Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.27. 04:48 Fabius

Gyakran ismételt hazugságok

Címkék: fidesz felsőoktatás hazugságok

Ma se lennék szívesen havasiberci. A bejglikóma másnapján nem elég az ünnep alatt felhalmozódott Vezérszemétből újrahasznosítható ereklyekutatással kezdeni a napot, még a diákok már megint hazudsz üzenetét is át kell böngészni, a habonyárpit föl kell hívni hivatalos válaszért ahelyett, hogy a nyálpetty katalogizálással eltelne valahogy ez a két rohadt munkanap. Mert ezeknek semmi sem szent. ÉdesJézus éppen csak megszületett, a Jóistenünk még alszik, ezek meg itt videóznak, hogyaszongya azt mondtátok értitek, pedig nem értitek srácok, jól figyeljetek szájba rágjuk, mielőtt a félreértésből megint az lesz, hogy a karácsonyi szalvétából hajtogatott Orbán arcú kispufi Yoda origami jedinek képzeli magát és elhiszi, az erő vele van. Vagy, ha esetleg a bejglikómából egyesen pávatánc üzemmódba sikerülne feléledni, akkor legyen mi üdvözöl a valóságban. 

orbán-pávatánc.gif

Iszonyú pech, hogy a téli szünetet nem lehet eltörölni, mert én bizony kiadnám az amúgy is utált és mindenképpen tandíjas szakoknak a házit: 

- A gazdaságtudományokat hallgatók tervezzék újra a felsőoktatás költségvetését,

- a jogtudorok támasszák alá jogilag, 

- a felnőttképzők pedig igyekezzenek megtanítani a fogalmatlanoknak a tavaszi ülésszak kezdetéig, miért is lenne ez jó.

Briliáns bosszú lehetne a karácsonykor Kossuth téren faállító, videózó, vagyis szemmel láthatóan éppen kurvára ráérő diáksereg ellen. Már úgy értem akkor, ha eltekintünk attól az apróságtól, hogy könnyen kiderülhet a jelen Kusza Szemeihez és legyintéssel AB határozatot felülbíráló jogi doktoraihoz képest az ő ingyenes képzésük nem volna haszontalan az ország jövőjére, és épkézláb gazdasági működtetésére nézve. 

435 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr154982937

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tennap mán láttam a kis szösszenetet. :)
A baj "csak" az ezzel, hogy nagyon kevesekhez jut el. :(
A köz(párt)- és ker(-nek mondott)tévékben meg qrvára nem jelenik meg. A zemberek jórésze meg ezekből "informálódik". Ha lehet azt egyáltalán információszerzésnek hívni, amit onnan felszednek. :(((
há'bazz'eg Fabius...kibaszott velük megint a sors...ez a havasiberci az a nyaldokló aki orbán nyálat és köpetet gyűjt a szájában és katalogizálja? és péncélozott biolaborban őrzi?

ezen soraid, ahogy következnek:

Briliáns bosszú lehetne a karácsonykor Kossuth téren faállító, videózó, vagyis szemmel láthatóan éppen kurvára ráérő diáksereg ellen. Már úgy értem akkor, ha eltekintünk attól az apróságtól, hogy könnyen kiderülhet a jelen Kusza Szemeihez és legyintéssel AB határozatot felülbíráló jogi doktoraihoz képest

..."az ő ingyenes képzésük nem volna haszontalan az ország jövőjére, és épkézláb gazdasági működtetésére nézve."

szegény parkinson (Cécyl Northcott ...a cambridg-i egyetem disze anno) forog a sírjában a legolcsóbb törvényét valósíttya meg a zorbibabipulyka:

aki nálam hülyébb annál én okosabb vagyok

azaz amíg ez a bármi szószedet közelébe jut addig itt csakis nála hülyébbek rúghatnak labdába...csodálom,. hogy a dzsudzsáknak nem tartott bemutatott ott alsókisbürgözdön a zakácok alatt a műfűvön...

brühühühühühü

és egyre rosszabb...jukat akarnak dumálni a diákok hasába és megútáltatni velül azt a pillanatot is amikor elkezdték

legyen igazad a diákoknak van ideje...legfeljebb elmennek ezek is máshová?

a munkatörvénykönyv gazdasági hatásairól nem akarc valamit ide tenni? indítéknak

kibaszott nagy gond hogy nem fizetik meg a munkát (most hagyom az adó és illeték meg vémrencert mert a zeltolcsyval kellene betolatni az egészet a pokolba egy gyors'anaszádon
a linkhez:

Én is tudok az ellenkező oldalról, akiket elítéltek és nem.
Ezüsthajó Kft, Happy End, Vitézy László, Millenáris Kht ügyek,Lovas Istvánt, MFB Rt ügyek, stadionbeléptető,Slecht Csaba, Josip Tot, Kaya Ibrahim, MTV. Fidesz székházát, stb,.Simicska I. ezek mögött milliárdok tűntek el.

Simicska II. dől a közpénz; A Közgép hizlalja Orbán apjának a cégét. Visszaélések a földpályázatoknál: Lévai Anikó, 337 hektár , földpályázata titkosítva, Orbán földosztása haveroknak, csókosoknak, Kékessy Dezső volt fr.nagykövet 2100 hektárt kapott. Mészáros Lőrinc-Felcsút község Önkormányzata-Fidesz ingatlan összefonódások. Egy Tiborcz-lány nyerte el a legtöbb állami földet Bicskén, a győztes ...a miniszterelnök lányának udvarlója... stb.,

Simicska, Nyerges, Fonyó, Liszkay hirdetési piac bekebelezése Fidesz-közelieknek dől a pénz.
A fideszes vezetésű győri ..ügyvédje,... egy offshore-hátterű cég szerezte az ingatlant ahol várhatóan az Audi logisztikai központja épül majd.
Marton Zsolt és Szakály Gábor fideszes képviselők "tized" ügye.
Félelem és reszketés Felcsúton a fideszes mutyizás miatt.
Tizenegymillióért fényképezik Orbán Viktort a szerződés 1 évre, 5-10 alkalommal kell dokumentálni Orbánt. A Fideszhez közeli Századvég 2,6 milliárdért,- 600 milliárdos forintok eltűnése a nyilvánosság elől Németh Lászlóné (NFM) kinevezése óta. A kormány 1,8 milliárd forintos vagyoni kártérítést ad az UD Zrt-nek (Érdemes elolvasni Dávid Ibolya mit mondott a bíróságon, hogy kit ért kár).

brühühühühü
@rodeo36: Azé nagggyon hatásssos a fentebb említett propaganda megjelenések. Mán a fécbúkon is megosztódott a társadalom. Ollasmi kiírások vannak, hogy (a lényege) köll a százezer egyetemista, de nem köll a szakmunkás, oszt' ki fogja kifösteni a szobádat?! :(((
@Marcellusca: megoszt, es uralkodik, es minel tobb ideje van az agitpropnak,annal hatekonyabb
@Marcellusca:

divíde et impera

ha ezt is tuggyák a diákok és mivel már mindenki tapasztalja mióta beengedték a cigánysurmót a hatalom közelébe akkor nem eszik meg sem ezt sem semmiféle további szarkavarást

a társadalomnak egy az egyben ki kell vetnie magábó ezt a darab szart a pöcegödörben a helye és a gittegyletének is...nincs értékük csak kárt okoznak már 25 éve

el velük le velük ki velük a kurva annyukba

brühühühühü

remélem a diákok észrevették és nem hagyják
off, de nem bírom kihagyni.
Orbán, Matolcsi és a jobbik által csodált argentín elnöknő "áldásos" tevékenysége a valóságban így néz ki. Jó, ha tudjuk, mert ez vár Magyarországra is:
index.hu/gazdasag/2012/12/26/argentina/
"Úgy éreztük, hogy a diákok félelmei érthetőek" .
Azt viszont nem érezték, hogy ezt orvosolni is kéne. Rossz diagnoszták.

@Marcellusca:

Azt nem csodálom, hogy a fácse is megosztott. Minden sikertelenség, frusztráció, önértékelési zavar megjelenítésére alkalmas.
Mindenki ért a focihoz, mindenki tudja áperté miért szar a liberalizmus.
@aritus:

szeretnélek téged is meg még sokan másokat is emlékeztetni -nem értek egyet a dzsobbikkal és a kirschnerrel sem- hogy a világ élükön Obama és Bőhner egy új paradigmát keres szépen lassan és nagyon óvatosan...mert az ami van nem műxik

a Monti és Berlusconi párharca

t3ermészetesen nem mondom azt, hogy a magyar anortodoxia valamiféle reális viszonyban lenne az új paradigmával vagy bármilyen ésszerűséggel amit átgondoltak azelőtt hogy kibüfögték ezek rablók és ezzel vége a misének levédiában de a világ küzd

brühühühü
@aritus:

Az kizárt dolog, hogy nálunk ilyesmi történjen. Keresik szerintem a megfelelő kifejezést a "nincs megszorítás - átrendezés van" mintájára.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Korábban simán lelőtték az olyan indiánokat, akik fordítva húzták fel az ami lobogót
Ha nem tartanam szentsegtoresnek (a sorozat es a zene keszitoi fele), valamint a zsenialis sorozat es a meglehetosen gyatra film totalis megcsufolasanak, hogy ilyen osszehasonlitasba hozom oket, akkor azt gondolnam, hogy Orban valahogy igy erezheti magat:

www.youtube.com/watch?v=8GQBxExbfCw

(A megertesben sokat segit, ha valaki ismeri a sorozatot.)
@tucano: Pedig ez a szoldzsör nem igazán néz ki indiánnak. :)
Amugy nem ismerem Monti programjat (hacsak nem full monty, vagy meg inkabb a The Full Monty) de en eppen hasonlo hozzaallast varnek Bajnaitol:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/monti_feladta_a_lecket.540882.html
Az a baj velünk magyarokkal, hogy mi nem a programra megyünk választásokkor, hanem a mesékre, főleg a tündérmesékre. Attól félek, hogy ígérhet itt reálisat Bajnai, Orbán a pökhendi, hangos, és hazug, de annál színesebb ígéreteivel megnyeri a választást, nem lesz 2/3-a, de többségben lesz.
Ezért kellene a személyre kihegyezni a 2014-es választást, mert akkor Bajnai nyerne, ha csak, mint Amerikában Bajnai-Orbán csata volna.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

először is kurvanyád... másodszor pontosan erről írigálok már 2 éve csak süketek vagytok és vakok

meg dzsobbikosok

szóval újévre: kurvanyád és tanúlj tanúlj tanúlj mon'ta Lenin

brühühühühü

www.youtube.com/watch?v=zKlgIhERPCU

www.youtube.com/watch?v=sGZcEfsCHpU

ezt kell reklamálni hol van?

meg t'odd mondani?

nem ugye milyen senki vagy?

brühühühü
@simple observer 1.0: MEgnyugodhatsz. A magyar program amolyan Monty Pythonos lesz:-) Mi erre vagyunk predesztinálva:-)
@rodeo36: Ne küldj ennek az osztályhülyéjének ilyeneket, mert mindjárt megkérdezi: "DE hol van Karajan?"
Tovább ütötték a forintot az ünnepek alatt

Míg mi pihentünk, a forint piacán folytatódott az utóbbi napok gyengülési hulláma, fél éve nem látott mélységekbe tolva a kurzust. Az árfolyam mostanra elérte az általunk december közepén jelzett 295 forint/eurós szinteket, vagyis a hazai fizetőeszköz két hét alatt már tíz forintot veszített értékéből. A hirtelen gyengülés hátterében a romló nemzetközi befektetői hangulat mellett magyarspecifikus tényezők is meghúzódnak, hiszen miközben a forint látványosan gyengül, a régiós devizák relatíve stabilak maradtak az év végéhez közeledve.

Lesz az még 325 is. De sebaj, már megvan az újévi hívószó: Holnaptól minden másképp volt.
Nem csak az oktatásról jut eszembe:
Mostanában nem hallani azt a népi bölcsességet, hogy a rosszul gombolt kabátot előszór ki kell gombolni, és újra kell kezdeni a műveletet.

Na, most látható, hogy egyesek gondolkodása nem csak rosszul gombolt, de már nem is divatos.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Te is minek kérdezel tőle?
Tudod, hogy folyamatosan linkeli a faszságokat, és bízik, mint Kusza Szem, a csodában.
Sikerük tök egyforma.

A ti Lujzitok is szökős?
@Orica Középföldi: hádenem. Önsétáltató... Este 7-kor ki az uccára, oszt 1-1,2 óra múlva vartyogás a kapu előtt. Szerintem nem is bejgli:-) Mer ilyen állat nincs:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

minden valószínűség szerint ezt is ő vezényelte ha nem akkor a Knappertsbusch aki ott nőtt föl a diliben és akkora nagy Mount Everest lett zenészek között hogy a szó oda nem ért fel ahol ő alkotott

a karajan...olyan kolosszus a világban hogy a Tejútrendszer sem létezhetne nélküle de ehhez már nem kellene dzsobbiknak lenni semmiféle agyament surmónak

és most remélem megsértettem a háziszárnyast

a közelébe sem érhet a von Karajan-nak brühühühühü
Márciusig kell kihúzniuk, akkor övék lesz a MNB és utána már tényleg jön a Kánaán. 2014-ig simán tudják osztogatni a pénzt, és elhitetni, hogy minden rendben van.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

rögtön beugrott mikor a beagle-t említetted

régi emlék és filozófia is csatolódik hozzá keresd

brühühhühühü
@V-PORT:

neked már vérzett a beled amikor a csődör meghágott szárazon?

na az lesz mikor ezek beteszik a lábukat az MNB-be és a vég azt mondta nekem EXÚ AGGANIKA nincs tovább...onnan a vég és gyorsan

látnod kéne amit nekem mutat Eleguuá

brühühühühü
@rodeo36: Na szépen vagyunk te is egy náci karmestert istenítesz. :)

www.mult-kor.hu/20121213_atertekelnek_a_hires_karmester_naci_kotodeset

Amúgy te nem tudsz megsérteni, mivel már megszoktam tőled a gyakori anyázást, bár anyucit azért sajnálom, mert ő igazán nem tehet róla. :)
@rodeo36:

próbáld megérteni és tudni miről van szó

www.youtube.com/watch?v=vdUgBnv3aQg

brühühühüh

ezért beutazták a világot 25 évre előre dekkolva a jegyet Bayreuth-ban

brühüühühhü
@rodeo36: Ez a költői kép gyönyörű volt! Igazi ünnepi hangulatot sugárzott! :)))))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Milyen érdekes és különös véletlen, hogy róla pld. nem írnak a cikkben. :)

kkbk.blog.hu/2009/08/21/schlomo_morell_amit_tudnia_kell_mindenkinek

Kitalálod, hogy miért nem?? ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ez Furtwaengler a Scala-ban és most térdre állsz és onnan imádod pedig ő is vezénylet Beethoveb 9.diket a teljes vezérkarnak amely persze térdre rogyott előőte és a mester

brühühühhü

www.youtube.com/watch?v=GUNkfCuAorw
@rodeo36: Köszi az tényleg jól esett. Viszont azt nem értem, hogy én miért inkább csak a zenekari részeket szeretem?? ;) Erre van esetleg valamilyen normális magyarázatod azon kívűl, hogy "hülye dzsobbikos és a jó édes anyám" ??? ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

hogy minő senki vagy

www.youtube.com/watch?v=vdUgBnv3aQg

ez furtwaengler a Scala-ban és nekem a szovjet lemezkiadótól volt meg a teljes ring brühühühühühü

mert ők adták ki először nem érdekelte őket a duma semmiért

brüühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

mert benned nem zeng a zene hanem süket fülekre talál és csak azt kiabálod, hogy te vagy az aki érted és segéd fingod sincs róla mi is szól

kár érted lehetne belőled kecskepásztor bőven...és nagy lehetnél abban

brühühühühü
@rodeo36: Én tisztelem és becsülöm Karajant, még akkor is ha anno belépett a náci pártba. Tudod én nem vagyok paranoiás és műrettegő.
Meg ugye Wagner sem lesz kevesebb attól, hogy a Führer is oda volt érte. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

mi az hogy náci karmester? mit jelent miért náci? egy karmester a zenét adja elő és semmi faszságot amit te lenyelsz

brühühühühü
@rodeo36: Miért az éneklés az igazi zene és a zenekari rész már nem az??? :)
Gabriel! Baszod, hogy még az állítólagos szent ünnepeden sem tudsz felhegyni az uszításoddal! Igaza van "Rodeo"-nak és a kedves anyucikád sajnálhatja, hogy egy ilyen szerencsétlen fattyat tudott csak szülni!
@rodeo36: Mondom én nem vagyok olyan műrettegő, hogy amiatt ne értékeljem valakinek a művészetét mert mondjuk belépett annak idején a náci pártba. Én el tudom választani az illető művészeti nagyságát attól, hogy épp akkor milyen nézetei voltak. Ez sajnos nem mindenkire jellemző, főleg errefelé. :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

azért drágám mert olyan buta vagy, hogy nem tudod, hogy az összes hangszer abból született hogy mely emberi hangot tudott utánozni olvass erről Lukács györgy mimézis elméletét

és dögölj meg

brühühühühühü
@rodeo36: Ez csodálatos, remélem máskor is csak ilyen bosszút fogsz állni rajtam. Milyen jó, hogy az igazi nagyságot nem az ilyen-olyan címkék döntik el még a nagy művészek esetében sem. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

akkor mi a büdös lfasznak emlegeted már hetek óta kiemelve hogy a karajan...te egy nagy darab szemét vagy drágám kár a szemétért mert azt elégetjük

bye

brhüühhühü
@ariel12: Nem valami olyasmit írtál a múltkor, hogy ne szóljak hozzád??;) Illene ezt neked is betartani szerintem. Egyébként meg milyen uszításról beszélsz te szerencsétlen. Ott a cikk olvasd el a történészek véleményét és ne légy hülyébb, mint amekkora amúgy is vagy bizonyos dolgokban. :)

www.mult-kor.hu/20121213_atertekelnek_a_hires_karmester_naci_kotodeset
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A nácikhoz való csatlakozással önmagát zárta ki abból, hogy művészetét elismerjék. Egy náciban semmi elismerésre méltó nincs, ahogy egy neonáciban sincs.
@simple observer 1.0:

"A nem gazdasági pontok között szerepel például annak a felszámolása, hogy "személyre szabott" törvényeket hozzanak (ez oldalvágás Berlusconinak is), a közigazgatási rendszer karcsúsítása és nem utolsósorban az Európai Unió reformja oly módon, hogy az ne jelentsen "életveszélyes és illúziókat kergető" visszalépést az időben."

Aha. pont forditva, mint most nálunk. (Amúgy szerintem az olaszoknál se igen lesz nyerő. A zemberek már csak ilyen. )
@rodeo36: Elégetjük??? Atyaég kezdek rettegni akkor ez már túlképpen holokauszt nem?? Mármint ha elégettek??? ;)

Egyébként meg vagy te annyira okos, hogy rájöjj miért hoztam mondjuk az ő példáját pont azoknak, akik más művészeket emiatt bélyegeznek meg.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "A nácikhoz való csatlakozással önmagát zárta ki abból, hogy művészetét elismerjék."

Ez egy méretes ökörség, de hát senki sem tökéletes. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

én nem akarom kitalálni és nem is fogom hogy mijafaszt akarsz mondani ha nem tudod leírni

brühühühü
@rodeo36: Én sosem gondoltam, hogy különb lennék másnál, ez csak a nagyontoleráns übermenschek szokták hinni magukról, miközben másokat lenéznek és kigúnyolnak. :)
@rodeo36: Kukkants bele a cikkbe és rájössz szerintem. :)
Gabriel!
Az ünnepek alkalmából időlegesen kiengedtelek a ketrecből. Beismerem kár volt. Kiváncsi voltam, hogy az általad nagyrabecsült szeretett ünnepén milyen hangnemben fogsz kommentelni. Beismerem naív voltam. Már ismét a ketrecben vagy.
Azért nagyon látszik a felsőoktatás ügy apropóján hogy Orbán totálisan elvesztette a kapcsolatot a világgal, nincs konfrontációban része, bazsevál neki az általa kiválasztott slepp, minden szava arany, minden ötlete országmentő és vastapsot kíván, a tükör pedig valszeg olyan cirkuszi izé, amiben karcsú vagy és magas ha eléálltál.
Erőből neki és szétkapni (most a felsőoktatást) ahogy hülyegyerek a Lego tűzoltóállomást a fenyőfa alatt, elvégre ő a forradalmár, az ifjú titán, a Nagy Imre újratemető szakállas snájdig legény, közben pedig egy pocakos, elbutult, a modern kor kihívásait nem értő, semmiből sem tanuló populista ostoba aki a jövőt eteti fel a holdudvarral meg a békemenet plebssel.
És kínos hogy ezt látják. Már nem csak a pár politikai blogra írogató nagyfejű libsibolsi hanem pl. most a diákság.
K*rva kínos.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

nem kukkantok írd le 3 mondatban értelmesen

brühühühü
ez most év végére

www.youtube.com/watch?v=7kUIkQBOev4

brühüühüh

manapság nagyra értékelik
@ariel12: Ha erre igazán kíváncsi lettél volna akkor nem 27-én teszed, mert ugye az már Karácsony után van. Egyébként a mai kommentjeimben sincs semmi bántó, ellenben másokéval. :)
@rodeo36: Pedig egyszerű mint az 1x1. Arra akartam rávilágítani, hogy vannak akik el tudják választani a művészeti nagyságot az illető múltbéli politikai nézeteitől vagy tetteitől és vannak akik nem. Te nyilván az előbbiek közé tartozol és ez becsülendő a számomra.
És még csak nem is értik, hogy mi a baj ezzel a levéllel, amit általános és középiskolás gyerekeknek adtak át:

fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/14622_453980131335877_237582843_n.jpg
@Tűzfal: Nekem a fejléce sem tetszik. :)
@rodeo36: Utána énekelni?? Na azt ne kérd tőlem. :)
@V-PORT: hat Bajnai pont amerikaban az eletben nem nyerne Orban ellen
a legrosszabb pelda
Kanyarodjunk vissza az eredeti témához, és oldjunk meg anomáliát:

Nézzük mit gondol kormányunk pl a turizmusról:

"A turizmus a magyar gazdaság egyik meghatározó szolgáltató ágazata, mind a GDP-hez való hozzájárulás, mind a foglalkoztatás vonatkozásában. A kormányprogramban, illetve az Új Széchenyi Tervben megfogalmazott cél, az 1 millió új, adózó munkahely megteremtéséhez az ágazat nagyban hozzájárul."

www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/belgazdasagert-felelos-allamtitkarsag/felelossegi-teruletek/turizmus

Hány leendő turisztikai szakember tanulhat ingyen, hogy a gazdaság egyik - kormány szerint is - meghatározó ágazatának hasznos tagja lehessen?

index.hu/belfold/2012/12/27/a_jelentkezok_fele_a_tandijassa_tett_szakokra_palyazott/

Úgy van, egy sem.
@hagyma: ja de ertem, ettol otthon nyerne OK, rosszul ertettem
kell nekem beleolvasni magyar politikaba:(
@Fabius: Jó meglátás és lényegre törő következtetés. Arra leszek kíváncsi, hogy mindez mondjuk 2016-ban, hogy fog kinézni?? :(
Fabius, szerinted mekkora botrány lenne belőle, hogy kishazánkban egy első éves közgazdászpalánta jobb büdzsét hegeszt, egy másodéves jogász pedig jobb jogszabályt dob össze, mint a kormány és az összes parlamenti párt együtt?!:D
@Fabius: Pedig a kettö passzol egymáshoz az unortodox fejekben :)
@Fabius: Nem érted ezt, látom én. Szerinted matolcsyék úgy gondolják, hogy a gdp pörgető hatást jól képzett hotel menedzserek érik el?! Francokat! A szobalányok és a pincérek! Ha jobban figyeltél volna, nemzetünk színe-virága Londonba megy hotelekbe takarítani, reciskedni és mosogatni és felszolgálni. És milyen jól megy Londonnak a turizmus biznicc.
Így senkinek se kell külföldre mennie, vagy diplomát szereznie. Majd mosogat zalakaroson, vagy takarít egy pesti szállodában.:D
@ariel12: Gabrielnek a kereszténység olyan, mint kurvának a rúzs. Mellékes kötelező kellék. Emiatt kár volt kiengedned.
Bocsi az OFF-ért de ez is sokat elmond kúrmányunkról. :((

"A bankok által megkárosított devizahitelesek érdekében álló közérdekű kereset mielőbbi benyújtását várja el a kormánytól a Magyar Szociális Fórum (MSZF). A lépés nem kerülhető meg a pénzügyi biztosi hivatal puszta létrehozásával, hiszen Doubravszky György biztosnak nincs döntési joga közérdekű kereset indítására. Ha akart volna, a kormány már régen benyújthatott volna közérdekű keresetet a bankok ellen, pénzügyi biztosi intézmény nélkül is – áll az MSZF csütörtökön kiadott közleményében.
A Magyar Szociális Fórum politikai hibának tartaná a devizahitel-károsultak újabb átverését, és további hitegetését közérdekű per indításával. A Hitelkárosultak nem felejtették el Orbán Viktor miniszterelnök alig fél éve írt lakossági levelének elhíresült kitételét, miszerint „Európában egyedülálló módon kimentettük a devizahiteleseket”. A Hitelkárosultak túlnyomó többsége nem tudott felszabadulni az adósrabszolgaság alól. Tragédiák sokasága jelzi, milyen sorsra juttatták a hitelezők és a velük rendre kiegyező politikusok a legelesettebbeket és a leggyengébbeket.
A kormánynak hosszú évek álltak a rendelkezésére ahhoz, hogy pontosan felmérje, miért hibás a devizahitel, mint banki termék. Fölösleges úgy tenni, mintha további adatgyűjtésre volna szükség a tények bizonyításához. Az időhúzás csak a bankok érdekében áll. A lakosság csak akkor fogja komolyan venni az új pénzügyi biztosi intézményt, amikor majd tetteket lát az eladósodott és padlóra került több millió ember érdekében, és megszabadítják őket a gyalázatos pénzügyi machináció anyagi következményeitől, teljes mértékben kártalanítva őket elszenvedett káraikért, elvesztett vagyonukért. Máskülönben az emberek úgy fogják majd érezni, hogy megint becsapták őket – véli az MSZF.

www.mszfszk.hu
www.hitelkarosultakert.hu

ON
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Tudod az emberek nem szeretik a nácikat. Nála az a mentség volt, hogy csak muszáj-náci volt, hogy boldoguljon, meg hogy egy zsidó nőt vett el. De lám kiderül, hogy tepert a tagságért, és mivel hitler is egy zsidó nővel élt együtt évekig, ez nem érv, ennyi erővel róla is mondhatnád, hogy nem volt antiszemita.
Valószínű büntibe kerül szép lassan. Mert legyen bárki bármilyen tehetséges karmester, vannak még rajta kívül tehetséges karmester, aki úgy lett világhírű, hogy nem nácult.
@Fabius:

De meg is magyarázza:))
" A nem támogatott szakok javarészt olyan végzettséget adnak, mellyel a munkaerőpiacon többnyire magas jövedelemmel lehet elhelyezkedni,"

Nem elég indok ez? Telhetetlen vagy.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Na ehhez Rodeonak is lesz néhány szava szerintem, ha még nem ment el aludni. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ha ez így marad szépen fog kinézni. Nem nehéz megtippelni milyen lesz a jövő, ha a gazdaság húzóágazatainak szakemberképzése Orbánék elképzelései szerint alakul.

Mellesleg a sokat ekézett büfé-merengő szakokból hányat látsz a mindenképpen fizetősök tizenhatos listáján?

Ja, beony, egyet sem.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Amúgy meg az emberek inkább a rossz embereket nem szeretik. Tök mindegy, hogy épp milyen ruhába bújnak. Náci, komcsi, cionista stb. ebből a szempontból egyre megy. :(
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

...hááát, ugye a felvetés nem a véletlen műve volt...:-D
@Fabius: és szerinted ez tud majd változni egy HH-s E14 győzelem után??? Vagy marad majd csupán az elmúltnégyévezés??? :( Én már előre félek attól, amikor elkezded majd őket is pellengérre állítani. :)
Itt ugye kötelező értelmetlenül fogalmazni, de legalább olvashatatlanul írni? Olyan rejtvényfejtés-szerűen kiszedegetni az információt a halandzsából, közben basztatva másokt?
Kár, mert akár még egy jópofa „csoportos diplomamunka” is lehetne a feladat a diákok számára: Ennyi pénz van, olyan bevételek, amolyan elvárások, oszt dobjátok össze ti az oktatást, oszt lássuk az okosságot.

Tulképp neki is láthtnának, önszorglomból, csak ismerniük kéne a feltételeket. Kár, hogy igazán nincsenek...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem drágám, mert én nem érzek kényszert arra, hogy egyfolytában bizonygassam a liberalizmusomat. Nekem olyan, mint Böjtének a hite. Megélem minden nap. Míg neked csak arra kell, hogy ne tartsanak annyira szaralaknak a neonáci nézeteid miatt.
@Marcellusca: "de nem köll a szakmunkás, oszt' ki fogja kifösteni a szobádat?! :((("

Hát én B+! A fizetésemből ugyanis nem tellik rá. Úgyhogy qrvára nem érdekel ha az összes szobafestő elmegy bölcsésznek tanulni...
@Orica Középföldi:

Tudom, hogy velem van a baj :-)

De ha kizárólag a pénzről szól a dolog, akkor vizsgáljuk meg a pénz nyelvén:

- Az ezeken a szakokon önköltséggel végzők a felhalmozott adósságukat lényegesen hamarabb lesznek képesek visszafizetni, ha a megszerzett tudásukat külföldön, a hazai környezettől kétszer-háromszor annyit megtermelni képes hanyatló nyugaton bocsátják áruba.

Nem tudom akad-e még valaki aki komolyan hiszi, hogy egy ilyen kint elért adósság visszafizetést megteremteni képes egzisztenciát majd ezek a srácok a számla kinullázása után visszacserélik két zacskó túró rudira itthon.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az emberek gyakran nem ismerik fel a rossz embereket, de amikor felismerik, nem szeretik őket.
@Fabius: Minden hasonlóság a véletlen műve!:D Vagy a kormányé.:D
@V-PORT: "ha csak, mint Amerikában Bajnai-Orbán csata volna."

Isten ments'...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A vélemény továbbra is szabad, ami persze nem mindig egyezik az igazsággal. :)
A diákoknak az egyik legnagyobb gondot a diákok okozhatják endresy.blogspot.hu/2012/12/diakok-es-diakok.html
Meg ha sikerül megosztani őket.
@Bélabáttya:

" Ennyi pénz van, olyan bevételek, amolyan elvárások, oszt dobjátok össze ti az oktatást, oszt lássuk az okosságot.

Tulképp neki is láthtnának, önszorglomból, csak ismerniük kéne a feltételeket. Kár, hogy igazán nincsenek..."

Hát ez jópofa.
Ennyi pénz van .......kinek?
Olyan bevételek......kinél?
Amolyan elvárások... kié? Orbánét ismerjük, amit meg kéne, azt nem.
Gondolod ha az IMF nem tekinthet bele akkor a diákok igen?
Így tervezni csak Matolcsy tud.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nálam a pellengérre állítás hülyeség és nem szimpátiafüggő. Erről az ördögbotosok tudnak mesélni eleget.

Hogy mire lesz/lenne képes a HH vagy E14 az a választási koala összetételétől és a győzelem mértékétől függ. De az talán kijelenthető már most, hogy esetükben a civil kontroll sokkal hangsúlyosabb szerepet fog kapni, és ha érdemi lépések helyett az elmúttnégyévezéssel alibiznének akkor a sallerosztással számolniuk kell.
@Fabius:

"
Nem tudom akad-e még valaki aki komolyan hiszi, .......majd ezek a srácok a számla kinullázása után visszacserélik két zacskó túró rudira itthon."

Ha elég mélyen/áhítattal hinnél a NER-ben, te is a hívők közé tartozhatnál.
Csak ez a rohadt kétely mételyez:))
@Orica Középföldi: Még csak 1 kávét ittam, ezért még nem cizellált a stílusom.:D
@Orica Középföldi: Minden diploma annyit ér, amennyit a tulajdonosa ki tud belőle hajtani.:D
" a karácsonyi szalvétából hajtogatott
Orbán arcú kispufi Yoda origami jedinek
képzeli magát "

MARHA :-D

A turizmus jó példa az inkompetenciájukra. Magyarország úgy várja gazdasági húzóágazatoktól a föllendülést, hogy szakembereket képezni nem akar hozzá. Felénk sokan tették fel egzisztenciájukat a falusi turizmusra pl. Ezek az emberek azt tudják hogy kell egy zimmerferit kialakítani, de azt már kevésbé hogy kéne gazdaságosan üzemeltetni, reklámozni stb.
@Orica Középföldi:

Én a törvényszerűségekben hiszek :-))

Amiket azért nevezünk törvényszerűségnek, mert bekövetkeznek a ner jóslatokkal ellentétben :-)
@tucano: remélem az a nagyon ügyes paki megkapja majd szintén ezt a díjat.:)

hu.wikipedia.org/wiki/Darwin-d%C3%ADj
@vitéz Thapóccay néma bárány: A legnagyobb probléma az, hogy a gazdasági növekedés alapjainak megteremtése helyett megint kinéztek maguknak egy új megváltót.
Idén a Merci gyár volt a megváltó, úgy néz ki jövőre a turizmus...
@Fabius:

Nem, nem.
Unortodoxiában a törvényszerűséget úgy híják, elemi csapás.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem egy jobbikos égette meg magát zászlóégetés közben nem is olyan rég?
@Fabius: két olyan szakma van, amelyekben még az orvosoknál is nagyobb a hiány és botrányos eredményeink sem függetlenek ettől a káderpolitikai hibától:
marketing kommunikáció
turizmus kommunikáció

Az nem fedi pontosan a kommunikáció témakörét, hogy "adunk olcsó rabszolgát kedves befektető, meg itt lehet a legolcsóbban berúgni/szopatni Európában".
Illetve attól, hogy a sok hazai parasztot meg lehet vezetni, még elég egyértelmű jeleket kapunk kintről, hogy mások mit gondolnak arról, amit sugárzunk feléjük.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Pedig illenék. Zászlót akart égetni az isten barma, de megégette magát, mikor meg akarta gyújtani. Ezt a magyar szigeten nem tanítják nektek? Balesetvédelem zászlógyújtásra? Vagy ez már túl multisan hangzik?
Az MNB devizatartaléka, ami most közkincs, az magánkincs lesz. Nem fogják holmi unortodox gazdasági fellendítésre elpocsékolni. Hová gondolosz?!
@Orica Középföldi: Pedig bejönne, csak meg kellene tiltani a túró rudi exportját.:D Biztos az tartja Londonban a fiataljainkat. Hogy ott is meg tudják venni a két zacsi rudit:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Megvallom töredelmesen, hogy eddig csak egyszer voltam Magyar Szigeten, akkor is egy koncert erejéig. :)
@Fabius: Az önköltségesek teljes joggal oda menjenek ahová csak akarnak, mivel böcsülettel kiperkálták a tandíjukat.:)
@hagyma: De szerintem Orbán sem! Bár George W. után, aki "simán" megcsinált nyolc évet nem mondok semmit. Vajon nálunk is lesz Florida?
Én csak azt akartam írni, hogy itt hiába követelünk programot az emberek Orbánra és nem a Fideszre szavaznak. Orbán ezzel kurucos, ami számomra inkább tahó, stílusával meg tudja őket győzni. Ez mondjuk sok mindent elmond Magyarországról.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ha jövőre a turizmustól várják a megváltást rohadtul pofára fognak esni. Ebben a szektorban sajnos szopóroller lesz, a belföldi szálláshelyek kihasználtsága lassan a 60%-ot sem éri el, és a kapcsolódó szolgáltatásokra is csak mérsékelt kereslet van.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Józan gazdászok már azt is megmondták, hogy egy merci gyár nem csinál gazdasági kánaánt. De mégis ebben reménykedtek. Most a turizmus az új megváltó. Nem az érdekes, hogy a józan ész azt mondja, hogy nem lesz az. A lényeg, hogy matolcsy hisz benne.:D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az ingyen tanulók is. Ugyanis semmi jogod nincs arra, hogy más embert boldogulásában, szabad mozgásában korlátozz pusztán azért, mert fizetsz adót.
@vitéz Thapóccay néma bárány: szállás, és ellátás kicsit más módon, a magyarnak marad a Taigetosz

Guardian: több ezer német nyugdíjast ápolnak Magyarországon

Németország növekvő számban "exportálja" külföldi öregotthonokba és gondozóházakba beteg és öreg állampolgárait, mert az emelkedő költségek és az ápolószemélyzet hiánya miatt egyre nagyobb gondot jelent hazai ellátásuk - írta csütörtökön a The Guardian című brit napilap.

hvg.hu/itthon/20121227_Guardian_tobb_ezer_nemet_nyugdijast_apoln
@tucano:

Ebben egyetértünk. "Turizmus brand" építésben marha nagy hátrányban vagyunk, amit gondolnak rólunk kintről nézve azt pont nem kéne gondolniuk, amit meg kéne, arra nincs jól megfogalmazott és hatékonyan eljuttatott üzenet.

Többek között ezért sem ártana sok frissen képzett, a ma igényeinek megfelelni tudó turizmus-marketing szakembert itthon tartani. Mondjuk azzal, hogy a pályakezdése nem néhány milliós adóssággal kezdődik.
csak a vége, de nem kell hozzá tennem semmit:

K: Hoppá! Ha a jelentkezés után úgy döntök, hogy nem Szegedre, hanem mégis inkább Pécsre szeretnék menni tanulni, akkor még tudok változtatni a sorrenden?

V: Igen! Július elejéig (pontos dátumot a Felvételi Tájékoztatóban találsz!) még arra is van lehetőség, hogy a felállított szakos és/vagy intézményi sorrenden is változtass. Innentől végleges az adatbázis, ekkortól már nincs módosítgatás és ez alapján történik a rangsorolás.

[Persze akkor teszed a legjobban, ha meg sem állsz Bécsig, ha már ekkora utat megteszel Szegedről, de ez a Te dolgod. Őszintén szólva mi jobban szeretjük a lehető legképzetlenebb közmunkásokat, azok soha nem csinálnak balhét, csak melóznak, ezen is gondolkodhatnál.]

K: Ha ezen is túl vagyunk, mi történik a dokumentumok beküldése után? Mikor és hogyan tudom meg, hogy felvettek?

V: Két eset létezik: ha egy intézmény adott szakjára az intézmény által megadott kapacitásnál kevesebben jelentkeztek, akkor arra a szakra mindenki fel van véve, aki a meghatározott minimális pontszámot elérte (ez 240 pont, felsőoktatás szakképzések esetén 200 pont). Ha az adott intézmény adott szakjára a kapacitásnál (a felvehető hallgatók létszámánál) többen jelentkeztek, akkor a jelentkezőket pontszámuk sorrendjében rangsorolják, és az intézmény által megadott felvehető hallgatói maximum-számnál történik meg a ponthatár meghúzása. Aki azt elérte, fel van véve, aki nem, az az első helyen megjelölt intézmény adott szakjára nincs felvéve. A következő helyen megjelölt szakon azonban ismét vizsgálatra kerül sor, hogy ott ugyan ezen eljárásrend szerint sor kerülhet-e a felvételére.

[Figyelj, ha addig valami közbejön, és a Viktornak másra kell a pénz, ráadásul gyorsan, akkor persze ez a bullshit semmit sem ér, egy perc alatt átírjuk az egészet. Azt akartuk, hogy mi irányítsuk az egész felsőoktatást, még az autonómia szótól is habot hány az elnökség. Ha ezt akartuk, akkor el is fogjuk érni. Kicsit cirkuszoltatok, úgyhogy lassabban, de el fogjuk. A Professzorok Batthyányi Köre meg tehet egy szívességet.

Ja, és még egyszer kösz Anyádéknak, hogy 2008-ban tudták mi a dolguk, meg 2010-ben is. Számítunk rájuk 2014-ben, a Kubatov keresni fogja őket. És ugye Te is tudod kik a barátaid?]
@V-PORT: Bushnak kellett egy szeptember 11 hogy 8 éve legyen, ne feledjük el. Azt pedig, hogy egy amerikai rendszerben kinek lenne esélye a választásokon, az jó kérdés. Mert nemcsak pénz kérdése, hanem a választóké is...:D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A támogatott képzésesek is pont ugyanígy mehetnek bárhová amíg uniós tagok vagyunk. Tudod, pont ahogy a gecimultik is jöhetnek ide 200 ezer munkahelyet teremteni szabadon.

Utóbbit mintha el szoknánk felejteni.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"MEgnyugodhatsz. A magyar program amolyan Monty Pythonos lesz:-) Mi erre vagyunk predesztinálva:-) "

Ezzel kulonosebben nem nyugtattal meg!
Bar imadom Pythonekat, azert jobb szeretnem, ha rajuk emlekezteto dolgokat a kormanyok mas orszagokban tesznek, es nem a hazamban... ;)

Amugy meg a film cimevel csak egy galad szojatekot probaltam elsutni, mert hogy a "full monty" korabbi szlengben annyit tesz, hogy "minden szukseges, vagy lehetseges". A film innen kapta cimet. Bar ha vegso esetben odaig fajulnanak a dolgok is elviselnem, merthogy a filmben is kenyszeruseg okan folyamodnak ehhez a megoldashoz.

Ha pedig Bajnai ilyesfele kemeny dontesekkel allna elo, az sem zavarna, csak tortenjen mar valami eloremutato!
@rodeo36:
Miért van az, hogy a baloldaliak folyamatosan cigányoznak? (Orbánra) Ki is itt a legnagyobb rasszista? Csak nem a kedves "toleráns baloldaliak"?

A normálisabb baloldali kommentelõk pedig csak csendben lapítanak, ahelyett hogy elhatárolódnának a cigányozó társaiktól...
@Fabius: a kapcsolódó beszállítólat, termelőket, szolgáltatókat ne feledjük, a rohadt multik nélkül ennek a zországnak esélye sincs semmire.
@VT Man: szokik lenni elhatárolódás, nem is egy, a többiben igazad van, azt azért hozzá tenném, hogy a széljobb ebben is előrébb van, és az elhatárolódást, na azt most talán hagyom...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

El a kezekkel a magukat áztatni szerető német nyugdíjasoktól! Ha nem lennének mi kb éhenhalnánk :-D
@DarthVader:

Kosz a reszleteket. Csak a forintot neztem meg, es ugy lattam meg a cikket, es ha jol olvastam, akkor eleg rovidke volt.

"Aha. pont forditva, mint most nálunk. (Amúgy szerintem az olaszoknál se igen lesz nyerő. A zemberek már csak ilyen. )"

Marpedig szerintem csak ugy van ertelme. Ha a zembereknek nem kell, akkor keresztet kell vetni arra az orszagra, es majd par ev(tized) mulva lehet visszamenni oda, es ujratelepiteni a lakossagot...
@VT Man:

Az van cimbi, hogy a végeláthatatlan ballibezés hatására amit a Vezér is tol gazdagon, immúnisak lettünk és leszarjuk.

Ha nektek ezt lehet akkor nekünk is. Szipogjatok érte nyugodtan.
@VT Man:

Hogy értsd a metódust, figyelj!

A kommentelők 1/3-a az első ilyen megszólalásra tahó-ketrecbe száműzi a hibbantat. Azaz,többet nem látja.
A második 1/3 közli vele, hülye vagy. Ez tőmondattól a kis-esszé formáig fordul elő.
A harmadik 1/3 szórakozva, dühöngve, sértetten, meg nem értve, elutasítva, egyetértve figyeli a házigazda hobbiját a szólásszabadság jegyében.
Szép a világ. Nem?
és az a röhej, hogy ezt a házit jobban megoldanák, mint a kormány valaha...
@vitéz Thapóccay néma bárány: ugy kb. na meg a nemet toke nelkul is tartanank a kokorszakban, kozben egymas megeve ;)
@aritus: Amerikai bíróságok.És kik irányítják azokat?
@doggfather: hehe, nekem mindig egy excell tabla otlik a fejembe, hol az oszlopok szummaja is elhasalodott, nem is beszelve a diagrammrol :)
@kifordított nagyanyó: mint itt, a politiaki elit, es a gazdasagi elit, de hiszen ez alatt a ropke nehany ezer ev alatt, amit tortenelemnek nevezunk, volt valahol ez mas modon? ;)
Gyarlo az ember, hatalomra vagyik, penzugyire es gazdasagira, es mi szep ezek egyutt jarnak, akik melle mindig es mindenkor betarsul egy hiteleti elit is, nem is ertem ennek az okjat :)
@VT Man: Ha valaki "cigányozik" (mindegy, hogy kire mondja ezt) akkor már nem "baloldali".
Éééééértem???

/facepalm
@Jaffar: Szerintem abban sokan egyetértenek, hogy nem az a baj, hogy Orbán cigány.

Ahogyan a súlyos szociális problémára se az a válasz, hogy csináljunk minden cigányból miniszterelnököt.
Picit off

index.hu/gazdasag/2012/12/27/jonnek_az_egyeni_nyugdijszamlak/

Szerintem ennek semmi köze a nyugdíjeinstandhoz és pláne nem ahhoz, hogy tartsák az ígéretüket.

Sokkal inkább ahhoz van köze, hogy majd differenciált nyugdíjat állapítsanak meg... mondjuk a gyerekek száma alapján, ha többet csinálsz majd jól nő a nyugdíjad, ha nem éhezni fogsz... vagy valami hasonló... de csak szerintem...
Amíg megvan a biztos 1 millió vagy annál több szavazójuk ők nem fognak aggódni. Amíg ez a törzsgárda elhiszi, hogy az összes megszorítás (Fideszül:kiigazítás) az emút nyóc év és ezen belül Gyurcsány-Bajnai miatt van addig nem kell mitől félniük.
Lehet, hogy a Fidesz nem tud kormányozni viszont a showhoz és szemfényvesztéshez nagyon értenek. Tuti, hogy Las Vegasban dollármilliókat szednének össze és telt házas műsoraik lennének a Ceasars Palaceban.
@leonito77: ha tehát leszerződünk 10 fattyú-gyermekre és abból 8 összejön, akkor statisztika javítás címén hozzáírunk még 2-t majd 4-et eladunk belszervként kínába, hogy az árán stadion épülhessen, 2-t rabszolgának a stadiont építeni, hogy a kedves vezetőnek legyen hol szotyit köpködni az oligarháival, valamint 2-t eladunk dubai-ba szexrabszolgának, a maradékot meg felneveljük mi.

:-P

Elljen ezeknek itt kölköt akit Ráhelnek hívnak.
@V-PORT: szerintem 2 lopás után börtönben végeznék mint. Arrafelé az ilyen cselekmények köztörvényes bűntettek.
(meg erre felé is, csak most hatályon kívül van helyezve a jogállam)
@aranyhorcsog: Nem csak most, de az elmúlt 22 évben sem nagyon. Jó Szabadi Béla, meg Zuschlag. De azért Zuschlag is érdekes, mer ugyanezért a többi párt képviselőjét is lelehetett volna csukni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A másik oldalnak 8 éve volt, hogy "megteremtse a gazdasági növekedés alapjait".

Megteremtette?
@leonito77: pontyosan, aki ujratermeli az uralkodo osztalyuknak kello rabszolgakat, az majd kap egy kis alamizsnat a kegyelmesektol
@Mystes: Szóval a szuperman-nek lehet másra kenni a hibáját?! Jaj tanárbácsi kérem, de pistike se csinálta meg a házimat, így ez nekem is mentség! Jújújúj, jajajaj mert ő se nem... Röhejes vagy ezzel a szar dumával kis szaros.
Figyu kicsikém, az előző kormányok hiányosságai, amire alapozva szuper 2/3-ot nyer a mindenre képes szuper fidesznek nem mentség semmire. Aki tudja csinálja, aki nem az elmútnyócévezik.
Sőt, ez azt jelenti, hogy téged olyan kapitális baromnak néztek, hogy cirkuszban kellene mutogatni téged, és akik a "mert a másik oldal nem tette meg" szavazókat.
Csak mostanság nincs kereslet ennyi kreténre a cirkuszokban.
Adok egy tanácsot, grátisz (ez a másik oldalon ritka): nőjj fel!
@leonito77: Arra az egyéni számlára gondolsz amit azért fognak egyszer majd valamikor talán az életben megcsinálni, hogy el tudják mondani a szavazóknak, hogy ők megcsinálták?!
Vajon mikorra várható a hálamenet a számlákért meg manyuppénzek megmentéséért?:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A kommentemmel csak arra akartam utalni, hogy kb az utolsó húsz-harminc évben olyan a helyzet, ami kirajzol (nagyobb) tendenciákat. Ezekben a tendenciákban ezek szerint azt lehet elérni, amit. Ilyen idők járnak. Talán 100 év múlva jobban fogjuk látni, hogy miért.

Pl Trianon után nem kellett 20 év a sokkal nagyobb eredmények eléréséhez. Most 20 is kevés. Hogy miért? Nem tudjuk még pontosan.

Ezért tartom demagógnak, amikor beírtad, hogy mit teremtett meg az orbán kormány. És kérdeztem vissza, hogy mit lehetett "megteremteni" azelőtt. Nem lehet ilyen fogalmakban sem gondolkozni, sem "számonkérni".
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Akkor tegyen javaslatokat az ombudsman, hogy szerinte hogyan lehet jogkompatibilis.

Közfoglalkoztatás, jobb híján, sok országban van.
@Mystes: Szuper, mielőtt még oltárt emelünk a horty korszaknak egy valamit ne felejtsünk el: egy háború után gyors növekedést elérni nem csoda, vagy rendkívüli lángelméjű honatyákra vall. Hanem természetes és normális jelenség. Bármely közgazdász megmondja. Nem értem mit nem tudunk ezen pontosan. A nagy és kiemelkedő teljesítmény az, amikor háború vagy más természeti katasztrófa nélkül elérni egy stabil növekedést a gazdaságban.
Számonkérni mindenkit lehet és kell is, akit megválasztunk. Az előző 8 évet is számonkérték a választók, leosztályozták és lecserélték őket. Hogy egy sokkal rosszabbra, na az már tényleg szubjektív megítélés kérdése.
kicsi off:

"Nem tudják megkereszteltetni a gyermeküket, mert nem telik nekik az egyházi hozzájárulás visszamenőleges megfizetésére, állította egy dél-somogyi család a Sonline-nak. Egy péterhidai asszony arról beszélt a lapnak, hogy egy éve nem tudják megkeresztelni gyermeküket, mivel havi hatvanezerből nem tudják kifizetni az egyházi hozzájárulást.

Mint elmondták, négy évre visszamenőleg évi hétezret kérnek a szülőktől, a keresztszülőktől pedig évi négyezret. Az asszony szerint a plébános azt mondta, hogy semmit sem tehet az egyházi gyakorlattal szemben."

hiába no, biznic az biznic'...csinos dolog az egyházasdi. aki meg azt meri mondani, hogy ilyen nincs mer' a papság az nem olyan aztat' csípőből lecsulázom mert szegény apámat is csak pénzért volt hajlandó eltemetni az a görény pap (anyám rokkant nyugdíjas, az öcsém meg pályakezdő munkanélküli volt éppeg', nekem kellett a tarisznyába nyúlnom pedig úgy utálom az egyházat/papokat/vallást, mint kevés dolgot az életben)

azt rínak a görények, hogy újra kéne gombolni' az egyház finanszírozást mert kevés 1%-ot utalnak a népek, a fene a sok vallásos gyökérbe a pénzt azt kis pénzecskét sajnálják pedig magyarországon qrva sokan vallásosak mutassa az összes statisztika... :)
@Mystes: Upsz, a lényeg nem ment át. Nem a közfoglalkoztatással van baja, hanem azzal, ahogy a fidesz alatt működik. A kettő nem ugyanaz és nem illik keverni. A cikk arról szól, hogy jelenlegi szabályozása, gyakorlata jogsértő. A közfoglalkoztatás hasznát pedig nem feszegeti, mert nem dolga.
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!: Szeva kiskancsó!Mit szólsz a megbundázott BL-sorsoláshoz?:))
Peeeersze,tiszta véletlen!Ó hogyne.
Amúgy meg minden szavaddal egyetértek.Sajnos nagyon igazat írsz.
+ még szerintem csak a szokásos:Lövik folyton az öngólokat a hülyeségeikkel.
Kurva sokat képzelnek magukról pedig senkik.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Cserélgessék csak nyugodtan a választók a kormányokat. Ez zajlik kb 20 éve, és az emberek látják, hogy ez nem hoz radikális változást. Ezért már nem hisznek olyan vadul a cserélgetésben, mint mondjuk 10 éve.

Ha már kicserélgettük magunkat és belefáradtunk, na majd akkor elkezdenek a népek és a pártok is egy kicsit mélyebben gondolkodni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Bizonyára megtette a maga javaslatait, és akkor majd annak megfelelően kijavítják a rendszert. Remélem, úgy is működni fog.
index.hu/belfold/2012/12/27/egy_eve_nem_tudjak_megkereszteltetni_gyermekuket/

Azt szeretik mondani a papok, hogy engedjétek hozzám a kisgyermekeket, de úgy tűnik, hogy utána mindig mondanak árat...
Vajon hány embert térítettek volna meg anno, ha előtte perkáltatnak a delikvenssel?! Vajon az utólag beszedett egyházi adó hogy kompatibilis Jézus tanításával?
@Mystes: Mindig ilyen optimista vagy? Amit a kormány ebből le fog venni, hogy nem szabad arra kötelezni őket, hogy újra lakberendeztessék a lakásokat...
A többire előkapnak egy statisztikát, hogy márpedig minden milyen jól működik, és hozzáteszik, hogy minden eu-s normának megfelelnek, meg amúgy is.
A cserélgetés bevált és egészséges módja a népképviseletnek. Az hogy egyesek csak fanyalogni tudnak, mert az most divatos, az elmúlik, mint a lagzi lajcsi őrület. Ha nem lehetne cserélgetni, akkor azon zokognának. Hogy diktatúra van, stb stb.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Egyetértek azzal, hogy háború után könnyebb "eredményeket" elérni, mert akkor eleve mélyről indul a rendszer.

Mindenesetre látni kell, hogy a két háború között életszínvonalban/keresetekben stb sokkal közelebb voltunk az osztrákokhoz, mint most. 20 év alatt nem látszik annyira a 'felzárkózás' nyoma. Pedig minden párt azt hirdeti meg...
@batka manó: Megmondom őszintén hogy az az istentelen gondolat formálódott meg bennem, hogy megérné megkérdezni (ha még lenne rá lehetőségünk...) az AB-t, hogy a dupla normatíva nem sérti -e a diszkrimináció tilalmát, az esélyegyenlőségét és a többi...
De már nem lehet csak úgy AB-hez fordulni a baromi nagy demokráciánkban...
@Mystes: Ez megint demagóg duma. Mert más egy európai nagyhatalom széthullása után "felzárkózni", mint egy világháború után 40 évig egy fejletlen és fejlődésre alkalmatlan társadalom után beérni egy olyan társadalmat ami azalatt a 40 év alatt fejlődni tudott...
Nem összehasonlítható a két fejlődési szakasz. Ennyi erővel az Alien sorozatot lehetne összehasonlítani a Szex és new yorkkal. Hogy miért nem olyan romantikus az előbbi, mint az utóbbi...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem a cserélgetéssel van gond, cserélgessék csak nyugodtan. Pl az amerikaiak is cserélgetik, ennek ellenére ott is vannak bizonyos tendenciák. A két pártjuk ugyanazt mondja majdnem, mégis vannak tendenciák, amik ha a fene fenét eszik, akkor is megvalósulnak.

Vagy itt vannak a franciák. Kormányt cseréltek. Változott valami? 4 vagy 8 év múlva meg ezt fogják lecserélni, ugyanolyan szent meggyőződéssel, mint ahogy most Hollandékat beszavazták.

Kínában nincs többpártrendszer, de diktatúra sem feltétlenül. Viszont van egy egységes irányvonal. Ott csak mosolyognak ezeken az európai bohóckodásokon. (Még mi is mosolygunk rajta.) Bizony elgondolkodtató, hogy melyik a sikeresebb rendszer.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ez pontosan így van. Ezért nem is várok csodát Magyarországtól, bár 20 év azért már elég hosszú idő. Mindamellett az egész úgynevezett "keleti blokk" hosszas "felzárkózásra" számíthat. Nem megy az olyan könnyen! És: pontosan ezért mondtam első kommentemben, hogy felesleges hőbörögnöd, és mondjuk pont Orbánon "számonkérni" valamit, amit lehetetlen (így) megoldani. Ezt senki nem tudja megoldani. Az Atyaúristen sem.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: De ehhez miért kellett 9 hónapig vizsgálódnia, hogy a csókosoknál befejeződjenek azok a mezőgazdasági munkák, a közmunkások jól alkalmazhatók?
Kohn bácsi erre mondaná, hogy "Ügyes".
@Mystes: Olvasd el figyelmesen a cikket, és majd neked is leesik.
@Mystes: Kínában nincs demokrácia. Egyfajta piacgazdaság orientált szocializmust láthatsz. A gazdaságuk fejlődik, mert 20 évvel ezelőttig zárt gazdaságként működött. De attól még jelentősebb fejlődést nem értek el attól, hogy nem cserélgetik a politikusokat. Sőt, úgy tűnik, ahogy felzárkóznak a fejlettebb gazdaságú országokhoz lassul a gazdaságuk. Kínát felhozni egyenlő azzal mintha azt mondanád, hogy kádár rendszere jobb volt mint a demokratikus államoké. Ami ugye nonszensz.
De megértelek, mert gazdasági válság idején bizonyos típusú emberek előszeretettel vonzódnak a tekintélyuralmi rendszerekhez, mert egy erős, ellenzéket nem tűrő rendszerben nagyobb biztonságban érzik magukat. Mert ilyenkor sok kényelmetlen döntést nem kell meghozniuk. Elég arra koncentrálniuk, hogy reggel mit vegyenek fel vagy hová menjenek nyaralni. A többire nincs gondjuk, ami ezen túlmutat.
@aritus: Tanulságos az általad ajánlott, Argentína gazdaságát elemző cikk. A hazai olvasó önkéntelenül analógiákra lel a magyar gazdaságpolitika egyes fejezeteire. Kezdhetjük az állami szuverenitás hangoztatását a külső elemzők véleményére dacosan reagálva, sőt itélkező hangnemben minden bajuk forrásaként az eu-t megjelölve.
A koncepciótlan államosítás dettó.
A gondosan titkolt gazdasági kapálózást mutatja Argentína, amikor a szabad kereskedelem és piac kőkemény elveit felrúgva foglalásba kezd, az olaj- és gázkitermelő spanyol cégnél kezdve, holott kínzó energiahiányban szenved.
Szűkölő, kétségbeesett döntéseket látunk, melyek nálunk is fellelhetőek a csodavárás reményében. Tanulság kéne, hogy legyen a szemlélődőknek, hogy milyen téves döntésekkel lehet egy országot belavírozni az államcsőd világába.
Azért legyünk kegyesek Argentínával. A gazdagokat keményen adóztatja a cikk szerint annak érdekében, hogy a bejövő adókat a szegények között szétossza. Nálunk mintha fordítva lenne...
@batka manó: Nálunk szerencsére az ilyesmi nem játszik. Édesanyám hamvait egy csendes baráti és rokoni-ismerősi körben megtartott megemlékezést követően a Dunába engedtük(mert a Római part volt a kedvenc helye egész életében), apám pedig már most közölte velünk, hogy ő is ott szeretne nyugodni.
Papot még véletlenül sem említett egyikük sem.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem jobb/rosszabb. Más. Más a kínai rendszer. Akik ott élnek, azoknak nyilván jobban megfelel. Kb 6000 éve csinálják. Komoly tradíciója van!
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Mindegy, hogy pap vagy nem pap. Attól még a transzcendencia nem fog megszűnni. Pont ezért az, ami.
@Mystes: Ez a dolog szépsége. Nem lehetetlen, mert semmi sem az. De egy helyzet megoldására rásütni hogy lehetetlen, a legkönnyebb és legkézenfekvőbb mentség bárki számára arra, hogy nem tudta, jelen esetben nem akarta megoldani a problémát. Te most mentséget gyártasz másoknak, pedig nem kellene mindig azt tenni.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Téged nem lehet boldoggá tenni, nem igaz? Kimondta, annak ellenére, hogy csókosok miatt 9 hónapig vizsgálódott. Mi más kellene még neked?:D
@Mystes: A korrupciónak nálunk van régre nyúló tradiciója, mégis meg akarjuk szüntetni.
Ez azt jelenti, hogy mi nem tiszteljük azt ami őseinknek megfelelt, vagy azt jelenti, hogy nem minden tradició jó és hasznos egy társadalom számára?
@Mystes: Nem a transzcendenciáról volt szó, hanem, hogy a papok és az egyházak úgy viselkednek jelenleg, ahogy viselkednek. Az isten pénze sem elég nekik, holott a világ fejlettebb és kevésbé fejlett részén a hívek tartják el őket, és nem úgy en block az adófizetők, mint nálunk. És még így állandóan sírnak, mint az a bizonyos fürdőben dolgozó alkalmazott.
Negatív rekord született az építőiparban

Rekordmennyiségű vállalat szűnt meg 2012 novemberében az építőiparban. Egyetlen hónap leforgása alatt 707 cég szűnt meg az ágazatban – ilyesmire korábban soha nem volt példa. A legtöbb megszűnést, szám szerint 490-et, 2011 decemberében regisztrálta az Opten céginformációs szolgáltató.

szerző hvg.hu idő 13:18 - Ingatlan

E-útdíj: néhány nappal csúszik a szerződés aláírása

A megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer kiépítésére kiírt közbeszerzési eljáráson a Getronics Magyarország Kft. nyújtotta be a nyertes ajánlatot, a szerződés megkötésére eredetileg december 27-én került volna sor, ám január 2-ára tolódik.

szerző hvg.hu idő 13:13 - Gazdaság
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Csodák sincsenek. Csak néha. Viszont a csodákat kikövetelni: hőbörgés. Számomra pont a váltógazdaság múltja mutatja, hogy nagy csodák itt most nincsenek. És miért? Többek között, mert a hőbörgésre rengeteg energia megy el.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Lehet, hogy én vagyok a földhöz ragadt emberke, vagy lehet, hogy sajátos a jogértelmezésem,de nekem az első pillanatban jogsértőnek tűnt az egész közfoglalkoztatási rendszer. De lehet, hogy csak én nem láttam megfelelően a közfoglalkoztatási rendszer nagyszerűségét. :-)
Jajj de nem szereti a cikkíró a diákokat. Csak nem arra emléeztetik, hogy belőle is lehetett volna valaki, és nem egy blogon kellene össze-vissza fröcsögnie..
Erről valaki tud közelebbit, mert én nagyon semmit :D

Getronics Magyarország Kft.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Vannak olyan társadalmak, amik korrupció nélkül egyik napról a másikra megszűnnének működni. Mások korrupciómentesek és úgy tudnak működni. A korrupció szintje társadalmanként, koronként változik.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Amikor ütötték-verték őket, nem kommenteltél ide. A világ már csak ilyen. Hol ilyen helyzetben vannak a papok, hol olyanban. Ebből nem lehet kiindulni.
@Mystes: "Mindenesetre látni kell, hogy a két háború között életszínvonalban/keresetekben stb sokkal közelebb voltunk az osztrákokhoz, mint most."

Hoznál erre példákat, amelyek foglalkozási csoportokra lebontott, és regionális számadatokat is tartalmaznak?
@REM.: Öcsém, te szereted a diákokat?
@épészmérnök: Nem, nem hoznék. Ha érdekel, mert dolgozatot írsz belőle mondjuk, úgyis utánanézel. Ha meg csak provokálsz, akkor minek dolgoznék neked?
"Öt olyan jelenség, amelyek a Nemzeti Együttműködés Rendszerében is pont olyanok, mint az elmúlt nyolc, húsz vagy ki tudja, hány évben. A Véleményvezér év végi ellenforradalmi toplistája.

5. A kurzusértelmiség
4. A magyar kormány megvalósítási képessége
3. A korrupció mértéke
2. A nyugdíjasok tenyéren hordozása
1. A kommunista ügynökök érinthetetlensége"

velemenyvezer.blog.hu/2012/12/27/ellenforradalom_2012-ben_koztunk_bujkalnak#more4982962

Én a következmény- és teljesítménynélküliséget még idetenném, előkelő helyre.
@Husz_János_Puszita: Na, ez legalább a pártvagdalkozás helyett megpróbál tendenciákat definiálni.
@Mystes: Kérlek mondjad mikor ütötték verték a papokat? Sajna eléggé kihagyhat már a memóriám és nemigen emlékszem az utobbi 50 évben ezekre a dolgokra. Persz ha az u.n. békepapokra gondoltál akkor biztosan igazad lehet :-)
@Mystes: Ha valaki csodát kínál neked, hogy ő arra képes, sőt az nem is csoda, gyerekjáték, akkor azt viszont már joggal kérheted számon. Az, hogy ez csoda, azt annak is tudnia kell aki azt kínálja...
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Nemcsak te láttad úgy. De kishazánkban az ilyenek ellen fellépni 2010 áprilisa óta egyre inkább ellehetetlenül. Ezért is fontos ez a jelentés, mert úgy tünik ha lassan is, de egy intézmény teszi a dolgát.:D
@ariel12: Felesleges gúnyolódni. Te is pontosan tudod, hogy nem volt nekik leányálom az elmúlt pár évtized. Még akkor sem, ha nem mindegyikből lett mártír. De te pl Mindszenthyt is biztos röhejesnek tartod. Mondd, ki lenne neked elég jó? Elég nemes? Elég erkölcsös? Elég tehetséges?
húúúbakker, ez már az agyra ment mákony következménye?

Változik a felnőttképés, javuló foglalkoztatásban bízik Czomba

A kormány a növekedési fordulattól és a munkaerő-állomány jelentős részét érintő munkahelyvédelmi akciótervtől azt várja 2013-ban, hogy nem törik meg a foglalkoztatottak számának növekedése - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára.

hvg.hu/karrier/20121227_Valtozik_a_felnottkepes_javulo_foglalkozt
@Mystes: Akkor még nem volt Varánusz blog, de én soha sem értettem a vallásosságot. Pedig apám és apai nagyanyám révén volt is közöm a valláshoz. Lehet, hogy azért is vannak fenntartásaim a "történelmi" egyházakkal kapcsolatban. De amit most művelnek a "történelmi" egyházak kis hazánkban az egyszerűen gyomorforgató. Hiába kapnak akármennyi pénzt a költségvetésből semmi nem elég nekik. Ha az általuk kapott iszonyatos mennyiségű pénz csak egy részét a szegénység felszámolására és a rokkantnyugdíjasok életlehetőségeinek a javítására fordítanák, nem itt állna az ország. Figyelmedbe ajánlom a következő honlapot tanulmányozás céljára: www.mszfszk.hu/ érdemes beleolvasgatni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Valaki egy korábbi kommentben poénkodott az első éves közgazdászokkal és frissen végzett jogászokkal kapcsolatban. Azt hiszem szükség is lenne rájuk 2014-ben a kormányváltás után. Mert addigra biztos sok dolguk lesz. Mert szépen lassan, de biztosan derülnek ki a joggal ellentétes dolgok.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Szerinted az egyházi vezetők budai villákban laknak, mint mondjuk Oszkó? És nem csinálnak semmit csak a kormányt kritizálják? Hatalmas dzsipekkel járnak, mint mindenféle tahó vállalkozó? Én nem így látom.
@Mystes: nem de az előzőek nem prédikálnak a tetteikkel ellentétesen ;)
@Mystes: Vidéken egy lelkésznek kilóg a segge a gatyából. És nincs sztrájk, meg ilyesmi! Neki hivatalból boldognak kell lenni! Nincs ám vállalkozósdi!
Csak egy klasszikust tudnék idézni: " A mocsár lecsapolásakor nem szokás a békák beleegyezését kérni"(Janesz Kokesz)
Magyarországon a jogi karok ,(és a közgazdasági karok közül is sok) diplomás londoni takarítókat, mosogatókat, pincéreket, valamint hazai "pénzügyi közvetítőket" képez állami pénzen. Mi az értelme ennek?
@Mystes: Amikor édesanyám az Irgalmasoknál feküdt a Frankel Leó úton, akkor a kórházzal szemben lévő templomba megérkezett a pap. Jaguar XJ típusú gépjárművel. De mondok mást, amikor még résztvettem szavazatszámlálóként szavazó bizottságokban a II. kerületben. Mi vittük a mozgóurnát a Margit körúti Ferences rendi kolostorba. Az ott lévő idős testvérek mindig megkínáltak valamilyen itallal. Remélem, mondanom sem kell neked, hogy nem kannás borral kínálgattak, és nem ócska kerítésszaggató pálinkával. Csak a legfinomabb konyakokkal és whiskeykkel találkoztam ott.
Ja, és apám mostohaapja sem noha borokat ivott. Autója ugyan nem volt, de azért soha nem hallottam panaszkodni, noha még jócskán az átkosban éltünk amikor meghalt.
Szóval szép is lenne, ha a papok sztrájkolni kezdenének. Arra viszont tisztán emlékszem, hogy amikor legutóbb templomban voltunk, egy istentiszteleten akkor a koncert alatt messziről nyújtogatták a perselyt, hogy adakozzunk. Erre van eszük, és a persely is egy olyan jövedelemforrás amivel nem kell elszámolniuk.
fácse mezősi:

"A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból kiderül, hogy tavaly 1,11 millió foglalkoztatott dolgozott olyan nemzetgazdasági ágazatban, amelyben az átlagkereset nem érte el, vagy épp csak meghaladta a 100 ezer forintot. Emellett még 1,72 millió olyan honfitársunk volt 2011-ben, aki a hivatalos adatok szerint legfeljebb 140 ezer forintot vitt haza."

brühühühü

kibaszott egy ország...és a zeltolcsy ebből akar adót meg 100 milliárdokat, a barom
@Mystes:

ha egyáltalán nem léteznének nem okoznának hiányt számomra...nélkülük élek és nyugodtan nincs hiányérzetem

brüühühühü
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Én nem hiszek abban, hogy ha a papság leadná az egész vagyonát, akkor a fél ország megtérne.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Hidd el, jogászként megélni ezt az ámokfutást, nem leányálom. Valóban érdekes lesz ezt a katymaszt eltüntetni, úgy hogy betartsuk az alapvető jogelveket, amitől jogállam a jogállam.
@VT Man:

namost ha valaki cigány az miért baj ha azt emlegetik?

és nem csak cigány ami kisebb probléma hanem az hogy cigánykodik ami sokkal nagyobb

lásd a statisztikát amit bemásoltam

ha nem fizeti meg a munkát akkor mit akar? rabszolgákat akik még azért is adót fizetnek hogy ingyen dolgoznak?

brüühhüühhü
@Mystes: Először is: nekem Mindszenthy soha sem lesz etalon. Tanulmányozd az életpályáját és rájössz, hogy miért. Másodszor: a vélemémyem, hogy minden egyház tartsa el magát a hívők adományaiból és ne akarjon rátelepedni az emberek életére. Amelyik egyház nem tudja eltartani a hívekből az mehet a levesbe. Amennyiben a katolikus egyház Jézus követőjének vallja magát akkor ossza szét a vagyonát a rászorulók között és akkor elhiszem nekik, hohy nem csak a hatalmat ujra megszerezni akaró harácsoló banda. Nekem egyetlen a ministránsgyerekek szexuális felvilágosítását a gyakorlatban magára vállaló pap sem lehet erkölcsös. Erkölcsösnek és példamutatónak tekintem azokat a papokat, tanítókat akik vállalva akár a halált is, kitartottak követőikkel. Erre akár a II.VH--ban akár a napjainkban zajló eseményekben is lehet találni példát. Ja és eddigí életem során sem éreztem hiányukat és remélem ezután sem, hacsak nem kell lövészárkok mélyén kuksolnom hátralévő életem folyamán. Mint tudod a lövészárkokban nincsenek ateisták. Addíg viszont elvárom, hogy ne kutakodjanak a sliccem a nézeteim és a magánéletem körül. Azt is elvárom, hogy egyetlen gyermekre se akarján rákényszeríteni a dogmáikat.
@ariel12: lajk, na azert a tabori lelkeszek is megernek egy miset ;)
@batka manó: Az egyházak támogatásához némi adalék.
Az állampolgároknak - mint tudjuk - módjuk van 1%-ot felajánlani a SZJA-jukból.
Amennyiben a felajánlott összegek nem érik el a büdzsé SZJA bevételeinek 1%-át, a költségvetés ezt kiegészíti. Korábban a kiegészítés 0.5%-os mértékig történt, a jelenlegi kormány ezt a 0.5%-ot meg kívánja emelni 0.9%-ra. Az olvasott cikkben a példa úgy szól, hogy a büdzsé 1%-os SZJA mértéke 11 milliárd Ft, a felajánlásból befolyik 4 milliárd, az egyházi állami kiegészités 6 milliárd körüli összeg lesz, így jön ki a 0.9%-os bruttó támogatás.
@Mystes: Nem térne meg a fél ország, de én és még sok millió másik ember jobb szájízzel venné, hogy vannak egyházak, akik egyenlőbbnek érzik magukat az egyenlők között, és nem akarnának olyan anyagi előnyöket kikövetelni maguknak, amilyeneket mások nem kaphatnak meg.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Értelek. Arra gondoltál, soha ne azt nézd ki áll előtted, hanem azt, ki áll mögötte.
@ariel12: "elvárom, hogy ne kutakodjanak a sliccem a nézeteim és a magánéletem körül. Azt is elvárom, hogy egyetlen gyermekre se akarján rákényszeríteni a dogmáikat. "
+1
@rodeo36: És a 140-nél kevesebben benne vannak a merci szalagmelósai is, mert kb. 110-et visznek haza.
@Mystes: Alapállapotban a hittel semmi gondom. De:
hit != keresztényi hit
keresztényi hit != katolicizmus
(ahol "!=" : "nem egyenlő")

S ehhez még hozzávenném, hogy semmilyen egyház nem szükségeltetik semmilyen hithez. Következésképpen a papság sem. Ha tehát egy emberi csoport klubszerűen úgy dönt, hogy nekik segédszemélyzet kell, akkor tartsák is el.
Ez valamennyi egyház minden papjára igaz. Korra és nemre való tekintet nélkül.
@Mystes: azé a szívem mindjárt megszakad szegény egyházfikért, vazzeg' láttál te mostanában parókiát közelről? Olyan kulipintyókat rittyentenek nekik a hívek(meg mi), hogy besza-behugy...

"Azonnali hatállyal 1,2 milliárd forintot csoportosít át a kabinet a Piarista Rend Magyar Tartománya hitelfelvételének kiváltására és beruházás befejezésére a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból. A Piarista Rend Magyar Tartományának további eredményes működését segíti a kormány idei 1,2 milliárd forintos támogatása – közölte a szerzetesrend. "
"Ilyen például az 5 ezer lakosnál kisebb településen szolgálatot teljesítő egyházi személyek támogatása, 2010 óta 1,6 milliárd forintot szánt a kormány, ezt az összeget határozta meg a 2013-as költségvetési tervezetben is. Szintén azonos maradt az egyházi örökség védelmére és egyéb beruházásokra fordított összeg, ez 1,3 milliárd volt 2010-ben és ugyanennyi a jövő évi költségvetésben. A hittanoktatást 2010-ben 3,008 milliárd forinttal támogatta az állam, ez az összeg 2011 óta 3,1 milliárd és jövőre is ennyit határoztak meg. Erdő Péter a finanszírozási nehézségekre hivatkozva pont ezt a három területet emelte ki."

3 milliárd hittanoktatásra? mi a f.szom, nem fussa hitből, szeretetből,perselypénzből a térítésre?

aham, szegény csóró egyházak...
@VT Man: A magam részéről sosem emlegettem a származását. Az elmebeli állapotát igen. Az nem származásfüggő. Egy paranoid skizofrén jegyeket mutató min.elnök származásfüggetlenül nem kéne
endresy.blogspot.hu/2012/09/kortunet-vizsgalat.html
@ariel12: Remélem, neked is vannak olyan elveid, amiért a halált is vállalnád.
@ariel12: Nagyjából most is ez a helyzet: a hitéletre nem kapnak pénzt, csak épületállományfenntartásra, meg oktatási fejkvótát, mint a polgári iskolák.

Aki meg keresztelőt, házasságkötést, meg temetést akar, az fizessen és ne nyavalyogjon. Az ugyanis nem jár alanyi/állampolgári jogon. Az már a hitélethez tartozik.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Nekem erős a gyanúm, hogy sok kommentelő van, akinek tökmindegy, csak üssön valakit/valamit - egyébként meg szarik bele az egészbe, nem érdekli az egész. Az egész az ő egójukról szól, hogy ők milyen tökéletesek, bezzeg az egyház nem tökéletes.

Én úgy gondolom, hogy soha nem lehet olyan szegény az egyház, hogy azzal elégedettek legyenek az ilyen emberek. vagy, ha hótszegény lenne, abba is szarnátok bele. Akkor keresnétek valami/valaki mást, akit ütni lehet. Mert ez erről szól. Nem az egyházról.
@OPHELIA:

ja...a német autóbiznic az kibaszott szarúl aláírt megállapodás és ennek sok sok következménye lészen

a számok eredmény 4900 milliárd a GDP ezek alapján a többit nem tudom és ebből befolyó adók kerekítve 1890 milliárd

ez a 35000 milliárdos GDP 7,14%-ka

miből van a többi?

szóval elbaszott egy gazdaság

brühühühühü
@Mystes:

értsd már meg te bugyuta az egyházra magára semmi szüxég

a többi szarkavarás

brühühühü
@Fabius: Nem mondod, hogy a gecimultikat az adófizetők pénzéből tartják el??? :) Eddig azt hittem kőkeményen profit orientált cégekről van szó, akik kizárólag a piacról élnek. :)
@Mystes:

itt másoltam he' :

"A hittanoktatást 2010-ben 3,008 milliárd forinttal támogatta az állam, ez az összeg 2011 óta 3,1 milliárd és jövőre is ennyit határoztak meg."

a hittanoktatás nem hitélet??? egyébként nem mindegy kit üt az ember, azt kell ütni aki megérdemli az egyház/papság meg ilyen, az emberi hiszékenységen alapuló átverés az egész, csak ha egy civil ver így át embereket azt csalásért elviszik...
Jobb helyre nem is mehetne. Egyszer fizettek, hogy ide jöjjenek békamenetelni, most meg templomot újítanak fel.
index.hu/belfold/2012/12/27/szilveszterkor_megehetik_a_bekemenet_dijat/
@Mystes: Nem érdemes gyöngyöket szórnod. A lövészárok meg úgyis mindenkinek eljön, nem kell ahhoz háború.:)
@batka manó: De te még biztos nem vetted a kezedbe a Bibliát, hogy rendszeresen olvasgassad. Pedig az ingyen van!
@rodeo36: Már akartam kérdezni, hogy ez a "brühühü" mi? Röhögés vagy sírás?

Csak mert erre sincs semmi szükség, akárcsak az egyházra. Mégis csinálod!
@Mystes:

tudományos magazinokat olvasok és nem meséket ha mesét akarok akkor vannak ennel szebbek is mint a biblia rémtörténetei meg tömeggyilkosságai

brühühühü
@rodeo36: Az egyházra nincs is. Jézusra viszont annál inkább!
@Mystes:

azaz egyenrangúak a brühühühühü annyit ér mint a zegyházak

brühühühü
@batka manó: A hittanoktatás nem hitélet. Tanít téged a halál! Minek tanítsalak? Úgyis hülyeségnek tartod. Akkor menj Isten hírével, ahova akarsz. Ingyen!
@Mystes:

na most fogsz csodálkozni....kitalált személy és csak azok az egyházak nem tartják be iránymutatásait amelyek kiplakátozzák kurva drágán

brühühühü

csak neked
@Mystes: Az egyházakról csak annyit, hogy csak azokkal az egyházakkal van bajom, akik lógnak az állam csecsén, és folyton követelőznek, hogy többet, többet. Nézd meg a Krisna tudatú hívőket. Soha nem sírnak, csak teszik a dolgukat.
Velük nincs is bajom, de amikor a magukat történelminek nevező egyházak sírását hallgatom, akkor az jut az eszembe, hogy miért ne tartják el a híveik?
Ha olyan sok hívük van akkor ez nem okozhat nekik problémát a felajánlott egy százalékokból.
@Mystes: Nem az én elveimről van szó! Azt majd én eldöntöm, hogy van-e valami amiért képes lennék az életemet áldozni. (Megsúgom voltam katona a Tzahal-ban és ott nem sóspuskákat durrogtattunk és ránk sem köpőcsővel lődöztek. :DD )
A többi dologról megkaptad a választ a többiektől.
Bár ezt nem nekem címezted:
"De te még biztos nem vetted a kezedbe a Bibliát, hogy rendszeresen olvasgassad. Pedig az ingyen van!"
Forgatgatom az itthon lévő Bibliát ( van Ószövetség, Ujszövetség sőt még a Korán is)de valahogy nem látom, hogy ingyen lett volna. :-) Lehet, hogy az üzletben átvertek és ráragasztottak egy árcédulát? Pedig a Felszabadulás téri templom melletti üzletben vettem még annak idején.
@rodeo36: Emlékszem, amikor az állami támogatást megvonták sok egyházat játszó "vállalkozástól", ugyanezek verték itt magukat, hogy: micsoda disznóság! Most meg azért verik magukat, hogy: "sokat kap az egyház"!
@ariel12: Szinte tudtam, hogy ezt fogod elővenni. De küldök neked egyet ingyen, hogy megnyugodjál. (Bár hidd el, az sincs ingyen.)
@rodeo36: Azt már látom, hogy rádférne egy kis hitoktatás :)
@Mystes: Légyszi ne kavarjál meg ennyire. Az előbb azt írtad, hogy ingyen van a Biblia most meg azt, hogy amit küldenél nekem ingyen az sincs ingyen. Mindjárt brühühüzöm én is mert ezt a logikát már nem tudom követni. :)
@Mystes:

egyszer próbáltam, de hamar megfeküdte a gyomromat...egy orbitális világra szóló csalás/átverés/szélhámosság egyik eszköze, papírra nyomtatva.
@Mystes:

miben kellene hinnem?

általában nem "hiszek" semmiben sem

brühüühhü

a te szavaidban a legkevésbé
ariel12: "Pedig a Felszabadulás téri templom melletti üzletben vettem még annak idején."

Neked még mindig "felszabadulás" ??? Én maradok a régi szép nevénél, ami ugye Ferenciek tere 1874 óta. :)
@Mystes:

ezzel ott a hiba, hogy én is fizetem - közpénz -, pedig minden porcikám tiltakozik ellene...f.szé nem fizetik a hívők akiknek fontos az agymosás (bár én gyerekkorban kifejezetten tiltanám a térítést, kb. úgy mint az alkohol fogyasztást ez is hülyít meg amaz is).
@batka manó:

Nem szabad ebben sem általánosítani. Nincs több/kevesebb tetű itt sem, mint az élet bármely területén.
Üdítő, de nyilván nem egyedi esetként a saját történetemet osztom meg.
Nem sokkal a rendszerváltás után szültem, dúlt az új meg újabb keresztények rendszere.
Anyám, aki liberálisként nem volt vallásos, ámde érthetetlen okokból laza klerikális volt, rendesen fizette az egyházi adót. Ki is röhögtük.
Ennek alapján úgy gondolta, neki jár, hogy az unokáját megkereszteljék, nehogy pogány legyen:))
Nem kicsi, nyugati városban.
Rosszul gondolta. Nem is fizetett többet.

Örömszerzés okán nekem kellett megoldani.
Egy győri templom papjáról hírlett, hogy nem szarakszik. Felhívtam. Utólag kiderült, hogy nem is erről a templomról volt szó:)))

Mondtam a papnak, hogy a gyerek a házasság szentsége nélkül született, zsidó a leendő keresztmama, a nagyanyja boldog lenne és senki nem vallásos.
Azt válaszolta: Jézusnak minden bárány egyforma. Holnapután 9.00-kor keresztelek.
Nagyra becsültem,sok munkát szereztem neki:)))
Csak a keresztelőn láttam,nagyon kellemes ember volt.
Ilyen is volt/van.
@Mystes:

mindegyik egy vállalkozás pénzért és anyagi előnyökért némelyik visszacsurgat valamennyit a nyomorúltaknak akiket ők tették nyomorúlttá a kedves állam segítségével amellyel egymás seggét nyalják és egymás faszát szipják

brühühühü neked speciális brühühühü+1
Gabriel! Ne erőlködj mert nem látom az üzidet. Visszaraktalak oda ahova való vagy: a tahók közé! Oldalt látom, hogy nekem vélaszoltál csak a szöveget nem látom, viszont nem érdekel annyira, hogy toplákmentesítselek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

és ha holnaptól semmjijenzsolt főtér lesz belőle akkor miként fogod idézni?

nekem is Felszabadulás tér és a zandrássyút is Népköztársaság útja és a Moszkva tér is Moszkva tér akármilyen szelessé is tettétek

kis huzatos

brühühühü
@Orica Középföldi:

az én gyerekeimet itthon/háznál keresztelték, és konkrétan semmi bajom a pappal aki elkövette( mondhatni qrva jó fej, azt leszámítva, hogy pap :) ) , a szakmájával vannak apró nézetkülönbségeim...

ui: a családi béke kedvéért volt a megalkuvás, de nem voltam bent a keresztelőn...arra a kis időre inkább elmentem világgá'.
@Mystes:

Nem erre a hsz-edre válaszolok, viszont Neked szól. Kicsit visszaolvasva aszem, h a srácoknak van igaza, és tudom, h János és Jézus is ingyen keresztelt! Mikor a Te hited elhiteti veled a galádságot, a hatalomvágyat és a pénzhajhászást is, akkor az már réges rég nem a Jézusi gondolatról szól. Röviden, Te is ugyan úgy elkurvultál a hatalmas hitedben és erkölcsösségedben, hogy nem látod a saját és a bandád hitetlenségét, álszentségét és halálos bűneit! A hit nem engedi meg a kompromisszumokat.
@batka manó:

Bohó vagy!
A vízvezeték-szerelőt, a villanyszerelőt megnézed. Érted amit csinál? Nem.
A pap is csak a szakmáját gyakorolja, kevesebb kárt csinál és csak egyszeri a program.
@ariel12: Nem számít az a lényeg, hogy mások látják. :)
@Myrath: Nem akarlak elkeseríteni de ha olyan "tökéletes" embereket akart volna választani mint te, akkor nem vállalta volna a megtestesülést. :)
@Orica Középföldi:

és mire jó? mert a vízvezetékszerelő meg a villanyszerelő működő dolgokat hagy maga után mikor megfizettem, a pap meg előre kéri a pénzt azért amiért semmit sem ad de sokat dumál ha meghallgatom

brühühühühü
@Orica Középföldi:

nálam a szerelőknek pechje van, háromszor építkeztem és képben vagyok mint aféle "magad uram, ha szolgád nincsen alapon". ráadásul műszaki végzettségű vagyok így az autószerelés sem fog ki rajtam, belőlem az iparosok nem élnek meg vakbél műtétet nem vállalnék az igaz, de egy keresztelőt - hadoválni én is tudok - simán megoldanék ;)
@rodeo36:

Pénz szóba se került. Hogy anyám mit beszélt vele, mit adott a keresztelő után, soha nem kérdeztem, mert nem érdekelt.
Tudom, hogy minden mánia pénzbe kerül, de ez legyen a mániások magánügye:))
@batka manó:

Nem ült a példám, de rám igaz. Baromi áhítattal tudok végignézni egy dugulás-elhárítást vagy TV-javítást:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Butaság! Pont értem van! ;) Csak ti elszúrjátok!
@Myrath: Ja hogy csak érted de másokért már nem? :) Nekem úgy rémlik azt mondta mindenkiért jött és ha kell ott hagyja a 99 "igazat" is azért az egy elveszettért.:)
@rodeo36: Erről mondjuk kérdezd meg azt több ezer árva gyermeket, akik mondjuk Böjte Csaba szárnyai alatt válhattak emberré, a rájuk váró földi pokol helyett.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem vitázom! Az én erkölcsi értékrendem, lojalitásom, és a humanizmusom is messze túlszárnyalja a keresztény egyház tagjaiét. Tudom! Azé hagytam ott a p..ba!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ő megy is a mennyországba, ti meg a pokolba, bandástul!
10000000-böl 1!
@Myrath: azért az feltűnt, hogy a Katolikus egyházban működik és soha el nem hagyná azt?? :)

Az ex cathedra "majd te megmondod ki üdvözül" magabiztosságoddal kapcsolatban pedig csak ennyit.

"..És én ne szánjam Ninivét, amely
évszázak folytán épült vala fel?
melynek tornyai vetekedve kelnek?
mely mint egy győztes harci tábor terjed
a sivatagban, és utcái mint
képeskönyv amit a történet irt,
nyilnak elém? Ne szánjam Ninivének
ormát mely lépcsőt emel a jövőnek?
A várost amely mint egy fáklya égett
nagy korszakokon át, és nemzedékek
éltek fényénél, s nem birt meg vele
a sivatagnak annyi vad szele?
Melyben lakott sok százszor ezer ember
s rakta fészkét munkálva türelemmel:
ő sem tudta, és ki választja széllyel,
mit rakott jobb-, s mit rakott balkezével?

Bizd azt reám, majd szétválasztom én.
A szó tiéd, a fegyver az enyém.
Te csak prédikálj, Jónás, én cselekszem.
Ninive nem él örökké. A tök sem,
s Jónás sem. Eljön az ideje még,
születni fognak ujabb Ninivék
és jönnek uj Jónások, mint e töknek
magvaiból uj indák cseperednek,
s negyven nap, negyven év, vagy ezer-annyi
az én szájamban ugyanazt jelenti."

Babits Mihály - Jónás könyve
@Mystes: Állításokat teszel, amelyekre nem hozol bizonyítékot.

Ha meg akarsz győzni valakit valamiről, akkor neked kell bizonyítanod az igazadat.

Eleddig csak összevissza beszéltél.
@Mystes:
"Kínában nincs többpártrendszer, de diktatúra sem feltétlenül. "

Á, ott tényleg nincs diktatúra, csak koncentrációs táborok, Gulagok az ideológiai elhajlóknak:
"Üzenet a munkatáborból
Címkék: Kína munkatábor

Julie Keith egy meglepő üzenetet talált a portlandi Kmart üzletben vásárolt Halloween dekorációs készlet dobozába rejtve:

Uram:
Ha véletlenül megvásárolta ezt a terméket, nagyon kérem továbbítsa ezt a levelet a World Human Rights Organization felé. Több ezer ember akik a Kínai Kommunista Párt kormányának az üldöztetése alatt állnak hálásak lesznek, és a tettét soha nem fogják elfelejteni.
Ez a termék Sengjangban, a Masanjia munkatábor 2-es részlegének 8-as egységében készült, Kínában.
Kínai betűk.
A munkásoknak ebben az üzemben napi 15 órát kell dolgozniuk, szombat, vasárnap, és szabadnapok nélkül. Máskülönben kínzásnak, verésnek, és szóbeli megaláztatásnak vannak kitéve. Szinte fizetés nélkül. (Havi 10 jüan)
(Körülbelül 360 HUF)

Az emberek akik itt dolgoznak átlagosan 1-3 éves büntetést töltenek le, de bírósági ítélet nélkül. Sokan közülük a Falun Gong gyakorlói, akik teljesen ártatlan emberek, a bűnük mindössze annyi, hogy másban hisznek mint a kommunista párt. Ők gyakran súlyosabb büntetésekben részesülnek mint a többiek."
sorkoz.blog.hu/2012/12/27/uzenet_a_munkataborbol
@Mystes: "Emlékszem, amikor az állami támogatást megvonták sok egyházat játszó "vállalkozástól", ugyanezek verték itt magukat, hogy: micsoda disznóság! Most meg azért verik magukat, hogy: "sokat kap az egyház"! "

Rosszul emlékszel.

Vannak egyházak, amelyek támogatják a hajléktalanokat, az éhezőket, és ehhez kapnak állami támogatást, mint akármelyik civil szervezet, amely hasonló tevékenységet végez.
Ilyenektől vonták meg a támogatást.

A magyar "történelmi" egyházak karitatív tevékenysége eddig nem látszik az egekbe szökni.
Karácsonykor már évek óta a Krisnások etetik az éhezőket, állami támogatás nélkül.

A magukat "kereszténynek" nevezők egy része pedig a kibertérben bizonyítja nap mint nap, hogy érzéketlen és embertelen tuskó.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem mondom meg, mert nem érdekel! Torz az értelmezés, torz az alkalmazás, korlátolság, hazugságok, politika, hatalomvágy, pénz. Erről szól a katolicizmus. Végeztem.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: A krisnások meg állandóan lejmolnak. kolduló rend, meg gazdálkodó rend is. Van néhány ünnepük, és kész. A pap viszont minden nap többször is miséz, stb. Nemigen érne rá gazdálkodni is. A krisnásoknál minden hívő bentlakó! A keresztyéneknél viszont egyáltalán nem. Ha minden keresztyén bentlakó lenne, ők is eltartanák magukat.
@Putyilov gyári melós:

Ja, és amúgy papíron többpátrendszer van náluk, vagy 30 díszpárt van a kínai parlamentben.
@Myrath: "Röviden, Te is ugyan úgy elkurvultál a hatalmas hitedben és erkölcsösségedben, hogy nem látod a saját és a bandád hitetlenségét, álszentségét és halálos bűneit! A hit nem engedi meg a kompromisszumokat. "

Ugyanmár. Egy unalmas provokátor, nem más.
@ariel12: Látom, téged az egészből csak az érdekel, hogy gyötörd a gondolatot a végtelenségig, és a kákán is csomót keress.

Légy vele boldog!

:)
@Mystes: "Ha minden keresztyén bentlakó lenne, ők is eltartanák magukat."

Ezért kell nekünk eltartanunk a keresztyén papokat?

Jól vagy?
@Myrath: Úgy beszéltek, gyerekek, mintha a hatalomvágy, pénzhajhászás, stb csak az egyházi emberekre lenne jellemző. Az mindenkire jellemző!

Van egy ideális állapot, ahhoz képest persze mindenkit lehet fikázni.

És én tudom, hogy ti mind ebben az ideális állapotban leledztek.
@Mystes: "Ha minden keresztyén bentlakó lenne, ők is eltartanák magukat. "
Jó lenne kipróbálni. Remélem te is így érzed!
@épészmérnök: Én nem "összevissza beszéltem", hanem most is azt mondom, mint akkor. De nem keresgélek neked adatokat, csak mert te úgy kívánod. Tudom, hogy úgyis csak kötözködni akarsz. Ez engem fáraszt. ha szerinted nem úgy van, akkor legyen neked úgy. Xarok rá.
@Putyilov gyári melós: Amúgy ha jól belegondolunk a honi parlamentben sem nagyon látni ellenzéki pártot. Maximum olyan Kinai féléket.
@ariel12: Nyilván a szerzetesközösségek Európában ugyanezt csinálták és csinálják. Mi a csodálatos ebben?
@Mystes:

"És én tudom, hogy ti mind ebben az ideális állapotban leledztek."

NEM! Ilyen nincs!

Mi gondolkozunk, kételkedünk, keressük a szavak mögött az igazságot, nekünk nem mondja meg más, h mit gondoljunk, mi utat keresünk.
Te elfogadsz, és hiszel. Tedd azt, de akkor ez nem a te fórumod.
@Putyilov gyári melós: Igen, ez így van. Sőt, Tibetben még terjeszkednek is. (Bár szerintük az Kínához tartozik, amiből annyi igaz, hogy tényleg tartozott hozzájuk.)
@Mystes: csak a többi harács nem bújik az ige' mögé...nem prédikálja azt, hogy tűrj, és meg lesz majd a jutalma. a többi harács azt mondja kaparj te is és talán jut neked is. ez azé nagy difi, tudod bort iszik...

egy egyházfi hatalomvágya, pénzhajhászása, nemi tévelygése azért visszatetszőbb két (sok) nagyságrenddel, mert közben nagypofával prédikál valami teljesen másról
@épészmérnök: Attól, hogy valaki ételt oszt, még nem lesz se egyház, sem vallás.
@Mystes: Ezt komolyan mondod? Ennyi a véleményed? Te télleg kurva vagy!!
@épészmérnök: Látom már, az egyházakba fog beleroskadni ez az ország, annyira odavagytok :)))
@Mystes: Jól látod! Ez a korlátoltság, haladás és tudás ellenesség érződik a mai klerikális Magyarországon. Kicsit olvass vissza idén, nyitottabb elmével.
Az egész egyház jelentősége (nem költsége!) oda-vissza, a gdp kb 1%-a, és akkor már sokat mondtunk!

Állítom, hogy a gyereketek legójára, netezésre, sörre, cigire, bármire, még vécépapírra is, vagy kölnire, sokkal többet elbasztok. De azért nektek pont az a félszázalék fáj! Azon kínlódtok. Hogy az a félszázalék esetleg nem egészen százszázalékig hatékony!

Jézust is baszogatták, hogy túl drága olajat öntött a lábára az az asszony. Jó lett volna az másra!

Esetleg lélegeztetőgépet lehetett volna belőle venni!
@batka manó: Akkor csináljatok 100% ateista államot, mint Enver Hodzsa idejében. Az klassz volt!

Jó sokat spóroltak!
@Mystes:

Nem érted mit mondanak neked. Sajnos. Illetve tök mindegy.
Én léptem, jövőre jövök! Addig is...

BUÉK! Mindenkinek!
@Myrath: Igen, komolyan mondom. Attól mert valaki ételt oszt (vagy nem oszt ételt), még semmi köze semmilyen valláshoz! Ehhez bőven elég egy mozgómenza.
@Myrath: Szerintem meg az a tudásellenes, aki azt ordibálja, hogy "kitalált személy". Ráférne egy kis tanulás...
@Myrath: Dehogynem értem én! Egyház ne legyen. Hívők ne legyenek. Ételosztás legyen. Na, meg legyen minden ingyen. Ahogy az oktatás is. Meg az ingyensör.
@Mystes: összekutyulsz dolgokat:

az, hogy közpénzből tartanak el egyházakat az baj, tartsák el a híveik, ha állami feladatot látnak el kapják meg a normatívát ami a feladatra jár azt csók.

az hogy vannak templom járó emberek az nem baj, mindenki úgy hülye' ahogy akar.

az, hogy egy kisebbség beleugat abba, hogy az én gyerekem vallásos oktatást kapjon mert az olyan cuki'
az, hogy egy kisebbség beleugat abba, hogy valaki a párjával húsz éve és két gyerek óta együtt él, de ez nem család
az, hogy a település egyetlen iskolája egyházi kézre kerül , és a szülök kénytelenek oda járatnia gyereküket eszi nem eszi, nem kap mást alapon

na ez a kurva nagy gáz, elakarják venni az ember egyik legalapvetőbb jogát, hogy szabadon eldönthesse mi a lófaszban (nem)akar hinni...az meg még nagyobb gáz, hogy olyan szar alakok dirigál(hat)nak a szent vallás nevében mint a tetű semjén, vagy az egyszeri rózsa asszony
@Mystes: "nem keresgélek neked adatokat, csak mert te úgy kívánod."

Igen, ez az! Higgyük el. Bemondásra. Mint az egyház meséit.

Nem, nem kívánok én tőled semmit, barátom. Te hittéríteni jöttél ide, és én erre már sok éve nem vagyok vevő.

Mondogass, amit akarsz, kívánom, nehogy érvek, adatok eltérítsenek a hitedtől, mert akkor nagyon rosszul fogod érezni magad.

A továbbiakban beszüntetem veled a kommunikációt, nagyon elburjánoztál itt máma. Túladagoltad magadat. Tahótlanítlak.
@Mystes:

Talán január vége felé felszínre fog kerülni a jéghegynek a csúcsa és sejthető lesz, hogy mire is költi az egyház a közpénzből kapott támogatásokat. Lesz majd lepetés.
Véleményem szerint, az egyházak finanszírozására a német modellt kellene átvennünk.
@Mystes: Baszod! Hol van a Katolikus, Református stb egyház mozgókonyhája? Persze most leszámítva, hogy a békamenetesek nyítnak egyet mert már vérciki, hogy a Krisnások minden évben kitesznek magukért mindenféle felhajtás békaügetés és állami párt vagy hasonló kitüntetés nélkül is.
"Na, meg legyen minden ingyen"
Még azt a rohadt Bibliát is amit "ingyen" küldenél megjegyzed, hogy az sincs ingyen. Szerintem kurvára eltévesztetted a blogot. Talán nézz körül valamelyik vallásos blogon ott biztosan nagyobb sikert érhetnél el. Itt csak untassz minket. Amúgy ha jól emlékszem a Pápád is nyitott valami blogot vagy hasonlót. :)
@Le veau d'or:

Nocsak. Ez elég talányosan hangzik, de legyen igazad.
A német modellt én is támogatnám:)
Hahó Régiek!

Tud valaki valamit Szívről? Napok óta nem látom.
@Orica Középföldi: Remélem csak a beiglikóma állapotában van és nincs semmi baja.
@Orica Középföldi:
Tele a tö... szóval elege van a jobbikos és zsidózós propagandaszövegekből.
Megértem.
@batka manó: Elég gyenge lehet a te nem(hited), ha egy ilyen szar, tetű egyház, vagy néhány pap mond valamit neked, és az téged zavar! Szard le!
@ariel12:
Én is tahótlanítással indítok manapság...
Nem érdekel a jobbikos propaganda, pláne amikor nem a témába vág.
@épészmérnök: Nem tudnál esetleg csöndben tahótlanítani? Nem. Mert neked minden pillanatban demonstrálnod kell! :)))
@Orica Középföldi: "Ausztriában, Németországban, Dániában például nulla, azaz nulla euró a hitéleti támogatás, az egyházak maguk vetik ki az egyházadót a regisztrált tagokra, és a helyi adóhivatal szedi be egyenesen a fizetésből."
forrás: varanus.blog.hu/2011/07/17/egyhaz_finanszirozas_borgiak_haboruja
:-)
@épészmérnök: Látom, rosszul esett, hogy nem ugrottam be a hülye provokációdra :))))))))
@ariel12: Szerintem a Krisnások csak rátelepültek az európai kultúrára. Érdekes, ők pont Karácsonykor akarnak osztani...

De, ha valaki belép krisnásnak, az megnézheti magát!

Miért nem lépsz be krisnásnak, ha szerinted az olyan klassz? Mégiscsak jobb lesz a keresztyénség által (is) temperált és kialakított európai közélet és személyes szabadság, ugye?
@ariel12:
Ja kérem, ott nem pitiáner pénzügyi és politikai játékok vannak a háttérben.
Meg mintha nálunk vallásosabb országok lennének azok...
Nálunk mennyit kapott pl. az én katolikus egyházam is, idén pluszba még az állami normán kívül?
Huszonx milliárdot?
Értem én.

Ahogy egyre szarabbul meg az országnak, ahogy egyre több a szegény, úgy támad fel a katolikus egyház étvágya???

Tőlem nem kapnak, a krisnásoknak inkább adom az adómat, a segítséget, de ezeknek???
Az egyházi adót egyik évben egy matt részeg nyanya jött volna beszedni... Elhajtottam...
Tőlem nem kapnak egy vasat sem.

"Nem kérdem én, meddig járnak még köztünk Szemforgató hamis papok..."
@ariel12:

Tudom, azért mondtam, hogy tetszene:)
@Mystes: Na kellemes elmélkedést kívánok neked. Kénytelen vagyok itthagyni téged mert érdekesnek igérkező dokumentumfilmet találtam az egyik TV adón a kelet Szamoai dögevő sünök tüskéinek hossza és az általuk fogyasztott zöld banán mennyisége között. Ez valamivel érdekesebbnek tünik számomra mint hittanórán résztvenni a Varánuszon. :)
@Mystes:
Két apróságot szeretnék a témához hozzátenni. Az egyik, régi történet, húsz éves. A lányomat akartuk ( a magam részéről akarta a rossznyavalya ) megkereszteltetni. Nem írom le megint, már egyszer megtettem. A történet lényege, hogy akkora arca volt a megkeresett három monstranciaszidolozó illetékes úrnak, mintha nem is emlékeznének rá, mi volt a helyzet ez ügyben a rendszerváltás előtt.

Akkoriban örültek annak, ha valaki átlépte a templomuk küszöbét önként, most meg fanyalognak és azt mondják, hogy majd akkor hajlandóak megkeresztelni a gyerekemet, ha felhagyok a fújdeerkölcstelen életvitelemmel, oszt elveszem feleségül a páromat. Ja, mint ha nem lenne elég bajom anélkül is. A harmadik, jóléttől vágósúlyra hízott tetű elutasítása után elfogyott a legendásnak mondható türelmem, és szívélyesnek koránt sem nevezhető hangnemben kérdést intéztem a kedves édesszüléje szexuális szokásaival kapcsolatban, továbbá a katolikus egyház erkölcsisége tárgyában is tettem egy-két távolról sem szalonképesnek nevezhető megállapítást, majd távoztam/tunk sietve, a továbbiakban örökre messze elkerülve a műintézményeiket. Azt mondod bunkó vagyok? Azt mondom bunkó az a reverendába csomagolt darab szar, akinek az isten pénze nem elég – csak, hogy stílszerű legyek. Azt mondod régen keveselltük milyen elhanyagolható támogatást kaptak, most meg sokalljuk? Azt mondom, akkor is leszartam, most is leszarom. A különbség mindösszesen annyi, hogy az akkorihoz képest a tizenhatodik hatványára emelkedett az undorom. Ariellel tökéletesen egyetértek, tartsák el magukat, ne élősködjenek senkin. Főként ne az államon, mert az állam ugye mi vagyunk (Te is) és nem dagadt törpe focista, aki Nagybádogasszonyunk ünneptyin hánnya a kereszteket igen nagy szorgalmasságrúl tanúbizonyságot téve a hülyéknek, akik hisznek benne.
A második apróság ez ügyben, ugyan hol volt lélekben a főszardarab, amikor a krisna tudatú hívők ételt osztottak a szerencsétleneknek a Bolha Lujza téren? Nyilván imádkozott érettük – pénz nincs! Az a pici plusz, amit kiimádkozott a Zsótti pluszbónuszként a fajtájuknak, mire köllött? Abból nem futotta volna 2000 adag kajára, a testvéri szeretet okán?

Szóval kérdezem eltérített ateistaként, szerinted ez így rendben van? Vagy csak én vagyok megveszekedett liberálbolsevista, aki ráadásul titokban mezúzákat farag tikfábul, osz’ jó pénzért árulja számla nélkül a zsinagóga környékin?
Mesélj…
@ariel12:
:DD
Igaz!
Na, én is megnézem a bajonettjeimet...
@Knósszosz:
Hajrá, én mentem, de ne hagy, hogy lehúzzon a szintjére... :))
@ariel12: Jó tévézést! Eddig is csak vesztegetted itt az idődet :)
@Knósszosz: Valaki abszolút nem felel meg a hitképzetnek, de azért kertesztelkedni akar. Mi a faszér? Házhoz mentél a pofonért, ahogy itt szoktátok mondani. Párttag is csak az lehet, aki olvassa Marxot. Ha klubtag akarsz lenni valahol, akkor tartsd magad a szabályokhoz.

De nem. Te azt tartanád természetesnek, hogy a pap minden szart kiszolgáljon, amivel nem is ért egyet, azután meg csodálkozol, hogy milyen elvtelen emberré lett...
@Mystes:

"Mégiscsak jobb lesz a keresztyénség által (is) temperált és kialakított európai közélet ..."

Giordano Bruno is örvendezett ennek a "temperálásnak".
Ez jó kis téma!
Én olvastam egyébként mindenféle szent könyveket, meg egyházatyákat is, sőt katolicizmusból szakdoliztam (idézőjelekkel, lábjegyzetekkel). Mégsem vagyok hívő.
A lányom 10 évesen meg akart keresztelkedni, mert másnak is vannak keresztszülei. Barátnőm antiklerikális katolikus, én ugyanaz reformátusban. Hát, ki is választottam az unitárius egyházat, amelyik megengedi, hogy Jézust embernek tekintsem csak, akinek vannak megfontolásra érdemes gondolatai. Azóta unitáriusok vagyunk. A keresztelő egyébként teljesen ingyen volt, pénzről szó sem eshetett. (persze dobtunk azért). Utána is eljártunk, szenzációs kis istentiszteletek voltak, perzsa filozófusokkal, modern irodalommal.

Kár, hogy ők se nyafogtak a kodifikációs remekmű miatt. Biztos, mert bekerültek.
@Le veau d'or: Négyszáz év elteltével is ezen szaroztok? Bár csak ennyi lenne az egyház bűne! Hiszen magát Jézus Krisztust is megölték!
@Le veau d'or: Bruno ugye maga is szerzetes volt. Úgyhogy olyasmiről beszélhetünk, mint amikor Rákosi kivégeztette Rajkot.

Egyik sem nagy dicsőség!
@ariel12: "Baszod! Hol van a Katolikus, Református stb. egyház mozgókonyhája?"

Fusd át gyorsan ezt esetleg. :)

"A Katolikus Karitász 5. éve vesz részt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által kiírt EU Élelmiszersegély programban. Évek óta az ÁTI DEPO Zrt.-vel kötünk raktározási szerződést a segélyszállítmányok tárolására és mozgatására. Az ország különböző területein lévő, az MVH által ellenőrzött és jóváhagyott, hűtést nem igénylő termékek tárolására alkalmas raktárakba érkeznek a
tartós élelmiszerek. Segélyszervezetünk az ún. csillagpontos elosztási rendszert alkalmazza. Nagy teherbírású kamionokkal kiszállíttatjuk az árut a raktárból egy osztópontra. Egy rakodásra, és több gépkocsi parkolására alkalmas lerakodóhelyet keresünk (pl. parkoló vagy Tüzép telep) ahová kisebb autókkal érkeznek a környező helységekből a karitász önkéntesek vagy az önkormányzat dolgozói. Ott rakodják át a településenkénti mennyiségeket és viszik el saját falujukba, ahol 4 napon belül kiosztják a rászorulóknak az élelmiszersegélyt, valamint aláíratják az átvett mennyiségről szóló dokumentumot (kiosztási adatlap).

A 2011. évi EU Élelmiszersegély program keretében 686 település rászorulóinak juttatott élelmiszersegélyt a Katolikus Karitász. Az I. fordulóban kiosztott mennyiség: 1.066.962,12 kg, a II. fordulóban: 958.533,84 kg. Az éves összes kiosztott mennyiség: 2.025.495,96 kg volt. Ez a mennyiség 84 db 24 tonnás kamiont, és több kisebb teherautó rakományt jelent!

A tavalyi évhez képest (1,806 tonna), az idei évben 219 tonnával, azaz 13%-kal több élelmiszert
osztottunk szét.

Az I. fordulóban 27 féle terméket, a II. őszi fordulóban 24 féle terméket osztottunk, vagyis lisztet, köztük vitaminozott lisztet, különböző tésztaféléket köztük diabetikus és szénhidrát csökkentett tésztákat is, C-vitamin készítményt, instant italport, pirított tarhonyát, étolajat, borsó- és kukoricakonzervet, vaníliás karikát, mézes jellegű puszedlit, krémmel töltött kekszet."

www.karitasz.hu/projektek/projektek-2011/eu-elelmiszersegely-2011
@Mystes:
Kivétel nélkül minden értelmiségi az egyházi rendbe tartozott. Szerzetesnek, papnak lenni egyáltalán nem elhivatottságot kívánt.
Korábban az összes eretnek is szerzetes volt, mert a többiek nem fértek hozzá a bibliához. Bár Bruno idejében már igen.
@Mystes:
Hallottál Te olyanról, hogy valaki elfogadja a szülei kívánságát azért, mert tiszteli őket?
Képzeld el, bezony van ilyen. A való világban is előfordul, nem csak az orosz népmesékben.

Tudod az a helyzet, hogy nem éreztem semmiféle kötődést az egyházakkal szemben, már kölyökként sem. Ez tény, nem hiszem, hogy ettől kevesebb lennék mint az a pap, aki a tízparancsolatot klozettpapírnak használja és ministráns gyerekekkel dobja fel az estéjét.
Az is tény, hogy nem voltak ellenérzéseim velük szemben. Én azon az állásponton voltam, hogy virágozzék minden virág, csak ne legyen kötelező nekem aknázó moly elleni irtószert önként(…) adományozni a kertészetüknek. Na, ebbe szartak bele, amikor két kérdés után elhajtottak a keresztelő ügyében. Mondom mégegyszer: nem én preferáltam a dolgot, a szüleim kívánságának hajtottam (volna) fejet. Minő anomália, én is meg vagyok keresztelve, de ettől még normálisnak érzem magam. Azt írod:
„Te azt tartanád természetesnek, hogy a pap minden szart kiszolgáljon, amivel nem is ért egyet”
1: Szóval én egy szar vagyok. Rendben.
2: Az már Aldous Huxley álma lenne számodra, ha egy papnak kálciumot mutatna ki a laborvizsgálat a szervezetében. Tisztelet a kivételnek persze, nyilván vannak igazán jó emberek közöttük. De ne kábíts a baromsággal, a szellemiségük okán jelöltem ki az követendő útjukat, aminek a végállomása, egy hatalmas, ökomenikus pöcegödör. Miért?
Például azért, mert semmilyen „izmus” nem követelt annyi áldozatot, mint az övék. Vitatkozott már itt valaki velem ezen, Torquemada-t egyenesen polgárjogi aktivistának aposztrofálta.
Jó, elég volt.
Szeretnék értelmes emberekkel is beszélni végre.
3: Ezt a pontot töltse ki Rodeó, mindenbe egyet fogok érteni vele

ja, és brühühühühü
...te faszkalap
@Orica Középföldi:
Kedvelem a zértékeléssidet szintuty-:)))
@saravad: Meglehetősen demagóg ma arra hivatkozni, hogy az egyház azért nem jó, mert egyszer, 7 év per után, megégették Brunót. Úristen! Hány embert gyilkoltak le, akár csak az ún. középkorban is. Az újkorról nem is beszélek.
@saravad:

Úgy emlékszem az első körben kimaradtak az unitáriusok.
Aztán nyilván eszébe juthatott valakinek, hogy ez határon túl jelentős gyülekezet:)
@Knósszosz: Akkor állítsd fel magadnak az erkölcsileg követhetők listáját, és kövesd azokat. Te faszkalap.

Brühühü.
@Knósszosz: Én azt nem értem, hogy mit kínlódtok annyit az egyházon. Szarjatok rá!
@Mystes: Egy egyház, akárcsak egy párt, sosem lesz tökéletes! De kiválóan lehet ekézni :)
@Mystes:

Az a legnagyobb baj veletek, bigottakkal, hogy hangyányi humorérzéketek sincs.
Sajnálom, de láthatóan nem értetted meg a mondatot.

Nem fogom elmagyarázni:)

A mai jelenléted komoly penitenciának tűnik, de tök eredménytelen.
@Knósszosz:

" Ezt a pontot töltse ki Rodeó, mindenbe egyet fogok érteni vele"

Ez már-már a kételkedés nélküli hit:))))
@Mystes:
Nem, az egyház nem Bruno miatt nem jó. Ez csakugyan demagóg, sőt ostoba érv lenne. Én még azt sem mondom, hogy nem jó (de, mondom, de ez a szubjektív véleményem).
Konkrétan az a bajom, hogy az egyház az állammal összefogva az életembe avatkozik, és ezt nap mint nap látom. Az iskolában is.

Knósszosszal egyetértek. Idős, mélyen hívő embereket nem bántok meg fölöslegesen, nem nyilvánítok előttük véleményt. Édesanyám temetésekor a 2-3 vallásos rokon miatt kifizettem, amit kellett. (márpedig kellett, mert Anyu, ha emlegette is a Teremtőt, mondhatnám informális viszonyban voltak).
@Mystes:
Én szarok rá, nem kell külön felhívnod a figyelmem, mit tegyek.
De azért köszönöm és láthatólag leesett Neked is az egy eurócent.
A ...kalap jó éjt kíván Neked, bár nem az én fejemen mozog a bűűr.
@Orica Középföldi:
Nézd csak:
Rodeó nem simogat senkit, viszont lehet menni hozzá tanulni sokat.
Ő simán kurvanyázik meg picsázik, de többre tartom a véleményét, mint sok okoskodó, cizellált seggfejnek.
Szerencsére itt nem tudok ilyeneket, de néha olvasok más blogokat is.
Mi a francnak??
@Mystes:

Jut eszembe! Az MSZP, mint az MSZMP jogutódja, 2/3 szerint ugye felelős stb.
Akkor a katolikus Egyház, mint közvetlen jogutód? Naná, hogy felelős, és ha elfogadjuk a bocsánatkérést és lezárjuk, akkor ennyit Gyurcsány is megérdemel, nem? Pláne, hogy az egyház olyan ingatlanokért kap kárpótlást, meg kapja vissza, amelyek a megbánandó időszakban (is) kerültek a birtokába.

Ez ilyen női logika, lehet, hogy tévedek.
@saravad:
Azt hiszem, a lényeget tekintően egyet értünk. Kösz és jó éjt!
@ariel12:
Igen, ez a globalizáció:
Többpártrendszernek látszó kvázi egypártrendszerek, az elitek diktatúrája.
@Orica Középföldi:

Ráadásul ez ez egyetlen jelentősebb magyar alapítású felekezet, a többi honosított import, tsúnya-pfuj-pfuj multikulti.
@Fabius:
A Bean szirtáki, reggel nagyon jól jött! -:D:D
Szerintem érdemes lenne ezt a turizmus dolgot erőltetni, de sajna ez is veszett fejsze nyele.
Miért? Nem értek egyet Veled abban, hogy a pályakezdő szakemberek itthon tartására elég lenne az, hogy nem adósítják el őket.

Ez csak arra elég, hogy ne kelljen a szülőktől tarhálniuk élelemre, amikor kezükben a diplomával állást keresnek. Bár azt is fognak, sajnos. Én, mint gazdasági kérdésekhez teljesen hülye, úgy érzem kurva kevés a szakemberek itthon tartásához az, hogy lesz olyan kegyes a kormány és nem adósítja el őket száz évre. Na oszt ha mégis sikerül ezt kommunikálni, és be is veszik, azt már nem fogják, hogy a használható tudást akkor is háromszorosan fizetik meg a Lajtán túl.
Mi az apjuk faszára bazíroznak?
Náluk egy sokkal okosabb generáció nőtt fel, ezért kínlódnak a demonstrációk okán, hogy:
namiapicátcinájjunk fijúk?
Remélem, ebbe beletörik a tökük.

Tudja (illetve sejti) ez a tetű, hogy a srácoktól tartania kell.
Na, ők lesznek azok, akik még egy embert visznek magukkal. Vagy kettőt… hármat. A szülőket, családtagokat. Mert az harakiri, ha basztatják az ifjúságot, mögöttük ott vannak a szülők is.

Csinálják csak, ez a vesztük lesz.
@Knósszosz:
'Saszt még el is felejtettem, hogy erről marattál le:
www.youtube.com/watch?v=drQ_Jxhayjg

Qurva jó buli vót, két ora rakkenroll
bazmeg...
@Knósszosz:

Maradjunk a hétköznapoknál, a többség nem politikai elemzők alapján dönt. Amikor a nagyi úgy tud eligazodni a mai világban, hogy az unoka segít, fb, ügyélkapu, nyomtatványok, bankkártya stb. akkor a nagyi nosztalgiázik kicsit a régi szép időkön, de azért felfogja a mai kor előnyeit. Lassan azt is megérti, hogy ehhez nem százezer ifjú traktoroslány kell.
A hülyeség nem korfüggő és Viktor elszámítja magát, amikor a tranzisztoros rádió és villanybojler korába akarja visszavinni az országot.
@saravad:
Igazad van, de mégse.
Én a fiatalok hülyének nézéséről beszéltem, az nem fog hosszú távon működni.
Amit Te mondasz, az nagyon szép lenne, de sajnos egyenlőre az álmok kategóriájába tartozik.
Tudják ők, hogy nem térhetünk vissza a gőzmozdonyokhoz a mai világban ( bár ha a MÁV állapotát elnézem, nem is utópia ), de egy nagyon szűk rétegtől eltekintve, nem követik a mai kor előnyeit. Ne gondold, hogy nem tudom mit beszélek. Az én szüleim hetvenen túl vannak, drága keresztanyám 87, hála az égnek nem hülyék, de az általad említett vívmányokkal nem tudják tartani a lépést.
Néha én sem, hát akkor mit szóljanak ők?

Egy biztos, ez a tetű elszámítja magát, ahogyan Te is írod. Csak azt nem tudom, ez világos lesz egy éven belül, vagy megyünk a levesbe?

Ha oda nem is, most aludni biztosan.
Jó éjt, köszi! Holnap...
@Putyilov gyári melós: Van ilyesmi a katolikus egyházon belül is, igaz ők szerzetesrend :)

hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1los_rend
Picit OFF de tetszett. Egy másik portálon láttam egy elnevezést, ami talán az itt található tahótlanító gomb helyett üzemel. A neve: "trolltartó". :)

Ide lehet rakni mindenkinek, ízlése szerint a saját trolljait. :)

www.ferfihang.hu/wp-content/uploads/2012/07/troll-meter.gif

ON
Ezt meg Rodeonak szeretettel. :)

Beethoven, Isten kedvenc vitapartnere. Brühühühühü

youtu.be/ISMvjCxy5Os
@Mystes: Akkor miért az egyházakat támogatják? Alkalmasint szerinted a hittan-oktatásra szánt pénzből mennyi jutot mondjuk zarahustra tanításainak népszerűsítésére? A buddhizmusra? Az iszlámra? A judaizmusra (erre talán tényleg jutott)?
Egyébkémnt a vallások moralistái közül mirt pont Jézusra kellene pénzt költeni? Aki különben soha nem tanította azt, hogy rá vagy a tanatira pénzt költsenek. Budhhára miért nem? Krisnával mi a gondod?
@Mystes: Az egyházakba talán nem roskad bele az ország. Deí abba, amit a szekuarizáció felrugása jelent, már előfordulhat, hogy belerokkan. Az pedig, hogy pont a katolikus egyház és a kormányzó klerikális lobbipárt akar morális mércét megállapítani bárkinek is, az meg vicc.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: momentán katlokius hitelvi populizmust láttam inkább az olvtárstól.
@Knósszosz: nagyon hosszú lenne, ha én a te soraidat folytatnám -mindazonáltal köszönöm a megtiszteltetést, ahogy látod Orica meg kuncog-

én ezeket -asszem má' írtam fentebb ugyanitt:

a vallások keletkeztek és oka van miért és ugyanúgy ahogy okavesztetté válnak és ez elkezdődött megszületésük pillanatában (mit össze vissza küzd a zóbiblia a kőtáblákért, a kő szememben kőkorszakot jelent még tábla formában is...már akkor sem ette meg mindenki az egyirányba menetelés szükségességét...ez nagyon hosszú, Bruno... Galilei, Leonardo aki boncolt mert kereste az isteni szikrát...hova is tűnhetett stb.)

tehát ez egy történelmen átívelő mozgás és egyszer majd átminősűl, minél előbb annál egészségesebb, ez a mai teljesen egészségtelen

exogamia endogamia
politeizmus monoteizmus (bigbang)
dialektika hit
materializmus hit

művészetek és a tudomány ugyanazt kutatják és mutatják fel a művész mindíg megelőzi a tudóst mert "a gondolat" kell megszülessen előbb és utána lehet kibontani

a barlangrajzokon a vadász megragadta a vadat és környezetét 3D-ben axonometriában mert olyan mélyen ismerte különben éhen halt volna

a lét meghatározza a tudatot

a hülyéket meg kellene hallgatnunk és meggyőzni őket de nem is akarják meg nem is értik jobb nekik az a világ amiben elvesztek és végleg...kár a halál megváltás nekik

brühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

vagy egészben, vagy csak a II. tétel Gilelsz és George Széll Chicago symphony

brühühü
@rodeo36: "a hülyéket meg kellene hallgatnunk és meggyőzni őket"

Fizikai képtelenség. Mármint meggyőzni őket.
A hülyéket meg kell hallgatni, hogy pontos képet kapjunk arról, milyenné nem akarunk válni, utána pedig el kell őket kergetni magunktól, mert ha hülyének lenni alapjog, akkor hülyék nélkül élni is alapjog. Emiatt, ha aztán mégis közelebb tolakodnának, rá kell baszni a fejükre, és újfent el kell kergetni őket, legyenek hülyék máshol.
@épészmérnök: Isten a népeknek a nyelvét, magyaroknak az eszét zavarta össze, ne tudjanak együttműködni!
@épészmérnök: Isten a népeknek a nyelvét, magyaroknak az eszét zavarta össze, ne tudjanak együttműködni!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hazugságdivatbemutató

A legnagyobb a világon. Egy ország a közönsége. A kifútó kelet-nyugati tájolású. Fővédnöke a politika. Főrendezője a sajtó! A bemutatók a politikusok.
A színpad megvilágítása vörös, némi valószínűvel feldobva. Az első fellépő, a „Megváltó” kistermetű, agresszív tipusú „manöken.” Magabiztos, előre tekintő, lopva hátra tekingető, (meglátják e a kommunista múltat) Öltözete vattakabát, gimnasztyorka, dobtáras géppisztoly.
2. modell: a bízzatok bennem bő földig érő suba, rajta nemzetiszínű himezés-hámozás. Jól takarja a görbe jellemet, és az alárejtett lopott vagyont.
3. modell, a széles néptömegek számára. Szegényes lepusztult, öltözet, rajta sok színes masnival, nemzetiszín pántlikával. A „jövőre jobb lesz kreáció,” Szétmállik a seggünkön a nadrág, ha a szükség úgy hozza. Az pedig hoz
4. modell, „A nincs másik lenini út” Fő attrakciója a talpatlan sarkantyús, magyaros csizma! Bőgatyával vagy székely harisnyával. Vörös csillagos pitykével, az ümögön. Minden Dinka Fafejű emblémával.
5, Vidám kisgazda: pirosló tájkép mosoly, frissen barázdált arc, (sikerrel) jóllakott, nagygazda, joviális úriember, Alattam jó dógod lesz, csak légy hűséges szógám, jobbágyom, zsellérem, ha én ezt elérem.
6. „Isten megsegít testvérem” Földig érő, rózsaszín reverenda, ájtatos mosoly, előre tolt szavazó láda, „adakozzatok fele barátaim” Meglátjátok a túlvilági boldogsággal, semmi föl nem ér! De elfogytak a felebarátok, mert nekik mindig a rosszabbik fele jutott!
7. Az ifjú titán! Kidolgozott izmok, kinyúlt kötött pulóver, erőszakos nyomuló stílus.
Ha rászólnak hátrább az agyarakkal, a válasz titán különbek vagytok?
8. Műsoron kívül. A Sancó Panza külsejű, Dón Kivót- e törött kopjáját szétverte a vörös szélmalom lapát kereke!
1990!
@Szúrófény: Remélem folytatod majd a divatbemutatót más elõjelekkel is.:-)
@rodeo36: ezt a "vallások okavesztetté" válnak dolgot elég sokan meghírdették már a történelem során aztán, hogy hogy nem mindíg inkább õk tüntek el a süllyesztõben és nem a vallások. ;-)
@Mystes:

Az inkvizíció 600 évig tartott. Peruban és Mexikóban, hivatalosan 1820-ban ért véget. Az auto-da-fé napjainkig divatos. Becslések szerint, sok-sok millió életet követelt a vakhittel átitatott, önző és gonosz "ostobaság", mely évszázadokkal volt képes lassítani a tudományos és társadalmi fejlődést.

Ezzel foglalkozni, ezt megemlíteni szarozás szerinted?

(Amúgy, az ÁVH-s párhuzamod találó.)
@Knósszosz: Basszus, ez nagy volt:) Képzelem ez a szentfazék ha megnézte a teljes videót, hogyan hányja magára a keresztet. :-)
Azt hiszem amíg ilyen írások készülnek addíg nem ért meg az ország a feudalizmusból való kilábalásának:
index.hu/velemeny/2012/12/26/karacsonyi_gondolatok/
ariel12: mármint abból a feudalizmusból ahová a kufár szellem taszított minket??? ;)
@Szúrófény: fc06.deviantart.net/fs36/f/2008/286/c/3/Burn_Down_Babylon_Poster_by_DonAnonimo.jpg

@ariel12: Régen sem olvastál Matulát?

@Le veau d'or: 600 évig tartott? Maranhaoban volt egy inkvizítor szomszédom, neki akkor nem szóltak, hogy vége és menjen el más munkakörbe.

Jelezném 8 óra, capuccino az asztalon(cornetto a vágyak között) és sehol egy poszt!!!
@ariel12:

Nem hoax ez?
Ennyire hülye nem lehet, bár akár, hisz nem ismerem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

a kufárkodással egyetlen bajotok van nektek "igaz keresztényeknek", hogy ne a ti kezetekben van a trezor kulcs...pedig nem utálni kéne a zsidókat, hanem a saját pályájukon legyőzni - mert a liberalizmus egyik nagy előnye, hogy a pálya(piac) szabad - de ahhoz meg hülyék vagytok és az összetartás is kibaszottul hiányzik így marad a férges irigység "azok szemét zsidók minden bajunk okozói mert csak".Bár ha jobban belegondolok a kufárkodás a katalikusoktól sem áll messze, perselypénz, keresztelésért, esküvőért,temetésért vidám arccal lehet virítani a lovét.

ui: kíváncsi vagyok, hogy a kicike' kínaiakat mikortól lesz kötelező úgy utálni mint a zsidókat, mert a pénz "teremtésről" ők is sejtenek valamit... és ne gyere azzal, hogy te nem is zsidóztál, mert de, korán reggel megint sikerült belecsapnod egy kis fincsi zsidózásba.

a feudalizmusba meg nem a kufár szellem lökött minket - "kufáréknál" cél a haladás (előre, nem hátra) a feudalizmusba a tudatlanság, a korlátoltság és a bigottság löki az embert.
@ariel12:

ez a pali egy degenerált barom, vagy csak simán jól megfizetik, azért hogy hülye legyen...elmebaj amit ír, az a nagyobbik bazmeg, hogy még mindig sokan beszopják a kincstári dumát.
@batka manó:
Szerencsétlen gábrist már leírtam, nem szép dolog, de el sem olvasom a böfögéseit... :)
@tucano:
Véleményvezér olvasva?
2012: a fülkeforradalom...
JÓ!

Na, megyek melózni, délig még egy kicsit.
@ariel12:
Olvastam, de ez egy beteg elme lázálma. Jó pénzért hülye - gondolom...
@Orica Középföldi: @batka manó:
ne hülyéskedjetek, az egyik legjobb stílusparódia az évben, még az unalmat is direkt úgy forgatja, ahogy ezek szirupos-nyálas és nagyon buta MN-MH ünnepi cikkek szokták.

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nézem!
@hacsaturján:

Öt mondat után gyanús volt:))) Mégiscsak index, lassan 2013 -- tehát ilyen nincs.
Bevallom, nehezen olvastam , a végére már nem is futotta a türelmem.

Tegnap nem voltál, vagy csak néma voltál?
@batka manó: Ne légy butus, aki igazi keresztény annak eszébe sem jut a "trezor kulcs", mivel olyan kincsek birtokában vannak, amely a kufároknál szóba sem jön. :) Azon állításod pedig, hogy ők jelentik a "haladást" az év vicce kategóriába sorolható.

Egyébként az is sokat elárul a tudatalattidról, hogy te a kufárkodást egyből a zsidókkal kötötted össze, mert én erről egy szót sem szóltam. :)
@tucano:

hát nekem - és ahogy nézem másnak se - jött le, hogy ez fricska akarna lenni...a végén egy frappáns mondattal kivédhette volna az esetleges félreértéseket szerző ha paródiának gondolta ezeket a sorokat. így inkább komolyan gondolt faszságnak tűnik a szösszenet.
Gyurcsány cica

Karácsonyi életkép a Demokratikus Koalíció kommunikációs stábjánál.
- Gyerekek, kéne valami fiatalos a Feri Facebookjára. A sok fiatal úgyis az internet előtt ül, meg izé, mostanában így úgysem szeretik az Orbánt, oda kéne tenni nekik valami ;-)))
- Yooo! De mit szeretnek mostanában a fiatalok? A rockzenét? Vagy a tüc-tücöt?
- Ne oltsál szét, ennél menőbb kéne!
- Táncolhatna Gangnam Style-t a Feri!
- XDDDDD
- Jó, akkor mit szólnál egy tükörből fotózott cuki macskás képhez?

www.facebook.com/photo.php?fbid=513818615317272
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

mehetsz te picsába angyalkám, tudatosan terelsz, ferdítesz állandó jelleggel.

haladás motorja a "mindig többet-jobbat akarok", ebben az értelemben ez inkább haladás mint visszatérni a szent horty korszakba és sírva keseregni 'nagymagyarországért' talpig kokárdában amiben meg az a pláne, hogy azt pont olyan jobbos barmok kurták el mint akik most visszasírják.
@tucano:

Most biztos szégyenkeznem illene, de abszolút nem ismerem a MH, MN stílusát:)))
Így nem voltam képes felismerni a stílusparódiát, csak, annyit, Index-idegen.
Sőt, ezt a hiányt nem is akarom pótolni.
Megbocsájtható?
@batka manó: Ne picsázz manócska, mert nem áll jól a felvilágosult liberális imidzsedhez. :)

Az eltérés szerintem abban lehet, hogy az általad említett "mindig többet-jobbat akarok" valójában mit takar? Az, hogy ez mit jelent a kufároknál és mit azoknál, akik igazi értékere akarják építeni az életüket azt most inkább nem fejtem ki, hiszen elég okos vagy hozzá te is, hogy legyenek róla fogalmaid. :)
"igazi értékere"

hahaha...igazi értékek, tömjén zsoti meg a cimborái által nyomott 'értékek' na azokból inkább nem kérek, sőt...

szerintem, most ismét elegem van a hülyeségeidből, azt' inkább nem hizlallak tovább. :)
@ariel12:
mivel te linkelted elolvastam -gyorsolvasással- háááááááááát, irodalomnak gyengus nem olvastatja magát hanem taszít...majdnem sikerült neki...komoly nem lehet, mert karikatúrának nem megy el valahogy az én irodalmi hátterem süket dumának tartja...de ha megitta a testes vöröset és utána írta akkor nem lenne ilyen lassú és vénasszonyos bár Bözsi néném olyan volt mint a penge és a villám és ha vicc volt akkor Bözsit akarjuk ment az ünnepekről nekem a Bözsi kut eszembe és nem a Homoki(os) Szabó Attila

szóval ez nem értelmiségi

brüühhühü
hehe, gabriel tematizálását megint megettétek, lubickol a szentem :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ennek semmiféle jelentősége nincs....böfögésed...amíg ilyen szellemi szinten tartjátok -lásd dzsobbik és narancsbolsik a katlikokkal- a tömeget vagy a 2/3 nak csúfolt választási csalást addig a vallásnak oka van: a seggfejek uralma és rablása, és a sajt kiéneklése a hülye varnyú csőriből, a tiedben sincs sajt...brühühühü
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

részemről mazohizmus hogy nem tahótlanítottam -immáron sokaccor- de olyan tipikus, hogy tananyag lehetne, még azon gondolkodom hogy hol?

brühühühü
@rodeo36: :D szintén zenész, meg alkalmi vakság, mint Bolinál :D
@rodeo36:

" tananyag lehetne, még azon gondolkodom hogy hol?"

Lehetne kérni, hogy ne itt?
@Orica Középföldi:

ezt kérd a háziszárnyastól...hogy adja elő a lopottholmit máshol (valamint a mosott ruhát és a kékítőt is)

kurvára unalmas a mellébeszélése de a tahótlanítás nem hallgattatja el csak tőlem kikapcs.... és másoknál a reakciókban láccik hogy még toprongy...hát...

szóval a Pázmány-hoz mit szócc? oda való lenne nem? vagy hittanórára?

brühühühü
@Orica Középföldi: megbocsátható?
Irigylem!!!:)

Sosem fogom elfelejteni a dicső Új Magyarország c. lapot. Két napig dolgoztam ott, merő félreértésből. Az első értekezleten (2. nap) a főszerk közölte, hogy itt az ideje, hogy legyen narancspárti lap, ne szégyelljük a szimpátiánkat, nyugodtan írhatunk pártos cikkeket, mint a konkurencia. Aztán értekezlet végén elköszöntem tőle, sztem azóta se fogta fel, hogy majdnem behánytam attól, hogy vki nyíltan a függetlenségük feladására biztatja a firkászokat. Visszatérve a témához, ott született a magyar konzervatív újságírás krémje (akik túl fiatalok voltak ahhoz, hogy a kommer párt beteg péniszéből táplálkozva nőjék ki magukat), olyanok is.
@tucano:

aztat hun aggyák ki? és veszik?

brühühühü
A tegnapi témához most találtam:
www.origo.hu/itthon/20121227-penzhiany-miatt-nem-tudjak-megkeresztelni-a-peterhidai-kisfiut.html
Szerintem ha van egy kis eszük akkor nem is keresztelik meg. Ráér eldönteni az a gyerek amikor nagykorú lesz, hogy mit hisz és mit nem.
@ariel12:

Tegnap már atomjaira szedtük a témát:)
arile12: A plébános részéről ez egy marhaság. Viszont a keresztelés az nem egy pártba való beléptetés, hanem élet adás. Ahogy a kicsitől nem szoktuk megkérdezni, hogy meg akarsz -e születni, így a keresztelés is történhet az előtt, hogy ő eldöntené akarja -e vagy sem. :)
@rodeo36:

Nem érdekel, ne adjon elő semmit.
Most nem fogom visszakeresni,de tegnap reggel zsinórban vagy 15-ször tőmondatoztad, aminek semmi értelme nem volt:) Közel jártál, hogy a ketrecbe küldjelek, harcoljatok ott.
Ez tartja életben, hogy mindíg végszavaz neki valaki, bár teljesen más darabban játszanak.
Kurva fárasztó.
off. én szóltam, én montam...

Kétezer hely jut Navracsics egyetemének
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem államilag támogatott helyeit 100 millióból növeli a kormány.

www.origo.hu/itthon/20121227-ketezer-hallgato-tanulhat-ingyen-navracsics-egyetemen.html
Ágyeszbugyesznek:

Az agyhaláltól ment meg az új oxigénhab
Ha leáll a légzés, az agy néhány percen belül visszafordíthatatlan károsodást szenved. Egy új oldat azonban negyedórán át
www.origo.hu/egeszseg/20121227-vilagmegvalto-otletek-az-eletmento-oxigenhab-intubalas.html
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Epeömlést kapok, ha meghallom/látom - Navra-egyetem.
Lehet amerikai örömzászló tüzeket rakodni

Meghalt a Sivatagi Vihar parancsnoka
78 éves korában meghalt Norman Schwarzkopf az első Öböl-háborúban a szövetséges csapatokat vezető amerikai parancsnok.
Zarándokút épül a Dél-Alföldön

A 206 kilométernyi útvonal 2014 végére épülhet ki 751 millió forint támogatásból.

www.origo.hu/utazas/hirek/20121227-zarandokut-epul-a-delalfoldon.html

Erre van lóvé.
Egyházi adót kérnek a keresztelésért
Egy somogyi család azért nem tudja megkeresztelni kisfiát, mert tartozik az egyházi adóval.
márvóóót?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

kik? miért? honnan? hová? zarándokolnak?

mijafaszez?

brühühühü
@Orica Középföldi:

ez számomra nagy megtiszteltetés, mert azt jelzi engem olvasol...mindkettőnk egészségéért mellőzni fogom a háziszárnyast

brühühühü

miccócc a mystes vagymijafasz-hoz túltett a szárnyason is odáig ment, hogy nekem akart hittant tanítani(tatni)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

mecsoda hallgatás lett a petreus körül a nagy bulvárhírből nagy hírtelen titkok lettek?

zárolták

brühühühü

ezeket kellene írtani akinek 3 -nál több kitűntetése van azt nyugdíjazni és elküldeni traktorosnak
tegnap lapítottam, minta szar a fűben... ez a magasságos valáásetológiai agymenés egyrészt taszított, másrészt kijött volna belőlem a kojturembör... inkább hallgattam és csendben hánytam (na nem a keresztet)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: offolok,
a T valami okosságot csinált az ADSL-el és a ZTE eszközökkel, de sehol nem találok leírást róla, tudsz valamit erről:
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

kár volt elolvasni a kérdéseimre nem ad választ...a magyar katolikus egyház fizethetné van rá pénzük elég minek még erre rátenni...katolikus zarándokok...körmenet 206 km.en?

brühühühü
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem, de utána fogok nézni, no nem az idén... bővebben? mire gondolsz? mobili, vagy internet?
@rodeo36: látom, nem vagyok egyedül... de azért ez a 206 km durva... sose lesz belőle szentjakab.
@rodeo36: új bejegyzés jelentem. ez nem az én pályám volt.gondolom, tankkal járható lesz, esetleg újvidék visszafoglalása abbáziáig? :-))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: ADSL elvileg, aktív eszköz nélkül elvileg, réz kábelen elvileg /azért elvileg mind, mert még a szerelők is csak tájolnak :D
50/15 hagyományos kábelen, és semmi infó sehol
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ünnepek után küldöm Neked a dolgokat, ha addig nem tudszvárni, kérd meg Fabiust küggye átel Neked, amit eddigelé kapott...
@rodeo36: @exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"a mystes vagymijafasz-hoz túltett a szárnyason is odáig ment, hogy nekem akart hittant tanítani(tatni)"

"ez a magasságos valáásetológiai agymenés egyrészt taszított, másrészt kijött volna belőlem a kojturembör"

Ez a tegnapi délután valami egészen színvonal nélküli volt. Ez az a létezési forma, ami nem késztet megszólalásra, nem éri el az ingerküszöböm. Ez a jó szó rá, taszító volt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: má senki sem dolgozik, mondom jövőre, erre rá fognak eléggé mozdulni mások asszem, úgyhogy türelem...
Persze, ha belegondolok, hogy vagy 5 éve volt 2 napig vezető hír, hogy az angolok a hálózati konnektorból veszik ki az internetoxigéntot, oszt azóta sekésehang... meglássuk
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: aktív nélkül nemigen hiszek a dologban, a fizikát még a T sem tudja megerőszakolni, bár elég sok mindenre képesek:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: a szerelők végi mentek a kábel mentén és nem láttak semmit, na vagy a zte hágta meg a fizikát, vagy a fószereknek kell a szemüveg ;)
amúgy a xv. kerületben varázsoltak valamit, és üveget sem láttak csak a dslam meg a modem volt amit cseréltek
@ariel12:
index.hu/velemeny/2012/12/26/karacsonyi_gondolatok/- Homoki-Szabó Attila.

Kérdezzük meg orvosát vagy gyógyszerészét !
A cikk elolvasása után kímélje monitorát, kár lenne érte.
Ez a zírás(ó) nem nó(r)mális gondolatokkal van teli, talán egy a mentsége, hogy karácsonyi,így már okafogyottá lett.
OFF, de nagyon jó

A Thália bemutatja A tanút, Virág elvtárs - Cserhalmi György. Ebből az apropóból készített vele interjút a 168 óra.

Ebből egy remek mondat:
"A szervilizmus minden fele fúr, a gyomor, a szív és az agy irányába is. Ementáli sajtot csinál az emberből."

Kiváló az egész interjú.
ON
Az AB beleköpött a NERbe. Lesz itt vinnyogás... :)
@Orica Középföldi: Gondolod, hogy véletlenül most mutatják be? :-)
@rodeo36:
Na ájjunk meg egy szóra, részemről a megtiszteltetés jó?
Oszt igen, ezeket má írtad és nem csak itten fellyebb hanem soxor ezelőt it-ott, oszt tanulok sokat. Ha van benne picsa meg kurvanya is... én lelkes olvasód vagyok
brühühühü
@rodeo36: Az El Camino egy távolabbi szakasza:)
süti beállítások módosítása