Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.28. 10:26 Fabius

Az MSZP-nek, lassan, szótagolva

Szórakoztató álomvilág lehet az, amiben a szocialisták élnek. Az ő alternatív valóságuk jelentősen különbözik a Fideszétől, ám semmivel közelebb nincs a vérvalóhoz, mint az Orbáné. Amíg emezék nemzeti pántlikás győzelmi jelentésbe csomagolnák a seggpöttyrokonságot is, addig a szocik lassan meggyőzik magukat, hogy az zemberek mind hülyék, a saller meg amitől letérdeltek 2010-ben csak tévedés volt. Oka semmi, kizárólag a rohattfidesz lejárató kampányának volt köszönhető, ők bizony ártatlan elszenvedői voltak az indokolatlanul fölhergelt nép izmozásának. De majd most, mikor Viktor minden elkúrt becsülettel, most majd belátják ezek az istentelenek tévedésüket.

A víz örüljön, hogy megfürdünk benne, kurvaannyát. 

Harangozó Tamás szerint mindjárt január másodikán megindulnak az ellenzéki tárgyalások. Új év, úgy pártlogó, új jövő, új minden, csak az arcok a régiek. Mert azoknak újulni semmit nem kell, hiszen mára világos, hogy a legutóbbi választási vereség - amitől a könnycsatornán keresztül is takonybubit fújtak - nem volt több puszta tévedésnél. Harangozó nekibátorodva egész odáig merészkedett, hogyaszongya: a kormányoldal is párbeszédképes lenne, ha elhajtaná a vérbe a zsebdiktátorait. Érdekes meglátás ez még akkor is, ha van benne igazság. A probléma mindössze annyi, zsebdiktátorozni nettó baromság, mikor a zsebdiktátorok ellen zsebdiktátorokat indítanánk alternatívaként mi magunk is. 

Mert annyira hülyék vagyunk, hogy nem tanulunk semmiből.

A listát böngészve némileg meglepetésként ért, hogy a semmitől vissza nem riadó zsebdiktátor archetípusa, Tóth Csaba ismét választókerületet kapott. Úgy látszik a választási győzelem esélyeinek maximalizálásánál még mindig többet nyom a latban a mutyiszövetség, és továbbra is életben van még az elmúlt ciklusban tízmilliós tanácsokat osztók véd és dacszövetsége. EMC Consulting Kft., ismerős, ugye, kedves Mesterházy Attila? 

mesterházy.gif

Csak ez számít, Tóth esetében se a viselt dolgai, se a saját átvert és kihasznált aktivistái által üzemeltetett szégyenblog nem téma. Ti tényleg azt hiszitek, hogy az embernek akire a saját aktivistáitok sem szavaznának bármilyen valós esélye lehet? Ha igen, akkor lassan és érthetően igyekszem artikulálni:

- Nem fogunk rá szavazni. Semmilyen okkal, indokkal. 

Csomagolhatjátok bármibe, ha E14 logót tetováltok a hátára és homlokára, ha maga Bajnai fogja a nevére venni, ha ma a kommentelő aktivisták ezerszer írják le, hogy háde'akkó Orbán szekértolói vagyunk, a diktatúra gyermekei, akik nem képesek felérni ésszel, hogy ti sokkal kisebb tolvajok vagytok, akkor sem. Ezzel próbálkozni is felesleges. Helyette fordítsátok az energiát annak megértésére, hogy egyezkedhetek ti bármit egymással, megszülhetitek a kompromisszumos paktumaitokat, jöhettek a hangzatos ígéretekkel, de lófaszt fogtok érni vele, ha az arcok miatt nem lesz aki szavazzon rátok. 

904 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr794984608

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem egyeztetek! 2013.01.06. 10:18:25

Lehet, hogy az orbáni politika mégiscsak a leghelyesebb ebben az országban, mert nincs semmiféle lehetőség együttműködésre, csak diktálásból ért a magyar? Mindeddig úgy gondoltam, hogy léteznek olyan közös célok, amelyek miatt érdemes beszélni másokka...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No igen. Ha egy szervezet megosztó, akkor vegy tudomásul, hogy megosztó.
Egyébként azt hiszem a Tóth Csabák eloszlása a magyar politikai, vagy nem politikai közéletben közel egyenletes. Az tényleg a pártvezetések felelőssége, hogy mit kezdenek velük. Az egyenletes eloszlás miatt az E14 sem feltétlenül ússza meg a konfrontációt néhánnyal. A jövő akkor kezdődik el ebből a szempontból, amikor erre a kérdésre választ kapunk.
Ez meg egy kis utánlövés utánlövésileg, endresy.blogspot.hu/2012/12/kommunikacios-utanloveszet.html
ha kedve van hozzá vkinek. Az MSZP-hez képest off, a politikához képest talán nem annyira.
Kb azóta várom ezt a posztot mióta olvastam a szocik listáját a nol.hu-n. Abszolút jogos a pont, ideje ébredni. Este összeszámolhatod hányszor kapod meg, hogy síkhülye fideszbérenc vagy. Esetleg tippelős játék ki lesz az első? :-))

@GeoCracker: Egy szervezet ha választást akar nyerni az azt vegye tudomásul, melyik arcaira szavnak a zemberek, és kikre nem. Feltéve, ha tényleg nyerni akar.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Nekem ne tolják előre az elfogadható embereket amíg pl. Lendvai Ildikók állnak a háttérben...
a fidesz nagy szívességet tenne, ha betiltaná az MSZP-t
@vitéz Thapóccay néma bárány: A kettő nagyon nem független egymástól.A szervezet megosztó jellege óhatatlanul kapcsolódik egyes emberekhez. Nem egy esetben a háttéremberekhez, alapító atyákhoz, kegyencekhez, stb. Egy szervezet arca nem okvetlenül a hivetelos jelölt arca.
Fordítva bár,de az e14 nél is látszik. Holott Bajnai még csak éépenhogy jelöltecske hivatalosan, mégis ő a szervezet arca.
@Agyalap:

Lendvai Ildikó a kisebbik gond. Puch Laci a nagyobbik. Meg a Baja, Szekeres, Kiss Péter.

Viszont ők nem sokat tehetnének már, ha tényleg és névleg vonnák ki őket a forgalomból.
@GeoCracker:
Nem bántásképpen irom, de mi lenne, ha a blogodat áttükröznéd a blog.hu szerverére IS, és nem kéne állandóan linkelgetni?
(ami kissé szánalmasnak hat)

Jókat irsz, biztosan kikerülném a cimlapra is, és menne a sok-sok troll oda, külön meghivó nélkül...
@GeoCracker:

Van igazad, de. Bajnai arca nélkül pl az E14 sehol sem lenne, viszont egy hasonló kaliberű arccal a kirakatban az LMP meg sokkal előrébb volna.
Amúgy meg a gif kurva találó, a szocik kézből sem tudják elrúgni a (magas)labdát.
Én két dologban reménykedem: 1. Bajnai nem hülye és tisztában vele, hogy mi van körülötte. 2. Mesterházy sem olyan hülye, hogy azt gondolja, hogy 2014-ben ő lehet Orbán kihívója.
Bajnai helyében tárgyalnék az Mszp-vel, közben a háttérben kiegyeznék az Lmp-vel, és finoman kihagynám a Dk-t. Jövőre ugyanis ha még mindig töketlenkednek akkor a Fidesz hozza 2014-et.
@V-PORT:

Az LMP még maga sem döntötte el mit akar. Januárban újabb kongresszus arról, hogy milyen magasan lebegnek ég és föld között. Valami azt súgja a földreszállás pillanata akkor sem fog eljönni.

nol.hu/belfold/20121228-_nem_cel_a_szavazok_lecserelese_
@h.kovacs:

És azzal a lendülettel betilthatná magát is.

OFF

index.hu/belfold/budapest/2012/12/28/jegtoro_nelkul_marad_budapest/

(A vagyonkezelő legszívesebben szabadulna tőle, az értékesítéssel megbízott szakember azonban hiába házal vele, ugyanúgy eladhatatlan, mint a szintén rábízott ezer liter lósperma.)

Mi van? Űrállomás és disznótrágya szakértő?

ON

Az emeszpé mindig a közép-oligarchák, nagyhatalmú kiskirályok pártja lesz. Lassan írom: n e m f o g m e g v á l t o z n i. Nyugodtan lehetne csákmátépárt is a neve.
Egyszer ezt is érdemes lenne körbejárni a szocik tájékán. :)

Dokumentumok: így lesz 20 millióból 85 - és így vándorol az egész a végrehajtók kamarájától MSZP-sek zsebébe

"Mint megtudtuk, 2011. óta a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara (MBVK) kommunikációjáért az Anderson Communications Kft. felelős. Bár az MBVK a 2011-es költségvetés-tervezete szerint "csupán" 20 milliós forint összeget szánt médiával kapcsolatos szolgáltatásokra, a tények másról árulkodnak. A kamara ugyanis több mint 85 millió forintot fizetett ki a fenti kft-nek.

Ilyen érdekes esetekben nem árt megnézni, ki áll a háttérben, ugyanis borítékolható, hogy így találjuk meg a magyarázatot a hirtelen kiadásnövekedésre. Nos, a kft. egyik tagja az MSZP-s Lévai Gábor. Sőt ezé az emberé még a Wattson Hungária Kft. is, amely az elmúlt években több nagy összegű "támogatást" nyert pályázat útján a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől. Nem is kellett hozzá nokiás doboz.

Az is érdekes kérdés, hogy honnan lehet a Kamarának ennyi pénze, de a bevételi forrásuk mintha furcsamód hiányos lenne. Szerepel ott egy általános költségátalány sor, miszerint a sikeres végrehajtások után 1%-ot utalnak a végrehajtók a kamarának. Ez az az összeg, amelyet a kisemmizett emberektől hajtanak be, és ilyen úton jut el a mocskos kommunistákhoz egészen a mai napig..."

nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=0&AID=0&Direkt=108347&offsetlo=0
OFF

Ő viszont nagyon szimpi. :)

Lukács Ernő: egy igazi „anticeleb”

Egy igazi „anticeleb”, aki negyvenöt éve hűséges feleségéhez, húsz gyermeke van, albérletből költözött tanyára, ahol valóságos munkával gazdagodott meg, életében nincsenek sötét titkok, nem népszerű, és a média által nem ünnepelt személyiség.

www.hetek.hu/interju/201102/lukacs_erno_egy_igazi_anticeleb

ON
"akkor lassan és érthetően igyekszem artikulálni:
- Nem fogunk rá szavazni. Semmilyen okkal, indokkal. "
Pedig kellene. Még mindig a FIDESZ irányít Benneteket. Csak az Ő érdeke, hogy ne legyen összefogás, és a kinyíródjon a legnagyobb, legszervezettebb, legesélyesebb párt. Igenis megint kellene egy kerekasztal, a leváltásra, és meg kell egyezni az alkotmány visszacsinálásában, majd egy újabb (immár szabad) választásban! Vegyük észre, ez már rég nem az MSZP-ről, és pártokról szól!
És igen a FIDESZ nagyon mocskos dolgot csinált, mindjárt a 2002 szavazástól kezdve. A mai állapotokat köszönhetjük nagyban nekik is, még akkor is, ha az MSZP olyan, amilyen, de az MSZP "FIDESZ" soha nem volt!!!
off

Itt az első pofon a választási regisztrációnak

Elkaszálta az Alkotmánybíróság az Alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló jogszabályt: ez teszi lehetővé a választási regisztrációt is.

www.origo.hu/itthon/20121228-az-alkotmanybirosag-dontese-az-alaptorveny-atmeneti-rendelkezeseirol.html
@puszt: Dehogy kellene. Ugyanaz a bagázs és már össze is nőttek. A színház csak neked megy még mindig, meg azoknak akik még beveszik. :)

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/14329_486926288007288_411497995_n.jpg

Brühühühü
Elnézést, hogy nem a témához, visznt meglepő és érdekes.
Hogy miket nem talál a gugli kereső?
monarchismorg.blogspot.hu/2012/05/blog-post_6053.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hülyegyerek/ 80 milláról vartyogsz? Ja, persze, a milliárd már neked felfoghatatlan...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ezekre a szarokra kár a gépidőt pazarolni. Volt valaha neked akárcsak egy önálló gondolatod? Mer itten, amióta csak idejárok, tőled csak kopipészteket látok. Ezért kár beleugatnod a dolgokba. aki kiváncsi ezekre a tendenciózusan kiválogatott szemetekre, úgyis megtalálja. Szégyelld megad...
.....néhány hónappal ezelőtt igazi csalódás volt olvasni fabiust és az itt kommentelők bő 3/4.-ét amint ócsáróljátok , egész pontosan hülyézitek az LMP-t és a 4K-t.......mindeggyikötök kritikálatlanúl lelkesedett az ismeretlen hátterű és szándékú E14 iránt ( még most sem ismeritek fel....Róna Péter írt arról, hogy működik az ál baloldali érdekérvényesítés mutyi a szinfalak mögött).....amikor az LMP a jávor banda segítségével éppen szétverni próbálták ezek az erők ....hogy ne legyen az emberek előtt más lehetőség mint az mszp E14(még nincs vége...) itt gúnyolódtatok hogy milyen luzerek..nem megértve, hogy rólatok is van szó!
Mi ez a hírtelen színeváltozás.....már nem annnyira vonzó az álbaloldali alternatíva??
Szívesen venném, ha a meggondolatlan fröcsögők-beleértve a blogírót is- nyílvános önkritikát gyakorolnának....a változás a személyes hibák beismerésénél kezdődik....csak elkezdeni nehéz, érdemes kipróbálnotok!
És még nincs kivivva, hogy az ország számára valódi választható alternatíva is megjelenjen....jó lenne pozítív megerősítő támogatást kapni a küzdelemhez.....akinek nem inge...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Miért szerinted a poszt miről szól??? Pontosan arról, hogy azért mert a fidesz fasz még a maszop sem lesz különb, még akkor sem ha állítólag kevesebbet lopnak jelenleg.

Bár az is lehet, hogy téged nem rendítene meg 80 milla sem. :)

Szóval én azt mondanám, hogy húzzon mind a két bagázs.
@Dr. jenőke (jenőke): nyami.
itt van nyersgugliban, mer oroszul már nemsokan beszélnek:-)

PÉNTEK, MÁJUS 18, 2012

Magyar miniszterelnök Orbán Viktor, "Hugo Chávez", "a magyar Ceausescu" vagy ... "Új Hitler" Európa?

Magyar miniszterelnök Orbán Viktor

Budapest, Moszkva, május 18 - Our Country (Igor Ignatchenko.) Szóval, a magyar miniszterelnök Orbán Viktor már megkezdte végrehajtására vonatkozó tervek a "globális elit" tekintetében az államok Európában. Visszhangzó hívás szupranacionális hatáskörök fogadták el 2011 tavaszán lépett hatályba január 1-jén 2012 az új magyar alkotmány, a fő hangsúly, ami az ország visszatér a keresztény és nemzeti gyökereit.
Európa első alkotmánya, határozott szakítást a "multikulturalizmus", érteni elutasítása a nemzeti identitás és a "tolerancia" érteni, mint a tolerancia az erkölcsi és társadalmi gonosz. Magyar nevét a preambulum az alkotmány - "Nyilatkozat a hit a nemzet", és ez az az idő, amikor az EU megpróbálja felszámolása ideológiai fogalma "nemzet", és felszólította, hogy egy találmány a modern időkben. A preambulum kimondja, hogy az alapján, lelki és szellemi egységét a magyar nép "Isten és a kereszténység." A toleráns ("poszt-keresztény") Európában fenntarthatatlan.
Symbol magyar államiság szerint az alaptörvény, kihirdetett egy arany korona, és a szerecsendió Szent István (István) - az első magyar király, aki a megkeresztelt ez a nép ezer évvel ezelőtt. Most a Szent István koronája is mutatják be, valamint a fegyverek Magyarországon. A preambulum az Alkotmány folytonosságának mai Magyarország a középkori állapot a magyarok, ami felülmúlta a méret ma Magyarországon két vagy három alkalommal, és benne az egész Szlovákia területén, az ukrán Kárpátok, a szerb Vojvodina, szinte minden Horvátország része, Ausztria és Szlovénia és fél Románia.

Szent István koronája

Az új magyar alkotmány határozza meg a házasság, mint "az unió egy férfi és egy nő", ami felbőszítette az európai prédikátorok homoszexualitást. És hangosan kritizálták a magyar kormányt Németországban, ahol a külügyminiszter Guido Westerwelle homoszexuális. Általában kórusa kritikusok a magyar alkotmány megjelent US State Department. Nem is olyan régen, amerikai külügyminiszter Hillary Clinton azt mondta, hogy az emberi jogok - az először, melegek jogai, beleértve a "meleg házasságot." Gondoskodás jogainak melegek és leszbikusok a világ minden tájáról, Hillary Clinton kérte a budapesti annyi felülvizsgálatát a nemzeti jogszabályokat.
A fő dokumentumban Magyarország is rögzítették az "élethez való jogot a fogantatás pillanatától." Magyarország válhat a második ország után Írország az Európai Unió, amely hivatalosan is betiltották az abortuszt. De a várható jogalkotási tilalom gyilkos a baba az anyaméhben nem teljesül, például a nemzetközi emberi jogi szervezet, az Amnesty International, amely egy speciális sajtóközleményben fejezte ki "mély aggodalmát", hogy az új magyar alkotmány "sérti a nemzetközi és európai emberi jogi normákat."
EU-tisztviselők hangsúlyozták figyelte Orbán kísérleteket, és amikor a magyar miniszterelnök elvonta a "szent tehén" dollarotsentrichnoy pénzügyi rendszer - a központi bank, a Magyar - azt csökkentették a kutyák. A jelenlegi rendszer, amely a monetáris monopólium dollár, pénz által kibocsátott központi bankok, amelyek a magánszervezetek és nem tartozik elszámolással a kormányok annak érdekében, hogy az állam vehet fel pénzt a központi bankok hitelt, de ne nyomtassa ki azokat. Orbán megtalálta a módját, hogy megtörje ezt az ördögi kört, a Magyar Nemzeti Bank úgy döntött, hogy alá kormánya ennek az országnak, amely szembeszállt a globális pénzügyi oligarchia. Alapján az új alkotmány Magyarország elfogadott egy törvényt a Központi Bank.
Az elmúlt két évben a magyar miniszterelnök igyekezett gazdasági reformok végrehajtása okozott tényleges irritáció nemzetközi finanszírozók. 2010 nyarán a fejét a győztes párt, a Fidesz Orbán Viktor elutasította követelményeinek teljesítéséhez az IMF költségvetési megszorítások a szociális ágazat és bevezetett tanácsa ellenére a Nemzetközi Valutaalap egy további adót a bankszektorban. Még több bosszantó az Európai Bizottság és a nemzetközi pénzügyi intézmények okozta gazdasági stabilitása a törvényt, amely korlátozta a növekedést a belső adósságot, attól függően, hogy az infláció szintje és a mérete a GDP.
Azonban köröm Orbán gazdasági reform program létrehozása az állami ellenőrzést a Magyar Nemzeti Bank. Pénzügyi International azonnal folytatta a támadást: a nemzetközi hitelminősítő intézet Standard & Poor és a Moody azonnal visszaminősítette Magyarország hitelminősítő a pre-default. Az eredmény egy leértékelése a forint és a magyar államkötvények. Január elején 2012 elfogadásával az új Alkotmány kurzus forint esett a rekord alacsony az euróval szemben.
A nyugati média fel üldöztetés görbe Orbán. Már biztosított neki a címke "európai Chavez" (kifejezés MEP Daniel Cohn-Bendit). French héten L'Express nevű Orbán Viktor: "az új császár of Budapest", rögzített modern Magyarország "autoriter és diktatórikus rezsimek". Visszhangozta a francia és az olasz La Repubblica napilap, összehasonlítva ma Magyarországon a "tekintélyelvű európai országok az 1920-as vagy 1930-as években." A nyugat-európai és amerikai média egyre inkább Orbán Viktor ábrázolta "az új Hitler", vagy "magyar Ceausescu" törekszik, hogy erősítse diktatúra.
Intenzív és a belső ellenzék Magyarországon. Záró ellenzéki rádióállomás "Klubrádió" keverjük hataloméhes ellenzék, bár a kormány alkalmazott törvényes módszerekkel (megnyerte a pályázatot a frekvencia a rádióállomás). A cím a miniszterelnök lezuhanyozott számos állítólagos korlátozások a szólás-és a sajtószabadság. ORBÁN magát bezárni néhány a média egyszerű: hogy támogassa a médiában elfogadhatatlan erkölcstelen élet . Beszédében az Európai Parlamentben, a magyar miniszterelnök azt mondta, hogy Európa ma már Európa épül keresztény értékek, amelyeket majd az "elfelejtett". Szóval, Orbán Viktor küldetése, emlékeztetve arra, "poszt-keresztény" Európa kulturális és történelmi gyökerei a magyar nép, hogy megőrizzék identitásukat.
A magyar ellenzék még nem indokolja a reményben, Brüsszelben. Vádolta az egykori elnök és más Orbán Magyarország Schmitt Pál plágium írásakor a doktori disszertációját, és fúj ezen az alapon botrány miatt, ami április 2 Schmitt kénytelen volt lemondani, az ellenzék nem blokkolja elnökének megválasztása másik kolléga Orbán tagja, a Fidesz (Fiatal Demokraták Szövetsége), tagja az Európai Parlament, az Európai Néppárt (Kereszténydemokraták) Képviselőcsoport Áder János.

Áder János , az új elnök a Magyar

Május 2-án a támogatást a magyar parlament megszavazta 286-ből 386 helyettesei. Több ellenzéki pártok nem voltak hajlandók részt venni a szavazásban, de ez nem változtat semmin - kétharmados parlamenti képviselők támogatta a jelölést Orbán, ezáltal támogatva a politikai kurzus "Hugo Chavez Európában."
Magyarország nehéz ellenállni egy kis nyomást ugyanabban az időben az Egyesült Államok, az EU és a nemzetközi pénzügyi intézmények, annál inkább, hogy a többi ország még nem támogatja Magyarország a "lázadás ellen, a pénzügyi fasizmus" . A konfrontáció között a "régi" és "új" Európa lejáró, de meghatározza az a tény az európai politikai élet ment. Januárjában, Budapest kénytelen volt engedni a nyomást az Európai Unió megállapodott abban, hogy módosítsa a szöveget a három törvényt, ami nem tetszik Brüsszel (a "függetlenség" a központi bank saját állam függetlenségét a speciális információs menedzsment és a korai nyugdíjazás a bírák).
Ennek oka a visszavonulás Budapest egyszerű: az IMF nem volt hajlandó tárgyalni Magyarország felosztásáról neki hitelt a 20 milliárd eurót a válság, és a pénz szükséges, kétségbeesetten a magyar kormány. Azaz, a pénzügyi oligarchia magyarok visszaléphessenek irányítást az ország Központi Bank az Európai Központi Bank, hogy hagyjon fel a számos gazdasági reformok, amelyek korlátozzák a tevékenységét a transznacionális vállalatok és erősítsék meg a nemzeti gazdasági függetlenségét. Pénzügyi markában működött.
Brüsszel továbbra is fokozott nyomást a "disszidensek", az Európai Unió. Április 25. Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy fájlba perek Magyarország ellen az Európai Bírósághoz, és azzal vádolta meg, amely sérti az európai szerződéseket. Szerint az Európai Bizottság elnöke, Jose Manuel Barroso, az uniós tisztviselők akarja "kényszeríteni Magyarországot, hogy módosítsa a törvényeket." Az engedmények az EU, amely már tett Budapesten, Brüsszelben tartják kielégítő. Magyarország nagy szüksége a hitel, és a nemzetközi pénzügyi közösséget, hogy használja ezt a kart a teljes hatalmat.
Abban az esetben, ha Orbán nem tesz további engedményeket az EU és az IMF tárgyalja a lehetőséget, hogy váltani a belső-összeesküvés. Ehhez meg kell választani elfogadható alak a kormány táborba, egy ellentmondást Fidesz párt szervez a "palota puccs". Végrehajtása terén szerzett tapasztalat az ilyen átalakítások nemzeti struktúrákat ott - Olaszországban és Görögországban a közelmúltban "kiírásra" Berlusconi és Papandreou, swapping őket technokrata a pénzügyi világban.
A nemzetközi jelentősége, hogy mi történik Magyarországon és környékén, hogy a jelenlegi politikai vezetés az ország jóval megelőzve a többi európai vezetők látták lunda neoliberalizmus, mint a fejlődés és a mutatott nagy elszántsággal harcolni megőrzéséhez eredeti kép népe. "Magyarországnak meg kell hagyni az EU-ban. Minden, ami Európát akar tőlünk - ez a mi olcsó munkaerő, a piacok és a helyet, ahol ez dump-szemét "- ezeket a szavakat, hangzik egyre több ma az utcán a magyar városok.
Stratégiai Kultúra Alapítvány
Gondolom, a lényeg így is értelmezhező. Sajátos.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Jajj mókuska, nehogy már akkor szégyelljem el magam ha te mondod? Én sem basztatlak ilyesmivel. :)
FIGYELEM!

2012.május 18. És azóta mi minden történt...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Na, tessék pont le akartam írni, mit jelent, erre te csalsz a goglival...

"Венгерский премьер Виктор Орбан "Уго Чавес", "венгерский Чаушеску" или ... "новый Гитлер" Европы?"

Pedig nekik eredeti Putyinjuk is van, nekünk meg csak "Puszta Putyinunk"...
Én nem tudom, lehet, hogy csak álmodtam, de mintha tegnap a hiradóban arról is szó lett volnA, hogy 3 régi arcot nem engednek ujra indítani, Lendvait, Szanyit és a harmadikat elfelejtettem.

De ehhez mit szóltok?

hvg.hu/itthon/20121228_Alkotmanybirosag_alaptorveny_atmeneti_ren
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Jahh és jöjjenek a turulmadaras, szíriuszi 64vármegyés gyászhuszárruhás szíriuszi világmegváltók. Faszparaszt. Neked valóban értelmezési problémáid vannak, ha a posztból az előbbi következtetést vontad le. Én télleg nagyon szégyelleném magam a helyedben. Tudod, van az a szint... amivel az ember nem dicsekszik. És van az a szint, ahol már ez a minimális belátásképesség is hiányzik. Nos, ez a te szinted.
@V-PORT: Titokban kiegyezni az LMP-vel és dobni a DK-t?
Ha szavazóbázist akar, akkor inkább a DK-ra fogadjon, ha értelmes politizálást, akkor meg dobjon mindenkit...
Anyósomból kiindulva - iszonyatos (nyugdíjas) tömegek fognak beindulni a DK-ra 2014-ben. Hogy mi lesz ebből? A fidesz megint megnyeri a választást, és fennen hirdetve, hogy "Lám a Zemberek felhatalmazást adtak" totális Argentínát vezet be...
Nem mer ujjat húzni
a taxisokkal a kormány?

A taxisoknak nem kell bekötni pénztárgépeiket a NAV-hoz, pedig a hatósági razzia szerint hemzsegnek náluk a törvénysértések. A NAV nem tudja, az NGM nem mondja, mire a kivételezés.

Hehhe, no lám! A taxisok, mint potenciális vasököl:-) beszarok:-)
Leáll a Teva sajóbábonyi gyára

A gyógyszeripart elérte a válság, emiatt kell a féléves kényszerszünet, ami a dolgozók felét érinti.

index.hu/gazdasag/2012/12/28/leall_a_teva_gyara_sajobabonyban/

Dübörög a gazdaság! Matócsni úrrrrr hahó! Ébresztő!!!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Pláne ennek függvényében... :((
Siker, ami láthatatlan, csak úgy dübörgünk.

"A Teva 263 új munkahelyet teremtett Gödöllőn
MTI|2012. 10. 02., 13:30|
Fél éve nem fogadtak már ennyien a Teva szárnyalására

A magyar gazdaság is küzd néhány betegséggel, de a Teva újabb üzeme is gyógyírként járul hozzá egy jobban működő magyar gazdasághoz - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a cég új, gödöllői központjának átadóján. A 22 milliárd forintos beruházással felépült üzemben olyan rákgyógyszereket is gyártanak majd, amelyek korábban hiánycikknek számítottak.

Orbán minden új munkahely mellé odaáll

Átadták Gödöllőn a Teva új központját, ahol steril készítményeket, így többek között infúziókat és injekciókat állítanak majd elő. "A magyar gazdaság is küzd néhány betegséggel, de minden ilyen beruházás, így a Teva újabb üzeme is gyógyírként járul hozzá egy jobban működő magyar gazdasághoz" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az üzem átadásán. "Bár a Teva külföldi tulajdonosok kezében van, mégis része maradt a magyar életnek" - tette hozzá."
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Attól, hogy puffogtatod a szokásos paneleidet és faszparasztozol szerinted igazad lesz???
Amúgy meg neked toleránsabbnak kell amúgy is lenned, hiszen te vagy az übermensch demokrata nem??? :)
Die Zeit: ez garantálhatja Orbán 2014-es győzelmét

Az Orbán-kormányt kihívó Együtt 2014 ellenzéki koalíciónak a jelenlegi magyar belpolitikában játszott szerepével, egy esetleges jövőbeni ellenzéki pártszövetség választási esélyeivel foglalkozik legfrissebb számában a Die Zeit. A lap szerint a megosztott ellenzék lenne Orbán 2014-es választási győzelmének garanciája.

hvg.hu/itthon/20121228_Die_Zeit_ez_garantalhatja_Orban_2014es_g

Ha már a Cájt is erről cikkezik, nem lehtnek ennyire hülyék... vagy ha igen, meg is érdemeljük Orbánt is, meg az ellenzékét is...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A toleráns demokraták is beoltatják magukat paraziták ellen...

Szokásos panelek? Érdekes megjegyzés.
@Farkasokkal táncoló: Semmit. Majd megváltoztatják, lásd hajléktalanok. Szóval én szeptemberben regisztrálok.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Boldog lehetne az egész ország, ha én lennék a legnagyobb parazitája. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nos te tudod. ha neked jó a falu bolondjának lenni és még élvezed is, ám tedd. Nem tahótlanítalak ,ert szórakoztató ugyan nem vagy, de jólesk látni egy-két eccerit is dőnként látni:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szellemi parazitákról volt szó, agyzabálókról... a gazdaságiak nem érdekelnek.
vagy, ha jobban tetszik: szellemi kútmérgezőkről...
Sajnos be kell látnunk az Mszp kikerülhetetlen. Hiába ódzkodom én is néhány embertől be kell látnom, hogy nekik (a pártnak) is benne kell lenniük az összefogásba. Ha a szavazólapon ott lesz a Fidesz, Jobbik, Lmp, Összefogás, akkor kire fogsz szavazni? Így ez Orbánnak kedvez. Ha az összefogásba becsatlakozik az Lmp is, akkor Fidesz, Jobbik, Összefogás. Ez viszont nem kedvez a Fidesznek.
Ha nekem azt mondják, hogy Bajnai miniszterelnök, Oszkó pénzügyminiszter azt mondom ez vállalható, még ha tudom, hogy a háttérben harcok lesznek. De legyenek, mert, amit most Orbán csinál a saját pártjában az már csak önkény. Sokat kell érte dolgozni, és Bajnainak is alá kell szállnia a mocsárba, mert ez az lesz.
Én úgy döntöttem, hogy pozitív leszek, mert ennél csak jobb lehet. Plusz ideje volna már Szollár Domokosnak is visszajönnie. :)
nagyon Off, de ezt a videót már mindenki látta több szöveggel... de így :)

www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=l4uDSnYQx3Q

by Hitler lol
Ai cocik vállalhatatlanok. Egy ilyen balfasz, tolvaj népség, az a rossz arcú, rossz hírû "pártelit", akikrôl Fabius tökéletes leírást adott, leírva, miért NEM LEHET rájuk szavazni, csak ballaszt. Amíg ezt nem akarják megérteni, addig azt sem fogják, miért esnek ki majd legközelebb. Kevés már, hogy lopnak a narancsbolsik. Nem felejtjük, hogy sokáig együtt loptak...
A HVGn cikk, az AB beintett a kormánynak.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Fogadunk valamelyik bajonettedbe, hogy Januárban kis szépségtapaszokkal elfogadják? Ez volt a szilveszteri szemfényvesztő show.:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Elnyerjük boli gyüjteményét? Elég hosszadalmas lesz, van neki egy pár darab. :)
@ariel12: boli=Boli. Bocs csak közben eszem a marha velőscsontot. :)
Az lenne a legjobb, ha Bajnai egy új párt színeiben indulna a 2014-es választásokon és ha esetleg nem kapna annyi szavazatot a 2/3-os kormányzáshoz, maximum csak abban az esetben kellene valamelyik párttal, vagy pártokkal tárgyalnia.
@Dr. jenőke (jenőke): "Hogy miket nem talál a gugli kereső?
monarchismorg.blogspot.hu/2012/05/blog-post_6053.html "

Az olvasónak ki kell találnia, hogy Orbán Chavez-e, magyar Caucescu, avagy Európa új Hitlere...
@zipe moha: "még most sem ismeritek fel....Róna Péter írt arról, hogy működik az ál baloldali érdekérvényesítés mutyi a szinfalak mögött"

... mi mán csak ilyen kis butuskák vogymuk...
@zipe moha:

A sifferi autokrata, belső ellenzéket betiltó LMP-t kéne ennyire lájkolni? Oszt ugyan mire fel? Autokrata farokból egy is sok, nem kell mellé mégegy. Vágó megmondta, minket eddigi szavazókat kizártak és most igyekeznek a koszlott fideszesekkel haverkodni.

Menj szépen és játssz velük. Ti nem lehettek meg vezér nélkül, nekünk meg Schiffer alkalmatlan mindennek.
@zipe moha: "És még nincs kivivva, hogy az ország számára valódi választható alternatíva is megjelenjen....jó lenne pozítív megerősítő támogatást kapni a küzdelemhez.....akinek nem inge... "

... kit állítanál elénk példának ... Chávez elvtársat ... Raul Castro elvtársat ... esetleg Morales nemzettársat ...

Moha, szép a napsugaras, kapitalizmusmentes harmincadik évszázad, de mi most élünk.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Összefoglalnád? A fenének van kedve éhgyomorra guglifordítást olvasni.
@épészmérnök:

Hagyadmá ezt a Róna Pétert...
@Farkasokkal táncoló: Jó, hogy formai indokkal elkaszálták a regisztrációt, de ezek a szép emberek mindig kitalálnak valamit az ő csavaros, vagy inkább becsavarodott eszük járásával.

Nyugtával dícsérd a napot. Mindenesetre az ombudsmannak kijár egy mosolygós ötös.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Hagyadmá ezt a Róna Pétert..."

Zipe Mohát idéztem.
A poszt jól sikerült és tényleg nagyon igaz.
@kifordított nagyanyó: a legnagyobb baj, hogy az összes pártra le lehet ugyan ezt írni, igaz ők is ennek a népnek a gyermekei...
@Farkasokkal táncoló:

Ez várható volt, igazán az kérdés csak, hogy pártunk és kormányunk kitalál-e valami okosságot a regisztráció pótlására, vagy beletörődik, hogy 80% elutasítottság mellett öngyilkosság bevezetni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: És te el is hiszed amit Orbán mond??????????Hiszem még akérdései is hazugok!!!!!
@puszt:
A probléma az, hogy az E14, pontosabban a Haza és Haladás nem kezdett országos szervezet építésbe. A győzelemhez az összes választókörzetben mérhető jelöltet kellene állítani, lehetőleg mielőbb. Jelölt nélkül között nehezen képzelhető el az E14 és a többi szervezet - mszp, lmp - hogyan fogják elosztani a helyeket, honnan tudják ki az esélyesebb, kit érdemes indítani, kit visszaléptetni.@antiforradalmár:
@antiforradalmár:
Ja, de ahhoz pártot kellene alapítania és szervezni, szervezni ezerrel. Nem pedig nyugdíjas bányászokat vizitálni.....
@épészmérnök: ". kit állítanál elénk példának ... Chávez elvtársat ... Raul Castro elvtársat ... esetleg Morales nemzettársat ...

Moha, szép a napsugaras, kapitalizmusmentes harmincadik évszázad, de mi most élünk."

Semmilyen problémát nem lehet azon a tudatossági szinten megoldani...mint amin keletkezett" /Albert Einstein/

a neoliberális modell lebukott a nemzetek előtt...egyre hangosabban fognak üvőlteni a népek Európában..... a globális pénzügyi tőke saját politikusain keresztül sikeresen támadta le a társadalmakat......oldal függetlenül,érték kiüresítéssel.....szerinted, mi az első lépés....ha a túléléshez az alkalmazkodás már nem elégséges? ...még több "alkalmazkodás".... egészen a szakadékik??...és még csak az első lépést hozom szóba...ideje lenne a magyaroknak valóban nemzetmentő kreatív módon...... gondolkodniuk, egyéni megoldás nincs (hiába futsz..)!!Nos mit javasolsz?
Minden datolyában van egy mag, de nem minden datolya rothadt...
@quendelapo: A pártalapítással ki is zárná rögtön annak a lehetőségét, hogy az E14 égisze alatt létrejöjjön egy választási formáció.

Bajnai a minap azt nyilatkozta, hogy 2013 nyarára készen lesz a Haza és Haladás programja, amely - feltételezem - nem csak a szokásos választási program lesz, hanem remélhetőleg jogilag, szociológiai és kommunikációs szempontból alaposan átgondoltan az Orbán-rendszer lebontásának terve.

Én legalábbis erre várok.
@ariel12: "Fogadunk valamelyik bajonettedbe, hogy Januárban kis szépségtapaszokkal elfogadják? Ez volt a szilveszteri szemfényvesztő show.:-)"

Még ennél is gyorsabbak a fiúk. :)

A Fidesz beemeli az alaptörvénybe mindazt, amit az Ab megsemmisített

hvg.hu/itthon/20121228_Ab_dontes_fidesz
@épészmérnök:
"a globális pénzügyi tőke saját politikusain keresztül sikeresen támadta le a társadalmakat......oldal függetlenül,érték kiüresítéssel.....szerinted, mi az első lépés?

Bajnai a globális helytartó új és kiképzett kedvence,tudod és még is?

"ha a túléléshez az alkalmazkodás már nem elégséges? ...még több "alkalmazkodás".... egészen a szakadékik??."

...szóval a Te válaszod a még több alkalmazkodás.....csalódtam Benned,mert ez csak egy egybites válasz
@zipe moha: "Nos mit javasolsz? "

Beszélgettem egy-két évvel ezelőtt egy igen-igen okos, tapasztalt, és óriási tudású filozófus-szociológussal (nem magyar, és poziciójánál fogva rálátása van az egész nemzetközi rendszerre).

Egy üveg bor után bevallotta, hogy a világrendszer annyira komplex, hogy valójában csak találgatni lehet, hogy mi is történik valójában.

Nem gondolom, hogy a világrendszer problémáját pont most, és pont Magyarországon kell megoldani. Egyelőre szerintem elég annyi, ha egy olyan szintre jutunk, amelyen egyáltalán szóhoz juthatnak a különféle világleírások, és megoldási javaslatok. Ehhez szükséges szerintem az E14.

A radikalizmus következménye nem egy demokratikusabb és racionálisabb berendezkedés lehet, hanem még keményebb diktatúra, vagy az ország teljes összeomlása.
@zipe moha: Jut eszembe, Moha, te nem ökologista vagy, hanem jobbikos, igaz? A nézeteid alapján ez jön le.

És lécci, kevesebb hipnotikus .... pontot a szövegbe, mert kínos.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ne vedd el a "brühühü"-t rodeo-tól. Légyszives!! Az csakis az övé!!:)
Soha többé FidMSZP!
Soha többé Madesz!
@csikarcsi: OK rendi, csak néha néha.
Úgy láttam más is van, hogy rákap.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

ma csak olvasok és nem beszélek -sokat- így a háziszárnyas is kimarad mert szárnyast nem igen fogyasztok túl sok a tolla (kérdezd épészmérnököt mit jelent a : mucha pluma....)

csakis zamatosat

hagyd hadd borzolja a tollait mindíg kitűz meg betűz és copypaste-el meg üres szavak és még üresebb fely...

brühühühühü

evezz nyugodtabb vizekre a hattyak is szárnyasok bár nem repkednek
@épészmérnök: a nemzetek ellen háború folyik... az okozott károkat is csak háborús mértékkel lehet leírni......enyhén szólva is félreértés radikalizmusnak nevezni, ha le akarod zárni a további háborús "cselekményeket", szeretnél hozzákezdeni a kárenyhítéshez,az újjáépítéshez, a háborús bűnösöket pedig börtönben látni...ez radikalizmus.....nehéz kinyitni a szellem börtönét és másként látni és gondolkodni mint ahogy az az elmúlt években belénk ivódott, tudom..
@épészmérnök: nem vagyok egyik se...muszáj skatulyáznod, hogy előítélet befolyása alatt fogalmazhass véleményt?
@zipe moha: Mi bukott meg, te!

1) Neoliberalizmus a ZUSÁban van, Európában sehol.
2) Nézz már rá mennyi is a paritásos egy főre eső GDP Ámerikában! Több mint kétszerese a magyarénak! Qrva gazdagok még mindig, a világ elsőszámú, kihívó nélküli nagyhatalma. Szeretnék én így megbukni!
3) Ny-Európa megint csak rohadtul tele van dellával! Igen, néha tüntiznek, néha zavarognak, meg hőbörögnek, de KÉTSZERES AZ ÉLETSZÍNVONAL! Jó, a csóróbb Spanyolországban csak másfélszeres.
4) Ha valami megbukik újra és újra, az a csőcselék seggét kinyaló szocializmus. Magyarországon, csak hogy bebiztosítsa a sikertelenséget, az összes parlamenti párt ezt vallja.
@zipe moha: marhaság. Konteó.

A rendszer annyira bonyolult, hogy senki sem bírja átlátni. Az ilyen összeesküvés-elméletek megnyugtatják az embert. Tudjuk, hogy a stresszt csökkenti a cselekvés, egy ilyen háborús elmélet, és az ennek nyomán kialakuló háborús készülődés stresszcsökkentő (egyeseknek).

Ennyi.
Nem szűnnek meg a választási visszaélések a Fidesz rendszerében

A Jobbik szerint a választási regisztráció alkotmányellenességét gyakorlatilag a Fidesz is elismerte, amikor épp ezért az Alaptörvény részévé akarta tenni ennek részleteit is. Az Alkotmánybíróság mai döntése is mutatja, hogy a kormánypárti képviselők fittyet hánynak a jogalkotási szabályokra, ám a választójogi szabályozással más jellegű problémák is vannak.

A regisztráció bevezetése felesleges bürokráciát jelent, aminek következtében ráadásul sokkal hosszabb és drágább lesz a kampány. Azért is hiba a regisztrációt a választások előtt 15 nappal lezárni, mert például az őszödi beszéd csak 14 nappal az önkormányzati választások előtt látott napvilágot, így egy ilyen súlyú ügy után sem dönthetnének úgy az emberek, hogy mégis elmennek választani.

A Fidesz fenntartja az ajánlási rendszer lényegét, emiatt az embereket otthonukban zaklathatják, személyes adataik közvetlenül a pártokhoz kerülnek a jövőben is, és így akár illegális adatbázisokat is működtethetnek. A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint az egyik legsúlyosabb választási visszaélés, a szavazatvásárlás gyakorlata is fennmarad ebben a rendszerben, ami veszélyezteti a választások tisztaságát.

www.jobbik.hu/rovatok/k%C3%B6zlem%C3%A9ny/nem_sz%C5%B1nnek_meg_a_v%C3%A1laszt%C3%A1si_vissza%C3%A9l%C3%A9sek_a_fidesz_rendszer%C3%A9ben
@TaTa86.: ......nehogy rosszúl legyél, a billentyű mellett.... kiváncsi leszek amikor beérik a válság akkor is itt leszel -e füled farkad behúzva halkan képes leszel-e leírni" bocs', tévedtem" Nem, szerintem Te erre nem leszel képes.....
A sok érved valamikor igaz volt....csak időközben a mutatvány lelassult..... amerikán 11.000 milliárd a "fejlett nyugaton" további cca. 30.000 milliárd dollár államadósság van zömében fedezetlen elektronikus jel...keresik hogy a jeleket honnan lehetne valódi (értékkel fedezett )pénzre váltani....például a te ingatlanod az valódi...vagy amunkád ára.....vagy a vállakozói jövedelmed... vagy a (neked) ki nem fizettet szociális járandóságod..az is valódi
@épészmérnök: ,,,,további mindenféle jó adósságtörlesztést kívánok Neked arra a maradék 30-40 évedre....ne nyavajog sem ma sem holnap sem.....vállatad, ha pedig nem ( mert bízol abban hogy Te személyesen kimaradsz a rosszból) akkor ne hülyíts másokat...mond ezt
@TaTa86.: Kérdezd inkább Rodeót az usácska gazdasági kilátásairól. :)
@épészmérnök:

Csodálom a türelmed. Én elintéztem volna egy szójjanak a világok ennek a rónapéternek majmegógya. :-D

Az meg biztos tökéletlen, hogy inkább akart a világvégéről vitázni veled, mint a sifferisztokráciáról velem.
@GeoCracker: Ezzel az az egyetlen baj, hogy bizonyos méret fölött minden szervezet és párt defaultból megosztó.

Persze, ettől még igazad van: ezt illene tudomásul venniük.

bio
@zipe moha: "muszáj skatulyáznod, hogy előítélet befolyása alatt fogalmazhass véleményt? "

Ebben igazad van, nem muszáj. Visszavonom :-)
Kedves Fabius
"Szórakoztató álomvilág lehet az, amiben a szocialisták élnek."

Az viszont nem lesz annyira szórakoztató amikor a 2014 új kormányában ott ülnek majd megint az elvtársak. Hogy ki adja majd a miniszterelnököt még homályos. De, hogy a szocik ott lesznek a befutónál az biztos. Aztán persze ismét elqrják és Orbán 4/5 - re tér vissza. (Más kérdés, hogy addigra én inkább elköltözöm).
Van még olyan magát nem egysejtűek tartó ember ma Magyarországon, aki szimpatizál az MSZP-vel?

Tehet egy szívességet!
@TaTa86.:
"Ha valami megbukik újra és újra, az a csőcselék seggét kinyaló szocializmus. Magyarországon, csak hogy bebiztosítsa a sikertelenséget, az összes parlamenti párt ezt vallja. "

Ezen ki csodálkozik? Az egyik fele akkor volt hatalmon a másik fele tőlük tanult "ellene". Hja van még egy harmadik rész aki úgy ugatott ellene, hogy közben haszonélvezője volt.
@zipe moha: azt látod, hogy a világban válság van, de nem tudod az okát, főként nem tudod, hogy merre van a kiút. Csapongsz a gondolataiddal, féligazságokkal vagy megvezetve és most azzal akarsz másokat felvilágosítani? jobb, ha pihensz egy kicsit.
Ez a Balsai minden döntéshez ír különvéleményt? Ennyire vazallus legyen valaki! Jó ott van még a Semjén, a Schmitt, stb. :)
@épészmérnök: "A rendszer annyira bonyolult, hogy senki sem bírja átlátni. Az ilyen összeesküvés-elméletek megnyugtatják az embert. Tudjuk, hogy a stresszt csökkenti a cselekvés, egy ilyen háborús elmélet, és az ennek nyomán kialakuló háborús készülődés stresszcsökkentő (egyeseknek)."

Ennyi.
......ennél azér valamivel több. sajnos a cikket nem tudom bemásolni (neten fellelhető)...... de egy évekig tartó civil kutatás eredményeként cca 190 szuper strukturát (családot) sikerült beazonosítani a globális gazdaság tulajdonosaiként a tulajdonosi szerkezetek szintetizációja után......
@Fabius:

Kijafasz az a Tóth Csaba?!

Uggyanmár. Épeszű ember nem a Tóth Csaba miatt szavaz az MSZP-re, én magam pár okból:

1,) Demokraták
2,) Nem járatták le külföldön az országot
3,) És még ha túlzottan nem is voltak gazdaságilag pengék, LEGALÁBB NEM TASZÍTOTTÁK NEM-RECESSZIÓS KÖRNYEZETBEN RECESSZIÓBA AZ ORSZÁGOT. (2009-ben, Bajnai előtt is, a világválság kellős közepén se volt a recesszió -0,9%-nál több. MOST 1,5%...)

Az, hogy mennyire voltak korruptak, mennyire loptak?! Hát azt MOST, a jelen helyzetben (de 2010-ben is) leszartam / leszarom. Ugyanis mindegyik lop és mindegyik korrupt. Amelyik még nem, annak nem volt meg még a lehetősége.

Sose azt mondtam, sose azt mondtuk, hogy szentek, de azt a fenti három pontot nem lehet elvitatni tőlük.

Én már 2010-ben is amiatt a 3 pont miatt szavaztam rájuk, 2014-ben is emiatt fogok. Bár még nincs kialakult cucc az E2014-gyel...

Hagyjuk már azt a kib.szott széplelkűséggel fűszerezett naivitást!
@Egyallampolgar:

"Az viszont nem lesz annyira szórakoztató amikor a 2014 új kormányában ott ülnek majd megint az elvtársak. Hogy ki adja majd a miniszterelnököt még homályos. De, hogy a szocik ott lesznek a befutónál az biztos. Aztán persze ismét elqrják és Orbán 4/5 - re tér vissza. (Más kérdés, hogy addigra én inkább elköltözöm). "

Lehet hogy lesz egy újabb kormányváltás, de a közhangulat romlása, a jogok beszűkülésének felismerése oda fog vezetni hogy elkerülhetetlen lesz a nép önrendelkezésének megszületése, az összefogás. A diáklázadás adott egy mintát, tehát nem elköltözni kell hanem odaállni...
@dolgozni kék: igen tehát az én ledegradálásomon kívül mit szeretnél mondani?Állítasz is valamit, vagy csak "csapongsz féligazságokkal megvezetve"??
Valóban... nem tudom mi komplex megoldás....de az első lépésben biztos vagyok: se a fidesz se az mszp se a E14 nem vezetheti tovább ezt a nemzetet......csak eddig jutottam szégyellem is magam ezért, Te biztos előrébb tartasz!
Érzelmileg erősen túlfűtött poszt.

Miért toporzékol így a posztoló egy MSZP-s választókerületi jelölt ellen?

Milyen összefüggésben érintett ezügyben?
Sokan, köztük én is, fanyalgok kicsit az Mszp miatt. Így magamnak is felteszem azt a kérdést, hogy kikerülhető az Mszp? Én szerintem nem. Ha vissza akarjuk állítani a jogállamot, akkor le kell küzdenünk a fanyalgást, és be kell látnunk, hogy ők is kellenek. Ha viszont nemet mondunk, akkor 2014-től újból remek cikkeket írhatunk a szerencsétlen ellenzékről, és arról, hogy Orbán minden színház helyére stadiont épít.
@dr kotász: "a közhangulat romlása, a jogok beszűkülésének felismerése oda fog vezetni hogy elkerülhetetlen lesz a nép önrendelkezésének megszületése, az összefogás"

álom.
@zipe moha: nem ledegradálásként mondtam, csak szóltam, hogy mi jön át a mondanivalódból. a mostani válaszoddal szintet léptél, mert beismerted, hogy nem tudod mi a megoldása a problémának. ez jó.

nem, én sem tudom mi a kiút. van vízióm, hogy miért állt be a válság, és arra is van vízióm hogy szerintem merre lenne a kiút. De nincs nálam se a bölcsek köve, így nem hangoztatom.
"az zemberek mind hülyék, a saller meg amitől letérdeltek 2010-ben csak tévedés volt. Oka semmi, kizárólag a rohattfidesz lejárató kampányának volt köszönhető"

Így igaz.
Eddig olvastam, a többi nyilván faszság.
@puszt:

"kellene egy kerekasztal, a leváltásra, és meg kell egyezni az alkotmány visszacsinálásában, majd egy újabb (immár szabad) választásban! "

Annyira bírom ezt a tévképzetet. Azt a szabad választást simán nyerné a Fidesz.
@okostojgli: "Eddig olvastam, a többi nyilván faszság."

Végigolvastam, a többi tényleg faszság.
@épészmérnök:

Nem hiszem hogy a cinizmus segít egy ilyen helyzetben. A munka annál inkább, olyan hangerőt kell létrehozni amitől ez a "bamba" nép is felébred.
@Mária:

Összefüggésnek számít, ha itt lesz jelölt nálunk? Akkor ilyen összefüggésben. Nem kell ilyen jelölt, köszi.
@dolgozni kék:
"nem ledegradálásként mondtam, csak szóltam, hogy mi jön át a mondanivalódból. a mostani válaszoddal szintet léptél, mert beismerted, hogy nem tudod mi a megoldása a problémának. ez jó." ...köszönöm elismerő szavaidat..., de milyen szintet léptem meg?....én kifejezetten örülnék annak ha TE tudnád a "megoldást"... s mivel azt írod:...."van vízióm, hogy miért állt be a válság, és arra is van vízióm hogy szerintem merre lenne a kiút."9rölnék ha kifejtenéd ezek miben létét

Nem kell bölcsek köve ahhoz hogy valaki véleményét álláspontját kifejtse....ezért nem értek veled egyet abban, hogy ez csak a " kő" birtokában lehetséges :-)
Mindenki fel, retteg a jelenlegi kabinettol, de mer?? Mi az ami aggaszto? Mi az ami rosszabb mint a szocik alatt? Nem ertem, ez szimplan hivatasos retteges, felelem es hangulatkeltes...
Ez az írás annyira gyengus.

-wilson
Nagyon tetszett a Topik, és a hozzá fűzött vélemények is. Lehet, hogy az emlékezete a Magyar választópolgároknak szelektív és véges, de 2002-2010-között olyan sokk érte őket, hogy csak a ballibek álma az, hogy újra megválasztják őket 2014.-ben A farkas még farkas marad, ha Piroskának öltözik akkor is. Kilóg az orra. És ez az orr maga Bajnai, Gyurcsány,Mesterházy, Kiss stb stb. egy Kunhalmi Ágnes nem csinál nyarat!
Á, nem is értem minek az MSZP, tele van az ország nácival. Nyilván ezért olyan picik a liberális pártok is.

Ezek olyan 50 évvel vannak lemaradva, és szerencsére csak egy diktatúrában lennének nagyon veszélyesek.
Nem akarlak megbántani @Fabius drágám, hiszen tisztellek meg minden. De két évvel a választások előtt ilyet írni, nem túlzás?! Amúgy vagy a mesterházy emc-jét választod, vagy simicska közgépjét, vagy schiffer ügyvédi irodáját. Mi a különbség?!
@épészmérnök:

"Moha, szép a napsugaras, kapitalizmusmentes harmincadik évszázad, de mi most élünk. "

:D :D :D Ez nagyon jó.
@libuci: és a Te átiratodban az orbán a Nagymama? esetleg a Vadász (nem, az csak is a semjén lehet) az összes szereplőt ki kell írni a darabból, hogy ne keljen találgatni ki -kicsoda...és mit akar..
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Ez az. Vajon hány kerületi honatyának a resume-jét tudja bárki is?! Én még a kalászon most december elején mandátumot nyert klapec nevét sem tudom, lehetne akár a legnagyobb seftelő kis megyénkben.
Nem nevekre, pártokra szavazunk ott ahol no name képviselők indulnak.
Én annak idején úgy szavaztam egy polgármesterjelöltre, hogy annyit tudtam róla, hogy nő. És én azt mondtam, kúl, szavazzunk rá, mert nő. Később tudtam meg, hogy mszp-s, baromira nem érdekelt.
A választókat se tóth noname képviselő fogja érdekelni, hanem az, hogy kinek sikerül eladnia minél jobban a választóknak hogy elmútnyócév, vagy eltolcsy...
a fidesz betilhatná már az mszp-t és a dk-t... majd önmagát is :)
@zipe moha: Álbaloldali libsi kutyák.
Ti többé már nem lesztek ebben az országban számottevő politikai tényezők.
Foghattok ti össze bár kivel,ilyen K olyan 24.milla trilla,billa...vagy mi a faszom..
Csak egymás hülyítitek.
Tudjátok nagyon jól,hogy szeméttelep a helyetek.
Ott is vagytok.
Maradtok.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Csak példának szántam elsősorban, de egyet értünk :-)

@Kőmíves Kelemen: Már többen felvetettétek, és nem is vitatom.
Ha a blog.hu hajlandó lenne importálni más blogot, akkor pikk és pakk menne.
Darabonkáént másolni macerás.
Az un. likposztba vagy bemásolom az egészet, vagy csak alink kerül be. az un. "ajánló (preview)" a blog.hu -n nem automatikus.
Mobil kütyühöz a bloggre-nek van kliense, a blog.hu-nak nem. A teljes oldal nézet meg akkora adatforgalmat generál, hogy az admin-oldal mobilról kezelhetetlen (meg olvashatatlan legalább).
Csak ami kapásból eszembe jutott.
Ja, és párat egyébként átmásoltam. Még a legfrissebb poszt-ajánlatokba sem került be. De ez nyilván a frissesség miatt van :-)
@Kőmíves Kelemen: Egyébként a fenntiek tekintetében minden segítséget elfogadok. A saját sugója az indának nem tul használható.
@Wagem: olvasni nem tudsz vagy értelmezni...mindegy is sz@rkupac
Azt hiszem az arcok jelentősége (ha csak nem a fővezérről van szó), elég limitált. Vannak fiatalok a szociknál és a fidesznél is, de azok csak biológiai korukban mások, de tök ugyanolyanok mint az idősebbek, vagy talán még rosszabbak.

Azt hiszem a szocik épp úgy változásképtelenek mint a fidesz. Sőt, nem is akarnak megváltozni, meg hát az első a korrupció mindegyiknél.
Ha a valóság beléjük rúg, de elemi erővel, akkor a kényszer hatására változnak, amennyire csak épp szükséges, nagyokat prüszkölve és utálkozva (lásd most a fidesznél a tandíj, vagy a Schmitt-ügy). De ezek csak felszíni dolgok, a lényeg nem változik. Mindkét párt ugyanaz, ami tíz éve volt.

Különben is egy párt belülről is folyamatosan szűr, nem engednek maguk közé olyat, aki érdemben bírálja őket, vagy feltűnően más a mentalitása. A fiatalok szerepe a pártokban az idősek szekerének tolása a lehulló morzsákért cserébe, és a reményért, hogy idővel ők ülnek majd fent a szekéren.

A politikai életben csak új pártok hozhatnak frissülést, de azok is elég bénák, sok jóra nem kell számítani.
@Wagem: Ugye tudod, hogy azok szoktak ilyeneket ilyen stílusban irogálni akik már vesztettek?
@zipe moha: Anyádat hívod metszett??
Mit kell itt értelmezni?Össze akartok fogni a nagy mogul ellen,de kurva kevesek vagytok.
Más..
Olvasd vissza a saját böffenetedet ratyi.
És utólag értelmezd.
Ha gondod van,keress..!!
Csak szólok, ha lassan, szótagoltan bégetsz, még birka maradsz.
@Wagem: Bevallom ámultam! Ekkora ogrét csak rajzfilmekben láttam. De ő aranyos volt. Te igazi ogre vagy, akitől félnek a gyerekek, stb...
Sőt! Az anyád is szégyelli, hogy kipottyantál belőle, váratlanul. Nem tisztelettel!
Tudom kicsi az internet ahhoz, hogy minden fideszes hazugságot feldolgozzon, de érdemes lenne egy kicsit foglalkozni az elejétől kezdve kamu rezsicsökkentéssel is.

Én már korábban megmondta, hogy kamu lesz a 10%, ezek lopakodva, sunyin emelnek adót, és lopakodva bontják majd le a látszólagos kedvezményt is, és lám máris látszik hogy igazam van. Ami nem nagy kunszt, ismerjük jól milyen sunyi a fidesz, minden tettükben ugyanaz a piti hazug logika köszön vissza.

Mint kiderült:
1. A 10% csak az alapdíjról szól, a tényleges gázhasználatnál már csak 8% a csökkenés.
index.hu/gazdasag/2012/12/27/a_szolgaltatok_fizetik_a_rezsicsokkentest/

Ez már eleve lebukás, hisz így nincs meg a beharangozott 10%. Ráadásul eddig is a gazdagok jártak jobban ezzel az egésszel, így meg pláne, hisz náluk arányaiban sokkal nagyobb a tényleges gázfogyasztás a teljes rezsin belül.

2. Az is hazugság volt, hogy a szolgáltatókra terheli a kormány népszerűség-vásárlásának az árát - noha ez is abszurd lett volna.
De nem ez történik, a magyar gazdaságra terhelik a populizmus árát: a gazdasági szereplők, így a magyar cégek és vállalkozások számára nő a gázár:
energiainfo.hu/cikk/a_versenyszfera_fizeti_meg_a_rezsicsokkentest.28849.html

"A magyarországi közép- és kisvállalkozások vilalmosenergia költségei 11-12 százalékkal emelkedhetnek a január 1-től érvényes, új hálózati tarifák alapján, a nagyfeszültségen vételező ipari energiafogyasztók ugyanakkor, akár 30 százalékkal is többet fizethetnek kilowattóránként az áramért."

Természetesen az egész öntömjénező rezsicsökkenés eleve kamu, hisz az össz-adóterhelés nőtt, tehát csak az agyilag gyengék tapsolnak annak, hogy 10 adóemelés után egy tétel - látszólag - csökken.
De mondom, a 10% sincs már meg most sem, lesz még lopakodó emelés vagy sarc valamilyen formában, és az infláció is jön, nem marad ebből semmi.

Végül is semmi különös, szokásos fidesztempó.
@Wagem: gondom van kereslek ...csak nem talállak egyelőre te anyázó kis pöcs..küldj tel. számot
@sárkányfő: Egyértelmű volt, hogy a cégek fizetik a cehet. Nagy szívás lesz az energiaigényes ágazatoknak.
@sárkányfő:

Itt írta Épészmérnök is, hogy az energiaárak globálisan csökkenni fognak, várhatóan. Nálunk az energiacégek jórészt államiak. A csökkenést meg ráterhelik a szolgáltatóra, +emelnek is itt-ott. Vagy mi??
@Fabius: Akkor duplán felesleges a poszt, hacsak várnai nem indul újra.
@sárkányfő: Tisztelt @sárkányfő!
Azért kuszaszem nem teljesen hülye. A főnöke, az Indiából idetántorgott horda leszármazottja pedig adja alá az ötleteket.
Nincs semmi baj, nekik! Többet loptak mint Kádár 50 év alatt, a szocik 8 év alatt. Tudják: el lesznek zavarva. Az anyjukba!!!
@vitéz Thapóccay néma bárány: Azért hülyeségeket ne írogassál. Nem csípem a platform _felfüggesztését_, de betiltásról nem volt szó és már újra engedélyezve van. Autokratizmusról meg pláne nem, az országos vezetőség döntése volt. Az MSZP-ben sokkal inkább van autokrácia, MA mindent kézben tart, a DK meg nem létezne Gyurcsány nélkül.
Fabius te mikor lettél narancs tálib/náci?

Azt viszont nem értem ti mi alapján tesztek különbséget Bajnai és az MSZP között. Ugyan úgy részes volt annak amit szerinted ideje lenne felfognia az MSZP-nek. Az általad fikázott emberekkel volt egy brancsban akkor amikor tönkretették az országot. Egy évnyi viszonylag pozitív válságkezelés ezt nem teszi semmissé és Bajnait elfogadhatóvá.
Jó éjt! Elmegyek játszani az Euro Truck Simulator 2-vel. Többet ér mint a sok rohadt fidesznyik. (Rájuk szavaztam 2010-ben. Szégyellem.)
@Mária: Lazíts márgya, te zsíros seggű hr-es tehén! Ne ugass bele mások dolgába! :D
fidesz számára a 2014 választás sima ügy.nyerni fognak ismét.a judeobolsi söpredék túl hiteltelenné vált mint politikai alternatíva.talán 2018.talán.ám sokat kell dolgozniuk érte
@zipe moha: Három pont helyett nem akarsz néha csak egyet tenni? Nagyon uncsi...
@ephart: Na még te kellettél ide, idióta troll. (Ha tudod mit jelent) Kőtroll.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Mi köze a Közgépnek Schiffer ügyvédi irodájához?? Nooormális?
www.portfolio.hu/gazdasag/amerika_megelegelte_az_oroszorszagi_korrupciot.177573.html

nem ismerős? Bár itt annyian nem halnak meg "véletlenül", de szerintem nagyon ismerős :D
Kövér meg az aktuális pinája havi 3-4 Millió HUF-ot keresnek. Te mennyit BUNKÓ magyar?
Aztán csak reklamálj a kocsmába a 60 Ft-os kisfröccsöd mellet!
@iii: Mert Schiffer ott volt ügyvéd. Annak idején.
@komissarlajos: És? Attól miért Közgép?
@iii:" Három pont helyett nem akarsz néha csak egyet tenni? Nagyon uncsi..."....három ponttal írva nagyon vicces viszontlátni azt amit kifogásolsz.... a TE kedvedért megpróbálok átszokni a ....4 pontra (nem mint ha lényeges lenn a pontok száma....szerintem kevésbé egybefüggő a szöveg....és gondolatilag is tagoltabb)
ui. a nicneved bár 1 ponttal érdekesebb lenne....hárommal viszont 3 I-nek olvasható :-)
@komissarlajos:

"BUNKÓ magyar"

na figyelj zsidó.kussolj és ne ugass a magyarok dolgába
TaTa86,igazad van.nekem is elegem van belőlük!
@ephart: Bocs, alázattal: katolikus, megbérmált, keresztelt vagyok. Csak a nácik nem értékelik ezt! Viszont van egy életpályályuK: a mocsok.
@ephart: A gyereked, ha nem vagy buzi, megcsókol?
Ja! Ő szokott hányni az óvodába. Személáda. Tisztelettel.
@komissarlajos:

zsidó vagy te hiába terelsz. ne ugass a magyarok dolgába
Az emeszpé tényleg elmehetne a picsába, oszlassa fel magát, azzal tesz a legjobbat az országnak, ahogy az eszdéesz tette.
@ephart: A jó qurva anyád zsidó.
@ephart: Eszembe jutottál te paraszt: Kikeresztelkedtél, mielőtt elvittek volna Birkenauba!!! (Mi bújtattuk a családodat, a hugodat és anyádat használtam.)
@iii: Szóval az lmp egy anarchoszindikalista közösség?
Hacsak nem forradalmian új szervezete van az lmp-nek, akkor ugyanannyira autokrata (ahogy ezt schiffer tevékenykedése is mutatta...)mint bármely más párt.
Egy szervezetben az egészséges autokratizmus belefér.:D
@ephart: És te a komcsi vezéreddel mikor takarodsz vissza Ázsiába? Mikor hagyjátok békén végre a magyarokat? Hazátlan kis senkik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Van abban valami báj, mikor két narancs-jobbik droid egymást zsidózza, nem gondolod?:D
@zipe moha: Rendben. Akkor addig részemről kihagyom a beszólásaid, mert olvashatatlanok. A három pontot a magyar nyelv indokolt esetben használja, ahogy én is tettem.
@belekotty: Jelen állás szerint mi volt az a konkrét javulás ami az szdsz és mdf széthullásával beállt? Csak mert borzalmasan kiváncsivá tettél.
@iii: Szövegértés nem az erősséged, nem igaz? Fuss neki még egyszer.
@ephart: Nos anyád letörölte a szája sarkát.
@ephart:

Mi van kicsi bértollnok?
Ma szabad zsidózni? Holnap kötelező lesz?
Holnapután? Követhetetlen ez a habonyárpis menetrend. Mindent szabad, a lényeg az,hogy legyen miből töltögetni a kis-közgép-gömböcöt!
Éljen Orbán elvtárs és oligarcháinak megbonthatatlan egysége és jóléte!!!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem anarchoszindikalista, akármit is jelentsen ez, de az autokratizmusnak semmilyen jelét nem mutatja. Schiffer is éppen ezt kifogásolta, nekem viszont tetszik, ha nem is a leghatékonyabb. Viszont demokratikus.
@Wagem: Nos, elolvastam a cikket, gondoltam, ekézem kicsit az mszp-t, de aztán megláttam wagem hozzászólását.

Wagem, senki nincs a fidesz szempontjából olyan kártékony, mint te. Egyszerűen ha egy normális fidesz szimpatizáns (mert azért még vannak olyanok, nem csak a 100 000 békamenetes van) elolvassa, amiket írsz elpártol, mert nem akar veled egy csapatban lenni. Nem baj, csináld csak, köszöni az mszp a segítségedet.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Már az javulás hogy én jobban érzem magam tőle. :-))
@iii: mszp= mesterházi emc
fidesz= simicska közgép
lmp=schiffer és az ő ügyvédi irodája
Kérdés?
@Fabius:

Most ezt tényleg muszáj volt?
Időnként muszáj idegyűjtened egy-egy ilyen poszttal az internet minden szemetét, fideszesbuzi, antiszemita, rasszista náci trollját?!

Szerintem időnként kényszert érzel erre.
@ephart: És ez a rossz hír nekünk, magyaroknak. Még négy év és kész lesz az ország....de másképpen.
@iii:... "A három pontot a magyar nyelv indokolt esetben használja, ahogy én is tettem. "......szóval Te vagy a Magyar Nyelv...hát Te tudod , de én nem kényszerítettelek, hogy felvállald,pláne nem nyílvánosan...
ui. ha nem olvasol , ne is írj...maradj analfabéna
Egészségedre!
@ephart:
Összetéveszted a hitközségi fórumoddal a blogot.
Valami észérv is van, vagy csak szimpla személyeskedés az amire képes vagy?
Zsidózni, komcsizni, ennyire telik?
Pláne a fidesznyikek tükrében?
A KISZ titkárok kormányában?
D.Tompikának is be szoktál szólni?
Netán Fabiussal nem értesz egyet és érveket tudsz felsorakoztatni ellene, mellette?
Ha feltűnt volna, "nem szeressük" a cocikat...
Ahogy a narancskomcsi elvtársakat sem...
Gond?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Hagyd szegényt! Londonban dolgozik egy Mc Donaldsban. Az minden öröme hogy a magyarországi blogokba beleokád időnként.
@ephart: Mi van mocskos náci? Anyád nem mosta ki a lepedőt az SS fiúk után?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Megtettem, így se értem, hogy a három cég hogy kerül egy mondatba és egy nevezőre. Schiffer ügyvédi irodája semminémű szerződésben, megbízásban nem volt benne, ellentétben a másik kettővel.
@ariel12: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Genyák!
Nem, abban biztosan nem fogadok. :D
Pláne, hogy biztosan keresztül verik a kis sunyi jogászköcsögök, mindenféle trükkel majd.
@belekotty: Jobban érzed magad tőle? Ha valaki tele van fusztráltsággal és dühvel az javulás? Milyen lehettél előtte?
@iii: Hát ahogy lereagálták a bajnai meghívást, az nem volt demokratikus cseppet sem. Schiffer megmondta a frankót, akinek nem tetszett az lemondhatott, kiléphetett, vagy igazodhatott. Ez nem kifejezetten szimpi vonás.
@iii: Majd ha elkezdődik a szardobálás 2014-ben, akkor majd lesz ennél jobb cégnév is a közös nevezőről. Egyelőre csak erről tudok. De ha tudsz olyan céget, aki jó hasznot húz a hasznos összeköttetéseiből az lmp-vel, elmondhatnál. Mert van olyan, csak max még nem ismerjük a nevét.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Miért ne lett volna demokratikus? Kongresszusi döntés volt, egyes bekezdésekről egyenként szavazva. Hogy neked nem tetszik, az más kérdés, egyébként nekem sem. De demokratikusnak igencsak az volt. Schifferhez meg egyáltalán nem kellett igazodni, nagyon tévedsz. Az az ő véleménye, másnak meg más. Itt például egy kicsit eltérő vélemény van az egyik fő platformistától:
nol.hu/belfold/20121228-_nem_cel_a_szavazok_lecserelese_
@saravad: igen,tényleg a sok bukás nulla hitem kívül.
@Wagem: Elnézve téged, már a startnál vesztett a fidesz (lemaradt volna, hogy a fideszről beszéltem, sorry, azt hittem egyértelmű volt). Szóval nem, nem korai.
@zipe moha: Édes jó istenem...én mindent megpróbáltam...
@saravad: igen,tényleg a sok bullshiten kívül.
@iii: Hadd mondjam meg, hogy ez így unalmas. Tényleg úgy gondolod, hogy csak az lmp-ben vannak más véleményűek? Ha az ellentétes platformot veszük alapul, akkor a jó öreg fidesz tuti nem autokratikus, mert ugye ott van ángyán.
Az mszp-ben meg szekerestől kezdve a sort, sokan vannak más platformon mesterházynál. Sőt, a jobbiknál is.
Szóval ettől még lehet autokratikus az lmp simán.
OFF

Itt az erősítés :D

" Kóbor kutyák védik a tüntetőket a rendőröktől

7 komment|
Megjelent: 2012.12.28. 13:51|
Frissült: 2012.12.28. 14:28

A kóbor kutyák a tüntető emberek legjobb barátai - Chilében. Felfogják valamelyest a "vízágyútüzet", megugatják a rendőröket, néha meg is harapják őket, pofájukkal felkapják a könnygázgránátokat és elszaladnak velük.

Chilében szinte mindennaposak az utcai demonstrációk és összecsapások diákok és munkások ezrei és a rendőrség között. A kóbor kutyák szintén mindennaposak Santiago utcáin, és hűségesen kísérik a tüntetőket, együtt futnak velük fedezékbe és harcolnak a rendőrök ellen.

A demonstrálók céljai szerteágazók: az oktatási rendszer javítása, a társadalmi javak igazságosabb elosztása, a környezet védelme egyaránt szerepel a követelések palettáján. A kutyáké kevésbé széles spektrumú: ők csak jóllakni akarnak és szerető társaságban lenni, meg játszani, például a vízágyúk vízsugarával.

Akadnak köztük immár "celebebek" a média és a tüntetők felvételeinek hála. A világhálón a chilei tüntetők legfőbb üdvöskéje Blacky, őt kedvelik a legtöbben a neten is. Kóbor kutyából egyébként rengeteg van Santiagóban, mivel a nem gazdátlanok is rendre kódorognak napközben, gazdáik reggelente kiengedik őket, még az elnöki palota környéke is tele van velük. A rendőrségi autók szirénái afféle harci kürtként hatnak rájuk: amint meghallják a hangot, már pattannak is fel heverészésükből, és rohannak segíteni a tüntetőket.

Természetesen a rendőrségnek is vannak kutyái, ám jóval kevesebb. Másrészt a kóbor kontra rendőrkutya párharcokból - amelyek rendre kimerülnek farkasszemnézésben - az előbbiek kerülnek ki győztesen, a rendőrkutyák szemmel láthatóan félnek tőlük. A rendőrség nem is nagyon veti be sem a kutyáit, sem a lovait, nehogy bajuk essék."
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nincs ilyen. Ugyanis semmi értelme nem lett volna.

Egyébként önmagában az nem kifogásolható, hogy egy MSZP-tag cége elnyer egy megbízást, ha az egy tisztességes pályázat.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: khm, khm. Ehem ehem...
Gondolom egy bizonyos pártszimpátiával bíró fideszes jogászköcsögökre értetted, igaz?:D
@iii: Semmi. Elméletileg ez a normális. Ha van verseny. De mostanság mintha nem lenne se verseny se tisztesség mikor pályázatot írnak ki valamire.:S
@Bullshit generátor:

Kurva anyádnak szólogass be, te impotens varangy.
@belekotty: Gondolod, hogy ily fényes karrierje lenne? Londonban mcdonalds?:D Nem értékeled kicsit túl a kollégát?:D
@iii: azt ígérted nem olvasol...ne olvassál:-)
ígéreteidet mindig megszeged??...nem lennék a barátod...akkor milyenek lennének az ellenségek
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Te csak ne neveld:D Egy másik észkaszával egymást zsidózzák.:D Borzasztóan viccesek, ne rontsd el.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Kevered a szezont a fazonnal. Nem a különvéleményektől lesz valami autokratikus, hanem a döntési folyamatoktól. Én nem mondtam, hogy az MSZP autokratikus, de hogy az LMP-ben ez nyomokban sincs meg, az tény.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Azért ott is csak felmos, a pult mögé nem engedik be.
De azért ez dicséretes felfelé ívelő karrier a tescos bevásárló kocsi gyűjtögetőhöz képest amit előtte csinált.
@Fabius:

"Összefüggésnek számít, ha itt lesz jelölt nálunk? Akkor ilyen összefüggésben. Nem kell ilyen jelölt, köszi."

*

Nem tetszik, nem szavazol rá. Ez eddig korrekt.

De hogy félinformációk alapján mocskolod, Index címlapon, "bizonyítéknak" meg azokat a nyomikat linkeled a tocsa blogon, az, hogy úgy mondjam, erősen férfiatlan dolog.
@iii:

Mondhatsz amit akarsz. Ha Schiffer int nincs tárgyalás, ha int nincs platformozás, csak az van és csak az lehet amit eldönt. Ezt meg autokráciának hívják. Pechje, hogy sokan és hangosan lázadnak ellene és néha kénytelen visszakozni mint a platformnál. De hogy a részvételi demokráciát lenullázta az biztos.
@Husz_János_Puszita:
Kérdezd ez ügyben épészmérnököt, ő ott van! :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Őőőőőőöööö... :D IGEN!!!
PERSZE!
NANÁ!
Te mire is gondoltál??????????????
www.penzcentrum.hu/adozas/matolcsy_is_orult_a_karacsonynak_ennyit_telefonaltunk_be_az_allamkasszaba.1035011.html
Legyünk büszkék magunkra! 6 Ft per kopf-fal segítettük az államadósság növelését. Gratulálok, ügyesek vagyunk.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Tisztázzuk! Az eszdéesznek és az emdéefnek oroszlánrésze volt abban hogy a rendszerváltás háttéralkukkal ment végbe, nem kerültek nyilvánosságra az ügynök akták azon frissiben, amikor még nem voltak megrostálva, valamint végbement a rablóprivatizáció. Nem kár értük, a történelem szemétdombjára kerültek.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Attól, hogy Schiffer egy csoport legelismertebb alakja, mely többséget alkot az LMP-n belül, még nem lesz autokrácia. Ezek természetes emberi folyamatok, már egy háromtagú csoportban is bekövetkeznek. Nincsenek egyszemélyi döntések, enélkül pedig nem lehet autokrácia.
@sanyix:
és az amerikai korrupciót mikor elégeli meg?

brühühühü
@iii: Döntési folyamatok, attól még hogy a havi ebédmenüre is gyűlést hívnak össze, az nem jelenti, hogy nem autokratikusak. A döntést végsősoron egy maroknyi kiválasztott vezető hozza, azok, akik eleve eldöntik, hogy a küldöttgyűlés lesz nem lesz, mi lesz a téma stb. Nincs olyan hogy egy szervezet nem autokratikus, mert a döntési folyamat más. Országos szervezetnél nem lehet más a döntési fa, mert az káoszhoz vezetne.
Bár jobban belegondolva, eléggé kaotikus az lmp...
@Mária:
Már mint az ellen az MSZP-s választókerületi jelölt ellen, akinek ez csak egy része, ami a lelkén szárad:

"Nálunk Tóth ott folytatta ahol vasban abbahagyta. Érkezésével hogy-hogynem növekedésnek indult a taglétszám, - egy ilyen remek ember vonzza a szimpatizánsokat, mint beszáradt mustáros szendvics a döglegyeket - és hamar átvette a vezetői tisztet is. Aztán vasi irodavezetőjével, Menyhárt Bizsánnal nekiláttak megfejni az önkormányzatot: tanácsot osztottak.
A zuglói önkormányzat az előző ciklusban 500 millióért kért és kapott jótanácsot, mert a Weinek féle vezetés is csak téblábolt a tanácstalanságban, mint egyszeri Hunvald a börtönkondiban. És ezek baszki Dodugló Páveltől is tanácsot kértek, miért pont a Tóth és Társai lobbi tanácsaira ne lett volna szükségük?

Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy ez az ember ezzel a múlttal, ekkora választóktól kapott
nyakleves után mit keres még az elszenvedő pártban? Pontosabban kinek a tökét szoríthatja elkékülésig a pártvezetésben, hogy mindent, még a saját embereik lejáratását is túléli? Nincs valami ötleted Atikám? Igen, te, kedves Mesterházy Attila. Utálnék én összefüggést látni aközött, hogy az elmúlt ciklusban a zuglóiaknak tízmilliószámra tanácsot osztó EMC Consulting Kft.-ben együtt húztátok a rabigát Menyhárt Bizsánnal és Tóth Csaba feleségével, és aközött, hogy a jóember bármit megengedhet magának"

"Tóth Csaba elnök köddé vált, lóvé az ablakban, és igazi gerinces módon a szerkesztőknek sikerült némi késéssel értesülni a kirúgásukról, illetve a megváltozott helyzetről. Na nem Tóth Csabától, frászt, az addig általuk üzemeltetett honlap címoldaláról. Elkeseredésükben blogot nyitottak, és ott elemzik a történteket. Innentől pedig vett néhány furcsa fordulatot a mese:

- Miután a Képviselő funky kirobbantotta az ügyet a HVG megkereste az eltűnt Tóth Csabát, aki így nyilatkozott: "nem érti a nem fizetésről szóló vádakat, mivel a honlapot társadalmi munkában szerkesztették. Ha az illető odaírta volna a nevét az üzenethez, tudnék neki reagálni, így nem tudok mit mondani"

- Három nappal később az mszp.hu oldalán megjelent a közlemény, miszerint felfedni, hogy a Tóth Csaba féle vezetés nem fizet a szerkesztőknek kiemelt csúnyaságnak minősül, fegyelmit indítanak is ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek.

Ne hánykolódjatok a röhögéstől, tóthcsabaisztán így működik: a fegyelmihez ismert a személy, a feljelentéshez ismeretlen. Közben a szerkesztők meg azon értekeznek a blogjukon, hogy hány levelet és mi célból váltottak az emlegetett szervezettel. Lehet, hogy a Rákosfalva parkban csak a tartalom fontos, és nem olvassák el kitől jött a micsoda?"
varanus.blog.hu/2012/02/04/mszp_a_kuka_fele_menet_feluton

Tényleg, mi lehet ezzel a kreténnel a gond?
Tényleg nem értitek?
@Mária: Hangoztasd csak, minél többször hazudjátok, hogy a 02-10'-es időszak jó volt csak a FIDESZ hazugságai, annál később kerültök vissza a hatalomba. Hajrá, én szurkolok neked.
@saravad:
mai FX adat a nehézolaj éves veszteségre tervez ez nem jelenti azt hogy te is olcsóbban kapod, hanem már nem lehet eladni annyiért nagyban mert sem lepárló sem tároló kapacitás nincs a termelésre és egyre kevesebben veszik mert kibaszott magas az ára

brühühühühü
@Mária:

A blogon elégedetlen átvert szoci aktivisták legfeljebb annyiban féleszűek, hogy volt amikor elhitték Tóth fizetni fog, mert a szocik korrektek.

Nem azok. A sajátjaikkal sem.

Tudod nekünk zuglóiaknak több tízmillió okunk van kutyázni TóCsát. Majd ha te is zuglói leszel akkor kell neked a mi dolgunkba ütni az orrod.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Pontosan erre.:D Az én Bolim sose használná általánosítva a jogászpatkány kifejezést, ugye?:D
@belekotty: Olyan dolgokat hánytorgatsz fel, ami akkor jó és helyes döntésnek tünt az emberek túlnyomó többségénél. Sőt, ha már szavazókorú polgár voltál akkoriban, akkor valószínűleg neked sem ez volt marginális kérdés.
Felemás érzésem van az itt és más blogokon is hozzászólókról. Olyan ez, mint a tánciskolában mikor belecsap a mű-elefántcsont billenytyűkbe a tánc-tanár és senki nem akarja elkezdeni. Vagy pubi-buliban a "ködössötítben".
Tessék kimenni bazze, ki az utcára és ott megszerezni a hatalmat vagy a jobb vagy a baloldalnak.
Vagy bele kell kerülni ebbe a fostalicskába amit a birkák tolnak. Persze józan életű ember nem áll össze "ezekkel" úgy 60-70 éve - egyikkel se!! De vannak itt okosok akik tudják, ki lenne jó "ezek" helyett.
Ki vinné előre a szekeret? Neveket, neveket!! Mert a szar 23 év alatt is szar marad - legfeljebb keményebb.
@belekotty: a privatizáció épp 94 után Hornék alatt pörgött fel, a második hullámot pedig szintén az MSZP indította 2003 után. A rablóprivatizáció felelősei az MSZ(m)P-s gennyládák akik még mindig a parlamentben vannak...
@Fabius: Mi van akkor ha ők nem a szocik korrektségében bíztak, hanem abban, hogy az emberek tisztességesek, és kifizetik őket.
Ezzel azt sugallod, sőt ki is mondod, hogy aki elhiszi, hogy a szocik tisztességesek, azoknak nincs igazuk.
Ez pedig nem igaz, ezt mindketten tudjuk. Egy rohadt alma miatt kidobnál egy vagonnyi almát, mondván, hogy mind szemét. Ez szerinted helyes?
@belekotty:
Nana... Az egy összpárti sunnyogás volt!
Persze, hisz mindenkinek volt a múltjában olyan, hogy inkább lapítottak. Benne voltak a narancsbolsik és a majom cocik is. Nem akarták forszírozni a spicliket, ettársakat. Erre manapság soha nem látott mennyiségben ülnek a kormányban.
És még a D-209-est cikizték. :D
Matolcsy György, jelenlegi nemzetgazdasági miniszter — volt MSZMP-tag, III/2-es ügynök. Tehát...

ugynoklista.freeblog.hu/

hetek.hu/belfold/201212/matolcsy_miatt_nem_rendezik_az_ugynokkerdest

"A kissé hatásvadász címünk arra utal, hogy kormánypárti forrásaink szerint a napi gazdasági kérdések, az állandó költségvetési tűzoltások annyira elvonják a Fidesz-vezetők figyelmét, hogy nem tudnak dönteni arról, milyen mértékben hozzák nyilvánosságra a kommunista állambiztonság aktáit . Igaz, a dilemmájuk másik oldala az, hogy ők is megosztottak abban, hogy mennyire vegyék figyelembe az aktanyilvánosság kérdésében az úgynevezett „nemzetbiztonsági érdekek” klauzulát, amit titkosszolgálati vezetők előszeretettel hoznak fel a nyilvánosságpárti koncepció elleni érvként. Ez a két ok, tehát a gazdasági válság napi menedzselése, és az előbb vázolt koncepcionális döntésképtelenség vezetett ahhoz a kínos helyzethez, hogy a Fidesz vezetői hónapokat csúsznak az általuk beharangozott időponthoz képest.

A Fideszben ugyanis merőben eltérő álláspontok találhatóak e kérdésben. Kövér László házelnök, a Fidesz országos választmányának az elnöke például márciusban gumicsontnak, bosszantó álvitának, pótcselekvésnek nevezte az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról szóló vitát, míg a teljes nyilvánosságpárti Lázár János – ekkor még frakcióvezetőként – a magyar demokrácia „gennyes sebének” nevezte az ügynökkérdést. Lázár szerint a lehető legtöbb adatot nyilvánossá kell tenni.

A Nemzeti Emlékezet Bizottsága létrehozását megemlíti az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló, tavaly év végén elfogadott törvény, amely leginkább azzal vált közismertté, hogy az MSZP-t a Magyar Szocialista Munkáspárt jogutódaként nevezte meg. Ennek a jogszabálynak a preambulumában az olvasható, hogy a „kommunista diktatúrával kapcsolatos emlékezet állami megőrzése érdekében Nemzeti Emlékezet Bizottsága működik”. A törvény szerint „a Nemzeti Emlékezet Bizottsága feltárja a kommunista diktatúra hatalmi működését”.

A tervek szerint ez az intézmény, pontosabban ennek a tagjai találták volna ki, hogy a gyakorlatban mit kezdjenek az állambiztonsági múlttal, az ügynök és más hálózati személyek tevékenységének a megismerésével.

A törvény megalkotói (Lázár János akkori frakcióvezető és csapata) egyébként egyértelműen nyilvánosságpártiak voltak, hisz befogalmazták a jogszabályba, hogy „A kommunista diktatúra működésének valósághű feltárása és a társadalom igazságérzetének biztosítása közérdek, a kommunista diktatúra hatalombirtokosai közszereplőnek minősülnek. E közérdek érvényesítése érdekében a kommunista diktatúra hatalombirtokosai a diktatúra működésével összefüggő szerepükre és cselekményeikre vonatkozó tényállításokat tűrni kötelesek, az e szerepükkel és cselekményeikkel összefüggő személyes adataik nyilvánosságra hozhatók”.

Ha figyelembe vesszük, hogy a Kádár-rendszerben a hálózati személyeket egyenesen közfeladatot ellátó személyeknek minősítette a pártvezetés (1967/6000 számú Minisztertanácsi rendelet), akkor a jelenlegi szabályok értelmében elméletileg nem lenne személyiségi jogi akadálya az ügynökakták nyilvánosságra hozatalának. A végrehajtási szabályokról azonban nem született még döntés, a Fidesz elnökségében nem jutottak dűlőre a kérdésben. Igaz, egy forrásunk szerint – ahogy előbb írtuk is – a gazdasági tárgyú kérdések elvonják a párt vezetőinek a figyelmét. A múlt héten ezért szavazta le a Fidesz frakció Schiffer András, az LMP frakcióvezetője nyilvánosságpárti törvényjavaslatának tárgysorozatba való vételét.

Vélhetően nem az ügynökök (akik az állambiztonsági rendszer legalsó szintjén helyezkedtek el, mondhatni ők voltak a „kishalak”) miatt nem merik a Fidesz vezetői a döntést meghozni. A helyzet az, hogy az állambiztonságot vezető operatív (akkor többnyire rendőr) tisztekből mára sokan a nemzetbiztonsági terület és a gazdasági élet vezetői lettek. A rendszerváltáskor alsó- és középvezetők az új rendszerben tovább léptek a ranglétrán, mára vélhetően sokuk felelős pozícióba került. Másrészt nem dolgozták fel teljesen az állambiztonsági rendszer gazdasági ügyeit sem, így szakértők szerint számos „akna” és akár „beragadt” pénz is lehet az orosz, kelet-német és bolgár kooperációban zajló gazdasági hírszerzési ügyekben. Ha kinyitnák ezeket a dossziékat, az akár komoly, akár diplomáciai és üzleti bonyodalmakat okozna a kormánynak."
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: MSZP hívőt ugyan akkor eséllyel lehet meggyőzni mint FIDESZ hívőt. Lottóz, ott legalább lehet sikerélményed.
@Farkos Csapó Gyurka:

majd Ron Werber megmondja a magyaroknak a tutkot
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Én nem olyan vagyok! Tegnap egész nap, meg ma délelőtt is egy ügyvédi irodában dolgoztam, átalakítottam a hálózatot, karbantartások, új eszközök beállítása, adatszerver,...
Alapvetően csak a pártmajmokkal van bajom!
MINDEN PÁRT VAKHITŰ MAJMAIVAL! :)
@iii:

Orbán is egy csoport legelismertebb alakja, ami.ek többsége van a fityiszen belül. Egyszemélyi döntés ott sincs, mindenki megszavazza szépen amit mondd a vezér. Így van ez nálatok is. Én legalábbis nem tudok olyanról amit az LMP úgy akart volna, hogy Schiffernek nem tetszett.
@Mária: Nahát...a praxis blogban az ilyen hangnem a sznob hr-es zsírdisznó miatt nem megengedett...de itt kibújt a szög a zsákból és kiderült, hogy szabolcs megyei tirpák vagy. :D
@74. Vladys:
Isten ments! (A jobbikos hívőket miért hagytad ki??? :))
Akarja a franc meggyőzni bármelyiket is. Mindenkinek jogában áll tök hülyének maradnia!
@b116619:
Akkor vedd elő az erről szóló anyagokat és olvass utána, ki volt a privatizáció ész nélküli szószólója, erőltetője, élharcosa.
Próbálták visszatartani, de hiába.
Ja, úgy hívták Matolcsy...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Tessék látom nagyon nem vagy képben...

fn.hir24.hu/velemeny/2012/02/12/igy-kormanyoztak-a-magyar-gazdasagot/

"Az Antall-kormány idején még csak az elhibázott jogszabályokat hozták meg az elsietett privatizációról, ám maga a privatizáció döntő részben a Horn-kormány alatt zajlott le. 1995-ben a hazai energetikai szektor külföldi kézre juttatásával kezdődött ez a hullám, majd folytatódott a nagyrészt korszerű (az előző egy-két évtizedben létesült) élelmiszeripari kapacitások szabályos elkótyavetyélésével. Ezáltal az élelmiszergazdaságban szétszakították a vertikális integrációs láncolatot, ahelyett, hogy inkább egyesítették volna, kiszolgáltatottá téve a hazai agrártermelőket. „Afrikai törzsfőnökök” adták el nemzeti kincseiket üveggyöngyökért! "

Második hullám:

www.origo.hu/gazdasag/hirek/20051207privatizacio.html
Tökéletesen egyetértek ennek a postnak minden sorával. Különösen a szótagolt részekkel. :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A mondandóm lényegén nem változtatott volna. De a te kedvedért:

MSZP hívőt ugyan akkor eséllyel lehet meggyőzni mint FIDESZ vagy Jobbikos hívőt.

Persze mindjárt megjelenik valaki aki kifogásolja, hogy xy párt hívei miért maradtak ki. :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Megneveztem az almát amelyikkel bajom van. Ennek melyik részét nem értetted?

Finnyás vagyok, rohadt almát nem eszem. Vagy válogatnak egészségeset rohadtétól, vagy mehet az egész vagonnal a szemétre. Esetleg megmarad nektek és jó étvágyat hozzá. :-)
@sanyix:

ez egy süket baromság, amerikai "üzletember" Bowder elvtárs oroszországi maffiózó terjeszti a korrupciót amerikában ahol már egyébként is a tökei tele vannak mindenkinek ugyanezzel meg a drog kereskedelemmel, a fegyvert nem is feledve...erre -legalább a külföldi mennyen annyába- az oroszok lépéseket tesznek és a maffiózó oroszt elteszik láb alól nem ártatlan bűnös 5.4 milliárdos sikkasztásban és pénzmosásban amit amerikába transzferált azaz lopott is...

szóval most foglalkozzanak a cliffjükkel meg a fegyvereikkel és a nyersanyag válsággal amit szintén ők hoztak létre és tartanak fenn az USA elsivatagosodik a Mississipi-t hajózhatatlanná tették mert leapad annyira, hogy csak mocsár lesz belőle már napi hír a hurrikánok és tornádók az ő gazdasági szabadrablásának az eredményei azaz extra adó...

és a háborúk amiket a schwarzkopfhoz hasonló állatok vezetnek a Petreaus mekkor nagy hallgatás lett nagy hírtelen a clintonnét meg csak úgy leváltják mert agyvérzést kapott?

brühühühü

ti meg orbánozzátok be a Duna fenekét is
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Már belinkeltem az előbb, hogy Tonyó bejelentette: berakják az alaptörvényükbe oszt jónapot.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Elképesztően türelmes vagy:)))
Ha bárhol a posztban/kommentekben felmerül az LMP, szélvészként itt terem ez a kölyök-bulldog és csont formájú fixa ideáját egy percre se engedi el:)

Reménytelen. Ezeket a paneleket már n-szer leírta, válaszokban n-szer vitatták, ami lepörög. De nem akarom elvenni a kedved:))
@FinderTab:
Én személy szerint nem rettegek a rezsimtől. Azzal sincs bajom, hogy a fidesz kormányoz. Ahogy csinálják, az undorít.
Sajnos a hozzáértés minden szinten hiányzik, még az oktatási törvény is helyesírási hibákkal volt tele és akkor nem tartunk a gazdasági, jogi, diplomáciai és mindenféle szakpolitikai kérdéseknél. A kommunikáció kocsma-szinten van, ez lehetne trükk is, de sajna nem az.
Van viszont önteltség, arrogancia, szómágia és persze az elmaradhatatlan lopás, bár ez utóbbi törvényerőre emelve.

Ha téged nem zavar az ízléstelenség akkor legfeljebb nem fogunk egyetérteni.
@b116619:
Segítek én is, neked:

"Róna Péter: Amikor a rendszerváltás megtörtént, - annak ellenére hogy voltunk néhányan, akik más tanácsot adtunk Antall Józsefnek, akinek egyébként a mostani Matolcsy György volt a fiatal jobbkeze - hogy nem kell az azonnali liberalizáció, nem kell azonnal lebontani a vámokat, nem kell azonnal szabadpiacot teremteni a tőkének, nem kell azonnal mindent eladni, és nem igaz, hogy mindent magántulajdonba kell juttatni. Én ezt mondtam. Megjegyzem, hogy annak idején a pénzügyminiszter, Rabár Ferenc volt, aki ezt a nézőpontot képviselte. Ezzel szemben állt Matolcsy György, aki az azonnali liberalizáció elkötelezett híve volt akkor."

maria.blog.hu/2011/11/15/matolcsy_gyorgy_eletrajza
A fent említett hölgyike blogjáról.

Továbbá:

cegvezetes.hu/2000/11/nem-katasztrofa-ha-kesik-az-unios-felvetelunk/

epa.oszk.hu/00000/00017/00035/pdf/antal.pdf
Kedves Fabius.Most Te komolyan gondolod,hogy az a legfontosab kérdés,hogy visszajön-e az MSZP? Gondold meg,ha a lakásodat folyamatosan szemed láttára üritik ki a betörők,téged és az egész családodat túszul ejtették,akkor azon agyalsz, hogy a múlt héten egy bunkó vendéged összekoszolta mocskos lábával az előszobát, aki te szépen elküldtél a sunyiba s az szépen el is húzott?
Azon kell morfondirozod, hogy mi lenne ha visszajönne ez a bunkó módon viselkedő vendéged?
Ehelyett azt javaslom, hogy élvezd ki a 2.rendszerváltás összes örömét:az ország Közgépesitését,nyugijvédelmi akcióit,nokiásdobozok kamionra cserélését,tandijmentes egyben önfenntartó felsőoktatási rendszerét,a társadalom 85%-ának mennyei gyönyöröket okozó 1kulcsos szja bevezetését, azt, hogy minden héten demokratikusan konzultálnak veled, 8 órát sorbaállhatsz majd regisztrálni,s ha mindez nem okozna kielégülést, akkor vigasztalásul gondolhatsz azokra a 100ezrekre, akiknek nyomorúságos nyugdiját a felére csökkentették, mivel mint tudjuk 47 eft-ból simán kecsketartással és gombatenyésztéssel kiegészitve kényelmesen meg lehet élni.
Szomorúan állapitom meg: Mi ezt érdemeljük, sőt túl is vagyunk fizetve.Egyedül a végzős középiskolásokat sajnálom. A gyerekkorból kilépve ebbe a szürreális világba érkeznek, s néznek ki a fejükből: Mi történik ebben az országban?
@74. Vladys:
Még a végén valaki megharagszik a "hátrányos megkülönböztetés" miatt. :D
@ariel12:
Sunyi, szánalmas kis faszok ezek.
Ugye ez az a gránit darab, amit szilánkosra farigcsáltak szánalmasék? :D
@debilioemilio: Rohadtul nincs különbség a FIDESZ meg az MSZP között, egyedül annyi, hogy a FIDESZ-nek 2/3-ad van az MSZP-nek meg csak sima többsége volt. Kár ezen erőlködni, egyik 19 a másik egy híján 20. Takarodjon mind a kettő.

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Fene a rasszista fajtámat. :)
@Orica Középföldi: Nem is tudnád.:D Mert nem hagyom. Azért viccesek, ahogy nincs semmi új a tarsolyukban.
@Fabius: Ha nem tetszik, nem kell megenni. De ha ugyis tudod hogy nem eszed meg, mert nem szereted, akkor miért a poszt?!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ne bántsd a vakhitűeket. Kiken röhögnénk olyan jókat, ha nem lennének?:D
Aki ma jobboldali, az menthetetlenül hülye, vagy abből él. Szép kis halmaza az egzisztenciális csődnek.
@☉ ☾: Árad belőled a zintelligencia.
@iii: "Az MSZP-ben sokkal inkább van autokrácia..."
Az autokrácia olyan kormányzati rendszer, amelyben a hatalom egy személy kezében van.
Az autokrata jelzőt még nem használta sem a belföldi, sem a külföldi sajtó az MSZP politikusára, Orbánra viszont gyakran.
Mesterházy nem a kormány első embere, így a fogalmat hibásan alkalmaztad.
@☉ ☾:
Nem oldal, faj, vallás, vagy rassz függő ez!
Ahogy a tisztesség és korrektség sem.

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Én?
Soha! :)
Csak segítő jelleggel adtam valamit neki.
@Mariann19: Ha nem csak véletlenszerűen szurkálnád be a FIDESZ ellenes troll szövegeidet akkor tudnád, hogy MSZP és LMP-ről beszél, nem pedig FIDESZ-ről és MSZP-ről
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

mária blog? Ne röhögtess egy mszp droidnak előbb hiszel mint az origonak, meg a hir24-nek?

meg azok a linkek amúgy sem cáfolják a tényeket: a privatizáció épp az MSZP kormány alatt ment végbe, amit én linkeltem benne vannak a cégek meg a bevételek, 1995-ben több céget privatizáltak (és a bevételek is magasabbak voltak) mint az azt megelőző 5 éveben együtt véve. Ezek konkrét adatok, számok. Ezek után, hogy Matolcsy állítólag mit mondott anno....
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Vigyázz! Kitagadnak a családból, ha szóba állsz a FIDESZ nácival. :D
@Orica Középföldi: Neki az a dolga. Egyszer véletlenül a sajtómunkás nick-jén válaszolt.
@b116619:
A gazdasági folyamatok, törvények pedig másnap életbe lépnek és lezajlanak holnaputánra. Értem...
Hagyjuk, felesleges tovább beszélgetnünk.
Sebaj, Werber egyszer már bejött. (De reméljük, még egyszer nem fog.)
@74. Vladys:
Mindenkivel próbálok szóba állni, csak ha reménytelen valaki és csak a tények nem érdeklik, akkor felesleges rá pazarolni az időt.
Én nem hiszem, hogy a privatizációval lett volna baj, nemzeti vagyon stb. Elvégre rendszerváltás volt. Az azt övező korrupció s az a jogi környezet, amit a szabadon választott parlamentjeinknek kellett volna jól összehozni. Inkább itt csúszhattak el a dolgok.

Ha mindenki a privatizáció "csinálóit" keresi és teszi felelőssé, akkor mégis van minimum 2/3-os konszenzus és kommunisták vagyunk?
Szeressétek egymást faszok, ne már mindig ez a baszogatás mennyen.
hihi:-)

Ténytár 2012: a soha nem látott sikerek
és a megújulás éve

A nép elégedett, a kétharmados többség pedig biztosabb, mint valaha. Hiába minden támadás,
a lakosság egyetért a kormány döntéseivel.

tenytar.blog.hu/2012/12/28/2012_a_soha_nem_latott_sikerek_es_a_megujulas_eve?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_28&utm_campaign=index

gyönyörű
megezis

1000 leütés Aktuális hazugságok
Az állam jó gazda. Minden, ami állami, az a közjót szolgálja, hangzik ez a veretes hazugság.

hafr.blog.hu/?utm_source=ketrec&utm_medium=csoki&utm_content=2012_12_28&utm_campaign=index

mer nemcsak varánussal él a zember:-)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Te most engem szívatsz vagy tényleg nem érted?

A várható felállás ellenzéki szinten az 1 körzet 1 jelölt lesz. Várnai esélyét a jelöltségre már az LMP elbaszta, Tóthra meg itt kurvára nem fog szavazni senki. Vagy lesz valami épeszű konszenzusos jelölt vagy a szocik is és a szövetség is bukna Zuglót.

Ja, és országosan mindenhol így lesz, ha nem lesznek a tóthcsabák lecserélve. Ilyen egyszerű ez.
meg kell mongyam,fabiusnak jódóga van az egy bejegyzésre jutó félhülyék, provokátorok. és futóbolondok tárgyában:-)
A holdról nem jön új kormány, a Dalai láma xTeréz anya sem jön el, olyanokat választhatunk akik itt élnek a mi társadalmunkban! Olyan nincs h van 10 millió tökéletes szent zseni és pár ezer utolsó szemét politikus. Ha nem mászik az ágyamba, ha nem lopja el a nyugdíj-megtakarítást, ha nem kötelez a saját vallására, ha nem magyarságmérővel mér ,ha lop de nem ülteti be a kormányba a maffiát:nyerges-lászlóné,.............már a jobbat választom!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

úúúú mert szerinted mennyi idő kell egy cég privatizációjához? A választ a második linkben találod...

kb számokkal hadakozol, legnagyobb privatizációs bevételek: 1995-1997; 2004-2006

nem nehéz vissza keresni a cégek alapján, hogy mikor kötötték a szerződéseket azoknál a cégeknél amiket 1995-ben meg 97-ben, vagy 2004-2006 során privatizáltak...

kezdem azt hinni te is MSZP droid vagy annyira véded a védhetetlent, így tényleg fölösleges beszélgetnünk...
@Husz_János_Puszita:

iii az LMP Gábrielje :-)

Nincs ezzel gáz. Fabius mondja régen, hogy minden pártnak itt vannak az emberei.
@Fabius: szerintem is nagyon előreszaladtál a csabussal... először az általános paradigmákat kellene tisztázni, a cizellálás és a féregtelenítés már csupán részletkérdés. legalább csabus is kapna 2-3 hónap laufot:-)
@Fabius: Abban ne reménykedj, hogy lecserélik. Mutyihaver, marad. A "barátod" meg marad polgármester, ahogy múltkor mondtam.
@fonó: ezaz... de csak az elutasítás kevés. tudni kell azt is megfogalmazni, mit vársz el és mit akarsz. és megigérni, amit szeretnél, kurva kevés. lés a sok tököléssel az idő is elszaladt. marad a régi recept. választasz hozomra.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

"Most ezt tényleg muszáj volt?"

Szerintem muszáj volt.
Megjelent a hír, ami természetesen mindenféle reakciót kivált.
Ahhoz képest, hogy 10-ben két egyéni nyertese volt a maszopnak, ma csak néhány billegő körzetről beszélni, több, mint röhejes nagyképűség.
Az is nagyképűség, hogy majd az egyeztetésen "átengednek" körzeteket. Tessék?
Tiszta schifferi tempó. Ezeknek elment az eszük. Ekkora lufit felengedni, ilyen nevekkel, hát.....nagy a ballaszt.

Hogy Zuglónál maradjunk, és ez igaz minden körzetre, nyilván meg kellene alaposan fontolni KÖZÖSEN, hogy ki az az ember, akinek Zugló bizalmat szavaz.Itt most nem érdekes, hogy MA kit szeretne. Na, az a közös jelölt. És ez nem Tóth.
@74. Vladys: Keresd vissza a kommentjét, szótagolva olvasd el, értelmezd - ha képes vagy rá - és visszatérhetünk a témára.
@Mariann19: "Azért hülyeségeket ne írogassál. Nem csípem a platform _felfüggesztését_, de betiltásról nem volt szó és már újra engedélyezve van. Autokratizmusról meg pláne nem, az országos vezetőség döntése volt. Az MSZP-ben sokkal inkább van autokrácia, MA mindent kézben tart, a DK meg nem létezne Gyurcsány nélkül."

"szótagolva olvasd el, értelmezd - ha képes vagy rá - és visszatérhetünk a témára."
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Most állítják a listát, most választanak jelöltet, most kell beleszólni.
@Orica Középföldi: @Fabius:
Nekem úgy tűnik, a cocik direkt akarják magukat lealázni. Akkor?
Hagyni kell őket!
Ezek szerint nekik így jó. LMP már lealázta magát (tényleg, még mérhetőek), akkor egyre inkább egyértelmű, hogy hülye, beképzelt egy társaság az is. Bár eddig is nyilvánvaló volt...
MSZMP KÖZPONTI INFORMÁCIÓS IRODA: 06 30 617 2519
@74. Vladys:

Papcsák itt bukott ember, ő már most megtanulta, mi itt unjuk már a sok mutyizó faszt.
@Bullshit generátor:
Ja kérem, ha valakinek ilyen jók az információi... :)
Rendszeresen szoktál bejelentkezni oda?
@Bullshit generátor:

Megismétlem, amit az előbb kaptál, lassan, hátha így felfogod:

Kurva anyádnak szólogass be, te impotens varangy.
@iii: "Az MSZP-ben sokkal inkább van autokrácia, MA mindent kézben tart, a DK meg nem létezne Gyurcsány nélkül. "
Az MSZP sem létezne Horn Gyula nélkül. Az autokrácia alatt itt autokratikus vezetési stílust értesz? Mert az szemlyfüggő. Az autokrácia uralkodási forma. Ebben az értelemben szerintem sem Mesterházy, sem Gyurcsány nem uralkodik. Az a fajta pártvezetés legonkább a fideszre jellemző. Még a Jobbik sem annyira monocentrikus, amennyire látszik.
@b116619:
@Fabius:
@74. Vladys:
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ez a baj az ilyen posztokkal, mint a fenti:

magyarnarancs.hu/belpol/csak_be_kell_dobni_a_horgonyt_-_siklaki_istvan_szocialpszichologus_a_ragalmazas_technikajarol-75387

70%-os esélyt látok, hogy Fabius nem tudatosan, megrendelésre csinálja azt, amiről a linkelt cikkben is írnak.

30% az esélye szerintem annak, hogy a poszt tudatos manipuláció.

Nem a jelöltet akarom védeni, nem tudom ki az, sose láttam.

A módszer az, ami aljas. Lásd a cikkben, hogy miért.
@Bullshit generátor: Onnan küldtek, vagy Kumin-elvtárs veled szokta felhivatni?
@Mária: engedtessék már meg ha lehet a szabad véleményalkotás joga. attól, higy valaki valamely gyülevész párt preferáltja, attól még lehet szaralak, senkiházi ember, és erről az ecceri választópogárnak saját véleménye. Akár olyan szinten is, hogy az alanyt az uccán simán szemenköpje. vagydenem?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: és ha az ellenvéleményét blogba önti, az is szabadjog. ha a csabusnak ez nem teccik, akkor meg ott van a független igazságosztó, NER-Szájerné bíróság:-)
@Mária: olvaastam néhány blogodat. te sem selyempapírba csomagolod a véleményed többségét, sőőőt, asszem erőteljesebb indulatok és érzelmek vezérelnek és kevesebb racionalitás. akkor meg mondsza, hogy is van ez? És többnyire a blogjaid egy emberkére vannak kihegyezve, nem általánosabb jelenségeket elemez... szóval???
Megjegyzem, engem is köpködhecc... én csak egy mezei suttyó blogolvasó vagyok, mindenféle elhivatottág és pártkötöttség néélkül.
@Mária:
Szerintem meg ennek a szerencsétlennek a tettei magukért beszélnek! Ezen nincs sok magyarázni való. Aki hülye, tisztességtelen, az festheti is magát.
Beteszi a lábát az állami monstrum az iskolákba

Feje tetejére áll 2013-ban a közoktatás. Összeszedtük, mire kell készülni.
hvg.hu/itthon/20121228_iskola_valtozasok_2013

Esküt tett az Országgyűlési Őrség

Kövér szerint a testület tagjai nemcsak munkát, hanem küldetést is vállalnak.
hvg.hu/nagyitas/20121228_fotok_eskut_tett_az_orszaggyulesi_orseg

jönnek a kövér-huszárok

Hajthatatlan szerencsejáték-ügyben a kormány

Ismét módosíta a szerencsejátékok jogszabályi előírásain az NGM.
hvg.hu/gazdasag/20121228_Hajthatatlan__szerencsejatek_ugyben_a

Botrányos református karácsony
2012. december 27., csütörtök, 10:19 • Utolsó frissítés: 2012. december 27., csütörtök, 16:03
hvg.hu/kultura/20121227_Botranyos_reformatus_karacsony
@poszt: már megint eltévedtél. pontosan azt csinálod, amit Orbán meg Mesterházy akar. utálatból döntesz. tökmindegy, hogy éppen melyikkel egy irányban fújsz, a a lényeg, hogy téged is az utálat, a gyűlölet mozgat.

minek írogatsz olyan posztokat, hogy kire NEM fogsz szavazni? tessék arról írni, hogy szerinted mik a helyes gondolatok, és azokat a szerinted helyes gondolatokat melyik párt képviseli, akire szavazzanak (akár egyikre sem). gyűlöletből elegem van az elmúlt 17 évből, köszönöm.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ha csak arról lenne szó, hogy a vezérkar alázza magát, taps érte.
Az viszont nem jó , hogy ezt cca. 1 millió választó "nevében" teszik.
@Mária:

Te melyik univerzumban élsz?

- a vasi tagbotrány tény,
- az érte kapott etikai vizsgálat tény,
- a Zuglóba áthonosított módszer tény,
- az így megpuccsolt Pelyva tény,
- a tanácsadás mutyi tény,
- a ki nem fizetett aktivisták élő tanúk.

De te nem a jelöltet véded és én vagyok a hülye bérenc, mert tisztességes jelöltet akarok látni. Hápersze, hogyne.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Ugye! Szép is így a mókusok élete! :))
Egyetértek veled.
Azért gondolj bele, hogy vannak pöcsök, akik komoly párt elhivatottsággal élnek, kitölti az életüket a PÁRT. Szép is az, bár azzal az IQ-val ... a fikusz is beelőzi azokat.
@74. Vladys: A hsz-em semleges jellegű volt, ha visszanézed, magára a fogalom értelmezésére vonatkozott. A hivatkozott mondat: "Az MSZP-ben sokkal inkább van autokrácia."
Hol van ott zsarnokság, hol emlegethetünk az MSZP-nél kormányzati rendszert? Egyelőre az MSZP egy politikai párt.
Erről írtam, és ezt továbbra is fenntartom.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Én tényekről szoktam leírni a véleményemet.

Ebben a posztban meg se tények, se vélemény, csak olyan ködös állítások és célozgatások, amikkel azért van bajom, amit leírnak a cikkben, amit linkeltem fentebb.

Látom én, hogy Fabius az LMP-nek akar jót, amikor ilyeneket ír, csak az a baj, hogy a Fidesz szekerét tolja vele.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: szép hát . dijó, mogyoró... és senki kezéből nem kell elfogadnom:-) kurvajó érzés:-)
@Fabius:
Nézd, ha ez valakinek nem elég, akkor én innentől nem is kommentelném az illető elhivatottságát és felfogóképességét.
Szegénykém...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Egy rohadt alma miatt kidobnál egy vagonnyi almát, mondván, hogy mind szemét?"
Nem lehet visszaszavazni a hatalomba azokat, akik ostobaságuk, hozzá-nem-értésük, alkalmatlanságuk, sőt, egyesek nyilvánvalóvá vált erkölcsi hullajellege 2/3-a emelte orbánt.
A szavazók a bukásuk következményeit nem fogják megbocsátani.
Gyurcsány megtette azt a tisztességes lépést, hogy kilépésével megteremtette a lehetőséget az MSZP számára az "ép almák" felkínálására. Csak Lendvai viselkedik korrekten. A többi pont olyan, amilyen 2002 -2010 között volt.
A hozzájuk fűződő választói viszony sem változik. Nem fog.
2014 - sajnos - arra fog elmenni, hogy az MSZP vezetése bukjon.
@Mária: miért baj az, ha a szubjektum kerül néhol előtérbe? amúgymeg... te meg kinek szurkolsz? :-)))
@b116619:
Rosszul tudod, a tömeges privatizáció - kárpótlás, állami lakások, kisebb cégek stb. - az mdf vezette koalíciós kormány alatt zajlott.
@Mária: egyébként, ha a szart letakarod, állítod, hogy banán, akkor sem fog egy majomsem hinni neked. mindegy melyik párt szarjankója van kiszerkesztve (legyen akér MSZP-s is), akkor bizony köpni kell és elpucolni, ellehetetleníteni a redvás péniszbe elküldeni. Ezzel csak jól jár a magafajta. Azért, mert valaki valahol (jelen esetben ez a Tócsaszar az MSZP-ben) nem érdemel finomkodást. Te pedig biza kurva nagy kettősmércével mérsz. Működik a kutyámkölyke effektus, és lássuk be, ez rád nézve sem igazán hízelgő.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Maradunk a pia és kaja vonalon.
A pártdroidok meg dögöljenek meg, mind! :D
@épészmérnök:

"A pártalapítással ki is zárná rögtön annak a lehetőségét, hogy az E14 égisze alatt létrejöjjön egy választási formáció."

MIÉRT? Szövetséget pártok tudnak kötni, program és ! mérhető támogatottság alapján.

"Bajnai a minap azt nyilatkozta, hogy 2013 nyarára készen lesz a Haza és Haladás programja, amely - feltételezem - nem csak a szokásos választási program lesz, hanem remélhetőleg jogilag, szociológiai és kommunikációs szempontból alaposan átgondoltan az Orbán-rendszer lebontásának terve."

és akkor mi lesz? dobpergés, fanfárok és mindenki a sutba dobja az általa addig kidolgozott programot. Ja, életszerűnek tűnik.

Drukkolok, nekik, de szerintem nem használták ki az október 23. kínálta lehetőségeket.
@Mária: Tudom, tudom, kihoztam belőled a maximumot! :D Te kis mszp-s agitprop izé....Fogadd hát a vörös szeműek hívásait: -> 06 30 617 2519
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Külön kedvencem mikor akkora a szelektív amnézia ilyenkor, hogy semmire nem emlékeznek. :-)

Pedig TóCsa tagbotránya és annak következményei az etikai vizsgálattal együtt akkorát szóltak, hogy nincs az s szoci aki arra nem emlékszik.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ejnye, ejnye! Hát szabad egy derék elvtársról - Tóth Csaba - ilyen neveletlenül beszélni? Emlékszem én arra az időre, amikor egy marék csapat majd összeszarta magát úgy szervezte elvtelenül Tóth elnöki lehetőségét Zuglóban. Fiktív tagbeléptetések, manipulát zárt listás elnökségi választás lovagdoktor Bárándy és Tüttő Kata asszisztálásval. De mint tudjuk, kinek Isten - mikor ki az MSZP-ben - a barátja: üdvözül. Komolyan gondolja ez a párt, h az emberek fognak olyan alakokra szavazni akik a saját elvtársaikkal is kicsesztek a párton belüli hatalom megszerzése érdekében? Ezeknek is csak a hatalom kell, és nem a társadalom valódi felemelkedésének a segítése. Ezeknek már csak a neve szocialista, de a valódi szociáldemokrata értékekről nem tudnak semmit. HATALOM HATALOM HATALOM - ez lebeg a szemük előtt.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: jóvanna, tudom, fabius nem szorult a támogatásomra, de ez kikivánkozott, a tegnapi hittérírős blogba sem szóltam bele, mert az egész elment hitvitába, namármost szerintem hitbéli meggyőződéseket nem lehet blogon befolyásolni, de még családi szinten sem, akkor meg minek? Hagyjuk meg ezt azoknak, akiknek ez a kérdés fontos. És tipikus kispolgár vagyok, ameddig nem akarnak a lakásomba az ágyamba, a feleségembe, az életembe bemászni, hagynal élni, addig magas ívben teszek arra, mi történik körülöttem, bár a véleményem megvan a dolgokról. De ha ezek közül bármelyik sérül... (és az elmúlt években jelentősen ezt éreztem) akkor csípek, rúgok harapok és fejeket tépek le, vagyis vérmókussá változom...
Na mi is volt a téma? Kaja, pia, pina? Jöhet:-)
@Fabius: van érdekes ujsim t ügyben majd újévi ajándékképpen megkapod:-)
@Bullshit generátor: tudom... eléggé erősen... ezt kifogásoltam meg. mert nem volt objektív, de ezt láttad azt hiszem a kifogásaim közt.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Soha nem objektív, ami egy vita esetén nem baj, legrosszabb esetben otthagyja az ember, az élet egyéb területein viszont idegesítő az ilyen ember.
@Mária:

"A módszer az, ami aljas. Lásd a cikkben, hogy miért."

Azt hiszem nem olvastad el alaposan a cikket.
Mondd, mi rágja a tudatalattidat, hogy így haragszol Fabiusra?
@Fabius:
Szelektív emlékezet?
Cavinton tabletták kihagyásának következménye?
(Bár a modern orvostudomány biztosan talált újabb megoldást eme kihívásra.)
Szándékos hülyének tettetés?
... és ha nem szándékos, nem is tettetés??? :D
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Ööööö... Jöhet!
A sorrend változhat, de megfelel! :D

@Pákozdi Juli:
Erre világított rá Fabius, aminek okán többen sérelmezték, hogy kritizálni meri a HÜLYE ELVTÁRSAT! :)
Szép dolog a hit, de amikor "valakik" ennyire ecceriek, az elkeserítő. :(
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Na de kérem.....
@Mária: esetében már a zindex azóta félig bezért forumán sem értettem a felesleges indulatokat. :-)
@Pákozdi Juli:
Ne mond, hogy te vagy az SSteffyke? Beszarás... :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: kezdem megérteni,miért is szar a belgáknak:-) Balról is, jobbról is megpróbálnak beléjük rúgni. De a csokijuk és a sörük valami zseniális:-)
@Bullshit generátor: Attól, hogy ebben az egy dologban egyetértünk, ugye azért tudod, hogy nem szeretlek:-)
"Az ő alternatív valóságuk jelentősen különbözik a Fideszétől, ám semmivel közelebb nincs a vérvalóhoz, mint az Orbáné. "

Ezt akkor most Schmittelem, és terjesztem, jó?!

Nagyon eltalált mondat.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: pl ez? Szentem töklyó beszédtéma: :-)

A koboldmakik könnyen végeznek magukkal
Elég egy vakuvillanás, és depresszióba esnek. Sokkoló látogatás a Fülöp-szigeteki Boholon, ahol fogságban szaporítják a kis állatokat.

www.origo.hu/utazas/azsiaesausztralia/20121227-elmenybeszamolo-a-fulopszigeteki-boholrol.html

static6.origos.hu/i/1212/20121227-fulopszigetek-bohol-koboldmaki6.jpg
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Ne mond, hogy te vagy az SSteffyke? Beszarás... :)"

Miből gondolod?
Amit leírt, teljesen tényszerű. Én horrorisztikusabb változatát ismerem az egyik érintettől.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
És mi BALGÁK hová álljunk??? :D
A sör is bejön, a csoki is. A szekrényben van az asszonynak egy doboz belga csokija, amit most, a szülinapjára kapott. Már felderítettem, a lányommal párszor körbejártuk, hamarosan...

@KommunistaJohny:
Komolyan? Nem mondod... Döbbenet!
Még nem szólt senki neked, hogy ez a gerillamarketing szerűséged elég ecceri és szánalmas?
Valaki drága pénzen beetette veled ezt a szart, hogy sok kommenttel futó blogra benyomod és akkor tele leszel kattintással és jelentkezővel... Szegénykém... Csak szólok, hogy ezt is elba..tad! :(
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Vas megye és Zugló szétverése után Tóth elvtárs jutalmul kapott egy parlamenti széket. Ja, hogy Mesterházy anyu, és Csabáné anyu cuki barátnők, sőt volt idő amikor közös cégük volt... Ez az MSZP! Van még kérdés? Ja, és vannak olyanok, akik anno ágyaztak a Tóthnak, azok jelentős része már átlényegült a DK-ba. Apropó! Valaki kérdezze már meg, hogy ez a sok hülye miért tolong az MSZP asztalánál egyeztetés címen? Ők nem célok, hanem eszközök lesznek az MSZP választási eredményeinek eléréséhez.
@Orica Középföldi:
GYANÚS! Mai reg., dörgölőzik hozzám, nem tetszik, gyanús, nagyon gyanús... :))
@Pákozdi Juli:
Leszarom a cocikat, a többi párt összes köcsögjével együtt. Bár annál undorítóbb kevés van, amikor tök hiteltelenné vált emberek BÁRMI ÁRON a hatalomra törnek. Olyan Orbános a dolog... Brooooááááf.
@Orica Középföldi:
Nem, ez realizmus... Amikor az ember közösségi oldalait olyanok nézegetik, aki azután pillanatok alatt törlik is a reg.jüket onnan, akkor szimpla realizmus! :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ne már!Ki az az SSteffyke? Én én vagyok, és nem teffyke, amúgy tudnék mesélni mindazon disznóságokról melyek Zuglóban történtek. De a legszomorúbb, hogy a zuglói történtekhez az MSZP akkori budapesti, és országos vezetése alávaló módon asszisztált. Megérdemelték a vereséget, hiszen egy párton belüli gazemberséget támogattak, és ezt a választók is tudták.
@Pákozdi Juli:
Undorító, bármely csürhe művelje is. Papcsák most ugyan ezeket a köröket futotta meg!
A sorsa is ez lesz... Fabius képben van ott nagyon!

Amúgy mindenki figyelmébe:

"Az egész naposra tervezett konferencián Gulyás után felszólalt Rockenbauer Zoltán, az első Orbán-kormány kulturális minisztere, Bozóki András, aki 2005-2006 között volt a kulturális tárca vezetője, illetve Keserű Katalin, a Műcsarnok volt igazgatója, és az MMA tagja is. L. Simon László kultúráért felelős államtitkár is felszólalt volna az eredeti tervek szerint, de külföldi útja miatt lemondta a konferenciát, azt az ötletet Gulyás szerint pedig a workshoposnak szánt rendezvény jellege miatt elvetették, hogy videoüzenetet küldjön.

Beszédében Rockenbauer Zoltán elmondta, hogy a probléma nem személyfüggő, de egyértelmű bírálatot fogalmazott meg a Műcsarnok körül történtek miatt. „Nem az a konzervatív, aki nem érti azt a kort, amiben él” – üzente többek között Fekete Györgynek, a Műcsarnok tulajdonjogát megszerző Magyar Művészeti Akadémia (MMA) vezetőjének a konferenciára érkező rengeteg művészettörténész, galeristák és intézményvezetők előtt. A később előadóként is szereplő György Péter mellett ott volt az MMA-ból kilépett Fehér László, Korniss Péter fotóművész, vagy éppen Bukta Imre is, akinek kiállítása most látható a Műcsarnokban."

index.hu/belfold/2012/12/28/vigyazat_kulturpuccs/
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Neked nem (pláne, hogy esélyed sincs nálam), a csajok viszont nyugodtan! :) Dicsérhetnek...
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Egy sajtómunkásnak nem imidzset kellene építenie a párt égetése helyett?:D
hát kedves gyerekek, akkor nektek nem marad más, mint a csodálatos MesePárt, ami tökéletes emberekből áll, akik csak mindenkinek jó döntéseket hoznak, és ellenzékből is irányítják az országot

ők majd 2014-ben biztosan előlépnek a fényből

ebben nyugodtan hihettek, -és képzelhetitek magatokat felsőbbrendű értelmiségieknek, lenézve mindenki mást, aki kételkedni merészel a szent hitetekben,- hiszen a MeseOPárt létezésére több bizonyíték van rá, mint az evolúció elméletre

xd
@Husz_János_Puszita: Attól függ :-) Lehet, hogy ő úgy gondolja, hogy kifárasztja a hallgatóság ellenálóképességét. Utána mondja majd meg a tutit :-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Nem fakadtam sírva, személyemben nem egy rajongóddal futottál össze.
@wmiki:
Mikike, mi a francért pazarlod ránk azt a drága idődet? Menj és nézegesd a fiús oldalaidat.
Nekem a vörös lányok, neked a vörös fiúk, ahogy azt már nemrég letisztáztuk...
@Bullshit generátor: tudom:-) ha normális vagy, lehet kommunikálunk:-) ha nem??? sorry
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: hehhe akőkeveredett macskawaki és rumcájsz magyar alteregója?
ha ennek is annyi esze van, mint az énekes druszájának, akkor fotelbe hátradül, cukorkát szopogat és vár:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Egy belgiumi ismerősöm (magyar persze) csinálja, hogy amikor hazamegy kocsival (Opel Omega) visszafelé telepakolja a csomagtartót borral...
Olyankor 4-5 vörösbort bedob nekem is. Állat kis francia borokat szokott hozni.
@Husz_János_Puszita:

Ne bántsd :-)

Az LMP töketlen balfaszságát látva nincs könnyű helyzetben. Ráadásul úgy emlékszem inkább konszenzus párti mint sifferista. Ha megvédi a mundért istenem. Az a dolga.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: a francba utazik olan messzire. Különben megnyugodhatsz. francia bort itten is lehet kapni a Pennybe. Oszt neked is onnan viszi:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Sőt csilleit is lehet kapni. Mecsben pl. De nem jókat általában.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
MARHA! Ezek nem olyanok. :)
A Pennyből a Steininger sör egész elfogadható, pilseni típus. Nem egy Staropramen, de jó!
@GeoCracker:
Argentin vörösbor a Tecsóbol?
Valami eszemet kellemes volt, pedig csak valami kis könnyű bort kerestem a pizzámhoz múltkor.
Meglepődtem, de ezentúl is megnézem, milyen érdekességek vannak még. A nyáron valami bolgár félédes volt, nagyon-nagyon kellemes, zamatos, olyan igazi "pinceízzel".
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Grrr Steininger... akkor próbáld az Aldiban a franc se tudja a nevit, de üveges pilzeni tipusú. Zseniális, olyan mint a Berliner volt. Kritálytiszta:-)
@vitéz Thapóccay néma bárány: Szerintem nem az. +1 hogy az mszp-s faszok is monnyanak le és húzzanak el a vérbe. Csak a fideszes suttyók után, persze.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: az ilyen kommunistajoni félékre találták ki a tahótlanítást :D
@Pákozdi Juli:

Egy vadiúj Kubatov-trollhoz van szerencsénk, vagy valakihez, akit a régi nickjén már mindenhonnan kiutáltak?
@zipe moha: a nemzetek ellen háború folyik

hála égnek, remélem párezer év után túl tudunk lépni az ilyen hülyeségeken.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
A Lidl-ben néha szenzációs spanyol vörösborok vannak! Néha meg olyan kocsisborok, hogy... vááá...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Az csak egy magyar(kodó) tévképzet, hogy a könnyű borok nem jók. Legfeljebb forralt bornak. Vannak ételek, helyzetek, amihez az kell és kész :-)
Anno teljesen meglepődtem amikor a minestrone mellé bort ajánlottak. De egyszer élünk alapon kipróbáltuk az összenött szemöldökű pincnöklány ajánlatát. Neki volt igaza (Hannver, olasz étterem). Egy egészen könnyű gyümölcsös rosét hozott.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Kicsit régebben eccer nem bort, hanem valami akciós olajbogyót sikerült elcsípni a Lövölde-térnél :-)
@GeoCracker:
Nem a könnyű borral van a gond. A megfelelő kajához ideális.
Pl. van egy spanyol literes, félédes asztali boruk, ami tökéletes, igazi pinceízzel, érzed benne a napfény ízét is. A Tarragona meg egy nehezebb. Na abból nyúltam bele múltkor valami vacakba, pedig van az a fémhálós Tarragona, az tutti, de olyan nem volt. :(
Néha van 3-4 féle bogyó is, azt is nagyon szeressük... kisebb, nagyobb kiszerelések. :)
Még a fokhagymával töltöttet is szeretem.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ja, a feket bogyó fokhagymával :-) Egy jó camembert-rel csak a példa kedvéért :-) www.gurmerehberi.com/wp-content/uploads/2010/05/peynir-camembert-1024x763.jpg

Bor ügyben egyet értünk. Éppe azt mondom, hogy az egy hazai fétis, hogy egyesek sezmében csak az a bor,amitől padlóra esnek, és megáll benne a fokos.
"Új év, úgy pártlogó, új jövő, új minden, csak az arcok a régiek. Mert azoknak újulni semmit nem kell"

Érdekes meglátás. Innen nézve úgy látszik, hogy O. Viktor korunk legnagyobb lúzere a magyar politikai életben. Eddig hat országgyűlési választásból kettőt nyert, négyet bukott. Valószínűleg másodszorra nem is nyert volna, ha nincs az őszödi beszéd és nincs gazd. válság. Szerintem most is olvad az esélye (bár még van), hogy góré marad, de kizárt, hogy kétharmadot szerezhetne.

A Fidesz az egyetlen párt, ahol nem kerül lapátra az vesztes vezető és sleppje, hanem vallási áhítattal meghajol a tagság, és újabb és újabb esélyt kapnak. Az összes többi pártból eltűntek a vesztesek. Tisztára, mintha a Fidesz valami családi vállalkozás lenne, ahol lehet akármilyen eredménytelen a vezető, ő a tulaj, nem lehet elküldeni.

De miket beszélek, Viktor remek vezető. Nem ok nélkül mondja a békemeneten sétáló nyugdíjas nénike a kamerába, hogy "Támogatjuk a kormányt utolsó erőnkig". Ezt elérte.
Ja, most Andrássy féle jófajta fehérbort kortyolgattunk, kaptam... Valami hihetetlen finom, szinte sűrű, olajos, remek illattal.
Van még egy üveg Apassionata-m is tőlük, bár édes, de amikor ismerősök kóstolták, azoknak is tetszett.
@hellsing:
Szép dolog is a HIT. De a kormányzáshoz és a gazdaság rendbetételéhez TEHETSÉG is kéne.
Az meg nincs, de eddig ügyesen pótolták "kommunikációs technikákkal". Abban jók. Az is valami... :((
@debilioemilio:
"Kedves Fabius. Most Te komolyan gondolod,hogy az a legfontosabb kérdés,hogy visszajön-e az MSZP?"

Nem az mszp-ről, mint pártról van szó, hanem egyes képviselőiről, képviselő jelöltjeiről. Bár, ha túl sok ilyen képviselője, és jelöltje van, akkor már a pártról is.
@GeoCracker:
Habakukk kollégától (mi van vele, rég láttam) kaptam nemrég egy üveg Tokaji Furmintot (Tündérkönny). Finom, illatos és olyan könnyed volt. Nagyon itatta magát, karácsonykor kibontottuk. :))
@xaverta:
Ha egy párt olyan hülye, hogy hagyja, hogy ezek az élősdik elszaporodjanak, akkor a sorsa kódolva van.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: fehérben (ellentmondva mindennek, amit írtam :-) ) ezt a "pancsot" kstold meg eccer: Béres Holdezüst félszáraz Cuvée. Hárslevelü alapú nekem bejött, pedig amikor először kaptam, erős kétségeim voltak, mert nem voltak túl jó tapasztalataim a küvékkel. Hiába tanultam annak idején, hogy azok is lehetnek jók.
@GeoCracker:
Néha jók, de néha nagyon a "pincemester ízlése"... :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Még nem kóstoltam azt a bort. Bár a Furmint jóféle borszölő. Egyébként az aszú harmadik szöleje (Sárgamuskotály) is jó magában is. Csak, anno régen egy borász bácsi mondta, hajlamos arra, hogy szétessenek az ízei.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ezért nem is esküdnék arra, hogy Neked is izleni fog :-) De szerinem érdemes egyszer megpróbálni ezt a holdacskát :-)
Basszátok meg ti félázsiaik és stb...
Használjátok a magyar nyelvet, úgy ahogy kell. Nem lesztek okosabbak és menőbbek, ha a moslék adalékot írjátok a kis orrpucoló ujjacskáitokkal. Mondatot nagybetűvel kezdünk, tulajdonnév nagybetűvel kezdődik: kivétel orbánviktor. kövérlászló, matolcsybuzi, szíjgyártóbuzi, stb... stb...
Gyerekek! Szerintetek orbánnál hányszor csöngetett a postás?
@Fabius: "Új év, úgy pártlogó, új jövő, új minden"

Gondolom a pártlogó is új akart lenni. Csak észrevételezem. Amúgy jó poszt.
Ja! Ne aggódjatok! Én már háromszor kaptam e-mailt (privát), hogy miért írok a min. eln. úrról ilyeneket. Szóval tudják, hogy kik vagyunk. (Kubatov, Berija, Jezsov, Péter Gábor, Dzserzinszkij, CSEKA, ÁVO, stb...)
@wmiki: Na végre megszólaltál te kis szellemi fénylőcsillag.Azt még megértem, hogy életed legszebb napjait éled, neked minden tejjel-mézzel folyó kánaánt jelent a NER, ezért bármelyik más politikai képződmény számodra elfogadhatatlan, de hogy jön ide az evolúció?
Miért veszel szádra olyan fogalmat, amiről semit sem tudsz és csak az új ember cimű lap jelenti szellemi táplálékod.Légyszi maradj csöndben, mert égeted magad.
A Voice meg egy nagy szar! Somló alszik, a Princ kurvája silány, a cigány karamella csapnivaló, ki a negyedik? A szőrös hónaaljú? Az paraszt.
@debilioemilio: Jaj ez nagyon jó volt! Kösz. Gratulálok. Nem találkoztam ma ezzel a féreggel. Hol van?
Magyar Nemzet: "Repkedtek a tízmilliók"

"...Bűnszervezet létrehozása, befolyással üzérkedés és hűtlen kezelés gyanújával tettek feljelentést zuglói polgárok az MSZP XIV. kerületi országgyűlési képviselő-jelöltje, Tóth Csaba ellen.
...Például az Employers Consulting Kft. 2008 áprilisa és 2009 novembere között csaknem 15 millió forintot kapott a XIV. kerületi önkormányzattól tanácsadásért és tanulmányírásért. A cég ügyvezetője a Tóth Csaba bizalmasaként ismert Menyhárt Bizsán, aki a Vas megyei MSZP irodavezetője volt, és aki Tóthtal együtt gyanúsítottja volt az ottani tagtoborzási ügynek. Az Employers tulajdonosai között van az ugyancsak Tóth bizalmasának tartott Funtig Zoltán, akinek ügyvédi irodája nem kevesebb, mint 11 millió forintot kapott a Zuglói Vagyonkezelőtől.
Szintén Menyhárt Bizsán a vezető tisztségviselője az EMC Consulting Kft.-nek, amelynek tulajdonosai között találjuk Mesterházy Attila MSZP-s miniszterelnök-jelölt, a már említett Funtig Zoltán, illetve Tóth Csaba feleségét. Az EMC számos olyan cégnek adott tanácsokat, amelyek később „véletlenül” a BKV, a MÁV és más állami vagy önkormányzati tulajdonú vállalatoktól kaptak busás hasznot hozó megbízásokat. Az EMC korábbi ügyvezetője az a Tóth László volt, akinek másik társasága, a Ba-To Group 2008–2009-ben mintegy hétmillió forintot kapott a zuglói önkormányzattól egészségügyi tanácsadásért és telefonon való rendelkezésre állásért. Ez utóbbi azért is különösen érdekes, mivel a Ba-To ellen öt végrehajtási eljárást indított az adóhivatal.
...
Megkeresésünkre Tóth Csaba úgy nyilatkozott: nem volt és nem is lehetett szerepe abban, hogy az önkormányzat az említett cégekkel szerződést kötött, miután a kerületi vezetésben semmilyen tisztséget nem tölt be, a szerződéseket nem ő írta alá. Arra a kérdésünkre, hogy a fent említett cégek vezetőivel valóban közeli kapcsolatban áll-e, azt válaszolta: az esetleges ismeretségük nem lehet kizáró oka a megbízásoknak, és ha az említett társaságok elvégezték a rájuk bízott feladatot, akkor nem lehet gond."

Mi van a feljelentéssel 201. áprilisa óta? Csak nem kényszerítette talonba szegény "zuglói polgárok" jól alátámasztott (ez ismeri azt, az ismeri amazt, mindenki ismer mindenkit) feljelentését a nemzetközi összeesküvés? Vagy Mesterházy keze van a dologban? Ő ismeri Orbánt, attól meg minden kitelik.
Sajnos teljesen a helyé van amit a blogon olvashatunk. Akinek vannak kétségei az keresse csak fel bártan az MSZP honlapon a fórumot. A fidszesen álomvilág, csak más kötösben. Tényleg nem hiszik el, hogy nem akarjuk ugyanazokat a kédereket vissza a hatalomba, akik már megbuktak.
Emberek! :))
Cikk a Mandineren.
A narancsbolsik pedig kussolnak. Sokat mondó!!! :))

"Fideszország készen van – Mandiner2012 III.
Írta: politicus

Idén 2010-hez és 2011-hez hasonlóan újra megkérdeztük mandineres bloggereinket: hogyan értékelik röviden a 2012-es évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. Politicus válasza.

*

2012 a konszolidáció éve volt. A rendszer-konszolidációé. A 2010 és 2011-ben elfogadott 152 új törvény után 2012-re már csak 71 jutott. 2013 és részben 2014 egyik legfontosabb feladata minden bizonnyal már a pénzosztás lesz). Az új rend szempontjából fontos jogszabályok döntő többségét a kormánytöbbség a ciklus első két évében elfogadta.

A kormányerők az államszervezet fontosabb (és kevésbé fontosabb) pozícióit elfoglalták, míg az összes politikai, gazdasági támadást viszonylag sikeresen védték ki/élték túl. Tették mindezt úgy, hogy 1. a vezető kormánypárt továbbra is a népszerűségi listák élén tanyázik, illetve 2. hogy igazán lényegi kérdésekkel nem is nagyon bíbelődtek.

A magyar köz- és felsőoktatás alapvető mennyiségi és minőségi problémáit nem sikerült orvosolni, továbbra sem látszik, honnan lesznek magasan képzett, releváns tudással rendelkező és idegen nyelveket beszélő munkavállalók a magyar munkaerőpiacon. Az egészségügyi ellátó rendszerben semmilyen érdemleges változás nem látszik. A kormány gazdaságpolitikájára az unortodox talán a legenyhébb jelző. Sorra adóztatják azokat a cégeket, amelyek korábban a gazdasági növekedés dandárját adták.

Eközben alig tettek valamit a feketegazdaság kifehérítéséért, az adórendszer átláthatóbbá tételéért, a vállalkozások életének könnyítéséért, vagy a KKV-k helyzetbe hozásáért. A magyar környezetvédelem ügye egy jottányit sem haladt. Nem látni a változást a közbiztonság területén és egyéb szakpolitikákban sem.

Fideszország tehát többé-kevésbé készen van. Jelentkezzen, aki ilyennek képzelte."

mandiner.blog.hu/2012/12/28/fideszorszag_keszen_van_mandiner2012_iii
@vakapad:

Sorry, helyesen: 2010. áprilisa.
@debilioemilio: Hozzáteszem, ha az Új Ember című kiadvány szellemiségéből csipetnyit megértene, akkor lenne esély, hogy embernek tekintsük. Így csak padlóra csöppentett nedv.
Nekünk akkor is csak Libajnai Lúdmilla Goosey Gordon kell! Majd ő szakértői egységbe kovácsolja a csuti Orbán ellenzékét!

Nekünk olyan ember kell, akinek van már tapasztalata az offshoreban és megtömi a libát is, ha úgy hozza (off)sora!

Gágágágá!
@Vicca Verza:

Akkor maradj otthon. Ha neked Orbán kell ...
Megjelentek a fidesznyik fizetett bérencei. Kimásolnak öt oldalt a M. N. című szennylapból és „crtlc“
Mocskos fidesznyikok! Van vér a faszotokban?
Fidesznyikok! Olyanok vagytok Mint a Voicébe a bécsi qurva. Rettegtek. Mert kártékonyak vagytok és eltüntök a Föld színéről.
@veracity:
Még, még... Mondjad még!
Már alig van a fajtádból, aki égeti magát ezzel a szar dumával! Gyerünk, dolgozz meg a pénzedért! :))

Ritka, vérciki narancstrollal tessék kíméletesen bánni, ilyen állat ritkán bukkan fel! :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Ha egy párt olyan hülye, hogy hagyja, hogy ezek az élősdik elszaporodjanak, akkor a sorsa kódolva van."

Sajnos pár millió emberé is. Ha csak a párt vezetésről és képviselő jelöltekről lenne szó, nem bánná senki. Simicska óta tudjuk, mindenkinek jogában áll hülyének lenni.
Rohadt fideszes fasiszta seggnyalók! Majd megmutatjuk nektek 2014-ben, hogy a mi Libajnai Lúdmilla Goosey Gordon szakértőnk úgy kenderbe veri a csuti törpéteket a kuszaszemű jobbkezével, hogy az egyharmadotok se marad meg!

Addig is vidáman kiáltom liba, libuskám!
@veracity: Pénisz! (o.v.) szájba, és szopd! Baromarcú.
@veracity:

Úgy hallottam, ha nincs a Wallis, a libások pár évvel korábban mennek tönkre, azaz Bajnai esetében a libázás feldicsérést jelent. Köszönettel a nevében.
@veracity: Nos bevallom most megkevertél. Megjött vagy végképp elment az eszed? Eszed? Mit talállok mondani. Az állati ösztönöd.
Szemét fideszesek! Majd adunk mi nektek gáz és villany árcsökkentést! Mi majd kárpótoljuk szegény jó francia tőkéseinket az elmaradt extraprofitért, ti meg sz@rf@szú magyarkák pengetni fogtok a gázér-áramér duplát, az tutkó! Értve vagyok?
@veracity:

Nemsokára jön a 3,60-as kenyér beleírva az Alaptörvénybe, de ne örülj nagyon, mert az már az utolsó szög lesz az ország gazdasági kicsinálásának rögös de szédítő útján.
Egykulcsos szja, mi? Fidesznyikek, hee? Majd kaptok olyan progi szja-t a nyakatokba, hogy arról kódiltok! Lehúzzuk a libabőrt is rólatok, büdös mélymagyarok! 200 e bruttótól 50%-ot szedünk be tőletek és hogy gúvadjon a csuti szemetek (ti szemetek!), mind odaadjuk a cigóknak, hogy a fejetekre szaporodjanak! Majd akkor akarjatok Országgyűlési Őrséget, aljadékok!
@veracity: Tán hallottál az evolúció fogalmáról - melyben neked nem volt részed.
Ez azt jelenti, hogy a természetes fejlődés - utaltam rá, hogy ebből kimaradtál.
A mai tudomány azt mondja, hogy egy Homo Sapineshez hasonló törzs majdnem beért bennünket a fejlődésben, de aztán veszített.
Te azok közül való vagy.
@veracity:
Így is van!
Akkor már csak 10%-al lesz drágább mint kormányváltáskor??? :o(

A villannyal melegített garázsbejárók és villamos medencefűtések XII. kerületi tulajdonosai komoly megtakarításokat érhetnek el!
EZ KOMOLY DOLOG!
Nem 200.000 forintos havi számlájuk lesz, csak 180.000. Nekik már megérte!

"Önkényes döntés az energiaárak 10%-os kormányzati csökkentése, mondta Hegedűs Miklós az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A GKI Energiakutató Kft. ügyvezető igazgatója szerint 25-30000 forinttal is csökkenhetnek az éves rezsiköltségek.

Ez a becslés túlzott - mondta Hegedűs azzal kapcsolatban, hogy Lázár János csütörtökön bejelentette, hogy jövő év január 1-jétől tíz százalékkal csökken a lakossági gáz és villamos energia ára. Az államtitkár azt mondta, mindez 3,8 millió családi otthont érint, és már csak "apró technikai részletek maradtak nyitva". Lázár János szerint az árcsökkentés a kereskedőket fogja hátrányosan érinteni.

A GKI Energiakutató Kft. ügyvezető igazgatója szerint 25-30000 forinttal lesz olcsóbb a rezsije éves szinten 2013-ban annak, aki gázzal fűt. Hegedűs Miklós elmondta: önkényes kormányzati döntésről van szó, és a gázkereskedő cégek nullszaldósak, így a jövő évben ezek a vállalatok veszteséget fognak termelni. A kieső bevételeket bércsökkentéssel és az alvállalkozók felé történő megrendelések csökkentésével fogják megvalósítani, tette hozzá."

Tényleg, remek lesz!
Bankadót kivetni nem féltetek, ugye? Hát majd mi feltőkésítjük a bankokat és úgy eladósítjuk az országot, hogy abból az adósságból már a büdös életbe ki nem kászálódtok, mégha két csuti kuszaszem is kacsintgat rátok!
@komissarlajos:

Amikor Husz János állt a máglyán, és látta, hogy egy öregasszony botorkál oda a széléhez egy marok rőzsét hozván a kezében, azt mondta, hogy "Ó, sancta simplicitas". Ne zavarjuk meg ebben veracity kollégát.
@veracity:
Mi a foglalkozásod? Nem akarok bizalmaskodni, pusztán érdekel.
Ha nem válaszolsz megértem, késő van már.
@veracity:
Egyre szánalmasabb kőbunkó vagy, ahogy próbálod a fidesznyik szart tálalni.
Edd meg te, eléggé rád száradt szerencsétlen trollocska...

Mit szólsz a Mandiner cikkéhez? :))

"Fideszország készen van – Mandiner2012 III.
Írta: politicus

Idén 2010-hez és 2011-hez hasonlóan újra megkérdeztük mandineres bloggereinket: hogyan értékelik röviden a 2012-es évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. Politicus válasza.

*

2012 a konszolidáció éve volt. A rendszer-konszolidációé. A 2010 és 2011-ben elfogadott 152 új törvény után 2012-re már csak 71 jutott. 2013 és részben 2014 egyik legfontosabb feladata minden bizonnyal már a pénzosztás lesz). Az új rend szempontjából fontos jogszabályok döntő többségét a kormánytöbbség a ciklus első két évében elfogadta.

A kormányerők az államszervezet fontosabb (és kevésbé fontosabb) pozícióit elfoglalták, míg az összes politikai, gazdasági támadást viszonylag sikeresen védték ki/élték túl. Tették mindezt úgy, hogy 1. a vezető kormánypárt továbbra is a népszerűségi listák élén tanyázik, illetve 2. hogy igazán lényegi kérdésekkel nem is nagyon bíbelődtek.

A magyar köz- és felsőoktatás alapvető mennyiségi és minőségi problémáit nem sikerült orvosolni, továbbra sem látszik, honnan lesznek magasan képzett, releváns tudással rendelkező és idegen nyelveket beszélő munkavállalók a magyar munkaerőpiacon. Az egészségügyi ellátó rendszerben semmilyen érdemleges változás nem látszik. A kormány gazdaságpolitikájára az unortodox talán a legenyhébb jelző. Sorra adóztatják azokat a cégeket, amelyek korábban a gazdasági növekedés dandárját adták.

Eközben alig tettek valamit a feketegazdaság kifehérítéséért, az adórendszer átláthatóbbá tételéért, a vállalkozások életének könnyítéséért, vagy a KKV-k helyzetbe hozásáért. A magyar környezetvédelem ügye egy jottányit sem haladt. Nem látni a változást a közbiztonság területén és egyéb szakpolitikákban sem.

Fideszország tehát többé-kevésbé készen van. Jelentkezzen, aki ilyennek képzelte."

http://mandiner.blog.hu/2012/12/28/fideszorszag_keszen_van_mandiner2012_iii

Megvették ezeket is, a TUGGYUKKIK! Tudom én!!
@Knósszosz:
Ez a kretén?
Főfoglalkozású narancsbolsevik troll a lölköm.
Szerinted agysebész??? :))
@Knósszosz: Libapásztor vagyok, a szoclibek táborából!
@vakapad:
Még a végén valaki beszólna ennek a trollnak, hogy a Föld gömbölyű - egy világ omlana össze benne...
Hogy visszatérjek az eredeti témához, ismételten megkérdezném, mi van a Tóth Csaba elleni feljelentéssel 2010. áprilisa óta? Csak nem kényszerítette talonba szegény "zuglói polgárok" jól alátámasztott (ez ismeri azt, az ismeri amazt, mindenki ismer mindenkit) feljelentését a nemzetközi összeesküvés? Vagy Mesterházy keze van a dologban? Ő ismeri Orbánt, attól meg minden kitelik.
@vakapad:
Arra célzol, hogy a "független ügyészség" merre van? :)
Nem megy az Orbánisztánosok, hogy hős Szanyi kapitányunk pártpénzen zsugorítsa zsíros máját! Libajnai Lúdmilla Goosey Gordon vezénylő tábornokunk irányításával kapitányunknak a parlamenti büfében díjmentes feleseket biztosítunk korlátlan mennyiségben!

2014-es jelszavunk: Zsugorodjon!
@veracity: Valamelyik nap megfutottuk, de ismétlés a tudásanyukája.
A gáz nemzetközileg árazott valami. Az tehát független Orbántól. Namost. Ő csökkenti a belső árat, de kintről ugyanannyiért jön.
Nos, vezéred miből kivánja fedezni a kinyiló olló okozta veszteséget (a bartert ugyebár még antall verte szét, tehát a léalma nem játszik) ?
Ha Putyinnak azt mondja, hogy nem fizet annyit, és elzárják a gázcspot, akkor a kétharmad kívánja e teleszelleneteni a rendszert?
Modernizált szoclib jelmondatunk: Merjünk zsugorodni!

Gágágágá!
így van. ha az MSZP régi arcai visszajönnek, akkor mindennek vége. nem azért, mert ők azok és olyanok, akik és amilyenek, hanem mert azzal kőbe véssük, hogy itt nem lehet megbukni. és akkor a fideszesek is visszajönnek egyszer

akkor inkább a polgárháború
jóóóóóóóóóóó poszt

ideje lenne felnőnie a politikának a diákokhoz
@Husz_János_Puszita: "A kóbor kutyák a tüntető emberek legjobb barátai - Chilében. "

ezt az idióta cikket meg hol találtad?
@GeoCracker: Mondtam már édeskomám: 2014-ben kicsapjuk őket, mint zsi... a taknyát! Méghogy -10%! +100%! Az lesz az! Ha rajtunk múlik!
@veracity: menj már innen a nyomoroddal
@GeoCracker:
Ne zavard össze! Légyszíves! :))
Még a végén megsértődik és hanyagolni fog bennünket! Egy állami alkalmazott honnan a retkesből értené, hogy ő is mások adójából él!
@veracity:

Hominidae, ennyire faék-hülyét, mint te, csak jelentős ellenszolgáltatás fejében csinál magából.
Mennyi a zsé? Akarsz róla beszélni?
Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok!

Más ez a szerelem, más ez az ölelés!

Gágágágá!
@veracity: Azért, hogy ne az itt kommentelőkre nyilazzál, mint egy kiszuperált indián, a Die Zeit-ből idézek, hogy lásd, külső szemlélő elfogulatlanul hogyan látja a helyzetet:
"Orbán programja világos, "Fidesz Magyarország"-ot épít, amelyben pártja érdekeit a nemzet érdekeivel azonosítja."
Tömör és kristálytiszta gondolat.
Kérlek, vedd be a kanyart, és ezek után a Die Zeit-nek irogass!
@veracity: Putyin oroszországát gondolod kicsapni? Hány azerinek sikerült baltát eladnia Szijjártónak?
@Mariann19:
Azokat is megvették a TUGGYUKKIK! :))
Na, aluba mentem, mert már unom a bolseviki parasztját.
Internacinalista pártjaink irányításával a Hagyó.mányos értékek védelme jegyében visszavonjuk a végtörlesztést! Mindenkinek visszaállítjuk a svájci frankos hitelét!

Felvesszük az IMF hitelt és abból azonnal helyreállítjuk az összes manyupot, csak mi leszünk a managerek, Simicskák kíméljenek!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Elnézést kérek :-)
Már Habakuk is szólt a multkor, amikor az isiigazgatónéniben valami emberit akartam látni. Ő nyert :-)
@GeoCracker:
1?
De annak sem az a tehetségtelen balfasz adta el.

@Mariann19:
Holnap majd elolvasom az eredeti Die Zeit cikket.
@Mária: "Ebben a posztban meg se tények, se vélemény"

Olykor egyet szoktam érteni veled, de most úgy látszik, hogy a szokásos penge logikád cserben hagyott. Akármilyen tényt és bizonyítékot hoz fel Fabius, a prekoncepciódat hajtogatod. Ha nem tudnám, hogy nem vagy troll, akkor azt hinném, hogy troll vagy.
@GeoCracker:
Ugyeugye... Mindig tanulhatsz itt valami újat! :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Azért elképzeltem, amint gazdasági blokád alá veti Orbán az oroszokat.
Így harcolva az ottani rezsim ellen. Mert Putyin halálra röhögné magát :-)
@wmiki: "a MeseOPárt létezésére több bizonyíték van rá, mint az evolúció elméletre"

Való igaz, Miki, valahányszor feltűnsz, a puszta létezésed aláássa a kiválasztódás elméletét. A probléma csak az, hogy a kreacionizmusét sem táplálja, mert nincs az az alkotó, amely a művet elkészültnek tekintené, és pihenhetne, ha meglát.
Magad vagy a csoda.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Maradj Boli, nemsokára zárnak a Vigyorgóban, eltűnik az agrárdolgozó, és végre ragyoghat a szellem is.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"@wmiki:
Mikike, mi a francért pazarlod ránk azt a drága idődet? Menj és nézegesd a fiús oldalaidat.
Nekem a vörös lányok, neked a vörös fiúk, ahogy azt már nemrég letisztáztuk... "

Még hogy vörösöket ? Ő csak az árjákat szereti...
@dr. mesterseges szinezek:
"Való igaz, Miki, valahányszor feltűnsz, a puszta létezésed aláássa a kiválasztódás elméletét. "

Dehogy ássa...
Csakhogy ,... van aki lemászott a fáról...és van aki leesett...
Mikitől kissé elszakadva.

Meg szeretném nyugtatni az érettem esetleg őszintén aggódó érdemei elismerése mellett taccson lévő emeszpés mamelukot: a tóthcsabaizmus következményeként a színt elfoglaló III. Orbán Viktort _én_ túlélem, _én_ szarul, de túl. Az MSZP lesz az, ami nem, ill. ami marad belőle, az tóthcsabástul kerül a szemétdombra azzal a mérsékelt reménnyel, hogy egyszer, amikor az arra érdemes részeket már régen felzabálták a legkevésbé finnyás lebontó baktériumok, tán arra jár egy guberáló.
@veracity:
"Modernizált szoclib jelmondatunk: Merjünk zsugorodni!"

...és ezt egy Fideszgyík mondja ?
Hány százalékon álltatok 2010 - ben , gyökér ?
És most ??????
@dr kíváncsivagyok: Ne próbáld nekem bemesélni, hogy a vízből képes lett volna felmászni arra a fára!
@dr kíváncsivagyok: "Ő csak az árjákat szereti... "

Ne má! Mikinek tárva a szíve és a látóköre: neki mindegy, csak hülye legyen.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Kiteszem a lábamat, és elszabadul a pokol :-(.

Mi volt itt máma? Mindenki meghülyült? (Elnézést azoktól, akik nem.) :-(
@dr. mesterseges szinezek:
Ki az a tótcsaba ?
Miért is olyan fontos neked ?
Orvbánhoz mérni egy nulla hatású politikust ?!
Ez a tévedés...
@dr. mesterseges szinezek:
" Ne próbáld nekem bemesélni, hogy a vízből képes lett volna felmászni arra a fára! "

Ááá,...nem Ő mászott fel rá,...a fa nőtt a segge alatt...
@Mariann19: Kurva sokba kerülhetett ez a PR cikk Vityáéknak.
A tóthcsabaizmus nem csak Tóth Csaba produkciója, és szó sincs arról, hogy csak Tóth Csabát kéne kivonni a forgalomból, és szó sincs arról, hogy ma jött el az az idő, hogy ki kéne vonni - csak már nem halogatható.
Mint mondtam, nem nekem volna a fontosabb, mert _én_ kibírom - legrosszabb esetben máshol.
@dr kíváncsivagyok: Hmmm... megfogtál. Monnyuk így a flóra lúzersége ébreszt kételyeket.
Hát Fabius, a szívemből szóltál, banyeg!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: pedig van az a fémhálós Tarragona, az tutti,"

Így, így! Igaza van az úrnak!
Próbáld meg a spanyol borok közül a reservé, grand-reservé jelölésűeket vásárolni. Sziggggorúan kiszellőztetve, ahogy illik.
Inni, élvezni a bort, nem étel mellé, digesztívumnak ezeket ajánlom.
Ja, és a Lidl-ben kurva olcsók (voltak).
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"..Valami hihetetlen finom, szinte sűrű, olajos, "
a Soltvadkerti Szőkítőktől?
@vakapad: "Úgy hallottam, ha nincs a Wallis, a libások pár évvel korábban mennek tönkre, azaz Bajnai esetében a libázás feldicsérést jelent. Köszönettel a nevében."

De tényleg ilyen hülye vagy vagy fizetnek?

1) Milyen hírforrás az "úgy hallottam"?
2) Tönkremenetel és tönkremenetel közt különbség van. Ha simán tönkremegy a libaágazat, akkor szomorú, de a termelők keresnek más munkát valahogy. A Wallis viszont hosszú ideig hitegette a termelőket, akik élőállatot tartván kénytelenek voltak újabb és újabb saját pénzt belenyomni az "üzletbe", hátha lehet menteni a menthetőt, így adósodtak el reménytelenül. A Wallis aktívan közreműködött a tönkretételben, semmilyen dicséretet nem érdemel.

Félelmetes ez az agymosás, ami belőled árad!
@GeoCracker: Megmondta Matolcsy, Orbán: a választásokra nem lesz itt gáz!
A Fidesz ellenzékben mindenkivel megutáltatta az MSZP-t, a zemberek meg bedőltek neki. Ennyi.
Amúgy utálhattok mindent és mindenkit, lehet zsidózni és SzDSz-ezni az LMP-t is, nem kell szavazni semelyik pártra mert nemteccik, de akkor nem lesz itt kormányváltás. Gondolom jó nektek orbán 2018-ig. És ez nem vádaskodás, ez tényszerű előrejelzés. Én viszont akkor a választás másnapján elkezdem árulni a lakást és keresni a külföldi munkahelyet.
@wowerman: Nocsak, kiderül hogy a varánusz is árulóvá vált?

Szegény szegény balliberális oldal, akinek ennyi árulója van, igaz?

Pedig milyen szép is lenne, ha a Bajnai-Gyurcsány korszak rövid úton visszatérhetne, nemigaz?
@dranok2: "Pedig milyen szép is lenne, ha a Bajnai-Gyurcsány korszak rövid úton visszatérhetne, nemigaz? "

Nincs annál szomorúbb pillanatkép az országról, mint hogy nyócévnyi (ill. azóta is tartó) szociekézésem mint pedigré ellenére azt kell mondanom, hogy a szarkazmusnak szánt mondatod realistán festi le a helyzetet: szép lenne... legalábbis annyival szebb, mint egy békésen jégre tettvízi hulla egy marcipánbabának hazudott és élő adásban leszopott vízi hullához képest.
A szavazók emlékezete rövidebb, mint Schmitt Pál doktorijának végén az irodalomjegyzék. Az "elmúltnyolcévre" lassan már csak a Fidesz emlékszik (szajkózza is rendesen). Tóth Csaba? Azkiaz? MSZP != Fidesz, ennyit látnak a szavazlólapon.
@fagzal: Szerintem, bármenyire szeretnétek, hogy ne úgy legyen, arra a nyolc évre, mikor a tótok, lengyelek, észtek, lettek, litvánok is megelőztek minket keresetben, és volt olyan év, hogy a tót GDP 10 %-kal nőtt miközben a mienk kettővel (és átlagosan sem érte el a GDP növekedésünk a hozzánk hasonló helyzetben lévő szomszédos országok növekedésének a felét sem), mindenki emlékezni fog még egy jó darabig.
@wowerman: Gondolod, van aki visszatartana? Aki akar, az menjen!
@xaverta: Modern kor: Félvezetők a súlytalanság állapotában!
@veerses: Jó, de akkor arra is emlékeznek, hogy akkor még ingyen lehetett egyetemre menni, meg hogy még volt nekik SAJÁT nyugdíjuk... és hasonlók.

Kb. az egész politikai elitet be kellene szántani a földbe, az a baj. EZEKET is, meg AZOKAT is. Nincs alternatíva, nem is lesz. Ezért foglalkozom én szívesebben a pénzkeresettel, mint a politikával :)
@fagzal: Soha nem lehetett igyen egytemre menni, csak azoknak, akik nagyon jól szerepletek a gimiben és a felvételin. A többinek akkor is fizetni kellett. (Nekem két gyerekem után, kb egy lakás árát. De most diplomások és kény nyelven beszélnek perfekt.)

Kinek nincs most saját nyugdíja? És kinek volt akkor, ha ma nincs?

Ezzel együtt, tőlem ezek is elhúzhatnak a fenébe, de jogos felvetések mentén (egykulcsos jövadó, stadionok építése a semmire, stb.), nem a baloldali demagógia mentén.
@wowerman:

"A Fidesz ellenzékben mindenkivel megutáltatta az MSZP-t, a zemberek meg bedőltek neki. Ennyi."

Legyünk reálisak. Ehhez azért az MSZP is rendesen odatette a magáét. Ez persze nem menti föl a Fideszt, és nem gyújt fényt a sötétségben:)
Gondolom, szarul esett a poszt az MSZP híveinek, de nem mondhatják, hogy nem szóltunk időben.
Rögtön a választások után, egész konkrétan a kétharmados zakót követően meg lett mondva, hogy fejcsere kellene, komoly vérfrissítés, mert a székekhez való ragaszkodásból baj lesz. De nem, jött a felelet, nem szabad, ők a párt nagyágyúi, nélkülük nincs szervezet, nincs lehetőség a talpraállásra, és hasonló maszlagok.
Közel két év Orbán után a belső változás ugyanúgy elképzelhetetlen, immáron amiatt, mert ők nagyon kellenek 2014 megnyeréséhez, nélkülük nincs kormányváltás, blablabla. Aztán, ha ki meri mondani valaki, hogy ez a fajta kormányváltás nem különösebben opció, akkor egyesek megsértődnek, és jönnek azzal a seggfej kategorizálással, miszerint jó nektek Orbán, és hasonlók.
Nem jó. Orbán nem jó.
A tanulásra képtelen, mások bukásából élő, mások népszerűségvesztésén élősködő MSZP sem jó.
Az egyik mindent szétver, a másik meg annyira nem ért hozzá, hogy tőle akár szét is verhetnek mindent, észre sem veszi.

2014 sorsdöntő év lesz, az biztos. Első ránézésre a Fidesz ismét nyerni fog, bár én nem különösebben hiszek a közvéleménykutatások színes diagramjainak; egy biztos, ha nyernek, itt kurva nagy kérdések fognak megfogalmazódni, és akkor nem azon megy majd a vita, hogy a szocialisták első vonalát le kell-e fejezni, hanem azon, hogy a negyedik vonalban maradhat-e már túlélő, vagy őket is ki kell dobni a szemétre.
Az, hogy véletlenül az MSZP nyer, azért kétségbeejtő gondolat, mert nem érdemlik meg. Lehet itt ferdítgetni az "Orbánnál még mindig jobb" gondolatsor menetén, de aljas, megalkuvó, gyáva gondolatsor ez, gyenge tanárok szoktak így kettest osztogatni azoknak, akik "legalább bejöttek". Nem is lesz az olyan gyerekből semmi. Mint ahogy az országból sem lesz semmi, ha visszaadjuk azt a balfaszoknak, a farvízi evezősöknek, valami demokráciaszerű berendezkedés halvány ígéretéért cserébe.
Azt mindenki vésse az eszébe, hogy soha többé nem lesz semmi olyan, mint 2010 előtt. Soha. Le lehet tagadni Orbánékat, meg lehet tagadni mindent, amit műveltek, de tele vagyunk kihívásokkal, kimondtunk elsumákolt igazságokat, beszéltünk rengeteg mindenről, ami előtte nem igazán került szóba - nem lesz elég a lavírozós kormányzás, nem lesz elég a világgazdaság futásába kapaszkodó túlélési taktika, és nem lesz elég az sem, hogy majd megint nem beszélünk létező problémákról, hátha akkor nem is léteznek. Máshol lesz a léc 2014-ben, és utána is, és semmit, az égvilágon semmit nem lehet megoldani azzal, hogy Orbán neve helyett valaki másét írják egy kormánylista első helyére.
Szomorú vagyok, mert ahogy elnézem, olyan politikusi generációkat neveltünk ki, akik mellett csak a lejtő szöge változik, ám maga a lejtés, a folytonos hanyatlás állandó. Szomorú vagyok, mert minél tovább tart még ez, annál nagyobb földindulás lesz szükséges a tényleges változáshoz, kritikus esetben csak azután indulhat fölfelé az ország, ha az itt maradók a sok hamis melldöngetés közepette már éhen haltak, és a kintiek hazajönnek elölről kezdeni. Ezt, "csupán" ennyit kockáztat az irányváltásra képtelen Fidesz, de ugyanezt kockáztatja az MSZP is.
Én túl fogom élni, ebben biztos vagyok, ebben egyetértek @dr. mesterseges szinezek: fórumtárssal. Lehet, hogy önző dolog így gondolkodni, de ha politikusaink lehetnek ennyire önzők, hát magam és családom érdekében talán én is.

Sikeres, vidám 2013-at kívánok mindenkinek, bátorságot a kérdések feltételéhez, bátorságot a válaszok kimondásához, erőt a helyes válaszok elfogadásához. Na és persze egészséget, mert amíg az van, addig minden egyebet ki lehet bírni :-)
Ez kell: Fidesz és MSZP váltó futam! :D Akinek meg mindez kevés, az álljon be idióta nyilasnak a Jobbikba! Nah,szép kilátások... Az LMP...meg, vicces... A magyar demokraták meg majd visszatérnek Gyurcsánnyal, Bajnaival és Kuncze úrral az élen... :D :D aztán meg csodálkoznak, hogy akinek a memóriája nem törlődik 1-2 évente, mert túlcsordult... az még emlékszik a sok hazugságra. Oké, Bajnaiék legalább nem gazdasági analfabéták, de könyörgök...milyen ország az, ahol ennyi elég ahhoz, hogy valakiből Messiás legyen? Mekkora szánalmas társadalom az, ami csak egy ilyen elhasznált, megkurvult brancsot tud kitermelni a "demokrata" oldalon, aminek az alternatvája vagy egy szánalmas, megalomán, álkonzervativ maszlagpárt (Fidesz), vagy az ebből kinőtt radikálidióta Jobbik... :D Vicc, viccc... Sajnálni kell minden olyan magyar szavazót, akinek az esze több annál, hogy ezek közul szavazzon bármelyikre, mert jelenleg egyetlen vállalható párt sincs. Még az LMP sem az, esetleg vésztartaléknak jó, ha már valaki mindenáron szavazni akar... de inkább nem. A többi meg csak duma, a valóság az, hogy nincs egyetlen vállalhato politikai párt sem.
@malanya: ez valóban így van kisgyerekek, de mindig elfelejtitek, hogy a valóságban élők számára, a jelenleg, valóságban is létező pártok közül kell választani

és azok közül még mindig messze a fidesz a legjobb

persze ábrándozhattok, az ilyen képzeletbeli bérblogokon, képzeletbeli pártokról, amik tökéletes emberekből állnak, és aminek létezésére ugyanannyi bizonyíték van (0), mint az evolúció elméletre, és ezenközben mocskolhattok másokat, ezzel is bemutatva, hogy ti mennyivel felsőbbrendűek vagytok, akik kételkednek a szent hitetekben, csak...
akkor azért ne ajvékoljatok majd olyan nagyon, ha 2014-ben megint nagyot koppantok, amikor találkoztok a valósággal
@wmiki: Miki, te szűklátókörű vagy, de magabiztos. Menj vissza a Szaturnuszra. Ez nem fűszerbolt, hogy abból kell választani, ami van. Ez fórum, ahol értelmes emberek beszélgetnek. Meg persze Te.
Nem baj, ha 2014-ben Orbán nyer. Legalább majd a saját bagázsa szedi szét.
Egy ilyen rendszert nem lehet fenntartani a végtelenségig. Nem hozott a történelem még példát rá. És minél kisebb az ország, annál hamarabb borul ki a bili.
@dr. mesterseges szinezek: Máskor ilyeneket ne írjál. Nem érti meg.
lol

nagyon jól érveltek, látszik, hogy felsőbbrendű értelmiségiek vagytok xd
@Légifarkas:

Jól beszélsz... habár szerintem túlértékeled az átlagszavazó a) memóriáját, b) ígéretekkel megvásárolhatóságát.
@wmiki: Hát, mi tapolcai 8 általánost végzett evolúciót tagadó dopemanisták ebbe nem is tudunk beleszólni. Főképp nem hogy a vegan étrend mellett végigcsinált pszichoterápiánkon telenyomtak haloperidollal.
@Légifarkas: Ez egy klassz írás volt!
@dr. mesterseges szinezek: Hát igen. Ha Isten meglátja, rögtön nekilát a világvége megszervezésének. Még szerencse hogy sok a teendője, nem jut rá ideje hogy észrevegye.
@Könnyen elkaptuk, uram!: " Ez fórum, ahol értelmes emberek beszélgetnek. "

meheheheeeeee...
:DDDDDDDDDD
az index blogketrecen tobzodo 8-10 fizetett ballib megmondoblogon 50 nicken orjongo 10-12 fizetett partmunkast igy jellemezni nagyon nagyonalacsoy szellemi szintre vall...
:)
de azert gratula,megnevettettel igy kora hajnalban...
lol

ez a személyeskedéstől mentes, higgadt józan érvelés...
biztos vagyok benne, hogy sok embert meggyőz, ez a propaganda hadjárat, amit az összes index címlapos bérblogon folytattok

és ezek a szegény szerencsétlen emberek is szeretnének ugyanarra a pártra szavazni, amire ti, felsőbbrendű értelmiségiek
mit is csináljanak akkor, hova is húzzák majd be az ikszet, ebben a véres diktatúrában?

segítsetek nekik, adjatok tanácsot

xd
@din viesel: Valahogy ellensúlyozni kell, hogy vannak akik meg különböző nickekkel hemzsegnek.
Igaz a stílus megváltoztatásához már ostoba vagy.
@wmiki: Ez a felsőbbrendű értelmiség látom a vesszőparipád. Tudjuk képtelen vagy megemészteni, hogy kibasztak az Élelmiszeripari főiskoláról, mert a hússal kapcsolatos tantárgyakat nem voltál hajlandó megtanulni.
@tapolcai evolúciós zsákutca: xd

ez a sok tudás ami benned van... :x

szóval mit tanácsoltok azoknak, akik nem ennyire végtelenül okosak, mint ti?
ők mit jelöljenek be a szavazólapon?
@tapolcai evolúciós zsákutca: Frászt. A vendéglátóipari szakmunkásképzőből baszták ki.
@wmiki: szerintem szavazzanak rád!
@wmiki:

Neked az egyetlen adható tanács, hogy tedd a kezedet a tévére a következő Viktor beszéd alatt, így szakrális kapcsolatba kerültök, és a fülkében képes lesz üzenni számodra a szívcsakrán keresztül.

Csak hagyd magad vezetni, ennyi a lényeg.
Annak, akinek már tök elege van az elmúlt 20 év zsákutcás magyar vargabetűiből, megfelelne egy pártpolitika mentes szakértői kormány, ami végre valamiféle növekedési pályára állítaná az országot.

Attól ugyanis sehol nem lett növekedés, hogy X vagy Z lopott kevesebbet.
Csak hogy, mint tudjuk kis hazánkban a "szakmázás bolsevista trükk", viszont nem látom ennek ellenkezőjét, azaz a szakmaiatlan módon vezetett ország prosperálását. Kivéve a szavak, szövegek és egyéb tömegfogyasztásra szánt lózunguk területén történő "elrugaszkodás", "gyarapodás" és egyéb csacskaságokat.
@Csak ámulok és bámulok: Jó pár területen nemhogy szakértői, de inkább nagykoaliciós vezetés, döntés kellene. Ahogy az oktatás kapcsán elég régóta szajkózom. Legutóbb tegnap :-)
@vitéz Thapóccay néma bárány: Mennyivel jobb, ha a volt bolsevik párt jogutódja mondja meg mi legyen. Elvégre, csak tízmillió ember ment tönkre, és kereste e negyedét mint a szerencsésebbek a világban, ugynolyn árak melett.
Na azért egy dologgal legyünk tisztában. Tóth Csaba valószínűleg befolyásos háttérember az MSZP-n belül, de szerintem nettó hülyeség azt mondani, hogy az MSZP-ben nincs megújulás. Elég megnézni az országos elnökséget vagy a frakcióvezetést, és kiderül a különbség. Az "elmúltnyolcévben" elkopott arcok (Kovács László, Lendvai, Kiss Péter, Lamperth, Puch, Szekeres...)kiszorultak a testületből vagy el is húztak a pártból (Szili, Gyurcsányék). Van viszont Harangozó Tamás, Gúr Nándor, Kunhalmi Ági. Legyünk kicsit körültekintőbbek méltányosak. Én például ezért olvasok hírgyűjtőportálokat (hírkereső, hirklikk.hu), mert szeretem több megvilágításból látni a dolgokat. Nem védem a védhetetlent, de azért ami igaz, azt azért ismerjük el.
@Csak ámulok és bámulok: Ilyen nincs. Nem is lehet. Valami az alapoknál baszódott el.
@Fabius: most miért is vagy úgy elkenődve? Mindketten tudjuk, hogy schiffer sose menne bele olyan ellenzéki tömörülésbe, ahol nem ő diktál. Annyi kell csak az lmp-nek a kerületben, hogy indulhasson.
Emiatt igazán nem kellene elszomorodni.
@ggroland91: Hát éppen ez az. Harngozó, Gúr, vagy Kunhalmi ugynazt mantrázzák (ugynabban a fidesznél is megutált, felsőbbrendűnek, hitesnek, mindentudónak mutakzó stílben, sőt csak még undorítóbban), csak új arcok. Amit kínálnak ez legyen más, ne az arcok!
@veerses: Az ifjuság édes állapota. Ha nem éltél a rendszerváltás előtt (vagy legfeljebb 3 éves lehettél) miért nyilatkozol róla? (ld. "kereste e negyedét mint a szerencsésebbek a világban, ugynolyn árak melett." )
Jól megfizetik legalább? Vagy helyből vagy ilyen fogékony a szemellenzős demagógia iránt?
@Flúgatlan:

1./ Az állításomra cáfolat nem érkezett. Persze lehet pótolni. Hajrá.
2./ A Wallis 2000 utánra nyereségessé tette a céget, ami hitegetésnek nem nevezhető.
3./ A bedőlés Bajnai szerint a madárinfluenza miatti kereslet visszaesés, a minimálbérek 2001 - 2002-ben történ emelése miatti elbocsátások és a forint megerősödése miatt következett be 2003-ban. Ezt eddig még nem cáfolta senki.
@GeoCracker: Ember! Hatvan vagyok lassan. Harminc éve maszek. Még dúlt a kommunizmus, mikor én már nem bírtam elviselni a vállalati párttitkárok terrorját és maszek lettem. (Ma ötven alkalmazottam van.)

A többi biztos stimmel. Igaz én mostanról (a kommunizmus eredményéről) nyilatkoztam. Bizony azért kellett véget vetni a bolsi vircsaftnak, mert nem bírták, a gazdasági teljesítmény különbséget áthidalni. (Pedig ’38-ban még az olaszoknál többet kerestünk. Meg a finneknél. Meg a spanyoloknál. Folytassam?) Ma az van, hogy negyedét-ötödét keresi a proli, de a világpiaci árnál többet fizet a legtöbb dologért, vagy sokkal szarabb minőségben kapja.

Tudod, van aki nem csak az Csepeli életszínvonalat ismeri. Ez a szar a bolsiknak. Meg a szabad net. Ezért utálták annyira a szabadságot.
@ggroland91:

Barátom, ha már körültekintésre hivatkozol javaslom, nézd meg kiket jelöltek a szocik a tárgyaló delegációba.

Aztán ha kicsodálkoztad magad a Szekeres és satöbbi neveken majd gyere vissza, és fogalmazd újra ezt a körültekintésre meg új arcokra hivatkozó kommentet a valóságnak megfelelően.
@vakapad: Te jó isten! Ennyire lehet valaki megvezetett? Igazuk van a pártembereknek. Mindig van, a ki a legnagyobb marhaságokat is lelkesen elhiszi. Főleg, ha nem ért hozzá. Vagy, ha jól megfizetik.
A probléma mindössze annyi, zsebdiktátorozni nettó baromság, mikor a zsebdiktátorok ellen zsebdiktátorokat indítanánk alternatívaként mi magunk is.

A probléma csak az, hogy nincs kit! Sehol egy igazán éles eszű, tekintélyt parancsoló, elismerhető kvalitású balos vezér. Horn óta hiánycikk valahogy, bár a háta mögött azt is égették az elvtársai hogy piál, de amikor "séróból" kellett mondani valamit ami nem lózung és érthető akkor csak ő volt topon. Egy vezető, vezér, pártfőtitkár, törzsfőnök, király, főrabbi,isten, császár,vezérürü akármi igenis kell minden csoportnak, hívják azt pártnak vagy gittegyletnek! Az elkúrt nyolc évben felmutatott miniszterelnökök teljesen súlytalanok voltak. Gyurcsánynak ugyan volt karaktere, de tevékenysége fele részben visszataszító volt és a háta mögött ugyanúgy fúrtak kavartak mint ahogy ő tette Medgyesi mögött. Amikor kimondta, hogy nem csináltak semmit, igazat mondott, mert nem tudott. Persze a csürhe pártja nem azt szűrte le, hogy akkor bele kéne kezdeni valami hasznos előrébb vivő dologba végre összefogva, félredobva az anarchiát, hanem kiadták az őszödi "greatest hits-et". Meg is lett a látszata természetesen és Feri némi vergődés után mehetett a lecsóba. Persze amikor formálisan megszabadultak tőle nem volt senki aki beugrik, megint nem tudtak megegyezni szokás szerint, inkább égették magukat azzal a miniszterelnök kereső blődlivel ami után a felszálló fehér füstből előtámolygott a kis Gordon. Természetesen megint egy stróman kellett azért nem vállalták az előtte szóba hozott "potentátok" akiknek annál több eszük volt hogy bohócnak, céltáblának, bűnbaknak tartsák őket arra a nagyon valószínű esetre ha megint nem sikerül valami! Most bizonygatják hogy összefognak, de azért máris megy a szokásos kis rivalizálás, ki is legyen a főnök és erre Mesterházy, Bajnai valamint a háttérben Gyurcsány apellál ismét. Az a baj, hogy vezetőnek messze a leszerepelt Gyurcsány a legalkalmasabb, a másik két versenyző retorikailag nulla férfiatlan megjelenésű típus és ha netán tálalva lesz a konc, egyből elverik a fazéktól őket a többiek mint a 209-est. Azon az oldalon csak az "ez nem jó, az nem jó" megy, de hogy mi legyen, abban soha nem képesek megegyezni, majd célkeresés után következik megint a menetrendszerű hazudozás, összehangolt lopás és ha ebbe is belefáradtak, akkor egymás kiadása az illegalitás előtt!
Összegezve, megint nem figyelnek semmire a hatolom megszerzésén kívül egy közös jó ötletük sincs és a hatalmat is már most bevallottan úgy akarják megszerezni hogy még csak jónak sem akarnak mutatkozni, egyedül abban bíznak hogy a Fidesz szarabb lesz még náluk is!
@veerses: "kereste" "10 millió" Nem vagyunk jelenleg 10 millioan és a mult idő is a régebbi időszakot sejteti.
A vállalati párttitkárok terrorja a 80-as években a legtöbb helyen sehol nem volt már.
A maszekság is jele annak, hogy a '70-es években már nem volt azért akkora az a "terror".
@vitéz Thapóccay néma bárány: Mégis kit kellene delegálni? A portást? Azért valami nyeretlen kétévest nem lehet ilyen tárgyalásra elküldeni csak azért, mert a döntésképtelen választópolgárok 90%-a fanyalog az mszpre.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Elkenődve? Te ezt tényleg nem érted.

Az LMP -tök feleslegesen fog indítani a szövetséggel szemben bárkit. Aki kormányt akar váltani az kénytelen lesz a szövetség jelöltjére szavazni, mert a választási rendszerben a szavazatmegoszlás egyenlő a bukással. Ezért fontos elsősorban, hogy olyan jelöltek legyenek akikre a nép szavazni hajlandó. Itt TóCsára szavazni senki nem fog.

Várnainak esélye csak a helyhatóságin lesz. A választókerületi jelöltségeket már elbaszták a külön megyünk és nem tárgyaltunkkal. Ezt még nem fogták föl, de majd eljön az az idő is.
@cirróka L U S T I: Jó reggelt napsugaram! A politika pontosan erről szól. A hatalom megszerzéséről szól, nem másról. Mégis mit gondoltál miről szól? Világ megváltásról?!
@cirróka L U S T I: "Az a baj, hogy vezetőnek messze a leszerepelt Gyurcsány a legalkalmasabb,"

Ha-ha-ha...
@GeoCracker: Jajj, de okos!:)) (Hihetetlen milyen színvonalú a baloldal.)

Szerinted '48-tól máig mennyi magyar proli keresett kevesebbet, mint a nyugati proli? Akinek nem egy jelnetéktelen részénél többet keresett a háború előtt. Vagy mennyi keresett többször kevesebbet, mint a német proli, akinél kétszer kevesebbet keresett a háború előtt?

A volt pártitkárok szívesen hazudnak ilyesmit.
@Fabius: Azt mondod, hogy inkább fogsz fideszre szavazni, mint a bajnai szövetségre? Ezen az alapon tök fölösleges az összefogás, mert mindenhol lehetnek olyan jelöltek akik cinkesek valamilyen rissz-rossz ürüggyel. Várnai személyes tragédiája pedig az lenne, ha a karrierje ellenében ott marad az lmp-nél. De ez már az ő döntése lesz.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Holdsugaram! A hatalomnak eszköznek kell lennie, nem célnak! Nemdebár? Nem az a lényeg hogy van egy kocsid, hanem hogy hova akarsz menni vele?
@vitéz Thapóccay néma bárány:
hűha, megláttál 3 régi nevet és most aztán jön a mantra, hogy megint itt vannak a "kommunisták", igaz? a másik 10 új arcot persze nem veszed észre... én is azt mondom: kicsit több méltányosságot, kevesebb kötözködést.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ne bassz, Botka, Kunhalmi, stb nyeretlen kétévesek, vagy nem elég szocialisták?

Lenne kiket küldeni de szarnak rá, csak a régi trógereket tolják megint. Ez a probléma, nem más. Igaza van Fabiusnak, ki kell erőszakolni belőlük is a változást egyértelművé tett kinyilatkoztatásokkal.
@zajos1: A három felmerült név között mindenképpen. Ez csak egy megállapítás volt egyébként, ennek én nem örülök.
@veerses: idézet Tőled: "kereste e negyedét mint a szerencsésebbek a világban, ugynolyn árak melett."
A kádári világban az árak sem voltak azonosak például a bécsivel. (alkalmasint a minőség sem pl. ColorStar).
A megélhetési viszonyokat a kereset/elvárt költés aránya szabja meg. Ez jelenleg igen szar. Sokkal szarabb, mint a 70-es 80-as években.
Hihetetlen, hogy milyen színvonalú a jobboldal :-)
Nam az a baj, hogy troll vagy, hanem az, hogy önmagadhoz képest is következetlen és buta.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Azt azért megnézném,amikor Fabius a Fineszre szavaz!
Napsugaras józanodást!:-P
@Sum Péter:

A tárgyaló delegáció:

Veres János. Szekeres Imre. Kovács
Pinológus László. Hiller István. Kiss Péter.
Szanyi Tibor. Baja Ferenc. Havas Szófia.
Kákosy Csaba. Kökény Mihály.

Három régi meg egy csomó új mi? Van bőr a képeden méltányosságot kérni mikor hazudsz? Te valami karikatúra vagy?
Címlapos a sztori,így én L,jöjjenek az ifjú titánok és titanillákok!
morgasjoga.blog.hu/2012/12/28/salamoni_dontes_ek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_29&utm_campaign=index

"A megsemmisített rendelkezések

Preambulum és az 1-4. cikk: A kommunista diktatúrából a demokráciába való átmenetről című részben hosszan sorolják a kommunizmus bűneit. Kimondják, hogy „a demokratikus átmenet során jogi elismerést nyert Magyar Szocialista Párt a Magyar Szocialista Munkáspárt (…) osztozik mindazon felelősségben, amellyel az állampárt terhelhető.” Kimondja, hogy a kommunizmus bűnei nem évülnek el, illetve előírja azt is, hogy fel kell állítani a Nemzeti Emlékezet Bizottságát."

Hát,csak ígyen, tovább, tovább, nincs itt semmi látnivaló!
@veerses:
te vagy a "véreres vers"?

mivel itt most megint olyas valamit rágcsálsz amit már a történelem többször megemésztett de azok akik különböző élethelyzetben különbözőképpen látták ugyanazt az időszakot azok rávetítik az utóbbi kb 25 évre mi is lett elbaszva abban a 25 évben és nem előtte mert most ez van a többi múlt...nekem más élettapasztalatom van ugyanarról az időszakról amit te olyan szépen leköpködsz -bár szerintem maszekként jól kizsákmányoltál sok mindenkit és még ma is ugyanazt teszed mert nem fizecc egy granddal sem többet mint a piac- nekem egy diadalút volt és örökre az is marad

veled és a többiekkel szépen el lett ez baszva és olyannyira, hogy nem is látható mit lehet ebből a szarból építeni

a magyar széthúz, önző, irígy, lusta, és mindenekfelett túlértékeli önmagát amit persze csak levédiában tehet meg mert most annak van piaca a sok seggfej hatalmon lévő tolvaj senkiházi ezt akarja mert attól lesz gazdagabb...külföldön a mai forintárakon a magyar milliomos egy olcsójános nem is tülexik oda csak az aki dolgozni akar

szóval a mai problémákat a maiaknak kell megoldani és erre vannak a fiatalok akik eléggé jól látják, hogy sem te sem én nem kellünk nekik és még sok más sem mert 20 év múlva nem lesz kitől számonkérni semmit sem csakis önmaguktól

brühühühühü

jó kizsákmányolást
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Azt mondom az alkalmas - és érdemes- jelölteket megtalálni a szövetség felelőssége. A miénk legfeljebb az, hogy szóljunk: valaki nem alkalmas és vigyék a francba. Ezt pedig meg fogom tenni, legyen bármekkora a hánykolódás miatta :-)
@Fabius: Javallom, hogy sms-ben (emeltdíjas)savazzuk meg, ki lehet jelölt, ki nem!
"Mert a végén csak egy maradhat,aki mindent visz!" (miként eddig is:-)
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Igazad lenne, de Viktya vt-e meg a szoci bölények sajna szükségessé teszik.
Kunhalmi Ágnes
Jeszenszki András
Harangozó Tamás
Demeter Márta
Szakács László
Márton Roland
Bárándy Gergely
Bangóné Borbély Ildikó
Lukács Zoltán
Hadnagy Miklós
Harangozó Gábor
Pap Zsolt
Winkfein Csaba
Oroszvári Péter
Bárány Balázs
Beke Károly
Tóth Bertalan
Nemény András

Kb. eddig volt türelmem írni az írni az új arcokat, de meguntam. Ezzel bizonyítom, hogy minden régi arcra jut 2-3 új, fiatal politikus, aki nem vállalt kormányzati szerepet 2002-10 között, tehát nem hazudok, arányaiban igazat mondtam.

Egyébként én nem neveztelek semminek (se hazugnak, se karikatúrának), kérlek te se tedd, tartsuk egymást tiszteletben.
ugocsa non coronat. köll ennél jobb tükör? voltunk, mint ti, lesztek, mint mi. inkább a dörmögő dömötör!
@vitéz Thapóccay néma bárány: Ahol erőszakolni köll, felejtős,tv. ide vagy oda, megen' bejön az, amit elterveztek vóna?:-(
@hacsaturján:

hát ez tömörre sikeredett de egyetértünk...a sok troll befészkelte magát és kavar...már olyan szag terjeng, hogy ihajjjjjjjjjjjjj

brüühhühü
@Fabius:

s miután elfogytak az alkalmasok és érdemdúsak állok, mint fasz a lakodalomba. én döntöttem, hogy basznám megfele!
@rodeo36:

nem vagyok egy locsogós tipusz. :)))
@hacsaturján:
„Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk, és lakóhelyet veszünk nála. Aki nem szeret engem, az nem tartja meg tanításomat. Az a tanítás pedig, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki engem küldött. Ezeket akartam nektek elmondani, amíg veletek vagyok. S a Vigasztaló, a Szentlélek, akit majd a nevemben küld az Atya, megtanít titeket mindenre, és eszetekbe juttatja mindazt, amit mondtam nektek.” Jn 14,21-26
@Sum Péter: Egyébként én nem neveztelek semminek (se hazugnak, se karikatúrának), kérlek te se tedd, tartsuk egymást tiszteletben.

Végre valaki kulturáltan szeretne vitatkozni.
Szerintem is unalmas a trollozó, fidesznyikező, prolizó bérkommentelőző személyeskedés, pláne érvként, viszont legalább ismérve a szellemi nyomornak. Egy ilyen felmutatójával pedig nem lehet mit kezdeni. A névsorodról meg csak annyit, hogy ezek az új politikusok egy esetleges győzelem esetén lehet hogy a kirakatból a pizzabeszerző, kávébehozó szerepkörben találják magukat!
@cirróka L U S T I:
"ezek az új politikusok egy esetleges győzelem esetén lehet hogy a kirakatból a pizzabeszerző, kávébehozó szerepkörben találják magukat!"

Nem hinném. Lehet, hogy sokan nem hiszik el, de ezt a pártot most Mesterházy Attila vezeti. És nemcsak névleg, hanem ténylegesen. És neki nem érdeke, hogy a régi bölények visszatérjenek, hanem inkább az, hogy saját szövetségeseivel vegye körül magát, úgyhogy egy esetleges gőzelem esetén ők fognak pozícióhoz jutni.
Én egy dolgot nem értek... ti mi a fasznak foglalkoztok az MSZP-vel? Amíg ez van, addig nem süllyednek el a történelem pöcegödrében, ahová valók lennének, ha már nem akasztottátok fel mindet egy fára - amikor még erre lett volna lehetőség!
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Keressük a ziksz faktort :-D

Mondjuk egy választókerületi selejtező nem lenne hülyeség, de elképzelhetetlennek tartom.
@épészmérnök:

"Olykor egyet szoktam érteni veled, de most úgy látszik, hogy a szokásos penge logikád cserben hagyott. Akármilyen tényt és bizonyítékot hoz fel Fabius, a prekoncepciódat hajtogatod. "

*

Fabius semmilyen tényt és bizonyítékot nem hozott.

"Hívószavakat" és "horgonyokat" dobott be a köztudatba.

Ez a bajom.

Tudod, ha valaki éppen annak a pártnak a lelkes szószólója, amelyik azt állítja, hogy "lehet más...", az legyen szíves, emelje meg a seggét, és írjon korrekt és hiteles posztokat, ha győzködni akar.

A *hívószavak* és a *horgonyok* dobálása ugyanis kifejezetten ősi fideszes szokás. Ezzel nyertek legutóbb, 2010-ben is.

Értem én, hogy Fabiusnak fáj az, hogy az LMP még arra is képtelen, hogy kiállítson egy-egy megfelelő és hiteles jelöltet 106 választókerületben.

Azt is értem, hogy az is fáj, hogy az LMP még arra is képtelen, hogy kiállítson egy-egy megfelelő és hiteles jelöltet LEGALÁBB a fővárosban.

Ha Fabius ezen változtatni akar, jelentkezzen az LMP-be párttagnak, tanácsadónak, aktivistának. Mondja el nekik, mit csinálnak rosszul, és hogyan kellene jól csinálni.

Ezt nem teszi.

Ehelyett mocskol, és dobálja a *hívószavakat* meg a *horgonyokat* egy olyan párt jelöltje ellen, amely pártra ő SEMMI szín alatt nem szavazna, BÁRKIT is állítana ki az a párt.

És ezzel abszolút a Fidesz szekerét tolja.

Olvass:

magyarnarancs.hu/belpol/csak_be_kell_dobni_a_horgonyt_-_siklaki_istvan_szocialpszichologus_a_ragalmazas_technikajarol-75387
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

az tuti, hogy a megváltás igen nagy szivatásnak bizonyult.
@Sum Péter:

Mesterházy érdekkörébe tartozik TóCsa is, ezért lehet jelölt az összes, szocik ellen is elkövetett disznósága ellenére. Mesterházy meg Puch Laca embere, ahogy az új pénztárnok Velez Árpi is.
@Fabius:

"Mesterházy érdekkörébe tartozik TóCsa is, ezért lehet jelölt az összes, szocik ellen is elkövetett disznósága ellenére. Mesterházy meg Puch Laca embere, ahogy az új pénztárnok Velez Árpi is."

Ezek közhelyes, bulváros ostobaságok.

Mónikasó.

Mit tudsz te ezekről az emberekről VALÓJÁBAN, azon kívül, amit a Blikk, meg a Turul Nemzet időnként beletol a köztudatba?

Tényleg az a célod, hogy a 2014-es kampány kezdetére mónikasót csinálj a blogodból?
@Mária:

Szórakoztatóan hülye vagy. TóCsa felsorolt bűnlajstromából semmit nem próbáltál megcáfolni, gondolom véletlenül. A fidesz szekerét meg kedves édesmama tolja, és most igyekeztem a lehető legfinomabban fogalmazni.

Mindenesetre sajátos értékrendre vall az elvtelen szarháziakat ilyen vehemenciával védeni.
@Mária:

Te aggódj a saját blogodért, az enyémért nem kell. Én helyreigazítási kötelezettség nélkül is meg tudom írni Vitéz Bencsik viselt dolgait veled ellentétben.
@Fabius: A blog-szerzőknek is meg van a maguk felelőssége :-)
@Fabius:
Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani. (török mondás)

www.youtube.com/watch?v=vVC-9AuM3Qw

"ez egy becsületes párt!" "A szív mindig baloldalon dobog!"
@Sum Péter:

Jó ez a kincstári optimizmus:))
Na vegyük sorba.
Mesterházi nem vezeti a pártot, csak az élén van. Ha ugyanis vezetné, akkor a tárgyaló delegációkat nem az utált öregek vezetnék.
Szomorú, de nincs hozzáértő embere. Semmihez.
Ha nem érdeke a bölények visszatérése, miért helyezi pozícióba őket? Ez egy öngól.
Az látszik, hogy saját szövetségeseivel veszi körbe magát,de ez legföljebb egy jó hangulatú kerti partihoz elég. Kormányváltáshoz semmiképp.
@Sum Péter:

Ember, ezek közül a nevek közül kik szerepelnek a tárgyaló delegációban? Senki nem szerepel, érted, senki.

Oké, a karikatúrát visszavonom és bocsesz, de amit állítasz az akkor sem fedi a valóságot.
@Fabius:

hát nem tudom te ki vagy, de hemzseg a hozzászólásod a csúsztatásoktól.

1. Lehet, hogy Tóth Csaba is Mesterházy embere, de háttérember (ilyenek minden pártban vannak), a párt politikai vezetésében nem vesz részt, az esetleges kormányzásban nem fog meghatározó szerepet betölteni, ne belőle induljunk ki.

2. Puch László kivonult a párt vezetéséből, vannak is anyagi gondjai a pártnak bőven azóta. Nem lehet tehát azt mondani, hogy Mesterházy és Velez Puch "emberei". (Persze volt köztük kapcsolat, Puch támogatta Mesterházyt, de csak átmenetileg, amíg Gyurcsány képben volt. Aztán levette róla a kezét, nem vállal semmilyen vezető szerepet a párt arculatának formálásában.)

3. Velez Árpád nem pénztárnok, hanem pártigazgató.

Ennyit erről.
@GeoCracker:

Nono. Ezt Machiavelli mondta a Fejedelemnek:))
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Nagyon is fedi! Olvass utána a párt hivatalos honlapján, én is onnan szedtem.

www.mszp.hu/szovetseg_a_valtozasert
@hacsaturján:

ja, arra ott hagytuk a mosogatódézsát és a csermelyt

brühühühühü
@Sum Péter:

Muhaha, ennek kb annyi köze van a valósághoz, mint a báránynak írt tárgyaló delegációs reakciódnak.

Az felel meg a valóságnak, hogy Velez hivatalos titulusa tényleg pártigazgató. De ettől még ő a pénztárnok.
@Fabius:
kibasztad a véreres verset? vagy csak elsűllyedt?

brühühühü

olyan trollszokásként mikor fingattyák
@Orica Középföldi: Machiavelli inkább olyasmit mondott, hogy nem szükséges becsületesnek lenni, de mindig annak kell látszani :-)
@Fabius:

nem mondj neveket de azt mondd, a te tudásod alapján van e ma Levédiában 20 - 35 közötti állampolgár akiből tényleg vezető válhatna?

a diákok nagy reménnyel töltenek de alúlkorosok

brühühühühü
@rodeo36: A végén még lelkiismeretfurdalásom lesz, mert szembeállítottam önmagával :-)
@rodeo36: Miért pont ez a korosztály érdekel, ki tudhassa..?!:-P
A nem mindegy egyébként?:-D
@Fabius: "Itt TóCsára szavazni senki nem fog."

Még hogy TóCsára, ne aggódj, senkire!
A maszop úgy ahogy van ki lesz zárva a választásokból. A Zalaptörvénben van, ők az MSZMP utódja, felelős a bűneiért, satöbbi.

Úgyhogy azon gondolkozz inkább, hogy legitimálod a 2014-es választásokat vagy bojkottálni fogod-e, és követeled, hogy a maszop is indulhasson.
@GeoCracker:

Nem tudok vitázni veled. A magyar fordításban egyáltalán nincs benne,egy ausztrál elemző szó szerint úgy idézte, ahogy írtam.
Machiavelli nyelvét már biztos nem fogom megtanulni:)))
@okostojgli: okostojgli, linkeltem nemrégiben, hogy ez a passzus jelenleg nem hatályos, majd akkor lesz újra, ha nagyjaink egyéni képviselői indítvánnyal visszacsempézik a kotmányba!:-)
Vagyis alaptörkölybe!
@Sum Péter:

Szépen kiszínezték a résztvevőket az eredetileg megnevezettekhez képest.

m.index.hu/belfold/2012/11/28/az_mszp_szovetsegbe_hivja_az_ellenzeket/

És most tényleg el kéne hinnem, hogy majd Tukacs fog tárgyalni költségvetési politikáról Veres Jankó helyett, vagy majd ő lesz Veres mellett a fék. Hülyének néztek minket azt gondolom.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

azért mert ezek még önmagukon tudják majd eredményeiket + - reklamálni és nem a 20 - 25 év múlva halottakon mint a mostani agnoszkálás folyik teljesen agyament módon
meghalt, fő'det rá, mennyünk tovább

a kutyák ugatnak a karaván halad

brühühühü
@Orica Középföldi: Végy Vikitortól leckét, akár oktathatná is az "újbeszél" nyelvben!
Tudod, kavics a nyelv alá, csak le ne nyelje, még megfullad tűle!
@rodeo36:

Ugyan nem tőlem kérdezted, de van. Inkább azt mondanám, 30-40 között.
Attól függ, ki szólítja meg őket.

Napok óta röhögök rajta, de fontos üzenet Rockenbauer mondata, szabad idézésben: az nem konzervativizmus, ha valaki nem érti a mai világot.
@Orica Középföldi:
melyiket? görög? latin? francia? olasz?

ahogy én azt szoktam volt aszondani: már a régi görögök is ismerték a vizet

brühühühüh

a mában kellene élnünk történelmet is azért elemzünk ha tuggyuk használni a tapasztalatot
Olvasgatva itt a hozzászólásokat, egyik kedvenc mondatom ugrott be:
"Angliában láttak egy halat, amely partra úszott, mondott két szót valami idegen nyelven, és a tudósok azóta is törik a fejüket, hogy mit mondhatott."
@Orica Középföldi:

brühühühühü

ragyogó az a korosztály még jó de a huszonéveseket is be kell fogni...az jól bevált anno a büdösben amit most mindenki más köpköd

16 tól felfelé már szükséges és egészséges
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

amikor a vitya kappanhangon kotkodácsol az összes szőr feláll rajtam ott is ahol nincs...a vitya egyébként legalább 200 éves és olyan mint a csernyenkó nagypapája

brühühühühü

kőkorszaki szaki vagy a köbüki
@rodeo36:

Nem basztam ki.

A másik kérdésre: szerintem van olyan aki alkalmas arc, és van az az összetételű szövetség a kirostált szocikkal és kijózanított elempével, szolival, millával ami akár kétharmados is lehet(ne).

De ez olyan áldozatokkal járna, amit a pártok nem fognak meghozni önérdekből.
@Orica Középföldi: Szó szerint én sem emlékszem, de most megpróbáltam rákeresni.
itt a 443. oldal alsó harmadában lényegileg a képmutatást javaslja.
epa.oszk.hu/01000/01054/00042/pdf/1889_6_430-450.pdf
@rodeo36:

Őszintén bevallom, fogalmam nincs, hogy Machiavelli milyen nyelven írta. Latin? Némi középkori tájszólással elegyítve?
Miről fordították az európai udvari nyelvekre? Az milyen volt? Mennyit sérült a fordítás?
Nem tudom. Én csak élvezem, hogy nagyszerű pali volt:))
@okostojgli:

Nem osztom a rettegést. Szerintem az a kérdés milyen összetételű szövetség megy neki Orbánnak. Az esélyek és az eredmény ezen múlik.
@veerses:

Amit írtál, abból érve(ke)t nem tudtam kihámozni. Fenti okból az állításaim továbbra is érvényesnek tekintendők.
@rodeo36:

Nincs vitám. Mindenkit értékén és helyén.
Az hülye, aki a rendelkezésre álló keserű tapasztalatokból nem tudja levonni, hogy friss diplomásnak talán nem államtitkári rangban kell kezdeni.
Nem tudom, de már nem is lényeges, hogy Gyurcsány megtanulta-e?
Okos ember más kárán tanul.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "A politika pontosan erről szól. A hatalom megszerzéséről szól, nem másról."

A politika normális esetben arról szól, hogy folyamatosan egyezkednek érdekelt felek.

A te - végtelenül cinikus - verziód a fideszé, és a szociké, hiszen az ő titkos álmuk a kétpártrendszer.
@Fabius:

"Szórakoztatóan hülye vagy."

Neked meg úgy látom, elfogytak az észérveid. Tudod, azok, amikkel nem is rendelkeztél soha.

Hajrá, személyeskedj csak, akkor BIZTOSAN neked lesz igazad.
@Fabius:

"Én helyreigazítási kötelezettség nélkül is meg tudom írni Vitéz Bencsik viselt dolgait veled ellentétben."

*

És megírtad, majomfasz?

Mellesleg a helyreigazítás szövegéért már önmagában megérte átvenni a Kuructól ezt-azt :)

maria.blog.hu/2012/02/17/bencsik_andras_eletrajza_helyreigazitas
@Fabius:

1./ Az Orbán hívőket és az ellenoldalt fanyalgással fogadókat, valamint a két oldal között egyenlőségjelet tevőket összeadva, 2014-ben Orbán 55:45 arányban nyer.

2./ Az ellenoldalon egy párt van, amelyik a Jobbikon kívül mindenkivel hajlandó összefogni (azt mondják, nincs további négy évünk, ahogy Bajnai is ezt mondja, csakhogy ez ügyben ő is tehetetlen). Viszont vele nem akar senki. Ahogy a többi ellenoldali párttal sem, de azt nem mondják annyira nyíltan. A Magányosnak Lenni Szerető Pártok Nagy Szövetségnélküli Szövetsége. Esélytelenül.

Hiába, no, a morál az csak morál, nemigaz? Igen kényes ízlésünk van minekünk, magyaroknak.
@Mária:

Már tegnap is írtam - átsiklottál rajta - elég felületesen olvastad el az általad idézett interjút.
Abban nem Fabius ismerhető fel, hanem te:)))
@Sum Péter:

a megbántás szándéka nélkül, de azért ekkora naivitás láttán azért mégiscsak igyekszem kissé:

"... hanem inkább az, hogy saját szövetségeseivel vegye körül magát, úgyhogy egy esetleges gőzelem esetén ők fognak pozícióhoz jutni._"

freudi elszólás. "gőzelem"... értem én, hogy győzelem, de majd valahogy mégiscsak gőzelem lesz belőle. mindazonáltal. már kéccő ejáccották, hogy frissítenek, de csak a lopás mértékibe vót update. M. A. meg inkább olyan mint a tegnap, nemhogy a holnap.
@Fabius: "milyen összetételű szövetség megy neki Orbánnak"

Teljesen mindegy, mert mindenki másmilyet akar. Egyetlen EGY dologban biztos mindenki: Orbán húzzon a halál náthás faszára el.
Semmi másban nem fog a 4K!, az LMP, a DK, az MSZP, az Együtt meg a többi megegyezni. Semmiben. Az adórendszerről, az egészségügyről, az oktatásról, az abortuszról, a plázastopról, semmiről fognak megegyezni.
Mert Orbit el lehet úgy is zavarni,
hogy "kétfordulós" lesz választás. A fent említettek egyetlen egy dologra szövetkeznek: amint bejutnak a parlamentbe kiírják a valódi, demokratikus választást (régi Alkotmány visszaállítása, médiatörvény, satöbbi, részletkérdés) és feloszlatják magukat.
Viszont egy dologról mindenképpen meg kell állapodni. Bárhol, bármikor, bármit böfögjön Orbán (és szoponcai) egyszerűen negligálják; minden Orbán (és szoponcai) sajtótájékoztató után 10 sajtótájékoztatót tartanak: éjjel-nappal az ellenzéknek kell folynia a tévéből, rádióból. Meg kell oldani.
Ja, még egy: nem egymást baszogatni. (Egy is demagógia: lehet, hogy a szocik loptak -ki is mantrázta/mantrázza, a hazudós Fidesz? :) -, én viszont azt kívánom, bár megint lopnának. Mert akkor nem lesz biztosítási adó a kötelezőmön, lesz 13. havi, nyugdíj és fizetés, nem lesz triplabóvli, 400-as benzin, 300-aseuró, stb, stb.)

"Nem osztom a rettegést."

Kevesebb lekezeléssel.
Emlékezz arra, hogy aki eddig bérrettegőzött az kurva hamar pofára esett.
Nem az a kérdés, hogy én, te, Debreczeni, bárki milyen fantáziával van ellátva, hanem hogy Orbi megcsinálhatja-e, mert ha megteheti akkor kurvaisten, hogy meg is teszi (3000 mrd, Zalaptörvény, hadd ne soroljam).
@Mária:

Két ekkora szervilis seggnyalót, mint te, majompina- gondolom ebben semmi sértő nincs, meg ez a Brendel, még nem hordott hátán a blogszféra.

Gondolom Tóth bűnlajstromához továbbra sincs hozzáfűzni valód, kényelmesebb Fabiust baszogatni. Tudod, majompina, ha belegondolok hogy veletek lesz közös a halmaz ha a szövetségre szavazok akkor mindenem tiltakozik ellene, és a komplett csőd Orbán és a ti bukásotokkal együtt vonzó alternatívának látszik.
@Mária:

Affene!? hogyaszongya: "_És megírtad, majomfasz?_"

Kedves Mária, akarom mondani Tekintetes Majompina, ezentúl ezt a stílt méltóztatik itt népcerűsíteni, vagy eccerűen az éhség atta aranyos szájába a szavakat ahelyett amit emlegetni teccött?
@vitéz Thapóccay néma bárány: Micsoda dolog így beszélni egy nővel. Csalódtam benned.
Pontosan így van, az a legnagyobb baj a maszoppal, hogy hiába mondják el naponta, hogy mostmár aztán hú, de megújultunk, valójában baromira nem. Emlékezzünk csak, mit is mondott a saját pártelnök-miniszterelnökük?

"Az nem reform, hogy a többiek változzanak meg. Az nem reform, hogy egyébként kiállunk és mondjuk a népnek a mantrát. Az a reform, hogy hajlandóak vagyunk mi is egy sor ponton átértékelni mindazt, amit eddig gondoltunk és tettünk."

Mi történt vele? Hátbaszúrták, megbuktatták, cserben hagyták. Mert nem akartak visszamenni autófényezőnek.
@épészmérnök:

Gondoltam a majomfaszozók nem nők, hanem némberek. Szorri.
@vakapad:

Én ezt nem így látom. Írtam feljebb is, szerintem van az az összetételű szövetség aminek valós esélyei vannak.

De ez lemondással, személycserékkel, kompromisszumokkal jár. Minden résztvevőtől. Igen, az elutasítók részéről is.
@okostojgli:

Az a mondat nem lekezelés, egyszerű tényközlés. 2014--ben regisztrációval vagy anélkül választások lesznek, ezen vitázni felesleges. A pálya Orbánnak lejt, erre kell felkészülni és stratégiát alkotni.

A két forduló ábránd. Aki bejutott -pláne győztesen - az nem fogja dobni a székét, hogy elölről kezdhesse az egész cécót. Ez Magyarország.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Gondoltam a majomfaszozók nem nők, hanem némberek. Szorri. "

Nem kéne lemenni kutyába.
Teljesen mindegy, hogy mi lesz a maszoppal. 2014-ben ha veszítene a Fidesz, az utolsó pillanatban úgyis beleírják az alaptörvénybe, hogy minden rendelkezés csak Orbánnak vagy valamelyik strómanjának aláírásával érvényes.
@épészmérnök: Egyetértek, nemi eltévelygésekhez és identitáshoz ne alacsonyodjunk le, miként vallásihoz sem!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Úgy gondolom, hogy rendben van, ha időnként leeresztjük a gőzt. Viszont az érvelést gyengíti, vagy akár hatástalanítja, ha ezt a vitapartner emberi méltóságának semmibe vételével tesszük.

Sőt, az ilyen stílusú vagdalkozás nem csak a résztvevőket, hanem az olvasókat is lealacsonyítja.

(Lányomnak mondom, menyem értsen belőle.)
Drága jó szoclib édestársaim! Rághatjuk mi itt a gittet teleszájjal balpofán, hogy így el kell hajtani a gonosz Orbánt, meg úgy kell a kormányváltás. A vége mindenképpen az kell legyen, hogy közös erővel szavazunk a Libajnai Lúdmilla Goosey Gordonra. Nincs más lehetőségünk ugyanis.

Meg kell mutatni, hogy mit akarunk!

Diákhitel helyett tandíjat!
Bankadó helyett progresszív szja-t!
Simicska helyett Hagyó Miklóst!
Focipályák helyett offshore-t!
Nemzeti helyett modern, buzi színházat!
Középosztály helyett segélyfüggő lumpeneket!
Nemzeti helyett komprádor burzsoáziát!
Egyforma nyugdíjat mindenkinek, kivéve a szocialista haza hőseinek kitüntetettjeit!

Hát barátaim, valamit csak kell mutatni a népnek? Vegyük vállunkra közösen Libajnai Lúdmilla Goosey Gordont, mert mást úgysem tehetünk!
@vitéz Thapóccay néma bárány:

"Két ekkora szervilis seggnyalót, mint te, majompina- gondolom ebben semmi sértő nincs, meg ez a Brendel, még nem hordott hátán a blogszféra."

*

Akarsz beszélni ennek a blognak a törzskomemntelői összetételéről?

Megérne egy misét :)
@veracity:

Te meg hol voltál eddig?

Most kell ideérni, amikor már levették ezt a szutykot a címlapról?

Hogy fogod így teljesíteni a normát?
@Mária: Engem az őszinte segíteni akarás hozott ide! Nekem egyetlen szent célom, hogy Libajnai Lúdmilla Goosey Gordont a miniszterelnöki székbe segítsem. Meleg, testvéri szeretettel hívlak fel erre mindannyiótokat!
@veracity: Mi van öcsém kihúztad Orbán seggéből a fejed?
@Mária: "Akarsz beszélni ennek a blognak a törzskomemntelői összetételéről?

Megérne egy misét :) "

Egy ilyen beszélgetés argumentatio ad hominem lenne, amely az állítást tévő személy támadásán keresztül akarja cáfolni az állítást. Primitív manipulációs technika, és nem viszi előbbre a téma megismerését és megértését.

Tényleg, ha már itt tartunk, mi is a mai téma? :-(
@veracity: Baszd meg a Szent Célodat,ha ajánlhatom..és még visszafogott voltam, ugye?:-)
@Mária:

Beszéljünk inkább a te blogod törzskommentelőiről.

De ó jaj, neked ilyen táborod nincs. :-D

Amúgy egy vicc vagy ahogy az Orbános posztokat szarrá trackbackeled kattintásra vadászva, de ha beszól a szent szociknak akkor szutykozod mint egy igazi szocidroid. Jellemes ember vagy.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Segíts nekem! Ezeket az arcokat valami minisztériumból fizetik? Nem létezik, hogy épeszű ember ezt a szart magától védi.
@Sum Péter: És a 3. édes apukája miról is híres?
@épészmérnök:

Aki kutyaként szól az sintér által vész el, vagy mi. Esetleg adjon isten választja a szívlapátot.

Tisztelni és megtisztelni azt, akit van miért.
Reménységünk, hogy végre találtunk egy nagyon tehetséges és egyben tapasztalt jelöltet, Libajnai Lúdmilla Goosey Gordont, aki egyesíti megosztott szocialista és liberális erőinket a csuti báró kuszaszemével folytatott nemes küzdelmünkben!
@taga20: Is-is. Lelkesedésből,vélhetőleg, egy kis rásegítéssel, félállásban,mert azért az nem árt, ha a meggyőződést még támogatják kissé..
@veracity: Hol voltál az ötvenes években, Nertárs!?
Gerő pajtinak ilyen igaz magyarokra lett volna szüksége az impirializmus elleni harczban!
De most is megfelelsz, újbeszélül nyikogsz,az mán igaz!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Kösz. Én meg azt hittem, hogy alapból ilyenek. Bár a békemenet egy kicsit elbizonytalanított.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Tisztelni és megtisztelni azt, akit van miért."

Megtisztelni önmagadat azzal, hogy nem ugatsz, mint egy kutya. Ha már cifrázzuk :-)
@taga20: Ne bizonytalanítson el, mert Ittenke bárányai ők is, ha megtévelyedettek isch!:-D
@Mária: Beszélhetsz bármiről, amiről csak akarsz, akár a törzsközönségről is.

Ettől függetlenül a véleményem nem változott, ha az MSzP nem lépi meg a valódi újjászületését, akkor nem lesz leváltva Orbán.

És ez így is helyes. Négy év szocis bénaságot, lapítást követő újabb fidesz bosszúhadjárattól nincs rosszabb. mert nem történik meg a rendszer leváltása.
Akkor inkább fidesz újrázás, az garantáltan elhoz egy valódi forradalmat viszonylag rövid időn belül.
@épészmérnök: Amelyik kutya ugat,az nem harap,így kihal.Nesze neked evoljúcijó!
Tudom, hogy rémes vagyok, de azért mégis bemásolom endresy.blogspot.hu/2012/12/arkhimedesz-kodex-uzenete.html
off, meg minden.

Bár van köze némileg a presztízshez, amit most tudásilag éppen rombolgatunk :-)
@Habakuk999: Minél szarabb, an(n)ál jobb..ez is lehet szempont a maradottaknak..
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Figyelj, annak semmi értelme, hogy folytatódjon eza sunyi semmittevés reformok nélkül.

Akkor igenis jobb egy rendes társadalmi válság - Orbán Matolcsyval ez gyorsan eljön- és jöhet a "forradalom".
@épészmérnök:

"Tényleg, ha már itt tartunk, mi is a mai téma? :-("

*

Maszopot kell basztatni. Mint mindig. Mert azt mondta a Fidesz :)
@épészmérnök:

Há' a visszamorgás néküli tűrés a házasság sajáttya, ottan se mindegyiké. Legalábbis mifelénk vidéken ez a bőcsesség járja, ha már cizellálunk, és az emancipációt mint vívmányt nem emlegetjük. :-))
@Mária: Nem hiszem, hogy a Fidesz mondta :-) S nem is hiszem, hogy baxtatnák.
De végül is elég lenne tényszerűen vitázni, és kiderülne a védhető és védhetetlen érvek aránya :-)
@vitéz Thapóccay néma bárány:

"Beszéljünk inkább a te blogod törzskommentelőiről. De ó jaj, neked ilyen táborod nincs"

*

Ne húzd ki a gyufát, mert visszajövök, beizzítom a régi blogomat és csinálok belőle emeszpés kampánysupport felületet.

Annyi törzskommentezőm lenne, hogy alig győzném megszámolni őket.

Ezt akarod?

Ugye, hogy nem :)
@Mária: Te tényleg ennyire "érdekes" gondolkodású vagy, hogy a szocikat bántani csak fidesz bemondásra lehet?

Nézegethetnél közvélemény-kutatásokat.
@Mária: "Ne húzd ki a gyufát, mert visszajövök, beizzítom a régi blogomat és csinálok belőle emeszpés kampánysupport felületet. "

Arra ott van a nepszava.com.
@épészmérnök:

"Nem kéne lemenni kutyába._"

Így van, de azért az iránytűvel meg lehet ösmertetetni, akár embör, akár némbör... a miheztartás végett.
occsón megúszta.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Há' a visszamorgás néküli tűrés a házasság sajáttya, ottan se mindegyiké."

Jóvanna. Én még a web előtti időkből származom, amikor a flame war nem sportvetélkedés volt, hanem szemöldökráncolással fogadott illetlenkedés. Amikor még moderátor, meg facilitátor csillapította az eldurvult vitákat, a résztvevők helyeslő bólogatása közepette. És ma...

O tempora! O mores! :-(((((
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Szerintük minden faszán megy. Megyünk a Nirvánába!!!
@Habakuk999:

"Ettől függetlenül a véleményem nem változott, ha az MSzP nem lépi meg a valódi újjászületését, akkor nem lesz leváltva Orbán."

Ez csak az egyik feltétel. A másik feltétel, hogy a kis pártok eldöntsék végre, balra, vagy jobbra sorolnak, a Fidesszel, vagy az MSZP-vel szövetkeznek. Harmadik lehetőség nincs.

A kis pártok önmagukban nem tudnak kormányt váltani, és egymással szövetkezve sem.

Ezt kellene tudatosítani a saját szimpatizánsaik között, nem ökör módon tolni nekik a Fidesz-propagandát és démonizálni az MSZP-t, mert azzal csak a Fidesznek tesznek szívességet.

*

"Akkor inkább fidesz újrázás, az garantáltan elhoz egy valódi forradalmat viszonylag rövid időn belül."

Ebben nem hiszek. Eltelt közel három év, és egyedül a diákok vették a fáradságot, hogy szerveződjenek és kiálljanak az érdekeik mellett.

Hát nem kényelmesebb lenne kikiáltani valakit bűnbaknak és belenyugodni, hogy újabb négy évig a Fideszé a terep, mint összefogni a saját érdekeink védelmében?

Dehogynem.
@Mária: "Ez csak az egyik feltétel. A másik feltétel, hogy a kis pártok eldöntsék végre, balra, vagy jobbra sorolnak, a Fidesszel, vagy az MSZP-vel szövetkeznek."

Tudod, az a baj ezzel, hogy erőpolitizálás. Vagy velünk, vagy sehogy - mi azt csinálunk, amit akarunk, ti meg igazodjatok. Ugyanaz az alapállás, mint a fideszé.

Legalább gesztusokat tennének, de még azt sem.
@taga20: Mijaz, hogy megyünk? Nem vagyunk még ott! Nemzetellenes vagyolnál?:-(
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ne buktass le! Sajnos ezt a faszságot már csak humorral lehet átvészelni. Egyébként nézz át a mandinerre és nézd meg pl.fakutya tizedest és a többieket miket nyomatnak.
@Habakuk999:

"Nézegethetnél közvélemény-kutatásokat."

Te meg preambulumot a tákolmányban.
@Mária: Jaja, kis pártok nélkül nehezen fognak vezéreid újra lopás közelébe kerülni. Hangoztasd csak lehet egy két idióta elhiszi.
@épészmérnök:

És szerinted ez engem viszatartana, ha Tapócait meg akarnám leckéztetni?

Egyébként is hiányzik már egy év után a régi nyüzsgés. Hmm, hmm... mi lenne, ha tavaszra beizzítanám a régi blogomat...
@épészmérnök: Az MSZP és a FIDESZ az MSZMP gyermeke, nem kell csodálkozni ha ők és híveik nem képesek máshogy gondolkodni mint a kádári időkben.
@74. Vladys:

"Jaja, kis pártok nélkül nehezen fognak vezéreid újra lopás közelébe kerülni."

Nekem nincsenek vezéreim.

Én egy öntörvényű ember vagyok.
@épészmérnök: Bocs, hogy belevau emelkedett beszélgetésetekbe de a nepszava.com aztán végképp nem MSZP párti! Ott elég kemény bírálatokkal illetik a volt és jelenleg hatalomban lévő pártokat. A mostani Fabius post lópikula az ott kiosztott salleroknak és kokiknak az MSZP felé!
@Mária: "A másik feltétel, hogy a kis pártok eldöntsék végre, balra, vagy jobbra sorolnak, a Fidesszel, vagy az MSZP-vel szövetkeznek. Harmadik lehetőség nincs."

Milyen kis pártokra gondolsz?
Keresztényekre, Jobbikra? Ők narancsosok.

Az lmp-ben pedig benn a farkas, szét fognak forgácsolódni.

Véleményem szerint az szociknak nem kell várni senkire, hanem végre kéne venni a fáradtságot és megszólítani az apolitikusokat és a hozzám hasonlókat.

Nem mellesleg ezt Bajnai megtette.

"Hát nem kényelmesebb lenne kikiáltani valakit bűnbaknak és belenyugodni, hogy újabb négy évig a Fideszé a terep, mint összefogni a saját érdekeink védelmében?

Dehogynem."

Nem kényelmesebb. Minden egyes perc, amit Orbánék uralma alatt töltünk évekkel növeli a lemaradásunkat a régióhoz képest.

Nem ártana ezt a szociknak is tudomásul venni.
Nem pedig sértődötten duzzogni a bűnbak szerepében.

Amúgy nagy tisztelettel érdeklődnék: a jobbikot és a 2/3-ot vajh kinek köszönhetjük?

Tán a brunei szultánnak?
@Mária: Persze-persze, Gyurcsány meg fellendítette az ország, Matolcsy pedig épelméjű.
@Mária:

Tudod mit? De, akarom. Lássuk. :-)
@Habakuk999: "Amúgy nagy tisztelettel érdeklődnék: a jobbikot és a 2/3-ot vajh kinek köszönhetjük?"

Az FIDESZ hazugság, agymosták az embereket ezért nem veszik észre, hogy a 02-10'-es időszak történelmi siker.
@Fabius:

1./ Teljesen ismeretlen egyénekkel, legyen az maga Jézus Krisztus, nem lehet választásokat nyerni (alapvetés, lásd a normál, nem blogjáró választó tulajdonságait).
2./ Többeteknek (közte épészmérnök, Habakukk999, LMP, és még sokan mások) csak és kizárólag az lehetne az MSZP "megújulása", ha teljesen ismeretlen egyének lépnének elő valahonnan a vakhomályból, akikkel, ugyebár, lásd 1. pont.
3./ Ha mégis ismeretlenek lépnének elő, és mégis azzal nyerne a szövetség (ad absurdum víve a dolgokat), akkor én félnék. A politikusság és főleg az ország kormányzása az egy szakma, és ha laikusuk próbálkoznának meg vele, az nem lenne sokkal jobb, mint amit a jelenlegi mélylaikusaink produkálnak. Na maximum új alaptörvény nélkül.
@Mária: Van nekem jobb dolgom, mint ócska fidesz szörnyekkel foglalkozni.

Olvassák a szocik, oszt gondolkozzanak el, mit tettek hová sikerült közös erővel juttatni az országot.

Nehogy már mossák kezeiket, és várják a nép megtérését.
@ariel12: "a nepszava.com aztán végképp nem MSZP párti" - igazad van, Bartus nem annyira. Az úri közönség egy jelentős része viszont az.
@vakapad: "Többeteknek (közte épészmérnök, Habakukk999, LMP, és még sokan mások) csak és kizárólag az lehetne az MSZP "megújulása", ha teljesen ismeretlen egyének lépnének elő valahonnan a vakhomályból,"

Olyasmit cáfolsz, amit nem mondtam. Van állítólag egy fiatal második vonal az mszp-ben. Botka, Újhegyi és társai. Ők miért nincsenek benne a tárgyaló delegációban? Nem ők "képviselik a megújulást"?

Botka tizenéve egy nagyváros polgármestere, nem nyeretlen kétéves. Tudja, mi az államigazgatás, és tudja, milyen egy ellenséges testülettel hadakozni. Nem hülyegyerek, helyben pedig népszerű. Hol van ő? Lehet, hogy nem akar együttmutatkozni az odakozmált vénekkel?
@Habakuk999:

Hogy hová sikerült juttatni az országot, azt látjuk. Hogy mik ennek az okai, azt kevesen ismerik. Elég régről kell kezdeni, és elég hosszú történet. Egyszer már megírtam az elejét, és mivel a "fideszes agymosás"-nak (74. vladys után szabadon) az eredménye eléggé látszik, ami bosszant, méghozzá meglehetősen, lehet, hogy ide is be"kommentálom". Kevesen fogják elolvasni, de rövidebb szövegem nincs.
A magyar belpolitikában eluralkodott a gyűlölködés, az egymás iránti megvetés a pártok között, emiatt egy politikától megundorodott társadalmat találunk, aki elfordult a közélettől. Az ellenzéki pártoknak a jelenlegi helyzetben fel kell ismerniük azt, hogy a törzsszavazóikon kívül magukhoz kell vonzaniuk és aktivizálni kell a politikából kiábrándult tömegeket. Ezzel kell szemben nézniük, nem egymással.
Két ellenzéki pártról érdemes szólni, az MSZP-ről és az LMP-ről, mivel a többi ellenzéki párt egyelőre úgy tűnik, önjáró, jelentős múltja és szavazó bázisa nincs. Kivéve a Jobbikot, amelynek támogatottsága elfogadható, de az ideológiáját tekintve rendhagyó párt.
Az MSZP-nek őszintén szembe kell néznie önmagával, fel kell ismernie, hogy az emberek a pártot azonosítják a jelenlegi leépült gazdaság megszemélyesítőivel, és nem kívánják őket újra a hatalomban látni.Politikusaiknak már elméletből is tudniuk kell, hogy a tömegek megnyeréséhez elfogadható, megnyerő személyiségjegyekkel megáldott , tisztakezű figurák kellenek. Ezért meg kell szabadulniuk a bizalomvesztett kövületeiktől, és friss, tehetséges, új politikusokkal kell a színre lépniük. Ez azt jelenti, hogy a soraikban meglévő, régi, ámde tehetséges embereiket is hátra kell sorolni, vagy kivonni a párt látható irányítási stábjából. Ez lenne az a dobbantó, ami után aztán lehetne a programjukról beszélniük, amíg ez meg nem történik,marad a törzsszavazók bázisa, amely egyébként is megosztott a DK-val.
Az LMP arca eddig Schiffer volt, akinek tagadhatatlan érdeme a párt folyamatos jelenléte a magyar politikában. Azonban a színre lépő új, tehetséges politikus társai halványították eddigi szerepkörét, mely kívülről nézvést benne egyre erősebb, tekintélyelvű irányítást generált. A fiatal erők korszerűbb eszközökkel, új irányokkal léptek színre, az ő arcuk kezdte meghatározni a párt megjelenítését. Harcos, akarnivágyó megmozdulásaikkal képesek felborzolni a vizeket, a pártra irányítani a figyelmet, és rokonszenvező állampolgárokat találni.
Az ellenzéki összefogásban hisznek, képesek háttérbe szorítani a csak látszólagos pártelőnyöket egy fontosabb cél érdekében.
Ezzel a megnyilvánulással bizonyítják be azt, hogy nem egymás ellen kell fellépni, hanem egymással.
@épészmérnök:

Úgy hallottam, hogy az MSZP szakterületekre bontotta a tárgyalást. Botkának és Újhelyinek nem tudom, mi a szakterülete, de valószínűsítem, hogy az MSZP (ha nem hülyék gyülekezete) mindenhová a saját legjobb szakértőjét állította.

Arról egyébként nincsen tudomásom, hogy Botka valamilyen nemtetszést fejezett volna ki ez ügyben bármely fórumon. Megjegyzendő még, hogy Botka + Újhelyi az kettő, vagyis nem valami sok, és ha már így tekinted, akkor ők is "oda vannak kozmálva". Persze, ha csak az a kívánalom, hogy mindenáron fiatalok legyenek ...
@vakapad:

Szerintem ezt is rosszul látod. A megújulás azt jelenti, hogy az elhasznált - és nem utolsó sorban leváltott- embereket lecseréljük, és a helyükre másokat állítunk.

Ha a mutyizásért elzavartak már egyszer akkor mutyistát nem jelölünk. Ha Veres János megítélése a Matolcsyéval egyenlő akkor nem jelölöm gazdasági tárgyalónak.

Botkával, Kunhalmival kiállva nem köpködné őket senki. Mégsem teszik, nem engedik a fiatalokat előre maguk helyett.

Kérdezzetek meg egyszer egy szabolcsi szocit hogy hívják ők veresjankót egymás között. Beszédesebb mindennél.
@vakapad: A tárgyalók összetétele milyen megújulást mutat?
A nagy büdös semmit.

Amúgy az én fejemben nem is ez az alapvető gond.
Hanem a mentalitás.

A sértődöttség. A jajj, a ronda Orbán miatt vagyunk bűnbakok.

Nem látom, hogy az ország népének érdeke felmerülne a szocik gondolkodásában sem, nem még hogy a cselekedeteiben.

Nekem tök mintegy, kik a tárgyalók, tőlem akár Lendvai Gígágú Ildikó is lehetne a fővezér, ha valódi váltást látnék a gondolkodásukban, politikájukban, cselekedeteikben.

A baj az, hogy nem látok semmit sem, csak a vigyorogva tenyérdörzsölést, a Viktor elszúrja, jöhetünk vissza.

Én örülnék a legjobban, ha valaki megcáfolna.

Nem értem miért nem lehet nem észrevenni, hogy a nép jelentős részének nem kellenek a régiek, a régi módi.
Akkor se, ha Orbán maga az antikrisztus.
@vakapad: Nézd, én a tetteimért szoktam vállalni a felelősséget.

Ugyanezt elvárom az országot irányítani akarókkal szemben is.
@épészmérnök: Vitatkoznék veled, mert ott szerintem az időnként feltünő trollokon kivűl nemigen találni MSZP szimpatizánst. Alakulása óta olvasom az oldalt. Bartus egy picit szélsőséges de a végén kiderül, hogy nagyjából igaza is van. Simogatással már itt nem lehet semmire sem menni. A "választások" elutasítása sem szerepel az MSZP kínálatában, Bartus viszont maximálisan ajánlja azt. Az ottani "uri közönség" csakúgy mint a Varánuszon és bárhol olyan emberekből szokott állni akik nagyjából egyetértenek az oldal szellemiségével. :-)
@74. Vladys: Az a franc egye meg, ahelyett, hogy megtartanák a maguk öszödi beszédét.
@Habakuk999: Az MSZPt soha sem érdekelte ez az ország vagy a lakosság. Egy dolgot akarnak, hatalmat. Ideje lenne végre a fiatal szociknak felébredni és egy új pártot alapítani, ezen a párton belül halálra vannak ítélve és csak a nevüket járatják le. Hívőknek a régi vezérek kellenek, a nem hívők pedig azonnal elfordulnak tőlük amint meglátják a logót.
@Fabius: Sokkal boldogabb lennél, és az életed se lenne ennyire bonyolult, ha nem szenteket akarnál politikusoknak. Látni kellene végre, hogy senki se támadhatatlan mindenkinek van vaj a füle mögött, és ha olyan helyzetbe helyezi magát, hogy érdemes legyen megpiszkálni, máris ott lesz előtted címlapon.
Ha ezt az alapvető dolgot nem sikerült még elfogadni, akkor sok keserű csalódás fog rád várni még.
@Fabius:

1./ Valóban, ha valaki mutyista, azt nem jelöljük. Tóth Csaba ugyebár, mint az a bejegyzésben írva vagyon, mutyista, fel is jelentették "zuglói polgárok" még 2010-ben. Vajon mi lehet a nyomozással és a perrel, hogy akkora kuss van körülötte?

2./ Eddig nem volt tudomásom arról, hogy Veress megítélése Matolcsyval egyenlő, persze lehet, csak meg kellene mondani, hogy kiknek a körében egyenlő, és azt sem árt megemlíteni, hogy mely intézkedése(i) váltotta ki ezt a megítélést. Sőt, miután MSZP berkekben (sajnos, semmilyen berkekben) nem vagyok otthonos, arról se hallottam, hogy a szabolcsi szocik hogy hívják veresjankót. De, talán, te majd tájékoztatsz.

3./ Mint már említettem, fogalmam sincs, hogy a "fiataloknak" mi a szakterületük, és hogy egyáltalán van-é. Nodemajd az arrafelé bennfentesek ezt is el fogják mondani neünk.
@Habakuk999: @Fabius:

Hagyjátok. Értik ők ezt, csak "nem akarják érteni". Két és fél éve játszanak a megúszásra, pedig Lófasz Hadnagy idézte feljebb maga Ferenc is megmondta, ez nem az.
@Fabius:

Szakpolitikusa nincs a fiatalok között. Kunhalmi egy bájos látvány, de ez a maximum. Botkának - a gyakorlat és a jó képességei mellett - az önkormányzatiság a terepe. Újhelyinek semmi.
Nincs egy felmutatható, középszerűnél kicsit jobb közgazdász, egészségpolitikus,oktatás-,művelődéspolitikus,várospolitikus, stb. Korózs az egyetlen, aki megtanulta - évek alatt - és tisztában van nemzetközi szinten is a nyugdíjas helyzettel. Nem mai fiú, de nem tudnák pótolni.
Van néhány jogász, de nincs szakterületük. Pedig eltelt 2 és fél év. Mivel?
@Orica Középföldi:
"Pedig eltelt 2 és fél év. Mivel?"

Ugyan azzal telt mint a FIDESZ-nél. Megpróbálták a szart aranyként eladni. Hángörien feritél.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Csekk, ez most nagyon hasonlít Angyal tereléseire.
Már délelőtt piszkálta a csőröm, de még leküzdöttem a billentyűzet nyomkodását.

És ne hidd, hogy Machiavelli így írna most, ahogyan Te.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Tudod, Alfonz, a szent és a tróger szarházi közt vannak fokozatok. Nem ördögtől való elvárásokat támasztani. Próbáld ki, menni fog meglátod :-)
@vakapad: Az én szememben pl Matolcsy, Draskovics vagy Veres egykutya.
Mindegyik kivétel nélkül kárt, - nagyon nagy kárt - okozott.
@vakapad: Az én szememben pl Matolcsy, Draskovics vagy Veres egykutya.
Mindegyik kivétel nélkül kárt, - nagyon nagy kárt - okozott.
@Habakuk999:

1./ Tényleg a ronda Orbán miatt bűnbakok. Ez persze nem teljesen igaz, mert az első helyet az őszödi beszéd kicsempészője érdemli ki (fogalmam sincs, hogy ez egy személy, vagy ketten, esetleg hárman vannak).

2./ "Az ország népének érdeke" gyönyörű kifejezés, csak az a baj, hogy az ország népe inhomogén. Minden szempontból. És nagyonis az. Namost politikusból kétfajta van. Az egyik a megélhetési, aki nem sok vizet zavar, két tevékenysége van, a gombnyomogatás és a fizetés felvétele. A másik a tényleges politikus, aki azért akarja a hatalmat, hogy az elképzeléseit megvalósíthassa, amelyekről úgy gondolja, hogy azok a legjobbak az ország népe számára. Orbán is ilyen. És az MSZP-ben politizálók többségéről se derült ki az ellenkezője.

3./ Az MSZP váltott gondolkodásában és politikájában (ha látod, ha nem). Miután Gyurcsány elvitte valamennyire a pártot a kapitalista/liberális irányba, most, miután Gyurcsány elment, újra a szociáldemokrata eszméket tűzték a zászlajukra. Ez is csak a nép egy részét jelenti, de ők úgy gondolják, hogy a nagyobb részét, és ez inkább illik a habitusukhoz. Joguk van hozzá, legfeljebb te nem szavazol rájuk.

4./ A tenyérdörzsöléstől egyelőre messze vagyunk, és, mint ez a tárgyalási pontok kidolgozásából, a programalkotásból és a szövetségkeresésből látszik, erősen dolgoznak azon, hogy közelebb legyenek. Nem tudom, mit kellene még tőlük várni.

5./ Ha a népnek nem kellenek, akkor nem. Legfeljebb marad Orbán. Úgyis egyformán rosszak, nem?
@vitéz Thapóccay néma bárány: Tudom, és ezért is írtam.
Nem fogják tudni elsunnyogni.

És igenis nézzenek szembe, mit is csináltak.
Nézzenek szembe a borsodi, somogyi, baranyai falvak népével.
@Habakuk999:

Mikor Bokros jól elinflálta a forintot, és ezzel olcsóvá tette a magyar munkaerőt, megindult a tőkebeáramlás az országba. Egyre-másra létesültek a termelőüzemek, többek között vidéken is (ott főleg könnyűipar, varrodák, bútorüzemek, cipőkészítő üzemek, de kisebb műhelyek is), ami azért volt fontos, mert a 25 – 30 % vidéken élő, jórészt képzetlen népességet a munkaerőben ennek a negyedét-ötödét igénylő mezőgazdaság nem tudta eltartani (ma se tudja). Magyarországnak saját tőkéje, technológiája és főként a világpiacon eladható(!) terméke nem volt, de azt szívesen hozták a németek meg az osztrákok, végül is európai ország, nincs messze, infrastruktúrája is elfogadható, a munkaerő olcsó (thanksgiving for Bokros), a képzettség meg annyira ezekhez a kisüzemekhez nem volt szükséges.

Aztán jött a Tocsik ügy, és a nagyon utált Bokros érával súlyosbítva ezt már Horn se bírta politikailag. Így aztán megbukott, Orbánék meg beleültek a készbe. Két évig nem csináltak semmit, csak vitették magukat a langy hullámokkal, de aztán valaki a homlokára csapott, hogy ebből így nem lesz világraszóló siker (amelyet azért minden kormányzat szomjúhozik), mert a 4 – 5 % körüli éves GDP növekedéssel nem érjük be belátható időn belül napéldául Ausztriát. Ahhoz 7 – 8 % kellene. Évente. Ki is találták, hogy pénzt kell önteni a nép közé (sajnos, ma sem tudnak többet ennél, csak a célcsoport változott), azzal meglódul a kereslet, a pékek tíz zsemle helyett tizenkettőt fognak sütni, éít, éít, heuréka. Igen ám, de önteni való pénz nem volt (az sohasincs), fenti okból kitalálták, hogy majd jól megemelik a minimálbért, azt ugyanis nem az államnak kell fizetni, hanem a cégeknek. Örült az állam (több adóbevétel, több fogyasztás, nagyobb GDP, és mivel a GDP arányos államadósság egy hányados, még az is csökkent kisujjmozdítás nélkül), valamint örültek a munkavállalók (több pénz állt a házhoz). Egy darabig. Aztán a kis könnyűipari cégek a megnőtt munkaerő költség miatt úgy elmentek innen, mint a sicc. Ez az elmenés már Medgyessy korában történt, mert a gépleszerelés, végkifizetések, adminisztráció nem megy egyik napról a másikra, kapott is a kormány a Parlamentben a FIDESZ-től, hogy Medgyessyék(!) elüldözik innen a cégeket. Mára a magyar könnyűipar gyakorlatilag megszűnt, a kb. 130.000 képzetlen munkavállalót azóta az adózóknak kell eltartani, mégpedig családostul. Az addig kétszámjegyű ipari növekedés 2003. környékén drasztikusan visszaesett, az ország munkaerő olcsóságból következő versenyképessége pedig zuhant: a tőke elkezdett napéldául sokkal inkább Szlovákiába menni (az akkoriban jóval olcsóbb volt). Ezt is fel szokták róni az elmúlt nyolc évnek, pedig semmi köze hozzá, viszont jól rá lehet fogni, mert az okok és az időtényező az átlagpolgárnak nem jelent semmit, hiszen egyik hatását se ismeri.

Persze, tettek még Orbánék mást is a „gazdasági felpörgetés” érdekében, mégpedig a támogatott kamatú lakáshoz jutási kölcsön bevezetésével, azaz az építőiparnak az adófizetők számlájára való felfuttatásával. Ezt az ország 5 %-a használta ki, ennek kb. a fele (akiknek volt pénzük) nyerészkedési célból, a 2. vagy 3. lakás családi megszerzése érdekében (az adófizetőknek máig nem köszönték meg), de aztán kiderült, hogy a kedvezményes hitel akkora terhet ró az államháztartásra, amelyet kibírni nem lehet. Végül Medgyessynek kellett leállítani (kapott is érte hideget-meleget; nakitől: a FIDESZ-től, hehe). Jórészt ennek következménye lett aztán a devizakölcsönök 2000-es évekbeli aranykora, ha a szomszéd, ismerős, barát tudott lakáshoz jutni, akkor én sem maradhatok ki szemlélet alapján. Az építőipar normál szintre való visszatérésének (leépülésének) ma vagyunk tanúi, mint ez közismert. Az viszont nem közismert, hogy a devizahitelesek még mindmáig jobban jártak, mintha forinthitelt vettek volna fel, fenti okból sosem a devizahitellel volt baj, hanem a hitellel. Azt nem tudják a zemberek fizetni. Ahogy ilyen tömegben a FIDESZ támogatott kamatú lakáskölcsönét se tudnák, ha Medgyessy Orbánék követelésére meghagyja.

Amit Medgyessy még Orbánéktól örökölt, az néhány szakma kiürülése, mégpedig a közszolgálatban. A megnövekedett minimálbér a többi piaci bért is megnyomta (az állami szektort persze nem), és a tanítók, tanárok, nővérek tömegesen hagyták ott az iskolákat meg a kórházakat a több pénzért. Medgyessy úgy gondolta, a közszolgálati béreket megemeli, ezzel az egyensúly újra létrejön, aztán bokrosi mintára megint elinflálja a forintot, és Orbánék közgazdasági ámokfutása máris korrigálva van (akkoriban még nem lett volna probléma elinflálni, lévén, devizahitelesből elég kevés). A terv jó volt, csak az időzített bombával nem számolt. Az időzített bombát Járainak hívták, és Orbán örökségeként ült az MNB elnöki székében. Hát ő aztán „küzdött az infláció ellen” (meg is kapta a jutalmát érte már előre az első Orbán kormány által megszavazott horribilis fizetéssel, utána meg a Lex Járai formájában, plusz a jelen magas pozícióba ültetéssel). 12 %-os kamat, 230 forintos euró, Járai győzött, László Csabáék vesztettek, pluszként az ország is, mert akkora kár érte, mint ilyen rövid idő alatt még soha. A könnyűipari cégek nem jöttek vissza, az import olcsó lett, a pénz ment ki az országból, a nem minimálbéres multijaink exportbevétele pedig az erős forint miatt csökkent, és így GDP növekedéssel nem tudtuk kinőni azt a közszolgálati béremelést, amit Medgyessy vezetett be. Fentiek miatt szidják ma a közgazdászok szegény Medgyessyt, pedig nem ő, hanem elsősorban Járai volt az, aki az akkor Magyarországot sújtó, nem kicsi gazdasági kárért felelős. Hogy kinek a bíztatására, az ismert, hogy tudatosan-e, az némileg bizonytalan (mivel Járai feltehetően nem ostoba, a helyzet még szomorúbbnak látszik).

Következett azonban Orbánék áldásos tevékenységéből még valami. Mégpedig egy nagyon keserves esemény: Magyarország túlfogyasztóvá vált (a termeléshez képest a jövedelmek előreszaladtak), és ezt valakinek helyre kellett állítani, mert a hitelfelvétel nem folytatódhatott a végtelenségig. Az Orbán-féle gazdasági saller hatásain Medgyessy csak rontott, helyrehozni Járai miatt nem tudta, maradt Gyurcsány. Megjegyzendő, hogy a túlfogyasztás visszafogása igenigen kellemetlen feladat (megszorítások, addig ingyenes szolgáltatások részbeni fizetőssé tétele, stb.), pláne, ha a nép nem tudja, hogy a helyrehozó nem azonos az elkövetővel. Gyurcsány korántsem egy szuicid típus, nem tette azt, hogy hatalomra jutása után azonnal megszorít, aztán a megszorítások miatt halálbiztosan elbukott 2006-os választások után önként és dalolva átadja a hatalmat a korábban is „nagyon sikeres” Orbán/Matolcsy tandemnek. Tudta ugyanis, hogy az átadásból mi következik (ma már mintha mi is informáltabbak lennénk ez ügyben). Hogy nem tette, abban még két ok játszott közre. Az egyik, hogy Gyurcsány 2004-ben az MSZP-s kemény mag ellenében kaparintotta meg a kormánypálcát, ergo, abban az időben parvenünek számított, azaz az MSZP frakció semmilyen megszorítást nem szavazott volna meg neki. A választások közelségét tekintve meg aztán semmiképp se. Neki ahhoz előbb tekintélyre volt szüksége, amit, napéldául, a választások megnyerésével lehetett megszerezni. A másik ok, hogy tudta, a választásokig hátralévő bő másfél év a rendbetételhez kevés. Ahhoz legalább négy kell. Egyébként számíthatott rá, hogy ha már az elődjei se csináltak semmit tizennégy év alatt (sőt! – persze a Bokros-Horn-Medgyessy trió rövid korszakát kivéve), ezt a másfél éves késlekedést az itthoni elmepotentátok el fogják neki nézni (a nemzetközi helyzet kedvező volt, megtehette, az EU-val meg letárgyalták az ügyet barátságosan – akkoriban még ilyen viszonyban voltunk velük). Hát nem nézték el. Abból viszont, hogy olyan dolgokat akarnak rajta leverni, amit nem is tudott volna megtenni, meg nem is volt célszerű, rögtön látszik, hogy a magyar értelmiség bal- és jobboldalt egyesítő közös számonkérő széke Gyurcsányt hülyének nézi. Még ma is.

Aztán az MSZP megnyerte a választásokat, és Gyurcsány a 2006. januári 20 %-ra való ÁFA redukálással még azt az SZDSZ-t is behozta a Parlamentbe, amely mindig adócsökkentéssel kampányolt. Közbevetés: az MSZP-nél a FIDESZ 50 %-kal többet ígért, mégis vesztett (a relatíve becsületesebb párt nyert), ezt a jelenséget a tudósok máig se képesek megemészteni. Első lépésként a frakció leutazott Őszödre, ahol Gyurcsány számára a délelőtt folyamán kiderült, hogy az összegyűltek sokkal inkább az osztogatási sorrendről szeretnének beszélni, mintsem a magyarországi egyensúly helyreállításáról, amely, mint tudjuk, Gyurcsány és az MSZP feladata lett. Ha akarták, ha nem. Kénytelen volt hát délután elmondani azt a beszédet, amely nem bevallás, nem tényfeltáró igazságbeszéd, egyáltalán és messze nem az, hanem kizárólag belső használatra készült, retorikáját illetően durva, jókora túlzásokkal zsúfolt, a frakcióra való ráijesztést szolgáló eszköz, amellyel a megszorításokhoz és a kezdeti reformlépésekhez szükséges szavazatokat akarta magának biztosítani (mint később kiderült, sikerrel). Volt(ak) azonban a frakcióban valaki(k), aki(k)nek nem szívügye az önjáró miniszterelnök (lásd a D209-es ügyet korábban), és szépen kicsempészték a beszédet, nem gondolván azzal, hogy a kicsempészéssel a pártjukat, ráadásul önmagukat is hátba szúrják. A Medgyessy ügy megszellőztetését még megúszta az MSZP, de ezt a pár ember által elkövetett árulást már nem.

És így megkezdődhetett annak az embernek és pártjának a gyors ütemben való leamortizálása, aki Orbánék kártevése után akarta is a gazdaság rendbe hozását, meg képes is lett volna rá (sőt, el is kezdték). De ez már egy másik történet.
@vakapad:

A tanácsadói szerződések miatt még zajlik a per.

Bármelyik fiatal van akkora "szakértő" mint Szekeres vagy Baja, Kiss Péter vagy Kovács Pinológus. Az egyetlen tényleg szakértő a névsorból Hiller.

Veres János felelős 6 havi csúszásért a válságkezelésben. 2008 októbere és 2009 áprilisa közt semmit nem tett, és mélyebbre estünk mint muszáj lett volna. Nem mentség, hogy pont a Szekeresék -féle akkori pártvezetés nem is tette ezt lehetővé. Ebbe bukott bele Gyurcsány, és ha csak ezt rójuk fel neki akkor is ő az utolsó akinek a bármikori költségvetés körül dolga van.
@vakapad: Látom te az a fajta vagy aki szerint az aszályról is Orbán tehet.
@74. Vladys: "De ez már egy másik történet."
Xerxész hordái mellett, mellesleg..
@vakapad:
ad 1 nem Orbán tehet arról, hogy pl meg sem próbálták megoldani a cigánykérdést és a vidék fejlesztését, tálcán adták át a terepet a jobbiknak.
Nem Orbán tehet a fidesz utáni legdrágább autópálya-építésekért, a gazdaság bokrosi tartalékainak feléléséért, a kiszámíthatatlan adózási rendszerért, az apeh, nav gazdálkodókkal szembeni kiszámíthatatlanságáért - lásd Draskovics ámokfutása -, az iszonyú nagy volumenű adócsalásokért.

ad 2 Van annak valami diszkrét bája, amikor "az ország érdeke" kifejezést lesajnálják az épp aktuális párthívek. Szerintem van országos érdek, pl, hogy a fiataloknak az országban legyen európai minőségű jövőjük, rengeteg egyéb érdek, nem hiszem, hogy minden hozzászólásban kéne részletezni.
Azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy az ország érdeke nem a balkanizálódás, és a fejlődés elmaradása.

ad 3. Nem látom, szeretném látni, de semmit se látok, mit is csinálnak. Hidd el, látni szeretném, nem vagyok ellendrukker.

ad 4 Öszödi beszédet. Nyílt elszámolást a múltjukkal, felelősségvállalást, nem elmismásolást, normális szociáldemokrata programot.
Ez olyan nagyon sok?

ad 5 Nem egyformán rosszak. Orbán orbániát akar, ahol a nép cca 70%-a rabszolga a maradék pedig katona és hivatalnok.
a szocik hozzá képest "csak" a hatalom kisstílű haszonélvezői szeretnének lenni.
@vakapad: Ez a hosszú írásod sok olyan dolgot tartalmaz, amit hasonlóan látok.

Csak épp nem bizonyít semmit.
Legfeljebb a szocik tehetetlenségét.
@Habakuk999:

Mi itt borsodban kicsit más tészta vagyunk. Ide Káli Sanyiék jutottak akik beruházó multikat hoztak a megyébe az infrastruktúra (M3, M30, M35) fejlesztésekkel. Bosch, Delco, Shinwa és hadd ne soroljam. De Káli volt az is aki elpicsázta a komplett szoci vezérkart pl a Pásztor Albert ügy miatt.
@Habakuk999: Talán mert ő is politikus volt, és ismerte a terepet. Ez nem jutott eszedbe?
Miért akartok erényes szűzlányt keresni egy bordélyban? Ott is csak kurvát kaptok, max csak később derül ki, hogy nem Mayer Fannyval kavartál, hanem Ciccolinával. Az önámítás mire jó?!
@Fabius: A fokozatokat azt jelenti, hogy tálalod a botrányosnak és lejáratónak szánt dolgot.
@vakapad: "miután Gyurcsány elment, újra a szociáldemokrata eszméket tűzték a zászlajukra"

Ez olyan szép, hogy megkönnyeztem.... brühühü ...
@vitéz Thapóccay néma bárány: Borsod nem csupán Tapolcából áll Bárány. Ott vannak a határ környéki részek is.
Barcika, Tiszaújváros, Miskolc nem a közelmúlt dicsősége szerintem, volt egy normális ipari bázis, ami nem hullott teljesen szét.
Tokaj sem.

Az adottságokat nem tönkretenni mostanában dicsőségnek látszik, szerintem azért nem az.

Ezzel nem kritizálom Káli tevékenységét, nem ismerem, a Pásztor ügyben kifejezetten szimpatikus volt a szerepe.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ha már ennél a hasonlatnál maradunk, azért megadatik nekem a pénzemért - voksomért - a választás szabadsága?

Vagy mint magyarul beszélőnek, nekem csak a repedt sarkú, odvas kurvák juthatnak?
Nem keresgélhetek az ízlésemnek megfelelőt?
@vakapad: "Mikor Bokros jól elinflálta a forintot,"

milyen jó is volt az, írod. Bezzeg a csúnya, neoliberális Gyurcsány... most meg visszatérnek a ... mihez is?

A szociáldemokráciát inkább ne vegyék a szájukra, ha szabad kérni. Ugye, volt ott valamikor egy csúnya kis pártegyesülés, emléxünk? A nagy hal, háta mögött a cápával, bekapta a kis halat. És ezzel vége lett a magyar szociáldemokráciának, a sajátos kultúrájával, tradicióival, öntudatával, szakszervezeteivel együtt. Az a nagy hal a Magyar Kommunista Párt, majd Magyar Dolgozók Pártja volt. Aztán jött az MSZMP. Aztán jött az MSZP, amelyik nem határolódott el az MSZMP-től.

És most "visszatérnek" a szociáldemokráciához...

Fuj, rosszul vagyok.
@Fabius: "Aki bejutott -pláne győztesen - az nem fogja dobni a székét, hogy elölről kezdhesse az egész cécót. Ez Magyarország."

Nem. Nem ez Magyarország.
Te tényleg nem ismered az Őszödi Beszédet.

Mindegy, van egy láda söröm, hogy vagy bojkott lesz, vagy a fentebb vázolt "kétfordulós".
Gondolom egy láda sört neked is megér a fogadás. :)
@Habakuk999: A választási lehetőséged megvan. Mindig is meg volt. Vagy rájuk szavazol, vagy másik pártra, vagy senkire.
@épészmérnök: Ostobaságod lenyűgöző.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Azt hiszem két malomban őröltök:))
Azt ma már minden - politikusi pályára készülő - ember tudja, hogy sok vajjal a füle mögött nem megy napfényre.
Persze akad kivétel, aki azt hiszi - ld. mai gyakorlat - őt majd megvédik, nem érdekes, ha az egész feje is vajból van.
Hát ez se egészen van így.

( Aranyos volt az elszólás délelőtt, hogy Tóth nem is lesz kormányzati szerepben:))

A baj- maradjunk a szociknál - többrétű. Öreg barátom tanította Verest is, Matolcsyt is. Neki elhiszem, hogy Veres klasszisokkal jobb pénzügyér volt, mint Kusza Szem. Utóbbi már Antall mellett megkezdte az ámokot, és a helyzet csak rosszabbodott.

Az egy hihetetlen politikai rövidlátás volt, hogy Veresből (is) helyi politikust is csináltak. Az ugye nem vehető komolyan, hogy Pesten lakó, miniszter feladatot ellátó ember Szabolcsban érdemben tud foglalkozni bármivel. Innentől már nem kerülhető el a népharag és az összemosás. Pláne, ha helyi mutyikkal is dúsítva volt. Ezt nem tudom, nem is érdekel.

A népharag most mindenkit büntet, és ahogy elnézem. akinek helyben is volt dolga, azt jobban. Nyilván van oka. Ezzel már nincs mit kezdeni. Ez a vonat elment.

MA egy lendülettel kiöntötte a zavaros vizet, gyerekkel, szappannal együtt. Azt hitte.
Most áll az üres kád mellett, a lefolyóból kotorjs vissza,amit lehet és közben délibábot lát.
Se tiszta vízről, se szappanról nem gondoskodott. Gyerekről nem is beszélve, akiről tudjuk, hogy lehet egy disznó is mire felnő. De nem biztos:))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Szerencse, már kezdtem búskomor lenni.

Szóval akkor, ha valaki a pénzemet akarja, legyen okos, jól ápolt és szép.
És ne azzal jöjjön, hogy igaz, hogy rondább vagyok mint az ördög öreganyja, de az a másik is kurva.
@Habakuk999:
ad1: minden kormány próbálta rendezni a cigány-kérdést. Arról nem a szocik tehetnek, hogy varázsütésre nem oldották meg ingyen és véglegesen a kérdést. Az utóbbi 10 évben pedig a cigány ellenes hangok felerősödtek. Főleg ott, ahol a magyarok és cigányok ugyanarra a segélyre pályáztak... Ez pedig jól jött az amúgy is jelen levő szélsőjobbnak.
ad2: most tényleg egy közhely puffogtatásán vagy fennakadva?!
@épészmérnök: A kommunista párt, mszmp és a 2012-es mszp közé egyenlőségjelet tenni az.
@Habakuk999: Ó a politika nevű bordélyban minden kurva okos, szép, jól öltözött. És mind azt mondja, hogy ő rendes, tisztességes lány, de a másik aztán ....
@Habakuk999: Mindegy, hagyni kell. Kifogytak az érvekből, csak minősítgetésre futja.

Elmondtuk, hogy mit gondolunk, vették az adást. Én nem várom el, hogy azt mondják: "igen, meggyőztél." Vagy: "igen, igazad van".

Még annak is örülnék, mert a mostaninál magasabb civilizációs szintet jelezne, ha annyit mondana valamelyikük: "hát... van abban valami, amit mondasz, majd gondolkodom rajta."
@Habakuk999:

", normális szociáldemokrata programot.
Ez olyan nagyon sok?"

Ez kurva sok. Nemigen van ember, aki meg tudja mondani, hogy ma mit kell, lehet érteni szociáldemokrácián. Vita van róla.

Ma még nem látszik, de a nagy német szakszervezetek vezetői pontosan tudják, hogy a válság nagyon alávágott a szakszervezeteknek. Nincs is elképzelésük a hogyan továbbról.
Egyet tudnak, vége a régi világnak.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "A kommunista párt, mszmp és a 2012-es mszp közé egyenlőségjelet tenni az."

Ennyiben igazad van. Viszont az MSZP-nek sohasem voltak szociáldemokrata gyökerei, ezért nincs mihez visszatérniük.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Akkor ki a nagy büdös lótúró tehet?
Az agyam eldurran azon, hogy a kormányzó erő nem tehet a dolgokról.

Ha olyan béna, hogy még csak nem is tehet róla, akkor menjen az árokpartra gyomlálni. Ahhoz talán ért.
Amúgy a varázsütés súlyos csúsztatás, senkinek eszébe nem jutott foglalkozni a problémával.

Ez nem közhely, és nagyon fel vagyok rajta akadva, mert szerintem ez pontosan szemlélteti a politikai elit felelőtlenségét és érdekeltségét.

Szar senkiházinak gondolom azt, aki az ország vezető ereje akar lenni, és nem szent neki az "ország érdeke".
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Indulataim pedig abból fakadnak, hogy némelyik szocialista pártvezetőt még láttam a május 1-i tribünön, amikor az autonóm szociáldemokrata szakszervezetek képviselő HELYETT a saját maguk által einstandolt pszeudo-szakszervezetek felvonulóinak integettek.

Ettől vagyok rosszul, amikor ők szociáldemokráciát emlegetnek.
@épészmérnök: Igen.
Én csak le akartam írni a véleményem, hogy nem csak Ti, az a pár naiv, csodaváró ember gondolja azt, hogy változtatni kéne, aztán itt ragadtam.:)

Nagy kár, hogy a pártszimpátiák megelőznek minden józan, tisztességes gondolatot, tettet.
@Orica Középföldi: Ha szociáldemokratának tartják magukat, akkor legyen olyan programjuk.

Nem egyszerű, tudom.
De ha valaki országot akar irányítani, akkor olvasson, tanuljon, szerezzen szakértőket.

Hülye, alkalmatlanokból szerintem már nem csupán nekem van elegem.
@épészmérnök:

Hát, MA és csapata élő szocdemet max Brüsszelben láthatott. Ezt nem lehet rajtuk számon kérni. Azt igen, hogy nem tudják miről beszélnek:)
@Habakuk999: Hogy lehet fatalistán és cinikusan élni? Tudomásul venni, hogy az erősebb kutya baszik, még ha büdös és loncsos is? Ez nem civilizáció, hanem dzsungel. Nem akarok dzsungelben élni.
@épészmérnök:
Az MSZP elhatárolódott az MSZMP-től. Nem ez a fő baj velük....
@Orica Középföldi: Nekem az a problémám, hogy a politikában mindennapos a karaktergyilkosság. Az pedig, hogy a vaj vaj-e az dönti el, hogy tálalod, és mennyire akarod lejáratni a másikat. Ha pedig a szándék és az eszköz megvan, onnantól kezdve te magad vagy a vajember, akiből nem marad semmi mire végeznek veled.
Ezt pedig látni kell, ha politikával foglalkozol. Mert mindenkire rá lehet valamit húzni. És ha azt már címlapon fogják lehozni, az már nem pici hiba lesz, hanem olyan bűn ami miatt már az a minimum, hogy felkötöd magad. Mert már csak az lenne a legelfogadottabb tőled.
@épészmérnök:
Mi a paripapéló az a szociáldemokrata eszme? Így 2013 hajnalán, az Észak-Balkánon, akarom mondani Közép-Európában?
Nem a mszopot akarom védeni, télleg érdekelne!
@épészmérnök: Ez a hitről szól. Hiszünk Orbánban, Fletóban, szocikban, Istenben, anyám tyúkjában.

Számomra ez érthetetlen.

Támogatom Bajnai tevékenységét, de tudom magamról, ha elkurvul, ugyanúgy piszkálom, mint a többit.
Erre nem képes egy hívő.
finogom sincsen, mi az ország érdeke, ezér asztán a páromat kesztem el nyektetni, mer ő nekem mindenféle fincsi etalon, hogy vállajjon mán valami éredekjobbitási titulust, mer a pinológus laci bá mán nem rezon, a népség becsüccsent a TóCSába (huhhh!), a fleto meg macskát fényképez tükörbül. nu erre a párom csak annyit mondott, hogy takaríccsam ki a macskák almát, hamán átzugott rajtam a szociáldemokrácija. előbb regisztrálok. - válaszoltam foghegyrül. mingyán hétszáz. a hétszázát!
@épészmérnök:

" Tudomásul venni, hogy az erősebb kutya baszik, még ha büdös és loncsos is? Ez nem civilizáció, hanem dzsungel."

Bizony, bizony az erősebb, csak a civilizált világban megfürdetik:)
@épészmérnök:

manapság a csudálatos vezető forog szakszervezeti körökbe, mint a búgócsiga, de ettül még zugló rezisztál.
@Habakuk999: Mindenki azt rója fel a szociknak, hogy nem találta meg a cigányság problémájánának varázsszerét. Ezért utálják őket (többek között) merthogy emiatt erősödött meg a jobbik. Holott a jobbik attól erősödött meg, hogy az amúgy is jelen levő cigányellenesség a stagnáló, majd a válság alatt csökkenő gazdaság miatt ugyanazokra a szűkülő erőforrásokra pályáztak magyarok és cigányok. A cigányokhoz hasonló népcsoportok problémáira csak találgatni lehet és kísérletezgetni mi a jó megoldás. Mert az akár megyéről-megyére változik, ráadásul zömmel baromi sokba kerül (ami jelenleg és anno se volt népszerű elem), sok időbe kerül mire látod az eredményét, és nagy az esélye annak hogy nem sikerül.
Orbán is csak próbálkozik naposcsibével, meg a csp-vel. De csak hosszútávon derül ki, jó döntés volt-e.
A közhelyek miatt nem érdemes fennakadni. Azok azért vannak, hogy puffogtassák őket. :D
@épészmérnök: De az országban vannak szociáldemokrata gyökerek (nem pejoratív értelemben), amihez vissza lehet térni. Manapság ez szintén nem népszerű téma, csak úgy mint a liberalizmus vagy az esélyegyenlőség.
És ha ott álltak a tribünön?! Akkor mi van?! Rólad mit mond el, hogy te meg ott voltál május 1-én?! Ne gyere az ócska dumával, hogy muszáj volt, az rém gyenge lenne. Meg nem hihető. Pont a tribünön lettek volna ott önként, a tömeg meg nem?!
Hogy is mondták a 2. vh után? Mi voltunk a partizánok országa?
@vakapad: Nagyjából korrekt. Arról még nem esett szó, hogy bölcs népünk az elkúrtadot nem az elkúrás, hanem az elkúrás korrekciója miatt gajdászta. Az elkúrás folytatása nagyon jól megfelelet volna neki.

Naszóval ismét. A FIDESZ 2014-ben is nyerni fog. Ezen mégcsak hezitáni is felelsleges :) (Jövő évben MNB einstand, és pénzöntés kezdődik a választások előtt. Max a piaci reakciók fékezhetik - forint 320 fölött pl., de a közeli választások lesznek akkora csáberő, hogy Viktor le fogja szarni.)
A szocik nem változtak, ez látszik a kiszivárgott anyagból is, még most is a 2002-es programot nyomják. LMP-ről nem tudni, a gazdasággal mi az elképzelése. A Haza és Haladás csinál (majd) gazdasági programot - amely az eddigiek alapján nagyon sokban egyezik a Gyurcsány 2006-os - Öszöd előtti - és a DK jelenlegi elképzeléseivel, viszont a zembereknek kevésbé fog tetszeni, mert lesz benne tandij, meg vizitdij, meg ingatlanadó, meg hasonlók. Ugyhogy sokkal népszerűbb lesz a FIDESZ pénzöntése, amelynek természetesen majd 2-3 év mulva isszuk ismét a levét hűs kortyokban.

Tessék belenyugodni szépen. És lehet olvasgatni Debreczenit. (Bár lehet, hogy Viktor is olvassa, mert amit a választások előtt Debreczeni össze-"bérrettegett", azt ő csaknem mind megcsinálta.) (Lehet olvasni a 2006-ról szólót is. Érdekes dolgok derülnek ki pl Öszödről is.)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Mert mindenkire rá lehet valamit húzni. És ha azt már címlapon fogják lehozni, az már nem pici hiba lesz, hanem olyan bűn ami miatt már az a minimum, hogy felkötöd magad."

Ez amolyan jó magyaros túlzás, amivel voltaképpen kicsinyíted a politikusi bűnöket, hiszen "pici hibának" nevezed azokat a cselekedeteket, amelyeket címlapon hoznak.

Az igaz, hogy Magyarország el van varázsolva. Itt, ahol élek, olyan dolgokért, amelyek otthon nem is minősülnének még csak hibának sem, politikusok azonnal lemondanak. Mert vállalják a felelősséget önmagukért, vagy az általuk vezetett szervezetért. És ha ezt nem teszik, akkor többet nem szabadulnak a hiba árnyékától.

Bachelet asszony volt minden idők legnépszerűbb elnöke Chilében, 70% körül volt a népszerűsége, amikor befejezte. Három nappal az új elnök beiktatása előtt jött a világtörténelem egyik legnagyobb földrengése, cunamival, hajnali háromkor.

A földrengés- és cunami előrejelzésre szakosodott katonai szervezet addig bizonytalankodott, hogy mire kiadták az előrejelzést, addigra három pici tengerparti települést elmosott az ár.

Vizsgálat vizsgálatot követett, kiderültek a szervezeti gyengeségek, az áramkimaradás következtében beállt kommunikációs hibák. Egyértelmű, hogy nem Bachelet elnökön múlott a szerencsétlenség, mert egyébként, ha időben jeleznek, a jelzést nem tudták volna fogni, hiszen az elektromos gerinchálózat több helyen súlyosan sérült.

Mégis, a mai napig a szemére hányja a sajtó és az ellenzék a történteket. Hibáztatnád őket érte? Én nem, annak ellenére sem, hogy jó a véleményem Bacheletről, és a következő elnökválasztáson, ha indul, rá fogok szavazni.
@épészmérnök: ugyanis itt az állandó letelepedett külföldiek is szavazhatnak.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Rólad mit mond el, hogy te meg ott voltál május 1-én?!"

Azt, hogy éltem a rendszerváltás előtt, és rendszerint Magyarországon tartózkodtam május 1-én.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Nahát a karaktergyilkosok pont erre várnak. Nagyszerű, független sajtónk liheg is hozzá.
Egyszer meg kell törni az átkot. Valakinek el kell kezdeni.
Bajnai egy interjúban azt mondta, tudta mire számítson, amikor döntött.
Nem lehet végtelenségig eredményesen köpülni:)
@épészmérnök:

én meg gondulkodás nélkül veszek chilei bort. mer jó és ezen véleményemen a pokol kapui se tudnak erőt venni. éjjen petrasovics anna!
@Orica Középföldi: A karaktergyilkosság a politika része. Ez már remekül működött az ókori Rómában is, és még jobban működik most. Életünk része. Sőt, imádjuk. Ezért működik nemcsak a politikában, hanem bárhol máshol is.
@épészmérnök: Nem akarod érteni. Az egésznek nem az a lényege, hogy kicsi jellemhiba, vagy több milliárdos sikkasztás. A lényeg a szardobálás. Elég eldobni, a többi pedig megy magától. Lehetsz utána ártatlan, lehet az a sikkasztás faszariság az asszonnyal, az már senkit sem fog érdekelni. Onnantól kezdve, hogy elindul a lavina megállni nem lehet. Mert bárki bármikor újra és újra és újra előveheti, és ugyanolyan jól működik mint először.
Mint mikor schiffer képviselte orbánt. Te azt mondod, hogy nem volt ott semmi, sima beestem az utcáról ügyvéd kell szitu volt. De hogy ez már sosem lesz az, az már ziher. Vagy bajnainál a libatenyésztők. Már mindig is az a szarhazázi lesz aki miatt más jó keresztény öngyilok lett. Vagy gyurcsánynál az elkúrta, meg az el lehet menni. Stb stb stb.
Nem értem ezen mi a bonyolult és érthetetlen.
@hacsaturján: :) A feleséged egy bölcs asszony, hozzá kéne tanulni járni ország érdekében az összes politikusnak nevezett csibésznek.

Adná az isten, hogy az összes alom tiszta legyen egyszer.
@hacsaturján: "én meg gondulkodás nélkül veszek chilei bort. mer jó és ezen véleményemen a pokol kapui se tudnak erőt venni. éjjen petrasovics anna! "

Igen-igen jó kis kézműves serfőzdék is vannak erre, sok jó forrásvíz, német telepesek, és rengeteg szomjas torok, ez a titka :-)

www.tomocerveza.cl/noticias/3er-bierfest-santiago-2012.html

oloratv.blogspot.com/2010/10/con-exito-de-visitas-partio-fiesta-de.html
@Habakuk999:

az ő páratlan bölcsességihez csak az ényim mérhető. ezér is van az, hogy ketten eccerre sose nyúlunk a konnektorba.
@vakapad:
"Mikor Bokros jól elinflálta" kezdetű kommented elég jól leírja, hogy mi történt Magyarországon, az elmúlt 17 évben.
Két kiegészítés:
Egyrészt Orbánék a Bokros-csomag bevezetésével párhuzamosan elkezdtek felépíteni egy másik valóságot. 2002-től ez a jobber populista narratíva uralja a közbeszédet, de ami ennél is fontosabb a szíveket. (Csupa olyan dolgot mondtak, ami kedves a magyar ember szívének :) A baloldal is ehhez képest határozta meg a saját programját. Nem volt önálló alternatíva. Így Orbán ellenzékből is jelentős hatást gyakorolt a magyar politikára. Ő az a magyar politikus, aki az elmúlt 17 évet alakította. Nyilván ezt nehezebb lett volna megtennie Medgyessy és Gyurcsány botránya nélkül. Nem volt leírva, hogy ilyen ziccereket kell adni neki….
Másrészt: Gyurcsány 2006 nyarán bejelentett - adóemelésekre építő - kiigazítása alapvetően hibás volt. Hiteltelenítette a korábban meghirdetett adócsökkentéseket és ígéreteket. a bizalom csökkent, beruházások nem nőttek, konzerválta az éppen megváltoztatni tervezett struktúrákat. Nagy kérdés, hogy ha 2006 nyarán egy merészebb kiadáscsökkentő programmal állnak elő, ami ugyanakkor nincs ellentétben a korábbi ígéretekkel, akkor hogyan alakul az ősz? Az átgondolatlan több biztosítós EÜ modell programmá emelése szintén elhibázott lépés volt.
@épészmérnök:

elhiszem, no. de most bort hozott nekem a jézuska. (máskor önellátok)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem. A jobbik kérlek alássan azért erősödött meg, meg mert szép szavakkal ígérték mindazt, amit a szocik elmulasztottak megtenni sok egyéb mellett.

Figyelj már, ha ennyire klasszak voltak a szocik, mesélj már mit is csináltak a vidékért és a közbiztonságért?

Azon kívül, hogy erősen dotálták egy új nem dolgozó mélyszegény generáció megszületését.
@vakapad:

Wow, ezt se lattam meg ilyen kozethetoen osszefoglalva!
@Habakuk999:
Az elmúlt 22 évben mindegyik kormány erősen dotálta egy új mélyszegény generáció megszületését, ebben nem volt vita.
Mindkét oldalról megvolt az érvrendszer.
@Habakuk999: Lótúrót. A jobbik azokon a helyeken - borsod, szabolcs, békés- a legerősebb ahol munkalehetőség nuku, és akkor, mikor a gazdaság válságban, és nyirbálják a szociális kiadásokat.
Amúgy nem nekem kell bizonygatni miket tettek, hanem neked, hogy semmit. Attól még hogy nem osztogattak naposcsibét audiból vagy írták elő, hogy minek kell elvágólag állnia a szekrényükben sokat tettek.
Csak divatos manapság egy szervezetre kivetíteni egy társadalom minden bűnét.
@quendelapo: Bokros-Horn is? Erre nem nagyon emlékszem, a Bokros-csomag tartalmazott-e valamilyen korlátozást.

Amúgy teljesen igazad van, ezzel senki sem foglalkozott.
@quendelapo: És egy nagy kiigazító csomagot ki szavazott volna meg?! Alig kezdtük el az őszt a nyakunkon volt az öszödi beszéd. Akkor meg ki állt volna oda mellé?!
Az eü reform nem lett vlna rossz, ha a sok modell közül csak 1-et akarnak megcsinálni. De sz szdz is, és a párt is addig ötletelte, amíg a végeredmény egy életképtelen izé lett.:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Itt van Angyal. Kell tőle jobb bizonyíték?

Vagy itt vagy Te, a jogász. Idézlek:
"Amúgy nem nekem kell bizonygatni miket tettek, hanem neked, hogy semmit."

Kell ettől a mondásodtól jobb bizonyíték az őrületre?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
@Habakuk999:
@quendelapo:
A jobbik azért erősödött meg,mert a többi párt hiteltelen lett és megutálták őket.
Azért vártam,hogy mikor lesz jobbikozós ez az írás is.:))
@kifordított nagyanyó: Ez most ballikesre sikeredett, de várja csak, lesz ez még kifjordítva is,nagyanyó!
Mert megérdemlik!
@Habakuk999:
Talán a gyes összegét vagy időtartamát tervezték csökkenteni, de a Sólyom alkotmánybírósága kilőtte ezeket a pontokat.
Ezért is írtam, hogy Orbánék 17 éve egy alternatív valóság felépítésén dolgoznak. Ennek érett be a gyümölcse. Most kezd rohadni...
@Habakuk999: teljesen logikus kérés. Te a szubjektív részét nézed mindkét dolognak. Az pedig gyakran nem fedi a valóságot. Sőt, csak ritkán fedi.
Ezért logikus, hogy megkérlek igazold, hogy nem tettek semmit. Pláne, hogy azért a semmi eléggé erős kifejezés.
@kifordított nagyanyó: Lótúrót. Szűkülő pénzforrások újrafelosztása nagyobb számú ember között, primitív magyarázattal. Ezért, nem másért. A jobbik nem mond semmi mást, mint a szociális juttatások újrafelosztását vallási és etnikai alapon.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Bár ne tettek volna, vagy azt, amit kellett volna,vagy logikusan elmagyarázva,nem csak azért..mert!
Ugyanis ebben az estben talán, igaz,csak talán, elfogadta volna a társadalom és nem Viktorék hőzöngésére figyelnek csak..akik még rosszabbak,valljuk be, de akkor is!
@Habakuk999:
"Azon kívül, hogy erősen dotálták egy új nem dolgozó mélyszegény generáció megszületését."
Ha végeztél a semmi bizonyításával, megtennéd hogy ezt egyértelműsíted? Főként a dotálás, nem dolgozó mélyszegény generációt. Ne legyen közöttünk kínos félreértés.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
A kiigazító csomagot már nyáron megszavazták, Öszödön beszélte rá őket Gyurcsány.
A több biztosítós modell elméletileg is gyenge lábakon áll, és nem is tűnt kézenfekvő megoldásnak.
@Waldi!:

Szia Waldi!
De rég láttalak ezen a néven:))
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Egy stagnáló, majd válsággal küzdő rugalmatlan, cigányozásra mindig kapható társadalomban tök nyolc mit tettek vagy nem tettek.
A jobbik a szégyenfolt, amit eltakarnának, lesatíroznának, elfelejtenének. Hiszen még a jobbikos is szégyelli, hogy jobbikos. Szégyeli, hogy szélsőjobbos, szégyeli, hogy rájuk szavazott, és szégyeli azokat az elveit amik miatt rájuk szavazott.
Így az utálatos és szégyenteljes dolog létéért bűnbakot keres. Ki más lenne erre jobb alany, mint az akkor kormányzó párt?!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Én csak tudom miért szavaztam rájuk.:))
Ezek a hagyományos magyarázatok,hogy :válság ,szegénység,meglévő cigányellenesség szerintem baromság.Legalábbis ami engem illet.
Egy páran itt még roma kérdésben nagyon el vannak maradva.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Pedig mindennek az oka a magyarok alapvető és zsigeri rasszizmusa és antiszemitizmusa,ugye?:))
@quendelapo: A csomag mellé kell költségvetés is. Azt is meg kell szavazni.
A több biztosító is tud működni kellő jogi, szakmai, kommunikációs előkészítés után.
@kifordított nagyanyó: nem bántottam a jobbikot, a szocikat ostoroztam, nem csináltak semmit és jött a jobbik.

Ez is sérti az érzékenységeteket?
@kifordított nagyanyó: A jobbik nem téma.
Fájni fog az igazság, de igen,szerintem a magyarok 80%-a nyiltan vagy burkoltan cigányellenes. Nem kell politikai nobel díj erre rájönni, pláne válság idején és ezt kihasználni.
@kifordított nagyanyó: Csak nem szégyelnéd? Ha annyi gyémántom lenne, ahányszor már a fenti szöveget hallottam, nagyon csecse, térdig érő nyakékem lenne.
@Habakuk999: A szocikra megharagudtam,azért is lettem jobbik szavazó.
Viszont még mindig Bokros a leghitelesebb számomra az elmúlt 20 évből.
Tisztában vagyok vele,hogy ő sem volt tökéletes.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Neeeem, a magyarok a cigányokat szeretik utálni a legjobban. Mert szegények, nincs munkájuk, és szeretik a szexet, aminek ott a bizonyités a sok lurkó. Márpedig sokat szexelni egy kihalófélben lévő nép mellett nem jó ómen. :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ööö....Kanadából,Olaszból,Franciából kibasszák őket.Finneknél szlovákoknál agyonlövik őket.Románoknál elverik őket.
Itt meg tömjük segélyekkel őket.
Ki is utálja őket?
Hacsak nem ezért.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

sőt dolgos jogkövető becsületes népség
@kifordított nagyanyó: Szerintem te vagy az expert kettőnk között. Statisztikailag bizonyított tény, hogy a jobbikosok tudják hogy kell szívni, szopni, és minden mást ami egy jó perverz pornóhoz kell, vagy egy melegfelvonuláson szívni-szopni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Még mindig jó,hogy jobbik szavazóként én vagyok a toleráns itt a toleránsok között.:))
Senki ne szégyellje hova szavaz.
Utána lehet gondolkodni,hogy mennyire elégedett a pártja teljesítményével.
@kifordított nagyanyó: Ugye nem baj, ha magasról szarok egy jobbikos véleményére mikor egy más etnikumbeliről van szó? Vagy bármi másról a pornóiparról (szívesen hallgatnám beszámolódat) vagy a fűvezésről kivéve.
Ugye nincs harag?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ne haragudj, értelmetlen vitára nincs időm.

Ha egy jogász, akinek éreznie kellene, - ha a ma Magyarországában a tudás nem is nagyon divat mostanság -, hogy milyen blődséget írt le, teljes lelkesedéssel gondolkodik Draskovics módon, akkor nekem nincs miről beszélnem.

Áldassék az isten és a te szentjeid.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ???
Ha ökörségeket írsz,ne csodálkozz.
Nem tudom ki volt az a hülye picsa,aki magyarázta,hogy a magyarok közül egymillióan cigányokat ölnek.
erre volt egy ilyen kérdés,hogy mit szívhat az illető.
@kifordított nagyanyó: "Ööö....Kanadából,Olaszból,Franciából kibasszák őket.Finneknél szlovákoknál agyonlövik őket.Románoknál elverik őket.
Itt meg tömjük segélyekkel őket.
Ki is utálja őket?
Hacsak nem ezért."
Hát b@szod, te a tolerancia mintképe vagy csakugyan. Szerezz egy értelmezőszótárt picim, mert súlyosan félreérted a tolerancia jelentését.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Azt mondod, hogy lombikbébik? Vagy szeplőtlen fogantatás?
Amúgy nem is értelek, mi bajod van a szex és szaporulat szavakkal egy mondatban?!:D
@Habakuk999: Lefordítva: nem tudod bizonyítani a semmit, mert valamit mégiscsak csináltak.
Köszönöm.
Téged kedvellek, beszélgessünk máskor is.
Látom,összefogtak csekk ellen, megvédeném, de nem biztos, hogy igaza van teljesen, elismerem!
@ephart: Neeeem, pontosan ugyanannyira jó emberek mint bármely más nép képviselői. Ha pedig azt vesszük, hogy velünk élnek több száz éve, akkor azt kell mondanom pontosan annyira jók és dolgosak mint mi.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ja,te vagy az a fajta aki szerint egy gyilkos cigányt viszont meg kell érteni.Oké.Miért van az,hogy én vagyok a kirekesztő de én hallgatlak meg téged?
Akkor olvasd egy roma véleményét itt:
Overdream 2011.01.08. 00:32:00
vastagbor.blog.hu/2011/01/05/atlagos_hetkoznapok_tiszabon
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
A csomag nagyobb része már 2006-ban érvénybe lépett, költségvetés módosításként.

Európában nem működik profitorientált több biztosítós modell, USA-ban is éppen vitatják. Musmusnak mindenesetre jó volt.
A vizitdíj többet használt volna, mint a modellváltás. Aztán mindkettő ment a süllyesztőbe.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Mesélj szépségem!
Valszeg kettőnk közül én vagyok a toleránsabb,de sebaj.
Bizony simán mehetnének velük szemben is keményebb intézkedések,mert ez az Ő ÉRDEKÜK is!
@quendelapo: Az usa-ban a biztosításból kimaradók nagy száma miatt gáz. Na jó, meg más miatt is. De tanulva egy meglévő rendszer hibáiból még lehetne jó rendszert csinálni. Mert a mostani úgy rossz ahogy van.
úgy tudtam Hitler nem is járt ott
baker.rossz helyre ment,sorry
@kifordított nagyanyó: Jobbikos vagy, utálod a cigányokat, kemény fellépést sürgetsz, és még azt hiszed toleráns vagy.
Te tényleg azt hiszed, hogy jelen nézeteiddel te toleráns vagy?!
Ne fárassz jobbikos, gyere vissza húsvét hétfőn, úgyis április 1-re esik. Akkor majd nevetek ezen a kis tréfán.
Miattatok lemaradok egy jó meccsről.
Arsenal-Newcastle 4:3 eddig.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
1.Mindenki ellen(bűnözők) kemény fellépés kel.
2.Olvasd a javasolt kommentet.
Ne legyen már a származás és a mélyszegénység mindenre mentség.
Te utálod a jobbikosokat,mert azt hiszed hogy utálják a cigányokat.
Persze te jobb vagy!:))
@kifordított nagyanyó: Mesélj tolerancia felkent bajnoka a kordon mely részén voltál a budapest pride-on?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Sajnos nem tudtam elmenni.
De nem hiszem,hogy jobban utálnám a cigányokat.
@kifordított nagyanyó: Hagyjál már a hülyeségeiddel, de komolyan. Kemény fellépés. Ha puha a pöcsötök szigorítsunk a btk-n, és keménykedtek azzal aki amúgy is ki van szolgáltatva?! Ja tényleg, hiszen jobbikos vagy. Nálatok ez a tolerancia.
Az a komment ugyanolyan faszság mint gabe barátunk kedvenc példája a holokauszt tagadására. Írj neki, biztos elmondja a titkot. Itt kivágás (megérdemelten) jár érte.
Cinkes mi?! Persze jobbikosnál jobbnak lenni nem teljesítmény. Hogy úgy mondjam, nálatok még a manson család is jobb, toleránsabb, szocializáltabb. Szóval inkább válts pártot, hadd legyen kihívás kinél kell jobbnak lennem.
@kifordított nagyanyó: Mármint kinél? Nem gyűlölöd őket jobban mint....? Mint mi?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem vicces, tényleg az.
Én pedig a régi helyünkön várok rád... de hiába.:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Meglepődnél. Mert tanítani (is) jól tudok. Kérdezd a szomszéd gyerekeket:D Pedig nem is vagyok tanár. (hála annak a magasságosnak).
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Nem tisztem Habakukkot védeni, de én sem látom, hogy az mszp, illetve a szoclib kormányok sokat tettek volna a romák felzárkóztatásáért. Nem látszik, hogy az a fajta segélyezés, ami 22 éve folyik hozzájárult volna az integrációhoz. A cigány népesség növekedését viszont valószínűleg nem akadályozta, engedjük meg, hogy valamelyest ösztönözte is. Ez pedig mégis csak egyenlő a nyomor bővített újratermelésével.
Az persze nem igaz, hogy ez a szoclib hibája / bűne. Ez nyomják itt 22 éve folyamatosan. Most romlik a helyzet, de nem csak a romáknak, a nem roma középosztály szabadsága is jócskán csökken. Lásd iskolák.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Óóóó igeenn ki vannak szolgáltatva.Ki?Kinek?
10.-20 fős cigányhorda van kiszolgáltatva azoknak akiket megtámadnak?
Na ne röhögtess!:))
Érdekes módon a cigány kollégám senkit sem zavart.De mikor szarban volt se kapott pénzt.
Ja hogy ők nem csordában mentek a polgármesterhez?
Meg hajlandó volt dolgozni?
Nem az a szegény aki eladja az ablakot,hogy legyen mit innia.
Ő volt a szegény aki alig tud eltartani 3 gyerekekt és normálisan nevelni.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Kösz.XD
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Szóval inkább az a szegény aki normálisan akar felnevelni pár gyereket de nem teheti.
Nem az aki 15-öt csinál,hogy:majd eltartanak a magyarok.Ha nem adnak eleget,elvesszük.
Na ez a különbség cigány és cigány avagy cigány és roma között.
@quendelapo: A nem látszik és a nem csináltak semmit között nagy különbség van. Ordító különbség. Próbálkoztak, ami már eleve alap, az pedig hogy nem úgy csinálták ahogy orbán, az pedig plussz.
De ezért a helyzetért hibáztatni őket, és rájuk kenni a jobbikot, az azért gyomorforgatóan gusztustalan. Pláne egy olyan társadalomban, ahol ha igazán ki akarjuk fejezni megvetésünket egy másik ember után nyomban lecigányozzuk. Ez pedig pártállástól független.
@kifordított nagyanyó: Mint mondtam, nem érdekel egy jobbikos véleménye. Ha megtanulom a rovásírást és úgy írom ide neked akkor felfogod?
Ha majd lesz más témád is, mint a szokásos jobbikos-szélsőjobbos közhelyek a cigányokról, sőt ha már nem jobbikos vagy, akkor gyere vissza, folytatjuk.
Amúgy mi bánt téged? Csak nem ugyanazért a segélyért megy a harc ott borsodi falucskádban? Ezért a nagy hevület ellenük? Vagy a terméketlenséged és impotenciád bánt, hogy úgy felhánytorgatod a gyerekszámot?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Azt akkor lécci bizonyítsd már be, hogy egy profitorientált biztosító mi a rákért lenne érdekelt abban, hogy a 77 éves öraganyám a legjobb kezelést kapja? Nem ő abban érdekelt, hogy a bevételeit maximalizálja, a kiadásait / költségeit pedig minimalizálja. Tudom a verseny kikényszeríti a hatékony működést.....
és Magyarországon, ahol még egy Cascot sem tudsz felmondani, ha nem írod be előre egy évvel a naptárodba?
Ez baromság, az európai biztosítók jellemzően szakszervezeti intézmények és nem profitorientált befektetők.
A versenyt inkább a szolgáltatók között kellett volna kialakítani, nem a biztosítók között. Lengyelországban ezt csinálták és működik. Ma már eléggé le vagyunk maradva a Közép-európai mezőnytől, ahhoz, hogy ne kelljen sokat gondolkodni, csak másolni. Ebben úgyis jók a mi választott politikusaink......
@quendelapo: Tévedés, hogy 22 éve tartana. Ez már több száz éve tart, csak erről nem szeretünk beszélni. Mert szerintünk régen, kádár alatt, horthy alatt, habsburgok alatt minden jobb volt. Hát ez nem volt jobb. Semmivel sem.
Azt meg különösképp vissza kellene vonnod, hogy csak rájuk értelmezed a nyomor újratermelődését. Ennyi erővel az ország tiszán túli részét hagyni kellett volna éhen halni nemre, korra, nemzetiségre való tekintet nélkül.
Amúgy pont erről beszéltem korábban, de milyen szerencse, hogy a magyaroknak semmi bajuk a cigányokkal, csak azok a rohadt szocik 8 év alatt oldották volna meg azt, amit évszázadok alatt nem lehetett, és máshol se tudtak. De persze ez egyeseknek remek ürügy, miért is ""kell"" nekik jobbikra szavazni, vagy szerintük miért is van létjogosultsága a jobbiknak.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A francokat.

1, csak jobb nekem Arsenal meccset nézni, mint a semmit magyarázni.

2. elakad a szavam a semmi bizonyításán. Azon pedig, ha ezt egy jogász kéri, legszívesebben sírva fakadnék, ha olyan érzékeny lelkületű lennék.

Ez számomra azt jelenti, hogy beérett Draskovicsék, fideszék munkája.

Már fel sem tűnik a baromság. Nem a hatóságnak kell bizonyítani az állítását, ő nyugodtan állíthat valamit, neked kell bizonyítani, hogy nincs igaza.
Ez őrület. A normális polgári állam,a demokratikus jogrend megcsúfolása.

Ebben Te ezek szerint teljes lelkesedéssel részt veszel.
Én nem vagyok hajlandó.
Te nem is érted már meg, miért nem.

Beszélünk még, adós Fabius egy borsodi lovaglással is, de antagonisztikus az ellentét közöttünk.
Akkor is, ha kedveljük egymást.:)
@quendelapo: Azért érdekelt abban, mert te kifizeted, mert szereted a nagyit. Az usa rendszerében az a szimpatikus, hogy ott tisztában vagy vele, hogy az orvosi ellátás nem két filléres mulatság. Ha a hibáit lenyessük, és a biztosítók elé korlátokat teszünk éppolyan jó és működőképes lehet mint más rendszer.
A szolgáltatónak meg pláne nem érdeke a nagyid gyógyitgatása, mikor foglalja az ágyat, koptatja a gépeket, lefoglalja az alkalmazottakat. Az államnak pedig azért nem kell a nagyid gyógyítása amiért az usa-beli biztosítónak és a lengyelországi szolgáltatás modellnek együtt.
Hol itt az igazság?
@kifordított nagyanyó: az a röhej, hogy ez nagy valószínűséggel tényleg így van a hozzászólások alapján.:)
@quendelapo: Nem csupán nem akadályozta, hanem egyenesen serkentette a folyamatot.
Ez nem egyszerű szoci fidesz ki a gonoszabb verseny, hanem a teljes politika hatalmas felelőtlensége, ostobasága és szerintem erkölcstelensége.

Mert az arányok változnak jelentősen.
De mit várjunk, ha ilyenek a reakciók a születések számáról:
nol.hu/lap/allaspont/20121229-kormanyparti_bebibumm
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ez egyszerűen nem igaz.
Nem volt ilyen súlyú a cigánykérdés Kádár alatt.
Nap, mint nap látttam és látom.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ez így egyre zavarosabb. Soha nem szavaznék a jobbikra. Undorodom tőlük.
A roma integráció, mint nem megoldott probléma jobbiktól függetlenül létezik. Ez az előző 22 év problémája. Ne fogjuk Kádárra, a Habsburgokra, meg a törökökre. Nemcsak azért mert a számarányuk is alacsonyabb volt, és nemcsak azért mert pl. a kádár-rendszerben a munka világába "is" integrálva voltak, hanem azért sem mert 90-ben rendszerváltás volt. Akkor ezt is át kellett volna gondolni. 22 év alatt lehetett volna eredménye a tudatos munkának. Én egyébként mindig 22-t írtam, hol olvastál 8 évet?
Egyébként rosszul tudod, nem a Tiszántúl a legelmaradottabb vidék, hanem Észak-Borsod - Heves és Nógrád keleti része.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Igazság?
Az sehol,kapitalizmus van, előtte sem volt, de másért,nem a t(ö)őke diktált, hanem az őrület.
Most ennek a kombinációja van, amit nem igazán kedvelek én sem!
@Habakuk999: Te dobtál egy focimeccsért?! Fel vagyok háborodva!:D
Olyan borzalmas lenne belátni, hogy a jelen téma annyira összetett és bonyolult amit nem lehet 8 év alatt megoldani, úgy, hogy neked kell a tuti módszert meglelni rá?!
Épp ezért egy szélsőjobbos párt létéért hibáztatni nem fair.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Senki nem várta, hogy megoldják nyolc év alatt.
Még az ide oda forgó Nagyanyó se.

De az igenis elvárható, hogy foglalkozzanak a kérdéssel.

Ez elmaradt, még a probléma megfogalmazásáig se jutottak el.
A jobbik volt szíves ezt megtenni helyettük.
Ez bizony a szocik felelőssége.

Ha szerinted nem is fair.
Szerintem a mentegetőzés az unfair.
@quendelapo: A romák integrálása több évszázados próbálkozásra nyúlik vissza. Meg próbálták letelepíteni őket, beolvasztani a többségi társadalomba. Nézz utána. Kádár is próbálta, többé kevésbé erőszakosan (kényszerfürdetések pölö). Tehát ez a téma már jó rég óta asztalon van, nem a rendszerváltással kezdődött.
Ezt szeretnék még megvalósítani - integráció - más országokban is.
A 8 év azért 8 év, mert ugye most arról vitáztunk habakukkal, hogy vajon a szocik tehetnek-e a jobbik létéről avagy sem. :) Azért 8 és nem 22, ami nem 22 hanem sokkal több.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ne mondj ilyet, nekem lételemem az igazság.:D
@Habakuk999: Ez viszont szándékos vakság. Számos programot indítottak, oktatás, foglalkoztatás területén. Az hogy te erről nem akarsz tudomást venni, mert az számodra kényelmesebb, nem az én hibám, de nem is a szociké.
A világ legordítóbb hazugsága azzal vádolni őket, minthogy semmit sem csináltak csak "dotálták a mélyszegénységben élő munkanélküli generációk újratermelődését".
@Habakuk999: Amit te láttál és a valóság között szakadék tátong. Cseppet sem volt jobb és felemelőbb a sorsuk mint most, csak akkor a statisztika miatt ugye nem volt munkanélküli... De azt hinni, hogy akkor minden nagyon jaszkari volt nekik és dolgoztak és jól éltek és a társadalom megbecsült tagjai voltak, az vakság.
De jó kedvem van, és kicsit gonoszkodok. Jó kedvemben felkerestem gugli barátomat és lám mit találok?!
www.szmm.gov.hu/main.php?folderID=1068&articleID=4472&ctag=articlelist&iid=1
Sőt van nekik keresőjük is. Ha beírod hogy roma felzárkóztatás:
www.szmm.gov.hu/main.php?folderID=777&articleID=4472&ctag=articlelist&iid=1
Voilá! Ez tényleg (nem) semmi.
Gondold át újra. Amit nem fogsz megtenni, mert az előfeltevésed (hogy az mszp a hibás a jobbik létében, mert semmit nem tett a romák helyzetéért) elvetését jelentené, amit nem fogsz megtenni.
Ez pedig csak a minisztérium. Hol vannak még a lelkes civilek? Ők talán nem hibásak a jobbik létében?
@kifordított nagyanyó: Ez ismered???

Pálóczi Horváth Ádám által népdal

"Menj el, menj szegény magyar, a kétség partjára,
Tekints az ingadozó reménység pólcára,
S te, aki tűztűl, vastúl nem tudsz megborzadni,
Borzadj, mikor a vég-sors hideg jelt fog adni.

Vezettessed magadat szem-bekötve, vakon,
Elfajult testvéridtől csinált áll-útakon,
Kik őseink hamvait rútúl megtapodták,
Arany szabadságunkat aranyon eladták.

Menj, add egy olyan kézbe, szabadságod fékit,
Mely egyszer úgy betöltse a balsors mértékit,
Hogy megérezd, amit még sokan nem éreznek:
A szabadság s a rabság, miben különböznek!"
Na,látom,itt nincs rám szükség,menek Jégkorszakot nézni! (ha már meccset nem tudok,máshoz meg nem jutok ma:-)!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Kádártól is undorodom, de azt el kell ismerni, hogy roma integráció ügyben sikeresebb volt mint az utána jövők. Elődei próbálkozásairól nem igen tudok - illetve valamelyik Habsburg, főherceg, mintha épp Alcsúton kísérletezett volna - szerintem úgy voltak vele, hogy : "kevesen vannak, csavarognak, ha probléma van a csendőr egy-két pofonnal helyre teszi őket, amúgy meg szépen zenélnek, oszt jónapot." Nem volt ez fajsúlyos kérdés, szerintem.
A roma kérdés tipikusan KK-EU probléma. Máshol nem kap ekkora figyelmet. Meg kéne vizsgálni a szlovák tapasztalatokat, lehetőleg elfogulatlanul.
@quendelapo: A fajsúlya nálunk érvényes, hiszen arról beszélünk, hogy a roma integráció milyen régi. Bizony próbálták őket integrálni korábban is. Ha utána nézel a leírások, kritikák kisértetiesen hasonlóak a maiakhoz.
Kádár nem volt ügyesebb semmenyivel sem. Ha sikeresebb lett volna, akkor most jobb helyzetből kellene nekifutni az integrálásnak. Az nem integráció, hogy elfedjük álállásokkal a munkanélküliséget, gettókba telepítjük őket, és egy sor megalázó procedurának teszük ki őket. Mert 1990 után rosszabb helyzetbe kerültek bármely más társadalmi csoportnál. Mert nekik nem volt mire támaszkodva boldogulni. A malterhordáshoz, kubikoláshoz, bányászsághoz olyan nagy tudás, iskolai végzettség nem kellett. Így a rendszerváltás után a látszólagos integrációjuk úgy porladt szét, mintha sose lett volna.
Programok mindig vannak, voltak, lesznek. Kérdés hogy, meddig terjed a hatásuk, a működő rendszerekkel harmonizálnak-e, erősítik vagy gyengítik egymás hatását.
Néhányan amellett érvelünk, hogy valódi integráció nem volt, a rendszer elemei közül a segélyezés volt a leghangsúlyosabb, az pedig kontraproduktív volt.

Az privát biztosítók hatékonyságának bizonyításával, mintha elmaradtál volna......
@quendelapo: A privát biztosítók költségérzékenyek,így hatékonyak,de nememberbarátok.a mostani meg pazarló és nem hatékony..betegbarátnak sem mondhatnók igazán..ki tudhassa,láthassa, baszhassa,mellik az idvezítő?
Tán csak Viktor és Chuck Norris, de utóbbi magasról leszarja valszeg.
Előbbi meg Matolcsyné férjére bízná,ami fából sz@rkarika lenne..
@quendelapo: Nem tudtam, hogy bizonygatnom kellene.
Olyan dologról vitázunk, aminél még csak tapogatózunk. Tetszik nem tetszik, ennél a problémánál a magyar zseni csődöt mondott. Tudunk atombombát építeni, c vitamint felfedezni, de a roma integrációnál elakadtunk.
Ami fusztráló a végtelenségig.
@quendelapo: A privátbiztosítók nagy előnye, hogy annyit kapsz vissza amennyit te is áldozol rá. A potyautas a rendszerben nem lehet, ez is jó pont (ez most nagy divat nálunk).
A biztosító érdekelt a fejlesztésben, a költséghatékonyságban, rugalmasságban. A rendszer téged is inkább megelőzésre nevel. Hátránya, hogy azoknak kedvez, akik meg tudják fizetni. A biztosítók hajlamosak a profitot az emberélet elé helyezni, ami szintén nem túl jó. Sok ember nem jut ellátáshoz mert nem tudja megfizetni.
De mint mondtam a tapasztalatokból okulva a hátrányok nagyban csökkenthetőek, és működőképes rendszert lehet létrehozni.
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Ez jól hangzik és vicces is.
Szerinem meg ilyen helyzetben érdemes megkérdezni valakit, aki már csinált ilyet. Többet még jobb, aztán töprengeni egy kicsit. Ha megvan a megoldás fel lehet bérelni Chuck Norrist.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Szerinem egy külföldi laboratóriumban cigánygyereket is tudnánk integrálni, csak itthon nem megy.
@quendelapo: Egy laborban bármely megoldás működne.:D Akár itt, külföldön, vagy a nemzetközi űrállomáson.:D
De tény, hogy a híres magyar iq menekül a megoldás elől. Vagy rossz emberek foglalkoznak a témával.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: nem vitatva, erősítve. Erősítették a családvédelmi szakképzést. Nem azonnal, az igaz, hanem a 2. Ciklusban. Elég megnézni pl.a kodolányi akkori beiskolázásait, v.a corvinus szakped.képzéseit. ez nem 2perces ügy. A végzést követő pár éves gyakorlat után most kéne idő és pénz tenni bármit is. Helyette Balog cinizmusa van.
@GeoCracker: :)
A fidesz nem akar integrálni. Mélyszegénységből, vagy szegénységből kijutni pláne. Kevesebb maradna menetelni.
@quendelapo: egy bizti abban érdekelt, h.befizess? Igen. De abban is, h.inkább több kisebb kifizetéssel álljon kockázatban. Mivel a kockázatban állást törvény irja elő. Meg a kártartalékképzést is. Ezt rabolta ki orbán most, de ez más kérdés most.
A biztositó érdekelt tehát a megelőzésben, h.mielőbb munkába állj. A nagyid esetében pedig v.a saját korábbi beketetései (ny.bizt) v.az általad átvállalt kockázat nyujt fedezetet.
@GeoCracker:
A helyzet az, hogy ez sehol a világon nem működik. USA-ban 30 százaléknak nincs biztosítása, Európában pedig nem a profitalapú biztosítókra épül a rendszer.
Versenyt az EÜ szolgáltatók között lehet teremteni, egyszerűbb, tisztább.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem láttam olyan programot, aminek pozitív társadalmi hatása lett volna.
Negatívat igen, majd szétnézünk az Avason januárban.
@quendelapo: "Meg kéne vizsgálni a szlovák tapasztalatokat, lehetőleg elfogulatlanul."

Megtörtént. Egy szdsz-es think tank-nél. A szoci kormány pedig lesöpörte.

" a romák helyzete Magyarországon;
- Cigánynak lenni Magyarországon. Éves jelentések.
- A pécsi romák térbeli elhelyezkedése és a „nagy fejlesztés” (Európa Kulturális Fővárosa)
- Kirekesztés, szegregáció, vákuumhelyzet a drávaszögi kistérség iskolakörzeteiben
- Közoktatási szegregáció Miskolcon és Nyíregyházán
- Térbeli és közoktatási szegregáció Pécsen, Kaposváros és Mohácson
- A romapolitika sarokpontjai és finanszírozása"

www.eokik.hu/kateg-4-1-kutatasok.html
@quendelapo: tévedsz. Biztosítói szinten működik. Társadalmi szinten azok esnek ki,akik nem fizetnek biztosítást. Egyik lehetősé,h.az állam a biztosításba száll be. A másik,h.beszáll a szolgáltatásba.
@Habakuk999: Bocs, hogy OFF de ezt láttad már Malév ügyben?? :)

Elcsípett levél 2011-ből: így tolta a kormány a csőd felé a Malévot

nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=0&AID=0&Direkt=108420&offsetlo=0

ON
@Habakuk999: Nem láttál pozitív társadalmi hatása lett volna. Ezt gyorsan rávágtad. Mindnek utána néztél? Mindnek csak negatív hatása volt? Ez igazán remek teljesítmény. Csupa program, negatív hatással. Mindezt ilyen rövid idő alatt végignézve. Brávó.
A lényeget nem érinti, hiszen a programok elindultak, végigmentek, lett valamilyen eredményük (nem veszlek alapul, hogy mind elhasalt, mert nem vagy beszámítható ebben a kérdésben). Tehát máris nem igaz az a tézised, hogy semmit sem tettek. Ezért is evezünk a csupa negatív hatásra?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Szerintem ne próbáld nekem bebeszélni, hogy mit láttam és mit nem.
Egy olyan 51 éves fickónak, aki cigánysággal együtt dolgozott és élt.
Akkor voltak valakik, most senkik.

A linkjeidről:
145 millió forint felzárkóztatásra.

Hegedűs szindróma, a három tyúk és két kacsa osztása az Audiból esete, nesze semmi fogd meg jól, Neked és Angyalnak belinkelgető játéknak megfelel.:)

Látszat intézkedés.

Mit mutatnak a tények? Mi az eredmény?
talán erről légy szíves!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Csekk, most tényleg meg akarod magyarázni, hogy 1*1 az 25?

Egy pozitív példát mondj!

De ha Hegedűst csepülöd az Audi-csirkékért, akkor leszel szíves nem bizonygatni, hogy a szocik csirkeosztása az ő Audijaikból olyan jó.
@Habakuk999: Te egy szubjektív érzés alapján mondasz ítéletet. Így nem fog menni. Azt mondtad, semmit sem csináltak. Hogy bizonyítsam. Hát bizonyítom. Nem ezt akartad talán?! Lám, csináltak. Erre te jössz azzal, hogy neked ne magyarázzak.
Hát nem magyarázok.
De azért el kellene gondolkodni azon, hogy nem másban van a hiba, hanem benned is.
Azért a 145 milkánál több van ott. Ahogy mindig is több volt.
Te imádsz dagonyázni abban, hogy mi mindenért hibásak a szocik. Egész egyszerűen élvezkedsz benne, és nem bírod elviselni, ha valaki nem akar ebben veled élvezkedni.
Linket és bizonyítékot akartál, arra hogy a te semmid nem létezik. Megkaptad. Nem tetszik. A te bajod.
De nőjj fel és a jobbik szimpátiádért ne mást hibáztass.
Egy ostoba, korlátolt átlagember vagy, akire pazaroltam a drága időmet, mert jobbra tartottam. Az én tévedésem, tanulok belőle.
@GeoCracker:
Ez a rendszer társadalombiztosításként nem működik. Azt mondod a tehetősek maguknak fizetnék a biztosítást az alsőó 30 százaléknak pedig az állam. Akkor a tehetősek kétszer fizetnek - ez nonszensz.
@quendelapo: nem nonszensz,mert nem egészen ezt irtam :-)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Tényeket Kicsim, tényeket!

Vagy ha rájössz, hogy kifogytál az érvekből, akkor marad a személyeskedés?

Én nem kérem, hogy a semmit bizonyítsd. Csak azt, hogy mutass példákat valódi programokra a múltban és most.

Abból indult ez a vita, hogy szerény véleményem szerint a szociknak meg kell tanulniuk normális, felelősségteljes módon politizálni.
Mert egy nagy csomó embernek nincs szüksége a tehetetlenség további négy+négy évére.

Erre elkezdtél vagdalkozni. Tegyed, már három órája is meddőnek tartottam ezt a beszélgetést.
Csak engem hagyj ki belőle.
@GeoCracker:
Gondold végig ez lenne az egyik lehetőség. A másik, hogy az alsó 30 százalék ellátás nélkül marad. A romák pl. hogy kapcsolódjunk a másik témához.....
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Valóban egy ostoba, korlátolt átlagember vagyok.
Ostoba, mert ilyen hülyeségekkel szúrom el az időmet, ahelyett, hogy olvasnék.

Csak egyet ne felejtsenek el a politizálni szándékozók.
Rajtam kívül elég sok hasonlóan ostoba, korlátolt átlagember él e hazában, akik nem nőnek fel a párthívek magasztos értelméhez.
Szavazni viszont mi is fogunk vagy inkább nem fogunk.

Látod, csak sikerült eljutni a lejobbikozásomhoz is. Bár, emlékezve a Simon általi lefidesznyikezésemhez hozzászólásodat, talán Te sem gondoltad, hogy pont te fogsz nácibarátozni.:)
II. rész

Gyurcsány mérhetetlen naivitásában (és ez egy politikustól nagy hiba) magából kiindulva gondolta úgy, hogy az emberek racionálisan viselkednek, így vele és az MSZP-vel együtt nem fogják az őszödi beszéd kicsempészésével tönkretenni a saját egzisztenciájukat is. Mert külön-külön nem megy, csak mindhárom együtt. Ugyanakkor úgy hitte, hogy a beszéd következtében frakciótagok (ha megértették, ha nem, ha egy része racionálisan, ha a másik része csak a többiek Gyurcsány mellé állása miatti kényszerből) menni fognak vele az úton. Nagy szüksége volt rá, mert a legragyogóbb elképzelés is halott ügy 194 szavazat nélkül. Azt is biztosnak vélte, hogy négy éve van az elképzeléseinek megvalósítására. Egy dologban igaza volt, két dologban tévedett. És miután ekkora tévedések csak bukást eredményezhetnek, Gyurcsány mára kivégzett politikus, akit egy ország öthatoda utál. Ha ugyan nem több. Korábbi pártját ugyan kevesebben, de azért arra is akad bőven jelentkező.

A nyár még sikereket hozott, az MSZP-SZDSZ többségű Parlament azonnal megszavazta az első megszorító lépéseket. Aztán jött az ősz, a média megkapta, közzétette, kezdődhetett a vesszőfutás.

Az első nagy pofont Gyurcsány az értelmiségtől kapta (annak ellenére, hogy Bajnain kívül ő az értelmiség egyetlen szövetségese, mert kb. ugyanazt akarja, mint ők, más ilyesvalaki a politikai palettán nincs, illetve seholsincs – de hol volt akkor még Bajnai!), és ebben a pofonban a bal- és jobboldal egységesnek bizonyult. Ugyanis egy értelmiségit nem verhetnek át (axióma), és íme, „kiderült”, hogy mégis. Azonnal megindult az egységes „mondjon le” kórus, és Gyurcsány nem vethette ellene, pláne nem nyilvánosan, hogy ez csak ráijesztés volt, semmi több, mert a frakció, ha néhányan sejtették is, ezt nem tudhatta meg. Érdekes, hogy a nyilvánosságra kerülés előtt Gyurcsányt senki nem vádolta se hazugsággal, se elizéléssel, viszont, ugyebár, ha maga mondta, akkor biztos van benne valami. Ugyebár. Megpróbálta ugyan valamiféle igazságbeszédnek beállítani, de ez már csak olaj volt a tűzre, az értelmiség haragja (miután az „átverése” felett érzett dühe elmosta az összes racionalitását és tisztánlátását, valamint igen szeret a saját maga ácsolta morális piedesztálon ágálni) teljes erővel áradt mindenhonnan. Megvalósult az országos, pártfüggetlen összefogás, amelynek eredménye (lévén az értelmiség majdnem az összes médiafelület birtokosa), hamar kezdett átszivárogni a köztudatba is.

A másik probléma a pártjában jelentkezett. A karizma elveszett, a bizalmi szavazást még megúszta valahogy, de aztán egyre nehezebben tudta közös nevezőre ráncigálni a folyton előreszaladó SZDSZ-t, amely, látván Gyurcsány és az MSZP gyöngülését, azt is meg akarta tenni, amiről Gyurcsány tudta, hogy nem lehet, és az inkább hátrább maradó MSZP-t, amely már nem itta minden szavát. Csak az őszödi beszéd keménységének és a saját határozottságának köszönhette, hogy a reformelképzelések első lépései, ha igen sok egyeztetés után is (a 194 szavazatra mindenképpen szükség volt), de néhány intézkedésben kezdtek testet ölteni. Az MSZP esetében erényként fogható fel, hogy baloldali meggyőződésük dacára szavazták meg, amit kellett.

A legnagyobb pofon azonban az utcán érte a miniszterelnököt. A megmozdulások közül az első attak a TV székházat irányozta be. Miután Gyurcsány telefonon felhívta Gergényit, és kérte (ezzel, mint tudjuk, túllépte a hatáskörét, mert nem „utasíthatja” – hehe – a rendőrséget, ugyebár), hogy minden törvényes eszközzel védjék meg a székházat, Gergényiék ezt látványosan nem tették meg. Nagyon látványosan nem. Annyira látványosan nem, hogy ha kizárjuk a totális hozzá nem értést, akkor szinte már csak a szabotázs marad. Az ostromban több rendőr megsebesült, ennek lélektani hatása, valamint a FIDESZ ravasz helyszínválasztása pedig alkalmat adott arra, hogy a rendőrség ezután még több látványos hibát kövessen el, természetesen a hazai meg a nemzetközi TV kamerák össztüzében, és Gyurcsány politikai sírjára újabb követ görgessenek. Még azt sem tehette meg, hogy a rendőrség vezetőit azonnal kirúgja, mert ez felkérés lett volna keringőre a derék utcai harcosoknak. Előbb ki kellett tüntetni, jelezve ezzel, hogy mégiscsak ők állnak a törvényes oldalon, és csak 2007 májusában menesztette a főkapitányt és Benét.

A gúzsbakötés megtörtént. Kezdődhetett a tánc. A feladat a gazdaság rendbetétele, mivel pedig a megszorítások már megvoltak, a megfelelő reformlépések bevezetésével, egészségügy, oktatás meg ilyen terepeken. Itt kezdtek el ténykedni. Nem meglepő tehát, hogy a következő pofont Gyurcsány gazdasági vonalon kapta („szociális” népszavazás), és ugyan bíztak benne, hogy nem lesz elegendő a részvételi arány (másban az akkori néphangulat miatt nemigen bízhattak), de ezt a bizonytalansági pontot az ellenoldalnak megfelelő szervezéssel sikerült legyűrni, így aztán a vízitdíj meg a napidíj elsöpörtetett. Ezt a pillanatot tartotta az SZDSZ megfelelőnek ahhoz, hogy elegánsan oldalt lépjen, és Gyurcsány az MSZP vezérkarával nélkülük jelenthesse be a megalázó vereséget, mégpedig azon témában, amelynek fő éceszgéberei és kivitelezői ők voltak. A színpadon álló, vesztes Gyurcsányt meg a mögötte felsorakozott MSZP vezérkart a TV-n nézték néhány gúnyos megjegyzés kíséretében. Aztán folytatni akarták a reformokat („kívülről támogatva a kormányt”) mintha mi sem történt volna, holott a vak is látta, hogy ez nem megy. Orbán a nyilvánosság előtt jelentette be, számtalan Albert házaspárja van neki még talonban, és bármivel próbálkoznak, azt a derék AB és nem kevésbé derék népünk segítségével úgy söpri el, mint a sicc. Ekkor kezdett Gyurcsány reformblabláról beszélni, mikor egy-egy SZDSZ-es politikus bement hozzá. Ő nem volt vak.

Volt a leszavazásnak egy általában figyelmen kívül hagyott következménye is. Az az üzenet, amit az eredmény a befektetők számára közvetített, mármint hogy ez a kormány a jó elképzeléseit nem tudja megvalósítani, azaz Magyarország veszélyes tereppé vált. Meg is volt az eredmény, mégpedig mindhárom hitelminősítőnél, egyöntetűen minősítettek le minket. Nopersze, nem bóvliba.

Az MSZP-SZDSZ kormányok tudták, hogy az országnak saját, a világpiacon eladható terméke nincsen, ezért forszírozták mindenféle kedvezményekkel a nemzetközi multik idejövetelét. Mások meg akadályozták. Hiába, no, nagyon megosztó dolog a multi, emlékezhetünk, napéldául, a Hankook „zavartalan” letelepedésére kies hazánkban. Mindenesetre ennek a kormányzati igyekezetnek köszönhetők a sztrádaépítések (kivéve a pécsit), amely megdobja ugyan a kiadásokat, de az országos gazdasági haszon belőle vitathatatlan (ha most valaki a matricabevételekre gondol, azt nagyon tudom sajnálni).

Gyurcsánynak és az MSZP-nek 2006-tól nem adatott meg a négyéves zavartalan kormányzás. Bármely bejelentett elképzelését számon kérni rajta csak akkor lehetne, ha nincs világválság, mert minden ellenkező ténykedés sportszerűtlen lenne. Lássuk tehát, mire jutott az MSZP Medgyessyvel és Gyurcsánnyal a válság kitöréséig. A GDP növekedése 2002. és 2008 augusztusa között kb. 20 %. A válság idején 2010-re visszaestünk a 2005-ös szintre (ott vagyunk ma is 2012-ben, 2,5 év eltelte után). Az adósság növekedése 55 %-ról (2001: 53 %, 2002: 56,6 %) 65 %-ra = 10 % (sztrádák, nyugdíjak, bőkezű segélyezés – az MSZP baloldali párt). Volt 13. havi fizetés, 13. havi nyugdíj, a várható hiány 2008 augusztusában 3 % volt, a CHF 160 forintot ért, és persze nem voltunk bóvli kategóriában. Ennyire voltak képesek.

És akkor a válság. A válság idején az adósságállományunk 15 %-kal növekedett. Ebből 7 % a minimálisan várt GDP emelkedés helyett 6,8 %-os GDP csökkenés miatt, 3 % a forint erőteljes romlása miatt, 3,5 % pedig a kincstári tartalékképzés miatt következett be (az MNB tartalékba tettük az EU-IMF hitel egyharmadát, egyharmadával magasabb kamatú hiteleket váltottunk ki, egyharmadát meg nem vettük fel). Ha ehhez hozzávesszük az önkormányzatok 1,5 %-os eladósodását, már ott is vagyunk. Ezzel persze az általános „Gyurcsány és az MSZP hibái miatt” szemléletet a „Gyurcsány és az MSZP kormányzása alatt” szemléletre változtatni úgysem lehet, azaz a válság összes hatását az akkori kormánypárthoz kötik a jövőben is, de azért leírom.

A többi már a jelenleg regnálókat értékelők dolga.
@quendelapo: Most is ez van,nem? Ha különszolgáltatást akarsz,megfizeted, különben marad az "állami"alapellátás..haladunk Americica felé lassan,csak még a szolgáltatás oldala hibádzik olykor..
@Habakuk999: Mi, ostobák, tartsunk össze! :-D
@vakapad: Játszunk el a gondolattal:
Mi történik, ha Gyurcsány, aki egy szempillantás alatt vált bukott politikussá saját pártfrakció tagjai miatt időben szedi a sátorfáját?

Most ő lenne a legnépszerűbb, s vezére lehetne az ellenzéknek, nem egy sokak által megvetett paprikajancsi.

csak ahhoz politikussá kellett volna válni.
@vakapad: ez remek összefoglaló. Megvan valahol a neten, vagy ki kell másolnom innen, ha el akarom vermelni télire? :-)
@épészmérnök: Tényleg jó összefoglaló.

Bár mi ostobák ki tudja mit miért látunk.
Én a kóbor kutyák chilei tüntetésein is elgondolkodtam.
@Habakuk999: Én úgy láttam akkor (még otthon), hogy ha lemond, akkor annak a vége nem egy sima kormányváltás lett volna, hanem a fidesz kikényszerített volna egy olyan zavaros és indulatokkal teli helyzetet, amiben bármi előfordulhatott volna, csak nem békesség. Látszott, hogy az utcának játszanak.
@épészmérnök: De nem lett volna kétharmad, jöhetett volna Bajnai még a gazdasági válság előtt, jajjajjjj, ha az a ha ott nem lett volna.
@Habakuk999: "Én a kóbor kutyák chilei tüntetésein is elgondolkodtam."

És mire jutottál?
Jó éjt, megyek olvasni.
Hogy felnőjek a fényességes pártszimpis elmékhez.
@Habakuk999: Ja. És alacsony a kerítése :-)
@Habakuk999: Mao könyvecskéjét javaslom,bár még nem olvastam,de egymilliárd kínai csak nem tévedhet!:-P

Jójcak!
qva komcsi maszop mafia még mindig nincs börtönben?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Mára Heidegger és az idő maradt, egy Agatha Raisin és egy Asimov folytatás között.

Megkeresem a Maót is, igazad vagyon.
Jó éjt!
@Habakuk999: Ha már te is jobbikos náci vagy, akkor én mi vagyok?? ;)
@épészmérnök: Kihúzták volna a fidesz méregfogát.
Pont, hogy nem lett volna miért az utcára menni.
Tényleg jó éjt, neked szép napot!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ezt én nem tudhatom.
Szerintem van itt néhány jelentkező, aki szívesen elmondja neked.
@Habakuk999: Ha már Heidegger, legyen zenés:

Cumbia az episztemológiáról.

www.youtube.com/watch?v=YEYWixD9KME

(Különösen Rodeo figyelmébe :-))
@Habakuk999:

olvasgass: Mao Ta Ce Pao, La O Zi, Ta Ó Te Ching, Wen Zí, HÚ A Hu Ching, Láo Tzú, Wen Dzí

Rej Tő Je Nő, Pi Szkó Sfred, Khón Fú Cse, Táo, I Csi 'Ng

és így tovább...keresd meg André Malreaux Az Ember sorsa

brühühühühü
@épészmérnök:

Los hijo de putas ...Mastropiero era reputado por todos

jajajajaja

los primeros de los cuales aprendi entender porteño

brühühü
@épészmérnök:

cuando se hecha la pija entre Kierkegaard y Erasmo bièn abierta y se queda blanda para siempre

filosofìa en la cama en vez de amarse

los locos

jajajajaj
@épészmérnök: la candonga y los candongueiros Yohan Sebastian Mastropiero

jajajajaja
@épészmérnök:

a cumbia de epistemologìa

obras de Heidegger encontram-se: "Novas Indagações sobre Lógica" (1912), "O Problema da Realidade na Filosofia Moderna" (1912),

"A Doutrina do Juízo no Psicologismo - Uma Contribuição Crítico-positiva à Lógica" (1914), jajajajaja

"A Doutrina das Categorias e da Significação em Duns Scoto" (1916), "O Conceito de Tempo na Ciência da História" (1916), "Ser e Tempo" (1927), "Que é Metafísica?" (1929), "Da Essência do Fundamento" (1929), "Kant e o Problema da Metafísica" (1929), Hölderlin e a Essência da Poesia" (1936).

Também podem ser citadas "Da Essência da Verdade" (1943), "Introdução à Metafísica" (1953), "Da Experiência de Pensar" (1954), "O que é isto, a Filosofia?" (1956), "Da Pergunta sobre o Ser" (1956), "O Princípio da Razão" (1956), "Identidade e Diferença (1957), "A Caminho da Linguagem" (1959), "Língua e Pátria" (1960), "Nietzsche" (1961), "A Pergunta sobre a Coisa" (1962), "Tese de Kant sobre o Ser" (1962), "Marcos do Caminho" (1967), "Sobre o Assunto Pensamento" (1969), "Fenomenologia e Teologia" (1970), "Heráclito" (1970).

brûhûhû
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Confúcio
Pouco se sabe acerca de Confúcio (Kung-fu-tzu). O sábio terá nascido em 551 a.C., no antigo principado de Lu, na moderna Xantum, descendente do clã dos Kong. Sabe-se que a família era de origem nobre, mas por circunstâncias desconhecidas a sua família era bastante humilde. Nessa época o regime imperial entrava em decadência.

Conhecido como um jovem educado, cortês e justo. Viajou muito e estudou durante vários anos na capital imperial de Zhou, onde teve oportunidade de conhecer Lao Zi, o fundador do Daoismo.

Casou-se aos 19 anos e ainda jovem, entrou para a administração estatal de Lu, alcançando o cargo de ministro da justiça. Deixou o cargo por não concordar com algumas das práticas, pois estava cansado das intrigas da Corte. Confúcio troca a vida política pelo ensino, tornou-se famoso como professor. Com a idade de 35 anos, viu a sua carreira de professor interrompida por uma prolongada e sangrenta guerra, conduzida pelo Duque Chao do estado de Lu. Terá sido durante esse período que Confúcio foi chamado a exercer funções políticas, por um breve período, como conselheiro político do Duque Chao.

Confúcio começou a divulgar seus ensinamentos com a idade de 50 anos. Empreendeu longas viagens. Viajando e conversando, atraiu muitos discípulos, impressionados com sua sabedoria e a elevação de seu caráter. Suas idéias expandiram-se pelo país e logo por toda a China. Durante as suas viagens é preso e vê-se envolvido em lutas de senhores da guerra rivais. Viajou mais de dez anos por vários estados da China Imperial, servindo como conselheiro político. Após longa peregrinação, aos 69 anos, Confúcio retornou a sua terra natal, Lu, passando o resto dos seus dias a ensinar e a escrever.

A partir da dinastia Han (206 a.C. - 220 d.C.), diversos governantes passaram a se inspirar nas idéias de Confúcio, para a organização da sociedade. O filósofo, porém, não deixou uma obra escrita sua: através de seus discípulos suas meditações foram recolhidas.

Durante a dinastia Han foram compilados os chamados clássicos de Confúcio. Entre eles estão vários livros importantes da tradição cultural da China, como o "I-King" ou "I-Ching", "O Livro das Mutações", o "Chu-King", "O Cânone da História", o "Chi-King", "O Livro das Canções" e o "Li-King", "O Livro dos Rituais".

O Templo de Confúcio, na cidade de Qufu, atual província de Xantung, tornou-se, através dos séculos, local de veneração. Sua filosofia ainda exerce imensa influência sobre o pensamento e a mentalidade chinesa nos dias de hoje. Confúcio é, ainda hoje, o mais influente filósofo chinês. Os adeptos de Confúcio estão espalhados por Taiwan, Japão, Singapura, Coreia do Sul, Malásia e República Popular da China. Estima-se em mais de 400 milhões o número dos seus seguidores.

Nasceu em 551 a.C. e terá morrido em 479 a.C. Viveu, portanto, 72 anos.

EYT SPECIÀLISAN A DZSOBBIKOSOKNAK MONDTA:

Até que o sol não brilhe, acendamos uma vela na escuridão.

brühühü
@épészmérnök:

Querem que vos ensine o modo de chegar à ciência verdadeira? Aquilo que se sabe, saber que se sabe; aquilo que não se sabe, saber que não se sabe; na verdade é este o saber.

brühühühühü
@épészmérnök:

cumbia de epistemologia

The theory of knowledge, esp. with regard to its methods, validity, and scope. Epistemology is the investigation of what distinguishes justified belief from opinion

cumbia is a populer dancing style in Colombia

ennél már luthier-rebb nem is lehetne...szegény Heidegger

brühühühü

már alszassz?

a fabius meg leltároz és éjt nappallá tesz blog meg sehol
- minden hazug politikusnak
- minden, hazugságra készülő politikusnak
- minden, politikusnak készülő hazugnak
- és mindenkinek, aki hülye kivagyiságból úgy teszi közzé a közzétennivalóját, hogy azt lehetőleg ne sokan értsék

kep.index.hu/1/0/342/3420/34206/3420602_98dc21997b42416bc5455c1e16a99373_wm.jpg
@Habakuk999:

hja, kérem, gondolatokkal jáccódni kedves kötelesség. hogy mást ne mongyak, rodin rólam is mintászhatta vóna pl. az ő szobrát, amikor a klotyón azon töröm a buksimat, hogy ki fog nekem papírt hozni, mer én hüje a nagy gondolkodás közepette elfelejtettem. egyébként az járt a fejembe az én szaros seggemmel, hogy mán márija terézija anyánk se tudott mit kezdeni azzal, amit mekkpróbált, mégse monták neki, hogy monnyon le, de izibe. az a fleto bohóc nálam ugyancsak belopta magát, jóllehet kéccségeim sose vótak az outputot illetően, hiszen a ventilátor nem része a kibernetikának, oszt jónapot! szegény, jó vakapám hejábavalóan csépeli a szót, pontosan ugyan annyit ér el vele, mint jómagam a rénpásztorolással. penig hát a történések a pánik szerű gerinckinövődéssel képeznek szimbiózist az élet zajló tengerén, basszátok meg, proletárok a sarkantyútokat!
@hacsaturján:

Eme kesernyés gondolatokat a papír hiánya szülte?
@Légifarkas:

Már régóta látom, hogy te nagyon késő éjjel, vagy nagyon korai hajnalon írsz.
Nem tudsz aludni, vagy ilyen az életritmusod?
Nincs semmi kekec a kérdésemben.
@Orica Középföldi:

frászt! az este sok marcipánt zabáltam és keserűt szültem tüle. papír vót.
@rodeo36: Buddha tévedett. Jézus tévedett. Lao Ce tévedett. Krishna tévedett. Milarepa tévedett. Mohamed tévedett. A szútrák tévedtek. A Biblia tévedett. A Tóra tévedett. A Korán tévedett. A Bhagavad Gitta tévedett. A Tao Te King tévedett. Mindenki tévedett: minden vallásalapító, minden szent ember, minden bölcs, minden mester, minden hívő. Nincs Isten. Nincs Lélek. Nincs Út. Nincs erény. Nincs bűn. Nincs felelősség. Nincs következmény. Nincs cél. Csak hús van.

Ez a pszichiátria tanítása.

Évtízezredeken át hittünk ennek az ellenkezőjében - és fennmaradtunk.
100 éve sincs, hogy hiszünk ebben a világképben - és a kihalás szélén állunk.

NA VAJON MIÉRT?

(Duncan Shelley: Az elme gyilkosai.)
@Légifarkas: Na jó de ezt a szobrot a milánói tőzsde elé állították fel. Ezek alapján viszont a politikusokon kívül, másokat is bele kéne venned a felsorolásba. :)

index.hu/kultur/2012/10/13/kozepso_ujjat_kap_a_milanoi_tozsde/

Az alkotó egyébként elég provokatív szobrokat készít, azt meg kell hagyni. :)

www.exibart.com/foto/65270.jpg

1.bp.blogspot.com/_q66iuBb3KEo/S7PjICZrZkI/AAAAAAAAAK0/dVkr0bwvSDI/s400/maurizio_cattelan_trussardi1.jpg

api.ning.com/files/I7biqbcZ7GsdqYqCXvTsAC9beKg1NzmH48qmtcFPgeMnhzwb3weBDe6lv5Wv1RBwWZNKMy7cAeaIrICgYNUkQYhRL1nRy-Uv/article5_1.jpg
@hacsaturján:

Tényleg fene a pofádat:))

Azért ez szép:
"a vállalati vagyon elértéktelenítésének technikáját állítólag a Pénzügykutató M. Gy. monogramú jelessége dolgozta ki),"
Na akkor egy kis kultúra, ha már nincs poszt.
Megjelent a Régi szavak szótára. Berkó Pál szórakoztató könyvajánlásából némi részlet:

"Megtudható emellett, hogy a lázár nyomorékot, koldust, a surján gazt, gyomot is jelent, a kövérítés trágyázást,a semlyék pedig ingoványt, mocsarat jelölt. (De lám, máris elkövettem egy hibát, hiszen nevekkel nem illik mókázni.) Áll a kétharmad, mint a cövek - dicsekedett nemrég Orbán Viktor, holott a cövek a szótár szerint tuskó."
@Habakuk999: ha neked a minisztériumi programok nem elegendő tények, az a te bajod. Normális, objektívitásra törekvő emberek elfogadják. Te nem. Felesleges lenne erőlködnöm, mert te csak a saját elméletedet igazoló dolgokat lennél hajlandó elfogadni.
Aki pedig így tesz, és erre támaszkodva és a saját szubjektív (ami elfogult és előítéletes és kőbe vésett) véleményére támaszkodva próbálja meg igazolni azt, hogy a jobbik léte is a szocik hibája, azt nem tudom másképp értelmezni, mint örülsz hogy vannak.
Gondold át még egyszer. Mert a te attitüdőd is nagyban hozzájárul a problémáról. Mert te nem megoldásokat keresel, sőt fel se tételezed, hogy bárki (pláne baloldali) megpróbálná megoldani a problémát.
Ezért innentől neked kellene valamivel alátámasztanod, ami kicsit eltér a te érzéseidtől, amik nem bizonyíthatóak és nem tényszerűek, hogy minden program kudarc volt.
Mert látod,valamit tettek. Ott volt a bizonyíték fehéren feketén, akár szereted, akár nem. Ha pedig azt mondod, mind kudarc volt, azt illenék valamivel alátámasztani. Mert az, hogy 51 éved alatt te azt tapasztalod, az nem elég.
@quendelapo: Azt írtam, hogy az egyik lehetőség, hogy az állam, mint költségátvállaló beszáll költségviselőként a biztosítónál. Persz, akkor menne a hápogás, hogy miért pont az, miért pont olyan csomag, stb. Ergo, létre kéne hozni egy piaci szabályok szerint működő, de állami tulajdonú biztosítót.

Az ellátatlanság nem jó megoldás. Nem csak humanitáárius, hanem technokratikus, pragmatikus okokból sem. Egyszerűen azért, mert az ellátatlan, alapellátásban sem részesülők közegészségügyi kockázatot is jelentenek (ld. TBC). Az ország már kipróbálta egyszer, és nem véletlen, hogy olyan országokban szürnek járványgócra, ahol különben nincs a magyar értelemben vett TB (pl. Kína).
@rodeo36: Nem találom, csak a kurva sok Cecile és Nyírő könyvet, úgy látszik a szerverekbe is befészkelte magát az unortodixia.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Figyu figyu! Eldöntendő kérdés, hogy valóban van-e politikai akarat a romák felzárkóztatására? Megkérdezte-e bárki, hogy ők fel akarnak-e zárkózni? Amúgy pedig, 22 év alatt 1000 milliárd!!! forintot fordítottak a költségvetési pénzekből a felzárkóztatás különböző programjaira. A roma program parlamenti vitáján egyedül a jobbikos képviselő kérdezte meg, hol vannak a kormányoldal roma képviselői a vitáról? Egyik felkent "honatya" sem volt ott. Hát ilyen qrvára érdekli őket bármi!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Csekk, nincs ennek értelme.
Nagyra értékelem, hogy te, a mindent objektíven látó, s mindent oly jól megmondó értelmet akarsz csiholni ebbe a begyepesedett fejembe, de fölöslegesen fáradsz.

Hagyj meg engem a magam ostoba szubjektivitásában, hadd higgyem azt, amit látok, hallok a vidéket járva, dolgozva, vagy a szüleimet meglátogatva.

Egy olyan intézkedést láttam az elmúlt években, aminek valóban társadalmilag is volt hatása, mélységes sajnálatodra ez Orbánhoz kötődik, mégpedig a segélyek kifizetésének iskolába járáshoz történő kötése volt.

Az összes többi csak látszatintézkedés, hogy büszkén veregessük egymás vállát, s az "objektívek" imádhassanak, mi mindent megtettünk.
@hacsaturján: Jól mondtam én, hogy bölcs feleséged van.

Érdekes nézőpontból íródott a cikk, logikus, érthető.
Kötelező olvasmány is lehetne.
@Orica Középföldi: Ez nagyonis valószínű.
Hol lehetne ehhez a tanulmányhoz hozzájutni?
Fontos lenne...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Szerintem ez neked egyre kínosabb....
@Habakuk999: Én is jobban jártam volna ha a meccset nézem,ahelyett hogy ezzel "toleránssal" vitatkozom.
@Habakuk999: Mi az,hogy ide oda forgó nagyanyó?
Pedig már kezdtelek megszeretni.
Ugye nem a párt választásaim alapján gondoltad ezt?:))
@kifordított nagyanyó: A neved alapján, össze-vissza forgatott nagyanyó vagy.:)
@Habakuk999: + ugyanaz a véleményem,mint szoci koromban.
@Habakuk999: Ez az asszony neve,ő választotta,csak nem használja.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Tudom hogy leszarod amit mondok,mert te toleráns és nyitott vagy,no meg elfogadó.
De én nem állítom,hogy csak a szocik az okai a cigányproblémának.
Ez a probléma az utóbbi tíz évben bukott ki igazán.
Szavazatvásárlás helyett viszont törekedhettek volna a helyzet normalizálására.
Ugyanígy a fidesz is.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: És még valami.
Én szoci szavazó voltam.
Bíztam fecóékban az elkúrás után is egy darabig.
Csak pl. nagyon anyagias is vagyok.
Ugye fecó kitalálta bayer egyik cikke után,hogy az állami cégek ne rendeljenek Magyar Nemzetet.
Az állami cégvezetőket pedig meg KÉRTE,hogy adják vissza a prémiumaikat a válság miatt
Másfél milliárd körüli összeg lehetett.
Amerikában meg lazán megkapták a 90%-os különadót.
Persze bayer czikke is khm durva volt,mégha igazat is írt.
És amiről a poszt is szól,azért nem felejtjük mit csináltak a szocik akármilyen is a fidesz.
Igen sokkal rosszabb.
@kifordított nagyanyó: Hol éltél Te azelőtt? A problémát a munkásszállós, feketevonatos, kapun belüli munkanélküliséges, alacsony termelékenységű és kvalifikálatlan munkaerőt foglalkoztató szocializmus csak elrejtette, és mihelyt ezek a vállalatnak csúfolt valamik megszűntek, a probléma előjött.
@Orica Középföldi: 24 órát is tudok egyhuzamban aludni, bármikori kezdéssel, ha úgy alakul :-)
Nappal házat újítok, immáron nyolcadik hónapja (mert elég jól szét lett szedve), és a cég megengedte, hogy közben éjjel dolgozzak (megírják, mi nem működik, reggelre jó legyen). Ezek összessége alakította ki ezt az életritmusnak is nevezhető valamit; netezni meg akkor szoktam, ha kajálok, vagy számítógép elé köt a meló.
@Kuviklacz: Az lehet,de akkor végigverhették őket a rendőrök,katonák,ma meg jogaik vannak.
Ha ilyen lenne,telesírnák európát.
A normálisabb cigánynak meg nem segítenek.
@Orica Középföldi:

Hat te sem voltal mindig kozepfoldi ;)
végre. lehet felébredni és megérteni miért mondott nemet nekik a 4K! és az lmp. az értelmesebbik része nem kíván szoci belsőharcokban részt venni és a legitimitásukhoz asszisztálni meg megfiatalítani...
Bocs, ez rossz helyre ment :)
süti beállítások módosítása