaúd-arábia felé (eredménytelenül) bárki is, mikor hallottál te bagóért kiadott baltás-gyilkosról? hiszel te a kapitalizmusban, a magántulajdon szentségében? látod hogyan lopják el alattad az országot úgy, hogy közben azt hazudják neked, hogy nem vagy nemzeti, ha nem tartasz velük? csinált ilyet az mszp valaha is? nem hinném. amit te állítasz, az olyan, mintha szándékosan meg akarnál sértődni a világra, mert nem támogatja a pártocskádat, aminek a tagjai között egyébként vannak olyanok, akik éppen a gyurcsány-kormánynak adtak tanácsokat, pl karácsony gergely. schiffer andrás bajnaival együtt indított ifi-mozgalmat a rendszerváltás idején és dolgozott együtt azzal a millás juhásszal, aki most az e14 egyik alapembere. amiről itt szó van az az, hogy az LMP (hozzád hasonlóan) azt hiszi, hogy ő és csakis ő a tisztaság és átláthatóság egyetlen letéteményese. mitől is?
Minden kedves hírTV nézőnek küldöm sok szeretettel:

Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány Gyurcsány
Ja, és ami lemaradt:
Gyurcsány
@balage_81 reloaded: sőt, schiffernek is két füle van, mint breiviknek, vond le a következtetést
@aranyhorcsog:tényleg be vannak oltva ezek...csak sajnos a fa@ végén mi állunk... a 2002-es bukásuk után ahol szintén legalábbennyire "balkörműek" voltak lehetett sejteni,hogy most is elkúrják a narancselvtársak...

a "megmondtammárakkor" sajnos kevés,mindenki gyorsan felejt ebben az országban....
@MacPhisto:

Célszerű lett volna a posztot megérteni összefoglalás előtt.

De má mindegy.
@Fabius: sajnos nincs mit hozzá tennem, megint marad nekünk a rossz, vagy a rosszabb közötti választás lehetősége. Kontroll nélkül, még a legszentebb tömörülés vagy párt is elkurvul, hát még ha szentek sincsenek köztük. Fidesz rövidtávon amortizálja le az országot morálisan és gondolkodásilag is, ami utánuk marad, még ha 14-ben mennek is, az katasztrófa lesz, helyrehozni, csak minél szélesebb összefogással lehetne, de véleményem szerint ennek az elzavarásnak a lehetősége ezekkel az eseményekkel egyre kisebb. A fél, vagy egész narancs diktatúra konszolidálódása fog eljönni, olyan narancsgulyás diktatúra, öszvére a kommer/nacionalista/széljobb államformányak, nem kis úri muris középkorral.

Tudom megint setéten látom a jövőt, de ha nem így lesz, akkor nyilvánosan fogom kinevezni magam egy rettegő hülyének...

kis érdekes mellékes:
/itt kicsi lesz a Nokiás doboz.../

"A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a jelentkezőket rangsorolja. Előbbre kerül a listán az, aki keresőtevékenységet folytat, vagy az állását 2008. szeptember 30. után veszítette el. Ezután a pályázatkezelő környezettanulmányt készít minden pályázóról. Ebben feltárja a jövedelmi-vagyoni viszonyait, képzettségét, és azt, hogy hajlandó-e közfoglalkoztatásban részt venni.<<<

A bíráló bizottság tagjait a szociál- és nyugdíjpolitikáért felelős miniszter március 14-éig jelöli ki. A bizottság március 25-én 50 négytagú, 20 öttagú és 10 hattagú háztartást jelöl ki bérlőnek. A döntés ellen nincs jogorvoslat.<<<

A havi bérleti díj az első évben az előbbi sorrendbe: 16 800, 19 500, illetve 21 100 forint lesz."

hvg.hu/itthon/20130102_Marcius_25en_dol_el_ki_koltozhet_Ocsara
@Fabius: Célszerű lenne kulturáltan válaszolni, de ahogy látom már tényleg rég mindegy.
Elviekben én is azt látnám jónak, hogy egyes pártok emberek bizonyos csoportjait képviselik, és azonos érdekű, elvű, világnézetű emberek képviseletét adott párt valósítja meg.

Hogy milyen széles az adott embercsoport köre, azt szerintem a parlamentbe való bejutási küszöb mondja meg. Ha nem kerül a parlamentbe, akkor nem sokat ér, nem tud érdeket érvényesíteni.

Ha túl kicsi a szavazóbázis, akkor kicsit általánosabban kell programot alkotnia, bevonni a képviseletbe olyan csoportokat is, akik addig nem fértek a párt profiljába. Ici-pici kompromisszum.

Ha a bejutási küszöb fölött van a párt, akkor már a képviselt embercsoporttól, és a párt döntéshozóitól függ, hogy kivel kötnek szövetséget, illetve kivel nem.

Mostanra úgy tűnik, az LMP-nek nincs meg az 1. pont. Innentől kezdve sajnos majd nem fogja tudni képviselni azokat a nagyon tisztességes embereket, akik rájuk szavaznának.
@balage_81 reloaded: megvetendő? fene tudja, bennem tiszteletet ébreszt, ha egy párt az elveit az érdekei elé helyezi, vállalva ezzel akár a bukást is, de hát én ilyen alien vagyok itt, már megszoktam.

a "bizonytalan szavazó" kifejezést egyébként sosem értettem, bizonytalan szavazó a nemszavazók egy jó része, ez biztos, de ez csak egy részhalmaza az otthon maradóknak.
ellenben szerintem többen vannak, akik tök biztosak abban, hogy nincs pártjuk és/vagy nincs szabad (tehát igazságos) választás.
én nem vagyok bizonytalan szavazó vagyok, én nemszavazó vagyok.

ez a bajnai nevű arc megmozgatta a nemszavazókat? én pont az ellenkezőjét látom, de persze hajlandó vagyok elhinni, hogy a közvélemény kutatók tévednek/torzítanak.

a nyugdíjasokkal kapcsolatban igazad van, többek közt én ezért is tartom reménytelennek a helyzetet. ha ők a fideszt/mszpt szeretik, akkor itt összedőlhet minden, akkor is fidesz/mszp lesz.

minden második fiatal elhúz innen? sebaj. kit érdekel? úgyis hangoskodnak folyton meg idegesítőek a hülye telefonjaikkal. meg ahogy öltözködnek, hát borzasztó. végre majd nyugtuk lesz tőlük a nyugdíjasoknak, szerencsére jövőre még több elmegy innen, a nem-nyugdíjemelésre nem-költött nem-tandíjnak köszönhetően.
@balage_81 reloaded: Nem akarom újrakezdeni a vitát, de azért figyelmedbe ajánlom az Index friss hírét, ami elég sokat mond a tekintetben is, hogy a régi arcok jönnek-e vissza az E14-MSzP formálódó együttműködésében: index.hu/belfold/2013/01/02/az_egyutt_2014_egyelore_csak_a_kozjogi_kerdesekben_kozoskodne/ Persze lehet, hogy az Index is a Fidesz propagandaszerve...
@bella _ciao:

A szociknak eszük ágában nincs az arc csere. Éppen ezért mondtam, vagy ki lehet belőlük szorítani a tárgyalások alatt - és az itt is világosan megfogalmazott elvárásokkal - vagy leves.

Az időben csatlakozó LMP- vel ez lett volna sokkal könnyebb.
@dr kotász: "Amennyiben az általam írtakból arra következtetsz hogy a Jobbikban lehetőséget látnék akkor inkább fejezzük be a társalgást:)
A legreálisabb megoldás ennek az országnak valóban a radikalizmus lenne, de a Jobbik az mszp és a fidesz által közössen kreált provokátor párt amely elszívja a könnyen mozgósítható protest szavazókat. "

Ne fejezzük be :-D

Na én egyet is értenék abban, hogy radikalizmus kellene.

Ígyény az vóna rá ahogy a viccben is mondja a paraszt bácsi.
De nincs!

Láthatóan a szart is kilopják az emberek alól és csak állnak és bámulják az eseményeket, mint valami perverz show-ban.

Látsz itt valakit aki radikális?

Csak azért hoztam fel a jobbikot és most hozom fel példának a "gárdát" mert nagyon jól jelképezi a pót-radikalizmust:
Normális radikális nem a védtelen emberek ellen vonul fel bakancs csattogtatva.

A "fekete sereg" ellen nem vonultak ki, szarrá verték volna mindet. Oda szervezett erőszak kell. Az meg állami monopólium és maradjon is az.

Ha meg tényleg jönne egy forradalom, akkor az gazdasági csőddel járna.

Szóval én arra szavazok, aminek van értelme, amiben látok lehetőséget.

Ez meg pillanatnyilag Bajnai, akár tetszik akár nem.

És ez nem "kisebb rossz", hanem lehetőség.

És ha részt vesz benne az LMP akkor látni fogom az esélyt arra, hogy tényleg csinálnak is majd valamit.
Szimpatikus egyébként, hogy az LMP így kiáll valami mellett. Amit nem tudok, hogy mi is pontosan az a valami.

Mintha a párt saját magát féltené. Amit én viszont magasról leszarok, mert a párt az adott embercsoport érdekeit érvényesíteni tudó szervezet, adott értékközösséget valló emberek szócsöve. De nem több. Legalábbis ideális esetben.

És ezért, amint az LMP saját magát kezdi félteni, az egész szimpátia és gerincesség a visszájára fordul.

Haarról lenne szó, hogy ilyen.olyan szervezetek így, vagy úgy döntenek, az oké. De ők emberek érdekérvényesítő szerve, és nem a pártvezetők játékszere. Elméletileg, mert persze a gyakorla totál más.

Ráadásul van olyan kompromisszum, ami elfogadható szerintem. A fideszesek szemében az LMP már rég szdsz2.0. A tárgyalás, szövetség meg még nem összebútorozást jelent, hanem annyit, amennyiben megállapodnak.

Persze az LMP megteheti, és meg is teszi, de akkor megszűnik. Akkor meg azt az üzenetet erősíti majd meg, hogy lám, nem lehet más a politika, amivel többet ártanak saját céljaiknak, mintha létre sem jött volna a párt.
Sajna minden hsz-t nem olvastam, talán volt már, de nem lehetünk elég büszkék a 2012-es év legnagyobb sikerére, a közoktatás szakmai alapon történt minőségi átszervezésére. A Klebelsberg kp. honlapja:

www.klik.gov.hu/tankerigazgat.html

Ez nem a főoldal...
@MacPhisto:

Oppardon, udvariatlan megállapítás volt tőlem kijelenteni, hogy nem értetted meg amit írtam, és azt foglaltad össze amit nem.

Szörnyű kulturálatlanság, belátom.
@cellular: a f@szt !

a lemp = (még) dr. siffer = drorbán = a zördög ügyvéggye= fides 2.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a hírTV az a médium, amely ingyen kínál Gyurcsány számára korlátlan médiafelületet.
@Fabius: Nézd el nekem, de az LMP-t nem igazán tudom komolyan venni. Nekem valahogy egy sajátos öszletpnek tünnek, a megmondóemberi exhibicionizmusnak, a dunakörös agilitásnak, illetve hozzá nem értésnek, valamint a greenpeaces populizmusnak.
Nem az a baj, hogy mindenről mást mondanak, hanem mindig mindenről mást akarnak mondani. Ez lehetetlenné tesz bizonyos kompromisszumokat (szurunk mindenfele, mint egy bosszús sün).
Nam az a baj, hogy zöldülnek, hanem mindenhol, mindennel szemben zöldülnek. akkor is, ha nem tudnak alternatívát, vagy az alternatíva legalább olyan káros lehet (szélkerekek).
Nem az a baj, hogy bizonyos dolgohoz a hozzánemértés határán mozgó populizmussal állnak hozzá (ld. GMO), hanem az, hogy még büszkék is rá (mint a GreenPeace).
S nyilván lehetne még példákat hozni, de gondoltam párat azért hozok, hogy ne a levegőbe pufogtatásnak tűnjön.
S ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lenne igazuk pár kérdésben. Vagy nem lehetne igazuk. De ezeket a kis igazságokat pillanatok alatt vágják agyon egy-egy kirohanással.
aki kompromisszumképtelen, azzal meg nem akarnak kompromisszumot kötni. Magukra maradnak, mint a morcos gyerek az oviudvaron.
@MacPhisto: világos amit írtam, ezért kár volt válaszolnod rá

@Sir Galahad: és ebben te hol látod máris baját, szekerest, kisst miniszteri poszton?

@makacs szennyeződés: tehát egyfelől elismered, hogy a nagy pártok nélkül nincs politika, másfelől támogatod az LMP-t, ami nélkülük képzeli el a politikát. akkor azt hiszem ma már produkáltad a kötelező LMP-s önellentmondást, köszönjük
@saravad: a névsorról nem, de az egészről megemlékeztem a nevem melletti izén a legfrisebben :-) Vhol a linket is betettem :-)
@balage_81 reloaded: Nem írtam, hogy bárkit is miniszteri poszton látnék az MSZP régi arcai közül. Nem is írhattam, hiszen a kormányalakítás odébb van. Annyit írtam: a hír jelzi, hogy az E14-MSZP formálódó együttműködésében csakugyan a régi arcok jönnek vissza (Bárándy már a Medgyessy-kormánynak is minisztere volt).
@Sir Galahad: "Persze lehet, hogy az Index is a Fidesz propagandaszerve"
Mondjuk a forumpiszkálgatás révén elég közel került ehhez a megtisztelő címhez..... gepnarancs.hu/2012/12/volt-egyszer-egy-forum-az-index-en/#comments
@balage_81 reloaded: látod, pont olyan a retorikád, mint azoknak a droidoknak, akiket a legjobban utálsz: ha nem vagyok veled, biztos, hogy ellened vagyok. schiffer is biztos fideszes, mivel nem mszp-s. (ezt lehet, hogy pont nem te írtad, de írnak ilyeneket.)
nyugi, barát, nem így van.

teljesen igazad van, hogy az elmoúttnyóccévben a maszopék nem romboltak ennyit, ez a mostani ahhoz képest egy tatárjárás.

jogállamiságban mondjuk én nem érzek akkora visszalépést, ami korábban látszatra volt meg (független bíróságok, alkotmánybíróság, eü-rendszer, szabadverseny, kapitalizmus, kutatás-fejlesztésre való ráfordítás, korrupciómentes közélet, pártfüggetlen közmédia, feltárt '89 előtti múlt, mszmp-mentes pozíciók, legálisan felhalmozott vagyonok, stb. stb.), na ezekben most nem lacafacáznak a látszat fenntartásával.
felháborító, igen, nagyon, viszont eddig is az volt.
olvass csak bele a 2010 előtti vastagbőr blogba.

most kicsit (sokkal) több lóvét lőnek bele a Napba és a zsebükbe, ez igaz.

mégis, amíg szerinted vissza kéne lépni a szar-level-2-re a szar-level-4-ről, addig szerintem nincs visszaút.
és aki részt vesz a hamis választáson (ahol az első, a nyertes plusz képviseletet kap, ami önmagában csalással zárja ki az egyedül indulókat), az aláírja, hogy igen, ez legitim választás volt.
te is aláírod a fidesz választási törvényét.
A viszonylag keves HSz miatt volt idom atfutni oket, es igyekszem itt-ott azokra is reagalva leirni velemenyem:

Ader beszede egeszeben veve szamomra OK volt, kulonosen ha ehhez hasonlitom:
www.youtube.com/watch?v=fIKegGMFTvo

Ertem en, hogy a korabbi nagy szerelem, es a csalodas faj, de azert nem er az LMP annyit, hogy a poszt harmada roluk szoljon, mikozben lathatoan mar nem sok kozuk van az esemenyek alakulasahoz/alakitasahoz.
Nem irnek sokat a zoldekrol, mert akkor magamat kellene fenyeznem, de azert annyit megis, hogy nem tartom igazsagosnak, hogy a valasztasi osszefogas vegul csak beviszi oket a Parlamantbe es akkora frakcio kapnak majd ami meg felul is reprezentalja orszagos aranyukat...

A kepek altalaban talaloak szoktak lenni, am a mostanit sehogy sem ertem. Meg Schiffer resze sem igazan stimmel, hiszen elutasitja o mindket masik arcot a keprol. Bajnai es Mesterhazy helyzete sem igazan adja vissza a valosagot. Raadasul nem tudom, vajon amolyan konyorgos-szeru kezmozdulat akarna lenni Mesterhazye, mert alaposan megnezve nem olyan.

A szoci mamutok nevsoraval egyetertek, bar szamomra Kiss Peter nem olyan vallalhatatlan. Persze orulok, hogy nem o lett a minielnok, de attol meg turheto. Persze nem tudhatom, milyen furasi tevekenyseget folyatott a hatterben (ami azert elegge sejtheto) Gyurcsany ellen, de meg igy is belefer.

Ugyanakkor kevesse hiszem, hogy 2013 az E14 eve lenne!

Az MSZP ugyanis azok utan, hogy viszonylag galansan kivarta, hogy mit toketlenkednek egyutt az E14 es az LMP, azonnal raugrott a kinalkozo alkalomra, hogy a legnagyobb ellenzeki partkent probalja az esemenyeket iranyitani, befolyasolni. Azaltal pedig, hogy a mar most is emlegetett targyalasok nyilvan jobban kibontakoznak, a szocik mindvegig igyekeznek majd a o kezdemenyezo voltukat kihangsulyozni, es ezzel minel jobban maximalizalni a dolog kommunikacios es politikai hozomanyat.

Az LMP azzal, hogy mindenkinek beintett tukeppen Bajnaival szurt ki a leginkabb, aki most az MSZP kezdemenyezte targyalas-sorozat kozben kellen, hogy miniszterelnok-jeloltkent mutassa, es fogadtassa el magat az emberekkel. Nos, ez ebben a helyzetben joval nehezebb lesz, mint ha az LMP is ott allt volna mogotte-mellette.

Es ha mar be linkelte valaki, akkor az alkotamnyozasrol is:

Szerintem nem ez lenne most a legfontosabb. Mert igy, ahogy kinez, egyreszt nem erdemes, es nem is lehet.

Ugyanis egyreszt szerintem a jelenleg hatalyos alaptorvenyt KUKABA KELL DOBNI, nem pedig foltozgatni!!!
Ha nem tudnak mas modon a parlamenti partok egyeterteni, akkor vissza a '89-es alkotmanyt es majd aztan lehet akar evekig is ulni egy uj, minden oldal szamara elfogadhato kidolgozasan...

De az orszagra fontosabb dontesek is varnak, mintsem, hogy az alkotmanyban legyen-e utalas a keresztenysegre, illetve hogy tisztesseges magyar ember nem buzi. Meg hasonlok...

Ugyanakkor kivancsi vagyok a targyalasok vajon publikusak-e? (ha valaki tud egy linket, mert netalan megis nyilvanosan dolgoznak, akkor szivesen vennem)

Es vajon miert NEM?
@makacs szennyeződés: Ezekkel az arányokkal per pill egyetértek.
@balage_81 reloaded: " tehát egyfelől elismered, hogy a nagy pártok nélkül nincs politika, másfelől támogatod az LMP-t, ami nélkülük képzeli el a politikát. akkor azt hiszem ma már produkáltad a kötelező LMP-s önellentmondást, köszönjük"

nem.

abbahagyhatjuk, ha fáradt vagy.
@Fabius: Ez illúzió. Az LMP-nek csatlakozáskor semmilyen érdekérvényesítő lehetősége nem lenne a branden túl, ugyanis aki választója utálja az eemútnyócévet, az azonnal leszakad, a maradék meg Bajnaira gerjed. Választók nélkül ugyan mit tudna kipréselni a bal-neolib tömörülésből? akivel ráadásul a gazdasági programja összeegyeztetlehetlen? utóbbit félek a kommentelők 95%-a nem érti, csak mekegi, hogy vesszenorbán. Jó vesszen és onnan mi, az LMP neokon gazdaságpolitikára fog majd igent nyomni? LOL.
@Sir Galahad: bravo, vért izzadva kihoztad bárándyt. és vele mi bajod van? ha magad sem tudod hogy kikből áll majd a kormánynévsor, akkor mi a problémád?

@makacs szennyeződés: hol is írtam, hogy aki nincs velem, az ellenem van???????
@Fabius: igen, kellett volna a szocik "megtérítéséhez" az lmp. de a hajó elment. most, ahogy @simple observer 1.0: is írja, az mszp diktál. bárándy vs. bárándy. főzik a levest.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Hír tévé az a PAL-rendszerű, HD felbontású képzavar, ami jóelőre bedrótozott technikával már a prelűd időszakban egyenesadásban közvetíti a forradalmi ifjúság spontán háztűznézőjét. Miután spontánul már egy héttel korábban kibérelte hozzá a műhód transzponderbigyót.
@GeoCracker:

Sokan sokfélét gondolunk az LMP- -ről, engem pont a ződségük hagy hidegen. Amit bírok bennük az a kérlelhetetlen korrupció ellenesség és a jogállamiság iránti elkötelezettség. A témában szerzett saját tapasztalataim alapján én szívesen láttam volna kormánykoalában őket a tagadhatatlan amatőrizmus ellenére is. De a saját identitásuk hibás felmérése ezt nem teszi lehetővé. Én többet kinézek belőlük, mint ők magukból.

Az önbizalom hiánya meg ahhoz a tüskés, mindenkit csak bökni tudó ízéhez vezet amit mondasz.
@aranyhorcsog: "Ha meg tényleg jönne egy forradalom, akkor az gazdasági csőddel járna."

Ez el fog jönni, csak az a talány hogy mikor.

Bajnai 2009-ben jolly jokernek "jó" volt, de most mint frontember... nekem Medgyessy ízű deja vu-m van tőle. Ráadásként a DK, az emberek feledékenyek... de ennyire nem hiszem.
A lehetőség mint olyan '89-ben volt, mi (a nép) elkúrtuk, akkor.
A lehetőség az hogy a népből építjük a rendszert, megbízunk csoportokat, akik a nép különböző rétegeit képviselik konszenzusos demokráciát kialakítva.

A kudarc pedig az hogy továbbra is a néptől éles szakadékkal elválasztott elit kap felhatalmazást az elnyomásra a többségi demokrácia legaljasabb formáját használva.
@makacs szennyeződés: legalább a saját mondataid tudd értelmezni

"a nyugdíjasokkal kapcsolatban igazad van, többek közt én ezért is tartom reménytelennek a helyzetet. ha ők a fideszt/mszpt szeretik, akkor itt összedőlhet minden, akkor is fidesz/mszp lesz."

na, hogy lehet nyugdíjasok nélkül választást nyerni?
@balage_81 reloaded: Nekem annyi a bajom, mint - ha jól értem - a poszt szerzőjének is: hogy az előjelekből úgy tűnik, az E14-MSZP együttműködés a politikai hullák zombihadseregét fogja ránk szabadítani. Nyilván lesznek, akiket ez nem zavar, az is lehet, hogy sok ilyen választó lesz és ennek révén akár nyerhet is ez az ellenzéki formáció. Engem történetesen zavar, az meg különösen, amikor úgy akarják eladni ezt a szövetséget, mintha egy vadonatúj dolog lenne, amihez nem köthető korábbi rossz, bukott kormányok emléke.
@balage_81 reloaded: hol írtam, hogy ilyet írtál? :D
retorikáról, stílusról írtam.
de felejtsd el.
vedd úgy, hogy azért hagytam benne, hogy tudj válaszolni akkor is, ha a hozzászólás többi részére érdemben nem tudsz.
egyfajta troll-kenyérke volt ez. :D
ölellek.
@cellular:

"Szimpatikus egyébként, hogy az LMP így kiáll valami mellett. Amit nem tudok, hogy mi is pontosan az a valami"

Hát ez az!!!! :-DDDDD Ez a pártjuk lényege... :-)))) Egyenlőre még halvány nyomokban sem fedeztem fel, hogy mit is akarnak.
@Sir Galahad: ez egy fideszes szektatagod ez miért zavarna?
na ne már. :)
örülj neki, hogy a szektának nem lesz alternatívája.
@MacPhisto:

Szerintem nem illúzió. A választási törvénynek köszönhetően aki kormányt akar váltani annak valamilyen szövetségben kell a helyét keresni. Bajnaiéknak jobban feküdt volna az LMP a szociknál, ezért hívták őket először, és a saját jól felfogott érdekük szerint is az ördögbotosok imázsát erősítették volna a beolvasztás helyett.

A korrupció ellenesség lett volna a valami, amivel a szocikkal szemben közösen eredményesen léphettek volna föl, erőltetve a változást.

Ezt nem értik Schifferék ma sem.
@GeoCracker:
gyorgy.hazlinger(kukac)klik.gov.hu (stb, stb.)

Én ilyen formában még nem láttam megadni az elérhetőséget.
@balage_81 reloaded: "legalább a saját mondataid tudd értelmezni"

pont azt jelentik, amit akartam, hogy jelentsék a mondataim.
nem, nincs ellentmondás, legfeljebb nem értesz valamit.
de nem is kell, túlélem valahogy.
@Sir Galahad: ne terelj, hanem a kérdésre válaszolj. bárándyval mi bajod van? a posztot pedig ne értelmezd, mert a szerző azt írta, hogy "ha" visszajönnek bizonyos személyek. te pedig az elején kijelentetted, hogy ez egy álca. most már persze finomítasz "előjelekről" beszélsz.

@makacs szennyeződés:
"látod, pont olyan a retorikád, mint azoknak a droidoknak, akiket a legjobban utálsz: ha nem vagyok veled, biztos, hogy ellened vagyok. "

troll az, aki képtelen érvelni. ismét kérdezem, ha egyszer leírod, hogy a nyuggerek mszp és fidesz-fanok, akkor vezesd le, hogyan lehet nélkülük választást nyerni? az lmp deklaráltan senkivel nem áll szóba az elmúlt 22 évből, ami azért is vicces, mert 2018-ban ugyanezek a pártok lesznek a porondon, tehát ha eddig a 2/3-ad ámokfutása és az mszp tökölése ellenére nem tudott bázist növelni, hogyan fog '18-ra, feltéve hogy nem esik ki egyáltalán.

sehol nem írtam, hogy vissza kellene lépni. realitásokról írtam, ezeket aki változást akar, elfogadja, azokon belül mozog. te vagy az, aki nem válaszol, csak handabandázik érvek nélkül. már eleve ott elbuktál hogy bajnai ugyan mitől lenne visszalépés, ezt cseszel levezetni. kinyilatkoztatásokat teszel érvek nélkül.
@Fabius: Több volt a kontra mint a pro. Értik. Te nem érted szerintem, de ez nem baj, nem akarlak meggyőzni, csak lásd a másik oldalt.
@makacs szennyeződés: hát akkor az mszp mégsem kihagyható. az lmp szerinted is kieshet, a fidesz rossz. akkor mi a megoldás? mitől lesz jobb, ha nem mész szavazni?
@zipe moha: "..... a stílus maga az ember...."

A stílusod alapján asztmás vagy, a sok pont a zihálást kommunikálja. Sajnállak, de zavaró.
@balage_81 reloaded: "hát akkor az mszp mégsem kihagyható. az lmp szerinted is kieshet, a fidesz rossz. akkor mi a megoldás? mitől lesz jobb, ha nem mész szavazni? "

nem lesz jobb. (ahogy írtam is.) (/ásít.)

"akkor vezesd le, hogyan lehet nélkülük választást nyerni?"

nem vezetem le, mert írtam, hogy szerintem sem lehet. miért vezessem le az az ellenkezőjét a véleményemnek? :D:D

figyelj, jóbarát, hagyjuk itt abba, nem vagyok jó ebben a gyógypedagógiában.
köszönöm, hogy megtiszteltél értékes soraiddal, a legjobbakat kívánom neked.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "Az 4K bevallottan marxista. Ez nagyon közel áll a Fideszhez és a Jobbikhoz. Az LMP nem vallja magát marxistának, de szintén sok ilyen szövegük van, gyakorlatilag antiglobalista zöldség."

..marxistának a nevében elkövetett ( a szocialista, liberális, konzervatív ...) tényleges bűnök miatt rossz emléke van......nem a marxi téziseknek, a nevében elkövetett bűnöknek... gondolkodj..... majd a "marxisták " átcsomagolták magukat liberálisnak, szocialistának, konzervatívnak, sőt kereszténynek???...igen,a mindent lezüllesztő, züllött ember keze nyomai ezek..
marx mint társadalom-filozófia! aktuálisabb mint valaha...olvasni és gondolkodni,pláne értelmezni még nem kommunizmus..
@saravad: az e-mail szedegető robotok miatt írják így, igaz egy jó szedegető program úgy is levadássza, na de mind egy próbálkoznak és a semminél több ;)
@aranyhorcsog: "'50-es években a magyar bolsevikek leszalámizták a kisgazda pártot."

Hol volt már az ötvenes években akármilyen más párt, mint az MDP?
@makacs szennyeződés: érdekesen képzelsz magadnak szellemi fölényt, pedig azt hittem, az lmp-sek legalább csak ostobák, nem beképzeltek. de tévedtem, mert te okostojás is vagy. hát ne ereszkedj le hozzám, köszönöm, hogy megtiszteltél eddig is. azért szíves engedelmeddel mi, akik tenni is akarunk valamit, majd szavazni fogunk és legitimáljuk a rendszert, amíg te otthon puffogsz, hogy "eznemdemokrácia". jelzem, teljesen mindegy, milyen a rendszer, az lmp így se, úgy se nyerte el a választók tetszését. ez zavar téged igazán, a többi csak rizsa. ugatsz a pálya széléről, hogy szarok a foci szabályai, pedig valójában falábú vagy és nem látod a labdát. üdv
hmmm:

Kispénzű kínaiakat is örömmel látunk

Nyilvános a letelepedési államkötvényről szóló rendelet tervezete. Hetvenmillióért jöhet a külföldi.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F01%2F02%2Fkinaiak_johetnek%2F
@saravad: Gondolom a spamszürést szolgálja. Jobb, de macerásabb lenne egy képként beletenni a @ -ot :-) Így @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: -al értek egyet ebben. A semminél alig, de jobb.
@balage_81 reloaded: Nem finomítok: az előjelek azt bizonyítják, ez valóban álca csupán. Bárándyval meg az a bajom, ami a korábban általad is felsorolt MSZP-s politikusokkal: ő is egy rossz emlékű kormány bukott minisztere.
@épészmérnök: "A stílusod alapján asztmás vagy, a sok pont a zihálást kommunikálja. Sajnállak, de zavaró."
...levegő után kapkodva mondom Neked...nem értelek. a pontjaim előbb voltak mint Te...aztán jöttél Te...nehezen veszem a levegőt, hu....ép ésszel nem érem fel hogy lehetsz mérnök ...pláne épészmérnök, ebben ugyan is van fantázia...finom játék a szavakkal...biztos megkértél valakit találjon neked egy jó nick nevet.....ne leplezd le magad...hogy ez minden ... a pontjaimhoz pedig ragaszkodom, legfeljebb nem olvasol(multkor már megegyeztünk ebben....akkor sem tartottad meg....csak magad okold):)
@Wagem: "Bajnai te patkány libatolvaj.
Takarodj vissza az USA-ba..!
Semmi szükség nincs itt rád nyomorult."

Sokkal nyugodtabb lennék, ha az ilyen narancs agyú barmok takarodnának már el! De nem az USA-ba!
@épészmérnök:
" Imádkozz Csávezért."...mit nem veszel észre...hogy lassan vége van?
....mivel is indokolta a 89'-es elit a rendszerváltást:
- " a rendszer hazugságok sokaságaára épült"
szerinted ma?
- " a rendszer gazdaságilag életképtelen, csak adósságpályáról le kell téríteni, nem fenntartható"
szerinted ma?

ja , és el ne felejtsem. " 20 év múlva Ausztria társadalmi-gazdasági viszonyait vezetjük be a Magyar Köztársaságban"

89+20%=09 ha,ha ilyen ütemben még 200év múlva (sem)...nem tudsz számolni?
Imádkozz kegyelemért...
@Fabius: Lehet, hogy az eredeti kertész végzettségem miatt érzékenyebb vagyok a zőld-ségekre :-) Így aztán elég zavaróak nem egy esetben.
A jogállamiság iránti elkötelezettség egy diktatórikussség velé menetelő országban könnyen lehet csak jelszavas, és a korrupcióhoz korrrupciós nyomás, kitettség is kell. Az LMP nincs abban a helyzetben, hogy érdemes legyen korrumpálni.
A kérlelhetetlenségük ebben az ügyben éppen abbana kormányzati szerepben látszana, amit említettél, és amiben nincsenek.
Én is könnyne beszélek a megvesztegethetetlenségemről, ha senki nem akar megvesztegetni :-) Csak remélni merem, hogy akkor is sikerülne, ha egy bombázó állna itt pucéron, és havi egy milliárdos fizetést ígérgetne :-) Bár ez esetben biztos sikerülne, csak az anyagból kérnék repetát :-)

No, de majd meglássuk mire mennek az önbizalomhiányos lmpsek, ha ott áll a bombázó szűz az ágyuknál :-)
nem képzelek semmilyen szellemi fölényt, egyszerűen nem értetted, amit írtam, de azért nagyon akartál válaszolni.
észre sem veszed, ha valaki valamiben egyetért veled, azért te vitázol.
ja, nem vagyok lmp-s, gondolom, ezt már végképp nem érted. :)
@antiforradalmár:
Nyugi: a maja világvége első felvonása, hogy kinyílt a troll-ketrec, mert a kormány államosította róla a lakatot.
"Fideszes képviselők vizsgálják, valóban tíz százalékkal mérséklődnek-e a távhő, az áram és a földgáz lakossági díjai. Felkészültek a szolgáltatók trükközésére, és készek újra törvényt módosítani."

És a Rezsibizottság szükség szerint kiküldi a Rezsikommandót, nehogy a multi meglopja a rezsimet (mármint nem az én rezsimet, hanem azt ott fönt)
@zipe moha:

"marxistának a nevében elkövetett ( a szocialista, liberális, konzervatív ...) tényleges bűnök miatt rossz emléke van......nem a marxi téziseknek, a nevében elkövetett bűnöknek"

Nem, nem! A marxizmus fő bűne maga az ember- és emberuiségellenes eszme. Az elkövett bűnök csak az eszme következményei.
@zipe moha:

"marx mint társadalom-filozófia! aktuálisabb mint valaha"

Hála Istennek, Marxnak semmiben nem lett igaza. Olvasása maximum eszmetörténeti érdekesség, de aktualitása nulla.
@Fabius:

Gondolom nagyon tudatosan komponáltad a képet.
Schiffer egyébként sem egy vonzó arc, de ez a fotó:))))
@makacs szennyeződés: arra nem feleltél, hogy akkor mi is a megoldás. ennyit, hogy otthon kell maradni, ezt bárki le tudja írni, de ettől nem leszünk beljebb, mert a fideszes és jobbikos elmegy szavazni, tehát ami szerinted jó, az még tovább rontja a helyzetet. de már nem kell, hogy válaszolj

@Sir Galahad: pont nem, mert bárándy magától mondott le. látod ez a baj, hogy mindenáron rá akarod húzni mindenkire hogy megbukott, mikor egyszerűbb lenne leírni, hogy a fidesznek drukkolsz
@Bakter: "Fideszes képviselők vizsgálják, valóban tíz százalékkal mérséklődnek-e a távhő, az áram és a földgáz lakossági díjai. Felkészültek a szolgáltatók trükközésére, és készek újra törvényt módosítani."

És a Rezsibizottság szükség szerint kiküldi a Rezsikommandót, nehogy a multi meglopja a rezsimet (mármint nem az én rezsimet, hanem azt ott fönt)

Ez olyan lesz mint a telefon-,vagy a tranzakciós adó! Ott is fényezték magukat a szerencsétlenek, hogy ezeket a költségeket a bankok, illetve a szolgáltatók nem fogják a lakosságra hárítani!
Gusztustalan, undorító banda!
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: ...ténykérdésekkel vitázol nem velem.....a látókör szélesítés tesz értelmiségi( és/vagy értelmes, gondolkodó) létet élővé bárkit is ...a diplomának ehhez önmagában vajmi kevés köze van
Szerintem tisztában van vele az E14, mert Bajnai megmondta, nem tárgyalnak addig programról, amíg az erkölcsi alapvetéseket nem fogadják el a szocik. Szerényen, de határozottan ragaszkodnak a politikai kultúraváltáshoz.

100%, hogy a szocik el akarják mismásolni az ügynökkérdést pl. Abban reménykednek, a nagy kompromisszumkészségben majd szépen elsikkad valahol. Kár lebecsülni Bajnait. Nem ágál, nem hadovál, de már bebizonyította, hogy a maga módján határozott vezető.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: a semmiben azért túlzás. a lét határozza meg a tudatot abszolút bejött, mint az is, hogy a munkás akinek a munkája gyümölcsét más aratja le, elidegenedik, szintén látunk ilyen rétegeket. más kérdés hogy ennek ellenszere nem a kommunizmus, hanem a kiterjedt kapitalizmus. amit fentebb írsz, hogy emberiség ellenes, ez nem igaz. maximum tőkés-ellenes, de épp a munkások érdekében dolgozta ki az elméletét. ami hülyeség, mert (helyesen) az emberi természet ellen való, most nem tárgyalandó okokból
Én még mindig reménykedem, hogy januárban leválnak Jávorék. Nem késő, bár tagadhatatlan, a lépéselőny elúszott.
Attól nem tartok, hogy az MSZP eluralná a kommunikációt. Sajátos csapdahelyzetben van Mesterházi.
@Orica Középföldi:

Se a képek se a gifek nem szoktak a véletlen művei lenni :-)
@Husz_János_Puszita:

Egyetértek:)) Bajnai kemény dió és nagyon sok okos ember van körülötte.
Nem a témához tartozik, de képtelen vagyok arra, hogy ne osszam meg veletek ezeket az új információkat!

"Isteni erővel

Pio atya egyszer azt mondta, hogy „Magyarország egy szent kalitka, melyből egyszer kirepül még egy gyönyörű madár”. Sokat jelez ez. Megéri szenvedni. Jobb lenne, ha a magyarok többet imádkoznának a nemzetünk őrangyalához. Imádkoznunk kell minden nap, mert csak így tud megújulni az ország. Magyarországot nem lehet másként kihúzni a gödörből, csak isteni erővel. Tehát hogyha Magyarországnak van Szűz Máriája, a Patrona Hungariae, akkor annál nagyobb segítség nem kell nekünk. Nem kell az Európai Unió és semmilyen más ország segítsége. Magyarországot az imádkozó emberek fogják megmenteni – így fogalmazta meg hitvallását lapunknak Szikora Róbert EMeRTon-díjas magyar énekes, zeneszerző, dalszövegíró, dobos, zenész, a magyar zene kimagasló előadója, a Csikidam királya."

És ezek szeretnék vezetni az országot!

barikad.hu/isteni_erovel_szikora_robert_interju_a_legfrissebb_barkadban-20130102
@Kijelölt Felelős:

A hibbantak is közülünk valók, csak az arányokkal van bajom:)
@dr kotász:
Te, én csak most olvastam ezt az átlátszó blogon, de nagyon ÁLLAT VAGY!!! :))

"dr kotász 2012.12.22. 17:29:03

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

"Sajnálom, de ez nem lehetséges. Hidd el, kedvesem, fáj szívemnek, hogy forró óhajtásodat nem teljesíthetem. De én nem ismerkedem idegen férfiakkal az interneten. Bennem még illatozik az angyali szüzesség fehér lilioma, a mély keresztény erkölcsiség kedves violája, a szemérmetességnek ritka tulipánja. Meg kell őriznem tisztaságomat, amíg férjhez nem adnak, mert különben kitagadnak a családból, és megszégyenítenek. És megszégyenülés fájdalma minden más fájdalomnál erősebb. "

Én csak egy ártatlan almaszüretre gondoltam. Amennyiben nem lehetséges titokban is megejthetnénk egy találkát. Az ellentétek vonzzák egymást; mily szépen csendülne a Te keresztényi erkölcsödre alliterálva az én izraelita származásom, a Te szemérmetességedre az én szabad szellemem, a tisztaságodra az én nyílt őszinteségem. Eme két különböző világszemléletet ha egybeolvasztanánk földrészeket tudnánk megrengetni, ah Steffi..."

Baszki, ennyire tomboltak a ... hormonok? :)
Amúgy vigyázz vele, mert hát max. "ladyboy" a kreténje, szóval óvatosan!
@Kijelölt Felelős:

mondják/mondjuk is sokan "alacsony a kerítés"...
(nagy az isten állatkertje)
@Kijelölt Felelős:
Röhöghettek, de ezek tényleg komolyan is gondolják! Az OPNI meg bezárva, ezek meg szabadon, szert széjjel...
@Kijelölt Felelős: hát Ő meg ezzel kompenzál.

Tudod ezeket a kemingautokat én mindíg érdeklődve figyelem.

Ugyanis, itt derül ki ki lehetett ügynök, vagy beszervezett, vagy ki követhetett el nagy ocsmányságokat a múltban.

Az ilyenek buzgón hányják a keresztet még józanul is. :-D
Ezzel kompenzálnak.

A másik megfigyelés meg: aki önként fides-közeli vagy fides-es lesz, annak nagy gazemberség kell legyen a múltjában elkövetődve, legalább egy darab.

A keresztényizépárt-közeliség meg ugyanaz mint fides, csak pluszbónuszként a kutya nem szavazott rá, senki nem kérte a véleményét, támogatottsága erősen konvergál a 0-hoz.
@balage_81 reloaded: .....széles látókörre vall a hozzászólásod....@maxval, a gondolkodni próbáló birca számara is értehtővé válik...hogy a kiegyensúlyozottság a (tőke és a munka) közötti eredményez élhető környezetet...minden szélsőség ( a tőke szélsősége is) bűnöket halmoz....ezen az úton hamar el tudnánk jutni a HAZA számára ideális északi (finn,svéd) gazdasági-társadalmi modellhez...na ez a 4K! patrióta szociáldemokrat értékelvűsége ..ez csak az ellenérdekeltek szerint "marxista".....persze vannak ellenérdekeltek szép számmal (hatalommal)...miben is érdekeltek ezek???
@Sir Galahad:

"az E14 mögött lassanként felsorakozik a politikai hullák zombiserege. "

A hullák sem mind egyformák. Van oszlott, foszlott, van amelyik mintha csak aludna. Egyik a mennybe megy, másik a pokolba.

Az az érdekes, milyen jövőt akar építeni, mennyi tehetsége van hozzá és mennyit hajlandó dolgozni érte. Értünk.
@balage_81 reloaded: Én erősen úgy emlékszem, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció, amelynek Bárándy az egyik minisztere volt, bizony megbukott. És ez független attól, hogy kinek drukkolok.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: jaja, milyen igazad van.

Attól, hogy egy bolsevik hitvány élősködő azt mondja, hogy ő kereszténykonzervatívpolgár, vagy azt, hogy ő marxista, attól még hitvány élősködő marad és ennek semmi köze a hazudott ideológia hibájához vagy erényéhez.
@Husz_János_Puszita: Ízlés dolga, van, aki szereti őket. Én nem szeretem, ennyi.
@makacs szennyeződés: A "szektatagokat" lehet, hogy nem zavarja - engem igen.
@Husz_János_Puszita:
E14 ? az valami tartósítószer, vagy adalékanyag? :-D

Na neeee.
Lmp - csak azt nem értem, hogy a francnak küldözgették a (netes)kérdőíveiket, hogy merre tovább...a válaszolok(szimpatizánsok) szerint tényleg ez a helyes irány, vagy csak schiffer tényleg szimplán szarik a véleményre?

kíváncsi lennék pl. az utcsó' kérdőívük eredményeire.

ui: azon mocskosul csodálkoznék, ha ennél az új választási umbuldánál bejutnának ezzel a hozzáállással
@Orica Középföldi:
"Én még mindig reménykedem, hogy januárban leválnak Jávorék. Nem késő, bár tagadhatatlan, a lépéselőny elúszott."...és csatlakoznak a Szemához (ungár család....szép kis történelmi múlt..)??...azt értem hogy az E14.nek miért kellet az LMP...de az LMP-nek minek kellene az E14 aki egyébként vagy az mszp egyik plataformja lesz vagy szdsz2.0 neoliberális párt....csak nem érdekeltnek tetszik lenni a sűlyedő hajó réseinek , eleven emberekkel való betömésében?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Baszki, ennyire tomboltak a ... hormonok? :)
Amúgy vigyázz vele, mert hát max. "ladyboy" a kreténje, szóval óvatosan! "

Az tiszta sor hogy ez valami pöcsös valkűr:))
Nem annyira a hormonok, csak olyan szándékosan kifordított ökörségeket képes írni, hogy más nem jutott eszembe csak az áltündérke mivoltába belerondítani:)
Bajnainak nem kellene egyezkedni se az MSZP-vel se a nyálas LMP-vel! Szövetségesek nélkül is nyerni fog 2014-ben!

Alig várom már, hogy viktorka újra elmondhassa azt, amit 2002-ben: "Sokan voltunk, de nem elegen!"
@zipe moha: csak ugye van egy olyan probléma, hogy a tőkéért verseny van, marx idejében kb néhány európai nagyhatalom uralta a világot, ma ez közel sincs így. én nem védem marxot, csak ki akartam javítani amit maxval írt, mert simán ergo lehülyézni marxot se komilfó

@Sir Galahad: szórendre figyelni,
" rossz emlékű kormány bukott minisztere. "

nem pedig rossz emlékű bukott kormány minisztere. de oké, legyen így, másképp értetted. lassan eljutsz az apák-fiúk dilemmához is, itt már senki nem lehet tiszta, aki részt vett a ballib kormányzásban, ezt viszont én unom rettenetesen, úgyhogy be is fejeztem
@Sir Galahad:

ez igaz - megérdemelték balfaszok voltak - de bárándy a szakmájához ért, és világos az elkötelezettsége egy normális, európai jogállamiság felé...ezért adni lehet a véleményére(szerintem)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Kikérem magamnak!
Ezen én nem röhögök.
Már.

Elmegyek látnoknak!

Ez a jövő!

Meg megyek bekapok még egyet. Még egy pohárral!

Beléd is! :)
@Husz_János_Puszita: ..melyik fázisban tetszik lenni ...és hova tart
@aranyhorcsog:

A pártok vagy a pártokhoz köthető sajtótermékek igyekeznek a nekik megfelelő, hasznos ideológiát közvetíteni olvasóik, híveik felé.

Mivel itt nem láttam feltüntetve, hogy az idézett rész a humor rovatot erősítené, akkor ez most felfogható jobbik félhivatalos véleményének is?
@balage_81 reloaded: "csak ugye van egy olyan probléma, hogy a tőkéért verseny van, marx idejében kb néhány európai nagyhatalom uralta a világot, ma ez közel sincs így. én nem védem marxot, csak ki akartam javítani amit maxval írt, mert simán ergo lehülyézni marxot se komilfó"
...hát ez is egy érdekes kérdés,mert hogy a tőke iránt ma már nincs verseny,sok estben kereslet sem....sok fedezeti alap adja vissza a letéteket...nem kell...nem tudja fordítani...tőke sincs már ....cca. 40.000 milliárd dollár javarészt elektronikus jelet cipel a hátán a világ...olyan mint egy fekete lyuk, ha keletkezik is tőke a reálgazdaságban, a háztartásokban, azonnal elnyeli azokat...ennyi pedig nem keletkezik... már csak a rendszer eszközök viszik előre a mutatványt...meddig?
@zipe moha:

"el tudnánk jutni a HAZA számára ideális északi (finn,svéd) gazdasági-társadalmi modellhez"

A finn, svéd modell 80%-os foglalkoztatási rátával dolgozik, rendkívül magas egy főre jutó GDP-vel. Azt sosem éritek el úgy, hogy szénné adóztatjátok az élőmunkát, csak szólok.
@balage_81 reloaded: Mondtam én, hogy van, aki szereti a politikai hullákat. Akár bázist is lehet rájuk építeni - ki tudja, tán nyerni is lehet velük. Majd meglátjuk.
@batka manó: Nem mondtam, hogy amúgy ne lehetne jó szakember attól, hogy politikusként már leírták.
@Husz_János_Puszita: ok...egyetértünk....magas bérek alacsony bérterhelés magas fogyasztási-és rendszeradók-mindenki befizeti- magas szolgáltatási-foglakoztatási és élet szinvonal...
Hogy értsd: Orbán "munkára épülő" világa alázza a dolgozó embert, anyagilag erkölcsileg....piac -és versenyellenes...ennek ellentéte az ellentéte..... ma a munka ára 1000-1500 euró kellene, hogy legyen (termelékenységgel fedezett szint: a német 60%-a bérszint: 22%) a különbséget viszik a "fekete lyukak"
@zipe moha: azért, hogy hol épüljön a peogeot vagy a mercedes-gyár, van verseny. kína, india, brazília, mexikó, nem sorolom, ezerféle szempont szerint mérlegelnek, egyikük - nem kizárólagos - az adókedvezmény. ezt így-úgy szabályozza az eu, csak hát a világot nem tudja szabályozni, így marad a kérdés, hogy ha adóztatjuk a tőkét, hogyan lesznek munkahelyek
@zipe moha:

Te tudod mit jelent túl lépni valamin? Tudod mit jelent közösen gondolkodni, tenni egy célért?
Ha igen, akkor az egyszemélyes SZEMA-ra csak úgy gondolsz, mint eggyel több tenni akaróra.
Az sokaknak tetszene, ha az E14 egy maszop platformmá devalválódna:))) Hiú ábránd.

Nyugodj meg, felesleges terhet nem lesz módja/érdeke az E14-nek cipelni.

Ha az LMP zöld tevékenysége a saját cserepes virágai gondozására korlátozódik - tényleg nincs szüksége senkire. Egy elefánt-tudatú kisegér, aki azt mantrázza, dübörgünk.

A gyorsnaszádra gondolsz? Igen, annak réseit szivesen betömném azzal, aki ütötte rajta.
@zipe moha: Én még élő vagyok és nyugat felé tartanék, ha lehet.
@balage_81 reloaded: ..egyszerűenmegközeleitve a mutatott példák alapján a globalizmusban a tőke nem termelődik...hanem teremtődik,ettől nehéz feloldani amit kérdezel,egész pontosan én sem tudom a választ....viszont biztos vagyok abban, hogy "tiszta" emberek kitudnák találni az "alkalmazkodást"....ha ez lenne a cél
@zipe moha:

"(termelékenységgel fedezett szint: a német 60%-a bérszint: 22%) "

Ezt történetesen a szocik hozták össze, nem a Fidesz. Tudod, ha működött volna a nagy egyenlősdi, azt mondanám oké. De nem, az eredményt látjuk és éljük.

Más kérdés, hogy a Fidesz még nagyobb rombolást csinál.
Ez még hosszú lehet.
(visszakell állnom a Jégkorszak után)
@balage_81 reloaded:..... magyar multik i kellenek, kelletek volna eddig is..a kkv szektorba belehordott 1000 milliárdok mint vödörrel a vizet a tengerbe (agonizál is rendesen)...ennyi pénzből már elfoglalhatott volna néhány magyar multi egy-két nemzetközi piac szeletet...

csak egy példa: itthon is jelen lévő szerintem max közép-méretű osztrák cég: 9 ország 41 érdekeltség 300 millió eurós árbevétel..(egy a sok közül)
Hol vannak a hasonló paraméretű magyar vállalkozások??
@Penivaldes:
Hát Penni cica!!! Bódog, Bódog ÚJ ÉVET! :))
@Husz_János_Puszita:
""(termelékenységgel fedezett szint: a német 60%-a bérszint: 22%) "

Ezt történetesen a szocik hozták össze, nem a Fidesz. Tudod, ha működött volna a nagy egyenlősdi, azt mondanám oké. De nem, az eredményt látjuk és éljük.

Más kérdés, hogy a Fidesz még nagyobb rombolást csinál. "

KIT ÉRDEKEL, HOGY MELYIK HOZTA ÖSSZE? A BALHÉT KELL ELVINNI LASSAN::: ATÁRSADALOM VISZI MÁR EGY IDEJE!!!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Magának is drága Boli,magának is:)))
Meg nektek is öreg és kevésbé öreg barátaim.
@zipe moha:

Ahhoz világméretű szabályozás kellene, leszedni a sápot a spekulatív tőkemozgásokról, egy globális Tobin adóval. Utópia, mert mindig lesznek, akik nem állnak be a sorba, a haszon reményében. Úgy 1000 évet még biztosan várnunk kell rá, a legjobb amit tehetünk, hogy alkalmazkodunk ahhoz, amit megváltoztatni nem tudunk.

Már azzal is nagyon elégedett lennék, ha a saját szemétdombunkon rendet raknánk.
@zipe moha:
A Közgépet ha felszoroznád kilenccel... Bakker, nem jó! Hülye vagyok!
Nincs még 8 hasonlóan korrupt állam a környéken! :((
Egyébként nem csalódtam benned Fabius. Követjkezetes vagy.
@Penivaldes:
Ilyen szavakért lincselés lesz itten, bárki meglássa! :)
Persze, ha Rodeo papának címezted, akkor nem, de egyébként...
www.youtube.com/watch?v=LE4JQP4kXa4

9:10-tol

"Ha a libatolvaj lesz az új miniszterelnökünk, akkor végünk van."
@zipe moha: nem értem. akkor szerinted mi a cél?
magyar multik vannak. otp, mol, richter, stb. nem sok, de van. nem gondolnám, hogy a magyar kkv szektor ezermilliárdokat kapott, inkább húzzák lefelé adókkal és adminisztrációval, nem véletlenül ígérik minden kampányban, hogy mostantól sokkal jobb lesz a kkv-k élete. egyébként a magyar cégekbe vagy bármilyen cégbe önteni az állami pénzt kimondottan káros lenne, hiszen ha egy bank ad, cserébe üzleti tervet vár, ha az állam, akkor sok munkahelyet, mert választások előtt azzal lehet kampányolni. maradjunk annyiban hogy versenyképes adórendszert és jó közoktatást kéne először csinálni, a jó cégek kinőnek maguktól, lásd graphisoft, nav n go
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

...külföldi érdekeltség, nyereség haza utalása költségvetésbe történő leadózása, munkavállalói részvények ect.ect.??? ...ez is csak itthonról visz külföldre... nem ez a "hazai múlti" szinonímája....más név jut eszembe róla
@balage_81 reloaded: ..... a kontraszelektív (uram bátyám) világban közpénzcsatornákkal (adófizetők más célra szánt pénzeivel)kistafirozott klientúrák (több) mellett 22 év alatt nem ment....persze ,hogy nem!
..ha csak a lengyelekkel hasonlítod össze magunkat...gondold végig hány KÖZVETLENŰL forgalmazott termékükkel találkoztál eddig itthon: bútor, ruházat, élelmiszer, vegyiáru, édesipar, hús, cukor ect.ect......az ellenségünk jobban kormányzott volna!!!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ugyan, ugyan..nem oda Felcsút! én igazán nem tehetek arról, hogy én ennyire ifjú vagyok és üde, mint a frissen nyíló virágzó mandulafa, te meg ennyire érett. különben is gondoltam rád a Mosonmagyaróvár x km táblánál.)))úgyhogy te csak ne mozgolódj. még emlékművet is tervweztem neked.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: különben sem illik engem meglincselni. ne feledjétek rám még szükségetek lehet. elvégre nő vagyok.
Ez a Schiffer egy fax! Kezd elegem lenni ebből a fickóból. Most láttam az Rtl Híradóban, és rájöttem, hogy hülye. Kezdem azt érezni, hogy az E14-re haragszik, és főleg Bajnaira, mert a Milla és a Szolidaritás vele állt össze, és nem vele.
Az a helyzet, hogy a most közzétett E14 alkotmánytervezet nagyon jó. Shame on you, LMP, ha emellé nem álltok oda.
@WLaci: Nayyon Michael Moore-os voltál! :)
@Penivaldes: Hm,ez az emlékmű dolog..minimum elásás lesz a vége, akárki meglássa! :-)
@zipe moha: mondhatnál nekem pár lengyel terméket, mert fingom sincs, mit gyártanak, mi kerül a kezembe:) ok a tatuum és a reserved ruházati márkák, de ennyi. hatalmas gazdaság és olcsó munkaerő, de hogy saját iparuk van-e oszt nem tudom, erős a gyanúm, hogy ők is a nyugati cégek összeszerelő-üzemei
@Sir Galahad: "Meg úgy általában mindenki, akinek feltűnik, hogy az E14 mögött lassanként felsorakozik a politikai hullák zombiserege."

Ezzel sokkal óvatosabban bánnék, van benne egy pár százalék igazság, de sokkal-sokkal több bullshit. A poszttal sem értek egyet tulajdonképp, a Szekeres-Baja-Szanyi lista nekem túlságosan heterogén. Mindegyiket másként és másként utálja az ember (már aki utálja), és sokszor van úgy politikában, hogy akit valamiért utálok, pontosan azért együttműködnöm (pontosabban kiegyeznem) kell vele, mert amit képvisel, az létező erő (ha nem is szimpi), és a politika nem csak létező erők lenyomásáról szól (sőt, ami sima lenyomással kiiktatható, az gyakorlatilag nincsen is), hanem elsősorban az erőknek a kívánatos célok mögé állításáról szól. Ugyanígy, de kisebb hangsúllyal, a nemkivánatos célok mögül kivonni az erőket, PÉLDÁUL megegyezéssel. (Ez egy gyengébb dolog, a negatív mozgósítás ugyan egyszerűbb, de ezer ok miatt önmagában nudli, ld. a mai kétharmadot.)

Épp ezért ma (szerintem) NAGYON huszadrangú kérdés, csaknem schifferizmus (amivel az a főbajom, hogy tökéletesen kimerül abban, hogy a saját gusztusa szerint szelektálja, kik csókolhatják meg az ő éteri ragyogású fenekét). Mincs itt az ideje az arcokat piszkálni, sőt mindenkit oda kell engedni aki a POZITÍV megegyezés mögé tényleges erőt tud állítani, és az ilyen megegyezésre hajlandó. Ha Puch szignálja a pártfinanszírozásról szóló megállapodást, jobbak az esélyek, mint ha nem. És ez viszont még nem jelenti azt, hogy meg kéne tenni, az APEH/NAV/... következő elnökének.

És (ebben igaza van Bajnainak), távol vannak még a "személyi kérdések" (kik teszik a kimunkált megállapodásokat hihetővé és/vagy "fogyaszthatóvá"), milyen szereposztás vár a megállapodást megkötő erőkre a megállapodás BETARTÁSÁBAN: Etc.

Szóval egyelőre szerintem mind a megállapodások megkötéséhez, mind a betartásukhoz kellenek a mamutok. Ami nem jelenti azt, hogy a 2014 utáni kormányzás és törvényhozás arcai is ők legyenek.

Egy arányos és tisztes választási rendszerben minderre nem lenne szükség, ott szimpla kormányzást leváltó szimpla kormányzás a szokásos feladat, többséget biztosító koalíciós megállapodásokkal, egész más jellegű probléma.
az E14-ről "tücskötbékát" mondtok...

miért van más a láthatáron a latorbúcsúztatásra???

AKKOR?
@incze: Akkor nőjön össze, ami összetartozik, ugye?
Egységfrontot vagy mit, az itt a kérdvény!?
index.hu/belfold/2013/01/02/ellenzeki_ossztuz_a_rezsicsokkentesre/
"A munkacsoport vezetője, Németh Szilárd csepeli polgármester, országgyűlési képviselő bármilyen jogszabály-módosítást kezdeményezhet a parlamentben és a kormányzatnál, ha a testület úgy ítéli meg, hogy "a szolgáltatók trükköznek" az árcsökkentés ügyében - mondta Rogán. Mindenhol ki kell jönnie a tíz százaléknak (...) és ha ez nem sikerül, akkor további döntéseket is készen állunk meghozni" - mondta a politikus."

Jaja,akkor meg 15-re emelik a tízet, hogy kigyüjjön a nyóc, ez tuti!
@zipe moha: Ott például nem ilyen az oktatási rendszer endresy.blogspot.hu/2013/01/alszekularizalt-hoffmann-marad.html
A finnek pl. kvázi nagykoalát alkottak az ilyen kritikus ágazatra. Hoffmann meg arra büszka, hogy alárendelte a törvénygyárnak.

Az északiaknál nem recesszióba taszító a gazdaságpolitika.
S bár nem feltétlen szertik egymást a népek arrafele sem, gárdaszerűen intézményesült idióták csak szórványban vannak. Mint az olyan breivik-osztály barmok.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Tomika inkább keféljen, mint beszéljen. Mindenki jobban jár:)
@balage_81 reloaded: a lengyeleket nem írigylem inkább drukkolok neki... a volt keleti tömbből is sikerülhet valakiknek (csehek is jól szerveződtek...a nemzetekre gondolok)

a lengyelek már már nem összeszerelől lengyel tulajdonosok GYÁRAKKAL rendelkeznek és adót és tisztességes (még nem német,ez igaz) munkabéreket fizetnek,terjeszkednek európában a nyereséget nem offshorba utalják.... igyekeznek magasan feldolgozott termékekkel a piacra menni... pl e családi gazda nem egy tonna buzát ad el, hanem 1 tonna nápolyit...sokszor nem is tudod, hogy lengyel terméket fogyasztasz (jól alkalmazkodtak) és a lényeg az értékesítést MAGUK végzik... szóval elindóltak...persze őket is próbálják lenyulni , gátólni..egyre kevésbé sikeresen
@Orica Középföldi: az új életébe lépett a beléptetőkapun...
@dr kotász:" '89-ben mi/a nép/ elkurtuk" mármint a forradalmat.....ugyan,ugyan "89-ben is ugyanez az elit döntötte el, hogy mi legyen a néppel,és....megindult a rablás ami azóta csak fokozódik.
Forradalom akkor lesz, ha az utolsó galambokat is begyüjtik a Tiborcoktól.
Magyarországon a "89"-es politikai-szakértelmiségi elit csak gától fékez akadályoz..amellett hogy mindenféle jött-ment igényeket saját csoportérdekeket érvényesít.....nem lehet e mellet sikerorientált,lehetőségekben-eredményekben bővülködő országot is működtettni...minden más ennél fontosabb..arra leszek kiváncsi,hogy avégén elviteti e nép a balhét....vagy szenved még 1 évtizedet (Kádár-rendszer konszolidáció után 33 évig tartott...ez a 89'-es rezsim 22 évet már igénybe vett... a károk mértéke háborús...)
@Fabius:

Marea del Portillo-n, Habana/Atabey, Habana/Siboney, Habana/Miramar

brühühühühü
@gazoló: Eladod a lelked egy "démonnak", hogy megszabadulj egy másiktól?

Sült már ki ebből valaha bármi jó?
@Orica Középföldi: Ácsi! Más a kefélés, és más a házasság!
Bár, ha KDNP-i módon közelítjük meg a témát..:-D
@74. Vladys: démonnak csak a mostani garázdákat tartom...
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

"a tökölődéssel is kb. 0,9%-os GDP csökkenés volt maximum"

Inkább 7% volt az.
bár ezt a smuckdisznót kiverhetnék onnan valami furkósbottal...
@gazoló: Te kérdezted mi a baj velük. Ez. Számodra elfogadhatóak a mostani és egykori MSZP-sek, számunkra nem. Ideje lenne felfogni és elfogadni, hogy ezek a gyökerek ugyan annyira elfogadhatatlanok a számunkra mint Orbánék.
Eközben kedvenc svéd cserediákjaink késeléssel köszöntötték az új évet. :(

sportgeza.hu/boksz/2013/01/02/megkeseltek_az_mtk_bokszolojat/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szilveszter éjszakáján egy szigethalmi szórakozóhelyen kezdeményeztek verekedést, majd késeltek meg két embert cigányok. Az összeférhetetlen társaság ezúttal tapasztalt küzdősportos fiatalokba kötött bele, így első nekifutása alul maradtak. Majd hősiesen kést rántottak, és újra nekifutottak. Két embert életveszélyesen megsebesítettek, egyiküket többször mellbe, hasba és combon szúrták. A másik áldozat lélegeztetőgépen van. A cigányok dolguk végeztével az esetlegesen tanúskodókat életveszélyesen megfenyegették, valamint faji alapon szidalmazták a jelenlévőket. A rendőrség a mintegy negyven támadóból egy fő ellen indított eljárást...
a slepp mindig nyomul...Bajnai szerintem okosan le fogja vezényelni az átmenetet...hideg fejet és indulatmentességet csak nála látni...az ,hogy számodra mi vállalható az egy dolog...de ne hasonlítsd még a legelvetemültebbet sem ezekhez az országrontó megosztókhoz meg főnökükhöz...elitváltás valószinűleg nem lesz csak rostálás...azért ne legyenek illúzióink...pontosan leképzi az újonnan jövőket az elempé meg a jobbik...egyik balfaszabb a másiknál...
@balage_81 reloaded: "a lét határozza meg a tudatot abszolút bejött"

A fidesznek csápoló tömegek léte bizonyítja, hogy a lét nem határozza meg a tudatot. A lét PERCEPCIÓJA határozza meg a tudatot. A percepció pedig manipulálható, és manipulálják is.
@zipe moha: "ungár család....szép kis történelmi múlt.."

Ezt a nyüves inszinuációt fejtsd ki, légy kegyes.
@gazoló: összekevered a karaktereket. A sok három pont az zipe moha, az alteregód.
@aranyhorcsog:

E132-re allergiás vagyok, E14 allergiámról még nem tudok.:D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Forrás? vagy ott voltál? Vagy csak megint vmi barikádos szájhagyomáyn népmese. Különös tekintetel a faji vonatkozásokra és létszámra. Nem mentve persze a késelőket. Akárki volt apjuk,, anyjuk.
www.stop.hu/belfold/szilveszteri-keseles-az-mtk-sportoloi-az-eletveszelyes-serultek/1111838/
@épészmérnök: a létnek azok számára van percepciója, akik alul vannak. akik felül, azok befolyásolják a társadalmi folyamatokat. tehát a tétel nem dől meg
@épészmérnök: az a nyüves inszinuáció hogy te engem"nyüves inszinuációt" tevőnek nevezel!!
.... ..... . ... . . . ...... ...... ...... ......
na, most már mindent értesz
@épészmérnök: Nem tudtam,hogy kötelező a helyesírás,de ha zavar tahótlanítsál!Nem vagyok hajlandó tökölni mindig vele mindig.Inkább a gondolatok,vélemények pörögjenek...
@gazoló: Ragaszkodj ehhez, csak ne lepődj meg 14-ben.
@zipe moha: Ungár Klárát akartad egy kicsit fikázni, nem? Amiatt, hogy valamikor, réges-régen a testvére elvette feleségül Schmitt Máriát, azután elhunyt.
A nyüves inszinuációd szerint Ungár becsületét beárnyékolja, hogy Schmitt valamikor a sógornője volt. Igaz? Erről van szó, csak ahhoz nincs bátorságod, hogy leírd.
@épészmérnök: Erre írtam tavaly januárban meg a amgamét az akkori békamenet kapcsán. "A demonstráció, a tömeg és a döntések"
Egyébként inkább az a siralmas, hogy milyen egyszerű eszközökkel megy mostanság. BuciGyurinak szerintem nehezebb dolga lehetett.
@épészmérnök: .....ezek szerint te erre gondoltál...én másra...még is olvasol? :)
@zipe moha:.. a mellett pedig te engem ne fikázz, hanem érvelj vitatkozz velem...vagy ne...bár eddig kifejtett saját gondolatokat részedről még nem sokat olvastam....
@zipe moha: Mire gondoltál? Ha rendesen kifejtenéd, akkor talán még érdemes is volna vitatkozni. De eddig semmit sem mondtál, csak sejttettél. Ködösítettél, másképpen mondva.
@Fabius:
Guantánamo egy kis falu, meglehetősen unalmas...egy hosszú főutcával odamenni egy kész bűntetés, Cienfuégos valamivel jobb pletykafészek, Guardalavaca meg túristáknak van nincs más körötte mint unalmas kis falvak 12 házzal és egy szamárral meg 2 tehennel...ha el akar tűnni a világ szeme elől akkor a Sierra Maestra-ba kell mennie Pilón-ba és attól feljebb és beljebb a dzsumbujba meg az ültetvényekre...100 hektáros farm (haciénda) nem ritka és minden van de nincs ki elvigye a termést...maradnak az előbb írtak de arrafelé 50000 dollár alatt nem kapsz javításra váró házat, ha kész akkor több, vagy benn a városban a Le Corbusiér által tervezett nagy őpület teljesen felújítva...vagy a Somellan-ban egy horizontal ami már 100000 dollár de van olyan amely 1000 négyzetméter kulcsos lifttel a nappaliba lépsz ki...

szóval Papcsák manóka felkötheti

brühühühühü
@épészmérnök:
"De eddig semmit sem mondtál, csak sejttettél. Ködösítettél, másképpen mondva. "...hát ez azért nagy fejlődés a részedről a "nyüves inszinuáció" tevőhöz való kapcsolásomhoz képest... de még ezt sem vállalom be...
Ha tájékozott vagy engem provokálsz, ha tájékozatlan....akkor változtass ezen magad, nem vagyok az apukád!
@zipe moha: Visszaolvastam. Ez a hozzászólásod kifejezetten sokat mondó ugye? Szerinted?
Az, hogy inszinuálni ki kit mivel, azt majd lejátszátok. Csak kiváncsi kezdem elnni, hogy mire az arcod? Erre a hozzászólásodra? Hmmmm
@GeoCracker: ...beleszólni nem illik!Hmmmm
@Sir Galahad:

Egy politikai hullával már lehetett nyerni 2010-ben.
@zipe moha: Nagy tévedésekben tetszel élni. Ez, tetszik, nem tetszik egy publikus fórum. Írj magánban, ha nem tetszik :-) Ilyen egyszerű. S még így sem szóltam bele a vitátokba (ld. "Az, hogy inszinuálni ki kit mivel, azt majd lejátszátok. "), csak az adott hozzászóláshoz fűztem véleményt. No meg orcádról, mellyel lepjával közlekedsz ajtókon gondolom :-)
@GeoCracker: ok,nincs harag...."mellyel lepjával közlekedsz ajtókon gondolom :-) "......ez tényleg jó elképzeltem az ajtókat...:))...de megnyugtatlak , nem így van (remélem, ha még is így tünnek ,bocs) :)
hvg.hu/itthon/20130102_Trefas_kulonszam_feljelent_az_MSZP_magyar
Viccesek ezek a fityiszes fiuk. Remélem a pofájukra fagyasztják hamarosan a mosolyt!
@ariel12:

Az a baj(uk), hogy nem tudnak disztingválni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az a helyzet, hogy egy szájhagyományi rekonstrukciót én is olvastam. Ezek azok az elbeszélések, amik úgy szoktak kezdődni, hogy a szemét cigényok provokálták a különben teljesen békés izomsportolókat. A gyakorlatban viszont volt szerencsém jó párszor ahhoz, hogy különben tök rendes, de éppen az edzések miatt alkoholhoz nem igazán szokott fiuk hepciáskodnak két feles után.
Ez különben cseppet sem menti a késelést, és a késelő kicsi kezének elverését, és személyének lecsukását hosszú évekre.
Csak árnyalja a képet. Ahogy az ideges emberek sokszor hármatt látnak minden támadóból. Ez is természetes reakció.
Ez sem menti fel alkalmasint a csoportos garázdaságot, de szintén nem vagyok biztos a negyvenben.
Amúgy a csoportos garázdaságot és a súlyos testi sértést kellene megítélni és nem az elkövetők származását.
Valahogy hányhatnékom van azoktól a "haditusításoktól" amik a kétharmadukig a "szemét cigányok" refrént járja körül, majd közöl két-három megerősíthető tényt, és egy rakás relativizált szájhagyományt.
Büntessék meg azt, akit illet, és azért, amit illet. De ne kocsmafilozófusok hozzanak rögtönítélő ítéletet.
@GeoCracker:

20 sportoló akik tanúlták és gyakorolják az önvédelmet de a támadást is, hogyan lehetséges, hogy egy 17 éves suhanc bármelyiket megsebesítse vagy -ad absurdum- megközelítse?

ha ezek 20 nem tudták szétverni a támadólat, minden joguk megvolt rá, akkor szégyelljék magukat...Piszkos Fred nem hagyott volna egyet sem melegen mind kihűlt volna a végére gyilkosok hidegen az a legegészségesebb

brühühühühü

valami el van baszva ebben az országban
@GeoCracker:

na...tehát...szóval...mégis el van baszva?

brüühhühü
@rodeo36: Még emlékszem arra az anekdotára, amikor Papp Lacit próbálták vekzálni. Annak rendje és módja szerint leütötte a térsaságot.
Itt a rege azt mondja, hogy a klotyó előterében vesztek össze. Mivel az egyik kocsmában sem egy táncterem, a platinatömb-probléma miatt gyakorlatilag mindegy, hogy hányan voltak a "támadók".
Ráadásul 2 hullámban, mert az elsőt állítólag megállították. Ha a két támadás között nem hagyták el a terepet, nem hívtak azonnal rendőrt, nem maradtak védhető helyen, akkor szvsz ők is beszálltak a hepciáskodási versenybe.
De mint írtam volt, ez egyáltalán nem menti a késelést. De elég sokszor derült már ki az ilyne fórumszájhagyományokról, hogy kissé népmeseiek.
Bőven el tudom képzelni, hogy a bunyós sportolók, a barátnők jelenlétében és némi alkohollal befűtve nem voltak annyira ártatlanok a verekedés kirobbantásában.
a új hivatalok (kunó + járások + stb) elérték a céjjukat ...

a vezető/haver (bűntárs) kinevezve... fizut utajja a zállam...

a te adódból !
@GeoCracker: azért a Rákosi rendszerét is akkor ...akarta eltakaritani a DIÁKSÁG /és nem a politikusok/ amikor már nem tudott a vezér elég nagyot hazudni és az összes padlást lesöpörte
Mindenesetre a tegnapi egyeztetésen összejöttek névsora és látványa gyomorforgató volt. Mit keresett ott egy Schmuck Andor? Miről egyeztet a Bárándy és fia iroda? Bajnai a legjobb úton van afelé, hogy ezekkel a szánalmas alakokkal teljesen lejárassa magát. Most kéne kiszállni, míg nem késő.
@vakapad: És milyen jó kormány lett abból is, ugye?
@KÁTÉó53éúétr6: nem is véletlen, hogy megy az agymosó iskolarendszer létrehozása ezerrel.
@sárkányfő: Az LMP pont 2 éve már letett egyet:

lehetmas.hu/wp-content/uploads/2011/02/lmp_alkotmanykoncepcio.pdf

sőt van egy újabbja is:

lehetmas.hu/wp-content/uploads/2012/10/Az_alkotmanyossag_helyreallitasa.pdf

Ezek után én sem értem, hogy miért nem vesz részt ebben a megbeszélésben, még ha csatlakozni nem is akar.
@GeoCracker: Szélkerekek károsak... :-DDD LOL bruhahaha Ez az év vicce.
@iii: Ha hajlandó vagy érveket is hozni, és nem a GreenPeace-populizmust fujod, akkor térjünk vissza rá.
Addig. Nem Neked, mert Te csak pártszócső vagy, hanem másoknak:
A szélkerékfarmok egyértelműen megtörik a légáramlást. Elvégre azért vannak. Az azt jelenti, hogy minden olyan időjárási folyamatot befolyásolnak, ami ehhez kapcsolódik. A szállított fagyoktól, fagyzugok kialakulásán keresztül az aszályjelenségeket.
Ez azt jelenti, hogy a szélkerékfarm (nyilván nem az Alföld közepére kitűzött egy darab kis rotor) mögött még relatíve síkabb területen is sikerülhet fagyzugot kialakítani, fokozni az aszályhatást, stb. Nem ördöngősség, és nyilván egy tengerparti ország partvidékén is mások a hatások és egy aszálynak amúgy is kitett területen (Cornwall vs. Alföld).
De tudom, egy igazi zöldet a meteorológia éppen úgy nem befolyásol, mint a genetika, a hidrológia, meg egy csomó más sem. Egy LMP-s szócsövet meg pláne nem. De legalább hagyományörzésben jók.
Elvégre a Tisza szabályozása a hajóátemelő zsilipek helyett rekordárvizeket hozott. A hortobágyi főcsatorna, illetve az öntözés másodlagos szikeket. Miért pont az aszályosodás zavarna bárkit is.
@GeoCracker: A nénikéd vagyok szócső. Amit leírok, az mind a saját véleményem. Hogy ez nagyrészt egybeesik az LMP többségével, az nem véletlen, de ettől még nem vagyok az. Egy szócsővel ugyanis nem lehet vitatkozni, velem igen.

Ez a fagyzug dolog nekem új, eddig a zúgással meg a madarakkal szoktak jönni. A tény, hogy szélkerekek pl. Ausztriában is ezrével vannak, pedig az sem tengerpart.

Személy szerint nem hiszek abban, hogy egy 50 méter magasan levő szélkerék bármilyen fagyot is befolyásolna, de ha van is ilyen hatás, ez bőven megéri az előnyeiért. Az aszályt meg külön nem értem, a szél szerintem növeli a párolgást.

Ha össze kell hasonlítani az atomerőmű veszélyeivel és költségével vagy hőerőművek szennyezésével, akkor egyértelműen a szélkerék felé billen a mérleg. Hatékonyságban pedig az atommal egy szinten vannak már régóta. Nyilván vannak vele a ciklikusságból adódó problémák, ez kétségtelen.
@GeoCracker:

ha mindezt tudják, akkor miért nem lehet úgy telepíteni, hogy ez ne legyen?

egyébként ebből az következne, hogy a szénfűtésű erőművek meg a gázturbinával hajtottak netán a vegyes tüzelésűek az egészségesek?

mert ugye az olajbányászat köztudottan egészséges és nagyon zöld?

van valami megoldás, esteleg javaslat vagy csak a sirám?

ugye a bundabugyiba beszorúl a fing ez meg fingcsavarodást okoz és büdosségkoncentrációt ami 10000000000000000000 év alatt kellemetlen bőrirritációkat okozhat a bundabugyi viselőjén...a bundabugyi viselőjének élettartama nem igen haladja meg a 100 évet és abból sem folyamatosan hordja a bundabugyit? van erre a borzalmas nagy problémára megoldás?

vagy ?

szóval...megoldási javaslat a tudomány mai állása szerint?

brühühühühü
@iii: A szüleimnek nincs testvére. Így nénikém sem lehet :-)
A fagyzug olyan izé, amikor a talaj mentén megül a hideg. Tudod, talajmenti fagy, meg iyen marhaságok. Meg olyasmi, hogy a hideg levegő nehezebb. Így a lejtők alján kialakul egy olyan állapot hogy odagyűlik a hideg, és mert nincs légkörzés ott is marad. Hasonló a hatása annak, amikor szép szélcsendes időben a hideg levegő ott marad egy helyben. Valóban nem fagyzug a szó szoros értelmében, de hatásában hasonló.
Amikor a szélből kiveszed az energiát, akkor ottan szépen megreked a levegő.
Aszályügyben ugyanez a helyzet. A szélkerekek olyan falként hatnak, amik mögött egy szélcsendes zóna alakul ki, helyi leszálló légáramlatokkal. S mit okoz a leszálló légörvény? Sivatagot. Hol nagyban, hol kicsiben. Ez nem okvetlenül hit kérdése, bár tudom, a hit erős fegyver. Volt, hogy egész sáskarajokat helyeztek egyházi átok alá.

@rodeo36: Nem állítottam, hogy ne lehetne úgy telepíteni. Csak amikor a lózungokat hallod, akkro jótékonyan elfeledkeznek arról, hogy vannak a dolognak hátulütői, meg olyan vonzatai, amik nem férnek bele a "minden naggyon sszep, mindennnel mek vagok elegedva" refrénű mantrába. S nekem elsősorban ezekkel az izékkel, zöldekkel ez a bajom.
Nem azt mondják, hogy X lejtőre javasoljuk ezt, Y patakra meg amazt, hanem olyanok, mint a szójaprogram a szocreálban. Ültessünk mindenhova energiafüvet és szélkereket. S biztos ami biztos, tiltsuk be a GMO fajtákat.
Bele se gondolva, hogy amennyiben ezt betartanák, akkor részben éhen halnának, részben belepusztulnának egy komolyabb náthába.
Amugy el lehet autokázni Bécsbe és utközben megtekkinteni a szép kilátást szélfarmmal. Jól láthatóan alig győzik öntözni a környékén nyaranta a sárguló növényzetet.
Ja, és nem emlékszem, hogy bárhol azt írtam volna, hogy a szénerőmű remek, és minél jobban füstöl, annál jobb. S annak is megvan a bukéja, hogy olyan főváros jutott, ami két atomreaktor elsődleges és egy harmadik szekunder zónájába esik.
Viszont egy élmény volt egy lakosági forumon valami zöld szervezetet meghallgatni, akik a Gellért téri források védelmében a műegyetem tanreaktorán keresztül gondolták átvezetni a 4-es metrót. S néztek bambán, maikor megkérdeztem, hogy komolyan gondolták-e?
Megoldásként ott lett volna pl. a dunakanyar-erőmű, de ezt a bazsarózsaügyi törpeturul szervezete megfúrta. Most a rohadt jó ugye? A Szigetköz száraz, de legalább energia sincs. Viszont van szép, betonnal kitöltött folyóágy.
@GeoCracker: Jó, tegyük fel, hogy így van (kétlem, de mindegy). Akkor telepítsenek oda aszály- és fagytűrő növényeket, esetleg öntözzenek és meg is van oldva. Marginális probléma. Ismétlem, ha Ausztriában meg tudták oldani, akkor talán nálunk is.

Attól, hogy valami zöldszervezet, még mondhat hülyeséget, ők sincsenek felmentve ez alól.
@GeoCracker: Most olvasom, hogy autókázzunk Bécs felé, hogy megtekintsük a sárgálló növényzetet. Nos, nyáron szélkerék nélkül is szokott sárgállni a növényzet, egyrészt. Másrészt ugyan nem vagyok meteorológus, de nem értem, mitől lenne leszálló áramlat (a szélkerék mögött sincs szélcsend, ez egészen biztos, max. a szél 20%-át csökkenti), és ez miért okozna sivatagot. A szél tudtommal éppen hogy a párolgást fokozza.

Most megnéztem, sógoréknál két Paks reaktornyi névleges kapacitású szélkerék van, a magyarnak a háromszorosa.

Továbbá: ha tanulmányozod ezt a szakaszt, az pont az ellenkezőjét mondja annak, amit te állítasz:

en.wikipedia.org/wiki/Environmental_impact_of_wind_power#Climate_change

"benefit agriculture by decreasing frost damage and extending the growing season."
@iii: Ahogy a Fertő-tó lecsapolása, a Tisza szabályozásának kárai, és a Hortobágy öntözése is marginális probléma volt a maga idejében.
Amúgy kicsit felszínesen olvasol. Nem azt írtam, hogy sehol a világon nem jó, és azt sem, hogy hazánkban sehol sem ajánlanám. Ha ilyet írtam volna, akkor másold már ide a szövegkörnyezettel.
Azt írtam, hogy a zöld populisták a mérleg egyik serpenyőjét (haszon) eltúlozzák, és a csapból is folyatják, míg a másik serpenyő tartalmáról kuss van.
Ahogy a wikipedia-t is idoztad, csak elfelejtetted azt az apróságot, hogy az ott említett területek között egy belszárazföldi éghajalattal megáldott medence sincs, ha jól láttam.
De tudod mit, legyen Neked igazad. Az oviban már kinőttem a csalhatatlanságból. Ezért nem lettem politikus sem :-)
Az LMP meg nyilván leteszi a következő parlamenti zöld-felszólalása mellé a minimum 50 évre szóló hatástanulmányokat. Legalább három független (Tőlük, és egymástól) szakértőtöl. Mert azt úgy szokták a magyar parlamentben. Aztán meg majd felébredek.
@GeoCracker:

ezeket a döntéseket kizárólag anyagi érdekek (lobby-k) mozgatják, és nagyon rosszúl...mindent el lehet baszni, csak akarni kell...és ha egy politikus butuska vagy gonosz és seggfej akkor ezt könnyedén teszi (ott van az USA a maga végtelen energiaforrásaival és közben háborúkkal máshonnan rabolja, mialatt az ország 30%-a körüli terület használhatatlan mert sivatag és a folyók is kiszáradnak mert semmilyen tervgazdálkodás nem folyik csakis rablás, a Nevada-t már régen termővé tehették volna és a nagy folyóikat mint a Mississipi már régen rendbe tehették volna de...a petro lobby erősebb a többi ebből adódik...a magyarok már 23 éve seggfejek és egyre seggebbek lesznek...a Dunát nem kihasználni vizierőműhöz az egy nagy baromság és egy igazi természetvédelmileg is működő tervet megvalósítani 30 év alatt az nem lehet egy csoda csak levédiában...nem érdekesw ebből a szempontból az, hogy bármilyen módszert lehet jobban (jól soka az nem létezik) működtetni és mindennek ára van

engem csak az bosszant amikor az újat ugyanúgy mint az inkvizíció üldözitek ahelyett, hogy a megfelelő módon bevezetnétek és leszűrnétek a tapasztalatokat (egy tornyot vagy 100-at át lehet telepíteni) de nem mielőtt bármi hát az nem jó...

szóval brühühühühü

a duma nem hoz eredményt szó mely elszáll és a pénzt meg a politikusok ellopják

a legnagyobb alajasság ma hogy a politikusok be vannak betonozva és abból élnek jól hogy kibasznak mindenki mással és senki sem vadássza le őket mint veszett kutyát

a lmp az undorító és sok mindenki más is
@rodeo36: Lobbiügyben egyet értünk.
Torony-ügyben szerintem Te sem tudsz olyan idézetet hozni, amiben azt írtam, hogy szó sem lehet róla sehova :-)
De egy domborzati modell alapján laborban az adott helyre adott megoldásokra igen is lehet hatástanulmányokat csinálno.
S igenis nincsenek eleve üdvözítő megoldások. Elvárható tehát, hogy a mérleg minden serpenyőjébe belelássanak az emeberek.
Nem az újdonság zavar, hanem az idiotizmus és hülyének nézés.
@GeoCracker:

uzolsó mondatod a kulcs, azzal egyetértek...ugyanazt reklamálom ezeket a problémákat nem a zorbán pocakjában kell megoldani mert aza tele van szarral mint efeje is hanem szakemberek és kizárólag azok

amíg a politika rátelepszik az emberek életére addig semmilyen megoldássem lesz csak a nyomor fokozódik

brühühühü
@rodeo36: Stimmt. Viszont az lmpsgreenpíszes populizmus is ebbe az irányba hat.
Anno még a KertSzölőben írkáltam cikkeket a biológiai növényvédelemről. Tök jó dolog lenne. Csak arról nem szabad megfeledkezni, hogy nem totális hatású és nem veszélytelen. Az összes többi technológiai is ilyen. A GMO-ban is van ami tényleg necces, de hol olvasol differenciált párt-kommunikációt ezügyben? A globális tiltás viszont levesbe küldené az összes nemesített fajtát és pl. a penicilliumtörzseket is. A nemesítés történee maga a genetikai módosítás története.
Az energetikában is van ilyen, meg olyan megoldás. Előnye-hátránya, felhasználási helye stb.
Ezt hiányoltam kedvenc lmp-s olvtársunktól. No meg a párttól is. Boríjják ki a mérleg mindkét serpenyőjét. Ne csak azt, amiben az arany van.
@GeoCracker: sajnálom, de az lmp kívűl esik érdeklődési körömön és még sok minden más is...abban -látom- egyetértünk, hogy megodások szakemebrek és hatástanulmányok nélkűl nem lehetségesek...de a politikus az olyan állatfaj aamelyik erre vevő mert hülye hozzá...a politikusnak a szájába kell rágni -szerencse ha elhiszi- hogy az ilyen olyan tudományos szakember együttes (egyetemek akadémiák és különféle szakági kutatóintézetek) ezt javasolják erre a politikus néz a fejibűl kifelé mint a csiga mielőtt megfőzik és nem érti de ...és olyankor van, hogy háttal a riporternek fél órát vár a liftre de nem szólal meg mert kigyó meg béka jönne a pofájából és a zsebe esetleg kirűlne
ű
brüühhühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

te megértetted? teljesen dodonai

brühühühü

és érdektelen
süti beállítások módosítása