Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/04/nem-tudni-hany-milliot-keres-varga-judit-tudomanyos-oktatokent-az-altala-terveze... (2024.05.04. 11:27) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.21. 05:05 Fabius

Világvége! Orbán is elfelejtett számolni!

Címkék: oktatás gazdaság fidesz tandíj orbán viktor

Picsába. Jön a világvége. Most. Pont most, hogy a franc essen bele. Mikor legyőztük a balliberális hadakat és úgy toporgunk a kánaán kapuja előtt, mint nemzeti nadrágból kibuggyanó, zakót szétfeszítő hájhurka a nyírlugosi focipályára vezető fahídon. Hol vagy ilyenkor ÉdesJézus, hogy a majákat a naptárjukkal együtt elzavard a vérbe? De, ha már nem jöttél időben legalább ezt a világvége izét sürgethetted volna egy kicsit. Nem kellett azt nekünk tudni, hogy Fénylő Csillagunkat ugyanaz az unortodox szakember korrepetálja matekból, mint féleszű kedvencét. 

Megelégedtünk volna a tudattal, hogy a világvégéig sikerült újraépíteni a szocializmust, a tervgazdaságot, 62-re emelni az adók számát, és lemondtunk volna a nyírlugosi pálya közepén fejben összeadni próbáló Kedves Vezető pocakos látványáról. 

orbán foci.jpg

Mert, ha már iskolaállamosítás és felsőoktatási forráskivonás van, akkor legalább műfüves focipálya legyen elég. Végül is az is lehet egyfajta oktatási koncepció, ha labdakergető szakmunkásokat képzünk gazdaságtudományi doktorok helyett. És mi lehetne jobb helyszín a számmisztikába elmerülni, mint a műfüves pálya kellős közepe, mikor tudjuk, hogy a fagyott műfű és a labda látványa hat serkentőleg cáratyuskánk szürkeállományára. Össze is adta mindjárt, hogyaszongya: agyin plusz agyin egyenlő dvá, és Nyíregyházán hamar be is jelentette: arra jött rá, hogy ő tulajdonképpen kéccer törölte el a tandíjat. 

orbán-tandíj.gif

Na, most vagy tényleg ennyire nem megy a matek, vagy egyszerűen csak szerény a szentem, és valóban nem akar minden erényével hivalkodni a köznép előtt. Mer'ugye Bokros után az egy, a Gyurcsány féle be sem vezetett és lenépszavazott az kettő, és a Fidelitas színház keretében előadott kismiújság meg három. Legalábbis ha hiszünk a Pokorni Zoltán nevű fideszes oktatáspolitikusnak, aki szerint itt a tandíj vezetődik/dött be éppen, és ugye miért is ne hinnénk. De könnyen meglehet az is, hogy az ember aki még soha nem hazudott, most egy kicsit mégis, belegabalyodott a tandíjtörlés matekba, mint leghülyébb kormánytag a seggpöttyelemzésbe, és nem merte bevállalni azt a büszke hármat, mert mit lehet tudni. Még a végén képes valamelyik ostoba a híradóban lebuktatni ezzel a szép kerek mondattal:

"A magasabb minőségi ponthatárokat, amelyekkel be lehet kerülni az államilag finanszírozott helyekre, egyelőre nem hirdetik ki, azok csak az intézmények kapacitásától függően, a felvételi eljárás során alakulnak ki."

 

Meg ugye a 16 nemingyenes szakra mégsem egyértelmű mit is kéne kamuzni. Lehet ezt eltörölt tandíjnak nevezni, vagy nem? Vagy nagyon lehet, és legfeljebb kicsit nem? Lássuk be nem kell közönség előtt ilyeneken gyötrődni a kimerítő matekpélda után, hagyni kell a francba az egészet. Egy tandíj eltörlés már igazán nem oszt, nem szoroz a dicsőségtáblán. Aztán majd valamelyik áldozati bárány kimagyarázza, hogy Selmeczi utánpótlás kommunikációsokat nem képeztetünk magunknak ingyen, aki hülyeséget pislogás nélkül hazudni képes pirított szőke nő vázzá akarja képeztetni magát az tegye a saját pénzén. Ugyanígy járjanak el a jogászok és gazdaságtudományi diplomára vagy doktori címre vágyók is.Még csak az kéne, hogy a jövő generációi értsenek a gazdasághoz, bennük legyen az ország gazdasági felemelkedésének záloga! Piha! Akkor soha többé nem adhatna egyik műfüves akadémia sem alkotmánnyal focizó cselkirály miniszterelnököt az országnak!

 

Jó van ez így! Abcúg matek, vesszenek a gazdaságtudományok! Hiszen ahogy a félázsiai sztyeppe bölcsesség tartja: a lónak is négy lába van, de ki a tököm számolja mikor lassan azt is megesszük? 

612 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr384975742

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.12.21. 14:54:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: The Empire Strikes Back - átverték a diákokat avagy a nagy „houdini" keretszám-trükk 2012.12.21. 10:42:36

Balog Zoltán miniszter 3 napos felsőoktatási reformja valójában egy „zseniális” trükk kigondolására volt elegendő. A feladvány ugye az volt, hogyan teremtsünk 40 majd 55 ezer államilag finanszírozott felsőoktatási helyet ugyanabból a megszavazott költs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a lónak aszt a négylábát ellopta az elmúúttnyócév (kösztük a lala, meg én is eppicit), nektek meg maratt az ötödik...igen, ottan a háccsó kettő között köll lennie. ne pofázz, ha kanca, majd átváltosztatom. úgy, úgy, mint a tandíjat, te ökör!
Jó reggelt!

Azt hittem jobb hírre virrad. Megnéztem a linkelt Hír-híradót. OV valószínűleg olyan középiskolásokkal beszélt, akik

1. az alcsúti akadémia után csak a fociban képzelik a jövőjüket
2. stadionépítők és műfűgyártók szeretnének lenni.

Valószínűleg mi ismerjük rosszul a középiskolások álmait.
A matematikai diákolimpia nem sport. Már a név is félrevezető.
Ennyi volt a hétvégén megoldott reform?
Hát, nagyon vérszegény.
@hacsaturján:

Ha az átváltoztatás mégse sikerül, majd Giró és Kiflicsücsök elmondja, hogy de! Aki nem látja az vak kommunista.
Tapogassa meg és látni fog.
Most már biztos vagyok benne, hogy Isten komplexusa van. Várom, hogy mikor derül ki, hogy tud a vízen járni, és erről mikor olvashatok a Story-ban.
@Orica Középföldi:

de az égigérő vascsicsergőt akkor is én tanátam föl!
baz'meg Fabi ez eszméletlenűl nagy...a kurva életbe' a Főbödön doktor doktorovics Hasmánt Húzza a Kalbász lefelé nevű magyar minielnököcske olyan dagadt. hogy ihajj

és a mási ahol eltürülgette és az a kalap rajta ahogy senkiházi másodosztályú vidéki útszéli csapos a kirájjj hát ...na most megyek vissza és Gif II után olvasom tovább nem tudtam abbahagyni a röhögést

brühühühü
lófaszt fiam Fábi...a pokornyi az balneológus és urulógus nem is ért máshoz meg a turulhoz?

brühühühü
Jah, tegnap ugy is le lettem baszva, hogy mit kepzelek, milyen alapon nevezem ezt a szent embert diktatornak, hat uzenem tisztelettel, ezert.
Akkor ha engem az. elmult evben majdnem felvettek Vagy tucat munkahelyre, akkor az orbani Mateo szerint tucatnyi allasom volt? :O
@rodeo36: pedig 2 ev utan a lof@sszal is ismeretseget kotott:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mar ne is haragudj, de most tenyleg. Majd legkozelebb mondj antikrisztust. Abba nem kothetnek bele:)
A cimhez: nem felejthette el, amit soha nem is tudott.
A jövő év csak a siker propagandáról fog szólni. Arról, hogy a négyéves tervet két és fél év alatt teljesítetté. Matolcsy pedig szeptember körül (semmi köze nem lesz a választásokhoz)lemond és átadja a helyét Vargának, mert, hogy ő már rendbe rakta a gazdaságot. Szerintem készen van az A, B, C tervük arra, hogy hogyan tartsák meg a hatalmat. Sikerpropaganda és az ellenség (mert nekik mindenki ellenség) lejáratása. Olyan pénzosztás lesz itt 2013-ban, hogy csak győzzük összeszámolni. Tényleg kéne ilyen számláló.
Ezek mind totál betegek!
Vagy csak a beszédírójuk? Az sem lehet, mert nem csak szavakban ennyire agyamentek, hanem amit csinálnak, az még borzalmasabb.
Nem és nem értem, hogy nem látja ezt mindenki. Mit esznek rajtuk akár még a hívők is?
Az, hogy a klientúra, a NER haszonélvezők, és annak családjai, baráti köre kitart mellettük mindhalálig; érthető. Jó pénzért mindent.
Na, de azok, akik velünk együtt csak a rosszat "élvezhetik", miért hiszik el, hogy majd jövőre már...(ide be lehet helyettesíteni a matolcsy-viktátor lózungokat a biztosan beköszöntő Kánaánról).
Igazi tragédia, s nem tudható hány évig fogjuk nyögni a terhet, meg ami utánuk jön.
Volt, aki megjósolta, hogy történelmi zsákutca lesz ez a hatalomátvétel, de senki, senki nem vette komolyan.

Egy bolond százat csinál. Ez biztos: első legbolondabb viktátor, s a többi mind hasonult hozzá.
"eltürülgettem a tandíjat! kéccer"

bazzeg' Fabius :))))

és megint az a qrva kv, de én vagyok a marha :)

dijákok' meg bizonnyal nagyon hálásak a bölcs vezér előremutató intézkedéseiért, meghallgatta az imákat, jól imádkoztak az egyházi sulisok... :)

ez (+ a bandája) kretén, de még annak is nagyon gáz. csak nem tudom melyik iparnak szánják a remek kiművelt (humán művelt)szakmunkásokat, mert az tuti, hogy modern technológiákat ezek nem láttak, 8 általánossal elég nehéz mondjuk plc-t programozni, de egy rendesebb folyamat irányítást se biztos, hogy átlát egy agyon művelt szagtárs' a nerben.
Szerintem mi simán túléljük a világvégét. Ha ezt a két évet túléltük, a kapkodást, a napról, napra megváltoztatott döntéseket, a Ner-t, akkor egy kis világvége meg sem fog kottyanni. Mi immúnisok vagyunk mindenre, míg a nyugati hatalmak, ők abban a jólétben, na ők pusztulásra vannak ítélve. Sőt ezután még Matolcsy hülyeségei valamifajta vallássá is válhatnak. :)
ja a faszért nem néz ez a paraszt tükörbe, ha már így gömbölyödik a kisgömböc? otthon senki nem mer szólni: fater bazzeg' kinőtted a kabátod egy kicsinykét, ne röhögtesd ki magad, nézni kéne egy másikat a kamrában...
@rodeo36: Remélem azt is észrevetted, hogy Fab még brühühüt is rakott a GIF-be. :)
Ja és holnap kiadnak egy nyilatkozatot, arról, hogy a Kormány eltörölte a világvégét, és a 2/3 megakadályozta az egyesült balliberális összeesküvést, a majáknak pedig megmutattuk, hogy nem leszünk gyarmat, hogy tisztelniük kell minket. Ebből is ki lehet hozni egy kis sikerpropagandát. Nem mondhatjátok, hogy a hétvégére nem oldódott meg ez a kérdés is! Jöttök itt számokkal. Számokkal! Mikor Orbán maga a szám, az első és egyetlen. :)
Ez jó!
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121219_Maga_itt_a_tanctanar#rss

"Röviden: nem túl udvarias dolog ekkora orbitális bunkónak lenni. Bazmeg."
@batka manó: a hatalmukra veszelyesek vannak kilove, a leendo politikusok, hisz ok is jogaszok, es kozgazdaszok, a muszakiak csak csendesen lepnek, es a hataron tulrol rohogik pofan oket. A tudatlan pornep meg csak nyog es nyel, hisz az uri osztaly a falakon belul van mar.
"Csütörtök délután száz, zömmel nyugdíjas korú tüntető megmutatta, hogy lehet ribillió nélkül is felvonulni Budapesten utcáin"

"A rendezvényen megjelent Rétvári Bence államtitkár és Stágel Bence, a KDNP képviselője is, akik szerint nem gond, ha kormánypárti politikusok tüntetnek az Alkotmánybíróság ellen."

na kb. ekkora a kdnp, kb. ekkora ma az igény az igaz keresztény agymenésekre...és ezek a "tömegek" akarnak dönteni élet és halál kérdésében (abortusz, iskolai vallásos nevelés és kapcsolt faszságok)

elmennek ezek a náthás picsbe.
@batka manó: Mondj még egy pártot, aki az összes szavazóját egyszerre az utcára tudja vinni? Már megint irigykedtek! :)
JÓÓÓ!
Azért Sanyika adott neki rendesen...:)

Mielőtt kormányközleményben kipótolják a posztot, segítsetek már nekem!

Ha valami egy számjegyű, akkor az HÁNY és/vagy MENNYI LEHET?

1, 2, 3, ....9?

"De túlvagyunk a nehezén, ezért is kerülhet sor az tartozások átvállalására, mely Nyíregyháza esetében azt jelenti, hogy a közel 20 milliárdos adósságállomány egy számjegyűre csökken."

www.szon.hu/orban-viktor-egy-szamjegyure-apad-az-adossag/2151545
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

dehát ez is kocka, én nem vagyok jogász, bölcsész, közgazdász de ettől függetlenül simán pofán basznám bármelyiket :)

ui: az igaz, hogy nekem még megvolt a rendes proliképző, 20 év egy régi nagy cégnél, ott még voltak őszinte melósok, simán elküldtek bárkit a picsába, akár a gyárudvar közepén ha hülye volt a szakmához lehetett akármilyen íróasztala, vagy (párt)ideológiailag "túl képzett" volt és bele akart ugatni a dolgaikba... :)
És a részöntöndíj eltörlése mennyinek számít? @hacsaturján: Azt a részt már megkaptuk. A táplálkozási csatorna másik végére...
@V-PORT: Mér'? Ez az év nem arról szólt?@AKIsTUDATLAN: Kár, hogy rosszul idézi Mérőt, az eredeti ütősebb.
@V-PORT:

na de SZÁZ, azé' az nagyon karcsú egy ilyen
nehézsúlyú ügyben...nem tom' a százban benne volt e a két gyökér is (Rétvári Bence államtitkár és Stágel Bence) vagy ők már az erősítés voltak? :)

akár honnan nézem, mehetnek a picsába :)
A magy matek zseninek azért ez sem jöhetett jól: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=f0tPOc0MhhU#! Az Egyenlítő blogon kaptam ma reggel. Remélem bemutatják a Bonsai Ducénak. A nyírlugosi pályaavatáson meg azt mondta ez a nagyon eccerű, hogy Dzsudzsák és a focisikerei a tanulás és a tehetség igazi példái. Ezek szerint mi leszünk a 3 millió tehetséges, de munkanélküli focista országa?
Gyönyörű jövőkép.
@batka manó: Azok nem tüntetők voltak, hanem a KDNP nyugdíjas tagozatának kirándulása volt valamelyik piacra csirkefarhátért. Azért voltak csak ennyien. Rétvári azért volt ott, hogy segítsen haza cipelni a farhátat.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Amikor ezt mondta, kihangsúlyozva, hogy faluról is lehet sikereket elérni, igazából nem a Dzsudzsira gondolt, hanem magára. Így aztán mi leszünk a 3 millió tehetséges miniszterelnök országa...
Alapvetoen nem az a gond itt, hogy orban egy kreten, hanem az, hogy elve szuletett, es meg mindig huzza a kemiai uton karbantartott agyaval. Dehat basszameg, a magyar ra szavazott, en meg szeretem a magyart. Minden oke. Es ize, olyan fasza.
A foci legyen holnaptól önfenntartó!
" , aki hülyeséget pislogás nélkül hazudni képes pirított szőke nő vázzá"
Eddig tartott a kv.
Szégyeljék magát a zirók. :-)
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: ez nem volt kérdés, valamire használni kell a stadionokat, ha egyszer már köszmunkában a köszgépesekkel fel lett rabszolgailag építve ;)

@batka manó: ennyi: "ott még voltak őszinte melósok, simán elküldtek bárkit a picsába, akár a gyárudvar közepén ha hülye volt a szakmához lehetett akármilyen íróasztala"
@V-PORT: namost nezd, ezt barmelyik banyatonal ki tudjuk deriteni. Par fegyveres a partra, aztan futas viki a masik partra a vizen. Ha nem merul el, akkor futhat tovabb :>
a nagy testvér figyel minket:

Az orbáni állam ráteszi a kezét a mobilfizetésre is

Ahelyett, hogy a bevételeket megosztaná a meglévő rendszereket üzemeltető magánszereplőkkel, a kapcsolódó díjak einstandolásával az eddigi területek üzembiztonságát is veszélyezteti.

hvg.hu/gazdasag/20121219_Orbanek_lenyuljak_az_egesz_mobilfizetesi

-----------------

ahogy a kokoisten hírdeti a qrmánynak benyalt szoftver céges plakáton:

Financial Times: tússzá válhat Magyarország

Az ország letesz az IMF-megállapodás közeljövőben történő megkötéséről.

hvg.hu/gazdasag/20121221_Financial_Times_tussza_valhat_Magyarorsza
faszparasztok:

hvg.hu/itthon/20121220_Orban_az_erdekelt_hogy_a_kozepiskolasok_m
------------

"Hoffmann Rózsa helye stabil"

Harrach Péter szerint a diáktüntetések érthetőek voltak, de szerinte az, hogy folytatódnak, már ellenzéki erők politikai akciója. A KDNP frakcióvezetője szerint párttársa, az oktatási államtitkár Hoffmann Rózsa pozíciója stabil a kormányban.

hvg.hu/itthon/20121221_Hoffmann_Rozsa_helye_stabil
------------
hvg.hu/itthon/20121221_Orban_a_Kossuth_Radionak_A_diakok_nem_ert
ez a sors vár, minden idegenszívűre:

Újabb üzletlánc távozik a magyar piacról

Eladta magyarországi érdekeltségét az amerikai Office Depot irodaszereket árusító lánc. A vevő a pénzügyi befektetők tulajdonában lévő, hazai székhelyű Central Fund Kockázati Tőkealap.

hvg.hu/kkv/20121221_Ujabb_uzletlanc_tavozik_Magyarorszagrol
Egy ember aki soha nem hazudott, csak néhány sort másolnék ki, azt hiszem nem kell hozzá tennem semmit:

"A "diákok által elvetett" eredeti felsőoktatási koncepció részleteiről beszélt a Kossuth Rádiónak adott interjújában a miniszterelnök péntek reggel. A kormánynak tudomásul kell vennie, hogy hiába van jó koncepciója, ha nem tudja meggyőzni az érintetteteket, akkor nem lehet keresztülvinni az elképzelést - mondta. Azt hibázta el a kormány, hogy nyíltan tájékoztatott mindenkit - véli Orbán Viktor."<<<<<<
Dicső beismerése megtörtént, és az előre vetítése is a jövőnek, sunyin fű alatt és gátlástalanul fogunk bevezetni mindent.

"Mi vagyunk a Borg, minden ellenállás hasztalan..."
@V-PORT:
"Szerintem készen van az A, B, C tervük arra, hogy hogyan tartsák meg a hatalmat."

Szerintem meg azt sem tudják, hogy a vasárnap után a hétfö következik...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

hallgatok róla mint szar a fűben, mert az számomra
Der Tod und Verklärung

brühühühühü
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Pedig inkább a sok "igazmagyart" kellene elzavarni. Mindjárt elörébb lennénk.
Igazmagyarkodásból nem lehet megélni, kivéve, ha szaros a szád széle.....
@V-PORT:

egy frászt a fele vendég volt meg a tolókocsikat taszigálta

brühühühü

és néhányan a bence titkos imádói
@batka manó: nehaogy azt hidd! A KDNP hétszeresére növelte a népszerűségét világvége alkalmából!
0,1 %-ról 0,7%-ra, most állapította meg valamelyik intézet.
@Tűzfal:
a számsor a zéróval kezdődik: "0" 1 2 3 4 5 6 7 8 9

brühühühühü

azaz?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

no problem, hasítunk :

"A játékforgalmazó cég tapasztalatai szerint az utóbbi években a családok egyre kevesebbet költenek játékra karácsonykor. A válság előtti időszakhoz képest az árpontok megfeleződtek: míg korábban a 20 ezer forint fölötti játék számított drágának, ma már a 10-12 ezer forint feletti játékot is annak tekintik a vásárlók. Jelenleg az 5-7 ezer forint közötti darabok a legkelendőbbek."

csak azt nem látom, hol az egy kulcsossal felpörgetett fogyasztás?
a képen nem láccik ami az eedetin szépen láccot hogy mekkora nagy kövér varacskos disznó ál ot...

amugy mijen tandíjat? nem is volt tandíj ! csak a cocik alatt...
A lengyel élatrajzíró imádója szerint viktorka a focival akarja visszaállítani nemzeti nagyságunkat...A hülye görögök meg pénzt adtak a szinházlátogatóknak...
@rodeo36: @Habakuk999:

:)

nincs ezzel semmi baj amióta a negatív növekedés is növekedés, de akko' mi a faszért és pláne milyen alapon ugathatnak bele ilyen "egyszerű" dolgokba, mint oktatás, család, élet vagy halál?

viszont armageddon ide, armageddon oda töretlenül kitartunk nagyra becsült rózsika néni mellett, mert ennyire kiváló wc-s nénit(ja nem , oktatási államtitkárnénit) még nem látott magyarország. :)
Kérdés: ha tandíjas lesz az államigazgatási szak is, akkor a Navracsics féle egyetemre is csak pénzért lehet majd bejutni?
@Zuzu Petás:
Nincs tandíj! Ingyen lehet tanulni! Nem érted???
Diákhitel 2 van. Aztán aki az államigazgatásba megy, annak ezt a hitelt - nem tandíj!! - átvállalja az állam, mert az állam jó azokhoz, akik szolgálják őt.

Világos?
Orbán mindig azt mondja, amit hallani akarnak. Remekül tud manipulálni. És az a fájó, hogy erre sokan vevők. Bízom, de az, az érzésem, ez a fajta látványkormányzás 2014-ben is győzelmet hoz nekik. Nem 2/3-ot, de győzelmet. Sajnos mi a Bajnai féle stílushoz nem vagyunk elég európaiak, mi az ázsiai erőpolitikát szeretjük.
@rodeo36: Az Üvegtigrist gondolom láttad nem?? :)
@saravad:

HITEL sincs vazze!!!
Önrész van. Ennyit se tudsz?
@V-PORT: Egyáltalán nem azt mondja, amit hallani akarok.:(
Hazudozva manipulál a tőle okosabb diákok ellen.
@Jaffar:
Elnézést. Önrész van. Amit az állam átvállal. Meg a jövőbeni munkáltató.
Megelőlegezett önrész, amit utólag más fizet, esetleg jaj, megkeveredtem....
@Habakuk999: Mert te egy ballib, hazaáruló, idegenszívű vagy, aki már alig várod, hogy 2014-ben visszajöjjön a libásnak álcázott Kurcsány és eladja az országot Amerikának, és a zsidóknak. :)

Kijött belőlem a szélsőséges. :)
@V-PORT: "mikor derül ki, hogy tud a vízen járni" - Én azt várom, amikor kipróbálja a tudását, csak gondoskodni kell elég mély vízről... :-)
@rodeo36: És képzeld el, a bálnatudományok doktora még mindig jobban ért az oktatáshoz mint Rose.
Ez volt már??? :)

10 JEL, HOGY A VILÁG TÉNYLEG MEGÉRETT A PUSZTULÁSRA

10. Semjén Zsolt még mindig doktor.
9. Lehet kapni ehető WC kefét.
8. A Wikipediában a WC papír felhelyezésének irányáról kétszer olyan hosszú cikk szól, mint Orbán Viktorról.
7. Emberek napokig állnak sorba egymást taposva egy olyan telefonért, ami nem hiánycikk, nem lett olcsóbb, és nem fog soha leszopni.
6. A Gangnam style elérte az 1 milliárdomodik letöltést
5. A Facebookon a felhasználók nagy részének önmagukról, tükörben készített profilképe van, mert nincs a 2000 ismerősük között egy sem, aki csinálna róluk egy normális képet. Mondjuk nem is nagyon lehet.
4. A TV-k elsötétítését ugyanannyian nézik, mint előző nap ugyanakkor a műsort. A nézők elsötétítése viszont sikerrel járt.
3. Szupermodellek dollármilliókat kapnak azért, hogy ehető aranyréteggel bevont homárokat hányjanak ki, miközben Photosoppal ugyanolyan varnyúra lehet őket alakítani. És persze ebből a pénzből rengeteg éhező afrikai lélegeztetőgépet is lehetne vásárolni elhagyott lábatlan kiscicákat befogadó hajléktalan tibeti végstádiumú Közgép-tulajdonosok részére.
2. 2012-ben még mindig nem lehet 5000-esnél nagyobb címlettel fizetni anélkül, hogy ciccegve megkérdeznék: Jaaaaj, nincs kisebb?
1. Mindenki azt hiszi, hogy Amerika a demokrácia és szabadság hazája. Valójában az amerikai demokrácia egy olyan óriási fehér békegalamb, amit ha egy demokratizálandó ország fölé engednek, az ott mindent összeszarik, majd továbbrepül egy olajoshordóval a szájában.
@batka manó: Én keresztény embernek tartom magam, és kikérem magamnak, hogy ezeket az álszent, szenteskedő, naplopó barmokat is annak tartod! ;-D
Tényleg kezdem nem érteni ezt az embert. Ennek tényleg fontosabb a foci, mint az ország helyzete? Mert úgy látszik a focipálya avatáskor valahogy mindíg ott van, a parlamentben meg nem tud ott lenni, se a diákokkal tárgyalni. Próbálok én elfogulatlan maradni, átolvasom a jobboldali lapok cikkeit is a hirklikk.hu-n, de valahogy mégis kinyílik a bicska a zsebemben, ha ilyet látok.
a jóisten húzza már a faszát ebbe a focimániába...meg a "ballib hadak egyesült ereje". bazdmeg.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

Szegények KDNP-sek. Türelem kell hozzájuk, kicsit lassú a felfogásuk, de párszáz év, és képben lesznek.
Einstand Viktor ma is akcióban:

hvg.hu/gazdasag/20121219_Orbanek_lenyuljak_az_egesz_mobilfizetesi

Országos mobilfizetési elszámolóházat alapított az állam a közszolgáltatási szektoron belüli mobilfizetés elterjesztése érdekében. Ahelyett, hogy a bevételeket méltányos alapon megosztaná a meglévő rendszereket várhatóan továbbra is üzemeltető magánszereplőkkel, a kapcsolódó díjak teljes einstandolásával az eddigi területek üzembiztonságát is veszélyezteti.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Nem, az fáj nekik, hogy nem formálhatnak mindenkit saját képükre és hasonlatosságukra. Képtelenek elviselni, hogy máshogy is lehet élni mint ők.
Véleményvezér: velemenyvezer.blog.hu/2012/12/21/2012_velemenyvezere_mario_draghi_aki_megmentette_magyarorszagot . Akkor most ki a hülye a Kusza Szem a világméretű balliberális összeesküvés elméletével, vagy az EKB elnöke? Nagyon elegem van a kormányból és a tagjai impotensségéből. Úgy szeretnék egy olyan országban élni, ahol nem kellene tudnom, hogy ki a miniszterelnök, és kik a kormány leghülyébb tagjai.
Amikor Kanadában voltam, akkor a meghívóim közül senki nem tudta, hogy ki kicsoda a kormányban, és nem is érdekelte őket. Kanada egyszeráűen csak működött. Magyarországon pedig semmi nem működik, és az állampolgárai pedig folyamatosan szörnyülködik az egyes miniszterei "munkáján" és "nyilatkozatain".
@sárkányfő: A Bonsai Duce nem érezné jól magát, ha nem jutna mindennap valami lenyúlni és tönkretenni való. Jó lenne végre, ha valaki megszabadítaná kínjaitól. Akár euthanáziával, akár egy jól irányzott golyóval.
Nekem a régi kommunista időkbeli vicc jutott eszembe, hogy miért nem is tudom.
Így lelkesíti a népet a párttitkár:
Elvtársak! Az ötéves tervet négy év alatt teljesítjük!Három ember munkáját ketten végezzük el!-Egy fizetésért!
Hogy megint itt tartunk? hát istenem a negatív növekedés is növekedés, mint azt már tudjuk!
Tisztelt balliberális urak, hölgyek! Eljött a vilég vége, amit csak egy szakértő tud elodázni!

Bajnai Gordon a mi zseniális szakértőnk! Ő érti a gazdaság működését, nem úgy mint a kuszaszemű! Mert ő már bizonyított! Libatenyésztésben kiderült, hogy verhetetlen! Kurva jól tudott offshore-ozni is, adóparadicsomba menekült milliárdok köszönhetik jobblétüket felsőfokú szakértelmének. Az őszinte demokrata, Gyurcsány gazdasági jobbkezeként sokat tett azért, hogy országunk felvirágozzék az IMF égisze alatt és szegény népünk olcsó frnkos hitelhez juthasson. Hála neki, hála, hozsánna!

Ha miniszterelnök maradhatott volna, a hálátlan fideszes nép akarata ellenére, ma az országunkban nem lenne altákolmány, viszont minden buzi aidses csókot válthatna az anyakönyvvezető előtt a liberális szabadság jegyében.

Szakértő kormány szakértő miniszterelnökeként szakértő minisztereinek élén szakértő parlamenti frakció támogatásával szakértő politikával szakérti majd szakértő népünk szakértő jövőjét a szakértő világvége után!

Szakérted már?
@sárkányfő: és még ez is. :)

Az utolsó napokban óriási összegek érkezhetnek Magyarországra

Várhatóan az év végéig még jelentősen nő a korábban külföldre menekített pénzekből Magyarországra visszautalt összeg - véli az adószakértők egyesületének elnöke.

www.veddamagyart.info/gazdasag/5100-utolso-napokban-oriasi-osszegek-erkezhetnek-magyarorszagra
Akinek elfogyott a kávéja, annak itt az Orbán beszéd kivonata.

Szinte minden egyes mondata katasztrófa, de a kedvencem ez:

"a gyerekek ne jöjjenek ki olyan diplomákkal, amit nem tudnak használni." - Szóval a gazdasági, jogászi, igazgatási végzettségre szerinte se az államnak se a versenyszférának nincs szüksége???

Itt a teljes cikk:

"A miniszterelnök szerint jó volt a kormány eredeti felsőoktatási elképzelése, a nyílt kommunikációval volt a baj.

A kormánynak tudomásul kell vennie, hogy hiába van jó koncepciója, ha nem tudja meggyőzni az érintetteteket, akkor nem lehet keresztülvinni az elképzelést - mondta a Kossuth Rádiónak adott interjújában a miniszterelnök péntek reggel. Azt hibázta el a kormány, hogy nyíltan tájékoztatott mindenkit – fogalmazott Orbán Viktor.

Munkaadók törlesztették volna a diákhitelt

"A kormány nyílt lapokkal játszott, mindig elmondtuk, mik a szándékaink. A kormánynak volt egy elképzelése, hogy hogy jut el ezekhez a célokhoz. A diákok nem értettek egyet ezzel, féltek tőle" - fogalmazott Orbán Viktor. Lett volna tízezer teljes ösztöndíj, valamint részösztöndíj és diákkölcsön - de azt is részben az állam fizette volna. A kormány nem akarta eladósítani a diákokat - mondta Orbán az eredeti koncepcióról. "De mire ezt kibontottuk volna, addigra a diákok elvetették" - tette hozzá.

"A munkaadónak kellett volna fizetnie a diákhitel-törlesztést, amit az adóból leírhattak volna. Ennek a megbeszélésére nem került sor, mert a diákokban félelem alakult ki, és ezt figyelembe kellett venni."

Felesleges diploma és kivándorlók ellen

"Három célt tűztünk ki, három dolgot akartunk: először is, hogy emelkedjen a felsőoktatási képzés minősége, a gyerekek ne jöjjenek ki olyan diplomákkal, amit nem tudnak használni. Másodszor 5 százalék alá akarjuk vinni a lemorzsolódás arányát, vagyis hogy aki elkezdi, az fejezze is be az egyetemet. Harmadszor nincs annyi pénzünk, hogy mi képezzük a szakembereket a külföldnek" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádiónak adott interjúban.

A kormánynak tudomásul kell vennie, hogy hiába van jó koncepciója, ha nem tudja meggyőzni az érintetteteket, akkor nem lehet keresztülvinni az elképzelést. Orbán szerint a kormány meghozta döntéseit, de mire az egész kibontakozott volna, addigra a diákok közölték, hogy nem kérnek belőle.

"Én szerveztem diákmozgalmat, hogy a KISZ mellett legyen másik diákszervezet, én tudom, hol van az értelmes párbeszéd határa" - tért ki saját diákmozgalmi múltjára a kormányfő.

"Önök itt hibáztak" - vetette fel a riporter, mire Orbán Viktor úgy válaszolt: "Lehetséges. De ha hibáztunk, az csak azért volt, mert nyíltan tájékoztattunk mindenkit." Saját bevallása szerint Orbán Viktor már nyáron is beszélt rektorokkal és diákokkal különböző rendezvényeken."

www.hir24.hu/belfold/2012/12/21/orban-hiba-volt-tajekoztatni-a-kozvelemenyt/
@veracity:

Te mondd, hány évre állították be a késleltetett üzemmódodat?

A mostani kormány teljesítményét majd a következő kormány alatt fogod értelmezni, kritizálni? Vagy te is Fantát iszol?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Valójában az amerikai demokrácia egy olyan óriási fehér békegalamb, amit ha egy demokratizálandó ország fölé engednek, az ott mindent összeszarik, majd továbbrepül egy olajoshordóval a szájában. " - bazzz... fetrengtem. :-)) ROFL
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
direkt nem akartam az egymilliárdegyedik lenni :)
Erre már nincs is mit mondani...teljes káosz.
Pfff.

De tekintsünk előre:
Minden Kedves Blogtársnak Romkocsma-mentes Békés Karácsonyt Kívánok!

Üdv:
Zb.
Kedves Fabius, tárgyi tévedésben vagy. Már a múltkor közöltem, hogy a kemény hetes elintézés sorában Brüsszelből hazatérve félúton a majákkal lezsírozta, nem lesz világvége. (Legfeljebb 2014-ben, ha veszít.) Aztán tegnap kiderült, hogy másodszemélyben napközben valójában én vagyok vitykor, a fentieket csak megerősíteni tudom. A tandíj ügyet pedig hitelesen a hamarosan érkező agitprop orktroll kommunikációs hadtest fogja majd előadni, mert vitykornak még fel kell avatnia pár négyzetméter műfüvet valamelyik libalegelőn.
@kifordított nagyanyó: Remélem ennek te is örülsz. :)))

Jelentősen nőni fog a holokauszt-túlélők nyugdíja januártól

"Január 1-jével létrehozza a kabinet a Magyar Holokauszt 2014 Emlékbizottságot - közölte a Kormányszóvivői Iroda csütörtökön az MTI-vel, arról is tájékoztatva, hogy a holokauszt-túlélők rendszeres nyugdíjkiegészítése jövő január 1-jétől 50 százalékkal emelkedik. - Na végre valami jó hír kormányoldalról."

atv.hu/cikk/20121220_jelentosen_noni_fog_a_holokauszt_tulelok_nyugdija_januartol?source=hirkereso
Hisz meg ezeknek valaki?
Ha a Bajnai-lejarato plakatjukat latom mar az jut rola az eszembe hogy "na erre is loptuk a penzt, toletek, es a valasztasi torveny kijatszasaval kerult ez ide. ennyit er a leirt szavunk, ennyit ernek a torvenyek, ennyir torvenyes vedelemre szamithatsz a partallammal szemben."
@veracity: Viszont szerintem,ha azt hiszed,hogy Orbán(kuszaszem)a jó megoldás,akkor kezeltesd magad!
@Ergosum: Jaj, ne fárassz már! Hát itt mind azt szeretnénk, ha Orbán gyorsan megbukna és imádott vezérünk, a jobbkéz, Bajnai Gordon szakértené helyette az ország vég utáni jövőjét!

Jöjjön a mi emberünk, aki már bizonyított! Libaszaros csizmában sem csúszott el az IMF homokos, használt kotonokkal kivert sárga útján!

Mondassunk éjféli misét szakemberünk liberális üdvéért. Drága Gordonunk, Isten óvja Superb szakértői zsenialitásod a Rózsadomb meredek szerpentinjein!
@veracity: "Libatenyésztés"
Szánalmas az erőlködésed. Ennek a hazugságnak nagyon rég lejárt a szavatossága, ideje lenne valami újdonságot kitalálni. A trollokat is unhatja az ember. Valami kis icike picike kreativitás! Légyszi! Olyan sokat kérek? Tudom, hogy ahhoz egy csökött agyú molylepkénél több intelligencia kell, de tényleg csak ennyi telik a fideszes szavazóktól? Ne hozz már szégyent rájuk! Legalább próbálkozz, a hétszázát!
"Az ég kék, a család az család!"
Ezt a kdnp-s tüntetőtáblasziporkát, a bölcsesség, az ötletesség, az innováció és magyarnyelv-reform tündöklő szupernóváját pedig ezennel levédettem az univerzum teremtőjénél is, nem csak az artidzsúsznál.
Egyébként tudja valaki, hogy ma hánykor kezdődik a világvége?

Csak azért, hogy érdemes-e még feltennem a töltöttkáposztát vagy sem.
@veracity:
Ne vergődj, mert baromira libaszaros leszel. De vicces, az nem.
@veracity: Tényleg szánalmas vagy!

"A média több hullámban foglalkozott az üggyel. Pilhál Györgynek köszönhetően a Hajdú-Bét Rt. tragédiáját feltáró újságírás félrement teljesen, mivel a hamis információit felkapta a szél és szétszórta az ország minden irányába: a jobboldali médiák sutba dobva az olyan újságírói alapelveket, mint az oknyomozói újságírás és az információk hitelességének szigorú ellenőrzése, szervilisen megjelentették a Pilhál-féle interpretációt. Bajnai és a Hajdú-Bét Rt. kapcsán számos, a valóságnak nem megfelelő állítás látott napvilágot. A bíróság ítélete több médiumot helyreigazításra kötelezett.
A Hír Tv és a Kuruc.info szokásához híven rendesen megkavarta a fekáliát, de a legfőbb felelős a Pilhál György cikkét megjelentető Magyar Nemzet volt. A Magyar Nemzet kiadott egy helyreigazítást, ahol visszavonta Pilhál számos állítását. Pilhál, ahogy ez lenni szokott, "tévedett". "Tévedett", mikor azt állította, hogy Bajnai volt a Wallis első embere. "Tévedett", mikor azt állította, hogy 1999-ben Bajnai vezetésével vette többségi tulajdonba a Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt-t. "Tévedett", mikor azt állította, hogy Bajnai számolta fel a céget. "Tévedett", mikor azt állította, hogy a céget nem fejlesztették és kivették belőle a pénzt. Bajnai 1999 decemberében lett a Wallis Rt. vezérigazgatója - ekkor már rég felvásárolták a teljes Hajdú-Bét Rt-t. Pontosan 1999. március 25-én vette tulajdonba a Wallis Rt. a baromfifeldolgozó céget. A Bajnai vezette Wallis Rt. nem okozott súlyos hátrányokat a költségvetésnek. Bajnai betartotta az adószabályokat, és a Ciprusról származó jövedelme után befizette azt az adót, ami járt a magyar költségvetésnek."
@veracity:

Jaj, ezek a bájos személyeskedések....

Orbán is szép lassan kezdi felvenni egy keljfeljancsi külső formáját. Azt hiszi, ha átalakul gömbbé, akkor könnyebb talpon maradnia. Pedig nem.
Tényleg szánalmas vagy,meg avas is,frissiteni kéne a kamukészletet!

"A média több hullámban foglalkozott az üggyel. Pilhál Györgynek köszönhetően a Hajdú-Bét Rt. tragédiáját feltáró újságírás félrement teljesen, mivel a hamis információit felkapta a szél és szétszórta az ország minden irányába: a jobboldali médiák sutba dobva az olyan újságírói alapelveket, mint az oknyomozói újságírás és az információk hitelességének szigorú ellenőrzése, szervilisen megjelentették a Pilhál-féle interpretációt. Bajnai és a Hajdú-Bét Rt. kapcsán számos, a valóságnak nem megfelelő állítás látott napvilágot. A bíróság ítélete több médiumot helyreigazításra kötelezett.
A Hír Tv és a Kuruc.info szokásához híven rendesen megkavarta a fekáliát, de a legfőbb felelős a Pilhál György cikkét megjelentető Magyar Nemzet volt. A Magyar Nemzet kiadott egy helyreigazítást, ahol visszavonta Pilhál számos állítását. Pilhál, ahogy ez lenni szokott, "tévedett". "Tévedett", mikor azt állította, hogy Bajnai volt a Wallis első embere. "Tévedett", mikor azt állította, hogy 1999-ben Bajnai vezetésével vette többségi tulajdonba a Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt-t. "Tévedett", mikor azt állította, hogy Bajnai számolta fel a céget. "Tévedett", mikor azt állította, hogy a céget nem fejlesztették és kivették belőle a pénzt. Bajnai 1999 decemberében lett a Wallis Rt. vezérigazgatója - ekkor már rég felvásárolták a teljes Hajdú-Bét Rt-t. Pontosan 1999. március 25-én vette tulajdonba a Wallis Rt. a baromfifeldolgozó céget. A Bajnai vezette Wallis Rt. nem okozott súlyos hátrányokat a költségvetésnek. Bajnai betartotta az adószabályokat, és a Ciprusról származó jövedelme után befizette azt az adót, ami járt a magyar költségvetésnek."
"Októberben 27 milliárddal kevesebbért vásároltunk, mint egy évvel korábban. Bajban a bútorboltosok."

Gondolom ez is a világraszóló gazdasági csodánk eredménye.
Egyébaránt a Fabius által belinkelt fahidas, Kerényi-kompatibilis fotón ólábú csodacsatárunk immár nemcsak tetteit és szavait tekintve, de gördülő testével is egyre inkább emlékeztet ama köpcösre, aki az 50-es évek hasonlóképpen szépújvilágában nemkülönben, valamint ugyancsak Fénylő Csillagunk (aka a Nép Szeretett Édesapja) vala.
@Ergosum:

szerintem csak tedd fel főni azt kaját, mert szegény nagyanyám mindig azt mondogatta: olyan még nem volt, hogy valahogy ne legyen...azt a végén még jól éhen maradtok, ha elkumantod' a főzést egy piszlicsáré világvége miatt :)
Az a gyanúm, hogy Dzsudzsák akkor törte össze a porséját, amikor megkapta a telefont, hogy vitykorral "akar" műfüvest avatni.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

Kíváncsi lennék lennék,hogy kanadai "vakációd" alatt vajon ki hozta szóba a politikát,politikusokat.Mert írásod alapján biztos nem vendéglátóid.
Szerintem igazi magyar módjára panaszkodtál egy sort,és dehogy akarsz te olyan országban élni ahol....
Mi lenne veled Orbi,Szent Ferenc,Gordonka és Minden Idők Legegyesültebb Közt.elnökei:Plagi bá és Dopeman nélkül.

Ne röhögtesd ki magad az átlagnál is jobban ilyen kommentekkel.
A blogmotor mar akadozik :)
Jer Superb szakértőnk, jer ide, ha mondom, rontom, bontom kordon Gordon!

A maya mapok titkainak birtokában vess véget az orbáni középosztály dőzsölésének és töröld el világvégi eszközeiddel az egykulcsos szja-t!

Hozd rá a magyar kisburzsoáziára a világvége hangulatát!

Ó csak azt ne mond, hogy ezek ugyanazok!
@batka manó:

Nem mára lesz, az ünnepekre. 20 személynek kell főznöm, és gondoltam, ez a világvége olyan jó kifogás.:)
@veracity:

Bajnainak egy dolgot kell jól csinálnia: jól kiválasztani a munkatársait.
Ez Viktornak nem sikerült.
@Ergosum: Én azt olvastam valami ezoterikus cikkben, hogy este 9-kor magyar idő szerint.
nem lehetne a trolloknak egy ketrecet kendácsolni, ahová a tahótlanítok' gombbal lehet bezsuppolni az egyszerit, így látná mindenki kivel van dolga és az etetés is megoldódna mert az állatkertben is ki van írva "az állatokat etetni tilos!" :)
@Bakter: :DDD Ez nekem is szemet szúrt!
"cáratyuskánk"

A "vajda" szót kerested...
@Bakter: Nekem nagyon szimpi lett a Dzsudzsi, ahogy elsírta magát.
Szerintem úgy történt, hogy ő ezt kitalálta a szülőfalujának (hiszen egyhavi fizujából kijön tokkal-vonóval), és tényleg kaphatott egy telefont, hogy szeretné meghívni orbánt az avatóra, aki persze nagy kegyesen elfogadta a "meghívást", elvitte a show-t, amivel egyúttal tönkrevágta az egészet, és mindenkiben úgy fog megmaradni, hogy "orbán felavatott egy műfüves pályát..."
@dr yetee 69: Ezek már állandóan ezen fognak vitatkozni. :)

Bajnai Gordon reagált a civilek kampányára
Bajnai Gordon nemrégiben az Együtt 2014 Mozgalom honlapján reagált a civilek kampányára. Írásában számos valótlanság szerepel. A legfontosabbakat összegyűjtöttük.

1. Bajnai Gordon azt állítja: a Wallis vezetőjeként nem vett részt a csődbevitt Hajdú-Bét irányításában.

Ezzel szemben a tény: A Hajdú-Bét Rt. többségi tulajdonosa 1999-től a Wallis Rt. lett, amelynek vezérigazgatója 2000-től kezdve Bajnai Gordon volt. Egy hetilapnak a volt miniszterelnök úgy nyilatkozott: „a Wallis azért volt különösen vonzó, mert a döntéseket nagy önállósággal én magam hozhattam meg”.

2. Bajnai Gordon azt állítja: a Wallis az utolsó pillanatig próbálta menteni a Hajdú-Bétet.

Ezzel szemben a tény: Egy 2003. decemberi jegyzőkönyv tanúsága szerint a végnapjait élő a Hajdú-Bét 300 millió forintot hitelezett a Wallisnak. Rendkívül furcsa, hogy egy csőd közelében lévő társaság adjon kölcsön gazdag tulajdonosának. Súlyosbító körülmény, hogy 2004 januárjában a Hajdú-Bétben lévő ingatlanokat eladták a Wallisnak, a bíróság szerint valós értékük harmadáért. Ez azt is jelenti, hogy ha Bajnai akarta volna, a Hajdú-Bét ki tudta volna fizetni a később öngyilkosságba menekült beszállítókat! A pénz fontosabb volt, mint az emberélet.

3. Bajnai Gordon azt állítja: a KISZ-nek nem volt semmilyen fizetett pozíciójában, a szerepvállalására az egyetemi sportélettel kapcsolatban került sor, amely összesen fél évig tartott, majd távozott.

Ezzel szemben a tény: Bajnai Gordon 1982-86-ig a III. Béla Gimnázium KISZ-szervezetének sportfelelőse, a városi diákegyesület elnöke volt, 1986-ban pedig a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem KISZ-bizottságának tagja lett. Lehet, hogy fizetést nem kapott, de a KISZ-vagyon felosztásakor mégis feltűnően aktív lett. Az ifjúkommunisták utolsó kongresszusán – Gyurcsány Ferenccel és Schiffer Andrással közösen – a KISZ-vagyon „társadalmasítása” (értsd: privatizációja) mellett kardoskodott.

4. Bajnai Gordon azt állítja: állítólag nem igaz, hogy a Creditum Bajnaiék családi vállalkozása lett volna.

Ezzel szemben tény: Debreczeni József „Az új miniszterelnök” című könyvének 90. oldalán az olvasható, hogy Bajnai Gordont az apja közbenjárására vették fel a céghez, aki tulajdonos is volt. Ennél a cégnél Gyurcsány Ferenccel is együtt dolgozott.

A Creditummal kapcsolatban külön figyelmet érdemel a Péterfy Sándor Utcai Kórház rendelőintézet-privatizációjáról szóló újsághírek. Lapértesülések szerint a kórház a rendszerváltás idején felhatalmazta a Creditumot, hogy bizományosként értékesítse a Madách téri rendelőintézetét. Az adásvételi szerződést 1990 februárjában kötötték meg, ezután a kórház 42,5 millió forint bizományosi díjat utalt át a Creditum számlájára. A szerződést a főváros nem hagyta jóvá, így a kórház az átutalt pénz visszafizetését kérte a cégtől, a kft. azonban nem fizetett. A kórház 1997-ben kezdeményezte a Creditum felszámolását. Az 1998-ban kelt, a cég megszüntetéséről szóló bírósági végzés megállapítja: 1995-ben, az első fokú elmarasztaló ítélet után a Creditum tulajdonosa eladta a céget egy magánszemélynek. 1996 decemberében a cég továbbvándorolt, és két iraki állampolgár, Seryan J. Faraj és Magid Ali Khdir birtokába került. A Creditum végleg eltűnt, kamataival együtt mintegy 200 millió forintos adósságot hagyva hátra.

5. Bajnai Gordon azt állítja: szerinte hazugság, hogy édesapja csődbe vitt egy bútorgyárat

Ezzel szemben tény: Bajnai Györgynek legalább kilenc cégben volt pozíciója a rendszerváltás idején. Ezekből nyolc felszámolással vagy végelszámolással szűnt meg. Ilyen a Bajai Lakberendező, Építő és Vasipari Szövetkezetnek (BLÉVISZ), a Möbeltrade Külkereskedelmi Kft., a Baja Design Termelési és Kereskedelmi Kft., az Agromercat Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kereskedelmi és Szolgáltató Részvénytársaság, a Földművelő Mezőgazdasági, Termelő és Kereskedelmi Betéti Társaság, az International Food Részvénytársaság, a Pekár '96 Malomipari Kft. és a Creditum Pénzügyi Tanácsadó Kft. is. Bajnai György elnöke volt a BLÉVISZ-nek, melynek több megyei bútorgyárban is volt érdekeltsége. A rendszerváltás után ezeket kivétel nélkül felszámolták.

6. Bajnai Gordon azt állítja: az uniós pénzek lehívásában, felhasználásában Magyarország a régió legsikeresebb államai közé tartozott az ő idejében.

Ezzel szemben tény, hogy 2006 és 2008 között a 2013-ig lehívható uniós támogatások alig 1 százaléka érkezett Magyarországra. Az Állami Számvevőszék vizsgálata szerint 2007 és 2010 között minden ötödik uniós fejlesztést sikerült időben lezárni, és csak minden hatodik beruházás szolgálta közvetlenül a foglalkoztatottság bővítését, ami a terv eredeti fő célja volt. Tizenkettőből mindössze egyetlen (!) fejlesztésnél érvényesült a jó gyakorlat, vagyis a tervezett idő- és pénzkeret tartása. Minden harmadik beruházásnál súlyos szabálytalanságok merültek fel. Az sem számított ritkaságnak, hogy a pályázati nyerteseknek három-négy évet kellett várni a szerződésükre.

Bajnai Gordon maga is elismerte az új fejlesztéspolitikai intézményrendszer kudarcát. Egy ülésen arról beszélt, hogy a kifizetési késedelmekről „mindenkinek vannak horrortörténetei”. A fentiek ellenére Bajnai Gordont az új fejlesztéspolitikai intézményrendszer kialakításáért 1,2 millió forint jutalmat kapott Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől.

7. Bajnai Gordon azt állítja: nem szavazott a kettős állampolgárság ellen.

Ezzel szemben tény: Bajnai tudatosan nem vett részt a népszavazáson, azaz nem akarta, hogy az eredményes legyen. Mindezt félrevezető a kettős állampolgárság csöndes pártolásaként feltüntetni, valójában Bajnai Gordon nem akarta, hogy a külhoni magyarok esélyt kapjanak magyar állampolgárságuk visszaszerzésére.

8. Bajnai Gordon azt állítja: kormányzása alatt megállt az államadósság növekedése.

Ezzel szemben tény: Az Eurostat adatai szerint 2008 végén 73 százalék, 2009 év végén pedig 79,8 százalék volt a GDP-arányos államadósság aránya. 2010-re 81,8 százalékra emelkedett az érték.

9. Bajnai Gordon azt állítja: visszautasítja, hogy amerikai pénzből amerikai érdekeket képviselne szervezete és politikai mozgalma

Ezzel szemben tény, hogy Bajnai jobbkeze, Szigetvári Viktor maga vallotta be: több tízmillió forintos támogatást kapnak az amerikai Center for American Progress nevű szervezettől. A Blikk nemrégiben azt írta, hogy Bajnainak saját zsebből kell kampányolnia. Ezek szerint az amerikaiaktól kapott milliókat mára elköltötték.
@veracity: Nem "közgéposztály"-t akartál írni? Mert középosztály, az nincs.
@kisa:

Én azt hallottam, hogy a környékbeliek nagyon boldogtalanok lettek, mert a kecskék nem szeretik a műfüvet.
@Ergosum: több is veszett mohácsnál...gondold el, nem jön be a jóslat mit fogsz kapni anyósodtól, hogy éhezteted az imádott gyermekét. na az lesz majd az igazi hamisítatlan világvége :)

én főzném azt a káposztát mint a güzü, egy ilyen szitut én nem kockáztatnék meg :)
Zsírcigány !
Az egész mindenkit hülyének néző,ostoba hablatyolása,sunyi erőszakossága olyan mint egy suttyó cigányvajdáé!
"Nem is hallgató az előállított Hahás ratyi"
hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60371

Kezd lefoszlani a máz a "diáktüntetésnek" hazudott libsi vircsaftról.
@Bakter: ... a maganelet pedig maganugy.
@batka manó:

:)

Épp tegnap volt egy apró konfliktusom ANYUKÁVAL:) Mondtam neki, hogy azért, mert Anyukának nem tetszik valami, még nincs itt a világvége:) Basszus, rosszul időzítettem.
mekkora igenytelen allat ez az orban, meg a kabaton is atlatszik milyen dagadt.
@batka manó:

És különben is.Teljes egyetértés van az ellenzéki oldalon abban,hogy nem lehet világvége úgy és addig,amíg Magyarország miniszterelnökét Orbán Viktornak hívják.
Bár az ellenzéki egyeztetésen elhangzottak olyan vélemények is,hogy az a tény,miszerint OV jelenleg az ország miniszterelnöke,egyenlő a világvégével.
Ezért a tárgyalásos összefogáskodás végén kiadott sajtóközleményben fontosnak tartották megemlíteni,hogy a ma bekövetkező világvége ellenére se veszítsék el híveik,támogatóik a hitet és a reményt,mert bár az E2014 még nem tudja Orbit leváltani,de elég erősnek és elszántnak érzi magát arra,hogy az aktuális világvégét megakadályozza.
Vicc amit csinálnak, ha csak júliusban derülnek ki a ponthatárok, az azt jelenti, hogy ugyanúgy vannak keretszámok, csak nem nyilvánosak.

De ettől függetlenül a 16 szak közül van pár szak, amelyeknél a diploma wc papírnak való:

-kommunikáció
-andragógia
-nemzetközi tanulmányok
És persze a gazdasági szakok is wc papírok a legtöbb intézményben és a legtöbb végzett kezében.
Jön már Bajnai Gordon, jön már Kisguczi Illéssel kézenfogva poroszkálva Csajágaröcsöge és Bivajbasznád között féluton!

2014-re egyetlen offshore-ba szervezi a szoclib ellenzéket és ha mindenki hoz magával még egy vekkert, az IMF eblémája fog a parlament csúcsán ismét virítani!
@veracity: Tudod én sok éve tőzsdézem, magyar piacon is. Nomármost mikor meglett a 2/3-ad, tudtam, h a magyar piac felejtős! Miért? Mert tudtam (és tudta minden öreg róka), h ov alatt a bizonytalanság és kiszámíthatatlanság fog uralkodni. Mikor megvették a MOL pakkot, eladtam mindent, azóta semmi.
No így gondolkozik a pénzpiac is. Ja, mennek az államkötvények? Persze, jó drágán, giga kamatra, ami nem most fog visszaütni, hanem mikor lejárnak!
Eszetlen, koncepciótlan, kiszámíthatatlan az egész gpolitika úgy ahogy van!
Szerintem Bajnai technokrata gondolkodása jobb lesz (ha lesz), hiába nyomod a liba mantrát.
Amúgymeg :ez minek pofázik folyton csak lövi az öngólokat.Mint ő:
nivo.blog.hu/2012/12/19/a_felsooktatas_tabu
@veracity: Szerintem te azt sem tudod mi az az offshore.
@pirosfeherzoldezamagyarfold: Már elmúlt az az időszak,amikor hetekig csak répalevet ivott (a legenda szerint).
@batka manó:

én csak egy ketrecet szeretnék a trolljainknak karira, légyszi... :)
@Ergosum: Hát majd odamegy selmeczi és elmagyarázza a buta kecskéknek, hogy ez nem műfű.
@kisa:
Félreértés ne essék: Építsenek műfüves pályákat, minél többet (de rendesen, nem havereknek leosztott lóvéval összetákolva). Építsenek stadionokat (lásd, mint fent). De miközben az új műfüveseket körül az egész ország rohad, talán nem a foci kéne legyen a prioritás.
@batka manó: Kellenek a trollok szerintem, különben elveszíti a fórum a lényegét.
@Bakter: A foci ugyanolyan biznic, mint bármi más. Vagyis a foci építsen magának stadionokat akkor, ha már nem férnek el a bérletesek a lelátón.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Uh ezt a 81.8%-ot biztos nem az OECD-tol szedted, ott ugyanis
2009:72.8%
2010:73.9%
Ez is emelkedes, de mivel az eves adat nem fedi le pontosan a Bajnai-kormany idoszakat, siman lehet hogy igaza van, de legalabbis az elozo evek 5-6%-os emelkedesehez kepest az eves emelkedes csak 1% volt.
Az lehet a tevedesed oka hogy 1 sorral lejjebb olvastad az OECD tablazatot, es Izland allamadossagat nezted Magyarorszge helyett 2010-ben, sot azt is pontatlanul mert Izland adossaga 81.3% volt.

Csak a hitelesseg kedveert... es legyszi szolj azoknak akik ezeket terjesztik nehogy megint helyreigazitaniuk kelljen!!!

Forras:
stats.oecd.org/Index.aspx?DataSetCode=GOV_DEBT#
@Myrath:

hagyd má' megguglizta és kijött neki az, hogy a sekélyesben lubickolás angol megfelelője ha van hozzá tenger aminek nem lehet bugyit húzni a fenekére

mert ha lehetne akkor semmi lubic a parton kívűl egyébként is hozzá van szokva, hogy a part be van kerítve

brühühühühü
Iskolában oszt szórólapot az MSZP...

Hány index főcímes blog emlékezett meg ezen jeles eseményről ?

Talált.. 1 darab MSZP csicska blog sem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ezt a sok undorító hazugságot honnan szedted? valami újabb fideszes hazugságkampány indult?
Emlekeztek erre meg?
Bortonozzuk be Gyurcsanyt! Aztan az egesz PR fogasnak bizonyult. Akkor meg Bajnai nem volt ellenfel, o akkor nem volt "bunos", ma mar persze ot jaratjak le:
index.hu/belfold/2011/12/07/csak_a_gyurcsany-kormanyokat_vonnak_buntetojogi_felelossegre_az_allamadossagert/

Erdekes itt is mas adat szerepel allamadossagra mint az OECD-nel.
@Myrath:

ilyenekre van szükség:

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

vagy olyan emberkékre akik bár másként látják a világot, de lehet velük beszélni? :)
Az erősen megújulásra szoruló felsőoktatásból valóban az IMF hatására kellett volna forrásokat kivonni, de az Orbán-kormány remek politikai érzékről tanulságot téve, amikor ebből politikai ellenfelei próbáltak hasznot húzni, nemcsakhogy meghátrált, hanem teljes fordulattal leállította a forráskivonásokat.
@Myrath:

Gigakamatra! De már nem sokáig. Március végétől ami meghalt újraéled.

Nekem is Lúdmilla a favoritom! Fennakad majd a csuti báró kuszaszeme! Megmutatjuk mi együtt, ha összefogunk, hogy a szakértők technokrata vezetése felvirágoztatja az offshore bizniszt!

Kiszámítható (legalábbis nekünk az lesz) gazdaságpolitika hoz majd a pesti tőzsdén extraprofitot számunkra, legyen az medve vagy bika, nekünk a világok legjobbika!
@Zabaalint: Pl az andragógiát én fontosnak tartom egy "lifelong learning" gazdasági környezetben. Nem beszélve arról, hogy a közmunka helyett hosszútávon hasznosabb lenne a 8 általánost végzetteket taníttatni.
Persze a hosszútávú gondolkodás egyik kormányenk se volt eddig erőssége.
az a dagadt focistás szöveg epic. :D
@batka manó: bakker ez a korlátolt szerencsétlen is feltűnt /Gyemka/, milyen furcsa ez a tirpákirtó mert működik :D
@Ergosum:

Orbán szerint...

...Tehát nem kellett volna megtudni a közvéleménynek, hogy mit csinálnak a diákokkal.

Itt követte el a hibát - ahogy mondja.

A diákoknak se kell tudni.

Szóval úgy kellett volna hozni a törvényt,

hogy

- 80 évre titkosítják.
- a diákok a felvételizéssel - ráutaló magatartással - automatikusan rákerülnek egy adós számlára,
ami sose derülne ki.

Csak annyi derül ki, hogy menne külföldre, és a határon megbilincselik és visszatoloncolják.

Esetleg - adósok börtönébe.

És, mint Monte Cristo , éldegél a börtönben anélkül, hogy tudná, mit követett el.

De ha Viktor bebörtönzi, akkor tuti bűnös - mondja rá a családja, meg aki hallja.
Biztos kábszerezett a rohadt fiatal.......

- Na, ilyen, amikor nem monja meg nyíltan a diktátor, hogy mit követ el....
@veracity:

Hülye agymosott, eltévesztetted honlapot.
Takarodj vissza a bandádhoz!!!
@Bakter: Ha annak a lóvénak egy részét (nem az egészet), amit a gazdálkodók a látványsportágaknak "ajánlhatnak fel" adókedvezményért vagy miért cserébe, a felsőoktatásra költenék, már megoldódna egy csomó gond az egyetemeken.
Igen, szükség van a sportra. De nem így.
@sárkányfő: Eddig Gyurcsanyt kellett befeketiteni, azert mer annak ellenere hogy igen bena kormanyfo volt nem kert az MSZMP-s elvtarsabol es partallami ugynokokbol ezert volt veszelyes; most Bajnai a veszelyes mert mindenkinek elege van Orbanbol ezert ot kell lejaratni.
@kisa:

ez a társadalom fordítva űl a bilin...akkor kell andragogia ha igény van arra, hogy 3-10 évente mindenki átképezze magát de legalább felfrissítse a végzettségét ebben az esetben a 4 óvodát is végzettségnek kell tekinteni, mivel ilyenekkel van tele a magyar parlament csak kitűzik a doktorit mert a bilin űlve kapták, hogy ne fingjanak hangosan

majd ha valaki csak akkor kap új munkahelyet de akkor azonnal ha naprakész a tudása azaz van post grad-ja a zandragogia révén

szóval

bilit kimos kiszellőztet és ráűlteti kövér lacát mandragora

brühühühühü
@batka manó: A b verzióra van szükség természetesen. Engem alapvetően érdekel a gondolkodni és önállóan véleményt alkotni képtelen emberek hite, illetve, h ezen hit miből táplálkozik. Sokszor érdekes számomra az is, ahogyan keveredik a fundamentalizmus, a klerikális erkölcs a kommunista döntésekkel, és a jobboldal milyen faszán működik (a trollok szerint) full baloldali intézkedések közepette.
No....a fórum egy szociológiai tanulmány adatbázisa!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Bocs, most jöttem, és akadozok, mert ledob a blog.hu már néhány napja.
@Kakimaki0123456789: Hát a másik félnél. Csak azt akartam reprezentálni, hogy milyen pontokban vitatkoznak egymással.:)
@Dr. simonmondja.: nem kell bocs, már úgy is kifutott az első százból, és a lényeget jobb ha többször is elmondtuk ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Figy. Szerintem ha jövőre kuszaszem elmegy MNB elnöknek, őt tolják majd be gazdasági miniszternek.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A lényeg - a vasfüggöny -.

Ha az Orbán a tanultakat bebörtönzi az országba,
és csak törvénytelenül mehetnek ki a határon onnantól,
akkor az bizony maga - a vasfüggöny -.

Politikai menedékjogot kell majd kérni annak a diplomásnak, aki ki akar menni dolgozni.

Mint az 56-osoknak.
Az a fő gond, hogy cölöpteknős szómágiája nem hat a diákokra. Ezért nem is érdemes őket támogatni! Nemsokára megint lesznek, akiket felkérnek, hogy inkább haza se jöjjenek külföldről. Mondjuk az értelmiség 90%-át. Szerencsére Semjén és cölöpteknős itthol (sic!) marad! ;)
Világvége elnapolva:)

"A Hír24 információi szerint nemrég rovásírásos emlékek kerültek elő, amelyek bizonyítják: a maják elszámolták magukat, a világvége 2014-ben lesz. A leletek még a Gyurcsány–Bajnai-kormány idejéből valók, ezért csaknem száz évre titkosították őket."

fn.hir24.hu/velemeny/2012/12/21/breking-a-vilagvege-magyar/
@Zabaalint:
Az andragógia ugye a felnőttképzés. A tudásalapú társadalomban, az élethosszig tartó tanulás korában van értelme. Nálunk tényleg nincs. A közmunkások népfőiskoláján, vagy ilyesmi, bármelyik kirúgott közalkalmazott tarthat előadást a befőzésről azoknak, akik már csináltak is ilyet.
A pedagógia, mint az andragógia rokon-tudománya szintén szükségtelen nerisztánban.
@brumeszkosz: Most mond fabius, hát ilyen toleránsak ezek a fityeszes jobboldaliak! El is jön a mexikói világvége a NER-es kutyaütőkre!

Kapjuk össze magunkat liberális testvéreim és 2014-től havonta hazavisszük a magunk lúdmilláját forintban. Lúdmillának jóváhagyjuk a dolláros lúdmillát is, csak jöjjön már, mint Osszián anno!
@Ergosum:

A rovásírás lefordítva:)))

ELÉV LE SSUF EGÉV A TTI
@Myrath:
Szerintem egy munkaidő utáni metrószerelvényen több bérletes van, mint a magyarfociban összesen. Egy fillért nem ér az egész. Kétes "beruházók", önjelölt sztárocskák, sértődős, sehová nem kellő "szakemberek" környékezik az egész nevetséges katyvaszt, amit ma Magyarországon futballnak neveznek. Ettől persze még építhet az állam stadiont, ha prioritási listán odaérkezik a gazdaság. De amíg a metro életveszélyes, addig nem kell új aréna, mert a főparasztnak az a hobbija.
@saravad:

Ha komolyan vesszük a szakot, akkor akár értelme is lehet:

"A felnőttképzési szervező szakirányon végzettek képesek a tanítás-tanulás teljes folyamatát tervezni, szervezni és irányítani. Alkalmasak a felnőttképzés iránti szükségletek felmérésére, a változó igényekhez igazodó tananyag-fejlesztésre, a tanulásszervezés különböző módjainak alkalmazására és magas szintű felnőttoktatás-módszertani kultúrával rendelkeznek. Képesek a képzési folyamat értékelésére, a képzési folyamat működtetésére értékálló minőségbiztosítási rendszerben.

A munkavállalási tanácsadó szakirányban diplomát szerzők felkészültek a munkaerő-piac helyzetének folyamatos követésére, a pályakorrekció, a pályamódosítás vagy a munkavállalás általános összefüggés-rendszerében felmerülő személyes problémák kezelésére.

A művelődésszervező szakirányon végzettek speciális tudásuk révén képesek kistelepülések, településrészek, intézmények, szervezetek és közösségek művelődési folyamatait tervezni, szervezni, koordinálni és továbbfejleszteni.

A személyügyi szervező szakirányon végzők alkalmasak a szervezetek humánerőforrás-gazdálkodásának fejlesztő, koordináló és irányító feladatai szakszerű ellátására, valamint elsősorban a személyes kapcsolatteremtésre épülő tanácsadási folyamatok megtervezésére és fenntartására, a munkavállalói problémákkal küzdők szakmai szocializációjának elősegítésére.
@Myrath: így már más a leányzó fekvése...
"a fórum egy szociológiai tanulmány adatbázisa!"

hát faszántos egy adatbázis' jön itt össze egy egy címlap után annyi szent. :)
@Ergosum:

Hát nem engem kell meggyőznöd, ugye tudod? :))

Fáj ez a honi sötétség.
"a gyerekek ne jöjjenek ki olyan diplomákkal, amit nem tudnak használni."

Szóval nézzük csak.

Milyen diplomát nem lehet Orbán szerint használni Orbániában....

- jogi
- közgazdasági
- kommunikációs
- felnőttképzési

Ezek szerint ezek megszűnnek létezni Orbánia földjén.

Jogász nem kell, mert jogunk nem lesz.
Közgazdász sem kell, mert béljóslás lesz helyette.
Kommunikációról ne is álmodjunk.
A felnőttek csak húzzák a faekét és ne okoskodjanak.

Hát fasza, hogy ez az Orbán jövőképe.

És a jobboldaliak - orbán rajongói - ...ílyen jövőt szánnak az országnak.

És ne gyűlölködjek, ugye.
@Dr. simonmondja.: pontosan, ha már a katonaság és a határőrségre, vagy idegen csapatokra nincs pénz
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mondjuk nem ertem miert nem stimmel az OECD es az MNB-adat... az OECD szerint pld $-ban kifejezve szamottevoen csokkent az adossag 2010-ben. Lehet hogy a GDP meg tobbel csokkent ugyanebben az evben?
Mindenesetre ez jol mutatja hogy mennyire felrevezetoek lehetnek a statisztikak, es mennyire felre lehet vele vezetni a zembereket.
@saravad:

Tudom, csak te írtál erről a szakról és utána néztem, hogy mit is jelent.
Szerény értelmezésem szerint olyan szakok, amikre szükség lenne.
Nagyon pihent ma a jeles törzsközönség.:)
azé' dzsudzsi odafigyelhetne, hogy kikkel mutatkozik a zzemberek előtt :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ne hazudozz!

Olvasod ezt a blogot jó rég és a bírósági végzés a helyreigazításra kötelező vagy százszor be volt linkelve ide, ami a te pontjaidat cáfolja. Egy piti agitátor vagy és simán átgörgettem eddig a bejegyzéseidet, de mostantól mész a tahó gödörbe. CSÁ
@Dr. simonmondja.: jogásznak ottvannak ők. nehogy má' okosabbak nevelődjenek, még a végén belelátnak a kártyáikba
ritka nagy szarban vannak a felső oktatással, ha már egy gimnazista is simán kiröhögi őket, csoda, hogy ütik vágják az oktatást ahol érik...hogy lesz it REND a hvg videjóban is megmondta a tanárnéni: mer' itten rendnek kell lennie punktum, kussolnak a liberálisok - különben is ok baszták el, a sok hülye miatt nem hisz a nép jézuskában meg az angyalkákban, söt már a mikulancsot is leszarják - azt akkor minden megint faszántos lesz és a haza fényre derűl'.
@Dr. simonmondja.: Nem érted Te eztet-e.

Téged is jól megtévesztett az igazmondó kormány tiszta, nyílt, becsületes, férfias kommunikációja, mert csak a sunyi, lapító ballibsis propagandához vagy szokva.

Megmondta a vezír, hogy hát de kifizettik a cégekkel, meg az állammal a tandíjat, ami nem is a tandíj, a francba már én is belezavarodok.

Lényeg az, hogy mi ezt nem érthetjük, oszt jónapot na.
@Kakimaki0123456789: Egyetértek, viszont egy biztos. Aki mondjuk fletóka mellett "fejlesztéspolitikáért" felelős kormánybiztos vagy gazdasági miniszter volt, nálam már tuti nem rúg labdába, még akkor sem, ha viktorék sok faszságot művelnek.
@leonito77: Ha innen nézzük, itt mindenki agitátor. :)
@Dr. simonmondja.: Nos _tenyleg_ vannak gondok a felsooktatassal de a legnagyobb kozuluk a dilettans kormanyzati beavatkozas.
Semmifele szukseges minosegi novekedest sem hoz, nem hozhat mert szimpla foraskivonasnal nem tobb, folyamatosan felrekommunikalja a felsooktatas problemajat, egy gazdasagi problemat (nincs beruhazas, ami egyebkent leginkabb rajtuk mulik) ugy kommunikal mint a felsooktatas problemajat (elmennek a diplomasok) es igy a valos gondok nem kerulhetnek megvitatasra se megoldasra.
Tulajdonkeppen a sajat gazdasagi inkompetenciajuk szomoru kovetkezmenyet vetitik ra mar megint az ertelmisegre.
Tulajdonkeppen a felsooktatas ezzel Matolcsy (ujabb) aldozataul esik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: De nem mindegy, hogy milyen, Fiatalúr!

Vannak a csillagszeműek, és vannak a nemlátók.
minden viszonylagos. ehhez a sötét kormányhoz képest, a legrosszabb szoclib pancser banda is jobb lenne. ez szomorú, de tény
@Hotto Ratto:

A jogászok szervezetei feltűnően nem szólnak bele ebbe a jogászképzési kérdésbe.

Ez is olyan félázsiai.

Nem rájuk tartozik, mert csak a jövő jogászait nyírja ki Orbán.

Tán még ők kérték szülinapra azért, hogy ne baszogassák cserébe

... mert volna mit baszogatni Orbán törvénykezésén,

de feltűnően kussban vannak a jogászok.
Az origon van egy cikk egy lengyel Orban eletrajzrol. Ott benne van, hogy a Viktor eldicsekedett azzal, hogy otthon nincs neki iroasztala.
Na látjátok. :)

Orbán: A kormányzás nem arról szól, ha tetszik, ha nem, átverem

nol.hu/belfold/orban__a_diakmozgalom_nagyszeru_dolog
Komoly csúszásban vagyunk a világvégével! :D
@Tűzfal: akármennyi, ez már csak a számrendszertől függ (természetesen a 10-nél nagyobb számrendszereknek kellenek az extra jelek, de ez már csak jelölés kérdése :))
@Habakuk999:

Igaz, Galuska Galagonya, igaz. Hátha ezt Vásztyuska megérhette vóna.

A cégek már el is kezdtek fizetni bizonyos diplomások után.

Például a Szijjártó a mezén hordja a VW emblémát, mert annyi szponzorpénzt kapott a csapatja, hogy őt játszatja.

A cégek alig várják, hogy szponzorálhassanak egy Szijjártót, vagy Orbánt, esetleg más hasznos diplomásokat...
egy perc múlva világ vége!!!
@Kakimaki0123456789:

Egyetértek. Aszem a gond veleje az, h nincs struktúrába szedve a döntések sorozata. Nincs kitalálva semmiféle ok-okozati viszony a társadalmi igények, a gazdaságpolitika, az oktatás...stb. sorolhatnám között. Mivel ezek a csoportok és problémák külön nem kezelhetőek, ezért kellett volna egy vagy sok hatástanulmány az egyes döntések kihatására vonatkozólag. Ideológiai alapon hogy lehet pénzügyi döntést hozni? Ez nem fér a fejembe!!
@Bicepsz Elek

A kolbásztöltő mellett van egy kis kormány fölszerelve a konyhaasztal sarkára,

oszt azzal kormányozgat.

Trabanthangot is ad közben, úgy tekergeti.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: A maják saját időszámítása szerint 13.0.0.0.0.-kor itt a világvége, ez Magyarországon 2012. december 21., 12:12:12-t jelent.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A statisztikarol annyit hogy az Eurostat teljesen mast ir mint az OECD - valoszinuleg ez volt a te forrasod; ott
2008 73.0
2009 79.8
2010 81.8
tehat 2% a novekedes szemben az elozo 2 ev 6-7%-val. Amibol meg mindig nem derul ki Bajnai-kormany konkret eredmenye csak a joval kisebb novekedes latszik.

Az allamadossag folyamatos novekedese pedig tobbmindent jelezhet, lehet hogy a gazdasagpolitika nem onfenntarto, lehet hogy nagyon sok a beruhazas, lehet hogy tul sok a szocialis/egyeb kiadas.
Sajnos a Bokros-csomag ota politikailag nem kifizetodo nyiltan vallalni a reformokat de meg beszelni sem lehet roluk igy ezek a problemak egyre csak gyulnek. A felelotlen/hiteltelen politikai igergetes sem tesz jot a reformoknak, barmennyi szavazatot hoznak rovid tavon.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
baszod alássan, most miattad lemaradtam a világ végéről.:(((
@Hotto Ratto:

A dzsudzsi első útja Szijjártóhoz vezetett, mikor hazajött Moszkvából, és Szijjártó már kinn is van egy perc alatt.

Ez a dzudzsi egy postagalamb, asziszem.

Az oroszok-szijjártó útvonalon repked.

Lehet, hogy azért szerződtették oda, mert Orbán kebelbarátja.

Mit lehessen tudni...
@Myrath: Hat meg csak nem is ideologiai az alap, hanem rovidtavu akual-politikai, magyarul a segguket mentik - ahogy 2 eve folyamatosan - szerintem a sajat kudarcukrol terelik a szot az elvandorlo diplomasokra mint bunbakokra. Ami sokkal sulyosabb vetseg mint a szakmai inkompetencia...
A kormányzás nem arról szól, hogy ha tetszik, ha nem, átverem, lenyomom a torkán, így is-úgy is megcsinálom" - fejtegette a miniszterelnök

ez se erőből ment:

"Sérti a vállalkozók tulajdonhoz való jogát az a mód, ahogy a kormány egyik napról a másikra, kártalanítás nélkül betiltotta a pénznyerő automaták működtetését, közölte Szabó Máté. Az alapvető jogok biztosa ezért az Alkotmánybírósághoz fordult. Szabó Máté szerint a választottbíráskodás szabályozása nemzetközi szerződésekbe és az alaptörvénybe ütközik, ezért ebben az ügyben is indítványt tett az AB-nak."

a magányugdíj rendszert se erőből szántották be ugye

a diákokkal, szülőkkel, pedagógusokkal is sikerült békésen megegyezni ugye

aztán tetűnek-e tetszik lenni viktor bácsi?
tükörből otthon a foncsor már kiégett? reggelente nem gáz belenézni?
@Kakimaki0123456789:
GDP arányos az államadósság amiket írsz, vagyis a GDP csökkenése emelkedő adósságállományt jelet %-ban, holott a nominális emelkedés kisebb.
@Dr. simonmondja.: Szerintem Moszkvába is azért hívták alázatosan, a Gazpromnak már nem jó a Schalke, a Szíjjártó fc kell, mert az sokkal többen nézik.
t, milyen össze-vissza írok én.

Beiratkozom Gabikához értelmes és nyelvtanilag helyes mondanivaló szakra
@Habakuk999:

Valami pedig van.
Talán eladnak Petinek egy tétel vadászbombázót - jutányosan.

Vagy pár holdrakétát - médin csájna.

Megveheti részletre is 800 milliárdért, mint a Gripeneket.
Majd a következő kormány kinyögi a részleteket, nem téma.
A felsookttasrol szamtalan tanulmany, statisztika, tanulmanykotet jelent meg. Ezek ismerete nelkul vitatkozni vagy donteseket hozni rola az olyan mintha anatomiai ismeretek nelkul csinalna egy orvos szivatultetest. Es en igazan szakmai ervet meg nem hallottam a kormanytol... ez igy roppant nagy felelotlenseg!
@Myrath: Az OECD is GDP aranyosat ir, megis masok a szamok... lsd @Kakimaki0123456789:
@Dr. simonmondja.: Most csináljuk a baltás utáni második legjövedelmezőbb boltunkat, a gáztárolókat és csöveket.

Ha kizavarjuk az E-Ont, kell a tavárisi zurück.

Úgyis mindig kíváncsi voltam, milyen arca lehet annak a vastag tarkójú tisztnek.
@Kakimaki0123456789:

stats.oecd.org/Index.aspx?DataSetCode=GOV_DEBT#

itt van USD-ben. Látható, h 2009-10 között nominális csökkenés van, de %-os emelkedés. (Bajnai)
@Myrath: Hat nem is tudom szerintem a piaci modell + egyseges allami resz-tamogatas lenne a legjobb, joval nagyobb intezmenyi onallosaggal, es mindenkeppen nyilvanos munkaeropiaci visszajelzesekkel.
USA-ban van olyan mozgalom hogy ne legyen kotelezo a diakhitel vagy a tandij hanem a diplomasok utolag X evig a munkaber valamennyi (nem tul sok) %-at adjak az egyetemnek, na persze ott mas a jogbiztonsag mint nalunk.
Teny hogy a folyamatos forraskivonasok lezullesztettek az oktatas szinvonalat, na de errol az oktatasi intezmenyek tehetnek a legkevesbe.
@Myrath: Ezt felfogtam :) a konkret GDP aranyos szamok masok az Eurostatnal es az OECD-nel.
@Myrath:

Nem jó a link....bal oldal, Central Government Debt alatt a Total Central Government Debt (million USD) sorra klikkelj.
Ez egy jó fotó:
Pocakos tábornok elöl, elvtársai mögötte nyalnak-lihegnek mint két túlkoros elhízott dán dog.
Pluszbónusz: Dzsudzsák szerelmes vámpírnak öltözött.
Na most. Vagy elmaradt a világvége. Vagy a világvége semmivel sem másabb, mint Magyarország 2012. december 21-én.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ja hat igen a GDP aranyos adossag pld a GDP visszaesesevel no, tehat a mostani 0 novekedes sem segit rajta. Ennek tukreben furcsa hogy a kormany a GDP visszafogasaval kivan az adossag ellen harcolni es azokat a kiadasokat csokkenti amik a jovobeli termelest megalapozzak.
Mindenki tudja hogy a nyugdijraforditasok tul magasak, es legalabb szelektiven nyirbalni kellene, de ehelyett emelnek.
Ugy latszik tobb a nyugdijas mint a diak+szulo egyutt.
@Kakimaki0123456789: Ja, értem a problémát. :D No azt nemtom miért van. (kicsit félreértelmeztem bocsi!)
@V-PORT:

Azoknak lett igaza akik már egy ideje mondogatják: nem kell annyira várni, ez már az.
@Dr. simonmondja.: Szerintem Putyin nem szívesen csókolózna Orbánnal.
Fujj.
De valamelyik zsótti biztosan, vagy akár hármasban is.

A héten olvastam, hogy a stratégiai tárolók mindig az állam kezében maradnak.
Akkor írhatták alá az adásvételit.

Régen lehetett olvasni az újságok sorai között, ma nagyon nehéz.

Mire átülteted a kormány hazugságát valódi ténnyé, addigra pont az ellenkezőjét mondja, erre ismét megfordítod, de addigra a kormány ismét a fordítottját mondja, és kész is a baj.
Magad sem tudod, most akkor melyik állítás igaz, s most éppen mit mond a kormány.
@Fabius: Szerintem még nem tartunk ott. Lesz még rosszabb. Bár olvasom, hogy elkezdték a pénzt osztogatni. Jövőre Kánaán lesz.
Ójaj, foszlik a ner, a szegedi közgyűlés egyhangú döntéssel támogatja a diákokat. Igen, a fideszes tagok is erre szavaztak:

hvg.hu/itthon/20121221_Megszavaztak_tamogatja_a_szegedi_kozgyule
Most még csak dokumentumot égetnek, holnap meg....

Pénteken folytatják tiltakozó akciójukat a diákok: délután öt órára hallgatói szerződés égetés-t hirdettek meg a Moszkva térre (Széll Kálmán tér). A szervezők azt kérik a résztvevőktől, hogy nyomtassanak ki odahaza egy-egy példányt a hallgatói szerződés formanyomtatványából, és vigyék magukkal a demonstrációra.

Hogy is szokták ezt kommunikálni a rettegők az általuk uralt brutális nagyságú médiahatalom segítségével? Először könyvet égetnek, aztán indulnak a vonatok.

Költői kérdésként akkor ugye most mi is tele sírhatjuk a világsajtót?? Először elégetik a hallgatói szerződéseket, aztán....

nol.hu/belfold/egetesre_keszulnek_a_hallgatok
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Tulajdonkeppen - visszaterve az eredeti hozzaszolasodhoz - felolem akarmit csinalhatott korabban ha egyszer mar 1 evig bebizonyitotta hogy kepes vegrehajtani olyan erdemi reformokat, kiadascsokkenteseket amire az elodjei - se az utoda ha mar itt tartunk - nem volt kepes, mindes ugy hizta egyensulyba a gazdasagot hogy nem az kozel sem okozott olyan visszaesest mint a matolcsyzmus.
Ja es nem pr-kodta szejjel a mediat es nem turta szejjel a jogrendet.
hatalmas nagy off, de ez kell.
Kedves Fabius, Boli, Knósszosz, Mamitírtok, Egér, Szívnéni, Csekknéni, Habakukk, Cirbi pajti, Mókus, Mariann, Épészmérnök és a többi nudli!
Benne van a pakliban, amit nem én keverek, hogy mi nem találkozzunk a következő napokban. Jó volt veletek, és egész normálisak vagytok. Mindezekért szeretnék nektek itt most boldog karácsonyt kívánni, sőt még annál többet.
Éljen a mák!
@batka manó: "ja a faszért nem néz ez a paraszt tükörbe, ha már így gömbölyödik a kisgömböc? otthon senki nem mer szólni: fater bazzeg' kinőtted a kabátod egy kicsinykét, ne röhögtesd ki magad, nézni kéne egy másikat a kamrában... "

Egy férfi külsején látszik, ha a felesége szeretettel gondoskodik róla.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Angyal, ezt Te tényleg komolyan a magad fejéből tudtad kierőlködni?
Ügyes vagy.
Megjött már a világvége? Vagy már el is múlt?
@épészmérnök: A kövér politikus, na az a halálom.
@Penivaldes: Neked is kegyelemmel teljes Karácsonyt és boldog új esztendőt. :)
@Penivaldes: :)
Boldog karácsonyt kívánok, olyan jó sokat beszélgetőset!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ja, szerintem is sírjátok tele a világsajtót. Előbb elégetik a hallgatói szerződéseket, majd a következő lépésben vonatra rakják az összes félhülyét Vona Gáborral az élen, és meg sem állnak veletek minimum Iránig.

Nem érzitek, hogy az elmebajnak is van határa.
@Penivaldes:
Neked is, nudli. Hajrá dió!
@Penivaldes:

Mákban gazdag ünnepeket neked is! :-D
@I_Isti: elmúlt 5 perc híján egy órája.
@Kakimaki0123456789: Utólag persze okos az ember, de ha a nagy többség látta volna a valódi érdemeit nem hiszem, hogy ennyien szavaztak volna viktorra a jobbikról és elempéről nem is beszélve. Szóval Gordonka, akkor és most is, csupán egy jó csomagoló papír, amellyel próbálják ismét eladni ugyanazt a szar terméket. :(
@Habakuk999: Ez csak akkor zavar, ha figyelsz.

Azért mondta, hogy tán nem is kéne infót kiadni,
akkor nincs min fönnakadni.

Jóhír köll a népnek.
Vezérünk szereti a töltöttkáposztát.

Milyen szívmelengető hír.

( pedig biztos forrásból tudom, hogy a cukros-zsíroskenyér a kedvenc étele.
De sajnos még a Stori magazinnak se tud igazat mondani )
Félve értek egyet a tandíjjal és az alábbi bejegyzéssel. Jó lenne, ha nem lenne rá szükség, de van.

kerdezzbatran.blog.hu/2012/12/09/ingyenes_felsooktatast_ingyenes_sort

Ha végtelen az állam pénze, akkor senkinek sem fájna az ingyen busz a nyugdíjasoknak, lehetne kisebb adó a vállakozókon, nagyobb fizetés az orvosoknak.
@Fabius: Lehet, hogy túl ragadós a paranoia a tudjukkiktől. :)
@épészmérnök:

"Egy férfi külsején látszik, ha a felesége szeretettel gondoskodik róla."

A gondolat alapján kérdem tisztelettel: mi látszik vajon a nőtlen smukkandoron?

1.bp.blogspot.com/_LKk1alnTtRc/THPlKfBa1DI/AAAAAAAAC2I/UWAbDMTEz8o/s1600/schmuck+megaszt%C3%A1r.jpg
@Habakuk999: Na, akkor ez világvége is olyan, mint a gazdasági fellendülés, erről is lemaradtunk!
@Fabius: Dobjunk már össze nekik egy lyukóbányai iskolai táborozásra valót, sajnálnám, ha a Moszkva téren kéne rettegniük.
Csillebércre mégse mehetnek.
@Penivaldes: ipari mák, vagy étkezési?
Mindkettő ehető csak az előbbi viccesebb.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
vitykor be sem csomagolja a szar termékét. Pedig egy ív semjánpapír , meg a lézermasni jól mutatna a kószakártyával a tócsipekidzsen.
@Penivaldes:

Én is szép Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!

Jó, h rátaláltam erre a blogra, jók Fabius írásai (gratula), és örülök, h sok értelmes véleményt megismerhettem ezen fórum által.
Habár sokszor csak olvasgatlak benneteket, azé itt vagyok! ...és leszek jövőre is! ;)
@I_Isti: Lett volna. Szerinted ki intézte el, hogy ne legyen globálisan? Amúgy ha megnézel egy Matolcsy beszédet az lesz az erős gyanúd, hogy már rég itt van a világvége.
@épészmérnök: gondolom szeretettel adagolja a nyugtatót a hormon-készítményekkel.
"Amíg azon él addig se ver, nyugszik" alapon.
@V-PORT: Nekem inkább az, hogy a pszichiáterek szimpla kitolásból kiengedték a súlyos eseteket...
@Habakuk999:

A Lyukóbányai bánya tulajt véletlenül ismerem. Majd fölvetem neki, hogy a használaton kívüli táróból milyen fasza lágert össze lehetne hozni.

A különvonat költségét állom.
Fasznak ide világvége, úgysem jutnánk el oda:
"Hiába készült el 33 kilométernyi autópálya Nyíregyháza és a 49-es út között, a sztrádát egyelőre nem lehet használni. Az új szakaszt a régivel összekötő kétszáz méteres aszfaltcsíkról, valamint az új szakaszon egy mérnökségi telep megépítéséről elfeledkeztek a 32 milliárdos út közbeszerzése során. Az állami cégnél azt mondták, felelősségre vonták azt, aki hibázott. Január végére, kompromisszumokkal, de használható lehet a 2010 óta épített út."
Ha már itt az év vége. 1. Már az új Himnusz lesz az M1-en? 2. Áder ülni fog, vagy sétálni, vagy kitalál valami extrát, vagy durvát(mosolyog)?
@I_Isti: Vagy egy kísérlet, csak ez nem a Truman show, hanem a Viktor show.
@I_Isti: rá se ráts, Matócsi majd kiszámolja, hogy nekünk tulajdon képpen minden hónapban van világvége, ez is bizonyítja, hogy milyen nagy harcot vív a vezénylő pocakos tábornokunk, mert mind visszaverte.
Chucknorris 2.1
@Bakter: Ez jó módszer a világvége elkerülésére! Az a lényeg, hogy magyar közbeszerzésen kell az útépítést tendereztetni...
@V-PORT: nagymamám úgy mondaná: tótágast áll és végig fossa az inát.
Na az produkció.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Angyal, megoldódott a problémád, nem kell rettegned a Moszkván!

Fabius megoldja a szállítást, én biztosítom az ecceri meleg étkezést!
Szaloncukrot is viszek.

Sok sok játszópajtás is van a környéken.
@V-PORT:

Matolcsi leginkább a Mussolinire hasonlít.

Annyira őrültnek látszik, mint egy börleszk-szinész.

Maszk nélkül eljátszhatná séróból.
@Bakter: felelősségre vonják. LOL.

- Pómócsi bácsi, maga egyengette a földet?
- háát, én vótam.
- Na maga hibázott! Megy bogdányba!
- Jó, de ha én egyszer kinyitom a számat! Ha én egyszer elkezdek beszélni!

www.youtube.com/watch?v=ClJ1x4a3hNQ
andragógia
- alkalmazott közgazdaságtan
- emberi erőforrások
- gazdaságelemzés
- gazdálkodási és menedzsment
- kereskedelem és marketing
- közszolgálati
- nemzetközi gazdálkodás
- pénzügy és számvitel
- turizmus veldéglátás
- üzleti szakoktató
- igazságügyi igazgatási
- munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási
- kommunikáció és médiatudomány
- nemzetközi tanulmányok
- jogász

Ezekre tényleg van igény, ahogy végigolvastam, csak munkanélküliek tömege lenne.
@Fabius: hogy mik vannak, csak nem, megszavaznak fideszesek, konyvegeteser sir a dzsobbik, kozvetlen vonat megy nekik iranba, vityatyus beismeri nyilt szinen, hogy kussolni kell is sunnyogni, majd nem kimondva, hogy hazudni ejjel es nappal, eszem megall, hol a hugyos tomeg a parlamenti homokozo elott. Ez mar tenyleg a vilag vege :)
@Fabius: hvg.hu/gazdasag/20121219_Orbanek_lenyuljak_az_egesz_mobilfizetesi

Egyébként összeszedtem elég sokmindent, lehet ma küldöm. Szerintem pihenj, hagy meg jövőre:-)
@Habakuk999: Köszi a jelzést. Így már nyugodtan ki merek nézni a térre. Mikor lesztek ott kb?? Igazán összefuthatnánk. :)
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: "Jó lenne végre, ha valaki megszabadítaná kínjaitól. Akár euthanáziával, akár egy jól irányzott golyóval. "

Nem helyeslem, több okból sem.

1. jogállami módszerekkel kell tőle megszabadulni, nem balkániakkal
2. erőszak erőszakot szül
3. isten őrizz, hogy mártírt és szentet csináljunk belőle
@Fabius: Holnap megyünk Barcikára. Onnan még közelebb van Lyukó. :)
@zajos1: Andragógus pont kellene, ha már azt mondjuk, hogy az embernek egész életében képeznie kell magát. Gazdasági szakokra sincs szükség, ha már olyan embereket képeznek, mint Matolcsy. Jogászok? Ugyan már! Még Gyurcsányt sem tudták börtönbe küldeni. Ezért tanulnak éveket.
Amúgy egyetemekre sincs szükség. Milyen szép focipályák lennének helyette.
@épészmérnök:

Talán már késő is.

Ez a félázsiai diktatúra kész. A működtetők benn az állásaikban,
végülis addig volt szükség csak Orbánra, amíg a jobboldal megszavazta neki a totális hatalmat.

Mostmár elboldogul a jobboldal, hogy egy pártállammá vált.

Ilyenkor már nincs visszaút.

A Lenint is lecserélték Sztálinra, meg Brezsnyevre, de a rendszer, az már maradt.
@Ergosum: "érdemes-e még feltennem a töltöttkáposztát vagy sem."

Töltött káposztát minden körülmények között érdemes föltenni!

Gondolj arra, hogy ha vége is a világnak, néhány millió év múlva idekeveredik majd néhány földön kívüli, és a töltöttkáposztád alapján ítéli meg a földi életformát. Kápráztasd el őket!
@épészmérnök: és a beigli, meg a mézeskalács az már semmi!?
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: bátyám tud jó nudlit csinálni.
mákkal vagy prézlivel és cukorral.
@Zabaalint: "a 16 szak közül van pár szak, amelyeknél a diploma wc papírnak való:

-kommunikáció
-andragógia
-nemzetközi tanulmányok "

Milyen kritériumok alapján vontad le ezt a következtetést?
@I_Isti:
@aranyhorcsog:
Azt hiszem a kormányzás diadalíve lehetne:
- szíjrágó felavat egy utat, amit azonnal lezárnak, mert nem vezet sehová.
- van egy út, ami hosszan vezetne valahová, de elfelejtették azt a 8,5 métert lebetonozni, ami összeköti a folytatással.
Eszembe jut Rejtő (mert hát ugyebár másodszemélyiségben Orbán vagyok). Amikor közli valamelyik szereplő, hogy itt csupa kiváló katona, nagyszerű hadvezér és remek tiszt van, de végre kéne valaki, aki ért is valamihez.
@Fabius: Mennyire délceg legény. Most persze lehet azt mondani, hogy eujnyebejnye,. de enmlékeim szerint 1500 körül az ilyen megtermett férfiak jelentették a vonzóságot. Gondoljunk csak VIII. Henrikre. És szegény I. Ferencnek bő ruhát kellett hordania, hogy így leplezze a korban hátránynyak számító karcsúságát.
Ezeknek a trógereknek 2014-ben jön el a világ vége!
@Penivaldes: hmmm... a mákos beiglin el lehet gondolkodni...
Most lehet, hogy hülyeséget írok, de nekem olyan Döbrögis. :)
@Penivaldes: hmmm... a mákos beiglin el lehet gondolkodni...
@Bakter: mituggyátok tik, hogy milyen egy unortodox út. Ez az, amiről biztosan nem lehet eltévedni:-) Egyenesen unortodoxiába vezet, csak az utlsó 200 méteren kell megtanulni repülni. De már ez sem gond. Matócsnyi a liberálbolseviki összeeskövés leverésejkor már ezt is megoldotta, de csak a jövő héten fogja a széles közvéleményt tájékoztatni. Körösztyény lélek és nem akarja az angyalok privilégiumát elvenni. Legalábbis Karácsonyig. Aztán már lehet minden ember madárnak nézni. Tollas hátakkal:-)
olvasom az indexen, hogy karácsonyi osztogatásba kezdett a kormány,
ennyi fosztogatás után épp ideje volt...
Az ombudsman szerint alkotmánysértő a nyerőgépek betiltása

index.hu/belfold/2012/12/21/az_ombudsman_szerint_alkotmanyserto_a_nyerogepek_betiltasa/

Basszus, ezek szerint annyira szarul állunk, hogy már csak a rulettben bízhatunk? :-)
@Penivaldes: amit én kínálgattam neked, abból nem is kérnék:-) Tudod: angyalbögyörő:-))
@épészmérnök: hát igen..ülsz a szobádban, zene szól, és ott a mákos beigli..
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: látod látod. ősi szabály csak olyannal kínálj amit ten magad is szívesen fogyasztál.
@Fabius: Nemkéne szegény Pitypalatyvölgyi romákra ezeket ráereszteni. De ha télleg be lesznek zárva, akkor nem bánom. Legfeljebb közmunkában őrzik őket:-)
"Üresek vagyunk" - nem búcsúzhattak el a vidéki rádiósok
A Magyar Rádió regionális adásai ma leállnak. Jön a Dankó Rádió.

Ez kell az eccerieknek... Nóta rádió 24 órában.
"Akkor egy férfi és egy állat kapcsolata is házasság?"
56 hozzászólás
Rendnek kell lenni - mondják a tüntető családvédők.

Ne pont rájuk gondoltam, mint törzshallgatóság:-)
Felfüggesztett börtönt kapott egy szegedi jobbikos politikus

hvg.hu/itthon/20121221_Felfuggesztett_bortont_kapott_egy_szegedi

Ez nem politikus, hanem egy állat...
Ez volt az, aki a jogászbálon jobbikos vagyok, farkam áll mint a turuloszászló, és nekem jársz felkiáltással akart a táncterem közepén egy csajt megdugni:-)
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:
Végül lehet, hogy az munkált bennük: azése fogjuk rákötni mi szép új autópályánkat a komcsik építette autópályára. Inkább építünk a komcsi mellé párhuzamosan egy saját autópályát, és majd rákötjük arra. A költségét meg gyurcsánybajnaira kenjük.
@Kakimaki0123456789: szerintem azért, mert az árfolyamok@Steve123: bárhol lehet vágni, akár tandíj, nyugdíj, sőt adót is lehet emelni, de csak azután, hogy nem költünk felesleges dolgokra (ne kelljen felsorolnom nekem is) rengeteget. Először a legkevésbé fontos dolgokat kell megvágni, és ha már abból nincs mit, akkor lehet a fontosabbakat. (tudom, lehet fontos egy stadion pár embernek, de ha teljes népességre vetítjük a fontosságát, már elenyészővé válik)
Azon kívül lehet racionalizálni, de ez nem az, ez a fűnyíróelv.
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: nosza kapjuk elő a hegedánkat, és húzzúnk rá,. hogy az én édesanyám olyan mint a jegenyefa....
@titan: áh bazmeg, az elejét elkezdtem írni, aztán töröltem, köcsög motor meg mégis meghagyta...
Hajrá Fradi!!!Mindörökké!
Köszönöm a Kedves Vezetőnek, hogy eltörölte a világvégét!
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: nos minden esztétikai ellenvetésem mellett megkell jegyeznem, hogy ez igazán szilaj, és határozott hozzáállás.
@Dr. simonmondja.: "A Lenint is lecserélték Sztálinra, meg Brezsnyevre, de a rendszer, az már maradt. "

Brezsnyev utolsó éveiben zombivá vált, lesírt róla, hogy agyhúgyköves. Hátulról mozgatták. Az a benyomásom, hogy Orbánnál sincs messze valami hasonló állapot.

Amikor kiesik a rendszerből, akkor jön az utódlási harc. Brezsnyev halála után érdekes dolgok történtek.

"1982. október 10-én meghalt Brezsnyev. Utódja a főtitkári székben az idős, beteg Andropov lett, aki 1983-ban a Legfelsőbb Tanács Elnökségének elnöke is lett. 1984. február 9-én meghalt, utóda Csernyenko lett annak 1985. március 10-i haláláig. A „gerontokrácia”, az elaggott vezetés megújulásra való képtelensége visszatekintve a párt mélységes válságának jeleként értelmezhető."
Ron Werber (vagy ki a p...a az ....)megérkezett.
Pedig a magyarok Jézust várják.
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus: már csak egy jó csiricsáre ruha kéne, aztán már meg is van a muzsika..
@antiforradalmár:
Nem lesz itt akkor sem ballibesmetszettfaliberálissenkijancsikhatalma
Elég a az ateista romboló maszooposmilkászsidósítotthatamikattyvaszból.
@Bakter: Mindig ez a kisregeny jut az eszembe, nagyon csodalom hogy ez egyaltalan megjelenhetett akkoriban, es azon is csodalkozok nagyon hogy meg ma is ervenyes:
dia.jadox.pim.hu/jetspeed/displayXhtml?offset=1&origOffset=-1&docId=206&secId=19281&limit=10&pageSet=1
Balog Zoltán díjat alapít a civil szférának

hvg.hu/itthon/20121221_Balog_Zoltan_dijat_alapit_a_civil_szferan

Úgy látszik a cöf-nek és a csizmadiának plecsnire is szüksége van.
@centenárium: Hamarosan segíthetsz csomagolni a vezírednek!
@centenárium: te az apokalipszis melyik lova vagyol, vagy talán a lovasa? :D
@épészmérnök: Hát megújulás, az nem fenyeget a fidesznél.

Mauzóleumuk bebalzsamozott hullákkal - hamarabb lesz, mint új vezetésük.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: biztos személyesen mag a nagy fradi elnök, kubatov, unatkozik, listázza, kik reagálnak rá
minek nekünk bíróság, majd a szügyészség eldönt mindent, még mondja valaki, hogy egy normális jogállam így működik:

hvg.hu/itthon/20121221_Fougyeszseg_a_Klubradio_palyazata_sem_fel
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ne beszélj neki külföldiül, amikor magyarul sem tud. Honnan tudná akkor, mi az a polikalapszis.
@kisa:
Az andragógiával ugyanaz a helyzet, mint a politológiával. Létező terület mindkettő, csak nem az ilyen diplomával rendelkezők űzik.
@saravad:
Általában a (magán) felnőttképzéshez kell vállalkozók, néhány adminisztratív munkatárs, és persze tanárok. Mindegyiknél teljesen felesleges az andragógus végzettség.
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:

Úgy lesz, addig fonok egy kábel ostort, hogy legyen mivel pattogtatni :-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem akarják felszalámizni az erőiket. Azért meg kell gondolni, hol legyenek bevetésen, két bitet nehéz felosztani a többkabinos fülkeforradalomban.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Áh, még fedezékben vannak, hátha a világvége elmaradása csak a liberálisok átbaszása, és ha előbújnak majd akkor...:-D
@Zabaalint:

A felnőttképzés pont azért van a béka segge alatt, mert kevés a jó szakember. Elég csak a munkanélküli központok átképzéseire ránézni, hogy lássuk, a területet nem leépíteni, hanem fejleszteni kéne.
Ilyen ország nincs... :((

"Hoppá, elfelejtettünk 200 méter sztrádát

Hiába készült el 33 kilométernyi autópálya Nyíregyháza és a 49-es út között, a sztrádát egyelőre nem lehet használni. Az új szakaszt a régivel összekötő kétszáz méteres aszfaltcsíkról, valamint az új szakaszon egy mérnökségi telep megépítéséről elfeledkeztek a 32 milliárdos út közbeszerzése során. Az állami cégnél azt mondták, felelősségre vonták azt, aki hibázott."
index.hu/gazdasag/2012/12/21/m3bug/

HUNORTODOXIA ELŐRE! :))
ennyi, van még kérdés?

Hoffmanntól kérik az igazgató leváltását a balatonalmádi tanárok

Nyílt levelet írtak Hoffmann Rózsának a balatonalmádi kéttannyelvű gimnázium tanárai, akik azt kérték az oktatási államtitkártól, vonja vissza Gránásiné Bácsi Tünde gimnáziumigazgatói kinevezését.

idő 15:26 - Itthon

Én is tüntettem egykor a tandíj ellen – Giró-Szász a tandíjról, tüntetésről, felsőoktatásról

Egyetlen céljáról sem mondott le a kormány a felsőoktatás átalakításával kapcsolatban, csak az eszközök változtak a tüntetések hatására – mondta a kormányszóvivő a hvg.hu-nak.
Kiegészítés: az internetet unortodox módon a kerítésen átkiabáló szomszédasszony jelenti majd:-) (lsd. Wikipédia: metakommunikáció, ill MLM:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

hvg.hu/itthon/20121221_Ezt_csinalna_egy_Jobbikkormany

a nemlétező karácsonyfa alá téve...és teljesen dzsobbikos azt a költségvetést szsretmém látni ami ezeket megtámogattya

brühühühühü

vagy nem is tudtok költségvetni csak aratni
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Te nagyon eccerű! Nem olvasol előzményeket, már megjelent a hivatalos magyarázat:-)

dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus 2012.12.21. 13:51:17
@Bakter: mituggyátok tik, hogy milyen egy unortodox út. Ez az, amiről biztosan nem lehet eltévedni:-) Egyenesen unortodoxiába vezet, csak az utlsó 200 méteren kell megtanulni repülni. De már ez sem gond. Matócsnyi a liberálbolseviki összeeskövés leverésejkor már ezt is megoldotta, de csak a jövő héten fogja a széles közvéleményt tájékoztatni. Körösztyény lélek és nem akarja az angyalok privilégiumát elvenni. Legalábbis Karácsonyig. Aztán már lehet minden ember madárnak nézni. Tollas hátakkal:-)
Lehet anyázni az Orbán-troll bandát világvége előtt?
Nehogy mán azzal a tudattal forduljanak fel, hogy jó munkát végztek, oszt ők lesznek a janik az örök vadászmezőkön. Ha egyet is meglátok ott, abból baj lesz. Csak a női családtagjaik jöhetnek, az anyjukat megtarthatják maguknak fajfenntartási célokból.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

seholse vannak...ez Habana-ban már 30 évnél régebben létezik, csakis bucskákon meg mellékutcákon át lehet felhajtani az OCHOVIAS-ra ami egy 2x 4 sávos autopálya és sokkal hosszabb, mint a 32 km orbániában

brühühühühü

még ezt a szintet sem érték el
@Fabius: Hozzátenném, hogy a felnőttképzést még a 3 napos okleveles gyorstalpalókat is, aranyáron mérik... ( százezres nagyságrend) Ki tudja ezt megfizetni? Nem mellesleg érdemes lenne megnézni a kamarák tevékenységét is, mondjuk az építészek, múszaki ellenőrök, felelős kivitelezők regisztrációmegújítását. Nagyjából 2-300 Eforint a beugró... Kötelező kreditpont, különben megy a diplomáddal adott tevékenység a kukába.
Jövőhéten jön az új buszreklám. Gyurcsány+Bajnai: együtt tették tönkre a világvégét.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: az új szakaszon egy mérnökségi telep

Te nagggyon hülye... az még nem unorodox mérnökségi telep volt. Nem pazaroljuk a NERNÉP aranyát:-)
@centenárium: "Ron Werber (vagy ki a p...a az ....)megérkezett.
Pedig a magyarok Jézust várják."

Oszt te volnál a magyar? Nem látod, hogy megjött a jézusod, ott volt, nyomta a sódert a békamenetnek. Biztosan azért nem ismerted meg, mert eléggé le van barnulva. Há vagy kábelt ígetett...
@rodeo36: A walcerkűröknél kéretik különös figyelemmel lenni a gályarabokra:-) Így kavar egy rendes nő:-)
Hétvégén is kézbesít a Magyar Posta
December 24. délelőtt is kiviszik a csomagokat.

Basszus, Karácsonykor kapom meg az új Nemzeti Konzultációs kérdőívet? Ennyire mégsen lehetmek ghenyák:-)
Puccskísérlet a pécsi buszcégnél

MTI
2012. december 21., péntek 11:53 | |
A buszsofőrök harmada nem vette fel a munkát péntek reggel Pécsen a város helyi tömegközlekedését ellátó Tüke Busz Zrt.-nél, ezért több járat is kimaradt a reggeli csúcsidőszakban.

A társaság vezérigazgatója, Árki Sándor délelőtt közleményt adott ki, amelyben azt írja: „napok óta folyik az a puccskísérlet a Tüke Busznál, amely ma reggel érte el a csúcspontját”. A közlemény szerint csütörtökön 50, pénteken további 42 sofőr, azaz a gépjárművezetők harmada nem volt hajlandó felvenni a munkát, a buszok meghibásodására hivatkozva.

Árki Sándor szerint azonban a munka megtagadásának valódi oka az, hogy jelentős fizetésemelést és béren felüli juttatásokat követelnek a sofőrök, amelyeket a cég nem tud támogatni.

A vezérigazgató megjegyzi, „a pécsi buszsofőrök átlagosan havi 200-220 ezer forintot kapnak kézhez nettóban, de az egyes pluszmunkák, túlórák után is részesülnek további juttatásokban”. A Tüke Busz nincs abban a helyzetben, hogy a követelt 20-30 százalékos béremelést, illetve az ezzel arányosan megnövelt béren felüli juttatásokat teljesíteni tudja.

A vezető szerint mind a cég-, mind a városvezetést napokkal korábban megfenyegették a „sztrájk” szervezői és ötletadói, hogy amennyiben nem teljesül a béremelés, a „buszok igen nagy számban fognak meghibásodni”. A cégnél a járművek hivatalos szakértői műszaki átvizsgálása jelenleg is folyamatban van – szól a közlemény –, eddig azonban nem találtak olyan hibát a buszokban, amelyek indokolták volna a munkabeszüntetést.

A Tüke Busz vezetése úgy döntött, azonnali hatállyal felmenti a munkavégzés alól Sovák Attila, forgalmi és üzemviteli vezetőt, valamint Arató György főmérnököt

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere azonnali, átfogó vizsgálatot rendelt el az önkormányzati tulajdonban lévő Tüke Busz Zrt.-nél a péntekre kialakult helyzet, illetve a nem hivatalos sztrájk miatt.

A pécsi polgármesteri kabinetiroda az MTI-hez eljuttatott közleményében jelzi, hogy a Tüke Busz vezetője a hajnali órákban tájékoztatta ugyan a város vezetőit a munkabeszüntetésről, de a polgármester további belső vizsgálatot kért a részletek pontos tisztázása miatt.

A város vezetői tudni szeretnék, pontosan kik és miért szervezték meg a sztrájkot, és választ várnak arra is, mi az oka annak, hogy folyamatosan negatív visszajelzések érkeznek a város közösségi közlekedését ellátó Tüke Busz működésével és teljesítményével kapcsolatban a pécsiektől.

Vajo erre is adott megoldást a nemkampány, nem vizsgálandó (Péterfalvi a te anyád) kubatovvideo? :-))
Kérdés: Kezicsókolom, fel teccene szállni az emszepé girhes lovakkal vontatott bivalybasznád szekerére?
Vayg inkább a PávaTáncos Zsóti, háncsszoknyás táncával szórakoztató űrhimbilimbis csodavonatára? :-)
@Penivaldes: Magácskának is, Penike, drága! :D
Boldogat! :)
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:
Nyugoggyá má le. Mert mi lesz akkor, amikor matócsit kinevezik főbankárnak, és az intézményt átkeresztelik MTB-nek (Magyar Tündérmese Bázis-nak).
@Bakter: asszem, akor jön el az ideje, hogy bázisugrást hajcsak végre, kb 35 méter magasról:-)
@dr.muszáLYmagyartanár posthumus deBill Vérmókus:
Stílszerű. Pécsi buszreklám: "Gyurcsány+Bajnai: együtt tették tönkre a buszokat".
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Basszus, Karácsonykor kapom meg az új Nemzeti Konzultációs kérdőívet? Ennyire mégsen lehetmek ghenyák:-)

Persze, ha akkor küldik az életnagyságú Orbán fenyőcsúcsdíszt.....
Bocsi elflejtettem szólni... a muszáLy magyartanáe stallumomat eldobám, mint Petőfi né az özvegyi fétyolot... nagyon foLytogatott... ezentúl csak szexdoktor:-) ...
Kobaljov 2012.12.21. 13:49:21
Figyelem, rendkívüli híradás!

Meg nem erősített hírek szerint a maja naptár által megjósolt világvége elmaradásának hátterében a magyar kormány hősies küzdelme áll! Jelenleg zajlik egy titkos nemzetközi sajtótájékoztató, amelyről sikerült néhány részletet megszerezni:

Orbán Viktor elmondta: a turul erejével számos kokit és sallert kiosztva legyőztük az ország ellen az elmúltnyolcévben szőtt IMF-EU-maja összeesküvést, pedig még a diákokat is bevetették ellenünk.

Selmeczi Gabriella kiemelte, hogy a világvége elhárítása óriási siker és ezzel egyben a nyugdíjakat is sikerült megvédeni végül felszólította a majákat és az MSZP-t, hogy hagyják abba az emberek félrevezetését.

Matolcsy György kifejtette miszerint Magyarország földrajzi elhelyezkedése miatt a maja növekedési centrumban is benne van így a válságnak ismét vége és a magyar tündérmese diadalmaskodott a maja spekuláns kalózok fölött. Továbbá mivel úgy tűnik, hogy a világon komoly piaci igény mutatkozik megbízható naptárakra, így úgy látja, hogy a Kiszel Tünde naptárak államosításával és globális piacra dobásával 2030-ra a GDP-nk megegyezne Kínáéval.

Pálffy István a kereszténység elleni újabb támadás sikeres elhárításáról beszélt és utalt a maja nép és a kereszténység régi, a spanyol konkvisztádorok idejéig visszanyúló kiváló kapcsolatára.

Semjén Zsolt tudomásul veszi, véglegesen és hivatalosan is lezártnak tekinti a témát egyúttal kezdeményezni a Fővárosi Állat- és Növénykertben található valamennyi Közép-amerikai állatfaj vadászhatóvá tételét.

Kövér László a maja világvége esetet az újságíró terroristák újabb ténykedésének tartja, és javasolja a "kötél, etika és erkölcs" elv követését az ügyben.

Martonyi János elmondta, hogy nem adjuk ki a majáknak Safarovot, valamint, hogy az erőfeszítéseink elismeréseként egy az egykori maja birodalom területén fekvő ország repülőterén leszállópályát fognak elnevezni Orbán Viktorról.

Varga Mihály csalódottságának adott hangot, mert a világvége elmaradásával a háztartási eszközök, így a hűtőszekrények és a televíziók amortizációja sem gyorsult fel ami jelentősen hátráltatja a lakossági fogyasztás növekedését.

Hende Csaba nézetei szerint a magyarok genetikailag világmegmentők, és a sas sast szül, nem például quetzalt.

Pintér Sándor kijelentette, hogy felkérése esetén két hét alatt rendet teremt az egész világon is.

Rogán Antal nem tartja túl udvarias dolognak, hogy a maják nem egyeztettek előzetesen a világvégéről, de 70 milliós államkötvény vásárlás esetén hajlandó volna nekik is állampolgárságot adni.

Szájer József a probléma okaként a kőtáblák elmaradt frissítését látja és a további hasonló problémák elkerülése érdekében a maják figyelmébe ajánlja az Apple cég kiváló termékét amellyel még az ércnél is maradandóbb műveket lehet alkotni.

Deutsch Tamás Twitter üzenetében arról érdeklődött, hogy "Ki a f*sz az a Maja?" és emlékeztetett rá, hogy ne kérdezzük meg a nagymamától, hogy mennyibe került a bejgli.

Pataky Attila egy bulvárlapnak adott interjújában elárulta, hogy a földönkívüliek útmutatása nyomán titokban már a békemenetek tagjaival végeztek olyan szakrális gyakorlatokat amellyel lehetővé vált a maja vérmágusok fenyegetésének elhárítása. A Dankó Rádióban hamarosan magyar nótákat fog énekelni a történelmi tettről amely az Alkotmány illusztrációi közé is be fog kerülni.

Andy Vajna elképzelhetőnek tartja a story itthoni megfilmesítését hollywoodi sztárokkal pl. Orbán Viktor szerepében Mel Gibson, Jack Nicholson mint Matolcsy György, a Pitt-Jolie sztárpár pedig a Szijjártó – Selmeczi párost alakítaná (előtte természetesen mindegyiküknek alá kéne írnia a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot). A színházi változaton máris dolgozik Vidnyánszky Attila.

Schmitt Pál doktori disszertációja és néhány maja kőtábla között újabb jelentős szövegazonosságokat találtak.

hircsarda.blog.hu/2012/12/21/elfogtak_az_antikrisztust_elmarad_a_vilagvege_614?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_21&utm_campaign=index

Bocsi, tudom, illetlen... de jau:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az égetésről csak annyit, hogy Hitler és azabadcsapatai égettek könyveket a múlt században. A diákok a hallgatói szerződéseket akarják elégetni hasonlóan ahhoz, amikor az amerikai fiatalok a vietnámi háborús behívóikat égették el. És ők se égettek könyveket érdekes módon.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Gábriel egyre égőbb a lángfalloszával.. én is csa röhögés végett/mián nem tahótlanítottam. Ez egy sunyi geci.... bocs, rodejónak: sorry:-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: lángfallosz..nem korai ez egy kicsit? bocs de ez megütötte a szemem.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Úgy van ezzel, mint az ecceri elmebeteg, akinek mindenről ugyanaz jut az eszébe. Neki is menderől a nácik jutnak az eszébe. Az, hogy esetleg a fiatalok nem könyveket akarnak égetni, (bár lehet, hogy esetleg Fidesz vagy Fidelitasos párttagkönyvet szívesen elégetnének) az meg sem fordul a fejecskéjében.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

"A Magyar Rádió regionális adásai ma leállnak."

Ez komoly? Hol lehet róla olvasni?
Biztos véletlen. Ez csak véletlen lehet. index.hu/belfold/2012/12/21/egesz_nepemet_fogom_milliardokert_tanitani/
Nem hiszem, hogy a Bonsai Duce tudatosan csinálta volna. :))
@Dr. simonmondja.: "Hát megújulás, az nem fenyeget a fidesznél."

A zeszkápé is aszitte...
@Zabaalint: "tanárok. Mindegyiknél teljesen felesleges az andragógus végzettség. "

A felnőtteket képező tanárnak nincs szüksége felnőttképzési kompetenciákra?

Ezt komolyan mondod? Édesem, lövésed sincs a pedagógiáról, ne pofázz bele, ha kérhetem.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Központi utasításra nem búcsúzhattak el a hallgatóktól azok a vidéki rádiósok, akiknek a munkahelye a mai napon megszűnik - mondja a Hvg.hu-nak az egyik elbocsátott rádiós. A közrádió regionális adásai helyett holnaptól a nótákat sugárzó Dankó Rádió műsorát lehet hallgatni. A rádiósokat hivatalosan nem értesítették az intézkedésről, először a Déli Krónikából értesültek a hírről. Felmondásukat néhány napja kézbesítették nekik.

hvg.hu/kultura/20121221_Videki_radiok_OVER
@épészmérnök:
Én már csak arra várok, hogy kedves kormányunk a hivatali fékpedállal is bajuszt akasszon. Mert ha az elkezd "puccsítani" vagy sztrájkolni, akkor kapkodhatják magukat jobbra-balra, és nem csak politikai alapon.
A vidéki rádiók elhallgattatása újabb csapás a köztájékoztatásra. A helyi hírek, információk megszűnése a helyi közösségeket gyengíti, és erősíti a függést a központi hírforrásoktól.

Nyilvánvaló, hogy nem anyagi okai vannak ennek a döntésnek. Egy rádió fenntartása nem egetverő összeg. A központosítás antidemokratikus gyakorlatába illeszkedik. Épül a diktatúra.

Gyalázatosak.
Néhány gondolat a közgazdász és jogászképzés háttérbe szorításáról.
A multik és nagy vállalatok anyagi lehetőségeik birtokában képesek mindkét foglalkozás képviselőit foglalkoztatni. Azonban közép és kisebb vállalkozások főállású közgazdászt és jogászt nem alkalmaznak két okból. Igénybevételükre folyamatosan nincs szükség egyrészt, másrészt ebből eredően foglalkoztatásuk költségeit nem indokolt ilyen körülmények miatt vállalni.
A kis- és közepes vállalkozásoknak viszont szükségük lenne esetenként gazdasági ismeretekkel is rendelkező jogászokra, vagy fordítva.
A tapasztalat bizonyítja, hogy egy-egy NAV vizsgálat pl. lehetőséget kínál jegyzőkönyvileg, hogy a megállapítások tárgyában jogorvoslatra lehetőség van, azonban gazdaságilag is képzett jogász ritka, mint a fehér holló. Ezek a vállalkozások hiába fordulnak jogi irodákhoz, szakmai kompetencia híján érdekképviseletük meglehetősen kétséges. Gyakran lenne szükség ügyeik szakszerű lebonyolításához eseti szakmai igénybevételre, időnkénti képviseletre a hatósági kapcsolatok során, erre nem épült még ki a szakmai személyi feltétel.
A lényeg az, hogy célszerűnek látszik ebben a két szakmában olyan oktatási struktúrát bevezetni, amely ezt az igényt kielégítené, és a képzés erre az irányra is kiterjedne.
Egyébként nem ismert, hogy a kormány mire alapozza ennek a két szakmának a telítettségét, mivel nemigen találkozunk munkanélküli közgazdásszal vagy jogásszal. Arról nem is szólva, hogy az életünk egyre inkább a gazdaságról szól, mely tendencia inkább erősödni fog. Nem kéne távlatokban is koncepciózusan gondolkozni az utánpótlásról?
@Fabius: Éppen most vettem meg a "Kitolás 2" című könyvét, halálra röhögöm magam rajta.
A Te szavaiddal élve "kurvajó".
Mindekinek orbánhullásos, tócsimesés karácsonyt és adómentes bódog új évet kívánok Grácbú, ahol kikezelték belőlem Baktert.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Téllen az:
"Még unalmát rejszolásba fojtó egyetemista voltam, amikor először lépett az életembe az online pornó, de már akkor éreztem, hogy ez a találkozás nagyobb lesz, mint Kóka János önbizalma. Ez jutott eszembe, amikor már a hétvégére gondolva elkezdtem etetőanyagot gyűjteni a diákhitel alkalmából összegyűlt tömegben."

faszányossságos!
"ahogy mi is akkor belendültünk, nekünk ott az egyébként okos KISZ-esek mondhattak, amit akartak. Egész egyszerűen elmentünk mellettük. Ugyanígy jártunk mi is. Ilyenkor - szemben a kommunistákkal - nem érdemes erőltetni a dolgokat".

Na,kimondhatta eme veretes sorokat ugyan?
@rodeo36: Ó, de buta vagyok. Köszi(ke) a kiegészítést!
@titan:

Egyszerű embernek jól feladtad a leckét!
Vagy egyszeri...?
Basszus!
Lassan itt a nap vége, és nekünk még egy normális világ(békét)végét sem sikerült összehozni!

Na, akkor cserébe egy off, a világvége helyett:

"Adjon az Isten! Kedves Tagtársam!

Ismét egy év végéhez érkezünk. Egy év végéhez, amely ha nem is hozott világvégét, de új világot mindenképpen hoz nekünk jobbikosoknak. Jövőre ugyanis már kampányév lesz, ha tetszik, ha nem. A Fidesz regisztrációs törvénye miatt megindul a pártok vetélkedése előbb a regisztrálókért, majd a választókért. Mivel nehéz és emberpróbáló éven vagyunk túl, így a karácsonyi pihenés és elcsendesedés mindenkinek jól jön. Időt kapunk a feltöltekezéshez, a gondolkodáshoz.

2012-ben fényes győzelmek és fájó veszteségek értek bennünket. A Jóisten mindkettőt azért méri ránk, hogy attól erősebbek és jobbak legyünk. A győzelemtől nőjön a lelkesedésünk és a hitünk, a veszteségtől erősödjön a szívünk és a tartásunk. Én személy szerint hálát adok Neki, hogy ilyen bajtársakat adott nekem, mint Ti, jobbikos testvéreim, akik nem hagyják magukat eltántorítani a céltól. Emberek vagyunk, annak minden velejárójával, nem vagyunk különleges anyagból gyúrva, de összeköt bennünket a közös hit, a közös program és a közös küzdelem. És hálát adok az Istennek azért a sok ellenségért is, akik minden nap a vesztünket akarják, fideszesek, szocialisták, sértett, egykori jobbikosok. Hálát adok értük, mert állandó támadásik állandó koncentrációra, még nagyobb erőfeszítésekre késztetnek bennünket. Nehéz volt tehát a múlt, és megpróbál bennünket a jelen, de nekünk ki kell tartanunk a szebb jövőért. Miközben körülöttünk mindenki pusztít, pusztítják az országot, pusztítják a társadalmat, pusztítanák a Jobbikot is, eközben nekünk építkezni kell. Mert kétféle ember van: a pusztító és az építő. Az utóbbiaknak, az építőknek, a jobbikosoknak menni kell tovább.

Szeretném megköszönni idei munkádat. Szeretném megköszönni szeretteidnek is, hogy elnézték Neked, ha a Jobbikért voltál távol, ha a közös ügyünkért dolgoztál. Szeretnék Áldott Karácsonyt és boldog új évet kívánni!

Szebb jövőt!
Vona Gábor
elnök"
@Kijelölt Felelős: "Mert kétféle ember van: a pusztító és az építő"

Azt a villanyszerelő formáját. A drótban is van +, meg -, és kész, ennyi az élet, minek bonyolítsuk?
@Fabius, drága!

Szuper poszt, jót dühöngve-nevettem!
Viszont két pontatlanságodat kijavítanám, ha nem haragszol:

1,) Hogy írhattad Fényességes Csillagunk titulusát kisbetűvel? Mi ő nekünk? Valami nemecsek? Nem! Tessék megtanulni, hogy nem úgy írjuk, hogy az ember, aki soha sem hazudott, hanem: Az Ember, Aki Soha Sem Hazudott! Na. Azt a nemjóját! (:D)

2,) Pontatlan az a megfogalmazásod, hogy Csillagszemű juhászunk azért nem képeztet állami pénzen jogászokat meg közgazdászokat, hogy AZ ORSZÁGNAK legyen későbbi irányítója ezeken a területeken. Azért nem képez, mert ha hülye marad a nép jogi téren, nem veszi észre (annyira), hogy épp diktatúrát épít, ha meg gazdaságilag hülye, akkor beszopja Kusza Szem törzsfőnök marihuánás békepipával feltuningolt feritéles ötleteit.

Érted már?

:D:D:D
@tucano: Duális világ a mienk, minek is tagadnánk!
Orbán Viktor vagy Gyurcsány Bajnai?
Fradi vagy Újpest?
Tűz vagy víz?
Maják vagy Jézus?
Jin or jang?
@mamitirtok sír derék (kommensevik): bárcsak ilyen egyszerűen látnám a világot, nekem még a jobbikban is a világoszöldtől a sötétbarnáig megy a színskála:)
@batka manó:

Ne felejtsük azért el, hogy az átkosban a diplomások közel nem kerestek annyit, mint a melósok - legalábbis kezdetben nem.

Szerintem megbecsülésük is több volt, a szájuk is nagyobb lehetett. Most próbáljon egy 50 éves melós kioktatni egy 26 éves menedzsert, hát bájbáj!
@mamitirtok sír derék (kommensevik): szuperzöld nagyon nagy volt, most adták vmelyik nap a tv-ben, de én erre gondoltam: m.cdn.blog.hu/ma/majmok/image/abra.gif
Nahát, van itt felnőttképzés, csak ellopták azt is a fideszesek.

index.hu/belfold/2012/12/21/egesz_nepemet_fogom_milliardokert_tanitani/

Akadt 5 nyelviskola,

amelyik fideszes.

Igaz, az utolsó még nem alakult meg, de máris kap eus pénzeket.
@tucano: Ezekhez a gyerekkori rajzokhoz nem értek,sajnos,elfeledtem volna, milyen szép a szimmetria?
Sajnos a várostáblákat sem tudom olvasni enélkül, hátrafelé sem!
www.chicagohungarians.com/hmcscs/rovasiras/images/rovasiras.jpg
@Mariann19:
Ó édes istenem, de jó volt nyomni azt
a két kötetet:) Fasza papírra ment,
lehetett vele hajtani, mint az őrült.
A mellettem dolgozó kolleganőm nem értette,
miért nyerítek fel 5 percenként. Aztán persze
mikor elkezdte hajtogatni a kész íveket nála
is a permanens csuklok-röhögök-csuklok-röhögök kombót lehetett hallani.
@Fabius: Ez lenne az a Szily, akit a szélsőjobbtól a szélsőbalogig mindenki lemédidiagenyázott: Szily a médieaszarházi, akit minsenki utált? Valamit nagyon tudhatott az ürge. És a leköszönés is olyan nyugateurópai: mindenki bekaphassa. Valahol itt kezdődik az újságírás, (nekrofób helyett) Isten étesse.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

kétségtelen más világ volt...volt a melósnak tisztelete ha tudta a szakmáját, megbecsülés is jutott. mára a böcsület' megkopott, a tartást/gerincet meg sikeresen kiirtották. ma többnyire - teljesen érthető egzisztenciális okokból - csak a kussolás maradt.
@Bakter: Agyatlan dilinyós. Bár megjegyezem, én a kezelés eredményét, illetve a zárójelentésstet kétségbe esve fogadnám:-) No csácsalibuuu Piktor:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

B+...!!!!!!!!!!!

Bocsi, de: PICSÁBAMÁ!
Két rohadt éve nem hallok mást, mint: ez is kivonul, az is kivonul. Itt 500 embert küldenek el, ott 1500-at, amott meg 700-at. Hogy MINDEN mutatónk csökken. Már még az eddig mindent túlélt ipari termélésünk is csökken.

Egyetlen nagyberuházást avattak, azt is Gyurcsány hozta ide. Vajon kiszámolta-e valaki, hogy ez a minihitlerbe oltott minisztálinos miniduce mekkora anyagi kárt okozott már CSAK AZZAL, hogy nem ide jönnek a beruházások (a 2000-es évek legelején a sok autóipari cég mind Szlovákiába ment helyettünk)?!?!

(ÉRTHETŐ MÓDON) Nem jön annyi beruházás az országba, amennyi az amortizáció!

Ha nem csinálunk max 5%-os törpepártot a Fideszből (nem vagyok naiv, kiesni nem esnek ki a parlamentből), ha nem lesz demokratikus ellenzéki kétharmad, akkor az országnak kapáltak, és nem lesz opció már (számomra nem), hogy elmegyek innen. De MINDENT megteszek azért, amit pici fogaskerékként megtehetek, hogy ezek a hazaáruló maffiózó, legrosszabb kommunista, Rákosira hajazó faszok eltűnjenek a süllyesztőben. RAJTAM nem fog múlni. És rajtatok?
@lecsó kolbász: Mint írtam, nekem egyelőre ebből csak a Kitolás 2 van meg. Nálam nincs is meg az alap téma aktualitása, de mindent elolvasok, ami Szilytől származik. A régi Narancsból a horgászélményei, az is hahota volt. Imádom a szóhasználatát, az öníróniáját, szóval mindent.
@Sanko13:

... és ólomnehezékről a bokáin és derekán. :)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: "hehhe, mink résen vagyunk?"
Ezt hogyan érted? Kedves Vérmókus! Nálam olyan jól pozicionáltad magad, hogy semmiféle gyanúnak helye nincs.
Mai adagom? Lesz?
@veracity:

Mekkora barom vagy...

Mióta jöttél ki a diliházból?
Vagy nem is itt élsz?

Ne fáraszd magad, fideszesbuzi, (ha rájuk szavaztál, akkor még hazaáruló is) trollocskám: tahótlanítalak, de izibe!

(Többiek: jó-jó, tudom, hogy ne etessem a trollocskát, de az ilyen narancskomcsik mindig kiverik a biztosítékot.)
@Ergosum:

Én csak azt szeretném tudni, hogy a Fidesz és fidesz-tagok offshore számláin hány EZER elrabolt, elsíbolt milliárd van a világ minden táján... de nagyon szeretném ám tudni!
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

Kulturáltan haragszol!

Én akkor is hiszek a Lúdmillában! Együtt, összefogva, Sallayra is Fürstre emlékezz proletár! Énekeljük közösen Bajnai-val:

Elég volt pártot alapítok,
elég volt jó nagyot szakítok,
de jó lesz én leszek a főnök,
millió pénzek szépen idejöttök
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Lenyűgöző, amit küldtél. A múlt és a jelen, ezenkívül a művészet. Élmény volt!!!
@leonito77:

De sokáig bírtad! :)

Nálam legalább fél éve, de jó régen van a tahóketrecben. Ma is került néhány barom oda, jól ellehetnek! :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: :))))))))))

ez majdnem ojan jo mintha én találtam volna ki:

hunortodoxia... qva jooooo
Én azért is a Bajnait támogatom, mert neki Ciprusró származó jövedelme van!
Amikor kisköcsög általános iskolás voltam az osztály leghülyébbjének mindig úgy súgtunk felelésnél hogy valami orbitális baromság is kiessen a száján és fél napot a tanár kikerekedő szemén röhöghettünk.
Valami ilyesmi érzésem van Viktornál is, a szövegírója/idomárja pontosan ezt teszi vele is; ezt figyeld, simán visszamondja a rozsomák, figyeld már...
@épészmérnök:
"A Magyar Rádió regionális adásai ma leállnak."
"Ez komoly? Hol lehet róla olvasni? "

hát sajnos a rádiókban már nem halhacc róla...
ez felcsuti kövér dakota disznó maradona ...

hetente törli el a tandíjat ! amugy mijen tandíjat? nem is volt!
sőőőt, minden reggel eltörölgeti a tandíjat ....

utána pedig drsnitthez hasonlóan minden reggel bibliát olvas...
és fletóhoz hasonlóan rendszeresen bérmálkozik...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Neked megint elmentek otthonról? Mit hazudozol? Ja? Írta a huninfó, vagy valami hasonlóan hiteles forrás?
@Mariann19:
Nekem meg volt (van) mind két kötet.
Naná hogy kértem belőle szállítás után.
Egy ismerős polcán figyel most, kölcsön kapta.
A napokban kapom vissza.
Kell-e néked az első kötet?
@Vitéz László: Nemmegszorításhoz nemtandíj dukál!
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!:

Nem hiszem, hogy ezt bárki meg merné tenni.
Amúgy is átmehet minden a restaurátor kezén.
De a gondolattal eljátszani:)))
@veracity: HÖHÖHÖ! Hát, te meg Ludas Matyival takaróztál az éjszaka? Mekkora poén!
@tucano:

+12 Culomb

és a zárticsóka

brühühühü

Rióban 39+++
@Orica Középföldi: Oké, de amit ez a Rákosi testűvé vált Kádár klón előad arra más magyarázat nincs, ő a kolesz sármos-jóbeszélókés hülyegyereke akivel báboznak az okosabbak :)
@Bakter: ezt elloptam. Majd azt mondom, közös kutatás volt.
@AKIsTUDATLAN: Veszélyes azt gondolni, hogy Orbán, vagy a kormány, vagy úgy általában a fidesz hülye, elmebeteg, buta. Sajnos egyik sem.
Úgy tűnik, hogy egy jól kitalált és megtervezett folyamatot láthatunk, amiben az ilyen tandíj, matolcsy agymenés, meg szinte minden nagy felzúdulást/megbotránkozást kiváltó intézkedés csak színház, amin lehet szörnyűlködni, azután visszatáncolnak, dobnak valami csontot - és amit el akartak érni, azt elérik.

Közben folyik az ország gazdaságának totális átvétele.
Tandíj? Nem lesz. Orbán huszárok az egyetem élén (akik majd megmondják ki mit tanít, mennyi pénzt kap és kit vesznek fel)- átment. Az oktatókon és a jobban informált diákokon kívül nem tűnt fel senkinek.

Szándékosan tönkreverik a gazdaságot - a haverok állami támogatással úgy is kibírják- a kihulló gazdasági szereplők cégeit felszámolják, a felszámolónál még a felszámolás előtt jelentkezik egy fidesz közeli noname senki, aki "mogyoróért" (=valós értékének töredékéért) megveszi a felszámolás végén a biznict. Ki tiltakozna? Rosszul ilyenkor "csak" a volt tulajdonos, az alvállalkozók, az elbocsátott alkalmazottak, meg az állam jár - azok meg kit érdekelnek?
Néhány milliós tőkéjű cégektől a sokmilliárdos üzletekig történt ez meg sokakkal az elmúlt két évben.

A banki, távközlési, energiaipari független szereplőket meggyöngítik plusz adókkal- előkészítik a terepet az állami szolgáltatónak, ahol majd a sajátjaik ülnek odabetonozva a székükbe, zavaros elszámolásokkal, stiklik, mutyi- ahogy szokták mostanában. ( A többiekkel meg "stratégiai megállapodást" kötnek- aláírod, vagy aládvágunk, akkor is ha sokan döglenek bele... A nagy multiknak van ebben gyakorlata- ilyen körülmények között tevékenykednek sok dél-amerikai, meg afrikai, ázsiai országban is)

Földügyek, oktatás államosítása, járások, tankerületek... gyakorlatilag a gazdaság nagyobbik hányada, a közigazgatás és közoktatás 100%-a fideszes kezekben lesz 2014-re.

Az ország totális lerablása, privatizálása folyik, de ez - a sok füsttel járó, nagyot durranó ügyek mellett alig-alig tűnik fel valakinek.
volt világvége... csak nem vettétek észre...

hunortodox világvége ....

amugy a világvégét természetesen megint orbán törölte el...
dr pintér tett rendet és dr selmeci védett meg minket...
@allegretto23: "Veszélyes azt gondolni, hogy Orbán, vagy a kormány, vagy úgy általában a fidesz hülye, elmebeteg, buta. Sajnos egyik sem."

ezt tárgyajjuk meg...

mint a cigány(kodók) általában

a cigánykodáshoz és aORZÁShoz és egyéb BŰNCSELEKMÉNYEKhez megvan az eszük és "tehetségük" és GÁTLÁSTALANSÁGUK...

de !

a kormányzáshoz és egyéb ALKOTÓ tevékenységhez/munkára ALKALMATLANOK...
@Mariann19:
A jogi szolgáltatások most sem olcsók, viszonylag. Vajon, ha a nem állami jogászoknak az egyenlőre ismeretlen összegű nem-tandíjat is ki kell gazdálkodni és feltehetően kevesebben is lesznek, nem fogja-e ez csökkenteni a hozzáférést? No, nem elméletben. Gyakorlatban.

Vagy kevesebb joghoz kevesebb jogászt?
@rodeo36:

Juppi. Azt már tudjuk mit osztanának szét Jobbikék, de jellemző módon a mi a faszból osztanánk része ahogy van hiányzik az egyenletnek.

:-D

Bazz, a radikális jobboldal populistább a kommunistáknál :-))
@Dr.Zomboss: Ez nem az én véleményemet tükrözi. Én is meg vagyok róla győződve, hogy Bajnai, ahogy eddig is, úgy most is kizárólag a hazát és a haladást szolgálja. :)
@Penivaldes:
Szia Peni!
Kösz, hogy említettél.
Kívánok én is Neked szép karácsonyt, köszönöm!
(Az átlagos jóemberek ebből semmit nem észlelnek, max. az a néhány nyomorult, aki áldozatul esik egy ilyen felszámolásnak, pl. Viszont tapasztalatból tudom, hogy azok ilyenkor inkább megpróbálnak kollaborálni, hogy állásban maradhassanak, vagy állásba kerülhessenek majd az új tulajdonosnál.
Az embereket manapság a munkahelyükkel lehet legjobban zsarolni, és minél tovább adunk nekik csak annyit, amiből épp hogy megélnek annál jobban lehet őket zsarolni. Akinek nincs tartaléka, az a legkiszolgáltatottabb és a legmanipulálhatóbb. Ki van ez találva...)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Bezony, ez a Szily az a Szily :-)

Én is bírom, bár sokan a Gyurcsány fikáiért itt is leanyázták :-)

Egy azon kevesek közül, akik képessége nem merül ki a hírközlésnél, hanem még tudnak írni.
@Fabius: Gondolom ugyanabból, amiből majd Bajnaiék is osztogatni akarnak. :)
@Vitéz László: Pontosan erről - amit állítasz-írtam le, hogy nem igaz... orbánék tudják mit, miért csinálnak és amit csinálnak szándékosan rossz.
Gyöngébb jobbikosok kedvéért: NEM a "karvaly(orrú)tőkét" szolgálják ki. Egyszerűen privatizálják az országot saját maguknak. Fideszland épül- a vártnál esetleg egy kicsivel nagyobb véráldozat árán...
@csizsikpizsik _Tito veled vagyunk!:

Azt gondolom, az igazság, mint szinte mindíg valahol középen van, egy orvosi látlelet és @allegretto23: látlelete között.
@Orica Középföldi: Ezt akkor mondhatod, ha biztos vagy benne, hogy Orbán irányít (vagy Matolcsy)
Szerintem Orbán csak a szentkép az oltáron, amire a hívek ráborulhatnak, (Matolcsy meg a bolond koldus a templomajtó előtt)... a pápa, a főpapok, de főleg az atyaisten nem látható...és főleg nem lehet azt állítani, hogy orvosi látleletet lehetne róluk kiállítani...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Aligha, kedves Géb :-)

Felőlem azt gondolsz Bajnairól amit akarsz, de a Jobbik az osztogató faszágon túl lépni akkor fog, ha egy ilyet az asztalra tesz:

www.hazaeshaladas.hu/ftp/20121122_kockazatelemzes.pdf

Érted, olyan egyenlet szükséges ahol a mit-re a miből is indokolva van. Marhaságot ígérgetni tét és felelősség nélkül minden hülye tud. Komolyan meg majd azt vesszük, aki szakmai anyagot tud elénk tenni. Oszt' majd összevessük a Bajnaiét a Vonáéval.

Hajrá :-D
@allegretto23: hmmm asszem, nekem is ez vagyan az agyam helyén. óbégatok, de senki nem hallja, magányban bérrettegek, még fabius is kiröhög. és télleg hülyének vagyunk nézve. pedig ez valóban egy ördögi kör. egy kibaszott nagy éceszgéber irányítja hátulról az orbán-matócsni bábuskákat...
@Fabius: Egyenleg, levezetés?
A manna nem
megálmodás által hullik az égből,felkent személyek kérésére?
Hm,a dogma mégsem elég ide,ki gondolta Vóna?:-D
@Orica Középföldi: És hogy hogy lehet ezt hatékonyan csinálni a gazdaság teljes -szándékos- legatyásításán kívül?
Különadók, spéci törvények, spéci közbeszerzési követelmények, Széchenyi hitel a megfelelő pedigrével rendelkezőknek... vagy, pl. itt egy kis színes, pont máról:

index.hu/belfold/2012/12/21/egesz_nepemet_fogom_milliardokert_tanitani/

Miután fizetőképes kereslet híján évek óta csökken a nyelviskolák látogatottsága így biztosítja a fidesz, hogy a "megfelelő" iskolák maradjanak talpon. Az, hogy valóban ezek -e a legjobbak, az ugye kit érdekel. Kapitalizmus...az hát (anyád).
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: meglepő, csak azelső ommentetbolvastam, mert mentem sorjában... én ugyanezt látom, amit megerősített a további komment. asszem allegro is valahok a sűrejében élő "bérrettegő", igazat kell adnom neki. jó lenne, ha csak az általános vélemény, (orbán, matócsnyí hülye) lenne igaz. pedig de nem... itten tendenciozus, nagyob okos útonállás és rabolás van profi módon végrehajtva. volt 8 év a stratégia kidolgozására, finomítására. a háttérben tényleg egy gátlástalan, zseni (zsenik) állhat, aki egy országot néz terepasztalnak.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

Nem. Van még egy lehetőség. Hogy: NEM MERI MEGCSINÁLNI.
Ne becsüljük le.
Asztat le kell szögezni, hogy ez a hónap posztja!
Túl a királysanyis gifen (bazz…), meg a számokon túl, nekem majd akkora sokk volt csucsákbalage neglizséje, mint Don Vittorio szarbödönje.
Müfü ide, vagy amoda.
Komojan, már nem köll semit csinálni ezeknek, csak magukat adni.
Kész a kabarett…-:))
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Én nem hogy bér-, de sehogy nem rettegek. Azoknak kellene rettegni, akik most sűrűn bólogatnak a fideszre és elhiszik, hogy akkor megússzák.
Majd koppan a fejecskéjük, csak akkor már késő lesz. Ha fönn ülnek, akkor nem fognak akkorát esni, addigra jól kipárnázzák őket, de ha valahol az alján vannak a fidesz piramisnak, akkor én már most nyűszítenék a helyükben. Mert hogy nem szeretnék ott lenni, amikor rájuk omlik az egész...most azt hiszi a kis buta, hogy rá szükség van, támogatja a fideszt, vitatkozik értük és elhiszi, hogy őt nem fogják beáldozni abban a pillanatban, amikor arra lesz szükség, illetve hogy nem fog ugyanúgy szívni a többi - nem fideszes- csóróval együtt, amikor rájukomlik a szénapadlás...
(Ennek a fajta gondolkodásnak tipikus példája az a (fiatalabb) hölgy (bimbo), akiért a nőcsábász elhagyja a feleségét és azt hiszi, hogy ez vele nem történhet meg, hiszen ő -az elhagyott asszonnyal ellentétben- hűséges, fiatal és szép... aztán persze pofáraesik. Férfiban is előfordul, csak -financiális okokból- ritkább.)
@allegretto23:

Ezen a nyelviskolás ügyön - mint friss termék - nekem is elakadt a lélegzetem. Bár nekem anno, a hosszú bájtok éjszakáján is elakadt.
Most arra vagyok kíváncsi, hogy az átvertek összeállnak-e közösen perelni az eljárás miatt vagy marad a siránkozás, mint szinte minden hasonló esetben.

98-igsejthető volt, azóta világos, hogy egyetlen módszerük van, a lehengerlő gátlástalanság.
Hogy erre miért nem készült fel az ellenzék, azt nem tudom.
Dehogynem tudom.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: és itten nem fideszes-fideszes a határvonal, hanem a van kicsilóvém, nekem nincs de akarok, ha lehet a tiédet... mer én megérdemlem és hátszelem is van, másrészt a moslékosvödröt meg kell tölteni, amibők a hűséges disznókat jóllakathatjuk...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Na de ilyen szart... pfejj.
A fény gyermeke az etalon nekem.
Most hogyan magyarázza azt, ami nem gyött el vala? Csizsmadhija László elnészte a naptárot, vagy egyszerűen hülyék mindtketen?
Szar ám ez, pon mostan mikor a gyehenna tüze égeti el a szerződésseket a szeles kálmán téren ippeg
brühühühü

Most megnézem, hogy áll a rántott csirkeczomb, nehogy má megéglyen.
@Knósszosz: Rántott hús? Ki macerál annyit? Én pörköltöt ettem:D
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Vona-vóna... HAllottad, hogy a mi naon független török politológusunk neki ad tanácsot. meg is becsülik, merthogy ő független.........
@Fabius: Az vicces lesz. Olyan, mintha az irigy hónalj mirigy versenyre kelhetne bach-al...:D
@Knósszosz:

Te miről beszélsz?
Csak kérdezem.
Csizmadia L.-t végképp nem értem. Hogy jön ide?
DE itt egy pörgősebb dal:
www.youtube.com/watch?v=5sIfnt8j5cA

Ha ezzel is gondod van, nem kell többet tárgyalnunk.
@Orica Középföldi: Mert az ideológiai maszlaggal, amit nyomatnak -vallás, nemzet, haza, Trianon- blabla-, meg az ezekre épülő karaktergyilkosságokkal sikeresen megosztották az ellenzéket. Bármilyen ügyben támadják őket, abban a pillanatban ezek valamelyikére hivatkoznak (Nem a fideszt támadják, hanem a kereszténységet, a hazát, a magyarságot, a 16 milliót - milyen ember az, aki a hazáját, népét támadja? Hazaáruló. Ezzel sikerül leszerelni, meghülyíteni kb. 3 millió magyart azonnal) és ezzel sikeresen elterelik a figyelmet az eredeti okról. Mondhatnám, hogy zseniális, ha nem lenne mérhetetlenül aljas, cinikus és káros azoknak a szerencsétlen millióknak, akik ennek a gazdasági hatalomátvételnek a levét isszák- esetleg bele is halnak.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: " Az vicces lesz. Olyan, mintha az irigy hónalj mirigy versenyre kelhetne bach-al...:D"

Azt de megnézném!!! :DDD

(Bach nagybetű az elején...)
@allegretto23: Érdekes módon a Katedra, amelyik az ország egyik legszínvonalasabb oktató hálózata, kimaradt ebből hiába jelentkeztek!
@lecsó kolbász: Nagyon kedves vagy, de az Alekszandrában megyek holnap érte, ráadásul két kötetet kértem, mert karácsonyi ajándéknak szánom az egyik családtagomnak.
üdv.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Egésségedre!
A rántott hús az intézmény. Azt egy héten kétszer köll, mert ha nincsen, végem.
Mindegy milyen alapanyagból, de köll. Karfiol-gomba-sertés-csirke-máj izé... de köll.
Haggyámáá, most kezdek nekije: csirkeczomb.
@ariel12: nem frissítettem időben,de látom, nem csak az én szememet bökte ki...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Hogy gyön pat, a-ki? hoz??
Hát nem együtt copkodják a cáratyuska micsuláját?
Nemá aggyad iten a tályékozatlant bazmeg..
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: (Ne tessen kötekedni olyasvalakivel aki a munkahelyén munkaköri kötelességként ajándékot csomagolt 9 órában és karácsonyi rendezvényt szervezett!!!:P)
@Knósszosz: Senki nem mondta, hogy nélkülem nem lehet ilyet?! :))) A minimum hogy meghívsz és sült krumplival tálalod és ubit adsz mellé, és finom bort:D
@saravad: A közgazdász és jogász képzés korlátozására született egy okfejtésem.
Jelenleg is, a jövőben is keresett és jól fizető foglalkozásokról van szó, melyben ez a kormány a saját köreiből kíván kialakítani egy olyan kört, mely hosszú távon képes lesz a saját érdekviszonyaik gátlástalan fenntartására. Ahogyan ez bizonyos értelmiségi foglalkozásoknál a múltban is tapasztalható volt, és jelenleg is érvényes, ezekből dinasztiák fognak kialakulni.
Így lehet szakmailag is egyoldalú, azonban torz érdekvédelmet megteremteni.
@Mariann19:
Én is megajándékozom magam, Parti-Nagy kötetével. Ráadásul nem is drága, viszont beszarás a fülkeforradalom meséiről írott gyöngyszemei.
Ajánlom Neked és mindenkinek.
@Mariann19: Azért én már hallom a jogászok kárörvendő röhögését, mert jogászt kiképezni 5 év, szakvizsgát asszem 3-ra emelték. Tehát használható jogász utánpótlásra 5 évet kell várni...
@Knósszosz:

Elkezdem beírni, aztán töröltem. Büdös szót nem értek abból, amit hadoválsz. Szerintem holnap olvasd vissza.
De azért ne parázz, én is írtam már kommenteket segg részegen. :DDD
(Lehet, hogy Richards-ot Ákossal kevered??? Nem tudom, csak tippelek...)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Egyezik az ízlésünk!
Rántott hús-sült krumli, az klasszikus. Ubival, esetleg paradicsom saláta is szóba jöhet.
Bor meg természetes...
Szívemből beszélsz, Csekk cicám!
(most ezt megin elbasztam-Bolit figyeld, mit kapok ezért...)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ez nem mentség arra, hogy a Mester nevét kisbetűvel írjuk!!!
www.youtube.com/watch?v=3Mn1ibFdXDU

Ejnye.
:DD
@Fabius: Szerintem dolgoznak rajta, de egy kérdés azért felvetődik bennem. Te nem érzel egy "kis" szakadékot az elmúlt 22 év hasonlóan profin megszerkesztett ilyen-olyan programjai, tervei és a valóság között?

Én valahogy jobban örülnék már a megvalósult gyarapodásnak, semmint az azokról szóló hangzatos terveknek.

Te nem így vagy vele?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ricsádszt ákossal?
Ne csináld már, annyira nem leszek részeg sosem. Amúgy most sem volnék, legfeljebb nem világosan fogalmazok.
Akkor: Csizmadia = Pataki, idáig stimm?
Ha igen, akkor a többi összefüggéset nem köll magyaráznom, nem vagy Te bloggergejza bazmeg!
Na..
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hűha, akkor Bach master mind:D
Csípem a fickót és a zenéjét, mna:D
@Knósszosz: Én is kapni fogok, alig vagyok itt, és máris flörtölünk:D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: De van, mindig van.
Viszont, ha nincs terv (fidesz), vagy már eleve látható, hogy kivitelezhetetlen (jobbik), akkor régen rossz...
@allegretto23: (bár szerintem a fidesznek volt terve, csak azt nem kötötték az orrunkra - esetlege nem válsztották volna meg őket...)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Hát, én nem bánom-:))
De részemről lesz ennek böjtje még...
Gondolok itten bizonyos kollégák jóindulatára...
Azért Téged kedvellek, ha ezért keresztre is leszek feszejtve, na..
Jó éjt, gyúrnom kell a holnapra.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Köszönöm a hiányolást, komolyan!Te viszont megint akkor vagy, amikor én nem..úgy tűnik!
@Knósszosz:

Némileg (hangsúlyozom: némileg) világosabb, de még mindig nem értem, hogy jött ide Pataky, meg a többi ufonauta.
Gondolom, ez is tőlük jött:
www.youtube.com/watch?v=R3rnxQBizoU

:DDD
@allegretto23: "Az ország totális lerablása, privatizálása folyik, de ez - a sok füsstel járó, nagyot durranó ügyek mellett alig-alig tűnik fel valakinek."
Kérlek, hogy ne legyél ilyen kishitű. A magyar társadalom szellemileg felkészültebb része pontról-pontra pontosan tudja, hogy mi zajlik.
Ennek oka az, hogy amit a kormány véghez visz, ahhoz nem kell túl sok értelem sem, csupán az a túlhatalom, aminek a birtokában a Fidesz van. Tudod, amikor nincs korlát, amely a terveknél akadályt jelent, akkor csupán a végrehajtás jön szóba, amihez nem kell furmányosnak lenni.
Mindíg elképesztő, amikor Orbán, vagy a kormánya észbeli dicsőítéséről van szó.
Akkor lenne esetleg elismerésre méltó a tevékenységük, ha a további gazdagodásukhoz és kisajátításhoz egyidejűleg a gyümölcsöző jövőt is megteremtenének a maguk számára. Azonban ehhez kéne az ész és a hozzáértés.
Lepusztult gazdaság, morálisan leépülőben lévő társadalommal hogyan lehet igéretes jövőt kiépíteni?
Az értő emberek ma már minden megnyilvánulásuknál felismerik a mögöttes szándékot. Képtelen retorikájuk már-már annyira hiteltelen, hogy még az egyszerűbb gondolatvilágú emberek is gyanakodva értékelik a hallottakat.
A leírtak nem vonatkoznak a Fidesz elkötelezett híveire, ők még nem érettek meg a felismerésre.
index.hu/gazdasag/2012/12/21/matolcsy_jonnek_a_jobb_idok/
"évről évre jobban élhetünk". Matolcsiné férje..
bár, neki már egy ideje megy, azt hiszem, ideje, menniük is!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Lesz utánpótlás, akár rövid időn belül is, inkább azt szerettem volna levezetni, hogy az igéretes, karrierépítésre leginkább alkalmas foglalkozásokban szűkítik mesterségesen a részt vevők körét.
A tendenciákból látható, hogy középosztályból származók anyagi okok miatt kimaradnak ebből a képzésből, a cél, a konkurrenciát így lehet ellehetetleníteni.
Kedves Fabius!

Neked és minden kommentelőnek szívből kívánok áldott karácsonyi ünnepet és eredményekben gazdag, boldog új esztendőt. :)

kepfeltoltes.hu/121221/174219021karacsony_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ez szép volt angyal, bár itt is utalsz, de akkor is!:-P
Neked is Boldog és főleg Békés Karácsonyt!
@allegretto23: Nekem kezdetnek az is megteszi, ha azok megvalósulnak a jobbik terveiből, amelyeket még Fabius is jónak tart. :)
@Mariann19:
Te vagy a szagértő, cáfolj meg, ha tévedek: ez a gárda nem lesz képes felülírni a gazdaság működésének alapvető szabályait, legfeljebb "felülkommunikálni politikailag".
No, ettől Magyarország nem lesz kijjebb. (ez de hülye szó)
@allegretto23:
ti olyan naívak vagytok nincs az a nyelviskola amelyik megtanítana egy nyelvre azt élőben kell tanulni

erre jó az útléevél odamész dolgozol és közben megtanulod ha van hozzá merszed és IQ-d

ha nincs akkor a nyelviskola sem tud segíteni

brühühühühü
@Fabius:

ez rosszabb neki mintha csak úgy simán kibasztad volna a nihilbe

brühühühühü

ilyet mondani egy dzsobbikosnak? hatástanulmány, számok és évekre előre meg hátra

szóval ez karaktergyilkosság

már válaszolt valamit rá, mongyuk: igen és anygi most főzi a bablevest csülökkel a macska meg fel van mászva a fára

ezetetetetet szokta meg 12 link linket
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Ha jól emlékszem, az egykulcsos adórendszer helyett a termelést támogató adórendszer bevezetését valamint a szülőtámogatási életjáradékot támogatná ő is.

www.hrportal.hu/c/a-jobbik-bevezetne-a-szulotamogatasi-eletjaradekot-20120713.html

Bár én még tippelnék az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra csökkentésére is.
www.vg.hu/penzugy/arupiacok/a-magyar-lakossag-birtokaban-200-300-tonna-arany-lehet-394384

A hír részletei nem érdekelnek. Aggasztó, főleg itt tündérországban, hogy a kérdés felmerül. Mennyi aranyunk is van?
@saravad: "Ez a gárda nem lesz képes felülírni a gazdaság működésének alapszabályait."
Mint már írtam, egy ország gazdasági irányításához stratégia kell, hosszabb távra.
Az eu és a változó világ miatt lehet taktikai eszközökkel reagálni.Nálunk ugye olyan ad hoc megoldások születnek, mindíg valaminek a gyors hárítása miatt.
Valamiféle csodát akar a kormány a világnak bemutatni, a felemelkedés érdekében olyan fordulatokat produkál, melyeket nem lehet komolyan venni. Elveszíti a stabil gazdasági partnereket, bizalomvesztést generál, magatartásával rombolja az ország presztizsét.
Mindez egy leépülő gazdaságot hozott létre, és ahogyan írod, próbálja "felülkommunikálni" a látható és keserű valóságot.
@saravad:

Nálam semennyi. Várom a fejleményeket.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A "minden kommentelőnek" ugye benne vagyok, köszönöm az ünnepi jókívánságodat.
Neked is kellemes, jó hangulatú karácsonyt kívánok!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

üvegből az ablakot, a palackot -ami telve van- és a tükröt

a tigrist szőrösen

milyen az üvegből?

tudod irodalom delem már egy ideje nem kedvelem

brühühühü
@Mariann19: Igen te is benne vagy és persze nem csak a kommentelők, hanem az olvasók is. :)

youtu.be/i2h25F2fqr8
@rodeo36:
Erről jut eszembe, most azért örülök, sikerült az angol interjúm egy angollal. Pedig szerintem nem is tudok eléggé, de úgy látszik kezdésnek jó.
Ez senkit nem érdekel, de én mindenkinek elmondom, mert ez egy önbizalom-fröccs.
ezt nézegessétek, én mindig elpityergem magam, hogy

drorbán+bűnszervezete mire volt képes az országgal és lakosaival szemben...

a video nagy reményt ad, hogy nem csak pusztulást hoz a fides

hanem a fides eltakarítása után lesz élet még az országban !

vimeo.com/55629135
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Az én készleteim sem robbantják a piacokat.
@rodeo36: Hmmm... alapfokú nyelvtudás NÉLKÜL milyen munkát fogsz kapni külföldön? A nyelviskola persze hogy nem azért van, hogy anyanyelvi szinten megtanuld a nyelvet. Csak éppen, ha kimégy külföldre nulla nyelvtudással max mosogatni tudsz a honfitárs kifőzdéjében. Nem biztos, hogy mindenki erre a karrierre vágyik...
(+ a bejegyzés a bulihaverokfanta témakörben született- nem a nyelvtanulás témakörben)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
annak alapján amit a wiki ír róla teljesen a magyar valóság a dzsobbikos álmok valóra válása a nem létező pénzek osztogatása és annak következményei,....

1993 ban szinte szóról szóra ezt tapasztaltam azóta boldogabb időket élek
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Nem egészen a szabad választásom. De szeptembertől 9 órát dolgozom és 4 órát ingázom...:S Sokkal jobb szerettem sok szempontból, mikor volt időm itt garázdálkodni. Hiányzik.:D De most 11 napig itt leszek!:D
@rodeo36:

Ha van valami zenéd, küld már el emilben, mert lassan túl sokáig kell bóklásznom a neten, kösz.
:D
@allegretto23:

hát a buliban egyetértve veled is, a megjegyzésem, hogy manapság és az utóbbi 45 évben Magyarország alkalmas arra, hogy alapfokot legalább 3 vagy 4 nyelvből magára ragasszon homokozás meg kultúrálódás címén, aki nem ezt az életstílust követi az elvész

brühühühü

és azokból lesznek doktorált tányérmosók
@rodeo36: Ha akarsz egy jó kis békávés feelinget akkor ezt nézd meg, nagyon ütős. :)

youtu.be/AJ6VtyAQJdM
@allegretto23:

figyelj, Portugalia kb magyar méretű de

en.wikipedia.org/wiki/Education_in_Portugal

ebből a legfontosabb:

Subjects List
[edit]1º Ciclo - 1st Cycle[5]
1st, 2nd, 3rd and 4th years
General subjects:
Portuguese Language
Environment Study
Mathematics
Enrichment Activities:
English
Artistic Education
Physical Education
Musical Education
Verbal Education
Facultative:
Catholic (or other confessions) Moral and Religious Education
[edit]2º Ciclo - 2nd Cycle
5th and 6th years
Portuguese Language
Mathematics
History and Geography of Portugal
English (levels 1 and 2)
Natural Sciences
Visual Education (Arts)
Technological Education (Crafts)
Physical Education
Musical Education
Catholic (or other confessions) Moral and Religious Education (facultative)
[edit]3º Ciclo - 3rd Cycle
7th, 8th and 9th years
Portuguese Language
Mathematics
English (levels 3, 4 and 5)
2nd Foreign language - French or Spanish or German (levels 1, 2 and 3)
Natural Sciences
Physics and Chemistry
History
Geography
Physical Education
Visual Education (Arts)*
Technological Education (Hand Work)*
Drama/Music*
Computer and IT / an alternative of the school (only in 7th and 8th years)
Catholic (or other confessions) Moral and Religious Education (facultative)

tehát már általános első től...

www.ibe.unesco.org/International/ICE/natrap/Portugal_1.pdf

2.1. 11. oldal tól előre

szóval facultative választás mely 3 idegen nyelvet választja 8 választhatóból ÁLTALÁNOS ISKOLA!!!

brühühühühü

és ez egy "elmaradott ország" finnek meg a többiek?
Én is boldog Karácsonyt kívánok, Böjte Atyával, aki talán életművével bizonyított (a magamfajta megátalkodottaknak is):

"Vágysz megértésre? Próbálj megérteni másokat! Vágysz dicséretre? Dicsérj meg másokat (...)! Vágysz kedvességre? Légy kedves!"
@Mariann19: azt hiszem, rájöttem, hol rontod el mindig. Te azt feltételezed, hogy ez a kormány országot akar irányítani, méghozzá a kifejezés pozitív (mondhatnám: legnemesebb) értelmében, ám ehhez balfasz. Közben meg: dehogyis akar.
Nyertek, dőzsölnek.
Megtehetik, megteszik.
Nem értenek hozzá, de kipróbálhatják, hát kipróbálják.
És arról is gondoskodnak, hogy a köreik minél hosszabb ideig szórakozhassanak ugyanígy.

Ha létezne náluk tárgyilagos, teljesítményalapú értékelési rendszer, ezek önmagukat akasztgatnák. Nem véletlen, hogy nem fogy arrafelé a kenderkötél...
@Mariann19: (Gondolom ismered: Ki a pesszimista?- A jól értesült optimista.)
Te ismersz jómagyarmunkásparasztembereket? Közelről? Mondjuk úgy, hogy együtt dolgozol velük hosszabb ideig és ők nem ismerik a nézeteidet? Tudod, hogy milyen éjfekete sötétség honol a fejükben, amikor alapvető gazdasági ismeretek kerülnek szóba? Nem reprezentatív felmérésem szerint az alábbi arányok állapíthatók meg az átlag jómunkásemberek (szakmunkás, napszámos, gazdálkodó) körében: tízből négy nem volt szavazni már az utolsó három választáson sem- nem érdekli, úgy is mindegy... három a fideszre szavazott, ebből egy már nem fog szavazni senkire ("egyik kutya másik eb"), egy hívő jewhater- jobbik szavazó lesz 2014-ben, egy továbbra is bízik a fideszben, további kettő szerint a zsidók, meg a cigányok miatt van minden ( 1 maszop, egy jobbik szavazó volt), a maradék (volt kisgazda szavazó) nem tudja, hogy kire szavazzon, ha egyáltalán elmegy. Ha megkérdezed milyen pártok vannak fidesz, jobbik, szocik... lmp-ről nem hallottak, Bajnairól annyit tudnak, hogy volt valami libás ügy, amiben elítélték...

Dum spiro spero.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

hát ha ez a magyar valóság...és miért ne...akkor szar

felvettem, ha lesz rá idegem meg időm akkor megnézem

mindíg az jut eszembe hogy több csótányírtót kellene gyártani és jobban szórni mint anno a bábolnai rencert amivel a patkányokat írtottuk

ennyi csótány egy helyen?

tudod én ilyen helyekre nem járok...ez a dzsobbik szemszögéből micsoda? eredmény?

brühühühühü
@Légifarkas:
tökéletes helyzetelemzés, Ali baba megkapta a Szezám Tárúlj varázsszót és addig amíg a dzsinn el nem viszi őket a pokolba addig megy a dőzsi

brühühühühü
@rodeo36: Elfelejted, hogy a nyelviskola alapvetően nem -csak- az értelmiségnek van. Szakmunkások, adminisztratív dolgozók, könyvelők, szállodai alkalmazottak - ezeknek mind szüksége lehet nyelvtudásra. Nem is biztos, hogy magas szintű nyelvtudásra - de egy szakmai/társalgási németre, angolra mindenképp. Ha nem tanultak, vagy nem tanultak meg eléggé a középiskolában miért ne tanulhatnának később, máshol.
@Légifarkas:

Igazad lehet. Mariann egyszerűen túl okos és túl tisztességes ahhoz, hogy a maga valójában értékelje ezt a fost@licskát, amit amúgy pedig átlát.
@rodeo36: Hát elég vegyes felvágott az biztos, de talán ezért is volt olyan nagy sikere. :)

A Kontroll meghatározhatatlan műfajú film. Egyes kritikusok krimi-akció-thrillernek, mások vígjátéknak, ismét mások társadalomszatírának tartják. Eme, a posztmodern filmművészetben szokásosan többrétegű és műfajilag sokszínű (eklektikus) alkotás mind képi- és hangulatvilágában, mind cselekményében valóban tartalmazza a fenti stílusok elemeit, sőt a „misztikus pszichotriller” (ld. Twin Peaks) elemei is megtalálhatóak benne. Műfaji és cselekményi eklekticizmusát többen tekintik koncepciótlanságnak, és a film egyik legfőbb hibájának róják fel, mondván, hogy ez a túl sok szálat megragadni akaró, igazán egységes történet híján lévő alkotás nem egyéb hatásvadász reklámklipek összefüggéstelen halmazánál.[2]

Figyelemre méltó ugyanakkor a metró misztikus fényeiből és árnyékaiból kikevert képi világ, a film által teremtett, a kelet-európai mindennapok miliőjét idéző légkör, és az ennek megformálásában elsődleges, kiváló színészi alakítások – nemcsak a főbb, hanem a fontosabb mellékszerepek egy részét is népszerű és sikeres magyar színészek játsszák. A kritikusok szinte kivétel nélkül az alkotás erényei közé sorolják a képi világgal teljes egységet alkotó filmzenét, melyet a Neo együttes a rendezővel együttműködve alkotott meg. A filmbeli metróállomások helyszínéül gyakran egyszerre több állomást választottak, és a rajtuk felvett részeket utólag vágták össze egy jelenetté, így is módosítva a budapesti metró megjelenésén, talán éppen megkönnyítve az elvonatkoztatást tőle.

hu.wikipedia.org/wiki/Kontroll_(film)
Hogy a keresztényüldözőket keresőknek is legyen jó világvége-napjuk :-)
endresy.blogspot.hu/2012/12/ideademagogia-familiaris.html
@rodeo36: Tudom - mondjuk pont Portugáliáról nem, mert arrafelé nem jártam. Ez nálunk még nagyon nagyon sokáig nem lesz így, és ahogy a dolgok haladnak, egyre kevésbé lesz így. Most perpill lemondtak arról, hogy az összeszerelőcsarnokok nyelvét tanulják első nyelvként a kölkök, maradt az angol, de gondolom más módon is meg lehet akadályozni, hogy túl sokan beszéljenek jól angolul. Elég, ha alacsonyan maradnak a tanári fizetések, meg előhozzák megint az idióta magolós nyelvtanulást (angolt nem lehet magolni- az nem az a nyelv).
@GeoCracker: Szoktam olvasni és szívesen olvasom az írásaidat. De bocs. Ez az egész marhaság nem ér annyit. Monthy Python itt éhen halna a társulatával, hacsak a köztévé nem alkalmazná tudósítónak.

Egyébként két napja linkelgettem ezt a baromságot, remélem valaki legalább szórakozott.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ez most MUHAHA!!!, vagy menj a picsába? Te most magadból csinálsz hülyét, vagy engem próbálsz annak nézni?
@saravad: ez az: túl okos, és túl tisztességes. Nincs ezzel egyedül, én már nem is kommentelem be, csak magam elé mormogom, amikor rákérdeznek: "Hát nem látják, hogy a következmények...", azt, hogy kit érdekel, látják-e; az biztos, hogy leszarják. Nem azért vannak ők ott, hogy lássanak...
@Mariann19: Jó választás:) Egy könyv meg
mindig szép ajándék. Egy picit büszke
is vagyok, hogy épp olyanra esett a választásod,
amire elmondhatom, hogy a fizikai
megvalósulásában nem picit az én kezem
munkája is benne van.
@saravad: Újszülöttnek...
Za a helyzet, hogy rémlik, még meg is értekeztük, hogy Rétvárit az utsópillanatban átszavaztató sorállók hoztáka parlamentbe.
Amúgy ez a felvonulás tényleg kabaré.
Igazándiból csak szimplán telelett a ... szóval az egész azzal, amit pont a Karácsony előtt már megint elő bírtak sötétségből vezetni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

elment

cca 6 óra tömény

brühühühü
@Légifarkas:
23.55-kor, az elmaradt világvége küszöbén talán elmondhatom: bárhogy figyelek, bárhogy tájékozódom egyre jobban fáj a mindent elborító sötétség. Ez nem az, amiből ki akarnának törni. Nem! Ez büszke, öntudatos ostobaság! Aki nem részese: áruló. S lassan nincs már olyan szint, ahová be ne gyűrűzne. Így múlik el a világ dicsősége? Nem, dehogy. Csak egy jobb sorsra érdemes nép, amelyik nem kért a jobb sorsból.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Pontosan tudod hogy vagyok vele, és mindenkiről egyénileg mérve mondok verdiktet. Kimondom én bátran, hogy a Drazsé meg Veres Jankó gazdasági kormányzás a tömény szarhúgyfos, hogy I. Orbán szorgalmas munkával el tudta kúrni amit a Bokros csomag kitermelt neki, pedig a beszélő fasznak azt is csak hagynia kellett volna pörögni. Kimondom, hogy Megyó meg a 100 napos kibaszott felelőtlenség volt, az éveken keresztül fenntartása meg pláne.

Ugyanígy, a regnálás elején letett koncepció és a végén kialakult számok alapján ítélem meg a Bajnai-Oszkó párost is.

Márpedig ők azt ígérték szar lesz és megszorítás, válságkezelés, de egy év múlva növekedési pályára állunk.

Oszt'ez meg így lett, rólam meg ugye tudjuk, amit kijelentek azt adatokkal is alátámasztom, ha kell.

És most sem az van, hogy mit osztunk szét, hanem, hogy mit mivel kezelnénk.

Szerintem ez mérce. Meg kellett volna már tanulni a társadalomnak, hogy az ígéret nem kötelez, az osztogatás meg nincs ingyen. És mondom ahogy van, végtelenül szomorúnak tartom, hogy van ma az országban olyan párt, aki még mindig a bármiféle gazdasági terv nélküli osztogatásban látja a jövőjét. Ez teljes populizmusra és inkompetenciára utal.
@mamitirtok sír derék (kommensevik): itten tűvé lett téve a cibertér érted, kiáltozták a sötétben az olvtársak a nevedet :-), örülünk, hogy ismét köztünk vagy, és békés, jókedvű ünnepeket kívánunk!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ehelyett:

www.youtube.com/watch?v=gBC2gYf5jN8

legyen jó visszajátszó rendszered 16-32000Hz és 112 dB

brühühühühü

a nyomort és haldoklást csak perverz emberek lesik ha megoldás nincs rá mert nem akarjátok

ugye így van

jó lenézni és lesajnálni aki a sárban a saját hugyában és szarában fetreng....ime nem én vagyok....még és te szoktál biblikus lenni minő röhej
@GeoCracker:
Az a baj, hogy én túl érzékeny vagyok. Jókat röhögök, meg minden, de azért na...
Nekem fáj látni. Amúgy a kdnp családügyi bohóckodásához, már valahol írtam, de Te se vagy központi adatbázis: ha az élettársak csekély felelősségvállalása zavarná őket, akkor - mint törvényhozók - könnyedén változtathatnának ezen. 2/3-al? Bármit! Vagy az ellenkezőjét!
Nincs ráció a tevékenységükben, ahhoz képest meg igen sokba vannak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

ezt ide teszem mert ez "valami" ez egy orgona darab eredetileg Busoni írta át zenekari és orgona eredeti

www.youtube.com/watch?v=wQHlttYN0x8

keresd meg Isoir-ral

brühühühühü
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

A nyugdíjrendszer elképzelésük 2010-ben és a progresszív adórendszer elképzelés az agráriumba visszaforgatható adókedvezményekkel nem hülyeség.

Ez speciel tényleg kettő, de van :-))
@rodeo36: "Szezám Tárúlj " Talán "Szezám Turulj"-t akartál írni, nem? :-)
@rodeo36:

"ilyet mondani egy dzsobbikosnak? hatástanulmány, számok és évekre előre meg hátra"

Mondani bizony, mindenkinek aki parlamenti szerepre ácsingózik. A beárazatlan ígérgetések korának vége van, tessék szépen észrevenni minden pártnak :-)
@saravad:

Neked is boldog Karácsonyt! :-)
@saravad: Önmagában az, hogy szellemi kiskorúaknak gründolnak egy szervezetet nem izgatna. Amikor azonban kötelezővé teszik, akkor érdekelne Rétvári reakciója arra, ha valaki nem fogadná el a házasságát, mert nem bujt át a nejével a sztonhendzs legnagyobb kapuja alatt fűszoknyában.
@rodeo36: Össze sem lehet hasonlítani a kettőt. De a nyomor vagy a lepusztultság ugyanúgy az élet része mint az emelkedettség vagy a magas kultúra. Mivel mind a kettő hozzánk tartozik, ezért helye lehet annak is, ha valaki ezt akarja bemutatni, főleg úgy, hogy humor is van benne.

Ahogy a rendezője is nyilatkozott róla:

"Zavaros nálam is, hogy milyen film ez, de pont az a lényeg, hogy nem lehet behatárolni. Röhögünk, aztán a következő pillanatban meglepődünk, aztán megint röhögünk, majd sírunk, és így tovább, akár az élet. A történet is változik, miért kell leragadni egy zsánerben – van ilyen törvény, hogy ha thrillert csinálunk, nem szabad röhögni? Az a fontos, hogy ez a keverés ne tűnjön erőltetettnek."
Ez se rossz viktorékról.Be is írtam a véleményemet.
vastagbor.blog.hu/2012/12/21/egy_makulatlan_elme_orok_ragyogasa_405#comment-form

viktorék nyílt lapokkal játszottak.
Csak nem a tandíjjal kampányoltak,hogy be akarják vezetni?
@GeoCracker:
Basszus Geo, ez az ország egy vicc.
@GeoCracker: Tökéletes. Nincs mit hozzátenni.
@Fabius: Tudod nem akarom,hogy 4 év múlva meg bajnait szidjuk ugyanígy.Hogy azt higgyük,hú most jó lesz és ugyanúgy folytatódjanak a lopások,töketlenkedések.
Oké legyen bajnai de nem akarok pofára esni.
Nem rá szavazok de ha ő jön akkor ez van.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

ebben megint hazudsz és mellé beszélsz

nem kell hogy legyen ti csináljátok bazdmeg magatoknak hogy lássátok naponta percenként milyen jók vagytok ti és milyen szarok azok akik ott hevernek

és te vallásos vagy meg katlik? hát ezért vagyok ateista

meg nálad a byblos? brühühühühüh

mikor mi annó a 70-es években mentünk a jólétet látohatni először nem is értettük miért vannak emberek az uccán fekve és sebekkel meg alkohollal és drogokkal teli

ezt mi nem ismertük

hát legyen csináljatok minél többet így karácsony táján a szeretet ünnepén ott dögöljenek meg és mennyenek is a picsába a városból mert olyan rondák és ha...???

gyalázatos vagy
@épészmérnök:

hát ha arra nyílt ki

brühühühühü

akkor turul
@GeoCracker:
Kezdettől alattomos paradigmaváltásnak hívom ami itt megy.
Meg lehet-e élni 47 ezerből? nem ez volna a kérdés: jogos-e munkáért NEM munkabért fizetni.
Jogos-e, hogy a diplomások, sőt a szakmunkások elvándorolnak? Van-e jövő itthon???
Lehet-e közpénzből arra költenio,, ami a jövőben az állam zrt. konkurrenciája lehet?
@kifordított nagyanyó:

Pofára esni én sem szeretnék, hinni meg csak annak hiszek ami szerintem is úgy van, és lehetséges, kivitelezhető.

Ezért lenne cél most valami olyan összetételű választási szövetség kierőszakolása, ahol nem veresjancsik szarjék(el) a költségvetést.

Mert ilyenre nem szavazok.
Azon tűnődöm, hogy vajon el is hiszik ezt a sok blődséget?

"Kövér László elmondta, a Békemenet a rendszerváltozás történetének egyik legnagyobb pillanata, mely megvédte a szuverenitását, a demokráciát és a magyar kormányt akkor, amikor az forradalmi lépésekre kényszerült, és szembekerült a múlt erőivel. Kövér szerint a Békemenet jelentősége a Nagy Imre-újratemetéshez mérhető, és ha 1994-ben rendezték volna meg a menetet, “ma nem itt tartanánk”."
@allegretto23: ez a dum spiro-izé nem világos, ettől eltekintve tudom, kikről beszélsz. A Sanyikról.
Sanyinak a legfaszább, ezt a tanulságot már az első Üvegtigrisből levontuk. Időnként parancsolgatnak neki, cserébe nincs gondja semmire, 24/24 üzemmódban foglalkozhat saját önmegvalósításával. Sanyi boldog ember, tudatlan, de boldog.
És "idekint" rengeteg Sanyi él. Azt mondod, tízből négy régóta nem volt szavazni? Tudok mutatni tízből tízet, meg sem kell erőltetnem magamat ehhez. Kérdés egy Sanyihoz: melyik pártra szavaznál? Válasz: amelyik bért emel. Olyan nincs, mondom; válasz: eeennnyi...
Évtizedek óta nem kell az emberek véleménye ahhoz, hogy az állam működjön valahogy. Évtizedek óta nem érdekel senkit, mi az emberek véleménye, mert úgyis úgy működik az állam, ahogy ő akar. Az emberek ezt megszokták, az állam is megszokta, kialakult az a táncrend, amiben egyik félnek sincs túl nagy elvárása a másikkal szemben, néhányan (egyre kevesebben) négyévente összefutnak, aztán annyi. A többségi Sanyik eközben élik a maguk kis világát, és bármennyire is hihetetlenül hangzik, lehet hírek, infók, vélemény nélkül élni, nagyon is lehet. Csak vállat vonni kell hozzá tudni, és kész.
@Légifarkas: "A többségi Sanyik eközben élik a maguk kis világát, és bármennyire is hihetetlenül hangzik, lehet hírek, infók, vélemény nélkül élni, nagyon is lehet. Csak vállat vonni kell hozzá tudni, és kész. "

Így élt a többség a Kádár-korszakban.
@rodeo36: Szerintem te nem is vagy ateista én meg nem adom fel. Tudod az utolsókból lesznek az elsők. :)
Rozsdatemető - visszajön a Rozsdatemető világa.
@saravad: Anno kutatóként dolgoztam. Mikorbiológi, de ez részletkérdés.
Azt azonban megtanította az élet ezzel kapcsolatban, hogy a kérdezéshez pár dolgot tudomásul kell venni. A két legfontosabb, ami más területeken (akár a magánéletben) is igaz:
1. Csak tényszerű, és az okokat fortató kérdésre lehet tényszerű és valós válaszra számítani;
2. Akkor szabad csak feltenni egy kérdést, ha annak bármilyen tartalmú válaszára fel vagyunkkészülve;

Amit írsz az az első kategória. Rossz kérdéseket teszünk fel gyakran. S ezért is születnek lozung-válaszok.
@épészmérnök: nem tudom, de viszket a billentyűzetem tőle :-)
@Fabius: Igazából én abban nem látok semmi meggyőző garanciát, hogy rajta keresztül valami átütően új más vagy tisztább lehetne. Ez az 1 éves szakértői szerep is csak arra volt jó, hogy elhúzzák 2010-ig valahogy, előrehozott választás nélkül.

Látod pld. Olaszországot. Ott is jött egy "szakértő" de azóta már ő is lemondott és nagyon maradandót ő sem alkotott, ahogy elnézem.
@GeoCracker: "1. Csak tényszerű, és az okokat fortató kérdésre lehet tényszerű és valós válaszra számítani;
2. Akkor szabad csak feltenni egy kérdést, ha annak bármilyen tartalmú válaszára fel vagyunkkészülve;"

Remek! Különösen a második meglátás.
@saravad: "Csak egy jobb sorsra érdemes nép, amelyik nem kért a jobb sorsból."

Nincs jobb sorsra érdemes nép, tisztelt kolléga. Ez ugyanolyan önámítás, mint a széljobb szentszövegek; magában hordozza azt a gondolatot, miszerint nem kéne ennek ilyen szarul mennie, hiszen mi többre vagyunk hivatottak. Mire? Mire hármat számolok, legfeljebb :-)
A nép az nép, a sorsa meg annak tükre, hogyan élt az elé tett lehetőségekkel. Szar ügy, ha kevesek rossz döntései a többséget viszik romlásba, de ha a többség ezt tűri, akkor az lesz a sorsa. Nincs itt predesztinálva senkinek, hogy sikeres népnek kell lennie, vagy sem: lehet az is, meg lehet balfasz is. És ahogy a sikeres népet nem nagyon lehet balfaszságra kényszeríteni, úgy a balfasz népből sem lesz sikeres mindaddig, amíg a változás módja, eszközei, vagy vonzatai, az akarata ellen valók.
@épészmérnök: S hidd el sokszor sérülnek.
A 2. különben tipikusan a magánéletet érintő ügyekben.
a klasszikus párkapcsolati kérdésre: megcsaltál? Hány kérdező van felkészülve arra a válaszra, hogy "igen kedves, megcsalalak"
@Fabius: Ebben:@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: sajnos van valami.Én is félek attól,hogy évek múlva is azon dühöngünk,hogy nincs változás.
Mondjuk ha nem lenne sokkal rosszabb (csökkenne a romlás üteme)és nem lennének nagy mutyik ,botrányok,már jobb lenne.
És ha ehhez nincs nagy pofájuk az még jobb lenne.
Na,de ma korán kell kelnem,úgyhogy jóéjt.
illetve viszlát.:))
@GeoCracker:
A bármilyen tartalmú válaszra pedig a társadalom nincs felkészülve, és ezt még súlyosbítják politikai tényezők.
Tanulni kéne? Nem vagy hazafi.
Másképp kéne? Hungarofób vagy. (ez amúgy egy műszó, pszichésen éretlen személyek számára)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

mit nem acc fel?

az, hogy uccsókból elsők lesznek az kihalás kérdése meg az, hogy ne állj meg szemlélődni mert a tevék addig is gyalogolnak valamerre

azt, hogy előre még senki sem határozta meg, eddig te megpróbálnád?

nekem mindíg megmarad az a kérdésem akarok én ezekhez tartozni? és mire eldöntöm már sehol sincsenek és akkor a probléma is megoldódik

a sanyik és a többi izék között élni? hát nem egy élmény oda sok lőszer kell meg jó gyors villámgéppuska

persze ők is ugyanezt mongyák ezért fognak most az usában sok páncélozozz hátizsákot árúlni és venni meg a 6 éves pisztolyt visz vallástan órára mert fél

brühühühühü

te kis sanyika
@Légifarkas:
Hát, kolléga, rávilágított érvelésem hibáira, nem cáfolom. Tekintse fenti soraimat költői túlzásnak..
@saravad: Ha társadalom nem készül fel a válaszokra, az csak az árkokat mélyíti. A tudás és a hülyeség közt csak a kérdések és válaszok jelenthetik a hidat.
Amíg két hülyeség licitje zajlik,addig csak az összefeszülés marad.
@GeoCracker:

Juj de szépen fogalmazol! Itt vidéken csak úgy mondanám: reménytelen.
:( :)
@GeoCracker: én magam körül úgy látom, hogy a népeknek igazából nincsenek kérdései, így (és emellett) nincs szüksége válaszokra sem. Ez a közönynek az a szintje, amit szerintem csak kihalással lehet eltüntetni.
@Légifarkas: Elnézést, de az Üvegtigrist nem láttam, így nem tudtam hogy átlagmelóst Sanyinak hívják.
A boldog tudatlan kategóriában inkább átlagmancikát, a tipikus bimbo-t nevezném - náluk fordul elő, hogy 10-ből 10 nem megy szavazni; csak műköröm legyen a körmösnél, sali a szendvicsdében, attól ő már boldog, tök mindegy ki van kormányon.
A melós kategóriában sokkal több az öntudatos, véleménnyel megvert ámde nulla ismerettel rendelkező delikvens.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @kifordított nagyanyó:

Hááát, srácok, én meg azt látom a jobbikos pártvezetés is elég tágan értelmezi a "költségkeret" fogalmát, az esküt, a retorikából kikoptak a "visszahívható képviselőket" és a "politikusbűnözés" jelszavak. Nem véletlenül.

Nézem ahogy Markó Elemér úgy csóválja a farkát ahogy Papcsák fütyül, a sokszor megénekelt panamához meg egy büdös szava nincs. Ezek mellé jön csak a gazdasági inkompetencia. A gatyára züllesztett, stagflációba fordult országnak nincs még négy éve kísérleti teleppé válni.
@Légifarkas: A közöny beletörődést hoz. Nem véletlenül féltettem a diákokat és féltem is attól, hogy pofára ejtik és ezzel apátiába döntik őket.

ezt meg csak nem bírtam megállni.
endresy.blogspot.hu/2012/12/bayeri-orban-tamogatas-dijazasa.html
Bár a diáktüntikhez is van köze. A főnyálas megpróbálja majd gondolom szép lassan felmorzsolni, megfélemliteni a srácokat.
Belefutottam egy TV2 ajánlóba. Orbán a Hajdú show-ba. Magyarázza a magyarázhatatlant.
Kész szánalom.
@Fabius: Jójó de ők csak most kezdték és nem tudták összelopni magukat.:))
Ha van valami ügy egy szoci vagy egy fideszes simán le tudja hazudni a napot is az égről,a jobbik ebben még újonc.:))
Majd ha a jobbik lesz hatalmon olyan jól fognak csinálni mindent,hogy fölösleges lesz a képviselők visszahívása.:))
A gazdasági inkompetenciáról meg annyit-komolyan-hogy a szocik meg a fidesz eddig bizonyítottak már.
Így a jobbik is tudná csinálni.
@Légifarkas: "Azt hiszem, rájöttem, hogy hol rontod el mindíg.Te azt feltételezed, hogy ez a kormány országot akar irányítani, méghozzá a kifejezés pozitív /mondhatnán a legnemesebb/ értelmében.
Légifarkas! Amennyiben korábban nem lettél volna általam kedvelt kommentelő társam, most nem a finom hangú mivoltomat mutatnám be Neked.
Mielőtt reagálnék a kritikádra, kérlek, olvasd el még egyszer a 22.19 és 22.49 h-kor Allegrettonak és Saravadnak írt kommentemet. Miután értelmezted, kérlek, sorold fel, hogy mely megállapításaim szerint idealizálom a jelenlegi kormány működését.
@allegretto23: Válaszodban meglehetősen sötét kép alakult ki arról, hogy az ország lakosságának egy része mennyire közömbös és tájékozatlan az ország politikai életét tekintve. Amikor egy-egy - a mindennapi életből merített - TV riportot nézek, átjön olykor ennek a tájékozatlanságnak a képe az ottani "otthonkás" nénik által, azonban az meglep, hogy dolgozó emberek, akik társas módon részt vesznek a társadalomban, ennyire alulimformáltak.
Ennek van egy nagy veszélye. Valószínűleg ebből az embercsoportból egy rész elmegy szavazni, és fogalma nincs arról, hogy mi alapján adja le a voksát.
Fenntebb írta Légifarkas, hogy egy nép sorsa úgy alakul, ahogyan azt maga formálja, ha rosszul dönt, az a nép azt érdemli.
Igenám, de a világosan gondolkozó állampolgárok áldozatai lesznek a hibás döntéseknek. Ezt láthatjuk most is.
@lecsó kolbász: "Egy kicsit büszke is vagyok, hogy olyanra esett a választásod, amire elmondhatom, hogy a fizikai megvalósulásában az én kezem munkája is benne van."
Öröm lelhetsz a munkádban, amikor viszont látod a munkád eredményét, ráadásul olyan terméknél, amely az emberek számára a hasznosságán túl sajátosan jó érzést produkál.
Az új könyv illata, az a kis izgalom, ahogyan a kezünkbe vesszük, majd az olvasás gyönyörűsége, soha ki nem apadó örömforrás.
@Mariann19: sose vess gátat a kijönni akaró mérgednek, mert rámegy a szívedre, megbetegít. Komolyan. Legközelebb hadd szóljon, ha megérdemlem :-)
Te írtad:
"Valamiféle csodát akar a kormány a világnak bemutatni, a felemelkedés érdekében olyan fordulatokat produkál"
A felemelkedés érdekében, most ezen akadt meg a szemem. Biztosan ezt gondolod, máskülönben nem írtad volna le; szerintem viszont ez nem a jó kiindulási alap. Nem azt mondtam, hogy idealizálod: azt mondom, te a hasznosságot akarod megtalálni benne, érződik az, hogy valamiféle elhivatottságot feltételezel róluk.
@Légifarkas: "Valamiféle csodát akar a kormány a világnak bemutatni, a felemelkedés érdekében olyan fordulatokat produkál, amelyeket nem lehet komolyan venni."
Alá kellett volna támasztanom tovább, hogy mire gondolok. A kormány az európai gyakorlattól eltérően új utakat akar bemutatni a világnak, amelyekkel bizonyítani szándékozik saját rendkívüli voltát. Próbálkozik kelettel, Dél-Amerikával, a volt orosz tagállamokkal, Afrikával. Abban bízik, hogy beüt a csoda, és a világ számára mi leszünk az etalon. A kormány retorikájában gyakran megjelenik utalás arra, hogy minket utánoz a világ pl. a bankok és multik adóztatásában, néhány rendhagyó intézkedésünkben.
Korántsem kell arra gondolni, hogy elhivatottságot látok ebben a gazdaságpolitikában, inkább egy feltűnési, kitűnési szándékot vélelmezek.
@Mariann19: így már érthetőbb, köszönöm a kiegészítést. Feltételezésed nagyjából helytálló lehet, én annyival egészíteném ki, hogy a kormányt nem különösebben zavarja, ha az a csoda csak nem akar összejönni - a lényeg, hogy le tudja kommunikálni, rajta vannak az ügyön.

"A kormány retorikájában gyakran megjelenik utalás arra, hogy minket utánoz a világ"
Persze, valami nagyot mondaniuk kell, ha már legyőzni semmit nem sikerül... Ja, tudom, majd jövőre. Majd valamelyik jövőre :-)
@Légifarkas: "A lényeg, hogy le tudja kommunikálni."
Amennyiben megfigyeled napi szinren a retorikát, bizonyára tapasztalod azokat a valószínűtlen, az ország helyzetét értékelő dicsőítéseket, melyek nem a valóságot tükrözik. Nagyon érdekel a gazdaság, elég sok számszaki adatot is megnézek. Nemcsak a KSH, hanem az eustatot is figyelem, ha elém kerül. A kormányt az sem zavarja, hogy az datok nyilvánosak, nyugodtan festi reményteljesnek a jövő képet. Valamiféle álomvilágban él, és a valóságnak képzeli el, aminek csupán lennie kéne. Ugyanez a helyzet a döntések magyarázatainál is.
Nagyon nehéz azért nekünk úgy élni, hogy nemcsak tervezni nem tudjuk a jövőnket, hanem a jelent sem ismerjük.
@Mariann19: most teljesen őszinte leszek (ez ilyen rohamszerűen elő szokott nálam fordulni): ki nem állhatom a gazdasági dolgokat :-) Fősulin volt egy-egy félév mikro- és makroökonómia (ezekből ötös voltam, tanultam, de gyorsan el is felejtettem), aztán volt két félév vállalatirányítás (harmadszorra, nagy nehezen hármasra), attól már ugyanazt a jeges borzongást éreztem, mint amit manapság az általad elegánsan "számszaki adat"-nak nevezett információk közelében. Az egyetlen dolog, ami miatt mégis hajlandó vagyok ilyesmikkel mérgezni a lelkivilágomat, az pont az, hogy ne érjenek túl nagy meglepetések a jövőben.
Ettől függetlenül mondjuk fognak, mert nézhetem én a számszakiakat, ha egyszer csak a műszakiakra vagyok fogékony...
Szóval igen, próbálom követni. Naponta azért mégsem, mert regenerálódni is kell két diagram között, de szemem a pályán van, és időnként eszmecserélünk pár német kollégával, az ő szemszögükből is másként látszik sok minden. Összegzem, mielőtt Csendes Don reloaded lenne belőle: a gazdasági folyamatok, összefüggések - szerintem - túlságosan bonyolultak már ahhoz, hogy egyszerű halandó alaposabban megérthesse - innentől kezdve meg úgy kozmetikázik a kormány (a mindenkori kormány), ahogy akar. Lefestheti a jövőre érkező kánaánt nyugodtan; te tudni fogod, hogy hazudik, pár tucat blogger ugyancsak tudni fogja, de ötmillió ember csak vállat von rá, és azt mondja: na, ha jövőre, akkor jövőre. És ha mégsem jön jövőre, hát Istenem, mi van akkor... nagyanyáink is azt várták már.
Mi a várakozáshoz vagyunk szokva. Szar érzés ezt így visszaolvasni, de mit tegyek, még tart a roham :-)
@Légifarkas: A mai világot nagyvonalakban két dolog határozza meg, a gazdaság és az egyéni jogok érvényesülésének igénye.
Ez utóbbit nevezhetjük demokráciának is pontatlanul. Úgy látom, hogy ennek a fontosságát nem érzékelik kellőképpen az emberek csak abban az esetben, ha privát életüket érinti ennek a hiánya. Ezért a magyar társadalomban ez a téma ad acta, mely a jogállamiságot, a kényszerek nélküli szabadságot nem tartja elsőrangú igénynek.Ebből következik a társadalmi közöny, az elfordulás a közösségi élettől.
A másik dolog a gazdasági folyamatok értelmezése lenne, melynek megértése ijesztőnek tűnhet első blikkre, de nem az, ha jó a magyarázat. Sokszor gondoltam már arra, hogy az egyszerűbb embereknek mondanak-e valamit azok a számok, amelyeket nap mint nap hallanak, a milliárdokról. Szerintem ez összegszerűen számukra nem is értelmezhető, hiszen sem a való életben, sem szerény tanulmányaik során ezt a volument nem érzékelték. Emiatt a nagy többség nem képes a helyén kezelni a kormány gazdasági döntéseit, annak esetleges előnyeit /?/, vagy kártékony voltát.
Te műszaki ember vagy, én gazdasági szakember.Imádok szerelni és mindent megjavítani nő létemre, mert amikor ezt teszem, mindíg csodálom a funkció és annak műszaki megoldásának az egységét.
Most szeretném bebizonyítani Neked, hogy a gazdasági fogalmak nem ördöngősek, csak hülyén, vagy egyáltalán nem magyarázzák meg. Amennyiben tudod, felejtsd el az alábbiakat, ha jól mutatom be, egy ismerettel megbarátkozol. Sokat hallani a hozzáadott értékről, ezt ábrázolom:
Vásárolt Hozzáadott Képzett
érték ár
Anyag, szol loo - loo
Bér - 5o 50
Adók - 20 20
amortizáció - 10 10
Bankkamat - 5 5
Nyereség - 5 5
Összesen: 100 90 190
Ebből a táblázatból látod, hogy egy adott cég
saját produktumával 90 egységgel járult hozzá a termék végleges értékéhez, a 100-at a termelés vertikumában az előző cégek produkálták, a termelésük alatt a 100 is hozzáadott érték volt az előző vállalatoknál.
Ha végig gondolsz egy gépgyártást pl. az ércbányászattól a végtermékig, a gyártás valamennyi résztvevője külön-külön hozzáadott értéket állított elő, tehát egy végleges ár teljes mértékben hozzáadott értékből áll.
Egyébként ez az Áfa alapja is, kvázi minden hozzáadott érték Áfa vonzattal jár országos szinten.
Kiváncsi vagyok, hogy marad idegen a számodra ez a fogalom, mert műszaki emberként távolinak tartod magadtól ezt.
Ezt is megérteném, mert egyszer az energetikusoktól meg szerettem volna tudni, hogy mi a cosinus fí az energiaszámlákban, és nem tudtam sehogy megérteni. A srácok azt mondták, hogy először vegyem elő a nyolcadikos fizikakönyvet, tanuljam meg a vonatkozó részt, aztán elmagyarázzák újra a lényeget.
Most nekem is rohamom volt, van ez így, ne haragudj, ha lefárasztottalak. Üdv.
@Légifarkas: Megfordult függőlegesbe a vízszintes táblázatom, helyette szóban mondom el a hozzáadott érték lényegét.
Eladok 190 millióért egy eszközt, melyben a vásárolt anyag és szolgáltatás 100 millió, 90 milliót a saját tevékenységem produkál, mely konkrétan munkabér, adók, amortizáció, bankkamat és a nyereség összetevőiből áll, tehát a hozzáadott érték a saját cégemnél 90 millió.
A többi magyarázat stimmel. Bocs.
@Mariann19: emlékszem, vállalatirányításon nekünk is kellett ilyen táblázatokat töltögetnünk. A tanárnő felkarcolta a példát a táblára, körbenézett végtelen büszkeséggel, mi pedig (már aki még ébren volt akkorra) bemásoltuk a jegyzetek közé, ugyanazzal a bambasággal, amivel két hónap múlva, zh előtt megpróbáltuk megfejteni, miről is szólhat ez az egész a mi szívatásunkon kívül.
Távoli világok ezek nekem :-) Azt szoktam mondani, hogy reménytelenül műszaki vagyok, de talán még helyesebb azt mondani, hogy kétkezi. Kiváltságos munkám van: tervezhetek és építhetek gépeket, de költségeket a főnököm számol, mostanra árajánlatokat sem én kérek be; ha valami túl drága, szólnak, és akkor az áthidaló megoldáson dolgozom, de ami nem műszaki-technikai kérdés, amellett elmegyek. Néha visszahallom a kontrollingos csajok csodálkozását: minden projektnél ott a nevem (hiszen én építek), de soha egyetlen beszerzési, vagy elszámolási megbeszélésen nem láttak még, azt sem igazán tudják, ki lehetek. Főnököm szerint egy szellem a gépek között :-)
Egy szó mint száz, bonyolult, és kicsit más nyelven beszélő, más gondolatrendszer alapján működő világ a gazdasági. Le tudom írni az ezermilliárdot számokkal, de gondolkodóba ejt a nagysága, nem érzem a helyét, a szintjét a gazdaság más számai között. Tudom, hogy ÁFA van az ÁFA-n is, de sosem gondoltam erre, míg valamelyik blogon egyszer ki nem fejtették, tök logikus, persze, de kenyeret venni enélkül is lehetett (és lehet is). És kábé ennyivel rövidre is zárnám: azon információk döntő többsége, melyek pl. ezen a blogon is napi szinten át vannak beszélve, a hétköznapi, közélet nyüzsgésétől távol maradó emberek számára nem releváns. Vagy legalábbis ők nem érzik, hogy adna bármi pluszt. És azt is megkockáztatom, hogy ezek az emberek nem csak, hogy nem kezelik a helyén a kormány(ok) döntéseit - nincs is ilyesmire különösebb igényük. Ami tulajdonképpen tök jó, hiszen nagyfokú nyugalmat lehet így elérni.
Ezzel él vissza az összes kormány, amikor osztogatással, hitegetéssel valamelyik társadalmi réteget (hamis) biztonságba ringatja.
@Légifarkas: A Die Zeit szerint Orbán programja világos, "Fidesz Magyarországot" épít, amelyben pártja érdekeit a nemzet érdekeivel azonosítja.

A lap megfogalmazását szinte szó szerint átvettem, mert annyira pontos és tömör, hogy teljesen lefedi a jelenlegi kormány ars poetikáját.
A későbbiekben tovább elemzi a belpolitikai helyzetet, és azért idézem szabadon, mert eszenciálisan foglalja össze a jelenségeket. Azt írja, hogy a magyar belpolitikában eluralkodó gyűlölködés, a politikai pártok egymás iránti megvetése pedig oda vezetett, hogy sok magyar megundorodott a politikától, és egyáltalán nem akar részt venni a választásokon.
Nekem ez a megközelítés is tetszik.
Hsz-inkben mi a folyamatok meg nem értésében is kerestük azokat az okokat, amelyek miatt kialakult az emberek közönye. Ez a megközelítés is valós, hozzá téve, hogy akikben még szándék is létezne a részvételre, az is bizonytalan, mert nincs olyan politikai vonulat, amelynek a poziciója stabilitást igérne.
Azt látom, hogy a jelenlegi kormány érzi, hogy destablizálódik a helyzete, és már most bizonyos anyagi döntésekkel osztogatásba kezd. Ilyen a minimálbér emelése, mely nemcsak a dolgozó társadalomnak jelent előnyt, hanem mindazoknak is, akiknek a minimálbér alakulásától függ az állami javak juttatása./Gyes, gyed, rokkantak, rehabilitáltak juttatásai./Tehát elég széles réteg látszólag részesül ezáltal, és örül ennek. Eközben nem tudja, hogy a minimálbér emelés megjelenik az árakban, valamint ennek megemelése egyedül az államot preferálja, hiszen a béradók növekedése gyarapítja a büdzsét.
Korainak tűnik ez az osztogatás, hiszen a jövő év vége lenne alkalmas arra, hogy ez a folyamat rokonszenvet keltsen a Fidesz iránt.
Azonban a jövő év a gazdasági növekedés hiányában nem igér lehetőséget a tömegek megnyerésére, mert nem lesz erre forrás.
Egy kicsit irígyellek, mert látom, hogy a munkádat nagyon szeretheted, ha jól érzékelem, tervezel és építesz gépeket. Ez egy alkotó munka, a végén tárgyiasult formában láthatod az eredményét.
Azért szilveszterkor lazíts egy kicsit! Üdv.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ha cinikus lennék, azt mondanám, hogy egy év Berlusconi, illetve Orbán nélkül már megérte.
Viszont ha megnézem a gazdasági mutatókat, akkor ennél többet kell mondjak: Bajnai meglépte azt, amit meg kellett, hogy visszarántsa az országot a szakadék széléről. Monti ugyanezt tette, csak miután Olaszországban a baj kevésbé mélyen van (az államadósság jelentős része belföldi kézben van, a gazdaságuk versenyképesebb és jóval kevésbé várják a népek a sültgalambot (és kevésbé állambácsitól), az ő eredményei tartósabbak lesznek.
@Légifarkas: @Mariann19: Az egyik legnagyobb baj, hogy oktatási rendszerünkben nincs helye egy értelmes gazdasági ismeretek tantárgynak. Én műszaki középiskoláskánt (nem szakközép, technikum, az igaz) 1968-69-ben kaptam alapvető gazdasági ismereteket, és megértettem. Azt nem mondom, hogy azóta is csak abból élek, közben ugyanis hasonló világossággal sikerült - már végzett mérnökként - megérteni néhány alapvető gazdasági összefüggést a Világbank anyagaiból meg másutt is. Állítom tehát, hogy a dolog alapjai megérthetőek (és mérnöki hozzáállásom szerintem segített a megértésben és átlátásban).
Azért is koptatom a billentyűzetet itten kommentekkel (nem ezzel, ez itt most tömény lelkizés, meg biztatás), hátha sikerül másnak is meglátnia a dolgokat úgy, ahogy vannak, és úgy, hogy megértse. Ez a hozzáadott-érték-magyarázat pl. szerintem nagyon helyén volt, hasonlóan el lehet magyarázni az eladósodottságot, a kockázati prémiumot, az árfolyam hatását a gazdaságra.
Arra persze ne számítson senki, hogy a gazdaság összességében egyszerűbb, mint egy jobb gép vagy kémiai folyamat...
@Kuviklacz: A mai világban, ahol napi szinten szakszavakból álló híradásokat hallanak az emberek a gazdaságról, jó tudni annak a tartalmát. Amennyiben jó a magyarázat, nem is olyan ördöngős, lehet, hogy a hozzáadott érték bemutatása is ezt bizonyítja, nem szeretnék szerénytelennek látszani.
Azért lenne szerencsés az oktatásban is bevinni ezeket az ismereteket, mert az emberek ezek tudatában dönthetnének a kormány gazdaságpolitikájának megitélésében.
Például világossá válhatna, hogy az IMF hitel miért lenne előnyösebb a piaci finanszírozásnál a kamatterhek különbözősége miatt. Arról nem is szólva, hogy a megismerés által nagyobb érdeklődéssel fordulnának az ország dolgai iránt. Röpködnek a hírekben a milliárdok, olyan számok, melyeket az emberek helyiérték tekintetében sem tudnak rendezni.
Ezt a területet nem kéne misztifikálni, hanem ismertté kéne tenni szerintem is.
Örülök, hogy Te is így látod.
@Kuviklacz: kérdés, hogy kell-e mindenkinek mindenhez érteni. Kell-e nekem mérnökként azzal foglalkoznom, mitől és hogyan működik a gazdaság? Nem megélhetési oldalról közelítek (mert ha a meló olyan, akkor nincs mese, érteni kell), hanem általánosságban.
A műszaki világ egyre jobban specializálódik, egyre élesebben válnak el az egyes területek, illetve az ott dolgozók tudása. Amikor 18 éve autószerelőként végeztem, még úgy tanultuk, hogy az autó a két lökhárító közti dolog, azzal foglalkoznunk kell. Ma meg már képeznek motordiagnosztikai autóvillamosságit, meg általános (kábé izzócserélős-vezetékátkötős) autóvillamosságit is, mely szétválasztás szerintem elég szomorú dolog, és csak rosszabb lesz, de hát ez van.
A specializálódás láttán azt várná el az ember, hogy azokban a pozíciókban, ahol döntéseket kell hozni, ugyancsak specialisták üljenek: egy-egy részterület rutinos szakemberei, akiknek nem kell, hogy véleményük legyen a fociról, a kórházakról, vagy a tömegközlekedésről, de adott területükhöz maximálisan értsenek, és legyen meg bennük mind a tudás, mind a kompromisszumkészség ahhoz, hogy azt a területet stabilan beillesszék egy nagyobb rendszerbe. Szeretnék olyan világban élni, ahol kábé leszarhatnám az adószabályokat, a munka törvénykönyvét, meg az államadósságot is, tudva azt, hogy mindegyikkel lelkiismeretes szakker foglalkozik, és a lehető legtöbbet hozzák ki a dolgokból, nem pedig belőlem az állatot.
Semmi más nem kéne ehhez, csak bizalom. Politikusokban nem bízom, emiatt szoktam azt mondani, hogy ha rajtam múlna, ország ügyeiben döntést kizárólag területi szakemberek, csoportok hozhatnának, és a politikust szócsőnek tartanánk, mert általában aki jó szakember, az nem tudja, nem is különösebben szereti nagy nyilvánosság előtt interpretálni a ténykedését, a gondolkodásmódját, hiszen csinálni szereti, nem szövegelni róla. Politikust csak azért tartanék, mert nem minden kényszerű döntést tapsol meg mindenki, valahogy be kell adagolni a népnek a kellemetlenebb változásokat, néha csitítani kell a kedélyeket. Azaz, nem is politikusokra, pláne nem pártokra szeretnék szavazni, hanem egészségügyi, közlekedési, kapcsolati, társadalombiztosítási, rendfenntartó stb. szakemberekre, akik tisztes díjazás mellett pár évig az ország szolgálatába állítanák a tudásukat. Politikust, vagyis "eredménytolmácsot", ők választanának maguk mellé, szükséges rosszként.
Sosem fog megvalósulni, tudom. Ettől függetlenül ezt a pártos-politizálós országirányítást a társadalmi evolúció egyik leghosszabb zsákutcájának tartom, és tiszta szívből rühellem, amikor szükségszerűséget, észérveket söpörnek félre a népszerűség hajszolása érdekében, a hatalom megszerzéséért és megtartásáért, ideológiák, tradíciók, gondolkodásmód másokra erőltetéséért.
Azt hiszem, most sikerült megmagyaráznom magamnak, miért nem járok szavazni...
@Légifarkas: Rossz hírem van. A gazdasági ismeretek ugyanúgy hozzátartoznak az általános műveltséghez, mint a közlekedési szabályok ismerete, vagy annak ismerete, hogy nem dugod bele a beleférő testrészeidet (egy áramvezető tárgy közvetítésével sem) a konnektorba. Legalábbis addig, amíg igényt tartasz más emberek munkájának eredményére.
A szakemberek uralma már többször nem jött be, önzetlen és objektív szakember ugyanis nem létezik, és talán a Te szakmádban se csak egyféle abszolút igaz vélemény létezik (az én eredeti, szintén műszaki szakmámban így van), a tudomány fejlődik, és egy dolgot többféleképpen is meg lehet oldani, de ezek következménye másokra nem azonos.
Ha másokkal együtt akarsz élni, akkor bizonyos szabályok kialakulnak, és ezeket kialakítani, betartatni politikai mechanizmusok hivatottak (és akárhogy hívod őket, ugyanazok lesznek). A politika meg ma még csak úgy működik, hogy politikai célokat kitűző és megvalósító közösségek lépnek fel, és nem tízmillió (ötszázmillió stb.) egyén külön-külön. És ha ezeket nem pártoknak nevezed, attól még ugyanazok lesznek.
Miután a társadalmi akcióknak ugyanúgy bizonyos szintig koherenseknek kell lenniük, mint a műszaki megoldásoknak (egy gázmenetes és egy metrikus menetes csövet nem fogsz összeilleszteni), a minden kérdésben egyedileg döntő közvetlen demokrácia valszeg soha nem fog működni (működéséhez meg mindenki részéről a jelenleginél sokkal több gazdasági és társadalompolitikai ismeretek kellenének).
@Kuviklacz: ez egy nehéz kérdés, főleg az általános műveltség meghatározása..mert mi is az..feltudok e sorolni x verset, vagy tudom, hogy mik a védett madarak magyarhonban.
úgy vélem minden szakma a saját ismeretét preferálja..én nem is várok el teljeskörű ismereteket..inkább afelé indulok, hogy elismerjük a másik tudását..mert jelenleg ez hiányzik
@Kuviklacz: ehhez képest a fél ország beszopta a devizahiteleket, közlekedni sokan gyalogosan sem tudnak, és képesek feszültség alatt álló vezetékszakaszokat ellopni. Jobban megfelelt volna a valóságnak, ha azt írod: hozzátartoznának. Vagy még inkább: hozzátartozhatnának. Mert ez ma nem több egy kívánságnál.

"A szakemberek uralma már többször nem jött be"
Kíváncsivá tettél: mikor uralkodtak már (többször is) szakemberek? Hacsak nem gyilkolásban jártas szakemberekre gondoltál, de azoknál nem csoda, hogy nem jött be.

"A politika meg ma még csak úgy működik, hogy politikai célokat kitűző és megvalósító közösségek lépnek fel"
Ez az. Talán nem politikai célokat kellene a népnek sem maga elé tűznie, hanem valami mást. Én nem közvetlen demokráciáról beszéltem, hanem arról, hogy az ország haladási irányát ésszerűség és lehetőségek határozzák meg, ne (aljas) számítás, elvek, meg hülye ideológiák.
Na, mindegy. Abban az egyben biztos vagyok, hogy ha ennyire képes a politika, mint amit magunk körül látunk, akkor semmi értelme ragaszkodni hozzá.
süti beállítások módosítása