Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.12.10. 05:47 Fabius

Selmeczi és a korrupció saller

Címkék: fidesz korrupció selmeczi gabriella gripen ügy

Én azért szeretem Selmeczi Gabriellát, mert ő egyszerre X Faktor és The Voice. Tagadhatatlanul ott lappang benne az a faktor ami kiemeli a mezőnyből, és ha a hangját meghallod kedves honfitársam akkor te is Pavlov kutyájaként nézel ki a fejedből mert tudod: most valami iszonyúan szórakoztató következik. Gabica meg jön, nyitja a száját és árad belőle a tehetség, mintha a szegény ember Pataky Attilájának (Stone) és Keresztes Ildikónak a szerelemgyereke lenne, ja, egyszerre előad és mentorálja magát. A stílus lemásolhatatlan, a legnagyobb kreténséget is akkora korszakos átütő sikernek adja el, mintha a műanyag női hugyozda termelői értekezletén kéne beszámolnia az igazgatótanácsnak, hány és hány millió nő képes már a kis készséggel állva belepisálni nevét a hóba. 

selmeczi gabriella 2_1.jpg

Azt mondja rólunk a Transparency International, hogy a korrupciós indexe szerint a vizsgált 176 ország közül a 46. helyen vagyunk, a 100 megszerezhető pontnak kicsit több, mint a felét (55) voltunk képesek összekapirgálni valahogy, és ezzel a 27 uniós ország között a 19. hely a miénk. Büszkének lenni nincs mire, mert indoklás is van a számok mellé:

"Továbbra is komoly kihívást jelent a megfelelő elszámoltathatóság megteremtése és a korrupció legyőzése. A Transparency International Magyarország kiemeli, hogy Magyarországon változatlanul magasak az üzleti és a politikai élet összefonódásából eredő korrupciós kockázatok. A magán és a csoportérdekek a közérdeket kiszorítva, megelőzve érvényesülnek a közhatalom gyakorlása és a döntéshozatal során, a helyzetet rontja az átláthatatlanság. A fékek és ellensúlyok rendszere meggyengült, a kormány politikailag elkötelezett személyek kinevezésével igyekszik befolyásolni a tőle független állami intézményeket. Mindez összességében jelentősen csökkenti az állami intézményrendszer korrupcióval szembeni ellenálló képességét."

Őszinte beszéd ez, nem az a sunyi behízelgés amit a NER szeretne ilyenkor hallani, ráadásul a K-Monitor is elkészítette a félidős jelentését, amiben ennél is részletesebben sorolnak fel mindent a gazdasági klientúra helyzetbe hozásától az átpolitizált Alkotmánybíróságon keresztül a személyre szabott törvényekig - lex Járai, ugyebár. De emlegetik az átláthatatlanságot és a pártfinanszírozást is, hogy teljes legyen a kép. Tessék átolvasni, érdemes

No, és ekkor jön Gabóca, akiből úgy árad a tehetség, hogy a szoci nyugdíjasok az térdig érő ár láttán azt hiszik, hogy személyesen Orbán Viktor veszített az időközin, és a belőle kiszakadó könnyzápor mossa fel az utcákatA hömpöly elsodorja a LMP közpénztalicskázás elleni performanszát egy pillanat alatt, a Nemzet Csalogánya meg rázendít: "a jövőben is mindent megteszünk annak érdekében, hogy még tovább csökkenjen a korrupció az országban." - mondja szempillarebbenés nélkül, mintha nem két szervezet állított volna ki elégtelen bizonyítványt a kormány nem létező korrupció elleni harcáról, pellengérre állítva az oligarcháik rendszerét, az egyénre szabott törvényalkotást és az összes többi korrupcióellenes "fegyvert". De Gabuci nem az az ember aki ilyentől zavarba jön, ő kivágja a rezet: nincs itt semmi baj, mert a szlovákok meg a románok is korruptabbak nálunk. Igaz, hogy olyan híres, nagy és fejlett demokráciák, mint Puerto Rico és Botswana megelőznek minket, az uniós tagállamok döntő többségéről nem is beszélve, de legalább akkora siker ez, mintha az enyves karmú turulból édicuki narancssárgarigót varázsoltak volna a két év alatt. 

selmeczi-gabriella_1.gif


Megvan annak a maga szimbolikus bája, mikor a választási eljárási törvény szétmódosítózását rábízzák az egyetlen emberre, akinek neve valaha választási csalással kapcsolatban bírósági ítéletben fölmerült, majd Selmeczi Gripen "szenátor"-t állítják ki a kirakatba megmagyarázni, miért kaptunk a korrupcióért sallert külföldről és itthonról is. Habonyárpi, aranyapa, csak nem üzennél valamit valakinek ezzel a kikacsintás sorozattal? Vagy csak a veszted érzed és szívatod egy kicsit a félbolondokat még utoljára? 

Abba ne hagyd, szórakoztat, nem azért. 

739 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr464957166

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elfogtam egy köpcöslevelet 2012.12.10. 15:33:48

Néha álruhába öltözök és csak úgy röpködök kedvem szerint erre-arra. A minap röködés közben elkaptam egy postagalambot, akinél ezt a levelet találtam:Drága Árpikám!Mingyá itt a péntek baszki és nekem a régi mantrakészleten kívül nem jut eszembe semmi, ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.12.10. 12:45:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: TiGÁZ mentalistákkal köti ki a gázt? 2012.12.10. 10:47:58

A Tigáz-Eni gázszolgáltató körül egyre több "para"- és "maffia" jelenség figyelhető meg mostanában. A sima kis  többletszámlázási csalás, meg előre több hónap számlázása,  meg más egyéb trükkök már nem hoznak nekik elég jövedelmet. Ezért sz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó reggelt!

Neked semmi sem jó Fabius!
Pedig Gabika teljesen érzelemmentes arcával, ahol a homlokráncok nem gondolatokat takarnak, ez még mindig eladhatóbb, mint Giró cinikus vigyorával.
Engem akkor szórakoztatna,ha mindezt az "utolsó-szó" jogán mondaná,mielőtt /rusnya / feje elválik aszott testétől,hazaárulásban bűnősnek találtság okán.
'tentag.
végigolvastam, mit csinálnak emelt főink hétfő-kedden: index.hu/belfold/2012/12/09/mintha_parlamenti_valasztas_lenne_szolnokon/
úgyis szabin vagyok, nem kellene pofánvágnom őket egyesével? van pár pont, amin csak fogom a fejem (és majd jön a mandineren az 'ilyen orcság nincs is XXXVVII' ).
@Secnir:
és természetesen rossz linket dobtam be, mivel a kávé még csak a nyelőcsövem alján van, semmi nem szívódott fel belőle, a szemem meg olyan félázsiai csík vastagságú. Imho a jó link: index.hu/belfold/2012/12/09/keddre_meglesz_a_jovo_evi_koltsegvetes/
ez az ötlet teccik, ha mán agyatlan akko' minek nekijje fej a nyakán? nem elég az ami a lába végin van?

brühühühühü
@Secnir:
ilyen havas hideg időben vetés? an, na, or todo xia an an

brühühühü
@Fabius:

Selgeci, tudod, olyan, mint Kusza Szem Nagyfőnök: mindent szemrebbenés nélkül tol a pofánkba. Kusza Szem a feritélt, Selgeci meg a MANYUP államosítást, meg ezt is...

(Én egyébként féltem zsidóinkat is, mert Viktor megígérte a főrabbinak, hogy megvédik őket... jaj annak, akiket megvédenek! - Ez a MANYUP pénzek megvédéséről jutott eszembe. :) )
Puerto Rico és Botswana, te jó ég...!

És akkor még a fent nevezett szervezetek még nem is bontották ki teljesen az igazságot, mivel az államcsínyről és a 1,5-2 évvel a konkrét esemény előtt elcsalt választásokról még nem is beszéltek.

És akkor ha már Bajnai: nemrégiben Amerikában járt és még a kifejezett kérdések ellenére sem mesélte el, mit is csinál idehaza orbán és a kormány/fidesz. Pedig nem kellett volna sároznia őket, csak a száraz tényeket elmesélni. Ahogyan az antináci gyűlésen is elég visszafogott volt. Ez a túlzott visszafogottság, most már sorozatban, kontraproduktív és meglehet, arra utal, hogy lelkileg nincs ő még készen arra a szerepre, amit sokan várnak tőle.
@kormányzó: Sajnos Magyarországon nem a lefejezés, hanem az akasztás a bevett kivégzési mód. Ott pedig ha Dr. Kotász (by Tanú) jól csinálja, akkor nem szakad le ennek a bableveses futókurvának a feje. Sajnos.
kövért tudom idézni: " rejtély hogy ennyi agysejttel hogy marad életben "
Gabriellánál a hülyének nézés, és hülyeséget beszélés nem új. Már anno a nyugdíjvdelem terén megmitatta mit tud. endresy.blogspot.com/2012/07/mese-nyugdijrol.html
S gyurcsánynak is ugy nekiment a szakdolival, hogy azonnal kiváltotta Orbán dolgozatának elemzését. endresy.blogspot.com/2012/05/konyvtari-osszeeskuves.html

Kiflicsücsökvldelmi szentünkre alighanem igaz @h.kovacs: megjegyzése, idézete Kövértől.
magyar rögvaló, hétfői indító:

Leaszfaltozták a polgármester utcáját is Miskolcon

Nemcsak Zsiga Marcell miskolci alpolgármester, fideszes parlamenti képviselő új házánál aszfaltoztak idén a borsodi városban, hanem Kriza Ákos polgármesternél is - írta a Blikk. A lap szerint Sebestyén László fideszes városatya egyéni képviselői keretéből, a lakók kérésére történt a beruházás.

hvg.hu/itthon/20121210_Leaszfaltoztak_a_polgarmester_utcajat_is_

----------------------------

Új Mt.: a táppénz sem véd meg a kirúgástól

Idén júliusban léptek hatályba azok az új munkajogi szabályok, amelyek több ponton változtatásokat idéztek elő a munkaadók és a munkavállalók jogi helyzetében.

hvg.hu/karrier/20121209_Uj_Mt_a_tappenz_sem_ved_meg_a_kirugastol

-------------------------
A héten elfogadásra kerül a 2013-as költségvetés. Miközben szinte mindenhol megszorítások jönnek, "megnyugtató és igazán üde színfolt", hogy az "igazán fontos célokra", még több pénzt tud szánni a kormány az adófizetők pénzéből. :( Ilyen pld., hogy a Holocaust Dokumentációs Központ 50 millióval többől gazdálkodhat a jövő évben. :)

index.hu/gazdasag/2012/12/07/koltsegvetes/
Az orbánrendszer esetében értelmetlen a korrupció alakulásáról beszélni, hiszen a rezsim maga a 100%-os, vegytiszta korrupció.

Idéznék Vincent 6 törvénye közül kettőt:

1. A kormány minden intézkedése megmagyarázható a lopás, az öncélú szemétkedés és a dilettantizmus megfelelő kombinációjával. Nincs kivétel. Ha elsőre nem nyilvánvaló egy kormányintézkedés indítéka, akkor lopni akarnak.

5. A kormányzás három pillére a bolsevik hatalomgyakorlás, a maffiaszerű üzletvitel és a dilettáns államirányítás.

Magyarországon megvalósult a legális hatalom vezetőjének és a szervezett bűnözés fejének perszonáluniója.A maffia bekebelezte az államot, a magyar állam az Orbán-Simicska-Nyerges triumvirátus nevével fémjelzett maffia érdekeinek feltétlen kiszolgálójává és parancsainak engedelmes végrehajtójává degradálódott.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: és elkezdődött a hét látom neked is...nincs mit hozzá tennem, ismét hoztad a formád...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Már az is baj ha örülök, hogy pénz jut igazán fontos célokra??? :)
@Deathstick: mi lenne dr (51)bajnai szerepe?

hogy a kisztitkár ügynök társait akik most fides mafia néven nyomulnak elszámoltassa? mint papcsók meg budai? :))))) meg üvegzseb ferkó... ja ja
Na ez a veszély nem fenyegeti a mi miniszterelnökünket. :)

Nincs tovább: a költségvetés elfogadása után lemond a miniszterelnök
Le kíván mondani Mario Monti olasz miniszterelnök, miután a parlament elfogadja a jövő évi költségvetési törvényt. A távozás oka: nem érzi maga mögött a parlament támogatását.

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=605944
javaslom a HÖOK antibékemenetének (harcimenet) hogy
a zorbántakaroggy táblák mellé tegye ki a
"nem maradunk adósok" transzparenst is...

a köz(gép)pénz kivonult a felső (aztán majd alsó, közép stb)oktatásból
akkor mi a lóf@sznak fizetünk adókat ? ha nincs szolgáltatás?
A márkahűség miatt legyen "Lockheed" Gabi vagy a legjobb a "Lopakodó Gabi"
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/90/Sr71_1.jpg/300px-Sr71_1.jpg
nem értem mi itt a gond. szerintem azzal mára már minden mentálisan ép ember tisztában van, hogy a jelenlegi fidesz szavazók gyakorlatilag idióták.

az, hogy ennyire primitíven és pofátlanul lehet nekik hazudozni, ezt csak még jobban megerősíti.

selemczi gabikát nem szabad hibáztatni, ő csak megpróbál a szavazóikkal kommunikálni.
@tucano: Ez az SR71-es még nem volt igazán lopakodó. :)

hu.wikipedia.org/wiki/SR%E2%80%9371_Blackbird

Bár a kb. 3,5 Mach sebesség azért nem olyan rossz. :)
@tucano: rossz a kép, ez egy SR-71-es gép, a Blackbird", amit vmikor az 50-s évek végén készítettek. A szenátorasszony, akit akkoriban teljesen véletlenül a Lockheed egyik "üzletkötője" kezelt altestileg, használt F-16 gépekekel próbálta Gabikát és a magyar államot kielégíteni.
@tucano: Miért a sebesség és az igazi száguldás szerintem elég vidám dolog nem?? Merrefelé láttad őket "lopakodni"???
Tegyük azonban hozzá, hogy a Gripen ügy sem fog sosem kiderülni, mert az ótópályákhoz hasonlóan ebben az esetben is minden oldal le lett vajazva, (ki tudja ki írja alá a szerződést" alapon, így senkinek sem érdeke, hogy bármi is kiderüljön.
@tucano: Essem jó, mert ez meg egy F-15 Eagle:-)) Próbálkozz még:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ha már sebesség, akkot inkább az X-15. Kb 1 perc alatt átrepüli hosszában az országot. A forduló valahol az Atlanti óceán felett megejthető:-)
momentán, én azzal is elégedett lennék, ha a szenátorasszonyt valaki kilőné az űrbe:-)
Gabikának rosszabb időkre:

Offshore cég csak €999
Teljeskörű offshore megoldások. Kedvező árak, díjmentes tanácsadás!

offshore-market.com/
és a fideszt hogy nem zavarja, hogy a szenátorasszony folyamatosan égeti őket is?!
mert magát egyértelműen, de a PÁRTOT is.
Hogy hogy nem rodeo az első?
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): "Én egyébként féltem zsidóinkat is, mert Viktor megígérte a főrabbinak, hogy megvédik őket... jaj annak, akiket megvédenek!"
- Akkor azért bombázzák Jeruzsálemet, már csinálják a helyet a menekülő magyar zsidóságnak.
Picit off.

Tegnap vendégségben volt alkalmam a királyi híradóba belepillantanom és a Semjén ügyet úgy közölték, hogy a tények ismertetése helyett a Pázmány egyik alkalmazottjának a véleményét mondták el, aki szerint Semjén nem plagizált és pert kéne indítania.

Hírek helyett egy autentikus vélemény. Ezaz :)
1999 Lockheed Martin ugy beavatkozas az usa belugyeibe nagykoveti kinevezes,hatalmas botrany, Selmeczi Gabriellat a fidesz 15 evre
lejegelte mint Han Solot, politikai ertelemben hulla.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Volna még jelöltem. Mehetnének akár a holdra is, fejenként csak 750milla retur. Csak oda a feléből megúsznánk. Vagy a teljes keret, dupla létszám:-)
@Deathstick: Puerto Ricót ne bántsátok, most éppen azért dolgoznak, ami nekünk soha nem sikerülhetne. Ők az 51. állam szeftnének lenni. Ebből kifolyólag a korrupciós helyzet javításán dolgoznak. A Fideszről ez nem mondható el ugyanilyen határozottsággal.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: A Hold túl közel van szerény véleményem szerint, még a végén valahogy visszakeverednek :/
varanus!sztem benned is megvan az X..amikor az első sort olvasom már röhögök, ha a gifet is meglátom szakadok..lehet lájkollak fészen!
Ahogy elnézem, Gabika arcán csak a szopóráncok mélyülnek, de azok nagyon...

Egyébként, őt látva mindig Jean Reno örökbecsűje jut eszembe: "Ember ilyen kevés neuronnal nem születik!"
Azért ez is megérdelme egy posztot. Bár a szembeköpés elmaradt, de ki lehetne vesézni, hogy mi teljesült a "cociális népsavazás" eredményeiből. www.youtube.com/watch?v=24PNa2xyuFM&feature=player_embedded
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ha megcsinálják, mint a Bumgartner, egyszál ejtőernyővel, meg is érdemeljük őket.
Jut eszembe, a kordonbontás évfordulójára, lehetne valami performance. Mondjuk a Milla-LMP meg a csatolt tartozékok körbekordonozhatná a FIDESZORSZÁG házát. A lakatkulcsot pedig lehet eldobni. Kontur Franciakulcsost pedig kitiltani a környékről:-)
@csizsikpizsik - pique takarodj!: DEakkor hogyan lenne a képviselői látszámcsökkentés után megolva az Ejtő Ernők élete? Ne legyél antihumanoid:-)
Már megint ki nem hazudik???? .... vagy nem is?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az az 50 millió az aprópénz a többi tétel mellett. És a Holokauszt Dokumentációs központ miért ne kaphatna ennyi pénzt a költségvetésből? A katolikus egyhár több milliárdot szakít évente, és mit tesznek érte? A papok játszanak a ministráns gyerekekkel. Az jobb?
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

A Holokauszt Dokumentációs központ támogatása kb LézerBunkóJankó egyévi legális jövedelme.
ez A RONDA KÓCÓS FOGÚ KIFLIZABÁLÓ VÉNASSZONY
MIT FESZENG? Ez már csak egy LÓ paripa pimpilijét kaphatja lyukába!!!!!
Salamon Lászlót jelölték alkotmánybírónak
Februárban váltja a távozó Bihari Mihályt a KDNP-s politikus.

Újabb gerinces a csapatban.
@felcsutisuttyo: Butuska a paripa egy herélt mén... a pimpilimpije csak pössentésre jó.
'a jövőben is mindent megteszünk annak érdekében, hogy még tovább csökkenjen a korrupció az országban." - mondja szempillarebbenés'

Hámá hogyne mondaná!?
Mivel a mai, közgazdaságalapú nyelvújításnak fontos matematikai eleme az, hogy a csökkenés is növekedés, csupán az előjele nem elhagyható, úgy a növekedés is csökkenés. És már hogyne tennének meg a jövőben is mindent _ezért_ a csökkenésért... hiszen valamiből nekik is meg kell élniük, és "dolgozni rémes", amint arra Hobo idejekorán rávilágított.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Nekem nincs semmi bajom ezel az összeggel. Gábriel tartja soknak. Érdekes módon a katolikus egyház által felkarmolt adómentes támogatásokkal kapcsolatban nincsenek ilyen észrevételei, pedig azol nem néhány tízmilliós összegek.
@dr. mesterseges szinezek: Nem Gabiról jut eszembe egy szakállas darab:

Apóka megáll a rozzant Wartburgjával a piros lámpánál, egy pillanattel később megáll mellette a Sztenderd Szőke Szolimaca egy tucatmilliós járgánnyal. Az öreg nem bírja, letekeri az ablakot, és átszól.
- Ne haragudjon, de hadd kérdezzem meg, hogyan sikerült ilyen fiatalon ilyen szép, értékes autót vennie. Én harminc éve dolgozom a kábelgyárban, de csak erre telik.
- Orális szexszel, papa.
- Orális szex... az a szopás?
- Nem, papa, harminc év a kábelgyárban, az a szopás.
"Selmeczi Gripen "szenátor"-t"

Nem, ő Selmeczi Lockheed szenátor! És innentől kezdve egyetlen szó sem igaz az egész cikkből, mert ha egy hazugság van benne akkor minden szava hazugság.

Valamint, nem volt taggyűlés sem.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Van más is ami zavar. Ez viszont érdekesnek tűnik.

"Megkezdik tiltakozó akcióikat a diákok: az ELTE-n ma délután demonstrációt tartanak, szerdára pedig a HÖOK szervez tiltakozást a kormány oktatást érintő intézkedései miatt. A hallgatói szervezet elnöke szerint AKÁR NEM BÉKÉS MEGMOZDULÁSOKRA is lehet számítani. Szakemberek szerint a nyilvánosságra került keretszámok még a Gyurcsány-kormány tandíjtervezeténél is nehezebb terhet rónának a hallgatókra."

www.barikad.hu/valasz_orbaneknak_mar_ma_utcara_vonulnak_a_duhos_diakok-20121210
A kormány bármi pénzt megadna, ha előrébb kerülhetne a korrupciós listán.
@tucano: Akkor ezek szerint te is jártál már itt???

airandspace.si.edu/collections/artifact.cfm?id=A19920072000

Nekem elég nagy élmény volt. :)
@Rendíthetetlen Álamkatona:

azért szereplunk a közép mezőnyben és eu ban 7 dikek hátulról, mert

a kormány nem tudta megkenni a lista összeálítóit...
tehát még van remény... még tudunk "fejlődni"...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ezekre gondoltal, ugye?

"...a kormány-szolgálati média, amely jövőre 68,5 milliárdból adóforintot kap az idei 64,8 milliárd forint után.
1,2 milliárdot kap az idei hasonló összeg után a Piarista Rend."
@dr. mesterseges szinezek: Nagyon jó, de azért a Gabika kuncsaftjai elég alacsony tolerancia küszöbbel rendelkeznek, mert magukra valamit is adó férfiak, bottal sem piszkálnák meg.
@tomwar: aham. :) Mondjuk a rend azért végez tanító tevékenységet is. Mármint effektive pld. gimnáziumot tart fent, stb. :)
"A Fidesz szóvivője szerint a magyar kormány a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy tovább csökkenjen a korrupció az országban. Selmeczi Gabriella vasárnapi közleményében azt közölte, nem állítják, hogy nincs még tennivaló, de megfogalmazása szerint "semmi okunk szégyenkezni".
-Csak halkan kérdezném,hogy erről értesítették Kósa Mr.20% urat is?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Azt most nem államosították, vagy az csak az önkormányzati intézményekre vonatkozik? Egyházi kezelésben lévő intézmények maradhatnak? Akkor viszont tartsák is el őket mindenféle állami támogatás nélkül. Éppen elég pénzt kapnak mindenféle jogcímen.
Ukrán nyugdíjasok tömegesen lépik át a magyar határt

Sokan el sem hitték azt, amikor elsőként írtunk arról, hogy import nyugdíjasok viszik a magyar TB kasszát. Azt a tényt, hogy ukrán időskorúak jönnek naponta százával a magyar nyugdíjakért. Ha már viszont ideruccantak, akkor a hasznost a kellemessel is összekötik, és egyúttal elintézik, hogy az ingyenes magyar egészségügyi ellátást is igénybe vegyék, mert „megérdemlik”, vagy, mert „nekik az jár”?
Gazdag ország a miénk! Hogyan és mire költi kormányunk a rokkantaktól elvett összeget a lehetséges szavazatok fejében? Rövid áttekintés a határmenti osztogatásról:
Egy, az országhatártól nem túl messze élő lakos, valamint egy másik, aki az egyik közeli település önkormányzatának dolgozója, és még egy környékbeli ápolónő is szem és fültanúi az ott zajló történéseknek. Ők mind ugyanazt állítják - ukránok jönnek a magyar nyugdíjért, kihasználva a jogszabály nyújtotta lehetőséget.

Kételyre adnak okot a papírok, amiket hoznak, első látásra egyenesen hamisítványoknak tűnnek - mondja az önkormányzatnál dolgozó illető -, mert 80 százalékban olyan magas keresetről hoznak igazolást, ami nehezen hihető. Van, akinek havi 160 ezer Ft/fő/hó nyugdíjat számol ki, és fizet meg a magyar állam. A másik furcsaság hogy szinte minden ukrán korábban vezető beosztásban dolgozott. Az ügyintézőknek nincs jogosultságuk vizsgálni a papírok hitelességét.

A másik nyilatkozó ápolónőként a kisvárdai kórház sürgősségi osztályán dolgozott 30 éven át. Állítja, hogy Ukrajnából naponta százan, olykor több százan is jönnek a magyar állampolgárságért, az idősek egyúttal a magyar nyugdíjat is igénylik. A határ mentén élők elmondása szerint: " Itt csak jönnek és jönnek az ukránok de már a kismamák is, az ingyen orvosi kezelésekre. De, nem csak a magyar-ukrán, hanem az orosz-ukrán kismamák is!
És bizony való igaz, mind a 45,6 millió (!) ukrán lakosnak jár az ingyen magyar egészségügyi ellátás a mai napig érvényben lévő 1962. 12. 20-án aláírt magyar-szovjet államközi szociális szerződés alapján. Végül is gazdag ország a miénk!

A magyar rokkantat tönkreteszik, a kintieknek meg osztogat a sunyi, aljas fidesz banda!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Leaszfaltozták a polgármester utcáját is Miskolcon"

Ezeket úgy lehet majd megbosszulni, hogy kátyúzásra hivatkozva, felszedik a háza előtt az aszfaltot és leborítják frissel, és elkerítik a forgalom elöl.
Majd egy hét múlva kiszedik az egészet 4 méter mélyen, mert csőtörés feltételezhető.
Majd 2 nap múlva visszatemetik, hogy mégsem, de csak lazán, had süppedjen, hiszen lehet egy hét múlva ismét jönni kell.
@belekotty: Idézve a klasszikust: "egy szakállas darab"
@tomwar: Az elején igen aztán valamiért velük kivételt tettek, mint pld. a ferencesekkel is.

"A kommunista diktatúra 1948-ban államosította a rend iskoláit, majd 1950 nyarán hat rendház lakóit kényszerlakhelyre deportálta. Az 1950. évi egyezmény ugyan lehetővé tette, hogy a rendtartomány tovább működtesse két iskoláját (Budapesten és Kecskeméten), de a 237 szerzetesből csak 90-en maradhattak meg a rendi keretben. A diktatúra bukása után négy piarista iskola (és rendház) nyílt meg újra: Vácott (1991), Szegeden (1991), Nagykanizsán (1992) és Mosonmagyaróvárott (1994). Ezenkívül a rendtartomány Gödön építőipari szakmunkásképző iskolát (1991-től), Sátoraljaújhelyen diákotthont (1992-től), Szegeden pedig egyetemi szakkollégiumot tart fönn (1992-től)."

hu.wikipedia.org/wiki/Piarist%C3%A1k
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Ellenkezőleg: bizonyos feltételek fennállása esetén a fideszben bárkit és bármit elviselnek. Tkp. a legtoleránsabb párt.
Szolimaradványt is elolvasom mindjárt, de ha már bulvárt szid mindenki: www.blikk.hu/blikk_aktualis/leaszfaltoztak-a-miskolci-polgarmester-utcajat-is-2123809 Próbálnak utána járni, megszellőztetik, legalább erről is tudnak a népek zötyögve a kiváló állapotú metrón...

Na és a legszebb ádventi hír: www.borsonline.hu/20121210_vege_az_acsarkodasnak_kibekult_kapocs_es_habony_ Számíthatunk tehát a fékezhetetlen agyvelejű hablaty újabb megmozdulásaira és szóvirágaira. Halleluja, baszki.
@a szív fészkei: "www.blikk.hu/blikk_aktualis/leaszfaltoztak-a-miskolci-polgarmester-utcajat-is-2123809 "

Ebben az országban 20 (jó, tudom, igazából 200) éve semmi sem változott.
Akkor véletlenül éppen a Schamsula György ingatlanát is magában foglaló utcácskára esett az Aszfaltozó Jótündér választása Diósjenőn.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
NEM AKKOR, MOST!:-)))
Es nem AZOK a kommunistak!
El tudom képzelni, hogy milyen adatszolgáltatást kaphatott tőlük a Transparency International amikor a parlamenti képviselők le lettek labancozva amikor rákérdeztek, hogy a közbeszerzések és Úniós pénzek fele miért Simicska zsebében landol!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nos, nem a rend ellen van kifogasom...(max. az egyenlotlen oktatasi tamogatas miatt).
Ellenben nem hiszem, hogy 50Mft ne lenne szukseges a XX. szazad egyik legborzasztobb es legvitatottabb esemenyenek kutatasara.
@GeoCracker: Csakis ezért maradhatott ennyire életben a FideSSben. Logikus.
@coni: "El tudom képzelni, hogy milyen adatszolgáltatást kaphatott tőlük a Transparency International"

A mindenkori NER tragédiája, hogy a TI nem Brüsszel, ahol azt hazudsz, amit akarsz, aztán vagy kiszúrják, vagy nem, és ha ki, vagy szóváteszik, vagy nem: a TI azt is kérdezi, aki a nokiás dobozt feltölti, illetve aki szív, mert nem tölti, és ráadásul azt is, aki nem Simicska, és ebben a kategóriában széles a mezőny.
@dr. mesterseges szinezek: Gyönyörű... S hamm Gyulát már majdnem feledtem A hordóátgurítós másfélsávós malacsütős, zsebbe a millákat, gerinctelen halálkufárt. Hogy dögölne meg, ha még él a patkány.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Nincs ott elég űrszemét? Nekem tegnap nem is küldtél semmi képet, csak szólok! Bár persze megértem Mariann primátusát. ;-DDD
Eddig is volt korrupcio, es megkockaztatom a vilagon mindenutt van. Tolunk nyugatabbra is rendszeresen felbukkanak ugyek, de ott a politikus azonnal lemond. Itt meg aljasul pofatlan modon csinaljak es meg butan is, mert nem eloretekintoen sokszor kicsit, hanem kizsigerelve mindent es mindenkit. Szerintem erre a szarragasra a legszebb pelda:

"„A birkatrágya-lopási ügyben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán feljelentéskiegészítés van folyamatban” – válaszolta a HVG érdeklődésére Németh-Kész Mónika, a főkapitányság szóvivője. Az ügyben Váradi András alcsútdobozi juhász tett feljelentést, mivel állítása szerint Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége, a Búzakalász 66 Kft. eltulajdonította félmillió forint értékű birkatrágyáját. Váradi már korábban vitába keveredett Orbán Viktor bizalmasával, a miniszterelnök által alapított Puskás Ferenc Labdarúgó-akadémiát is vezető Mészárossal, aki – családtagjain keresztül is – több mint 1300 hektár föld bérleti jogát nyerte el a Fejér megyei pályázatokon. A Felcsút melletti Alcsútdobozhoz tartozó volt állami gazdasági földet a juhász engedéllyel használta, ott gyűjtötte a trágyát. A terület Mészáros cégének érdekeltségébe került, és ő felszólította a távozásra, illetve elzárta a majorjáról kivezető utat. Váradi apjától pedig – aki a Búzakalász 66 területéről kaszált le 15 kiló zöld lucernát – a rendőrség lefoglalta a kaszát. Egy esetben a juhász ugyanarra a földterületre pályázott, mint Mészáros, akkor a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet visszavonta a pályázatot."
@leonito77: És tudod, ki aza tetves állat? Jobbágyi Gábor, aki jogot tanít ilyen mentalitással, és aki bősz magzatvédő. Legaljasab esete a dávodi kislány ügye néven elhíresül, ahol egy 13 évesen felcsinált kicsit akartak szülni kényszeríteni síppal-pappal, végül a bíróság mentette meg ettől. www.origo.hu/itthon/19990421pert.html

Rohadna az ilyen tetű a legmélyebb pokol fenekén állandó tolófájásokkal!
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Nem csak közingyenélőnek, embernek is egy kvalitás a fickó: vadász (naná*), és ilyen minőségében egyik cimborám apját küldte el a pébe családostul. A cimbora apja is vadász, és gondolta, a tilalmi időszak jó alkalom arra, hogy a gyerekek lássák a vadat.
Csak addig volt jó gondolat, amíg kiderült, hogy Gyuri (hihetetlen, hogy egy épelméjű György nincs a politikusok között) viszont úgy gondolja, hogy a tilalmi időszak pont arra jó, hogy CSAK Ő vadászhasson.
A két nézőpont akkor ütközött, amikor a gyerekekhez közel (mentségére: nem látta) lőtt ez a későszoci stílusú feudális anakronizmus, és megkérdezték tőle, hogy mosteztígyhogy. Természetesen Gyurinak volt igaza (ő ezt eldöntötte)
... pedig akkor még miniszter sem volt.

*Érdekes, hogy a vadászat alapelvei csupa etikai alapvetést tartalmaznak, mégis örömteli eseményszámba megy, ha találni gerinctelen mocskon és/vagy pszichopatán kívül mást a soraik között.
a korrupció az egyetlen virágzó üzletág hazánkban...
Egyépkénis: ahogy a művelt római mondá: Későn jövőnknek csontok:-)
@dr. mesterseges szinezek: Nem erről jut eszembe, hogy mi lehetne az abszolút erkölcs (mint 0 kelvin): egy vadászó pap, diplomával.
@dr. Balta$ár: Sokba' van fenntartani, de EZ legalább stabil.
Ebben a korrupció kérdésben a jelenség mérése az érdekes. Két komponense lehet, a gyakorisága és a korrupció által okozott kár.
A gyakoriság a gazdaságban jelen lévő morális állapotokat tükrözi, az összeg a politika és a gazdaság kormányzati szintű összefonódását.
Ez utóbbinál a Közgépre lehet gondolni.
Valaki ismeri a mérés technikáját?
@a szív fészkei: És ez a bősz magzatvédő adta ki a jó kiss lányregényeket pl. Bianca, meg ilyeneket... amiben ilyenek voltak:
és akkor Rómeónak kézbe fogtam lila színben tündöklő méretes férfiasságát, majd simogattam, míg rám nem ömlött, meleg, vonzó, kicsit nyálkás, férfias magja...
@Mariann19: Kérdésed nem EU kompatibilis. Ha A Don Pintért kérdezed, akkot két hét alatt rend lett csinálva (amúgy magyaroschanhn), ha Orbánt, akkor minden rendben a Ner jegyében, ha az EU-t, akkor mocskos kapitalista férgek, basztassák Trianyon után s a madzsart...
amijóta a magyar médium (úgymond) globálisan képviseltette magát a második szíjjártó péteri sajttájon, azóta nekem nem oszt, nem szoroz. éjjen loppert dániel!
@a szív fészkei: igen. Ha akarod megkeresem a hivatjkozást. Tudod, az internet nem felejt.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: :-) Nem csodálnám: az ilyen szemforgató ájtatos manók a legnagyobb mocskok.

De ez jogot tanít!!!!!
nemek=nekem Jobbágyi hat rám, basszus!
@a szív fészkei: igen.
Egyébként jellemző, h.200 megkérdezett nagyvállalatból 59 megtagadta választ a TI-kérdéseire. Lista nincs,h.kik. De nyílván nem a korrupciówellenes élcsapat.
@Semjén édes, takarodj a Schmitt után!: Ez hülyeség. Bocs, de elég közelről ismerem a nyugdíj megállapítást. Szart se kap akinek nincs magyarországi jogviszonya.
@a szív fészkei: semmi baj, figyeld meg este, akkor majd jön Boli is ugyan ezekkel ;)
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: A birkatrágya lopó FideSS - ez szimbólumnak is gyönyörű.
@hacsaturján:

ha pártunk, kormányunk és a jóisten is megengedi, akkor a megvédésre szakosodott kanselmeczik majd követik őtet, de addig a szöszitündérnek ki köll tartanija.
Csúnyán besülhet Matolcsy csodafegyvere
Benyújtották a a pénztárgép-ellenőrzésről szóló törvényt, kétséges lehet az abból származó bevétel.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2012%2F12%2F10%2Fkonnyen_besulhet_matolcsy_csodafegyvere%2F

Tartós hanyatlásra kell berendezkedni
A gazdasági visszaesésünk olyan, hogy nem várható gyors kilábalás. Csak a külpiacok tartanak életben

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2012%2F12%2F10%2Ftartos_hanyatlasra_kell_berendezkedni%2F
Közben negyven diák és három tanár egymáshoz láncolva elfoglalt Szegeden egy kormányhivatalt.
@hacsaturján: Belegondoltál? Ha a Shellgetczit kefélnéd, mire kihúzod, minusz 10-25% + ÁFA :-))
Megéri?
@Spániel: Jaj, de most ahhoz rohadt hideg van!!@hacsaturján: Szöszitündér kitart, éljen a szálasdohány, ahogy mondják az anarchisták!
@a szív fészkei: biztosan bent vannak az épületben, mert aszonták, kitartanak akár két napig is.
@belekotty: Akinek van, az meg szart kap. Vagy néha azt se.
Namost, ez a dolog a királyi "agymosó" rádióban (Kossuth) is így jelent meg, ebédidőben. Majdnem félrenyeltem a levest.
A fideszdroidok meg szaporán bólogatnak, még akkor is ha előtte ismerték a Transparency jelentést. Gondolom a rádióhullámok törlik az előző infót.
Kezdődik?? :)

http://hvg.hu/itthon/20121210_Elfoglaltak_a_korm@Spániel: _a_szegedi_e
@Spániel: Ja jó. Hajrá! Bár ugye Szeged nem FideSS-fellegvár.
@bgp: Csak azt nem értem, mi szükség van agymosó hullámokra, amikor nincs mit kimosni?
@a szív fészkei: Ki vagyol engesztellve képügyileg? Mer ha nem adok másikot:-)
@Spániel: Korábban írtam ugye???

hvg.hu/itthon/20121210_Elfoglaltak_a_kormanyhivatalt_a_szegedi_e

"Megkezdik tiltakozó akcióikat a diákok: az ELTE-n ma délután demonstrációt tartanak, szerdára pedig a HÖOK szervez tiltakozást a kormány oktatást érintő intézkedései miatt. A hallgatói szervezet elnöke szerint AKÁR NEM BÉKÉS MEGMOZDULÁSOKRA is lehet számítani. Szakemberek szerint a nyilvánosságra került keretszámok még a Gyurcsány-kormány tandíjtervezeténél is nehezebb terhet rónának a hallgatókra."

www.barikad.hu/valasz_orbaneknak_mar_ma_utcara_vonulnak_a_duhos_diakok-20121210
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Mert a visszaverődésből meg tudják állapítani az éhező agyrágó bogár helyét, hogy mentő expediciót tudjanak küldeni.
@a szív fészkei: kezd felforrni az agyam ettől a kötelező erkölcsi hit lószartól is, hihetetlenül nyugodt ember vagyok, de ha nagyon szarakodnak vele, ráborítom az asztalt bárkire, de az egyszer biztos, hogy minden mással rugalmas vagyok, de a kölköm miatt, ütök, és ha más nem marad megyünk külföldre, úgy mint az a sok ember a cikkben...

----

Anyám, add el a házat, diplomát akarok
Ősztől a kevés kivételtől eltekintve tandíjas lesz
a felsőoktatás. A tandíjhitel jó, de évtizedes teher.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2012%2F12%2F10%2Ftandijdiakhitel%2F
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ide járt a fiam, amikor még nem szégyellték József Attila Tudományegyetemnek nevezni.
@belekotty: Bocsi. De ezeknek mentőakcijót? Vizit a feneketlen kútba...
ÖÖÖ őőő . . . Várjá, várjá, várjá. Eszembe fog jutni. Megvan, ezaz.

KARÓBAHÚZÁS.

Ezzel lehet fellendíteni a magyar gazdaságot. Nyilvános karóba húzás a Puskás stadionban. Közvetítési jogok eladása a világ nagy televíziós csatornáinak. Turistáknak jegyek árusítása irodákon keresztül, előre foglalással. A műsoron az elmúlt 20 év politikusai. Coming soon. Ne menjenek sehova! Kezdődik az unorthodox show.
ÖÖÖ őőő . . . Várjá, várjá, várjá. Eszembe fog jutni. Megvan, ezaz.

KARÓBAHÚZÁS.

Ezzel lehet fellendíteni a magyar gazdaságot. Nyilvános karóba húzás a Puskás stadionban. Közvetítési jogok eladása a világ nagy televíziós csatornáinak. Turistáknak jegyek árusítása irodákon keresztül, előre foglalással. A műsoron az elmúlt 20 év politikusai. Coming soon. Ne menjenek sehova! Kezdődik az unorthodox show.
Nőtt a magyar államadósság
Októberben tovább nőtt a magyar állam adóssága, ráadásul főleg a rövidebb éven belüli kincstárjegyek állományának megugrása miatt. A kormányzat a részvényeket továbbra is adja a piacon, nettó vásárlók egyedül a külföldiek voltak.

www.napi.hu/tozsdek-piacok/nott_a_magyar_allamadossag_itt_vannak_a_friss_adatok.539424.html
@belekotty: "@dr. mesterseges szinezek: Kb. 20 éves vicc."

Egy újszülöttnek minden vicc új. Lám, én sem ismertem még. ;-)
Érdekesség a Facebookról.

"A gyurcsányi országcunami alatt, felüdülést, kapaszkodót jelentettek az Önök hírlevelei. Mára viszont, tűrőképességem végéhez értem, ezért nem kívánom tovább olvasni a jobboldal magyarázkodását. Mivel a kritikákat még jobb oldalról sem fogadják el, nem tudok tovább azonosulni az Önök céljaival, az ígéretek számomra már szertefoszlottak, az álmaim ma már a földön hevernek széttaposva! Számomra, mindennél fontosabb a jobboldal megmaradása (sohasem leszek baloldali szavazó), de az oktatásban bekövetkezett változások, ill. a most tervezett 2013 évi változásokkal, már semmilyen szinten nem tudok egyetérteni, ill. még sorolhatnék jónéhány intézkedést, de Önök erre úgysem kíváncsiak. Végtelenül el vagyok keseredve, könyvelési, munkaügyi szakemberként, cégvezetőként, és nem utolsó sorban háromgyermekes anyaként." - A mai postából...."
@Semjén édes, takarodj a Schmitt után!: "A magyar rokkantat tönkreteszik, a kintieknek meg osztogat a sunyi, aljas fidesz banda!"

Vajon hány szavazatot hoznak nekik az ukrajnai magyar állampolgárok?
OFF

TGM: Az antináci tüntetés utóélete

A jobboldal végre „elhatárolódott” a fasiszta vagy fasisztoid politikától, ám két nappal később minden folytatódott éppen úgy, mint a tüntetés előtti napokban és években. Az első lövést azonban a balközép sajtó adta le, és ennek az ódiumát nem moshatja le magáról.

hvg.hu/velemeny/20121209__TGM_Az_antinaci_tuntetes_utoelete

ON
@a szív fészkei: Igen, azóta már olvastam...

De ennek az embernek a VÉLEMÉNYÉT tényként bemutatva közölték a "HÍRT" a tegnap esti M1 híradóban.

Hogy a bizottság mit állapított meg, az smafu, de az, hogy Semjén és az, hogy plagizált egy mondatban el sem hangzott.

Én nem szoktam nézni, de tegnap nem kerülhettem el... hányinger és aki csak ezt nézi... az tényleg legyint egyet és...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:
"A kérdésed nem kompatibilis." Viszont világos és kristálytiszta kérdés az állampolgári felvilágosulás jegyében. Nem hagyom magam befolyásolni különféle magyarázó irányzatoktól.
Addig nem alakítom ki az álláspontomat, amíg nem tudom meg, hogy mi befolyásolja előkelő sorrendiségünket.
@a szív fészkei:
abszurdnak abszurd, de haverral történt hasonló: télen (január) römiparti után hazament (ittas volt, mind minden rendes ember). hó, jég, fagy. nem talál bele a kapuban a zárba, ezért megfogta, és elkezdte rázni, hátha meghallják a szülők (csengő eszébe sem jutott).
másnap hajnalban szomszéd néni, aki a boltba igyekezett, csöngette fel a t. szülőket, hogy hozzanak ki langyos vizet, azzal lehet leolvasztani az alvó kb 120 kg-os baba kezét a vasrácsról, és akkor be lehet vinni szundizni.
@ariel12:
norbit húsevő baci? maximum, mert az agyrágó bogár ugye...
@Mariann19: basszus... beindult a harc? Istenbizony nem akartam... mer ha csak jelentésértelmileg kulminálódnék, akkor "szav" biztos előkelőbb hejezést érne el, de nem. Erről szó sincs. Te voltál, akim először belém kötött, szív, viszont engesztelés nélkül is kegyes és megbocsátó. tehát: értelmet ne keress ott ahol nincs. ergo: ezt mostan mindkettőtöknek. Az én szívem oly nagy, hogy midketten belefértek egységgbe forrva:-)

mondjuk egy kis Symi..:-) mindkettőtöknek:-)

i1.trekearth.com/photos/111158/dsc00268.jpg
index.hu/belfold/2012/12/10/ader_janos_nem_utazik_el_a_nobel-bekedij_atadasi_unnepsegre/
Egy állandóan ellenséget kereső és kreáló ország államfője mit is keresne a Nobel Békedíj átadáson?
@Secnir: Azért szeretem az ilyen prófétákat mint a Norbi is mert valahogy mindíg fordítva sül el a próféciájuk. Őt ugye egy egészséges (valszeg Updéton hízott) agyrágó bogár zabálja fel. (gondolom elég sokat kell kutakodniuk). Schirillát aki évtizedeken keresztül hirdette a vega kaját és a sportos téli Duna átuszást, ötven egynéhány évesen tért meg őseihez.
Azt hiszem megvan a legújabb Köztársasági Érdemérmes Nagykeresztes Tahó díjazottja. Szánalom, egy senki, aki azt hiszi, valaki. Orbánéknak idolnak a zálogkurzuslovag-fénylény Pataki mellett ez is jaó lesz:

Zámbó Krisztián: "Hónapokon át küzdöttem"

www.life.hu/sztarszerzok/20121208-zambo-krisztian-en-mindent-tulelek.html

Ettű ég a győzike-bejaasszony kombó is szinvonalasabb volt. És has a Zámbó Árpit is beleszámolom, meg a Hulé Évát... Jézusom... ez tényleg már a mocsár legalja...

Nagykeresztet nekik. Remélem nem támadnak fel a harmadik napon.
@ariel12: Minden rasszizmust félretéve. A Rubontosbogár Réka szülőfalujában, a cigánysoron meglehetőst közutálatnak örvend (Karcag)
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Igaz. Az agyrágó bogárnak van agya. Oda nem megy, ahol nem talál._)
@ariel12: Nem tévednek. Ládde a Selmeczit is békén hagyták:-)
@Disintеgrator Rising:

szia, utolsókból lesznek az elsők

brühühühü

későn jutottam olvasásközelbe...kerestem a használható lámpavasakat
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

pazaroltok, egy nagyméretű halászháló is megteszi, mindet bele és megmeríteni őket a Nagy Pocsoly-ban fél órácskára...sziklákat tudok leszállított áron

majd hagyni az egészet úgy ahogy van csak el kell vágni a tartókötelet a többit a polipok és cápák gyorsan elintézik gazdaságos megoldás

brühühühühü
@Mariann19:

Ettől azért lényegesen bonyolultabb és több összetevős a dolog. Olvasd el a K-Monitor jelentését, abból kb szűrhetőek a szempontok amik alapján a mérés történik.

www.k-monitor.hu/files/page/k_monitor_felidoertekelo.pdf
@ariel12:

képzeljétek el elmenne és kiírnák alája, szalagcímben, hogy: Báyer Mákos kazah Főbeigli és Bajúsz Tülök

brühühühühü
www.napi.hu/tozsdek-piacok/nott_a_magyar_allamadossag_itt_vannak_a_friss_adatok.539424.html

Az év első tíz hónapjában mintegy 2500 milliárd forinttal emelkedett az adósságállomány.

Ez egy pozitív csökkenés ugye?
@Myrath:

ugye a hülye birkáknak ez úgy lett beadva, hogy a kötvényt veszik és egyre jobban és húgy az milyen jó

hogy kinek jó szó sem volt róla, és hogy mire jó arról még kevésbé

amikor itt kiszámoltam, hogy ez a 2500 milliárd az legalább a duplája arra az időre amire ki is tudják fizetni (mert majd újabb hamis váltókat firkantanak alá ezek kiegeynlítésére de már hosszabb futamidőre, 2014 utánra...)

brühühühühühü

36000 milliárd a mérleg 34 hónapra ahhoz képest amit örököltek...de a sublótban van alcsúton meg a simicska művek trezorjaiban
Selmeczi Gabriellának még akkor is negativ az IQ-ja ha beül egy Toyota IQ-ba
@Fabius: Szia! Tegnap nagyon rossz voltál, amikor leszóltál a merhanyelvért. Itt a nemes bosszú Utcai platóskocsis disznóárus Erculaneumban. A menü: Disznóláb manikűrözve, töltött disznócsülök, disznópacal, olasz disznósajt, meg a franc se tudja, de nyálcsorgatós...:-) Mindezt szombat este 7 körül...

lh6.googleusercontent.com/-WgdynrsyJKE/UMXYb2qtaFI/AAAAAAAAdvc/pGdUPw_PSMk/s912/DSC00332.JPG
@vitéz Thapóccay néma bárány: Erről a pattanásos homlokú túlkoros kamaszímitációsfeslettszőkéről? Bocsi. Minőségibb van itthon. És assziszsem a mellye is jobb kés nékül:-)
@vitéz Thapóccay néma bárány: JFK egy jelenség. Meglásd, ha minden így marad, akadémijai tag is lesz:-) A mi nagyobb dicsőségünkre:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ez a Lószon naccságát egyszer meginvitálnám, főzzön nálam egy szál köténykében, egye kutya, még a Barlangfürdőbe is levinném, ha elég ügyesen csinálja :-))
@rodeo36: Az ajánlatod elfogadható, feltéve, ha a leszállítandó sziklákból tudsz vizet szakajtani:-)
Akkor a tengerbe merítést is meg tudnánk úszni:-)
@vitéz Thapóccay néma bárány: Te kis perverz a barlangban menné be a barlangjába? Kettős életveszéj. És ne feledd a hosszú hétvégéket, amikot magánpartikra bérbeaggyák. Akarsz e te sikamlósan kimászni a gyógyivízeldéből? :-) Na ugye, hogy de nem:-)
@csizsikpizsik - pique takarodj!:
akkor olvasd újra:
"norbit húsevő baci? maximum, mert az agyrágó bogár ugye... "
...éhenhalna. (segítek)
@leonito77: Hát ezért megy a tünti a Kunigundában. Hogy ne EZ legyen hírszolgáltatás.
@a szív fészkei: Semmiség, van még vagy 600:-) Ha nem unod, és énsem fogom megunni akkor lesz még bőven:-)
Jut eszembe: Párizs. Ha arra jár valaki akkor a Chez Cartier. 1900-as évek hamisítatlan art deco belső, papírabrosz, zseniális konfitált kacsamell. 4 embernek tokkal vonóval, borral, elő- és desszerttel kb 70 euro. Egy a baj. Másfélórás sorállás. Számla a papírabroszon. Ha az Apek kiváncsiskodik, viszed az abrosz-számlát. Megtalálható a neten, az étlep is, Metrómegálló: Grand Boulevard, és 100 méter egyenesen, aztán jobbra:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Nem figyelsz? Mondom utána vinném a barlangba, érted, relaxálni, felfrissülni, feltöltődni, melőbb.

Mindenre én tanítsalak, földi? :-D
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Ha már kajálás én egy ilyesmit is el tudnék viselni, akár valami jó kis Varánusz buli gyanánt. Fabius elkezded leszervezni??? ;)

fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/3508_455070037883232_534759276_n.jpg
@vitéz Thapóccay néma bárány: Figyelek, figyelek, de számomra nagyjából a Shellgabócűával egy kategória:-) És lássuk be, valahol még én is férfiállat vagyok. Akkor már inkább a JFK:-)
@vitéz Thapóccay néma bárány: Kérd el az orvosa számát is, mert ez nem a természet édes ajándéka. ;-DDD De ha már ennyit feccölt bele, akkor nyilvánvaló, hogy mutogatni kell.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ebben ez a legszebb:

"Az éven belül lejáró diszkont-kincstárjegyek esetében viszont jelentősebb növekedés volt tapasztalható, úgy látszik tehát, hogy a kormányzat a kedvezőbb kamatozású lejáratok felé tolta el kibocsátását."

Annyira kedvező kamatozásúak a rövid lejáratú papírjaink, hogy több hozamot fizetünk rá, mint az OTP a sajátjaira. Ez legalább annyira unortodox röhejizmus mint Selmeczi naccság minden szereplése.
Szerintetek van olyan pillanat, mondjuk nem Selmeczi, vagy Szijjártó, hanem mondjuk, Gulyás Gergely, Navracsics vagy Giró-Szász életében, amikor a tükörben legszívesebben szembeköpné magát?
@a szív fészkei: Kinek? Ha olyan helyzetben lennék, még most kimennék Kanadába.
@a szív fészkei: Kinek? Ha olyan helyzetben lennék, még most kimennék Kanadába.
@a szív fészkei:

Teszek én az orvosára :-) amit hord az optikai tuning férfiaknak, én meg szívesen eljátszom velük, ha már ennyit szenvedett értük. A gondolatát is utálnám, hogy értékeletlenül maradjon az a sok fájdalom :-)))))
"HELYSZÍNVÁLTOZÁS!

Az EHÖK-kel való előzetes megbeszélés ellenére az üzemeltetés "nemzetbiztonsági" okokból 15 órától lezárja a Lágymányosi Campust termeit (csak beléptetőkártyával lehet belépni), a Gömb aulát is
Alakulnak a dolgok. :))

Feljelentették Orbánékat

Feljelentette valaki a kabinetet az Európai Uniónál a húságazat helyzetével kapcsolatban - írja a Magyar Hírlap.

hvg.hu/gazdasag/20121210_Feljelentettek_Orbanekat
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: ÉDes vagy, kösz, már csak virtuáltúrák maradnak sajna. Szóval jöhetnek a fotóid, élvezem! Kár, hogy nem hat éve adtad, de elmentem majd azért a címet, ki tudja??? Akkor sajna az utcában lévő halastól vett uram valami estére árleszállítottat, ami nem lett volna baj, aznapi friss volt még, valami rózsaszínű gyönyörűség. De mert volt más kajánk, eltettük a jégre, nem azonnal ettük meg. Ezt nem lett volna szabad.

És nem is éreztem semmi rossz ízt, amikor megcsinálta, ám estére kiütött teljesen a további napokra is. Ritkán voltam úgy ki, mint akkor.
Úgyhogy én Párizsban száraz bagetten és erőleveskockán éltem bassza meg a Jehova, amikor ezer ötletem lett volna falni millió jó helyen! A croiassant-októl is kivert hideg látványra is, pedig a férjem sportot csinált abból, hogy reggel mindig más péknél hajtotta fel az árut, és mindegyik picit más is volt. Isteni, mmmmmmmm.

Ez nagy fájdalmam, hogy így búcsúztam Párizstól - remélem egyelőre.
@V-PORT:

Selmeczi és Szijjártó esetében biztosan nincs.

Navra véleményes, Gulyás égett már a Fidesz miatt, az ügynöklistás ügyben a pártja ellen is szavazott. Neki szerintem az kínos és köpésgyanús. Girosznak meg mindegy, ha megfizetik érte fölköp és alááll.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Oké, élvezd! Én a fejét a helyedben játék közben letakarnám, de te tudod.... ;-DDDDDDD
Azért ez is beszédesen cukiiiii. :)

Van az a plágium, amit elnéz az MSZP

Mesterházy gratulált a győzelemhez Pontának, aki Schmittnél és Semjénnél is nagyobbat plagizált.:)

kepviselofunky.blog.hu/2012/12/10/van_az_a_plagium_amit_elnez_az_mszp
@a szív fészkei: JFK de igen. Először én is agylobot kaptam. De ilyen a magy bulvár:-)
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Én bírtam Navrát, ahogy Gyurcsányt oltotta, majd Bajnaival egészen máshogy kommunikált. Bíztam abban, hogy ő lesz, aki a fék lesz az egészben. Nekem ő a nagy csalódás.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

nem találsz ilyen tiszta vizet itthon.

Aztán szerintem most elég hideg lenne a Velencei-tóban vagy a Balatonban tapicskolni.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Kinek jó? Ennek a Selmeczi-védjegyelte bandának jó, azért menekül más.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Hát a szegény nyomorultnak ez az egyetlen erénye. JFK , az igazi meg majd megbeszéli a loboncos magyar traviátával a mennyekben ezt...
@V-PORT: Felvilágosítalak: NINCS
Megjegyzem, Orbán és Matócsnilakásában tökr sincs. Amikor a Rákel meg akrja magát nézni átkéreckedik az alcsuti Szarlapátoló Pógi otthonába tükörnézni. Szegíny nem tuggya, hogy ott is az apja képit látja viszonyt.
@V-PORT: Ó, csalódás? Ez a jellemhuszár? Gyurcsányt egyelni képes volt végtelen erkölcsöségében? Aztán hadoválni a baltásról is?
@Habakuk999: Én valami egzotikus meleg helyre gondoltam. :)
@Habakuk999: Jut eszembe ha már itt vagy ezt olvastad már a mostani ferihegyi balhéval kapcsolatban??? :(

egekura.nolblog.hu/archives/2012/12/08/Mi_jar_es_mi_nem_jar_a_repterzar_miatt_Ki_fizeti_a_karteritest/

Elég jellemző nem??
Mi a korrupció mérésének módja? A polgárok zsebének üressége. Az enyém nagyon üres... Gabit sajnálom, mert amúgy jó ember, de elvakította a hatalom.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ez micsoda baromság. Ponta diplomjához gratuláltak? Nem. A választási eredményéhez. Ami a kormányt alakító szomszéd ország esetében diplomácia etikai kérdés. Vagyis valamit illik büfögni, ha az ott élő magyarságről akarunk tárgyalgatni a későbbiekben, és esetleg az RMDSZ kormánykoala tag lesz.

A plágiumát nem a hazai bármelyik párt dolga megítélni, gondolom azt megoldja a román tudományos és közélet, akinek viszont feladata ez.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Ez amúgy az ékszercég valami kajavállalkozása? "Ő" az? www.restaurant-chartier.com/www/ Most megyek enni a saját főztöm -ami nemolyan rossz - pulykatekercs, krumplipüré - ,és telisírom aztatat keserű könnyekkel.
Jelzem nagyon baráti árak, itthon se olcsóbb. Mekkora adag? Három kaporszál kergeti egymást dekoratívan egy lavórban? Mert attól hülyét kapok.
@a szív fészkei: Ezért csalódás. Szerintem ő volt a legnormálisabb 2010 körül a Fideszben, és én azt gondoltam, hogy tényleg tesz is valamit, nem csak bólogatni fog, meg eltűnni.
Én baloldali vagyok, bírtam is Gyurcsányt, de rá kellett jönnöm, hogy a jobboldali Orbánt, nem egy baloldali Orbánnal kellett volna szembeállítani.
@a szív fészkei: Ne lankadj! és az ucca végibe ottan van a fóliás berger:-)
\o/ meg vagyunk mentve, üdvözlünk mindenkit a nacionalista-kommunizmusban:

A tízszázalékos gázárcsökkentést a távhődíjakon is át kell vezetni - mondta Orbán Viktor hétfőn Salgótarjánban, ahol az önkormányzati adósságrendezésről és a nógrádi megyeszékhely problémáiról tárgyalt. A miniszterelnök azt mondta, a cél az, hogy 2014-ben hitelmentes legyen Salgótarján.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban_a_tavho_arat_is_csokkentene_ez_csak_a_kezdet.539452.html
@a szív fészkei: Nem rokonyok. Az etető kb 90 éves családi vállalkozás. Olyan az egyezés, mint az Orbán Viktor, meg a Kolompár Orbán.:-) Azzal nem is bosszantalak, hogy a Monzmartr-on milyen jó dolog baromi drága 12 éves Calvadost nyakalni a teraszon és a lógó nyelvű hülyetúristákat nézni:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Amúgy most volt 50 éve hogy egy orvos tényleg vérrel teli zacseszok tapenolásakor jött rá, hogy jé, majdnem mint a női mellek! És onnantól kezdték a műcihát beültetni változó eredménnyel. Mármint, hogy mennyire nézet ki nem gyárilag esztergáltnak, hanem emberi testrésznek.
@kameleon1: Te csaK A gABIR ANNYIR NE SAJNÁLD. eLÉG JÓ LEVAN aBÁDSZALÓKI BIRTOKAIN. sZENTEM APÁM SZÜLŐHÁZA IS MÁR A NEVIN VAN. Igy tán szegről végrúl rokony:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Ez az inkább megvan bennem, de a JFK inkábbjához nem vagyok elég liberális :-D
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Mi anélkül néztünk hülye turistákat. ;-DD De mivel béreltünk kéglit, tudtunk bevásárolni és főzni. És akkor otthon nyakaltunk,mert mínuszokban ott se jó kiülni és ez legutóbb február-márciusban volt.
Tudom, hogy elvan, ezért írtam amit írtam, de ismerem és ezért mondom, hogy sajnálom - kár érte...
@a szív fészkei: Nekünk csak egy kis maradék marhalábszár erőleves maradt tegnapról, elcsigázott tésztával, a főtt husshoz paradicsommártás és szalvétagombóc, utána löketnek reszeltalmás vastagpalacsint. Igazi szegénykonyha:-)
@kameleon1: Gabi jó ember? Érdeks kategóriák vannak. Ez is OMG inkább, mint jó. Aki jő ember,azt nembírja elakítani a hatalom , pláne nem ez a mocsadék szarszemét változata,pláne nem húszsok éve.
jav: aki jó,nem bírja elvakítani

@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Cucina povera szinbádosan. Na éhen veszek.
@a szív fészkei:

Mi ez az indokolatlan hálálkodás??!

Ki mondta, hogy igazi nem jöhet? hangsúly az IS-n van!! :-D Én csak nem vagyok kirekesztő. :-D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Besokalltam.

nem írok, nem olvasok, én magyar nemes vagyok.

Ami amúgy nem igaz, mert írok és olvasok is, de tele lett a fejem a politikával, képtelen vagyok értelmes olvasásban politikáról szóló cikket olvasni.

Vagyok így időnként. Ezért is tudom ekkora elismeréssel nézni a folyamatos tevékenységeteket, vagy Fabius napi posztjait.
Én képtelen lennék rá.

Védekezik a szervezetem a hülyeség káros hatásai ellen.:)

Jelenleg az ételek sokkal jobban érdekelnek a sok hülyétől és gazembertől.:)))

Szerintem amúgy nem lehet jó a nagy hullámzásban grillezni.

Koktélozni medencében elnyújtózva igen.:)
Attól, hogy fröcsög az ember - nem lesz jobb semmi. Ha nem ismered - ne írj róla véleményt. Nem mondtam, hogy most jó amit csinál - sőt! Ellenkezőleg. De sajnos láttam, hogy az egyébként normális és értékes emberek miként veszítették el a kontrolljukat a hatalom, vagy a pénz közelében. Honnan tudod - te miként viselkednél ebben a helyzetben? Én tudom - magamról - hogy mit tettem és mit tehettem volna. De én csóró maradtam továbbra is - erre volt elég a becsület.
@a szív fészkei: ne aggódj. Nekünk már májusban is volt, amikor kifagyott a szemünk. Párizst nem szeressem. Ő sem szeret minket:-)
@kameleon1:

te vagy az első aki szerint Gabika jó ember. Civilben nem ilyen lenne mint melóban?
@Habakuk999: Ha nem tünt volna fel, akkor én sem a posztokról vartyogok, maximum 1-5 hozzászólás, de a társaság... na az igen. ( és még a politizálász is képes vagyok emiattb elviselni) végre néhány általam értelmesnek tekintett ember:-) és ez manapság nem elhanyagolható.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Gabóca lelkes, amikor szív,vagy szívat, kellően dülled a szeme mi kell ettől több? :-)) Császárnő, a maga módján:-)
@Habakuk999: ahóóój, kűttem mélt a blogi címedre, megkaptad? avagy kűggyem másikra?
@kameleon1:

Selmeczi a kormánypárt szóvivője,közszereplő. Nem különösebben érdekel milyen ember. Az érdekel a közpénzen betöltött funkcióját hogy látja el, és mit igyekszik a torkunkon letolni.

Erről volt, van és lesz is véleményem.
Dejóóóóó:-)
Parlament most... LMP: Matócsi kiszámíthatóan nem beszámítható:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jó vanna! Loptopomon írkálok, nem rendes klavin. Nehéz az átállás... Nem az íráskép a lén yeg, henmdenem a mo ndannivalló. Mocsok:-)
Ez annyira bűbájos. Pinkipanki Gabika:))
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Most az a nagy büdös szitu, hogy Fabiust is csak átfutni vagyok képes.
Pedig, ha mást nem is, őt szoktam olvasni.:)

Tegnap este olvastam, volt egy fószer, akit gyógyíthatatlan betegnek nyilvánítottak az orvosok.
hazaballagott a kórházból, kivette kurva sok humoros videót és könyvet, és ezekkel szórakozott orrvérzésig.

Fél év múlva nagy riadalomra gyógyultnak minősítették.:)
A mosoly, a nevetés nagyon pozitív a szervezetre.

A politika, és a sok okoskodó troll sokszor felbosszant és elkeserít.
Az emberi szervezet ritka nagy tudomány, nem hagyja, hogy károd essen.
Az enyém most pont ilyen.:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Megkaptam, csak nem szoktam abba se belenézni.

küldök néhány linket.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Engem tényleg érdekel, hogy Selmeczit miért találja valaki emberinek. Nekem nem sikerült benne felfedezni semmi emberit.
van egy ojjan érzésem hogy a fides mafia a kormányzást PLAGIZÁLJA...

szerintetek?
A) a náci hortitól?
B) a komcsi rákositól
C) Orwelltől...
D) "A tanú" c filmtől
dr. Gázár János a szegények és elesettek védőszentye bejelentete hogy a rezsó csökkeni fog 10% kal....

de miért nem 30%-kal ??? miért nem 40%? ha már 2/3...
akarjanak jobbat nekünk... nekünk szegény népnek...
Tegnap este megnéztem egy olyan műsort ami minden elvetemültsége mellett humoros volt. Királyi tévé Lényeg című műsora Obersovszky úrral. Emberünk nagyon védte a védhetetlent, majd hirtelen megfenyegette az egyik rioportalanyt.."Találkozunk még.."
@Habakuk999: \o/ okéééés, hülyülni van kedvem, mán rátöltöttem Asimovot, és 2x év múlva megint csak Öszvérezem cseppet, menekülök én is a rögvalótól, azaz a frászt, hisz ezek is csak az ember leképezései, maga a rögvaló....

Ehhh, nincs menekvés amíg élünk, csak nem menekülhetünk a valóság elől...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

Bocs, időhiány, még nem volt időm átolvasni a kommenteket.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Na na ha mint sejtek halmzát nézzük..tehát kémiai és biológiai értelemben ember..
@vitéz Thapóccay néma bárány:

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121210_Tartsuk_a_jo_iranyt#rss

Egy átlagos reggel az Átlagos Fideszes Képviselő életében.

Nekem teccik cikk!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: miért ne menekülhetnénk a valóság elől. egyáltalán mi a valóság. lehet,m hogy amit valóságnak vélünk azt csak elénk vetítik.
Érdekes amúgy mennyire nem találtak ma ide a korrupció témára a trollok. Már a mundért se védi senki.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: díszlet? elnézést de a díszlet az esztétikus, és szép. még akkor is ha rút dolgot ábrázol.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: alias cézármen?

rá nem is gondoltam tényleg

július cézár
augustus cézár

és a többi hónap mind
@Penivaldes: kérem a színes bogyót, avagy az agymosó gépeket kikapcsolni, lehet a burkon kívül ragyog a nap, és az örög világosság fényeskedik /jahh, hogy az egy fehér lyuk, netán egy szupernóva, semmi baj, még mindig jobb, mint a mindent elnyelő fekete lyuk ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: álítólag a napóleont is szereti...

ha má császár
@Myrath:

Tényleg jó! A kamerától irtózásuk egyszerre szánalmas és röhejes.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Bocsi. Egy vagina önmagáben nem esztétikai circulunum, hanem ömegában egy gusztustalan, büdös börlebennyel takart, katasztrófa. És a selneczi még ennek a követelménynek sen felel meg, Mer stájja is van...
Asszem a téma lezárva... Ez nem nő, csak egy vendéglátót végzett, más faszán kiemelkedett szopós kurva. Innen nekem ne mondja meg a tutit, mert elhányom magam, impotens leszek, és az EÜ támogatott Viagra sem segít.
Ja, és ez a kotonszökevény abádszalóki nagyasszony ne akarja megmondani nekem a tutit, ha adott esetbem, normál életvitel mellett kiszúrná a fakanál a szemét.
@Fabius: A eredeti kérdésem a méréseket illetően csak a gazdasági korrupciókra vonatkozott, és most, hogy áttanulmányoztam a K monitor elemzését, a fő feltétel megismerését sikerült felfedeznem. Hát persze, a korrupciónak meg kell teremtenie az előfeltételeit, hogy szabadon virágozzék.
Hatalomkoncentráció, a befolyások rendszere, érdekcsoportok és a klientúra kialakítása.
Ezen kívül a lojalitás szellemében a potentátok kiválasztása.
Oké! Lassan összeáll. Kösz.
@Mariann19: Hehhe Mariann kedves:-)
Lassan okosodsz. És a legnagyobb megvilágosodás még hára van: Korrupcijó az, amiből engemet kihagynak:-))
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Na a choucroutot tudom mi. ;-DD

A bárányuk érdekelne. Ha finom kacsát akarsz enni itthon, - két éve volt, azóta nem tudom, mizu ott - az Andrássyn van az Abszint nevű franciás hely, ott hasonló finomat csinálnak. Valami 2700 körül.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Most én is azt olvasom ismét.
de még csak a Gépeknél tartok.:( Az Öszvér kb karácsonyra érkezhet.
Ilyenkor nekiállok, és kiolvasom az elejétől a végéig, bár kindlin csak ötösig van meg.
Küldtem mailt, bocs, de tényleg ritkán nézem meg.
@Mariann19: És ami Orvbűn legnagyobb találmánya: egyenesen erre szabni a tákolmányt, a törvényeket, mindent. Hogy a korrupciójuk ne is lehessen elkaszálható. Erre a szocik nem figyeltek még.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: "Beindult a harc." Milyen csatára gondolsz?
Válaszom után távoztam hivatali ügyintézés okán, most szédültem vissza, még nem olvastam át a kommenteket.
Most a hidegérzet után érdemes volt rögtön Téged keresni, mert felmelegítetted a lelkemet, hogy a szivedben Szívvel együtt elég előkelő helyen trónolunk.
Képzeletbeli "simikét" küldök Neked, sokat.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Jobb lett volna onnan venni a halat, mint a tesco jegéből.
tegnapi ebéd vajhal, bedörzsölve tört zöldborssal, fokhagymás oívában kisütve, sima rizzsel.
Most ettem meg a maradékot, azért pihegek itt.:))

Csak a bor hiányzott hozzá.:(
@kameleon1: Te meg tudtad állni, szóval valami csak visszatartott. Ez a Selmeczi amióta a politikusság miatt előtérben van, csak botrányt halmoz botrányra. Ez már nem véletlen,ne mentegesd! Egy félrelépés, oké, de a szenátorasszonysága óta csak vállalhatatlan dolgokhoz adja a fejét - borzasztó - és a nevét, ami a röhej--kategóriává süllyedt. Ő tette magát ilyenné.

Én egy strandon hallottam anno a volt fasziját - akiért szenátorként lobbizott a bukásig erősen - róla beszélni röhögve, hát tudod, nem a tisztelet hangja volt az, sőt! Nem sok ész bánthatja a szöszi elégett fejét (ha ismered, szólj már, hogy a kamionparkolóban sem divat ez az odakozmált szolifazon), de valahogy mégis bazi nagy házban éldegélhet, tulajdonlapján teli földdel, ilyen szellemi és emberi nívó dacára. Illetve pont ezért.

Ne mosdasd jó, mert ő épp az, akinek látjuk: egy valahogy felkapszkodott buta liba, aki mindent összehazudik a kedvenc főnöke parancsára, a logikát, bármit kikerülve. Ja és a hétmillás OEP-fürdőszobájáról nem is szóltam. Odakerülésekor első dolga lenyúlni a gyógyszerkasszát saját hasznára.

Ilyen egy jó ember. Érdekes fogalmaid vannak a jóról. Tehetséges. Na arról is.

Itt te meg nem véded Gabcikát, szerintem ezen ne izmozz.
@a szív fészkei: Nálam a bárány nem játszik. Ahogy mókust sem eszek, meg Rudolfot, a húsvétit sem. a A többi rendben van:-) Legnagyobb bánatom, hogy a hollandoknak semmi specialitásuk nincs, a Gineveen kívül:-)

Szégyyenszemre Amszterdamben egy kínai és egy steakház volt a nagy truváj.

Ellenben Brüsszelben találtunk egy *Michelinest, ami kb 20%-al volt drágább, mint a környékbeliek, viszont a kaja,,, ég és föld...
@Mariann19: kivéreztetés-államosítás-haverikörnek eladás, ugye senki nem lepődik meg ezen, csak egy két nyeretlen kétéves zöldfülű:
/kommunizmus rilodid/

Az előzetesen ismertetett elképzelésekhez képest a dupláját szedné be a kormány közműadóból. Számításaink szerint még optimista forgatókönyv mellett is legalább tíz százalékkal kevesebb pénz folyhat be a tervezett 60 milliárdhoz képest. Komoly kockázatokat látunk a víz- és csatorna-, de még a telekommunikációs szektorban is. A fizetni képtelen, ellehetetlenülő szolgáltatók helyébe pedig az állam léphet be az adott szolgáltatási területen.

hvg.hu/gazdasag/20121207_Hizik_dagad_Matolcsy_kozmuadoja_bevetele
@Habakuk999: Butahabakukk. Asimov és Lemm no meg Bradburri (Strugackij)fejbúl idézendő. Különben a klubbezár:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Épp írja római barátnőm, hogy tegnap látott egy nagyon felkavaró filmet az olasz maffiáról, délről.[..] "rettenetes kèpet fest Palermòròl, elriasztòt. A rendezo Ciprì, a cime "A fiù volt", a hàzaspàr, akikkel voltunk, sziciliai szàrmazàsù ès gyozkodtek, hogy ez a primitiv, mafiòzus ès klausztrofòb vilàg, amit a film bemutatott, tipikus."

Szóval van, ahol mégsem annyira jó a halaskofának sem.
@Habakuk999: vajhal... a lúzerek kajája... akkor már prógálj meg Szent Péter halat beyomni. az nem annyira snassz:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Szerint egy nőről nem illik így beszélni, még akkor sem ha útálod. :(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nagyjából eztet vinnyogom 2 hónapja. Örültség, de van benne rencer:-)
Na, aki fogalmat akar alkotni a Kunigundáról vimeo.com/55264048 , a tegnapi videón látni a helyeztet.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Csak akkor, ha egyes szemtelen mókusoknak megy Waltari és Passuth is.
Azt hiszem, menne a verseny.:)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Én se eszem gyakran, mert még élhetne szegény, de egyszer Athénban nagyon finomat sikerült. Kismalacot, borjút sem szoktam ifjhúságvédelmi okok miatt. De húsevő vagyok, vegán meg is őrülnék helyből. A drága édes kis jószágok szervdonorok és engem tüntetnek ki végrendeletileg magukkal. Kb. így fogom fel mély hálával irányukba.

Nyulat se szoktam, múltkor volt valami lókolbász, az kifordult a számból, hogy megtudtam az eredetét. Állítólag a szürke mókust szabad enni, de ott se tartok még, a miénk amúgy is vörös. :-DDD
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: ha megmondod, honnan fogjam ki ebben a hóesésben, tőlem jöhet akár Szt Antal hala is.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Életemben nem hallottam róla, de ezek után nem is akarok: szalka.blog.hu/2008/02/16/cifrafosat_a_vajhal

Van az embernek elég baja enélkül is.
@a szív fészkei: Kikérem magamnak. A heréimet rágicsálás céljából sem adom:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Ja,kösz. Ilyesmi azulejosokat láttunk a spanyoloknál is. De szép házdivat! Bírtuk, hogy Sevillában az erkélyek segge is ki van rakva csempével gondosan,ha felbambulsz, ne snasszat láss az utcáról.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Most te a pimaszul elszaporodott szürke vagy? Nem a védendő őshonos vörös? Vagy mimikrizel, mert félsz a lekomenyistázástól?
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: :(

Ezért szeretnék olaszoknál élni. A piacok miatt.
@Habakuk999: Halat elvből nem eszek. Minden infom a függetelenektől származik.
@a szív fészkei: ha a nyuszit jól csinálják meg akkor ehető. ismertünk egy családot akiknek volt egy csomó nyula, és mindig az volt ebédre.
hmmmm, hogy mik vannak?

Szaloncukorral és teával kínálgatják az ülősztrájkolókat a kormányhivatalban

A Csongrád megyei kormányhivatalban demonstráló diákok éjszakára is maradhatnak. A hivatal vezetője szerint alkotmányos jogukkal élnek.

hvg.hu/itthon/20121210_Szaloncukorral_es_teaval_kinalgatjak_az_u
@Habakuk999: Waltari Passuth? Hmm Passuth érdekes eset. Olyan, mint Olbracht. Elolvasom, mert érdekes, de nem több. Waltari? Fehér folt.
@Penivaldes: Fiam akar vele kísérletezni,én talán életemben egyszer ettem kiskoromban.
@a szív fészkei: A farkam veres, a többi mimikről kifolyólag grafitszürke. Na eztet kapd be:-)
@a szív fészkei: Nem is igaz.

Ha tecso gazdaságost veszel 70%-ra leértékelve, akkor lehetséges.

Azt ki tudja, mikor fogták ki.

Nekem a pangasiustól ment el a kedvem, mióta láttam egy dokumentumfilmet, milyen körülmények között tenyésztik Vietnámban.
@a szív fészkei: Bocsi, ez nem parasztvakítás. Római örökség. A diszleksziás paraszt is lássa, mi van a bóótba. Sima marketingfogás...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez aza Török Márk, aki nemél rosszul a hökségéből? Ahogy múltkor idekopizta valaki.

Na akkor süthetnének az őrök bundáskenyeret a kunigundásoknak is. Jó példa ragadós, remélem.
@Habakuk999: egyszer néztem a fagyasztott halat. argentín hal néven ment. származási hely Peru..ez még rendben, de az milyen tengeri hal amit kis alföldi városban gyártanak?:))
a legjobb a sügér, süllő. meg a csuka.))
@Penivaldes: Nekem volt egy ismerősöm. Ő javította feketén a Zsigát anno a 90-es években. No neki volt nyulfarrmja. A mai naig röh9gjük. A ketrecen felirat: 2002. április 02. A Nyúl baszot:-)
@Habakuk999: Ahogy a lazacokat is. Nem azt írta ez a szálkablog, hogy romlottság miatt hajt, hanem a molekulája miatt jön Kula bécsi sokaknál a vártnál hamarabb.

Biztos finom, de én nem reszkírozok, nekem nincs azbesztből a gyomrom.
@a szív fészkei: Háha még a fülemen a bojtot is látnád:-) Elalélnál:-) Színti orgia:-) Mintapáva:-)
@Penivaldes:

az attól függ, hogy aszfaltazott vagy aszfaltozatlan a falu, mert egy jófajta pedigrés sügér vagy pláne harcsa csak akármilyen faluban hát nem...szóval snassz még neki is úgyhogy máshol kell belógatni esetleg a Csendes Ócejányba vagy a Zatlanti Pocsoly-ba

brühühühühü

és a tejfölt akkor még nem is taglaltuk
@a szív fészkei: Francokat. Mint Orbániában várható: Jó voltál kocog. Holnap megdughstod az asszont. De gumit nemerj húzni te mocskos dekadens. Kell a szaporulst. Jövőre, ha jól szavazol... kétszer meríthecc a jóból...
@Penivaldes: Az "okos" élelmiszerláncos előírások miatt.:)

Tengeri hal, gyártva Kiskun-Piripócs.

Igen a ragadozó halak általában finomak.:)
@rodeo36: há azér nem volt semmi, amikor az apám által fogott angolnát, a zanyám meg seprüvel kergette a halászfalu főuccáján. A hal meg természetesen közben röhögött rajta:-))
@Penivaldes: "a legjobb a sügér, süllő. meg a csuka.))"

Nono! Ájjon meg a menet!

Szécsényben a harcsapörkölt túróscsuszával, az nagyon ott van (vagy volt...).
Bár hogy kerül az Ipolyba harcsa, föl nem foghatom.
@épészmérnök: Hehhe há igen valami ilyesmi, de a Stalker után már nemiegen emlékszik az ember olyanra, hogy ezek ketten voltak:)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Akkor tőled a pávatáncos még jobban elalél. CSak meg ne lásson, nem bírod majd magadról levakarni a beste rajongóját!
@Penivaldes: Na jó, de a nyúl dolga a szaporodás, mondhatnám a bagzás. Takargatni, az nem nyúlszerű.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus:

el vagytok ti kényeztetve vagy csak nem tuggyátok mijajó???

kígyópörkölt, teknősbéka, krokodil farok, a tenger összes bármije úszik kúszik vagy csak züld...a nyúl, kecske!!!! gida, bárány, malac, vaddisznó és vadmalac

brühühühühü
@épészmérnök: Fölúszik a Dunából.
Ha nem lenne Vaskapu gát, még a tok is fölmehetne vagy a viza.

Azokból lehetne egészségeset harapni.
@Penivaldes: Nőben bojtos fül nyerő?? ;-DDD

A két pasi meg egy kicsiben fejtegette a főhős nőcsábász negyvenes faszi, hogy neki nem kell korabeli nő, mert azoknak megnyúlik a fülcimpájuk a korukkal egyenes arányban, ezért hajt fiatalokat.

Az enyém tökszép, nem nyúlt, igaz nem is hordok benne féltéglákat bizsuként.

A tiéd? Vigyázz rá, ez egy fontos kitörési pont ezek szerint. ;-DDD
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Na jobb, mint a Magyar Vágta. Nem akarod meghonosítani? Utánam is loholt kiskoromban egy hal kiugorva a kádból. Brrrrrrrrrrr.
oops, nem is értem:

Tárki: Orbán 22 év legrosszabb miniszterelnöke

A Tárki közvélemény-kutatása szerint 1990 és 2012 között Orbán Viktor jelenlegi kormányzását ítélik a legrosszabbnak a válaszadók.

hvg.hu/itthon/20121210_Tarki_Orban_22_ev_legrosszabb_miniszterel
@a szív fészkei: miért ne? művészien kibojtozott fül:)))
az enyém kissé ferdén áll, az egyik hegyesebb mint a másik. és van fülcimpám. anyámnak nagyanyámnak nincs. :))
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: én olykor Vászka kandúrnak érzem magam, aki a kút fölött ülve, a fán halat eszeget, potyognak a pikkelyek, és Vászka idézget a világirodalomból, a Bhagavad Gítától kezdve a Gilgames eposzig, de semmit nem tud már végigmondani. (Nem mintha valaha is egy sort tudtam volna ezekből, csak az érzés, na az :-((( ).
@épészmérnök: Ja, és a hal, amelyet Vászka kandúr uzsonnára eszik az aranyhal, amely teljesíti (teljesítette volna) az öregapó meg az öreganyó három kívánságát, ha Vászka meg nem zabálta volna. Így múlik el a világ dicsősége. Romlanak az idők.
@épészmérnök: ha már halakra terelődött volt a szó :-)))
@Habakuk999: "Fölúszik a Dunából.
Ha nem lenne Vaskapu gát, még a tok is fölmehetne vagy a viza."

Fura egy harcsa lehet az, amelyiket az Ipolyból fognak ki. Az Ipolyon általában majdnem, hogy száraz lábbal lehet átgázolni, kivéve a tavaszi áradás idején.
@épészmérnök: Hehhe a gazda aztán a Vaszka kandúrt lógva hagyta, mer a zaranyhal legalább egy kívánságát teljesítete. Hogyaszongya: Legyen akkora a farkam mint a lábom... erre leestek a lábai:-))
@épészmérnök: Jahh, meg az eszed tokja is:-) Bocsi, nem lehetett kihagyni, truffa vóót:-)
@épészmérnök: Az evolúció komoly dolog.
lehet, az ipolyi harcsák lábat növesztettek maguknak.

Volt már ilyen a világtörténelemben.:)
Basszus, most hallom a Duma tévében: Az erdélyi magyar néppárt nyilatkozik: azéé ért el az RMDP ilyen eredményt, mer nem kampányolt és magyarellenes... kommenteljem, vagy elmennyek hányni?
Zorbán má megint szopóágra került. Gyorsan egy Vidi győzelmet, mer ha nem, holnapra megálmodja az összefekvési adót:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Szerintem ilyen szöveggel, ne járasd le magad vele jobban, mint ők saját magukat.:)
sötét van odakint. el is megyek járkálni
@Penivaldes: úgy is nevezhetjük.
Labasharcsa Ipolyisys a Epiteszmernokus.
Közeli rokonságban a Vérmókusokkal, bár a mókus nem ehető.

Jól elszórakozunk délután, de most komolyan:

egy árva Nokiás-dobozos troll se jött címlap dacára észt osztani?

Ez a téma azért tud valamit...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Aszem te a Granbulvár étteremre godolsz. Engem különösebben nem érdekel. ha elötted lejáratom magam. Te már nálam ezen a határon régen túl vagy.Igaz, még nem tahótlanítottalak. És ez számodra elismerés.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Az mind semmi! De hogy az emútt 22 év legrosszabb miniszterelnöke lett a Tárkinál... na az valami.

Még Gyurcsány is több századpontot kapott mint Orbán. Pedig az uszóknál ez is sokat nyom a latban.
@Habakuk999: Illyet nenmongy.. van ahol szeretm, ha finoman harapdálnak:-)
@épészmérnök: Várd meg mit mond a Girnyoszáz, meg a cuppantottfejú: világra szóló győzelem leszesz ez:-)
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: "Lassan okosodsz." Ez a baj, lassú a tempóm, mire felveszem a fordulatszámot és pedzeni kezdem a nagy titkot, ebben az országban már nem igaz az, amit már kezdtem volna felfogni.
A korrupció definiciód elég jó, csak nem teljes. Jó, hogy kimaradsz a javakból, de Te, mint korrumpáló, soha nem lépsz fel?
@Habakuk999: eligazítás van a hétre szólóan, ilyenkor mindig nagy a csönd ;)
@a szív fészkei: "Erre szabni a tákolmányt, a törvényeket, mindent." Ezeket lehet csokorba szedve megtalálni a Fabius által jelzett elemzésben. Kíváló munka, rendszerbe szedve ismerhetünk mindarra, aminek nap mint nap tanui vagyunk.
@Mariann19: nme hát denem. Az én veres farkam jelen állapotok szerint nem korrupcijóképes. Sírok is miatta eleget:-)
Így csap le még jobban Matolcsy új adója

Éves szinten 10-20 ezer forintot is jelenthet a családoknak a csekkadó, a tranzakciós illetéket a pénzintézetek többsége jelentős mértékben át is hárítja majd. A bankok folyamatosan módosítják díjaikat. Itt vannak a friss példák, érdemes folyamatosan figyelemmel követni a banki hirdetményeket.

hvg.hu/gazdasag/20121210_Igy_csap_le_meg_jobban_Matolcsy_uj_adoja
Tararaaaaaaa! A mai napon, a tegnapi vajban sült kardhal steak ellenpontozásaként, valamint nosztalgiából (Hommage a Joli néni a napköziben):

felesborsó főzelék lesz az ebéd!!!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: lehet, hogy a szövegírójuk már a felmondást fontolgatja, mert egyre nehezebb a munka :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A közműadók kapcsán kiírtam sorban az elképzelés és a bevezetés közötti fázisokat.
A közmű adó elindult, mint önkormányzati adó /Eu-nak így jelentve/, kisvártatva átalakul állami adóvá, hogy az állami adókat növelje most már.
A vezetékek adója is átalakuláson esett át 100.- Ft-ról 125.- Ft-ra.
Szándék szerint a közszolgáltatók nem lesznek adóalanyok, aztán mégis.
Végezetül az adókat nem kivetni fogják, hanem a bemondás alapján fogják boldogan bevételként elszámolni, mert nem ismeretes az adó naturális alapja.
Hát, mit ne mondjak?
Szegény adóalanyok tébolyultan forognak ebben a kiszámíthatatlan forgatagban. Nekem ez a bemondásos figura tetszik a legjobban. Az adó bevallás jellege valószínű degresszív lesz a naturáliához képest. Igaz, ott a telekommunikációs adóknál viszont deklarált a degresszív számítási mód a kormány részéről.

,
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: De miért nem? Senki nem akar általa behozhatatlan előnyhöz jutni? Mi van a világgal, nem értem?
@épészmérnök: Minek ilyen bika gyomra van itt? DE irigyellek! Milyen az a felesborsó? És csak a stokerájt ismerem.
@a szív fészkei: elképzelem, milyen feszültségeket gerjeszt majd ez a felállás a diákok között is.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Nem vagy korrupcijóképes? Miért nem igyekeztél a húsosfazék - akarom mondani - a húsos üst mellé? Most már késő! Bánatodban számíthatsz Szívre és rám, megsimikázzuk a buksidat, csak ehhez nem tudunk mellékletet csatolni jó vastag boríték megjelenülésének formájában.
@Mariann19: Különösebben nem szeretem a 168 órát a túlzásai miatt, de ez a cikk igazat állít:

www.168ora.hu/buxa/gazellatas-gazar-allamositas-eon-107357.html?fejezet=1
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A sok narancsbolsi, békemenetelő birka nem ezet akarta? Most majd újra mehetnek taggyűlésekre és szemináriumokra. Remélem Viktornak a volt emelvényt is visszaállítják a felvonulási téren a Városligeti (volt Gorkíj fasorral szemben.
És akkor megpihenhetnek, mint az úr a hetedik napon.
Köszönöm, de én ebből inkább nem kérek.
@Mariann19: Eltaláltad a szarva közt a tőgyit. Csak azt felejtetted ki, hogy majdan kivonul a nav önbevallásos alapom, szakértőket hoz, a cég köccségére, oszt beindul a szopatás ezerrel, merhogy az önbavallás hibásvóóót. És ez már nem humorforrás, hanem trAGÉDIA ÉS SZABADRABLÁS...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Passuth László nekem nehéz. Waltari "Sinuhe" c. könyve nálam mindent ver, kiváló regény, nagyon merem ajánlani.
@a szív fészkei: pont olyan, mint a sárgaborsó, csak zöld. Nem várják be a szedéssel, hogy megsárguljon.

Lehet, hogy bundás kenyér lesz a feltét, de ezt még meggondolom :-)

Megyek is kevergetni, nehogy leégjen. Viszlát!
@Mariann19: figyi, ott a bemondásra az ellenőrzési megszívatás, fog az a cerka vastagon fogni a NAV-nál, mint ahogy az összes NEMZETI ellenőrző és büntető szervnél...
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: hess te is ki a fejemből, mán megent televan az agyhelyem az itteni emberekkel :D
@Mariann19: EGY JÓ MELEG VACOK, MINDENÉR KÁRPÓTOL. hANYATT FEKSZEM AZ ODUBAN, NÉZEM A bEKKET, KÖPKÖDÖM A SZOTYIHÉJAT TIK, MEG ENGEM KOZBEN KÉ YEZTETTEK.. MI KÉNE MÉG?
basszameg a kurva capslokot a laptop jó édes annya. De nem törlöm és nem kiabálok:-)
@épészmérnök: Most megy élőben az agyalás, hogy éljék ezt túl, lásd a feljebbi linkemet.

Oszd meg s uralkodj.Remélem, ezek a tetvek már nem soká.

egyenlito.blog.hu/2012/12/10/ezek_utan_ki_marad_magyarorszagon
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Amennyiben a Nav mondjuk kivonul az adóalapot ellenőrizni és lemérik a Telekom 80.000 km vezeték rendszerét, meg is érdemlik, hogy megvilágosodjanak.
Mondjuk nem olyan egyszerű az eltitkolás, most jut eszembe. Lehet, hogy csak a telepítési terveket vagy a kivitelezés műszaki ellenőri anyagot kell átnézni. De akkor mi a bizonytalan? Csak úgy gondolkozom és tétova lettem.
@a szív fészkei: Húúúú! Ez izgalmas!!!!!!

Éljen a teknika!
@Mariann19: Passuthot anno olvastam... Waltarit nem. Szánom a bánom...
MIÉRT AZ EPER ÉS VÉR JUT ESZEMBE ERRŐL A KÖZVETÍTÉSRŐL?
ajóóó kurva annyját, a faszparaszt hülye picsának:

Hoffmannék: a tüntető diákok csak "tartanak a változásoktól"

Az oktatási államtitkárság megérti, ha a diákok úgy érzik, "szeretnék valahogy kifejezni, hogy tartanak a változásoktól", de mint a hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményben írták: bíznak abban, hogy az ellenállásból megértés lesz, mert a változások értük és nem ellenük vannak.

hvg.hu/itthon/20121210_Hoffmannek_a_tunteto_diakok_csak_tartanak
@a szív fészkei: ebben Lisszabon a legmenőbb, az egész város egy kifordított fürdőszoba
http://liveinfo.blog.hu/2012/12/10/hallgatoi_forum_az_uj_felsooktatasi_keretszamok_ellen_elo_kozvetites

végre, végre, végre!!!!
@Mariann19: Ebbe nem akarok belemerülni. Így nem részletezem. A lényeg. Eddigelé elég volt 1000 méterenként bejelenteni. Mosmá meg nem. És eddigelé mindenki ott ügyeskedett ahol tudott. Mer, 2 éve itt van a különadó. Mosmeg mindenki meg fogol dögleni, az új közműtörvény alapján pedig zállambácsi kivásárolja a tartozást, a maradékre pedig azt mondja, közérdekből 0 Ft. oszt nézheecc a független nem felügyelt inzernetre, meg rám, é s látatlanban álmodozhatsz Bratt Piti no meg az én veres farkamról.
Figyufigyu! Most szavaznak a srácok arról, hogy elfoglalják-e az egyetemet, és a hidat!
HIDAT FOGNAK FOGLALNI!!!!

A szemünk előtt zajlik a történelem, emberek, ezt nézzétek!

liveinfo.blog.hu/2012/12/10/hallgatoi_forum_az_uj_felsooktatasi_keretszamok_ellen_elo_kozvetites
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Ha akarod részletezem, de nem éri meg. Hiiggyé nekem. És erre A MARADÉK 1 ÉV BŐVEN ELÉG LESZ. éS perelje vissza káronként 10 év alatt azb eredeti állapotnhelyreállítását, akinek mégmaradt erre energiája és mersze. Megjegyzem, bármilyen új rencer jön örömmel fogja venni az ellenőrizhető telefontot és internetet. Nem fognak megszakadni a visszaadásáért.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: nem mellékesen amúgy 60000 embert tesznek ezzel földönfutóvá. Dehát, hol kalapálnak, ott hullik a forgács.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Át fogják passzolni nemzeti magyar tőkések részére.

Ez lesz az energiaszektorban is. Ami rohadt nagy pénz.
@Mariann19: Elmondtam: a szakértők díja a szolgáltatót terheli... akkormeg?
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: pontyosan

@épészmérnök: mi Magyarok nem vagyunk olyanok, és kevesen vannak a srácok, fásult mindenki, hisz csak a változás miatt berzenkednek...
Orbánnak szétbomlott a nyakkendője. Nem mertek neki szólni.

on.fb.me/Rlcgdp
BREAKING

A hallgatók épp a Petőfi hidat indulnak elfoglalni. :)

index.hu/belfold/2012/12/10/diaktuntetes121210/
Tényleg az értelmese elmegy, ennek az országnak ez kell:

Tüntetés az ELTE TÁTK lágymányosi kampuszán - Nagyítás-fotógaléria

A 2013-as keretszámokról szóló döntés után öt nappal megkezdődnek a tiltakozások a felsőoktatást érintő kormányzati intézkedések ellen. Az ELTE Társadalomtudományi Karának aulájában már gyülekeznek a tiltakozók, bár tudósítónk szerint nagy tülekedés nincs. <<<

hvg.hu/nagyitas/20121210_tuntetes_az_ELTE_TTK_epuletenel
@Habakuk999: erről van szó. Parasztosan, Elfogyott az állami stallum, beinduul a szabadrablás. Méc az uccán. Szmbejün Népnemzeti póóógártárs. Odamegy hozzád: De murvajó kabátod van. aDSZA GYORSAN, VESD LE. Ja? Kicsit szaga van. Sebaj, vesd le vidd el, tiszticcsad ki, oszt hozd el holnapra. Mer ez nekem jár. Sima útonállás. Ennyi.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "kevesen vannak a srácok, fásult mindenki, hisz csak a változás miatt berzenkednek... "

Nem te vagy inkább a fásult?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Fog a cerka majd vastagon a NAV-nál."
Gondolkoztam, hogy miért nincs meg az adóalap a telekommunikációs szektorban. Nem is kell műszaki dokumentáció ennek a megállapításához, hanem - miután a vezetékrendszer állóeszköznek minősül - csak meg kell nézni az állóeszköznyilvántartásból a műszaki adatokat. Ugyanis azokat kötelezően fel kell tüntetni.
@épészmérnök:

Helyes! Már épp ideje volt.

Tisztelt Pedagógusok!
Lehet csatlakozni az ifjúsághoz.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: "Egy jó meleg vacok mindenért kárpótol."
Melegen tudom ajánlani az elektromos lepedőt, nekem olyan van télvíz idején, nagyon fincsi.
Visszatérve a vackodba való befészkelésed utáni kéjes érzeteidre. Megigértük, jön a buksisimogatás, hogy enyhítsük Szívvel a közműadó és korrupció miatti lelki összeomlásod kínjait.
@Mariann19: Vazze, már megérte idegyünni. Továbbítom. Már csak az a kérdés, hogy a leírt (5év) amortizált eszközökkel mialófasz legyen, mert elvileg ezek utám is fizetni kell, és a "halott" kábelek után is. Ötleted?
@Mariann19: mONDHATNÁN ERRE, ENGEM EGYIKSENEM érint, csak a tököm teli a szabadrablással, és az egyikbe kicsit jobban belelátok önhibámon kívül. Persze a fejsimit gátlástalanul elfogadom.
@Mariann19: Ellektromos lepegyűt??? a mastani enyergijaárak mellett? Akkor már inább a bájológiai testmelegítő. az még ingyé van. Ha meg kihü.. kirugjuk, oszt hívjuk a következő lábmelegítöt. (Ameddig, birjuk sármmal és farokkal) :-) Utána jöhet a fagylalt halál:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A Tarki meresenek eredmenyeirol, es azok komolysagarol sokat elmond:

"Az így kialakult rangsor alapján a legjobb minősítést Antall és Horn kapta, egyaránt átlagosan 2,89 ponttal."
Na vonulnak a diákok a Petőfi hídon. Nincs engedélyük.
@tucano: :-) Ez jó, kifordított fürdőszoba - de Portó is az, ahogy emlékszem.
@a szív fészkei:
"Na vonulnak a diákok a Petőfi hídon. Nincs engedélyük."
nincs engedélyük? szerintem pont leszarják.
@a szív fészkei: Polgári engedetlenség, ők mondták.
@épészmérnök: Ja, kordont lehettt bontani nekik? Hát akkor sétálni is. Láttad a kunigundás videót? Ott vagyunk rajta. ;-))) And Oscar goes to....
@Mariann19:

tudtad-e, hogy Esőisten siratja Mexico-t az tankönyv Mexico-ban?

brühühühühü

jól olvasható de nem szabad sohasem egyetlen íróra támaszkodni, én Déri-t szerettem nagyon és Örkényt

nem sokkal a nembemutató után -zártkörben- láttam a Tanú-t...1971-ben...hát mit ne mongyak...teccett

brühühühühü
@Secnir: Oké, nem engem zavar, csak ne erre hivatkozva legyen valami komolyabb balhé. Most üvöltik, hogy le a tandíjjal!
@Secnir: végre leszarnak valamit

azok sem kérdezték meg akik törvényeztek róla a kurva annyukat

brühühühühü

az a vezető aki a fiatalsággal összetűz az meghal
@Secnir: Végre, hogy megmozdulnak, mindig a nyuggerek mentek mindenhová eddig. Szirénázás kezdődik.

Nem tudom, merre mennek. Mert a Borároson kevés Orvbűn van.
@Secnir: Végre, hogy megmozdulnak, mindig a nyuggerek mentek mindenhová eddig. Szirénázás kezdődik.

Nem tudom, merre mennek. Mert a Borároson kevés Orvbűn van. Aha mennek a rakparton az Országház felé?
@rodeo36: Végre, eleget tespedtek. Párizsban se a nyuggertok indultak 68-ban. Aztán De Gaulle kicsit nagyobb kaliber, mint Orvbűn és mégis majdnem bukott.

GYertek velünk!- ezt üvöltik a rakparton
Hoffmann Rózsa mondjon le! ez is megy. Orvbűnt is mondhatnánk speciel.
Aki dudál, velünk van!- skandálják. Hát az élőláncnál csak egy jaguáros integett, a többi kocsi ment, mintha zombik vezetnék. Remélem, itt kicsit mozdul a nép. Gyertek velünk - mondják, dudálnak rendesen.
@ariel12: Ja, azt Gyurcsány szedi személyesen majd. De Hoffmann a Közgép-hozzájárulást fogja bevasalni, jobb azt fizetni, ez igaz! Ez nem is tandíj.
@simple observer 1.0: Miért írod ezt?

Hornból élünk mostanáig.

Antall, - nem szerettem a keleti piacok miatt -, az összes többihez képest úriember volt, ha nem is értettek semmihez.
de vér nélkül megtörtént az átmenet.

Én is hasonlóan tenném a rangsort, Antall mondjuk Horn alatt lenne, de bőven Fleto felett.
Mert Gyurcsányból egyszerűen nem tudok feltételezni egy vér nélküli átmenetet.:(
Nem ő a vérszomjas, csak kitermeli a büdöset. Katalizátorként.
@rodeo36: Milyen jó könyv is az.:)

Itten meg van a Cecile. Ami unalmas is meg szar is, de keresztényien sziruposan magyarosschan olvashatatlan.
@rodeo36: Örkény megérdemelte volna a Nobelt. Van annyira nemzetközi, mint magyar. Déri nekem kicsit izé, nyögvenyelős, bár a Szerelem belőle készült és az egy csodálatosan szép film.

DE ahhoz a színészek is kellettek.

Passuthot kislánykoromban zsinórban olvastam, egymás után mindegyiket, és valószínűleg akkor mérgezést is kaphattam tőle. ;-)))

Most ezt a Rushdiet szerettem meg, hihetetlen tényanyaggal dolgozik és szép a nyelvezete, persze fordításban olvasom, naná. Lassan kivégzem a kurva vastag könyvét.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

végignéztem a képeket

VAN REMÉNY, HA NEM IS SOK DE EZEKNEK MOST KI KELL TARTANIUK

brühühühühühü

és sohasem feladni egy jottányit sem

hogy is van az amit a rauzsika fecseg hogy jobb lesz? meg többen? a 22-es csapdája?
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: Ez az egész a rablásról szól.
Nem tudtak beszállni a privatizációba, mert akkor még kisfiúk voltak, bár Matolcsynak volt azért már akkor is néhány jó húzása, most csinálnak reprivatizációt.

Balkáni büdösbunkó országot csinálnak Magyarországból, bele fog kerülni Baltazár a történelemkönyvekbe.

Mert kultúrált, civilizált országból úgy hajtanák el, mint macskát szarni Szív halainak elfogyasztását követően.
@Habakuk999: Antall úriember, aham. Ja ő kezdte a zsarolászatot az ügynökiratokkal, gentleman-like. Urbánus-népies megosztást. Horthy-revivalt. Nem rajta múlott a vértelenség szerintem, és az a szemét megjegyzése a tetszettek volna forradalommal ezt el is árulja.

Istenem, de nem bírtam, kisképességű volt nagyon és óriásnak hitte magát. Bahhh. A szakma tudta ezt róla. Az ország nem.
"Aki dudál, velünk van!" ezt skandálják, és tényleg van dudálás.
A Kossuth tér felé tartanak.
@a szív fészkei: nem azt mondtam, hogy úriember, hanem a többihez képest az.

Azt nem írhattam, hogy szakember vagy politikus, mert egyik se volt.
Így maradt kizárásos alapon az úri
"Gyertek velünk!" - kiabálják.
A Nemzeti Múzeum előtt haladnak.
@épészmérnök: Hálisten, az nagyon szar volt 19-én, hogy álltunk ott egy ország megszégyenítése - regisztráció ellen - miatt és mindenki üveges szemmel hajtott el. Csak egy intés kellett volna, egy duda és semmi.
"Szabad egyetem" skandálják a Múzeum Kávéház előtt.

Reszponzorial: Hoffmann Rózsa mondjon le.
Rózsi mondjon le, de ő csak kesztyűbáb, nem tudják??
@Habakuk999: Az általad ajánlott cikkben a 10%-os csökkentés betartásának lehetőségei izgalmasak.Miután a beszerzési ár a számlázott ár 50%-nak felel meg, valóban a beszerzési árat kéne mérsékelni 20%-kal ahhoz, hogy a lakossági árat 10%-kal csökkentsék. El tudod képzelni, hogy lehet ilyet elérni a beszerzési áraknál?
A másik terület az energiaszektor államosításának kérdése. Ismert dolog, hogy Orbán Viktornak eme szándéka nem most merült fel, régi terve, hogy ez megvalósuljon.
Elég kockázatos ez a terület, mert itt nem lehet improvizálni már az éves energialekötési kötelezettség miatt is. Ennek ugyanis az a veszélye, hogy amennyiben a lekötés és a tényleges felhasználás eltér, az passzív költségekkel jár.
Az államosítás szándéka elképzelhető, hogy a kivéreztetés módszerével együtt jár, de ki fog akkor ide befektetni, egyáltalán kereskedni és üzemeltetni ilyen bizonytalan körülmények miatt.
Amennyiben az árcsökkentés népszerűségi célokkal jött létre, valóban várhattak volna még egy évet a választások előtti hónapokra.
El tudom képzelni, hogy az emberek ki fogják számolni, hogy valóban kijön-e az egységárból a 10%-os csökkenés. Elkezd a magyar lakosság matematikázni, é s csodálkozni fog, hogy ez sehogyan sem jön össze hónapról-hónapra. Ugyanis az alapdíj és az adók állandóak, a hődíj vagy a KW változó. Minél alacsonyabb a fogyasztás, annál magasabb a fajlagos. Képzeld el, hogyan fog Mari néni és Juliska néni bizonytalankodni, hogy:"Mi van?"
@Habakuk999: Nekem az nem úri, aki esetleg baszottul fennhéjázva fenn hordja az orrát és közben zsarol, machinál, megoszt, stb.

Az úriember elsősorban ember és aztán viselkedik és eszik késsel-villával. Szakember??? Vicc, na. Nem véletlen, hogy hol bekkelte ki a kádárit, milyen múzeumot igazgatott. És nem elnyomási okból volt ott. Arra volt képes, ha egyáltalán.
Egy gyerek elkezdte, hogy menjenek be az egyetemre, néhányan azt skandálják, hogy "menjünk be".
Mások pedig, hogy "menjünk tovább".
@a szív fészkei:

bennem sok hasonlóság lehet a Déri-vel...van egy -a sok között- mondása, hogy ő nem nyírja a füvet Füreden a kertjében és a gazt sem írtja mert a gaz is zöld és a gaz is virág

ez számomra olyan mélység amit mai napig hordozok magamban...ezt akkor olvasni és megérteni amikor ment a szelektálás és az állandó fűnyírás...hát nem akármi

és millió egy ilyen porcelán rózsát találtam nála

(tudod a porcelán rózsa tényleg olyan mintha porcelánból lenne és mi keveregve az afrikai pampán egy hatalmas (fél köbméter) elefántszar közepén találtunk egyet ott virított)

www.google.com/search?q=african+flowers&hl=pt-BR&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=kyPGUKmMO8SKrAHM5ICYBg&ved=0CCsQsAQ&biw=989&bih=633

majd kikeresem neked

brühühühühü
Provokátorok? Le akarják szerelni a menetet, amelyik a Parlament felé tart, el akarják foglalni a Bölcsészkart, amely be van zárva.

Most megszakadt a közvetítés!
nem tudom, mennyi időbe telik, amíg az
"offmánn, monnyonle"
-ből
"orbán, monnyonle"
lesz. meg or-bán-taka-roggy
@Mariann19: Már mióta nem nagyon akaródzik idejönni a rohattmultitőkének. Még a szeretett Irán se gyütt beruházni, pedig azt maga Vona személyesen ígérte meg. Azért talán ott is tudnak a fárszik számolni, ha az olyan zsidós dolog is.

NA eltűnt a tüntiközvetítés, basszus.
Oké: folyt. köv. Most hol vannak? Én még a piarok épületébe jártam, ha jártam. ;-DDD
Vagy ez a régi TTK a Múzeum körúton??
@Secnir: idő kérdése. Azon is múlik, mennyi a jobbikos köztük, akik nyilván szeretnék gyengíteni a mozgalmat, ezért foglalták el most a Petőfi hidat, holott a szerdára készülő nagy megmozduláson sokkal nagyobbat szólt volna. Most pedig szét akarják szakítani az amúgy nem nagy tömeget, azzal, hogy foglalják el az ELTE Bölcsészkart, ne menjenek a Kossuth térre.

Az Indexen is van folyamatos riport.
@Secnir: Kicsit naivak a babák, ha ezt mind Hoffmannak tulajdonítják egyesegyedül.
"Kiskörút: Az ELTE Bölcsésztudományi Kara előtt volt egy kis félreértés, de eljöttek onnan, mert zárva volt a kapu. Megérkeztek a dobosok. Többen vagyunk, mint amikor elindultunk, úgyhogy sikeres lehet a mozgósítás."

index.hu/belfold/2012/12/10/petofi/
@a szív fészkei: majd kialakul.

A Parlamentben egy jobbikos képviselő az imént bejelentette, hogy jönnek a diákok.

Nem mellesleg, a diákság nagy része a jobbikhoz húz. Meglátjuk, mi minden lesz ebből a kavarodásból. Ha lesz.
@rodeo36: Nem tudom, nekem valahogy nem szimpi.

Örkényt imádom a kobold fejével, a szenzációsan ütő és mégis mennyire emberi humorával, ami Dérinek gyakorlatilag nem volt.

Az uram is azt mondja, nem írtja a gazt, mert az is zöld, de mikor kiba randa elvadult tőle a kert???? Mert van olyan, kis százszorszépek, nefelejcsek, amik klasszak a lóherével a fűben, de a gyomok gyomok. És van, amit irtani kell, mert átveszik a hatalmat kidöglesztve mindent magukon kívül, lásd most itt nálunk. Pedig az elején virágnak látszottak.
"Érdemi egyeztetést követeltek a felsőoktatás jövőjéről a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) auditórium maximumában hétfő este rendezett fórumon résztvevő hallgatók és oktatók.
A felsőoktatási keretszámok tervezett változása miatt összehívott nyílt fórumon részt vett az SZTE szinte valamennyi dékánja és az intézmény rektora, Szabó Gábor akadémikus is.(MTI)
Az eseményeket a Délmagyarország percrről percréjében követhetik>>>"

A Délmagyarország percről percre tudósítása:
www.delmagyar.hu/szeged_hirek/mierthallgatok_egy_csoport_visszament_az_egyetem_utcaba_tanacskozni/2310312/
Szeged: "Nem mozdulnak a Megyeháza elől az ottmaradtak. Török Márk személyesen válaszol az ott ácsorgó egyetemisták kérdéseire. Ilyenekre kíváncsiak: ha Budapesten tüntethetnek, akkor ők miért nem tehetik ezt meg Szegeden? Török Márk azt mondta, az hogy valaki máshol törvényt sért, nem jogosítja fel a szegedi egyetmisták arra, hogy ők is ezt tegyék. A demonstrálók erre kiröhögték az EHÖK-elnököt. "
@Mariann19: Nem elképzelni tudom, hanem egészen egyszerűen tudom.

Mai nappal bejegyezték az új, nem magyar cégünket.
Január 1-től máshol dolgozunk.

Nem hiszem, hogy a lakosság bizonytalankodna.
Mari néni és Julis néni fával fűt, ők vagy feketén vásárolják majd a tüzelőt vagy a pekidzses adókkal növelt áron.
Eldöntheted, hogy melyik alternatíva lesz a menő.
A gázzal fűtők pedig örülhetnének, bár a korai kemény tél semmissé fogja tenni a 10%-os csökkentést.
Nagy kérdés a következő gázszerződés. A baltás gyilkos kiadatását figyelembe véve egy pillanatig nem gondolom, hogy rövid távú érdekek miatt habozás nélkül dobnak áruba bennünket, a stratégiai tározókat.
Nagy baj lesz a villannyal.
Itt a valódi probléma a befektetések elmaradása. Magántőke nem fog itt csinálni semmit, erőmű előbb utóbb kell, mint ahogy mindenféle egyéb madzag és vasból illetve műanyagból készült cső is.

Mi lesz? Állami pénzekből, azaz új adókból készülő beruházás, gondosan átpasszolva a haveroknak illetve az infrastruktúra elhanyagolás és lezüllesztése.

Jó példa MÁV BKV.

Megyünk vissza a sötét középkorba.
@a szív fészkei: Szív, mondtam, nem úri, de mi a büdös francot tudnék róla mondani azon kívül, hogy elszúrta a keleti piacainkat és nem lövetett, és szerintem jobb volt, mint a többi bohóc?
@a szív fészkei:

www.theflowerexpert.com/content/aboutflowers/tropical-flowers

nézd meg a Calatheas-t mindenféle fajta van ezek nagyon hasonlóak ahhoz amiről beszélek de ezen az oldalon találsz mindent a kertünk tele volt ezekkel Africa-ban és persze más növényekkel is

brühühühühü
@Kowalski, helyzetjelentést!: Én láttam és beszéltem úriemberrel: Esterházy Antallal. Leszólítottam sans gens egy kis röpriportra az Iparművészeti Múzeumban, amikor a család kincseiből nyílt kiállításon ott sétált. Haláludvarias, kedves, készséges ember volt, hacsaturján is tudna mesélni róla, ő is dumált vele valamikor csakúgy.

Na annak az embernek volt mire SZERÉNYNEK LENNIE. Nálam itt kezdődik ez a fogalom.
Ezt a túlfűtött homoerotikus nyilatkozatot (TömjénZs):

„A hittanhoz való viszonyomat meghatározta, hogy Faddy Ottmár atyánál tanultam (…) Akkoriban még egy kétméteres rúddal jártunk, aminek a végén kis bársonypersely volt. Ezt toltuk be a padsorok közé. Amikor ministránskodtam és én mentem a persellyel, Ottmár atya a lelkemre kötötte, hogy fiam, addig rázogasd az ember előtt, míg bele nem tesz valami!”

hvg.hu/itthon/20121121_Semjen_Zsolt_portre

Kétméteres rúd mi? (azért ez egy kicsit túlzás) Addig rázzad amíg bele nem tesznek mi?

..és még mondja valaki, hogy a katolikusok nem egymást farkalják. Vagy a minstráns fiúkat.
Hol vannak most a srácok?

@aranyhorcsog: Ja, és a zsidók pénzéhesek ugyebár. De katolikusokat megfejni áhítat közben menő kétméteressel abuzálva.
@for my reddot posthumus deBill Vérmókus: " 5 év alatt leamortizált /O-ra leírt/ eszközökkel mi lesz? Javaslat?"
Szabály van, javaslat nincs.Induljunk ki abból, hogy a rendszer összefüggő, funkcióját tehát teljes, kapcsolódó rendszerben tudja ellátni a vezeték rendszerekben.Ezért a rendszert folyamatosan kell műszakilag szinten tartani. Hiába írtad le amortizációval O-ra az eredeti bruttó értéket, a későbbi szintentartás ráfordításait rá kell aktíválnod a leírt vezetékekre, így újból értéke lesz, és már ez az érték fog amortizálódni. Akkor tűnne el a végleges leírás miatt, ha kiselejteznéd, de szerintem egy összefüggő vezetékrendszert nem lehet részlegesen selejtezni. Ez van.
A fagylalthalált ebben a hidegben told át későbbi évekre, virgonckodjál, ha nem megy, vegyél Te is egy elektromos lepedőt átfagyott tagjaid felmelegítésére.
@a szív fészkei: Van neked kóser bort készítő borász ismerősöd?

Próbaszállítást kezdünk és kóser bort is kérnek.
van valahol ilyen ismerősöm, csak keresgélnem kell.
@Habakuk999: Nem volt jobb, én meg ezt mondom. Bohóc volt ő is.

Nem lövetett? Akart volna a félhülye barom Horváth által.

Göncz nem lövetett. [..]"Később Barna Sándor, Budapest rendőrfőkapitánya kijelentette: amennyiben parancsot kap a tömegek elleni erőszakos fellépésre, lemond tisztségéről."

Ja pizsamás riport, tudom, emlékszem...
@Habakuk999: Megkérdem a kocsmajáró fiam. De ő mindenivó ;-DD.
@Habakuk999: "Nagy baj lesz a villannyal." Igen, a cikkben foglaltak szerint az államnak nemcsak az államosítás terheit kell előteremtenie, hanem beruházásokat is végre kell hajtania, hiszen a kieső 1200-1400 megawatt-ot vissza kell pótolni, mely csak fejlesztési forrás megteremtésével valósulhat meg.Nagyon kockázatosnak tűnik így a helyzet.
Amit a fogyasztási szokásokról írsz, valószínű, hogy fűtés tekintetében előtérbe kerül a gáz helyett a fatüzelés, már láthatóak ennek a jelei.
@a szív fészkei: Basszus, azt meséld már el, hogyan tudunk mi azon is vitatkozni, amiben egyetértünk?

Hiányoznak a trollok, lefogadom.:)
Mennek az egyetemisták a Kossuth térre:
A nagyméltóságú kormányfő és kormánya és pártja reszketni méltóztahat

'48-ban, '56-ban is a fiatalok kezdték.
@a szív fészkei:
köszönöm szépen!
Rendes bor kell eredetvizsgálattal, minden fityfenével.
Angliába visszük.
@rodeo36: Szépek, én azt mondom, hogy van, ami tönkrevágja a többi növényt. Nekünk pl. csomó bodza - angoloknál szent növény, úgy tudom - nő a kertben, mintha fizetnék. Vannak százszorszépek, nefelejcsek, tavasszal ibolyák.

De a füvet nyírni kell azért, mert ha felmagzik az is allergizál.
Nemzetbiztonsági kockázat a diákok ottléte? Röhej.
@a szív fészkei: Eltűnt a tünti közvetítés?Most szerettem volna nézni, nem is tudtam, hogy van, csak felhívták rá a figyelmemet. A TV-m bekapcsolva, de ott nem volt látható egyelőre. Kezdek keresgélni valahol, mert érdekel.
"A tüntetők kb. nyolcszázan lehetnek, mindjárt a Kossuth térre érnek. Heves a hangulat. Elkezdett esni a hó."
@a szív fészkei: az élő közvetítés már fél órája nem működik nálam. És nálad?
Ha jól látom, a Bajcsyn vannak. Közelednek. Nagy a hangulat és a hang, dobosaik is vannak.
@Mariann19: Csinálni fognak egy új Kapolyit.

Csak nem pusztán villanyt árulót, hanem gázt és nagy valószínűséggel olajat árulót is.

Ehhez lesz jó magyar állami bankunk.

Győzze majd fizetni a sok itthon adózó.:(((

Ez az egy két cent iszonyatos pénz, és ellenőrizhetetlen.

Okos. Gátlástalan, tisztességtelen, de okos.
@rodeo36: Szia Rodeo! Az "Eső isten siratja Mexicot." c. könyv volt a regényei közül a legolvasmányosabb. Más regényei nekem nehéznek tűntek, vagy a megértésükhöz komoly ismeretanyagra lett volna szükség. Azt komolyan mondod, hogy az "Esőisten.." tankönyv Mexicoban, vagy csak ugratsz.
A Tanu-t filmben láttam, nem olvastam, de örök érvényű kortan, ugye?
Az volt már, hogy ezek szarjanak tobzoskát?
A tömeg elején kihúzott jelszó: "Aki hülye, az is marad!"
ez nem a békamenetes molinó:

aki hülye, az az ia marad:)))
@Habakuk999: :-DDD Nem basztatni akarlak, csak unom kicsit, hogy mennyire hiánycikk itthon az úriember, mint olyan. Hanem a naftalinos mása, az terjedt el, az a tudod milyen.

Antall nekem nem úriember, csak ezt mondom, Senkihez képest sem, és a gőgjétől falnak mentem, mert mire volt annyira nagyképű??? Hát nem csodálom, ha igaz az, hogy tényleg Orvbűnre testálta az életművét. A lehető legjobbra... Legalább jó emberismerő lett halálos betegen éleslátóvá válva.

Tudod, megvolt lassan minden archetípus az történelmünkből ebben a szaros húsz évben: ez a horthys reminiszcenciákból élő "úriember", a horni vörös pufajkás, a gyurcsányi abból kikupálódott, az orvbűni kádári-horthysta katyvasz, hát ennyi bünti után talán jön egy igazi európai valamikor. Akkor, amikor megérdemeljük? Remélem, mert"Megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt."

Oktató beszélt: ne legyen a mi hazánk lebutított ország, kirekesztő ország,éljen a szolidáris, művelt Magyarország! - mondja, óriási taps. Hát itt kezdődik nekem az úriember, aki lefelé is néz, nemcsak odatapos. Megint paidagogosz beszél, végre felébredtek.

"Lopakodik a diktatúra", mondja faszi. Na végre, rájöttek!
Megálltak, hogy bevárják a lemaradókat." A vezető bemondja : "Alkotmány utca következik!"

"Le a tandíjjal!"
"Szabad egyetem!"
@rodeo36: Igen, ezeket drágán kapni virágboltokban.
@a szív fészkei: Megadom magam, rosszul fogalmaztam.

nekem se úriember, úúútáltam, mint a szart egyébként, pontosan a hülye pökhendisége miatt.

Igazad van.
Drámai jövőt vizionál a pedagógus Hálózat a tanszabadságért nevében: elvándorlás, eladósodás, szelektivitás már most is vesztessé teszi hazánkat szerinte.

Csapásokról beszél, amiket kapnak hétről hétre.
Új jelszót dobtak be:

"Semmit rólunk nélkülünk!"

Dobszó, vuvuzelák, fáklyák.
@Habakuk999:

"Miért írod ezt?"

Az Antallekhoz merheto karokat csak eppen most Orbanek okoznak.

Es egyenlore hozni az o "munkassagat, "eredmenyeit", az a haldoklo pufajkas megcsufolasa.

En sosem szerettem Hornt, SOT kifejezetten duhos voltam, amikor a "koronanak" is hala nagyon megnyerte a valasztasokat. De utolag be kell ismernem, hogy a rendszervaltozas ota a legjobb miniszterelnoke volt az orszagnak. Mondom ezt meg ugy is, hogy az en csaladom eppen fizette a tandijat 1 evig. Havi 2000Ft-ot, ami nem volt hatalmas osszeg, de azert a csaladnak meg kellett fontolnia, hogy mit nem veszunk MIATTAM.

Masreszt en sosem titkoltam, bar nyilvan nem is reklamoztam, hiszen ez nem AZ a hely, hogy GYurcsanyt fenyezzem; de ez a mi nagy pechunk, hogy meg igy is o volt a leginkabb miniszterelnoki anyag a rendszervaltozas ota (nem szamolom Bajnait, mert egyreszt, az 1 eve ilyen szempontbol ertekelhetetlen, masreszt emberileg sem egy miniszterelnok alkat, de most megis az lenne a legjobb, ha egy technokrata vinne az ugyeket, a minden fele politikai hadovakat mellozve).

Antall, egy konyvtaros, muzeologus nem csoda, hogy lovese sem volt mihez kezdjen.

A vendeglatos Boross pedig meg emberileg is messze allt Antallhoz kepest, nem hogy munkassagat tekintve.

Pufajkas Horn a maga politikai multjaval, es talan nemi tapasztalataval, valamint kitudja milyen kozgazos vegzettsegevel sem volt egy nagy durranas, de ha majd' egy eves spettel is, de megtette amit kellett, holott nyilvan nehez dontes az adott politikai, gazdasagi es tarsadalmi korulmenyek kozott.

Orban I. eljovetele meg turheto is igy visszagondolva, bar mar akkor nyilvanvalova lettek azok a jellemvonasok, amik aztan most latszanak kristalytisztan. Volt egy 2 eves bujtatott gazdasagi kiigazitas, de amugy a nagy semmi. A mar megkezdett, vagy betervezett reformokat MIND leallitotta.

A politikailag sulytalan Medgyessy, akit a jelolo partja marionettkent mozgatott, emberi kvalitasarol sokat elmond, hogy az O sajat D-209-es botranyat ellensulyozando, es az onkoris sikerek erdekeben a 100 naposokba belement, majd az azota is eredendo bunnek tartott hibaert a felelosseget Laszlo Csabaval vitette el. Az mar csak hab a tortan, hogy azota megszolalasai javareszeben csakis utodjat tudja gyalulni...

Gyurcsany kormanyzasa alatt elkovetett hibairol lehetne vitatkozni. Szerintem a legnagyobb hibat meg elotte kovette el; azzal, hogy nem keszult fel. Nem volt partbeli beagyazottsaga, a platformot is messze tul keson alapitotta(k). Es bar parton beluli nepszerusege az "egyszeru" parttagok kozott a legnagyobb volt mas vezetojeloltekkel osszevetve (lasd tavalyi partszavazas), am az, hogy a vezetesben nem, vagy csak keves tamogatoja volt, alapvetoen meghatarozta 2006 utani sorsat.
Azt pedig eppen most latjuk, hogy az o altal is kivitelezhetonek tartott egeszsegugyi biztositasi illetve finanszirozasi (pl vizitdij kontra mostani intezmenyesitett boritekok) rendszer, vagy eppen az oktatasi rendszerek (kozep-, vagy eppen felsofoku tandijjal egyutt) is mennyivel elhetobb volt, es lenne, mint a mostani dulas.

Bajnai miniszterelnoki munkajat nem ertekelem, mert szerintem olyasmit nem csinalt. Amolyan szanalo biztoskent tette a dolgat. Mas ugyekben, mint pl. a Malev, hiaba vegeztek elemzo es elokeszito munkat, ha aztan az utodjaikra hagytak a dontest. Tudjuk mi lett az eredmenye.

Orban II. eljovetelerol meg hadd ne is kezdjek irni...

Vagyis attol, hogy a Tarki mert valamit, sajnos csak a lakossag gondolkodasarol mond velemenyt es nem az erintettek valodi teljesitmenyerol.
Ezert is emeltem ki azt a mondatot, amely eppen ezt a tenyt emeli ki egyertelmuen, bar csak attetelesen.
@épészmérnök: @Habakuk999: Imádlak!
Én valami fórumot nézek, akkor ez már lement? Ojjé, meghasadt az időm! Nekem ez jön be.
Állítólag a Hír TV a képernyő sarkán élőben közvetíti a demonstrációt.
Mindjárt ott vannak a Kossuth téren.
""a jövőben is mindent megteszünk annak érdekében, hogy még tovább csökkenjen a korrupció az országban." - mondja szempillarebbenés nélkül,"

Ja! Közben meg a franciák olyan kínaiakat fogtak, akik Budapesten akarják tisztára mosni a pénzüket. ( Index hír - Egy kínai bűnszövetkezet Budapesten mossa a pénzét )
Ércsük mán? No!

Diákoknak meg vannak anyukáik, meg apukáik, ők hol sunnyognak? Nekik nem kellene kiállni a gyerekeikért?
Megérkeztek!!!

Esemény van, gyerekek!
Új jelszó: EZ MÉG CSAK A KEZDET!
@simple observer 1.0: Hát kb. Csak nem illik ezeket leírni, mert ájultan kell csodálni a komenyista érában is zavartalanul nagyrabló szituban viduló Borosst meg ezt a képességeiben nem nagy ász Antallt.
Mint echte konzervatív urakat. Borosst!! Eszem eldobom.
Holnap Gödöllőn is lesz megmozdulás.

GYERTEK KI! GYERTEK KI! - skandálják.
@simple observer 1.0: Nekem sajnos éjfélig beküldendő dolgom van, s most ránézve az órára nem állok túl jól idővel.

Holnap reagálok, ha nem gond.

Előzetesen csak annyit, az én fekjemben Gyurcsány felelőssége Orbán és a Jobbik térnyerése.

De hadd maradjon holnapra, mert kikapok.
@Mariann19:

nem mese, komoly egyetemen tankönyv más iskolákban kötelező

Passuth-hoz nagy olvasottság kellett mert ő mélyen megismerte amit írt és mindíg hozzátetette az általa leszűrt dolgokat mint az anyag szerves része nagyon szerettem

talán Robert Graves-hez hasonlítanám

brühühühü
@épészmérnök: Kösz!! Már látom, de elment a hang. Legalább láttam a kezdetét is.

Hát hajrá, végre, túl soká tartott a CSipkeRózsika-álom, fel kellett ébredni.
Megszakadt a közvetítés, miközben egy fiatal a követeléseket mondta.
@Habakuk999: Igen, a végső cél nem kétséges az államosítást illetően. Ennek a lényege, hogy olyan profil, melynek mindíg lesz piaca és az egész ország fizetheti a működtetés minden következményét. Kiszolgáltatott állapotot jelent. A végső tulajdonlás nem kétséges.
@épészmérnök: Ja, a francba. Mindegy, láttuk, hgoy vannak,akármit is hazudik az m1. Tegnap mondta Nagy Navarro, hogy bezzeg, mikor vannak emberek, nemkameráz a rendőrautó, csak, ha kevesen lézengenek, hogy legyen ok felszámolni a tüntit.
egyemistáknak: NEM MARADUNK ADÓSOK !!!!
@Mariann19:

a Tanú-t 1971-ben láttam egy zártkörű vetítésen

alapműnek tartom, tananyag

brühühühü
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Tobzoskát sem bánccsuk, helyette lehetne tűpárnát!!!
Úgy tűnik, mára befejezték. Ezt írja az Index:

"Kossuth tér: Virágládákra állva megismételték a HaHa öt pontját, majd arra kértek mindenkit, hogy menjenek el a HÖOK szerdai tüntetésére."
@rodeo36: Egy Passuth regény megértéséhez vettem meg hajdan a Borgiák történetéről szóló könyvet, mert másképp nem tudtam volna értelmezni a regényt, fehér foltok voltak nálam erről. Most ment TV-ben egy róluk szóló sorozat, így utólag sem bántam meg, hogy bővebb ismereteket szereztem a Vatikánról, a Borgiákról, de nem eleget.
" "3,60 lesz a kenyér ára januártól. A hírt Lázár János, a Miniszterelnökség államtitkára jelentette be a kormányszóvivői tájékoztatón. Lázár hozzátette, "a kenyérsütés nem arra való, hogy abból valaki pénzt keressen, ez a szektor nem a profit világa."
Néhány perccel később Giró-Szász András megerősítette, hogy a tej ára is 5 forintra fog csökkenni. "Utoljára akkor volt a magyar emberek számára ilyen olcsó az élet, mikor a választások is olyan szabadok voltak, mint lesznek 2014-ben" - tette hozzá a kormányszóvivő.
Giró-Szász újságírói kérdésre kifejtette, hogy nem gondolja, hogy a tej 81 forintos felvásárlási ára és az 5 forintos kiskereskedelmi ár veszteséget okozna a kereskedőknek, hiszen "a tej nem arra való, hogy abból valaki pénzt keressen, ez a szektor nem a profit világa."
A Gazdasági Minisztérium közleményben erősítette meg, hogy ezek az árak már a jövő évi 39%-os ÁFÁ-t is tartalmazzák.
Varga Mihály sejtelmesen megjegyezte, hogy a népnyúzó IMF és Bajnai Gordon sem támogatta ezeket az intézkedéseket, de azért ő néha csetel Skype-on Irina Ivascsenkóval, amit akár hivatalos tárgyalásnak is lehet tekinteni. Varga nem kívánt arról nyilatkozni, hogy a csetelésre is kiterjesztik-e a távközlési adót, de fontosnak tartotta közölni, hogy "a csetelés nem arra való, hogy abból valaki pénzt keressen, ez a szektor nem a profit világa." "

szegedsun.blog.hu/2012/12/07/3_60_lesz_a_kenyer_ara_januartol
@rodeo36: Ő nagyon mélyen tudós is volt, mamám ismerte és na lám, őt tisztelte Antallal ellenbógen. A lánya művészettörténész.
dr Gázár SZENT János a szegények és az elesettek védőszentye !

Gázáreti Szent dr. János, a mindenhiszők villanypásztora
A HVG tudósítása:

"A Lánchíd felé indultak a diákok
A diákok a Kossuth térről a Lánchíd felé indultak.

A Parlamenttől a diákok azzal a rigmussal búcsúztak, hogy "Viszlát Viktor, viszlát Rózsa, miénk lesz a jövő kulcsa!""

hvg.hu/itthon/20121210_Elfoglaltak_a_Petofi_hidat_a_diakok
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

hörrtv ma kiütött.
20:04, élő közvetítés, bemondó kérdi a pribéket (akarom mondani a helyszíni kihelyezett tagot)
-...és hányan vannak? csökkent a létszám, vagy nőtt?
-amikor elindultak Lágymányosról, olyan százan lehettek, most kétszázan, tehát nőtt a létszám.

200.
KETTŐSZÁZ.
egy busznyi.
egy fél darab 6-os villamos.
.
.
.
.
a hamisító kurva anyátokat... (a többit nem mondom, mert ma finom vagyok és nőies)
@a szív fészkei:

kialakúl -a jobbik az élükre áll vagy egyelőre hallgat?- Szegeden mikor rúgják tökön a töketlen buzi török márkot? csinálják, ha nem teccik neki le kell váltani ott helyben és azonnali hatállyal kijafasz választotta meg?

brühühühühü

én kúrvára örülök ennek, mondtam, hogy rendbontás lesz a vége, a kukta is feldurran ha sok benne a fing
Index:"Kossuth tér: Bár délután a hallgatói fórumon ott volt a jobbikos Dúró Dóra, őt semmiféle inzultus nem érte. Most viszont megjelent Novák Előd, akinek többen elkezdték üvölteni, hogy: „Nácik haza!”

De arról volt szó, hogy nemtelepszik rá párt erre. És ugye a csodás tanterv annyira kedves a szívüknek Cécile-lel.
Index:

Kossuth tér: Bár délután a hallgatói fórumon ott volt a jobbikos Dúró Dóra, őt semmiféle inzultus nem érte. Most viszont megjelent Novák Előd, akinek többen elkezdték üvölteni, hogy: „Nácik haza!”
Nocsak, nocsak!

"Polner Eörs, a csongrád megyei kormányhivatal főigazgatója azt követően, hogy munkatársaival bundás kenyeret és forró teát osztott a fiataloknak, az MTI-nek elmondta: vendégként tekintenek a tiltakozó hallgatókra, akik alapvető, alkotmányos jogukkal élnek. A főigazgató közölte: a hivatal épületében reggel 8-tól este 8-ig van ügyfélfogadás, de 24 órás portaszolgálat üzemel, így a hallgatók a Kormányablak zárását követően is maradhatnak. (MTI)"
"Kossuth tér: Bár délután a hallgatói fórumon ott volt a jobbikos Dúró Dóra, őt semmiféle inzultus nem érte. Most viszont megjelent Novák Előd, akinek többen elkezdték üvölteni, hogy: „Nácik haza!”"

szóval ezek a dejákok nem jobbikosok. meg is kapjál majd a magukét vonától. meg nováktól.
HVG Képgaléria az ELTÉ-s gyűlésről, érdemes megnézni :-)

hvg.hu/nagyitas/20121210_tuntetes_az_ELTE_TTK_epuletenel
A kárpátok géniuszának legújabb előadása:

index.hu/video/2012/12/10/matolcsy_osmagyar_agysebeszei_visszaternek/

Ez a mondat mindenképp figyelmet érdemel:

"Állítólag több ezer évvel ezelőtt a magyar törzsekben az agy ö az agy ö operációk, és általában sebészeti beavatkozás az fejlett volt."

No meg a legvége:

"sajnos, sajnos, nagyon gyorsan kell mennem"
@Secnir: Az Index meg idéz egy email-t a tömeg érzékeltetésére. Az email-ező azt írja, hogy egy-kétszázan lehetnek a Deák téren, és öt percbe telik, míg áthaladnak, és ismét megindul a forgalom.

Járókerettel közlekednek azok a diákok, vagy mi???
@a szív fészkei: "Kossuth tér: Több százan mennek a Lánchíd felé. A tömegben ott van a Jobbikból Gyüre Csaba és Z. Kárpát Dániel is, de nekik senki sem kiabál – nem úgy, mint Novák Elődnek –, valószínűleg nem ismerik fel őket."
"A Fidesz attól tart, hogy az egyetemi keretszámcsökkentéssel a kormány az ellenzéki pártok felé tereli az egyetemistákat, és a gyermekeik iskoláztatásáért aggódó családokat. A fideszes képviselők nem sok reményt fűznek ahhoz, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hajlandó lesz változtatni az álláspontján, pedig a frakcióban sokan reménykednek abban, hogy meghallgatja a kritikákat."
Összefoglalva: ma egy csoport egyetemista elfoglalta a Petőfi hidat Budapesten. Szegeden ülősztrájkot tartanak diákok a Csongrád megyei kormányhivatalban. Holnap demonstráció lesz Gödöllőn. Szerdán pedig nagy demonstrációk mindenütt.

Van még valami?
Scheiring Gábor a Facebook-on:

"Szabó Rebeka (LMP) kormánypárti képviselők hiányában átvette a diákok 5 pontos követelését és beviszi a parlament plenáris termébe az esti vitára, hogy felolvassa!"
A kurva internet, hát nem megőriz mindent?!

A 2008-as szociális népszavazás plakátjai előtt terjesztett egyik Fidesz-szórólap. A képek magukért beszélnek, hála az égnek, hogy a Miniszterelnök úr még sosem hazudott, és ezt az internet segítségével minden nap be is lehet bizonyítani ...

vastagbor.blog.hu/2012/12/07/a_kurva_internet_hat_nem_megoriz_mindent#more4952647
Szabó Rebeka pontosít:

"Kis pontosítás: nem hivatalosan vettem át, hanem a kezembe nyomták, és szerencsés egybeesés, hogy pont van lehetőségem ma este felszólalni. Így felolvasom, sztem kb félóra múlva."
-no komment-

Ezekben az országokban kivégzik az ateistákat

Afganisztánban, Iránban, a Maldív Köztársaságban, Mauritániában, Pakisztánban, Szaúd-Arábiában és Szudánban kivégzés fenyegeti az ateistákat, illetve a vallásukat feladókat - derült ki egy jelentésből. Még az USA-ban is sok helyen leprásként tekintenek a vallástalanokra.

hvg.hu/vilag/20121210_Ezekben_az_orszagokban_kivegzik_az_ateist
Itt tudjuk nyomon követni Szabó Rebeka parlamenti fölszólalását, amelynek során felolvassa majd a diákok követeléseit:

www.facebook.com/scheiringgabor
@Habakuk999:

Semmi gond.
Ha felveted a temat, akkor valoszinuleg hozzaszolok, meg ha jo esellyel masert nem is fogom koptatni a billentyuzetet holnap.
@Mariann19: Kőbe zárt fájdalom és antikváriumból Michelangelo.

Mindkettő Buonarotti életét írja le, teljes korképpel a századfordulóról.
Mostanában jelentek meg a szonettjei is.

Ha javasolhatom.:)

És már csak egyet ehhez, Vasari festőkről szóló könyve - magyarul is van -, és már jöhet is az Aranyködben fáznak az istenek.:)

ebben a pár évben több zsenit fedeztek fel, mint évszázadok alatt.
Mercedes Sosa énekel: Éljenek a diákok.
A videofelvételek tavaly készültek, Santiagoban a diáktüntetéseken.

www.youtube.com/watch?v=-XoTmfOtmSI

A szöveg is gyönyörű.
Végére értem a kellemes, trollmentes klubnak. Halak, virágok, Passuth, Waltari, me-lista és tüntetés.
Szív, te honnan a búbánatból ismersz ilyeneket, mint a Szálka blog? Marha jó egyébként:)
Már éppen írni akartam, hogy ugorjatok más témára, mert eljuttok a bogárevésig, erre jön Rodeo a kígyóval, krokodillal - így én mentem:)
@Habakuk999: Az "Aranyködben fáznak az istenek" ez is beugrott, olvastam. A Buonarotti életéről szóló könyveket nem, valószínű, hogy az említett könyvekez már csak antikváriumban lehet megszerezni, új kiadásban nem hinném, hogy megjelenítik.
Nagyon elismerően veszem tudomásul, hogy milyen olvasottak vagytok, ráadásul Passuth az irodalom elég sajátos alakja volt a témáit illetően, elég nehéz regényei voltak. Úgyhogy:Gratula
@a szív fészkei:

Sosem rejtettem veka ala a velemenyem. Sem itt a blogon, sem a valo eletben.

Itt "csak" szoci, vagy eppen gyurcsanyista lettem, az aktualis hozzaszolasomtol fuggoen.
Am a valo vilagban, "hala" a Fidesz 10-15 eves uszitasanak, voltam en mar buzi zsido-berenc, cigany-berenc, komcsi muszka-berenc, pedofil szakallas bacsi, hazaarulo ....

Antall, meg konzervativ uriember. Ugyan kerem...
Ebbol a szempontbol nem banom az MDF eltuntet, mert igy aztan az antalli "okorseg" is a szemetdombra kerult.

En hajlando vagyok a kiegyezesre a jobboldallal, mert szerintem is SZUKSEGES az orszag erdekeben. De NEM IGY!!!

Nem egy szerecsen-mosdatott Fidesszel, akik nem hogy az elveiken nem valtoztattak egy szemernyit sem, de meg tetteiken sem.

A vasarnapi esemeny kozben/utan sorrendileg:
Eloszor ugye volt a Rogan respect.
Aztan a Fonagy respect.
Majd Viktortol megtudtuk, hogy Tonyo tukepp a Fideszt kepviselte.
Amit Kover is megerositett, hogy bizony a rendezvenyen kotelezo volt a PART kepviselete.
Mara meg a teljesen eszement TGM irja le, hogy a nagy megbocsatasnak vegtere is a baloldal a kerekkotoje, mert nem BIZIK a Fideszben, hogy azok komolyan gondoljak.

Csak az en figyelmemet kerultek el a hirek, a Fidesz nagy valtozasarol? Vagy hogy Tonyo lemondott polgarjenosegerol, mert a nacikkal kooperalva nyerte el, most meg esetleg ugy jarna, mint a szolnaki eset.

Es ne legyen az ember lelombozva?!

Figyelem lelkesedeseteket az egyetemistakkal kapcsolatban, de attol tartok, hogy el fog ulni az ugy. Orbanek meglelik a modjat, hogy egyreszt kieresszek a gozt a fiatalokbol, kulonbozo helyi HOK-os fidelitaszosok reven, vagy "csak" megfelemlitik a fo hangadokat...

Orulnek, ha tevednek.
@rodeo36: A Tanu-ra mondhatni napi szinten is történik utalás, tényleg alapmű. Érdekes, hogy a mai napig vannak jelenségek, melyek fellelhetőek nálunk, függetlenül attól, hogy hány év telt el, és milyen rendszerben élünk.
@simple observer 1.0: Nem kétséges, hogy mindent megtesznek majd, hogy lecsendesítsék a diákokat. Azonban ennek a nemzedéknek ez a tiltakozás-sorozat lesz az alapélménye. Úgy, ahogy a tíz évvel idősebbeknek a TF-es kígyóbűvölés. Mégis, micsoda különbség! Ők együtt cselekszenek, az előző generáció meg együtt alélt el Orbántól.
Egy szerény vélemény, ha valakit érdekel. Na jó nem szerény, és nem is annyira vélemény :-) Részben aggódás is. endresy.blogspot.hu/2012/12/a-diakok-es-hoffmann-rozsa.html
@Mariann19:

40-50 év nem múlik el nyomtalanul...az emberek akik akkor szocializálódtak, viszik magukkal az akkor "tanult" dolgokat és a gyerekeiknek is adtak belőle rendesen. Volt amikor anyósom is rám szólt ne fikkázzam olyan hangosan a fityiszt mert ki tudja ki hallja, az meg már egy másik dolog én csak örülök annak ha meghallja az akit illet a fika :)
@Habakuk999:
dehát Vásári (ugye így kell írni) is egy külön világ

brühühühü

mikor a pápa megkérdezi Michelangelo-t honna tudja mit vés? (ugye vázlatok nélkűl nekiesett a márványnak) és a válasz: ez semmi a szobor benne van a kőben csak a fölösleges márványt kell eltávolítani

a pápa azóta sem érti hogy ott szemenköpték

brühühühühü
@épészmérnök:
Mercedes Souza már az égben énekel

brühühühühü
@Mariann19: a kőbezártat most adták ki, Schulz az írója, nagyon jó, mondjuk elfogult vagyok, szerintem a világ legnagyobb művésze Buonarrotti.

Vasari is érdekes, a kortárs kolléga és barát mit ír a nagyokról-

Passuth nem hibázik, a bizánci könyvei is nagyon jók, a Bíborbanszületett vagy a Teodorikos ( Ravennában temették Rómát), ha Rimini környékén nyaraltok, kötelező olvasmány. Rögtön máshogyan nézel a pineafenyőkre.:)

Waltari bizáncijai is jók, a Mikaelek pedig a kedvenceim. De erről Szív barátnéd is regélhet órákat.
De itt is elfogult vagyok, ha az lenne a kérdés, ki a kedvenc regényhősöm, akkor habozás nélkül Mikael lenne. Ő is ember.:)

Na, jól rád zúdítottam a könyveimet.
Ez tuti. :)

"Véget ért a tüntetés, mindenki elindult hazafelé, de még egy vicces jelenet maradt a végére. Horváth kolléga elmondta, hogy Szarvas Koppány Bendegúz, a DK ifjúsági tagozatásnak elnöke a demonstráció után elüvöltötte magát, hogy: „Emberek, a Sándor-palota arra van!”, majd elindult az irányába, de ez senkit nem érdekelt. Ötméterenként még hátranézett, de már nem akart megállni, így egyedül ment tovább az útján."
@rodeo36: Ő is a Medici iskolában tanult. Rájött, nincs meg benne a zseni, mint a környezetében egy.két cimborában, s úgy döntött, inkább leírja.
Becsülendő.

manapság nem sok ilyet láthatsz, inkább kitörik a náluk tehetségesebbek nyakát.
Lásd magyar oktatás.
nem kell intelligencia. Az esetleg gondolkodik.

Azért Lorenzo lehetett az igazi jószemű mecénás.
ha ő nincs, nincs Sixtus sem. Érdekes, nem?
@épészmérnök:

"ennek a nemzedéknek ez a tiltakozás-sorozat lesz az alapélménye."

Ezt a gyer letszamot lenemzedekezni, azert barokkos tulzas, de az elkovetkezo napok soran nohet a letszam. Attol tartok, hogy inkabb csokkenni fog.

Masreszt, es nem ohajtok parhuzamot vonni a mostani esemenyekkel, de az engem is erinto tandijas Bokros-csomag koruli esemenyekbol nekem a teljesen erzeketlen Bokros maradt meg. Valamint az ismeretsegi koromben az egyik fo lazito, aki akkor egy het alatt koltott etkezesre, oltozkodesre, mozira... tobbet, mint en EGESZ honapban MINDENRE tandijjal egyuttveve.
@rodeo36:
A papa mindig és mindenkor egy darab szar volt talány kettedik jancsi vót picit kivétel
a többi csak fos monstranciaszidolozó pedho phill gyökér
akik a gyóntató fülekben… tudod érted
brühühühü
@Habakuk999:
Magyarországon ma nincs maecenatura? vagy ha van az csak Cécile-re vonatkozik meg a többi giccsre?

brühühühü

ha egy kurva gazdag, mint Lorenzo felismeri, hogy mi is egy gazdag igaz szerepe a társadalomban akkor tud egy Buonarotti alkotni és a többiek (ugye boncoltak is, hogy megismerjék amit rajzolnak és a reneszánsz fedezte fel újra a perspektívát és Michelangelo mint őrűlt rajzolt mindenféle nézőpontokból -ujjgyakorlatként- mindenféle emberi testeket ha valha az ő rajzai a barlangrajzok után azonnal a 3D felismerései a világtörténelem legnagyobb felfedezéseinek egyike...tudod meg kell tanúlni és tanítani mert nem mindenki képes...én vele születtem a tanáraim csodámra jártak 5 éves koromban 3D...)

szóval szükség van ma is valami katarzys-ra

brühühühühü
És a napokban meghalt a nagy Dave Brubeck is.

Koto song

www.youtube.com/watch?v=0Ohyd0EDVKA
@simple observer 1.0: "Ezt a gyer letszamot lenemzedekezni, azert barokkos tulzas,"

A TF-en, az Orbán-beszéden hányan voltak? Nem az egész nemzedék, mégis az a nemzedéki alapélmény.
@épészmérnök:
"Nem kétséges, hogy mindent megtesznek majd, hogy lecsendesítsék a diákokat."

egy módja van: Vad Kati egyesével copja le őket - aki nem igényli, azokat manuálisan, kézzel tántorítja el a tüntetéstől, hölgyeket pedig sajátos nyelvi tudásával győzi meg a további balhé fölöslegességéről.
@batka manó: "40-50 év nem múlik el nyomtalanul." Ezeken az oldalakon magam is megfogalmaztam ezt akkor, amikor az"átváltoztatjuk az országot" projekt egyes bevezetései kerülnek szóba.
Nem arról van szó, hogy a reformokat el kell vetni, azokra szükség van. Azonban minden átmenet nélkül a társadalom szinte valamennyi szegmensét robbanásszerű változásra rákényszeríteni nem lehet. Átmenetet kéne megtervezni azok elfogadására, ellenkező esetben a hatások ellenállást váltanak ki.
Az irodalom szeretetének fenntartása viszont folyamat kéne, hogy legyen. Ez azonban a telekommunikáció és egyéb technikák megjelenése miatt már egy objektív elfordulást okoz az irodalomtól, melyre még nem találtak gyógyírt.
@épészmérnök: no soy de aquí...no soy de allá...no tengo ni porvenir

llorando
@Habakuk999: A klasszikusokkal nagyon jól állsz. Mi a helyzet a kortárs irókkal?
Nekem a Sinuhe mellett kedvenc regényem Irwin Shaw Oroszlánkölykök c. regénye. Amellett, hogy a témája is - II. világháború - érdekel, az ábrázolása mellett a regény felépítése megragadó. Melegen ajánlom, ha még nem olvastad volna.
@Mariann19:

te ismered az AGORA-t

na az hiányzik ma és mi lehetne jobb és megfelelőbb mint maga a SZENT NET

csak hát a Cécil meg a többi szar is ott úszik a pocsolyon és nagyon kevesen vagyunk akik leszűrik és kidobják trágyának és a SZENT LÓTUSZ-t úsztatjuk a Ganges-en

nekünk van ez a szerepünk felismerik hidd el csak kettő kell egy évfolyamon, hogy megemlítsen valamit latinul és jókat somolyogjanak amikor a többiek nem értik, vagy Facundo cabral-t fejből spanyolúl idézni esetleg dúdolni egy La Negra (Mercedes Souza) dalt amit álmából részegen felébresztve is minden latin tud

és soroljam? idézni Nagy Sándort és Arisztótelés-t és azzal érvelni íme ezek már tudták amit ti még nem és ezzel felbosszantani őket

fizikai munkások is nyitottak mindenre csak tudni kell velük bánni

brühühühühü

a fizikai melós alkotó ember ne felggyük soha
@Mariann19:

a Sinuhe csodálatos de az oroszlánkölyköket 12x tettem le és végűl úgy maradt a háború ilyen formája már nekem is sok még az Íliász és a többiek elmennek de ez...
sajnálom

brühühühü
@épészmérnök:

cuando lo digo a los locos jovencitos no me creen jajajajaja jodiéndoles por la ignorancia que tienen...
@Knósszosz: Szia Knósszosz! Melegen üdvözöllek.
Most bukkantam rá a nevedre, és arra, hogy itt vagy.
Kissé szórt voltam, mert a mai nap elég kimerítő volt ügyintézés okán egyrészt, másrészt volt, hogy szimultánt kellett játszanom a kedvtelésem és a kötelességem között. Nem előnyös pozició, de kezdenek lenyugodni az ellentmondások.
@Mariann19:

a 22-es csapdája viszont jó

brühühü
@simple observer 1.0: Anno a Műegyetemről se sokan indultak el állítólag, amikor a Gerő-beszédet meghallgatták a Móriczon a megafonból.
@Secnir: Szerintem ez a társaság már megoldja ezt egymás közt. Katinka nélkül is.
@Mariann19: "em arról van szó, hogy a reformokat el kell vetni, azokra szükség van. Azonban minden átmenet nélkül a társadalom szinte valamennyi szegmensét robbanásszerű változásra rákényszeríteni nem lehet."

Lehet, hogy Orbánék a tandíjjal pont a rendszer feszítési pontját találták el, és a rendszer összeomolhat.
@rodeo36:
ha a kalgonnyuszi a fizikálisch mesternek segít lerágni a fütőbetétről a viszkő mocskot
az nemis lelövendő
a körösztyén semjén mesternek meg a kurva anyját
amennel meg minden szarral amit kitanányatak amúty kéteszer éve l ezelőt!
A zagora meg aműgy 1 yo film ezt álítom
@épészmérnök:

"A TF-en, az Orbán-beszéden hányan voltak? Nem az egész nemzedék, mégis az a nemzedéki alapélmény."

Nem tudom, lehetseges.

De Orban beszede a TF-en egy viszonylag hosszu es jol felepitett idoszak csucspontja volt.
Ok ugyanis mar a Bokros-csomagot es a tandijat is arra hasznaltak, hogy a fiatalokat minel inkab magukhoz edesgessek. Majd aztan kormanyra kerulve boldog-boldogtalant felvettek az egyetemekre, ami szinten segitett a fiatalsag megnyereseben.
Kulon pikanteriaja a helyzetnek, (nem a 2004-2005-tol novekvo diplomas munkanelkuliseg), hogy eppen ok vagjak vissza az altaluk felduzzasztott letszamot.
Vagyis akkor Viktor egy mar erosen Fidesz szimpatizans fiatalsagnak (60-70% korul is lehetett, most nem keresek ra) tartott beszedet, akik kozul a kifejezetten elvakultak, mar-mar szerelmesek voltak jelen a helyszinen. Tehat nekik valoban alapelmeny lett a beszed.

A mostani fiatalok, egy hosszu folyamatnak (remelhetoleg) meg csak az elejen tartanak. Ha lesz valamifele katarzis (esetleg Rozsa neni tavozik) akkor inkabb az lesz meghatarozo erzes szamukra. Ha pedig az ugy elul, akkor aligha lesz meghatarozo emlek a szamukra a mai "seta".
@GeoCracker:

"Anno a Műegyetemről se sokan indultak el állítólag, amikor a Gerő-beszédet meghallgatták a Móriczon a megafonból."

Jogos a felvetes. Ez ugyben nem tudok nyilatozni, am a mai esemeny egyszeruen veget ert, es mindenki ment haza.
A kerdes az, hogy lesz-e folytatasa a mai megmozdulasnak, es ha igen akkor amolyan levezeto jelleggel csokkeno letszammal, vagy pedig tobb elegedetlen diakot, fiatalt tudnak megszolitani es mozgositani legkozelebb?
@épészmérnök: mindíg van egy uccsó csepp...ezek most nagyon sokat tettek azért, hogy belecseppenjen és hullámokat verjen

brühühühü
@simple observer 1.0: Van egy alapvető különbség. Itt most sokan megtapasztalták/megtapasztalják a közös döntések és cselekvés élményét, és az összetartozást, hiszen nem csak Pesten vannak-lesznek megmozdulások. Ez egy valódi mozgalom kezdete, nem pedig egy szekta születése. Lehet, hogy rövidzárlatos lesz, de biztos, hogy már most kinőtt néhány vezető közülük, mert lehetőséget kapott rá.

A legkezdetét egyébként én tavaly december 18-ra teszem, amikor egy féltucat egyetemista a médiatörvény megszavazásakor fekete kendővel bekötötte a száját, és csoportban végigment a nagycsarnokon, felvette a happeninget videóra, és felrakta a YouTube-ra. (Nem tudom, miért nem lehet most megtalálni ezt a videót egyébként.)

Egy-két napra rá volt egy tüntetés az Egyetem téren, Szív ott volt. Januárban meg a két Milla-tüntetés - a Milla-köménymagban is vannak diákok. Aztán jött elő a HAHA. Most pedig a HÖK-ök is radikalizálódtak.
@Knósszosz:

ez amiről én beszélek:

Early in Greek history (10th century–8th century BC), free-born male land-owners who were citizens would gather in the agora for military duty or to hear statements of the ruling king or council. Later, the agora also served as a marketplace where merchants kept stalls or shops to sell their goods amid colonnades.
From this twin function of the agora as a political and commercial space came the two Greek verbs ἀγοράζω, agorázō, "I shop", and ἀγορεύω, agoreúō, "I speak in public". The word agoraphobia, the fear of open spaces or public situations, derives from the meaning of agora as a gathering place.
The Forum was the Roman equivalent of the agora and the word is often used in older texts to refer to Greek agoras.

brühühühühü
@simple observer 1.0: Én is csakanyámtólhallottam. Ott lakott a gellért-térnél.

Tulajdonképpen sokáig úgy tűnt, képesek duzzasztani a létszámot.
Utólag egyszerű okosnak lenni, hogy ha megállnak kicsit az Astoriánál és felolvassák a pontjaikat....
Tartok tőle különben, hogy lecsengeni fog. De talán mégsem.
@épészmérnök:

"Lehet, hogy Orbánék a tandíjjal pont a rendszer feszítési pontját találták el, és a rendszer összeomolhat. "

Kotve hiszem. Azon a bizonyos 2008-as "szocialis" nepszavazason is az elso ket kerdes volt a hangsulyosabb. A kampany soran is jobban fokuszaltak azokra a temakra. Ugyanis a korhazi napidij, vagy a vizitdij sokszor tobb embert erintettek, mint a felsooktatasi tandij.

Ha pedig ma a kaotikus egeszsegugy a maga megemelt EHOjaval, es a legalizalt halapenzzel nem mozgatja meg a sokszor nagyobb erintett reteget, akkor kevesse valoszinu, hogy epp a felsooktatas lesz Orbanek achilles-ina.
Na kérem, begyűrűzik itt a megvilágosodás! :-DD

mandiner.blog.hu/2012/12/10/magantoke_aldas_vagy_atok_rendbe_tesszuk_az_egeszsegugyet_iv?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_12_10&utm_campaign=index

Forradalmi változások, eget rengető felismerések lesznek itt kérem nemsokára. Biztos mostanra cspták össze valamelyik haver magánkórházát.
@rodeo36: Spanyolban tudatlan vagyok, látom, Te nemcsak, hogy szereted, tudod is. A kultúra és irodalom terjesztésében küldetést nemigen célszerű felvállalni, mert nem lenne sikorsztori. Tudod, a fogadókészség...
A 22-es csapdája azonos korban, a II. v.h.-ban játszódik az Oroszlánkölykökével, ráadásul szóhasználat tekintetében nagyon hajaznak egymásra.
A kétkezi munkásokat a múltkor itt kölcsönösen nagyra értékeltük. Ki vitatja a mai világban, hogy a foglalkozás határozza meg a műveltséget? Átstruktúrált társadalomban már nem a tradiciók szerint itélünk meg embereket.
@rodeo36: momentito, Mozart todavía no terminó :-)
@rodeo36:
Ja, de láttad a philmet?
Amúgy meg ebből nem adódik, hogy tud valaki görögbe bele: From this twin function of the agora as a political and commercial space came the two Greek verbs ἀγοράζω, agorázō, "I shop", and ἀγορεύω, agoreúō, "I speak in public".

Piac és sopping az nem gyerebe együtt.
@Orica Középföldi: Csak beütöttem pár keresőszót, mert életemben nem hallottam a vajhalról, én gasztrobunkó. És ezt adta ki elsőre, ezek szerint sokakat megindít ez a jószág... :-DDD
@épészmérnök:

y La Argerich?

aki Magyarországon Fischer Annie

brühühühühü

és ez utóbbi mű a Don Giovanni-val meghalad minden Mozart-it és túlmutat Beethoven legnagyobb pillanatain kivéve a Hammerklavier sonata-t
@Mariann19: Azt én is, de egymás után azért kitűnik,. hgoy ugyanazon metodika szerint írta. Én emlékszem még a Mantuai herceg muzsikusára - Vivaldi - is.

De akinek két művész-és korszakkönyvét nem tudom elfelejtenié s itt nem nagyon említik, az Szentkuthy Miklós. Mozartról és a hegedű királyáról, Stradiváriról én még annyira életszerűen és szépen megírt könyvet nem olvastam.
@Knósszosz:

ha tréfásan fogom fel NYÍLVÁNOS HÁZ vagyis a parlament/tudományos akadémia/Műcsarnok a piacon

két pofa bor és sűlt malac között ahol nem volt osztályhatár meg szegregáció sőt

na ez ami hiányzik ma

brühühühühü
@a szív fészkei:

keresd meg Szabolcsi Bence Beethoven-jét akkor majd megtudod mi a zene

brühühühühü

Molnár Antal és Bárdos lajos
Breaking news:

Lezsák Sándor levezető elnök nem engedte meg Szabó Rebekának, hogy felolvassa a diákok követeléseit.

Ezek totálisan hülyék! Maguk alatt vágják a fát!
@a szív fészkei:

ajándék ezután olvass Szabolcsi Bence-t

www.youtube.com/watch?v=f95qN7ejMDw

brühühühühü
@simple observer 1.0: Igen, én a zombitüntetéssel kapcsolatban képviseltem azt, hogy kikérem magamnak! És nagyon kevesen maradtunk e véleményen, Magánantal minden vitt, hogy de csodás, hogy ott volt. Basszus!. A férjem mesélte, hogy ennyi agymosott küllemű gépiesre fazonírozott embert ő még így tömegben nem látott - FideSS-rizibizire nem jár ugye - megrémült az irányítottságuk mértékétől, a zászlóktól, az egésztől.

TGM-t már rég nem tartom számorma mérvadónak, van ilyen: amióta lefasisztázta Oriana FAllacit,nekem ő nem érdekes.

Érdeks ez a nagy cirókamaróka a közhivatalban Szegeden, én is kíváncsi leszek, mire fut ez ki. ATV-ben Pokorni azt mondt,a ez nemildmoso ilyenkor ekkorát vágni a keretszámokon, felvételi jelentkezséek előtt két hónappal.

Szegedi rektor is azt nyilatkozta, ha elüldözik a jó koponyákat, marad nihil és kész. Kutatni már nem tudnak majd. Kérdés mennyi üveggyöngyért vehetők meg - ha megvehetők - a diákok, tanarak.

Remélem, tökösek maradnakés nyitva lesz a szemük. Rózsi lelkem kikérte Schiffertől, hogy ez nem tandíj és nem megszorítás. Az ősi lobotómia hat, éljen Mattócsny!! Denem Rózsi a lényeg, basszus!
@rodeo36:
eszt meg Neked mer csak.
www.youtube.com/watch?v=I4u2GFwr5Xk
Xavér lehet bouzzí meg akármi de én szeretem a zenéjét!
nem az ővét hanem amiteteket előad
szerintem zseni a pali de ezt te joban tod
a zogonya hangját imádom mondtam mán Néked hogy volt egy film, amitől nem szabadulok azótta se
na abban volt az a beütés amitől szeretem a zorgonyamuzsikát, csak a teplonyokkal nem tudok megbékélni azóta
se
@GeoCracker: HRózsa Orvbűn magyar hangja,. maíg a kisgenya mögötte áll, provokálhat és szemétkedhet, Pokorni a haja szálát se borzolhatja. Ez Orvbűn véleménye a mai ifjúságról, na. Vegyék már észre! Rózsi csak a beszélő pengeszáj, de amit mond az Orvbűn!!! 110 %-ban.
@rodeo36: Nem köpték szemen, miért kéne neki tudni,mi van egy művészben? Neki azt kellett tudnia és TUDTA, hogy ezt a művészt kell megbíznia! Pedig volt ott még ezer zseni, az egy soha vissza nem térő korszak volt a művészetekben, olyan, mint nálunk az irodalomban a NYUGAT kora. Vannak aranyidők.
És a pápa nem kerényista volt.
@Habakuk999: :-)) Hálisten, hogy van irodalom és nem Orvbűntől függ, mit olvashatunk. MErt a lószar se lenne, azt legalább eszik a verebek...

Ha szereted Waltarit, Passuthot, olvass Rushdiet is. Olyan szép volt a Firenzei varázslónője, benne a török, reneszánsz időket összefonva. Nagyon tájékozott ő is, iszonyú részletesen alapos és mesélős kedvű.
@épészmérnök: Mert, miért nem???? Mire hivatkozott az a tetű, amikor a zsidólistázást meg nem rekesztették be???? Így be vannak szarva?
@a szív fészkei: Nem tudok részleteket, ezt az infót a Facebook-on találtam.
@rodeo36: Az szakkönyv, nem tudom,felfogom-e. De a Divertimento az meg maga Mozart. Az élete, őmaga, nemcsak a zenéje: tulképp Forman - nem hiszem, hogy olvasta - ezt csinálta meg filmen. www.libri.hu/konyv/divertimento.html

Lehet, hogy újra elolvasom,bár nem szoktam.
FB-on ezt találtam: fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/61296_396315193782850_608623344_n.jpg Hozzáfűzés: kidobott pénz volt.

És: fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/484351_560610567287563_413450142_n.jpg "BALOG ÁLLÍTJA: NEM VONNAK KI PÉNZT A FELSŐOKTATÁSBÓL
Az emberi erőforrások minisztere szerint nem vonnak ki forrást a felsőoktatásból, hanem a rendszert alakítják át. – Ezt ma mondta! És a hittantanárra nem szakadt rá az ég! Nyilván megvédte az ő Istene! Kérdés, a fiatalok éledő haragja ellen ez elég lesz-e!
Korábbi infók:
- A kormány 2011-ben összesen 13 milliárd forintot zárolt a felsőoktatási intézményektől.
- 2012. november elején 7,33 milliárd forintos zárolást rendelt a kormány a felsőoktatási intézményekben.
hvg.hu/itthon/20121210_Balog_felsooktatas

Egy pap, aki állandóan hazudik és sérteget.
@Knósszosz:
neked el kellene menned egy templomba vagy ebbe a zsinagógába hogy élőben halld, amikor a lábpedálokkal a kontrabasszusokat zengeti akkor olyan mintha beletaposna a talajba és a falak is zengenek, ez egy modern építésű orgona a homlokzati harsonákkal amit Messaien és kortársai (műveit ajánlom figyelmedbe) fejlesztettek ki

www.youtube.com/watch?v=JS37bQ-SN_4

brühühühü
Kossuth tér: fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/487027_461461740557275_1186089556_n.jpg ez már az olasz oldalakon ott is van.

fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/397091_311798808936253_413255598_n.jpg

"Átértünk Budára. A tömeg a híd közepéig ér.
"Viszlát Viktor , viszlát Rózsa, miénk lesz a jövőnk kulcsa" - skandálja a tömeg" - írja a kunigundások oldala.
@a szív fészkei:

hahahaha sarkítottam, igazad van ezek a maecenások adtak kincseket a világnak nélkülük egyik sem nőhetett volna az égig

brühühühühü
@Knósszosz:

Esztergom Messiaen Latry (a Dóm-nak túlzott visszhangfaktora van ezért mindent picinyt lassabban kell játszani

de ez amű megéri elgyalogolni oda

www.youtube.com/watch?v=5OGDZDfSIgM

brühühühü
@Habakuk999: Azért Mozart ellenlábasa, Salieri se ment a szomszédba nyakkitörésért, ez így van minden korban. Vasari peche, hogy akkor minden sarkon zseni faragott, épített, festett jóformán.
@a szív fészkei: Rózsa helyből is elég hülye ahhoz, hogy csak orientálni kelljen....
alkalmasint, ha nem igy lenne, miniszterelnökként akkor si Orbán lenne az egyszemélyi felelős.
@a szív fészkei: Szentkuthy Miklós.Nem olvastam, sőt nekem ő kimaradt az életemből. Felírom magamnak, Rodeo is ajánlott írót, megyek az antikváriumba, elég régen voltam már. Ott jó, mert lehet csemegézni.
A tünti nekem bejött, miután kerestem, mert Neked elment egy időre. Ahogy szóltál, az Indexen találtam meg. Nem voltak ijedősek.
@GeoCracker: Igen, hogy ő az oktatási Főnéni - ó ki emlékszik a Száll kakukk fészkére?-re,hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A1ll_a_kakukk_f%C3%A9szk%C3%A9re_(reg%C3%A9ny) imádtam a filmet is,Jack Nicholson www.port.hu/szall_a_kakukk_feszkere_one_flew_over_the_cuckoo_s_nest/pls/fi/films.film_page?i_film_id=7346, mekkora volt! - az Orvbűn vércinikus húzása. Ennyit tart ő erről.
@a szív fészkei: Még nem kerestem, pedig felírtam a kötelességek közé, mert van ilyenem, felejtek néha. Pedig szeretem Esterházyt, a nyugodt hangvételét civilben, viszont volt könyv, ami nem ragadott meg.
Mi van Knósszosszal, üdvözöltem, nem reagált. Elment?
@a szív fészkei:

Én úgy olvastam, hogy urban legend, hogy utálták egymást Mozart-tal.
@a szív fészkei:

"Remélem, tökösek maradnakés nyitva lesz a szemük. Rózsi lelkem kikérte Schiffertől, hogy ez nem tandíj és nem megszorítás. Az ősi lobotómia hat, éljen Mattócsny!! Denem Rózsi a lényeg, basszus!"

Tallozva a napi reakciokat, ugy nez ki, hogy a politika (ellenzek) is raharapott a temara, vagyis ha beallnak a diakok MOGE, akkor ebbol valami is lehet.
Karacsonyt olvastam, Gyurcsany bejegyzeset, es ahogy ertsey oltotta Szanyit a kapitany FB oldalan ;).

Szoval, ha tamogatast kapnak a partoktol, de azok nem akarjak tulexponalni magukat, akkor kiforrhatja magat az ugy...
@Knósszosz:
bemutatja az esztergomi bazilika orgonáját, nézd nagyon figyelmesen a lejátszórendszered és a füled (hallásod) vizsgája is, amikor lenyomja a billentyűt és nem hallassz semmit annak sok oka lehet még az is, hogy süket vagy, de ezt a helyszínenlehet csak eldönteni
az orgona 16Hz és 32000 Herz között tud a felső végét csak (16000 Hz-en felűl csak a vadászkutyák és a bőrfelületed képes "hallani" de ezek a felhangok adnak olyan hangzást amit semmiféle hangfallal nem lehet reprodukálni csak élőben)

www.youtube.com/watch?v=q6kJRnskjkQ

amikor mondja hogy ez a legmélyebb akkor ...és amikor a legmagasabb akkor brühühühühü
Egy fotó a chilei középiskolások mozgalmának egyik tüntetéséről, az oktatási törvény megváltoztatásáért. A törvény rövidítése: LOCE, az egyik kislány arcára van írva.

www.flickr.com/photos/mikida/1651755608/in/set-72157617739172402/

Nem ismerem a képek szerzőjét, de szerintem baromi jó fotók.
@Mariann19: A saját anyját se ismerte ma meg. :-(@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem tudom, persze láttam Darvassal, és ő egy zseni ugye.

De el tudom képzelni, ha nem is nyírta ki, de a behozhatatlan előnyét látni kiborító volt Salierinek. Mozart meg valahol azért egy felnőni sosem tudott kedves szociopata volt, ahogy emlékszem a könyvből-filmből, tehát, hogy mit érzett az indulatokból, fogalmam sincs. Nagy gyerek maradt a Stancijával együtt.
@a szív fészkei: Spec én még attól is tartok, amit a blogra írtam. Egy randa provokációval pofára ejtik a srácokat. akár a HÖOK is....
@simple observer 1.0: De a kölykök még a fórumon délután pont a pártok visszafogottságát akarták. Hát hajrá Csipkerózsikák a Rózsikák ellen!

Az a hülye primcsi dölyf lesz a veszte, mint anno Antallé a taxisblokádnál.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
a Kissin afehérsmoking-jában és a Levin amint zongorűl hát nem akármi a Pltnyev és az Argerich ezeket hogy hozták össze? hány évig egyeztettek? vagy mindegyik tépett egy kis időt erre

hosszú Bősendorferek és nem Steinway-k

szóval meg van még szagosítva is

brühühühühü
@GeoCracker: Hök az kétesélyes, fiam utálta őket. Minden kis magántalklón hökösből nőtt ki.

De csak van eszük!!!
Na most egy klasszikust idézek, 1 kékvért: "anyátok picsáját kedveskéim": hvg.hu/itthon/20121210_Semjenugy_kormanyparti_nyilatkozatok

Ezek döntenek diákok sorsáról?
@GeoCracker: Szerintem nem hülyék. És nem csak a HÖOK van benne a szervezésben, hanem a HAHA, és az egyetemi oktatók szervezete is.
Nem lesz sima menet, nyilvánvalóan, de mikor volt sima ügy egy ilyen mozgolódás?
Már a középiskolások is kezdenek ébredezni. Nagyon nagy a tét, és sokezer diákot nem lehet egyszerre kicsapni az iskolából, egyetemről.
A középiskolák neccesek, de az egyetemeken azért még talán van valamennyi nosztalgia az egyetemi autonómia iránt.
@a szív fészkei: tudtátok hogy Hoffmann Rózsa lánykori neve...

na mi? na mi????? mi lenne????

Bajnai Rózsa :)

na ugye... a kör bezárult... itt mindenkimindenkivel...
a tuggyukkik irányítanak...
@a szív fészkei:

ebbe a vitába nem igen szállnék be, de Mozart K466 második tétele és a Don Giovanni temetői jelenete és ugyanott Donna Elvira olyan örök titkok maradnak amelyeket majd nemzedékek fognak megfejteni és a Cosi fan tutte:

www.youtube.com/watch?v=XPshz3-3p-M

egy vad komédia közepén Zeusszal dumcsiznak az örök életről és hogy ....szóval Zeusz sehol sincs

brühühühü

és Salieri sohasem volt féltékeny mint udvari főzenész csak egy jó kis brühühühü
@épészmérnök: Amikor a szemüket is kihazudják, végre eszmélnek. Jobb későn, mint soha. mi mióta mondjuk, hogy az újundok újmagyar a legszörnyűbb nyelv???
"Míg korábban 50 ezer diák tanulhatott állami segítséggel az egyetemeken, főiskolákon, mostantól a rendszer lényegében teljesen nyitottá válik, és akár 100-120 ezer diák is tanulhat ingyen"

rohat büdös hazug g*ci... "keresztyény" "demokrata" álat...
hogy dögölne meg a cinikus barma a lopott doktoris pártyával
ja és a fides bűnszervezettel együtt...

ez engem is felhuzott volna ... pedig én birkatürelmű vagyok...
@rodeo36: Nem tudom, de van az emberben, aki tehetséges , szó se róla, egy elkeseredettségféle, hogy neki miért nincs ennyije, mint annak a kölyöknek?

Én ezt megértem, mert sajna én sem vagyok kiugró semmiben, noha valami pislákol bennem és ez szar azért. Persze bennem ambíció sincs, ez jó, mert különben bele is hülyülnék. Ezt látjuk a mai kulturális dúlásban, hogy a nagyon nem nagyok kaszálják le magukhoz a kiugrókat vagy eleve nem is engedik megnőni...

Bár hol vannak ezek Salieri minőségétől? És tulképp szerencse, hogy most én nem tudok mozarti zsenikről itthon, mert azok simán megdöglenének.
@a szív fészkei:

"De a kölykök még a fórumon délután pont a pártok visszafogottságát akarták. Hát hajrá Csipkerózsikák a Rózsikák ellen!"

Ezt en ertem, ezert irtam, hogy MOGEjuk. Mert sajna egy ilyen ugyet nem tudnak vegigvinni ilyen fiatal suhancok. Tetszik - nem tetszik de ahhoz, hogy ebbol nagyobb ugy legyen kellenek a partok. Kell az az infrastruktura, azok a megszolalasi lehetosegek, amit politikusok kapnak egy-egy tv musorban, az a fajta tamogatas, ami a jelenlegi ellenzek erejet tekintve leginkabb szimbolikusnak mondhato.
Am a jelenlegi Mo-on, bar sok masik europaiban is, annyira atitatja a politika a mindennapokat, hogy ilyen ugyekben egy akar "civil" kezdemenyezes is megrekedhet ha a lakossag azt latja, hogy nincs igazan ero az akcio mogott.
Kulonosen igaz ez a mostani Orban kormany elleneben.
@simple observer 1.0: Persze, álljanak mögéjük, mert ez országos ügy. A lakosság most már láthatná, hogy ez róla is szól a kurva életbe. Hogy érte is mentek a fagyban, érte mennek szerdán, a drága lakosság fel emelhetné a valagát, és mehetne végre magáért.

Mert nem tudom, mire vár még a lakosság. Ő adná az igazi erőt.
@a szív fészkei: @épészmérnök:
Én is abban bízok, hogy nem hülyék, és nem ülnek fel a provokációnak, ha lesz.

A hallgatói politikai szervezetekkel kapcsolatban KISZ-probléméim vannak. Ott is sokan karrierből vagy lustaságból válaltak funkciót.
Utóbbi alatt azt értem, hogy hülye szegény, de rögtön politikai üldözött lesz, ha buktatni akarják. Ahogy Semjén lett rögtön üldözött keresztény, amikor kiderült a stiklje.
@simple observer 1.0: Chilében aztán igazán nagy diákmozgalmak voltak-vannak. Azt is lehet tudni, hogy melyik diákvezető melyik politikai párthoz áll közel, vagy éppen tag. A mozgalmak azonban képesek megtartani az önállóságukat. Infrastruktúrának pedig ott van az egyetem, és az egyetemi diákönkormányzat.

Lehet, hogy eddig a diákok hagyták szabadon garázdálkodni a HÖK-ösöket, de ez nem feltétlenül kell, hogy továbbra is így legyen. Óriási a tét a diákok számára, ezt a békát nem lehet egykönnyen lenyeletni velük. Szerintem.
@GeoCracker: A tapasztalatlanság sérülékennyé teszi a mozgalmat, de legalább elkezdődött valami. Meglátjuk, mi történik holnap Szegeden és Gödöllőn, és hogy sikerül a szerdai nagy tüntetés. Utána már okosabbak leszünk.
@a szív fészkei: a szülői és oktatói szervezetek is ott voltak ma a tanácskozáson az ELTÉ-n, lehet, ők is mozgósítanak szerdára.
@a szív fészkei: Én is éppen azt néztem, hogy hova lett.... :-(
@épészmérnök: Szerintem is a holnapok lesznek érdekesebbek. Hogy tart-e a lendület.
A tanári szervezetek talán stabilizálnak is valamit...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

ez meg "csak" egy Donna Elvira és a Nagy varázsló CM Giulini Mozart titkait feszegeti

legelább ők ketten tudják

brühühühü

van valahol egy Donna Elvira a Schwarzkopf-fal is...de ez a "némber" sem akármi
@GeoCracker:
"A Lánchídon találkoztunk egy hatgyerekes asszonnyal is, aki azt mondta, hogy hatodik gyereke jövőre végez, és biológis-kémia szakra szeretne menni. Az asszony azt mondta, azért jött el, mert "összeszorult a a szívem, amikor a gyerek azt mondta, hogy inkább elmegy cukrásznak, mert egyetemre nincs pénz. Hát, most tényleg adjuk el a házat?"."

www.origo.hu/itthon/20121210-riport-a-hallgatoi-halozat-tandijellenes-tunteteserol.html
@épészmérnök: Ma nem tudnám fizetni a nagy fiu kettős diplomáját. Akkor gyakorlatilag munkanélküli voltam, amikor felvették.
Ma Kínában ösztöndíjas és a magyaron kívül 3 nyelven beszél. Ellenkező esetben mehetne a levesbe.
mi van ezen érdekes?

a diákok tüntettek Bajnai ellen...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

ettől meg szoktunk ájúlni, hát még a Joseph Krips csodálatos Mozart-jától...Bécsben

www.youtube.com/watch?v=pXliDNqVS5U

őnaccsága akárhol és akárkivel nem is igen lépett fel....talán ő volt az egyetlen akit a Schwarzkopf mellett szoktak jegyezni abban az időszakban amikor egy Osváth Júlia meg néhány magyar éppen visszaérkeztek Salzburg-ból Toscanini pálcája alól

brühühühühü
a törvényt meg nem tuggyák bevezetni, mert még érvényes a 2008-as NÉPSZAVAZÁS 82% os (szinte egyhangú) döntése hogy NEM LEHET TANDÍJ vagy más néven izé bevezetve a felsőoktatásba
@a szív fészkei:

"Mert nem tudom, mire vár még a lakosság. Ő adná az igazi erőt. "

Igy van, csak hat egy nagyobb tomeg is EGYENekbol all. Akik feltik munkahelyuket, esetleg szocialis juttatasaikat, netalan a NAVtol tartanak...

Marpedig amennyit en eltem es emlekszem a Kadar-rendszerben/re, mar akkor sem voltak az emberek ennyire megfelemlitve, mint most.

Jelen allapotok kozott pedig csak a partok rendelkeznek olyan kapcsolati haloval, olyan hatterrel, akik ESETLEG segitseget jelenthetnek egy ilyen politikai okokbol bajba jutottnak.
Scheiring Gábor a Facebook-on:

""Megnyugtató", hogy a parlamenti rend szigorú fideszes őrének megint helyén volt a szíve: Míg mi az utcán tüntettünk, Szabó Rebeka megpróbálta felolvasni a hallgatók követeléseit a parlamentben, amit az este vettünk át a Kossuth téri tüntetőktől, de a levezető elnök elvette tőle a szót. Rebeka nyilván súlyosan rombolta volna a ház méltóságát az öt pont ismertetésével, ezek szerint jobban, mint az összes cifra cigányozás, zsidóliztásázás, gyilkos baloldalizás, hogy az alacsonyan szálló kormányzati demagógiaáradatot ne is említsem. Éljen a Nemzeti Együttműködés morálja!"
@GeoCracker:

látod van megoldás, igaz semmi köze a vezérlóhoz meg a gittegyletéshez és valószínűleg az életben nem soxor fogod látni hacsak te nem mész oda...

érdekes dolgok ezek

most az láccik, hogy teljesen beszartak lés szervezik mit is lehetne, mert ezek a fiatalok nem úgy néznek ki (láttam a legutóbbi képeket a tömegről) mint akik azért mentek az uccára mert meg akarják hallgatni a "zengzeteket" a habony művek befuccsolt, szijjszaggató nem ér rá árúlja a nemlétező akármit, a zsirosszász meg vartyogna ha lenne mit

az sem akármi, hogy nem engedte beolvasni a diákok szavait a Parlamentben hogyan is van ez csak úgy cum trucc meg lehet tiltani ha egy képviselő akar valamit mondani, bármit mijafasz van abban a gittegyletben csak nem az egypártrencer? a kurva annyukat

ezt is tudatosítani kell az ifjúságban hogy nem akarták benn meghallgatni őket

brühühühühü

szerintem nagyszerűek a kölkek
Akkor végül sikerült a diákoknak leváltani Bajnait?
@épészmérnök:

"Lehet, hogy eddig a diákok hagyták szabadon garázdálkodni a HÖK-ösöket, de ez nem feltétlenül kell, hogy továbbra is így legyen. Óriási a tét a diákok számára, ezt a békát nem lehet egykönnyen lenyeletni velük. Szerintem."

Igazad van, nem kell hogy igy maradjon.
Csak emlekeztetnek arra, hogy a kulonbozo helyi es orszagos HOK szervezetek mar gyakorlatilag Szabo Laszlo (o targyalt Bokrossal, majd Hornnal ugymond "kiegyezett") ota a Fidesz keltetoje.

Csak ma is 2 ilyen Fidesz-palanta Hok mokus neve emlitodott itt a blogon is.

Hogy aztan lesz-e valamifele palota-forradalom a HOK szervezetekben, majd meglatjuk...
@épészmérnök: Ez Semjének parlamentje. A csaló-lopó, csillagot és Jézust az égről lehazudozók parlamentje. Legalább most fekete-fehéren kiderült.

Ha a Jobbik annyira a diákok mellett van, miért nem olvasta ő is Rebekával? Talán az kellett volna, hogy minden pontot egy-egy ellenzéki olvas fel,nem? Ha az egyiktől megvonják a szót, feláll a másik s folytatja. Persze ez összehangolást igényel, de ezt kéne, nem elhallgatni.
@dr. Balta$ár:

"2008-as NÉPSZAVAZÁS "

Ha jol emlekszem annak 3 evig van ilyen ertelmu akadalyozo hatasa.
De nem leven jogasz, konnyen tevedhetek. ;)
@tucano: Ja a Rauzsit. Majd akkor lesz egy másik hóhér, nem a Rauzsi az ok.
@simple observer 1.0: természetesen vicceltem...

hiszen ez nem tandíj...

itt nem a diákok fizetnek ! SŐŐŐT! pénzt kapnak az álamtól....
@a szív fészkei:

"Ha az egyiktől megvonják a szót, feláll a másik s folytatja."

Igy van. REMEK OTLET!
@simple observer 1.0: Hát nem? Sok képviselőt betiltani 10 perc alatt? Mégis nagyobb botrány. Mindig folytatná valaki a félbehagyott mondatot. Lenne náluk annyi példány.
@a szív fészkei:

Nagy David, aki mostanaban kezd kapcsolni, de kerdes, mit muvel majd...
@épészmérnök: Nem tavaly, már két éve lesz most decemberben. 10-ben volt a Szabadság téren ugye szimbolice a sajtószabadságért. 2000-en lehettünk, kurvahideg volt akkor is. Utána kezdődött a millázás.
@simple observer 1.0: Ja, aha, elég profin nyomta, néztem is a fórumon, hogy ez nem tegnap kezdte a rizsázást.
@a szív fészkei:

"Hát nem? Sok képviselőt betiltani 10 perc alatt?"

Pontosan, es ha kell, akkor feloraig oraig folytatni. Felvetel lesz rola az utokornak, de elsosorban 2014-re...

Ha Szabo Rebekaek magukra vallaljak, akkor csinalja az LMP egyedul, de ne gatyazzanak, mert ez szerintem egy tisztabb ugy, mint foldet foglalni.
Csak nemi szervezest igenyel...
@a szív fészkei: ezt is megelőzte egy demonstráció Gyulán, a Petőfi-szobornál. Az sincs meg már a YouTube-on.
@rodeo36: És tudod, - láttuk Ephesosban - , a vécék ott minden eltakarás nélkül működtek a pletyi színtereként: egymás melletti márványlyukakba termeltek és közben megcsevegték az életet. ;-DDDD

De a fórum, úgy tudom papámtól, a bősz latinostól, hogy az kezdetben halottaknak szánt tér volt.
@simple observer 1.0: szerintem eszükbe sem jutott, hogy ilyen előfordulhat!
@épészmérnök: Igen,ezt írtad múltkor. Szóval azért azonnal elkezdődött a tiltakozás, csak nem terjed országossá. Pedig az első millákkal egyidőben volt Debrecenben, Pécsett is tünti.
@simple observer 1.0: Performansz, megbeszélni, hogy ha engem lekussoltat, akkor te állsz fel, ha téged, akkor x, ha őt is,akkor y. Aki enne van, az benne van és nem kell leköpnie majd magát.

Vagy mondja a saját szavaival, hogy ez így szar, avagy a FideSS alelnökével,Pokornival szólva NEM ILDOMOS. Meg kéne lépniük.
@a szív fészkei: és nem csak a pestiek tiltakoztak!
Olaszok azt írják: Evvivaaaaaaaa, forza ragazzi!!! :-DDD
@épészmérnök: Hát ez írom, hogy kapcsolták élőben Pécset, Debrecent, talán kivetítőn is még az első millán vagy a másodikon. Hideg, az volt tuti. ;-DDD
Hogy mindig a fagyhalálban fogy el a népek türelme...
@a szív fészkei: tényleg! A hideg miatt talán ingerültebbek az emberek.

Jó késő van, holnap is van nap. Pusszantalak drágáim, jóccakát mindenkinek!
@épészmérnök: TE vagy chilei FB-on biztos, rakd fel oda is. Én is két ott élő magyar nőt ismerek, és ők mindent osztanak azonnal, ami itt történik.

Az Európa Parlamentben ennek nyomán szólalt fel Gyöngyösi miatt egy olasz képviselőnő, ezért nem vitte a hülyéjét ki magával Kövér.
Na még ezt a gyöngyszemet a kereszt üldözöttjéről? Hmm, Aludjelszépenkisbalázsnak?

sorkoz.blog.hu/2012/12/10/unortodox_szakdolgozatok

Jók a színes ábrák, beszédes a Semjén nyomokban meglévő agyvelejének lenyomata a dogában. Ölég karcsú.
@a szív fészkei:

először volt az AGORA ami zsibvásár vagyamit már írtam a FORUM az egy hatalmas sétaút lett Rómá-ban amelyen hosszában a nagy halottak szobrait és emlékét tették közszemlére és ott lehetett nekik áldozatot bemutatni de ezek a latinok firnyákok ám és amit áldoztak az kurva fincs, zamatos meg részegítő is volt és segítettek az elhúnytaknak elpusztítani...közben meg is beszélték

(egyébként guggolva a legkönnyebb ha még nem jöttél rá magadtól) indiaiak mai napig kivonúlnak kis csészécskéikkel és leguggolnak napfelkeltekor és kiöblítik csészécskéből és mennek haza vagy a dolgukra

volt egy barátom aki amikor elérkeztünk Ukrajna déli részére meg Grúziába Örményországba autóval 10 napig nem jött meg neki mert ő ott és úgy nem tud....már életveszélyes volt amikor találtunk neki egy ülőset az megmentette...kár lett volna érte szarba belehalni

brühühühühü

szóval a fórum neve azóta ez azaz ugyanaz mint az agora népies neve

összegyünni megbeszélni bármit és közben élvezni az életet is

brühühühühü
A fene tudja... Vagány húzás volt ez a demonstráció, de én nem érzem benne azt a lehetőséget, amitől némely híroldalak szinte meg vannak ittasulva.
Egyfelől, Orbán bírja a konfliktushelyzeteket (szerintem igényli is), és nem arról híres, hogy pár száz fős megmozdulások különösebben hatnának rá. Ha nagyon elemében van, ki sem várja, hogy hazamenjen az utolsó tüntető, és már át is nyomatja a törvényét.
Másfelől, nem pont azok voltak kint (szerintem), akiket a módosítások érintenének. Persze, legalább valaki elkezdte, csak kíváncsi vagyok, középsulis gyerekkel komolyabb jövőt tervezgető szülők mire gondoltak közben, hiszen elsőként rajtuk fog csattanni az ostor. Előbbi ponthoz kapcsolódóan kérdés az is, számítana-e egyáltalán bármit (azaz, változtatna-e a dolgok kimenetelén), ha ők is kinn lennének, mert mindig úgy alakul, hogy hiába tiltakozik a tízmilliós boly, a hangyászsün mindig jóllakik.
Azt örömmel olvastam, hogy a Fideszen belül néhányan kifejezetten fosnak ettől az egésztől: épp ideje volt rájönni, hogy büntetlenül nem lehet bármit megtenni. A baj az, hogy ők is hangyák, de legjobb esetben is csak bolhák a sünön.
A követelésekkel egyébként nem értek egyet. Lassan el kéne feledkezni arról, hogy visszacsináljunk elmúlt éveket és módozatokat, mert nem fog menni, Alkotmánytól az ingyenes felsőoktatásig elvetélt ötlet azt hinni, hogy az Undo gomb szapora nyomkodása majd megoldja a problémákat. Első lépésben ki kell picsázni maguk közül a HÖK-öt (meg is köszönhetik nekik, hogy eddig el lehetett jutni), le kell koccoltatni a pártokat (az is elég unalmas elmélet már, hogy működő pártok nélkül ne lehetne kraft a jónépben), aztán gyorsan ki kell dolgozni a működő, fenntartható felsőoktatásról legalább valami stabil vázlatot, beteríteni vele emailt és netet, és utána menni az utcára, tárgyalásokat követelve. A múltkor pl. azon gondolkodtam, hogy az egyetemek, főiskolák aszerint kapjanak állami lóvét, amennyi 1-2 évvel korábbi végzősük saccperkábé képzettségének megfelelően el tudott helyezkedni. Lehet, hogy hülye gondolat, de a nyilvántartás - értelmes hallgatókat feltételezve - nem lehet gond az online kérdőívek világában, és így az intézmények el tudnák dönteni, melyik karon hány embert érdemes képezni, hogyan lehet őket valamekkora költségtérítést fenntartva ösztondíjjal segíteni stb. A többit meg rendezi a piac, és legfeljebb nem épül több stadion, de azt én leszarom.
@Légifarkas:

a HÖL-öt leváltani és az egész vezérkart lenullázni, OK

a mút 2 év eredményeit felhasználni nem OK

azt kell megoldani, hogy a felvevő piac legyen nyitottabb és befogadóbb azaz legyen stabil gazdasági háttér amely alapján az egységek tudnak tervezni és a kéderképzésben minden távon résztvenni maecenaturával ami pénz és posztó és ebben az állam legyen csak egy a sok szereplő közűl

ehhez egy rohamosztagos lerohanás nem megoldás mert a jelenlegi kurzus szétbaszta a gazdaság mindentávú megbízhatóságát tehát az állam maga sem képes tenni semmit és önmaga baromságának következménye a számok ilyetén csökkentése (lehet hogy a tetvek ki is számolták csak ennyinek lesz helye minek tehát többet képezni azt hiszik, hogy ezt évente meg lehet lépni és szerte széjjel rúgdosni az egészet mint tyúk a töreket évente akér semesterenként

ezek ilyen tetvek

önmaguk az akadálya a számukra szükséges változásoknak

ezt kell észre venni

buták és szakmai analfabéták osztályon aluli politikusok és rohadt gecik mellette

brühühühühü
@rodeo36: "önmaguk az akadálya a számukra szükséges változásoknak"
Jaja - ódzkodnak attól, hogy önként másszanak el a lámpavasakig :-)
Mindegy, ebből sem lesz semmi, csak egy csomó mérges diák, meg egy csomó mérges szülő, meg önelégült plagizátor szakértelmetlenek nyilatkozatai, meg a szokásos háborgó - egyetértő blogvilág kardcsörtetés. A karaván meg közben halad.
Megyek én aludni, még majdnem két óra jut...
@a szív fészkei: A sátáni verseket olvastam, az nagyon nem fogott meg.

A firenzeire benevezek.:)
@Habakuk999: A sátánit én se olvastam még. De a firenzei könyve parallel veszi górcső alá a nagy mogul birodalomban, Firenzében meg az oszmánoknál történteket, ez Macchiavelli kora: azért szoktam idézgetni ezt, hogy ő nem volt annyira mocskos állat, amilyennek hiszik a munkája által és amilyen tetvek felhasználják önigazolásukra.

Nekem tetszik az az áradó mesélés - követni kell, mert annyi mindent zsufizik be, mint a Waltari meg Passuth - de el tudja az embert. Én nem untam, ahogy ezt az Éjfél gyermekeit se. Igaz, nem egyvégtében vágtázok; van, hogy napokat kihagyok, mert tömény, de ha olvasom, akkor hajnalig. ;-DDD
@Habakuk999: bookline.hu/product/home.action?id=76354&type=22&_v=Salman_Rushdie_A_firenzei_varazslono

@Légifarkas: Mondjuk, én úgy tudom, nyugaton azok az egyetemek a legsikeresebbek - államok az államban - , ahonnan a diplomájuk révén szinte azonnal a legjobb állásokba lehet menni. Ezek a keleti és a nyugati parton vannak az USA-ban, iszonyú előkelő a hírük, és ez ottani papír automatikus belépő a felsőbb kasztba, már ha nem onnan mész egyenesen a padjaiba. És amerikai szülők a kölyök első lélegzetvételétől gyűjtenek a továbbtanulására külön tartva minden mástól, nehogy feléljék... Mert egy igazi jó diploma, az megoldja srác életét.

A többi hely meg +futottak még Rizibizi"-kategória, és nem tudom milyen állami támogatás van ott, de hogy a piac méri a színvonalat, az tuti. Franciáknál is - ott is van két nagyhírű intézmény és a politikusok zöme onnan rajzik ki fiatalon. De ez van másoknál is.

Itt is az ÁJTK-jogi dipo nem ugyanaz, mint a szaros Pázmány vágy Károli papírkája. És ezeket a régi, méltán híres nagyokat nyírja ki Orvbűn, nem véletlenül,noha ő is az ELTE jogra járhatott a tetű tökingyen kivételezve.

Oké, hogy a tudás számít a legtöbb jól fizető helyen, nem a papír - a fiammal is adott nyelven beszélgettek, nem nézték a nyelvvizsga igazolásait - de egy neves egyetemről kijőve már eleve máshogy állnak hozzád.

Amerikában élő biológus ismerősök mondták, hogy a grantek - tudományos fokozatok vagy mik, amik az előmenetelt segítik - nem mindegy, hogy melyik egyetemen végzett munkából származnak, a tudományos élet bizonyos helyeken kulminálódik, pl. San Francisco-i Stanford Egyetem, UCLA vagy fent a Boston környékiek. Míg az elnökök leginkább a Harvardon, Yale-n jogot végzettek közül kerülnek ki,szóval fel van ez találva, hogy a használható dipo mérje az intézményt.

Itt fellazították a régi színvonalat sok ócska szarral, most ihatjuk a levét. Noha az én gyerekem kurvaokos, mindig nagyon jól tanult,de bizony fizettük a külön egyetemi felkészítőt neki utolsó évben, hogy bejuthasson az ELTE-re, mert magas volt a pontszám és sok a jó aspiráns.
@a szív fészkei: Majd ezt kérem karácsonyi letöltésre a gyerekektől.:)
A fiam úgyis elvitte a sátánit.
Kösz az ajánlatot.:)
@a szív fészkei: Leonardo és Michelangelo se volt azért olyan nagy barát.:)

versenyeztek is.:)
Mondjuk Michelangelonak csak a kőfaragók voltak barátai, a pápával is jóízűen ordibált. Mármint a kardossal, a Della Rovere-vel, akit II Gyula néven ismernek.
@Mariann19: Olvastam, a véleményem minő véletlen, egyezik Rodeóéval.:)

Olvasok maiakat is, de nekem a történelmi mesék az igaziak, azt tudom nagyon szeretni.:)

Agymosásnak Agatha Raisin is jó egy-egy óra erejéig.:)))
@simple observer 1.0: Ha a mai poszt tábláját is megnézed, ott Horn van az élen.

Antallról nekem utólag nincs olyan rossz véleményem, mint amikor kormányzott. Akkor rettentően nem szerettem.:)

Ha reálisan megvizsgáljuk azokat a körülményeket, amiben leledzett az ország, nagyon sok mindent nem tudott tenni - ahogyan írtad is, nem is értett semmihez - hagyta, hogy viszonylag békésen történjenek az események.
A keleti piacokról való kivonulást tesszük az első helyre, ez tényleg komoly hiba, de az is igaz, hogy egy széteső, fizetőképtelen, maffiamódszerekkel irányított posztszovjet gazdaság piacait otthagyni az adott szituációban akár logikusnak is látszódhatott, főleg elcsábítva a nyugat gazdasági ígéreteitől.
Nem mentegetem, mert kurva rossz húzás volt, de látok benne logikát és szükségszerűséget. Főleg a finanszírozhatóság aspektusából nézve.

Orbán második uralma nem összehasonlítható még Antalléval sem.
Antall egy szétesett szocialista államot követően csinált valami átmenetit, hangsúlyozom békésen - szerinted a mostani Orbán mit tett volna a helyében? - Orbán egy a nyugati fejlett demokráciákba és gazdaságokba beágyazódott országból próbál sajátos egyéni érdekei miatt ősbalkáni országot csinálni belőlünk.
Ez szerintem történelmi bűn, nem is hiba.

Gyurcsány gyengécske. Elhiszem, hogy jót akar, mindent elhiszek, de mellette jött létre egy nagyon erős szélsőjobb, s egy nagyon erős Orbán.

Biztosan nagyon jófej emberileg, de politikusként én az "eredményei" alapján ítélem meg.
Az eredményt pedig minden egyes 2/3-os napon láthatjuk.
@Habakuk999: Már tegnap észrevettem, hogy nagyon hasonlít az irodalmi izlésetek Rodeoval, és nem is tértek nagyon át más témájú regényekre.
Te következetesen választod ki tematika szerint a könyveket? Csak néha engedsz meg magadnak egy kis "agymosást"?
Általában elég racionális fazon vagyok, de könyvek tekintetében vagy a kor, vagy a szerző érdekel, vagy egy új irodalmi irányzat kelti fel az érdeklődésemet.
Nagyon sokáig pl. a II. világháború történései érdekeltek. Aztán jött a kortárs magyar irodalom, amely méltatlanul háttérbe került a köztudatban. Kíváló képviselői vannak pedig.
Nem vagyok rá büszke, de feleannyit nem olvasok mostanában, mint régebben.Képes voltam hajnalig olvasni, volt, hogy maga az olvasólámpa is meggyulladt az éjszakában. Elvon bennünket szerény szabadidőnkben a net, a beszélgetések. Kérdés nyitva, hogy miben veszítünk nagyobbat.
@Mariann19: Hangulat kérdése nálam. A hétvégén pl a két most megjelent Agatha - egy másfél óra, olyan mintha megnéznél egy filmet, és az örök Asimov, isten tudja hanyadszor ismét.

Kivéve, ha kirándulunk, egyszer régen volt szerencsém egyszerre Thurms-ot olvasni - Waltari - és Delphiben nézelődni. Szerencsém volt, akkor voltunk a jósdában, - zárás előtt közvetlenül - amikor nem volt már turista, jött a naplemente, melletted a Parnasszus.
Azóta is meggyőződésem, hogy a világ legcsodálatosabb helye Delphoi.:)

És ezen az élményen felbuzdulva, ha kirándulni, nyaralni megyünk, tényleg keresem a cél helyén játszódó könyveket, marha jó élmény.

Idén pl Montenegro, Raguza, s hiába ifjúsági könyv, Sándor Mátyás.

S teljesen máshogyan csónakázol a Cattaroi ( Kotori) öbölben, mintha nem olvasod, vagy mást bámulsz Dubrovnikban, nem a Torontál házat keresed.:)

Vagy szintén idén, Amszterdam, Van Gogh. Ha olvasod a nap szerelmesét, tudod, kit látsz a képeken, mikor festette, milyen passzban volt.
Más így az élmény. A könyv is, a kirándulás, nyaralás is tök más.

Olvasok mindenféle vacakot is, ha olyan kedvem van.
@Habakuk999: Persze, hogy más a helyszini élmény, ha korábban a könyvekben, egy adott környezetbe és történetbe helyezve ismerted meg az adott helyet. Van Gogh-ról írsz, jó példa, mert másként szemléled a műveit, személyesebben, sokkal több ismeret birtokában, mintha csak turistaként oda szédültél volna.
Egyet szeretnék az olvasás egyedülálló hozadékáról szólni.
Családi könyvtárunkban voltak olyan kevésbé ismert írók, akik cselekményes, könnyebb műfajú regényeket írtak, az ábrázolt közeg a nagypolgárság, vagy a felső tízezer. Erre a csoportra jellemzően volt olvasható a szóhasználat, a földrajzi környezet az utazások során, a szövegbe beékelt elit által használt kifejezések stb. Ezekből a regényekből nem a mondanivaló volt a lényeg, hanem olyan műveltségi elemeket lehetett felcsipegetni, amelyeket nekünk nem tanítottak, és a saját közegünkre sem volt jellemző.
Tehát, bármit olvasunk, hozadéka mindíg van.
@Habakuk999: Hát valahol megértem, mit barátkozzon két magának való géniusz? De itt azért ekvivalecia volt a tehetségeben köztük, míg Salieri és Mozart közt nem. Ott egy nagyon jó és a korszakos, utol nem érhető merődött össze, szerintem Salieri ezt tudván tudta.

Leonardo és Michelangelo meg máig megfejthetetlenül zsenik és mindnehez értő határtalan tehetségek. És akkor még ott volt a bájos fiatal Raffaello - az ő életéről is olvastam, azt hiszem A szép fornarina vagy mi volt a könyv címe. Mert bármily könnyed és puha volt az ő művészete a két másikéhoz képest, azért iszonyú erejű is volt a puttócskáival, madonnáival.

És a pápák ilyen körből szemelgettek. Én nem tudom elítélni Leót, hogy erre gyűjtve elkezdte pénzért adni a bűnbocsikát. ;-DDD Végülis Luthert leszámítva win-win helyzet lett: a bűnösök megnyugodtak ki mani kipengetése után, hisz úgyis arra megy a papság, még a holtaktól is, ő meg, a Medici pápa&bizniszmen létrehozhatott egy világcsodát.

Ma a drágajó katkó egyház mi a jómáriásteringettét hoz létre a Semjénen túl?????
süti beállítások módosítása