Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.28. 10:26 Fabius

Az MSZP-nek, lassan, szótagolva

Szórakoztató álomvilág lehet az, amiben a szocialisták élnek. Az ő alternatív valóságuk jelentősen különbözik a Fideszétől, ám semmivel közelebb nincs a vérvalóhoz, mint az Orbáné. Amíg emezék nemzeti pántlikás győzelmi jelentésbe csomagolnák a seggpöttyrokonságot is, addig a szocik lassan meggyőzik magukat, hogy az zemberek mind hülyék, a saller meg amitől letérdeltek 2010-ben csak tévedés volt. Oka semmi, kizárólag a rohattfidesz lejárató kampányának volt köszönhető, ők bizony ártatlan elszenvedői voltak az indokolatlanul fölhergelt nép izmozásának. De majd most, mikor Viktor minden elkúrt becsülettel, most majd belátják ezek az istentelenek tévedésüket.

A víz örüljön, hogy megfürdünk benne, kurvaannyát. 

Harangozó Tamás szerint mindjárt január másodikán megindulnak az ellenzéki tárgyalások. Új év, úgy pártlogó, új jövő, új minden, csak az arcok a régiek. Mert azoknak újulni semmit nem kell, hiszen mára világos, hogy a legutóbbi választási vereség - amitől a könnycsatornán keresztül is takonybubit fújtak - nem volt több puszta tévedésnél. Harangozó nekibátorodva egész odáig merészkedett, hogyaszongya: a kormányoldal is párbeszédképes lenne, ha elhajtaná a vérbe a zsebdiktátorait. Érdekes meglátás ez még akkor is, ha van benne igazság. A probléma mindössze annyi, zsebdiktátorozni nettó baromság, mikor a zsebdiktátorok ellen zsebdiktátorokat indítanánk alternatívaként mi magunk is. 

Mert annyira hülyék vagyunk, hogy nem tanulunk semmiből.

A listát böngészve némileg meglepetésként ért, hogy a semmitől vissza nem riadó zsebdiktátor archetípusa, Tóth Csaba ismét választókerületet kapott. Úgy látszik a választási győzelem esélyeinek maximalizálásánál még mindig többet nyom a latban a mutyiszövetség, és továbbra is életben van még az elmúlt ciklusban tízmilliós tanácsokat osztók véd és dacszövetsége. EMC Consulting Kft., ismerős, ugye, kedves Mesterházy Attila? 

mesterházy.gif

Csak ez számít, Tóth esetében se a viselt dolgai, se a saját átvert és kihasznált aktivistái által üzemeltetett szégyenblog nem téma. Ti tényleg azt hiszitek, hogy az embernek akire a saját aktivistáitok sem szavaznának bármilyen valós esélye lehet? Ha igen, akkor lassan és érthetően igyekszem artikulálni:

- Nem fogunk rá szavazni. Semmilyen okkal, indokkal. 

Csomagolhatjátok bármibe, ha E14 logót tetováltok a hátára és homlokára, ha maga Bajnai fogja a nevére venni, ha ma a kommentelő aktivisták ezerszer írják le, hogy háde'akkó Orbán szekértolói vagyunk, a diktatúra gyermekei, akik nem képesek felérni ésszel, hogy ti sokkal kisebb tolvajok vagytok, akkor sem. Ezzel próbálkozni is felesleges. Helyette fordítsátok az energiát annak megértésére, hogy egyezkedhetek ti bármit egymással, megszülhetitek a kompromisszumos paktumaitokat, jöhettek a hangzatos ígéretekkel, de lófaszt fogtok érni vele, ha az arcok miatt nem lesz aki szavazzon rátok. 

904 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr824984608

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem egyeztetek! 2013.01.06. 10:18:25

Lehet, hogy az orbáni politika mégiscsak a leghelyesebb ebben az országban, mert nincs semmiféle lehetőség együttműködésre, csak diktálásból ért a magyar? Mindeddig úgy gondoltam, hogy léteznek olyan közös célok, amelyek miatt érdemes beszélni másokka...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ez egyszerűen nem igaz.
Nem volt ilyen súlyú a cigánykérdés Kádár alatt.
Nap, mint nap látttam és látom.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ez így egyre zavarosabb. Soha nem szavaznék a jobbikra. Undorodom tőlük.
A roma integráció, mint nem megoldott probléma jobbiktól függetlenül létezik. Ez az előző 22 év problémája. Ne fogjuk Kádárra, a Habsburgokra, meg a törökökre. Nemcsak azért mert a számarányuk is alacsonyabb volt, és nemcsak azért mert pl. a kádár-rendszerben a munka világába "is" integrálva voltak, hanem azért sem mert 90-ben rendszerváltás volt. Akkor ezt is át kellett volna gondolni. 22 év alatt lehetett volna eredménye a tudatos munkának. Én egyébként mindig 22-t írtam, hol olvastál 8 évet?
Egyébként rosszul tudod, nem a Tiszántúl a legelmaradottabb vidék, hanem Észak-Borsod - Heves és Nógrád keleti része.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Igazság?
Az sehol,kapitalizmus van, előtte sem volt, de másért,nem a t(ö)őke diktált, hanem az őrület.
Most ennek a kombinációja van, amit nem igazán kedvelek én sem!
@Habakuk999: Te dobtál egy focimeccsért?! Fel vagyok háborodva!:D
Olyan borzalmas lenne belátni, hogy a jelen téma annyira összetett és bonyolult amit nem lehet 8 év alatt megoldani, úgy, hogy neked kell a tuti módszert meglelni rá?!
Épp ezért egy szélsőjobbos párt létéért hibáztatni nem fair.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Senki nem várta, hogy megoldják nyolc év alatt.
Még az ide oda forgó Nagyanyó se.

De az igenis elvárható, hogy foglalkozzanak a kérdéssel.

Ez elmaradt, még a probléma megfogalmazásáig se jutottak el.
A jobbik volt szíves ezt megtenni helyettük.
Ez bizony a szocik felelőssége.

Ha szerinted nem is fair.
Szerintem a mentegetőzés az unfair.
@quendelapo: A romák integrálása több évszázados próbálkozásra nyúlik vissza. Meg próbálták letelepíteni őket, beolvasztani a többségi társadalomba. Nézz utána. Kádár is próbálta, többé kevésbé erőszakosan (kényszerfürdetések pölö). Tehát ez a téma már jó rég óta asztalon van, nem a rendszerváltással kezdődött.
Ezt szeretnék még megvalósítani - integráció - más országokban is.
A 8 év azért 8 év, mert ugye most arról vitáztunk habakukkal, hogy vajon a szocik tehetnek-e a jobbik létéről avagy sem. :) Azért 8 és nem 22, ami nem 22 hanem sokkal több.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ne mondj ilyet, nekem lételemem az igazság.:D
@Habakuk999: Ez viszont szándékos vakság. Számos programot indítottak, oktatás, foglalkoztatás területén. Az hogy te erről nem akarsz tudomást venni, mert az számodra kényelmesebb, nem az én hibám, de nem is a szociké.
A világ legordítóbb hazugsága azzal vádolni őket, minthogy semmit sem csináltak csak "dotálták a mélyszegénységben élő munkanélküli generációk újratermelődését".
@Habakuk999: Amit te láttál és a valóság között szakadék tátong. Cseppet sem volt jobb és felemelőbb a sorsuk mint most, csak akkor a statisztika miatt ugye nem volt munkanélküli... De azt hinni, hogy akkor minden nagyon jaszkari volt nekik és dolgoztak és jól éltek és a társadalom megbecsült tagjai voltak, az vakság.
De jó kedvem van, és kicsit gonoszkodok. Jó kedvemben felkerestem gugli barátomat és lám mit találok?!
www.szmm.gov.hu/main.php?folderID=1068&articleID=4472&ctag=articlelist&iid=1
Sőt van nekik keresőjük is. Ha beírod hogy roma felzárkóztatás:
www.szmm.gov.hu/main.php?folderID=777&articleID=4472&ctag=articlelist&iid=1
Voilá! Ez tényleg (nem) semmi.
Gondold át újra. Amit nem fogsz megtenni, mert az előfeltevésed (hogy az mszp a hibás a jobbik létében, mert semmit nem tett a romák helyzetéért) elvetését jelentené, amit nem fogsz megtenni.
Ez pedig csak a minisztérium. Hol vannak még a lelkes civilek? Ők talán nem hibásak a jobbik létében?
@kifordított nagyanyó: Ez ismered???

Pálóczi Horváth Ádám által népdal

"Menj el, menj szegény magyar, a kétség partjára,
Tekints az ingadozó reménység pólcára,
S te, aki tűztűl, vastúl nem tudsz megborzadni,
Borzadj, mikor a vég-sors hideg jelt fog adni.

Vezettessed magadat szem-bekötve, vakon,
Elfajult testvéridtől csinált áll-útakon,
Kik őseink hamvait rútúl megtapodták,
Arany szabadságunkat aranyon eladták.

Menj, add egy olyan kézbe, szabadságod fékit,
Mely egyszer úgy betöltse a balsors mértékit,
Hogy megérezd, amit még sokan nem éreznek:
A szabadság s a rabság, miben különböznek!"
Na,látom,itt nincs rám szükség,menek Jégkorszakot nézni! (ha már meccset nem tudok,máshoz meg nem jutok ma:-)!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Kádártól is undorodom, de azt el kell ismerni, hogy roma integráció ügyben sikeresebb volt mint az utána jövők. Elődei próbálkozásairól nem igen tudok - illetve valamelyik Habsburg, főherceg, mintha épp Alcsúton kísérletezett volna - szerintem úgy voltak vele, hogy : "kevesen vannak, csavarognak, ha probléma van a csendőr egy-két pofonnal helyre teszi őket, amúgy meg szépen zenélnek, oszt jónapot." Nem volt ez fajsúlyos kérdés, szerintem.
A roma kérdés tipikusan KK-EU probléma. Máshol nem kap ekkora figyelmet. Meg kéne vizsgálni a szlovák tapasztalatokat, lehetőleg elfogulatlanul.
@quendelapo: A fajsúlya nálunk érvényes, hiszen arról beszélünk, hogy a roma integráció milyen régi. Bizony próbálták őket integrálni korábban is. Ha utána nézel a leírások, kritikák kisértetiesen hasonlóak a maiakhoz.
Kádár nem volt ügyesebb semmenyivel sem. Ha sikeresebb lett volna, akkor most jobb helyzetből kellene nekifutni az integrálásnak. Az nem integráció, hogy elfedjük álállásokkal a munkanélküliséget, gettókba telepítjük őket, és egy sor megalázó procedurának teszük ki őket. Mert 1990 után rosszabb helyzetbe kerültek bármely más társadalmi csoportnál. Mert nekik nem volt mire támaszkodva boldogulni. A malterhordáshoz, kubikoláshoz, bányászsághoz olyan nagy tudás, iskolai végzettség nem kellett. Így a rendszerváltás után a látszólagos integrációjuk úgy porladt szét, mintha sose lett volna.
Programok mindig vannak, voltak, lesznek. Kérdés hogy, meddig terjed a hatásuk, a működő rendszerekkel harmonizálnak-e, erősítik vagy gyengítik egymás hatását.
Néhányan amellett érvelünk, hogy valódi integráció nem volt, a rendszer elemei közül a segélyezés volt a leghangsúlyosabb, az pedig kontraproduktív volt.

Az privát biztosítók hatékonyságának bizonyításával, mintha elmaradtál volna......
@quendelapo: A privát biztosítók költségérzékenyek,így hatékonyak,de nememberbarátok.a mostani meg pazarló és nem hatékony..betegbarátnak sem mondhatnók igazán..ki tudhassa,láthassa, baszhassa,mellik az idvezítő?
Tán csak Viktor és Chuck Norris, de utóbbi magasról leszarja valszeg.
Előbbi meg Matolcsyné férjére bízná,ami fából sz@rkarika lenne..
@quendelapo: Nem tudtam, hogy bizonygatnom kellene.
Olyan dologról vitázunk, aminél még csak tapogatózunk. Tetszik nem tetszik, ennél a problémánál a magyar zseni csődöt mondott. Tudunk atombombát építeni, c vitamint felfedezni, de a roma integrációnál elakadtunk.
Ami fusztráló a végtelenségig.
@quendelapo: A privátbiztosítók nagy előnye, hogy annyit kapsz vissza amennyit te is áldozol rá. A potyautas a rendszerben nem lehet, ez is jó pont (ez most nagy divat nálunk).
A biztosító érdekelt a fejlesztésben, a költséghatékonyságban, rugalmasságban. A rendszer téged is inkább megelőzésre nevel. Hátránya, hogy azoknak kedvez, akik meg tudják fizetni. A biztosítók hajlamosak a profitot az emberélet elé helyezni, ami szintén nem túl jó. Sok ember nem jut ellátáshoz mert nem tudja megfizetni.
De mint mondtam a tapasztalatokból okulva a hátrányok nagyban csökkenthetőek, és működőképes rendszert lehet létrehozni.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Ez jól hangzik és vicces is.
Szerinem meg ilyen helyzetben érdemes megkérdezni valakit, aki már csinált ilyet. Többet még jobb, aztán töprengeni egy kicsit. Ha megvan a megoldás fel lehet bérelni Chuck Norrist.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Szerinem egy külföldi laboratóriumban cigánygyereket is tudnánk integrálni, csak itthon nem megy.
@quendelapo: Egy laborban bármely megoldás működne.:D Akár itt, külföldön, vagy a nemzetközi űrállomáson.:D
De tény, hogy a híres magyar iq menekül a megoldás elől. Vagy rossz emberek foglalkoznak a témával.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem vitatva, erősítve. Erősítették a családvédelmi szakképzést. Nem azonnal, az igaz, hanem a 2. Ciklusban. Elég megnézni pl.a kodolányi akkori beiskolázásait, v.a corvinus szakped.képzéseit. ez nem 2perces ügy. A végzést követő pár éves gyakorlat után most kéne idő és pénz tenni bármit is. Helyette Balog cinizmusa van.
@GeoCracker: :)
A fidesz nem akar integrálni. Mélyszegénységből, vagy szegénységből kijutni pláne. Kevesebb maradna menetelni.
@quendelapo: egy bizti abban érdekelt, h.befizess? Igen. De abban is, h.inkább több kisebb kifizetéssel álljon kockázatban. Mivel a kockázatban állást törvény irja elő. Meg a kártartalékképzést is. Ezt rabolta ki orbán most, de ez más kérdés most.
A biztositó érdekelt tehát a megelőzésben, h.mielőbb munkába állj. A nagyid esetében pedig v.a saját korábbi beketetései (ny.bizt) v.az általad átvállalt kockázat nyujt fedezetet.
@GeoCracker:
A helyzet az, hogy ez sehol a világon nem működik. USA-ban 30 százaléknak nincs biztosítása, Európában pedig nem a profitalapú biztosítókra épül a rendszer.
Versenyt az EÜ szolgáltatók között lehet teremteni, egyszerűbb, tisztább.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem láttam olyan programot, aminek pozitív társadalmi hatása lett volna.
Negatívat igen, majd szétnézünk az Avason januárban.
@quendelapo: "Meg kéne vizsgálni a szlovák tapasztalatokat, lehetőleg elfogulatlanul."

Megtörtént. Egy szdsz-es think tank-nél. A szoci kormány pedig lesöpörte.

" a romák helyzete Magyarországon;
- Cigánynak lenni Magyarországon. Éves jelentések.
- A pécsi romák térbeli elhelyezkedése és a „nagy fejlesztés” (Európa Kulturális Fővárosa)
- Kirekesztés, szegregáció, vákuumhelyzet a drávaszögi kistérség iskolakörzeteiben
- Közoktatási szegregáció Miskolcon és Nyíregyházán
- Térbeli és közoktatási szegregáció Pécsen, Kaposváros és Mohácson
- A romapolitika sarokpontjai és finanszírozása"

www.eokik.hu/kateg-4-1-kutatasok.html
@quendelapo: tévedsz. Biztosítói szinten működik. Társadalmi szinten azok esnek ki,akik nem fizetnek biztosítást. Egyik lehetősé,h.az állam a biztosításba száll be. A másik,h.beszáll a szolgáltatásba.
@Habakuk999: Bocs, hogy OFF de ezt láttad már Malév ügyben?? :)

Elcsípett levél 2011-ből: így tolta a kormány a csőd felé a Malévot

nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=0&AID=0&Direkt=108420&offsetlo=0

ON
@Habakuk999: Nem láttál pozitív társadalmi hatása lett volna. Ezt gyorsan rávágtad. Mindnek utána néztél? Mindnek csak negatív hatása volt? Ez igazán remek teljesítmény. Csupa program, negatív hatással. Mindezt ilyen rövid idő alatt végignézve. Brávó.
A lényeget nem érinti, hiszen a programok elindultak, végigmentek, lett valamilyen eredményük (nem veszlek alapul, hogy mind elhasalt, mert nem vagy beszámítható ebben a kérdésben). Tehát máris nem igaz az a tézised, hogy semmit sem tettek. Ezért is evezünk a csupa negatív hatásra?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Szerintem ne próbáld nekem bebeszélni, hogy mit láttam és mit nem.
Egy olyan 51 éves fickónak, aki cigánysággal együtt dolgozott és élt.
Akkor voltak valakik, most senkik.

A linkjeidről:
145 millió forint felzárkóztatásra.

Hegedűs szindróma, a három tyúk és két kacsa osztása az Audiból esete, nesze semmi fogd meg jól, Neked és Angyalnak belinkelgető játéknak megfelel.:)

Látszat intézkedés.

Mit mutatnak a tények? Mi az eredmény?
talán erről légy szíves!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Csekk, most tényleg meg akarod magyarázni, hogy 1*1 az 25?

Egy pozitív példát mondj!

De ha Hegedűst csepülöd az Audi-csirkékért, akkor leszel szíves nem bizonygatni, hogy a szocik csirkeosztása az ő Audijaikból olyan jó.
@Habakuk999: Te egy szubjektív érzés alapján mondasz ítéletet. Így nem fog menni. Azt mondtad, semmit sem csináltak. Hogy bizonyítsam. Hát bizonyítom. Nem ezt akartad talán?! Lám, csináltak. Erre te jössz azzal, hogy neked ne magyarázzak.
Hát nem magyarázok.
De azért el kellene gondolkodni azon, hogy nem másban van a hiba, hanem benned is.
Azért a 145 milkánál több van ott. Ahogy mindig is több volt.
Te imádsz dagonyázni abban, hogy mi mindenért hibásak a szocik. Egész egyszerűen élvezkedsz benne, és nem bírod elviselni, ha valaki nem akar ebben veled élvezkedni.
Linket és bizonyítékot akartál, arra hogy a te semmid nem létezik. Megkaptad. Nem tetszik. A te bajod.
De nőjj fel és a jobbik szimpátiádért ne mást hibáztass.
Egy ostoba, korlátolt átlagember vagy, akire pazaroltam a drága időmet, mert jobbra tartottam. Az én tévedésem, tanulok belőle.
@GeoCracker:
Ez a rendszer társadalombiztosításként nem működik. Azt mondod a tehetősek maguknak fizetnék a biztosítást az alsőó 30 százaléknak pedig az állam. Akkor a tehetősek kétszer fizetnek - ez nonszensz.
@quendelapo: nem nonszensz,mert nem egészen ezt irtam :-)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Tényeket Kicsim, tényeket!

Vagy ha rájössz, hogy kifogytál az érvekből, akkor marad a személyeskedés?

Én nem kérem, hogy a semmit bizonyítsd. Csak azt, hogy mutass példákat valódi programokra a múltban és most.

Abból indult ez a vita, hogy szerény véleményem szerint a szociknak meg kell tanulniuk normális, felelősségteljes módon politizálni.
Mert egy nagy csomó embernek nincs szüksége a tehetetlenség további négy+négy évére.

Erre elkezdtél vagdalkozni. Tegyed, már három órája is meddőnek tartottam ezt a beszélgetést.
Csak engem hagyj ki belőle.
@GeoCracker:
Gondold végig ez lenne az egyik lehetőség. A másik, hogy az alsó 30 százalék ellátás nélkül marad. A romák pl. hogy kapcsolódjunk a másik témához.....
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Valóban egy ostoba, korlátolt átlagember vagyok.
Ostoba, mert ilyen hülyeségekkel szúrom el az időmet, ahelyett, hogy olvasnék.

Csak egyet ne felejtsenek el a politizálni szándékozók.
Rajtam kívül elég sok hasonlóan ostoba, korlátolt átlagember él e hazában, akik nem nőnek fel a párthívek magasztos értelméhez.
Szavazni viszont mi is fogunk vagy inkább nem fogunk.

Látod, csak sikerült eljutni a lejobbikozásomhoz is. Bár, emlékezve a Simon általi lefidesznyikezésemhez hozzászólásodat, talán Te sem gondoltad, hogy pont te fogsz nácibarátozni.:)
II. rész

Gyurcsány mérhetetlen naivitásában (és ez egy politikustól nagy hiba) magából kiindulva gondolta úgy, hogy az emberek racionálisan viselkednek, így vele és az MSZP-vel együtt nem fogják az őszödi beszéd kicsempészésével tönkretenni a saját egzisztenciájukat is. Mert külön-külön nem megy, csak mindhárom együtt. Ugyanakkor úgy hitte, hogy a beszéd következtében frakciótagok (ha megértették, ha nem, ha egy része racionálisan, ha a másik része csak a többiek Gyurcsány mellé állása miatti kényszerből) menni fognak vele az úton. Nagy szüksége volt rá, mert a legragyogóbb elképzelés is halott ügy 194 szavazat nélkül. Azt is biztosnak vélte, hogy négy éve van az elképzeléseinek megvalósítására. Egy dologban igaza volt, két dologban tévedett. És miután ekkora tévedések csak bukást eredményezhetnek, Gyurcsány mára kivégzett politikus, akit egy ország öthatoda utál. Ha ugyan nem több. Korábbi pártját ugyan kevesebben, de azért arra is akad bőven jelentkező.

A nyár még sikereket hozott, az MSZP-SZDSZ többségű Parlament azonnal megszavazta az első megszorító lépéseket. Aztán jött az ősz, a média megkapta, közzétette, kezdődhetett a vesszőfutás.

Az első nagy pofont Gyurcsány az értelmiségtől kapta (annak ellenére, hogy Bajnain kívül ő az értelmiség egyetlen szövetségese, mert kb. ugyanazt akarja, mint ők, más ilyesvalaki a politikai palettán nincs, illetve seholsincs – de hol volt akkor még Bajnai!), és ebben a pofonban a bal- és jobboldal egységesnek bizonyult. Ugyanis egy értelmiségit nem verhetnek át (axióma), és íme, „kiderült”, hogy mégis. Azonnal megindult az egységes „mondjon le” kórus, és Gyurcsány nem vethette ellene, pláne nem nyilvánosan, hogy ez csak ráijesztés volt, semmi több, mert a frakció, ha néhányan sejtették is, ezt nem tudhatta meg. Érdekes, hogy a nyilvánosságra kerülés előtt Gyurcsányt senki nem vádolta se hazugsággal, se elizéléssel, viszont, ugyebár, ha maga mondta, akkor biztos van benne valami. Ugyebár. Megpróbálta ugyan valamiféle igazságbeszédnek beállítani, de ez már csak olaj volt a tűzre, az értelmiség haragja (miután az „átverése” felett érzett dühe elmosta az összes racionalitását és tisztánlátását, valamint igen szeret a saját maga ácsolta morális piedesztálon ágálni) teljes erővel áradt mindenhonnan. Megvalósult az országos, pártfüggetlen összefogás, amelynek eredménye (lévén az értelmiség majdnem az összes médiafelület birtokosa), hamar kezdett átszivárogni a köztudatba is.

A másik probléma a pártjában jelentkezett. A karizma elveszett, a bizalmi szavazást még megúszta valahogy, de aztán egyre nehezebben tudta közös nevezőre ráncigálni a folyton előreszaladó SZDSZ-t, amely, látván Gyurcsány és az MSZP gyöngülését, azt is meg akarta tenni, amiről Gyurcsány tudta, hogy nem lehet, és az inkább hátrább maradó MSZP-t, amely már nem itta minden szavát. Csak az őszödi beszéd keménységének és a saját határozottságának köszönhette, hogy a reformelképzelések első lépései, ha igen sok egyeztetés után is (a 194 szavazatra mindenképpen szükség volt), de néhány intézkedésben kezdtek testet ölteni. Az MSZP esetében erényként fogható fel, hogy baloldali meggyőződésük dacára szavazták meg, amit kellett.

A legnagyobb pofon azonban az utcán érte a miniszterelnököt. A megmozdulások közül az első attak a TV székházat irányozta be. Miután Gyurcsány telefonon felhívta Gergényit, és kérte (ezzel, mint tudjuk, túllépte a hatáskörét, mert nem „utasíthatja” – hehe – a rendőrséget, ugyebár), hogy minden törvényes eszközzel védjék meg a székházat, Gergényiék ezt látványosan nem tették meg. Nagyon látványosan nem. Annyira látványosan nem, hogy ha kizárjuk a totális hozzá nem értést, akkor szinte már csak a szabotázs marad. Az ostromban több rendőr megsebesült, ennek lélektani hatása, valamint a FIDESZ ravasz helyszínválasztása pedig alkalmat adott arra, hogy a rendőrség ezután még több látványos hibát kövessen el, természetesen a hazai meg a nemzetközi TV kamerák össztüzében, és Gyurcsány politikai sírjára újabb követ görgessenek. Még azt sem tehette meg, hogy a rendőrség vezetőit azonnal kirúgja, mert ez felkérés lett volna keringőre a derék utcai harcosoknak. Előbb ki kellett tüntetni, jelezve ezzel, hogy mégiscsak ők állnak a törvényes oldalon, és csak 2007 májusában menesztette a főkapitányt és Benét.

A gúzsbakötés megtörtént. Kezdődhetett a tánc. A feladat a gazdaság rendbetétele, mivel pedig a megszorítások már megvoltak, a megfelelő reformlépések bevezetésével, egészségügy, oktatás meg ilyen terepeken. Itt kezdtek el ténykedni. Nem meglepő tehát, hogy a következő pofont Gyurcsány gazdasági vonalon kapta („szociális” népszavazás), és ugyan bíztak benne, hogy nem lesz elegendő a részvételi arány (másban az akkori néphangulat miatt nemigen bízhattak), de ezt a bizonytalansági pontot az ellenoldalnak megfelelő szervezéssel sikerült legyűrni, így aztán a vízitdíj meg a napidíj elsöpörtetett. Ezt a pillanatot tartotta az SZDSZ megfelelőnek ahhoz, hogy elegánsan oldalt lépjen, és Gyurcsány az MSZP vezérkarával nélkülük jelenthesse be a megalázó vereséget, mégpedig azon témában, amelynek fő éceszgéberei és kivitelezői ők voltak. A színpadon álló, vesztes Gyurcsányt meg a mögötte felsorakozott MSZP vezérkart a TV-n nézték néhány gúnyos megjegyzés kíséretében. Aztán folytatni akarták a reformokat („kívülről támogatva a kormányt”) mintha mi sem történt volna, holott a vak is látta, hogy ez nem megy. Orbán a nyilvánosság előtt jelentette be, számtalan Albert házaspárja van neki még talonban, és bármivel próbálkoznak, azt a derék AB és nem kevésbé derék népünk segítségével úgy söpri el, mint a sicc. Ekkor kezdett Gyurcsány reformblabláról beszélni, mikor egy-egy SZDSZ-es politikus bement hozzá. Ő nem volt vak.

Volt a leszavazásnak egy általában figyelmen kívül hagyott következménye is. Az az üzenet, amit az eredmény a befektetők számára közvetített, mármint hogy ez a kormány a jó elképzeléseit nem tudja megvalósítani, azaz Magyarország veszélyes tereppé vált. Meg is volt az eredmény, mégpedig mindhárom hitelminősítőnél, egyöntetűen minősítettek le minket. Nopersze, nem bóvliba.

Az MSZP-SZDSZ kormányok tudták, hogy az országnak saját, a világpiacon eladható terméke nincsen, ezért forszírozták mindenféle kedvezményekkel a nemzetközi multik idejövetelét. Mások meg akadályozták. Hiába, no, nagyon megosztó dolog a multi, emlékezhetünk, napéldául, a Hankook „zavartalan” letelepedésére kies hazánkban. Mindenesetre ennek a kormányzati igyekezetnek köszönhetők a sztrádaépítések (kivéve a pécsit), amely megdobja ugyan a kiadásokat, de az országos gazdasági haszon belőle vitathatatlan (ha most valaki a matricabevételekre gondol, azt nagyon tudom sajnálni).

Gyurcsánynak és az MSZP-nek 2006-tól nem adatott meg a négyéves zavartalan kormányzás. Bármely bejelentett elképzelését számon kérni rajta csak akkor lehetne, ha nincs világválság, mert minden ellenkező ténykedés sportszerűtlen lenne. Lássuk tehát, mire jutott az MSZP Medgyessyvel és Gyurcsánnyal a válság kitöréséig. A GDP növekedése 2002. és 2008 augusztusa között kb. 20 %. A válság idején 2010-re visszaestünk a 2005-ös szintre (ott vagyunk ma is 2012-ben, 2,5 év eltelte után). Az adósság növekedése 55 %-ról (2001: 53 %, 2002: 56,6 %) 65 %-ra = 10 % (sztrádák, nyugdíjak, bőkezű segélyezés – az MSZP baloldali párt). Volt 13. havi fizetés, 13. havi nyugdíj, a várható hiány 2008 augusztusában 3 % volt, a CHF 160 forintot ért, és persze nem voltunk bóvli kategóriában. Ennyire voltak képesek.

És akkor a válság. A válság idején az adósságállományunk 15 %-kal növekedett. Ebből 7 % a minimálisan várt GDP emelkedés helyett 6,8 %-os GDP csökkenés miatt, 3 % a forint erőteljes romlása miatt, 3,5 % pedig a kincstári tartalékképzés miatt következett be (az MNB tartalékba tettük az EU-IMF hitel egyharmadát, egyharmadával magasabb kamatú hiteleket váltottunk ki, egyharmadát meg nem vettük fel). Ha ehhez hozzávesszük az önkormányzatok 1,5 %-os eladósodását, már ott is vagyunk. Ezzel persze az általános „Gyurcsány és az MSZP hibái miatt” szemléletet a „Gyurcsány és az MSZP kormányzása alatt” szemléletre változtatni úgysem lehet, azaz a válság összes hatását az akkori kormánypárthoz kötik a jövőben is, de azért leírom.

A többi már a jelenleg regnálókat értékelők dolga.
@quendelapo: Most is ez van,nem? Ha különszolgáltatást akarsz,megfizeted, különben marad az "állami"alapellátás..haladunk Americica felé lassan,csak még a szolgáltatás oldala hibádzik olykor..
@Habakuk999: Mi, ostobák, tartsunk össze! :-D
@vakapad: Játszunk el a gondolattal:
Mi történik, ha Gyurcsány, aki egy szempillantás alatt vált bukott politikussá saját pártfrakció tagjai miatt időben szedi a sátorfáját?

Most ő lenne a legnépszerűbb, s vezére lehetne az ellenzéknek, nem egy sokak által megvetett paprikajancsi.

csak ahhoz politikussá kellett volna válni.
@vakapad: ez remek összefoglaló. Megvan valahol a neten, vagy ki kell másolnom innen, ha el akarom vermelni télire? :-)
@épészmérnök: Tényleg jó összefoglaló.

Bár mi ostobák ki tudja mit miért látunk.
Én a kóbor kutyák chilei tüntetésein is elgondolkodtam.
@Habakuk999: Én úgy láttam akkor (még otthon), hogy ha lemond, akkor annak a vége nem egy sima kormányváltás lett volna, hanem a fidesz kikényszerített volna egy olyan zavaros és indulatokkal teli helyzetet, amiben bármi előfordulhatott volna, csak nem békesség. Látszott, hogy az utcának játszanak.
@épészmérnök: De nem lett volna kétharmad, jöhetett volna Bajnai még a gazdasági válság előtt, jajjajjjj, ha az a ha ott nem lett volna.
@Habakuk999: "Én a kóbor kutyák chilei tüntetésein is elgondolkodtam."

És mire jutottál?
Jó éjt, megyek olvasni.
Hogy felnőjek a fényességes pártszimpis elmékhez.
@Habakuk999: Ja. És alacsony a kerítése :-)
@Habakuk999: Mao könyvecskéjét javaslom,bár még nem olvastam,de egymilliárd kínai csak nem tévedhet!:-P

Jójcak!
qva komcsi maszop mafia még mindig nincs börtönben?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Mára Heidegger és az idő maradt, egy Agatha Raisin és egy Asimov folytatás között.

Megkeresem a Maót is, igazad vagyon.
Jó éjt!
@Habakuk999: Ha már te is jobbikos náci vagy, akkor én mi vagyok?? ;)
@épészmérnök: Kihúzták volna a fidesz méregfogát.
Pont, hogy nem lett volna miért az utcára menni.
Tényleg jó éjt, neked szép napot!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ezt én nem tudhatom.
Szerintem van itt néhány jelentkező, aki szívesen elmondja neked.
@Habakuk999: Ha már Heidegger, legyen zenés:

Cumbia az episztemológiáról.

www.youtube.com/watch?v=YEYWixD9KME

(Különösen Rodeo figyelmébe :-))
@Habakuk999:

olvasgass: Mao Ta Ce Pao, La O Zi, Ta Ó Te Ching, Wen Zí, HÚ A Hu Ching, Láo Tzú, Wen Dzí

Rej Tő Je Nő, Pi Szkó Sfred, Khón Fú Cse, Táo, I Csi 'Ng

és így tovább...keresd meg André Malreaux Az Ember sorsa

brühühühühü
@épészmérnök:

Los hijo de putas ...Mastropiero era reputado por todos

jajajajaja

los primeros de los cuales aprendi entender porteño

brühühü
@épészmérnök:

cuando se hecha la pija entre Kierkegaard y Erasmo bièn abierta y se queda blanda para siempre

filosofìa en la cama en vez de amarse

los locos

jajajajaj
@épészmérnök: la candonga y los candongueiros Yohan Sebastian Mastropiero

jajajajaja
@épészmérnök:

a cumbia de epistemologìa

obras de Heidegger encontram-se: "Novas Indagações sobre Lógica" (1912), "O Problema da Realidade na Filosofia Moderna" (1912),

"A Doutrina do Juízo no Psicologismo - Uma Contribuição Crítico-positiva à Lógica" (1914), jajajajaja

"A Doutrina das Categorias e da Significação em Duns Scoto" (1916), "O Conceito de Tempo na Ciência da História" (1916), "Ser e Tempo" (1927), "Que é Metafísica?" (1929), "Da Essência do Fundamento" (1929), "Kant e o Problema da Metafísica" (1929), Hölderlin e a Essência da Poesia" (1936).

Também podem ser citadas "Da Essência da Verdade" (1943), "Introdução à Metafísica" (1953), "Da Experiência de Pensar" (1954), "O que é isto, a Filosofia?" (1956), "Da Pergunta sobre o Ser" (1956), "O Princípio da Razão" (1956), "Identidade e Diferença (1957), "A Caminho da Linguagem" (1959), "Língua e Pátria" (1960), "Nietzsche" (1961), "A Pergunta sobre a Coisa" (1962), "Tese de Kant sobre o Ser" (1962), "Marcos do Caminho" (1967), "Sobre o Assunto Pensamento" (1969), "Fenomenologia e Teologia" (1970), "Heráclito" (1970).

brûhûhû
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Confúcio
Pouco se sabe acerca de Confúcio (Kung-fu-tzu). O sábio terá nascido em 551 a.C., no antigo principado de Lu, na moderna Xantum, descendente do clã dos Kong. Sabe-se que a família era de origem nobre, mas por circunstâncias desconhecidas a sua família era bastante humilde. Nessa época o regime imperial entrava em decadência.

Conhecido como um jovem educado, cortês e justo. Viajou muito e estudou durante vários anos na capital imperial de Zhou, onde teve oportunidade de conhecer Lao Zi, o fundador do Daoismo.

Casou-se aos 19 anos e ainda jovem, entrou para a administração estatal de Lu, alcançando o cargo de ministro da justiça. Deixou o cargo por não concordar com algumas das práticas, pois estava cansado das intrigas da Corte. Confúcio troca a vida política pelo ensino, tornou-se famoso como professor. Com a idade de 35 anos, viu a sua carreira de professor interrompida por uma prolongada e sangrenta guerra, conduzida pelo Duque Chao do estado de Lu. Terá sido durante esse período que Confúcio foi chamado a exercer funções políticas, por um breve período, como conselheiro político do Duque Chao.

Confúcio começou a divulgar seus ensinamentos com a idade de 50 anos. Empreendeu longas viagens. Viajando e conversando, atraiu muitos discípulos, impressionados com sua sabedoria e a elevação de seu caráter. Suas idéias expandiram-se pelo país e logo por toda a China. Durante as suas viagens é preso e vê-se envolvido em lutas de senhores da guerra rivais. Viajou mais de dez anos por vários estados da China Imperial, servindo como conselheiro político. Após longa peregrinação, aos 69 anos, Confúcio retornou a sua terra natal, Lu, passando o resto dos seus dias a ensinar e a escrever.

A partir da dinastia Han (206 a.C. - 220 d.C.), diversos governantes passaram a se inspirar nas idéias de Confúcio, para a organização da sociedade. O filósofo, porém, não deixou uma obra escrita sua: através de seus discípulos suas meditações foram recolhidas.

Durante a dinastia Han foram compilados os chamados clássicos de Confúcio. Entre eles estão vários livros importantes da tradição cultural da China, como o "I-King" ou "I-Ching", "O Livro das Mutações", o "Chu-King", "O Cânone da História", o "Chi-King", "O Livro das Canções" e o "Li-King", "O Livro dos Rituais".

O Templo de Confúcio, na cidade de Qufu, atual província de Xantung, tornou-se, através dos séculos, local de veneração. Sua filosofia ainda exerce imensa influência sobre o pensamento e a mentalidade chinesa nos dias de hoje. Confúcio é, ainda hoje, o mais influente filósofo chinês. Os adeptos de Confúcio estão espalhados por Taiwan, Japão, Singapura, Coreia do Sul, Malásia e República Popular da China. Estima-se em mais de 400 milhões o número dos seus seguidores.

Nasceu em 551 a.C. e terá morrido em 479 a.C. Viveu, portanto, 72 anos.

EYT SPECIÀLISAN A DZSOBBIKOSOKNAK MONDTA:

Até que o sol não brilhe, acendamos uma vela na escuridão.

brühühü
@épészmérnök:

Querem que vos ensine o modo de chegar à ciência verdadeira? Aquilo que se sabe, saber que se sabe; aquilo que não se sabe, saber que não se sabe; na verdade é este o saber.

brühühühühü
@épészmérnök:

cumbia de epistemologia

The theory of knowledge, esp. with regard to its methods, validity, and scope. Epistemology is the investigation of what distinguishes justified belief from opinion

cumbia is a populer dancing style in Colombia

ennél már luthier-rebb nem is lehetne...szegény Heidegger

brühühühü

már alszassz?

a fabius meg leltároz és éjt nappallá tesz blog meg sehol
- minden hazug politikusnak
- minden, hazugságra készülő politikusnak
- minden, politikusnak készülő hazugnak
- és mindenkinek, aki hülye kivagyiságból úgy teszi közzé a közzétennivalóját, hogy azt lehetőleg ne sokan értsék

kep.index.hu/1/0/342/3420/34206/3420602_98dc21997b42416bc5455c1e16a99373_wm.jpg
@Habakuk999:

hja, kérem, gondolatokkal jáccódni kedves kötelesség. hogy mást ne mongyak, rodin rólam is mintászhatta vóna pl. az ő szobrát, amikor a klotyón azon töröm a buksimat, hogy ki fog nekem papírt hozni, mer én hüje a nagy gondolkodás közepette elfelejtettem. egyébként az járt a fejembe az én szaros seggemmel, hogy mán márija terézija anyánk se tudott mit kezdeni azzal, amit mekkpróbált, mégse monták neki, hogy monnyon le, de izibe. az a fleto bohóc nálam ugyancsak belopta magát, jóllehet kéccségeim sose vótak az outputot illetően, hiszen a ventilátor nem része a kibernetikának, oszt jónapot! szegény, jó vakapám hejábavalóan csépeli a szót, pontosan ugyan annyit ér el vele, mint jómagam a rénpásztorolással. penig hát a történések a pánik szerű gerinckinövődéssel képeznek szimbiózist az élet zajló tengerén, basszátok meg, proletárok a sarkantyútokat!
@hacsaturján:

Eme kesernyés gondolatokat a papír hiánya szülte?
@Légifarkas:

Már régóta látom, hogy te nagyon késő éjjel, vagy nagyon korai hajnalon írsz.
Nem tudsz aludni, vagy ilyen az életritmusod?
Nincs semmi kekec a kérdésemben.
@Orica Középföldi:

frászt! az este sok marcipánt zabáltam és keserűt szültem tüle. papír vót.
@rodeo36: Buddha tévedett. Jézus tévedett. Lao Ce tévedett. Krishna tévedett. Milarepa tévedett. Mohamed tévedett. A szútrák tévedtek. A Biblia tévedett. A Tóra tévedett. A Korán tévedett. A Bhagavad Gitta tévedett. A Tao Te King tévedett. Mindenki tévedett: minden vallásalapító, minden szent ember, minden bölcs, minden mester, minden hívő. Nincs Isten. Nincs Lélek. Nincs Út. Nincs erény. Nincs bűn. Nincs felelősség. Nincs következmény. Nincs cél. Csak hús van.

Ez a pszichiátria tanítása.

Évtízezredeken át hittünk ennek az ellenkezőjében - és fennmaradtunk.
100 éve sincs, hogy hiszünk ebben a világképben - és a kihalás szélén állunk.

NA VAJON MIÉRT?

(Duncan Shelley: Az elme gyilkosai.)
@Légifarkas: Na jó de ezt a szobrot a milánói tőzsde elé állították fel. Ezek alapján viszont a politikusokon kívül, másokat is bele kéne venned a felsorolásba. :)

index.hu/kultur/2012/10/13/kozepso_ujjat_kap_a_milanoi_tozsde/

Az alkotó egyébként elég provokatív szobrokat készít, azt meg kell hagyni. :)

www.exibart.com/foto/65270.jpg

1.bp.blogspot.com/_q66iuBb3KEo/S7PjICZrZkI/AAAAAAAAAK0/dVkr0bwvSDI/s400/maurizio_cattelan_trussardi1.jpg

api.ning.com/files/I7biqbcZ7GsdqYqCXvTsAC9beKg1NzmH48qmtcFPgeMnhzwb3weBDe6lv5Wv1RBwWZNKMy7cAeaIrICgYNUkQYhRL1nRy-Uv/article5_1.jpg
@hacsaturján:

Tényleg fene a pofádat:))

Azért ez szép:
"a vállalati vagyon elértéktelenítésének technikáját állítólag a Pénzügykutató M. Gy. monogramú jelessége dolgozta ki),"
Na akkor egy kis kultúra, ha már nincs poszt.
Megjelent a Régi szavak szótára. Berkó Pál szórakoztató könyvajánlásából némi részlet:

"Megtudható emellett, hogy a lázár nyomorékot, koldust, a surján gazt, gyomot is jelent, a kövérítés trágyázást,a semlyék pedig ingoványt, mocsarat jelölt. (De lám, máris elkövettem egy hibát, hiszen nevekkel nem illik mókázni.) Áll a kétharmad, mint a cövek - dicsekedett nemrég Orbán Viktor, holott a cövek a szótár szerint tuskó."
@Habakuk999: ha neked a minisztériumi programok nem elegendő tények, az a te bajod. Normális, objektívitásra törekvő emberek elfogadják. Te nem. Felesleges lenne erőlködnöm, mert te csak a saját elméletedet igazoló dolgokat lennél hajlandó elfogadni.
Aki pedig így tesz, és erre támaszkodva és a saját szubjektív (ami elfogult és előítéletes és kőbe vésett) véleményére támaszkodva próbálja meg igazolni azt, hogy a jobbik léte is a szocik hibája, azt nem tudom másképp értelmezni, mint örülsz hogy vannak.
Gondold át még egyszer. Mert a te attitüdőd is nagyban hozzájárul a problémáról. Mert te nem megoldásokat keresel, sőt fel se tételezed, hogy bárki (pláne baloldali) megpróbálná megoldani a problémát.
Ezért innentől neked kellene valamivel alátámasztanod, ami kicsit eltér a te érzéseidtől, amik nem bizonyíthatóak és nem tényszerűek, hogy minden program kudarc volt.
Mert látod,valamit tettek. Ott volt a bizonyíték fehéren feketén, akár szereted, akár nem. Ha pedig azt mondod, mind kudarc volt, azt illenék valamivel alátámasztani. Mert az, hogy 51 éved alatt te azt tapasztalod, az nem elég.
@quendelapo: Azt írtam, hogy az egyik lehetőség, hogy az állam, mint költségátvállaló beszáll költségviselőként a biztosítónál. Persz, akkor menne a hápogás, hogy miért pont az, miért pont olyan csomag, stb. Ergo, létre kéne hozni egy piaci szabályok szerint működő, de állami tulajdonú biztosítót.

Az ellátatlanság nem jó megoldás. Nem csak humanitáárius, hanem technokratikus, pragmatikus okokból sem. Egyszerűen azért, mert az ellátatlan, alapellátásban sem részesülők közegészségügyi kockázatot is jelentenek (ld. TBC). Az ország már kipróbálta egyszer, és nem véletlen, hogy olyan országokban szürnek járványgócra, ahol különben nincs a magyar értelemben vett TB (pl. Kína).
@rodeo36: Nem találom, csak a kurva sok Cecile és Nyírő könyvet, úgy látszik a szerverekbe is befészkelte magát az unortodixia.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Figyu figyu! Eldöntendő kérdés, hogy valóban van-e politikai akarat a romák felzárkóztatására? Megkérdezte-e bárki, hogy ők fel akarnak-e zárkózni? Amúgy pedig, 22 év alatt 1000 milliárd!!! forintot fordítottak a költségvetési pénzekből a felzárkóztatás különböző programjaira. A roma program parlamenti vitáján egyedül a jobbikos képviselő kérdezte meg, hol vannak a kormányoldal roma képviselői a vitáról? Egyik felkent "honatya" sem volt ott. Hát ilyen qrvára érdekli őket bármi!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Csekk, nincs ennek értelme.
Nagyra értékelem, hogy te, a mindent objektíven látó, s mindent oly jól megmondó értelmet akarsz csiholni ebbe a begyepesedett fejembe, de fölöslegesen fáradsz.

Hagyj meg engem a magam ostoba szubjektivitásában, hadd higgyem azt, amit látok, hallok a vidéket járva, dolgozva, vagy a szüleimet meglátogatva.

Egy olyan intézkedést láttam az elmúlt években, aminek valóban társadalmilag is volt hatása, mélységes sajnálatodra ez Orbánhoz kötődik, mégpedig a segélyek kifizetésének iskolába járáshoz történő kötése volt.

Az összes többi csak látszatintézkedés, hogy büszkén veregessük egymás vállát, s az "objektívek" imádhassanak, mi mindent megtettünk.
@hacsaturján: Jól mondtam én, hogy bölcs feleséged van.

Érdekes nézőpontból íródott a cikk, logikus, érthető.
Kötelező olvasmány is lehetne.
@Orica Középföldi: Ez nagyonis valószínű.
Hol lehetne ehhez a tanulmányhoz hozzájutni?
Fontos lenne...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Szerintem ez neked egyre kínosabb....
@Habakuk999: Én is jobban jártam volna ha a meccset nézem,ahelyett hogy ezzel "toleránssal" vitatkozom.
@Habakuk999: Mi az,hogy ide oda forgó nagyanyó?
Pedig már kezdtelek megszeretni.
Ugye nem a párt választásaim alapján gondoltad ezt?:))
@kifordított nagyanyó: A neved alapján, össze-vissza forgatott nagyanyó vagy.:)
@Habakuk999: + ugyanaz a véleményem,mint szoci koromban.
@Habakuk999: Ez az asszony neve,ő választotta,csak nem használja.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Tudom hogy leszarod amit mondok,mert te toleráns és nyitott vagy,no meg elfogadó.
De én nem állítom,hogy csak a szocik az okai a cigányproblémának.
Ez a probléma az utóbbi tíz évben bukott ki igazán.
Szavazatvásárlás helyett viszont törekedhettek volna a helyzet normalizálására.
Ugyanígy a fidesz is.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: És még valami.
Én szoci szavazó voltam.
Bíztam fecóékban az elkúrás után is egy darabig.
Csak pl. nagyon anyagias is vagyok.
Ugye fecó kitalálta bayer egyik cikke után,hogy az állami cégek ne rendeljenek Magyar Nemzetet.
Az állami cégvezetőket pedig meg KÉRTE,hogy adják vissza a prémiumaikat a válság miatt
Másfél milliárd körüli összeg lehetett.
Amerikában meg lazán megkapták a 90%-os különadót.
Persze bayer czikke is khm durva volt,mégha igazat is írt.
És amiről a poszt is szól,azért nem felejtjük mit csináltak a szocik akármilyen is a fidesz.
Igen sokkal rosszabb.
@kifordított nagyanyó: Hol éltél Te azelőtt? A problémát a munkásszállós, feketevonatos, kapun belüli munkanélküliséges, alacsony termelékenységű és kvalifikálatlan munkaerőt foglalkoztató szocializmus csak elrejtette, és mihelyt ezek a vállalatnak csúfolt valamik megszűntek, a probléma előjött.
@Orica Középföldi: 24 órát is tudok egyhuzamban aludni, bármikori kezdéssel, ha úgy alakul :-)
Nappal házat újítok, immáron nyolcadik hónapja (mert elég jól szét lett szedve), és a cég megengedte, hogy közben éjjel dolgozzak (megírják, mi nem működik, reggelre jó legyen). Ezek összessége alakította ki ezt az életritmusnak is nevezhető valamit; netezni meg akkor szoktam, ha kajálok, vagy számítógép elé köt a meló.
@Kuviklacz: Az lehet,de akkor végigverhették őket a rendőrök,katonák,ma meg jogaik vannak.
Ha ilyen lenne,telesírnák európát.
A normálisabb cigánynak meg nem segítenek.
@Orica Középföldi:

Hat te sem voltal mindig kozepfoldi ;)
végre. lehet felébredni és megérteni miért mondott nemet nekik a 4K! és az lmp. az értelmesebbik része nem kíván szoci belsőharcokban részt venni és a legitimitásukhoz asszisztálni meg megfiatalítani...
Bocs, ez rossz helyre ment :)
süti beállítások módosítása