Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.25. 05:44 Fabius

Kampánykarácsonyt a népnek!

"Karácsonykor nem a kampány a legfontosabb az emberek számára. Ilyenkor nincs helye a politikai vitáknak, mert sérti az ünnep méltóságát, a családok együttlétének meghittségét."

 

Szép gondolat ez Rogán Antaltól, kár, hogy 7 éves. Ellenzékből persze más a közélettől azt kérni, hogy 3 napra függesszük fel a politikát, lárifári, hagyjuk meg az ünnep méltóságát, a családi együttlétek meghittségét, mint kormányon megállni, hogy az utolsó mákdaráló nyikorgása is ne minket visszhangozzon. A letámadás egész pályás, Viktor hátrányos helyzetű gyerekeket, Rogán nyugdíjasokat simogat, Kövér a szocikat osztja mintha ők lennének kormányon,  Orbán interjú a Magyar NemzetbenKövér Laca szájmenés a Hírlapban, és a kereskedelmi televíziózás is kitermelte a maga Untermanszki Péterét

 

orbán-hajdu péter.bmp

 Hajdu Pétertől tulajdonképpen nem vártunk veretes dolgokat, ahogy azt is tudtuk a műsor ánuszrózsa vizit jellegű kizárólag a habonyárpi utasítására. De, hogy az abszolút elpincsisedésben azt sem volt mersze megkérdezni, hogy Viktort vitték-e már el az ufók, és recskázás közben eszébe jutott-e már Kiszel Tünde, esetleg, hogy Zámbó Jimmy az ő jelenlétében is játszott-e pisztollyal, az komoly csalódás lehetett a bulvárfogékony társadalmi réteg számára. De sebaj, legalább megteremtette a légkört, amiben az éppen lemondó Semjén Zsolt nagy biztonsággal telesírhatja majd a politikai halotti leplét. 

 Nem csak ő volt a Nagy És Kínos Kérdések Avatott Elkerülője, hanem a hírlapos Stefka István is. Szegénykém annyira igyekezett nem rákérdezni Kövérnél, hogy mondd csak Lacikám, b. nejed kormánytisztviselővé kinevezését minek köszönhetjük, hogy azért a gondolataiban ott fészkelő félelem csak kicsúszott a száján: 

 "Ön szerint mi lesz akkor, ha valamikor a baloldal kétharmados többségbe kerül, és csak a reváns miatt minden most meghozott döntést eltöröl?"

 Ezzel minden alákérdezés ellenére egy mozdulattal hazavágta a kövéri - jó esélyünk van nyerni - optimizmust, és bizony fellebbentette a fátylat a békemenetisták gondolatvilágáról: Nem az a kérdés foglalkoztat minket kikapunk-e, hanem az, kétharmaddal vágnak haza a bejglikómázásban is megzavart elégedetlen honpolgárok, vagy megelégszenek egy szimpla feles többséget eredményező vereségosztással is? Ez a kis kámingáut kariajinak asszem pont megfelel az ellenzéki oldalon, köszi Pityu. 

 Sebaj, erős vár a mi országunk és ha a Kusza Szem csoda megtörténik jövő ősszel kampánycélból osztogatni is fogunk - mondta Viktor, mi meg csak röhöghetünk, hogy akkora a gazdasági erősödés, hogy tavaly még futotta ország karácsonyfájára a Parlament elé, idén meg már arra se. Még szerencse, hogy a Hallgatói Hálózat figyelt, és pótolta a hiányosságot. 

 Kiskampány-karácsony, nagy égések, és még csak az első napon vagyunk túl. Húzzatok bele, lehet ezt még fokozni. 

 

*( Zárójelben jegyzem meg, hogy a beszámolók szerint idén Erdő Péter kihagyta a politikát az éjféli miséből. Értékeljük, köszönjük. )

 

310 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr974980690

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Harácsony 2012.12.25. 13:21:56

Jézus mondá vala; vásárolj?

Trackback: Jézus vs Attis 2012.12.25. 13:21:37

Szórakoztató Képes Erkölcstan álláspontja: Jézus nem létezett, a Biblia hazugság

Trackback: Fenyőfa panasza 2012.12.25. 13:21:10

Nekünk annyira nem buli ez a karácsony dolog. Megöltök minket, aztán a hulláinkat buzinak öltöztetitek.  - Erkölcsös?

Trackback: Ajándék a fenyőfa alatt 2012.12.25. 13:20:50

Ja és ne felejtsétek el megfelelően beleállítani a tartórudjába! 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@GeoCracker: hát nem is tudom. Nekem a sajtos, sonkás szárnyas se töltve, se rajta, valahogy már nagyon nem jön be. Lehet bennem a hiba.
@Ringlósztár: Asszem, valami hasonló nekem is tecene, ondjuk egy tisszességes főügyésszel megspékelve.
@OPHELIA: Akkor már megérte :-))

@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Nekem bejönnek az ilyenek. Pl. a Kijevi pulyka is
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
No, most szakatt el a czérna.
A barbúni az a leg-leg finomabb vízi izé, amit az életben vótt szerencsém mekkóstolni.
Andonisz pszarotaverna, Rethimno-ban, brühühühühü
Rossz vagy
@Knósszosz: Hehhe... gondoltam. Nem bántásiból hoztam elő, szeretetból:-) És akkor vagyon még a szürke márna, meg a smallfish:-)

Vígaszul:
www.trekearth.com/gallery/photo1395532.htm
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
A Farangi Szamariász túra után úgy volt, hogy oda visz a halyó, de a vége Paleohóra lett. Nem bántam, két nap múlva béreltem egy Fiat Puntótot, oszt visszamentem.
Tudod, ott tudnék létezni. Hora Szfakiont is megnézném, pici, ámde tündéri kis település, nagyjából tizenöt-húsz házzal, ahogyan én tudom.
Bazz, a rodoszi képek...
Hmmm...
@OPHELIA:
Ugyan, dehogy!!
Most akkor Keresztanya, vagyki?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Az istenit, tudsz élni!!
Hozott isten a mediterrán őrületek klubjában!!
Nálam-:DDD
@Knósszosz: Meg kell említenem, hogy távolléted alatt Boli helyettesített Téged, és mindenre gondosan ügyelt. Odaadó, felelős magatartásáért fejezd ki az elismerésedet és jeles osztályzattal ismerd el a munkáját.
Ellenőrzőbe beírva.
@OPHELIA:
Nahát, hová tűntél?
Pedig a futamgyőzelmet szerettem volna megvitatni Veled, de sehol nem voltál.
Na, szabad így eltűnni innen??
@Mariann19:
Boli a jó tanuló, ezért az indexe igen magas nálam-:D
Bár néha nagyon aljas tud lenni, folyamatosan szívat ha kajáról van szó, mindegy.
És akkor a sörről még említést sem tettem...
@Knósszosz: No, ha arra jársz, ( Hora Sfakion), akkor a kikötőben van egy kicsi büfésor. Olyan, de olyan kaják vannak, hogy az agyad eldobod. Igazi krétai parasztkaják, amitt sehol máshol nem kapsz. Semmi hús, csak zöccség ezerféleképpen. Isteni:-)

Rodosz sajnos 8 éve nyerő, emiatt vesztett Kréta, Kos, Korfu, Santorini, merbizony az még a digitális koprszakom előtt volt. Előtte kb. 6 évig Kréta a nyaró, annak is a keleti része, Chania, Rethimno. Chaniában, a kikötői raktárak után agy kockásabroszos halsütöda... az az egy van... ha arra jársz... na ott frisch swoordfisch:-) Próbáld meg:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
A helyzet az, hogy szerintem nem ismerik taxatíve, hogy az egyes elveknek mi a tartalma.
Ezeknek az embereknek ez nem is érdekes, csupán a támadás a cél.
Ezért lehet ezeket a szitukat leereszkedően kezelni.
@Mariann19: khmmm... bosszóból, mer ki létem hagymázasva:

picasaweb.google.com/117954347335284581558/NAPOLY201210KICSI#5820296066488952914

csupa-csupa occó malacalkatrészből készült zsenialitás. Sajna neonfényben megvilágítva. Gyesznyóbőr, töltött gyomor, töltött csülke ilyenek. Talán láccik:-)
@Knósszosz: Hol voltam, hol nem voltam - hol vagyok, hol nem - hol leszek, hol nem
@Mariann19: látod, annyiranem ugatok bele, csak tolarencia határ felett. nem éri meg. köpés és lapozás. hatásos.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Én Korfun ettem kardhalat. Valami isteni volt... :)) Imádtam...

Habakukk kollégával nem találkoztatok?
Isteni a Tündérkönny Tokaji Furmint amit kaptam tőle!
Neki is Boldog Karácsonyt!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Szfakiónt egyszer van szándékomba megnézni, mer a világ vége és nyugalom van.
Haniával kapcsolatba igazad van, csak tizenegy kilametriószt kell távolodni tűlle, nyugati irányba. Oszt amikor eléred Aja Marína falucskát, ott van egy berrinkút a balódalon, ahun föl köll menni a lelytőn és ottan találod elzárva a bőrszanydálosch (kelett)német turhistáktól a Taverna Horiatikó című műintézményt, ahol... ahol... mmhhhhhhh!!
Dhimitrisz a család feje, ő vezeti a lebujt, ahol egymást tapossák a helybeliek. Ez asszem mindent elmond a kaja minőségirűl.
A ház bora két hordóban az udvaron, fehér und veres, csapolják korsóban a kaja mellé, győzzed vedelni.

Uzó, gyümölcs, Metaxa kérés nélkül jár a kaja után.
Mi a faszért vagyok még itt???
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Tüzetesen néztem a képet, őszintén szólva már hiányoltam a napi adagomat. Nagyon mutatós elrendezésű, csábító malac darabkák, öröm lehet válogatni belőlük.
A másik témában igazad van, nem szabad méltatlan helyzetbe kerülni, ha a támadó fél a parkolópályáról képes csak bekiabálni.
@Knósszosz: Boli egy ajándék Neked. Kit ugratnál, ha nem lenne itt? Olyanok vagytok, mint az ikrek.
Knósszosz! Most el kezdek felfedezni egy ismerőst. Te is?
@OPHELIA: nem is... ez csak a mellékes. igazából kislistával a világörökségekre hajtok. de azokat későbbre tartogatom. a kaja számomra a túlélésre kell.
@Mariann19: há de télleg nem, de az aluliskolázottság és a bevéséses agymosás kurva termékeny táptalajra talál. ezekből lesznek a gondolkodás nélküli gyilkosrobotok, a kápók, a dunnábalövők... minden diktatura álma.
@Knósszosz: elefanitioszt se feledd... kiröhögtek, mikor meséltem, hogy kilométereket tapicskolsz a zöd vízben, rózsaszín a homok, sötétkékek a sziklák....kérdezték, mit szívok:-)
@OPHELIA: csak arra utaltam, számomre nem domináns, de ha eszem, akkor ha lehet, ne moslékoljak. ennyi.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Értem. Álmodj a vargányás gorgonzolás palacsintámmal.
@Mariann19:
Nana... Gépromboló barátomat eme szájhősködése még semmire nem jogosítja fel! :DD
Anyám olyan zseniális zserbót csinált, besza.nátok tőle! Hmmm... Abba kéne hagynom a zabálást.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Aszt nem fogják kérdezni, ha lyártak ara fele.
Maga a zút élmény odáig. Mosmá rendes betony, de akkor még olyan volt mint nálunk a zemhetes, mínusz husznnyóc év. A Hríszoszkalitíssza kolostornyá vége vót a kavicsis sztrádának is, asztán pár kilometer főd-bagi kő ilyesmi és jött a csoda, a pink homokkal.
Nísszosz Elafoníszi, jaja!
Van hasonló olyan, csak az a ésszaki oldalon, de az is nyugaton, a Tigani félsziget csücskin, Gramvúsza névre hallgat. Guglizz rá a képekre, beszarás.
Haniából vezet az út Kisszámoszig, onnan már csak bukdácsolva pár kilométer, de olyat látsz, amilyet még Elafoníszin sem.

Elképesztő!!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Rodosz csodálatos, és azt látom, hogy nagyon vágyakoztok Knósszosszal abba a környezetbe.Remélem, azért nem végérvényesen mennétek el.
Úgy szétnézni a világban az élmény, azonban annyi sok szerető ember veszi körül az embert, hogy ezért semmi nem kárpótolna. Itt nemcsak a nagyon szűk környezetre gondolok.
@Mariann19: Én nem ugratom az evezőst, ő szokott inkább szívatni, a dög-:))
Sör-virsli verseny... lesz még baja neki, tuti.
Csak minden testközeli ismerősöm lenne fele annyira valaki, már jól érezném magam.
Ezért szeretek ide járni, kurva jó fejek vagytok.
Én meg szomjas, szóval ten minit, ljo?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Gépromboló barátunk azért jól összehozta azt a kommentet, ezt el kell, hogy ismerjük. Én meg is tettem.
Most úgy látom, útleírásra adta a fejét. Csak nem akarja magát átképezni, és könyvkiadásra összpontosít. Igaz, most ez a módi, minden ismert figura könyvet ír.
Tartsunk ki mellette, ha híresség lesz, a protekcionalizmus árnyéka még ránk is vetődhet.
@Mariann19:
Jövőre én is Rodoszra készülök. Azt a zabálda címet majd még pontosítom ezzel a mosógépgyalázóval, bár a sofőrködés az enyém és ezért a piával gond lesz...
Ha jó szállást tud, lehet, hogy még az is érdekel. Amilyen ez a csóka... :D
@Knósszosz:
Nincs 10 perced! Mit iszol, hogy annyi időbe telik? Komolyan, egyre rosszabb leszel...
@Mariann19: helyesbítek:Protekcionizmus helyesen.
@Knósszosz: Csináljatok közös nyaralást Bolival jövő nyáron. Az evezős túrán ihattok, amennyit akartok, aztán majd ki fogtok kötni valami nádasban, hínárral övezve.
Másnap önfeledten fogtok tovább csorogni, a végén lehet, hogy ott értek partra, ahová Knósszosz vágyik.
Hagyjátok, hogy a sors össze-vissza dobáljon benneteket, Ti ketten úgyis jól fogtok kijönni a helyzetből. Ám visszajönni!
@Knósszosz: hehhe nektariosz atya a lewis polóban, a kecskéivel, az alfa romejó sportkocsijával..., meg az ű 40 éve ágyastársa fogatlan mámija:-) őrület:-)
@Mariann19: engemet az a dolog nem korlátoz. rokonyság zéro, aki meg engemet szeressen, az megtalál. dolgozunk erőssen a projekten... de a zinternet megtalál...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
"De a zinternet megtalál."
Nem is hagynánk magunkat lerázni, ha lelécelnél mondjuk Rodoszba. Először működne az internetes kapcsolat, később - mint szegény rokonok - megjelennénk vendégségbe, koszt, kvártély reményében. Na, akkor mit tennél velünk? Most mutasd meg!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
mondanám, rodoszvárosban a kajálda az óvárosbab egy picsányi halvendéglő, ahol már rokonnyá fogattak, ha akarod, kapsz protekcijót... van porkchop is... eseteleg lámgolt rostbárány..

mikes haletetője... a papi sajna tavaly meghót...

picasaweb.google.com/117954347335284581558/RODOSZ200608JAVITOTT#5825992634696663234
@Mariann19: kvártély megódható, azon dógozubk, esztek, amit hosztok:-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Boli NEEEE!!!!
A zserbó az... Anyukádnak sok puszi, ismeretlenül is imádom és sírok,
brühühühühü
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Eszerint koszt nem lesz, majd halászunk.
A forspontról még nem beszéltünk. Legalább visszafelé old meg nekünk, hamarabb szabadulnál tőlünk.
@Orica Középföldi: persze. de azon kb 7 éve túlvagyok. már semmi koedukált fakultácijó... program saát tervezés, az idegesvezetők bennünket kérdeznek. ez volt a nagypofa:-) bocsi, ha nincs nagybetű, akkor heverek félhenyegén, oszt egy újjak/kézzel gombolok:-)
@Mariann19: Amúgy ara felé hal már nemnagyon van, emiatt kurvadrága... 2 embernek egy rendesebb halvacsi kb 40-60 EU... csak módjával:-)
@Mariann19:
Ki kell ábrándítanom Téged, ha elmehetek innen, soha nem jövök vissza.
Ezt Kusza Szem elintézte nekem, de nem csak ő.
Imádom a mediterrán életérzést, megesz a fene azért, amit itt soha nem fogsz megtapasztalni. Nekem nincs időm várni erre, 47 vagyok. A családom minden tagja ebben a korban ment el, genetikailag kódolva vagyunk a szívbetegségekre.
Szóval szarok én a turulosch-pántlikásch-neoavar, ultraszittya, posztbesenyő ócska szar dumákra, ha lesz lehetőségem elmegyek innen, és leszarom ezt a szeméttelepet.
Bárhonnan szerethetem Mariannt, a Varánuszt, akármit.
Nézd csak meg Rodeót, hogy leszarja ezt a fost. Igaza van, persze ő könnyebben beszél a karib melegből, de ez sem teljesen igaz.

Miért ne lehetne véleménye, ha a romániai magyaroknak lehet? Én neki inkább adnék szavazati jogot, mint egy tetű kolozsvári atyafinak, akinek az anyja magyar ribanc volt, de ő sosem tanult meg magyarul beszélni egyetlen szót sem.
@Mariann19: koszt esetleg, mint a tudós macskájának, pákoszt:-) Reggeli megoldható, spenótos sütike, fánkocska belefér.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Nincsen ezekben semmi genyázás, ilyeneket, sőt, még ilyenebbeket itt a halpiacon baromi olcsón megkapok. Egyelőre nem értek hozzájuk, a fiam szokott tanácsokat adni (ő, egyebek mellett, séf is).
Köszönettel fogadok minden tippet, hétköznapi elkészítésre is. A húszemeletesben nem veszik jó néven, ha az ember az erkélyen rostozik.
Egy kiló kardhal átszámítva úgy 2500 forint a halászkikötőben, egy kiló lazac pedig 2000. Olcsóbb, mint a jobb minőségű marha-, vagy sertéshús.

Fantasztikus izéket kínálnak, a magyar nevükről fogalmam sincs.

Négy metrómegállóra van tőlünk a halászkikötő. A világ legszebb metróvonalán.

www.google.com/search?q=metro+de+valparaiso&hl=hu&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=vhraUMGiBoqS9QSt2IDQAg&ved=0CFMQsAQ&biw=1366&bih=635&sei=5BraULOdFY249gTW4YGYDg
@Knósszosz: Szívemből szoltál testvir. Neked 10 év fórod van, mi 2 éve agyalunk a dobbantáson, dolgozunk rajt' ezerrel. Lefosok itten mindenkit, de biztonsági játékosok vagyunk. Nekünk már nem fér bele a csomagolunk-megyünk-visszatérünk. Tudod, moint az angol nyukdíjasok. És ehhez orbán csak a kovász, vagy a gyorsító. Ennyi.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Én 10 éve.Boraik felejtősek, de hoztam egy olyan förmedvényt, amit szerintem rajtuk kívül senki se csinál, hajnalka virágból készült likőrt.
Lilára festi a pezsgőt, és egyben ihatatlanná teszi:)
Egyszer kipróbáltuk, azóta mementóként áll az italok között.
Ha ránézek, az jut eszembe,nem biztos, hogy jó, ha az ember minden kívánsága teljesül:)
@épészmérnök: Talán már ismersz, csak rosszindulatú vagyok és gonosz. Én a magam részéről halat nem eszem, amit tudok róla, az a párom széles mosolya, illletve fintorgásán alapul. Csak európai dolgokat ismerek ilyen szinten, ott, a világ végén, gondolom más fajták vannak. Az összes leszólásom, csak írígység és gonoszkodás, örülök, hogy ott vagy és sose gyere haza.
Grillezni pedig a nappaliban is lehet, feltéve, ha kinn nincs -17 fok:-)

Amúgymeg én is épészmérnök vónék, vagy mi:-)
@épészmérnök: MEgnéztem a képeket, különösen a metrótérképet. Vonzó, bár a föld alatt, majdnem mindegy merre visz az útvonal:-) Különben is egy halszagú neccszatyorral metrózni... nem zsenánt arrafelé? :-))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Milyen kardhalat esztek ti? Olyat, mint ami a Fekete-tengerben van? Kicsike, karcsút?
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Ha tényleg megnézted a képeket, akkor fel kellett, hogy tűnjön, hogy a vonat a part mentén a felszínen halad. Vagy halam. Izé...
@Orica Középföldi: hEHHE EZ VOLT ASSZEM A NEVEZETES SZERELEMLIKÖR:-) éN ÚGY GONDOLOM EZ VOLT AZ A KÉSZLET, AMIT SEMMIRE NEM TUDTAK ÉRTÉKESÍTENI. a GÖRÖGÖK NAGYOK A LEGENDAGYÁRTÁSBAN. a BESÜLT KÉSZLEZEZ PRÓBÁLTÁK ÍGY ÉRTÉKESÍTENI. vALAMI LEVENDULAIZÉ VOLT AZ ALAPANYAGA, HA JÓL EMLÉKSZEM. nE KESEREDJ, MI IS BESZOPTUK. tÁN NEKÜNK IS BAN NÉMI FÉLIG BESZÁRADT A KÉSZLETEN:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: "Grillezni pedig a nappaliban is lehet, feltéve, ha kinn nincs -17 fok:-)"

Grillezni akkor érdemes, ha van minimum húsz vendég :-), az meg nem fér el a nappaliban a grillel együtt. Grill nélkül igen, ki van próbálva :-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Forspont, az fogat, fogat váltás utazásnál. Regényekben olvastam, a teljes körű ellátást ezzel együtt sorolták fel, igy: koszt, kvártély, forspont. Könyvekből maradt meg a fejemben a kifejezés, régebbi korban használták.
Tehát nincs nagyon hal arra felé, vadászni nem lehet, azt hiszem akkor marad az internet, ha külhönba tervezel a továbbiakban.
@Orica Középföldi: Egyébiránt, ugyan nem rodoszi, de a mavrodafnét auf PAtros, illetve az vörös Apéliát érdemes nyakalni. na azok borok. Rendes rodoszi bort még nem ittam... az általános fenyőtobozos Reczina.... brrrr......., igaz az Ouzo sem jött be nekem... ha lehet akkor inkább malátalé, mint Bolinak:-)
@Mariann19: vadászni lehet, jómódú görög hajómágnásokra. Lsd. Onániassis:--))
@Mariann19: forspont nekem kimaradt, minr oly sok más az alúlról műveltségemből. Bocsi, De pl. szivacshalászat még valamilyen azinten működik. és akár lánglelkű liberális főállású diákforradalmár, vagy taxis is lehecc.-))
@épészmérnök: Szűk csalási körben? papa, mama gyerekek és a grillrács? Nem volt kipróbálva? Szerintem 4-5 ember is tudja annyira fújni a feszenet, hogy be ne aluggyon. Esetleg fordítva bekötött porszívó. És a kaja utáni mosofatásmennyiség sem elhanyagolható:-)
@Knósszosz: "leszarom ezt a szeméttelepet"

Knósszosz, nem kell leszarni. Én nagyon szeretem azt a szeméttelepet, ha nem így lenne, akkor azt tojnám le, hogy mi történik Magyarországon, és nem tölteném a Varanuson a szabadidőm egy részét.

Az a végtelenül bosszantó, hogy annyira kib... jó hely lehetne, ha normálisan menedzselnék.

Ott van a Duna magyarországi szakasza - egy világszám, fantasztikus, mi mindent ki lehetne hozni belőle. Budapest olyan, mint egy lerágott körmű, zsíros hajú, csámpásan járó gyönyörű nő. Óriási potenciál van benne. Budapest lelke, a humor, irónia, cinizmus, éber kreativitás imádni való. (Azért szeretem egyebek mellett a chileieket, mert nagyon hasonló humoruk van.)

Ha úgy igazából lenne választásom, és otthon tudnék normális életminőséget teremteni, akkor nem itt lennék. Dehát ez csak álom, mert az életminőséghez hozzátartozik, hogy a sérült lányom odahaza magányos volt, és semmi esélye a fejlődésre, normális életre. Ráadásul mediterrán típus lévén még cigánynak is nézték, annak sokféle következményével, most nem akarok ebbe belemenni.
Őt itt a legnagyobb természetességgel befogadták, barátai vannak, és komoly pasija. Boldog, elégedett.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Szt' érteni véllek, mán legaláb is a sziszem.
De ha mégse, akkor baszad nyakon azt, akit én iss kivánák.
űzerintem ez tejjesen eccerőú!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: asszem vagyunk itt egy páran, épészmérnökök :-)
@Knósszosz: Úgy látom, az életérzésed romokban hever, és dühös is vagy, joggal.
Ezen kívül valószínűsitesz olyan körülményt, amit csupán feltételezel, / hajlam/de ez inkább egy megerősítő indok a nagy elhatározásodhoz.
Azon gondolkozom, hogy nem kell itt felsorolni különféle indokokat alátámasztásul, mert egy a lényeg, ahol nincs teljes létbiztonság, ott nem lehet reményteljes a jövő.
A létbiztonság alatt nemcsak a létfenntartáshoz szükséges jövedelmet értem, hanem az egészségügyet, a gyerek jövőjének a kiépítését, a saját stabil egzisztenciát hosszú távra.
A helyzet az, hogy senkit nem kisérelnék meg lebeszélni ilyen döntésről, mert nem lenne elég fajsúlyos érvem. Ami lenne, az inkább érzelmi beütésű lenne, de alul maradna a realitások tükrében.
A kommented utolsó bekezdésével teljes a nézetazonosság.
@épészmérnök: nézzél szét dél csehországban... azonos terület, rosszabb természeti adottságok. odamész... és beszarsz a gyönyörűségtől. más kultúra, más mentalitás, más politikai vezetés... kultúremberek ezerszám, senki nem akar lenyúlni, örülnek, mint vaklaci a féltökének, mert kivábcsi vagy rájuk. itt ez lett elb...va sok-sok éve,
@épészmérnök: Elmondanám, a vltava-moldva... evezős paradicsom, 4-5 km-nt toy-toy wc-s kikötőkkel, búfékkel, kempingekkel, csónakbérléssel,mmegfizethető szállásokkal, térképekkel... szóval, - engem nem érintősen is- zseniálisan megoldva. majd ha itt is mondjuk másnap reggel, hALÁLCSIPÁSAN KIKÓVÁLYOGVA,- MERT ELŐZŐ ESTE LÁTOTT A KOCSMÁBAN - A PÓGÁR TELI POFÁVAL INTEGET ÉS KURJONGAT az erkélyéről a kisváros főterén, hogy ahoj poplácsek, na akkor gondolom, megérkeztünk ejropába.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Ahogyan elnézem a jövőtöket illető terveiteket, a Varánuszon itt maradok, mint a japán katona, mondhatom, jó kilátásokkal kecsegtettek a közösségi életem terén.
Az általad felkínált lehetőségek /szivacshalászat, diákforradalmár, taxis/ képzettség hiányában nem fogadhatóak el. Mindíg csak olyat vállalok, amit profi módon meg tudok oldani. Maradt volna Onassis, ő már az Örök Vadászmezőkön várakozhat csak rám.
A Halak jegyében születtem, imádom a vizet, esetleg egy gyöngyhalászatra átképezném magam, csak az útiköltség is korlátokat okozna. Maradok itthon, és jó értelemben véve fogok rátok irígykedni.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Ugratsz? Koszt, kvártély és forspont. Hogyan jön ide a hózentráger?
@Mariann19: a fórsportot feledém, alternatívaként beugrott a hózentróger. illen eccerű... megjegyzem görögbe a gyöngyhalászat nem menő, a szivacs is ciciliábó érkezik, marad az onánszisz özvegye státusz. amúgymeg ne finnyáskoggy. tudod hány közgazdász mosgat londoniában?:-)
Jó éjszakát mindenkinek!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: @Knósszosz:

Mint kivándorlási szagértő, ha görögök felé mennétek és pénzt is szeretnétek még keresni, akkor csak ide:
www.travelsupermarket.com/blog/wp-content/uploads/2011/10/Mykonos.jpg

Rodoszt imádom, de nemfizetik tú a népeket, Mykonos-on viszont igen.
@tucano: HÁt ez nagyon gyönyörű!

És mi az, amiért (túl)fizetnek? A fiam menne nyáron Európába, honvágya van.
Magyaros a mennyország is! Klinikai halálból visszajött haverom mesélte! Azt kérdezte a nagy szakállú, van e már itt valaki, aki ismert téged, jót áll érted,és beajánl figyelmembe? Jó, mélyen hívő, igazi hívem vagy, akkor elkerülheted a poklot! No, ha itt is így megy, nem érdekel! Erre az öreg visszazavart!
@épészmérnök:
a speciális szolgáltatások és a speciális vendégek miatt...az egy "Paradicsom" rengeteg színnel benne a szívárvány összes színe megtalálható

brühühühü

bem feitinho não é? a gente muito especial demanda serviço especial rsrsrsrsr
@Szúrófény:

ha álmodott akkor nem volt halott, én magam saját tapasztalatból mondom, nincs utána semmi, érted mi a semmi? nahát az...vége

mikor csodák csodájára az orvosok ott álltak fölöttem és szomorú képpel a szükséges papírmunkáról beszéltek amire felébredtem...semmi károsodás nem ért a szívmegállás (az érzéstelenítő kábítószer hatása) nem tartott addig hogy...

szóval ne higgy senkinek...nincs utána semmi az abszolút semmi

brühühühühü

vége
Az nagy baj, hogy 5 percig sem tudtam nézni ezt a csodálatos, remekbe szabott interjút? :(
@épészmérnök: mosogatás:) honleányaink büszke szolgáltatásai:)

Onnan úgy érdemes jönni, hogy elkezdi nézni a bahamai/kajmán oldalakat, ahol legénységet keresnek áthajózni luxusjachtokat Európába, ha egyszer bekerül a körbe, minden nyara nagyon vidám lesz:D
@épészmérnök: @exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: @Knósszosz: @Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Karácsonyi Fidesz Rege (allegretto)

Ejhhh...., ti itt gömbölyűre zabáljátok magatokat, az ország első emberénél meg pocak rendetlenkedik.
Mikor Anikó asszony elé tolta a nagy fazék kókuszkrémes nyúlpörköltet, szegény csak a fejét rázta.
Hosszas unszolás árán csusszant csak le a torkán egy kevéske kapros lazac, de a ropogósra sült alaszkai királyhomárnak már sikerült megmenekülni.
A baj azonban megoldódott, mert honnan honnan nem, előkerül egy kr.u. 2012-ben gyártott Coca-Cola (dobozos), Miniszterelnök úr azt jól meghúzta, büffentett is akkorát tőle, mint egy végvári vitéz a király lakodalmában.
Mindjárt jobb kedvre derült, és máig is él, ha meg nem halt.
süti beállítások módosítása